Sreda, 28.09.2022.

16:12

"Đoković nije jedan od najvećih"

Američki teniser Rajli Opelka ubeđen je da Novak Đoković nije jedan od najvećih, već najveći teniser svih vremena.

Izvor: LN

"Ðokoviæ nije jedan od najveæih" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Tajar

pre 1 godinu

Novak Đoković teniser iz jasenovog polja u crnoj gori koji misli da je srbalj je među 100 najboljih tenisera svih vremena ali svakako nije među prvih pedeset što i nije tako loše.

lol

pre 1 godinu

@Misim stvarno,16:24
Odkud znaš ko će biti prisutan kad NOLE pođe? No, nije ni važno za druge.
Jedino neće biti lijepo ako Novak tebe ne pozove. Sjedi i upotrijebi uši, da se ne prehladiš.

sportista

pre 1 godinu

Ako gledamo podloge na kojima se igra stvari postaju jasnije. Rafa je najbolji i najuspešniji na šljaci, Nole je najbolji i najuspešniji na tvrdim podlogama ( obadvojica imaju najviše slemova i mastersa na tim podlogama).
Isto kada gledamo međusobne direktne susrete zaključak je isti, koliko je Nole bolji od Rafe na tvrdim podlogama toliko je Rafa bolji od Noleta na šljaci. Znači potrebno je samo videti ko je uspešniji na trećoj podlozi da bi se dobila kompletna slika. Nole ima 7 osvojenih Vimbldona a Rafa 2.
Pored toga Nole je pobedio Rodžera (najuspešnijeg sa najviše titula na travi) u sva tri Vimbldonska finala koja su igrali.
Biti bolji i uspešniji na dve od tri podloge daje mu mesto najboljeg na svetu. To se vidi i po broju provedenih nedelja na prvom mestu i po broju godina završenih na prvom mestu jer su to samo direktne posledice dominacije na dve od tri podloge.
Sportski pozdrav!

kvisko

pre 1 godinu

Pitam se
1. Kako Nadal moze biti GOAT a nikad u karijeri nije osvojio zavrsni ATP turnir, koji se igra na kraju godine kad se osam najboljih igraca u toj godini bori za prestizni pehar i vrecu para.
2. Kako Nadal moze biti GOAT kad je najprestizniji turnir onaj u Wimbledonu osvojio samo dva puta i to zadnji put pre 12 godina protiv prosecnog Berdicha a najveci konkurenti 7 i 8 puta.
3. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima negativan skor protiv direktnog konkurenta Djokovica
4. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima Master turnira koje nikada nije osvojio
5. Kako Nadal moze biti GOAT kad je tek 6 na listi provedenih nedelja na prvom mestu
6. Federer ni po jednom teniskom parametru-rezultatima ne moze biti GOAT sem mozda po umetnickom dojmu a to je premalo za zvanje GOAT

Negativni

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.
(Toto-ko-tunjo, 29. septembar 2022 00:16)
Cime ti razmisljas?

Roki

pre 1 godinu

Nadal je goat na sljaci tu mu nema ravnog ali na drugim podlogama daleko od najboljeg. Mislim da je Novak broj 1 Federer 2 pa Nadal 3.

m

pre 1 godinu

Ko je GOAT u ženskom tenisu? Koga briga? Ko o tome raspravlja? Što se tiče muškog tenisa svako ima svog miljenika a atmosfera sa turnira nam govori ko je omiljen a koga ne vole. Mislim da je to dobro merilo i nešto što nikad ne može da se promeni, sviđalo se to nekome ili ne. Obožavanje koje je doživeo jedan teniser je nešto što će ostati večno utisnuto u istoriji i na snimcima za buduće generacije. Vredelo je gledati mečeve tog čoveka i učestvovati u stvaranju nedodirljivosti jedne legende. Hvala ti legendo.

jova

pre 1 godinu

"Federer je, statistički gledano, iza njih dvojice."

Federer je po svakoj statistici ispred Nadala, kao i po ukupnoj statistici na nezvaničnoj GOAT race listi. Jedini parametar u kome je Nadal bolji, su 2 GS titule više. A i to se nikad ne bi desilo da je Djokovicu bilo dozvoljeno da odigra ovu sezonu normalno.

A vaši novinari koji pišu ove nebuloze bi mogli malo da se edukuju što se tiče tenisa.

