Sreda, 18.04.2007.

23:09

Partizan osvojio NLB ligu!

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Partizan osvojio NLB ligu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

ma nemoj molim te

pre 16 godina

reality check
Hoces da kazes da su Divac, Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Krstic... dolazili u Partizan kao vec prekaljeni asovi i da su u Partizan dolazili kao u usputnu stanicu gde nisu nista naucili. Isto tako istine radi od kada nismo sa ostalima sa ex-yu prostora Partizan je 92 osvijio evropsku titulu i to igrajuci sve utakmice na strani izuzev jedne sa Knorrom (mozda gresim mozda 2), cime njegova titula dobija na tezini. A o tome ko je tata u NBA to se zna, pa i Milicic ima prsten al to je sticaj okolnosti (citaj Jordan). Djordjeviceve 2 trojke u poslednjim sekundama Spancima i Hrvatima, ga cine jednim od najvecih svih vremena i odvajaju od igraca koji su extra ali nikad nece dotaci velicinu njegovog naskoka za trojku u poslednjim sekundama za preokret i POBEDU!

reality check

pre 16 godina

@joj

Jel mogu ja? Igrala je Olimpija Final 4 u Rimu godinu dana pre Partizana, i osvojila trece mesto.
Sto se tih igraca Partizana sa trofejima tice, nisu se bas naosvajali trofeja igrajuci za Partizan, niti su ti sto su osvajali trofeje ponikli u Partizanu. Jednostavno je to bila prolazna stanica u njihovim karijerama, bas kao i mnoge druge. Split je, nasuprot tome, sve svoje Zvezde (osim Duska Ivanovica) sâm stvorio. Ta prica o posebnosti KK Partizan veoma je tanka.
Partizan je jedan od najuspesnijih ex-YU klubova, i tu treba staviti tacku. Sve ostalo je zloupotreba podataka.
Sto se tice NBA price, proveri malo Olimpiju, Zvezdu, tu su Split, Cibona. Sloga Kraljevo je dala dvojicu. I ponovicu, nikog od tih NBA igraca Partizan nije stvorio. Kupio ih je kao vec prilicno izgradjene igrace i prodao dalje kao jos malo razvijenije. Svi su, bez izuzetka, potencijal do kraja razvili u inostranstvu. To je tuzna sudbina nase kosarke vec 15 godina. Liga nam ne valja, a najbolji treneri dolaze ovde samo na seminare.
A ako hoces realno, najbolji ex-YU igraci u NBA su bili Drazen i Toni, tek onda Vlade i Peja. A sta tek da kazu navijaci Zalgirisa?

joj

pre 16 godina

POP84
Decko ili sta god vec!?Ti mora da si omiljen u tvom drustvu posto izleda da tvoja mora da bude poslednja,kao i uostalom tvoj omiljeni klub Split(nazalost jer mi je keva Splicanka,kao klinac navijao sam za Hajduk i igrao sam se sa Juricom Vuckom u pesku ali kad je basket u pitanju navijao sam i jos uvek navijam za najveci i najorganizovaniji klub sa ovih prostora Partizan)!Ako decko pogledas i saberes svu partizanovu decu i njihove medalje sa evropskih,svetskih,klupskih prvenstava,mvp titule,broj nba igraca koji je jedan klub izvan amerike stvorio(najvise u ostatku sveta),mozda ti pripadne tesko(ako nemas digitron).A sto se tice uspeha ex-yu klubova zeleo bih da te naucim necemu sto ti verovatno ne znas,posle raspada yuge(jeb... umesto da se kupam na krilu jasenice moram da idem u onu cg)PARTIZAN je 98 bio ucesnik F4 u Barseloni,sto mislim da nijednom klubu sa ovih prostora nije poslo za rukom ako gresim ti me demantuj(ako me demantujes ti si u pravu i svaka ti se dala,ali nemoj molim te da propustis priliku da odgovoris posto vidim da citas sve komentare i da uredno repliciras,al sta se ja bojim kad tvoja mora da bude poslednja).

pop84

pre 16 godina

U redu, mogu se složit s tobom da je Partizan ove godine jači od Cibone, ali da je veći klub to nikako ne. Ipak je činjenica, htjeli mi to priznat ili ne, da su oni kontinuirano pri vrhu europe istina u zadnje vrijeme ne na samom vrhu ali uvijek se vrte oko drugog kruga eurolige što nijednom klubu ex yu ne uspjeva u toj mjeri. Što se tiče same škole košarke slažem se da je tu Partizan jači. To što je Partizan pobjedio u ZG ništa ne znači, bilo je i vrijeme, a ime Jugoplastika je promijenjeno jer je dotična firma otišla u stečaj a vjerojatno i zbog prefiksa u nazivu. Eto toliko, i nemoj mislit da sam subjektivan, ako ikoga iritira dominacija i privilegiranost Cibone to sam ja, ali tako stvari stoje, ipak su ispred svih nas...

IGOR BP

pre 16 godina

@pop84
Ja i dalje stojim pri svom stavu, da je Partizan najbolji na Balkanu (posle Panatinaikosa) u ovom momentu (u Balkan u brajam naravno i hrvatske klubove), a za to ima vise dokaza. Partizan je pobedio Cibonu vise puta (poslednji put u Zagrebu), Zadar takodje (realno je bilo i u Jazinama, ali su sudije odigrale tada svoju ulogu), tvoj Split takodje, BiH klubove takodje, Olimpiju takodje (i u NLB ligi i u EUROLEAGUE). Sto se tice grckih ekipa, Partizan bi mogao da pobedi svakog (ali je realno slabiji samo od Panatinaikosa, koji ce mozda biti sampion Evrope). Samo je sudija omogucio Olimpijakosu da nas pobedi u Pireju. A realno smo i tu tekmu trebali da doibijemo, a da smo dobili, bili bi smo u cetvrtfinale EUROLEAGUE, a mozda i na F4. To je realnost u ovom momentu. Mozda se ne bih slozio sa tobom da je Cibona jaca organizacijski od Partizana, a mislim da je Partizan bolji i u skoli kosarke (za koju se smatra da je jedna od najboljih u Evropi).
Sto se tice tvog Splita, po meni, daleko vam je bolje bilo dok ste nosili slavno ime Jugoplastike. Tada ste imali i trofeje i veoma, veoma mocan tim (kada ste bili sampionmi Evrope). Uostalom, to su bili zlatni dani Jugo-kosarke (gotovo tokom citavog postojanja SFRJ je imala najjacu ligu u Evropi, osim mozda u pocetku), kada su Partizan i Jugoplastika igrali cesto finala play-off-a. Mozda necu preterati ako kazem da su Partizan i Jugoplastika tada bila dva najjaca evropska tima. Zato se nije trebalo odreci slavnog imena. Posle je na moju veliku zalost kao i zalost vecine ljudi, politika ucinila pravu katastrofu nasim prostorima.
Nadam se da ce mi redakcija B92 objaviti komentar.

pop84

pre 16 godina

Čestitke na zasluženom trofeju, zaista ste igrali najljepšu košarku u ligi ove godine. Reći da je Partizan najjači klub na balkanu poslije Panathinaikosa je ipak blago rečeno nerealno, naročito ako se u balkan ubrajaju klubovi iz Hrvatske. Morate bit svjesni da je Cibona organizacijski prilično ispred svih, a i što se tiče trofeja, domaćih i europskih (dvostruki prvaci europe). Naravno svi gledate mom Splitu u leđa glede eurotrofeja... koga briga za danas :)

baki

pre 16 godina

@jabre
apsolutno se slažem sa tobom da ne treba da postoji visok stešpen mržnje unutar naroda, odnosno da dolazi do takvih izliva emocija i zbog sporta u Srbiji. Nisam pristalica takvog nivoa opsednutosti klupskim navijanjem, ali uvažavam pravo pojedinaca da se tako osećaju, ponašaju i usmeravaju svoju energiju u tom pravcu (normalno, ako ne pređe okvire).
Smatram da treba negovati vrednosti koje donose mladi ljudi i da je to kvalitet za Srbiju.
Dalje , smatram da je Teodosić napravio lične greške, smatram da mu se "gleda kroz prste" maksimalno, kako u odbrani u koja mu nije jača strana, tako i u igri u napadu gde je dosta zaštićen. Inteligentan je, talentovan je, spada u predvodnike nove generacije, ali gde god bude gestikulirao navijači će mu zviždati. To je deo sportskog kolorita i ne vidim zašto bi ičija nacionalna pripadnost i talenat to menjali. Imaš igrače koje košarkaška publika i simpatizeri SVIH klubova uvažava, a imaš i one koje ne podnosi niko osim njegovih navijača iako je često reč o momcima koji su van terena krajnje vaspitani i korektni.
Ukratko, igrač treba da se prilagodi uslovima okruženja, a ne okruženje njemu.
@trener
tebi bi teško i Stručni savet KSS pomogao koliko si kontradiktoran
1.Faul u napadu pri demarkiranju se retko sudi u poslednja 3 minuta, ali u slučaju kada se napadač "odgurne" od odbrane kontaktom u visini grudi. Međutim, kada napadač, kao što je to Teodosić uradio, uhvati protivničku ruku i podigne je iznad glave, sa namerom da izvuče faul od odbrane, sudija mora nešto da sudijer je stavljen pred svršen čin. Ako ne dosudi od odbrane (jer i nije) skakaće mu igrač i klupa napadača. Ako dosudi faul od odbrane pogrešiće, tako da je jedino ostalo ovo treće (što je i bilo) ili da ode još dalje pa da dosudi obostranu. Ono što je bitno, to je inicirao napadač.
2.Samardžiski je momčina, školovan je igrač, ima realan kvalitet, ima skokove u napadu i to stoji. Nema potrebe da se hvataš za petu ličnu jer bi snimkom pri jahanju Pekovića u borbi za opoziciju verovatno zajedno našli 2-3 nedosuđene.
3. Svaka lična Teodosiću NIJE suđena na pola terena, jer upravo komentarišemo da je u demarkiranju 1 metar od čeone linije dobio petu, pre toga na Pekoviću 2 metra od koša. Mnogo galamiš a nigde argumenta, nego sam sebe demantuješ.
4. Stvarno bih voleo da vidim taj tim koji ti treniraš, i kako ti komentarišeš suđenje na svojim utakmicama. Mislim da ima još zainteresovanih posetioca ovog sajta, pa bih te zamolio da nekako objaviš termin neke utakmice da i to čudo vidimo.
Vidim da imaš dobre procene ko je ko čitajući komentare, dobre procene šta je faul i kada se sudi pa mislim da bi gledanje tvog treninga ili utakmice bilo od koristi za mnoge. Pogotovo što si dosta zaradio, pa je vreme da svoje znanje i iskustvo preneseš na mlađe.

janki

pre 16 godina

@trener
faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!!
Kad si vec kod toga setimo se olimpijade 2004 protiv Novog Zelanda kad je Vujanicu pri kraju dosudjen faul...i tad su nas stigli...

makedonce

pre 16 godina

@Nenad BGD
Imas pravo ja nisto neznam o tome ko su koji na terenu ali sam naglasio da nisam gledao previse utakmice ove NLB lige na nasoj nacionalnoj TV mozda svega 2-3 utakmice,ali ovu zadnju sam odgledao(jako dugo je trajala!) i sam dao ocenu onako,kao nezainteresovana strana koja ne navlaci na nijednu stranu(ne zanimaju me ni Partizan ni FMP)...i jos sam dodao da pobeda pored mene nije bila dovedena u pitanju jer dobro znam ko je Partizan i kako lepo je igrao u Euro Ligu....a za ovo drugo sa Rabotnickom...pa uspeo si da me nasmejes:) kakvu silu bre Rabotnicki, to ce biti ekipa za poboljsanje kos razliku...mi jos nismo spremni za ovu Ligu kako prvo sto jos uste nismo izgradili ta sala za takve nastupe a koja se grade vec nekoliko dekada :) a za Rabotnickog svi smo tu svesni da je to samo jedan marketinski poteg celnice NLB Lige a da kvalitet nemamo....a kako ilustracije kolko je jak Rabotnicki govori i da je ispao jos u polufinale naseg kupa pa ti sad vidi ko je ko..ali ima najava da ce imati par pojacanja tako da ja ipak navijacu za nega posto je Makedonski kluba pa gubio i sa 100 razlike!!

@BAKI
pa i ti nisi me bas ubedio da si neki veliki poznavalac kosarkarske igre kad se fatas za slamke kao sto sam napisao..ali veruj da znam sto je faul u kosarku a na ovoj utakmici imalo ih je previse nepostojecih..mozda sa tim sto si replicirao na mnogo ljude si hteo nesto da pokazes postizes ali eto kod mene ti nije proslo!

K.K.Partizan Forever

pre 16 godina

Samo da zadrze ovaj tim i sledece sezone mozemo vise u Evroligi sigurno osvajamo super ligu. Tako carevi samo nastavite......

Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

pre 16 godina

Ha, ha, ha... cigani, jesmo bojkotovali ligu i dalje je bojkotujemo samo vi ste pricali da to radimo zbog toga sto ne mozemo da je osvojimo a koliko se secam, a secam se, Dule je pre prvenstva obecao da cemo je osvojiti zbog tih vasih izjava a meni se cini isto da ne igrate EVROPU iduce godine, a? Ili sam ja to nesto pomesao...
SVAKA CAST SVIM GROBARIMA JER...
...Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

Nenad,Bgd.

pre 16 godina

@ makedonce

Kakav si kvalitet kosarke ti ocekivao u finalu?U kom finalu se "umiralo" od lepote?Puno taktike,tenzije,igra "na ivici faula",i vise od toga.Ko je navlacio za "Partizan"?Jovsic?Belosevic?Sta ti znas o tome?Sad ce tvoj "Rabotnicki" da igra regionalnu ligu,pa cete da demonstrirate silu.Jedva cekam.

@ trener

Evo,ubedio si me da si vrhunski trener,i jos bolji sudija.Uzmi pistaljku i pomozi da "Partizan" vise ne uzima titule.Sviraj sta hoces,dovedi i trubace da sviraju.Svi sve znate bolje od sudija.Mogu da se slozim da je sudjenje bilo lose,donekle.Ali,da je bilo navlacenja na stranu "Partizana"...?Ne,ne slazem se.Ne volim kada se svira svaki kontakt,ali je kriterijum bio jednak.

I jos nesto.Primetio sam tezu,koja se protura ovde,relativno cesto."FMP" ima divnu skolu,svi ostali su zabokrecina,mulj,krs...Zastitimo mladost "FMP-a",ostali nisu bitni.E,gospodo draga,na vasu veliku zalost,"Partizan" ima odlicnu skolu kosarke.I to decenijama.I nismo se fuzionisali ni sa kim.Nije nasa filijala cacanski "Borac".Pomesali ste adrese.I bice "Partizan" uvek veliki,a vi...mozda...ako odrastete.

slawisha

pre 16 godina

Khm... da da i posle svih pokusaja sudija i vrha NLB lige da uniste PARTIZAN,ipak smo dokazali da smo klasa!!!
PALA JE I NLB LIGA,TOP 16, Shesta titula prvaka drzhave !!! BRAVO BRAVO CRNO BELI BRAVO BRAVO !!!!!

2232

pre 16 godina

Ovo je smešno.Garantujem da više od 80% ljudi koji prate košarku ne znaju košarkaška pravila. Potpomognuti tv voditeljima koji dozvoljavajući sebi da komentarišu nešto u šta se stvarno ne razumeju, ljudi pričaju gluposti.Te ovo se svira, ovo ne u zadnje tri minute... Zbog ovakvih komentara i trenera i igrača i navijača košarka nam se nalazi na ovom mestu.Sistem POBEDA=NOVAC,a NOVAC=sex,droga, motori... pokazuje sve svoje tamne strane i u ovom trenutku.Naravno, sudije su za sve krive. Mi pošteni, a oni lopovi. Niko se do sad nije odvažio pa rekao da je sudija nekad pogrešio i u njegovu korist. Kad se to desi, to je normalno, ali nedaj Bože na svoju štetu, onda kidaj uši, sazivaj konferencije za štampu.Na kraju opis čuvene scene iz tesne kože(S...m vam se na pare, zinulo vam d... za pare, evo pare, za vaše honde, za televizore, za podmićivanja, za veš mašine...)

stevan

pre 16 godina

mislim,sta reci...realno smo najjaci u ovom delu evrope.kakvi hrvati,bosanci,slovenci...PARTIZAN JE SAMPION!!!a sada titula u domacem prvenstvu...pozdrav svima...

jabre

pre 16 godina

@BAKI Ti opste nisi ukapirao sta sam ja rekao!Jednostavno sam naveo da se trebamo osecati kao SRBI,a ne kao Grobari ili Delije i to u kontekstu zvizdanja Teodosicu koji je neki tamo neprijateljski FMP-ovac...Da li me shvatas?...Ja se radujem uspesima svih nasih klubova na inostranoj sceni,dok bi bilo krajnje smesno navijati za neki od njih na domacoj sceni,jer suvise smo mali i siromasni da bi se na taj nacin delili!U redu je to da ti za nekog "navijas" kada medjusobno igraju(recimo za slabijeg,u ovom slucaju FMP),cisto da bi ti bilo zanimljivije,ali su onakvo gubljenje osecaja za bilo kakvu realnost(NAJJACI SMO,NIKO NAM NISTA NE MOZE), naleti euforije i izlivi LJUBAVI(eeeeeeej!) prema Partizanu neshvatljivi(osim za decu iz osnovne skole)!I na kraju,zar stvarno mislis da je Teodosic napravio pet faulova?Cak i da jeste zar mislis da nisu mogli malo da mu "progledaju kroz prste" i na taj nacin sprece unistavanje igre FMP-a njegovim izlaskom?Inace ODAVNO nisam video onako dobru i ORGANIZOVANU igru u odbrani poput FMP-ove sinoc!BRAVO Vukoicicu!

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast na tituli, zasluženo smo je osvojili.Kroz celu ligu smo igrali odlično iako nam je trošila snagu za evroligu. A suđenje je katastrofa! Pa kroz celu ligu smo imali štete od sudija, a ova je bila posebna. Lepo je Čović rekao da sudije namerno tako sude na štetu i jednih i drugih da nas zavade a mi hvala Bogu stalno nasedamo. Umesto da fino napravimo našu Srpsku ligi i da jačamo sve ostale klubove i naše igrače mi se samo svađamo i sve više propadamo. Svaka čast i FMP-u jer stalno proizvodi mlade igrače i to odlične.Kad bi i ostali klubovi osim Partizana i FMP-a tako radili sigurno bi nam košarka bila bolja i uspešnija.
MNOGO SMO JAKI

stewa

pre 16 godina

Ova NLB liga je najsmeshnija liga koja je izmishljena!Nijedna nasha ekipa ne bi trebalo da ucestvuje.Nasha domaca liga je duplo jacha,a i posecenija!

realno *W

pre 16 godina

realno *W

HVALA CRNO BELI

i samo jedna stvar: zbog čega na svaki uspeh crbo belih mora da se baca mrlja nekim nakaradnim komentarima, pričama o sudijama, kriterijumima i slično...
NEMA VEZE sve to će se zaboraviti a OSTAĆE trofeji i to je najvažnije...
TROFEJI SE PAMTE VAŠI GLUPI KOMENTARI I KUKANjE NE...

VOLIM PARTIZAN

Milanche_grobar

pre 16 godina

E bre ovi partizanovci, sram ih bilo, namestili utakmicu...
Doveli bre ove neke sudije bez veze, sudili ljudi neku mrtvu evroligu, i tek ce da je sude u maju...ma ajde koje su to sudije??molim vas...Sta onaj Belosevic, onaj ne zna nista , on ne ume da sudi domaca finala, samo strana,ma stvarno sramota,onaj Jovcic, on jos gori suduja, najgore dve sudije su izabrali da sude finale, ja ne znam stvarno sta se radi,ima ovde jedan..kazu da je dobar,
sudija obicno sudi KK Crveni Proleter iz Zabojnice, ja mislim da kad bi teodosic pao onako kako je pao sa tri okreta u stilu Zemljine revolucije i rotacije, on sigurno ne bi svirao faul, jer bi se toliko zbunio trazeci broj telefona hitne pomoci da bi mu pistaljka upala u usta!!!
Zeljko Obradovic: "Najbolji sudija u Evropi Indijanac??Pa o cemu mi pricamo??"

slavko

pre 16 godina

Cestitam crno-belim CAROBNJACIMA i "doktoru" Vujosevicu na jos jednom trofeju,iako ovaj za razliku od drugih uopste nije bitan.Ovaj trofej je osvojen cisto onako usput,na putu za mnogo bitniju SESTU UZASTOPNU TITULU SAMPIONA.

maliciozan

pre 16 godina

@ prepoznace se oni

Muka mi je od ovih komentara, koji govore o sudjenju kada Partizan pobedi (a Partizan, k'o za inat pobedjuje stalno). Predlazem da se Partizanu, zbog spasa mentalnog zdravlja velikog dela nacije, dekretom oduzmu sve stecene titule, ukljucujuci i onu sampiona Evrope. Izem ti sve titule i trofeje ako ce crveno-beli deo populacije nachisto da posandrca!

IGOR_PFC

pre 16 godina

IPAK SMO MI ZA KLASU ISPRED SVIH!!!BRAVO CRNO-BELI,GROBARI IZ RUME SU UZ VAS!!!A SADA PREDSTOJI POHOD NA 6, TITULU. POZDRAV SVIM GROBARIMA

Berkamp

pre 16 godina

E, nemojte pricati kad ne znate! Evo Baki je ostavio sasvim komentar(broj 84.) tako da nema potrebe da ja to sve ponavljam. Kada Partizanu sude 14 faulova, a protivniku 50, onda nista. A za onakvo ponasanje i gestikuliranje Labovicu, Teodosicu i ostaloj kompaniji bi ja delio tehnicke greske.
Sve cestitke Partizanovim igracima i treneru Vujosevicu.

carmali

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti crno bela ljubavi, pevaju ti grobari, tvoji verni sinovi! Milina je gledati naše momke kako gaze pred sobom!Odavno nam neko nije dao priliku da uživamo kao KK ove sezone!
PS Osim naših majstora jedan momak me je oduševio. Teodosić je fantastičan. Ja ću da skupljam novac da ga dovedemo u Partizan. Takav osećaj za igru skoro nisam video (od Vujanića).

trener

pre 16 godina

BAKI, zamolio sam kosarkaske znalce da prokomentarisu utakmicu, ne neke balavce...
kao trener zaradjujem koliko ti u zivotu neces...

molim te, kada bi se sviralo sve "po pravilima" utakmica bi trajala 4 sata...

faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!! pogotovo u jednom finalu! naravno da petice FMP-a ne mogu da pariraju peticama PARTIZANA, za to ne trebas biti neki strucnjak da bih shvatio...moja poenta je da je samrdziski jedini koji je mogao da isparira u skoku, ne znam da li si primetio da taj momak svaku utakmicu uzme po 4-5 ofanzivna skoka! nisi prokomentarisao njegovu petu???

i onaj gej kriterijum pri blokiranim sutevima...faul samardziskog, kamingsa...sve ciste blokade, samo su izgledale malo jace i grublje...to ne treba da se sudi...

a svaka licna teodosicu je svirana na pola terena, i ti faulovi se mogu, a i ne moraju svirati...jednostavno, sinoc su morali...

sta da ti kazem, probaj da ne posmatras sve kao navijac i knjiski moljac...

Partizan or nothing!

pre 16 godina

Pa sta je sad?Nije vam valjala nasa liga(zlezda i FMP),unistili ste je zarad ovog nakaradnog takmicenja,sad kad smo i ovo osvojili ni ta liga vise ne valja?Ko ce vama udovoljiti?Chergari prestanite da kukate,nego lepo zasucite rukave,pa sa FMP-om pravite neku novu mini ligu,recimo gde se dodeljuju dve titule,a takmice se samo dva kluba,podelite i slavite.Trofej GurovicCovic npr,ili Pauk liga,ili Kup Bacenog sakoa,ili Jednompovedemoufinaluanastrenertvrdidasmobolji Liga,ili Memorijal Zaduzio sam Srbiju a Grobari me ne vole,ili svako svoju ligu,ili...ili jednostavno cekajte sledecu sezonu.

