Nedelja, 31.07.2022.

14:35

Ne otpisujte šampiona – pobeda Ferstapena, Mercedes nadmudrio katastrofalni Ferari

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, pobedio je na trci za VN Mađarske na stazi Hungaroring.

Izvor: SN

Ne otpisujte šampiona – pobeda Ferstapena, Mercedes nadmudrio katastrofalni Ferari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Maxi

pre 1 godinu

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak
(Mahea, 31. jul 2022 18:05)

Hamilton je jedan od najboljih vozača u istoriji ovog sporta i normalno je da ima milione navijaca.

Ali pacijenata kao što si ti... Sumnjam da ih još ima.. ili bar ih nije lako naći, tj ne blamiraju se tako..

zoran

pre 1 godinu

-Sve čestitke mehaničarima Redbula
da su sredili fantastično pripremili bolid. Verstapen na treningu imao problema sa bolidom.... Mehaničari popravili i našpanovali tako dobro da je realno imao najbrži bolid.
Redbul je svu energiju usmerio na Verstapena da ponovo uzme titulu.
-Primetan ogroman napredak kod Mercedesa... Veoma lako su obišli Ferari... Perez im nije mogao ništa... Jedini bolid brži od Mercedesa bio je Verstapenov.
Mercedes je od starta bio pouzdan ali ne i dovoljno brz.... Brzinu sada imaju i sve bolji će biti.
Volf se danas slatko smeskao jer su odradili lep posao... Posebno se smeskao kad su obilazili Ferari.
-sto se Ferarija tiče svašta bih rekao. Ferari počeo sezonu sa odličnim bolidom bili dominantno brzi u prve 2 trke... Imaju dobar bolid, dobrog vozača ali tu se nesto čudno desava. Nije mi jasno da su samo pre 2 trke bili neverovatno brzi, dominantno a u nekim loši.
Sam Verstapen je rekao pre neku trku ne mogu im nista mnogo su brzi.... Moguće da su danas promasili u izboru guma.
Taktiku su skroz lošu napravili.
Sto je najgore taktiku maše 4 ili 5 put,sto je neverovatno.... Lecler umesto da zavrsi na podijumu on 5 ili 6.... Sav potencijal koji imaju uništavaju lošom taktikom... auto im
je dobar ima ogroman potencijal da je mogao biti šampionski ... Upropastili su Lekleru sansu da bude šampion.
-koliko Redbul pomaže Verstapenu
ovi odmažu Lekleru.
Nije mi jasno da se nisu koncentrisali da sve karte bace na Leklera...
Sve je realnije da će Verstapen opet biti sampion.

wronghouse

pre 1 godinu

Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? ...
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Dozvoli da probam u veoma grubim crtama... Istorijat trkanja ne počinje od nas, recimo da sam verovatno stariji od obojice i automobilima se bavim preko 4 decenije, naročito praktično.
Istinski ljubitelji trkačkog sporta znaju da iz Štutgarta dolaze odlični timovi sa izuzetnom istorijom, naročito Mercedes koji se još pre rata trkao sa jedinim oponentom AutoUnionom jer niko drugi nije mogao protiv srebrnih strela pa su Italijani odlučili da se posvete klasi do 2 litra, a tu im je opet Mercedes dokazao u Tripoliju da može bolje.
Posle rata opet počinje dominacija Mercedesa sve do nesreće u Le Manu i odluke da se više ne takmiče, što će potrajati tri decenije!
Kada se uporedi broj odveženih trka i rezultati na njima, Mercdes je najefikasniji tim u istoriji ovog sporta i da nisu napravili ovoliku pauzu, Ferari zasigurno ne bi bio tu gde je.
Vozila iz Štutgarta često su zbog dominacije ukinuta iz daljeg takmičenja kroz donošenje novih zakona, setimo se 917, C9/11, CLK GTR, ...
Najnovoji primer je rekordna cena za jedan automobil – 300 SLR iz pedesetih (za duplo nadmašio do tada najskuplji Ferari), a recimo da je potencial ona dva predratna iz Tripolija još veći i baš se u Mercedesovoj ergeli nalaze najskuplja vozila na svetu. Valjda i to govori ponešto.
Prisustvo Mercedesa uvek je od koristi za trkači sport i automobilizam uopšte.

Vlad

pre 1 godinu

Po performansama da, ali im fali prilicno pouzdanosti. 2005 je McLaren imao najbrzi bolid ali prilicno nepouzdan. Tako se ne osvajaju titule.
Na stranu greske ekipe i vozaca.

sim

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.

Dikan

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.
(sim, 31. jul 2022 21:13)

Apsolutno imaju najbolji bolid - brži je od Red Bula i generalno pouzdaniji. Lekler je po meni za nijansu lošiji vozač od Ferštapena, ali uz ovakav bolid, morao bi da bude minimalno ravnopravan u borbi za titulu. Neverovatno.

kezza

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.
(Ivan Veljković, 31. jul 2022 19:45)

Mislim da bi ipak trebao da znaš da Max nije Nemac i da mu se prezime ne izgovara sa Š.
Dakle, nije Ferštapen nego Ferstapen, ako već pišemo prezime onako kako se čita a ne onako kako se zaista piše, Verstappen.

Mahea

pre 1 godinu

Svako ko prati F1 zna da je Maks dvostruki sampion. Covek samo privodi kraju sezonu.
(NR, 31. jul 2022 18:45)

Svako ko ima viugu vise od kokosi zna da je Max ukrao titule

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.

Vlad_Z

pre 1 godinu

Navijač sam Ferarija i nije mi jasna odluka rukovodstva da zadrži pojedine inženjere u timu. Pogotovo su nesposobni oni koji odlučuju o gumama. Kao da rade za protivnike timove a ne za Ferari. I danas su koštali Leklera plasmana na podijum.
Drugi koji bi ostao bez posla su oni koji se brinu o ispravnost i motora. Nakon zamene motora pojave se problemi sa zaglavljivanjem gasa. I ti nesposobnjakovići taj problem ne otklone 3 trke. Tu bi dodao i požar na motoru Sainz-a.
Na svakoj trci strepim od neke gluposti učinjene od strane grupe glavnih inženjera Ferarija. Užasni su...

Ivan

pre 1 godinu

I ove sezone Ferštapen će biti svetski šampion. To je sada više nego jasno. Prošlosezonski poraz Hamiltona od Ferštapena u poslednjoj krivini poslednje trke uz pomoć kontroverznih odluka sudija demoralisao je Britanca i ove sezone, to je vidljivo, i to najbolje koristi Ferštapen naravno, pritom Ferštapen je odličan je vozač naravno. I sada kada je Hamilton potpuno van forme pitanje novog šampiona se ne postavlja. Biće to Ferštapen naravno. Odbraniće titulu.

