Četvrtak, 22.09.2022.

22:39

Hrvatska ima novog heroja, Francuska zaustavila "krvarenje" VIDEO

Fudbaleri Hrvatske i Francuske ostvarili su bitne pobede u Grupi 1 Lige A Lige nacija.

Izvor: LN

Hrvatska ima novog heroja, Francuska zaustavila "krvarenje" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Marinjo

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji vezni red na svetu, Modrić-Brozović-Kovačić,+jedan neverovatni Perišić i tu je kvaka, sve ostalo su gluposti...

Mario

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????
(Bitno ili nebitno, 23. septembar 2022 00:54)

Takmicenje je i dalje nebitno ali ova pobjeda je bitna jer je Hrvatsku zacementirala u prvom potu nositelja za izvlacenje EP 2024 u Njemackoj sto osigurava potencijalno lakse protivnike u skupini. Srbija je tek u trecem sesiru i ima velike sanse za grupu smrti.. Osim toga ova pobjeda ostavlja Hrvatsku u A ligi Lige nacija sto osigurava utakmice nasim mladjim igracima i iskustvo igranja protiv najjacih reprezentacija sto ce omoguciti kontinuitet igranja na najvisem nivou.

Nikola

pre 1 godinu

Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)
(Dvojka samo za trud, 23. septembar 2022 08:20)

Kazu i Srbi u Hrvatskoj.

?

pre 1 godinu

Hrvatskoj da bi bila u igri da osvoji sampionat fali jedna klasna 9ka. Nemaju napadaca koji trpa ko na traci ala Vlahovic.
(Maroje, 23. septembar 2022 08:28)

Polako malo s Vlahovićem. Koju je on bitnu utakmicu odigrao? on je golgeter samo za susjede. Ili onaj SMS kojem skoro prođe karijera, a jednu bitnu utakmicu nije odigrao.

Dragan

pre 1 godinu

Možemo mi da pričamo šta oćemo, ali Hrvati odvaljuju u fudbalu. Neki igraju fudbal, oni se igraju fudbala.
Odakle im toliko samopouzdanja kod tih klinaca..., valjda od malih nogu.
Danci su mnogo ozbiljna reprezentacija, bit će tvrda koska svim "favoritima" na SP.
A za nas verujem da je došlo vreme da napravimo iskorak, 1/4 finala bi mi bila vrh.

vince carter

pre 1 godinu

Replicira mi covek kako francuska nije favorit jer igra ekipa a ne igraci,a francuska aktuelni prvak sveta! A sto se tice ove non stop usporedbe sa prijateljskim utakmicama i price ovi pobedili nas a oni njih je za ispitivanje,ako Celzi pobedi junajted 3-0 a Junajted 2-1 liverpul,jel to automatski znaci da ce Celzi razbiti Liverpul,degenerici. Samo primer prijateljske utakmice je za ispitivanje.

Netijak

pre 1 godinu

Ako je Dalić mislija da igramo onako sporo prvo poluvrime, ne znan zašto je stavlja Pašalića, u takvon stilu igre, bija je potpuno beskoristan i nevidljiv. Možda da nadoknadi deficit u šesnajstercu zbog Kramarića, ali nije se ka i obično ništa dobilo. Kramarića bi tribalo odstranit, ne daje golove, ne služi ničemu, ne može se adaptirat nikako na naš stil igre.

tata

pre 1 godinu

savršeno izdanje hrvatske. jako malo grešaka, odbrana sjajna sa i bez presinga, sredina perfektna, napad nepredvidljiv, brutalan. kao šahovska partija odrađeno. uživao sam u tekmi. svaka čast.

Dvojka samo za trud

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.
(Medo, 23. septembar 2022 00:04)



Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)

Trica vs Trojka

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je



Meni je kod vas najfascinantnije to sto uzimate srpska imena ovde (Gedža, Vuk, itd.) i predstavljate se kao Srbi i hvalite Hrvatsku tj. vasu reprezentaciju a uvek vam se omaknu reci kao trica, branic, nogomet ;) Daj potrudite se malo bolje, uvek vas ta jedna reč na kraju zezne :)
Neki kompleksi su jednostavno neizlečivi ;)

pierre

pre 1 godinu

Samo lupajte vi minuse za Srbiju.Idemo do polufinala sigurno vidicete. Vi da ste neki navijaci Srbije nebi stavjali minuse.
(O, 22. septembar 2022 23:53
Dobio si minuse jer ti je glup komentar.Svatko normalan zna da je reprezentacija Srbije jaka,da je dobro vođena i da uz malo sreće može daleko dogurati što joj i od srca želim.

Yoda

pre 1 godinu

Hrvati su veliki majstori u smeni generacija. Taman pomislis nakon završenog ciklusa da nema vise sta da traze u vrhu jer otisli su im jedan Srna, Olić, Eduardo, Kranjcar, Pletikosa. Kad oni mangupi zamene te pozicije jos boljima igracima. Pa onda i ti novi pocnu da odlaze s vremenom. Oproste se Mandukic, Vrsaljko, Corluka, Lovren, Subašić, Rebić... kad eto njih opet s nekim izmisljenim facama. I ti novi opet sad deluju kao da ce sledecih deset godina da drmaju kavez svima. Oršić i Majer, pa Sosa i Gvardiol, vidi se iz aviona da su pakleni igrači. I evo samo da ponovim ono sto je jos pre Rusije neko napisao: Odakle ih više zvlače, i odakle tim njihovim klincima toliko samopuzdanje? Trenutno imaju sjajan balans velikog iskustva i mladih igrača koji su tek željni dokazivanja. Biće tvrd orah svima na Svetskom i zelim im da osvoje, jer realno zasluzili su. A mojim Orlovima isto zelim veliki uspeh, i da nam ovo prvenstvo bude prekretnica. Da se polako vratimo tamo gde pripadamo na fudbalskoj mapi. Dosta smo se skrivali i glupirali. Vreme je da pocnemo da pobedjujemo iz utakmice u utakmicu bez straha. Mislim da s Piksijem to konačno možemo.

OptaJean

pre 1 godinu

Dva igrača na terenu (ne golmani) startovala su u svom prvom meču za reprezentaciju Francuske (Badiashile, Fofana), prvi put od dua Pogba-Varane protiv Gruzije u martu 2013. (F 3-1 G, kvalif. za SP).
Embape je postigao 28 golova za Francusku od svog debija u martu 2017. protiv Luksemburga (L 1-3 F, kvalif. za SP), samo Grizman (isto 28) je tako dobro prošao u tom periodu.
Žiru (35 godina i 357 dana) je postao najstariji strelac za Francusku, prestigavši Roger Marchea (35 god i 287 dana u decembru 1959. protiv Španije, F 4-3 Š, prijateljska).
Grizman je upisao 25. asistenciju u reprezentaciji Francuske, izjednačivši se sa Tjerijem Anrijem kao najbolji asistent za Francusku u 21. veku.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.
(qw, 22. septembar 2022 23:48)
A u kojoj je skupini Slovenija koja vas je pobedila? Ili mozda Kipar koji ste jedva dobili? Ili mozda Portugal koji vas je pobedio, a kod kuce izgubio od Srbije.
A uhvatili se te prijateljske utakmice?
Hoces da kazes da je Austrija bolja od Hrvatske posto vas je pobedila?

Realist

pre 1 godinu

Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?
(Rastko_Knin, 22. septembar 2022 23:25)

Mislim da je problem prvenstveno taj da mislis da Srbija ima bolje igrace od Danske. Srbija na transfermarktu igraca vrijednih 15 mil. € ili vise ima 7 a Danska ih ima 10. Od igraca vrijednih 10 mil. ili vise Srbija ima 10 a Danska ih ima 17 (za usporedbu, Hrvatska ih ima 16). Ukupna vrijednost Srbije je 334 mil. a Danske 326 mil., ali to ne zbog velikog broja jacih igraca kod Srba, vec zbog Vlahovica (85 mil.) a pogotovo SMS-a, koji je sa 70 mil. valjda najvise precijenjen igrac na transfermarktu uopce. Nakon prvih 7-8 igraca kvaliteta vam drasticno pada, a pogotovo klupa vam je izrazito tanka, sto je kod danasnjeg fizickog napora i 5 zamjena veliki hendikep.

Klubovi za koje igraju najbolji Srbi su Juve (2x), Lazio, Fulham, Fiorentina (2x), Porto, Turin, Getafe, Verona, Ajax, Mallorca, Salzburg, sto sigurno nije lose. Klubovi, za koje igraju najbolji Danci su Tottenham, Barcelona, ManU, Brentford (3x), Sevilla, Leipzig, Salzburg, Chrystal P., Frankfurt, Atalanta, Leeds, Bournemouth, Leicester, a rekao bi da je to opet bolja lista.

Dodaj da im doslovno pola reprezentacije igra u trenutno najjacoj i fizicki najzahtijevnijoj ligi, gdje trenutacno i klubovi na sredini tablice kupovaju igrace ispred top-klubova kontinenta.

