Ponedeljak, 22.08.2022.

08:00

Čudo je kompletirano – pao i Cicipas, Ćorić osvojio Sinsinati!

Hrvatski teniser Borna Ćorić osvojio je Masters u Sinsinatiju pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu sa 2-0 u setovima.

Izvor: LN

Èudo je kompletirano – pao i Cicipas, Æoriæ osvojio Sinsinati! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Klasa optimist

pre 1 godinu

@ Mozda je zato BH bolji
Ne znam za Bornu ali mogu podijeliti svoje iskustvo. Ja sam ambidekster. Mogu istovremeno pisati lijevom i desnom rukom. Sve mogu raditi sa obadvije ruke ali potpisujem se lijevom rukom jer je osjecam prirodnijom. Da moram pojesti juhu drzeci kasiku u desnoj ruci ostao bih gladan( ne doslovce-trebalo bi mi puno vremena da pojedem juhu bez da je prolijem). Igrao sam i igram ( rekreativno) tenis( i rukomet,vaterpolo..) i sluzim se sa obadvije ruke po potrebi ali uglavnom koristim desnu ruku. U nogometu ne osjecam razliku izmedju lijeve i desne noge. Smatram ih podjednakim ali po pitanju ruku osjecam razliku. I moram reci da sam imao velikih problema kao dijete u skoli. Luda uciteljica koja mi nije dozvoljavala da pisem " prirodnijom " rukom.Kad je na nagovor mojih roditelja napravila test i vidila da sam istovremeno sa obadvije ruke napisao ono sto mi je ona diktirala a da je rukopis lijeve ruke bio ljepsi okanila se corava posla.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Nikakav 'region' i nikakav Balkan. Zagreb, Hrvatska, EU je adresa i podrijetlo!
(Skakač na H5, 22. avgust 2022 10:51)

Progresio si sajt, dragi susjede.
Ovde dolaze samo normalni ljudi, bilo da su Hrvati, Srbi, ili Eskimi.
Probaj neki drugi sajt, mozda se tamo bolje nadjes!

Jok

pre 1 godinu

Ustvari meni je najzanimljiviji podatak da mu je prosijek prvoga servisa 202km a prike operacije 183. Jasno to se vidi i na ostalim udarcima

Možda je zato BH bolji

pre 1 godinu

Ćorić je doista ljevoruk izvan teniskog terena i potpisuje se lijevom rukom, nije riječ o zrcalnoj slici. Nikad nisam čula objašnjenje zašto igra tenis kao da mu je desna ruka dominantna.

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za fenomenalnog Bornu ne velikoj pobedi u finalu Sinsinatija protiv Cicipasa i osvajanju prvog Mastersa 1000! Sasvim zasluženo Borna je osvojio svoju prvu veliku titulu, nadigrao je u potpunosti Cicipasa i na veoma dominantan način pobedio i osvojio titulu. Tokom celog turnira je igrao fenomenalno, redom pobeđivao velike rivale i sinoć u finalu stavio šlag na tortu osvajanjem titule na dominantan i ubedljiv način. Dokazao je iznova Borna da može naravno da se nosi sa Cicipasem i ostalim asovima iz mlađe generacije i da može da ih pobeđuje, i da nisu bolji od njega! Jednostavno Cicipas je sinoć bio veoma ubedljivo nadigran, ne zato što je loš teniser, naprotiv, odličan je, već zato što je Borna bio izvrstan! Veliko bravo Borna majstore!

Ljubitelj tenisa

pre 1 godinu

Velika pobeda Ćorića i njegovo zasluženo osvajanje Mastersa u Sinsinatiju na zaista veoma dominantan način. Odigrao je 6 mečeva u Sinsiju i samo je jedan set izgubio u meču protiv Nadala kog je pobedio sa 2:1 a sve ostale mečeve protiv visokoplasiranih igrača izdobijao je rezultatima 2:0 uz veoma dominantnu igru. Evo i u finalu juče, pokazao je da kada je u naletu i u formi da može da se nosi sa Cicipasem i da bude i bolji od njega, što je sinoć u finalu i potvrdio. Ubedljivo je nadigrao uobraženog Grka i osvojio svoj prvi Masters sasvim zasluženo. Inače ova dva Mastersa u Montrealu i Sinsiju potvrdili su iznova ono što je teniskom svetu već vidljivo, a to je da polako polako dolazi do smene generacija i da iz ove nove mlađe generacije ima bar jedno 20 tenisera koji će ravnopravno deliti titule ubuduće. Jednostavno tu od tih 20 svako svakog može da pobedi u bilo kom trenutku i neće biti velikih dominacija jednog, dva ili tri igrača kao što je to bio slučaj sa Velikom trojkom. Jednostavno takve velike dominacije više neće biti. Bravo za Ćorića još jednom, veoma mi je drago da je osvojio svoju prvu veliku titulu, Masters 1000, jer on to odavno već zaslužuje.

Neverovatno

pre 1 godinu

Kako to, a "ubacio u svoje telo" pelc? Hoce biti neka statistika zrtava vakcine na US Openu?
Za NBA ligu znamo da je pomor, mora biti i za tenisere statistika.

Mile

pre 1 godinu

Borna je uvijek bio jak u glavi i nije padao u depresiju kada bi izgubio gem ili set nego bi samo nastavio dalje.
Dobio je puno mečeva preokretom tj. nakon što je protivnik imao prednost u gemovima ili setovima, a to mogu samo mentalno jaki igrači.
Isto tako nema problema igrati tie-break i odigravati svoje najbolje poene kada je najvažnije. To je ono što dijeli odličnog igrača od dobrog i zato ima veliku perspektivu u nastavku karijere.
Njegov problem u prošlosti je bio manjak izdržljivosti.
Odigrao bi jedan ili dva meča na 3 seta i treći meč više ne bi imao snage za ravnopravnu borbu i tako je teško povezivao više pobjeda i naravno, teško osvajao turnire jer za to treba 5-6 pobjeda u nizu.
Sada više ne vidim taj pad jer se očito dovoljno oporavi do idućeg meča i sada on nabija tempo i protivnik pada kako odmiče meč.
Samo naprijed Borna i mjesto u prvih 10 ti ne može izmaći.
Inače, zadnji igrač izvan prvih 150 na ATP listi koji je igrao finale turnira je bio Karlović 2017. i on je bio 151. prije turnira.
Ne sjećam se da li je osvojio ili ne.
Ivanišević je prvi igrač u povijesti koji je sa wild card pozivnicom osvojio Wimbledon, a sada Borna prvi nakon dugo godina izvan prvih 150 igrača osvojio ATP turnir.

bleki

pre 1 godinu

Al kvota 2,50 na Corica ?? U svakom slucaju hvala kladionicama. Najlakse pogodjena velika kvota u istoriji kladjenja. I dalje mi nikako ne ulazi u glavu na osnovu cega je Cicipas juce bio favorit. Cicipas ?? Jednodimenzionalan igrac.

