Utorak, 27.09.2022.

22:53

Piksi objasnio šta je važnije od same pobede

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi čestitao je igračima na plasmanu u A Ligu nacija.

Izvor: MT

Piksi objasnio šta je važnije od same pobede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bravo Piksi! Plasman na SP kao prvi u grupi, uz pobedu u Lisabonu, pa sad plasman u A grupu Lige nacija, već je veliki uspeh. Prolazak grupe na SP bio bi izuzetan uspeh. Što se mene tiče, već je uradio dovoljno. A najbolje od svega je što je od metiljave grupe gradjana napravio tim koji veruje da može da igra na pobedu.
E, sad, ne treba od njega očekivati čuda, jer mi nemamo kvalitet za borbu sa najjačim reprezentacijama. Može lako da se desi da ne prodjemo grupu, a onda je važno da ne podlegnemo narodnom pljuvanju i ne smenimo ga. Nas tek čeka sudar sa jakim timovima u Ligi nacija i to će biti velika šansa za napredak. Pazite, Piksi nema selektorsko iskustvo turnirske borbe sa jakima. Njemu će to biti dragoceno, kao i igračima. Videćemo kako ćemo reagovati na protivnike koji igraju presing 90 minuta. I koji imaju kvalitet. Nemojte da mnogo uzletimo i da se lažemo... naša odbrana je trećerazredna, i do sada smo nekoliko puta bili na ivici da puknemo sa nekoliko golova, ali uspevali smo da se iščupamo borbom i timskim duhom. Medjutim, to sada neće biti dovoljno, jer će nas i Brazil i Švajcarska ozbiljno shvatiti. A plašim se kako će naši drveni centarhalfovi reagovati na Nejmara, Žezusa, Rafinju... Uzdam se u Mitra, Tadića i Kostića. SMS, Vlahović i golman... uopšte mi ne ulivaju poverenje. Videćemo...

Dragan Borca

pre 1 godinu

Bravo Pixi@

Kad spomenu taj Real, dovoljno je videti koliko su bili placeni tadasnji prvotimci Zvezde osim njih par. Pixi je u timu imao 10- ak igraca iz raznih klubova koji su bili placeni po 30-50.000 maraka godisnje! I on sa takvim mediokritetima( cast izuzecima mladom Robiju, mladom Deji i jos par njih) nadigra najjaci klub na svetu i ispadne nesrecno zbog magle. Tek po odlasku Pixija uprava kluba dovodi 4-5 vrhunskih igraca i to molili neka drzavna preduzeca da im plate igrace. Da mu je uprava kluba malo ranije dovela bolje defanzivce osvojio bi sa Zvezdom KES. Njemu su u odbrani igrali igraci koji su tada dobijali plate po 2-3000 maraka mesecno a na suprotnoj strani na primer jedan Barezi sa 100 puta vecom platom i opet je drzao Milan na konopcima. Samo luda sreca sa maglom pogura Milan fakticki do titule. Milan je posle Zvezde sve ostale brutalno nasamarao tako da je to bilo finale pre finala. Te godine na Ballon d orr listi par igraca Milana zavrsavaju ispred Pixija a da nije glupa magla pala bio bi i zvanicno najbolji igrac. I tada je imao samo 24 godine. E kad iz domace lige sa pola tima igraca placenih po par hiljada maraka mesecno igras egal sa najjacim klubom na svetu to govori kakav je to bio kontrolor vremena i prostora sa loptom Bog i batina i koliko je imao osecaja za igru. A jedan Modric( legenda nema sta) je trebao doci u Real od milijardu Evra sa 6-7 zvezda da bi tek sa 28 bio svetska zvezda dok je sa Dinamom bio prilicno nemocan.

nn

pre 1 godinu

Kako lako padamo u euforiju ...
Čudo smo kao narod, sad svi uau, a naredna utakmica, 0 1 i odmah kreće pljuvanje, a 10 min tek.
Takvi smo!
Ajde ljudi da se naučimo da navijamo i volimo našu reprezentaciju i naše momke uvek podržimo, a ne samo kada ide dobro.

Tomas ue

pre 1 godinu

Uvek sam pricao i pricacu..kao Partizanovac..Dragane..doktore..naučniče..k9 jga jw gledao..zna o cemu pričam..i sad kao trener..mahstorčino..doktore..i jos nesto..sram vas bilo sve..na celu sa licem sa poternice..koji ste kukali na Piksija zbog Kataija i ostalih..sram vas bilo..kad se Piksi spomene..mora da se ustane i da naklon..

