Četvrtak, 19.05.2022.

08:00

Dončić zakazao – Voriorsi poveli VIDEO

Košarkaši Golden Stejta savladali su Dalas na svom terenu 112:87 i tako poveli sa 1-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Izvor: MT

Donèiæ zakazao – Voriorsi poveli VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

man

pre 1 godinu

Ne vredi , prejaki su!Mozda nemaju snage da se jure sa mladjima u 82 utakmice koliko traje regularni deo ali kad dodje 'ovo' gde se gleda koje bolji onda rasturaju redom. Sinoc u prvoj cetvrtini klej+kari 1-9 i to dvojka karija a opet vode37-30 a onda kad povezu tri-cetiri napada za 3, to je, odma game-over.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Bez Luke, Dalas principijelno igra napad kao GSW, s tim sto malo vise stoje na trojci. Ako se Luka samo malo skine sa lopte, i lopta krene levo desno, GSW nece moci da izdrze takav tempo promene u odbrani celu utakmicu, i tu mozda Dalas ima sansu u napadu.
U odbrani, moraju do probijaju zagradjivanja, i da teraju loptu u uglove. Ukoliko GSW poentira odatle, nek im skida kapu. Ovako nece nikako dobro da prodju. I Denver je igrao tako neodlucnu odbranu protiv GSW, i sad upreze konje.

Florentino

pre 1 godinu

Dalas je svoju sezonu ispunio.
Nemaju oni ovde sta da traze.
Ako hoces vise dovedi za Luku jednog All Star igraca.
Voriorsi su snajperisti, ubice.

maSi

pre 1 godinu

Sada ćemo da vidimo trenera Dalasa, da je samo gledao, a ne i odigrao toliko utakmica u karijeri, trebao bi da ukapira i da odigra isto ono što igra i GS. GS igra rukometnu odbranu, ne da nema ulaska u reket sa loptom nego nema ulaska ni bez lopte. Neka Dalas krene da igra isto, pa da vidimo i "Karijeve kretnje", i trčanje ostalih iz GS kroz blokove, i da vidimo šta će sudije i kome da sviraju? Celu maltene utakmicu Grin "samuje u reketu", niko ne sme ni da uđe da ne bi popio sumo zahvat. Jedino Luka koji mu je i isprovocirao 3 lične, i Branson kojeg je Grin poklopio par puta maltene izgurao i sa parketa, ali normalno bez sviranog faula.
Neko je lepo i napisao da GS igra pokretljivu i prljavu odbranu, i da se tu "ne može ništa". Pa i ne može ukoliko ne odigraš isto, ali totalno isto, pa da vidimo i suđenje i trojke Karija i Tomsona "protiv se kojih ne može ništa".
Ne znam da li da proba i sa Bobanom, jeste da do sada igraju bez centra, ali nešto mora žestoko da se menja. Luka nema šanse da ovo izgura "skoro sam", jer ne treba zaboraviti da ovaj Branson ne samo da
kida celu ovu seriju, već ni ne staje, a i ima srce za basket kao kuću.

Hazar

pre 1 godinu

Ne sećam se baš dobro za sezonski deo, ali u doigravanju GSW pobedjuju kada Pul da više od 20 poena. Stef, Klej i ekipa uvek isporuče zbirno svoj udeo, ali pobeda stiže sa Pulovim dobrim učinkom. Dečko će biti vrhunski timski igrač, a da li i zvezda videćemo.

Vladimir

pre 1 godinu

Ma Dalas je sve promašio što može da se promaši. 20% šut za 3 poena od čega su bar 70% otvoreni šutevi bili.

Usr**i se od važnosti utakmice. Većina njih nikad plejof nije videla a kamo li finale..

air jordan

pre 1 godinu

Koliko debeli Luka izgleda smesno kad je brza igra...i onda Kari Pesic kaze da su dva debeljka Jokic i Luka najbolji evropljani u NBA, ocigledno je senilan i zaboravlja kako su igrali Kukoc,Stojakovic, Divac, Drazen...

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Jedino povrede mogu zaustaviti GSW u pohodu na titulu.Kada su u ovakvoj formi,mogu im parirati samo Bruklin,Lejkersi i Denver (naravno pod uslovom da su 100 procenata spremni).

pesticidi

pre 1 godinu

Znaci kakvi komentari daleko bilo. Posle prve utakmice vec je GS u finalu, nema ko da ih zaustavi, cak se Majami i BoSton ne spominju, titula je vec tu,splash brothers itd. Dajte molim Vas, uozbiljite se, pratite ovu zavrsnicu plej ofa kao pravi poznavaoci i obozavaoci kosarke i NBA a ne kao amateri neki ostrasceni

Dirty

pre 1 godinu

Realno GSW su veliki favoriti i možda im Luka uspori put do titule, al jako teško??? Mogu samo da oni odluče da u svojoj sali slave ponovni odlazak u veliko finale??? Motivisani, dobro vođeni, bez samo dvojice odličnih igrača... ako ih neka vanredna povreda ne spreči, eto njih tamo gde su već godinama??? Vrh!

Steamroller

pre 1 godinu

Dalas je klasična prangijaška ekipa u kojoj sve zavisi od puta za 3, to sam govorio i u seriji sa Finiksom. Tako je sklopljena ekipa, kod njih nema plan B. Malo konzervativnije u odnosu na Hjuston od pre par godina. Ako ih krene šut mogu da se nose sa GSW, ako budu šutirali slično kao sinoć, biće sličan ishod. Mada sa druge strane ni Kari ni Tompson nisu imali neko šutersko veče, ako njih dvojicu krene, skoro je nemoguće igrati protiv njih. Moram da pohvalim Viginsa, sinoć odličan u oba smera, prijatno me iznenadio odbranom protiv Dončića a i u napadu ga je napadao kad je mogao pogotovo u prvom poluvremenu. Šta znači kad neka ekipa ima uspostavljen sistem gde se zna ko šta radi, Vigins od onakvog divljaka i individualaca u Minesoti do vrlo bitnog igrača na oba kraja parketa u potencijalno šampionskoj ekipi.