Hm

pre 1 godinu

@Ccc
Svaka ti je na mestu... Kao i ti, oduvek I samo za Renault...
Osrednji auto srednje niže evropske klase, ali marka sa srcem i lepotom obicnosti... To je Renault.

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav
(ivke, 31. jul 2022 17:39)

pa nije džaba dobio naziv - Ministar odbrane

Mahea

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik??
(vince carter, 31. jul 2022 18:04)

Kad opet budes citao komentar zovni nekog starijeg da ti objasni. Mozda razumes iz drugog puta

Mahea

pre 1 godinu

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.
(kezza, 31. jul 2022 17:48)

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak

Spanski Rad

pre 1 godinu

Ja razumem da je Alpina i Alonso prvi išao na tvrde gume i kockao jer drugu opciju nemaju...ispred njih sve jaki bolidi ...na kraju se ispostavilo da se to isplatilo osma pozicija....a zašto Ferari da kocka na tvrdim gumama? Zar niko nije u ova nekoliko dana probao taj bolid na tim gumama i ustanovio da je čist promašaj... svaki drugi tim ima bolja rešenja od Ferarija... totalno su se pogubili a sad će tek da nastane panika jer im se Mercedes približno...

pwubew

pre 1 godinu

Hvalospjevi o Hamiltonovim uspjesima ove sezone sa 'losim' Mercedosom bi imali smisla, da iste uspjehe nize i klinac sa istim bolidom sa imenom RASEL .. ziveli

Mahea

pre 1 godinu

A evo ga i Mahea. Opet preskocio terapiju?
(Branislav, 31. jul 2022 17:18)

Kladim se u zivot da ti je neko pomogao da sastavis ovaj komentar

vince carter

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik🤣🤣

HanSolo

pre 1 godinu

Posle ovoga Binotti ida na permanentan godišnji.. Ako ga vidimo posle odmora Ferari je pukao.. Izvikan tim je uvek bio, isto kao njihova kola..

Ccc

pre 1 godinu

Pratim Formulu evo vec skoro 3 decenije, jedini tim za koji sam ikada i za koji cu ikada navijati je Reno, lepo je videti momke kako se bore, danas su se borili vise izmedju sebe i to ih je zamalo kostalo, ali je lepo videti Alpine na 4 mestu za sada. Razlog zbog kog sam poceo da navijam za Reno je bio Williams Reno, posle kada je Alonso skinuo vladavinu Sumija... Najzanimljivije mi je kako se ovde timovi i za koje se navija menja iz nedelje u nedelju, malo za Mercedes, malo za RB, malo za Ferari, kako ko pobedjuje tako se njima i priklanjate. Uzivajte u F1, Hamilton mozda nije Goat ali je blizu toga iako mi je antipatican, ali fantastičan vozac sta god vi pisali o njemu i bolidu. Nije on tek tako zavrsio u Mercedesu... Max ima potencijal da obori sve rekorde, ima tu aroganciju, meni smeta ali se time distancira od svih i gura samo ka svom uspehu... A Ferari muceni, sta reci, zao mi je vozaca, dobri su, odlicni ali je tim na nivou Alfe, sve to prelepo izgleda dok nesto ne rikne, a svako malo nesto rikne...

Nemanja

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 17:55) Pa pitam te jer sva moja ekipa koja je navijala za meklaren-mercedes je ostala uz Meklaren. Ja sam uz Ferrari jer su me tako naucili kad su mi pustili formu kao klincu. Ali klub koji mi je bio najdrazi je Jordan. Eddie je bio faca, zuti bolid sa strsljenom je bio najljepsi ikada i najbolje ribe su vazda imali kraj bolida.

Zalando

pre 1 godinu

Evo i ja pratim F-1, ali od vremena Ragazzoni-ja
Kada mnogi ovdašnji experti nisu ni bili rodjeni, pa ne mudrujem nego uživam manje ili više u sportu koji volim, a bogami i u komentarima.

crnogorac

pre 1 godinu

crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)
(Ajax 71-72-73-95, 31. jul 2022 17:01)

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!

Spanski Rad

pre 1 godinu

I kako navijati za Ferari... iskreno voleo bi da dodju konačno do titule...ali kako kad ov šefa tima,preko mehaničara ništa ne funkcioniše... vozači daju sve od sebe ali džaba...kako ga ne smene i dovedu pravog stručnjaka... Red Bul je učio od Mercedesa strategije nekoliko godina u nazad...a Ferari nije ništa naučio... stvarno dugo nisu bili prvaci i treba ali ne sa ovim Binotiem i dunsterima oko njega... upropastio je Ferari.

smeh

pre 1 godinu

Ma da li to Maks opet deli lekcije Hamiltonu, Mercedesu i Ferariju? Čovek izgleda nema potrebe da troši vozilo u Q3 delu kvalifikacija. Možda od sledeće trke da krene sa poslednjeg mesta!? Verovatno ni tada ovi, pogotovo Ferari, ne bi završili ispred njega.

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)

MARKO

pre 1 godinu

Ferari mora da angazuje neke bivse sampione u svom timu ovaj Binoto je kriminalan pod hitno noga u dupe i teraj to iz ekipe, covek nije normalan !!!
Ferari ima mocno vozilo jace od RB ali je strategija od strane sefova ekipe uzasna !!!

ivke

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav

realno

pre 1 godinu

Maxinjo i Red bul se sprdaju sa ostalima...Taktika i tyre menagmant savršeni..Kapa dole...A najače mi je bilo kad su u 20 krugu pitali Binota dal ga brine dobar tempo Verstapena,kaze ma kakvi,to drzimo pod kontrolom hahahahahaha...Kakav su cirkus...Hamilton odvozio brutalnu trku,sledeće sezone gledamo novi okršaj Maxa i Lewisa...

Mahea

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!

Nemanja

pre 1 godinu

Da li je moguce da ferrari amaterski odradi svaku trku? Postali su sprdnja na svim drustvenim mrezama. Porazavajuce je da napokon imaju konkurentan bolid i da ne mogu to da iskoriste jer bulvalno svaku trku upropaste strategiju.

BRE

pre 1 godinu

Navijam za Ferari vise od 20 godina, kao o vecina nas jos od ere Sumahera. Do dana danasnjeg ne znam ni za jedan drugi tim, osim za Ferari, ali ovo sto oni rade je katastrofa za sve navijace ovog tima! Tvrde gume, znaci pucanj u nogu, ne mogu da verujem. Svaka cast Red Bulu i Mercedesu, pravi sampionski tim, sa pravim ljudima u garazi, a i na stazi. Lekler ako misli da postane sampion, samo da ode u Mercedes, kada se Hamilton penzionise, e tek onda ce imati kakvu-takvu sansu.

