Subota, 22.09.2007.

18:08

Pobeda srpskog dubla!

Izvor: B92

Pobeda srpskog dubla! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

kupac

pre 16 godina

@nole ole, 23. septembar 2007 00:17

Cena je uvreda za zdrav razum. Ja sam prišao da kupim onu manju loptu (samo ta je ostala) i kada sam čuo prodavca da je devojci ispred mene naplatio tu manju loptu i minijaturni privezak ukupno 1000 i nešto dinara, samo sam se okrenuo i otišao.

Nada

pre 16 godina

Znam da ovaj dan necu zaboraviti do kraja zivota i ne samo zbog zaista vazne pobede naseg tima. Od pocetka, uz himnu sa 20.000 glasova, preko fantasticne igre Nenada i Novaka, do onog srca na terenu ispunjenog nasom zastavom. Iako sam bila u mogucnosti da samo preko neta pratim ovaj mec, osecala sam se kao da sam i sama (mali) deo ovog spektakla. Za TO ZELIM i moram da se ZAHVALIM NASIM TENISERIMA I PUBLICI U ARENI. Pozdarv SVIM komentatorima na ovom sajtu a najsrdacniji onima koji mi ne zameraju moj "gastarbajterski" ponos na srpske sportiste i ljubav i nostalgiju prema zemlji koja je takva kava je i ljudima koji tu zive.

Wade

pre 16 godina

Ja se samo pitam da li je bilo bas neophodno napraviti onakvu oranicu od terena/podloge u Areni.Pa nisu valjda nasi teniseri toliko tehnicki losiji od Australijanaca da im odgovara sto losija podloga?
To me podseca na fudbalske utakmice Lige Sampiona na Stamford Bridge-u izmedju Chelsea i Barcelone.
Rukovodstvo Chelsea je pre utakmice gledalo da sto vise izruinira teren jer su smatrali da ce se tehnicki bolja ekipa,Barsa,teze snaci na takvom terenu od njihovih igraca-radilica i trkaca.
Ili,kao nekada na fudbalskim utakmicama u Podgorici gde su domacini,Buducnost,uoci gostovanja nekih velikih timova maltene prizivali kisu koja bi natopila ono zivo blato koje su od milosta nazivali fudbalsko igraliste.
Mozda bolje da smo Hewitta & co odveli na Marakanu da odigraju mec sa nama.Tamo je teren u slicnom stanju kao u Areni.A moze i vise publike da stane na tribine.

Leonidas

pre 16 godina

Druga pobeda, sjajno! Još jedan poen sutra, pa elita ... da vidimo sledeće sezone da li nam je stvarno tu mesto ili ne.
Toliko što se tiče rezultata. Kada je navijanje u pitanju, bilo je bučnije nego juče. U mnogome zahvaljujući onim "mlatilicama" na naduvavanje. Pre meča je na razglasu više puta pušten Novakov "poziv na navijanje", što je meni bilo patetično, ali veći deo publike se na to primio, pa reko' 'ajde de. I dva spikera, Dejan Pantelić i Aca Stojanović, pozvali su publiku da malo ignorišu sudiju, što je rezultovalo u konstantnim povicima 30-ak magaraca za vreme servisa protivnika. Da li se to dešava i na Dejvis kup mečevima u drugim zemljama? Naravno. Ali magarac je magarac, u Engleskoj ili u Srbiji.

A sutra - poslastica za prave ljubitelje tenisa, meč koji već dugo čekam uživo da vidim. Đoković - Hjuit. Imaće punu takmičarsku draž, zbog čega mi je čak nekako i drago što Janko juče nije pobedio. Takav meč gledaću sutra, pa ko zna kad.

Peki

pre 16 godina

Bilo je fenomenalno.Strasna atmosfera,kod intoniranja himne samo sto nisam zaplakao.Jedva cekam sutrasnji mec Djokovic-Hjuit,koji ce da premasi sve do sada vidjenog u Srbiji!Nevidjeno sam odusevljen fenomenalnim Tenisom u predivnoj ARENI!Sledece godine,ako je moguce voleo bih da ugostimo Spance.Strasnog Nadala i ostale,da im pokazemo ko je SRBIJA!!!

Mina

pre 16 godina

Ma kakvo nesportsko ponasanje publike !!!!.... Vi ocigledno ( mislim na doticnog koji se nasao da ogovara publiku i sudjenje ) niste imali priliku da pratite Davis kup meceve ostalih zemalja ????... Nismo bolji od drugih - a 100 posto nismo losiji ... Drzim vam palceve momci :))))

sheik

pre 16 godina

Stvarno vam zavidimo..eeeee..srbende!!!!!
dacemo vam naftu i pare za NOLA i ona izvanredna tarenska kola, kako ono bese a da YUGO! xe,xe..
POZDRAV iz Arabije od milosrdnog sheika SIMA

Uros

pre 16 godina

Evo bio sam danas u Areni, koja je bila puna, uprkos prognozama nekih "obavestenih" komentatora da ce biti poluprazna. Navijanje je bilo freneticno, atmosfera sjajna, publika je nosila nase do pobede, a i oni su igrali svim srcem i zbog toga su i dobili takvu podrsku. Pun pogodak su bile one vazdusne udaraljke ili kako god da ih nazovem, bilo je mnogo lakse praviti onakvu atmosferu sa njima, sutra bi trebalo da ih bude jos. E, sad moram da odgovorim na komentare onih koji komentarisu navijanje na negativan nacin. Jeste da je bilo onih seljaka koji su zvizdali tokom celog meca na servis protivnika, ali vecina je bila korektna. Sto se tice buke i celokupne atmosfere, 10! Kada komentarisete navijanje, imajte na umu da je ovo Davis Cup i da je tu veoma velika razlika u odnosu na pojedinacne turnire. A osim toga, evo sta je Hjuit rekao za navijanje:
"Publika u Beogradu je veoma strastvena, ali ipak korektna. Ipak se radi o mečevima reprezentacija, pa je teško da se uporedi sa gledaocima i navijanjem na duelima koje sam igrao na turnirima", izjavio je najbolje rangirani igrač selekcije Australije.
Pa ako on tako kaze, onda vama "obavestenima" ne bi trebalo da smeta.
Napred Srbija!

Jaro King

pre 16 godina

FENOMENALNO!!!!

Kakav mec, kakav kvalitet, kakva atmosfera!!! Juce sam imao utisak da je 80% publike doslo da vidi Novaka Djokovica, a ne tenis, ali danas je utisak potpuno drugaciji!
Igra, nemam reci! Fantasticni dubl-majstor Zimonjic i Nole, Nole...verovatno najinteligentniji igrac koga sam ikad gledao... Citav set mu je trebao da procita igru Australije i bezbroj finesa i trikova svojstvenih dubl igri... Covek je GENIJE!!!!
Igrao je tri seta kao da igra dubl citav zivot! SVAKA CAST SRBINE!!!
Na dan kada se Vlade Divac oprasta od sporta, mislim da je svima jasno da je Nole novi Vlade Divac! Takva ljudina, takva harizma i toliko srce...
NOLE MAJSTORE!!!!!!!!

vlaeda

pre 16 godina

Bili smo u Areni. Navijanje je za 10 (destku) i isto tako i igranje Noleta i Zikija. Ostalo nije nista vaznije od toga da sutra dobijemo jos jedan poen. Ato cemo dobiti samo ako ponovimo ovakvo navijanje i zato..

IDEMO DALJE,....SRBIJA

Milos

pre 16 godina

@Zika
Ogroman semafor postoji u Areni, i super je radio i juce i danas, ali je tako besmisleno postavljen (ispred najviseg nivoa istocne tribine) da svi vi na istocnoj tribini nista niste ni mogli da vidite na ekranu...

GB

pre 16 godina

To je ta bezobraznost kod publike koju je Novak trazio a i trebala nam je.Domaci teren se mora iskoristiti.Ovde se takmici repka a ne pojedinac.
Bravo!

Svetlana

pre 16 godina

Evo, sedim ovde u sred civilizovane Australije, u Melburnu, i u sitne sate pratim nasu EKIPU i po prvi put sam sretna sto mogu da kazem da sam iz Srbije.
Svaka cast momci, toliko volje, elana i zelje za pobedom, a igra se za slavu reprezentacije, svaka cast. Publici ne mozemo zameriti, takav dogadjaj, posle toliko vremena, neka naucice vremenom kako se valja ponasati.
Sutra, sutra su nove pobede, samo tako nastavite, sjajni ste vi, verujte u to.

