Sreda, 18.05.2022.

17:52

Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu

Nakon što je FIBA donela zvaničnu odluku o izbacivanju ruskih i beloruskih reprezentacija iz svih takmičenja, druge selekcije popunjavaju njihova mesta.

Izvor: SS

Srbija umesto Rusije na Svetskom prvenstvu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Igorsulic

pre 1 godinu

Ha ha .Cuj braca..Tako se u nas u hrvatskoj mislilo za srbe-te slicni, te mjesani brakovi te ovo te ono ..Kad 91" "braca "raspalise po hrvatskoj, tenkovima, vbr obims, avionima, bratskim zvoncicima po zagrebu, Dubrovnik u ,vukovaru, osijeku, ..Razarac "Split " puca po splitu a "Dalmacija " po zadru. Kakva crna braca..

Milanche

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)
Važno da si ti kompleksašu upao tamo gde ti nije mesto da pljuješ. Nisi mogao da odoliš jel da?

mandarina

pre 1 godinu

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.
(mare, 19. maj 2022 10:52)

Obicni rusi iskreno ne znaju da mi postojimo. Imala sam priliku da upoznam ruse i na pocetku sam bila prijateljski raspolozena prema njima ali mi je bilo malo ponizavajuce sto je njihova reakcija uglavnom bila tipa: ko si? sta hoces? Dok sam upoznala druge ljude u inostranstvu, pogotovo italijane i spance, koji su bas bili otvoreni. Mislim mozda su rusi inace hladan narod pa je zbog toga, ali to prijateljstvo izmedju srba i rusa bukvalno nikad nisam osetila licno i ne vidim ni u javnosti, tako da ne znam odakle nama ta ideja da smo bratski narodi. Oni nas podrzavaju sto se tice Kosova ali to mozemo isto da tumacimo kad deo njihovog sukoba sa Amerikom.

Вања Петровић

pre 1 godinu

Моја браћа и сестре причају српски језик. Моја браћа нису они чији језик не разумем. Моји пријатељи могу да буду људи из других земаља те можемо да се споразумевамо на енглеском језику. Русе не разумем нити говорим њихов језик. Изгледа да је реч БРАТ попримила сасвим другачију конотацију.
Елем, напред наше цуре на спортска такмичења и срећно било. Нико, али НИКО, па ни та ваша Русија није одустала ни од једног спортске манифестације у знак солидарности са Србијом икада у време санкција. Тако да, смањити мало доживљај према земљи чије је политичко руководство (не обични људи) у овоме тренутку агресор туђе земље.

Vule

pre 1 godinu

Јуче је покренута хајка на порталу вијести због објаве да Црна Гора иде на првенство умјесто Русије, а шта је сад? Да ли се ико повукао када је била агресија на СЦГ и када су их избацили из спортских такмичења? Не знам чему бука.

mare

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.
(Aleksandra, 18. maj 2022 20:48)

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.

Činjenice

pre 1 godinu

@Nismo braca
Jaka stvar,juniorsko sportsko takmičenje, što ne bi deca išla. Ovaj naslov je cista provokacija da se iznesu antiruski stavovi kao ovaj vaš. Šta, u našem je interesu da okrenemo ledja Rusiji i priklonimo se zapadu koji jedva čeka da nam oduzme Kosovo, uništi decu, porodicu, opljačka, eksploatise zemlju, ma nece nas biti više! Jedini ko štiti naše interese je sada Rusija. Jeljcinovu politiku ne pominjite, on je OJADIO Rusiju! On je bio pijun u rukama zapada! A za vašu i formaciju, i SRBI su odlikovali Mesića za antifasizam i to na Božić, 07.januara,pa sta reci vise! Ne mogu nam Rusi biti veći prijatelji nego što smo sami sebi! Ali možda i jesu kad je Kosovo u pitanju. Selektivno ste izabrali detalje, i to je cista antiruski propaganda na koju ste nažalost naseli.

