Petak, 08.12.2006.

11:39

Petnaest godina od Tokija i trofeja

Izvor: B92

Petnaest godina od Tokija i trofeja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Ulixes

pre 17 godina

@GORAN
Tada nije bilo prvenstvo sveta kao sada, vec se igrao taj kup, tj ta utakmica. Znam da ti svojim (zlonamernim) komentarom zelis da napakostis samo, ali svi dobro znaju, da prvak sveta moze biti klub iz Evrope ili iz Juzne Amerika, a na ovim prvenstvima sveta trofeje uzimaju evropski i juznoamericku klubovi. Tesko da je ikad neki klub sa nekog drugog kontinenta mogao da konkurise Evropljanima ili Juznoamerikancima.

GORAN

pre 17 godina

Kakvo je to prventstvo sveta u kojem su ucestvovali samo klupski prvaci evrope i juzne amerike ,a gde su prvaci afrike , azije , s,amerike !?

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Nema sta jedan od dva najveca klupska trofeja koja postoje u fudbalu. Iako sa pormenjenim sastavom tim je iapk lagano i sa igracem manje uzeo pehar. Danas, Zvezdi sa igracem manje i Banat predstavlja tesko resivu enigmu. Iskreno govoreci, skoro svi fudbaleri koji igraju danas u Zvezdi teko da bi imali mesta u Celiku iz Zenice. To sve govori i o nasem fudbalu, a i nasoj buducoj ulozi na evropskoj klupskoj sceni. Moguci napredak je jedino u privatizaciji, kao i angazovanju stranih igraca.
Kada se sa ove distance pogleda sta se sve desavalo posle tog decembra i pehara u Tokiju, lagano se moze doci do zakljucka da je raspadom zemlje Zvezda kao klub najvise izgubila, u sportskom pogledu, naravno. Ali ako se zeli neki uspeh, ne treba niko ni mnogo da slavi ovaj jubilej, niti mnogo da razmislja o tome sta bi bilo da je bilo, vec samo pogled ka buducnosti, uz postovanje ali ne i robovanje proslim vremenima, moze doneti neki rezultat. Ovo bi trbalo da vazi za svaki klub.
Ako neko zeli da zna sta znaci Veciti Kompleks, neka procita komentar koji je potpisan sa Vojvodjanin.

Ivan

pre 17 godina

nije srpskog fudbala nego jugoslovenskog...srpski fudbal nema jos ni jedan uspeh!samo neuspehe,nazalost.Svaka cast bivsim zvezdinim igracima

Negativni

pre 17 godina

To je bio sjajan,pobednicki tim.Pobeda u Minhenu je najbolja utakmica koju je odigrao neki nas tim u istoriji.Da se nije raspala Jugoslavija,i da je doveden Jarni(slikao se za Tempo u zvezdinom dresu)bili bi jos bar jedanput prvaci Evrope.Mozemo mi sada nabrajati razne talentovane generacije i Zvezde i Partizana ali ovaj tim je bio pobednicki,sa pravim mentalitetom i sjajnom odbranom koju nijedan prethodni nije imao.Kakve su samo karijere napravili Jugovic,Mihajlovic i Savicevic.Na zalost,toga vise nece biti.

CAR NL

pre 17 godina

Kakvi ste vi navijaci kad neznate,kad je irano finale kupa UEFA!
A ja se jos secam,isfoliranog padda Alana Simonsena,iako nisam Zvezdas,al sam tada navijo,za Zvezdu i za sve nase klubove koji su igrali u Evropi,eh izgleda da su to bila druga vremena,kad sad vidim,ova prepucavanja Grobara i delija muka mi je!

jekum

pre 17 godina

@(Vojvođanin, 08. decembar 2006 17:30)

Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu)

Pa da....seti se Milana i magle...

Zigic

pre 17 godina

Veselo mi nekad s'tobom bese
kad si Zvezdo bila prvak sveta,
pevala je tad cela planeta
da je nasa Zvezda prvak sveta...
15 godina je proslo, a ja nju i dalje volim...

Ulixes

pre 17 godina

Steta sto mladje generacije nemaju tu priliku da stvarno osete kako njihov klub "gazi" sve redom po Evropi i svetu. Danas se loze samo na statiranje u evropskim takmicenjima.

baba sa tockovima

pre 17 godina

Eh, pogledajte samo sve zvezdine igrace koji igraju trenutno po inostranstvu, pojacajte ih sa jos dvojicom stranaca (brazilci ili sl.) i eto vam dobra ekipa. A bice i toga jednog dana, videcete.

