Ponedeljak, 03.10.2022.

14:10

Peres: Fudbal je bolestan, lek je Superliga

Florentino Peres, predsednik Real Madrida, ne odustaje od projekta Superlige.

Izvor: Z.K.

Peres: Fudbal je bolestan, lek je Superliga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 1 godinu

Najaca organizacija u fudbalu sa ubedljivo najvise para je Premier liga Engleske, i mislim da ce to biti presudno da se superliga ne osnuje.

Car

pre 1 godinu

Budimo realni, koliko god kao narod imamo naviku da uvek navijamo za slabije niko nece ukljuciti tv da gleda Bajern Viktorija Plzen. To su dosadne utakmice u kojima se zna pobednik unapred. Cak i kada se desi cudo jednom u hiljadu slucajeva niko nije ni gledao utakmicu vec cuo kasnije rezultat. Svako bi pre gledao bas taj Real protiv Bajerna koliko god vam bilo mrsko da priznate. Superliga ili treba i mora da se desi ili da se ogranici trosenje klubova, stanje fudbala u ovom trenutku je smesno

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(croata, 3. oktobar 2022 19:36)

Tačno. To je prirodan sled dogadjaja, vek informacija je neumoljiv. Uostalom, ko daje registrovanoj grupi gradjana zvanoj UEFA da drži monopol nad fudbalom? Drži ih još samo britanska politika koja se plaši budućnosti Premijer lige. Uzimaju kajmak od TV prava i transfera a da ništa specijalno ne rade osim što godišnji kalendar prave sve gušćim.
Klince danas boli uvo za male klubove. Samo u Beogradu i Zagrebu imaš više navijača Čelsija, Sitija, Barse, Reala... nego Dinama, Zvezde i Partizana. Živim u širem centru Beograda, i u lokalnoj osnovnoj školi više ne možeš da vidiš dresove Zvezde i Partizana. I kad se dele na igralištu, dele se na Real i Barsu ili Siti i Liverpul. Mesijevi, Salahovi, Ronaldovi dresovi na sve strane. Kad ih pitaš, oni i ne znaju kad igra Zvezda... čak ni reprezentacija.
Nikoga više ne zanima sirotinja.
Svi bi da igraju u Sitiju, da voze mečke i da kembeče Kim Kardašian.
Možda tako i treba, možda je naša generacija glupa i neobaveštena, ko zna...

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Jedan od razloga zašto je fudbal izgubio draž , jeste pohlepa bogatih klubova, a posebno ovaj kraljevski i ova drtina na njenom čelu, mutan tip. Navijaću protiv njih svaku utakamicu dok sam živ.

Toki

pre 1 godinu

Idelano bi bilo da Perez pokupije sve najelitnije igrače, i da onda sami sa sobom igraju Super Ljigu svaki dan. Imao bi Real spektakularnih 365 mečeva godišnje. A ostale klubove i navijače da puste na miru da se bave fudbalom.

lupa

pre 1 godinu

Lek za fudbal je da se ograniče budzeti za sve klubove na 2oo miliona npr.
(nikad nikome izvini, 03. oktobar 2022 16:43)


I šta ćeš dobiti time? Dobićeš da se samo vlasnici klubova bogate još više.
Klubovi imaju godišnje prihode od 500, 600, 700+ miliona i ti bi da ih ograničiš na 200 miliona potrošnje. Ostatak bi išao vlasnicima, a sada se taj prihod najviše daje igračima koji su i najzasluzniji za te velike prihode.

croata

pre 1 godinu

Bii sam s dva prijatelja, bivsi nogometas i nogometni sudac. Dosli na ovu temu, obojica su za super ligu. Nisam mogao vjerovati. Nisu glupsoni vec argumentirano objasnili. Nogomet je vec odavno bolestan, ogroman jaz je izmedju 15 bogatih klubova i svih ostalih. Ostali klubovi su samo pomocni radni inkubator igraca. Najbogatiji klubovi biraju najbolje igrace. Pa nek onda i igraju tu najbolju i najbogatiju ligu. A sto je dinamo pobijedio npr chelsea nema nikakve veze jer taj dinamo ne zanima nikog zivog van hrvatske. A i draz nogometa da slabiji zna dobiti jaceg ni to vise ne zanima nikog. Samo daj sto jace utakmice gdje igraju samo najbolji.
Moram priznati iako sam protivnik te lige da se slazem s njima.

Robin Hud

pre 1 godinu

1. Djokovic Nadal i Federer igraju i sa drugim teniserima, svima bi dosadilo da gledaju samo njih trojicu izmedju sebe. Oni imaju toliko meceva jer nastupaju na po 10 internacionalnih turnira godisnje i nemaju domace lige kao klubovi, poredjenje je besmisleno.

2. Pita koliko ima meceva sa Chelzijem a to je klub koji nije ni postojao na fudbalskoj mapi dok ga rus nije kupio. A ne bi ga nikad ni kupio da je postojala ta superliga, niti bi igrao sa njima.

3. Zali se na sistem a to je najuspesniji sportski sistem u Evropi. U kosarci imamo nesto poput superlige, pa se klubovi raspadaju, sam Real je u kosarci 100 miliona u dugovima.

