Nedelja, 15.07.2007.

13:09

Osim, novinari, zečevi, doktori...

Izvor: B92

Osim, novinari, zeèevi, doktori... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

elvis

pre 16 godina

E moj Vladimire!Jedan je Hase,Safet Sušić i Ivica Osim!Uvodio je Dejana Savićevića 1990.koji je profulo protiv Argentine gol sa 5 metara koji bi Jugoslaviju vodio u polufinale!

Trigger

pre 16 godina

MisLim da je Ivica Osim zreo za penziju! ToLiko smora u njegovim izjavama .... misLim da nije cooL! Japanci su ga doveLi da proba da poboLjsha njihovu igru jer ga smatraju vrhunskim struchnjakom, a on im vraca ulozen novac na bash Lep nachin! sramota

donrolls

pre 16 godina

@SALE-GROBAR,
tvoj komentar sve govori,covjek kojem niko nema nista zamjeriti,sve 3 nacije su se svadale ,ratovale,zajebavale,ali OSIMU niko nikada ne moze nista lose reci !!

SALE-GROBAR

pre 16 godina

Legendo,hvala,za euro sport,za igru Partizana kome se poklonila citava evropa,hvala ti za Tumbu koji je nasledio tvj stil igre,do tada prvi put vidjen na nasim prostorima.Zelim ti puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri,i da nam se jednoga dana vratis i zavrsis ono sto si tada zapoceo.Znaj da ces zauvek ostati u srcima Grobara.Sve najbolje i vozdra!!!

Sokrates

pre 16 godina

@SHEARER
Milina je citati komentare ljudi koji se razumiju u sustinu stvari kao u tvom slucaju.Postoji na zalost ne mali broj onih koji pricaju prazne price tj. price bez pokrica.Dobra stvar je sto B92 objavljuje i takve komentare.Objektivni posjetioci sajta mogu sami da ocjene na cijoj strani su argumenti i istina.Svaka ti cast.Zahvaljujem se na pozdravu a tebi zeim sve najbolje

SHEARER

pre 16 godina

@Sokrates,
Poz veliki i zna se da koliko god se mnogi trudili da omalovaze delo Ivice Osima na slican nacin na koji se to cini prema Dusku Vujosevicu to ne mogu jer dosta toga ce proci al titule, stvoreni igraci i igra ostaju iza Strausa sa Grbavice i Duska

dule nbg

pre 16 godina

Osimu svaka cast,da se razumemo odmah...ovo sto mu neki prebacuju da je na svetsko 90 drzao brojne zvezde na klupi ti mnogo ne znaju o nasoj fudbalskoj istoriji...a to je da kad smo igrali sa zvezdama uvek bi u prvoj fazi zavrsavali takmicenje...osim je tad poveo bosance koji su ginuli bukvalno za njega i ostvarili jedan od najvecih uspeha na sp(cetvrfinale).ali isto tako moram reci da je Osim kao trener Partizana uzeo Zvezdi 1 Kup,i to je to...tako da ovi sto pisu"uzeo bi LS sa brnovicem&co" su malo-mnogo smesni

Sokrates

pre 16 godina

@Vladimir
Vrlo rjetko komentarisem komentare drugih posjetilaca sajta B92 koji je uistinu najobjektivniji i najbolji na podrucju bivse SFRJ.Mnogo me nerviras svojim komentarom.Ti uopste nisi svjestan ko je Ivica Osim.Ivica Osim je jednostavno legenda.Veliki covjek i veliki strucnjak sto je u danasnje vrijeme tesko naci.Njegovi rezultati U Zelji,Partizanu,Austriji i reprezentaciji bivse SFRJ su impresivni.Da nije bilo onog nesretnog rata vjerovatno bi se Partizan danas dicio titulom prvaka evrope.Generacija sa Mijatovicem,Brnovicem,Petricem,Jokanovicem i drugim sa tadasnjim trenerom Osimom bila je nenadmasna.Internacionalno nisu nista postigli zbog poznatih sankcija prema Srbiji.U tim teskim vemenima kad je njegovo Sarajevo bilo u obrucu i bombardovano taj ivica Osim nikad nije nista lose o srbima rekao.Ni tada a ni kasnije.Sjecas li se kako je nekad Zeljo palio i zario ne samo u bivsoj SFRJ nego i u Evropi ?Zamalo u finale kupa UEFA dosao.Kako je Partizan igrao ?Nasa tadasnja nacionalna selekcija bila je jedna od najboljih na svijetu.Sjecas se utakmice cetvrtfinala izmedju SFRJ i Argentine sa Maradonom 1990 u Italiji i poraza na penale poslije produzetaka ?Znas li ti da je gospodin Osim sa Sturmom iz Austrije palio i zario.Da li mislis da je trener Japana lako biti?Svugdje gdje je bio ostavio je trag uspjeha.Gospodin Osim je sarmer,dzentlmen prava raja iz Sarajeva.Poznate su njegove izjave sa onim neponovljivim i autenticnim bosanskim vicom i sarmom.E moj Vladimiru.Ti si se nasao da gospodina Osima nazivas prostakom i da sugerises sajtu B92 zasto mu poklanja paznju.Moj savjet je da svaki covjek treba da se dobro informise o temi pa tek onda moze i da ucestvuje u raspravi.Veliko neznanje i javno brukanje prouzrokovano tim neznanjem su osnovne karakteristike tvoga komentara.Procitaj komentar od SHEARER i sve ce ti biti jasno.Svaka skola se skupo placa.Ti si svoju platio javnim neznanjem.Ako si mlad oprastam ti a ako nisi onda mi je mnogo zao za tebe.
Pozdrav za sve prijatelje sporta a posebno navijace Partizana.

