Ponedeljak, 30.01.2023.

16:45

Jokićev saigrač na izlaznim vratima – zainteresovana Minesota

Košarkaš Denvera Bouns Hajland mogao bi da završi u ekipi Minesote.

Izvor:

Jokiæev saigraè na izlaznim vratima – zainteresovana Minesota IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 1 godinu

U Denveru ne mogu da shvate jednu tako prostu stvar da svi problemi koje imaju sa klupom u poslednjih 8 godina nisu problem slabe odbrane, vec pre svega slabog napada. Jedini period kad je klupa bila dobra je bila prosla godina sa Bugijem, ali oni to ne mogu da shvate. Oni sad kukaju za Morisom a ne shvataju da je i taj isti Moris bio katastrofa sa klupom a vise nego odlican sa starterima. Isti slucaj je i sa Beaslijem, Vanderbiltom i mnogim drugim igracima.

Kosarka je igra balansa, cesto se desi da se problem lose odbrane resava ofanzivnim igracem a problem napada defanzivnim igracem. A sto se tice Bonsa, on je u napadu macka u dzaku, a u odbrani je nula - od 16 izlistanih igraca njegov defanzivni rekord je najslabiji. A i netrtg nije nista bolji, samo je Rid ispod njega.

dz0

pre 1 godinu

Dobar je mali Bones, ali je rookie 2god tek neizivljen, zeljan dokazivanja i vanredan je talenat tipa Morant - ako se bude radilo sa njim. Ako ne, eto ga Barton II. Mareja ili Portera menjati, dok su jos zdravi a cini mi se da nece dugo.

meda

pre 1 godinu

Bones za Reid-a bi bio dobar trejd za Denver. Ima nekih finansijskih implikacija (Reid-u ističe ugovor, očekuje se da će da dobije ~10M po sezoni na dalje). Ali većina timova koji duboko uđu u plej-off imaju bar nekoliko visokih igrača koji igraju čvrsto, ne može da se ide na titulu sa DeAndre Jordanom kao rezervnim centrom ili sa nekim lažnim rezervnim centrima kao Nnaji.

Deluje da Denver pokušava da izvuče više od samo Reid-a, obzirom da je Bones i sledeću sezonu na rookie ugovoru i da definitivno ima veliki potenicjal.
Ulogu koju ima Bones (burst scorer sa klupe) nije toliko teško nadoknaditi. Makar jedan od Murray ili Jokić ionako bi trebalo da bude uvek na terenu. Cristian Braun zaslužuje više i konzistentnije minute. Mogu i da trejduju za nekog tipa Clarkson, ali ne verujm da žele da potroše draft pik i-ili nekog mladog igrača tako.

Ali deluje da Denver pokušava i da nađe još jednog defanzivno orijentisanog igrača na kombo SF-PF ili kombo SG-SF poziciji. To je mislim pametnije nego trejdovati Bonesa a onda potrošiti resurse za high usage kombo beka da ulazi sa klupe.

bskfan

pre 1 godinu

Protiv Baksa smo videli sta znaci dobar plej (Holidej): odbrana, asistenicje, pouzdanost, sut...

Ja bih za Holideja dao Mareja i Bonsa u paketu.

Plejevi su deficitarna roba, zato pametne ekipe uvek draftuju takve igrace. Ostale kupujes.

Denver nema sanse u plejofu: Marej jedan dan igra, jedan dan spava. Gordon kad krene da forsira tezak za gledanje. MPJ dobar ali preskup. Jedino je KCP na nivou da opravdava svoje pare.

Klupa onako, ima dobrih igraca ali bez plejmejekra i bez jednog ofansivnog centra nema sta da traze.

Na trzistu ima sta da se kupi ali sta to vredi kad je Tim Conoli sve pare skucao na Mareja i MPJ-a.

vince carter

pre 1 godinu

"kejt winslent" pa osim Embida i Davisa vecina centara u ligi uopste nisu medju prvim ili drugim violinama u napadu ili su samo rim protektori ili su spot up suteri.

vince carter

pre 1 godinu

Kolko bih voleo da trejduju Mareya pa da dodje na primer Bredli Bil i onda bi ovi pojmasi videli sta je nista. Sklapaju mi ovde neke kockice i sta bi bilo dovoljno za sampionski tim a sve im sve svodi na to ko ce dodatno popraviti Jokicevu statistiku to jest asistencije,tako imamo dunstere koji tvrde da bi Jokic u Wariorsima imao 15-20 asistencija u proseku,dakle u ekipi koja ima savrsen protok lopte oni ocekuju da jedan igrac ima toliko asistencija u ekipi kojoj dodavac apsolutno nije potreban i gde svi jedni drugima otvaraju suteve,ljudi su uvek za centra imali defanzivnog igraca,plus Greena koji je generalno nikakav suter ali je top defanzivac.

poznavalac

pre 1 godinu

Mislim da bi bila velika greska dati Hajlanda za bilo koga: decko ima ugovor vredan 2 miliona, potencijal je, daje sa klupe potrebnu energiju, ne opterecuje budzet Denvera koji je preopterecen, a daje daleko vise od toga koliko vredi. Napokon je Denver skockao ekipu kakvu skoro nije imao, i mislim da bi bila greska nesto krupno menjati(osim eventualno rezervnog centra).
Filadelfija je ekipa iz vrha, Denver je imao veliku prednost, kontrolisao utakmicu, igrao u gostima, tako da ova utakmica lici na one plejof serije kada tim izgubi jednu ali na kraju prodje sa 4:1. Jokic je protiv File morao vise da preuzme odgovornost, da idu akcije na njega.

kejt_winslet

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.
(veliki strumf, 30. januar 2023 19:24)

Jokic moze da cuva svakog centra u ligi osim Embiida i ADa. A male su sanse da naleti na nekog od te dvojice u plejofu.