Stefan

pre 16 godina

Oslo
Na osnovu cega to tvrdis?
Ovo je bilo lepo navijanje.A ne kao ono od juce.Da vide i drugi kako je to kada su sudije na nasoj strani!!!A australijanci su mogli da protestvuju kod glavnog sudije koj je bio neutralan,za neobavestene.
dublu svaka cast,ovakvo navijanje i bodrenje nisam odavno video u tenisu.Kao sto sam rekao ne moramo mi srbi da budemo uvek pravedni i da postujemo zakon.Zakon sluzi da bi se krsio.Ajde sutra da vi koji budete u arenu navijate ovako pa cak i burnije.Ocekujem tako sutra
Pozdrav iz Nisa

Jumbo

pre 16 godina

Evo sad sam se vratio iz Arene...mec ko mec...lose je pocelo...ali je sve leglo kad je Nenada krenuo volej...radio je sta je hteo...:))

A sto se tice navijanja...bilo je glasno...da ne moze biti glasnije ! Najvise zahvaljujuci nasim igracima..koji su i pored upozorenja sudija "zarili i palalili" publiku. Ma da za tu atmosferu su delimicno krivi i gostujuci navijaci i igraci. Prvi zbog stalnog jucerasnjeg provociranja nasih igraca tokom meca...a igraci zbog stalnih protesta zbog objektivno loseg terena (bez obzira sto i jedni i drugi igraju na istoj podlozi)i namernog unistavanja istog. Bolje se i nije moglo ocekivati s obzirom na genetsko poreklo gostiju...tako da nemojte sada pricati ovde teniskoj kulturi nasih navijaca...jednostavno, nema smisla...

Небојша

pre 16 godina

Најјача је Србија!!!! Браво Зики и Ноле. Сјајна игра у последња три сета. У првом је било мало загрејавање и уигравање. Било би врх кад би се сутра добила оба сингла што ја мислим да ће се и десити јер је Ноле свакако фаворит против Хјуита а против другог кенгура може и Пашански да победи! Напред Србија!
Уф како сад хејтери причају како су судије биле на нашој страни... Нек пукну од муке сви ти домаћи хејтери...
Чуо сам да Ноле и Зики играју дубл на ОИ следеће године што ће бити сјајна прилика за медаљу!

aussie serb

pre 16 godina

Eto, vi koji niste nikad gledali Zimonjica, a sad ste ga uzivo gledali u sali, ili u Srbiji na tv, mozete shvatiti, zasto ga svi organizatori turnira u svetu i teniseri, pa i medija voli. Igra covek srcem, a u svakom momentu predstavalja svoju zemlju u najboljem svetlu. Time daje primer i moral mladjim od sebe. Siguran sam da Djokovic nikad nece zaboraviti ovaj Dubl match. Drago mi je sto se ovo desilo bas u Beogradu, Nenadovom rodnom gradu. Bravo Nole, Bravo ZIKI , vidimo se u Melburnu. Sve je bilo super, daleko bolje nego prvi dan, a ovi sto zvizde , prestace kad vide da nisu u modi, ili kad ih izbace van. Za RTS, ako hocete da pokazete glumca, mozete, to radi i ceo svet, ali nemorate ga pokazivati 10 puta u toku tenisa, osim ako se skine gol...

Disco_Maleta

pre 16 godina

Molio bih ljude koji nisu bili u Areni da se uzdrze od "pametnih" komentara o navijanju i Noletovim izjavama.
Drugim recima TISINCINA.

GoranSD

pre 16 godina

Pa gledao sam dosta DC mečeva i uglavnom je ovako ili još gore.Pa čak i na GS ume da bude neprijatnio posebno na Rolan Garosu.Novak nije pozivao na nesportsko navijanje.Publika ga nije do kraja razumela.Ne sme da se navija kad se protivnik priprema za servis i u toku poena.A sve ostalo je dozvoljeno pa čak i da se malo pređe ta granica.To je D.Cup.Juče je problem čini mi se ipak bio Janko,jer da bi publika nekom pomogla mora da vidi da se taj bori a Janko to nikako nije radio u poslednja dva seta.Pa ne može publika da pobedi Hjuita.
Danas je sve krenulo uzlaznom linijom kad je Novak prestao da brljavi sa volejima,kad se smirio i uključio mozak.A kad su konačno razbili Henlija posao je bio gotov.Hjuit se nešto koprcao ali sam nije mogao pa je i on na kraju posustao.
Zimonjić je bio pravi vođa,kapiten i davao je čvrstinu i stabilnost nešto kao ritam sekcija u muzici.Sve u svemu stvarno nadahnuta igra našeg dubla.Pravi primer kako atmosfera ume da ponese igrače.Naravno kad znaju.

Danilos

pre 16 godina

Poslednja vest iz sredista T-Uefe:"Zbog rasistickog navijanja (oponasanja kengura,zvizdanja za vreme servisa,i lupanja glavom o stolicama Teniski savez Srbije bice prinudno izbacen iz svih teniskih takmicenja"


Zahvalan, Misel Platini!!!

student

pre 16 godina

Jel istina ovo sto neko kaze da su linijske sudije bile nepostene? Izvinjavam se, na zalost nisam u prilici da gledam meceve (trenutno sam van zemlje).

Sone Zvornik

pre 16 godina

@Nemanja

Kakvog ti Viktora sanjas covece???Ako toliko pratis tenis trebao bi znati da Viktor uopste nije u sastavu za mec,kao da nije ni bio ni na klupi,ni danas ni juce.

A svi ovi koji sad pametuju da znaju sta je ritern,volej,fronhed,i koji pametuju da Djokovic nije igrac za dubl,nek uzmu reket u ruke pa nek oni igraju.

Ova reprezentacija je ocajna,sta mozemo mi sa samo dvojicom igraca?Nama treba jos jedan dominatan teniser jer Tipsarevic to sigurno nije,pa ne moze Djokovic igrati svaki dan i od njega ocekivati da pobedi svaki mec.

A sto neko govori da nam je publika "seljacka",i sto zvizdi na servis protivnika,da ga pitam sta bi trebalo da radi publika???Jel treba da im aplaudira???Pogledaj malo meceve Hrvata kad igraju u Osjeku pa vidi kako oni navijaju.Ne secam se da su oni seljaci,za nas su u tenisu velesila.Dobro,trenutno su u krizi,ne igraju im Ljubicic,Karlovic i ne znam ko jos.

Sutra se nadam pobedi vec u prvom mecu,i nadam se da ce ova "seljacka" publika da bude jos zesca..

Izvinite ako sam vas smorio

Baca

pre 16 godina

Kako je juce sramno izbacen nas Vica Troicki iz reprezentacije, iako mu je bilo receno da ce igrati drugu tablu zbog povrede Tipsarevica. Ali ako , zvacete vi njega kroz koju godinu kad bude u samom vrhu , al vam tada nece doci. Sram te bilo Obradovicu , guras svog pulena Zlatanovica , a sikaniras Viktora, koji je bar 500 mesta iznad njega na ATP listi.

bob

pre 16 godina

Kaj da vam velim, fakat su bolji od kengura i brijem da ce Novak razbiti Hjuita ko zvecku, pa posle toga mali Zlatanovic ima da pokaze sta zna

Irena

pre 16 godina

Svaka cast!! Nemam reci, evo vec nekoliko sati pokusavam da odgledam mec preko rts web sajta medjutim nema sanse!Mislim da sam kliknula refresh dugme 100 na b92. Veliki pozdrav teniserima i navijacima.

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Sjajno nema sta!!!
Nisam gledao mec jer u CG nema prenosa ali cu sutra otici u kladionicu da preko satelita gledam Novaka protiv Hjuita!

kimi

pre 16 godina

Bravo za nas dubl koji je jako kvalitetan ali jos ne uigran! Novak je odlican to se znalo ali Zimonjic me ODUSEVIO!!! Do konacne pobede!!!!!!!!!!!!!!

mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, odlican mec. Pocetak je bio malo zabrinjavajuci, ali kad vas je krenulo, nisu vam nista mogli. Svaka cast publici koja je bila kljucna u ovom mecu. Nadam se da ce peti mec biti samo formalnost. Pozdrav iz Novog Sada

tuta bugarin

pre 16 godina

kakono
kakono
dalje neces moci
preko oranja nemos da preletis
oranje ne sma dami gazis

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku od dejvis kupu uefa u igranju tenisa
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

Pile Nikolić-Ostoja

pre 16 godina

Nije mi jasno zašto su danas vođstvo naše reprezentacije i igrači apelovali na publiku da bude kulturna kada su juče na pres konferenciji upravo Đoković i Tipsarević pozvali na nesportsko ponašanje?

