Subota, 03.11.2007.

20:05

Prvi poraz FMP-a u Železniku

Izvor: Saša Ozmo

Prvi poraz FMP-a u Železniku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Maskula

pre 16 godina

Ajme,nemoj te se upucavat vise te ovo, te ono....
Zelin gledat dobar basket i uzivat, a na ovakvin mestima triba ostavljat komentare opcenito o toku meca, ka i osobne stavove o taktici, a ne blatit protivnika i igrace.
Ajmo se urazumit i unatoc tome pratiti nase ( vi vase ) timove na gostovanjima, kao negda.
Zivila kosarka!!!

vlad

pre 16 godina

Sjajno je procitati da ljudi ovako lupetaju a lopta im je strano telo. Gospodo svi vi koji pljujete gospodina MUTU NIKOLICA mozda ne znate da se covek odrekao svog odmora letos, zarad ove zemlje i uzeo ekipu koja nije nikada nista uradila pre njega. Bilo bi sjajno kada bi ljude koji su dali nesto za ovu zemlju i to radeci bez dinara PODRZALI I POKAZALI ZAHVALNOST STO JE PREDSTAVIO NASU ZEMLJU SA SVIM MANAMA I VRLINAMA U NAJBOLJEM SVETLU!

Shone PFC

pre 16 godina

@jabre

brate, nije prosle sezone bila peta, nego sesta titula, a uz bozju pomoc bice i sedma itd. a i taj o'bennon je bas bio igracina koja bi vas izvukla... 11 od poslednjih 12, misli malo o tome !!!

jabre

pre 16 godina

@samo jedan klub

Nije partizan toliko dobar svih ovih godina,vec su ostali nasi klubovi losi.Inace,da gospodin Sakota nije u proslogodisnjem finalu plej ofa oterao O'Benona(sigurno problem iskrsao zbog iskompleksiranog Gurovica) veliko je pitanje da li bi ste uzeli petu titulu.

Jos nesto.Kako ti i tebi slicni uspevate da ne primetite da je Erceg samo losa kopija Aleksandrova?Nikad mi to nece biti jasno.

Petar

pre 16 godina

Vec dugo pratim Fmp sa velikim simpatijama ali ove sezone nekako sam izgubio volju i da idem na utakmice. Gledao sam ih protiv Zadra i naglasio bih nekoliko stvari. Zadar je dosao sa desetoricom igraca, jedan njihov mladi play nije ni ulazio u igru, jedan stranac im je usao u zadnjem minutu jer su ostali ispali zbog licnih (zaboravio sam kako se zove, vec duze igra za Zadar). Znaci Petrovic je rotirao sedmoricu+jedan je ulazio povremeno da cuva centre i to u drugom poluvremenu i opet su pobedili! To govori o trenutnoj snazi Fmp-a. Mada u odlucujucim trenucima svirana je tehnicka Ercegu pri vodjstvu Fmp-a, koraci Proticu u kljucnom napadu i mislim da su sudije bile malo naklonjene gostima. Ali to nije toliko vazno. Fmp vise nema snagu. Spoljna linija im je losa. Ima tu i borbenih i dobrih igraca ali zbog forsiranja jednog igraca ne mogu da dodju do izrazaja. Mada mislim da ni oni nisu u stanju da vode ekipu kako su to umeli lucidni Teodosic, hladnokrvni Rasic ili borbeni "lavlje srce"Marinovic!
A sad nekoliko reci o malom Covicu. Moram da se ogradim jer me svi vidovi protekcije i razne "vezice", koje su toliko rasprostranjene u nasem drustvu, uzasno iritiraju, pa cu mozda biti previse strog. Filip Covic je visok 178cm, izuzetno je slabasan sto je naravno opravdano godinama ali ne vidim u njemu neophodne atletske sposobnosti za tako niskog playa. Kad ga uporedim sa Proticem koji je nekoliko cm visi, ogromna je razlika,a po meni Protic je dosta jednosmeran play i nedostaje mu osecaj za asistenciju ali nije sad rec o njemu. Mali Covic nema sut, veoma dugo mlati onu loptu pre akcije (to me iritira), video sam da ume da asistira brz je i ima drskost za smelu akciju, ali da li je ta drskost saznanje da nece biti posledica po njega (koliko li je samo puta Teo odlazio na klupu kad su njegove vanzemaljske asistancije bile neuspesne nerazumevanjem saigraca ili njegovom preteranom smeloscu?!). A i mnoge Filipove akcije su bile osujecenje upravo zbog njegove visine i cesto zbog toga pogresnih pasova. A tada dolazi do izrazaja ono sto me najvise nervira, umesto da prizna gresku on kritikuje saigrace zbog svog netacnog pasa!! Ali zar nisu svi tatini sinovi nepogresivi? Da li mali Covic zasluzuje toliku minutazu- ne, da li zasluzuje da bude prvotimac u Fmp-u-....
Samo da kazem, ja nemam nista licno protiv Covica, ranije sam uzivao gledajuci Fmp, ali njihove prepoznatljive igre vise nema, a obrazlozio sam razloge ...
Ove sezone ce se opet Zvezda i Partizan boriti za titulu ali nadam se sa drugacijim ishodom (promene su dobre)! :-)
Pozdrav!

