Nedelja, 03.06.2007.

09:50

Dug put do Kupa UEFA

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Dug put do Kupa UEFA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan

Bas bih voleo da ZVEZDI padne levski za protivnika u 3kolu kvalifikacija,pa da vidimo ko je bolji.Mogu da zamislim kako bi levski prosao.
P.S.U meridijan super ligi gde igra zvezda nema tim koji u svakoj utakmici primi po 10 golova.Visokorangirani CSKA jedva izbacuje hajduk iz kup UEFA.Sta bi mu partizan tek uradio.Pozzzz:>:>:>

delija

pre 16 godina

Uh koliko potencijalnih kandidata da prosire Partizanovu knjigu sramote u Evropi. Nesto mi se cini da je red na Maltezane da puknu grobare.

Ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Brate, to sto si nabrojao su sve bivsi Zvezdini igraci, i vidim da si raspravu krenuo tom linijom. Samo su Stankovic, Zigic i Jankovic ok, daj BRE koji crni Bisevac, pa kako se ne blamiras njega... O Vidicu necemo ni raspravljati, izlisno je, covek je BOG iako sam Grobar cenim ga mnogo! Berbatov je za KLASU bolji od Zigica, a o Pantelicu, Lazovicu i Kezmanu necu ni trositi reci! Lik je dao preko 30 golova za Tottenham ove sezone, tu je i supertalentovani Bozinov pa onda Topuzakov, kapiten Levskog koji je fantastican igrac ali star je on vec da bi isao na zapad, pa onda Martin Petrov, pa Stilian Petrov, pa Chavdar Yankov pa Martin Kamburov, sve su to odlicni igraci... Uzgred, ti si, osim onih za koje sam rekao da su ok, isto tako nabrojao igrace nepoznate u bugarskoj javnosti, sta mislis, kako oni gledaju na te "zvezde" Bisevca, Stepanova, N. Kovacevica, M. Perovica, D. Tosica, Rukavinu, Trisovica i da ih ne nabrajam... Oni su dobri igraci, izuzev Bisevca i Trisovica koji su OCAJNI i UVEK ce biti, nesto kao Rnic iz PFC, cisto da ne mislis da sam navijacki nastrojen... Ali sve su to samo DOBRI igraci? Da li si cuo, mozda, za samo 1 (slovima: jednog) igraca Steaue koja je pre 2 godine stigla do 1/2 finala lige UEFA i kasnije igrala LS pobedivsi Dinamo u Kievu i obezbedivsi 3. mesto u toj grupi iza Reala i Lyona? Te godine su u 1/4 finalu lige UEFA igrali Steaua - Rapid Bukurest a Rapid je izbacio i HSV i Herthu, a bio i drugi u svojoj grupi ispred Stuttgarta. Steaua je pak Heerenven, Betis, a u grupi bila ispred Lansa, Herthe i Sampdorie. U 1/2 ih je JEDVA izbacio Middlesborough, podvlacim JEDVA! Levski je te iste godine uspeo da izbaci i Udinese. Ove sezone su i Steaua i Levski igrali LS! E, sad ti MAJKE TI, pronadji nas u ovoj prici!!! Zvezda puca od Libereca, Basela na Cmarakani, pa od onih Eskima Tromsa, svaka cast za Romu, pa da se ne vracam na PSV, Zenit i slicno. Partizan pada od Petakh Tikve, ove sezone BRUKA od Auxerra i da ne nabrajam vise, verovatno svi vec to znate! Aj, reci mi, kad ce u 1/2 kupa UEFA igrati PFC-CZV, NIKAD, a mozda ni TAD! LS mozete da sanjate, liga UEFA je takmicenje za nas, tu prvo treba da se dokazujemo, a ne da nas trpaju svi u LS! Levski je, znamo svi, lani natrpan u LS, ali reci kako bi prosla CZV sa Barcom, Chelsea i Werderom koji ih je pobedio kad mu je najvise trebalo!? Nemoj gledati bugarsku repku, ovde se ipak radi o klubovima, a to ces, svidelo ti se to ili ne, ipak morati da prihvatis da su susedi BOLJI i kraj price! Ja bih, iskreno, voleo da ih nasi klubovi preteknu, ali, realno, daleko smo sada bar za 3-4 godine od Rumuna, koji imaju jednog DIREKTNOG u LS.
P.S. Voleo bih da Zvezda izbegne Dinamo ZG jer ce ih ovi oduvati koliko su jaci, i isto tako bih da mi izbegnemo Hajduk, sve ostalo prolazimo...
Pozdrav svim Grobarima.
Aj uzdravlje...

Gio

pre 16 godina

Ko svima vama trpa pricu da zvezda ima budzet 15 mil evra iz pouzdanih izvora znam da ukoliko se zvezda ne privatizuje ugasice se u roku od 5 godina

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan Bas bi voleo da mi nabrojis te kvalitetne bugarske fudbalere po evropi.VIDIC,ZIGIC,JANKOVIC,KOVACEVIC,BISEVAC,STANKOVIC razmisli malo,osim BERBATOVA ostali mi nisu nesto poznati.Samo pogledaj koliko nasih fudbalera ima po evropi.A osim toga MOCNI LEVSKI ima budzet oko 15 miliona kao zvezda.

BIG grobar

pre 16 godina

@Tales i Ivaan

Slažem se uglavnom sa Vašim procjenama naših klubova. Samo, molim Vas, kao i druge navijače CZ da ne kukate što ste prošle godine naletjeli na Milan. Sjetite se Libereca. Ne mislite valjda da je to bio neki ozbiljan i veliki klub i da niste imali sreće kod žreba. Priznajem, mi smo gori, iako smo posljednjih godina u Evropi napravili solidne rezultate. Budite malo realniji.

Jah

pre 16 godina

Nashi klubovi imaju shanse u Evropi ko bilo ko od nas na Lotu. Svaki put kad nashi izadju na teren je jedna velika kocka. Realno kad se gleda malo smo bolji od Albanije, Bosne i mozda Hrvatske, inace Rumunska i Bugarska su ko za njih shto su Engleska i Italija. Daleko smo mi od Evrope, i bice tako josh dugo.

Jah

pre 16 godina

Nemojte samo Albanci da padnu Partizanu. Mi malo stariji se dobro secamo bruke od Fljumantarija, nemoj samo josh jednom da nas Partizan obruka. Za ove mladje, vi se verovatno secate Dinama, tako da je najbolje da Partizan ne dobije ni SUSJEDE.
Najezim se kad cujem da ce Partizan mozda ponovo protiv Hrvata ili Albanaca.