Lars

pre 1 godinu

Kada je Mihael Laudrup 92 odbio da igra za Dansku zbog izbacivanja Jugoslavije
svi ste rekli bravo, a sad...
(UFO, 18. maj 2022 22:44)

I samo se mi ovde secamo toga, a ostatak sveta se seca kako je Danska bila sampion

Nismo braca.

pre 1 godinu

@ Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati


Kakva crna braca. Boze mi stvarno nismo normalan narod. Mada mi smo i Hrvate zvali braćom 50 godina pa onda ovo i nije cudno.
U politici ne postoji nikakvo bratstvo niti ljubav već samo interes. Rusija je 1992 glasala ZA sankcije Srbiji odnosno tadašnjoj SRJ. Mogli su biti bar uzdržani ali nisu. Rusija je priznala nezavisnost Hrvatske nekoliko meseci pre SAD. Jeljcin je odlikovao Tudjmana a Putin Mesića i Bandica. Za vreme rata Hrvatima prodavali oružje. Nedavno ruski ambasador u Zagreb otišao na grob Franje Tudjmana i održi govor kako je Franjo bio veliki čovek, drzavnik i slično.
Kada je Crna Gora proglasila nezavisnost Rusija je medju prvima priznala nezavisnost.
Toliko o “braći.”
Šta još više treba da urade da mi shvatimo da nam nisu braca???

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@Јабучило

Politika se ne vodi radi covecnosti, nego radi interesa.
Primera radi, kad su Srbi sa Kosova trazili rusko drzavljanstvo, Putin im je "bratski i covecno" objasnio da nema zakonskih mogucnosti za tako nesto, a svega par dana kasnije je dao drzavljanstvo francuskom glumcu Zeraru Depardjeu.

Onaj ko vodi politiku u interesu tudjeg naroda, a protivno interesu svog je izdajnik.
Tebi kao pojedincu naravno niko ne brani da budes covecan, pa da lepo podrzis Ruse ili koga god volis i smatras za bracu, tako sto ces da im uplatis neku kintu, odes u Rusiju ili ih podrzis stedeci u rubljama, kupujuci ruske proizvode i slicno. Samo nemoj da ih podrzavas preko tudjih ledja, na stetu sopstvenog naroda i da sopstvenu ljubav nameces drugima.
To je kao da volis sopstvenu majku i ocekujes da je i drugi vole podjednako kao da je i njihova. To je samo tvoje licno osecanje.

Aleksandra

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@spale

Svako ko nije rusofil je bot? Zanimljiva logika i crno-beli pogled na svet.
Kada vec spomenu SNS i sendvicare, da li si ti svestan da upravo velika vecina rusofila glasa za SNS i SPS? Preostala sacica glasa za njihove cirkusko-patriJotske satelite (Dveri, Zavetnici...). U prevodu, svi ste vi SNS ekipa, direktno ili indirektno, svesno ili nesvesno.

Dragoljub

pre 1 godinu

ovo treba fino odbiti.. kao pola tima ima druge obaveze ;)
(hadzimika, 18. maj 2022 19:03)

Jel imaš ti svoju državu? Da li je to Srbija ili Rusija? Odluči se. Rusija je sama sebi ovo napravila i tone na dno na kome će biti dugo dugo godina. Ni jedne sekunde ne mogu da shvatim ljude koji žele da Rusija sa sobom na to dno odvuče i Srbiju. Šta je sa vama ljudi? Zašto toliko mrzite svoj narod i svoju državu? Zašto mi da plaćamo za tudje greške. Naplaćali smo se dosta za svoje, nemamo taj luksuz da i tudje plaćamo.

Јабучило

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Није тко, него што. И гдје ти упада?

Sister of mercy

pre 1 godinu

Srbin sam, dao mnogo za Srbiju, bio po mnogim ratistima zbog Srbije i najvise volim Srbiju. Rusiju ni najmanje i sa njima nemam nista zajednicko. Sasvim mi je svejedno sta ce biti sa njima i gde ce biti. Oni neka o tome razmisljaju, ako imaju cime.

Frižider

pre 1 godinu

Znam šta su sankcije i proživeo sam ih. Nebi nikom poželeo. Politički sankcionisati sportiste bi bilo normalno u feudalno vreme, ali u našem modernom vremenu izgleda bljutavo i primitivno. Lično bi imao problem da zamenim nekoga ko je izbačen iz takmičenja nesportskim razlozima. A što se tiče Rusa, oni su istočna anglosaksonska varijanta.

Ogi

pre 1 godinu

Tako je Danska 1992. godine otišla na Evropsko u fudbalu umjesto nas i postala prvak Evrope. I vjerovatno smo mi i oni jedini koji se još uvijek sjećaju kako su otišli na prvenstvo...

Ginzze Ginzze

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:58)

To ne bi ali bi verovatno spopadao kumovog sina.

