Četvrtak, 18.08.2022.

18:51

Analizira se Jokićeva "svađa", a dešava se nešto potpuno drugačije VIDEO

Snimak manje svađe Nikole Jokića i Dejan Davidovca obišao je društvene mreže i u svet poslao potpuno pogrešnu sliku.

Izvor: LN

Analizira se Jokiæeva "svaða", a dešava se nešto potpuno drugaèije VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

mg

pre 1 godinu

Roki

Vidi bato, pobeda Srbije nad Amerikom u Indijanapolisu je isto što i H2H Iva Karlovića i Novaka Đokovića. Karlović vodi 3:0, ali u bitnim mečevima realno ne bi imao nikakve šanse.

Amerika je analogiju potvrdila s onih par 35+ razbijanja Srbije kad je bilo bitno (OI).

Neko iz mase

pre 1 godinu

Mislim da je ovo ipak bio ukor za loptu koju Davidovac nije mogao da "dostavi" do Jokare. Bio je time-out i (pretpostavljam, a i logicno je) dogovor je pao da se ide na Jokaru; Davidovac je poludesno dobio loptu i ipak nije dodao Jokicu, vratio je ponovo ulevo do (satro play-a, citaj: bunar), i... to bi bilo to. Da li je mogao da doda ili nije, to je sad zavrsena prica - po gestikulaciji Jokica mislim da je to bilo to.

Миле

pre 1 godinu

Па ја овакву игру предложих пре пар дана, само сам у шеми пре видео Добрића него ли Давидовца, али свеједно, Давидовац је добар, а прорадиће и Добрић сигуран сам. ово би могао играти још и Аврамовић, те Недовић, али он је очито превише пун себе да би прихватио улогу некога ко му креира позиције, довољан је он сам себи. Истина је да има могућности, да зна да искочи али непоуздано, па читаву каријеру тако.
Него приметисте ли да су два најлошија играча на терену против словенаца били подржаваоци Теодосића, Калинић и Недовић? Истина да се Калинић трошио поодоста чувајући Дончића.
Иначе то што су они подржали Теодосића је колегијално, али се то не ради у току турнирског циклуса. Тренер донео одлуку. Тачка.

Danilo

pre 1 godinu

Ps ovo samo govori da Pesic zna sta radi .Svi u timu su fokusirani da zamisao prenesu na teren .Davidovac i Jokc maestralno saradjuju , ovde je samo Jokic ukazivao njemu da je trebao odmah ka kosu .Pored svega Jokiv je sjajan sutet za tri a i Davidovac solidan , tako da cr njih dvojica otvarati puno prostora ostatku ekipe .Jedino je problem taj sut Nedovic i Marinkovic su ocajno sugitali nadam se da ce to biti sznatno bolje u nastavku i kad se vrati Guduric .Jokic,Davicovac ,Milutinov ,Bjelica mislim da smo fantasicno pokriveno u u nutrasnjoj liniji .TROJKE Kalinic i Lucic, jedini problem jr ta brkovska linija i kkga pivesti.Micic je siguran , Dobric bi trebao makar po meji isto da krene ,Guduric i Nedovic .Jaramaz je jak na lopti i Avramovi ako se oporavi kao 12 i to je to .Ova ekipaje malo suterski tanka bez Bogdanovica al nadam se od Gudurica i Dobrica da ce imati dobre procrnte za 3.Nedovic i Avramovic umeju itekako da probiju pa bi biko dobro tako malo i Vasu da rasterete u naopadu , da naptavr visak .

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

@99 luftballons
Tvoja informacija da su nasi gubili 11 razlike u toj utakmici s Amerima na 1,5 minut pre kraja, i da su 4 trojke, ispaljene kada je vec naoko sve bilo gotovo, donele preoktret, je potpuna neistina. Od nekih 5,5 minuta pre kraja, posle trojke Gurovica, nasi su prisli na 7 poena razlike (69:62 za USA). Minut ipo kasnije je vec bilo samo dva razlike za Amere (69:67), posle jos jedne trojke Gurovica i koseva Tomasevica. Nepuna dva minuta pre kraja su nasi poveli 72:71 (Bodiroga), da bi 56 sekundi pre kraja bilo 77:73 za Jugoslaviju, posle jos jedne trojke Gurovica. Pobedi su mnogo doprinela i 4 slobodna bacanja koje je u poslednjem minutu ubacio Jaric. Sve ovo je lako proverljivo.

Milos

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.


Ma mi smo dream tim. Nema veze sto su nas polupali 40 razlike.

Locutus

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode
(Zbunjen, 19. avgust 2022 09:42)

U stvari, Davidovac je stariji mesec dana :D

PatriJota

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)
Pobedila ih argentina pre nas, samo malo manje mitomanije i euforije

Arsenije

pre 1 godinu

Ja sam željno očekivao tu kombinaciju, jer dva toliko inteligentna i kreativna igrača kad zaigraju zajedno mogu da čine čuda. A bar još malo uigrana petorka Micić, Gudurić (Dobrić), Davidovac, Bjelica (Kalinić, Lučić), Jokić, na ovom prvenstvu može da "pojede" svakog.

drvobradi

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.

Opanak

pre 1 godinu

Pricamo o reprezentaci i ponovo imamo grobare i cigane. Aman bre svi ste vi Srbi. Jel to razumete.
Briga me za klubove briga me za sve kad igra reprezentacija samo me interesuje nacionalni interes.
Dalje rasprava u timu je uglavnom konstruktivna i podstiče bolje funkcionisanje tima...

zum

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)

Nije tačno. Ranije na tom prvenstvu u grupi ih je pobedila Argentina.

Ali Kari jeste legenda.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Vizantije@

Grešiš drug i pamćenje ti nije bas jaca strana, nam to istom svetskom prvenstvu Argentina je dobila USA, u pitanju je druga eliminatorna runda. Bilo je 87-80

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Kao Grobar mogu da kazem da izuzetno cijenim Davidovca,mislim da ce imati bitnu ulogu na prvenstvu,takvi igraci su potrebni,nikad nije dobro da reprezentacija ima previse zvijezda.Bice ovo dobro prvenstvo za nas ubijedjen sam.

99 luftballons

pre 1 godinu

Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.
(mg, 19. avgust 2022 09:40)

Srećom igrala se samo jedna.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

"Kad ti bacim loptu pod koš, idi pravo na koš".

"Ali, tamo mi se na liniji otkriva i traži loptu Pera, pa zato nisam mogao da..."

"Ne zanima me. Pravo na koš, jesi čuo?"

