Utorak, 17.07.2007.

19:50

Juniori Srbije bolji i od Francuske

Izvor: IL

Juniori Srbije bolji i od Francuske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

analitičar

pre 16 godina

@omre
Ponovo sam pročitao svoj komentar i ne vidim gde sam te uvredio. I dalje ne vidim da shvataš poentu. Ne možeš da porediš selekciju pravljenu sa prostora SFRJ (22 miliona stanovnika) i napravljenu na teritoriji Srbije (7 miliona). A lično bih voleo da navedeš neke od talenata ove generacije iz drugih republika bivše nam države, pa makar ih sada našao na nekom od sajtova.
Inače, ja takođe ne volim preterane navijačke euforije koje su nekad baš nerealne (mada imam razumevanje za njih jer je u pitanju ljubav prema svojima) , ali ne podnosim drugu krajnost. Nikada ekstremna gledišta nisu donosila dobro.

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Mozes slobodno i da kazes da si Toni Kukoc pa cu opet da ponovim ono sto sam vec rekao. Ta bigrafija na koju mislis da mozes da se pozivas ne vazi kada dodje do logickih problema. Ako profesor matematike kaze da je 1+1=6 nema potrebe da otkriva svoje ime i da dokazuje da je profesor matematike. Po rezultatu vidimo da mu matematike ne ide bas najbolje. Priznaj kao covek da ne volis Mutu pa ga pljuj ako imas osnova, ali ne moras da sipas svoj otrov na ovu decu koja pobedjuju kako znaju i umeju. Verovatno je manje negativnih komentara bilo od Francuza o rezultatu Francuske na ovoj utakmici nego od pojedinih u pobedi Srbije. Nekima od nas nije dovoljno da s epobedi, uvek se nadje doabr razlog za pljuvanje. U ovom slucaju nema ni dobrog razloga. Shvatam cika Slobo da ste malo prestari da igrate za ovu ekipu rodjenu 1988, ali posto ste takav kosarkaski znalac, mozda bi trebali da se aktivirate i da konkurisete za seniorsku reprezentaciju? Tu smo tanki, cim pocne prvenstvo ocekujem Vas ekritike. Ipak nije kasno da se prikljucite pripremama reprezentacije. Teoretski ste kosarkaski Bog, jos samo da to i na terenu pokazete.

VladaNS

pre 16 godina

evo me JA STO SAM GLEDAO FRANCUSKU REPKU!al ja sam gledao i NAŠE!prozivate...e srbi,srbi ptice rajske.daj bože da još neki trener napravi onakve greške kao francuz.npr. uvođenje DVA CENTRA kao ODGOVOR na našu pokretnu zonu!?i dalje kažem da srce nije dovoljno!a povreda raduljice?pa dečko iako je pravio skokove u odbrani nije se video protiv slabijih(MALI ga izgurali iz obruča),tako da neće nedostajati.ona košarka pa ono je koncept:JAKA ODBRANA(treba i to imati) A NAPAD AKO JEREMIĆ URADI NEŠTO!al tako je to,slab dan francuza(pogledaj samo korake i duple)+trener+hazardMUTA=SRBIJA DO TOKIJA!?ma sve u svemu slabo.polufinale ko kuća,finale=srbi na mesecu!Uzdravlje

Zeks

pre 16 godina

NEVEROVATNO! Vise cu pozitivnih komentara o nasim kosarkasima naci na hrvatskim sajtovima nego ovde...Tipicno nas fazon: Samo da komsiji crkne krava. Sloba i ovaj drugi imaju neki otvoren racun sa Mutom sto je ocigledno. Svaka cast autoru komentara sa nikom "analiticar", a pogotovo nasim klincima, koji su ubedljivo dobili francuze. Sportski pozdrav.

omre

pre 16 godina

Analiticar

Zasto odmah vredjas? Ko je rekao da ne znam koja bi se super ekipa 1988 godista mogla na prostoru nekadasnje SFRJ skupiti.Ali mene ne interesuje sta bi bilo,vec pricam isljucivo za Srbiju.

Mnogo smo mi naivni i vecito se uzdizemo do nebesa i u situaciji kada to ne treba,zato uvek i lose prolazimo.Mnogo smo histericni kao narod da ne kazem alavi...

Niko normalan ne moze da kaze da je ovo nasa talentovana generacija uz pomoc koje cemo vladati godinama ervopskom scenom.Laz laz laz
Ako ista mrzim to je taj lazni optimizam koji se uvek siri kad god se negde prikuva neka medalja,zasto nikada nisu hladne glave.
I na kraju da dodam zelim ja uspeh celoj ovoj generaciji,ali porediti ih sa na primer generacijom 1987 je besmisleno ,a tek sa onom kukoc,divac je smesno pozz

mladja

pre 16 godina

Jel gledao neko od vas utakmicu?
MI loshi,a francuzi ochajni...SVak cast momcima na borbenosti,al jedno je ocigledno...ova generacija je jako daleko naspram generacije 87 i to je cela istina!!!
mozda se to nama ne svidja,al sta sad,pa ne mozemo stalno imati fantacticne generacije!!!

šomi

pre 16 godina

@analitičar

Hvala bogu jedan pravi,realan i nadasve stručan komentar.
Predložio bih ovom ostarelom "stručnjaku iz košarkaške enciklopedije"tzv Sloba da ovo dobro prouči,moguće je da će nešto i naučiti.O gospodinu Ivici ne treba trošiti reči,čovek je bolestan.

šomi

pre 16 godina

Za Ivicu Milosavljevića

Čoveče,pa ti si bolestan od mržnje.Ti stvarno mrziš tog čoveka.Ja neznam Mutu , pa neznam ni kakav je čovek , a moram ti reći da me to malo interesuje.To kakav je on stalno potenciraš,a to je beznačajno za ovu priču.Ja njega cenim po rezultatima a on ih ima,to su činjenice.Reći za trenera da je prosečan ,a čovek ili nečovek,kako hoćeš ,ima Evropsko zlato,nekoliko medalja sa A reprezentacijom,nekoliko titula u domaćem prvenstvu je blago rečeno animozitet.Dakle tvoj komentar ne treba uzimati ozbiljno,jer je suviše ličan.Što se Teodosića tiče ,to sasvim slučajno znam ,da je jedini razlog njegovog izostanka sa spiska za Tursku,bilo njegovo prepotentno ponašanje,Teo je mislio da bez njega ne mogu i tu je pogrešio.Izvini,tu je veličina trenera,da najboljeg izostavi i da primer drugima.Zamisli da je tolerisao samo njega,šta bi drugi igrači radili i kakva bi repka bila.Uostalom dokazao je da je u pravu,uzeo je zlato.Inače znam sa kojom je reprezentacijom uzeo zlato.Drugi put temeljnije pročitaj moj komentar.Što se tiče komentara za Francusku,to bagatelisanje uspeha govori samo za sebe.Ti se ne baviš analizom,(i ono malo što si napisao je površno i nestručno),tebi je opet Muta opseseja.Ajde malo da navijamo za naše,zajedno,pa kad pobede da se radujemo.Imam utisak da si ri na protivničkoj strani zbog trenera.Neznam šta ti je čovek uradio ali ti se stvarno debelo zamerio.Međutim,ne radi se o njemu,nije on tema.Tema je radost da naši igraju srcem i dobijaju a imaju problema sa povredama,ne igraju punom snagom.Daj i ti i drugi koji samo kritikuju,malo pozitivne energije.Mogu misliti šta ćete izmisliti ako nekim slučajem osvoje neku od medalja(nedaj boze zlato),opet nešto neće valjati.Ma mi smo Srbi čudo,nama neprijatelji na trebaju,sami smo sebi najveći .Što se mene tiče,ovi su momci već postigli uspeh.Bili su proglašeni za gubitničku generaciju(od šatro stručnjaka kao ti),a već su u vrhu evrope.Malo li je.

ljubitelj košarke

pre 16 godina

@Za Ivicu Milosavljevića i Slobu
Moram nešto da objasnim raznim "poznavaocima" košarke,kao što su Ivica Miosavljević , i vajni "stručnjak" Sloba i ostali dežurni pljuvači.Prvo da ih obavestim da SMO UTAKMICU DOOOOBILI, ALO BRE STRUČNJACI.Pošto sam Novosadjanin i volim košarku svaku tekmu gledam.Posle utakmice sam prišao Muti i pitao ga zašto nije od početka počeo sa Mačvnom i Jeremićem,i evo šta mi je rekao.-Francuzi su atletski jača ekipa od nas,mi u duel igri i trčanju sa njima nemamo šanse.Imamo dosta povređenih igrača Marković,Mačvan,Kešelj sada i Raduljica što dodatno otežava stvar.Moram znači da kalkulišem i sačuvam ekipu za sledeću utakmicu u slučaju da izgubimo ovu.Jeremić je dečko koji treba da igra i sutra i preksutra a ne samo danas i ovu utakmicu.Sa njim sam počinjao uvek ali jednostavno moram da kalkulišem sa svim igračima i rasporedim teret utakmice.Svi su igrali u različitim periodima kad sam procenjivao da treba i nisam pogrešio.Rezultat se lomio tri četvrtine ali nam nisu pobegli,što sam i hteo.U četvrtoj četvrtini sam sve stavio na fleksibilnu odbranu sa dve četvorke jer nam je trebala brza postava u odbrani i u napadu i provocirao njihov šut.U skautingu sam video da oni baziraju igru na centrima koji su dominantni.Zato sam skupio oko njih ,brzo rotirao i iznenadio njihovog trenera.To je izgleda i odlučilo.Dakle Jeremija je ušao baš kad treba ,da odmoran odigra kad je najvažnije.I odigrao je.Mačvan je morao malo ranije jer ipak ima visinu u odbrani, taj skok u napadu a i šut.Deca su sa otečenim zglobovima a ovako se bore.Volim što polako ulazi Kešelj.Važno je da smo dobili utakmicu i idemo dalje.
Posle ovog Mutinog objašnjenja jednostavno nemam reči.A vi stručnjaci koji plujete reprezentciju,gledate statistiku i plujete po trenerima,(a to nazivate različitim mišljenjem) ,svaka vam čast.Najveća potvrda Mutinih reči je ono kad su na Francuskom tajm autu igrači sedeli i čekali trenere da se dogovore između sebe kako da nepadaju našu odbranu.Jednostavno nisu znali , zato su i pukli.Trebali su da pitaju Ivicu Milosavljevića i Slobu,stručnjake.Dakle kapiram da vi ustvari gajite animozitet prema Muti i na tome bazirate vaše stručno mišljenje.Nama iskrenim ljubiteljima ne smeta niko , samo neka naša repka dobija,a vi nemojte više da nas davite vašim "stručnim komentarima".Ostavite to za kafanu a ne za ovaj post.

sloba

pre 16 godina

@lagano

Decko ti si samo posetilac kosarkaskih utakmica i nista vise i to ne znaci da znas nesto o kosarci. Necu da ti kazem pravo ime pa bi video i nasao u svim enciklopedijama o kosarci ko sam.Sta imas protuiv americke demokratije. Ja i dalje tvrdim da je ovo tanak tim za velika dostignuca,Za nesrecu tim iz gorice je bio u mrdju vremenu i nije se takmicio na svetskom prvenstvu.Kod njih se vidi organizacija igre.I prosle godine kada su imali 19 i uzeli u Turkoj zlato i vrsnjaci ovih danasnjih vidi se ogromna razlika u igri ipeistupu igre.Ova ekipa nema sistem igre sve je na ura. I jos jednom ponavljam nemamo sutera sigurnih ni za dva ni za tri. Udje poneka trojka.Da li si gledao amere. Niko ispod 50 razlike.Ozbiljna ekipa.Skocni i za dve sekund do kosa ali imaju i sutere. Australija na primer. Tako smo mi nekada igrali i tako je ekipa u Bormiju uzela zlato.I ne vredi se raspravlajti sa gledaocima i citaocima sportskih listova

