Nedelja, 26.08.2007.

18:08

Bez Ilića i Rašića na EP u Španiji

Izvor: Željko Èaèija

Bez Iliæa i Rašiæa na EP u Španiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

jabre

pre 16 godina

lolo... Uspeo si da vidis da je 27 na draftu 2008,ali ne i naslov teksta zbog kojeg sam ti i poslao link?!Tekst je napisan 5 avgusta 2004,i koji cak ne govori bas sve pozitivno za Nemanju,u smislu da vise nisu tako sigurni(strucnjaci,skauti) da ce biti prvi pik,kao sto su bili sigurni 2003!Znaci 2003 nije bilo dileme da je buduci prvi pik,a 2004 je vidjen kao jedan od kandidata!

lolo

pre 16 godina

@ Jabre
Ne znam zasto svi mosli da znaju nesto o kosarci kada veze nemaju. Da je on dobar toliko bio o njemu bi se i toliko pricalo. Od njega nikad nece igrac da bude, nema srce decko.

jabre

pre 16 godina

@lolo... Ne pratis i ne razumes se u basket,a nadmen si... http://209.85.129.104/search?q=cache:ojC-PrJ95ksJ:www.netsdaily.com/features/mock_drafts_2005.php+1+nemanja+aleksandrov+2+andriuskevicius&hl=sr&ct=clnk&cd=10 http://www.draftexpress.com/viewarticle.php?a=42

holden

pre 16 godina

Bas mi zao za Rasica. Toliko je dobro igrao cele sezone za FMP i otkako je otisao u Efes ne moze da vrati formu. Trebalo je ipak da ga povede umesto Cvetkovica, on mi bas nije profil igraca za nasu reprezentaciju.
A to sto smo ostali sa samo jednim centrom nasu ionako suplju odbranu cini preranjivom. Mislim da nam je krajnji domet prolazak grupe. Daj Boze da gresim

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Slavnic Makes Final Serbian Cuts
27.08.2007

Center Mile Ilic and guard Aleksandar Rasic were the players to miss out as Serbia coach Zoran Slavnic named his final 12-man squad for EuroBasket 2007 on Sunday.

Slavnic made the announcement ahead of Serbia's third-place play-off victory against Poland at the Efes Cup in Izmir.

Ilic was omitted from the tournament in Spain as it was felt he would not be at peak fitness after suffering an ankle injury playing for Colorado in the D-League in the USA.

"My injury is behind me now but I was not able to follow the programme which Slavnic put in front of us," Ilic explained.

"The tempo in the matches is too high for me.

"But if anything positive can come out of the coach's decision it is that I've had the best possible preparation for the forthcoming season."

Dynamo Moscow's Rasic was not surprised at Slavnic's decision after sitting out Serbia's first two games in Turkey.

"I had guessed already that those two matches without me playing were the sign that I would be left off the list for the EuroBasket," he admitted.

"It seems I wasn't in good form but this summer I didn't expect Slavnic's call (for the Efes Cup) so I am satisfied with spending some quality time with Serbia's best."

Serbia line up in Group A at the EuroBasket along with defending champions Greece, Russia and the team which wins the additional qualifying tournament.

The Serbia squad is: Milan Gurovic (captain), Marko Jaric, Stefan Markovic, Vuk Radivojevic, Milos Teodosic, Milenko Tepic, Branko Cvetkovic, Nemanja Aleksandrov, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Dragan Labovic, Darko Milicic

Iz ovoga se moze videti da kod nasih Moskitosa vlada prava hemija!

jabre

pre 16 godina

@penzos... Gresis dusu,jer NE ZNAS!Ne znas,zato sto si najverovatnije Nemanju poceo da pratis pre godinu dana,odnosno posle operacije.Imao si dosta prilika da ga gledas dok je igrao za FMP u sezoni 2004-2005,ali kao i vecina ocigledno nisi(sto se mene tice to je neoprostivo i neshvatljivo,obzirom da ti i tebi slicni i pored toga dajete sebi za pravo da ga komentarisete! Kao prvo,kako si uspeo da izvedes slicnost izmedju njega i Pere na osnovu tregeruse?Kao drugo,NE ZNAS da je sada bar za trecinu sporiji nego pre povrede,NE ZNAS da je vecinu svoje karijere proveo na "trojci"(zbog brzine i vitke gradje),pa se zato jos uvek ne snalazi u gradjenju kosa primajuci 2+1 od Drobnjaka,NE ZNAS da je na kasetskom EP 2003 imao 62% u sutu za tri,ne znas da je pre povrede vazio za jednog od glavnih favorita za prvog pika na draftu,NE ZNAMO kakav je na fizickom i psihickom planu posle godinu i po dana pauziranja, a zatim sezone mrcvarenja u zvezdi(ja bih verovatno pukao na njegovom mestu),uglavnom mnogo toga NE ZNAS....

marc'o

pre 16 godina

ostavio radivojevica,velickovica,labovica,markovica...............voleo bih kada bi dobro prosli i najiskrenije cu navijati,ali mislim da ce nas svaka iole jaca reprezentacija lagano dobiti

It is I

pre 16 godina

@Iverson
I Rakocevic mladji moze da zakuca. Vecina se verovatno seca njegovog zakucavanja preko Smiljana Pavica (210cm) na utakmici Zvezda-Olimpija pre 3 godina (mozda 4, nisam siguran)

Gotthard

pre 16 godina

Od 12 igrača REPREZENTACIJE, osmorica nisu bili starteri u svojim klubovima prošle sezone, o ova preostala četvorica su starteri Zvezde i FMP-a. Strašno ...

TRANE

pre 16 godina

Pa nisam ja neko ko zna da procenjuje ali da ostavi Markovica,Velickovica a da izbaci Rasica i Ilica nije mi razumljivo. Uostalom mnogo mu je igraca otkazalo ali imao je kvalitetnijih igraca

Laza

pre 16 godina

@Davla-Rizpa:
Pa to da li ja imam veze nije sada bitno,mozda ce biti ako jednog dana postanem selektor.Sada je bitno to sto Moka veze nema!

Konstantin 93

pre 16 godina

@ Guroviceva ekipa
Danilovic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Vujanic, Krstic... E to su legende! Gurovic i Milicic jesu dobri ali su sirovine i nikada nece biti kao Sale i Divac!!!

penzos

pre 16 godina

Citam sve komentare i dolazim do zakljucka da niko ne komentarise Aleksandrova...Ja jesam zvezdas ali imam utisak da ponekad nije prisutan na terenu...Ima 210cm suvise se izvlaci a ni srca nema...Kada god je drobnjak ledjima igrao na njega bilo je 2+1...Velickovic je mnogo agilniji od njega i uvek ga ima na skoku sto za Aleksandrova nije slucaj.I ti fazoni tipa Rope Antic Crna tregerusa tetovaza na plecki malo viri...zbog toga nikada nece biti ispred Partizana...
POGLEDAJTE BOZICA, KECMANA, TRIPKOVICA,TEPICA VIDI SE DA NISU NAFURANI IAKO SU U ODNOSU NA PERA ANTICA 10 PUTA IMALI VISE USPEHA U KARIJERI...
ZVEZDAS SAM ALI TO JE ISTINA!!!!!

Laza

pre 16 godina

@Guroviceva ekipa:
Koliko pratis kosarku vidi se na osnovu komentara,Obradovic je dosao do cetvrt finala i tamo izgubio od Francuza koji su za 1 sekundu u polufinalu izgubili zlato!Mislim da si ti pogledao malo u buducnost posto ce Moka ispasti u grupi!!!

javni agent SUPER HIK

pre 16 godina

Mozemo sad svi mi da budemo pametni i da saljemo komentare,ali dajte da ih ostavimo za 16-ti septembar i kraj prvenstva.Kakav god da je ovo je selektorov izbor i ovo je nasa reprezentacija.Ako ne ostvarimo dobar rezultat na prvenstvu sigurno ce se mnogi javiti sa negetivnim komentarima,ali jos nije ni pocelo.Treba da podrzimo ove momke,ionako ce (ako puknemo) biti dosta vremena za kritike.

Guroviceva ekipa

pre 16 godina

Smesni su neki sto se javljaju i sve srecni sto imaju još svog Novicu i pominju neku statistiku sa ove utakmice sa Poljskom. E pa to mu je sve sto ce da igra jer je Moka rekao da ovde pruza sansu klupi da bi odlucio koga da izbaci a zna se da je lider ove reprezentacije Zvezdina legenda Gurovic uz takodje Zvezdinog veterana Jarica i zajedno sa Najvecim Delijom Milicicem (koji će uzgred ići i na Sever protiv Glazgova) i najvećim Srpskim i Zvezdinim talentom Aleksandrovom činiti KIČMU i okosnicu reprezentacije. Pridruživaće im se i Vuk Radivojević kao Zvezdin višegodišnji čovek zadatka a što neko reče Novica je dobar toliko da za 3 minuta napravi 4 lične kada treba da se stigne do bonusa i onda daj bože za napredak tima i dobar rezultat što pre i petu da bi nas što manje upropaštavao.
Kako god bilo ipak će ova ekipa biti bolja nego Obradovićevo 11 mesto na Olimpijadi i ispadanje odmah u početnoj grupi na EP.

Milan

pre 16 godina

Pozdrav forumasima.
Nisam komentarisao nijednu utakmicu, jer sam cekao da zavrse pripreme i izaberu 12 koji ce nas predstavaljti tamo.
Posle svih utakmica koje sam video evo mog vidjenja.Mozda se neki nece slagati, ali to je moje misljenje.
Generalno, imamo perspektivnu reprezentaciju ali u ovom momentu nedovoljno dobru za neku od medalja. Bice cupavo i to 5. mesto.
Kako igleda, Slavnic ima prvu petorku: Jaric, Tepic, Gurovic, Erceg/Aleksandrov, Milicic.
Gurovic: Odlican igrac, ali ne toliko da resava i vadi nas kada ostali igraju lose. Ako dodje do toga, moze samo da nam skodi, jer gubi glavu. Inace ako je kontrolisan sa po 15-20 suteva na mecu(sa sve bacanjima), onda je sa Jaricem nas najpouzdaniji igrac.
Jaric: Konacno sazreo. Igra veoma odgovorno i ne prodaje lopte iz kojih najcesce pucaju kontre ako ih napravi playmaker. Odbrana vrhunska. Ocekujem da on kontrolise Gurivica i Milicica od ispucavanja.
Tepic: prijatno iznenadjenje, igra veoma odgovorno za svoje godine. Moze super da ispuni svoju ulogu za 20-25 minuta po mecu. U odrbani veoma solidan, jedan od pouzdanijih u timu.
Erceg: puno pokazao do sada i on moze da odigra svojih 20-25 minuta sjajno u napadu. Nema suvise nerezonskih suteva. U odbrani slab, slabo se krece i ne zatvara na preuzimanje na postu.
Aleksandrov: Slazem se sa vecinom, vrhunski potencijal, ume da odigra fenomenalno par akcija i ima neverovtnu kosarkasku inteligenciju, ali nedovoljno da igra u kontinuitetu. Verovatno ce biti jedan od nasa 3 vodeca igraca u narednim godinama, ali na zalost ne sada. Najveci nedostatak odbrana. NIsam video ozbiljnu odbranu od njega ni na jednoj utakmici.Pravi licne greske, kao zadnji pocetnik.
Milicic: Vrhunski centar koji moze da donese prevagu u svakoj utakmici ako ima "cistu glavu" ako ne siluje provociran protivnickim igracima ili nekim "trecim" frustracijama.

Rezerve:
Teodosic: sjajan play, moze da preokrene utakmicu ako ga krene. Mislim da ce u napadu odigrati bitnu ulogu kada ne ide nase sutere iz prve petorke.U odbrani katastrofa. Tu ce dobri protivnicki play-evi da pravge "visak".
Novica: prijatno iznenadjenje. Svou ulogu od 10-15 minuta igra odlicno. Koristan u napadu, sjajan u odbrani. Jedini koji moze telom da igra odbranu u reketu, naravno pored Milicica. To u odlucujuim trenucima donosi prevagu kada se protivnik ne usudjuje da sutira vec ulazi u reket po "siguricu".
Labovic: Prosecan ligaski igrac jos uvek (nadam se da ce brzo napredovati, ali sada je jos uvek prosek). Moze da odigra 5-10 minuta,zavisno od situacije ko mu je direktni cuvar i da poentira u reketu "na snagu" ali nije za vise. Previse spor u odbrani.
Radivojevic: Covek zadatka, da odigra 5-10 minuta odbrane na nekom beku, i da mozda pogodi neki otvoreni sut.
Markovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Cvetkovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Generalno, mozemo da dobijemo svaki tim, pa i Spaniju, ali da odigramo u kontinuitetu, u to sumnjam.Najveci problemi su:
Odbrana, previse je rupa, koje ozbiljni igraci lako kaznjavaju. Kada se utakmica lomi, odbrana i iskusna ruka u napadu resavaju pobednika. To je ono sto me i brine. Nismo mi toliko bolji da ulazimo u zavrsnicu sa vecom prednoscu. Najveci problem je sporo preuzimanje na postu, kada protivnik igra pick'n'roll.Suvise naivno se ispada.
Slavnic, odlican motivator, ali bojim se i nista vise od toga. U pripremnim utakmicama, nisam video nijednu planiranu akciju, trazenje time-out na vreme.
Njegov izbor igraca je manje vise u redu osim M. Ilica. Videlo se da se vukao po terenu, da je jos povredjen. Ali ako je igrao do sada, trebao ga je povesti makar da menja Milicica na 10 minuta jer ce u svakoj utakmici on biti prvi preko koga ce ici protivnicki centri i bekovi. A kad je on pun sa licnim greskama, svako ozbiljan moze da nas dobije. Nadam se da se to nece desiti u odlucjuucim utakmicama, ali to je slozicete se dosta realno.
Jos nesto, ukoliko Slavnic ne iskontrolise Gurovica i Milicica sa samoubilackim akcijama, nema nam pomoci ma kako ostali da odigraju.
I za kraj, pored svega sto sam rekao, jos uvek sam optimista, i nada umire poslednja. Salu na stranu, nase prethodne mlade generacije su se dokazale u odlucujucim momentima iako su bile suvise mlade da se to od njih ocekuje. Nadajnmo se da i od ove mlade generacije mozemo da ocekujemo isto. Ako i ne bude, boze moj, do sledeceh prvenstva i dok ne porastu jos malo.

Samo hrabro i trezene glave napred

Laza

pre 16 godina

Darko Milicic nikada u svojoj karijeri nije igrao klasicnog centra(cak ce sada u Memfisu igrati 4 iako je 20 kila tezi a ja mislim i visi od Gasola).Da su ovde Krstic i Perovic on bi opet igrao krilnog centra.Drugo on nikada nece biti dobar igrac,jer svaki drugi napad ide na njega i trosi previse lopti.Igra samo na silu i slabo izvodi bacanja(samo po tome moze se porediti sa O Nilom i ni po cemu drugom)

Ko se slaze samnom neka podrzi komentar cisto da se vidi koliko Srbi vole igru Darka Milicica!!!

Zvonko

pre 16 godina

Nadrljali smo. Darko je jedini centar. Ima da samara saigrace, Moku, sudije. Ludost je to sto nije poveden Ilic.
Nedostatak jakih utakmica u pripremnom periodu ce nam se takodje obiti o glavu. Ne mogu da shvatim da Savez nije odganizovao 2-3 utakmice zatvorenog tipa sa nekom jakom reprezentacijom.

sander

pre 16 godina

Ljudi kakve budalastine se samo mogu ovde procitati, boze mili. Milicic je najbolji centar koji moze igrati za Srbiju i kada primi loptu uvek idu dvojca na njega zar samo taj detalj nije dovoljan da neko igra makar kos ne dao. Pa koji nas centar ikada je postizao po 20-tak koseva u proseku na nekom prvenstvu. Ljudi pricaju da se izivljavao u Japanu, mozda i jeste ali ko drugi je mogao da da kos u tom timu, jedini koji su to mogli bili su Rakocevic i on. Kukate za Rasicem i Ilicem, mislim da su i najmanje pokazali i da bi najmanje pokazali na EP-u. Skoro sve reprezentacije ce igrati brzu kosarku i u takvoj igri bice malo mesta za kilave centre, zato i imamo i Ercega i Aleksandrova i Labovica i Velickovica. E sad Rasic je najmanje zlo da ne ide i ako realno gledamo imalo bi jos koga izbaciti ali ne mozemo sa 8 igraca igrati na Ep-u. Sto se tice Radivojevica, ne shvatam sto su ljudi toliko protiv njega, od onih utakmica koje sam odgledao ni u jednoj nije bio los cak je unosio neku zivost u igri tima. Jos i odbrana mu je dobra mozda je i najbolje igra od svih bekova (sem Jarica). Sve u svemu za ovo EP boljih nemamo i zato:
Napred SRBIJA!

Žarko

pre 16 godina

@delija
Potpuno si u pravu, ni jedan igrač KK Partizan ne treba da igra u reprezentaciji gde je umni Gurovič kapiten i isto takav selektor Slavnić.

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Logicno je da ne treba on da poentira u A timu, ali u juniorskoj se od njega ocekivalo mnogo vise. On i Keselj je trebalo da budu prve opcije u napadu, ali Stefan vise nema tako dobar sut, a vecina ga je stigla iu fizikalijama. Veruj mi, Muta ga je doveo u Hemofarm zato sto je decko u Atlasu trpao po 40 poena svom godistu, a nije mu bilo strano ni da pogadja trojke sa 7m. Sut mu se strasno pogrosao, uopste nema samopouzdanja i ne vidim kako bi mogao da doprinese. Koga bi ti pre stavio sada, njega ili Jeremica?
Za ostatak, ljudi da se ne lazemo, ovo je uzas - Novica ima srce, obrati paznju!!!EJ, pa imamo ga i svi mi, pa ne igramo aa reprezentaciju. Vuk, koji je kao Slogina rezerva dosao u Zvezdu, prodao bezbroj utakmica odjednom u 12 u SRPSKOM drzavnom timu,alo breeee!!!
U Tepicu ne vidim nista posebno, ali svi strcnjaci ga hvale i ne treba zaboraviti da je on imao vecu minutazu u Partizanu nego u Vojvodinii, pa mu ne treba mnogo zamerati. Mozda i bude nesto od njega.

Miki

pre 16 godina

Ljudi, sta vam je Novica toliko skrivio pa ga mrzite kao najveceg neprijatelja??? a sto se njga tice decko grize, ostavlja srce na terenu, a sto se suta tice da ne pricamo mnogo, ima petlju i meku ruku da pogodi i kad je najpotrebnije i najteze. On ce biti jedan od najboljih ako bude imao minutazu.
Pozdrav

realno *W

pre 16 godina

realno *W

MOJE VIĐENJE STVARI:

1. Mislim da je ipak Rašić u vom trenutku mnogo bolji od Markovića, ali to me i ne pogađa jako

2. Cvetković je poveden da proba u trenutcima kada sve ostale opcije u napadu zakažu, i to i nije toliko loš potez (mada očigledno nije u nekoj formi).

3. SVI ONI koji pljuju Vuka i Novicu nisu u pravu. Ma koliko oni bili ograničeni kao igrači biće itekako korisni. Niko od njih ne očekuje 20 poena po utakmici, već samo unošenje određene doze agresivnosti u igru. Odgovorno tvrdim da je Novica idealan za čuvanje igrača koji su poput njega 3-4. Aleksandrov i Erceg NEMAJU dodirne tačke sa odbranom. Okur se sprdao sa njima, a ima još mnogo jačih četvorki nego što je on.

4. Izostanak MILETA ILIĆA nemogu da razumem nikada. Nekada je dilema bila da li ići sa 4 ili 5 centara, a sada vodimo jednog, odličnog ali preagresivnog Miličića.
Prvu utakmicu kada Darko uđe u problem sa faulovima mi smo nadrljali.
Da neće Labović da čuva nekog jakog centra. Mile kakav-takav ima 2.15 i ogromne ruke i ODLIČAN je za nekih 10-ak min po tekmi ali ajde.


SVIM SRCEM ĆU BITI UZ NAŠE, ALI SADA SE VEĆ MALO PRIBOJAVAM

Laza

pre 16 godina

Posto vidim da ovde neki vec ciljaju medalju.a Oi su sigurne,hteo bih da vas obavestim da cak i da prodjemo grupu(sto ce biti vrlo tesko)igracemo sa SPANIJOM,manje verovatno HRVATSKOM,a mi ni jedne ni druge nema ni 1 posto sanse da dobijemo!!!

Zamalo tim

pre 16 godina

Ovo ce da se zavrsi neslavno.. samo me smara sto cu posle da slusam kako smo svi razocarani... blabla Setite se odakle smo krenuli!
Napred plavo-belo-crveno-zuti

nz

pre 16 godina

Kada je Ilic u pitanju odluka je ispravna.Covek je pokretno stablo,moze bez njega.Rasic je mogao da ostane umesto Cvetkovica ali sta sad.Samo dok su tu Novica,Tepic i Teodosic sve je dobro.

daca

pre 16 godina

Hahaha!

Sto sam se slatko nasmejao kad sam citao poneke komentare!

Kao sta traze Velickovic, Tepic, Radivojevic, Labovic, Cvetkovic ili Markovic...

Dakle da vidimo.

Novica: brz, skocan, dobar sut - velika prednost na pozicije 4 upravo zbog njega. Pogotovo kad Moka resio da igra brzo mora da ima takvog igraca za visoke pozicije (da je ostao Dragicevic sad bi se najverovatnije i Labovic vratio kuci).

Tepic: On prema meni bi trebalo da igra nisko krilo a tu ce najverovatije Gurke da "smeta" po 39 minuta na utakmicu. Steta... Njegova odbrana je vise nego solidna za pozicije 1-3 i to ce biti njegova uloga.

Radivojevic: Ne daj Moko da on igra plej! Sa Teodosicem ili Jaricem u tandemu moze da cuva protivnicki plej da bi mogao gore spomenuti igraca da raztereti. Mislim da je nerealno od njega ocekivati ofanzivno cudo kao u finalu...

Labovic: On je visoki i podmladjen Jeretin. Za cetvorku veoma slab u skoku ali zato voli da preuzme odgovornost (mada mislim da on to radi bezsvesno - samo da lupne kao Jeretin). Za mene on bio prvi kandidat za ispadanje ali ajde...

- Cvetkovic: Covek je solidna dvojka ali trenutno u krizi. Ako se oslobodi moze da bude od koristi u napad ali tesko u odbrani.

Markovic: cvrst u odbrani. Jos ako moze da vrati sutersko raspolozenje kao pre 2 godine bilo bi to. Mislim da bi uz Tepic mogo da bude najprijatno iznenadjenje.

Mene vise brinu Gurovic i Milicic - ako oni mogu da sacuvaju smirnost i pregled mogu da postanu vodja. Ali kad pomislim na proslu sezonu od Gurketa najezi mi se koza... Daj boze da gresim.

Inace moj predlog za igracku postavu:
Teodosic (Markovic)
Jaric (Radivojevic)
Gurovic (Tepic)
Erceg (Velickovic)
Milicic (Aleksandrov)

Erceg i Aleksandrov mogu da menjaju posicije. Narocito ako dodje do brzih faulova Milicica...
Cvetkovic i Labovic menjaju 2 i 4 po koji minut.