"Važi brate".

Black

pre 1 godinu

Davidovac radi upravo ono što rade Jokićevi saigrači u Denveru. Konstantno uleće pod koš. U evropskoj košarci je to teže jer nije široka igra ali je Davidovac pokazao da može tako. Očigledno Pešić može skroz da prenese napadačku igru Denvera u reprezentaciji i da gradi igru na Jokiću. Pitanje je samo da li želi. Sigurno i Lučić i Kalinić mogu da igraju tako kao Davidovac. Protivnici će konstantno udvajati Jokića tako da će uvek neko biti slobodan. Znači napadački nam uvek trebaju pokretljivi krilni centar i krilo (Davidovac, Lučić, Kalinić) koji mogu da ulaze pod koš i menjaju mesta jer će u nekom trenutku dobiti loptu na ziceru. Treba nam plej koji može da sagleda situaciju na terenu (trenutno samo Micić) i bek koji može da sipa trojke, kao nekada Tripković, jer će ostajati često sam na liniji za tri (to nemamo jer je Bogdanović povređen, Nedović nema dobar šut bar za sada, Marinković nije konstantan, a za Gudurića je pitanje da li ima kapacitet). Ako Milutinov bude zdrav, igra će biti totalno drugačija, sa njim u igri bi verovatno dobro funkcionisao Bjelica. Imamo dosta problema bez Bogdanovića, ali imaju i drugi probleme. Videćemo koliko možemo. Nadam se da možemo do kraja.

JPR24

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.
(jednoruki Krstivoje, 19. avgust 2022 10:35)
Pa i Nedović nije siguran, zavisi od povrede… no kako god, samo da više ne šutira onako užasno, ono je bila katastrofa ! A sto se tiče Jaramaza, iskreno nadam se da ima sansi za Avramovica umesto Jaramaza. I šteta za Kuridžu, ipak po meni zaslužio, dolazio kad niko nije mogao, pomagao kako je znao i umeo, čovek sa tolikim godinama i tek počeo u reprezentaciji, a koliko je bio pljuvan itd… i ipak se odazvao ! No sad to je više emotivna stvar, Pesic tu ne gleda to, njegov posao je da vodi najbolje koji najbolje zajedno igraju.

Milos

pre 1 godinu

Odgledah sinoc na nba tv snimak meca denver klipersi kakva komunikacija izmedju igraca protok lopte igra nestvarno jokic nema s kim da igra u repki

DM32

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Jokic radi ono sto rade svi vanserijski igraci oduvek, cini saigrace boljim. Eksploatise pun njihov potencijal.

Radijator

pre 1 godinu

Skoro ceo meč je lopta kasnila ka Jokicu, vidi se da je plan da se igra preko njega..ali uvek ima neka zadrska..jos to nije ušlo u rutinu. Kad se to ubrza i kad dodje do mozda ostalima da cim naprave dobru kretnju lopta se odmah stvara u njihovim rukama...svi će vise i da se kreću i igra će biti tečnija. Velika je šteta što ova ekipa nije imala nekoliko nedelja više da se spremi, kao nekada kada si pripreme trajale po 2 meseca. Ovako su u prednosti individualne zvezde i atlete. No..samo da izguramo početak turnira...svakom utakmicom će biti sve bolje. Micić nema izmenu, to je očigledno..i ceka se šut da proradi.

chupavi

pre 1 godinu

Ja tu ne vidim nikakvu svadju vec se dva igraca dogovaraju kako da odigraju. Naravno da Jokic ima sta da kaze Davidovcu, jer je lopta uglavnom kod njega pa treba da usaglase kretnje ...

JPR24

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Nije iznenadjenje. Ja eto kao Grobar odavno govorim da je on trebao imati dosta veću minutažu u Zvezdi, dosta puta je imao odličan period u utakmici i onda na klupu, umesto da se koristi i lomi protivnik, i to protiv ovih jačih u EL.. No kako god za mene noje iznenadjenje uopšte, odličan igrač, zreo, razume igru i to se vidi sa kretnjom bez lopte i akcijama sa Jokicem i ostalima gde uvek kruži i ne čeka da mu lopta dođe na tacnu, već traži i pomaže pokretanjem sto bolju opciju za sebe i saigrače.

Vizantinije

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.

Ђорђе

pre 1 godinu

Ја овде видим само промоцију Јокића и ништа друго. Безброј текстова о Јокићу. Исцрпљене су све друге теме. Сад се налазе споредне теме како би дотични остао у центру пажње. Сви га сада перу. Момак је завршио своју каријеру српског репрезентативца, што се мене тиче, а вероватно и многих других.

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.

Ljubitelj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.
(kralj, 19. avgust 2022 09:09),

bas naprotiv, Davidovac ima izuzetnu vestinu, a ono sto nema, nazalost, je brzina i hitrost!
Ovako je odlican igrac, a onako bi bio superstar!

Из угла

pre 1 godinu

Изгледа да му говори да диже лопту на обруч и фаул кош као сигурније решење него да враћа на тројку.

zox71

pre 1 godinu

Sećam se devedesete kad smo dobili šansu za dodatne kvalifikacije protiv Bugarske jedva smo ih pobedili a Divac je dao sve od sebe.

mg

pre 1 godinu

mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome

--
Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.

Zbunjen

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode

Kosta

pre 1 godinu

U derbi mečevima uvek sam navijao za Partizan a strahovao od ovog momka. Davidovac i Jokić počinju da ulaze jedan drugom u glavu, a ovo samo pljuvači mogu da vide kao svađu. Napred plavi !!

smeh

pre 1 godinu

Svađa? Najverovatnije je "svađa" bila oko pozicioniranja igrača u napadu ili odbrani što je čest slučaj u ovom sportu. Samo što je u ovom slučaju Jokić pa će svaki novinarčić ili novine da iskoriste priliku da od miša naprave slona.

Nemanja

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.

i to vam je tako

pre 1 godinu

Cuj svadja...
Nisu se razumeli u jednoj akciji, Davidovac se pravda da je drugacije razmisljao, a Jokic objasnjava sta je hteo da uradi.

kralj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.

