Četvrtak, 14.12.2006.

22:28

Četvrta pobeda Partizana u Evroligi

Izvor: B92

Èetvrta pobeda Partizana u Evroligi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Negativ

pre 17 godina

@peja

1) Mislim da je jasno ko se sluzi tehnikom napad je najbolja odbrana.
2) Uopste nisam kritikovao "novog Danilovica", vec primetio da se pozivas na svoje "ranije", preciznije, nepostojece tvrdnje da ce Drobisha, Kosta i -Cummings- biti nas glavni trio.
3) Autoritet sam bar koliko i ti, s obzirom da kosarku igram & pratim vise od 20 godina.
4) Nadam sa da ti kriterijum uspeha u zivotu nije broj postavljenih komentara na ovom forumu vec nesto drugo, ali osobe koje su istinski uspele u zivotu, sta god to znacilo, bi trebalo ponekad da budu u stanju da istrpe kritiku, posebno argumentovanu i potkrepljenu dokazima.

Nema ovde nista zlonamerno i cesto sam uzivao u tvojim komentarima, ali treba da budes svestan da je to sve redje slucaj a razloge za to sam ti naveo.

Pozdrav i, uzgred, mislim da si izrazito u pravu kad kazes da oni koji misle da je prolazak u Top16 uspeh ne poznaju kako treba ni kosarku ni KK Partizan.

peja

pre 17 godina

@ negativ
evo sta sam pisao pred prvu utakmicu sezone, protiv hemofarma…
ovaj tim je zaista bolji nego prethodni. u prosloj sezoni je sve zavisilo od miloja, tripko i kosta su mu bili jedina podrska, a ponekad su bljesnuli pekovic i suput. i to je bilo to! sada imamo ekipu u kojoj postoji rotacija 11 igraca (svi osim borovnjaka i djurkovica). tripkovic, perovic i drobnjak bi trebali da vode glavnu rec, ali je najveca snaga ovog PARTIZANA u tome sto pored te trojke ima jos 5- 6 igraca koji mogu da postignu desetak poena. znaci, protivnicka odbrana ce najzad imati vise od jedne brige... nadam se da ove godine uspeh nece izostati, a kada kazem uspeh, mislim (najmanje) na plasman medju 8. oni koji top16 smatraju dobrim rezultatom ne poznaju kosarku i sigurno ne poznaju PARTIZAN...
nema novosti oko dolaska telekoma, sve je jos u fazi pregovora. krajnji rok je, pretpostavljam, pocetak el...
(peja, 30. septembar 2006 02:52)
istina je da tripko ne pruza ono sto smo od njega ocekivali, ali mi ti navedi barem jednu osobu koja je predvidela da ce “novi danilovic” biti u ovakvom kanalu… sto se cummings- a tice, opste je poznato da ga gotivim. dobar je lik, jos bolji igrac. i pre svega ima srce, petlju, nazovi to kako hoces… kao sto rekoh- LIDER!

inace, ne znam kakav si ti autoritet da ovde delis neke ocene. potrebno je, decko, malo vise od stava “napad je najbolja odbrana” da bi uspeo u zivotu…

Negativ

pre 17 godina

@peja

Mislim da je ovo sjajan trenutak da prestanes da se pozivas na svoje ranije postove, jer ti kredibilitet pada brze nego evro.
Podsecanja radi, pricao si da je nas kljucni trio Drobisha, Kosta i Tripko, a ne Drobisha, Kosta i Cummings, kao posle Rome. To je samo jedna u nizu nedoslednosti, a postao si brale i zamoran.

Napred Partizan!

peja

pre 17 godina

@ kosmajac

i dalje stojim iza onoga sto sam napisao- drobnjak BEK koji je u nba i prosle sezone u tau- u kampovao oko “trojke” nam ne treba! ovaj novi (ili bolje reci stari- dok nije otisao “preko bare”) drole koji je (barem) 2/3 vremena fokusiran na svoj i protivnicki “reket” je PRAVI! sve cestitke duletu na uspesno obavljenom poslu…
necu sada ulaziti u to da li si moj post namerno pogresno protumacio ili ne…

POZDRAV!

DJOLE

pre 17 godina

Partizan bre u Pioniru moze da pobedi i Drim Tim! Stvarno ne znam sta bi uradili bez ovih ludaka na tribinama... Posle tekme sam iscrpljen ko da sam bio na terenu sa igracima...

poznavaoc

pre 17 godina

UUUUH,pobedismo.Ovome sam se nadao, ali nisam bio siguran do kraja,jer nasima ne treba mnogo da popuste.Setite se samo kad smo vodili 7 razlike,kako je trojka koju je sutirao (cinimi se Bodiroga ) mogla da sve promeni.Sreca nije ubacio.Nikola iz Zemuna prepricava uglavnom sta je bilo na tekmi i kad se jos veze za statistiku svaki novinar koji prati kosarku mu zavidi,jer bolje njihov posao radi od njih.Medjutim to je sve "deja vu" to jest sve smo videli.
Ono sto hocu da kazem je da bez obzira na pobedu,mi igramo mnogo sablonski, sa dosta pasova a to je lose.Nemamo tecnu igru,sve je mnogo lako za skautiranje.Poceo je sa drugom postavom jer je hteo,prvo da ubrza igru u oba pravca(imamo prednost ispod kosa pa je sa dobrim skokom hteo da odigramo brze kontre, sto nam nije bas uspelo). Drugo u pozicionom napadu tri beka na spoljnim pozicijama uvek prete sutem,zahtevaju usku odbranu i tako prave prostor centrima ,a tu smo rekoh u prednosti.Znaci nije tu bilo nikakve filozofije.Ono sto nije dobro to je da ,kazem igramo sa mnogo sablona sto ne odgovara mentalitetu nasih igraca,gusi im kreaciju i samoinicijativu.Trece,njihov trener jeste izdanak nase trenerske skole,ali u mnogo cemu nam je pomogao.Zona skoro sve vreme(Znao je da nemogu da trce sa nama,vracam se na odgovor Nikoli),
Ekipa se akomodirala na odbranu i to je to.Ono sto je sustina je da smo ih dobili jer smo dobro sutirali.Bice problema sa ekipama koje igraju agresivno na loptu,mogu da trce sa nama i nisu slabiji ispod kosa.Tada dolazi do izrazaja igracka suptilnost i samoinicijativa a ovi nasi vezbaju samo sablon na treninzima.Drugo, svakom treneru se vidi karakter u vodjenju ekipe i postavci igre.Tvrdim da ovaj nas toliko voli da sve drzi pod kontrolom(zato i igramo sablon) da igraci nemogu da ga gledaju vise.
Novinari se pitaju sto se sad debeli bavi i politikom i sponzorstvom i td.Moj odgovor je, pa cime da se bavi,odavno je u Partizanu zavrsio sve od uprave kluba,skupstine do ekonoma.A takav "kapacitet" mora da ima sirinu,trebaju mu novi izazovi.
Zato crno bela braco nemojmo odmah da slavimo jednu pobedu,jer na ovom forumu sledeca prica moze da izgleda upravo obrnuto.A to nikome ne treba niti koristi.

Klaudinho

pre 17 godina

Svaka cast grobari , pokazali ste veliku zelju , extraordinarnu motivisanost, sto bi Dule rekao ...

@NIKOLA,ZEMUN - Sjajan analiza tekme ....
Bio je sinoc snimak iz Ljubljane na HRT2 . Cibona je izgubila dobijenu tekmu posle 75-80 , 3 min pre kraja . Sudije su potpuno upropastile tekmu iskljucivsi Milica , kasnije su pokusale da nadomeste to i isprave greske . Jako lose sudjenje generalno , splet losih okolnosti za Cibonu (nesto slicno smo i mi uradili ) . Iako im je tesko i nemaju novca igraju srcem i mogla bi Unicaha da padne u Tivoliju u narednim utakmicama.
P.S. Sramota je da grad Beograd ne zeli da izdvaja sredstva za vrhunski sport . A kada se pobedi isti ti politicari bi da se slikaju sa igracima .Pogledajte koliko Cibona dobija od Zagreba ....

Kosmajac

pre 17 godina

@Peja

lepo sam ja pisao da ce drobisa pokusati da se uvuce nekim rusima, ali izgleda da ga ni oni nece. kada malo bolje razmislim, kome treba bek od 120 kg?! a sada bi trut da se vrati kod nas. koji ce nam q?... sa milosem i jorovicem mozemo da napravimo nesto, ali sa drobnjakom (koji, uzgred, u novcu vredi kao ona dvojica zajedno) nas ceka jos jedno veliko NISTA!
(peja, 14. septembar 2006 17:37)

A moze da bude i da si ovako pisao na pocetku sezone! "Korpus delikates"!

FH

pre 17 godina

@fcrs1991
Zato vas je jos smesniji PAOK pocistio kod kuce.A da ne pricamo kad ste zadnji put pobedili u Zadru.Vi ste vec odavno bruka,zato tisina.

Space Jam

pre 17 godina

Najzad igra Partizana koja ima smisla i koja pomalo liči na pravu košarku. Tome je dosta doprinela i zona protivnika, koja je sprečila poznatu igru Partizana ISKLJUČIVO na centre, koja se pretvara u najobičnije guranje i mrcvarenje ispod koša, sa sporim i nedovoljno skočnim Perovićem i Pekovićem, izuzimajući Drobnjaka, koji zna da pogodi koš i iz daljine i Veličkovića, koji je malo brži i ume da skoči iz zaleta. Odbrana sve bolje funkcioniše i to posebno raduje, dok je u napadu bilo dovoljno otvorenih šuteva za tri poena i manje izgubljenih lopti, pre svega zahvaljujući skupljenoj zonskoj odbrani protivnika, koja je ostavljala dovoljno prostora Partizanovim spoljnim igračima da se razmahnu. Raduje bolja igra Tripkovića i u odbrani i u napadu, Kamings je ustalio formu i sve je uigraniji sa ekipom, mada se još uvek oseća nedostatak još jednog pleja. Drobnjak je sve bolji, Kecman i Božić standardno pouzdani, Perović i Peković treba da poprave skok i kretanje, pred Tepićem je lepa budućnost, dok Veličković i Bogdanović nemaju dovoljnu minutažu da se više uigraju. Najzad neočekivan i ODLIČAN potez Vujoševića sa startnom petorkom, što je omogućilo veću svežinu igrača iz prve petorke u kasnijoj fazi igre a imajući u vidu manji broj igrača Rome u rotaciji i bez nepotrebnih faulova na kraju svake četvrtine. Sve u svemu, potrebno je igrati sa što više igrača u rotaciji, više povratnih lopti ka spoljnim igračima i više šuteva za tri poena. Sa čvrstom igrom u odbrani (što je već sada slučaj), bržom tranzicijom i sa još jednim kvalitetnim plejom (Ilijevskim ili Bakićem) Partizan bi već imao ozbiljan kvalitet za EL.

Šakota ostani zauvek

pre 17 godina

@fcrs1991
Pominjes Zvezdu i njene impresivne pobede i uspehe u proslosti, i pokusavas da je poredis sa KK "Institucijom", mislim da je za to svaki komentar nepotreban, jer je KK "Drzavni projekat" pravi sinonim za moćan, harmoničan i super organizovan tim, jednom rečju pravi gigant, što se i pokazalo poslednjih 30-ak godina. Iako mi igra KK "Palis na Kalis" cesto deluje kao nenadmašna cirkuska predstava, ipak ste vi, kao sto ti kazes, dobili ovu romu sa dvadeset i kusur razlike i postali EUROPSKA Zvezda. Puno pozdrava za navijače KK "Cirkus" sa željom da svake godine pokazuju ovakvu demonstraciju sile u Evropi. Mi smo ipak marginalci za takve "veličine".

Nebojsa

pre 17 godina

@Nikola,Zemun

Pozdravljam te kao grobara, ali mi nije jasno zasto se toliko trudis da napises ovolike izvestaje za svaku
Partizanovu utakmnicu. Ti kao da hoces da privuces paznju neke novinarske ili tv kuce, pa se
nadas da ce te pozvati kao analiticara. Ja kad vidim dukacak post prvo pogledam ko ga potpisuje, pa kad vidim
tvoje ime samo ga preskocim, jer znam sta u njemu pise, tu je gomila statisticki podataka preuzetih sa sajta evrolige
ili sa sajta jadranske lige. Samo ih ti prikazes kroz tekst, a na pomenutim sajtovima oni su dati tabelarno.
Svako koga to zanima moze otici na te sajtove i pogledati sve te podatke od indeksa korisnosti ,pa do procenta suta, skokova i svega ostalog.

Druze nemoj da se ljutis, ali mislim da uzalud trosis vreme na pisanjne tih preiscrpnih izvestaja.
Jos jednom te pozdravljam.

A sto se tice utakmnice i pljuvanja po "uobrazenom" Tepicu mozda nije veceras imao neki indeks korisnosti (-3),
ali taj podatak jako vara. Decko odigra odbranu isforsira nekoliko promasaja protivnika centri uhvate loptu i njma se pise indeksni poen,
a Tepicu koji ima 70% udela u tome sto je ovaj uhvatio loptu nista. I onda Tepic los, a Drobnjak dobar.
A Drobnjak, "car" koji pogadja kad treba, gubi tri vezane lopte u drugoj cetvrtini i vraca talijane u igru.
I onda on pogadja kad "treba", a mozda da nije njegovih gresaka nebi dosli do trenutka "kad treba".

I jos nesto Petar Bozic ima za 5 poena veci indeks od Tepica za doplo manje vremena provedenog u igri.A ako mi neko ko je gledao sinocnu utakmnicu kaze da je on
odigrao bolje od Tepica ond cu da prestanam da citam ove komentare jer onda mi je jasno da se tu javljaju ljudi koji nemaju pojma o kosarci i neznaju sta pisu.

Da podsetim Bozic je kapiten Partizana. Mi u zadnjih 30 godina nismo imali jadnijeg kapitena.
U ovo ekipi to bi najbolje stajalo Kacmanu, jer je to covek koji igrom najvise utice na tim.