Slobo

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?
(S1, 22. avgust 2022 09:33) # Link komentara
Preporučujem (+4)Ne preporučujem (0

To je lazni efekat kamere koja radi kao selfi kod mobilnog telefona i okrece sliku.

lennox

pre 1 godinu

Nažalost, to je budućnost muškog tenisa - svake nedelje drugi šampion.
(Top komentari sa sličnih vesti, 22. avgust 2022 08:57)

Na srecu bih rekao! Bolje svake nedelje drugi sampion, nego svake nedelje isti sampion.

Milan

pre 1 godinu

Finale sam gledao na nekom nemackom kanalu. Komentator je tokom celog meca pricao na koji nacin bi Cicipas mogao da pobedi Bornu, bas onako navijacki. Neverovatno koliko nas ne vole.

Inace, svaka cast Coricu. Nadam se da ce nastaviti ovako i da ce uskoro uci u Top 10 gde mu je i mesto.

Vlad

pre 1 godinu

Bilo je uživanje pratiti Bornine mečeve, sinoćno finale skoro savršeno odigrano. Bravo, sve čestitke i srećno na USO! Imam za koga navijati pored naših tenisera kad već nema Novaka.

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

@I to ti je tako
Borna je osvojio 3 a ne samo 1 turnir.
I to:
- jedan 250
- jedan 500
- jedan 1000
Niko jos nije osvojio masters u istoriji sa nizeg mjesta na ATP listi.
Svaka cast tom divnom momku, navijacu za njega jos zesce i zelim mu da osvoji sve turnire na kojima ne ucestvuje Nole. A moze i poneki na kojima ucestvuje i Nole, samo da nije GS.

miroslav

pre 1 godinu

Tenis koji prikazije u odredjenm fazama igre je savršen.
Došao je do kontinuiteta.
Trebalo je vreme,oparacije,..,ništa čudno.
Primer da se talentom,radom,strpljenjem i upornošču dolazi do vrhunskog rezultata.

S1

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?

nova rokada

pre 1 godinu

Dečko je u startu karijere bio obećavajući ali ozljede su ga koštale. Operacija ramena je teska operacija i strah od nove ozljede je stalno prisutan. Zbog svega toga, posebno što su se ozljede desile veoma rano blize početku nego kraju karijere još veće je čudo da se Borna tako uspjesno vratio. Ako ovako nastavi napravit ce pomutnju u top 10 jer već na ovom turniru je pobijedio nekoliko njih iz top10. Očekivao sam da ce Cicipas da uzme trifej jer Medo je van forme, ali da će Borna to mi nije bilo realno ni u snu.

Miki

pre 1 godinu

Uzeo je 1,5 mil. $ i 1000 bodova i skočio za preko 100 mjesta, sa 153 u top 50. Ako ovako nastavi još ce da napreduje. Oratak u vrh je najteža stvar u sportu, posebno povratak nakon teške operacije koja je rezultat sportske ozljede. Kad smo kod Hrvata i onaj Mario Ančić je bio strasan teniser i njega je omela neka bolest mislim mononukleoza i veoma rano je morao prekinuti karijeru. Da to nije bilo sigurno bi bio u top 5 ako ne i više. Čudo iz kojeg malog bazena vade talente.

Zoran

pre 1 godinu

Čestitke Ćoriću na velikom rezultatu kao i komentarima jer se vidi koliko je Nole ujedinio sr i hr preko tenisa. Takva korektnost je u vaterpolu kao i rukometu još i fudbal da nas pomiri da se ne stidimo uvredljivih komentara s obe strane i biće lepo svima.

Sarkastije

pre 1 godinu

Bas je top sto su svi komentari pozitivni i puni podrske, rijetkost na netu, pogotovo izmedju nasih plemena. Borna je uvijek lijepo pricao o Noletu, i ako nista, barem znamo za koga navijati ako Nole ne ode u Njujork.

kimiko

pre 1 godinu

Svaka čast ! U pitanju je veliki talenat i samo ga je povreda sprečila da ranije pokaže kakav je to igrač. Srećno Borna i još mnogo trofeja !

Born to be special, not ordinary.

pre 1 godinu

kako kaže njegova tetovaža, nema ništa gore nego biti običan. :)
iako me svojevremeno blokiro na instagramu, što me uopće ne smeta jer i nisam tip koji se zamara društvenim mrežama, mogu reći da mi je izuzetno drago vidjet ga u ovakvoj formi, i ovo je mogao ostvarit i ranije. a inače blokirao me, zato jer sam mu "dosađivao" s time da je previše limitiran na servisu i forehandu, ja ga jesam pilao, ali ga nikad nisam vrijeđao, kao drugi. koje vj nije blokirao, to mu jesam zamjerio jer moje pilanje nije bilo zlonamjerno već dobronamjerno, nisam tip koji nekoga pljuje bez razloga. pogotovo nisam njega pljuvao bez razloga, to uopće nije bilo pljuvanje, već argumentirana kritika njegovog tenisa. po meni i dalje stojim pri tome, prije par godina prije ozljeda nije imao taj fokus koji sad ima, i nije radio dobro na svom tenisu. ništa čudno da ga je bolilo kad bi mu svako malo rekao, da mu je forehand očajan, ali to je bio realni sud njegovog FH tada. ovo sada je nešto sasvim drugo, i to sigurno ne bih sada govorio. nisu sve kritike zlonamjerne, sve što sam mu ikada govorio govorio sam mu iz srca i jer sam smatrao da može ostvarivat ovakve rezultate i mlađi. ali još nije kasno, i mislim da će na koncu imati jako dobru karijeru. ovo je stimulacija za dalje, ne toliko u novčanom smislu koliko u teniskom, i u pitanju samopouzdanja. a da je riješio FH i servu ranije, ovaj masters ili neki drugi uzeo bi prije par godina, prije ozljeda. no sad to nije bitno, bitno je da ga je krenulo!

Problematično iskren

pre 1 godinu

Imao je talenat i znanje, ali neuredan život, manekenke i slične djevojke su uzeli danak. Ipak samo naprijed treba i živjeti.

duledudule

pre 1 godinu

Secam se da sam u julu video da je na nekom celendzeru u Rumuniji izgubio od nekog anonimusa i pomislio sta je s ovim malim on je bio perspektivan, sto je ovako propao ko zeton. Kad ono opa, uze nikad jaci masters. Puno srece i da ga zaobidju povree, valjda mu nije ovo samo jedan bljesak.

fetrovizor

pre 1 godinu

Mario Ančic je zbog ozljede leđa prekinuo karijeru sa 26 godina a renkung karijere mu je bio 7. na ATP, a prije toga je imao pauzu zbog mononukleoze. Bio je bolji od Borne a eto ii Borna ima ozljede. Da nije toga ko zna dokle bi se razvili. Novak je u tom jedinstven, prakticno bez ozljeda do 35. i još dugo ce da igra vrhunski. Nole pazi na ishranu i pazi kako trenira kako bi se sačuvao od ozljede. Talentirani region. Ko zna koliko je propalo vrhunskih talenata koji zbog uslova nikad nisu ni imali sportsku karijeru. A sigurno u regionu ima i gomilu talenata koji prpadnu i u drugim poljima npr. muzika, slikarstvo, vajarstvo koji se nisu razvili zbog sistema i sto moraju da rade za prezivljavanje.Vrijeme je da se sistem popravi i da bude podrška talentima svih vrsta.

bla bla

pre 1 godinu

Bravo mali….i to kakve protivnike je dobio ,sve ozbiljni igrači od prvog kola,znaci da vredi mali .Nije se nešto provlacio pa kao lagan žreb ovo ono,naprotiv.Ajde sad mali na U.S openu kad već nema našeg Noleta objasni im ,pogotovo bih voleo opet Nadalu i to odmah u 2. kolu….