4. Superliga bi unistila hiljade malih klubova da bi par bogatih klubova moglo da zaradjuje vise para.

Ombre

pre 1 godinu

Treba Superliga ali ne kako su je oni zamislili nego 2 ili 3 Superlige (A, B, C) gde bi se ispadalo i ulazilo. A bi bila elitna umesto CL a timovi iz lige europe bi usli u B. Naravno ovi iz cipiripi kupa u C pa onda prolazi i ispadanja. Samo bi to mogli nekako uklopiti sa nacionalnim prvenstvima, da ima prolaz i od tamo. Npr prolaz je u ligu C iz koje ispada x timova

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Sa fudbalom je sve u redu. Jedino što u vezi s tim nije u redu je vaš NEZAJAŽLJIV APETIT za bogatstvom. Protiv toga se treba boriti da bi se fudbal mogao očuvati u svom izvornom obliku onako kako su ga kreatori zamislili. Fudbal je igra i zabava za sve, nije igra bogatih, utuvite već jednom to u te vaše pohlepne glave, nije fudbal nešto što treba vama da beskrajno puni vaše džepove bez dna novcem časnih i poštenih ljudi širom sveta. Fudbal je igra i za siromašne, fudbal treba da da jednaku šansu svima, ne samo bogatima, fudbal treba da ponudi draž rivaliteta među svima, da podari mogućnost da se i neki "manji" klub može ogledati sa velikim. Bez toga fudbal ne postoji! Uostalom, šta kukaš za velikim mečevima gospodine? Prošle sezone u LŠ koju ste osvojili odigrali ste sijaset velikih mečeva, u eliminacionoj fazi LŠ svi vaši protivnici zaključno sa finalom bili su iz grupe "velikih" sa kojima bi ti stvarao tu nakaznu "Superligu"! I šta ti onda nedostaje? Šta? Da svaka tri dana igraš sa Sitijem ili Juveom i puniš kase? A šta ćemo sa Viljarealom recimo? Gde ćemo smestiti taj klub? Taj klub je prošle godine bio veoma prijatno iznenađenje i pravi užitak za sve prave ljubitelje fudbala, uspeo je da dođe čak do polufinala LŠ i da izbaci nekoliko "velikih" klubova, pa se pitam zašto bi ste vi, navodni prijatelji fudbala, tom klubu ukinuli mogućnost da vas nadigra i eliminiše, onako kako je prošle sezone nadigrao i izbacio velikane Bajerna i Juventusa iz LŠ? STOP "SUPERLIGI"!

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Slazem se da je nogomet bolestan.
Ovo je lijek:

-Pravilo o 3 stranca.
-Male istocno-eu drzave dekretom moraju imati predstavnika u lp.
-Ep 16 ekipa. Predivno, kao nekad.
-Sp 32 ekipe, ali povecati broj europljana i juznoamerikanaca a brutalno zakinuti ostale panjeve sto se poglavito odnosi na najgori nogometni kontinent- sjevernu ameriku.
-Izbacivanje ne-europskih 'biznismena' iz vlasnickih struktura klubova.
-zabrana promoviranja blm i lgbt.

Rezultat: nogometna renesansa.

Milos

pre 1 godinu

Pa Perez je i unistio fudbal kupujuci bukvalno sve sto valja u fudbalu, i on bi da izljeci fudbal? Od Pereza je sve ovo i pocelo. Pariz i Siti su mala maca za Real. Realno Real je unistio fudbal. Sto kaze pop Milorad: "Fudbal je mozda nekad i imao neki smisao, al danas to vise nije tako".

Dejan

pre 1 godinu

Pa napravite sistem da u Evropi postoji 15, 20 konkurentnih klubova a ne da svake godine znas da ce LS osvojiti neko od 4, 5 najjacih klubova. Ta superliga u sustini nista nebi promjenila, navijaci bi se brzo zasitili meceva Real-Liverpul, Barsa-Bayern, Siti-Pariz..

Beograd-janin

pre 1 godinu

A ti deda formiraj, ubeđen sam da će za 5god nakon toga moliti da se vrati u Ligu...a ja lično bih te izbacio i tebe i Real da se nikada ne vratite, da bude jedno samouništenje.
Čovek koji vodi Real je apsolutni pohlepni ljigavac. Draž fudbala i jeste što ste igrali sa Liverpulom 9 puta za 70 godina, tupadžijo neopevani. Kad bi igrali svaki drugi dan dosadili bi i bogu i ocu. Sa druge strane Nadal i Đoković su igrali 50+ duela zato što je tenis turnirski sport, a fudbal je ligaški sport, tenis igra 1.000 ljudi, a fudbal 100.000.000 dunđeru belosvetski.

smeh

pre 1 godinu

Treba ga razumeti. Skočila cena goriva a samim time i svega ostalog, mora čovek da nabavi drva i ugalj za zimu a gde su tek potrebe igrača. Zato bi bilo fino da kapne još koja stotina miliona. Kako bi bilo super da se zavrne slavina ovakvim klubovima ili da im budžet bude na nivou prosečnog kluba iz lige koje dolaze. Možda bi onda kukao kako "mali" ne dobijaju dovoljno novca u odnosu na ove povlašćene klubove. Ma sigurno bi opet kukao.

vlada

pre 1 godinu

Sve se slazem, ovo sad je besmisleno, ja hocu da gledam najbolje duele, kao i vecina, a ovakav fudbal odgovara samo dokolicarima iz kladionica u srbiji

Darko

pre 1 godinu

Superliga postoji i zove se Premijer liga. Peres je u pravu, jer neće biti timova na kontinentu koji će moći budžetom da pariraju ni timovima iz sredine tabele Premijer lige za deset godina.

NijeBitno

pre 1 godinu

Lek je da ti i tebi slični ne prilaze fudbalu,lek je da se klubovi koji su prezaduzeni naplate i lek je da fudbal ostane otvoreno za celu Evropu a ne nazovi elitu koja misli na svoj džep samo.

veljko

pre 1 godinu

"U tenisu, Nadal i Federer su igrali 40 puta u 15 godina. Nadal i Đoković su igrali 59 mečeva u 16 godina. U fudbalu, sa Liverpulom smo igrali samo devet puta za 67 godina. S Čelsijem četiri puta u istoriji takmičenja. Kakvog smisla ima uskraćivati navijače za sve te mečeve?", upitao je Peres.
Онда играјте мечеве сваки други дан, па чак и сваки дан као тенисери и имаћете тај број мечева.

