Ponedeljak, 24.09.2007.

13:41

DK: Srbija nije među nosiocima

Izvor: Miloš Todoroviæ

DK: Srbija nije meðu nosiocima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

LKbulls

pre 16 godina

@Baca (br.39)
Svaka čast na komentaru. Davno se nisam ovako slatko nasmejao. Ovo je puno bolje od Noletovih imitacija. :):):)

Informisi se prvo pa kucaj komentar

pre 16 godina

O Svetlana, devojko, zeno!
Stepanek je Ceh i doneo je pobedu svojoj reprezentaciji nad Svajcarskom, sve sa Federerom na celu. Tako su Svajcarci ispali iz svetske lige, a Cesi su ostali, samo sto nece biti nosioci, kao ni mi, tako da se ne mozemo sresti u prvom kolu.

Pre nego sto pocnes da kucas komentar (i to takav ...) probaj da se malo informises da ne bi pisala svasta.

svetlana

pre 16 godina

Je li, da l' ne igra mozda onaj horor od Stepaneka za Slovacku...?hvala Bogu da ispadose, ne bih mogla ONO jos jednom da gledam, a 100% je i Nole odahnuo, kakav je one bio lik.....

Car

pre 16 godina

Jos jednom cestitam nasim igracima na sjajnoj pobjedi. Svaka cast. Jedna stvar me malo nervira ili puno. Zasto Tensiki Savez Srbije nema web site, kao sve normalne zemlje nego kad udjes na site nema nista, to se odnosi na sve sportove, odbojkase, vaterpoliste, itd. Pa zar je to toliko skupo da vam neki profesinalac napravi site, nego se sramotite. Ali stvarno mozda nemate novca ili je nesto drugo. Shvatite ovo kao dobronamjernu kritiku.

Pozdravi

torca

pre 16 godina

pa šta je sad tu čudno što je Hrvatska visoko kotirana,osvojila prije dve godine davis cup a lani svjetku ligu,a što ste vi osvojili da bi trebali biti bolje plasirani,Hrvatska da joj se nije dogodio peh sa povredama ove godine igrala bi u najmanju ruku četvrtfinale ali vračamo se nagodinu bez brige,a vidjet čete što če vas snaći ako se kojim slučajem povredi Đoković,ni poena nečete uzeti to je realnost jer on je ekstra klasa svi ostali ispod prosjeka.Puno sreće u daljnjem takmičenju inemoj te se stalno ćuditi ljestvicama koje vam ne odgovaraju nije se nitko urotio protiv vas.Za sve ista pravila vrijede.adiooooo

ZokyNBGD

pre 16 godina

malo je offtopic,ali...

@znanje-imanje (komentar 40.)

dečko, da li si ti svestan šta pričaš? gde ti uopšte živiš? Ako živiš u Bg čime se ti baviš, izlaziš li van gajbe, prelaziš li poneki most? Ovaj novi most je nešto što je Beograd trebao da dobije pre dvadeset godina, i ne lupetaj o ceni kad pojma nemaš! sam most će koštati između 80-90 miliona! Pojma nemaš o činjenicama a znaš da će održavanje biti preskupo, misliiiim! i šta znači uopšte neprikladan Adi?

što se DC tiče, ova tri dana su bila takav praznik da jedva čekam sledećeg protivnika, nadam se u Areni, ko god bio!

Vuks

pre 16 godina

@vladimir

Ne bih se složio u potpunosti sa konstatacijom da sa Amerima nemamo nikakve šanse. Možda ako su domaćini znatno se komplikuje situacija, međutim ako smo mi domaćini, favoriti smo skoro isto kao što smo bili sa Australijom. Da potsetim da su Amerikanci doživeli totalni debakl na Rolan Garosu. Dovojno je reći da Rodik i Blejk ispali u prvom kolu, a ćini mi se da od preostali 7 učesnika iz amerike u muškoj konkurenciji se da su 6 učesnika ispala u prvom kolu, dok smo mi imali čak 3 predstavnika u drugom kolu Rolan Garosa. Ovaj podatak sam zapamtio tokom Rolan garosa jer je bio posebno interesantan.

BALTY

pre 16 godina

Moja generacija a rođen sam 1969god se sigurno seča a mlade da edukujem da je pre 20god ekipa SFRJ ili da vam bude lakše, bivše cele Jugoslavije je došla do polufinala ! Tako što je u 1/4 finalu u BG dobila Francusku sa Bobom koji je bio 8 na lisi i Oreščarem koji je bio 84 a nismo imali specijalistu za dubl ! A sada imamo NOLE-3, JANKO-52 ali koji je shvatio da izigravanje playboya ne donosi rezultate, nego rad i znoj ! Tako da primečujem da se polako vrača u formu i da če do Marta kad se igra prvo kolo doči do ispod 40 i na kraju imamo Zimonju, kome če zbog godina sledeča biti oproštajna a koji je za dubl broj 1 ! Prosto rečeno, ova ekipa je 5 puta jača od Bobine od pre 20god, koja je došla do 1/2 finala ! P.S. UZ SREČU I PILIČA ZA GLAVNOG TRENERA, IMAMO EKIPU I ZA ČAK OSVAJANJE DEJVIS KUPA ! ! !

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Samo da ne bude neke zabune da razjasnimo.
Domaćini smo protiv Nemačke i Francuske gosti protiv Švedske Španije i Belgije a u ostalim slučajevima odlučuje žreb.

deda

pre 16 godina

Nikad jadnija i slabija svjetska skupina. Stvarno imamo peh u zadnjih godinu dana. Protiv engleza jedva skupili momcad za davis cup. (Ancic ozljeden, Ljubici kamenci, Karlovic smrad)Ali i takvi smo bili opasni. Englezi se provukli.

picasso

pre 16 godina

Nadam se da Jelena ne gubi vreme i zivce citajuci ove zlobne komentare. Neki ljudi jos nisu shvatili da je ona po mnogo cemu nekonvencionalna osoba i igracica koja nista ne radi kao druge. Igra svaki moguci turnir, ne voli da trenira, ne ume da servira, ispoljava emocije u svakoj prilici, nema trenera, nema dlake na jeziku, ne pati od politicke korektnosti, svadja se sa sudijama, ne ume da taktizira, pravi spagu i kad treba i kad ne treba, ne stedi se (na svakom mecu trci kao da joj je poslednji u zivotu), gubi dobijene meceve ... i pored svega toga je realno druga igracica na svetu!!! Sto se mene tice, skidam kapu i klanjam se do zemlje, a kome se ne svidja - neka se pogleda u ogledalu ako sme, ili neka ne komentarise. Ja sam ovde, na B92, rekao jos nakon US-Open-a 2006, kada su je svi pljuvali zbog onog poraza i kada je bila daleko od vrha WTA liste, da ce jednog dana biti prva. Nemam obicaj da iznosim takve tvrdnje na pamet i bez razloga. To tvrdim i dalje. Cudi me samo da oni koji su dok je bila dvadeseta tvrdili da joj je to maksimum, i koji su kada je bila 11. tvrdili da nikad nece uci u TOP 10, dakle kako ih sada kada je stigla do drugog mesta nije sramota da tvrde da nikad nece biti prva. Ali nema veze, zivi bili pa videli ...
PS. Da podsetim zlobnike na Jelenin medjusobni skor sa sestrama: Jelena - Venus 3-3; Jelena - Serena 2-2... Toliko o superiornosti sestara.
PPS. Kada joj dosadi da igra puno turnira ili kada se umori, onda ce ih igrati manje, nista se vi ne brinite...

stranputnik

pre 16 godina

E bas je zapazeno proslo medju nasim egzaltiranim novokomponovanim teniskim fanovima, DA JE NAS DVOJAC OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU. I ta dvojica su mladi sportisti, divni ljud i koji vredno treniraju, popravljaju imidz Srbije, ali njihovi roditelji ne vredjaju ljude sto ne navijaju za njihovu decu... Cccccccc

srecko

pre 16 godina

dragi prijatelji,nemojmo se zanositi da mozemo nesto postici u prvoj svetskoj ligi,pogotovo sto nismo nosioci.Nole je supermen ,Zima vrlo dobar ali ostali ispod nivoa.Budimo zadovoljni i veselimo se.Mozda nam sreca ipak bude naklonjena.
POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA

student

pre 16 godina

pa i nije tako strasno. bolje da nam upadne belgija nego ceska, na primer. prolaz u drugo kolo ce biti tezak ali ne i nemoguc.