T67

pre 1 godinu

Drago mi je da uzimaju turnire 'autsajderi'. Borna je dobar momak, imao velik potencijal kao junior. Kad je ušao među seniore pojeli su ga. Sad se konačno vidi taj talenat, a konačno i psihičko sazrijevanje .

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Neverovatan kam bek posle toliko pauze, ne sećam se kada je masters osvojio igrač nižeg renkinga.

Bole bgd

pre 1 godinu

Jako mi je drago što je Borna konačno uspeo da se vrati! Pre 4 godine je bio 12.na ATP listi, a onda povrede, operacije.. Dečko je super, nikada se nije mešao u politiku i uvek je isticao da puno ceni Đokovića, koji mu je davao veoma korisne savete na početku karijere.

Aca bg

pre 1 godinu

Cicipas je najprljaviji igrac koga sam gkedao,a pratim tenis id 1982...Cime se sve nije sluzio sinoc.Odugovlacio svoj servis preko 25 sec.,odlagao Bornin servis,kao ide po peskir,nije spreman.Pa je na mrezi gadjao Bornu u telo namerno,bez pardona(Medvedeva tri puta).Naravno,isao na pauzu izmedju setova,a kamera snima caleta mu kako prica na mobilnom,bez blama...Uz Nadala najodvratniji igrac na svetu,a sigurno najbezobrazniji.Uzas i sramota za sport.

soWhat

pre 1 godinu

Borna, ooooozbiljan talenat. Stil igre jako podseca na Novakov, a sto se finala, samleo je antipaticnog grka. Na turniru je imao par nagaznih mina, pored Nadala tu je i Bautista Agut, Felix, Norrie.. tako da sasvim zasluzena titula. Cestitke Borni, njegovom timu i komsijama

Ivan Livno CRO

pre 1 godinu

Svaka čast Borna, dobiti takvu šestoricu igrača i to sve uvjerljivo naklon do poda, zbog brojnih ozljeda tvoji rezultati nisu mogli doći do izražaja, ali pokazao si da pripadas samom svjetskom vrhu, i jedini si tenisac koji uz Dokovica imas pozitivan omjer sa najvecim Nadalom vodis 3: 2

meda

pre 1 godinu

Protiv Nadala 11 igrača ima pozitivan h2h: Đoković 30:29, Davidenko 6:5, Dominic Hrbaty 3:1, Alex Corretja 2:0, Duston Brown 2:0, i još 5 igrača ima 1:0. I evo sad Borna 3:2.

Protiv Đokovića 12 igrača: Roddick 5:4, Fernando Gonzales, Karlović i Kyrgios 2:1, Jiri Vesely i Marat Safin 2:0, i još 6 igrača ima 1:0.

boza

pre 1 godinu

Svaka cast Borna!!! Bravo!
kratka konstatacija: Bornin stil neodoljivo podseca na Novakov, i pogledajte kako prolaze top 10 teniseri kada je visok nivo takve igre konstantan… nemaju sanse! Jos jednom sve cestitke i srecno na USO!

crush

pre 1 godinu

Bravo Borna!!!
Težak put i potpuno zaslužena titula. Naravno, bilo bi teže da je Nole tu, ali odigrao je cijeli turnir na visokom nivou, vracao se iz mrtvih nekoliko puta… svaka cast

Zoran

pre 1 godinu

Borna je bio predviđen za velike stvari još sa 16-17 godina. Nažalost, ozljede su ga jako unazadile, 3-4 godine tenisa na vrhunskom nivou otišle u nepovrat. Srećom, još je mlad, sa 25 godina ima još dovoljno vremena osvajati turnire. I za kraj, jeste vidjeli reakciju nakon pobjede? Pored svih onih deranja, busanja u prsa i bacanja po terenu, njegova je bila nekako najzanimljivija za gledat.

Mister X

pre 1 godinu

Svaka čast za Ćorića, osvoji momak Masters. Zanimljiv mi je i podatak da je osvajanjem ovih 1000 bodova skočio sa 152. na 29. mesto ATP liste. Ala je zgusnuto na ATP listi.

soWhat

pre 1 godinu

Borna, ooooozbiljan talenat. Stil igre jako podseca na Novakov, a sto se finala, samleo je antipaticnog grka. Na turniru je imao par nagaznih mina, pored Nadala tu je i Bautista Agut, Felix, Norrie.. tako da sasvim zasluzena titula. Cestitke Borni, njegovom timu i komsijama

Aca bg

pre 1 godinu

Cicipas je najprljaviji igrac koga sam gkedao,a pratim tenis id 1982...Cime se sve nije sluzio sinoc.Odugovlacio svoj servis preko 25 sec.,odlagao Bornin servis,kao ide po peskir,nije spreman.Pa je na mrezi gadjao Bornu u telo namerno,bez pardona(Medvedeva tri puta).Naravno,isao na pauzu izmedju setova,a kamera snima caleta mu kako prica na mobilnom,bez blama...Uz Nadala najodvratniji igrac na svetu,a sigurno najbezobrazniji.Uzas i sramota za sport.

Ivan Livno CRO

pre 1 godinu

Svaka čast Borna, dobiti takvu šestoricu igrača i to sve uvjerljivo naklon do poda, zbog brojnih ozljeda tvoji rezultati nisu mogli doći do izražaja, ali pokazao si da pripadas samom svjetskom vrhu, i jedini si tenisac koji uz Dokovica imas pozitivan omjer sa najvecim Nadalom vodis 3: 2

bla bla

pre 1 godinu

Bravo mali….i to kakve protivnike je dobio ,sve ozbiljni igrači od prvog kola,znaci da vredi mali .Nije se nešto provlacio pa kao lagan žreb ovo ono,naprotiv.Ajde sad mali na U.S openu kad već nema našeg Noleta objasni im ,pogotovo bih voleo opet Nadalu i to odmah u 2. kolu….

Bole bgd

pre 1 godinu

Jako mi je drago što je Borna konačno uspeo da se vrati! Pre 4 godine je bio 12.na ATP listi, a onda povrede, operacije.. Dečko je super, nikada se nije mešao u politiku i uvek je isticao da puno ceni Đokovića, koji mu je davao veoma korisne savete na početku karijere.