MIKE

pre 16 godina

CESTITKE NA TROFEJU,SVAKA CAST MOMCI...UZIMAJTE TROFEJE I RADITE SVOJ POSAO,TOLIKO STE DOBRI DA NEKE KOLEGE NAPUSTAJU PROFESIJU I POSTAJU VODJE NAVIJACA...STA IM JE DRUGO PREOSTALO?

Surovi

pre 16 godina

E stvarno su sudije preterale! Sramota!!! Jeste Partizan bolja ekipa ali toliko pomoci stvarno je skandal. Upravo zbog toga smo tu gde jesmo i dalje tonemo...

Dragan

pre 16 godina

Sada napad na 6.titulu! Navijacima svaka cast, prijatno sam iznenadjen da je hala bila puna!
Ali zaista sam iznerviran da se na svaki uspek Partizana baca senka i sumnja od porazenih! Zato pisem o sramnom ponasanju Vukoicica (koga izuzetno cenim) na ovoj utakmici. Bukvalno od 1. minuta skakao je, krstio se, aplaudirao, vikao, gestikulirao na SVAKU sudijsku odluku! Tu svoju nervozu je preneo i na igrace, koji inace igraju jako agresivno, a sinoc cak i prljavo (4, 5 sekirica, bezbroj potezanja, bacakanja Teodosica, a tek ponasanje Labovica, gurnuo je i Belosevica, pa jos i njihove izjave...) Zaista su ovim pokazali da su mali klub i svojim nesportskim ponaseanjem su stekli uslov da se fuzionisu sa KK SLEDECA SEZONA:)
P.S. I nas Dule cesto vrsi pritisak na sudije, ali on ima autoritet i to ne prenosi na igrace, koji skoro NIKADA ne komentarisu na terenu neke sudijske odluke.

horh

pre 16 godina

auu, zaboravio sam da opletem po voditelju. Pa ljudi moji, sve vreme sam se pitao da li gledam b92 ili rts. voditelj je sve vreme navijao za partizan. bruka jedna, pre svega za b92.

horh

pre 16 godina

Sudije su definitivno pomogle partizanu. Velika nepravda. One silne nepravedno dodeljene tehnicke greske FMP-u u kljucnim trenucima utakmice, bruka. Sudija jovcicu, stidi se!!!

baki

pre 16 godina

@makedonče
Nije na odmet da raščlaniš pojmove "faul" i "kontakt". Kada ih budeš razlikovao biće ti lakše da gledaš košarku. Što se tiče kriterijuma u MKD tamo ni na Kićanoviću i Dalipagiću nisu bili svirani faulovi jer su Janko i Mitko Lukovski baš u Skopju uvek igrali dobru odbranu.
@nico
Makedonac je rekao isto što i ti a to je veliko NIŠTA. Verovatno baš ne simpatišeš Partizan pa ti je žao kada ih neko spreči na način koji je Pravilima ige kažnjiv, a sudija to dosudi.
@aleluja
Sve ti je Ljuca rekao. Možda ti se čini da se Partizanu to pušta jer intenzivno traži loptu u reketu, dok prvi centri FMP-a više šutiraju van 6,25. Zalutali poput Žigeranovića se ne spuštaju puno da traže loptu jer je veliki problem ako je dobiju pa ne znaju šta bi s njom.
@jabre
kakav ti je to politički pamflet? Pa 95% igrača su Srbi. A i ovo ostali (Samardžiski, Cummings) su sjajni ljudi. Gluposti. Što se tiče tzv. "malog Tea" ne znam zašto on ne bi mogao da dobije pet ličnih grešaka obzirom da mu je odbrana inače kritična. Dok je bio Rašić faulovi iz nekih pritisaka su se delili na obojicu, ko uđe u problem sedne na klupu da odmori, a sada je to teže.Osmokrović nema pravo nastupa u Jadranskoj i tu je manjak. Što se tiče zvižduka svako ko gestikulira i ponaša se tako kako se on ponašao sinoć dobije zvižduke protivničkih navijača.
@trener
Ti se hleba od trenerskog zanata nećeš najesti.
1) Naravno da je bila peta lična od Teodosića jer nisi valjda u zabludi da Peković nema snage da dobaci povratnu loptu od low-posta do 6,25. Ako ti od kamere nisi imao tačan pogled na kontakt, sudija je verovatno imao tzv. "prozor", zato je i pozicioniran sa donje desne strane terena.
2) Zašto i kako da se ne dosudi lična u napadu kod demarkiranja pri prijemu lopte? Pa ti se čudiš i to opisuješ kao da je svirana igraču koji je uvodio loptu u igru a ne Teodosiću koji je tražio. Taj potez JESTE faul od napadača jer je uhvatio ruku odbrane i probao da simulira (što inače radi često i veoma dobro). Pa ne mora baš svako da nasedne. To je inače nekad najuspešnije radio Lavrnić koji je šutirao uvek dvocifren broj sl. bacanja po utakmici. Teodosić je provaljen sa svojim simuliranjima. To može da prođe kod sudija koji te vide retko i ne pripremaju se za utakmicu koju sude, ali budi siguran da naše sudije koje svakom velikom timu sude 10ak utakmica u sezoni imaju pripremu i razmenjuju iskustva o osobinama pojedinih igrača, isto kao i treneri.
3)normalno da će da im izbace "jedinog centra koji može da parira" iz razloga što NE MOŽE DA PARIRA, nego "jaše", "gura" i pravi faul jer je slabiji. A na stranu da zalutali Žigeranović ne može da igra ništa jer ništa i ne zna. Nije moga u Ergonomu, naravno da ne može ni ovde. Njegova uloga je da, zbog visine i mase "pegla" u reketu, ode na neki skok, pa šta uradi.
4) Na tvoje pitanje o komentaru sudjenja odgovor je dao @bocky. Pa FMP igra odbranu sa tendencijom da promeni kriterijum suđenja. Negde to prođe, negde ne može. Pa ne misliš li valjda da Žigeranović, Todorović i Samardžiski (ovaj poslednji je ipak znatno iznad prve dvojice) mogu da igraju išta ozbiljno. Imaju ulogu, drže visok ritam kontakta i idu na skok u napadu. Ne rotira FMP bezveze toliki broj igrača. Ljudi znaju sa čim raspolažu i trude se da u okviru toga nađu svoje mesto. To je dobro za turnirska takmičenja jer izmenama (a kažu zlobnici i još nečim) održavaju visok nivo igre, trčanja i kontakta. Naprave stotinak faulova, pa koliko god da im dosude u dobitku su. Jedino što kad im baš zasmeta počinju da se bune preko mere. U Partizanu se buni Vujošević, krene i onaj Drobnjak (čime me posebno iritira) i tu je kraj. Hoće i tripković malo da gestikulira jer mu je ego ugrožen. U FMP-u se svi kolektivno hvataju za glavu čime prave farsu da je to što im je dosuđeno katastrofalno nepostojeće. Labović i Teodosić su igrači sa filigranskim osećajem za loptu i igru u napadu, ali na normalan način nisu mogli nikog da čuvaju nikad u mlađim kategorijama, pa kako bi to moglo sada kada su protivnici mnogo ozbiljniji u napadu od nekih kadeta i juniora koji su im davali koševe. Odbranu su za njih igrali neki drugi epizodisti i toje normalno. Pa obojica imaju jako spore noge i to u napadu pokrivaju vrhunskom inteligencijom i talentom, ali za odbranu bez faula treba još po nešto.

Hell

pre 16 godina

@ nico
Decko ocigledno je da cigancic zato ti je bolje da cutis,znam da te jako boli sto ce tvoja Zvezdica naredne sezone igrati Fiba cup ali ne tuguj tamo su kosarkaske velesile iz Ukrajine,belgije ,Holandije (mada ste sa takvima igrali i u Ulebu) tako da se valjda mozete ravnopravno nositi sa njima,ha ha ha ha

Nikola,Zemun

pre 16 godina

Joj, kako sam se kod onog „Oooo, nama je najbolje“ u mislima vratio na onaj istorijski mec sa Kantuom u HS. Konacno i mi da osvojimo ovaj (nebitni) trofej, cisto da se zna ko je najbolji. Jer, Dule je rekao da nam je kradjom u Sirokom uzeto prvo mesto i da mi na to mozemo da odgovorimo samo na jedan nacin- osvajanjem trofeja. I ispunio je obecanje. Jos kada bi se tako zainatio i kada je u pitanju EL, gde bi nam bio kraj! Salu na stranu, Partizan je ponovo potvrdio da u plej-of takmicenju jos uvek nema dostojnog rivala i da FMP, Hemofarm i ponekad Zvezda mogu da uzmu kup, gde se sve resava u jednoj utakmici, sto bi rekli „na prepad“, ali da u seriji tesko da neko moze da nas dobije vise od jednom. Crno-beli su u duelima sa jedina dva prava rivala u ovom takmicenju, Cibonom i FMP-om, a gde su ovi imali prednost domaceg terena, potvrdili da su bez premca.
Sinocna utakmica bila je dosta ruzna za gledanje, zasta najvecu zaslugu nose sudije, koje su uspele da mnogim svojim u najmanju ruku cudnim odlukama upropaste istu. Bilo je tu gresaka i na stetu jedne i druge ekipe, mozda zaista vise na stetu Zeleznika, ali to, ipak, nije nista kada se prisetimo Podgorice ili Zadra.
Junaci utakmice svakako su Kamings, cija je trojka iz kornera ponovo odlucila mec i Bogdanovic i Tepic koji, po meni, zasluzuju oskara za najbolju epizodnu ulogu. Uz, naravno, standardno borbene Velickovica, Kecmana i Bozica, i, u reketu dominantnog i sinoc sa penala stoprocentnog Pekovica. Drobnjak ponovo nije imao svoje vece, ali sam siguran da ce on biti onaj pravi u zavrsnici plej-ofa, sto ce, uz potpuno oporavljenog Perovica, biti vise nego dovoljno za lako osvojenu, sestu vezanu titulu. Naime, ponovo smo imali problema u skoku (FMP imao ukupno 6 skokova vise), sto se upravo moze objasniti malom krizom Drobnjaka i povredom Perovica.
Kada je u pitanju tim iz Zeleznika, ponovo sve cestitke Ercegu, koji je za samo 27 minuta imao 19 poena i 7 skokova. Ono sto im je veceras nedostajalo jesu bolji Teodosic i ponovo, Cvetkovic, koji, kao jedan od najboljih sutera na ovim prostorima, ne bi smeo sebi da dozvoli 0 od 4 za tri i 2 od 5 za dva. FMP-u, po meni, nedostaje jedna kvalitetna petica, upravo igrac tipa Pekovica, jer mi se ipak cini da Zigeranovic nema potreban kvalitet, pokretljivost i sut, a da je Samardzijski dobro resenje za drugog centra i, u prvom redu, dobar defanzivni igrac.
Zelim jos da istaknem da sam prijatno iznenadjen posetom na sinocnoj utakmici i atmosferom u hali.
A sada sesta titula...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

grobar

pre 16 godina

Sta je sad ovo? Zar nismo do juce pljuvali po toj ligi i hteli da istupimo iz takmicenja nekoliko puta cim nam se dulence iznervira.Jaki ste mi vi navijaci.Radujte se, tako ste jadni.

Plikuscht

pre 16 godina

Hajde sad lepo, natenane, za kaznu jer se svi pravite blesavi, ponovo procitajte komentar ostavljen ranije na ovu vest:
"ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan... molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...
bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...
koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno... izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrima...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!
a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom... sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...
a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????
neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!
(trener, 19. april 2007 02:04)"
Nije nam ovo trebalo ... ne na ovakav nacin.

gravedigger

pre 16 godina

Nema sta svi znamo ko "vlada" na ovim prostorima!Sve cestitke igracima,Duletu i GROBARIMA!Samo da ovako nastavimo i da uzmemo jos jednu titulu u nashoj ligi!OOOOOO Partizane volimo te srcem sviiiim,gde god ti da igras tu su tvoji GROBARI,samo tebi verni samo tebi odaniii!!!

sudija

pre 16 godina

Bilo je stvarno mucno gledati ovu utakmicu. Svaka odluka sudije bila je propracena protestima kako jedne tako i druge strane. Cak iako je bilo ociglednog prekrsaja kosarkaske igre oba trenera su "visila" za zapisnickim stolom. Sve mi se cini da se vec sada stvara pritisak na sudije za domace prvenstvo. Pa kako onda ljudi da sude pod takvim pritiskom. Ova trojica sudija su sigurno bolji od vecine koji su sudili FMP u ULEB kupu, a tamo Vukoicica nisam vedeo da ovako gestikulira. S druge strane na pogresne odluke sudija u Evroligi Vujosevic je sasvim drugacije reagovao.
I jos nesto pre neki dan igrali San Antonio i Dallas. Zbog cega je Tim Dankan iskljucen? Prvo je dobacio sudiji nesto sa klupe, i za to zaradio tehnicku, posle toga je aplauduirao toj odluci, za sta je dobio jos jednu tehnicku, ali ovoga puta iskljucujucu. Koliko igraca Partizana i FMP bi zavrsilo utakmicu da je sinoc primenjivan ovakav kriterijum?

peja

pre 16 godina

OOOO NAMA JE NAJBOLJE, OOOO NAMA JE NAJBOLJE...:)))
eto, uzesmo i ovo, cisto sto nam se ‘oce!:) na pocetku sezone sam rekao da ce jedini pravi rivali biti cibona i fmp. odnos 6-3 u pobedama protiv pomenutih ekipa dovoljno govori o nasoj dominaciji, ali je posebno “slatka” cinjenica da smo preko njih (i to bez prednosti domaceg terena!) stigli do trofeja. sada treba iskoristiti leto za pregovore o trogodisnjem ugovoru sa uleb- om. sa njim u dzepu bismo najzad slobodano mogli da izaberemo izmedju slovenacko- rvatskog frankestajna i SRPSKE lige. morali bi lisac i drugari dobro da se isprse da zadrze svoj najjaci adut…
o samoj utakmici ne bih puno. zaista, cestitke svima. sta vise reci… vonteego je ponovo bio igrac odluke, kecmanu kapa dole za pogodjena 3 bacanja na -2, lukina dobra epizoda je zaustavila nalet “limenih”, pekovic jednom reci- fantastican. svaka cast i tripku koji je imao svoj dan (sto se desava jednom mesecno…), zatim tepicu, velickovicu, peri kapitenu… za sada sve ide “po redu voznje”. sledeca je titula i, verujem, vrlo, VRLO zanimljivo leto:)…
p.s. micov nije trebao da dobije pobednicki prsten jer je u jadranskoj za nas odigrao 0 (NULA) utakmica. nepravedno je izostavljen mali tapuskovic koji je, ipak, imao upisanih par minuta. aluzija na indijanopolis i smiljanica koji prima zlato umesto radmana…

@ michael scodield

1. drobisa i cummings za ovu sezonu zbirno ce inkasirati pola miliona (500.000) evra. zbog dobrih igara (pre svega u el) vrednost im je skocila i moja je procena da tandem sada vredi 700- 750.000. za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano. sa jedne stane, lako se da zakljuciti da “pod stare dane” ne bi menjali veliki klub za mali (tu pre svega mislim na pedju) ili zivot u metropoli za neku bestragiju (bukvalno sam citirao vonteego- a:). ipak, mnogi vazni faktori ostaju nepoznati (poput ponuda stranih timova, mogucih pojacanja PARTIZANA i sl.)… pricacemo par dana posle osvojene titule…
2. pogledaj pod 1. (…za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano…). istina je da se prica o dinamu, ali su, navodno, u igri i neki italijanski klubovi. ipak, mislim da je za luku isuvise kasno. onakav talenat, ali bez trunke zelje, srcanosti. steta…
3. mirsad jahovic? cak i da je u nekim kombinacijama, danilovic SIGURNO ne bi jos nista konkretno pregovarao jer bi to bila direktna uvreda na drobnjakov racun. verujem da si upoznat sa velicinoom ega kod profesionalnih sportista. ponavljam, ja o tome nista ne znam (mada znam mirsadovu seku:))).

POZDRAV SVIMA!

martini

pre 16 godina

Ljudi, dokle ce ova non-sensijada da traje? Ja stvarno ne mogu da verujem vise koliko kontradiktornosti kod gledalaca...

Odma se uzima kao cinjenica da je Partizan imao sudjenje veceras! Ja vas pitam, da li je bio Drobnjakov 5. faul? Da li je bio Kostin nameran faul, a bilo je nekoliko takvih prekrsaja FMP-a? Cemu toliko naginjanje protiv Partizana vecito??

Krenimo redom:
1. Vujosevic vazi za nekog ko uvek kuka na sudjenje!
FMP od svog dolaska na scenu vecito isteruje svoju pravdu, najavljuje da nece izaci da igra utakmicu, izdaje razna saopstenja...
2. Vukoici (i mnogi gledaoci) kazu, koliki razlika u faulima, to nema nigde... Finale kupa ove godine, 44:14 u bacanjima za FMP, to nije cudno?
3. Vujosevic sramotan, jer je prosle godine rekao posle filana da je ostecen, a FMP to isto radi i sad, ali svi se slazu sa njima.
4. Velica se kako FMP radi sa mladim igracima sjajno svake godine, a ne spominje se da svake godine prodaju ceo tim, pa im je Partizan kriv sto ne uzimaju trofeje.
5. Prica se kako je Dule jedan nasilnik koji se dere na svoje igrace. Pogledajte ponasanje Partizanovih i FMP-ovih igraca? Koji su skakali na sudije? Hvatali se za glavu za svaku sudijsku odluku.
6. Vujosevic je poznat po kukavickom povlacenju tima sa parketa, to mu je cak praksa (2 puta u karijeri, Split, kad je ekipa bila fizicki ugrozena, prvenstvo protiv Zvezde, zbog sudjenja, kada je i vratio ekipu). Medjutim, svi zaboravljaju da je u Partizanovoj pobedi u polu finalu kupa pre 6 godina, ekipa FMP-a izasla sa parketa, pa se zatim vratila.

Itd, itd...

Ja kazem, FMP odlican, i navijacu za njih da dodju do finala, jer su objektivno jaci od cigana, ali neko mora da se pozabavi ponasanjem tih momaka. Za ovakve izjave (mirodjija - Labovic) Scepa i Dule su u evroligi bili kaznjeni jednom... To sto su rekli je potpuno nesportski. Labovic nema na cemu da cestita? Kao i Sakota prosle godine?

Umesto da se radujemo sto imamo jedan zaista extra jak i organizovan tim, koji je ove godina napravio cudo u Evropi, mi ga osporavamo i pripisujemo spletke i lobije nekakve.

Labovicu, dete, sram te bilo.

Grobari su Doktori

pre 16 godina

@G i ostali pametni
ajde da vas nisam cuo vise,mozda jesu navlacili malo ali posto nisu 100 godina mogu jednom i za nas!!!!
ipak smo mi stvarno NAJBOLJI!!!

igor

pre 16 godina

Videvsi one baklje na kraju utakmice,znao sam da se nesto lose desilo samo sat dva pre utakmice.Pa ljudi lepo sacuvase baklje za onu utakmicu gde realno mogo pobediti(slaviti).Sa druge strane brda nije bilo razloga da se slavi,a i kad se slavilo u Humskoj,to jos samo moj deka pamti,a mozda se i on ne seca,mozda mu je samo njegov deka pricao o tome.MISLITE O TOME

trener

pre 16 godina

prvo pozdrav za "G"-ja i "NIKOLU LONCARA"
koji su jedini ostavili realne komentare.

ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan...

molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...

bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...

koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno...

izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrime...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!

a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom...sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...

a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????

neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...

a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!

jabre

pre 16 godina

Pitanje je sta bi se desilo da mali Teo nije morao iz igre 6-7 minuta pre kraja!Uglavnom,veeeelika bruka grobara jeste zvizdanje pomenutom klincu prilikom izlaska iz igre zbog pete licne...Umesto decko da dobije zasluzeni aplauz(iako je protivnik),dobio je zvizdanje nekih likova koji sebe nazivaju Grobarima...Pritom su poooootpuno zaboravili da su pre svega SRBI,kao sto je SRBIN i pomenuti klinac,od koga ce nasa kosarka u buducnosti imati mnoooogo dobiti!Sa druge strane,kad bolje razmislim,svojim zvizdanjem i urlanjem su nesvesno iskazali STRAH i POSTOVANJE prema rodjenom pobedniku i Saletovom nasledniku!Stvarno VEEEELIKI uspeh,dobili ste PREJAKI FMP,i sad je red da se SLAVI,jer MNOGO vas ima i MNOGO ste jaki!Ma najjaci ste ne samo u MOCNOJ i VELIKOJ Srbiji,nego cak i na BALKANU!Eeeeeej,nije to mala stvar,pa vi ste stvarno VELIKI SAMPIONI! Ako neko pomisli da sam ovim komentarom svrstao sebe u red takozvanih i takodje MNOOOOOGO MOCNIH DELIJA,gadno se z**ebao,jer da je ZVEZDA veceras bila na PARTIZANOVOM mestu moj komentar bi bio skoro isti...Budite SRBI,a ne Grobari ili Delije.Pomozi BOZE da se SRBI sloze,na Zvezdu i Partizan manje loze,pa da se uspesi nase reprezentacije mnoze!

SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

SRAMOTA.Sudije su pokrale FMP.Da sam navijac Partizana ne bih se hvalio titulom.Treba da se stide i Grobari i Delije zbog sudjenja poslednjih godina.Vise nema smisla gledati nas sport.
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pljule

pre 16 godina

Svaka cast nasim kosarkasima!

Svaka cast Duletu!

Sad lepo uzmemo prvenstvo, pa onda pocinjemo sa projektom "007"

Dule nas na nebesima, da se sveti ime Tvoje....

...pozdravi mi Grobare moje ! ! !

dushancic

pre 16 godina

Iako sam vece proveo u kafani, misli su mi bile uz Partizan i nisam ni sumnjao u uspeh, koji se vec tokom citave godine naslucuje! Cestitam, a evo jos jedan pozdrav od moje devojke za Kecmana! Grrrr

ljuca

pre 16 godina

@aleluja
Pravilo 3 sekunde se zadnje 3 godine svira samo kada igrac dobije loptu u reketu pa je vrati napolje ili bas u slucajevima spavanja u reketu koje direktno utice na odbrambeni tim.Inace ce ovo pravilo u buducnosti biti ukinuto ili prilagodjeno.Inace je sudjenje u obe utakmice bilo ocajno.

bocky

pre 16 godina

Po prvi put se javljam,mada cesto citam komentare,narocito kada je KK Partizan u pitanju.Bez obzira na to sto sam vatreni grobar,uvek se trudim da budem realan.Ali jedna pojava me uvek iznervira kad igraju Partizan i FMP:FMP uvek ugra na ivici faula,sto je, naravno,legitimno i sasvim dozvoljeno.Oni,uostalom,uvek tako igraju.Od sudijskog kriterijuma zavisi da li ce im dosuditi 20 ili 50 faulova na utakmici,mada ih uglavnom naprave vise od 100.
A onda,kad pocnu sa po 5 licnih da izlaze jedan po jedan,pocinju da se kao nesto iscudjuju,vrse pritisak na sudije…
Pa to je vas stil,gospodo,sto se cudite?
Ne moze se samo presingom pobedjivati,to nije dovoljno,zato ce Huventud ostati “ekipa koja obecava”.
Pozdrav Vujosevicu i Danilovicu

Djordje Orlovic

pre 16 godina

oooo partizaaaneee ti si caaaar,samo napred ajmo da gazimo sve redom ,napreeedd ma vi ste najbolji sledece godineee na FAJNALLLL FOOOOOR EVROLIGE

Mi smo grobari,najjaci smo najjaci,gazimo ih sve po 20 razlike !
ajmo bre srpska liga nasa nema sta,a fudbal,samo da ne cuvaju nogeee pa ce biti bolje.....ugledajte se svi na kosarkase !

zeljko

pre 16 godina

Ovakvo sramno sudjenje na stetu Fmp skoro nisam video,oteli su im pobedu!Homer je jedan od najinteligentnijih ljudi u Srbiji,siguran sam!Cele godine kuka na sudjenje i time samo pojacava pritisak na sudije koje posle kad se odlucuje navijaju za Partizan!Videcete tako ce biti i u Superligi,cim izgubi jedan mec pocece da kuka o drzavnom projektu,sudjenju,zaveri...

zoka_mip

pre 16 godina

partizane nas si ponos, volimo te srcem celim...
osvojili smo reg ligu i od iduce sezone ne treba ucestvovati u njoj
mi tu puno gubimo, dok ostali dobijaju

CG GROBAR

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti, crno-bela ljubavi, pevaju ti GROBARI, tvoji vjerni sinovi.
E onako se igraju derbiji, onako se igra za GROBARE, onako se igra za PARTIZAN.
Barem nesto danas da me razveseli.
Bice bolje ubuduce jer "I kad dodju nevolje, i kad dodje tuga, uvjek ce te voljeti, GROBARI SA JUGA!!!
NAPRIJED PARTIZAN!!!

pera

pre 16 godina

Znaci SVAKA CAST MOMCIMA!!!! ZAISTA SU ZASLUZILI!!!!!