Negledampornice

pre 1 godinu

Trebamo nosit duginu traku, pokazat respect ne prema različitosti, vec apsolutno istom sto rade i hetero parov, osim reprodukcije, samo sto je nad LGBTQ stigma. Podrska deckima u svlacionici, jer nas ima.

Ivan

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima
(Juki, 22. septembar 2022 23:28)

Ama divno, lepo si se ti to nahvalio, lepo si nahvalio svoju reprezentaciju i onda sve to lepo začinio srpskom pesmom "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" ahahaha! Ne možete bez nas pa to ti je! Pored toga što se neprestano poredite sa nama, vi nam i pesme kradete! SMEHOTRES HAHA!

Bitno ili nebitno

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????

Daki

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Razlika je da je Srbija morala poceti u C Ligu, pa zato nisu u A Ligu jos. Moguce je i da Francuska ili Englaska/Italija/Nemacks ispadne u B Ligu, to ne znaci odma da su losi.

Dres

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji dres do sada! Beli nije od stolnjaka, nego od najstarijeg kalendara Orion. Plavi izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. A i brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Najprepoznatljiviji grb i zastava i dres na svetu od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstatiji evropski grad sa arheološkim dokazima sustavnog života unazad 8200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol.

Veliki Vuk

pre 1 godinu

Ali kakve je poteze imao Modrić to je ludilo, ma divita ga gledat samo kako hoda, kako se kreće, ne mora uopšte igrat...
(Mali Vuk, 22. septembar 2022 23:04)


Vuče Hrvatino Srbi ne kažu ‘gledat’ i ‘igrat.’
Nauci malo bolje srpski da bi mogao da se predstavljaš kao Srbin ;)

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Bang bang

pre 1 godinu

Hrvatska je toliko bila mocna da cak ni nas Xnodeh nema inspiracije da trola veceras :D
Sta kazes, Xnodese, Modric deda,a Hrvati griju klupe u ligi petica? :D

Realnost

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41) # Link komentara

Daki, to ti zaključuješ kad gledaš kako HR igra sa Danskom. Ne možeš tako gledat, obzirom da vaša repka (bez uvrede) ne igra kao HR. HR - Danska je jedna utakmica, a SRB - Danska je sasvim druga utakmica sa drugim igračima i stilom igre. Pitanje da li bi ih vi "stisnuli" kao što smo ih mi. Rekoh bez uvrede. Želim vam sve najbolje u Kataru.

Neo@

pre 1 godinu

Danci nas proletos ako se ne varam, olešiše sa 3:0!
A ovo što ih Hrvati razbili, to se dapače ne računa da je Danska bolja reprezentacija!?
Ako bude kako treba po nas, mi se sa njima ukrštamo u Kataru u 1/8 ili 1/4, pa da se nadamo samo da ćemo napraviti iznenadjenje... A Hrvati da bumo imaju loš dan!

Nizozemac

pre 1 godinu

Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine,



05/09/20 Danska - Belgija 0:2
18/11/20 Belgija - Danska 4:2
12/06/21 Danska - Finska 0:1
17/06/21 Danska - Belgija 1:2
07/07/21 Engleska - Danska 2:1
15/11/21 Škotska - Danska 2:0
26/03/22 Nizozemska - Danska 4:2

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Novi Maradona

pre 1 godinu

Lovro Majer je, ako niste znali, novi Luka Modrić.
Igra u Francuskoj ligi i jedan je od najboljih.
(Mile, 22. septembar 2022 22:43)


bit će bolji od Maradone
potpisao predugovor sa realom

sorry

pre 1 godinu

Kakav prolaz Francuskoj da osigura Hrvatska? Samo prvi ide na finale four
(73-29, 22. septembar 2022 22:50)
Da, ali zadnji ispada. Ako Danska pobijedi Francusku, onda pobjeda Cro u Austriji izbacuje Austriju, Cro prva. Ako dobije Austrija, Danska prva, Fra ispada.

Olympus

pre 1 godinu

Koje beskorisno takmičenje...
(Jovan, 22. septembar 2022 22:52)

Lupaš gluposti.. Pobedniku ide 14mil evra. A i šeširi za žreb se određuju po ovome. Eto hrvata u 1.potu a mi za sada u 3. Dakle treći razred evropskog fudbala, pa eto koliko je beskorisno..jalna Srbijo pojestce te muka neukih i mrak ovakve pameti.

Ververde

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.

qw

pre 1 godinu

Bravo komšije. Sad velesila Mađarska u polufinalu opet ste srebrni.
(Che, 22. septembar 2022 22:59)

Ako Mađarska bude prva u grupi, a mislim da su s Nijemcima, Englezima i Talijanima znači da je velesila.

Paranormalno

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.
(Ververde, 22. septembar 2022 23:26) # Link komentara

Živa istina. Kad igra Ronaldo ili Mesi na njima odmah 2-3 protivnička igrača a kod Hrvata nemaš pojma koji će pucati po golu, na koga da se koncentrišeš. To stvara nervozu i nesigurnost kod braniča. I Hrvati zabiju.

purger

pre 1 godinu

nekako me i strah koliko smo jaki...30% jači nego u Rusiji...a opet treba ti i sreća koja je sastavni dio sporta, a u Rusiji smo je dosta imali...da li smo je 100% potrošili ?

Hrvati zasluzeno prvi u grupi

pre 1 godinu

Danci su 10. reprezentacija svijeta i ova utakmica im je značila ali Hrvati su bili sjajni i zasluzeno pobijedili, a rezultat je mogao biti i vise u korist Hrvatske. Hrvati bi lako mogli u final four.

kikica7

pre 1 godinu

Hrvatska sada ima odlično balansiran mix mladosti i iskustva. Mladi su skroz preuzeli obranu i to izgleda jako dobro, betonska obrana. Modrić, Brozović, Kovačić, Perišić imaju odlične alternative u vidu Majera, Sučića, Baturine, Stanišića, a sada se još čeka neki klasni napadač.

qw

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Juki

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima

O

pre 1 godinu

Ako se desi da nekim slucajem cetvrtfinale bude sa Hrvatima moramo jako paziti u odbrani i da se borimo kao i oni. Ali mislim da bi to bila izjednacena tekma gde bi jedan gol odlucio.

Ante

pre 1 godinu

Ovo je važnija utakmica bila, od ove zadnje kojom možemo potvrditi osvajanje grupe.

Znači, osiguran Final Four, osiguran status nositelja za EURO, što je bilo najvažnije.

Slijedi Hrvatska: Austrija,. Danska Francuska.
Jedino da Hrvatska I Francuska izgube skupa, Danska će biti na prvom mjestu.
Svaki drugi rezultat, Hrvatska je prvak grupe, zbog bolje gol razlike u odnosu na Dansku.
Inače, Danska je stvarno sklopila dobru reprezentaciju, ozbiljna ekipa, nisu slučajno u borbi za 1 mjesto.. Al Francuzi dolaze da izbore ostanak u A ligi, da izbiju na 2 mjesto, a zadnja šansa...
Mene najviše brine što nam je dovoljan bod. Ne znaju naši tako igrati, najbolji su kad moraju dobiti 😁

Alo

pre 1 godinu

Sjecate li se strucnjaci kako ste rekli da smo poslije Rusije gotovi, jer se tim raspada zbog godina i ko zna kad cemo opet imati ovakvu generaciju?
Majer je novi Modric...a tek da vidite malog Baturinu...
Gvardiol, Sutalo po 20ak godina...Erlic je strpao Mbappea u dzep...nase vrijeme tek dolazi...pehar mora doci...previse puta je izmicao

Kizo

pre 1 godinu

Koliko klase u nogama hrvatskih igraca…igraju se ko na decjem igralistu,koliko kreativnosti,lepih dodavanja,sombrero,seva…jednostavno su majstori fudbala

Rastko_Knin

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u pFrvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.
(vince carter, 22. septembar 2022 22:49)

Francuska nije favorit jer u fudbalu igraju EKIPE a ne igraci. Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?

Slavko

pre 1 godinu

Hrvatska je svetlosnih godina ispred nas u metodologiji stvaranja igraca. Majer je sledeca desetka Hrvatske. Maestralan igrac, zreo, stabilan, profesionalac plus leva noga...Sjajno!

Tina

pre 1 godinu

Odlična i poletna Hrvatska !

Svima osim Srbima , za koje je slučajnost srebro na SP, i sada ulazak na final 4.

Eh da smo barem kao Srbi u nogometu...

Josip

pre 1 godinu

Dva gola nisu sve što je Hrvatska pokazala večeras. Bilo je još niz sjajnih prilika koji su za malo mogli biti golovi. ali bilo je i kreacije, originalnosti i flipera. Neke prilike Hrvatske Danci su morali zaustaviti prekršajem. Dalić ima slatke brige, koga staviti. Ako svi budu zdravi, bez povreda bit će opasni svakom rivalu. Prvo poluvrijeme je bilo taktićki, oprezno, sa respektom prema rivalu, a u drugo poluvrijeme je bilo za pokazivanje raskoši talenta i zrnca atrakcije. Modrić maestro, ali tu su i mlade snage. Na SP u Kataru najmanje što se očekuje je da prođu grupu bez obzira sa kim su u grupi, Realno mogu i do 1/4 finala ako se sve posloži. Dalje od toga je nerealno jer tu su velikani ali ako se velikanima desi kiks i ako se sve posloži sve je moguće.

