Sreda, 11.10.2006.

21:19

Grupa E: Hrvati pobedili Engleze!

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Grupa E: Hrvati pobedili Engleze! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

LJUD

pre 17 godina

Žao mi je što su Englezi izgubili, ali mi je još više žao što su 'rvati dali dva gola više.Ali, to je život. Dešavaju se i ružne stvari. Nadam se da se 'rvati neće plasirati na EP, i da će ka fudbalska ekipa dostići svoj minimum, pa čak i ispod toga. Želim im poraz za porazom i da izgube sve utakmice koje u životu budu igrali. A vi , kao Srbi, što ste navijali za 'rvate u ocoj utakmici, idite tamo da živite, a ne ovde da trujete.

Veliki Srbin

pre 17 godina

I mi ,Srbi,imamo sada nas u himnu,grb,dres...Nasu,veliku,Srpsku reprezentaciju!Eto,dobro je krenulo CAK i u fudbalu,pogledajte samo mlade kako se bore,mada ni seniori ne zaostaju,a o drugim sportovima,tipa vaterpolo i da ne trosim reci...Samo da tako nastave!Srecno braco Srbi

purger-slo

pre 17 godina

čestitke našim nogometašima i slavenu biliču i konačno da imamo u repki igrače, koji i nakon vodstva igraju dalje i napadaju a ne kao slučaj australije na SP-ju. Mislim da če Bilić sa svojim znanjem i svojim talentiranim igračima dalako dogurati samo ako ne bude kojekakve bahatosti i prevelike euforije.....
takodje čestitke srbima na pobdjedi i odličnoj situaciji u njihovoj grupi....
Pozdrav iz LJ, BBB-LJ

GOTOVOJE

pre 17 godina

Pa taj rezultat je iznenadjenje da ne moze biti vece,pa Englezi su prosli prvi krug na svijetskom prvenstvu a nisu ispali od tamo neka Australije koja je prvi ili drugi put na svijetskom prvenstvu.I nemojte bolje ici na revans u Englesku pa pojesce vas,sad ste dirnuli u osinjak gde god budete igrali van hrvatske najebali ste.

dexter

pre 17 godina

To hm:
Nemoj mi reći da je glavni razlog za napuštanje podijuma to što su vas pokrale sudije? Obojica znamo da je u pitanju nešto drugo. Ako je to glavni kriterijum, onda bi naše selekcije i klubovi stalno trebali da napuštaju sportske terene, jer nas više potkradaju od vas, čak i u sportovima gde smo bili i još uvek jesmo velesile, tipa:odbojka, košarka, vatrepolo i rukomet. Daću ti jedan primer, možda ćeš se setiti, da su nas pokrali, a mi i pored toga nismo napustili teren kao što bi vi uradili. Radi se o rukometnom meču Zagreb-Partizan, odigranom pre godinu ili dve dana (sad se tačno ne mogu setiti kad je to bilo). Ja VOLIM ZVEZDU, ali sam te večeri navijao za Partizan jer su sudije toliko krale da je to bilo za sud. Ima još primera iz vaterpola, ali nema smisla da dalje navodim. Pozdravljam sve iz Hrvatske koji su čestitali za naše pobede u kvalifikacijama, kao što i ja vama čestitam za ove a i buduće uspehe u sportu.

posmatrac

pre 17 godina

2:0 protiv Engleza je isto toliko vredno kao i 7:0 protiv Andore.
Englezi nose samo staro ime.
Dokaz : nereseno sa BJR Makedonijom kod kuce!!!

Bratstvo-Jedinstvo

pre 17 godina

Cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobjedu nad Englezima.Ipak, bit cu iskren pratio sam utakmicu Engleska-Makedoniju kao i utakmicu Hrvatska-Engleska.
Logikom zdravog uma, zakljucio sam da su Makedonci takticki u susretu sa Englezima bili neuporedivo samouvereniji za razliku od Hrvata protiv istog protivnika.
Ponavljam,cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobedu i dragi moji Hrvati bez euforije.Poprilicno imate praznina u repki ali vjerujem da cete u buducnosti zakrpiti neke rupe.Nije bas tako sve sjajno, ipak -cestitke.

Mislav, Karlovac-Zagreb

pre 17 godina

Hvala puno za cestitke! I vama se na isti nacin vratilo.
Takodjer koristim priliku da pozdravim i prijatelja Makedonca, mislim da se potpisuje Aleksandar. Sve najbolje Makedoncima takodjer!

hrc

pre 17 godina

@francetic

aj franceticu ne s.ri ...ti si se naso pametovat kao da je hrvatska svicarska pa nemamo nikakvih problema...a za tvoju informaciju i srbija je vodeca u svojoj grupi i uopce im neide slabo...i sta sad ako su pojedinci navijali za eng (vecina ljudi je ovdje pozdravila nasu pobjedu sto je i normalno, jedino ne kompleksasima, kojih i na nasoj strani ima, nazalost i previse), kao da takvih nema kod nas kada srbija igra..ima ih i to puno, a po nicku dam se kladit da si i ti medju njima, zato tisina...uzasno mi tlak dizu ovakve spodobe

dexter

pre 17 godina

Nemam posebnu nameru da vam objašnjavam zašto sam vas pitao za mlade reprezentacije i međusobni skor naših i klubova iz Hrvatske u evropskim okvirima. Ne mogu samo da razumem navijače iz Srbije zašto se raduju uspehu vaših fudbalera protiv Rodney-a i kompanije kad se zna šta vi mislite o nama i kako je moj narod prošao u Hrvatskoj u dva navrata. Zvezda i Partizan bi imali više uspeha da mi nismo bili pod sankcijama, jer koliko se ja sećam Zvezda je bila PRVAK EVROPE, a PARTIZAN je igrao FINALE KUPA ŠAMPIONA 1966. Vaš rezultat iz 98 je bez sumnje vrhunski, ali i za to su zaslužni uglavnom igrači iz nekadašnje Jugoslavije a ne "tatin sin", Eduardo i ostali. Ja se radujem svakom neuspehu zemalja tipa:Engleska, Nemačka, Španija, Italija, Francuska i ostali, delom jer misle da su jedini koji igraju fudbal, a delom što misle da mi koji živimo na Balkanu jedino znamo da jedemo banane. Setite se kad ste napustili postolje u Atheni{da vas podsetim, u pitanju je basket} '95 jer niste mogli da podnesete da mi budemo ispred vas, i svaki naš uspeh u košarci, odbojci, vaterpolu vas nervira, pa mi recite zašto bih ja navijao za vas?

PimPong

pre 17 godina

Slazem se sa jednim od komentara - ne pise u clanku da je ovo iznenadjenje, vec da je Hrvatska "iznenadjujuce lako" savladala Englesku. E sad, druga je stvar to sto zapad to stvarno vidi kao iznenadjenje. Kao sto sam rekao na Srbija-Armenija stranici, Englezi imaju fantastican marketing i neupuceni misle da su oni neka sila. U USA, Premiership ima fantastican marketing, svi sportski barovi za vikend daju utakmice, dok se to ne moze reci za druge evropske lige. Moram i sam da priznam da igraju dobar fudbal u toj ligi, ali tu ne igraju samo Englezi (Henry, npr.).

Onda, svaki klinac je cuo za Beckham-a, ali vise zbog tog sto se pojavljuju u zutoj stampi sa zenom, nego zbog tog sto su ga gledali na terenu.

Sve ovo, na neki nacin, ispira ljudima mozak, i polako se pravi mit o Engleskoj, koja je mozda licila na nesto sa Gazom i Platom kad su usli u polufinale prvenstva u Italiji, ali to je bilo davno.

A da ne govorim o tome kako su pisali da su Hrvati rasisti i pokusavali da skrenu paznju na druge stvari. Prvo, istina je da postoje rasisticki elementi u Hrvatskoj. Postoje i u Srbiji, USA, i u drugim zemljama, ali je to pogotovo nizak udarac od zemlje koja:

1. je uzrok najveceg broja zrtava u fudbala
2. je bila veliki kolonizator (njihov najveci muzej u Londonu je pun stvari koje su pokrali po Egiptu)
3. u kojoj dan danas postoji zargon koji je jako ponizavajuci, a sa kojim se oslovljavaju stanovnici Indije i Pakistana koji zive u Engleskoj, a i druga vrsta zargona za tamnopute gradjane. I ovaj zargon je cestoj upotrebi.

Stvarno mi je drago da ste ih rasturili i usutkali!!!

Milos, Srbija

pre 17 godina

Komsije su mi pruzile veliko zadovoljstvo ponizivsi one napaljene kvazi-fudbalere.
Nadam se da cemo imati prilike i mi da se nadigravamo (i da nece poskociti lopta ispred Stojkovica). Bilo je super i nadam se da ce ta Engleska skola (koja je dopadljiva manje nego Nemacka), konacno shvatiti da je smesna kada igraju protiv momaka koji znaju da koriste obe noge i mozak da bi pobedili. Hvala, komsije!

Zagi

pre 17 godina

Dexter,

što se mladih reprezentacija tiče - jedno pitanje: "Tko je od vaših viceprvaka Europe '04 danas nositelj igre u A reprezentaciji"? Hrvatska je tada ispala u skupini (izgubili od vas 3:2), ali danas su Kranjčar, Srna, Babić i Eduardo dokazani igrači u A vrsti. Eduardo Da Silva protiv vas je tada ušao u drugom poluvremenu (i zabio gol), a danas ruši Gordi Albion.
Isto pitanje mogu postaviti i za vašu U-21 reprezentaciju koja nas je izbacila prošle godine. Eduardo, Modrić i Ćorluka dio su momčadi koja je razbila Engleze, a to što nisu otišli na EP mladih nebitna je stvar. Smisao mladih selekcija je stvaranje igrača za A reprezentaciju, rezultat je u drugom planu. Zašto "Čileanci" danas imaju kultni status? Pa, upravo zbog toga što su igrači te generacije (Prosinečki, Boban, Šuker, Jarni, Mijatović, Mihajlović...)kasnije ostvarili briljantne karijere. Svaka čast na naslovu juniorskog prvaka svijeta, ali da su se kasnije razvili u prosječne igrače, budi siguran da bi zaborav prekrio i njih i naslov '87. Što se usporedbe hrvatskih i srpskih klubova od raspada Juge tiče činjenice kažu da su Hrvati tri puta igrali u ligi prvaka (Hajduk 94/95, Dinamo 98/99, 99/00), a Srbi samo jednom (Partizan). Hajduk je pri tom igrao i četvrtfinale. Reprezentacije bolje ne uspoređivati. Svaka čast Srbiji na odličnom startu u kvalifikacije, želim vam uspjeh i prolaz na EURO i moram priznati da sam ugodno iznenađen većinom komentara vezanima uz tekmu s Englezima.