Moram samo da nagrdim Perovica,koji,stipsa,nije skinuo i bacio dres nama koji smo bili uz njih celu sezonu-navijacima!!!!!
Bas ne profesionalno i nije pokazao nikakvo postovanja prema nama!!!!!!

Jos jednom SVAKA CAST,MOMCI!!!

aleluja

pre 16 godina

Otkud u NLB zalutali tipovi kao Jovcic, pa onaj Neskovic ili tako nekako, mozda jedino moze da prodje mali Belosevic, zbog oca. A prica oko partizanovog sudjenja i sudija se stalno ponavlja. Neko rece kako toga nema u NLB. Ima, ima. Samo jos da je bio i Mrdak, to bi bio kompletan aranzman. Vrlo je interesantan bio kriterijum sudjenja. Kada god se FMP priblizi, saseku ga nekim izmisljenim faulom, tehnickom, uzajamnom, ali lopta partizanu i ostali sudijski idiotizmi. Da li pravilo tri sekunde vise ne postoji ili se ne primenjuje na partizanov tim ? Ako je neko snimio utakmicu, treba pogledati spavaca Pekovica. Covek je bukvalno u svakom napadu partizana najmanje deset sekundi u reketu neprekidno. Ok to bi bilo to. Od Sinalko lige ocekujem jos losije sudjenje, sa na primer 50 sviranih faulova partizanovim protivnicima u plej ofu. Znaci ostaju im za kraj dva igraca.

Vecita grobarka

pre 16 godina

Super!Sasvim oceivano.Pa zna se koje najbolji.Sve cestitke Partizanu i sjajnom Kamingsu,Tripkovicu,Kecmanu i Bogdanovicu za dve vazne trojke.Ma svi su bili super!Konacno smo pokazali FMP-u ko je najbolji i vratili mu za kup Radivoja Koraca.Sad idemo na superligu.
Sto se tice fudbala nemam reci.U vise navrata su nas krali al dobro,navikli smo.Odavno je fudbal izgubio znacaj,jednostavno PARA VRTI GDE BURGIJA NECE!!!
Mnogo smo jaki!Pozz za sve grobare!!!!

Nik

pre 16 godina

Sad bi bio red da se ukine ova liga i da se vrati na staro. Ipak vise volim slogu masinac vojvodinu ergonom pa i mega ishranu samo da nemaju takvo ime nego Zagreb, Split, Siroki, Geoplin itd. , a razlika u kvalitetu je mizerna. Postovanje svakom i bez ljutnje.

GROBARI KLADOVO

pre 16 godina

KLASIKA. KAKO SE SAMO LEPO POGODILO DA OVAJ TROFEJ POSTANE DEO PROSLAVE JUBILEJA 15 GODINA OD KADA JE U CARIGRADU 16.04.1992 GODINE PARTIZANOVA KAZNENA EKSPEDICIJA POSTALA ŠAMPION EVROPE. NA VELIKU ŽALOST TO NI JEDNA TV STANICA NIJE NI POMENULA.

Michael Scodield

pre 16 godina

Bravo SAMPIONI!!!Pocinje nizanje prstena,narednih 4 godine zna se ko ce osvajati NLB ligu,jer more da se popune ostali prsti,ne moze samo jedan prsten da strci sam!!!

@ peja (3 pitanja)

1.Koliko su realne sanse da zadrzimo CUMMINGSA I DROBNJAKA sledece sezone?
2.Jel' istina da Bogdanovic odlazi u Dinamo iz Moskve?
3.Dal' si upoznat sa informacijom koju su preneli neki mediji u Turskoj da se Danilovic dogovorio oko svega sa Mirsadom Jahovicem (206 cm, 31 god) da od sledece sezone igra za Partizan,i da li njegov eventualni dolazak implicira odlazak Pedje Drobnjaka?

POZDRAV SVOJ CRNO-BELOJ BRACI !!!

G

pre 16 godina

Ni vecih lopova od kluba,ni vecih licemera od navijaca!
Zalosno je kako se postupa prema FMP,koji je dokazao i Partizanu i Zvezdi sta znaci rad sa SVOJOM decom i dobar menadzment.Vise ih postuju Hrvari,Slovenci i u Uleb kupu nego kod nas.Neka vam je na cast titula lige,za koju smatrate da je ubistvena za nasu kosarku!
Svi ste vi Vujosevici i svi ste vi Tumbasi!

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Bravo!! Konacno i tu Gumenu ligu da osvojimo!! Drago mi je sto je bilo dosta navijaca, nas Partizan je to zasluzio. Najbolje je bilo kada smo skandirali Vujosevicu: Uzmi Dule FK Partizan!! A sada napad na sestu titulu!! Pozdrav za sve Grobare!!

nikola

pre 16 godina

Idemo dalje.Red je na titulu prvaka države.Očigledno je da FMP više nema snage, a kada nam oni ne mogu ništa šta će tek ostali? PARTIZAN ŠAMPION. NIKOLA J.F. KŠ

sasa

pre 16 godina

Cestitke Partizanu i od mene, ovo im je stvarno sjajna epizoda :))) I jos ako osvoje naslov Srbije nece im biti kraja, samo nemojte nikog prodati, ali to je vec problem, ni u Hr. nemaju novaca pa nam svi klubovi na kraju sve prodaju sto valja, paljda ce Partizan bar nesto uspjeti zadrzati. Svaka cast momcima.

nico

pre 16 godina

Kakva utakmica, prvo mi se učinio poznatim jedan sudija, kao ono skapiram da je to onaj što nam je kao najbolji sudija...kakvi li su tek ono što su lošiji od njega. Trebali su da kažu da Penaltizan treba da uzme titulu i da ne igraju, što se videlo na konferenciji za novinare posle utakmice u FMP-u. Strašno je kako kod nas niko nema petlju da kaže prave stvari. Ovo je zemlja jajara. Jedini je Makedonac rekao realno ono što je bilo na terenu. Sudiji 5 godina zatvora zbog mita i dovođenja u zabludu fizičkih radnika na Lešću.

M@cke Grob@r

pre 16 godina

Partizan je sampion!

Da volim crno-bele
Ponosno kazem svima,
Volim to slavno ime,
I divim se samo njima.
Na svetu nista lepse
Ne moze da postoji,
Nego sto je nasa ljubav
Prema crno-beloj boji.
Ljubav prema klubu,
Ne moze da prestane,
Dok zivim klicacu njemu:
"Volim te Partizane!"
Ja volim Partizana,
I svakog novog dana,
Kucace srce moje,
Za crno-bele boje.

O Partizane,
O sampione,
Uz tebe uvek smo mi
I zato pobedi,
Pesme se ore
I baklje gore,
Jer mi smo tvoji Grobari.

(Na Jugu baklje kada se pale,
Hiljade Grobara pevace u glas,
Pobedu novu stecicemo lako,
Jer ceo Jug je sada uz Vas!)
Mi cemo uvek biti uz Tebe,
I ako ne budes opet prvak Ti,
U srcu nasem tuge ce biti,
O Partizane oprosticemo Ti...
O Partizane Ti dobro znas,
Koliko tebe ludo volim ja,
Juzni Front za Tebe ce da gine,
O Partizane Ti dobro znas...
Fudbalski to je hram,
Stadion JNA,
Na njemu igra Partizan,
Tim za koji zivim ja.
Njega cu voleti,
Njemu cu pevati,
Do zadnjeg dana zivota svog,
Volecu Partizana mog.
Samo za njega znam
I sve cu da mu dam,
Zaliti necu ni zivot svoj,
Partizane ti si moj!

Ti si jedini od svih,
klubova na svetu celom,
u mom srcu jedini klub si koji postoji,
jer ja volim samo tebe,mrzim zvezdu,
ofk-u, rad, olimpijakos juventus,
bas me briga za njih sve,
jer ja zivim za tebe,
Partizane volim te

Cestitam Partizanu, Grobarima na tituli. NE zaustavljamo se

makedonce

pre 16 godina

nisam prethodno niti komentirao niti preterano pratio ovu ligu ali eto odlicio sam da pogledam mozda zavrsna utakmica ovu sezonu i...pa bila je uzasna...preko 70 prekrsaja svaki 10 sekunda je imalo prekrsaj a i kad smo kod sudjenje primetio sam da je bilo jaaaaaaaaaako vise nakloneno Partizana....ne deka pobeda je bila nezasluzena u svakom slucaju sam znao da ce Partizan pobediti ali nije bila potreban sudackoj pomoci...meni ovaj kriterium sudjenje je jako glup,na svaki ulaz pod kosa sledi licna..mislm sta reci pa ostaj muski da podnesu svaki kontakt a ovo je na sve licilo samo ne na finale nekoju ligu...takvo finale se ne igra ni kod nas u MKD :)

Marinho

pre 16 godina

Ajmo Crno Beli jos na pohod na 6 titulu!! Bravo sampioni ulepsali ste mi vece! Grobari Celarevo uvek verni samo tebi PARTIZANE!!!

MILE

pre 16 godina

ŠTA SAD LAKO JE DULETU KOJI JE ON TRENER I TAKO TO KAKO SAMO MI UMEMO.SVE ČESTITKE DULETU I PARTIZANU BILI SU I OSTALI NAJBOLJI TOKOM CELE SEZONE.KOLIKO SU I KAKVIH SVE PROTIVNIKA NISU IMALI I NA TERENU I VAN NJEGA IPAK DULE JE VEROVAO U OVE MOMKE A I ONI U NJEGA I ZAJEDNO SU USPELI.SVE ČESTITKE...POZDRAV SVIMA.

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

`Ајде да и ми узмемо овај "велики трофеј".
Свака част момцима из Железника. Морам да признам да сам се током утакмице осећао поприлично нелагодно због тендециозног суђења у корист мојих Гробара. Невероватно је како падамо против сваке јаче одбране на спољној линији. До репризе у финалу домаћег првенства и Перовић ће санирати повреду тако да "Пионир" постаје хотел са шест узастопнох звездица ******.
Овај мали Ерцег је сјајан!
Једна таква играчина на позицији 3-4 би нам баш добродошла у ЛШ.

DARKMANKG

pre 16 godina

CESTITKE ZA NAJBOLJI TIM U DRZAVI.A I SIRE.TOKOM CELE SEZONE PLJUVANI SU OD SVAKOGA.SVAKA CAST TRENERU VUJOSEVICU KOJI JE VEROVAO U OVAJ TIM.STETA JE TAKODJE STO MICOV NIJE MOGAO DA IGRA.NE ZAUSTAVLJAMO SE.PRVACI SRBIJE O6!!!!NAPRED PARTIZAN

D.L.

pre 16 godina

DULE JE FANTASTIČNO VODIO IGRU I NAKRAJU JE PAMETNO UZIMAO "TAM-AUTOVE"
STVARNO DULE LEGENDO UZMI I TITULU 06,A SLEDEČE GODINE: ZNA SE DULE 007- JEDVA ČEKAM
POHVALA I ZA NAVIJAČE KOJI SU "SKORO" NAPUNILI DVORANU
NAPRED PARTIZAN,JER SAMO SI TI PONOS SRBIJE

YerryD

pre 16 godina

Svaka cast momci, mada nevolim ovu ligu.Dobri ste i ljudi i igraci, za razliku od onih nepismenih baraba, koje mi se gade. Dule i momci ,hrabro i posteno ka jos jednoj tituli pa sta bude.

IGOR BP

pre 16 godina

Hvala Partizanu na osvojenom trofeju. Jos jednom je pokazao da je (posle Panatinaikosa najbolji klub na Balkanu. Mislim da je to sada jasno i Djenki, MIckey-u, deliji glingonu i brojnim drugim zvezdasima, koji su pljuvali po Partizanu. Ja sam to lepo vec objasnio Djenki, ali mi redakcija B92 nije objavila komentar.
Sto se tice utakmice, bilo je jako tesko. Takodje, sve cestitke i FMP-u na pruzenoj partiji. Pokazali su da su veoma jaka ekipa. Mislim da su primenili taktiku Joventut-a. A to je zestoki presing po celom terenu. I umalo im se to nije isplatilo. Ipak, Partizan je jos jednom pokazao zasto je najbolji kada je najteze.
Pejo, mislim da nema potrebe da vise hvalis Cummings-a. Svi znamo da je super igrac, kao i Drobnjak. Uostalom to se od njih i ocekuje, jer su najiskusniji. Oni su u velikoj meri doprineli ovim rezultatima. Takodje, ne bi trebalo da kritikujes vise Tripkovica. Decko je daleko mladji od navedene dvojice, pa su oscilacije normalna stvar.

Filip

pre 16 godina

Nema sta, najbolja sezona u poslednjih pet godina, a mozda i vise. Samo neka tako nastave i neka osvoje i Nasu Sinalko Ligu. Napred Partizan!!! Svaka cast Kamingsu, dva puta je u odlucujucim trenucima pogadjao trojke.

Jevrem

pre 16 godina

Sta drugo reci sem pocelo je pocelo. Prvi prsten ove sezone, stvarno smo mnogo jaki. Bravo majstori svaka vam cast vi ste nas ponos nastavite ovako i evo seste krune zaredom!!!

Eddie Boss

pre 16 godina

Bravo Partizaneeeee
Svaka cast momci!!!Kao melem na ranu,posle derbija:)
Mada,ono sto ste vi za kosarku, zvezdini igraci nikad nece biti za fudbal...

Van der Vaart

pre 16 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da nam na ovim prostorima nema ravnog rivala! Jos vise, SVAKA CAST neverovatnim GROBARIMA koji su takodje pokazali da im nema ravnih ma u celoj Evropi, sjajno navijanje kao uostalom i cele ove sezone...
OOOOOO PARTIZANEEEEE, VOOOOLIMOOO TEEEE MI SRCEM SVIIIM...
Pozdrav svim GROBARIMA, budimo ponosni na nase kosarkase!

Cvija

pre 16 godina

Kakvo sramotno sudjenje pa to je katastrofa. Za 40 minuta kosarke 80 faulova. Da li postoji neko ko moze da utice na sudije u bilo kom smislu ili sto je jos bolje da ih nauci kako se sude kosarkaske utakmice. Da li jos neko vidi taj, po meni kljucni problem nase kosarke. Uzas i katastrofa da ne moze biti gore.

Dinux

pre 16 godina

O, Partizane, Volimo te, mi srcem svim. Gde god ti da igras tu su tvoji Grobari, samo tebi verni, samo tebi odani!

Bravo majstori, Pokazali smo, po ko zna koji put, da nam nema premca! Ajmo sad i po 6-tu titulu!
Mnogo smo Jaki!

M@cke Grob@r

pre 16 godina

Partizan je sampion!

Da volim crno-bele
Ponosno kazem svima,
Volim to slavno ime,
I divim se samo njima.
Na svetu nista lepse
Ne moze da postoji,
Nego sto je nasa ljubav
Prema crno-beloj boji.
Ljubav prema klubu,
Ne moze da prestane,
Dok zivim klicacu njemu:
"Volim te Partizane!"
Ja volim Partizana,
I svakog novog dana,
Kucace srce moje,
Za crno-bele boje.

O Partizane,
O sampione,
Uz tebe uvek smo mi
I zato pobedi,
Pesme se ore
I baklje gore,
Jer mi smo tvoji Grobari.

(Na Jugu baklje kada se pale,
Hiljade Grobara pevace u glas,
Pobedu novu stecicemo lako,
Jer ceo Jug je sada uz Vas!)
Mi cemo uvek biti uz Tebe,
I ako ne budes opet prvak Ti,
U srcu nasem tuge ce biti,
O Partizane oprosticemo Ti...
O Partizane Ti dobro znas,
Koliko tebe ludo volim ja,
Juzni Front za Tebe ce da gine,
O Partizane Ti dobro znas...
Fudbalski to je hram,
Stadion JNA,
Na njemu igra Partizan,
Tim za koji zivim ja.
Njega cu voleti,
Njemu cu pevati,
Do zadnjeg dana zivota svog,
Volecu Partizana mog.
Samo za njega znam
I sve cu da mu dam,
Zaliti necu ni zivot svoj,
Partizane ti si moj!

Ti si jedini od svih,
klubova na svetu celom,
u mom srcu jedini klub si koji postoji,
jer ja volim samo tebe,mrzim zvezdu,
ofk-u, rad, olimpijakos juventus,
bas me briga za njih sve,
jer ja zivim za tebe,
Partizane volim te

Cestitam Partizanu, Grobarima na tituli. NE zaustavljamo se

bocky

pre 16 godina

Po prvi put se javljam,mada cesto citam komentare,narocito kada je KK Partizan u pitanju.Bez obzira na to sto sam vatreni grobar,uvek se trudim da budem realan.Ali jedna pojava me uvek iznervira kad igraju Partizan i FMP:FMP uvek ugra na ivici faula,sto je, naravno,legitimno i sasvim dozvoljeno.Oni,uostalom,uvek tako igraju.Od sudijskog kriterijuma zavisi da li ce im dosuditi 20 ili 50 faulova na utakmici,mada ih uglavnom naprave vise od 100.
A onda,kad pocnu sa po 5 licnih da izlaze jedan po jedan,pocinju da se kao nesto iscudjuju,vrse pritisak na sudije…
Pa to je vas stil,gospodo,sto se cudite?
Ne moze se samo presingom pobedjivati,to nije dovoljno,zato ce Huventud ostati “ekipa koja obecava”.
Pozdrav Vujosevicu i Danilovicu

martini

pre 16 godina

Ljudi, dokle ce ova non-sensijada da traje? Ja stvarno ne mogu da verujem vise koliko kontradiktornosti kod gledalaca...

Odma se uzima kao cinjenica da je Partizan imao sudjenje veceras! Ja vas pitam, da li je bio Drobnjakov 5. faul? Da li je bio Kostin nameran faul, a bilo je nekoliko takvih prekrsaja FMP-a? Cemu toliko naginjanje protiv Partizana vecito??

Krenimo redom:
1. Vujosevic vazi za nekog ko uvek kuka na sudjenje!
FMP od svog dolaska na scenu vecito isteruje svoju pravdu, najavljuje da nece izaci da igra utakmicu, izdaje razna saopstenja...
2. Vukoici (i mnogi gledaoci) kazu, koliki razlika u faulima, to nema nigde... Finale kupa ove godine, 44:14 u bacanjima za FMP, to nije cudno?
3. Vujosevic sramotan, jer je prosle godine rekao posle filana da je ostecen, a FMP to isto radi i sad, ali svi se slazu sa njima.
4. Velica se kako FMP radi sa mladim igracima sjajno svake godine, a ne spominje se da svake godine prodaju ceo tim, pa im je Partizan kriv sto ne uzimaju trofeje.
5. Prica se kako je Dule jedan nasilnik koji se dere na svoje igrace. Pogledajte ponasanje Partizanovih i FMP-ovih igraca? Koji su skakali na sudije? Hvatali se za glavu za svaku sudijsku odluku.
6. Vujosevic je poznat po kukavickom povlacenju tima sa parketa, to mu je cak praksa (2 puta u karijeri, Split, kad je ekipa bila fizicki ugrozena, prvenstvo protiv Zvezde, zbog sudjenja, kada je i vratio ekipu). Medjutim, svi zaboravljaju da je u Partizanovoj pobedi u polu finalu kupa pre 6 godina, ekipa FMP-a izasla sa parketa, pa se zatim vratila.

Itd, itd...

Ja kazem, FMP odlican, i navijacu za njih da dodju do finala, jer su objektivno jaci od cigana, ali neko mora da se pozabavi ponasanjem tih momaka. Za ovakve izjave (mirodjija - Labovic) Scepa i Dule su u evroligi bili kaznjeni jednom... To sto su rekli je potpuno nesportski. Labovic nema na cemu da cestita? Kao i Sakota prosle godine?

Umesto da se radujemo sto imamo jedan zaista extra jak i organizovan tim, koji je ove godina napravio cudo u Evropi, mi ga osporavamo i pripisujemo spletke i lobije nekakve.

Labovicu, dete, sram te bilo.

baki

pre 16 godina

@makedonče
Nije na odmet da raščlaniš pojmove "faul" i "kontakt". Kada ih budeš razlikovao biće ti lakše da gledaš košarku. Što se tiče kriterijuma u MKD tamo ni na Kićanoviću i Dalipagiću nisu bili svirani faulovi jer su Janko i Mitko Lukovski baš u Skopju uvek igrali dobru odbranu.
@nico
Makedonac je rekao isto što i ti a to je veliko NIŠTA. Verovatno baš ne simpatišeš Partizan pa ti je žao kada ih neko spreči na način koji je Pravilima ige kažnjiv, a sudija to dosudi.
@aleluja
Sve ti je Ljuca rekao. Možda ti se čini da se Partizanu to pušta jer intenzivno traži loptu u reketu, dok prvi centri FMP-a više šutiraju van 6,25. Zalutali poput Žigeranovića se ne spuštaju puno da traže loptu jer je veliki problem ako je dobiju pa ne znaju šta bi s njom.
@jabre
kakav ti je to politički pamflet? Pa 95% igrača su Srbi. A i ovo ostali (Samardžiski, Cummings) su sjajni ljudi. Gluposti. Što se tiče tzv. "malog Tea" ne znam zašto on ne bi mogao da dobije pet ličnih grešaka obzirom da mu je odbrana inače kritična. Dok je bio Rašić faulovi iz nekih pritisaka su se delili na obojicu, ko uđe u problem sedne na klupu da odmori, a sada je to teže.Osmokrović nema pravo nastupa u Jadranskoj i tu je manjak. Što se tiče zvižduka svako ko gestikulira i ponaša se tako kako se on ponašao sinoć dobije zvižduke protivničkih navijača.
@trener
Ti se hleba od trenerskog zanata nećeš najesti.
1) Naravno da je bila peta lična od Teodosića jer nisi valjda u zabludi da Peković nema snage da dobaci povratnu loptu od low-posta do 6,25. Ako ti od kamere nisi imao tačan pogled na kontakt, sudija je verovatno imao tzv. "prozor", zato je i pozicioniran sa donje desne strane terena.
2) Zašto i kako da se ne dosudi lična u napadu kod demarkiranja pri prijemu lopte? Pa ti se čudiš i to opisuješ kao da je svirana igraču koji je uvodio loptu u igru a ne Teodosiću koji je tražio. Taj potez JESTE faul od napadača jer je uhvatio ruku odbrane i probao da simulira (što inače radi često i veoma dobro). Pa ne mora baš svako da nasedne. To je inače nekad najuspešnije radio Lavrnić koji je šutirao uvek dvocifren broj sl. bacanja po utakmici. Teodosić je provaljen sa svojim simuliranjima. To može da prođe kod sudija koji te vide retko i ne pripremaju se za utakmicu koju sude, ali budi siguran da naše sudije koje svakom velikom timu sude 10ak utakmica u sezoni imaju pripremu i razmenjuju iskustva o osobinama pojedinih igrača, isto kao i treneri.
3)normalno da će da im izbace "jedinog centra koji može da parira" iz razloga što NE MOŽE DA PARIRA, nego "jaše", "gura" i pravi faul jer je slabiji. A na stranu da zalutali Žigeranović ne može da igra ništa jer ništa i ne zna. Nije moga u Ergonomu, naravno da ne može ni ovde. Njegova uloga je da, zbog visine i mase "pegla" u reketu, ode na neki skok, pa šta uradi.
4) Na tvoje pitanje o komentaru sudjenja odgovor je dao @bocky. Pa FMP igra odbranu sa tendencijom da promeni kriterijum suđenja. Negde to prođe, negde ne može. Pa ne misliš li valjda da Žigeranović, Todorović i Samardžiski (ovaj poslednji je ipak znatno iznad prve dvojice) mogu da igraju išta ozbiljno. Imaju ulogu, drže visok ritam kontakta i idu na skok u napadu. Ne rotira FMP bezveze toliki broj igrača. Ljudi znaju sa čim raspolažu i trude se da u okviru toga nađu svoje mesto. To je dobro za turnirska takmičenja jer izmenama (a kažu zlobnici i još nečim) održavaju visok nivo igre, trčanja i kontakta. Naprave stotinak faulova, pa koliko god da im dosude u dobitku su. Jedino što kad im baš zasmeta počinju da se bune preko mere. U Partizanu se buni Vujošević, krene i onaj Drobnjak (čime me posebno iritira) i tu je kraj. Hoće i tripković malo da gestikulira jer mu je ego ugrožen. U FMP-u se svi kolektivno hvataju za glavu čime prave farsu da je to što im je dosuđeno katastrofalno nepostojeće. Labović i Teodosić su igrači sa filigranskim osećajem za loptu i igru u napadu, ali na normalan način nisu mogli nikog da čuvaju nikad u mlađim kategorijama, pa kako bi to moglo sada kada su protivnici mnogo ozbiljniji u napadu od nekih kadeta i juniora koji su im davali koševe. Odbranu su za njih igrali neki drugi epizodisti i toje normalno. Pa obojica imaju jako spore noge i to u napadu pokrivaju vrhunskom inteligencijom i talentom, ali za odbranu bez faula treba još po nešto.