Vojvođanin

pre 17 godina

Veliki je uspeh tada postigla "Crvena zvezda". Ali u tom timu nisu svi bili veliki igrači, polovina ih je osrednjih. Imala je "Zvezda" i jače sastave, iz doba Mitića, Šekularca, Pižona i Savića. A kakav je tek tim imao onaj Bobekov, ili Galićev "Partizan"!? Pre četrdeset godina "Partuzan" je u finale sa "Realom" došao pošto je izbacio prvaka Čehoslovačke, Fancuske, Nemačke i Engleske (Slovan, Nant, Verder i Mančester Junajted, u kome su igrali Best i Lou). Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu). Ivan Lendl, jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, nikad nije osvojio "Vimbldon". A koliko je svetskih rekordera u atletici ostalo bez zlatne olimpijske medalje?Pozdrac svima realnima.

Filippo

pre 17 godina

AH! Secam se toga, imao sam 8 godina...ustajem u 4 ujutru kao da je podne, namestam se pred tv i gledam! Mislio sam tada da nas godinama niko nece skinuti sa vrha. Kakvo vreme..
Napred Zvezdo samo napred, najbolja si ti uvek ispred svih Zvezdo!

K

pre 17 godina

Tad sam bio osnovac, osmi razred i imao sam tu srecu da nadjem karte za sever za utakmicu protiv Dinama iz Drezdena i posle Bajerna. To je ono kad je Augentaler dao autogol pred sam kraj. Bas je bila ludnica !! I onda policija nije reagovala kad smo svi izasli na teren, hocu reci navijaci, neki su seckali komade mreze sa golova, neki su odnosili citave komade travnjaka kuci .... Ja i dan danas cuvam video-kasete SVIH utakmica te godine, kao da sam znao, pa sam sve snimao !! Lepe uspomene !! Daleke uspomene ...

Laki

pre 17 godina

To ne mogu zaboraviti. Bilo je 2 dana pred moj 17 rodjendan. 4 sata ujutru. Sjedim sam pored televizora i grizem nokte. Dejo u I poluvremenu do 43 min. igra igru sa druge planete. Genije! Lopte sa ocima. Jugovic, Mihajlovic, Belodedic i ostali su u 2 pol. igrali za dvojicu. Plakao sam od srece. A onda nakon meca povratak u surovu realnost. Rat, bijeda, siromastvo.

Momcilovic

pre 17 godina

Je'l zna neko sta je bilo sa Ratkovicem? Decko je fenomenalno odigrao tu utakmicu - kao da je 10 godina igrao u Kupu Sampiona - a onda netragom nestao. Sta bi?

Reservoir dog

pre 17 godina

@Vedran
Prosinecki je u tom trenutku vec bio u Realu, mada jeste par meseci ranije bio deo generacije koja je trijumfovala u Bariju. Prosinecki je bio Dinamov igrac, ali Ciri Blazevicu nije valjao, pa ga je ovaj "prosledio" u Zvezdu. Prva Robertova sezona u Zvezdi, kada je jos i Piksi bio u njoj je po meni bila i njegova (Robertova
) najbolja. Piksi, iako najbolji nas (mislim na celu bivsu Jugoslaviju)fudbaler koga sam ja za zivota gledao, ipak nije bio deo te sampionske generacije, jer je otisao kada je ona stvarana. Pozdrav i jedva cekam NLB tekmu Zvezda-Cibona.

Pjanovic

pre 17 godina

Stojanovic Dika,Jovanovic,Jovin,Muslin,Miletovic, Jurisic,Petrovic,Blagojevic,Savic,Milosavljevic(Sestic),Repcic (godina,mislim,1979,finale Kupa uefa) Ili Stojanovic Dika mladji,Radinovic,Marovic,Sabanadzovic,Belodedic,Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic,Binic Koji je jaci tim,tesko je reci.Mislim da je jaci od oba bio,godinu dana prije osvajanja Kupa sampiona,onaj sa Pixijem,kad je magla spasila Milan. Kako je svih tih godina bilo lijepo biti navijac Zvezde.Lijepo je i sad, ali onda!

Momci vi ste Zvezda

pre 17 godina

Retko ostavljam komentare ali ovo je nesto posebno,nikad toliku kolicinu srece i ponosa nisam osetio ko tih dana. Drago mi je sto momci koji i danas zive na severu Marakane znaju sta je Zvezda za Srbiju i sto cuvaju duh koji je godinama vec prisutan na severnoj strani stadiona. Momci o kojima pricam u najtezim trenucima za klub bili su oni koji su ga drzali i nisu mu dali da dodirne dno,bili najaci segment kluba i voleli ga vise nego ikad. Mi smo Zvezdu bodrili kad je bila u zenitu,kad je svakog meseca bio bar jedan spektakl a oni protiv Obilica,Koma,Bezanije,Banata......... I pored toga pokazuju ljubav i organizaciju koja je neverovatna i koliko god se cinilo daleko nadam se da ce doziveti srecu koju smo mi doziveli tog 29.5.1991

MASTER

pre 17 godina

Sramota je sto se novo rukovodstvo Crvene zvezde nije setilo da naparvi svecanost u klubu povodom 15 godina od osvajanja svetske titule. Za proslavu evropske titule iz Barija napravili su pravi vasar, a ovaj dogadjaj iz Tokija su ocigledno zaboravili, jer po njima Zvezda postoji od njihovog dolaska, nikako ranije. Dokle ce Delije da cute vise. Skrivaju se iza rezultata i sezone u kojoj su se provukli, jer niko ne pamti ocajniji Partizan.
Zvezda nije ni Piksi, ni Dzaja, Zvezda je zivot, sve ostalo su sitnice!!!

