Sreda, 05.10.2022.

09:40

37 poena, 7 trojki, a visok 220cm – zbog njega će pola lige "tankovati" VIDEO

Francuski košarkaški vunderkind Viktor Vembanjama pokazao je protekle noći zašto je apsolutni favorit za prvog pika na sledećem NBA draftu.

Izvor: B92

37 poena, 7 trojki, a visok 220cm – zbog njega æe pola lige "tankovati" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

vince carter

pre 1 godinu

Pored toga sto ne podnosim ove sto isticu da se bave kosarkom pa samim tim se ponasaju da su strucniji od drugih a vidimo kako se mnogi Nba igraci sadasnji ili bivsi sramote sa izjavama,ova recenica da "nije poenta koliko sutiras vec koliko pogadjas" i da se trojkasi ne mogu zaustaviti je toliko glupa da je to neverovatno. Pa i vrhunski suteri mogu da ne pogadjaju za 3,pogotovo ako se igra jedna utakmica a ovo da se trojkasi ne mogu zaustaviti hahaha! Kley Thompson finale 2015 godine,prvi mec 3 od 9 za 3..35% suta za 21p. Drugi mec 4-12 za tri,ukupno 34 poena u porazu. Treci mec,2-7 za tri,14poena. Cetvrti mec 1-5 za 12p. U petom mecu 1-4 za 9 poena. I u sestom mecu 1-3 za 5 poena velikog Kleya Thompsona,pa pogledajte vi samo kakvu je podrsku to imao Stef Kari🤣 Zamislite komentare o nekim drugim igracima kada im saigrac igra ovako!!! Ali niko od vas ne zna kakvu je odbranu igrao Iman Shumpert,zato laik kao sto je "sir oliver" tvrdi da niko ne moze da cuva trojkasa,pa ne mogu da te cuvaju balvani kao ova najlosija konkurencija na euro gde jos igra Rudy sa 37 godina a koji je u onom Spanskom timu kad je bio u prajmu bio sesti igrac..!!!

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku.

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku. I jos nesto pojmasu,cela ekipa stare Yugoslavije 89,90 ili Litvanije kasnije je bila u stanju da sutira trojke,jedino si im trebao ti kao strucnjak koji ce im dati prave instrukcije za pobedu protiv Amera. By the way slepce,nijedna ekipa koja igra samo i iskljucivo na trojke kao Dalas,Hjuston nikada nista nije osvojila niti ce. Srbija nije pogadjala,bas zato i ne treba da forsiras kad ti ne idu trojke vec ides na druge varijante. Pa bas steta sto ne mogu lajv da ti objasnim koliki si laik. Arenas je bio Nba igrac pa mu se svi smeju za izjave,pa sta onda ako se bavis kosarkom🤣

sir oliver

pre 1 godinu

(vince carter, 05. oktobar 2022 18:05)
Tupko, bavim se kosarkom ceo zivot, 53 godine, trenutno u Francuskoj se bavim bas skautingom, pored jos nekih stvari nevezano za kosarku! Vas samozvanih strucnjaks sa poortala mi je pun k...., neverovatno je koliko nemate pojma o kosarci, osim onoga sto gledate na tv, a glasni ste kao da ste Spolstra u najmanju ruku! Nije poenta koliko puta ces sutnuti, nego koliko puta ces pogoditi! Mene u ovim godinama sa visinom od 202cm ne moze sacuvati nijedan bek nizi od mene da ne opalim za tri, ali je pitanje da li cu pogoditi! Kao sto je pitanje da li cu pogoditi i kad me niko ne cuva! Danasnju kosarku drze oni kod kojih ne postoji to pitanje! Moze da ima los dan, ali uglavnom pogadja! Ne postoji odbrana protiv trojke, samo los suter, to ce ti reci svaki trener koji je u toku sa savremenom kosarkom! A ti i dalje misli da se razumes u kosarku, ostavljaj komentare, da mi koji smo stvarno u tome imamo cemu da se smejemo! Kao i uosyalom vecins na ovom portalu! Zao mi je uopste sto sam sebi dozvolio da polemisem sa tobom, zao mi je sto nikad neces saznati moje ime, pa bi te bilo sramota od tog cijim se imenom potpisujes! I on sam ti se smeje!

Miroslav

pre 1 godinu

U ovom trenutku,Henderson je mnogo bolji igrac.Ne uporedivo bolji individualno.Ima mnogo raznovrsniji napad.Francuz samo sutira za tri.Mora se priznati da mu je tehnika,za tu visinu,sjajna.

zemljak

pre 1 godinu

vec sam ovde pisao: navefi mi u nasim reprezentacijama JEDNOG igraca koji ce na treningu da veze 7-8 trojke!
ni ja ne volim danasnju kosarku, ali sta je tu je!
mi smo zaboravili da treniramo sut!

