Sreda, 01.08.2007.

20:53

Srbija bolja od Turske u Bormiju

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Srbija bolja od Turske u Bormiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 16 godina

nisam u toku ... ali zasto ne igraju vujanic i rakocevic ako moze neko da mi napise...znam da su u pitanju verovatno neke povrede ali...

Volim Srbiju (uvek)

pre 16 godina

@ nemanja
Pošto vidim da imaš želju da polemišeš ko ima dobru volju oko reprezentacije,ispuniću ti želju (a i prozvao si me).Nisi me ubedio da takve komentare poput tvog treba objavljivati...razlog je prost,pun si mržnje prijatelju...zašto je to tako u to ne ulazim ali reprezentacija nije klub i veoma mi je žao što tvoj Partizan ne možemo proglasiti reprezentacijom Srbije sa sve trenerom jer kao što je neko ovde pametno napisao puno se opredelilo za Crnu Goru,pa ne bismo imali ni selektora ni dovoljno igrača.To što pogrdnim imenom nazivaš kapitena zemlje u kojoj živiš (možda) i trenutno najboljeg igrača koji se odazvao (kažeš da su umobolni) to već govori o nedostatku kućnog vaspitanja ali možda je i samo zavist u pitanju a to nažalost ljude često proganja.Eto,taj Gurović koji sa ponosom nosi kapitensku traku svoje zemlje će naredne sezone zaraditi 800.000 evra,osvojio je što šta i u klupskoj i naročito u reprezentativnoj karijeri.Miličić je još mlađi od njega,a sledeće godine će igrati za tebe verovatno "tričavih" 5 miliona dolara.Da li su umobolni razmisli i kazaće ti se samo...ali zlo koje ispoljavaš radije prikazuj na nekom drugom mestu,a ove momke ostavi da se bore da što bolje odigraju i pokušaju da nas vrate na staze stare slave gde su mladi već stigli.To se odnosi i na sjajne momke Tepića i Veličkovića koji bi ti tako "pedagoški" povukao iz nacionalnog tima,srećom pa se ti i takvi kao ti ne pitate mnogo sem što verovatno imate jedinu zabavu u životu da pljujete po boljima od sebe !
I da,pomenuo si i fudbal i odnos broja Zvezdinih i Partizanovih igrača u državnom timu...stvarno ne vidim da iko razuman treba to da gleda,važan je konačan rezultat i da tim igra dobro...a sem toga ovo su košarkaške teme pa se njih i drži jer si valjda naučio u školi da kada se iz sastava promaši tema dobija se jedinica...i zato Nemanja,sedi jedan !!!

super_zebra

pre 16 godina

@nemanja

Prijatelju u Americi dovode specijalne izvodjace da pevaju, ej PEVAJU uzivo himnu pre pocetka svake utakmice u bezbolu. Mislim da je tako i u ostalim sportovima (kosarka, americki fudbal, hokej) ali nisam 100% siguran.
I sta to smeta? Svi Ameri srecni i pevaju onako, horski.

Ali ti si ocigledno partizanovac, pa ti sve smeta. Uostalom, ovde igra Srbija, ne Zvezda-Partizan, i kao sto rekose, ovo je najbolje sto nam je na raspolaganju.

Umesto da pricam razne gluposti po netu, ja sam kupio karte za EP u Madridu, i idem da navijam za Srbiju. A vi kako hocete, ili da pljujemo odmah ili da sacekamo :)

stvarno

pre 16 godina

doista komentare poput nemanjinog ne treba pustati. ako nista drugo zbog konstatacije da su dvojca nasih reprezentativaca "umobolni". mislim da to nije govor koji treba gajiti ovde. prebrojavanja ko je iz kog kluba su besmislena u najmanju ruku. pozdrav

Novosadjanin

pre 16 godina

Dobro je pobedili smo...:)
hocu da se nadovezem na @nemanju
necemo zaboraviti sta su nasi kosarkasi radili u nocnim provodima kada smo se onako nslavno proveli na prvenstvu U Novom Sadu...kada su izlazili u grad dok su igraci drugih timova odmarali, i mamurni ujutro isli u hotel, a Milicic se vozao i kur*** svojim HAMMER-om...i tako smekerica i NISTA...propast na kraju... samo se nadam da to nece biti i ovoga puta slucaj...ali bojim se da sam u pravu

Lazarus

pre 16 godina

@nemanja
Dečko, ne možeš ni da zamisliš koliko se slažem sa svim stvarima kojih si se dotakao. Međutim, ovo je naša reprezentacija, ovo je grupa košarkaša koja smatra da je čast i ponos da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Mi, u ovom trenutku, bolju reprezentaciju NEMAMO.
I zato moramo da im pružimo priliku. Zbog svega što se dešavalo prethodnih godina (i ovog leta) moramo da ih ostavimo na miru. Kada budemo videli od čega su-zaista-napravljeni i sazdani moći ćemo da ih pljujemo. Ili da ih uzdižemi u nebesa.
Sve zavisi samo od njih.
Srećno momci.

nemanja

pre 16 godina

Javljam se ponovo zbog komentara momka pod nikom "Volim Srbiju", da pojasnim neke stvari. Prvo, ne vidim zasto moj komentar ne bi trebalo da bude pusten, jer ja nicim nisam rekao da mrzim Srbiju, posto je ti ocigledno jako volis doticni. Mislim da sve sto sam rekao je istina, i samo okoreli Zvezdasi mogu tako da reaguju. Ja se u fudbalu ne bunim sto igra 10 igraca Zvezde od 11 u prvom timu, bolji su trenutno od Partizanovih, ali sve navedeno sto sam rekao je tacno. Drugo, ako mislim drugacije, ne znaci da ne volim drzavu iz koje sam, naprotiv, skrecem paznju. Kada sam pricao o vaspitanju igraca, mislio sam na patriotsku stranu. Cim smo postali Srbija, Zvezda je odmah na prvoj sledecoj utakmici donela odluku da se pre svake intonira himna Boze pravde, zar to nije nonsens? Sta ce drzavna himna na klupskim utakmicama? Ali ako neko to sto sam napisao ne moze da razume, onda i ne treba da se nastavljamo ovde i prepucavamo. Svako neka navija kako hoce, i nada se zlatu, ili nekoj medalji, ali bojim se niskog pada i bolnog veoma, kada se prvenstvo zavrsi. Samo toliko, uz moju licnu zelju da se ostvari plasman na PE, ali iskreno sa ovim trenerom i timom u to ne verujem. Pozdrav svima.

Vlada

pre 16 godina

Nemanja druze a koga da pozove od Partizanovih igraca Kosta nece da igra Tripkovic je kao povredjen Pekovic i Drobnjak igraju za CG Velickovic i Tepic su pozvani e sad ako je problem sto Kecman nije pozvan . Sto se tice bivsih Partizanovih igraca Avdalovic,Milojevic, Krstic su povredjeni. Za FMP lupas gluposti jer unazad 5-6 godina imaju najbolje mlade igrace i samo jednu godinu da ostanu na okupu ima da pocepaju i Partizan i Zvezdu. Znaci FMP ne zna da uzme zlato a odakle su Teodosic,Macvan, Musli sve su to bili MVP na U16,19,20 gde smo mi uzeli zlato a 70% reprezentacije cine igraci FMP i njihove filijale Borca iz Cacka.

KOSTA1703

pre 16 godina

@nemanja
Lazni Patriotizam????
A kakav je tvoj, u kojem sve ono sto ZELI da igra za reprezentaciju i GINE za istu omalovazavas na najgori nacin.
Kakav je tvoj partiotizam , u kojem selektora nazivas napogrdnijim imenima, iako to NIJEDNIM svojim gestom prema reprezentaciji i svojoj zemlji NIJE zasluzio?
Smeta ti patriotizam igraca koji sa 22 godine dolazi na pripreme reprezentacije, koji pun optimizma prica kako imamo dobar tim, kako idemo na zlato....Smeta ti njegov optimizam?
Da takav optimizam nisu imali Korac,Cosic, kasnije Kicanovic i komp. ne bi uzeli ni pola od medalja koje smo uzeli...A sad, to odjednom smeta.
Pa sinoc je taj, po tebi "umobolni" dao preko 20 poena Turcima, sa cetarskom linijom koja igra u NBA, i na papiru mnogo vise vredi.
U Japanu je DEMOLIRAO Gasola, i da je kojim slucajem s njim u ekipi TADA, bio onaj drugi "umobolni"(po tebi), verovatno bi se danas dicili medaljom sa tog prvenstva.
ALi, ti to tesko shvatas, jer slabo poznajes kosarku.
Najgore od sve ga, je sto se uvek nadju takvi da dele lekcije , kako iz kosarke, tako i iz patriotizma.
A smeo bih se kladiti da je taj partiotizam "proizvod" neke kancelarije, i racunara, nekoliko hiljada kilometara od Srbije.

Joca-NY

pre 16 godina

@Nemanja

Koji si bre ti indijanac. dal je moguce da ti jos uvek pricas o partizanu i kako su njegovi igraci najpotrebniji. Pa kad je dule bio selektor skoro cela repka je bila partizan, i sta smo uradili, nista. A kazes smek ne pobedjuje itd, pa pogledaj par izvestaja iz te 95 o kojoj pricas. pa sta su Loki i Sale radili, za*ebavali se celo prvenstvo, i onda zlato. Isto tako za Milicica nemoj nista da pricas, decko je igracina (malo lud ali boze moj). Zato opusti se i uzival

Nenad

pre 16 godina

Bravo momci!Ponosni smo za vas.Moko,ubaci Tepica u igru i ne brini nista.Za sponzora ne brinite doci ce oni kada vi osvojite medalju u Spaniji.Sramota za drzavu i savez!!!