Zoran

pre 1 godinu

Borna je bio predviđen za velike stvari još sa 16-17 godina. Nažalost, ozljede su ga jako unazadile, 3-4 godine tenisa na vrhunskom nivou otišle u nepovrat. Srećom, još je mlad, sa 25 godina ima još dovoljno vremena osvajati turnire. I za kraj, jeste vidjeli reakciju nakon pobjede? Pored svih onih deranja, busanja u prsa i bacanja po terenu, njegova je bila nekako najzanimljivija za gledat.

T67

pre 1 godinu

Drago mi je da uzimaju turnire 'autsajderi'. Borna je dobar momak, imao velik potencijal kao junior. Kad je ušao među seniore pojeli su ga. Sad se konačno vidi taj talenat, a konačno i psihičko sazrijevanje .

Mister X

pre 1 godinu

Svaka čast za Ćorića, osvoji momak Masters. Zanimljiv mi je i podatak da je osvajanjem ovih 1000 bodova skočio sa 152. na 29. mesto ATP liste. Ala je zgusnuto na ATP listi.

Zoran

pre 1 godinu

Čestitke Ćoriću na velikom rezultatu kao i komentarima jer se vidi koliko je Nole ujedinio sr i hr preko tenisa. Takva korektnost je u vaterpolu kao i rukometu još i fudbal da nas pomiri da se ne stidimo uvredljivih komentara s obe strane i biće lepo svima.

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Neverovatan kam bek posle toliko pauze, ne sećam se kada je masters osvojio igrač nižeg renkinga.

Sarkastije

pre 1 godinu

Bas je top sto su svi komentari pozitivni i puni podrske, rijetkost na netu, pogotovo izmedju nasih plemena. Borna je uvijek lijepo pricao o Noletu, i ako nista, barem znamo za koga navijati ako Nole ne ode u Njujork.

fetrovizor

pre 1 godinu

Mario Ančic je zbog ozljede leđa prekinuo karijeru sa 26 godina a renkung karijere mu je bio 7. na ATP, a prije toga je imao pauzu zbog mononukleoze. Bio je bolji od Borne a eto ii Borna ima ozljede. Da nije toga ko zna dokle bi se razvili. Novak je u tom jedinstven, prakticno bez ozljeda do 35. i još dugo ce da igra vrhunski. Nole pazi na ishranu i pazi kako trenira kako bi se sačuvao od ozljede. Talentirani region. Ko zna koliko je propalo vrhunskih talenata koji zbog uslova nikad nisu ni imali sportsku karijeru. A sigurno u regionu ima i gomilu talenata koji prpadnu i u drugim poljima npr. muzika, slikarstvo, vajarstvo koji se nisu razvili zbog sistema i sto moraju da rade za prezivljavanje.Vrijeme je da se sistem popravi i da bude podrška talentima svih vrsta.

duledudule

pre 1 godinu

Secam se da sam u julu video da je na nekom celendzeru u Rumuniji izgubio od nekog anonimusa i pomislio sta je s ovim malim on je bio perspektivan, sto je ovako propao ko zeton. Kad ono opa, uze nikad jaci masters. Puno srece i da ga zaobidju povree, valjda mu nije ovo samo jedan bljesak.

Miki

pre 1 godinu

Uzeo je 1,5 mil. $ i 1000 bodova i skočio za preko 100 mjesta, sa 153 u top 50. Ako ovako nastavi još ce da napreduje. Oratak u vrh je najteža stvar u sportu, posebno povratak nakon teške operacije koja je rezultat sportske ozljede. Kad smo kod Hrvata i onaj Mario Ančić je bio strasan teniser i njega je omela neka bolest mislim mononukleoza i veoma rano je morao prekinuti karijeru. Da to nije bilo sigurno bi bio u top 5 ako ne i više. Čudo iz kojeg malog bazena vade talente.

crush

pre 1 godinu

Bravo Borna!!!
Težak put i potpuno zaslužena titula. Naravno, bilo bi teže da je Nole tu, ali odigrao je cijeli turnir na visokom nivou, vracao se iz mrtvih nekoliko puta… svaka cast

Vlad

pre 1 godinu

Bilo je uživanje pratiti Bornine mečeve, sinoćno finale skoro savršeno odigrano. Bravo, sve čestitke i srećno na USO! Imam za koga navijati pored naših tenisera kad već nema Novaka.

kimiko

pre 1 godinu

Svaka čast ! U pitanju je veliki talenat i samo ga je povreda sprečila da ranije pokaže kakav je to igrač. Srećno Borna i još mnogo trofeja !

boza

pre 1 godinu

Svaka cast Borna!!! Bravo!
kratka konstatacija: Bornin stil neodoljivo podseca na Novakov, i pogledajte kako prolaze top 10 teniseri kada je visok nivo takve igre konstantan… nemaju sanse! Jos jednom sve cestitke i srecno na USO!

Milan

pre 1 godinu

Finale sam gledao na nekom nemackom kanalu. Komentator je tokom celog meca pricao na koji nacin bi Cicipas mogao da pobedi Bornu, bas onako navijacki. Neverovatno koliko nas ne vole.

Inace, svaka cast Coricu. Nadam se da ce nastaviti ovako i da ce uskoro uci u Top 10 gde mu je i mesto.

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za fenomenalnog Bornu ne velikoj pobedi u finalu Sinsinatija protiv Cicipasa i osvajanju prvog Mastersa 1000! Sasvim zasluženo Borna je osvojio svoju prvu veliku titulu, nadigrao je u potpunosti Cicipasa i na veoma dominantan način pobedio i osvojio titulu. Tokom celog turnira je igrao fenomenalno, redom pobeđivao velike rivale i sinoć u finalu stavio šlag na tortu osvajanjem titule na dominantan i ubedljiv način. Dokazao je iznova Borna da može naravno da se nosi sa Cicipasem i ostalim asovima iz mlađe generacije i da može da ih pobeđuje, i da nisu bolji od njega! Jednostavno Cicipas je sinoć bio veoma ubedljivo nadigran, ne zato što je loš teniser, naprotiv, odličan je, već zato što je Borna bio izvrstan! Veliko bravo Borna majstore!

nova rokada

pre 1 godinu

Dečko je u startu karijere bio obećavajući ali ozljede su ga koštale. Operacija ramena je teska operacija i strah od nove ozljede je stalno prisutan. Zbog svega toga, posebno što su se ozljede desile veoma rano blize početku nego kraju karijere još veće je čudo da se Borna tako uspjesno vratio. Ako ovako nastavi napravit ce pomutnju u top 10 jer već na ovom turniru je pobijedio nekoliko njih iz top10. Očekivao sam da ce Cicipas da uzme trifej jer Medo je van forme, ali da će Borna to mi nije bilo realno ni u snu.

Problematično iskren

pre 1 godinu

Imao je talenat i znanje, ali neuredan život, manekenke i slične djevojke su uzeli danak. Ipak samo naprijed treba i živjeti.