Szenowski

pre 16 godina

@Red Star*

Pa nesto se i ne secam da je Zemun (poslednji kod nas) pobedio bilo koga osim Cacanskog Borca (sto im je i jedina pobeda u sezoni) :D

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Ja pricam o tome da Bugari imaju vise kesha i da mnooogo vise ulazu u fudbal. Njihova liga ima 16 klubova, pa ti razmisli kakav bi kvalitet imala nasa liga sa toliko klubova kad ni sa 12 ne skupljamo kraj s krajem. To sto je Levski ubedljivo osvojio titulu uz gol razliku 90-13 samo govori o njegovoj nadmocnosti, a nikako o kvalitetu lige! Oni su lani igrali LS, imaju PRIVATNOG vlasnika, nisu GRUPA GRADJANA za razliku od PFC ili CZV. Pogledaj samo koliko imaju kvalitetnih fudbalera Bugari po Evropi, i bice ih JOS VISE jer su sada u EU i nisu vise stranci, a uz to talentovani su za fudbal isto kao mi a i VISE KESHA ulazu! Mani ti price tamo nekog Gaja, moze on da prica sta hoce, pa da posle istu izjavu okarakterise kao "izvucenu iz konteksta". A sta, realno, mislis o Rumunjezima?
P.S. Nisam znao ovo za intertoto, ali ionako Hajduk prodaje tekmu, kazem, troskovi su mnogo veliki za njega... OFK je zbog namestaljki ostao bez Evrope i uopste mi ih nije zao... Mozda bi malo jace Smederevo nesto uradilo u intertoto kupu, ali i to je sad u nekoj teoriji, iz ove perspektive, nemogucoj. Bezanija svojim igrama zasluzeno ide u Evropu ali kao sto sam rekao nista nece uraditi.
Naglasavam da bez prave PRIVATIZACIJE nema u skorijoj buducnosti ni LS ni znacajnijeg uspeha u ligi UEFA a vi kazite sta hocete.
Pozdrav...

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR
A da, zaboravio sam, koliko bodova ima nas poslednjeplasirani Zemun? Njihov poslednji klub ima -2 boda, klub se jednostavno RASPAO ali to ne govori da je liga losa! pogledaj i sam

http://www.bulgarian-football.com/apfg.html

Nemojte ljudi da me shvatite pogresno, meni je SRPSKO najmilije i nista mi nije lepse od toga, ali objektivno bugarski klubovi su trenutno ispred nasih, a tek rumunski...
Pozdrav svima...

Jack Dempsey

pre 16 godina

@ivaan
dobar tekst, dosta objektivan
samo si napravio jednu grešku: iz intertoto kupa se od nedavno završene sezone kvalifikuju 11 timova za 1.kolo kupa UEFA a ne 3 kao ranije. prošle godine su timovi poput maribora, rieda, achnasa prošli dalje. ja mislim da hajduk uz malo sreće u žrebu nije bez šansi, mogu oni da osvoje ovo :)

najidealnije bi bilo da se bežanija iz početka diskvalifikuje a da u kup UEFA ode hajduk a u intertoto OFK, kojem bi dao prilično realne šanse da OSVOJI OVO TAKMIČENJE (znam, uz još 10 ekipa ali ovo prelepo zvuči hehe :P)

RED STAR*

pre 16 godina

Procitao sam u sportu izjavu Ibrahima Gaja koji kaze sledece:Sve je perfektno,ali je srpski sampionat jaci od bugarskog.Ovde se desava i poslednji da pobedi prvog sto je u bugarskoj skoro nemoguce.Pogledajte skor poslednjeplasiranog u bugarskoj ligi i sve ce vam biti jasno.toliko o MOCNOJ ligi naseg suseda.e moj ivaane :):):)

Optimista

pre 16 godina

Hajduk iz Kule je prosle godine ispao u produzecima drugog kola Kupa UEFA pa mislim da nasi klubovi i nisu toliko slabi zato sto se u prvom i drugom kolu kupa UEFA sastajemo sa komsijskim zemljama.Bežanija ako ne proda utakmicu prolazi prvo kolo,Vojvodina ako zadrži ovaj sastav prolazi drugo kolo, Partizan igra grupu kupa UEFA,a Zvezda ako ima sreču u žrebu ide u Ligu Šampiona ako ne sigurno ide u grupu kupa UEFA.Zapamtite ove reči.

ivaan

pre 16 godina

Klupski fudbal nam je, nazalost, na niskim granama i za to smo sami krivi. Eto, Rumunjezi imaju direktnog u LS ili povlascenog u 3. kolu kval. (nisam siguran skroz) i imaju jos jednog u kvalifikacijama! A gde smo mi? Vecito se smejemo drugima i sebe velicamo, kao Cmarakana neosvojiva tvrdjava i slicno... Realno, mozemo biti samo statisti i mozda pukim slucajem da prezimimo iz grupe lige UEFA a o LS nema govora! Rumunski i bugarski klubovi su privatizovani, imaju dosta kesha, dovode Brazilce, Afrikance a i samim tim njihovi igraci napreduju u takvoj kvalitetnijoj ligi od nase! Pa kada igraci sazru - pravac lige iz EU jer su i sami clanovi EU i za njih, za razliku od nas, ne postoje peripetije oko odlaska tamo i ne vaze non-EU restrikcije za njih! Mi, mi mozemo samo da im zavidimo kao sto su oni nekada nama, izuzev Steaue 1986. No, da se vratimo na pricu. Moja prognoza je ovakva:
1. Zvezda prolazi 2. kolo kval. bez vecih problema, jer ma kakav tim imali, proci ce nejake Gruzijce, Farane, Islandjane ili Estonce... E onda nailaze na, recimo, Werder, Valenciu, Liverpool, ili u najboljem slucaju na Ajax, Sporting, Marseille i da ne duzim. Tu OBJEKTIVNO sanse nemaju, Newcastle iz 2003/04 se ne moze ponoviti jer tako nesto dogadja se jednom u 20 godina, isto kao i Artmedia za koju sam siguran da je tada imala srece vise nego Grcka 2004 ili Kazakhstan - Srbija ili Azer - SCG... To je neponovljivo... Dakle, Zvezda tako odlazi u 1. kolo kupa UEFA sto je poslednja stepenica pred ligu UEFA i to bi trebala da prebrodi jer joj je mesto, OBJEKTIVNO, u ligi UEFA. Samo da ne dozive neki debakl u 3.k.kval. za LS i tako indisponirani ispadnu i iz UEFE, kao sto je slucaj sa Partizanom posle Artmedie ili same Zvezde lani posle AC Milana. Idemo dalje, ako kuci ostanu neporazeni, uz eventualne 2 pobede i makar 1 bodom na strani zvezda moze do 3. mesta u grupi i nastavak evropske price i na prolece, a tada, sreca u zrebu je iskljucivo jedini faktor koji kroji dalju sudbinu. Toliko o Zvezdi...
2.Partizan, i sa ovakvim smesnim timom moze da prebrodi 1. kolo kval. a najvise bih voleo onaj Zrinjski, jer ako ih je tuk'o luksemburski klub, mora i Partizan, izbegao bih one Albance zbog toga sto su jako nezgodni, a i Flamuntari nam je jos u secanju... Bilo kako bilo, Partizan sigurno ide dalje. E, u 2. kolu bih izbegao jedino Hajduk, jes' da bi bio spektakl, ali neka, jaki su oni, vise bih ih voleo u grupi pa da dodju na JNA... Ovakav tim bi ovo trebao da izgura, e sad, za 1. kolo UEFA ne znam, ovakav tim to ne bi mozda mogao, makar ne ovakvom igrom koju su do sada pokazivali, uz najavljena pojacanja, dobre pripreme i sa Grobarima na jugu, ubedjen sam da mozemo do lige UEFA, a dalje bi bilo isto kao i za Zvezdu, da se ne ponavljamo...
3. Vojvodina sigurno prolazi prvu fazu kvalifikacija, ista prica kao i za Partizan, 2. kolo ima minimalne sanse, ali ipak postoje, i ako bi to kojim slucajem prosli, tu bi bio kraj, jer u ligu UEFA ne mogu nikako uci, strepim malo i za Partizana i Zvezdu koji bi bili nosioci na zrebu a ne za Vojvodinu koja ce, nazalost, biti lak plen nekom Bayernu, Fiorentini, Evertonu i da ne nabrajam vise, jezim se od same pomisli da se takve tekme igraju... Toliko o Vojvodini, jbg, zadnjih godina nigde ih nije bilo pa im je i koeficijent MIZERAN!
4. Bezanija, da skratim pricu, nema NIKAKVE sanse jer ce se klub uskoro ugasiti a i prodali bi 100% prolaz dalje, jadna li si Srbijo koga saljes u Evropu. Ja mislim da bi sanse imali samo protiv one Murate iz San Marina, amaterima... Ako im se na zrebu tako posreci, onda ce i ona u 2. kolo, ali tamo biva napunjena do vrha! Uzalud je vise trositi reci na ovakav klub...
5. Hajduk RMB, igra u inter-toto kupu i prodace tekmu sto pre bude mogao, ionako je to takmicenje vise trosak a uspeha nema uopste kad su ta 3 mesta za kup UEFA iz finala ovog jadnog takmicenja rezervisana za Nemce i Spance koji nisu stigli do kupa UEFA iz svojih liga, bar je to tako do sada bilo...