Volim Srbiju

pre 16 godina

@ nemanja
Izvini,"prijatelju",da nisi ti slučajno Todorić ili eventualno Vujošević...toliko zlobe i mržnje prema nacionalnom timu nikada nisam video...vodi ti računa o tvom Partizanu za koji kažeš da fino vaspitava igrače...primer daju Danilović i Dule sa pretnjama sudijama,psovanjem i naravno batinanjem po svlačionicama !
Moderatorima bih predložio da ovakve komentare (poput nemanjinog) pune mržnje ne objavljuju.

nemanja

pre 16 godina

Samo bih porucio navijacima ove reprezentacije da se ne zalecu sa prognozama. Setimo se samo kako smo sa Sakotom dobijali sve redom, cak i Argentince i Spane, pa su nas posle svi cistili odreda na prvenstvu. U ovom periodu ekipe jos kalkulisu, ne igraju punom snagom, a mi verovatno vec sad hocemo na tim utakmicama da pokazemo javnosti da imam extra reprezentaciju. Ekipu koju predvode dva, slobodno mogu reci umobolna igraca, Gurovic kapiten i Milicic (patriota iz Amerike) ne vidim da moze dalje od grupa na prvenstvu, eventualno 1/8 finala. Toliko nekog laznog patriotizma nisam video u nasoj kosraci ni u vreme kada smo 1995. zaigrali posle sankcija, a kada je realno bilo vise razloga za to nego sad. Najvise mi na zivce idu Mokine izjave tipa "oduvacemo ih kao cunami, zaduvace kosava na prvenstvu, biram 12 patriota" itd... Mislim relano da su na ovaj spisak zalutali Velickovic i Tepic, i da zaista ne bi trebalo da putuju u Spaniju. Ne zbog kvaliteta, vec zbog bas tog patriotizma. U Partizanu se jednostavno tako ne vaspitavaju igraci. Busamo se u drzavu koju smo dobili nakon sto su nas svi napustili, a poslednji su Crnogorci. Meni je to smesno. Jos jedna opaska. Tim ce na na prvenstvu ciniti igraci koji su iz Zvezde i FMP-a. Jedan tim je bio drugi, jedan treci u prvenstvu. Cak i oni iz inostranstva su bivsi igraci tih timova, pa i oni koju su otpali sa spiska. Da li iko normalan misli da sa tim timom mozemo nesto da uradimo? Niko od tih igraca nema klupski trofej, cini mi se da samo Gurovic i Jaric imaju reprezentativne medalje, ali klupske osim dva Partizanova igraca niko. Nosioci igre ce nam biti Gurovic sa 40 minuta na parketu, ali ne i sa tolikom brojem poena jer nece igrati sa Mega ishranom i Masincem. Drugi je Milicic sa takodje 40 minuta po mecu, mozda 37, 38, koji ce sutirati iz svih pozicija u bilo kojem delu napada, i za to ce biti nagradjivan od strane Moke. Ostali ce biti epizodisti, i to je to. Veliki trener, kriticar svih trenera, Zoran Slavnic ce da forsira igru presinga??? Koja ekipa je u stanju da skoro 40 minuta igra to? Pa ni najjace evroligaske ekipe to nisu u stanju, vec to koriste povremeno. Mislim da je Moka malo zeljan posla, pa ce sad da se izivljava sa nekim taktikama, samo sebi smisljenim, a igraci ce da ispastaju. Nekad su nam u reprezentaciji igrali oni koji najbolje igraju, a ne oni koji najvise vole zemlju za koju igraju. Danas je obrnuto. Takodje, nekad su u reprezentaciji 90 posto cinili igraci Partizana, a cim su polako poceli da nestaju sa spiskova, i rezultati su poceli da padaju. Ne mislite li valjda da ce nam uspeh doneti igraci FMP-a koji su najjacu utakmicu u sezoni imali sa PArtizanom, ili mozda Zvezdini igraci koji imaju komplekse Partizana. Treba biti realan i reci da samo ucesce je dobar uspeh za ove igrace. Ulazak u 1/8 finala sjajan uspeh, a sve preko toga naucna fantastika. Samo jos da pomenem da se vesto izbegavaju price o nocnim izlascima, provodima za vreme priprema. Prvi o tome nece da prica Slavnic, koji je navodno opustio atmosferu u ekipi. Nikad u kosarci nije pobedio sarm, vic, smek itd, vec znanje. A sumnjam u Mokino znanje kad je taktika i vodjenje ekipe u pitanju. Sarm, vic, smek mogu samo da budu plus, ako se znanje podrazumeva, ali ako ga nema, to moze da bude samo minus. Mislite o tome. Pozdrav svima.

Nikola

pre 16 godina

Naravno da smo bili bolji, i jesmo bolji od turske reprezentacije. Samo tako plavi. Milicic je najbolji igrac i to svako zna. S njim mozemo i do samog vrha.

idemo dalje

pre 16 godina

Rezultat u ovom momentu nije toliko bitan,pobeda je znacajna za moral ekipe kojoj jos treba vremena da se uigra, a sve to da bi se ostvario minimalan cilj da se kvalifikujemo za OI.
Nadam se da pitanje sponzora nece uticati na rad reprezentacije,jer bi to bilo zalosno.
A i bilo bi lepo da novinari izvestavaju kako treba, a ne da nagadjaju ko je pobedio.Isto tako sam u par izvestaja procitao da se utakmica protiv Australije igra u sredu sto nije tacno, vec se igra u cetvrtak 02.08.
Bilo kako bilo zelim reprezentaciji mnogo uspeha u svim daljim utakmicama i nek se svi navijaci ujedine i podrze nase momke iz sveg srca.
Idemo dalje!!!

igor ns

pre 16 godina

Ocigledno je samo da trenutno u ekipi imamo odlicne centre, iako mlade. Najiskusni ima 22 godine. Momcima ne treba svaljivati prevelik teret na ledja. Medalju necemo osvojiti, ali to i nije nista strasno. Ova generacija ce tek za 3 godine biti sposobna za zlato ( pod uslovom da se svi odazovu iz ove sadasnje postave). Milicic, Krstic, Pavlovic,Rakocevic,Teodosic.Ova petorka za 2 godine je nepobediva.Dobra stvar je sto smo se odrekli Stojakovica i Radmanovica.A mozda treba da se odreknemo i Koste? A kakvi ce igraci biti Erceg,Labovic,Tepic, Aleksandrov, Tripkovic, Markovic za 3-4 godine...Budimo strpljivi, iako smo srbi.

marko m

pre 16 godina

Nemojte ljudi da se zanosite sa ovom pobedom,ali ne treba ni pljuvati po ekipi.Ipak su oni jos u fazi priprema.Sam Moka je rekao da pre podne treniraju a popodne igraju utakmice.Normalno je onda da ne igraju sjajno.Isti je slucaj sa Turskom,tako da rezultat ne govori mnogo.Uzgred,Turci imaju odlican tim,pa bi pobeda mogla da znaci dosta na samopouzdanju srpskom timu.Puno srece na EP braco Srbi!!!

misa

pre 16 godina

samo da se docepamo Pekinga...
bice ovo ok...
Gurovic ne sili sto je dobro ali kad prigusti...
SJAJNO je da ipak imamo makar dva centra... + Misanovica koji verovatno otpada ako Ilic izdrzi pripreme...
+ Jaric/Teodosic/Rasic sigurni putnici na kecu.
Gurovic, Erceg i verovatno Cvetkovic to bi trebalo da je sigurnih 8... A JAOJ KAD BI SE PAVLOVIC POJAVIO MADA TESKO JER ON JOS UVEK KOLKO VIDIM NIJE POTPISAO UGOVOR! Zna li neko nesto o tome?
Uz malo srece 5 mesto je dostizno jer Slovenci, Litvanci i Hrvati su demolirani gore od nas otkazima a Nemce i Turke mozemo da pobedimo... Spanija,Grcka i Italija realno prejaki za ovaj tim pa ostaju Francuzi i Rusi kao OZBILJAN problem...
AJDE MOMCI MOZETE VI TO! SAMO SRCE NA TEREN!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Резултат у припремним текмама никада није у првом плану, али ова победа нам ипак доста значи психолошки. Треба да наставимо са још јачим интезитетом тренинга и да дајемо увек све од себе на текмама. Није битно и ако пре текме заномо да ћемо изгубити да 20, пола коша или добити са 20 или пола коша разлике, није битно и ако знамо, морамо у сваком случају да оставимо срце на терену. Занима ме да ли је оно списак играча који су играли или само они који су постигли поене. Ако су само они који су играли, онда је добро што су се сви уписали у стрелце, али није добро што селектор свима није пружио шансу, ипак су ово припремне текме, а та реч ''припремне'' је кључна у овој реченици.

bikan

pre 16 godina

Ja sam jednom prilikom napisao ovde: u Evropi nema ko moze da zaustavi Milicica, Ok mozda njegov cale i keva.
Covek ima potencijal da postane zver ispod i okolo kosa. I pored njega imamo jos talentovane mlade igrace VISOKIH, ali smo kratki na bekove. To naj j*be.

