Subota, 20.08.2022.

08:44

Borna Ćorić nastavio da blista – Alkaras eliminisan

Hrvatski teniser Borna Ćorić nastavio je sa sjajnim partijama u Sinsinatiju, plasiravši se u polufinale.

Izvor: SS

Borna Æoriæ nastavio da blista – Alkaras eliminisan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Kad ti Vilander predvidi da ćeš biti najbolji na svetu ti udariš o ledinu alkatraze...i obrnuto sa Novakom u negativnom kontekstu...

ćorav

pre 1 godinu

Čorići podno Pljevlja?
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:37) # Link komentara

Nastanak prezimena kod Hrvata je mnogo raniji nego kod Srba, pa ni jedno hrvatsko prezime nije moglo nastati iz srpskog jer ga Srbi tada nisu ni imali.
Inače prezimena su nastajala na razne načine, najčešće:
- iz imena oca (npr. Ivić, Ivanović, Marković, Perić, Jurić, Jozić, Marinović, Karlović, Tadić, Balaš, Balašević)
- iz imena majke (Katić, Janjić, Zorić, Stanić, Ružić, Martić, Ljubić, Marić itd.),
- iz srodstva (Djedović, Stričević, Stričak, Babić, Domazet, Pripuz, Tetković)
- iz zanata kojim je se porodica bavila (Kovač, Lončar, Kolar, Pintar, Kalafatić, Stolar, Brodar, Puškar, Mlinar, Kramar, Samardžija, Popović)
- iz neke fizičke mane (Ćorić, Ćorluka, Bago, Bagić, Čulo, Čolak, Čolić, Šepak, Ćopić, Gluhak, Krivošija, Grba, Grbić)
- iz nadimaka, pogrdnih ili pohvalnih itd.
- iz naziva životinje (Vuk, Vuković, Vukelić, Vukadin, Vučković, Vučić, Kurjak, Zec, Zečić, Zečević, Guja, Puž, Vrabac, Lasta..

Političari na aparatima

pre 1 godinu

Vidim da nas sport zbližava.
Sve je manje onih brutalnih izjava I komentara.
Ima još po koji izuzetak I na hrvatskoj a I srbskoj strani.
Ali vidi se napredak u zadnje vrijeme sve je manje toga.
Lijepo je to vidjeti.

JPR24

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:36)

To ti je kad budale lupetaju… osvojio par turnira i odmah bla bla buduci Goat, umesto da cute. Mali ima veliki potencijal tu nema sumnje, ali nažalost izgleda da je sklon da sluša te iste budale pa samim tim sebi nabija pritisak koji mu nije potreban. I eto rezultata… na njemu je sad da zanemari te iste i fokus na igru ! To je ono sto krasi Novaka i Rafu i Federera, nisu se fokusirali na te stvari, već na svoju igru i kako pobediti rivale, dok je ovaj izgleda produkt svog vremena pa se bakce sa komentarima raznoraznih tipova koji nemaju smisla za dečka koji je tek počeo da pokazuje nešto.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Knez Borna iz 8 veka je definitivno hrvatski knez, inače bi mu se sada znao grob da je Srbin i srpski knez. Jasno?
(Vera, 20. avgust 2022 12:26)

Čorići podno Pljevlja?

Max

pre 1 godinu

@ Mateo
Nemoj da mi vredjas Leskovac. Ako nemas postovanja prema ljudima imaj bar prema " leskovackom vozu". I da znas Srbi iz Srbije su izmislili zivot za ove " nase" Srbe. Tako da ti je po meni Yetijevo mjesto stanovanja negdje u okolici Knina na obroncima Dinare. Mozda u Kosovu( kninskom),Polaci,Biskupiji,Vrlici, Cetini, Civljanima...

Mile Jovanovic

pre 1 godinu

matori

Nole to radi mnogo bolje od Borna to se mora priznati. Svi koji pratimo tenis ukoliko nema naseg Nolega podrzavamo i navijamo svim srcem za Cilica i sada Corica i zelimo da hrvatski teniseri pocnu da prave prave rezultate i velika podrska za Bornu Corica da osvoji Sinsinati.

War Inside My Head

pre 1 godinu

@dragan,nije Alkaras prevara,već mediji i dio teniskih,nazovi stručnjaka,koji su napravili hype(narodski dževu) oko njega i njegove budućnosti.Dečko nesumnjivo posjeduje talenat,zreliji je od svojih vršnjaka,pa i od starijih generacija,samo se bojim da će sva ta euforija da mu dođe glave,da psihički izgori.Već se u Montrealu požalio da je prvi put imao problem da igra pod pritiskom kao favorit.Vrijeme će pokazati,a ja sam mišljenja da je on,a i svi teniseri novije generacije,svjetlosnim godinama udaljen od Velike trojke!Niti imaju radnu etiku kao oni,a o glavi,tu tek nema što da se priča i poredi.

matori

pre 1 godinu

ko prati tenis zna da je Borna malo lošija verzija Novaka. ali baš malo lošija, i kada je dobro, može da proizvede super igru. pobedio je sve top igrače sem Novaka. Novaka nije baš zato što Novak sve to radi, ali samo za dlaku bolje i to je ta prednost potrebna da se u tesnom meču dobije nekoliko poena više kada treba.