Nemanja

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)

Jaaa

pre 1 godinu

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Šta reći na soft pneumaticima nije mogao ni sekund da se primakne Maksu sa istrošenim medium... haha

kezza

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.

zoran

pre 1 godinu

Toliko pogrešnih taktika ovde da je to za ne poverovati.
Verstapen sa 10 mesta do pobede.
Redbul sjajno odradio taktiku i mnogo doprineo pobedi Verstapena.
-Mercedes iz trke u trku napreduje sto sam i očekivao i najavljivao.
-Sta reći za taktiku Ferarija.
Zasto su isli na 3 zaustavljanja u boks Leklera? Umesto čovek da bude na podijumu on 6.
Da je to jedna trka i taktička greška ovo je 5,6,7 u ovom šampionatu.
Zanimljivo Ferari sjajno počeo sezonu,imali i dominantan bolid.
Taktički su najgori tim i dok je Mercedes usavrsavao bolid oni su tapkali u mestu.... Sada Imaju trke od sjaja do očaja.
-Treba napomenuti da je Verstapen na treningu imao problema sa bolidom ali su mehaničari tako našpanovali bolid da je to neverovatno.

crnogorac

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Nemanja, po tebi bi pomislio covjek da Mercedes ucestvuje u F1 od prije par godine a ne od 50- i neke. Ali nijesmo toliko stari… :) Vrlo je jednostavno zapravo. Navijao sam za Meclaren jer je koristio Mercedesove motore kad su bili jedini tandem Ferariju i Sumaheru, i onda kad su formirali novi tim presao da navijam za Mercedes. Neki navijaju za Ferari jer je najbolji i zbog njegovog zlatnog doba ali ne i ja, ja sam uvijek navijao za autsajdere. Nisam ja kriv sto su postalu najozbiljniji tim! :) Ja vozim mecku inace, vozili smo svi generacijski, najvise je to zbog toga. Njemac je to! Imam 35 godina, poceo formulu da pratim sa 12.

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Ferari u svom stilu katastrofa, Maks sa 10-og mesta lagana pobeda uz fenomenalan svoj tim koji zna šta radi, Mercedes se vratio i imaće pobedu do kraja sezone sigurno.

joca

pre 1 godinu

zasto ferari samo neradi sto i red bul radi. kad udje ferstappen i stavi medium gume, odmah potom uvedes leklera i napravis isto. tako nemozes da izgubis kad nisu u stanju da izvedu bilo kakvu pametnu strategiju.izgovor nije sto su krenuli sa medium gumama jer je i Hamilton isto uradio.cak nijedno stajanje nemogu da izvedu bez gresaka. uzas uzas uzas

kris

pre 1 godinu

Kako bi bilo zanimljivo gledati ovu uzbudljivu trku da ova dvojica nazovi komentatora ne ubijaju svojim predpostavkama,nagadjanjima,spekulacijama,tipa Lekler napada Rasela bukvalno za pobedu,a to se dešava u 27. krugu od 70!

bobo mk

pre 1 godinu

Zašto pre svake trke ne stavite naslov: Samoubistvo Ferarija taktikom? Bio bi uvek tačan...
(Bard Živa, 31. jul 2022 16:21)

Kao da u Italiji ne postoje matematičari.

upim

pre 1 godinu

Alo, braćo Ferarijevci, pa i meni je krivo- ali naspram proteklih sezona ovo je premija!

Ponovo smo konkurentni, ponovo osvajamo polove, pobeđujemo, samo je Red Bul ispred nas, za ostale smo viši nivo.

Kad Binoto ovo sve zategne, vladaćemo predugo

kris

pre 1 godinu

Kako bi bilo zanimljivo gledati ovu uzbudljivu trku da ova dvojica nazovi komentatora ne ubijaju svojim predpostavkama,nagadjanjima,spekulacijama,tipa Lekler napada Rasela bukvalno za pobedu,a to se dešava u 27. krugu od 70!

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Ferari u svom stilu katastrofa, Maks sa 10-og mesta lagana pobeda uz fenomenalan svoj tim koji zna šta radi, Mercedes se vratio i imaće pobedu do kraja sezone sigurno.

joca

pre 1 godinu

zasto ferari samo neradi sto i red bul radi. kad udje ferstappen i stavi medium gume, odmah potom uvedes leklera i napravis isto. tako nemozes da izgubis kad nisu u stanju da izvedu bilo kakvu pametnu strategiju.izgovor nije sto su krenuli sa medium gumama jer je i Hamilton isto uradio.cak nijedno stajanje nemogu da izvedu bez gresaka. uzas uzas uzas

BRE

pre 1 godinu

Navijam za Ferari vise od 20 godina, kao o vecina nas jos od ere Sumahera. Do dana danasnjeg ne znam ni za jedan drugi tim, osim za Ferari, ali ovo sto oni rade je katastrofa za sve navijace ovog tima! Tvrde gume, znaci pucanj u nogu, ne mogu da verujem. Svaka cast Red Bulu i Mercedesu, pravi sampionski tim, sa pravim ljudima u garazi, a i na stazi. Lekler ako misli da postane sampion, samo da ode u Mercedes, kada se Hamilton penzionise, e tek onda ce imati kakvu-takvu sansu.

bobo mk

pre 1 godinu

Zašto pre svake trke ne stavite naslov: Samoubistvo Ferarija taktikom? Bio bi uvek tačan...
(Bard Živa, 31. jul 2022 16:21)

Kao da u Italiji ne postoje matematičari.

Ccc

pre 1 godinu

Pratim Formulu evo vec skoro 3 decenije, jedini tim za koji sam ikada i za koji cu ikada navijati je Reno, lepo je videti momke kako se bore, danas su se borili vise izmedju sebe i to ih je zamalo kostalo, ali je lepo videti Alpine na 4 mestu za sada. Razlog zbog kog sam poceo da navijam za Reno je bio Williams Reno, posle kada je Alonso skinuo vladavinu Sumija... Najzanimljivije mi je kako se ovde timovi i za koje se navija menja iz nedelje u nedelju, malo za Mercedes, malo za RB, malo za Ferari, kako ko pobedjuje tako se njima i priklanjate. Uzivajte u F1, Hamilton mozda nije Goat ali je blizu toga iako mi je antipatican, ali fantastičan vozac sta god vi pisali o njemu i bolidu. Nije on tek tako zavrsio u Mercedesu... Max ima potencijal da obori sve rekorde, ima tu aroganciju, meni smeta ali se time distancira od svih i gura samo ka svom uspehu... A Ferari muceni, sta reci, zao mi je vozaca, dobri su, odlicni ali je tim na nivou Alfe, sve to prelepo izgleda dok nesto ne rikne, a svako malo nesto rikne...