Meč se igra u neregularnim uslovima - pristrasne domaće linijske sudije (neke odluke su bile toliko smešne da su i Australijanci shvatili šta se dešava pa nisu ni probali da protestuju!) i atmosfera koja se po nekorektnosti ne može porediti čak ni sa Dejvis kup mečevima u Južnoj Americi, koji su do sada bili sinonim za bezobrazno ponašanje publike (zviždanje protivniku, ometanje protivničkog igrača na servisu, itd.)

Međutim, nema veze, sve je to u redu pod uslovom da ovaj forum ne preplave "kalimero" komentari u stilu "sudije su nas pokrale!" ili "bezobrazna publika" prvom prilikom kada naš Dejvis kup tim pretrpi poraz na gostovanju.

U svakom slučaju, Srbija je na pragu najvećeg teniskog uspeha u istoriji u Dejvis kupu. Ne računamo one uspehe reprezentacije Jugoslavije jer je smešno Srbiji pripisivati uspehe Punčeca, Palade, Franulovića, Pilića, Prpića, Orešara, Ivaniševića, ...

bane84

pre 16 godina

Ljudi jos samo sutra...Pa malo je reci da su ovi sjajni momci zasluzili svetsku grupu...Moramo da ih bodrimo...sutra cemo biti jos bolji mi koji budemo tamo...SA NOLETOM I JANKOM DO SVETSKE GRUPE,NAPRED TENISERI,NAPRED SRBIJA

Nemanja

pre 16 godina

Bravo Nole! Bravo Ziki!
Gledali smo danas vrhunski tenis. Danas smo ih zgazili fantasticnim riternima i igrom na mrezi. I Nole i Ziki su nadmasili moja ocekivanja. Ziki je u polju igrao fantasticno, a Nole je na mrezi iz rukava vadio neke poteze, kao da 10 godina igra dubl na mrezi.

Atmosfera: 10! Obzirom da je prvi takav mec posle X godina, publika je i vise nego dobra. Ovo je tek pocetak. Pitanje vremena kad ce tenis kod nas postati sport broj 1.

Sutra mislim da Nole zavrsava posao, a onda nek Viktor oseti malo atmosferu. Jeste Nole emotivno istrosen, ali da mu rezignirani Hjuit uzme 3 seta na sljaci pred 20000 ljudi u Areni, tesko je za poverovati.

Jos samo 1 (JEDAN) poen! Napred crveni!

MilosRS

pre 16 godina

Pocnimo od pocetka:
HIMNA. 20000 glasova,skoro sam se rasplakao, sjetivsi se kako bi to izgledalo prije par godina sa himnom zemlje koje nema.
IGRA. Svaka cast, sta reci!!! Volja, borba, zalaganje, motivacija i naravno znanje.
JANKO. Vidio se pad u igri Hjuita, sto mozemo da zahvalimo Janku koji ga je juce drzao 4 sata na terenu, tako da dio zasluga za danasnju pobjedu svakako pripada Janku.
NAVIJANJE. tako treba. Takop se nosi svoj tim do pobjede. Novak je samo trazio od svih da pokazu onoliko srca koliko je on pokazao i niko ne treba da mu zamjeri zbog jucasnje izjave, pogotovo kad on onako gine na terenu.
ZIVJELA SRBIJA!!!!

sans010

pre 16 godina

Svaka cast! Posle prvog seta izgledalo je kao da ce nas australijanci "odrati" ali ipak su Zimonjic i Nole pokazali da su EXTRA igraci i SUPER tandem! Svaka cast! Hvala Vam! Uhhhhh,kako je lepo biti SRBIN!

Maja

pre 16 godina

Bravo! Sjajan mec... Stvarno sam bila ponosna... Igra, navijanje, ponasanje i stav igraca jedan prema drugome, publici i dresu koji nose... svaka cast! Nadam se da ce sada kada znaju kako im se zove drzava i koja im je himna i zastava, i ostali nacionalni timovi zauzeti jedan zdrav patriotski odnos prema nacionalnom timu i igranje za svoju drzavu smatrati cascu... bas kao sto to cine Novak i Nenad...

dole duric

pre 16 godina

Publika je bruka,mislim da su u prvom setu,svojim navijanjem vise odmogli...Nole mozda i nije najbolje resenje ya dubl,volej mu je ocajan..Sve u svemu idemo dalje...

que

pre 16 godina

Svaka cast momcima na igri koju su pokazali danas ,publika je bila odlicna izuzev par seljaka koji su zvizdali na servis australijanaca ceo mec...uvek taj nas neki seljacki mentalitet mora da se istakne u prvi plan...
jos jednom Svaka cast momci

Joca

pre 16 godina

A da li se neko setio da pita Djokovica da li mu je danas navijanje bilo dovoljno dobro i da li je publika bila dovoljno dostojna njegovog prisustva?

Petar Veliki

pre 16 godina

Ne znam kada sam poslednji put video toliko volje i zelje za pobedom. Nole i Ziki su, cini mi se, ulozili 135 posto sebe da bi pobedili.
Taj njihov pobednicki mentalitet mogu uporediti sa kosarkasima devedesetih godina.
Genijalan potez je bio kada su stavili zastavu u nacrtano srce na terenu...

Jedino sto mi smeta tokom prenosa je to sto je kamera koja prati mec postavljena pod cudnim uglom, i teren deluje manje, kao da je zbijen. Sve ostalo je na solidnom nivou (sem lose podloge).

Komentator me odusevljava: iako nisam do sada pratio dubl meceve, on je svojim komentarima ucinio da shvatim sve fore koje se koriste u dublu. Viskovicu, svaka ti cast!

Idemo dalje, Srbijooooo!

Aleksa Vasic

pre 16 godina

Sjajan tenis u Beogradu! Sjajna atmosfera(mada treba biti oprezan zbog negativnih poena koje mogu da se dobiju,jer pojedninci moraju da zvizde za vreme servisa protivnika.Danas smo tako izgubili jedan poen).Polako,ali sigurno,doci cemo do cilja.Bravo!

MilosRS

pre 16 godina

Pocnimo od pocetka:
HIMNA. 20000 glasova,skoro sam se rasplakao, sjetivsi se kako bi to izgledalo prije par godina sa himnom zemlje koje nema.
IGRA. Svaka cast, sta reci!!! Volja, borba, zalaganje, motivacija i naravno znanje.
JANKO. Vidio se pad u igri Hjuita, sto mozemo da zahvalimo Janku koji ga je juce drzao 4 sata na terenu, tako da dio zasluga za danasnju pobjedu svakako pripada Janku.
NAVIJANJE. tako treba. Takop se nosi svoj tim do pobjede. Novak je samo trazio od svih da pokazu onoliko srca koliko je on pokazao i niko ne treba da mu zamjeri zbog jucasnje izjave, pogotovo kad on onako gine na terenu.
ZIVJELA SRBIJA!!!!

que

pre 16 godina

Svaka cast momcima na igri koju su pokazali danas ,publika je bila odlicna izuzev par seljaka koji su zvizdali na servis australijanaca ceo mec...uvek taj nas neki seljacki mentalitet mora da se istakne u prvi plan...
jos jednom Svaka cast momci

Nemanja

pre 16 godina

Bravo Nole! Bravo Ziki!
Gledali smo danas vrhunski tenis. Danas smo ih zgazili fantasticnim riternima i igrom na mrezi. I Nole i Ziki su nadmasili moja ocekivanja. Ziki je u polju igrao fantasticno, a Nole je na mrezi iz rukava vadio neke poteze, kao da 10 godina igra dubl na mrezi.

Atmosfera: 10! Obzirom da je prvi takav mec posle X godina, publika je i vise nego dobra. Ovo je tek pocetak. Pitanje vremena kad ce tenis kod nas postati sport broj 1.

Sutra mislim da Nole zavrsava posao, a onda nek Viktor oseti malo atmosferu. Jeste Nole emotivno istrosen, ali da mu rezignirani Hjuit uzme 3 seta na sljaci pred 20000 ljudi u Areni, tesko je za poverovati.

Jos samo 1 (JEDAN) poen! Napred crveni!

Petar Veliki

pre 16 godina

Ne znam kada sam poslednji put video toliko volje i zelje za pobedom. Nole i Ziki su, cini mi se, ulozili 135 posto sebe da bi pobedili.
Taj njihov pobednicki mentalitet mogu uporediti sa kosarkasima devedesetih godina.
Genijalan potez je bio kada su stavili zastavu u nacrtano srce na terenu...

Jedino sto mi smeta tokom prenosa je to sto je kamera koja prati mec postavljena pod cudnim uglom, i teren deluje manje, kao da je zbijen. Sve ostalo je na solidnom nivou (sem lose podloge).