Mare

pre 1 godinu

Nije to do Luke samo. Nema Dalas kvalitet za GSW. Prejaki su na svim pozocijama, a centrovska gde su tanki im i ne treba.
(Masariko, 19. maj 2022 07:58)

Pa čekaj zar nisu svi ovde posle Finiksa pričali "l koji je sad izgovor Jokiću"? Jer he navodno Luka sam prošao Finiks. Ajde da ga vidim sad. Jokić svoje odradio i izdominirao.

Batic

pre 1 godinu

Doncic debeli umesto da igra dere pivo i bruka se zestoko. A istina je da nema ni jednog saigraca. Sve sami indijanci, grupa gradjana klasicna. Razvalice ih variorsi.

niksic

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

To je ono sto ljudi ne shvataju, kada govore i protiv Finiksa su bili autsajderi. Finiks igra drugaciju kosarku, ne kazem, ima Finiks dobrih sutera, ali je to sve sad cu stanem i ako mi je dodaju opalicu trojku, ili cu igrati pick and roll sa Polom dok ne umrem. Ovi to drugacije rade, rasire odbranu, lopta na visokom postu uglavnom Grinu u ruke i prave se blokovi, protrcava se i svi se krecu, dok u jednom trenurku neko ne pobjegne i ostane sam. Dalas ima gabaritne defanzivce, ali su samim tim sporiji, i tesko brane offball Voriorsa. Veceras su svi starteri Voriorsa bili dvocifreni, uz Pula i Portera sa klupe, a to su ujedno i svi igraci sto su ozbiljno igrali, uz epizodu Lija. To je prednost Voriorsa, moze Karija da ne ide, moze i Kleja, kao sto je danas bilo, ali ce ovi drugi dobiti mnogo lakih poena, jwr ce se odbrana usresrediti na ove, i onda kad sacuvaju Kleja i Karija, a gube, odma ekipa pocne psihicki da pada i ovi ih dokrajce. Koliko se puta desilo ove sezone da Voriorsi na oko odigraju nemoguce lose, uzasno, i opet dobiju na kraju, znaci defanziva i laki poeni.

Vaše ime

pre 1 godinu

Koliko pljuvanja Jokića koliko onomad, a koliko branjenja Luke,neopravdano......Šokantno.
(bVb, 19. maj 2022 08:37)

Ukorenjeni autosovinisticki mentalitet plitkih masa je neverovatan. Da je Doncic izabrao da igra za Srbiju bio bi pljuvan vise i od Novaka i od Jokica.

sasa

pre 1 godinu

Interesantno je kako niko u komentarima ne uzima u obzir da je Dalas umorniji usao u utakmicu nakon 7 protiv Finiksa, pre svega mentalno. Preveliki hvalospevi posle Finiksa im nisu pomogli za ovaj mec, stvorili su im pritisak. Sad su restartovani i ocekujem da bolje odigraju naredne utakmice.

JPR24

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

Pokazali su da mogu. Bas protiv Finiksa. U sedmoj nisu ali ih je šut išao, u nekim drugim utakmicama su igrali kolektivnije i isplatilo im se. Kolektiv, iako sam pomenuo asistencije nije samo to, već i odbrana.
U ovoj nisu, a GSW su sipali za dva kako su hteli, dok se Dalas izgubio u sutu za tri.

laganica

pre 1 godinu

Nije Doncic zakazao, nego su Voriorsi maestralno odigrali, stavili svog najboljeg spoljnog defanzivca na Doncicu, a ovi ostali su odradili svoj posao. Dalas je i ono malo otvorenih suteva sto je imao uspjevao da promasi. Golden Stejt je jedan od rijetkih timova u ligi koji ne bjezi toliko mnogo od preuzimanja. Istina, mnogo je bolje da ga cuva primarni defanzivac, ali je nocas Kari par puta bio na Doncicu, Luni na Bransonu, i skroz su korektno odradili svoj dio posla. Kosarka Voriorsa je totalno drugacija od kosarke Finiksa i mnogo je teze braniti, a sam Dalas je defanzivno najbolji u branjenu pikenrola, sto Golden Stejt skoro pa ne koristi. Kari nije Kris Pol, pa da, ako ga udvojis, doda loptu, i bude to to od njega, vec ce trcati kroz jedan, pa drugi, pa treci blok, a mimo njega na spoljnim linijama iskacu za njim redom Klej, Pul, Vigins, pa se ti hvataj sa njima svima, a da ti Kari ne umakne. To je dosta dobro Memfis radio, i mislim da ce Majami to dosta dobro raditi protiv Golden Stejta, ali Dalas tesko.

