Petak, 15.07.2022.

11:20

Ejton "upropastio" Sanse – koštao ih 62 miliona $ i Kevina Durenta

Prvi pik sa drafta 2018. Deandre Ejton skupo je koštao Finiks Sanse.

Izvor: B92

Ejton "upropastio" Sanse – koštao ih 62 miliona $ i Kevina Durenta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

romanempire

pre 1 godinu

Tacno je da su hteli da zrtvuju Aytona u trejdu za Duranta i da zadrze Mikala Bridgesa. Izgleda da je sada on na stolu Netsa kao ponuda, uz Cam Johnsona, plus 4 picka prve runde, 3 pick swapa druge runde. Tu je Jae Crowder, ugovor mu istice i bio je startni PF u timu koji je imao skor 64-18 u regularnom delu sezone. Dakle imaju Sunsi sta da ponude, samo ce morati da nude Bridgesa umesto Aytona. Iako je Deandre potpisao max ugovor, Bridges ima vecu vrednost kod generalnih menadzera sirom NBA. Mozda to ne bude dovoljno za Netse, ali Durent zeli u Phoenix, ako zele nezadovoljnog kosarkasa i toksicnu atmosferu u svlacionici, neka ga zadrze. Sunsi i dalje imaju druge opcije na trejd trzistu.

јд123

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52

Не бих се сложио. Да су га потписали за 207 милиона на пет година, сада су могли да га трејдују, што би сигурно урадили. Могли су га трејдовати за Дурента, плус још неке играче, пикове.

Кажеш да трејд опција за Дурента још увек постоји? Шта може Фуникс да понуди? Ејтона и Букера не могу, којег играча би Бруклин хтео као замену за Дурента?

Kosarka f

pre 1 godinu

Licno mi je drago sto ih je odrao, ne verujem da ce biti tenzije u ekipi, sve su to profesionalci.
Fantasticna analiza bskfana i jr24. Iskreno bas poznajete kosarku. Samo me zanima Bsk da nisi ti iz Borce mozda?

meda

pre 1 godinu

Američki sport je potpuno različit od evropskog. Pre svega po tome što je profitabilan, jednostavno imaju odličan biznis model dok u Evropi svi veći timovi u ogromnim dugovima a košarka recimo potpuno sport koji samo gubi pare i mora da bude dotiran.
Njihov koncept sa draftom i salary cap-om je sjajan, ujednačuje ligu koliko je to moguće i daje šansu i malim timovima da je osvoje. Naravno nije moguće da svi imaju istu šansu, big markets su big markets, ali gomila timova iz small markets je osvajala titulu (npr. San Antonio ili npr. Boston koji zajedno sa Lejkersimna drži rekord po broju titula - to je kao kad bi u Srbiji Borac iz Čačka držao rekord a ne Zvezda-Partizan).

meda

pre 1 godinu

Indijana nije nikako mogla da stavi stvari kao trade kicker ili bonuse u ugovor pošto je ugovor maximalan (po poslednjem kolektivnom ugovoru, nije moguće preći maximum sa tim stvarima, po prethodnom je moglo).
Jedino što su mogli je da stave poslednju sezonu da bude players option, ali to nisu hteli da urade zbog sebe. Deluje da su bili ubeđeni da Finiks neće da mečuje da ne bi plaćao taksu na luksuz.

The Unforgiven

pre 1 godinu

Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52)
----------------------

Eh da se jos igra sa 4 lopte ...

romanempire

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga. I pored ulaska u luksuzni porez, treba reci ovu stvar pre nego se pocne sa blacenjem menadzmenta Sunsa. Sa ovim ugovorom Phoenix vise nece imati ruki max ugovore i otvara se prostor da se u narednu sezonu dve maxira novi PG umesto CP3. Sve se radi sracunato, gleda se unapred, pa James Jones je bio proglasen za GM godine u sezoni 2020/21. Doveo je Cp3 u nekada najgoru NBA fransizu. I posto navijam za Sunse iz nekoliko izvora je potvrdjeno da je Phoenix i dalje opcija broj 1 za Duranta. Posle Bookera, CP3 i ostanka Aytona, KD ce vrsiti jos veci pritisak na upravu za trejd. Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu. Go Suns.

veverica

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

da bi ga trejdovali i dobili nesto.
a on je kao besan sto ce imati samo 30 miliona po sezoni. smucio mu se zivot i nece vise da se bavi kosarkom. ne isplati mu se.