N

pre 1 godinu

@zemljak vezao je Davidovac čim smo stigli u Berlin jedno 10ak trojki, a on čak i nije dobar šuter kod nas tj zvanično imamo mnogo bolje. Problem je bio mentalitet i što niko nije pogađao kada je najpotrebnije!

vince carter

pre 1 godinu

"sir oliver" kako si ti samo bistar,cudi me da ne radis u nekoj skauting sluzbi,covece kakve vi nebuloze pisete. Hjuston Roketsi su vam najbolji primer da trojke ne osvajaju,sutnuli su 2 hiljade vise od Golden Stejta 2015-2019 period. Promasili su 27 uzastopnih trojki u utakmici broj sedam koju su izgubili samo sa devet razlike,sto govori o manjku inteligencije,siguran sam i da si im ti bio trener,da bi trazio jos vise trojki da sutiraju. To sto je Spanija osvojila Euro i Poljska igrala polufinale govori ono sto sam i ja pisao,da su ostale reprezentacije prosecne,Spanije iz 2012te bi odrala ovu 25 razlike bez problema,kao i Francuska sadasnju Francusku pa bi videli gde su vam trojke. Golden Stejt Wariorsi pored toga sto imaju odlicne sutere igraju vrh odbranu i imaju odlicnu cirkulaciju lopte,niti bi oni osvajali da se Kari ne krece bez lopte kako se krece. Bol Bol je na koledzu igrao isto kao ovaj Wanayamba,taj handles za visokog igraca je najprecenjenija stvar ikad,kao sto je i Kajri Irving precenjen igrac a svi se odusevljavaju njime zbog tog handlesa i skilla,kao sto sam ovde vec pominjao ja takve igrace kao sto su on,iverson,arenas i mnogi drugi zovem streat ballers i ljudima koji igraju kosarku na pogresan nacin.

The Unforgiven

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao
(Zuja, 5. oktobar 2022 13:43)
--------------------------

Sabonis je otisao u NBA kada je imao 31 godinu i seriju povreda koje nikada nije odlezao do kraja jer je morao da igra za reprezentaciju.

A Yao se penzionisao kada je imao 31 godinu zbog serije povreda zbog koje je odigrao samo 2 pune sezone u celoj karijeri. I pored toga je imao 6 all-star ucesca u svojih 8 sezona ...

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

nova dinastija

pre 1 godinu

Nadam se da će prva petorka SAS za godinu dana izgledati ovako:

C Wembenyama
F Sochan
F Johnson
G Vassell
G neki vrlo dobar mladi plej

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije

sloboda-n

pre 1 godinu

Nediskutabilno je to da se u Americi igra dobra kosarka.Nego ima tu puno i sou-biznisa.Njima trebaju ovakvi kao ovaj vunderkind(kao Jokic itd)oni njima plate neku cifru i naprave pricu od koje zarade 10 puta vise.

TNT

pre 1 godinu

"Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu,a onda ostaje prazan reket"

Naravno da ne postoji odbrana kada se odbrani na šuterima svira faul čim duneš malo jače pored njih,a centrima se svira tek svaki treći ili četvri faul koji napraviš nad njima,pogotovo kada su u reketu.Tako da sinovi moji koji ste se rodili u poslednjih 20-tak godina nije evoluirala košarka kao sport nego je evoluiralo suđenje koje je zbog "atraktivnosti" i što većeg broja poena zaštitilo te koji prangijaju sa 8-9 m,a oni koji imaju snagu i visinu i zamislite imaju "srama" da se pri tome bave sportom koji se zove košarka,e njih ćemo kažnjavati što imaju snagu i znanje da postignu koš iz reketa,pa za njih neće važiti ista pravila kao za ove druge. E moji klinci to vam je suština današnje(vaše) evolucije košarke. I zato se moram složiti sa vama,u pravu ste,košarka više "nažalost" NIJE sport koji smo mi,stariji od 40 godina,zavoleli gledajući kako ga igraju neki drugi majstori od ovih današnjih.

sir oliver

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?
(War Inside My Head, 05. oktobar 2022 13:07)
Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu, a onda ostaje prazan reket! Jedino ako ih nece sut, a to opet nije zasluga odbrane! Manite se Pistonsa devedesetih, Vujosevica, Radonjica, Pesica... Kosarka, kao i svaki sport se razvija i napreduje, a nasa kosarka je zaostala u razvoju! Proizvodimo visoka krila i centre, a nigde pleja ili beka sutera!

checker

pre 1 godinu

osim jako dobrog tajminga za blokade i odlicnog suta za 3 ne vidim ja tu nista spektakularno za sada. jeste potencijal ali sanse su u najboljem slucaju 50-50% da ce postati novi Kevin Durent (samo jos visi pa ce imati bukvalno neodbranjiv sut) ili recimo novi Porzingis (odlican suter za tu visinu, dobar bloker ali previse spor i sklon povredama). za razliku od njega ovaj mali Henderso koga je po vama "zasenio" (po meni nije, samo sto ovaj nije toliko pumpao svoju statistiku nego je malo i razigravao tim) sa 18 godina je apsolutno NBA "materijal". ako bih vec tankovao pre bih zbog njega...

Zuja

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao

War Inside My Head

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?

SS

pre 1 godinu

Ja bih išpartao ceo teren pa da ima i četvorka i petica preko pola, pa šestic, sedmica iz svog reketa i osmica preko celog terena. Pa da se košarka pretvori u projektilo gađanje vazduh vazduh. Ovo je ludilo!

sir oliver

pre 1 godinu

ovi kosarkasi danas samo sutiraju za 3p nista drugo ne znaju samo predjemo pola i udri za 3 poena.Propala kosarka
(boki89, 05. oktobar 2022 10:36)
Propala je nasa kosarka, zato sto nemamo bar tri igraca koji mogu da napune protivnika trojkama! Dobri trojkasi izvlace odbranu napolje, forsiraju se preuzimanja , pa i centri u mismecu imaju sansu za lagane poene! Ali hajde ti to objasni penzionerima koji vode nasu kosarku i jos uvek proizvode centarhalfove, ni do stopera jos nisu stigli! Kad mi neko spomene odbranu u modernoj kosarci, najezim se! Nasi treneri, cast izuzecima bi najradije igrali 0:0 celu utakmicu, pa u zadnjih 30 sekundi da pobede 1:0 poenom sa slobodnih bacanja! A i vecina komentatora ovde je slična, velicaju neke "odbrambene" igrace, nije ovo hokej ili rukomet, pa da letecim izmenama menjas napad i odbranu!

basketaš

pre 1 godinu

ako je suditi po statistikama ovde iznetim, nikako nije zasenio svojom igrom tog drugog igraca, Skota Hendersona koji takodje ima sjajnu statistiku, pa verovatn i bolju. samo je manje trojki pogadjao/gadjao?, sve ostalo je bolje.