analitičar

pre 16 godina

Pre svega velike čestitke našim momcima na veoma čvrstoj igri koja je rezultirala velikom pobedom. Razlika je veoma velika i ne očitava realno zbivanje na terenu. Razlog tome je činjenica da ova generacija Francuske nije imala prilike da nauči da gubi, tako da su "petlići" totalno klonuli. Naravno to ničim ne umanjuje zasluge naših igrača i stručnog štaba. Sveli smo ovako uigran tim (oni su godinama u istom sastavu, a veći deo tima je nekoliko godina tokom srednje škole živeo i trenirao zajedno u internatu koji drži Koš. savez Francuske) na 62 poena. Na prethodne 4 su dali 389 što je blizu 100 po meču. Mnogi imaju svoja mišljenja o ovome, ali ja smatram da je ključ pobede u malom broju primljenih koševa protiv tima koji je izuzetno efikasan. Kešelj je u većem delu meča (u poslednjoj četvrtini i Marković)izvanredno čuvao Batuma koji predstavlja veoma značajan kvalitet u Francuskoj igri. Ažinka, koji je dominantan skakač na svim dossd odigranim takmičenjima je ostao na 6 skokova. Nije ni to malo ali je značajno smanjenje. Na njemu su se menjali i Raduljica i Marjanović i Mačvan i Kešelj.
Bekovi su totalno zaustavili Džeksona koji je do ovog meča imao prosek od 20 poena po utakmici.
Mislim da momcima treba dati normalnu podršku. Ne smatram drugačiji stav i kritike "pljuvanjem" ali ima dosta komentara koji sami sebe demantuju. U redu je da u komentarima tokom lige ima klupskih i navijačkih stavova, ali mislim da komentarisanje bilo čega vezanog za naciju i narod treba da ima malo više odgovornosti. Nailazim na komentatore koji sebe predstavljaju kao neke znalce (beše neki "trener", pa ovaj Sloba) jer misle ako se ne identifikuju da će im neko poverovati da su stvarno neki dokazani košarkaški radnici.(To je kao kad odeš u vojsku pa se upoznaš i svi su kao u civilstvu bili neodoljivi za suprotni pol, trošili 100 Evra dnevno, vozili ne znam koja kola itd,a onda vremenom vidiš da je to sve samo njihova pusta želja).
@Sloba
"Jaka odbrana i brza kontra." Slažem se da je to ideal jednostavne košarke, i da je deo koje se zove "jaka odbrana" na ovoj utakmici bio prisutan. Jurenje sa igračima poput ovih je ravno samoubistvu, jer su tu jači tako da je osnovni potez taktike protiv njih da se igra umiri. Pošto si ti "radnik iz zlatnih vremena naše košarke" verovatno ćeš pokušati mlađima da objasniš kako je i naša reprezentavija u vreme Žeravice i Novosela tako igrala protiv Amera. Jeste svakako, išli su na turneje u novembru svake godine i igrali protiv Univerziteta pri čemu je skor bio oko 50%. I to veličine poput Moke, Kiće, Praje...Da se nisu oni možda jurcali sa njima?
@Ivica Milisavljević
Ti si sve to dobro proanalizirao i deklarisao Francuze kao tim koji je taktički nepotkovan čime bi hteo da umanjiš pobedu naših. Ovaj tim je na okupu godinama i pronađi nekog poznanika koji se razume u košarku da ti pojasni kako igraju napad, kako prepoznaju situacije i kako menjaju odbrane. Za razliku od njih Čakarević, Katnić i Čupković su prvi put u ovo timu. Katnić je priključen u ponedeljak. Radulović, Stojačić, Jeremić, Mačvan i Marjanović su zaigrali prošle godine (ko u Manhajmu, ko u Amaliadi), Kešelj je igrao 2004. na kadetskom, a prošle godine je bio bolestan. Ostaju ti Marković, Despotović i Raduljica koji su imali kontinuitet. Po tvojoj genijalnoj postavci mi smo katastrofalno vođeni sa klupe, a i oni su katastrofalno vođeni sa klupe, pa smo mi zato pobedili. Pa pošto smo u vođenju "pata karte" onda su nam klinci izvanredni.
Ova ekipa je u pripremnom periodu imala veoma dobar ritam igre, odigrala odlično dve utakmice protiv 1987 (bilo je 1:1), ali su im povrede zaista dosta uzele na ritmu i kvalitetu i unele dosta nervoze.
Što se tiče tvojih argumenata i činjenica. kao i taksativno navedenih detalja mislim da si uspeo da sve promašiš šta si prepoznao. Da nisi gledao utakmicu nego napamet dao komentare više bi pogodio. jedino si pogodio da Marković dosta loše stoji sa šutem (to je činjenica) ali si je ti naveo kao verovatnoću. Istog tog poznanika koga sam ti predložio da nađeš kako bi te nešto objasnio zamoli da ti kađe kako se raspoređuje snaga jednog tima u turnirskom ritmu u kome u 11 dana imaš 9 utakmica. Svi tvoji komentari vođenja utakmice su izgleda usmereni na ritam subota-subota i nisu skroz pogrešni za takvu postavku. U ovakvom ritmu i sa povredama koje uvek prate prvenstva treba rasporediti snage da se igra uspešno poslednja tri dana, a da se pre njih ne ispadne iz trke.
@omre
Imaš baš genijalna poređenja. Kakva generacija Kukoča i Divca? Misliš na 1968? Pa da li ti znaš kakvih igrača ovog godišta (1988) ima na teritoriji bivše SFRJ? Kakav bi bio tim koji bi se od njih sastavio i dršao koju godinu na okupu kao što je to bilo ranije? Normalno da ne znaš i onda porediš takve stvari. Pošto si stručan napravi tim iz generacije Divca koji je iz Srbije (Divac, Neša Ilić...) pa onda upoređuj.
@patriot
Mislim da si veoma precizno locirao period (20 do 23 godine) gde gubimo igrače. Apsolutno se slažem sa tobom

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Voja

Poredjenje Divceve duple sa Rusima na SP 1986 je totalno neadekvatno (da ne kazem nesto teze). Divac je tada imao 18god. (godinu manje nego skoro svi ovi) i igrao je na SP za SENIORE. Ono sto je radio u tim godinama na takmicenjema svoje generacije je neuporedivo sa ovim sto gledamo.

Dzoni

pre 16 godina

Od cetvrtfinala sve utakmice ce moci da se gledaju uzivo preko neta na ovoj adresi

http:/www.serbia2007.fiba.com/pages/eng/fe/07/fiba/u19men/fanZone/vide/p/openNodeIDs/5977/selNodeID/5977/live.html

MilosNS

pre 16 godina

Nasi momci su danas odigrali sjajnu poslednju cetvrtinu,za macvana i jerenica se znalo da nece igrati dobar deo prvog poluvremena zbog umora ali je povreda zgloba radulice ipak naterala Mutu da uvede Macvana. Mi igramo sutra sa Litvanijom i kako mi je pomocni trener repke sam rekao trebalo bi da dobijemo jer kako odmice turnir igramo sve bolje.Litvanci imaju 2 odlicna igraca(broj 4 i 13) i ako njih zaustavimo pola posla je zavrseno! Posto moram sluzbeno da budem na tekmama imao sam priliku da se uverim kakva je danas bila atmosfera u sali u pojedinim trenucima,stvarno neverovatna buka kada se lomio mec! Gledeo sam dosad sve repke i po meni najveci potencijal za napredak imaju momci iz nigerije posebno njihova dva startna centra koji ce verovatno jednog dana zavrsiti u NBA
Ukoliko francuzi dobiju amere mi smo prvi u grupi ali tesko jer su ameri fizicki najspremniji i imaju 12 podjednakih igraca u rotaciji sto nema nijedna reprezentacija i samim tim su favoriti za zlato mada nikad se nezna...

Cookie

pre 16 godina

Ja se isto slazem da ono sto sam ja danas gledao ne lici na kosarku...uzas...cast na zadnjoj cetvrtini i pobedi...ovo ostalo nije vredno hvaljena i price uopste...ja uopste nisam kosarkaski strucnjak...ali ona igra oni pasovi onaj sut za tri poena...tuga...

Vlada

pre 16 godina

Ivice, znam da je Aleksandrov 1987, a takodje da su Rasic i Cvetkovic malo stariji. Moja poenta je da ni jedan nabrojan igrac nema vise od 23 godine... Na tu listu se mogu dodati Perovic i jos nekoliko igraca, pa stoji da u rasponu starosti 19 do 23 godine imamo sigurno najtalentovanije igrace sem naravno Amerikanaca. Znam da druge reprezentacije imaju po 2-3 izuzetna igraca ovih godina (npr. Italija sa Balinelijem i Barnjanijem, Turska sa Iljasovom itd.) ali sumnjam da bilo koja reprezentacija ima kompletnijih 20-25 igaca od nas. A tim na kraju osvaja medalje...

Vojo

pre 16 godina

cestitke nasim kosarkarima u mladim uzrastima.dobro je da ovi ,,strucnjaci,, nisu gledali Divca kad je bio u njihovom uzrastu,ona njegova dupla sa rusima,ovi bi zatrpali i njega i Cosica!Gospodo,to su mladi momci,a dali ce biti veliki igraci,to ne znaju ni veeliki strucnjaci,a ne vi ili ja/setite se velikih promasaja na draftu tokom minulih godina.Ja im zelim srecu iz sveg srca,a vi!!!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Vlada

Malo si pogresio u rasporedu godista.

Aleksandrov je generacija ovih sto su osvojili zlato na EP. Milicic je '85 (kao i Erceg) i ne moze biti svrstan uz "nesto starije". Rasic i Cvetkovic su '84 ...
Cisto informativno ...

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Pa gde je sada nas strucnjak Sloba, koji juce svakakve gluposti isprica, i jos se predstavio kao neko ko je radio 20 godina u kosarkaskoj organizaciji. Pa zbog njega i slicnih, savez se srozao na najnize grane.
Utakmicu sam gledao, ubedjen sam da nam se forma polako dize, i raduje me konsantna igra Macvana, iako nije igrao skoro celo 1. poluvreme, kao i sve bolja igra Marjanovica (koliko god da je smotan, treba imati u vidu da decko trenira kosarku svega par godina. I pored toga zahvalniji je igrac od Raduljice). Juce su neki pljuvali po Jeremicu da ima samo sut. Onaj koji je bio u hali se mogao uveriti i u druge kvalitete Jeremica, podseticu samo na akciju 'coast to coast'. A s obzirom da je odusevio i Djordjevica i Boru Stankovica, sta onda dodati.
Pozdrav vernim navijacima Srbije, i hajde narednih dana malo vise ljudi u halu...

Faki ponos Draginca

pre 16 godina

Ti si ponos naseg mesta,ti si ponos opstine,ti si ponos Loznice Jeremicu Mladene!Samo mi nije jasno sta glumi onaj Muta?Celo prvo poluvreme ga drzao na klupi!Ali nema veze,Faki i dalje pokazuje koliko je veliki igrac!Samo napred Mladene!Svi smo uz tebe!

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Evo priznajem da si bar karakter kakav skoro nisam video. Nalupas svasta, pokaze se i dokaze da si pogresio, i onda s epojavis i nastavis da zastupas svoje stavove. To je karakter kakav su nekada imali komunisti, a danas mahom americke diplomate. Svaka cast na karakteru, sve ostalo sto pises je nebitno.

jekum

pre 16 godina

@(sloba, 17. jul 2007 20:48)

Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.

Hmmmm....pa zar nije nas uspeh tim veci? Zamisli da mi odigramo bolje, i da sprecimo takve lake poene...
Pitam se, kolika bi tada bila razlika?:D

Gost

pre 16 godina

@Sloba

Ja se secam kada je Danilovic protiv amera u presudnim trenutcima kada smo igrali protiv stvarnog Drim tima promasio trojku i to bio je sam. Gledao sam ovih dana Partizanove igre protiv Knora i tu se moglo videti kako Danilovic promasuje ali i kako u presudnim momentima daje vazne koseve. A secas li se odlucujuceg promasaja Stojakovica u onom istorijskom finalu Lejkersi-Sakramento? A Divceve dve vezane greske na evropskom u Spaniji??...

Jos jednom momci su odigrali ekstra utakmicu a Muta je iznenadio francuze i na tome mu svaka cast.

Jos nesto mislim da zbog ovih silnih povreda da je i 4 mesto veliki uspeh, a ako bude nesto vise ja cu biti prezadovoljan. Iako se ne smeju zaboraviti ni Litvanci, neugodni su a bojim se eforije posle ove velike pobede!!!!

omre

pre 16 godina

Sta bre??? jeste pobeda ,ali boranija ostaje boranija.

Dajte molim vas onu generacija Kukoca i Divca zgazili bi ove nase sa krsa razlike.

Macvan moze da bude jedino novi Stevanovic,Marjanovic ima visinu al nema znanje(moze da nauci) ,Keselj i nije neki talenat,Jeremic moze biti dobar klupski igrac...a plejevi ocajni.Markovic igra celu utakmicu a ni jedan kos nije postigao mislim za ne poverovati.Najgore je sto taj nema nameru uopste ni da sutira isto ko i Katnic.
SMEJURIJA!!!
Najtalentovaniji je francuski centar Zitka ,kod nas Markovic jedina mana sto ne zna da kos postigne.
Biti navijac je jedno ,a malo dubioznije prostudirati igrace je sasvim nesto drugo.Mozemo mi osvojiti i sto zlata u mladjim kategorijama kad to niste ne znaci i kad ti isti igraci kasnije propadnu

Vlada

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne razumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.
(Darko, 17. jul 2007 20:05)

Darko, evo objasnjenja za tebe. Kad god Srbija igra ima sanse za pobedu bez obzira na takmicenje i starosnu grupu. Naravno, nece se uvek desavati da se osvoji zlato ili medalja, ali, na to uvek valja racunati. Svaka nasa ekipa ima igrace sa dovoljno talenta za visok plasman, ali, sto je jos vaznije, sistem igre i tim trenera uvek vode racuna da igraci kroz tim i tim kao takav uvek pruze svoj maksimum. Secam se Olimpijskih igara u Atini i nase prve dve utakmice. Prvu utakmicu smo izgubili nemogucim kosem Ginobilija u poslednjoj sekundi, a onda pobedili Italiju bez problema. To su kasnije bili finalisti. Ni tada nismo imali najjaci sastav i bilo je dosta otkaza... Na kraju smo debelo razocarali, ali su prve dve utakmice pokazale da smo vrlo lako mogli da otresemo timove koji su na kraju dosli do kraja.

Problem sa srpskim ljubiteljima kosarke i komentatorima je sto oni gledaju danasnje igrace a jos uvek u njima vide Djordjevica, Paspalja, Divca, Savica, Rebracu i Danilovica iz najboljih dana. Samim tim ocekuju da svaka utakmica bude lagana, pobeda glatka i ubedljiva... Toga vise nema u modernoj kosarci, i sve utakmice su tesne i egal. Dakle, vazno je pobedjivati, sto nas tim upravo cini. U ovom timu ima 5-6 odlicnih mladih igraca, od kojih ce 2-3 postati vrhunski igraci i nasi buduci reprezentativci. Sasvim dosta od jedne generacije... Uz godinu dana stariju koja je pre neki dan postala prvak Evrope, i igrace poput Aleksandrova, Dragicevica, Tripkovica, Ercega, Rasica, Cvetkovica i nesto starije Pavlovica, Milicica, Ilica, i Kristica ubedjen sam da nijedna zemlja sem Amerike nema ovakav igracki potencijal medju igracima starim od 19 do 23 godine.