Daki

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.

REKOS

pre 1 godinu

Ljudi moje koliko Utakmice Namestene da ne poveruje covek,Samo sam gledao Hr-Dan, Onda samo golove, Samo pogledajte Golove Slovacka-Azerbej -dzan 1-2 Koja je to Namestena Utakmica,samo pogledajte drugi gol Azera u 95 minutu

Bez karaktera !

pre 1 godinu

Sjajna, sjajna Hrvatska...

Užitak ih je za gledati, kakva kombinatorika, tehnika, pas pa i golovi.

Puno mladih vrhunskih igrača, budućih zvijezda europskog i svjetskog nogometa.

Final four je tu, zašto i ne osvojiti !

Rale

pre 1 godinu

Svaka čast na prvom mestu, i to u grupi s Francuzima i Dancima. Pozdravljam ovim putem sve stručnjake koji ovde uporno mlate praznu slamu kako komšije samo imaju mnogo sreće. A ljudi iz utakmice u utakmicu igraju fenomenalan fudbal. Pogledajte im rezultate, pogledajte im napadački stil igre, pogledajte kako se bore za gol više. Ovaj mali Majer, uleteo ko osica i zabio golčinu bez pardona i treme. Njima ko god igra uvek daje sve od sebe. E zato su u svetskom vrhu. Zbog te želje i zalaganja na terenu, a ne zbog sreće, nesreće, lakog žreba, i ostalih klinačkih gluparija.

kvesic

pre 1 godinu

Šteta za onaj "dizelaški" start lige nacija kada su izgubili protiv Austrije, ono je baš bezveze izgubljeno jer je sada moglo biti sve gotovo. Austrija ovaj puta nema šta tražiti protiv ovakve Hrvatske.

Danko

pre 1 godinu

Prvi stoperski par 20 i 22 godine. Na kupi Lovren i Vida prvi stoperski par iz Rusije i zadovoljni.
Zamjenski vezni red u drugom poluvremenu još više pritišće i veze.
Modrić druga dimenzija kao i Eriksen

vince carter

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u prvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.

Buraz

pre 1 godinu

Kakva ljepotica od utakmice u drugom poluvremenu!
Koliko klase u hrvatskom timu, veselje za gledanje…koliko poteza koji mame uzdahe, Modric, Majer, Brozovic, Gvardiol, Kovacic…tehnicki premocni

prolaznik

pre 1 godinu

Pobjeda koja Hrvatskoj otvara vrata polufinala. Francuzi će morati pobijediti Dance ukoliko se ne žele dovesti u situaciju da možebitno završe u B ligi, a čisto sumnjam da si to žele dopustiti.

Ponos

pre 1 godinu

Majeru, frajeru!
Nas Kevin de bruyine :D
Nije ni cudo da ga velikani traze, a Rennes upravo izvijesio cijenu od 60 milijuna.
Gvardiol, Sutalo, decki od 20 i 22 godine na prvoj crti obrane protiv mocne Danske.
Bravo, decki!

Olympus

pre 1 godinu

Gledao citavu utakmicu.. sila su hrvati nema tu sta.. kombinatorika strahovita, Modric u 38.godini nestvaran to nisu istine kako igra frajer. Fascinantan je podatak da je utakmicu igralo cak 13 što sadasnjih sto bivsih dinamovih igraca. Zamislite čitava reprezentacija koja je prva u grupi sa svetskim sampionima i trenutnim sampionima lige nacija čini izdanak jedne zagrebacke skole fudbala. To je raritet u svetu 100%

Jedna dama

pre 1 godinu

Pametna, slozna, disciplinirana, kompaktna, atraktivna Hrvatska!
Timski se brani, timski napada.
Koliki pomak u obrambenoj igri Hrvatske u odnosu na Rusiju, nema vise golova iz prekida.
U 4 utakmice s Francuzima i Dancima, dvije ponajbolje ekipe svijeta, 3 pobjede, 1 remi.
Dva primljena gola.
Bravo, Hrvatska!
Qatar, stizemo! ❤

Banja Luka

pre 1 godinu

Auuuu ljudi moji, ovo vam je novi Luka Modrić, čak ima istu frizuru, a i malo je zgodniji. Samo da novinari još nađu da mu je majka Srpskinja...ali u Francuskoj radi čuda, izabran i momčad prvenstva.

Finale SP

pre 1 godinu

Danci su obrambemo vjerovatno najbolja ekipa na svijetu, kompaktni, disciplinirani da je to impresivno…probili su Hrvati taj dupli blok dva puta veceras. Bez Mandzukica i rasnog golgetera. To je ta Hrvatska!
Timska, slozna i opasna! Kao u Rusiji, samo obrambeno bolja.
Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine, uzela im Hrvatska dva puta mjeru u 3 mjeseca.
Nije to slucajno.
Bravo, Hrvati!

Olympus

pre 1 godinu

Gledao citavu utakmicu.. sila su hrvati nema tu sta.. kombinatorika strahovita, Modric u 38.godini nestvaran to nisu istine kako igra frajer. Fascinantan je podatak da je utakmicu igralo cak 13 što sadasnjih sto bivsih dinamovih igraca. Zamislite čitava reprezentacija koja je prva u grupi sa svetskim sampionima i trenutnim sampionima lige nacija čini izdanak jedne zagrebacke skole fudbala. To je raritet u svetu 100%

Rale

pre 1 godinu

Svaka čast na prvom mestu, i to u grupi s Francuzima i Dancima. Pozdravljam ovim putem sve stručnjake koji ovde uporno mlate praznu slamu kako komšije samo imaju mnogo sreće. A ljudi iz utakmice u utakmicu igraju fenomenalan fudbal. Pogledajte im rezultate, pogledajte im napadački stil igre, pogledajte kako se bore za gol više. Ovaj mali Majer, uleteo ko osica i zabio golčinu bez pardona i treme. Njima ko god igra uvek daje sve od sebe. E zato su u svetskom vrhu. Zbog te želje i zalaganja na terenu, a ne zbog sreće, nesreće, lakog žreba, i ostalih klinačkih gluparija.

Finale SP

pre 1 godinu

Danci su obrambemo vjerovatno najbolja ekipa na svijetu, kompaktni, disciplinirani da je to impresivno…probili su Hrvati taj dupli blok dva puta veceras. Bez Mandzukica i rasnog golgetera. To je ta Hrvatska!
Timska, slozna i opasna! Kao u Rusiji, samo obrambeno bolja.
Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine, uzela im Hrvatska dva puta mjeru u 3 mjeseca.
Nije to slucajno.
Bravo, Hrvati!

Olympus

pre 1 godinu

Koje beskorisno takmičenje...
(Jovan, 22. septembar 2022 22:52)

Lupaš gluposti.. Pobedniku ide 14mil evra. A i šeširi za žreb se određuju po ovome. Eto hrvata u 1.potu a mi za sada u 3. Dakle treći razred evropskog fudbala, pa eto koliko je beskorisno..jalna Srbijo pojestce te muka neukih i mrak ovakve pameti.

Buraz

pre 1 godinu

Kakva ljepotica od utakmice u drugom poluvremenu!
Koliko klase u hrvatskom timu, veselje za gledanje…koliko poteza koji mame uzdahe, Modric, Majer, Brozovic, Gvardiol, Kovacic…tehnicki premocni

Slavko

pre 1 godinu

Hrvatska je svetlosnih godina ispred nas u metodologiji stvaranja igraca. Majer je sledeca desetka Hrvatske. Maestralan igrac, zreo, stabilan, profesionalac plus leva noga...Sjajno!

Kizo

pre 1 godinu

Koliko klase u nogama hrvatskih igraca…igraju se ko na decjem igralistu,koliko kreativnosti,lepih dodavanja,sombrero,seva…jednostavno su majstori fudbala

Danko

pre 1 godinu

Prvi stoperski par 20 i 22 godine. Na kupi Lovren i Vida prvi stoperski par iz Rusije i zadovoljni.
Zamjenski vezni red u drugom poluvremenu još više pritišće i veze.
Modrić druga dimenzija kao i Eriksen

Paranormalno

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.
(Ververde, 22. septembar 2022 23:26) # Link komentara

Živa istina. Kad igra Ronaldo ili Mesi na njima odmah 2-3 protivnička igrača a kod Hrvata nemaš pojma koji će pucati po golu, na koga da se koncentrišeš. To stvara nervozu i nesigurnost kod braniča. I Hrvati zabiju.