Djordje

pre 1 godinu

Cane ne nipodaštavamo mi zlato sa OI, jeste ono bitno nego ti to činiš sa GS titulama. Najveći uspjeh u tenisu je Vimbldon i to će ti svaki teniser reći. Zato Federer, Đoković, Nadal i Sampras zajedno imaju 77 GS titula i samo 1 zlato , a Marej 3 GS i 2 zlata do kojih je došao najviše zato što je 2012 Federer tempirao formu za Vimbldon a Novak 2016 za Rolan Garos. Ja lično nikad ne bi mijenjao Novakov RG sa zlato zato što sam ubjeđen da daleko više vrijedi.

kiza

pre 1 godinu

Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.
(Gluposti, 28. septembar 2022 22:26)

A posebno je bio veliki kada se sastajao sa Djokovicem i Nadalom na GS. U tim mecevima je pokazao tu svoju velicinu.

billy

pre 1 godinu

Nadal ima najvise GS samo zahvaljuci cinjenici sto je svijet totalno poludio. Da je ovaj svijet normalno mjesto u kojem prvenstveno preovladava razum, Djokovic bi danas imao najmanje 3 GS vise od Nadala i 400+ nedelja.

Filip

pre 1 godinu

Realno Nadal je GOAT zbog GS. Posebno se istice nacin na koji je Nadal dosao to tog rekorda (tako sto su njegovom najvecem rivalu zabranili da igra na 4 GS). Na zaista junacki i GOATovski nacin je Nadal dosao do tog rekorda. Tek ce se prepricavati taj Nadalov junacki poduhvat. Realno Nadal GOAT.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Rafa, ja te obozavam. Ove sitne provokacije su nebitne. Pozdrav iz mirne beogradske veceri.
(Jasna, 28. septembar 2022 22:20)

Kme, kmeeeeee...

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.

žilijen, drago mi je

pre 1 godinu

Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah
(Negativni, 28. septembar 2022 21:37)

Nadal se prijavljuje i odustaje spram hemije

Cane

pre 1 godinu

Olimpijska zlatna se nipodaštava samo zato što je Federer nije osvojio. Da nije bitna, ne bi ni pokušavali toliko puta ni on ni Novak. Jedan GS je ništa, ali Nadalova olimpijska zlatna je njegova sadašnja presudna prednost. Bojim se da se Novaku šansa iz Tokija više neće ukazati.
Federera u ovakvom nekakvom kontekstu stvarno više nema smisla pominjati. On je jedini čvrsto i sigurno na svojoj trećoj poziciji.

Sasa

pre 1 godinu

Uvijek isto iako je sve tako prosto narode! GOAT je onaj koji ima najviše GS titula.Zatim mastersi, sedmice na vrhu, prvi na kraju godine...Novaku je dovoljno da se po GS izjednači sa Nadalom i biće GOAT jer je po ostalim kriterijumima bolji.Toliko je to prosto da mi nije jasno čemu tolike rasprave..

Gluposti

pre 1 godinu

Koja dosadna tema, sad mozes naci brojne kredibilnije i vaznije ljude iz sveta tenisa koji tvrde suprotno. I sta?
Niko nije doprineo tenisu i njegovoj popularnosti u svetu koliko Federer, cinjenica koju samo ostrasceni fanovi Noleta ne vide i ne priznaju.
Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

pa nego kako gura ga zapadna masinerija po cenu svega
izdao je sve nase, svetosavlje nase obicaje sve
Ali zato je sad mesimac zapada

klasika

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.

anica velickovic

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.

ekran trpi sve

pre 1 godinu

On je Goat istočne europe, a za cijeli svijet je iza Rogera i Nadala.
(Dmitar Zvonimir, 28. septembar 2022 21:39)

Upravo najveci svetski mediji prenose tvoj komentar. Pogledaj CNN i Bloomberg. Kazu covek resio dilemu.

bato

pre 1 godinu

тек ће те видит колики је шампион кад престане играти
чак шт више и корону су измислили ради њега(у ствари мјере)само се ви смијите
јели ико гледо "краљичину" сахрану све гроб до гроба маске ни на видику

Sascha011

pre 1 godinu

Ako se ne gledaju titule, vec neki sveopsti dojam da bi se proglasio GOAT u sportu zvanom tenis, pitam se koja ce reprezentacija u Kataru biti proglasena za najbolju? Ona koja pobedi u poslednjoj utakmici na Mundijalu ili mozda neka druga?! Mozda neka koja ne prodje u drugi krug, ali igra mnooooooooogooo.. dobar fudbal!

drax

pre 1 godinu

On je njih u njihovim najboljim godinama i nivou igre prevazisao i ostavljao da mu gutaju prasinu.Nadal je dobio na RG a koliko je Djokovic igrao turnira pre onog haosa u Australiji.Bolji je od njih dvojice lagano.