Partizan or nothing!

pre 16 godina

Pa sta je sad?Nije vam valjala nasa liga(zlezda i FMP),unistili ste je zarad ovog nakaradnog takmicenja,sad kad smo i ovo osvojili ni ta liga vise ne valja?Ko ce vama udovoljiti?Chergari prestanite da kukate,nego lepo zasucite rukave,pa sa FMP-om pravite neku novu mini ligu,recimo gde se dodeljuju dve titule,a takmice se samo dva kluba,podelite i slavite.Trofej GurovicCovic npr,ili Pauk liga,ili Kup Bacenog sakoa,ili Jednompovedemoufinaluanastrenertvrdidasmobolji Liga,ili Memorijal Zaduzio sam Srbiju a Grobari me ne vole,ili svako svoju ligu,ili...ili jednostavno cekajte sledecu sezonu.

Van der Vaart

pre 16 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da nam na ovim prostorima nema ravnog rivala! Jos vise, SVAKA CAST neverovatnim GROBARIMA koji su takodje pokazali da im nema ravnih ma u celoj Evropi, sjajno navijanje kao uostalom i cele ove sezone...
OOOOOO PARTIZANEEEEE, VOOOOLIMOOO TEEEE MI SRCEM SVIIIM...
Pozdrav svim GROBARIMA, budimo ponosni na nase kosarkase!

IGOR BP

pre 16 godina

Hvala Partizanu na osvojenom trofeju. Jos jednom je pokazao da je (posle Panatinaikosa najbolji klub na Balkanu. Mislim da je to sada jasno i Djenki, MIckey-u, deliji glingonu i brojnim drugim zvezdasima, koji su pljuvali po Partizanu. Ja sam to lepo vec objasnio Djenki, ali mi redakcija B92 nije objavila komentar.
Sto se tice utakmice, bilo je jako tesko. Takodje, sve cestitke i FMP-u na pruzenoj partiji. Pokazali su da su veoma jaka ekipa. Mislim da su primenili taktiku Joventut-a. A to je zestoki presing po celom terenu. I umalo im se to nije isplatilo. Ipak, Partizan je jos jednom pokazao zasto je najbolji kada je najteze.
Pejo, mislim da nema potrebe da vise hvalis Cummings-a. Svi znamo da je super igrac, kao i Drobnjak. Uostalom to se od njih i ocekuje, jer su najiskusniji. Oni su u velikoj meri doprineli ovim rezultatima. Takodje, ne bi trebalo da kritikujes vise Tripkovica. Decko je daleko mladji od navedene dvojice, pa su oscilacije normalna stvar.

peja

pre 16 godina

OOOO NAMA JE NAJBOLJE, OOOO NAMA JE NAJBOLJE...:)))
eto, uzesmo i ovo, cisto sto nam se ‘oce!:) na pocetku sezone sam rekao da ce jedini pravi rivali biti cibona i fmp. odnos 6-3 u pobedama protiv pomenutih ekipa dovoljno govori o nasoj dominaciji, ali je posebno “slatka” cinjenica da smo preko njih (i to bez prednosti domaceg terena!) stigli do trofeja. sada treba iskoristiti leto za pregovore o trogodisnjem ugovoru sa uleb- om. sa njim u dzepu bismo najzad slobodano mogli da izaberemo izmedju slovenacko- rvatskog frankestajna i SRPSKE lige. morali bi lisac i drugari dobro da se isprse da zadrze svoj najjaci adut…
o samoj utakmici ne bih puno. zaista, cestitke svima. sta vise reci… vonteego je ponovo bio igrac odluke, kecmanu kapa dole za pogodjena 3 bacanja na -2, lukina dobra epizoda je zaustavila nalet “limenih”, pekovic jednom reci- fantastican. svaka cast i tripku koji je imao svoj dan (sto se desava jednom mesecno…), zatim tepicu, velickovicu, peri kapitenu… za sada sve ide “po redu voznje”. sledeca je titula i, verujem, vrlo, VRLO zanimljivo leto:)…
p.s. micov nije trebao da dobije pobednicki prsten jer je u jadranskoj za nas odigrao 0 (NULA) utakmica. nepravedno je izostavljen mali tapuskovic koji je, ipak, imao upisanih par minuta. aluzija na indijanopolis i smiljanica koji prima zlato umesto radmana…

@ michael scodield

1. drobisa i cummings za ovu sezonu zbirno ce inkasirati pola miliona (500.000) evra. zbog dobrih igara (pre svega u el) vrednost im je skocila i moja je procena da tandem sada vredi 700- 750.000. za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano. sa jedne stane, lako se da zakljuciti da “pod stare dane” ne bi menjali veliki klub za mali (tu pre svega mislim na pedju) ili zivot u metropoli za neku bestragiju (bukvalno sam citirao vonteego- a:). ipak, mnogi vazni faktori ostaju nepoznati (poput ponuda stranih timova, mogucih pojacanja PARTIZANA i sl.)… pricacemo par dana posle osvojene titule…
2. pogledaj pod 1. (…za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano…). istina je da se prica o dinamu, ali su, navodno, u igri i neki italijanski klubovi. ipak, mislim da je za luku isuvise kasno. onakav talenat, ali bez trunke zelje, srcanosti. steta…
3. mirsad jahovic? cak i da je u nekim kombinacijama, danilovic SIGURNO ne bi jos nista konkretno pregovarao jer bi to bila direktna uvreda na drobnjakov racun. verujem da si upoznat sa velicinoom ega kod profesionalnih sportista. ponavljam, ja o tome nista ne znam (mada znam mirsadovu seku:))).

POZDRAV SVIMA!

Eddie Boss

pre 16 godina

Bravo Partizaneeeee
Svaka cast momci!!!Kao melem na ranu,posle derbija:)
Mada,ono sto ste vi za kosarku, zvezdini igraci nikad nece biti za fudbal...

makedonce

pre 16 godina

nisam prethodno niti komentirao niti preterano pratio ovu ligu ali eto odlicio sam da pogledam mozda zavrsna utakmica ovu sezonu i...pa bila je uzasna...preko 70 prekrsaja svaki 10 sekunda je imalo prekrsaj a i kad smo kod sudjenje primetio sam da je bilo jaaaaaaaaaako vise nakloneno Partizana....ne deka pobeda je bila nezasluzena u svakom slucaju sam znao da ce Partizan pobediti ali nije bila potreban sudackoj pomoci...meni ovaj kriterium sudjenje je jako glup,na svaki ulaz pod kosa sledi licna..mislm sta reci pa ostaj muski da podnesu svaki kontakt a ovo je na sve licilo samo ne na finale nekoju ligu...takvo finale se ne igra ni kod nas u MKD :)

Nikola,Zemun

pre 16 godina

Joj, kako sam se kod onog „Oooo, nama je najbolje“ u mislima vratio na onaj istorijski mec sa Kantuom u HS. Konacno i mi da osvojimo ovaj (nebitni) trofej, cisto da se zna ko je najbolji. Jer, Dule je rekao da nam je kradjom u Sirokom uzeto prvo mesto i da mi na to mozemo da odgovorimo samo na jedan nacin- osvajanjem trofeja. I ispunio je obecanje. Jos kada bi se tako zainatio i kada je u pitanju EL, gde bi nam bio kraj! Salu na stranu, Partizan je ponovo potvrdio da u plej-of takmicenju jos uvek nema dostojnog rivala i da FMP, Hemofarm i ponekad Zvezda mogu da uzmu kup, gde se sve resava u jednoj utakmici, sto bi rekli „na prepad“, ali da u seriji tesko da neko moze da nas dobije vise od jednom. Crno-beli su u duelima sa jedina dva prava rivala u ovom takmicenju, Cibonom i FMP-om, a gde su ovi imali prednost domaceg terena, potvrdili da su bez premca.
Sinocna utakmica bila je dosta ruzna za gledanje, zasta najvecu zaslugu nose sudije, koje su uspele da mnogim svojim u najmanju ruku cudnim odlukama upropaste istu. Bilo je tu gresaka i na stetu jedne i druge ekipe, mozda zaista vise na stetu Zeleznika, ali to, ipak, nije nista kada se prisetimo Podgorice ili Zadra.
Junaci utakmice svakako su Kamings, cija je trojka iz kornera ponovo odlucila mec i Bogdanovic i Tepic koji, po meni, zasluzuju oskara za najbolju epizodnu ulogu. Uz, naravno, standardno borbene Velickovica, Kecmana i Bozica, i, u reketu dominantnog i sinoc sa penala stoprocentnog Pekovica. Drobnjak ponovo nije imao svoje vece, ali sam siguran da ce on biti onaj pravi u zavrsnici plej-ofa, sto ce, uz potpuno oporavljenog Perovica, biti vise nego dovoljno za lako osvojenu, sestu vezanu titulu. Naime, ponovo smo imali problema u skoku (FMP imao ukupno 6 skokova vise), sto se upravo moze objasniti malom krizom Drobnjaka i povredom Perovica.
Kada je u pitanju tim iz Zeleznika, ponovo sve cestitke Ercegu, koji je za samo 27 minuta imao 19 poena i 7 skokova. Ono sto im je veceras nedostajalo jesu bolji Teodosic i ponovo, Cvetkovic, koji, kao jedan od najboljih sutera na ovim prostorima, ne bi smeo sebi da dozvoli 0 od 4 za tri i 2 od 5 za dva. FMP-u, po meni, nedostaje jedna kvalitetna petica, upravo igrac tipa Pekovica, jer mi se ipak cini da Zigeranovic nema potreban kvalitet, pokretljivost i sut, a da je Samardzijski dobro resenje za drugog centra i, u prvom redu, dobar defanzivni igrac.
Zelim jos da istaknem da sam prijatno iznenadjen posetom na sinocnoj utakmici i atmosferom u hali.
A sada sesta titula...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

GROBARI KLADOVO

pre 16 godina

KLASIKA. KAKO SE SAMO LEPO POGODILO DA OVAJ TROFEJ POSTANE DEO PROSLAVE JUBILEJA 15 GODINA OD KADA JE U CARIGRADU 16.04.1992 GODINE PARTIZANOVA KAZNENA EKSPEDICIJA POSTALA ŠAMPION EVROPE. NA VELIKU ŽALOST TO NI JEDNA TV STANICA NIJE NI POMENULA.

MILE

pre 16 godina

ŠTA SAD LAKO JE DULETU KOJI JE ON TRENER I TAKO TO KAKO SAMO MI UMEMO.SVE ČESTITKE DULETU I PARTIZANU BILI SU I OSTALI NAJBOLJI TOKOM CELE SEZONE.KOLIKO SU I KAKVIH SVE PROTIVNIKA NISU IMALI I NA TERENU I VAN NJEGA IPAK DULE JE VEROVAO U OVE MOMKE A I ONI U NJEGA I ZAJEDNO SU USPELI.SVE ČESTITKE...POZDRAV SVIMA.

D.L.

pre 16 godina

DULE JE FANTASTIČNO VODIO IGRU I NAKRAJU JE PAMETNO UZIMAO "TAM-AUTOVE"
STVARNO DULE LEGENDO UZMI I TITULU 06,A SLEDEČE GODINE: ZNA SE DULE 007- JEDVA ČEKAM
POHVALA I ZA NAVIJAČE KOJI SU "SKORO" NAPUNILI DVORANU
NAPRED PARTIZAN,JER SAMO SI TI PONOS SRBIJE

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Bravo!! Konacno i tu Gumenu ligu da osvojimo!! Drago mi je sto je bilo dosta navijaca, nas Partizan je to zasluzio. Najbolje je bilo kada smo skandirali Vujosevicu: Uzmi Dule FK Partizan!! A sada napad na sestu titulu!! Pozdrav za sve Grobare!!

Vecita grobarka

pre 16 godina

Super!Sasvim oceivano.Pa zna se koje najbolji.Sve cestitke Partizanu i sjajnom Kamingsu,Tripkovicu,Kecmanu i Bogdanovicu za dve vazne trojke.Ma svi su bili super!Konacno smo pokazali FMP-u ko je najbolji i vratili mu za kup Radivoja Koraca.Sad idemo na superligu.
Sto se tice fudbala nemam reci.U vise navrata su nas krali al dobro,navikli smo.Odavno je fudbal izgubio znacaj,jednostavno PARA VRTI GDE BURGIJA NECE!!!
Mnogo smo jaki!Pozz za sve grobare!!!!

aleluja

pre 16 godina

Otkud u NLB zalutali tipovi kao Jovcic, pa onaj Neskovic ili tako nekako, mozda jedino moze da prodje mali Belosevic, zbog oca. A prica oko partizanovog sudjenja i sudija se stalno ponavlja. Neko rece kako toga nema u NLB. Ima, ima. Samo jos da je bio i Mrdak, to bi bio kompletan aranzman. Vrlo je interesantan bio kriterijum sudjenja. Kada god se FMP priblizi, saseku ga nekim izmisljenim faulom, tehnickom, uzajamnom, ali lopta partizanu i ostali sudijski idiotizmi. Da li pravilo tri sekunde vise ne postoji ili se ne primenjuje na partizanov tim ? Ako je neko snimio utakmicu, treba pogledati spavaca Pekovica. Covek je bukvalno u svakom napadu partizana najmanje deset sekundi u reketu neprekidno. Ok to bi bilo to. Od Sinalko lige ocekujem jos losije sudjenje, sa na primer 50 sviranih faulova partizanovim protivnicima u plej ofu. Znaci ostaju im za kraj dva igraca.

Filip

pre 16 godina

Nema sta, najbolja sezona u poslednjih pet godina, a mozda i vise. Samo neka tako nastave i neka osvoje i Nasu Sinalko Ligu. Napred Partizan!!! Svaka cast Kamingsu, dva puta je u odlucujucim trenucima pogadjao trojke.

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

`Ајде да и ми узмемо овај "велики трофеј".
Свака част момцима из Железника. Морам да признам да сам се током утакмице осећао поприлично нелагодно због тендециозног суђења у корист мојих Гробара. Невероватно је како падамо против сваке јаче одбране на спољној линији. До репризе у финалу домаћег првенства и Перовић ће санирати повреду тако да "Пионир" постаје хотел са шест узастопнох звездица ******.
Овај мали Ерцег је сјајан!
Једна таква играчина на позицији 3-4 би нам баш добродошла у ЛШ.

sasa

pre 16 godina

Cestitke Partizanu i od mene, ovo im je stvarno sjajna epizoda :))) I jos ako osvoje naslov Srbije nece im biti kraja, samo nemojte nikog prodati, ali to je vec problem, ni u Hr. nemaju novaca pa nam svi klubovi na kraju sve prodaju sto valja, paljda ce Partizan bar nesto uspjeti zadrzati. Svaka cast momcima.

Pljule

pre 16 godina

Svaka cast nasim kosarkasima!

Svaka cast Duletu!

Sad lepo uzmemo prvenstvo, pa onda pocinjemo sa projektom "007"

Dule nas na nebesima, da se sveti ime Tvoje....

...pozdravi mi Grobare moje ! ! !

horh

pre 16 godina

auu, zaboravio sam da opletem po voditelju. Pa ljudi moji, sve vreme sam se pitao da li gledam b92 ili rts. voditelj je sve vreme navijao za partizan. bruka jedna, pre svega za b92.

Dragan

pre 16 godina

Sada napad na 6.titulu! Navijacima svaka cast, prijatno sam iznenadjen da je hala bila puna!
Ali zaista sam iznerviran da se na svaki uspek Partizana baca senka i sumnja od porazenih! Zato pisem o sramnom ponasanju Vukoicica (koga izuzetno cenim) na ovoj utakmici. Bukvalno od 1. minuta skakao je, krstio se, aplaudirao, vikao, gestikulirao na SVAKU sudijsku odluku! Tu svoju nervozu je preneo i na igrace, koji inace igraju jako agresivno, a sinoc cak i prljavo (4, 5 sekirica, bezbroj potezanja, bacakanja Teodosica, a tek ponasanje Labovica, gurnuo je i Belosevica, pa jos i njihove izjave...) Zaista su ovim pokazali da su mali klub i svojim nesportskim ponaseanjem su stekli uslov da se fuzionisu sa KK SLEDECA SEZONA:)
P.S. I nas Dule cesto vrsi pritisak na sudije, ali on ima autoritet i to ne prenosi na igrace, koji skoro NIKADA ne komentarisu na terenu neke sudijske odluke.

maliciozan

pre 16 godina

@ prepoznace se oni

Muka mi je od ovih komentara, koji govore o sudjenju kada Partizan pobedi (a Partizan, k'o za inat pobedjuje stalno). Predlazem da se Partizanu, zbog spasa mentalnog zdravlja velikog dela nacije, dekretom oduzmu sve stecene titule, ukljucujuci i onu sampiona Evrope. Izem ti sve titule i trofeje ako ce crveno-beli deo populacije nachisto da posandrca!

Cvija

pre 16 godina

Kakvo sramotno sudjenje pa to je katastrofa. Za 40 minuta kosarke 80 faulova. Da li postoji neko ko moze da utice na sudije u bilo kom smislu ili sto je jos bolje da ih nauci kako se sude kosarkaske utakmice. Da li jos neko vidi taj, po meni kljucni problem nase kosarke. Uzas i katastrofa da ne moze biti gore.

G

pre 16 godina

Ni vecih lopova od kluba,ni vecih licemera od navijaca!
Zalosno je kako se postupa prema FMP,koji je dokazao i Partizanu i Zvezdi sta znaci rad sa SVOJOM decom i dobar menadzment.Vise ih postuju Hrvari,Slovenci i u Uleb kupu nego kod nas.Neka vam je na cast titula lige,za koju smatrate da je ubistvena za nasu kosarku!
Svi ste vi Vujosevici i svi ste vi Tumbasi!

Nenad,Bgd.

pre 16 godina

@ makedonce

Kakav si kvalitet kosarke ti ocekivao u finalu?U kom finalu se "umiralo" od lepote?Puno taktike,tenzije,igra "na ivici faula",i vise od toga.Ko je navlacio za "Partizan"?Jovsic?Belosevic?Sta ti znas o tome?Sad ce tvoj "Rabotnicki" da igra regionalnu ligu,pa cete da demonstrirate silu.Jedva cekam.

@ trener

Evo,ubedio si me da si vrhunski trener,i jos bolji sudija.Uzmi pistaljku i pomozi da "Partizan" vise ne uzima titule.Sviraj sta hoces,dovedi i trubace da sviraju.Svi sve znate bolje od sudija.Mogu da se slozim da je sudjenje bilo lose,donekle.Ali,da je bilo navlacenja na stranu "Partizana"...?Ne,ne slazem se.Ne volim kada se svira svaki kontakt,ali je kriterijum bio jednak.

I jos nesto.Primetio sam tezu,koja se protura ovde,relativno cesto."FMP" ima divnu skolu,svi ostali su zabokrecina,mulj,krs...Zastitimo mladost "FMP-a",ostali nisu bitni.E,gospodo draga,na vasu veliku zalost,"Partizan" ima odlicnu skolu kosarke.I to decenijama.I nismo se fuzionisali ni sa kim.Nije nasa filijala cacanski "Borac".Pomesali ste adrese.I bice "Partizan" uvek veliki,a vi...mozda...ako odrastete.

Jevrem

pre 16 godina

Sta drugo reci sem pocelo je pocelo. Prvi prsten ove sezone, stvarno smo mnogo jaki. Bravo majstori svaka vam cast vi ste nas ponos nastavite ovako i evo seste krune zaredom!!!

Dinux

pre 16 godina

O, Partizane, Volimo te, mi srcem svim. Gde god ti da igras tu su tvoji Grobari, samo tebi verni, samo tebi odani!

Bravo majstori, Pokazali smo, po ko zna koji put, da nam nema premca! Ajmo sad i po 6-tu titulu!
Mnogo smo Jaki!

Michael Scodield

pre 16 godina

Bravo SAMPIONI!!!Pocinje nizanje prstena,narednih 4 godine zna se ko ce osvajati NLB ligu,jer more da se popune ostali prsti,ne moze samo jedan prsten da strci sam!!!

@ peja (3 pitanja)

1.Koliko su realne sanse da zadrzimo CUMMINGSA I DROBNJAKA sledece sezone?
2.Jel' istina da Bogdanovic odlazi u Dinamo iz Moskve?
3.Dal' si upoznat sa informacijom koju su preneli neki mediji u Turskoj da se Danilovic dogovorio oko svega sa Mirsadom Jahovicem (206 cm, 31 god) da od sledece sezone igra za Partizan,i da li njegov eventualni dolazak implicira odlazak Pedje Drobnjaka?

POZDRAV SVOJ CRNO-BELOJ BRACI !!!

zeljko

pre 16 godina

Ovakvo sramno sudjenje na stetu Fmp skoro nisam video,oteli su im pobedu!Homer je jedan od najinteligentnijih ljudi u Srbiji,siguran sam!Cele godine kuka na sudjenje i time samo pojacava pritisak na sudije koje posle kad se odlucuje navijaju za Partizan!Videcete tako ce biti i u Superligi,cim izgubi jedan mec pocece da kuka o drzavnom projektu,sudjenju,zaveri...

trener

pre 16 godina

prvo pozdrav za "G"-ja i "NIKOLU LONCARA"
koji su jedini ostavili realne komentare.

ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan...

molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...

bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...

koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno...

izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrime...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!

a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom...sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...

a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????

neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...

a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!

sudija

pre 16 godina

Bilo je stvarno mucno gledati ovu utakmicu. Svaka odluka sudije bila je propracena protestima kako jedne tako i druge strane. Cak iako je bilo ociglednog prekrsaja kosarkaske igre oba trenera su "visila" za zapisnickim stolom. Sve mi se cini da se vec sada stvara pritisak na sudije za domace prvenstvo. Pa kako onda ljudi da sude pod takvim pritiskom. Ova trojica sudija su sigurno bolji od vecine koji su sudili FMP u ULEB kupu, a tamo Vukoicica nisam vedeo da ovako gestikulira. S druge strane na pogresne odluke sudija u Evroligi Vujosevic je sasvim drugacije reagovao.
I jos nesto pre neki dan igrali San Antonio i Dallas. Zbog cega je Tim Dankan iskljucen? Prvo je dobacio sudiji nesto sa klupe, i za to zaradio tehnicku, posle toga je aplauduirao toj odluci, za sta je dobio jos jednu tehnicku, ali ovoga puta iskljucujucu. Koliko igraca Partizana i FMP bi zavrsilo utakmicu da je sinoc primenjivan ovakav kriterijum?