Ja bi uzeo Dzejden Mekdenijelsa, al nema sanse da ga puste. U najboljem slucaju Naz Rida dobijaju.

Miki

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражај

I doneo si takav zakljucak zbog jedneodigrane sezonske utakmice. Trpao je on istog tog Takera, dok je ovaj igrao u Hjustonu,Milvokiju i Majamiju. Jokic je sam sebe zaustavio u drugom poluvremenu, zato sto u trecoj cetvrtini nije ni pokusavao da sutira a onda u poslednjoj cetvrtini kada je Filadelfija preokrenula mec, poceo je da sili, znao on tako cesto kada iz pasivnosti krene u poanicnu agresivnost. Uveo je sam sebe u kontra ritam. Kada ovaj zeli da dominira nikakvi Takeri ne mogu da ga zaustavi, problem je sto nema na primer Doncicev mentalitet, da puni bez presedana.

Miroslav

pre 1 godinu

Ako je svadja u pitanju,onda mora doci do trejda.Samo da smo nacisto,ovo ce oslabiti Denver.Igrac ima platu 2,2 miliona,a daje 12 poena po mecu.To je za Denver cist luksuz.Pogledajte primanja drugih igraca u ligi,i njihove brojke.Koga Denver moze za taj novac dovesti,a da pokriva bekovsku ili krilnu poziciju, i da daje preko 10 poena na mecu? Mogu dobiti solidan pik sa nekog buduceg drafta,ali to je potez za buducnost.Svaka ekipa na klupi treba da ima igraca koji zna sam sebi da iskreira sut.Ako se rese Hajlanda,oni takvog igrace nece imati.

tocka

pre 1 godinu

@Goks
Apsolutno se slazem. Marej uništava igru Denvera. Jako davi i taj pikenrol koji on igra sa Jokićem igra i duplo veći Gordon i to bolje od njega. Da su pametni pa da se oslobode i Mareja i Bounsa sad, pa uzmu nekog ko stvarno zna.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe.
(Oliver, 30. januar 2023 17:58)

Italiju je izgubio upravo Pešić držeći Jokića na klupi dok su Italijani zujali pored slabo pokretnog Milutinova, kome taj sistem igre nije ni najmanje odgovarao. Tu utakmicu bi sa našim igračima i kilavi Vlada Jovanović (mislim na ex trenera Zvezde i sadšnjeg Igokee) dobio laganeze, ali ne i Pešić svojim šablonima.

veliki strumf

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.

St11

pre 1 godinu

ja citam komentare i zelim da postavim jedno pitanje. Ako traduju bonsa ko ce sa klupe da da kos, vlatko cancar,zeke, jeff green,bruce brown? Bones jeste divljak ali jedni koji sa klupe moze da iskreira nesto za sebe, i za druge. Ogromna greska ako ga daju koja ce ih kostati. Jedino ima smisla ako daju nejga i neki pik za nekog igraca tipa buddy hield koji je upgrade, a ne da ga daju za rezervnog centra, koji je najnebitnija pozicija u timu....

vasilije

pre 1 godinu

Da sam ja Boot trejdovao bih oba veterana (tj Greena trejdovao, a Dj-a) otpustio. Bounsa nije steta trejdovati jer se definitvno ne uklapa u tim. Treba dovesti nekog pitbula na plejmerskoj ili bekovskoj poziciji, a i Mareju treba drasticno smanjiti minutazu, sad bi plejmejker tipa Morisa bio dobro resenje, ali na tako sklepanu 2. postavu treba neki poenter, mada su po meni uvek odbrambeni igraci u drugoj postavi dosta dobri, a napad ce uvek doci vremenom, ako nemas dva beskorisna igraca na parketu sto Denver cesto ima u 2-oj postavi.

vranjevčan

pre 1 godinu

Kakvo bi to pojačanje za Denver bilo,kad bi otišao. Na poslednjoj utakmici je opalio dve trojke sa 9 metera kada se lomio rezultat. I prelomio,za protivničku ekipu.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Uf, Minesota bez pikova nema ništa preterano zanimljivo,a da daju bez problema. Da sam na mestu GM-a Denvera insistirao bih na Džejlenu Novelu i Naz Ridu i da im, pride, dam neki bedni pik druge runde za tu dvojicu i Hajlenda. Minesoti nedostaje još jedan takav divljak kao Bouns koji može da izraste u ozbiljnog igrača, a Novel i Rid su već sada vrlo dobri rolplej igrači koji bi legli Denveru kao budali šamar. Novel u Timberu igra beka, a sa 193 bi bio savršen plej u Denveru. Rid nije visok, ali je snažan, sposoban i podređen timu, takođe savršen za Denver. Svaka druga transakcija bi za Denver bila besmislena.

Oliver

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe. Ajde da je fudbal...

Tragikomedija

pre 1 godinu

Treba da ga trejduju za rezervnog centra, što bi u ovom slučaju bio Rid. Nagetsi imaju najbolji tim koji su imali u Jokićevoj eri, a Zapad je dosta slab ove godine u poređenju na prošlih nekoliko. Svi ti glavni timovi iz prethodnih godina kao Voriorsi, Lejkersi i Klipersi, koji imaju legitimne zvezde, se muče baš, imaš neke dobre ekipice, ali Nagetsi su tu najbolji po do sad prikazanom. Marej i Porter su konačno obojica čitavi (da ih ne ureknem), Gordon za klasu bolji nego ranije, svako ima ulogu u timu, igra se timska košarka, samo da nađu konstantnog rezervnog centra kao što je Rid, a da se Bounsa, nekonstantnog igrača koji igra ulični stil košarke sa dosta soliranja (što je totalno suprotno Jokićevom stilu igre), reše. Ništa protiv dečka, ali kad on bude ušao u neki svoj rani prajm, Jokić, Marej i Gordon neće biti u ovakvom stanju kao što su sad, treba ići na sve ili ništa.