Gost

pre 16 godina

Bas sam, tokom prvog poluvremena, bio spremio da ospem drvlja i kamenje na Nikolica. Tek kada se utakmica zavrsila shvatio sam da je on, uz svesrdnu pomoc francuza i veoma dobru angazovanost nasih, najzasluzniji za pobedu.

Cestitke Muti i klincima, muski ste se igrali, kockali i pobedili.

sloba

pre 16 godina

Evo me opet. Je li vama poznavaoci kosarke ovo kosarka.Izgubili smo ono sto smo nekada imali a to vi mladji me znate.Jaka odbrana brza kontra. Protiv zone sut za tri. Pa kako smo onda osvojili svetsko prvenstvo u Indijanopolisu. Na taj nacin. Da li moze nekom kosarkasu npr Keselj i Markovic da se desi da za sut za tri promasi ceo kos.Francuzi su strasno slabo odigrali poslednju cetvrtinu a to ne znaci da smo mi igrali odlicno.Najboljeg igraca su drzali na klupi. Sta je hteo trener pitaj boga. Kakva nam je igra bila tri cetvrtine. Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.Uzmite statistiku i pogledajte neke parametre, a sutra procitajte i izjavu Mute Nikolica

Ilija

pre 16 godina

Stvarno bi voleo da se javi onaj lik koji kaze da je gledao Francusku repku, hvalio njihovu igru a hulio nase.... Bas me interesuje, koji su njegovi kriterijumi i zbog cega mora da siri pesimizam i negativnu energiju? Ako mu treba sljaka, nacicemo nesto...

Ti se bato javi ... i objasni

risto

pre 16 godina

Uh, kako dobar basket!!! Klinci su iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, imam utisak da mogu do kraja. Jeste da je spoljna linija šuterski nešto lošija, pogotovo najiskusniji među njima Stefan Marković, ali ekipa dobija fizionomiju i prepoznatljiv stil igre i, bogami, mnogo su dobri. Usuđujem se reći ništa lošiji nego godinu dana stariji drugari koji osvojiše EP. Muta se malo kockao neuvođenjem Mačvana i Jeremića skoro cijelo prvo poluvrijeme, ali izgleda da se isplatilo. Neki igrači su bili povrijeđeni, na ovaj način se raspodjeljuje minutaža da bi svi odmorno dočekali najvažnije utakmice od četvrfinala, pa, nadam se, do finala. Mačvan me sve više oduševljava. Iako na prvi pogled ne izgleda nešto posebno, posjeduje fantastičnu igračku inteligenciju i osjećaj za koš kakav na ovim prostorima odavno niko nije imao. Petorka Marković, Jeremić, Kešelj, Mačvan i Marjanović(Raduljica) je izvanredna i eto još dobrih igrača za budućnost. Bravo momci i puno sreće na putu do TITULE SVJETSKIH PRVAKA!!!

Vlada

pre 16 godina

Tooooo... Slobo care, pa gde si ti sada svojim komentarom od juce. Bilo bi lepo da se izvinis i priznas da ova reprezentacija ima mnogo vise potencijala nego sto si juce bio spreman da priznas... Hoces li to i uraditi? Kad samo pomislim da nas je jedan drugi komentator ovde plasio strasnom Francuskom! Uh al' smo se uplasili te Francuske, najbolje reprezentacije na turniru.

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je da ko god napise nesto kriticki (cak i argumentovano, sa cinjenicama i taksativno pobrojanim problemima) odmah "pljuvac". Jedini pomak u odnosu na jucerasnji mec je veca borbenost i malo agresivnija odbrana i nista vise. Francuzi su ekipa atleta koji su ocigledno lose vodjeni i takticki "nepotkovani", kada naidju na one od kojih su jaci onda "gaze" a kada naidje "gusto" izgube se.Pozitivno je veca borbenost, agresivnost, Jeremic je pored suta pokazao i da ima ulaz, Keselj se vraca, Macvan standardan i Marjanovic malo odlucniji i hrabriji. Negativno, Marjanovic sa 221 dobija dve rampe (na zakucavanju i polaganju) i jednom masi zakucavanje i opet nema prava resenja u napadu cim ga neko cuva i mora da igra ledjima kosu, Katnic previse sebican za mesto pleja koje igra, Markovic kao da nema sut, Keselj se ispucava.

Najnegativnija pojava je Muta Nikolic. Jeste on pobedio ali ono sto radi je uzas. Jeremic uopste nije igrao prvo polovreme a Francuzi igraju zonu a on je jedan od retkih ako ne i jedini koji moze da da trojku. Keselj se ispucava i kada konacno pogodi trojku Muta ga izvlaci iz igre. Macvana je pustio na 2-3 minuta pre kraja poluvremena i to jer Raduljica nije mogao da igra a Marjanovic se umorio inace bi decko prosao kao Jeremic (ne bi igrao celo prvo poluvreme). Uz to mucio ga je na poziciji "5" jer nije imao koga tako da je Macvan imao dosta problema sa znatno visim igracima ali se ipak snasao (narocito u napadu). Sreca da je imao protiv sebe ekipu bas nespremnu na egal meceve.

Generalno, igra se jako losa i dekadentna kosarka (bar po onome sto sam video) i izgleda da je kriza u celom svetu u ovom uzrastu.

Загор те неј

pre 16 godina

Честитке Мирославу Николићу на изванредно припремљеној утакмици. Важност утакмице је тражила такав приступ и Николић је пронашао пут. Правовремено увођење у игру Мачвана и Јеремића, подршка Кешељу и ветар у једра високом Марјановићу дали су фантастичан резултат. Допринос Марковића, Катнића и свих других, такође је огроман. Права позивница за новосадску публику да у следећим утакмицама напуни дворану и да све од себе да подржи још једну одличну екипу Србије. Кошарка није умрла у Србији. Живела Србија и наша кошарка!!!!

Kraljevo

pre 16 godina

Ajde strucnjaci, nastavite pricu kako ce Francuzi da nas pregaze. No, o nebitnim pojavama ne treba trositi reci ni vreme na net-u. Ovog Marjanovica dajte na Ibarski kej, da ga provucemo kroz tajne metode stvaranja Divaca, Krstica i dr. Kvalitetan igrac od 220 bi nam dao nadu da mozemo biti u vrhu.

Barakuda

pre 16 godina

OK, iskreno sam mislio da ce nas razbiti sa minimum 15. Stvarno sam iznenadjen. Kad se ima u vidu, da su nas prutkali na zadnjem U18 EP sa 20 razlike(imam tekmu na dvdu, stvarno su nas razbili) mislio sam da ce mo puci kao kante kad ono... Mozda su sudije sudile za nas u :)

No, gledao sam juce utakmicu protiv brazila i mogu reci, da ce Boban biti exxxtra igrac. Ima 220 i pokretljiv i ima dobar upside. Raduljica je danas kaznjen zato sto juce nije trcao u odbranu nego se vesao po kosu tamo... Macvan... nikad nece biti extra igrac, kao i Labovic bice solidni 13/5 igrac u Uleb kupu i to je to. Jeremic, mozda napreduje i bude nekad nesto i to je to...

Darko

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne raumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.

patriot

pre 16 godina

@lagano

Nisi u pravu druze :-)!
Mislim da mozemo svake godine da "izbacimo" jedno 3-5 vrhunskih igraca. To se trenutno i desava. Samo nam treba jos malo bolji rad sa igracima od 20-23 god. da bi
od 24 god. postali bas vrhunski igraci. I onda ce biti opet rezultata u A reprezentaciji.
Pozdrav

Lagano

pre 16 godina

Gde je onaj Sloba od juce? Onaj kosarkaski radnik sa iskustvom od 20 godina? Zato nam kosarka i jeste tu gde s enalazi zato sto su takvi negativci i pesimisti radili u organizaciji. da je covek pa da se vrati, prizna da je naznalica i izvini ljudima i obeca da ubuduce nece pricati neistine, pa hajde. Nego ce da se pritaji, pa kada bude prilika opet da ospe paljbu. Nazalost ove klince nemam priliek da gledam, ali po rezultatima se moze reci da nisu losi. ne mzoe svaka srpska generacija da bude uvek prva u svemu i da ima 5 vrhusnkih igraca. Ne moze po zakonu prirode. Dakle, svaka cast klinci i samo napred. Pravi ljudi su uvek uz Vas.

Dusan Rakic

pre 16 godina

Bravo majstori,jos jedan mec i u polufinalu ste!Ovim mecom ste demantovali sve one koji su vas osporavali,a sutra usled vaseg uspeha ce biti pokraj vas da vas prvi potapsu po ramenu i podele vasu slavu sa vama!!!



STETA STO SPNS NIJE PUNIJI DA VAM RAJA U HALI DA KRILA

Darko

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne raumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.

Lagano

pre 16 godina

Gde je onaj Sloba od juce? Onaj kosarkaski radnik sa iskustvom od 20 godina? Zato nam kosarka i jeste tu gde s enalazi zato sto su takvi negativci i pesimisti radili u organizaciji. da je covek pa da se vrati, prizna da je naznalica i izvini ljudima i obeca da ubuduce nece pricati neistine, pa hajde. Nego ce da se pritaji, pa kada bude prilika opet da ospe paljbu. Nazalost ove klince nemam priliek da gledam, ali po rezultatima se moze reci da nisu losi. ne mzoe svaka srpska generacija da bude uvek prva u svemu i da ima 5 vrhusnkih igraca. Ne moze po zakonu prirode. Dakle, svaka cast klinci i samo napred. Pravi ljudi su uvek uz Vas.

Vlada

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne razumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.
(Darko, 17. jul 2007 20:05)

Darko, evo objasnjenja za tebe. Kad god Srbija igra ima sanse za pobedu bez obzira na takmicenje i starosnu grupu. Naravno, nece se uvek desavati da se osvoji zlato ili medalja, ali, na to uvek valja racunati. Svaka nasa ekipa ima igrace sa dovoljno talenta za visok plasman, ali, sto je jos vaznije, sistem igre i tim trenera uvek vode racuna da igraci kroz tim i tim kao takav uvek pruze svoj maksimum. Secam se Olimpijskih igara u Atini i nase prve dve utakmice. Prvu utakmicu smo izgubili nemogucim kosem Ginobilija u poslednjoj sekundi, a onda pobedili Italiju bez problema. To su kasnije bili finalisti. Ni tada nismo imali najjaci sastav i bilo je dosta otkaza... Na kraju smo debelo razocarali, ali su prve dve utakmice pokazale da smo vrlo lako mogli da otresemo timove koji su na kraju dosli do kraja.

Problem sa srpskim ljubiteljima kosarke i komentatorima je sto oni gledaju danasnje igrace a jos uvek u njima vide Djordjevica, Paspalja, Divca, Savica, Rebracu i Danilovica iz najboljih dana. Samim tim ocekuju da svaka utakmica bude lagana, pobeda glatka i ubedljiva... Toga vise nema u modernoj kosarci, i sve utakmice su tesne i egal. Dakle, vazno je pobedjivati, sto nas tim upravo cini. U ovom timu ima 5-6 odlicnih mladih igraca, od kojih ce 2-3 postati vrhunski igraci i nasi buduci reprezentativci. Sasvim dosta od jedne generacije... Uz godinu dana stariju koja je pre neki dan postala prvak Evrope, i igrace poput Aleksandrova, Dragicevica, Tripkovica, Ercega, Rasica, Cvetkovica i nesto starije Pavlovica, Milicica, Ilica, i Kristica ubedjen sam da nijedna zemlja sem Amerike nema ovakav igracki potencijal medju igracima starim od 19 do 23 godine.

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je da ko god napise nesto kriticki (cak i argumentovano, sa cinjenicama i taksativno pobrojanim problemima) odmah "pljuvac". Jedini pomak u odnosu na jucerasnji mec je veca borbenost i malo agresivnija odbrana i nista vise. Francuzi su ekipa atleta koji su ocigledno lose vodjeni i takticki "nepotkovani", kada naidju na one od kojih su jaci onda "gaze" a kada naidje "gusto" izgube se.Pozitivno je veca borbenost, agresivnost, Jeremic je pored suta pokazao i da ima ulaz, Keselj se vraca, Macvan standardan i Marjanovic malo odlucniji i hrabriji. Negativno, Marjanovic sa 221 dobija dve rampe (na zakucavanju i polaganju) i jednom masi zakucavanje i opet nema prava resenja u napadu cim ga neko cuva i mora da igra ledjima kosu, Katnic previse sebican za mesto pleja koje igra, Markovic kao da nema sut, Keselj se ispucava.

Najnegativnija pojava je Muta Nikolic. Jeste on pobedio ali ono sto radi je uzas. Jeremic uopste nije igrao prvo polovreme a Francuzi igraju zonu a on je jedan od retkih ako ne i jedini koji moze da da trojku. Keselj se ispucava i kada konacno pogodi trojku Muta ga izvlaci iz igre. Macvana je pustio na 2-3 minuta pre kraja poluvremena i to jer Raduljica nije mogao da igra a Marjanovic se umorio inace bi decko prosao kao Jeremic (ne bi igrao celo prvo poluvreme). Uz to mucio ga je na poziciji "5" jer nije imao koga tako da je Macvan imao dosta problema sa znatno visim igracima ali se ipak snasao (narocito u napadu). Sreca da je imao protiv sebe ekipu bas nespremnu na egal meceve.