Dragan

pre 16 godina

@superhik

dosta bre vise sa komentarisanjem pojedinaca. Posmatrajte reprezentaciju kao jednu celinu a ne kao klubove i njihove pojedince.

Krle

pre 16 godina

Kao prvo-jedva..Ali jedno veliko ALI:Turska je jedna od jacih ekipa u Evropi,bila i ostala.Momci su u jednoj od njihovih prvih utakmica pokazali da mogu da igraju..Neka pokazu svi SRCE i mozemo do prvih 5 na prvenstvu.

Gavrilo

pre 16 godina

Kakva je bruka ovaj SOS, bar da se izvinu gledaocima a oni ne nego jos javljaju kako su nas turci obrijali (i veerovatno slave iza kamera). Ako Moka uzme neku medalju, treba spomenik da mu se digne. U ovakvim uislovima niko nikad nije radio. Setite se Obradovica - imao je pticje mleko na pripremama, sve zvezde a onda se izvristao protiv igraca. Obratite paznju kako Moka stiti igrace. Makar cemo biti motivisani i borbeni na prvenstvu, pa nek i gubimo ko sto smo od turske u Bormiju.

goran

pre 16 godina

Posto se nasi 'veliki igraci' i "patriote" nisu odazvali, duzni smo da pruzimo punu podrsku nasoj reprezentaciji, sta god uradila, a verujem da ce uraditi dosta... Napred Srbijo

realno

pre 16 godina

Čitam komentare i iznenađuje me neka euforija na osnovu ove pobede u stilu: "biće medalja", "osvajamo evropsko" i sl. Pa Turska trenutno nije u nekom respektabilnom sastavu, i Australija i Italija su ih idrale ovih dana, a mi kao da smo dobili "dream team". Normalno da je dobro što je reprezentacija startovala pobedom, normalno je da se svim srcem navija za nju i normalno je da se nadamo što boljem plasmanu. Takođe je normalno da verujemo u svog trenera i momke koji su se odazvali (pa i kada im se daju kritike) ali nije normalno praviti euforiju nakon ovakve pobede. Šta da su izgubili ovim rezultatom, tj. da jedna lopta nije ušla u koš? Onda bi bilo komentara kako je to katastrofa,kako ćemo se obrukati i sl. Pokažite malo odgovornosti za svoje komentare

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Dobro je momci, dobro je. Mene najvise plasi da se nasi momci ne forsiraju previse na ovim turnirima da bi se u Srbiji pricalo kako dobro igraju i da se nama dopadnu jer ovo nije bitno i ne mora se pobediti, u Spaniji je bitno. Ja mislim da se protiv Turske nisu forsirali pa zbog toga samo poen razlike, a samo 8 poena Jarica i kod Turaka mali problem M.Okur samo 14 poena i to kao prva zvezda tima. Samo napred momci, Srbija !

Nikola

pre 16 godina

Svaka cast Vukoicicu on je stvorio reprezentaciju koja pobedjuje Tursku sa pola snage. Dobro ako bi se ubacili Zigeranovic umesto Milicica ili Krstovic umesto Gurovica pa komplet FMP!

Vojo

pre 16 godina

pa jesu pobedili ili nisu?Pa dobro nema veze,ionako su pripreme.Nego,ima li negde da se gledaju utakmice,naTVu,ili putem interneta?Pomoc,molim!

milan 93

pre 16 godina

Pa sta ako nije igrao Turkoglu i mi smo igrali sa devetoricom pa niko to ne spominje.Bravo momci odigrali ste kako ste i obecali do poslednje kapi znoja.NAPRED SRBIJA

zare_kralj

pre 16 godina

Hoce li mi neko reci,ko ovde laze??! Vi kazete da je pobedila Srbija,a na nekoliko drugih medija govore da je pobednik Turska.Ko je lud a ko zbunjen??!

Fox Tegetlija

pre 16 godina

Svaka cast nasima, ali kako SoS kanal javlja mi smo izgubili a ne pobedili :)
Na telopu je pisalo "Izabranici Moke Slavnica porazeni od Turske..." Svaka cast na objektivnom izvestavanju. Da su mislili da smo pobedili verovatno bi naslov bio "Srbija pobedila Tursku" a Moku ne bi pominjali uopste.

Dragan

pre 16 godina

Ako se po jutru dan poznaje, biće još medalja u košarci ove godine. Ali i to nije najbitnije, već je značajno da za budućnost formiremo selekciju koja će nas vratiti u vrh evropske i svetske košarke. Samo napred momci!

GRADISKA REPUBLIKA SRPSKA

pre 16 godina

bravo momci svaka vam cast, pokazite koliko mozete i borite se do zadnje kapi znoji, da utisate ove sto samo pljuju po vama. pozdrav iz srpske

superhik

pre 16 godina

Milane kako se ne poznajete dobro?Pa tu su Novica i Milenko koje si pljuvao i udarao u finalu,zar se ne secas?Rezultat u ovakvim utakmicama uopste nije bitan tako da je nepotrebno praviti bilo kakve analize.Opet je dobro sto je pobeda zbog samopouzdanja ali i zbog grba na dresu koji nose.

dovla

pre 16 godina

Iz prve ruke ovo izgleda jako lepo, doduše ne rezultatski,već samim tim što je (kako tako) ipak Turska poražena, a u drugu ruku se toga jako pribojavam jer se svi vrlo dobro sećamo kada smo sve turnire uzeli a na kraju dobili šipak tako da ipak trebe snagu pokazati na prvenstvu a ne, nedaj Bože zarađivati povrede na ovakvim utakmicama jer verujem da su naši momci igrali i sa više snage nego što bi trebalo, da ja ne dužim MOMCI SREĆNO, DONESITE SRBIJI I NAMA SRBIMA MALO TE RADOSTI KOJE DUGO NISMO OSETILI, S R B I J A !!!

Mickey

pre 16 godina

Čestitke...dobili smo Turke koji uopšte nisu naivna ekipa i to u prvom pripremnom meču.Biće puno bolje,siguran sam !!!
Ova pobeda mi je draga i zbog pljuvača naše reprezentacije koji joj stalno traže mane i koji joj očigledno žele sve najgore !
SAMO NAPRED SRBIJA !!!

Mickey

pre 16 godina

Čestitke...dobili smo Turke koji uopšte nisu naivna ekipa i to u prvom pripremnom meču.Biće puno bolje,siguran sam !!!
Ova pobeda mi je draga i zbog pljuvača naše reprezentacije koji joj stalno traže mane i koji joj očigledno žele sve najgore !
SAMO NAPRED SRBIJA !!!

GRADISKA REPUBLIKA SRPSKA

pre 16 godina

bravo momci svaka vam cast, pokazite koliko mozete i borite se do zadnje kapi znoji, da utisate ove sto samo pljuju po vama. pozdrav iz srpske

Volim Srbiju

pre 16 godina

@ nemanja
Izvini,"prijatelju",da nisi ti slučajno Todorić ili eventualno Vujošević...toliko zlobe i mržnje prema nacionalnom timu nikada nisam video...vodi ti računa o tvom Partizanu za koji kažeš da fino vaspitava igrače...primer daju Danilović i Dule sa pretnjama sudijama,psovanjem i naravno batinanjem po svlačionicama !
Moderatorima bih predložio da ovakve komentare (poput nemanjinog) pune mržnje ne objavljuju.

Joca-NY

pre 16 godina

@Nemanja

Koji si bre ti indijanac. dal je moguce da ti jos uvek pricas o partizanu i kako su njegovi igraci najpotrebniji. Pa kad je dule bio selektor skoro cela repka je bila partizan, i sta smo uradili, nista. A kazes smek ne pobedjuje itd, pa pogledaj par izvestaja iz te 95 o kojoj pricas. pa sta su Loki i Sale radili, za*ebavali se celo prvenstvo, i onda zlato. Isto tako za Milicica nemoj nista da pricas, decko je igracina (malo lud ali boze moj). Zato opusti se i uzival

KOSTA1703

pre 16 godina

@nemanja
Lazni Patriotizam????
A kakav je tvoj, u kojem sve ono sto ZELI da igra za reprezentaciju i GINE za istu omalovazavas na najgori nacin.
Kakav je tvoj partiotizam , u kojem selektora nazivas napogrdnijim imenima, iako to NIJEDNIM svojim gestom prema reprezentaciji i svojoj zemlji NIJE zasluzio?
Smeta ti patriotizam igraca koji sa 22 godine dolazi na pripreme reprezentacije, koji pun optimizma prica kako imamo dobar tim, kako idemo na zlato....Smeta ti njegov optimizam?
Da takav optimizam nisu imali Korac,Cosic, kasnije Kicanovic i komp. ne bi uzeli ni pola od medalja koje smo uzeli...A sad, to odjednom smeta.
Pa sinoc je taj, po tebi "umobolni" dao preko 20 poena Turcima, sa cetarskom linijom koja igra u NBA, i na papiru mnogo vise vredi.
U Japanu je DEMOLIRAO Gasola, i da je kojim slucajem s njim u ekipi TADA, bio onaj drugi "umobolni"(po tebi), verovatno bi se danas dicili medaljom sa tog prvenstva.
ALi, ti to tesko shvatas, jer slabo poznajes kosarku.
Najgore od sve ga, je sto se uvek nadju takvi da dele lekcije , kako iz kosarke, tako i iz patriotizma.
A smeo bih se kladiti da je taj partiotizam "proizvod" neke kancelarije, i racunara, nekoliko hiljada kilometara od Srbije.