Asse

pre 1 godinu

Ima i druga strana medalje, max ugovor koji bi Sansi morali da daju je veci nego Indijana, tako da su na neki nacin ustedeli posto su morali samo da izjednace njihovu ponudu i imaju igraca za trejd.

zigi

pre 1 godinu

amerikanci i njihova draft pravila, komplikovano do bola, a na kraju sve isto kao u evropskom sportu - nekoliko super timova i ostatak koji igra da bi igrao i vrteo pare...
(mnemonic, 15. jul 2022 15:07)

pa kako to mozes da kazes?!
pa pogledaj npr. ko je u nba osvajao titulu, a ko npr u ligi sampiona. to sto je milvoki osvojio prsten u nba, to ji je kao st osu svojevremeno steaua i zvezda osvojile ls. a znas kad ce to u evropi opet da se desi? napravili su sistem koji je obezbedio da se to nikada vise ne desi.

јд123

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Зато што би тек онда била спрдња са њима. Имали 1. пика и пустили га да оде за ништа.

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta.
(straniplacenik, 15. jul 2022 14:52)

Можда је сада свима јасно зашто је Денвер МПЈ-у продужио уговор раније? Овде су многи критиковали, да су пожурили, да су требали чекати. Циљ је био јасан, да ако МПЈ одигра макар слично као сезону пре и покаже се да се не уклапа у игру Денвера, да га могу трејдовати на крају сезоне. Али им повреда помрсила рачуне.
Зато су се сви чудили што Санси нису продужили Ејтона. Како неко рече, коцкали су се и изгубили. Да су га прошле године продужили, сада би га могли трејдовати.

bskfan

pre 1 godinu

Ovde treba reci jos jednu stvar. Kada tim ponudi tzv QO igracu onda igrac moze da potpise tu QO, da ostane u klubu godinu dana u onde je slobodna igrac. Dakle, da je Ejton pristao da iducu godinu odigra za 16.4 mil iduce godine bi bio slobodan igrac. Takodje, igrac koji potpise QO ne moze biti trejdovan.

Umesto toga desilo se da Indijana da svoju ponudu a Ejton je potpisao tu ponudu tako da je tim cinom QO anulirana. Posto su Sansi ispratili ponudu Indijane onda je Ejton njihov igrac pod ISTIM uslovima koje je Ejton potpisao sa Indijanom. Sad samo treba saznati sta pise u tom ugovoru sa Indijanom. To sto su uradili Sansi je opasna stvar jer je tamo moglo da pise mnogo toga sto moze da ih unakazi za duze vreme, kao npr igraceve opcije za trecu i cetvrtu godinu, trejd kikersi, bonusi i tako dalje.

To sto su uradili Sansi se jednostavno tako ne radi. Igracu ili na vreme das ugovor ili se kockas racunajuci da mu niko ne da max, ali ako mu da max onda ga pustis. Kad se jednom poremete odnosi onda se to tesko ispravlja, a imati nezadovoljnog max igraca u situaciji kada na porez treba da das stotinak miliona to je vec propast.

NjNaj

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Nisam strucnjak,ali mislim da su sada u situaciji da u januaru i dobiju nesto za njega. Ovako ode za dz.