Jedna dama

pre 1 godinu

Pametna, slozna, disciplinirana, kompaktna, atraktivna Hrvatska!
Timski se brani, timski napada.
Koliki pomak u obrambenoj igri Hrvatske u odnosu na Rusiju, nema vise golova iz prekida.
U 4 utakmice s Francuzima i Dancima, dvije ponajbolje ekipe svijeta, 3 pobjede, 1 remi.
Dva primljena gola.
Bravo, Hrvatska!
Qatar, stizemo! ❤

Ponos

pre 1 godinu

Majeru, frajeru!
Nas Kevin de bruyine :D
Nije ni cudo da ga velikani traze, a Rennes upravo izvijesio cijenu od 60 milijuna.
Gvardiol, Sutalo, decki od 20 i 22 godine na prvoj crti obrane protiv mocne Danske.
Bravo, decki!

Ververde

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.

Juki

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima

Alo

pre 1 godinu

Sjecate li se strucnjaci kako ste rekli da smo poslije Rusije gotovi, jer se tim raspada zbog godina i ko zna kad cemo opet imati ovakvu generaciju?
Majer je novi Modric...a tek da vidite malog Baturinu...
Gvardiol, Sutalo po 20ak godina...Erlic je strpao Mbappea u dzep...nase vrijeme tek dolazi...pehar mora doci...previse puta je izmicao

qw

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Hrvati zasluzeno prvi u grupi

pre 1 godinu

Danci su 10. reprezentacija svijeta i ova utakmica im je značila ali Hrvati su bili sjajni i zasluzeno pobijedili, a rezultat je mogao biti i vise u korist Hrvatske. Hrvati bi lako mogli u final four.

Banja Luka

pre 1 godinu

Auuuu ljudi moji, ovo vam je novi Luka Modrić, čak ima istu frizuru, a i malo je zgodniji. Samo da novinari još nađu da mu je majka Srpskinja...ali u Francuskoj radi čuda, izabran i momčad prvenstva.

qw

pre 1 godinu

Bravo komšije. Sad velesila Mađarska u polufinalu opet ste srebrni.
(Che, 22. septembar 2022 22:59)

Ako Mađarska bude prva u grupi, a mislim da su s Nijemcima, Englezima i Talijanima znači da je velesila.

Bez karaktera !

pre 1 godinu

Sjajna, sjajna Hrvatska...

Užitak ih je za gledati, kakva kombinatorika, tehnika, pas pa i golovi.

Puno mladih vrhunskih igrača, budućih zvijezda europskog i svjetskog nogometa.

Final four je tu, zašto i ne osvojiti !

Yoda

pre 1 godinu

Hrvati su veliki majstori u smeni generacija. Taman pomislis nakon završenog ciklusa da nema vise sta da traze u vrhu jer otisli su im jedan Srna, Olić, Eduardo, Kranjcar, Pletikosa. Kad oni mangupi zamene te pozicije jos boljima igracima. Pa onda i ti novi pocnu da odlaze s vremenom. Oproste se Mandukic, Vrsaljko, Corluka, Lovren, Subašić, Rebić... kad eto njih opet s nekim izmisljenim facama. I ti novi opet sad deluju kao da ce sledecih deset godina da drmaju kavez svima. Oršić i Majer, pa Sosa i Gvardiol, vidi se iz aviona da su pakleni igrači. I evo samo da ponovim ono sto je jos pre Rusije neko napisao: Odakle ih više zvlače, i odakle tim njihovim klincima toliko samopuzdanje? Trenutno imaju sjajan balans velikog iskustva i mladih igrača koji su tek željni dokazivanja. Biće tvrd orah svima na Svetskom i zelim im da osvoje, jer realno zasluzili su. A mojim Orlovima isto zelim veliki uspeh, i da nam ovo prvenstvo bude prekretnica. Da se polako vratimo tamo gde pripadamo na fudbalskoj mapi. Dosta smo se skrivali i glupirali. Vreme je da pocnemo da pobedjujemo iz utakmice u utakmicu bez straha. Mislim da s Piksijem to konačno možemo.

Mario

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????
(Bitno ili nebitno, 23. septembar 2022 00:54)

Takmicenje je i dalje nebitno ali ova pobjeda je bitna jer je Hrvatsku zacementirala u prvom potu nositelja za izvlacenje EP 2024 u Njemackoj sto osigurava potencijalno lakse protivnike u skupini. Srbija je tek u trecem sesiru i ima velike sanse za grupu smrti.. Osim toga ova pobjeda ostavlja Hrvatsku u A ligi Lige nacija sto osigurava utakmice nasim mladjim igracima i iskustvo igranja protiv najjacih reprezentacija sto ce omoguciti kontinuitet igranja na najvisem nivou.

Marinjo

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji vezni red na svetu, Modrić-Brozović-Kovačić,+jedan neverovatni Perišić i tu je kvaka, sve ostalo su gluposti...

kvesic

pre 1 godinu

Šteta za onaj "dizelaški" start lige nacija kada su izgubili protiv Austrije, ono je baš bezveze izgubljeno jer je sada moglo biti sve gotovo. Austrija ovaj puta nema šta tražiti protiv ovakve Hrvatske.

kikica7

pre 1 godinu

Hrvatska sada ima odlično balansiran mix mladosti i iskustva. Mladi su skroz preuzeli obranu i to izgleda jako dobro, betonska obrana. Modrić, Brozović, Kovačić, Perišić imaju odlične alternative u vidu Majera, Sučića, Baturine, Stanišića, a sada se još čeka neki klasni napadač.

Nikola

pre 1 godinu

Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)
(Dvojka samo za trud, 23. septembar 2022 08:20)

Kazu i Srbi u Hrvatskoj.

Tina

pre 1 godinu

Odlična i poletna Hrvatska !

Svima osim Srbima , za koje je slučajnost srebro na SP, i sada ulazak na final 4.

Eh da smo barem kao Srbi u nogometu...

Josip

pre 1 godinu

Dva gola nisu sve što je Hrvatska pokazala večeras. Bilo je još niz sjajnih prilika koji su za malo mogli biti golovi. ali bilo je i kreacije, originalnosti i flipera. Neke prilike Hrvatske Danci su morali zaustaviti prekršajem. Dalić ima slatke brige, koga staviti. Ako svi budu zdravi, bez povreda bit će opasni svakom rivalu. Prvo poluvrijeme je bilo taktićki, oprezno, sa respektom prema rivalu, a u drugo poluvrijeme je bilo za pokazivanje raskoši talenta i zrnca atrakcije. Modrić maestro, ali tu su i mlade snage. Na SP u Kataru najmanje što se očekuje je da prođu grupu bez obzira sa kim su u grupi, Realno mogu i do 1/4 finala ako se sve posloži. Dalje od toga je nerealno jer tu su velikani ali ako se velikanima desi kiks i ako se sve posloži sve je moguće.

purger

pre 1 godinu

nekako me i strah koliko smo jaki...30% jači nego u Rusiji...a opet treba ti i sreća koja je sastavni dio sporta, a u Rusiji smo je dosta imali...da li smo je 100% potrošili ?

Dragan

pre 1 godinu

Možemo mi da pričamo šta oćemo, ali Hrvati odvaljuju u fudbalu. Neki igraju fudbal, oni se igraju fudbala.
Odakle im toliko samopouzdanja kod tih klinaca..., valjda od malih nogu.
Danci su mnogo ozbiljna reprezentacija, bit će tvrda koska svim "favoritima" na SP.
A za nas verujem da je došlo vreme da napravimo iskorak, 1/4 finala bi mi bila vrh.

Rastko_Knin

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u pFrvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.
(vince carter, 22. septembar 2022 22:49)

Francuska nije favorit jer u fudbalu igraju EKIPE a ne igraci. Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?

?

pre 1 godinu

Hrvatskoj da bi bila u igri da osvoji sampionat fali jedna klasna 9ka. Nemaju napadaca koji trpa ko na traci ala Vlahovic.
(Maroje, 23. septembar 2022 08:28)

Polako malo s Vlahovićem. Koju je on bitnu utakmicu odigrao? on je golgeter samo za susjede. Ili onaj SMS kojem skoro prođe karijera, a jednu bitnu utakmicu nije odigrao.

tata

pre 1 godinu

savršeno izdanje hrvatske. jako malo grešaka, odbrana sjajna sa i bez presinga, sredina perfektna, napad nepredvidljiv, brutalan. kao šahovska partija odrađeno. uživao sam u tekmi. svaka čast.

Ante

pre 1 godinu

Ovo je važnija utakmica bila, od ove zadnje kojom možemo potvrditi osvajanje grupe.

Znači, osiguran Final Four, osiguran status nositelja za EURO, što je bilo najvažnije.

Slijedi Hrvatska: Austrija,. Danska Francuska.
Jedino da Hrvatska I Francuska izgube skupa, Danska će biti na prvom mjestu.
Svaki drugi rezultat, Hrvatska je prvak grupe, zbog bolje gol razlike u odnosu na Dansku.
Inače, Danska je stvarno sklopila dobru reprezentaciju, ozbiljna ekipa, nisu slučajno u borbi za 1 mjesto.. Al Francuzi dolaze da izbore ostanak u A ligi, da izbiju na 2 mjesto, a zadnja šansa...
Mene najviše brine što nam je dovoljan bod. Ne znaju naši tako igrati, najbolji su kad moraju dobiti 😁

Dres

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji dres do sada! Beli nije od stolnjaka, nego od najstarijeg kalendara Orion. Plavi izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. A i brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Najprepoznatljiviji grb i zastava i dres na svetu od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstatiji evropski grad sa arheološkim dokazima sustavnog života unazad 8200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol.

sorry

pre 1 godinu

Kakav prolaz Francuskoj da osigura Hrvatska? Samo prvi ide na finale four
(73-29, 22. septembar 2022 22:50)
Da, ali zadnji ispada. Ako Danska pobijedi Francusku, onda pobjeda Cro u Austriji izbacuje Austriju, Cro prva. Ako dobije Austrija, Danska prva, Fra ispada.