Ma bice dobro. Ako nas sluzi sreca i forma - tu smo. Ako ne - sledeci put.

kako se zove

pre 16 godina

Dokle ce se kroz komentare provlaciti imena klubova,kada je reprezentacija u pitanju. LJudi igra SRBIJA a ne Zvezda ili Partizan! Grobari pljuju Radivojevica,Gurovica i Moku,a Delije Tepica,Velickovica i tako u krug. Vuk kad god dobije sansu iskoristi je,ne gubi lopte,ne ispucava se a i on je prvenstveno tu da igra odbranu,sto se mora priznati radi ok. Tepic je nas najbolji mladi igrac. Decko je uzeo zlata sa svim mladjim selekcijama,i na svim prvenstvima je bio medju najboljima,ako ne inajbolji. Da su se svi odazvali ili bili zdravi Novica ne bi bio ni na sirem spisku,ali sta ces on je tu i svaka mu cast. Zavrsavace on prljave poslove pod kosem. Ilica je precrtao zbog povrede,sto je ok. A i bez obzira koliko mogu da odigraju trebaju nam zdravi igraci. Rasic se definitivno nije snasao,ali pricati kako se on ozenio nekom pevacicom i da zbog toga neigra dobro,je smesno i zalosno. Takve komentare ostavljajte u svetu ,skandalu i slicnim tabloidima,OVO JE SAJT O SPORTU!!!

dačo

pre 16 godina

pa ljudi jeste li vi normalni.navijam za zvijezdu ali kad cijem ove iskompleksirane navijače zvijezde i partizana dodje mi da plačem.pa ljudi igra reprezentacija i treba da je podrzimo kakva je takva je.bolje i ovi da igraju nego oni iskompleksirani sto odbijaju reprezentaciju zbog kampa i da bi prosetali sa zenama po svijetu.ovi se barem trude liju znoj pa i ako nista ne postignu ne treba im zamjeriti ima dosta mladih budućnost je naša(srpska).zato pustite već jednom podjele zato smo tu i gdje smo i navijajmo za orlove.
crna gora i srbija to je jedna država.
volim vas

and 1

pre 16 godina

Sve je ovo smesno,stvarno ne razumem sta ocekuje Slavnic od ovih momaka,ne znam sa kim smo u grupi ali znam da ako se sastanemo sa spancima da ce nas pojesti!

Kale

pre 16 godina

Neverovatno! Bar 70 -80% ovog auditorijuma koji je izgubljen u vremenu i prostoru, prizeljkuje krah reprezentacije!
Ej, pameti davno otisla u nepovrat, pa da igra Masinac iz Kraljeva u paketu, moramo stati uz njih i verovati u mozda nemoguce!
Igrajte momci za dres, za ljude koji Vole ovu zemlju, pa ma ko je predstavljao " Tamo daleko ".
Ako je tako sudjeno, izgubite tesno sve utakmice, ja cu biti uvek uz nas tim, pa makar igrali u njemu:
4. neki Realno
5. Neki Delija
6. Neki Grobar
7. Neka Aleksandra-Grobari-Kumodraz
8. Neki Babin Zub
9. Neki Dzontra
10. Neki Djota
11. Neki Sone Zvornik
12. Neki Apis
13. Neki Kostunica
14. Neki Srbin
15. Neki Kale.....
Urazumimo se i ne s***mo vise, pa ako mi ne zelimo uspeh nasih, ko ce zeleti i srecu im pozeleti !!!

Iverson

pre 16 godina

U prvi mah i ja sam mislio da je odluka da otpadnu Ilic i Rasic,a ostanu Markovic i Cvetkovic glupa,ali kada se malo bolje razmisli,ima tu rezona.
Slazem se da mali Markovic nije neko bog-zna kakvo resenje u napadu,ali ima brze noge,brz rad ruku,dobro preseca lopte koje idu iza blokova,ume da centru iza ledja dodje kada se ovaj okrene ka kosu i izbije mu loptu iz ruku,i ume da povuce kontru.Drugim recima,mali izgleda solidno igra odbranu.I brz je.Verovatno je Mokina ideja da ga iskoristi u pritisku na Parkera,Navara,Planinica,Kalderona i jos ponekog.
Iako bih i ja voleo da imamo jos jednog teskog centra,Ilic em je povredjen,em nam mozda stvarno i ne treba.Zasto?
Verovatno je Mokina ideja da nase "lake centre" Aleksandrova,Ercega,Velickovica i Labovica iskoristi za cuvanje najopasnijih protivnickih igraca na ovom sampionatu,a to su CETVORKE,a ne petice - znaci Nowitzki,Kirilenko,Gasol,neko od Italijana,itd.U tom slucaju Darko biva rasterecen,moze da igra napad,a najopasniji protivnik mu je u tom slucaju mozda jedino Okur.
Naravno,ovo sve pod pretpostavkom da je ta Politikina informacija o "prekobrojnima" tacna.
Sumo sumare,reprezentacija nam je sigurno slabija od one u Novom Sadu,ali bolja od one u Japanu.

I,sad malo zezanja na kraju :

Konacno imamo reprezentaciju u kojoj svi mogu da zakucaju !!
Nekada to nije mogao Daneu,pa Moka,pa Rato Tvrdic,pa Jaric senior,pa Rakocevic senior,pa Zelimir,pa Todoric,Pa Radmilo Misovic,pa Blaz Stojanovic,pa Srdjan Dabic,pa Rade Vukosavljevic,pa Zoran Radovic,pa Sale Djordjevic,pa Rakocevic junior...U svakoj generaciji po neko od odlicnih playmakera.
Ako je neko od navedenih to nekada uradio "bez mog znanja" - izvinjavam se.

Salu na stranu,igraci podjednakih visina,narocito na bekovskim i krilnim pozicijama,mogu da budu velika prednost jednog tima,narocito pri preuzimanju igraca,pick and rollu,skoku (i ofanzivnom i defanzivnom),pri blokadama,itd...
Mozda je i to Slavniceva ideja...

Pedja

pre 16 godina

tezak izbor za slavnica..ali mislim da je zahvalnica rasicu i miletu,najmanja greska od nekih koje su mogle da budu napravljene..

nije nam losa reprezentacija,samo sto je "kompozicija" igraca(mislim na peticu,cvetkovica itd)verovatno najcudnija od svih ekipa na ep koje ulaze u borbu za olimpijadu.

sasvim je korektna ideja da markovic odgleda prvenstvo kao najmladji,usled viska konkurencije na njegovoj poziciji,valjda je svima jasno da nece preterano igrati..mada ja ne mislim da on ima talenat kojim bi to opravdao,ali dobro.ja od njega nista konkretno video ni na pripremama,ni u novom sadu sto bi nagovestilo da bi za pet,sest godina moka mogao da se hvali po novinama,sedeci po dorcolskim kaficima i radeci intervjue kako je napravio ekstra reprezentativnog pleja,iako je izlet u spaniju-uprkos dobrim pripremama lose prosao..:)

ne znam cemu se gurovic nada na epu..iako sam partizanovac,mislim da sam krajnje objektivan kad kazem-da nisam cuo vecu glupost od ljudi koji pricaju da je gurovic najbolje krilo u evropi.

darko milicic-izgleda da je usled previse pevanja cetnickih pesama sa gurketom,i citanja novinskih naslova po novinama prevideo sopstvene mogucnosti.iako slavnic uporno spominje kako se oslanja na smek,talenat,spontanost..mislim da bismo mi najbolje prosli ako bi se milicicu davali konkretni zadaci u protivnickom reketu.imamo mi igrace koji mogu da se izvuku,i pogode daleko bolje sa manje ispucavanja.al eto opet kazem-nedostatak konkurecije doveo je da toga da on pomisli da je ne znam koliko bitan,da zbog jednog pogresnog pasa,nece da se vrati u odbranu i time ponizi i saigrace,i sve nas koji i dalje pruzamo podrsku toj nasoj kosarci ..koliko toliko.

jaric-najbolji u ekipi.ako u spaniji moze bolje od ovoga,daleko cemo dogurati.on igra kapitenski..u svim elementima igre.

labovic spor,prepotentan,i sa manjkom kosarkaske inteligencije.ljudsku smo videli na utakmici sa poljacima u grupi..

da dodam samo,da je i meni radivojevic antipatican,ali ko misli da je njega trebalo izbaciti ..ocigledno nije gledao prenose iz izmira.dosta se trudi,slabo trosi lopte..i gine u dobrani.

uz sve ovo..i atmosferu koja je pomalo izvikano dobra u reprezentaciji,nadam se kiksevima protivnika,i mislim da mozemo cak i do zlata..

p.s. novica velickovic,smesan igrac.

jozza

pre 16 godina

...Кад је драга да одлазим чула,
за ревер ми невен заденула,
Збогом први нерођени сине,
збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо,
одлазимо да их ПОБЕДИМО!

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Dakle, to sto se prica o MOKI i reprezentaciji nema smisla. Ostaviter momke na miru... Moka je odabrao tim. Mozda se ni meni ne svidja , ali nisam ni ja ni neko , ko se potpisao iza ovih redova bio sa reprezentacijom svo ovo vrijeme i imao uvid u pravo stanje stvari...Moko, srecno - momci glavu gore. Zna se ko je SRBIJA - a zlato stize vec 2009-e godine, pa slijedi dobitnicki niz...Pozz iz Podgorice, uz napomenu da ovaj tim ima KRV , a dokle moze to je na SVEVISNJEM -mahanje

Ne_verujem

pre 16 godina

@MAKI
Ne mogu da verujem sta ti pricas ??? koja bre slicnost??? O kosarkaskim kvalitetima i uspesima necu ni da govorim a ako je vuk radivojevic smeker...zemljo otvori se.. pa covek ne moze recenicu da sastavi...

SrpskiJunak79

pre 16 godina

cao narode!
odluku selektora razumem i postujem, yao povredjen a rasic spor(u glavi i u nogama ;)), oni jesu dobri igraci ali trenutno naj-ne potrebniji. moka povremeno pokusava da igra jednu vrstu zonskog presa u odbrani (i to cak ponekada rodi plodom) pa su mu potrebni agilni i brzi bekovi.
pavlovic bi nam tu dobro dosao, ali covek ne zna sta je, da li crnogorac ili srbin, MA COVECE SVI SMO SRBI!!!
nas problem su centri, pored milicica nemamo nikoga (steta za krstica-s njim ZLATO) mladi erceg jeste perspektivan,ima dobru ledjnu tehniku i "mekanu" ruku ali je fizicki suvise slab da bi se "nosio" sa kalibrom okura ili papanikolao-a.
inace moram da kazem da me moka pozitivno iznenadio vodjenjem ekipe, pokusava da tempira formu za samu zavrsnicu EP-a. pa srecno!
NAPRED BELI ORLOVI!
p.s. mozemo do 1/4 finala!

joca

pre 16 godina

Hvala bogu pa se niko nije posvadjao ovoga puta! Tako samo reaguju pravi profsionalci i ljudi koji vole svoju zemlju! Boze samo nam cuvaj ove momkwe od povreda i problema, a oni ce valjda ostaviti srce na terenu! Momci srecno i vidimo se kada se vratite sa medaljom u Beogradu!

natural killer

pre 16 godina

sada ce kaca pocupati svu kosu sa glave...
a taman se ponadala da se udala za reprezentativca...
napred velickovic i tepic!

Konstantin 93

pre 16 godina

Vidim da ima dosta razlicitih misljenja.
1. Neki napadaju Velickovica, on protiv Poljaka bio medju najboljima(ako ne i najbolji), a vi ga napadate. Jeste da on nije extra talenat, ali dobro igra i ima srce, i sto je jos bitnije nikada ne bi odbio da igra za reprezentaciju!
2. Tepic, igra sasvim dobro i zrelo, i nevidim da ga neko gura. On moze da bude vrlo dobar igrac u buducnosti.
3. Mislim da nije trebao da izbaci Ilica iz razloga sto je on bio jedni pravi centar pored Milicica, istina nije igrao najbolje ali desetak min. po mecu bi dobro zamenio Darka(jeste da je Milicic NBA igrac, ali on je u Orlandu igrao po 20-25 min.) Moze on da izdrzi napor da igra celu utakmicu, ali na kom nivou(videcemo)! Mnogo bi na lakse bilo da je tu Krstic, ali sta da se radi!
4. Markovic je trebao da bude izbacen. Jeste da je mlad, ali je slab i bice slab igrac, jednostavno nema kvalitet.
5. Steta i za Pekovica sto je odlucio da igra za Crnu Goru(Vujosevic ga je sigurno pritiso) jer bi on u odsustvu nasih NBA "zvezda" mogo da bude koristan igrac.

Corleone

pre 16 godina

Ja cu samo reci: LUD COVEK ORE PUT!!!E,takav je i mokin izbor ovih 12 igraca!
Ilic jeste povredjen,ali moze da odmeni Darka na 10-15 minuta,kada se umori ili udje u problem sa greskama!
Nikada nisam voleo Radivojevica,izgleda mi trapavo,ali moram priznati da je finale play off-a odigrao odlicno,a i sasvim je OK odigrao za repku,tako da razumem zasto je ostao.Aleksandrov pokazuje kvalitet,Erceg ce biti BOOM,Teodosic moze da igra sasvim dobro,Tepic moze da zablista,kao i Cvetkovic...Novica je tu da obavlja prljave poslove,ali mislim da ne zasluzuje da bude ni na sirem spisku,a kamoli u 12 igraca.Rasic mozda nije medju najbolja 3 pleja u Srbiji,ali svakako je za 3 koplja ispred Markovica.Markovic stvarno nema pojma.Nista nije pokazao ni na jednoj utakmici,a njegov prilaz igri se video protiv Kine kada je u 3 napada za 2 minuta izgubio loptu,nije se ni potrudio da se vrati u odbranu,rasirio ruke i kaze: "sta da radim?"...Svim srcem sam uz repku,ali smatram da nemamo ni teoretske sanse da se borimo za medalju,a imamo i veoma malu sansu da se plasiramo na O.I....Daj Boze da uspemo bar to i od sveg srca cu cestitati momcima i Moki i priznacu svoju gresku!!!

ha,ha,haaaa

pre 16 godina

Veoma me zasmejavaju komentari tipa,zasto Novica,zasto Tepic.Odgovor je vrlo jednostavan,oni su igraci sampiona ove drzave,igraci sampiona jadranske lige,igraci tima koji je ucestvovao u evroligi.A ako neko smatra da ove cinjenice nisu dovoljne da se bude ispred jednog Radivojevica,Markovica,Rasica,Aleksandrova,Ilica,Labovica,Cvetkovica,onda stvarno.Jedini od svih kandidata za koje pitanje nije postojalo su:Milicic,Gurovic,Jaric,
Erceg,Teodisic i Tepic.Ovo je glavnih sest igraca i koja cetvorka,sve u svemu to je to sa cim ce cika Moka igrati na prvenstvu,e sad da li je to dovoljno.

Nikolaaa

pre 16 godina

Svi vi sto pricate da vas ova reprezentacija ne zanima...sto se onda javljate na ovaj tekst o njoj?idite i pratite sta radi reprezantacija Zimbabvea.mozda vam je ona bliza!!!!!!!!!!!!!
Napred SRBIJA

Nemanja D.

pre 16 godina

@Bruce Wayne A zbog koga je partizan gubio utakmice u evroligi, ko je na centru gubio loptu u prevodjenju i ti nekoliko puta, a kazes da ne gresi... pa Milenko Tepic je izgubio utakmice... nemam nista protiv njega ali smatram da ima kvalitetnijih. voleo bih da gresim ali mislim da je tako...

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Dragi nick, previse si quick. "Trojica velikana" su Gurovic, Jaric i Milicic, a zasto navodnici raz,isli sam. Ne budi bas toliko quick.

Bruce Wayne

pre 16 godina

@ NEMANJA
Slazem se za taj aspekt njegove igre,ali ga ja vidim pre svega kao dvojku, a u ekstreemnim slucajevima i trojku. On ima dobar pas,ali nije plej,tako da ako bih ga posmtrao na pleju i ja bih mislio da ne zasluzuje da igra,ali posto ce on igrati dvojku,trojku:pravi je covek za reprezentaciju

mihailo

pre 16 godina

O rezultatu i kvalitetu repezentcije mozemo pricati tek nakon EP, ali ocigledne su neke stvari:
-Moka je covek koji je toliko kritikovao Zeljka Obradovica, nakon debakla u NS, da igra sporu i staru kosarku, a covek je uzeo titulu evropskog sampiona i ove sezone. Mozda on ima veliki budzet, ali zar ga nemaju i CSK, Tau... Sta je Moka do sada uradio kao trener? Daj boze da nesto bude...
-Darka Milicica Gurovic, Moka najavljuju kao neverovatnog igraca kakvog jos nisu videli!?! Pa momak je u NBA vec par sezona i stvarno nije pokazao nista posebno. Mozda je i imao neki potencijal, ali,prepotentno, bezobrazno, bez ikakvog pokrica. Uporedite samo njegovu i Krsticevu statistiku u NBA, i sve je jasno. Steta sto je momak povedjen. Milicic je protiv Turaka ubacio nekih 20-ak poena., ali cena je bila previsoka-izgubljen mec. Mnogo izgubljenih lopti, nerezonski sutevi, neiskorisceni napadi u trenutku kad se uatkmica lomi. Decko ne igra za tim vec za svojih 20 koseva, 7-8 skokova...
- Gurovic, Milicic i Jaric,umesto da savetuju mladje, neprestano na njih vicu i u toku meca, sto je odraz njihove lose igre i slabosti...

RAS KASS

pre 16 godina

Bas je cudno sto 6-ostruki sampion Srbije ima dva igraca u reprezentaciji.Tepic i Velickovic su jedina dva igraca u nasoj ekipi koji su igrali EL i imaju ubedljivo najvise teskih utakmica ove godine od mladjih igraca.FMP-ovim igracima su najjace utakmice koje su igrali protiv Partizana i Zvezde.A sto se tice ovih sto su otpali,pa Ilic sem sto je povredjen,godinu dana nije igrao kosarke a Rasic nije ni 2 meseca spojio u Efesu i odmah su ga prodali,a i u losoj je formi.
A EP ce pokazati koje pravi igrac a ko talenat na papiru.
Puno srece nasima!

Byja

pre 16 godina

Neki ovde pisu gluposti!
ne mogu sve da nabrajam...

Super je ekipa, Novica je potreban da glumi laznu 5 ako bude trebalo. Imamo realno 3 igraca kao snagu i 9 klinaca koji mogu da naprave cudo ili da izgore... kako god bilo, to je ljudi spanija uradila pre 5 godina, pukla na 3 prvenstva i sada ima ovakvu reprezentaciju. Za 5 godina tron je opet nash!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Ок је што нема Илића медју дванесторицом, јер је ипак целе припреме повређен, али не разумем зашто га је вукао целе припреме повређеног, а није хтео да пусти Вујанића да десетак дана ради само са својим кондиционим тренером. Није ваљда да је Обрадовићу добар, а њему није, а зна се шта је Обрадовић освојио ове сезоне, а Вујке је и тада радио са свјим кондиционим тренером. За Рашића знам да је добар играч, али се вероватно није добро показао. И на крају ћу све разумети, али да нам Радивојевић игра у репки... Е, то не могу никако!!

bojan

pre 16 godina

Nemam nista protiv Markovica decko stvarno ima talenta,ali mislim da je trebao Rasic da dobije prednost jer je kvalitetniji igrac trnutno.Markovic nije toliko bio dominantan ni u svom godistu na SP u Novom Sadu da bi dobio poziv...Dalje ici na veliko takicenje sa samo jednom klasicnom peticom moze da nam stvara dosta problema pod kosem,bez obzira koliko Ilic nije u formi.

Laza

pre 16 godina

@Nemanja D:
Sta bre lupas bre, ko gura Tepica.Pa on je ovoj repki jedan od najboljih,vrlo zrelo i pametno igra vidi se da je bio kapiten i nadam se da ce za 3-4 godine postati vodja i kapiten reprezentacije!!!

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Mole se svi de-gani koji su ostavili svoje tupe i zaslepljene komentare pre utakmice sa Poljskom da popiju malo rasola, isprazne se u toaletu, umiju se i lepo se izvinu Novici i Tepicu, a i vecini normalnih ljudi. Mada "trojica velikana", Teodosic, Erceg, Tepic i Velickovic nisu verovatno dovoljni ni da se prodje grupa. Srecno, ipak!

Bruce Wayne

pre 16 godina

TREBALI SU DA OTPADNU RADIVOJEVIC I LABOVIC.Zasto je trebao da otpadne Radivojevic,ne treba da komentarisem. Svako ko poznaje kosarku imalo zna da taj decko nema nijedan kosarkaski kvalitet koji bi ga izdvojio iz mora prosecnih srpskih bekova. Labovic je trebao da otpadne jer nema konstituciju,nema fizikalije,nema glavu. On nije u ovom trenutku igrac koji bi mogao da nam pomogne. Jedino sto priznajem Labovicu je srce,i donekle hrabrost da uradi nesto sto neko drugi ne bi smeo. Ja sam,eto bas navijac Zvezde. I uopste mi ne smetaju Tepic i Velickovic. Tepic ima kvalitete koji zasluzuju mozda cak i prvu postavu. On nije statisticki igrac,i zbog toga se ne svidja mnogim laicima,koji kosarku posmatraju samo po tome ko je zakucao ili zviznuo trojku sa 9 metara.Dodaje,razmislja,ne gubi loptu,i predstavlja siguran oslonac u ekipi. Velickovic nam je preko potreban zbog snage,odnosa prema igri i pozitivnog bezobrazluka. Verujem da se pored njega mnogi igraci nece naigrati jer bije,grize i kida za svaku loptu,a opet nije kosarkaski analfabeta kao Radivojevic. tA dva igraca ce biti jako bitna za ovu selekciju.Sa JARICEM I GUROVICEM DO OLIMPIJADE!

andrea ns

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem kako neki ljudi lupaju!Toliko pljujete Tepica a on je nas najtrofejniji igrac u mladjim selekcijama,i decko je i prosle godine bio na pripremnim utakmicama ali je na kraju ispao.I vi mu tako zahvaljujete,to sto zrtvuje svoj kratak odmor tokom godine time sto igra za reprezentaciju.Pa ja ne mogu da verujem koliko ste nezahvalni!!!A hvalite tu neke NBA zvezde

Nemanja D.

pre 16 godina

@Ohoho Markovic je '88 godiste, agresivan je i brz, skocan,njegova uloga u timu trenutno nije da poentira i da resava, on bolje igra odbranu i od Rasica I od Tea. zato je dobro sto je ostao... a kada dobije slobodu i samopouzdanje za par godina, onda ce da poentira..

nz

pre 16 godina

Dobro je sto je Ilica izostavio.Covek je pokretno stablo,nista tehnika.Rasic je mogao da ostane ali sta sad.Vazno da je ostavio Novicu,Tepica i Teodosica.Snaci cemo se nekako mada je olimpijada daleko.

vazda orlovi nikad moskitosi

pre 16 godina

Evo vam statistika vecerasnje utakmice...
Pa de se sada opet malo ka " strucnjaci" sakupimo iza svojih kompica pa vazda dobre .lose, bolje, gore itd komentare redjamo..

Ali neka na kraju bude : Zivjela Srbija i srecam vam put..

Ojha orlovi

Maki

pre 16 godina

Mislim da je umesto Ilica trebao da izleti Markovic,nije da nije dobar nego je premlad,rano ga bacaju u vatru,ali ako je Moka tako odlucio,ja ga svakako podrzavam...Nego jeste li vi primetili slicnost izmedju Vuka Radivojevica i Moke???Slicnost je evidentna i crte lica,a i furanje tog fazona 'smekerica',a i Moka ga gotivi jos od pocetka njegove karijere...Mislite o tome...:)

Neven

pre 16 godina

I 12 ŽIGOSANIH je odradilo što je trebalo usprkos izgledima, te bez obzira što je to bio samo film vjerujem da će naših 12 u kojoj god boji dresa igrali ostaviti srce na terenu za Srbiju.

Većina pljujete po njima, ali ne zaboravite da su oni tu, i da su oni ti koji idu na prvenstvo i da trebaju našu podršku. Hoćemo li jednom više svi stati zajedno iza njih....bilo bi vreme!

Momci ja sam s vama, samo dajte sve od sebe i nitko vam neće ništa zamjeriti što god da napravite.

Veliki Sima Srbija

pre 16 godina

EHHHH a ja se nadao da ce leteti tandem MOKA + GUROVIC, ipak su ovi momci nazasluzeno izbaceni.
Steta stvarno steta jer bez ovog tandema smo i imali neke sanse ovako tesko, vrlo tesko.....ipak Napred SRBIJA.

Marko

pre 16 godina

Radivojevic igra najbolju odbranu,ima odlican ulaz,zna kad treba da sutira i zna da pogodi pa valjda je zato na spisku za Spaniju.Tepic je najinteligentniji igrac ove ekipe,kompletan,jako koristan za ekipu.

