Ponedeljak, 23.05.2022.

17:07

"Jokić bez Kalinića kao Džordan bez Pipena i Rodmana"

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije, govorio je o važnosti pojedinih igrača za "Orlove".

Izvor: LN

"Jokiæ bez Kaliniæa kao Džordan bez Pipena i Rodmana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Nebo7

pre 1 godinu

Za ove koji su u dilemi da li se Jokić i Kalinić uopšte poznaju, neka se prisete Olimpijskih igrara u Riju 2016 kada su bili reprezentativni saigrači. Druga stvar, Pešić je hvaleći Kalinića mislio na njegovu ulogu beskompromisnog borca koji je u stanju da u svakom momentu odgovori različitim zahtevima i u napadu i u odbrani, te da je u tom smislu vezivno tkivo tima, pokriva leđa saigračima. Svaki trener u timu voli da ima takvog aduta. Način igre i uticaj na ekipu čine ga posebnim. Jedan je od retkih krilnih igrača koji s uspehom može da igra u bilo kom evroligaškom timu. Da bi reprodukovao pun talenat raznovrsnom Jokiću upravo je potreban takav saigrač, koji će ga u izvesnom smislu rasteretiti.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.
Lucič je dobar ali uporediti ga sa kaliničem koji je all raund igrač je smešno kalinič može igrati pozicije od 2 pa do 5 snažniji je od lučiča realno lučič je najbolji na trojci ali gde može on da se krlja sa centrima što radi kalinič i pritom jih dobije ispod obruča svako malo lakši igrač lak je plen za Kalinu kod preuzimanja molim nemešajte babe i žabe.

Јанко

pre 1 godinu

Препоручујем свима да погледају овај кратак видео Јокићевих хајлајтса са предолимпијског (Рио) турнира. То је уједно био последњи пут да Сале није покушавао да га “утера у систем”.

blagonakloni

pre 1 godinu

Кари "ко Кари", провоцира и гађа у мету!
А шта је мера? Па оно што смо сви заборавили- да је због "патријота" и то "србских", Сале морао да оде на светско без Калине! И онда, није било никог да на терену повеже екипу, Богдан је био у свом филму- свака му част- али недовољно за светску медаљу, Јокара нефокусиран и незадо-вољан!
Видим да овде острашћени навијачи супростављају Калину и Лучу! Обојица су сјајни играчи и људи! Плус што сем класичне тројке Луча може да игра и двојку, а Калина четворку, плус ове године показује да може да буде и лажни плеј!!!
Дакле- обојица суво злато са дијамантом (одбра ном) као украсом- зато и јесу евро играчи!
Дакле, ако Богдан не буде играо због операције, имаћемо проблема у нападу и игра ће морати да нам буде "прљавија"! У таквој су нам неопходни и Луча и Калина! Тео би требало да се опрости златом- а то ће моћи само ако буде имао улогу какву је имао "рањени" Сале у Атини '98 - да све подсетим - злато!!!
Пуна подршка Карију и момцима који ће провести лето на припремама и ризиковати повреде/ опет мало подсећање- нема припрема Репрезентације а да се два играча не повреде- просто ради се о невероватном трошењу водећих играча!!! Некада су Кића, Праја... играли Лигу од 12 клубова- 22 кола, највише 5 куп утакмица, највише 12 у Европи и највише 6 у плеј офу ( то се играло касније), дакле највише 45 утакмица у кошарци од 30 секунди (20% споријој) па са нападом од опет 30 секунди после фаула, аута....
Не подцењујем, само кажем да је данас знатно физички захтевније и да треба разумети играче!

Иван

pre 1 godinu

Као што већ рекох једном, јасно је да ће Јокић играти. А све је јасније и због чега Пешић игра ове игрице. Због наше кошаркашке јавности.

Као земља, подељени смо на навијачке групе близанаца, острашћене љубитеље који Јокићу не могу да опросте што није ово, није оно... И који у суштини мисле исто што и Саша и Саша, да је најбољи наш кошаркаш Богдан Богдановић.

Срећом, Карија баш брига за навијачке острашћености. Он овим смањује притисак на играче и преузима га на себе. Ја сам лично врло задовољан што он и даље размишља бистро, разумно, далековидо.