Crnogorac-Japan

pre 16 godina

Ko zna i prati fudbal jasno je i posle jedne odgledane utakmice Reprezentacije Japana napredak koji je Osim napravio u odnosu na Zika.I dok je Zika samo interesovao novac(duplo veci ugovor imao sa FSJapana) plus sto prima novac i dovodi samo svoje igrace u klub Antoras Kagosima.I dok je Ziko se ulizivao sa novinarima(koji prave zvjezdomanije izvjestaje umjesto fudbalskog izvjestaja) i dozivio katastrofu u Njemackoj i odmah posle toga ruzno pricao o igracima i kako zaostaju u nekim elementima igre u odnosu na svjetski nivo.A sta je on radio kao selektor da popravi to?
Zato Osim kao iskusan strucnjak koji je postigao uspjeh kao strucnjak u radu i sa Slovenskim,Germanskim i Japanskim mentalitetom to zna i nezeli da novinari i mediji uce kako se pravi tim i igra.Inace kao sto je vecini poznato Japanci imaju odlicnu infrastrukturu ali Fudbal je odje kao Moda i Mediji ga tako prestavljaju.Postoji opasnost kako se brzo popularizovao tako i da opane interesovanje.Npr na izvjestaju sa utakmica dje panu i 5 golova Tv ekipe prikazu jedan gol i neki komentar tako da samo guraju neke svoje zvjezdice i toboz igrace.
Osimu izdrzi i podrska da ovaj fetis i modu koju vecina medija i novinara radi od fudbala u Japanu,usadis razumijevanje,shvatanje fudbala kao igre i nadmetanja.

SHEARER

pre 16 godina

@Vladimir
U vremena kojih se ne secas, a ne mozes ih se ni setiti jer si bio tek roden, Ivica Osim bio je Straus sa Grbavice. U to vreme imao je lice decaka za kojeg je ocito da je odrastao u Sarajevu. Moras izgledati zajebaniji nego sto jesi, da te ne bi maltretirali na ulici i u skoli i da bi kod lokalne jalije mogao proci kao muskarac, a ne kao streber, peder, coro... Kasnije je to lice ostarilo u mrzovolju. Na svakoj fotografiji trener "Partizana" Ivica Osim izgledao je mrzovoljno, kao da mu celi svet neprestano gazi po kurjim ocima, sto je jedan od razloga zbog kojih nije mogao biti jako omiljen u drugim jugoslavenskim republikama. Tipski Bosanac bio je osuden na prilagodavanje, a mrzovoljno lice se nikome ne prilagodava. Metafora prilagodljivosti, lica od prezasladene agde, bit ce Ciro Blazevic, jedan od onih Bosanaca spremnih platiti svaku cenu da bi bili voljeni. Upravo zato njegovo ce ime biti ispisano krupnijim slovima u fudbalskoj istoriji, a ostat ce tek u fusnoti istoriji bosanskoga sentimenta sedamdesetih i osamdesetih godina.

Ivica Osim tip je inertnog i racionalnog Sarajlije. Predugo je bio trener "Partizana" i selektor reprezentacije Jugoslavije jer mu se nije dalo micati i jer je, sasvim racionalno, procenio da bi ekipe koje trenira mogle postici veliki uspeh. Otisao je tek kada je morao otici, a morao je otici samo zato sto je posten covek
Osim je racionalno procijenio da nema fudbala bez nekakve zajednicke lige u kojoj bi opet "Hajduk" igrao protiv "Partizana". Onda su ga napali da prica gluposti,jedni ce reci da su bili u pravu al nema tog coveka koji voli fudbal koji ce se sloziti sa tim.
Ako bi istorija sledila metafizicku logiku, a to se, nazalost, nikada ne dogada, Ivica Osim bi trebao zavrsiti svoju karijeru kao sedamdesetogodisnji trener "Skonta iz Rige" ili "Sliema Wonderersa": i vec vidimo kako se plasirao u polufinale Lige Sampiona i kako je u osamdeset devetoj minuti njegov tim primio gol nakon kojeg se sve srusilo. Uslijedio bi televizijski kadar koji bi jos jednom objasnio sve. Osim je veliki voda slabih i nemocnih vojski; covek lose karme i slabog horoskopa; kad bi se nasao pred pobedom raspadale su se drzave.