Generalno, igra se jako losa i dekadentna kosarka (bar po onome sto sam video) i izgleda da je kriza u celom svetu u ovom uzrastu.

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Evo priznajem da si bar karakter kakav skoro nisam video. Nalupas svasta, pokaze se i dokaze da si pogresio, i onda s epojavis i nastavis da zastupas svoje stavove. To je karakter kakav su nekada imali komunisti, a danas mahom americke diplomate. Svaka cast na karakteru, sve ostalo sto pises je nebitno.

Vojo

pre 16 godina

cestitke nasim kosarkarima u mladim uzrastima.dobro je da ovi ,,strucnjaci,, nisu gledali Divca kad je bio u njihovom uzrastu,ona njegova dupla sa rusima,ovi bi zatrpali i njega i Cosica!Gospodo,to su mladi momci,a dali ce biti veliki igraci,to ne znaju ni veeliki strucnjaci,a ne vi ili ja/setite se velikih promasaja na draftu tokom minulih godina.Ja im zelim srecu iz sveg srca,a vi!!!

risto

pre 16 godina

Uh, kako dobar basket!!! Klinci su iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, imam utisak da mogu do kraja. Jeste da je spoljna linija šuterski nešto lošija, pogotovo najiskusniji među njima Stefan Marković, ali ekipa dobija fizionomiju i prepoznatljiv stil igre i, bogami, mnogo su dobri. Usuđujem se reći ništa lošiji nego godinu dana stariji drugari koji osvojiše EP. Muta se malo kockao neuvođenjem Mačvana i Jeremića skoro cijelo prvo poluvrijeme, ali izgleda da se isplatilo. Neki igrači su bili povrijeđeni, na ovaj način se raspodjeljuje minutaža da bi svi odmorno dočekali najvažnije utakmice od četvrfinala, pa, nadam se, do finala. Mačvan me sve više oduševljava. Iako na prvi pogled ne izgleda nešto posebno, posjeduje fantastičnu igračku inteligenciju i osjećaj za koš kakav na ovim prostorima odavno niko nije imao. Petorka Marković, Jeremić, Kešelj, Mačvan i Marjanović(Raduljica) je izvanredna i eto još dobrih igrača za budućnost. Bravo momci i puno sreće na putu do TITULE SVJETSKIH PRVAKA!!!

jekum

pre 16 godina

@(sloba, 17. jul 2007 20:48)

Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.

Hmmmm....pa zar nije nas uspeh tim veci? Zamisli da mi odigramo bolje, i da sprecimo takve lake poene...
Pitam se, kolika bi tada bila razlika?:D

Gost

pre 16 godina

@Sloba

Ja se secam kada je Danilovic protiv amera u presudnim trenutcima kada smo igrali protiv stvarnog Drim tima promasio trojku i to bio je sam. Gledao sam ovih dana Partizanove igre protiv Knora i tu se moglo videti kako Danilovic promasuje ali i kako u presudnim momentima daje vazne koseve. A secas li se odlucujuceg promasaja Stojakovica u onom istorijskom finalu Lejkersi-Sakramento? A Divceve dve vezane greske na evropskom u Spaniji??...

Jos jednom momci su odigrali ekstra utakmicu a Muta je iznenadio francuze i na tome mu svaka cast.

Jos nesto mislim da zbog ovih silnih povreda da je i 4 mesto veliki uspeh, a ako bude nesto vise ja cu biti prezadovoljan. Iako se ne smeju zaboraviti ni Litvanci, neugodni su a bojim se eforije posle ove velike pobede!!!!

Загор те неј

pre 16 godina

Честитке Мирославу Николићу на изванредно припремљеној утакмици. Важност утакмице је тражила такав приступ и Николић је пронашао пут. Правовремено увођење у игру Мачвана и Јеремића, подршка Кешељу и ветар у једра високом Марјановићу дали су фантастичан резултат. Допринос Марковића, Катнића и свих других, такође је огроман. Права позивница за новосадску публику да у следећим утакмицама напуни дворану и да све од себе да подржи још једну одличну екипу Србије. Кошарка није умрла у Србији. Живела Србија и наша кошарка!!!!

analitičar

pre 16 godina

Pre svega velike čestitke našim momcima na veoma čvrstoj igri koja je rezultirala velikom pobedom. Razlika je veoma velika i ne očitava realno zbivanje na terenu. Razlog tome je činjenica da ova generacija Francuske nije imala prilike da nauči da gubi, tako da su "petlići" totalno klonuli. Naravno to ničim ne umanjuje zasluge naših igrača i stručnog štaba. Sveli smo ovako uigran tim (oni su godinama u istom sastavu, a veći deo tima je nekoliko godina tokom srednje škole živeo i trenirao zajedno u internatu koji drži Koš. savez Francuske) na 62 poena. Na prethodne 4 su dali 389 što je blizu 100 po meču. Mnogi imaju svoja mišljenja o ovome, ali ja smatram da je ključ pobede u malom broju primljenih koševa protiv tima koji je izuzetno efikasan. Kešelj je u većem delu meča (u poslednjoj četvrtini i Marković)izvanredno čuvao Batuma koji predstavlja veoma značajan kvalitet u Francuskoj igri. Ažinka, koji je dominantan skakač na svim dossd odigranim takmičenjima je ostao na 6 skokova. Nije ni to malo ali je značajno smanjenje. Na njemu su se menjali i Raduljica i Marjanović i Mačvan i Kešelj.
Bekovi su totalno zaustavili Džeksona koji je do ovog meča imao prosek od 20 poena po utakmici.
Mislim da momcima treba dati normalnu podršku. Ne smatram drugačiji stav i kritike "pljuvanjem" ali ima dosta komentara koji sami sebe demantuju. U redu je da u komentarima tokom lige ima klupskih i navijačkih stavova, ali mislim da komentarisanje bilo čega vezanog za naciju i narod treba da ima malo više odgovornosti. Nailazim na komentatore koji sebe predstavljaju kao neke znalce (beše neki "trener", pa ovaj Sloba) jer misle ako se ne identifikuju da će im neko poverovati da su stvarno neki dokazani košarkaški radnici.(To je kao kad odeš u vojsku pa se upoznaš i svi su kao u civilstvu bili neodoljivi za suprotni pol, trošili 100 Evra dnevno, vozili ne znam koja kola itd,a onda vremenom vidiš da je to sve samo njihova pusta želja).
@Sloba
"Jaka odbrana i brza kontra." Slažem se da je to ideal jednostavne košarke, i da je deo koje se zove "jaka odbrana" na ovoj utakmici bio prisutan. Jurenje sa igračima poput ovih je ravno samoubistvu, jer su tu jači tako da je osnovni potez taktike protiv njih da se igra umiri. Pošto si ti "radnik iz zlatnih vremena naše košarke" verovatno ćeš pokušati mlađima da objasniš kako je i naša reprezentavija u vreme Žeravice i Novosela tako igrala protiv Amera. Jeste svakako, išli su na turneje u novembru svake godine i igrali protiv Univerziteta pri čemu je skor bio oko 50%. I to veličine poput Moke, Kiće, Praje...Da se nisu oni možda jurcali sa njima?
@Ivica Milisavljević
Ti si sve to dobro proanalizirao i deklarisao Francuze kao tim koji je taktički nepotkovan čime bi hteo da umanjiš pobedu naših. Ovaj tim je na okupu godinama i pronađi nekog poznanika koji se razume u košarku da ti pojasni kako igraju napad, kako prepoznaju situacije i kako menjaju odbrane. Za razliku od njih Čakarević, Katnić i Čupković su prvi put u ovo timu. Katnić je priključen u ponedeljak. Radulović, Stojačić, Jeremić, Mačvan i Marjanović su zaigrali prošle godine (ko u Manhajmu, ko u Amaliadi), Kešelj je igrao 2004. na kadetskom, a prošle godine je bio bolestan. Ostaju ti Marković, Despotović i Raduljica koji su imali kontinuitet. Po tvojoj genijalnoj postavci mi smo katastrofalno vođeni sa klupe, a i oni su katastrofalno vođeni sa klupe, pa smo mi zato pobedili. Pa pošto smo u vođenju "pata karte" onda su nam klinci izvanredni.
Ova ekipa je u pripremnom periodu imala veoma dobar ritam igre, odigrala odlično dve utakmice protiv 1987 (bilo je 1:1), ali su im povrede zaista dosta uzele na ritmu i kvalitetu i unele dosta nervoze.
Što se tiče tvojih argumenata i činjenica. kao i taksativno navedenih detalja mislim da si uspeo da sve promašiš šta si prepoznao. Da nisi gledao utakmicu nego napamet dao komentare više bi pogodio. jedino si pogodio da Marković dosta loše stoji sa šutem (to je činjenica) ali si je ti naveo kao verovatnoću. Istog tog poznanika koga sam ti predložio da nađeš kako bi te nešto objasnio zamoli da ti kađe kako se raspoređuje snaga jednog tima u turnirskom ritmu u kome u 11 dana imaš 9 utakmica. Svi tvoji komentari vođenja utakmice su izgleda usmereni na ritam subota-subota i nisu skroz pogrešni za takvu postavku. U ovakvom ritmu i sa povredama koje uvek prate prvenstva treba rasporediti snage da se igra uspešno poslednja tri dana, a da se pre njih ne ispadne iz trke.
@omre
Imaš baš genijalna poređenja. Kakva generacija Kukoča i Divca? Misliš na 1968? Pa da li ti znaš kakvih igrača ovog godišta (1988) ima na teritoriji bivše SFRJ? Kakav bi bio tim koji bi se od njih sastavio i dršao koju godinu na okupu kao što je to bilo ranije? Normalno da ne znaš i onda porediš takve stvari. Pošto si stručan napravi tim iz generacije Divca koji je iz Srbije (Divac, Neša Ilić...) pa onda upoređuj.
@patriot
Mislim da si veoma precizno locirao period (20 do 23 godine) gde gubimo igrače. Apsolutno se slažem sa tobom

Kraljevo

pre 16 godina

Ajde strucnjaci, nastavite pricu kako ce Francuzi da nas pregaze. No, o nebitnim pojavama ne treba trositi reci ni vreme na net-u. Ovog Marjanovica dajte na Ibarski kej, da ga provucemo kroz tajne metode stvaranja Divaca, Krstica i dr. Kvalitetan igrac od 220 bi nam dao nadu da mozemo biti u vrhu.

Dusan Rakic

pre 16 godina

Bravo majstori,jos jedan mec i u polufinalu ste!Ovim mecom ste demantovali sve one koji su vas osporavali,a sutra usled vaseg uspeha ce biti pokraj vas da vas prvi potapsu po ramenu i podele vasu slavu sa vama!!!



STETA STO SPNS NIJE PUNIJI DA VAM RAJA U HALI DA KRILA

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Pa gde je sada nas strucnjak Sloba, koji juce svakakve gluposti isprica, i jos se predstavio kao neko ko je radio 20 godina u kosarkaskoj organizaciji. Pa zbog njega i slicnih, savez se srozao na najnize grane.
Utakmicu sam gledao, ubedjen sam da nam se forma polako dize, i raduje me konsantna igra Macvana, iako nije igrao skoro celo 1. poluvreme, kao i sve bolja igra Marjanovica (koliko god da je smotan, treba imati u vidu da decko trenira kosarku svega par godina. I pored toga zahvalniji je igrac od Raduljice). Juce su neki pljuvali po Jeremicu da ima samo sut. Onaj koji je bio u hali se mogao uveriti i u druge kvalitete Jeremica, podseticu samo na akciju 'coast to coast'. A s obzirom da je odusevio i Djordjevica i Boru Stankovica, sta onda dodati.
Pozdrav vernim navijacima Srbije, i hajde narednih dana malo vise ljudi u halu...

Vlada

pre 16 godina

Ivice, znam da je Aleksandrov 1987, a takodje da su Rasic i Cvetkovic malo stariji. Moja poenta je da ni jedan nabrojan igrac nema vise od 23 godine... Na tu listu se mogu dodati Perovic i jos nekoliko igraca, pa stoji da u rasponu starosti 19 do 23 godine imamo sigurno najtalentovanije igrace sem naravno Amerikanaca. Znam da druge reprezentacije imaju po 2-3 izuzetna igraca ovih godina (npr. Italija sa Balinelijem i Barnjanijem, Turska sa Iljasovom itd.) ali sumnjam da bilo koja reprezentacija ima kompletnijih 20-25 igaca od nas. A tim na kraju osvaja medalje...

Ilija

pre 16 godina

Stvarno bi voleo da se javi onaj lik koji kaze da je gledao Francusku repku, hvalio njihovu igru a hulio nase.... Bas me interesuje, koji su njegovi kriterijumi i zbog cega mora da siri pesimizam i negativnu energiju? Ako mu treba sljaka, nacicemo nesto...

Ti se bato javi ... i objasni

Gost

pre 16 godina

Bas sam, tokom prvog poluvremena, bio spremio da ospem drvlja i kamenje na Nikolica. Tek kada se utakmica zavrsila shvatio sam da je on, uz svesrdnu pomoc francuza i veoma dobru angazovanost nasih, najzasluzniji za pobedu.