Дакле, јасно је да би код Пешића главни играч репрезентације требало да буде Јокић. Поновићу, с Јокићем морају да играју: један који у одбрани покрива спољну линију, један који покрива одбрану рекета, бек који има добар, брз продор, и бек који је прецизан за тројку. Калинић је у суштини и прво и друго у једном човеку. Тројку ће покрити Лучић, а мени ће у тој ситуацији бити занимљиво које ће бекове поставити Кари. Васа би требало да је неспооран, само што нам не требају два организатора, поред Јокића. Не бих се изненадио да Мицић буда диригент другој петорци. Било би чудно али интересантно видети хоће ли Поку играти: он би могао заузети место у петорци с Јокићем, као секундарни креатор. Васи би остало да диригује Милутинову, Бјелици, можда и Богдану. Има смисла.

drvobradi

pre 1 godinu

Mnogi ne kapiraju šta Kari priča. Pod jedan, naglašava da je Jokić prvi igrač tima i da igra peticu, a onda neko treba da pokriva i poziciju 4 a da to nije Birča. Ispravnije bi bilo da je rekao da neko mora biti i Zoran Savić. Da tuče, grebe, rudari, obavlja sav prljav posao. Jedini takav igrač na 4 je Kalinić. Lučić bi tada igrao trojku, njih dvojica grizu a Jokić ima slobodu. Zato je Kalina bitan.

sir jordan

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.

BanjaLuka

pre 1 godinu

Ne bih se slozio.Lucic koji igra istu poziciju kao Kalinic je bar duplo bolji igrac,a i statisticki je imao bolju sezonu u istom rangu takmicenja.Izdvajati jednog igraca samo kvari atmosferu u ekipi,a Pesic je to vec poceo da radi.

Drax

pre 1 godinu

Bez radnika i boraca reprezentacija nikada nije imala uspehe.Igraci finese kao Jokic i Bogdanovic i Teodosic pa i Bjelica sad ovako mator su promaja u odbrani.To su krpili Markovic,Kalinic,Jovic,Birca faulovima,Lucic,Milosavljevic itd itd itd.Reprezentativna kosarka je delikatan spoj batina izdrzljivosti i borbenosti sa dobrim sutem za tri.Ako trojke zakazu onda se spremite za dugu noc batinjanja i trcanja preko blokova i laktanja u reketu.

borchacity

pre 1 godinu

@ana, jeli, sta fali opelu druze pa poredis sa mercedesom, izvini ali poredjenje je vise merc-fiat, to moze ali da je opel taj nivo-nije!

Samo za tebe…..

pre 1 godinu

Inteligentna izjava. Svima daje do znanja da je za medalju potrebno da svi zalegnu a ne samo 1 i u isto vreme skida pritisak sa “najboljeg” od kojeg svi ocekuju cuda…

Teski dani

pre 1 godinu

Za sve vas koji se pitate sta Kari prica, odgovor je sledeci:
- postoji velika mogucnost da Kalinic ne igra na Evrobasketu, pa mu Kari mangupski jos vise nego sto jeste daje na znacaju, ne bi li ga odgovorio od odustajanja. Sa Kalininim neigranjem, Bogdanovom operacijom i "koznacimeuglavi" individualnog, pa jos ako dodamo i nepoznatu formu i fizicko stanje Milutinova, dobijamo ozbiljne probleme oko sastava...

Oftalmolog

pre 1 godinu

Inace Jokic i Kalinic igraju zajedno.
Da li se njih dvoje uopšte poznaju?
(Back in Black, 23. maj 2022 17:28)

Jokić i Kalinić su igrali zajedno još u Riju 2016, bili smo srebrni. Jokić je igrao sjajno na poziciji 5, uz Tea koji je bio neverovatan. U grupi sa Dream team-om rez. 94-91, Jokić i Teodosić, nestvarno kako su zajedno odigrali..i Kalinić je bio deo te reprezentacije, i Sale bio trener.. Kalinić je 4 god stariji od Jokića.