Baca

pre 16 godina

Imali ste srbi srecu sto ste izbegli zahuhtalu Rumuniju u prvom kolu. Hanescu tek ulazi u formu posle duge pauze.Bicemo najprijatnije iznenadjenje ove godine.
Hai Romania!

znanje-imanje

pre 16 godina

@djulijano: u principu si u pravu - ali opet, bez ložnjave nema rezultata a preterivanje je onda neminovno, a i malo si prestrog prema "ostalim" igračima - ni drugi nemaju desetine igrača u prvih sto

nego, ako si blizak veslačima a protivnik si nepotrebnih ložnjava sad nešto mislim, oni bi bili prava stvar da se započne gradski otpor protiv debilnog mosta od 200 miliona evra koji je preskup, još skuplji za održavanje, neoriginalan a neprikladan Adi - jesi li i ti veslač?


@vladimir: dobra analiza, vrlo pozdravljam, samo nije istina za Hjuita, i, bio sam u areni: Nole je JEDVA dobio meč!! bio je 3. dan, potpuno iscrpljen, bez opasnog servisa a teren - katastrofa i sramota
Novak kako krene da pravi poen i ovaj prinudno vrati kraću loptu a ono, na sredini polja em neutabano em prašina, loptica i ne odskoči nego sklizne na 5cm i jedva se udari, pa opet tako; Novak je, paradoksalno, dobio dvometraša zbog jedno 8 lobova na liniju u ključnim trenucima
meč je bio loš i mučenje, ali ti lobovi, pogotovu oni slajs a ne top-spin, to je bio čist zen, i sad se naježim...

nego vi hrvati, BRE, stalno dolazite a nikakve tračeve ne donosite!? jel Karlović nije hteo da igra jer su ga zavrnuli za pare "veterani" i patriote, ili ima tu još nešto?

ana

pre 16 godina

Molim ako moze neko da mi objasni na osnovu cega se u DK odredjuje koja zemlja je domacin i ko bira vrstu podloge (primetila sam na DK sajtu da ne mora uvek domacin da bira podlogu). Unapred hvala.

I te kakav tim!

pre 16 godina

Izvinjavam se svima koji su uspeli da sa slascu i ponekim osmehom ignorisu fokus ovih komentara. U pravu ste, nije Cehoslovacka, vec Ceska. Moja omaska. Ali i opet da ponovim da nije Srbija samo Nole, svidelo se to nekima ili ne.
P.S. Neverovatno kako je nekolicina uspela da tako ogorceno izrekne negativnosti usled pobede nasih tenisera i da na svaki nacin ublazi uspeh Srpskog tima. Za cudjenje je gde sve covek moze utrositi svoju dragocenu energiju i to naocigled mnogobrojih dobronamernika.....

WTATP Lista

pre 16 godina

Od svih ekipa koje nisu nosioci, mi i Cesi smo ubedljivo najopasniji (mi narocito). Evo konkretno o nasim sansama protiv svih osam mogucih protivnika:

Rusija - jos uvek zvanicni prvaci i ovogodisnji finalisti imaju cak pet vrhunskih igraca koje mogu tako da kombinuju i potpuno prilagode svim protivnicima i podlogama, ali je njihov problem sto trenutno nemaju koga da suprostave Djokovicu, kao nijednog dubl igraca u TOP30 i mislim da smo im bas mi od svih nenosilaca ubedljivo najtezi moguci protivnik u prvom kolu - a ako se bude igralo kod nas mi cemo biti favoriti!

SAD - bukvalno sve zavisi od toga ko ce biti domacin, jer zbog onog njihovog dubla (blizanci Brajan) od dve Novakove pobede necemo imati nista jer na najbrzim tvrdim podlogama Rodik i Blejk ce biti izraziti favoriti protiv Tipsarevica. Ako se pak bude igralo u "Areni" mi 100% biramo sljaku gde ni Rodik n Blejk nikada u karijeri na Rolan Garosu nisu ostvarili bolji rezultat od ovogodisnjeg Jankovog i uz 20000 navijaca on dobija bar jedan od ta dva meca.

Argentina - U Areni biramo neki od superbrzih tepiha i nema ko da se suprotstavi ni Noletu, a ni Zimonjic/Djokovic dublu. Ako se bude igralo kod njih (sljaka naravno) Djokovic u oba meca ce biti favorit, dubl takodje, ali posto na sljaci pred njihovim navijacima Tipsa nece imati neke sanse, bice pakleno tesko osvojiti sva tri ova boda.

Španija - kao u slucaju SAD ovde je kljucno ko je domacin. Ako su to Spanci, ovde necemo cak moci da racunamo cak ni na "sigurna" dva Noletova boda jer ce ga Nadal sigurno cekati na sljaci. Ako se igra u "Areni" igracemo pred 20.000 ljudi i najbrzoj mogucoj podlozi pa me ne bi iznenadilo da se Rafa uopste ni ne pojavi jer Novak uzima dva poena i jedan dobija dubl, jer spanci su prilicno tanki u parovima.

Nemačka - po pravilima njima bismo sigurno bili domacini i oni ovde nemaju sta da traze protiv nase dobitne formule Novak2, Dubl1, Janko sta uleti.

Švedska - jedna od retkih ekipa sa na papiru boljim dublom od naseg i zato bi nam bili jako nezgodni ako oni budu domacini. Ako se bude igralo kod nas (citaj na sljaci), nemaju sta da traze ovde.

Belgija - protiv njih bismo sigurno bili gosti, ali im i to ne bi mnogo pomoglo jer nemaju kvalitetan dubl kojim bi nam se suprotstavili, a o Djokovicu i da ne govorim.

Francuska - odlicno je sto nam je zagarantovano domacinstvo jer imaju (bar na papiru) jaci dubl od nas pa bismo ovde morali da iskoristimo cinjenicu da igraci iz semlje u kojoj se igra Rolan Garos lose igraju na sljaci (sa izuzetkom Gaskea).

Drugim recima imacemo u cetvrtak 13 razlicitih opcija na zrebu po pitanju SA KIM i GDE cemo da igramo u prvom kolu - od cega cemo u cak 9-10 biti favoriti, a u samo 3-4 ne. Odlican procenat za jednog nenosioca...

milan

pre 16 godina

realno, ko se jos u svetu lozi na davis cup??? ova rang lista pokazuje da je to jedno mizerno takmicenje. u svakom slucaju dobro je da nas ima

Ženevljanin

pre 16 godina

Najgori mogući protivnik su Španci domaćini na šljaci(realno 4:1 za njih). Ameri su takođe favoriti, ali s njima (ako igramo kod kuće) još i imamo nekakve šanse - šljaka + da Janko prevaziđe sam sebe, što on ume, ponekad... U ostalim varijantama smo favoriti ili bar ravnopravni.

Poznavalac svetskih prilika

pre 16 godina

Alo bre, pa kako mozes da uporedjujes tenis sa vaterpolom i odbojkom kad tenis igra ceo svet, a odbojku i narocito vaterpolo ne igra niko. Malo pameti molim. Kakav crni vaterpolo, zasto mislis da su samo drzave sa Balkana dobre u vaterpolu, zato sto druge zemlje ne ulazu u beznacajne sportove. Pa kad bi ulozili vise para Ameri ili Kinezi, unistili bi nas kao sto nas sada svi rokaju u kosarci.