Cestitke Muti i klincima, muski ste se igrali, kockali i pobedili.

ljubitelj košarke

pre 16 godina

@Za Ivicu Milosavljevića i Slobu
Moram nešto da objasnim raznim "poznavaocima" košarke,kao što su Ivica Miosavljević , i vajni "stručnjak" Sloba i ostali dežurni pljuvači.Prvo da ih obavestim da SMO UTAKMICU DOOOOBILI, ALO BRE STRUČNJACI.Pošto sam Novosadjanin i volim košarku svaku tekmu gledam.Posle utakmice sam prišao Muti i pitao ga zašto nije od početka počeo sa Mačvnom i Jeremićem,i evo šta mi je rekao.-Francuzi su atletski jača ekipa od nas,mi u duel igri i trčanju sa njima nemamo šanse.Imamo dosta povređenih igrača Marković,Mačvan,Kešelj sada i Raduljica što dodatno otežava stvar.Moram znači da kalkulišem i sačuvam ekipu za sledeću utakmicu u slučaju da izgubimo ovu.Jeremić je dečko koji treba da igra i sutra i preksutra a ne samo danas i ovu utakmicu.Sa njim sam počinjao uvek ali jednostavno moram da kalkulišem sa svim igračima i rasporedim teret utakmice.Svi su igrali u različitim periodima kad sam procenjivao da treba i nisam pogrešio.Rezultat se lomio tri četvrtine ali nam nisu pobegli,što sam i hteo.U četvrtoj četvrtini sam sve stavio na fleksibilnu odbranu sa dve četvorke jer nam je trebala brza postava u odbrani i u napadu i provocirao njihov šut.U skautingu sam video da oni baziraju igru na centrima koji su dominantni.Zato sam skupio oko njih ,brzo rotirao i iznenadio njihovog trenera.To je izgleda i odlučilo.Dakle Jeremija je ušao baš kad treba ,da odmoran odigra kad je najvažnije.I odigrao je.Mačvan je morao malo ranije jer ipak ima visinu u odbrani, taj skok u napadu a i šut.Deca su sa otečenim zglobovima a ovako se bore.Volim što polako ulazi Kešelj.Važno je da smo dobili utakmicu i idemo dalje.
Posle ovog Mutinog objašnjenja jednostavno nemam reči.A vi stručnjaci koji plujete reprezentciju,gledate statistiku i plujete po trenerima,(a to nazivate različitim mišljenjem) ,svaka vam čast.Najveća potvrda Mutinih reči je ono kad su na Francuskom tajm autu igrači sedeli i čekali trenere da se dogovore između sebe kako da nepadaju našu odbranu.Jednostavno nisu znali , zato su i pukli.Trebali su da pitaju Ivicu Milosavljevića i Slobu,stručnjake.Dakle kapiram da vi ustvari gajite animozitet prema Muti i na tome bazirate vaše stručno mišljenje.Nama iskrenim ljubiteljima ne smeta niko , samo neka naša repka dobija,a vi nemojte više da nas davite vašim "stručnim komentarima".Ostavite to za kafanu a ne za ovaj post.

Faki ponos Draginca

pre 16 godina

Ti si ponos naseg mesta,ti si ponos opstine,ti si ponos Loznice Jeremicu Mladene!Samo mi nije jasno sta glumi onaj Muta?Celo prvo poluvreme ga drzao na klupi!Ali nema veze,Faki i dalje pokazuje koliko je veliki igrac!Samo napred Mladene!Svi smo uz tebe!

sloba

pre 16 godina

Evo me opet. Je li vama poznavaoci kosarke ovo kosarka.Izgubili smo ono sto smo nekada imali a to vi mladji me znate.Jaka odbrana brza kontra. Protiv zone sut za tri. Pa kako smo onda osvojili svetsko prvenstvo u Indijanopolisu. Na taj nacin. Da li moze nekom kosarkasu npr Keselj i Markovic da se desi da za sut za tri promasi ceo kos.Francuzi su strasno slabo odigrali poslednju cetvrtinu a to ne znaci da smo mi igrali odlicno.Najboljeg igraca su drzali na klupi. Sta je hteo trener pitaj boga. Kakva nam je igra bila tri cetvrtine. Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.Uzmite statistiku i pogledajte neke parametre, a sutra procitajte i izjavu Mute Nikolica

patriot

pre 16 godina

@lagano

Nisi u pravu druze :-)!
Mislim da mozemo svake godine da "izbacimo" jedno 3-5 vrhunskih igraca. To se trenutno i desava. Samo nam treba jos malo bolji rad sa igracima od 20-23 god. da bi
od 24 god. postali bas vrhunski igraci. I onda ce biti opet rezultata u A reprezentaciji.
Pozdrav

omre

pre 16 godina

Sta bre??? jeste pobeda ,ali boranija ostaje boranija.

Dajte molim vas onu generacija Kukoca i Divca zgazili bi ove nase sa krsa razlike.

Macvan moze da bude jedino novi Stevanovic,Marjanovic ima visinu al nema znanje(moze da nauci) ,Keselj i nije neki talenat,Jeremic moze biti dobar klupski igrac...a plejevi ocajni.Markovic igra celu utakmicu a ni jedan kos nije postigao mislim za ne poverovati.Najgore je sto taj nema nameru uopste ni da sutira isto ko i Katnic.
SMEJURIJA!!!
Najtalentovaniji je francuski centar Zitka ,kod nas Markovic jedina mana sto ne zna da kos postigne.
Biti navijac je jedno ,a malo dubioznije prostudirati igrace je sasvim nesto drugo.Mozemo mi osvojiti i sto zlata u mladjim kategorijama kad to niste ne znaci i kad ti isti igraci kasnije propadnu

Vlada

pre 16 godina

Tooooo... Slobo care, pa gde si ti sada svojim komentarom od juce. Bilo bi lepo da se izvinis i priznas da ova reprezentacija ima mnogo vise potencijala nego sto si juce bio spreman da priznas... Hoces li to i uraditi? Kad samo pomislim da nas je jedan drugi komentator ovde plasio strasnom Francuskom! Uh al' smo se uplasili te Francuske, najbolje reprezentacije na turniru.

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Vlada

Malo si pogresio u rasporedu godista.

Aleksandrov je generacija ovih sto su osvojili zlato na EP. Milicic je '85 (kao i Erceg) i ne moze biti svrstan uz "nesto starije". Rasic i Cvetkovic su '84 ...
Cisto informativno ...

šomi

pre 16 godina

Za Ivicu Milosavljevića

Čoveče,pa ti si bolestan od mržnje.Ti stvarno mrziš tog čoveka.Ja neznam Mutu , pa neznam ni kakav je čovek , a moram ti reći da me to malo interesuje.To kakav je on stalno potenciraš,a to je beznačajno za ovu priču.Ja njega cenim po rezultatima a on ih ima,to su činjenice.Reći za trenera da je prosečan ,a čovek ili nečovek,kako hoćeš ,ima Evropsko zlato,nekoliko medalja sa A reprezentacijom,nekoliko titula u domaćem prvenstvu je blago rečeno animozitet.Dakle tvoj komentar ne treba uzimati ozbiljno,jer je suviše ličan.Što se Teodosića tiče ,to sasvim slučajno znam ,da je jedini razlog njegovog izostanka sa spiska za Tursku,bilo njegovo prepotentno ponašanje,Teo je mislio da bez njega ne mogu i tu je pogrešio.Izvini,tu je veličina trenera,da najboljeg izostavi i da primer drugima.Zamisli da je tolerisao samo njega,šta bi drugi igrači radili i kakva bi repka bila.Uostalom dokazao je da je u pravu,uzeo je zlato.Inače znam sa kojom je reprezentacijom uzeo zlato.Drugi put temeljnije pročitaj moj komentar.Što se tiče komentara za Francusku,to bagatelisanje uspeha govori samo za sebe.Ti se ne baviš analizom,(i ono malo što si napisao je površno i nestručno),tebi je opet Muta opseseja.Ajde malo da navijamo za naše,zajedno,pa kad pobede da se radujemo.Imam utisak da si ri na protivničkoj strani zbog trenera.Neznam šta ti je čovek uradio ali ti se stvarno debelo zamerio.Međutim,ne radi se o njemu,nije on tema.Tema je radost da naši igraju srcem i dobijaju a imaju problema sa povredama,ne igraju punom snagom.Daj i ti i drugi koji samo kritikuju,malo pozitivne energije.Mogu misliti šta ćete izmisliti ako nekim slučajem osvoje neku od medalja(nedaj boze zlato),opet nešto neće valjati.Ma mi smo Srbi čudo,nama neprijatelji na trebaju,sami smo sebi najveći .Što se mene tiče,ovi su momci već postigli uspeh.Bili su proglašeni za gubitničku generaciju(od šatro stručnjaka kao ti),a već su u vrhu evrope.Malo li je.

Barakuda

pre 16 godina

OK, iskreno sam mislio da ce nas razbiti sa minimum 15. Stvarno sam iznenadjen. Kad se ima u vidu, da su nas prutkali na zadnjem U18 EP sa 20 razlike(imam tekmu na dvdu, stvarno su nas razbili) mislio sam da ce mo puci kao kante kad ono... Mozda su sudije sudile za nas u :)

No, gledao sam juce utakmicu protiv brazila i mogu reci, da ce Boban biti exxxtra igrac. Ima 220 i pokretljiv i ima dobar upside. Raduljica je danas kaznjen zato sto juce nije trcao u odbranu nego se vesao po kosu tamo... Macvan... nikad nece biti extra igrac, kao i Labovic bice solidni 13/5 igrac u Uleb kupu i to je to. Jeremic, mozda napreduje i bude nekad nesto i to je to...

MilosNS

pre 16 godina

Nasi momci su danas odigrali sjajnu poslednju cetvrtinu,za macvana i jerenica se znalo da nece igrati dobar deo prvog poluvremena zbog umora ali je povreda zgloba radulice ipak naterala Mutu da uvede Macvana. Mi igramo sutra sa Litvanijom i kako mi je pomocni trener repke sam rekao trebalo bi da dobijemo jer kako odmice turnir igramo sve bolje.Litvanci imaju 2 odlicna igraca(broj 4 i 13) i ako njih zaustavimo pola posla je zavrseno! Posto moram sluzbeno da budem na tekmama imao sam priliku da se uverim kakva je danas bila atmosfera u sali u pojedinim trenucima,stvarno neverovatna buka kada se lomio mec! Gledeo sam dosad sve repke i po meni najveci potencijal za napredak imaju momci iz nigerije posebno njihova dva startna centra koji ce verovatno jednog dana zavrsiti u NBA
Ukoliko francuzi dobiju amere mi smo prvi u grupi ali tesko jer su ameri fizicki najspremniji i imaju 12 podjednakih igraca u rotaciji sto nema nijedna reprezentacija i samim tim su favoriti za zlato mada nikad se nezna...

mladja

pre 16 godina

Jel gledao neko od vas utakmicu?
MI loshi,a francuzi ochajni...SVak cast momcima na borbenosti,al jedno je ocigledno...ova generacija je jako daleko naspram generacije 87 i to je cela istina!!!
mozda se to nama ne svidja,al sta sad,pa ne mozemo stalno imati fantacticne generacije!!!

Dzoni

pre 16 godina

Od cetvrtfinala sve utakmice ce moci da se gledaju uzivo preko neta na ovoj adresi

http:/www.serbia2007.fiba.com/pages/eng/fe/07/fiba/u19men/fanZone/vide/p/openNodeIDs/5977/selNodeID/5977/live.html

Cookie

pre 16 godina

Ja se isto slazem da ono sto sam ja danas gledao ne lici na kosarku...uzas...cast na zadnjoj cetvrtini i pobedi...ovo ostalo nije vredno hvaljena i price uopste...ja uopste nisam kosarkaski strucnjak...ali ona igra oni pasovi onaj sut za tri poena...tuga...

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Voja

Poredjenje Divceve duple sa Rusima na SP 1986 je totalno neadekvatno (da ne kazem nesto teze). Divac je tada imao 18god. (godinu manje nego skoro svi ovi) i igrao je na SP za SENIORE. Ono sto je radio u tim godinama na takmicenjema svoje generacije je neuporedivo sa ovim sto gledamo.

sloba

pre 16 godina

@lagano

Decko ti si samo posetilac kosarkaskih utakmica i nista vise i to ne znaci da znas nesto o kosarci. Necu da ti kazem pravo ime pa bi video i nasao u svim enciklopedijama o kosarci ko sam.Sta imas protuiv americke demokratije. Ja i dalje tvrdim da je ovo tanak tim za velika dostignuca,Za nesrecu tim iz gorice je bio u mrdju vremenu i nije se takmicio na svetskom prvenstvu.Kod njih se vidi organizacija igre.I prosle godine kada su imali 19 i uzeli u Turkoj zlato i vrsnjaci ovih danasnjih vidi se ogromna razlika u igri ipeistupu igre.Ova ekipa nema sistem igre sve je na ura. I jos jednom ponavljam nemamo sutera sigurnih ni za dva ni za tri. Udje poneka trojka.Da li si gledao amere. Niko ispod 50 razlike.Ozbiljna ekipa.Skocni i za dve sekund do kosa ali imaju i sutere. Australija na primer. Tako smo mi nekada igrali i tako je ekipa u Bormiju uzela zlato.I ne vredi se raspravlajti sa gledaocima i citaocima sportskih listova

šomi

pre 16 godina

@analitičar

Hvala bogu jedan pravi,realan i nadasve stručan komentar.
Predložio bih ovom ostarelom "stručnjaku iz košarkaške enciklopedije"tzv Sloba da ovo dobro prouči,moguće je da će nešto i naučiti.O gospodinu Ivici ne treba trošiti reči,čovek je bolestan.