Komentator me odusevljava: iako nisam do sada pratio dubl meceve, on je svojim komentarima ucinio da shvatim sve fore koje se koriste u dublu. Viskovicu, svaka ti cast!

Idemo dalje, Srbijooooo!

tuta bugarin

pre 16 godina

kakono
kakono
dalje neces moci
preko oranja nemos da preletis
oranje ne sma dami gazis

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku od dejvis kupu uefa u igranju tenisa
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

Pile Nikolić-Ostoja

pre 16 godina

Nije mi jasno zašto su danas vođstvo naše reprezentacije i igrači apelovali na publiku da bude kulturna kada su juče na pres konferenciji upravo Đoković i Tipsarević pozvali na nesportsko ponašanje?

Meč se igra u neregularnim uslovima - pristrasne domaće linijske sudije (neke odluke su bile toliko smešne da su i Australijanci shvatili šta se dešava pa nisu ni probali da protestuju!) i atmosfera koja se po nekorektnosti ne može porediti čak ni sa Dejvis kup mečevima u Južnoj Americi, koji su do sada bili sinonim za bezobrazno ponašanje publike (zviždanje protivniku, ometanje protivničkog igrača na servisu, itd.)

Međutim, nema veze, sve je to u redu pod uslovom da ovaj forum ne preplave "kalimero" komentari u stilu "sudije su nas pokrale!" ili "bezobrazna publika" prvom prilikom kada naš Dejvis kup tim pretrpi poraz na gostovanju.

U svakom slučaju, Srbija je na pragu najvećeg teniskog uspeha u istoriji u Dejvis kupu. Ne računamo one uspehe reprezentacije Jugoslavije jer je smešno Srbiji pripisivati uspehe Punčeca, Palade, Franulovića, Pilića, Prpića, Orešara, Ivaniševića, ...

Jaro King

pre 16 godina

FENOMENALNO!!!!

Kakav mec, kakav kvalitet, kakva atmosfera!!! Juce sam imao utisak da je 80% publike doslo da vidi Novaka Djokovica, a ne tenis, ali danas je utisak potpuno drugaciji!
Igra, nemam reci! Fantasticni dubl-majstor Zimonjic i Nole, Nole...verovatno najinteligentniji igrac koga sam ikad gledao... Citav set mu je trebao da procita igru Australije i bezbroj finesa i trikova svojstvenih dubl igri... Covek je GENIJE!!!!
Igrao je tri seta kao da igra dubl citav zivot! SVAKA CAST SRBINE!!!
Na dan kada se Vlade Divac oprasta od sporta, mislim da je svima jasno da je Nole novi Vlade Divac! Takva ljudina, takva harizma i toliko srce...
NOLE MAJSTORE!!!!!!!!

Uros

pre 16 godina

Evo bio sam danas u Areni, koja je bila puna, uprkos prognozama nekih "obavestenih" komentatora da ce biti poluprazna. Navijanje je bilo freneticno, atmosfera sjajna, publika je nosila nase do pobede, a i oni su igrali svim srcem i zbog toga su i dobili takvu podrsku. Pun pogodak su bile one vazdusne udaraljke ili kako god da ih nazovem, bilo je mnogo lakse praviti onakvu atmosferu sa njima, sutra bi trebalo da ih bude jos. E, sad moram da odgovorim na komentare onih koji komentarisu navijanje na negativan nacin. Jeste da je bilo onih seljaka koji su zvizdali tokom celog meca na servis protivnika, ali vecina je bila korektna. Sto se tice buke i celokupne atmosfere, 10! Kada komentarisete navijanje, imajte na umu da je ovo Davis Cup i da je tu veoma velika razlika u odnosu na pojedinacne turnire. A osim toga, evo sta je Hjuit rekao za navijanje:
"Publika u Beogradu je veoma strastvena, ali ipak korektna. Ipak se radi o mečevima reprezentacija, pa je teško da se uporedi sa gledaocima i navijanjem na duelima koje sam igrao na turnirima", izjavio je najbolje rangirani igrač selekcije Australije.
Pa ako on tako kaze, onda vama "obavestenima" ne bi trebalo da smeta.
Napred Srbija!

GoranSD

pre 16 godina

Pa gledao sam dosta DC mečeva i uglavnom je ovako ili još gore.Pa čak i na GS ume da bude neprijatnio posebno na Rolan Garosu.Novak nije pozivao na nesportsko navijanje.Publika ga nije do kraja razumela.Ne sme da se navija kad se protivnik priprema za servis i u toku poena.A sve ostalo je dozvoljeno pa čak i da se malo pređe ta granica.To je D.Cup.Juče je problem čini mi se ipak bio Janko,jer da bi publika nekom pomogla mora da vidi da se taj bori a Janko to nikako nije radio u poslednja dva seta.Pa ne može publika da pobedi Hjuita.
Danas je sve krenulo uzlaznom linijom kad je Novak prestao da brljavi sa volejima,kad se smirio i uključio mozak.A kad su konačno razbili Henlija posao je bio gotov.Hjuit se nešto koprcao ali sam nije mogao pa je i on na kraju posustao.
Zimonjić je bio pravi vođa,kapiten i davao je čvrstinu i stabilnost nešto kao ritam sekcija u muzici.Sve u svemu stvarno nadahnuta igra našeg dubla.Pravi primer kako atmosfera ume da ponese igrače.Naravno kad znaju.

Sone Zvornik

pre 16 godina

@Nemanja

Kakvog ti Viktora sanjas covece???Ako toliko pratis tenis trebao bi znati da Viktor uopste nije u sastavu za mec,kao da nije ni bio ni na klupi,ni danas ni juce.

A svi ovi koji sad pametuju da znaju sta je ritern,volej,fronhed,i koji pametuju da Djokovic nije igrac za dubl,nek uzmu reket u ruke pa nek oni igraju.

Ova reprezentacija je ocajna,sta mozemo mi sa samo dvojicom igraca?Nama treba jos jedan dominatan teniser jer Tipsarevic to sigurno nije,pa ne moze Djokovic igrati svaki dan i od njega ocekivati da pobedi svaki mec.

A sto neko govori da nam je publika "seljacka",i sto zvizdi na servis protivnika,da ga pitam sta bi trebalo da radi publika???Jel treba da im aplaudira???Pogledaj malo meceve Hrvata kad igraju u Osjeku pa vidi kako oni navijaju.Ne secam se da su oni seljaci,za nas su u tenisu velesila.Dobro,trenutno su u krizi,ne igraju im Ljubicic,Karlovic i ne znam ko jos.

Sutra se nadam pobedi vec u prvom mecu,i nadam se da ce ova "seljacka" publika da bude jos zesca..

Izvinite ako sam vas smorio

Joca

pre 16 godina

A da li se neko setio da pita Djokovica da li mu je danas navijanje bilo dovoljno dobro i da li je publika bila dovoljno dostojna njegovog prisustva?

Maja

pre 16 godina

Bravo! Sjajan mec... Stvarno sam bila ponosna... Igra, navijanje, ponasanje i stav igraca jedan prema drugome, publici i dresu koji nose... svaka cast! Nadam se da ce sada kada znaju kako im se zove drzava i koja im je himna i zastava, i ostali nacionalni timovi zauzeti jedan zdrav patriotski odnos prema nacionalnom timu i igranje za svoju drzavu smatrati cascu... bas kao sto to cine Novak i Nenad...

GB

pre 16 godina

To je ta bezobraznost kod publike koju je Novak trazio a i trebala nam je.Domaci teren se mora iskoristiti.Ovde se takmici repka a ne pojedinac.
Bravo!

bane84

pre 16 godina

Ljudi jos samo sutra...Pa malo je reci da su ovi sjajni momci zasluzili svetsku grupu...Moramo da ih bodrimo...sutra cemo biti jos bolji mi koji budemo tamo...SA NOLETOM I JANKOM DO SVETSKE GRUPE,NAPRED TENISERI,NAPRED SRBIJA

Leonidas

pre 16 godina

Druga pobeda, sjajno! Još jedan poen sutra, pa elita ... da vidimo sledeće sezone da li nam je stvarno tu mesto ili ne.
Toliko što se tiče rezultata. Kada je navijanje u pitanju, bilo je bučnije nego juče. U mnogome zahvaljujući onim "mlatilicama" na naduvavanje. Pre meča je na razglasu više puta pušten Novakov "poziv na navijanje", što je meni bilo patetično, ali veći deo publike se na to primio, pa reko' 'ajde de. I dva spikera, Dejan Pantelić i Aca Stojanović, pozvali su publiku da malo ignorišu sudiju, što je rezultovalo u konstantnim povicima 30-ak magaraca za vreme servisa protivnika. Da li se to dešava i na Dejvis kup mečevima u drugim zemljama? Naravno. Ali magarac je magarac, u Engleskoj ili u Srbiji.

