Petak, 27.05.2022.

08:30

Odiseja Luke Dončića

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić odigrao je sjajan plej-of.

Izvor: B92

Odiseja Luke Donèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Black Sabath

pre 1 godinu

Očigledno je da sudije štite a mediji forsiraju Dončića samo zato što je izdao Srbiji i izabrao satanističku Sloveniju.....
Na jednoj strani satanisti LeBron,Currey,Durant,Mesi, Ronaldo,Federer, Nadal,Hamilton...itd. a na drugoj reinkarnirani Tesla i Isus sveti i sveznajući Novak Đoković i reinkarnirani Obilić Nikola Jokić...Na jednoj strani Vatikan Amerika CIA NATO Globalisti cionisti Soroševci Satanisti vanzemaljci reptilijanci ustaše Albanci Romi i migranti a na drugoj 7 miliona zatucanih budaletina ispranog mozga

Mad Max

pre 1 godinu

Luka Doncic = Rasel Vestbruk, Dzejms Harden i Dza Morant Maveriksa! Apsolutni "privatnik" sa potpunom slobodom u igri, da ne kazem divljanju. Pa vi sad vidite da li je to pozitivno ili negativno. Za mene je ovo drugo ... i tesko da ce sa njim ovakvim Dalas (ili bilo koja druga ekipa) ikada uzeti NBA titulu.

Bocko

pre 1 godinu

Dončić je već sad veliki igrač, nesumnjivo, ali...Trinaest sekundi do kraja 3/4 jutros, lopta za Dalas, u rukama Luke na 84:92. On dribla do zadnje sekunde, šutira sa 10 metara i naravno promašuje. To pokazuje kako on ( i Dalas ) igraju. GSW otvara 4/4 serijom od 9:0 i to je bio kraj.

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Moris naravno. Ništa lošiji od Bransona i Dinvidija. Kad nema Jokića tu je iskusni Kazins, a šta će Dalas sa Kleberom i Pauelom koji jedva da pogode polaganje i slobodno bacanje. I Barton, šta mu fali?

Marko

pre 1 godinu

@Obrad
Notorna laz!
Denver bez Jokica na parketu igra kao tim od 18 pobeda(na 100 poeseda), dakle NAJLOSIJI SU TIM U CELOJ NBA kad Nikola Jokic ne igra...
Dalas bez Doncica na parketu je BOLJI, a za celu karieru Luka Doncic je neutralan po svoj tim i pored neverovatne statistike pa ti vidi...
Idi pogledaj on/off diferential ako ne verujes...

Nikola Jokic je mnooogo korisniji igrac za svoj tim i NIKAD NE SILI, nego naprotiv protiv losijih ekipa nece da sutira, ostavi druge da igraju...

Meni je nekad krivo sto je Nikola Jokic toliko nesebican, tip bi lagano mogao da ima prosek 35 poena uz 55% sut iz igre, realno medju top 5 scorera u istoriji kosarke, ali nazalost nema mentalitet, previse je nesebican, pravi vojvodjanin...

posmatrač

pre 1 godinu

@Obrad
Ok, ne slažemo se, ali ni ne moramo.
Gordon je naravno super, ali ovo "bio je franšizni igrač u Orlandu"? Pa da, ali koliko se sećam, zajedno sa Vučevićem. Evo, pa i Džerami Grant je posle Denvera ispao franšizni igrač u Detroitu, ali to je stvar više neke njegove odluke (i krš tima), nego samog (inače nespornog) kvaliteta. Hoću reći, nije toliko bitno da li je neko negde franšizni igrač, koliko je bitno kakav je zapravo igrač, pošto timova ima raznih. Gordon je svesno odabrao situaciju gde može da pokuša da (sa timom) uradi nešto više. Baš suprotno od Granta.
Da li bi za Denver možda bilo bolje da je Grant ostao umesto Gordona koji je došao, pa verovatno, zato što iako slični (po Denver), prvo su izgubili dosta vremena do dolaska Gordona, i potrebne aklimatizacije, a drugo što Grant ipak deluje napadački mnogo upotrebljivije od Gordona.
Ali osim Gordona, pa ko bi još iz ovog sada Denvera (bez Jokića, Mareja i MPJ) mogao da se suprotstavi Dalasu bez Luke?

bla

pre 1 godinu

Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.
(Obrad, 27. maj 2022 13:02)

gordon nije fransizni igrac nikada ni bio. mozda su par sezona mislili da moze da postane on nije taj kalibar. recimo vucevic je u orlandu bio dosta bolji igrac, a u cikagu je treca opcija posle lavina i derozana. inace dinvidi i bronson su bolji od svih igraca denvera (osim jokica naravno) i oni su napravili dosta dobrih stvari u ovom playoff-u i bez luke. kada su oni igrali lose dalas je gubio bez problema.

