Nedelja, 25.09.2022.

09:00

Srbija se borila, Australija prejaka – poraz u Sidneju

Košarkašice Srbije poražene su od Australije u trećem kolu Svetskog prvenstva rezultatom 69:54.

Izvor: SN

Srbija se borila, Australija prejaka – poraz u Sidneju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Kastral

pre 1 godinu

Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...
(Kozuki Oden, 25. septembar 2022 12:13)

Ne nužno. Imaš gomilu profesionalnih košarkaša koji su slično mislili, ali se nisu baš proslavili.

Košarka

pre 1 godinu

Niko ne sme da kritikuje ove devojke jer one daje sve od sebe, ali svako MORA da kritikuje savez i marketing. Kako to da se ženska SVETSKA prvenstva trenutno ne prenose na RTS programima, a igraju se u odbojci i u košarci, nego više od polovine Srbije mora da juri strimove SK, a ima prenosa za muška EVROPSKA prvenstva i fudbalsku reprezentaciju (svaka čast momcima jer su i oni od ove godine dobili čast da budu gledani od strane cele Srbije, do skoro ni oni time nisu mogli da se pohvale...)? Svetske šampionke, dvostruke evropske šampionke i srebrne i bronzane odbojkašice gledamo na SK, jedne Tijana Bošković i Maja Ognjenović (ona sada ne igra, ali ima i kada je igrala) RTSu nisu vredne? Da ni ne spominjem ovaj odnos prema košarkašicama... A šta reći o savezu koji dozvoljava da se mesto u klubovima kupuje novcem, a ne talentom? Ako hoćeš da ti ćerka igra u startnoj postavi, makar igrala kao Stjuart, moraćeš da platiš, da sponzorišeš klub. Sramota, naši savezi su sramota! Zato su američki ženski i muški košarkaški timovi svemirski brodovi u odnosu na ostale reprezentacije, pogotovo je ogromna razlika kod žena jer su njihove košarkašice tri nivoa iznad svih, ali naša je sramota kako se tretira sport kod nas, bitno je da Zadruga ulazi u stotu sezonu!

povratak istine

pre 1 godinu

Selektorka izjavila da ove devojcice ne mogu da se nadmecu sa tako jakim protivnikom,zaboravila je da smo mi tog protovnika sa skoro istim sastavom pobedili pre nekoliko meseci na kvalifikacionom turniru,od 50 izgubljenih lopti da se svelo na 10 manje mi bi dobili ovu ekipu

Lea

pre 1 godinu

Ovi Džordani iza tastature što kritikuju košarkašice i što se pitaju ko gleda žensku košarku da preskočite.

Australija je godinama unazad košarkaška velesila. Na OI u Riju smo ih dobili u 1/4, međutim tada smo u timu imali i druge igračice.

Sve u svemu neiskustvo i kvalitet su prevagnuli. Bravo za devojke, igraju kako znaju i umeju. I da za ovo prvenstvo se u tim Australije vratila i legendarna Lauren Jackson.

daa

pre 1 godinu

@Petar
Australija nije velesila u ženskoj košarci?

Australija je već decenijama druga na svetu, odmah iza Amerike. Australija je jedina u ovom veku osvojila titulu svetskok prvaka, osim Amerike.
Australija jedina ima MVP-a WNBA lige, a da nije Amerikanka.
Australija ima trenutno u WNBA 5 igračica, a u sastavu još 2 koje su igrale tamo. Poređenja radi, Srbija ima jednu, a ona čak ni ne igra na SP. Krajišnik i Anderson su bile, ali praktično nisu ni igrale i to je sve naše iskustvo sa najboljima na svetu.
U proseku po sezoni Australija ima uvek bar 5-6. (Mi smo ukupno toliko imali u istoriji ako gledamo samo one koje su bar celu sezonu imale.)
Australijske igračice u WNBA su starteri, allstar-ovi i slično.
I tako dalje. Znači ne da su sila, nego su velesila.

Naša pobeda nad njima u Riju je bila čudo svima sem nama jer smo mi navikli da u košarci Srbija može sve. A to što nam je liga amaterska nema veze, mi ćemo opet da očekujemo medalje.

Devojkama srećno, Mali bar da pobede, pa ako i izgube od Francuske (mada je i Francuska oslabljena i igra toplo hladno tako da nije nemoguća pobeda)uz malo sreće mogu još i četvrte da budu jer je Japan mnogo lošiji nego prošle godine i trenutno se raspada protiv Kanade. Plasman u četvrtfinale je fantastičan uspeh za ovaj tim. Na sledećem SP ćemo ponovo da pričamo o borbi za medalje.

Mile

pre 1 godinu

Prosli put su razbile Australianke,sada su izgubile,naravno svi pamte samo ovo od juce. Istini za volju,devojke nisu previse atraktivne za gledanje,istini za volju nisam genije,ali ja se secam da smo tako igrali kosarku kao deca,bacanje lopte iz " pistolja," jedva jedna trojka i to kada se usude. Ali,u poredjenju sa muskom reprezentacijom,mnogo su uspesnije i bolje,uvek su negde pri vrhu. Voleo bih da Gdj- a Marina Maljkovic preuzme musku reprezentaciju,garant bi bili bolji.

Realno

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko je manja razlika u kvalitetu između muške i ženske odbojke u odnosu na kosarku

Visina mreže
odbojka - muškarci 2,43m.
Obojka - žene visina 2,24m.
Dakle skoro 20 cm niže i eto manje razlike u kvalitetu.

231

pre 1 godinu

@my way


Nije mali pobedio Francusku nego Nigerija. Nigerija je trebala biti na SP ali zbog problema sa predsednikom koji je iz nepoznatih razloga povukao reprezntaciju sa takmicenja umesto njih je “uskocio” Mali kao druga najbolja afrika reprezentacija.

my way

pre 1 godinu

Ovo neka nova reprezentacija. Zasto nema crvendakiceve
(autocorrect off, 25. septembar 2022 11:21)

Нема је због повреде колена. Девојке се боре колико могу, али ово је много промењена репрезентација. Опроштај Соње и Јелене, без Ане Дабовић и Александре Црвендакић на овом СП, много је то. Чекају нас још 2 тешке утакмице до краја. Никако не треба потценити Мали који је овде жестоко намучио Француску, а на квалификацијама у Београду је исту ту Француску победио. Надам се да ће девојке проћи у четврфинале, то би био одличан резултат за ову екипу.