A sutra - poslastica za prave ljubitelje tenisa, meč koji već dugo čekam uživo da vidim. Đoković - Hjuit. Imaće punu takmičarsku draž, zbog čega mi je čak nekako i drago što Janko juče nije pobedio. Takav meč gledaću sutra, pa ko zna kad.

aussie serb

pre 16 godina

Eto, vi koji niste nikad gledali Zimonjica, a sad ste ga uzivo gledali u sali, ili u Srbiji na tv, mozete shvatiti, zasto ga svi organizatori turnira u svetu i teniseri, pa i medija voli. Igra covek srcem, a u svakom momentu predstavalja svoju zemlju u najboljem svetlu. Time daje primer i moral mladjim od sebe. Siguran sam da Djokovic nikad nece zaboraviti ovaj Dubl match. Drago mi je sto se ovo desilo bas u Beogradu, Nenadovom rodnom gradu. Bravo Nole, Bravo ZIKI , vidimo se u Melburnu. Sve je bilo super, daleko bolje nego prvi dan, a ovi sto zvizde , prestace kad vide da nisu u modi, ili kad ih izbace van. Za RTS, ako hocete da pokazete glumca, mozete, to radi i ceo svet, ali nemorate ga pokazivati 10 puta u toku tenisa, osim ako se skine gol...

Svetlana

pre 16 godina

Evo, sedim ovde u sred civilizovane Australije, u Melburnu, i u sitne sate pratim nasu EKIPU i po prvi put sam sretna sto mogu da kazem da sam iz Srbije.
Svaka cast momci, toliko volje, elana i zelje za pobedom, a igra se za slavu reprezentacije, svaka cast. Publici ne mozemo zameriti, takav dogadjaj, posle toliko vremena, neka naucice vremenom kako se valja ponasati.
Sutra, sutra su nove pobede, samo tako nastavite, sjajni ste vi, verujte u to.

Danilos

pre 16 godina

Poslednja vest iz sredista T-Uefe:"Zbog rasistickog navijanja (oponasanja kengura,zvizdanja za vreme servisa,i lupanja glavom o stolicama Teniski savez Srbije bice prinudno izbacen iz svih teniskih takmicenja"


Zahvalan, Misel Platini!!!

kimi

pre 16 godina

Bravo za nas dubl koji je jako kvalitetan ali jos ne uigran! Novak je odlican to se znalo ali Zimonjic me ODUSEVIO!!! Do konacne pobede!!!!!!!!!!!!!!

Jumbo

pre 16 godina

Evo sad sam se vratio iz Arene...mec ko mec...lose je pocelo...ali je sve leglo kad je Nenada krenuo volej...radio je sta je hteo...:))

A sto se tice navijanja...bilo je glasno...da ne moze biti glasnije ! Najvise zahvaljujuci nasim igracima..koji su i pored upozorenja sudija "zarili i palalili" publiku. Ma da za tu atmosferu su delimicno krivi i gostujuci navijaci i igraci. Prvi zbog stalnog jucerasnjeg provociranja nasih igraca tokom meca...a igraci zbog stalnih protesta zbog objektivno loseg terena (bez obzira sto i jedni i drugi igraju na istoj podlozi)i namernog unistavanja istog. Bolje se i nije moglo ocekivati s obzirom na genetsko poreklo gostiju...tako da nemojte sada pricati ovde teniskoj kulturi nasih navijaca...jednostavno, nema smisla...

Disco_Maleta

pre 16 godina

Molio bih ljude koji nisu bili u Areni da se uzdrze od "pametnih" komentara o navijanju i Noletovim izjavama.
Drugim recima TISINCINA.

dole duric

pre 16 godina

Publika je bruka,mislim da su u prvom setu,svojim navijanjem vise odmogli...Nole mozda i nije najbolje resenje ya dubl,volej mu je ocajan..Sve u svemu idemo dalje...

Baca

pre 16 godina

Kako je juce sramno izbacen nas Vica Troicki iz reprezentacije, iako mu je bilo receno da ce igrati drugu tablu zbog povrede Tipsarevica. Ali ako , zvacete vi njega kroz koju godinu kad bude u samom vrhu , al vam tada nece doci. Sram te bilo Obradovicu , guras svog pulena Zlatanovica , a sikaniras Viktora, koji je bar 500 mesta iznad njega na ATP listi.

Stefan

pre 16 godina

Oslo
Na osnovu cega to tvrdis?
Ovo je bilo lepo navijanje.A ne kao ono od juce.Da vide i drugi kako je to kada su sudije na nasoj strani!!!A australijanci su mogli da protestvuju kod glavnog sudije koj je bio neutralan,za neobavestene.
dublu svaka cast,ovakvo navijanje i bodrenje nisam odavno video u tenisu.Kao sto sam rekao ne moramo mi srbi da budemo uvek pravedni i da postujemo zakon.Zakon sluzi da bi se krsio.Ajde sutra da vi koji budete u arenu navijate ovako pa cak i burnije.Ocekujem tako sutra
Pozdrav iz Nisa

Небојша

pre 16 godina

Најјача је Србија!!!! Браво Зики и Ноле. Сјајна игра у последња три сета. У првом је било мало загрејавање и уигравање. Било би врх кад би се сутра добила оба сингла што ја мислим да ће се и десити јер је Ноле свакако фаворит против Хјуита а против другог кенгура може и Пашански да победи! Напред Србија!
Уф како сад хејтери причају како су судије биле на нашој страни... Нек пукну од муке сви ти домаћи хејтери...
Чуо сам да Ноле и Зики играју дубл на ОИ следеће године што ће бити сјајна прилика за медаљу!

Mina

pre 16 godina

Ma kakvo nesportsko ponasanje publike !!!!.... Vi ocigledno ( mislim na doticnog koji se nasao da ogovara publiku i sudjenje ) niste imali priliku da pratite Davis kup meceve ostalih zemalja ????... Nismo bolji od drugih - a 100 posto nismo losiji ... Drzim vam palceve momci :))))

sans010

pre 16 godina

Svaka cast! Posle prvog seta izgledalo je kao da ce nas australijanci "odrati" ali ipak su Zimonjic i Nole pokazali da su EXTRA igraci i SUPER tandem! Svaka cast! Hvala Vam! Uhhhhh,kako je lepo biti SRBIN!

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Sjajno nema sta!!!
Nisam gledao mec jer u CG nema prenosa ali cu sutra otici u kladionicu da preko satelita gledam Novaka protiv Hjuita!

Peki

pre 16 godina

Bilo je fenomenalno.Strasna atmosfera,kod intoniranja himne samo sto nisam zaplakao.Jedva cekam sutrasnji mec Djokovic-Hjuit,koji ce da premasi sve do sada vidjenog u Srbiji!Nevidjeno sam odusevljen fenomenalnim Tenisom u predivnoj ARENI!Sledece godine,ako je moguce voleo bih da ugostimo Spance.Strasnog Nadala i ostale,da im pokazemo ko je SRBIJA!!!

mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, odlican mec. Pocetak je bio malo zabrinjavajuci, ali kad vas je krenulo, nisu vam nista mogli. Svaka cast publici koja je bila kljucna u ovom mecu. Nadam se da ce peti mec biti samo formalnost. Pozdrav iz Novog Sada

Aleksa Vasic

pre 16 godina

Sjajan tenis u Beogradu! Sjajna atmosfera(mada treba biti oprezan zbog negativnih poena koje mogu da se dobiju,jer pojedninci moraju da zvizde za vreme servisa protivnika.Danas smo tako izgubili jedan poen).Polako,ali sigurno,doci cemo do cilja.Bravo!

vlaeda

pre 16 godina

Bili smo u Areni. Navijanje je za 10 (destku) i isto tako i igranje Noleta i Zikija. Ostalo nije nista vaznije od toga da sutra dobijemo jos jedan poen. Ato cemo dobiti samo ako ponovimo ovakvo navijanje i zato..

IDEMO DALJE,....SRBIJA

bob

pre 16 godina

Kaj da vam velim, fakat su bolji od kengura i brijem da ce Novak razbiti Hjuita ko zvecku, pa posle toga mali Zlatanovic ima da pokaze sta zna

Milos

pre 16 godina

@Zika
Ogroman semafor postoji u Areni, i super je radio i juce i danas, ali je tako besmisleno postavljen (ispred najviseg nivoa istocne tribine) da svi vi na istocnoj tribini nista niste ni mogli da vidite na ekranu...

sheik

pre 16 godina

Stvarno vam zavidimo..eeeee..srbende!!!!!
dacemo vam naftu i pare za NOLA i ona izvanredna tarenska kola, kako ono bese a da YUGO! xe,xe..
POZDRAV iz Arabije od milosrdnog sheika SIMA

Irena

pre 16 godina

Svaka cast!! Nemam reci, evo vec nekoliko sati pokusavam da odgledam mec preko rts web sajta medjutim nema sanse!Mislim da sam kliknula refresh dugme 100 na b92. Veliki pozdrav teniserima i navijacima.

student

pre 16 godina

Jel istina ovo sto neko kaze da su linijske sudije bile nepostene? Izvinjavam se, na zalost nisam u prilici da gledam meceve (trenutno sam van zemlje).