Volim Srbiju (uvek)

pre 16 godina

@ nemanja
Pošto vidim da imaš želju da polemišeš ko ima dobru volju oko reprezentacije,ispuniću ti želju (a i prozvao si me).Nisi me ubedio da takve komentare poput tvog treba objavljivati...razlog je prost,pun si mržnje prijatelju...zašto je to tako u to ne ulazim ali reprezentacija nije klub i veoma mi je žao što tvoj Partizan ne možemo proglasiti reprezentacijom Srbije sa sve trenerom jer kao što je neko ovde pametno napisao puno se opredelilo za Crnu Goru,pa ne bismo imali ni selektora ni dovoljno igrača.To što pogrdnim imenom nazivaš kapitena zemlje u kojoj živiš (možda) i trenutno najboljeg igrača koji se odazvao (kažeš da su umobolni) to već govori o nedostatku kućnog vaspitanja ali možda je i samo zavist u pitanju a to nažalost ljude često proganja.Eto,taj Gurović koji sa ponosom nosi kapitensku traku svoje zemlje će naredne sezone zaraditi 800.000 evra,osvojio je što šta i u klupskoj i naročito u reprezentativnoj karijeri.Miličić je još mlađi od njega,a sledeće godine će igrati za tebe verovatno "tričavih" 5 miliona dolara.Da li su umobolni razmisli i kazaće ti se samo...ali zlo koje ispoljavaš radije prikazuj na nekom drugom mestu,a ove momke ostavi da se bore da što bolje odigraju i pokušaju da nas vrate na staze stare slave gde su mladi već stigli.To se odnosi i na sjajne momke Tepića i Veličkovića koji bi ti tako "pedagoški" povukao iz nacionalnog tima,srećom pa se ti i takvi kao ti ne pitate mnogo sem što verovatno imate jedinu zabavu u životu da pljujete po boljima od sebe !
I da,pomenuo si i fudbal i odnos broja Zvezdinih i Partizanovih igrača u državnom timu...stvarno ne vidim da iko razuman treba to da gleda,važan je konačan rezultat i da tim igra dobro...a sem toga ovo su košarkaške teme pa se njih i drži jer si valjda naučio u školi da kada se iz sastava promaši tema dobija se jedinica...i zato Nemanja,sedi jedan !!!

superhik

pre 16 godina

Milane kako se ne poznajete dobro?Pa tu su Novica i Milenko koje si pljuvao i udarao u finalu,zar se ne secas?Rezultat u ovakvim utakmicama uopste nije bitan tako da je nepotrebno praviti bilo kakve analize.Opet je dobro sto je pobeda zbog samopouzdanja ali i zbog grba na dresu koji nose.

Vlada

pre 16 godina

Nemanja druze a koga da pozove od Partizanovih igraca Kosta nece da igra Tripkovic je kao povredjen Pekovic i Drobnjak igraju za CG Velickovic i Tepic su pozvani e sad ako je problem sto Kecman nije pozvan . Sto se tice bivsih Partizanovih igraca Avdalovic,Milojevic, Krstic su povredjeni. Za FMP lupas gluposti jer unazad 5-6 godina imaju najbolje mlade igrace i samo jednu godinu da ostanu na okupu ima da pocepaju i Partizan i Zvezdu. Znaci FMP ne zna da uzme zlato a odakle su Teodosic,Macvan, Musli sve su to bili MVP na U16,19,20 gde smo mi uzeli zlato a 70% reprezentacije cine igraci FMP i njihove filijale Borca iz Cacka.

dovla

pre 16 godina

Iz prve ruke ovo izgleda jako lepo, doduše ne rezultatski,već samim tim što je (kako tako) ipak Turska poražena, a u drugu ruku se toga jako pribojavam jer se svi vrlo dobro sećamo kada smo sve turnire uzeli a na kraju dobili šipak tako da ipak trebe snagu pokazati na prvenstvu a ne, nedaj Bože zarađivati povrede na ovakvim utakmicama jer verujem da su naši momci igrali i sa više snage nego što bi trebalo, da ja ne dužim MOMCI SREĆNO, DONESITE SRBIJI I NAMA SRBIMA MALO TE RADOSTI KOJE DUGO NISMO OSETILI, S R B I J A !!!

nemanja

pre 16 godina

Samo bih porucio navijacima ove reprezentacije da se ne zalecu sa prognozama. Setimo se samo kako smo sa Sakotom dobijali sve redom, cak i Argentince i Spane, pa su nas posle svi cistili odreda na prvenstvu. U ovom periodu ekipe jos kalkulisu, ne igraju punom snagom, a mi verovatno vec sad hocemo na tim utakmicama da pokazemo javnosti da imam extra reprezentaciju. Ekipu koju predvode dva, slobodno mogu reci umobolna igraca, Gurovic kapiten i Milicic (patriota iz Amerike) ne vidim da moze dalje od grupa na prvenstvu, eventualno 1/8 finala. Toliko nekog laznog patriotizma nisam video u nasoj kosraci ni u vreme kada smo 1995. zaigrali posle sankcija, a kada je realno bilo vise razloga za to nego sad. Najvise mi na zivce idu Mokine izjave tipa "oduvacemo ih kao cunami, zaduvace kosava na prvenstvu, biram 12 patriota" itd... Mislim relano da su na ovaj spisak zalutali Velickovic i Tepic, i da zaista ne bi trebalo da putuju u Spaniju. Ne zbog kvaliteta, vec zbog bas tog patriotizma. U Partizanu se jednostavno tako ne vaspitavaju igraci. Busamo se u drzavu koju smo dobili nakon sto su nas svi napustili, a poslednji su Crnogorci. Meni je to smesno. Jos jedna opaska. Tim ce na na prvenstvu ciniti igraci koji su iz Zvezde i FMP-a. Jedan tim je bio drugi, jedan treci u prvenstvu. Cak i oni iz inostranstva su bivsi igraci tih timova, pa i oni koju su otpali sa spiska. Da li iko normalan misli da sa tim timom mozemo nesto da uradimo? Niko od tih igraca nema klupski trofej, cini mi se da samo Gurovic i Jaric imaju reprezentativne medalje, ali klupske osim dva Partizanova igraca niko. Nosioci igre ce nam biti Gurovic sa 40 minuta na parketu, ali ne i sa tolikom brojem poena jer nece igrati sa Mega ishranom i Masincem. Drugi je Milicic sa takodje 40 minuta po mecu, mozda 37, 38, koji ce sutirati iz svih pozicija u bilo kojem delu napada, i za to ce biti nagradjivan od strane Moke. Ostali ce biti epizodisti, i to je to. Veliki trener, kriticar svih trenera, Zoran Slavnic ce da forsira igru presinga??? Koja ekipa je u stanju da skoro 40 minuta igra to? Pa ni najjace evroligaske ekipe to nisu u stanju, vec to koriste povremeno. Mislim da je Moka malo zeljan posla, pa ce sad da se izivljava sa nekim taktikama, samo sebi smisljenim, a igraci ce da ispastaju. Nekad su nam u reprezentaciji igrali oni koji najbolje igraju, a ne oni koji najvise vole zemlju za koju igraju. Danas je obrnuto. Takodje, nekad su u reprezentaciji 90 posto cinili igraci Partizana, a cim su polako poceli da nestaju sa spiskova, i rezultati su poceli da padaju. Ne mislite li valjda da ce nam uspeh doneti igraci FMP-a koji su najjacu utakmicu u sezoni imali sa PArtizanom, ili mozda Zvezdini igraci koji imaju komplekse Partizana. Treba biti realan i reci da samo ucesce je dobar uspeh za ove igrace. Ulazak u 1/8 finala sjajan uspeh, a sve preko toga naucna fantastika. Samo jos da pomenem da se vesto izbegavaju price o nocnim izlascima, provodima za vreme priprema. Prvi o tome nece da prica Slavnic, koji je navodno opustio atmosferu u ekipi. Nikad u kosarci nije pobedio sarm, vic, smek itd, vec znanje. A sumnjam u Mokino znanje kad je taktika i vodjenje ekipe u pitanju. Sarm, vic, smek mogu samo da budu plus, ako se znanje podrazumeva, ali ako ga nema, to moze da bude samo minus. Mislite o tome. Pozdrav svima.

Fox Tegetlija

pre 16 godina

Svaka cast nasima, ali kako SoS kanal javlja mi smo izgubili a ne pobedili :)
Na telopu je pisalo "Izabranici Moke Slavnica porazeni od Turske..." Svaka cast na objektivnom izvestavanju. Da su mislili da smo pobedili verovatno bi naslov bio "Srbija pobedila Tursku" a Moku ne bi pominjali uopste.

Lazarus

pre 16 godina

@nemanja
Dečko, ne možeš ni da zamisliš koliko se slažem sa svim stvarima kojih si se dotakao. Međutim, ovo je naša reprezentacija, ovo je grupa košarkaša koja smatra da je čast i ponos da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Mi, u ovom trenutku, bolju reprezentaciju NEMAMO.
I zato moramo da im pružimo priliku. Zbog svega što se dešavalo prethodnih godina (i ovog leta) moramo da ih ostavimo na miru. Kada budemo videli od čega su-zaista-napravljeni i sazdani moći ćemo da ih pljujemo. Ili da ih uzdižemi u nebesa.
Sve zavisi samo od njih.
Srećno momci.