Dule

pre 1 godinu

Iza selektora su godine uspeha ,rada i iskustva… jako lepo govori,i ako ga svi budu pažljivo slušali (i Jokic i Kalinic …) imamo realne šanse za zlato (nakon puno srebrnih i drvenih godina)Bravo za Pesica ,napred SRBIJA

Cika toni

pre 1 godinu

Pa gde crni Kari pomenu Kalinica ?? Pa to ti grobari nece oprostiti sve I zlato da doneses sa evropskog. AJd da si rekao Bez Lucica, pa I nekako Ali brate Kalina ???

boki89

pre 1 godinu

nazalost nista od medalje ni na ovom evropskom prvenstvu.Bogdanovica ceka operacija nece igrati, Teosdosic ceka sada evroligu i da spremi telo nece ni on igrati Jokic standardno ce izbeci evropsko.A pitanje je i Micic sta ce posto ce verovatno menjati klub.Tako da cemo mi i spasti da ce nam Kalinic biti glavni igrac na evropskom toga je svestan i Pesic pa ga dize u visine jer zna vec da mu se ove gore cirilicne patriote nece odazvati.

zvezdale

pre 1 godinu

Nije Kari prolupao nego dobar deo vaskolikog navijaštva ne poznaje košarku kako dolikuje.

Gosn Kari priča o tome da ako želimo da gradimo igru oko Jokića, a želimo jer je najbolji na planeti, Nikola mora imati elitno pomoćno osoblje koje radi kao sat. Kalinić/Lučić svejedno, neko mora da iskrvari kolena.

Niko ne priča npr o odbrani na bekovima gde smo bušni, osim Bogdana niko ne brani prvu liniju. Vasa, Nedović, Gudurić, Jaramaz, sve je to tanko pozadi. Zato moramo u reketu i strani pomoći biti kao sat ako ne želimo da primamo 90 poena kao SP ili kod Kokoškova.

Mvp

pre 1 godinu

Pesic lepo zbori pojedinac ne moze nista kao sto Jordan zaista nije mogao bez Pipena i Grenta,ali Kalinic nije taj kvalitet igraca da bi ga toliko uzdizao,jedino gde vidim da Kalinic moze da pomogne Jokicu je da pokriva njegove rupe u odbrani i mozda na to Pesic misli,a nece to javno da kaze da nebi uvredio Jokica.

Mladić traži damu, hallo oglasi

pre 1 godinu

Da li je sa selektorom sve u redu?
(zabrinuto fenstvo, 23. maj 2022 17:26)

A šta je tačno pogrešno rekao? Za naše igrače Jokič je Džordan, potrebni su mu radnici na terenu, da skaču, trče, postižu koševe i da ga isprate, Kalinić je ratnik i to je sasvim dovoljna kvalifikacija uz to iskusan Evroligaški košarkaš, uključite malo mozag.

Na borbeni duh smo i osvojili srbera sa Saletom i sad nam trebaju ti ratnici sa novim liderom.

vince carter

pre 1 godinu

Od obicnih komentatora sam cesto procitao da Dzordan nije uradio nista bez Pipena i Rodmana,jedan je skoro cak napisao da Dzordan i Pipen nisu uradili nista dok im nisu doveli Rodmana,jer ih je on pre toga tukao,ali da jedan selektor ne zna da Dzordan i Pipen imaju 3 sampionske titule bez Rodmana..uz to i Kukoca,Harpera,Kera to nisam verovao :))

Mladić traži damu, hallo oglasi

pre 1 godinu

Da li je sa selektorom sve u redu?
(zabrinuto fenstvo, 23. maj 2022 17:26)

A šta je tačno pogrešno rekao? Za naše igrače Jokič je Džordan, potrebni su mu radnici na terenu, da skaču, trče, postižu koševe i da ga isprate, Kalinić je ratnik i to je sasvim dovoljna kvalifikacija uz to iskusan Evroligaški košarkaš, uključite malo mozag.

Na borbeni duh smo i osvojili srbera sa Saletom i sad nam trebaju ti ratnici sa novim liderom.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Inace Jokic i Kalinic igraju zajedno.
Da li se njih dvoje uopšte poznaju?
(Back in Black, 23. maj 2022 17:28)

Jokić i Kalinić su igrali zajedno još u Riju 2016, bili smo srebrni. Jokić je igrao sjajno na poziciji 5, uz Tea koji je bio neverovatan. U grupi sa Dream team-om rez. 94-91, Jokić i Teodosić, nestvarno kako su zajedno odigrali..i Kalinić je bio deo te reprezentacije, i Sale bio trener.. Kalinić je 4 god stariji od Jokića.