Nada

pre 16 godina

Znam da ovaj dan necu zaboraviti do kraja zivota i ne samo zbog zaista vazne pobede naseg tima. Od pocetka, uz himnu sa 20.000 glasova, preko fantasticne igre Nenada i Novaka, do onog srca na terenu ispunjenog nasom zastavom. Iako sam bila u mogucnosti da samo preko neta pratim ovaj mec, osecala sam se kao da sam i sama (mali) deo ovog spektakla. Za TO ZELIM i moram da se ZAHVALIM NASIM TENISERIMA I PUBLICI U ARENI. Pozdarv SVIM komentatorima na ovom sajtu a najsrdacniji onima koji mi ne zameraju moj "gastarbajterski" ponos na srpske sportiste i ljubav i nostalgiju prema zemlji koja je takva kava je i ljudima koji tu zive.

Wade

pre 16 godina

Ja se samo pitam da li je bilo bas neophodno napraviti onakvu oranicu od terena/podloge u Areni.Pa nisu valjda nasi teniseri toliko tehnicki losiji od Australijanaca da im odgovara sto losija podloga?
To me podseca na fudbalske utakmice Lige Sampiona na Stamford Bridge-u izmedju Chelsea i Barcelone.
Rukovodstvo Chelsea je pre utakmice gledalo da sto vise izruinira teren jer su smatrali da ce se tehnicki bolja ekipa,Barsa,teze snaci na takvom terenu od njihovih igraca-radilica i trkaca.
Ili,kao nekada na fudbalskim utakmicama u Podgorici gde su domacini,Buducnost,uoci gostovanja nekih velikih timova maltene prizivali kisu koja bi natopila ono zivo blato koje su od milosta nazivali fudbalsko igraliste.
Mozda bolje da smo Hewitta & co odveli na Marakanu da odigraju mec sa nama.Tamo je teren u slicnom stanju kao u Areni.A moze i vise publike da stane na tribine.

kupac

pre 16 godina

@nole ole, 23. septembar 2007 00:17

Cena je uvreda za zdrav razum. Ja sam prišao da kupim onu manju loptu (samo ta je ostala) i kada sam čuo prodavca da je devojci ispred mene naplatio tu manju loptu i minijaturni privezak ukupno 1000 i nešto dinara, samo sam se okrenuo i otišao.

Pile Nikolić-Ostoja

pre 16 godina

Nije mi jasno zašto su danas vođstvo naše reprezentacije i igrači apelovali na publiku da bude kulturna kada su juče na pres konferenciji upravo Đoković i Tipsarević pozvali na nesportsko ponašanje?

Meč se igra u neregularnim uslovima - pristrasne domaće linijske sudije (neke odluke su bile toliko smešne da su i Australijanci shvatili šta se dešava pa nisu ni probali da protestuju!) i atmosfera koja se po nekorektnosti ne može porediti čak ni sa Dejvis kup mečevima u Južnoj Americi, koji su do sada bili sinonim za bezobrazno ponašanje publike (zviždanje protivniku, ometanje protivničkog igrača na servisu, itd.)

Međutim, nema veze, sve je to u redu pod uslovom da ovaj forum ne preplave "kalimero" komentari u stilu "sudije su nas pokrale!" ili "bezobrazna publika" prvom prilikom kada naš Dejvis kup tim pretrpi poraz na gostovanju.

U svakom slučaju, Srbija je na pragu najvećeg teniskog uspeha u istoriji u Dejvis kupu. Ne računamo one uspehe reprezentacije Jugoslavije jer je smešno Srbiji pripisivati uspehe Punčeca, Palade, Franulovića, Pilića, Prpića, Orešara, Ivaniševića, ...

Joca

pre 16 godina

A da li se neko setio da pita Djokovica da li mu je danas navijanje bilo dovoljno dobro i da li je publika bila dovoljno dostojna njegovog prisustva?

dole duric

pre 16 godina

Publika je bruka,mislim da su u prvom setu,svojim navijanjem vise odmogli...Nole mozda i nije najbolje resenje ya dubl,volej mu je ocajan..Sve u svemu idemo dalje...

Sone Zvornik

pre 16 godina

@Nemanja

Kakvog ti Viktora sanjas covece???Ako toliko pratis tenis trebao bi znati da Viktor uopste nije u sastavu za mec,kao da nije ni bio ni na klupi,ni danas ni juce.

A svi ovi koji sad pametuju da znaju sta je ritern,volej,fronhed,i koji pametuju da Djokovic nije igrac za dubl,nek uzmu reket u ruke pa nek oni igraju.

Ova reprezentacija je ocajna,sta mozemo mi sa samo dvojicom igraca?Nama treba jos jedan dominatan teniser jer Tipsarevic to sigurno nije,pa ne moze Djokovic igrati svaki dan i od njega ocekivati da pobedi svaki mec.

A sto neko govori da nam je publika "seljacka",i sto zvizdi na servis protivnika,da ga pitam sta bi trebalo da radi publika???Jel treba da im aplaudira???Pogledaj malo meceve Hrvata kad igraju u Osjeku pa vidi kako oni navijaju.Ne secam se da su oni seljaci,za nas su u tenisu velesila.Dobro,trenutno su u krizi,ne igraju im Ljubicic,Karlovic i ne znam ko jos.

Sutra se nadam pobedi vec u prvom mecu,i nadam se da ce ova "seljacka" publika da bude jos zesca..

Izvinite ako sam vas smorio

tuta bugarin

pre 16 godina

kakono
kakono
dalje neces moci
preko oranja nemos da preletis
oranje ne sma dami gazis

lutajući reporter tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku od dejvis kupu uefa u igranju tenisa
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

que

pre 16 godina

Svaka cast momcima na igri koju su pokazali danas ,publika je bila odlicna izuzev par seljaka koji su zvizdali na servis australijanaca ceo mec...uvek taj nas neki seljacki mentalitet mora da se istakne u prvi plan...
jos jednom Svaka cast momci

Baca

pre 16 godina

Kako je juce sramno izbacen nas Vica Troicki iz reprezentacije, iako mu je bilo receno da ce igrati drugu tablu zbog povrede Tipsarevica. Ali ako , zvacete vi njega kroz koju godinu kad bude u samom vrhu , al vam tada nece doci. Sram te bilo Obradovicu , guras svog pulena Zlatanovica , a sikaniras Viktora, koji je bar 500 mesta iznad njega na ATP listi.

Jumbo

pre 16 godina

Evo sad sam se vratio iz Arene...mec ko mec...lose je pocelo...ali je sve leglo kad je Nenada krenuo volej...radio je sta je hteo...:))

A sto se tice navijanja...bilo je glasno...da ne moze biti glasnije ! Najvise zahvaljujuci nasim igracima..koji su i pored upozorenja sudija "zarili i palalili" publiku. Ma da za tu atmosferu su delimicno krivi i gostujuci navijaci i igraci. Prvi zbog stalnog jucerasnjeg provociranja nasih igraca tokom meca...a igraci zbog stalnih protesta zbog objektivno loseg terena (bez obzira sto i jedni i drugi igraju na istoj podlozi)i namernog unistavanja istog. Bolje se i nije moglo ocekivati s obzirom na genetsko poreklo gostiju...tako da nemojte sada pricati ovde teniskoj kulturi nasih navijaca...jednostavno, nema smisla...

MilosRS

pre 16 godina

Pocnimo od pocetka:
HIMNA. 20000 glasova,skoro sam se rasplakao, sjetivsi se kako bi to izgledalo prije par godina sa himnom zemlje koje nema.
IGRA. Svaka cast, sta reci!!! Volja, borba, zalaganje, motivacija i naravno znanje.
JANKO. Vidio se pad u igri Hjuita, sto mozemo da zahvalimo Janku koji ga je juce drzao 4 sata na terenu, tako da dio zasluga za danasnju pobjedu svakako pripada Janku.
NAVIJANJE. tako treba. Takop se nosi svoj tim do pobjede. Novak je samo trazio od svih da pokazu onoliko srca koliko je on pokazao i niko ne treba da mu zamjeri zbog jucasnje izjave, pogotovo kad on onako gine na terenu.
ZIVJELA SRBIJA!!!!