Goks

pre 1 godinu

Džamal Marej je Denveru problem. Dugo pratim košarku, takvu štetočinu sam retko kad gkedao. Jokić ima moć da kaže, ovaj mora da ide, samo što Nikolica nije takav. Da stvar bude gora, Marej je sebe projektovao kao al pari sa Jokićem i to je rak rana Denvera. Sa njim je prsten nemoguća misija, makar Jokić igrao kao Medžik i Bird zajedno.

Nikola

pre 1 godinu

Pitanje je da li Minnesota moze da ponudi Denveru igraca koji bi mogao imati ulogu odmah. Jedine 2 realne razmeene bez ukljucivanja trece ekipe su Forbes i Garza, a nijedan ne bi unapredio znacajno Denver koji ocigledno ima sampionske ambicije.

vrg

pre 1 godinu

neka putuje. decko ima potencijal, ali denver nema vremena da ceka 3 godine da mali stasa. od ovoga kakav je sada imaju samo nerezonska ispucavanja trojki sa osam metara i davljenje lopte u stilu mareja, koji je ipak nesto bolji od njega.

boleo bih da dovedu igraca zadatka, nekoga ko ce umesto jokica moci da se bije sa embidom, janisom i slicnima. nije da jokic bas ne moze, embid je na poslednjem mecu prosto imao cetvrtinu zivota, sve mu je uslo. ali brzo bi jokica izbacili na faulove. ovako neko da ih gura i povremeno pod reketom klepi sekiricom, pa nek sutiraju svoja bacanja.

marej mora bolje svakako. rekao je da zeli da bude i bolji nego u bablu, ali za sada nije ni blizu tome. mora samo brze da se resava lopte i malo popravi sut.

ono sto raduje je sto porter na kraju nije totalni promasaj. decko dobro sutira trojke i denveru to treba, malko se popravio i u odbrani, nije los na skoku.

gox

pre 1 godinu

Mali ima bljeskove na pojedinim utakmicama, ali tu se sva prica zavrsava, nije igrac za tim, mnogo srlja, vrlo verovatno da ce ga i trejdovati.

zeljan

pre 1 godinu

Neka uzmu Slow Mo-a (Kajl Anderson), i pametnom dosta. Poprilicno potcenjen igrac, koji ima visok kosarkaski IQ, pristojan u defanzici, zahvalan u napadu.

Ovo ostalo ne vredi ni pisljiva boba.

изНенад

pre 1 godinu

Боунс је добар ја бих га задржао уме да се упали мора да се истрпи због година јер је млад и неискусан . Кад су могли оног инвалида МПЈ да истрпе оволико и он и даље не показује назнаке оног што се очекивало од њега они га и даље држе .

JPR24

pre 1 godinu

Počeo je ok, korektno za klinca, ali ovo trenutno je nula sto pokazuje ! Niti brani niti ima dva grama mozga u napadu, tako da Denver neće ništa izgubiti… Onaj mali Braun ( ne Borwn već ruki belac Braun ) se daleko više trudi za to malo minuta sto dobije i više nego sto je Hyland uopšte radio, jedino sto zna je da izvodi karafeke….

zeljan

pre 1 godinu

Neka uzmu Slow Mo-a (Kajl Anderson), i pametnom dosta. Poprilicno potcenjen igrac, koji ima visok kosarkaski IQ, pristojan u defanzici, zahvalan u napadu.

Ovo ostalo ne vredi ni pisljiva boba.

Tragikomedija

pre 1 godinu

Treba da ga trejduju za rezervnog centra, što bi u ovom slučaju bio Rid. Nagetsi imaju najbolji tim koji su imali u Jokićevoj eri, a Zapad je dosta slab ove godine u poređenju na prošlih nekoliko. Svi ti glavni timovi iz prethodnih godina kao Voriorsi, Lejkersi i Klipersi, koji imaju legitimne zvezde, se muče baš, imaš neke dobre ekipice, ali Nagetsi su tu najbolji po do sad prikazanom. Marej i Porter su konačno obojica čitavi (da ih ne ureknem), Gordon za klasu bolji nego ranije, svako ima ulogu u timu, igra se timska košarka, samo da nađu konstantnog rezervnog centra kao što je Rid, a da se Bounsa, nekonstantnog igrača koji igra ulični stil košarke sa dosta soliranja (što je totalno suprotno Jokićevom stilu igre), reše. Ništa protiv dečka, ali kad on bude ušao u neki svoj rani prajm, Jokić, Marej i Gordon neće biti u ovakvom stanju kao što su sad, treba ići na sve ili ništa.