Spanski Rad

pre 1 godinu

Ja razumem da je Alpina i Alonso prvi išao na tvrde gume i kockao jer drugu opciju nemaju...ispred njih sve jaki bolidi ...na kraju se ispostavilo da se to isplatilo osma pozicija....a zašto Ferari da kocka na tvrdim gumama? Zar niko nije u ova nekoliko dana probao taj bolid na tim gumama i ustanovio da je čist promašaj... svaki drugi tim ima bolja rešenja od Ferarija... totalno su se pogubili a sad će tek da nastane panika jer im se Mercedes približno...

ivke

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav

zoran

pre 1 godinu

Toliko pogrešnih taktika ovde da je to za ne poverovati.
Verstapen sa 10 mesta do pobede.
Redbul sjajno odradio taktiku i mnogo doprineo pobedi Verstapena.
-Mercedes iz trke u trku napreduje sto sam i očekivao i najavljivao.
-Sta reći za taktiku Ferarija.
Zasto su isli na 3 zaustavljanja u boks Leklera? Umesto čovek da bude na podijumu on 6.
Da je to jedna trka i taktička greška ovo je 5,6,7 u ovom šampionatu.
Zanimljivo Ferari sjajno počeo sezonu,imali i dominantan bolid.
Taktički su najgori tim i dok je Mercedes usavrsavao bolid oni su tapkali u mestu.... Sada Imaju trke od sjaja do očaja.
-Treba napomenuti da je Verstapen na treningu imao problema sa bolidom ali su mehaničari tako našpanovali bolid da je to neverovatno.

Nemanja

pre 1 godinu

Da li je moguce da ferrari amaterski odradi svaku trku? Postali su sprdnja na svim drustvenim mrezama. Porazavajuce je da napokon imaju konkurentan bolid i da ne mogu to da iskoriste jer bulvalno svaku trku upropaste strategiju.

Zalando

pre 1 godinu

Evo i ja pratim F-1, ali od vremena Ragazzoni-ja
Kada mnogi ovdašnji experti nisu ni bili rodjeni, pa ne mudrujem nego uživam manje ili više u sportu koji volim, a bogami i u komentarima.

Vlad_Z

pre 1 godinu

Navijač sam Ferarija i nije mi jasna odluka rukovodstva da zadrži pojedine inženjere u timu. Pogotovo su nesposobni oni koji odlučuju o gumama. Kao da rade za protivnike timove a ne za Ferari. I danas su koštali Leklera plasmana na podijum.
Drugi koji bi ostao bez posla su oni koji se brinu o ispravnost i motora. Nakon zamene motora pojave se problemi sa zaglavljivanjem gasa. I ti nesposobnjakovići taj problem ne otklone 3 trke. Tu bi dodao i požar na motoru Sainz-a.
Na svakoj trci strepim od neke gluposti učinjene od strane grupe glavnih inženjera Ferarija. Užasni su...

MARKO

pre 1 godinu

Ferari mora da angazuje neke bivse sampione u svom timu ovaj Binoto je kriminalan pod hitno noga u dupe i teraj to iz ekipe, covek nije normalan !!!
Ferari ima mocno vozilo jace od RB ali je strategija od strane sefova ekipe uzasna !!!

Spanski Rad

pre 1 godinu

I kako navijati za Ferari... iskreno voleo bi da dodju konačno do titule...ali kako kad ov šefa tima,preko mehaničara ništa ne funkcioniše... vozači daju sve od sebe ali džaba...kako ga ne smene i dovedu pravog stručnjaka... Red Bul je učio od Mercedesa strategije nekoliko godina u nazad...a Ferari nije ništa naučio... stvarno dugo nisu bili prvaci i treba ali ne sa ovim Binotiem i dunsterima oko njega... upropastio je Ferari.

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav
(ivke, 31. jul 2022 17:39)

pa nije džaba dobio naziv - Ministar odbrane

Jaaa

pre 1 godinu

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Šta reći na soft pneumaticima nije mogao ni sekund da se primakne Maksu sa istrošenim medium... haha

vince carter

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik🤣🤣

kezza

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.

realno

pre 1 godinu

Maxinjo i Red bul se sprdaju sa ostalima...Taktika i tyre menagmant savršeni..Kapa dole...A najače mi je bilo kad su u 20 krugu pitali Binota dal ga brine dobar tempo Verstapena,kaze ma kakvi,to drzimo pod kontrolom hahahahahaha...Kakav su cirkus...Hamilton odvozio brutalnu trku,sledeće sezone gledamo novi okršaj Maxa i Lewisa...

Nemanja

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 17:55) Pa pitam te jer sva moja ekipa koja je navijala za meklaren-mercedes je ostala uz Meklaren. Ja sam uz Ferrari jer su me tako naucili kad su mi pustili formu kao klincu. Ali klub koji mi je bio najdrazi je Jordan. Eddie je bio faca, zuti bolid sa strsljenom je bio najljepsi ikada i najbolje ribe su vazda imali kraj bolida.

sim

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.

zoran

pre 1 godinu

-Sve čestitke mehaničarima Redbula
da su sredili fantastično pripremili bolid. Verstapen na treningu imao problema sa bolidom.... Mehaničari popravili i našpanovali tako dobro da je realno imao najbrži bolid.
Redbul je svu energiju usmerio na Verstapena da ponovo uzme titulu.
-Primetan ogroman napredak kod Mercedesa... Veoma lako su obišli Ferari... Perez im nije mogao ništa... Jedini bolid brži od Mercedesa bio je Verstapenov.
Mercedes je od starta bio pouzdan ali ne i dovoljno brz.... Brzinu sada imaju i sve bolji će biti.
Volf se danas slatko smeskao jer su odradili lep posao... Posebno se smeskao kad su obilazili Ferari.
-sto se Ferarija tiče svašta bih rekao. Ferari počeo sezonu sa odličnim bolidom bili dominantno brzi u prve 2 trke... Imaju dobar bolid, dobrog vozača ali tu se nesto čudno desava. Nije mi jasno da su samo pre 2 trke bili neverovatno brzi, dominantno a u nekim loši.
Sam Verstapen je rekao pre neku trku ne mogu im nista mnogo su brzi.... Moguće da su danas promasili u izboru guma.
Taktiku su skroz lošu napravili.
Sto je najgore taktiku maše 4 ili 5 put,sto je neverovatno.... Lecler umesto da zavrsi na podijumu on 5 ili 6.... Sav potencijal koji imaju uništavaju lošom taktikom... auto im
je dobar ima ogroman potencijal da je mogao biti šampionski ... Upropastili su Lekleru sansu da bude šampion.
-koliko Redbul pomaže Verstapenu
ovi odmažu Lekleru.
Nije mi jasno da se nisu koncentrisali da sve karte bace na Leklera...
Sve je realnije da će Verstapen opet biti sampion.

smeh

pre 1 godinu

Ma da li to Maks opet deli lekcije Hamiltonu, Mercedesu i Ferariju? Čovek izgleda nema potrebe da troši vozilo u Q3 delu kvalifikacija. Možda od sledeće trke da krene sa poslednjeg mesta!? Verovatno ni tada ovi, pogotovo Ferari, ne bi završili ispred njega.