JPR24

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).
(Skywalker, 15. jul 2022 12:52)

Pa Ayton je više klasični centar, njegov teren je reket, slabo šutira trojke, samim tim to nešto je i logično, nije centar tipa Jokic, koji je poseban zato sto igra i pleja i centra, ali uzmimo neke druge, Embiid i Towns koji neće igrati pleja, ali i oni nisu klasični centri, dosta šutiraju za tri, sa polu distance i otvaraju igru ma drugi način. Da li Ayton zaslužuje Max ugovor, to zavisi i od načina igre ekipe, ako žele moderne centre koji šutiraju za tri, ili već to imaju pa im treba klasični centar, primer Gober, dobio je max ugovor, on igra ono sto zna, u reketu, skokovi, odbrana, poeni ispod kosa, to se od njega tražilo i očekivalo, i radio je svoj posao korektno ( sad priča sa Kicelom i raspad Portlanda to je druga stvar), pa ako očekuju isto od Aytona, zašto ne bi dobio bolji ugovor ? Ali to je Finiks… Kokoskov im je dovršio rad kreiranja odlične ekipe, sutnuli ga posle godine dana, stavili mamlaza, i ispadaju, prošle sezone protiv Dalasa, ni u snu nisu trebali ispasti, s obzirom kako je Dalas igrao itd, pa sad eto i sa Aytonom se ponašaju kao buve… Dok glavni krivci sa ispadanje, zato sto nisu bili na nivou, sa njima je sve ok i bacaj pare…

Betonka

pre 1 godinu

Zanimljiva su ova pravila ali bi ih trebalo dodatno pooštriti, tipa da 2 bivša MVP igrača ne mogu u isti tim (osim ukoliko nisu postali MVP igrači a da su već igrali zajedno)... Predivna bi liga bila, onda bi za prsten baš morao da se iscimaš ali u teretani i na parketu a ne da zapališ u Majami i Golden Stejt pa na brzaka se okitiš pa se posle kurčiš...

niko

pre 1 godinu

Naslov navodi na drugaciju vest, ali je Ejton uradio sve kako treba. Takvo je trziste, nije on kriv sto se tolke pare daju. Nije da su ga zamolili da uzme manje love da bi nesto napravili nego su hteli da ga trejduju, pa ako ih je "odrao".

straniplacenik

pre 1 godinu

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta. Takodje, po istom pravilu po kom on ne moze da igra sa Simmonsom i ekipi, ne moze ni Booker, jer su obojica na maximalnom ugovoru posle rookie ugovora.

Aircanada

pre 1 godinu

Kako je on "upropastio" Sanse? Kris Pol će u svojoj 38. i 39. godini zarađivati preko 30 miliona po sezoni, a jednom od najboljih mladih centara nisi hteo da ponudiš ono što je u današnje vreme standardna ponuda za produženje?
Svesno su preskočili da ponude ugovor i sad su došli ovde.

Dule

pre 1 godinu

Iako nije Doncic, Ejton je ozbiljan kosarkas i buduci visestruki ol-star centar, sramota da uopste pregovaraju dolazak Durenta, a imaju Bukera i Ejtona i Pola koji moze jos neko vreme da im bude veteranski savetnik.

Skywalker

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).

Aircanada

pre 1 godinu

Kako je on "upropastio" Sanse? Kris Pol će u svojoj 38. i 39. godini zarađivati preko 30 miliona po sezoni, a jednom od najboljih mladih centara nisi hteo da ponudiš ono što je u današnje vreme standardna ponuda za produženje?
Svesno su preskočili da ponude ugovor i sad su došli ovde.

Dule

pre 1 godinu

Iako nije Doncic, Ejton je ozbiljan kosarkas i buduci visestruki ol-star centar, sramota da uopste pregovaraju dolazak Durenta, a imaju Bukera i Ejtona i Pola koji moze jos neko vreme da im bude veteranski savetnik.

niko

pre 1 godinu

Naslov navodi na drugaciju vest, ali je Ejton uradio sve kako treba. Takvo je trziste, nije on kriv sto se tolke pare daju. Nije da su ga zamolili da uzme manje love da bi nesto napravili nego su hteli da ga trejduju, pa ako ih je "odrao".

bskfan

pre 1 godinu

Ovde treba reci jos jednu stvar. Kada tim ponudi tzv QO igracu onda igrac moze da potpise tu QO, da ostane u klubu godinu dana u onde je slobodna igrac. Dakle, da je Ejton pristao da iducu godinu odigra za 16.4 mil iduce godine bi bio slobodan igrac. Takodje, igrac koji potpise QO ne moze biti trejdovan.