Black

pre 1 godinu

Obojica su veliki talenti, ali totalno razliciti. Henderson je plej koji sa 18 godina ima vec odlicnu tehniku, dribling, pasove, brzinu, prodor, sut... Jako razmislja o potezima koje pravi i donosi vrlo dobre odluke za mladog igraca. Konstantno bodri samog sebe i totalni je soumen. Bice verovatno nesto slicno Donovanu Micelu, ali ima prostora i da bude dosta bolji i da se gradi tim oko njega. Sa druge strane Vembanjama je igrac koji igra centra, imresivne tehnike za visokog igraca, u odbrani samo sevne blokada, ima odlican sut, dosta je brz, ali nema masu pa mu samo gradjenje i ledjna tehnika trpe. Ne trosi mnogo energije u igri pa moze dugo da ostane na terenu. Veliki problem mogu da budu povrede pogotovo ledja i zglobova, pa je upitno kakav ce biti u narednim sezonama. Ono sto je jako dobro kod njega je sto je miran i stalozen u svim situacijama na terenu. Nema lozenja kao kod Hendersona. Vrlo je slican Porzinginsu osim u glavi sto moze da bude veoma pozitivno. U ovoj utakmici ga je Henderson prolazio i nadmudrivao skoro citavu utakmicu, da bi ga Vembanjama sacekao sa dve jake blokade u poslednja 3 minuta utakmice. Dakle uci i kroz samu utakmicu. Ovde ga je cuvao nama poznati Erik Mika, pa nije ni cudo sto je ubacio 37 poena. Zavisi sta ce na draftu traziti tim koji prvi bira. Realno je Henderson sigurnija opcija za prvi pik, pa ce pre biti da ce Vembanjama biti drugi.

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ako nauči da se spusti ispod koša, i tako uvuče čuvare u reket, i odigra neku odbranu, biće od njega nešto, u suprotnom, crno mu se piše.

Sprivel

pre 1 godinu

Ovaj samo četvorku da igra, inače ima da ga unesu u konstrukciju koša i jokić i embid sa ovom njegovom kolazom.Isti ko holmgren koji se odbija od lebrona kod one povrede.

hmmmm

pre 1 godinu

Videćemo. Ako mu je kretnja u odbrani kao kod našeg Bobija... onda ništa. I Bobi je razbijao u napadu, kad je druga ekipa niska i ne igra odbranu.

Sprivel

pre 1 godinu

Ovaj samo četvorku da igra, inače ima da ga unesu u konstrukciju koša i jokić i embid sa ovom njegovom kolazom.Isti ko holmgren koji se odbija od lebrona kod one povrede.

hmmmm

pre 1 godinu

Videćemo. Ako mu je kretnja u odbrani kao kod našeg Bobija... onda ništa. I Bobi je razbijao u napadu, kad je druga ekipa niska i ne igra odbranu.

Black

pre 1 godinu

Obojica su veliki talenti, ali totalno razliciti. Henderson je plej koji sa 18 godina ima vec odlicnu tehniku, dribling, pasove, brzinu, prodor, sut... Jako razmislja o potezima koje pravi i donosi vrlo dobre odluke za mladog igraca. Konstantno bodri samog sebe i totalni je soumen. Bice verovatno nesto slicno Donovanu Micelu, ali ima prostora i da bude dosta bolji i da se gradi tim oko njega. Sa druge strane Vembanjama je igrac koji igra centra, imresivne tehnike za visokog igraca, u odbrani samo sevne blokada, ima odlican sut, dosta je brz, ali nema masu pa mu samo gradjenje i ledjna tehnika trpe. Ne trosi mnogo energije u igri pa moze dugo da ostane na terenu. Veliki problem mogu da budu povrede pogotovo ledja i zglobova, pa je upitno kakav ce biti u narednim sezonama. Ono sto je jako dobro kod njega je sto je miran i stalozen u svim situacijama na terenu. Nema lozenja kao kod Hendersona. Vrlo je slican Porzinginsu osim u glavi sto moze da bude veoma pozitivno. U ovoj utakmici ga je Henderson prolazio i nadmudrivao skoro citavu utakmicu, da bi ga Vembanjama sacekao sa dve jake blokade u poslednja 3 minuta utakmice. Dakle uci i kroz samu utakmicu. Ovde ga je cuvao nama poznati Erik Mika, pa nije ni cudo sto je ubacio 37 poena. Zavisi sta ce na draftu traziti tim koji prvi bira. Realno je Henderson sigurnija opcija za prvi pik, pa ce pre biti da ce Vembanjama biti drugi.