Mrzovoljno lice odavalo je samo jednu zelju: da ga ostave na miru.


Al legende Ivice ce ostati iza tebe jednog dana ,a sve ce pocinjati i zavrsavati bio jednom jedan Veliki trener i jos Veci COVEK
jos jednom HVALA ZA SVAKI DAN KOJI SE PROVEO BORICE SE NA STRANI SLABIH

Igor

pre 16 godina

Ma ne zanima me sta on danas baljezga. Dobar je trener, ali nikad, NIKAD mu necu oprostiti SP90 i njegove bosance. Eeeej, ljudi, kakve klince smo imali, on Deju drzao na klupi, Panceva drzao na klupi, Prosineckog drzao na klupi, ne secam se za Mijata, Bobana.. Mladi su bili - ma sta mladi, pa posle 10 meseci ti isti su osvojili Kup Sampiona! I Osim sad moze da blebeta sta i o cemu hoce, ali priliki koju je onda imao je ispustio, i zlo ucinio nama navijacima. Fala bogu te Zvezda osvoji KS, da ta generacija ima cime da se pohvali, a po kvalitetu je to i vise nego zasluzila.

Miki

pre 16 godina

Eto sta je pravi Balkanac...
Dobio ponudu od nekog tima iz Evrope, sa lepom platom, ali nece da raskine ugovor sa Japanom, nego ceka da ga otpuste pa da pokupi sve plate i bonuse koji mu po tom ugovoru pripadaju...
Zivi bili pa videli...

Vladimir

pre 16 godina

Kakva "faca"? Kakav "kralj"? ...
Jedan obican i tipican Balkanac sa svim dobrim, ali i losim karakteristikama. Znaci, samo prosecan. Covek koji se izvuce iz nasledne skoljke, i izdigne i savlada sto vise svojih losih osobina, i razvije neke nove dobre i lepe, taj moze da se vidi kao "faca" i kao primer drugima. Ovakvi kao Osim, ne zavredjuju da im se posvecuje prostor, pogotovo ne u medijima kao B92, za koji sam se uvek trudio da vidim kao jednu naprednu struju u nasem drustvu i pored dosta losih "predstava".

Beli

pre 16 godina

Gledao sam konferenciju za novinare posle utakmice s Katarom. Jao, sta je sve Osim izjavio! A zalosni prevodilac se nasao u nebranom grozdju pa prevodi sasvim nesto deveto. recimo, nakon pitanja novinara da objasni neuspeh Japana, Osim je pobesneo i rekao prevodiocu da pita novinara da li je uospe geldao utakmicu. Pa, ponovo, umesto da odgovori na pitanje novinara, opet kaze prevodiocu: pitaj ovog sta je gledao, da li je gledao ovu utakmicu Japana, ili nije? Ako vec nije, zasto postavlja pitanje o necemu sto nije gledao? prevodilac ne zna sta ce pa prevodi Osimove reci kao "bila je tska utakmica..." Upisah se od smeha. Na kraju, Osim ladno okrenu ledja novinaru i ode bez pozdrava. Istinu treba reci, Japan odavno nije odigrao ovako dobro kao protiv Katara i UAE - brza igra, bez gnjavljenja lopte, brzo dodavanje i veoma pitka igra lepa za oci. Osim je, kada je rec o trenerskom poslu, za Zika majstor.

SHEARER

pre 16 godina

@Vladimir
U vremena kojih se ne secas, a ne mozes ih se ni setiti jer si bio tek roden, Ivica Osim bio je Straus sa Grbavice. U to vreme imao je lice decaka za kojeg je ocito da je odrastao u Sarajevu. Moras izgledati zajebaniji nego sto jesi, da te ne bi maltretirali na ulici i u skoli i da bi kod lokalne jalije mogao proci kao muskarac, a ne kao streber, peder, coro... Kasnije je to lice ostarilo u mrzovolju. Na svakoj fotografiji trener "Partizana" Ivica Osim izgledao je mrzovoljno, kao da mu celi svet neprestano gazi po kurjim ocima, sto je jedan od razloga zbog kojih nije mogao biti jako omiljen u drugim jugoslavenskim republikama. Tipski Bosanac bio je osuden na prilagodavanje, a mrzovoljno lice se nikome ne prilagodava. Metafora prilagodljivosti, lica od prezasladene agde, bit ce Ciro Blazevic, jedan od onih Bosanaca spremnih platiti svaku cenu da bi bili voljeni. Upravo zato njegovo ce ime biti ispisano krupnijim slovima u fudbalskoj istoriji, a ostat ce tek u fusnoti istoriji bosanskoga sentimenta sedamdesetih i osamdesetih godina.