Umesto toga desilo se da Indijana da svoju ponudu a Ejton je potpisao tu ponudu tako da je tim cinom QO anulirana. Posto su Sansi ispratili ponudu Indijane onda je Ejton njihov igrac pod ISTIM uslovima koje je Ejton potpisao sa Indijanom. Sad samo treba saznati sta pise u tom ugovoru sa Indijanom. To sto su uradili Sansi je opasna stvar jer je tamo moglo da pise mnogo toga sto moze da ih unakazi za duze vreme, kao npr igraceve opcije za trecu i cetvrtu godinu, trejd kikersi, bonusi i tako dalje.

To sto su uradili Sansi se jednostavno tako ne radi. Igracu ili na vreme das ugovor ili se kockas racunajuci da mu niko ne da max, ali ako mu da max onda ga pustis. Kad se jednom poremete odnosi onda se to tesko ispravlja, a imati nezadovoljnog max igraca u situaciji kada na porez treba da das stotinak miliona to je vec propast.

zigi

pre 1 godinu

amerikanci i njihova draft pravila, komplikovano do bola, a na kraju sve isto kao u evropskom sportu - nekoliko super timova i ostatak koji igra da bi igrao i vrteo pare...
(mnemonic, 15. jul 2022 15:07)

pa kako to mozes da kazes?!
pa pogledaj npr. ko je u nba osvajao titulu, a ko npr u ligi sampiona. to sto je milvoki osvojio prsten u nba, to ji je kao st osu svojevremeno steaua i zvezda osvojile ls. a znas kad ce to u evropi opet da se desi? napravili su sistem koji je obezbedio da se to nikada vise ne desi.

Skywalker

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).

veverica

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

da bi ga trejdovali i dobili nesto.
a on je kao besan sto ce imati samo 30 miliona po sezoni. smucio mu se zivot i nece vise da se bavi kosarkom. ne isplati mu se.

Betonka

pre 1 godinu

Zanimljiva su ova pravila ali bi ih trebalo dodatno pooštriti, tipa da 2 bivša MVP igrača ne mogu u isti tim (osim ukoliko nisu postali MVP igrači a da su već igrali zajedno)... Predivna bi liga bila, onda bi za prsten baš morao da se iscimaš ali u teretani i na parketu a ne da zapališ u Majami i Golden Stejt pa na brzaka se okitiš pa se posle kurčiš...

Asse

pre 1 godinu

Ima i druga strana medalje, max ugovor koji bi Sansi morali da daju je veci nego Indijana, tako da su na neki nacin ustedeli posto su morali samo da izjednace njihovu ponudu i imaju igraca za trejd.

јд123

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Зато што би тек онда била спрдња са њима. Имали 1. пика и пустили га да оде за ништа.

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta.
(straniplacenik, 15. jul 2022 14:52)

Можда је сада свима јасно зашто је Денвер МПЈ-у продужио уговор раније? Овде су многи критиковали, да су пожурили, да су требали чекати. Циљ је био јасан, да ако МПЈ одигра макар слично као сезону пре и покаже се да се не уклапа у игру Денвера, да га могу трејдовати на крају сезоне. Али им повреда помрсила рачуне.
Зато су се сви чудили што Санси нису продужили Ејтона. Како неко рече, коцкали су се и изгубили. Да су га прошле године продужили, сада би га могли трејдовати.

NjNaj

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Nisam strucnjak,ali mislim da su sada u situaciji da u januaru i dobiju nesto za njega. Ovako ode za dz.

JPR24

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).
(Skywalker, 15. jul 2022 12:52)