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.

posmatrač

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..
(Obrad, 27. maj 2022 10:17)

Dalas bez Luke da je slabiji od Denvera bez Jokića!?
Pa taj Dalas bi odvalio takav Denver, i to verovatno svaki meč sa 20+ razlike. Jasno kao dan.
Ima tu ogromne razlike u njihovom pristupu.
Luka, ma koliko da je sjajan (a jeste), izgleda da ipak nije toliko jak stub za ekipu kao Nikola u Denveru. To su i pokazali oni mečevi koje su odigrali bez njega. On jeste superstar, ali je i super potrošač lopti i vremena u napadu za svoju ekipu, i to u 90% utakmica koje odigra (sjajno, ili manje sjajno, nebitno), dok Nikola sa druge strane, takvu igru odigra samo kada je primoran, i kad vidi da oko njega niko ništa ne može da uradi, što je ove godine (zbog odsustva Mareja i MPJ) nešto češće bio slučaj. Zbog toga je (uz veliki napredak u odbrani) ove godine "i lakše" dobio MVP nagradu.
Luka češće u svojoj igri ima slučaj da previše forsira (Tre Jang fazon) dok ne proradi, dok kod Nikole baš suprotno, uopšte ne pristupa meču sa tom idejom, već se često ima osećaj da neko mora da mu kaže (i natera ga) da krene da forsira malo više, kada je već svima oko njega jasno da niko od ostalih ništa ne može da ubode.
Jokiću definitivno fali ta doza Lukine agresivnosti i želje za eksponiranjem, inače bi odavno bio... kad on i ovako, na svoj "lalinski" način tamo gura i pomera planine.

Imay

pre 1 godinu

GSW je daleko najjača ekipa ako su kompletni, a za sada jesu kroz ceo plejof. Čuvali su se tokom sezone od povreda, lečili se, oporavljali, svako je pauzirao... Pametna franšiza. Roster im je baš napravljen kako treba...

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Ovo je bila fantastična sezona za Luku i Dallas. Realno, osim Luke Dallas je ekipa prosječnih NBA igrača. Ispali su tek od GS, ekipe sa 4 ALL-STAR igrača. GS je svakako favorit i u finalu protiv prvaka Istoka.

Čitam komentar da niko ne bi od današnjih zvijezda mogao da igra u 90-tim. Veliki igrači se veoma brzo naviknu da sve, zato i jesu najveći. A mogli su npr. Dražen, Divac, Kukoč, Sabonis... koji čak prije toga nisu igrali u SAD. Tada su sudije dozvoljavale pregrubu igru i dobro je da se je to promjenilo, iako se danas možda ide u drugu krajnost - što takodje nije dobro!

Zar zaista neko misli da LeBron, Luka, Joker, Curry ili Durant ne bi tada bili medju najboljima?!

WillyWonka

pre 1 godinu

Za sve one koji se pozivaju na loš šut Dončića u play offu, iznenađujući podaci (odnose se na karijeru):
- Dončić 46,3 %
- Nowitzki 46,2 %
- Reggie Miller 44,9 %
- Irving 45,5 %
- Ray Allen 44,3 %
...

E sad je pitanje da li za nekoga ko ima bolji šut od ove četvorice opjevanih šutera imamo pravo reći da je loš šuter? Ne bih baš rekao. Naročito ako imamo u vidu da je većina njegovih šuteva neasistirana, da čovjek mora sam sebi stvoriti poziciju.

I šta ćemo sad?

Obrad

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..

Nemanja

pre 1 godinu

Uz 40% usage rate...
Statistika mu je napumpana zbog prevelikog usagea, jedino je Westbrook u Oklahomi imao veci usage rate...plus sut iz igre 41%...
Jokic je protiv GSW imao 31 poen u proseku uz 58% sut iz igre u samo 34 minita po utakmici(i mnogo manji usage naravno)...Jokic je bolji igrac i to je fakat.

Urox

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača.