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ako nauči da se spusti ispod koša, i tako uvuče čuvare u reket, i odigra neku odbranu, biće od njega nešto, u suprotnom, crno mu se piše.

basketaš

pre 1 godinu

ako je suditi po statistikama ovde iznetim, nikako nije zasenio svojom igrom tog drugog igraca, Skota Hendersona koji takodje ima sjajnu statistiku, pa verovatn i bolju. samo je manje trojki pogadjao/gadjao?, sve ostalo je bolje.

sir oliver

pre 1 godinu

ovi kosarkasi danas samo sutiraju za 3p nista drugo ne znaju samo predjemo pola i udri za 3 poena.Propala kosarka
(boki89, 05. oktobar 2022 10:36)
Propala je nasa kosarka, zato sto nemamo bar tri igraca koji mogu da napune protivnika trojkama! Dobri trojkasi izvlace odbranu napolje, forsiraju se preuzimanja , pa i centri u mismecu imaju sansu za lagane poene! Ali hajde ti to objasni penzionerima koji vode nasu kosarku i jos uvek proizvode centarhalfove, ni do stopera jos nisu stigli! Kad mi neko spomene odbranu u modernoj kosarci, najezim se! Nasi treneri, cast izuzecima bi najradije igrali 0:0 celu utakmicu, pa u zadnjih 30 sekundi da pobede 1:0 poenom sa slobodnih bacanja! A i vecina komentatora ovde je slična, velicaju neke "odbrambene" igrace, nije ovo hokej ili rukomet, pa da letecim izmenama menjas napad i odbranu!

TNT

pre 1 godinu

"Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu,a onda ostaje prazan reket"

Naravno da ne postoji odbrana kada se odbrani na šuterima svira faul čim duneš malo jače pored njih,a centrima se svira tek svaki treći ili četvri faul koji napraviš nad njima,pogotovo kada su u reketu.Tako da sinovi moji koji ste se rodili u poslednjih 20-tak godina nije evoluirala košarka kao sport nego je evoluiralo suđenje koje je zbog "atraktivnosti" i što većeg broja poena zaštitilo te koji prangijaju sa 8-9 m,a oni koji imaju snagu i visinu i zamislite imaju "srama" da se pri tome bave sportom koji se zove košarka,e njih ćemo kažnjavati što imaju snagu i znanje da postignu koš iz reketa,pa za njih neće važiti ista pravila kao za ove druge. E moji klinci to vam je suština današnje(vaše) evolucije košarke. I zato se moram složiti sa vama,u pravu ste,košarka više "nažalost" NIJE sport koji smo mi,stariji od 40 godina,zavoleli gledajući kako ga igraju neki drugi majstori od ovih današnjih.

checker

pre 1 godinu

osim jako dobrog tajminga za blokade i odlicnog suta za 3 ne vidim ja tu nista spektakularno za sada. jeste potencijal ali sanse su u najboljem slucaju 50-50% da ce postati novi Kevin Durent (samo jos visi pa ce imati bukvalno neodbranjiv sut) ili recimo novi Porzingis (odlican suter za tu visinu, dobar bloker ali previse spor i sklon povredama). za razliku od njega ovaj mali Henderso koga je po vama "zasenio" (po meni nije, samo sto ovaj nije toliko pumpao svoju statistiku nego je malo i razigravao tim) sa 18 godina je apsolutno NBA "materijal". ako bih vec tankovao pre bih zbog njega...

SS

pre 1 godinu

Ja bih išpartao ceo teren pa da ima i četvorka i petica preko pola, pa šestic, sedmica iz svog reketa i osmica preko celog terena. Pa da se košarka pretvori u projektilo gađanje vazduh vazduh. Ovo je ludilo!

sir oliver

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?
(War Inside My Head, 05. oktobar 2022 13:07)
Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu, a onda ostaje prazan reket! Jedino ako ih nece sut, a to opet nije zasluga odbrane! Manite se Pistonsa devedesetih, Vujosevica, Radonjica, Pesica... Kosarka, kao i svaki sport se razvija i napreduje, a nasa kosarka je zaostala u razvoju! Proizvodimo visoka krila i centre, a nigde pleja ili beka sutera!

War Inside My Head

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?

sloboda-n

pre 1 godinu

Nediskutabilno je to da se u Americi igra dobra kosarka.Nego ima tu puno i sou-biznisa.Njima trebaju ovakvi kao ovaj vunderkind(kao Jokic itd)oni njima plate neku cifru i naprave pricu od koje zarade 10 puta vise.

The Unforgiven

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao
(Zuja, 5. oktobar 2022 13:43)
--------------------------

Sabonis je otisao u NBA kada je imao 31 godinu i seriju povreda koje nikada nije odlezao do kraja jer je morao da igra za reprezentaciju.

A Yao se penzionisao kada je imao 31 godinu zbog serije povreda zbog koje je odigrao samo 2 pune sezone u celoj karijeri. I pored toga je imao 6 all-star ucesca u svojih 8 sezona ...

Zuja

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao

vince carter

pre 1 godinu

Pored toga sto ne podnosim ove sto isticu da se bave kosarkom pa samim tim se ponasaju da su strucniji od drugih a vidimo kako se mnogi Nba igraci sadasnji ili bivsi sramote sa izjavama,ova recenica da "nije poenta koliko sutiras vec koliko pogadjas" i da se trojkasi ne mogu zaustaviti je toliko glupa da je to neverovatno. Pa i vrhunski suteri mogu da ne pogadjaju za 3,pogotovo ako se igra jedna utakmica a ovo da se trojkasi ne mogu zaustaviti hahaha! Kley Thompson finale 2015 godine,prvi mec 3 od 9 za 3..35% suta za 21p. Drugi mec 4-12 za tri,ukupno 34 poena u porazu. Treci mec,2-7 za tri,14poena. Cetvrti mec 1-5 za 12p. U petom mecu 1-4 za 9 poena. I u sestom mecu 1-3 za 5 poena velikog Kleya Thompsona,pa pogledajte vi samo kakvu je podrsku to imao Stef Kari🤣 Zamislite komentare o nekim drugim igracima kada im saigrac igra ovako!!! Ali niko od vas ne zna kakvu je odbranu igrao Iman Shumpert,zato laik kao sto je "sir oliver" tvrdi da niko ne moze da cuva trojkasa,pa ne mogu da te cuvaju balvani kao ova najlosija konkurencija na euro gde jos igra Rudy sa 37 godina a koji je u onom Spanskom timu kad je bio u prajmu bio sesti igrac..!!!