JPR24

pre 1 godinu

Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…

qxq

pre 1 godinu

Polako sa zalitanjem, poveo je i Finiks pa smo videli kako se zavrsilo. Tek je prva tekma. Golden stejt definitivno favorit i jaca ekipa, ali ne bih tek tako otpisao Dalas.

batistuta

pre 1 godinu

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.
(CJC, 19. maj 2022 08:45)

Šta se pališ pa prejak je, upravu je! Trebao je finiks ozbiljije znaš kad će da pobede bulok donča dinvidi, ajde molim te,

Miha

pre 1 godinu

Ja mislim da gazdi tj owner Mark Cuban od Dallas Mavericks nije mjesto da sjedi na klupi sa igraćima.Moje mišljenje cijeloj ekipi daje pritisak i nervozu tokom utakmice.

kralj

pre 1 godinu

Mnogo je tesko braniti sut GS,svi mogu da pogode sa pola terena,treba imati jednog prljavog da udara po rukama,to radi I GS, tako da je legitimno,kad igraju kao da se igraju,to je poezija,to nije kosarka.

marko

pre 1 godinu

"Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…
(JPR24, 19. maj 2022 08:22)"

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...

Marko

pre 1 godinu

Na prvu deluje da je GSW prejak na svim pozicijama, plus fenomenalna odbrana na Luki, a i ostalima.

Ekspresno se došlo do +29 na početku poslednje četvrtine, i praktično 10 minuta garbage time.

Zanimljivo da je Kari uhvatio najviše lopti.

Aleksandar Vukobratić

pre 1 godinu

Ima još da se igra. Warriors jesu igrali sjajno. Ali Dallas se stvarno ispromašivao. Nema šanse da tako ostane. Ako se niko ne povredi, verujem da će biti dobra serija ma ko da pobedi.
Warriors isto igraju po meni bar suviše malu rotaciju. Ako se produži serija, možda postane problem. Na sreću Warriors nisu igale pola 4/4… tako da za sad nije faktor.

Severus

pre 1 godinu

Nisam gledao utakmicu, ustajem ujutru, vidim Doncic u drugom poluvremenu samo jedan kos I to na pocetku trece cetvrtine. Pomislih da se mozda nije povredio, kad ono 35 minuta igrao
Ne verujem da moze dva puta da odigra ovako lose, ali videcemo

i šta ćemo sad? ????

pre 1 godinu

Nije kriv Luka Dončić što nema sa kim da igra protiv TOP ekipa a GS je definitivno jedna od njih. Preslikana situacija Jokića i Denvera protiv istog protivnika samo što je Jokić bolji pojedinac čak i od Dončića pre svega zato što je centar igra bliže košu a spolja ima još viši izbačaj pa pa se još teže brani i šut, tako da nije imao ovakav podbačaj kao Luka u poslednjem meču ali suština je u tome da kad se dođe do playoff-a timska igra odlučuje ko ide dalje.
Kapa dole Luki Dončiću za sve što je uradio.

CJC

pre 1 godinu

GSW je prejak za Dalas, očekujem 4:0 ili 4:1.
(Miloš_NS, 19. maj 2022 08:15)

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.

iki

pre 1 godinu

Viginsova odbrana je pocenjena. Naravno kada je maksimalno motivisan da je igra. Imao je doduše i jedno grebanje preko cele Lukine face ali odradio dobar posao.

Kobra

pre 1 godinu

Zakazali su pre svega svi šuteri Dalasa, sem Dinvidija. Brunsona su puštali posve samog na 3, Loni stajao 3 metra od njega, Brunson nije mogao da pogodi. Isto Bulok, Bertans, Fini-Smit. Nešto je pogodio Kleber ali on je na početku dobio 3 lične. Zatvorili su raketu i preuzimali Luku, a spoljne šuteve pustili. Dalas je imao šut za 3 do kraja treče izpod 20%, a imali su posve otvorene šuteve. Ništa, bilo je tako i protiv Feniksa, videčemo kako če dalje.

laganica

pre 1 godinu

Nije Doncic zakazao, nego su Voriorsi maestralno odigrali, stavili svog najboljeg spoljnog defanzivca na Doncicu, a ovi ostali su odradili svoj posao. Dalas je i ono malo otvorenih suteva sto je imao uspjevao da promasi. Golden Stejt je jedan od rijetkih timova u ligi koji ne bjezi toliko mnogo od preuzimanja. Istina, mnogo je bolje da ga cuva primarni defanzivac, ali je nocas Kari par puta bio na Doncicu, Luni na Bransonu, i skroz su korektno odradili svoj dio posla. Kosarka Voriorsa je totalno drugacija od kosarke Finiksa i mnogo je teze braniti, a sam Dalas je defanzivno najbolji u branjenu pikenrola, sto Golden Stejt skoro pa ne koristi. Kari nije Kris Pol, pa da, ako ga udvojis, doda loptu, i bude to to od njega, vec ce trcati kroz jedan, pa drugi, pa treci blok, a mimo njega na spoljnim linijama iskacu za njim redom Klej, Pul, Vigins, pa se ti hvataj sa njima svima, a da ti Kari ne umakne. To je dosta dobro Memfis radio, i mislim da ce Majami to dosta dobro raditi protiv Golden Stejta, ali Dalas tesko.

qxq

pre 1 godinu

Polako sa zalitanjem, poveo je i Finiks pa smo videli kako se zavrsilo. Tek je prva tekma. Golden stejt definitivno favorit i jaca ekipa, ali ne bih tek tako otpisao Dalas.