Kako izostavi Dinvidija koji je dobar igrac,to sto nije konstantan je druga stvar ali se vodi ko dobar igrac
Bio je pre par godina na korak od ol stara tako da pusti ti to,Brunson ih je drzao sa Finiksom dok nije bilo Donce i nisu dozvolili brejk...Nije ovo Doncic sam doneo
Ovo je slicno kao Jokic u bablu sto je stigao do finala

187

pre 1 godinu

Poredite babe i žabe. Današnja NBA je samo cirkus i ništa više. Par vrhunskih igrača koji se ne ponašaju kao zvezde već kao klošari (Ameri, ne Evropljani) i to je to. Jedan Dončić i Jokić su carevi, tu nema dileme. Ali njih dvojica ne bi imali šanse protiv odbrane 90-ih. A u odbrani ne bi mogli čuvati ni prosečne igrače a ne velikane među centrima (Juing, Robinson, Hakim, Šek) i bekovima (Majkl, Medžik, Miler, ...).

zvezdale

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača. Kao Lebron onomad. Sa jednim ol star parnjakom, centrom tipa Majls Tarner i dobrim 3&D krilom, ide do titule glat.

Samo je pitanje ko hoće ove silne prašinare, umetnost je da sve uvaljatiš za nešto dobro a nije da će svi da jure u Teksas. Videćemo. Bratu Luki čestitke, biće prstenja štogod.

Fan a ne Fen

pre 1 godinu

veliki Lukin problem što i on kaže je što će sada da luduje ide na žurke i neće vežbati. Zato na početku sezone bude baš loš.

Goran

pre 1 godinu

Najbolji evropski igrač svih vremena u NBA.
(bg, 27. maj 2022 08:31)

Preteruješ, dečko jeste dobar i ako ovako nastavi sigurno će biti u prilici da postane tako nešto jednoga dana,ali rano je govoriti o tome ,po mom ličnom mišljenju on trenutno nije bolji ni od našeg Jokića , koji isto tako pretenduje na titulu najboljeg evropskog igrača u NBA.

Nemanja

pre 1 godinu

Svi koji ga kritikuju ne smeju da zaborave da on ima tek 23 godine! a već je tri puta bio član prve petorke lige.. kao niko nikada u tim godinama.. poredjenja radi, Novicki je "tek" sa 27 prvi put bio u prvoj petorci lige (ukupno 4 puta).. on i Jokić, dvojica najboljih evropljana ikada (u zavisnosti kako tretiramo Janisa, ali i on je uz njih svakako)..

Пеђа

pre 1 godinu

Није ни чудо. Српска је то крв- види се наш таленат за кошарку...он само игра за Словенију.

Goran

pre 1 godinu

Najbolji evropski igrač svih vremena u NBA.
(bg, 27. maj 2022 08:31)

Preteruješ, dečko jeste dobar i ako ovako nastavi sigurno će biti u prilici da postane tako nešto jednoga dana,ali rano je govoriti o tome ,po mom ličnom mišljenju on trenutno nije bolji ni od našeg Jokića , koji isto tako pretenduje na titulu najboljeg evropskog igrača u NBA.

Пеђа

pre 1 godinu

Није ни чудо. Српска је то крв- види се наш таленат за кошарку...он само игра за Словенију.

Nemanja

pre 1 godinu

Svi koji ga kritikuju ne smeju da zaborave da on ima tek 23 godine! a već je tri puta bio član prve petorke lige.. kao niko nikada u tim godinama.. poredjenja radi, Novicki je "tek" sa 27 prvi put bio u prvoj petorci lige (ukupno 4 puta).. on i Jokić, dvojica najboljih evropljana ikada (u zavisnosti kako tretiramo Janisa, ali i on je uz njih svakako)..

Nemanja

pre 1 godinu

Uz 40% usage rate...
Statistika mu je napumpana zbog prevelikog usagea, jedino je Westbrook u Oklahomi imao veci usage rate...plus sut iz igre 41%...
Jokic je protiv GSW imao 31 poen u proseku uz 58% sut iz igre u samo 34 minita po utakmici(i mnogo manji usage naravno)...Jokic je bolji igrac i to je fakat.

zvezdale

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača. Kao Lebron onomad. Sa jednim ol star parnjakom, centrom tipa Majls Tarner i dobrim 3&D krilom, ide do titule glat.

Samo je pitanje ko hoće ove silne prašinare, umetnost je da sve uvaljatiš za nešto dobro a nije da će svi da jure u Teksas. Videćemo. Bratu Luki čestitke, biće prstenja štogod.