Slobodan

pre 16 godina

Slazem se za Rasicevo izbacivanje,ali za Ilicevo ne.Mislim da je trebao izbaciti Markovica.Ako je na juniorskom svj.prvenstvu igrao dobro ne znaci da ce i ovde.Po meni bi najbolji selektor bio Vukoicic iako je dosta mlad za selektora.NAPRIJED PARTIZAN.

Mickey

pre 16 godina

Izbor je za mene relativno očekivan.Rašić nije formom i igrama zaslužio da igra,a sigurno bi i glavom (da je izabran u 12) bio na nekom drugom mestu a ne uz ekipu.Mile Ilić može da izdrži jedan meč ali je to premalo za turnirski sistem takmičenja pa je otpao.Po meni,Cvetković takođe zaslužuje da ne ide ali se broj mora popuniti.Slažem se i sa onima koji su ovde napisali da mladi Marković nije preterano perspektivan i da daje premalo poena i gubi previše lopti.Naravno,voleo bih da me igrama na ep demantuje.Za ostalih deset sam siguran da će nas dostojno reprezentovati i da ćemo igrati borbeno pa šta bude a moja prognoza je da ćemo igrati četvrtfinale.Srećno !

Nenad

pre 16 godina

Neko je vec napisao "koga to zanima"! Mislim da je to najbolji komentar! Koga to zanima?? Mene je nekada zanimala kosarka, dok se politika nije umesala. A sto se tice sadasnjeg tima, pa kako cemo samo sa jednim centrom? Milicicem? Tesko!
Kao sto su nas i pripremali pre par godina, stvarno treba da zaboravimo, i shvatimo da nismo vise u vrhu evropske/svetkse kosarke!

Laza

pre 16 godina

Mile Ilic nam je bio jedina nada da Milicic ne odigra 40 min a sad od toga nema nista.Pukli smo.I u Japanu smo gubili zbog Darka i sada cemo.

Gorozup

pre 16 godina

Mislim pa kakvi su to komentari za Rasica, koga je ozenio i slicno, kakve to veze ima, sve sami strucnjaci! A za Markovica je bas "super" sto ce da ide i "da gleda veci deo prvenstva", iz toga se da mnogo nauciti a jes' "mator je Rasic" 23-24 godine?!?

TeoFan

pre 16 godina

Mislim da su trebali da otpadnu Cvetkovic jer sada igra kao moj deda,a u perspektivi s obzirom na godine,dogurace do forme moje babe...I Stefan Markovic,s obzirom na,vec sada,ogromnu razliku izmedju njega i Teodosica,Aleksandrova,Macvana,Jeremica...Ne
mislim da ce se on razviti u nekog dobrog igraca,ali nadam se da gresim...Napred KOMARCI!!!!

Zoki

pre 16 godina

O, ne! To znaci da ce "leteci Vuk Radivojevic" na EP. :(
Svejedno, ipak imamo dobar mlad i perspektivan tim gde svaki igrac moze da eksplodira na bilo kojoj utakmici. Svaka cast Moki na hrabrosti da se konacno podmladi tim (ali stvarno). Sad samo srce na teren, do OI!
Pozdrav.

Ljubinka

pre 16 godina

Pa dobro ljudi ni onaj vaterpolista Radjen kad je poceo da se zabavlja sa Anom Kokic nije odmah usao u repku pa ga je onda ova malo pogurala i igra ko sarance tako ce i ovaj :)))

Zoran

pre 16 godina

Pih kakav smo narod! Smetaju vam Velickovic i Tepic, igraci koji nisu u prvoj petorci i od kojih se ni ne ocekuje da budu nosioci igre pa boze moj ako ne uspemo krivi su vam oni! Nas ne bi spasili ni Jordan i Magic zajedno sa ovakvim trenerom i narocito kapitenom!!!

CKB

pre 16 godina

Od pocetka priprema podrzavam reprezentaciju i selektora ali stvarno mislim da nije posteno sto je Slavnic rekao Marinovicu da se odlucio za plejmejkere pa da ga nece zvati da ga ne bi mucio na pripremama bez razloga.Stefan Markovic nije njegovog kvaliteta a kamoli Rasica.Ovome se apsolutno protivim.Mozda ce Stefan biti dobar igrac ali sada sigurno nije medju tri najbolja pleja koje Srbija ima na raspolaganju.Takodje mi nije jasno zasto nije pozvan Jovo Stanojevic.I bez njih imamo dobru reprezentaciju i smatram da mozemo do zlata,ako Milicic bude dobro igrao,a ne kao juce protiv Turske,i ako svi budu dobri kao na Efes turniru.

SRBIJA DO ZLATA

zvonko

pre 16 godina

Moze li neko da spusti na zemlju ovog primitivca Milicica. Em maltretira suigrace, em maltretira celu naciju. Pa bilo koji igrac iz naseg tima moze da postigne 20 koseva, ako samo njemu daju loptu. Vec vidim kako ce da izgleda prvi mec sa Rusima. Darko se raspucava iz svih pozicija, postize 25 koseva a mi gubimo 10 razlike.

Marko vienna

pre 16 godina

Velika greska sto je ostavio MArkovica. Decko je imao cak i u mladoj repki 0 poena po utakmici, pa bolji je od njega onaj momak (ne znam ime)sto je nosio broj 4 i trpao zajedno as Macvanom po 20 komada.
A tek sto mali gubi lopte kao lud.
Neka nam je Bog u pomoci

Vuk

pre 16 godina

Ne znam sto ste se svi okomili na Tepica, decko je kapiten mlade reprezentacije i dobar je igrac tako da je po mom misljenju on bio siguran, Rasic generalno i nema kvalitet za EP, Markovic je perspektivan i bolje da on ide,bez obzira sto nece mnogo, ako upste bude igrao.
Novica je mozda trebao da ispadne da Ilic nije povredjen. Za razliku od nekih koje vise ne treba ni spominjati Ilic je povredjen DOSAO na pripreme i zeleo da ide nesto slicno kao Garbahosa u SPaniji, na zalost izgleda da je povreda ostavila previse traga i stvarno ne znam ko ce igrati drugog centra sad posto ni Labovic, ni Aleksandrov, ni Velickovic ne mogu da igraju peticu. No ovo je najbolje sto imamo i treba da smo ponosni na ove momke i jos jednom apelujem da se o onima koji nisu hteli da se odazovu iz raznih razloga(NBA, Kampovi i sl...)vise ne prica nigde ni na forumima ni u medijima koliko je ko dao poena u NBA i sl vec da se iskljucivo paznja posveti ovim momcima.
NAPRED SRBIJA

Nemanja

pre 16 godina

Nije mi jasan Moka,izdvoio je Rasica iz reprezentacije,koji je jedan od nasih najboljih igraca,a ostavio je Novicu Velickovica koji ne zna da uhvati loptu.

misa

pre 16 godina

za Rasica... ajd OK... jasno je da pored Jarica i Teodosica mali Markovic ide da gleda i eventualno odigra par minuta vec odlucenih tekmi... mada mislim da Markovic nema taj kvalitet ali dobro...
e sad ZASTO ILIC? ko ce da menja Milicica?! mnogo smo fizicki slabi pod kosem i ILIC je bio sansa da kolko tolko pariramo makar visinom...?!
mozda gresim ali idemo sa jednim centrom i cetvoricom em "mrsavih" em nedovoljno visokih krilnih centara?!
u svakom slucaju cestitke svima koji su se odazvali i jos uvek se nadam tom 5 mestu :)
Teodisic, Jaric, Gurovic, Erceg, Milicic ili Jaric, Tepic(Cvetkovic), Gurovic, Erceg(Aleksandrov), Milicic... Labovic 5-10min umesto Milicica, Velickovic kaotreba da se shiba, Radivojevic kao alternativa na 2,3 i eventualno u varijanti niske petorke (mada smo generalno niski) sa Gurovicem na 4...
Milicic mora da se pazi povreda i licnih sto je opasno i svi ce probijati da ga izbace jer nema ko da ga menja...plasim se da ce nam Ilic zafaliti a onda jao si ga nama...
Spanija
Grcka
"sigurne"
Rusija
Hrvatska
Italija
Litvanija
Nemacka
pa nazalost tek onda Srbija u borbi za olimpijadu...
moram dodati da jaric igra za njega skoro neverovatno timski i odgovorno pa cak i Gurovic koji mnogo manje sutira sto mi daje nadu...
ali Slavnic i taktika... uf! Pesicu vrati se.

Miki

pre 16 godina

Steta za Ilica, vodio bih na prvenstvo iskljucivo zbog skokova u odbrani koji su nam nesto slabija strana, ali dobro covek je povredjen... Za Rasica se znalo da ce biti prekobrojan.Isuvise davi loptu, ocajan u organizaciji napada...

Crveni orlovi

pre 16 godina

Ne navijam, za plave. Srbija je u drugoj boji dresa i kada budu u toj boji ja cu svim srcem navijati a za plave moskitose ne navijam ve za crvene orlove!

rasic

pre 16 godina

Ne.. ovo je strasno, prosto da ne poverujes. Ja odgovorno tvrdim da bi stefana markovica dobio 1 na 1, ruku dajem. Sram te bilo Moko, vodis takvog igraca na EP. Pa taj Markovic na juniorskom nije dao vise od 3 poena, sta ti je covece ej!! nadam se da tepic, labovic i markovic nece dodirnuti teren na ep. jedino tako se moze do 1/4 finala. a ko ce da menja Milicica to stvarno ne znam, a i ne verujem da iko zna.. Srecno moskitosi!

supermen

pre 16 godina

Zaista neverovatno, samo mi nije jasno na koju foru je mali Markovic ostao, u redu Ilic je bio povredjen mogu i da zamislim za njega ali pored Markovica da posalje Rasica kuci to je vec bruka .......... Veliku gresku je napravio Slavnic iako je do sada vukao dobre poteze....

Byja

pre 16 godina

Dobar izbor, sjajni momci su otpali, ako budu radili, eto ih dogodine u 12. super je atmosfera oko reprezentacije, to je cini mi se vec ogroman dobitak u odnosu na sve prosle godine, jos od vremena Divca, Palje, Saleta i ekipe...

Nemanja D.

pre 16 godina

SRAMOTA!!! Guraju nekog tamo Tepica i vode neiskusnog ali odlichnog Markovica i mladom Velickovica od koga je Mile bolji realno, bar sada... Ko gura vise tog Tepica... Daj Boze da uradimo nesto kako treba... Svi ostali zasluzuju da igraju sem njega...

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Mozes li mi molim te objasniti po cemu je Markovic odlican? Sut je nekada imao dobar, sada je nikakav, ima dobre predispozicije Na prvenstvu za mlade je bio daleko ispod onoga sto je ocekivano, ipak je on imao profesionalnu sezonu sa velikom minutazom iza sebe. Jedino pozitivno sto je radio jeste prevodjenje lopte, sa njim smo bili mnogo sigurniji, ali ta sposobnost gubi na znacaju u senioskoj konkurenciji, posto to znja maltene svi porsecni plejmejkeri(mladji vise grese, a on je tu pouzdan.
I u krajnjem slucaju, imamo previse plejeva, ako je vec hteo nekog da zove od zlatnih juniora, logicniji izbor je bio Jeremic, od klasicnih dvojki imamo samo Cvetkovica.
Vuk+Novica= pomozi Boze!

Komadant

pre 16 godina

Bravo momci,vi ste i ovako heroji i veci igraci od Stojakovica i ostale druzine koja nece da igra za reprezentaciju.Jer kao,sto rece Moka,u ovom momentu treba imati onu stvar da igras za reprezentaciju,a to neki igraci ocigledno nemaju!

ledolomac

pre 16 godina

Steta za Rasica, velika je perspektiva nase kosarke i jedan od najhladnokrvnijih igraca u nasem timu. Mislim da je u svako slucaju zasluzio da bude u 12, pogotovo pre Markovica i Velickovica...
Sapcanin

BaneKG

pre 16 godina

@Srbin
Srbine svaka cast, ko god da si! Konacno da vidim neki posten komentar! Da ispratimo te momke sa najvecom mogucom podrskom i zeljom za sto boljim plasmanom.

Vojo

pre 16 godina

ja sam mislio da ce biti Cvetkovic i Radivojevic,ali valjda selektor vise zna od mene!Rasic- ionako je psihicki bio odsutan,ceka ga veca borba od kosarkaske,ozenio se covek(salim se),a Ilic-pa i nije spreman za ovakve utakmice, zbog povrede ,naravno.Raduje me sto su to mirno prihvatili,nema ruznih reci,selektor racuna na njih u buducosti.Mozda se nesto ipak menja u ponasanju nasih kosarkasa,i to na bolje.Primeri ove dvojice,a i izjave nasih zlatnih mladica to nagovestavaju.Zbogom Perovici,Radmanovici i ostala bratijo,Srbija moze i mora bez vas.Ja sam 3 Septembra svim srcem za nase kosarkase

Plava Lolita

pre 16 godina

Zao mi je Mileta..samo da nije bilo povrede sve bi bilo bolje..A Rasic mnogo se razvlacio po nekim rubrikama tipa koja se pevaljka udala za koga i gde je vodila mamu na letovanje..forma pala nacisto.....

Srećko, Bgd

pre 16 godina

E moj Rašiću, pa ne može i jare i pare! Oženio si Kaću Sotirović a hteo bi u repku!Čekaj da ti prvo prođe medeni mesec pa onda...
I nemoj da žališ što nećeš imati prilike da budeš MVP prvenstva, za mene si "NAJBOLJE" odeveni mladoženja svih vremena! Šeširče ti je bilo MRAK!!!!!

Bre

pre 16 godina

Jeste da nam centar treba ali Jao Mile je bio povredjen i to je očekivano...A sto se tiče drugog prekobrojnog,da se ja pitam to bi bio Cvetković mada Rašić skoro da nikad nije bio u kombinaciji za tim a kamoli da je igrao...Šteta za njega jer je dobar igrač al nadam se da sve to ima svoj adekvatan razlog...

Apis

pre 16 godina

Postujem svaku odluku selektora...ipak on ima viziju igra. Moram da postavim samo 1no pitanje, jer me vrlo interesuje, kakva je to uloga novice u celoj ovo prici???
Pa nema ih sad Delije da se mrsti tokom cele tekme i izigrava ludilo na terenu ;[]

Dartanjan

pre 16 godina

Meni malo cudna odluka, Mile nije potpuno spreman, ali opet, sasvim solidno je odigrao ove poslednje utakmice. Mislim da ga je samo povreda sprecila da bude putnik, sto se Rasica tice, mislim da je to ocekivano, i da je Markovic zbog perspektive zasluzio da bude na spisku. To ce mu sigurno mnogo znaciti.
Momci srecno vam bilo, ne znamo koliko imate snage daleko da odete, ove utakmice nisu merilo, ali sam siguran da vam cela Srbija zeli srecu, bar oni pravi navijaci, ali da li ce vam to biti dovoljno za neki dobar rezultat (plasman na OI) videcemo...
SRECNO!!!

sensley

pre 16 godina

Ocigledno po danasnjoj utakmici da ce Moka forsirati Teodosica i Tepica na bekovima, sto je dobro.
Novica je odigrao odlicno, on i Labovic mogu zamijeniti Milicica tih 10-tak minuta po utakmici.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Ocekivano je Rasic ispao bolje da ide Markovic na EP koji ima 19 godina i od kojeg moze da bude igrac u buducnosti, za razliku od Rasica koji ima 23 ili 24 godina, a i onako ko god da je otisao od njih dvojice nebi bili neki znacajan faktor al' opet kazem bolje da ide perspektivniji i mladji igrac nego Rasic koji je 4,5 godina stariji, tako da ovo je po meni pametan potez Moke i ocekivan.
Sto se tice Yao Mileta, njemu povreda jeste sanirana, ali on ne moze fizicki da odgovori zahtevima. I pored cinjenice da na treningu moze da prati saigrace, tempo koji se namece na utakmicama nije u stanju da izdrzi, kako je Mile rekao.
Steta zbog Mileta jer nece moci da ide na EP, jer je Milicic sada nas jedini klasicni centar, ali moze on da izdrzi 40-ak minuta jer igra u NBA gde utakmice traju 48 minuta...
NAPRED SRBIJA!!!

BaneKG

pre 16 godina

@Srbin
Srbine svaka cast, ko god da si! Konacno da vidim neki posten komentar! Da ispratimo te momke sa najvecom mogucom podrskom i zeljom za sto boljim plasmanom.

Vojo

pre 16 godina

ja sam mislio da ce biti Cvetkovic i Radivojevic,ali valjda selektor vise zna od mene!Rasic- ionako je psihicki bio odsutan,ceka ga veca borba od kosarkaske,ozenio se covek(salim se),a Ilic-pa i nije spreman za ovakve utakmice, zbog povrede ,naravno.Raduje me sto su to mirno prihvatili,nema ruznih reci,selektor racuna na njih u buducosti.Mozda se nesto ipak menja u ponasanju nasih kosarkasa,i to na bolje.Primeri ove dvojice,a i izjave nasih zlatnih mladica to nagovestavaju.Zbogom Perovici,Radmanovici i ostala bratijo,Srbija moze i mora bez vas.Ja sam 3 Septembra svim srcem za nase kosarkase

Vuk

pre 16 godina

Ne znam sto ste se svi okomili na Tepica, decko je kapiten mlade reprezentacije i dobar je igrac tako da je po mom misljenju on bio siguran, Rasic generalno i nema kvalitet za EP, Markovic je perspektivan i bolje da on ide,bez obzira sto nece mnogo, ako upste bude igrao.
Novica je mozda trebao da ispadne da Ilic nije povredjen. Za razliku od nekih koje vise ne treba ni spominjati Ilic je povredjen DOSAO na pripreme i zeleo da ide nesto slicno kao Garbahosa u SPaniji, na zalost izgleda da je povreda ostavila previse traga i stvarno ne znam ko ce igrati drugog centra sad posto ni Labovic, ni Aleksandrov, ni Velickovic ne mogu da igraju peticu. No ovo je najbolje sto imamo i treba da smo ponosni na ove momke i jos jednom apelujem da se o onima koji nisu hteli da se odazovu iz raznih razloga(NBA, Kampovi i sl...)vise ne prica nigde ni na forumima ni u medijima koliko je ko dao poena u NBA i sl vec da se iskljucivo paznja posveti ovim momcima.
NAPRED SRBIJA

Srećko, Bgd

pre 16 godina

E moj Rašiću, pa ne može i jare i pare! Oženio si Kaću Sotirović a hteo bi u repku!Čekaj da ti prvo prođe medeni mesec pa onda...
I nemoj da žališ što nećeš imati prilike da budeš MVP prvenstva, za mene si "NAJBOLJE" odeveni mladoženja svih vremena! Šeširče ti je bilo MRAK!!!!!

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Ocekivano je Rasic ispao bolje da ide Markovic na EP koji ima 19 godina i od kojeg moze da bude igrac u buducnosti, za razliku od Rasica koji ima 23 ili 24 godina, a i onako ko god da je otisao od njih dvojice nebi bili neki znacajan faktor al' opet kazem bolje da ide perspektivniji i mladji igrac nego Rasic koji je 4,5 godina stariji, tako da ovo je po meni pametan potez Moke i ocekivan.
Sto se tice Yao Mileta, njemu povreda jeste sanirana, ali on ne moze fizicki da odgovori zahtevima. I pored cinjenice da na treningu moze da prati saigrace, tempo koji se namece na utakmicama nije u stanju da izdrzi, kako je Mile rekao.
Steta zbog Mileta jer nece moci da ide na EP, jer je Milicic sada nas jedini klasicni centar, ali moze on da izdrzi 40-ak minuta jer igra u NBA gde utakmice traju 48 minuta...
NAPRED SRBIJA!!!

Bruce Wayne

pre 16 godina

TREBALI SU DA OTPADNU RADIVOJEVIC I LABOVIC.Zasto je trebao da otpadne Radivojevic,ne treba da komentarisem. Svako ko poznaje kosarku imalo zna da taj decko nema nijedan kosarkaski kvalitet koji bi ga izdvojio iz mora prosecnih srpskih bekova. Labovic je trebao da otpadne jer nema konstituciju,nema fizikalije,nema glavu. On nije u ovom trenutku igrac koji bi mogao da nam pomogne. Jedino sto priznajem Labovicu je srce,i donekle hrabrost da uradi nesto sto neko drugi ne bi smeo. Ja sam,eto bas navijac Zvezde. I uopste mi ne smetaju Tepic i Velickovic. Tepic ima kvalitete koji zasluzuju mozda cak i prvu postavu. On nije statisticki igrac,i zbog toga se ne svidja mnogim laicima,koji kosarku posmatraju samo po tome ko je zakucao ili zviznuo trojku sa 9 metara.Dodaje,razmislja,ne gubi loptu,i predstavlja siguran oslonac u ekipi. Velickovic nam je preko potreban zbog snage,odnosa prema igri i pozitivnog bezobrazluka. Verujem da se pored njega mnogi igraci nece naigrati jer bije,grize i kida za svaku loptu,a opet nije kosarkaski analfabeta kao Radivojevic. tA dva igraca ce biti jako bitna za ovu selekciju.Sa JARICEM I GUROVICEM DO OLIMPIJADE!

sensley

pre 16 godina

Ocigledno po danasnjoj utakmici da ce Moka forsirati Teodosica i Tepica na bekovima, sto je dobro.
Novica je odigrao odlicno, on i Labovic mogu zamijeniti Milicica tih 10-tak minuta po utakmici.

zvonko

pre 16 godina

Moze li neko da spusti na zemlju ovog primitivca Milicica. Em maltretira suigrace, em maltretira celu naciju. Pa bilo koji igrac iz naseg tima moze da postigne 20 koseva, ako samo njemu daju loptu. Vec vidim kako ce da izgleda prvi mec sa Rusima. Darko se raspucava iz svih pozicija, postize 25 koseva a mi gubimo 10 razlike.

Dartanjan

pre 16 godina

Meni malo cudna odluka, Mile nije potpuno spreman, ali opet, sasvim solidno je odigrao ove poslednje utakmice. Mislim da ga je samo povreda sprecila da bude putnik, sto se Rasica tice, mislim da je to ocekivano, i da je Markovic zbog perspektive zasluzio da bude na spisku. To ce mu sigurno mnogo znaciti.
Momci srecno vam bilo, ne znamo koliko imate snage daleko da odete, ove utakmice nisu merilo, ali sam siguran da vam cela Srbija zeli srecu, bar oni pravi navijaci, ali da li ce vam to biti dovoljno za neki dobar rezultat (plasman na OI) videcemo...
SRECNO!!!

Komadant

pre 16 godina

Bravo momci,vi ste i ovako heroji i veci igraci od Stojakovica i ostale druzine koja nece da igra za reprezentaciju.Jer kao,sto rece Moka,u ovom momentu treba imati onu stvar da igras za reprezentaciju,a to neki igraci ocigledno nemaju!

Plava Lolita

pre 16 godina

Zao mi je Mileta..samo da nije bilo povrede sve bi bilo bolje..A Rasic mnogo se razvlacio po nekim rubrikama tipa koja se pevaljka udala za koga i gde je vodila mamu na letovanje..forma pala nacisto.....

Marko

pre 16 godina

Radivojevic igra najbolju odbranu,ima odlican ulaz,zna kad treba da sutira i zna da pogodi pa valjda je zato na spisku za Spaniju.Tepic je najinteligentniji igrac ove ekipe,kompletan,jako koristan za ekipu.

andrea ns

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem kako neki ljudi lupaju!Toliko pljujete Tepica a on je nas najtrofejniji igrac u mladjim selekcijama,i decko je i prosle godine bio na pripremnim utakmicama ali je na kraju ispao.I vi mu tako zahvaljujete,to sto zrtvuje svoj kratak odmor tokom godine time sto igra za reprezentaciju.Pa ja ne mogu da verujem koliko ste nezahvalni!!!A hvalite tu neke NBA zvezde

Zoki

pre 16 godina

O, ne! To znaci da ce "leteci Vuk Radivojevic" na EP. :(
Svejedno, ipak imamo dobar mlad i perspektivan tim gde svaki igrac moze da eksplodira na bilo kojoj utakmici. Svaka cast Moki na hrabrosti da se konacno podmladi tim (ali stvarno). Sad samo srce na teren, do OI!
Pozdrav.