Nenad

pre 1 godinu

Hajde da budemo malo realni bez obzira sto je Nole nas. Zasto GOAT ne bi bio Bjorg ili Sampras? Vremena se menjaju, loptice, reketi, tereni, fizicka sprema...Naravno da je Nole nepobedljiv kada igra na 100% ali sta bi bilo da je Bjorg imao ove trenere, rekete, ishranu? Covek je pio alkohol svaki drugi dan a pritom osvojio 11 grand slema a Australian Open je igrao samo jednom. Pitanje GOAT je vrlo specificno...da li je zaista Lebron bolji od Cemberlena ili su u pitanju ipak pravila, trening i "ostali" materijal...? Po meni je Djokovic najbolji ove ere a da li je bolji od mekenroa ako bi igrali sa drvenim reketom to ne mozemo da tvrdimo.

Tetreb

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.
(anica velickovic, 28. septembar 2022 21:07)

Uzece jos pet.

va je va nije

pre 1 godinu

jel opelka tako rekao ? je ! šta onda ima neko da sad tu petlja i mulja je nije,kome nešto nije jasno nek se javi opelki, on će da mu objasni

Nebojša

pre 1 godinu

Ako neko kaže da je Federer najveći to je lično mišljenje koje ničim ne može piti potkrepljeno što se tiče Nadala tu je taj jedan grenslem sa debelom zvezdicom ali ajde ima ga i ništa više nema sa druge strane Novak ima mnogo argumenata na svojoj strani a verujem da se na kraju imati i najviše grenslemova.

Negativni

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.
(klasika, 28. septembar 2022 21:20) 6 od 8 parametara spadaju pod nolomanstvo jer se izvlace jedan iz drugog da ne pominjem koliko je irelevantan podatak o osvojenim ‘svim mastersima dva puta’. Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah

Apsolutista

pre 1 godinu

Jedan od retkih Amera koji razmišlja svojom glavom.
(motamkablove, 28. septembar 2022 21:08)

Malo si se prevario. Jedan od brojnih... On, Izner, Fric, Sandgren, Tijafo...

Grunf

pre 1 godinu

Kakvi debilni tekstovi. Po ceo dan drvite ove besmislice..ko je najbolji, ko je najjaci kao da je to bitno... dno dna... Samo lozitw ove dokolicare i blejace da se svadjaju ko je najbolji

anica velickovic

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.

Apsolutista

pre 1 godinu

Jedan od retkih Amera koji razmišlja svojom glavom.
(motamkablove, 28. septembar 2022 21:08)

Malo si se prevario. Jedan od brojnih... On, Izner, Fric, Sandgren, Tijafo...

Grunf

pre 1 godinu

Kakvi debilni tekstovi. Po ceo dan drvite ove besmislice..ko je najbolji, ko je najjaci kao da je to bitno... dno dna... Samo lozitw ove dokolicare i blejace da se svadjaju ko je najbolji

ekran trpi sve

pre 1 godinu

On je Goat istočne europe, a za cijeli svijet je iza Rogera i Nadala.
(Dmitar Zvonimir, 28. septembar 2022 21:39)

Upravo najveci svetski mediji prenose tvoj komentar. Pogledaj CNN i Bloomberg. Kazu covek resio dilemu.

klasika

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.

Sascha011

pre 1 godinu

Ako se ne gledaju titule, vec neki sveopsti dojam da bi se proglasio GOAT u sportu zvanom tenis, pitam se koja ce reprezentacija u Kataru biti proglasena za najbolju? Ona koja pobedi u poslednjoj utakmici na Mundijalu ili mozda neka druga?! Mozda neka koja ne prodje u drugi krug, ali igra mnooooooooogooo.. dobar fudbal!

Tetreb

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.
(anica velickovic, 28. septembar 2022 21:07)

Uzece jos pet.