Bravo Piksi

pre 1 godinu

Piksi je kao trener nastavio filozofiju koju je gajio kao igrac. Iako jedna od najboljih, najfinijih "desetki" na planeti, nikad nije volio davljenje lopte. Naprotiv. Meni je nekako ostao kao igrac u pamcenju i po tome, nije ono "carinio" loptu, nego guraj, guraj, teraj, sibaj... iako je imao svako "pravo" da "umire u lepoti" tipa da se svaka lopta pita njega i slicno. Njegova Zvezda je naslucivala sta se sve moze munjevitom trazicijom, kao u onom poluvremenu protiv Reala kada su zgromili Real sa 3:0. Eto, iz usta teskog Partizanovca. Ali, da bi se igrao sa tranzicijom, moras imati fudbal u malom prstu, i tako skoro identican tim koji je bio skoro pa dosadan za gledati, pod vodjstvom nekih drugih, iako je tu vazda loziona faktor, sad sam u situaciji da odlazem odlazak u WC jer nikad ne znas sta mogu uraditi. Bravo Piksi, ali nikad nisam ni sumnjao.

Davor

pre 1 godinu

@Gigi,jest nahvali Piksija kao legendu? Koja legenda? Vodonoša velikim Prosineckom u Zvezdi i nakon toga igrao kao amater u Japanu. Gledao sam tekmu i ništa specijalno niste odigrali, ali kad godinama igraš kao amater, onda je i svaki pomak u igri 'atomska' igra haha

motoma

pre 1 godinu

Bravo za Piksija!
posle prvih 25min. veoma dobra i precizna igra naseg tima, sa 2 sanse i 2 gola protv Norveske!?..tako da smo otisli daleko u nasim fantazijama..
u svakom slucaju veliko BRAVO za nase momke!

Slaviša

pre 1 godinu

Piksi majstore prvi put imamo selektora kod kojeg igramo umesto da besomučno vračamo lopte natrag golmanu i onda idu duge lopte napamet konačno neko ko je shvatio kako da promeni koncept igre gde su svi selektori bili plašljivi i nisu znali da ubede igrače da veruju u sebe naravno promenila se atmosfera koja je poslednji put bila dobra sa Antičem i onda kraj ovako i da izgube niko nemože da zameri igračima nakon ovakvog trčanja i borbe svi za jednog jedan za sve havala Piksi svi verujemo u Selektora i igrače kolko znam Piksija on je uveren da uzimamo svetsko što me iskreno nebi začudilo jer imamo odlične igrače i najboljeg Selektora upravo ono što nismo nikad imali reprezentaciji.

Slaviša

pre 1 godinu

To je to mi igramo sa 2.špica u gostima kod drugih trenera bi se branili 90.minuta sredinu nebi prešli i izgubili naravno igali bi sa 1.špicem i 5.stopera po običaju svih naših trenera koji su dosad bili selektori znači igrači znaju naš največi problem su naši treneri sa nazadnjačkim razmišljanjem u stilu Al kosana kosanoviča samo da neprimimo nevažno što ga nemožemo dati u 10 utakmica zaredom onda se čudimo petrdama a imamo igrače u velikim klubovima.

zvezdale

pre 1 godinu

Mi smo uvek imali ozbiljne talente, tonu dobrih igrača koju niko nije mogao ili hteo da poveže. Onda se desio Piksi. On je najveća zvezda ekipe i najvažniji igrač. Bez njegovog ludila, bezobrazluka i šampionskog karaktera i ovi momci bi lutali bez ikakve forme, uloga i smisla. Hvala ti majstore, Bog ti sreće dao!

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Piksi legneda koja izlazi iz sablona srpskih trenera. Samo Piksi je takav kralj da stavi dva klasicna napadaca u postavu i da bude siguran da ce to da uspe. Dva krila ima koji igraju i bekove. Kada se umore, on ubaci druga dva jer ih hvala Bogu imamo. Kako nam sredina izgleda maestralno, Piksi gurne Ilica u sredinu i da mu slobodu. Bole ga uvo i za taktiku i za formaciju i za sve. Igraj na gol vise i cao. To je fudbal gospodo velikog Piksija.