Robert

pre 1 godinu

Fantastičan meč Alkaraz-Nori. Ogromna borba i fantastični poeni. Ne brinem za budućnost tenisa. Ko zna da li će ikada neka generacija biti uspešna kao Big 3, ali sigurno neće manjkati sjajnih mečeva za ljubitelje tenisa.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Malo je tenisera bilo tako ishajpovano, a ujedno tako odvratnog ponašanja kao što je Alkaras. Prosto je neverovatno kolika je u zapadnim medijima histerija oko njega iako beleži loše rezultate. Ništa nema odvratnije od klovnova zapadne "buržoazije" .

B.B.

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.
(hihihi, 20. avgust 2022 10:18)

Pa da, za naš narod tenis više neće postojati. Ionako se tenis prati od Djokovića.

Što se tiče Alkaraza, ne znam čime je zaslužio ovoliko hejtera. Možda od njega bude nešto, možda i ne. Njegovo ponašanje na terenu je skroz korektno, novinari su ga malo uzdigli. Čak i ako nekad bude najbolji na svetu, kod nas se tenis već uveliko neće pratiti.

deksi

pre 1 godinu

Nolo je mogao samo sanjati ovakve rezultate u Alkatrasovim godinama. Te 2006 Nolo nije postojao na teniskoj mapi. Nolo prvi Slem u 21oj, drugi tek u 24oj. Tako da vreme itekako radi za Alkatrasa.

mateo

pre 1 godinu

Bravo momak! Primer jednog zdravog Hrvata. To je redje da sretnes od Jetija.
(bruder, 20. avgust 2022 10:29)


a jeti je sigurno srbin, tocnije iz leskovca :D

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pa kako opet izgubio Alkaras?
Zar on nije najbolji na planeti, univerzumu, vasioni, broj 1 jos od aprila...Boze kako neki strucnjaci i novinari lupaju, kao m*da po samaru.

Car Dušan

pre 1 godinu

Budimo realni... Ovaj Borna je gospodin za ove Olisime,Rafaele, Alka(T)rase i - slične mučenike! Ne samo zbog toga, što sa NAJVEĆIM od svih ( Novakom),ima fantastičan ljudski odnos... Povrede su ga unazadile ( u rezultatskom smislu) da ima sjajnu karijeru! Mada,nije kasno za njega... Samo kažem!

Sića

pre 1 godinu

Ljudi, nije Ćorić pobedio Alkaraza, već Ože-Aliasima 2:0, a Nori je pobedio Alkaraza 2:1, tako da u polufinalu igraju Ćorić - Nori.
Naslov je malo varajući, napisan nespretno, ali u tekstu vam piše ko je koga i koliko pobedio.
Zato čitajte tekstove, a ne samo naslove

hihihi

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.

Mikii

pre 1 godinu

Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)
(Sou Biznis, 20. avgust 2022 09:06)

Zavoleo čovek Hrvata jer je "upropastio tortu Federeru". Jadniče jadni.

Komša

pre 1 godinu

Sta se desava sa Alkarasom van sljake? Ne moze nikog da dobije? Zasto vise mediji ne pisu da je Alkaras budici Goat?
(Komsija, 20. avgust 2022 08:55)

Komšija, stručnjače, znaš šta kažu činjenice, a ne tvoje mlaćenje prazne slame?
Kažu da je Đoković, u Alkarazovim godinama, osvojio dva cipiripi turnira (250 serije), dok je ovaj ishajpovani klinac uzeo samo dva Mastersa. Koliko tvoje mlaćenje nema nikakvih dodirnih tačaka sa istinom, ukazuje to da je u Majamiju TVRDA podloga.

Sećaš se priča kako je Federer osvajao kad niko nije igrao (a Đoković sa 19 dva cipiripija), dok se sad igra najbolji tenis ikada (Alkaraz dva mastersa).

Smirite se malo i više istine, manje pljuvanja.