Dragan

pre 16 godina

Ako se po jutru dan poznaje, biće još medalja u košarci ove godine. Ali i to nije najbitnije, već je značajno da za budućnost formiremo selekciju koja će nas vratiti u vrh evropske i svetske košarke. Samo napred momci!

stvarno

pre 16 godina

doista komentare poput nemanjinog ne treba pustati. ako nista drugo zbog konstatacije da su dvojca nasih reprezentativaca "umobolni". mislim da to nije govor koji treba gajiti ovde. prebrojavanja ko je iz kog kluba su besmislena u najmanju ruku. pozdrav

realno

pre 16 godina

Čitam komentare i iznenađuje me neka euforija na osnovu ove pobede u stilu: "biće medalja", "osvajamo evropsko" i sl. Pa Turska trenutno nije u nekom respektabilnom sastavu, i Australija i Italija su ih idrale ovih dana, a mi kao da smo dobili "dream team". Normalno da je dobro što je reprezentacija startovala pobedom, normalno je da se svim srcem navija za nju i normalno je da se nadamo što boljem plasmanu. Takođe je normalno da verujemo u svog trenera i momke koji su se odazvali (pa i kada im se daju kritike) ali nije normalno praviti euforiju nakon ovakve pobede. Šta da su izgubili ovim rezultatom, tj. da jedna lopta nije ušla u koš? Onda bi bilo komentara kako je to katastrofa,kako ćemo se obrukati i sl. Pokažite malo odgovornosti za svoje komentare

igor ns

pre 16 godina

Ocigledno je samo da trenutno u ekipi imamo odlicne centre, iako mlade. Najiskusni ima 22 godine. Momcima ne treba svaljivati prevelik teret na ledja. Medalju necemo osvojiti, ali to i nije nista strasno. Ova generacija ce tek za 3 godine biti sposobna za zlato ( pod uslovom da se svi odazovu iz ove sadasnje postave). Milicic, Krstic, Pavlovic,Rakocevic,Teodosic.Ova petorka za 2 godine je nepobediva.Dobra stvar je sto smo se odrekli Stojakovica i Radmanovica.A mozda treba da se odreknemo i Koste? A kakvi ce igraci biti Erceg,Labovic,Tepic, Aleksandrov, Tripkovic, Markovic za 3-4 godine...Budimo strpljivi, iako smo srbi.

Gavrilo

pre 16 godina

Kakva je bruka ovaj SOS, bar da se izvinu gledaocima a oni ne nego jos javljaju kako su nas turci obrijali (i veerovatno slave iza kamera). Ako Moka uzme neku medalju, treba spomenik da mu se digne. U ovakvim uislovima niko nikad nije radio. Setite se Obradovica - imao je pticje mleko na pripremama, sve zvezde a onda se izvristao protiv igraca. Obratite paznju kako Moka stiti igrace. Makar cemo biti motivisani i borbeni na prvenstvu, pa nek i gubimo ko sto smo od turske u Bormiju.

goran

pre 16 godina

Posto se nasi 'veliki igraci' i "patriote" nisu odazvali, duzni smo da pruzimo punu podrsku nasoj reprezentaciji, sta god uradila, a verujem da ce uraditi dosta... Napred Srbijo

bikan

pre 16 godina

Ja sam jednom prilikom napisao ovde: u Evropi nema ko moze da zaustavi Milicica, Ok mozda njegov cale i keva.
Covek ima potencijal da postane zver ispod i okolo kosa. I pored njega imamo jos talentovane mlade igrace VISOKIH, ali smo kratki na bekove. To naj j*be.

nemanja

pre 16 godina

Javljam se ponovo zbog komentara momka pod nikom "Volim Srbiju", da pojasnim neke stvari. Prvo, ne vidim zasto moj komentar ne bi trebalo da bude pusten, jer ja nicim nisam rekao da mrzim Srbiju, posto je ti ocigledno jako volis doticni. Mislim da sve sto sam rekao je istina, i samo okoreli Zvezdasi mogu tako da reaguju. Ja se u fudbalu ne bunim sto igra 10 igraca Zvezde od 11 u prvom timu, bolji su trenutno od Partizanovih, ali sve navedeno sto sam rekao je tacno. Drugo, ako mislim drugacije, ne znaci da ne volim drzavu iz koje sam, naprotiv, skrecem paznju. Kada sam pricao o vaspitanju igraca, mislio sam na patriotsku stranu. Cim smo postali Srbija, Zvezda je odmah na prvoj sledecoj utakmici donela odluku da se pre svake intonira himna Boze pravde, zar to nije nonsens? Sta ce drzavna himna na klupskim utakmicama? Ali ako neko to sto sam napisao ne moze da razume, onda i ne treba da se nastavljamo ovde i prepucavamo. Svako neka navija kako hoce, i nada se zlatu, ili nekoj medalji, ali bojim se niskog pada i bolnog veoma, kada se prvenstvo zavrsi. Samo toliko, uz moju licnu zelju da se ostvari plasman na PE, ali iskreno sa ovim trenerom i timom u to ne verujem. Pozdrav svima.

milan 93

pre 16 godina

Pa sta ako nije igrao Turkoglu i mi smo igrali sa devetoricom pa niko to ne spominje.Bravo momci odigrali ste kako ste i obecali do poslednje kapi znoja.NAPRED SRBIJA

Dragan

pre 16 godina

@superhik

dosta bre vise sa komentarisanjem pojedinaca. Posmatrajte reprezentaciju kao jednu celinu a ne kao klubove i njihove pojedince.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Резултат у припремним текмама никада није у првом плану, али ова победа нам ипак доста значи психолошки. Треба да наставимо са још јачим интезитетом тренинга и да дајемо увек све од себе на текмама. Није битно и ако пре текме заномо да ћемо изгубити да 20, пола коша или добити са 20 или пола коша разлике, није битно и ако знамо, морамо у сваком случају да оставимо срце на терену. Занима ме да ли је оно списак играча који су играли или само они који су постигли поене. Ако су само они који су играли, онда је добро што су се сви уписали у стрелце, али није добро што селектор свима није пружио шансу, ипак су ово припремне текме, а та реч ''припремне'' је кључна у овој реченици.

Nikola

pre 16 godina

Svaka cast Vukoicicu on je stvorio reprezentaciju koja pobedjuje Tursku sa pola snage. Dobro ako bi se ubacili Zigeranovic umesto Milicica ili Krstovic umesto Gurovica pa komplet FMP!

misa

pre 16 godina

samo da se docepamo Pekinga...
bice ovo ok...
Gurovic ne sili sto je dobro ali kad prigusti...
SJAJNO je da ipak imamo makar dva centra... + Misanovica koji verovatno otpada ako Ilic izdrzi pripreme...
+ Jaric/Teodosic/Rasic sigurni putnici na kecu.
Gurovic, Erceg i verovatno Cvetkovic to bi trebalo da je sigurnih 8... A JAOJ KAD BI SE PAVLOVIC POJAVIO MADA TESKO JER ON JOS UVEK KOLKO VIDIM NIJE POTPISAO UGOVOR! Zna li neko nesto o tome?
Uz malo srece 5 mesto je dostizno jer Slovenci, Litvanci i Hrvati su demolirani gore od nas otkazima a Nemce i Turke mozemo da pobedimo... Spanija,Grcka i Italija realno prejaki za ovaj tim pa ostaju Francuzi i Rusi kao OZBILJAN problem...
AJDE MOMCI MOZETE VI TO! SAMO SRCE NA TEREN!

Novosadjanin

pre 16 godina

Dobro je pobedili smo...:)
hocu da se nadovezem na @nemanju
necemo zaboraviti sta su nasi kosarkasi radili u nocnim provodima kada smo se onako nslavno proveli na prvenstvu U Novom Sadu...kada su izlazili u grad dok su igraci drugih timova odmarali, i mamurni ujutro isli u hotel, a Milicic se vozao i kur*** svojim HAMMER-om...i tako smekerica i NISTA...propast na kraju... samo se nadam da to nece biti i ovoga puta slucaj...ali bojim se da sam u pravu

super_zebra

pre 16 godina

@nemanja

Prijatelju u Americi dovode specijalne izvodjace da pevaju, ej PEVAJU uzivo himnu pre pocetka svake utakmice u bezbolu. Mislim da je tako i u ostalim sportovima (kosarka, americki fudbal, hokej) ali nisam 100% siguran.
I sta to smeta? Svi Ameri srecni i pevaju onako, horski.

Ali ti si ocigledno partizanovac, pa ti sve smeta. Uostalom, ovde igra Srbija, ne Zvezda-Partizan, i kao sto rekose, ovo je najbolje sto nam je na raspolaganju.