Zeka peka

pre 16 godina

@djulijano

Vidi se da nema 3 ciste o tenisu. Da imalo pratis znao bi da godien nisu bitne za dubl vec iskustvo, a Zimonjic ima tek 30...

vladimir

pre 16 godina

Znaci ako izvucemo francusku i Nemacku cekamo ih kuci i lagano prolazimo.Ako naletimo na Argentince odlucuje zreb ako igramo kuci namesticemo im beton i sigurno prolazimo ali ako oni budu domacini izabrace sljaku i bice cupavo.Ako izvucemo SAD opet se domacin bira zrebom.Na strani nemamo nikakve sanse a kuci tesko jer imaju strasan dubl i dva igraca u prvih deset.Tipsarevic mora da nam donese jedan poen a to je nemoguce protiv Endija Rodika i Dzejmsa Blejka.Po meni su Ameri najtezi moguci protivnik i protiv njih nemamo nikakvih sansi.Protiv Rusije,Svedske,Belgije i Spanije igramo na strani.Rusi imaju jak tim ali Nole moze da uzme dva singla i dubl je realno da dobijemo ali bice tesko i protiv njih.Belgija je super protivnik mislim da bi njih lako prosli koju god podlogu da izaberu.Rohuse je Janko tukao pre neku godinu a sada sa Djokovicem nemaju nikakve sanse.Spanija je takodje uzasan protivnik jer cemo sa njom igrati na strani.Izabrace sljaku i mi tu nemamo nikakvih sansi.Da se igra kod nas recimo na betonu bi bilo 5:0 ili 4:1 za nas.Ovako posle Amera Spanci su najtezi moguci protivnik.Na kraju ostaje Svedska kojoj takodje gostujemo.Sve zavisi da li ce im igrati Soderling.Ako igra male su nam sanse a ako ne igra svasta je moguce.Svedjani imaju sjajan dubl predvodjen Jonasom Bjorkmanom i kada bi ih u dublu tukli dobili sigurno tri poena.Bez obzira sto smo bili favoriti sa Kengurima dubl je odlucio pobednika.Mnogo je vazan za konacan ishod.Imali bi mi prednost treceg dana u oba singla i bili bi favoriti ali ocekivala bi nas nevidjena drama.Ovako moral Ozija je skroz pao i Hjuit je pobegao od megdana sa DJokovicem jer bi verovatno doziveo debakl u tom mecu.Sreca ima mozda cak odlucujuci faktor jer onaj ko je domacin bira podlogu a to moze biti presudno za konacan ishod.

Radoslav Simic

pre 16 godina

Samo da ne dobijemo amerikance i špance kao domaćine (čehe srećom ne možemo) u prvom krugu. Sa svim ostalima možemo najmanje ravnopravno da se nosimo. Sa malo sreće možemo daleko da doguramo. Napred mladi orlovi!

extranjero

pre 16 godina

Dajte ljudi, iskulirajte se malo. Svaka čast na pobjedi, ali nakon jednog malo jačeg meča očekivati da budete na vrhu mrvicu je nerealno.

Avenija kruzno

pre 16 godina

Slovacka ne moze biti protivnik Srbije jer se nije vratila u Svjetsku skupinu!! Nju mozda opet cekaju sjajni Makedonci koji su "prezivjeli" Luksemburg i ostali u Prvoj evro-africkoj skupini.(Od 4 meca u 5 setova 3 su dobili, pri cemu je narocito vrijedna pobjeda Magdinceva na Zilom Milerom s kojim su donedavno i Srbi imali problema i koji u svojoj karijeri ima skalp Nadala s Gran Slema!) Sto se Srbije tice ona, umjesto na Slovacku, moze na Belgiju sto i nije tako lose: bila bi to krasna prilika za revans za poraz od prije dvije i po godine kada ni dva fenomenalna singla Tipsarevica, ni fantastican talent (tada premladog)Djokovica nisu bili dovoljni za pobjedu!

Ma nemoj

pre 16 godina

"nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu."
A sta su vaterpolisti i odbojkasi osvojili ove godine?

I te kakav tim!

pre 16 godina

Svajcarska je dokaz da su imali samo Federera, pa su ispali (a jos mi je draze sto ih je jedan drugi slovenski narod, Cehoslovacka, pobedio). Srbija sa druge strane nema samo Novaka, jer je Zimonjic klasa u dublu, a kao sto rece Pilic i Tipsarevic je svojim mecom iscripio i izbacio glavnog igraca iz dalje borbe. Znaci da je ovo timski rezultat, a ne "samo".

Zuma

pre 16 godina

Slovacka je ispala iz Svetske grupe (izgubili od Koreje), pa ne moze da nam bude protivnik. Belgija je osma reprezentacija koja nam je potencijalni protivnik.

Nosioci: Rusija, SAD, Nemacka, Svedska, Spanija, Francuska, Argentina i Belgija.
Ostali: Srbija, Velika Britanija, Ceska, Austrija, Rumunija, Izrael, Koreja i Peru.

KTMSX

pre 16 godina

@princip
Covece, osvojili su DC pre dve godine i ti pitas zasto su visoko plasirani?! Ajde da Brazil u fudbalu sibnemo na trideseto mesto zato sto nisu osvojili SP 2006.
Iz slicnog razloga (finale DC-a) je i Slovacka visoko plasirana.

PrinciP

pre 16 godina

Pa i ova kao ni FIFINA lista imaju nenormalno visoko kotiranu Hrvatsku!!! Samo ne kontam cime su to zasluzili!!!

P.S. Namam nista protiv Hrvata i nisam nacionalista ali stvarno nije u redu...

djulijano

pre 16 godina

Dajte ljudi malo da zakocimo kad je tenis u pitanju. nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu. Imamo Novaka i on je jedan od najboljih. Ali za nesto vise treba jos jedan teniser. Tipsarevic je treca liga, Pasanski jos mora da uci, Zimonjic dobar samo u dublu ali vec veteran. Gledam mediji ih prate kao da su osvojili zlato na Olimpijskim igrama. A na drugoj strani veslaci Stojic i Jagar pobede sve u Evropi i umesto da se vrte stalno u svim vestima, ima ih tek po malo u medijima. Sramota

volim_hrvatsku

pre 16 godina

Sad ću opet počet glupi komentari i prepucavanja.Nije ovo rang lista koliko ko ima bolje rangiranih igrača nego lista rezultata.Vi ste se tek pojavili i normalno da ce te napredovat.Usput sve čestitke na ulasku u Svjetsku Grupu.Nadam se da ćemo se i mi uskoro vratiti iako će bit teško...a ona budala Kralović može se sramiti.
Pozdrav svima!

djulijano

pre 16 godina

Dajte ljudi malo da zakocimo kad je tenis u pitanju. nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu. Imamo Novaka i on je jedan od najboljih. Ali za nesto vise treba jos jedan teniser. Tipsarevic je treca liga, Pasanski jos mora da uci, Zimonjic dobar samo u dublu ali vec veteran. Gledam mediji ih prate kao da su osvojili zlato na Olimpijskim igrama. A na drugoj strani veslaci Stojic i Jagar pobede sve u Evropi i umesto da se vrte stalno u svim vestima, ima ih tek po malo u medijima. Sramota

volim_hrvatsku

pre 16 godina

Sad ću opet počet glupi komentari i prepucavanja.Nije ovo rang lista koliko ko ima bolje rangiranih igrača nego lista rezultata.Vi ste se tek pojavili i normalno da ce te napredovat.Usput sve čestitke na ulasku u Svjetsku Grupu.Nadam se da ćemo se i mi uskoro vratiti iako će bit teško...a ona budala Kralović može se sramiti.
Pozdrav svima!

vladimir

pre 16 godina

Znaci ako izvucemo francusku i Nemacku cekamo ih kuci i lagano prolazimo.Ako naletimo na Argentince odlucuje zreb ako igramo kuci namesticemo im beton i sigurno prolazimo ali ako oni budu domacini izabrace sljaku i bice cupavo.Ako izvucemo SAD opet se domacin bira zrebom.Na strani nemamo nikakve sanse a kuci tesko jer imaju strasan dubl i dva igraca u prvih deset.Tipsarevic mora da nam donese jedan poen a to je nemoguce protiv Endija Rodika i Dzejmsa Blejka.Po meni su Ameri najtezi moguci protivnik i protiv njih nemamo nikakvih sansi.Protiv Rusije,Svedske,Belgije i Spanije igramo na strani.Rusi imaju jak tim ali Nole moze da uzme dva singla i dubl je realno da dobijemo ali bice tesko i protiv njih.Belgija je super protivnik mislim da bi njih lako prosli koju god podlogu da izaberu.Rohuse je Janko tukao pre neku godinu a sada sa Djokovicem nemaju nikakve sanse.Spanija je takodje uzasan protivnik jer cemo sa njom igrati na strani.Izabrace sljaku i mi tu nemamo nikakvih sansi.Da se igra kod nas recimo na betonu bi bilo 5:0 ili 4:1 za nas.Ovako posle Amera Spanci su najtezi moguci protivnik.Na kraju ostaje Svedska kojoj takodje gostujemo.Sve zavisi da li ce im igrati Soderling.Ako igra male su nam sanse a ako ne igra svasta je moguce.Svedjani imaju sjajan dubl predvodjen Jonasom Bjorkmanom i kada bi ih u dublu tukli dobili sigurno tri poena.Bez obzira sto smo bili favoriti sa Kengurima dubl je odlucio pobednika.Mnogo je vazan za konacan ishod.Imali bi mi prednost treceg dana u oba singla i bili bi favoriti ali ocekivala bi nas nevidjena drama.Ovako moral Ozija je skroz pao i Hjuit je pobegao od megdana sa DJokovicem jer bi verovatno doziveo debakl u tom mecu.Sreca ima mozda cak odlucujuci faktor jer onaj ko je domacin bira podlogu a to moze biti presudno za konacan ishod.