djole

pre 17 godina

dobri su hrvati, svaka im cast! engleze bas nesto nece iako imaju jaku reprezentaciju na papiru. golovi su bili smesni - lob koji se pogadja jenom u zivotu i onaj auto gol ;-) ... ali su zasluzeni dobrom igrom. pa im se ne moze nista zameriti. sa druge strane nasim (srpskim) komentatorima na kablovskom eurosportu se moze svasta zameriti... jednostavno nemaju pojma, a jos su i pristrasni.

zgluka

pre 17 godina

komentar od dextera:

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

moj odgovor:
veće gluposti nisam odavno pročitao- osim da imate dobru u-21 ekipu i da se partizanj probio u kup uefa! svaka čast

engleska mkoliko god bila loša od belgije je bolja i sa 3. postavom! malo je smiješno to uspoređivati! nisam nikako došao sa namjerom da nas uspoređujem ali kad si ti već počeo morati ću te podsjetiti: mi smo pobijedili istu ekipu argentine od koje ste vi dobili rekord svjetskih prvenstava! da ne spomenem i da se hrvatska pamti po osvajanju medalje a ne po 32. mjestu!

prijatelju, još vam je bruka presvježa da budete bahati! a to da je naša liga u kurcu to mi jako dobro znamo i bez tebe stručnjaka! belgija je jača od engleske i to 2 puta! ma da smo nabili brazil 3:0 ti bi rekao da je armenija (jarmenija, kako vi kažete) jača od brazila! šta se uspoređuješ kad ispadaš smiješan! vi igrajte svoju igru mi ćemo igrat svoju i možda se sretnemo na europskom- pa ćemo onda vidjeti ko je jači!

Jugosloven 100%

pre 17 godina

Da je Jugoslavije odavno bismo vec bili SVETSKI PRVACI, ali ovako samo za..bavamo jedne druge. Svaka cast Srbiji i Hrvatskoj na pobedi. A ostali nek se potrude malo. Ajd pozdrav Balkanci...

Francetić

pre 17 godina

Još jednom smo pokazali svoje pravo lice.Prije početka kvalifikacija svi su prognozirali debakl već nakon tri kola a mi na vrhu.Slaven Bilić je pametan i umjeren čovjek koji zna što hoće,ima iskustva igračkog,znanje,sluša savjete,rezonira i odlučuje potpuno objektivno,konačno kompletna osoba na čelu repke.Hrabar,odlučan sa sjajnim stručnim stožerom koji je oko sebe okupio,provjereni internacionalci koji su prošli sve u nogometu.Još jednom se pokazalo da ne igraju imena već kolektiv i zajedništvo jer nogomet i je takva igra.Englezima jučer ne bi pomoglo ni deset Gerrarda ili Beckhema jer smo ostavili srce i dušu na terenu uz fenomenalno navijanje.Može se sad netko ismijavati na drugom golu al pogledat treba što je čovjek do tada sve vadio i koliko su englezi do tog trenutka imali sreće.Konačno nam se vratilo.Mislim da srbima nije trajno riješenje stranac na čelu reprezentacije.Imate vi dobrih domaćih stručnjaka koji mogu napraviti velik posao.Niste vi izgubili talent i znanje već opći kaos koji vlada u zemlji samo je odraz i stanja u nogometu.Kad se sredite ne sumnjam da će rezultat doći.Ne tražite krivca u drugima kao recimo englezi ovih dana već sebi pogledajte u oči i priznajte da proteklih 15 godina upravo sad stiže na naplatu.Hrvatska se borila za svoju državu,zemlju,narod,bila napadnuta i obranila se,danas smo taj patriotizam i privrženost svojoj zemlji prenjeli na tribine koja nosi naše dečke da ne zaborave da se bore za sveti hrvatski dres koji je krvlju izboren u nametnutom ratu da bi danas oni mogli igrat u istom tom kockastom dresu.Čitajući prethodne članke o krizi srpske reprezetacije i razloga tipa grb,himna,dres i ostalo koje srbija nije imala je samo bježanje od realnih problema.A i nikad srbi neće moći doživljavat pobjede i poraze svojke repke kao mi hrvati jer niste na vašu sreću morali ratovat i doslovno ginuti za isti taj dres.Zato mi je neshvatljivo kad se javljaju pojedinci na ovom sajtu i pišu kako nas mrze,da su svim srcem navijali za engleze i sl.Mi smo valjda krivi što smo htjeli bit svoji i imati svoj identitet koji su nam pokušali uzeti.

Miladin Pršo-Jurčec

pre 17 godina

Zašto ste stavili uzvičnik u naslovu, kao da je ovo neko iznenađenje? Hrvatska je do sada u takmičarskim utakmicama pobeđivala svetske prvake Italiju, Nemačku, zatim Holandiju, Švedsku... Prijateljske ne treba ni pominjati: Argentina, Španija ...

neumann

pre 17 godina

Čestitke Hrvatskoj. Dobro odrađen posao.
A "braću" Srbe koji veličaju Bati Mirkovića treba pitati kako su kod nas negativni likovi pozitivni? Momak koji je popio zasluženi crveni, jer je malo šošoljio po Jarnijevom međunožju... ima jedno drugo ime za takve. Ili Siniša koji je redovno pljuvao protivničke igrače...
Nije u stvari Bata loš momak koliko ste ga VI takvim napravili.

tomi

pre 17 godina

Ovo je vjerojatno najbolje taktički odigrana utakmica hrvatske reprezentacije do sada! Igračka formacija izdržala je svih 90 minuta, te nije dopustila pritisak Engleza u posljednjih 20 minuta utakmice. To je i glavni razlog pobjede.
To dexter: na krivom si kolosijeku!

Skota za selektora!

pre 17 godina

@makedonac
Nisu Englezi bili losi?!?
Bili su skandalozni.
@riki
U pravu si, uz opasku da Portugal igra dobro na mahove (1984-86, pa 2000-2006), a izmedju su treca liga. Danska od 1984. i Hrvatska od nezavisnosti konstantno imaju rezultate.

Hrvatima 10 za borbenost, Slavenu 10 za taktiku. Vrhunski kvalitet nemaju, ali to umeju da nadoknade.
Kovac i Kovac sjajni, Kranjcar jr. srcem i glavom, Rapaic spektakl, kao kad je igrao za Perudju. Ne svidja mi se Petric, mnogo lako pada. Corluku samo treba zadrzati na zemlji, sve ce biti ok.

O Englezima nemam reci. OK je argument da im 5 od 6 prvih izbora na sredini terena ne igra (Bekam, Dzo Kol, Dzerard, Hargrivs i Lenon), ali ovo je sprdacina.
3-5-2 ili 5-3-2 sa Englezima??? Ko je od onih igraca ikad igrao u tom sistemu? Sta je bila duznost Skota Parkera? Koliko puta je Krauc primio loptu? Cime se inace bavi Esli Kol? O Celsijevom udarnom tandemu da i ne pricam... Teri primi gol od deteta visokog metar i po, Lampard ne zna gde je 90 minuta.
Meklaren je stvarno strucnjak.

Proud to be Croat!

pre 17 godina

Kako je lipo ponovo vidit Vatrene, ovaj put na klupi dok vode reprezentaciju. Fala dragom Bogu pa su oni tukci iz HNS-a "dali dite materi"!

dexter

pre 17 godina

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

Miroslav

pre 17 godina

Mislili su u Evropi kad se raspadne Jugoslavija nitko im sa Balkana neće moći uzimati titule i medalje, pobjeđivati ih...pa evo im odgovora...Hrvati ih deru, Srbi kad se sjete, a ne zaostaju ni ostali.

makedonac

pre 17 godina

nisu englezi bili losi, nego su hrvati bili odlicni. nadigrali su ih 100% u svim sferama igre. svaka cast. hrvatska i makedonija idu dalje, kao i srbija u svojoj grupi. pozdrav svima.

bravo hrvati

pre 17 godina

Nek ste im pokazali, sta je nasa fudbalska skola. Englezi su uvek bahato prepotentni, prema svim ostalim nacijama, svima se rugaju i sve omalovazavaju, sad su stvarno spusteni na zemlju. bravo

Aleksandar

pre 17 godina

Za Bojan_FL_RS..Ej Bojance,nemoj da se ti brines za makedonce,..ostavi na slobodu nas entuzijazam,..i da se ne plasiramo opet ostajemo veseli,nismo vajda ko vas da nas sve zulja...pozdravi od skopje

Bata Mirkovic

pre 17 godina

Kome nnjima da cestitam, treba ih izolovati iz svega, da Srbija pravi ispade kao Hrvatski navijaci, davno bi vec bila van svih takmicenja.

Milan BG

pre 17 godina

E pa i ja da nešto napišem - BAŠ MI NEŠTO PUCA PRSLUK ZA IZNENADJUJUĆE LAKU POBEDU HRVATA kao i silnih komentara ( do ovog trenutka 61) euforičnih likova. Jbt, uvredili se momci naslovom B92 ali tumačenje naslova im nije jača strana. Keep on body building svastikas - to je pravac koji ne može da omane!!!!!

дрнда

pre 17 godina

Честитке Хрватима! Још треба да раде на игри, имају падове, али увек је лепо видети да неко разгузи Енглезе.

Zeks

pre 17 godina

Cestitam komsijama i stvarno mi je drago. Nema sta, strava su odigrali. Totalno su rasturili one engleske kukavice. Samo se zale i kukaju. Evo i njihova mlada reprezentacija kao nesto kuka na rasisticke uvrede od strane nemaca. Samo placu i kukaju kao neke p...e. Onaj Petric vam je car. Za nase nadri selektore i vecite kriticare: On i nas Ergic igraju zajedno u Bazelu. Toliko o tome da strava igraci ne dolaze samo iz italijanske ili spanske lige. Bravo Hrvati. Vidimo se na EP.

Kralj

pre 17 godina

Svaka čast vatrenima na pobjedi...može li mi netko samo reć zašto su se zakačili Boysi i Torca?Nešto su rekli na tv-u...tko će koga,nego svoj svoga.Bar se nadam da Torca nije dobila po pič**?

ptsyez

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvata , i ako je sudija imao par gresaka kod ofsajd situacija pri napadu Runia - ali i Hrvati su imali bolje prilike .
Samo gde nadjoste onod malog? decko se vise trudi da se nametne i treneru i publici nego svi Hrvati zajedno.
PS: Za FIFA: Ako Vec ocete da menjate pravila maknite Ofsajd ili barem kad su igraci u liniji ili cak i malo blizi golmanu da se ne svira i tako ce biti vise golova a manje spornih situacija.