JPR24

pre 1 godinu

Počeo je ok, korektno za klinca, ali ovo trenutno je nula sto pokazuje ! Niti brani niti ima dva grama mozga u napadu, tako da Denver neće ništa izgubiti… Onaj mali Braun ( ne Borwn već ruki belac Braun ) se daleko više trudi za to malo minuta sto dobije i više nego sto je Hyland uopšte radio, jedino sto zna je da izvodi karafeke….

vrg

pre 1 godinu

neka putuje. decko ima potencijal, ali denver nema vremena da ceka 3 godine da mali stasa. od ovoga kakav je sada imaju samo nerezonska ispucavanja trojki sa osam metara i davljenje lopte u stilu mareja, koji je ipak nesto bolji od njega.

boleo bih da dovedu igraca zadatka, nekoga ko ce umesto jokica moci da se bije sa embidom, janisom i slicnima. nije da jokic bas ne moze, embid je na poslednjem mecu prosto imao cetvrtinu zivota, sve mu je uslo. ali brzo bi jokica izbacili na faulove. ovako neko da ih gura i povremeno pod reketom klepi sekiricom, pa nek sutiraju svoja bacanja.

marej mora bolje svakako. rekao je da zeli da bude i bolji nego u bablu, ali za sada nije ni blizu tome. mora samo brze da se resava lopte i malo popravi sut.

ono sto raduje je sto porter na kraju nije totalni promasaj. decko dobro sutira trojke i denveru to treba, malko se popravio i u odbrani, nije los na skoku.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe.
(Oliver, 30. januar 2023 17:58)

Italiju je izgubio upravo Pešić držeći Jokića na klupi dok su Italijani zujali pored slabo pokretnog Milutinova, kome taj sistem igre nije ni najmanje odgovarao. Tu utakmicu bi sa našim igračima i kilavi Vlada Jovanović (mislim na ex trenera Zvezde i sadšnjeg Igokee) dobio laganeze, ali ne i Pešić svojim šablonima.

vranjevčan

pre 1 godinu

Kakvo bi to pojačanje za Denver bilo,kad bi otišao. Na poslednjoj utakmici je opalio dve trojke sa 9 metera kada se lomio rezultat. I prelomio,za protivničku ekipu.

gox

pre 1 godinu

Mali ima bljeskove na pojedinim utakmicama, ali tu se sva prica zavrsava, nije igrac za tim, mnogo srlja, vrlo verovatno da ce ga i trejdovati.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Uf, Minesota bez pikova nema ništa preterano zanimljivo,a da daju bez problema. Da sam na mestu GM-a Denvera insistirao bih na Džejlenu Novelu i Naz Ridu i da im, pride, dam neki bedni pik druge runde za tu dvojicu i Hajlenda. Minesoti nedostaje još jedan takav divljak kao Bouns koji može da izraste u ozbiljnog igrača, a Novel i Rid su već sada vrlo dobri rolplej igrači koji bi legli Denveru kao budali šamar. Novel u Timberu igra beka, a sa 193 bi bio savršen plej u Denveru. Rid nije visok, ali je snažan, sposoban i podređen timu, takođe savršen za Denver. Svaka druga transakcija bi za Denver bila besmislena.

Goks

pre 1 godinu

Džamal Marej je Denveru problem. Dugo pratim košarku, takvu štetočinu sam retko kad gkedao. Jokić ima moć da kaže, ovaj mora da ide, samo što Nikolica nije takav. Da stvar bude gora, Marej je sebe projektovao kao al pari sa Jokićem i to je rak rana Denvera. Sa njim je prsten nemoguća misija, makar Jokić igrao kao Medžik i Bird zajedno.

vasilije

pre 1 godinu

Da sam ja Boot trejdovao bih oba veterana (tj Greena trejdovao, a Dj-a) otpustio. Bounsa nije steta trejdovati jer se definitvno ne uklapa u tim. Treba dovesti nekog pitbula na plejmerskoj ili bekovskoj poziciji, a i Mareju treba drasticno smanjiti minutazu, sad bi plejmejker tipa Morisa bio dobro resenje, ali na tako sklepanu 2. postavu treba neki poenter, mada su po meni uvek odbrambeni igraci u drugoj postavi dosta dobri, a napad ce uvek doci vremenom, ako nemas dva beskorisna igraca na parketu sto Denver cesto ima u 2-oj postavi.

St11

pre 1 godinu

ja citam komentare i zelim da postavim jedno pitanje. Ako traduju bonsa ko ce sa klupe da da kos, vlatko cancar,zeke, jeff green,bruce brown? Bones jeste divljak ali jedni koji sa klupe moze da iskreira nesto za sebe, i za druge. Ogromna greska ako ga daju koja ce ih kostati. Jedino ima smisla ako daju nejga i neki pik za nekog igraca tipa buddy hield koji je upgrade, a ne da ga daju za rezervnog centra, koji je najnebitnija pozicija u timu....

poznavalac

pre 1 godinu

Mislim da bi bila velika greska dati Hajlanda za bilo koga: decko ima ugovor vredan 2 miliona, potencijal je, daje sa klupe potrebnu energiju, ne opterecuje budzet Denvera koji je preopterecen, a daje daleko vise od toga koliko vredi. Napokon je Denver skockao ekipu kakvu skoro nije imao, i mislim da bi bila greska nesto krupno menjati(osim eventualno rezervnog centra).
Filadelfija je ekipa iz vrha, Denver je imao veliku prednost, kontrolisao utakmicu, igrao u gostima, tako da ova utakmica lici na one plejof serije kada tim izgubi jednu ali na kraju prodje sa 4:1. Jokic je protiv File morao vise da preuzme odgovornost, da idu akcije na njega.

bskfan

pre 1 godinu

Protiv Baksa smo videli sta znaci dobar plej (Holidej): odbrana, asistenicje, pouzdanost, sut...

Ja bih za Holideja dao Mareja i Bonsa u paketu.

Plejevi su deficitarna roba, zato pametne ekipe uvek draftuju takve igrace. Ostale kupujes.