Gorozup

pre 16 godina

Mislim pa kakvi su to komentari za Rasica, koga je ozenio i slicno, kakve to veze ima, sve sami strucnjaci! A za Markovica je bas "super" sto ce da ide i "da gleda veci deo prvenstva", iz toga se da mnogo nauciti a jes' "mator je Rasic" 23-24 godine?!?

Neven

pre 16 godina

I 12 ŽIGOSANIH je odradilo što je trebalo usprkos izgledima, te bez obzira što je to bio samo film vjerujem da će naših 12 u kojoj god boji dresa igrali ostaviti srce na terenu za Srbiju.

Većina pljujete po njima, ali ne zaboravite da su oni tu, i da su oni ti koji idu na prvenstvo i da trebaju našu podršku. Hoćemo li jednom više svi stati zajedno iza njih....bilo bi vreme!

Momci ja sam s vama, samo dajte sve od sebe i nitko vam neće ništa zamjeriti što god da napravite.

misa

pre 16 godina

za Rasica... ajd OK... jasno je da pored Jarica i Teodosica mali Markovic ide da gleda i eventualno odigra par minuta vec odlucenih tekmi... mada mislim da Markovic nema taj kvalitet ali dobro...
e sad ZASTO ILIC? ko ce da menja Milicica?! mnogo smo fizicki slabi pod kosem i ILIC je bio sansa da kolko tolko pariramo makar visinom...?!
mozda gresim ali idemo sa jednim centrom i cetvoricom em "mrsavih" em nedovoljno visokih krilnih centara?!
u svakom slucaju cestitke svima koji su se odazvali i jos uvek se nadam tom 5 mestu :)
Teodisic, Jaric, Gurovic, Erceg, Milicic ili Jaric, Tepic(Cvetkovic), Gurovic, Erceg(Aleksandrov), Milicic... Labovic 5-10min umesto Milicica, Velickovic kaotreba da se shiba, Radivojevic kao alternativa na 2,3 i eventualno u varijanti niske petorke (mada smo generalno niski) sa Gurovicem na 4...
Milicic mora da se pazi povreda i licnih sto je opasno i svi ce probijati da ga izbace jer nema ko da ga menja...plasim se da ce nam Ilic zafaliti a onda jao si ga nama...
Spanija
Grcka
"sigurne"
Rusija
Hrvatska
Italija
Litvanija
Nemacka
pa nazalost tek onda Srbija u borbi za olimpijadu...
moram dodati da jaric igra za njega skoro neverovatno timski i odgovorno pa cak i Gurovic koji mnogo manje sutira sto mi daje nadu...
ali Slavnic i taktika... uf! Pesicu vrati se.

Apis

pre 16 godina

Postujem svaku odluku selektora...ipak on ima viziju igra. Moram da postavim samo 1no pitanje, jer me vrlo interesuje, kakva je to uloga novice u celoj ovo prici???
Pa nema ih sad Delije da se mrsti tokom cele tekme i izigrava ludilo na terenu ;[]

Byja

pre 16 godina

Dobar izbor, sjajni momci su otpali, ako budu radili, eto ih dogodine u 12. super je atmosfera oko reprezentacije, to je cini mi se vec ogroman dobitak u odnosu na sve prosle godine, jos od vremena Divca, Palje, Saleta i ekipe...

TeoFan

pre 16 godina

Mislim da su trebali da otpadnu Cvetkovic jer sada igra kao moj deda,a u perspektivi s obzirom na godine,dogurace do forme moje babe...I Stefan Markovic,s obzirom na,vec sada,ogromnu razliku izmedju njega i Teodosica,Aleksandrova,Macvana,Jeremica...Ne
mislim da ce se on razviti u nekog dobrog igraca,ali nadam se da gresim...Napred KOMARCI!!!!

Veliki Sima Srbija

pre 16 godina

EHHHH a ja se nadao da ce leteti tandem MOKA + GUROVIC, ipak su ovi momci nazasluzeno izbaceni.
Steta stvarno steta jer bez ovog tandema smo i imali neke sanse ovako tesko, vrlo tesko.....ipak Napred SRBIJA.

Laza

pre 16 godina

Darko Milicic nikada u svojoj karijeri nije igrao klasicnog centra(cak ce sada u Memfisu igrati 4 iako je 20 kila tezi a ja mislim i visi od Gasola).Da su ovde Krstic i Perovic on bi opet igrao krilnog centra.Drugo on nikada nece biti dobar igrac,jer svaki drugi napad ide na njega i trosi previse lopti.Igra samo na silu i slabo izvodi bacanja(samo po tome moze se porediti sa O Nilom i ni po cemu drugom)

Ko se slaze samnom neka podrzi komentar cisto da se vidi koliko Srbi vole igru Darka Milicica!!!

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Mozes li mi molim te objasniti po cemu je Markovic odlican? Sut je nekada imao dobar, sada je nikakav, ima dobre predispozicije Na prvenstvu za mlade je bio daleko ispod onoga sto je ocekivano, ipak je on imao profesionalnu sezonu sa velikom minutazom iza sebe. Jedino pozitivno sto je radio jeste prevodjenje lopte, sa njim smo bili mnogo sigurniji, ali ta sposobnost gubi na znacaju u senioskoj konkurenciji, posto to znja maltene svi porsecni plejmejkeri(mladji vise grese, a on je tu pouzdan.
I u krajnjem slucaju, imamo previse plejeva, ako je vec hteo nekog da zove od zlatnih juniora, logicniji izbor je bio Jeremic, od klasicnih dvojki imamo samo Cvetkovica.
Vuk+Novica= pomozi Boze!

CKB

pre 16 godina

Od pocetka priprema podrzavam reprezentaciju i selektora ali stvarno mislim da nije posteno sto je Slavnic rekao Marinovicu da se odlucio za plejmejkere pa da ga nece zvati da ga ne bi mucio na pripremama bez razloga.Stefan Markovic nije njegovog kvaliteta a kamoli Rasica.Ovome se apsolutno protivim.Mozda ce Stefan biti dobar igrac ali sada sigurno nije medju tri najbolja pleja koje Srbija ima na raspolaganju.Takodje mi nije jasno zasto nije pozvan Jovo Stanojevic.I bez njih imamo dobru reprezentaciju i smatram da mozemo do zlata,ako Milicic bude dobro igrao,a ne kao juce protiv Turske,i ako svi budu dobri kao na Efes turniru.

SRBIJA DO ZLATA

Zoran

pre 16 godina

Pih kakav smo narod! Smetaju vam Velickovic i Tepic, igraci koji nisu u prvoj petorci i od kojih se ni ne ocekuje da budu nosioci igre pa boze moj ako ne uspemo krivi su vam oni! Nas ne bi spasili ni Jordan i Magic zajedno sa ovakvim trenerom i narocito kapitenom!!!

Mickey

pre 16 godina

Izbor je za mene relativno očekivan.Rašić nije formom i igrama zaslužio da igra,a sigurno bi i glavom (da je izabran u 12) bio na nekom drugom mestu a ne uz ekipu.Mile Ilić može da izdrži jedan meč ali je to premalo za turnirski sistem takmičenja pa je otpao.Po meni,Cvetković takođe zaslužuje da ne ide ali se broj mora popuniti.Slažem se i sa onima koji su ovde napisali da mladi Marković nije preterano perspektivan i da daje premalo poena i gubi previše lopti.Naravno,voleo bih da me igrama na ep demantuje.Za ostalih deset sam siguran da će nas dostojno reprezentovati i da ćemo igrati borbeno pa šta bude a moja prognoza je da ćemo igrati četvrtfinale.Srećno !

mihailo

pre 16 godina

O rezultatu i kvalitetu repezentcije mozemo pricati tek nakon EP, ali ocigledne su neke stvari:
-Moka je covek koji je toliko kritikovao Zeljka Obradovica, nakon debakla u NS, da igra sporu i staru kosarku, a covek je uzeo titulu evropskog sampiona i ove sezone. Mozda on ima veliki budzet, ali zar ga nemaju i CSK, Tau... Sta je Moka do sada uradio kao trener? Daj boze da nesto bude...
-Darka Milicica Gurovic, Moka najavljuju kao neverovatnog igraca kakvog jos nisu videli!?! Pa momak je u NBA vec par sezona i stvarno nije pokazao nista posebno. Mozda je i imao neki potencijal, ali,prepotentno, bezobrazno, bez ikakvog pokrica. Uporedite samo njegovu i Krsticevu statistiku u NBA, i sve je jasno. Steta sto je momak povedjen. Milicic je protiv Turaka ubacio nekih 20-ak poena., ali cena je bila previsoka-izgubljen mec. Mnogo izgubljenih lopti, nerezonski sutevi, neiskorisceni napadi u trenutku kad se uatkmica lomi. Decko ne igra za tim vec za svojih 20 koseva, 7-8 skokova...
- Gurovic, Milicic i Jaric,umesto da savetuju mladje, neprestano na njih vicu i u toku meca, sto je odraz njihove lose igre i slabosti...

Kale

pre 16 godina

Neverovatno! Bar 70 -80% ovog auditorijuma koji je izgubljen u vremenu i prostoru, prizeljkuje krah reprezentacije!
Ej, pameti davno otisla u nepovrat, pa da igra Masinac iz Kraljeva u paketu, moramo stati uz njih i verovati u mozda nemoguce!
Igrajte momci za dres, za ljude koji Vole ovu zemlju, pa ma ko je predstavljao " Tamo daleko ".
Ako je tako sudjeno, izgubite tesno sve utakmice, ja cu biti uvek uz nas tim, pa makar igrali u njemu:
4. neki Realno
5. Neki Delija
6. Neki Grobar
7. Neka Aleksandra-Grobari-Kumodraz
8. Neki Babin Zub
9. Neki Dzontra
10. Neki Djota
11. Neki Sone Zvornik
12. Neki Apis
13. Neki Kostunica
14. Neki Srbin
15. Neki Kale.....
Urazumimo se i ne s***mo vise, pa ako mi ne zelimo uspeh nasih, ko ce zeleti i srecu im pozeleti !!!

ledolomac

pre 16 godina

Steta za Rasica, velika je perspektiva nase kosarke i jedan od najhladnokrvnijih igraca u nasem timu. Mislim da je u svako slucaju zasluzio da bude u 12, pogotovo pre Markovica i Velickovica...
Sapcanin

Nemanja

pre 16 godina

Nije mi jasan Moka,izdvoio je Rasica iz reprezentacije,koji je jedan od nasih najboljih igraca,a ostavio je Novicu Velickovica koji ne zna da uhvati loptu.

Ljubinka

pre 16 godina

Pa dobro ljudi ni onaj vaterpolista Radjen kad je poceo da se zabavlja sa Anom Kokic nije odmah usao u repku pa ga je onda ova malo pogurala i igra ko sarance tako ce i ovaj :)))

Nemanja D.

pre 16 godina

@Ohoho Markovic je '88 godiste, agresivan je i brz, skocan,njegova uloga u timu trenutno nije da poentira i da resava, on bolje igra odbranu i od Rasica I od Tea. zato je dobro sto je ostao... a kada dobije slobodu i samopouzdanje za par godina, onda ce da poentira..

Byja

pre 16 godina

Neki ovde pisu gluposti!
ne mogu sve da nabrajam...

Super je ekipa, Novica je potreban da glumi laznu 5 ako bude trebalo. Imamo realno 3 igraca kao snagu i 9 klinaca koji mogu da naprave cudo ili da izgore... kako god bilo, to je ljudi spanija uradila pre 5 godina, pukla na 3 prvenstva i sada ima ovakvu reprezentaciju. Za 5 godina tron je opet nash!

Nikolaaa

pre 16 godina

Svi vi sto pricate da vas ova reprezentacija ne zanima...sto se onda javljate na ovaj tekst o njoj?idite i pratite sta radi reprezantacija Zimbabvea.mozda vam je ona bliza!!!!!!!!!!!!!
Napred SRBIJA

Iverson

pre 16 godina

U prvi mah i ja sam mislio da je odluka da otpadnu Ilic i Rasic,a ostanu Markovic i Cvetkovic glupa,ali kada se malo bolje razmisli,ima tu rezona.
Slazem se da mali Markovic nije neko bog-zna kakvo resenje u napadu,ali ima brze noge,brz rad ruku,dobro preseca lopte koje idu iza blokova,ume da centru iza ledja dodje kada se ovaj okrene ka kosu i izbije mu loptu iz ruku,i ume da povuce kontru.Drugim recima,mali izgleda solidno igra odbranu.I brz je.Verovatno je Mokina ideja da ga iskoristi u pritisku na Parkera,Navara,Planinica,Kalderona i jos ponekog.
Iako bih i ja voleo da imamo jos jednog teskog centra,Ilic em je povredjen,em nam mozda stvarno i ne treba.Zasto?
Verovatno je Mokina ideja da nase "lake centre" Aleksandrova,Ercega,Velickovica i Labovica iskoristi za cuvanje najopasnijih protivnickih igraca na ovom sampionatu,a to su CETVORKE,a ne petice - znaci Nowitzki,Kirilenko,Gasol,neko od Italijana,itd.U tom slucaju Darko biva rasterecen,moze da igra napad,a najopasniji protivnik mu je u tom slucaju mozda jedino Okur.
Naravno,ovo sve pod pretpostavkom da je ta Politikina informacija o "prekobrojnima" tacna.
Sumo sumare,reprezentacija nam je sigurno slabija od one u Novom Sadu,ali bolja od one u Japanu.

I,sad malo zezanja na kraju :

Konacno imamo reprezentaciju u kojoj svi mogu da zakucaju !!
Nekada to nije mogao Daneu,pa Moka,pa Rato Tvrdic,pa Jaric senior,pa Rakocevic senior,pa Zelimir,pa Todoric,Pa Radmilo Misovic,pa Blaz Stojanovic,pa Srdjan Dabic,pa Rade Vukosavljevic,pa Zoran Radovic,pa Sale Djordjevic,pa Rakocevic junior...U svakoj generaciji po neko od odlicnih playmakera.
Ako je neko od navedenih to nekada uradio "bez mog znanja" - izvinjavam se.

Salu na stranu,igraci podjednakih visina,narocito na bekovskim i krilnim pozicijama,mogu da budu velika prednost jednog tima,narocito pri preuzimanju igraca,pick and rollu,skoku (i ofanzivnom i defanzivnom),pri blokadama,itd...
Mozda je i to Slavniceva ideja...

Pedja

pre 16 godina

tezak izbor za slavnica..ali mislim da je zahvalnica rasicu i miletu,najmanja greska od nekih koje su mogle da budu napravljene..

nije nam losa reprezentacija,samo sto je "kompozicija" igraca(mislim na peticu,cvetkovica itd)verovatno najcudnija od svih ekipa na ep koje ulaze u borbu za olimpijadu.

sasvim je korektna ideja da markovic odgleda prvenstvo kao najmladji,usled viska konkurencije na njegovoj poziciji,valjda je svima jasno da nece preterano igrati..mada ja ne mislim da on ima talenat kojim bi to opravdao,ali dobro.ja od njega nista konkretno video ni na pripremama,ni u novom sadu sto bi nagovestilo da bi za pet,sest godina moka mogao da se hvali po novinama,sedeci po dorcolskim kaficima i radeci intervjue kako je napravio ekstra reprezentativnog pleja,iako je izlet u spaniju-uprkos dobrim pripremama lose prosao..:)

ne znam cemu se gurovic nada na epu..iako sam partizanovac,mislim da sam krajnje objektivan kad kazem-da nisam cuo vecu glupost od ljudi koji pricaju da je gurovic najbolje krilo u evropi.

darko milicic-izgleda da je usled previse pevanja cetnickih pesama sa gurketom,i citanja novinskih naslova po novinama prevideo sopstvene mogucnosti.iako slavnic uporno spominje kako se oslanja na smek,talenat,spontanost..mislim da bismo mi najbolje prosli ako bi se milicicu davali konkretni zadaci u protivnickom reketu.imamo mi igrace koji mogu da se izvuku,i pogode daleko bolje sa manje ispucavanja.al eto opet kazem-nedostatak konkurecije doveo je da toga da on pomisli da je ne znam koliko bitan,da zbog jednog pogresnog pasa,nece da se vrati u odbranu i time ponizi i saigrace,i sve nas koji i dalje pruzamo podrsku toj nasoj kosarci ..koliko toliko.

jaric-najbolji u ekipi.ako u spaniji moze bolje od ovoga,daleko cemo dogurati.on igra kapitenski..u svim elementima igre.

labovic spor,prepotentan,i sa manjkom kosarkaske inteligencije.ljudsku smo videli na utakmici sa poljacima u grupi..

da dodam samo,da je i meni radivojevic antipatican,ali ko misli da je njega trebalo izbaciti ..ocigledno nije gledao prenose iz izmira.dosta se trudi,slabo trosi lopte..i gine u dobrani.

uz sve ovo..i atmosferu koja je pomalo izvikano dobra u reprezentaciji,nadam se kiksevima protivnika,i mislim da mozemo cak i do zlata..

p.s. novica velickovic,smesan igrac.

Konstantin 93

pre 16 godina

@ Guroviceva ekipa
Danilovic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Vujanic, Krstic... E to su legende! Gurovic i Milicic jesu dobri ali su sirovine i nikada nece biti kao Sale i Divac!!!

Nemanja D.

pre 16 godina

SRAMOTA!!! Guraju nekog tamo Tepica i vode neiskusnog ali odlichnog Markovica i mladom Velickovica od koga je Mile bolji realno, bar sada... Ko gura vise tog Tepica... Daj Boze da uradimo nesto kako treba... Svi ostali zasluzuju da igraju sem njega...

Maki

pre 16 godina

Mislim da je umesto Ilica trebao da izleti Markovic,nije da nije dobar nego je premlad,rano ga bacaju u vatru,ali ako je Moka tako odlucio,ja ga svakako podrzavam...Nego jeste li vi primetili slicnost izmedju Vuka Radivojevica i Moke???Slicnost je evidentna i crte lica,a i furanje tog fazona 'smekerica',a i Moka ga gotivi jos od pocetka njegove karijere...Mislite o tome...:)

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Mole se svi de-gani koji su ostavili svoje tupe i zaslepljene komentare pre utakmice sa Poljskom da popiju malo rasola, isprazne se u toaletu, umiju se i lepo se izvinu Novici i Tepicu, a i vecini normalnih ljudi. Mada "trojica velikana", Teodosic, Erceg, Tepic i Velickovic nisu verovatno dovoljni ni da se prodje grupa. Srecno, ipak!

Laza

pre 16 godina

@Nemanja D:
Sta bre lupas bre, ko gura Tepica.Pa on je ovoj repki jedan od najboljih,vrlo zrelo i pametno igra vidi se da je bio kapiten i nadam se da ce za 3-4 godine postati vodja i kapiten reprezentacije!!!

Konstantin 93

pre 16 godina

Vidim da ima dosta razlicitih misljenja.
1. Neki napadaju Velickovica, on protiv Poljaka bio medju najboljima(ako ne i najbolji), a vi ga napadate. Jeste da on nije extra talenat, ali dobro igra i ima srce, i sto je jos bitnije nikada ne bi odbio da igra za reprezentaciju!
2. Tepic, igra sasvim dobro i zrelo, i nevidim da ga neko gura. On moze da bude vrlo dobar igrac u buducnosti.
3. Mislim da nije trebao da izbaci Ilica iz razloga sto je on bio jedni pravi centar pored Milicica, istina nije igrao najbolje ali desetak min. po mecu bi dobro zamenio Darka(jeste da je Milicic NBA igrac, ali on je u Orlandu igrao po 20-25 min.) Moze on da izdrzi napor da igra celu utakmicu, ali na kom nivou(videcemo)! Mnogo bi na lakse bilo da je tu Krstic, ali sta da se radi!
4. Markovic je trebao da bude izbacen. Jeste da je mlad, ali je slab i bice slab igrac, jednostavno nema kvalitet.
5. Steta i za Pekovica sto je odlucio da igra za Crnu Goru(Vujosevic ga je sigurno pritiso) jer bi on u odsustvu nasih NBA "zvezda" mogo da bude koristan igrac.

jozza

pre 16 godina

...Кад је драга да одлазим чула,
за ревер ми невен заденула,
Збогом први нерођени сине,
збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо,
одлазимо да их ПОБЕДИМО!

Bre

pre 16 godina

Jeste da nam centar treba ali Jao Mile je bio povredjen i to je očekivano...A sto se tiče drugog prekobrojnog,da se ja pitam to bi bio Cvetković mada Rašić skoro da nikad nije bio u kombinaciji za tim a kamoli da je igrao...Šteta za njega jer je dobar igrač al nadam se da sve to ima svoj adekvatan razlog...

supermen

pre 16 godina

Zaista neverovatno, samo mi nije jasno na koju foru je mali Markovic ostao, u redu Ilic je bio povredjen mogu i da zamislim za njega ali pored Markovica da posalje Rasica kuci to je vec bruka .......... Veliku gresku je napravio Slavnic iako je do sada vukao dobre poteze....

rasic

pre 16 godina

Ne.. ovo je strasno, prosto da ne poverujes. Ja odgovorno tvrdim da bi stefana markovica dobio 1 na 1, ruku dajem. Sram te bilo Moko, vodis takvog igraca na EP. Pa taj Markovic na juniorskom nije dao vise od 3 poena, sta ti je covece ej!! nadam se da tepic, labovic i markovic nece dodirnuti teren na ep. jedino tako se moze do 1/4 finala. a ko ce da menja Milicica to stvarno ne znam, a i ne verujem da iko zna.. Srecno moskitosi!

Marko vienna

pre 16 godina

Velika greska sto je ostavio MArkovica. Decko je imao cak i u mladoj repki 0 poena po utakmici, pa bolji je od njega onaj momak (ne znam ime)sto je nosio broj 4 i trpao zajedno as Macvanom po 20 komada.
A tek sto mali gubi lopte kao lud.
Neka nam je Bog u pomoci

Laza

pre 16 godina

Mile Ilic nam je bio jedina nada da Milicic ne odigra 40 min a sad od toga nema nista.Pukli smo.I u Japanu smo gubili zbog Darka i sada cemo.

vazda orlovi nikad moskitosi

pre 16 godina

Evo vam statistika vecerasnje utakmice...
Pa de se sada opet malo ka " strucnjaci" sakupimo iza svojih kompica pa vazda dobre .lose, bolje, gore itd komentare redjamo..

Ali neka na kraju bude : Zivjela Srbija i srecam vam put..

Ojha orlovi

Slobodan

pre 16 godina

Slazem se za Rasicevo izbacivanje,ali za Ilicevo ne.Mislim da je trebao izbaciti Markovica.Ako je na juniorskom svj.prvenstvu igrao dobro ne znaci da ce i ovde.Po meni bi najbolji selektor bio Vukoicic iako je dosta mlad za selektora.NAPRIJED PARTIZAN.

RAS KASS

pre 16 godina

Bas je cudno sto 6-ostruki sampion Srbije ima dva igraca u reprezentaciji.Tepic i Velickovic su jedina dva igraca u nasoj ekipi koji su igrali EL i imaju ubedljivo najvise teskih utakmica ove godine od mladjih igraca.FMP-ovim igracima su najjace utakmice koje su igrali protiv Partizana i Zvezde.A sto se tice ovih sto su otpali,pa Ilic sem sto je povredjen,godinu dana nije igrao kosarke a Rasic nije ni 2 meseca spojio u Efesu i odmah su ga prodali,a i u losoj je formi.
A EP ce pokazati koje pravi igrac a ko talenat na papiru.
Puno srece nasima!