Mvp

pre 1 godinu

Pesic lepo zbori pojedinac ne moze nista kao sto Jordan zaista nije mogao bez Pipena i Grenta,ali Kalinic nije taj kvalitet igraca da bi ga toliko uzdizao,jedino gde vidim da Kalinic moze da pomogne Jokicu je da pokriva njegove rupe u odbrani i mozda na to Pesic misli,a nece to javno da kaze da nebi uvredio Jokica.

Teski dani

pre 1 godinu

Za sve vas koji se pitate sta Kari prica, odgovor je sledeci:
- postoji velika mogucnost da Kalinic ne igra na Evrobasketu, pa mu Kari mangupski jos vise nego sto jeste daje na znacaju, ne bi li ga odgovorio od odustajanja. Sa Kalininim neigranjem, Bogdanovom operacijom i "koznacimeuglavi" individualnog, pa jos ako dodamo i nepoznatu formu i fizicko stanje Milutinova, dobijamo ozbiljne probleme oko sastava...

Samo za tebe…..

pre 1 godinu

Inteligentna izjava. Svima daje do znanja da je za medalju potrebno da svi zalegnu a ne samo 1 i u isto vreme skida pritisak sa “najboljeg” od kojeg svi ocekuju cuda…

vince carter

pre 1 godinu

Od obicnih komentatora sam cesto procitao da Dzordan nije uradio nista bez Pipena i Rodmana,jedan je skoro cak napisao da Dzordan i Pipen nisu uradili nista dok im nisu doveli Rodmana,jer ih je on pre toga tukao,ali da jedan selektor ne zna da Dzordan i Pipen imaju 3 sampionske titule bez Rodmana..uz to i Kukoca,Harpera,Kera to nisam verovao :))

zvezdale

pre 1 godinu

Nije Kari prolupao nego dobar deo vaskolikog navijaštva ne poznaje košarku kako dolikuje.

Gosn Kari priča o tome da ako želimo da gradimo igru oko Jokića, a želimo jer je najbolji na planeti, Nikola mora imati elitno pomoćno osoblje koje radi kao sat. Kalinić/Lučić svejedno, neko mora da iskrvari kolena.

Niko ne priča npr o odbrani na bekovima gde smo bušni, osim Bogdana niko ne brani prvu liniju. Vasa, Nedović, Gudurić, Jaramaz, sve je to tanko pozadi. Zato moramo u reketu i strani pomoći biti kao sat ako ne želimo da primamo 90 poena kao SP ili kod Kokoškova.

Cika toni

pre 1 godinu

Pa gde crni Kari pomenu Kalinica ?? Pa to ti grobari nece oprostiti sve I zlato da doneses sa evropskog. AJd da si rekao Bez Lucica, pa I nekako Ali brate Kalina ???

Dule

pre 1 godinu

Iza selektora su godine uspeha ,rada i iskustva… jako lepo govori,i ako ga svi budu pažljivo slušali (i Jokic i Kalinic …) imamo realne šanse za zlato (nakon puno srebrnih i drvenih godina)Bravo za Pesica ,napred SRBIJA

boki89

pre 1 godinu

nazalost nista od medalje ni na ovom evropskom prvenstvu.Bogdanovica ceka operacija nece igrati, Teosdosic ceka sada evroligu i da spremi telo nece ni on igrati Jokic standardno ce izbeci evropsko.A pitanje je i Micic sta ce posto ce verovatno menjati klub.Tako da cemo mi i spasti da ce nam Kalinic biti glavni igrac na evropskom toga je svestan i Pesic pa ga dize u visine jer zna vec da mu se ove gore cirilicne patriote nece odazvati.

BanjaLuka

pre 1 godinu

Ne bih se slozio.Lucic koji igra istu poziciju kao Kalinic je bar duplo bolji igrac,a i statisticki je imao bolju sezonu u istom rangu takmicenja.Izdvajati jednog igraca samo kvari atmosferu u ekipi,a Pesic je to vec poceo da radi.