Bang bang

pre 1 godinu

Hrvatska je toliko bila mocna da cak ni nas Xnodeh nema inspiracije da trola veceras :D
Sta kazes, Xnodese, Modric deda,a Hrvati griju klupe u ligi petica? :D

prolaznik

pre 1 godinu

Pobjeda koja Hrvatskoj otvara vrata polufinala. Francuzi će morati pobijediti Dance ukoliko se ne žele dovesti u situaciju da možebitno završe u B ligi, a čisto sumnjam da si to žele dopustiti.

Realist

pre 1 godinu

Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?
(Rastko_Knin, 22. septembar 2022 23:25)

Mislim da je problem prvenstveno taj da mislis da Srbija ima bolje igrace od Danske. Srbija na transfermarktu igraca vrijednih 15 mil. € ili vise ima 7 a Danska ih ima 10. Od igraca vrijednih 10 mil. ili vise Srbija ima 10 a Danska ih ima 17 (za usporedbu, Hrvatska ih ima 16). Ukupna vrijednost Srbije je 334 mil. a Danske 326 mil., ali to ne zbog velikog broja jacih igraca kod Srba, vec zbog Vlahovica (85 mil.) a pogotovo SMS-a, koji je sa 70 mil. valjda najvise precijenjen igrac na transfermarktu uopce. Nakon prvih 7-8 igraca kvaliteta vam drasticno pada, a pogotovo klupa vam je izrazito tanka, sto je kod danasnjeg fizickog napora i 5 zamjena veliki hendikep.

Klubovi za koje igraju najbolji Srbi su Juve (2x), Lazio, Fulham, Fiorentina (2x), Porto, Turin, Getafe, Verona, Ajax, Mallorca, Salzburg, sto sigurno nije lose. Klubovi, za koje igraju najbolji Danci su Tottenham, Barcelona, ManU, Brentford (3x), Sevilla, Leipzig, Salzburg, Chrystal P., Frankfurt, Atalanta, Leeds, Bournemouth, Leicester, a rekao bi da je to opet bolja lista.

Dodaj da im doslovno pola reprezentacije igra u trenutno najjacoj i fizicki najzahtijevnijoj ligi, gdje trenutacno i klubovi na sredini tablice kupovaju igrace ispred top-klubova kontinenta.

pierre

pre 1 godinu

Samo lupajte vi minuse za Srbiju.Idemo do polufinala sigurno vidicete. Vi da ste neki navijaci Srbije nebi stavjali minuse.
(O, 22. septembar 2022 23:53
Dobio si minuse jer ti je glup komentar.Svatko normalan zna da je reprezentacija Srbije jaka,da je dobro vođena i da uz malo sreće može daleko dogurati što joj i od srca želim.

Novi Maradona

pre 1 godinu

Lovro Majer je, ako niste znali, novi Luka Modrić.
Igra u Francuskoj ligi i jedan je od najboljih.
(Mile, 22. septembar 2022 22:43)


bit će bolji od Maradone
potpisao predugovor sa realom

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Netijak

pre 1 godinu

Ako je Dalić mislija da igramo onako sporo prvo poluvrime, ne znan zašto je stavlja Pašalića, u takvon stilu igre, bija je potpuno beskoristan i nevidljiv. Možda da nadoknadi deficit u šesnajstercu zbog Kramarića, ali nije se ka i obično ništa dobilo. Kramarića bi tribalo odstranit, ne daje golove, ne služi ničemu, ne može se adaptirat nikako na naš stil igre.

Realnost

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41) # Link komentara

Daki, to ti zaključuješ kad gledaš kako HR igra sa Danskom. Ne možeš tako gledat, obzirom da vaša repka (bez uvrede) ne igra kao HR. HR - Danska je jedna utakmica, a SRB - Danska je sasvim druga utakmica sa drugim igračima i stilom igre. Pitanje da li bi ih vi "stisnuli" kao što smo ih mi. Rekoh bez uvrede. Želim vam sve najbolje u Kataru.

vince carter

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u prvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Dvojka samo za trud

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.
(Medo, 23. septembar 2022 00:04)



Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)

Trica vs Trojka

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je



Meni je kod vas najfascinantnije to sto uzimate srpska imena ovde (Gedža, Vuk, itd.) i predstavljate se kao Srbi i hvalite Hrvatsku tj. vasu reprezentaciju a uvek vam se omaknu reci kao trica, branic, nogomet ;) Daj potrudite se malo bolje, uvek vas ta jedna reč na kraju zezne :)
Neki kompleksi su jednostavno neizlečivi ;)

O

pre 1 godinu

Ako se desi da nekim slucajem cetvrtfinale bude sa Hrvatima moramo jako paziti u odbrani i da se borimo kao i oni. Ali mislim da bi to bila izjednacena tekma gde bi jedan gol odlucio.

Neo@

pre 1 godinu

Danci nas proletos ako se ne varam, olešiše sa 3:0!
A ovo što ih Hrvati razbili, to se dapače ne računa da je Danska bolja reprezentacija!?
Ako bude kako treba po nas, mi se sa njima ukrštamo u Kataru u 1/8 ili 1/4, pa da se nadamo samo da ćemo napraviti iznenadjenje... A Hrvati da bumo imaju loš dan!

vince carter

pre 1 godinu

Replicira mi covek kako francuska nije favorit jer igra ekipa a ne igraci,a francuska aktuelni prvak sveta! A sto se tice ove non stop usporedbe sa prijateljskim utakmicama i price ovi pobedili nas a oni njih je za ispitivanje,ako Celzi pobedi junajted 3-0 a Junajted 2-1 liverpul,jel to automatski znaci da ce Celzi razbiti Liverpul,degenerici. Samo primer prijateljske utakmice je za ispitivanje.

Daki

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.

Nizozemac

pre 1 godinu

Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine,



05/09/20 Danska - Belgija 0:2
18/11/20 Belgija - Danska 4:2
12/06/21 Danska - Finska 0:1
17/06/21 Danska - Belgija 1:2
07/07/21 Engleska - Danska 2:1
15/11/21 Škotska - Danska 2:0
26/03/22 Nizozemska - Danska 4:2

Negledampornice

pre 1 godinu

Trebamo nosit duginu traku, pokazat respect ne prema različitosti, vec apsolutno istom sto rade i hetero parov, osim reprodukcije, samo sto je nad LGBTQ stigma. Podrska deckima u svlacionici, jer nas ima.

Bitno ili nebitno

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????

ultrasrbin

pre 1 godinu

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.
(qw, 22. septembar 2022 23:48)
A u kojoj je skupini Slovenija koja vas je pobedila? Ili mozda Kipar koji ste jedva dobili? Ili mozda Portugal koji vas je pobedio, a kod kuce izgubio od Srbije.
A uhvatili se te prijateljske utakmice?
Hoces da kazes da je Austrija bolja od Hrvatske posto vas je pobedila?

OptaJean

pre 1 godinu

Dva igrača na terenu (ne golmani) startovala su u svom prvom meču za reprezentaciju Francuske (Badiashile, Fofana), prvi put od dua Pogba-Varane protiv Gruzije u martu 2013. (F 3-1 G, kvalif. za SP).
Embape je postigao 28 golova za Francusku od svog debija u martu 2017. protiv Luksemburga (L 1-3 F, kvalif. za SP), samo Grizman (isto 28) je tako dobro prošao u tom periodu.
Žiru (35 godina i 357 dana) je postao najstariji strelac za Francusku, prestigavši Roger Marchea (35 god i 287 dana u decembru 1959. protiv Španije, F 4-3 Š, prijateljska).
Grizman je upisao 25. asistenciju u reprezentaciji Francuske, izjednačivši se sa Tjerijem Anrijem kao najbolji asistent za Francusku u 21. veku.

Daki

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Razlika je da je Srbija morala poceti u C Ligu, pa zato nisu u A Ligu jos. Moguce je i da Francuska ili Englaska/Italija/Nemacks ispadne u B Ligu, to ne znaci odma da su losi.