Izvinjavam se na poduzem komentaru, mislim da sam bio maksimalno korektan i realan, navijam za Partizan i zelim da uspe, ali skoro isto toliko to zelim i Zvezdi i Vojvodini za dobrobit srpskog fudbala.
Aj uzdravlje, pozdrav svim Grobarima i ostalim poznavaocima fudbala...

bikini

pre 16 godina

@maximus
Sledece sezone idemo jedno mesto gore, tj. drugoplasirani ce direktno u drugo kolo kvalifikacija. Onda nas ceka ponovo pad za jedno mesto ako ne bude dramaticnih stvari (Danska i Austrija nas preskacu, Izrael pada).
Pored te tri zemlje za nas su trenutno relevantni samo Poljaci i Norvezani, a cilj je da budemo ispred bar dve od tih pet drzava.
Inace, kada pogledam ucinak u Evropi svih ekipa osim Zvezde i Partizana, za ovu zemlju bi najbolje bilo da ima dva predstavnika u evro-kupovima, dok ostali ne ojacaju. Da su u proslih 5 sezona igrale samo prve dve ekipe, bili bismo deveti...

stefan

pre 16 godina

Slazem se da je Bezanija mafijaski klub. Ja cak mislim da je vodi struja koja je vodila zeleznik, pa vozdovac pa sad bezaniju. Sve se svodi da uzmu pare za preforsirane igrace i kasnije jos kad menjaju klub u inostranstvu, a i njihovi menagzeri su verovatno marionete mafijasa

Baca

pre 16 godina

Verujem da ce nas Partizan ove sezone prezimiti u Evropi, ali pod uslovom da grobari stanu iza ekipe. To smo mogli i ove sezone, ali na nasu sramnu nesrecu neki su bojkotovali ligu UEFA, dok su oni drugi, navijali protiv naseg kluba.

Tales

pre 16 godina

Ma, opasni su nam timovi.
Zvezda kao po pravilu nailazi na BOMBU u trećem kolu kval. za LŠ, a ta bomba kasnije ili osvoji LŠ ili dodje ''tu negde oko kraja''.
Partizan bi mogao da stigne do grupa, a Vojvodina bi nekako na mišiće to isto mogla. Bežanija je mafijaški klub koji može tako da prolazi (kako prolazi) samo u ovoj zemlji, a u inostranstvu ima da je napuni ko stigne...
Tako će se nastaviti brooka naših klubova i ove godine, sem ako nas žreb baš ne usere...

GROBAR

pre 16 godina

Smesno mi je da slusam ovog Piksija kako vas lozi da ce te uci u ligu sampiona.Realno gladano sada kome mozete da parirate razmislite o tome ...

no

pre 16 godina

to sto nasi klubovi startuju odavde je super bas zbog koeficijenta!Inace Partizan je bolji od svih sigurno, a ostalima bi najbolje bilo ovi iz San Marina i Albanci.Puno srece svima...

sever 4ever

pre 16 godina

Ma samo hrabro to je nasa realnost i moramo je menjati a ne bezati od nje. Imam osecaj da dolaze bolji dani za nas fudbal nadam se da ce to pokazati i nasi timovi... Ove ako ne pobedimo i nismo za evropska takmicenja bolje ispati u kval. nego se brukati kasnije.

M@ximus_red_star

pre 16 godina

Ako zelimo da nasa drzava ima bolji index za evro kupove onda Partizan,Bezanija i Vojvodina moraju da svoje protivnike u prvoj rundi pobede u obe utakmice.U drugoj rundi Partizan da obe pobedi a Vojvodina i Bezanija da se neobrukaju.Onda Partizan da udje u grupe i sa eventualnim Zvezdinim ulaskom u ls ili grupe kupa uefa nemoramo brinuti da cemo izgubiti sledece godine jednog predstavnika u evropi,e sad koliko je sve ovo realno pokazace vreme ali ja nisam optimista.

M@ximus_red_star

pre 16 godina

Ako zelimo da nasa drzava ima bolji index za evro kupove onda Partizan,Bezanija i Vojvodina moraju da svoje protivnike u prvoj rundi pobede u obe utakmice.U drugoj rundi Partizan da obe pobedi a Vojvodina i Bezanija da se neobrukaju.Onda Partizan da udje u grupe i sa eventualnim Zvezdinim ulaskom u ls ili grupe kupa uefa nemoramo brinuti da cemo izgubiti sledece godine jednog predstavnika u evropi,e sad koliko je sve ovo realno pokazace vreme ali ja nisam optimista.

Tales

pre 16 godina

Ma, opasni su nam timovi.
Zvezda kao po pravilu nailazi na BOMBU u trećem kolu kval. za LŠ, a ta bomba kasnije ili osvoji LŠ ili dodje ''tu negde oko kraja''.
Partizan bi mogao da stigne do grupa, a Vojvodina bi nekako na mišiće to isto mogla. Bežanija je mafijaški klub koji može tako da prolazi (kako prolazi) samo u ovoj zemlji, a u inostranstvu ima da je napuni ko stigne...
Tako će se nastaviti brooka naših klubova i ove godine, sem ako nas žreb baš ne usere...