Dusko

pre 17 godina

Ako mislimo nesto da napravimo u Evropi moraju klubovi Zvezda i Partizan da se privatizuju i da ih kupi neki ruski, indijski,... milijarder i mozda tek tada da se ponadamo uspeha u Evropi, drugcije cemo sam moci da budemo fenjeraši u Evropi.

dex

pre 17 godina

E,ja sam tada imao 7 godina,i to je bila moja druga godina fanaticnog navijanja! Cale me je navukao krajem 89-te,i ja sam tada mislio da je Zvezda nepobediva! :) Secam se da sam pre 15 godina ustao kao vampir da gledam utakmicu! Secam se svih detalja ukljucujuci i specijalnog broja zurnala koji je izasao odmah ujutro ! To je bio kraj serijala koji je za mene poceo sa prvom utakmicom protiv Grashopersa... Lepo vreme,ali tesko ponovljivo!

фотограф са крилцима

pre 17 godina

Немојте тако ове године се навршило и 40 година од када су комшије играле финале купа шампиона па се нико није сетио тога. СРАМ ВАС БИЛО!

dudu

pre 17 godina

na koju foru intekontinentalni naslov može biti značajniji od europskog? taj interkontinentalni je za prestiž, a ovaj europski je prava stvar.

vedran

pre 17 godina

"generacije koju su predvodili Savićević,Jugović, Pančev,Mihajlović,Belodedić... " a gdje su Stojkovic i Prosinecki? znam da je Piksi vec bio u francuskoj, ali ipak je on veliki dio te generacije, a Prosinecki je bio jedan od najboljih igraca tog vremena (iako ga tada nisam volio iz ljubomore sto nije igrao za Dinamo)

kara te klub

pre 17 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin odajem Crvenoj Zvezdi priznanje zato sto je pronela slavu srpskog imena sirom sveta. Generacija iz Barija osvojila je sam vrh ali po meni ona nije najbolja u istoriji ovog kluba. Milos Sestic, Dule Savic, Pizon, Blagojevic... igrali su bolji fudbal i bili nezasluzeno pokradeni u Finalu Kupa Uefa sa Borusijom (Menhengladbah). Zaboravih tacno koje godine ali bi mozda onaj dosadni SOS kanal u rubrici "Secanja" mogao malo za promenu da ne vrti Bari po 100 puta i podseti nas na Ambasadora Staneta i njegov tim. Cestitam jos jednom Delijama ali se bojim, obzirom kuda ide nas fudbal, da cemo se odsad pa nadalje - samo secati!

dudu

pre 17 godina

na koju foru intekontinentalni naslov može biti značajniji od europskog? taj interkontinentalni je za prestiž, a ovaj europski je prava stvar.

vedran

pre 17 godina

"generacije koju su predvodili Savićević,Jugović, Pančev,Mihajlović,Belodedić... " a gdje su Stojkovic i Prosinecki? znam da je Piksi vec bio u francuskoj, ali ipak je on veliki dio te generacije, a Prosinecki je bio jedan od najboljih igraca tog vremena (iako ga tada nisam volio iz ljubomore sto nije igrao za Dinamo)

kara te klub

pre 17 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin odajem Crvenoj Zvezdi priznanje zato sto je pronela slavu srpskog imena sirom sveta. Generacija iz Barija osvojila je sam vrh ali po meni ona nije najbolja u istoriji ovog kluba. Milos Sestic, Dule Savic, Pizon, Blagojevic... igrali su bolji fudbal i bili nezasluzeno pokradeni u Finalu Kupa Uefa sa Borusijom (Menhengladbah). Zaboravih tacno koje godine ali bi mozda onaj dosadni SOS kanal u rubrici "Secanja" mogao malo za promenu da ne vrti Bari po 100 puta i podseti nas na Ambasadora Staneta i njegov tim. Cestitam jos jednom Delijama ali se bojim, obzirom kuda ide nas fudbal, da cemo se odsad pa nadalje - samo secati!

