Četvrtak, 18.01.2007.

10:51

Radmanović pobednik, Veber gubitnik

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Radmanoviæ pobednik, Veber gubitnik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

NBA freak

pre 17 godina

Moje licno misljenje je da je stastistika zaista bitna za realnu procenu kvaliteta jednog igraca, jer pre svega pokazuje u brojkama individualni ucinak kosarkasa u samoj igri. Ali, takodje za kompletan utisak je zaista potrebno pogledati utakmicu, tj. kao sto je neko vec napisao znati iz kakvih je sve igrac pozicija sutao kada je promasivao, a iz kakvih kada je davao koseve. Medjutim, to je vrlo cesto i umece samog igraca. Da u odredjenom trenutku zna kada i kako treba da sutne loptu, kada da doda, kada da napravi fintu... to je odlika iskusnih, dobrih i inteligentnih igraca.

@Andro

Ono sto si napisao je zaista jedna realna procena, i presek stanja sadasnje celokupne slike u NBA ligi. Nisam ni ocekivao da cu procitati nesto manje pametno. Pozzz

Dragan,BGD

pre 17 godina

@mladja
Ako ti nije jasno sta sam napisao,procitaj 10
puta,mozda ce ti biti jasnije.Svaki put u
tekstu koji sam pisao,NAGLASAVAO sam da,AKO
se vec meri kako je ko igrao prema broju poena,onda je MNOGO TACNIJE da se objavi cela
statistika.Svakako da je bolje napisati sve,
nego samo poene.
A posle meca,statistika je potrebna da vidis
sta je dobro,a sta klima u timu.

Mali Perica

pre 17 godina

Ko to rece da je Veber dobar u odbrani? To je upravo suprotno stvarnosti... Veber ima strasno lose bocno kretanje a skok mu nije nista bolji. Nema koji igrac ga nije nadigrao ove sezone. U napadu voli da sutira, to je sigurno tacno. U svakom slucaju, ni blizu onog Vebera od pre 4 godine.

Fan#Iverson#

pre 17 godina

Joj ljudi ja jedva cekam da se u ekipu Denvera vrate Carmelo Anthony i Kenuin Martin,pa ce da kidaju sve redom!!!Allen Iverson,Carmelo Anthony,Kenuin Martin,Markus Camby......

Jah

pre 17 godina

I bgd a i ovi ostali su u pravu. Jeste poenta dobro dodavati loptu, ne troshiti mnogo lopti... ali isto tako je i poenta u tome da se kosharka promenila mnogo od kada su Djordjevic, Bodiroga (u mladjim danima...) igrali. Nba nije unishtio evropske kosharkashe. Novitcki ili Partker su se preporodili u NBA-u, ima josh mnogo primera koje mogu da navedem. Nashi su ti koji unishtavaju sami sebe.

Toma, Los Angeles

pre 17 godina

Voleo bih da u vasim izvestajima pomenete i Sasu Vujacica. Decko je Srbin iz Slovenije i ovde u nasoj emigraciji je uzor dobrog Srbina. Druzi se sa nama i dolazi u nase crkve, nase zabave i manifestacije. Molim Vas da pocnete da pored izvestaja o Radmanovicu pomenete i Sasinu igru. Nezaboravite da i on prestavlja nas Srbe. Hvala i puno pozdrava iz L.A.

mladja

pre 17 godina

@Dragan BGD
Da se zna postujem ja statistiku,ali ti udavi...
Treba prvo gledati utakmicu da bi se znalo da li je neko dobro odigrao ili ne.
Ne mozesh ti zakljuchiti na osnovu statistike to!!!
Treba videti u kojim situacijam daje,a u kojim mashi kosheve!!!Da li dobro chuva svog igracha,jel se dobro krece... a mozda je taj igrach i inicirao akciju,a neko drugi dodao ili dao kosh!!! Zato prvo gledaj utakmicu,pa onda govori da li neko dobro igra ili ne!!!
E kad budesh gledao utakmicu...onda dodji ovde i "soli" pamet do tada molim te uzdrzi se od komentara kako je samo statistika vazna!!!!!