Corleone

pre 16 godina

Ja cu samo reci: LUD COVEK ORE PUT!!!E,takav je i mokin izbor ovih 12 igraca!
Ilic jeste povredjen,ali moze da odmeni Darka na 10-15 minuta,kada se umori ili udje u problem sa greskama!
Nikada nisam voleo Radivojevica,izgleda mi trapavo,ali moram priznati da je finale play off-a odigrao odlicno,a i sasvim je OK odigrao za repku,tako da razumem zasto je ostao.Aleksandrov pokazuje kvalitet,Erceg ce biti BOOM,Teodosic moze da igra sasvim dobro,Tepic moze da zablista,kao i Cvetkovic...Novica je tu da obavlja prljave poslove,ali mislim da ne zasluzuje da bude ni na sirem spisku,a kamoli u 12 igraca.Rasic mozda nije medju najbolja 3 pleja u Srbiji,ali svakako je za 3 koplja ispred Markovica.Markovic stvarno nema pojma.Nista nije pokazao ni na jednoj utakmici,a njegov prilaz igri se video protiv Kine kada je u 3 napada za 2 minuta izgubio loptu,nije se ni potrudio da se vrati u odbranu,rasirio ruke i kaze: "sta da radim?"...Svim srcem sam uz repku,ali smatram da nemamo ni teoretske sanse da se borimo za medalju,a imamo i veoma malu sansu da se plasiramo na O.I....Daj Boze da uspemo bar to i od sveg srca cu cestitati momcima i Moki i priznacu svoju gresku!!!

dačo

pre 16 godina

pa ljudi jeste li vi normalni.navijam za zvijezdu ali kad cijem ove iskompleksirane navijače zvijezde i partizana dodje mi da plačem.pa ljudi igra reprezentacija i treba da je podrzimo kakva je takva je.bolje i ovi da igraju nego oni iskompleksirani sto odbijaju reprezentaciju zbog kampa i da bi prosetali sa zenama po svijetu.ovi se barem trude liju znoj pa i ako nista ne postignu ne treba im zamjeriti ima dosta mladih budućnost je naša(srpska).zato pustite već jednom podjele zato smo tu i gdje smo i navijajmo za orlove.
crna gora i srbija to je jedna država.
volim vas

realno *W

pre 16 godina

realno *W

MOJE VIĐENJE STVARI:

1. Mislim da je ipak Rašić u vom trenutku mnogo bolji od Markovića, ali to me i ne pogađa jako

2. Cvetković je poveden da proba u trenutcima kada sve ostale opcije u napadu zakažu, i to i nije toliko loš potez (mada očigledno nije u nekoj formi).

3. SVI ONI koji pljuju Vuka i Novicu nisu u pravu. Ma koliko oni bili ograničeni kao igrači biće itekako korisni. Niko od njih ne očekuje 20 poena po utakmici, već samo unošenje određene doze agresivnosti u igru. Odgovorno tvrdim da je Novica idealan za čuvanje igrača koji su poput njega 3-4. Aleksandrov i Erceg NEMAJU dodirne tačke sa odbranom. Okur se sprdao sa njima, a ima još mnogo jačih četvorki nego što je on.

4. Izostanak MILETA ILIĆA nemogu da razumem nikada. Nekada je dilema bila da li ići sa 4 ili 5 centara, a sada vodimo jednog, odličnog ali preagresivnog Miličića.
Prvu utakmicu kada Darko uđe u problem sa faulovima mi smo nadrljali.
Da neće Labović da čuva nekog jakog centra. Mile kakav-takav ima 2.15 i ogromne ruke i ODLIČAN je za nekih 10-ak min po tekmi ali ajde.


SVIM SRCEM ĆU BITI UZ NAŠE, ALI SADA SE VEĆ MALO PRIBOJAVAM

Milan

pre 16 godina

Pozdrav forumasima.
Nisam komentarisao nijednu utakmicu, jer sam cekao da zavrse pripreme i izaberu 12 koji ce nas predstavaljti tamo.
Posle svih utakmica koje sam video evo mog vidjenja.Mozda se neki nece slagati, ali to je moje misljenje.
Generalno, imamo perspektivnu reprezentaciju ali u ovom momentu nedovoljno dobru za neku od medalja. Bice cupavo i to 5. mesto.
Kako igleda, Slavnic ima prvu petorku: Jaric, Tepic, Gurovic, Erceg/Aleksandrov, Milicic.
Gurovic: Odlican igrac, ali ne toliko da resava i vadi nas kada ostali igraju lose. Ako dodje do toga, moze samo da nam skodi, jer gubi glavu. Inace ako je kontrolisan sa po 15-20 suteva na mecu(sa sve bacanjima), onda je sa Jaricem nas najpouzdaniji igrac.
Jaric: Konacno sazreo. Igra veoma odgovorno i ne prodaje lopte iz kojih najcesce pucaju kontre ako ih napravi playmaker. Odbrana vrhunska. Ocekujem da on kontrolise Gurivica i Milicica od ispucavanja.
Tepic: prijatno iznenadjenje, igra veoma odgovorno za svoje godine. Moze super da ispuni svoju ulogu za 20-25 minuta po mecu. U odrbani veoma solidan, jedan od pouzdanijih u timu.
Erceg: puno pokazao do sada i on moze da odigra svojih 20-25 minuta sjajno u napadu. Nema suvise nerezonskih suteva. U odbrani slab, slabo se krece i ne zatvara na preuzimanje na postu.
Aleksandrov: Slazem se sa vecinom, vrhunski potencijal, ume da odigra fenomenalno par akcija i ima neverovtnu kosarkasku inteligenciju, ali nedovoljno da igra u kontinuitetu. Verovatno ce biti jedan od nasa 3 vodeca igraca u narednim godinama, ali na zalost ne sada. Najveci nedostatak odbrana. NIsam video ozbiljnu odbranu od njega ni na jednoj utakmici.Pravi licne greske, kao zadnji pocetnik.
Milicic: Vrhunski centar koji moze da donese prevagu u svakoj utakmici ako ima "cistu glavu" ako ne siluje provociran protivnickim igracima ili nekim "trecim" frustracijama.

Rezerve:
Teodosic: sjajan play, moze da preokrene utakmicu ako ga krene. Mislim da ce u napadu odigrati bitnu ulogu kada ne ide nase sutere iz prve petorke.U odbrani katastrofa. Tu ce dobri protivnicki play-evi da pravge "visak".
Novica: prijatno iznenadjenje. Svou ulogu od 10-15 minuta igra odlicno. Koristan u napadu, sjajan u odbrani. Jedini koji moze telom da igra odbranu u reketu, naravno pored Milicica. To u odlucujuim trenucima donosi prevagu kada se protivnik ne usudjuje da sutira vec ulazi u reket po "siguricu".
Labovic: Prosecan ligaski igrac jos uvek (nadam se da ce brzo napredovati, ali sada je jos uvek prosek). Moze da odigra 5-10 minuta,zavisno od situacije ko mu je direktni cuvar i da poentira u reketu "na snagu" ali nije za vise. Previse spor u odbrani.
Radivojevic: Covek zadatka, da odigra 5-10 minuta odbrane na nekom beku, i da mozda pogodi neki otvoreni sut.
Markovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Cvetkovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Generalno, mozemo da dobijemo svaki tim, pa i Spaniju, ali da odigramo u kontinuitetu, u to sumnjam.Najveci problemi su:
Odbrana, previse je rupa, koje ozbiljni igraci lako kaznjavaju. Kada se utakmica lomi, odbrana i iskusna ruka u napadu resavaju pobednika. To je ono sto me i brine. Nismo mi toliko bolji da ulazimo u zavrsnicu sa vecom prednoscu. Najveci problem je sporo preuzimanje na postu, kada protivnik igra pick'n'roll.Suvise naivno se ispada.
Slavnic, odlican motivator, ali bojim se i nista vise od toga. U pripremnim utakmicama, nisam video nijednu planiranu akciju, trazenje time-out na vreme.
Njegov izbor igraca je manje vise u redu osim M. Ilica. Videlo se da se vukao po terenu, da je jos povredjen. Ali ako je igrao do sada, trebao ga je povesti makar da menja Milicica na 10 minuta jer ce u svakoj utakmici on biti prvi preko koga ce ici protivnicki centri i bekovi. A kad je on pun sa licnim greskama, svako ozbiljan moze da nas dobije. Nadam se da se to nece desiti u odlucjuucim utakmicama, ali to je slozicete se dosta realno.
Jos nesto, ukoliko Slavnic ne iskontrolise Gurovica i Milicica sa samoubilackim akcijama, nema nam pomoci ma kako ostali da odigraju.
I za kraj, pored svega sto sam rekao, jos uvek sam optimista, i nada umire poslednja. Salu na stranu, nase prethodne mlade generacije su se dokazale u odlucujucim momentima iako su bile suvise mlade da se to od njih ocekuje. Nadajnmo se da i od ove mlade generacije mozemo da ocekujemo isto. Ako i ne bude, boze moj, do sledeceh prvenstva i dok ne porastu jos malo.

Samo hrabro i trezene glave napred

Crveni orlovi

pre 16 godina

Ne navijam, za plave. Srbija je u drugoj boji dresa i kada budu u toj boji ja cu svim srcem navijati a za plave moskitose ne navijam ve za crvene orlove!

Nemanja D.

pre 16 godina

@Bruce Wayne A zbog koga je partizan gubio utakmice u evroligi, ko je na centru gubio loptu u prevodjenju i ti nekoliko puta, a kazes da ne gresi... pa Milenko Tepic je izgubio utakmice... nemam nista protiv njega ali smatram da ima kvalitetnijih. voleo bih da gresim ali mislim da je tako...

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Dragi nick, previse si quick. "Trojica velikana" su Gurovic, Jaric i Milicic, a zasto navodnici raz,isli sam. Ne budi bas toliko quick.

Bruce Wayne

pre 16 godina

@ NEMANJA
Slazem se za taj aspekt njegove igre,ali ga ja vidim pre svega kao dvojku, a u ekstreemnim slucajevima i trojku. On ima dobar pas,ali nije plej,tako da ako bih ga posmtrao na pleju i ja bih mislio da ne zasluzuje da igra,ali posto ce on igrati dvojku,trojku:pravi je covek za reprezentaciju

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Ок је што нема Илића медју дванесторицом, јер је ипак целе припреме повређен, али не разумем зашто га је вукао целе припреме повређеног, а није хтео да пусти Вујанића да десетак дана ради само са својим кондиционим тренером. Није ваљда да је Обрадовићу добар, а њему није, а зна се шта је Обрадовић освојио ове сезоне, а Вујке је и тада радио са свјим кондиционим тренером. За Рашића знам да је добар играч, али се вероватно није добро показао. И на крају ћу све разумети, али да нам Радивојевић игра у репки... Е, то не могу никако!!

ha,ha,haaaa

pre 16 godina

Veoma me zasmejavaju komentari tipa,zasto Novica,zasto Tepic.Odgovor je vrlo jednostavan,oni su igraci sampiona ove drzave,igraci sampiona jadranske lige,igraci tima koji je ucestvovao u evroligi.A ako neko smatra da ove cinjenice nisu dovoljne da se bude ispred jednog Radivojevica,Markovica,Rasica,Aleksandrova,Ilica,Labovica,Cvetkovica,onda stvarno.Jedini od svih kandidata za koje pitanje nije postojalo su:Milicic,Gurovic,Jaric,
Erceg,Teodisic i Tepic.Ovo je glavnih sest igraca i koja cetvorka,sve u svemu to je to sa cim ce cika Moka igrati na prvenstvu,e sad da li je to dovoljno.

joca

pre 16 godina

Hvala bogu pa se niko nije posvadjao ovoga puta! Tako samo reaguju pravi profsionalci i ljudi koji vole svoju zemlju! Boze samo nam cuvaj ove momkwe od povreda i problema, a oni ce valjda ostaviti srce na terenu! Momci srecno i vidimo se kada se vratite sa medaljom u Beogradu!

SrpskiJunak79

pre 16 godina

cao narode!
odluku selektora razumem i postujem, yao povredjen a rasic spor(u glavi i u nogama ;)), oni jesu dobri igraci ali trenutno naj-ne potrebniji. moka povremeno pokusava da igra jednu vrstu zonskog presa u odbrani (i to cak ponekada rodi plodom) pa su mu potrebni agilni i brzi bekovi.
pavlovic bi nam tu dobro dosao, ali covek ne zna sta je, da li crnogorac ili srbin, MA COVECE SVI SMO SRBI!!!
nas problem su centri, pored milicica nemamo nikoga (steta za krstica-s njim ZLATO) mladi erceg jeste perspektivan,ima dobru ledjnu tehniku i "mekanu" ruku ali je fizicki suvise slab da bi se "nosio" sa kalibrom okura ili papanikolao-a.
inace moram da kazem da me moka pozitivno iznenadio vodjenjem ekipe, pokusava da tempira formu za samu zavrsnicu EP-a. pa srecno!
NAPRED BELI ORLOVI!
p.s. mozemo do 1/4 finala!

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Dakle, to sto se prica o MOKI i reprezentaciji nema smisla. Ostaviter momke na miru... Moka je odabrao tim. Mozda se ni meni ne svidja , ali nisam ni ja ni neko , ko se potpisao iza ovih redova bio sa reprezentacijom svo ovo vrijeme i imao uvid u pravo stanje stvari...Moko, srecno - momci glavu gore. Zna se ko je SRBIJA - a zlato stize vec 2009-e godine, pa slijedi dobitnicki niz...Pozz iz Podgorice, uz napomenu da ovaj tim ima KRV , a dokle moze to je na SVEVISNJEM -mahanje

kako se zove

pre 16 godina

Dokle ce se kroz komentare provlaciti imena klubova,kada je reprezentacija u pitanju. LJudi igra SRBIJA a ne Zvezda ili Partizan! Grobari pljuju Radivojevica,Gurovica i Moku,a Delije Tepica,Velickovica i tako u krug. Vuk kad god dobije sansu iskoristi je,ne gubi lopte,ne ispucava se a i on je prvenstveno tu da igra odbranu,sto se mora priznati radi ok. Tepic je nas najbolji mladi igrac. Decko je uzeo zlata sa svim mladjim selekcijama,i na svim prvenstvima je bio medju najboljima,ako ne inajbolji. Da su se svi odazvali ili bili zdravi Novica ne bi bio ni na sirem spisku,ali sta ces on je tu i svaka mu cast. Zavrsavace on prljave poslove pod kosem. Ilica je precrtao zbog povrede,sto je ok. A i bez obzira koliko mogu da odigraju trebaju nam zdravi igraci. Rasic se definitivno nije snasao,ali pricati kako se on ozenio nekom pevacicom i da zbog toga neigra dobro,je smesno i zalosno. Takve komentare ostavljajte u svetu ,skandalu i slicnim tabloidima,OVO JE SAJT O SPORTU!!!

nz

pre 16 godina

Kada je Ilic u pitanju odluka je ispravna.Covek je pokretno stablo,moze bez njega.Rasic je mogao da ostane umesto Cvetkovica ali sta sad.Samo dok su tu Novica,Tepic i Teodosic sve je dobro.

sander

pre 16 godina

Ljudi kakve budalastine se samo mogu ovde procitati, boze mili. Milicic je najbolji centar koji moze igrati za Srbiju i kada primi loptu uvek idu dvojca na njega zar samo taj detalj nije dovoljan da neko igra makar kos ne dao. Pa koji nas centar ikada je postizao po 20-tak koseva u proseku na nekom prvenstvu. Ljudi pricaju da se izivljavao u Japanu, mozda i jeste ali ko drugi je mogao da da kos u tom timu, jedini koji su to mogli bili su Rakocevic i on. Kukate za Rasicem i Ilicem, mislim da su i najmanje pokazali i da bi najmanje pokazali na EP-u. Skoro sve reprezentacije ce igrati brzu kosarku i u takvoj igri bice malo mesta za kilave centre, zato i imamo i Ercega i Aleksandrova i Labovica i Velickovica. E sad Rasic je najmanje zlo da ne ide i ako realno gledamo imalo bi jos koga izbaciti ali ne mozemo sa 8 igraca igrati na Ep-u. Sto se tice Radivojevica, ne shvatam sto su ljudi toliko protiv njega, od onih utakmica koje sam odgledao ni u jednoj nije bio los cak je unosio neku zivost u igri tima. Jos i odbrana mu je dobra mozda je i najbolje igra od svih bekova (sem Jarica). Sve u svemu za ovo EP boljih nemamo i zato:
Napred SRBIJA!

javni agent SUPER HIK

pre 16 godina

Mozemo sad svi mi da budemo pametni i da saljemo komentare,ali dajte da ih ostavimo za 16-ti septembar i kraj prvenstva.Kakav god da je ovo je selektorov izbor i ovo je nasa reprezentacija.Ako ne ostvarimo dobar rezultat na prvenstvu sigurno ce se mnogi javiti sa negetivnim komentarima,ali jos nije ni pocelo.Treba da podrzimo ove momke,ionako ce (ako puknemo) biti dosta vremena za kritike.

Miki

pre 16 godina

Steta za Ilica, vodio bih na prvenstvo iskljucivo zbog skokova u odbrani koji su nam nesto slabija strana, ali dobro covek je povredjen... Za Rasica se znalo da ce biti prekobrojan.Isuvise davi loptu, ocajan u organizaciji napada...

nz

pre 16 godina

Dobro je sto je Ilica izostavio.Covek je pokretno stablo,nista tehnika.Rasic je mogao da ostane ali sta sad.Vazno da je ostavio Novicu,Tepica i Teodosica.Snaci cemo se nekako mada je olimpijada daleko.

bojan

pre 16 godina

Nemam nista protiv Markovica decko stvarno ima talenta,ali mislim da je trebao Rasic da dobije prednost jer je kvalitetniji igrac trnutno.Markovic nije toliko bio dominantan ni u svom godistu na SP u Novom Sadu da bi dobio poziv...Dalje ici na veliko takicenje sa samo jednom klasicnom peticom moze da nam stvara dosta problema pod kosem,bez obzira koliko Ilic nije u formi.

natural killer

pre 16 godina

sada ce kaca pocupati svu kosu sa glave...
a taman se ponadala da se udala za reprezentativca...
napred velickovic i tepic!

Ne_verujem

pre 16 godina

@MAKI
Ne mogu da verujem sta ti pricas ??? koja bre slicnost??? O kosarkaskim kvalitetima i uspesima necu ni da govorim a ako je vuk radivojevic smeker...zemljo otvori se.. pa covek ne moze recenicu da sastavi...

daca

pre 16 godina

Hahaha!

Sto sam se slatko nasmejao kad sam citao poneke komentare!

Kao sta traze Velickovic, Tepic, Radivojevic, Labovic, Cvetkovic ili Markovic...

Dakle da vidimo.

Novica: brz, skocan, dobar sut - velika prednost na pozicije 4 upravo zbog njega. Pogotovo kad Moka resio da igra brzo mora da ima takvog igraca za visoke pozicije (da je ostao Dragicevic sad bi se najverovatnije i Labovic vratio kuci).

Tepic: On prema meni bi trebalo da igra nisko krilo a tu ce najverovatije Gurke da "smeta" po 39 minuta na utakmicu. Steta... Njegova odbrana je vise nego solidna za pozicije 1-3 i to ce biti njegova uloga.

Radivojevic: Ne daj Moko da on igra plej! Sa Teodosicem ili Jaricem u tandemu moze da cuva protivnicki plej da bi mogao gore spomenuti igraca da raztereti. Mislim da je nerealno od njega ocekivati ofanzivno cudo kao u finalu...

Labovic: On je visoki i podmladjen Jeretin. Za cetvorku veoma slab u skoku ali zato voli da preuzme odgovornost (mada mislim da on to radi bezsvesno - samo da lupne kao Jeretin). Za mene on bio prvi kandidat za ispadanje ali ajde...

- Cvetkovic: Covek je solidna dvojka ali trenutno u krizi. Ako se oslobodi moze da bude od koristi u napad ali tesko u odbrani.

Markovic: cvrst u odbrani. Jos ako moze da vrati sutersko raspolozenje kao pre 2 godine bilo bi to. Mislim da bi uz Tepic mogo da bude najprijatno iznenadjenje.

Mene vise brinu Gurovic i Milicic - ako oni mogu da sacuvaju smirnost i pregled mogu da postanu vodja. Ali kad pomislim na proslu sezonu od Gurketa najezi mi se koza... Daj boze da gresim.

Inace moj predlog za igracku postavu:
Teodosic (Markovic)
Jaric (Radivojevic)
Gurovic (Tepic)
Erceg (Velickovic)
Milicic (Aleksandrov)

Erceg i Aleksandrov mogu da menjaju posicije. Narocito ako dodje do brzih faulova Milicica...
Cvetkovic i Labovic menjaju 2 i 4 po koji minut.


Ma bice dobro. Ako nas sluzi sreca i forma - tu smo. Ako ne - sledeci put.

Laza

pre 16 godina

Posto vidim da ovde neki vec ciljaju medalju.a Oi su sigurne,hteo bih da vas obavestim da cak i da prodjemo grupu(sto ce biti vrlo tesko)igracemo sa SPANIJOM,manje verovatno HRVATSKOM,a mi ni jedne ni druge nema ni 1 posto sanse da dobijemo!!!

Zamalo tim

pre 16 godina

Ovo ce da se zavrsi neslavno.. samo me smara sto cu posle da slusam kako smo svi razocarani... blabla Setite se odakle smo krenuli!
Napred plavo-belo-crveno-zuti

Žarko

pre 16 godina

@delija
Potpuno si u pravu, ni jedan igrač KK Partizan ne treba da igra u reprezentaciji gde je umni Gurovič kapiten i isto takav selektor Slavnić.

Laza

pre 16 godina

@Guroviceva ekipa:
Koliko pratis kosarku vidi se na osnovu komentara,Obradovic je dosao do cetvrt finala i tamo izgubio od Francuza koji su za 1 sekundu u polufinalu izgubili zlato!Mislim da si ti pogledao malo u buducnost posto ce Moka ispasti u grupi!!!

Laza

pre 16 godina

@Davla-Rizpa:
Pa to da li ja imam veze nije sada bitno,mozda ce biti ako jednog dana postanem selektor.Sada je bitno to sto Moka veze nema!

jabre

pre 16 godina

@penzos... Gresis dusu,jer NE ZNAS!Ne znas,zato sto si najverovatnije Nemanju poceo da pratis pre godinu dana,odnosno posle operacije.Imao si dosta prilika da ga gledas dok je igrao za FMP u sezoni 2004-2005,ali kao i vecina ocigledno nisi(sto se mene tice to je neoprostivo i neshvatljivo,obzirom da ti i tebi slicni i pored toga dajete sebi za pravo da ga komentarisete! Kao prvo,kako si uspeo da izvedes slicnost izmedju njega i Pere na osnovu tregeruse?Kao drugo,NE ZNAS da je sada bar za trecinu sporiji nego pre povrede,NE ZNAS da je vecinu svoje karijere proveo na "trojci"(zbog brzine i vitke gradje),pa se zato jos uvek ne snalazi u gradjenju kosa primajuci 2+1 od Drobnjaka,NE ZNAS da je na kasetskom EP 2003 imao 62% u sutu za tri,ne znas da je pre povrede vazio za jednog od glavnih favorita za prvog pika na draftu,NE ZNAMO kakav je na fizickom i psihickom planu posle godinu i po dana pauziranja, a zatim sezone mrcvarenja u zvezdi(ja bih verovatno pukao na njegovom mestu),uglavnom mnogo toga NE ZNAS....

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Slavnic Makes Final Serbian Cuts
27.08.2007

Center Mile Ilic and guard Aleksandar Rasic were the players to miss out as Serbia coach Zoran Slavnic named his final 12-man squad for EuroBasket 2007 on Sunday.

Slavnic made the announcement ahead of Serbia's third-place play-off victory against Poland at the Efes Cup in Izmir.

Ilic was omitted from the tournament in Spain as it was felt he would not be at peak fitness after suffering an ankle injury playing for Colorado in the D-League in the USA.

"My injury is behind me now but I was not able to follow the programme which Slavnic put in front of us," Ilic explained.

"The tempo in the matches is too high for me.

"But if anything positive can come out of the coach's decision it is that I've had the best possible preparation for the forthcoming season."

Dynamo Moscow's Rasic was not surprised at Slavnic's decision after sitting out Serbia's first two games in Turkey.

"I had guessed already that those two matches without me playing were the sign that I would be left off the list for the EuroBasket," he admitted.

"It seems I wasn't in good form but this summer I didn't expect Slavnic's call (for the Efes Cup) so I am satisfied with spending some quality time with Serbia's best."