Denver nema sanse u plejofu: Marej jedan dan igra, jedan dan spava. Gordon kad krene da forsira tezak za gledanje. MPJ dobar ali preskup. Jedino je KCP na nivou da opravdava svoje pare.

Klupa onako, ima dobrih igraca ali bez plejmejekra i bez jednog ofansivnog centra nema sta da traze.

Na trzistu ima sta da se kupi ali sta to vredi kad je Tim Conoli sve pare skucao na Mareja i MPJ-a.

Nikola

pre 1 godinu

Pitanje je da li Minnesota moze da ponudi Denveru igraca koji bi mogao imati ulogu odmah. Jedine 2 realne razmeene bez ukljucivanja trece ekipe su Forbes i Garza, a nijedan ne bi unapredio znacajno Denver koji ocigledno ima sampionske ambicije.

veliki strumf

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.

Miki

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражај

I doneo si takav zakljucak zbog jedneodigrane sezonske utakmice. Trpao je on istog tog Takera, dok je ovaj igrao u Hjustonu,Milvokiju i Majamiju. Jokic je sam sebe zaustavio u drugom poluvremenu, zato sto u trecoj cetvrtini nije ni pokusavao da sutira a onda u poslednjoj cetvrtini kada je Filadelfija preokrenula mec, poceo je da sili, znao on tako cesto kada iz pasivnosti krene u poanicnu agresivnost. Uveo je sam sebe u kontra ritam. Kada ovaj zeli da dominira nikakvi Takeri ne mogu da ga zaustavi, problem je sto nema na primer Doncicev mentalitet, da puni bez presedana.

Miroslav

pre 1 godinu

Ako je svadja u pitanju,onda mora doci do trejda.Samo da smo nacisto,ovo ce oslabiti Denver.Igrac ima platu 2,2 miliona,a daje 12 poena po mecu.To je za Denver cist luksuz.Pogledajte primanja drugih igraca u ligi,i njihove brojke.Koga Denver moze za taj novac dovesti,a da pokriva bekovsku ili krilnu poziciju, i da daje preko 10 poena na mecu? Mogu dobiti solidan pik sa nekog buduceg drafta,ali to je potez za buducnost.Svaka ekipa na klupi treba da ima igraca koji zna sam sebi da iskreira sut.Ako se rese Hajlanda,oni takvog igrace nece imati.

kejt_winslet

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.
(veliki strumf, 30. januar 2023 19:24)

Jokic moze da cuva svakog centra u ligi osim Embiida i ADa. A male su sanse da naleti na nekog od te dvojice u plejofu.

Ja bi uzeo Dzejden Mekdenijelsa, al nema sanse da ga puste. U najboljem slucaju Naz Rida dobijaju.

tocka

pre 1 godinu

@Goks
Apsolutno se slazem. Marej uništava igru Denvera. Jako davi i taj pikenrol koji on igra sa Jokićem igra i duplo veći Gordon i to bolje od njega. Da su pametni pa da se oslobode i Mareja i Bounsa sad, pa uzmu nekog ko stvarno zna.

изНенад

pre 1 godinu

Боунс је добар ја бих га задржао уме да се упали мора да се истрпи због година јер је млад и неискусан . Кад су могли оног инвалида МПЈ да истрпе оволико и он и даље не показује назнаке оног што се очекивало од њега они га и даље држе .

bskfan

pre 1 godinu

U Denveru ne mogu da shvate jednu tako prostu stvar da svi problemi koje imaju sa klupom u poslednjih 8 godina nisu problem slabe odbrane, vec pre svega slabog napada. Jedini period kad je klupa bila dobra je bila prosla godina sa Bugijem, ali oni to ne mogu da shvate. Oni sad kukaju za Morisom a ne shvataju da je i taj isti Moris bio katastrofa sa klupom a vise nego odlican sa starterima. Isti slucaj je i sa Beaslijem, Vanderbiltom i mnogim drugim igracima.

Kosarka je igra balansa, cesto se desi da se problem lose odbrane resava ofanzivnim igracem a problem napada defanzivnim igracem. A sto se tice Bonsa, on je u napadu macka u dzaku, a u odbrani je nula - od 16 izlistanih igraca njegov defanzivni rekord je najslabiji. A i netrtg nije nista bolji, samo je Rid ispod njega.

dz0

pre 1 godinu

Dobar je mali Bones, ali je rookie 2god tek neizivljen, zeljan dokazivanja i vanredan je talenat tipa Morant - ako se bude radilo sa njim. Ako ne, eto ga Barton II. Mareja ili Portera menjati, dok su jos zdravi a cini mi se da nece dugo.

vince carter

pre 1 godinu

"kejt winslent" pa osim Embida i Davisa vecina centara u ligi uopste nisu medju prvim ili drugim violinama u napadu ili su samo rim protektori ili su spot up suteri.

meda

pre 1 godinu

Bones za Reid-a bi bio dobar trejd za Denver. Ima nekih finansijskih implikacija (Reid-u ističe ugovor, očekuje se da će da dobije ~10M po sezoni na dalje). Ali većina timova koji duboko uđu u plej-off imaju bar nekoliko visokih igrača koji igraju čvrsto, ne može da se ide na titulu sa DeAndre Jordanom kao rezervnim centrom ili sa nekim lažnim rezervnim centrima kao Nnaji.

Deluje da Denver pokušava da izvuče više od samo Reid-a, obzirom da je Bones i sledeću sezonu na rookie ugovoru i da definitivno ima veliki potenicjal.
Ulogu koju ima Bones (burst scorer sa klupe) nije toliko teško nadoknaditi. Makar jedan od Murray ili Jokić ionako bi trebalo da bude uvek na terenu. Cristian Braun zaslužuje više i konzistentnije minute. Mogu i da trejduju za nekog tipa Clarkson, ali ne verujm da žele da potroše draft pik i-ili nekog mladog igrača tako.