Pa Ayton je više klasični centar, njegov teren je reket, slabo šutira trojke, samim tim to nešto je i logično, nije centar tipa Jokic, koji je poseban zato sto igra i pleja i centra, ali uzmimo neke druge, Embiid i Towns koji neće igrati pleja, ali i oni nisu klasični centri, dosta šutiraju za tri, sa polu distance i otvaraju igru ma drugi način. Da li Ayton zaslužuje Max ugovor, to zavisi i od načina igre ekipe, ako žele moderne centre koji šutiraju za tri, ili već to imaju pa im treba klasični centar, primer Gober, dobio je max ugovor, on igra ono sto zna, u reketu, skokovi, odbrana, poeni ispod kosa, to se od njega tražilo i očekivalo, i radio je svoj posao korektno ( sad priča sa Kicelom i raspad Portlanda to je druga stvar), pa ako očekuju isto od Aytona, zašto ne bi dobio bolji ugovor ? Ali to je Finiks… Kokoskov im je dovršio rad kreiranja odlične ekipe, sutnuli ga posle godine dana, stavili mamlaza, i ispadaju, prošle sezone protiv Dalasa, ni u snu nisu trebali ispasti, s obzirom kako je Dalas igrao itd, pa sad eto i sa Aytonom se ponašaju kao buve… Dok glavni krivci sa ispadanje, zato sto nisu bili na nivou, sa njima je sve ok i bacaj pare…

The Unforgiven

pre 1 godinu

Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52)
----------------------

Eh da se jos igra sa 4 lopte ...

meda

pre 1 godinu

Američki sport je potpuno različit od evropskog. Pre svega po tome što je profitabilan, jednostavno imaju odličan biznis model dok u Evropi svi veći timovi u ogromnim dugovima a košarka recimo potpuno sport koji samo gubi pare i mora da bude dotiran.
Njihov koncept sa draftom i salary cap-om je sjajan, ujednačuje ligu koliko je to moguće i daje šansu i malim timovima da je osvoje. Naravno nije moguće da svi imaju istu šansu, big markets su big markets, ali gomila timova iz small markets je osvajala titulu (npr. San Antonio ili npr. Boston koji zajedno sa Lejkersimna drži rekord po broju titula - to je kao kad bi u Srbiji Borac iz Čačka držao rekord a ne Zvezda-Partizan).

straniplacenik

pre 1 godinu

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta. Takodje, po istom pravilu po kom on ne moze da igra sa Simmonsom i ekipi, ne moze ni Booker, jer su obojica na maximalnom ugovoru posle rookie ugovora.

meda

pre 1 godinu

Indijana nije nikako mogla da stavi stvari kao trade kicker ili bonuse u ugovor pošto je ugovor maximalan (po poslednjem kolektivnom ugovoru, nije moguće preći maximum sa tim stvarima, po prethodnom je moglo).
Jedino što su mogli je da stave poslednju sezonu da bude players option, ali to nisu hteli da urade zbog sebe. Deluje da su bili ubeđeni da Finiks neće da mečuje da ne bi plaćao taksu na luksuz.

Kosarka f

pre 1 godinu

Licno mi je drago sto ih je odrao, ne verujem da ce biti tenzije u ekipi, sve su to profesionalci.
Fantasticna analiza bskfana i jr24. Iskreno bas poznajete kosarku. Samo me zanima Bsk da nisi ti iz Borce mozda?

romanempire

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga. I pored ulaska u luksuzni porez, treba reci ovu stvar pre nego se pocne sa blacenjem menadzmenta Sunsa. Sa ovim ugovorom Phoenix vise nece imati ruki max ugovore i otvara se prostor da se u narednu sezonu dve maxira novi PG umesto CP3. Sve se radi sracunato, gleda se unapred, pa James Jones je bio proglasen za GM godine u sezoni 2020/21. Doveo je Cp3 u nekada najgoru NBA fransizu. I posto navijam za Sunse iz nekoliko izvora je potvrdjeno da je Phoenix i dalje opcija broj 1 za Duranta. Posle Bookera, CP3 i ostanka Aytona, KD ce vrsiti jos veci pritisak na upravu za trejd. Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu. Go Suns.

јд123

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52

Не бих се сложио. Да су га потписали за 207 милиона на пет година, сада су могли да га трејдују, што би сигурно урадили. Могли су га трејдовати за Дурента, плус још неке играче, пикове.