Нгатомато

pre 1 godinu

Joka je doktor kosarke,tu nema sta da se prica. Ali je Dejan Davidovac apsolutno otkrovenje prethodne sezone,uostalom potpisao je za Moskovski CSKA, to dovoljno govori o njegovim kosarkaskim kvalitetima.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi ovo objašnjavanje od strane Jokića i da kAzemo pravdanje Davidovca je usledilo posle onog lepog napada gde je Jokić našo potpuno samog Davidovca iispod kosa i ovaj imao otvoren put da položi loptu za dva poena a on je iz naravno nesebičnosti prosledio još jedan extra pas verujem Marinkoviću koji je omasio dva puta...i zato mu Jokić objašnjava da je trebao odma da on završi ...a Davidovac njemu odgovara zašto nije mogao II šta je ipak hteo..sasvim normalno ..ali zakopa nas Vanjica hehe sa ciglama.
super je Davidovac...još jedan respekt od još jednog grobara :)

NjNaj

pre 1 godinu

U poslednje vreme uvek po desetak ustasa komentarise svaku vest (naravno u losem kontekstu) o svemu sto ima veze sa Srbijom,tako da ne nasedajte,ne reagujte jednostavno na provokaciju. Nadam se da redakcija razume da ustase i Hrvati nisu isto,pa zato koristim prvu navedenu frazu,te da to nece ugroziti "pravila ponasanja". Sad ce oni da krenu sa predvodnikom "Miki"i uvek dolaze u coporu,da pljuju po Jokicu,po Djokovicu,po reprezentaciji... Ni plus,ni minus,ni rasprava,samo ignor.

Ccc

pre 1 godinu

Ovo apsolutno nema veze sa svadjom, ocigledno je Jokic pronasao svog Mareja ili PJr u liku Davidovca i vidi da ovaj moze da iznese tu ulogu i ucinice sve da poboljsa njegovu igru i saradnju sa njim. Davidovac je za mene otkrovljenje ove reprezentacije iako znam sta je i koliko pruzao u Zvezdi ali mu igranje u repki dodatno prija. Sa Jokicem ce tek biti bolja saradnja a za Davidovca sam siguran da ce biti igrac koji ce procvetati na EP. Nadam se da ce pored njega pokazati koliko moze i Dobric i Lucic, za Gudurica mi je 50/50, ako krene da kida tu nema stajanja, ali ako ode na drugu stranu moze da upadne u veliku dubiozu. Za Marinkovica i Nedovica nemam reci, kao da su juce poceli da sutiraju na kos, ali ajde, ovo je tek druga pripremna utakmica, da ne sudim prerano...nadam se da ce to sve leci u narednih 2 nedelje, vise me interesuju kvalifikacije za sv.prvenstvo, da li ce popraviti sut a pogotovu sa slobodnjaka...

DM32

pre 1 godinu

Ne znam, je li nasi ljudi ne gledaju NBA ili sta nije u redu sa nama, nacijom pljuvaca? Da prime Jordan dodje da igra rekli bi ovog seljaka sto se plazi, sta ce nam. Imamo dovoljno bekova, ovaj nek se vrati u NBA.

Srboljub

pre 1 godinu

Želeo Jokic, igraci i Kari pobedu ali mi opet izgubili od Slovenije. Nemojte mi sada molim o pripremnoj utakmici, nekompletnom timu i sudijama. Poraz je poraz i to dobro nije. Nismo u stanju da odigramo zavrsnicu utakmice i da izvucemo pobedu - fali taj karakter, drskost.

Dr

pre 1 godinu

Iskreno mene je Davidovac prijatno iznenadio. Kao partizanovac imam samo reči hvale za ovog momka. Micić je toliko napredovao od zadnjeg evropskog da je to neverovatno. Jokić je zaista nešto nikad viđeno,maestralan. Pešić je vrhunski stručnjak,mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome.

BB

pre 1 godinu

Jao bože. Ovo može da protumači kao svađu samo neko ko nije trenirao bilo koji sport. Rasprave na terenu uvek postoje ali je sve ok kasnije.

Dr

pre 1 godinu

Iskreno mene je Davidovac prijatno iznenadio. Kao partizanovac imam samo reči hvale za ovog momka. Micić je toliko napredovao od zadnjeg evropskog da je to neverovatno. Jokić je zaista nešto nikad viđeno,maestralan. Pešić je vrhunski stručnjak,mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome.

BB

pre 1 godinu

Jao bože. Ovo može da protumači kao svađu samo neko ko nije trenirao bilo koji sport. Rasprave na terenu uvek postoje ali je sve ok kasnije.

DM32

pre 1 godinu

Ne znam, je li nasi ljudi ne gledaju NBA ili sta nije u redu sa nama, nacijom pljuvaca? Da prime Jordan dodje da igra rekli bi ovog seljaka sto se plazi, sta ce nam. Imamo dovoljno bekova, ovaj nek se vrati u NBA.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi ovo objašnjavanje od strane Jokića i da kAzemo pravdanje Davidovca je usledilo posle onog lepog napada gde je Jokić našo potpuno samog Davidovca iispod kosa i ovaj imao otvoren put da položi loptu za dva poena a on je iz naravno nesebičnosti prosledio još jedan extra pas verujem Marinkoviću koji je omasio dva puta...i zato mu Jokić objašnjava da je trebao odma da on završi ...a Davidovac njemu odgovara zašto nije mogao II šta je ipak hteo..sasvim normalno ..ali zakopa nas Vanjica hehe sa ciglama.
super je Davidovac...još jedan respekt od još jednog grobara :)

kralj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.

Nemanja

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.

Black

pre 1 godinu

Davidovac radi upravo ono što rade Jokićevi saigrači u Denveru. Konstantno uleće pod koš. U evropskoj košarci je to teže jer nije široka igra ali je Davidovac pokazao da može tako. Očigledno Pešić može skroz da prenese napadačku igru Denvera u reprezentaciji i da gradi igru na Jokiću. Pitanje je samo da li želi. Sigurno i Lučić i Kalinić mogu da igraju tako kao Davidovac. Protivnici će konstantno udvajati Jokića tako da će uvek neko biti slobodan. Znači napadački nam uvek trebaju pokretljivi krilni centar i krilo (Davidovac, Lučić, Kalinić) koji mogu da ulaze pod koš i menjaju mesta jer će u nekom trenutku dobiti loptu na ziceru. Treba nam plej koji može da sagleda situaciju na terenu (trenutno samo Micić) i bek koji može da sipa trojke, kao nekada Tripković, jer će ostajati često sam na liniji za tri (to nemamo jer je Bogdanović povređen, Nedović nema dobar šut bar za sada, Marinković nije konstantan, a za Gudurića je pitanje da li ima kapacitet). Ako Milutinov bude zdrav, igra će biti totalno drugačija, sa njim u igri bi verovatno dobro funkcionisao Bjelica. Imamo dosta problema bez Bogdanovića, ali imaju i drugi probleme. Videćemo koliko možemo. Nadam se da možemo do kraja.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

"Kad ti bacim loptu pod koš, idi pravo na koš".