Aragorn

pre 1 godinu

Kada je neko majstor, onda je sve lako i deluje tako.
Piksi je genije igre, i problem je preneti zanat.
Momci su uspesno prisvojili znanje, i za sada deluje jako lepo i dobro.

Aleksandar

pre 1 godinu

Moram da kazem da sam odusevljen, prvi put uzivam u fudbalu, pa jel moguce da nam toliko treba vremena da shvatimo da smo fudbalska nacija, konacno da se neko organizuje, svaka cast svima, sve cestitke, sto bi rekli nikad nije kasno 😊😊😊

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Piksi genije kao igrač, Piksi genije kao selektor. Uživao sam dok sam ga gledao kao igrača, jer to je bila poezija, mnogi mladji to i ne znaju, a evo ponovo uzivancije. Blago nama.

DEX

pre 1 godinu

Zaista imamo sjajne igrače ali setite se kako je izgledao taj tim pre dolaska selektora Stojkovića. On ih je preporodio, ujedinio, usadio pobednički mentalitet i napravio sjajnu atmosferu. Zaista hvala selektoru i igračima na vrlikom trudu, borbi, požrtvovanosti i igri koju nam prikazuju. Nekada smo se stideli igre reprezentacije a sada jedva čekamo svaku njihovu utakmicu. Napravili su sjajan uspeh, plasirali se u Katar i u A grupu Lige nacija. Možda na SP nećemo moći uvek da pobedimo ali nam je najvažnije da uvek imamo ovakvu igru. Bravo za celu reprezentaciju.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Dok Deki Stankovic, Stanojevic i neki drugi treneri govore "bas me briga kako, samo da pobedimo", Piksiju, majstoru ove igre, bitna je igra!
Rezultat dodje, po zasluzi, nekad i srecan, nesrecan, ali bar se hvala Bogu igra nesto, ima slobode, a ne samo na rezultat, zgrceno.

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Pogledajte samo kako nakon izgubljene lopte pre drugog gola (Mitrovića) Vlahović trči u presing iz protivničkog šesnaesterca do polovine terena i pomogne da vratimo posed. Odatle kreće akcija za gol i o toj solidarnosti priča Piksi.
Svaka čast momci, ne pamtim da smo uopšte nekada ovako zrelo, hrabro, agresivno i ofanzivno igrali… i to radimo na već desetina utakmica.

Aleksandar

pre 1 godinu

Piksi je u pravu kada kaze da je ovo delo i zasluga igraca. Ali treba znati da nista od ovoga ne bi bilo da nemamo dirigenta koji bi vodio sve ovo. Kao igrac je bio perfektan,a trebalo je da pokaze mnogo vise. Iskreno se nadam i verujem da ce kao trener sve nadoknaditi.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Fudbaleri su takva sorta da cene samo boljeg od sebe. I tu treba tražiti razlog zašto slušaju i poštuju selektora, jer ko može da kaže bilo šta jednom i jedinom velikom Piksiju. A on je naravno svojim umećem posložio sve to i mi sad možemo da uživamo.

zvezdale

pre 1 godinu

Mi smo uvek imali ozbiljne talente, tonu dobrih igrača koju niko nije mogao ili hteo da poveže. Onda se desio Piksi. On je najveća zvezda ekipe i najvažniji igrač. Bez njegovog ludila, bezobrazluka i šampionskog karaktera i ovi momci bi lutali bez ikakve forme, uloga i smisla. Hvala ti majstore, Bog ti sreće dao!

Aragorn

pre 1 godinu

Kada je neko majstor, onda je sve lako i deluje tako.
Piksi je genije igre, i problem je preneti zanat.
Momci su uspesno prisvojili znanje, i za sada deluje jako lepo i dobro.

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Piksi legneda koja izlazi iz sablona srpskih trenera. Samo Piksi je takav kralj da stavi dva klasicna napadaca u postavu i da bude siguran da ce to da uspe. Dva krila ima koji igraju i bekove. Kada se umore, on ubaci druga dva jer ih hvala Bogu imamo. Kako nam sredina izgleda maestralno, Piksi gurne Ilica u sredinu i da mu slobodu. Bole ga uvo i za taktiku i za formaciju i za sve. Igraj na gol vise i cao. To je fudbal gospodo velikog Piksija.