Кажеш да трејд опција за Дурента још увек постоји? Шта може Фуникс да понуди? Ејтона и Букера не могу, којег играча би Бруклин хтео као замену за Дурента?

romanempire

pre 1 godinu

Tacno je da su hteli da zrtvuju Aytona u trejdu za Duranta i da zadrze Mikala Bridgesa. Izgleda da je sada on na stolu Netsa kao ponuda, uz Cam Johnsona, plus 4 picka prve runde, 3 pick swapa druge runde. Tu je Jae Crowder, ugovor mu istice i bio je startni PF u timu koji je imao skor 64-18 u regularnom delu sezone. Dakle imaju Sunsi sta da ponude, samo ce morati da nude Bridgesa umesto Aytona. Iako je Deandre potpisao max ugovor, Bridges ima vecu vrednost kod generalnih menadzera sirom NBA. Mozda to ne bude dovoljno za Netse, ali Durent zeli u Phoenix, ako zele nezadovoljnog kosarkasa i toksicnu atmosferu u svlacionici, neka ga zadrze. Sunsi i dalje imaju druge opcije na trejd trzistu.

Skywalker

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).

romanempire

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga. I pored ulaska u luksuzni porez, treba reci ovu stvar pre nego se pocne sa blacenjem menadzmenta Sunsa. Sa ovim ugovorom Phoenix vise nece imati ruki max ugovore i otvara se prostor da se u narednu sezonu dve maxira novi PG umesto CP3. Sve se radi sracunato, gleda se unapred, pa James Jones je bio proglasen za GM godine u sezoni 2020/21. Doveo je Cp3 u nekada najgoru NBA fransizu. I posto navijam za Sunse iz nekoliko izvora je potvrdjeno da je Phoenix i dalje opcija broj 1 za Duranta. Posle Bookera, CP3 i ostanka Aytona, KD ce vrsiti jos veci pritisak na upravu za trejd. Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu. Go Suns.

JPR24

pre 1 godinu

Dobar je on igrač ali ipak mu to nešto fali i baš zbog toga mislim da nije igrač za max. ugovor. Iskreno mislim da je "to nešto" upravo činjenica da je upitno koliko može ponoviti ove brojke ukoliko nema odgovarajućeg plejmejkera pored sebe (što je do sad bio CP).
(Skywalker, 15. jul 2022 12:52)

Pa Ayton je više klasični centar, njegov teren je reket, slabo šutira trojke, samim tim to nešto je i logično, nije centar tipa Jokic, koji je poseban zato sto igra i pleja i centra, ali uzmimo neke druge, Embiid i Towns koji neće igrati pleja, ali i oni nisu klasični centri, dosta šutiraju za tri, sa polu distance i otvaraju igru ma drugi način. Da li Ayton zaslužuje Max ugovor, to zavisi i od načina igre ekipe, ako žele moderne centre koji šutiraju za tri, ili već to imaju pa im treba klasični centar, primer Gober, dobio je max ugovor, on igra ono sto zna, u reketu, skokovi, odbrana, poeni ispod kosa, to se od njega tražilo i očekivalo, i radio je svoj posao korektno ( sad priča sa Kicelom i raspad Portlanda to je druga stvar), pa ako očekuju isto od Aytona, zašto ne bi dobio bolji ugovor ? Ali to je Finiks… Kokoskov im je dovršio rad kreiranja odlične ekipe, sutnuli ga posle godine dana, stavili mamlaza, i ispadaju, prošle sezone protiv Dalasa, ni u snu nisu trebali ispasti, s obzirom kako je Dalas igrao itd, pa sad eto i sa Aytonom se ponašaju kao buve… Dok glavni krivci sa ispadanje, zato sto nisu bili na nivou, sa njima je sve ok i bacaj pare…

Aircanada

pre 1 godinu

Kako je on "upropastio" Sanse? Kris Pol će u svojoj 38. i 39. godini zarađivati preko 30 miliona po sezoni, a jednom od najboljih mladih centara nisi hteo da ponudiš ono što je u današnje vreme standardna ponuda za produženje?
Svesno su preskočili da ponude ugovor i sad su došli ovde.

meda

pre 1 godinu

Američki sport je potpuno različit od evropskog. Pre svega po tome što je profitabilan, jednostavno imaju odličan biznis model dok u Evropi svi veći timovi u ogromnim dugovima a košarka recimo potpuno sport koji samo gubi pare i mora da bude dotiran.
Njihov koncept sa draftom i salary cap-om je sjajan, ujednačuje ligu koliko je to moguće i daje šansu i malim timovima da je osvoje. Naravno nije moguće da svi imaju istu šansu, big markets su big markets, ali gomila timova iz small markets je osvajala titulu (npr. San Antonio ili npr. Boston koji zajedno sa Lejkersimna drži rekord po broju titula - to je kao kad bi u Srbiji Borac iz Čačka držao rekord a ne Zvezda-Partizan).