Momak je 21 GS daleko od goata, ali ne zaboravi da je trenutni goat Đoković svoju prvu uzeo sa 21, a drugu sa 24 godine.

znanje-imanje

pre 1 godinu

I Borna i Ože uspeh duguju i biološkom fenomenu preranog sazrevanja. A donekle i Alkaras!. I, tu se krije i zamka. Kako u nekoj vrsti preranog formiranja kao igrača tako i u talasu prividno sitnih povreda.
Jako mi je drago što Borna nije - kao što je inače često u takvim situacijama - nakon kraha i potpuno nestao. Odličan povratak, mada je ključni tu događaj za nas bio dosta bolan - Bornina pobeda na jednu loptu protiv Lasla. Ovde su dvojica istog problema u različitim fazama. ože već 2. sezonu stagnira, a Borna je u trećoj sezoni... povratka.
Nakon što je Alkaras odigrao neverovatno, naročito je njegova pobeda u Madridu protiv Novaka bila da ne poveruješ, neminovno je da mlado biće ima krizu. I Novak je morao nakon prvog osvajanja AO da padne. Ima vremena za Alkarasa. Uostalom vidite po Kiriosu ili Kokinakisu - svako biće ima svoje takve faze. Ako ovi koji vode multimilionski projekat Alkaras nisu alavi pre svega. Sad treba da se zavitlava, ponaša neodgovorno i pre svega ne uleti u neki brak... a onda će, za 2-3 godine, postati br.1.

Dare

pre 1 godinu

Od kako su Alkaraza vidjeli kao budućeg GOAT tenisera, od tada čovjek potonuo ...
Solidni su to plasmani na turnirima, ali tako neće ući ni u 100 najboljih svih vremena, a kamoli biti GOAT.

Sinke

pre 1 godinu

Moram priznati da nisam ocekivao da ce Alkaraz ovako da pukne u drugom dijelu sezone...Znao sam da ce mu biti mnogo teze jer ce ga protivnici tako gledati,ali njemu je sad svaki mec mnogo tezak i utapa se u prosjek.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Kakvi Alkarasi, Ciciprasi i drugi ovo što smo imali u eri Novaka, Nadala i Federera će se možda ponoviti ali sa ovim današnjim "nadama" sigurno ne.

Nebojša

pre 1 godinu

Bogami Borna se ne šali redom šalje kući a što se tiče Alkaraza počeli su da ga shvataju ozbiljno pa ga u zadnje vreme tuče ko stigne.

Zoran

pre 1 godinu

Talenata velikih, u tenisu, bilo je mnogo. Secam se kako je Novak pricao o Gulbisu da je neverovatan. Cak , dok su bili u Nemackoj zajedno, kod Pilica, Gulbis je preslisavao Novaka bez problema. No, sta bi kasnije ? Znamo ,sada, gde je Gulbis, a gde Novak. Treba tu nesto vise od samog talenta.
Alakraz je dobar, ali nista bolje ne vidim kod njega , no sto sam gledao kod pomenutog Gulbisa, Dimitrova, Conge, Monfisa, o Nalbandijanu, Delpotru, vavrinki ne bih da trosim reci.

Mare

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Borna se vratio i preti ozbiljno da ispuni svoj potencijal s obzirom da je pre 3,4 godine bio projektovan za prvih 10! Nadam se da ce uspeti... Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Svaka čast Borni - FAA na betonu u dva seta je rezultat sa kojim bi bilo ko bio prezadovoljan. Očigledno da nije samo bio jedan dobar meč u pitanju. Sada samo hrabro protiv Norija!

А. Петров

pre 1 godinu

Свака му част! Мада, ако сам потпуно искрен, драже ми је што их је избацио него што је он даље прошао…

Nebojša

pre 1 godinu

Bogami Borna se ne šali redom šalje kući a što se tiče Alkaraza počeli su da ga shvataju ozbiljno pa ga u zadnje vreme tuče ko stigne.

Dare

pre 1 godinu

Od kako su Alkaraza vidjeli kao budućeg GOAT tenisera, od tada čovjek potonuo ...
Solidni su to plasmani na turnirima, ali tako neće ući ni u 100 najboljih svih vremena, a kamoli biti GOAT.

Sou Biznis

pre 1 godinu

Borna se vratio i preti ozbiljno da ispuni svoj potencijal s obzirom da je pre 3,4 godine bio projektovan za prvih 10! Nadam se da ce uspeti... Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)

Sića

pre 1 godinu

Ljudi, nije Ćorić pobedio Alkaraza, već Ože-Aliasima 2:0, a Nori je pobedio Alkaraza 2:1, tako da u polufinalu igraju Ćorić - Nori.
Naslov je malo varajući, napisan nespretno, ali u tekstu vam piše ko je koga i koliko pobedio.
Zato čitajte tekstove, a ne samo naslove

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pa kako opet izgubio Alkaras?
Zar on nije najbolji na planeti, univerzumu, vasioni, broj 1 jos od aprila...Boze kako neki strucnjaci i novinari lupaju, kao m*da po samaru.

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Svaka čast Borni - FAA na betonu u dva seta je rezultat sa kojim bi bilo ko bio prezadovoljan. Očigledno da nije samo bio jedan dobar meč u pitanju. Sada samo hrabro protiv Norija!