Danilos

pre 16 godina

Poslednja vest iz sredista T-Uefe:"Zbog rasistickog navijanja (oponasanja kengura,zvizdanja za vreme servisa,i lupanja glavom o stolicama Teniski savez Srbije bice prinudno izbacen iz svih teniskih takmicenja"


Zahvalan, Misel Platini!!!

student

pre 16 godina

Jel istina ovo sto neko kaze da su linijske sudije bile nepostene? Izvinjavam se, na zalost nisam u prilici da gledam meceve (trenutno sam van zemlje).

Disco_Maleta

pre 16 godina

Molio bih ljude koji nisu bili u Areni da se uzdrze od "pametnih" komentara o navijanju i Noletovim izjavama.
Drugim recima TISINCINA.

Wade

pre 16 godina

Ja se samo pitam da li je bilo bas neophodno napraviti onakvu oranicu od terena/podloge u Areni.Pa nisu valjda nasi teniseri toliko tehnicki losiji od Australijanaca da im odgovara sto losija podloga?
To me podseca na fudbalske utakmice Lige Sampiona na Stamford Bridge-u izmedju Chelsea i Barcelone.
Rukovodstvo Chelsea je pre utakmice gledalo da sto vise izruinira teren jer su smatrali da ce se tehnicki bolja ekipa,Barsa,teze snaci na takvom terenu od njihovih igraca-radilica i trkaca.
Ili,kao nekada na fudbalskim utakmicama u Podgorici gde su domacini,Buducnost,uoci gostovanja nekih velikih timova maltene prizivali kisu koja bi natopila ono zivo blato koje su od milosta nazivali fudbalsko igraliste.
Mozda bolje da smo Hewitta & co odveli na Marakanu da odigraju mec sa nama.Tamo je teren u slicnom stanju kao u Areni.A moze i vise publike da stane na tribine.

bane84

pre 16 godina

Ljudi jos samo sutra...Pa malo je reci da su ovi sjajni momci zasluzili svetsku grupu...Moramo da ih bodrimo...sutra cemo biti jos bolji mi koji budemo tamo...SA NOLETOM I JANKOM DO SVETSKE GRUPE,NAPRED TENISERI,NAPRED SRBIJA

bob

pre 16 godina

Kaj da vam velim, fakat su bolji od kengura i brijem da ce Novak razbiti Hjuita ko zvecku, pa posle toga mali Zlatanovic ima da pokaze sta zna

sheik

pre 16 godina

Stvarno vam zavidimo..eeeee..srbende!!!!!
dacemo vam naftu i pare za NOLA i ona izvanredna tarenska kola, kako ono bese a da YUGO! xe,xe..
POZDRAV iz Arabije od milosrdnog sheika SIMA

Peki

pre 16 godina

Bilo je fenomenalno.Strasna atmosfera,kod intoniranja himne samo sto nisam zaplakao.Jedva cekam sutrasnji mec Djokovic-Hjuit,koji ce da premasi sve do sada vidjenog u Srbiji!Nevidjeno sam odusevljen fenomenalnim Tenisom u predivnoj ARENI!Sledece godine,ako je moguce voleo bih da ugostimo Spance.Strasnog Nadala i ostale,da im pokazemo ko je SRBIJA!!!

Nemanja

pre 16 godina

Bravo Nole! Bravo Ziki!
Gledali smo danas vrhunski tenis. Danas smo ih zgazili fantasticnim riternima i igrom na mrezi. I Nole i Ziki su nadmasili moja ocekivanja. Ziki je u polju igrao fantasticno, a Nole je na mrezi iz rukava vadio neke poteze, kao da 10 godina igra dubl na mrezi.

Atmosfera: 10! Obzirom da je prvi takav mec posle X godina, publika je i vise nego dobra. Ovo je tek pocetak. Pitanje vremena kad ce tenis kod nas postati sport broj 1.

Sutra mislim da Nole zavrsava posao, a onda nek Viktor oseti malo atmosferu. Jeste Nole emotivno istrosen, ali da mu rezignirani Hjuit uzme 3 seta na sljaci pred 20000 ljudi u Areni, tesko je za poverovati.

Jos samo 1 (JEDAN) poen! Napred crveni!

kimi

pre 16 godina

Bravo za nas dubl koji je jako kvalitetan ali jos ne uigran! Novak je odlican to se znalo ali Zimonjic me ODUSEVIO!!! Do konacne pobede!!!!!!!!!!!!!!

Petar Veliki

pre 16 godina

Ne znam kada sam poslednji put video toliko volje i zelje za pobedom. Nole i Ziki su, cini mi se, ulozili 135 posto sebe da bi pobedili.
Taj njihov pobednicki mentalitet mogu uporediti sa kosarkasima devedesetih godina.
Genijalan potez je bio kada su stavili zastavu u nacrtano srce na terenu...

Jedino sto mi smeta tokom prenosa je to sto je kamera koja prati mec postavljena pod cudnim uglom, i teren deluje manje, kao da je zbijen. Sve ostalo je na solidnom nivou (sem lose podloge).

Komentator me odusevljava: iako nisam do sada pratio dubl meceve, on je svojim komentarima ucinio da shvatim sve fore koje se koriste u dublu. Viskovicu, svaka ti cast!

Idemo dalje, Srbijooooo!

Irena

pre 16 godina

Svaka cast!! Nemam reci, evo vec nekoliko sati pokusavam da odgledam mec preko rts web sajta medjutim nema sanse!Mislim da sam kliknula refresh dugme 100 na b92. Veliki pozdrav teniserima i navijacima.

sans010

pre 16 godina

Svaka cast! Posle prvog seta izgledalo je kao da ce nas australijanci "odrati" ali ipak su Zimonjic i Nole pokazali da su EXTRA igraci i SUPER tandem! Svaka cast! Hvala Vam! Uhhhhh,kako je lepo biti SRBIN!

mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, odlican mec. Pocetak je bio malo zabrinjavajuci, ali kad vas je krenulo, nisu vam nista mogli. Svaka cast publici koja je bila kljucna u ovom mecu. Nadam se da ce peti mec biti samo formalnost. Pozdrav iz Novog Sada

Maja

pre 16 godina

Bravo! Sjajan mec... Stvarno sam bila ponosna... Igra, navijanje, ponasanje i stav igraca jedan prema drugome, publici i dresu koji nose... svaka cast! Nadam se da ce sada kada znaju kako im se zove drzava i koja im je himna i zastava, i ostali nacionalni timovi zauzeti jedan zdrav patriotski odnos prema nacionalnom timu i igranje za svoju drzavu smatrati cascu... bas kao sto to cine Novak i Nenad...

Aleksa Vasic

pre 16 godina

Sjajan tenis u Beogradu! Sjajna atmosfera(mada treba biti oprezan zbog negativnih poena koje mogu da se dobiju,jer pojedninci moraju da zvizde za vreme servisa protivnika.Danas smo tako izgubili jedan poen).Polako,ali sigurno,doci cemo do cilja.Bravo!

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Sjajno nema sta!!!
Nisam gledao mec jer u CG nema prenosa ali cu sutra otici u kladionicu da preko satelita gledam Novaka protiv Hjuita!

GB

pre 16 godina

To je ta bezobraznost kod publike koju je Novak trazio a i trebala nam je.Domaci teren se mora iskoristiti.Ovde se takmici repka a ne pojedinac.
Bravo!

aussie serb

pre 16 godina

Eto, vi koji niste nikad gledali Zimonjica, a sad ste ga uzivo gledali u sali, ili u Srbiji na tv, mozete shvatiti, zasto ga svi organizatori turnira u svetu i teniseri, pa i medija voli. Igra covek srcem, a u svakom momentu predstavalja svoju zemlju u najboljem svetlu. Time daje primer i moral mladjim od sebe. Siguran sam da Djokovic nikad nece zaboraviti ovaj Dubl match. Drago mi je sto se ovo desilo bas u Beogradu, Nenadovom rodnom gradu. Bravo Nole, Bravo ZIKI , vidimo se u Melburnu. Sve je bilo super, daleko bolje nego prvi dan, a ovi sto zvizde , prestace kad vide da nisu u modi, ili kad ih izbace van. Za RTS, ako hocete da pokazete glumca, mozete, to radi i ceo svet, ali nemorate ga pokazivati 10 puta u toku tenisa, osim ako se skine gol...