I te kakav tim!

pre 16 godina

Svajcarska je dokaz da su imali samo Federera, pa su ispali (a jos mi je draze sto ih je jedan drugi slovenski narod, Cehoslovacka, pobedio). Srbija sa druge strane nema samo Novaka, jer je Zimonjic klasa u dublu, a kao sto rece Pilic i Tipsarevic je svojim mecom iscripio i izbacio glavnog igraca iz dalje borbe. Znaci da je ovo timski rezultat, a ne "samo".

KTMSX

pre 16 godina

@princip
Covece, osvojili su DC pre dve godine i ti pitas zasto su visoko plasirani?! Ajde da Brazil u fudbalu sibnemo na trideseto mesto zato sto nisu osvojili SP 2006.
Iz slicnog razloga (finale DC-a) je i Slovacka visoko plasirana.

PrinciP

pre 16 godina

Pa i ova kao ni FIFINA lista imaju nenormalno visoko kotiranu Hrvatsku!!! Samo ne kontam cime su to zasluzili!!!

P.S. Namam nista protiv Hrvata i nisam nacionalista ali stvarno nije u redu...

WTATP Lista

pre 16 godina

Od svih ekipa koje nisu nosioci, mi i Cesi smo ubedljivo najopasniji (mi narocito). Evo konkretno o nasim sansama protiv svih osam mogucih protivnika:

Rusija - jos uvek zvanicni prvaci i ovogodisnji finalisti imaju cak pet vrhunskih igraca koje mogu tako da kombinuju i potpuno prilagode svim protivnicima i podlogama, ali je njihov problem sto trenutno nemaju koga da suprostave Djokovicu, kao nijednog dubl igraca u TOP30 i mislim da smo im bas mi od svih nenosilaca ubedljivo najtezi moguci protivnik u prvom kolu - a ako se bude igralo kod nas mi cemo biti favoriti!

SAD - bukvalno sve zavisi od toga ko ce biti domacin, jer zbog onog njihovog dubla (blizanci Brajan) od dve Novakove pobede necemo imati nista jer na najbrzim tvrdim podlogama Rodik i Blejk ce biti izraziti favoriti protiv Tipsarevica. Ako se pak bude igralo u "Areni" mi 100% biramo sljaku gde ni Rodik n Blejk nikada u karijeri na Rolan Garosu nisu ostvarili bolji rezultat od ovogodisnjeg Jankovog i uz 20000 navijaca on dobija bar jedan od ta dva meca.

Argentina - U Areni biramo neki od superbrzih tepiha i nema ko da se suprotstavi ni Noletu, a ni Zimonjic/Djokovic dublu. Ako se bude igralo kod njih (sljaka naravno) Djokovic u oba meca ce biti favorit, dubl takodje, ali posto na sljaci pred njihovim navijacima Tipsa nece imati neke sanse, bice pakleno tesko osvojiti sva tri ova boda.

Španija - kao u slucaju SAD ovde je kljucno ko je domacin. Ako su to Spanci, ovde necemo cak moci da racunamo cak ni na "sigurna" dva Noletova boda jer ce ga Nadal sigurno cekati na sljaci. Ako se igra u "Areni" igracemo pred 20.000 ljudi i najbrzoj mogucoj podlozi pa me ne bi iznenadilo da se Rafa uopste ni ne pojavi jer Novak uzima dva poena i jedan dobija dubl, jer spanci su prilicno tanki u parovima.

Nemačka - po pravilima njima bismo sigurno bili domacini i oni ovde nemaju sta da traze protiv nase dobitne formule Novak2, Dubl1, Janko sta uleti.

Švedska - jedna od retkih ekipa sa na papiru boljim dublom od naseg i zato bi nam bili jako nezgodni ako oni budu domacini. Ako se bude igralo kod nas (citaj na sljaci), nemaju sta da traze ovde.

Belgija - protiv njih bismo sigurno bili gosti, ali im i to ne bi mnogo pomoglo jer nemaju kvalitetan dubl kojim bi nam se suprotstavili, a o Djokovicu i da ne govorim.

Francuska - odlicno je sto nam je zagarantovano domacinstvo jer imaju (bar na papiru) jaci dubl od nas pa bismo ovde morali da iskoristimo cinjenicu da igraci iz semlje u kojoj se igra Rolan Garos lose igraju na sljaci (sa izuzetkom Gaskea).

Drugim recima imacemo u cetvrtak 13 razlicitih opcija na zrebu po pitanju SA KIM i GDE cemo da igramo u prvom kolu - od cega cemo u cak 9-10 biti favoriti, a u samo 3-4 ne. Odlican procenat za jednog nenosioca...

Ma nemoj

pre 16 godina

"nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu."
A sta su vaterpolisti i odbojkasi osvojili ove godine?

picasso

pre 16 godina

Nadam se da Jelena ne gubi vreme i zivce citajuci ove zlobne komentare. Neki ljudi jos nisu shvatili da je ona po mnogo cemu nekonvencionalna osoba i igracica koja nista ne radi kao druge. Igra svaki moguci turnir, ne voli da trenira, ne ume da servira, ispoljava emocije u svakoj prilici, nema trenera, nema dlake na jeziku, ne pati od politicke korektnosti, svadja se sa sudijama, ne ume da taktizira, pravi spagu i kad treba i kad ne treba, ne stedi se (na svakom mecu trci kao da joj je poslednji u zivotu), gubi dobijene meceve ... i pored svega toga je realno druga igracica na svetu!!! Sto se mene tice, skidam kapu i klanjam se do zemlje, a kome se ne svidja - neka se pogleda u ogledalu ako sme, ili neka ne komentarise. Ja sam ovde, na B92, rekao jos nakon US-Open-a 2006, kada su je svi pljuvali zbog onog poraza i kada je bila daleko od vrha WTA liste, da ce jednog dana biti prva. Nemam obicaj da iznosim takve tvrdnje na pamet i bez razloga. To tvrdim i dalje. Cudi me samo da oni koji su dok je bila dvadeseta tvrdili da joj je to maksimum, i koji su kada je bila 11. tvrdili da nikad nece uci u TOP 10, dakle kako ih sada kada je stigla do drugog mesta nije sramota da tvrde da nikad nece biti prva. Ali nema veze, zivi bili pa videli ...
PS. Da podsetim zlobnike na Jelenin medjusobni skor sa sestrama: Jelena - Venus 3-3; Jelena - Serena 2-2... Toliko o superiornosti sestara.
PPS. Kada joj dosadi da igra puno turnira ili kada se umori, onda ce ih igrati manje, nista se vi ne brinite...

Avenija kruzno

pre 16 godina

Slovacka ne moze biti protivnik Srbije jer se nije vratila u Svjetsku skupinu!! Nju mozda opet cekaju sjajni Makedonci koji su "prezivjeli" Luksemburg i ostali u Prvoj evro-africkoj skupini.(Od 4 meca u 5 setova 3 su dobili, pri cemu je narocito vrijedna pobjeda Magdinceva na Zilom Milerom s kojim su donedavno i Srbi imali problema i koji u svojoj karijeri ima skalp Nadala s Gran Slema!) Sto se Srbije tice ona, umjesto na Slovacku, moze na Belgiju sto i nije tako lose: bila bi to krasna prilika za revans za poraz od prije dvije i po godine kada ni dva fenomenalna singla Tipsarevica, ni fantastican talent (tada premladog)Djokovica nisu bili dovoljni za pobjedu!

stranputnik

pre 16 godina

E bas je zapazeno proslo medju nasim egzaltiranim novokomponovanim teniskim fanovima, DA JE NAS DVOJAC OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU. I ta dvojica su mladi sportisti, divni ljud i koji vredno treniraju, popravljaju imidz Srbije, ali njihovi roditelji ne vredjaju ljude sto ne navijaju za njihovu decu... Cccccccc

Zeka peka

pre 16 godina

@djulijano

Vidi se da nema 3 ciste o tenisu. Da imalo pratis znao bi da godien nisu bitne za dubl vec iskustvo, a Zimonjic ima tek 30...

znanje-imanje

pre 16 godina

@djulijano: u principu si u pravu - ali opet, bez ložnjave nema rezultata a preterivanje je onda neminovno, a i malo si prestrog prema "ostalim" igračima - ni drugi nemaju desetine igrača u prvih sto

nego, ako si blizak veslačima a protivnik si nepotrebnih ložnjava sad nešto mislim, oni bi bili prava stvar da se započne gradski otpor protiv debilnog mosta od 200 miliona evra koji je preskup, još skuplji za održavanje, neoriginalan a neprikladan Adi - jesi li i ti veslač?