DEX

pre 1 godinu

Zaista imamo sjajne igrače ali setite se kako je izgledao taj tim pre dolaska selektora Stojkovića. On ih je preporodio, ujedinio, usadio pobednički mentalitet i napravio sjajnu atmosferu. Zaista hvala selektoru i igračima na vrlikom trudu, borbi, požrtvovanosti i igri koju nam prikazuju. Nekada smo se stideli igre reprezentacije a sada jedva čekamo svaku njihovu utakmicu. Napravili su sjajan uspeh, plasirali se u Katar i u A grupu Lige nacija. Možda na SP nećemo moći uvek da pobedimo ali nam je najvažnije da uvek imamo ovakvu igru. Bravo za celu reprezentaciju.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Dok Deki Stankovic, Stanojevic i neki drugi treneri govore "bas me briga kako, samo da pobedimo", Piksiju, majstoru ove igre, bitna je igra!
Rezultat dodje, po zasluzi, nekad i srecan, nesrecan, ali bar se hvala Bogu igra nesto, ima slobode, a ne samo na rezultat, zgrceno.

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Pogledajte samo kako nakon izgubljene lopte pre drugog gola (Mitrovića) Vlahović trči u presing iz protivničkog šesnaesterca do polovine terena i pomogne da vratimo posed. Odatle kreće akcija za gol i o toj solidarnosti priča Piksi.
Svaka čast momci, ne pamtim da smo uopšte nekada ovako zrelo, hrabro, agresivno i ofanzivno igrali… i to radimo na već desetina utakmica.

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Piksi genije kao igrač, Piksi genije kao selektor. Uživao sam dok sam ga gledao kao igrača, jer to je bila poezija, mnogi mladji to i ne znaju, a evo ponovo uzivancije. Blago nama.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Fudbaleri su takva sorta da cene samo boljeg od sebe. I tu treba tražiti razlog zašto slušaju i poštuju selektora, jer ko može da kaže bilo šta jednom i jedinom velikom Piksiju. A on je naravno svojim umećem posložio sve to i mi sad možemo da uživamo.

Aleksandar

pre 1 godinu

Piksi je u pravu kada kaze da je ovo delo i zasluga igraca. Ali treba znati da nista od ovoga ne bi bilo da nemamo dirigenta koji bi vodio sve ovo. Kao igrac je bio perfektan,a trebalo je da pokaze mnogo vise. Iskreno se nadam i verujem da ce kao trener sve nadoknaditi.

Aleksandar

pre 1 godinu

Moram da kazem da sam odusevljen, prvi put uzivam u fudbalu, pa jel moguce da nam toliko treba vremena da shvatimo da smo fudbalska nacija, konacno da se neko organizuje, svaka cast svima, sve cestitke, sto bi rekli nikad nije kasno 😊😊😊

Slaviša

pre 1 godinu

To je to mi igramo sa 2.špica u gostima kod drugih trenera bi se branili 90.minuta sredinu nebi prešli i izgubili naravno igali bi sa 1.špicem i 5.stopera po običaju svih naših trenera koji su dosad bili selektori znači igrači znaju naš največi problem su naši treneri sa nazadnjačkim razmišljanjem u stilu Al kosana kosanoviča samo da neprimimo nevažno što ga nemožemo dati u 10 utakmica zaredom onda se čudimo petrdama a imamo igrače u velikim klubovima.

Bravo Piksi

pre 1 godinu

Piksi je kao trener nastavio filozofiju koju je gajio kao igrac. Iako jedna od najboljih, najfinijih "desetki" na planeti, nikad nije volio davljenje lopte. Naprotiv. Meni je nekako ostao kao igrac u pamcenju i po tome, nije ono "carinio" loptu, nego guraj, guraj, teraj, sibaj... iako je imao svako "pravo" da "umire u lepoti" tipa da se svaka lopta pita njega i slicno. Njegova Zvezda je naslucivala sta se sve moze munjevitom trazicijom, kao u onom poluvremenu protiv Reala kada su zgromili Real sa 3:0. Eto, iz usta teskog Partizanovca. Ali, da bi se igrao sa tranzicijom, moras imati fudbal u malom prstu, i tako skoro identican tim koji je bio skoro pa dosadan za gledati, pod vodjstvom nekih drugih, iako je tu vazda loziona faktor, sad sam u situaciji da odlazem odlazak u WC jer nikad ne znas sta mogu uraditi. Bravo Piksi, ali nikad nisam ni sumnjao.