"Ali, tamo mi se na liniji otkriva i traži loptu Pera, pa zato nisam mogao da..."

"Ne zanima me. Pravo na koš, jesi čuo?"

"Važi brate".

chupavi

pre 1 godinu

Ja tu ne vidim nikakvu svadju vec se dva igraca dogovaraju kako da odigraju. Naravno da Jokic ima sta da kaze Davidovcu, jer je lopta uglavnom kod njega pa treba da usaglase kretnje ...

Нгатомато

pre 1 godinu

Joka je doktor kosarke,tu nema sta da se prica. Ali je Dejan Davidovac apsolutno otkrovenje prethodne sezone,uostalom potpisao je za Moskovski CSKA, to dovoljno govori o njegovim kosarkaskim kvalitetima.

Kosta

pre 1 godinu

U derbi mečevima uvek sam navijao za Partizan a strahovao od ovog momka. Davidovac i Jokić počinju da ulaze jedan drugom u glavu, a ovo samo pljuvači mogu da vide kao svađu. Napred plavi !!

99 luftballons

pre 1 godinu

Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.
(mg, 19. avgust 2022 09:40)

Srećom igrala se samo jedna.

DM32

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Jokic radi ono sto rade svi vanserijski igraci oduvek, cini saigrace boljim. Eksploatise pun njihov potencijal.

zum

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)

Nije tačno. Ranije na tom prvenstvu u grupi ih je pobedila Argentina.

Ali Kari jeste legenda.

i to vam je tako

pre 1 godinu

Cuj svadja...
Nisu se razumeli u jednoj akciji, Davidovac se pravda da je drugacije razmisljao, a Jokic objasnjava sta je hteo da uradi.

NjNaj

pre 1 godinu

U poslednje vreme uvek po desetak ustasa komentarise svaku vest (naravno u losem kontekstu) o svemu sto ima veze sa Srbijom,tako da ne nasedajte,ne reagujte jednostavno na provokaciju. Nadam se da redakcija razume da ustase i Hrvati nisu isto,pa zato koristim prvu navedenu frazu,te da to nece ugroziti "pravila ponasanja". Sad ce oni da krenu sa predvodnikom "Miki"i uvek dolaze u coporu,da pljuju po Jokicu,po Djokovicu,po reprezentaciji... Ni plus,ni minus,ni rasprava,samo ignor.

JPR24

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Nije iznenadjenje. Ja eto kao Grobar odavno govorim da je on trebao imati dosta veću minutažu u Zvezdi, dosta puta je imao odličan period u utakmici i onda na klupu, umesto da se koristi i lomi protivnik, i to protiv ovih jačih u EL.. No kako god za mene noje iznenadjenje uopšte, odličan igrač, zreo, razume igru i to se vidi sa kretnjom bez lopte i akcijama sa Jokicem i ostalima gde uvek kruži i ne čeka da mu lopta dođe na tacnu, već traži i pomaže pokretanjem sto bolju opciju za sebe i saigrače.

Zbunjen

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Kao Grobar mogu da kazem da izuzetno cijenim Davidovca,mislim da ce imati bitnu ulogu na prvenstvu,takvi igraci su potrebni,nikad nije dobro da reprezentacija ima previse zvijezda.Bice ovo dobro prvenstvo za nas ubijedjen sam.

Из угла

pre 1 godinu

Изгледа да му говори да диже лопту на обруч и фаул кош као сигурније решење него да враћа на тројку.

Ljubitelj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.
(kralj, 19. avgust 2022 09:09),

bas naprotiv, Davidovac ima izuzetnu vestinu, a ono sto nema, nazalost, je brzina i hitrost!
Ovako je odlican igrac, a onako bi bio superstar!

Opanak

pre 1 godinu

Pricamo o reprezentaci i ponovo imamo grobare i cigane. Aman bre svi ste vi Srbi. Jel to razumete.
Briga me za klubove briga me za sve kad igra reprezentacija samo me interesuje nacionalni interes.
Dalje rasprava u timu je uglavnom konstruktivna i podstiče bolje funkcionisanje tima...

smeh

pre 1 godinu

Svađa? Najverovatnije je "svađa" bila oko pozicioniranja igrača u napadu ili odbrani što je čest slučaj u ovom sportu. Samo što je u ovom slučaju Jokić pa će svaki novinarčić ili novine da iskoriste priliku da od miša naprave slona.

zox71

pre 1 godinu

Sećam se devedesete kad smo dobili šansu za dodatne kvalifikacije protiv Bugarske jedva smo ih pobedili a Divac je dao sve od sebe.

Ccc

pre 1 godinu

Ovo apsolutno nema veze sa svadjom, ocigledno je Jokic pronasao svog Mareja ili PJr u liku Davidovca i vidi da ovaj moze da iznese tu ulogu i ucinice sve da poboljsa njegovu igru i saradnju sa njim. Davidovac je za mene otkrovljenje ove reprezentacije iako znam sta je i koliko pruzao u Zvezdi ali mu igranje u repki dodatno prija. Sa Jokicem ce tek biti bolja saradnja a za Davidovca sam siguran da ce biti igrac koji ce procvetati na EP. Nadam se da ce pored njega pokazati koliko moze i Dobric i Lucic, za Gudurica mi je 50/50, ako krene da kida tu nema stajanja, ali ako ode na drugu stranu moze da upadne u veliku dubiozu. Za Marinkovica i Nedovica nemam reci, kao da su juce poceli da sutiraju na kos, ali ajde, ovo je tek druga pripremna utakmica, da ne sudim prerano...nadam se da ce to sve leci u narednih 2 nedelje, vise me interesuju kvalifikacije za sv.prvenstvo, da li ce popraviti sut a pogotovu sa slobodnjaka...