Ali deluje da Denver pokušava i da nađe još jednog defanzivno orijentisanog igrača na kombo SF-PF ili kombo SG-SF poziciji. To je mislim pametnije nego trejdovati Bonesa a onda potrošiti resurse za high usage kombo beka da ulazi sa klupe.

vince carter

pre 1 godinu

Kolko bih voleo da trejduju Mareya pa da dodje na primer Bredli Bil i onda bi ovi pojmasi videli sta je nista. Sklapaju mi ovde neke kockice i sta bi bilo dovoljno za sampionski tim a sve im sve svodi na to ko ce dodatno popraviti Jokicevu statistiku to jest asistencije,tako imamo dunstere koji tvrde da bi Jokic u Wariorsima imao 15-20 asistencija u proseku,dakle u ekipi koja ima savrsen protok lopte oni ocekuju da jedan igrac ima toliko asistencija u ekipi kojoj dodavac apsolutno nije potreban i gde svi jedni drugima otvaraju suteve,ljudi su uvek za centra imali defanzivnog igraca,plus Greena koji je generalno nikakav suter ali je top defanzivac.

Oliver

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe. Ajde da je fudbal...

Oliver

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe. Ajde da je fudbal...

Goks

pre 1 godinu

Džamal Marej je Denveru problem. Dugo pratim košarku, takvu štetočinu sam retko kad gkedao. Jokić ima moć da kaže, ovaj mora da ide, samo što Nikolica nije takav. Da stvar bude gora, Marej je sebe projektovao kao al pari sa Jokićem i to je rak rana Denvera. Sa njim je prsten nemoguća misija, makar Jokić igrao kao Medžik i Bird zajedno.

изНенад

pre 1 godinu

Боунс је добар ја бих га задржао уме да се упали мора да се истрпи због година јер је млад и неискусан . Кад су могли оног инвалида МПЈ да истрпе оволико и он и даље не показује назнаке оног што се очекивало од њега они га и даље држе .

vince carter

pre 1 godinu

Kolko bih voleo da trejduju Mareya pa da dodje na primer Bredli Bil i onda bi ovi pojmasi videli sta je nista. Sklapaju mi ovde neke kockice i sta bi bilo dovoljno za sampionski tim a sve im sve svodi na to ko ce dodatno popraviti Jokicevu statistiku to jest asistencije,tako imamo dunstere koji tvrde da bi Jokic u Wariorsima imao 15-20 asistencija u proseku,dakle u ekipi koja ima savrsen protok lopte oni ocekuju da jedan igrac ima toliko asistencija u ekipi kojoj dodavac apsolutno nije potreban i gde svi jedni drugima otvaraju suteve,ljudi su uvek za centra imali defanzivnog igraca,plus Greena koji je generalno nikakav suter ali je top defanzivac.

St11

pre 1 godinu

ja citam komentare i zelim da postavim jedno pitanje. Ako traduju bonsa ko ce sa klupe da da kos, vlatko cancar,zeke, jeff green,bruce brown? Bones jeste divljak ali jedni koji sa klupe moze da iskreira nesto za sebe, i za druge. Ogromna greska ako ga daju koja ce ih kostati. Jedino ima smisla ako daju nejga i neki pik za nekog igraca tipa buddy hield koji je upgrade, a ne da ga daju za rezervnog centra, koji je najnebitnija pozicija u timu....

veliki strumf

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.

tocka

pre 1 godinu

@Goks
Apsolutno se slazem. Marej uništava igru Denvera. Jako davi i taj pikenrol koji on igra sa Jokićem igra i duplo veći Gordon i to bolje od njega. Da su pametni pa da se oslobode i Mareja i Bounsa sad, pa uzmu nekog ko stvarno zna.

vince carter

pre 1 godinu

"kejt winslent" pa osim Embida i Davisa vecina centara u ligi uopste nisu medju prvim ili drugim violinama u napadu ili su samo rim protektori ili su spot up suteri.

JPR24

pre 1 godinu

Počeo je ok, korektno za klinca, ali ovo trenutno je nula sto pokazuje ! Niti brani niti ima dva grama mozga u napadu, tako da Denver neće ništa izgubiti… Onaj mali Braun ( ne Borwn već ruki belac Braun ) se daleko više trudi za to malo minuta sto dobije i više nego sto je Hyland uopšte radio, jedino sto zna je da izvodi karafeke….

Tragikomedija

pre 1 godinu

Treba da ga trejduju za rezervnog centra, što bi u ovom slučaju bio Rid. Nagetsi imaju najbolji tim koji su imali u Jokićevoj eri, a Zapad je dosta slab ove godine u poređenju na prošlih nekoliko. Svi ti glavni timovi iz prethodnih godina kao Voriorsi, Lejkersi i Klipersi, koji imaju legitimne zvezde, se muče baš, imaš neke dobre ekipice, ali Nagetsi su tu najbolji po do sad prikazanom. Marej i Porter su konačno obojica čitavi (da ih ne ureknem), Gordon za klasu bolji nego ranije, svako ima ulogu u timu, igra se timska košarka, samo da nađu konstantnog rezervnog centra kao što je Rid, a da se Bounsa, nekonstantnog igrača koji igra ulični stil košarke sa dosta soliranja (što je totalno suprotno Jokićevom stilu igre), reše. Ništa protiv dečka, ali kad on bude ušao u neki svoj rani prajm, Jokić, Marej i Gordon neće biti u ovakvom stanju kao što su sad, treba ići na sve ili ništa.

zeljan

pre 1 godinu

Neka uzmu Slow Mo-a (Kajl Anderson), i pametnom dosta. Poprilicno potcenjen igrac, koji ima visok kosarkaski IQ, pristojan u defanzici, zahvalan u napadu.