Ivan

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Сусјед, ајде продужи, не брини ти за нас.

Exe

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32)

Zbog cega je nas interes da ne ucestvujemo umesto Rusije koja je svojevremeno glasala za uvodjenje sankcija SRJ i koja je nedavno potencirala nezavisnost nase juzne pokrajine zbog svojih interesa? Ajde mi objasni

Pobednik KeŠ 1991

pre 1 godinu

Odustati od ovoga, solidarnost sa Rusima prije svega?
(WillyWonka, 18. maj 2022 18:15)
Oni su 90tih glasali za sankcije Jugoslaviji i za izbacivanje iz svih međunarodnih organizacija i takmičenja a ovde postoje likovi koji se zanose nekakvim bratstvom i solidarišu se sa njima. A koliko sutra će nas prodati oko Kosova za svoj interes (već su ponudili) i ako smo tom našem "bratu" debelo platili za tu podršku. Sankcije koje smo mi tada dobili a koje su mogli vetom da spreče su najbrutalnije u istoriji i dovele su nas do prosjačkog štapa, njih ove nisu i neće ni blizu.

Napolje bre!

pre 1 godinu

Odlicno!!!! ...a ovi kojima je Rusija milija od Srbije, pa kazu "sramotno; trebali bi da odustanemo), nek teraju napolje iz Srbije i pravo u Rusiju...i to momentalno i bez zaustavljanja sve do ruske granice!

spale

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.

Јабучило

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.

Војвода

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Који је то тачно интерес микииии?

Nikola

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Sarkazam Miki

Mikii

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.

Mikii

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.
(spale, 18. maj 2022 18:47)

Nego cemo da budemo ruski botovi, to je okej? Kakvi ste vi neskolovani, netusirani, zakrzljali idioti, pa to je nesto neverovatno. Samo u Srbiji postoje individue koje nogama i rukama grebu za strani interes, i to jos postaju agresivni kad neko digne glas i kaze DOSTA, BRE, VISE.

kaokakao

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Da, ali Ameri i evropejci ti na to kazu ne ne, gledacete nas interes preko vasih ledja, isto kao sto gledaju svoj interes preko Ukrajinskih zrtava, i kao vole ih, bodre ih, podrzavaju, salju im oruzje. A onda kad se sve zavrsi, samo ce im ispostaviti racun, nece samo platiti unistenjem zemlje i na desetinama hiljada mrtvih, vec i novcem. A posto novca nece imati, uzece im sta imaju.

Јабучило

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.

Mikii

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.

Mikii

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.

Pobednik KeŠ 1991

pre 1 godinu

Odustati od ovoga, solidarnost sa Rusima prije svega?
(WillyWonka, 18. maj 2022 18:15)
Oni su 90tih glasali za sankcije Jugoslaviji i za izbacivanje iz svih međunarodnih organizacija i takmičenja a ovde postoje likovi koji se zanose nekakvim bratstvom i solidarišu se sa njima. A koliko sutra će nas prodati oko Kosova za svoj interes (već su ponudili) i ako smo tom našem "bratu" debelo platili za tu podršku. Sankcije koje smo mi tada dobili a koje su mogli vetom da spreče su najbrutalnije u istoriji i dovele su nas do prosjačkog štapa, njih ove nisu i neće ni blizu.

Ivan

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Сусјед, ајде продужи, не брини ти за нас.

Mikii

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.

Mikii

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.
(spale, 18. maj 2022 18:47)

Nego cemo da budemo ruski botovi, to je okej? Kakvi ste vi neskolovani, netusirani, zakrzljali idioti, pa to je nesto neverovatno. Samo u Srbiji postoje individue koje nogama i rukama grebu za strani interes, i to jos postaju agresivni kad neko digne glas i kaze DOSTA, BRE, VISE.

Sister of mercy

pre 1 godinu

Srbin sam, dao mnogo za Srbiju, bio po mnogim ratistima zbog Srbije i najvise volim Srbiju. Rusiju ni najmanje i sa njima nemam nista zajednicko. Sasvim mi je svejedno sta ce biti sa njima i gde ce biti. Oni neka o tome razmisljaju, ako imaju cime.

Napolje bre!

pre 1 godinu

Odlicno!!!! ...a ovi kojima je Rusija milija od Srbije, pa kazu "sramotno; trebali bi da odustanemo), nek teraju napolje iz Srbije i pravo u Rusiju...i to momentalno i bez zaustavljanja sve do ruske granice!