Marko

pre 1 godinu

@Obrad
Notorna laz!
Denver bez Jokica na parketu igra kao tim od 18 pobeda(na 100 poeseda), dakle NAJLOSIJI SU TIM U CELOJ NBA kad Nikola Jokic ne igra...
Dalas bez Doncica na parketu je BOLJI, a za celu karieru Luka Doncic je neutralan po svoj tim i pored neverovatne statistike pa ti vidi...
Idi pogledaj on/off diferential ako ne verujes...

Nikola Jokic je mnooogo korisniji igrac za svoj tim i NIKAD NE SILI, nego naprotiv protiv losijih ekipa nece da sutira, ostavi druge da igraju...

Meni je nekad krivo sto je Nikola Jokic toliko nesebican, tip bi lagano mogao da ima prosek 35 poena uz 55% sut iz igre, realno medju top 5 scorera u istoriji kosarke, ali nazalost nema mentalitet, previse je nesebican, pravi vojvodjanin...

Urox

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača.

Kako izostavi Dinvidija koji je dobar igrac,to sto nije konstantan je druga stvar ali se vodi ko dobar igrac
Bio je pre par godina na korak od ol stara tako da pusti ti to,Brunson ih je drzao sa Finiksom dok nije bilo Donce i nisu dozvolili brejk...Nije ovo Doncic sam doneo
Ovo je slicno kao Jokic u bablu sto je stigao do finala

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Ovo je bila fantastična sezona za Luku i Dallas. Realno, osim Luke Dallas je ekipa prosječnih NBA igrača. Ispali su tek od GS, ekipe sa 4 ALL-STAR igrača. GS je svakako favorit i u finalu protiv prvaka Istoka.

Čitam komentar da niko ne bi od današnjih zvijezda mogao da igra u 90-tim. Veliki igrači se veoma brzo naviknu da sve, zato i jesu najveći. A mogli su npr. Dražen, Divac, Kukoč, Sabonis... koji čak prije toga nisu igrali u SAD. Tada su sudije dozvoljavale pregrubu igru i dobro je da se je to promjenilo, iako se danas možda ide u drugu krajnost - što takodje nije dobro!

Zar zaista neko misli da LeBron, Luka, Joker, Curry ili Durant ne bi tada bili medju najboljima?!

Fan a ne Fen

pre 1 godinu

veliki Lukin problem što i on kaže je što će sada da luduje ide na žurke i neće vežbati. Zato na početku sezone bude baš loš.

WillyWonka

pre 1 godinu

Za sve one koji se pozivaju na loš šut Dončića u play offu, iznenađujući podaci (odnose se na karijeru):
- Dončić 46,3 %
- Nowitzki 46,2 %
- Reggie Miller 44,9 %
- Irving 45,5 %
- Ray Allen 44,3 %
...

E sad je pitanje da li za nekoga ko ima bolji šut od ove četvorice opjevanih šutera imamo pravo reći da je loš šuter? Ne bih baš rekao. Naročito ako imamo u vidu da je većina njegovih šuteva neasistirana, da čovjek mora sam sebi stvoriti poziciju.

I šta ćemo sad?

posmatrač

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..
(Obrad, 27. maj 2022 10:17)

Dalas bez Luke da je slabiji od Denvera bez Jokića!?
Pa taj Dalas bi odvalio takav Denver, i to verovatno svaki meč sa 20+ razlike. Jasno kao dan.
Ima tu ogromne razlike u njihovom pristupu.
Luka, ma koliko da je sjajan (a jeste), izgleda da ipak nije toliko jak stub za ekipu kao Nikola u Denveru. To su i pokazali oni mečevi koje su odigrali bez njega. On jeste superstar, ali je i super potrošač lopti i vremena u napadu za svoju ekipu, i to u 90% utakmica koje odigra (sjajno, ili manje sjajno, nebitno), dok Nikola sa druge strane, takvu igru odigra samo kada je primoran, i kad vidi da oko njega niko ništa ne može da uradi, što je ove godine (zbog odsustva Mareja i MPJ) nešto češće bio slučaj. Zbog toga je (uz veliki napredak u odbrani) ove godine "i lakše" dobio MVP nagradu.
Luka češće u svojoj igri ima slučaj da previše forsira (Tre Jang fazon) dok ne proradi, dok kod Nikole baš suprotno, uopšte ne pristupa meču sa tom idejom, već se često ima osećaj da neko mora da mu kaže (i natera ga) da krene da forsira malo više, kada je već svima oko njega jasno da niko od ostalih ništa ne može da ubode.
Jokiću definitivno fali ta doza Lukine agresivnosti i želje za eksponiranjem, inače bi odavno bio... kad on i ovako, na svoj "lalinski" način tamo gura i pomera planine.