Nidzo

pre 1 godinu

Tacno, nije Real igrao sa Liverpulom mnogo utakmica, ali je zato igrao sa Ajaksom, koji ih je na kraju i izbacio iz Lige Sampiona. Toga ne bi bilo da ima Superlige, znaci Real nece NIKAD igrati protiv Ajaksa, a sa Liverpulom ce da se mlati 67 puta u par godina

Chiko

pre 1 godinu

Kad ideš kod privatnog lekara da se lecis, placas mu najskuplje tretmane a onda ti kaže pa znaš moras da ideš kod još boljeg lekara… logičan nastavak nije teško pogoditi

jojufff

pre 1 godinu

Sta priča ovaj? poredi timski sport sa tenisom! Fudbal je već sada dosadio mladim generacijama, a i nama starijima. Previše svačega više nije zanimljivo, kada bi derbi bio svake sedmice kroz godinu dana više ne bi bilo zanimljivo.
Treba ojačati ostale manje klubove, da lige dobiju na neizvjesnosti. Da nije svaki trofej zagarantovan nekolicini klubova. Vidio bi onda kako sport postaje zanimljiv. ali kvaka je u tome što onda nemaju toliki izvor prihoda, treba šou praviti..kao kada su real i barsa sve tukli sa po 5 golova razlike.
i on poredi sport u americi, koji je to americki sport popularniji od fudbala u evropi? nije ni jedan, ali zna on gdje su pare, amerika i azija pa pokušava tamo prebaciti sto vise zabave!

Марко

pre 1 godinu

А хоћемо ли да пребројимо колико су мечева Ђоковић, Федерер и Надал одиграли против играча који нису у првих 100 на АТП листи? Колико Реал, Бајерн или Ливерпул играју таквих мечева? Ако се затворите у Суперлигу, шта ће да раде клубови који имају годишњи буџет мањи од 200 милиона евра? У тенису је конкуренција итекако отворена. Много мечева су разни анонимуси одиграли против Ђоковића, Надала и Федерера, а ви желите да елиминишете и клубове који су у првих 50 у Европи. ГС почне са 128 учесника плус квалификанти, а ви бисте да играте лигу од 20 клубова.

no name

pre 1 godinu

E Perez ,E Perez zar se ne vidi to nesto novo sto se pokusa ode u fijasko? U danasnjim vremenima?

Ozbiljna rasprava nije moguca, jer se smatra da bi superliga donela vise novca bar u pocetku. A posle nije bitno?

Jedino sto vidim, tamo gde nista nije petljano.u poslednjih 10 god ostala je vrednost.

Bubson

pre 1 godinu

Bolestan je zbog tebe i sličnih. Vi ste kancer ovog sporta. Koja crna Superliga? Jednom nogom u grobu, a on bi još. Postoje i drugdje ljudi zli čoveče. Vidi se da si Frankov igrač.

sasa

pre 1 godinu

Problem je sto Realu vise nista nije zanimljivo jer su osvojili LS mnogo puta za kratko vreme i onda misle da ce Superliga da ih zainteresuje a ustvari ce jos vise dosade da unese.

Tifoso

pre 1 godinu

Covek koji je jedan od glavnih i odgovornih urednika bolesti fudbala prica o trazenju leka.
On nalazi resenje za problem koji ne bi ni postojao da njega nema.
Politika 101.

grade

pre 1 godinu

Lik je upravu skroz, e sad druga je stvar sto je u kapitalizmu dozvoljeno da 15 ak klubova kupuju sve redom..a kad vec kupuju neka igraju jednu ligu. A ne da mi bajern ili psg osvajaju prvenstvo 20 god uzastopno..

Tifoso

pre 1 godinu

Covek koji je jedan od glavnih i odgovornih urednika bolesti fudbala prica o trazenju leka.
On nalazi resenje za problem koji ne bi ni postojao da njega nema.
Politika 101.

veljko

pre 1 godinu

"U tenisu, Nadal i Federer su igrali 40 puta u 15 godina. Nadal i Đoković su igrali 59 mečeva u 16 godina. U fudbalu, sa Liverpulom smo igrali samo devet puta za 67 godina. S Čelsijem četiri puta u istoriji takmičenja. Kakvog smisla ima uskraćivati navijače za sve te mečeve?", upitao je Peres.
Онда играјте мечеве сваки други дан, па чак и сваки дан као тенисери и имаћете тај број мечева.

Nidzo

pre 1 godinu

Tacno, nije Real igrao sa Liverpulom mnogo utakmica, ali je zato igrao sa Ajaksom, koji ih je na kraju i izbacio iz Lige Sampiona. Toga ne bi bilo da ima Superlige, znaci Real nece NIKAD igrati protiv Ajaksa, a sa Liverpulom ce da se mlati 67 puta u par godina

NijeBitno

pre 1 godinu

Lek je da ti i tebi slični ne prilaze fudbalu,lek je da se klubovi koji su prezaduzeni naplate i lek je da fudbal ostane otvoreno za celu Evropu a ne nazovi elitu koja misli na svoj džep samo.