The Unforgiven

pre 1 godinu

Super tim CP3, Book, KD, Ayton. Ko ne bi zeleo da igra tu.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52)
----------------------

Eh da se jos igra sa 4 lopte ...

Dule

pre 1 godinu

Iako nije Doncic, Ejton je ozbiljan kosarkas i buduci visestruki ol-star centar, sramota da uopste pregovaraju dolazak Durenta, a imaju Bukera i Ejtona i Pola koji moze jos neko vreme da im bude veteranski savetnik.

zigi

pre 1 godinu

amerikanci i njihova draft pravila, komplikovano do bola, a na kraju sve isto kao u evropskom sportu - nekoliko super timova i ostatak koji igra da bi igrao i vrteo pare...
(mnemonic, 15. jul 2022 15:07)

pa kako to mozes da kazes?!
pa pogledaj npr. ko je u nba osvajao titulu, a ko npr u ligi sampiona. to sto je milvoki osvojio prsten u nba, to ji je kao st osu svojevremeno steaua i zvezda osvojile ls. a znas kad ce to u evropi opet da se desi? napravili su sistem koji je obezbedio da se to nikada vise ne desi.

Betonka

pre 1 godinu

Zanimljiva su ova pravila ali bi ih trebalo dodatno pooštriti, tipa da 2 bivša MVP igrača ne mogu u isti tim (osim ukoliko nisu postali MVP igrači a da su već igrali zajedno)... Predivna bi liga bila, onda bi za prsten baš morao da se iscimaš ali u teretani i na parketu a ne da zapališ u Majami i Golden Stejt pa na brzaka se okitiš pa se posle kurčiš...

bskfan

pre 1 godinu

Ovde treba reci jos jednu stvar. Kada tim ponudi tzv QO igracu onda igrac moze da potpise tu QO, da ostane u klubu godinu dana u onde je slobodna igrac. Dakle, da je Ejton pristao da iducu godinu odigra za 16.4 mil iduce godine bi bio slobodan igrac. Takodje, igrac koji potpise QO ne moze biti trejdovan.

Umesto toga desilo se da Indijana da svoju ponudu a Ejton je potpisao tu ponudu tako da je tim cinom QO anulirana. Posto su Sansi ispratili ponudu Indijane onda je Ejton njihov igrac pod ISTIM uslovima koje je Ejton potpisao sa Indijanom. Sad samo treba saznati sta pise u tom ugovoru sa Indijanom. To sto su uradili Sansi je opasna stvar jer je tamo moglo da pise mnogo toga sto moze da ih unakazi za duze vreme, kao npr igraceve opcije za trecu i cetvrtu godinu, trejd kikersi, bonusi i tako dalje.

To sto su uradili Sansi se jednostavno tako ne radi. Igracu ili na vreme das ugovor ili se kockas racunajuci da mu niko ne da max, ali ako mu da max onda ga pustis. Kad se jednom poremete odnosi onda se to tesko ispravlja, a imati nezadovoljnog max igraca u situaciji kada na porez treba da das stotinak miliona to je vec propast.

NjNaj

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Nisam strucnjak,ali mislim da su sada u situaciji da u januaru i dobiju nesto za njega. Ovako ode za dz.

јд123

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

Зато што би тек онда била спрдња са њима. Имали 1. пика и пустили га да оде за ништа.