Drax

pre 1 godinu

Bez radnika i boraca reprezentacija nikada nije imala uspehe.Igraci finese kao Jokic i Bogdanovic i Teodosic pa i Bjelica sad ovako mator su promaja u odbrani.To su krpili Markovic,Kalinic,Jovic,Birca faulovima,Lucic,Milosavljevic itd itd itd.Reprezentativna kosarka je delikatan spoj batina izdrzljivosti i borbenosti sa dobrim sutem za tri.Ako trojke zakazu onda se spremite za dugu noc batinjanja i trcanja preko blokova i laktanja u reketu.

drvobradi

pre 1 godinu

Mnogi ne kapiraju šta Kari priča. Pod jedan, naglašava da je Jokić prvi igrač tima i da igra peticu, a onda neko treba da pokriva i poziciju 4 a da to nije Birča. Ispravnije bi bilo da je rekao da neko mora biti i Zoran Savić. Da tuče, grebe, rudari, obavlja sav prljav posao. Jedini takav igrač na 4 je Kalinić. Lučić bi tada igrao trojku, njih dvojica grizu a Jokić ima slobodu. Zato je Kalina bitan.

sir jordan

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.

borchacity

pre 1 godinu

@ana, jeli, sta fali opelu druze pa poredis sa mercedesom, izvini ali poredjenje je vise merc-fiat, to moze ali da je opel taj nivo-nije!

blagonakloni

pre 1 godinu

Кари "ко Кари", провоцира и гађа у мету!
А шта је мера? Па оно што смо сви заборавили- да је због "патријота" и то "србских", Сале морао да оде на светско без Калине! И онда, није било никог да на терену повеже екипу, Богдан је био у свом филму- свака му част- али недовољно за светску медаљу, Јокара нефокусиран и незадо-вољан!
Видим да овде острашћени навијачи супростављају Калину и Лучу! Обојица су сјајни играчи и људи! Плус што сем класичне тројке Луча може да игра и двојку, а Калина четворку, плус ове године показује да може да буде и лажни плеј!!!
Дакле- обојица суво злато са дијамантом (одбра ном) као украсом- зато и јесу евро играчи!
Дакле, ако Богдан не буде играо због операције, имаћемо проблема у нападу и игра ће морати да нам буде "прљавија"! У таквој су нам неопходни и Луча и Калина! Тео би требало да се опрости златом- а то ће моћи само ако буде имао улогу какву је имао "рањени" Сале у Атини '98 - да све подсетим - злато!!!
Пуна подршка Карију и момцима који ће провести лето на припремама и ризиковати повреде/ опет мало подсећање- нема припрема Репрезентације а да се два играча не повреде- просто ради се о невероватном трошењу водећих играча!!! Некада су Кића, Праја... играли Лигу од 12 клубова- 22 кола, највише 5 куп утакмица, највише 12 у Европи и највише 6 у плеј офу ( то се играло касније), дакле највише 45 утакмица у кошарци од 30 секунди (20% споријој) па са нападом од опет 30 секунди после фаула, аута....
Не подцењујем, само кажем да је данас знатно физички захтевније и да треба разумети играче!

Иван

pre 1 godinu

Као што већ рекох једном, јасно је да ће Јокић играти. А све је јасније и због чега Пешић игра ове игрице. Због наше кошаркашке јавности.

Као земља, подељени смо на навијачке групе близанаца, острашћене љубитеље који Јокићу не могу да опросте што није ово, није оно... И који у суштини мисле исто што и Саша и Саша, да је најбољи наш кошаркаш Богдан Богдановић.

Срећом, Карија баш брига за навијачке острашћености. Он овим смањује притисак на играче и преузима га на себе. Ја сам лично врло задовољан што он и даље размишља бистро, разумно, далековидо.

Дакле, јасно је да би код Пешића главни играч репрезентације требало да буде Јокић. Поновићу, с Јокићем морају да играју: један који у одбрани покрива спољну линију, један који покрива одбрану рекета, бек који има добар, брз продор, и бек који је прецизан за тројку. Калинић је у суштини и прво и друго у једном човеку. Тројку ће покрити Лучић, а мени ће у тој ситуацији бити занимљиво које ће бекове поставити Кари. Васа би требало да је неспооран, само што нам не требају два организатора, поред Јокића. Не бих се изненадио да Мицић буда диригент другој петорци. Било би чудно али интересантно видети хоће ли Поку играти: он би могао заузети место у петорци с Јокићем, као секундарни креатор. Васи би остало да диригује Милутинову, Бјелици, можда и Богдану. Има смисла.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.
Lucič je dobar ali uporediti ga sa kaliničem koji je all raund igrač je smešno kalinič može igrati pozicije od 2 pa do 5 snažniji je od lučiča realno lučič je najbolji na trojci ali gde može on da se krlja sa centrima što radi kalinič i pritom jih dobije ispod obruča svako malo lakši igrač lak je plen za Kalinu kod preuzimanja molim nemešajte babe i žabe.