Dragoljub

pre 1 godinu

ovo treba fino odbiti.. kao pola tima ima druge obaveze ;)
(hadzimika, 18. maj 2022 19:03)

Jel imaš ti svoju državu? Da li je to Srbija ili Rusija? Odluči se. Rusija je sama sebi ovo napravila i tone na dno na kome će biti dugo dugo godina. Ni jedne sekunde ne mogu da shvatim ljude koji žele da Rusija sa sobom na to dno odvuče i Srbiju. Šta je sa vama ljudi? Zašto toliko mrzite svoj narod i svoju državu? Zašto mi da plaćamo za tudje greške. Naplaćali smo se dosta za svoje, nemamo taj luksuz da i tudje plaćamo.

spale

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.

Nismo braca.

pre 1 godinu

@ Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati


Kakva crna braca. Boze mi stvarno nismo normalan narod. Mada mi smo i Hrvate zvali braćom 50 godina pa onda ovo i nije cudno.
U politici ne postoji nikakvo bratstvo niti ljubav već samo interes. Rusija je 1992 glasala ZA sankcije Srbiji odnosno tadašnjoj SRJ. Mogli su biti bar uzdržani ali nisu. Rusija je priznala nezavisnost Hrvatske nekoliko meseci pre SAD. Jeljcin je odlikovao Tudjmana a Putin Mesića i Bandica. Za vreme rata Hrvatima prodavali oružje. Nedavno ruski ambasador u Zagreb otišao na grob Franje Tudjmana i održi govor kako je Franjo bio veliki čovek, drzavnik i slično.
Kada je Crna Gora proglasila nezavisnost Rusija je medju prvima priznala nezavisnost.
Toliko o “braći.”
Šta još više treba da urade da mi shvatimo da nam nisu braca???

Ogi

pre 1 godinu

Tako je Danska 1992. godine otišla na Evropsko u fudbalu umjesto nas i postala prvak Evrope. I vjerovatno smo mi i oni jedini koji se još uvijek sjećaju kako su otišli na prvenstvo...

Exe

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32)

Zbog cega je nas interes da ne ucestvujemo umesto Rusije koja je svojevremeno glasala za uvodjenje sankcija SRJ i koja je nedavno potencirala nezavisnost nase juzne pokrajine zbog svojih interesa? Ajde mi objasni

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@spale

Svako ko nije rusofil je bot? Zanimljiva logika i crno-beli pogled na svet.
Kada vec spomenu SNS i sendvicare, da li si ti svestan da upravo velika vecina rusofila glasa za SNS i SPS? Preostala sacica glasa za njihove cirkusko-patriJotske satelite (Dveri, Zavetnici...). U prevodu, svi ste vi SNS ekipa, direktno ili indirektno, svesno ili nesvesno.

Јабучило

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.

Aleksandra

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@Јабучило

Politika se ne vodi radi covecnosti, nego radi interesa.
Primera radi, kad su Srbi sa Kosova trazili rusko drzavljanstvo, Putin im je "bratski i covecno" objasnio da nema zakonskih mogucnosti za tako nesto, a svega par dana kasnije je dao drzavljanstvo francuskom glumcu Zeraru Depardjeu.

Onaj ko vodi politiku u interesu tudjeg naroda, a protivno interesu svog je izdajnik.
Tebi kao pojedincu naravno niko ne brani da budes covecan, pa da lepo podrzis Ruse ili koga god volis i smatras za bracu, tako sto ces da im uplatis neku kintu, odes u Rusiju ili ih podrzis stedeci u rubljama, kupujuci ruske proizvode i slicno. Samo nemoj da ih podrzavas preko tudjih ledja, na stetu sopstvenog naroda i da sopstvenu ljubav nameces drugima.
To je kao da volis sopstvenu majku i ocekujes da je i drugi vole podjednako kao da je i njihova. To je samo tvoje licno osecanje.

kaokakao

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Da, ali Ameri i evropejci ti na to kazu ne ne, gledacete nas interes preko vasih ledja, isto kao sto gledaju svoj interes preko Ukrajinskih zrtava, i kao vole ih, bodre ih, podrzavaju, salju im oruzje. A onda kad se sve zavrsi, samo ce im ispostaviti racun, nece samo platiti unistenjem zemlje i na desetinama hiljada mrtvih, vec i novcem. A posto novca nece imati, uzece im sta imaju.