@vladimir: dobra analiza, vrlo pozdravljam, samo nije istina za Hjuita, i, bio sam u areni: Nole je JEDVA dobio meč!! bio je 3. dan, potpuno iscrpljen, bez opasnog servisa a teren - katastrofa i sramota
Novak kako krene da pravi poen i ovaj prinudno vrati kraću loptu a ono, na sredini polja em neutabano em prašina, loptica i ne odskoči nego sklizne na 5cm i jedva se udari, pa opet tako; Novak je, paradoksalno, dobio dvometraša zbog jedno 8 lobova na liniju u ključnim trenucima
meč je bio loš i mučenje, ali ti lobovi, pogotovu oni slajs a ne top-spin, to je bio čist zen, i sad se naježim...

nego vi hrvati, BRE, stalno dolazite a nikakve tračeve ne donosite!? jel Karlović nije hteo da igra jer su ga zavrnuli za pare "veterani" i patriote, ili ima tu još nešto?

extranjero

pre 16 godina

Dajte ljudi, iskulirajte se malo. Svaka čast na pobjedi, ali nakon jednog malo jačeg meča očekivati da budete na vrhu mrvicu je nerealno.

I te kakav tim!

pre 16 godina

Izvinjavam se svima koji su uspeli da sa slascu i ponekim osmehom ignorisu fokus ovih komentara. U pravu ste, nije Cehoslovacka, vec Ceska. Moja omaska. Ali i opet da ponovim da nije Srbija samo Nole, svidelo se to nekima ili ne.
P.S. Neverovatno kako je nekolicina uspela da tako ogorceno izrekne negativnosti usled pobede nasih tenisera i da na svaki nacin ublazi uspeh Srpskog tima. Za cudjenje je gde sve covek moze utrositi svoju dragocenu energiju i to naocigled mnogobrojih dobronamernika.....

Ženevljanin

pre 16 godina

Najgori mogući protivnik su Španci domaćini na šljaci(realno 4:1 za njih). Ameri su takođe favoriti, ali s njima (ako igramo kod kuće) još i imamo nekakve šanse - šljaka + da Janko prevaziđe sam sebe, što on ume, ponekad... U ostalim varijantama smo favoriti ili bar ravnopravni.

Baca

pre 16 godina

Imali ste srbi srecu sto ste izbegli zahuhtalu Rumuniju u prvom kolu. Hanescu tek ulazi u formu posle duge pauze.Bicemo najprijatnije iznenadjenje ove godine.
Hai Romania!

srecko

pre 16 godina

dragi prijatelji,nemojmo se zanositi da mozemo nesto postici u prvoj svetskoj ligi,pogotovo sto nismo nosioci.Nole je supermen ,Zima vrlo dobar ali ostali ispod nivoa.Budimo zadovoljni i veselimo se.Mozda nam sreca ipak bude naklonjena.
POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA

Radoslav Simic

pre 16 godina

Samo da ne dobijemo amerikance i špance kao domaćine (čehe srećom ne možemo) u prvom krugu. Sa svim ostalima možemo najmanje ravnopravno da se nosimo. Sa malo sreće možemo daleko da doguramo. Napred mladi orlovi!

Poznavalac svetskih prilika

pre 16 godina

Alo bre, pa kako mozes da uporedjujes tenis sa vaterpolom i odbojkom kad tenis igra ceo svet, a odbojku i narocito vaterpolo ne igra niko. Malo pameti molim. Kakav crni vaterpolo, zasto mislis da su samo drzave sa Balkana dobre u vaterpolu, zato sto druge zemlje ne ulazu u beznacajne sportove. Pa kad bi ulozili vise para Ameri ili Kinezi, unistili bi nas kao sto nas sada svi rokaju u kosarci.

milan

pre 16 godina

realno, ko se jos u svetu lozi na davis cup??? ova rang lista pokazuje da je to jedno mizerno takmicenje. u svakom slucaju dobro je da nas ima

deda

pre 16 godina

Nikad jadnija i slabija svjetska skupina. Stvarno imamo peh u zadnjih godinu dana. Protiv engleza jedva skupili momcad za davis cup. (Ancic ozljeden, Ljubici kamenci, Karlovic smrad)Ali i takvi smo bili opasni. Englezi se provukli.

BALTY

pre 16 godina

Moja generacija a rođen sam 1969god se sigurno seča a mlade da edukujem da je pre 20god ekipa SFRJ ili da vam bude lakše, bivše cele Jugoslavije je došla do polufinala ! Tako što je u 1/4 finalu u BG dobila Francusku sa Bobom koji je bio 8 na lisi i Oreščarem koji je bio 84 a nismo imali specijalistu za dubl ! A sada imamo NOLE-3, JANKO-52 ali koji je shvatio da izigravanje playboya ne donosi rezultate, nego rad i znoj ! Tako da primečujem da se polako vrača u formu i da če do Marta kad se igra prvo kolo doči do ispod 40 i na kraju imamo Zimonju, kome če zbog godina sledeča biti oproštajna a koji je za dubl broj 1 ! Prosto rečeno, ova ekipa je 5 puta jača od Bobine od pre 20god, koja je došla do 1/2 finala ! P.S. UZ SREČU I PILIČA ZA GLAVNOG TRENERA, IMAMO EKIPU I ZA ČAK OSVAJANJE DEJVIS KUPA ! ! !

torca

pre 16 godina

pa šta je sad tu čudno što je Hrvatska visoko kotirana,osvojila prije dve godine davis cup a lani svjetku ligu,a što ste vi osvojili da bi trebali biti bolje plasirani,Hrvatska da joj se nije dogodio peh sa povredama ove godine igrala bi u najmanju ruku četvrtfinale ali vračamo se nagodinu bez brige,a vidjet čete što če vas snaći ako se kojim slučajem povredi Đoković,ni poena nečete uzeti to je realnost jer on je ekstra klasa svi ostali ispod prosjeka.Puno sreće u daljnjem takmičenju inemoj te se stalno ćuditi ljestvicama koje vam ne odgovaraju nije se nitko urotio protiv vas.Za sve ista pravila vrijede.adiooooo

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Samo da ne bude neke zabune da razjasnimo.
Domaćini smo protiv Nemačke i Francuske gosti protiv Švedske Španije i Belgije a u ostalim slučajevima odlučuje žreb.

Zuma

pre 16 godina

Slovacka je ispala iz Svetske grupe (izgubili od Koreje), pa ne moze da nam bude protivnik. Belgija je osma reprezentacija koja nam je potencijalni protivnik.

Nosioci: Rusija, SAD, Nemacka, Svedska, Spanija, Francuska, Argentina i Belgija.
Ostali: Srbija, Velika Britanija, Ceska, Austrija, Rumunija, Izrael, Koreja i Peru.

ana

pre 16 godina

Molim ako moze neko da mi objasni na osnovu cega se u DK odredjuje koja zemlja je domacin i ko bira vrstu podloge (primetila sam na DK sajtu da ne mora uvek domacin da bira podlogu). Unapred hvala.

student

pre 16 godina

pa i nije tako strasno. bolje da nam upadne belgija nego ceska, na primer. prolaz u drugo kolo ce biti tezak ali ne i nemoguc.