ivaan

pre 16 godina

Klupski fudbal nam je, nazalost, na niskim granama i za to smo sami krivi. Eto, Rumunjezi imaju direktnog u LS ili povlascenog u 3. kolu kval. (nisam siguran skroz) i imaju jos jednog u kvalifikacijama! A gde smo mi? Vecito se smejemo drugima i sebe velicamo, kao Cmarakana neosvojiva tvrdjava i slicno... Realno, mozemo biti samo statisti i mozda pukim slucajem da prezimimo iz grupe lige UEFA a o LS nema govora! Rumunski i bugarski klubovi su privatizovani, imaju dosta kesha, dovode Brazilce, Afrikance a i samim tim njihovi igraci napreduju u takvoj kvalitetnijoj ligi od nase! Pa kada igraci sazru - pravac lige iz EU jer su i sami clanovi EU i za njih, za razliku od nas, ne postoje peripetije oko odlaska tamo i ne vaze non-EU restrikcije za njih! Mi, mi mozemo samo da im zavidimo kao sto su oni nekada nama, izuzev Steaue 1986. No, da se vratimo na pricu. Moja prognoza je ovakva:
1. Zvezda prolazi 2. kolo kval. bez vecih problema, jer ma kakav tim imali, proci ce nejake Gruzijce, Farane, Islandjane ili Estonce... E onda nailaze na, recimo, Werder, Valenciu, Liverpool, ili u najboljem slucaju na Ajax, Sporting, Marseille i da ne duzim. Tu OBJEKTIVNO sanse nemaju, Newcastle iz 2003/04 se ne moze ponoviti jer tako nesto dogadja se jednom u 20 godina, isto kao i Artmedia za koju sam siguran da je tada imala srece vise nego Grcka 2004 ili Kazakhstan - Srbija ili Azer - SCG... To je neponovljivo... Dakle, Zvezda tako odlazi u 1. kolo kupa UEFA sto je poslednja stepenica pred ligu UEFA i to bi trebala da prebrodi jer joj je mesto, OBJEKTIVNO, u ligi UEFA. Samo da ne dozive neki debakl u 3.k.kval. za LS i tako indisponirani ispadnu i iz UEFE, kao sto je slucaj sa Partizanom posle Artmedie ili same Zvezde lani posle AC Milana. Idemo dalje, ako kuci ostanu neporazeni, uz eventualne 2 pobede i makar 1 bodom na strani zvezda moze do 3. mesta u grupi i nastavak evropske price i na prolece, a tada, sreca u zrebu je iskljucivo jedini faktor koji kroji dalju sudbinu. Toliko o Zvezdi...
2.Partizan, i sa ovakvim smesnim timom moze da prebrodi 1. kolo kval. a najvise bih voleo onaj Zrinjski, jer ako ih je tuk'o luksemburski klub, mora i Partizan, izbegao bih one Albance zbog toga sto su jako nezgodni, a i Flamuntari nam je jos u secanju... Bilo kako bilo, Partizan sigurno ide dalje. E, u 2. kolu bih izbegao jedino Hajduk, jes' da bi bio spektakl, ali neka, jaki su oni, vise bih ih voleo u grupi pa da dodju na JNA... Ovakav tim bi ovo trebao da izgura, e sad, za 1. kolo UEFA ne znam, ovakav tim to ne bi mozda mogao, makar ne ovakvom igrom koju su do sada pokazivali, uz najavljena pojacanja, dobre pripreme i sa Grobarima na jugu, ubedjen sam da mozemo do lige UEFA, a dalje bi bilo isto kao i za Zvezdu, da se ne ponavljamo...
3. Vojvodina sigurno prolazi prvu fazu kvalifikacija, ista prica kao i za Partizan, 2. kolo ima minimalne sanse, ali ipak postoje, i ako bi to kojim slucajem prosli, tu bi bio kraj, jer u ligu UEFA ne mogu nikako uci, strepim malo i za Partizana i Zvezdu koji bi bili nosioci na zrebu a ne za Vojvodinu koja ce, nazalost, biti lak plen nekom Bayernu, Fiorentini, Evertonu i da ne nabrajam vise, jezim se od same pomisli da se takve tekme igraju... Toliko o Vojvodini, jbg, zadnjih godina nigde ih nije bilo pa im je i koeficijent MIZERAN!
4. Bezanija, da skratim pricu, nema NIKAKVE sanse jer ce se klub uskoro ugasiti a i prodali bi 100% prolaz dalje, jadna li si Srbijo koga saljes u Evropu. Ja mislim da bi sanse imali samo protiv one Murate iz San Marina, amaterima... Ako im se na zrebu tako posreci, onda ce i ona u 2. kolo, ali tamo biva napunjena do vrha! Uzalud je vise trositi reci na ovakav klub...
5. Hajduk RMB, igra u inter-toto kupu i prodace tekmu sto pre bude mogao, ionako je to takmicenje vise trosak a uspeha nema uopste kad su ta 3 mesta za kup UEFA iz finala ovog jadnog takmicenja rezervisana za Nemce i Spance koji nisu stigli do kupa UEFA iz svojih liga, bar je to tako do sada bilo...

Izvinjavam se na poduzem komentaru, mislim da sam bio maksimalno korektan i realan, navijam za Partizan i zelim da uspe, ali skoro isto toliko to zelim i Zvezdi i Vojvodini za dobrobit srpskog fudbala.
Aj uzdravlje, pozdrav svim Grobarima i ostalim poznavaocima fudbala...

Baca

pre 16 godina

Verujem da ce nas Partizan ove sezone prezimiti u Evropi, ali pod uslovom da grobari stanu iza ekipe. To smo mogli i ove sezone, ali na nasu sramnu nesrecu neki su bojkotovali ligu UEFA, dok su oni drugi, navijali protiv naseg kluba.

no

pre 16 godina

to sto nasi klubovi startuju odavde je super bas zbog koeficijenta!Inace Partizan je bolji od svih sigurno, a ostalima bi najbolje bilo ovi iz San Marina i Albanci.Puno srece svima...

sever 4ever

pre 16 godina

Ma samo hrabro to je nasa realnost i moramo je menjati a ne bezati od nje. Imam osecaj da dolaze bolji dani za nas fudbal nadam se da ce to pokazati i nasi timovi... Ove ako ne pobedimo i nismo za evropska takmicenja bolje ispati u kval. nego se brukati kasnije.

GROBAR

pre 16 godina

Smesno mi je da slusam ovog Piksija kako vas lozi da ce te uci u ligu sampiona.Realno gladano sada kome mozete da parirate razmislite o tome ...

stefan

pre 16 godina

Slazem se da je Bezanija mafijaski klub. Ja cak mislim da je vodi struja koja je vodila zeleznik, pa vozdovac pa sad bezaniju. Sve se svodi da uzmu pare za preforsirane igrace i kasnije jos kad menjaju klub u inostranstvu, a i njihovi menagzeri su verovatno marionete mafijasa

Optimista

pre 16 godina

Hajduk iz Kule je prosle godine ispao u produzecima drugog kola Kupa UEFA pa mislim da nasi klubovi i nisu toliko slabi zato sto se u prvom i drugom kolu kupa UEFA sastajemo sa komsijskim zemljama.Bežanija ako ne proda utakmicu prolazi prvo kolo,Vojvodina ako zadrži ovaj sastav prolazi drugo kolo, Partizan igra grupu kupa UEFA,a Zvezda ako ima sreču u žrebu ide u Ligu Šampiona ako ne sigurno ide u grupu kupa UEFA.Zapamtite ove reči.