JPR24

pre 1 godinu

Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…

niksic

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

To je ono sto ljudi ne shvataju, kada govore i protiv Finiksa su bili autsajderi. Finiks igra drugaciju kosarku, ne kazem, ima Finiks dobrih sutera, ali je to sve sad cu stanem i ako mi je dodaju opalicu trojku, ili cu igrati pick and roll sa Polom dok ne umrem. Ovi to drugacije rade, rasire odbranu, lopta na visokom postu uglavnom Grinu u ruke i prave se blokovi, protrcava se i svi se krecu, dok u jednom trenurku neko ne pobjegne i ostane sam. Dalas ima gabaritne defanzivce, ali su samim tim sporiji, i tesko brane offball Voriorsa. Veceras su svi starteri Voriorsa bili dvocifreni, uz Pula i Portera sa klupe, a to su ujedno i svi igraci sto su ozbiljno igrali, uz epizodu Lija. To je prednost Voriorsa, moze Karija da ne ide, moze i Kleja, kao sto je danas bilo, ali ce ovi drugi dobiti mnogo lakih poena, jwr ce se odbrana usresrediti na ove, i onda kad sacuvaju Kleja i Karija, a gube, odma ekipa pocne psihicki da pada i ovi ih dokrajce. Koliko se puta desilo ove sezone da Voriorsi na oko odigraju nemoguce lose, uzasno, i opet dobiju na kraju, znaci defanziva i laki poeni.

i šta ćemo sad? ????

pre 1 godinu

Nije kriv Luka Dončić što nema sa kim da igra protiv TOP ekipa a GS je definitivno jedna od njih. Preslikana situacija Jokića i Denvera protiv istog protivnika samo što je Jokić bolji pojedinac čak i od Dončića pre svega zato što je centar igra bliže košu a spolja ima još viši izbačaj pa pa se još teže brani i šut, tako da nije imao ovakav podbačaj kao Luka u poslednjem meču ali suština je u tome da kad se dođe do playoff-a timska igra odlučuje ko ide dalje.
Kapa dole Luki Dončiću za sve što je uradio.

Marko

pre 1 godinu

Na prvu deluje da je GSW prejak na svim pozicijama, plus fenomenalna odbrana na Luki, a i ostalima.

Ekspresno se došlo do +29 na početku poslednje četvrtine, i praktično 10 minuta garbage time.

Zanimljivo da je Kari uhvatio najviše lopti.

Vaše ime

pre 1 godinu

Koliko pljuvanja Jokića koliko onomad, a koliko branjenja Luke,neopravdano......Šokantno.
(bVb, 19. maj 2022 08:37)

Ukorenjeni autosovinisticki mentalitet plitkih masa je neverovatan. Da je Doncic izabrao da igra za Srbiju bio bi pljuvan vise i od Novaka i od Jokica.

marko

pre 1 godinu

"Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…
(JPR24, 19. maj 2022 08:22)"

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...

Steamroller

pre 1 godinu

Dalas je klasična prangijaška ekipa u kojoj sve zavisi od puta za 3, to sam govorio i u seriji sa Finiksom. Tako je sklopljena ekipa, kod njih nema plan B. Malo konzervativnije u odnosu na Hjuston od pre par godina. Ako ih krene šut mogu da se nose sa GSW, ako budu šutirali slično kao sinoć, biće sličan ishod. Mada sa druge strane ni Kari ni Tompson nisu imali neko šutersko veče, ako njih dvojicu krene, skoro je nemoguće igrati protiv njih. Moram da pohvalim Viginsa, sinoć odličan u oba smera, prijatno me iznenadio odbranom protiv Dončića a i u napadu ga je napadao kad je mogao pogotovo u prvom poluvremenu. Šta znači kad neka ekipa ima uspostavljen sistem gde se zna ko šta radi, Vigins od onakvog divljaka i individualaca u Minesoti do vrlo bitnog igrača na oba kraja parketa u potencijalno šampionskoj ekipi.

Severus

pre 1 godinu

Nisam gledao utakmicu, ustajem ujutru, vidim Doncic u drugom poluvremenu samo jedan kos I to na pocetku trece cetvrtine. Pomislih da se mozda nije povredio, kad ono 35 minuta igrao
Ne verujem da moze dva puta da odigra ovako lose, ali videcemo

sasa

pre 1 godinu

Interesantno je kako niko u komentarima ne uzima u obzir da je Dalas umorniji usao u utakmicu nakon 7 protiv Finiksa, pre svega mentalno. Preveliki hvalospevi posle Finiksa im nisu pomogli za ovaj mec, stvorili su im pritisak. Sad su restartovani i ocekujem da bolje odigraju naredne utakmice.

kralj

pre 1 godinu

Mnogo je tesko braniti sut GS,svi mogu da pogode sa pola terena,treba imati jednog prljavog da udara po rukama,to radi I GS, tako da je legitimno,kad igraju kao da se igraju,to je poezija,to nije kosarka.

Kobra

pre 1 godinu

Zakazali su pre svega svi šuteri Dalasa, sem Dinvidija. Brunsona su puštali posve samog na 3, Loni stajao 3 metra od njega, Brunson nije mogao da pogodi. Isto Bulok, Bertans, Fini-Smit. Nešto je pogodio Kleber ali on je na početku dobio 3 lične. Zatvorili su raketu i preuzimali Luku, a spoljne šuteve pustili. Dalas je imao šut za 3 do kraja treče izpod 20%, a imali su posve otvorene šuteve. Ništa, bilo je tako i protiv Feniksa, videčemo kako če dalje.

pesticidi

pre 1 godinu

Znaci kakvi komentari daleko bilo. Posle prve utakmice vec je GS u finalu, nema ko da ih zaustavi, cak se Majami i BoSton ne spominju, titula je vec tu,splash brothers itd. Dajte molim Vas, uozbiljite se, pratite ovu zavrsnicu plej ofa kao pravi poznavaoci i obozavaoci kosarke i NBA a ne kao amateri neki ostrasceni

iki

pre 1 godinu

Viginsova odbrana je pocenjena. Naravno kada je maksimalno motivisan da je igra. Imao je doduše i jedno grebanje preko cele Lukine face ali odradio dobar posao.