Vuks

pre 16 godina

@vladimir

Ne bih se složio u potpunosti sa konstatacijom da sa Amerima nemamo nikakve šanse. Možda ako su domaćini znatno se komplikuje situacija, međutim ako smo mi domaćini, favoriti smo skoro isto kao što smo bili sa Australijom. Da potsetim da su Amerikanci doživeli totalni debakl na Rolan Garosu. Dovojno je reći da Rodik i Blejk ispali u prvom kolu, a ćini mi se da od preostali 7 učesnika iz amerike u muškoj konkurenciji se da su 6 učesnika ispala u prvom kolu, dok smo mi imali čak 3 predstavnika u drugom kolu Rolan Garosa. Ovaj podatak sam zapamtio tokom Rolan garosa jer je bio posebno interesantan.

ZokyNBGD

pre 16 godina

malo je offtopic,ali...

@znanje-imanje (komentar 40.)

dečko, da li si ti svestan šta pričaš? gde ti uopšte živiš? Ako živiš u Bg čime se ti baviš, izlaziš li van gajbe, prelaziš li poneki most? Ovaj novi most je nešto što je Beograd trebao da dobije pre dvadeset godina, i ne lupetaj o ceni kad pojma nemaš! sam most će koštati između 80-90 miliona! Pojma nemaš o činjenicama a znaš da će održavanje biti preskupo, misliiiim! i šta znači uopšte neprikladan Adi?

što se DC tiče, ova tri dana su bila takav praznik da jedva čekam sledećeg protivnika, nadam se u Areni, ko god bio!

Car

pre 16 godina

Jos jednom cestitam nasim igracima na sjajnoj pobjedi. Svaka cast. Jedna stvar me malo nervira ili puno. Zasto Tensiki Savez Srbije nema web site, kao sve normalne zemlje nego kad udjes na site nema nista, to se odnosi na sve sportove, odbojkase, vaterpoliste, itd. Pa zar je to toliko skupo da vam neki profesinalac napravi site, nego se sramotite. Ali stvarno mozda nemate novca ili je nesto drugo. Shvatite ovo kao dobronamjernu kritiku.

Pozdravi

svetlana

pre 16 godina

Je li, da l' ne igra mozda onaj horor od Stepaneka za Slovacku...?hvala Bogu da ispadose, ne bih mogla ONO jos jednom da gledam, a 100% je i Nole odahnuo, kakav je one bio lik.....

Informisi se prvo pa kucaj komentar

pre 16 godina

O Svetlana, devojko, zeno!
Stepanek je Ceh i doneo je pobedu svojoj reprezentaciji nad Svajcarskom, sve sa Federerom na celu. Tako su Svajcarci ispali iz svetske lige, a Cesi su ostali, samo sto nece biti nosioci, kao ni mi, tako da se ne mozemo sresti u prvom kolu.

Pre nego sto pocnes da kucas komentar (i to takav ...) probaj da se malo informises da ne bi pisala svasta.

LKbulls

pre 16 godina

@Baca (br.39)
Svaka čast na komentaru. Davno se nisam ovako slatko nasmejao. Ovo je puno bolje od Noletovih imitacija. :):):)

djulijano

pre 16 godina

Dajte ljudi malo da zakocimo kad je tenis u pitanju. nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu. Imamo Novaka i on je jedan od najboljih. Ali za nesto vise treba jos jedan teniser. Tipsarevic je treca liga, Pasanski jos mora da uci, Zimonjic dobar samo u dublu ali vec veteran. Gledam mediji ih prate kao da su osvojili zlato na Olimpijskim igrama. A na drugoj strani veslaci Stojic i Jagar pobede sve u Evropi i umesto da se vrte stalno u svim vestima, ima ih tek po malo u medijima. Sramota

PrinciP

pre 16 godina

Pa i ova kao ni FIFINA lista imaju nenormalno visoko kotiranu Hrvatsku!!! Samo ne kontam cime su to zasluzili!!!

P.S. Namam nista protiv Hrvata i nisam nacionalista ali stvarno nije u redu...

stranputnik

pre 16 godina

E bas je zapazeno proslo medju nasim egzaltiranim novokomponovanim teniskim fanovima, DA JE NAS DVOJAC OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA EVROPSKOM PRVENSTVU. I ta dvojica su mladi sportisti, divni ljud i koji vredno treniraju, popravljaju imidz Srbije, ali njihovi roditelji ne vredjaju ljude sto ne navijaju za njihovu decu... Cccccccc

Poznavalac svetskih prilika

pre 16 godina

Alo bre, pa kako mozes da uporedjujes tenis sa vaterpolom i odbojkom kad tenis igra ceo svet, a odbojku i narocito vaterpolo ne igra niko. Malo pameti molim. Kakav crni vaterpolo, zasto mislis da su samo drzave sa Balkana dobre u vaterpolu, zato sto druge zemlje ne ulazu u beznacajne sportove. Pa kad bi ulozili vise para Ameri ili Kinezi, unistili bi nas kao sto nas sada svi rokaju u kosarci.

Ma nemoj

pre 16 godina

"nasa reprezentacija medalju u ekipnoj konkurenciji ne moze da osvoji ni u snu."
A sta su vaterpolisti i odbojkasi osvojili ove godine?

volim_hrvatsku

pre 16 godina

Sad ću opet počet glupi komentari i prepucavanja.Nije ovo rang lista koliko ko ima bolje rangiranih igrača nego lista rezultata.Vi ste se tek pojavili i normalno da ce te napredovat.Usput sve čestitke na ulasku u Svjetsku Grupu.Nadam se da ćemo se i mi uskoro vratiti iako će bit teško...a ona budala Kralović može se sramiti.
Pozdrav svima!

Radoslav Simic

pre 16 godina

Samo da ne dobijemo amerikance i špance kao domaćine (čehe srećom ne možemo) u prvom krugu. Sa svim ostalima možemo najmanje ravnopravno da se nosimo. Sa malo sreće možemo daleko da doguramo. Napred mladi orlovi!

vladimir

pre 16 godina

Znaci ako izvucemo francusku i Nemacku cekamo ih kuci i lagano prolazimo.Ako naletimo na Argentince odlucuje zreb ako igramo kuci namesticemo im beton i sigurno prolazimo ali ako oni budu domacini izabrace sljaku i bice cupavo.Ako izvucemo SAD opet se domacin bira zrebom.Na strani nemamo nikakve sanse a kuci tesko jer imaju strasan dubl i dva igraca u prvih deset.Tipsarevic mora da nam donese jedan poen a to je nemoguce protiv Endija Rodika i Dzejmsa Blejka.Po meni su Ameri najtezi moguci protivnik i protiv njih nemamo nikakvih sansi.Protiv Rusije,Svedske,Belgije i Spanije igramo na strani.Rusi imaju jak tim ali Nole moze da uzme dva singla i dubl je realno da dobijemo ali bice tesko i protiv njih.Belgija je super protivnik mislim da bi njih lako prosli koju god podlogu da izaberu.Rohuse je Janko tukao pre neku godinu a sada sa Djokovicem nemaju nikakve sanse.Spanija je takodje uzasan protivnik jer cemo sa njom igrati na strani.Izabrace sljaku i mi tu nemamo nikakvih sansi.Da se igra kod nas recimo na betonu bi bilo 5:0 ili 4:1 za nas.Ovako posle Amera Spanci su najtezi moguci protivnik.Na kraju ostaje Svedska kojoj takodje gostujemo.Sve zavisi da li ce im igrati Soderling.Ako igra male su nam sanse a ako ne igra svasta je moguce.Svedjani imaju sjajan dubl predvodjen Jonasom Bjorkmanom i kada bi ih u dublu tukli dobili sigurno tri poena.Bez obzira sto smo bili favoriti sa Kengurima dubl je odlucio pobednika.Mnogo je vazan za konacan ishod.Imali bi mi prednost treceg dana u oba singla i bili bi favoriti ali ocekivala bi nas nevidjena drama.Ovako moral Ozija je skroz pao i Hjuit je pobegao od megdana sa DJokovicem jer bi verovatno doziveo debakl u tom mecu.Sreca ima mozda cak odlucujuci faktor jer onaj ko je domacin bira podlogu a to moze biti presudno za konacan ishod.

milan

pre 16 godina

realno, ko se jos u svetu lozi na davis cup??? ova rang lista pokazuje da je to jedno mizerno takmicenje. u svakom slucaju dobro je da nas ima

WTATP Lista

pre 16 godina

Od svih ekipa koje nisu nosioci, mi i Cesi smo ubedljivo najopasniji (mi narocito). Evo konkretno o nasim sansama protiv svih osam mogucih protivnika:

Rusija - jos uvek zvanicni prvaci i ovogodisnji finalisti imaju cak pet vrhunskih igraca koje mogu tako da kombinuju i potpuno prilagode svim protivnicima i podlogama, ali je njihov problem sto trenutno nemaju koga da suprostave Djokovicu, kao nijednog dubl igraca u TOP30 i mislim da smo im bas mi od svih nenosilaca ubedljivo najtezi moguci protivnik u prvom kolu - a ako se bude igralo kod nas mi cemo biti favoriti!