Tomas ue

pre 1 godinu

Uvek sam pricao i pricacu..kao Partizanovac..Dragane..doktore..naučniče..k9 jga jw gledao..zna o cemu pričam..i sad kao trener..mahstorčino..doktore..i jos nesto..sram vas bilo sve..na celu sa licem sa poternice..koji ste kukali na Piksija zbog Kataija i ostalih..sram vas bilo..kad se Piksi spomene..mora da se ustane i da naklon..

Slaviša

pre 1 godinu

Piksi majstore prvi put imamo selektora kod kojeg igramo umesto da besomučno vračamo lopte natrag golmanu i onda idu duge lopte napamet konačno neko ko je shvatio kako da promeni koncept igre gde su svi selektori bili plašljivi i nisu znali da ubede igrače da veruju u sebe naravno promenila se atmosfera koja je poslednji put bila dobra sa Antičem i onda kraj ovako i da izgube niko nemože da zameri igračima nakon ovakvog trčanja i borbe svi za jednog jedan za sve havala Piksi svi verujemo u Selektora i igrače kolko znam Piksija on je uveren da uzimamo svetsko što me iskreno nebi začudilo jer imamo odlične igrače i najboljeg Selektora upravo ono što nismo nikad imali reprezentaciji.

nn

pre 1 godinu

Kako lako padamo u euforiju ...
Čudo smo kao narod, sad svi uau, a naredna utakmica, 0 1 i odmah kreće pljuvanje, a 10 min tek.
Takvi smo!
Ajde ljudi da se naučimo da navijamo i volimo našu reprezentaciju i naše momke uvek podržimo, a ne samo kada ide dobro.

motoma

pre 1 godinu

Bravo za Piksija!
posle prvih 25min. veoma dobra i precizna igra naseg tima, sa 2 sanse i 2 gola protv Norveske!?..tako da smo otisli daleko u nasim fantazijama..
u svakom slucaju veliko BRAVO za nase momke!

Dragan Borca

pre 1 godinu

Bravo Pixi@

Kad spomenu taj Real, dovoljno je videti koliko su bili placeni tadasnji prvotimci Zvezde osim njih par. Pixi je u timu imao 10- ak igraca iz raznih klubova koji su bili placeni po 30-50.000 maraka godisnje! I on sa takvim mediokritetima( cast izuzecima mladom Robiju, mladom Deji i jos par njih) nadigra najjaci klub na svetu i ispadne nesrecno zbog magle. Tek po odlasku Pixija uprava kluba dovodi 4-5 vrhunskih igraca i to molili neka drzavna preduzeca da im plate igrace. Da mu je uprava kluba malo ranije dovela bolje defanzivce osvojio bi sa Zvezdom KES. Njemu su u odbrani igrali igraci koji su tada dobijali plate po 2-3000 maraka mesecno a na suprotnoj strani na primer jedan Barezi sa 100 puta vecom platom i opet je drzao Milan na konopcima. Samo luda sreca sa maglom pogura Milan fakticki do titule. Milan je posle Zvezde sve ostale brutalno nasamarao tako da je to bilo finale pre finala. Te godine na Ballon d orr listi par igraca Milana zavrsavaju ispred Pixija a da nije glupa magla pala bio bi i zvanicno najbolji igrac. I tada je imao samo 24 godine. E kad iz domace lige sa pola tima igraca placenih po par hiljada maraka mesecno igras egal sa najjacim klubom na svetu to govori kakav je to bio kontrolor vremena i prostora sa loptom Bog i batina i koliko je imao osecaja za igru. A jedan Modric( legenda nema sta) je trebao doci u Real od milijardu Evra sa 6-7 zvezda da bi tek sa 28 bio svetska zvezda dok je sa Dinamom bio prilicno nemocan.