Serbia line up in Group A at the EuroBasket along with defending champions Greece, Russia and the team which wins the additional qualifying tournament.

The Serbia squad is: Milan Gurovic (captain), Marko Jaric, Stefan Markovic, Vuk Radivojevic, Milos Teodosic, Milenko Tepic, Branko Cvetkovic, Nemanja Aleksandrov, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Dragan Labovic, Darko Milicic

Iz ovoga se moze videti da kod nasih Moskitosa vlada prava hemija!

lolo

pre 16 godina

@ Jabre
Ne znam zasto svi mosli da znaju nesto o kosarci kada veze nemaju. Da je on dobar toliko bio o njemu bi se i toliko pricalo. Od njega nikad nece igrac da bude, nema srce decko.

Nenad

pre 16 godina

Neko je vec napisao "koga to zanima"! Mislim da je to najbolji komentar! Koga to zanima?? Mene je nekada zanimala kosarka, dok se politika nije umesala. A sto se tice sadasnjeg tima, pa kako cemo samo sa jednim centrom? Milicicem? Tesko!
Kao sto su nas i pripremali pre par godina, stvarno treba da zaboravimo, i shvatimo da nismo vise u vrhu evropske/svetkse kosarke!

and 1

pre 16 godina

Sve je ovo smesno,stvarno ne razumem sta ocekuje Slavnic od ovih momaka,ne znam sa kim smo u grupi ali znam da ako se sastanemo sa spancima da ce nas pojesti!

Miki

pre 16 godina

Ljudi, sta vam je Novica toliko skrivio pa ga mrzite kao najveceg neprijatelja??? a sto se njga tice decko grize, ostavlja srce na terenu, a sto se suta tice da ne pricamo mnogo, ima petlju i meku ruku da pogodi i kad je najpotrebnije i najteze. On ce biti jedan od najboljih ako bude imao minutazu.
Pozdrav

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Logicno je da ne treba on da poentira u A timu, ali u juniorskoj se od njega ocekivalo mnogo vise. On i Keselj je trebalo da budu prve opcije u napadu, ali Stefan vise nema tako dobar sut, a vecina ga je stigla iu fizikalijama. Veruj mi, Muta ga je doveo u Hemofarm zato sto je decko u Atlasu trpao po 40 poena svom godistu, a nije mu bilo strano ni da pogadja trojke sa 7m. Sut mu se strasno pogrosao, uopste nema samopouzdanja i ne vidim kako bi mogao da doprinese. Koga bi ti pre stavio sada, njega ili Jeremica?
Za ostatak, ljudi da se ne lazemo, ovo je uzas - Novica ima srce, obrati paznju!!!EJ, pa imamo ga i svi mi, pa ne igramo aa reprezentaciju. Vuk, koji je kao Slogina rezerva dosao u Zvezdu, prodao bezbroj utakmica odjednom u 12 u SRPSKOM drzavnom timu,alo breeee!!!
U Tepicu ne vidim nista posebno, ali svi strcnjaci ga hvale i ne treba zaboraviti da je on imao vecu minutazu u Partizanu nego u Vojvodinii, pa mu ne treba mnogo zamerati. Mozda i bude nesto od njega.

Zvonko

pre 16 godina

Nadrljali smo. Darko je jedini centar. Ima da samara saigrace, Moku, sudije. Ludost je to sto nije poveden Ilic.
Nedostatak jakih utakmica u pripremnom periodu ce nam se takodje obiti o glavu. Ne mogu da shvatim da Savez nije odganizovao 2-3 utakmice zatvorenog tipa sa nekom jakom reprezentacijom.

Guroviceva ekipa

pre 16 godina

Smesni su neki sto se javljaju i sve srecni sto imaju još svog Novicu i pominju neku statistiku sa ove utakmice sa Poljskom. E pa to mu je sve sto ce da igra jer je Moka rekao da ovde pruza sansu klupi da bi odlucio koga da izbaci a zna se da je lider ove reprezentacije Zvezdina legenda Gurovic uz takodje Zvezdinog veterana Jarica i zajedno sa Najvecim Delijom Milicicem (koji će uzgred ići i na Sever protiv Glazgova) i najvećim Srpskim i Zvezdinim talentom Aleksandrovom činiti KIČMU i okosnicu reprezentacije. Pridruživaće im se i Vuk Radivojević kao Zvezdin višegodišnji čovek zadatka a što neko reče Novica je dobar toliko da za 3 minuta napravi 4 lične kada treba da se stigne do bonusa i onda daj bože za napredak tima i dobar rezultat što pre i petu da bi nas što manje upropaštavao.
Kako god bilo ipak će ova ekipa biti bolja nego Obradovićevo 11 mesto na Olimpijadi i ispadanje odmah u početnoj grupi na EP.

penzos

pre 16 godina

Citam sve komentare i dolazim do zakljucka da niko ne komentarise Aleksandrova...Ja jesam zvezdas ali imam utisak da ponekad nije prisutan na terenu...Ima 210cm suvise se izvlaci a ni srca nema...Kada god je drobnjak ledjima igrao na njega bilo je 2+1...Velickovic je mnogo agilniji od njega i uvek ga ima na skoku sto za Aleksandrova nije slucaj.I ti fazoni tipa Rope Antic Crna tregerusa tetovaza na plecki malo viri...zbog toga nikada nece biti ispred Partizana...
POGLEDAJTE BOZICA, KECMANA, TRIPKOVICA,TEPICA VIDI SE DA NISU NAFURANI IAKO SU U ODNOSU NA PERA ANTICA 10 PUTA IMALI VISE USPEHA U KARIJERI...
ZVEZDAS SAM ALI TO JE ISTINA!!!!!

TRANE

pre 16 godina

Pa nisam ja neko ko zna da procenjuje ali da ostavi Markovica,Velickovica a da izbaci Rasica i Ilica nije mi razumljivo. Uostalom mnogo mu je igraca otkazalo ali imao je kvalitetnijih igraca

It is I

pre 16 godina

@Iverson
I Rakocevic mladji moze da zakuca. Vecina se verovatno seca njegovog zakucavanja preko Smiljana Pavica (210cm) na utakmici Zvezda-Olimpija pre 3 godina (mozda 4, nisam siguran)

Gotthard

pre 16 godina

Od 12 igrača REPREZENTACIJE, osmorica nisu bili starteri u svojim klubovima prošle sezone, o ova preostala četvorica su starteri Zvezde i FMP-a. Strašno ...

marc'o

pre 16 godina

ostavio radivojevica,velickovica,labovica,markovica...............voleo bih kada bi dobro prosli i najiskrenije cu navijati,ali mislim da ce nas svaka iole jaca reprezentacija lagano dobiti

holden

pre 16 godina

Bas mi zao za Rasica. Toliko je dobro igrao cele sezone za FMP i otkako je otisao u Efes ne moze da vrati formu. Trebalo je ipak da ga povede umesto Cvetkovica, on mi bas nije profil igraca za nasu reprezentaciju.
A to sto smo ostali sa samo jednim centrom nasu ionako suplju odbranu cini preranjivom. Mislim da nam je krajnji domet prolazak grupe. Daj Boze da gresim

jabre

pre 16 godina

@lolo... Ne pratis i ne razumes se u basket,a nadmen si... http://209.85.129.104/search?q=cache:ojC-PrJ95ksJ:www.netsdaily.com/features/mock_drafts_2005.php+1+nemanja+aleksandrov+2+andriuskevicius&hl=sr&ct=clnk&cd=10 http://www.draftexpress.com/viewarticle.php?a=42

jabre

pre 16 godina

lolo... Uspeo si da vidis da je 27 na draftu 2008,ali ne i naslov teksta zbog kojeg sam ti i poslao link?!Tekst je napisan 5 avgusta 2004,i koji cak ne govori bas sve pozitivno za Nemanju,u smislu da vise nisu tako sigurni(strucnjaci,skauti) da ce biti prvi pik,kao sto su bili sigurni 2003!Znaci 2003 nije bilo dileme da je buduci prvi pik,a 2004 je vidjen kao jedan od kandidata!

Nemanja D.

pre 16 godina

SRAMOTA!!! Guraju nekog tamo Tepica i vode neiskusnog ali odlichnog Markovica i mladom Velickovica od koga je Mile bolji realno, bar sada... Ko gura vise tog Tepica... Daj Boze da uradimo nesto kako treba... Svi ostali zasluzuju da igraju sem njega...

rasic

pre 16 godina

Ne.. ovo je strasno, prosto da ne poverujes. Ja odgovorno tvrdim da bi stefana markovica dobio 1 na 1, ruku dajem. Sram te bilo Moko, vodis takvog igraca na EP. Pa taj Markovic na juniorskom nije dao vise od 3 poena, sta ti je covece ej!! nadam se da tepic, labovic i markovic nece dodirnuti teren na ep. jedino tako se moze do 1/4 finala. a ko ce da menja Milicica to stvarno ne znam, a i ne verujem da iko zna.. Srecno moskitosi!

Crveni orlovi

pre 16 godina

Ne navijam, za plave. Srbija je u drugoj boji dresa i kada budu u toj boji ja cu svim srcem navijati a za plave moskitose ne navijam ve za crvene orlove!

Nemanja

pre 16 godina

Nije mi jasan Moka,izdvoio je Rasica iz reprezentacije,koji je jedan od nasih najboljih igraca,a ostavio je Novicu Velickovica koji ne zna da uhvati loptu.

Apis

pre 16 godina

Postujem svaku odluku selektora...ipak on ima viziju igra. Moram da postavim samo 1no pitanje, jer me vrlo interesuje, kakva je to uloga novice u celoj ovo prici???
Pa nema ih sad Delije da se mrsti tokom cele tekme i izigrava ludilo na terenu ;[]

supermen

pre 16 godina

Zaista neverovatno, samo mi nije jasno na koju foru je mali Markovic ostao, u redu Ilic je bio povredjen mogu i da zamislim za njega ali pored Markovica da posalje Rasica kuci to je vec bruka .......... Veliku gresku je napravio Slavnic iako je do sada vukao dobre poteze....

Zoran

pre 16 godina

Pih kakav smo narod! Smetaju vam Velickovic i Tepic, igraci koji nisu u prvoj petorci i od kojih se ni ne ocekuje da budu nosioci igre pa boze moj ako ne uspemo krivi su vam oni! Nas ne bi spasili ni Jordan i Magic zajedno sa ovakvim trenerom i narocito kapitenom!!!

Laza

pre 16 godina

Darko Milicic nikada u svojoj karijeri nije igrao klasicnog centra(cak ce sada u Memfisu igrati 4 iako je 20 kila tezi a ja mislim i visi od Gasola).Da su ovde Krstic i Perovic on bi opet igrao krilnog centra.Drugo on nikada nece biti dobar igrac,jer svaki drugi napad ide na njega i trosi previse lopti.Igra samo na silu i slabo izvodi bacanja(samo po tome moze se porediti sa O Nilom i ni po cemu drugom)

Ko se slaze samnom neka podrzi komentar cisto da se vidi koliko Srbi vole igru Darka Milicica!!!

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Mozes li mi molim te objasniti po cemu je Markovic odlican? Sut je nekada imao dobar, sada je nikakav, ima dobre predispozicije Na prvenstvu za mlade je bio daleko ispod onoga sto je ocekivano, ipak je on imao profesionalnu sezonu sa velikom minutazom iza sebe. Jedino pozitivno sto je radio jeste prevodjenje lopte, sa njim smo bili mnogo sigurniji, ali ta sposobnost gubi na znacaju u senioskoj konkurenciji, posto to znja maltene svi porsecni plejmejkeri(mladji vise grese, a on je tu pouzdan.
I u krajnjem slucaju, imamo previse plejeva, ako je vec hteo nekog da zove od zlatnih juniora, logicniji izbor je bio Jeremic, od klasicnih dvojki imamo samo Cvetkovica.
Vuk+Novica= pomozi Boze!

Pedja

pre 16 godina

tezak izbor za slavnica..ali mislim da je zahvalnica rasicu i miletu,najmanja greska od nekih koje su mogle da budu napravljene..

nije nam losa reprezentacija,samo sto je "kompozicija" igraca(mislim na peticu,cvetkovica itd)verovatno najcudnija od svih ekipa na ep koje ulaze u borbu za olimpijadu.

sasvim je korektna ideja da markovic odgleda prvenstvo kao najmladji,usled viska konkurencije na njegovoj poziciji,valjda je svima jasno da nece preterano igrati..mada ja ne mislim da on ima talenat kojim bi to opravdao,ali dobro.ja od njega nista konkretno video ni na pripremama,ni u novom sadu sto bi nagovestilo da bi za pet,sest godina moka mogao da se hvali po novinama,sedeci po dorcolskim kaficima i radeci intervjue kako je napravio ekstra reprezentativnog pleja,iako je izlet u spaniju-uprkos dobrim pripremama lose prosao..:)

ne znam cemu se gurovic nada na epu..iako sam partizanovac,mislim da sam krajnje objektivan kad kazem-da nisam cuo vecu glupost od ljudi koji pricaju da je gurovic najbolje krilo u evropi.

darko milicic-izgleda da je usled previse pevanja cetnickih pesama sa gurketom,i citanja novinskih naslova po novinama prevideo sopstvene mogucnosti.iako slavnic uporno spominje kako se oslanja na smek,talenat,spontanost..mislim da bismo mi najbolje prosli ako bi se milicicu davali konkretni zadaci u protivnickom reketu.imamo mi igrace koji mogu da se izvuku,i pogode daleko bolje sa manje ispucavanja.al eto opet kazem-nedostatak konkurecije doveo je da toga da on pomisli da je ne znam koliko bitan,da zbog jednog pogresnog pasa,nece da se vrati u odbranu i time ponizi i saigrace,i sve nas koji i dalje pruzamo podrsku toj nasoj kosarci ..koliko toliko.

jaric-najbolji u ekipi.ako u spaniji moze bolje od ovoga,daleko cemo dogurati.on igra kapitenski..u svim elementima igre.

labovic spor,prepotentan,i sa manjkom kosarkaske inteligencije.ljudsku smo videli na utakmici sa poljacima u grupi..

da dodam samo,da je i meni radivojevic antipatican,ali ko misli da je njega trebalo izbaciti ..ocigledno nije gledao prenose iz izmira.dosta se trudi,slabo trosi lopte..i gine u dobrani.

uz sve ovo..i atmosferu koja je pomalo izvikano dobra u reprezentaciji,nadam se kiksevima protivnika,i mislim da mozemo cak i do zlata..

p.s. novica velickovic,smesan igrac.

Srećko, Bgd

pre 16 godina

E moj Rašiću, pa ne može i jare i pare! Oženio si Kaću Sotirović a hteo bi u repku!Čekaj da ti prvo prođe medeni mesec pa onda...
I nemoj da žališ što nećeš imati prilike da budeš MVP prvenstva, za mene si "NAJBOLJE" odeveni mladoženja svih vremena! Šeširče ti je bilo MRAK!!!!!

zvonko

pre 16 godina

Moze li neko da spusti na zemlju ovog primitivca Milicica. Em maltretira suigrace, em maltretira celu naciju. Pa bilo koji igrac iz naseg tima moze da postigne 20 koseva, ako samo njemu daju loptu. Vec vidim kako ce da izgleda prvi mec sa Rusima. Darko se raspucava iz svih pozicija, postize 25 koseva a mi gubimo 10 razlike.

ledolomac

pre 16 godina

Steta za Rasica, velika je perspektiva nase kosarke i jedan od najhladnokrvnijih igraca u nasem timu. Mislim da je u svako slucaju zasluzio da bude u 12, pogotovo pre Markovica i Velickovica...
Sapcanin

Nenad

pre 16 godina

Neko je vec napisao "koga to zanima"! Mislim da je to najbolji komentar! Koga to zanima?? Mene je nekada zanimala kosarka, dok se politika nije umesala. A sto se tice sadasnjeg tima, pa kako cemo samo sa jednim centrom? Milicicem? Tesko!
Kao sto su nas i pripremali pre par godina, stvarno treba da zaboravimo, i shvatimo da nismo vise u vrhu evropske/svetkse kosarke!

Plava Lolita

pre 16 godina

Zao mi je Mileta..samo da nije bilo povrede sve bi bilo bolje..A Rasic mnogo se razvlacio po nekim rubrikama tipa koja se pevaljka udala za koga i gde je vodila mamu na letovanje..forma pala nacisto.....

Zoki

pre 16 godina

O, ne! To znaci da ce "leteci Vuk Radivojevic" na EP. :(
Svejedno, ipak imamo dobar mlad i perspektivan tim gde svaki igrac moze da eksplodira na bilo kojoj utakmici. Svaka cast Moki na hrabrosti da se konacno podmladi tim (ali stvarno). Sad samo srce na teren, do OI!
Pozdrav.

TeoFan

pre 16 godina

Mislim da su trebali da otpadnu Cvetkovic jer sada igra kao moj deda,a u perspektivi s obzirom na godine,dogurace do forme moje babe...I Stefan Markovic,s obzirom na,vec sada,ogromnu razliku izmedju njega i Teodosica,Aleksandrova,Macvana,Jeremica...Ne
mislim da ce se on razviti u nekog dobrog igraca,ali nadam se da gresim...Napred KOMARCI!!!!

jozza

pre 16 godina

...Кад је драга да одлазим чула,
за ревер ми невен заденула,
Збогом први нерођени сине,
збогом ружо, збогом рузмарине.
Збогом лето, јесени и зимо,
одлазимо да их ПОБЕДИМО!

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Ocekivano je Rasic ispao bolje da ide Markovic na EP koji ima 19 godina i od kojeg moze da bude igrac u buducnosti, za razliku od Rasica koji ima 23 ili 24 godina, a i onako ko god da je otisao od njih dvojice nebi bili neki znacajan faktor al' opet kazem bolje da ide perspektivniji i mladji igrac nego Rasic koji je 4,5 godina stariji, tako da ovo je po meni pametan potez Moke i ocekivan.
Sto se tice Yao Mileta, njemu povreda jeste sanirana, ali on ne moze fizicki da odgovori zahtevima. I pored cinjenice da na treningu moze da prati saigrace, tempo koji se namece na utakmicama nije u stanju da izdrzi, kako je Mile rekao.
Steta zbog Mileta jer nece moci da ide na EP, jer je Milicic sada nas jedini klasicni centar, ali moze on da izdrzi 40-ak minuta jer igra u NBA gde utakmice traju 48 minuta...
NAPRED SRBIJA!!!

Vojo

pre 16 godina

ja sam mislio da ce biti Cvetkovic i Radivojevic,ali valjda selektor vise zna od mene!Rasic- ionako je psihicki bio odsutan,ceka ga veca borba od kosarkaske,ozenio se covek(salim se),a Ilic-pa i nije spreman za ovakve utakmice, zbog povrede ,naravno.Raduje me sto su to mirno prihvatili,nema ruznih reci,selektor racuna na njih u buducosti.Mozda se nesto ipak menja u ponasanju nasih kosarkasa,i to na bolje.Primeri ove dvojice,a i izjave nasih zlatnih mladica to nagovestavaju.Zbogom Perovici,Radmanovici i ostala bratijo,Srbija moze i mora bez vas.Ja sam 3 Septembra svim srcem za nase kosarkase

Komadant

pre 16 godina

Bravo momci,vi ste i ovako heroji i veci igraci od Stojakovica i ostale druzine koja nece da igra za reprezentaciju.Jer kao,sto rece Moka,u ovom momentu treba imati onu stvar da igras za reprezentaciju,a to neki igraci ocigledno nemaju!

Marko vienna

pre 16 godina

Velika greska sto je ostavio MArkovica. Decko je imao cak i u mladoj repki 0 poena po utakmici, pa bolji je od njega onaj momak (ne znam ime)sto je nosio broj 4 i trpao zajedno as Macvanom po 20 komada.
A tek sto mali gubi lopte kao lud.
Neka nam je Bog u pomoci

Laza

pre 16 godina

Mile Ilic nam je bio jedina nada da Milicic ne odigra 40 min a sad od toga nema nista.Pukli smo.I u Japanu smo gubili zbog Darka i sada cemo.

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Mole se svi de-gani koji su ostavili svoje tupe i zaslepljene komentare pre utakmice sa Poljskom da popiju malo rasola, isprazne se u toaletu, umiju se i lepo se izvinu Novici i Tepicu, a i vecini normalnih ljudi. Mada "trojica velikana", Teodosic, Erceg, Tepic i Velickovic nisu verovatno dovoljni ni da se prodje grupa. Srecno, ipak!

Bruce Wayne

pre 16 godina

TREBALI SU DA OTPADNU RADIVOJEVIC I LABOVIC.Zasto je trebao da otpadne Radivojevic,ne treba da komentarisem. Svako ko poznaje kosarku imalo zna da taj decko nema nijedan kosarkaski kvalitet koji bi ga izdvojio iz mora prosecnih srpskih bekova. Labovic je trebao da otpadne jer nema konstituciju,nema fizikalije,nema glavu. On nije u ovom trenutku igrac koji bi mogao da nam pomogne. Jedino sto priznajem Labovicu je srce,i donekle hrabrost da uradi nesto sto neko drugi ne bi smeo. Ja sam,eto bas navijac Zvezde. I uopste mi ne smetaju Tepic i Velickovic. Tepic ima kvalitete koji zasluzuju mozda cak i prvu postavu. On nije statisticki igrac,i zbog toga se ne svidja mnogim laicima,koji kosarku posmatraju samo po tome ko je zakucao ili zviznuo trojku sa 9 metara.Dodaje,razmislja,ne gubi loptu,i predstavlja siguran oslonac u ekipi. Velickovic nam je preko potreban zbog snage,odnosa prema igri i pozitivnog bezobrazluka. Verujem da se pored njega mnogi igraci nece naigrati jer bije,grize i kida za svaku loptu,a opet nije kosarkaski analfabeta kao Radivojevic. tA dva igraca ce biti jako bitna za ovu selekciju.Sa JARICEM I GUROVICEM DO OLIMPIJADE!

Konstantin 93

pre 16 godina

Vidim da ima dosta razlicitih misljenja.
1. Neki napadaju Velickovica, on protiv Poljaka bio medju najboljima(ako ne i najbolji), a vi ga napadate. Jeste da on nije extra talenat, ali dobro igra i ima srce, i sto je jos bitnije nikada ne bi odbio da igra za reprezentaciju!
2. Tepic, igra sasvim dobro i zrelo, i nevidim da ga neko gura. On moze da bude vrlo dobar igrac u buducnosti.
3. Mislim da nije trebao da izbaci Ilica iz razloga sto je on bio jedni pravi centar pored Milicica, istina nije igrao najbolje ali desetak min. po mecu bi dobro zamenio Darka(jeste da je Milicic NBA igrac, ali on je u Orlandu igrao po 20-25 min.) Moze on da izdrzi napor da igra celu utakmicu, ali na kom nivou(videcemo)! Mnogo bi na lakse bilo da je tu Krstic, ali sta da se radi!
4. Markovic je trebao da bude izbacen. Jeste da je mlad, ali je slab i bice slab igrac, jednostavno nema kvalitet.
5. Steta i za Pekovica sto je odlucio da igra za Crnu Goru(Vujosevic ga je sigurno pritiso) jer bi on u odsustvu nasih NBA "zvezda" mogo da bude koristan igrac.

Corleone

pre 16 godina

Ja cu samo reci: LUD COVEK ORE PUT!!!E,takav je i mokin izbor ovih 12 igraca!
Ilic jeste povredjen,ali moze da odmeni Darka na 10-15 minuta,kada se umori ili udje u problem sa greskama!
Nikada nisam voleo Radivojevica,izgleda mi trapavo,ali moram priznati da je finale play off-a odigrao odlicno,a i sasvim je OK odigrao za repku,tako da razumem zasto je ostao.Aleksandrov pokazuje kvalitet,Erceg ce biti BOOM,Teodosic moze da igra sasvim dobro,Tepic moze da zablista,kao i Cvetkovic...Novica je tu da obavlja prljave poslove,ali mislim da ne zasluzuje da bude ni na sirem spisku,a kamoli u 12 igraca.Rasic mozda nije medju najbolja 3 pleja u Srbiji,ali svakako je za 3 koplja ispred Markovica.Markovic stvarno nema pojma.Nista nije pokazao ni na jednoj utakmici,a njegov prilaz igri se video protiv Kine kada je u 3 napada za 2 minuta izgubio loptu,nije se ni potrudio da se vrati u odbranu,rasirio ruke i kaze: "sta da radim?"...Svim srcem sam uz repku,ali smatram da nemamo ni teoretske sanse da se borimo za medalju,a imamo i veoma malu sansu da se plasiramo na O.I....Daj Boze da uspemo bar to i od sveg srca cu cestitati momcima i Moki i priznacu svoju gresku!!!