foka

pre 16 godina

nemate veze zadar još ne igra ni 60 posto koliko može što će vam tek onda napraviti a taj čović tko je taj jbt pankracije barać za njega jordan

filipovic

pre 16 godina

@ samo jedan klub

Ti kao da pricas o Makabiju il Panatinaikosu.

U Partizanu caruju stranci,jedini koji valja je Tepic,koje je uzgred receno iz Vojvodine,tako da ne preteruj sa hvalospevima nikakve koristi nema nasa kosarka od tih tvojih budalastina,jedino klubastvo kojeg je ionako previse.
Pozdrav

Samo jedan klub

pre 16 godina

FMP je dobra ekipa ali svi moraju da prihvate da u Srbiji postoji samo jedan PRAVI tim a njemu je ime, kao sto svi znaju, PARTIZAN. Nije slucajno da je Partizan sastavio sa zemljom taj isti Zadar u cijoj prvoj petorci uz Lalica igraju cetiri stranca (tri crna igraca i Makedonac sa repicem).

Sto se Covicevog sina tice glupo je napadati FMP zbog toga sto on ima jako dugu minutazu. FMP je privatni klub koji agresivno "uzgaja" igrace iskljucivo radi prodaje, sto je pametno ali nikako nije i simpaticno. Sada je, trenutno, akcenat na malom Covicu koji bi trebalo da ispuni tatine nezadovoljene ambicije. UPrava kluba pokazuje jednu ljudsku osobinu a ne samo ceznju za prodajom igraca po svaku cenu. On je borbeni plej bez drugih vecih kvaliteta (recimo sut) sto tata ne zeli da vidi. Medjutim, to po mom misljenju nije za osudu vec je normalno i prihvatljivo. Zasto bi tako nesto sekiralo bilo kog navijaca drugog kluba koji nije FMP? Ja, naravno, nisam navijac FMP-a pa me svakako ne sekira ako Covic igra i svih 40 minuta. To je njihova stvar i tu stvar niko ne moze promeniti jer taj klub osim Coviceve porodice i prijatelja, lokalnog umivenijeg pandana Mise Tumbasa (zaboravih mu ime)i nestoi navijaca Crvene Zvezde kada im klub propadne (a sto se stalno desava) NEMA bilo kakve navijace. Dakle, pustite Covica i njegovog sina i Vladu Vukoicica da rade svoj posao.

Bilo kako bilo FMP je i ove sezone u desetkovanom sastavu klub broj dva u Srbiji, nesto jaci od kilave Zvezde i malo vise jaci od poslovicno beskarakternog Hemofarma, sto ce medjutim tek morati da dokaze. Verujem da ce borba za to drugo mesto biti zestoka.

Takodje ponovo verujem da ce Tata koji nikako da osvoji bilo sta znacajno (a kako bi kada rasprodaje igrace kako mu padne na pamet) doziveti jako tesko, kao i svake godine. Opet ce osuti drvlje i kamenje na takmicenje, savez i naravno SUDIJE (zajedno sa Zvezdom). Ili ce moliti poznatog Zvezdinog navijaca iz Gurovicevog kluba cetnika navijaca "naseg najveceg kluba", Jao Mileta Ilica da se vrati u klub (ako ga ne ustupi klubu za koga navija) ili ce pokusati, kao mnogo puta do sada bezuspesno) da preuzme kosarkaski savez. Iskreno, Covic svake godine zanje kako je posejao. Zao mi je jedino ERCEGA koji je mogao da napravi karijeru u velikom Partizanu i da i te kako napreduje sa Duletom Vujosevicem. Ovako ce se uparloziti i na kraju srecu potraziti u nekom bezbveznom nizerazrednom evropskom klubu (u najbljem slucaju tipa Prokom iz Poljske), jer u velike klubove godinama odlaze samo igraci Partizana. Steta za Ercega.