Nebojša

pre 1 godinu

Ako neko kaže da je Federer najveći to je lično mišljenje koje ničim ne može piti potkrepljeno što se tiče Nadala tu je taj jedan grenslem sa debelom zvezdicom ali ajde ima ga i ništa više nema sa druge strane Novak ima mnogo argumenata na svojoj strani a verujem da se na kraju imati i najviše grenslemova.

bato

pre 1 godinu

тек ће те видит колики је шампион кад престане играти
чак шт више и корону су измислили ради њега(у ствари мјере)само се ви смијите
јели ико гледо "краљичину" сахрану све гроб до гроба маске ни на видику

kvisko

pre 1 godinu

Pitam se
1. Kako Nadal moze biti GOAT a nikad u karijeri nije osvojio zavrsni ATP turnir, koji se igra na kraju godine kad se osam najboljih igraca u toj godini bori za prestizni pehar i vrecu para.
2. Kako Nadal moze biti GOAT kad je najprestizniji turnir onaj u Wimbledonu osvojio samo dva puta i to zadnji put pre 12 godina protiv prosecnog Berdicha a najveci konkurenti 7 i 8 puta.
3. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima negativan skor protiv direktnog konkurenta Djokovica
4. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima Master turnira koje nikada nije osvojio
5. Kako Nadal moze biti GOAT kad je tek 6 na listi provedenih nedelja na prvom mestu
6. Federer ni po jednom teniskom parametru-rezultatima ne moze biti GOAT sem mozda po umetnickom dojmu a to je premalo za zvanje GOAT

drax

pre 1 godinu

On je njih u njihovim najboljim godinama i nivou igre prevazisao i ostavljao da mu gutaju prasinu.Nadal je dobio na RG a koliko je Djokovic igrao turnira pre onog haosa u Australiji.Bolji je od njih dvojice lagano.

Sasa

pre 1 godinu

Uvijek isto iako je sve tako prosto narode! GOAT je onaj koji ima najviše GS titula.Zatim mastersi, sedmice na vrhu, prvi na kraju godine...Novaku je dovoljno da se po GS izjednači sa Nadalom i biće GOAT jer je po ostalim kriterijumima bolji.Toliko je to prosto da mi nije jasno čemu tolike rasprave..

Roki

pre 1 godinu

Nadal je goat na sljaci tu mu nema ravnog ali na drugim podlogama daleko od najboljeg. Mislim da je Novak broj 1 Federer 2 pa Nadal 3.

Negativni

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.
(klasika, 28. septembar 2022 21:20) 6 od 8 parametara spadaju pod nolomanstvo jer se izvlace jedan iz drugog da ne pominjem koliko je irelevantan podatak o osvojenim ‘svim mastersima dva puta’. Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah

billy

pre 1 godinu

Nadal ima najvise GS samo zahvaljuci cinjenici sto je svijet totalno poludio. Da je ovaj svijet normalno mjesto u kojem prvenstveno preovladava razum, Djokovic bi danas imao najmanje 3 GS vise od Nadala i 400+ nedelja.

sportista

pre 1 godinu

Ako gledamo podloge na kojima se igra stvari postaju jasnije. Rafa je najbolji i najuspešniji na šljaci, Nole je najbolji i najuspešniji na tvrdim podlogama ( obadvojica imaju najviše slemova i mastersa na tim podlogama).
Isto kada gledamo međusobne direktne susrete zaključak je isti, koliko je Nole bolji od Rafe na tvrdim podlogama toliko je Rafa bolji od Noleta na šljaci. Znači potrebno je samo videti ko je uspešniji na trećoj podlozi da bi se dobila kompletna slika. Nole ima 7 osvojenih Vimbldona a Rafa 2.
Pored toga Nole je pobedio Rodžera (najuspešnijeg sa najviše titula na travi) u sva tri Vimbldonska finala koja su igrali.
Biti bolji i uspešniji na dve od tri podloge daje mu mesto najboljeg na svetu. To se vidi i po broju provedenih nedelja na prvom mestu i po broju godina završenih na prvom mestu jer su to samo direktne posledice dominacije na dve od tri podloge.
Sportski pozdrav!

Djordje

pre 1 godinu

Cane ne nipodaštavamo mi zlato sa OI, jeste ono bitno nego ti to činiš sa GS titulama. Najveći uspjeh u tenisu je Vimbldon i to će ti svaki teniser reći. Zato Federer, Đoković, Nadal i Sampras zajedno imaju 77 GS titula i samo 1 zlato , a Marej 3 GS i 2 zlata do kojih je došao najviše zato što je 2012 Federer tempirao formu za Vimbldon a Novak 2016 za Rolan Garos. Ja lično nikad ne bi mijenjao Novakov RG sa zlato zato što sam ubjeđen da daleko više vrijedi.

va je va nije

pre 1 godinu

jel opelka tako rekao ? je ! šta onda ima neko da sad tu petlja i mulja je nije,kome nešto nije jasno nek se javi opelki, on će da mu objasni

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

pa nego kako gura ga zapadna masinerija po cenu svega
izdao je sve nase, svetosavlje nase obicaje sve
Ali zato je sad mesimac zapada

jova

pre 1 godinu

"Federer je, statistički gledano, iza njih dvojice."