andro

pre 17 godina

Lejkersi su zaista najprijatnije iznenadjenje ove godine. Dzekson je stvarno veliki trener. Vise nisu one-man-show nego potpuno deluju kao tim koji se nikada ne predaje. Cak i povrede kljucnih igraca (Kobea pocetkom godine i Odoma sada) im ne smetaju. Steta za njih sto su u eri kada vladaju Feniks i Dalas pa nemaju sanse da odu u finale zapada, osim ako krenu neke povrede. Kobe se skroz upristojio i stavio ego na stranu. Cak bi ga i ja stavio na MVP listu i to na visoko trece mesto (naravno svetlosnu godinu iza Nesa i Novickog).
Feniks je prava poezija o tima, toliko su dobri da ne vredi trositi reci. Ja bas i nisam ogroman fan Dalasa, ali mora im se skinuti kapa. Ostatak zapada je prilicno neinteresantan: San Antonio nije bio ovako los godinama, Juta ima potencijal samo ako Kirilenko pocne da igra kao nekad (a ostatak tima kao sad), Hjuston je opasan samo kada su mu i Jao i Trejsi zdravi (dakle nikad), Denver tek treba da slazi kockice tj. Ajversona i Meloa.
Istok je zanimljiv samo po tome sto ima 5-6 podjednako losih najboljih timova: Cikago, Majami, Detroit, Klivlend, Vasington, Orlando. Cikago i Detroit (eventualno Vasington) deluju malo bolje od ostatka, ali je to tuga. Veliko finale jedan od ovih timova moze da dobije samo ako Nes ili Novicki slome nogu, posto njihov tim udje u finale.
Naravno svasta jos moze da se desi, npr. tek ce da slede trejdovi pre deadline-a. Ako Feniks spakuje jednog od nekoriscenih igraca (npr. Banks) i pik iz prve runde koji su dobili od Atlante, mogli bi da produze rotaciju jednim ozbiljnim igracem i da budu jos odvratnije jaki i imuniji na povrede nekoga iz prve sestorke.

tuta bugarin

pre 17 godina

pokazalo ti bilo skamerom publikum
e
a kaku sam sisatu nafiačicu vido
ane ne nije titaj enbijej tolko loš
usvari
svugde ima neki kfalitet
samo akoli dobro iskobečiš oči

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku kolorado cirkuz toes enbiej
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

DULE

pre 17 godina

Jedna informacija:Pistonsi nisu pustili Ben Wallaca vec jednostavno Chicago je ponudio Wallacu takav ugovor da on nije mogao da odbije,a Detroit da plati!I bas sam juce na sajtu Pistonsa procitao interviju Webbera u kojem je rekao:Da nije igrao oko 2 meseca i da ce mu trebati vremena da udje u formu.Poraz od Jazzera nebi trebao zabrinjavati simpatzere Pistonsa,jer imajte na umu da je Utah sa Boozerom(trenutno jedan od najboljih krilnih centara u NBA ligi,uz Dirka Nowitzkog siguno najbolji) jedan od najboljih timova u NBA-u.Samo mi nije jasno ko ce Pistonsima igrati na centru,ako su Webber i Rasheed Wallace krilni centri?

Ivanho

pre 17 godina

Radmanović je pre neku godinu bio proglašen za najboljeg igrača sa klupe tj. zamena, tako da me uopšte nečudi njegova dobra efikasnost kao igrača sa klupe. To je sila od igrača.