U odnosu na ligu, utakmice i rezultate samo je Partizan izvan te kolotecine. Sve je vec sest godina Deja-vu. Sa bilo kojom ekipom Partizan je TIM koja se drasticno razlikuje od svih drugih klubova u Srbiji: po sistematskom radu, po rezultatima, Ligi Sampiona, navijacima (pre svega). Odatle, cak i u pojedinacnim slucajevima kada izgubi od FMP-a (kao ove sezone, recimo) ili od Zadra (kao prosle sezone u Jazinama) to prosto NEMA nikakav znacaj za taj klub (losa epizoda, ide se odmah dalje).

vlas

pre 16 godina

I vi ocete NJEGA I MUTU NIKOLICA u tandemu za trenera reprezentacije...ajooj sramote.

Ni jedan ni drugi nisu dorasli da budu selektori ,ali kad su videli da moze Moka onda bi svi.Navodno su izuzetno perspektivni buahahaah

Samo jedan covek je za selektora Vlade DJurovic.

FMP je unistena ekipa gde je najvaznije napredak malog Covica i sve je podredjeno tome...cak se i ne gleda zasto i kako gube,jer da gledaju drugu s drugom postavom bi igrali.

hoho

pre 16 godina

@jazine zakon!Otkrij pravo lice u Zadru ili u Hrvatskoj ti veliki broj osoba mlađih od 15 godina pa i starij ne zna šta znači riječ,spojna ili spoljna linija.Kako se već kaže kod vas u Srbiji za vanjsku liniju??!!

ljuba

pre 16 godina

Ekipa Zadra je zasluzeno dobila utakmicu,bili su bolji tokom citavog toka utakmice, mislim ipak da ja za malog Covica mnoga da igra preko trideset minuta, ipak je neiskusan.Osim toga Erceg i Krstovic su slabo odigrali i poraz je nazalost bio neizbezan.

odbojkasica

pre 16 godina

Ma kakav crni FMP!!! oni ove sezone mogu da pobedjuju u juniorskim, kadetskim i pionirskim takmicenjima.. a NLB? Spliti, pa sad Zadar..smeshno.
Vazno je da TATIN SIN IGRA!!!
mozda nesto i urade....u gimnastici:)))

zadar68

pre 16 godina

bravo zadar, shamell svaka čast sakm si ih dobia a centri su nam bili vani sa 5 faulova zbilja rijetko kad se vidi da su ti tri centra sa 5 faulova vani 10 min prije kraja ???

dr. b

pre 16 godina

@Jazine-zakon
Al' ga je resio,luda sreca u poslednjem napadu,inace biste izgubili...da je tako veliki mag ,bilo bi +15,kao u komsiluku,ovako,cuti i sutaj se u dupe od srece...

jazine zakon

pre 16 godina

železnik nema spojnu liniju,aca je predobar trener da to ne iskoristi,napravio je pritisak na spojnu liniju i rešio meč.ne znam kako u momčadi železnika ima mjesta za igrača kvalitete čovića,taj ne može igrati ni u boriku.

Samo jedan klub

pre 16 godina

FMP je dobra ekipa ali svi moraju da prihvate da u Srbiji postoji samo jedan PRAVI tim a njemu je ime, kao sto svi znaju, PARTIZAN. Nije slucajno da je Partizan sastavio sa zemljom taj isti Zadar u cijoj prvoj petorci uz Lalica igraju cetiri stranca (tri crna igraca i Makedonac sa repicem).

Sto se Covicevog sina tice glupo je napadati FMP zbog toga sto on ima jako dugu minutazu. FMP je privatni klub koji agresivno "uzgaja" igrace iskljucivo radi prodaje, sto je pametno ali nikako nije i simpaticno. Sada je, trenutno, akcenat na malom Covicu koji bi trebalo da ispuni tatine nezadovoljene ambicije. UPrava kluba pokazuje jednu ljudsku osobinu a ne samo ceznju za prodajom igraca po svaku cenu. On je borbeni plej bez drugih vecih kvaliteta (recimo sut) sto tata ne zeli da vidi. Medjutim, to po mom misljenju nije za osudu vec je normalno i prihvatljivo. Zasto bi tako nesto sekiralo bilo kog navijaca drugog kluba koji nije FMP? Ja, naravno, nisam navijac FMP-a pa me svakako ne sekira ako Covic igra i svih 40 minuta. To je njihova stvar i tu stvar niko ne moze promeniti jer taj klub osim Coviceve porodice i prijatelja, lokalnog umivenijeg pandana Mise Tumbasa (zaboravih mu ime)i nestoi navijaca Crvene Zvezde kada im klub propadne (a sto se stalno desava) NEMA bilo kakve navijace. Dakle, pustite Covica i njegovog sina i Vladu Vukoicica da rade svoj posao.