Nemanja

pre 17 godina

potez utakmice:

slobodno bacanje promasuje neko od nasih, lopta krece ka autu iza kosa i malo udesno, Velickovic se baca i vraca loptu pod kos gde je ceka Luka i lagani zicer!!!!

sjajno...kad vidim malog Velickovic kako leti po parketu bez problema cu mu uvek oprostiti greske koje pravi zbog iskustva! Opasan je mali...ima onu stvar da igra za Partizan!!!!

lsl

pre 17 godina

Makabi i Panatinaikos zaboravite! Pobede protiv Unikahe i Huventuda nas vode dalje! Znam da je tu i Olimpija ali ove 2 su nam bitnije i 100% nam obezbedjuju prolazak! Na svu srecu Olimpiju i Spance docekujemo u krcatom pioniru!
Partizan sampion!!!

dule

pre 17 godina

@Grobar_do_koske
A ti onda care glasaj za SPS, ipak su oni najviše učinili za vaše sportsko društvo.
A što se tiče utakmice, svaka čast Partizanu na pobedi.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ja,definitivno,mislim da idemo dalje(u 16).Sta ce dalje biti zavisi od RAZIGRAVANJA ove ekipe.Kazem RAZIGRAVANJA,jer je kvalitet ocigledan.
Kljucno je ulaziti u meceve sa vise koncentracije(gubljenje lopti,bezvezni faulovi,promasaji iz cistih situacija pokazuju prisustvo grca,a tada je koncentracija u autu)i opustenosti.
Na nasem prostoru moze nas dobiti neko jednu utakmicu uz krajnje pozrtvovanje i kad odigra iznad onooga sto moze(mislim pre svega na FMP i eventualno Crvenu Zvezdu).Da nas pobedi u seriji to je teze.Nema, ovde ,niko taj kvalitet ,bez obzira na pokusaje Crvene Zvezde da se predstavi kao bolji tim.Jos je Partizan orjentir koji treba dostici i ja to zelim i komsijama i Vosi,i FMP,Hemofarmu...
@Nikola Zemun,
Odlicni su ti komentari.Kad bi, Partizan, imao u Beogradu takvu ekipu grobara i za fudbal,gde bi mu bio kraj.

fcrs1991

pre 17 godina

Zvezda je tukla ovu romu dvadeset i kusur razlike....Fascinantno je da vi pricate o u ulasku u top 16 ko da se radi o osvajanju prvenstva sveta...ali nije to lose skromnost je vrlina...Sve u svemu zelim vam da pobedite neku i u gostima(neracunajuci smesnu olimpiju)samo vas molim ALI iskreno molim nemojte da nas obrukate kad je najpotrebnije a to je protiv cibosa!!!pozz

relja

pre 17 godina

mislim da ciganski klub,bilo koga da ima iza sebe,u narednih 10-15 godima sigurno nece igrati Eurolighu, bar ne kao prvak drzave! Napred Dule,jaci si od svih! Pozdrav za sve Grobare!

Nikola,Zemun

pre 17 godina

DVOSTRUKA POBEDA! Pobeda kao pobeda je najvaznija, ali je jako bitno sto je anulirano onih 5 razlike iz prvog meca, cime je Lotomatika i definitivno, uz Olimpiju (koja verovatno gubi sve utakmice do kraja), iskljucena iz trke za 16, sto bi trebalo da znaci da u najgorem slucaju mozemo da budemo sesti. Naravno, ja verujem u pobede nad Olimpijom, Unikahom i Huventudom u Pioniru, ali i, ponovicu, Cibonom u Zagrebu, iako ce nam, najverovatnije, trebati jos samo dve pobede! Objektivno, u Izraelu i, u prvom redu, u Atini, nemamo sta da trazimo, ali te utakmice treba odigrati rastereceno, pa sta bude.
Sto se tice utakmice, sta reci? Prvo, zaista sjajna atmosfera (ja sam mrtav bolestan otisao na utakimicu, i sada jedva gledam, ali mi nije zao-vredelo je). Dule me je veoma iznenadio pocetnom petorkom i nisam bas i dalje siguran sta je bio cilj (voleo bih da mi neko to objasni), a u komentaru pred utakmicu sam bas hteo da napomenem kako je Partizan svih sedam dosadasnjih utakmica pocinjao u istoj petorci. U svakom slucaju, krenulo je dosta nervozno i sa jedne i sa druge strane, sa mnogo gresaka, gde je Partizan dobar deo vremena bio bez poena iz igre. Koliko sam primetio, Houkins je dao skoro sve poene za Rim u prvoj cetvrtini. Druga deonica bila je dosta kriticna za Partizan, gde je olako ispustena lepa prednost, posle 3+2 Luke Garija. Ono sto je takodje, jako zanimljivo to je da su gosti mislim ceo mec igrali zonu, sto je doprinelo da Partizan sutne 27 puta za tri i pogodi 10 puta, sto i jeste donelo prevagu u trecoj i poslednjoj deonici. Cestitke za Tripkovica, koji je konacno bio na nekom ocekivanom nivou (moze on jos dosta bolje) i, u prvom redu, Drobnjaka koji je odigrao dosta lose prve tri cetvrtine (4 izgubljene lopte), ali je onda vezao, cini mi se 10 poena u cetvrtoj cetvrtini (dve trojke i dve dvojke, od kojih je jedna, cini mi se, bila sa zvukom sirene). Veoma dobro izdanje prikazao je i Kamings, koji je, verovali ili ne, bio najbolji skakac tima sa 5 skokova, ali i sjajnih 8 asistencija. Kecman je sa 4 skoka bio drugi skakac tima, dakle sa te strane zamerka ide na racun centara (upravo je skok bio najjace oruzje Partizana u dosadasnjem delu sezone). Sto se tice Duleta pohvale idu u prvom redu na dobru igru u odbrani, gde je Bodirogu naterao na nekoliko gresaka, a, iako je rano usao u probleme sa penalima (jedna skandalozna odluka sudija, gde nije ni dotakao Bodirogu a sviran mu je faul), uspeo je da se sacuva do kraja. Kosta moze sigurno bolje, gde u prvom redu mislim na zagradjivanje reketa. Pekovic je obavio solidan posao, vodio je zaista zestoku bitku sa Mavrokefalidisom koji je pokazao da je fizicki izuzetno jak, ali i veoma „prljav“ igrac. Pera Bozic je solidno odradio svoju rolu, kao i Velickovic, koji mozda nije neki preterano veliki talenat, ali je izuzetno borben i ostavlja srce na terenu. Uz to veliki je grobar, i ima m...a, sto je i logicno posto je, koliko znam, zemuncanin i prosao je tu skolu (kosarkasku, naravno). Jedini koji je (statisticki) bio „u minusu“ je Tepic (bez kosa iz igre, 3 izgubljene lopte), ali statistika, sama po sebi ne mora realno da predstavi stanje stvari. Ja mislim da je on sasvim zadovoljavajuce (izuzev tih prodatih lopti) odradio svoj posao.
Ono sto sam isticao kao jako vazan faktor koji treba iskontrolisati, jesu izgubljene lopte! Imali smo ih isto kao i protivnik i to je, po meni, jedan od najvaznijih faktora pobede (da smo u Rimu imali ovih 11 izgubljenih lopti, umesto 25 sada bih imali skor 5-3). Skok je bio malo losiji nego obicno, iako smo i u ovom parametru bili izjednaceni sa protivnikom. Sto se tice suta, sasvim korektno (60% za dva, 37% za tri). Rim je imao skoro isti procenat za dva, ali su sutirali 16 puta vise, ali su zato van 6.25 pogodili svega dva puta (Bodiroga i Gari) iz 17 pokusaja.
Kada su u pitanju gosti, evidentno je da Bodiroga ne moze da izdrzi ovakav tempo (igra prosecno oko 32 minuta po utakmici). Na ovom mecu je imao par gresaka (4 izgubljene lopte), ali i 11 poena i 5 skokova, sto je na nivou nekog njegovog proseka. Houkins je u prvoj cetvrtini bio veoma dobar, kasnije bez znacajnijeg doprinosa potrosio je ubedljivo najvise lopti od svih aktera utakmice, Cetmen je (na srecu) delovao potpuno izgubljeno, tako da su jedinu opasnost po kos Partizana predstavljali Mavrokefalidis (16 poena i 4 skoka) i, samo u pojedinim trenucima, Bodiroga.
Igrom Partizana, ne mozemo biti u potpunosti zadovoljni. Nedostaje tu jos malo vise tecnosti u napadu, malo brza tranzicija lopti, pre svega u situacijama kao sto je bila ova veceras, kada se protivnik brani zonom, ali o tome drugi put.
Ono sto je jako bitno to je da nam veoma odgovaraju rezultati veceras odigranih utakmica i poraz Unikahe u Malagi od Makabija, odnosno Cibone u Ljubljani od Olimpije (Cibona bas voli da igra produzetke), dakle nasih direktnih konkurenata za dalji plasman. Samo jedno pitanje za sportske prijatelje iz Slovenije: Da li ce, mozda, u toku sutrasnjeg dana ici snimak utakmice sa Cibonom na SLO2 kanalu? Partizan u najboljem slucaju na kraju moze da bude treci, u najgorem sesti, gde bih smo i tako u nekim varijantama mogli dalje.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

Grobar_do_koske

pre 17 godina

Dule je potpuno u pravu,demokrate prave drzavu-klub u svim sportovima,ja sam resio da ne glasam za njih najvise zbog toga,to nam pomaze da predvidimo i druge njihove poteze,ili idu na kartu da ce svi cigani glasati za zute,svejedno,neverovatno je glupo da sve pare idu samo u zvezdu...a sto se tice tekme dobili su je igraci,uz pomoc publike,tim dobro napreduje i cini mi se vec da je u finalu nase lige spremljen uobicajen rezultat 3-0 za bilo koga ko se osmeli da proba...pozdrav za sve prave grobare i ljubitelje kosarke

Bogun

pre 17 godina

@ samo jedan kloob

99% ce nam biti dovoljne jos samo 2 pobede, znaci skor 6-8 na kraju. Ako nista, onda za najbolje 6 mesto (sto ti na kraju ispadne svejedno). Dakle, Olimpija pod obavezno i jedni od Spanaca. Na strani smo uzeli sta smo uzeli u Ljubljani, ne treba se zanositi u vezi sa Zagrebom, tamo je uspeh sve manje od -10.

Dragan

pre 17 godina

Dobro je,ove veceri sve nam je islo na ruku,tu racunam i rezultate timova iz drugih grupa koje se bore za 6.mesto,jer mi smo ovom pobedom mesto broj 6 prakticno zagarantovali!Mada ja ocekujem MNOGO vise od toga..Kakva je ludnica bila na bisevim,stvarno sjajno!!!
@Ja sam iz Popovica
Potpuno si u pravu,vec nekoliko puta sam pokusao da skrenem paznju na to koliko ove godine igramo dobru odbranu(Tepic fenomenalne noge,Kecman sjajan,Kosta se jako dobro postavlja,odbranu je znatno popravio i Tripko,Nole jako agresivan,Pera i Pekovic takodje jako dobri,jos kad prestanu da prace glupe penale..)Mislim da je to veliki pomak u odnosu na nase igre u odbrani prethodnih sezona
@Svaka cast
Iako izlazimo iz teme,a postoji i opasnost da se neki navijaci Partizana osete povredjenim,potpuno se slazem sa Duletom,i sa tobom,da su se pojedinci iz DS-a zaista zaneli.Uostalom videli ste Zvezdino donatorsko vece za halu..Gosti Sutanovac, Djilas, Micunovic, Vlahovic,Vesic, Andjelkovic..Ipak to ne treba vezivati za celu stranku.Izvinite na ovom skretanju sa teme.

peja

pre 17 godina

velika, velika pobeda… ono sto definitivno karakterise ovaj tim je da zna da igra pod imperativom pobede. morala je da se dobije cibona, olimpija, sada roma- nismo poklekli! ovaj kvalitet je falio PARTIZANU proteklih godina…
utakmica- nista posebno, ali ono sto vredi istaci je timska igra u kojoj je nasa najveca snaga. jos na pocetku sezone sam rekao da postoje trojica vodja (cummings, drobnjak, perovic) i cak 5- 6 igraca urotaciji koji mogu da ih manje- vise uspesno prate. nije mala stvar imati 10 igraca na raspolaganju… veceras je nesto slabiji dan imao kosta, ali je, sa druge strane, tripko sasuo 4 trojke iz 7 pokusaja. BUDJENJE?! drole (po obicaju) najbolji kada je najteze, sa dve trojke je prelomio mec. kecman, luka, novica i pera su odigrali dobro svoje epizode. tepic, brat bratu, los, ali ne zaboravite da je citavo prvo poluvreme uspeo da zadrzi bodirogu. kakav je to matchup bio… i za kraj, VONTEEGO 9p 5sk 8 as! LIDER! HOCE LI PONOVO NEKO DA GA PLJUJE?! roma je tiha jeza. hawkins i chatman nisu normalni koliko siluju. dejan se trudi, pokusava, ali ne ide… vise srece, majstore, dogodine- U PARTIZANU!

inace, imali smo itekako uspesan dan, gledajuci druge rezultate. makabi je ocekivano dobio unikahu, a olimpija je prijatno iznenadila i dobila purgere. izgleda da ce tih 6 pobeda biti dovoljno za 5. mesto u grupi, definitivno dovoljno da se ode u top16 kao najbolji 6- ti. dakle, olimpija u pioniru i jos jedna, a kandidata je mnogo- huventud, unikaha, cibona.
naredne nedelje idemo “na izlet” u izrael. ako izgubimo sa manje od 20, bice to uspeh… ako igraci pokazu manje straha i vecu zelju nego protiv huventuda, ja cu biti zadovoljan…

Grobar_do_koske

pre 17 godina

I moram jos malo posto sam procitao sve komentare...Dule Vujosevic je jedan od najboljih trenera Partizana svih vremena/kup Koraca *89., 5 titula zaredom i da ne nabrajam mnogo...Perovic je najbolji igrac ekipe ove sezone,posebno na gostovanjima,ne znam sta se vise ocekuje od njega,Tripkovic je bio u strasnoj krizi,menja stil igre,izlazi iz nje i na kraju drago mi je sto ce ostati duze u ekipi,neki momci su mladi i ne mogu uvek da pruze 100%,ali moramo da ih cekamo i da verujemo u njih...a navijanje je bilo fenomenalno,pogotovo uzimajuci u obzir atraktivnost protinika,a on je sigurno jaci od Kazanja,prosle godine je Cetmen/srp/ bio zmaj,a sada je odjednom indijanac,da je dosao u zvezdu bio bi bolji od Dzordana...pobedili smo odlicnu ekipu,SVAKA NAM DALA

Pedja

pre 17 godina

STRASNO KOLIKO OVDE LJUDI NISTA NE ZNA O BASKETU, EJ TRIPKO DOBRO ODIGRAO, EJJJ
DAO JE TE TROJKE ALI JA GARANTUJEM DA BI I LUKA TOLIKO DAO DA IMA SLOBODU, DECKO NEMA SMISAO ZA IGRU, IZGEDA DA JE BAS NE SHVATA DOBRO, U ODBRANI NIJE SVESTAN STA RADI, SAMO TRCI UZALUD, JEDINO STO IMA JE SUT I TO SAMO KAD IGRAMO KUCI PRED HILJADAMA NAVIJACA, KAD SE NE UPLASI, SVE U SVEMU MIS,

ALI NAJVAZNIJA JE POBEDA, PO MENI NAJVISE DOPRINELI DROBNJAK U KLJUCNIM TRENUCIMA, KAMINGS I NARAVNO KECMAN, KAO I 5 LICNA TRIPKA.
AJDE PA DA DOCEKAMO SA DULETOM TAJ TOP16, DOK JE ON TU NISAM NEKI OPTIMISTA ALI IPAK POSTOJE SANSE.
CESTITAM IGRACIMA PARTIZANA, SAMO HRABRO

Ja sam iz Popovića

pre 17 godina

Konacno prava rotacija 10 igraca. Najmanje Bozic 8 minuta. Problem ostaje Kamingsovih 37 minuta. Dobro je odigrao (narocito asistencije) ali je na kraju pao u odbrani.
Komentari da su svi Partizanovi protivnici u EL (izuzev Huventuda) odigrali najslabiju utakmicu bas protiv nas mozda i imaju smisla, ali valjda zasluga za to pripada i Partizanu.
Jos taj plej...

nenad

pre 17 godina

ovo sa komentarima je stvarno dokaz kakav smo mi narod
poceli su da se javljaju strucnaci pljuvaci ( peja i kompanija ) sa pricom kako su eto docekali tripka da proradi sto su oni uporno tvrdili da ce se dogoditi
sad lagano biramo novu zrtvu ( pored homera i koste ) a izgleda je to tepic posle samo jedne slabije utakmice
strasno.
pa ljudi za koga vi navijate, da partizan izgubi pa da se pravite pametni i pljujete da lecite svoje komplekse.
partizan igra sa smesnim budzetom za ovakvo takmicenje bez generalnog sponzora a opet uzima domace titule a sad kad je na pragu da prodje dalje u evropi vi i dalje pljujete.

