Utorak, 04.10.2022.

12:28

Šok u Astani – srećni gubitnik "počistio" Alkarasa!

Karlos Alkaras, prvi teniser sveta, doživeo je neočekivani poraz u prvom kolu turnira u Astani od Belgijanca Davida Gofana.

Izvor: LN

Šok u Astani – sreæni gubitnik "poèistio" Alkarasa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

47304

pre 1 godinu

Momak se tek sad susreće sa stvarnošću i teretom koji donosi slava i svjetla pozornice , ako uspješno prebrodi ovaj test biće veliki igrač jer za to materijala ima .

Mi držimo palčeve Novaku sa željama da se u svakom smislu vrati na vrh .

Andjela

pre 1 godinu

Ipak je to Gofan. Dugo je bio porvređen. Gofan, kao na primer David Ferer (sada je u penziji ima 40 g) i & su oni igrači koji znaju sa reketom i lopticom SVE DA IZVEDU u toku igre, imaju samo jedan bag,i zato nisu mogili da pomrse konce velikoj trojci, a to je servis; po jačini udarca imaju slab servis (nema dovoljnu brzinu).

Karlos fan

pre 1 godinu

Nema veze,David je odigrao sjajno igrao je sve vreme agresivno i pravijo malo grešaka,izgubijo je protiv iskusnijeg.Secam se kad je praim Djokovic 2013 izgubio od dede Tomyia Hassa

Negativni

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..
(orban, 04. oktobar 2022 15:26) Batali tenis, drz se ti Orbana, Erdogana i botoksiranog od Kremlja, za bolje i nisi.

NikolaBB

pre 1 godinu

Koliko je katastrofalna i suluda politika koju vodi ATP najbolje pokazuje aktuelna lista, gde Alkaraz sa skromnim brojem bodova i jednim slemom ubedljivo vodi na prvom mestu dok je Djoković sa istim brojem velikih titula daleko iza na Race listi. Setimo se prošle godine kada je Noleta jedan meč delio od kalendarskog Slema koliko je uprkos titulađma na Australian openu, Roland Garrosu, Wimbldonu i finalu US opena opstanak na prvom mestu bio neizvestan i upitan jer su mu Medvedev i Cicipas konstantno disali za vratom. Ispade ove godine jedan slem vredi više nego prošle godine tri i jedno finale...Opet sa druge strane prerano su čini se ovog Alkaraza uzdigli u nebesa kom je voda već ušla u uši, obzirom da je do Slema i prvog mesta došao ni kriv ni dužan, spletom srećnih okolnosti po njega i poklapanjem kockica.. Ista priča je bila sa Timom i Medvedevim, pa evo sad ne mogu da se sastave mesecima nakon tog kobnog US opena koji su na sličan način osvojili kao Karlito.

sin lovca na putlerofile

pre 1 godinu

Tek sto je postao GOAT, Karlito to nije vise. Strucnjaci u cudu, ne mogu da veruju ko je pobedio GS sampiona!
(sin lovca na medvede, 04. oktobar 2022 14:48)

Pozdravio te nolo!

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Evo upravo to je ono što mi ljubitelji tenisa i ostalog sporta stalno ponavljamo a vi nas zbog toga pravite nekakvim "nolobotovima" ili šta ja sve znam. Mi skrećemo pažnju na činjenicu da jednostavno NEMA ni na vidiku tenisera ni blizu kvaliteta i kontinuiteta i šampionskog mentaliteta i veština poput Velike trojke! Jednostavno NEMA! Evo ovaj mali Karlito je zaista izuzetan potencijal, veoma veoma talentovan dečko, nedavno je osvojio US Open, ima i Masters 1000 osvojen, izuzetan je talenat i pred njim je svetla karijera, naosvajaće se titula to je sigurno ali jednostavno nema ni blizu taj kvalitet koji imaju članovi Velike trojke. Nakon osvajanja US Opena usledio je fijasko na prvom sledećem turniru i to u prvom kolu i to od maltene veterana Gofana kog članovi Velike trojke pobeđuju kao od šale a koji je kako i sami vidimo malog Karlita umlatio u prvom kolu lagano, rutinski, sa laganih 2:0 u setovima i oba dobijena seta pre taj brejka, dakle veoma ubedljivo. Šta nam to govori? Pa govori da nakon povlačenja Velike trojke neće biti ni blizu nekog novog igrača tog kalibra, igrača koji će biti u stanju da u jednoj sezoni osvoji 3 Slema i 5 Mastersa i zabeleži skor od recimo 85:5 odnos pobeda-poraza. Toga više neće biti! To su samo mogli članovi Velike trojke i NIKO više! Ubuduće ćemo retko kada imati situaciju u kojoj će neko osvojiti 2 Slema godišnje, imaćemo uglavnom 4 različita osvajača Slemova u toku godine. Tako da, sve je ovo normalno.

Kalcijum

pre 1 godinu

Za Gofana je Pilic pricao kako je bio veci talenat od naseg Noleta ali kako je dolazio iz porodice milijardera nije uspeo bas toliko da sacuva fokus na tenisu.

Радован

pre 1 godinu

Није шок. Гофан је тениска величина за Алкараса. Алкарас тек треба да постане неко у свијету тениса.

orban

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..

Negativni

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga
(zivko, 04. oktobar 2022 13:21) Litijas - sikter.

maki

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12

Aaaa, znaci u 90% slucajeva posebno u mecevim u zavrsnim fazama svi teniseri sa Novakom igraju tenis svoga zivota, pred Federerom su bukvlano polagali reket pre pocetka meceva.

Eto

pre 1 godinu

@Stojke

Nolo iako samo godinu mladji od Nadala, nije mogao da pisne godinama, niti da osvoji bilo sta. Tek 2011. uspeva, kada su se vec svi izredjali i sklonili.

Mikii

pre 1 godinu

Ulazimo u poslednju fazu teniske sezone kad igrači tipa Alkaras nemaju motiv da igraju na ovako malim turnirima. Ne znam ni šta mu bi da se ovde pojavljuje. Ima još par turnira vrednih pomena, uz završni i to je to. Neka Đoković osvaja ove male turnirčiće, to je sad njegov nivo.

Pis mannequin

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.
(Grunf, 4. oktobar 2022 14:28)

Ako stvarno ovo mislis drzi se konobarisanja jer za bolje nisi...

Ivkec

pre 1 godinu

(iskreno, 4. oktobar 2022 13:41)

Jos iskrenije, vidi se da tenis pratis samo preko TV-a i da nikad nisi uzeo reket u ruke. Gofan je iskusan i jako neugodan igrac, moze da se brani, moze da napada a u sustini baca mrtve lopte i moze dugo da pimpla! Mozda nije hard hitter, ali bas zato predstavlja problem za Alkaraza.

Neka se Carlito jos malo kalaise, dobro ce mu doci ovaj poraz

Vuchko Aleksandrowitch

pre 1 godinu

Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Dragi "kolega", kada je već "tehnički gledano" u pitanju jedan od definitivno najlošijih ATP 100 tenisera, ne bih ja tu previše potencirao tu neku "mentalnu snagu". Sve je to pomalo precenjeno, težište bih ipak bacio na sreću.
Nema šta, definitivno se radi o velikoj sreći, tokom tih dana... i godina... dok su protivnici sami sebe pobeđivali. :)
Sjajna analiza, sjajna.

?

pre 1 godinu

A ne secaju se bas kakav je Nolo bio sa 19 godina.
(Stojke, 04. oktobar 2022 12:56)

Imaš pravo... ne sećam se... da su Novaku sklanjali Federera i Nadala da bi osvojio turnir.
Sad, da li je do mene što se ne sećam, ili je on ipak morao da igra protiv njih?

Adriano celavi

pre 1 godinu

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.
(Објављен коментар,

Tatice, nalupao si se samo tako Novakov tenis nije ni blizu tehnicki besprekornom tenisu. Svaki treci ili cetvrti drop shot mu uspije a tako i volej udarci/smacovanje a mozda mi ne pricamo o istom teniseru. Novak i Rafa su "snagatori/siledzije a Rodja je tehnicar.
Volio bih da Novak zavrsi sa najvise GS ali tehnika pa i servis mu nisu sampionski.

statuskan

pre 1 godinu

U tenisu je najbitnija konstantnost. Jedini koji su u tome uspeli su Đoković, Nadal i Federer. Setimo se samo bljeskova pojedinih tenisera, Marej, Vavrinka, Tim,Čilić,Medvedev pa sada Alkaraz ali najbolji nivo igre nisu mogli duže da održe. Jedini za koga sam siguran da je mogao da drži kontinuitet dobrih igara je Delpo ali su ga povrede osakatile!

m

pre 1 godinu

Novak GOAT

Kao što nema sumnje da je trneutno Nadal najveći GS šampion isto tako nema sumnje da je Novak najveći teniser ikada, nadamo se da će i taj rekord Novak da uzme, samo od njega zavisi, ni Alkaras ni Nadal tu ne mogu ništa.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да ли се запитате шта се дешава са Циципасом после Ролан Гароса када је изгубио, ено га не може да се поврати ни две године после тог пораза а мисли и да неће. Завршиће каријеру као неко ко је био међу 10 најбољих, тако ће бити и са овим Алкаразом. Надувани балон брзо пукне, живи били па видели.

Sarkazam

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 4. oktobar 2022 13:09)

Ma da. Ionako je kiselo...