Federer je po svakoj statistici ispred Nadala, kao i po ukupnoj statistici na nezvaničnoj GOAT race listi. Jedini parametar u kome je Nadal bolji, su 2 GS titule više. A i to se nikad ne bi desilo da je Djokovicu bilo dozvoljeno da odigra ovu sezonu normalno.

A vaši novinari koji pišu ove nebuloze bi mogli malo da se edukuju što se tiče tenisa.

kiza

pre 1 godinu

Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.
(Gluposti, 28. septembar 2022 22:26)

A posebno je bio veliki kada se sastajao sa Djokovicem i Nadalom na GS. U tim mecevima je pokazao tu svoju velicinu.

Gluposti

pre 1 godinu

Koja dosadna tema, sad mozes naci brojne kredibilnije i vaznije ljude iz sveta tenisa koji tvrde suprotno. I sta?
Niko nije doprineo tenisu i njegovoj popularnosti u svetu koliko Federer, cinjenica koju samo ostrasceni fanovi Noleta ne vide i ne priznaju.
Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Rafa, ja te obozavam. Ove sitne provokacije su nebitne. Pozdrav iz mirne beogradske veceri.
(Jasna, 28. septembar 2022 22:20)

Kme, kmeeeeee...

Cane

pre 1 godinu

Olimpijska zlatna se nipodaštava samo zato što je Federer nije osvojio. Da nije bitna, ne bi ni pokušavali toliko puta ni on ni Novak. Jedan GS je ništa, ali Nadalova olimpijska zlatna je njegova sadašnja presudna prednost. Bojim se da se Novaku šansa iz Tokija više neće ukazati.
Federera u ovakvom nekakvom kontekstu stvarno više nema smisla pominjati. On je jedini čvrsto i sigurno na svojoj trećoj poziciji.

žilijen, drago mi je

pre 1 godinu

Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah
(Negativni, 28. septembar 2022 21:37)

Nadal se prijavljuje i odustaje spram hemije

Nenad

pre 1 godinu

Hajde da budemo malo realni bez obzira sto je Nole nas. Zasto GOAT ne bi bio Bjorg ili Sampras? Vremena se menjaju, loptice, reketi, tereni, fizicka sprema...Naravno da je Nole nepobedljiv kada igra na 100% ali sta bi bilo da je Bjorg imao ove trenere, rekete, ishranu? Covek je pio alkohol svaki drugi dan a pritom osvojio 11 grand slema a Australian Open je igrao samo jednom. Pitanje GOAT je vrlo specificno...da li je zaista Lebron bolji od Cemberlena ili su u pitanju ipak pravila, trening i "ostali" materijal...? Po meni je Djokovic najbolji ove ere a da li je bolji od mekenroa ako bi igrali sa drvenim reketom to ne mozemo da tvrdimo.

Filip

pre 1 godinu

Realno Nadal je GOAT zbog GS. Posebno se istice nacin na koji je Nadal dosao to tog rekorda (tako sto su njegovom najvecem rivalu zabranili da igra na 4 GS). Na zaista junacki i GOATovski nacin je Nadal dosao do tog rekorda. Tek ce se prepricavati taj Nadalov junacki poduhvat. Realno Nadal GOAT.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.

Negativni

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.
(Toto-ko-tunjo, 29. septembar 2022 00:16)
Cime ti razmisljas?

m

pre 1 godinu

Ko je GOAT u ženskom tenisu? Koga briga? Ko o tome raspravlja? Što se tiče muškog tenisa svako ima svog miljenika a atmosfera sa turnira nam govori ko je omiljen a koga ne vole. Mislim da je to dobro merilo i nešto što nikad ne može da se promeni, sviđalo se to nekome ili ne. Obožavanje koje je doživeo jedan teniser je nešto što će ostati večno utisnuto u istoriji i na snimcima za buduće generacije. Vredelo je gledati mečeve tog čoveka i učestvovati u stvaranju nedodirljivosti jedne legende. Hvala ti legendo.

lol

pre 1 godinu

@Misim stvarno,16:24
Odkud znaš ko će biti prisutan kad NOLE pođe? No, nije ni važno za druge.
Jedino neće biti lijepo ako Novak tebe ne pozove. Sjedi i upotrijebi uši, da se ne prehladiš.