SVAKA ČAST

pre 17 godina

Svaka ČAST DUŠANU VUJOŠEVIĆU
za optužbu DS-a, na jednu stranu se reklamiraju za Evropu a na drugu nas pred istom brukaju!

mile

pre 17 godina

najvise volim da citam komentare,prerusenih cigana koji sebe predstavljaju kao da su neki objektivni grobari,a i ovi kao nije partizan dobio nego lotomatika izgubila,pa smesni ste cigani,znam da vam nije lako ali top 16 je vrlo verovatan a mozda i koji stepenik vise ,zao mi vas je cigani cela drzava je iza vas budjet kao makabi a rezultati.....da se igra domaca liga drali bi vas i borac iz cacka i okk beograd i metalac i jos mnogo njih,djaba bacene pare na vas

Rade

pre 17 godina

Svaka cast na pobedi!ALI,VREDI RAZMISLITI I O SLEDECEM...Svaki pevac na svom bunjistu jaci!Igramo vrlo bledo u gostima cele sezone,setimo se samo zadarske "jazbine",kada smo izgubili od slabijeg tima.A zasto? Zato sto se pojedinci zaista ne cimaju!Drobnjak i KecmaN posle zadarskog poraza,isto vece,po povratku avionom u BG,opusteno izlaze po fensi klubovima kao da su dobili(setite se samo Cice koji pljuje saigrace zbog iste stvari).Ne znam inace,koliko je Dobnjak zaista u ovoj prici,mislim da igra za licnu statistiku,i gleda da se sto bolje zavalja po isteku jednogodisnjeg ugovora!
A sta Vi mislite o tome?Bas me zanima,zeleo bih da cujem i Vase misljenje na ovu,za mene zanimljivu temu.

janki

pre 17 godina

Konacno i Tripko da se probudi. :D
Kad bi Tepic imao sut Tripka bio bi mnogo bolji.Cummings je jako dobro odigrao(imao je cak 8 asistencija).Tripko je pogodio jednu 3 iz nemoguce pozicije i jednu promasio iz nemoguce pozicije.Sto je vazno vezao je 2 trojek kad niko nije postigao poene za Partizan....

SCHWIZA

pre 17 godina

Najpre da cestitam Partizanu na pobedi i korektnoj igri (bice to jos bolje)!! A, sto se ostalog tice, drago mi je da postoji arhiva tako da cemo moci da proverimo na kraju sezone ko je sta pisao. Samo da podsetim, u vreme najveceg pljuvanja Tripka sam napisao da ce se ti isti, koliko vec u play off-u kleti u njega...
Sto se tice navijanja, oko polovinu utakmice je bilo (ponovo) klasicno fudbalsko navijanje koje ni malo ne doprinosi nasoj ekipi!! Ljudi, nemojmo biti kao cigani!!! Pa, oduvek smo za njih bili elita na kosarkaskim utakmicama!!! Kosarkasko navijanje mora da prati dogadjaje na terenu i da se konstantno vrsi pritisak na sudije i protivnicke igrace, te da se pravovremeno pruza podrska, koja je u tom momentu primerena, nasem timu!

samo 1 kloob

pre 17 godina

braco grobari samo nemojte da sad suvise poletite jer nam sledi tezi deo rasporeda. za sad ide sve po planu, ali sad sledi serija poraza.

treba nam pobeda protiv olimpije, ali oni dizu formu. plus trebace nam jos dve pobede iz tri utakmice protiv spanaca i cibone. mozda nam budu dovoljne i dve pobede do kraja ako dobijemo unikahu s vise od 8 a od cibone izgubimo manjom razlikom od one koju smo dobili u pioniru.

znaci, kad krenu porazi moramo da budemo uz tim. vazno je da se oni bore pa sta nam bog da.

za onog sto kaze da je roma veceras izgubila, razmisli malo zasto nisu onda izgubili tako u zagrebu ili protiv huventuda kuci...roma je igrala koliko joj je partizan dozvolio. medjutim i oni su dobro igrali odbranu, a nasi igraci nemaju snage da posle dobre odbrane postave kvalitetan napad svih 40 minuta. zato dosta promasenih suteva i izgubljenih lopti, mada isto to vazi i za njih.

MakiSD

pre 17 godina

Bravo crno-beli,još jednom smo dokazali da imamo dobru ekipu ove sezone, Bodiroga je je mnogo dobar igrač,ali ne može sam.Baš sam se uplašio kada je dao onu trojku,jer kada on da trojku to znači da njegov tim ustaje iz mrtvih(setite se Indijanapolisa 2002. i finala),međutim Dule Vujošević je isuviše dobar trener da bi to dozvolio,ali Peđa je stvarno car,ako i Dule Kecman koji je dao trojku i tako definitivno osigurao pobedu PARTIZANA! NAPRED PARTIZAN!!!

Johnny Bravo

pre 17 godina

Bravo Kosta majstore!!! Dokazao si "tezu" da je ljudska glupost zaista neogranicena!!! A pitam se do koje granice ide moj mazohizam kada i dalje idem na utakmice znajuci da me tamo u dresu VOLJENOG kluba ceka Kosta?!? I da,jedno VEEELIKO HVALA Bodirogi(ko razume shvatice)...

branko

pre 17 godina

Solidna igra,pobeda vazna kao suvo zlato,ali bice jos svega do kraja!!!Hvala momci na ovoj pobedi,uz vas smo i kad se dobija i kad se gubi!
P.S. Sta je sa likom zvanim @laki,ne javlja se ni posle -22 u Kazan(j)u a ni sada.Bojim se da ne digne ruku na sebe.

ja

pre 17 godina

@ SCHWIZA

Jesi li bio u hali da mozes da kazes kako je bilo navijanje? Ako si bio i nije ti se svidelo, onda ni ne trebas da komentarises navijanje!

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Najvece zasluge za pobedu pripadaju publici. Veceras je navijanje bilo fenomenalno. Pritisak na sudije je u kljucnim trenucima doneo da sviraju za nas neke sumnjive lopte.

Svi igraci su odigrali na svom nivou. Jedino je Tripkovic bio iznad svog proseka. Vec sam vise puta pisao da ga treba sacekati i ne kritikovati previse, a da ce se on na pravi nacin oduziti. Nadam se da je ovo samo pocetak njegove dobre forme.

I moram samo da istaknem da su 4 centra imala samo 6 skokova sto ej veoma cudno kad se pogleda odsadassnji prosek u sezoni.

PFC Knjaz

pre 17 godina

Bravo sampioni. Vazna pobeda (mada ocekivana). Moja prognoza: gubimo od Macabija i PAO-a, a dobijamo spance i Olimpiju. A sto se tice Cibone... Valjda je red da ih vec jednom dobijemo u Zagrebu. Samo hrabro do kraja

Dux

pre 17 godina

Nije mi jasno o cemu vi ljudi pricate sto se tice navijanja? Jel ste bili u Pioniru? Sta sad treba kod svakog kosa da se prekida navijanje pesme? Ne, ne i ne! Nismo seoski navijaci, nikad nismo bili i necemo biti.
A onom urnebesu na kraju necu ni da pricam. Samo GROBARI!

Tarabic

pre 17 godina

Jedino sto valja je rezultat. Igra cemer, po obicaju, uglavnom bez ideje, mada je drugo poluvreme bilo znatno cvrsce i sigurnije. Niko se nije posebno istakao, ali me prosto boli koliko lose igramo, mucimo onu loptu, a kontre ni od korova. Valjda nas Dule sprema za kasno prolece :).

Sad je F16 suha realnost, samo neki tezak biser moze da nas odvoji od tog cilja, pogotovo u svetlu teskog poraza Unikahe kod kuce protiv Makabija i poraza Cibone u Ljubljani.
I na kraju, kakva je ono ljiga od navijanja. Brutalno siromasno i od skoro nikakve pomoci, sa par minuta izuzetka tokom drugog dela kada je buka bila nesnosna. Ukor razrednog staresine vodjama!

Napred Partizan!

zilijen

pre 17 godina

1. Nista nije gotovo
2. Partizan nije pobedio ... ovi jadnici su izgubili ...
3. Najbolji u hali - Grobari ...
4. Plus Dejan B "nije bio u formi veceras"

Naravucenije: Daleko je TOP 16

PFC

pre 17 godina

Stvarno smo veliki i MNOGO SMO JAKI.Svaka cast igracima koji stvarno daju svoj maksimum na svakoj utakmici.Sjajna igra Velickovica,Tripkovica(iako ga ne volim),Drobnjaka kada je bilo potrebno,Kamings je malo zakazao ali je strasan igrac,Bogdanovic je isto dobar,svakac ast najjboljim navijacima na svetu Grobarima koji prave uvek fanstasticnu atmosferu koja se ne zaboravlja.Top 16 je nas Najjaci smo breeeeeee..Pozdrav svim Grobarima!!!

Nitogen city

pre 17 godina

To je to idemo u top 16.Pokazali smo i dokazali da smo za top,da ne navodim da je ova ista lotomatika igrala produzetke sa cibonom prosle nedelje u zagrebu.
Voleo bi da cujem komentar "pljuvaca" u vezi Tripka??? U rupu misevi.....
Kao i do sad komentatori zasluzuju sve cestitke,sa ovih nekoliko tekmi ladno se film moze snimiti o njima,otvorite racun ja prvi dajem kes da se to i ostvari,kao inicijator svega trazim samo da se film zove "Poznavaoci nacionalne frekvencije"
Pozdrav za sve GROBARE!!!!!

dasa

pre 17 godina

Tripoenko je cudo da dve trojke napravi tri glupa faula od toga dva puta kos-faul. Indeks 0000000.
Tepic postaje preponetntan sto je samo druga strana Tripoenka koji je kukuavica.
O Luku sam se ogresio. Decko super igra koliki teror trpi.

PFC

pre 17 godina

Stvarno smo veliki i MNOGO SMO JAKI.Svaka cast igracima koji stvarno daju svoj maksimum na svakoj utakmici.Sjajna igra Velickovica,Tripkovica(iako ga ne volim),Drobnjaka kada je bilo potrebno,Kamings je malo zakazao ali je strasan igrac,Bogdanovic je isto dobar,svakac ast najjboljim navijacima na svetu Grobarima koji prave uvek fanstasticnu atmosferu koja se ne zaboravlja.Top 16 je nas Najjaci smo breeeeeee..Pozdrav svim Grobarima!!!

Nitogen city

pre 17 godina

To je to idemo u top 16.Pokazali smo i dokazali da smo za top,da ne navodim da je ova ista lotomatika igrala produzetke sa cibonom prosle nedelje u zagrebu.
Voleo bi da cujem komentar "pljuvaca" u vezi Tripka??? U rupu misevi.....
Kao i do sad komentatori zasluzuju sve cestitke,sa ovih nekoliko tekmi ladno se film moze snimiti o njima,otvorite racun ja prvi dajem kes da se to i ostvari,kao inicijator svega trazim samo da se film zove "Poznavaoci nacionalne frekvencije"
Pozdrav za sve GROBARE!!!!!

dasa

pre 17 godina

Tripoenko je cudo da dve trojke napravi tri glupa faula od toga dva puta kos-faul. Indeks 0000000.
Tepic postaje preponetntan sto je samo druga strana Tripoenka koji je kukuavica.
O Luku sam se ogresio. Decko super igra koliki teror trpi.

zilijen

pre 17 godina

1. Nista nije gotovo
2. Partizan nije pobedio ... ovi jadnici su izgubili ...
3. Najbolji u hali - Grobari ...
4. Plus Dejan B "nije bio u formi veceras"

Naravucenije: Daleko je TOP 16

Tarabic

pre 17 godina

Jedino sto valja je rezultat. Igra cemer, po obicaju, uglavnom bez ideje, mada je drugo poluvreme bilo znatno cvrsce i sigurnije. Niko se nije posebno istakao, ali me prosto boli koliko lose igramo, mucimo onu loptu, a kontre ni od korova. Valjda nas Dule sprema za kasno prolece :).

Sad je F16 suha realnost, samo neki tezak biser moze da nas odvoji od tog cilja, pogotovo u svetlu teskog poraza Unikahe kod kuce protiv Makabija i poraza Cibone u Ljubljani.
I na kraju, kakva je ono ljiga od navijanja. Brutalno siromasno i od skoro nikakve pomoci, sa par minuta izuzetka tokom drugog dela kada je buka bila nesnosna. Ukor razrednog staresine vodjama!

Napred Partizan!

PFC Knjaz

pre 17 godina

Bravo sampioni. Vazna pobeda (mada ocekivana). Moja prognoza: gubimo od Macabija i PAO-a, a dobijamo spance i Olimpiju. A sto se tice Cibone... Valjda je red da ih vec jednom dobijemo u Zagrebu. Samo hrabro do kraja

SCHWIZA

pre 17 godina

Najpre da cestitam Partizanu na pobedi i korektnoj igri (bice to jos bolje)!! A, sto se ostalog tice, drago mi je da postoji arhiva tako da cemo moci da proverimo na kraju sezone ko je sta pisao. Samo da podsetim, u vreme najveceg pljuvanja Tripka sam napisao da ce se ti isti, koliko vec u play off-u kleti u njega...
Sto se tice navijanja, oko polovinu utakmice je bilo (ponovo) klasicno fudbalsko navijanje koje ni malo ne doprinosi nasoj ekipi!! Ljudi, nemojmo biti kao cigani!!! Pa, oduvek smo za njih bili elita na kosarkaskim utakmicama!!! Kosarkasko navijanje mora da prati dogadjaje na terenu i da se konstantno vrsi pritisak na sudije i protivnicke igrace, te da se pravovremeno pruza podrska, koja je u tom momentu primerena, nasem timu!

branko

pre 17 godina

Solidna igra,pobeda vazna kao suvo zlato,ali bice jos svega do kraja!!!Hvala momci na ovoj pobedi,uz vas smo i kad se dobija i kad se gubi!
P.S. Sta je sa likom zvanim @laki,ne javlja se ni posle -22 u Kazan(j)u a ni sada.Bojim se da ne digne ruku na sebe.

MakiSD

pre 17 godina

Bravo crno-beli,još jednom smo dokazali da imamo dobru ekipu ove sezone, Bodiroga je je mnogo dobar igrač,ali ne može sam.Baš sam se uplašio kada je dao onu trojku,jer kada on da trojku to znači da njegov tim ustaje iz mrtvih(setite se Indijanapolisa 2002. i finala),međutim Dule Vujošević je isuviše dobar trener da bi to dozvolio,ali Peđa je stvarno car,ako i Dule Kecman koji je dao trojku i tako definitivno osigurao pobedu PARTIZANA! NAPRED PARTIZAN!!!