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta.
(straniplacenik, 15. jul 2022 14:52)

Можда је сада свима јасно зашто је Денвер МПЈ-у продужио уговор раније? Овде су многи критиковали, да су пожурили, да су требали чекати. Циљ је био јасан, да ако МПЈ одигра макар слично као сезону пре и покаже се да се не уклапа у игру Денвера, да га могу трејдовати на крају сезоне. Али им повреда помрсила рачуне.
Зато су се сви чудили што Санси нису продужили Ејтона. Како неко рече, коцкали су се и изгубили. Да су га прошле године продужили, сада би га могли трејдовати.

straniplacenik

pre 1 godinu

Oni su pogresili sto mu nisu ugovor produzili proslog leta. Takodje, po istom pravilu po kom on ne moze da igra sa Simmonsom i ekipi, ne moze ni Booker, jer su obojica na maximalnom ugovoru posle rookie ugovora.

јд123

pre 1 godinu

Phoenix uopste nije nista izgubio. Zapravo su ustedeli. Prosle offsezone Ayton je potrazivao petogodisnji max ugovor vredan 207 miliona evra.Sada ce biti potpisan cetvorogodisnji max vredan 133 miliona. Sunsi su ustedeli 74 miliona evra u odnodu na Doncica i Trae Younga.
(romanempire, 15. jul 2022 18:52

Не бих се сложио. Да су га потписали за 207 милиона на пет година, сада су могли да га трејдују, што би сигурно урадили. Могли су га трејдовати за Дурента, плус још неке играче, пикове.

Кажеш да трејд опција за Дурента још увек постоји? Шта може Фуникс да понуди? Ејтона и Букера не могу, којег играча би Бруклин хтео као замену за Дурента?

niko

pre 1 godinu

Naslov navodi na drugaciju vest, ali je Ejton uradio sve kako treba. Takvo je trziste, nije on kriv sto se tolke pare daju. Nije da su ga zamolili da uzme manje love da bi nesto napravili nego su hteli da ga trejduju, pa ako ih je "odrao".

Asse

pre 1 godinu

Ima i druga strana medalje, max ugovor koji bi Sansi morali da daju je veci nego Indijana, tako da su na neki nacin ustedeli posto su morali samo da izjednace njihovu ponudu i imaju igraca za trejd.

meda

pre 1 godinu

Indijana nije nikako mogla da stavi stvari kao trade kicker ili bonuse u ugovor pošto je ugovor maximalan (po poslednjem kolektivnom ugovoru, nije moguće preći maximum sa tim stvarima, po prethodnom je moglo).
Jedino što su mogli je da stave poslednju sezonu da bude players option, ali to nisu hteli da urade zbog sebe. Deluje da su bili ubeđeni da Finiks neće da mečuje da ne bi plaćao taksu na luksuz.

Kosarka f

pre 1 godinu

Licno mi je drago sto ih je odrao, ne verujem da ce biti tenzije u ekipi, sve su to profesionalci.
Fantasticna analiza bskfana i jr24. Iskreno bas poznajete kosarku. Samo me zanima Bsk da nisi ti iz Borce mozda?

romanempire

pre 1 godinu

Tacno je da su hteli da zrtvuju Aytona u trejdu za Duranta i da zadrze Mikala Bridgesa. Izgleda da je sada on na stolu Netsa kao ponuda, uz Cam Johnsona, plus 4 picka prve runde, 3 pick swapa druge runde. Tu je Jae Crowder, ugovor mu istice i bio je startni PF u timu koji je imao skor 64-18 u regularnom delu sezone. Dakle imaju Sunsi sta da ponude, samo ce morati da nude Bridgesa umesto Aytona. Iako je Deandre potpisao max ugovor, Bridges ima vecu vrednost kod generalnih menadzera sirom NBA. Mozda to ne bude dovoljno za Netse, ali Durent zeli u Phoenix, ako zele nezadovoljnog kosarkasa i toksicnu atmosferu u svlacionici, neka ga zadrze. Sunsi i dalje imaju druge opcije na trejd trzistu.

veverica

pre 1 godinu

ali sto su izjednacili trebali su da ga puste u Indijanu!?
(rbc, 15. jul 2022 14:10)

da bi ga trejdovali i dobili nesto.
a on je kao besan sto ce imati samo 30 miliona po sezoni. smucio mu se zivot i nece vise da se bavi kosarkom. ne isplati mu se.