Tajar

pre 1 godinu

Novak Đoković teniser iz jasenovog polja u crnoj gori koji misli da je srbalj je među 100 najboljih tenisera svih vremena ali svakako nije među prvih pedeset što i nije tako loše.

Negativni

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.
(klasika, 28. septembar 2022 21:20) 6 od 8 parametara spadaju pod nolomanstvo jer se izvlace jedan iz drugog da ne pominjem koliko je irelevantan podatak o osvojenim ‘svim mastersima dva puta’. Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

pa nego kako gura ga zapadna masinerija po cenu svega
izdao je sve nase, svetosavlje nase obicaje sve
Ali zato je sad mesimac zapada

Nenad

pre 1 godinu

Hajde da budemo malo realni bez obzira sto je Nole nas. Zasto GOAT ne bi bio Bjorg ili Sampras? Vremena se menjaju, loptice, reketi, tereni, fizicka sprema...Naravno da je Nole nepobedljiv kada igra na 100% ali sta bi bilo da je Bjorg imao ove trenere, rekete, ishranu? Covek je pio alkohol svaki drugi dan a pritom osvojio 11 grand slema a Australian Open je igrao samo jednom. Pitanje GOAT je vrlo specificno...da li je zaista Lebron bolji od Cemberlena ili su u pitanju ipak pravila, trening i "ostali" materijal...? Po meni je Djokovic najbolji ove ere a da li je bolji od mekenroa ako bi igrali sa drvenim reketom to ne mozemo da tvrdimo.

Gluposti

pre 1 godinu

Koja dosadna tema, sad mozes naci brojne kredibilnije i vaznije ljude iz sveta tenisa koji tvrde suprotno. I sta?
Niko nije doprineo tenisu i njegovoj popularnosti u svetu koliko Federer, cinjenica koju samo ostrasceni fanovi Noleta ne vide i ne priznaju.
Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.

Cane

pre 1 godinu

Olimpijska zlatna se nipodaštava samo zato što je Federer nije osvojio. Da nije bitna, ne bi ni pokušavali toliko puta ni on ni Novak. Jedan GS je ništa, ali Nadalova olimpijska zlatna je njegova sadašnja presudna prednost. Bojim se da se Novaku šansa iz Tokija više neće ukazati.
Federera u ovakvom nekakvom kontekstu stvarno više nema smisla pominjati. On je jedini čvrsto i sigurno na svojoj trećoj poziciji.

Filip

pre 1 godinu

Realno Nadal je GOAT zbog GS. Posebno se istice nacin na koji je Nadal dosao to tog rekorda (tako sto su njegovom najvecem rivalu zabranili da igra na 4 GS). Na zaista junacki i GOATovski nacin je Nadal dosao do tog rekorda. Tek ce se prepricavati taj Nadalov junacki poduhvat. Realno Nadal GOAT.

anica velickovic

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.

klasika

pre 1 godinu

Jedini parametar koji Nadalu ide u korist je 1 gs vise i ajde te olimpijske igre (mada po mom skromnom misljenju ni one nisu neki argument, al ajde). Sto se ostalih parametara tice Novak dominira u :
1)medjusobnom skoru
2)nedeljama na prvom mestu
3)broju godina zavrsenih na prvom mestu
4)mastersima
5)najvise poena koje jedan igrac ostvario od kad postoji atp lista
6)dva puta po 3 grend slema u sezoni
7)broju zavrsnih mastersa
8)svaki masters osvojen po najmanje dva puta

Ako su parametri samo grend slem titule i ajde te olimpijske igre, nek se igraju 4 turnira godisnje i svake cetvrte godine olimpijske i nek bude to to od tenisa kao sporta. Federera nisam pomenuo u ovim nabrajanjima jer je on jos slabiji od Nadala.