Johnny Bravo

pre 17 godina

Bravo Kosta majstore!!! Dokazao si "tezu" da je ljudska glupost zaista neogranicena!!! A pitam se do koje granice ide moj mazohizam kada i dalje idem na utakmice znajuci da me tamo u dresu VOLJENOG kluba ceka Kosta?!? I da,jedno VEEELIKO HVALA Bodirogi(ko razume shvatice)...

Dux

pre 17 godina

Nije mi jasno o cemu vi ljudi pricate sto se tice navijanja? Jel ste bili u Pioniru? Sta sad treba kod svakog kosa da se prekida navijanje pesme? Ne, ne i ne! Nismo seoski navijaci, nikad nismo bili i necemo biti.
A onom urnebesu na kraju necu ni da pricam. Samo GROBARI!

Rade

pre 17 godina

Svaka cast na pobedi!ALI,VREDI RAZMISLITI I O SLEDECEM...Svaki pevac na svom bunjistu jaci!Igramo vrlo bledo u gostima cele sezone,setimo se samo zadarske "jazbine",kada smo izgubili od slabijeg tima.A zasto? Zato sto se pojedinci zaista ne cimaju!Drobnjak i KecmaN posle zadarskog poraza,isto vece,po povratku avionom u BG,opusteno izlaze po fensi klubovima kao da su dobili(setite se samo Cice koji pljuje saigrace zbog iste stvari).Ne znam inace,koliko je Dobnjak zaista u ovoj prici,mislim da igra za licnu statistiku,i gleda da se sto bolje zavalja po isteku jednogodisnjeg ugovora!
A sta Vi mislite o tome?Bas me zanima,zeleo bih da cujem i Vase misljenje na ovu,za mene zanimljivu temu.

samo 1 kloob

pre 17 godina

braco grobari samo nemojte da sad suvise poletite jer nam sledi tezi deo rasporeda. za sad ide sve po planu, ali sad sledi serija poraza.

treba nam pobeda protiv olimpije, ali oni dizu formu. plus trebace nam jos dve pobede iz tri utakmice protiv spanaca i cibone. mozda nam budu dovoljne i dve pobede do kraja ako dobijemo unikahu s vise od 8 a od cibone izgubimo manjom razlikom od one koju smo dobili u pioniru.

znaci, kad krenu porazi moramo da budemo uz tim. vazno je da se oni bore pa sta nam bog da.

za onog sto kaze da je roma veceras izgubila, razmisli malo zasto nisu onda izgubili tako u zagrebu ili protiv huventuda kuci...roma je igrala koliko joj je partizan dozvolio. medjutim i oni su dobro igrali odbranu, a nasi igraci nemaju snage da posle dobre odbrane postave kvalitetan napad svih 40 minuta. zato dosta promasenih suteva i izgubljenih lopti, mada isto to vazi i za njih.

ja

pre 17 godina

@ SCHWIZA

Jesi li bio u hali da mozes da kazes kako je bilo navijanje? Ako si bio i nije ti se svidelo, onda ni ne trebas da komentarises navijanje!

mile

pre 17 godina

najvise volim da citam komentare,prerusenih cigana koji sebe predstavljaju kao da su neki objektivni grobari,a i ovi kao nije partizan dobio nego lotomatika izgubila,pa smesni ste cigani,znam da vam nije lako ali top 16 je vrlo verovatan a mozda i koji stepenik vise ,zao mi vas je cigani cela drzava je iza vas budjet kao makabi a rezultati.....da se igra domaca liga drali bi vas i borac iz cacka i okk beograd i metalac i jos mnogo njih,djaba bacene pare na vas

janki

pre 17 godina

Konacno i Tripko da se probudi. :D
Kad bi Tepic imao sut Tripka bio bi mnogo bolji.Cummings je jako dobro odigrao(imao je cak 8 asistencija).Tripko je pogodio jednu 3 iz nemoguce pozicije i jednu promasio iz nemoguce pozicije.Sto je vazno vezao je 2 trojek kad niko nije postigao poene za Partizan....

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Najvece zasluge za pobedu pripadaju publici. Veceras je navijanje bilo fenomenalno. Pritisak na sudije je u kljucnim trenucima doneo da sviraju za nas neke sumnjive lopte.

Svi igraci su odigrali na svom nivou. Jedino je Tripkovic bio iznad svog proseka. Vec sam vise puta pisao da ga treba sacekati i ne kritikovati previse, a da ce se on na pravi nacin oduziti. Nadam se da je ovo samo pocetak njegove dobre forme.

I moram samo da istaknem da su 4 centra imala samo 6 skokova sto ej veoma cudno kad se pogleda odsadassnji prosek u sezoni.

Ja sam iz Popovića

pre 17 godina

Konacno prava rotacija 10 igraca. Najmanje Bozic 8 minuta. Problem ostaje Kamingsovih 37 minuta. Dobro je odigrao (narocito asistencije) ali je na kraju pao u odbrani.
Komentari da su svi Partizanovi protivnici u EL (izuzev Huventuda) odigrali najslabiju utakmicu bas protiv nas mozda i imaju smisla, ali valjda zasluga za to pripada i Partizanu.
Jos taj plej...

nenad

pre 17 godina

ovo sa komentarima je stvarno dokaz kakav smo mi narod
poceli su da se javljaju strucnaci pljuvaci ( peja i kompanija ) sa pricom kako su eto docekali tripka da proradi sto su oni uporno tvrdili da ce se dogoditi
sad lagano biramo novu zrtvu ( pored homera i koste ) a izgleda je to tepic posle samo jedne slabije utakmice
strasno.
pa ljudi za koga vi navijate, da partizan izgubi pa da se pravite pametni i pljujete da lecite svoje komplekse.
partizan igra sa smesnim budzetom za ovakvo takmicenje bez generalnog sponzora a opet uzima domace titule a sad kad je na pragu da prodje dalje u evropi vi i dalje pljujete.

Pedja

pre 17 godina

STRASNO KOLIKO OVDE LJUDI NISTA NE ZNA O BASKETU, EJ TRIPKO DOBRO ODIGRAO, EJJJ
DAO JE TE TROJKE ALI JA GARANTUJEM DA BI I LUKA TOLIKO DAO DA IMA SLOBODU, DECKO NEMA SMISAO ZA IGRU, IZGEDA DA JE BAS NE SHVATA DOBRO, U ODBRANI NIJE SVESTAN STA RADI, SAMO TRCI UZALUD, JEDINO STO IMA JE SUT I TO SAMO KAD IGRAMO KUCI PRED HILJADAMA NAVIJACA, KAD SE NE UPLASI, SVE U SVEMU MIS,

ALI NAJVAZNIJA JE POBEDA, PO MENI NAJVISE DOPRINELI DROBNJAK U KLJUCNIM TRENUCIMA, KAMINGS I NARAVNO KECMAN, KAO I 5 LICNA TRIPKA.
AJDE PA DA DOCEKAMO SA DULETOM TAJ TOP16, DOK JE ON TU NISAM NEKI OPTIMISTA ALI IPAK POSTOJE SANSE.
CESTITAM IGRACIMA PARTIZANA, SAMO HRABRO

SVAKA ČAST

pre 17 godina

Svaka ČAST DUŠANU VUJOŠEVIĆU
za optužbu DS-a, na jednu stranu se reklamiraju za Evropu a na drugu nas pred istom brukaju!

Grobar_do_koske

pre 17 godina

Dule je potpuno u pravu,demokrate prave drzavu-klub u svim sportovima,ja sam resio da ne glasam za njih najvise zbog toga,to nam pomaze da predvidimo i druge njihove poteze,ili idu na kartu da ce svi cigani glasati za zute,svejedno,neverovatno je glupo da sve pare idu samo u zvezdu...a sto se tice tekme dobili su je igraci,uz pomoc publike,tim dobro napreduje i cini mi se vec da je u finalu nase lige spremljen uobicajen rezultat 3-0 za bilo koga ko se osmeli da proba...pozdrav za sve prave grobare i ljubitelje kosarke

Nikola,Zemun

pre 17 godina

DVOSTRUKA POBEDA! Pobeda kao pobeda je najvaznija, ali je jako bitno sto je anulirano onih 5 razlike iz prvog meca, cime je Lotomatika i definitivno, uz Olimpiju (koja verovatno gubi sve utakmice do kraja), iskljucena iz trke za 16, sto bi trebalo da znaci da u najgorem slucaju mozemo da budemo sesti. Naravno, ja verujem u pobede nad Olimpijom, Unikahom i Huventudom u Pioniru, ali i, ponovicu, Cibonom u Zagrebu, iako ce nam, najverovatnije, trebati jos samo dve pobede! Objektivno, u Izraelu i, u prvom redu, u Atini, nemamo sta da trazimo, ali te utakmice treba odigrati rastereceno, pa sta bude.
Sto se tice utakmice, sta reci? Prvo, zaista sjajna atmosfera (ja sam mrtav bolestan otisao na utakimicu, i sada jedva gledam, ali mi nije zao-vredelo je). Dule me je veoma iznenadio pocetnom petorkom i nisam bas i dalje siguran sta je bio cilj (voleo bih da mi neko to objasni), a u komentaru pred utakmicu sam bas hteo da napomenem kako je Partizan svih sedam dosadasnjih utakmica pocinjao u istoj petorci. U svakom slucaju, krenulo je dosta nervozno i sa jedne i sa druge strane, sa mnogo gresaka, gde je Partizan dobar deo vremena bio bez poena iz igre. Koliko sam primetio, Houkins je dao skoro sve poene za Rim u prvoj cetvrtini. Druga deonica bila je dosta kriticna za Partizan, gde je olako ispustena lepa prednost, posle 3+2 Luke Garija. Ono sto je takodje, jako zanimljivo to je da su gosti mislim ceo mec igrali zonu, sto je doprinelo da Partizan sutne 27 puta za tri i pogodi 10 puta, sto i jeste donelo prevagu u trecoj i poslednjoj deonici. Cestitke za Tripkovica, koji je konacno bio na nekom ocekivanom nivou (moze on jos dosta bolje) i, u prvom redu, Drobnjaka koji je odigrao dosta lose prve tri cetvrtine (4 izgubljene lopte), ali je onda vezao, cini mi se 10 poena u cetvrtoj cetvrtini (dve trojke i dve dvojke, od kojih je jedna, cini mi se, bila sa zvukom sirene). Veoma dobro izdanje prikazao je i Kamings, koji je, verovali ili ne, bio najbolji skakac tima sa 5 skokova, ali i sjajnih 8 asistencija. Kecman je sa 4 skoka bio drugi skakac tima, dakle sa te strane zamerka ide na racun centara (upravo je skok bio najjace oruzje Partizana u dosadasnjem delu sezone). Sto se tice Duleta pohvale idu u prvom redu na dobru igru u odbrani, gde je Bodirogu naterao na nekoliko gresaka, a, iako je rano usao u probleme sa penalima (jedna skandalozna odluka sudija, gde nije ni dotakao Bodirogu a sviran mu je faul), uspeo je da se sacuva do kraja. Kosta moze sigurno bolje, gde u prvom redu mislim na zagradjivanje reketa. Pekovic je obavio solidan posao, vodio je zaista zestoku bitku sa Mavrokefalidisom koji je pokazao da je fizicki izuzetno jak, ali i veoma „prljav“ igrac. Pera Bozic je solidno odradio svoju rolu, kao i Velickovic, koji mozda nije neki preterano veliki talenat, ali je izuzetno borben i ostavlja srce na terenu. Uz to veliki je grobar, i ima m...a, sto je i logicno posto je, koliko znam, zemuncanin i prosao je tu skolu (kosarkasku, naravno). Jedini koji je (statisticki) bio „u minusu“ je Tepic (bez kosa iz igre, 3 izgubljene lopte), ali statistika, sama po sebi ne mora realno da predstavi stanje stvari. Ja mislim da je on sasvim zadovoljavajuce (izuzev tih prodatih lopti) odradio svoj posao.
Ono sto sam isticao kao jako vazan faktor koji treba iskontrolisati, jesu izgubljene lopte! Imali smo ih isto kao i protivnik i to je, po meni, jedan od najvaznijih faktora pobede (da smo u Rimu imali ovih 11 izgubljenih lopti, umesto 25 sada bih imali skor 5-3). Skok je bio malo losiji nego obicno, iako smo i u ovom parametru bili izjednaceni sa protivnikom. Sto se tice suta, sasvim korektno (60% za dva, 37% za tri). Rim je imao skoro isti procenat za dva, ali su sutirali 16 puta vise, ali su zato van 6.25 pogodili svega dva puta (Bodiroga i Gari) iz 17 pokusaja.
Kada su u pitanju gosti, evidentno je da Bodiroga ne moze da izdrzi ovakav tempo (igra prosecno oko 32 minuta po utakmici). Na ovom mecu je imao par gresaka (4 izgubljene lopte), ali i 11 poena i 5 skokova, sto je na nivou nekog njegovog proseka. Houkins je u prvoj cetvrtini bio veoma dobar, kasnije bez znacajnijeg doprinosa potrosio je ubedljivo najvise lopti od svih aktera utakmice, Cetmen je (na srecu) delovao potpuno izgubljeno, tako da su jedinu opasnost po kos Partizana predstavljali Mavrokefalidis (16 poena i 4 skoka) i, samo u pojedinim trenucima, Bodiroga.
Igrom Partizana, ne mozemo biti u potpunosti zadovoljni. Nedostaje tu jos malo vise tecnosti u napadu, malo brza tranzicija lopti, pre svega u situacijama kao sto je bila ova veceras, kada se protivnik brani zonom, ali o tome drugi put.
Ono sto je jako bitno to je da nam veoma odgovaraju rezultati veceras odigranih utakmica i poraz Unikahe u Malagi od Makabija, odnosno Cibone u Ljubljani od Olimpije (Cibona bas voli da igra produzetke), dakle nasih direktnih konkurenata za dalji plasman. Samo jedno pitanje za sportske prijatelje iz Slovenije: Da li ce, mozda, u toku sutrasnjeg dana ici snimak utakmice sa Cibonom na SLO2 kanalu? Partizan u najboljem slucaju na kraju moze da bude treci, u najgorem sesti, gde bih smo i tako u nekim varijantama mogli dalje.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

Bogun

pre 17 godina

@ samo jedan kloob

99% ce nam biti dovoljne jos samo 2 pobede, znaci skor 6-8 na kraju. Ako nista, onda za najbolje 6 mesto (sto ti na kraju ispadne svejedno). Dakle, Olimpija pod obavezno i jedni od Spanaca. Na strani smo uzeli sta smo uzeli u Ljubljani, ne treba se zanositi u vezi sa Zagrebom, tamo je uspeh sve manje od -10.

Dragan

pre 17 godina

Dobro je,ove veceri sve nam je islo na ruku,tu racunam i rezultate timova iz drugih grupa koje se bore za 6.mesto,jer mi smo ovom pobedom mesto broj 6 prakticno zagarantovali!Mada ja ocekujem MNOGO vise od toga..Kakva je ludnica bila na bisevim,stvarno sjajno!!!
@Ja sam iz Popovica
Potpuno si u pravu,vec nekoliko puta sam pokusao da skrenem paznju na to koliko ove godine igramo dobru odbranu(Tepic fenomenalne noge,Kecman sjajan,Kosta se jako dobro postavlja,odbranu je znatno popravio i Tripko,Nole jako agresivan,Pera i Pekovic takodje jako dobri,jos kad prestanu da prace glupe penale..)Mislim da je to veliki pomak u odnosu na nase igre u odbrani prethodnih sezona
@Svaka cast
Iako izlazimo iz teme,a postoji i opasnost da se neki navijaci Partizana osete povredjenim,potpuno se slazem sa Duletom,i sa tobom,da su se pojedinci iz DS-a zaista zaneli.Uostalom videli ste Zvezdino donatorsko vece za halu..Gosti Sutanovac, Djilas, Micunovic, Vlahovic,Vesic, Andjelkovic..Ipak to ne treba vezivati za celu stranku.Izvinite na ovom skretanju sa teme.