Realno

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvatske o tome ne treba puno pricati. Sto se tice Engleza oni nisu nikakva velesila, vec godinama ne prestavljaju nista u fudbalu dok Hrvati su u zadnjih petnaest godina stvorili veliko ime i tukli sve vece i poznate zemlje u fudbalu.

nikolaj

pre 17 godina

LMa kakvo vam bre surprise !

Lijepo sam pred tekmu prognozirao 3:0 za sahovnicare, omasih samo za jedaaan gol...

A moglo je biti 6-7:0 po onome sto su pokazali na Fox Soccer Channel- u prenoseci Sky sports news !

Ma kakovi Angli, pa oni se nisu vidjeli, niti postojali ko tim, kakav Runi, Krauc, Lampar i ostali bakraci.

Pozdrav i cestitke kmosijama od Srbina iz Cro na radu u Dc- ju

Nikolaj, DC

Zagrepcanin

pre 17 godina

Rale, jedan ispravak. Niste pobijedili Hrvate vec je bilo nerijeseno u Zagrebu. To je za vas sigurno uspjeh i cestitam na tome. Ja mislim da je to jedino veliko natjecanje na koje se nismo plasirali. Ali sve u svemu Maximir postaje utvrda (12 godina nepobjedivosti), i ne znam kada ce neka ekipa dobiti Hrvatsku u sluzbenoj tekmi na tom stadionu, a bice utoliko teze kad se izgradi novi i tribine priblize travnjaku. bio sam na tekmi s Bad Blue Boysima i atmosfera je bila nevjerovatna. Čak su i englezi priznali da smo ih ponizili, pogotovo u trenucima kad su se izmjenjivali povici "ole, ole, ole" dok su nasi konstatno drzali loptu u nogama. njihovi navijaci su utihnuli nakon gola i nisam čuo ni "A" od njih.
"nacisti i paravojska" 9 udaraca u okvir vrata a Englezići samo 1 u trenucima opustanja pred kraj tekme. toliko od nas.
BBB

SHEARER

pre 17 godina

Iskreno nepamtim kad sam se ovoliko(i dal sam se ikad:)obradovo pobedi komsija.Svaka cast pokazali ste onim arogantnoj i prepotentoj naciji sta znaci "kad vrela Balkanska krv prokljuca"Zaista JEDAN VELIKI POZDRAV I CESTITKA za ovu pobedu!Ajmo cela SFRJ na EVRO(Srbi,Hrvati,Makedonci pa ako malo i Slovenci se potrude bice to IHAJ)

Srbin iz USA

pre 17 godina

Zamolio bih citaoce da ubuduce prvo procitaju pa razmisle sta su procitali pa tek onda komentarisu. Lepo je napisano HR je iznenadjujuce LAKO pobedila Englesku, sto znaci da nije iznenadjenje sto je HR dobila ENG , vec sto su ih tako lako dobili!! sve cestitke kockastim za pobedu!!!!

Rale

pre 17 godina

BILO BI INTERESANTNO ODIGRATI JEDNU UTAKMICU SA HRVATIMA ONAKO PRIJATELJSKU,PROSLO JE DOSTA VREMENA OD ONOG MECA KAD SMO TUKLI XRVATE U ZAGREBU ZA ODLAZAK NA E.P NIKAD SE ONAKO NISAM BIO RADOVO U ZIVOTU

Dejan

pre 17 godina

Ljudi Jean je u pravu,"kockasti" su ih razbili kao beba zvecku,kakve crne sanse za Engleze, Lampard, Rooney, Crouch..ha ha ha..nigde,a "mali" Da Silva sa zemlje dao gol,a za drugi se potrudite da ga pogledate,umrecete od smeha...

Gerasim

pre 17 godina

Ljudi, kakvo bre iznenadjenje?! Dobro je rekao neko, kako za koga. Ja sam igrao na dva tiketa keca, na trecem tiketu stavio sam X, chisto zbog iznenadjenja.
Fora je u tome shto Englezi ne mogu da pobede malo jachu ekipu u zadnje vreme. A pogotovo ekipu kao shto je Hrvatska, koja kuci igra fenomenalno! A i ta statistika, na strani je hrvatske repke..

I don't want to live in Chelsea!

pre 17 godina

Prolazio King's Roadom posle utakmice. Video kroz staklo u jednom pabu dresove sa sahovnicom. Naravno, nisam ulazio, ne zbog bezbednosti, vec zbog gadjenja. Uglavnom na jednom od dresova sam video slogan: FREE ANTE, SVI SMO ZA TE!

riki

pre 17 godina

Hmm, je da smo ih zgazili, ali rekao bi vise zbog njihove jako lose igre nego zbog nase dobre. Bili smo dobri, ali ne smije se zaboraviti da su Englezi u nekakvoj krizi. Drago mi je, da su se uredili u veliki red reprezentacija, koje smo u 12 godina tukli: Spanjolsku, Njemacku, Italiju (cak 3x), Argentinu, Nizozemsku, Dansku, Englesku, Svedsku, Tursku, Mexiko, Grcku, Ukrainu, Rumunjsku, Bugarsku (protiv Francuza nam krali)...not bad za drzavicu od 4,5 milijuna :-) Po ratingu/stanovnici sa Portugalom i Danskom spadamo u sam vrh.

Bojan_FL_RS

pre 17 godina

Mi se hvalimo pobjedama nad ovim nejakim timovima. Svaka cast Hrvatima. Malo ko moze dobiti danas Engleze cak i od ovih najjacih repki. Ovaj Meklaren ce odletjeti prije nego sto je dosao. Stvarno mu nije tu mjesto. A ti Makedonac smiri dozivljaje. Bicete 4. u grupi. Bolje od toga vi jednostavno ne mozete.

Aleksandar PN

pre 17 godina

Cestitam komsijama na pobedi,odrzali su pravi cas fudbala ocajnim Englezima!Engleska reprezentacija predstavlja pravu antipropagandu fudbala!

exe

pre 17 godina

Bravo Hrvati!! Bravo Bilicu! Maestralno odigrano!Sa ovakvom igrom mozete daleko. A nasi bi mogli nesto od ove utakmice i da nauce. Za pocetak, da postoji i sredina terena, a ne samo baloni i preskakanje igre!!

roy makaay

pre 17 godina

englezi ..ha ha ha ha ... koji je ovo po redu blam. dajte ljudi otreznite se vise. kad su to englezi bili sila. sa jednom titulom prvaka iz 66. se duvaju kao da su uzeli 10 titula. ti dripci nisu hteli igrati svetsko provenstvo do 54 (ili tako nesto) jer su oni izmislili fudbal. svake godine slusam istu pricu " u jeee englezi". pacenici, jadnici i sve ostalo. da nemaju manchester i liverpool u domenu klupskog fudbala bili bi veciti autsajderi. da podsetim. i urugvaj je bio prvak sveta pa sta ...

Vekki

pre 17 godina

E da nisu pobjedili bio bi jaok nervozan pa ostavio sam dusu i tijelo na sjeveru sad cu se morati par dana oporavljati... super tekma! Super navijanje! Pokazali smo Englezima veceras kako se igra nogomet i kako se navija!!!

huh!

pre 17 godina

nije ni srbija izgubila nijednu utakmicu od sticanja nezavisnosti, ni na svom, a boga mi ni na tudjem terenu.
a pitanje koje je imam, koliko je to hrvata bilo u sansi, akoliko ih je zapravo zatreslo mrezu? tek da se zna...

p.s. svakako cestitam na pobedi i na osvojenim bodovima.

El Purger

pre 17 godina

B92, molim vas! Kakvo iznenađenje? Hrvatska otkad je članica FIFE i UEFE nije na domaćem terenu izgubila jednu jedinu službenu utakmicu, a onaj ko je gledao utakmicu je vidio da Englezi nisu imali promil šanse, više loptu u nogama i ovjerljivo više udaraca, Englezi prvi udarac u okvir gola tek u drugoj minuti sudačke nadoknade, Rooney sa preko 25m po podu. Stvarno vrhunski odrađena tekma mora se priznat. Ispada da nam onaj moment sreće na posljetku nije ni bio potreban:) Pozdrav!

Jean

pre 17 godina

Prvo čestitke nogometašima Srbije na pobjedi.
Nisam siguran da smo Vaš novinar i ja pratili istu utakmicu.
Napisati da su i jedni i drugi imali prilike je krivo informiranje ljubitelja nogometa u Srbiji. Englezi su imali samo jednu pravu priliku (Rooney)a Hrvati 6 (Kranjčar, Šimunić, Modrić, Eduardo, Petrić, Rapaić). Što se tiče udaraca na gol odnos je 16(9)-4(1)u korist Hrvata.
Pozdrav ljubiteljima sporta u Srbiji!

Jarek

pre 17 godina

Engleska je razbijena, moglo je biti i 5:0. Veličanstvena pobjeda, bravo dečki!!!!
Btw, krivo ste napravili tablicu skupine. Hrvatska je prva, Izrael drugi, a Engleska tek treća i to s utakmicom više. .

zoran

pre 17 godina

Gledao sam hrvate na eurosportu i moram priznati da su me odusevili igrom,englezi se nisu uopste videli.Cestita komsije i ne bi voleo da igramo u istoj skupini 2008

luc

pre 17 godina

niste bas realni. Da jeste onda bi znali da nikad utakmicu nismo izgubili doma (sluzbenu) a to znaci da nitko ali bas nitko cak ni engleska nemoze biti favorit na nasem terenu, da smo totalno nadigrali engleze, a ne da su i oni imali prilike kao i mi (jesu jednu, na kraju tekme kad smo mi vec vodili 2:0), i na tablici mi vodimo zbog bolje gol razlike i imamo utakmicu manje.

goran

pre 17 godina

ma, kakvo iznenaduvanje? pa, hrvatska e za dve klasi podobra od anglija. bravo hrvati, iako nie vo sabotata gi umorivme, pa vie na gotovo;) hrvatska broj 1 vo grupata, a makedonija broj 2. pozdrav

zgb

pre 17 godina

razbili smo ih ko beba zvecku..ma kakve sanse s obje strane..16 udaraca od toga 9 u okvir a englezi 4 udarca i samo 1 u okvir..realno trebalo je biti 4-0 za hrvatsku..pozdrav

Marko

pre 17 godina

Pobeda Hrvatske, reprezentacije koja je vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala uopste nije iznenadjenje. Molim vas uporedite rezultate Hrvatske i Engleske u poslednjih 15-tak godina i videcete da je Hrvatska imala daleko bolje rezultate.

rcpbet

pre 17 godina

Kako su Englezi poniženi ! Svi koji ne vole Engleze moraju pogledati ovu utakmicu. Udarci 16-4 za HR, u okvir 9-1 za HR, posjed 52-48 za HR u svemu su nadigrani. Sretno i vama večeras.