Davor

pre 1 godinu

@Gigi,jest nahvali Piksija kao legendu? Koja legenda? Vodonoša velikim Prosineckom u Zvezdi i nakon toga igrao kao amater u Japanu. Gledao sam tekmu i ništa specijalno niste odigrali, ali kad godinama igraš kao amater, onda je i svaki pomak u igri 'atomska' igra haha

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bravo Piksi! Plasman na SP kao prvi u grupi, uz pobedu u Lisabonu, pa sad plasman u A grupu Lige nacija, već je veliki uspeh. Prolazak grupe na SP bio bi izuzetan uspeh. Što se mene tiče, već je uradio dovoljno. A najbolje od svega je što je od metiljave grupe gradjana napravio tim koji veruje da može da igra na pobedu.
E, sad, ne treba od njega očekivati čuda, jer mi nemamo kvalitet za borbu sa najjačim reprezentacijama. Može lako da se desi da ne prodjemo grupu, a onda je važno da ne podlegnemo narodnom pljuvanju i ne smenimo ga. Nas tek čeka sudar sa jakim timovima u Ligi nacija i to će biti velika šansa za napredak. Pazite, Piksi nema selektorsko iskustvo turnirske borbe sa jakima. Njemu će to biti dragoceno, kao i igračima. Videćemo kako ćemo reagovati na protivnike koji igraju presing 90 minuta. I koji imaju kvalitet. Nemojte da mnogo uzletimo i da se lažemo... naša odbrana je trećerazredna, i do sada smo nekoliko puta bili na ivici da puknemo sa nekoliko golova, ali uspevali smo da se iščupamo borbom i timskim duhom. Medjutim, to sada neće biti dovoljno, jer će nas i Brazil i Švajcarska ozbiljno shvatiti. A plašim se kako će naši drveni centarhalfovi reagovati na Nejmara, Žezusa, Rafinju... Uzdam se u Mitra, Tadića i Kostića. SMS, Vlahović i golman... uopšte mi ne ulivaju poverenje. Videćemo...

Davor

pre 1 godinu

@Gigi,jest nahvali Piksija kao legendu? Koja legenda? Vodonoša velikim Prosineckom u Zvezdi i nakon toga igrao kao amater u Japanu. Gledao sam tekmu i ništa specijalno niste odigrali, ali kad godinama igraš kao amater, onda je i svaki pomak u igri 'atomska' igra haha

Giga Moravac

pre 1 godinu

Fudbaleri su takva sorta da cene samo boljeg od sebe. I tu treba tražiti razlog zašto slušaju i poštuju selektora, jer ko može da kaže bilo šta jednom i jedinom velikom Piksiju. A on je naravno svojim umećem posložio sve to i mi sad možemo da uživamo.

motoma

pre 1 godinu

Bravo za Piksija!
posle prvih 25min. veoma dobra i precizna igra naseg tima, sa 2 sanse i 2 gola protv Norveske!?..tako da smo otisli daleko u nasim fantazijama..
u svakom slucaju veliko BRAVO za nase momke!

Aleksandar

pre 1 godinu

Moram da kazem da sam odusevljen, prvi put uzivam u fudbalu, pa jel moguce da nam toliko treba vremena da shvatimo da smo fudbalska nacija, konacno da se neko organizuje, svaka cast svima, sve cestitke, sto bi rekli nikad nije kasno 😊😊😊

S.M.Kuća

pre 1 godinu

Piksi genije kao igrač, Piksi genije kao selektor. Uživao sam dok sam ga gledao kao igrača, jer to je bila poezija, mnogi mladji to i ne znaju, a evo ponovo uzivancije. Blago nama.

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Piksi legneda koja izlazi iz sablona srpskih trenera. Samo Piksi je takav kralj da stavi dva klasicna napadaca u postavu i da bude siguran da ce to da uspe. Dva krila ima koji igraju i bekove. Kada se umore, on ubaci druga dva jer ih hvala Bogu imamo. Kako nam sredina izgleda maestralno, Piksi gurne Ilica u sredinu i da mu slobodu. Bole ga uvo i za taktiku i za formaciju i za sve. Igraj na gol vise i cao. To je fudbal gospodo velikog Piksija.

Slaviša

pre 1 godinu

Piksi majstore prvi put imamo selektora kod kojeg igramo umesto da besomučno vračamo lopte natrag golmanu i onda idu duge lopte napamet konačno neko ko je shvatio kako da promeni koncept igre gde su svi selektori bili plašljivi i nisu znali da ubede igrače da veruju u sebe naravno promenila se atmosfera koja je poslednji put bila dobra sa Antičem i onda kraj ovako i da izgube niko nemože da zameri igračima nakon ovakvog trčanja i borbe svi za jednog jedan za sve havala Piksi svi verujemo u Selektora i igrače kolko znam Piksija on je uveren da uzimamo svetsko što me iskreno nebi začudilo jer imamo odlične igrače i najboljeg Selektora upravo ono što nismo nikad imali reprezentaciji.