Grobar_do_koske

pre 17 godina

I moram jos malo posto sam procitao sve komentare...Dule Vujosevic je jedan od najboljih trenera Partizana svih vremena/kup Koraca *89., 5 titula zaredom i da ne nabrajam mnogo...Perovic je najbolji igrac ekipe ove sezone,posebno na gostovanjima,ne znam sta se vise ocekuje od njega,Tripkovic je bio u strasnoj krizi,menja stil igre,izlazi iz nje i na kraju drago mi je sto ce ostati duze u ekipi,neki momci su mladi i ne mogu uvek da pruze 100%,ali moramo da ih cekamo i da verujemo u njih...a navijanje je bilo fenomenalno,pogotovo uzimajuci u obzir atraktivnost protinika,a on je sigurno jaci od Kazanja,prosle godine je Cetmen/srp/ bio zmaj,a sada je odjednom indijanac,da je dosao u zvezdu bio bi bolji od Dzordana...pobedili smo odlicnu ekipu,SVAKA NAM DALA

peja

pre 17 godina

velika, velika pobeda… ono sto definitivno karakterise ovaj tim je da zna da igra pod imperativom pobede. morala je da se dobije cibona, olimpija, sada roma- nismo poklekli! ovaj kvalitet je falio PARTIZANU proteklih godina…
utakmica- nista posebno, ali ono sto vredi istaci je timska igra u kojoj je nasa najveca snaga. jos na pocetku sezone sam rekao da postoje trojica vodja (cummings, drobnjak, perovic) i cak 5- 6 igraca urotaciji koji mogu da ih manje- vise uspesno prate. nije mala stvar imati 10 igraca na raspolaganju… veceras je nesto slabiji dan imao kosta, ali je, sa druge strane, tripko sasuo 4 trojke iz 7 pokusaja. BUDJENJE?! drole (po obicaju) najbolji kada je najteze, sa dve trojke je prelomio mec. kecman, luka, novica i pera su odigrali dobro svoje epizode. tepic, brat bratu, los, ali ne zaboravite da je citavo prvo poluvreme uspeo da zadrzi bodirogu. kakav je to matchup bio… i za kraj, VONTEEGO 9p 5sk 8 as! LIDER! HOCE LI PONOVO NEKO DA GA PLJUJE?! roma je tiha jeza. hawkins i chatman nisu normalni koliko siluju. dejan se trudi, pokusava, ali ne ide… vise srece, majstore, dogodine- U PARTIZANU!

inace, imali smo itekako uspesan dan, gledajuci druge rezultate. makabi je ocekivano dobio unikahu, a olimpija je prijatno iznenadila i dobila purgere. izgleda da ce tih 6 pobeda biti dovoljno za 5. mesto u grupi, definitivno dovoljno da se ode u top16 kao najbolji 6- ti. dakle, olimpija u pioniru i jos jedna, a kandidata je mnogo- huventud, unikaha, cibona.
naredne nedelje idemo “na izlet” u izrael. ako izgubimo sa manje od 20, bice to uspeh… ako igraci pokazu manje straha i vecu zelju nego protiv huventuda, ja cu biti zadovoljan…

relja

pre 17 godina

mislim da ciganski klub,bilo koga da ima iza sebe,u narednih 10-15 godima sigurno nece igrati Eurolighu, bar ne kao prvak drzave! Napred Dule,jaci si od svih! Pozdrav za sve Grobare!

fcrs1991

pre 17 godina

Zvezda je tukla ovu romu dvadeset i kusur razlike....Fascinantno je da vi pricate o u ulasku u top 16 ko da se radi o osvajanju prvenstva sveta...ali nije to lose skromnost je vrlina...Sve u svemu zelim vam da pobedite neku i u gostima(neracunajuci smesnu olimpiju)samo vas molim ALI iskreno molim nemojte da nas obrukate kad je najpotrebnije a to je protiv cibosa!!!pozz

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ja,definitivno,mislim da idemo dalje(u 16).Sta ce dalje biti zavisi od RAZIGRAVANJA ove ekipe.Kazem RAZIGRAVANJA,jer je kvalitet ocigledan.
Kljucno je ulaziti u meceve sa vise koncentracije(gubljenje lopti,bezvezni faulovi,promasaji iz cistih situacija pokazuju prisustvo grca,a tada je koncentracija u autu)i opustenosti.
Na nasem prostoru moze nas dobiti neko jednu utakmicu uz krajnje pozrtvovanje i kad odigra iznad onooga sto moze(mislim pre svega na FMP i eventualno Crvenu Zvezdu).Da nas pobedi u seriji to je teze.Nema, ovde ,niko taj kvalitet ,bez obzira na pokusaje Crvene Zvezde da se predstavi kao bolji tim.Jos je Partizan orjentir koji treba dostici i ja to zelim i komsijama i Vosi,i FMP,Hemofarmu...
@Nikola Zemun,
Odlicni su ti komentari.Kad bi, Partizan, imao u Beogradu takvu ekipu grobara i za fudbal,gde bi mu bio kraj.

lsl

pre 17 godina

Makabi i Panatinaikos zaboravite! Pobede protiv Unikahe i Huventuda nas vode dalje! Znam da je tu i Olimpija ali ove 2 su nam bitnije i 100% nam obezbedjuju prolazak! Na svu srecu Olimpiju i Spance docekujemo u krcatom pioniru!
Partizan sampion!!!

dule

pre 17 godina

@Grobar_do_koske
A ti onda care glasaj za SPS, ipak su oni najviše učinili za vaše sportsko društvo.
A što se tiče utakmice, svaka čast Partizanu na pobedi.

Šakota ostani zauvek

pre 17 godina

@fcrs1991
Pominjes Zvezdu i njene impresivne pobede i uspehe u proslosti, i pokusavas da je poredis sa KK "Institucijom", mislim da je za to svaki komentar nepotreban, jer je KK "Drzavni projekat" pravi sinonim za moćan, harmoničan i super organizovan tim, jednom rečju pravi gigant, što se i pokazalo poslednjih 30-ak godina. Iako mi igra KK "Palis na Kalis" cesto deluje kao nenadmašna cirkuska predstava, ipak ste vi, kao sto ti kazes, dobili ovu romu sa dvadeset i kusur razlike i postali EUROPSKA Zvezda. Puno pozdrava za navijače KK "Cirkus" sa željom da svake godine pokazuju ovakvu demonstraciju sile u Evropi. Mi smo ipak marginalci za takve "veličine".

Nemanja

pre 17 godina

potez utakmice:

slobodno bacanje promasuje neko od nasih, lopta krece ka autu iza kosa i malo udesno, Velickovic se baca i vraca loptu pod kos gde je ceka Luka i lagani zicer!!!!

sjajno...kad vidim malog Velickovic kako leti po parketu bez problema cu mu uvek oprostiti greske koje pravi zbog iskustva! Opasan je mali...ima onu stvar da igra za Partizan!!!!

Nebojsa

pre 17 godina

@Nikola,Zemun

Pozdravljam te kao grobara, ali mi nije jasno zasto se toliko trudis da napises ovolike izvestaje za svaku
Partizanovu utakmnicu. Ti kao da hoces da privuces paznju neke novinarske ili tv kuce, pa se
nadas da ce te pozvati kao analiticara. Ja kad vidim dukacak post prvo pogledam ko ga potpisuje, pa kad vidim
tvoje ime samo ga preskocim, jer znam sta u njemu pise, tu je gomila statisticki podataka preuzetih sa sajta evrolige
ili sa sajta jadranske lige. Samo ih ti prikazes kroz tekst, a na pomenutim sajtovima oni su dati tabelarno.
Svako koga to zanima moze otici na te sajtove i pogledati sve te podatke od indeksa korisnosti ,pa do procenta suta, skokova i svega ostalog.

Druze nemoj da se ljutis, ali mislim da uzalud trosis vreme na pisanjne tih preiscrpnih izvestaja.
Jos jednom te pozdravljam.

A sto se tice utakmnice i pljuvanja po "uobrazenom" Tepicu mozda nije veceras imao neki indeks korisnosti (-3),
ali taj podatak jako vara. Decko odigra odbranu isforsira nekoliko promasaja protivnika centri uhvate loptu i njma se pise indeksni poen,
a Tepicu koji ima 70% udela u tome sto je ovaj uhvatio loptu nista. I onda Tepic los, a Drobnjak dobar.
A Drobnjak, "car" koji pogadja kad treba, gubi tri vezane lopte u drugoj cetvrtini i vraca talijane u igru.
I onda on pogadja kad "treba", a mozda da nije njegovih gresaka nebi dosli do trenutka "kad treba".

I jos nesto Petar Bozic ima za 5 poena veci indeks od Tepica za doplo manje vremena provedenog u igri.A ako mi neko ko je gledao sinocnu utakmnicu kaze da je on
odigrao bolje od Tepica ond cu da prestanam da citam ove komentare jer onda mi je jasno da se tu javljaju ljudi koji nemaju pojma o kosarci i neznaju sta pisu.

Da podsetim Bozic je kapiten Partizana. Mi u zadnjih 30 godina nismo imali jadnijeg kapitena.
U ovo ekipi to bi najbolje stajalo Kacmanu, jer je to covek koji igrom najvise utice na tim.

Space Jam

pre 17 godina

Najzad igra Partizana koja ima smisla i koja pomalo liči na pravu košarku. Tome je dosta doprinela i zona protivnika, koja je sprečila poznatu igru Partizana ISKLJUČIVO na centre, koja se pretvara u najobičnije guranje i mrcvarenje ispod koša, sa sporim i nedovoljno skočnim Perovićem i Pekovićem, izuzimajući Drobnjaka, koji zna da pogodi koš i iz daljine i Veličkovića, koji je malo brži i ume da skoči iz zaleta. Odbrana sve bolje funkcioniše i to posebno raduje, dok je u napadu bilo dovoljno otvorenih šuteva za tri poena i manje izgubljenih lopti, pre svega zahvaljujući skupljenoj zonskoj odbrani protivnika, koja je ostavljala dovoljno prostora Partizanovim spoljnim igračima da se razmahnu. Raduje bolja igra Tripkovića i u odbrani i u napadu, Kamings je ustalio formu i sve je uigraniji sa ekipom, mada se još uvek oseća nedostatak još jednog pleja. Drobnjak je sve bolji, Kecman i Božić standardno pouzdani, Perović i Peković treba da poprave skok i kretanje, pred Tepićem je lepa budućnost, dok Veličković i Bogdanović nemaju dovoljnu minutažu da se više uigraju. Najzad neočekivan i ODLIČAN potez Vujoševića sa startnom petorkom, što je omogućilo veću svežinu igrača iz prve petorke u kasnijoj fazi igre a imajući u vidu manji broj igrača Rome u rotaciji i bez nepotrebnih faulova na kraju svake četvrtine. Sve u svemu, potrebno je igrati sa što više igrača u rotaciji, više povratnih lopti ka spoljnim igračima i više šuteva za tri poena. Sa čvrstom igrom u odbrani (što je već sada slučaj), bržom tranzicijom i sa još jednim kvalitetnim plejom (Ilijevskim ili Bakićem) Partizan bi već imao ozbiljan kvalitet za EL.

FH

pre 17 godina

@fcrs1991
Zato vas je jos smesniji PAOK pocistio kod kuce.A da ne pricamo kad ste zadnji put pobedili u Zadru.Vi ste vec odavno bruka,zato tisina.

Kosmajac

pre 17 godina

@Peja

lepo sam ja pisao da ce drobisa pokusati da se uvuce nekim rusima, ali izgleda da ga ni oni nece. kada malo bolje razmislim, kome treba bek od 120 kg?! a sada bi trut da se vrati kod nas. koji ce nam q?... sa milosem i jorovicem mozemo da napravimo nesto, ali sa drobnjakom (koji, uzgred, u novcu vredi kao ona dvojica zajedno) nas ceka jos jedno veliko NISTA!
(peja, 14. septembar 2006 17:37)

A moze da bude i da si ovako pisao na pocetku sezone! "Korpus delikates"!

Klaudinho

pre 17 godina

Svaka cast grobari , pokazali ste veliku zelju , extraordinarnu motivisanost, sto bi Dule rekao ...

@NIKOLA,ZEMUN - Sjajan analiza tekme ....
Bio je sinoc snimak iz Ljubljane na HRT2 . Cibona je izgubila dobijenu tekmu posle 75-80 , 3 min pre kraja . Sudije su potpuno upropastile tekmu iskljucivsi Milica , kasnije su pokusale da nadomeste to i isprave greske . Jako lose sudjenje generalno , splet losih okolnosti za Cibonu (nesto slicno smo i mi uradili ) . Iako im je tesko i nemaju novca igraju srcem i mogla bi Unicaha da padne u Tivoliju u narednim utakmicama.
P.S. Sramota je da grad Beograd ne zeli da izdvaja sredstva za vrhunski sport . A kada se pobedi isti ti politicari bi da se slikaju sa igracima .Pogledajte koliko Cibona dobija od Zagreba ....

poznavaoc

pre 17 godina

UUUUH,pobedismo.Ovome sam se nadao, ali nisam bio siguran do kraja,jer nasima ne treba mnogo da popuste.Setite se samo kad smo vodili 7 razlike,kako je trojka koju je sutirao (cinimi se Bodiroga ) mogla da sve promeni.Sreca nije ubacio.Nikola iz Zemuna prepricava uglavnom sta je bilo na tekmi i kad se jos veze za statistiku svaki novinar koji prati kosarku mu zavidi,jer bolje njihov posao radi od njih.Medjutim to je sve "deja vu" to jest sve smo videli.
Ono sto hocu da kazem je da bez obzira na pobedu,mi igramo mnogo sablonski, sa dosta pasova a to je lose.Nemamo tecnu igru,sve je mnogo lako za skautiranje.Poceo je sa drugom postavom jer je hteo,prvo da ubrza igru u oba pravca(imamo prednost ispod kosa pa je sa dobrim skokom hteo da odigramo brze kontre, sto nam nije bas uspelo). Drugo u pozicionom napadu tri beka na spoljnim pozicijama uvek prete sutem,zahtevaju usku odbranu i tako prave prostor centrima ,a tu smo rekoh u prednosti.Znaci nije tu bilo nikakve filozofije.Ono sto nije dobro to je da ,kazem igramo sa mnogo sablona sto ne odgovara mentalitetu nasih igraca,gusi im kreaciju i samoinicijativu.Trece,njihov trener jeste izdanak nase trenerske skole,ali u mnogo cemu nam je pomogao.Zona skoro sve vreme(Znao je da nemogu da trce sa nama,vracam se na odgovor Nikoli),
Ekipa se akomodirala na odbranu i to je to.Ono sto je sustina je da smo ih dobili jer smo dobro sutirali.Bice problema sa ekipama koje igraju agresivno na loptu,mogu da trce sa nama i nisu slabiji ispod kosa.Tada dolazi do izrazaja igracka suptilnost i samoinicijativa a ovi nasi vezbaju samo sablon na treninzima.Drugo, svakom treneru se vidi karakter u vodjenju ekipe i postavci igre.Tvrdim da ovaj nas toliko voli da sve drzi pod kontrolom(zato i igramo sablon) da igraci nemogu da ga gledaju vise.
Novinari se pitaju sto se sad debeli bavi i politikom i sponzorstvom i td.Moj odgovor je, pa cime da se bavi,odavno je u Partizanu zavrsio sve od uprave kluba,skupstine do ekonoma.A takav "kapacitet" mora da ima sirinu,trebaju mu novi izazovi.
Zato crno bela braco nemojmo odmah da slavimo jednu pobedu,jer na ovom forumu sledeca prica moze da izgleda upravo obrnuto.A to nikome ne treba niti koristi.