Jack Dempsey

pre 16 godina

@ivaan
dobar tekst, dosta objektivan
samo si napravio jednu grešku: iz intertoto kupa se od nedavno završene sezone kvalifikuju 11 timova za 1.kolo kupa UEFA a ne 3 kao ranije. prošle godine su timovi poput maribora, rieda, achnasa prošli dalje. ja mislim da hajduk uz malo sreće u žrebu nije bez šansi, mogu oni da osvoje ovo :)

najidealnije bi bilo da se bežanija iz početka diskvalifikuje a da u kup UEFA ode hajduk a u intertoto OFK, kojem bi dao prilično realne šanse da OSVOJI OVO TAKMIČENJE (znam, uz još 10 ekipa ali ovo prelepo zvuči hehe :P)

RED STAR*

pre 16 godina

Procitao sam u sportu izjavu Ibrahima Gaja koji kaze sledece:Sve je perfektno,ali je srpski sampionat jaci od bugarskog.Ovde se desava i poslednji da pobedi prvog sto je u bugarskoj skoro nemoguce.Pogledajte skor poslednjeplasiranog u bugarskoj ligi i sve ce vam biti jasno.toliko o MOCNOJ ligi naseg suseda.e moj ivaane :):):)

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Ja pricam o tome da Bugari imaju vise kesha i da mnooogo vise ulazu u fudbal. Njihova liga ima 16 klubova, pa ti razmisli kakav bi kvalitet imala nasa liga sa toliko klubova kad ni sa 12 ne skupljamo kraj s krajem. To sto je Levski ubedljivo osvojio titulu uz gol razliku 90-13 samo govori o njegovoj nadmocnosti, a nikako o kvalitetu lige! Oni su lani igrali LS, imaju PRIVATNOG vlasnika, nisu GRUPA GRADJANA za razliku od PFC ili CZV. Pogledaj samo koliko imaju kvalitetnih fudbalera Bugari po Evropi, i bice ih JOS VISE jer su sada u EU i nisu vise stranci, a uz to talentovani su za fudbal isto kao mi a i VISE KESHA ulazu! Mani ti price tamo nekog Gaja, moze on da prica sta hoce, pa da posle istu izjavu okarakterise kao "izvucenu iz konteksta". A sta, realno, mislis o Rumunjezima?
P.S. Nisam znao ovo za intertoto, ali ionako Hajduk prodaje tekmu, kazem, troskovi su mnogo veliki za njega... OFK je zbog namestaljki ostao bez Evrope i uopste mi ih nije zao... Mozda bi malo jace Smederevo nesto uradilo u intertoto kupu, ali i to je sad u nekoj teoriji, iz ove perspektive, nemogucoj. Bezanija svojim igrama zasluzeno ide u Evropu ali kao sto sam rekao nista nece uraditi.
Naglasavam da bez prave PRIVATIZACIJE nema u skorijoj buducnosti ni LS ni znacajnijeg uspeha u ligi UEFA a vi kazite sta hocete.
Pozdrav...

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR
A da, zaboravio sam, koliko bodova ima nas poslednjeplasirani Zemun? Njihov poslednji klub ima -2 boda, klub se jednostavno RASPAO ali to ne govori da je liga losa! pogledaj i sam

http://www.bulgarian-football.com/apfg.html

Nemojte ljudi da me shvatite pogresno, meni je SRPSKO najmilije i nista mi nije lepse od toga, ali objektivno bugarski klubovi su trenutno ispred nasih, a tek rumunski...
Pozdrav svima...

Jah

pre 16 godina

Nemojte samo Albanci da padnu Partizanu. Mi malo stariji se dobro secamo bruke od Fljumantarija, nemoj samo josh jednom da nas Partizan obruka. Za ove mladje, vi se verovatno secate Dinama, tako da je najbolje da Partizan ne dobije ni SUSJEDE.
Najezim se kad cujem da ce Partizan mozda ponovo protiv Hrvata ili Albanaca.

BIG grobar

pre 16 godina

@Tales i Ivaan

Slažem se uglavnom sa Vašim procjenama naših klubova. Samo, molim Vas, kao i druge navijače CZ da ne kukate što ste prošle godine naletjeli na Milan. Sjetite se Libereca. Ne mislite valjda da je to bio neki ozbiljan i veliki klub i da niste imali sreće kod žreba. Priznajem, mi smo gori, iako smo posljednjih godina u Evropi napravili solidne rezultate. Budite malo realniji.

Ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Brate, to sto si nabrojao su sve bivsi Zvezdini igraci, i vidim da si raspravu krenuo tom linijom. Samo su Stankovic, Zigic i Jankovic ok, daj BRE koji crni Bisevac, pa kako se ne blamiras njega... O Vidicu necemo ni raspravljati, izlisno je, covek je BOG iako sam Grobar cenim ga mnogo! Berbatov je za KLASU bolji od Zigica, a o Pantelicu, Lazovicu i Kezmanu necu ni trositi reci! Lik je dao preko 30 golova za Tottenham ove sezone, tu je i supertalentovani Bozinov pa onda Topuzakov, kapiten Levskog koji je fantastican igrac ali star je on vec da bi isao na zapad, pa onda Martin Petrov, pa Stilian Petrov, pa Chavdar Yankov pa Martin Kamburov, sve su to odlicni igraci... Uzgred, ti si, osim onih za koje sam rekao da su ok, isto tako nabrojao igrace nepoznate u bugarskoj javnosti, sta mislis, kako oni gledaju na te "zvezde" Bisevca, Stepanova, N. Kovacevica, M. Perovica, D. Tosica, Rukavinu, Trisovica i da ih ne nabrajam... Oni su dobri igraci, izuzev Bisevca i Trisovica koji su OCAJNI i UVEK ce biti, nesto kao Rnic iz PFC, cisto da ne mislis da sam navijacki nastrojen... Ali sve su to samo DOBRI igraci? Da li si cuo, mozda, za samo 1 (slovima: jednog) igraca Steaue koja je pre 2 godine stigla do 1/2 finala lige UEFA i kasnije igrala LS pobedivsi Dinamo u Kievu i obezbedivsi 3. mesto u toj grupi iza Reala i Lyona? Te godine su u 1/4 finalu lige UEFA igrali Steaua - Rapid Bukurest a Rapid je izbacio i HSV i Herthu, a bio i drugi u svojoj grupi ispred Stuttgarta. Steaua je pak Heerenven, Betis, a u grupi bila ispred Lansa, Herthe i Sampdorie. U 1/2 ih je JEDVA izbacio Middlesborough, podvlacim JEDVA! Levski je te iste godine uspeo da izbaci i Udinese. Ove sezone su i Steaua i Levski igrali LS! E, sad ti MAJKE TI, pronadji nas u ovoj prici!!! Zvezda puca od Libereca, Basela na Cmarakani, pa od onih Eskima Tromsa, svaka cast za Romu, pa da se ne vracam na PSV, Zenit i slicno. Partizan pada od Petakh Tikve, ove sezone BRUKA od Auxerra i da ne nabrajam vise, verovatno svi vec to znate! Aj, reci mi, kad ce u 1/2 kupa UEFA igrati PFC-CZV, NIKAD, a mozda ni TAD! LS mozete da sanjate, liga UEFA je takmicenje za nas, tu prvo treba da se dokazujemo, a ne da nas trpaju svi u LS! Levski je, znamo svi, lani natrpan u LS, ali reci kako bi prosla CZV sa Barcom, Chelsea i Werderom koji ih je pobedio kad mu je najvise trebalo!? Nemoj gledati bugarsku repku, ovde se ipak radi o klubovima, a to ces, svidelo ti se to ili ne, ipak morati da prihvatis da su susedi BOLJI i kraj price! Ja bih, iskreno, voleo da ih nasi klubovi preteknu, ali, realno, daleko smo sada bar za 3-4 godine od Rumuna, koji imaju jednog DIREKTNOG u LS.
P.S. Voleo bih da Zvezda izbegne Dinamo ZG jer ce ih ovi oduvati koliko su jaci, i isto tako bih da mi izbegnemo Hajduk, sve ostalo prolazimo...
Pozdrav svim Grobarima.
Aj uzdravlje...