фотограф са крилцима

pre 17 godina

Немојте тако ове године се навршило и 40 година од када су комшије играле финале купа шампиона па се нико није сетио тога. СРАМ ВАС БИЛО!

dex

pre 17 godina

E,ja sam tada imao 7 godina,i to je bila moja druga godina fanaticnog navijanja! Cale me je navukao krajem 89-te,i ja sam tada mislio da je Zvezda nepobediva! :) Secam se da sam pre 15 godina ustao kao vampir da gledam utakmicu! Secam se svih detalja ukljucujuci i specijalnog broja zurnala koji je izasao odmah ujutro ! To je bio kraj serijala koji je za mene poceo sa prvom utakmicom protiv Grashopersa... Lepo vreme,ali tesko ponovljivo!

Momci vi ste Zvezda

pre 17 godina

Retko ostavljam komentare ali ovo je nesto posebno,nikad toliku kolicinu srece i ponosa nisam osetio ko tih dana. Drago mi je sto momci koji i danas zive na severu Marakane znaju sta je Zvezda za Srbiju i sto cuvaju duh koji je godinama vec prisutan na severnoj strani stadiona. Momci o kojima pricam u najtezim trenucima za klub bili su oni koji su ga drzali i nisu mu dali da dodirne dno,bili najaci segment kluba i voleli ga vise nego ikad. Mi smo Zvezdu bodrili kad je bila u zenitu,kad je svakog meseca bio bar jedan spektakl a oni protiv Obilica,Koma,Bezanije,Banata......... I pored toga pokazuju ljubav i organizaciju koja je neverovatna i koliko god se cinilo daleko nadam se da ce doziveti srecu koju smo mi doziveli tog 29.5.1991

MASTER

pre 17 godina

Sramota je sto se novo rukovodstvo Crvene zvezde nije setilo da naparvi svecanost u klubu povodom 15 godina od osvajanja svetske titule. Za proslavu evropske titule iz Barija napravili su pravi vasar, a ovaj dogadjaj iz Tokija su ocigledno zaboravili, jer po njima Zvezda postoji od njihovog dolaska, nikako ranije. Dokle ce Delije da cute vise. Skrivaju se iza rezultata i sezone u kojoj su se provukli, jer niko ne pamti ocajniji Partizan.
Zvezda nije ni Piksi, ni Dzaja, Zvezda je zivot, sve ostalo su sitnice!!!

Dusko

pre 17 godina

Ako mislimo nesto da napravimo u Evropi moraju klubovi Zvezda i Partizan da se privatizuju i da ih kupi neki ruski, indijski,... milijarder i mozda tek tada da se ponadamo uspeha u Evropi, drugcije cemo sam moci da budemo fenjeraši u Evropi.

Pjanovic

pre 17 godina

Stojanovic Dika,Jovanovic,Jovin,Muslin,Miletovic, Jurisic,Petrovic,Blagojevic,Savic,Milosavljevic(Sestic),Repcic (godina,mislim,1979,finale Kupa uefa) Ili Stojanovic Dika mladji,Radinovic,Marovic,Sabanadzovic,Belodedic,Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic,Binic Koji je jaci tim,tesko je reci.Mislim da je jaci od oba bio,godinu dana prije osvajanja Kupa sampiona,onaj sa Pixijem,kad je magla spasila Milan. Kako je svih tih godina bilo lijepo biti navijac Zvezde.Lijepo je i sad, ali onda!

Laki

pre 17 godina

To ne mogu zaboraviti. Bilo je 2 dana pred moj 17 rodjendan. 4 sata ujutru. Sjedim sam pored televizora i grizem nokte. Dejo u I poluvremenu do 43 min. igra igru sa druge planete. Genije! Lopte sa ocima. Jugovic, Mihajlovic, Belodedic i ostali su u 2 pol. igrali za dvojicu. Plakao sam od srece. A onda nakon meca povratak u surovu realnost. Rat, bijeda, siromastvo.

K

pre 17 godina

Tad sam bio osnovac, osmi razred i imao sam tu srecu da nadjem karte za sever za utakmicu protiv Dinama iz Drezdena i posle Bajerna. To je ono kad je Augentaler dao autogol pred sam kraj. Bas je bila ludnica !! I onda policija nije reagovala kad smo svi izasli na teren, hocu reci navijaci, neki su seckali komade mreze sa golova, neki su odnosili citave komade travnjaka kuci .... Ja i dan danas cuvam video-kasete SVIH utakmica te godine, kao da sam znao, pa sam sve snimao !! Lepe uspomene !! Daleke uspomene ...