Bole bgd

pre 1 godinu

Ne razumem zašto je ovaj poraz Alkaraza šok, bar što se tiče pravih poznavaoca tenisa! Gofan je stari vuk, bio u Top 10, pobeđivao skoro sve igrače iz vrha u poslednjih 10 i više godina. Belgijanac igra prelep tenis, pravi je majstor ove igre! Kad ima dan svakog može da pobedi, što je mnogo puta pokazao i dokazao. A miran je tip, jedan od najsimpatičnijih na turu. Alkaraz otaje jedan od nekolicine ( a dolaze i novi klinci) koji će osvajati najveće turnire u godinama koji slede. Predviđam mu oko 8 GS titula, što bi ga svrstalo u velikane tenisa. A ovakvih poraza biće još puno. Uostalom i "velika trjka" je beležila povremeno poraze od mnogo manje rangiranih tenisera, a David Gofan u ovom meču sigurno nije bio totalni autsajder!

Di je tebi glava?

pre 1 godinu

(Di je glava Lajovicu, 4. oktobar 2022 13:28)

Gofan u poslednjih godinu i nesto dana nije tako dobar. Najbolje mesto na ATP listi mu je 7. Ove godine, Gofan ima skor 24-23 u singlu, nazadovao je 1 mesto i sada je 66. na listi.
Gofan je poslednji put u julu 2018. bio medju prvih 9 na ATP listi.
U septembru 2021. je bio 30. na ATP listi. U aprilu 2021. bio je 12. na ATP. Deseti je bio u avgustu 2020.

Grunf

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.

Miloyco Stanoycowitch

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.

Zoran

pre 1 godinu

Ovi koji pišu da je došao da uzme pare i pobegne, jasno mi je da nikada nisu videli neki važniji ugovor. Vi mislite da su organizatori neki moroni, pa tek tako bacaju pare. Bezuslovni ugovor, eventualno, mogu dobiti Novak, Nadal i nekada Rodja. Ostali ne dobijaju nikakve pare unapred. Ovaj mali nema neko ime da bi mogao da traži bilo šta, naročito na ovako jakom turniru.

pejafan

pre 1 godinu

Setite se da je Marej tek posle 3 GS i 10ak Masters titula jedva uspeo da dodje do broja 1 i to tako sto je odigrao fenomenalno 5 meseci 2016 sa samo 1 ili 2 poraza...Haos kakva je to generacija tenisera bila Federer Nadal Djokovic Marej Wawrinka Conga Berdih Ferer Del Potro...

Објављен коментар

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.

Nikola

pre 1 godinu

Za ove mladje, znate li kakav je igrac bio Bjorn Borg,Dzimi Konors,Dzon Mekinro,Pit Sampras i da jos ne nabrajam i nisu mogli da dobace do 20 gs titula,a ovaj se tek ispilio a vi vodjeni mrznjom ga vec proglasavate za coveka koji ce uzeti najvise Gs.Prvo treba da bude ziv zdrav i veliko je pitanje da ga uvek neko nece otresti kao slinu kao Gofan danas.

Nevera

pre 1 godinu

Zamislite pakao u glavi mladica koji je zavrsio tu gde jeste i zna da je nezasluzeno vec spletom okolnosti, jednostavno duboko u sebi zna to ma sta ko govorio - a sada jos od tebe ocekuju i imas pritisak top 3 igraca.

Nesvesno su osudili na propast ove momke, izabrane miljenike, a Novaka samo dodatno motivisali.

Mare

pre 1 godinu

Jedino ce biti ostati upamcen kao najmaldji broj 1 u istoriji, sve ostalo je nebitno... Sta ako bude krenuo putem Medvedeva i Tima posle gren slem titule...

zivko

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga

i to vam je tako

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 04. oktobar 2022 13:09)

Ako je to zaista razlog onda tek sampion nikad biti nece.

noleisthebest

pre 1 godinu

"Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!
(Optimista pripravnik, 4. oktobar 2022 12:44)

Kao prvo, Noletov bekhend je mnogo brzi i jaci od Alkatrazovog.
Kao drugo, ta "snaga" udarca kod spanca nije prozivod talenta vec velicine nogu koje je mladjani teniser izgradio na bazi steroida.

Njegov jedini talenat je brzina kretanja, vrlo slicna Nadalu (takodje ljubitelju steroida).
I Nole i Nadal i exFed su tate za malisu u svakom pogledu.

ivan

pre 1 godinu

Novaku otvoren put do titule. Od jačih protivnika ostali samo Medvedev, ako uopšte dodje do polufinala, u očajno formi bez titule više od godinu dana, jer ga već Bautista može izbaciti, i još Hurkač ili Cicipas na drugoj strani. Cicipas mentalno veoma slab i redovna mušterija, Hurkač bolji na travi i relativno loš u poslednje vreme. Dakle, put ka 90 tituli i obezbedjivanju finala u Torinu je otvoren, samo oprezno i titula je tu.

Di je glava Lajovicu

pre 1 godinu

"Srećni gubitnik" i sad bi svi pomislili neki 250.na svetu a ono Gifan koji je do skora bio medju prvih 10
E mediji mediji

Neko iz naroda

pre 1 godinu

....Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.
(Nikol Dz Femija, 4. oktobar 2022 12:39)

Mislim da je prirodno da Zapadni svet (gde su i najvazniji turniri i gde je tenis izmisljen) uvek bude nekako vise uz SVOJE igrace, i to je sasvim logicno. Ako Kina jednom bude vladar Sveta, onda ce se i njihovi igraci vise voleti i pratiti, ako se tenis tada uopste bude igrao. Isto je i sa Rusima. Mi, mali, nevazni i slabasni moramo da se povinujemo vecima i jacima, ali ... imamo Noleta. Mnogi bi bili srecni da ga imaju, ali ga nemaju. Patili smo dugo zbog svakojakih sankcija i hendikepa, ali znas... Nole je sam odlucio da se ne vakcinise, shatajuci posledice, ali se mozda malo preracunao koliko dugo ce Korona da traje. To sigurno.
Dakle ... jasna mi je tvoja 'Kalimero' prica, ali nije sve bas tako kao sto ti vidis. Treba da pogledas 'siru sliku', pa ce da ti bude bolje. Nije lepo biti nesrecan zbog necega sto ne mozes da promenis.

Srđan

pre 1 godinu

Za "kreatore" važeće ATP (nazovi)liste ovo jeste "upset". Njihove uzdanice, Alkaraz i Rud, baš se istakoše. No, mačka se vratila, što znači miševi u rupu!

miodrag

pre 1 godinu

Dosta stvari je presudilo da Alkaraz izgubi meč, ali šta reći za Gofana čovek koji zna da dobije odlične tenisere i ima iskustvo u takvim sitacijama. Što se tiče Alkaraza on zna da izvuće meč kad gubi, ali danas nije pošlo za rukom. Usput Alkaraz je previše igrao ove sezone i mislim da je malo došlo do zamora materijala jer je ovo njegov 62 meč ove sezone.

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nije to nikakav šok. U sportu je najteže imati kontinuitet uspjeha, posebno u tenisu. Vrijeme će pokazati koliko je velik Novakov doseg. Čak ni Federer sa slabom konkurencijom u prvom dijelu karijere nije ni blizu Novaku.

Aloo

pre 1 godinu

Prenesite da pokusavaju da sabotiraju Novaka u Turinu tako sto navode da Vimbldon ne treba da bude faktor ove gosine kao gs koji se racuna!

Nebojša

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Au brate sta ti napisa bolje promeni sport neki jednostavniji je za tebe gde ne trebaš mnogo da razmišljaš.

мајко мила

pre 1 godinu

хахахаха хахахаха хахахаха

само је један шампион, број један, највећи свих времена. само забрана учешћа на турнирима и пензија могу да ја зауставе. Алкатраз ? превара

466453

pre 1 godinu

Da crknes od smjeha....
(VElibor, 04. oktobar 2022 12:48)

Smeha - smejem se, smijeha - smijem se, smijeha - SMJEM se?
I ja isto. :D

mirjana simionska

pre 1 godinu

za mixa.pa da je medju prvh deset i nije,ali i da ovaj Karlitos nije za prvo mesto i to nije,ali opet ona stara macke nema ,misevi itd..

Zokara

pre 1 godinu

Kad shvatite da nije sve u fizikaliji i tehnikaliji nego vise manje u glavi onda cete shvatiti da je Novak bez premca po tom parametru.

JPR24

pre 1 godinu

Ok, ajde ovaj mali je barem osvojio jedan GS ! Naspram onog Norvežana. A i sok ? Gofan jeste stariji i nije ono sto je bio, ali znao je biti tvrd orah svakom, nije da ne zna da igra tenis !

Nenad

pre 1 godinu

Ima mali sreće što se ne računaju bodovi sa vimbldona Djokoviću je oduzeto 2000 i sad bi bio treći dok je Nadalu oduzeto 720 i sad bi bio jako blizu prvog mesta, ovako Alkaraz ima 650 bodova prednosti nad Nadalom da završi godinu kao prvi.

Neko_iz_prve_smene

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Brate Milojko, slatko me nasmeja :)
Hvala ti na tome, ulepsao si mi dan :)

ls

pre 1 godinu

Ovaj malisa nikako ne bi bio prvi da se neki igraci nisu varvarski maltretirali i sputavali, bio bi negde treci ili cetvrti i to bi mu bio maksimum.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Steta!
Nadao sam se da ce doci Noletu na crtu, ali eto ... desilo se ovo. Ipak, sasvim sigurno mu nije mesto na broju 1, ma koliko dobar, talentovan, i jak 'hitter' bio. Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!