Szenowski

pre 16 godina

@Red Star*

Pa nesto se i ne secam da je Zemun (poslednji kod nas) pobedio bilo koga osim Cacanskog Borca (sto im je i jedina pobeda u sezoni) :D

Jah

pre 16 godina

Nashi klubovi imaju shanse u Evropi ko bilo ko od nas na Lotu. Svaki put kad nashi izadju na teren je jedna velika kocka. Realno kad se gleda malo smo bolji od Albanije, Bosne i mozda Hrvatske, inace Rumunska i Bugarska su ko za njih shto su Engleska i Italija. Daleko smo mi od Evrope, i bice tako josh dugo.

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan Bas bi voleo da mi nabrojis te kvalitetne bugarske fudbalere po evropi.VIDIC,ZIGIC,JANKOVIC,KOVACEVIC,BISEVAC,STANKOVIC razmisli malo,osim BERBATOVA ostali mi nisu nesto poznati.Samo pogledaj koliko nasih fudbalera ima po evropi.A osim toga MOCNI LEVSKI ima budzet oko 15 miliona kao zvezda.

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan

Bas bih voleo da ZVEZDI padne levski za protivnika u 3kolu kvalifikacija,pa da vidimo ko je bolji.Mogu da zamislim kako bi levski prosao.
P.S.U meridijan super ligi gde igra zvezda nema tim koji u svakoj utakmici primi po 10 golova.Visokorangirani CSKA jedva izbacuje hajduk iz kup UEFA.Sta bi mu partizan tek uradio.Pozzzz:>:>:>

bikini

pre 16 godina

@maximus
Sledece sezone idemo jedno mesto gore, tj. drugoplasirani ce direktno u drugo kolo kvalifikacija. Onda nas ceka ponovo pad za jedno mesto ako ne bude dramaticnih stvari (Danska i Austrija nas preskacu, Izrael pada).
Pored te tri zemlje za nas su trenutno relevantni samo Poljaci i Norvezani, a cilj je da budemo ispred bar dve od tih pet drzava.
Inace, kada pogledam ucinak u Evropi svih ekipa osim Zvezde i Partizana, za ovu zemlju bi najbolje bilo da ima dva predstavnika u evro-kupovima, dok ostali ne ojacaju. Da su u proslih 5 sezona igrale samo prve dve ekipe, bili bismo deveti...

Gio

pre 16 godina

Ko svima vama trpa pricu da zvezda ima budzet 15 mil evra iz pouzdanih izvora znam da ukoliko se zvezda ne privatizuje ugasice se u roku od 5 godina

delija

pre 16 godina

Uh koliko potencijalnih kandidata da prosire Partizanovu knjigu sramote u Evropi. Nesto mi se cini da je red na Maltezane da puknu grobare.

GROBAR

pre 16 godina

Smesno mi je da slusam ovog Piksija kako vas lozi da ce te uci u ligu sampiona.Realno gladano sada kome mozete da parirate razmislite o tome ...

Tales

pre 16 godina

Ma, opasni su nam timovi.
Zvezda kao po pravilu nailazi na BOMBU u trećem kolu kval. za LŠ, a ta bomba kasnije ili osvoji LŠ ili dodje ''tu negde oko kraja''.
Partizan bi mogao da stigne do grupa, a Vojvodina bi nekako na mišiće to isto mogla. Bežanija je mafijaški klub koji može tako da prolazi (kako prolazi) samo u ovoj zemlji, a u inostranstvu ima da je napuni ko stigne...
Tako će se nastaviti brooka naših klubova i ove godine, sem ako nas žreb baš ne usere...

ivaan

pre 16 godina

Klupski fudbal nam je, nazalost, na niskim granama i za to smo sami krivi. Eto, Rumunjezi imaju direktnog u LS ili povlascenog u 3. kolu kval. (nisam siguran skroz) i imaju jos jednog u kvalifikacijama! A gde smo mi? Vecito se smejemo drugima i sebe velicamo, kao Cmarakana neosvojiva tvrdjava i slicno... Realno, mozemo biti samo statisti i mozda pukim slucajem da prezimimo iz grupe lige UEFA a o LS nema govora! Rumunski i bugarski klubovi su privatizovani, imaju dosta kesha, dovode Brazilce, Afrikance a i samim tim njihovi igraci napreduju u takvoj kvalitetnijoj ligi od nase! Pa kada igraci sazru - pravac lige iz EU jer su i sami clanovi EU i za njih, za razliku od nas, ne postoje peripetije oko odlaska tamo i ne vaze non-EU restrikcije za njih! Mi, mi mozemo samo da im zavidimo kao sto su oni nekada nama, izuzev Steaue 1986. No, da se vratimo na pricu. Moja prognoza je ovakva:
1. Zvezda prolazi 2. kolo kval. bez vecih problema, jer ma kakav tim imali, proci ce nejake Gruzijce, Farane, Islandjane ili Estonce... E onda nailaze na, recimo, Werder, Valenciu, Liverpool, ili u najboljem slucaju na Ajax, Sporting, Marseille i da ne duzim. Tu OBJEKTIVNO sanse nemaju, Newcastle iz 2003/04 se ne moze ponoviti jer tako nesto dogadja se jednom u 20 godina, isto kao i Artmedia za koju sam siguran da je tada imala srece vise nego Grcka 2004 ili Kazakhstan - Srbija ili Azer - SCG... To je neponovljivo... Dakle, Zvezda tako odlazi u 1. kolo kupa UEFA sto je poslednja stepenica pred ligu UEFA i to bi trebala da prebrodi jer joj je mesto, OBJEKTIVNO, u ligi UEFA. Samo da ne dozive neki debakl u 3.k.kval. za LS i tako indisponirani ispadnu i iz UEFE, kao sto je slucaj sa Partizanom posle Artmedie ili same Zvezde lani posle AC Milana. Idemo dalje, ako kuci ostanu neporazeni, uz eventualne 2 pobede i makar 1 bodom na strani zvezda moze do 3. mesta u grupi i nastavak evropske price i na prolece, a tada, sreca u zrebu je iskljucivo jedini faktor koji kroji dalju sudbinu. Toliko o Zvezdi...
2.Partizan, i sa ovakvim smesnim timom moze da prebrodi 1. kolo kval. a najvise bih voleo onaj Zrinjski, jer ako ih je tuk'o luksemburski klub, mora i Partizan, izbegao bih one Albance zbog toga sto su jako nezgodni, a i Flamuntari nam je jos u secanju... Bilo kako bilo, Partizan sigurno ide dalje. E, u 2. kolu bih izbegao jedino Hajduk, jes' da bi bio spektakl, ali neka, jaki su oni, vise bih ih voleo u grupi pa da dodju na JNA... Ovakav tim bi ovo trebao da izgura, e sad, za 1. kolo UEFA ne znam, ovakav tim to ne bi mozda mogao, makar ne ovakvom igrom koju su do sada pokazivali, uz najavljena pojacanja, dobre pripreme i sa Grobarima na jugu, ubedjen sam da mozemo do lige UEFA, a dalje bi bilo isto kao i za Zvezdu, da se ne ponavljamo...
3. Vojvodina sigurno prolazi prvu fazu kvalifikacija, ista prica kao i za Partizan, 2. kolo ima minimalne sanse, ali ipak postoje, i ako bi to kojim slucajem prosli, tu bi bio kraj, jer u ligu UEFA ne mogu nikako uci, strepim malo i za Partizana i Zvezdu koji bi bili nosioci na zrebu a ne za Vojvodinu koja ce, nazalost, biti lak plen nekom Bayernu, Fiorentini, Evertonu i da ne nabrajam vise, jezim se od same pomisli da se takve tekme igraju... Toliko o Vojvodini, jbg, zadnjih godina nigde ih nije bilo pa im je i koeficijent MIZERAN!
4. Bezanija, da skratim pricu, nema NIKAKVE sanse jer ce se klub uskoro ugasiti a i prodali bi 100% prolaz dalje, jadna li si Srbijo koga saljes u Evropu. Ja mislim da bi sanse imali samo protiv one Murate iz San Marina, amaterima... Ako im se na zrebu tako posreci, onda ce i ona u 2. kolo, ali tamo biva napunjena do vrha! Uzalud je vise trositi reci na ovakav klub...
5. Hajduk RMB, igra u inter-toto kupu i prodace tekmu sto pre bude mogao, ionako je to takmicenje vise trosak a uspeha nema uopste kad su ta 3 mesta za kup UEFA iz finala ovog jadnog takmicenja rezervisana za Nemce i Spance koji nisu stigli do kupa UEFA iz svojih liga, bar je to tako do sada bilo...