REKOS

pre 1 godinu

Ljudi moje koliko Utakmice Namestene da ne poveruje covek,Samo sam gledao Hr-Dan, Onda samo golove, Samo pogledajte Golove Slovacka-Azerbej -dzan 1-2 Koja je to Namestena Utakmica,samo pogledajte drugi gol Azera u 95 minutu

Veliki Vuk

pre 1 godinu

Ali kakve je poteze imao Modrić to je ludilo, ma divita ga gledat samo kako hoda, kako se kreće, ne mora uopšte igrat...
(Mali Vuk, 22. septembar 2022 23:04)


Vuče Hrvatino Srbi ne kažu ‘gledat’ i ‘igrat.’
Nauci malo bolje srpski da bi mogao da se predstavljaš kao Srbin ;)

Ivan

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima
(Juki, 22. septembar 2022 23:28)

Ama divno, lepo si se ti to nahvalio, lepo si nahvalio svoju reprezentaciju i onda sve to lepo začinio srpskom pesmom "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" ahahaha! Ne možete bez nas pa to ti je! Pored toga što se neprestano poredite sa nama, vi nam i pesme kradete! SMEHOTRES HAHA!

O

pre 1 godinu

Ako se desi da nekim slucajem cetvrtfinale bude sa Hrvatima moramo jako paziti u odbrani i da se borimo kao i oni. Ali mislim da bi to bila izjednacena tekma gde bi jedan gol odlucio.

Trica vs Trojka

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je



Meni je kod vas najfascinantnije to sto uzimate srpska imena ovde (Gedža, Vuk, itd.) i predstavljate se kao Srbi i hvalite Hrvatsku tj. vasu reprezentaciju a uvek vam se omaknu reci kao trica, branic, nogomet ;) Daj potrudite se malo bolje, uvek vas ta jedna reč na kraju zezne :)
Neki kompleksi su jednostavno neizlečivi ;)

REKOS

pre 1 godinu

Ljudi moje koliko Utakmice Namestene da ne poveruje covek,Samo sam gledao Hr-Dan, Onda samo golove, Samo pogledajte Golove Slovacka-Azerbej -dzan 1-2 Koja je to Namestena Utakmica,samo pogledajte drugi gol Azera u 95 minutu

Daki

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.

Dvojka samo za trud

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.
(Medo, 23. septembar 2022 00:04)



Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)

Novi Maradona

pre 1 godinu

Lovro Majer je, ako niste znali, novi Luka Modrić.
Igra u Francuskoj ligi i jedan je od najboljih.
(Mile, 22. septembar 2022 22:43)


bit će bolji od Maradone
potpisao predugovor sa realom

Bitno ili nebitno

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????

ultrasrbin

pre 1 godinu

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.
(qw, 22. septembar 2022 23:48)
A u kojoj je skupini Slovenija koja vas je pobedila? Ili mozda Kipar koji ste jedva dobili? Ili mozda Portugal koji vas je pobedio, a kod kuce izgubio od Srbije.
A uhvatili se te prijateljske utakmice?
Hoces da kazes da je Austrija bolja od Hrvatske posto vas je pobedila?

Ivan

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima
(Juki, 22. septembar 2022 23:28)

Ama divno, lepo si se ti to nahvalio, lepo si nahvalio svoju reprezentaciju i onda sve to lepo začinio srpskom pesmom "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" ahahaha! Ne možete bez nas pa to ti je! Pored toga što se neprestano poredite sa nama, vi nam i pesme kradete! SMEHOTRES HAHA!

vince carter

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u prvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.

Veliki Vuk

pre 1 godinu

Ali kakve je poteze imao Modrić to je ludilo, ma divita ga gledat samo kako hoda, kako se kreće, ne mora uopšte igrat...
(Mali Vuk, 22. septembar 2022 23:04)


Vuče Hrvatino Srbi ne kažu ‘gledat’ i ‘igrat.’
Nauci malo bolje srpski da bi mogao da se predstavljaš kao Srbin ;)

Negledampornice

pre 1 godinu

Trebamo nosit duginu traku, pokazat respect ne prema različitosti, vec apsolutno istom sto rade i hetero parov, osim reprodukcije, samo sto je nad LGBTQ stigma. Podrska deckima u svlacionici, jer nas ima.

Olympus

pre 1 godinu

Gledao citavu utakmicu.. sila su hrvati nema tu sta.. kombinatorika strahovita, Modric u 38.godini nestvaran to nisu istine kako igra frajer. Fascinantan je podatak da je utakmicu igralo cak 13 što sadasnjih sto bivsih dinamovih igraca. Zamislite čitava reprezentacija koja je prva u grupi sa svetskim sampionima i trenutnim sampionima lige nacija čini izdanak jedne zagrebacke skole fudbala. To je raritet u svetu 100%

vince carter

pre 1 godinu

Replicira mi covek kako francuska nije favorit jer igra ekipa a ne igraci,a francuska aktuelni prvak sveta! A sto se tice ove non stop usporedbe sa prijateljskim utakmicama i price ovi pobedili nas a oni njih je za ispitivanje,ako Celzi pobedi junajted 3-0 a Junajted 2-1 liverpul,jel to automatski znaci da ce Celzi razbiti Liverpul,degenerici. Samo primer prijateljske utakmice je za ispitivanje.

Nizozemac

pre 1 godinu

Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine,



05/09/20 Danska - Belgija 0:2
18/11/20 Belgija - Danska 4:2
12/06/21 Danska - Finska 0:1
17/06/21 Danska - Belgija 1:2
07/07/21 Engleska - Danska 2:1
15/11/21 Škotska - Danska 2:0
26/03/22 Nizozemska - Danska 4:2

purger

pre 1 godinu

nekako me i strah koliko smo jaki...30% jači nego u Rusiji...a opet treba ti i sreća koja je sastavni dio sporta, a u Rusiji smo je dosta imali...da li smo je 100% potrošili ?

Finale SP

pre 1 godinu

Danci su obrambemo vjerovatno najbolja ekipa na svijetu, kompaktni, disciplinirani da je to impresivno…probili su Hrvati taj dupli blok dva puta veceras. Bez Mandzukica i rasnog golgetera. To je ta Hrvatska!
Timska, slozna i opasna! Kao u Rusiji, samo obrambeno bolja.
Danci su gotovo neporazeni zadnje dvije godine, uzela im Hrvatska dva puta mjeru u 3 mjeseca.
Nije to slucajno.
Bravo, Hrvati!

Paranormalno

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.
(Ververde, 22. septembar 2022 23:26) # Link komentara

Živa istina. Kad igra Ronaldo ili Mesi na njima odmah 2-3 protivnička igrača a kod Hrvata nemaš pojma koji će pucati po golu, na koga da se koncentrišeš. To stvara nervozu i nesigurnost kod braniča. I Hrvati zabiju.

pierre

pre 1 godinu

Samo lupajte vi minuse za Srbiju.Idemo do polufinala sigurno vidicete. Vi da ste neki navijaci Srbije nebi stavjali minuse.
(O, 22. septembar 2022 23:53
Dobio si minuse jer ti je glup komentar.Svatko normalan zna da je reprezentacija Srbije jaka,da je dobro vođena i da uz malo sreće može daleko dogurati što joj i od srca želim.

Alo

pre 1 godinu

Sjecate li se strucnjaci kako ste rekli da smo poslije Rusije gotovi, jer se tim raspada zbog godina i ko zna kad cemo opet imati ovakvu generaciju?
Majer je novi Modric...a tek da vidite malog Baturinu...
Gvardiol, Sutalo po 20ak godina...Erlic je strpao Mbappea u dzep...nase vrijeme tek dolazi...pehar mora doci...previse puta je izmicao

qw

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Jedna dama

pre 1 godinu

Pametna, slozna, disciplinirana, kompaktna, atraktivna Hrvatska!
Timski se brani, timski napada.
Koliki pomak u obrambenoj igri Hrvatske u odnosu na Rusiju, nema vise golova iz prekida.
U 4 utakmice s Francuzima i Dancima, dvije ponajbolje ekipe svijeta, 3 pobjede, 1 remi.
Dva primljena gola.
Bravo, Hrvatska!
Qatar, stizemo! ❤

Olympus

pre 1 godinu

Koje beskorisno takmičenje...
(Jovan, 22. septembar 2022 22:52)

Lupaš gluposti.. Pobedniku ide 14mil evra. A i šeširi za žreb se određuju po ovome. Eto hrvata u 1.potu a mi za sada u 3. Dakle treći razred evropskog fudbala, pa eto koliko je beskorisno..jalna Srbijo pojestce te muka neukih i mrak ovakve pameti.

Josip

pre 1 godinu

Dva gola nisu sve što je Hrvatska pokazala večeras. Bilo je još niz sjajnih prilika koji su za malo mogli biti golovi. ali bilo je i kreacije, originalnosti i flipera. Neke prilike Hrvatske Danci su morali zaustaviti prekršajem. Dalić ima slatke brige, koga staviti. Ako svi budu zdravi, bez povreda bit će opasni svakom rivalu. Prvo poluvrijeme je bilo taktićki, oprezno, sa respektom prema rivalu, a u drugo poluvrijeme je bilo za pokazivanje raskoši talenta i zrnca atrakcije. Modrić maestro, ali tu su i mlade snage. Na SP u Kataru najmanje što se očekuje je da prođu grupu bez obzira sa kim su u grupi, Realno mogu i do 1/4 finala ako se sve posloži. Dalje od toga je nerealno jer tu su velikani ali ako se velikanima desi kiks i ako se sve posloži sve je moguće.