Umesto da pricam razne gluposti po netu, ja sam kupio karte za EP u Madridu, i idem da navijam za Srbiju. A vi kako hocete, ili da pljujemo odmah ili da sacekamo :)

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Dobro je momci, dobro je. Mene najvise plasi da se nasi momci ne forsiraju previse na ovim turnirima da bi se u Srbiji pricalo kako dobro igraju i da se nama dopadnu jer ovo nije bitno i ne mora se pobediti, u Spaniji je bitno. Ja mislim da se protiv Turske nisu forsirali pa zbog toga samo poen razlike, a samo 8 poena Jarica i kod Turaka mali problem M.Okur samo 14 poena i to kao prva zvezda tima. Samo napred momci, Srbija !

marko m

pre 16 godina

Nemojte ljudi da se zanosite sa ovom pobedom,ali ne treba ni pljuvati po ekipi.Ipak su oni jos u fazi priprema.Sam Moka je rekao da pre podne treniraju a popodne igraju utakmice.Normalno je onda da ne igraju sjajno.Isti je slucaj sa Turskom,tako da rezultat ne govori mnogo.Uzgred,Turci imaju odlican tim,pa bi pobeda mogla da znaci dosta na samopouzdanju srpskom timu.Puno srece na EP braco Srbi!!!

Nikola

pre 16 godina

Naravno da smo bili bolji, i jesmo bolji od turske reprezentacije. Samo tako plavi. Milicic je najbolji igrac i to svako zna. S njim mozemo i do samog vrha.

Nenad

pre 16 godina

Bravo momci!Ponosni smo za vas.Moko,ubaci Tepica u igru i ne brini nista.Za sponzora ne brinite doci ce oni kada vi osvojite medalju u Spaniji.Sramota za drzavu i savez!!!

zare_kralj

pre 16 godina

Hoce li mi neko reci,ko ovde laze??! Vi kazete da je pobedila Srbija,a na nekoliko drugih medija govore da je pobednik Turska.Ko je lud a ko zbunjen??!

Vojo

pre 16 godina

pa jesu pobedili ili nisu?Pa dobro nema veze,ionako su pripreme.Nego,ima li negde da se gledaju utakmice,naTVu,ili putem interneta?Pomoc,molim!

Krle

pre 16 godina

Kao prvo-jedva..Ali jedno veliko ALI:Turska je jedna od jacih ekipa u Evropi,bila i ostala.Momci su u jednoj od njihovih prvih utakmica pokazali da mogu da igraju..Neka pokazu svi SRCE i mozemo do prvih 5 na prvenstvu.

idemo dalje

pre 16 godina

Rezultat u ovom momentu nije toliko bitan,pobeda je znacajna za moral ekipe kojoj jos treba vremena da se uigra, a sve to da bi se ostvario minimalan cilj da se kvalifikujemo za OI.
Nadam se da pitanje sponzora nece uticati na rad reprezentacije,jer bi to bilo zalosno.
A i bilo bi lepo da novinari izvestavaju kako treba, a ne da nagadjaju ko je pobedio.Isto tako sam u par izvestaja procitao da se utakmica protiv Australije igra u sredu sto nije tacno, vec se igra u cetvrtak 02.08.
Bilo kako bilo zelim reprezentaciji mnogo uspeha u svim daljim utakmicama i nek se svi navijaci ujedine i podrze nase momke iz sveg srca.
Idemo dalje!!!

Bojan

pre 16 godina

nisam u toku ... ali zasto ne igraju vujanic i rakocevic ako moze neko da mi napise...znam da su u pitanju verovatno neke povrede ali...

nemanja

pre 16 godina

Samo bih porucio navijacima ove reprezentacije da se ne zalecu sa prognozama. Setimo se samo kako smo sa Sakotom dobijali sve redom, cak i Argentince i Spane, pa su nas posle svi cistili odreda na prvenstvu. U ovom periodu ekipe jos kalkulisu, ne igraju punom snagom, a mi verovatno vec sad hocemo na tim utakmicama da pokazemo javnosti da imam extra reprezentaciju. Ekipu koju predvode dva, slobodno mogu reci umobolna igraca, Gurovic kapiten i Milicic (patriota iz Amerike) ne vidim da moze dalje od grupa na prvenstvu, eventualno 1/8 finala. Toliko nekog laznog patriotizma nisam video u nasoj kosraci ni u vreme kada smo 1995. zaigrali posle sankcija, a kada je realno bilo vise razloga za to nego sad. Najvise mi na zivce idu Mokine izjave tipa "oduvacemo ih kao cunami, zaduvace kosava na prvenstvu, biram 12 patriota" itd... Mislim relano da su na ovaj spisak zalutali Velickovic i Tepic, i da zaista ne bi trebalo da putuju u Spaniju. Ne zbog kvaliteta, vec zbog bas tog patriotizma. U Partizanu se jednostavno tako ne vaspitavaju igraci. Busamo se u drzavu koju smo dobili nakon sto su nas svi napustili, a poslednji su Crnogorci. Meni je to smesno. Jos jedna opaska. Tim ce na na prvenstvu ciniti igraci koji su iz Zvezde i FMP-a. Jedan tim je bio drugi, jedan treci u prvenstvu. Cak i oni iz inostranstva su bivsi igraci tih timova, pa i oni koju su otpali sa spiska. Da li iko normalan misli da sa tim timom mozemo nesto da uradimo? Niko od tih igraca nema klupski trofej, cini mi se da samo Gurovic i Jaric imaju reprezentativne medalje, ali klupske osim dva Partizanova igraca niko. Nosioci igre ce nam biti Gurovic sa 40 minuta na parketu, ali ne i sa tolikom brojem poena jer nece igrati sa Mega ishranom i Masincem. Drugi je Milicic sa takodje 40 minuta po mecu, mozda 37, 38, koji ce sutirati iz svih pozicija u bilo kojem delu napada, i za to ce biti nagradjivan od strane Moke. Ostali ce biti epizodisti, i to je to. Veliki trener, kriticar svih trenera, Zoran Slavnic ce da forsira igru presinga??? Koja ekipa je u stanju da skoro 40 minuta igra to? Pa ni najjace evroligaske ekipe to nisu u stanju, vec to koriste povremeno. Mislim da je Moka malo zeljan posla, pa ce sad da se izivljava sa nekim taktikama, samo sebi smisljenim, a igraci ce da ispastaju. Nekad su nam u reprezentaciji igrali oni koji najbolje igraju, a ne oni koji najvise vole zemlju za koju igraju. Danas je obrnuto. Takodje, nekad su u reprezentaciji 90 posto cinili igraci Partizana, a cim su polako poceli da nestaju sa spiskova, i rezultati su poceli da padaju. Ne mislite li valjda da ce nam uspeh doneti igraci FMP-a koji su najjacu utakmicu u sezoni imali sa PArtizanom, ili mozda Zvezdini igraci koji imaju komplekse Partizana. Treba biti realan i reci da samo ucesce je dobar uspeh za ove igrace. Ulazak u 1/8 finala sjajan uspeh, a sve preko toga naucna fantastika. Samo jos da pomenem da se vesto izbegavaju price o nocnim izlascima, provodima za vreme priprema. Prvi o tome nece da prica Slavnic, koji je navodno opustio atmosferu u ekipi. Nikad u kosarci nije pobedio sarm, vic, smek itd, vec znanje. A sumnjam u Mokino znanje kad je taktika i vodjenje ekipe u pitanju. Sarm, vic, smek mogu samo da budu plus, ako se znanje podrazumeva, ali ako ga nema, to moze da bude samo minus. Mislite o tome. Pozdrav svima.

superhik

pre 16 godina

Milane kako se ne poznajete dobro?Pa tu su Novica i Milenko koje si pljuvao i udarao u finalu,zar se ne secas?Rezultat u ovakvim utakmicama uopste nije bitan tako da je nepotrebno praviti bilo kakve analize.Opet je dobro sto je pobeda zbog samopouzdanja ali i zbog grba na dresu koji nose.

nemanja

pre 16 godina

Javljam se ponovo zbog komentara momka pod nikom "Volim Srbiju", da pojasnim neke stvari. Prvo, ne vidim zasto moj komentar ne bi trebalo da bude pusten, jer ja nicim nisam rekao da mrzim Srbiju, posto je ti ocigledno jako volis doticni. Mislim da sve sto sam rekao je istina, i samo okoreli Zvezdasi mogu tako da reaguju. Ja se u fudbalu ne bunim sto igra 10 igraca Zvezde od 11 u prvom timu, bolji su trenutno od Partizanovih, ali sve navedeno sto sam rekao je tacno. Drugo, ako mislim drugacije, ne znaci da ne volim drzavu iz koje sam, naprotiv, skrecem paznju. Kada sam pricao o vaspitanju igraca, mislio sam na patriotsku stranu. Cim smo postali Srbija, Zvezda je odmah na prvoj sledecoj utakmici donela odluku da se pre svake intonira himna Boze pravde, zar to nije nonsens? Sta ce drzavna himna na klupskim utakmicama? Ali ako neko to sto sam napisao ne moze da razume, onda i ne treba da se nastavljamo ovde i prepucavamo. Svako neka navija kako hoce, i nada se zlatu, ili nekoj medalji, ali bojim se niskog pada i bolnog veoma, kada se prvenstvo zavrsi. Samo toliko, uz moju licnu zelju da se ostvari plasman na PE, ali iskreno sa ovim trenerom i timom u to ne verujem. Pozdrav svima.