Zeks

pre 16 godina

NEVEROVATNO! Vise cu pozitivnih komentara o nasim kosarkasima naci na hrvatskim sajtovima nego ovde...Tipicno nas fazon: Samo da komsiji crkne krava. Sloba i ovaj drugi imaju neki otvoren racun sa Mutom sto je ocigledno. Svaka cast autoru komentara sa nikom "analiticar", a pogotovo nasim klincima, koji su ubedljivo dobili francuze. Sportski pozdrav.

omre

pre 16 godina

Analiticar

Zasto odmah vredjas? Ko je rekao da ne znam koja bi se super ekipa 1988 godista mogla na prostoru nekadasnje SFRJ skupiti.Ali mene ne interesuje sta bi bilo,vec pricam isljucivo za Srbiju.

Mnogo smo mi naivni i vecito se uzdizemo do nebesa i u situaciji kada to ne treba,zato uvek i lose prolazimo.Mnogo smo histericni kao narod da ne kazem alavi...

Niko normalan ne moze da kaze da je ovo nasa talentovana generacija uz pomoc koje cemo vladati godinama ervopskom scenom.Laz laz laz
Ako ista mrzim to je taj lazni optimizam koji se uvek siri kad god se negde prikuva neka medalja,zasto nikada nisu hladne glave.
I na kraju da dodam zelim ja uspeh celoj ovoj generaciji,ali porediti ih sa na primer generacijom 1987 je besmisleno ,a tek sa onom kukoc,divac je smesno pozz

VladaNS

pre 16 godina

evo me JA STO SAM GLEDAO FRANCUSKU REPKU!al ja sam gledao i NAŠE!prozivate...e srbi,srbi ptice rajske.daj bože da još neki trener napravi onakve greške kao francuz.npr. uvođenje DVA CENTRA kao ODGOVOR na našu pokretnu zonu!?i dalje kažem da srce nije dovoljno!a povreda raduljice?pa dečko iako je pravio skokove u odbrani nije se video protiv slabijih(MALI ga izgurali iz obruča),tako da neće nedostajati.ona košarka pa ono je koncept:JAKA ODBRANA(treba i to imati) A NAPAD AKO JEREMIĆ URADI NEŠTO!al tako je to,slab dan francuza(pogledaj samo korake i duple)+trener+hazardMUTA=SRBIJA DO TOKIJA!?ma sve u svemu slabo.polufinale ko kuća,finale=srbi na mesecu!Uzdravlje

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Mozes slobodno i da kazes da si Toni Kukoc pa cu opet da ponovim ono sto sam vec rekao. Ta bigrafija na koju mislis da mozes da se pozivas ne vazi kada dodje do logickih problema. Ako profesor matematike kaze da je 1+1=6 nema potrebe da otkriva svoje ime i da dokazuje da je profesor matematike. Po rezultatu vidimo da mu matematike ne ide bas najbolje. Priznaj kao covek da ne volis Mutu pa ga pljuj ako imas osnova, ali ne moras da sipas svoj otrov na ovu decu koja pobedjuju kako znaju i umeju. Verovatno je manje negativnih komentara bilo od Francuza o rezultatu Francuske na ovoj utakmici nego od pojedinih u pobedi Srbije. Nekima od nas nije dovoljno da s epobedi, uvek se nadje doabr razlog za pljuvanje. U ovom slucaju nema ni dobrog razloga. Shvatam cika Slobo da ste malo prestari da igrate za ovu ekipu rodjenu 1988, ali posto ste takav kosarkaski znalac, mozda bi trebali da se aktivirate i da konkurisete za seniorsku reprezentaciju? Tu smo tanki, cim pocne prvenstvo ocekujem Vas ekritike. Ipak nije kasno da se prikljucite pripremama reprezentacije. Teoretski ste kosarkaski Bog, jos samo da to i na terenu pokazete.

analitičar

pre 16 godina

@omre
Ponovo sam pročitao svoj komentar i ne vidim gde sam te uvredio. I dalje ne vidim da shvataš poentu. Ne možeš da porediš selekciju pravljenu sa prostora SFRJ (22 miliona stanovnika) i napravljenu na teritoriji Srbije (7 miliona). A lično bih voleo da navedeš neke od talenata ove generacije iz drugih republika bivše nam države, pa makar ih sada našao na nekom od sajtova.
Inače, ja takođe ne volim preterane navijačke euforije koje su nekad baš nerealne (mada imam razumevanje za njih jer je u pitanju ljubav prema svojima) , ali ne podnosim drugu krajnost. Nikada ekstremna gledišta nisu donosila dobro.

sloba

pre 16 godina

Evo me opet. Je li vama poznavaoci kosarke ovo kosarka.Izgubili smo ono sto smo nekada imali a to vi mladji me znate.Jaka odbrana brza kontra. Protiv zone sut za tri. Pa kako smo onda osvojili svetsko prvenstvo u Indijanopolisu. Na taj nacin. Da li moze nekom kosarkasu npr Keselj i Markovic da se desi da za sut za tri promasi ceo kos.Francuzi su strasno slabo odigrali poslednju cetvrtinu a to ne znaci da smo mi igrali odlicno.Najboljeg igraca su drzali na klupi. Sta je hteo trener pitaj boga. Kakva nam je igra bila tri cetvrtine. Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.Uzmite statistiku i pogledajte neke parametre, a sutra procitajte i izjavu Mute Nikolica

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je da ko god napise nesto kriticki (cak i argumentovano, sa cinjenicama i taksativno pobrojanim problemima) odmah "pljuvac". Jedini pomak u odnosu na jucerasnji mec je veca borbenost i malo agresivnija odbrana i nista vise. Francuzi su ekipa atleta koji su ocigledno lose vodjeni i takticki "nepotkovani", kada naidju na one od kojih su jaci onda "gaze" a kada naidje "gusto" izgube se.Pozitivno je veca borbenost, agresivnost, Jeremic je pored suta pokazao i da ima ulaz, Keselj se vraca, Macvan standardan i Marjanovic malo odlucniji i hrabriji. Negativno, Marjanovic sa 221 dobija dve rampe (na zakucavanju i polaganju) i jednom masi zakucavanje i opet nema prava resenja u napadu cim ga neko cuva i mora da igra ledjima kosu, Katnic previse sebican za mesto pleja koje igra, Markovic kao da nema sut, Keselj se ispucava.

Najnegativnija pojava je Muta Nikolic. Jeste on pobedio ali ono sto radi je uzas. Jeremic uopste nije igrao prvo polovreme a Francuzi igraju zonu a on je jedan od retkih ako ne i jedini koji moze da da trojku. Keselj se ispucava i kada konacno pogodi trojku Muta ga izvlaci iz igre. Macvana je pustio na 2-3 minuta pre kraja poluvremena i to jer Raduljica nije mogao da igra a Marjanovic se umorio inace bi decko prosao kao Jeremic (ne bi igrao celo prvo poluvreme). Uz to mucio ga je na poziciji "5" jer nije imao koga tako da je Macvan imao dosta problema sa znatno visim igracima ali se ipak snasao (narocito u napadu). Sreca da je imao protiv sebe ekipu bas nespremnu na egal meceve.

Generalno, igra se jako losa i dekadentna kosarka (bar po onome sto sam video) i izgleda da je kriza u celom svetu u ovom uzrastu.

omre

pre 16 godina

Sta bre??? jeste pobeda ,ali boranija ostaje boranija.

Dajte molim vas onu generacija Kukoca i Divca zgazili bi ove nase sa krsa razlike.

Macvan moze da bude jedino novi Stevanovic,Marjanovic ima visinu al nema znanje(moze da nauci) ,Keselj i nije neki talenat,Jeremic moze biti dobar klupski igrac...a plejevi ocajni.Markovic igra celu utakmicu a ni jedan kos nije postigao mislim za ne poverovati.Najgore je sto taj nema nameru uopste ni da sutira isto ko i Katnic.
SMEJURIJA!!!
Najtalentovaniji je francuski centar Zitka ,kod nas Markovic jedina mana sto ne zna da kos postigne.
Biti navijac je jedno ,a malo dubioznije prostudirati igrace je sasvim nesto drugo.Mozemo mi osvojiti i sto zlata u mladjim kategorijama kad to niste ne znaci i kad ti isti igraci kasnije propadnu

Darko

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne raumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.

Barakuda

pre 16 godina

OK, iskreno sam mislio da ce nas razbiti sa minimum 15. Stvarno sam iznenadjen. Kad se ima u vidu, da su nas prutkali na zadnjem U18 EP sa 20 razlike(imam tekmu na dvdu, stvarno su nas razbili) mislio sam da ce mo puci kao kante kad ono... Mozda su sudije sudile za nas u :)

No, gledao sam juce utakmicu protiv brazila i mogu reci, da ce Boban biti exxxtra igrac. Ima 220 i pokretljiv i ima dobar upside. Raduljica je danas kaznjen zato sto juce nije trcao u odbranu nego se vesao po kosu tamo... Macvan... nikad nece biti extra igrac, kao i Labovic bice solidni 13/5 igrac u Uleb kupu i to je to. Jeremic, mozda napreduje i bude nekad nesto i to je to...

Lagano

pre 16 godina

Gde je onaj Sloba od juce? Onaj kosarkaski radnik sa iskustvom od 20 godina? Zato nam kosarka i jeste tu gde s enalazi zato sto su takvi negativci i pesimisti radili u organizaciji. da je covek pa da se vrati, prizna da je naznalica i izvini ljudima i obeca da ubuduce nece pricati neistine, pa hajde. Nego ce da se pritaji, pa kada bude prilika opet da ospe paljbu. Nazalost ove klince nemam priliek da gledam, ali po rezultatima se moze reci da nisu losi. ne mzoe svaka srpska generacija da bude uvek prva u svemu i da ima 5 vrhusnkih igraca. Ne moze po zakonu prirode. Dakle, svaka cast klinci i samo napred. Pravi ljudi su uvek uz Vas.

Загор те неј

pre 16 godina

Честитке Мирославу Николићу на изванредно припремљеној утакмици. Важност утакмице је тражила такав приступ и Николић је пронашао пут. Правовремено увођење у игру Мачвана и Јеремића, подршка Кешељу и ветар у једра високом Марјановићу дали су фантастичан резултат. Допринос Марковића, Катнића и свих других, такође је огроман. Права позивница за новосадску публику да у следећим утакмицама напуни дворану и да све од себе да подржи још једну одличну екипу Србије. Кошарка није умрла у Србији. Живела Србија и наша кошарка!!!!

patriot

pre 16 godina

@lagano

Nisi u pravu druze :-)!
Mislim da mozemo svake godine da "izbacimo" jedno 3-5 vrhunskih igraca. To se trenutno i desava. Samo nam treba jos malo bolji rad sa igracima od 20-23 god. da bi
od 24 god. postali bas vrhunski igraci. I onda ce biti opet rezultata u A reprezentaciji.
Pozdrav

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Evo priznajem da si bar karakter kakav skoro nisam video. Nalupas svasta, pokaze se i dokaze da si pogresio, i onda s epojavis i nastavis da zastupas svoje stavove. To je karakter kakav su nekada imali komunisti, a danas mahom americke diplomate. Svaka cast na karakteru, sve ostalo sto pises je nebitno.

Gost

pre 16 godina

Bas sam, tokom prvog poluvremena, bio spremio da ospem drvlja i kamenje na Nikolica. Tek kada se utakmica zavrsila shvatio sam da je on, uz svesrdnu pomoc francuza i veoma dobru angazovanost nasih, najzasluzniji za pobedu.

Cestitke Muti i klincima, muski ste se igrali, kockali i pobedili.

Cookie

pre 16 godina

Ja se isto slazem da ono sto sam ja danas gledao ne lici na kosarku...uzas...cast na zadnjoj cetvrtini i pobedi...ovo ostalo nije vredno hvaljena i price uopste...ja uopste nisam kosarkaski strucnjak...ali ona igra oni pasovi onaj sut za tri poena...tuga...

sloba

pre 16 godina

@lagano

Decko ti si samo posetilac kosarkaskih utakmica i nista vise i to ne znaci da znas nesto o kosarci. Necu da ti kazem pravo ime pa bi video i nasao u svim enciklopedijama o kosarci ko sam.Sta imas protuiv americke demokratije. Ja i dalje tvrdim da je ovo tanak tim za velika dostignuca,Za nesrecu tim iz gorice je bio u mrdju vremenu i nije se takmicio na svetskom prvenstvu.Kod njih se vidi organizacija igre.I prosle godine kada su imali 19 i uzeli u Turkoj zlato i vrsnjaci ovih danasnjih vidi se ogromna razlika u igri ipeistupu igre.Ova ekipa nema sistem igre sve je na ura. I jos jednom ponavljam nemamo sutera sigurnih ni za dva ni za tri. Udje poneka trojka.Da li si gledao amere. Niko ispod 50 razlike.Ozbiljna ekipa.Skocni i za dve sekund do kosa ali imaju i sutere. Australija na primer. Tako smo mi nekada igrali i tako je ekipa u Bormiju uzela zlato.I ne vredi se raspravlajti sa gledaocima i citaocima sportskih listova

omre

pre 16 godina

Analiticar

Zasto odmah vredjas? Ko je rekao da ne znam koja bi se super ekipa 1988 godista mogla na prostoru nekadasnje SFRJ skupiti.Ali mene ne interesuje sta bi bilo,vec pricam isljucivo za Srbiju.

Mnogo smo mi naivni i vecito se uzdizemo do nebesa i u situaciji kada to ne treba,zato uvek i lose prolazimo.Mnogo smo histericni kao narod da ne kazem alavi...