Hell

pre 16 godina

@ nico
Decko ocigledno je da cigancic zato ti je bolje da cutis,znam da te jako boli sto ce tvoja Zvezdica naredne sezone igrati Fiba cup ali ne tuguj tamo su kosarkaske velesile iz Ukrajine,belgije ,Holandije (mada ste sa takvima igrali i u Ulebu) tako da se valjda mozete ravnopravno nositi sa njima,ha ha ha ha

Berkamp

pre 16 godina

E, nemojte pricati kad ne znate! Evo Baki je ostavio sasvim komentar(broj 84.) tako da nema potrebe da ja to sve ponavljam. Kada Partizanu sude 14 faulova, a protivniku 50, onda nista. A za onakvo ponasanje i gestikuliranje Labovicu, Teodosicu i ostaloj kompaniji bi ja delio tehnicke greske.
Sve cestitke Partizanovim igracima i treneru Vujosevicu.

2232

pre 16 godina

Ovo je smešno.Garantujem da više od 80% ljudi koji prate košarku ne znaju košarkaška pravila. Potpomognuti tv voditeljima koji dozvoljavajući sebi da komentarišu nešto u šta se stvarno ne razumeju, ljudi pričaju gluposti.Te ovo se svira, ovo ne u zadnje tri minute... Zbog ovakvih komentara i trenera i igrača i navijača košarka nam se nalazi na ovom mestu.Sistem POBEDA=NOVAC,a NOVAC=sex,droga, motori... pokazuje sve svoje tamne strane i u ovom trenutku.Naravno, sudije su za sve krive. Mi pošteni, a oni lopovi. Niko se do sad nije odvažio pa rekao da je sudija nekad pogrešio i u njegovu korist. Kad se to desi, to je normalno, ali nedaj Bože na svoju štetu, onda kidaj uši, sazivaj konferencije za štampu.Na kraju opis čuvene scene iz tesne kože(S...m vam se na pare, zinulo vam d... za pare, evo pare, za vaše honde, za televizore, za podmićivanja, za veš mašine...)

baki

pre 16 godina

@jabre
apsolutno se slažem sa tobom da ne treba da postoji visok stešpen mržnje unutar naroda, odnosno da dolazi do takvih izliva emocija i zbog sporta u Srbiji. Nisam pristalica takvog nivoa opsednutosti klupskim navijanjem, ali uvažavam pravo pojedinaca da se tako osećaju, ponašaju i usmeravaju svoju energiju u tom pravcu (normalno, ako ne pređe okvire).
Smatram da treba negovati vrednosti koje donose mladi ljudi i da je to kvalitet za Srbiju.
Dalje , smatram da je Teodosić napravio lične greške, smatram da mu se "gleda kroz prste" maksimalno, kako u odbrani u koja mu nije jača strana, tako i u igri u napadu gde je dosta zaštićen. Inteligentan je, talentovan je, spada u predvodnike nove generacije, ali gde god bude gestikulirao navijači će mu zviždati. To je deo sportskog kolorita i ne vidim zašto bi ičija nacionalna pripadnost i talenat to menjali. Imaš igrače koje košarkaška publika i simpatizeri SVIH klubova uvažava, a imaš i one koje ne podnosi niko osim njegovih navijača iako je često reč o momcima koji su van terena krajnje vaspitani i korektni.
Ukratko, igrač treba da se prilagodi uslovima okruženja, a ne okruženje njemu.
@trener
tebi bi teško i Stručni savet KSS pomogao koliko si kontradiktoran
1.Faul u napadu pri demarkiranju se retko sudi u poslednja 3 minuta, ali u slučaju kada se napadač "odgurne" od odbrane kontaktom u visini grudi. Međutim, kada napadač, kao što je to Teodosić uradio, uhvati protivničku ruku i podigne je iznad glave, sa namerom da izvuče faul od odbrane, sudija mora nešto da sudijer je stavljen pred svršen čin. Ako ne dosudi od odbrane (jer i nije) skakaće mu igrač i klupa napadača. Ako dosudi faul od odbrane pogrešiće, tako da je jedino ostalo ovo treće (što je i bilo) ili da ode još dalje pa da dosudi obostranu. Ono što je bitno, to je inicirao napadač.
2.Samardžiski je momčina, školovan je igrač, ima realan kvalitet, ima skokove u napadu i to stoji. Nema potrebe da se hvataš za petu ličnu jer bi snimkom pri jahanju Pekovića u borbi za opoziciju verovatno zajedno našli 2-3 nedosuđene.
3. Svaka lična Teodosiću NIJE suđena na pola terena, jer upravo komentarišemo da je u demarkiranju 1 metar od čeone linije dobio petu, pre toga na Pekoviću 2 metra od koša. Mnogo galamiš a nigde argumenta, nego sam sebe demantuješ.
4. Stvarno bih voleo da vidim taj tim koji ti treniraš, i kako ti komentarišeš suđenje na svojim utakmicama. Mislim da ima još zainteresovanih posetioca ovog sajta, pa bih te zamolio da nekako objaviš termin neke utakmice da i to čudo vidimo.
Vidim da imaš dobre procene ko je ko čitajući komentare, dobre procene šta je faul i kada se sudi pa mislim da bi gledanje tvog treninga ili utakmice bilo od koristi za mnoge. Pogotovo što si dosta zaradio, pa je vreme da svoje znanje i iskustvo preneseš na mlađe.

Marinho

pre 16 godina

Ajmo Crno Beli jos na pohod na 6 titulu!! Bravo sampioni ulepsali ste mi vece! Grobari Celarevo uvek verni samo tebi PARTIZANE!!!

nico

pre 16 godina

Kakva utakmica, prvo mi se učinio poznatim jedan sudija, kao ono skapiram da je to onaj što nam je kao najbolji sudija...kakvi li su tek ono što su lošiji od njega. Trebali su da kažu da Penaltizan treba da uzme titulu i da ne igraju, što se videlo na konferenciji za novinare posle utakmice u FMP-u. Strašno je kako kod nas niko nema petlju da kaže prave stvari. Ovo je zemlja jajara. Jedini je Makedonac rekao realno ono što je bilo na terenu. Sudiji 5 godina zatvora zbog mita i dovođenja u zabludu fizičkih radnika na Lešću.

Nik

pre 16 godina

Sad bi bio red da se ukine ova liga i da se vrati na staro. Ipak vise volim slogu masinac vojvodinu ergonom pa i mega ishranu samo da nemaju takvo ime nego Zagreb, Split, Siroki, Geoplin itd. , a razlika u kvalitetu je mizerna. Postovanje svakom i bez ljutnje.

jabre

pre 16 godina

Pitanje je sta bi se desilo da mali Teo nije morao iz igre 6-7 minuta pre kraja!Uglavnom,veeeelika bruka grobara jeste zvizdanje pomenutom klincu prilikom izlaska iz igre zbog pete licne...Umesto decko da dobije zasluzeni aplauz(iako je protivnik),dobio je zvizdanje nekih likova koji sebe nazivaju Grobarima...Pritom su poooootpuno zaboravili da su pre svega SRBI,kao sto je SRBIN i pomenuti klinac,od koga ce nasa kosarka u buducnosti imati mnoooogo dobiti!Sa druge strane,kad bolje razmislim,svojim zvizdanjem i urlanjem su nesvesno iskazali STRAH i POSTOVANJE prema rodjenom pobedniku i Saletovom nasledniku!Stvarno VEEEELIKI uspeh,dobili ste PREJAKI FMP,i sad je red da se SLAVI,jer MNOGO vas ima i MNOGO ste jaki!Ma najjaci ste ne samo u MOCNOJ i VELIKOJ Srbiji,nego cak i na BALKANU!Eeeeeej,nije to mala stvar,pa vi ste stvarno VELIKI SAMPIONI! Ako neko pomisli da sam ovim komentarom svrstao sebe u red takozvanih i takodje MNOOOOOGO MOCNIH DELIJA,gadno se z**ebao,jer da je ZVEZDA veceras bila na PARTIZANOVOM mestu moj komentar bi bio skoro isti...Budite SRBI,a ne Grobari ili Delije.Pomozi BOZE da se SRBI sloze,na Zvezdu i Partizan manje loze,pa da se uspesi nase reprezentacije mnoze!

pera

pre 16 godina

Znaci SVAKA CAST MOMCIMA!!!! ZAISTA SU ZASLUZILI!!!!!

Moram samo da nagrdim Perovica,koji,stipsa,nije skinuo i bacio dres nama koji smo bili uz njih celu sezonu-navijacima!!!!!
Bas ne profesionalno i nije pokazao nikakvo postovanja prema nama!!!!!!

Jos jednom SVAKA CAST,MOMCI!!!

dushancic

pre 16 godina

Iako sam vece proveo u kafani, misli su mi bile uz Partizan i nisam ni sumnjao u uspeh, koji se vec tokom citave godine naslucuje! Cestitam, a evo jos jedan pozdrav od moje devojke za Kecmana! Grrrr

ljuca

pre 16 godina

@aleluja
Pravilo 3 sekunde se zadnje 3 godine svira samo kada igrac dobije loptu u reketu pa je vrati napolje ili bas u slucajevima spavanja u reketu koje direktno utice na odbrambeni tim.Inace ce ovo pravilo u buducnosti biti ukinuto ili prilagodjeno.Inace je sudjenje u obe utakmice bilo ocajno.

Grobari su Doktori

pre 16 godina

@G i ostali pametni
ajde da vas nisam cuo vise,mozda jesu navlacili malo ali posto nisu 100 godina mogu jednom i za nas!!!!
ipak smo mi stvarno NAJBOLJI!!!

Plikuscht

pre 16 godina

Hajde sad lepo, natenane, za kaznu jer se svi pravite blesavi, ponovo procitajte komentar ostavljen ranije na ovu vest:
"ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan... molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...
bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...
koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno... izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrima...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!
a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom... sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...
a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????
neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!
(trener, 19. april 2007 02:04)"
Nije nam ovo trebalo ... ne na ovakav nacin.

horh

pre 16 godina

Sudije su definitivno pomogle partizanu. Velika nepravda. One silne nepravedno dodeljene tehnicke greske FMP-u u kljucnim trenucima utakmice, bruka. Sudija jovcicu, stidi se!!!

MIKE

pre 16 godina

CESTITKE NA TROFEJU,SVAKA CAST MOMCI...UZIMAJTE TROFEJE I RADITE SVOJ POSAO,TOLIKO STE DOBRI DA NEKE KOLEGE NAPUSTAJU PROFESIJU I POSTAJU VODJE NAVIJACA...STA IM JE DRUGO PREOSTALO?

Milanche_grobar

pre 16 godina

E bre ovi partizanovci, sram ih bilo, namestili utakmicu...
Doveli bre ove neke sudije bez veze, sudili ljudi neku mrtvu evroligu, i tek ce da je sude u maju...ma ajde koje su to sudije??molim vas...Sta onaj Belosevic, onaj ne zna nista , on ne ume da sudi domaca finala, samo strana,ma stvarno sramota,onaj Jovcic, on jos gori suduja, najgore dve sudije su izabrali da sude finale, ja ne znam stvarno sta se radi,ima ovde jedan..kazu da je dobar,
sudija obicno sudi KK Crveni Proleter iz Zabojnice, ja mislim da kad bi teodosic pao onako kako je pao sa tri okreta u stilu Zemljine revolucije i rotacije, on sigurno ne bi svirao faul, jer bi se toliko zbunio trazeci broj telefona hitne pomoci da bi mu pistaljka upala u usta!!!
Zeljko Obradovic: "Najbolji sudija u Evropi Indijanac??Pa o cemu mi pricamo??"

YerryD

pre 16 godina

Svaka cast momci, mada nevolim ovu ligu.Dobri ste i ljudi i igraci, za razliku od onih nepismenih baraba, koje mi se gade. Dule i momci ,hrabro i posteno ka jos jednoj tituli pa sta bude.

DARKMANKG

pre 16 godina

CESTITKE ZA NAJBOLJI TIM U DRZAVI.A I SIRE.TOKOM CELE SEZONE PLJUVANI SU OD SVAKOGA.SVAKA CAST TRENERU VUJOSEVICU KOJI JE VEROVAO U OVAJ TIM.STETA JE TAKODJE STO MICOV NIJE MOGAO DA IGRA.NE ZAUSTAVLJAMO SE.PRVACI SRBIJE O6!!!!NAPRED PARTIZAN

SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

SRAMOTA.Sudije su pokrale FMP.Da sam navijac Partizana ne bih se hvalio titulom.Treba da se stide i Grobari i Delije zbog sudjenja poslednjih godina.Vise nema smisla gledati nas sport.
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoka_mip

pre 16 godina

partizane nas si ponos, volimo te srcem celim...
osvojili smo reg ligu i od iduce sezone ne treba ucestvovati u njoj
mi tu puno gubimo, dok ostali dobijaju

nikola

pre 16 godina

Idemo dalje.Red je na titulu prvaka države.Očigledno je da FMP više nema snage, a kada nam oni ne mogu ništa šta će tek ostali? PARTIZAN ŠAMPION. NIKOLA J.F. KŠ

CG GROBAR

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti, crno-bela ljubavi, pevaju ti GROBARI, tvoji vjerni sinovi.
E onako se igraju derbiji, onako se igra za GROBARE, onako se igra za PARTIZAN.
Barem nesto danas da me razveseli.
Bice bolje ubuduce jer "I kad dodju nevolje, i kad dodje tuga, uvjek ce te voljeti, GROBARI SA JUGA!!!
NAPRIJED PARTIZAN!!!

Djordje Orlovic

pre 16 godina

oooo partizaaaneee ti si caaaar,samo napred ajmo da gazimo sve redom ,napreeedd ma vi ste najbolji sledece godineee na FAJNALLLL FOOOOOR EVROLIGE

Mi smo grobari,najjaci smo najjaci,gazimo ih sve po 20 razlike !
ajmo bre srpska liga nasa nema sta,a fudbal,samo da ne cuvaju nogeee pa ce biti bolje.....ugledajte se svi na kosarkase !

carmali

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti crno bela ljubavi, pevaju ti grobari, tvoji verni sinovi! Milina je gledati naše momke kako gaze pred sobom!Odavno nam neko nije dao priliku da uživamo kao KK ove sezone!
PS Osim naših majstora jedan momak me je oduševio. Teodosić je fantastičan. Ja ću da skupljam novac da ga dovedemo u Partizan. Takav osećaj za igru skoro nisam video (od Vujanića).

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast na tituli, zasluženo smo je osvojili.Kroz celu ligu smo igrali odlično iako nam je trošila snagu za evroligu. A suđenje je katastrofa! Pa kroz celu ligu smo imali štete od sudija, a ova je bila posebna. Lepo je Čović rekao da sudije namerno tako sude na štetu i jednih i drugih da nas zavade a mi hvala Bogu stalno nasedamo. Umesto da fino napravimo našu Srpsku ligi i da jačamo sve ostale klubove i naše igrače mi se samo svađamo i sve više propadamo. Svaka čast i FMP-u jer stalno proizvodi mlade igrače i to odlične.Kad bi i ostali klubovi osim Partizana i FMP-a tako radili sigurno bi nam košarka bila bolja i uspešnija.
MNOGO SMO JAKI

slawisha

pre 16 godina

Khm... da da i posle svih pokusaja sudija i vrha NLB lige da uniste PARTIZAN,ipak smo dokazali da smo klasa!!!
PALA JE I NLB LIGA,TOP 16, Shesta titula prvaka drzhave !!! BRAVO BRAVO CRNO BELI BRAVO BRAVO !!!!!

Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

pre 16 godina

Ha, ha, ha... cigani, jesmo bojkotovali ligu i dalje je bojkotujemo samo vi ste pricali da to radimo zbog toga sto ne mozemo da je osvojimo a koliko se secam, a secam se, Dule je pre prvenstva obecao da cemo je osvojiti zbog tih vasih izjava a meni se cini isto da ne igrate EVROPU iduce godine, a? Ili sam ja to nesto pomesao...
SVAKA CAST SVIM GROBARIMA JER...
...Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

IGOR BP

pre 16 godina

@pop84
Ja i dalje stojim pri svom stavu, da je Partizan najbolji na Balkanu (posle Panatinaikosa) u ovom momentu (u Balkan u brajam naravno i hrvatske klubove), a za to ima vise dokaza. Partizan je pobedio Cibonu vise puta (poslednji put u Zagrebu), Zadar takodje (realno je bilo i u Jazinama, ali su sudije odigrale tada svoju ulogu), tvoj Split takodje, BiH klubove takodje, Olimpiju takodje (i u NLB ligi i u EUROLEAGUE). Sto se tice grckih ekipa, Partizan bi mogao da pobedi svakog (ali je realno slabiji samo od Panatinaikosa, koji ce mozda biti sampion Evrope). Samo je sudija omogucio Olimpijakosu da nas pobedi u Pireju. A realno smo i tu tekmu trebali da doibijemo, a da smo dobili, bili bi smo u cetvrtfinale EUROLEAGUE, a mozda i na F4. To je realnost u ovom momentu. Mozda se ne bih slozio sa tobom da je Cibona jaca organizacijski od Partizana, a mislim da je Partizan bolji i u skoli kosarke (za koju se smatra da je jedna od najboljih u Evropi).
Sto se tice tvog Splita, po meni, daleko vam je bolje bilo dok ste nosili slavno ime Jugoplastike. Tada ste imali i trofeje i veoma, veoma mocan tim (kada ste bili sampionmi Evrope). Uostalom, to su bili zlatni dani Jugo-kosarke (gotovo tokom citavog postojanja SFRJ je imala najjacu ligu u Evropi, osim mozda u pocetku), kada su Partizan i Jugoplastika igrali cesto finala play-off-a. Mozda necu preterati ako kazem da su Partizan i Jugoplastika tada bila dva najjaca evropska tima. Zato se nije trebalo odreci slavnog imena. Posle je na moju veliku zalost kao i zalost vecine ljudi, politika ucinila pravu katastrofu nasim prostorima.
Nadam se da ce mi redakcija B92 objaviti komentar.

igor

pre 16 godina

Videvsi one baklje na kraju utakmice,znao sam da se nesto lose desilo samo sat dva pre utakmice.Pa ljudi lepo sacuvase baklje za onu utakmicu gde realno mogo pobediti(slaviti).Sa druge strane brda nije bilo razloga da se slavi,a i kad se slavilo u Humskoj,to jos samo moj deka pamti,a mozda se i on ne seca,mozda mu je samo njegov deka pricao o tome.MISLITE O TOME

gravedigger

pre 16 godina

Nema sta svi znamo ko "vlada" na ovim prostorima!Sve cestitke igracima,Duletu i GROBARIMA!Samo da ovako nastavimo i da uzmemo jos jednu titulu u nashoj ligi!OOOOOO Partizane volimo te srcem sviiiim,gde god ti da igras tu su tvoji GROBARI,samo tebi verni samo tebi odaniii!!!

Surovi

pre 16 godina

E stvarno su sudije preterale! Sramota!!! Jeste Partizan bolja ekipa ali toliko pomoci stvarno je skandal. Upravo zbog toga smo tu gde jesmo i dalje tonemo...

trener

pre 16 godina

BAKI, zamolio sam kosarkaske znalce da prokomentarisu utakmicu, ne neke balavce...
kao trener zaradjujem koliko ti u zivotu neces...

molim te, kada bi se sviralo sve "po pravilima" utakmica bi trajala 4 sata...

faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!! pogotovo u jednom finalu! naravno da petice FMP-a ne mogu da pariraju peticama PARTIZANA, za to ne trebas biti neki strucnjak da bih shvatio...moja poenta je da je samrdziski jedini koji je mogao da isparira u skoku, ne znam da li si primetio da taj momak svaku utakmicu uzme po 4-5 ofanzivna skoka! nisi prokomentarisao njegovu petu???

i onaj gej kriterijum pri blokiranim sutevima...faul samardziskog, kamingsa...sve ciste blokade, samo su izgledale malo jace i grublje...to ne treba da se sudi...

a svaka licna teodosicu je svirana na pola terena, i ti faulovi se mogu, a i ne moraju svirati...jednostavno, sinoc su morali...

sta da ti kazem, probaj da ne posmatras sve kao navijac i knjiski moljac...

slavko

pre 16 godina

Cestitam crno-belim CAROBNJACIMA i "doktoru" Vujosevicu na jos jednom trofeju,iako ovaj za razliku od drugih uopste nije bitan.Ovaj trofej je osvojen cisto onako usput,na putu za mnogo bitniju SESTU UZASTOPNU TITULU SAMPIONA.

stewa

pre 16 godina

Ova NLB liga je najsmeshnija liga koja je izmishljena!Nijedna nasha ekipa ne bi trebalo da ucestvuje.Nasha domaca liga je duplo jacha,a i posecenija!

realno *W

pre 16 godina

realno *W

HVALA CRNO BELI

i samo jedna stvar: zbog čega na svaki uspeh crbo belih mora da se baca mrlja nekim nakaradnim komentarima, pričama o sudijama, kriterijumima i slično...
NEMA VEZE sve to će se zaboraviti a OSTAĆE trofeji i to je najvažnije...
TROFEJI SE PAMTE VAŠI GLUPI KOMENTARI I KUKANjE NE...

VOLIM PARTIZAN

K.K.Partizan Forever

pre 16 godina

Samo da zadrze ovaj tim i sledece sezone mozemo vise u Evroligi sigurno osvajamo super ligu. Tako carevi samo nastavite......

pop84

pre 16 godina

U redu, mogu se složit s tobom da je Partizan ove godine jači od Cibone, ali da je veći klub to nikako ne. Ipak je činjenica, htjeli mi to priznat ili ne, da su oni kontinuirano pri vrhu europe istina u zadnje vrijeme ne na samom vrhu ali uvijek se vrte oko drugog kruga eurolige što nijednom klubu ex yu ne uspjeva u toj mjeri. Što se tiče same škole košarke slažem se da je tu Partizan jači. To što je Partizan pobjedio u ZG ništa ne znači, bilo je i vrijeme, a ime Jugoplastika je promijenjeno jer je dotična firma otišla u stečaj a vjerojatno i zbog prefiksa u nazivu. Eto toliko, i nemoj mislit da sam subjektivan, ako ikoga iritira dominacija i privilegiranost Cibone to sam ja, ali tako stvari stoje, ipak su ispred svih nas...

joj

pre 16 godina

POP84
Decko ili sta god vec!?Ti mora da si omiljen u tvom drustvu posto izleda da tvoja mora da bude poslednja,kao i uostalom tvoj omiljeni klub Split(nazalost jer mi je keva Splicanka,kao klinac navijao sam za Hajduk i igrao sam se sa Juricom Vuckom u pesku ali kad je basket u pitanju navijao sam i jos uvek navijam za najveci i najorganizovaniji klub sa ovih prostora Partizan)!Ako decko pogledas i saberes svu partizanovu decu i njihove medalje sa evropskih,svetskih,klupskih prvenstava,mvp titule,broj nba igraca koji je jedan klub izvan amerike stvorio(najvise u ostatku sveta),mozda ti pripadne tesko(ako nemas digitron).A sto se tice uspeha ex-yu klubova zeleo bih da te naucim necemu sto ti verovatno ne znas,posle raspada yuge(jeb... umesto da se kupam na krilu jasenice moram da idem u onu cg)PARTIZAN je 98 bio ucesnik F4 u Barseloni,sto mislim da nijednom klubu sa ovih prostora nije poslo za rukom ako gresim ti me demantuj(ako me demantujes ti si u pravu i svaka ti se dala,ali nemoj molim te da propustis priliku da odgovoris posto vidim da citas sve komentare i da uredno repliciras,al sta se ja bojim kad tvoja mora da bude poslednja).

ma nemoj molim te

pre 16 godina

reality check
Hoces da kazes da su Divac, Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Krstic... dolazili u Partizan kao vec prekaljeni asovi i da su u Partizan dolazili kao u usputnu stanicu gde nisu nista naucili. Isto tako istine radi od kada nismo sa ostalima sa ex-yu prostora Partizan je 92 osvijio evropsku titulu i to igrajuci sve utakmice na strani izuzev jedne sa Knorrom (mozda gresim mozda 2), cime njegova titula dobija na tezini. A o tome ko je tata u NBA to se zna, pa i Milicic ima prsten al to je sticaj okolnosti (citaj Jordan). Djordjeviceve 2 trojke u poslednjim sekundama Spancima i Hrvatima, ga cine jednim od najvecih svih vremena i odvajaju od igraca koji su extra ali nikad nece dotaci velicinu njegovog naskoka za trojku u poslednjim sekundama za preokret i POBEDU!

grobar

pre 16 godina

Sta je sad ovo? Zar nismo do juce pljuvali po toj ligi i hteli da istupimo iz takmicenja nekoliko puta cim nam se dulence iznervira.Jaki ste mi vi navijaci.Radujte se, tako ste jadni.