CJC

pre 1 godinu

GSW je prejak za Dalas, očekujem 4:0 ili 4:1.
(Miloš_NS, 19. maj 2022 08:15)

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.

Mare

pre 1 godinu

Nije to do Luke samo. Nema Dalas kvalitet za GSW. Prejaki su na svim pozocijama, a centrovska gde su tanki im i ne treba.
(Masariko, 19. maj 2022 07:58)

Pa čekaj zar nisu svi ovde posle Finiksa pričali "l koji je sad izgovor Jokiću"? Jer he navodno Luka sam prošao Finiks. Ajde da ga vidim sad. Jokić svoje odradio i izdominirao.

Hazar

pre 1 godinu

Ne sećam se baš dobro za sezonski deo, ali u doigravanju GSW pobedjuju kada Pul da više od 20 poena. Stef, Klej i ekipa uvek isporuče zbirno svoj udeo, ali pobeda stiže sa Pulovim dobrim učinkom. Dečko će biti vrhunski timski igrač, a da li i zvezda videćemo.

batistuta

pre 1 godinu

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.
(CJC, 19. maj 2022 08:45)

Šta se pališ pa prejak je, upravu je! Trebao je finiks ozbiljije znaš kad će da pobede bulok donča dinvidi, ajde molim te,

man

pre 1 godinu

Ne vredi , prejaki su!Mozda nemaju snage da se jure sa mladjima u 82 utakmice koliko traje regularni deo ali kad dodje 'ovo' gde se gleda koje bolji onda rasturaju redom. Sinoc u prvoj cetvrtini klej+kari 1-9 i to dvojka karija a opet vode37-30 a onda kad povezu tri-cetiri napada za 3, to je, odma game-over.

Vladimir

pre 1 godinu

Ma Dalas je sve promašio što može da se promaši. 20% šut za 3 poena od čega su bar 70% otvoreni šutevi bili.

Usr**i se od važnosti utakmice. Većina njih nikad plejof nije videla a kamo li finale..

JPR24

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

Pokazali su da mogu. Bas protiv Finiksa. U sedmoj nisu ali ih je šut išao, u nekim drugim utakmicama su igrali kolektivnije i isplatilo im se. Kolektiv, iako sam pomenuo asistencije nije samo to, već i odbrana.
U ovoj nisu, a GSW su sipali za dva kako su hteli, dok se Dalas izgubio u sutu za tri.

Dirty

pre 1 godinu

Realno GSW su veliki favoriti i možda im Luka uspori put do titule, al jako teško??? Mogu samo da oni odluče da u svojoj sali slave ponovni odlazak u veliko finale??? Motivisani, dobro vođeni, bez samo dvojice odličnih igrača... ako ih neka vanredna povreda ne spreči, eto njih tamo gde su već godinama??? Vrh!

Florentino

pre 1 godinu

Dalas je svoju sezonu ispunio.
Nemaju oni ovde sta da traze.
Ako hoces vise dovedi za Luku jednog All Star igraca.
Voriorsi su snajperisti, ubice.

air jordan

pre 1 godinu

Koliko debeli Luka izgleda smesno kad je brza igra...i onda Kari Pesic kaze da su dva debeljka Jokic i Luka najbolji evropljani u NBA, ocigledno je senilan i zaboravlja kako su igrali Kukoc,Stojakovic, Divac, Drazen...

maSi

pre 1 godinu

Sada ćemo da vidimo trenera Dalasa, da je samo gledao, a ne i odigrao toliko utakmica u karijeri, trebao bi da ukapira i da odigra isto ono što igra i GS. GS igra rukometnu odbranu, ne da nema ulaska u reket sa loptom nego nema ulaska ni bez lopte. Neka Dalas krene da igra isto, pa da vidimo i "Karijeve kretnje", i trčanje ostalih iz GS kroz blokove, i da vidimo šta će sudije i kome da sviraju? Celu maltene utakmicu Grin "samuje u reketu", niko ne sme ni da uđe da ne bi popio sumo zahvat. Jedino Luka koji mu je i isprovocirao 3 lične, i Branson kojeg je Grin poklopio par puta maltene izgurao i sa parketa, ali normalno bez sviranog faula.
Neko je lepo i napisao da GS igra pokretljivu i prljavu odbranu, i da se tu "ne može ništa". Pa i ne može ukoliko ne odigraš isto, ali totalno isto, pa da vidimo i suđenje i trojke Karija i Tomsona "protiv se kojih ne može ništa".
Ne znam da li da proba i sa Bobanom, jeste da do sada igraju bez centra, ali nešto mora žestoko da se menja. Luka nema šanse da ovo izgura "skoro sam", jer ne treba zaboraviti da ovaj Branson ne samo da
kida celu ovu seriju, već ni ne staje, a i ima srce za basket kao kuću.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Bez Luke, Dalas principijelno igra napad kao GSW, s tim sto malo vise stoje na trojci. Ako se Luka samo malo skine sa lopte, i lopta krene levo desno, GSW nece moci da izdrze takav tempo promene u odbrani celu utakmicu, i tu mozda Dalas ima sansu u napadu.
U odbrani, moraju do probijaju zagradjivanja, i da teraju loptu u uglove. Ukoliko GSW poentira odatle, nek im skida kapu. Ovako nece nikako dobro da prodju. I Denver je igrao tako neodlucnu odbranu protiv GSW, i sad upreze konje.

Batic

pre 1 godinu

Doncic debeli umesto da igra dere pivo i bruka se zestoko. A istina je da nema ni jednog saigraca. Sve sami indijanci, grupa gradjana klasicna. Razvalice ih variorsi.