Ivica Osim tip je inertnog i racionalnog Sarajlije. Predugo je bio trener "Partizana" i selektor reprezentacije Jugoslavije jer mu se nije dalo micati i jer je, sasvim racionalno, procenio da bi ekipe koje trenira mogle postici veliki uspeh. Otisao je tek kada je morao otici, a morao je otici samo zato sto je posten covek
Osim je racionalno procijenio da nema fudbala bez nekakve zajednicke lige u kojoj bi opet "Hajduk" igrao protiv "Partizana". Onda su ga napali da prica gluposti,jedni ce reci da su bili u pravu al nema tog coveka koji voli fudbal koji ce se sloziti sa tim.
Ako bi istorija sledila metafizicku logiku, a to se, nazalost, nikada ne dogada, Ivica Osim bi trebao zavrsiti svoju karijeru kao sedamdesetogodisnji trener "Skonta iz Rige" ili "Sliema Wonderersa": i vec vidimo kako se plasirao u polufinale Lige Sampiona i kako je u osamdeset devetoj minuti njegov tim primio gol nakon kojeg se sve srusilo. Uslijedio bi televizijski kadar koji bi jos jednom objasnio sve. Osim je veliki voda slabih i nemocnih vojski; covek lose karme i slabog horoskopa; kad bi se nasao pred pobedom raspadale su se drzave.

Mrzovoljno lice odavalo je samo jednu zelju: da ga ostave na miru.


Al legende Ivice ce ostati iza tebe jednog dana ,a sve ce pocinjati i zavrsavati bio jednom jedan Veliki trener i jos Veci COVEK
jos jednom HVALA ZA SVAKI DAN KOJI SE PROVEO BORICE SE NA STRANI SLABIH

Beli

pre 16 godina

Gledao sam konferenciju za novinare posle utakmice s Katarom. Jao, sta je sve Osim izjavio! A zalosni prevodilac se nasao u nebranom grozdju pa prevodi sasvim nesto deveto. recimo, nakon pitanja novinara da objasni neuspeh Japana, Osim je pobesneo i rekao prevodiocu da pita novinara da li je uospe geldao utakmicu. Pa, ponovo, umesto da odgovori na pitanje novinara, opet kaze prevodiocu: pitaj ovog sta je gledao, da li je gledao ovu utakmicu Japana, ili nije? Ako vec nije, zasto postavlja pitanje o necemu sto nije gledao? prevodilac ne zna sta ce pa prevodi Osimove reci kao "bila je tska utakmica..." Upisah se od smeha. Na kraju, Osim ladno okrenu ledja novinaru i ode bez pozdrava. Istinu treba reci, Japan odavno nije odigrao ovako dobro kao protiv Katara i UAE - brza igra, bez gnjavljenja lopte, brzo dodavanje i veoma pitka igra lepa za oci. Osim je, kada je rec o trenerskom poslu, za Zika majstor.

Sokrates

pre 16 godina

@Vladimir
Vrlo rjetko komentarisem komentare drugih posjetilaca sajta B92 koji je uistinu najobjektivniji i najbolji na podrucju bivse SFRJ.Mnogo me nerviras svojim komentarom.Ti uopste nisi svjestan ko je Ivica Osim.Ivica Osim je jednostavno legenda.Veliki covjek i veliki strucnjak sto je u danasnje vrijeme tesko naci.Njegovi rezultati U Zelji,Partizanu,Austriji i reprezentaciji bivse SFRJ su impresivni.Da nije bilo onog nesretnog rata vjerovatno bi se Partizan danas dicio titulom prvaka evrope.Generacija sa Mijatovicem,Brnovicem,Petricem,Jokanovicem i drugim sa tadasnjim trenerom Osimom bila je nenadmasna.Internacionalno nisu nista postigli zbog poznatih sankcija prema Srbiji.U tim teskim vemenima kad je njegovo Sarajevo bilo u obrucu i bombardovano taj ivica Osim nikad nije nista lose o srbima rekao.Ni tada a ni kasnije.Sjecas li se kako je nekad Zeljo palio i zario ne samo u bivsoj SFRJ nego i u Evropi ?Zamalo u finale kupa UEFA dosao.Kako je Partizan igrao ?Nasa tadasnja nacionalna selekcija bila je jedna od najboljih na svijetu.Sjecas se utakmice cetvrtfinala izmedju SFRJ i Argentine sa Maradonom 1990 u Italiji i poraza na penale poslije produzetaka ?Znas li ti da je gospodin Osim sa Sturmom iz Austrije palio i zario.Da li mislis da je trener Japana lako biti?Svugdje gdje je bio ostavio je trag uspjeha.Gospodin Osim je sarmer,dzentlmen prava raja iz Sarajeva.Poznate su njegove izjave sa onim neponovljivim i autenticnim bosanskim vicom i sarmom.E moj Vladimiru.Ti si se nasao da gospodina Osima nazivas prostakom i da sugerises sajtu B92 zasto mu poklanja paznju.Moj savjet je da svaki covjek treba da se dobro informise o temi pa tek onda moze i da ucestvuje u raspravi.Veliko neznanje i javno brukanje prouzrokovano tim neznanjem su osnovne karakteristike tvoga komentara.Procitaj komentar od SHEARER i sve ce ti biti jasno.Svaka skola se skupo placa.Ti si svoju platio javnim neznanjem.Ako si mlad oprastam ti a ako nisi onda mi je mnogo zao za tebe.
Pozdrav za sve prijatelje sporta a posebno navijace Partizana.