Nemanja

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)

Dikan

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.
(sim, 31. jul 2022 21:13)

Apsolutno imaju najbolji bolid - brži je od Red Bula i generalno pouzdaniji. Lekler je po meni za nijansu lošiji vozač od Ferštapena, ali uz ovakav bolid, morao bi da bude minimalno ravnopravan u borbi za titulu. Neverovatno.

Mahea

pre 1 godinu

Svako ko prati F1 zna da je Maks dvostruki sampion. Covek samo privodi kraju sezonu.
(NR, 31. jul 2022 18:45)

Svako ko ima viugu vise od kokosi zna da je Max ukrao titule

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)

HanSolo

pre 1 godinu

Posle ovoga Binotti ida na permanentan godišnji.. Ako ga vidimo posle odmora Ferari je pukao.. Izvikan tim je uvek bio, isto kao njihova kola..

pwubew

pre 1 godinu

Hvalospjevi o Hamiltonovim uspjesima ove sezone sa 'losim' Mercedosom bi imali smisla, da iste uspjehe nize i klinac sa istim bolidom sa imenom RASEL .. ziveli

kezza

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.
(Ivan Veljković, 31. jul 2022 19:45)

Mislim da bi ipak trebao da znaš da Max nije Nemac i da mu se prezime ne izgovara sa Š.
Dakle, nije Ferštapen nego Ferstapen, ako već pišemo prezime onako kako se čita a ne onako kako se zaista piše, Verstappen.

wronghouse

pre 1 godinu

Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? ...
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Dozvoli da probam u veoma grubim crtama... Istorijat trkanja ne počinje od nas, recimo da sam verovatno stariji od obojice i automobilima se bavim preko 4 decenije, naročito praktično.
Istinski ljubitelji trkačkog sporta znaju da iz Štutgarta dolaze odlični timovi sa izuzetnom istorijom, naročito Mercedes koji se još pre rata trkao sa jedinim oponentom AutoUnionom jer niko drugi nije mogao protiv srebrnih strela pa su Italijani odlučili da se posvete klasi do 2 litra, a tu im je opet Mercedes dokazao u Tripoliju da može bolje.
Posle rata opet počinje dominacija Mercedesa sve do nesreće u Le Manu i odluke da se više ne takmiče, što će potrajati tri decenije!
Kada se uporedi broj odveženih trka i rezultati na njima, Mercdes je najefikasniji tim u istoriji ovog sporta i da nisu napravili ovoliku pauzu, Ferari zasigurno ne bi bio tu gde je.
Vozila iz Štutgarta često su zbog dominacije ukinuta iz daljeg takmičenja kroz donošenje novih zakona, setimo se 917, C9/11, CLK GTR, ...
Najnovoji primer je rekordna cena za jedan automobil – 300 SLR iz pedesetih (za duplo nadmašio do tada najskuplji Ferari), a recimo da je potencial ona dva predratna iz Tripolija još veći i baš se u Mercedesovoj ergeli nalaze najskuplja vozila na svetu. Valjda i to govori ponešto.
Prisustvo Mercedesa uvek je od koristi za trkači sport i automobilizam uopšte.

Mahea

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!

Mahea

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik??
(vince carter, 31. jul 2022 18:04)

Kad opet budes citao komentar zovni nekog starijeg da ti objasni. Mozda razumes iz drugog puta

Ivan

pre 1 godinu

I ove sezone Ferštapen će biti svetski šampion. To je sada više nego jasno. Prošlosezonski poraz Hamiltona od Ferštapena u poslednjoj krivini poslednje trke uz pomoć kontroverznih odluka sudija demoralisao je Britanca i ove sezone, to je vidljivo, i to najbolje koristi Ferštapen naravno, pritom Ferštapen je odličan je vozač naravno. I sada kada je Hamilton potpuno van forme pitanje novog šampiona se ne postavlja. Biće to Ferštapen naravno. Odbraniće titulu.

crnogorac

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Nemanja, po tebi bi pomislio covjek da Mercedes ucestvuje u F1 od prije par godine a ne od 50- i neke. Ali nijesmo toliko stari… :) Vrlo je jednostavno zapravo. Navijao sam za Meclaren jer je koristio Mercedesove motore kad su bili jedini tandem Ferariju i Sumaheru, i onda kad su formirali novi tim presao da navijam za Mercedes. Neki navijaju za Ferari jer je najbolji i zbog njegovog zlatnog doba ali ne i ja, ja sam uvijek navijao za autsajdere. Nisam ja kriv sto su postalu najozbiljniji tim! :) Ja vozim mecku inace, vozili smo svi generacijski, najvise je to zbog toga. Njemac je to! Imam 35 godina, poceo formulu da pratim sa 12.

Mahea

pre 1 godinu

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.
(kezza, 31. jul 2022 17:48)

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.

Hm

pre 1 godinu

@Ccc
Svaka ti je na mestu... Kao i ti, oduvek I samo za Renault...
Osrednji auto srednje niže evropske klase, ali marka sa srcem i lepotom obicnosti... To je Renault.

Maxi

pre 1 godinu

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak
(Mahea, 31. jul 2022 18:05)

Hamilton je jedan od najboljih vozača u istoriji ovog sporta i normalno je da ima milione navijaca.

Ali pacijenata kao što si ti... Sumnjam da ih još ima.. ili bar ih nije lako naći, tj ne blamiraju se tako..

crnogorac

pre 1 godinu

crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)
(Ajax 71-72-73-95, 31. jul 2022 17:01)

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!

Vlad

pre 1 godinu

Po performansama da, ali im fali prilicno pouzdanosti. 2005 je McLaren imao najbrzi bolid ali prilicno nepouzdan. Tako se ne osvajaju titule.
Na stranu greske ekipe i vozaca.

Mahea

pre 1 godinu

A evo ga i Mahea. Opet preskocio terapiju?
(Branislav, 31. jul 2022 17:18)

Kladim se u zivot da ti je neko pomogao da sastavis ovaj komentar

upim

pre 1 godinu

Alo, braćo Ferarijevci, pa i meni je krivo- ali naspram proteklih sezona ovo je premija!

Ponovo smo konkurentni, ponovo osvajamo polove, pobeđujemo, samo je Red Bul ispred nas, za ostale smo viši nivo.

Kad Binoto ovo sve zategne, vladaćemo predugo

Mahea

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!

Mahea

pre 1 godinu

Svako ko prati F1 zna da je Maks dvostruki sampion. Covek samo privodi kraju sezonu.
(NR, 31. jul 2022 18:45)

Svako ko ima viugu vise od kokosi zna da je Max ukrao titule

upim

pre 1 godinu

Alo, braćo Ferarijevci, pa i meni je krivo- ali naspram proteklih sezona ovo je premija!