Volim Srbiju

pre 16 godina

@ nemanja
Izvini,"prijatelju",da nisi ti slučajno Todorić ili eventualno Vujošević...toliko zlobe i mržnje prema nacionalnom timu nikada nisam video...vodi ti računa o tvom Partizanu za koji kažeš da fino vaspitava igrače...primer daju Danilović i Dule sa pretnjama sudijama,psovanjem i naravno batinanjem po svlačionicama !
Moderatorima bih predložio da ovakve komentare (poput nemanjinog) pune mržnje ne objavljuju.

Fox Tegetlija

pre 16 godina

Svaka cast nasima, ali kako SoS kanal javlja mi smo izgubili a ne pobedili :)
Na telopu je pisalo "Izabranici Moke Slavnica porazeni od Turske..." Svaka cast na objektivnom izvestavanju. Da su mislili da smo pobedili verovatno bi naslov bio "Srbija pobedila Tursku" a Moku ne bi pominjali uopste.

realno

pre 16 godina

Čitam komentare i iznenađuje me neka euforija na osnovu ove pobede u stilu: "biće medalja", "osvajamo evropsko" i sl. Pa Turska trenutno nije u nekom respektabilnom sastavu, i Australija i Italija su ih idrale ovih dana, a mi kao da smo dobili "dream team". Normalno da je dobro što je reprezentacija startovala pobedom, normalno je da se svim srcem navija za nju i normalno je da se nadamo što boljem plasmanu. Takođe je normalno da verujemo u svog trenera i momke koji su se odazvali (pa i kada im se daju kritike) ali nije normalno praviti euforiju nakon ovakve pobede. Šta da su izgubili ovim rezultatom, tj. da jedna lopta nije ušla u koš? Onda bi bilo komentara kako je to katastrofa,kako ćemo se obrukati i sl. Pokažite malo odgovornosti za svoje komentare

KOSTA1703

pre 16 godina

@nemanja
Lazni Patriotizam????
A kakav je tvoj, u kojem sve ono sto ZELI da igra za reprezentaciju i GINE za istu omalovazavas na najgori nacin.
Kakav je tvoj partiotizam , u kojem selektora nazivas napogrdnijim imenima, iako to NIJEDNIM svojim gestom prema reprezentaciji i svojoj zemlji NIJE zasluzio?
Smeta ti patriotizam igraca koji sa 22 godine dolazi na pripreme reprezentacije, koji pun optimizma prica kako imamo dobar tim, kako idemo na zlato....Smeta ti njegov optimizam?
Da takav optimizam nisu imali Korac,Cosic, kasnije Kicanovic i komp. ne bi uzeli ni pola od medalja koje smo uzeli...A sad, to odjednom smeta.
Pa sinoc je taj, po tebi "umobolni" dao preko 20 poena Turcima, sa cetarskom linijom koja igra u NBA, i na papiru mnogo vise vredi.
U Japanu je DEMOLIRAO Gasola, i da je kojim slucajem s njim u ekipi TADA, bio onaj drugi "umobolni"(po tebi), verovatno bi se danas dicili medaljom sa tog prvenstva.
ALi, ti to tesko shvatas, jer slabo poznajes kosarku.
Najgore od sve ga, je sto se uvek nadju takvi da dele lekcije , kako iz kosarke, tako i iz patriotizma.
A smeo bih se kladiti da je taj partiotizam "proizvod" neke kancelarije, i racunara, nekoliko hiljada kilometara od Srbije.

Novosadjanin

pre 16 godina

Dobro je pobedili smo...:)
hocu da se nadovezem na @nemanju
necemo zaboraviti sta su nasi kosarkasi radili u nocnim provodima kada smo se onako nslavno proveli na prvenstvu U Novom Sadu...kada su izlazili u grad dok su igraci drugih timova odmarali, i mamurni ujutro isli u hotel, a Milicic se vozao i kur*** svojim HAMMER-om...i tako smekerica i NISTA...propast na kraju... samo se nadam da to nece biti i ovoga puta slucaj...ali bojim se da sam u pravu

Mickey

pre 16 godina

Čestitke...dobili smo Turke koji uopšte nisu naivna ekipa i to u prvom pripremnom meču.Biće puno bolje,siguran sam !!!
Ova pobeda mi je draga i zbog pljuvača naše reprezentacije koji joj stalno traže mane i koji joj očigledno žele sve najgore !
SAMO NAPRED SRBIJA !!!

Dragan

pre 16 godina

Ako se po jutru dan poznaje, biće još medalja u košarci ove godine. Ali i to nije najbitnije, već je značajno da za budućnost formiremo selekciju koja će nas vratiti u vrh evropske i svetske košarke. Samo napred momci!

zare_kralj

pre 16 godina

Hoce li mi neko reci,ko ovde laze??! Vi kazete da je pobedila Srbija,a na nekoliko drugih medija govore da je pobednik Turska.Ko je lud a ko zbunjen??!

Krle

pre 16 godina

Kao prvo-jedva..Ali jedno veliko ALI:Turska je jedna od jacih ekipa u Evropi,bila i ostala.Momci su u jednoj od njihovih prvih utakmica pokazali da mogu da igraju..Neka pokazu svi SRCE i mozemo do prvih 5 na prvenstvu.

Lazarus

pre 16 godina

@nemanja
Dečko, ne možeš ni da zamisliš koliko se slažem sa svim stvarima kojih si se dotakao. Međutim, ovo je naša reprezentacija, ovo je grupa košarkaša koja smatra da je čast i ponos da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Mi, u ovom trenutku, bolju reprezentaciju NEMAMO.
I zato moramo da im pružimo priliku. Zbog svega što se dešavalo prethodnih godina (i ovog leta) moramo da ih ostavimo na miru. Kada budemo videli od čega su-zaista-napravljeni i sazdani moći ćemo da ih pljujemo. Ili da ih uzdižemi u nebesa.
Sve zavisi samo od njih.
Srećno momci.

GRADISKA REPUBLIKA SRPSKA

pre 16 godina

bravo momci svaka vam cast, pokazite koliko mozete i borite se do zadnje kapi znoji, da utisate ove sto samo pljuju po vama. pozdrav iz srpske

dovla

pre 16 godina

Iz prve ruke ovo izgleda jako lepo, doduše ne rezultatski,već samim tim što je (kako tako) ipak Turska poražena, a u drugu ruku se toga jako pribojavam jer se svi vrlo dobro sećamo kada smo sve turnire uzeli a na kraju dobili šipak tako da ipak trebe snagu pokazati na prvenstvu a ne, nedaj Bože zarađivati povrede na ovakvim utakmicama jer verujem da su naši momci igrali i sa više snage nego što bi trebalo, da ja ne dužim MOMCI SREĆNO, DONESITE SRBIJI I NAMA SRBIMA MALO TE RADOSTI KOJE DUGO NISMO OSETILI, S R B I J A !!!

milan 93

pre 16 godina

Pa sta ako nije igrao Turkoglu i mi smo igrali sa devetoricom pa niko to ne spominje.Bravo momci odigrali ste kako ste i obecali do poslednje kapi znoja.NAPRED SRBIJA

Vojo

pre 16 godina

pa jesu pobedili ili nisu?Pa dobro nema veze,ionako su pripreme.Nego,ima li negde da se gledaju utakmice,naTVu,ili putem interneta?Pomoc,molim!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Dobro je momci, dobro je. Mene najvise plasi da se nasi momci ne forsiraju previse na ovim turnirima da bi se u Srbiji pricalo kako dobro igraju i da se nama dopadnu jer ovo nije bitno i ne mora se pobediti, u Spaniji je bitno. Ja mislim da se protiv Turske nisu forsirali pa zbog toga samo poen razlike, a samo 8 poena Jarica i kod Turaka mali problem M.Okur samo 14 poena i to kao prva zvezda tima. Samo napred momci, Srbija !

Nikola

pre 16 godina

Svaka cast Vukoicicu on je stvorio reprezentaciju koja pobedjuje Tursku sa pola snage. Dobro ako bi se ubacili Zigeranovic umesto Milicica ili Krstovic umesto Gurovica pa komplet FMP!

goran

pre 16 godina

Posto se nasi 'veliki igraci' i "patriote" nisu odazvali, duzni smo da pruzimo punu podrsku nasoj reprezentaciji, sta god uradila, a verujem da ce uraditi dosta... Napred Srbijo

Dragan

pre 16 godina

@superhik

dosta bre vise sa komentarisanjem pojedinaca. Posmatrajte reprezentaciju kao jednu celinu a ne kao klubove i njihove pojedince.