DJOLE

pre 17 godina

Partizan bre u Pioniru moze da pobedi i Drim Tim! Stvarno ne znam sta bi uradili bez ovih ludaka na tribinama... Posle tekme sam iscrpljen ko da sam bio na terenu sa igracima...

peja

pre 17 godina

@ kosmajac

i dalje stojim iza onoga sto sam napisao- drobnjak BEK koji je u nba i prosle sezone u tau- u kampovao oko “trojke” nam ne treba! ovaj novi (ili bolje reci stari- dok nije otisao “preko bare”) drole koji je (barem) 2/3 vremena fokusiran na svoj i protivnicki “reket” je PRAVI! sve cestitke duletu na uspesno obavljenom poslu…
necu sada ulaziti u to da li si moj post namerno pogresno protumacio ili ne…

POZDRAV!

Negativ

pre 17 godina

@peja

Mislim da je ovo sjajan trenutak da prestanes da se pozivas na svoje ranije postove, jer ti kredibilitet pada brze nego evro.
Podsecanja radi, pricao si da je nas kljucni trio Drobisha, Kosta i Tripko, a ne Drobisha, Kosta i Cummings, kao posle Rome. To je samo jedna u nizu nedoslednosti, a postao si brale i zamoran.

Napred Partizan!

peja

pre 17 godina

@ negativ
evo sta sam pisao pred prvu utakmicu sezone, protiv hemofarma…
ovaj tim je zaista bolji nego prethodni. u prosloj sezoni je sve zavisilo od miloja, tripko i kosta su mu bili jedina podrska, a ponekad su bljesnuli pekovic i suput. i to je bilo to! sada imamo ekipu u kojoj postoji rotacija 11 igraca (svi osim borovnjaka i djurkovica). tripkovic, perovic i drobnjak bi trebali da vode glavnu rec, ali je najveca snaga ovog PARTIZANA u tome sto pored te trojke ima jos 5- 6 igraca koji mogu da postignu desetak poena. znaci, protivnicka odbrana ce najzad imati vise od jedne brige... nadam se da ove godine uspeh nece izostati, a kada kazem uspeh, mislim (najmanje) na plasman medju 8. oni koji top16 smatraju dobrim rezultatom ne poznaju kosarku i sigurno ne poznaju PARTIZAN...
nema novosti oko dolaska telekoma, sve je jos u fazi pregovora. krajnji rok je, pretpostavljam, pocetak el...
(peja, 30. septembar 2006 02:52)
istina je da tripko ne pruza ono sto smo od njega ocekivali, ali mi ti navedi barem jednu osobu koja je predvidela da ce “novi danilovic” biti u ovakvom kanalu… sto se cummings- a tice, opste je poznato da ga gotivim. dobar je lik, jos bolji igrac. i pre svega ima srce, petlju, nazovi to kako hoces… kao sto rekoh- LIDER!

inace, ne znam kakav si ti autoritet da ovde delis neke ocene. potrebno je, decko, malo vise od stava “napad je najbolja odbrana” da bi uspeo u zivotu…

Negativ

pre 17 godina

@peja

1) Mislim da je jasno ko se sluzi tehnikom napad je najbolja odbrana.
2) Uopste nisam kritikovao "novog Danilovica", vec primetio da se pozivas na svoje "ranije", preciznije, nepostojece tvrdnje da ce Drobisha, Kosta i -Cummings- biti nas glavni trio.
3) Autoritet sam bar koliko i ti, s obzirom da kosarku igram & pratim vise od 20 godina.
4) Nadam sa da ti kriterijum uspeha u zivotu nije broj postavljenih komentara na ovom forumu vec nesto drugo, ali osobe koje su istinski uspele u zivotu, sta god to znacilo, bi trebalo ponekad da budu u stanju da istrpe kritiku, posebno argumentovanu i potkrepljenu dokazima.

Nema ovde nista zlonamerno i cesto sam uzivao u tvojim komentarima, ali treba da budes svestan da je to sve redje slucaj a razloge za to sam ti naveo.

Pozdrav i, uzgred, mislim da si izrazito u pravu kad kazes da oni koji misle da je prolazak u Top16 uspeh ne poznaju kako treba ni kosarku ni KK Partizan.

PFC

pre 17 godina

Stvarno smo veliki i MNOGO SMO JAKI.Svaka cast igracima koji stvarno daju svoj maksimum na svakoj utakmici.Sjajna igra Velickovica,Tripkovica(iako ga ne volim),Drobnjaka kada je bilo potrebno,Kamings je malo zakazao ali je strasan igrac,Bogdanovic je isto dobar,svakac ast najjboljim navijacima na svetu Grobarima koji prave uvek fanstasticnu atmosferu koja se ne zaboravlja.Top 16 je nas Najjaci smo breeeeeee..Pozdrav svim Grobarima!!!

Nitogen city

pre 17 godina

To je to idemo u top 16.Pokazali smo i dokazali da smo za top,da ne navodim da je ova ista lotomatika igrala produzetke sa cibonom prosle nedelje u zagrebu.
Voleo bi da cujem komentar "pljuvaca" u vezi Tripka??? U rupu misevi.....
Kao i do sad komentatori zasluzuju sve cestitke,sa ovih nekoliko tekmi ladno se film moze snimiti o njima,otvorite racun ja prvi dajem kes da se to i ostvari,kao inicijator svega trazim samo da se film zove "Poznavaoci nacionalne frekvencije"
Pozdrav za sve GROBARE!!!!!

dasa

pre 17 godina

Tripoenko je cudo da dve trojke napravi tri glupa faula od toga dva puta kos-faul. Indeks 0000000.
Tepic postaje preponetntan sto je samo druga strana Tripoenka koji je kukuavica.
O Luku sam se ogresio. Decko super igra koliki teror trpi.

zilijen

pre 17 godina

1. Nista nije gotovo
2. Partizan nije pobedio ... ovi jadnici su izgubili ...
3. Najbolji u hali - Grobari ...
4. Plus Dejan B "nije bio u formi veceras"

Naravucenije: Daleko je TOP 16

Tarabic

pre 17 godina

Jedino sto valja je rezultat. Igra cemer, po obicaju, uglavnom bez ideje, mada je drugo poluvreme bilo znatno cvrsce i sigurnije. Niko se nije posebno istakao, ali me prosto boli koliko lose igramo, mucimo onu loptu, a kontre ni od korova. Valjda nas Dule sprema za kasno prolece :).

Sad je F16 suha realnost, samo neki tezak biser moze da nas odvoji od tog cilja, pogotovo u svetlu teskog poraza Unikahe kod kuce protiv Makabija i poraza Cibone u Ljubljani.
I na kraju, kakva je ono ljiga od navijanja. Brutalno siromasno i od skoro nikakve pomoci, sa par minuta izuzetka tokom drugog dela kada je buka bila nesnosna. Ukor razrednog staresine vodjama!

Napred Partizan!

PFC Knjaz

pre 17 godina

Bravo sampioni. Vazna pobeda (mada ocekivana). Moja prognoza: gubimo od Macabija i PAO-a, a dobijamo spance i Olimpiju. A sto se tice Cibone... Valjda je red da ih vec jednom dobijemo u Zagrebu. Samo hrabro do kraja

SCHWIZA

pre 17 godina

Najpre da cestitam Partizanu na pobedi i korektnoj igri (bice to jos bolje)!! A, sto se ostalog tice, drago mi je da postoji arhiva tako da cemo moci da proverimo na kraju sezone ko je sta pisao. Samo da podsetim, u vreme najveceg pljuvanja Tripka sam napisao da ce se ti isti, koliko vec u play off-u kleti u njega...
Sto se tice navijanja, oko polovinu utakmice je bilo (ponovo) klasicno fudbalsko navijanje koje ni malo ne doprinosi nasoj ekipi!! Ljudi, nemojmo biti kao cigani!!! Pa, oduvek smo za njih bili elita na kosarkaskim utakmicama!!! Kosarkasko navijanje mora da prati dogadjaje na terenu i da se konstantno vrsi pritisak na sudije i protivnicke igrace, te da se pravovremeno pruza podrska, koja je u tom momentu primerena, nasem timu!

branko

pre 17 godina

Solidna igra,pobeda vazna kao suvo zlato,ali bice jos svega do kraja!!!Hvala momci na ovoj pobedi,uz vas smo i kad se dobija i kad se gubi!
P.S. Sta je sa likom zvanim @laki,ne javlja se ni posle -22 u Kazan(j)u a ni sada.Bojim se da ne digne ruku na sebe.

MakiSD

pre 17 godina

Bravo crno-beli,još jednom smo dokazali da imamo dobru ekipu ove sezone, Bodiroga je je mnogo dobar igrač,ali ne može sam.Baš sam se uplašio kada je dao onu trojku,jer kada on da trojku to znači da njegov tim ustaje iz mrtvih(setite se Indijanapolisa 2002. i finala),međutim Dule Vujošević je isuviše dobar trener da bi to dozvolio,ali Peđa je stvarno car,ako i Dule Kecman koji je dao trojku i tako definitivno osigurao pobedu PARTIZANA! NAPRED PARTIZAN!!!

Johnny Bravo

pre 17 godina

Bravo Kosta majstore!!! Dokazao si "tezu" da je ljudska glupost zaista neogranicena!!! A pitam se do koje granice ide moj mazohizam kada i dalje idem na utakmice znajuci da me tamo u dresu VOLJENOG kluba ceka Kosta?!? I da,jedno VEEELIKO HVALA Bodirogi(ko razume shvatice)...

Dux

pre 17 godina

Nije mi jasno o cemu vi ljudi pricate sto se tice navijanja? Jel ste bili u Pioniru? Sta sad treba kod svakog kosa da se prekida navijanje pesme? Ne, ne i ne! Nismo seoski navijaci, nikad nismo bili i necemo biti.
A onom urnebesu na kraju necu ni da pricam. Samo GROBARI!

Rade

pre 17 godina

Svaka cast na pobedi!ALI,VREDI RAZMISLITI I O SLEDECEM...Svaki pevac na svom bunjistu jaci!Igramo vrlo bledo u gostima cele sezone,setimo se samo zadarske "jazbine",kada smo izgubili od slabijeg tima.A zasto? Zato sto se pojedinci zaista ne cimaju!Drobnjak i KecmaN posle zadarskog poraza,isto vece,po povratku avionom u BG,opusteno izlaze po fensi klubovima kao da su dobili(setite se samo Cice koji pljuje saigrace zbog iste stvari).Ne znam inace,koliko je Dobnjak zaista u ovoj prici,mislim da igra za licnu statistiku,i gleda da se sto bolje zavalja po isteku jednogodisnjeg ugovora!
A sta Vi mislite o tome?Bas me zanima,zeleo bih da cujem i Vase misljenje na ovu,za mene zanimljivu temu.

samo 1 kloob

pre 17 godina

braco grobari samo nemojte da sad suvise poletite jer nam sledi tezi deo rasporeda. za sad ide sve po planu, ali sad sledi serija poraza.

treba nam pobeda protiv olimpije, ali oni dizu formu. plus trebace nam jos dve pobede iz tri utakmice protiv spanaca i cibone. mozda nam budu dovoljne i dve pobede do kraja ako dobijemo unikahu s vise od 8 a od cibone izgubimo manjom razlikom od one koju smo dobili u pioniru.

znaci, kad krenu porazi moramo da budemo uz tim. vazno je da se oni bore pa sta nam bog da.

za onog sto kaze da je roma veceras izgubila, razmisli malo zasto nisu onda izgubili tako u zagrebu ili protiv huventuda kuci...roma je igrala koliko joj je partizan dozvolio. medjutim i oni su dobro igrali odbranu, a nasi igraci nemaju snage da posle dobre odbrane postave kvalitetan napad svih 40 minuta. zato dosta promasenih suteva i izgubljenih lopti, mada isto to vazi i za njih.

ja

pre 17 godina

@ SCHWIZA

Jesi li bio u hali da mozes da kazes kako je bilo navijanje? Ako si bio i nije ti se svidelo, onda ni ne trebas da komentarises navijanje!

mile

pre 17 godina

najvise volim da citam komentare,prerusenih cigana koji sebe predstavljaju kao da su neki objektivni grobari,a i ovi kao nije partizan dobio nego lotomatika izgubila,pa smesni ste cigani,znam da vam nije lako ali top 16 je vrlo verovatan a mozda i koji stepenik vise ,zao mi vas je cigani cela drzava je iza vas budjet kao makabi a rezultati.....da se igra domaca liga drali bi vas i borac iz cacka i okk beograd i metalac i jos mnogo njih,djaba bacene pare na vas

janki

pre 17 godina

Konacno i Tripko da se probudi. :D
Kad bi Tepic imao sut Tripka bio bi mnogo bolji.Cummings je jako dobro odigrao(imao je cak 8 asistencija).Tripko je pogodio jednu 3 iz nemoguce pozicije i jednu promasio iz nemoguce pozicije.Sto je vazno vezao je 2 trojek kad niko nije postigao poene za Partizan....

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Najvece zasluge za pobedu pripadaju publici. Veceras je navijanje bilo fenomenalno. Pritisak na sudije je u kljucnim trenucima doneo da sviraju za nas neke sumnjive lopte.

Svi igraci su odigrali na svom nivou. Jedino je Tripkovic bio iznad svog proseka. Vec sam vise puta pisao da ga treba sacekati i ne kritikovati previse, a da ce se on na pravi nacin oduziti. Nadam se da je ovo samo pocetak njegove dobre forme.

I moram samo da istaknem da su 4 centra imala samo 6 skokova sto ej veoma cudno kad se pogleda odsadassnji prosek u sezoni.

Ja sam iz Popovića

pre 17 godina

Konacno prava rotacija 10 igraca. Najmanje Bozic 8 minuta. Problem ostaje Kamingsovih 37 minuta. Dobro je odigrao (narocito asistencije) ali je na kraju pao u odbrani.
Komentari da su svi Partizanovi protivnici u EL (izuzev Huventuda) odigrali najslabiju utakmicu bas protiv nas mozda i imaju smisla, ali valjda zasluga za to pripada i Partizanu.
Jos taj plej...

nenad

pre 17 godina

ovo sa komentarima je stvarno dokaz kakav smo mi narod
poceli su da se javljaju strucnaci pljuvaci ( peja i kompanija ) sa pricom kako su eto docekali tripka da proradi sto su oni uporno tvrdili da ce se dogoditi
sad lagano biramo novu zrtvu ( pored homera i koste ) a izgleda je to tepic posle samo jedne slabije utakmice
strasno.
pa ljudi za koga vi navijate, da partizan izgubi pa da se pravite pametni i pljujete da lecite svoje komplekse.
partizan igra sa smesnim budzetom za ovakvo takmicenje bez generalnog sponzora a opet uzima domace titule a sad kad je na pragu da prodje dalje u evropi vi i dalje pljujete.