Tetreb

pre 1 godinu

Na osnovu svega sto je uradio i nacina na koji je dolazio do titula to je jasno odavno. Federer u penziji, Nadal ce uskoro pa i Nole, sta gledati posle njih ja ne znam, plasim se da ne bude muski tenis kao zenski. Ne mogu da docekam januar da vidim da l ce da ide u Australiju, sve ostalo je nebitno al valjalo bi jos koji slem da uzme.
(anica velickovic, 28. septembar 2022 21:07)

Uzece jos pet.

m

pre 1 godinu

Ko je GOAT u ženskom tenisu? Koga briga? Ko o tome raspravlja? Što se tiče muškog tenisa svako ima svog miljenika a atmosfera sa turnira nam govori ko je omiljen a koga ne vole. Mislim da je to dobro merilo i nešto što nikad ne može da se promeni, sviđalo se to nekome ili ne. Obožavanje koje je doživeo jedan teniser je nešto što će ostati večno utisnuto u istoriji i na snimcima za buduće generacije. Vredelo je gledati mečeve tog čoveka i učestvovati u stvaranju nedodirljivosti jedne legende. Hvala ti legendo.

drax

pre 1 godinu

On je njih u njihovim najboljim godinama i nivou igre prevazisao i ostavljao da mu gutaju prasinu.Nadal je dobio na RG a koliko je Djokovic igrao turnira pre onog haosa u Australiji.Bolji je od njih dvojice lagano.

Nebojša

pre 1 godinu

Ako neko kaže da je Federer najveći to je lično mišljenje koje ničim ne može piti potkrepljeno što se tiče Nadala tu je taj jedan grenslem sa debelom zvezdicom ali ajde ima ga i ništa više nema sa druge strane Novak ima mnogo argumenata na svojoj strani a verujem da se na kraju imati i najviše grenslemova.

Apsolutista

pre 1 godinu

Jedan od retkih Amera koji razmišlja svojom glavom.
(motamkablove, 28. septembar 2022 21:08)

Malo si se prevario. Jedan od brojnih... On, Izner, Fric, Sandgren, Tijafo...

Sascha011

pre 1 godinu

Ako se ne gledaju titule, vec neki sveopsti dojam da bi se proglasio GOAT u sportu zvanom tenis, pitam se koja ce reprezentacija u Kataru biti proglasena za najbolju? Ona koja pobedi u poslednjoj utakmici na Mundijalu ili mozda neka druga?! Mozda neka koja ne prodje u drugi krug, ali igra mnooooooooogooo.. dobar fudbal!

ekran trpi sve

pre 1 godinu

On je Goat istočne europe, a za cijeli svijet je iza Rogera i Nadala.
(Dmitar Zvonimir, 28. septembar 2022 21:39)

Upravo najveci svetski mediji prenose tvoj komentar. Pogledaj CNN i Bloomberg. Kazu covek resio dilemu.

bato

pre 1 godinu

тек ће те видит колики је шампион кад престане играти
чак шт више и корону су измислили ради њега(у ствари мјере)само се ви смијите
јели ико гледо "краљичину" сахрану све гроб до гроба маске ни на видику

va je va nije

pre 1 godinu

jel opelka tako rekao ? je ! šta onda ima neko da sad tu petlja i mulja je nije,kome nešto nije jasno nek se javi opelki, on će da mu objasni

Sasa

pre 1 godinu

Uvijek isto iako je sve tako prosto narode! GOAT je onaj koji ima najviše GS titula.Zatim mastersi, sedmice na vrhu, prvi na kraju godine...Novaku je dovoljno da se po GS izjednači sa Nadalom i biće GOAT jer je po ostalim kriterijumima bolji.Toliko je to prosto da mi nije jasno čemu tolike rasprave..

Negativni

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.
(Toto-ko-tunjo, 29. septembar 2022 00:16)
Cime ti razmisljas?

kvisko

pre 1 godinu

Pitam se
1. Kako Nadal moze biti GOAT a nikad u karijeri nije osvojio zavrsni ATP turnir, koji se igra na kraju godine kad se osam najboljih igraca u toj godini bori za prestizni pehar i vrecu para.
2. Kako Nadal moze biti GOAT kad je najprestizniji turnir onaj u Wimbledonu osvojio samo dva puta i to zadnji put pre 12 godina protiv prosecnog Berdicha a najveci konkurenti 7 i 8 puta.
3. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima negativan skor protiv direktnog konkurenta Djokovica
4. Kako Nadal moze biti GOAT kad ima Master turnira koje nikada nije osvojio
5. Kako Nadal moze biti GOAT kad je tek 6 na listi provedenih nedelja na prvom mestu
6. Federer ni po jednom teniskom parametru-rezultatima ne moze biti GOAT sem mozda po umetnickom dojmu a to je premalo za zvanje GOAT

Grunf

pre 1 godinu

Kakvi debilni tekstovi. Po ceo dan drvite ove besmislice..ko je najbolji, ko je najjaci kao da je to bitno... dno dna... Samo lozitw ove dokolicare i blejace da se svadjaju ko je najbolji

billy

pre 1 godinu

Nadal ima najvise GS samo zahvaljuci cinjenici sto je svijet totalno poludio. Da je ovaj svijet normalno mjesto u kojem prvenstveno preovladava razum, Djokovic bi danas imao najmanje 3 GS vise od Nadala i 400+ nedelja.

jova

pre 1 godinu

"Federer je, statistički gledano, iza njih dvojice."