Niko normalan ne moze da kaze da je ovo nasa talentovana generacija uz pomoc koje cemo vladati godinama ervopskom scenom.Laz laz laz
Ako ista mrzim to je taj lazni optimizam koji se uvek siri kad god se negde prikuva neka medalja,zasto nikada nisu hladne glave.
I na kraju da dodam zelim ja uspeh celoj ovoj generaciji,ali porediti ih sa na primer generacijom 1987 je besmisleno ,a tek sa onom kukoc,divac je smesno pozz

Kraljevo

pre 16 godina

Ajde strucnjaci, nastavite pricu kako ce Francuzi da nas pregaze. No, o nebitnim pojavama ne treba trositi reci ni vreme na net-u. Ovog Marjanovica dajte na Ibarski kej, da ga provucemo kroz tajne metode stvaranja Divaca, Krstica i dr. Kvalitetan igrac od 220 bi nam dao nadu da mozemo biti u vrhu.

Dusan Rakic

pre 16 godina

Bravo majstori,jos jedan mec i u polufinalu ste!Ovim mecom ste demantovali sve one koji su vas osporavali,a sutra usled vaseg uspeha ce biti pokraj vas da vas prvi potapsu po ramenu i podele vasu slavu sa vama!!!



STETA STO SPNS NIJE PUNIJI DA VAM RAJA U HALI DA KRILA

risto

pre 16 godina

Uh, kako dobar basket!!! Klinci su iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, imam utisak da mogu do kraja. Jeste da je spoljna linija šuterski nešto lošija, pogotovo najiskusniji među njima Stefan Marković, ali ekipa dobija fizionomiju i prepoznatljiv stil igre i, bogami, mnogo su dobri. Usuđujem se reći ništa lošiji nego godinu dana stariji drugari koji osvojiše EP. Muta se malo kockao neuvođenjem Mačvana i Jeremića skoro cijelo prvo poluvrijeme, ali izgleda da se isplatilo. Neki igrači su bili povrijeđeni, na ovaj način se raspodjeljuje minutaža da bi svi odmorno dočekali najvažnije utakmice od četvrfinala, pa, nadam se, do finala. Mačvan me sve više oduševljava. Iako na prvi pogled ne izgleda nešto posebno, posjeduje fantastičnu igračku inteligenciju i osjećaj za koš kakav na ovim prostorima odavno niko nije imao. Petorka Marković, Jeremić, Kešelj, Mačvan i Marjanović(Raduljica) je izvanredna i eto još dobrih igrača za budućnost. Bravo momci i puno sreće na putu do TITULE SVJETSKIH PRVAKA!!!

Ilija

pre 16 godina

Stvarno bi voleo da se javi onaj lik koji kaze da je gledao Francusku repku, hvalio njihovu igru a hulio nase.... Bas me interesuje, koji su njegovi kriterijumi i zbog cega mora da siri pesimizam i negativnu energiju? Ako mu treba sljaka, nacicemo nesto...

Ti se bato javi ... i objasni

Vlada

pre 16 godina

Tooooo... Slobo care, pa gde si ti sada svojim komentarom od juce. Bilo bi lepo da se izvinis i priznas da ova reprezentacija ima mnogo vise potencijala nego sto si juce bio spreman da priznas... Hoces li to i uraditi? Kad samo pomislim da nas je jedan drugi komentator ovde plasio strasnom Francuskom! Uh al' smo se uplasili te Francuske, najbolje reprezentacije na turniru.

jekum

pre 16 godina

@(sloba, 17. jul 2007 20:48)

Koliko lakih koseva smo primili ispod naseg kosa.Koliko kontri su francuzi izveli i lakih poena postigli.

Hmmmm....pa zar nije nas uspeh tim veci? Zamisli da mi odigramo bolje, i da sprecimo takve lake poene...
Pitam se, kolika bi tada bila razlika?:D

Gost

pre 16 godina

@Sloba

Ja se secam kada je Danilovic protiv amera u presudnim trenutcima kada smo igrali protiv stvarnog Drim tima promasio trojku i to bio je sam. Gledao sam ovih dana Partizanove igre protiv Knora i tu se moglo videti kako Danilovic promasuje ali i kako u presudnim momentima daje vazne koseve. A secas li se odlucujuceg promasaja Stojakovica u onom istorijskom finalu Lejkersi-Sakramento? A Divceve dve vezane greske na evropskom u Spaniji??...

Jos jednom momci su odigrali ekstra utakmicu a Muta je iznenadio francuze i na tome mu svaka cast.

Jos nesto mislim da zbog ovih silnih povreda da je i 4 mesto veliki uspeh, a ako bude nesto vise ja cu biti prezadovoljan. Iako se ne smeju zaboraviti ni Litvanci, neugodni su a bojim se eforije posle ove velike pobede!!!!

Vlada

pre 16 godina

Nisam bio upoznat sa ovom mladom selekcijom jer u Hrvatskoj se bas i ne prati ovo prvenstvo.Citajuci komentare prethodnih dana stekao sam dojam da je vasa mlada reprezentacija kanta za nabijanje kad ono sa Amerima egal sa ostalima glatke pobijede.Ne razumijem.
Ili ih sreca prati ili su komentari bili netocni.
(Darko, 17. jul 2007 20:05)

Darko, evo objasnjenja za tebe. Kad god Srbija igra ima sanse za pobedu bez obzira na takmicenje i starosnu grupu. Naravno, nece se uvek desavati da se osvoji zlato ili medalja, ali, na to uvek valja racunati. Svaka nasa ekipa ima igrace sa dovoljno talenta za visok plasman, ali, sto je jos vaznije, sistem igre i tim trenera uvek vode racuna da igraci kroz tim i tim kao takav uvek pruze svoj maksimum. Secam se Olimpijskih igara u Atini i nase prve dve utakmice. Prvu utakmicu smo izgubili nemogucim kosem Ginobilija u poslednjoj sekundi, a onda pobedili Italiju bez problema. To su kasnije bili finalisti. Ni tada nismo imali najjaci sastav i bilo je dosta otkaza... Na kraju smo debelo razocarali, ali su prve dve utakmice pokazale da smo vrlo lako mogli da otresemo timove koji su na kraju dosli do kraja.

Problem sa srpskim ljubiteljima kosarke i komentatorima je sto oni gledaju danasnje igrace a jos uvek u njima vide Djordjevica, Paspalja, Divca, Savica, Rebracu i Danilovica iz najboljih dana. Samim tim ocekuju da svaka utakmica bude lagana, pobeda glatka i ubedljiva... Toga vise nema u modernoj kosarci, i sve utakmice su tesne i egal. Dakle, vazno je pobedjivati, sto nas tim upravo cini. U ovom timu ima 5-6 odlicnih mladih igraca, od kojih ce 2-3 postati vrhunski igraci i nasi buduci reprezentativci. Sasvim dosta od jedne generacije... Uz godinu dana stariju koja je pre neki dan postala prvak Evrope, i igrace poput Aleksandrova, Dragicevica, Tripkovica, Ercega, Rasica, Cvetkovica i nesto starije Pavlovica, Milicica, Ilica, i Kristica ubedjen sam da nijedna zemlja sem Amerike nema ovakav igracki potencijal medju igracima starim od 19 do 23 godine.

Faki ponos Draginca

pre 16 godina

Ti si ponos naseg mesta,ti si ponos opstine,ti si ponos Loznice Jeremicu Mladene!Samo mi nije jasno sta glumi onaj Muta?Celo prvo poluvreme ga drzao na klupi!Ali nema veze,Faki i dalje pokazuje koliko je veliki igrac!Samo napred Mladene!Svi smo uz tebe!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Vlada

Malo si pogresio u rasporedu godista.

Aleksandrov je generacija ovih sto su osvojili zlato na EP. Milicic je '85 (kao i Erceg) i ne moze biti svrstan uz "nesto starije". Rasic i Cvetkovic su '84 ...
Cisto informativno ...

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Pa gde je sada nas strucnjak Sloba, koji juce svakakve gluposti isprica, i jos se predstavio kao neko ko je radio 20 godina u kosarkaskoj organizaciji. Pa zbog njega i slicnih, savez se srozao na najnize grane.
Utakmicu sam gledao, ubedjen sam da nam se forma polako dize, i raduje me konsantna igra Macvana, iako nije igrao skoro celo 1. poluvreme, kao i sve bolja igra Marjanovica (koliko god da je smotan, treba imati u vidu da decko trenira kosarku svega par godina. I pored toga zahvalniji je igrac od Raduljice). Juce su neki pljuvali po Jeremicu da ima samo sut. Onaj koji je bio u hali se mogao uveriti i u druge kvalitete Jeremica, podseticu samo na akciju 'coast to coast'. A s obzirom da je odusevio i Djordjevica i Boru Stankovica, sta onda dodati.
Pozdrav vernim navijacima Srbije, i hajde narednih dana malo vise ljudi u halu...

Vlada

pre 16 godina

Ivice, znam da je Aleksandrov 1987, a takodje da su Rasic i Cvetkovic malo stariji. Moja poenta je da ni jedan nabrojan igrac nema vise od 23 godine... Na tu listu se mogu dodati Perovic i jos nekoliko igraca, pa stoji da u rasponu starosti 19 do 23 godine imamo sigurno najtalentovanije igrace sem naravno Amerikanaca. Znam da druge reprezentacije imaju po 2-3 izuzetna igraca ovih godina (npr. Italija sa Balinelijem i Barnjanijem, Turska sa Iljasovom itd.) ali sumnjam da bilo koja reprezentacija ima kompletnijih 20-25 igaca od nas. A tim na kraju osvaja medalje...

Vojo

pre 16 godina

cestitke nasim kosarkarima u mladim uzrastima.dobro je da ovi ,,strucnjaci,, nisu gledali Divca kad je bio u njihovom uzrastu,ona njegova dupla sa rusima,ovi bi zatrpali i njega i Cosica!Gospodo,to su mladi momci,a dali ce biti veliki igraci,to ne znaju ni veeliki strucnjaci,a ne vi ili ja/setite se velikih promasaja na draftu tokom minulih godina.Ja im zelim srecu iz sveg srca,a vi!!!

Dzoni

pre 16 godina

Od cetvrtfinala sve utakmice ce moci da se gledaju uzivo preko neta na ovoj adresi

http:/www.serbia2007.fiba.com/pages/eng/fe/07/fiba/u19men/fanZone/vide/p/openNodeIDs/5977/selNodeID/5977/live.html

MilosNS

pre 16 godina

Nasi momci su danas odigrali sjajnu poslednju cetvrtinu,za macvana i jerenica se znalo da nece igrati dobar deo prvog poluvremena zbog umora ali je povreda zgloba radulice ipak naterala Mutu da uvede Macvana. Mi igramo sutra sa Litvanijom i kako mi je pomocni trener repke sam rekao trebalo bi da dobijemo jer kako odmice turnir igramo sve bolje.Litvanci imaju 2 odlicna igraca(broj 4 i 13) i ako njih zaustavimo pola posla je zavrseno! Posto moram sluzbeno da budem na tekmama imao sam priliku da se uverim kakva je danas bila atmosfera u sali u pojedinim trenucima,stvarno neverovatna buka kada se lomio mec! Gledeo sam dosad sve repke i po meni najveci potencijal za napredak imaju momci iz nigerije posebno njihova dva startna centra koji ce verovatno jednog dana zavrsiti u NBA
Ukoliko francuzi dobiju amere mi smo prvi u grupi ali tesko jer su ameri fizicki najspremniji i imaju 12 podjednakih igraca u rotaciji sto nema nijedna reprezentacija i samim tim su favoriti za zlato mada nikad se nezna...

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@Voja

Poredjenje Divceve duple sa Rusima na SP 1986 je totalno neadekvatno (da ne kazem nesto teze). Divac je tada imao 18god. (godinu manje nego skoro svi ovi) i igrao je na SP za SENIORE. Ono sto je radio u tim godinama na takmicenjema svoje generacije je neuporedivo sa ovim sto gledamo.