231

pre 1 godinu

Ljudi, ako i budemo 4. u grupi ne mora da znaci da idrmo na SAD. Nije takav sistem takmicenja, informaciju mozete proveriti bilo gde na internetu. Radi se zreb posle grupne faze, mozemo ici i opet na Australiju npr. tako da ne treba donositi prevremene zakljucke. Samo neka one igraju koliko mogu pa cemo videti sta ce se desiti, da li cemo proci grupu, koliko mogu itd.

Kuki

pre 1 godinu

Prokomentarisao bih nekoliko stvari:

Prvo, sam plasman na SP je ogroman uspeh. Samo cetiri iz Evrope su na SP.
Drugo, ovo je podmladjen tim, samim tim dobro se bore na ovom prvenstvu. A pred njima je lepa Buducnost.
Trece, Australija je vele sila u kosarci, pri tom i domacin, tako da smo da smo dosli u sastavu koji je osvojio EP i igrao polufinale OI, bilo bi tesko.
Cetvrto, za cetvrtfinale imamo realne sanse. Za trece mesto nam treba pobeda nad Francuskom i poklapanje nekih rezlutata. Tako bi ipak isli na Kinu u cetvrtfinalu, sto je mnogo bolje nego USA. Pobeda bi u tom slucaju bila senzacija, ali ne i nemoguca kao protiv Amerikanki.
I peto, onaj lik sto je prokomentarisao za njegovu petorku kad se podele, samo da ga obavestim da bi tu njegovu petorku ove devojke oduvale sa bar jedno pedeset razlike, i to ako ne zapnu.

Mikii

pre 1 godinu

Bocemo 4 i icemo na Ameriku i dovidjenja
(Aki, 25. septembar 2022 11:45)

U tom slucaju bolje peto mesto i momentalno ispadanje nego da jos budu i ponizene.

Ahab

pre 1 godinu

Povrede i oprostaj od reprezentacije nekih veoma bitnih igracica, plus bas ozbiljna grupa-sve preko 1/4 finala bi bilo senzacija.
Danas je razlika u kvalitetu bila ogromna.
Sut ekipe Srbije je veoma los, slobodna bacanja takodje.
U ovoj ekipi niko osim Anderson ne moze ni da dobaci sa linije 3pt., a kamoli da konstantno pogadja.
Svaka cast devojkama, ali danas su na momente delovale kao polu-amaterska ekipa.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Stari basketas
Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...

Petar

pre 1 godinu

Ova reprezentacija je najbolje što imamo. Što svi " kukaju" nad onim što nemamo. Ako ćemo tako trio : Petrović - Vasić, Milovanović - Bruks i Dabović je mnogo zaslužan za sve uspehe , ne samo što su one bile najbolje u Srbiji , Evropi , već zato što su i ostale igračice činile 60 posto boljim....
Tada nismo imali ni jednu akciju jer nam nije trebalo, ali danas gledam npr : Čadjo , umori se jadna od šuteva za 3 poena. Jovanović ne može da se sastavi, Krajišnik , Stanković, Anderson - baš tanko....
Mi nemamo ni jedan organizovan napad, Australija nije velesila u ženskoj košarci - jesu fizički dominantne, tako da naša odbrana i može dobiti prelaznu ocenu, ali bez postavljenog napada , pa čak i u vidu minijature, nemamo šta da tražimo... Tri meseca rada, na čemu, srećno u nastavku takmičenja.....

Gde ja živim

pre 1 godinu

Australija je neosporno jaka ekipa. Uvek su bili, dosta ulažu u ženski sport generalno. Međutim, daleko je ovo od ekipe koja je 2006. bila prvak sveta sa Peni Tejlor i Lorin Džekson.

Naš napad je danas izgledao tako da je Australija delovala kao defanzivna elita NBA lige na jednom mestu. Da Čađo nije poblesavila u napadu bila bi ozbiljna katastrofa. Odbranu smo solidno igrali, u drugom delu 3. četvrtine fenomenalno. Ali, napad ne može to da kruniše. Kao da nema jedne izgrađene akcije. Anderson jeste pola tima, ali je uprskala jedno 3 napada potpuno bespotrebnim zabijanjem. Tina očajna sa linije slobodnih. Topuzović ima ulaz, ima šut, ali nema plan šta će kada dođe do koša.

Fali nam “mesa” i mišića. Naše igračice imaju IQ i osećaj za loptu. Raca gomilu uhvaćenih lopti u napadu ne može da realizuje jer je pojedu fizički. Nogić par solidnih ulaza, ima snagu, ali joj fali malo odlučnosti I brzine. Đorđević lep šut dobra borba, ali izgleda kao da je 5. Razred. Nevenin šut je potpuno nestao, ostala je samo energija tu i tamo. Ali selekcija šuta, stvaranje pozicija je jako jako loše.

Mora da se radi na tehnici i na snazi. Razumeju devojčice košarku jako dobro, ali im fali finese. Šteta, moglo je ovo da se dobije, ali nema veze. Idemo dalje. Da se dobije Mali pa da vidimo sa Francuskinjama po stoti put.

Stari basketas

pre 1 godinu

Igrao sam protiv (i sa) reprezentativke sa sireg spiska i NCAA igracice! Iako ne mogu da pobede 1 na 1 mene, kao bivseg igraca, kada se igra 3 na 3, ako igras za njih (kao za bilo koga drugog), nece promasiti. Daleko od toga da im treba bliza trojka!

veliki strumf

pre 1 godinu

50 изгубљених лопти, сваки други напад им бацимо лопту у руке. Не памтим да сам некада видео оволики број грешака…

Perča

pre 1 godinu

Previše petljaju u napadu. Preokret ni sanjati ne treba.
Realno je da dobijemo Mali i izgubimo od Francuske.
Mnogo je podmlađena ekipa za ovaj nivo košarke, Anderson, Krajišnik, a ostale izgubljene u prostoru i vremenu.

Mimi

pre 1 godinu

Ne pamtim da su odigrale gori meč bez obzira na sastav. Idemo Mali i Francusku da pobedimo i uzmemo treće mesto u grupi daizbegnemo SAD. Od ovog gori meč ne može da se odigra

Mikula

pre 1 godinu

Iako gubimo ovaj mec,iz vise razloga nije lose,morate da znate da igramo bez crvendakic,koja je predvodnik ove generacije,kao i bez andjele dugalic koja je isto odlicna igracica,nama je veliki problem sto marina ne moze da racuna da nikolinu milic koja je dosta bolji centar od stankovic,zato sto je djevojka rodjena u novom gradu u Srpskoj,a pravila kazu, dvije igracice koje nisu iz srbije tu je anderson pa ne moze nikolina...