Larry

pre 1 godinu

Kad se za par god povuku jos Nadal i Djokovic, i Wawrinka, Goffan, i cela ta generacije pa kad pocne NextGen da osvaja GS, na celu sa Alkarazom koji ce da osvoji 30 GS :D koja smejurija, da te bije Goffan

i to vam je tako

pre 1 godinu

Na ovo ce da lici tenis kad se povuku Novak i Nadal.

Kako ce samo da se strovale sponzorski ugovori i prava prenosa auuuu ..

Simke

pre 1 godinu

Alkaraz je bas prerano dosao do mjesta broj 1,raznim spletom okolnosti....Tako da ovo moze biti mac sa dvije ostrice,moze totalno da se izduva....Jer sad ce ovi prekaljeni,iskusni igraci poput Gofana da ga love,i uopste mu nece biti lako da dobija meceve cak ni u 3-4 kolu.

Topnik

pre 1 godinu

Ma kakav šok, kao da je Alcaraz sad nepobjediv. Koliko je samo mečeva izvukao ove godine u kojima je bio pred porazom. Dečko je još mlad i može izgubiti od svakog ozbiljnog igrača.

lol

pre 1 godinu

U svim elementima Gofan je bio nedostižna ljestvica za Alkaraza.
Takav teniser zauzeo tron svjetskog tenisa, sve zahvaljujući političkim igrama.
Po danas viđenom, neće ovaj dugo trajati. Tako bi bilo najbolje i najpravednije.

bato

pre 1 godinu

Lakse je popeti se do vrha, nego na njemu ostati. Setimo se i Noleta nakon osvajanja prvog AO, skoro tri godine se “mučio” do one fenomenalne 2011. Pogledajte Tima, Medvedeva. Vraća se Nole izmedju ostalog i ja to prvo mesto opet. Tesko ce iko dostici veliku trojku, ikada.

Robert

pre 1 godinu

Nije Gofan bilo ko, zna se koliko je bio dobar na vrhuncu, tako da ako uspe da bljesne po koji put, napravi velike probleme bilo kome. Za one koji će sada požuriti da još malo omalovaže Alkaraza. Svi brojevi jedan imali su šokantne poraze, čak i od nekih zaista do tada malo poznatih igrača, tako da ništa čudno i ništa to ne govori nego da su svi oni od krvi i mesa. Taman da se sada odustane od tenisa i završi karijeru, Karlos je već napravio u svom 19-godišnjem životu nešto o čemu 99% teniskih profesionalaca mogu samo da maštaju.

ivan

pre 1 godinu

Novaku se sada potpuno otvorio put do titule.
Na putu mu je samo Medvedev u polufinalu, koji je u
očajnoj formi i nije ništa osvojio više od godinu dana,
i psihički nestabilni Cicipas,koji mu je redovna mušterija.
Eto 90 titule i sigunog plasmana za finale u Torino.
Naravno, treba biti oprezan,ali sam posle Tel Aviva
optimista.Ako bude mogao da igra AO i Ameriku sledeće
godine i da ga čuva zdravlje, Novaku je samo nebo granica

Nije iznenadjenje

pre 1 godinu

Gofan ima problem zbog visine za tenis pa ne osvaja mnogo lakih poena na servis. Inace tehnika odlicna, slicna igra kao Svarcman ili Simon ali za klasu iznad njih kad je u top formi. Kad udje u zonu kad ne gresi zakaci se kao pijavica i tera protivnika da rizikuje sto dovodi do greske.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

lik je previše gord... previsok ego...

ajde da je uzeo ove godine tri Grand slema... pa da je najbolji, ali ovako...

nije to baš lako biti najbolji,....
nikako

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Ma šta ga briga jer on je Španac, drvlje i kamenje je samo na Srina Novaka iz male srpke zemlje seljaka na brdovitom Balkanu, samo on mora da bude jači od svih, od protivnika , od sudija, od publike i da zna bar jedan više jezik od Evropljana takozvanih.

Reče akademik NIkša Stipčević "Ako Evropa zna dva jezika mi moramo tri, ako oni znaju tri mi moramo četiri ..."

A veliki Duda Ivković u emisiji "Kao sav normalan svet" na samom kraju reče "Mi moramo uvek da budemo bolji, više pripremljeni, jači od svih drugih".

ETO, OD PAMETNIH DOSTA ZA PAMETNE,a valjda takvih još ima u svetu pa i među srpskim rodom i svim onim koji ovde ružno zbore o Novaku, srpskom predstavniku sporta i tenisa.

Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.

Djenka

pre 1 godinu

Preslikano od Dominika Tima... isto kao i sa Radukanu.... nesporan je njegov talenat ali ako nemas kontinuitet u pobedama i igri nista onda brale od sampiona..zato su Nole ,Rafa i Federer veciti sampioni i bit ce jos dugo...

VO.

pre 1 godinu

Za mene nikakav šok... Karlitos je prerano naduvana zvezdica, odlučan teniser ali , nista jači od Hjuita, Rodika, Wavrinke, Conge , Ferera, Verdaska, Delpotra , Marya, .itd.. i te klase vrhunskih , koji su nažalost njihovu , igrali u doba najcece trojke ikada u bilo kom sportu , ali tenisu kao i NBA trebaju za marketing nove Mega zvezde , očigledno ...biće tu još dosta lutanja u odredjivanju novih perjanica tenisa.. polako

Divna vest

pre 1 godinu

Sve dodje na svoje uvek.. naravno sada ce biti da su umorni, cuvaju se, kalkulisu.. Ne dragi moji, to su top 3 igraci danas.. Smejurija od sveta tenisa.

Do kraja ce ne samo svi priznati makar nerado da je samo jedan Goat, svi znamo ko, nego ce mu se i izvinjavati sto su sumnjali.

Simke

pre 1 godinu

Alkaraz je bas prerano dosao do mjesta broj 1,raznim spletom okolnosti....Tako da ovo moze biti mac sa dvije ostrice,moze totalno da se izduva....Jer sad ce ovi prekaljeni,iskusni igraci poput Gofana da ga love,i uopste mu nece biti lako da dobija meceve cak ni u 3-4 kolu.

VO.

pre 1 godinu

Za mene nikakav šok... Karlitos je prerano naduvana zvezdica, odlučan teniser ali , nista jači od Hjuita, Rodika, Wavrinke, Conge , Ferera, Verdaska, Delpotra , Marya, .itd.. i te klase vrhunskih , koji su nažalost njihovu , igrali u doba najcece trojke ikada u bilo kom sportu , ali tenisu kao i NBA trebaju za marketing nove Mega zvezde , očigledno ...biće tu još dosta lutanja u odredjivanju novih perjanica tenisa.. polako

Topnik

pre 1 godinu

Ma kakav šok, kao da je Alcaraz sad nepobjediv. Koliko je samo mečeva izvukao ove godine u kojima je bio pred porazom. Dečko je još mlad i može izgubiti od svakog ozbiljnog igrača.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Steta!
Nadao sam se da ce doci Noletu na crtu, ali eto ... desilo se ovo. Ipak, sasvim sigurno mu nije mesto na broju 1, ma koliko dobar, talentovan, i jak 'hitter' bio. Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!

Радован

pre 1 godinu

Није шок. Гофан је тениска величина за Алкараса. Алкарас тек треба да постане неко у свијету тениса.

JPR24

pre 1 godinu

Ok, ajde ovaj mali je barem osvojio jedan GS ! Naspram onog Norvežana. A i sok ? Gofan jeste stariji i nije ono sto je bio, ali znao je biti tvrd orah svakom, nije da ne zna da igra tenis !

ivan

pre 1 godinu

Novaku se sada potpuno otvorio put do titule.
Na putu mu je samo Medvedev u polufinalu, koji je u
očajnoj formi i nije ništa osvojio više od godinu dana,
i psihički nestabilni Cicipas,koji mu je redovna mušterija.
Eto 90 titule i sigunog plasmana za finale u Torino.
Naravno, treba biti oprezan,ali sam posle Tel Aviva
optimista.Ako bude mogao da igra AO i Ameriku sledeće
godine i da ga čuva zdravlje, Novaku je samo nebo granica

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Ma šta ga briga jer on je Španac, drvlje i kamenje je samo na Srina Novaka iz male srpke zemlje seljaka na brdovitom Balkanu, samo on mora da bude jači od svih, od protivnika , od sudija, od publike i da zna bar jedan više jezik od Evropljana takozvanih.

Reče akademik NIkša Stipčević "Ako Evropa zna dva jezika mi moramo tri, ako oni znaju tri mi moramo četiri ..."

A veliki Duda Ivković u emisiji "Kao sav normalan svet" na samom kraju reče "Mi moramo uvek da budemo bolji, više pripremljeni, jači od svih drugih".

ETO, OD PAMETNIH DOSTA ZA PAMETNE,a valjda takvih još ima u svetu pa i među srpskim rodom i svim onim koji ovde ružno zbore o Novaku, srpskom predstavniku sporta i tenisa.

Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.

orban

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..