Guroviceva ekipa

pre 16 godina

Smesni su neki sto se javljaju i sve srecni sto imaju još svog Novicu i pominju neku statistiku sa ove utakmice sa Poljskom. E pa to mu je sve sto ce da igra jer je Moka rekao da ovde pruza sansu klupi da bi odlucio koga da izbaci a zna se da je lider ove reprezentacije Zvezdina legenda Gurovic uz takodje Zvezdinog veterana Jarica i zajedno sa Najvecim Delijom Milicicem (koji će uzgred ići i na Sever protiv Glazgova) i najvećim Srpskim i Zvezdinim talentom Aleksandrovom činiti KIČMU i okosnicu reprezentacije. Pridruživaće im se i Vuk Radivojević kao Zvezdin višegodišnji čovek zadatka a što neko reče Novica je dobar toliko da za 3 minuta napravi 4 lične kada treba da se stigne do bonusa i onda daj bože za napredak tima i dobar rezultat što pre i petu da bi nas što manje upropaštavao.
Kako god bilo ipak će ova ekipa biti bolja nego Obradovićevo 11 mesto na Olimpijadi i ispadanje odmah u početnoj grupi na EP.

Laza

pre 16 godina

@Guroviceva ekipa:
Koliko pratis kosarku vidi se na osnovu komentara,Obradovic je dosao do cetvrt finala i tamo izgubio od Francuza koji su za 1 sekundu u polufinalu izgubili zlato!Mislim da si ti pogledao malo u buducnost posto ce Moka ispasti u grupi!!!

BaneKG

pre 16 godina

@Srbin
Srbine svaka cast, ko god da si! Konacno da vidim neki posten komentar! Da ispratimo te momke sa najvecom mogucom podrskom i zeljom za sto boljim plasmanom.

Bre

pre 16 godina

Jeste da nam centar treba ali Jao Mile je bio povredjen i to je očekivano...A sto se tiče drugog prekobrojnog,da se ja pitam to bi bio Cvetković mada Rašić skoro da nikad nije bio u kombinaciji za tim a kamoli da je igrao...Šteta za njega jer je dobar igrač al nadam se da sve to ima svoj adekvatan razlog...

sensley

pre 16 godina

Ocigledno po danasnjoj utakmici da ce Moka forsirati Teodosica i Tepica na bekovima, sto je dobro.
Novica je odigrao odlicno, on i Labovic mogu zamijeniti Milicica tih 10-tak minuta po utakmici.

misa

pre 16 godina

za Rasica... ajd OK... jasno je da pored Jarica i Teodosica mali Markovic ide da gleda i eventualno odigra par minuta vec odlucenih tekmi... mada mislim da Markovic nema taj kvalitet ali dobro...
e sad ZASTO ILIC? ko ce da menja Milicica?! mnogo smo fizicki slabi pod kosem i ILIC je bio sansa da kolko tolko pariramo makar visinom...?!
mozda gresim ali idemo sa jednim centrom i cetvoricom em "mrsavih" em nedovoljno visokih krilnih centara?!
u svakom slucaju cestitke svima koji su se odazvali i jos uvek se nadam tom 5 mestu :)
Teodisic, Jaric, Gurovic, Erceg, Milicic ili Jaric, Tepic(Cvetkovic), Gurovic, Erceg(Aleksandrov), Milicic... Labovic 5-10min umesto Milicica, Velickovic kaotreba da se shiba, Radivojevic kao alternativa na 2,3 i eventualno u varijanti niske petorke (mada smo generalno niski) sa Gurovicem na 4...
Milicic mora da se pazi povreda i licnih sto je opasno i svi ce probijati da ga izbace jer nema ko da ga menja...plasim se da ce nam Ilic zafaliti a onda jao si ga nama...
Spanija
Grcka
"sigurne"
Rusija
Hrvatska
Italija
Litvanija
Nemacka
pa nazalost tek onda Srbija u borbi za olimpijadu...
moram dodati da jaric igra za njega skoro neverovatno timski i odgovorno pa cak i Gurovic koji mnogo manje sutira sto mi daje nadu...
ali Slavnic i taktika... uf! Pesicu vrati se.

Vuk

pre 16 godina

Ne znam sto ste se svi okomili na Tepica, decko je kapiten mlade reprezentacije i dobar je igrac tako da je po mom misljenju on bio siguran, Rasic generalno i nema kvalitet za EP, Markovic je perspektivan i bolje da on ide,bez obzira sto nece mnogo, ako upste bude igrao.
Novica je mozda trebao da ispadne da Ilic nije povredjen. Za razliku od nekih koje vise ne treba ni spominjati Ilic je povredjen DOSAO na pripreme i zeleo da ide nesto slicno kao Garbahosa u SPaniji, na zalost izgleda da je povreda ostavila previse traga i stvarno ne znam ko ce igrati drugog centra sad posto ni Labovic, ni Aleksandrov, ni Velickovic ne mogu da igraju peticu. No ovo je najbolje sto imamo i treba da smo ponosni na ove momke i jos jednom apelujem da se o onima koji nisu hteli da se odazovu iz raznih razloga(NBA, Kampovi i sl...)vise ne prica nigde ni na forumima ni u medijima koliko je ko dao poena u NBA i sl vec da se iskljucivo paznja posveti ovim momcima.
NAPRED SRBIJA

CKB

pre 16 godina

Od pocetka priprema podrzavam reprezentaciju i selektora ali stvarno mislim da nije posteno sto je Slavnic rekao Marinovicu da se odlucio za plejmejkere pa da ga nece zvati da ga ne bi mucio na pripremama bez razloga.Stefan Markovic nije njegovog kvaliteta a kamoli Rasica.Ovome se apsolutno protivim.Mozda ce Stefan biti dobar igrac ali sada sigurno nije medju tri najbolja pleja koje Srbija ima na raspolaganju.Takodje mi nije jasno zasto nije pozvan Jovo Stanojevic.I bez njih imamo dobru reprezentaciju i smatram da mozemo do zlata,ako Milicic bude dobro igrao,a ne kao juce protiv Turske,i ako svi budu dobri kao na Efes turniru.

SRBIJA DO ZLATA

nz

pre 16 godina

Dobro je sto je Ilica izostavio.Covek je pokretno stablo,nista tehnika.Rasic je mogao da ostane ali sta sad.Vazno da je ostavio Novicu,Tepica i Teodosica.Snaci cemo se nekako mada je olimpijada daleko.

Veliki Sima Srbija

pre 16 godina

EHHHH a ja se nadao da ce leteti tandem MOKA + GUROVIC, ipak su ovi momci nazasluzeno izbaceni.
Steta stvarno steta jer bez ovog tandema smo i imali neke sanse ovako tesko, vrlo tesko.....ipak Napred SRBIJA.

Marko

pre 16 godina

Radivojevic igra najbolju odbranu,ima odlican ulaz,zna kad treba da sutira i zna da pogodi pa valjda je zato na spisku za Spaniju.Tepic je najinteligentniji igrac ove ekipe,kompletan,jako koristan za ekipu.

Nemanja D.

pre 16 godina

@Ohoho Markovic je '88 godiste, agresivan je i brz, skocan,njegova uloga u timu trenutno nije da poentira i da resava, on bolje igra odbranu i od Rasica I od Tea. zato je dobro sto je ostao... a kada dobije slobodu i samopouzdanje za par godina, onda ce da poentira..

Nemanja D.

pre 16 godina

@Bruce Wayne A zbog koga je partizan gubio utakmice u evroligi, ko je na centru gubio loptu u prevodjenju i ti nekoliko puta, a kazes da ne gresi... pa Milenko Tepic je izgubio utakmice... nemam nista protiv njega ali smatram da ima kvalitetnijih. voleo bih da gresim ali mislim da je tako...

deratizacija kad tad

pre 16 godina

Dragi nick, previse si quick. "Trojica velikana" su Gurovic, Jaric i Milicic, a zasto navodnici raz,isli sam. Ne budi bas toliko quick.

RAS KASS

pre 16 godina

Bas je cudno sto 6-ostruki sampion Srbije ima dva igraca u reprezentaciji.Tepic i Velickovic su jedina dva igraca u nasoj ekipi koji su igrali EL i imaju ubedljivo najvise teskih utakmica ove godine od mladjih igraca.FMP-ovim igracima su najjace utakmice koje su igrali protiv Partizana i Zvezde.A sto se tice ovih sto su otpali,pa Ilic sem sto je povredjen,godinu dana nije igrao kosarke a Rasic nije ni 2 meseca spojio u Efesu i odmah su ga prodali,a i u losoj je formi.
A EP ce pokazati koje pravi igrac a ko talenat na papiru.
Puno srece nasima!

Ne_verujem

pre 16 godina

@MAKI
Ne mogu da verujem sta ti pricas ??? koja bre slicnost??? O kosarkaskim kvalitetima i uspesima necu ni da govorim a ako je vuk radivojevic smeker...zemljo otvori se.. pa covek ne moze recenicu da sastavi...

Laza

pre 16 godina

Posto vidim da ovde neki vec ciljaju medalju.a Oi su sigurne,hteo bih da vas obavestim da cak i da prodjemo grupu(sto ce biti vrlo tesko)igracemo sa SPANIJOM,manje verovatno HRVATSKOM,a mi ni jedne ni druge nema ni 1 posto sanse da dobijemo!!!

Ohoho

pre 16 godina

@Nemanja
Logicno je da ne treba on da poentira u A timu, ali u juniorskoj se od njega ocekivalo mnogo vise. On i Keselj je trebalo da budu prve opcije u napadu, ali Stefan vise nema tako dobar sut, a vecina ga je stigla iu fizikalijama. Veruj mi, Muta ga je doveo u Hemofarm zato sto je decko u Atlasu trpao po 40 poena svom godistu, a nije mu bilo strano ni da pogadja trojke sa 7m. Sut mu se strasno pogrosao, uopste nema samopouzdanja i ne vidim kako bi mogao da doprinese. Koga bi ti pre stavio sada, njega ili Jeremica?
Za ostatak, ljudi da se ne lazemo, ovo je uzas - Novica ima srce, obrati paznju!!!EJ, pa imamo ga i svi mi, pa ne igramo aa reprezentaciju. Vuk, koji je kao Slogina rezerva dosao u Zvezdu, prodao bezbroj utakmica odjednom u 12 u SRPSKOM drzavnom timu,alo breeee!!!
U Tepicu ne vidim nista posebno, ali svi strcnjaci ga hvale i ne treba zaboraviti da je on imao vecu minutazu u Partizanu nego u Vojvodinii, pa mu ne treba mnogo zamerati. Mozda i bude nesto od njega.

sander

pre 16 godina

Ljudi kakve budalastine se samo mogu ovde procitati, boze mili. Milicic je najbolji centar koji moze igrati za Srbiju i kada primi loptu uvek idu dvojca na njega zar samo taj detalj nije dovoljan da neko igra makar kos ne dao. Pa koji nas centar ikada je postizao po 20-tak koseva u proseku na nekom prvenstvu. Ljudi pricaju da se izivljavao u Japanu, mozda i jeste ali ko drugi je mogao da da kos u tom timu, jedini koji su to mogli bili su Rakocevic i on. Kukate za Rasicem i Ilicem, mislim da su i najmanje pokazali i da bi najmanje pokazali na EP-u. Skoro sve reprezentacije ce igrati brzu kosarku i u takvoj igri bice malo mesta za kilave centre, zato i imamo i Ercega i Aleksandrova i Labovica i Velickovica. E sad Rasic je najmanje zlo da ne ide i ako realno gledamo imalo bi jos koga izbaciti ali ne mozemo sa 8 igraca igrati na Ep-u. Sto se tice Radivojevica, ne shvatam sto su ljudi toliko protiv njega, od onih utakmica koje sam odgledao ni u jednoj nije bio los cak je unosio neku zivost u igri tima. Jos i odbrana mu je dobra mozda je i najbolje igra od svih bekova (sem Jarica). Sve u svemu za ovo EP boljih nemamo i zato:
Napred SRBIJA!

Konstantin 93

pre 16 godina

@ Guroviceva ekipa
Danilovic, Djordjevic, Divac, Paspalj, Vujanic, Krstic... E to su legende! Gurovic i Milicic jesu dobri ali su sirovine i nikada nece biti kao Sale i Divac!!!

Gotthard

pre 16 godina

Od 12 igrača REPREZENTACIJE, osmorica nisu bili starteri u svojim klubovima prošle sezone, o ova preostala četvorica su starteri Zvezde i FMP-a. Strašno ...

holden

pre 16 godina

Bas mi zao za Rasica. Toliko je dobro igrao cele sezone za FMP i otkako je otisao u Efes ne moze da vrati formu. Trebalo je ipak da ga povede umesto Cvetkovica, on mi bas nije profil igraca za nasu reprezentaciju.
A to sto smo ostali sa samo jednim centrom nasu ionako suplju odbranu cini preranjivom. Mislim da nam je krajnji domet prolazak grupe. Daj Boze da gresim

jabre

pre 16 godina

@lolo... Ne pratis i ne razumes se u basket,a nadmen si... http://209.85.129.104/search?q=cache:ojC-PrJ95ksJ:www.netsdaily.com/features/mock_drafts_2005.php+1+nemanja+aleksandrov+2+andriuskevicius&hl=sr&ct=clnk&cd=10 http://www.draftexpress.com/viewarticle.php?a=42

jabre

pre 16 godina

lolo... Uspeo si da vidis da je 27 na draftu 2008,ali ne i naslov teksta zbog kojeg sam ti i poslao link?!Tekst je napisan 5 avgusta 2004,i koji cak ne govori bas sve pozitivno za Nemanju,u smislu da vise nisu tako sigurni(strucnjaci,skauti) da ce biti prvi pik,kao sto su bili sigurni 2003!Znaci 2003 nije bilo dileme da je buduci prvi pik,a 2004 je vidjen kao jedan od kandidata!

Dartanjan

pre 16 godina

Meni malo cudna odluka, Mile nije potpuno spreman, ali opet, sasvim solidno je odigrao ove poslednje utakmice. Mislim da ga je samo povreda sprecila da bude putnik, sto se Rasica tice, mislim da je to ocekivano, i da je Markovic zbog perspektive zasluzio da bude na spisku. To ce mu sigurno mnogo znaciti.
Momci srecno vam bilo, ne znamo koliko imate snage daleko da odete, ove utakmice nisu merilo, ali sam siguran da vam cela Srbija zeli srecu, bar oni pravi navijaci, ali da li ce vam to biti dovoljno za neki dobar rezultat (plasman na OI) videcemo...
SRECNO!!!

Miki

pre 16 godina

Steta za Ilica, vodio bih na prvenstvo iskljucivo zbog skokova u odbrani koji su nam nesto slabija strana, ali dobro covek je povredjen... Za Rasica se znalo da ce biti prekobrojan.Isuvise davi loptu, ocajan u organizaciji napada...

Byja

pre 16 godina

Dobar izbor, sjajni momci su otpali, ako budu radili, eto ih dogodine u 12. super je atmosfera oko reprezentacije, to je cini mi se vec ogroman dobitak u odnosu na sve prosle godine, jos od vremena Divca, Palje, Saleta i ekipe...

Gorozup

pre 16 godina

Mislim pa kakvi su to komentari za Rasica, koga je ozenio i slicno, kakve to veze ima, sve sami strucnjaci! A za Markovica je bas "super" sto ce da ide i "da gleda veci deo prvenstva", iz toga se da mnogo nauciti a jes' "mator je Rasic" 23-24 godine?!?

Ljubinka

pre 16 godina

Pa dobro ljudi ni onaj vaterpolista Radjen kad je poceo da se zabavlja sa Anom Kokic nije odmah usao u repku pa ga je onda ova malo pogurala i igra ko sarance tako ce i ovaj :)))

Neven

pre 16 godina

I 12 ŽIGOSANIH je odradilo što je trebalo usprkos izgledima, te bez obzira što je to bio samo film vjerujem da će naših 12 u kojoj god boji dresa igrali ostaviti srce na terenu za Srbiju.

Većina pljujete po njima, ali ne zaboravite da su oni tu, i da su oni ti koji idu na prvenstvo i da trebaju našu podršku. Hoćemo li jednom više svi stati zajedno iza njih....bilo bi vreme!

Momci ja sam s vama, samo dajte sve od sebe i nitko vam neće ništa zamjeriti što god da napravite.

Mickey

pre 16 godina

Izbor je za mene relativno očekivan.Rašić nije formom i igrama zaslužio da igra,a sigurno bi i glavom (da je izabran u 12) bio na nekom drugom mestu a ne uz ekipu.Mile Ilić može da izdrži jedan meč ali je to premalo za turnirski sistem takmičenja pa je otpao.Po meni,Cvetković takođe zaslužuje da ne ide ali se broj mora popuniti.Slažem se i sa onima koji su ovde napisali da mladi Marković nije preterano perspektivan i da daje premalo poena i gubi previše lopti.Naravno,voleo bih da me igrama na ep demantuje.Za ostalih deset sam siguran da će nas dostojno reprezentovati i da ćemo igrati borbeno pa šta bude a moja prognoza je da ćemo igrati četvrtfinale.Srećno !

vazda orlovi nikad moskitosi

pre 16 godina

Evo vam statistika vecerasnje utakmice...
Pa de se sada opet malo ka " strucnjaci" sakupimo iza svojih kompica pa vazda dobre .lose, bolje, gore itd komentare redjamo..

Ali neka na kraju bude : Zivjela Srbija i srecam vam put..

Ojha orlovi

Slobodan

pre 16 godina

Slazem se za Rasicevo izbacivanje,ali za Ilicevo ne.Mislim da je trebao izbaciti Markovica.Ako je na juniorskom svj.prvenstvu igrao dobro ne znaci da ce i ovde.Po meni bi najbolji selektor bio Vukoicic iako je dosta mlad za selektora.NAPRIJED PARTIZAN.

Maki

pre 16 godina

Mislim da je umesto Ilica trebao da izleti Markovic,nije da nije dobar nego je premlad,rano ga bacaju u vatru,ali ako je Moka tako odlucio,ja ga svakako podrzavam...Nego jeste li vi primetili slicnost izmedju Vuka Radivojevica i Moke???Slicnost je evidentna i crte lica,a i furanje tog fazona 'smekerica',a i Moka ga gotivi jos od pocetka njegove karijere...Mislite o tome...:)

Laza

pre 16 godina

@Nemanja D:
Sta bre lupas bre, ko gura Tepica.Pa on je ovoj repki jedan od najboljih,vrlo zrelo i pametno igra vidi se da je bio kapiten i nadam se da ce za 3-4 godine postati vodja i kapiten reprezentacije!!!

andrea ns

pre 16 godina

Ja ne mogu da verujem kako neki ljudi lupaju!Toliko pljujete Tepica a on je nas najtrofejniji igrac u mladjim selekcijama,i decko je i prosle godine bio na pripremnim utakmicama ali je na kraju ispao.I vi mu tako zahvaljujete,to sto zrtvuje svoj kratak odmor tokom godine time sto igra za reprezentaciju.Pa ja ne mogu da verujem koliko ste nezahvalni!!!A hvalite tu neke NBA zvezde

Byja

pre 16 godina

Neki ovde pisu gluposti!
ne mogu sve da nabrajam...

Super je ekipa, Novica je potreban da glumi laznu 5 ako bude trebalo. Imamo realno 3 igraca kao snagu i 9 klinaca koji mogu da naprave cudo ili da izgore... kako god bilo, to je ljudi spanija uradila pre 5 godina, pukla na 3 prvenstva i sada ima ovakvu reprezentaciju. Za 5 godina tron je opet nash!

Bruce Wayne

pre 16 godina

@ NEMANJA
Slazem se za taj aspekt njegove igre,ali ga ja vidim pre svega kao dvojku, a u ekstreemnim slucajevima i trojku. On ima dobar pas,ali nije plej,tako da ako bih ga posmtrao na pleju i ja bih mislio da ne zasluzuje da igra,ali posto ce on igrati dvojku,trojku:pravi je covek za reprezentaciju

mihailo

pre 16 godina

O rezultatu i kvalitetu repezentcije mozemo pricati tek nakon EP, ali ocigledne su neke stvari:
-Moka je covek koji je toliko kritikovao Zeljka Obradovica, nakon debakla u NS, da igra sporu i staru kosarku, a covek je uzeo titulu evropskog sampiona i ove sezone. Mozda on ima veliki budzet, ali zar ga nemaju i CSK, Tau... Sta je Moka do sada uradio kao trener? Daj boze da nesto bude...
-Darka Milicica Gurovic, Moka najavljuju kao neverovatnog igraca kakvog jos nisu videli!?! Pa momak je u NBA vec par sezona i stvarno nije pokazao nista posebno. Mozda je i imao neki potencijal, ali,prepotentno, bezobrazno, bez ikakvog pokrica. Uporedite samo njegovu i Krsticevu statistiku u NBA, i sve je jasno. Steta sto je momak povedjen. Milicic je protiv Turaka ubacio nekih 20-ak poena., ali cena je bila previsoka-izgubljen mec. Mnogo izgubljenih lopti, nerezonski sutevi, neiskorisceni napadi u trenutku kad se uatkmica lomi. Decko ne igra za tim vec za svojih 20 koseva, 7-8 skokova...
- Gurovic, Milicic i Jaric,umesto da savetuju mladje, neprestano na njih vicu i u toku meca, sto je odraz njihove lose igre i slabosti...

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Ок је што нема Илића медју дванесторицом, јер је ипак целе припреме повређен, али не разумем зашто га је вукао целе припреме повређеног, а није хтео да пусти Вујанића да десетак дана ради само са својим кондиционим тренером. Није ваљда да је Обрадовићу добар, а њему није, а зна се шта је Обрадовић освојио ове сезоне, а Вујке је и тада радио са свјим кондиционим тренером. За Рашића знам да је добар играч, али се вероватно није добро показао. И на крају ћу све разумети, али да нам Радивојевић игра у репки... Е, то не могу никако!!

bojan

pre 16 godina

Nemam nista protiv Markovica decko stvarno ima talenta,ali mislim da je trebao Rasic da dobije prednost jer je kvalitetniji igrac trnutno.Markovic nije toliko bio dominantan ni u svom godistu na SP u Novom Sadu da bi dobio poziv...Dalje ici na veliko takicenje sa samo jednom klasicnom peticom moze da nam stvara dosta problema pod kosem,bez obzira koliko Ilic nije u formi.

ha,ha,haaaa

pre 16 godina

Veoma me zasmejavaju komentari tipa,zasto Novica,zasto Tepic.Odgovor je vrlo jednostavan,oni su igraci sampiona ove drzave,igraci sampiona jadranske lige,igraci tima koji je ucestvovao u evroligi.A ako neko smatra da ove cinjenice nisu dovoljne da se bude ispred jednog Radivojevica,Markovica,Rasica,Aleksandrova,Ilica,Labovica,Cvetkovica,onda stvarno.Jedini od svih kandidata za koje pitanje nije postojalo su:Milicic,Gurovic,Jaric,
Erceg,Teodisic i Tepic.Ovo je glavnih sest igraca i koja cetvorka,sve u svemu to je to sa cim ce cika Moka igrati na prvenstvu,e sad da li je to dovoljno.

Nikolaaa

pre 16 godina

Svi vi sto pricate da vas ova reprezentacija ne zanima...sto se onda javljate na ovaj tekst o njoj?idite i pratite sta radi reprezantacija Zimbabvea.mozda vam je ona bliza!!!!!!!!!!!!!
Napred SRBIJA

natural killer

pre 16 godina

sada ce kaca pocupati svu kosu sa glave...
a taman se ponadala da se udala za reprezentativca...
napred velickovic i tepic!

joca

pre 16 godina

Hvala bogu pa se niko nije posvadjao ovoga puta! Tako samo reaguju pravi profsionalci i ljudi koji vole svoju zemlju! Boze samo nam cuvaj ove momkwe od povreda i problema, a oni ce valjda ostaviti srce na terenu! Momci srecno i vidimo se kada se vratite sa medaljom u Beogradu!