187

pre 1 godinu

Poredite babe i žabe. Današnja NBA je samo cirkus i ništa više. Par vrhunskih igrača koji se ne ponašaju kao zvezde već kao klošari (Ameri, ne Evropljani) i to je to. Jedan Dončić i Jokić su carevi, tu nema dileme. Ali njih dvojica ne bi imali šanse protiv odbrane 90-ih. A u odbrani ne bi mogli čuvati ni prosečne igrače a ne velikane među centrima (Juing, Robinson, Hakim, Šek) i bekovima (Majkl, Medžik, Miler, ...).

Obrad

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..

bla

pre 1 godinu

Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.
(Obrad, 27. maj 2022 13:02)

gordon nije fransizni igrac nikada ni bio. mozda su par sezona mislili da moze da postane on nije taj kalibar. recimo vucevic je u orlandu bio dosta bolji igrac, a u cikagu je treca opcija posle lavina i derozana. inace dinvidi i bronson su bolji od svih igraca denvera (osim jokica naravno) i oni su napravili dosta dobrih stvari u ovom playoff-u i bez luke. kada su oni igrali lose dalas je gubio bez problema.

Bocko

pre 1 godinu

Dončić je već sad veliki igrač, nesumnjivo, ali...Trinaest sekundi do kraja 3/4 jutros, lopta za Dalas, u rukama Luke na 84:92. On dribla do zadnje sekunde, šutira sa 10 metara i naravno promašuje. To pokazuje kako on ( i Dalas ) igraju. GSW otvara 4/4 serijom od 9:0 i to je bio kraj.

Mad Max

pre 1 godinu

Luka Doncic = Rasel Vestbruk, Dzejms Harden i Dza Morant Maveriksa! Apsolutni "privatnik" sa potpunom slobodom u igri, da ne kazem divljanju. Pa vi sad vidite da li je to pozitivno ili negativno. Za mene je ovo drugo ... i tesko da ce sa njim ovakvim Dalas (ili bilo koja druga ekipa) ikada uzeti NBA titulu.

posmatrač

pre 1 godinu

@Obrad
Ok, ne slažemo se, ali ni ne moramo.
Gordon je naravno super, ali ovo "bio je franšizni igrač u Orlandu"? Pa da, ali koliko se sećam, zajedno sa Vučevićem. Evo, pa i Džerami Grant je posle Denvera ispao franšizni igrač u Detroitu, ali to je stvar više neke njegove odluke (i krš tima), nego samog (inače nespornog) kvaliteta. Hoću reći, nije toliko bitno da li je neko negde franšizni igrač, koliko je bitno kakav je zapravo igrač, pošto timova ima raznih. Gordon je svesno odabrao situaciju gde može da pokuša da (sa timom) uradi nešto više. Baš suprotno od Granta.
Da li bi za Denver možda bilo bolje da je Grant ostao umesto Gordona koji je došao, pa verovatno, zato što iako slični (po Denver), prvo su izgubili dosta vremena do dolaska Gordona, i potrebne aklimatizacije, a drugo što Grant ipak deluje napadački mnogo upotrebljivije od Gordona.
Ali osim Gordona, pa ko bi još iz ovog sada Denvera (bez Jokića, Mareja i MPJ) mogao da se suprotstavi Dalasu bez Luke?

Black Sabath

pre 1 godinu

Očigledno je da sudije štite a mediji forsiraju Dončića samo zato što je izdao Srbiji i izabrao satanističku Sloveniju.....
Na jednoj strani satanisti LeBron,Currey,Durant,Mesi, Ronaldo,Federer, Nadal,Hamilton...itd. a na drugoj reinkarnirani Tesla i Isus sveti i sveznajući Novak Đoković i reinkarnirani Obilić Nikola Jokić...Na jednoj strani Vatikan Amerika CIA NATO Globalisti cionisti Soroševci Satanisti vanzemaljci reptilijanci ustaše Albanci Romi i migranti a na drugoj 7 miliona zatucanih budaletina ispranog mozga

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Moris naravno. Ništa lošiji od Bransona i Dinvidija. Kad nema Jokića tu je iskusni Kazins, a šta će Dalas sa Kleberom i Pauelom koji jedva da pogode polaganje i slobodno bacanje. I Barton, šta mu fali?