Ponovo smo konkurentni, ponovo osvajamo polove, pobeđujemo, samo je Red Bul ispred nas, za ostale smo viši nivo.

Kad Binoto ovo sve zategne, vladaćemo predugo

kris

pre 1 godinu

Kako bi bilo zanimljivo gledati ovu uzbudljivu trku da ova dvojica nazovi komentatora ne ubijaju svojim predpostavkama,nagadjanjima,spekulacijama,tipa Lekler napada Rasela bukvalno za pobedu,a to se dešava u 27. krugu od 70!

crnogorac

pre 1 godinu

crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)
(Ajax 71-72-73-95, 31. jul 2022 17:01)

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!

Mahea

pre 1 godinu

A evo ga i Mahea. Opet preskocio terapiju?
(Branislav, 31. jul 2022 17:18)

Kladim se u zivot da ti je neko pomogao da sastavis ovaj komentar

Jaaa

pre 1 godinu

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Šta reći na soft pneumaticima nije mogao ni sekund da se primakne Maksu sa istrošenim medium... haha

smeh

pre 1 godinu

Ma da li to Maks opet deli lekcije Hamiltonu, Mercedesu i Ferariju? Čovek izgleda nema potrebe da troši vozilo u Q3 delu kvalifikacija. Možda od sledeće trke da krene sa poslednjeg mesta!? Verovatno ni tada ovi, pogotovo Ferari, ne bi završili ispred njega.

Mahea

pre 1 godinu

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.
(kezza, 31. jul 2022 17:48)

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak

Mahea

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik??
(vince carter, 31. jul 2022 18:04)

Kad opet budes citao komentar zovni nekog starijeg da ti objasni. Mozda razumes iz drugog puta

vince carter

pre 1 godinu

Udjem na vesti o Formuli samo zbog "Mahea" lika,kakav bolid :)) Hamilton godinama imao najjace vozilo a sad u rangu Lotusa,a jos pored toga Dzordz Rasel osvaja podijume,kolko glup lik🤣🤣

crnogorac

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Nemanja, po tebi bi pomislio covjek da Mercedes ucestvuje u F1 od prije par godine a ne od 50- i neke. Ali nijesmo toliko stari… :) Vrlo je jednostavno zapravo. Navijao sam za Meclaren jer je koristio Mercedesove motore kad su bili jedini tandem Ferariju i Sumaheru, i onda kad su formirali novi tim presao da navijam za Mercedes. Neki navijaju za Ferari jer je najbolji i zbog njegovog zlatnog doba ali ne i ja, ja sam uvijek navijao za autsajdere. Nisam ja kriv sto su postalu najozbiljniji tim! :) Ja vozim mecku inace, vozili smo svi generacijski, najvise je to zbog toga. Njemac je to! Imam 35 godina, poceo formulu da pratim sa 12.

pwubew

pre 1 godinu

Hvalospjevi o Hamiltonovim uspjesima ove sezone sa 'losim' Mercedosom bi imali smisla, da iste uspjehe nize i klinac sa istim bolidom sa imenom RASEL .. ziveli

Ivan

pre 1 godinu

I ove sezone Ferštapen će biti svetski šampion. To je sada više nego jasno. Prošlosezonski poraz Hamiltona od Ferštapena u poslednjoj krivini poslednje trke uz pomoć kontroverznih odluka sudija demoralisao je Britanca i ove sezone, to je vidljivo, i to najbolje koristi Ferštapen naravno, pritom Ferštapen je odličan je vozač naravno. I sada kada je Hamilton potpuno van forme pitanje novog šampiona se ne postavlja. Biće to Ferštapen naravno. Odbraniće titulu.

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 15:17)

ti druze ili si novi profile od Mahea ili si još jedan slučaj kome je Max nabio ozbiljne komplekse :)

elem, sjajna vožnja Hamiltona, ali šampion može biti samo jedan ;)

Nemanja

pre 1 godinu

Ja sam druze neko ko 23 godine prati F1 i sigurno zna vise o istoj nego ti i svi Sport klubasi zajedno, ukljucujuci i komentatore sa iste! Max ne moze nikome da nabije komplekse, jos je zelen i neostvaren. To sto ti navijas za sve i svakoga samo da je protiv mercedes to je tvoj problem. Ja navijam za tim, ne za vozace! Pusa!
(crnogorac, 31. jul 2022 17:23) Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? Pitam te zato sto iz naseg staza pracenja svi su navijaci Ferarija, Meklerena i Wilijamsa. Samo odgovori bez pasivne agresije ako mozes :)

joca

pre 1 godinu

zasto ferari samo neradi sto i red bul radi. kad udje ferstappen i stavi medium gume, odmah potom uvedes leklera i napravis isto. tako nemozes da izgubis kad nisu u stanju da izvedu bilo kakvu pametnu strategiju.izgovor nije sto su krenuli sa medium gumama jer je i Hamilton isto uradio.cak nijedno stajanje nemogu da izvedu bez gresaka. uzas uzas uzas

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.

kezza

pre 1 godinu

Bravo za Ferštapena koji nastavlja da dominira svetom Formule 1. Nova njegova pobeda danas u Mađarskoj i najava odbrane titule. Odlična njegova vožnja i u Mađarskoj i nova pobeda, osvojiće ove sezone svoju 2. titulu. Apsolutno sam siguran da će Ferštapen i ove sezone biti svetski šampion.
(Ivan Veljković, 31. jul 2022 19:45)

Mislim da bi ipak trebao da znaš da Max nije Nemac i da mu se prezime ne izgovara sa Š.
Dakle, nije Ferštapen nego Ferstapen, ako već pišemo prezime onako kako se čita a ne onako kako se zaista piše, Verstappen.

HanSolo

pre 1 godinu

Posle ovoga Binotti ida na permanentan godišnji.. Ako ga vidimo posle odmora Ferari je pukao.. Izvikan tim je uvek bio, isto kao njihova kola..

kezza

pre 1 godinu

Covjek sa 10og mjesta na prvo. Samo sjedi i vozi. Najdominantniji bolid u istoriji F1 i vozi ga najveca potencijalna ubica. Jednom lopov uvijek lopov. Imas dvije titule i znas da su ti poklonjene.