zemljak

pre 1 godinu

vec sam ovde pisao: navefi mi u nasim reprezentacijama JEDNOG igraca koji ce na treningu da veze 7-8 trojke!
ni ja ne volim danasnju kosarku, ali sta je tu je!
mi smo zaboravili da treniramo sut!

nova dinastija

pre 1 godinu

Nadam se da će prva petorka SAS za godinu dana izgledati ovako:

C Wembenyama
F Sochan
F Johnson
G Vassell
G neki vrlo dobar mladi plej

Miroslav

pre 1 godinu

U ovom trenutku,Henderson je mnogo bolji igrac.Ne uporedivo bolji individualno.Ima mnogo raznovrsniji napad.Francuz samo sutira za tri.Mora se priznati da mu je tehnika,za tu visinu,sjajna.

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku. I jos nesto pojmasu,cela ekipa stare Yugoslavije 89,90 ili Litvanije kasnije je bila u stanju da sutira trojke,jedino si im trebao ti kao strucnjak koji ce im dati prave instrukcije za pobedu protiv Amera. By the way slepce,nijedna ekipa koja igra samo i iskljucivo na trojke kao Dalas,Hjuston nikada nista nije osvojila niti ce. Srbija nije pogadjala,bas zato i ne treba da forsiras kad ti ne idu trojke vec ides na druge varijante. Pa bas steta sto ne mogu lajv da ti objasnim koliki si laik. Arenas je bio Nba igrac pa mu se svi smeju za izjave,pa sta onda ako se bavis kosarkom🤣

sir oliver

pre 1 godinu

(vince carter, 05. oktobar 2022 18:05)
Tupko, bavim se kosarkom ceo zivot, 53 godine, trenutno u Francuskoj se bavim bas skautingom, pored jos nekih stvari nevezano za kosarku! Vas samozvanih strucnjaks sa poortala mi je pun k...., neverovatno je koliko nemate pojma o kosarci, osim onoga sto gledate na tv, a glasni ste kao da ste Spolstra u najmanju ruku! Nije poenta koliko puta ces sutnuti, nego koliko puta ces pogoditi! Mene u ovim godinama sa visinom od 202cm ne moze sacuvati nijedan bek nizi od mene da ne opalim za tri, ali je pitanje da li cu pogoditi! Kao sto je pitanje da li cu pogoditi i kad me niko ne cuva! Danasnju kosarku drze oni kod kojih ne postoji to pitanje! Moze da ima los dan, ali uglavnom pogadja! Ne postoji odbrana protiv trojke, samo los suter, to ce ti reci svaki trener koji je u toku sa savremenom kosarkom! A ti i dalje misli da se razumes u kosarku, ostavljaj komentare, da mi koji smo stvarno u tome imamo cemu da se smejemo! Kao i uosyalom vecins na ovom portalu! Zao mi je uopste sto sam sebi dozvolio da polemisem sa tobom, zao mi je sto nikad neces saznati moje ime, pa bi te bilo sramota od tog cijim se imenom potpisujes! I on sam ti se smeje!

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku.

N

pre 1 godinu

@zemljak vezao je Davidovac čim smo stigli u Berlin jedno 10ak trojki, a on čak i nije dobar šuter kod nas tj zvanično imamo mnogo bolje. Problem je bio mentalitet i što niko nije pogađao kada je najpotrebnije!

vince carter

pre 1 godinu

"sir oliver" kako si ti samo bistar,cudi me da ne radis u nekoj skauting sluzbi,covece kakve vi nebuloze pisete. Hjuston Roketsi su vam najbolji primer da trojke ne osvajaju,sutnuli su 2 hiljade vise od Golden Stejta 2015-2019 period. Promasili su 27 uzastopnih trojki u utakmici broj sedam koju su izgubili samo sa devet razlike,sto govori o manjku inteligencije,siguran sam i da si im ti bio trener,da bi trazio jos vise trojki da sutiraju. To sto je Spanija osvojila Euro i Poljska igrala polufinale govori ono sto sam i ja pisao,da su ostale reprezentacije prosecne,Spanije iz 2012te bi odrala ovu 25 razlike bez problema,kao i Francuska sadasnju Francusku pa bi videli gde su vam trojke. Golden Stejt Wariorsi pored toga sto imaju odlicne sutere igraju vrh odbranu i imaju odlicnu cirkulaciju lopte,niti bi oni osvajali da se Kari ne krece bez lopte kako se krece. Bol Bol je na koledzu igrao isto kao ovaj Wanayamba,taj handles za visokog igraca je najprecenjenija stvar ikad,kao sto je i Kajri Irving precenjen igrac a svi se odusevljavaju njime zbog tog handlesa i skilla,kao sto sam ovde vec pominjao ja takve igrace kao sto su on,iverson,arenas i mnogi drugi zovem streat ballers i ljudima koji igraju kosarku na pogresan nacin.