Imay

pre 1 godinu

GSW je daleko najjača ekipa ako su kompletni, a za sada jesu kroz ceo plejof. Čuvali su se tokom sezone od povreda, lečili se, oporavljali, svako je pauzirao... Pametna franšiza. Roster im je baš napravljen kako treba...

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.

Пеђа

pre 1 godinu

Није ни чудо. Српска је то крв- види се наш таленат за кошарку...он само игра за Словенију.

Obrad

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..

Black Sabath

pre 1 godinu

Očigledno je da sudije štite a mediji forsiraju Dončića samo zato što je izdao Srbiji i izabrao satanističku Sloveniju.....
Na jednoj strani satanisti LeBron,Currey,Durant,Mesi, Ronaldo,Federer, Nadal,Hamilton...itd. a na drugoj reinkarnirani Tesla i Isus sveti i sveznajući Novak Đoković i reinkarnirani Obilić Nikola Jokić...Na jednoj strani Vatikan Amerika CIA NATO Globalisti cionisti Soroševci Satanisti vanzemaljci reptilijanci ustaše Albanci Romi i migranti a na drugoj 7 miliona zatucanih budaletina ispranog mozga

187

pre 1 godinu

Poredite babe i žabe. Današnja NBA je samo cirkus i ništa više. Par vrhunskih igrača koji se ne ponašaju kao zvezde već kao klošari (Ameri, ne Evropljani) i to je to. Jedan Dončić i Jokić su carevi, tu nema dileme. Ali njih dvojica ne bi imali šanse protiv odbrane 90-ih. A u odbrani ne bi mogli čuvati ni prosečne igrače a ne velikane među centrima (Juing, Robinson, Hakim, Šek) i bekovima (Majkl, Medžik, Miler, ...).

zvezdale

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača. Kao Lebron onomad. Sa jednim ol star parnjakom, centrom tipa Majls Tarner i dobrim 3&D krilom, ide do titule glat.

Samo je pitanje ko hoće ove silne prašinare, umetnost je da sve uvaljatiš za nešto dobro a nije da će svi da jure u Teksas. Videćemo. Bratu Luki čestitke, biće prstenja štogod.

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.

Goran

pre 1 godinu

Najbolji evropski igrač svih vremena u NBA.
(bg, 27. maj 2022 08:31)

Preteruješ, dečko jeste dobar i ako ovako nastavi sigurno će biti u prilici da postane tako nešto jednoga dana,ali rano je govoriti o tome ,po mom ličnom mišljenju on trenutno nije bolji ni od našeg Jokića , koji isto tako pretenduje na titulu najboljeg evropskog igrača u NBA.

Mad Max

pre 1 godinu

Luka Doncic = Rasel Vestbruk, Dzejms Harden i Dza Morant Maveriksa! Apsolutni "privatnik" sa potpunom slobodom u igri, da ne kazem divljanju. Pa vi sad vidite da li je to pozitivno ili negativno. Za mene je ovo drugo ... i tesko da ce sa njim ovakvim Dalas (ili bilo koja druga ekipa) ikada uzeti NBA titulu.

Nemanja

pre 1 godinu

Uz 40% usage rate...
Statistika mu je napumpana zbog prevelikog usagea, jedino je Westbrook u Oklahomi imao veci usage rate...plus sut iz igre 41%...
Jokic je protiv GSW imao 31 poen u proseku uz 58% sut iz igre u samo 34 minita po utakmici(i mnogo manji usage naravno)...Jokic je bolji igrac i to je fakat.

Nemanja

pre 1 godinu

Svi koji ga kritikuju ne smeju da zaborave da on ima tek 23 godine! a već je tri puta bio član prve petorke lige.. kao niko nikada u tim godinama.. poredjenja radi, Novicki je "tek" sa 27 prvi put bio u prvoj petorci lige (ukupno 4 puta).. on i Jokić, dvojica najboljih evropljana ikada (u zavisnosti kako tretiramo Janisa, ali i on je uz njih svakako)..