Јанко

pre 1 godinu

Препоручујем свима да погледају овај кратак видео Јокићевих хајлајтса са предолимпијског (Рио) турнира. То је уједно био последњи пут да Сале није покушавао да га “утера у систем”.

Nebo7

pre 1 godinu

Za ove koji su u dilemi da li se Jokić i Kalinić uopšte poznaju, neka se prisete Olimpijskih igrara u Riju 2016 kada su bili reprezentativni saigrači. Druga stvar, Pešić je hvaleći Kalinića mislio na njegovu ulogu beskompromisnog borca koji je u stanju da u svakom momentu odgovori različitim zahtevima i u napadu i u odbrani, te da je u tom smislu vezivno tkivo tima, pokriva leđa saigračima. Svaki trener u timu voli da ima takvog aduta. Način igre i uticaj na ekipu čine ga posebnim. Jedan je od retkih krilnih igrača koji s uspehom može da igra u bilo kom evroligaškom timu. Da bi reprodukovao pun talenat raznovrsnom Jokiću upravo je potreban takav saigrač, koji će ga u izvesnom smislu rasteretiti.

vince carter

pre 1 godinu

Od obicnih komentatora sam cesto procitao da Dzordan nije uradio nista bez Pipena i Rodmana,jedan je skoro cak napisao da Dzordan i Pipen nisu uradili nista dok im nisu doveli Rodmana,jer ih je on pre toga tukao,ali da jedan selektor ne zna da Dzordan i Pipen imaju 3 sampionske titule bez Rodmana..uz to i Kukoca,Harpera,Kera to nisam verovao :))

Cika toni

pre 1 godinu

Pa gde crni Kari pomenu Kalinica ?? Pa to ti grobari nece oprostiti sve I zlato da doneses sa evropskog. AJd da si rekao Bez Lucica, pa I nekako Ali brate Kalina ???

BanjaLuka

pre 1 godinu

Ne bih se slozio.Lucic koji igra istu poziciju kao Kalinic je bar duplo bolji igrac,a i statisticki je imao bolju sezonu u istom rangu takmicenja.Izdvajati jednog igraca samo kvari atmosferu u ekipi,a Pesic je to vec poceo da radi.

Mladić traži damu, hallo oglasi

pre 1 godinu

Da li je sa selektorom sve u redu?
(zabrinuto fenstvo, 23. maj 2022 17:26)

A šta je tačno pogrešno rekao? Za naše igrače Jokič je Džordan, potrebni su mu radnici na terenu, da skaču, trče, postižu koševe i da ga isprate, Kalinić je ratnik i to je sasvim dovoljna kvalifikacija uz to iskusan Evroligaški košarkaš, uključite malo mozag.

Na borbeni duh smo i osvojili srbera sa Saletom i sad nam trebaju ti ratnici sa novim liderom.

boki89

pre 1 godinu

nazalost nista od medalje ni na ovom evropskom prvenstvu.Bogdanovica ceka operacija nece igrati, Teosdosic ceka sada evroligu i da spremi telo nece ni on igrati Jokic standardno ce izbeci evropsko.A pitanje je i Micic sta ce posto ce verovatno menjati klub.Tako da cemo mi i spasti da ce nam Kalinic biti glavni igrac na evropskom toga je svestan i Pesic pa ga dize u visine jer zna vec da mu se ove gore cirilicne patriote nece odazvati.

Mvp

pre 1 godinu

Pesic lepo zbori pojedinac ne moze nista kao sto Jordan zaista nije mogao bez Pipena i Grenta,ali Kalinic nije taj kvalitet igraca da bi ga toliko uzdizao,jedino gde vidim da Kalinic moze da pomogne Jokicu je da pokriva njegove rupe u odbrani i mozda na to Pesic misli,a nece to javno da kaze da nebi uvredio Jokica.