Марко

pre 1 godinu

А хоћемо ли да пребројимо колико су мечева Ђоковић, Федерер и Надал одиграли против играча који нису у првих 100 на АТП листи? Колико Реал, Бајерн или Ливерпул играју таквих мечева? Ако се затворите у Суперлигу, шта ће да раде клубови који имају годишњи буџет мањи од 200 милиона евра? У тенису је конкуренција итекако отворена. Много мечева су разни анонимуси одиграли против Ђоковића, Надала и Федерера, а ви желите да елиминишете и клубове који су у првих 50 у Европи. ГС почне са 128 учесника плус квалификанти, а ви бисте да играте лигу од 20 клубова.

Bubson

pre 1 godinu

Bolestan je zbog tebe i sličnih. Vi ste kancer ovog sporta. Koja crna Superliga? Jednom nogom u grobu, a on bi još. Postoje i drugdje ljudi zli čoveče. Vidi se da si Frankov igrač.

jojufff

pre 1 godinu

Sta priča ovaj? poredi timski sport sa tenisom! Fudbal je već sada dosadio mladim generacijama, a i nama starijima. Previše svačega više nije zanimljivo, kada bi derbi bio svake sedmice kroz godinu dana više ne bi bilo zanimljivo.
Treba ojačati ostale manje klubove, da lige dobiju na neizvjesnosti. Da nije svaki trofej zagarantovan nekolicini klubova. Vidio bi onda kako sport postaje zanimljiv. ali kvaka je u tome što onda nemaju toliki izvor prihoda, treba šou praviti..kao kada su real i barsa sve tukli sa po 5 golova razlike.
i on poredi sport u americi, koji je to americki sport popularniji od fudbala u evropi? nije ni jedan, ali zna on gdje su pare, amerika i azija pa pokušava tamo prebaciti sto vise zabave!

Beograd-janin

pre 1 godinu

A ti deda formiraj, ubeđen sam da će za 5god nakon toga moliti da se vrati u Ligu...a ja lično bih te izbacio i tebe i Real da se nikada ne vratite, da bude jedno samouništenje.
Čovek koji vodi Real je apsolutni pohlepni ljigavac. Draž fudbala i jeste što ste igrali sa Liverpulom 9 puta za 70 godina, tupadžijo neopevani. Kad bi igrali svaki drugi dan dosadili bi i bogu i ocu. Sa druge strane Nadal i Đoković su igrali 50+ duela zato što je tenis turnirski sport, a fudbal je ligaški sport, tenis igra 1.000 ljudi, a fudbal 100.000.000 dunđeru belosvetski.

Milos

pre 1 godinu

Pa Perez je i unistio fudbal kupujuci bukvalno sve sto valja u fudbalu, i on bi da izljeci fudbal? Od Pereza je sve ovo i pocelo. Pariz i Siti su mala maca za Real. Realno Real je unistio fudbal. Sto kaze pop Milorad: "Fudbal je mozda nekad i imao neki smisao, al danas to vise nije tako".

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Slazem se da je nogomet bolestan.
Ovo je lijek:

-Pravilo o 3 stranca.
-Male istocno-eu drzave dekretom moraju imati predstavnika u lp.
-Ep 16 ekipa. Predivno, kao nekad.
-Sp 32 ekipe, ali povecati broj europljana i juznoamerikanaca a brutalno zakinuti ostale panjeve sto se poglavito odnosi na najgori nogometni kontinent- sjevernu ameriku.
-Izbacivanje ne-europskih 'biznismena' iz vlasnickih struktura klubova.
-zabrana promoviranja blm i lgbt.

Rezultat: nogometna renesansa.

Chiko

pre 1 godinu

Kad ideš kod privatnog lekara da se lecis, placas mu najskuplje tretmane a onda ti kaže pa znaš moras da ideš kod još boljeg lekara… logičan nastavak nije teško pogoditi

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Sa fudbalom je sve u redu. Jedino što u vezi s tim nije u redu je vaš NEZAJAŽLJIV APETIT za bogatstvom. Protiv toga se treba boriti da bi se fudbal mogao očuvati u svom izvornom obliku onako kako su ga kreatori zamislili. Fudbal je igra i zabava za sve, nije igra bogatih, utuvite već jednom to u te vaše pohlepne glave, nije fudbal nešto što treba vama da beskrajno puni vaše džepove bez dna novcem časnih i poštenih ljudi širom sveta. Fudbal je igra i za siromašne, fudbal treba da da jednaku šansu svima, ne samo bogatima, fudbal treba da ponudi draž rivaliteta među svima, da podari mogućnost da se i neki "manji" klub može ogledati sa velikim. Bez toga fudbal ne postoji! Uostalom, šta kukaš za velikim mečevima gospodine? Prošle sezone u LŠ koju ste osvojili odigrali ste sijaset velikih mečeva, u eliminacionoj fazi LŠ svi vaši protivnici zaključno sa finalom bili su iz grupe "velikih" sa kojima bi ti stvarao tu nakaznu "Superligu"! I šta ti onda nedostaje? Šta? Da svaka tri dana igraš sa Sitijem ili Juveom i puniš kase? A šta ćemo sa Viljarealom recimo? Gde ćemo smestiti taj klub? Taj klub je prošle godine bio veoma prijatno iznenađenje i pravi užitak za sve prave ljubitelje fudbala, uspeo je da dođe čak do polufinala LŠ i da izbaci nekoliko "velikih" klubova, pa se pitam zašto bi ste vi, navodni prijatelji fudbala, tom klubu ukinuli mogućnost da vas nadigra i eliminiše, onako kako je prošle sezone nadigrao i izbacio velikane Bajerna i Juventusa iz LŠ? STOP "SUPERLIGI"!

grade

pre 1 godinu

Lik je upravu skroz, e sad druga je stvar sto je u kapitalizmu dozvoljeno da 15 ak klubova kupuju sve redom..a kad vec kupuju neka igraju jednu ligu. A ne da mi bajern ili psg osvajaju prvenstvo 20 god uzastopno..

sasa

pre 1 godinu

Problem je sto Realu vise nista nije zanimljivo jer su osvojili LS mnogo puta za kratko vreme i onda misle da ce Superliga da ih zainteresuje a ustvari ce jos vise dosade da unese.