WillyWonka

pre 1 godinu

Za sve one koji se pozivaju na loš šut Dončića u play offu, iznenađujući podaci (odnose se na karijeru):
- Dončić 46,3 %
- Nowitzki 46,2 %
- Reggie Miller 44,9 %
- Irving 45,5 %
- Ray Allen 44,3 %
...

E sad je pitanje da li za nekoga ko ima bolji šut od ove četvorice opjevanih šutera imamo pravo reći da je loš šuter? Ne bih baš rekao. Naročito ako imamo u vidu da je većina njegovih šuteva neasistirana, da čovjek mora sam sebi stvoriti poziciju.

I šta ćemo sad?

Obrad

pre 1 godinu

@posmatrač, Moris naravno. Ništa lošiji od Bransona i Dinvidija. Kad nema Jokića tu je iskusni Kazins, a šta će Dalas sa Kleberom i Pauelom koji jedva da pogode polaganje i slobodno bacanje. I Barton, šta mu fali?

Fan a ne Fen

pre 1 godinu

veliki Lukin problem što i on kaže je što će sada da luduje ide na žurke i neće vežbati. Zato na početku sezone bude baš loš.

Urox

pre 1 godinu

Majstor je igrao finale zapada sa realno graničnim plejof sastavom. Fini Smit, Bulok, Branson, Kleber, Pauel, Nilikina, Bertans i društvo. Sve kad ih sastaviš na gomili dobio bi jednog dobrog igrača.

Kako izostavi Dinvidija koji je dobar igrac,to sto nije konstantan je druga stvar ali se vodi ko dobar igrac
Bio je pre par godina na korak od ol stara tako da pusti ti to,Brunson ih je drzao sa Finiksom dok nije bilo Donce i nisu dozvolili brejk...Nije ovo Doncic sam doneo
Ovo je slicno kao Jokic u bablu sto je stigao do finala

Marko

pre 1 godinu

@Obrad
Notorna laz!
Denver bez Jokica na parketu igra kao tim od 18 pobeda(na 100 poeseda), dakle NAJLOSIJI SU TIM U CELOJ NBA kad Nikola Jokic ne igra...
Dalas bez Doncica na parketu je BOLJI, a za celu karieru Luka Doncic je neutralan po svoj tim i pored neverovatne statistike pa ti vidi...
Idi pogledaj on/off diferential ako ne verujes...

Nikola Jokic je mnooogo korisniji igrac za svoj tim i NIKAD NE SILI, nego naprotiv protiv losijih ekipa nece da sutira, ostavi druge da igraju...

Meni je nekad krivo sto je Nikola Jokic toliko nesebican, tip bi lagano mogao da ima prosek 35 poena uz 55% sut iz igre, realno medju top 5 scorera u istoriji kosarke, ali nazalost nema mentalitet, previse je nesebican, pravi vojvodjanin...

posmatrač

pre 1 godinu

Sem Luke, ekipa koja je igrački slabija i od napaćenog Denvera. Da je kojim čudom došao do titule, Lukine bi vredila bar kao 3 Džordanove sa Hall of Fame timom Bulsa..
(Obrad, 27. maj 2022 10:17)

Dalas bez Luke da je slabiji od Denvera bez Jokića!?
Pa taj Dalas bi odvalio takav Denver, i to verovatno svaki meč sa 20+ razlike. Jasno kao dan.
Ima tu ogromne razlike u njihovom pristupu.
Luka, ma koliko da je sjajan (a jeste), izgleda da ipak nije toliko jak stub za ekipu kao Nikola u Denveru. To su i pokazali oni mečevi koje su odigrali bez njega. On jeste superstar, ali je i super potrošač lopti i vremena u napadu za svoju ekipu, i to u 90% utakmica koje odigra (sjajno, ili manje sjajno, nebitno), dok Nikola sa druge strane, takvu igru odigra samo kada je primoran, i kad vidi da oko njega niko ništa ne može da uradi, što je ove godine (zbog odsustva Mareja i MPJ) nešto češće bio slučaj. Zbog toga je (uz veliki napredak u odbrani) ove godine "i lakše" dobio MVP nagradu.
Luka češće u svojoj igri ima slučaj da previše forsira (Tre Jang fazon) dok ne proradi, dok kod Nikole baš suprotno, uopšte ne pristupa meču sa tom idejom, već se često ima osećaj da neko mora da mu kaže (i natera ga) da krene da forsira malo više, kada je već svima oko njega jasno da niko od ostalih ništa ne može da ubode.
Jokiću definitivno fali ta doza Lukine agresivnosti i želje za eksponiranjem, inače bi odavno bio... kad on i ovako, na svoj "lalinski" način tamo gura i pomera planine.