30:0

pre 17 godina

Zašto iznenađenje? Hrvatska nije izgubila niti jednu službenu utakmicu na domaćem terenu od neovisnosti: 21 pobjeda, 9 nerješenih.

daniel HR

pre 17 godina

....da imali prilika i jedni i drugi, pa pojeli smo ih u Zagrebu večeras, osramotili, jedna jedina prava prilika kada je Rooney imao dobar šut sa šesnaest metara iz kosa, mi smi imali barem 6 takvih + nekoliko poluprilika iz kojih je isto mogao pasti neki gol--mogli smo ih pregaziti sa 3-4 nula bez beda, omjer udaraca u okvir bio je negdje 14:3 u našu korist....dali smo jedan sretni gol Robinsonu koji je inače branio vrhunski, večeras nije imao sreće........ne treba pretjerivati, i ovo je odličan rezultat, nova velika pobjeda hrvatskog nogometa, i to baš nad prepotentnim englezima, koji su nas optuživali za rasizam, fašizam, šta sve ne....fenomenalna atmosfera, englezi se gotovo nisu ni čuli, po gradu nisu ni pjevali, samo sjedili u kafićima, pokazali su kakvi su junaci kada dođu na ''barbarski istok''-----najveći ternutak utakmice: zamjena ulazi Olić izlazi Da Silva, a cijeli stadion ustaje i plješće tamnoputom igraču, hrvati rasisti LOL

DAKI Prijepolje

pre 17 godina

I ako ih iz sveg srca mrzim , mislim da su hrvati potpuno zasluzeno pobedili. Onaj drugi gol koji je primio,Robinson ce dugo pamtiti. Smesniji gol odavno nisam video. Ipak mislim da iz ove grupe dalje idu Englezi i Rusi, bez obzira na los start Hidingovih igraca.

Boki

pre 17 godina

Kakvo iznenadjenje? Gluposti! Hrvatska igra odlicno i zasluzeno je pobedila. Gledao sam utakmicu, neverovatna borbenost i odlucnost hrvatskog tima. Englezi su delovali smesno, nalik ekipama koje uglavnom sluze za popravljanje gol razlike.

goran

pre 17 godina

ma, kakvo iznenaduvanje? pa, hrvatska e za dve klasi podobra od anglija. bravo hrvati, iako nie vo sabotata gi umorivme, pa vie na gotovo;) hrvatska broj 1 vo grupata, a makedonija broj 2. pozdrav

DAKI Prijepolje

pre 17 godina

I ako ih iz sveg srca mrzim , mislim da su hrvati potpuno zasluzeno pobedili. Onaj drugi gol koji je primio,Robinson ce dugo pamtiti. Smesniji gol odavno nisam video. Ipak mislim da iz ove grupe dalje idu Englezi i Rusi, bez obzira na los start Hidingovih igraca.

daniel HR

pre 17 godina

....da imali prilika i jedni i drugi, pa pojeli smo ih u Zagrebu večeras, osramotili, jedna jedina prava prilika kada je Rooney imao dobar šut sa šesnaest metara iz kosa, mi smi imali barem 6 takvih + nekoliko poluprilika iz kojih je isto mogao pasti neki gol--mogli smo ih pregaziti sa 3-4 nula bez beda, omjer udaraca u okvir bio je negdje 14:3 u našu korist....dali smo jedan sretni gol Robinsonu koji je inače branio vrhunski, večeras nije imao sreće........ne treba pretjerivati, i ovo je odličan rezultat, nova velika pobjeda hrvatskog nogometa, i to baš nad prepotentnim englezima, koji su nas optuživali za rasizam, fašizam, šta sve ne....fenomenalna atmosfera, englezi se gotovo nisu ni čuli, po gradu nisu ni pjevali, samo sjedili u kafićima, pokazali su kakvi su junaci kada dođu na ''barbarski istok''-----najveći ternutak utakmice: zamjena ulazi Olić izlazi Da Silva, a cijeli stadion ustaje i plješće tamnoputom igraču, hrvati rasisti LOL

Marko

pre 17 godina

Pobeda Hrvatske, reprezentacije koja je vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala uopste nije iznenadjenje. Molim vas uporedite rezultate Hrvatske i Engleske u poslednjih 15-tak godina i videcete da je Hrvatska imala daleko bolje rezultate.

Boki

pre 17 godina

Kakvo iznenadjenje? Gluposti! Hrvatska igra odlicno i zasluzeno je pobedila. Gledao sam utakmicu, neverovatna borbenost i odlucnost hrvatskog tima. Englezi su delovali smesno, nalik ekipama koje uglavnom sluze za popravljanje gol razlike.

rcpbet

pre 17 godina

Kako su Englezi poniženi ! Svi koji ne vole Engleze moraju pogledati ovu utakmicu. Udarci 16-4 za HR, u okvir 9-1 za HR, posjed 52-48 za HR u svemu su nadigrani. Sretno i vama večeras.

luc

pre 17 godina

niste bas realni. Da jeste onda bi znali da nikad utakmicu nismo izgubili doma (sluzbenu) a to znaci da nitko ali bas nitko cak ni engleska nemoze biti favorit na nasem terenu, da smo totalno nadigrali engleze, a ne da su i oni imali prilike kao i mi (jesu jednu, na kraju tekme kad smo mi vec vodili 2:0), i na tablici mi vodimo zbog bolje gol razlike i imamo utakmicu manje.

30:0

pre 17 godina

Zašto iznenađenje? Hrvatska nije izgubila niti jednu službenu utakmicu na domaćem terenu od neovisnosti: 21 pobjeda, 9 nerješenih.

zgb

pre 17 godina

razbili smo ih ko beba zvecku..ma kakve sanse s obje strane..16 udaraca od toga 9 u okvir a englezi 4 udarca i samo 1 u okvir..realno trebalo je biti 4-0 za hrvatsku..pozdrav

Jean

pre 17 godina

Prvo čestitke nogometašima Srbije na pobjedi.
Nisam siguran da smo Vaš novinar i ja pratili istu utakmicu.
Napisati da su i jedni i drugi imali prilike je krivo informiranje ljubitelja nogometa u Srbiji. Englezi su imali samo jednu pravu priliku (Rooney)a Hrvati 6 (Kranjčar, Šimunić, Modrić, Eduardo, Petrić, Rapaić). Što se tiče udaraca na gol odnos je 16(9)-4(1)u korist Hrvata.
Pozdrav ljubiteljima sporta u Srbiji!

zoran

pre 17 godina

Gledao sam hrvate na eurosportu i moram priznati da su me odusevili igrom,englezi se nisu uopste videli.Cestita komsije i ne bi voleo da igramo u istoj skupini 2008

Jarek

pre 17 godina

Engleska je razbijena, moglo je biti i 5:0. Veličanstvena pobjeda, bravo dečki!!!!
Btw, krivo ste napravili tablicu skupine. Hrvatska je prva, Izrael drugi, a Engleska tek treća i to s utakmicom više. .

El Purger

pre 17 godina

B92, molim vas! Kakvo iznenađenje? Hrvatska otkad je članica FIFE i UEFE nije na domaćem terenu izgubila jednu jedinu službenu utakmicu, a onaj ko je gledao utakmicu je vidio da Englezi nisu imali promil šanse, više loptu u nogama i ovjerljivo više udaraca, Englezi prvi udarac u okvir gola tek u drugoj minuti sudačke nadoknade, Rooney sa preko 25m po podu. Stvarno vrhunski odrađena tekma mora se priznat. Ispada da nam onaj moment sreće na posljetku nije ni bio potreban:) Pozdrav!

Vekki

pre 17 godina

E da nisu pobjedili bio bi jaok nervozan pa ostavio sam dusu i tijelo na sjeveru sad cu se morati par dana oporavljati... super tekma! Super navijanje! Pokazali smo Englezima veceras kako se igra nogomet i kako se navija!!!

huh!

pre 17 godina

nije ni srbija izgubila nijednu utakmicu od sticanja nezavisnosti, ni na svom, a boga mi ni na tudjem terenu.
a pitanje koje je imam, koliko je to hrvata bilo u sansi, akoliko ih je zapravo zatreslo mrezu? tek da se zna...

p.s. svakako cestitam na pobedi i na osvojenim bodovima.

exe

pre 17 godina

Bravo Hrvati!! Bravo Bilicu! Maestralno odigrano!Sa ovakvom igrom mozete daleko. A nasi bi mogli nesto od ove utakmice i da nauce. Za pocetak, da postoji i sredina terena, a ne samo baloni i preskakanje igre!!

Aleksandar PN

pre 17 godina

Cestitam komsijama na pobedi,odrzali su pravi cas fudbala ocajnim Englezima!Engleska reprezentacija predstavlja pravu antipropagandu fudbala!

Bojan_FL_RS

pre 17 godina

Mi se hvalimo pobjedama nad ovim nejakim timovima. Svaka cast Hrvatima. Malo ko moze dobiti danas Engleze cak i od ovih najjacih repki. Ovaj Meklaren ce odletjeti prije nego sto je dosao. Stvarno mu nije tu mjesto. A ti Makedonac smiri dozivljaje. Bicete 4. u grupi. Bolje od toga vi jednostavno ne mozete.

roy makaay

pre 17 godina

englezi ..ha ha ha ha ... koji je ovo po redu blam. dajte ljudi otreznite se vise. kad su to englezi bili sila. sa jednom titulom prvaka iz 66. se duvaju kao da su uzeli 10 titula. ti dripci nisu hteli igrati svetsko provenstvo do 54 (ili tako nesto) jer su oni izmislili fudbal. svake godine slusam istu pricu " u jeee englezi". pacenici, jadnici i sve ostalo. da nemaju manchester i liverpool u domenu klupskog fudbala bili bi veciti autsajderi. da podsetim. i urugvaj je bio prvak sveta pa sta ...

Gerasim

pre 17 godina

Ljudi, kakvo bre iznenadjenje?! Dobro je rekao neko, kako za koga. Ja sam igrao na dva tiketa keca, na trecem tiketu stavio sam X, chisto zbog iznenadjenja.
Fora je u tome shto Englezi ne mogu da pobede malo jachu ekipu u zadnje vreme. A pogotovo ekipu kao shto je Hrvatska, koja kuci igra fenomenalno! A i ta statistika, na strani je hrvatske repke..

riki

pre 17 godina

Hmm, je da smo ih zgazili, ali rekao bi vise zbog njihove jako lose igre nego zbog nase dobre. Bili smo dobri, ali ne smije se zaboraviti da su Englezi u nekakvoj krizi. Drago mi je, da su se uredili u veliki red reprezentacija, koje smo u 12 godina tukli: Spanjolsku, Njemacku, Italiju (cak 3x), Argentinu, Nizozemsku, Dansku, Englesku, Svedsku, Tursku, Mexiko, Grcku, Ukrainu, Rumunjsku, Bugarsku (protiv Francuza nam krali)...not bad za drzavicu od 4,5 milijuna :-) Po ratingu/stanovnici sa Portugalom i Danskom spadamo u sam vrh.