Slavko

pre 1 godinu

Hrvatska je svetlosnih godina ispred nas u metodologiji stvaranja igraca. Majer je sledeca desetka Hrvatske. Maestralan igrac, zreo, stabilan, profesionalac plus leva noga...Sjajno!

Daki

pre 1 godinu

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41)

Izvini, ali Srbija mora dokazati na terenu. Pošto je Danska u A, a vi u B ligu, znači niste bolji.

Razlika je da je Srbija morala poceti u C Ligu, pa zato nisu u A Ligu jos. Moguce je i da Francuska ili Englaska/Italija/Nemacks ispadne u B Ligu, to ne znaci odma da su losi.

Tina

pre 1 godinu

Odlična i poletna Hrvatska !

Svima osim Srbima , za koje je slučajnost srebro na SP, i sada ulazak na final 4.

Eh da smo barem kao Srbi u nogometu...

Neo@

pre 1 godinu

Danci nas proletos ako se ne varam, olešiše sa 3:0!
A ovo što ih Hrvati razbili, to se dapače ne računa da je Danska bolja reprezentacija!?
Ako bude kako treba po nas, mi se sa njima ukrštamo u Kataru u 1/8 ili 1/4, pa da se nadamo samo da ćemo napraviti iznenadjenje... A Hrvati da bumo imaju loš dan!

Buraz

pre 1 godinu

Kakva ljepotica od utakmice u drugom poluvremenu!
Koliko klase u hrvatskom timu, veselje za gledanje…koliko poteza koji mame uzdahe, Modric, Majer, Brozovic, Gvardiol, Kovacic…tehnicki premocni

Banja Luka

pre 1 godinu

Auuuu ljudi moji, ovo vam je novi Luka Modrić, čak ima istu frizuru, a i malo je zgodniji. Samo da novinari još nađu da mu je majka Srpskinja...ali u Francuskoj radi čuda, izabran i momčad prvenstva.

Ponos

pre 1 godinu

Majeru, frajeru!
Nas Kevin de bruyine :D
Nije ni cudo da ga velikani traze, a Rennes upravo izvijesio cijenu od 60 milijuna.
Gvardiol, Sutalo, decki od 20 i 22 godine na prvoj crti obrane protiv mocne Danske.
Bravo, decki!

Rale

pre 1 godinu

Svaka čast na prvom mestu, i to u grupi s Francuzima i Dancima. Pozdravljam ovim putem sve stručnjake koji ovde uporno mlate praznu slamu kako komšije samo imaju mnogo sreće. A ljudi iz utakmice u utakmicu igraju fenomenalan fudbal. Pogledajte im rezultate, pogledajte im napadački stil igre, pogledajte kako se bore za gol više. Ovaj mali Majer, uleteo ko osica i zabio golčinu bez pardona i treme. Njima ko god igra uvek daje sve od sebe. E zato su u svetskom vrhu. Zbog te želje i zalaganja na terenu, a ne zbog sreće, nesreće, lakog žreba, i ostalih klinačkih gluparija.

qw

pre 1 godinu

Bravo komšije. Sad velesila Mađarska u polufinalu opet ste srebrni.
(Che, 22. septembar 2022 22:59)

Ako Mađarska bude prva u grupi, a mislim da su s Nijemcima, Englezima i Talijanima znači da je velesila.

OptaJean

pre 1 godinu

Dva igrača na terenu (ne golmani) startovala su u svom prvom meču za reprezentaciju Francuske (Badiashile, Fofana), prvi put od dua Pogba-Varane protiv Gruzije u martu 2013. (F 3-1 G, kvalif. za SP).
Embape je postigao 28 golova za Francusku od svog debija u martu 2017. protiv Luksemburga (L 1-3 F, kvalif. za SP), samo Grizman (isto 28) je tako dobro prošao u tom periodu.
Žiru (35 godina i 357 dana) je postao najstariji strelac za Francusku, prestigavši Roger Marchea (35 god i 287 dana u decembru 1959. protiv Španije, F 4-3 Š, prijateljska).
Grizman je upisao 25. asistenciju u reprezentaciji Francuske, izjednačivši se sa Tjerijem Anrijem kao najbolji asistent za Francusku u 21. veku.

Netijak

pre 1 godinu

Ako je Dalić mislija da igramo onako sporo prvo poluvrime, ne znan zašto je stavlja Pašalića, u takvon stilu igre, bija je potpuno beskoristan i nevidljiv. Možda da nadoknadi deficit u šesnajstercu zbog Kramarića, ali nije se ka i obično ništa dobilo. Kramarića bi tribalo odstranit, ne daje golove, ne služi ničemu, ne može se adaptirat nikako na naš stil igre.

Danko

pre 1 godinu

Prvi stoperski par 20 i 22 godine. Na kupi Lovren i Vida prvi stoperski par iz Rusije i zadovoljni.
Zamjenski vezni red u drugom poluvremenu još više pritišće i veze.
Modrić druga dimenzija kao i Eriksen

Dres

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji dres do sada! Beli nije od stolnjaka, nego od najstarijeg kalendara Orion. Plavi izgleda ko u moru uronjena šahovnica, negde kod Karlobaga. A i brojevi su stilski pisani po uzoru na hrvatsku glagoljicu! Najprepoznatljiviji grb i zastava i dres na svetu od naroda koji je ratničko i sportsko ČUDO! Šahovnica je nastala u Vinkovcima od najstarijeg indoevropskog kalendara ORION, starog oko 5000g iz hrvatske Vučedolske kulture. Grad Vinkovci je najstatiji evropski grad sa arheološkim dokazima sustavnog života unazad 8200g a i dan danas Hrvati imaju šahovnicu ko svoj simbol.

kvesic

pre 1 godinu

Šteta za onaj "dizelaški" start lige nacija kada su izgubili protiv Austrije, ono je baš bezveze izgubljeno jer je sada moglo biti sve gotovo. Austrija ovaj puta nema šta tražiti protiv ovakve Hrvatske.

Hrvati zasluzeno prvi u grupi

pre 1 godinu

Danci su 10. reprezentacija svijeta i ova utakmica im je značila ali Hrvati su bili sjajni i zasluzeno pobijedili, a rezultat je mogao biti i vise u korist Hrvatske. Hrvati bi lako mogli u final four.

Marinjo

pre 1 godinu

Hrvatska ima najbolji vezni red na svetu, Modrić-Brozović-Kovačić,+jedan neverovatni Perišić i tu je kvaka, sve ostalo su gluposti...

?

pre 1 godinu

Hrvatskoj da bi bila u igri da osvoji sampionat fali jedna klasna 9ka. Nemaju napadaca koji trpa ko na traci ala Vlahovic.
(Maroje, 23. septembar 2022 08:28)

Polako malo s Vlahovićem. Koju je on bitnu utakmicu odigrao? on je golgeter samo za susjede. Ili onaj SMS kojem skoro prođe karijera, a jednu bitnu utakmicu nije odigrao.

Kizo

pre 1 godinu

Koliko klase u nogama hrvatskih igraca…igraju se ko na decjem igralistu,koliko kreativnosti,lepih dodavanja,sombrero,seva…jednostavno su majstori fudbala

Rastko_Knin

pre 1 godinu

Meni je onako neverica bila da lik na prethodnoj vesti stavlja Nemacku,Englesku,brazil,spaniju u prvi red favorita a jedan drugi nabraja haverca,musialu,sanea,Mullera,roysa i kaze da je Nemacka prvi favorit i mislim se dal sam ja lud ili sam jedini koji vidi da Francuzi imaju igraca za 4 reprezentacije...Manjan,Loris,Pavard,Upamekano,Saliba,Lukas Hernandez,Theo Hernandez,Laporte,Kunde,Mendy,Tcuameni,Kamvinga,kante,pogba,mbape,usman dembele,koman,ziru,grizman i ko zna koga sam sve zaboravio plus dobri igraci iz monaka,liona,marseja i ostalih...kako oni nisu najveci favorit i kako je Engleska u pFrvom redu ispred Francuza kako rece taj lik i dalje se pitam,jos dobio i plusice.
(vince carter, 22. septembar 2022 22:49)

Francuska nije favorit jer u fudbalu igraju EKIPE a ne igraci. Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?

Juki

pre 1 godinu

Pazite ovo...hrpa igraca im je otisla nakon SP-a, a oni su sve momcadi sa kojima su igrali na SP-u, imali opet na meniju, i sve ih pobijedili. Dance, Francuze...ne moze nam nitko nista, jaci smo od sudbine...
Mislim da nema niti jedan igrac u Realu da je igrao sve tekme sa 37 godina na ledjima

Dragan

pre 1 godinu

Možemo mi da pričamo šta oćemo, ali Hrvati odvaljuju u fudbalu. Neki igraju fudbal, oni se igraju fudbala.
Odakle im toliko samopouzdanja kod tih klinaca..., valjda od malih nogu.
Danci su mnogo ozbiljna reprezentacija, bit će tvrda koska svim "favoritima" na SP.
A za nas verujem da je došlo vreme da napravimo iskorak, 1/4 finala bi mi bila vrh.