Nikola

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Sarkazam Miki

Јабучило

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Није тко, него што. И гдје ти упада?

mandarina

pre 1 godinu

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.
(mare, 19. maj 2022 10:52)

Obicni rusi iskreno ne znaju da mi postojimo. Imala sam priliku da upoznam ruse i na pocetku sam bila prijateljski raspolozena prema njima ali mi je bilo malo ponizavajuce sto je njihova reakcija uglavnom bila tipa: ko si? sta hoces? Dok sam upoznala druge ljude u inostranstvu, pogotovo italijane i spance, koji su bas bili otvoreni. Mislim mozda su rusi inace hladan narod pa je zbog toga, ali to prijateljstvo izmedju srba i rusa bukvalno nikad nisam osetila licno i ne vidim ni u javnosti, tako da ne znam odakle nama ta ideja da smo bratski narodi. Oni nas podrzavaju sto se tice Kosova ali to mozemo isto da tumacimo kad deo njihovog sukoba sa Amerikom.

Frižider

pre 1 godinu

Znam šta su sankcije i proživeo sam ih. Nebi nikom poželeo. Politički sankcionisati sportiste bi bilo normalno u feudalno vreme, ali u našem modernom vremenu izgleda bljutavo i primitivno. Lično bi imao problem da zamenim nekoga ko je izbačen iz takmičenja nesportskim razlozima. A što se tiče Rusa, oni su istočna anglosaksonska varijanta.

Војвода

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Који је то тачно интерес микииии?

Lars

pre 1 godinu

Kada je Mihael Laudrup 92 odbio da igra za Dansku zbog izbacivanja Jugoslavije
svi ste rekli bravo, a sad...
(UFO, 18. maj 2022 22:44)

I samo se mi ovde secamo toga, a ostatak sveta se seca kako je Danska bila sampion

Ginzze Ginzze

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:58)

To ne bi ali bi verovatno spopadao kumovog sina.

Јабучило

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.

Igorsulic

pre 1 godinu

Ha ha .Cuj braca..Tako se u nas u hrvatskoj mislilo za srbe-te slicni, te mjesani brakovi te ovo te ono ..Kad 91" "braca "raspalise po hrvatskoj, tenkovima, vbr obims, avionima, bratskim zvoncicima po zagrebu, Dubrovnik u ,vukovaru, osijeku, ..Razarac "Split " puca po splitu a "Dalmacija " po zadru. Kakva crna braca..

Вања Петровић

pre 1 godinu

Моја браћа и сестре причају српски језик. Моја браћа нису они чији језик не разумем. Моји пријатељи могу да буду људи из других земаља те можемо да се споразумевамо на енглеском језику. Русе не разумем нити говорим њихов језик. Изгледа да је реч БРАТ попримила сасвим другачију конотацију.
Елем, напред наше цуре на спортска такмичења и срећно било. Нико, али НИКО, па ни та ваша Русија није одустала ни од једног спортске манифестације у знак солидарности са Србијом икада у време санкција. Тако да, смањити мало доживљај према земљи чије је политичко руководство (не обични људи) у овоме тренутку агресор туђе земље.

Milanche

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)
Važno da si ti kompleksašu upao tamo gde ti nije mesto da pljuješ. Nisi mogao da odoliš jel da?

Vule

pre 1 godinu

Јуче је покренута хајка на порталу вијести због објаве да Црна Гора иде на првенство умјесто Русије, а шта је сад? Да ли се ико повукао када је била агресија на СЦГ и када су их избацили из спортских такмичења? Не знам чему бука.

Činjenice

pre 1 godinu

@Nismo braca
Jaka stvar,juniorsko sportsko takmičenje, što ne bi deca išla. Ovaj naslov je cista provokacija da se iznesu antiruski stavovi kao ovaj vaš. Šta, u našem je interesu da okrenemo ledja Rusiji i priklonimo se zapadu koji jedva čeka da nam oduzme Kosovo, uništi decu, porodicu, opljačka, eksploatise zemlju, ma nece nas biti više! Jedini ko štiti naše interese je sada Rusija. Jeljcinovu politiku ne pominjite, on je OJADIO Rusiju! On je bio pijun u rukama zapada! A za vašu i formaciju, i SRBI su odlikovali Mesića za antifasizam i to na Božić, 07.januara,pa sta reci vise! Ne mogu nam Rusi biti veći prijatelji nego što smo sami sebi! Ali možda i jesu kad je Kosovo u pitanju. Selektivno ste izabrali detalje, i to je cista antiruski propaganda na koju ste nažalost naseli.

mare

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.
(Aleksandra, 18. maj 2022 20:48)

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.