Gavrilo

pre 16 godina

Kakva je bruka ovaj SOS, bar da se izvinu gledaocima a oni ne nego jos javljaju kako su nas turci obrijali (i veerovatno slave iza kamera). Ako Moka uzme neku medalju, treba spomenik da mu se digne. U ovakvim uislovima niko nikad nije radio. Setite se Obradovica - imao je pticje mleko na pripremama, sve zvezde a onda se izvristao protiv igraca. Obratite paznju kako Moka stiti igrace. Makar cemo biti motivisani i borbeni na prvenstvu, pa nek i gubimo ko sto smo od turske u Bormiju.

bikan

pre 16 godina

Ja sam jednom prilikom napisao ovde: u Evropi nema ko moze da zaustavi Milicica, Ok mozda njegov cale i keva.
Covek ima potencijal da postane zver ispod i okolo kosa. I pored njega imamo jos talentovane mlade igrace VISOKIH, ali smo kratki na bekove. To naj j*be.

marko m

pre 16 godina

Nemojte ljudi da se zanosite sa ovom pobedom,ali ne treba ni pljuvati po ekipi.Ipak su oni jos u fazi priprema.Sam Moka je rekao da pre podne treniraju a popodne igraju utakmice.Normalno je onda da ne igraju sjajno.Isti je slucaj sa Turskom,tako da rezultat ne govori mnogo.Uzgred,Turci imaju odlican tim,pa bi pobeda mogla da znaci dosta na samopouzdanju srpskom timu.Puno srece na EP braco Srbi!!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Резултат у припремним текмама никада није у првом плану, али ова победа нам ипак доста значи психолошки. Треба да наставимо са још јачим интезитетом тренинга и да дајемо увек све од себе на текмама. Није битно и ако пре текме заномо да ћемо изгубити да 20, пола коша или добити са 20 или пола коша разлике, није битно и ако знамо, морамо у сваком случају да оставимо срце на терену. Занима ме да ли је оно списак играча који су играли или само они који су постигли поене. Ако су само они који су играли, онда је добро што су се сви уписали у стрелце, али није добро што селектор свима није пружио шансу, ипак су ово припремне текме, а та реч ''припремне'' је кључна у овој реченици.

misa

pre 16 godina

samo da se docepamo Pekinga...
bice ovo ok...
Gurovic ne sili sto je dobro ali kad prigusti...
SJAJNO je da ipak imamo makar dva centra... + Misanovica koji verovatno otpada ako Ilic izdrzi pripreme...
+ Jaric/Teodosic/Rasic sigurni putnici na kecu.
Gurovic, Erceg i verovatno Cvetkovic to bi trebalo da je sigurnih 8... A JAOJ KAD BI SE PAVLOVIC POJAVIO MADA TESKO JER ON JOS UVEK KOLKO VIDIM NIJE POTPISAO UGOVOR! Zna li neko nesto o tome?
Uz malo srece 5 mesto je dostizno jer Slovenci, Litvanci i Hrvati su demolirani gore od nas otkazima a Nemce i Turke mozemo da pobedimo... Spanija,Grcka i Italija realno prejaki za ovaj tim pa ostaju Francuzi i Rusi kao OZBILJAN problem...
AJDE MOMCI MOZETE VI TO! SAMO SRCE NA TEREN!

igor ns

pre 16 godina

Ocigledno je samo da trenutno u ekipi imamo odlicne centre, iako mlade. Najiskusni ima 22 godine. Momcima ne treba svaljivati prevelik teret na ledja. Medalju necemo osvojiti, ali to i nije nista strasno. Ova generacija ce tek za 3 godine biti sposobna za zlato ( pod uslovom da se svi odazovu iz ove sadasnje postave). Milicic, Krstic, Pavlovic,Rakocevic,Teodosic.Ova petorka za 2 godine je nepobediva.Dobra stvar je sto smo se odrekli Stojakovica i Radmanovica.A mozda treba da se odreknemo i Koste? A kakvi ce igraci biti Erceg,Labovic,Tepic, Aleksandrov, Tripkovic, Markovic za 3-4 godine...Budimo strpljivi, iako smo srbi.

Nikola

pre 16 godina

Naravno da smo bili bolji, i jesmo bolji od turske reprezentacije. Samo tako plavi. Milicic je najbolji igrac i to svako zna. S njim mozemo i do samog vrha.

idemo dalje

pre 16 godina

Rezultat u ovom momentu nije toliko bitan,pobeda je znacajna za moral ekipe kojoj jos treba vremena da se uigra, a sve to da bi se ostvario minimalan cilj da se kvalifikujemo za OI.
Nadam se da pitanje sponzora nece uticati na rad reprezentacije,jer bi to bilo zalosno.
A i bilo bi lepo da novinari izvestavaju kako treba, a ne da nagadjaju ko je pobedio.Isto tako sam u par izvestaja procitao da se utakmica protiv Australije igra u sredu sto nije tacno, vec se igra u cetvrtak 02.08.
Bilo kako bilo zelim reprezentaciji mnogo uspeha u svim daljim utakmicama i nek se svi navijaci ujedine i podrze nase momke iz sveg srca.
Idemo dalje!!!

Nenad

pre 16 godina

Bravo momci!Ponosni smo za vas.Moko,ubaci Tepica u igru i ne brini nista.Za sponzora ne brinite doci ce oni kada vi osvojite medalju u Spaniji.Sramota za drzavu i savez!!!

Joca-NY

pre 16 godina

@Nemanja

Koji si bre ti indijanac. dal je moguce da ti jos uvek pricas o partizanu i kako su njegovi igraci najpotrebniji. Pa kad je dule bio selektor skoro cela repka je bila partizan, i sta smo uradili, nista. A kazes smek ne pobedjuje itd, pa pogledaj par izvestaja iz te 95 o kojoj pricas. pa sta su Loki i Sale radili, za*ebavali se celo prvenstvo, i onda zlato. Isto tako za Milicica nemoj nista da pricas, decko je igracina (malo lud ali boze moj). Zato opusti se i uzival

Vlada

pre 16 godina

Nemanja druze a koga da pozove od Partizanovih igraca Kosta nece da igra Tripkovic je kao povredjen Pekovic i Drobnjak igraju za CG Velickovic i Tepic su pozvani e sad ako je problem sto Kecman nije pozvan . Sto se tice bivsih Partizanovih igraca Avdalovic,Milojevic, Krstic su povredjeni. Za FMP lupas gluposti jer unazad 5-6 godina imaju najbolje mlade igrace i samo jednu godinu da ostanu na okupu ima da pocepaju i Partizan i Zvezdu. Znaci FMP ne zna da uzme zlato a odakle su Teodosic,Macvan, Musli sve su to bili MVP na U16,19,20 gde smo mi uzeli zlato a 70% reprezentacije cine igraci FMP i njihove filijale Borca iz Cacka.

stvarno

pre 16 godina

doista komentare poput nemanjinog ne treba pustati. ako nista drugo zbog konstatacije da su dvojca nasih reprezentativaca "umobolni". mislim da to nije govor koji treba gajiti ovde. prebrojavanja ko je iz kog kluba su besmislena u najmanju ruku. pozdrav

super_zebra

pre 16 godina

@nemanja

Prijatelju u Americi dovode specijalne izvodjace da pevaju, ej PEVAJU uzivo himnu pre pocetka svake utakmice u bezbolu. Mislim da je tako i u ostalim sportovima (kosarka, americki fudbal, hokej) ali nisam 100% siguran.
I sta to smeta? Svi Ameri srecni i pevaju onako, horski.

Ali ti si ocigledno partizanovac, pa ti sve smeta. Uostalom, ovde igra Srbija, ne Zvezda-Partizan, i kao sto rekose, ovo je najbolje sto nam je na raspolaganju.

Umesto da pricam razne gluposti po netu, ja sam kupio karte za EP u Madridu, i idem da navijam za Srbiju. A vi kako hocete, ili da pljujemo odmah ili da sacekamo :)

Volim Srbiju (uvek)

pre 16 godina

@ nemanja
Pošto vidim da imaš želju da polemišeš ko ima dobru volju oko reprezentacije,ispuniću ti želju (a i prozvao si me).Nisi me ubedio da takve komentare poput tvog treba objavljivati...razlog je prost,pun si mržnje prijatelju...zašto je to tako u to ne ulazim ali reprezentacija nije klub i veoma mi je žao što tvoj Partizan ne možemo proglasiti reprezentacijom Srbije sa sve trenerom jer kao što je neko ovde pametno napisao puno se opredelilo za Crnu Goru,pa ne bismo imali ni selektora ni dovoljno igrača.To što pogrdnim imenom nazivaš kapitena zemlje u kojoj živiš (možda) i trenutno najboljeg igrača koji se odazvao (kažeš da su umobolni) to već govori o nedostatku kućnog vaspitanja ali možda je i samo zavist u pitanju a to nažalost ljude često proganja.Eto,taj Gurović koji sa ponosom nosi kapitensku traku svoje zemlje će naredne sezone zaraditi 800.000 evra,osvojio je što šta i u klupskoj i naročito u reprezentativnoj karijeri.Miličić je još mlađi od njega,a sledeće godine će igrati za tebe verovatno "tričavih" 5 miliona dolara.Da li su umobolni razmisli i kazaće ti se samo...ali zlo koje ispoljavaš radije prikazuj na nekom drugom mestu,a ove momke ostavi da se bore da što bolje odigraju i pokušaju da nas vrate na staze stare slave gde su mladi već stigli.To se odnosi i na sjajne momke Tepića i Veličkovića koji bi ti tako "pedagoški" povukao iz nacionalnog tima,srećom pa se ti i takvi kao ti ne pitate mnogo sem što verovatno imate jedinu zabavu u životu da pljujete po boljima od sebe !
I da,pomenuo si i fudbal i odnos broja Zvezdinih i Partizanovih igrača u državnom timu...stvarno ne vidim da iko razuman treba to da gleda,važan je konačan rezultat i da tim igra dobro...a sem toga ovo su košarkaške teme pa se njih i drži jer si valjda naučio u školi da kada se iz sastava promaši tema dobija se jedinica...i zato Nemanja,sedi jedan !!!

Bojan

pre 16 godina

nisam u toku ... ali zasto ne igraju vujanic i rakocevic ako moze neko da mi napise...znam da su u pitanju verovatno neke povrede ali...