I don't want to live in Chelsea!

pre 17 godina

Prolazio King's Roadom posle utakmice. Video kroz staklo u jednom pabu dresove sa sahovnicom. Naravno, nisam ulazio, ne zbog bezbednosti, vec zbog gadjenja. Uglavnom na jednom od dresova sam video slogan: FREE ANTE, SVI SMO ZA TE!

Dejan

pre 17 godina

Ljudi Jean je u pravu,"kockasti" su ih razbili kao beba zvecku,kakve crne sanse za Engleze, Lampard, Rooney, Crouch..ha ha ha..nigde,a "mali" Da Silva sa zemlje dao gol,a za drugi se potrudite da ga pogledate,umrecete od smeha...

Srbin iz USA

pre 17 godina

Zamolio bih citaoce da ubuduce prvo procitaju pa razmisle sta su procitali pa tek onda komentarisu. Lepo je napisano HR je iznenadjujuce LAKO pobedila Englesku, sto znaci da nije iznenadjenje sto je HR dobila ENG , vec sto su ih tako lako dobili!! sve cestitke kockastim za pobedu!!!!

SHEARER

pre 17 godina

Iskreno nepamtim kad sam se ovoliko(i dal sam se ikad:)obradovo pobedi komsija.Svaka cast pokazali ste onim arogantnoj i prepotentoj naciji sta znaci "kad vrela Balkanska krv prokljuca"Zaista JEDAN VELIKI POZDRAV I CESTITKA za ovu pobedu!Ajmo cela SFRJ na EVRO(Srbi,Hrvati,Makedonci pa ako malo i Slovenci se potrude bice to IHAJ)

Rale

pre 17 godina

BILO BI INTERESANTNO ODIGRATI JEDNU UTAKMICU SA HRVATIMA ONAKO PRIJATELJSKU,PROSLO JE DOSTA VREMENA OD ONOG MECA KAD SMO TUKLI XRVATE U ZAGREBU ZA ODLAZAK NA E.P NIKAD SE ONAKO NISAM BIO RADOVO U ZIVOTU

nikolaj

pre 17 godina

LMa kakvo vam bre surprise !

Lijepo sam pred tekmu prognozirao 3:0 za sahovnicare, omasih samo za jedaaan gol...

A moglo je biti 6-7:0 po onome sto su pokazali na Fox Soccer Channel- u prenoseci Sky sports news !

Ma kakovi Angli, pa oni se nisu vidjeli, niti postojali ko tim, kakav Runi, Krauc, Lampar i ostali bakraci.

Pozdrav i cestitke kmosijama od Srbina iz Cro na radu u Dc- ju

Nikolaj, DC

Zagrepcanin

pre 17 godina

Rale, jedan ispravak. Niste pobijedili Hrvate vec je bilo nerijeseno u Zagrebu. To je za vas sigurno uspjeh i cestitam na tome. Ja mislim da je to jedino veliko natjecanje na koje se nismo plasirali. Ali sve u svemu Maximir postaje utvrda (12 godina nepobjedivosti), i ne znam kada ce neka ekipa dobiti Hrvatsku u sluzbenoj tekmi na tom stadionu, a bice utoliko teze kad se izgradi novi i tribine priblize travnjaku. bio sam na tekmi s Bad Blue Boysima i atmosfera je bila nevjerovatna. Čak su i englezi priznali da smo ih ponizili, pogotovo u trenucima kad su se izmjenjivali povici "ole, ole, ole" dok su nasi konstatno drzali loptu u nogama. njihovi navijaci su utihnuli nakon gola i nisam čuo ni "A" od njih.
"nacisti i paravojska" 9 udaraca u okvir vrata a Englezići samo 1 u trenucima opustanja pred kraj tekme. toliko od nas.
BBB

Realno

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvatske o tome ne treba puno pricati. Sto se tice Engleza oni nisu nikakva velesila, vec godinama ne prestavljaju nista u fudbalu dok Hrvati su u zadnjih petnaest godina stvorili veliko ime i tukli sve vece i poznate zemlje u fudbalu.

Kralj

pre 17 godina

Svaka čast vatrenima na pobjedi...može li mi netko samo reć zašto su se zakačili Boysi i Torca?Nešto su rekli na tv-u...tko će koga,nego svoj svoga.Bar se nadam da Torca nije dobila po pič**?

ptsyez

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvata , i ako je sudija imao par gresaka kod ofsajd situacija pri napadu Runia - ali i Hrvati su imali bolje prilike .
Samo gde nadjoste onod malog? decko se vise trudi da se nametne i treneru i publici nego svi Hrvati zajedno.
PS: Za FIFA: Ako Vec ocete da menjate pravila maknite Ofsajd ili barem kad su igraci u liniji ili cak i malo blizi golmanu da se ne svira i tako ce biti vise golova a manje spornih situacija.

Zeks

pre 17 godina

Cestitam komsijama i stvarno mi je drago. Nema sta, strava su odigrali. Totalno su rasturili one engleske kukavice. Samo se zale i kukaju. Evo i njihova mlada reprezentacija kao nesto kuka na rasisticke uvrede od strane nemaca. Samo placu i kukaju kao neke p...e. Onaj Petric vam je car. Za nase nadri selektore i vecite kriticare: On i nas Ergic igraju zajedno u Bazelu. Toliko o tome da strava igraci ne dolaze samo iz italijanske ili spanske lige. Bravo Hrvati. Vidimo se na EP.

дрнда

pre 17 godina

Честитке Хрватима! Још треба да раде на игри, имају падове, али увек је лепо видети да неко разгузи Енглезе.

Milan BG

pre 17 godina

E pa i ja da nešto napišem - BAŠ MI NEŠTO PUCA PRSLUK ZA IZNENADJUJUĆE LAKU POBEDU HRVATA kao i silnih komentara ( do ovog trenutka 61) euforičnih likova. Jbt, uvredili se momci naslovom B92 ali tumačenje naslova im nije jača strana. Keep on body building svastikas - to je pravac koji ne može da omane!!!!!

Bata Mirkovic

pre 17 godina

Kome nnjima da cestitam, treba ih izolovati iz svega, da Srbija pravi ispade kao Hrvatski navijaci, davno bi vec bila van svih takmicenja.

Aleksandar

pre 17 godina

Za Bojan_FL_RS..Ej Bojance,nemoj da se ti brines za makedonce,..ostavi na slobodu nas entuzijazam,..i da se ne plasiramo opet ostajemo veseli,nismo vajda ko vas da nas sve zulja...pozdravi od skopje

Miroslav

pre 17 godina

Mislili su u Evropi kad se raspadne Jugoslavija nitko im sa Balkana neće moći uzimati titule i medalje, pobjeđivati ih...pa evo im odgovora...Hrvati ih deru, Srbi kad se sjete, a ne zaostaju ni ostali.

makedonac

pre 17 godina

nisu englezi bili losi, nego su hrvati bili odlicni. nadigrali su ih 100% u svim sferama igre. svaka cast. hrvatska i makedonija idu dalje, kao i srbija u svojoj grupi. pozdrav svima.

bravo hrvati

pre 17 godina

Nek ste im pokazali, sta je nasa fudbalska skola. Englezi su uvek bahato prepotentni, prema svim ostalim nacijama, svima se rugaju i sve omalovazavaju, sad su stvarno spusteni na zemlju. bravo

dexter

pre 17 godina

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

Skota za selektora!

pre 17 godina

@makedonac
Nisu Englezi bili losi?!?
Bili su skandalozni.
@riki
U pravu si, uz opasku da Portugal igra dobro na mahove (1984-86, pa 2000-2006), a izmedju su treca liga. Danska od 1984. i Hrvatska od nezavisnosti konstantno imaju rezultate.

Hrvatima 10 za borbenost, Slavenu 10 za taktiku. Vrhunski kvalitet nemaju, ali to umeju da nadoknade.
Kovac i Kovac sjajni, Kranjcar jr. srcem i glavom, Rapaic spektakl, kao kad je igrao za Perudju. Ne svidja mi se Petric, mnogo lako pada. Corluku samo treba zadrzati na zemlji, sve ce biti ok.

O Englezima nemam reci. OK je argument da im 5 od 6 prvih izbora na sredini terena ne igra (Bekam, Dzo Kol, Dzerard, Hargrivs i Lenon), ali ovo je sprdacina.
3-5-2 ili 5-3-2 sa Englezima??? Ko je od onih igraca ikad igrao u tom sistemu? Sta je bila duznost Skota Parkera? Koliko puta je Krauc primio loptu? Cime se inace bavi Esli Kol? O Celsijevom udarnom tandemu da i ne pricam... Teri primi gol od deteta visokog metar i po, Lampard ne zna gde je 90 minuta.
Meklaren je stvarno strucnjak.

Proud to be Croat!

pre 17 godina

Kako je lipo ponovo vidit Vatrene, ovaj put na klupi dok vode reprezentaciju. Fala dragom Bogu pa su oni tukci iz HNS-a "dali dite materi"!

neumann

pre 17 godina

Čestitke Hrvatskoj. Dobro odrađen posao.
A "braću" Srbe koji veličaju Bati Mirkovića treba pitati kako su kod nas negativni likovi pozitivni? Momak koji je popio zasluženi crveni, jer je malo šošoljio po Jarnijevom međunožju... ima jedno drugo ime za takve. Ili Siniša koji je redovno pljuvao protivničke igrače...
Nije u stvari Bata loš momak koliko ste ga VI takvim napravili.

tomi

pre 17 godina

Ovo je vjerojatno najbolje taktički odigrana utakmica hrvatske reprezentacije do sada! Igračka formacija izdržala je svih 90 minuta, te nije dopustila pritisak Engleza u posljednjih 20 minuta utakmice. To je i glavni razlog pobjede.
To dexter: na krivom si kolosijeku!

Miladin Pršo-Jurčec

pre 17 godina

Zašto ste stavili uzvičnik u naslovu, kao da je ovo neko iznenađenje? Hrvatska je do sada u takmičarskim utakmicama pobeđivala svetske prvake Italiju, Nemačku, zatim Holandiju, Švedsku... Prijateljske ne treba ni pominjati: Argentina, Španija ...