Dejan

pre 1 godinu

Pa napravite sistem da u Evropi postoji 15, 20 konkurentnih klubova a ne da svake godine znas da ce LS osvojiti neko od 4, 5 najjacih klubova. Ta superliga u sustini nista nebi promjenila, navijaci bi se brzo zasitili meceva Real-Liverpul, Barsa-Bayern, Siti-Pariz..

no name

pre 1 godinu

E Perez ,E Perez zar se ne vidi to nesto novo sto se pokusa ode u fijasko? U danasnjim vremenima?

Ozbiljna rasprava nije moguca, jer se smatra da bi superliga donela vise novca bar u pocetku. A posle nije bitno?

Jedino sto vidim, tamo gde nista nije petljano.u poslednjih 10 god ostala je vrednost.

Robin Hud

pre 1 godinu

1. Djokovic Nadal i Federer igraju i sa drugim teniserima, svima bi dosadilo da gledaju samo njih trojicu izmedju sebe. Oni imaju toliko meceva jer nastupaju na po 10 internacionalnih turnira godisnje i nemaju domace lige kao klubovi, poredjenje je besmisleno.

2. Pita koliko ima meceva sa Chelzijem a to je klub koji nije ni postojao na fudbalskoj mapi dok ga rus nije kupio. A ne bi ga nikad ni kupio da je postojala ta superliga, niti bi igrao sa njima.

3. Zali se na sistem a to je najuspesniji sportski sistem u Evropi. U kosarci imamo nesto poput superlige, pa se klubovi raspadaju, sam Real je u kosarci 100 miliona u dugovima.

4. Superliga bi unistila hiljade malih klubova da bi par bogatih klubova moglo da zaradjuje vise para.

smeh

pre 1 godinu

Treba ga razumeti. Skočila cena goriva a samim time i svega ostalog, mora čovek da nabavi drva i ugalj za zimu a gde su tek potrebe igrača. Zato bi bilo fino da kapne još koja stotina miliona. Kako bi bilo super da se zavrne slavina ovakvim klubovima ili da im budžet bude na nivou prosečnog kluba iz lige koje dolaze. Možda bi onda kukao kako "mali" ne dobijaju dovoljno novca u odnosu na ove povlašćene klubove. Ma sigurno bi opet kukao.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Jedan od razloga zašto je fudbal izgubio draž , jeste pohlepa bogatih klubova, a posebno ovaj kraljevski i ova drtina na njenom čelu, mutan tip. Navijaću protiv njih svaku utakamicu dok sam živ.

Car

pre 1 godinu

Budimo realni, koliko god kao narod imamo naviku da uvek navijamo za slabije niko nece ukljuciti tv da gleda Bajern Viktorija Plzen. To su dosadne utakmice u kojima se zna pobednik unapred. Cak i kada se desi cudo jednom u hiljadu slucajeva niko nije ni gledao utakmicu vec cuo kasnije rezultat. Svako bi pre gledao bas taj Real protiv Bajerna koliko god vam bilo mrsko da priznate. Superliga ili treba i mora da se desi ili da se ogranici trosenje klubova, stanje fudbala u ovom trenutku je smesno

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(croata, 3. oktobar 2022 19:36)

Tačno. To je prirodan sled dogadjaja, vek informacija je neumoljiv. Uostalom, ko daje registrovanoj grupi gradjana zvanoj UEFA da drži monopol nad fudbalom? Drži ih još samo britanska politika koja se plaši budućnosti Premijer lige. Uzimaju kajmak od TV prava i transfera a da ništa specijalno ne rade osim što godišnji kalendar prave sve gušćim.
Klince danas boli uvo za male klubove. Samo u Beogradu i Zagrebu imaš više navijača Čelsija, Sitija, Barse, Reala... nego Dinama, Zvezde i Partizana. Živim u širem centru Beograda, i u lokalnoj osnovnoj školi više ne možeš da vidiš dresove Zvezde i Partizana. I kad se dele na igralištu, dele se na Real i Barsu ili Siti i Liverpul. Mesijevi, Salahovi, Ronaldovi dresovi na sve strane. Kad ih pitaš, oni i ne znaju kad igra Zvezda... čak ni reprezentacija.
Nikoga više ne zanima sirotinja.
Svi bi da igraju u Sitiju, da voze mečke i da kembeče Kim Kardašian.
Možda tako i treba, možda je naša generacija glupa i neobaveštena, ko zna...

Toki

pre 1 godinu

Idelano bi bilo da Perez pokupije sve najelitnije igrače, i da onda sami sa sobom igraju Super Ljigu svaki dan. Imao bi Real spektakularnih 365 mečeva godišnje. A ostale klubove i navijače da puste na miru da se bave fudbalom.

croata

pre 1 godinu

Bii sam s dva prijatelja, bivsi nogometas i nogometni sudac. Dosli na ovu temu, obojica su za super ligu. Nisam mogao vjerovati. Nisu glupsoni vec argumentirano objasnili. Nogomet je vec odavno bolestan, ogroman jaz je izmedju 15 bogatih klubova i svih ostalih. Ostali klubovi su samo pomocni radni inkubator igraca. Najbogatiji klubovi biraju najbolje igrace. Pa nek onda i igraju tu najbolju i najbogatiju ligu. A sto je dinamo pobijedio npr chelsea nema nikakve veze jer taj dinamo ne zanima nikog zivog van hrvatske. A i draz nogometa da slabiji zna dobiti jaceg ni to vise ne zanima nikog. Samo daj sto jace utakmice gdje igraju samo najbolji.
Moram priznati iako sam protivnik te lige da se slazem s njima.