Mikii

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.

spale

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.

Јабучило

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.

Mikii

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.

Јабучило

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.

Napolje bre!

pre 1 godinu

Odlicno!!!! ...a ovi kojima je Rusija milija od Srbije, pa kazu "sramotno; trebali bi da odustanemo), nek teraju napolje iz Srbije i pravo u Rusiju...i to momentalno i bez zaustavljanja sve do ruske granice!

kaokakao

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)

Da, ali Ameri i evropejci ti na to kazu ne ne, gledacete nas interes preko vasih ledja, isto kao sto gledaju svoj interes preko Ukrajinskih zrtava, i kao vole ih, bodre ih, podrzavaju, salju im oruzje. A onda kad se sve zavrsi, samo ce im ispostaviti racun, nece samo platiti unistenjem zemlje i na desetinama hiljada mrtvih, vec i novcem. A posto novca nece imati, uzece im sta imaju.

Nikola

pre 1 godinu

Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati
(Nikola, 18. maj 2022 17:58)

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Sarkazam Miki

Ginzze Ginzze

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32

Ne, nego ce moj interes da bude ruski interes?! Maknite nam se vise s grbace, zivota vam. Sta vas sprecava da se preselite u Moskvu? Setaj, bre.
(Mikii, 18. maj 2022 18:47)

Видим да ти је појам човечног стран. Ти би вероватно и кумову жену спопадао.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:58)

To ne bi ali bi verovatno spopadao kumovog sina.

Војвода

pre 1 godinu

Kakva braca, kakvi bakraci, da li ste vi normalni, alo? Dosta, bre, vise s tom Rusijom, vreme je da konacno gledamo iskljucivo svoj interes.
(Mikii, 18. maj 2022 18:13)
Који је то тачно интерес микииии?

Pobednik KeŠ 1991

pre 1 godinu

Odustati od ovoga, solidarnost sa Rusima prije svega?
(WillyWonka, 18. maj 2022 18:15)
Oni su 90tih glasali za sankcije Jugoslaviji i za izbacivanje iz svih međunarodnih organizacija i takmičenja a ovde postoje likovi koji se zanose nekakvim bratstvom i solidarišu se sa njima. A koliko sutra će nas prodati oko Kosova za svoj interes (već su ponudili) i ako smo tom našem "bratu" debelo platili za tu podršku. Sankcije koje smo mi tada dobili a koje su mogli vetom da spreče su najbrutalnije u istoriji i dovele su nas do prosjačkog štapa, njih ove nisu i neće ni blizu.

Ivan

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Сусјед, ајде продужи, не брини ти за нас.

Sister of mercy

pre 1 godinu

Srbin sam, dao mnogo za Srbiju, bio po mnogim ratistima zbog Srbije i najvise volim Srbiju. Rusiju ni najmanje i sa njima nemam nista zajednicko. Sasvim mi je svejedno sta ce biti sa njima i gde ce biti. Oni neka o tome razmisljaju, ako imaju cime.

Mikii

pre 1 godinu

Impresionira kolicina antiruskih botova ovde. Namerno kazem kolicina jer ne znam da li se mogu nazvati ljudima. Otprilike kao SNS sendvicari samo jos gore. Presela vam dabogda ta crkavica sto je zaradite.
(spale, 18. maj 2022 18:47)

Nego cemo da budemo ruski botovi, to je okej? Kakvi ste vi neskolovani, netusirani, zakrzljali idioti, pa to je nesto neverovatno. Samo u Srbiji postoje individue koje nogama i rukama grebu za strani interes, i to jos postaju agresivni kad neko digne glas i kaze DOSTA, BRE, VISE.