Dare

pre 1 godinu

Nije mi zaista zelja da "mračim" ali ljudi moji..ako se profesionalno 15godona bavis kosarkom..KAKO je moguce da ti se na svakoj utakmici desi da tri puta promasis ceo kos jednom pored obruca,jednom metar ispod mreze itd.. ?

romantičari

pre 1 godinu

Volim što komentare ostavljaju sve sami Džordani koji ne mogu da dobace loptu do obruča ni sa linije za bacanja. Ajde frajerčići, kecelju oko dupeta pa za šporet.

Srbija

pre 1 godinu

Ovo je najbolje sto imamo trenutno uz zdrave Dabovic i Crvendakic ponovo cemo biti konkurentni sa svima!Niko ne pominje da nam je domaca liga na nivou skoro pa amaterske gde se klubovi gase i gde smo upali u tunel u koji sve vise tonemo!A ni mladje reprezentativne selekcije nam nisu na nekom nivou ni blizu kao pre poslednja generacija iz koje su izasli neki igraci je 99 godiste a kad imas 23 ili 24 godine nisi vise mlad i sto je najgore ni blizu nema jedne Sonje,Ane,Jelene!Veliki je upeh sto smo uopste ovde verujem Marini iz svake generacije je izvlacila 105 posto !

Saša

pre 1 godinu

Pa naše imaju jako tešku grupu. Bez Sonje Petrović smo pola tima. Nego gde ima ovo da se gleda?! Medijski katastrofa kako loše radimo marketing za ženske sportove. Devojčice u starlete, drugih idola nema na tv-ju za vas.

Litar vina litar kisele

pre 1 godinu

Male stvari otkrivaju genija :)
Najjači utisak sudija Džoni Batista Palermo, iskoristiću to za novi nickname
(@c72, 25. septembar 2022 10:09)

Zahvaljujemo se na glasu.

Boža vampir

pre 1 godinu

gledam i u nekim momentima mi liči kao da smo mi izveli pionire ili kadetkinje a oni seniore da igraju...jer toliku razliku u samim duelima izmedju igracica ne mogu drugacije da objasnim

Katapult

pre 1 godinu

Da li mozete iz redakcije napraviti statistiku ove utakmice sa argumentima koliko je promasenih napada nase reprezentacije, koliko izgubljenih lopti? Samo te 2 stavke, kao gledaocu me bas interesuje. Nadam se da cete na pohraniti odgovorom, jer odgovorni za tim moraju imati pritisak od javnosti da rade na resenju tog problema. Iako mlad tim, ovo je previse.

45ica

pre 1 godinu

Ne znam što u ženskoj košarci ne spuste malo obruč za koji cm da mogu i one bar nekad zakucati i linija za 3 poena isto da bude bliže košu, bilo bi više poena i zanimljivije za gledanje, ovo je kao bacanje kamena s ramena zato im i jesu takvi procenti.

a

pre 1 godinu

Ženska košarka? Pa to je cirkus. Retko koja ima skok šut. Uglavnom šut sa zemlje. Slabi smo u reketu.. Biće četvrte u grupi i tu je kraj. Sledeća je Amerika a i da budu treće opet kraj. Kina koja nas je u pripremi dva puta oduvala. Jednom sa 30 razlike. Uspeh je i plasman. Samo 4 iz Evrope

Đura

pre 1 godinu

Stvarno ne razumem čemu toliko forsiranje Čađo i Jovanović? Ne samo što ništa ne mogu da pogode nego ozbiljno sumnjam u njihovu inteligenciju.

Zeljko

pre 1 godinu

Anderson je pola tima i Nogic je bas talentovana,treba je razigrati,nekako mi nisu jasne petorke i izmene,previse izgubljenih lopti. Sudjenje lose,blago receno.

Mario

pre 1 godinu

Sta je bre ovo ljudi moji? Sudije užasne, milion izgubljenih lopti, 10+ air ball-ova, 20 izgubljenih lopti... Kakva li su tek nacionalna prvenstva u ženskoj košarci ako je ovakva košarka na SP?

nisam ciko ja

pre 1 godinu

Ne vredi, iako je svetsko prvenstvo, tesko je gledati zensku kosarku, potezi i sutevi kao kad se podelimo u srednjoj 5 na 5 pa igramo na fizickom.

45ica

pre 1 godinu

Ne znam što u ženskoj košarci ne spuste malo obruč za koji cm da mogu i one bar nekad zakucati i linija za 3 poena isto da bude bliže košu, bilo bi više poena i zanimljivije za gledanje, ovo je kao bacanje kamena s ramena zato im i jesu takvi procenti.

nisam ciko ja

pre 1 godinu

Ne vredi, iako je svetsko prvenstvo, tesko je gledati zensku kosarku, potezi i sutevi kao kad se podelimo u srednjoj 5 na 5 pa igramo na fizickom.

Mario

pre 1 godinu

Sta je bre ovo ljudi moji? Sudije užasne, milion izgubljenih lopti, 10+ air ball-ova, 20 izgubljenih lopti... Kakva li su tek nacionalna prvenstva u ženskoj košarci ako je ovakva košarka na SP?

Saša

pre 1 godinu

Pa naše imaju jako tešku grupu. Bez Sonje Petrović smo pola tima. Nego gde ima ovo da se gleda?! Medijski katastrofa kako loše radimo marketing za ženske sportove. Devojčice u starlete, drugih idola nema na tv-ju za vas.

a

pre 1 godinu

Ženska košarka? Pa to je cirkus. Retko koja ima skok šut. Uglavnom šut sa zemlje. Slabi smo u reketu.. Biće četvrte u grupi i tu je kraj. Sledeća je Amerika a i da budu treće opet kraj. Kina koja nas je u pripremi dva puta oduvala. Jednom sa 30 razlike. Uspeh je i plasman. Samo 4 iz Evrope

Dare

pre 1 godinu

Nije mi zaista zelja da "mračim" ali ljudi moji..ako se profesionalno 15godona bavis kosarkom..KAKO je moguce da ti se na svakoj utakmici desi da tri puta promasis ceo kos jednom pored obruca,jednom metar ispod mreze itd.. ?

my way

pre 1 godinu

Ovo neka nova reprezentacija. Zasto nema crvendakiceve
(autocorrect off, 25. septembar 2022 11:21)

Нема је због повреде колена. Девојке се боре колико могу, али ово је много промењена репрезентација. Опроштај Соње и Јелене, без Ане Дабовић и Александре Црвендакић на овом СП, много је то. Чекају нас још 2 тешке утакмице до краја. Никако не треба потценити Мали који је овде жестоко намучио Француску, а на квалификацијама у Београду је исту ту Француску победио. Надам се да ће девојке проћи у четврфинале, то би био одличан резултат за ову екипу.