Bocko

pre 1 godinu

Dončić je već sad veliki igrač, nesumnjivo, ali...Trinaest sekundi do kraja 3/4 jutros, lopta za Dalas, u rukama Luke na 84:92. On dribla do zadnje sekunde, šutira sa 10 metara i naravno promašuje. To pokazuje kako on ( i Dalas ) igraju. GSW otvara 4/4 serijom od 9:0 i to je bio kraj.

Mariborcan1970

pre 1 godinu

Ovo je bila fantastična sezona za Luku i Dallas. Realno, osim Luke Dallas je ekipa prosječnih NBA igrača. Ispali su tek od GS, ekipe sa 4 ALL-STAR igrača. GS je svakako favorit i u finalu protiv prvaka Istoka.

Čitam komentar da niko ne bi od današnjih zvijezda mogao da igra u 90-tim. Veliki igrači se veoma brzo naviknu da sve, zato i jesu najveći. A mogli su npr. Dražen, Divac, Kukoč, Sabonis... koji čak prije toga nisu igrali u SAD. Tada su sudije dozvoljavale pregrubu igru i dobro je da se je to promjenilo, iako se danas možda ide u drugu krajnost - što takodje nije dobro!

Zar zaista neko misli da LeBron, Luka, Joker, Curry ili Durant ne bi tada bili medju najboljima?!

Imay

pre 1 godinu

GSW je daleko najjača ekipa ako su kompletni, a za sada jesu kroz ceo plejof. Čuvali su se tokom sezone od povreda, lečili se, oporavljali, svako je pauzirao... Pametna franšiza. Roster im je baš napravljen kako treba...

bla

pre 1 godinu

Denver bez Jokare je jači tim od Dalasa bez Lukare, van svake sumnje. Da me nećete uveriti da su Pauel i Kleber kojim slučajem bolji od prethodnog fransiznog igrača kao što je Gordon? Tačno je da je do pristupa u igri, ali ne na način na koji ti misliš. Naime, isti taj Gordon se od fransiznog igrača sveo na dodavača lopte Jokari (kao i kompletni tim Denvera) te zavisi od njegove milosti da mu udeli koju loptu. Garantujem kad bi Gordon otpilio I upravu i Melouna i Jokaru i igrao za sebe na način kako zna i ume da bi davao 20+ i Denver bi bio u daleko boljem položaju. U Salašu je atmosfera opuštenija, Luka ne igra sam, pa zato i Dinvidi i Branson (po meni prosečni igrači) imaju dobre brojke.
(Obrad, 27. maj 2022 13:02)

gordon nije fransizni igrac nikada ni bio. mozda su par sezona mislili da moze da postane on nije taj kalibar. recimo vucevic je u orlandu bio dosta bolji igrac, a u cikagu je treca opcija posle lavina i derozana. inace dinvidi i bronson su bolji od svih igraca denvera (osim jokica naravno) i oni su napravili dosta dobrih stvari u ovom playoff-u i bez luke. kada su oni igrali lose dalas je gubio bez problema.

posmatrač

pre 1 godinu

@Obrad
Ok, ne slažemo se, ali ni ne moramo.
Gordon je naravno super, ali ovo "bio je franšizni igrač u Orlandu"? Pa da, ali koliko se sećam, zajedno sa Vučevićem. Evo, pa i Džerami Grant je posle Denvera ispao franšizni igrač u Detroitu, ali to je stvar više neke njegove odluke (i krš tima), nego samog (inače nespornog) kvaliteta. Hoću reći, nije toliko bitno da li je neko negde franšizni igrač, koliko je bitno kakav je zapravo igrač, pošto timova ima raznih. Gordon je svesno odabrao situaciju gde može da pokuša da (sa timom) uradi nešto više. Baš suprotno od Granta.
Da li bi za Denver možda bilo bolje da je Grant ostao umesto Gordona koji je došao, pa verovatno, zato što iako slični (po Denver), prvo su izgubili dosta vremena do dolaska Gordona, i potrebne aklimatizacije, a drugo što Grant ipak deluje napadački mnogo upotrebljivije od Gordona.
Ali osim Gordona, pa ko bi još iz ovog sada Denvera (bez Jokića, Mareja i MPJ) mogao da se suprotstavi Dalasu bez Luke?