Ovo ostalo ne vredi ni pisljiva boba.

vrg

pre 1 godinu

neka putuje. decko ima potencijal, ali denver nema vremena da ceka 3 godine da mali stasa. od ovoga kakav je sada imaju samo nerezonska ispucavanja trojki sa osam metara i davljenje lopte u stilu mareja, koji je ipak nesto bolji od njega.

boleo bih da dovedu igraca zadatka, nekoga ko ce umesto jokica moci da se bije sa embidom, janisom i slicnima. nije da jokic bas ne moze, embid je na poslednjem mecu prosto imao cetvrtinu zivota, sve mu je uslo. ali brzo bi jokica izbacili na faulove. ovako neko da ih gura i povremeno pod reketom klepi sekiricom, pa nek sutiraju svoja bacanja.

marej mora bolje svakako. rekao je da zeli da bude i bolji nego u bablu, ali za sada nije ni blizu tome. mora samo brze da se resava lopte i malo popravi sut.

ono sto raduje je sto porter na kraju nije totalni promasaj. decko dobro sutira trojke i denveru to treba, malko se popravio i u odbrani, nije los na skoku.

Nikola

pre 1 godinu

Pitanje je da li Minnesota moze da ponudi Denveru igraca koji bi mogao imati ulogu odmah. Jedine 2 realne razmeene bez ukljucivanja trece ekipe su Forbes i Garza, a nijedan ne bi unapredio znacajno Denver koji ocigledno ima sampionske ambicije.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Uf, Minesota bez pikova nema ništa preterano zanimljivo,a da daju bez problema. Da sam na mestu GM-a Denvera insistirao bih na Džejlenu Novelu i Naz Ridu i da im, pride, dam neki bedni pik druge runde za tu dvojicu i Hajlenda. Minesoti nedostaje još jedan takav divljak kao Bouns koji može da izraste u ozbiljnog igrača, a Novel i Rid su već sada vrlo dobri rolplej igrači koji bi legli Denveru kao budali šamar. Novel u Timberu igra beka, a sa 193 bi bio savršen plej u Denveru. Rid nije visok, ali je snažan, sposoban i podređen timu, takođe savršen za Denver. Svaka druga transakcija bi za Denver bila besmislena.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Ne gradi se sampionska ekipa oko Jokica, valjda su to shvatili do sad, u reprezentaciji je imao mvp-a eurolige, Kalinu, Lucica ali ni mag poput Pesica nije uspio pobijediti strasnu, prestrasnu Italiju hehe.
(Oliver, 30. januar 2023 17:58)

Italiju je izgubio upravo Pešić držeći Jokića na klupi dok su Italijani zujali pored slabo pokretnog Milutinova, kome taj sistem igre nije ni najmanje odgovarao. Tu utakmicu bi sa našim igračima i kilavi Vlada Jovanović (mislim na ex trenera Zvezde i sadšnjeg Igokee) dobio laganeze, ali ne i Pešić svojim šablonima.

Miroslav

pre 1 godinu

Ako je svadja u pitanju,onda mora doci do trejda.Samo da smo nacisto,ovo ce oslabiti Denver.Igrac ima platu 2,2 miliona,a daje 12 poena po mecu.To je za Denver cist luksuz.Pogledajte primanja drugih igraca u ligi,i njihove brojke.Koga Denver moze za taj novac dovesti,a da pokriva bekovsku ili krilnu poziciju, i da daje preko 10 poena na mecu? Mogu dobiti solidan pik sa nekog buduceg drafta,ali to je potez za buducnost.Svaka ekipa na klupi treba da ima igraca koji zna sam sebi da iskreira sut.Ako se rese Hajlanda,oni takvog igrace nece imati.

vasilije

pre 1 godinu

Da sam ja Boot trejdovao bih oba veterana (tj Greena trejdovao, a Dj-a) otpustio. Bounsa nije steta trejdovati jer se definitvno ne uklapa u tim. Treba dovesti nekog pitbula na plejmerskoj ili bekovskoj poziciji, a i Mareju treba drasticno smanjiti minutazu, sad bi plejmejker tipa Morisa bio dobro resenje, ali na tako sklepanu 2. postavu treba neki poenter, mada su po meni uvek odbrambeni igraci u drugoj postavi dosta dobri, a napad ce uvek doci vremenom, ako nemas dva beskorisna igraca na parketu sto Denver cesto ima u 2-oj postavi.

dz0

pre 1 godinu

Dobar je mali Bones, ali je rookie 2god tek neizivljen, zeljan dokazivanja i vanredan je talenat tipa Morant - ako se bude radilo sa njim. Ako ne, eto ga Barton II. Mareja ili Portera menjati, dok su jos zdravi a cini mi se da nece dugo.