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

@I to ti je tako
Borna je osvojio 3 a ne samo 1 turnir.
I to:
- jedan 250
- jedan 500
- jedan 1000
Niko jos nije osvojio masters u istoriji sa nizeg mjesta na ATP listi.
Svaka cast tom divnom momku, navijacu za njega jos zesce i zelim mu da osvoji sve turnire na kojima ne ucestvuje Nole. A moze i poneki na kojima ucestvuje i Nole, samo da nije GS.

miroslav

pre 1 godinu

Tenis koji prikazije u odredjenm fazama igre je savršen.
Došao je do kontinuiteta.
Trebalo je vreme,oparacije,..,ništa čudno.
Primer da se talentom,radom,strpljenjem i upornošču dolazi do vrhunskog rezultata.

Mile

pre 1 godinu

Borna je uvijek bio jak u glavi i nije padao u depresiju kada bi izgubio gem ili set nego bi samo nastavio dalje.
Dobio je puno mečeva preokretom tj. nakon što je protivnik imao prednost u gemovima ili setovima, a to mogu samo mentalno jaki igrači.
Isto tako nema problema igrati tie-break i odigravati svoje najbolje poene kada je najvažnije. To je ono što dijeli odličnog igrača od dobrog i zato ima veliku perspektivu u nastavku karijere.
Njegov problem u prošlosti je bio manjak izdržljivosti.
Odigrao bi jedan ili dva meča na 3 seta i treći meč više ne bi imao snage za ravnopravnu borbu i tako je teško povezivao više pobjeda i naravno, teško osvajao turnire jer za to treba 5-6 pobjeda u nizu.
Sada više ne vidim taj pad jer se očito dovoljno oporavi do idućeg meča i sada on nabija tempo i protivnik pada kako odmiče meč.
Samo naprijed Borna i mjesto u prvih 10 ti ne može izmaći.
Inače, zadnji igrač izvan prvih 150 na ATP listi koji je igrao finale turnira je bio Karlović 2017. i on je bio 151. prije turnira.
Ne sjećam se da li je osvojio ili ne.
Ivanišević je prvi igrač u povijesti koji je sa wild card pozivnicom osvojio Wimbledon, a sada Borna prvi nakon dugo godina izvan prvih 150 igrača osvojio ATP turnir.

Ljubitelj tenisa

pre 1 godinu

Velika pobeda Ćorića i njegovo zasluženo osvajanje Mastersa u Sinsinatiju na zaista veoma dominantan način. Odigrao je 6 mečeva u Sinsiju i samo je jedan set izgubio u meču protiv Nadala kog je pobedio sa 2:1 a sve ostale mečeve protiv visokoplasiranih igrača izdobijao je rezultatima 2:0 uz veoma dominantnu igru. Evo i u finalu juče, pokazao je da kada je u naletu i u formi da može da se nosi sa Cicipasem i da bude i bolji od njega, što je sinoć u finalu i potvrdio. Ubedljivo je nadigrao uobraženog Grka i osvojio svoj prvi Masters sasvim zasluženo. Inače ova dva Mastersa u Montrealu i Sinsiju potvrdili su iznova ono što je teniskom svetu već vidljivo, a to je da polako polako dolazi do smene generacija i da iz ove nove mlađe generacije ima bar jedno 20 tenisera koji će ravnopravno deliti titule ubuduće. Jednostavno tu od tih 20 svako svakog može da pobedi u bilo kom trenutku i neće biti velikih dominacija jednog, dva ili tri igrača kao što je to bio slučaj sa Velikom trojkom. Jednostavno takve velike dominacije više neće biti. Bravo za Ćorića još jednom, veoma mi je drago da je osvojio svoju prvu veliku titulu, Masters 1000, jer on to odavno već zaslužuje.

bleki

pre 1 godinu

Al kvota 2,50 na Corica ?? U svakom slucaju hvala kladionicama. Najlakse pogodjena velika kvota u istoriji kladjenja. I dalje mi nikako ne ulazi u glavu na osnovu cega je Cicipas juce bio favorit. Cicipas ?? Jednodimenzionalan igrac.

meda

pre 1 godinu

Protiv Nadala 11 igrača ima pozitivan h2h: Đoković 30:29, Davidenko 6:5, Dominic Hrbaty 3:1, Alex Corretja 2:0, Duston Brown 2:0, i još 5 igrača ima 1:0. I evo sad Borna 3:2.

Protiv Đokovića 12 igrača: Roddick 5:4, Fernando Gonzales, Karlović i Kyrgios 2:1, Jiri Vesely i Marat Safin 2:0, i još 6 igrača ima 1:0.

lennox

pre 1 godinu

Nažalost, to je budućnost muškog tenisa - svake nedelje drugi šampion.
(Top komentari sa sličnih vesti, 22. avgust 2022 08:57)

Na srecu bih rekao! Bolje svake nedelje drugi sampion, nego svake nedelje isti sampion.

S1

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Nikakav 'region' i nikakav Balkan. Zagreb, Hrvatska, EU je adresa i podrijetlo!
(Skakač na H5, 22. avgust 2022 10:51)

Progresio si sajt, dragi susjede.
Ovde dolaze samo normalni ljudi, bilo da su Hrvati, Srbi, ili Eskimi.
Probaj neki drugi sajt, mozda se tamo bolje nadjes!

Slobo

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?
(S1, 22. avgust 2022 09:33) # Link komentara
Preporučujem (+4)Ne preporučujem (0

To je lazni efekat kamere koja radi kao selfi kod mobilnog telefona i okrece sliku.

Možda je zato BH bolji

pre 1 godinu

Ćorić je doista ljevoruk izvan teniskog terena i potpisuje se lijevom rukom, nije riječ o zrcalnoj slici. Nikad nisam čula objašnjenje zašto igra tenis kao da mu je desna ruka dominantna.

Jok

pre 1 godinu

Ustvari meni je najzanimljiviji podatak da mu je prosijek prvoga servisa 202km a prike operacije 183. Jasno to se vidi i na ostalim udarcima

Born to be special, not ordinary.

pre 1 godinu

kako kaže njegova tetovaža, nema ništa gore nego biti običan. :)
iako me svojevremeno blokiro na instagramu, što me uopće ne smeta jer i nisam tip koji se zamara društvenim mrežama, mogu reći da mi je izuzetno drago vidjet ga u ovakvoj formi, i ovo je mogao ostvarit i ranije. a inače blokirao me, zato jer sam mu "dosađivao" s time da je previše limitiran na servisu i forehandu, ja ga jesam pilao, ali ga nikad nisam vrijeđao, kao drugi. koje vj nije blokirao, to mu jesam zamjerio jer moje pilanje nije bilo zlonamjerno već dobronamjerno, nisam tip koji nekoga pljuje bez razloga. pogotovo nisam njega pljuvao bez razloga, to uopće nije bilo pljuvanje, već argumentirana kritika njegovog tenisa. po meni i dalje stojim pri tome, prije par godina prije ozljeda nije imao taj fokus koji sad ima, i nije radio dobro na svom tenisu. ništa čudno da ga je bolilo kad bi mu svako malo rekao, da mu je forehand očajan, ali to je bio realni sud njegovog FH tada. ovo sada je nešto sasvim drugo, i to sigurno ne bih sada govorio. nisu sve kritike zlonamjerne, sve što sam mu ikada govorio govorio sam mu iz srca i jer sam smatrao da može ostvarivat ovakve rezultate i mlađi. ali još nije kasno, i mislim da će na koncu imati jako dobru karijeru. ovo je stimulacija za dalje, ne toliko u novčanom smislu koliko u teniskom, i u pitanju samopouzdanja. a da je riješio FH i servu ranije, ovaj masters ili neki drugi uzeo bi prije par godina, prije ozljeda. no sad to nije bitno, bitno je da ga je krenulo!