Francetić

pre 17 godina

Još jednom smo pokazali svoje pravo lice.Prije početka kvalifikacija svi su prognozirali debakl već nakon tri kola a mi na vrhu.Slaven Bilić je pametan i umjeren čovjek koji zna što hoće,ima iskustva igračkog,znanje,sluša savjete,rezonira i odlučuje potpuno objektivno,konačno kompletna osoba na čelu repke.Hrabar,odlučan sa sjajnim stručnim stožerom koji je oko sebe okupio,provjereni internacionalci koji su prošli sve u nogometu.Još jednom se pokazalo da ne igraju imena već kolektiv i zajedništvo jer nogomet i je takva igra.Englezima jučer ne bi pomoglo ni deset Gerrarda ili Beckhema jer smo ostavili srce i dušu na terenu uz fenomenalno navijanje.Može se sad netko ismijavati na drugom golu al pogledat treba što je čovjek do tada sve vadio i koliko su englezi do tog trenutka imali sreće.Konačno nam se vratilo.Mislim da srbima nije trajno riješenje stranac na čelu reprezentacije.Imate vi dobrih domaćih stručnjaka koji mogu napraviti velik posao.Niste vi izgubili talent i znanje već opći kaos koji vlada u zemlji samo je odraz i stanja u nogometu.Kad se sredite ne sumnjam da će rezultat doći.Ne tražite krivca u drugima kao recimo englezi ovih dana već sebi pogledajte u oči i priznajte da proteklih 15 godina upravo sad stiže na naplatu.Hrvatska se borila za svoju državu,zemlju,narod,bila napadnuta i obranila se,danas smo taj patriotizam i privrženost svojoj zemlji prenjeli na tribine koja nosi naše dečke da ne zaborave da se bore za sveti hrvatski dres koji je krvlju izboren u nametnutom ratu da bi danas oni mogli igrat u istom tom kockastom dresu.Čitajući prethodne članke o krizi srpske reprezetacije i razloga tipa grb,himna,dres i ostalo koje srbija nije imala je samo bježanje od realnih problema.A i nikad srbi neće moći doživljavat pobjede i poraze svojke repke kao mi hrvati jer niste na vašu sreću morali ratovat i doslovno ginuti za isti taj dres.Zato mi je neshvatljivo kad se javljaju pojedinci na ovom sajtu i pišu kako nas mrze,da su svim srcem navijali za engleze i sl.Mi smo valjda krivi što smo htjeli bit svoji i imati svoj identitet koji su nam pokušali uzeti.

Milos, Srbija

pre 17 godina

Komsije su mi pruzile veliko zadovoljstvo ponizivsi one napaljene kvazi-fudbalere.
Nadam se da cemo imati prilike i mi da se nadigravamo (i da nece poskociti lopta ispred Stojkovica). Bilo je super i nadam se da ce ta Engleska skola (koja je dopadljiva manje nego Nemacka), konacno shvatiti da je smesna kada igraju protiv momaka koji znaju da koriste obe noge i mozak da bi pobedili. Hvala, komsije!

Jugosloven 100%

pre 17 godina

Da je Jugoslavije odavno bismo vec bili SVETSKI PRVACI, ali ovako samo za..bavamo jedne druge. Svaka cast Srbiji i Hrvatskoj na pobedi. A ostali nek se potrude malo. Ajd pozdrav Balkanci...

zgluka

pre 17 godina

komentar od dextera:

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

moj odgovor:
veće gluposti nisam odavno pročitao- osim da imate dobru u-21 ekipu i da se partizanj probio u kup uefa! svaka čast

engleska mkoliko god bila loša od belgije je bolja i sa 3. postavom! malo je smiješno to uspoređivati! nisam nikako došao sa namjerom da nas uspoređujem ali kad si ti već počeo morati ću te podsjetiti: mi smo pobijedili istu ekipu argentine od koje ste vi dobili rekord svjetskih prvenstava! da ne spomenem i da se hrvatska pamti po osvajanju medalje a ne po 32. mjestu!

prijatelju, još vam je bruka presvježa da budete bahati! a to da je naša liga u kurcu to mi jako dobro znamo i bez tebe stručnjaka! belgija je jača od engleske i to 2 puta! ma da smo nabili brazil 3:0 ti bi rekao da je armenija (jarmenija, kako vi kažete) jača od brazila! šta se uspoređuješ kad ispadaš smiješan! vi igrajte svoju igru mi ćemo igrat svoju i možda se sretnemo na europskom- pa ćemo onda vidjeti ko je jači!

Zagi

pre 17 godina

Dexter,

što se mladih reprezentacija tiče - jedno pitanje: "Tko je od vaših viceprvaka Europe '04 danas nositelj igre u A reprezentaciji"? Hrvatska je tada ispala u skupini (izgubili od vas 3:2), ali danas su Kranjčar, Srna, Babić i Eduardo dokazani igrači u A vrsti. Eduardo Da Silva protiv vas je tada ušao u drugom poluvremenu (i zabio gol), a danas ruši Gordi Albion.
Isto pitanje mogu postaviti i za vašu U-21 reprezentaciju koja nas je izbacila prošle godine. Eduardo, Modrić i Ćorluka dio su momčadi koja je razbila Engleze, a to što nisu otišli na EP mladih nebitna je stvar. Smisao mladih selekcija je stvaranje igrača za A reprezentaciju, rezultat je u drugom planu. Zašto "Čileanci" danas imaju kultni status? Pa, upravo zbog toga što su igrači te generacije (Prosinečki, Boban, Šuker, Jarni, Mijatović, Mihajlović...)kasnije ostvarili briljantne karijere. Svaka čast na naslovu juniorskog prvaka svijeta, ali da su se kasnije razvili u prosječne igrače, budi siguran da bi zaborav prekrio i njih i naslov '87. Što se usporedbe hrvatskih i srpskih klubova od raspada Juge tiče činjenice kažu da su Hrvati tri puta igrali u ligi prvaka (Hajduk 94/95, Dinamo 98/99, 99/00), a Srbi samo jednom (Partizan). Hajduk je pri tom igrao i četvrtfinale. Reprezentacije bolje ne uspoređivati. Svaka čast Srbiji na odličnom startu u kvalifikacije, želim vam uspjeh i prolaz na EURO i moram priznati da sam ugodno iznenađen većinom komentara vezanima uz tekmu s Englezima.

djole

pre 17 godina

dobri su hrvati, svaka im cast! engleze bas nesto nece iako imaju jaku reprezentaciju na papiru. golovi su bili smesni - lob koji se pogadja jenom u zivotu i onaj auto gol ;-) ... ali su zasluzeni dobrom igrom. pa im se ne moze nista zameriti. sa druge strane nasim (srpskim) komentatorima na kablovskom eurosportu se moze svasta zameriti... jednostavno nemaju pojma, a jos su i pristrasni.

PimPong

pre 17 godina

Slazem se sa jednim od komentara - ne pise u clanku da je ovo iznenadjenje, vec da je Hrvatska "iznenadjujuce lako" savladala Englesku. E sad, druga je stvar to sto zapad to stvarno vidi kao iznenadjenje. Kao sto sam rekao na Srbija-Armenija stranici, Englezi imaju fantastican marketing i neupuceni misle da su oni neka sila. U USA, Premiership ima fantastican marketing, svi sportski barovi za vikend daju utakmice, dok se to ne moze reci za druge evropske lige. Moram i sam da priznam da igraju dobar fudbal u toj ligi, ali tu ne igraju samo Englezi (Henry, npr.).

Onda, svaki klinac je cuo za Beckham-a, ali vise zbog tog sto se pojavljuju u zutoj stampi sa zenom, nego zbog tog sto su ga gledali na terenu.

Sve ovo, na neki nacin, ispira ljudima mozak, i polako se pravi mit o Engleskoj, koja je mozda licila na nesto sa Gazom i Platom kad su usli u polufinale prvenstva u Italiji, ali to je bilo davno.

A da ne govorim o tome kako su pisali da su Hrvati rasisti i pokusavali da skrenu paznju na druge stvari. Prvo, istina je da postoje rasisticki elementi u Hrvatskoj. Postoje i u Srbiji, USA, i u drugim zemljama, ali je to pogotovo nizak udarac od zemlje koja:

1. je uzrok najveceg broja zrtava u fudbala
2. je bila veliki kolonizator (njihov najveci muzej u Londonu je pun stvari koje su pokrali po Egiptu)
3. u kojoj dan danas postoji zargon koji je jako ponizavajuci, a sa kojim se oslovljavaju stanovnici Indije i Pakistana koji zive u Engleskoj, a i druga vrsta zargona za tamnopute gradjane. I ovaj zargon je cestoj upotrebi.

Stvarno mi je drago da ste ih rasturili i usutkali!!!

hrc

pre 17 godina

@francetic

aj franceticu ne s.ri ...ti si se naso pametovat kao da je hrvatska svicarska pa nemamo nikakvih problema...a za tvoju informaciju i srbija je vodeca u svojoj grupi i uopce im neide slabo...i sta sad ako su pojedinci navijali za eng (vecina ljudi je ovdje pozdravila nasu pobjedu sto je i normalno, jedino ne kompleksasima, kojih i na nasoj strani ima, nazalost i previse), kao da takvih nema kod nas kada srbija igra..ima ih i to puno, a po nicku dam se kladit da si i ti medju njima, zato tisina...uzasno mi tlak dizu ovakve spodobe

dexter

pre 17 godina

Nemam posebnu nameru da vam objašnjavam zašto sam vas pitao za mlade reprezentacije i međusobni skor naših i klubova iz Hrvatske u evropskim okvirima. Ne mogu samo da razumem navijače iz Srbije zašto se raduju uspehu vaših fudbalera protiv Rodney-a i kompanije kad se zna šta vi mislite o nama i kako je moj narod prošao u Hrvatskoj u dva navrata. Zvezda i Partizan bi imali više uspeha da mi nismo bili pod sankcijama, jer koliko se ja sećam Zvezda je bila PRVAK EVROPE, a PARTIZAN je igrao FINALE KUPA ŠAMPIONA 1966. Vaš rezultat iz 98 je bez sumnje vrhunski, ali i za to su zaslužni uglavnom igrači iz nekadašnje Jugoslavije a ne "tatin sin", Eduardo i ostali. Ja se radujem svakom neuspehu zemalja tipa:Engleska, Nemačka, Španija, Italija, Francuska i ostali, delom jer misle da su jedini koji igraju fudbal, a delom što misle da mi koji živimo na Balkanu jedino znamo da jedemo banane. Setite se kad ste napustili postolje u Atheni{da vas podsetim, u pitanju je basket} '95 jer niste mogli da podnesete da mi budemo ispred vas, i svaki naš uspeh u košarci, odbojci, vaterpolu vas nervira, pa mi recite zašto bih ja navijao za vas?