Aleksandar Vukobratić

pre 1 godinu

Ima još da se igra. Warriors jesu igrali sjajno. Ali Dallas se stvarno ispromašivao. Nema šanse da tako ostane. Ako se niko ne povredi, verujem da će biti dobra serija ma ko da pobedi.
Warriors isto igraju po meni bar suviše malu rotaciju. Ako se produži serija, možda postane problem. Na sreću Warriors nisu igale pola 4/4… tako da za sad nije faktor.

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Jedino povrede mogu zaustaviti GSW u pohodu na titulu.Kada su u ovakvoj formi,mogu im parirati samo Bruklin,Lejkersi i Denver (naravno pod uslovom da su 100 procenata spremni).

Miha

pre 1 godinu

Ja mislim da gazdi tj owner Mark Cuban od Dallas Mavericks nije mjesto da sjedi na klupi sa igraćima.Moje mišljenje cijeloj ekipi daje pritisak i nervozu tokom utakmice.

air jordan

pre 1 godinu

Koliko debeli Luka izgleda smesno kad je brza igra...i onda Kari Pesic kaze da su dva debeljka Jokic i Luka najbolji evropljani u NBA, ocigledno je senilan i zaboravlja kako su igrali Kukoc,Stojakovic, Divac, Drazen...

Batic

pre 1 godinu

Doncic debeli umesto da igra dere pivo i bruka se zestoko. A istina je da nema ni jednog saigraca. Sve sami indijanci, grupa gradjana klasicna. Razvalice ih variorsi.

Miha

pre 1 godinu

Ja mislim da gazdi tj owner Mark Cuban od Dallas Mavericks nije mjesto da sjedi na klupi sa igraćima.Moje mišljenje cijeloj ekipi daje pritisak i nervozu tokom utakmice.

CJC

pre 1 godinu

GSW je prejak za Dalas, očekujem 4:0 ili 4:1.
(Miloš_NS, 19. maj 2022 08:15)

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.

i šta ćemo sad? ????

pre 1 godinu

Nije kriv Luka Dončić što nema sa kim da igra protiv TOP ekipa a GS je definitivno jedna od njih. Preslikana situacija Jokića i Denvera protiv istog protivnika samo što je Jokić bolji pojedinac čak i od Dončića pre svega zato što je centar igra bliže košu a spolja ima još viši izbačaj pa pa se još teže brani i šut, tako da nije imao ovakav podbačaj kao Luka u poslednjem meču ali suština je u tome da kad se dođe do playoff-a timska igra odlučuje ko ide dalje.
Kapa dole Luki Dončiću za sve što je uradio.

Miroslav Brankovic

pre 1 godinu

Jedino povrede mogu zaustaviti GSW u pohodu na titulu.Kada su u ovakvoj formi,mogu im parirati samo Bruklin,Lejkersi i Denver (naravno pod uslovom da su 100 procenata spremni).

Vaše ime

pre 1 godinu

Koliko pljuvanja Jokića koliko onomad, a koliko branjenja Luke,neopravdano......Šokantno.
(bVb, 19. maj 2022 08:37)

Ukorenjeni autosovinisticki mentalitet plitkih masa je neverovatan. Da je Doncic izabrao da igra za Srbiju bio bi pljuvan vise i od Novaka i od Jokica.

qxq

pre 1 godinu

Polako sa zalitanjem, poveo je i Finiks pa smo videli kako se zavrsilo. Tek je prva tekma. Golden stejt definitivno favorit i jaca ekipa, ali ne bih tek tako otpisao Dalas.

maSi

pre 1 godinu

Sada ćemo da vidimo trenera Dalasa, da je samo gledao, a ne i odigrao toliko utakmica u karijeri, trebao bi da ukapira i da odigra isto ono što igra i GS. GS igra rukometnu odbranu, ne da nema ulaska u reket sa loptom nego nema ulaska ni bez lopte. Neka Dalas krene da igra isto, pa da vidimo i "Karijeve kretnje", i trčanje ostalih iz GS kroz blokove, i da vidimo šta će sudije i kome da sviraju? Celu maltene utakmicu Grin "samuje u reketu", niko ne sme ni da uđe da ne bi popio sumo zahvat. Jedino Luka koji mu je i isprovocirao 3 lične, i Branson kojeg je Grin poklopio par puta maltene izgurao i sa parketa, ali normalno bez sviranog faula.
Neko je lepo i napisao da GS igra pokretljivu i prljavu odbranu, i da se tu "ne može ništa". Pa i ne može ukoliko ne odigraš isto, ali totalno isto, pa da vidimo i suđenje i trojke Karija i Tomsona "protiv se kojih ne može ništa".
Ne znam da li da proba i sa Bobanom, jeste da do sada igraju bez centra, ali nešto mora žestoko da se menja. Luka nema šanse da ovo izgura "skoro sam", jer ne treba zaboraviti da ovaj Branson ne samo da
kida celu ovu seriju, već ni ne staje, a i ima srce za basket kao kuću.

laganica

pre 1 godinu

Nije Doncic zakazao, nego su Voriorsi maestralno odigrali, stavili svog najboljeg spoljnog defanzivca na Doncicu, a ovi ostali su odradili svoj posao. Dalas je i ono malo otvorenih suteva sto je imao uspjevao da promasi. Golden Stejt je jedan od rijetkih timova u ligi koji ne bjezi toliko mnogo od preuzimanja. Istina, mnogo je bolje da ga cuva primarni defanzivac, ali je nocas Kari par puta bio na Doncicu, Luni na Bransonu, i skroz su korektno odradili svoj dio posla. Kosarka Voriorsa je totalno drugacija od kosarke Finiksa i mnogo je teze braniti, a sam Dalas je defanzivno najbolji u branjenu pikenrola, sto Golden Stejt skoro pa ne koristi. Kari nije Kris Pol, pa da, ako ga udvojis, doda loptu, i bude to to od njega, vec ce trcati kroz jedan, pa drugi, pa treci blok, a mimo njega na spoljnim linijama iskacu za njim redom Klej, Pul, Vigins, pa se ti hvataj sa njima svima, a da ti Kari ne umakne. To je dosta dobro Memfis radio, i mislim da ce Majami to dosta dobro raditi protiv Golden Stejta, ali Dalas tesko.