Pedja

pre 17 godina

STRASNO KOLIKO OVDE LJUDI NISTA NE ZNA O BASKETU, EJ TRIPKO DOBRO ODIGRAO, EJJJ
DAO JE TE TROJKE ALI JA GARANTUJEM DA BI I LUKA TOLIKO DAO DA IMA SLOBODU, DECKO NEMA SMISAO ZA IGRU, IZGEDA DA JE BAS NE SHVATA DOBRO, U ODBRANI NIJE SVESTAN STA RADI, SAMO TRCI UZALUD, JEDINO STO IMA JE SUT I TO SAMO KAD IGRAMO KUCI PRED HILJADAMA NAVIJACA, KAD SE NE UPLASI, SVE U SVEMU MIS,

ALI NAJVAZNIJA JE POBEDA, PO MENI NAJVISE DOPRINELI DROBNJAK U KLJUCNIM TRENUCIMA, KAMINGS I NARAVNO KECMAN, KAO I 5 LICNA TRIPKA.
AJDE PA DA DOCEKAMO SA DULETOM TAJ TOP16, DOK JE ON TU NISAM NEKI OPTIMISTA ALI IPAK POSTOJE SANSE.
CESTITAM IGRACIMA PARTIZANA, SAMO HRABRO

SVAKA ČAST

pre 17 godina

Svaka ČAST DUŠANU VUJOŠEVIĆU
za optužbu DS-a, na jednu stranu se reklamiraju za Evropu a na drugu nas pred istom brukaju!

Grobar_do_koske

pre 17 godina

Dule je potpuno u pravu,demokrate prave drzavu-klub u svim sportovima,ja sam resio da ne glasam za njih najvise zbog toga,to nam pomaze da predvidimo i druge njihove poteze,ili idu na kartu da ce svi cigani glasati za zute,svejedno,neverovatno je glupo da sve pare idu samo u zvezdu...a sto se tice tekme dobili su je igraci,uz pomoc publike,tim dobro napreduje i cini mi se vec da je u finalu nase lige spremljen uobicajen rezultat 3-0 za bilo koga ko se osmeli da proba...pozdrav za sve prave grobare i ljubitelje kosarke

Nikola,Zemun

pre 17 godina

DVOSTRUKA POBEDA! Pobeda kao pobeda je najvaznija, ali je jako bitno sto je anulirano onih 5 razlike iz prvog meca, cime je Lotomatika i definitivno, uz Olimpiju (koja verovatno gubi sve utakmice do kraja), iskljucena iz trke za 16, sto bi trebalo da znaci da u najgorem slucaju mozemo da budemo sesti. Naravno, ja verujem u pobede nad Olimpijom, Unikahom i Huventudom u Pioniru, ali i, ponovicu, Cibonom u Zagrebu, iako ce nam, najverovatnije, trebati jos samo dve pobede! Objektivno, u Izraelu i, u prvom redu, u Atini, nemamo sta da trazimo, ali te utakmice treba odigrati rastereceno, pa sta bude.
Sto se tice utakmice, sta reci? Prvo, zaista sjajna atmosfera (ja sam mrtav bolestan otisao na utakimicu, i sada jedva gledam, ali mi nije zao-vredelo je). Dule me je veoma iznenadio pocetnom petorkom i nisam bas i dalje siguran sta je bio cilj (voleo bih da mi neko to objasni), a u komentaru pred utakmicu sam bas hteo da napomenem kako je Partizan svih sedam dosadasnjih utakmica pocinjao u istoj petorci. U svakom slucaju, krenulo je dosta nervozno i sa jedne i sa druge strane, sa mnogo gresaka, gde je Partizan dobar deo vremena bio bez poena iz igre. Koliko sam primetio, Houkins je dao skoro sve poene za Rim u prvoj cetvrtini. Druga deonica bila je dosta kriticna za Partizan, gde je olako ispustena lepa prednost, posle 3+2 Luke Garija. Ono sto je takodje, jako zanimljivo to je da su gosti mislim ceo mec igrali zonu, sto je doprinelo da Partizan sutne 27 puta za tri i pogodi 10 puta, sto i jeste donelo prevagu u trecoj i poslednjoj deonici. Cestitke za Tripkovica, koji je konacno bio na nekom ocekivanom nivou (moze on jos dosta bolje) i, u prvom redu, Drobnjaka koji je odigrao dosta lose prve tri cetvrtine (4 izgubljene lopte), ali je onda vezao, cini mi se 10 poena u cetvrtoj cetvrtini (dve trojke i dve dvojke, od kojih je jedna, cini mi se, bila sa zvukom sirene). Veoma dobro izdanje prikazao je i Kamings, koji je, verovali ili ne, bio najbolji skakac tima sa 5 skokova, ali i sjajnih 8 asistencija. Kecman je sa 4 skoka bio drugi skakac tima, dakle sa te strane zamerka ide na racun centara (upravo je skok bio najjace oruzje Partizana u dosadasnjem delu sezone). Sto se tice Duleta pohvale idu u prvom redu na dobru igru u odbrani, gde je Bodirogu naterao na nekoliko gresaka, a, iako je rano usao u probleme sa penalima (jedna skandalozna odluka sudija, gde nije ni dotakao Bodirogu a sviran mu je faul), uspeo je da se sacuva do kraja. Kosta moze sigurno bolje, gde u prvom redu mislim na zagradjivanje reketa. Pekovic je obavio solidan posao, vodio je zaista zestoku bitku sa Mavrokefalidisom koji je pokazao da je fizicki izuzetno jak, ali i veoma „prljav“ igrac. Pera Bozic je solidno odradio svoju rolu, kao i Velickovic, koji mozda nije neki preterano veliki talenat, ali je izuzetno borben i ostavlja srce na terenu. Uz to veliki je grobar, i ima m...a, sto je i logicno posto je, koliko znam, zemuncanin i prosao je tu skolu (kosarkasku, naravno). Jedini koji je (statisticki) bio „u minusu“ je Tepic (bez kosa iz igre, 3 izgubljene lopte), ali statistika, sama po sebi ne mora realno da predstavi stanje stvari. Ja mislim da je on sasvim zadovoljavajuce (izuzev tih prodatih lopti) odradio svoj posao.
Ono sto sam isticao kao jako vazan faktor koji treba iskontrolisati, jesu izgubljene lopte! Imali smo ih isto kao i protivnik i to je, po meni, jedan od najvaznijih faktora pobede (da smo u Rimu imali ovih 11 izgubljenih lopti, umesto 25 sada bih imali skor 5-3). Skok je bio malo losiji nego obicno, iako smo i u ovom parametru bili izjednaceni sa protivnikom. Sto se tice suta, sasvim korektno (60% za dva, 37% za tri). Rim je imao skoro isti procenat za dva, ali su sutirali 16 puta vise, ali su zato van 6.25 pogodili svega dva puta (Bodiroga i Gari) iz 17 pokusaja.
Kada su u pitanju gosti, evidentno je da Bodiroga ne moze da izdrzi ovakav tempo (igra prosecno oko 32 minuta po utakmici). Na ovom mecu je imao par gresaka (4 izgubljene lopte), ali i 11 poena i 5 skokova, sto je na nivou nekog njegovog proseka. Houkins je u prvoj cetvrtini bio veoma dobar, kasnije bez znacajnijeg doprinosa potrosio je ubedljivo najvise lopti od svih aktera utakmice, Cetmen je (na srecu) delovao potpuno izgubljeno, tako da su jedinu opasnost po kos Partizana predstavljali Mavrokefalidis (16 poena i 4 skoka) i, samo u pojedinim trenucima, Bodiroga.
Igrom Partizana, ne mozemo biti u potpunosti zadovoljni. Nedostaje tu jos malo vise tecnosti u napadu, malo brza tranzicija lopti, pre svega u situacijama kao sto je bila ova veceras, kada se protivnik brani zonom, ali o tome drugi put.
Ono sto je jako bitno to je da nam veoma odgovaraju rezultati veceras odigranih utakmica i poraz Unikahe u Malagi od Makabija, odnosno Cibone u Ljubljani od Olimpije (Cibona bas voli da igra produzetke), dakle nasih direktnih konkurenata za dalji plasman. Samo jedno pitanje za sportske prijatelje iz Slovenije: Da li ce, mozda, u toku sutrasnjeg dana ici snimak utakmice sa Cibonom na SLO2 kanalu? Partizan u najboljem slucaju na kraju moze da bude treci, u najgorem sesti, gde bih smo i tako u nekim varijantama mogli dalje.
Veliki pozdrav svim ljubiteljima kosarke, a posebno navijacima Partizana!

Bogun

pre 17 godina

@ samo jedan kloob

99% ce nam biti dovoljne jos samo 2 pobede, znaci skor 6-8 na kraju. Ako nista, onda za najbolje 6 mesto (sto ti na kraju ispadne svejedno). Dakle, Olimpija pod obavezno i jedni od Spanaca. Na strani smo uzeli sta smo uzeli u Ljubljani, ne treba se zanositi u vezi sa Zagrebom, tamo je uspeh sve manje od -10.

Dragan

pre 17 godina

Dobro je,ove veceri sve nam je islo na ruku,tu racunam i rezultate timova iz drugih grupa koje se bore za 6.mesto,jer mi smo ovom pobedom mesto broj 6 prakticno zagarantovali!Mada ja ocekujem MNOGO vise od toga..Kakva je ludnica bila na bisevim,stvarno sjajno!!!
@Ja sam iz Popovica
Potpuno si u pravu,vec nekoliko puta sam pokusao da skrenem paznju na to koliko ove godine igramo dobru odbranu(Tepic fenomenalne noge,Kecman sjajan,Kosta se jako dobro postavlja,odbranu je znatno popravio i Tripko,Nole jako agresivan,Pera i Pekovic takodje jako dobri,jos kad prestanu da prace glupe penale..)Mislim da je to veliki pomak u odnosu na nase igre u odbrani prethodnih sezona
@Svaka cast
Iako izlazimo iz teme,a postoji i opasnost da se neki navijaci Partizana osete povredjenim,potpuno se slazem sa Duletom,i sa tobom,da su se pojedinci iz DS-a zaista zaneli.Uostalom videli ste Zvezdino donatorsko vece za halu..Gosti Sutanovac, Djilas, Micunovic, Vlahovic,Vesic, Andjelkovic..Ipak to ne treba vezivati za celu stranku.Izvinite na ovom skretanju sa teme.

Grobar_do_koske

pre 17 godina

I moram jos malo posto sam procitao sve komentare...Dule Vujosevic je jedan od najboljih trenera Partizana svih vremena/kup Koraca *89., 5 titula zaredom i da ne nabrajam mnogo...Perovic je najbolji igrac ekipe ove sezone,posebno na gostovanjima,ne znam sta se vise ocekuje od njega,Tripkovic je bio u strasnoj krizi,menja stil igre,izlazi iz nje i na kraju drago mi je sto ce ostati duze u ekipi,neki momci su mladi i ne mogu uvek da pruze 100%,ali moramo da ih cekamo i da verujemo u njih...a navijanje je bilo fenomenalno,pogotovo uzimajuci u obzir atraktivnost protinika,a on je sigurno jaci od Kazanja,prosle godine je Cetmen/srp/ bio zmaj,a sada je odjednom indijanac,da je dosao u zvezdu bio bi bolji od Dzordana...pobedili smo odlicnu ekipu,SVAKA NAM DALA

peja

pre 17 godina

velika, velika pobeda… ono sto definitivno karakterise ovaj tim je da zna da igra pod imperativom pobede. morala je da se dobije cibona, olimpija, sada roma- nismo poklekli! ovaj kvalitet je falio PARTIZANU proteklih godina…
utakmica- nista posebno, ali ono sto vredi istaci je timska igra u kojoj je nasa najveca snaga. jos na pocetku sezone sam rekao da postoje trojica vodja (cummings, drobnjak, perovic) i cak 5- 6 igraca urotaciji koji mogu da ih manje- vise uspesno prate. nije mala stvar imati 10 igraca na raspolaganju… veceras je nesto slabiji dan imao kosta, ali je, sa druge strane, tripko sasuo 4 trojke iz 7 pokusaja. BUDJENJE?! drole (po obicaju) najbolji kada je najteze, sa dve trojke je prelomio mec. kecman, luka, novica i pera su odigrali dobro svoje epizode. tepic, brat bratu, los, ali ne zaboravite da je citavo prvo poluvreme uspeo da zadrzi bodirogu. kakav je to matchup bio… i za kraj, VONTEEGO 9p 5sk 8 as! LIDER! HOCE LI PONOVO NEKO DA GA PLJUJE?! roma je tiha jeza. hawkins i chatman nisu normalni koliko siluju. dejan se trudi, pokusava, ali ne ide… vise srece, majstore, dogodine- U PARTIZANU!

inace, imali smo itekako uspesan dan, gledajuci druge rezultate. makabi je ocekivano dobio unikahu, a olimpija je prijatno iznenadila i dobila purgere. izgleda da ce tih 6 pobeda biti dovoljno za 5. mesto u grupi, definitivno dovoljno da se ode u top16 kao najbolji 6- ti. dakle, olimpija u pioniru i jos jedna, a kandidata je mnogo- huventud, unikaha, cibona.
naredne nedelje idemo “na izlet” u izrael. ako izgubimo sa manje od 20, bice to uspeh… ako igraci pokazu manje straha i vecu zelju nego protiv huventuda, ja cu biti zadovoljan…

relja

pre 17 godina

mislim da ciganski klub,bilo koga da ima iza sebe,u narednih 10-15 godima sigurno nece igrati Eurolighu, bar ne kao prvak drzave! Napred Dule,jaci si od svih! Pozdrav za sve Grobare!

fcrs1991

pre 17 godina

Zvezda je tukla ovu romu dvadeset i kusur razlike....Fascinantno je da vi pricate o u ulasku u top 16 ko da se radi o osvajanju prvenstva sveta...ali nije to lose skromnost je vrlina...Sve u svemu zelim vam da pobedite neku i u gostima(neracunajuci smesnu olimpiju)samo vas molim ALI iskreno molim nemojte da nas obrukate kad je najpotrebnije a to je protiv cibosa!!!pozz

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ja,definitivno,mislim da idemo dalje(u 16).Sta ce dalje biti zavisi od RAZIGRAVANJA ove ekipe.Kazem RAZIGRAVANJA,jer je kvalitet ocigledan.
Kljucno je ulaziti u meceve sa vise koncentracije(gubljenje lopti,bezvezni faulovi,promasaji iz cistih situacija pokazuju prisustvo grca,a tada je koncentracija u autu)i opustenosti.
Na nasem prostoru moze nas dobiti neko jednu utakmicu uz krajnje pozrtvovanje i kad odigra iznad onooga sto moze(mislim pre svega na FMP i eventualno Crvenu Zvezdu).Da nas pobedi u seriji to je teze.Nema, ovde ,niko taj kvalitet ,bez obzira na pokusaje Crvene Zvezde da se predstavi kao bolji tim.Jos je Partizan orjentir koji treba dostici i ja to zelim i komsijama i Vosi,i FMP,Hemofarmu...
@Nikola Zemun,
Odlicni su ti komentari.Kad bi, Partizan, imao u Beogradu takvu ekipu grobara i za fudbal,gde bi mu bio kraj.

lsl

pre 17 godina

Makabi i Panatinaikos zaboravite! Pobede protiv Unikahe i Huventuda nas vode dalje! Znam da je tu i Olimpija ali ove 2 su nam bitnije i 100% nam obezbedjuju prolazak! Na svu srecu Olimpiju i Spance docekujemo u krcatom pioniru!
Partizan sampion!!!

dule

pre 17 godina

@Grobar_do_koske
A ti onda care glasaj za SPS, ipak su oni najviše učinili za vaše sportsko društvo.
A što se tiče utakmice, svaka čast Partizanu na pobedi.