SAD - bukvalno sve zavisi od toga ko ce biti domacin, jer zbog onog njihovog dubla (blizanci Brajan) od dve Novakove pobede necemo imati nista jer na najbrzim tvrdim podlogama Rodik i Blejk ce biti izraziti favoriti protiv Tipsarevica. Ako se pak bude igralo u "Areni" mi 100% biramo sljaku gde ni Rodik n Blejk nikada u karijeri na Rolan Garosu nisu ostvarili bolji rezultat od ovogodisnjeg Jankovog i uz 20000 navijaca on dobija bar jedan od ta dva meca.

Argentina - U Areni biramo neki od superbrzih tepiha i nema ko da se suprotstavi ni Noletu, a ni Zimonjic/Djokovic dublu. Ako se bude igralo kod njih (sljaka naravno) Djokovic u oba meca ce biti favorit, dubl takodje, ali posto na sljaci pred njihovim navijacima Tipsa nece imati neke sanse, bice pakleno tesko osvojiti sva tri ova boda.

Španija - kao u slucaju SAD ovde je kljucno ko je domacin. Ako su to Spanci, ovde necemo cak moci da racunamo cak ni na "sigurna" dva Noletova boda jer ce ga Nadal sigurno cekati na sljaci. Ako se igra u "Areni" igracemo pred 20.000 ljudi i najbrzoj mogucoj podlozi pa me ne bi iznenadilo da se Rafa uopste ni ne pojavi jer Novak uzima dva poena i jedan dobija dubl, jer spanci su prilicno tanki u parovima.

Nemačka - po pravilima njima bismo sigurno bili domacini i oni ovde nemaju sta da traze protiv nase dobitne formule Novak2, Dubl1, Janko sta uleti.

Švedska - jedna od retkih ekipa sa na papiru boljim dublom od naseg i zato bi nam bili jako nezgodni ako oni budu domacini. Ako se bude igralo kod nas (citaj na sljaci), nemaju sta da traze ovde.

Belgija - protiv njih bismo sigurno bili gosti, ali im i to ne bi mnogo pomoglo jer nemaju kvalitetan dubl kojim bi nam se suprotstavili, a o Djokovicu i da ne govorim.

Francuska - odlicno je sto nam je zagarantovano domacinstvo jer imaju (bar na papiru) jaci dubl od nas pa bismo ovde morali da iskoristimo cinjenicu da igraci iz semlje u kojoj se igra Rolan Garos lose igraju na sljaci (sa izuzetkom Gaskea).

Drugim recima imacemo u cetvrtak 13 razlicitih opcija na zrebu po pitanju SA KIM i GDE cemo da igramo u prvom kolu - od cega cemo u cak 9-10 biti favoriti, a u samo 3-4 ne. Odlican procenat za jednog nenosioca...

znanje-imanje

pre 16 godina

@djulijano: u principu si u pravu - ali opet, bez ložnjave nema rezultata a preterivanje je onda neminovno, a i malo si prestrog prema "ostalim" igračima - ni drugi nemaju desetine igrača u prvih sto

nego, ako si blizak veslačima a protivnik si nepotrebnih ložnjava sad nešto mislim, oni bi bili prava stvar da se započne gradski otpor protiv debilnog mosta od 200 miliona evra koji je preskup, još skuplji za održavanje, neoriginalan a neprikladan Adi - jesi li i ti veslač?


@vladimir: dobra analiza, vrlo pozdravljam, samo nije istina za Hjuita, i, bio sam u areni: Nole je JEDVA dobio meč!! bio je 3. dan, potpuno iscrpljen, bez opasnog servisa a teren - katastrofa i sramota
Novak kako krene da pravi poen i ovaj prinudno vrati kraću loptu a ono, na sredini polja em neutabano em prašina, loptica i ne odskoči nego sklizne na 5cm i jedva se udari, pa opet tako; Novak je, paradoksalno, dobio dvometraša zbog jedno 8 lobova na liniju u ključnim trenucima
meč je bio loš i mučenje, ali ti lobovi, pogotovu oni slajs a ne top-spin, to je bio čist zen, i sad se naježim...

nego vi hrvati, BRE, stalno dolazite a nikakve tračeve ne donosite!? jel Karlović nije hteo da igra jer su ga zavrnuli za pare "veterani" i patriote, ili ima tu još nešto?

BALTY

pre 16 godina

Moja generacija a rođen sam 1969god se sigurno seča a mlade da edukujem da je pre 20god ekipa SFRJ ili da vam bude lakše, bivše cele Jugoslavije je došla do polufinala ! Tako što je u 1/4 finalu u BG dobila Francusku sa Bobom koji je bio 8 na lisi i Oreščarem koji je bio 84 a nismo imali specijalistu za dubl ! A sada imamo NOLE-3, JANKO-52 ali koji je shvatio da izigravanje playboya ne donosi rezultate, nego rad i znoj ! Tako da primečujem da se polako vrača u formu i da če do Marta kad se igra prvo kolo doči do ispod 40 i na kraju imamo Zimonju, kome če zbog godina sledeča biti oproštajna a koji je za dubl broj 1 ! Prosto rečeno, ova ekipa je 5 puta jača od Bobine od pre 20god, koja je došla do 1/2 finala ! P.S. UZ SREČU I PILIČA ZA GLAVNOG TRENERA, IMAMO EKIPU I ZA ČAK OSVAJANJE DEJVIS KUPA ! ! !

KTMSX

pre 16 godina

@princip
Covece, osvojili su DC pre dve godine i ti pitas zasto su visoko plasirani?! Ajde da Brazil u fudbalu sibnemo na trideseto mesto zato sto nisu osvojili SP 2006.
Iz slicnog razloga (finale DC-a) je i Slovacka visoko plasirana.

Avenija kruzno

pre 16 godina

Slovacka ne moze biti protivnik Srbije jer se nije vratila u Svjetsku skupinu!! Nju mozda opet cekaju sjajni Makedonci koji su "prezivjeli" Luksemburg i ostali u Prvoj evro-africkoj skupini.(Od 4 meca u 5 setova 3 su dobili, pri cemu je narocito vrijedna pobjeda Magdinceva na Zilom Milerom s kojim su donedavno i Srbi imali problema i koji u svojoj karijeri ima skalp Nadala s Gran Slema!) Sto se Srbije tice ona, umjesto na Slovacku, moze na Belgiju sto i nije tako lose: bila bi to krasna prilika za revans za poraz od prije dvije i po godine kada ni dva fenomenalna singla Tipsarevica, ni fantastican talent (tada premladog)Djokovica nisu bili dovoljni za pobjedu!

Zuma

pre 16 godina

Slovacka je ispala iz Svetske grupe (izgubili od Koreje), pa ne moze da nam bude protivnik. Belgija je osma reprezentacija koja nam je potencijalni protivnik.

Nosioci: Rusija, SAD, Nemacka, Svedska, Spanija, Francuska, Argentina i Belgija.
Ostali: Srbija, Velika Britanija, Ceska, Austrija, Rumunija, Izrael, Koreja i Peru.

extranjero

pre 16 godina

Dajte ljudi, iskulirajte se malo. Svaka čast na pobjedi, ali nakon jednog malo jačeg meča očekivati da budete na vrhu mrvicu je nerealno.

I te kakav tim!

pre 16 godina

Svajcarska je dokaz da su imali samo Federera, pa su ispali (a jos mi je draze sto ih je jedan drugi slovenski narod, Cehoslovacka, pobedio). Srbija sa druge strane nema samo Novaka, jer je Zimonjic klasa u dublu, a kao sto rece Pilic i Tipsarevic je svojim mecom iscripio i izbacio glavnog igraca iz dalje borbe. Znaci da je ovo timski rezultat, a ne "samo".

Zeka peka

pre 16 godina

@djulijano

Vidi se da nema 3 ciste o tenisu. Da imalo pratis znao bi da godien nisu bitne za dubl vec iskustvo, a Zimonjic ima tek 30...