Sinke

pre 1 godinu

Moram priznati da nisam ocekivao da ce Alkaraz ovako da pukne u drugom dijelu sezone...Znao sam da ce mu biti mnogo teze jer ce ga protivnici tako gledati,ali njemu je sad svaki mec mnogo tezak i utapa se u prosjek.

znanje-imanje

pre 1 godinu

I Borna i Ože uspeh duguju i biološkom fenomenu preranog sazrevanja. A donekle i Alkaras!. I, tu se krije i zamka. Kako u nekoj vrsti preranog formiranja kao igrača tako i u talasu prividno sitnih povreda.
Jako mi je drago što Borna nije - kao što je inače često u takvim situacijama - nakon kraha i potpuno nestao. Odličan povratak, mada je ključni tu događaj za nas bio dosta bolan - Bornina pobeda na jednu loptu protiv Lasla. Ovde su dvojica istog problema u različitim fazama. ože već 2. sezonu stagnira, a Borna je u trećoj sezoni... povratka.
Nakon što je Alkaras odigrao neverovatno, naročito je njegova pobeda u Madridu protiv Novaka bila da ne poveruješ, neminovno je da mlado biće ima krizu. I Novak je morao nakon prvog osvajanja AO da padne. Ima vremena za Alkarasa. Uostalom vidite po Kiriosu ili Kokinakisu - svako biće ima svoje takve faze. Ako ovi koji vode multimilionski projekat Alkaras nisu alavi pre svega. Sad treba da se zavitlava, ponaša neodgovorno i pre svega ne uleti u neki brak... a onda će, za 2-3 godine, postati br.1.

Car Dušan

pre 1 godinu

Budimo realni... Ovaj Borna je gospodin za ove Olisime,Rafaele, Alka(T)rase i - slične mučenike! Ne samo zbog toga, što sa NAJVEĆIM od svih ( Novakom),ima fantastičan ljudski odnos... Povrede su ga unazadile ( u rezultatskom smislu) da ima sjajnu karijeru! Mada,nije kasno za njega... Samo kažem!

А. Петров

pre 1 godinu

Свака му част! Мада, ако сам потпуно искрен, драже ми је што их је избацио него што је он даље прошао…

Mile Jovanovic

pre 1 godinu

matori

Nole to radi mnogo bolje od Borna to se mora priznati. Svi koji pratimo tenis ukoliko nema naseg Nolega podrzavamo i navijamo svim srcem za Cilica i sada Corica i zelimo da hrvatski teniseri pocnu da prave prave rezultate i velika podrska za Bornu Corica da osvoji Sinsinati.

mateo

pre 1 godinu

Bravo momak! Primer jednog zdravog Hrvata. To je redje da sretnes od Jetija.
(bruder, 20. avgust 2022 10:29)


a jeti je sigurno srbin, tocnije iz leskovca :D

Zoran

pre 1 godinu

Talenata velikih, u tenisu, bilo je mnogo. Secam se kako je Novak pricao o Gulbisu da je neverovatan. Cak , dok su bili u Nemackoj zajedno, kod Pilica, Gulbis je preslisavao Novaka bez problema. No, sta bi kasnije ? Znamo ,sada, gde je Gulbis, a gde Novak. Treba tu nesto vise od samog talenta.
Alakraz je dobar, ali nista bolje ne vidim kod njega , no sto sam gledao kod pomenutog Gulbisa, Dimitrova, Conge, Monfisa, o Nalbandijanu, Delpotru, vavrinki ne bih da trosim reci.

matori

pre 1 godinu

ko prati tenis zna da je Borna malo lošija verzija Novaka. ali baš malo lošija, i kada je dobro, može da proizvede super igru. pobedio je sve top igrače sem Novaka. Novaka nije baš zato što Novak sve to radi, ali samo za dlaku bolje i to je ta prednost potrebna da se u tesnom meču dobije nekoliko poena više kada treba.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Kakvi Alkarasi, Ciciprasi i drugi ovo što smo imali u eri Novaka, Nadala i Federera će se možda ponoviti ali sa ovim današnjim "nadama" sigurno ne.

Političari na aparatima

pre 1 godinu

Vidim da nas sport zbližava.
Sve je manje onih brutalnih izjava I komentara.
Ima još po koji izuzetak I na hrvatskoj a I srbskoj strani.
Ali vidi se napredak u zadnje vrijeme sve je manje toga.
Lijepo je to vidjeti.

Mare

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Malo je tenisera bilo tako ishajpovano, a ujedno tako odvratnog ponašanja kao što je Alkaras. Prosto je neverovatno kolika je u zapadnim medijima histerija oko njega iako beleži loše rezultate. Ništa nema odvratnije od klovnova zapadne "buržoazije" .