Šakota ostani zauvek

pre 17 godina

@fcrs1991
Pominjes Zvezdu i njene impresivne pobede i uspehe u proslosti, i pokusavas da je poredis sa KK "Institucijom", mislim da je za to svaki komentar nepotreban, jer je KK "Drzavni projekat" pravi sinonim za moćan, harmoničan i super organizovan tim, jednom rečju pravi gigant, što se i pokazalo poslednjih 30-ak godina. Iako mi igra KK "Palis na Kalis" cesto deluje kao nenadmašna cirkuska predstava, ipak ste vi, kao sto ti kazes, dobili ovu romu sa dvadeset i kusur razlike i postali EUROPSKA Zvezda. Puno pozdrava za navijače KK "Cirkus" sa željom da svake godine pokazuju ovakvu demonstraciju sile u Evropi. Mi smo ipak marginalci za takve "veličine".

Nemanja

pre 17 godina

potez utakmice:

slobodno bacanje promasuje neko od nasih, lopta krece ka autu iza kosa i malo udesno, Velickovic se baca i vraca loptu pod kos gde je ceka Luka i lagani zicer!!!!

sjajno...kad vidim malog Velickovic kako leti po parketu bez problema cu mu uvek oprostiti greske koje pravi zbog iskustva! Opasan je mali...ima onu stvar da igra za Partizan!!!!

Nebojsa

pre 17 godina

@Nikola,Zemun

Pozdravljam te kao grobara, ali mi nije jasno zasto se toliko trudis da napises ovolike izvestaje za svaku
Partizanovu utakmnicu. Ti kao da hoces da privuces paznju neke novinarske ili tv kuce, pa se
nadas da ce te pozvati kao analiticara. Ja kad vidim dukacak post prvo pogledam ko ga potpisuje, pa kad vidim
tvoje ime samo ga preskocim, jer znam sta u njemu pise, tu je gomila statisticki podataka preuzetih sa sajta evrolige
ili sa sajta jadranske lige. Samo ih ti prikazes kroz tekst, a na pomenutim sajtovima oni su dati tabelarno.
Svako koga to zanima moze otici na te sajtove i pogledati sve te podatke od indeksa korisnosti ,pa do procenta suta, skokova i svega ostalog.

Druze nemoj da se ljutis, ali mislim da uzalud trosis vreme na pisanjne tih preiscrpnih izvestaja.
Jos jednom te pozdravljam.

A sto se tice utakmnice i pljuvanja po "uobrazenom" Tepicu mozda nije veceras imao neki indeks korisnosti (-3),
ali taj podatak jako vara. Decko odigra odbranu isforsira nekoliko promasaja protivnika centri uhvate loptu i njma se pise indeksni poen,
a Tepicu koji ima 70% udela u tome sto je ovaj uhvatio loptu nista. I onda Tepic los, a Drobnjak dobar.
A Drobnjak, "car" koji pogadja kad treba, gubi tri vezane lopte u drugoj cetvrtini i vraca talijane u igru.
I onda on pogadja kad "treba", a mozda da nije njegovih gresaka nebi dosli do trenutka "kad treba".

I jos nesto Petar Bozic ima za 5 poena veci indeks od Tepica za doplo manje vremena provedenog u igri.A ako mi neko ko je gledao sinocnu utakmnicu kaze da je on
odigrao bolje od Tepica ond cu da prestanam da citam ove komentare jer onda mi je jasno da se tu javljaju ljudi koji nemaju pojma o kosarci i neznaju sta pisu.

Da podsetim Bozic je kapiten Partizana. Mi u zadnjih 30 godina nismo imali jadnijeg kapitena.
U ovo ekipi to bi najbolje stajalo Kacmanu, jer je to covek koji igrom najvise utice na tim.

Space Jam

pre 17 godina

Najzad igra Partizana koja ima smisla i koja pomalo liči na pravu košarku. Tome je dosta doprinela i zona protivnika, koja je sprečila poznatu igru Partizana ISKLJUČIVO na centre, koja se pretvara u najobičnije guranje i mrcvarenje ispod koša, sa sporim i nedovoljno skočnim Perovićem i Pekovićem, izuzimajući Drobnjaka, koji zna da pogodi koš i iz daljine i Veličkovića, koji je malo brži i ume da skoči iz zaleta. Odbrana sve bolje funkcioniše i to posebno raduje, dok je u napadu bilo dovoljno otvorenih šuteva za tri poena i manje izgubljenih lopti, pre svega zahvaljujući skupljenoj zonskoj odbrani protivnika, koja je ostavljala dovoljno prostora Partizanovim spoljnim igračima da se razmahnu. Raduje bolja igra Tripkovića i u odbrani i u napadu, Kamings je ustalio formu i sve je uigraniji sa ekipom, mada se još uvek oseća nedostatak još jednog pleja. Drobnjak je sve bolji, Kecman i Božić standardno pouzdani, Perović i Peković treba da poprave skok i kretanje, pred Tepićem je lepa budućnost, dok Veličković i Bogdanović nemaju dovoljnu minutažu da se više uigraju. Najzad neočekivan i ODLIČAN potez Vujoševića sa startnom petorkom, što je omogućilo veću svežinu igrača iz prve petorke u kasnijoj fazi igre a imajući u vidu manji broj igrača Rome u rotaciji i bez nepotrebnih faulova na kraju svake četvrtine. Sve u svemu, potrebno je igrati sa što više igrača u rotaciji, više povratnih lopti ka spoljnim igračima i više šuteva za tri poena. Sa čvrstom igrom u odbrani (što je već sada slučaj), bržom tranzicijom i sa još jednim kvalitetnim plejom (Ilijevskim ili Bakićem) Partizan bi već imao ozbiljan kvalitet za EL.

FH

pre 17 godina

@fcrs1991
Zato vas je jos smesniji PAOK pocistio kod kuce.A da ne pricamo kad ste zadnji put pobedili u Zadru.Vi ste vec odavno bruka,zato tisina.

Kosmajac

pre 17 godina

@Peja

lepo sam ja pisao da ce drobisa pokusati da se uvuce nekim rusima, ali izgleda da ga ni oni nece. kada malo bolje razmislim, kome treba bek od 120 kg?! a sada bi trut da se vrati kod nas. koji ce nam q?... sa milosem i jorovicem mozemo da napravimo nesto, ali sa drobnjakom (koji, uzgred, u novcu vredi kao ona dvojica zajedno) nas ceka jos jedno veliko NISTA!
(peja, 14. septembar 2006 17:37)

A moze da bude i da si ovako pisao na pocetku sezone! "Korpus delikates"!

Klaudinho

pre 17 godina

Svaka cast grobari , pokazali ste veliku zelju , extraordinarnu motivisanost, sto bi Dule rekao ...

@NIKOLA,ZEMUN - Sjajan analiza tekme ....
Bio je sinoc snimak iz Ljubljane na HRT2 . Cibona je izgubila dobijenu tekmu posle 75-80 , 3 min pre kraja . Sudije su potpuno upropastile tekmu iskljucivsi Milica , kasnije su pokusale da nadomeste to i isprave greske . Jako lose sudjenje generalno , splet losih okolnosti za Cibonu (nesto slicno smo i mi uradili ) . Iako im je tesko i nemaju novca igraju srcem i mogla bi Unicaha da padne u Tivoliju u narednim utakmicama.
P.S. Sramota je da grad Beograd ne zeli da izdvaja sredstva za vrhunski sport . A kada se pobedi isti ti politicari bi da se slikaju sa igracima .Pogledajte koliko Cibona dobija od Zagreba ....

poznavaoc

pre 17 godina

UUUUH,pobedismo.Ovome sam se nadao, ali nisam bio siguran do kraja,jer nasima ne treba mnogo da popuste.Setite se samo kad smo vodili 7 razlike,kako je trojka koju je sutirao (cinimi se Bodiroga ) mogla da sve promeni.Sreca nije ubacio.Nikola iz Zemuna prepricava uglavnom sta je bilo na tekmi i kad se jos veze za statistiku svaki novinar koji prati kosarku mu zavidi,jer bolje njihov posao radi od njih.Medjutim to je sve "deja vu" to jest sve smo videli.
Ono sto hocu da kazem je da bez obzira na pobedu,mi igramo mnogo sablonski, sa dosta pasova a to je lose.Nemamo tecnu igru,sve je mnogo lako za skautiranje.Poceo je sa drugom postavom jer je hteo,prvo da ubrza igru u oba pravca(imamo prednost ispod kosa pa je sa dobrim skokom hteo da odigramo brze kontre, sto nam nije bas uspelo). Drugo u pozicionom napadu tri beka na spoljnim pozicijama uvek prete sutem,zahtevaju usku odbranu i tako prave prostor centrima ,a tu smo rekoh u prednosti.Znaci nije tu bilo nikakve filozofije.Ono sto nije dobro to je da ,kazem igramo sa mnogo sablona sto ne odgovara mentalitetu nasih igraca,gusi im kreaciju i samoinicijativu.Trece,njihov trener jeste izdanak nase trenerske skole,ali u mnogo cemu nam je pomogao.Zona skoro sve vreme(Znao je da nemogu da trce sa nama,vracam se na odgovor Nikoli),
Ekipa se akomodirala na odbranu i to je to.Ono sto je sustina je da smo ih dobili jer smo dobro sutirali.Bice problema sa ekipama koje igraju agresivno na loptu,mogu da trce sa nama i nisu slabiji ispod kosa.Tada dolazi do izrazaja igracka suptilnost i samoinicijativa a ovi nasi vezbaju samo sablon na treninzima.Drugo, svakom treneru se vidi karakter u vodjenju ekipe i postavci igre.Tvrdim da ovaj nas toliko voli da sve drzi pod kontrolom(zato i igramo sablon) da igraci nemogu da ga gledaju vise.
Novinari se pitaju sto se sad debeli bavi i politikom i sponzorstvom i td.Moj odgovor je, pa cime da se bavi,odavno je u Partizanu zavrsio sve od uprave kluba,skupstine do ekonoma.A takav "kapacitet" mora da ima sirinu,trebaju mu novi izazovi.
Zato crno bela braco nemojmo odmah da slavimo jednu pobedu,jer na ovom forumu sledeca prica moze da izgleda upravo obrnuto.A to nikome ne treba niti koristi.

DJOLE

pre 17 godina

Partizan bre u Pioniru moze da pobedi i Drim Tim! Stvarno ne znam sta bi uradili bez ovih ludaka na tribinama... Posle tekme sam iscrpljen ko da sam bio na terenu sa igracima...

peja

pre 17 godina

@ kosmajac

i dalje stojim iza onoga sto sam napisao- drobnjak BEK koji je u nba i prosle sezone u tau- u kampovao oko “trojke” nam ne treba! ovaj novi (ili bolje reci stari- dok nije otisao “preko bare”) drole koji je (barem) 2/3 vremena fokusiran na svoj i protivnicki “reket” je PRAVI! sve cestitke duletu na uspesno obavljenom poslu…
necu sada ulaziti u to da li si moj post namerno pogresno protumacio ili ne…

POZDRAV!

Negativ

pre 17 godina

@peja

Mislim da je ovo sjajan trenutak da prestanes da se pozivas na svoje ranije postove, jer ti kredibilitet pada brze nego evro.
Podsecanja radi, pricao si da je nas kljucni trio Drobisha, Kosta i Tripko, a ne Drobisha, Kosta i Cummings, kao posle Rome. To je samo jedna u nizu nedoslednosti, a postao si brale i zamoran.

Napred Partizan!

peja

pre 17 godina

@ negativ
evo sta sam pisao pred prvu utakmicu sezone, protiv hemofarma…
ovaj tim je zaista bolji nego prethodni. u prosloj sezoni je sve zavisilo od miloja, tripko i kosta su mu bili jedina podrska, a ponekad su bljesnuli pekovic i suput. i to je bilo to! sada imamo ekipu u kojoj postoji rotacija 11 igraca (svi osim borovnjaka i djurkovica). tripkovic, perovic i drobnjak bi trebali da vode glavnu rec, ali je najveca snaga ovog PARTIZANA u tome sto pored te trojke ima jos 5- 6 igraca koji mogu da postignu desetak poena. znaci, protivnicka odbrana ce najzad imati vise od jedne brige... nadam se da ove godine uspeh nece izostati, a kada kazem uspeh, mislim (najmanje) na plasman medju 8. oni koji top16 smatraju dobrim rezultatom ne poznaju kosarku i sigurno ne poznaju PARTIZAN...
nema novosti oko dolaska telekoma, sve je jos u fazi pregovora. krajnji rok je, pretpostavljam, pocetak el...
(peja, 30. septembar 2006 02:52)
istina je da tripko ne pruza ono sto smo od njega ocekivali, ali mi ti navedi barem jednu osobu koja je predvidela da ce “novi danilovic” biti u ovakvom kanalu… sto se cummings- a tice, opste je poznato da ga gotivim. dobar je lik, jos bolji igrac. i pre svega ima srce, petlju, nazovi to kako hoces… kao sto rekoh- LIDER!

inace, ne znam kakav si ti autoritet da ovde delis neke ocene. potrebno je, decko, malo vise od stava “napad je najbolja odbrana” da bi uspeo u zivotu…

Negativ

pre 17 godina

@peja

1) Mislim da je jasno ko se sluzi tehnikom napad je najbolja odbrana.
2) Uopste nisam kritikovao "novog Danilovica", vec primetio da se pozivas na svoje "ranije", preciznije, nepostojece tvrdnje da ce Drobisha, Kosta i -Cummings- biti nas glavni trio.
3) Autoritet sam bar koliko i ti, s obzirom da kosarku igram & pratim vise od 20 godina.
4) Nadam sa da ti kriterijum uspeha u zivotu nije broj postavljenih komentara na ovom forumu vec nesto drugo, ali osobe koje su istinski uspele u zivotu, sta god to znacilo, bi trebalo ponekad da budu u stanju da istrpe kritiku, posebno argumentovanu i potkrepljenu dokazima.

Nema ovde nista zlonamerno i cesto sam uzivao u tvojim komentarima, ali treba da budes svestan da je to sve redje slucaj a razloge za to sam ti naveo.

Pozdrav i, uzgred, mislim da si izrazito u pravu kad kazes da oni koji misle da je prolazak u Top16 uspeh ne poznaju kako treba ni kosarku ni KK Partizan.