Činjenice

pre 1 godinu

@Nismo braca
Jaka stvar,juniorsko sportsko takmičenje, što ne bi deca išla. Ovaj naslov je cista provokacija da se iznesu antiruski stavovi kao ovaj vaš. Šta, u našem je interesu da okrenemo ledja Rusiji i priklonimo se zapadu koji jedva čeka da nam oduzme Kosovo, uništi decu, porodicu, opljačka, eksploatise zemlju, ma nece nas biti više! Jedini ko štiti naše interese je sada Rusija. Jeljcinovu politiku ne pominjite, on je OJADIO Rusiju! On je bio pijun u rukama zapada! A za vašu i formaciju, i SRBI su odlikovali Mesića za antifasizam i to na Božić, 07.januara,pa sta reci vise! Ne mogu nam Rusi biti veći prijatelji nego što smo sami sebi! Ali možda i jesu kad je Kosovo u pitanju. Selektivno ste izabrali detalje, i to je cista antiruski propaganda na koju ste nažalost naseli.

mare

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.
(Aleksandra, 18. maj 2022 20:48)

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@spale

Svako ko nije rusofil je bot? Zanimljiva logika i crno-beli pogled na svet.
Kada vec spomenu SNS i sendvicare, da li si ti svestan da upravo velika vecina rusofila glasa za SNS i SPS? Preostala sacica glasa za njihove cirkusko-patriJotske satelite (Dveri, Zavetnici...). U prevodu, svi ste vi SNS ekipa, direktno ili indirektno, svesno ili nesvesno.

Igorsulic

pre 1 godinu

Ha ha .Cuj braca..Tako se u nas u hrvatskoj mislilo za srbe-te slicni, te mjesani brakovi te ovo te ono ..Kad 91" "braca "raspalise po hrvatskoj, tenkovima, vbr obims, avionima, bratskim zvoncicima po zagrebu, Dubrovnik u ,vukovaru, osijeku, ..Razarac "Split " puca po splitu a "Dalmacija " po zadru. Kakva crna braca..

Frižider

pre 1 godinu

Znam šta su sankcije i proživeo sam ih. Nebi nikom poželeo. Politički sankcionisati sportiste bi bilo normalno u feudalno vreme, ali u našem modernom vremenu izgleda bljutavo i primitivno. Lično bi imao problem da zamenim nekoga ko je izbačen iz takmičenja nesportskim razlozima. A što se tiče Rusa, oni su istočna anglosaksonska varijanta.

Dragoljub

pre 1 godinu

ovo treba fino odbiti.. kao pola tima ima druge obaveze ;)
(hadzimika, 18. maj 2022 19:03)

Jel imaš ti svoju državu? Da li je to Srbija ili Rusija? Odluči se. Rusija je sama sebi ovo napravila i tone na dno na kome će biti dugo dugo godina. Ni jedne sekunde ne mogu da shvatim ljude koji žele da Rusija sa sobom na to dno odvuče i Srbiju. Šta je sa vama ljudi? Zašto toliko mrzite svoj narod i svoju državu? Zašto mi da plaćamo za tudje greške. Naplaćali smo se dosta za svoje, nemamo taj luksuz da i tudje plaćamo.

Nismo braca.

pre 1 godinu

@ Mislim da je sramota da menjamo bracu Ruse. Treba od toga odustati


Kakva crna braca. Boze mi stvarno nismo normalan narod. Mada mi smo i Hrvate zvali braćom 50 godina pa onda ovo i nije cudno.
U politici ne postoji nikakvo bratstvo niti ljubav već samo interes. Rusija je 1992 glasala ZA sankcije Srbiji odnosno tadašnjoj SRJ. Mogli su biti bar uzdržani ali nisu. Rusija je priznala nezavisnost Hrvatske nekoliko meseci pre SAD. Jeljcin je odlikovao Tudjmana a Putin Mesića i Bandica. Za vreme rata Hrvatima prodavali oružje. Nedavno ruski ambasador u Zagreb otišao na grob Franje Tudjmana i održi govor kako je Franjo bio veliki čovek, drzavnik i slično.
Kada je Crna Gora proglasila nezavisnost Rusija je medju prvima priznala nezavisnost.
Toliko o “braći.”
Šta još više treba da urade da mi shvatimo da nam nisu braca???

Exe

pre 1 godinu

Твој интерес није мој. А мислим да си у мањини.
(Јабучило, 18. maj 2022 18:32)

Zbog cega je nas interes da ne ucestvujemo umesto Rusije koja je svojevremeno glasala za uvodjenje sankcija SRJ i koja je nedavno potencirala nezavisnost nase juzne pokrajine zbog svojih interesa? Ajde mi objasni

Јабучило

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)

Није тко, него што. И гдје ти упада?