inzaghi

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa BGD-om !!!
Od izuzetne je vaznosti koliko je puta neko sutnuo da bi postigao 25 poena, i zato smatram da je NBA vec odavno samo veliki cirkus gde propadaju kvalitetni evropski igraci...
Pa zamislite samo kakvi su komentari kada neku u evropskoj kosarci sutne 9 puta za 3 i od toga pogodi 1 ili 2 puta. Pa takvog bi i ovi nasi priuceni novinari razapeli a neko ko se razume i voli kosarkasku igru!!!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@neokings
Kada cete jednom ti i slicni tebi da shvatite
sta ja pisem.Zar je to toliko komplikovano?
Meni brojke sluze SAMO da naglasim kako se
za ucinak jednog kosarkasa u jednoj utakmici
ne mogu uzimati samo broj poena,ili jos i skokovi.To je kad kada bi u fudbalu samo vrednovao ko je dao gol i ko mu je eventualno
nabacio,a da ne kazes,koliko je puta golman spasao sopstveni gol,ili koliko je puta bek
presekao opasan napad.Meni je jasno da zivim
u zemlji "jednosmesnih bukvalista",ali da se
nesto 100 puta mora ponoviti da bi se shvatilo,to je vec za naucno istrazivanje.
Kosarka je prelepa igra i u njoj treba uzivati,ali kada se ta igra zavrsi,da bi znao
zbog cega si dobio ili izgubio,moras da baratas brojkama.Ako imas priliku,pitaj ozbiljne trenere,ne samo ozbiljne,pitaj i
neozbiljne,pa ce ti objasniti.Evo,Milos
konstatuje(slazes se potpuno),kako je Detroit
napravio gresku sto je pustio Bena,a onda jos
jednu,sto je doveo Vebera.
Drugim recima,pustio je velikog SAKUPLJACA lopti a doveo velikog POTROSACA.Ako ti nije jasno zasto Detroit igra slabije,pogledaj
kako su stajali prosle godine,a kako sada stoje sa skokovima i blokadama.Prosle i predhodnih sezona,bili su dominantni u skoku,
a sada ih gotovo sve ekipe nadskoce.Sta je problem?Nema vise Bena Valasa,a nisu doveli
zamenu za njega,iako Veber odlicno skace,ipak
mnogo vise voli da sutira.Ako ga ubede da jace igra odbranu(u cemu je odlican)a manje
trosi lopte([po cemu je poznat),bice nesto od
Pistonsa.
Neokings,kosarka se gleda,a kad se zavrsi mec
i vidis da je Bibi 9 puta sutirao za 3 i sve
promasio,jasno je zasto su Kingsi izgubili.
Brojke se gledaju posle meca,zapamti to.Koga
to ne zanima,ne mora da prati,ali neka se onda ne upusta u analize na osnovu sopstvenih
utisaka i navijanja.

neokings

pre 17 godina

Dugo nisam slao komentare jer se nista nije desavalo a koliko smo jadni svatio sam sada kada sam procitao malo komentara pa ovo je spalo samo na nekog BGD koji sve zna sem da igra kosarku a jos manje razume igru. Racuna i racuna a nikako da izracuna i sve je racun. E tu je sine moj greska kosarka je lepota leprsavost timski duh a brojevi su tako dosasni i glupu. Tu se izgubio Djrdjevic, Danilovic, Bodiroga a rodio se Jaric, Radmanovic... itd Zaboravite brojeve i koeficijente i nabavite neke dobre utakmice koje su i dovele ovu igru danas gde je. Pogledajte finale Hjustin- Nju Jork pa ce te videti gde bi Hakim bio bez Orija, Kasela, jednog od naboljih sestih igraca jedan Liberijac to je bila igra a ovo sada su mamini i tatini sinovi Vuletovi placenici i ostalo. Pa jedan talenat kakav je Luka tavori zbog jednog proseka Urosa e to je nama sudbina a toga nema u brojevima vec u srcu i dusi onih koji osecaju ovu igru moj BGD efikasni.

neokings

pre 17 godina

Dugo nisam slao komentare jer se nista nije desavalo a koliko smo jadni svatio sam sada kada sam procitao malo komentara pa ovo je spalo samo na nekog BGD koji sve zna sem da igra kosarku a jos manje razume igru. Racuna i racuna a nikako da izracuna i sve je racun. E tu je sine moj greska kosarka je lepota leprsavost timski duh a brojevi su tako dosasni i glupu. Tu se izgubio Djrdjevic, Danilovic, Bodiroga a rodio se Jaric, Radmanovic... itd Zaboravite brojeve i koeficijente i nabavite neke dobre utakmice koje su i dovele ovu igru danas gde je. Pogledajte finale Hjustin- Nju Jork pa ce te videti gde bi Hakim bio bez Orija, Kasela, jednog od naboljih sestih igraca jedan Liberijac to je bila igra a ovo sada su mamini i tatini sinovi Vuletovi placenici i ostalo. Pa jedan talenat kakav je Luka tavori zbog jednog proseka Urosa e to je nama sudbina a toga nema u brojevima vec u srcu i dusi onih koji osecaju ovu igru moj BGD efikasni.