A sta reci o GOAT Hamiltonu. Sa bolidom ranga 10te pozicije on umjecem na drugo. Kao sto sam rekao vise puta, ova sezona ce ga zakucati na mjesto GOAT iako nece osvojiti prvenstvo. Sto? Zato sto bolidom ranga Lotusa on ladno osvaja podijume. MAESTRALNO!!
(Mahea, 31. jul 2022 17:15)

Priznaj da imaš najmanje dva profila, drugi bi bio “crnogorac”, zar ne? Ali ajde, nema veze, nije problem.
F1 nije fudbal pa da mržnja prema nekome premašuje ljubav prema svom timu. Velika većina komentatora ovdje, prati F1 decenijama i uživa u trkama. Pitam se ssmo šta bi govorio u Senni kad ovako misliš o Maxu. Biti zaljubljen u Hamiltona nije strašno, ali budi malo realan.

Hm

pre 1 godinu

@Ccc
Svaka ti je na mestu... Kao i ti, oduvek I samo za Renault...
Osrednji auto srednje niže evropske klase, ali marka sa srcem i lepotom obicnosti... To je Renault.

realno

pre 1 godinu

Maxinjo i Red bul se sprdaju sa ostalima...Taktika i tyre menagmant savršeni..Kapa dole...A najače mi je bilo kad su u 20 krugu pitali Binota dal ga brine dobar tempo Verstapena,kaze ma kakvi,to drzimo pod kontrolom hahahahahaha...Kakav su cirkus...Hamilton odvozio brutalnu trku,sledeće sezone gledamo novi okršaj Maxa i Lewisa...

Lester Bo Mekejleb

pre 1 godinu

Ferari u svom stilu katastrofa, Maks sa 10-og mesta lagana pobeda uz fenomenalan svoj tim koji zna šta radi, Mercedes se vratio i imaće pobedu do kraja sezone sigurno.

BRE

pre 1 godinu

Navijam za Ferari vise od 20 godina, kao o vecina nas jos od ere Sumahera. Do dana danasnjeg ne znam ni za jedan drugi tim, osim za Ferari, ali ovo sto oni rade je katastrofa za sve navijace ovog tima! Tvrde gume, znaci pucanj u nogu, ne mogu da verujem. Svaka cast Red Bulu i Mercedesu, pravi sampionski tim, sa pravim ljudima u garazi, a i na stazi. Lekler ako misli da postane sampion, samo da ode u Mercedes, kada se Hamilton penzionise, e tek onda ce imati kakvu-takvu sansu.

zoran

pre 1 godinu

Toliko pogrešnih taktika ovde da je to za ne poverovati.
Verstapen sa 10 mesta do pobede.
Redbul sjajno odradio taktiku i mnogo doprineo pobedi Verstapena.
-Mercedes iz trke u trku napreduje sto sam i očekivao i najavljivao.
-Sta reći za taktiku Ferarija.
Zasto su isli na 3 zaustavljanja u boks Leklera? Umesto čovek da bude na podijumu on 6.
Da je to jedna trka i taktička greška ovo je 5,6,7 u ovom šampionatu.
Zanimljivo Ferari sjajno počeo sezonu,imali i dominantan bolid.
Taktički su najgori tim i dok je Mercedes usavrsavao bolid oni su tapkali u mestu.... Sada Imaju trke od sjaja do očaja.
-Treba napomenuti da je Verstapen na treningu imao problema sa bolidom ali su mehaničari tako našpanovali bolid da je to neverovatno.

Ccc

pre 1 godinu

Pratim Formulu evo vec skoro 3 decenije, jedini tim za koji sam ikada i za koji cu ikada navijati je Reno, lepo je videti momke kako se bore, danas su se borili vise izmedju sebe i to ih je zamalo kostalo, ali je lepo videti Alpine na 4 mestu za sada. Razlog zbog kog sam poceo da navijam za Reno je bio Williams Reno, posle kada je Alonso skinuo vladavinu Sumija... Najzanimljivije mi je kako se ovde timovi i za koje se navija menja iz nedelje u nedelju, malo za Mercedes, malo za RB, malo za Ferari, kako ko pobedjuje tako se njima i priklanjate. Uzivajte u F1, Hamilton mozda nije Goat ali je blizu toga iako mi je antipatican, ali fantastičan vozac sta god vi pisali o njemu i bolidu. Nije on tek tako zavrsio u Mercedesu... Max ima potencijal da obori sve rekorde, ima tu aroganciju, meni smeta ali se time distancira od svih i gura samo ka svom uspehu... A Ferari muceni, sta reci, zao mi je vozaca, dobri su, odlicni ali je tim na nivou Alfe, sve to prelepo izgleda dok nesto ne rikne, a svako malo nesto rikne...

Maxi

pre 1 godinu

Nema potrebe da imam dva profila. Sve kazem na ovom. Mozda ce ti ovo biti cudno ali zamisli jos neko sem.mene gotivi Hamiltona. Jbt pa covjek ima milione navijaca i ti se isfuras sto ima vise od jednong na b92. Kako malouman zakljucak
(Mahea, 31. jul 2022 18:05)

Hamilton je jedan od najboljih vozača u istoriji ovog sporta i normalno je da ima milione navijaca.

Ali pacijenata kao što si ti... Sumnjam da ih još ima.. ili bar ih nije lako naći, tj ne blamiraju se tako..

Ajax 71-72-73-95

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav
(ivke, 31. jul 2022 17:39)

pa nije džaba dobio naziv - Ministar odbrane

wronghouse

pre 1 godinu

Ja pratim 28 godina pa bih te pitao kako neko ko prati formulu 23 godine navija za Mercedes? ...
(Nemanja, 31. jul 2022 17:45)

Dozvoli da probam u veoma grubim crtama... Istorijat trkanja ne počinje od nas, recimo da sam verovatno stariji od obojice i automobilima se bavim preko 4 decenije, naročito praktično.
Istinski ljubitelji trkačkog sporta znaju da iz Štutgarta dolaze odlični timovi sa izuzetnom istorijom, naročito Mercedes koji se još pre rata trkao sa jedinim oponentom AutoUnionom jer niko drugi nije mogao protiv srebrnih strela pa su Italijani odlučili da se posvete klasi do 2 litra, a tu im je opet Mercedes dokazao u Tripoliju da može bolje.
Posle rata opet počinje dominacija Mercedesa sve do nesreće u Le Manu i odluke da se više ne takmiče, što će potrajati tri decenije!
Kada se uporedi broj odveženih trka i rezultati na njima, Mercdes je najefikasniji tim u istoriji ovog sporta i da nisu napravili ovoliku pauzu, Ferari zasigurno ne bi bio tu gde je.
Vozila iz Štutgarta često su zbog dominacije ukinuta iz daljeg takmičenja kroz donošenje novih zakona, setimo se 917, C9/11, CLK GTR, ...
Najnovoji primer je rekordna cena za jedan automobil – 300 SLR iz pedesetih (za duplo nadmašio do tada najskuplji Ferari), a recimo da je potencial ona dva predratna iz Tripolija još veći i baš se u Mercedesovoj ergeli nalaze najskuplja vozila na svetu. Valjda i to govori ponešto.
Prisustvo Mercedesa uvek je od koristi za trkači sport i automobilizam uopšte.