Izvinjavam se na poduzem komentaru, mislim da sam bio maksimalno korektan i realan, navijam za Partizan i zelim da uspe, ali skoro isto toliko to zelim i Zvezdi i Vojvodini za dobrobit srpskog fudbala.
Aj uzdravlje, pozdrav svim Grobarima i ostalim poznavaocima fudbala...

M@ximus_red_star

pre 16 godina

Ako zelimo da nasa drzava ima bolji index za evro kupove onda Partizan,Bezanija i Vojvodina moraju da svoje protivnike u prvoj rundi pobede u obe utakmice.U drugoj rundi Partizan da obe pobedi a Vojvodina i Bezanija da se neobrukaju.Onda Partizan da udje u grupe i sa eventualnim Zvezdinim ulaskom u ls ili grupe kupa uefa nemoramo brinuti da cemo izgubiti sledece godine jednog predstavnika u evropi,e sad koliko je sve ovo realno pokazace vreme ali ja nisam optimista.

bikini

pre 16 godina

@maximus
Sledece sezone idemo jedno mesto gore, tj. drugoplasirani ce direktno u drugo kolo kvalifikacija. Onda nas ceka ponovo pad za jedno mesto ako ne bude dramaticnih stvari (Danska i Austrija nas preskacu, Izrael pada).
Pored te tri zemlje za nas su trenutno relevantni samo Poljaci i Norvezani, a cilj je da budemo ispred bar dve od tih pet drzava.
Inace, kada pogledam ucinak u Evropi svih ekipa osim Zvezde i Partizana, za ovu zemlju bi najbolje bilo da ima dva predstavnika u evro-kupovima, dok ostali ne ojacaju. Da su u proslih 5 sezona igrale samo prve dve ekipe, bili bismo deveti...

Gio

pre 16 godina

Ko svima vama trpa pricu da zvezda ima budzet 15 mil evra iz pouzdanih izvora znam da ukoliko se zvezda ne privatizuje ugasice se u roku od 5 godina

delija

pre 16 godina

Uh koliko potencijalnih kandidata da prosire Partizanovu knjigu sramote u Evropi. Nesto mi se cini da je red na Maltezane da puknu grobare.

Ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Brate, to sto si nabrojao su sve bivsi Zvezdini igraci, i vidim da si raspravu krenuo tom linijom. Samo su Stankovic, Zigic i Jankovic ok, daj BRE koji crni Bisevac, pa kako se ne blamiras njega... O Vidicu necemo ni raspravljati, izlisno je, covek je BOG iako sam Grobar cenim ga mnogo! Berbatov je za KLASU bolji od Zigica, a o Pantelicu, Lazovicu i Kezmanu necu ni trositi reci! Lik je dao preko 30 golova za Tottenham ove sezone, tu je i supertalentovani Bozinov pa onda Topuzakov, kapiten Levskog koji je fantastican igrac ali star je on vec da bi isao na zapad, pa onda Martin Petrov, pa Stilian Petrov, pa Chavdar Yankov pa Martin Kamburov, sve su to odlicni igraci... Uzgred, ti si, osim onih za koje sam rekao da su ok, isto tako nabrojao igrace nepoznate u bugarskoj javnosti, sta mislis, kako oni gledaju na te "zvezde" Bisevca, Stepanova, N. Kovacevica, M. Perovica, D. Tosica, Rukavinu, Trisovica i da ih ne nabrajam... Oni su dobri igraci, izuzev Bisevca i Trisovica koji su OCAJNI i UVEK ce biti, nesto kao Rnic iz PFC, cisto da ne mislis da sam navijacki nastrojen... Ali sve su to samo DOBRI igraci? Da li si cuo, mozda, za samo 1 (slovima: jednog) igraca Steaue koja je pre 2 godine stigla do 1/2 finala lige UEFA i kasnije igrala LS pobedivsi Dinamo u Kievu i obezbedivsi 3. mesto u toj grupi iza Reala i Lyona? Te godine su u 1/4 finalu lige UEFA igrali Steaua - Rapid Bukurest a Rapid je izbacio i HSV i Herthu, a bio i drugi u svojoj grupi ispred Stuttgarta. Steaua je pak Heerenven, Betis, a u grupi bila ispred Lansa, Herthe i Sampdorie. U 1/2 ih je JEDVA izbacio Middlesborough, podvlacim JEDVA! Levski je te iste godine uspeo da izbaci i Udinese. Ove sezone su i Steaua i Levski igrali LS! E, sad ti MAJKE TI, pronadji nas u ovoj prici!!! Zvezda puca od Libereca, Basela na Cmarakani, pa od onih Eskima Tromsa, svaka cast za Romu, pa da se ne vracam na PSV, Zenit i slicno. Partizan pada od Petakh Tikve, ove sezone BRUKA od Auxerra i da ne nabrajam vise, verovatno svi vec to znate! Aj, reci mi, kad ce u 1/2 kupa UEFA igrati PFC-CZV, NIKAD, a mozda ni TAD! LS mozete da sanjate, liga UEFA je takmicenje za nas, tu prvo treba da se dokazujemo, a ne da nas trpaju svi u LS! Levski je, znamo svi, lani natrpan u LS, ali reci kako bi prosla CZV sa Barcom, Chelsea i Werderom koji ih je pobedio kad mu je najvise trebalo!? Nemoj gledati bugarsku repku, ovde se ipak radi o klubovima, a to ces, svidelo ti se to ili ne, ipak morati da prihvatis da su susedi BOLJI i kraj price! Ja bih, iskreno, voleo da ih nasi klubovi preteknu, ali, realno, daleko smo sada bar za 3-4 godine od Rumuna, koji imaju jednog DIREKTNOG u LS.
P.S. Voleo bih da Zvezda izbegne Dinamo ZG jer ce ih ovi oduvati koliko su jaci, i isto tako bih da mi izbegnemo Hajduk, sve ostalo prolazimo...
Pozdrav svim Grobarima.
Aj uzdravlje...

sever 4ever

pre 16 godina

Ma samo hrabro to je nasa realnost i moramo je menjati a ne bezati od nje. Imam osecaj da dolaze bolji dani za nas fudbal nadam se da ce to pokazati i nasi timovi... Ove ako ne pobedimo i nismo za evropska takmicenja bolje ispati u kval. nego se brukati kasnije.

no

pre 16 godina

to sto nasi klubovi startuju odavde je super bas zbog koeficijenta!Inace Partizan je bolji od svih sigurno, a ostalima bi najbolje bilo ovi iz San Marina i Albanci.Puno srece svima...