Srboljub

pre 1 godinu

Želeo Jokic, igraci i Kari pobedu ali mi opet izgubili od Slovenije. Nemojte mi sada molim o pripremnoj utakmici, nekompletnom timu i sudijama. Poraz je poraz i to dobro nije. Nismo u stanju da odigramo zavrsnicu utakmice i da izvucemo pobedu - fali taj karakter, drskost.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

@99 luftballons
Tvoja informacija da su nasi gubili 11 razlike u toj utakmici s Amerima na 1,5 minut pre kraja, i da su 4 trojke, ispaljene kada je vec naoko sve bilo gotovo, donele preoktret, je potpuna neistina. Od nekih 5,5 minuta pre kraja, posle trojke Gurovica, nasi su prisli na 7 poena razlike (69:62 za USA). Minut ipo kasnije je vec bilo samo dva razlike za Amere (69:67), posle jos jedne trojke Gurovica i koseva Tomasevica. Nepuna dva minuta pre kraja su nasi poveli 72:71 (Bodiroga), da bi 56 sekundi pre kraja bilo 77:73 za Jugoslaviju, posle jos jedne trojke Gurovica. Pobedi su mnogo doprinela i 4 slobodna bacanja koje je u poslednjem minutu ubacio Jaric. Sve ovo je lako proverljivo.

Arsenije

pre 1 godinu

Ja sam željno očekivao tu kombinaciju, jer dva toliko inteligentna i kreativna igrača kad zaigraju zajedno mogu da čine čuda. A bar još malo uigrana petorka Micić, Gudurić (Dobrić), Davidovac, Bjelica (Kalinić, Lučić), Jokić, na ovom prvenstvu može da "pojede" svakog.

Locutus

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode
(Zbunjen, 19. avgust 2022 09:42)

U stvari, Davidovac je stariji mesec dana :D

Vizantinije

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.

JPR24

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.
(jednoruki Krstivoje, 19. avgust 2022 10:35)
Pa i Nedović nije siguran, zavisi od povrede… no kako god, samo da više ne šutira onako užasno, ono je bila katastrofa ! A sto se tiče Jaramaza, iskreno nadam se da ima sansi za Avramovica umesto Jaramaza. I šteta za Kuridžu, ipak po meni zaslužio, dolazio kad niko nije mogao, pomagao kako je znao i umeo, čovek sa tolikim godinama i tek počeo u reprezentaciji, a koliko je bio pljuvan itd… i ipak se odazvao ! No sad to je više emotivna stvar, Pesic tu ne gleda to, njegov posao je da vodi najbolje koji najbolje zajedno igraju.

PatriJota

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)
Pobedila ih argentina pre nas, samo malo manje mitomanije i euforije

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.

Radijator

pre 1 godinu

Skoro ceo meč je lopta kasnila ka Jokicu, vidi se da je plan da se igra preko njega..ali uvek ima neka zadrska..jos to nije ušlo u rutinu. Kad se to ubrza i kad dodje do mozda ostalima da cim naprave dobru kretnju lopta se odmah stvara u njihovim rukama...svi će vise i da se kreću i igra će biti tečnija. Velika je šteta što ova ekipa nije imala nekoliko nedelja više da se spremi, kao nekada kada si pripreme trajale po 2 meseca. Ovako su u prednosti individualne zvezde i atlete. No..samo da izguramo početak turnira...svakom utakmicom će biti sve bolje. Micić nema izmenu, to je očigledno..i ceka se šut da proradi.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Vizantije@

Grešiš drug i pamćenje ti nije bas jaca strana, nam to istom svetskom prvenstvu Argentina je dobila USA, u pitanju je druga eliminatorna runda. Bilo je 87-80

Milos

pre 1 godinu

Odgledah sinoc na nba tv snimak meca denver klipersi kakva komunikacija izmedju igraca protok lopte igra nestvarno jokic nema s kim da igra u repki

drvobradi

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.

Milos

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.


Ma mi smo dream tim. Nema veze sto su nas polupali 40 razlike.

mg

pre 1 godinu

mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome

--
Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.

Danilo

pre 1 godinu

Ps ovo samo govori da Pesic zna sta radi .Svi u timu su fokusirani da zamisao prenesu na teren .Davidovac i Jokc maestralno saradjuju , ovde je samo Jokic ukazivao njemu da je trebao odmah ka kosu .Pored svega Jokiv je sjajan sutet za tri a i Davidovac solidan , tako da cr njih dvojica otvarati puno prostora ostatku ekipe .Jedino je problem taj sut Nedovic i Marinkovic su ocajno sugitali nadam se da ce to biti sznatno bolje u nastavku i kad se vrati Guduric .Jokic,Davicovac ,Milutinov ,Bjelica mislim da smo fantasicno pokriveno u u nutrasnjoj liniji .TROJKE Kalinic i Lucic, jedini problem jr ta brkovska linija i kkga pivesti.Micic je siguran , Dobric bi trebao makar po meji isto da krene ,Guduric i Nedovic .Jaramaz je jak na lopti i Avramovi ako se oporavi kao 12 i to je to .Ova ekipaje malo suterski tanka bez Bogdanovica al nadam se od Gudurica i Dobrica da ce imati dobre procrnte za 3.Nedovic i Avramovic umeju itekako da probiju pa bi biko dobro tako malo i Vasu da rasterete u naopadu , da naptavr visak .

Ђорђе

pre 1 godinu

Ја овде видим само промоцију Јокића и ништа друго. Безброј текстова о Јокићу. Исцрпљене су све друге теме. Сад се налазе споредне теме како би дотични остао у центру пажње. Сви га сада перу. Момак је завршио своју каријеру српског репрезентативца, што се мене тиче, а вероватно и многих других.

Миле

pre 1 godinu

Па ја овакву игру предложих пре пар дана, само сам у шеми пре видео Добрића него ли Давидовца, али свеједно, Давидовац је добар, а прорадиће и Добрић сигуран сам. ово би могао играти још и Аврамовић, те Недовић, али он је очито превише пун себе да би прихватио улогу некога ко му креира позиције, довољан је он сам себи. Истина је да има могућности, да зна да искочи али непоуздано, па читаву каријеру тако.
Него приметисте ли да су два најлошија играча на терену против словенаца били подржаваоци Теодосића, Калинић и Недовић? Истина да се Калинић трошио поодоста чувајући Дончића.
Иначе то што су они подржали Теодосића је колегијално, али се то не ради у току турнирског циклуса. Тренер донео одлуку. Тачка.

Neko iz mase

pre 1 godinu

Mislim da je ovo ipak bio ukor za loptu koju Davidovac nije mogao da "dostavi" do Jokare. Bio je time-out i (pretpostavljam, a i logicno je) dogovor je pao da se ide na Jokaru; Davidovac je poludesno dobio loptu i ipak nije dodao Jokicu, vratio je ponovo ulevo do (satro play-a, citaj: bunar), i... to bi bilo to. Da li je mogao da doda ili nije, to je sad zavrsena prica - po gestikulaciji Jokica mislim da je to bilo to.

mg

pre 1 godinu

Roki

Vidi bato, pobeda Srbije nad Amerikom u Indijanapolisu je isto što i H2H Iva Karlovića i Novaka Đokovića. Karlović vodi 3:0, ali u bitnim mečevima realno ne bi imao nikakve šanse.