Federer je po svakoj statistici ispred Nadala, kao i po ukupnoj statistici na nezvaničnoj GOAT race listi. Jedini parametar u kome je Nadal bolji, su 2 GS titule više. A i to se nikad ne bi desilo da je Djokovicu bilo dozvoljeno da odigra ovu sezonu normalno.

A vaši novinari koji pišu ove nebuloze bi mogli malo da se edukuju što se tiče tenisa.

Roki

pre 1 godinu

Nadal je goat na sljaci tu mu nema ravnog ali na drugim podlogama daleko od najboljeg. Mislim da je Novak broj 1 Federer 2 pa Nadal 3.

žilijen, drago mi je

pre 1 godinu

Pa svi mastersi su toliko bitna stvar da je Nadal ove godine svesno preskocio Majami koji nema a igrao u IW. E ako je osvojio “dva puta po 3 GS u sezoni” onda mora da je GOAT. Hahahhah
(Negativni, 28. septembar 2022 21:37)

Nadal se prijavljuje i odustaje spram hemije

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Mislim da je ovim Fedal trolovima rizična bilo kakva dalja komentatorska aktivnost nakon one slike gde se drže za ruke i plaču ko p. Razmišljam da odštampam i uramim. A iznad No1e utešitelj.

Djordje

pre 1 godinu

Cane ne nipodaštavamo mi zlato sa OI, jeste ono bitno nego ti to činiš sa GS titulama. Najveći uspjeh u tenisu je Vimbldon i to će ti svaki teniser reći. Zato Federer, Đoković, Nadal i Sampras zajedno imaju 77 GS titula i samo 1 zlato , a Marej 3 GS i 2 zlata do kojih je došao najviše zato što je 2012 Federer tempirao formu za Vimbldon a Novak 2016 za Rolan Garos. Ja lično nikad ne bi mijenjao Novakov RG sa zlato zato što sam ubjeđen da daleko više vrijedi.

Tajar

pre 1 godinu

Novak Đoković teniser iz jasenovog polja u crnoj gori koji misli da je srbalj je među 100 najboljih tenisera svih vremena ali svakako nije među prvih pedeset što i nije tako loše.

kiza

pre 1 godinu

Rijec goat pocinje slovom G, od rijeci great-velik. A to je samo jedan-Roger Federer.
(Gluposti, 28. septembar 2022 22:26)

A posebno je bio veliki kada se sastajao sa Djokovicem i Nadalom na GS. U tim mecevima je pokazao tu svoju velicinu.

sportista

pre 1 godinu

Ako gledamo podloge na kojima se igra stvari postaju jasnije. Rafa je najbolji i najuspešniji na šljaci, Nole je najbolji i najuspešniji na tvrdim podlogama ( obadvojica imaju najviše slemova i mastersa na tim podlogama).
Isto kada gledamo međusobne direktne susrete zaključak je isti, koliko je Nole bolji od Rafe na tvrdim podlogama toliko je Rafa bolji od Noleta na šljaci. Znači potrebno je samo videti ko je uspešniji na trećoj podlozi da bi se dobila kompletna slika. Nole ima 7 osvojenih Vimbldona a Rafa 2.
Pored toga Nole je pobedio Rodžera (najuspešnijeg sa najviše titula na travi) u sva tri Vimbldonska finala koja su igrali.
Biti bolji i uspešniji na dve od tri podloge daje mu mesto najboljeg na svetu. To se vidi i po broju provedenih nedelja na prvom mestu i po broju godina završenih na prvom mestu jer su to samo direktne posledice dominacije na dve od tri podloge.
Sportski pozdrav!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Rafa, ja te obozavam. Ove sitne provokacije su nebitne. Pozdrav iz mirne beogradske veceri.
(Jasna, 28. septembar 2022 22:20)

Kme, kmeeeeee...

lol

pre 1 godinu

@Misim stvarno,16:24
Odkud znaš ko će biti prisutan kad NOLE pođe? No, nije ni važno za druge.
Jedino neće biti lijepo ako Novak tebe ne pozove. Sjedi i upotrijebi uši, da se ne prehladiš.