Igor

pre 16 godina

Ma ne zanima me sta on danas baljezga. Dobar je trener, ali nikad, NIKAD mu necu oprostiti SP90 i njegove bosance. Eeeej, ljudi, kakve klince smo imali, on Deju drzao na klupi, Panceva drzao na klupi, Prosineckog drzao na klupi, ne secam se za Mijata, Bobana.. Mladi su bili - ma sta mladi, pa posle 10 meseci ti isti su osvojili Kup Sampiona! I Osim sad moze da blebeta sta i o cemu hoce, ali priliki koju je onda imao je ispustio, i zlo ucinio nama navijacima. Fala bogu te Zvezda osvoji KS, da ta generacija ima cime da se pohvali, a po kvalitetu je to i vise nego zasluzila.

SALE-GROBAR

pre 16 godina

Legendo,hvala,za euro sport,za igru Partizana kome se poklonila citava evropa,hvala ti za Tumbu koji je nasledio tvj stil igre,do tada prvi put vidjen na nasim prostorima.Zelim ti puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri,i da nam se jednoga dana vratis i zavrsis ono sto si tada zapoceo.Znaj da ces zauvek ostati u srcima Grobara.Sve najbolje i vozdra!!!

Miki

pre 16 godina

Eto sta je pravi Balkanac...
Dobio ponudu od nekog tima iz Evrope, sa lepom platom, ali nece da raskine ugovor sa Japanom, nego ceka da ga otpuste pa da pokupi sve plate i bonuse koji mu po tom ugovoru pripadaju...
Zivi bili pa videli...

Crnogorac-Japan

pre 16 godina

Ko zna i prati fudbal jasno je i posle jedne odgledane utakmice Reprezentacije Japana napredak koji je Osim napravio u odnosu na Zika.I dok je Zika samo interesovao novac(duplo veci ugovor imao sa FSJapana) plus sto prima novac i dovodi samo svoje igrace u klub Antoras Kagosima.I dok je Ziko se ulizivao sa novinarima(koji prave zvjezdomanije izvjestaje umjesto fudbalskog izvjestaja) i dozivio katastrofu u Njemackoj i odmah posle toga ruzno pricao o igracima i kako zaostaju u nekim elementima igre u odnosu na svjetski nivo.A sta je on radio kao selektor da popravi to?
Zato Osim kao iskusan strucnjak koji je postigao uspjeh kao strucnjak u radu i sa Slovenskim,Germanskim i Japanskim mentalitetom to zna i nezeli da novinari i mediji uce kako se pravi tim i igra.Inace kao sto je vecini poznato Japanci imaju odlicnu infrastrukturu ali Fudbal je odje kao Moda i Mediji ga tako prestavljaju.Postoji opasnost kako se brzo popularizovao tako i da opane interesovanje.Npr na izvjestaju sa utakmica dje panu i 5 golova Tv ekipe prikazu jedan gol i neki komentar tako da samo guraju neke svoje zvjezdice i toboz igrace.
Osimu izdrzi i podrska da ovaj fetis i modu koju vecina medija i novinara radi od fudbala u Japanu,usadis razumijevanje,shvatanje fudbala kao igre i nadmetanja.

donrolls

pre 16 godina

@SALE-GROBAR,
tvoj komentar sve govori,covjek kojem niko nema nista zamjeriti,sve 3 nacije su se svadale ,ratovale,zajebavale,ali OSIMU niko nikada ne moze nista lose reci !!

Vladimir

pre 16 godina

Kakva "faca"? Kakav "kralj"? ...
Jedan obican i tipican Balkanac sa svim dobrim, ali i losim karakteristikama. Znaci, samo prosecan. Covek koji se izvuce iz nasledne skoljke, i izdigne i savlada sto vise svojih losih osobina, i razvije neke nove dobre i lepe, taj moze da se vidi kao "faca" i kao primer drugima. Ovakvi kao Osim, ne zavredjuju da im se posvecuje prostor, pogotovo ne u medijima kao B92, za koji sam se uvek trudio da vidim kao jednu naprednu struju u nasem drustvu i pored dosta losih "predstava".