ćorav

pre 1 godinu

Čorići podno Pljevlja?
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:37) # Link komentara

Nastanak prezimena kod Hrvata je mnogo raniji nego kod Srba, pa ni jedno hrvatsko prezime nije moglo nastati iz srpskog jer ga Srbi tada nisu ni imali.
Inače prezimena su nastajala na razne načine, najčešće:
- iz imena oca (npr. Ivić, Ivanović, Marković, Perić, Jurić, Jozić, Marinović, Karlović, Tadić, Balaš, Balašević)
- iz imena majke (Katić, Janjić, Zorić, Stanić, Ružić, Martić, Ljubić, Marić itd.),
- iz srodstva (Djedović, Stričević, Stričak, Babić, Domazet, Pripuz, Tetković)
- iz zanata kojim je se porodica bavila (Kovač, Lončar, Kolar, Pintar, Kalafatić, Stolar, Brodar, Puškar, Mlinar, Kramar, Samardžija, Popović)
- iz neke fizičke mane (Ćorić, Ćorluka, Bago, Bagić, Čulo, Čolak, Čolić, Šepak, Ćopić, Gluhak, Krivošija, Grba, Grbić)
- iz nadimaka, pogrdnih ili pohvalnih itd.
- iz naziva životinje (Vuk, Vuković, Vukelić, Vukadin, Vučković, Vučić, Kurjak, Zec, Zečić, Zečević, Guja, Puž, Vrabac, Lasta..

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!

hihihi

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.

Komša

pre 1 godinu

Sta se desava sa Alkarasom van sljake? Ne moze nikog da dobije? Zasto vise mediji ne pisu da je Alkaras budici Goat?
(Komsija, 20. avgust 2022 08:55)

Komšija, stručnjače, znaš šta kažu činjenice, a ne tvoje mlaćenje prazne slame?
Kažu da je Đoković, u Alkarazovim godinama, osvojio dva cipiripi turnira (250 serije), dok je ovaj ishajpovani klinac uzeo samo dva Mastersa. Koliko tvoje mlaćenje nema nikakvih dodirnih tačaka sa istinom, ukazuje to da je u Majamiju TVRDA podloga.

Sećaš se priča kako je Federer osvajao kad niko nije igrao (a Đoković sa 19 dva cipiripija), dok se sad igra najbolji tenis ikada (Alkaraz dva mastersa).

Smirite se malo i više istine, manje pljuvanja.

Momak je 21 GS daleko od goata, ali ne zaboravi da je trenutni goat Đoković svoju prvu uzeo sa 21, a drugu sa 24 godine.

War Inside My Head

pre 1 godinu

@dragan,nije Alkaras prevara,već mediji i dio teniskih,nazovi stručnjaka,koji su napravili hype(narodski dževu) oko njega i njegove budućnosti.Dečko nesumnjivo posjeduje talenat,zreliji je od svojih vršnjaka,pa i od starijih generacija,samo se bojim da će sva ta euforija da mu dođe glave,da psihički izgori.Već se u Montrealu požalio da je prvi put imao problem da igra pod pritiskom kao favorit.Vrijeme će pokazati,a ja sam mišljenja da je on,a i svi teniseri novije generacije,svjetlosnim godinama udaljen od Velike trojke!Niti imaju radnu etiku kao oni,a o glavi,tu tek nema što da se priča i poredi.

B.B.

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.
(hihihi, 20. avgust 2022 10:18)

Pa da, za naš narod tenis više neće postojati. Ionako se tenis prati od Djokovića.

Što se tiče Alkaraza, ne znam čime je zaslužio ovoliko hejtera. Možda od njega bude nešto, možda i ne. Njegovo ponašanje na terenu je skroz korektno, novinari su ga malo uzdigli. Čak i ako nekad bude najbolji na svetu, kod nas se tenis već uveliko neće pratiti.

Mikii

pre 1 godinu

Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)
(Sou Biznis, 20. avgust 2022 09:06)

Zavoleo čovek Hrvata jer je "upropastio tortu Federeru". Jadniče jadni.

JPR24

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:36)

To ti je kad budale lupetaju… osvojio par turnira i odmah bla bla buduci Goat, umesto da cute. Mali ima veliki potencijal tu nema sumnje, ali nažalost izgleda da je sklon da sluša te iste budale pa samim tim sebi nabija pritisak koji mu nije potreban. I eto rezultata… na njemu je sad da zanemari te iste i fokus na igru ! To je ono sto krasi Novaka i Rafu i Federera, nisu se fokusirali na te stvari, već na svoju igru i kako pobediti rivale, dok je ovaj izgleda produkt svog vremena pa se bakce sa komentarima raznoraznih tipova koji nemaju smisla za dečka koji je tek počeo da pokazuje nešto.

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Kad ti Vilander predvidi da ćeš biti najbolji na svetu ti udariš o ledinu alkatraze...i obrnuto sa Novakom u negativnom kontekstu...