SrpskiJunak79

pre 16 godina

cao narode!
odluku selektora razumem i postujem, yao povredjen a rasic spor(u glavi i u nogama ;)), oni jesu dobri igraci ali trenutno naj-ne potrebniji. moka povremeno pokusava da igra jednu vrstu zonskog presa u odbrani (i to cak ponekada rodi plodom) pa su mu potrebni agilni i brzi bekovi.
pavlovic bi nam tu dobro dosao, ali covek ne zna sta je, da li crnogorac ili srbin, MA COVECE SVI SMO SRBI!!!
nas problem su centri, pored milicica nemamo nikoga (steta za krstica-s njim ZLATO) mladi erceg jeste perspektivan,ima dobru ledjnu tehniku i "mekanu" ruku ali je fizicki suvise slab da bi se "nosio" sa kalibrom okura ili papanikolao-a.
inace moram da kazem da me moka pozitivno iznenadio vodjenjem ekipe, pokusava da tempira formu za samu zavrsnicu EP-a. pa srecno!
NAPRED BELI ORLOVI!
p.s. mozemo do 1/4 finala!

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Dakle, to sto se prica o MOKI i reprezentaciji nema smisla. Ostaviter momke na miru... Moka je odabrao tim. Mozda se ni meni ne svidja , ali nisam ni ja ni neko , ko se potpisao iza ovih redova bio sa reprezentacijom svo ovo vrijeme i imao uvid u pravo stanje stvari...Moko, srecno - momci glavu gore. Zna se ko je SRBIJA - a zlato stize vec 2009-e godine, pa slijedi dobitnicki niz...Pozz iz Podgorice, uz napomenu da ovaj tim ima KRV , a dokle moze to je na SVEVISNJEM -mahanje

Iverson

pre 16 godina

U prvi mah i ja sam mislio da je odluka da otpadnu Ilic i Rasic,a ostanu Markovic i Cvetkovic glupa,ali kada se malo bolje razmisli,ima tu rezona.
Slazem se da mali Markovic nije neko bog-zna kakvo resenje u napadu,ali ima brze noge,brz rad ruku,dobro preseca lopte koje idu iza blokova,ume da centru iza ledja dodje kada se ovaj okrene ka kosu i izbije mu loptu iz ruku,i ume da povuce kontru.Drugim recima,mali izgleda solidno igra odbranu.I brz je.Verovatno je Mokina ideja da ga iskoristi u pritisku na Parkera,Navara,Planinica,Kalderona i jos ponekog.
Iako bih i ja voleo da imamo jos jednog teskog centra,Ilic em je povredjen,em nam mozda stvarno i ne treba.Zasto?
Verovatno je Mokina ideja da nase "lake centre" Aleksandrova,Ercega,Velickovica i Labovica iskoristi za cuvanje najopasnijih protivnickih igraca na ovom sampionatu,a to su CETVORKE,a ne petice - znaci Nowitzki,Kirilenko,Gasol,neko od Italijana,itd.U tom slucaju Darko biva rasterecen,moze da igra napad,a najopasniji protivnik mu je u tom slucaju mozda jedino Okur.
Naravno,ovo sve pod pretpostavkom da je ta Politikina informacija o "prekobrojnima" tacna.
Sumo sumare,reprezentacija nam je sigurno slabija od one u Novom Sadu,ali bolja od one u Japanu.

I,sad malo zezanja na kraju :

Konacno imamo reprezentaciju u kojoj svi mogu da zakucaju !!
Nekada to nije mogao Daneu,pa Moka,pa Rato Tvrdic,pa Jaric senior,pa Rakocevic senior,pa Zelimir,pa Todoric,Pa Radmilo Misovic,pa Blaz Stojanovic,pa Srdjan Dabic,pa Rade Vukosavljevic,pa Zoran Radovic,pa Sale Djordjevic,pa Rakocevic junior...U svakoj generaciji po neko od odlicnih playmakera.
Ako je neko od navedenih to nekada uradio "bez mog znanja" - izvinjavam se.

Salu na stranu,igraci podjednakih visina,narocito na bekovskim i krilnim pozicijama,mogu da budu velika prednost jednog tima,narocito pri preuzimanju igraca,pick and rollu,skoku (i ofanzivnom i defanzivnom),pri blokadama,itd...
Mozda je i to Slavniceva ideja...

Kale

pre 16 godina

Neverovatno! Bar 70 -80% ovog auditorijuma koji je izgubljen u vremenu i prostoru, prizeljkuje krah reprezentacije!
Ej, pameti davno otisla u nepovrat, pa da igra Masinac iz Kraljeva u paketu, moramo stati uz njih i verovati u mozda nemoguce!
Igrajte momci za dres, za ljude koji Vole ovu zemlju, pa ma ko je predstavljao " Tamo daleko ".
Ako je tako sudjeno, izgubite tesno sve utakmice, ja cu biti uvek uz nas tim, pa makar igrali u njemu:
4. neki Realno
5. Neki Delija
6. Neki Grobar
7. Neka Aleksandra-Grobari-Kumodraz
8. Neki Babin Zub
9. Neki Dzontra
10. Neki Djota
11. Neki Sone Zvornik
12. Neki Apis
13. Neki Kostunica
14. Neki Srbin
15. Neki Kale.....
Urazumimo se i ne s***mo vise, pa ako mi ne zelimo uspeh nasih, ko ce zeleti i srecu im pozeleti !!!

daca

pre 16 godina

Hahaha!

Sto sam se slatko nasmejao kad sam citao poneke komentare!

Kao sta traze Velickovic, Tepic, Radivojevic, Labovic, Cvetkovic ili Markovic...

Dakle da vidimo.

Novica: brz, skocan, dobar sut - velika prednost na pozicije 4 upravo zbog njega. Pogotovo kad Moka resio da igra brzo mora da ima takvog igraca za visoke pozicije (da je ostao Dragicevic sad bi se najverovatnije i Labovic vratio kuci).

Tepic: On prema meni bi trebalo da igra nisko krilo a tu ce najverovatije Gurke da "smeta" po 39 minuta na utakmicu. Steta... Njegova odbrana je vise nego solidna za pozicije 1-3 i to ce biti njegova uloga.

Radivojevic: Ne daj Moko da on igra plej! Sa Teodosicem ili Jaricem u tandemu moze da cuva protivnicki plej da bi mogao gore spomenuti igraca da raztereti. Mislim da je nerealno od njega ocekivati ofanzivno cudo kao u finalu...

Labovic: On je visoki i podmladjen Jeretin. Za cetvorku veoma slab u skoku ali zato voli da preuzme odgovornost (mada mislim da on to radi bezsvesno - samo da lupne kao Jeretin). Za mene on bio prvi kandidat za ispadanje ali ajde...

- Cvetkovic: Covek je solidna dvojka ali trenutno u krizi. Ako se oslobodi moze da bude od koristi u napad ali tesko u odbrani.

Markovic: cvrst u odbrani. Jos ako moze da vrati sutersko raspolozenje kao pre 2 godine bilo bi to. Mislim da bi uz Tepic mogo da bude najprijatno iznenadjenje.

Mene vise brinu Gurovic i Milicic - ako oni mogu da sacuvaju smirnost i pregled mogu da postanu vodja. Ali kad pomislim na proslu sezonu od Gurketa najezi mi se koza... Daj boze da gresim.

Inace moj predlog za igracku postavu:
Teodosic (Markovic)
Jaric (Radivojevic)
Gurovic (Tepic)
Erceg (Velickovic)
Milicic (Aleksandrov)

Erceg i Aleksandrov mogu da menjaju posicije. Narocito ako dodje do brzih faulova Milicica...
Cvetkovic i Labovic menjaju 2 i 4 po koji minut.


Ma bice dobro. Ako nas sluzi sreca i forma - tu smo. Ako ne - sledeci put.

dačo

pre 16 godina

pa ljudi jeste li vi normalni.navijam za zvijezdu ali kad cijem ove iskompleksirane navijače zvijezde i partizana dodje mi da plačem.pa ljudi igra reprezentacija i treba da je podrzimo kakva je takva je.bolje i ovi da igraju nego oni iskompleksirani sto odbijaju reprezentaciju zbog kampa i da bi prosetali sa zenama po svijetu.ovi se barem trude liju znoj pa i ako nista ne postignu ne treba im zamjeriti ima dosta mladih budućnost je naša(srpska).zato pustite već jednom podjele zato smo tu i gdje smo i navijajmo za orlove.
crna gora i srbija to je jedna država.
volim vas

kako se zove

pre 16 godina

Dokle ce se kroz komentare provlaciti imena klubova,kada je reprezentacija u pitanju. LJudi igra SRBIJA a ne Zvezda ili Partizan! Grobari pljuju Radivojevica,Gurovica i Moku,a Delije Tepica,Velickovica i tako u krug. Vuk kad god dobije sansu iskoristi je,ne gubi lopte,ne ispucava se a i on je prvenstveno tu da igra odbranu,sto se mora priznati radi ok. Tepic je nas najbolji mladi igrac. Decko je uzeo zlata sa svim mladjim selekcijama,i na svim prvenstvima je bio medju najboljima,ako ne inajbolji. Da su se svi odazvali ili bili zdravi Novica ne bi bio ni na sirem spisku,ali sta ces on je tu i svaka mu cast. Zavrsavace on prljave poslove pod kosem. Ilica je precrtao zbog povrede,sto je ok. A i bez obzira koliko mogu da odigraju trebaju nam zdravi igraci. Rasic se definitivno nije snasao,ali pricati kako se on ozenio nekom pevacicom i da zbog toga neigra dobro,je smesno i zalosno. Takve komentare ostavljajte u svetu ,skandalu i slicnim tabloidima,OVO JE SAJT O SPORTU!!!

and 1

pre 16 godina

Sve je ovo smesno,stvarno ne razumem sta ocekuje Slavnic od ovih momaka,ne znam sa kim smo u grupi ali znam da ako se sastanemo sa spancima da ce nas pojesti!

nz

pre 16 godina

Kada je Ilic u pitanju odluka je ispravna.Covek je pokretno stablo,moze bez njega.Rasic je mogao da ostane umesto Cvetkovica ali sta sad.Samo dok su tu Novica,Tepic i Teodosic sve je dobro.

realno *W

pre 16 godina

realno *W

MOJE VIĐENJE STVARI:

1. Mislim da je ipak Rašić u vom trenutku mnogo bolji od Markovića, ali to me i ne pogađa jako

2. Cvetković je poveden da proba u trenutcima kada sve ostale opcije u napadu zakažu, i to i nije toliko loš potez (mada očigledno nije u nekoj formi).

3. SVI ONI koji pljuju Vuka i Novicu nisu u pravu. Ma koliko oni bili ograničeni kao igrači biće itekako korisni. Niko od njih ne očekuje 20 poena po utakmici, već samo unošenje određene doze agresivnosti u igru. Odgovorno tvrdim da je Novica idealan za čuvanje igrača koji su poput njega 3-4. Aleksandrov i Erceg NEMAJU dodirne tačke sa odbranom. Okur se sprdao sa njima, a ima još mnogo jačih četvorki nego što je on.

4. Izostanak MILETA ILIĆA nemogu da razumem nikada. Nekada je dilema bila da li ići sa 4 ili 5 centara, a sada vodimo jednog, odličnog ali preagresivnog Miličića.
Prvu utakmicu kada Darko uđe u problem sa faulovima mi smo nadrljali.
Da neće Labović da čuva nekog jakog centra. Mile kakav-takav ima 2.15 i ogromne ruke i ODLIČAN je za nekih 10-ak min po tekmi ali ajde.


SVIM SRCEM ĆU BITI UZ NAŠE, ALI SADA SE VEĆ MALO PRIBOJAVAM

Zamalo tim

pre 16 godina

Ovo ce da se zavrsi neslavno.. samo me smara sto cu posle da slusam kako smo svi razocarani... blabla Setite se odakle smo krenuli!
Napred plavo-belo-crveno-zuti

Miki

pre 16 godina

Ljudi, sta vam je Novica toliko skrivio pa ga mrzite kao najveceg neprijatelja??? a sto se njga tice decko grize, ostavlja srce na terenu, a sto se suta tice da ne pricamo mnogo, ima petlju i meku ruku da pogodi i kad je najpotrebnije i najteze. On ce biti jedan od najboljih ako bude imao minutazu.
Pozdrav

Žarko

pre 16 godina

@delija
Potpuno si u pravu, ni jedan igrač KK Partizan ne treba da igra u reprezentaciji gde je umni Gurovič kapiten i isto takav selektor Slavnić.

Zvonko

pre 16 godina

Nadrljali smo. Darko je jedini centar. Ima da samara saigrace, Moku, sudije. Ludost je to sto nije poveden Ilic.
Nedostatak jakih utakmica u pripremnom periodu ce nam se takodje obiti o glavu. Ne mogu da shvatim da Savez nije odganizovao 2-3 utakmice zatvorenog tipa sa nekom jakom reprezentacijom.

javni agent SUPER HIK

pre 16 godina

Mozemo sad svi mi da budemo pametni i da saljemo komentare,ali dajte da ih ostavimo za 16-ti septembar i kraj prvenstva.Kakav god da je ovo je selektorov izbor i ovo je nasa reprezentacija.Ako ne ostvarimo dobar rezultat na prvenstvu sigurno ce se mnogi javiti sa negetivnim komentarima,ali jos nije ni pocelo.Treba da podrzimo ove momke,ionako ce (ako puknemo) biti dosta vremena za kritike.

Milan

pre 16 godina

Pozdrav forumasima.
Nisam komentarisao nijednu utakmicu, jer sam cekao da zavrse pripreme i izaberu 12 koji ce nas predstavaljti tamo.
Posle svih utakmica koje sam video evo mog vidjenja.Mozda se neki nece slagati, ali to je moje misljenje.
Generalno, imamo perspektivnu reprezentaciju ali u ovom momentu nedovoljno dobru za neku od medalja. Bice cupavo i to 5. mesto.
Kako igleda, Slavnic ima prvu petorku: Jaric, Tepic, Gurovic, Erceg/Aleksandrov, Milicic.
Gurovic: Odlican igrac, ali ne toliko da resava i vadi nas kada ostali igraju lose. Ako dodje do toga, moze samo da nam skodi, jer gubi glavu. Inace ako je kontrolisan sa po 15-20 suteva na mecu(sa sve bacanjima), onda je sa Jaricem nas najpouzdaniji igrac.
Jaric: Konacno sazreo. Igra veoma odgovorno i ne prodaje lopte iz kojih najcesce pucaju kontre ako ih napravi playmaker. Odbrana vrhunska. Ocekujem da on kontrolise Gurivica i Milicica od ispucavanja.
Tepic: prijatno iznenadjenje, igra veoma odgovorno za svoje godine. Moze super da ispuni svoju ulogu za 20-25 minuta po mecu. U odrbani veoma solidan, jedan od pouzdanijih u timu.
Erceg: puno pokazao do sada i on moze da odigra svojih 20-25 minuta sjajno u napadu. Nema suvise nerezonskih suteva. U odbrani slab, slabo se krece i ne zatvara na preuzimanje na postu.
Aleksandrov: Slazem se sa vecinom, vrhunski potencijal, ume da odigra fenomenalno par akcija i ima neverovtnu kosarkasku inteligenciju, ali nedovoljno da igra u kontinuitetu. Verovatno ce biti jedan od nasa 3 vodeca igraca u narednim godinama, ali na zalost ne sada. Najveci nedostatak odbrana. NIsam video ozbiljnu odbranu od njega ni na jednoj utakmici.Pravi licne greske, kao zadnji pocetnik.
Milicic: Vrhunski centar koji moze da donese prevagu u svakoj utakmici ako ima "cistu glavu" ako ne siluje provociran protivnickim igracima ili nekim "trecim" frustracijama.

Rezerve:
Teodosic: sjajan play, moze da preokrene utakmicu ako ga krene. Mislim da ce u napadu odigrati bitnu ulogu kada ne ide nase sutere iz prve petorke.U odbrani katastrofa. Tu ce dobri protivnicki play-evi da pravge "visak".
Novica: prijatno iznenadjenje. Svou ulogu od 10-15 minuta igra odlicno. Koristan u napadu, sjajan u odbrani. Jedini koji moze telom da igra odbranu u reketu, naravno pored Milicica. To u odlucujuim trenucima donosi prevagu kada se protivnik ne usudjuje da sutira vec ulazi u reket po "siguricu".
Labovic: Prosecan ligaski igrac jos uvek (nadam se da ce brzo napredovati, ali sada je jos uvek prosek). Moze da odigra 5-10 minuta,zavisno od situacije ko mu je direktni cuvar i da poentira u reketu "na snagu" ali nije za vise. Previse spor u odbrani.
Radivojevic: Covek zadatka, da odigra 5-10 minuta odbrane na nekom beku, i da mozda pogodi neki otvoreni sut.
Markovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Cvetkovic: Daleko od bilo koje ozbiljne igre neophodne za A tim.
Generalno, mozemo da dobijemo svaki tim, pa i Spaniju, ali da odigramo u kontinuitetu, u to sumnjam.Najveci problemi su:
Odbrana, previse je rupa, koje ozbiljni igraci lako kaznjavaju. Kada se utakmica lomi, odbrana i iskusna ruka u napadu resavaju pobednika. To je ono sto me i brine. Nismo mi toliko bolji da ulazimo u zavrsnicu sa vecom prednoscu. Najveci problem je sporo preuzimanje na postu, kada protivnik igra pick'n'roll.Suvise naivno se ispada.
Slavnic, odlican motivator, ali bojim se i nista vise od toga. U pripremnim utakmicama, nisam video nijednu planiranu akciju, trazenje time-out na vreme.
Njegov izbor igraca je manje vise u redu osim M. Ilica. Videlo se da se vukao po terenu, da je jos povredjen. Ali ako je igrao do sada, trebao ga je povesti makar da menja Milicica na 10 minuta jer ce u svakoj utakmici on biti prvi preko koga ce ici protivnicki centri i bekovi. A kad je on pun sa licnim greskama, svako ozbiljan moze da nas dobije. Nadam se da se to nece desiti u odlucjuucim utakmicama, ali to je slozicete se dosta realno.
Jos nesto, ukoliko Slavnic ne iskontrolise Gurovica i Milicica sa samoubilackim akcijama, nema nam pomoci ma kako ostali da odigraju.
I za kraj, pored svega sto sam rekao, jos uvek sam optimista, i nada umire poslednja. Salu na stranu, nase prethodne mlade generacije su se dokazale u odlucujucim momentima iako su bile suvise mlade da se to od njih ocekuje. Nadajnmo se da i od ove mlade generacije mozemo da ocekujemo isto. Ako i ne bude, boze moj, do sledeceh prvenstva i dok ne porastu jos malo.

Samo hrabro i trezene glave napred

penzos

pre 16 godina

Citam sve komentare i dolazim do zakljucka da niko ne komentarise Aleksandrova...Ja jesam zvezdas ali imam utisak da ponekad nije prisutan na terenu...Ima 210cm suvise se izvlaci a ni srca nema...Kada god je drobnjak ledjima igrao na njega bilo je 2+1...Velickovic je mnogo agilniji od njega i uvek ga ima na skoku sto za Aleksandrova nije slucaj.I ti fazoni tipa Rope Antic Crna tregerusa tetovaza na plecki malo viri...zbog toga nikada nece biti ispred Partizana...
POGLEDAJTE BOZICA, KECMANA, TRIPKOVICA,TEPICA VIDI SE DA NISU NAFURANI IAKO SU U ODNOSU NA PERA ANTICA 10 PUTA IMALI VISE USPEHA U KARIJERI...
ZVEZDAS SAM ALI TO JE ISTINA!!!!!

Laza

pre 16 godina

@Davla-Rizpa:
Pa to da li ja imam veze nije sada bitno,mozda ce biti ako jednog dana postanem selektor.Sada je bitno to sto Moka veze nema!

TRANE

pre 16 godina

Pa nisam ja neko ko zna da procenjuje ali da ostavi Markovica,Velickovica a da izbaci Rasica i Ilica nije mi razumljivo. Uostalom mnogo mu je igraca otkazalo ali imao je kvalitetnijih igraca

It is I

pre 16 godina

@Iverson
I Rakocevic mladji moze da zakuca. Vecina se verovatno seca njegovog zakucavanja preko Smiljana Pavica (210cm) na utakmici Zvezda-Olimpija pre 3 godina (mozda 4, nisam siguran)

marc'o

pre 16 godina

ostavio radivojevica,velickovica,labovica,markovica...............voleo bih kada bi dobro prosli i najiskrenije cu navijati,ali mislim da ce nas svaka iole jaca reprezentacija lagano dobiti

jabre

pre 16 godina

@penzos... Gresis dusu,jer NE ZNAS!Ne znas,zato sto si najverovatnije Nemanju poceo da pratis pre godinu dana,odnosno posle operacije.Imao si dosta prilika da ga gledas dok je igrao za FMP u sezoni 2004-2005,ali kao i vecina ocigledno nisi(sto se mene tice to je neoprostivo i neshvatljivo,obzirom da ti i tebi slicni i pored toga dajete sebi za pravo da ga komentarisete! Kao prvo,kako si uspeo da izvedes slicnost izmedju njega i Pere na osnovu tregeruse?Kao drugo,NE ZNAS da je sada bar za trecinu sporiji nego pre povrede,NE ZNAS da je vecinu svoje karijere proveo na "trojci"(zbog brzine i vitke gradje),pa se zato jos uvek ne snalazi u gradjenju kosa primajuci 2+1 od Drobnjaka,NE ZNAS da je na kasetskom EP 2003 imao 62% u sutu za tri,ne znas da je pre povrede vazio za jednog od glavnih favorita za prvog pika na draftu,NE ZNAMO kakav je na fizickom i psihickom planu posle godinu i po dana pauziranja, a zatim sezone mrcvarenja u zvezdi(ja bih verovatno pukao na njegovom mestu),uglavnom mnogo toga NE ZNAS....

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Slavnic Makes Final Serbian Cuts
27.08.2007

Center Mile Ilic and guard Aleksandar Rasic were the players to miss out as Serbia coach Zoran Slavnic named his final 12-man squad for EuroBasket 2007 on Sunday.

Slavnic made the announcement ahead of Serbia's third-place play-off victory against Poland at the Efes Cup in Izmir.

Ilic was omitted from the tournament in Spain as it was felt he would not be at peak fitness after suffering an ankle injury playing for Colorado in the D-League in the USA.

"My injury is behind me now but I was not able to follow the programme which Slavnic put in front of us," Ilic explained.

"The tempo in the matches is too high for me.

"But if anything positive can come out of the coach's decision it is that I've had the best possible preparation for the forthcoming season."

Dynamo Moscow's Rasic was not surprised at Slavnic's decision after sitting out Serbia's first two games in Turkey.

"I had guessed already that those two matches without me playing were the sign that I would be left off the list for the EuroBasket," he admitted.

"It seems I wasn't in good form but this summer I didn't expect Slavnic's call (for the Efes Cup) so I am satisfied with spending some quality time with Serbia's best."

Serbia line up in Group A at the EuroBasket along with defending champions Greece, Russia and the team which wins the additional qualifying tournament.

The Serbia squad is: Milan Gurovic (captain), Marko Jaric, Stefan Markovic, Vuk Radivojevic, Milos Teodosic, Milenko Tepic, Branko Cvetkovic, Nemanja Aleksandrov, Novica Velickovic, Zoran Erceg, Dragan Labovic, Darko Milicic

Iz ovoga se moze videti da kod nasih Moskitosa vlada prava hemija!

lolo

pre 16 godina

@ Jabre
Ne znam zasto svi mosli da znaju nesto o kosarci kada veze nemaju. Da je on dobar toliko bio o njemu bi se i toliko pricalo. Od njega nikad nece igrac da bude, nema srce decko.