SHEARER

pre 16 godina

@Sokrates,
Poz veliki i zna se da koliko god se mnogi trudili da omalovaze delo Ivice Osima na slican nacin na koji se to cini prema Dusku Vujosevicu to ne mogu jer dosta toga ce proci al titule, stvoreni igraci i igra ostaju iza Strausa sa Grbavice i Duska

elvis

pre 16 godina

E moj Vladimire!Jedan je Hase,Safet Sušić i Ivica Osim!Uvodio je Dejana Savićevića 1990.koji je profulo protiv Argentine gol sa 5 metara koji bi Jugoslaviju vodio u polufinale!

dule nbg

pre 16 godina

Osimu svaka cast,da se razumemo odmah...ovo sto mu neki prebacuju da je na svetsko 90 drzao brojne zvezde na klupi ti mnogo ne znaju o nasoj fudbalskoj istoriji...a to je da kad smo igrali sa zvezdama uvek bi u prvoj fazi zavrsavali takmicenje...osim je tad poveo bosance koji su ginuli bukvalno za njega i ostvarili jedan od najvecih uspeha na sp(cetvrfinale).ali isto tako moram reci da je Osim kao trener Partizana uzeo Zvezdi 1 Kup,i to je to...tako da ovi sto pisu"uzeo bi LS sa brnovicem&co" su malo-mnogo smesni

Trigger

pre 16 godina

MisLim da je Ivica Osim zreo za penziju! ToLiko smora u njegovim izjavama .... misLim da nije cooL! Japanci su ga doveLi da proba da poboLjsha njihovu igru jer ga smatraju vrhunskim struchnjakom, a on im vraca ulozen novac na bash Lep nachin! sramota

Sokrates

pre 16 godina

@SHEARER
Milina je citati komentare ljudi koji se razumiju u sustinu stvari kao u tvom slucaju.Postoji na zalost ne mali broj onih koji pricaju prazne price tj. price bez pokrica.Dobra stvar je sto B92 objavljuje i takve komentare.Objektivni posjetioci sajta mogu sami da ocjene na cijoj strani su argumenti i istina.Svaka ti cast.Zahvaljujem se na pozdravu a tebi zeim sve najbolje

Vladimir

pre 16 godina

Kakva "faca"? Kakav "kralj"? ...
Jedan obican i tipican Balkanac sa svim dobrim, ali i losim karakteristikama. Znaci, samo prosecan. Covek koji se izvuce iz nasledne skoljke, i izdigne i savlada sto vise svojih losih osobina, i razvije neke nove dobre i lepe, taj moze da se vidi kao "faca" i kao primer drugima. Ovakvi kao Osim, ne zavredjuju da im se posvecuje prostor, pogotovo ne u medijima kao B92, za koji sam se uvek trudio da vidim kao jednu naprednu struju u nasem drustvu i pored dosta losih "predstava".

Igor

pre 16 godina

Ma ne zanima me sta on danas baljezga. Dobar je trener, ali nikad, NIKAD mu necu oprostiti SP90 i njegove bosance. Eeeej, ljudi, kakve klince smo imali, on Deju drzao na klupi, Panceva drzao na klupi, Prosineckog drzao na klupi, ne secam se za Mijata, Bobana.. Mladi su bili - ma sta mladi, pa posle 10 meseci ti isti su osvojili Kup Sampiona! I Osim sad moze da blebeta sta i o cemu hoce, ali priliki koju je onda imao je ispustio, i zlo ucinio nama navijacima. Fala bogu te Zvezda osvoji KS, da ta generacija ima cime da se pohvali, a po kvalitetu je to i vise nego zasluzila.

dule nbg

pre 16 godina

Osimu svaka cast,da se razumemo odmah...ovo sto mu neki prebacuju da je na svetsko 90 drzao brojne zvezde na klupi ti mnogo ne znaju o nasoj fudbalskoj istoriji...a to je da kad smo igrali sa zvezdama uvek bi u prvoj fazi zavrsavali takmicenje...osim je tad poveo bosance koji su ginuli bukvalno za njega i ostvarili jedan od najvecih uspeha na sp(cetvrfinale).ali isto tako moram reci da je Osim kao trener Partizana uzeo Zvezdi 1 Kup,i to je to...tako da ovi sto pisu"uzeo bi LS sa brnovicem&co" su malo-mnogo smesni

Beli

pre 16 godina

Gledao sam konferenciju za novinare posle utakmice s Katarom. Jao, sta je sve Osim izjavio! A zalosni prevodilac se nasao u nebranom grozdju pa prevodi sasvim nesto deveto. recimo, nakon pitanja novinara da objasni neuspeh Japana, Osim je pobesneo i rekao prevodiocu da pita novinara da li je uospe geldao utakmicu. Pa, ponovo, umesto da odgovori na pitanje novinara, opet kaze prevodiocu: pitaj ovog sta je gledao, da li je gledao ovu utakmicu Japana, ili nije? Ako vec nije, zasto postavlja pitanje o necemu sto nije gledao? prevodilac ne zna sta ce pa prevodi Osimove reci kao "bila je tska utakmica..." Upisah se od smeha. Na kraju, Osim ladno okrenu ledja novinaru i ode bez pozdrava. Istinu treba reci, Japan odavno nije odigrao ovako dobro kao protiv Katara i UAE - brza igra, bez gnjavljenja lopte, brzo dodavanje i veoma pitka igra lepa za oci. Osim je, kada je rec o trenerskom poslu, za Zika majstor.