Darko

pre 1 godinu

Superliga postoji i zove se Premijer liga. Peres je u pravu, jer neće biti timova na kontinentu koji će moći budžetom da pariraju ni timovima iz sredine tabele Premijer lige za deset godina.

vlada

pre 1 godinu

Sve se slazem, ovo sad je besmisleno, ja hocu da gledam najbolje duele, kao i vecina, a ovakav fudbal odgovara samo dokolicarima iz kladionica u srbiji

Ombre

pre 1 godinu

Treba Superliga ali ne kako su je oni zamislili nego 2 ili 3 Superlige (A, B, C) gde bi se ispadalo i ulazilo. A bi bila elitna umesto CL a timovi iz lige europe bi usli u B. Naravno ovi iz cipiripi kupa u C pa onda prolazi i ispadanja. Samo bi to mogli nekako uklopiti sa nacionalnim prvenstvima, da ima prolaz i od tamo. Npr prolaz je u ligu C iz koje ispada x timova

neko

pre 1 godinu

Najaca organizacija u fudbalu sa ubedljivo najvise para je Premier liga Engleske, i mislim da ce to biti presudno da se superliga ne osnuje.

lupa

pre 1 godinu

Lek za fudbal je da se ograniče budzeti za sve klubove na 2oo miliona npr.
(nikad nikome izvini, 03. oktobar 2022 16:43)


I šta ćeš dobiti time? Dobićeš da se samo vlasnici klubova bogate još više.
Klubovi imaju godišnje prihode od 500, 600, 700+ miliona i ti bi da ih ograničiš na 200 miliona potrošnje. Ostatak bi išao vlasnicima, a sada se taj prihod najviše daje igračima koji su i najzasluzniji za te velike prihode.

grade

pre 1 godinu

Lik je upravu skroz, e sad druga je stvar sto je u kapitalizmu dozvoljeno da 15 ak klubova kupuju sve redom..a kad vec kupuju neka igraju jednu ligu. A ne da mi bajern ili psg osvajaju prvenstvo 20 god uzastopno..

vlada

pre 1 godinu

Sve se slazem, ovo sad je besmisleno, ja hocu da gledam najbolje duele, kao i vecina, a ovakav fudbal odgovara samo dokolicarima iz kladionica u srbiji

Ombre

pre 1 godinu

Treba Superliga ali ne kako su je oni zamislili nego 2 ili 3 Superlige (A, B, C) gde bi se ispadalo i ulazilo. A bi bila elitna umesto CL a timovi iz lige europe bi usli u B. Naravno ovi iz cipiripi kupa u C pa onda prolazi i ispadanja. Samo bi to mogli nekako uklopiti sa nacionalnim prvenstvima, da ima prolaz i od tamo. Npr prolaz je u ligu C iz koje ispada x timova

Tifoso

pre 1 godinu

Covek koji je jedan od glavnih i odgovornih urednika bolesti fudbala prica o trazenju leka.
On nalazi resenje za problem koji ne bi ni postojao da njega nema.
Politika 101.

Darko

pre 1 godinu

Superliga postoji i zove se Premijer liga. Peres je u pravu, jer neće biti timova na kontinentu koji će moći budžetom da pariraju ni timovima iz sredine tabele Premijer lige za deset godina.

croata

pre 1 godinu

Bii sam s dva prijatelja, bivsi nogometas i nogometni sudac. Dosli na ovu temu, obojica su za super ligu. Nisam mogao vjerovati. Nisu glupsoni vec argumentirano objasnili. Nogomet je vec odavno bolestan, ogroman jaz je izmedju 15 bogatih klubova i svih ostalih. Ostali klubovi su samo pomocni radni inkubator igraca. Najbogatiji klubovi biraju najbolje igrace. Pa nek onda i igraju tu najbolju i najbogatiju ligu. A sto je dinamo pobijedio npr chelsea nema nikakve veze jer taj dinamo ne zanima nikog zivog van hrvatske. A i draz nogometa da slabiji zna dobiti jaceg ni to vise ne zanima nikog. Samo daj sto jace utakmice gdje igraju samo najbolji.
Moram priznati iako sam protivnik te lige da se slazem s njima.

Bubson

pre 1 godinu

Bolestan je zbog tebe i sličnih. Vi ste kancer ovog sporta. Koja crna Superliga? Jednom nogom u grobu, a on bi još. Postoje i drugdje ljudi zli čoveče. Vidi se da si Frankov igrač.

veljko

pre 1 godinu

"U tenisu, Nadal i Federer su igrali 40 puta u 15 godina. Nadal i Đoković su igrali 59 mečeva u 16 godina. U fudbalu, sa Liverpulom smo igrali samo devet puta za 67 godina. S Čelsijem četiri puta u istoriji takmičenja. Kakvog smisla ima uskraćivati navijače za sve te mečeve?", upitao je Peres.
Онда играјте мечеве сваки други дан, па чак и сваки дан као тенисери и имаћете тај број мечева.

sasa

pre 1 godinu

Problem je sto Realu vise nista nije zanimljivo jer su osvojili LS mnogo puta za kratko vreme i onda misle da ce Superliga da ih zainteresuje a ustvari ce jos vise dosade da unese.