JPR24

pre 1 godinu

Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…

Aleksandar Vukobratić

pre 1 godinu

Ima još da se igra. Warriors jesu igrali sjajno. Ali Dallas se stvarno ispromašivao. Nema šanse da tako ostane. Ako se niko ne povredi, verujem da će biti dobra serija ma ko da pobedi.
Warriors isto igraju po meni bar suviše malu rotaciju. Ako se produži serija, možda postane problem. Na sreću Warriors nisu igale pola 4/4… tako da za sad nije faktor.

Mare

pre 1 godinu

Nije to do Luke samo. Nema Dalas kvalitet za GSW. Prejaki su na svim pozocijama, a centrovska gde su tanki im i ne treba.
(Masariko, 19. maj 2022 07:58)

Pa čekaj zar nisu svi ovde posle Finiksa pričali "l koji je sad izgovor Jokiću"? Jer he navodno Luka sam prošao Finiks. Ajde da ga vidim sad. Jokić svoje odradio i izdominirao.

Severus

pre 1 godinu

Nisam gledao utakmicu, ustajem ujutru, vidim Doncic u drugom poluvremenu samo jedan kos I to na pocetku trece cetvrtine. Pomislih da se mozda nije povredio, kad ono 35 minuta igrao
Ne verujem da moze dva puta da odigra ovako lose, ali videcemo

batistuta

pre 1 godinu

Kako bih ja takvima zabranio komentarisanje, sledeću kad Dalas dobije ćeš prvi doći i napisati Luka legenda, gazi ovo Dalas 4-1 do kraja.
(CJC, 19. maj 2022 08:45)

Šta se pališ pa prejak je, upravu je! Trebao je finiks ozbiljije znaš kad će da pobede bulok donča dinvidi, ajde molim te,

Kobra

pre 1 godinu

Zakazali su pre svega svi šuteri Dalasa, sem Dinvidija. Brunsona su puštali posve samog na 3, Loni stajao 3 metra od njega, Brunson nije mogao da pogodi. Isto Bulok, Bertans, Fini-Smit. Nešto je pogodio Kleber ali on je na početku dobio 3 lične. Zatvorili su raketu i preuzimali Luku, a spoljne šuteve pustili. Dalas je imao šut za 3 do kraja treče izpod 20%, a imali su posve otvorene šuteve. Ništa, bilo je tako i protiv Feniksa, videčemo kako če dalje.

pesticidi

pre 1 godinu

Znaci kakvi komentari daleko bilo. Posle prve utakmice vec je GS u finalu, nema ko da ih zaustavi, cak se Majami i BoSton ne spominju, titula je vec tu,splash brothers itd. Dajte molim Vas, uozbiljite se, pratite ovu zavrsnicu plej ofa kao pravi poznavaoci i obozavaoci kosarke i NBA a ne kao amateri neki ostrasceni

Florentino

pre 1 godinu

Dalas je svoju sezonu ispunio.
Nemaju oni ovde sta da traze.
Ako hoces vise dovedi za Luku jednog All Star igraca.
Voriorsi su snajperisti, ubice.

kralj

pre 1 godinu

Mnogo je tesko braniti sut GS,svi mogu da pogode sa pola terena,treba imati jednog prljavog da udara po rukama,to radi I GS, tako da je legitimno,kad igraju kao da se igraju,to je poezija,to nije kosarka.

iki

pre 1 godinu

Viginsova odbrana je pocenjena. Naravno kada je maksimalno motivisan da je igra. Imao je doduše i jedno grebanje preko cele Lukine face ali odradio dobar posao.

sasa

pre 1 godinu

Interesantno je kako niko u komentarima ne uzima u obzir da je Dalas umorniji usao u utakmicu nakon 7 protiv Finiksa, pre svega mentalno. Preveliki hvalospevi posle Finiksa im nisu pomogli za ovaj mec, stvorili su im pritisak. Sad su restartovani i ocekujem da bolje odigraju naredne utakmice.

JPR24

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

Pokazali su da mogu. Bas protiv Finiksa. U sedmoj nisu ali ih je šut išao, u nekim drugim utakmicama su igrali kolektivnije i isplatilo im se. Kolektiv, iako sam pomenuo asistencije nije samo to, već i odbrana.
U ovoj nisu, a GSW su sipali za dva kako su hteli, dok se Dalas izgubio u sutu za tri.

Vladimir

pre 1 godinu

Ma Dalas je sve promašio što može da se promaši. 20% šut za 3 poena od čega su bar 70% otvoreni šutevi bili.

Usr**i se od važnosti utakmice. Većina njih nikad plejof nije videla a kamo li finale..