Miki

pre 16 godina

Eto sta je pravi Balkanac...
Dobio ponudu od nekog tima iz Evrope, sa lepom platom, ali nece da raskine ugovor sa Japanom, nego ceka da ga otpuste pa da pokupi sve plate i bonuse koji mu po tom ugovoru pripadaju...
Zivi bili pa videli...

SHEARER

pre 16 godina

@Vladimir
U vremena kojih se ne secas, a ne mozes ih se ni setiti jer si bio tek roden, Ivica Osim bio je Straus sa Grbavice. U to vreme imao je lice decaka za kojeg je ocito da je odrastao u Sarajevu. Moras izgledati zajebaniji nego sto jesi, da te ne bi maltretirali na ulici i u skoli i da bi kod lokalne jalije mogao proci kao muskarac, a ne kao streber, peder, coro... Kasnije je to lice ostarilo u mrzovolju. Na svakoj fotografiji trener "Partizana" Ivica Osim izgledao je mrzovoljno, kao da mu celi svet neprestano gazi po kurjim ocima, sto je jedan od razloga zbog kojih nije mogao biti jako omiljen u drugim jugoslavenskim republikama. Tipski Bosanac bio je osuden na prilagodavanje, a mrzovoljno lice se nikome ne prilagodava. Metafora prilagodljivosti, lica od prezasladene agde, bit ce Ciro Blazevic, jedan od onih Bosanaca spremnih platiti svaku cenu da bi bili voljeni. Upravo zato njegovo ce ime biti ispisano krupnijim slovima u fudbalskoj istoriji, a ostat ce tek u fusnoti istoriji bosanskoga sentimenta sedamdesetih i osamdesetih godina.

Ivica Osim tip je inertnog i racionalnog Sarajlije. Predugo je bio trener "Partizana" i selektor reprezentacije Jugoslavije jer mu se nije dalo micati i jer je, sasvim racionalno, procenio da bi ekipe koje trenira mogle postici veliki uspeh. Otisao je tek kada je morao otici, a morao je otici samo zato sto je posten covek
Osim je racionalno procijenio da nema fudbala bez nekakve zajednicke lige u kojoj bi opet "Hajduk" igrao protiv "Partizana". Onda su ga napali da prica gluposti,jedni ce reci da su bili u pravu al nema tog coveka koji voli fudbal koji ce se sloziti sa tim.
Ako bi istorija sledila metafizicku logiku, a to se, nazalost, nikada ne dogada, Ivica Osim bi trebao zavrsiti svoju karijeru kao sedamdesetogodisnji trener "Skonta iz Rige" ili "Sliema Wonderersa": i vec vidimo kako se plasirao u polufinale Lige Sampiona i kako je u osamdeset devetoj minuti njegov tim primio gol nakon kojeg se sve srusilo. Uslijedio bi televizijski kadar koji bi jos jednom objasnio sve. Osim je veliki voda slabih i nemocnih vojski; covek lose karme i slabog horoskopa; kad bi se nasao pred pobedom raspadale su se drzave.

Mrzovoljno lice odavalo je samo jednu zelju: da ga ostave na miru.


Al legende Ivice ce ostati iza tebe jednog dana ,a sve ce pocinjati i zavrsavati bio jednom jedan Veliki trener i jos Veci COVEK
jos jednom HVALA ZA SVAKI DAN KOJI SE PROVEO BORICE SE NA STRANI SLABIH

Crnogorac-Japan

pre 16 godina

Ko zna i prati fudbal jasno je i posle jedne odgledane utakmice Reprezentacije Japana napredak koji je Osim napravio u odnosu na Zika.I dok je Zika samo interesovao novac(duplo veci ugovor imao sa FSJapana) plus sto prima novac i dovodi samo svoje igrace u klub Antoras Kagosima.I dok je Ziko se ulizivao sa novinarima(koji prave zvjezdomanije izvjestaje umjesto fudbalskog izvjestaja) i dozivio katastrofu u Njemackoj i odmah posle toga ruzno pricao o igracima i kako zaostaju u nekim elementima igre u odnosu na svjetski nivo.A sta je on radio kao selektor da popravi to?
Zato Osim kao iskusan strucnjak koji je postigao uspjeh kao strucnjak u radu i sa Slovenskim,Germanskim i Japanskim mentalitetom to zna i nezeli da novinari i mediji uce kako se pravi tim i igra.Inace kao sto je vecini poznato Japanci imaju odlicnu infrastrukturu ali Fudbal je odje kao Moda i Mediji ga tako prestavljaju.Postoji opasnost kako se brzo popularizovao tako i da opane interesovanje.Npr na izvjestaju sa utakmica dje panu i 5 golova Tv ekipe prikazu jedan gol i neki komentar tako da samo guraju neke svoje zvjezdice i toboz igrace.
Osimu izdrzi i podrska da ovaj fetis i modu koju vecina medija i novinara radi od fudbala u Japanu,usadis razumijevanje,shvatanje fudbala kao igre i nadmetanja.