Djenka

pre 1 godinu

Preslikano od Dominika Tima... isto kao i sa Radukanu.... nesporan je njegov talenat ali ako nemas kontinuitet u pobedama i igri nista onda brale od sampiona..zato su Nole ,Rafa i Federer veciti sampioni i bit ce jos dugo...

m

pre 1 godinu

Novak GOAT

Kao što nema sumnje da je trneutno Nadal najveći GS šampion isto tako nema sumnje da je Novak najveći teniser ikada, nadamo se da će i taj rekord Novak da uzme, samo od njega zavisi, ni Alkaras ni Nadal tu ne mogu ništa.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да ли се запитате шта се дешава са Циципасом после Ролан Гароса када је изгубио, ено га не може да се поврати ни две године после тог пораза а мисли и да неће. Завршиће каријеру као неко ко је био међу 10 најбољих, тако ће бити и са овим Алкаразом. Надувани балон брзо пукне, живи били па видели.

lol

pre 1 godinu

U svim elementima Gofan je bio nedostižna ljestvica za Alkaraza.
Takav teniser zauzeo tron svjetskog tenisa, sve zahvaljujući političkim igrama.
Po danas viđenom, neće ovaj dugo trajati. Tako bi bilo najbolje i najpravednije.

Divna vest

pre 1 godinu

Sve dodje na svoje uvek.. naravno sada ce biti da su umorni, cuvaju se, kalkulisu.. Ne dragi moji, to su top 3 igraci danas.. Smejurija od sveta tenisa.

Do kraja ce ne samo svi priznati makar nerado da je samo jedan Goat, svi znamo ko, nego ce mu se i izvinjavati sto su sumnjali.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

lik je previše gord... previsok ego...

ajde da je uzeo ove godine tri Grand slema... pa da je najbolji, ali ovako...

nije to baš lako biti najbolji,....
nikako

Nije iznenadjenje

pre 1 godinu

Gofan ima problem zbog visine za tenis pa ne osvaja mnogo lakih poena na servis. Inace tehnika odlicna, slicna igra kao Svarcman ili Simon ali za klasu iznad njih kad je u top formi. Kad udje u zonu kad ne gresi zakaci se kao pijavica i tera protivnika da rizikuje sto dovodi do greske.

Vuchko Aleksandrowitch

pre 1 godinu

Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Dragi "kolega", kada je već "tehnički gledano" u pitanju jedan od definitivno najlošijih ATP 100 tenisera, ne bih ja tu previše potencirao tu neku "mentalnu snagu". Sve je to pomalo precenjeno, težište bih ipak bacio na sreću.
Nema šta, definitivno se radi o velikoj sreći, tokom tih dana... i godina... dok su protivnici sami sebe pobeđivali. :)
Sjajna analiza, sjajna.

Pis mannequin

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.
(Grunf, 4. oktobar 2022 14:28)

Ako stvarno ovo mislis drzi se konobarisanja jer za bolje nisi...

ls

pre 1 godinu

Ovaj malisa nikako ne bi bio prvi da se neki igraci nisu varvarski maltretirali i sputavali, bio bi negde treci ili cetvrti i to bi mu bio maksimum.

bato

pre 1 godinu

Lakse je popeti se do vrha, nego na njemu ostati. Setimo se i Noleta nakon osvajanja prvog AO, skoro tri godine se “mučio” do one fenomenalne 2011. Pogledajte Tima, Medvedeva. Vraća se Nole izmedju ostalog i ja to prvo mesto opet. Tesko ce iko dostici veliku trojku, ikada.

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Evo upravo to je ono što mi ljubitelji tenisa i ostalog sporta stalno ponavljamo a vi nas zbog toga pravite nekakvim "nolobotovima" ili šta ja sve znam. Mi skrećemo pažnju na činjenicu da jednostavno NEMA ni na vidiku tenisera ni blizu kvaliteta i kontinuiteta i šampionskog mentaliteta i veština poput Velike trojke! Jednostavno NEMA! Evo ovaj mali Karlito je zaista izuzetan potencijal, veoma veoma talentovan dečko, nedavno je osvojio US Open, ima i Masters 1000 osvojen, izuzetan je talenat i pred njim je svetla karijera, naosvajaće se titula to je sigurno ali jednostavno nema ni blizu taj kvalitet koji imaju članovi Velike trojke. Nakon osvajanja US Opena usledio je fijasko na prvom sledećem turniru i to u prvom kolu i to od maltene veterana Gofana kog članovi Velike trojke pobeđuju kao od šale a koji je kako i sami vidimo malog Karlita umlatio u prvom kolu lagano, rutinski, sa laganih 2:0 u setovima i oba dobijena seta pre taj brejka, dakle veoma ubedljivo. Šta nam to govori? Pa govori da nakon povlačenja Velike trojke neće biti ni blizu nekog novog igrača tog kalibra, igrača koji će biti u stanju da u jednoj sezoni osvoji 3 Slema i 5 Mastersa i zabeleži skor od recimo 85:5 odnos pobeda-poraza. Toga više neće biti! To su samo mogli članovi Velike trojke i NIKO više! Ubuduće ćemo retko kada imati situaciju u kojoj će neko osvojiti 2 Slema godišnje, imaćemo uglavnom 4 različita osvajača Slemova u toku godine. Tako da, sve je ovo normalno.

Robert

pre 1 godinu

Nije Gofan bilo ko, zna se koliko je bio dobar na vrhuncu, tako da ako uspe da bljesne po koji put, napravi velike probleme bilo kome. Za one koji će sada požuriti da još malo omalovaže Alkaraza. Svi brojevi jedan imali su šokantne poraze, čak i od nekih zaista do tada malo poznatih igrača, tako da ništa čudno i ništa to ne govori nego da su svi oni od krvi i mesa. Taman da se sada odustane od tenisa i završi karijeru, Karlos je već napravio u svom 19-godišnjem životu nešto o čemu 99% teniskih profesionalaca mogu samo da maštaju.

i to vam je tako

pre 1 godinu

Na ovo ce da lici tenis kad se povuku Novak i Nadal.

Kako ce samo da se strovale sponzorski ugovori i prava prenosa auuuu ..

Sarkazam

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 4. oktobar 2022 13:09)

Ma da. Ionako je kiselo...

?

pre 1 godinu

A ne secaju se bas kakav je Nolo bio sa 19 godina.
(Stojke, 04. oktobar 2022 12:56)

Imaš pravo... ne sećam se... da su Novaku sklanjali Federera i Nadala da bi osvojio turnir.
Sad, da li je do mene što se ne sećam, ili je on ipak morao da igra protiv njih?

Објављен коментар

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.

statuskan

pre 1 godinu

U tenisu je najbitnija konstantnost. Jedini koji su u tome uspeli su Đoković, Nadal i Federer. Setimo se samo bljeskova pojedinih tenisera, Marej, Vavrinka, Tim,Čilić,Medvedev pa sada Alkaraz ali najbolji nivo igre nisu mogli duže da održe. Jedini za koga sam siguran da je mogao da drži kontinuitet dobrih igara je Delpo ali su ga povrede osakatile!

Neko_iz_prve_smene

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Brate Milojko, slatko me nasmeja :)
Hvala ti na tome, ulepsao si mi dan :)

maki

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12

Aaaa, znaci u 90% slucajeva posebno u mecevim u zavrsnim fazama svi teniseri sa Novakom igraju tenis svoga zivota, pred Federerom su bukvlano polagali reket pre pocetka meceva.

Bole bgd

pre 1 godinu

Ne razumem zašto je ovaj poraz Alkaraza šok, bar što se tiče pravih poznavaoca tenisa! Gofan je stari vuk, bio u Top 10, pobeđivao skoro sve igrače iz vrha u poslednjih 10 i više godina. Belgijanac igra prelep tenis, pravi je majstor ove igre! Kad ima dan svakog može da pobedi, što je mnogo puta pokazao i dokazao. A miran je tip, jedan od najsimpatičnijih na turu. Alkaraz otaje jedan od nekolicine ( a dolaze i novi klinci) koji će osvajati najveće turnire u godinama koji slede. Predviđam mu oko 8 GS titula, što bi ga svrstalo u velikane tenisa. A ovakvih poraza biće još puno. Uostalom i "velika trjka" je beležila povremeno poraze od mnogo manje rangiranih tenisera, a David Gofan u ovom meču sigurno nije bio totalni autsajder!

Larry

pre 1 godinu

Kad se za par god povuku jos Nadal i Djokovic, i Wawrinka, Goffan, i cela ta generacije pa kad pocne NextGen da osvaja GS, na celu sa Alkarazom koji ce da osvoji 30 GS :D koja smejurija, da te bije Goffan

NikolaBB

pre 1 godinu

Koliko je katastrofalna i suluda politika koju vodi ATP najbolje pokazuje aktuelna lista, gde Alkaraz sa skromnim brojem bodova i jednim slemom ubedljivo vodi na prvom mestu dok je Djoković sa istim brojem velikih titula daleko iza na Race listi. Setimo se prošle godine kada je Noleta jedan meč delio od kalendarskog Slema koliko je uprkos titulađma na Australian openu, Roland Garrosu, Wimbldonu i finalu US opena opstanak na prvom mestu bio neizvestan i upitan jer su mu Medvedev i Cicipas konstantno disali za vratom. Ispade ove godine jedan slem vredi više nego prošle godine tri i jedno finale...Opet sa druge strane prerano su čini se ovog Alkaraza uzdigli u nebesa kom je voda već ušla u uši, obzirom da je do Slema i prvog mesta došao ni kriv ni dužan, spletom srećnih okolnosti po njega i poklapanjem kockica.. Ista priča je bila sa Timom i Medvedevim, pa evo sad ne mogu da se sastave mesecima nakon tog kobnog US opena koji su na sličan način osvojili kao Karlito.