Amerika je analogiju potvrdila s onih par 35+ razbijanja Srbije kad je bilo bitno (OI).

Srboljub

pre 1 godinu

Želeo Jokic, igraci i Kari pobedu ali mi opet izgubili od Slovenije. Nemojte mi sada molim o pripremnoj utakmici, nekompletnom timu i sudijama. Poraz je poraz i to dobro nije. Nismo u stanju da odigramo zavrsnicu utakmice i da izvucemo pobedu - fali taj karakter, drskost.

Ђорђе

pre 1 godinu

Ја овде видим само промоцију Јокића и ништа друго. Безброј текстова о Јокићу. Исцрпљене су све друге теме. Сад се налазе споредне теме како би дотични остао у центру пажње. Сви га сада перу. Момак је завршио своју каријеру српског репрезентативца, што се мене тиче, а вероватно и многих других.

mg

pre 1 godinu

mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome

--
Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.

Vizantinije

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.

Milos

pre 1 godinu

Odgledah sinoc na nba tv snimak meca denver klipersi kakva komunikacija izmedju igraca protok lopte igra nestvarno jokic nema s kim da igra u repki

DM32

pre 1 godinu

Ne znam, je li nasi ljudi ne gledaju NBA ili sta nije u redu sa nama, nacijom pljuvaca? Da prime Jordan dodje da igra rekli bi ovog seljaka sto se plazi, sta ce nam. Imamo dovoljno bekova, ovaj nek se vrati u NBA.

Dr

pre 1 godinu

Iskreno mene je Davidovac prijatno iznenadio. Kao partizanovac imam samo reči hvale za ovog momka. Micić je toliko napredovao od zadnjeg evropskog da je to neverovatno. Jokić je zaista nešto nikad viđeno,maestralan. Pešić je vrhunski stručnjak,mlađe generacije trebaju da pogledaju kako je Kari pokorio amerikance usred amerike,i sta je predhodilo tome.

Milos

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.


Ma mi smo dream tim. Nema veze sto su nas polupali 40 razlike.

99 luftballons

pre 1 godinu

Što se Karijevog pokoravanja tiče, Amerika je to prvenstvo igrala s mlađarijom koja je ispustila 11 razlike na minut do kraja, a Srbiji ušle 4 trojke u minut. Dakle taktika je bila izgubili smo svakako pa šutiraj s pola terena trojke - i svaka upadne. Od 100 takvih utakmica Srbija će 99 izgubiti.
(mg, 19. avgust 2022 09:40)

Srećom igrala se samo jedna.

BB

pre 1 godinu

Jao bože. Ovo može da protumači kao svađu samo neko ko nije trenirao bilo koji sport. Rasprave na terenu uvek postoje ali je sve ok kasnije.

NjNaj

pre 1 godinu

U poslednje vreme uvek po desetak ustasa komentarise svaku vest (naravno u losem kontekstu) o svemu sto ima veze sa Srbijom,tako da ne nasedajte,ne reagujte jednostavno na provokaciju. Nadam se da redakcija razume da ustase i Hrvati nisu isto,pa zato koristim prvu navedenu frazu,te da to nece ugroziti "pravila ponasanja". Sad ce oni da krenu sa predvodnikom "Miki"i uvek dolaze u coporu,da pljuju po Jokicu,po Djokovicu,po reprezentaciji... Ni plus,ni minus,ni rasprava,samo ignor.

Black

pre 1 godinu

Davidovac radi upravo ono što rade Jokićevi saigrači u Denveru. Konstantno uleće pod koš. U evropskoj košarci je to teže jer nije široka igra ali je Davidovac pokazao da može tako. Očigledno Pešić može skroz da prenese napadačku igru Denvera u reprezentaciji i da gradi igru na Jokiću. Pitanje je samo da li želi. Sigurno i Lučić i Kalinić mogu da igraju tako kao Davidovac. Protivnici će konstantno udvajati Jokića tako da će uvek neko biti slobodan. Znači napadački nam uvek trebaju pokretljivi krilni centar i krilo (Davidovac, Lučić, Kalinić) koji mogu da ulaze pod koš i menjaju mesta jer će u nekom trenutku dobiti loptu na ziceru. Treba nam plej koji može da sagleda situaciju na terenu (trenutno samo Micić) i bek koji može da sipa trojke, kao nekada Tripković, jer će ostajati često sam na liniji za tri (to nemamo jer je Bogdanović povređen, Nedović nema dobar šut bar za sada, Marinković nije konstantan, a za Gudurića je pitanje da li ima kapacitet). Ako Milutinov bude zdrav, igra će biti totalno drugačija, sa njim u igri bi verovatno dobro funkcionisao Bjelica. Imamo dosta problema bez Bogdanovića, ali imaju i drugi probleme. Videćemo koliko možemo. Nadam se da možemo do kraja.

PatriJota

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)
Pobedila ih argentina pre nas, samo malo manje mitomanije i euforije

kralj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

"Kad ti bacim loptu pod koš, idi pravo na koš".

"Ali, tamo mi se na liniji otkriva i traži loptu Pera, pa zato nisam mogao da..."

"Ne zanima me. Pravo na koš, jesi čuo?"

"Važi brate".

Šalabajzer

pre 1 godinu

Ljudi ovo objašnjavanje od strane Jokića i da kAzemo pravdanje Davidovca je usledilo posle onog lepog napada gde je Jokić našo potpuno samog Davidovca iispod kosa i ovaj imao otvoren put da položi loptu za dva poena a on je iz naravno nesebičnosti prosledio još jedan extra pas verujem Marinkoviću koji je omasio dva puta...i zato mu Jokić objašnjava da je trebao odma da on završi ...a Davidovac njemu odgovara zašto nije mogao II šta je ipak hteo..sasvim normalno ..ali zakopa nas Vanjica hehe sa ciglama.
super je Davidovac...još jedan respekt od još jednog grobara :)

drvobradi

pre 1 godinu

@zum
Ako izuzmemo kriterijum da se igra u SAD, Amerikanci su gubili i 2004 na OI (Portoriko ~20 razlike, Litvanija i Argentina u polufinalu), kao i na SP 2006 (Grčka), a i posle (2019 su izgubili od nas i Francuza). Pešić je prvi koji ih je izbacio u nokaut fazi, bez borbe za medalju.
Može se reći da od 2002 više nisu Dream Team.