IGOR_PFC

pre 16 godina

IPAK SMO MI ZA KLASU ISPRED SVIH!!!BRAVO CRNO-BELI,GROBARI IZ RUME SU UZ VAS!!!A SADA PREDSTOJI POHOD NA 6, TITULU. POZDRAV SVIM GROBARIMA

jabre

pre 16 godina

@BAKI Ti opste nisi ukapirao sta sam ja rekao!Jednostavno sam naveo da se trebamo osecati kao SRBI,a ne kao Grobari ili Delije i to u kontekstu zvizdanja Teodosicu koji je neki tamo neprijateljski FMP-ovac...Da li me shvatas?...Ja se radujem uspesima svih nasih klubova na inostranoj sceni,dok bi bilo krajnje smesno navijati za neki od njih na domacoj sceni,jer suvise smo mali i siromasni da bi se na taj nacin delili!U redu je to da ti za nekog "navijas" kada medjusobno igraju(recimo za slabijeg,u ovom slucaju FMP),cisto da bi ti bilo zanimljivije,ali su onakvo gubljenje osecaja za bilo kakvu realnost(NAJJACI SMO,NIKO NAM NISTA NE MOZE), naleti euforije i izlivi LJUBAVI(eeeeeeej!) prema Partizanu neshvatljivi(osim za decu iz osnovne skole)!I na kraju,zar stvarno mislis da je Teodosic napravio pet faulova?Cak i da jeste zar mislis da nisu mogli malo da mu "progledaju kroz prste" i na taj nacin sprece unistavanje igre FMP-a njegovim izlaskom?Inace ODAVNO nisam video onako dobru i ORGANIZOVANU igru u odbrani poput FMP-ove sinoc!BRAVO Vukoicicu!

stevan

pre 16 godina

mislim,sta reci...realno smo najjaci u ovom delu evrope.kakvi hrvati,bosanci,slovenci...PARTIZAN JE SAMPION!!!a sada titula u domacem prvenstvu...pozdrav svima...

makedonce

pre 16 godina

@Nenad BGD
Imas pravo ja nisto neznam o tome ko su koji na terenu ali sam naglasio da nisam gledao previse utakmice ove NLB lige na nasoj nacionalnoj TV mozda svega 2-3 utakmice,ali ovu zadnju sam odgledao(jako dugo je trajala!) i sam dao ocenu onako,kao nezainteresovana strana koja ne navlaci na nijednu stranu(ne zanimaju me ni Partizan ni FMP)...i jos sam dodao da pobeda pored mene nije bila dovedena u pitanju jer dobro znam ko je Partizan i kako lepo je igrao u Euro Ligu....a za ovo drugo sa Rabotnickom...pa uspeo si da me nasmejes:) kakvu silu bre Rabotnicki, to ce biti ekipa za poboljsanje kos razliku...mi jos nismo spremni za ovu Ligu kako prvo sto jos uste nismo izgradili ta sala za takve nastupe a koja se grade vec nekoliko dekada :) a za Rabotnickog svi smo tu svesni da je to samo jedan marketinski poteg celnice NLB Lige a da kvalitet nemamo....a kako ilustracije kolko je jak Rabotnicki govori i da je ispao jos u polufinale naseg kupa pa ti sad vidi ko je ko..ali ima najava da ce imati par pojacanja tako da ja ipak navijacu za nega posto je Makedonski kluba pa gubio i sa 100 razlike!!

@BAKI
pa i ti nisi me bas ubedio da si neki veliki poznavalac kosarkarske igre kad se fatas za slamke kao sto sam napisao..ali veruj da znam sto je faul u kosarku a na ovoj utakmici imalo ih je previse nepostojecih..mozda sa tim sto si replicirao na mnogo ljude si hteo nesto da pokazes postizes ali eto kod mene ti nije proslo!

janki

pre 16 godina

@trener
faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!!
Kad si vec kod toga setimo se olimpijade 2004 protiv Novog Zelanda kad je Vujanicu pri kraju dosudjen faul...i tad su nas stigli...

pop84

pre 16 godina

Čestitke na zasluženom trofeju, zaista ste igrali najljepšu košarku u ligi ove godine. Reći da je Partizan najjači klub na balkanu poslije Panathinaikosa je ipak blago rečeno nerealno, naročito ako se u balkan ubrajaju klubovi iz Hrvatske. Morate bit svjesni da je Cibona organizacijski prilično ispred svih, a i što se tiče trofeja, domaćih i europskih (dvostruki prvaci europe). Naravno svi gledate mom Splitu u leđa glede eurotrofeja... koga briga za danas :)

reality check

pre 16 godina

@joj

Jel mogu ja? Igrala je Olimpija Final 4 u Rimu godinu dana pre Partizana, i osvojila trece mesto.
Sto se tih igraca Partizana sa trofejima tice, nisu se bas naosvajali trofeja igrajuci za Partizan, niti su ti sto su osvajali trofeje ponikli u Partizanu. Jednostavno je to bila prolazna stanica u njihovim karijerama, bas kao i mnoge druge. Split je, nasuprot tome, sve svoje Zvezde (osim Duska Ivanovica) sâm stvorio. Ta prica o posebnosti KK Partizan veoma je tanka.
Partizan je jedan od najuspesnijih ex-YU klubova, i tu treba staviti tacku. Sve ostalo je zloupotreba podataka.
Sto se tice NBA price, proveri malo Olimpiju, Zvezdu, tu su Split, Cibona. Sloga Kraljevo je dala dvojicu. I ponovicu, nikog od tih NBA igraca Partizan nije stvorio. Kupio ih je kao vec prilicno izgradjene igrace i prodao dalje kao jos malo razvijenije. Svi su, bez izuzetka, potencijal do kraja razvili u inostranstvu. To je tuzna sudbina nase kosarke vec 15 godina. Liga nam ne valja, a najbolji treneri dolaze ovde samo na seminare.
A ako hoces realno, najbolji ex-YU igraci u NBA su bili Drazen i Toni, tek onda Vlade i Peja. A sta tek da kazu navijaci Zalgirisa?

makedonce

pre 16 godina

nisam prethodno niti komentirao niti preterano pratio ovu ligu ali eto odlicio sam da pogledam mozda zavrsna utakmica ovu sezonu i...pa bila je uzasna...preko 70 prekrsaja svaki 10 sekunda je imalo prekrsaj a i kad smo kod sudjenje primetio sam da je bilo jaaaaaaaaaako vise nakloneno Partizana....ne deka pobeda je bila nezasluzena u svakom slucaju sam znao da ce Partizan pobediti ali nije bila potreban sudackoj pomoci...meni ovaj kriterium sudjenje je jako glup,na svaki ulaz pod kosa sledi licna..mislm sta reci pa ostaj muski da podnesu svaki kontakt a ovo je na sve licilo samo ne na finale nekoju ligu...takvo finale se ne igra ni kod nas u MKD :)

G

pre 16 godina

Ni vecih lopova od kluba,ni vecih licemera od navijaca!
Zalosno je kako se postupa prema FMP,koji je dokazao i Partizanu i Zvezdi sta znaci rad sa SVOJOM decom i dobar menadzment.Vise ih postuju Hrvari,Slovenci i u Uleb kupu nego kod nas.Neka vam je na cast titula lige,za koju smatrate da je ubistvena za nasu kosarku!
Svi ste vi Vujosevici i svi ste vi Tumbasi!

aleluja

pre 16 godina

Otkud u NLB zalutali tipovi kao Jovcic, pa onaj Neskovic ili tako nekako, mozda jedino moze da prodje mali Belosevic, zbog oca. A prica oko partizanovog sudjenja i sudija se stalno ponavlja. Neko rece kako toga nema u NLB. Ima, ima. Samo jos da je bio i Mrdak, to bi bio kompletan aranzman. Vrlo je interesantan bio kriterijum sudjenja. Kada god se FMP priblizi, saseku ga nekim izmisljenim faulom, tehnickom, uzajamnom, ali lopta partizanu i ostali sudijski idiotizmi. Da li pravilo tri sekunde vise ne postoji ili se ne primenjuje na partizanov tim ? Ako je neko snimio utakmicu, treba pogledati spavaca Pekovica. Covek je bukvalno u svakom napadu partizana najmanje deset sekundi u reketu neprekidno. Ok to bi bilo to. Od Sinalko lige ocekujem jos losije sudjenje, sa na primer 50 sviranih faulova partizanovim protivnicima u plej ofu. Znaci ostaju im za kraj dva igraca.

SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

pre 16 godina

SRAMOTA.Sudije su pokrale FMP.Da sam navijac Partizana ne bih se hvalio titulom.Treba da se stide i Grobari i Delije zbog sudjenja poslednjih godina.Vise nema smisla gledati nas sport.
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

igor

pre 16 godina

Videvsi one baklje na kraju utakmice,znao sam da se nesto lose desilo samo sat dva pre utakmice.Pa ljudi lepo sacuvase baklje za onu utakmicu gde realno mogo pobediti(slaviti).Sa druge strane brda nije bilo razloga da se slavi,a i kad se slavilo u Humskoj,to jos samo moj deka pamti,a mozda se i on ne seca,mozda mu je samo njegov deka pricao o tome.MISLITE O TOME

horh

pre 16 godina

Sudije su definitivno pomogle partizanu. Velika nepravda. One silne nepravedno dodeljene tehnicke greske FMP-u u kljucnim trenucima utakmice, bruka. Sudija jovcicu, stidi se!!!

M@cke Grob@r

pre 16 godina

Partizan je sampion!

Da volim crno-bele
Ponosno kazem svima,
Volim to slavno ime,
I divim se samo njima.
Na svetu nista lepse
Ne moze da postoji,
Nego sto je nasa ljubav
Prema crno-beloj boji.
Ljubav prema klubu,
Ne moze da prestane,
Dok zivim klicacu njemu:
"Volim te Partizane!"
Ja volim Partizana,
I svakog novog dana,
Kucace srce moje,
Za crno-bele boje.

O Partizane,
O sampione,
Uz tebe uvek smo mi
I zato pobedi,
Pesme se ore
I baklje gore,
Jer mi smo tvoji Grobari.

(Na Jugu baklje kada se pale,
Hiljade Grobara pevace u glas,
Pobedu novu stecicemo lako,
Jer ceo Jug je sada uz Vas!)
Mi cemo uvek biti uz Tebe,
I ako ne budes opet prvak Ti,
U srcu nasem tuge ce biti,
O Partizane oprosticemo Ti...
O Partizane Ti dobro znas,
Koliko tebe ludo volim ja,
Juzni Front za Tebe ce da gine,
O Partizane Ti dobro znas...
Fudbalski to je hram,
Stadion JNA,
Na njemu igra Partizan,
Tim za koji zivim ja.
Njega cu voleti,
Njemu cu pevati,
Do zadnjeg dana zivota svog,
Volecu Partizana mog.
Samo za njega znam
I sve cu da mu dam,
Zaliti necu ni zivot svoj,
Partizane ti si moj!

Ti si jedini od svih,
klubova na svetu celom,
u mom srcu jedini klub si koji postoji,
jer ja volim samo tebe,mrzim zvezdu,
ofk-u, rad, olimpijakos juventus,
bas me briga za njih sve,
jer ja zivim za tebe,
Partizane volim te

Cestitam Partizanu, Grobarima na tituli. NE zaustavljamo se

nico

pre 16 godina

Kakva utakmica, prvo mi se učinio poznatim jedan sudija, kao ono skapiram da je to onaj što nam je kao najbolji sudija...kakvi li su tek ono što su lošiji od njega. Trebali su da kažu da Penaltizan treba da uzme titulu i da ne igraju, što se videlo na konferenciji za novinare posle utakmice u FMP-u. Strašno je kako kod nas niko nema petlju da kaže prave stvari. Ovo je zemlja jajara. Jedini je Makedonac rekao realno ono što je bilo na terenu. Sudiji 5 godina zatvora zbog mita i dovođenja u zabludu fizičkih radnika na Lešću.

zeljko

pre 16 godina

Ovakvo sramno sudjenje na stetu Fmp skoro nisam video,oteli su im pobedu!Homer je jedan od najinteligentnijih ljudi u Srbiji,siguran sam!Cele godine kuka na sudjenje i time samo pojacava pritisak na sudije koje posle kad se odlucuje navijaju za Partizan!Videcete tako ce biti i u Superligi,cim izgubi jedan mec pocece da kuka o drzavnom projektu,sudjenju,zaveri...

trener

pre 16 godina

prvo pozdrav za "G"-ja i "NIKOLU LONCARA"
koji su jedini ostavili realne komentare.

ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan...

molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...

bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...

koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno...

izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrime...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!

a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom...sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...

a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????

neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...

a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!

jabre

pre 16 godina

Pitanje je sta bi se desilo da mali Teo nije morao iz igre 6-7 minuta pre kraja!Uglavnom,veeeelika bruka grobara jeste zvizdanje pomenutom klincu prilikom izlaska iz igre zbog pete licne...Umesto decko da dobije zasluzeni aplauz(iako je protivnik),dobio je zvizdanje nekih likova koji sebe nazivaju Grobarima...Pritom su poooootpuno zaboravili da su pre svega SRBI,kao sto je SRBIN i pomenuti klinac,od koga ce nasa kosarka u buducnosti imati mnoooogo dobiti!Sa druge strane,kad bolje razmislim,svojim zvizdanjem i urlanjem su nesvesno iskazali STRAH i POSTOVANJE prema rodjenom pobedniku i Saletovom nasledniku!Stvarno VEEEELIKI uspeh,dobili ste PREJAKI FMP,i sad je red da se SLAVI,jer MNOGO vas ima i MNOGO ste jaki!Ma najjaci ste ne samo u MOCNOJ i VELIKOJ Srbiji,nego cak i na BALKANU!Eeeeeej,nije to mala stvar,pa vi ste stvarno VELIKI SAMPIONI! Ako neko pomisli da sam ovim komentarom svrstao sebe u red takozvanih i takodje MNOOOOOGO MOCNIH DELIJA,gadno se z**ebao,jer da je ZVEZDA veceras bila na PARTIZANOVOM mestu moj komentar bi bio skoro isti...Budite SRBI,a ne Grobari ili Delije.Pomozi BOZE da se SRBI sloze,na Zvezdu i Partizan manje loze,pa da se uspesi nase reprezentacije mnoze!

Cvija

pre 16 godina

Kakvo sramotno sudjenje pa to je katastrofa. Za 40 minuta kosarke 80 faulova. Da li postoji neko ko moze da utice na sudije u bilo kom smislu ili sto je jos bolje da ih nauci kako se sude kosarkaske utakmice. Da li jos neko vidi taj, po meni kljucni problem nase kosarke. Uzas i katastrofa da ne moze biti gore.

horh

pre 16 godina

auu, zaboravio sam da opletem po voditelju. Pa ljudi moji, sve vreme sam se pitao da li gledam b92 ili rts. voditelj je sve vreme navijao za partizan. bruka jedna, pre svega za b92.

grobar

pre 16 godina

Sta je sad ovo? Zar nismo do juce pljuvali po toj ligi i hteli da istupimo iz takmicenja nekoliko puta cim nam se dulence iznervira.Jaki ste mi vi navijaci.Radujte se, tako ste jadni.

Plikuscht

pre 16 godina

Hajde sad lepo, natenane, za kaznu jer se svi pravite blesavi, ponovo procitajte komentar ostavljen ranije na ovu vest:
"ljudi, ja ne mogu da spavam...koliko sam razocaran i nervozan... molio bih svakoga koji barem malo poznaje pravila i gre i barem se malo razume u kosarku, prokomentarise sudjenje, ne iz ugla partizanovog navijaca, ili bilo cijeg, vec kao ljubitelj ove meni svete igre...
bio sam na utakmici, momci iz FMP-a su igrali odlicno, borbeno, sjajan press po celom... nemam reci...
koje je bre ono sudjenje bilo za partizan, ono je neverovatno... izbace im jedinog centra koji moze da parira u skoku partizanovim centrima...da li je neko video sramno dosudjenu gresku samardziskom???? i to petuuuuu!!!
a da ne govorim o nosiocu igre teodosicu...mali je novi djordjevic...moze da pogodi, asistira...neverovatno inteligentan...a dozivljava u sred bg-a tako nesto...njegova poslednja tri faula su smesna...a da ne govorim o petom... sudije su samo cekale da se nadje u sitaciji da nacini faul..uzas...izbacise im najboljeg igraca...
a ono...boze, boze...dve lopte su im uzeli u poslednja 3 minuta na faul u napadu pri IZVODJENJU LOPTE!!!! koliko se to cesto svira, pogotovo u poslednja 3 minuta????
neverovatno...svaka cast vujosevicu, ali ovoga puta titula nije stigla samo njegovom zaslugom...a vi sa b92, mogli bi konacno da mi odobrite ovaj komentar...nikoga nisam vredjao!!!
(trener, 19. april 2007 02:04)"
Nije nam ovo trebalo ... ne na ovakav nacin.

MILE

pre 16 godina

ŠTA SAD LAKO JE DULETU KOJI JE ON TRENER I TAKO TO KAKO SAMO MI UMEMO.SVE ČESTITKE DULETU I PARTIZANU BILI SU I OSTALI NAJBOLJI TOKOM CELE SEZONE.KOLIKO SU I KAKVIH SVE PROTIVNIKA NISU IMALI I NA TERENU I VAN NJEGA IPAK DULE JE VEROVAO U OVE MOMKE A I ONI U NJEGA I ZAJEDNO SU USPELI.SVE ČESTITKE...POZDRAV SVIMA.

D.L.

pre 16 godina

DULE JE FANTASTIČNO VODIO IGRU I NAKRAJU JE PAMETNO UZIMAO "TAM-AUTOVE"
STVARNO DULE LEGENDO UZMI I TITULU 06,A SLEDEČE GODINE: ZNA SE DULE 007- JEDVA ČEKAM
POHVALA I ZA NAVIJAČE KOJI SU "SKORO" NAPUNILI DVORANU
NAPRED PARTIZAN,JER SAMO SI TI PONOS SRBIJE

Слоба Гробар Сента

pre 16 godina

`Ајде да и ми узмемо овај "велики трофеј".
Свака част момцима из Железника. Морам да признам да сам се током утакмице осећао поприлично нелагодно због тендециозног суђења у корист мојих Гробара. Невероватно је како падамо против сваке јаче одбране на спољној линији. До репризе у финалу домаћег првенства и Перовић ће санирати повреду тако да "Пионир" постаје хотел са шест узастопнох звездица ******.
Овај мали Ерцег је сјајан!
Једна таква играчина на позицији 3-4 би нам баш добродошла у ЛШ.

DARKMANKG

pre 16 godina

CESTITKE ZA NAJBOLJI TIM U DRZAVI.A I SIRE.TOKOM CELE SEZONE PLJUVANI SU OD SVAKOGA.SVAKA CAST TRENERU VUJOSEVICU KOJI JE VEROVAO U OVAJ TIM.STETA JE TAKODJE STO MICOV NIJE MOGAO DA IGRA.NE ZAUSTAVLJAMO SE.PRVACI SRBIJE O6!!!!NAPRED PARTIZAN

Surovi

pre 16 godina

E stvarno su sudije preterale! Sramota!!! Jeste Partizan bolja ekipa ali toliko pomoci stvarno je skandal. Upravo zbog toga smo tu gde jesmo i dalje tonemo...

Eddie Boss

pre 16 godina

Bravo Partizaneeeee
Svaka cast momci!!!Kao melem na ranu,posle derbija:)
Mada,ono sto ste vi za kosarku, zvezdini igraci nikad nece biti za fudbal...

zoka_mip

pre 16 godina

partizane nas si ponos, volimo te srcem celim...
osvojili smo reg ligu i od iduce sezone ne treba ucestvovati u njoj
mi tu puno gubimo, dok ostali dobijaju

pera

pre 16 godina

Znaci SVAKA CAST MOMCIMA!!!! ZAISTA SU ZASLUZILI!!!!!

Moram samo da nagrdim Perovica,koji,stipsa,nije skinuo i bacio dres nama koji smo bili uz njih celu sezonu-navijacima!!!!!
Bas ne profesionalno i nije pokazao nikakvo postovanja prema nama!!!!!!

Jos jednom SVAKA CAST,MOMCI!!!

GROBARI KLADOVO

pre 16 godina

KLASIKA. KAKO SE SAMO LEPO POGODILO DA OVAJ TROFEJ POSTANE DEO PROSLAVE JUBILEJA 15 GODINA OD KADA JE U CARIGRADU 16.04.1992 GODINE PARTIZANOVA KAZNENA EKSPEDICIJA POSTALA ŠAMPION EVROPE. NA VELIKU ŽALOST TO NI JEDNA TV STANICA NIJE NI POMENULA.

martini

pre 16 godina

Ljudi, dokle ce ova non-sensijada da traje? Ja stvarno ne mogu da verujem vise koliko kontradiktornosti kod gledalaca...

Odma se uzima kao cinjenica da je Partizan imao sudjenje veceras! Ja vas pitam, da li je bio Drobnjakov 5. faul? Da li je bio Kostin nameran faul, a bilo je nekoliko takvih prekrsaja FMP-a? Cemu toliko naginjanje protiv Partizana vecito??

Krenimo redom:
1. Vujosevic vazi za nekog ko uvek kuka na sudjenje!
FMP od svog dolaska na scenu vecito isteruje svoju pravdu, najavljuje da nece izaci da igra utakmicu, izdaje razna saopstenja...
2. Vukoici (i mnogi gledaoci) kazu, koliki razlika u faulima, to nema nigde... Finale kupa ove godine, 44:14 u bacanjima za FMP, to nije cudno?
3. Vujosevic sramotan, jer je prosle godine rekao posle filana da je ostecen, a FMP to isto radi i sad, ali svi se slazu sa njima.
4. Velica se kako FMP radi sa mladim igracima sjajno svake godine, a ne spominje se da svake godine prodaju ceo tim, pa im je Partizan kriv sto ne uzimaju trofeje.
5. Prica se kako je Dule jedan nasilnik koji se dere na svoje igrace. Pogledajte ponasanje Partizanovih i FMP-ovih igraca? Koji su skakali na sudije? Hvatali se za glavu za svaku sudijsku odluku.
6. Vujosevic je poznat po kukavickom povlacenju tima sa parketa, to mu je cak praksa (2 puta u karijeri, Split, kad je ekipa bila fizicki ugrozena, prvenstvo protiv Zvezde, zbog sudjenja, kada je i vratio ekipu). Medjutim, svi zaboravljaju da je u Partizanovoj pobedi u polu finalu kupa pre 6 godina, ekipa FMP-a izasla sa parketa, pa se zatim vratila.

Itd, itd...

Ja kazem, FMP odlican, i navijacu za njih da dodju do finala, jer su objektivno jaci od cigana, ali neko mora da se pozabavi ponasanjem tih momaka. Za ovakve izjave (mirodjija - Labovic) Scepa i Dule su u evroligi bili kaznjeni jednom... To sto su rekli je potpuno nesportski. Labovic nema na cemu da cestita? Kao i Sakota prosle godine?

Umesto da se radujemo sto imamo jedan zaista extra jak i organizovan tim, koji je ove godina napravio cudo u Evropi, mi ga osporavamo i pripisujemo spletke i lobije nekakve.