Baca

pre 16 godina

Verujem da ce nas Partizan ove sezone prezimiti u Evropi, ali pod uslovom da grobari stanu iza ekipe. To smo mogli i ove sezone, ali na nasu sramnu nesrecu neki su bojkotovali ligu UEFA, dok su oni drugi, navijali protiv naseg kluba.

stefan

pre 16 godina

Slazem se da je Bezanija mafijaski klub. Ja cak mislim da je vodi struja koja je vodila zeleznik, pa vozdovac pa sad bezaniju. Sve se svodi da uzmu pare za preforsirane igrace i kasnije jos kad menjaju klub u inostranstvu, a i njihovi menagzeri su verovatno marionete mafijasa

Optimista

pre 16 godina

Hajduk iz Kule je prosle godine ispao u produzecima drugog kola Kupa UEFA pa mislim da nasi klubovi i nisu toliko slabi zato sto se u prvom i drugom kolu kupa UEFA sastajemo sa komsijskim zemljama.Bežanija ako ne proda utakmicu prolazi prvo kolo,Vojvodina ako zadrži ovaj sastav prolazi drugo kolo, Partizan igra grupu kupa UEFA,a Zvezda ako ima sreču u žrebu ide u Ligu Šampiona ako ne sigurno ide u grupu kupa UEFA.Zapamtite ove reči.

RED STAR*

pre 16 godina

Procitao sam u sportu izjavu Ibrahima Gaja koji kaze sledece:Sve je perfektno,ali je srpski sampionat jaci od bugarskog.Ovde se desava i poslednji da pobedi prvog sto je u bugarskoj skoro nemoguce.Pogledajte skor poslednjeplasiranog u bugarskoj ligi i sve ce vam biti jasno.toliko o MOCNOJ ligi naseg suseda.e moj ivaane :):):)

Jack Dempsey

pre 16 godina

@ivaan
dobar tekst, dosta objektivan
samo si napravio jednu grešku: iz intertoto kupa se od nedavno završene sezone kvalifikuju 11 timova za 1.kolo kupa UEFA a ne 3 kao ranije. prošle godine su timovi poput maribora, rieda, achnasa prošli dalje. ja mislim da hajduk uz malo sreće u žrebu nije bez šansi, mogu oni da osvoje ovo :)

najidealnije bi bilo da se bežanija iz početka diskvalifikuje a da u kup UEFA ode hajduk a u intertoto OFK, kojem bi dao prilično realne šanse da OSVOJI OVO TAKMIČENJE (znam, uz još 10 ekipa ali ovo prelepo zvuči hehe :P)

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR

Ja pricam o tome da Bugari imaju vise kesha i da mnooogo vise ulazu u fudbal. Njihova liga ima 16 klubova, pa ti razmisli kakav bi kvalitet imala nasa liga sa toliko klubova kad ni sa 12 ne skupljamo kraj s krajem. To sto je Levski ubedljivo osvojio titulu uz gol razliku 90-13 samo govori o njegovoj nadmocnosti, a nikako o kvalitetu lige! Oni su lani igrali LS, imaju PRIVATNOG vlasnika, nisu GRUPA GRADJANA za razliku od PFC ili CZV. Pogledaj samo koliko imaju kvalitetnih fudbalera Bugari po Evropi, i bice ih JOS VISE jer su sada u EU i nisu vise stranci, a uz to talentovani su za fudbal isto kao mi a i VISE KESHA ulazu! Mani ti price tamo nekog Gaja, moze on da prica sta hoce, pa da posle istu izjavu okarakterise kao "izvucenu iz konteksta". A sta, realno, mislis o Rumunjezima?
P.S. Nisam znao ovo za intertoto, ali ionako Hajduk prodaje tekmu, kazem, troskovi su mnogo veliki za njega... OFK je zbog namestaljki ostao bez Evrope i uopste mi ih nije zao... Mozda bi malo jace Smederevo nesto uradilo u intertoto kupu, ali i to je sad u nekoj teoriji, iz ove perspektive, nemogucoj. Bezanija svojim igrama zasluzeno ide u Evropu ali kao sto sam rekao nista nece uraditi.
Naglasavam da bez prave PRIVATIZACIJE nema u skorijoj buducnosti ni LS ni znacajnijeg uspeha u ligi UEFA a vi kazite sta hocete.
Pozdrav...

ivaan

pre 16 godina

@ RED STAR
A da, zaboravio sam, koliko bodova ima nas poslednjeplasirani Zemun? Njihov poslednji klub ima -2 boda, klub se jednostavno RASPAO ali to ne govori da je liga losa! pogledaj i sam

http://www.bulgarian-football.com/apfg.html

Nemojte ljudi da me shvatite pogresno, meni je SRPSKO najmilije i nista mi nije lepse od toga, ali objektivno bugarski klubovi su trenutno ispred nasih, a tek rumunski...
Pozdrav svima...

Szenowski

pre 16 godina

@Red Star*

Pa nesto se i ne secam da je Zemun (poslednji kod nas) pobedio bilo koga osim Cacanskog Borca (sto im je i jedina pobeda u sezoni) :D

Jah

pre 16 godina

Nemojte samo Albanci da padnu Partizanu. Mi malo stariji se dobro secamo bruke od Fljumantarija, nemoj samo josh jednom da nas Partizan obruka. Za ove mladje, vi se verovatno secate Dinama, tako da je najbolje da Partizan ne dobije ni SUSJEDE.
Najezim se kad cujem da ce Partizan mozda ponovo protiv Hrvata ili Albanaca.

Jah

pre 16 godina

Nashi klubovi imaju shanse u Evropi ko bilo ko od nas na Lotu. Svaki put kad nashi izadju na teren je jedna velika kocka. Realno kad se gleda malo smo bolji od Albanije, Bosne i mozda Hrvatske, inace Rumunska i Bugarska su ko za njih shto su Engleska i Italija. Daleko smo mi od Evrope, i bice tako josh dugo.

BIG grobar

pre 16 godina

@Tales i Ivaan

Slažem se uglavnom sa Vašim procjenama naših klubova. Samo, molim Vas, kao i druge navijače CZ da ne kukate što ste prošle godine naletjeli na Milan. Sjetite se Libereca. Ne mislite valjda da je to bio neki ozbiljan i veliki klub i da niste imali sreće kod žreba. Priznajem, mi smo gori, iako smo posljednjih godina u Evropi napravili solidne rezultate. Budite malo realniji.

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan Bas bi voleo da mi nabrojis te kvalitetne bugarske fudbalere po evropi.VIDIC,ZIGIC,JANKOVIC,KOVACEVIC,BISEVAC,STANKOVIC razmisli malo,osim BERBATOVA ostali mi nisu nesto poznati.Samo pogledaj koliko nasih fudbalera ima po evropi.A osim toga MOCNI LEVSKI ima budzet oko 15 miliona kao zvezda.

RED STAR*

pre 16 godina

@ivaan

Bas bih voleo da ZVEZDI padne levski za protivnika u 3kolu kvalifikacija,pa da vidimo ko je bolji.Mogu da zamislim kako bi levski prosao.
P.S.U meridijan super ligi gde igra zvezda nema tim koji u svakoj utakmici primi po 10 golova.Visokorangirani CSKA jedva izbacuje hajduk iz kup UEFA.Sta bi mu partizan tek uradio.Pozzzz:>:>:>