Robert

pre 1 godinu

Fantastičan meč Alkaraz-Nori. Ogromna borba i fantastični poeni. Ne brinem za budućnost tenisa. Ko zna da li će ikada neka generacija biti uspešna kao Big 3, ali sigurno neće manjkati sjajnih mečeva za ljubitelje tenisa.

deksi

pre 1 godinu

Nolo je mogao samo sanjati ovakve rezultate u Alkatrasovim godinama. Te 2006 Nolo nije postojao na teniskoj mapi. Nolo prvi Slem u 21oj, drugi tek u 24oj. Tako da vreme itekako radi za Alkatrasa.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Knez Borna iz 8 veka je definitivno hrvatski knez, inače bi mu se sada znao grob da je Srbin i srpski knez. Jasno?
(Vera, 20. avgust 2022 12:26)

Čorići podno Pljevlja?

Max

pre 1 godinu

@ Mateo
Nemoj da mi vredjas Leskovac. Ako nemas postovanja prema ljudima imaj bar prema " leskovackom vozu". I da znas Srbi iz Srbije su izmislili zivot za ove " nase" Srbe. Tako da ti je po meni Yetijevo mjesto stanovanja negdje u okolici Knina na obroncima Dinare. Mozda u Kosovu( kninskom),Polaci,Biskupiji,Vrlici, Cetini, Civljanima...

deksi

pre 1 godinu

Nolo je mogao samo sanjati ovakve rezultate u Alkatrasovim godinama. Te 2006 Nolo nije postojao na teniskoj mapi. Nolo prvi Slem u 21oj, drugi tek u 24oj. Tako da vreme itekako radi za Alkatrasa.

Mikii

pre 1 godinu

Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)
(Sou Biznis, 20. avgust 2022 09:06)

Zavoleo čovek Hrvata jer je "upropastio tortu Federeru". Jadniče jadni.

Mare

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.

А. Петров

pre 1 godinu

Свака му част! Мада, ако сам потпуно искрен, драже ми је што их је избацио него што је он даље прошао…

Komša

pre 1 godinu

Sta se desava sa Alkarasom van sljake? Ne moze nikog da dobije? Zasto vise mediji ne pisu da je Alkaras budici Goat?
(Komsija, 20. avgust 2022 08:55)

Komšija, stručnjače, znaš šta kažu činjenice, a ne tvoje mlaćenje prazne slame?
Kažu da je Đoković, u Alkarazovim godinama, osvojio dva cipiripi turnira (250 serije), dok je ovaj ishajpovani klinac uzeo samo dva Mastersa. Koliko tvoje mlaćenje nema nikakvih dodirnih tačaka sa istinom, ukazuje to da je u Majamiju TVRDA podloga.

Sećaš se priča kako je Federer osvajao kad niko nije igrao (a Đoković sa 19 dva cipiripija), dok se sad igra najbolji tenis ikada (Alkaraz dva mastersa).

Smirite se malo i više istine, manje pljuvanja.

Momak je 21 GS daleko od goata, ali ne zaboravi da je trenutni goat Đoković svoju prvu uzeo sa 21, a drugu sa 24 godine.

hihihi

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.

Neđo Valderama

pre 1 godinu

Malo je tenisera bilo tako ishajpovano, a ujedno tako odvratnog ponašanja kao što je Alkaras. Prosto je neverovatno kolika je u zapadnim medijima histerija oko njega iako beleži loše rezultate. Ništa nema odvratnije od klovnova zapadne "buržoazije" .

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Knez Borna iz 8 veka je definitivno hrvatski knez, inače bi mu se sada znao grob da je Srbin i srpski knez. Jasno?
(Vera, 20. avgust 2022 12:26)

Čorići podno Pljevlja?

B.B.

pre 1 godinu

Ovaj tenis je presmesan bez Novaka.
Zao mi je sto Nole neigra,a ove momcice ukljucujuci i cudo od deteta(Alkaraz) i Serena bi dobila kada je bila u punoj snazi,a mozda i Venus.
Bili smo srecni sto smo ziveli u eri Federera ,Novaka i Nadala jer su tenis podigli na nivo od koga su svi danasnji teniseri nazalost udaljeni barem 10 mesta ako ne i vise.I molim Vas da vise ne poredite ono sto ne moze da se poredi.Pozdrav.
(Mare, 20. avgust 2022 09:45

Znači kad oni završe karijeru ukida se tenis. Kao fudbal posle Ronaldinja.
(hihihi, 20. avgust 2022 10:18)

Pa da, za naš narod tenis više neće postojati. Ionako se tenis prati od Djokovića.

Što se tiče Alkaraza, ne znam čime je zaslužio ovoliko hejtera. Možda od njega bude nešto, možda i ne. Njegovo ponašanje na terenu je skroz korektno, novinari su ga malo uzdigli. Čak i ako nekad bude najbolji na svetu, kod nas se tenis već uveliko neće pratiti.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Kakvi Alkarasi, Ciciprasi i drugi ovo što smo imali u eri Novaka, Nadala i Federera će se možda ponoviti ali sa ovim današnjim "nadama" sigurno ne.

matori

pre 1 godinu

ko prati tenis zna da je Borna malo lošija verzija Novaka. ali baš malo lošija, i kada je dobro, može da proizvede super igru. pobedio je sve top igrače sem Novaka. Novaka nije baš zato što Novak sve to radi, ali samo za dlaku bolje i to je ta prednost potrebna da se u tesnom meču dobije nekoliko poena više kada treba.