Dragan,BGD

pre 17 godina

@neokings
Kada cete jednom ti i slicni tebi da shvatite
sta ja pisem.Zar je to toliko komplikovano?
Meni brojke sluze SAMO da naglasim kako se
za ucinak jednog kosarkasa u jednoj utakmici
ne mogu uzimati samo broj poena,ili jos i skokovi.To je kad kada bi u fudbalu samo vrednovao ko je dao gol i ko mu je eventualno
nabacio,a da ne kazes,koliko je puta golman spasao sopstveni gol,ili koliko je puta bek
presekao opasan napad.Meni je jasno da zivim
u zemlji "jednosmesnih bukvalista",ali da se
nesto 100 puta mora ponoviti da bi se shvatilo,to je vec za naucno istrazivanje.
Kosarka je prelepa igra i u njoj treba uzivati,ali kada se ta igra zavrsi,da bi znao
zbog cega si dobio ili izgubio,moras da baratas brojkama.Ako imas priliku,pitaj ozbiljne trenere,ne samo ozbiljne,pitaj i
neozbiljne,pa ce ti objasniti.Evo,Milos
konstatuje(slazes se potpuno),kako je Detroit
napravio gresku sto je pustio Bena,a onda jos
jednu,sto je doveo Vebera.
Drugim recima,pustio je velikog SAKUPLJACA lopti a doveo velikog POTROSACA.Ako ti nije jasno zasto Detroit igra slabije,pogledaj
kako su stajali prosle godine,a kako sada stoje sa skokovima i blokadama.Prosle i predhodnih sezona,bili su dominantni u skoku,
a sada ih gotovo sve ekipe nadskoce.Sta je problem?Nema vise Bena Valasa,a nisu doveli
zamenu za njega,iako Veber odlicno skace,ipak
mnogo vise voli da sutira.Ako ga ubede da jace igra odbranu(u cemu je odlican)a manje
trosi lopte([po cemu je poznat),bice nesto od
Pistonsa.
Neokings,kosarka se gleda,a kad se zavrsi mec
i vidis da je Bibi 9 puta sutirao za 3 i sve
promasio,jasno je zasto su Kingsi izgubili.
Brojke se gledaju posle meca,zapamti to.Koga
to ne zanima,ne mora da prati,ali neka se onda ne upusta u analize na osnovu sopstvenih
utisaka i navijanja.

inzaghi

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa BGD-om !!!
Od izuzetne je vaznosti koliko je puta neko sutnuo da bi postigao 25 poena, i zato smatram da je NBA vec odavno samo veliki cirkus gde propadaju kvalitetni evropski igraci...
Pa zamislite samo kakvi su komentari kada neku u evropskoj kosarci sutne 9 puta za 3 i od toga pogodi 1 ili 2 puta. Pa takvog bi i ovi nasi priuceni novinari razapeli a neko ko se razume i voli kosarkasku igru!!!

Ivanho

pre 17 godina

Radmanović je pre neku godinu bio proglašen za najboljeg igrača sa klupe tj. zamena, tako da me uopšte nečudi njegova dobra efikasnost kao igrača sa klupe. To je sila od igrača.

DULE

pre 17 godina

Jedna informacija:Pistonsi nisu pustili Ben Wallaca vec jednostavno Chicago je ponudio Wallacu takav ugovor da on nije mogao da odbije,a Detroit da plati!I bas sam juce na sajtu Pistonsa procitao interviju Webbera u kojem je rekao:Da nije igrao oko 2 meseca i da ce mu trebati vremena da udje u formu.Poraz od Jazzera nebi trebao zabrinjavati simpatzere Pistonsa,jer imajte na umu da je Utah sa Boozerom(trenutno jedan od najboljih krilnih centara u NBA ligi,uz Dirka Nowitzkog siguno najbolji) jedan od najboljih timova u NBA-u.Samo mi nije jasno ko ce Pistonsima igrati na centru,ako su Webber i Rasheed Wallace krilni centri?

tuta bugarin

pre 17 godina

pokazalo ti bilo skamerom publikum
e
a kaku sam sisatu nafiačicu vido
ane ne nije titaj enbijej tolko loš
usvari
svugde ima neki kfalitet
samo akoli dobro iskobečiš oči