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije

Zuja

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije...jer ovaj mali je iritantan i ljigav skoro kao i Jokić,Bogdanović,Micić...!!!

Black Sabath

pre 1 godinu

Rijetko iritantan lik...onog dana kada on i onaj odvratni ljigavac Embid zaigraju za A reprezentaciju Francuske biće to ljigavija reprezentacija i od Srbije

sir oliver

pre 1 godinu

ovi kosarkasi danas samo sutiraju za 3p nista drugo ne znaju samo predjemo pola i udri za 3 poena.Propala kosarka
(boki89, 05. oktobar 2022 10:36)
Propala je nasa kosarka, zato sto nemamo bar tri igraca koji mogu da napune protivnika trojkama! Dobri trojkasi izvlace odbranu napolje, forsiraju se preuzimanja , pa i centri u mismecu imaju sansu za lagane poene! Ali hajde ti to objasni penzionerima koji vode nasu kosarku i jos uvek proizvode centarhalfove, ni do stopera jos nisu stigli! Kad mi neko spomene odbranu u modernoj kosarci, najezim se! Nasi treneri, cast izuzecima bi najradije igrali 0:0 celu utakmicu, pa u zadnjih 30 sekundi da pobede 1:0 poenom sa slobodnih bacanja! A i vecina komentatora ovde je slična, velicaju neke "odbrambene" igrace, nije ovo hokej ili rukomet, pa da letecim izmenama menjas napad i odbranu!

sir oliver

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?
(War Inside My Head, 05. oktobar 2022 13:07)
Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu, a onda ostaje prazan reket! Jedino ako ih nece sut, a to opet nije zasluga odbrane! Manite se Pistonsa devedesetih, Vujosevica, Radonjica, Pesica... Kosarka, kao i svaki sport se razvija i napreduje, a nasa kosarka je zaostala u razvoju! Proizvodimo visoka krila i centre, a nigde pleja ili beka sutera!

hmmmm

pre 1 godinu

Videćemo. Ako mu je kretnja u odbrani kao kod našeg Bobija... onda ništa. I Bobi je razbijao u napadu, kad je druga ekipa niska i ne igra odbranu.

SS

pre 1 godinu

Ja bih išpartao ceo teren pa da ima i četvorka i petica preko pola, pa šestic, sedmica iz svog reketa i osmica preko celog terena. Pa da se košarka pretvori u projektilo gađanje vazduh vazduh. Ovo je ludilo!

Dag Kristi

pre 1 godinu

Ako nauči da se spusti ispod koša, i tako uvuče čuvare u reket, i odigra neku odbranu, biće od njega nešto, u suprotnom, crno mu se piše.

Sprivel

pre 1 godinu

Ovaj samo četvorku da igra, inače ima da ga unesu u konstrukciju koša i jokić i embid sa ovom njegovom kolazom.Isti ko holmgren koji se odbija od lebrona kod one povrede.

TNT

pre 1 godinu

"Ne postoji odbrana protiv trojkaski raspolozene ekipe ili reprezentacije! Ne postoji! Oni sutiraju sa 7,8,9 metara! Mozes samo da trcis za njima po celom terenu,a onda ostaje prazan reket"

Naravno da ne postoji odbrana kada se odbrani na šuterima svira faul čim duneš malo jače pored njih,a centrima se svira tek svaki treći ili četvri faul koji napraviš nad njima,pogotovo kada su u reketu.Tako da sinovi moji koji ste se rodili u poslednjih 20-tak godina nije evoluirala košarka kao sport nego je evoluiralo suđenje koje je zbog "atraktivnosti" i što većeg broja poena zaštitilo te koji prangijaju sa 8-9 m,a oni koji imaju snagu i visinu i zamislite imaju "srama" da se pri tome bave sportom koji se zove košarka,e njih ćemo kažnjavati što imaju snagu i znanje da postignu koš iz reketa,pa za njih neće važiti ista pravila kao za ove druge. E moji klinci to vam je suština današnje(vaše) evolucije košarke. I zato se moram složiti sa vama,u pravu ste,košarka više "nažalost" NIJE sport koji smo mi,stariji od 40 godina,zavoleli gledajući kako ga igraju neki drugi majstori od ovih današnjih.

sir oliver

pre 1 godinu

(vince carter, 05. oktobar 2022 18:05)
Tupko, bavim se kosarkom ceo zivot, 53 godine, trenutno u Francuskoj se bavim bas skautingom, pored jos nekih stvari nevezano za kosarku! Vas samozvanih strucnjaks sa poortala mi je pun k...., neverovatno je koliko nemate pojma o kosarci, osim onoga sto gledate na tv, a glasni ste kao da ste Spolstra u najmanju ruku! Nije poenta koliko puta ces sutnuti, nego koliko puta ces pogoditi! Mene u ovim godinama sa visinom od 202cm ne moze sacuvati nijedan bek nizi od mene da ne opalim za tri, ali je pitanje da li cu pogoditi! Kao sto je pitanje da li cu pogoditi i kad me niko ne cuva! Danasnju kosarku drze oni kod kojih ne postoji to pitanje! Moze da ima los dan, ali uglavnom pogadja! Ne postoji odbrana protiv trojke, samo los suter, to ce ti reci svaki trener koji je u toku sa savremenom kosarkom! A ti i dalje misli da se razumes u kosarku, ostavljaj komentare, da mi koji smo stvarno u tome imamo cemu da se smejemo! Kao i uosyalom vecins na ovom portalu! Zao mi je uopste sto sam sebi dozvolio da polemisem sa tobom, zao mi je sto nikad neces saznati moje ime, pa bi te bilo sramota od tog cijim se imenom potpisujes! I on sam ti se smeje!