Labovicu, dete, sram te bilo.

trener

pre 16 godina

BAKI, zamolio sam kosarkaske znalce da prokomentarisu utakmicu, ne neke balavce...
kao trener zaradjujem koliko ti u zivotu neces...

molim te, kada bi se sviralo sve "po pravilima" utakmica bi trajala 4 sata...

faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!! pogotovo u jednom finalu! naravno da petice FMP-a ne mogu da pariraju peticama PARTIZANA, za to ne trebas biti neki strucnjak da bih shvatio...moja poenta je da je samrdziski jedini koji je mogao da isparira u skoku, ne znam da li si primetio da taj momak svaku utakmicu uzme po 4-5 ofanzivna skoka! nisi prokomentarisao njegovu petu???

i onaj gej kriterijum pri blokiranim sutevima...faul samardziskog, kamingsa...sve ciste blokade, samo su izgledale malo jace i grublje...to ne treba da se sudi...

a svaka licna teodosicu je svirana na pola terena, i ti faulovi se mogu, a i ne moraju svirati...jednostavno, sinoc su morali...

sta da ti kazem, probaj da ne posmatras sve kao navijac i knjiski moljac...

Filip

pre 16 godina

Nema sta, najbolja sezona u poslednjih pet godina, a mozda i vise. Samo neka tako nastave i neka osvoje i Nasu Sinalko Ligu. Napred Partizan!!! Svaka cast Kamingsu, dva puta je u odlucujucim trenucima pogadjao trojke.

Jevrem

pre 16 godina

Sta drugo reci sem pocelo je pocelo. Prvi prsten ove sezone, stvarno smo mnogo jaki. Bravo majstori svaka vam cast vi ste nas ponos nastavite ovako i evo seste krune zaredom!!!

IGOR BP

pre 16 godina

Hvala Partizanu na osvojenom trofeju. Jos jednom je pokazao da je (posle Panatinaikosa najbolji klub na Balkanu. Mislim da je to sada jasno i Djenki, MIckey-u, deliji glingonu i brojnim drugim zvezdasima, koji su pljuvali po Partizanu. Ja sam to lepo vec objasnio Djenki, ali mi redakcija B92 nije objavila komentar.
Sto se tice utakmice, bilo je jako tesko. Takodje, sve cestitke i FMP-u na pruzenoj partiji. Pokazali su da su veoma jaka ekipa. Mislim da su primenili taktiku Joventut-a. A to je zestoki presing po celom terenu. I umalo im se to nije isplatilo. Ipak, Partizan je jos jednom pokazao zasto je najbolji kada je najteze.
Pejo, mislim da nema potrebe da vise hvalis Cummings-a. Svi znamo da je super igrac, kao i Drobnjak. Uostalom to se od njih i ocekuje, jer su najiskusniji. Oni su u velikoj meri doprineli ovim rezultatima. Takodje, ne bi trebalo da kritikujes vise Tripkovica. Decko je daleko mladji od navedene dvojice, pa su oscilacije normalna stvar.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 16 godina

Bravo!! Konacno i tu Gumenu ligu da osvojimo!! Drago mi je sto je bilo dosta navijaca, nas Partizan je to zasluzio. Najbolje je bilo kada smo skandirali Vujosevicu: Uzmi Dule FK Partizan!! A sada napad na sestu titulu!! Pozdrav za sve Grobare!!

Djordje Orlovic

pre 16 godina

oooo partizaaaneee ti si caaaar,samo napred ajmo da gazimo sve redom ,napreeedd ma vi ste najbolji sledece godineee na FAJNALLLL FOOOOOR EVROLIGE

Mi smo grobari,najjaci smo najjaci,gazimo ih sve po 20 razlike !
ajmo bre srpska liga nasa nema sta,a fudbal,samo da ne cuvaju nogeee pa ce biti bolje.....ugledajte se svi na kosarkase !

ljuca

pre 16 godina

@aleluja
Pravilo 3 sekunde se zadnje 3 godine svira samo kada igrac dobije loptu u reketu pa je vrati napolje ili bas u slucajevima spavanja u reketu koje direktno utice na odbrambeni tim.Inace ce ovo pravilo u buducnosti biti ukinuto ili prilagodjeno.Inace je sudjenje u obe utakmice bilo ocajno.

peja

pre 16 godina

OOOO NAMA JE NAJBOLJE, OOOO NAMA JE NAJBOLJE...:)))
eto, uzesmo i ovo, cisto sto nam se ‘oce!:) na pocetku sezone sam rekao da ce jedini pravi rivali biti cibona i fmp. odnos 6-3 u pobedama protiv pomenutih ekipa dovoljno govori o nasoj dominaciji, ali je posebno “slatka” cinjenica da smo preko njih (i to bez prednosti domaceg terena!) stigli do trofeja. sada treba iskoristiti leto za pregovore o trogodisnjem ugovoru sa uleb- om. sa njim u dzepu bismo najzad slobodano mogli da izaberemo izmedju slovenacko- rvatskog frankestajna i SRPSKE lige. morali bi lisac i drugari dobro da se isprse da zadrze svoj najjaci adut…
o samoj utakmici ne bih puno. zaista, cestitke svima. sta vise reci… vonteego je ponovo bio igrac odluke, kecmanu kapa dole za pogodjena 3 bacanja na -2, lukina dobra epizoda je zaustavila nalet “limenih”, pekovic jednom reci- fantastican. svaka cast i tripku koji je imao svoj dan (sto se desava jednom mesecno…), zatim tepicu, velickovicu, peri kapitenu… za sada sve ide “po redu voznje”. sledeca je titula i, verujem, vrlo, VRLO zanimljivo leto:)…
p.s. micov nije trebao da dobije pobednicki prsten jer je u jadranskoj za nas odigrao 0 (NULA) utakmica. nepravedno je izostavljen mali tapuskovic koji je, ipak, imao upisanih par minuta. aluzija na indijanopolis i smiljanica koji prima zlato umesto radmana…

@ michael scodield

1. drobisa i cummings za ovu sezonu zbirno ce inkasirati pola miliona (500.000) evra. zbog dobrih igara (pre svega u el) vrednost im je skocila i moja je procena da tandem sada vredi 700- 750.000. za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano. sa jedne stane, lako se da zakljuciti da “pod stare dane” ne bi menjali veliki klub za mali (tu pre svega mislim na pedju) ili zivot u metropoli za neku bestragiju (bukvalno sam citirao vonteego- a:). ipak, mnogi vazni faktori ostaju nepoznati (poput ponuda stranih timova, mogucih pojacanja PARTIZANA i sl.)… pricacemo par dana posle osvojene titule…
2. pogledaj pod 1. (…za pricu o ostanku ili odlasku je jos rano…). istina je da se prica o dinamu, ali su, navodno, u igri i neki italijanski klubovi. ipak, mislim da je za luku isuvise kasno. onakav talenat, ali bez trunke zelje, srcanosti. steta…
3. mirsad jahovic? cak i da je u nekim kombinacijama, danilovic SIGURNO ne bi jos nista konkretno pregovarao jer bi to bila direktna uvreda na drobnjakov racun. verujem da si upoznat sa velicinoom ega kod profesionalnih sportista. ponavljam, ja o tome nista ne znam (mada znam mirsadovu seku:))).

POZDRAV SVIMA!

stewa

pre 16 godina

Ova NLB liga je najsmeshnija liga koja je izmishljena!Nijedna nasha ekipa ne bi trebalo da ucestvuje.Nasha domaca liga je duplo jacha,a i posecenija!

2232

pre 16 godina

Ovo je smešno.Garantujem da više od 80% ljudi koji prate košarku ne znaju košarkaška pravila. Potpomognuti tv voditeljima koji dozvoljavajući sebi da komentarišu nešto u šta se stvarno ne razumeju, ljudi pričaju gluposti.Te ovo se svira, ovo ne u zadnje tri minute... Zbog ovakvih komentara i trenera i igrača i navijača košarka nam se nalazi na ovom mestu.Sistem POBEDA=NOVAC,a NOVAC=sex,droga, motori... pokazuje sve svoje tamne strane i u ovom trenutku.Naravno, sudije su za sve krive. Mi pošteni, a oni lopovi. Niko se do sad nije odvažio pa rekao da je sudija nekad pogrešio i u njegovu korist. Kad se to desi, to je normalno, ali nedaj Bože na svoju štetu, onda kidaj uši, sazivaj konferencije za štampu.Na kraju opis čuvene scene iz tesne kože(S...m vam se na pare, zinulo vam d... za pare, evo pare, za vaše honde, za televizore, za podmićivanja, za veš mašine...)

pop84

pre 16 godina

Čestitke na zasluženom trofeju, zaista ste igrali najljepšu košarku u ligi ove godine. Reći da je Partizan najjači klub na balkanu poslije Panathinaikosa je ipak blago rečeno nerealno, naročito ako se u balkan ubrajaju klubovi iz Hrvatske. Morate bit svjesni da je Cibona organizacijski prilično ispred svih, a i što se tiče trofeja, domaćih i europskih (dvostruki prvaci europe). Naravno svi gledate mom Splitu u leđa glede eurotrofeja... koga briga za danas :)

Van der Vaart

pre 16 godina

Svaka cast momci, pokazali ste da nam na ovim prostorima nema ravnog rivala! Jos vise, SVAKA CAST neverovatnim GROBARIMA koji su takodje pokazali da im nema ravnih ma u celoj Evropi, sjajno navijanje kao uostalom i cele ove sezone...
OOOOOO PARTIZANEEEEE, VOOOOLIMOOO TEEEE MI SRCEM SVIIIM...
Pozdrav svim GROBARIMA, budimo ponosni na nase kosarkase!

Marinho

pre 16 godina

Ajmo Crno Beli jos na pohod na 6 titulu!! Bravo sampioni ulepsali ste mi vece! Grobari Celarevo uvek verni samo tebi PARTIZANE!!!

YerryD

pre 16 godina

Svaka cast momci, mada nevolim ovu ligu.Dobri ste i ljudi i igraci, za razliku od onih nepismenih baraba, koje mi se gade. Dule i momci ,hrabro i posteno ka jos jednoj tituli pa sta bude.

Dinux

pre 16 godina

O, Partizane, Volimo te, mi srcem svim. Gde god ti da igras tu su tvoji Grobari, samo tebi verni, samo tebi odani!

Bravo majstori, Pokazali smo, po ko zna koji put, da nam nema premca! Ajmo sad i po 6-tu titulu!
Mnogo smo Jaki!

sasa

pre 16 godina

Cestitke Partizanu i od mene, ovo im je stvarno sjajna epizoda :))) I jos ako osvoje naslov Srbije nece im biti kraja, samo nemojte nikog prodati, ali to je vec problem, ni u Hr. nemaju novaca pa nam svi klubovi na kraju sve prodaju sto valja, paljda ce Partizan bar nesto uspjeti zadrzati. Svaka cast momcima.

Vecita grobarka

pre 16 godina

Super!Sasvim oceivano.Pa zna se koje najbolji.Sve cestitke Partizanu i sjajnom Kamingsu,Tripkovicu,Kecmanu i Bogdanovicu za dve vazne trojke.Ma svi su bili super!Konacno smo pokazali FMP-u ko je najbolji i vratili mu za kup Radivoja Koraca.Sad idemo na superligu.
Sto se tice fudbala nemam reci.U vise navrata su nas krali al dobro,navikli smo.Odavno je fudbal izgubio znacaj,jednostavno PARA VRTI GDE BURGIJA NECE!!!
Mnogo smo jaki!Pozz za sve grobare!!!!

nikola

pre 16 godina

Idemo dalje.Red je na titulu prvaka države.Očigledno je da FMP više nema snage, a kada nam oni ne mogu ništa šta će tek ostali? PARTIZAN ŠAMPION. NIKOLA J.F. KŠ

Michael Scodield

pre 16 godina

Bravo SAMPIONI!!!Pocinje nizanje prstena,narednih 4 godine zna se ko ce osvajati NLB ligu,jer more da se popune ostali prsti,ne moze samo jedan prsten da strci sam!!!

@ peja (3 pitanja)

1.Koliko su realne sanse da zadrzimo CUMMINGSA I DROBNJAKA sledece sezone?
2.Jel' istina da Bogdanovic odlazi u Dinamo iz Moskve?
3.Dal' si upoznat sa informacijom koju su preneli neki mediji u Turskoj da se Danilovic dogovorio oko svega sa Mirsadom Jahovicem (206 cm, 31 god) da od sledece sezone igra za Partizan,i da li njegov eventualni dolazak implicira odlazak Pedje Drobnjaka?

POZDRAV SVOJ CRNO-BELOJ BRACI !!!

Nik

pre 16 godina

Sad bi bio red da se ukine ova liga i da se vrati na staro. Ipak vise volim slogu masinac vojvodinu ergonom pa i mega ishranu samo da nemaju takvo ime nego Zagreb, Split, Siroki, Geoplin itd. , a razlika u kvalitetu je mizerna. Postovanje svakom i bez ljutnje.

CG GROBAR

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti, crno-bela ljubavi, pevaju ti GROBARI, tvoji vjerni sinovi.
E onako se igraju derbiji, onako se igra za GROBARE, onako se igra za PARTIZAN.
Barem nesto danas da me razveseli.
Bice bolje ubuduce jer "I kad dodju nevolje, i kad dodje tuga, uvjek ce te voljeti, GROBARI SA JUGA!!!
NAPRIJED PARTIZAN!!!

bocky

pre 16 godina

Po prvi put se javljam,mada cesto citam komentare,narocito kada je KK Partizan u pitanju.Bez obzira na to sto sam vatreni grobar,uvek se trudim da budem realan.Ali jedna pojava me uvek iznervira kad igraju Partizan i FMP:FMP uvek ugra na ivici faula,sto je, naravno,legitimno i sasvim dozvoljeno.Oni,uostalom,uvek tako igraju.Od sudijskog kriterijuma zavisi da li ce im dosuditi 20 ili 50 faulova na utakmici,mada ih uglavnom naprave vise od 100.
A onda,kad pocnu sa po 5 licnih da izlaze jedan po jedan,pocinju da se kao nesto iscudjuju,vrse pritisak na sudije…
Pa to je vas stil,gospodo,sto se cudite?
Ne moze se samo presingom pobedjivati,to nije dovoljno,zato ce Huventud ostati “ekipa koja obecava”.
Pozdrav Vujosevicu i Danilovicu

baki

pre 16 godina

@makedonče
Nije na odmet da raščlaniš pojmove "faul" i "kontakt". Kada ih budeš razlikovao biće ti lakše da gledaš košarku. Što se tiče kriterijuma u MKD tamo ni na Kićanoviću i Dalipagiću nisu bili svirani faulovi jer su Janko i Mitko Lukovski baš u Skopju uvek igrali dobru odbranu.
@nico
Makedonac je rekao isto što i ti a to je veliko NIŠTA. Verovatno baš ne simpatišeš Partizan pa ti je žao kada ih neko spreči na način koji je Pravilima ige kažnjiv, a sudija to dosudi.
@aleluja
Sve ti je Ljuca rekao. Možda ti se čini da se Partizanu to pušta jer intenzivno traži loptu u reketu, dok prvi centri FMP-a više šutiraju van 6,25. Zalutali poput Žigeranovića se ne spuštaju puno da traže loptu jer je veliki problem ako je dobiju pa ne znaju šta bi s njom.
@jabre
kakav ti je to politički pamflet? Pa 95% igrača su Srbi. A i ovo ostali (Samardžiski, Cummings) su sjajni ljudi. Gluposti. Što se tiče tzv. "malog Tea" ne znam zašto on ne bi mogao da dobije pet ličnih grešaka obzirom da mu je odbrana inače kritična. Dok je bio Rašić faulovi iz nekih pritisaka su se delili na obojicu, ko uđe u problem sedne na klupu da odmori, a sada je to teže.Osmokrović nema pravo nastupa u Jadranskoj i tu je manjak. Što se tiče zvižduka svako ko gestikulira i ponaša se tako kako se on ponašao sinoć dobije zvižduke protivničkih navijača.
@trener
Ti se hleba od trenerskog zanata nećeš najesti.
1) Naravno da je bila peta lična od Teodosića jer nisi valjda u zabludi da Peković nema snage da dobaci povratnu loptu od low-posta do 6,25. Ako ti od kamere nisi imao tačan pogled na kontakt, sudija je verovatno imao tzv. "prozor", zato je i pozicioniran sa donje desne strane terena.
2) Zašto i kako da se ne dosudi lična u napadu kod demarkiranja pri prijemu lopte? Pa ti se čudiš i to opisuješ kao da je svirana igraču koji je uvodio loptu u igru a ne Teodosiću koji je tražio. Taj potez JESTE faul od napadača jer je uhvatio ruku odbrane i probao da simulira (što inače radi često i veoma dobro). Pa ne mora baš svako da nasedne. To je inače nekad najuspešnije radio Lavrnić koji je šutirao uvek dvocifren broj sl. bacanja po utakmici. Teodosić je provaljen sa svojim simuliranjima. To može da prođe kod sudija koji te vide retko i ne pripremaju se za utakmicu koju sude, ali budi siguran da naše sudije koje svakom velikom timu sude 10ak utakmica u sezoni imaju pripremu i razmenjuju iskustva o osobinama pojedinih igrača, isto kao i treneri.
3)normalno da će da im izbace "jedinog centra koji može da parira" iz razloga što NE MOŽE DA PARIRA, nego "jaše", "gura" i pravi faul jer je slabiji. A na stranu da zalutali Žigeranović ne može da igra ništa jer ništa i ne zna. Nije moga u Ergonomu, naravno da ne može ni ovde. Njegova uloga je da, zbog visine i mase "pegla" u reketu, ode na neki skok, pa šta uradi.
4) Na tvoje pitanje o komentaru sudjenja odgovor je dao @bocky. Pa FMP igra odbranu sa tendencijom da promeni kriterijum suđenja. Negde to prođe, negde ne može. Pa ne misliš li valjda da Žigeranović, Todorović i Samardžiski (ovaj poslednji je ipak znatno iznad prve dvojice) mogu da igraju išta ozbiljno. Imaju ulogu, drže visok ritam kontakta i idu na skok u napadu. Ne rotira FMP bezveze toliki broj igrača. Ljudi znaju sa čim raspolažu i trude se da u okviru toga nađu svoje mesto. To je dobro za turnirska takmičenja jer izmenama (a kažu zlobnici i još nečim) održavaju visok nivo igre, trčanja i kontakta. Naprave stotinak faulova, pa koliko god da im dosude u dobitku su. Jedino što kad im baš zasmeta počinju da se bune preko mere. U Partizanu se buni Vujošević, krene i onaj Drobnjak (čime me posebno iritira) i tu je kraj. Hoće i tripković malo da gestikulira jer mu je ego ugrožen. U FMP-u se svi kolektivno hvataju za glavu čime prave farsu da je to što im je dosuđeno katastrofalno nepostojeće. Labović i Teodosić su igrači sa filigranskim osećajem za loptu i igru u napadu, ali na normalan način nisu mogli nikog da čuvaju nikad u mlađim kategorijama, pa kako bi to moglo sada kada su protivnici mnogo ozbiljniji u napadu od nekih kadeta i juniora koji su im davali koševe. Odbranu su za njih igrali neki drugi epizodisti i toje normalno. Pa obojica imaju jako spore noge i to u napadu pokrivaju vrhunskom inteligencijom i talentom, ali za odbranu bez faula treba još po nešto.

slavko

pre 16 godina

Cestitam crno-belim CAROBNJACIMA i "doktoru" Vujosevicu na jos jednom trofeju,iako ovaj za razliku od drugih uopste nije bitan.Ovaj trofej je osvojen cisto onako usput,na putu za mnogo bitniju SESTU UZASTOPNU TITULU SAMPIONA.

jabre

pre 16 godina

@BAKI Ti opste nisi ukapirao sta sam ja rekao!Jednostavno sam naveo da se trebamo osecati kao SRBI,a ne kao Grobari ili Delije i to u kontekstu zvizdanja Teodosicu koji je neki tamo neprijateljski FMP-ovac...Da li me shvatas?...Ja se radujem uspesima svih nasih klubova na inostranoj sceni,dok bi bilo krajnje smesno navijati za neki od njih na domacoj sceni,jer suvise smo mali i siromasni da bi se na taj nacin delili!U redu je to da ti za nekog "navijas" kada medjusobno igraju(recimo za slabijeg,u ovom slucaju FMP),cisto da bi ti bilo zanimljivije,ali su onakvo gubljenje osecaja za bilo kakvu realnost(NAJJACI SMO,NIKO NAM NISTA NE MOZE), naleti euforije i izlivi LJUBAVI(eeeeeeej!) prema Partizanu neshvatljivi(osim za decu iz osnovne skole)!I na kraju,zar stvarno mislis da je Teodosic napravio pet faulova?Cak i da jeste zar mislis da nisu mogli malo da mu "progledaju kroz prste" i na taj nacin sprece unistavanje igre FMP-a njegovim izlaskom?Inace ODAVNO nisam video onako dobru i ORGANIZOVANU igru u odbrani poput FMP-ove sinoc!BRAVO Vukoicicu!

pop84

pre 16 godina

U redu, mogu se složit s tobom da je Partizan ove godine jači od Cibone, ali da je veći klub to nikako ne. Ipak je činjenica, htjeli mi to priznat ili ne, da su oni kontinuirano pri vrhu europe istina u zadnje vrijeme ne na samom vrhu ali uvijek se vrte oko drugog kruga eurolige što nijednom klubu ex yu ne uspjeva u toj mjeri. Što se tiče same škole košarke slažem se da je tu Partizan jači. To što je Partizan pobjedio u ZG ništa ne znači, bilo je i vrijeme, a ime Jugoplastika je promijenjeno jer je dotična firma otišla u stečaj a vjerojatno i zbog prefiksa u nazivu. Eto toliko, i nemoj mislit da sam subjektivan, ako ikoga iritira dominacija i privilegiranost Cibone to sam ja, ali tako stvari stoje, ipak su ispred svih nas...

reality check

pre 16 godina

@joj

Jel mogu ja? Igrala je Olimpija Final 4 u Rimu godinu dana pre Partizana, i osvojila trece mesto.
Sto se tih igraca Partizana sa trofejima tice, nisu se bas naosvajali trofeja igrajuci za Partizan, niti su ti sto su osvajali trofeje ponikli u Partizanu. Jednostavno je to bila prolazna stanica u njihovim karijerama, bas kao i mnoge druge. Split je, nasuprot tome, sve svoje Zvezde (osim Duska Ivanovica) sâm stvorio. Ta prica o posebnosti KK Partizan veoma je tanka.
Partizan je jedan od najuspesnijih ex-YU klubova, i tu treba staviti tacku. Sve ostalo je zloupotreba podataka.
Sto se tice NBA price, proveri malo Olimpiju, Zvezdu, tu su Split, Cibona. Sloga Kraljevo je dala dvojicu. I ponovicu, nikog od tih NBA igraca Partizan nije stvorio. Kupio ih je kao vec prilicno izgradjene igrace i prodao dalje kao jos malo razvijenije. Svi su, bez izuzetka, potencijal do kraja razvili u inostranstvu. To je tuzna sudbina nase kosarke vec 15 godina. Liga nam ne valja, a najbolji treneri dolaze ovde samo na seminare.
A ako hoces realno, najbolji ex-YU igraci u NBA su bili Drazen i Toni, tek onda Vlade i Peja. A sta tek da kazu navijaci Zalgirisa?

dushancic

pre 16 godina

Iako sam vece proveo u kafani, misli su mi bile uz Partizan i nisam ni sumnjao u uspeh, koji se vec tokom citave godine naslucuje! Cestitam, a evo jos jedan pozdrav od moje devojke za Kecmana! Grrrr

Pljule

pre 16 godina

Svaka cast nasim kosarkasima!

Svaka cast Duletu!

Sad lepo uzmemo prvenstvo, pa onda pocinjemo sa projektom "007"

Dule nas na nebesima, da se sveti ime Tvoje....

...pozdravi mi Grobare moje ! ! !