Bilo kako bilo FMP je i ove sezone u desetkovanom sastavu klub broj dva u Srbiji, nesto jaci od kilave Zvezde i malo vise jaci od poslovicno beskarakternog Hemofarma, sto ce medjutim tek morati da dokaze. Verujem da ce borba za to drugo mesto biti zestoka.

Takodje ponovo verujem da ce Tata koji nikako da osvoji bilo sta znacajno (a kako bi kada rasprodaje igrace kako mu padne na pamet) doziveti jako tesko, kao i svake godine. Opet ce osuti drvlje i kamenje na takmicenje, savez i naravno SUDIJE (zajedno sa Zvezdom). Ili ce moliti poznatog Zvezdinog navijaca iz Gurovicevog kluba cetnika navijaca "naseg najveceg kluba", Jao Mileta Ilica da se vrati u klub (ako ga ne ustupi klubu za koga navija) ili ce pokusati, kao mnogo puta do sada bezuspesno) da preuzme kosarkaski savez. Iskreno, Covic svake godine zanje kako je posejao. Zao mi je jedino ERCEGA koji je mogao da napravi karijeru u velikom Partizanu i da i te kako napreduje sa Duletom Vujosevicem. Ovako ce se uparloziti i na kraju srecu potraziti u nekom bezbveznom nizerazrednom evropskom klubu (u najbljem slucaju tipa Prokom iz Poljske), jer u velike klubove godinama odlaze samo igraci Partizana. Steta za Ercega.

U odnosu na ligu, utakmice i rezultate samo je Partizan izvan te kolotecine. Sve je vec sest godina Deja-vu. Sa bilo kojom ekipom Partizan je TIM koja se drasticno razlikuje od svih drugih klubova u Srbiji: po sistematskom radu, po rezultatima, Ligi Sampiona, navijacima (pre svega). Odatle, cak i u pojedinacnim slucajevima kada izgubi od FMP-a (kao ove sezone, recimo) ili od Zadra (kao prosle sezone u Jazinama) to prosto NEMA nikakav znacaj za taj klub (losa epizoda, ide se odmah dalje).

odbojkasica

pre 16 godina

Ma kakav crni FMP!!! oni ove sezone mogu da pobedjuju u juniorskim, kadetskim i pionirskim takmicenjima.. a NLB? Spliti, pa sad Zadar..smeshno.
Vazno je da TATIN SIN IGRA!!!
mozda nesto i urade....u gimnastici:)))

ljuba

pre 16 godina

Ekipa Zadra je zasluzeno dobila utakmicu,bili su bolji tokom citavog toka utakmice, mislim ipak da ja za malog Covica mnoga da igra preko trideset minuta, ipak je neiskusan.Osim toga Erceg i Krstovic su slabo odigrali i poraz je nazalost bio neizbezan.

jazine zakon

pre 16 godina

železnik nema spojnu liniju,aca je predobar trener da to ne iskoristi,napravio je pritisak na spojnu liniju i rešio meč.ne znam kako u momčadi železnika ima mjesta za igrača kvalitete čovića,taj ne može igrati ni u boriku.

dr. b

pre 16 godina

@Jazine-zakon
Al' ga je resio,luda sreca u poslednjem napadu,inace biste izgubili...da je tako veliki mag ,bilo bi +15,kao u komsiluku,ovako,cuti i sutaj se u dupe od srece...

zadar68

pre 16 godina

bravo zadar, shamell svaka čast sakm si ih dobia a centri su nam bili vani sa 5 faulova zbilja rijetko kad se vidi da su ti tri centra sa 5 faulova vani 10 min prije kraja ???