Kosta

pre 1 godinu

U derbi mečevima uvek sam navijao za Partizan a strahovao od ovog momka. Davidovac i Jokić počinju da ulaze jedan drugom u glavu, a ovo samo pljuvači mogu da vide kao svađu. Napred plavi !!

Nemanja

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.

Radijator

pre 1 godinu

Skoro ceo meč je lopta kasnila ka Jokicu, vidi se da je plan da se igra preko njega..ali uvek ima neka zadrska..jos to nije ušlo u rutinu. Kad se to ubrza i kad dodje do mozda ostalima da cim naprave dobru kretnju lopta se odmah stvara u njihovim rukama...svi će vise i da se kreću i igra će biti tečnija. Velika je šteta što ova ekipa nije imala nekoliko nedelja više da se spremi, kao nekada kada si pripreme trajale po 2 meseca. Ovako su u prednosti individualne zvezde i atlete. No..samo da izguramo početak turnira...svakom utakmicom će biti sve bolje. Micić nema izmenu, to je očigledno..i ceka se šut da proradi.

mg

pre 1 godinu

Roki

Vidi bato, pobeda Srbije nad Amerikom u Indijanapolisu je isto što i H2H Iva Karlovića i Novaka Đokovića. Karlović vodi 3:0, ali u bitnim mečevima realno ne bi imao nikakve šanse.

Amerika je analogiju potvrdila s onih par 35+ razbijanja Srbije kad je bilo bitno (OI).

JPR24

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Nije iznenadjenje. Ja eto kao Grobar odavno govorim da je on trebao imati dosta veću minutažu u Zvezdi, dosta puta je imao odličan period u utakmici i onda na klupu, umesto da se koristi i lomi protivnik, i to protiv ovih jačih u EL.. No kako god za mene noje iznenadjenje uopšte, odličan igrač, zreo, razume igru i to se vidi sa kretnjom bez lopte i akcijama sa Jokicem i ostalima gde uvek kruži i ne čeka da mu lopta dođe na tacnu, već traži i pomaže pokretanjem sto bolju opciju za sebe i saigrače.

JPR24

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.
(jednoruki Krstivoje, 19. avgust 2022 10:35)
Pa i Nedović nije siguran, zavisi od povrede… no kako god, samo da više ne šutira onako užasno, ono je bila katastrofa ! A sto se tiče Jaramaza, iskreno nadam se da ima sansi za Avramovica umesto Jaramaza. I šteta za Kuridžu, ipak po meni zaslužio, dolazio kad niko nije mogao, pomagao kako je znao i umeo, čovek sa tolikim godinama i tek počeo u reprezentaciji, a koliko je bio pljuvan itd… i ipak se odazvao ! No sad to je više emotivna stvar, Pesic tu ne gleda to, njegov posao je da vodi najbolje koji najbolje zajedno igraju.

Locutus

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode
(Zbunjen, 19. avgust 2022 09:42)

U stvari, Davidovac je stariji mesec dana :D

Миле

pre 1 godinu

Па ја овакву игру предложих пре пар дана, само сам у шеми пре видео Добрића него ли Давидовца, али свеједно, Давидовац је добар, а прорадиће и Добрић сигуран сам. ово би могао играти још и Аврамовић, те Недовић, али он је очито превише пун себе да би прихватио улогу некога ко му креира позиције, довољан је он сам себи. Истина је да има могућности, да зна да искочи али непоуздано, па читаву каријеру тако.
Него приметисте ли да су два најлошија играча на терену против словенаца били подржаваоци Теодосића, Калинић и Недовић? Истина да се Калинић трошио поодоста чувајући Дончића.
Иначе то што су они подржали Теодосића је колегијално, али се то не ради у току турнирског циклуса. Тренер донео одлуку. Тачка.

smeh

pre 1 godinu

Svađa? Najverovatnije je "svađa" bila oko pozicioniranja igrača u napadu ili odbrani što je čest slučaj u ovom sportu. Samo što je u ovom slučaju Jokić pa će svaki novinarčić ili novine da iskoriste priliku da od miša naprave slona.

jednoruki Krstivoje

pre 1 godinu

Davidovac je odlican i inteligentan igrac , mislim da ce uz Jokica biti otkrovenje prenstva. Ubedjen sam u njegovih 8-10 korisnih poena po mecu uz doprinos u ostalim segmentima. Kako je trenutno stanje, rekao bih da ide ovih 12: Micic, Nedovic, Jaramaz(Avramovic ako se oporavi), Guduric, Kalinic, Lucic, Dobric, Davidovac, Jokic, Milutinov, Petrusev.

Ljubitelj

pre 1 godinu

Davidovac je kosarkaski pametan igrac i to mu je najveci kvalitet,nema neku vestinu ali to sa svojim kosarkaskim IQ anulira i odlican je igrac,cini mi se da i Jokic to kapira i da voli da igra sa njim.Takvi igraci kao Davidovac su neophodni za bilo koju ekipu,nisu zvezde ali svaki dinar zarade posteno,retko imaju slab dan.
(kralj, 19. avgust 2022 09:09),

bas naprotiv, Davidovac ima izuzetnu vestinu, a ono sto nema, nazalost, je brzina i hitrost!
Ovako je odlican igrac, a onako bi bio superstar!

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Vizantije@

Grešiš drug i pamćenje ti nije bas jaca strana, nam to istom svetskom prvenstvu Argentina je dobila USA, u pitanju je druga eliminatorna runda. Bilo je 87-80

Arsenije

pre 1 godinu

Ja sam željno očekivao tu kombinaciju, jer dva toliko inteligentna i kreativna igrača kad zaigraju zajedno mogu da čine čuda. A bar još malo uigrana petorka Micić, Gudurić (Dobrić), Davidovac, Bjelica (Kalinić, Lučić), Jokić, na ovom prvenstvu može da "pojede" svakog.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

@99 luftballons
Tvoja informacija da su nasi gubili 11 razlike u toj utakmici s Amerima na 1,5 minut pre kraja, i da su 4 trojke, ispaljene kada je vec naoko sve bilo gotovo, donele preoktret, je potpuna neistina. Od nekih 5,5 minuta pre kraja, posle trojke Gurovica, nasi su prisli na 7 poena razlike (69:62 za USA). Minut ipo kasnije je vec bilo samo dva razlike za Amere (69:67), posle jos jedne trojke Gurovica i koseva Tomasevica. Nepuna dva minuta pre kraja su nasi poveli 72:71 (Bodiroga), da bi 56 sekundi pre kraja bilo 77:73 za Jugoslaviju, posle jos jedne trojke Gurovica. Pobedi su mnogo doprinela i 4 slobodna bacanja koje je u poslednjem minutu ubacio Jaric. Sve ovo je lako proverljivo.