Grobari su Doktori

pre 16 godina

@G i ostali pametni
ajde da vas nisam cuo vise,mozda jesu navlacili malo ali posto nisu 100 godina mogu jednom i za nas!!!!
ipak smo mi stvarno NAJBOLJI!!!

sudija

pre 16 godina

Bilo je stvarno mucno gledati ovu utakmicu. Svaka odluka sudije bila je propracena protestima kako jedne tako i druge strane. Cak iako je bilo ociglednog prekrsaja kosarkaske igre oba trenera su "visila" za zapisnickim stolom. Sve mi se cini da se vec sada stvara pritisak na sudije za domace prvenstvo. Pa kako onda ljudi da sude pod takvim pritiskom. Ova trojica sudija su sigurno bolji od vecine koji su sudili FMP u ULEB kupu, a tamo Vukoicica nisam vedeo da ovako gestikulira. S druge strane na pogresne odluke sudija u Evroligi Vujosevic je sasvim drugacije reagovao.
I jos nesto pre neki dan igrali San Antonio i Dallas. Zbog cega je Tim Dankan iskljucen? Prvo je dobacio sudiji nesto sa klupe, i za to zaradio tehnicku, posle toga je aplauduirao toj odluci, za sta je dobio jos jednu tehnicku, ali ovoga puta iskljucujucu. Koliko igraca Partizana i FMP bi zavrsilo utakmicu da je sinoc primenjivan ovakav kriterijum?

gravedigger

pre 16 godina

Nema sta svi znamo ko "vlada" na ovim prostorima!Sve cestitke igracima,Duletu i GROBARIMA!Samo da ovako nastavimo i da uzmemo jos jednu titulu u nashoj ligi!OOOOOO Partizane volimo te srcem sviiiim,gde god ti da igras tu su tvoji GROBARI,samo tebi verni samo tebi odaniii!!!

Nikola,Zemun

pre 16 godina

Joj, kako sam se kod onog „Oooo, nama je najbolje“ u mislima vratio na onaj istorijski mec sa Kantuom u HS. Konacno i mi da osvojimo ovaj (nebitni) trofej, cisto da se zna ko je najbolji. Jer, Dule je rekao da nam je kradjom u Sirokom uzeto prvo mesto i da mi na to mozemo da odgovorimo samo na jedan nacin- osvajanjem trofeja. I ispunio je obecanje. Jos kada bi se tako zainatio i kada je u pitanju EL, gde bi nam bio kraj! Salu na stranu, Partizan je ponovo potvrdio da u plej-of takmicenju jos uvek nema dostojnog rivala i da FMP, Hemofarm i ponekad Zvezda mogu da uzmu kup, gde se sve resava u jednoj utakmici, sto bi rekli „na prepad“, ali da u seriji tesko da neko moze da nas dobije vise od jednom. Crno-beli su u duelima sa jedina dva prava rivala u ovom takmicenju, Cibonom i FMP-om, a gde su ovi imali prednost domaceg terena, potvrdili da su bez premca.
Sinocna utakmica bila je dosta ruzna za gledanje, zasta najvecu zaslugu nose sudije, koje su uspele da mnogim svojim u najmanju ruku cudnim odlukama upropaste istu. Bilo je tu gresaka i na stetu jedne i druge ekipe, mozda zaista vise na stetu Zeleznika, ali to, ipak, nije nista kada se prisetimo Podgorice ili Zadra.
Junaci utakmice svakako su Kamings, cija je trojka iz kornera ponovo odlucila mec i Bogdanovic i Tepic koji, po meni, zasluzuju oskara za najbolju epizodnu ulogu. Uz, naravno, standardno borbene Velickovica, Kecmana i Bozica, i, u reketu dominantnog i sinoc sa penala stoprocentnog Pekovica. Drobnjak ponovo nije imao svoje vece, ali sam siguran da ce on biti onaj pravi u zavrsnici plej-ofa, sto ce, uz potpuno oporavljenog Perovica, biti vise nego dovoljno za lako osvojenu, sestu vezanu titulu. Naime, ponovo smo imali problema u skoku (FMP imao ukupno 6 skokova vise), sto se upravo moze objasniti malom krizom Drobnjaka i povredom Perovica.
Kada je u pitanju tim iz Zeleznika, ponovo sve cestitke Ercegu, koji je za samo 27 minuta imao 19 poena i 7 skokova. Ono sto im je veceras nedostajalo jesu bolji Teodosic i ponovo, Cvetkovic, koji, kao jedan od najboljih sutera na ovim prostorima, ne bi smeo sebi da dozvoli 0 od 4 za tri i 2 od 5 za dva. FMP-u, po meni, nedostaje jedna kvalitetna petica, upravo igrac tipa Pekovica, jer mi se ipak cini da Zigeranovic nema potreban kvalitet, pokretljivost i sut, a da je Samardzijski dobro resenje za drugog centra i, u prvom redu, dobar defanzivni igrac.
Zelim jos da istaknem da sam prijatno iznenadjen posetom na sinocnoj utakmici i atmosferom u hali.
A sada sesta titula...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

Hell

pre 16 godina

@ nico
Decko ocigledno je da cigancic zato ti je bolje da cutis,znam da te jako boli sto ce tvoja Zvezdica naredne sezone igrati Fiba cup ali ne tuguj tamo su kosarkaske velesile iz Ukrajine,belgije ,Holandije (mada ste sa takvima igrali i u Ulebu) tako da se valjda mozete ravnopravno nositi sa njima,ha ha ha ha

Dragan

pre 16 godina

Sada napad na 6.titulu! Navijacima svaka cast, prijatno sam iznenadjen da je hala bila puna!
Ali zaista sam iznerviran da se na svaki uspek Partizana baca senka i sumnja od porazenih! Zato pisem o sramnom ponasanju Vukoicica (koga izuzetno cenim) na ovoj utakmici. Bukvalno od 1. minuta skakao je, krstio se, aplaudirao, vikao, gestikulirao na SVAKU sudijsku odluku! Tu svoju nervozu je preneo i na igrace, koji inace igraju jako agresivno, a sinoc cak i prljavo (4, 5 sekirica, bezbroj potezanja, bacakanja Teodosica, a tek ponasanje Labovica, gurnuo je i Belosevica, pa jos i njihove izjave...) Zaista su ovim pokazali da su mali klub i svojim nesportskim ponaseanjem su stekli uslov da se fuzionisu sa KK SLEDECA SEZONA:)
P.S. I nas Dule cesto vrsi pritisak na sudije, ali on ima autoritet i to ne prenosi na igrace, koji skoro NIKADA ne komentarisu na terenu neke sudijske odluke.

MIKE

pre 16 godina

CESTITKE NA TROFEJU,SVAKA CAST MOMCI...UZIMAJTE TROFEJE I RADITE SVOJ POSAO,TOLIKO STE DOBRI DA NEKE KOLEGE NAPUSTAJU PROFESIJU I POSTAJU VODJE NAVIJACA...STA IM JE DRUGO PREOSTALO?

Partizan or nothing!

pre 16 godina

Pa sta je sad?Nije vam valjala nasa liga(zlezda i FMP),unistili ste je zarad ovog nakaradnog takmicenja,sad kad smo i ovo osvojili ni ta liga vise ne valja?Ko ce vama udovoljiti?Chergari prestanite da kukate,nego lepo zasucite rukave,pa sa FMP-om pravite neku novu mini ligu,recimo gde se dodeljuju dve titule,a takmice se samo dva kluba,podelite i slavite.Trofej GurovicCovic npr,ili Pauk liga,ili Kup Bacenog sakoa,ili Jednompovedemoufinaluanastrenertvrdidasmobolji Liga,ili Memorijal Zaduzio sam Srbiju a Grobari me ne vole,ili svako svoju ligu,ili...ili jednostavno cekajte sledecu sezonu.

carmali

pre 16 godina

Hvala ti, hvala ti crno bela ljubavi, pevaju ti grobari, tvoji verni sinovi! Milina je gledati naše momke kako gaze pred sobom!Odavno nam neko nije dao priliku da uživamo kao KK ove sezone!
PS Osim naših majstora jedan momak me je oduševio. Teodosić je fantastičan. Ja ću da skupljam novac da ga dovedemo u Partizan. Takav osećaj za igru skoro nisam video (od Vujanića).

Berkamp

pre 16 godina

E, nemojte pricati kad ne znate! Evo Baki je ostavio sasvim komentar(broj 84.) tako da nema potrebe da ja to sve ponavljam. Kada Partizanu sude 14 faulova, a protivniku 50, onda nista. A za onakvo ponasanje i gestikuliranje Labovicu, Teodosicu i ostaloj kompaniji bi ja delio tehnicke greske.
Sve cestitke Partizanovim igracima i treneru Vujosevicu.

maliciozan

pre 16 godina

@ prepoznace se oni

Muka mi je od ovih komentara, koji govore o sudjenju kada Partizan pobedi (a Partizan, k'o za inat pobedjuje stalno). Predlazem da se Partizanu, zbog spasa mentalnog zdravlja velikog dela nacije, dekretom oduzmu sve stecene titule, ukljucujuci i onu sampiona Evrope. Izem ti sve titule i trofeje ako ce crveno-beli deo populacije nachisto da posandrca!

IGOR_PFC

pre 16 godina

IPAK SMO MI ZA KLASU ISPRED SVIH!!!BRAVO CRNO-BELI,GROBARI IZ RUME SU UZ VAS!!!A SADA PREDSTOJI POHOD NA 6, TITULU. POZDRAV SVIM GROBARIMA

Nebojša

pre 16 godina

Svaka čast na tituli, zasluženo smo je osvojili.Kroz celu ligu smo igrali odlično iako nam je trošila snagu za evroligu. A suđenje je katastrofa! Pa kroz celu ligu smo imali štete od sudija, a ova je bila posebna. Lepo je Čović rekao da sudije namerno tako sude na štetu i jednih i drugih da nas zavade a mi hvala Bogu stalno nasedamo. Umesto da fino napravimo našu Srpsku ligi i da jačamo sve ostale klubove i naše igrače mi se samo svađamo i sve više propadamo. Svaka čast i FMP-u jer stalno proizvodi mlade igrače i to odlične.Kad bi i ostali klubovi osim Partizana i FMP-a tako radili sigurno bi nam košarka bila bolja i uspešnija.
MNOGO SMO JAKI

Milanche_grobar

pre 16 godina

E bre ovi partizanovci, sram ih bilo, namestili utakmicu...
Doveli bre ove neke sudije bez veze, sudili ljudi neku mrtvu evroligu, i tek ce da je sude u maju...ma ajde koje su to sudije??molim vas...Sta onaj Belosevic, onaj ne zna nista , on ne ume da sudi domaca finala, samo strana,ma stvarno sramota,onaj Jovcic, on jos gori suduja, najgore dve sudije su izabrali da sude finale, ja ne znam stvarno sta se radi,ima ovde jedan..kazu da je dobar,
sudija obicno sudi KK Crveni Proleter iz Zabojnice, ja mislim da kad bi teodosic pao onako kako je pao sa tri okreta u stilu Zemljine revolucije i rotacije, on sigurno ne bi svirao faul, jer bi se toliko zbunio trazeci broj telefona hitne pomoci da bi mu pistaljka upala u usta!!!
Zeljko Obradovic: "Najbolji sudija u Evropi Indijanac??Pa o cemu mi pricamo??"

realno *W

pre 16 godina

realno *W

HVALA CRNO BELI

i samo jedna stvar: zbog čega na svaki uspeh crbo belih mora da se baca mrlja nekim nakaradnim komentarima, pričama o sudijama, kriterijumima i slično...
NEMA VEZE sve to će se zaboraviti a OSTAĆE trofeji i to je najvažnije...
TROFEJI SE PAMTE VAŠI GLUPI KOMENTARI I KUKANjE NE...

VOLIM PARTIZAN

Nenad,Bgd.

pre 16 godina

@ makedonce

Kakav si kvalitet kosarke ti ocekivao u finalu?U kom finalu se "umiralo" od lepote?Puno taktike,tenzije,igra "na ivici faula",i vise od toga.Ko je navlacio za "Partizan"?Jovsic?Belosevic?Sta ti znas o tome?Sad ce tvoj "Rabotnicki" da igra regionalnu ligu,pa cete da demonstrirate silu.Jedva cekam.

@ trener

Evo,ubedio si me da si vrhunski trener,i jos bolji sudija.Uzmi pistaljku i pomozi da "Partizan" vise ne uzima titule.Sviraj sta hoces,dovedi i trubace da sviraju.Svi sve znate bolje od sudija.Mogu da se slozim da je sudjenje bilo lose,donekle.Ali,da je bilo navlacenja na stranu "Partizana"...?Ne,ne slazem se.Ne volim kada se svira svaki kontakt,ali je kriterijum bio jednak.

I jos nesto.Primetio sam tezu,koja se protura ovde,relativno cesto."FMP" ima divnu skolu,svi ostali su zabokrecina,mulj,krs...Zastitimo mladost "FMP-a",ostali nisu bitni.E,gospodo draga,na vasu veliku zalost,"Partizan" ima odlicnu skolu kosarke.I to decenijama.I nismo se fuzionisali ni sa kim.Nije nasa filijala cacanski "Borac".Pomesali ste adrese.I bice "Partizan" uvek veliki,a vi...mozda...ako odrastete.

stevan

pre 16 godina

mislim,sta reci...realno smo najjaci u ovom delu evrope.kakvi hrvati,bosanci,slovenci...PARTIZAN JE SAMPION!!!a sada titula u domacem prvenstvu...pozdrav svima...

slawisha

pre 16 godina

Khm... da da i posle svih pokusaja sudija i vrha NLB lige da uniste PARTIZAN,ipak smo dokazali da smo klasa!!!
PALA JE I NLB LIGA,TOP 16, Shesta titula prvaka drzhave !!! BRAVO BRAVO CRNO BELI BRAVO BRAVO !!!!!

Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

pre 16 godina

Ha, ha, ha... cigani, jesmo bojkotovali ligu i dalje je bojkotujemo samo vi ste pricali da to radimo zbog toga sto ne mozemo da je osvojimo a koliko se secam, a secam se, Dule je pre prvenstva obecao da cemo je osvojiti zbog tih vasih izjava a meni se cini isto da ne igrate EVROPU iduce godine, a? Ili sam ja to nesto pomesao...
SVAKA CAST SVIM GROBARIMA JER...
...Mijat(Real) Piksi(Nagoja)

K.K.Partizan Forever

pre 16 godina

Samo da zadrze ovaj tim i sledece sezone mozemo vise u Evroligi sigurno osvajamo super ligu. Tako carevi samo nastavite......

makedonce

pre 16 godina

@Nenad BGD
Imas pravo ja nisto neznam o tome ko su koji na terenu ali sam naglasio da nisam gledao previse utakmice ove NLB lige na nasoj nacionalnoj TV mozda svega 2-3 utakmice,ali ovu zadnju sam odgledao(jako dugo je trajala!) i sam dao ocenu onako,kao nezainteresovana strana koja ne navlaci na nijednu stranu(ne zanimaju me ni Partizan ni FMP)...i jos sam dodao da pobeda pored mene nije bila dovedena u pitanju jer dobro znam ko je Partizan i kako lepo je igrao u Euro Ligu....a za ovo drugo sa Rabotnickom...pa uspeo si da me nasmejes:) kakvu silu bre Rabotnicki, to ce biti ekipa za poboljsanje kos razliku...mi jos nismo spremni za ovu Ligu kako prvo sto jos uste nismo izgradili ta sala za takve nastupe a koja se grade vec nekoliko dekada :) a za Rabotnickog svi smo tu svesni da je to samo jedan marketinski poteg celnice NLB Lige a da kvalitet nemamo....a kako ilustracije kolko je jak Rabotnicki govori i da je ispao jos u polufinale naseg kupa pa ti sad vidi ko je ko..ali ima najava da ce imati par pojacanja tako da ja ipak navijacu za nega posto je Makedonski kluba pa gubio i sa 100 razlike!!

@BAKI
pa i ti nisi me bas ubedio da si neki veliki poznavalac kosarkarske igre kad se fatas za slamke kao sto sam napisao..ali veruj da znam sto je faul u kosarku a na ovoj utakmici imalo ih je previse nepostojecih..mozda sa tim sto si replicirao na mnogo ljude si hteo nesto da pokazes postizes ali eto kod mene ti nije proslo!

janki

pre 16 godina

@trener
faulovi pri uvodjenu t.pri demarkiranju su stalna pojava, i 99% igraca to stalno radi...ali to se nikada ne svira 3 minuta pre kraja!!!
Kad si vec kod toga setimo se olimpijade 2004 protiv Novog Zelanda kad je Vujanicu pri kraju dosudjen faul...i tad su nas stigli...

baki

pre 16 godina

@jabre
apsolutno se slažem sa tobom da ne treba da postoji visok stešpen mržnje unutar naroda, odnosno da dolazi do takvih izliva emocija i zbog sporta u Srbiji. Nisam pristalica takvog nivoa opsednutosti klupskim navijanjem, ali uvažavam pravo pojedinaca da se tako osećaju, ponašaju i usmeravaju svoju energiju u tom pravcu (normalno, ako ne pređe okvire).
Smatram da treba negovati vrednosti koje donose mladi ljudi i da je to kvalitet za Srbiju.
Dalje , smatram da je Teodosić napravio lične greške, smatram da mu se "gleda kroz prste" maksimalno, kako u odbrani u koja mu nije jača strana, tako i u igri u napadu gde je dosta zaštićen. Inteligentan je, talentovan je, spada u predvodnike nove generacije, ali gde god bude gestikulirao navijači će mu zviždati. To je deo sportskog kolorita i ne vidim zašto bi ičija nacionalna pripadnost i talenat to menjali. Imaš igrače koje košarkaška publika i simpatizeri SVIH klubova uvažava, a imaš i one koje ne podnosi niko osim njegovih navijača iako je često reč o momcima koji su van terena krajnje vaspitani i korektni.
Ukratko, igrač treba da se prilagodi uslovima okruženja, a ne okruženje njemu.
@trener
tebi bi teško i Stručni savet KSS pomogao koliko si kontradiktoran
1.Faul u napadu pri demarkiranju se retko sudi u poslednja 3 minuta, ali u slučaju kada se napadač "odgurne" od odbrane kontaktom u visini grudi. Međutim, kada napadač, kao što je to Teodosić uradio, uhvati protivničku ruku i podigne je iznad glave, sa namerom da izvuče faul od odbrane, sudija mora nešto da sudijer je stavljen pred svršen čin. Ako ne dosudi od odbrane (jer i nije) skakaće mu igrač i klupa napadača. Ako dosudi faul od odbrane pogrešiće, tako da je jedino ostalo ovo treće (što je i bilo) ili da ode još dalje pa da dosudi obostranu. Ono što je bitno, to je inicirao napadač.
2.Samardžiski je momčina, školovan je igrač, ima realan kvalitet, ima skokove u napadu i to stoji. Nema potrebe da se hvataš za petu ličnu jer bi snimkom pri jahanju Pekovića u borbi za opoziciju verovatno zajedno našli 2-3 nedosuđene.
3. Svaka lična Teodosiću NIJE suđena na pola terena, jer upravo komentarišemo da je u demarkiranju 1 metar od čeone linije dobio petu, pre toga na Pekoviću 2 metra od koša. Mnogo galamiš a nigde argumenta, nego sam sebe demantuješ.
4. Stvarno bih voleo da vidim taj tim koji ti treniraš, i kako ti komentarišeš suđenje na svojim utakmicama. Mislim da ima još zainteresovanih posetioca ovog sajta, pa bih te zamolio da nekako objaviš termin neke utakmice da i to čudo vidimo.
Vidim da imaš dobre procene ko je ko čitajući komentare, dobre procene šta je faul i kada se sudi pa mislim da bi gledanje tvog treninga ili utakmice bilo od koristi za mnoge. Pogotovo što si dosta zaradio, pa je vreme da svoje znanje i iskustvo preneseš na mlađe.

IGOR BP

pre 16 godina

@pop84
Ja i dalje stojim pri svom stavu, da je Partizan najbolji na Balkanu (posle Panatinaikosa) u ovom momentu (u Balkan u brajam naravno i hrvatske klubove), a za to ima vise dokaza. Partizan je pobedio Cibonu vise puta (poslednji put u Zagrebu), Zadar takodje (realno je bilo i u Jazinama, ali su sudije odigrale tada svoju ulogu), tvoj Split takodje, BiH klubove takodje, Olimpiju takodje (i u NLB ligi i u EUROLEAGUE). Sto se tice grckih ekipa, Partizan bi mogao da pobedi svakog (ali je realno slabiji samo od Panatinaikosa, koji ce mozda biti sampion Evrope). Samo je sudija omogucio Olimpijakosu da nas pobedi u Pireju. A realno smo i tu tekmu trebali da doibijemo, a da smo dobili, bili bi smo u cetvrtfinale EUROLEAGUE, a mozda i na F4. To je realnost u ovom momentu. Mozda se ne bih slozio sa tobom da je Cibona jaca organizacijski od Partizana, a mislim da je Partizan bolji i u skoli kosarke (za koju se smatra da je jedna od najboljih u Evropi).
Sto se tice tvog Splita, po meni, daleko vam je bolje bilo dok ste nosili slavno ime Jugoplastike. Tada ste imali i trofeje i veoma, veoma mocan tim (kada ste bili sampionmi Evrope). Uostalom, to su bili zlatni dani Jugo-kosarke (gotovo tokom citavog postojanja SFRJ je imala najjacu ligu u Evropi, osim mozda u pocetku), kada su Partizan i Jugoplastika igrali cesto finala play-off-a. Mozda necu preterati ako kazem da su Partizan i Jugoplastika tada bila dva najjaca evropska tima. Zato se nije trebalo odreci slavnog imena. Posle je na moju veliku zalost kao i zalost vecine ljudi, politika ucinila pravu katastrofu nasim prostorima.
Nadam se da ce mi redakcija B92 objaviti komentar.

joj

pre 16 godina

POP84
Decko ili sta god vec!?Ti mora da si omiljen u tvom drustvu posto izleda da tvoja mora da bude poslednja,kao i uostalom tvoj omiljeni klub Split(nazalost jer mi je keva Splicanka,kao klinac navijao sam za Hajduk i igrao sam se sa Juricom Vuckom u pesku ali kad je basket u pitanju navijao sam i jos uvek navijam za najveci i najorganizovaniji klub sa ovih prostora Partizan)!Ako decko pogledas i saberes svu partizanovu decu i njihove medalje sa evropskih,svetskih,klupskih prvenstava,mvp titule,broj nba igraca koji je jedan klub izvan amerike stvorio(najvise u ostatku sveta),mozda ti pripadne tesko(ako nemas digitron).A sto se tice uspeha ex-yu klubova zeleo bih da te naucim necemu sto ti verovatno ne znas,posle raspada yuge(jeb... umesto da se kupam na krilu jasenice moram da idem u onu cg)PARTIZAN je 98 bio ucesnik F4 u Barseloni,sto mislim da nijednom klubu sa ovih prostora nije poslo za rukom ako gresim ti me demantuj(ako me demantujes ti si u pravu i svaka ti se dala,ali nemoj molim te da propustis priliku da odgovoris posto vidim da citas sve komentare i da uredno repliciras,al sta se ja bojim kad tvoja mora da bude poslednja).

ma nemoj molim te

pre 16 godina

reality check
Hoces da kazes da su Divac, Djordjevic, Danilovic, Rebraca, Krstic... dolazili u Partizan kao vec prekaljeni asovi i da su u Partizan dolazili kao u usputnu stanicu gde nisu nista naucili. Isto tako istine radi od kada nismo sa ostalima sa ex-yu prostora Partizan je 92 osvijio evropsku titulu i to igrajuci sve utakmice na strani izuzev jedne sa Knorrom (mozda gresim mozda 2), cime njegova titula dobija na tezini. A o tome ko je tata u NBA to se zna, pa i Milicic ima prsten al to je sticaj okolnosti (citaj Jordan). Djordjeviceve 2 trojke u poslednjim sekundama Spancima i Hrvatima, ga cine jednim od najvecih svih vremena i odvajaju od igraca koji su extra ali nikad nece dotaci velicinu njegovog naskoka za trojku u poslednjim sekundama za preokret i POBEDU!