Black

pre 1 godinu

Obojica su veliki talenti, ali totalno razliciti. Henderson je plej koji sa 18 godina ima vec odlicnu tehniku, dribling, pasove, brzinu, prodor, sut... Jako razmislja o potezima koje pravi i donosi vrlo dobre odluke za mladog igraca. Konstantno bodri samog sebe i totalni je soumen. Bice verovatno nesto slicno Donovanu Micelu, ali ima prostora i da bude dosta bolji i da se gradi tim oko njega. Sa druge strane Vembanjama je igrac koji igra centra, imresivne tehnike za visokog igraca, u odbrani samo sevne blokada, ima odlican sut, dosta je brz, ali nema masu pa mu samo gradjenje i ledjna tehnika trpe. Ne trosi mnogo energije u igri pa moze dugo da ostane na terenu. Veliki problem mogu da budu povrede pogotovo ledja i zglobova, pa je upitno kakav ce biti u narednim sezonama. Ono sto je jako dobro kod njega je sto je miran i stalozen u svim situacijama na terenu. Nema lozenja kao kod Hendersona. Vrlo je slican Porzinginsu osim u glavi sto moze da bude veoma pozitivno. U ovoj utakmici ga je Henderson prolazio i nadmudrivao skoro citavu utakmicu, da bi ga Vembanjama sacekao sa dve jake blokade u poslednja 3 minuta utakmice. Dakle uci i kroz samu utakmicu. Ovde ga je cuvao nama poznati Erik Mika, pa nije ni cudo sto je ubacio 37 poena. Zavisi sta ce na draftu traziti tim koji prvi bira. Realno je Henderson sigurnija opcija za prvi pik, pa ce pre biti da ce Vembanjama biti drugi.

sloboda-n

pre 1 godinu

Nediskutabilno je to da se u Americi igra dobra kosarka.Nego ima tu puno i sou-biznisa.Njima trebaju ovakvi kao ovaj vunderkind(kao Jokic itd)oni njima plate neku cifru i naprave pricu od koje zarade 10 puta vise.

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku.

vince carter

pre 1 godinu

"Sir Oliver" Skaut koji gubi vreme komentarisuci sa "laicima" na portalu,zato i svi znaju za tebe tupko! Jedini koji nema pojma o kosarci si ti,igraci Hjuston Roketsa su odlicni suteri,poenta je da kad ti ne ide sut za 3 ne nastavljas sa istim,naravno da trojkaske ekipe mogu da se zaustave i ako su odlicne suterski,Cavs vs Gsw 2016. Kleya Thompsona su pojeli Shumpert i delavedova 2015 a 2016te i njega i Karija laice. Ekipa sastavljena od na primer Maxi Kleber,Porzingis,Doncic konkretno cela ekipa Dalasa koja je bila u stanju da prangija trojke nikada nista ne bi osvojila,poenta je da imas sutere ali i igras raznovrsno i odlicnu odbranu,kako igraju Wariorsi i to su uvek imali centre Boguta,Megija,Zazu,Lunija koji nisu suteri i pored njih jos i Greena koji je ciglas,mene je sramota zapravo sto se upustam sa takvim laicima u polemiku. I jos nesto pojmasu,cela ekipa stare Yugoslavije 89,90 ili Litvanije kasnije je bila u stanju da sutira trojke,jedino si im trebao ti kao strucnjak koji ce im dati prave instrukcije za pobedu protiv Amera. By the way slepce,nijedna ekipa koja igra samo i iskljucivo na trojke kao Dalas,Hjuston nikada nista nije osvojila niti ce. Srbija nije pogadjala,bas zato i ne treba da forsiras kad ti ne idu trojke vec ides na druge varijante. Pa bas steta sto ne mogu lajv da ti objasnim koliki si laik. Arenas je bio Nba igrac pa mu se svi smeju za izjave,pa sta onda ako se bavis kosarkom🤣

checker

pre 1 godinu

osim jako dobrog tajminga za blokade i odlicnog suta za 3 ne vidim ja tu nista spektakularno za sada. jeste potencijal ali sanse su u najboljem slucaju 50-50% da ce postati novi Kevin Durent (samo jos visi pa ce imati bukvalno neodbranjiv sut) ili recimo novi Porzingis (odlican suter za tu visinu, dobar bloker ali previse spor i sklon povredama). za razliku od njega ovaj mali Henderso koga je po vama "zasenio" (po meni nije, samo sto ovaj nije toliko pumpao svoju statistiku nego je malo i razigravao tim) sa 18 godina je apsolutno NBA "materijal". ako bih vec tankovao pre bih zbog njega...

nova dinastija

pre 1 godinu

Nadam se da će prva petorka SAS za godinu dana izgledati ovako:

C Wembenyama
F Sochan
F Johnson
G Vassell
G neki vrlo dobar mladi plej

vince carter

pre 1 godinu

"sir oliver" kako si ti samo bistar,cudi me da ne radis u nekoj skauting sluzbi,covece kakve vi nebuloze pisete. Hjuston Roketsi su vam najbolji primer da trojke ne osvajaju,sutnuli su 2 hiljade vise od Golden Stejta 2015-2019 period. Promasili su 27 uzastopnih trojki u utakmici broj sedam koju su izgubili samo sa devet razlike,sto govori o manjku inteligencije,siguran sam i da si im ti bio trener,da bi trazio jos vise trojki da sutiraju. To sto je Spanija osvojila Euro i Poljska igrala polufinale govori ono sto sam i ja pisao,da su ostale reprezentacije prosecne,Spanije iz 2012te bi odrala ovu 25 razlike bez problema,kao i Francuska sadasnju Francusku pa bi videli gde su vam trojke. Golden Stejt Wariorsi pored toga sto imaju odlicne sutere igraju vrh odbranu i imaju odlicnu cirkulaciju lopte,niti bi oni osvajali da se Kari ne krece bez lopte kako se krece. Bol Bol je na koledzu igrao isto kao ovaj Wanayamba,taj handles za visokog igraca je najprecenjenija stvar ikad,kao sto je i Kajri Irving precenjen igrac a svi se odusevljavaju njime zbog tog handlesa i skilla,kao sto sam ovde vec pominjao ja takve igrace kao sto su on,iverson,arenas i mnogi drugi zovem streat ballers i ljudima koji igraju kosarku na pogresan nacin.

basketaš

pre 1 godinu

ako je suditi po statistikama ovde iznetim, nikako nije zasenio svojom igrom tog drugog igraca, Skota Hendersona koji takodje ima sjajnu statistiku, pa verovatn i bolju. samo je manje trojki pogadjao/gadjao?, sve ostalo je bolje.

vince carter

pre 1 godinu

Pored toga sto ne podnosim ove sto isticu da se bave kosarkom pa samim tim se ponasaju da su strucniji od drugih a vidimo kako se mnogi Nba igraci sadasnji ili bivsi sramote sa izjavama,ova recenica da "nije poenta koliko sutiras vec koliko pogadjas" i da se trojkasi ne mogu zaustaviti je toliko glupa da je to neverovatno. Pa i vrhunski suteri mogu da ne pogadjaju za 3,pogotovo ako se igra jedna utakmica a ovo da se trojkasi ne mogu zaustaviti hahaha! Kley Thompson finale 2015 godine,prvi mec 3 od 9 za 3..35% suta za 21p. Drugi mec 4-12 za tri,ukupno 34 poena u porazu. Treci mec,2-7 za tri,14poena. Cetvrti mec 1-5 za 12p. U petom mecu 1-4 za 9 poena. I u sestom mecu 1-3 za 5 poena velikog Kleya Thompsona,pa pogledajte vi samo kakvu je podrsku to imao Stef Kari🤣 Zamislite komentare o nekim drugim igracima kada im saigrac igra ovako!!! Ali niko od vas ne zna kakvu je odbranu igrao Iman Shumpert,zato laik kao sto je "sir oliver" tvrdi da niko ne moze da cuva trojkasa,pa ne mogu da te cuvaju balvani kao ova najlosija konkurencija na euro gde jos igra Rudy sa 37 godina a koji je u onom Spanskom timu kad je bio u prajmu bio sesti igrac..!!!

War Inside My Head

pre 1 godinu

@sir oliver,u suštini se slažem sa prvim dijelom komentara vezano za napadačku šutersku igru,ali dio vezan za odbranu,ipak se ne bih potpuno složio.Vidjeli smo završnicu nedavnog EP,playoff finale NBA,čim se zategne odbrana rezultati dolaze,otvaraju se kontranapadi,dobija se višak prostora,i u oba slučaja ekipe koje su uspjele da agresivnom odbranom pritisnu protivnika,na kraju su bili pobjednici.Svakako su šuteri ključ ekipe,košarka i jeste igra ko će postići više poena na kraju,s tim što su mnogi dobili slobodu,pa prelaskom linije polovine terena bez mnogo razmišljanja šutiraju za 3 poena,nekad ih ludo krene,ali ako imaju protivnika koji će ih stisnuti,procenti vrlo često padaju,potrošnja energije je veća,uvlači se nervoza, samopouzdanje pada,E kad će u KSS prihvatiti realnost,pitanje je?

zemljak

pre 1 godinu

vec sam ovde pisao: navefi mi u nasim reprezentacijama JEDNOG igraca koji ce na treningu da veze 7-8 trojke!
ni ja ne volim danasnju kosarku, ali sta je tu je!
mi smo zaboravili da treniramo sut!

Miroslav

pre 1 godinu

U ovom trenutku,Henderson je mnogo bolji igrac.Ne uporedivo bolji individualno.Ima mnogo raznovrsniji napad.Francuz samo sutira za tri.Mora se priznati da mu je tehnika,za tu visinu,sjajna.

N

pre 1 godinu

@zemljak vezao je Davidovac čim smo stigli u Berlin jedno 10ak trojki, a on čak i nije dobar šuter kod nas tj zvanično imamo mnogo bolje. Problem je bio mentalitet i što niko nije pogađao kada je najpotrebnije!

The Unforgiven

pre 1 godinu

I Sabonis je tako igrao pa nije postigao zavidnu karijeru. Kinez Yao Ming 2,20 otišao u NBA i ništa. Kada ode medju aždaje videće gde je došao
(Zuja, 5. oktobar 2022 13:43)
--------------------------

Sabonis je otisao u NBA kada je imao 31 godinu i seriju povreda koje nikada nije odlezao do kraja jer je morao da igra za reprezentaciju.

A Yao se penzionisao kada je imao 31 godinu zbog serije povreda zbog koje je odigrao samo 2 pune sezone u celoj karijeri. I pored toga je imao 6 all-star ucesca u svojih 8 sezona ...