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku kolorado cirkuz toes enbiej
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

andro

pre 17 godina

Lejkersi su zaista najprijatnije iznenadjenje ove godine. Dzekson je stvarno veliki trener. Vise nisu one-man-show nego potpuno deluju kao tim koji se nikada ne predaje. Cak i povrede kljucnih igraca (Kobea pocetkom godine i Odoma sada) im ne smetaju. Steta za njih sto su u eri kada vladaju Feniks i Dalas pa nemaju sanse da odu u finale zapada, osim ako krenu neke povrede. Kobe se skroz upristojio i stavio ego na stranu. Cak bi ga i ja stavio na MVP listu i to na visoko trece mesto (naravno svetlosnu godinu iza Nesa i Novickog).
Feniks je prava poezija o tima, toliko su dobri da ne vredi trositi reci. Ja bas i nisam ogroman fan Dalasa, ali mora im se skinuti kapa. Ostatak zapada je prilicno neinteresantan: San Antonio nije bio ovako los godinama, Juta ima potencijal samo ako Kirilenko pocne da igra kao nekad (a ostatak tima kao sad), Hjuston je opasan samo kada su mu i Jao i Trejsi zdravi (dakle nikad), Denver tek treba da slazi kockice tj. Ajversona i Meloa.
Istok je zanimljiv samo po tome sto ima 5-6 podjednako losih najboljih timova: Cikago, Majami, Detroit, Klivlend, Vasington, Orlando. Cikago i Detroit (eventualno Vasington) deluju malo bolje od ostatka, ali je to tuga. Veliko finale jedan od ovih timova moze da dobije samo ako Nes ili Novicki slome nogu, posto njihov tim udje u finale.
Naravno svasta jos moze da se desi, npr. tek ce da slede trejdovi pre deadline-a. Ako Feniks spakuje jednog od nekoriscenih igraca (npr. Banks) i pik iz prve runde koji su dobili od Atlante, mogli bi da produze rotaciju jednim ozbiljnim igracem i da budu jos odvratnije jaki i imuniji na povrede nekoga iz prve sestorke.

mladja

pre 17 godina

@Dragan BGD
Da se zna postujem ja statistiku,ali ti udavi...
Treba prvo gledati utakmicu da bi se znalo da li je neko dobro odigrao ili ne.
Ne mozesh ti zakljuchiti na osnovu statistike to!!!
Treba videti u kojim situacijam daje,a u kojim mashi kosheve!!!Da li dobro chuva svog igracha,jel se dobro krece... a mozda je taj igrach i inicirao akciju,a neko drugi dodao ili dao kosh!!! Zato prvo gledaj utakmicu,pa onda govori da li neko dobro igra ili ne!!!
E kad budesh gledao utakmicu...onda dodji ovde i "soli" pamet do tada molim te uzdrzi se od komentara kako je samo statistika vazna!!!!!

Toma, Los Angeles

pre 17 godina

Voleo bih da u vasim izvestajima pomenete i Sasu Vujacica. Decko je Srbin iz Slovenije i ovde u nasoj emigraciji je uzor dobrog Srbina. Druzi se sa nama i dolazi u nase crkve, nase zabave i manifestacije. Molim Vas da pocnete da pored izvestaja o Radmanovicu pomenete i Sasinu igru. Nezaboravite da i on prestavlja nas Srbe. Hvala i puno pozdrava iz L.A.

Jah

pre 17 godina

I bgd a i ovi ostali su u pravu. Jeste poenta dobro dodavati loptu, ne troshiti mnogo lopti... ali isto tako je i poenta u tome da se kosharka promenila mnogo od kada su Djordjevic, Bodiroga (u mladjim danima...) igrali. Nba nije unishtio evropske kosharkashe. Novitcki ili Partker su se preporodili u NBA-u, ima josh mnogo primera koje mogu da navedem. Nashi su ti koji unishtavaju sami sebe.

Fan#Iverson#

pre 17 godina

Joj ljudi ja jedva cekam da se u ekipu Denvera vrate Carmelo Anthony i Kenuin Martin,pa ce da kidaju sve redom!!!Allen Iverson,Carmelo Anthony,Kenuin Martin,Markus Camby......

Mali Perica

pre 17 godina

Ko to rece da je Veber dobar u odbrani? To je upravo suprotno stvarnosti... Veber ima strasno lose bocno kretanje a skok mu nije nista bolji. Nema koji igrac ga nije nadigrao ove sezone. U napadu voli da sutira, to je sigurno tacno. U svakom slucaju, ni blizu onog Vebera od pre 4 godine.