Nebojša

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Au brate sta ti napisa bolje promeni sport neki jednostavniji je za tebe gde ne trebaš mnogo da razmišljaš.

pejafan

pre 1 godinu

Setite se da je Marej tek posle 3 GS i 10ak Masters titula jedva uspeo da dodje do broja 1 i to tako sto je odigrao fenomenalno 5 meseci 2016 sa samo 1 ili 2 poraza...Haos kakva je to generacija tenisera bila Federer Nadal Djokovic Marej Wawrinka Conga Berdih Ferer Del Potro...

Zokara

pre 1 godinu

Kad shvatite da nije sve u fizikaliji i tehnikaliji nego vise manje u glavi onda cete shvatiti da je Novak bez premca po tom parametru.

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nije to nikakav šok. U sportu je najteže imati kontinuitet uspjeha, posebno u tenisu. Vrijeme će pokazati koliko je velik Novakov doseg. Čak ni Federer sa slabom konkurencijom u prvom dijelu karijere nije ni blizu Novaku.

i to vam je tako

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 04. oktobar 2022 13:09)

Ako je to zaista razlog onda tek sampion nikad biti nece.

noleisthebest

pre 1 godinu

"Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!
(Optimista pripravnik, 4. oktobar 2022 12:44)

Kao prvo, Noletov bekhend je mnogo brzi i jaci od Alkatrazovog.
Kao drugo, ta "snaga" udarca kod spanca nije prozivod talenta vec velicine nogu koje je mladjani teniser izgradio na bazi steroida.

Njegov jedini talenat je brzina kretanja, vrlo slicna Nadalu (takodje ljubitelju steroida).
I Nole i Nadal i exFed su tate za malisu u svakom pogledu.

Nikola

pre 1 godinu

Za ove mladje, znate li kakav je igrac bio Bjorn Borg,Dzimi Konors,Dzon Mekinro,Pit Sampras i da jos ne nabrajam i nisu mogli da dobace do 20 gs titula,a ovaj se tek ispilio a vi vodjeni mrznjom ga vec proglasavate za coveka koji ce uzeti najvise Gs.Prvo treba da bude ziv zdrav i veliko je pitanje da ga uvek neko nece otresti kao slinu kao Gofan danas.

Nevera

pre 1 godinu

Zamislite pakao u glavi mladica koji je zavrsio tu gde jeste i zna da je nezasluzeno vec spletom okolnosti, jednostavno duboko u sebi zna to ma sta ko govorio - a sada jos od tebe ocekuju i imas pritisak top 3 igraca.

Nesvesno su osudili na propast ove momke, izabrane miljenike, a Novaka samo dodatno motivisali.

Zoran

pre 1 godinu

Ovi koji pišu da je došao da uzme pare i pobegne, jasno mi je da nikada nisu videli neki važniji ugovor. Vi mislite da su organizatori neki moroni, pa tek tako bacaju pare. Bezuslovni ugovor, eventualno, mogu dobiti Novak, Nadal i nekada Rodja. Ostali ne dobijaju nikakve pare unapred. Ovaj mali nema neko ime da bi mogao da traži bilo šta, naročito na ovako jakom turniru.

Di je glava Lajovicu

pre 1 godinu

"Srećni gubitnik" i sad bi svi pomislili neki 250.na svetu a ono Gifan koji je do skora bio medju prvih 10
E mediji mediji

Di je tebi glava?

pre 1 godinu

(Di je glava Lajovicu, 4. oktobar 2022 13:28)

Gofan u poslednjih godinu i nesto dana nije tako dobar. Najbolje mesto na ATP listi mu je 7. Ove godine, Gofan ima skor 24-23 u singlu, nazadovao je 1 mesto i sada je 66. na listi.
Gofan je poslednji put u julu 2018. bio medju prvih 9 na ATP listi.
U septembru 2021. je bio 30. na ATP listi. U aprilu 2021. bio je 12. na ATP. Deseti je bio u avgustu 2020.

ivan

pre 1 godinu

Novaku otvoren put do titule. Od jačih protivnika ostali samo Medvedev, ako uopšte dodje do polufinala, u očajno formi bez titule više od godinu dana, jer ga već Bautista može izbaciti, i još Hurkač ili Cicipas na drugoj strani. Cicipas mentalno veoma slab i redovna mušterija, Hurkač bolji na travi i relativno loš u poslednje vreme. Dakle, put ka 90 tituli i obezbedjivanju finala u Torinu je otvoren, samo oprezno i titula je tu.

Srđan

pre 1 godinu

Za "kreatore" važeće ATP (nazovi)liste ovo jeste "upset". Njihove uzdanice, Alkaraz i Rud, baš se istakoše. No, mačka se vratila, što znači miševi u rupu!

Kalcijum

pre 1 godinu

Za Gofana je Pilic pricao kako je bio veci talenat od naseg Noleta ali kako je dolazio iz porodice milijardera nije uspeo bas toliko da sacuva fokus na tenisu.

sin lovca na putlerofile

pre 1 godinu

Tek sto je postao GOAT, Karlito to nije vise. Strucnjaci u cudu, ne mogu da veruju ko je pobedio GS sampiona!
(sin lovca na medvede, 04. oktobar 2022 14:48)

Pozdravio te nolo!

Miloyco Stanoycowitch

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.

zivko

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga

Ivkec

pre 1 godinu

(iskreno, 4. oktobar 2022 13:41)

Jos iskrenije, vidi se da tenis pratis samo preko TV-a i da nikad nisi uzeo reket u ruke. Gofan je iskusan i jako neugodan igrac, moze da se brani, moze da napada a u sustini baca mrtve lopte i moze dugo da pimpla! Mozda nije hard hitter, ali bas zato predstavlja problem za Alkaraza.

Neka se Carlito jos malo kalaise, dobro ce mu doci ovaj poraz

Grunf

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.

мајко мила

pre 1 godinu

хахахаха хахахаха хахахаха

само је један шампион, број један, највећи свих времена. само забрана учешћа на турнирима и пензија могу да ја зауставе. Алкатраз ? превара

Mare

pre 1 godinu

Jedino ce biti ostati upamcen kao najmaldji broj 1 u istoriji, sve ostalo je nebitno... Sta ako bude krenuo putem Medvedeva i Tima posle gren slem titule...

Negativni

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..
(orban, 04. oktobar 2022 15:26) Batali tenis, drz se ti Orbana, Erdogana i botoksiranog od Kremlja, za bolje i nisi.

Nenad

pre 1 godinu

Ima mali sreće što se ne računaju bodovi sa vimbldona Djokoviću je oduzeto 2000 i sad bi bio treći dok je Nadalu oduzeto 720 i sad bi bio jako blizu prvog mesta, ovako Alkaraz ima 650 bodova prednosti nad Nadalom da završi godinu kao prvi.

Mikii

pre 1 godinu

Ulazimo u poslednju fazu teniske sezone kad igrači tipa Alkaras nemaju motiv da igraju na ovako malim turnirima. Ne znam ni šta mu bi da se ovde pojavljuje. Ima još par turnira vrednih pomena, uz završni i to je to. Neka Đoković osvaja ove male turnirčiće, to je sad njegov nivo.

Adriano celavi

pre 1 godinu

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.
(Објављен коментар,

Tatice, nalupao si se samo tako Novakov tenis nije ni blizu tehnicki besprekornom tenisu. Svaki treci ili cetvrti drop shot mu uspije a tako i volej udarci/smacovanje a mozda mi ne pricamo o istom teniseru. Novak i Rafa su "snagatori/siledzije a Rodja je tehnicar.
Volio bih da Novak zavrsi sa najvise GS ali tehnika pa i servis mu nisu sampionski.

Andjela

pre 1 godinu

Ipak je to Gofan. Dugo je bio porvređen. Gofan, kao na primer David Ferer (sada je u penziji ima 40 g) i & su oni igrači koji znaju sa reketom i lopticom SVE DA IZVEDU u toku igre, imaju samo jedan bag,i zato nisu mogili da pomrse konce velikoj trojci, a to je servis; po jačini udarca imaju slab servis (nema dovoljnu brzinu).

Aloo

pre 1 godinu

Prenesite da pokusavaju da sabotiraju Novaka u Turinu tako sto navode da Vimbldon ne treba da bude faktor ove gosine kao gs koji se racuna!

Negativni

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga
(zivko, 04. oktobar 2022 13:21) Litijas - sikter.

mirjana simionska

pre 1 godinu

za mixa.pa da je medju prvh deset i nije,ali i da ovaj Karlitos nije za prvo mesto i to nije,ali opet ona stara macke nema ,misevi itd..

Neko iz naroda

pre 1 godinu

....Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.
(Nikol Dz Femija, 4. oktobar 2022 12:39)

Mislim da je prirodno da Zapadni svet (gde su i najvazniji turniri i gde je tenis izmisljen) uvek bude nekako vise uz SVOJE igrace, i to je sasvim logicno. Ako Kina jednom bude vladar Sveta, onda ce se i njihovi igraci vise voleti i pratiti, ako se tenis tada uopste bude igrao. Isto je i sa Rusima. Mi, mali, nevazni i slabasni moramo da se povinujemo vecima i jacima, ali ... imamo Noleta. Mnogi bi bili srecni da ga imaju, ali ga nemaju. Patili smo dugo zbog svakojakih sankcija i hendikepa, ali znas... Nole je sam odlucio da se ne vakcinise, shatajuci posledice, ali se mozda malo preracunao koliko dugo ce Korona da traje. To sigurno.
Dakle ... jasna mi je tvoja 'Kalimero' prica, ali nije sve bas tako kao sto ti vidis. Treba da pogledas 'siru sliku', pa ce da ti bude bolje. Nije lepo biti nesrecan zbog necega sto ne mozes da promenis.