Srbija

pre 1 godinu

Ovo je najbolje sto imamo trenutno uz zdrave Dabovic i Crvendakic ponovo cemo biti konkurentni sa svima!Niko ne pominje da nam je domaca liga na nivou skoro pa amaterske gde se klubovi gase i gde smo upali u tunel u koji sve vise tonemo!A ni mladje reprezentativne selekcije nam nisu na nekom nivou ni blizu kao pre poslednja generacija iz koje su izasli neki igraci je 99 godiste a kad imas 23 ili 24 godine nisi vise mlad i sto je najgore ni blizu nema jedne Sonje,Ane,Jelene!Veliki je upeh sto smo uopste ovde verujem Marini iz svake generacije je izvlacila 105 posto !

veliki strumf

pre 1 godinu

50 изгубљених лопти, сваки други напад им бацимо лопту у руке. Не памтим да сам некада видео оволики број грешака…

daa

pre 1 godinu

@Petar
Australija nije velesila u ženskoj košarci?

Australija je već decenijama druga na svetu, odmah iza Amerike. Australija je jedina u ovom veku osvojila titulu svetskok prvaka, osim Amerike.
Australija jedina ima MVP-a WNBA lige, a da nije Amerikanka.
Australija ima trenutno u WNBA 5 igračica, a u sastavu još 2 koje su igrale tamo. Poređenja radi, Srbija ima jednu, a ona čak ni ne igra na SP. Krajišnik i Anderson su bile, ali praktično nisu ni igrale i to je sve naše iskustvo sa najboljima na svetu.
U proseku po sezoni Australija ima uvek bar 5-6. (Mi smo ukupno toliko imali u istoriji ako gledamo samo one koje su bar celu sezonu imale.)
Australijske igračice u WNBA su starteri, allstar-ovi i slično.
I tako dalje. Znači ne da su sila, nego su velesila.

Naša pobeda nad njima u Riju je bila čudo svima sem nama jer smo mi navikli da u košarci Srbija može sve. A to što nam je liga amaterska nema veze, mi ćemo opet da očekujemo medalje.

Devojkama srećno, Mali bar da pobede, pa ako i izgube od Francuske (mada je i Francuska oslabljena i igra toplo hladno tako da nije nemoguća pobeda)uz malo sreće mogu još i četvrte da budu jer je Japan mnogo lošiji nego prošle godine i trenutno se raspada protiv Kanade. Plasman u četvrtfinale je fantastičan uspeh za ovaj tim. Na sledećem SP ćemo ponovo da pričamo o borbi za medalje.

Kuki

pre 1 godinu

Prokomentarisao bih nekoliko stvari:

Prvo, sam plasman na SP je ogroman uspeh. Samo cetiri iz Evrope su na SP.
Drugo, ovo je podmladjen tim, samim tim dobro se bore na ovom prvenstvu. A pred njima je lepa Buducnost.
Trece, Australija je vele sila u kosarci, pri tom i domacin, tako da smo da smo dosli u sastavu koji je osvojio EP i igrao polufinale OI, bilo bi tesko.
Cetvrto, za cetvrtfinale imamo realne sanse. Za trece mesto nam treba pobeda nad Francuskom i poklapanje nekih rezlutata. Tako bi ipak isli na Kinu u cetvrtfinalu, sto je mnogo bolje nego USA. Pobeda bi u tom slucaju bila senzacija, ali ne i nemoguca kao protiv Amerikanki.
I peto, onaj lik sto je prokomentarisao za njegovu petorku kad se podele, samo da ga obavestim da bi tu njegovu petorku ove devojke oduvale sa bar jedno pedeset razlike, i to ako ne zapnu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Australija je neosporno jaka ekipa. Uvek su bili, dosta ulažu u ženski sport generalno. Međutim, daleko je ovo od ekipe koja je 2006. bila prvak sveta sa Peni Tejlor i Lorin Džekson.

Naš napad je danas izgledao tako da je Australija delovala kao defanzivna elita NBA lige na jednom mestu. Da Čađo nije poblesavila u napadu bila bi ozbiljna katastrofa. Odbranu smo solidno igrali, u drugom delu 3. četvrtine fenomenalno. Ali, napad ne može to da kruniše. Kao da nema jedne izgrađene akcije. Anderson jeste pola tima, ali je uprskala jedno 3 napada potpuno bespotrebnim zabijanjem. Tina očajna sa linije slobodnih. Topuzović ima ulaz, ima šut, ali nema plan šta će kada dođe do koša.

Fali nam “mesa” i mišića. Naše igračice imaju IQ i osećaj za loptu. Raca gomilu uhvaćenih lopti u napadu ne može da realizuje jer je pojedu fizički. Nogić par solidnih ulaza, ima snagu, ali joj fali malo odlučnosti I brzine. Đorđević lep šut dobra borba, ali izgleda kao da je 5. Razred. Nevenin šut je potpuno nestao, ostala je samo energija tu i tamo. Ali selekcija šuta, stvaranje pozicija je jako jako loše.

Mora da se radi na tehnici i na snazi. Razumeju devojčice košarku jako dobro, ali im fali finese. Šteta, moglo je ovo da se dobije, ali nema veze. Idemo dalje. Da se dobije Mali pa da vidimo sa Francuskinjama po stoti put.

Zeljko

pre 1 godinu

Anderson je pola tima i Nogic je bas talentovana,treba je razigrati,nekako mi nisu jasne petorke i izmene,previse izgubljenih lopti. Sudjenje lose,blago receno.

Ahab

pre 1 godinu

Povrede i oprostaj od reprezentacije nekih veoma bitnih igracica, plus bas ozbiljna grupa-sve preko 1/4 finala bi bilo senzacija.
Danas je razlika u kvalitetu bila ogromna.
Sut ekipe Srbije je veoma los, slobodna bacanja takodje.
U ovoj ekipi niko osim Anderson ne moze ni da dobaci sa linije 3pt., a kamoli da konstantno pogadja.
Svaka cast devojkama, ali danas su na momente delovale kao polu-amaterska ekipa.