Hazar

pre 1 godinu

Ne sećam se baš dobro za sezonski deo, ali u doigravanju GSW pobedjuju kada Pul da više od 20 poena. Stef, Klej i ekipa uvek isporuče zbirno svoj udeo, ali pobeda stiže sa Pulovim dobrim učinkom. Dečko će biti vrhunski timski igrač, a da li i zvezda videćemo.

man

pre 1 godinu

Ne vredi , prejaki su!Mozda nemaju snage da se jure sa mladjima u 82 utakmice koliko traje regularni deo ali kad dodje 'ovo' gde se gleda koje bolji onda rasturaju redom. Sinoc u prvoj cetvrtini klej+kari 1-9 i to dvojka karija a opet vode37-30 a onda kad povezu tri-cetiri napada za 3, to je, odma game-over.

marko

pre 1 godinu

"Nije Luka zakazao već trener Kid ! Dalas nije igrao dovoljno kolektivno, u prve 3 deonice su imali samo 10 asistencija. Svi znamo da je šut za tri oružje GSW , ali su pokušali 29, nisu forsirali zato sto za dva su sipali uz 67% uspešnosti, dok je Dalas loše šutirao za tri, i pokušali su čak 48 trojki, 10 šuteva više nego pokušaja za 2, e tu trener treba da smiri bubice, ali jok, neka ciglanje i tu više nema šta da se traži. Luka i da je 50 poena ubacio sa takvom igrom bi ionako izgubili…
(JPR24, 19. maj 2022 08:22)"

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...

Steamroller

pre 1 godinu

Dalas je klasična prangijaška ekipa u kojoj sve zavisi od puta za 3, to sam govorio i u seriji sa Finiksom. Tako je sklopljena ekipa, kod njih nema plan B. Malo konzervativnije u odnosu na Hjuston od pre par godina. Ako ih krene šut mogu da se nose sa GSW, ako budu šutirali slično kao sinoć, biće sličan ishod. Mada sa druge strane ni Kari ni Tompson nisu imali neko šutersko veče, ako njih dvojicu krene, skoro je nemoguće igrati protiv njih. Moram da pohvalim Viginsa, sinoć odličan u oba smera, prijatno me iznenadio odbranom protiv Dončića a i u napadu ga je napadao kad je mogao pogotovo u prvom poluvremenu. Šta znači kad neka ekipa ima uspostavljen sistem gde se zna ko šta radi, Vigins od onakvog divljaka i individualaca u Minesoti do vrlo bitnog igrača na oba kraja parketa u potencijalno šampionskoj ekipi.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Bez Luke, Dalas principijelno igra napad kao GSW, s tim sto malo vise stoje na trojci. Ako se Luka samo malo skine sa lopte, i lopta krene levo desno, GSW nece moci da izdrze takav tempo promene u odbrani celu utakmicu, i tu mozda Dalas ima sansu u napadu.
U odbrani, moraju do probijaju zagradjivanja, i da teraju loptu u uglove. Ukoliko GSW poentira odatle, nek im skida kapu. Ovako nece nikako dobro da prodju. I Denver je igrao tako neodlucnu odbranu protiv GSW, i sad upreze konje.

Marko

pre 1 godinu

Na prvu deluje da je GSW prejak na svim pozicijama, plus fenomenalna odbrana na Luki, a i ostalima.

Ekspresno se došlo do +29 na početku poslednje četvrtine, i praktično 10 minuta garbage time.

Zanimljivo da je Kari uhvatio najviše lopti.

Dirty

pre 1 godinu

Realno GSW su veliki favoriti i možda im Luka uspori put do titule, al jako teško??? Mogu samo da oni odluče da u svojoj sali slave ponovni odlazak u veliko finale??? Motivisani, dobro vođeni, bez samo dvojice odličnih igrača... ako ih neka vanredna povreda ne spreči, eto njih tamo gde su već godinama??? Vrh!

niksic

pre 1 godinu

Dalas ni ne igra kolektivno, u sedmoj utakmici protiv Finiksa imali su samo 14 asistencija na 46 ubačenih koševa (Finiks je imao 22 asistencije na 33 ubačena), pa su opet pobedili 33 razlike...
Ovde su presudili koševi iz reketa, igrači GS katuju mnooogo više od Finiksovih, non stop je neko bio iza leđa odbrane Dalasa na ziceru, u jedno trenutku treće četvrtine imali su 80% šuta za dva...
(marko, 19. maj 2022 08:40)

To je ono sto ljudi ne shvataju, kada govore i protiv Finiksa su bili autsajderi. Finiks igra drugaciju kosarku, ne kazem, ima Finiks dobrih sutera, ali je to sve sad cu stanem i ako mi je dodaju opalicu trojku, ili cu igrati pick and roll sa Polom dok ne umrem. Ovi to drugacije rade, rasire odbranu, lopta na visokom postu uglavnom Grinu u ruke i prave se blokovi, protrcava se i svi se krecu, dok u jednom trenurku neko ne pobjegne i ostane sam. Dalas ima gabaritne defanzivce, ali su samim tim sporiji, i tesko brane offball Voriorsa. Veceras su svi starteri Voriorsa bili dvocifreni, uz Pula i Portera sa klupe, a to su ujedno i svi igraci sto su ozbiljno igrali, uz epizodu Lija. To je prednost Voriorsa, moze Karija da ne ide, moze i Kleja, kao sto je danas bilo, ali ce ovi drugi dobiti mnogo lakih poena, jwr ce se odbrana usresrediti na ove, i onda kad sacuvaju Kleja i Karija, a gube, odma ekipa pocne psihicki da pada i ovi ih dokrajce. Koliko se puta desilo ove sezone da Voriorsi na oko odigraju nemoguce lose, uzasno, i opet dobiju na kraju, znaci defanziva i laki poeni.