Beograd-janin

pre 1 godinu

A ti deda formiraj, ubeđen sam da će za 5god nakon toga moliti da se vrati u Ligu...a ja lično bih te izbacio i tebe i Real da se nikada ne vratite, da bude jedno samouništenje.
Čovek koji vodi Real je apsolutni pohlepni ljigavac. Draž fudbala i jeste što ste igrali sa Liverpulom 9 puta za 70 godina, tupadžijo neopevani. Kad bi igrali svaki drugi dan dosadili bi i bogu i ocu. Sa druge strane Nadal i Đoković su igrali 50+ duela zato što je tenis turnirski sport, a fudbal je ligaški sport, tenis igra 1.000 ljudi, a fudbal 100.000.000 dunđeru belosvetski.

Nidzo

pre 1 godinu

Tacno, nije Real igrao sa Liverpulom mnogo utakmica, ali je zato igrao sa Ajaksom, koji ih je na kraju i izbacio iz Lige Sampiona. Toga ne bi bilo da ima Superlige, znaci Real nece NIKAD igrati protiv Ajaksa, a sa Liverpulom ce da se mlati 67 puta u par godina

NijeBitno

pre 1 godinu

Lek je da ti i tebi slični ne prilaze fudbalu,lek je da se klubovi koji su prezaduzeni naplate i lek je da fudbal ostane otvoreno za celu Evropu a ne nazovi elitu koja misli na svoj džep samo.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Slazem se da je nogomet bolestan.
Ovo je lijek:

-Pravilo o 3 stranca.
-Male istocno-eu drzave dekretom moraju imati predstavnika u lp.
-Ep 16 ekipa. Predivno, kao nekad.
-Sp 32 ekipe, ali povecati broj europljana i juznoamerikanaca a brutalno zakinuti ostale panjeve sto se poglavito odnosi na najgori nogometni kontinent- sjevernu ameriku.
-Izbacivanje ne-europskih 'biznismena' iz vlasnickih struktura klubova.
-zabrana promoviranja blm i lgbt.

Rezultat: nogometna renesansa.

lupa

pre 1 godinu

Lek za fudbal je da se ograniče budzeti za sve klubove na 2oo miliona npr.
(nikad nikome izvini, 03. oktobar 2022 16:43)


I šta ćeš dobiti time? Dobićeš da se samo vlasnici klubova bogate još više.
Klubovi imaju godišnje prihode od 500, 600, 700+ miliona i ti bi da ih ograničiš na 200 miliona potrošnje. Ostatak bi išao vlasnicima, a sada se taj prihod najviše daje igračima koji su i najzasluzniji za te velike prihode.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(croata, 3. oktobar 2022 19:36)

Tačno. To je prirodan sled dogadjaja, vek informacija je neumoljiv. Uostalom, ko daje registrovanoj grupi gradjana zvanoj UEFA da drži monopol nad fudbalom? Drži ih još samo britanska politika koja se plaši budućnosti Premijer lige. Uzimaju kajmak od TV prava i transfera a da ništa specijalno ne rade osim što godišnji kalendar prave sve gušćim.
Klince danas boli uvo za male klubove. Samo u Beogradu i Zagrebu imaš više navijača Čelsija, Sitija, Barse, Reala... nego Dinama, Zvezde i Partizana. Živim u širem centru Beograda, i u lokalnoj osnovnoj školi više ne možeš da vidiš dresove Zvezde i Partizana. I kad se dele na igralištu, dele se na Real i Barsu ili Siti i Liverpul. Mesijevi, Salahovi, Ronaldovi dresovi na sve strane. Kad ih pitaš, oni i ne znaju kad igra Zvezda... čak ni reprezentacija.
Nikoga više ne zanima sirotinja.
Svi bi da igraju u Sitiju, da voze mečke i da kembeče Kim Kardašian.
Možda tako i treba, možda je naša generacija glupa i neobaveštena, ko zna...

Марко

pre 1 godinu

А хоћемо ли да пребројимо колико су мечева Ђоковић, Федерер и Надал одиграли против играча који нису у првих 100 на АТП листи? Колико Реал, Бајерн или Ливерпул играју таквих мечева? Ако се затворите у Суперлигу, шта ће да раде клубови који имају годишњи буџет мањи од 200 милиона евра? У тенису је конкуренција итекако отворена. Много мечева су разни анонимуси одиграли против Ђоковића, Надала и Федерера, а ви желите да елиминишете и клубове који су у првих 50 у Европи. ГС почне са 128 учесника плус квалификанти, а ви бисте да играте лигу од 20 клубова.

Car

pre 1 godinu

Budimo realni, koliko god kao narod imamo naviku da uvek navijamo za slabije niko nece ukljuciti tv da gleda Bajern Viktorija Plzen. To su dosadne utakmice u kojima se zna pobednik unapred. Cak i kada se desi cudo jednom u hiljadu slucajeva niko nije ni gledao utakmicu vec cuo kasnije rezultat. Svako bi pre gledao bas taj Real protiv Bajerna koliko god vam bilo mrsko da priznate. Superliga ili treba i mora da se desi ili da se ogranici trosenje klubova, stanje fudbala u ovom trenutku je smesno

jojufff

pre 1 godinu

Sta priča ovaj? poredi timski sport sa tenisom! Fudbal je već sada dosadio mladim generacijama, a i nama starijima. Previše svačega više nije zanimljivo, kada bi derbi bio svake sedmice kroz godinu dana više ne bi bilo zanimljivo.
Treba ojačati ostale manje klubove, da lige dobiju na neizvjesnosti. Da nije svaki trofej zagarantovan nekolicini klubova. Vidio bi onda kako sport postaje zanimljiv. ali kvaka je u tome što onda nemaju toliki izvor prihoda, treba šou praviti..kao kada su real i barsa sve tukli sa po 5 golova razlike.
i on poredi sport u americi, koji je to americki sport popularniji od fudbala u evropi? nije ni jedan, ali zna on gdje su pare, amerika i azija pa pokušava tamo prebaciti sto vise zabave!

smeh

pre 1 godinu

Treba ga razumeti. Skočila cena goriva a samim time i svega ostalog, mora čovek da nabavi drva i ugalj za zimu a gde su tek potrebe igrača. Zato bi bilo fino da kapne još koja stotina miliona. Kako bi bilo super da se zavrne slavina ovakvim klubovima ili da im budžet bude na nivou prosečnog kluba iz lige koje dolaze. Možda bi onda kukao kako "mali" ne dobijaju dovoljno novca u odnosu na ove povlašćene klubove. Ma sigurno bi opet kukao.