Dragan,BGD

pre 17 godina

@mladja
Ako ti nije jasno sta sam napisao,procitaj 10
puta,mozda ce ti biti jasnije.Svaki put u
tekstu koji sam pisao,NAGLASAVAO sam da,AKO
se vec meri kako je ko igrao prema broju poena,onda je MNOGO TACNIJE da se objavi cela
statistika.Svakako da je bolje napisati sve,
nego samo poene.
A posle meca,statistika je potrebna da vidis
sta je dobro,a sta klima u timu.

NBA freak

pre 17 godina

Moje licno misljenje je da je stastistika zaista bitna za realnu procenu kvaliteta jednog igraca, jer pre svega pokazuje u brojkama individualni ucinak kosarkasa u samoj igri. Ali, takodje za kompletan utisak je zaista potrebno pogledati utakmicu, tj. kao sto je neko vec napisao znati iz kakvih je sve igrac pozicija sutao kada je promasivao, a iz kakvih kada je davao koseve. Medjutim, to je vrlo cesto i umece samog igraca. Da u odredjenom trenutku zna kada i kako treba da sutne loptu, kada da doda, kada da napravi fintu... to je odlika iskusnih, dobrih i inteligentnih igraca.

@Andro

Ono sto si napisao je zaista jedna realna procena, i presek stanja sadasnje celokupne slike u NBA ligi. Nisam ni ocekivao da cu procitati nesto manje pametno. Pozzz

neokings

pre 17 godina

Dugo nisam slao komentare jer se nista nije desavalo a koliko smo jadni svatio sam sada kada sam procitao malo komentara pa ovo je spalo samo na nekog BGD koji sve zna sem da igra kosarku a jos manje razume igru. Racuna i racuna a nikako da izracuna i sve je racun. E tu je sine moj greska kosarka je lepota leprsavost timski duh a brojevi su tako dosasni i glupu. Tu se izgubio Djrdjevic, Danilovic, Bodiroga a rodio se Jaric, Radmanovic... itd Zaboravite brojeve i koeficijente i nabavite neke dobre utakmice koje su i dovele ovu igru danas gde je. Pogledajte finale Hjustin- Nju Jork pa ce te videti gde bi Hakim bio bez Orija, Kasela, jednog od naboljih sestih igraca jedan Liberijac to je bila igra a ovo sada su mamini i tatini sinovi Vuletovi placenici i ostalo. Pa jedan talenat kakav je Luka tavori zbog jednog proseka Urosa e to je nama sudbina a toga nema u brojevima vec u srcu i dusi onih koji osecaju ovu igru moj BGD efikasni.

Dragan,BGD

pre 17 godina

@neokings
Kada cete jednom ti i slicni tebi da shvatite
sta ja pisem.Zar je to toliko komplikovano?
Meni brojke sluze SAMO da naglasim kako se
za ucinak jednog kosarkasa u jednoj utakmici
ne mogu uzimati samo broj poena,ili jos i skokovi.To je kad kada bi u fudbalu samo vrednovao ko je dao gol i ko mu je eventualno
nabacio,a da ne kazes,koliko je puta golman spasao sopstveni gol,ili koliko je puta bek
presekao opasan napad.Meni je jasno da zivim
u zemlji "jednosmesnih bukvalista",ali da se
nesto 100 puta mora ponoviti da bi se shvatilo,to je vec za naucno istrazivanje.
Kosarka je prelepa igra i u njoj treba uzivati,ali kada se ta igra zavrsi,da bi znao
zbog cega si dobio ili izgubio,moras da baratas brojkama.Ako imas priliku,pitaj ozbiljne trenere,ne samo ozbiljne,pitaj i
neozbiljne,pa ce ti objasniti.Evo,Milos
konstatuje(slazes se potpuno),kako je Detroit
napravio gresku sto je pustio Bena,a onda jos
jednu,sto je doveo Vebera.
Drugim recima,pustio je velikog SAKUPLJACA lopti a doveo velikog POTROSACA.Ako ti nije jasno zasto Detroit igra slabije,pogledaj
kako su stajali prosle godine,a kako sada stoje sa skokovima i blokadama.Prosle i predhodnih sezona,bili su dominantni u skoku,
a sada ih gotovo sve ekipe nadskoce.Sta je problem?Nema vise Bena Valasa,a nisu doveli
zamenu za njega,iako Veber odlicno skace,ipak
mnogo vise voli da sutira.Ako ga ubede da jace igra odbranu(u cemu je odlican)a manje
trosi lopte([po cemu je poznat),bice nesto od
Pistonsa.
Neokings,kosarka se gleda,a kad se zavrsi mec
i vidis da je Bibi 9 puta sutirao za 3 i sve
promasio,jasno je zasto su Kingsi izgubili.
Brojke se gledaju posle meca,zapamti to.Koga
to ne zanima,ne mora da prati,ali neka se onda ne upusta u analize na osnovu sopstvenih
utisaka i navijanja.