analitičar

pre 16 godina

Pre svega velike čestitke našim momcima na veoma čvrstoj igri koja je rezultirala velikom pobedom. Razlika je veoma velika i ne očitava realno zbivanje na terenu. Razlog tome je činjenica da ova generacija Francuske nije imala prilike da nauči da gubi, tako da su "petlići" totalno klonuli. Naravno to ničim ne umanjuje zasluge naših igrača i stručnog štaba. Sveli smo ovako uigran tim (oni su godinama u istom sastavu, a veći deo tima je nekoliko godina tokom srednje škole živeo i trenirao zajedno u internatu koji drži Koš. savez Francuske) na 62 poena. Na prethodne 4 su dali 389 što je blizu 100 po meču. Mnogi imaju svoja mišljenja o ovome, ali ja smatram da je ključ pobede u malom broju primljenih koševa protiv tima koji je izuzetno efikasan. Kešelj je u većem delu meča (u poslednjoj četvrtini i Marković)izvanredno čuvao Batuma koji predstavlja veoma značajan kvalitet u Francuskoj igri. Ažinka, koji je dominantan skakač na svim dossd odigranim takmičenjima je ostao na 6 skokova. Nije ni to malo ali je značajno smanjenje. Na njemu su se menjali i Raduljica i Marjanović i Mačvan i Kešelj.
Bekovi su totalno zaustavili Džeksona koji je do ovog meča imao prosek od 20 poena po utakmici.
Mislim da momcima treba dati normalnu podršku. Ne smatram drugačiji stav i kritike "pljuvanjem" ali ima dosta komentara koji sami sebe demantuju. U redu je da u komentarima tokom lige ima klupskih i navijačkih stavova, ali mislim da komentarisanje bilo čega vezanog za naciju i narod treba da ima malo više odgovornosti. Nailazim na komentatore koji sebe predstavljaju kao neke znalce (beše neki "trener", pa ovaj Sloba) jer misle ako se ne identifikuju da će im neko poverovati da su stvarno neki dokazani košarkaški radnici.(To je kao kad odeš u vojsku pa se upoznaš i svi su kao u civilstvu bili neodoljivi za suprotni pol, trošili 100 Evra dnevno, vozili ne znam koja kola itd,a onda vremenom vidiš da je to sve samo njihova pusta želja).
@Sloba
"Jaka odbrana i brza kontra." Slažem se da je to ideal jednostavne košarke, i da je deo koje se zove "jaka odbrana" na ovoj utakmici bio prisutan. Jurenje sa igračima poput ovih je ravno samoubistvu, jer su tu jači tako da je osnovni potez taktike protiv njih da se igra umiri. Pošto si ti "radnik iz zlatnih vremena naše košarke" verovatno ćeš pokušati mlađima da objasniš kako je i naša reprezentavija u vreme Žeravice i Novosela tako igrala protiv Amera. Jeste svakako, išli su na turneje u novembru svake godine i igrali protiv Univerziteta pri čemu je skor bio oko 50%. I to veličine poput Moke, Kiće, Praje...Da se nisu oni možda jurcali sa njima?
@Ivica Milisavljević
Ti si sve to dobro proanalizirao i deklarisao Francuze kao tim koji je taktički nepotkovan čime bi hteo da umanjiš pobedu naših. Ovaj tim je na okupu godinama i pronađi nekog poznanika koji se razume u košarku da ti pojasni kako igraju napad, kako prepoznaju situacije i kako menjaju odbrane. Za razliku od njih Čakarević, Katnić i Čupković su prvi put u ovo timu. Katnić je priključen u ponedeljak. Radulović, Stojačić, Jeremić, Mačvan i Marjanović su zaigrali prošle godine (ko u Manhajmu, ko u Amaliadi), Kešelj je igrao 2004. na kadetskom, a prošle godine je bio bolestan. Ostaju ti Marković, Despotović i Raduljica koji su imali kontinuitet. Po tvojoj genijalnoj postavci mi smo katastrofalno vođeni sa klupe, a i oni su katastrofalno vođeni sa klupe, pa smo mi zato pobedili. Pa pošto smo u vođenju "pata karte" onda su nam klinci izvanredni.
Ova ekipa je u pripremnom periodu imala veoma dobar ritam igre, odigrala odlično dve utakmice protiv 1987 (bilo je 1:1), ali su im povrede zaista dosta uzele na ritmu i kvalitetu i unele dosta nervoze.
Što se tiče tvojih argumenata i činjenica. kao i taksativno navedenih detalja mislim da si uspeo da sve promašiš šta si prepoznao. Da nisi gledao utakmicu nego napamet dao komentare više bi pogodio. jedino si pogodio da Marković dosta loše stoji sa šutem (to je činjenica) ali si je ti naveo kao verovatnoću. Istog tog poznanika koga sam ti predložio da nađeš kako bi te nešto objasnio zamoli da ti kađe kako se raspoređuje snaga jednog tima u turnirskom ritmu u kome u 11 dana imaš 9 utakmica. Svi tvoji komentari vođenja utakmice su izgleda usmereni na ritam subota-subota i nisu skroz pogrešni za takvu postavku. U ovakvom ritmu i sa povredama koje uvek prate prvenstva treba rasporediti snage da se igra uspešno poslednja tri dana, a da se pre njih ne ispadne iz trke.
@omre
Imaš baš genijalna poređenja. Kakva generacija Kukoča i Divca? Misliš na 1968? Pa da li ti znaš kakvih igrača ovog godišta (1988) ima na teritoriji bivše SFRJ? Kakav bi bio tim koji bi se od njih sastavio i dršao koju godinu na okupu kao što je to bilo ranije? Normalno da ne znaš i onda porediš takve stvari. Pošto si stručan napravi tim iz generacije Divca koji je iz Srbije (Divac, Neša Ilić...) pa onda upoređuj.
@patriot
Mislim da si veoma precizno locirao period (20 do 23 godine) gde gubimo igrače. Apsolutno se slažem sa tobom

ljubitelj košarke

pre 16 godina

@Za Ivicu Milosavljevića i Slobu
Moram nešto da objasnim raznim "poznavaocima" košarke,kao što su Ivica Miosavljević , i vajni "stručnjak" Sloba i ostali dežurni pljuvači.Prvo da ih obavestim da SMO UTAKMICU DOOOOBILI, ALO BRE STRUČNJACI.Pošto sam Novosadjanin i volim košarku svaku tekmu gledam.Posle utakmice sam prišao Muti i pitao ga zašto nije od početka počeo sa Mačvnom i Jeremićem,i evo šta mi je rekao.-Francuzi su atletski jača ekipa od nas,mi u duel igri i trčanju sa njima nemamo šanse.Imamo dosta povređenih igrača Marković,Mačvan,Kešelj sada i Raduljica što dodatno otežava stvar.Moram znači da kalkulišem i sačuvam ekipu za sledeću utakmicu u slučaju da izgubimo ovu.Jeremić je dečko koji treba da igra i sutra i preksutra a ne samo danas i ovu utakmicu.Sa njim sam počinjao uvek ali jednostavno moram da kalkulišem sa svim igračima i rasporedim teret utakmice.Svi su igrali u različitim periodima kad sam procenjivao da treba i nisam pogrešio.Rezultat se lomio tri četvrtine ali nam nisu pobegli,što sam i hteo.U četvrtoj četvrtini sam sve stavio na fleksibilnu odbranu sa dve četvorke jer nam je trebala brza postava u odbrani i u napadu i provocirao njihov šut.U skautingu sam video da oni baziraju igru na centrima koji su dominantni.Zato sam skupio oko njih ,brzo rotirao i iznenadio njihovog trenera.To je izgleda i odlučilo.Dakle Jeremija je ušao baš kad treba ,da odmoran odigra kad je najvažnije.I odigrao je.Mačvan je morao malo ranije jer ipak ima visinu u odbrani, taj skok u napadu a i šut.Deca su sa otečenim zglobovima a ovako se bore.Volim što polako ulazi Kešelj.Važno je da smo dobili utakmicu i idemo dalje.
Posle ovog Mutinog objašnjenja jednostavno nemam reči.A vi stručnjaci koji plujete reprezentciju,gledate statistiku i plujete po trenerima,(a to nazivate različitim mišljenjem) ,svaka vam čast.Najveća potvrda Mutinih reči je ono kad su na Francuskom tajm autu igrači sedeli i čekali trenere da se dogovore između sebe kako da nepadaju našu odbranu.Jednostavno nisu znali , zato su i pukli.Trebali su da pitaju Ivicu Milosavljevića i Slobu,stručnjake.Dakle kapiram da vi ustvari gajite animozitet prema Muti i na tome bazirate vaše stručno mišljenje.Nama iskrenim ljubiteljima ne smeta niko , samo neka naša repka dobija,a vi nemojte više da nas davite vašim "stručnim komentarima".Ostavite to za kafanu a ne za ovaj post.

šomi

pre 16 godina

Za Ivicu Milosavljevića

Čoveče,pa ti si bolestan od mržnje.Ti stvarno mrziš tog čoveka.Ja neznam Mutu , pa neznam ni kakav je čovek , a moram ti reći da me to malo interesuje.To kakav je on stalno potenciraš,a to je beznačajno za ovu priču.Ja njega cenim po rezultatima a on ih ima,to su činjenice.Reći za trenera da je prosečan ,a čovek ili nečovek,kako hoćeš ,ima Evropsko zlato,nekoliko medalja sa A reprezentacijom,nekoliko titula u domaćem prvenstvu je blago rečeno animozitet.Dakle tvoj komentar ne treba uzimati ozbiljno,jer je suviše ličan.Što se Teodosića tiče ,to sasvim slučajno znam ,da je jedini razlog njegovog izostanka sa spiska za Tursku,bilo njegovo prepotentno ponašanje,Teo je mislio da bez njega ne mogu i tu je pogrešio.Izvini,tu je veličina trenera,da najboljeg izostavi i da primer drugima.Zamisli da je tolerisao samo njega,šta bi drugi igrači radili i kakva bi repka bila.Uostalom dokazao je da je u pravu,uzeo je zlato.Inače znam sa kojom je reprezentacijom uzeo zlato.Drugi put temeljnije pročitaj moj komentar.Što se tiče komentara za Francusku,to bagatelisanje uspeha govori samo za sebe.Ti se ne baviš analizom,(i ono malo što si napisao je površno i nestručno),tebi je opet Muta opseseja.Ajde malo da navijamo za naše,zajedno,pa kad pobede da se radujemo.Imam utisak da si ri na protivničkoj strani zbog trenera.Neznam šta ti je čovek uradio ali ti se stvarno debelo zamerio.Međutim,ne radi se o njemu,nije on tema.Tema je radost da naši igraju srcem i dobijaju a imaju problema sa povredama,ne igraju punom snagom.Daj i ti i drugi koji samo kritikuju,malo pozitivne energije.Mogu misliti šta ćete izmisliti ako nekim slučajem osvoje neku od medalja(nedaj boze zlato),opet nešto neće valjati.Ma mi smo Srbi čudo,nama neprijatelji na trebaju,sami smo sebi najveći .Što se mene tiče,ovi su momci već postigli uspeh.Bili su proglašeni za gubitničku generaciju(od šatro stručnjaka kao ti),a već su u vrhu evrope.Malo li je.

mladja

pre 16 godina

Jel gledao neko od vas utakmicu?
MI loshi,a francuzi ochajni...SVak cast momcima na borbenosti,al jedno je ocigledno...ova generacija je jako daleko naspram generacije 87 i to je cela istina!!!
mozda se to nama ne svidja,al sta sad,pa ne mozemo stalno imati fantacticne generacije!!!

šomi

pre 16 godina

@analitičar

Hvala bogu jedan pravi,realan i nadasve stručan komentar.
Predložio bih ovom ostarelom "stručnjaku iz košarkaške enciklopedije"tzv Sloba da ovo dobro prouči,moguće je da će nešto i naučiti.O gospodinu Ivici ne treba trošiti reči,čovek je bolestan.

Zeks

pre 16 godina

NEVEROVATNO! Vise cu pozitivnih komentara o nasim kosarkasima naci na hrvatskim sajtovima nego ovde...Tipicno nas fazon: Samo da komsiji crkne krava. Sloba i ovaj drugi imaju neki otvoren racun sa Mutom sto je ocigledno. Svaka cast autoru komentara sa nikom "analiticar", a pogotovo nasim klincima, koji su ubedljivo dobili francuze. Sportski pozdrav.

VladaNS

pre 16 godina

evo me JA STO SAM GLEDAO FRANCUSKU REPKU!al ja sam gledao i NAŠE!prozivate...e srbi,srbi ptice rajske.daj bože da još neki trener napravi onakve greške kao francuz.npr. uvođenje DVA CENTRA kao ODGOVOR na našu pokretnu zonu!?i dalje kažem da srce nije dovoljno!a povreda raduljice?pa dečko iako je pravio skokove u odbrani nije se video protiv slabijih(MALI ga izgurali iz obruča),tako da neće nedostajati.ona košarka pa ono je koncept:JAKA ODBRANA(treba i to imati) A NAPAD AKO JEREMIĆ URADI NEŠTO!al tako je to,slab dan francuza(pogledaj samo korake i duple)+trener+hazardMUTA=SRBIJA DO TOKIJA!?ma sve u svemu slabo.polufinale ko kuća,finale=srbi na mesecu!Uzdravlje

Lagano

pre 16 godina

@Sloba

Mozes slobodno i da kazes da si Toni Kukoc pa cu opet da ponovim ono sto sam vec rekao. Ta bigrafija na koju mislis da mozes da se pozivas ne vazi kada dodje do logickih problema. Ako profesor matematike kaze da je 1+1=6 nema potrebe da otkriva svoje ime i da dokazuje da je profesor matematike. Po rezultatu vidimo da mu matematike ne ide bas najbolje. Priznaj kao covek da ne volis Mutu pa ga pljuj ako imas osnova, ali ne moras da sipas svoj otrov na ovu decu koja pobedjuju kako znaju i umeju. Verovatno je manje negativnih komentara bilo od Francuza o rezultatu Francuske na ovoj utakmici nego od pojedinih u pobedi Srbije. Nekima od nas nije dovoljno da s epobedi, uvek se nadje doabr razlog za pljuvanje. U ovom slucaju nema ni dobrog razloga. Shvatam cika Slobo da ste malo prestari da igrate za ovu ekipu rodjenu 1988, ali posto ste takav kosarkaski znalac, mozda bi trebali da se aktivirate i da konkurisete za seniorsku reprezentaciju? Tu smo tanki, cim pocne prvenstvo ocekujem Vas ekritike. Ipak nije kasno da se prikljucite pripremama reprezentacije. Teoretski ste kosarkaski Bog, jos samo da to i na terenu pokazete.

analitičar

pre 16 godina

@omre
Ponovo sam pročitao svoj komentar i ne vidim gde sam te uvredio. I dalje ne vidim da shvataš poentu. Ne možeš da porediš selekciju pravljenu sa prostora SFRJ (22 miliona stanovnika) i napravljenu na teritoriji Srbije (7 miliona). A lično bih voleo da navedeš neke od talenata ove generacije iz drugih republika bivše nam države, pa makar ih sada našao na nekom od sajtova.
Inače, ja takođe ne volim preterane navijačke euforije koje su nekad baš nerealne (mada imam razumevanje za njih jer je u pitanju ljubav prema svojima) , ali ne podnosim drugu krajnost. Nikada ekstremna gledišta nisu donosila dobro.