Perča

pre 1 godinu

Previše petljaju u napadu. Preokret ni sanjati ne treba.
Realno je da dobijemo Mali i izgubimo od Francuske.
Mnogo je podmlađena ekipa za ovaj nivo košarke, Anderson, Krajišnik, a ostale izgubljene u prostoru i vremenu.

Petar

pre 1 godinu

Ova reprezentacija je najbolje što imamo. Što svi " kukaju" nad onim što nemamo. Ako ćemo tako trio : Petrović - Vasić, Milovanović - Bruks i Dabović je mnogo zaslužan za sve uspehe , ne samo što su one bile najbolje u Srbiji , Evropi , već zato što su i ostale igračice činile 60 posto boljim....
Tada nismo imali ni jednu akciju jer nam nije trebalo, ali danas gledam npr : Čadjo , umori se jadna od šuteva za 3 poena. Jovanović ne može da se sastavi, Krajišnik , Stanković, Anderson - baš tanko....
Mi nemamo ni jedan organizovan napad, Australija nije velesila u ženskoj košarci - jesu fizički dominantne, tako da naša odbrana i može dobiti prelaznu ocenu, ali bez postavljenog napada , pa čak i u vidu minijature, nemamo šta da tražimo... Tri meseca rada, na čemu, srećno u nastavku takmičenja.....

231

pre 1 godinu

Ljudi, ako i budemo 4. u grupi ne mora da znaci da idrmo na SAD. Nije takav sistem takmicenja, informaciju mozete proveriti bilo gde na internetu. Radi se zreb posle grupne faze, mozemo ici i opet na Australiju npr. tako da ne treba donositi prevremene zakljucke. Samo neka one igraju koliko mogu pa cemo videti sta ce se desiti, da li cemo proci grupu, koliko mogu itd.

Lea

pre 1 godinu

Ovi Džordani iza tastature što kritikuju košarkašice i što se pitaju ko gleda žensku košarku da preskočite.

Australija je godinama unazad košarkaška velesila. Na OI u Riju smo ih dobili u 1/4, međutim tada smo u timu imali i druge igračice.

Sve u svemu neiskustvo i kvalitet su prevagnuli. Bravo za devojke, igraju kako znaju i umeju. I da za ovo prvenstvo se u tim Australije vratila i legendarna Lauren Jackson.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Stari basketas
Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...

Mile

pre 1 godinu

Prosli put su razbile Australianke,sada su izgubile,naravno svi pamte samo ovo od juce. Istini za volju,devojke nisu previse atraktivne za gledanje,istini za volju nisam genije,ali ja se secam da smo tako igrali kosarku kao deca,bacanje lopte iz " pistolja," jedva jedna trojka i to kada se usude. Ali,u poredjenju sa muskom reprezentacijom,mnogo su uspesnije i bolje,uvek su negde pri vrhu. Voleo bih da Gdj- a Marina Maljkovic preuzme musku reprezentaciju,garant bi bili bolji.

231

pre 1 godinu

@my way


Nije mali pobedio Francusku nego Nigerija. Nigerija je trebala biti na SP ali zbog problema sa predsednikom koji je iz nepoznatih razloga povukao reprezntaciju sa takmicenja umesto njih je “uskocio” Mali kao druga najbolja afrika reprezentacija.

Đura

pre 1 godinu

Stvarno ne razumem čemu toliko forsiranje Čađo i Jovanović? Ne samo što ništa ne mogu da pogode nego ozbiljno sumnjam u njihovu inteligenciju.

Košarka

pre 1 godinu

Niko ne sme da kritikuje ove devojke jer one daje sve od sebe, ali svako MORA da kritikuje savez i marketing. Kako to da se ženska SVETSKA prvenstva trenutno ne prenose na RTS programima, a igraju se u odbojci i u košarci, nego više od polovine Srbije mora da juri strimove SK, a ima prenosa za muška EVROPSKA prvenstva i fudbalsku reprezentaciju (svaka čast momcima jer su i oni od ove godine dobili čast da budu gledani od strane cele Srbije, do skoro ni oni time nisu mogli da se pohvale...)? Svetske šampionke, dvostruke evropske šampionke i srebrne i bronzane odbojkašice gledamo na SK, jedne Tijana Bošković i Maja Ognjenović (ona sada ne igra, ali ima i kada je igrala) RTSu nisu vredne? Da ni ne spominjem ovaj odnos prema košarkašicama... A šta reći o savezu koji dozvoljava da se mesto u klubovima kupuje novcem, a ne talentom? Ako hoćeš da ti ćerka igra u startnoj postavi, makar igrala kao Stjuart, moraćeš da platiš, da sponzorišeš klub. Sramota, naši savezi su sramota! Zato su američki ženski i muški košarkaški timovi svemirski brodovi u odnosu na ostale reprezentacije, pogotovo je ogromna razlika kod žena jer su njihove košarkašice tri nivoa iznad svih, ali naša je sramota kako se tretira sport kod nas, bitno je da Zadruga ulazi u stotu sezonu!

Mikula

pre 1 godinu

Iako gubimo ovaj mec,iz vise razloga nije lose,morate da znate da igramo bez crvendakic,koja je predvodnik ove generacije,kao i bez andjele dugalic koja je isto odlicna igracica,nama je veliki problem sto marina ne moze da racuna da nikolinu milic koja je dosta bolji centar od stankovic,zato sto je djevojka rodjena u novom gradu u Srpskoj,a pravila kazu, dvije igracice koje nisu iz srbije tu je anderson pa ne moze nikolina...

Stari basketas

pre 1 godinu

Igrao sam protiv (i sa) reprezentativke sa sireg spiska i NCAA igracice! Iako ne mogu da pobede 1 na 1 mene, kao bivseg igraca, kada se igra 3 na 3, ako igras za njih (kao za bilo koga drugog), nece promasiti. Daleko od toga da im treba bliza trojka!

Mimi

pre 1 godinu

Ne pamtim da su odigrale gori meč bez obzira na sastav. Idemo Mali i Francusku da pobedimo i uzmemo treće mesto u grupi daizbegnemo SAD. Od ovog gori meč ne može da se odigra

romantičari

pre 1 godinu

Volim što komentare ostavljaju sve sami Džordani koji ne mogu da dobace loptu do obruča ni sa linije za bacanja. Ajde frajerčići, kecelju oko dupeta pa za šporet.