Mislav, Karlovac-Zagreb

pre 17 godina

Hvala puno za cestitke! I vama se na isti nacin vratilo.
Takodjer koristim priliku da pozdravim i prijatelja Makedonca, mislim da se potpisuje Aleksandar. Sve najbolje Makedoncima takodjer!

Bratstvo-Jedinstvo

pre 17 godina

Cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobjedu nad Englezima.Ipak, bit cu iskren pratio sam utakmicu Engleska-Makedoniju kao i utakmicu Hrvatska-Engleska.
Logikom zdravog uma, zakljucio sam da su Makedonci takticki u susretu sa Englezima bili neuporedivo samouvereniji za razliku od Hrvata protiv istog protivnika.
Ponavljam,cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobedu i dragi moji Hrvati bez euforije.Poprilicno imate praznina u repki ali vjerujem da cete u buducnosti zakrpiti neke rupe.Nije bas tako sve sjajno, ipak -cestitke.

posmatrac

pre 17 godina

2:0 protiv Engleza je isto toliko vredno kao i 7:0 protiv Andore.
Englezi nose samo staro ime.
Dokaz : nereseno sa BJR Makedonijom kod kuce!!!

dexter

pre 17 godina

To hm:
Nemoj mi reći da je glavni razlog za napuštanje podijuma to što su vas pokrale sudije? Obojica znamo da je u pitanju nešto drugo. Ako je to glavni kriterijum, onda bi naše selekcije i klubovi stalno trebali da napuštaju sportske terene, jer nas više potkradaju od vas, čak i u sportovima gde smo bili i još uvek jesmo velesile, tipa:odbojka, košarka, vatrepolo i rukomet. Daću ti jedan primer, možda ćeš se setiti, da su nas pokrali, a mi i pored toga nismo napustili teren kao što bi vi uradili. Radi se o rukometnom meču Zagreb-Partizan, odigranom pre godinu ili dve dana (sad se tačno ne mogu setiti kad je to bilo). Ja VOLIM ZVEZDU, ali sam te večeri navijao za Partizan jer su sudije toliko krale da je to bilo za sud. Ima još primera iz vaterpola, ali nema smisla da dalje navodim. Pozdravljam sve iz Hrvatske koji su čestitali za naše pobede u kvalifikacijama, kao što i ja vama čestitam za ove a i buduće uspehe u sportu.

GOTOVOJE

pre 17 godina

Pa taj rezultat je iznenadjenje da ne moze biti vece,pa Englezi su prosli prvi krug na svijetskom prvenstvu a nisu ispali od tamo neka Australije koja je prvi ili drugi put na svijetskom prvenstvu.I nemojte bolje ici na revans u Englesku pa pojesce vas,sad ste dirnuli u osinjak gde god budete igrali van hrvatske najebali ste.

purger-slo

pre 17 godina

čestitke našim nogometašima i slavenu biliču i konačno da imamo u repki igrače, koji i nakon vodstva igraju dalje i napadaju a ne kao slučaj australije na SP-ju. Mislim da če Bilić sa svojim znanjem i svojim talentiranim igračima dalako dogurati samo ako ne bude kojekakve bahatosti i prevelike euforije.....
takodje čestitke srbima na pobdjedi i odličnoj situaciji u njihovoj grupi....
Pozdrav iz LJ, BBB-LJ

Veliki Srbin

pre 17 godina

I mi ,Srbi,imamo sada nas u himnu,grb,dres...Nasu,veliku,Srpsku reprezentaciju!Eto,dobro je krenulo CAK i u fudbalu,pogledajte samo mlade kako se bore,mada ni seniori ne zaostaju,a o drugim sportovima,tipa vaterpolo i da ne trosim reci...Samo da tako nastave!Srecno braco Srbi

LJUD

pre 17 godina

Žao mi je što su Englezi izgubili, ali mi je još više žao što su 'rvati dali dva gola više.Ali, to je život. Dešavaju se i ružne stvari. Nadam se da se 'rvati neće plasirati na EP, i da će ka fudbalska ekipa dostići svoj minimum, pa čak i ispod toga. Želim im poraz za porazom i da izgube sve utakmice koje u životu budu igrali. A vi , kao Srbi, što ste navijali za 'rvate u ocoj utakmici, idite tamo da živite, a ne ovde da trujete.

goran

pre 17 godina

ma, kakvo iznenaduvanje? pa, hrvatska e za dve klasi podobra od anglija. bravo hrvati, iako nie vo sabotata gi umorivme, pa vie na gotovo;) hrvatska broj 1 vo grupata, a makedonija broj 2. pozdrav

DAKI Prijepolje

pre 17 godina

I ako ih iz sveg srca mrzim , mislim da su hrvati potpuno zasluzeno pobedili. Onaj drugi gol koji je primio,Robinson ce dugo pamtiti. Smesniji gol odavno nisam video. Ipak mislim da iz ove grupe dalje idu Englezi i Rusi, bez obzira na los start Hidingovih igraca.

daniel HR

pre 17 godina

....da imali prilika i jedni i drugi, pa pojeli smo ih u Zagrebu večeras, osramotili, jedna jedina prava prilika kada je Rooney imao dobar šut sa šesnaest metara iz kosa, mi smi imali barem 6 takvih + nekoliko poluprilika iz kojih je isto mogao pasti neki gol--mogli smo ih pregaziti sa 3-4 nula bez beda, omjer udaraca u okvir bio je negdje 14:3 u našu korist....dali smo jedan sretni gol Robinsonu koji je inače branio vrhunski, večeras nije imao sreće........ne treba pretjerivati, i ovo je odličan rezultat, nova velika pobjeda hrvatskog nogometa, i to baš nad prepotentnim englezima, koji su nas optuživali za rasizam, fašizam, šta sve ne....fenomenalna atmosfera, englezi se gotovo nisu ni čuli, po gradu nisu ni pjevali, samo sjedili u kafićima, pokazali su kakvi su junaci kada dođu na ''barbarski istok''-----najveći ternutak utakmice: zamjena ulazi Olić izlazi Da Silva, a cijeli stadion ustaje i plješće tamnoputom igraču, hrvati rasisti LOL

Marko

pre 17 godina

Pobeda Hrvatske, reprezentacije koja je vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala uopste nije iznenadjenje. Molim vas uporedite rezultate Hrvatske i Engleske u poslednjih 15-tak godina i videcete da je Hrvatska imala daleko bolje rezultate.

Boki

pre 17 godina

Kakvo iznenadjenje? Gluposti! Hrvatska igra odlicno i zasluzeno je pobedila. Gledao sam utakmicu, neverovatna borbenost i odlucnost hrvatskog tima. Englezi su delovali smesno, nalik ekipama koje uglavnom sluze za popravljanje gol razlike.

rcpbet

pre 17 godina

Kako su Englezi poniženi ! Svi koji ne vole Engleze moraju pogledati ovu utakmicu. Udarci 16-4 za HR, u okvir 9-1 za HR, posjed 52-48 za HR u svemu su nadigrani. Sretno i vama večeras.

luc

pre 17 godina

niste bas realni. Da jeste onda bi znali da nikad utakmicu nismo izgubili doma (sluzbenu) a to znaci da nitko ali bas nitko cak ni engleska nemoze biti favorit na nasem terenu, da smo totalno nadigrali engleze, a ne da su i oni imali prilike kao i mi (jesu jednu, na kraju tekme kad smo mi vec vodili 2:0), i na tablici mi vodimo zbog bolje gol razlike i imamo utakmicu manje.

30:0

pre 17 godina

Zašto iznenađenje? Hrvatska nije izgubila niti jednu službenu utakmicu na domaćem terenu od neovisnosti: 21 pobjeda, 9 nerješenih.

zgb

pre 17 godina

razbili smo ih ko beba zvecku..ma kakve sanse s obje strane..16 udaraca od toga 9 u okvir a englezi 4 udarca i samo 1 u okvir..realno trebalo je biti 4-0 za hrvatsku..pozdrav

Jean

pre 17 godina

Prvo čestitke nogometašima Srbije na pobjedi.
Nisam siguran da smo Vaš novinar i ja pratili istu utakmicu.
Napisati da su i jedni i drugi imali prilike je krivo informiranje ljubitelja nogometa u Srbiji. Englezi su imali samo jednu pravu priliku (Rooney)a Hrvati 6 (Kranjčar, Šimunić, Modrić, Eduardo, Petrić, Rapaić). Što se tiče udaraca na gol odnos je 16(9)-4(1)u korist Hrvata.
Pozdrav ljubiteljima sporta u Srbiji!

zoran

pre 17 godina

Gledao sam hrvate na eurosportu i moram priznati da su me odusevili igrom,englezi se nisu uopste videli.Cestita komsije i ne bi voleo da igramo u istoj skupini 2008

Jarek

pre 17 godina

Engleska je razbijena, moglo je biti i 5:0. Veličanstvena pobjeda, bravo dečki!!!!
Btw, krivo ste napravili tablicu skupine. Hrvatska je prva, Izrael drugi, a Engleska tek treća i to s utakmicom više. .

El Purger

pre 17 godina

B92, molim vas! Kakvo iznenađenje? Hrvatska otkad je članica FIFE i UEFE nije na domaćem terenu izgubila jednu jedinu službenu utakmicu, a onaj ko je gledao utakmicu je vidio da Englezi nisu imali promil šanse, više loptu u nogama i ovjerljivo više udaraca, Englezi prvi udarac u okvir gola tek u drugoj minuti sudačke nadoknade, Rooney sa preko 25m po podu. Stvarno vrhunski odrađena tekma mora se priznat. Ispada da nam onaj moment sreće na posljetku nije ni bio potreban:) Pozdrav!

Vekki

pre 17 godina

E da nisu pobjedili bio bi jaok nervozan pa ostavio sam dusu i tijelo na sjeveru sad cu se morati par dana oporavljati... super tekma! Super navijanje! Pokazali smo Englezima veceras kako se igra nogomet i kako se navija!!!

huh!

pre 17 godina

nije ni srbija izgubila nijednu utakmicu od sticanja nezavisnosti, ni na svom, a boga mi ni na tudjem terenu.
a pitanje koje je imam, koliko je to hrvata bilo u sansi, akoliko ih je zapravo zatreslo mrezu? tek da se zna...

p.s. svakako cestitam na pobedi i na osvojenim bodovima.

exe

pre 17 godina

Bravo Hrvati!! Bravo Bilicu! Maestralno odigrano!Sa ovakvom igrom mozete daleko. A nasi bi mogli nesto od ove utakmice i da nauce. Za pocetak, da postoji i sredina terena, a ne samo baloni i preskakanje igre!!