Teski dani

pre 1 godinu

Za sve vas koji se pitate sta Kari prica, odgovor je sledeci:
- postoji velika mogucnost da Kalinic ne igra na Evrobasketu, pa mu Kari mangupski jos vise nego sto jeste daje na znacaju, ne bi li ga odgovorio od odustajanja. Sa Kalininim neigranjem, Bogdanovom operacijom i "koznacimeuglavi" individualnog, pa jos ako dodamo i nepoznatu formu i fizicko stanje Milutinova, dobijamo ozbiljne probleme oko sastava...

sir jordan

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Inace Jokic i Kalinic igraju zajedno.
Da li se njih dvoje uopšte poznaju?
(Back in Black, 23. maj 2022 17:28)

Jokić i Kalinić su igrali zajedno još u Riju 2016, bili smo srebrni. Jokić je igrao sjajno na poziciji 5, uz Tea koji je bio neverovatan. U grupi sa Dream team-om rez. 94-91, Jokić i Teodosić, nestvarno kako su zajedno odigrali..i Kalinić je bio deo te reprezentacije, i Sale bio trener.. Kalinić je 4 god stariji od Jokića.

Dule

pre 1 godinu

Iza selektora su godine uspeha ,rada i iskustva… jako lepo govori,i ako ga svi budu pažljivo slušali (i Jokic i Kalinic …) imamo realne šanse za zlato (nakon puno srebrnih i drvenih godina)Bravo za Pesica ,napred SRBIJA

zvezdale

pre 1 godinu

Nije Kari prolupao nego dobar deo vaskolikog navijaštva ne poznaje košarku kako dolikuje.

Gosn Kari priča o tome da ako želimo da gradimo igru oko Jokića, a želimo jer je najbolji na planeti, Nikola mora imati elitno pomoćno osoblje koje radi kao sat. Kalinić/Lučić svejedno, neko mora da iskrvari kolena.

Niko ne priča npr o odbrani na bekovima gde smo bušni, osim Bogdana niko ne brani prvu liniju. Vasa, Nedović, Gudurić, Jaramaz, sve je to tanko pozadi. Zato moramo u reketu i strani pomoći biti kao sat ako ne želimo da primamo 90 poena kao SP ili kod Kokoškova.

borchacity

pre 1 godinu

@ana, jeli, sta fali opelu druze pa poredis sa mercedesom, izvini ali poredjenje je vise merc-fiat, to moze ali da je opel taj nivo-nije!

Иван

pre 1 godinu

Као што већ рекох једном, јасно је да ће Јокић играти. А све је јасније и због чега Пешић игра ове игрице. Због наше кошаркашке јавности.

Као земља, подељени смо на навијачке групе близанаца, острашћене љубитеље који Јокићу не могу да опросте што није ово, није оно... И који у суштини мисле исто што и Саша и Саша, да је најбољи наш кошаркаш Богдан Богдановић.

Срећом, Карија баш брига за навијачке острашћености. Он овим смањује притисак на играче и преузима га на себе. Ја сам лично врло задовољан што он и даље размишља бистро, разумно, далековидо.

Дакле, јасно је да би код Пешића главни играч репрезентације требало да буде Јокић. Поновићу, с Јокићем морају да играју: један који у одбрани покрива спољну линију, један који покрива одбрану рекета, бек који има добар, брз продор, и бек који је прецизан за тројку. Калинић је у суштини и прво и друго у једном човеку. Тројку ће покрити Лучић, а мени ће у тој ситуацији бити занимљиво које ће бекове поставити Кари. Васа би требало да је неспооран, само што нам не требају два организатора, поред Јокића. Не бих се изненадио да Мицић буда диригент другој петорци. Било би чудно али интересантно видети хоће ли Поку играти: он би могао заузети место у петорци с Јокићем, као секундарни креатор. Васи би остало да диригује Милутинову, Бјелици, можда и Богдану. Има смисла.

Samo za tebe…..

pre 1 godinu

Inteligentna izjava. Svima daje do znanja da je za medalju potrebno da svi zalegnu a ne samo 1 i u isto vreme skida pritisak sa “najboljeg” od kojeg svi ocekuju cuda…