Reservoir dog

pre 17 godina

@Vedran
Prosinecki je u tom trenutku vec bio u Realu, mada jeste par meseci ranije bio deo generacije koja je trijumfovala u Bariju. Prosinecki je bio Dinamov igrac, ali Ciri Blazevicu nije valjao, pa ga je ovaj "prosledio" u Zvezdu. Prva Robertova sezona u Zvezdi, kada je jos i Piksi bio u njoj je po meni bila i njegova (Robertova
) najbolja. Piksi, iako najbolji nas (mislim na celu bivsu Jugoslaviju)fudbaler koga sam ja za zivota gledao, ipak nije bio deo te sampionske generacije, jer je otisao kada je ona stvarana. Pozdrav i jedva cekam NLB tekmu Zvezda-Cibona.

Momcilovic

pre 17 godina

Je'l zna neko sta je bilo sa Ratkovicem? Decko je fenomenalno odigrao tu utakmicu - kao da je 10 godina igrao u Kupu Sampiona - a onda netragom nestao. Sta bi?

baba sa tockovima

pre 17 godina

Eh, pogledajte samo sve zvezdine igrace koji igraju trenutno po inostranstvu, pojacajte ih sa jos dvojicom stranaca (brazilci ili sl.) i eto vam dobra ekipa. A bice i toga jednog dana, videcete.

Filippo

pre 17 godina

AH! Secam se toga, imao sam 8 godina...ustajem u 4 ujutru kao da je podne, namestam se pred tv i gledam! Mislio sam tada da nas godinama niko nece skinuti sa vrha. Kakvo vreme..
Napred Zvezdo samo napred, najbolja si ti uvek ispred svih Zvezdo!

Vojvođanin

pre 17 godina

Veliki je uspeh tada postigla "Crvena zvezda". Ali u tom timu nisu svi bili veliki igrači, polovina ih je osrednjih. Imala je "Zvezda" i jače sastave, iz doba Mitića, Šekularca, Pižona i Savića. A kakav je tek tim imao onaj Bobekov, ili Galićev "Partizan"!? Pre četrdeset godina "Partuzan" je u finale sa "Realom" došao pošto je izbacio prvaka Čehoslovačke, Fancuske, Nemačke i Engleske (Slovan, Nant, Verder i Mančester Junajted, u kome su igrali Best i Lou). Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu). Ivan Lendl, jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, nikad nije osvojio "Vimbldon". A koliko je svetskih rekordera u atletici ostalo bez zlatne olimpijske medalje?Pozdrac svima realnima.

Ulixes

pre 17 godina

Steta sto mladje generacije nemaju tu priliku da stvarno osete kako njihov klub "gazi" sve redom po Evropi i svetu. Danas se loze samo na statiranje u evropskim takmicenjima.

Zigic

pre 17 godina

Veselo mi nekad s'tobom bese
kad si Zvezdo bila prvak sveta,
pevala je tad cela planeta
da je nasa Zvezda prvak sveta...
15 godina je proslo, a ja nju i dalje volim...

CAR NL

pre 17 godina

Kakvi ste vi navijaci kad neznate,kad je irano finale kupa UEFA!
A ja se jos secam,isfoliranog padda Alana Simonsena,iako nisam Zvezdas,al sam tada navijo,za Zvezdu i za sve nase klubove koji su igrali u Evropi,eh izgleda da su to bila druga vremena,kad sad vidim,ova prepucavanja Grobara i delija muka mi je!

jekum

pre 17 godina

@(Vojvođanin, 08. decembar 2006 17:30)

Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu)

Pa da....seti se Milana i magle...

Negativni

pre 17 godina

To je bio sjajan,pobednicki tim.Pobeda u Minhenu je najbolja utakmica koju je odigrao neki nas tim u istoriji.Da se nije raspala Jugoslavija,i da je doveden Jarni(slikao se za Tempo u zvezdinom dresu)bili bi jos bar jedanput prvaci Evrope.Mozemo mi sada nabrajati razne talentovane generacije i Zvezde i Partizana ali ovaj tim je bio pobednicki,sa pravim mentalitetom i sjajnom odbranom koju nijedan prethodni nije imao.Kakve su samo karijere napravili Jugovic,Mihajlovic i Savicevic.Na zalost,toga vise nece biti.

Ivan

pre 17 godina

nije srpskog fudbala nego jugoslovenskog...srpski fudbal nema jos ni jedan uspeh!samo neuspehe,nazalost.Svaka cast bivsim zvezdinim igracima

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Nema sta jedan od dva najveca klupska trofeja koja postoje u fudbalu. Iako sa pormenjenim sastavom tim je iapk lagano i sa igracem manje uzeo pehar. Danas, Zvezdi sa igracem manje i Banat predstavlja tesko resivu enigmu. Iskreno govoreci, skoro svi fudbaleri koji igraju danas u Zvezdi teko da bi imali mesta u Celiku iz Zenice. To sve govori i o nasem fudbalu, a i nasoj buducoj ulozi na evropskoj klupskoj sceni. Moguci napredak je jedino u privatizaciji, kao i angazovanju stranih igraca.
Kada se sa ove distance pogleda sta se sve desavalo posle tog decembra i pehara u Tokiju, lagano se moze doci do zakljucka da je raspadom zemlje Zvezda kao klub najvise izgubila, u sportskom pogledu, naravno. Ali ako se zeli neki uspeh, ne treba niko ni mnogo da slavi ovaj jubilej, niti mnogo da razmislja o tome sta bi bilo da je bilo, vec samo pogled ka buducnosti, uz postovanje ali ne i robovanje proslim vremenima, moze doneti neki rezultat. Ovo bi trbalo da vazi za svaki klub.
Ako neko zeli da zna sta znaci Veciti Kompleks, neka procita komentar koji je potpisan sa Vojvodjanin.