Sokrates

pre 16 godina

@Vladimir
Vrlo rjetko komentarisem komentare drugih posjetilaca sajta B92 koji je uistinu najobjektivniji i najbolji na podrucju bivse SFRJ.Mnogo me nerviras svojim komentarom.Ti uopste nisi svjestan ko je Ivica Osim.Ivica Osim je jednostavno legenda.Veliki covjek i veliki strucnjak sto je u danasnje vrijeme tesko naci.Njegovi rezultati U Zelji,Partizanu,Austriji i reprezentaciji bivse SFRJ su impresivni.Da nije bilo onog nesretnog rata vjerovatno bi se Partizan danas dicio titulom prvaka evrope.Generacija sa Mijatovicem,Brnovicem,Petricem,Jokanovicem i drugim sa tadasnjim trenerom Osimom bila je nenadmasna.Internacionalno nisu nista postigli zbog poznatih sankcija prema Srbiji.U tim teskim vemenima kad je njegovo Sarajevo bilo u obrucu i bombardovano taj ivica Osim nikad nije nista lose o srbima rekao.Ni tada a ni kasnije.Sjecas li se kako je nekad Zeljo palio i zario ne samo u bivsoj SFRJ nego i u Evropi ?Zamalo u finale kupa UEFA dosao.Kako je Partizan igrao ?Nasa tadasnja nacionalna selekcija bila je jedna od najboljih na svijetu.Sjecas se utakmice cetvrtfinala izmedju SFRJ i Argentine sa Maradonom 1990 u Italiji i poraza na penale poslije produzetaka ?Znas li ti da je gospodin Osim sa Sturmom iz Austrije palio i zario.Da li mislis da je trener Japana lako biti?Svugdje gdje je bio ostavio je trag uspjeha.Gospodin Osim je sarmer,dzentlmen prava raja iz Sarajeva.Poznate su njegove izjave sa onim neponovljivim i autenticnim bosanskim vicom i sarmom.E moj Vladimiru.Ti si se nasao da gospodina Osima nazivas prostakom i da sugerises sajtu B92 zasto mu poklanja paznju.Moj savjet je da svaki covjek treba da se dobro informise o temi pa tek onda moze i da ucestvuje u raspravi.Veliko neznanje i javno brukanje prouzrokovano tim neznanjem su osnovne karakteristike tvoga komentara.Procitaj komentar od SHEARER i sve ce ti biti jasno.Svaka skola se skupo placa.Ti si svoju platio javnim neznanjem.Ako si mlad oprastam ti a ako nisi onda mi je mnogo zao za tebe.
Pozdrav za sve prijatelje sporta a posebno navijace Partizana.

SHEARER

pre 16 godina

@Sokrates,
Poz veliki i zna se da koliko god se mnogi trudili da omalovaze delo Ivice Osima na slican nacin na koji se to cini prema Dusku Vujosevicu to ne mogu jer dosta toga ce proci al titule, stvoreni igraci i igra ostaju iza Strausa sa Grbavice i Duska

Sokrates

pre 16 godina

@SHEARER
Milina je citati komentare ljudi koji se razumiju u sustinu stvari kao u tvom slucaju.Postoji na zalost ne mali broj onih koji pricaju prazne price tj. price bez pokrica.Dobra stvar je sto B92 objavljuje i takve komentare.Objektivni posjetioci sajta mogu sami da ocjene na cijoj strani su argumenti i istina.Svaka ti cast.Zahvaljujem se na pozdravu a tebi zeim sve najbolje

SALE-GROBAR

pre 16 godina

Legendo,hvala,za euro sport,za igru Partizana kome se poklonila citava evropa,hvala ti za Tumbu koji je nasledio tvj stil igre,do tada prvi put vidjen na nasim prostorima.Zelim ti puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri,i da nam se jednoga dana vratis i zavrsis ono sto si tada zapoceo.Znaj da ces zauvek ostati u srcima Grobara.Sve najbolje i vozdra!!!

donrolls

pre 16 godina

@SALE-GROBAR,
tvoj komentar sve govori,covjek kojem niko nema nista zamjeriti,sve 3 nacije su se svadale ,ratovale,zajebavale,ali OSIMU niko nikada ne moze nista lose reci !!

Trigger

pre 16 godina

MisLim da je Ivica Osim zreo za penziju! ToLiko smora u njegovim izjavama .... misLim da nije cooL! Japanci su ga doveLi da proba da poboLjsha njihovu igru jer ga smatraju vrhunskim struchnjakom, a on im vraca ulozen novac na bash Lep nachin! sramota

elvis

pre 16 godina

E moj Vladimire!Jedan je Hase,Safet Sušić i Ivica Osim!Uvodio je Dejana Savićevića 1990.koji je profulo protiv Argentine gol sa 5 metara koji bi Jugoslaviju vodio u polufinale!