Realno

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko je manja razlika u kvalitetu između muške i ženske odbojke u odnosu na kosarku

Visina mreže
odbojka - muškarci 2,43m.
Obojka - žene visina 2,24m.
Dakle skoro 20 cm niže i eto manje razlike u kvalitetu.

povratak istine

pre 1 godinu

Selektorka izjavila da ove devojcice ne mogu da se nadmecu sa tako jakim protivnikom,zaboravila je da smo mi tog protovnika sa skoro istim sastavom pobedili pre nekoliko meseci na kvalifikacionom turniru,od 50 izgubljenih lopti da se svelo na 10 manje mi bi dobili ovu ekipu

Kastral

pre 1 godinu

Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...
(Kozuki Oden, 25. septembar 2022 12:13)

Ne nužno. Imaš gomilu profesionalnih košarkaša koji su slično mislili, ali se nisu baš proslavili.

Litar vina litar kisele

pre 1 godinu

Male stvari otkrivaju genija :)
Najjači utisak sudija Džoni Batista Palermo, iskoristiću to za novi nickname
(@c72, 25. septembar 2022 10:09)

Zahvaljujemo se na glasu.

Mikii

pre 1 godinu

Bocemo 4 i icemo na Ameriku i dovidjenja
(Aki, 25. septembar 2022 11:45)

U tom slucaju bolje peto mesto i momentalno ispadanje nego da jos budu i ponizene.

Boža vampir

pre 1 godinu

gledam i u nekim momentima mi liči kao da smo mi izveli pionire ili kadetkinje a oni seniore da igraju...jer toliku razliku u samim duelima izmedju igracica ne mogu drugacije da objasnim

Katapult

pre 1 godinu

Da li mozete iz redakcije napraviti statistiku ove utakmice sa argumentima koliko je promasenih napada nase reprezentacije, koliko izgubljenih lopti? Samo te 2 stavke, kao gledaocu me bas interesuje. Nadam se da cete na pohraniti odgovorom, jer odgovorni za tim moraju imati pritisak od javnosti da rade na resenju tog problema. Iako mlad tim, ovo je previse.

a

pre 1 godinu

Ženska košarka? Pa to je cirkus. Retko koja ima skok šut. Uglavnom šut sa zemlje. Slabi smo u reketu.. Biće četvrte u grupi i tu je kraj. Sledeća je Amerika a i da budu treće opet kraj. Kina koja nas je u pripremi dva puta oduvala. Jednom sa 30 razlike. Uspeh je i plasman. Samo 4 iz Evrope

Đura

pre 1 godinu

Stvarno ne razumem čemu toliko forsiranje Čađo i Jovanović? Ne samo što ništa ne mogu da pogode nego ozbiljno sumnjam u njihovu inteligenciju.

nisam ciko ja

pre 1 godinu

Ne vredi, iako je svetsko prvenstvo, tesko je gledati zensku kosarku, potezi i sutevi kao kad se podelimo u srednjoj 5 na 5 pa igramo na fizickom.

Mikii

pre 1 godinu

Bocemo 4 i icemo na Ameriku i dovidjenja
(Aki, 25. septembar 2022 11:45)

U tom slucaju bolje peto mesto i momentalno ispadanje nego da jos budu i ponizene.

Mile

pre 1 godinu

Prosli put su razbile Australianke,sada su izgubile,naravno svi pamte samo ovo od juce. Istini za volju,devojke nisu previse atraktivne za gledanje,istini za volju nisam genije,ali ja se secam da smo tako igrali kosarku kao deca,bacanje lopte iz " pistolja," jedva jedna trojka i to kada se usude. Ali,u poredjenju sa muskom reprezentacijom,mnogo su uspesnije i bolje,uvek su negde pri vrhu. Voleo bih da Gdj- a Marina Maljkovic preuzme musku reprezentaciju,garant bi bili bolji.

povratak istine

pre 1 godinu

Selektorka izjavila da ove devojcice ne mogu da se nadmecu sa tako jakim protivnikom,zaboravila je da smo mi tog protovnika sa skoro istim sastavom pobedili pre nekoliko meseci na kvalifikacionom turniru,od 50 izgubljenih lopti da se svelo na 10 manje mi bi dobili ovu ekipu

45ica

pre 1 godinu

Ne znam što u ženskoj košarci ne spuste malo obruč za koji cm da mogu i one bar nekad zakucati i linija za 3 poena isto da bude bliže košu, bilo bi više poena i zanimljivije za gledanje, ovo je kao bacanje kamena s ramena zato im i jesu takvi procenti.

Stari basketas

pre 1 godinu

Igrao sam protiv (i sa) reprezentativke sa sireg spiska i NCAA igracice! Iako ne mogu da pobede 1 na 1 mene, kao bivseg igraca, kada se igra 3 na 3, ako igras za njih (kao za bilo koga drugog), nece promasiti. Daleko od toga da im treba bliza trojka!

Mario

pre 1 godinu

Sta je bre ovo ljudi moji? Sudije užasne, milion izgubljenih lopti, 10+ air ball-ova, 20 izgubljenih lopti... Kakva li su tek nacionalna prvenstva u ženskoj košarci ako je ovakva košarka na SP?

Mimi

pre 1 godinu

Ne pamtim da su odigrale gori meč bez obzira na sastav. Idemo Mali i Francusku da pobedimo i uzmemo treće mesto u grupi daizbegnemo SAD. Od ovog gori meč ne može da se odigra

Perča

pre 1 godinu

Previše petljaju u napadu. Preokret ni sanjati ne treba.
Realno je da dobijemo Mali i izgubimo od Francuske.
Mnogo je podmlađena ekipa za ovaj nivo košarke, Anderson, Krajišnik, a ostale izgubljene u prostoru i vremenu.

Petar

pre 1 godinu

Ova reprezentacija je najbolje što imamo. Što svi " kukaju" nad onim što nemamo. Ako ćemo tako trio : Petrović - Vasić, Milovanović - Bruks i Dabović je mnogo zaslužan za sve uspehe , ne samo što su one bile najbolje u Srbiji , Evropi , već zato što su i ostale igračice činile 60 posto boljim....
Tada nismo imali ni jednu akciju jer nam nije trebalo, ali danas gledam npr : Čadjo , umori se jadna od šuteva za 3 poena. Jovanović ne može da se sastavi, Krajišnik , Stanković, Anderson - baš tanko....
Mi nemamo ni jedan organizovan napad, Australija nije velesila u ženskoj košarci - jesu fizički dominantne, tako da naša odbrana i može dobiti prelaznu ocenu, ali bez postavljenog napada , pa čak i u vidu minijature, nemamo šta da tražimo... Tri meseca rada, na čemu, srećno u nastavku takmičenja.....