GORAN

pre 17 godina

Kakvo je to prventstvo sveta u kojem su ucestvovali samo klupski prvaci evrope i juzne amerike ,a gde su prvaci afrike , azije , s,amerike !?

Ulixes

pre 17 godina

@GORAN
Tada nije bilo prvenstvo sveta kao sada, vec se igrao taj kup, tj ta utakmica. Znam da ti svojim (zlonamernim) komentarom zelis da napakostis samo, ali svi dobro znaju, da prvak sveta moze biti klub iz Evrope ili iz Juzne Amerika, a na ovim prvenstvima sveta trofeje uzimaju evropski i juznoamericku klubovi. Tesko da je ikad neki klub sa nekog drugog kontinenta mogao da konkurise Evropljanima ili Juznoamerikancima.

dudu

pre 17 godina

na koju foru intekontinentalni naslov može biti značajniji od europskog? taj interkontinentalni je za prestiž, a ovaj europski je prava stvar.

vedran

pre 17 godina

"generacije koju su predvodili Savićević,Jugović, Pančev,Mihajlović,Belodedić... " a gdje su Stojkovic i Prosinecki? znam da je Piksi vec bio u francuskoj, ali ipak je on veliki dio te generacije, a Prosinecki je bio jedan od najboljih igraca tog vremena (iako ga tada nisam volio iz ljubomore sto nije igrao za Dinamo)

kara te klub

pre 17 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin odajem Crvenoj Zvezdi priznanje zato sto je pronela slavu srpskog imena sirom sveta. Generacija iz Barija osvojila je sam vrh ali po meni ona nije najbolja u istoriji ovog kluba. Milos Sestic, Dule Savic, Pizon, Blagojevic... igrali su bolji fudbal i bili nezasluzeno pokradeni u Finalu Kupa Uefa sa Borusijom (Menhengladbah). Zaboravih tacno koje godine ali bi mozda onaj dosadni SOS kanal u rubrici "Secanja" mogao malo za promenu da ne vrti Bari po 100 puta i podseti nas na Ambasadora Staneta i njegov tim. Cestitam jos jednom Delijama ali se bojim, obzirom kuda ide nas fudbal, da cemo se odsad pa nadalje - samo secati!

фотограф са крилцима

pre 17 godina

Немојте тако ове године се навршило и 40 година од када су комшије играле финале купа шампиона па се нико није сетио тога. СРАМ ВАС БИЛО!

dex

pre 17 godina

E,ja sam tada imao 7 godina,i to je bila moja druga godina fanaticnog navijanja! Cale me je navukao krajem 89-te,i ja sam tada mislio da je Zvezda nepobediva! :) Secam se da sam pre 15 godina ustao kao vampir da gledam utakmicu! Secam se svih detalja ukljucujuci i specijalnog broja zurnala koji je izasao odmah ujutro ! To je bio kraj serijala koji je za mene poceo sa prvom utakmicom protiv Grashopersa... Lepo vreme,ali tesko ponovljivo!

Momci vi ste Zvezda

pre 17 godina

Retko ostavljam komentare ali ovo je nesto posebno,nikad toliku kolicinu srece i ponosa nisam osetio ko tih dana. Drago mi je sto momci koji i danas zive na severu Marakane znaju sta je Zvezda za Srbiju i sto cuvaju duh koji je godinama vec prisutan na severnoj strani stadiona. Momci o kojima pricam u najtezim trenucima za klub bili su oni koji su ga drzali i nisu mu dali da dodirne dno,bili najaci segment kluba i voleli ga vise nego ikad. Mi smo Zvezdu bodrili kad je bila u zenitu,kad je svakog meseca bio bar jedan spektakl a oni protiv Obilica,Koma,Bezanije,Banata......... I pored toga pokazuju ljubav i organizaciju koja je neverovatna i koliko god se cinilo daleko nadam se da ce doziveti srecu koju smo mi doziveli tog 29.5.1991

MASTER

pre 17 godina

Sramota je sto se novo rukovodstvo Crvene zvezde nije setilo da naparvi svecanost u klubu povodom 15 godina od osvajanja svetske titule. Za proslavu evropske titule iz Barija napravili su pravi vasar, a ovaj dogadjaj iz Tokija su ocigledno zaboravili, jer po njima Zvezda postoji od njihovog dolaska, nikako ranije. Dokle ce Delije da cute vise. Skrivaju se iza rezultata i sezone u kojoj su se provukli, jer niko ne pamti ocajniji Partizan.
Zvezda nije ni Piksi, ni Dzaja, Zvezda je zivot, sve ostalo su sitnice!!!