Miki

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражај

I doneo si takav zakljucak zbog jedneodigrane sezonske utakmice. Trpao je on istog tog Takera, dok je ovaj igrao u Hjustonu,Milvokiju i Majamiju. Jokic je sam sebe zaustavio u drugom poluvremenu, zato sto u trecoj cetvrtini nije ni pokusavao da sutira a onda u poslednjoj cetvrtini kada je Filadelfija preokrenula mec, poceo je da sili, znao on tako cesto kada iz pasivnosti krene u poanicnu agresivnost. Uveo je sam sebe u kontra ritam. Kada ovaj zeli da dominira nikakvi Takeri ne mogu da ga zaustavi, problem je sto nema na primer Doncicev mentalitet, da puni bez presedana.

poznavalac

pre 1 godinu

Mislim da bi bila velika greska dati Hajlanda za bilo koga: decko ima ugovor vredan 2 miliona, potencijal je, daje sa klupe potrebnu energiju, ne opterecuje budzet Denvera koji je preopterecen, a daje daleko vise od toga koliko vredi. Napokon je Denver skockao ekipu kakvu skoro nije imao, i mislim da bi bila greska nesto krupno menjati(osim eventualno rezervnog centra).
Filadelfija je ekipa iz vrha, Denver je imao veliku prednost, kontrolisao utakmicu, igrao u gostima, tako da ova utakmica lici na one plejof serije kada tim izgubi jednu ali na kraju prodje sa 4:1. Jokic je protiv File morao vise da preuzme odgovornost, da idu akcije na njega.

bskfan

pre 1 godinu

Protiv Baksa smo videli sta znaci dobar plej (Holidej): odbrana, asistenicje, pouzdanost, sut...

Ja bih za Holideja dao Mareja i Bonsa u paketu.

Plejevi su deficitarna roba, zato pametne ekipe uvek draftuju takve igrace. Ostale kupujes.

Denver nema sanse u plejofu: Marej jedan dan igra, jedan dan spava. Gordon kad krene da forsira tezak za gledanje. MPJ dobar ali preskup. Jedino je KCP na nivou da opravdava svoje pare.

Klupa onako, ima dobrih igraca ali bez plejmejekra i bez jednog ofansivnog centra nema sta da traze.

Na trzistu ima sta da se kupi ali sta to vredi kad je Tim Conoli sve pare skucao na Mareja i MPJ-a.

bskfan

pre 1 godinu

U Denveru ne mogu da shvate jednu tako prostu stvar da svi problemi koje imaju sa klupom u poslednjih 8 godina nisu problem slabe odbrane, vec pre svega slabog napada. Jedini period kad je klupa bila dobra je bila prosla godina sa Bugijem, ali oni to ne mogu da shvate. Oni sad kukaju za Morisom a ne shvataju da je i taj isti Moris bio katastrofa sa klupom a vise nego odlican sa starterima. Isti slucaj je i sa Beaslijem, Vanderbiltom i mnogim drugim igracima.

Kosarka je igra balansa, cesto se desi da se problem lose odbrane resava ofanzivnim igracem a problem napada defanzivnim igracem. A sto se tice Bonsa, on je u napadu macka u dzaku, a u odbrani je nula - od 16 izlistanih igraca njegov defanzivni rekord je najslabiji. A i netrtg nije nista bolji, samo je Rid ispod njega.

gox

pre 1 godinu

Mali ima bljeskove na pojedinim utakmicama, ali tu se sva prica zavrsava, nije igrac za tim, mnogo srlja, vrlo verovatno da ce ga i trejdovati.

vranjevčan

pre 1 godinu

Kakvo bi to pojačanje za Denver bilo,kad bi otišao. Na poslednjoj utakmici je opalio dve trojke sa 9 metera kada se lomio rezultat. I prelomio,za protivničku ekipu.

kejt_winslet

pre 1 godinu

Денверу треба играч који ће дефанзивно да мења Јокића и чува најбоље центре. Јокић је слаб у дефанзиви и не може да чува играче попут Ембида, Вучевића итд. Ни Ембид није чувао Јокића већ га је поприлично намучио и уштоповао против Минесоте Такер, који је доста нижи и слабији од Јокића али добар у дефанзиви. Човек убацио 2 поена али одрадио прљав посао. Е такав треба и Денверу, неко ко ће да брани јер у нападу свакако имају пуно оружја. А ближи се плеј оф - тада одбране долазе до изражаја.
(veliki strumf, 30. januar 2023 19:24)

Jokic moze da cuva svakog centra u ligi osim Embiida i ADa. A male su sanse da naleti na nekog od te dvojice u plejofu.

Ja bi uzeo Dzejden Mekdenijelsa, al nema sanse da ga puste. U najboljem slucaju Naz Rida dobijaju.

meda

pre 1 godinu

Bones za Reid-a bi bio dobar trejd za Denver. Ima nekih finansijskih implikacija (Reid-u ističe ugovor, očekuje se da će da dobije ~10M po sezoni na dalje). Ali većina timova koji duboko uđu u plej-off imaju bar nekoliko visokih igrača koji igraju čvrsto, ne može da se ide na titulu sa DeAndre Jordanom kao rezervnim centrom ili sa nekim lažnim rezervnim centrima kao Nnaji.

Deluje da Denver pokušava da izvuče više od samo Reid-a, obzirom da je Bones i sledeću sezonu na rookie ugovoru i da definitivno ima veliki potenicjal.
Ulogu koju ima Bones (burst scorer sa klupe) nije toliko teško nadoknaditi. Makar jedan od Murray ili Jokić ionako bi trebalo da bude uvek na terenu. Cristian Braun zaslužuje više i konzistentnije minute. Mogu i da trejduju za nekog tipa Clarkson, ali ne verujm da žele da potroše draft pik i-ili nekog mladog igrača tako.

Ali deluje da Denver pokušava i da nađe još jednog defanzivno orijentisanog igrača na kombo SF-PF ili kombo SG-SF poziciji. To je mislim pametnije nego trejdovati Bonesa a onda potrošiti resurse za high usage kombo beka da ulazi sa klupe.