Dare

pre 1 godinu

Nije mi zaista zelja da "mračim" ali ljudi moji..ako se profesionalno 15godona bavis kosarkom..KAKO je moguce da ti se na svakoj utakmici desi da tri puta promasis ceo kos jednom pored obruca,jednom metar ispod mreze itd.. ?

Boža vampir

pre 1 godinu

gledam i u nekim momentima mi liči kao da smo mi izveli pionire ili kadetkinje a oni seniore da igraju...jer toliku razliku u samim duelima izmedju igracica ne mogu drugacije da objasnim

romantičari

pre 1 godinu

Volim što komentare ostavljaju sve sami Džordani koji ne mogu da dobace loptu do obruča ni sa linije za bacanja. Ajde frajerčići, kecelju oko dupeta pa za šporet.

Saša

pre 1 godinu

Pa naše imaju jako tešku grupu. Bez Sonje Petrović smo pola tima. Nego gde ima ovo da se gleda?! Medijski katastrofa kako loše radimo marketing za ženske sportove. Devojčice u starlete, drugih idola nema na tv-ju za vas.

Srbija

pre 1 godinu

Ovo je najbolje sto imamo trenutno uz zdrave Dabovic i Crvendakic ponovo cemo biti konkurentni sa svima!Niko ne pominje da nam je domaca liga na nivou skoro pa amaterske gde se klubovi gase i gde smo upali u tunel u koji sve vise tonemo!A ni mladje reprezentativne selekcije nam nisu na nekom nivou ni blizu kao pre poslednja generacija iz koje su izasli neki igraci je 99 godiste a kad imas 23 ili 24 godine nisi vise mlad i sto je najgore ni blizu nema jedne Sonje,Ane,Jelene!Veliki je upeh sto smo uopste ovde verujem Marini iz svake generacije je izvlacila 105 posto !

my way

pre 1 godinu

Ovo neka nova reprezentacija. Zasto nema crvendakiceve
(autocorrect off, 25. septembar 2022 11:21)

Нема је због повреде колена. Девојке се боре колико могу, али ово је много промењена репрезентација. Опроштај Соње и Јелене, без Ане Дабовић и Александре Црвендакић на овом СП, много је то. Чекају нас још 2 тешке утакмице до краја. Никако не треба потценити Мали који је овде жестоко намучио Француску, а на квалификацијама у Београду је исту ту Француску победио. Надам се да ће девојке проћи у четврфинале, то би био одличан резултат за ову екипу.

Ahab

pre 1 godinu

Povrede i oprostaj od reprezentacije nekih veoma bitnih igracica, plus bas ozbiljna grupa-sve preko 1/4 finala bi bilo senzacija.
Danas je razlika u kvalitetu bila ogromna.
Sut ekipe Srbije je veoma los, slobodna bacanja takodje.
U ovoj ekipi niko osim Anderson ne moze ni da dobaci sa linije 3pt., a kamoli da konstantno pogadja.
Svaka cast devojkama, ali danas su na momente delovale kao polu-amaterska ekipa.

Kuki

pre 1 godinu

Prokomentarisao bih nekoliko stvari:

Prvo, sam plasman na SP je ogroman uspeh. Samo cetiri iz Evrope su na SP.
Drugo, ovo je podmladjen tim, samim tim dobro se bore na ovom prvenstvu. A pred njima je lepa Buducnost.
Trece, Australija je vele sila u kosarci, pri tom i domacin, tako da smo da smo dosli u sastavu koji je osvojio EP i igrao polufinale OI, bilo bi tesko.
Cetvrto, za cetvrtfinale imamo realne sanse. Za trece mesto nam treba pobeda nad Francuskom i poklapanje nekih rezlutata. Tako bi ipak isli na Kinu u cetvrtfinalu, sto je mnogo bolje nego USA. Pobeda bi u tom slucaju bila senzacija, ali ne i nemoguca kao protiv Amerikanki.
I peto, onaj lik sto je prokomentarisao za njegovu petorku kad se podele, samo da ga obavestim da bi tu njegovu petorku ove devojke oduvale sa bar jedno pedeset razlike, i to ako ne zapnu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Australija je neosporno jaka ekipa. Uvek su bili, dosta ulažu u ženski sport generalno. Međutim, daleko je ovo od ekipe koja je 2006. bila prvak sveta sa Peni Tejlor i Lorin Džekson.

Naš napad je danas izgledao tako da je Australija delovala kao defanzivna elita NBA lige na jednom mestu. Da Čađo nije poblesavila u napadu bila bi ozbiljna katastrofa. Odbranu smo solidno igrali, u drugom delu 3. četvrtine fenomenalno. Ali, napad ne može to da kruniše. Kao da nema jedne izgrađene akcije. Anderson jeste pola tima, ali je uprskala jedno 3 napada potpuno bespotrebnim zabijanjem. Tina očajna sa linije slobodnih. Topuzović ima ulaz, ima šut, ali nema plan šta će kada dođe do koša.

Fali nam “mesa” i mišića. Naše igračice imaju IQ i osećaj za loptu. Raca gomilu uhvaćenih lopti u napadu ne može da realizuje jer je pojedu fizički. Nogić par solidnih ulaza, ima snagu, ali joj fali malo odlučnosti I brzine. Đorđević lep šut dobra borba, ali izgleda kao da je 5. Razred. Nevenin šut je potpuno nestao, ostala je samo energija tu i tamo. Ali selekcija šuta, stvaranje pozicija je jako jako loše.

Mora da se radi na tehnici i na snazi. Razumeju devojčice košarku jako dobro, ali im fali finese. Šteta, moglo je ovo da se dobije, ali nema veze. Idemo dalje. Da se dobije Mali pa da vidimo sa Francuskinjama po stoti put.

veliki strumf

pre 1 godinu

50 изгубљених лопти, сваки други напад им бацимо лопту у руке. Не памтим да сам некада видео оволики број грешака…

Katapult

pre 1 godinu

Da li mozete iz redakcije napraviti statistiku ove utakmice sa argumentima koliko je promasenih napada nase reprezentacije, koliko izgubljenih lopti? Samo te 2 stavke, kao gledaocu me bas interesuje. Nadam se da cete na pohraniti odgovorom, jer odgovorni za tim moraju imati pritisak od javnosti da rade na resenju tog problema. Iako mlad tim, ovo je previse.