466453

pre 1 godinu

Da crknes od smjeha....
(VElibor, 04. oktobar 2022 12:48)

Smeha - smejem se, smijeha - smijem se, smijeha - SMJEM se?
I ja isto. :D

Eto

pre 1 godinu

@Stojke

Nolo iako samo godinu mladji od Nadala, nije mogao da pisne godinama, niti da osvoji bilo sta. Tek 2011. uspeva, kada su se vec svi izredjali i sklonili.

miodrag

pre 1 godinu

Dosta stvari je presudilo da Alkaraz izgubi meč, ali šta reći za Gofana čovek koji zna da dobije odlične tenisere i ima iskustvo u takvim sitacijama. Što se tiče Alkaraza on zna da izvuće meč kad gubi, ali danas nije pošlo za rukom. Usput Alkaraz je previše igrao ove sezone i mislim da je malo došlo do zamora materijala jer je ovo njegov 62 meč ove sezone.

Karlos fan

pre 1 godinu

Nema veze,David je odigrao sjajno igrao je sve vreme agresivno i pravijo malo grešaka,izgubijo je protiv iskusnijeg.Secam se kad je praim Djokovic 2013 izgubio od dede Tomyia Hassa

47304

pre 1 godinu

Momak se tek sad susreće sa stvarnošću i teretom koji donosi slava i svjetla pozornice , ako uspješno prebrodi ovaj test biće veliki igrač jer za to materijala ima .

Mi držimo palčeve Novaku sa željama da se u svakom smislu vrati na vrh .

Miloyco Stanoycowitch

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.

Eto

pre 1 godinu

@Stojke

Nolo iako samo godinu mladji od Nadala, nije mogao da pisne godinama, niti da osvoji bilo sta. Tek 2011. uspeva, kada su se vec svi izredjali i sklonili.

Adriano celavi

pre 1 godinu

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.
(Објављен коментар,

Tatice, nalupao si se samo tako Novakov tenis nije ni blizu tehnicki besprekornom tenisu. Svaki treci ili cetvrti drop shot mu uspije a tako i volej udarci/smacovanje a mozda mi ne pricamo o istom teniseru. Novak i Rafa su "snagatori/siledzije a Rodja je tehnicar.
Volio bih da Novak zavrsi sa najvise GS ali tehnika pa i servis mu nisu sampionski.

Mikii

pre 1 godinu

Ulazimo u poslednju fazu teniske sezone kad igrači tipa Alkaras nemaju motiv da igraju na ovako malim turnirima. Ne znam ni šta mu bi da se ovde pojavljuje. Ima još par turnira vrednih pomena, uz završni i to je to. Neka Đoković osvaja ove male turnirčiće, to je sad njegov nivo.

Negativni

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..
(orban, 04. oktobar 2022 15:26) Batali tenis, drz se ti Orbana, Erdogana i botoksiranog od Kremlja, za bolje i nisi.

Grunf

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.

sin lovca na putlerofile

pre 1 godinu

Tek sto je postao GOAT, Karlito to nije vise. Strucnjaci u cudu, ne mogu da veruju ko je pobedio GS sampiona!
(sin lovca na medvede, 04. oktobar 2022 14:48)

Pozdravio te nolo!

m

pre 1 godinu

Novak GOAT

Kao što nema sumnje da je trneutno Nadal najveći GS šampion isto tako nema sumnje da je Novak najveći teniser ikada, nadamo se da će i taj rekord Novak da uzme, samo od njega zavisi, ni Alkaras ni Nadal tu ne mogu ništa.

orban

pre 1 godinu

Smesan broj 1. Broj jedan je Novak Djokovic jasno kao dan svima normalnim, a osveta krece polako za ovo izivljavanje nad njim. Nisu ni svesni..

Negativni

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga
(zivko, 04. oktobar 2022 13:21) Litijas - sikter.

Pis mannequin

pre 1 godinu

Alkaraz se umorio od pobjeda. To je efekat kao kad momčad osvoji SP ili EP i naglo padne. Umor, kondicija, iscrpljenost, motivacija sve se sroza. Ali kad se oporavi, odmori i zaželi pobjeda onda kreće sve iznova.
(Grunf, 4. oktobar 2022 14:28)

Ako stvarno ovo mislis drzi se konobarisanja jer za bolje nisi...

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Evo upravo to je ono što mi ljubitelji tenisa i ostalog sporta stalno ponavljamo a vi nas zbog toga pravite nekakvim "nolobotovima" ili šta ja sve znam. Mi skrećemo pažnju na činjenicu da jednostavno NEMA ni na vidiku tenisera ni blizu kvaliteta i kontinuiteta i šampionskog mentaliteta i veština poput Velike trojke! Jednostavno NEMA! Evo ovaj mali Karlito je zaista izuzetan potencijal, veoma veoma talentovan dečko, nedavno je osvojio US Open, ima i Masters 1000 osvojen, izuzetan je talenat i pred njim je svetla karijera, naosvajaće se titula to je sigurno ali jednostavno nema ni blizu taj kvalitet koji imaju članovi Velike trojke. Nakon osvajanja US Opena usledio je fijasko na prvom sledećem turniru i to u prvom kolu i to od maltene veterana Gofana kog članovi Velike trojke pobeđuju kao od šale a koji je kako i sami vidimo malog Karlita umlatio u prvom kolu lagano, rutinski, sa laganih 2:0 u setovima i oba dobijena seta pre taj brejka, dakle veoma ubedljivo. Šta nam to govori? Pa govori da nakon povlačenja Velike trojke neće biti ni blizu nekog novog igrača tog kalibra, igrača koji će biti u stanju da u jednoj sezoni osvoji 3 Slema i 5 Mastersa i zabeleži skor od recimo 85:5 odnos pobeda-poraza. Toga više neće biti! To su samo mogli članovi Velike trojke i NIKO više! Ubuduće ćemo retko kada imati situaciju u kojoj će neko osvojiti 2 Slema godišnje, imaćemo uglavnom 4 različita osvajača Slemova u toku godine. Tako da, sve je ovo normalno.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да ли се запитате шта се дешава са Циципасом после Ролан Гароса када је изгубио, ено га не може да се поврати ни две године после тог пораза а мисли и да неће. Завршиће каријеру као неко ко је био међу 10 најбољих, тако ће бити и са овим Алкаразом. Надувани балон брзо пукне, живи били па видели.

Kalcijum

pre 1 godinu

Za Gofana je Pilic pricao kako je bio veci talenat od naseg Noleta ali kako je dolazio iz porodice milijardera nije uspeo bas toliko da sacuva fokus na tenisu.

Robert

pre 1 godinu

Nije Gofan bilo ko, zna se koliko je bio dobar na vrhuncu, tako da ako uspe da bljesne po koji put, napravi velike probleme bilo kome. Za one koji će sada požuriti da još malo omalovaže Alkaraza. Svi brojevi jedan imali su šokantne poraze, čak i od nekih zaista do tada malo poznatih igrača, tako da ništa čudno i ništa to ne govori nego da su svi oni od krvi i mesa. Taman da se sada odustane od tenisa i završi karijeru, Karlos je već napravio u svom 19-godišnjem životu nešto o čemu 99% teniskih profesionalaca mogu samo da maštaju.

NikolaBB

pre 1 godinu

Koliko je katastrofalna i suluda politika koju vodi ATP najbolje pokazuje aktuelna lista, gde Alkaraz sa skromnim brojem bodova i jednim slemom ubedljivo vodi na prvom mestu dok je Djoković sa istim brojem velikih titula daleko iza na Race listi. Setimo se prošle godine kada je Noleta jedan meč delio od kalendarskog Slema koliko je uprkos titulađma na Australian openu, Roland Garrosu, Wimbldonu i finalu US opena opstanak na prvom mestu bio neizvestan i upitan jer su mu Medvedev i Cicipas konstantno disali za vratom. Ispade ove godine jedan slem vredi više nego prošle godine tri i jedno finale...Opet sa druge strane prerano su čini se ovog Alkaraza uzdigli u nebesa kom je voda već ušla u uši, obzirom da je do Slema i prvog mesta došao ni kriv ni dužan, spletom srećnih okolnosti po njega i poklapanjem kockica.. Ista priča je bila sa Timom i Medvedevim, pa evo sad ne mogu da se sastave mesecima nakon tog kobnog US opena koji su na sličan način osvojili kao Karlito.

Karlos fan

pre 1 godinu

Nema veze,David je odigrao sjajno igrao je sve vreme agresivno i pravijo malo grešaka,izgubijo je protiv iskusnijeg.Secam se kad je praim Djokovic 2013 izgubio od dede Tomyia Hassa

Радован

pre 1 godinu

Није шок. Гофан је тениска величина за Алкараса. Алкарас тек треба да постане неко у свијету тениса.

Larry

pre 1 godinu

Kad se za par god povuku jos Nadal i Djokovic, i Wawrinka, Goffan, i cela ta generacije pa kad pocne NextGen da osvaja GS, na celu sa Alkarazom koji ce da osvoji 30 GS :D koja smejurija, da te bije Goffan

Nikol Dz Femija

pre 1 godinu

Ma šta ga briga jer on je Španac, drvlje i kamenje je samo na Srina Novaka iz male srpke zemlje seljaka na brdovitom Balkanu, samo on mora da bude jači od svih, od protivnika , od sudija, od publike i da zna bar jedan više jezik od Evropljana takozvanih.

Reče akademik NIkša Stipčević "Ako Evropa zna dva jezika mi moramo tri, ako oni znaju tri mi moramo četiri ..."