drvobradi

pre 1 godinu

Mnogi ne kapiraju šta Kari priča. Pod jedan, naglašava da je Jokić prvi igrač tima i da igra peticu, a onda neko treba da pokriva i poziciju 4 a da to nije Birča. Ispravnije bi bilo da je rekao da neko mora biti i Zoran Savić. Da tuče, grebe, rudari, obavlja sav prljav posao. Jedini takav igrač na 4 je Kalinić. Lučić bi tada igrao trojku, njih dvojica grizu a Jokić ima slobodu. Zato je Kalina bitan.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Citam komentare i nigde niko da pomene da je najboljeg na planeti razbio covek od 40 godina...i to u svim segmentima igre...to ne sme da se zaboravi, jel time u stvari vidimo koliko je on ustvari najbolji..Divac je tata za najboljeg na planeti...a sto se tice Kalinića, Lucic je bolji i defanzivno i u napadu od njega, i on ce se odazvati reprezentaciji.
Lucič je dobar ali uporediti ga sa kaliničem koji je all raund igrač je smešno kalinič može igrati pozicije od 2 pa do 5 snažniji je od lučiča realno lučič je najbolji na trojci ali gde može on da se krlja sa centrima što radi kalinič i pritom jih dobije ispod obruča svako malo lakši igrač lak je plen za Kalinu kod preuzimanja molim nemešajte babe i žabe.

Nebo7

pre 1 godinu

Za ove koji su u dilemi da li se Jokić i Kalinić uopšte poznaju, neka se prisete Olimpijskih igrara u Riju 2016 kada su bili reprezentativni saigrači. Druga stvar, Pešić je hvaleći Kalinića mislio na njegovu ulogu beskompromisnog borca koji je u stanju da u svakom momentu odgovori različitim zahtevima i u napadu i u odbrani, te da je u tom smislu vezivno tkivo tima, pokriva leđa saigračima. Svaki trener u timu voli da ima takvog aduta. Način igre i uticaj na ekipu čine ga posebnim. Jedan je od retkih krilnih igrača koji s uspehom može da igra u bilo kom evroligaškom timu. Da bi reprodukovao pun talenat raznovrsnom Jokiću upravo je potreban takav saigrač, koji će ga u izvesnom smislu rasteretiti.

Drax

pre 1 godinu

Bez radnika i boraca reprezentacija nikada nije imala uspehe.Igraci finese kao Jokic i Bogdanovic i Teodosic pa i Bjelica sad ovako mator su promaja u odbrani.To su krpili Markovic,Kalinic,Jovic,Birca faulovima,Lucic,Milosavljevic itd itd itd.Reprezentativna kosarka je delikatan spoj batina izdrzljivosti i borbenosti sa dobrim sutem za tri.Ako trojke zakazu onda se spremite za dugu noc batinjanja i trcanja preko blokova i laktanja u reketu.

blagonakloni

pre 1 godinu

Кари "ко Кари", провоцира и гађа у мету!
А шта је мера? Па оно што смо сви заборавили- да је због "патријота" и то "србских", Сале морао да оде на светско без Калине! И онда, није било никог да на терену повеже екипу, Богдан је био у свом филму- свака му част- али недовољно за светску медаљу, Јокара нефокусиран и незадо-вољан!
Видим да овде острашћени навијачи супростављају Калину и Лучу! Обојица су сјајни играчи и људи! Плус што сем класичне тројке Луча може да игра и двојку, а Калина четворку, плус ове године показује да може да буде и лажни плеј!!!
Дакле- обојица суво злато са дијамантом (одбра ном) као украсом- зато и јесу евро играчи!
Дакле, ако Богдан не буде играо због операције, имаћемо проблема у нападу и игра ће морати да нам буде "прљавија"! У таквој су нам неопходни и Луча и Калина! Тео би требало да се опрости златом- а то ће моћи само ако буде имао улогу какву је имао "рањени" Сале у Атини '98 - да све подсетим - злато!!!
Пуна подршка Карију и момцима који ће провести лето на припремама и ризиковати повреде/ опет мало подсећање- нема припрема Репрезентације а да се два играча не повреде- просто ради се о невероватном трошењу водећих играча!!! Некада су Кића, Праја... играли Лигу од 12 клубова- 22 кола, највише 5 куп утакмица, највише 12 у Европи и највише 6 у плеј офу ( то се играло касније), дакле највише 45 утакмица у кошарци од 30 секунди (20% споријој) па са нападом од опет 30 секунди после фаула, аута....
Не подцењујем, само кажем да је данас знатно физички захтевније и да треба разумети играче!

Јанко

pre 1 godinu

Препоручујем свима да погледају овај кратак видео Јокићевих хајлајтса са предолимпијског (Рио) турнира. То је уједно био последњи пут да Сале није покушавао да га “утера у систем”.