Ženevljanin

pre 16 godina

Najgori mogući protivnik su Španci domaćini na šljaci(realno 4:1 za njih). Ameri su takođe favoriti, ali s njima (ako igramo kod kuće) još i imamo nekakve šanse - šljaka + da Janko prevaziđe sam sebe, što on ume, ponekad... U ostalim varijantama smo favoriti ili bar ravnopravni.

ana

pre 16 godina

Molim ako moze neko da mi objasni na osnovu cega se u DK odredjuje koja zemlja je domacin i ko bira vrstu podloge (primetila sam na DK sajtu da ne mora uvek domacin da bira podlogu). Unapred hvala.

I te kakav tim!

pre 16 godina

Izvinjavam se svima koji su uspeli da sa slascu i ponekim osmehom ignorisu fokus ovih komentara. U pravu ste, nije Cehoslovacka, vec Ceska. Moja omaska. Ali i opet da ponovim da nije Srbija samo Nole, svidelo se to nekima ili ne.
P.S. Neverovatno kako je nekolicina uspela da tako ogorceno izrekne negativnosti usled pobede nasih tenisera i da na svaki nacin ublazi uspeh Srpskog tima. Za cudjenje je gde sve covek moze utrositi svoju dragocenu energiju i to naocigled mnogobrojih dobronamernika.....

Baca

pre 16 godina

Imali ste srbi srecu sto ste izbegli zahuhtalu Rumuniju u prvom kolu. Hanescu tek ulazi u formu posle duge pauze.Bicemo najprijatnije iznenadjenje ove godine.
Hai Romania!

student

pre 16 godina

pa i nije tako strasno. bolje da nam upadne belgija nego ceska, na primer. prolaz u drugo kolo ce biti tezak ali ne i nemoguc.

srecko

pre 16 godina

dragi prijatelji,nemojmo se zanositi da mozemo nesto postici u prvoj svetskoj ligi,pogotovo sto nismo nosioci.Nole je supermen ,Zima vrlo dobar ali ostali ispod nivoa.Budimo zadovoljni i veselimo se.Mozda nam sreca ipak bude naklonjena.
POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA

picasso

pre 16 godina

Nadam se da Jelena ne gubi vreme i zivce citajuci ove zlobne komentare. Neki ljudi jos nisu shvatili da je ona po mnogo cemu nekonvencionalna osoba i igracica koja nista ne radi kao druge. Igra svaki moguci turnir, ne voli da trenira, ne ume da servira, ispoljava emocije u svakoj prilici, nema trenera, nema dlake na jeziku, ne pati od politicke korektnosti, svadja se sa sudijama, ne ume da taktizira, pravi spagu i kad treba i kad ne treba, ne stedi se (na svakom mecu trci kao da joj je poslednji u zivotu), gubi dobijene meceve ... i pored svega toga je realno druga igracica na svetu!!! Sto se mene tice, skidam kapu i klanjam se do zemlje, a kome se ne svidja - neka se pogleda u ogledalu ako sme, ili neka ne komentarise. Ja sam ovde, na B92, rekao jos nakon US-Open-a 2006, kada su je svi pljuvali zbog onog poraza i kada je bila daleko od vrha WTA liste, da ce jednog dana biti prva. Nemam obicaj da iznosim takve tvrdnje na pamet i bez razloga. To tvrdim i dalje. Cudi me samo da oni koji su dok je bila dvadeseta tvrdili da joj je to maksimum, i koji su kada je bila 11. tvrdili da nikad nece uci u TOP 10, dakle kako ih sada kada je stigla do drugog mesta nije sramota da tvrde da nikad nece biti prva. Ali nema veze, zivi bili pa videli ...
PS. Da podsetim zlobnike na Jelenin medjusobni skor sa sestrama: Jelena - Venus 3-3; Jelena - Serena 2-2... Toliko o superiornosti sestara.
PPS. Kada joj dosadi da igra puno turnira ili kada se umori, onda ce ih igrati manje, nista se vi ne brinite...

deda

pre 16 godina

Nikad jadnija i slabija svjetska skupina. Stvarno imamo peh u zadnjih godinu dana. Protiv engleza jedva skupili momcad za davis cup. (Ancic ozljeden, Ljubici kamenci, Karlovic smrad)Ali i takvi smo bili opasni. Englezi se provukli.

MojeImeNijeBitno

pre 16 godina

Samo da ne bude neke zabune da razjasnimo.
Domaćini smo protiv Nemačke i Francuske gosti protiv Švedske Španije i Belgije a u ostalim slučajevima odlučuje žreb.

Vuks

pre 16 godina

@vladimir

Ne bih se složio u potpunosti sa konstatacijom da sa Amerima nemamo nikakve šanse. Možda ako su domaćini znatno se komplikuje situacija, međutim ako smo mi domaćini, favoriti smo skoro isto kao što smo bili sa Australijom. Da potsetim da su Amerikanci doživeli totalni debakl na Rolan Garosu. Dovojno je reći da Rodik i Blejk ispali u prvom kolu, a ćini mi se da od preostali 7 učesnika iz amerike u muškoj konkurenciji se da su 6 učesnika ispala u prvom kolu, dok smo mi imali čak 3 predstavnika u drugom kolu Rolan Garosa. Ovaj podatak sam zapamtio tokom Rolan garosa jer je bio posebno interesantan.

ZokyNBGD

pre 16 godina

malo je offtopic,ali...

@znanje-imanje (komentar 40.)

dečko, da li si ti svestan šta pričaš? gde ti uopšte živiš? Ako živiš u Bg čime se ti baviš, izlaziš li van gajbe, prelaziš li poneki most? Ovaj novi most je nešto što je Beograd trebao da dobije pre dvadeset godina, i ne lupetaj o ceni kad pojma nemaš! sam most će koštati između 80-90 miliona! Pojma nemaš o činjenicama a znaš da će održavanje biti preskupo, misliiiim! i šta znači uopšte neprikladan Adi?

što se DC tiče, ova tri dana su bila takav praznik da jedva čekam sledećeg protivnika, nadam se u Areni, ko god bio!

torca

pre 16 godina

pa šta je sad tu čudno što je Hrvatska visoko kotirana,osvojila prije dve godine davis cup a lani svjetku ligu,a što ste vi osvojili da bi trebali biti bolje plasirani,Hrvatska da joj se nije dogodio peh sa povredama ove godine igrala bi u najmanju ruku četvrtfinale ali vračamo se nagodinu bez brige,a vidjet čete što če vas snaći ako se kojim slučajem povredi Đoković,ni poena nečete uzeti to je realnost jer on je ekstra klasa svi ostali ispod prosjeka.Puno sreće u daljnjem takmičenju inemoj te se stalno ćuditi ljestvicama koje vam ne odgovaraju nije se nitko urotio protiv vas.Za sve ista pravila vrijede.adiooooo

Car

pre 16 godina

Jos jednom cestitam nasim igracima na sjajnoj pobjedi. Svaka cast. Jedna stvar me malo nervira ili puno. Zasto Tensiki Savez Srbije nema web site, kao sve normalne zemlje nego kad udjes na site nema nista, to se odnosi na sve sportove, odbojkase, vaterpoliste, itd. Pa zar je to toliko skupo da vam neki profesinalac napravi site, nego se sramotite. Ali stvarno mozda nemate novca ili je nesto drugo. Shvatite ovo kao dobronamjernu kritiku.

Pozdravi

svetlana

pre 16 godina

Je li, da l' ne igra mozda onaj horor od Stepaneka za Slovacku...?hvala Bogu da ispadose, ne bih mogla ONO jos jednom da gledam, a 100% je i Nole odahnuo, kakav je one bio lik.....

Informisi se prvo pa kucaj komentar

pre 16 godina

O Svetlana, devojko, zeno!
Stepanek je Ceh i doneo je pobedu svojoj reprezentaciji nad Svajcarskom, sve sa Federerom na celu. Tako su Svajcarci ispali iz svetske lige, a Cesi su ostali, samo sto nece biti nosioci, kao ni mi, tako da se ne mozemo sresti u prvom kolu.

Pre nego sto pocnes da kucas komentar (i to takav ...) probaj da se malo informises da ne bi pisala svasta.

LKbulls

pre 16 godina

@Baca (br.39)
Svaka čast na komentaru. Davno se nisam ovako slatko nasmejao. Ovo je puno bolje od Noletovih imitacija. :):):)