Dare

pre 1 godinu

Od kako su Alkaraza vidjeli kao budućeg GOAT tenisera, od tada čovjek potonuo ...
Solidni su to plasmani na turnirima, ali tako neće ući ni u 100 najboljih svih vremena, a kamoli biti GOAT.

znanje-imanje

pre 1 godinu

I Borna i Ože uspeh duguju i biološkom fenomenu preranog sazrevanja. A donekle i Alkaras!. I, tu se krije i zamka. Kako u nekoj vrsti preranog formiranja kao igrača tako i u talasu prividno sitnih povreda.
Jako mi je drago što Borna nije - kao što je inače često u takvim situacijama - nakon kraha i potpuno nestao. Odličan povratak, mada je ključni tu događaj za nas bio dosta bolan - Bornina pobeda na jednu loptu protiv Lasla. Ovde su dvojica istog problema u različitim fazama. ože već 2. sezonu stagnira, a Borna je u trećoj sezoni... povratka.
Nakon što je Alkaras odigrao neverovatno, naročito je njegova pobeda u Madridu protiv Novaka bila da ne poveruješ, neminovno je da mlado biće ima krizu. I Novak je morao nakon prvog osvajanja AO da padne. Ima vremena za Alkarasa. Uostalom vidite po Kiriosu ili Kokinakisu - svako biće ima svoje takve faze. Ako ovi koji vode multimilionski projekat Alkaras nisu alavi pre svega. Sad treba da se zavitlava, ponaša neodgovorno i pre svega ne uleti u neki brak... a onda će, za 2-3 godine, postati br.1.

Zoran

pre 1 godinu

Talenata velikih, u tenisu, bilo je mnogo. Secam se kako je Novak pricao o Gulbisu da je neverovatan. Cak , dok su bili u Nemackoj zajedno, kod Pilica, Gulbis je preslisavao Novaka bez problema. No, sta bi kasnije ? Znamo ,sada, gde je Gulbis, a gde Novak. Treba tu nesto vise od samog talenta.
Alakraz je dobar, ali nista bolje ne vidim kod njega , no sto sam gledao kod pomenutog Gulbisa, Dimitrova, Conge, Monfisa, o Nalbandijanu, Delpotru, vavrinki ne bih da trosim reci.

ćorav

pre 1 godinu

Čorići podno Pljevlja?
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:37) # Link komentara

Nastanak prezimena kod Hrvata je mnogo raniji nego kod Srba, pa ni jedno hrvatsko prezime nije moglo nastati iz srpskog jer ga Srbi tada nisu ni imali.
Inače prezimena su nastajala na razne načine, najčešće:
- iz imena oca (npr. Ivić, Ivanović, Marković, Perić, Jurić, Jozić, Marinović, Karlović, Tadić, Balaš, Balašević)
- iz imena majke (Katić, Janjić, Zorić, Stanić, Ružić, Martić, Ljubić, Marić itd.),
- iz srodstva (Djedović, Stričević, Stričak, Babić, Domazet, Pripuz, Tetković)
- iz zanata kojim je se porodica bavila (Kovač, Lončar, Kolar, Pintar, Kalafatić, Stolar, Brodar, Puškar, Mlinar, Kramar, Samardžija, Popović)
- iz neke fizičke mane (Ćorić, Ćorluka, Bago, Bagić, Čulo, Čolak, Čolić, Šepak, Ćopić, Gluhak, Krivošija, Grba, Grbić)
- iz nadimaka, pogrdnih ili pohvalnih itd.
- iz naziva životinje (Vuk, Vuković, Vukelić, Vukadin, Vučković, Vučić, Kurjak, Zec, Zečić, Zečević, Guja, Puž, Vrabac, Lasta..

mateo

pre 1 godinu

Bravo momak! Primer jednog zdravog Hrvata. To je redje da sretnes od Jetija.
(bruder, 20. avgust 2022 10:29)


a jeti je sigurno srbin, tocnije iz leskovca :D

Nebojša

pre 1 godinu

Bogami Borna se ne šali redom šalje kući a što se tiče Alkaraza počeli su da ga shvataju ozbiljno pa ga u zadnje vreme tuče ko stigne.

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pa kako opet izgubio Alkaras?
Zar on nije najbolji na planeti, univerzumu, vasioni, broj 1 jos od aprila...Boze kako neki strucnjaci i novinari lupaju, kao m*da po samaru.

Car Dušan

pre 1 godinu

Budimo realni... Ovaj Borna je gospodin za ove Olisime,Rafaele, Alka(T)rase i - slične mučenike! Ne samo zbog toga, što sa NAJVEĆIM od svih ( Novakom),ima fantastičan ljudski odnos... Povrede su ga unazadile ( u rezultatskom smislu) da ima sjajnu karijeru! Mada,nije kasno za njega... Samo kažem!