inzaghi

pre 17 godina

Potpuno se slazem sa BGD-om !!!
Od izuzetne je vaznosti koliko je puta neko sutnuo da bi postigao 25 poena, i zato smatram da je NBA vec odavno samo veliki cirkus gde propadaju kvalitetni evropski igraci...
Pa zamislite samo kakvi su komentari kada neku u evropskoj kosarci sutne 9 puta za 3 i od toga pogodi 1 ili 2 puta. Pa takvog bi i ovi nasi priuceni novinari razapeli a neko ko se razume i voli kosarkasku igru!!!

Ivanho

pre 17 godina

Radmanović je pre neku godinu bio proglašen za najboljeg igrača sa klupe tj. zamena, tako da me uopšte nečudi njegova dobra efikasnost kao igrača sa klupe. To je sila od igrača.

DULE

pre 17 godina

Jedna informacija:Pistonsi nisu pustili Ben Wallaca vec jednostavno Chicago je ponudio Wallacu takav ugovor da on nije mogao da odbije,a Detroit da plati!I bas sam juce na sajtu Pistonsa procitao interviju Webbera u kojem je rekao:Da nije igrao oko 2 meseca i da ce mu trebati vremena da udje u formu.Poraz od Jazzera nebi trebao zabrinjavati simpatzere Pistonsa,jer imajte na umu da je Utah sa Boozerom(trenutno jedan od najboljih krilnih centara u NBA ligi,uz Dirka Nowitzkog siguno najbolji) jedan od najboljih timova u NBA-u.Samo mi nije jasno ko ce Pistonsima igrati na centru,ako su Webber i Rasheed Wallace krilni centri?

tuta bugarin

pre 17 godina

pokazalo ti bilo skamerom publikum
e
a kaku sam sisatu nafiačicu vido
ane ne nije titaj enbijej tolko loš
usvari
svugde ima neki kfalitet
samo akoli dobro iskobečiš oči

tuta bugarin
eskluzivno za rumbliku kolorado cirkuz toes enbiej
izveštava slokacije
kurikuće
zadnja pošta
repetitor zekova glava

andro

pre 17 godina

Lejkersi su zaista najprijatnije iznenadjenje ove godine. Dzekson je stvarno veliki trener. Vise nisu one-man-show nego potpuno deluju kao tim koji se nikada ne predaje. Cak i povrede kljucnih igraca (Kobea pocetkom godine i Odoma sada) im ne smetaju. Steta za njih sto su u eri kada vladaju Feniks i Dalas pa nemaju sanse da odu u finale zapada, osim ako krenu neke povrede. Kobe se skroz upristojio i stavio ego na stranu. Cak bi ga i ja stavio na MVP listu i to na visoko trece mesto (naravno svetlosnu godinu iza Nesa i Novickog).
Feniks je prava poezija o tima, toliko su dobri da ne vredi trositi reci. Ja bas i nisam ogroman fan Dalasa, ali mora im se skinuti kapa. Ostatak zapada je prilicno neinteresantan: San Antonio nije bio ovako los godinama, Juta ima potencijal samo ako Kirilenko pocne da igra kao nekad (a ostatak tima kao sad), Hjuston je opasan samo kada su mu i Jao i Trejsi zdravi (dakle nikad), Denver tek treba da slazi kockice tj. Ajversona i Meloa.
Istok je zanimljiv samo po tome sto ima 5-6 podjednako losih najboljih timova: Cikago, Majami, Detroit, Klivlend, Vasington, Orlando. Cikago i Detroit (eventualno Vasington) deluju malo bolje od ostatka, ali je to tuga. Veliko finale jedan od ovih timova moze da dobije samo ako Nes ili Novicki slome nogu, posto njihov tim udje u finale.
Naravno svasta jos moze da se desi, npr. tek ce da slede trejdovi pre deadline-a. Ako Feniks spakuje jednog od nekoriscenih igraca (npr. Banks) i pik iz prve runde koji su dobili od Atlante, mogli bi da produze rotaciju jednim ozbiljnim igracem i da budu jos odvratnije jaki i imuniji na povrede nekoga iz prve sestorke.