Petar

pre 16 godina

Vec dugo pratim Fmp sa velikim simpatijama ali ove sezone nekako sam izgubio volju i da idem na utakmice. Gledao sam ih protiv Zadra i naglasio bih nekoliko stvari. Zadar je dosao sa desetoricom igraca, jedan njihov mladi play nije ni ulazio u igru, jedan stranac im je usao u zadnjem minutu jer su ostali ispali zbog licnih (zaboravio sam kako se zove, vec duze igra za Zadar). Znaci Petrovic je rotirao sedmoricu+jedan je ulazio povremeno da cuva centre i to u drugom poluvremenu i opet su pobedili! To govori o trenutnoj snazi Fmp-a. Mada u odlucujucim trenucima svirana je tehnicka Ercegu pri vodjstvu Fmp-a, koraci Proticu u kljucnom napadu i mislim da su sudije bile malo naklonjene gostima. Ali to nije toliko vazno. Fmp vise nema snagu. Spoljna linija im je losa. Ima tu i borbenih i dobrih igraca ali zbog forsiranja jednog igraca ne mogu da dodju do izrazaja. Mada mislim da ni oni nisu u stanju da vode ekipu kako su to umeli lucidni Teodosic, hladnokrvni Rasic ili borbeni "lavlje srce"Marinovic!
A sad nekoliko reci o malom Covicu. Moram da se ogradim jer me svi vidovi protekcije i razne "vezice", koje su toliko rasprostranjene u nasem drustvu, uzasno iritiraju, pa cu mozda biti previse strog. Filip Covic je visok 178cm, izuzetno je slabasan sto je naravno opravdano godinama ali ne vidim u njemu neophodne atletske sposobnosti za tako niskog playa. Kad ga uporedim sa Proticem koji je nekoliko cm visi, ogromna je razlika,a po meni Protic je dosta jednosmeran play i nedostaje mu osecaj za asistenciju ali nije sad rec o njemu. Mali Covic nema sut, veoma dugo mlati onu loptu pre akcije (to me iritira), video sam da ume da asistira brz je i ima drskost za smelu akciju, ali da li je ta drskost saznanje da nece biti posledica po njega (koliko li je samo puta Teo odlazio na klupu kad su njegove vanzemaljske asistancije bile neuspesne nerazumevanjem saigraca ili njegovom preteranom smeloscu?!). A i mnoge Filipove akcije su bile osujecenje upravo zbog njegove visine i cesto zbog toga pogresnih pasova. A tada dolazi do izrazaja ono sto me najvise nervira, umesto da prizna gresku on kritikuje saigrace zbog svog netacnog pasa!! Ali zar nisu svi tatini sinovi nepogresivi? Da li mali Covic zasluzuje toliku minutazu- ne, da li zasluzuje da bude prvotimac u Fmp-u-....
Samo da kazem, ja nemam nista licno protiv Covica, ranije sam uzivao gledajuci Fmp, ali njihove prepoznatljive igre vise nema, a obrazlozio sam razloge ...
Ove sezone ce se opet Zvezda i Partizan boriti za titulu ali nadam se sa drugacijim ishodom (promene su dobre)! :-)
Pozdrav!

filipovic

pre 16 godina

@ samo jedan klub

Ti kao da pricas o Makabiju il Panatinaikosu.

U Partizanu caruju stranci,jedini koji valja je Tepic,koje je uzgred receno iz Vojvodine,tako da ne preteruj sa hvalospevima nikakve koristi nema nasa kosarka od tih tvojih budalastina,jedino klubastvo kojeg je ionako previse.
Pozdrav

Shone PFC

pre 16 godina

@jabre

brate, nije prosle sezone bila peta, nego sesta titula, a uz bozju pomoc bice i sedma itd. a i taj o'bennon je bas bio igracina koja bi vas izvukla... 11 od poslednjih 12, misli malo o tome !!!

vlad

pre 16 godina

Sjajno je procitati da ljudi ovako lupetaju a lopta im je strano telo. Gospodo svi vi koji pljujete gospodina MUTU NIKOLICA mozda ne znate da se covek odrekao svog odmora letos, zarad ove zemlje i uzeo ekipu koja nije nikada nista uradila pre njega. Bilo bi sjajno kada bi ljude koji su dali nesto za ovu zemlju i to radeci bez dinara PODRZALI I POKAZALI ZAHVALNOST STO JE PREDSTAVIO NASU ZEMLJU SA SVIM MANAMA I VRLINAMA U NAJBOLJEM SVETLU!

hoho

pre 16 godina

@jazine zakon!Otkrij pravo lice u Zadru ili u Hrvatskoj ti veliki broj osoba mlađih od 15 godina pa i starij ne zna šta znači riječ,spojna ili spoljna linija.Kako se već kaže kod vas u Srbiji za vanjsku liniju??!!

vlas

pre 16 godina

I vi ocete NJEGA I MUTU NIKOLICA u tandemu za trenera reprezentacije...ajooj sramote.