Stefan

pre 16 godina

Oslo
Na osnovu cega to tvrdis?
Ovo je bilo lepo navijanje.A ne kao ono od juce.Da vide i drugi kako je to kada su sudije na nasoj strani!!!A australijanci su mogli da protestvuju kod glavnog sudije koj je bio neutralan,za neobavestene.
dublu svaka cast,ovakvo navijanje i bodrenje nisam odavno video u tenisu.Kao sto sam rekao ne moramo mi srbi da budemo uvek pravedni i da postujemo zakon.Zakon sluzi da bi se krsio.Ajde sutra da vi koji budete u arenu navijate ovako pa cak i burnije.Ocekujem tako sutra
Pozdrav iz Nisa

GoranSD

pre 16 godina

Pa gledao sam dosta DC mečeva i uglavnom je ovako ili još gore.Pa čak i na GS ume da bude neprijatnio posebno na Rolan Garosu.Novak nije pozivao na nesportsko navijanje.Publika ga nije do kraja razumela.Ne sme da se navija kad se protivnik priprema za servis i u toku poena.A sve ostalo je dozvoljeno pa čak i da se malo pređe ta granica.To je D.Cup.Juče je problem čini mi se ipak bio Janko,jer da bi publika nekom pomogla mora da vidi da se taj bori a Janko to nikako nije radio u poslednja dva seta.Pa ne može publika da pobedi Hjuita.
Danas je sve krenulo uzlaznom linijom kad je Novak prestao da brljavi sa volejima,kad se smirio i uključio mozak.A kad su konačno razbili Henlija posao je bio gotov.Hjuit se nešto koprcao ali sam nije mogao pa je i on na kraju posustao.
Zimonjić je bio pravi vođa,kapiten i davao je čvrstinu i stabilnost nešto kao ritam sekcija u muzici.Sve u svemu stvarno nadahnuta igra našeg dubla.Pravi primer kako atmosfera ume da ponese igrače.Naravno kad znaju.

Небојша

pre 16 godina

Најјача је Србија!!!! Браво Зики и Ноле. Сјајна игра у последња три сета. У првом је било мало загрејавање и уигравање. Било би врх кад би се сутра добила оба сингла што ја мислим да ће се и десити јер је Ноле свакако фаворит против Хјуита а против другог кенгура може и Пашански да победи! Напред Србија!
Уф како сад хејтери причају како су судије биле на нашој страни... Нек пукну од муке сви ти домаћи хејтери...
Чуо сам да Ноле и Зики играју дубл на ОИ следеће године што ће бити сјајна прилика за медаљу!

Svetlana

pre 16 godina

Evo, sedim ovde u sred civilizovane Australije, u Melburnu, i u sitne sate pratim nasu EKIPU i po prvi put sam sretna sto mogu da kazem da sam iz Srbije.
Svaka cast momci, toliko volje, elana i zelje za pobedom, a igra se za slavu reprezentacije, svaka cast. Publici ne mozemo zameriti, takav dogadjaj, posle toliko vremena, neka naucice vremenom kako se valja ponasati.
Sutra, sutra su nove pobede, samo tako nastavite, sjajni ste vi, verujte u to.

Jaro King

pre 16 godina

FENOMENALNO!!!!

Kakav mec, kakav kvalitet, kakva atmosfera!!! Juce sam imao utisak da je 80% publike doslo da vidi Novaka Djokovica, a ne tenis, ali danas je utisak potpuno drugaciji!
Igra, nemam reci! Fantasticni dubl-majstor Zimonjic i Nole, Nole...verovatno najinteligentniji igrac koga sam ikad gledao... Citav set mu je trebao da procita igru Australije i bezbroj finesa i trikova svojstvenih dubl igri... Covek je GENIJE!!!!
Igrao je tri seta kao da igra dubl citav zivot! SVAKA CAST SRBINE!!!
Na dan kada se Vlade Divac oprasta od sporta, mislim da je svima jasno da je Nole novi Vlade Divac! Takva ljudina, takva harizma i toliko srce...
NOLE MAJSTORE!!!!!!!!

Milos

pre 16 godina

@Zika
Ogroman semafor postoji u Areni, i super je radio i juce i danas, ali je tako besmisleno postavljen (ispred najviseg nivoa istocne tribine) da svi vi na istocnoj tribini nista niste ni mogli da vidite na ekranu...

vlaeda

pre 16 godina

Bili smo u Areni. Navijanje je za 10 (destku) i isto tako i igranje Noleta i Zikija. Ostalo nije nista vaznije od toga da sutra dobijemo jos jedan poen. Ato cemo dobiti samo ako ponovimo ovakvo navijanje i zato..

IDEMO DALJE,....SRBIJA

Uros

pre 16 godina

Evo bio sam danas u Areni, koja je bila puna, uprkos prognozama nekih "obavestenih" komentatora da ce biti poluprazna. Navijanje je bilo freneticno, atmosfera sjajna, publika je nosila nase do pobede, a i oni su igrali svim srcem i zbog toga su i dobili takvu podrsku. Pun pogodak su bile one vazdusne udaraljke ili kako god da ih nazovem, bilo je mnogo lakse praviti onakvu atmosferu sa njima, sutra bi trebalo da ih bude jos. E, sad moram da odgovorim na komentare onih koji komentarisu navijanje na negativan nacin. Jeste da je bilo onih seljaka koji su zvizdali tokom celog meca na servis protivnika, ali vecina je bila korektna. Sto se tice buke i celokupne atmosfere, 10! Kada komentarisete navijanje, imajte na umu da je ovo Davis Cup i da je tu veoma velika razlika u odnosu na pojedinacne turnire. A osim toga, evo sta je Hjuit rekao za navijanje:
"Publika u Beogradu je veoma strastvena, ali ipak korektna. Ipak se radi o mečevima reprezentacija, pa je teško da se uporedi sa gledaocima i navijanjem na duelima koje sam igrao na turnirima", izjavio je najbolje rangirani igrač selekcije Australije.
Pa ako on tako kaze, onda vama "obavestenima" ne bi trebalo da smeta.
Napred Srbija!

Mina

pre 16 godina

Ma kakvo nesportsko ponasanje publike !!!!.... Vi ocigledno ( mislim na doticnog koji se nasao da ogovara publiku i sudjenje ) niste imali priliku da pratite Davis kup meceve ostalih zemalja ????... Nismo bolji od drugih - a 100 posto nismo losiji ... Drzim vam palceve momci :))))

Leonidas

pre 16 godina

Druga pobeda, sjajno! Još jedan poen sutra, pa elita ... da vidimo sledeće sezone da li nam je stvarno tu mesto ili ne.
Toliko što se tiče rezultata. Kada je navijanje u pitanju, bilo je bučnije nego juče. U mnogome zahvaljujući onim "mlatilicama" na naduvavanje. Pre meča je na razglasu više puta pušten Novakov "poziv na navijanje", što je meni bilo patetično, ali veći deo publike se na to primio, pa reko' 'ajde de. I dva spikera, Dejan Pantelić i Aca Stojanović, pozvali su publiku da malo ignorišu sudiju, što je rezultovalo u konstantnim povicima 30-ak magaraca za vreme servisa protivnika. Da li se to dešava i na Dejvis kup mečevima u drugim zemljama? Naravno. Ali magarac je magarac, u Engleskoj ili u Srbiji.

A sutra - poslastica za prave ljubitelje tenisa, meč koji već dugo čekam uživo da vidim. Đoković - Hjuit. Imaće punu takmičarsku draž, zbog čega mi je čak nekako i drago što Janko juče nije pobedio. Takav meč gledaću sutra, pa ko zna kad.

Nada

pre 16 godina

Znam da ovaj dan necu zaboraviti do kraja zivota i ne samo zbog zaista vazne pobede naseg tima. Od pocetka, uz himnu sa 20.000 glasova, preko fantasticne igre Nenada i Novaka, do onog srca na terenu ispunjenog nasom zastavom. Iako sam bila u mogucnosti da samo preko neta pratim ovaj mec, osecala sam se kao da sam i sama (mali) deo ovog spektakla. Za TO ZELIM i moram da se ZAHVALIM NASIM TENISERIMA I PUBLICI U ARENI. Pozdarv SVIM komentatorima na ovom sajtu a najsrdacniji onima koji mi ne zameraju moj "gastarbajterski" ponos na srpske sportiste i ljubav i nostalgiju prema zemlji koja je takva kava je i ljudima koji tu zive.

kupac

pre 16 godina

@nole ole, 23. septembar 2007 00:17

Cena je uvreda za zdrav razum. Ja sam prišao da kupim onu manju loptu (samo ta je ostala) i kada sam čuo prodavca da je devojci ispred mene naplatio tu manju loptu i minijaturni privezak ukupno 1000 i nešto dinara, samo sam se okrenuo i otišao.