Mikula

pre 1 godinu

Iako gubimo ovaj mec,iz vise razloga nije lose,morate da znate da igramo bez crvendakic,koja je predvodnik ove generacije,kao i bez andjele dugalic koja je isto odlicna igracica,nama je veliki problem sto marina ne moze da racuna da nikolinu milic koja je dosta bolji centar od stankovic,zato sto je djevojka rodjena u novom gradu u Srpskoj,a pravila kazu, dvije igracice koje nisu iz srbije tu je anderson pa ne moze nikolina...

Realno

pre 1 godinu

Ne mogu da verujem koliko je manja razlika u kvalitetu između muške i ženske odbojke u odnosu na kosarku

Visina mreže
odbojka - muškarci 2,43m.
Obojka - žene visina 2,24m.
Dakle skoro 20 cm niže i eto manje razlike u kvalitetu.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Stari basketas
Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...

daa

pre 1 godinu

@Petar
Australija nije velesila u ženskoj košarci?

Australija je već decenijama druga na svetu, odmah iza Amerike. Australija je jedina u ovom veku osvojila titulu svetskok prvaka, osim Amerike.
Australija jedina ima MVP-a WNBA lige, a da nije Amerikanka.
Australija ima trenutno u WNBA 5 igračica, a u sastavu još 2 koje su igrale tamo. Poređenja radi, Srbija ima jednu, a ona čak ni ne igra na SP. Krajišnik i Anderson su bile, ali praktično nisu ni igrale i to je sve naše iskustvo sa najboljima na svetu.
U proseku po sezoni Australija ima uvek bar 5-6. (Mi smo ukupno toliko imali u istoriji ako gledamo samo one koje su bar celu sezonu imale.)
Australijske igračice u WNBA su starteri, allstar-ovi i slično.
I tako dalje. Znači ne da su sila, nego su velesila.

Naša pobeda nad njima u Riju je bila čudo svima sem nama jer smo mi navikli da u košarci Srbija može sve. A to što nam je liga amaterska nema veze, mi ćemo opet da očekujemo medalje.

Devojkama srećno, Mali bar da pobede, pa ako i izgube od Francuske (mada je i Francuska oslabljena i igra toplo hladno tako da nije nemoguća pobeda)uz malo sreće mogu još i četvrte da budu jer je Japan mnogo lošiji nego prošle godine i trenutno se raspada protiv Kanade. Plasman u četvrtfinale je fantastičan uspeh za ovaj tim. Na sledećem SP ćemo ponovo da pričamo o borbi za medalje.

Košarka

pre 1 godinu

Niko ne sme da kritikuje ove devojke jer one daje sve od sebe, ali svako MORA da kritikuje savez i marketing. Kako to da se ženska SVETSKA prvenstva trenutno ne prenose na RTS programima, a igraju se u odbojci i u košarci, nego više od polovine Srbije mora da juri strimove SK, a ima prenosa za muška EVROPSKA prvenstva i fudbalsku reprezentaciju (svaka čast momcima jer su i oni od ove godine dobili čast da budu gledani od strane cele Srbije, do skoro ni oni time nisu mogli da se pohvale...)? Svetske šampionke, dvostruke evropske šampionke i srebrne i bronzane odbojkašice gledamo na SK, jedne Tijana Bošković i Maja Ognjenović (ona sada ne igra, ali ima i kada je igrala) RTSu nisu vredne? Da ni ne spominjem ovaj odnos prema košarkašicama... A šta reći o savezu koji dozvoljava da se mesto u klubovima kupuje novcem, a ne talentom? Ako hoćeš da ti ćerka igra u startnoj postavi, makar igrala kao Stjuart, moraćeš da platiš, da sponzorišeš klub. Sramota, naši savezi su sramota! Zato su američki ženski i muški košarkaški timovi svemirski brodovi u odnosu na ostale reprezentacije, pogotovo je ogromna razlika kod žena jer su njihove košarkašice tri nivoa iznad svih, ali naša je sramota kako se tretira sport kod nas, bitno je da Zadruga ulazi u stotu sezonu!

Litar vina litar kisele

pre 1 godinu

Male stvari otkrivaju genija :)
Najjači utisak sudija Džoni Batista Palermo, iskoristiću to za novi nickname
(@c72, 25. septembar 2022 10:09)

Zahvaljujemo se na glasu.

231

pre 1 godinu

Ljudi, ako i budemo 4. u grupi ne mora da znaci da idrmo na SAD. Nije takav sistem takmicenja, informaciju mozete proveriti bilo gde na internetu. Radi se zreb posle grupne faze, mozemo ici i opet na Australiju npr. tako da ne treba donositi prevremene zakljucke. Samo neka one igraju koliko mogu pa cemo videti sta ce se desiti, da li cemo proci grupu, koliko mogu itd.

Lea

pre 1 godinu

Ovi Džordani iza tastature što kritikuju košarkašice i što se pitaju ko gleda žensku košarku da preskočite.

Australija je godinama unazad košarkaška velesila. Na OI u Riju smo ih dobili u 1/4, međutim tada smo u timu imali i druge igračice.

Sve u svemu neiskustvo i kvalitet su prevagnuli. Bravo za devojke, igraju kako znaju i umeju. I da za ovo prvenstvo se u tim Australije vratila i legendarna Lauren Jackson.

Zeljko

pre 1 godinu

Anderson je pola tima i Nogic je bas talentovana,treba je razigrati,nekako mi nisu jasne petorke i izmene,previse izgubljenih lopti. Sudjenje lose,blago receno.

231

pre 1 godinu

@my way


Nije mali pobedio Francusku nego Nigerija. Nigerija je trebala biti na SP ali zbog problema sa predsednikom koji je iz nepoznatih razloga povukao reprezntaciju sa takmicenja umesto njih je “uskocio” Mali kao druga najbolja afrika reprezentacija.

Kastral

pre 1 godinu

Izvini ako te uvredim, ali basket 3x3 je cisto sviranje qrcu. Da su oni toliko dobri u 3x3 bili bi profesionalni kosarkasi, a i logicno je da ce profesionalci (i muski i zenski) igrati odlicno 3x3...
(Kozuki Oden, 25. septembar 2022 12:13)

Ne nužno. Imaš gomilu profesionalnih košarkaša koji su slično mislili, ali se nisu baš proslavili.