Вања Петровић

pre 1 godinu

Моја браћа и сестре причају српски језик. Моја браћа нису они чији језик не разумем. Моји пријатељи могу да буду људи из других земаља те можемо да се споразумевамо на енглеском језику. Русе не разумем нити говорим њихов језик. Изгледа да је реч БРАТ попримила сасвим другачију конотацију.
Елем, напред наше цуре на спортска такмичења и срећно било. Нико, али НИКО, па ни та ваша Русија није одустала ни од једног спортске манифестације у знак солидарности са Србијом икада у време санкција. Тако да, смањити мало доживљај према земљи чије је политичко руководство (не обични људи) у овоме тренутку агресор туђе земље.

Milanche

pre 1 godinu

Srbi, vi ste sljedeci za izbacivanje, pitanje dana. Tko onda upada?
(Zavadi pa vladaj, 18. maj 2022 18:20)
Važno da si ti kompleksašu upao tamo gde ti nije mesto da pljuješ. Nisi mogao da odoliš jel da?

Interes Srbije, a ne Rusije

pre 1 godinu

@Јабучило

Politika se ne vodi radi covecnosti, nego radi interesa.
Primera radi, kad su Srbi sa Kosova trazili rusko drzavljanstvo, Putin im je "bratski i covecno" objasnio da nema zakonskih mogucnosti za tako nesto, a svega par dana kasnije je dao drzavljanstvo francuskom glumcu Zeraru Depardjeu.

Onaj ko vodi politiku u interesu tudjeg naroda, a protivno interesu svog je izdajnik.
Tebi kao pojedincu naravno niko ne brani da budes covecan, pa da lepo podrzis Ruse ili koga god volis i smatras za bracu, tako sto ces da im uplatis neku kintu, odes u Rusiju ili ih podrzis stedeci u rubljama, kupujuci ruske proizvode i slicno. Samo nemoj da ih podrzavas preko tudjih ledja, na stetu sopstvenog naroda i da sopstvenu ljubav nameces drugima.
To je kao da volis sopstvenu majku i ocekujes da je i drugi vole podjednako kao da je i njihova. To je samo tvoje licno osecanje.

mandarina

pre 1 godinu

Pravi i obicni Rusi nas vole, kao sto obicni Srbi vole Ruse. Mi smo dva bliska i bratska naroda koji su se kroz istoriju pomagali. Nema potrebe za mrznjom.
(mare, 19. maj 2022 10:52)

Obicni rusi iskreno ne znaju da mi postojimo. Imala sam priliku da upoznam ruse i na pocetku sam bila prijateljski raspolozena prema njima ali mi je bilo malo ponizavajuce sto je njihova reakcija uglavnom bila tipa: ko si? sta hoces? Dok sam upoznala druge ljude u inostranstvu, pogotovo italijane i spance, koji su bas bili otvoreni. Mislim mozda su rusi inace hladan narod pa je zbog toga, ali to prijateljstvo izmedju srba i rusa bukvalno nikad nisam osetila licno i ne vidim ni u javnosti, tako da ne znam odakle nama ta ideja da smo bratski narodi. Oni nas podrzavaju sto se tice Kosova ali to mozemo isto da tumacimo kad deo njihovog sukoba sa Amerikom.

Ogi

pre 1 godinu

Tako je Danska 1992. godine otišla na Evropsko u fudbalu umjesto nas i postala prvak Evrope. I vjerovatno smo mi i oni jedini koji se još uvijek sjećaju kako su otišli na prvenstvo...

Aleksandra

pre 1 godinu

Naravno da treba da igraju i Rusi nisu podržali naše sportiste za vreme sankcija,a ovaj glup narod i dalje misli da nas Rusi obožavaju.

Lars

pre 1 godinu

Kada je Mihael Laudrup 92 odbio da igra za Dansku zbog izbacivanja Jugoslavije
svi ste rekli bravo, a sad...
(UFO, 18. maj 2022 22:44)

I samo se mi ovde secamo toga, a ostatak sveta se seca kako je Danska bila sampion

Vule

pre 1 godinu

Јуче је покренута хајка на порталу вијести због објаве да Црна Гора иде на првенство умјесто Русије, а шта је сад? Да ли се ико повукао када је била агресија на СЦГ и када су их избацили из спортских такмичења? Не знам чему бука.