Ni jedan ni drugi nisu dorasli da budu selektori ,ali kad su videli da moze Moka onda bi svi.Navodno su izuzetno perspektivni buahahaah

Samo jedan covek je za selektora Vlade DJurovic.

FMP je unistena ekipa gde je najvaznije napredak malog Covica i sve je podredjeno tome...cak se i ne gleda zasto i kako gube,jer da gledaju drugu s drugom postavom bi igrali.

foka

pre 16 godina

nemate veze zadar još ne igra ni 60 posto koliko može što će vam tek onda napraviti a taj čović tko je taj jbt pankracije barać za njega jordan

jabre

pre 16 godina

@samo jedan klub

Nije partizan toliko dobar svih ovih godina,vec su ostali nasi klubovi losi.Inace,da gospodin Sakota nije u proslogodisnjem finalu plej ofa oterao O'Benona(sigurno problem iskrsao zbog iskompleksiranog Gurovica) veliko je pitanje da li bi ste uzeli petu titulu.

Jos nesto.Kako ti i tebi slicni uspevate da ne primetite da je Erceg samo losa kopija Aleksandrova?Nikad mi to nece biti jasno.

Maskula

pre 16 godina

Ajme,nemoj te se upucavat vise te ovo, te ono....
Zelin gledat dobar basket i uzivat, a na ovakvin mestima triba ostavljat komentare opcenito o toku meca, ka i osobne stavove o taktici, a ne blatit protivnika i igrace.
Ajmo se urazumit i unatoc tome pratiti nase ( vi vase ) timove na gostovanjima, kao negda.
Zivila kosarka!!!

zadar68

pre 16 godina

bravo zadar, shamell svaka čast sakm si ih dobia a centri su nam bili vani sa 5 faulova zbilja rijetko kad se vidi da su ti tri centra sa 5 faulova vani 10 min prije kraja ???

jazine zakon

pre 16 godina

železnik nema spojnu liniju,aca je predobar trener da to ne iskoristi,napravio je pritisak na spojnu liniju i rešio meč.ne znam kako u momčadi železnika ima mjesta za igrača kvalitete čovića,taj ne može igrati ni u boriku.

odbojkasica

pre 16 godina

Ma kakav crni FMP!!! oni ove sezone mogu da pobedjuju u juniorskim, kadetskim i pionirskim takmicenjima.. a NLB? Spliti, pa sad Zadar..smeshno.
Vazno je da TATIN SIN IGRA!!!
mozda nesto i urade....u gimnastici:)))

jabre

pre 16 godina

@samo jedan klub

Nije partizan toliko dobar svih ovih godina,vec su ostali nasi klubovi losi.Inace,da gospodin Sakota nije u proslogodisnjem finalu plej ofa oterao O'Benona(sigurno problem iskrsao zbog iskompleksiranog Gurovica) veliko je pitanje da li bi ste uzeli petu titulu.

Jos nesto.Kako ti i tebi slicni uspevate da ne primetite da je Erceg samo losa kopija Aleksandrova?Nikad mi to nece biti jasno.

dr. b

pre 16 godina

@Jazine-zakon
Al' ga je resio,luda sreca u poslednjem napadu,inace biste izgubili...da je tako veliki mag ,bilo bi +15,kao u komsiluku,ovako,cuti i sutaj se u dupe od srece...

ljuba

pre 16 godina

Ekipa Zadra je zasluzeno dobila utakmicu,bili su bolji tokom citavog toka utakmice, mislim ipak da ja za malog Covica mnoga da igra preko trideset minuta, ipak je neiskusan.Osim toga Erceg i Krstovic su slabo odigrali i poraz je nazalost bio neizbezan.

hoho

pre 16 godina

@jazine zakon!Otkrij pravo lice u Zadru ili u Hrvatskoj ti veliki broj osoba mlađih od 15 godina pa i starij ne zna šta znači riječ,spojna ili spoljna linija.Kako se već kaže kod vas u Srbiji za vanjsku liniju??!!

vlas

pre 16 godina

I vi ocete NJEGA I MUTU NIKOLICA u tandemu za trenera reprezentacije...ajooj sramote.

Ni jedan ni drugi nisu dorasli da budu selektori ,ali kad su videli da moze Moka onda bi svi.Navodno su izuzetno perspektivni buahahaah

Samo jedan covek je za selektora Vlade DJurovic.

FMP je unistena ekipa gde je najvaznije napredak malog Covica i sve je podredjeno tome...cak se i ne gleda zasto i kako gube,jer da gledaju drugu s drugom postavom bi igrali.