Sou Biznis

pre 1 godinu

Borna se vratio i preti ozbiljno da ispuni svoj potencijal s obzirom da je pre 3,4 godine bio projektovan za prvih 10! Nadam se da ce uspeti... Posebno sam ga zavoleo kada je upropastio tortu Federeru :)

Sinke

pre 1 godinu

Moram priznati da nisam ocekivao da ce Alkaraz ovako da pukne u drugom dijelu sezone...Znao sam da ce mu biti mnogo teze jer ce ga protivnici tako gledati,ali njemu je sad svaki mec mnogo tezak i utapa se u prosjek.

War Inside My Head

pre 1 godinu

@dragan,nije Alkaras prevara,već mediji i dio teniskih,nazovi stručnjaka,koji su napravili hype(narodski dževu) oko njega i njegove budućnosti.Dečko nesumnjivo posjeduje talenat,zreliji je od svojih vršnjaka,pa i od starijih generacija,samo se bojim da će sva ta euforija da mu dođe glave,da psihički izgori.Već se u Montrealu požalio da je prvi put imao problem da igra pod pritiskom kao favorit.Vrijeme će pokazati,a ja sam mišljenja da je on,a i svi teniseri novije generacije,svjetlosnim godinama udaljen od Velike trojke!Niti imaju radnu etiku kao oni,a o glavi,tu tek nema što da se priča i poredi.

Robert

pre 1 godinu

Fantastičan meč Alkaraz-Nori. Ogromna borba i fantastični poeni. Ne brinem za budućnost tenisa. Ko zna da li će ikada neka generacija biti uspešna kao Big 3, ali sigurno neće manjkati sjajnih mečeva za ljubitelje tenisa.

Max

pre 1 godinu

@ Mateo
Nemoj da mi vredjas Leskovac. Ako nemas postovanja prema ljudima imaj bar prema " leskovackom vozu". I da znas Srbi iz Srbije su izmislili zivot za ove " nase" Srbe. Tako da ti je po meni Yetijevo mjesto stanovanja negdje u okolici Knina na obroncima Dinare. Mozda u Kosovu( kninskom),Polaci,Biskupiji,Vrlici, Cetini, Civljanima...

Mile Jovanovic

pre 1 godinu

matori

Nole to radi mnogo bolje od Borna to se mora priznati. Svi koji pratimo tenis ukoliko nema naseg Nolega podrzavamo i navijamo svim srcem za Cilica i sada Corica i zelimo da hrvatski teniseri pocnu da prave prave rezultate i velika podrska za Bornu Corica da osvoji Sinsinati.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Kad ti Vilander predvidi da ćeš biti najbolji na svetu ti udariš o ledinu alkatraze...i obrnuto sa Novakom u negativnom kontekstu...

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Svaka čast Borni - FAA na betonu u dva seta je rezultat sa kojim bi bilo ko bio prezadovoljan. Očigledno da nije samo bio jedan dobar meč u pitanju. Sada samo hrabro protiv Norija!

Sića

pre 1 godinu

Ljudi, nije Ćorić pobedio Alkaraza, već Ože-Aliasima 2:0, a Nori je pobedio Alkaraza 2:1, tako da u polufinalu igraju Ćorić - Nori.
Naslov je malo varajući, napisan nespretno, ali u tekstu vam piše ko je koga i koliko pobedio.
Zato čitajte tekstove, a ne samo naslove

JPR24

pre 1 godinu

Zar nije Alkaras novi bik, najbolji na svetu, superstar koji će nadmašiti veliku trojku?

Kako se sve okrenulo za nepuna 4 meseca. Ajme mene...!
(Dusanovo carstvo!, 20. avgust 2022 13:36)

To ti je kad budale lupetaju… osvojio par turnira i odmah bla bla buduci Goat, umesto da cute. Mali ima veliki potencijal tu nema sumnje, ali nažalost izgleda da je sklon da sluša te iste budale pa samim tim sebi nabija pritisak koji mu nije potreban. I eto rezultata… na njemu je sad da zanemari te iste i fokus na igru ! To je ono sto krasi Novaka i Rafu i Federera, nisu se fokusirali na te stvari, već na svoju igru i kako pobediti rivale, dok je ovaj izgleda produkt svog vremena pa se bakce sa komentarima raznoraznih tipova koji nemaju smisla za dečka koji je tek počeo da pokazuje nešto.

Političari na aparatima

pre 1 godinu

Vidim da nas sport zbližava.
Sve je manje onih brutalnih izjava I komentara.
Ima još po koji izuzetak I na hrvatskoj a I srbskoj strani.
Ali vidi se napredak u zadnje vrijeme sve je manje toga.
Lijepo je to vidjeti.