Ccc

pre 1 godinu

Ovo apsolutno nema veze sa svadjom, ocigledno je Jokic pronasao svog Mareja ili PJr u liku Davidovca i vidi da ovaj moze da iznese tu ulogu i ucinice sve da poboljsa njegovu igru i saradnju sa njim. Davidovac je za mene otkrovljenje ove reprezentacije iako znam sta je i koliko pruzao u Zvezdi ali mu igranje u repki dodatno prija. Sa Jokicem ce tek biti bolja saradnja a za Davidovca sam siguran da ce biti igrac koji ce procvetati na EP. Nadam se da ce pored njega pokazati koliko moze i Dobric i Lucic, za Gudurica mi je 50/50, ako krene da kida tu nema stajanja, ali ako ode na drugu stranu moze da upadne u veliku dubiozu. Za Marinkovica i Nedovica nemam reci, kao da su juce poceli da sutiraju na kos, ali ajde, ovo je tek druga pripremna utakmica, da ne sudim prerano...nadam se da ce to sve leci u narednih 2 nedelje, vise me interesuju kvalifikacije za sv.prvenstvo, da li ce popraviti sut a pogotovu sa slobodnjaka...

zox71

pre 1 godinu

Sećam se devedesete kad smo dobili šansu za dodatne kvalifikacije protiv Bugarske jedva smo ih pobedili a Divac je dao sve od sebe.

Zbunjen

pre 1 godinu

Prvo nije svadja, nego ukor starijeg, dat u najboljoj nameri: snimak je nastao nakon napada gde je Jokic fantasticno proigrao Davidovca, koji je imao put ka kosu i koji je krenuo na kos. Ali umesto da zavrsi sam, Davidovac je proigrao u cosak , na trojku, jednog od ,,vrsnih sutera" koji su se tu noc vrzmali po terenu. Naravno od kosa nista...

Verovatno mu je Jokic objasnio da je morao to da sam zavrsi, jer ova grla koja su bila u petorci, Boga nema da pogode

Из угла

pre 1 godinu

Изгледа да му говори да диже лопту на обруч и фаул кош као сигурније решење него да враћа на тројку.

DM32

pre 1 godinu

Ili je Davidovac iznenadjenje ili kao grobar nisam bio svjestan njegovih kvaliteta. Decko je odlican mora da bude u 12 i mnogo ce znaciti ovom timu.
(Nemanja, 19. avgust 2022 09:59)

Jokic radi ono sto rade svi vanserijski igraci oduvek, cini saigrace boljim. Eksploatise pun njihov potencijal.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Kao Grobar mogu da kazem da izuzetno cijenim Davidovca,mislim da ce imati bitnu ulogu na prvenstvu,takvi igraci su potrebni,nikad nije dobro da reprezentacija ima previse zvijezda.Bice ovo dobro prvenstvo za nas ubijedjen sam.

Opanak

pre 1 godinu

Pricamo o reprezentaci i ponovo imamo grobare i cigane. Aman bre svi ste vi Srbi. Jel to razumete.
Briga me za klubove briga me za sve kad igra reprezentacija samo me interesuje nacionalni interes.
Dalje rasprava u timu je uglavnom konstruktivna i podstiče bolje funkcionisanje tima...

i to vam je tako

pre 1 godinu

Cuj svadja...
Nisu se razumeli u jednoj akciji, Davidovac se pravda da je drugacije razmisljao, a Jokic objasnjava sta je hteo da uradi.

Нгатомато

pre 1 godinu

Joka je doktor kosarke,tu nema sta da se prica. Ali je Dejan Davidovac apsolutno otkrovenje prethodne sezone,uostalom potpisao je za Moskovski CSKA, to dovoljno govori o njegovim kosarkaskim kvalitetima.

chupavi

pre 1 godinu

Ja tu ne vidim nikakvu svadju vec se dva igraca dogovaraju kako da odigraju. Naravno da Jokic ima sta da kaze Davidovcu, jer je lopta uglavnom kod njega pa treba da usaglase kretnje ...

Danilo

pre 1 godinu

Ps ovo samo govori da Pesic zna sta radi .Svi u timu su fokusirani da zamisao prenesu na teren .Davidovac i Jokc maestralno saradjuju , ovde je samo Jokic ukazivao njemu da je trebao odmah ka kosu .Pored svega Jokiv je sjajan sutet za tri a i Davidovac solidan , tako da cr njih dvojica otvarati puno prostora ostatku ekipe .Jedino je problem taj sut Nedovic i Marinkovic su ocajno sugitali nadam se da ce to biti sznatno bolje u nastavku i kad se vrati Guduric .Jokic,Davicovac ,Milutinov ,Bjelica mislim da smo fantasicno pokriveno u u nutrasnjoj liniji .TROJKE Kalinic i Lucic, jedini problem jr ta brkovska linija i kkga pivesti.Micic je siguran , Dobric bi trebao makar po meji isto da krene ,Guduric i Nedovic .Jaramaz je jak na lopti i Avramovi ako se oporavi kao 12 i to je to .Ova ekipaje malo suterski tanka bez Bogdanovica al nadam se od Gudurica i Dobrica da ce imati dobre procrnte za 3.Nedovic i Avramovic umeju itekako da probiju pa bi biko dobro tako malo i Vasu da rasterete u naopadu , da naptavr visak .

zum

pre 1 godinu

Cisto da vas podsetim. Pesic jedini je trener na kugli zemakjskoj koji je pobedio americki drim tim. I to u srcu amerike Indijansnapolisu.
(Vizantinije, 19. avgust 2022 10:46)

Nije tačno. Ranije na tom prvenstvu u grupi ih je pobedila Argentina.

Ali Kari jeste legenda.

Neko iz mase

pre 1 godinu

Mislim da je ovo ipak bio ukor za loptu koju Davidovac nije mogao da "dostavi" do Jokare. Bio je time-out i (pretpostavljam, a i logicno je) dogovor je pao da se ide na Jokaru; Davidovac je poludesno dobio loptu i ipak nije dodao Jokicu, vratio je ponovo ulevo do (satro play-a, citaj: bunar), i... to bi bilo to. Da li je mogao da doda ili nije, to je sad zavrsena prica - po gestikulaciji Jokica mislim da je to bilo to.