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Realist

pre 1 godinu

Kako to da jedna Danska koja na papiru nemaju kvalitetne igrace kao sto ima Srbija a oni nas razvalili?
(Rastko_Knin, 22. septembar 2022 23:25)

Mislim da je problem prvenstveno taj da mislis da Srbija ima bolje igrace od Danske. Srbija na transfermarktu igraca vrijednih 15 mil. € ili vise ima 7 a Danska ih ima 10. Od igraca vrijednih 10 mil. ili vise Srbija ima 10 a Danska ih ima 17 (za usporedbu, Hrvatska ih ima 16). Ukupna vrijednost Srbije je 334 mil. a Danske 326 mil., ali to ne zbog velikog broja jacih igraca kod Srba, vec zbog Vlahovica (85 mil.) a pogotovo SMS-a, koji je sa 70 mil. valjda najvise precijenjen igrac na transfermarktu uopce. Nakon prvih 7-8 igraca kvaliteta vam drasticno pada, a pogotovo klupa vam je izrazito tanka, sto je kod danasnjeg fizickog napora i 5 zamjena veliki hendikep.

Klubovi za koje igraju najbolji Srbi su Juve (2x), Lazio, Fulham, Fiorentina (2x), Porto, Turin, Getafe, Verona, Ajax, Mallorca, Salzburg, sto sigurno nije lose. Klubovi, za koje igraju najbolji Danci su Tottenham, Barcelona, ManU, Brentford (3x), Sevilla, Leipzig, Salzburg, Chrystal P., Frankfurt, Atalanta, Leeds, Bournemouth, Leicester, a rekao bi da je to opet bolja lista.

Dodaj da im doslovno pola reprezentacije igra u trenutno najjacoj i fizicki najzahtijevnijoj ligi, gdje trenutacno i klubovi na sredini tablice kupovaju igrace ispred top-klubova kontinenta.

Ante

pre 1 godinu

Ovo je važnija utakmica bila, od ove zadnje kojom možemo potvrditi osvajanje grupe.

Znači, osiguran Final Four, osiguran status nositelja za EURO, što je bilo najvažnije.

Slijedi Hrvatska: Austrija,. Danska Francuska.
Jedino da Hrvatska I Francuska izgube skupa, Danska će biti na prvom mjestu.
Svaki drugi rezultat, Hrvatska je prvak grupe, zbog bolje gol razlike u odnosu na Dansku.
Inače, Danska je stvarno sklopila dobru reprezentaciju, ozbiljna ekipa, nisu slučajno u borbi za 1 mjesto.. Al Francuzi dolaze da izbore ostanak u A ligi, da izbiju na 2 mjesto, a zadnja šansa...
Mene najviše brine što nam je dovoljan bod. Ne znaju naši tako igrati, najbolji su kad moraju dobiti 😁

kikica7

pre 1 godinu

Hrvatska sada ima odlično balansiran mix mladosti i iskustva. Mladi su skroz preuzeli obranu i to izgleda jako dobro, betonska obrana. Modrić, Brozović, Kovačić, Perišić imaju odlične alternative u vidu Majera, Sučića, Baturine, Stanišića, a sada se još čeka neki klasni napadač.

Bez karaktera !

pre 1 godinu

Sjajna, sjajna Hrvatska...

Užitak ih je za gledati, kakva kombinatorika, tehnika, pas pa i golovi.

Puno mladih vrhunskih igrača, budućih zvijezda europskog i svjetskog nogometa.

Final four je tu, zašto i ne osvojiti !

Ververde

pre 1 godinu

Ono sto je meni godinama fascinantno kod Hrvata je to sto konstantno imaju sedam osam razlicitih fudbalera na raspolaganju koji umeju da zabiju. Protivnici jednostavno ne znaju odakle im preti opasnost, pa je i uz Dansku disciplinu takve ekipe teško čuvati. Zapravo tu ni bunker ne pomaže mnogo.

Medo

pre 1 godinu

Kao i uvek,počeo sam gledati meč tako šta sam navijao protiv Hrvata, ne mozes protiv sebe. Ali u drugom poluvremenu su me naterali da navijam za njih. Takva klasa i vic, to odavno nisam video. Narocito Modrić, Gvardiol i Majer. Eto, neka budu poticaj nama.

Nikola

pre 1 godinu

Medo “Srbine” sve si lepo napisao do poslednje rečenice. Srbi ne kažu “poticaj.” To vi, Hrvati, kazete :)
(Dvojka samo za trud, 23. septembar 2022 08:20)

Kazu i Srbi u Hrvatskoj.

sorry

pre 1 godinu

Kakav prolaz Francuskoj da osigura Hrvatska? Samo prvi ide na finale four
(73-29, 22. septembar 2022 22:50)
Da, ali zadnji ispada. Ako Danska pobijedi Francusku, onda pobjeda Cro u Austriji izbacuje Austriju, Cro prva. Ako dobije Austrija, Danska prva, Fra ispada.

Bang bang

pre 1 godinu

Hrvatska je toliko bila mocna da cak ni nas Xnodeh nema inspiracije da trola veceras :D
Sta kazes, Xnodese, Modric deda,a Hrvati griju klupe u ligi petica? :D

Yoda

pre 1 godinu

Hrvati su veliki majstori u smeni generacija. Taman pomislis nakon završenog ciklusa da nema vise sta da traze u vrhu jer otisli su im jedan Srna, Olić, Eduardo, Kranjcar, Pletikosa. Kad oni mangupi zamene te pozicije jos boljima igracima. Pa onda i ti novi pocnu da odlaze s vremenom. Oproste se Mandukic, Vrsaljko, Corluka, Lovren, Subašić, Rebić... kad eto njih opet s nekim izmisljenim facama. I ti novi opet sad deluju kao da ce sledecih deset godina da drmaju kavez svima. Oršić i Majer, pa Sosa i Gvardiol, vidi se iz aviona da su pakleni igrači. I evo samo da ponovim ono sto je jos pre Rusije neko napisao: Odakle ih više zvlače, i odakle tim njihovim klincima toliko samopuzdanje? Trenutno imaju sjajan balans velikog iskustva i mladih igrača koji su tek željni dokazivanja. Biće tvrd orah svima na Svetskom i zelim im da osvoje, jer realno zasluzili su. A mojim Orlovima isto zelim veliki uspeh, i da nam ovo prvenstvo bude prekretnica. Da se polako vratimo tamo gde pripadamo na fudbalskoj mapi. Dosta smo se skrivali i glupirali. Vreme je da pocnemo da pobedjujemo iz utakmice u utakmicu bez straha. Mislim da s Piksijem to konačno možemo.

prolaznik

pre 1 godinu

Pobjeda koja Hrvatskoj otvara vrata polufinala. Francuzi će morati pobijediti Dance ukoliko se ne žele dovesti u situaciju da možebitno završe u B ligi, a čisto sumnjam da si to žele dopustiti.

tata

pre 1 godinu

savršeno izdanje hrvatske. jako malo grešaka, odbrana sjajna sa i bez presinga, sredina perfektna, napad nepredvidljiv, brutalan. kao šahovska partija odrađeno. uživao sam u tekmi. svaka čast.

Mario

pre 1 godinu

ček ček susjedi… vi ste poslije debakla protiv austrije 0:3 govorili da je ovo nevažno takmičenje i da svi igraju prijateljske utakmice sa b timovima…. otkud tolika promjena… kako sad odjednom važno takmičenje????
(Bitno ili nebitno, 23. septembar 2022 00:54)

Takmicenje je i dalje nebitno ali ova pobjeda je bitna jer je Hrvatsku zacementirala u prvom potu nositelja za izvlacenje EP 2024 u Njemackoj sto osigurava potencijalno lakse protivnike u skupini. Srbija je tek u trecem sesiru i ima velike sanse za grupu smrti.. Osim toga ova pobjeda ostavlja Hrvatsku u A ligi Lige nacija sto osigurava utakmice nasim mladjim igracima i iskustvo igranja protiv najjacih reprezentacija sto ce omoguciti kontinuitet igranja na najvisem nivou.

Realnost

pre 1 godinu

Danska-Srbija 3:0. Mnogo brate.
Tri dana kasnije Danska-Hrvatska 0:1
Hrvatska-Danska 2:1.
(?, 22. septembar 2022 22:49)

Pa ne mozes uporediti prijatelsku utakmicu sa takmicenje, i mi smo dobili Portugal, a Hrvatska nije. Umesto da se radujemo za oba za ovakav uspeh mi se uvek smejemo jednom drugome.

Da smo realni i Hrvatska i Srbija su trenutno dosta jaci od Danske.
(Daki, 22. septembar 2022 23:41) # Link komentara

Daki, to ti zaključuješ kad gledaš kako HR igra sa Danskom. Ne možeš tako gledat, obzirom da vaša repka (bez uvrede) ne igra kao HR. HR - Danska je jedna utakmica, a SRB - Danska je sasvim druga utakmica sa drugim igračima i stilom igre. Pitanje da li bi ih vi "stisnuli" kao što smo ih mi. Rekoh bez uvrede. Želim vam sve najbolje u Kataru.