Dusko

pre 17 godina

Ako mislimo nesto da napravimo u Evropi moraju klubovi Zvezda i Partizan da se privatizuju i da ih kupi neki ruski, indijski,... milijarder i mozda tek tada da se ponadamo uspeha u Evropi, drugcije cemo sam moci da budemo fenjeraši u Evropi.

Pjanovic

pre 17 godina

Stojanovic Dika,Jovanovic,Jovin,Muslin,Miletovic, Jurisic,Petrovic,Blagojevic,Savic,Milosavljevic(Sestic),Repcic (godina,mislim,1979,finale Kupa uefa) Ili Stojanovic Dika mladji,Radinovic,Marovic,Sabanadzovic,Belodedic,Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic,Binic Koji je jaci tim,tesko je reci.Mislim da je jaci od oba bio,godinu dana prije osvajanja Kupa sampiona,onaj sa Pixijem,kad je magla spasila Milan. Kako je svih tih godina bilo lijepo biti navijac Zvezde.Lijepo je i sad, ali onda!

Laki

pre 17 godina

To ne mogu zaboraviti. Bilo je 2 dana pred moj 17 rodjendan. 4 sata ujutru. Sjedim sam pored televizora i grizem nokte. Dejo u I poluvremenu do 43 min. igra igru sa druge planete. Genije! Lopte sa ocima. Jugovic, Mihajlovic, Belodedic i ostali su u 2 pol. igrali za dvojicu. Plakao sam od srece. A onda nakon meca povratak u surovu realnost. Rat, bijeda, siromastvo.

K

pre 17 godina

Tad sam bio osnovac, osmi razred i imao sam tu srecu da nadjem karte za sever za utakmicu protiv Dinama iz Drezdena i posle Bajerna. To je ono kad je Augentaler dao autogol pred sam kraj. Bas je bila ludnica !! I onda policija nije reagovala kad smo svi izasli na teren, hocu reci navijaci, neki su seckali komade mreze sa golova, neki su odnosili citave komade travnjaka kuci .... Ja i dan danas cuvam video-kasete SVIH utakmica te godine, kao da sam znao, pa sam sve snimao !! Lepe uspomene !! Daleke uspomene ...

Reservoir dog

pre 17 godina

@Vedran
Prosinecki je u tom trenutku vec bio u Realu, mada jeste par meseci ranije bio deo generacije koja je trijumfovala u Bariju. Prosinecki je bio Dinamov igrac, ali Ciri Blazevicu nije valjao, pa ga je ovaj "prosledio" u Zvezdu. Prva Robertova sezona u Zvezdi, kada je jos i Piksi bio u njoj je po meni bila i njegova (Robertova
) najbolja. Piksi, iako najbolji nas (mislim na celu bivsu Jugoslaviju)fudbaler koga sam ja za zivota gledao, ipak nije bio deo te sampionske generacije, jer je otisao kada je ona stvarana. Pozdrav i jedva cekam NLB tekmu Zvezda-Cibona.

Momcilovic

pre 17 godina

Je'l zna neko sta je bilo sa Ratkovicem? Decko je fenomenalno odigrao tu utakmicu - kao da je 10 godina igrao u Kupu Sampiona - a onda netragom nestao. Sta bi?

baba sa tockovima

pre 17 godina

Eh, pogledajte samo sve zvezdine igrace koji igraju trenutno po inostranstvu, pojacajte ih sa jos dvojicom stranaca (brazilci ili sl.) i eto vam dobra ekipa. A bice i toga jednog dana, videcete.

Filippo

pre 17 godina

AH! Secam se toga, imao sam 8 godina...ustajem u 4 ujutru kao da je podne, namestam se pred tv i gledam! Mislio sam tada da nas godinama niko nece skinuti sa vrha. Kakvo vreme..
Napred Zvezdo samo napred, najbolja si ti uvek ispred svih Zvezdo!