Milos

pre 1 godinu

Pa Perez je i unistio fudbal kupujuci bukvalno sve sto valja u fudbalu, i on bi da izljeci fudbal? Od Pereza je sve ovo i pocelo. Pariz i Siti su mala maca za Real. Realno Real je unistio fudbal. Sto kaze pop Milorad: "Fudbal je mozda nekad i imao neki smisao, al danas to vise nije tako".

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Jedan od razloga zašto je fudbal izgubio draž , jeste pohlepa bogatih klubova, a posebno ovaj kraljevski i ova drtina na njenom čelu, mutan tip. Navijaću protiv njih svaku utakamicu dok sam živ.

neko

pre 1 godinu

Najaca organizacija u fudbalu sa ubedljivo najvise para je Premier liga Engleske, i mislim da ce to biti presudno da se superliga ne osnuje.

no name

pre 1 godinu

E Perez ,E Perez zar se ne vidi to nesto novo sto se pokusa ode u fijasko? U danasnjim vremenima?

Ozbiljna rasprava nije moguca, jer se smatra da bi superliga donela vise novca bar u pocetku. A posle nije bitno?

Jedino sto vidim, tamo gde nista nije petljano.u poslednjih 10 god ostala je vrednost.

Dejan

pre 1 godinu

Pa napravite sistem da u Evropi postoji 15, 20 konkurentnih klubova a ne da svake godine znas da ce LS osvojiti neko od 4, 5 najjacih klubova. Ta superliga u sustini nista nebi promjenila, navijaci bi se brzo zasitili meceva Real-Liverpul, Barsa-Bayern, Siti-Pariz..

Toki

pre 1 godinu

Idelano bi bilo da Perez pokupije sve najelitnije igrače, i da onda sami sa sobom igraju Super Ljigu svaki dan. Imao bi Real spektakularnih 365 mečeva godišnje. A ostale klubove i navijače da puste na miru da se bave fudbalom.

Chiko

pre 1 godinu

Kad ideš kod privatnog lekara da se lecis, placas mu najskuplje tretmane a onda ti kaže pa znaš moras da ideš kod još boljeg lekara… logičan nastavak nije teško pogoditi

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Sa fudbalom je sve u redu. Jedino što u vezi s tim nije u redu je vaš NEZAJAŽLJIV APETIT za bogatstvom. Protiv toga se treba boriti da bi se fudbal mogao očuvati u svom izvornom obliku onako kako su ga kreatori zamislili. Fudbal je igra i zabava za sve, nije igra bogatih, utuvite već jednom to u te vaše pohlepne glave, nije fudbal nešto što treba vama da beskrajno puni vaše džepove bez dna novcem časnih i poštenih ljudi širom sveta. Fudbal je igra i za siromašne, fudbal treba da da jednaku šansu svima, ne samo bogatima, fudbal treba da ponudi draž rivaliteta među svima, da podari mogućnost da se i neki "manji" klub može ogledati sa velikim. Bez toga fudbal ne postoji! Uostalom, šta kukaš za velikim mečevima gospodine? Prošle sezone u LŠ koju ste osvojili odigrali ste sijaset velikih mečeva, u eliminacionoj fazi LŠ svi vaši protivnici zaključno sa finalom bili su iz grupe "velikih" sa kojima bi ti stvarao tu nakaznu "Superligu"! I šta ti onda nedostaje? Šta? Da svaka tri dana igraš sa Sitijem ili Juveom i puniš kase? A šta ćemo sa Viljarealom recimo? Gde ćemo smestiti taj klub? Taj klub je prošle godine bio veoma prijatno iznenađenje i pravi užitak za sve prave ljubitelje fudbala, uspeo je da dođe čak do polufinala LŠ i da izbaci nekoliko "velikih" klubova, pa se pitam zašto bi ste vi, navodni prijatelji fudbala, tom klubu ukinuli mogućnost da vas nadigra i eliminiše, onako kako je prošle sezone nadigrao i izbacio velikane Bajerna i Juventusa iz LŠ? STOP "SUPERLIGI"!

Robin Hud

pre 1 godinu

1. Djokovic Nadal i Federer igraju i sa drugim teniserima, svima bi dosadilo da gledaju samo njih trojicu izmedju sebe. Oni imaju toliko meceva jer nastupaju na po 10 internacionalnih turnira godisnje i nemaju domace lige kao klubovi, poredjenje je besmisleno.

2. Pita koliko ima meceva sa Chelzijem a to je klub koji nije ni postojao na fudbalskoj mapi dok ga rus nije kupio. A ne bi ga nikad ni kupio da je postojala ta superliga, niti bi igrao sa njima.

3. Zali se na sistem a to je najuspesniji sportski sistem u Evropi. U kosarci imamo nesto poput superlige, pa se klubovi raspadaju, sam Real je u kosarci 100 miliona u dugovima.

4. Superliga bi unistila hiljade malih klubova da bi par bogatih klubova moglo da zaradjuje vise para.