Dikan

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.
(sim, 31. jul 2022 21:13)

Apsolutno imaju najbolji bolid - brži je od Red Bula i generalno pouzdaniji. Lekler je po meni za nijansu lošiji vozač od Ferštapena, ali uz ovakav bolid, morao bi da bude minimalno ravnopravan u borbi za titulu. Neverovatno.

bobo mk

pre 1 godinu

Zašto pre svake trke ne stavite naslov: Samoubistvo Ferarija taktikom? Bio bi uvek tačan...
(Bard Živa, 31. jul 2022 16:21)

Kao da u Italiji ne postoje matematičari.

Nemanja

pre 1 godinu

(crnogorac, 31. jul 2022 17:55) Pa pitam te jer sva moja ekipa koja je navijala za meklaren-mercedes je ostala uz Meklaren. Ja sam uz Ferrari jer su me tako naucili kad su mi pustili formu kao klincu. Ali klub koji mi je bio najdrazi je Jordan. Eddie je bio faca, zuti bolid sa strsljenom je bio najljepsi ikada i najbolje ribe su vazda imali kraj bolida.

Vlad_Z

pre 1 godinu

Navijač sam Ferarija i nije mi jasna odluka rukovodstva da zadrži pojedine inženjere u timu. Pogotovo su nesposobni oni koji odlučuju o gumama. Kao da rade za protivnike timove a ne za Ferari. I danas su koštali Leklera plasmana na podijum.
Drugi koji bi ostao bez posla su oni koji se brinu o ispravnost i motora. Nakon zamene motora pojave se problemi sa zaglavljivanjem gasa. I ti nesposobnjakovići taj problem ne otklone 3 trke. Tu bi dodao i požar na motoru Sainz-a.
Na svakoj trci strepim od neke gluposti učinjene od strane grupe glavnih inženjera Ferarija. Užasni su...

Nemanja

pre 1 godinu

Da li je moguce da ferrari amaterski odradi svaku trku? Postali su sprdnja na svim drustvenim mrezama. Porazavajuce je da napokon imaju konkurentan bolid i da ne mogu to da iskoriste jer bulvalno svaku trku upropaste strategiju.

MARKO

pre 1 godinu

Ferari mora da angazuje neke bivse sampione u svom timu ovaj Binoto je kriminalan pod hitno noga u dupe i teraj to iz ekipe, covek nije normalan !!!
Ferari ima mocno vozilo jace od RB ali je strategija od strane sefova ekipe uzasna !!!

sim

pre 1 godinu

Ferrari ima šampionski bolid. Imačak i jednog veomadobrog vozača ali taktika (NULA BODOV). Moraju da dovedu prave ljude. Nek plate Žanu todu da se vrati. Brukaju se.

Vlad

pre 1 godinu

Po performansama da, ali im fali prilicno pouzdanosti. 2005 je McLaren imao najbrzi bolid ali prilicno nepouzdan. Tako se ne osvajaju titule.
Na stranu greske ekipe i vozaca.

ivke

pre 1 godinu

Checo Perez je najbolji timski kolega kojeg svaki vozac moze da pozeli . Uvek ali uvek cuva ledja Maxu , i sada kada je Max izleteo i okrenuo se , kako je pametno Checo zadrzao Rasela da ga ne pretekne . Ferari ima najbrzi bolid i sem toga apsolutno nista . Ne zna se dal je Lekler dal Sainz prvi vozac . O taktici Ferarija stvarno ne bih trosio reci .

Sportski pozdrav

Spanski Rad

pre 1 godinu

I kako navijati za Ferari... iskreno voleo bi da dodju konačno do titule...ali kako kad ov šefa tima,preko mehaničara ništa ne funkcioniše... vozači daju sve od sebe ali džaba...kako ga ne smene i dovedu pravog stručnjaka... Red Bul je učio od Mercedesa strategije nekoliko godina u nazad...a Ferari nije ništa naučio... stvarno dugo nisu bili prvaci i treba ali ne sa ovim Binotiem i dunsterima oko njega... upropastio je Ferari.

Zalando

pre 1 godinu

Evo i ja pratim F-1, ali od vremena Ragazzoni-ja
Kada mnogi ovdašnji experti nisu ni bili rodjeni, pa ne mudrujem nego uživam manje ili više u sportu koji volim, a bogami i u komentarima.

Spanski Rad

pre 1 godinu

Ja razumem da je Alpina i Alonso prvi išao na tvrde gume i kockao jer drugu opciju nemaju...ispred njih sve jaki bolidi ...na kraju se ispostavilo da se to isplatilo osma pozicija....a zašto Ferari da kocka na tvrdim gumama? Zar niko nije u ova nekoliko dana probao taj bolid na tim gumama i ustanovio da je čist promašaj... svaki drugi tim ima bolja rešenja od Ferarija... totalno su se pogubili a sad će tek da nastane panika jer im se Mercedes približno...

zoran

pre 1 godinu

-Sve čestitke mehaničarima Redbula
da su sredili fantastično pripremili bolid. Verstapen na treningu imao problema sa bolidom.... Mehaničari popravili i našpanovali tako dobro da je realno imao najbrži bolid.
Redbul je svu energiju usmerio na Verstapena da ponovo uzme titulu.
-Primetan ogroman napredak kod Mercedesa... Veoma lako su obišli Ferari... Perez im nije mogao ništa... Jedini bolid brži od Mercedesa bio je Verstapenov.
Mercedes je od starta bio pouzdan ali ne i dovoljno brz.... Brzinu sada imaju i sve bolji će biti.
Volf se danas slatko smeskao jer su odradili lep posao... Posebno se smeskao kad su obilazili Ferari.
-sto se Ferarija tiče svašta bih rekao. Ferari počeo sezonu sa odličnim bolidom bili dominantno brzi u prve 2 trke... Imaju dobar bolid, dobrog vozača ali tu se nesto čudno desava. Nije mi jasno da su samo pre 2 trke bili neverovatno brzi, dominantno a u nekim loši.
Sam Verstapen je rekao pre neku trku ne mogu im nista mnogo su brzi.... Moguće da su danas promasili u izboru guma.
Taktiku su skroz lošu napravili.
Sto je najgore taktiku maše 4 ili 5 put,sto je neverovatno.... Lecler umesto da zavrsi na podijumu on 5 ili 6.... Sav potencijal koji imaju uništavaju lošom taktikom... auto im
je dobar ima ogroman potencijal da je mogao biti šampionski ... Upropastili su Lekleru sansu da bude šampion.
-koliko Redbul pomaže Verstapenu
ovi odmažu Lekleru.
Nije mi jasno da se nisu koncentrisali da sve karte bace na Leklera...
Sve je realnije da će Verstapen opet biti sampion.