A veliki Duda Ivković u emisiji "Kao sav normalan svet" na samom kraju reče "Mi moramo uvek da budemo bolji, više pripremljeni, jači od svih drugih".

ETO, OD PAMETNIH DOSTA ZA PAMETNE,a valjda takvih još ima u svetu pa i među srpskim rodom i svim onim koji ovde ružno zbore o Novaku, srpskom predstavniku sporta i tenisa.

Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.

VO.

pre 1 godinu

Za mene nikakav šok... Karlitos je prerano naduvana zvezdica, odlučan teniser ali , nista jači od Hjuita, Rodika, Wavrinke, Conge , Ferera, Verdaska, Delpotra , Marya, .itd.. i te klase vrhunskih , koji su nažalost njihovu , igrali u doba najcece trojke ikada u bilo kom sportu , ali tenisu kao i NBA trebaju za marketing nove Mega zvezde , očigledno ...biće tu još dosta lutanja u odredjivanju novih perjanica tenisa.. polako

Simke

pre 1 godinu

Alkaraz je bas prerano dosao do mjesta broj 1,raznim spletom okolnosti....Tako da ovo moze biti mac sa dvije ostrice,moze totalno da se izduva....Jer sad ce ovi prekaljeni,iskusni igraci poput Gofana da ga love,i uopste mu nece biti lako da dobija meceve cak ni u 3-4 kolu.

lol

pre 1 godinu

U svim elementima Gofan je bio nedostižna ljestvica za Alkaraza.
Takav teniser zauzeo tron svjetskog tenisa, sve zahvaljujući političkim igrama.
Po danas viđenom, neće ovaj dugo trajati. Tako bi bilo najbolje i najpravednije.

Објављен коментар

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Сине, ала си се налупетао. Ђоковић је најкомплетнији играч. Ако си гледао бар један меч који је играо на 100%, Ђоковић је беспрекоран, физички, ментално и технички. Изјаве противника су, да су играли против машине или зида, непробојан. То не може бити технички лош играч а још мање онај који није међу 100, еј, ладно си написао да није међу 100.

Divna vest

pre 1 godinu

Sve dodje na svoje uvek.. naravno sada ce biti da su umorni, cuvaju se, kalkulisu.. Ne dragi moji, to su top 3 igraci danas.. Smejurija od sveta tenisa.

Do kraja ce ne samo svi priznati makar nerado da je samo jedan Goat, svi znamo ko, nego ce mu se i izvinjavati sto su sumnjali.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

lik je previše gord... previsok ego...

ajde da je uzeo ove godine tri Grand slema... pa da je najbolji, ali ovako...

nije to baš lako biti najbolji,....
nikako

ls

pre 1 godinu

Ovaj malisa nikako ne bi bio prvi da se neki igraci nisu varvarski maltretirali i sputavali, bio bi negde treci ili cetvrti i to bi mu bio maksimum.

miodrag

pre 1 godinu

Dosta stvari je presudilo da Alkaraz izgubi meč, ali šta reći za Gofana čovek koji zna da dobije odlične tenisere i ima iskustvo u takvim sitacijama. Što se tiče Alkaraza on zna da izvuće meč kad gubi, ali danas nije pošlo za rukom. Usput Alkaraz je previše igrao ove sezone i mislim da je malo došlo do zamora materijala jer je ovo njegov 62 meč ove sezone.

Neko iz naroda

pre 1 godinu

....Za Alkaraza nas baš briga kao iza Gofana, mi pratimo, gledao i navijamo za našeg Đokovića, da bar jednom nešto naučimo od sveta koji velikom većinom voli i najvija isključivo i samo za svoje, red je da se većinski opametimo.
(Nikol Dz Femija, 4. oktobar 2022 12:39)

Mislim da je prirodno da Zapadni svet (gde su i najvazniji turniri i gde je tenis izmisljen) uvek bude nekako vise uz SVOJE igrace, i to je sasvim logicno. Ako Kina jednom bude vladar Sveta, onda ce se i njihovi igraci vise voleti i pratiti, ako se tenis tada uopste bude igrao. Isto je i sa Rusima. Mi, mali, nevazni i slabasni moramo da se povinujemo vecima i jacima, ali ... imamo Noleta. Mnogi bi bili srecni da ga imaju, ali ga nemaju. Patili smo dugo zbog svakojakih sankcija i hendikepa, ali znas... Nole je sam odlucio da se ne vakcinise, shatajuci posledice, ali se mozda malo preracunao koliko dugo ce Korona da traje. To sigurno.
Dakle ... jasna mi je tvoja 'Kalimero' prica, ali nije sve bas tako kao sto ti vidis. Treba da pogledas 'siru sliku', pa ce da ti bude bolje. Nije lepo biti nesrecan zbog necega sto ne mozes da promenis.

Srđan

pre 1 godinu

Za "kreatore" važeće ATP (nazovi)liste ovo jeste "upset". Njihove uzdanice, Alkaraz i Rud, baš se istakoše. No, mačka se vratila, što znači miševi u rupu!

noleisthebest

pre 1 godinu

"Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!
(Optimista pripravnik, 4. oktobar 2022 12:44)

Kao prvo, Noletov bekhend je mnogo brzi i jaci od Alkatrazovog.
Kao drugo, ta "snaga" udarca kod spanca nije prozivod talenta vec velicine nogu koje je mladjani teniser izgradio na bazi steroida.

Njegov jedini talenat je brzina kretanja, vrlo slicna Nadalu (takodje ljubitelju steroida).
I Nole i Nadal i exFed su tate za malisu u svakom pogledu.

?

pre 1 godinu

A ne secaju se bas kakav je Nolo bio sa 19 godina.
(Stojke, 04. oktobar 2022 12:56)

Imaš pravo... ne sećam se... da su Novaku sklanjali Federera i Nadala da bi osvojio turnir.
Sad, da li je do mene što se ne sećam, ili je on ipak morao da igra protiv njih?

Vuchko Aleksandrowitch

pre 1 godinu

Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Dragi "kolega", kada je već "tehnički gledano" u pitanju jedan od definitivno najlošijih ATP 100 tenisera, ne bih ja tu previše potencirao tu neku "mentalnu snagu". Sve je to pomalo precenjeno, težište bih ipak bacio na sreću.
Nema šta, definitivno se radi o velikoj sreći, tokom tih dana... i godina... dok su protivnici sami sebe pobeđivali. :)
Sjajna analiza, sjajna.

maki

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12

Aaaa, znaci u 90% slucajeva posebno u mecevim u zavrsnim fazama svi teniseri sa Novakom igraju tenis svoga zivota, pred Federerom su bukvlano polagali reket pre pocetka meceva.

Ivkec

pre 1 godinu

(iskreno, 4. oktobar 2022 13:41)

Jos iskrenije, vidi se da tenis pratis samo preko TV-a i da nikad nisi uzeo reket u ruke. Gofan je iskusan i jako neugodan igrac, moze da se brani, moze da napada a u sustini baca mrtve lopte i moze dugo da pimpla! Mozda nije hard hitter, ali bas zato predstavlja problem za Alkaraza.

Neka se Carlito jos malo kalaise, dobro ce mu doci ovaj poraz

Sarkazam

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 4. oktobar 2022 13:09)

Ma da. Ionako je kiselo...

Di je tebi glava?

pre 1 godinu

(Di je glava Lajovicu, 4. oktobar 2022 13:28)

Gofan u poslednjih godinu i nesto dana nije tako dobar. Najbolje mesto na ATP listi mu je 7. Ove godine, Gofan ima skor 24-23 u singlu, nazadovao je 1 mesto i sada je 66. na listi.
Gofan je poslednji put u julu 2018. bio medju prvih 9 na ATP listi.
U septembru 2021. je bio 30. na ATP listi. U aprilu 2021. bio je 12. na ATP. Deseti je bio u avgustu 2020.

Djenka

pre 1 godinu

Preslikano od Dominika Tima... isto kao i sa Radukanu.... nesporan je njegov talenat ali ako nemas kontinuitet u pobedama i igri nista onda brale od sampiona..zato su Nole ,Rafa i Federer veciti sampioni i bit ce jos dugo...

Topnik

pre 1 godinu

Ma kakav šok, kao da je Alcaraz sad nepobjediv. Koliko je samo mečeva izvukao ove godine u kojima je bio pred porazom. Dečko je još mlad i može izgubiti od svakog ozbiljnog igrača.

bato

pre 1 godinu

Lakse je popeti se do vrha, nego na njemu ostati. Setimo se i Noleta nakon osvajanja prvog AO, skoro tri godine se “mučio” do one fenomenalne 2011. Pogledajte Tima, Medvedeva. Vraća se Nole izmedju ostalog i ja to prvo mesto opet. Tesko ce iko dostici veliku trojku, ikada.

мајко мила

pre 1 godinu

хахахаха хахахаха хахахаха

само је један шампион, број један, највећи свих времена. само забрана учешћа на турнирима и пензија могу да ја зауставе. Алкатраз ? превара

i to vam je tako

pre 1 godinu

Zasto sok? Dobio je pare za dopazak na turnir I ispsotovao sponzore. Nece trosi ti energiju na seoski turnir.
(Komsija, 04. oktobar 2022 13:09)

Ako je to zaista razlog onda tek sampion nikad biti nece.

zivko

pre 1 godinu

@Miloyco Stanoycowitch
Uzasno me tera na odlazak u WC tvoj komentar.. iz vise razloga
Prvo potpis… drugosrbijanac, stidi se svog porekla..
A tek ta nesrecna misao koju si pozeleo da podelis sa ljudima..
Ajd ti nazad na smenu, tvoj vlasnik ne gleda blagonaklono na igranje sa telefonom dok treba da mu pravis pare..
Ko sve sebi dozvoljava da komentarise.. tuga

Nebojša

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 04. oktobar 2022 13:12)

Au brate sta ti napisa bolje promeni sport neki jednostavniji je za tebe gde ne trebaš mnogo da razmišljaš.