Vojvođanin

pre 17 godina

Veliki je uspeh tada postigla "Crvena zvezda". Ali u tom timu nisu svi bili veliki igrači, polovina ih je osrednjih. Imala je "Zvezda" i jače sastave, iz doba Mitića, Šekularca, Pižona i Savića. A kakav je tek tim imao onaj Bobekov, ili Galićev "Partizan"!? Pre četrdeset godina "Partuzan" je u finale sa "Realom" došao pošto je izbacio prvaka Čehoslovačke, Fancuske, Nemačke i Engleske (Slovan, Nant, Verder i Mančester Junajted, u kome su igrali Best i Lou). Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu). Ivan Lendl, jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, nikad nije osvojio "Vimbldon". A koliko je svetskih rekordera u atletici ostalo bez zlatne olimpijske medalje?Pozdrac svima realnima.

Ulixes

pre 17 godina

Steta sto mladje generacije nemaju tu priliku da stvarno osete kako njihov klub "gazi" sve redom po Evropi i svetu. Danas se loze samo na statiranje u evropskim takmicenjima.

Zigic

pre 17 godina

Veselo mi nekad s'tobom bese
kad si Zvezdo bila prvak sveta,
pevala je tad cela planeta
da je nasa Zvezda prvak sveta...
15 godina je proslo, a ja nju i dalje volim...

CAR NL

pre 17 godina

Kakvi ste vi navijaci kad neznate,kad je irano finale kupa UEFA!
A ja se jos secam,isfoliranog padda Alana Simonsena,iako nisam Zvezdas,al sam tada navijo,za Zvezdu i za sve nase klubove koji su igrali u Evropi,eh izgleda da su to bila druga vremena,kad sad vidim,ova prepucavanja Grobara i delija muka mi je!

jekum

pre 17 godina

@(Vojvođanin, 08. decembar 2006 17:30)

Ne govorim kapriciozno, čestitam jubilej "Zvezdi", samo kažem da u fudbalu i sreća i slučaj i sticaj okolnosti umeju da odigraju glavnu ulogu (setimo se autogola Bajerna u poslednjem minutu)

Pa da....seti se Milana i magle...

Negativni

pre 17 godina

To je bio sjajan,pobednicki tim.Pobeda u Minhenu je najbolja utakmica koju je odigrao neki nas tim u istoriji.Da se nije raspala Jugoslavija,i da je doveden Jarni(slikao se za Tempo u zvezdinom dresu)bili bi jos bar jedanput prvaci Evrope.Mozemo mi sada nabrajati razne talentovane generacije i Zvezde i Partizana ali ovaj tim je bio pobednicki,sa pravim mentalitetom i sjajnom odbranom koju nijedan prethodni nije imao.Kakve su samo karijere napravili Jugovic,Mihajlovic i Savicevic.Na zalost,toga vise nece biti.

Ivan

pre 17 godina

nije srpskog fudbala nego jugoslovenskog...srpski fudbal nema jos ni jedan uspeh!samo neuspehe,nazalost.Svaka cast bivsim zvezdinim igracima

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Nema sta jedan od dva najveca klupska trofeja koja postoje u fudbalu. Iako sa pormenjenim sastavom tim je iapk lagano i sa igracem manje uzeo pehar. Danas, Zvezdi sa igracem manje i Banat predstavlja tesko resivu enigmu. Iskreno govoreci, skoro svi fudbaleri koji igraju danas u Zvezdi teko da bi imali mesta u Celiku iz Zenice. To sve govori i o nasem fudbalu, a i nasoj buducoj ulozi na evropskoj klupskoj sceni. Moguci napredak je jedino u privatizaciji, kao i angazovanju stranih igraca.
Kada se sa ove distance pogleda sta se sve desavalo posle tog decembra i pehara u Tokiju, lagano se moze doci do zakljucka da je raspadom zemlje Zvezda kao klub najvise izgubila, u sportskom pogledu, naravno. Ali ako se zeli neki uspeh, ne treba niko ni mnogo da slavi ovaj jubilej, niti mnogo da razmislja o tome sta bi bilo da je bilo, vec samo pogled ka buducnosti, uz postovanje ali ne i robovanje proslim vremenima, moze doneti neki rezultat. Ovo bi trbalo da vazi za svaki klub.
Ako neko zeli da zna sta znaci Veciti Kompleks, neka procita komentar koji je potpisan sa Vojvodjanin.

GORAN

pre 17 godina

Kakvo je to prventstvo sveta u kojem su ucestvovali samo klupski prvaci evrope i juzne amerike ,a gde su prvaci afrike , azije , s,amerike !?

Ulixes

pre 17 godina

@GORAN
Tada nije bilo prvenstvo sveta kao sada, vec se igrao taj kup, tj ta utakmica. Znam da ti svojim (zlonamernim) komentarom zelis da napakostis samo, ali svi dobro znaju, da prvak sveta moze biti klub iz Evrope ili iz Juzne Amerika, a na ovim prvenstvima sveta trofeje uzimaju evropski i juznoamericku klubovi. Tesko da je ikad neki klub sa nekog drugog kontinenta mogao da konkurise Evropljanima ili Juznoamerikancima.