mladja

pre 17 godina

@Dragan BGD
Da se zna postujem ja statistiku,ali ti udavi...
Treba prvo gledati utakmicu da bi se znalo da li je neko dobro odigrao ili ne.
Ne mozesh ti zakljuchiti na osnovu statistike to!!!
Treba videti u kojim situacijam daje,a u kojim mashi kosheve!!!Da li dobro chuva svog igracha,jel se dobro krece... a mozda je taj igrach i inicirao akciju,a neko drugi dodao ili dao kosh!!! Zato prvo gledaj utakmicu,pa onda govori da li neko dobro igra ili ne!!!
E kad budesh gledao utakmicu...onda dodji ovde i "soli" pamet do tada molim te uzdrzi se od komentara kako je samo statistika vazna!!!!!

Toma, Los Angeles

pre 17 godina

Voleo bih da u vasim izvestajima pomenete i Sasu Vujacica. Decko je Srbin iz Slovenije i ovde u nasoj emigraciji je uzor dobrog Srbina. Druzi se sa nama i dolazi u nase crkve, nase zabave i manifestacije. Molim Vas da pocnete da pored izvestaja o Radmanovicu pomenete i Sasinu igru. Nezaboravite da i on prestavlja nas Srbe. Hvala i puno pozdrava iz L.A.

Jah

pre 17 godina

I bgd a i ovi ostali su u pravu. Jeste poenta dobro dodavati loptu, ne troshiti mnogo lopti... ali isto tako je i poenta u tome da se kosharka promenila mnogo od kada su Djordjevic, Bodiroga (u mladjim danima...) igrali. Nba nije unishtio evropske kosharkashe. Novitcki ili Partker su se preporodili u NBA-u, ima josh mnogo primera koje mogu da navedem. Nashi su ti koji unishtavaju sami sebe.

Fan#Iverson#

pre 17 godina

Joj ljudi ja jedva cekam da se u ekipu Denvera vrate Carmelo Anthony i Kenuin Martin,pa ce da kidaju sve redom!!!Allen Iverson,Carmelo Anthony,Kenuin Martin,Markus Camby......

Mali Perica

pre 17 godina

Ko to rece da je Veber dobar u odbrani? To je upravo suprotno stvarnosti... Veber ima strasno lose bocno kretanje a skok mu nije nista bolji. Nema koji igrac ga nije nadigrao ove sezone. U napadu voli da sutira, to je sigurno tacno. U svakom slucaju, ni blizu onog Vebera od pre 4 godine.

Dragan,BGD

pre 17 godina

@mladja
Ako ti nije jasno sta sam napisao,procitaj 10
puta,mozda ce ti biti jasnije.Svaki put u
tekstu koji sam pisao,NAGLASAVAO sam da,AKO
se vec meri kako je ko igrao prema broju poena,onda je MNOGO TACNIJE da se objavi cela
statistika.Svakako da je bolje napisati sve,
nego samo poene.
A posle meca,statistika je potrebna da vidis
sta je dobro,a sta klima u timu.

NBA freak

pre 17 godina

Moje licno misljenje je da je stastistika zaista bitna za realnu procenu kvaliteta jednog igraca, jer pre svega pokazuje u brojkama individualni ucinak kosarkasa u samoj igri. Ali, takodje za kompletan utisak je zaista potrebno pogledati utakmicu, tj. kao sto je neko vec napisao znati iz kakvih je sve igrac pozicija sutao kada je promasivao, a iz kakvih kada je davao koseve. Medjutim, to je vrlo cesto i umece samog igraca. Da u odredjenom trenutku zna kada i kako treba da sutne loptu, kada da doda, kada da napravi fintu... to je odlika iskusnih, dobrih i inteligentnih igraca.

@Andro

Ono sto si napisao je zaista jedna realna procena, i presek stanja sadasnje celokupne slike u NBA ligi. Nisam ni ocekivao da cu procitati nesto manje pametno. Pozzz