Klasa optimist

pre 1 godinu

@ Mozda je zato BH bolji
Ne znam za Bornu ali mogu podijeliti svoje iskustvo. Ja sam ambidekster. Mogu istovremeno pisati lijevom i desnom rukom. Sve mogu raditi sa obadvije ruke ali potpisujem se lijevom rukom jer je osjecam prirodnijom. Da moram pojesti juhu drzeci kasiku u desnoj ruci ostao bih gladan( ne doslovce-trebalo bi mi puno vremena da pojedem juhu bez da je prolijem). Igrao sam i igram ( rekreativno) tenis( i rukomet,vaterpolo..) i sluzim se sa obadvije ruke po potrebi ali uglavnom koristim desnu ruku. U nogometu ne osjecam razliku izmedju lijeve i desne noge. Smatram ih podjednakim ali po pitanju ruku osjecam razliku. I moram reci da sam imao velikih problema kao dijete u skoli. Luda uciteljica koja mi nije dozvoljavala da pisem " prirodnijom " rukom.Kad je na nagovor mojih roditelja napravila test i vidila da sam istovremeno sa obadvije ruke napisao ono sto mi je ona diktirala a da je rukopis lijeve ruke bio ljepsi okanila se corava posla.

Neverovatno

pre 1 godinu

Kako to, a "ubacio u svoje telo" pelc? Hoce biti neka statistika zrtava vakcine na US Openu?
Za NBA ligu znamo da je pomor, mora biti i za tenisere statistika.

Born to be special, not ordinary.

pre 1 godinu

kako kaže njegova tetovaža, nema ništa gore nego biti običan. :)
iako me svojevremeno blokiro na instagramu, što me uopće ne smeta jer i nisam tip koji se zamara društvenim mrežama, mogu reći da mi je izuzetno drago vidjet ga u ovakvoj formi, i ovo je mogao ostvarit i ranije. a inače blokirao me, zato jer sam mu "dosađivao" s time da je previše limitiran na servisu i forehandu, ja ga jesam pilao, ali ga nikad nisam vrijeđao, kao drugi. koje vj nije blokirao, to mu jesam zamjerio jer moje pilanje nije bilo zlonamjerno već dobronamjerno, nisam tip koji nekoga pljuje bez razloga. pogotovo nisam njega pljuvao bez razloga, to uopće nije bilo pljuvanje, već argumentirana kritika njegovog tenisa. po meni i dalje stojim pri tome, prije par godina prije ozljeda nije imao taj fokus koji sad ima, i nije radio dobro na svom tenisu. ništa čudno da ga je bolilo kad bi mu svako malo rekao, da mu je forehand očajan, ali to je bio realni sud njegovog FH tada. ovo sada je nešto sasvim drugo, i to sigurno ne bih sada govorio. nisu sve kritike zlonamjerne, sve što sam mu ikada govorio govorio sam mu iz srca i jer sam smatrao da može ostvarivat ovakve rezultate i mlađi. ali još nije kasno, i mislim da će na koncu imati jako dobru karijeru. ovo je stimulacija za dalje, ne toliko u novčanom smislu koliko u teniskom, i u pitanju samopouzdanja. a da je riješio FH i servu ranije, ovaj masters ili neki drugi uzeo bi prije par godina, prije ozljeda. no sad to nije bitno, bitno je da ga je krenulo!

Ivan Livno CRO

pre 1 godinu

Svaka čast Borna, dobiti takvu šestoricu igrača i to sve uvjerljivo naklon do poda, zbog brojnih ozljeda tvoji rezultati nisu mogli doći do izražaja, ali pokazao si da pripadas samom svjetskom vrhu, i jedini si tenisac koji uz Dokovica imas pozitivan omjer sa najvecim Nadalom vodis 3: 2

Aca bg

pre 1 godinu

Cicipas je najprljaviji igrac koga sam gkedao,a pratim tenis id 1982...Cime se sve nije sluzio sinoc.Odugovlacio svoj servis preko 25 sec.,odlagao Bornin servis,kao ide po peskir,nije spreman.Pa je na mrezi gadjao Bornu u telo namerno,bez pardona(Medvedeva tri puta).Naravno,isao na pauzu izmedju setova,a kamera snima caleta mu kako prica na mobilnom,bez blama...Uz Nadala najodvratniji igrac na svetu,a sigurno najbezobrazniji.Uzas i sramota za sport.

Neverovatno

pre 1 godinu

Kako to, a "ubacio u svoje telo" pelc? Hoce biti neka statistika zrtava vakcine na US Openu?
Za NBA ligu znamo da je pomor, mora biti i za tenisere statistika.

meda

pre 1 godinu

Protiv Nadala 11 igrača ima pozitivan h2h: Đoković 30:29, Davidenko 6:5, Dominic Hrbaty 3:1, Alex Corretja 2:0, Duston Brown 2:0, i još 5 igrača ima 1:0. I evo sad Borna 3:2.

Protiv Đokovića 12 igrača: Roddick 5:4, Fernando Gonzales, Karlović i Kyrgios 2:1, Jiri Vesely i Marat Safin 2:0, i još 6 igrača ima 1:0.

T67

pre 1 godinu

Drago mi je da uzimaju turnire 'autsajderi'. Borna je dobar momak, imao velik potencijal kao junior. Kad je ušao među seniore pojeli su ga. Sad se konačno vidi taj talenat, a konačno i psihičko sazrijevanje .

Zoran

pre 1 godinu

Borna je bio predviđen za velike stvari još sa 16-17 godina. Nažalost, ozljede su ga jako unazadile, 3-4 godine tenisa na vrhunskom nivou otišle u nepovrat. Srećom, još je mlad, sa 25 godina ima još dovoljno vremena osvajati turnire. I za kraj, jeste vidjeli reakciju nakon pobjede? Pored svih onih deranja, busanja u prsa i bacanja po terenu, njegova je bila nekako najzanimljivija za gledat.