Samo jedan klub

pre 16 godina

FMP je dobra ekipa ali svi moraju da prihvate da u Srbiji postoji samo jedan PRAVI tim a njemu je ime, kao sto svi znaju, PARTIZAN. Nije slucajno da je Partizan sastavio sa zemljom taj isti Zadar u cijoj prvoj petorci uz Lalica igraju cetiri stranca (tri crna igraca i Makedonac sa repicem).

Sto se Covicevog sina tice glupo je napadati FMP zbog toga sto on ima jako dugu minutazu. FMP je privatni klub koji agresivno "uzgaja" igrace iskljucivo radi prodaje, sto je pametno ali nikako nije i simpaticno. Sada je, trenutno, akcenat na malom Covicu koji bi trebalo da ispuni tatine nezadovoljene ambicije. UPrava kluba pokazuje jednu ljudsku osobinu a ne samo ceznju za prodajom igraca po svaku cenu. On je borbeni plej bez drugih vecih kvaliteta (recimo sut) sto tata ne zeli da vidi. Medjutim, to po mom misljenju nije za osudu vec je normalno i prihvatljivo. Zasto bi tako nesto sekiralo bilo kog navijaca drugog kluba koji nije FMP? Ja, naravno, nisam navijac FMP-a pa me svakako ne sekira ako Covic igra i svih 40 minuta. To je njihova stvar i tu stvar niko ne moze promeniti jer taj klub osim Coviceve porodice i prijatelja, lokalnog umivenijeg pandana Mise Tumbasa (zaboravih mu ime)i nestoi navijaca Crvene Zvezde kada im klub propadne (a sto se stalno desava) NEMA bilo kakve navijace. Dakle, pustite Covica i njegovog sina i Vladu Vukoicica da rade svoj posao.

Bilo kako bilo FMP je i ove sezone u desetkovanom sastavu klub broj dva u Srbiji, nesto jaci od kilave Zvezde i malo vise jaci od poslovicno beskarakternog Hemofarma, sto ce medjutim tek morati da dokaze. Verujem da ce borba za to drugo mesto biti zestoka.

Takodje ponovo verujem da ce Tata koji nikako da osvoji bilo sta znacajno (a kako bi kada rasprodaje igrace kako mu padne na pamet) doziveti jako tesko, kao i svake godine. Opet ce osuti drvlje i kamenje na takmicenje, savez i naravno SUDIJE (zajedno sa Zvezdom). Ili ce moliti poznatog Zvezdinog navijaca iz Gurovicevog kluba cetnika navijaca "naseg najveceg kluba", Jao Mileta Ilica da se vrati u klub (ako ga ne ustupi klubu za koga navija) ili ce pokusati, kao mnogo puta do sada bezuspesno) da preuzme kosarkaski savez. Iskreno, Covic svake godine zanje kako je posejao. Zao mi je jedino ERCEGA koji je mogao da napravi karijeru u velikom Partizanu i da i te kako napreduje sa Duletom Vujosevicem. Ovako ce se uparloziti i na kraju srecu potraziti u nekom bezbveznom nizerazrednom evropskom klubu (u najbljem slucaju tipa Prokom iz Poljske), jer u velike klubove godinama odlaze samo igraci Partizana. Steta za Ercega.

U odnosu na ligu, utakmice i rezultate samo je Partizan izvan te kolotecine. Sve je vec sest godina Deja-vu. Sa bilo kojom ekipom Partizan je TIM koja se drasticno razlikuje od svih drugih klubova u Srbiji: po sistematskom radu, po rezultatima, Ligi Sampiona, navijacima (pre svega). Odatle, cak i u pojedinacnim slucajevima kada izgubi od FMP-a (kao ove sezone, recimo) ili od Zadra (kao prosle sezone u Jazinama) to prosto NEMA nikakav znacaj za taj klub (losa epizoda, ide se odmah dalje).

filipovic

pre 16 godina

@ samo jedan klub

Ti kao da pricas o Makabiju il Panatinaikosu.