Bole bgd

pre 1 godinu

Ne razumem zašto je ovaj poraz Alkaraza šok, bar što se tiče pravih poznavaoca tenisa! Gofan je stari vuk, bio u Top 10, pobeđivao skoro sve igrače iz vrha u poslednjih 10 i više godina. Belgijanac igra prelep tenis, pravi je majstor ove igre! Kad ima dan svakog može da pobedi, što je mnogo puta pokazao i dokazao. A miran je tip, jedan od najsimpatičnijih na turu. Alkaraz otaje jedan od nekolicine ( a dolaze i novi klinci) koji će osvajati najveće turnire u godinama koji slede. Predviđam mu oko 8 GS titula, što bi ga svrstalo u velikane tenisa. A ovakvih poraza biće još puno. Uostalom i "velika trjka" je beležila povremeno poraze od mnogo manje rangiranih tenisera, a David Gofan u ovom meču sigurno nije bio totalni autsajder!

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Steta!
Nadao sam se da ce doci Noletu na crtu, ali eto ... desilo se ovo. Ipak, sasvim sigurno mu nije mesto na broju 1, ma koliko dobar, talentovan, i jak 'hitter' bio. Nije uvek sve u sirovoj snazi. Pogledajte recimo Noleta. Nema nijedan udarac po snazi ravan Alkarazu, ali igra pametno ... vec 15 godina u vrhu.
Idemo do titule, Nole, pa makar bila ona i (samo) 500!!

i to vam je tako

pre 1 godinu

Na ovo ce da lici tenis kad se povuku Novak i Nadal.

Kako ce samo da se strovale sponzorski ugovori i prava prenosa auuuu ..

ivan

pre 1 godinu

Novaku se sada potpuno otvorio put do titule.
Na putu mu je samo Medvedev u polufinalu, koji je u
očajnoj formi i nije ništa osvojio više od godinu dana,
i psihički nestabilni Cicipas,koji mu je redovna mušterija.
Eto 90 titule i sigunog plasmana za finale u Torino.
Naravno, treba biti oprezan,ali sam posle Tel Aviva
optimista.Ako bude mogao da igra AO i Ameriku sledeće
godine i da ga čuva zdravlje, Novaku je samo nebo granica

Nevera

pre 1 godinu

Zamislite pakao u glavi mladica koji je zavrsio tu gde jeste i zna da je nezasluzeno vec spletom okolnosti, jednostavno duboko u sebi zna to ma sta ko govorio - a sada jos od tebe ocekuju i imas pritisak top 3 igraca.

Nesvesno su osudili na propast ove momke, izabrane miljenike, a Novaka samo dodatno motivisali.

Mare

pre 1 godinu

Jedino ce biti ostati upamcen kao najmaldji broj 1 u istoriji, sve ostalo je nebitno... Sta ako bude krenuo putem Medvedeva i Tima posle gren slem titule...

ivan

pre 1 godinu

Novaku otvoren put do titule. Od jačih protivnika ostali samo Medvedev, ako uopšte dodje do polufinala, u očajno formi bez titule više od godinu dana, jer ga već Bautista može izbaciti, i još Hurkač ili Cicipas na drugoj strani. Cicipas mentalno veoma slab i redovna mušterija, Hurkač bolji na travi i relativno loš u poslednje vreme. Dakle, put ka 90 tituli i obezbedjivanju finala u Torinu je otvoren, samo oprezno i titula je tu.

Rade, ZG

pre 1 godinu

Nije to nikakav šok. U sportu je najteže imati kontinuitet uspjeha, posebno u tenisu. Vrijeme će pokazati koliko je velik Novakov doseg. Čak ni Federer sa slabom konkurencijom u prvom dijelu karijere nije ni blizu Novaku.

Nije iznenadjenje

pre 1 godinu

Gofan ima problem zbog visine za tenis pa ne osvaja mnogo lakih poena na servis. Inace tehnika odlicna, slicna igra kao Svarcman ili Simon ali za klasu iznad njih kad je u top formi. Kad udje u zonu kad ne gresi zakaci se kao pijavica i tera protivnika da rizikuje sto dovodi do greske.

JPR24

pre 1 godinu

Ok, ajde ovaj mali je barem osvojio jedan GS ! Naspram onog Norvežana. A i sok ? Gofan jeste stariji i nije ono sto je bio, ali znao je biti tvrd orah svakom, nije da ne zna da igra tenis !

Nenad

pre 1 godinu

Ima mali sreće što se ne računaju bodovi sa vimbldona Djokoviću je oduzeto 2000 i sad bi bio treći dok je Nadalu oduzeto 720 i sad bi bio jako blizu prvog mesta, ovako Alkaraz ima 650 bodova prednosti nad Nadalom da završi godinu kao prvi.

statuskan

pre 1 godinu

U tenisu je najbitnija konstantnost. Jedini koji su u tome uspeli su Đoković, Nadal i Federer. Setimo se samo bljeskova pojedinih tenisera, Marej, Vavrinka, Tim,Čilić,Medvedev pa sada Alkaraz ali najbolji nivo igre nisu mogli duže da održe. Jedini za koga sam siguran da je mogao da drži kontinuitet dobrih igara je Delpo ali su ga povrede osakatile!

pejafan

pre 1 godinu

Setite se da je Marej tek posle 3 GS i 10ak Masters titula jedva uspeo da dodje do broja 1 i to tako sto je odigrao fenomenalno 5 meseci 2016 sa samo 1 ili 2 poraza...Haos kakva je to generacija tenisera bila Federer Nadal Djokovic Marej Wawrinka Conga Berdih Ferer Del Potro...

Nikola

pre 1 godinu

Za ove mladje, znate li kakav je igrac bio Bjorn Borg,Dzimi Konors,Dzon Mekinro,Pit Sampras i da jos ne nabrajam i nisu mogli da dobace do 20 gs titula,a ovaj se tek ispilio a vi vodjeni mrznjom ga vec proglasavate za coveka koji ce uzeti najvise Gs.Prvo treba da bude ziv zdrav i veliko je pitanje da ga uvek neko nece otresti kao slinu kao Gofan danas.

466453

pre 1 godinu

Da crknes od smjeha....
(VElibor, 04. oktobar 2022 12:48)

Smeha - smejem se, smijeha - smijem se, smijeha - SMJEM se?
I ja isto. :D

mirjana simionska

pre 1 godinu

za mixa.pa da je medju prvh deset i nije,ali i da ovaj Karlitos nije za prvo mesto i to nije,ali opet ona stara macke nema ,misevi itd..

Neko_iz_prve_smene

pre 1 godinu

Tehnicki gledano Alkaraz je vec sada najbolji teniser sveta, ali ne bude li glavu sredio (rasejan je kao da je nuklearni fizicar po zanimanju, )nista nece biti od GOAT aspiracija. Djokovic je tehnicki gledano jedan od najlosijih ATP 100 tenisera, ali je tehnicke nedostatke neutralisao mentalnom snagom i sa jos puno srece (protivnici sami sebe pobedjivali) postigao eto sve te rezultate koje je postigao.
(Miloyco Stanoycowitch, 4. oktobar 2022 13:12)

Brate Milojko, slatko me nasmeja :)
Hvala ti na tome, ulepsao si mi dan :)

Zokara

pre 1 godinu

Kad shvatite da nije sve u fizikaliji i tehnikaliji nego vise manje u glavi onda cete shvatiti da je Novak bez premca po tom parametru.

Andjela

pre 1 godinu

Ipak je to Gofan. Dugo je bio porvređen. Gofan, kao na primer David Ferer (sada je u penziji ima 40 g) i & su oni igrači koji znaju sa reketom i lopticom SVE DA IZVEDU u toku igre, imaju samo jedan bag,i zato nisu mogili da pomrse konce velikoj trojci, a to je servis; po jačini udarca imaju slab servis (nema dovoljnu brzinu).

Di je glava Lajovicu

pre 1 godinu

"Srećni gubitnik" i sad bi svi pomislili neki 250.na svetu a ono Gifan koji je do skora bio medju prvih 10
E mediji mediji

Zoran

pre 1 godinu

Ovi koji pišu da je došao da uzme pare i pobegne, jasno mi je da nikada nisu videli neki važniji ugovor. Vi mislite da su organizatori neki moroni, pa tek tako bacaju pare. Bezuslovni ugovor, eventualno, mogu dobiti Novak, Nadal i nekada Rodja. Ostali ne dobijaju nikakve pare unapred. Ovaj mali nema neko ime da bi mogao da traži bilo šta, naročito na ovako jakom turniru.

Aloo

pre 1 godinu

Prenesite da pokusavaju da sabotiraju Novaka u Turinu tako sto navode da Vimbldon ne treba da bude faktor ove gosine kao gs koji se racuna!

47304

pre 1 godinu

Momak se tek sad susreće sa stvarnošću i teretom koji donosi slava i svjetla pozornice , ako uspješno prebrodi ovaj test biće veliki igrač jer za to materijala ima .

Mi držimo palčeve Novaku sa željama da se u svakom smislu vrati na vrh .