Optimista pripravnik

pre 1 godinu

Nikakav 'region' i nikakav Balkan. Zagreb, Hrvatska, EU je adresa i podrijetlo!
(Skakač na H5, 22. avgust 2022 10:51)

Progresio si sajt, dragi susjede.
Ovde dolaze samo normalni ljudi, bilo da su Hrvati, Srbi, ili Eskimi.
Probaj neki drugi sajt, mozda se tamo bolje nadjes!

fetrovizor

pre 1 godinu

Mario Ančic je zbog ozljede leđa prekinuo karijeru sa 26 godina a renkung karijere mu je bio 7. na ATP, a prije toga je imao pauzu zbog mononukleoze. Bio je bolji od Borne a eto ii Borna ima ozljede. Da nije toga ko zna dokle bi se razvili. Novak je u tom jedinstven, prakticno bez ozljeda do 35. i još dugo ce da igra vrhunski. Nole pazi na ishranu i pazi kako trenira kako bi se sačuvao od ozljede. Talentirani region. Ko zna koliko je propalo vrhunskih talenata koji zbog uslova nikad nisu ni imali sportsku karijeru. A sigurno u regionu ima i gomilu talenata koji prpadnu i u drugim poljima npr. muzika, slikarstvo, vajarstvo koji se nisu razvili zbog sistema i sto moraju da rade za prezivljavanje.Vrijeme je da se sistem popravi i da bude podrška talentima svih vrsta.

soWhat

pre 1 godinu

Borna, ooooozbiljan talenat. Stil igre jako podseca na Novakov, a sto se finala, samleo je antipaticnog grka. Na turniru je imao par nagaznih mina, pored Nadala tu je i Bautista Agut, Felix, Norrie.. tako da sasvim zasluzena titula. Cestitke Borni, njegovom timu i komsijama

bla bla

pre 1 godinu

Bravo mali….i to kakve protivnike je dobio ,sve ozbiljni igrači od prvog kola,znaci da vredi mali .Nije se nešto provlacio pa kao lagan žreb ovo ono,naprotiv.Ajde sad mali na U.S openu kad već nema našeg Noleta objasni im ,pogotovo bih voleo opet Nadalu i to odmah u 2. kolu….

Problematično iskren

pre 1 godinu

Imao je talenat i znanje, ali neuredan život, manekenke i slične djevojke su uzeli danak. Ipak samo naprijed treba i živjeti.

lennox

pre 1 godinu

Nažalost, to je budućnost muškog tenisa - svake nedelje drugi šampion.
(Top komentari sa sličnih vesti, 22. avgust 2022 08:57)

Na srecu bih rekao! Bolje svake nedelje drugi sampion, nego svake nedelje isti sampion.

Slobo

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?
(S1, 22. avgust 2022 09:33) # Link komentara
Preporučujem (+4)Ne preporučujem (0

To je lazni efekat kamere koja radi kao selfi kod mobilnog telefona i okrece sliku.

crush

pre 1 godinu

Bravo Borna!!!
Težak put i potpuno zaslužena titula. Naravno, bilo bi teže da je Nole tu, ali odigrao je cijeli turnir na visokom nivou, vracao se iz mrtvih nekoliko puta… svaka cast

Zoran

pre 1 godinu

Čestitke Ćoriću na velikom rezultatu kao i komentarima jer se vidi koliko je Nole ujedinio sr i hr preko tenisa. Takva korektnost je u vaterpolu kao i rukometu još i fudbal da nas pomiri da se ne stidimo uvredljivih komentara s obe strane i biće lepo svima.

Miki

pre 1 godinu

Uzeo je 1,5 mil. $ i 1000 bodova i skočio za preko 100 mjesta, sa 153 u top 50. Ako ovako nastavi još ce da napreduje. Oratak u vrh je najteža stvar u sportu, posebno povratak nakon teške operacije koja je rezultat sportske ozljede. Kad smo kod Hrvata i onaj Mario Ančić je bio strasan teniser i njega je omela neka bolest mislim mononukleoza i veoma rano je morao prekinuti karijeru. Da to nije bilo sigurno bi bio u top 5 ako ne i više. Čudo iz kojeg malog bazena vade talente.

Mister X

pre 1 godinu

Svaka čast za Ćorića, osvoji momak Masters. Zanimljiv mi je i podatak da je osvajanjem ovih 1000 bodova skočio sa 152. na 29. mesto ATP liste. Ala je zgusnuto na ATP listi.

Bole bgd

pre 1 godinu

Jako mi je drago što je Borna konačno uspeo da se vrati! Pre 4 godine je bio 12.na ATP listi, a onda povrede, operacije.. Dečko je super, nikada se nije mešao u politiku i uvek je isticao da puno ceni Đokovića, koji mu je davao veoma korisne savete na početku karijere.

bleki

pre 1 godinu

Al kvota 2,50 na Corica ?? U svakom slucaju hvala kladionicama. Najlakse pogodjena velika kvota u istoriji kladjenja. I dalje mi nikako ne ulazi u glavu na osnovu cega je Cicipas juce bio favorit. Cicipas ?? Jednodimenzionalan igrac.

boza

pre 1 godinu

Svaka cast Borna!!! Bravo!
kratka konstatacija: Bornin stil neodoljivo podseca na Novakov, i pogledajte kako prolaze top 10 teniseri kada je visok nivo takve igre konstantan… nemaju sanse! Jos jednom sve cestitke i srecno na USO!

Vlad

pre 1 godinu

Bilo je uživanje pratiti Bornine mečeve, sinoćno finale skoro savršeno odigrano. Bravo, sve čestitke i srećno na USO! Imam za koga navijati pored naših tenisera kad već nema Novaka.

Milan

pre 1 godinu

Finale sam gledao na nekom nemackom kanalu. Komentator je tokom celog meca pricao na koji nacin bi Cicipas mogao da pobedi Bornu, bas onako navijacki. Neverovatno koliko nas ne vole.

Inace, svaka cast Coricu. Nadam se da ce nastaviti ovako i da ce uskoro uci u Top 10 gde mu je i mesto.

Ivan

pre 1 godinu

Bravo za fenomenalnog Bornu ne velikoj pobedi u finalu Sinsinatija protiv Cicipasa i osvajanju prvog Mastersa 1000! Sasvim zasluženo Borna je osvojio svoju prvu veliku titulu, nadigrao je u potpunosti Cicipasa i na veoma dominantan način pobedio i osvojio titulu. Tokom celog turnira je igrao fenomenalno, redom pobeđivao velike rivale i sinoć u finalu stavio šlag na tortu osvajanjem titule na dominantan i ubedljiv način. Dokazao je iznova Borna da može naravno da se nosi sa Cicipasem i ostalim asovima iz mlađe generacije i da može da ih pobeđuje, i da nisu bolji od njega! Jednostavno Cicipas je sinoć bio veoma ubedljivo nadigran, ne zato što je loš teniser, naprotiv, odličan je, već zato što je Borna bio izvrstan! Veliko bravo Borna majstore!

da se ja pitam ja bi protero autobus ovuda

pre 1 godinu

Neverovatan kam bek posle toliko pauze, ne sećam se kada je masters osvojio igrač nižeg renkinga.