U Partizanu caruju stranci,jedini koji valja je Tepic,koje je uzgred receno iz Vojvodine,tako da ne preteruj sa hvalospevima nikakve koristi nema nasa kosarka od tih tvojih budalastina,jedino klubastvo kojeg je ionako previse.
Pozdrav

foka

pre 16 godina

nemate veze zadar još ne igra ni 60 posto koliko može što će vam tek onda napraviti a taj čović tko je taj jbt pankracije barać za njega jordan

Petar

pre 16 godina

Vec dugo pratim Fmp sa velikim simpatijama ali ove sezone nekako sam izgubio volju i da idem na utakmice. Gledao sam ih protiv Zadra i naglasio bih nekoliko stvari. Zadar je dosao sa desetoricom igraca, jedan njihov mladi play nije ni ulazio u igru, jedan stranac im je usao u zadnjem minutu jer su ostali ispali zbog licnih (zaboravio sam kako se zove, vec duze igra za Zadar). Znaci Petrovic je rotirao sedmoricu+jedan je ulazio povremeno da cuva centre i to u drugom poluvremenu i opet su pobedili! To govori o trenutnoj snazi Fmp-a. Mada u odlucujucim trenucima svirana je tehnicka Ercegu pri vodjstvu Fmp-a, koraci Proticu u kljucnom napadu i mislim da su sudije bile malo naklonjene gostima. Ali to nije toliko vazno. Fmp vise nema snagu. Spoljna linija im je losa. Ima tu i borbenih i dobrih igraca ali zbog forsiranja jednog igraca ne mogu da dodju do izrazaja. Mada mislim da ni oni nisu u stanju da vode ekipu kako su to umeli lucidni Teodosic, hladnokrvni Rasic ili borbeni "lavlje srce"Marinovic!
A sad nekoliko reci o malom Covicu. Moram da se ogradim jer me svi vidovi protekcije i razne "vezice", koje su toliko rasprostranjene u nasem drustvu, uzasno iritiraju, pa cu mozda biti previse strog. Filip Covic je visok 178cm, izuzetno je slabasan sto je naravno opravdano godinama ali ne vidim u njemu neophodne atletske sposobnosti za tako niskog playa. Kad ga uporedim sa Proticem koji je nekoliko cm visi, ogromna je razlika,a po meni Protic je dosta jednosmeran play i nedostaje mu osecaj za asistenciju ali nije sad rec o njemu. Mali Covic nema sut, veoma dugo mlati onu loptu pre akcije (to me iritira), video sam da ume da asistira brz je i ima drskost za smelu akciju, ali da li je ta drskost saznanje da nece biti posledica po njega (koliko li je samo puta Teo odlazio na klupu kad su njegove vanzemaljske asistancije bile neuspesne nerazumevanjem saigraca ili njegovom preteranom smeloscu?!). A i mnoge Filipove akcije su bile osujecenje upravo zbog njegove visine i cesto zbog toga pogresnih pasova. A tada dolazi do izrazaja ono sto me najvise nervira, umesto da prizna gresku on kritikuje saigrace zbog svog netacnog pasa!! Ali zar nisu svi tatini sinovi nepogresivi? Da li mali Covic zasluzuje toliku minutazu- ne, da li zasluzuje da bude prvotimac u Fmp-u-....
Samo da kazem, ja nemam nista licno protiv Covica, ranije sam uzivao gledajuci Fmp, ali njihove prepoznatljive igre vise nema, a obrazlozio sam razloge ...
Ove sezone ce se opet Zvezda i Partizan boriti za titulu ali nadam se sa drugacijim ishodom (promene su dobre)! :-)
Pozdrav!

Shone PFC

pre 16 godina

@jabre

brate, nije prosle sezone bila peta, nego sesta titula, a uz bozju pomoc bice i sedma itd. a i taj o'bennon je bas bio igracina koja bi vas izvukla... 11 od poslednjih 12, misli malo o tome !!!

vlad

pre 16 godina

Sjajno je procitati da ljudi ovako lupetaju a lopta im je strano telo. Gospodo svi vi koji pljujete gospodina MUTU NIKOLICA mozda ne znate da se covek odrekao svog odmora letos, zarad ove zemlje i uzeo ekipu koja nije nikada nista uradila pre njega. Bilo bi sjajno kada bi ljude koji su dali nesto za ovu zemlju i to radeci bez dinara PODRZALI I POKAZALI ZAHVALNOST STO JE PREDSTAVIO NASU ZEMLJU SA SVIM MANAMA I VRLINAMA U NAJBOLJEM SVETLU!

Maskula

pre 16 godina

Ajme,nemoj te se upucavat vise te ovo, te ono....
Zelin gledat dobar basket i uzivat, a na ovakvin mestima triba ostavljat komentare opcenito o toku meca, ka i osobne stavove o taktici, a ne blatit protivnika i igrace.
Ajmo se urazumit i unatoc tome pratiti nase ( vi vase ) timove na gostovanjima, kao negda.
Zivila kosarka!!!