Slaviša

pre 1 godinu

To je to mi igramo sa 2.špica u gostima kod drugih trenera bi se branili 90.minuta sredinu nebi prešli i izgubili naravno igali bi sa 1.špicem i 5.stopera po običaju svih naših trenera koji su dosad bili selektori znači igrači znaju naš največi problem su naši treneri sa nazadnjačkim razmišljanjem u stilu Al kosana kosanoviča samo da neprimimo nevažno što ga nemožemo dati u 10 utakmica zaredom onda se čudimo petrdama a imamo igrače u velikim klubovima.

Aragorn

pre 1 godinu

Kada je neko majstor, onda je sve lako i deluje tako.
Piksi je genije igre, i problem je preneti zanat.
Momci su uspesno prisvojili znanje, i za sada deluje jako lepo i dobro.

zvezdale

pre 1 godinu

Mi smo uvek imali ozbiljne talente, tonu dobrih igrača koju niko nije mogao ili hteo da poveže. Onda se desio Piksi. On je najveća zvezda ekipe i najvažniji igrač. Bez njegovog ludila, bezobrazluka i šampionskog karaktera i ovi momci bi lutali bez ikakve forme, uloga i smisla. Hvala ti majstore, Bog ti sreće dao!

DEX

pre 1 godinu

Zaista imamo sjajne igrače ali setite se kako je izgledao taj tim pre dolaska selektora Stojkovića. On ih je preporodio, ujedinio, usadio pobednički mentalitet i napravio sjajnu atmosferu. Zaista hvala selektoru i igračima na vrlikom trudu, borbi, požrtvovanosti i igri koju nam prikazuju. Nekada smo se stideli igre reprezentacije a sada jedva čekamo svaku njihovu utakmicu. Napravili su sjajan uspeh, plasirali se u Katar i u A grupu Lige nacija. Možda na SP nećemo moći uvek da pobedimo ali nam je najvažnije da uvek imamo ovakvu igru. Bravo za celu reprezentaciju.

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 1 godinu

Dok Deki Stankovic, Stanojevic i neki drugi treneri govore "bas me briga kako, samo da pobedimo", Piksiju, majstoru ove igre, bitna je igra!
Rezultat dodje, po zasluzi, nekad i srecan, nesrecan, ali bar se hvala Bogu igra nesto, ima slobode, a ne samo na rezultat, zgrceno.

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Pogledajte samo kako nakon izgubljene lopte pre drugog gola (Mitrovića) Vlahović trči u presing iz protivničkog šesnaesterca do polovine terena i pomogne da vratimo posed. Odatle kreće akcija za gol i o toj solidarnosti priča Piksi.
Svaka čast momci, ne pamtim da smo uopšte nekada ovako zrelo, hrabro, agresivno i ofanzivno igrali… i to radimo na već desetina utakmica.

Tomas ue

pre 1 godinu

Uvek sam pricao i pricacu..kao Partizanovac..Dragane..doktore..naučniče..k9 jga jw gledao..zna o cemu pričam..i sad kao trener..mahstorčino..doktore..i jos nesto..sram vas bilo sve..na celu sa licem sa poternice..koji ste kukali na Piksija zbog Kataija i ostalih..sram vas bilo..kad se Piksi spomene..mora da se ustane i da naklon..

Dragan Borca

pre 1 godinu

Bravo Pixi@

Kad spomenu taj Real, dovoljno je videti koliko su bili placeni tadasnji prvotimci Zvezde osim njih par. Pixi je u timu imao 10- ak igraca iz raznih klubova koji su bili placeni po 30-50.000 maraka godisnje! I on sa takvim mediokritetima( cast izuzecima mladom Robiju, mladom Deji i jos par njih) nadigra najjaci klub na svetu i ispadne nesrecno zbog magle. Tek po odlasku Pixija uprava kluba dovodi 4-5 vrhunskih igraca i to molili neka drzavna preduzeca da im plate igrace. Da mu je uprava kluba malo ranije dovela bolje defanzivce osvojio bi sa Zvezdom KES. Njemu su u odbrani igrali igraci koji su tada dobijali plate po 2-3000 maraka mesecno a na suprotnoj strani na primer jedan Barezi sa 100 puta vecom platom i opet je drzao Milan na konopcima. Samo luda sreca sa maglom pogura Milan fakticki do titule. Milan je posle Zvezde sve ostale brutalno nasamarao tako da je to bilo finale pre finala. Te godine na Ballon d orr listi par igraca Milana zavrsavaju ispred Pixija a da nije glupa magla pala bio bi i zvanicno najbolji igrac. I tada je imao samo 24 godine. E kad iz domace lige sa pola tima igraca placenih po par hiljada maraka mesecno igras egal sa najjacim klubom na svetu to govori kakav je to bio kontrolor vremena i prostora sa loptom Bog i batina i koliko je imao osecaja za igru. A jedan Modric( legenda nema sta) je trebao doci u Real od milijardu Evra sa 6-7 zvezda da bi tek sa 28 bio svetska zvezda dok je sa Dinamom bio prilicno nemocan.