Klasa optimist

pre 1 godinu

@ Mozda je zato BH bolji
Ne znam za Bornu ali mogu podijeliti svoje iskustvo. Ja sam ambidekster. Mogu istovremeno pisati lijevom i desnom rukom. Sve mogu raditi sa obadvije ruke ali potpisujem se lijevom rukom jer je osjecam prirodnijom. Da moram pojesti juhu drzeci kasiku u desnoj ruci ostao bih gladan( ne doslovce-trebalo bi mi puno vremena da pojedem juhu bez da je prolijem). Igrao sam i igram ( rekreativno) tenis( i rukomet,vaterpolo..) i sluzim se sa obadvije ruke po potrebi ali uglavnom koristim desnu ruku. U nogometu ne osjecam razliku izmedju lijeve i desne noge. Smatram ih podjednakim ali po pitanju ruku osjecam razliku. I moram reci da sam imao velikih problema kao dijete u skoli. Luda uciteljica koja mi nije dozvoljavala da pisem " prirodnijom " rukom.Kad je na nagovor mojih roditelja napravila test i vidila da sam istovremeno sa obadvije ruke napisao ono sto mi je ona diktirala a da je rukopis lijeve ruke bio ljepsi okanila se corava posla.

kimiko

pre 1 godinu

Svaka čast ! U pitanju je veliki talenat i samo ga je povreda sprečila da ranije pokaže kakav je to igrač. Srećno Borna i još mnogo trofeja !

duledudule

pre 1 godinu

Secam se da sam u julu video da je na nekom celendzeru u Rumuniji izgubio od nekog anonimusa i pomislio sta je s ovim malim on je bio perspektivan, sto je ovako propao ko zeton. Kad ono opa, uze nikad jaci masters. Puno srece i da ga zaobidju povree, valjda mu nije ovo samo jedan bljesak.

Sarkastije

pre 1 godinu

Bas je top sto su svi komentari pozitivni i puni podrske, rijetkost na netu, pogotovo izmedju nasih plemena. Borna je uvijek lijepo pricao o Noletu, i ako nista, barem znamo za koga navijati ako Nole ne ode u Njujork.

Dejo Genije MJ

pre 1 godinu

@I to ti je tako
Borna je osvojio 3 a ne samo 1 turnir.
I to:
- jedan 250
- jedan 500
- jedan 1000
Niko jos nije osvojio masters u istoriji sa nizeg mjesta na ATP listi.
Svaka cast tom divnom momku, navijacu za njega jos zesce i zelim mu da osvoji sve turnire na kojima ne ucestvuje Nole. A moze i poneki na kojima ucestvuje i Nole, samo da nije GS.

Možda je zato BH bolji

pre 1 godinu

Ćorić je doista ljevoruk izvan teniskog terena i potpisuje se lijevom rukom, nije riječ o zrcalnoj slici. Nikad nisam čula objašnjenje zašto igra tenis kao da mu je desna ruka dominantna.

S1

pre 1 godinu

Primetio sam da se Borna potpisao na kameru levom rukom, a tenis igra desnom. Da li to znači da celu karijeru igra prirodno slabijom rukom, kao Nadal? Zna li neko nešto više o tome?

miroslav

pre 1 godinu

Tenis koji prikazije u odredjenm fazama igre je savršen.
Došao je do kontinuiteta.
Trebalo je vreme,oparacije,..,ništa čudno.
Primer da se talentom,radom,strpljenjem i upornošču dolazi do vrhunskog rezultata.

Mile

pre 1 godinu

Borna je uvijek bio jak u glavi i nije padao u depresiju kada bi izgubio gem ili set nego bi samo nastavio dalje.
Dobio je puno mečeva preokretom tj. nakon što je protivnik imao prednost u gemovima ili setovima, a to mogu samo mentalno jaki igrači.
Isto tako nema problema igrati tie-break i odigravati svoje najbolje poene kada je najvažnije. To je ono što dijeli odličnog igrača od dobrog i zato ima veliku perspektivu u nastavku karijere.
Njegov problem u prošlosti je bio manjak izdržljivosti.
Odigrao bi jedan ili dva meča na 3 seta i treći meč više ne bi imao snage za ravnopravnu borbu i tako je teško povezivao više pobjeda i naravno, teško osvajao turnire jer za to treba 5-6 pobjeda u nizu.
Sada više ne vidim taj pad jer se očito dovoljno oporavi do idućeg meča i sada on nabija tempo i protivnik pada kako odmiče meč.
Samo naprijed Borna i mjesto u prvih 10 ti ne može izmaći.
Inače, zadnji igrač izvan prvih 150 na ATP listi koji je igrao finale turnira je bio Karlović 2017. i on je bio 151. prije turnira.
Ne sjećam se da li je osvojio ili ne.
Ivanišević je prvi igrač u povijesti koji je sa wild card pozivnicom osvojio Wimbledon, a sada Borna prvi nakon dugo godina izvan prvih 150 igrača osvojio ATP turnir.

Jok

pre 1 godinu

Ustvari meni je najzanimljiviji podatak da mu je prosijek prvoga servisa 202km a prike operacije 183. Jasno to se vidi i na ostalim udarcima

Ljubitelj tenisa

pre 1 godinu

Velika pobeda Ćorića i njegovo zasluženo osvajanje Mastersa u Sinsinatiju na zaista veoma dominantan način. Odigrao je 6 mečeva u Sinsiju i samo je jedan set izgubio u meču protiv Nadala kog je pobedio sa 2:1 a sve ostale mečeve protiv visokoplasiranih igrača izdobijao je rezultatima 2:0 uz veoma dominantnu igru. Evo i u finalu juče, pokazao je da kada je u naletu i u formi da može da se nosi sa Cicipasem i da bude i bolji od njega, što je sinoć u finalu i potvrdio. Ubedljivo je nadigrao uobraženog Grka i osvojio svoj prvi Masters sasvim zasluženo. Inače ova dva Mastersa u Montrealu i Sinsiju potvrdili su iznova ono što je teniskom svetu već vidljivo, a to je da polako polako dolazi do smene generacija i da iz ove nove mlađe generacije ima bar jedno 20 tenisera koji će ravnopravno deliti titule ubuduće. Jednostavno tu od tih 20 svako svakog može da pobedi u bilo kom trenutku i neće biti velikih dominacija jednog, dva ili tri igrača kao što je to bio slučaj sa Velikom trojkom. Jednostavno takve velike dominacije više neće biti. Bravo za Ćorića još jednom, veoma mi je drago da je osvojio svoju prvu veliku titulu, Masters 1000, jer on to odavno već zaslužuje.

nova rokada

pre 1 godinu

Dečko je u startu karijere bio obećavajući ali ozljede su ga koštale. Operacija ramena je teska operacija i strah od nove ozljede je stalno prisutan. Zbog svega toga, posebno što su se ozljede desile veoma rano blize početku nego kraju karijere još veće je čudo da se Borna tako uspjesno vratio. Ako ovako nastavi napravit ce pomutnju u top 10 jer već na ovom turniru je pobijedio nekoliko njih iz top10. Očekivao sam da ce Cicipas da uzme trifej jer Medo je van forme, ali da će Borna to mi nije bilo realno ni u snu.