Aleksandar

pre 1 godinu

Piksi je u pravu kada kaze da je ovo delo i zasluga igraca. Ali treba znati da nista od ovoga ne bi bilo da nemamo dirigenta koji bi vodio sve ovo. Kao igrac je bio perfektan,a trebalo je da pokaze mnogo vise. Iskreno se nadam i verujem da ce kao trener sve nadoknaditi.

nn

pre 1 godinu

Kako lako padamo u euforiju ...
Čudo smo kao narod, sad svi uau, a naredna utakmica, 0 1 i odmah kreće pljuvanje, a 10 min tek.
Takvi smo!
Ajde ljudi da se naučimo da navijamo i volimo našu reprezentaciju i naše momke uvek podržimo, a ne samo kada ide dobro.

Bravo Piksi

pre 1 godinu

Piksi je kao trener nastavio filozofiju koju je gajio kao igrac. Iako jedna od najboljih, najfinijih "desetki" na planeti, nikad nije volio davljenje lopte. Naprotiv. Meni je nekako ostao kao igrac u pamcenju i po tome, nije ono "carinio" loptu, nego guraj, guraj, teraj, sibaj... iako je imao svako "pravo" da "umire u lepoti" tipa da se svaka lopta pita njega i slicno. Njegova Zvezda je naslucivala sta se sve moze munjevitom trazicijom, kao u onom poluvremenu protiv Reala kada su zgromili Real sa 3:0. Eto, iz usta teskog Partizanovca. Ali, da bi se igrao sa tranzicijom, moras imati fudbal u malom prstu, i tako skoro identican tim koji je bio skoro pa dosadan za gledati, pod vodjstvom nekih drugih, iako je tu vazda loziona faktor, sad sam u situaciji da odlazem odlazak u WC jer nikad ne znas sta mogu uraditi. Bravo Piksi, ali nikad nisam ni sumnjao.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bravo Piksi! Plasman na SP kao prvi u grupi, uz pobedu u Lisabonu, pa sad plasman u A grupu Lige nacija, već je veliki uspeh. Prolazak grupe na SP bio bi izuzetan uspeh. Što se mene tiče, već je uradio dovoljno. A najbolje od svega je što je od metiljave grupe gradjana napravio tim koji veruje da može da igra na pobedu.
E, sad, ne treba od njega očekivati čuda, jer mi nemamo kvalitet za borbu sa najjačim reprezentacijama. Može lako da se desi da ne prodjemo grupu, a onda je važno da ne podlegnemo narodnom pljuvanju i ne smenimo ga. Nas tek čeka sudar sa jakim timovima u Ligi nacija i to će biti velika šansa za napredak. Pazite, Piksi nema selektorsko iskustvo turnirske borbe sa jakima. Njemu će to biti dragoceno, kao i igračima. Videćemo kako ćemo reagovati na protivnike koji igraju presing 90 minuta. I koji imaju kvalitet. Nemojte da mnogo uzletimo i da se lažemo... naša odbrana je trećerazredna, i do sada smo nekoliko puta bili na ivici da puknemo sa nekoliko golova, ali uspevali smo da se iščupamo borbom i timskim duhom. Medjutim, to sada neće biti dovoljno, jer će nas i Brazil i Švajcarska ozbiljno shvatiti. A plašim se kako će naši drveni centarhalfovi reagovati na Nejmara, Žezusa, Rafinju... Uzdam se u Mitra, Tadića i Kostića. SMS, Vlahović i golman... uopšte mi ne ulivaju poverenje. Videćemo...