Aleksandar PN

pre 17 godina

Cestitam komsijama na pobedi,odrzali su pravi cas fudbala ocajnim Englezima!Engleska reprezentacija predstavlja pravu antipropagandu fudbala!

Bojan_FL_RS

pre 17 godina

Mi se hvalimo pobjedama nad ovim nejakim timovima. Svaka cast Hrvatima. Malo ko moze dobiti danas Engleze cak i od ovih najjacih repki. Ovaj Meklaren ce odletjeti prije nego sto je dosao. Stvarno mu nije tu mjesto. A ti Makedonac smiri dozivljaje. Bicete 4. u grupi. Bolje od toga vi jednostavno ne mozete.

roy makaay

pre 17 godina

englezi ..ha ha ha ha ... koji je ovo po redu blam. dajte ljudi otreznite se vise. kad su to englezi bili sila. sa jednom titulom prvaka iz 66. se duvaju kao da su uzeli 10 titula. ti dripci nisu hteli igrati svetsko provenstvo do 54 (ili tako nesto) jer su oni izmislili fudbal. svake godine slusam istu pricu " u jeee englezi". pacenici, jadnici i sve ostalo. da nemaju manchester i liverpool u domenu klupskog fudbala bili bi veciti autsajderi. da podsetim. i urugvaj je bio prvak sveta pa sta ...

Gerasim

pre 17 godina

Ljudi, kakvo bre iznenadjenje?! Dobro je rekao neko, kako za koga. Ja sam igrao na dva tiketa keca, na trecem tiketu stavio sam X, chisto zbog iznenadjenja.
Fora je u tome shto Englezi ne mogu da pobede malo jachu ekipu u zadnje vreme. A pogotovo ekipu kao shto je Hrvatska, koja kuci igra fenomenalno! A i ta statistika, na strani je hrvatske repke..

riki

pre 17 godina

Hmm, je da smo ih zgazili, ali rekao bi vise zbog njihove jako lose igre nego zbog nase dobre. Bili smo dobri, ali ne smije se zaboraviti da su Englezi u nekakvoj krizi. Drago mi je, da su se uredili u veliki red reprezentacija, koje smo u 12 godina tukli: Spanjolsku, Njemacku, Italiju (cak 3x), Argentinu, Nizozemsku, Dansku, Englesku, Svedsku, Tursku, Mexiko, Grcku, Ukrainu, Rumunjsku, Bugarsku (protiv Francuza nam krali)...not bad za drzavicu od 4,5 milijuna :-) Po ratingu/stanovnici sa Portugalom i Danskom spadamo u sam vrh.

I don't want to live in Chelsea!

pre 17 godina

Prolazio King's Roadom posle utakmice. Video kroz staklo u jednom pabu dresove sa sahovnicom. Naravno, nisam ulazio, ne zbog bezbednosti, vec zbog gadjenja. Uglavnom na jednom od dresova sam video slogan: FREE ANTE, SVI SMO ZA TE!

Dejan

pre 17 godina

Ljudi Jean je u pravu,"kockasti" su ih razbili kao beba zvecku,kakve crne sanse za Engleze, Lampard, Rooney, Crouch..ha ha ha..nigde,a "mali" Da Silva sa zemlje dao gol,a za drugi se potrudite da ga pogledate,umrecete od smeha...

Srbin iz USA

pre 17 godina

Zamolio bih citaoce da ubuduce prvo procitaju pa razmisle sta su procitali pa tek onda komentarisu. Lepo je napisano HR je iznenadjujuce LAKO pobedila Englesku, sto znaci da nije iznenadjenje sto je HR dobila ENG , vec sto su ih tako lako dobili!! sve cestitke kockastim za pobedu!!!!

SHEARER

pre 17 godina

Iskreno nepamtim kad sam se ovoliko(i dal sam se ikad:)obradovo pobedi komsija.Svaka cast pokazali ste onim arogantnoj i prepotentoj naciji sta znaci "kad vrela Balkanska krv prokljuca"Zaista JEDAN VELIKI POZDRAV I CESTITKA za ovu pobedu!Ajmo cela SFRJ na EVRO(Srbi,Hrvati,Makedonci pa ako malo i Slovenci se potrude bice to IHAJ)

Rale

pre 17 godina

BILO BI INTERESANTNO ODIGRATI JEDNU UTAKMICU SA HRVATIMA ONAKO PRIJATELJSKU,PROSLO JE DOSTA VREMENA OD ONOG MECA KAD SMO TUKLI XRVATE U ZAGREBU ZA ODLAZAK NA E.P NIKAD SE ONAKO NISAM BIO RADOVO U ZIVOTU

nikolaj

pre 17 godina

LMa kakvo vam bre surprise !

Lijepo sam pred tekmu prognozirao 3:0 za sahovnicare, omasih samo za jedaaan gol...

A moglo je biti 6-7:0 po onome sto su pokazali na Fox Soccer Channel- u prenoseci Sky sports news !

Ma kakovi Angli, pa oni se nisu vidjeli, niti postojali ko tim, kakav Runi, Krauc, Lampar i ostali bakraci.

Pozdrav i cestitke kmosijama od Srbina iz Cro na radu u Dc- ju

Nikolaj, DC

Zagrepcanin

pre 17 godina

Rale, jedan ispravak. Niste pobijedili Hrvate vec je bilo nerijeseno u Zagrebu. To je za vas sigurno uspjeh i cestitam na tome. Ja mislim da je to jedino veliko natjecanje na koje se nismo plasirali. Ali sve u svemu Maximir postaje utvrda (12 godina nepobjedivosti), i ne znam kada ce neka ekipa dobiti Hrvatsku u sluzbenoj tekmi na tom stadionu, a bice utoliko teze kad se izgradi novi i tribine priblize travnjaku. bio sam na tekmi s Bad Blue Boysima i atmosfera je bila nevjerovatna. Čak su i englezi priznali da smo ih ponizili, pogotovo u trenucima kad su se izmjenjivali povici "ole, ole, ole" dok su nasi konstatno drzali loptu u nogama. njihovi navijaci su utihnuli nakon gola i nisam čuo ni "A" od njih.
"nacisti i paravojska" 9 udaraca u okvir vrata a Englezići samo 1 u trenucima opustanja pred kraj tekme. toliko od nas.
BBB

Realno

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvatske o tome ne treba puno pricati. Sto se tice Engleza oni nisu nikakva velesila, vec godinama ne prestavljaju nista u fudbalu dok Hrvati su u zadnjih petnaest godina stvorili veliko ime i tukli sve vece i poznate zemlje u fudbalu.

Kralj

pre 17 godina

Svaka čast vatrenima na pobjedi...može li mi netko samo reć zašto su se zakačili Boysi i Torca?Nešto su rekli na tv-u...tko će koga,nego svoj svoga.Bar se nadam da Torca nije dobila po pič**?

ptsyez

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Hrvata , i ako je sudija imao par gresaka kod ofsajd situacija pri napadu Runia - ali i Hrvati su imali bolje prilike .
Samo gde nadjoste onod malog? decko se vise trudi da se nametne i treneru i publici nego svi Hrvati zajedno.
PS: Za FIFA: Ako Vec ocete da menjate pravila maknite Ofsajd ili barem kad su igraci u liniji ili cak i malo blizi golmanu da se ne svira i tako ce biti vise golova a manje spornih situacija.

Zeks

pre 17 godina

Cestitam komsijama i stvarno mi je drago. Nema sta, strava su odigrali. Totalno su rasturili one engleske kukavice. Samo se zale i kukaju. Evo i njihova mlada reprezentacija kao nesto kuka na rasisticke uvrede od strane nemaca. Samo placu i kukaju kao neke p...e. Onaj Petric vam je car. Za nase nadri selektore i vecite kriticare: On i nas Ergic igraju zajedno u Bazelu. Toliko o tome da strava igraci ne dolaze samo iz italijanske ili spanske lige. Bravo Hrvati. Vidimo se na EP.

дрнда

pre 17 godina

Честитке Хрватима! Још треба да раде на игри, имају падове, али увек је лепо видети да неко разгузи Енглезе.

Milan BG

pre 17 godina

E pa i ja da nešto napišem - BAŠ MI NEŠTO PUCA PRSLUK ZA IZNENADJUJUĆE LAKU POBEDU HRVATA kao i silnih komentara ( do ovog trenutka 61) euforičnih likova. Jbt, uvredili se momci naslovom B92 ali tumačenje naslova im nije jača strana. Keep on body building svastikas - to je pravac koji ne može da omane!!!!!

Bata Mirkovic

pre 17 godina

Kome nnjima da cestitam, treba ih izolovati iz svega, da Srbija pravi ispade kao Hrvatski navijaci, davno bi vec bila van svih takmicenja.

Aleksandar

pre 17 godina

Za Bojan_FL_RS..Ej Bojance,nemoj da se ti brines za makedonce,..ostavi na slobodu nas entuzijazam,..i da se ne plasiramo opet ostajemo veseli,nismo vajda ko vas da nas sve zulja...pozdravi od skopje

Miroslav

pre 17 godina

Mislili su u Evropi kad se raspadne Jugoslavija nitko im sa Balkana neće moći uzimati titule i medalje, pobjeđivati ih...pa evo im odgovora...Hrvati ih deru, Srbi kad se sjete, a ne zaostaju ni ostali.

makedonac

pre 17 godina

nisu englezi bili losi, nego su hrvati bili odlicni. nadigrali su ih 100% u svim sferama igre. svaka cast. hrvatska i makedonija idu dalje, kao i srbija u svojoj grupi. pozdrav svima.

bravo hrvati

pre 17 godina

Nek ste im pokazali, sta je nasa fudbalska skola. Englezi su uvek bahato prepotentni, prema svim ostalim nacijama, svima se rugaju i sve omalovazavaju, sad su stvarno spusteni na zemlju. bravo

dexter

pre 17 godina

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

Skota za selektora!

pre 17 godina

@makedonac
Nisu Englezi bili losi?!?
Bili su skandalozni.
@riki
U pravu si, uz opasku da Portugal igra dobro na mahove (1984-86, pa 2000-2006), a izmedju su treca liga. Danska od 1984. i Hrvatska od nezavisnosti konstantno imaju rezultate.

Hrvatima 10 za borbenost, Slavenu 10 za taktiku. Vrhunski kvalitet nemaju, ali to umeju da nadoknade.
Kovac i Kovac sjajni, Kranjcar jr. srcem i glavom, Rapaic spektakl, kao kad je igrao za Perudju. Ne svidja mi se Petric, mnogo lako pada. Corluku samo treba zadrzati na zemlji, sve ce biti ok.

O Englezima nemam reci. OK je argument da im 5 od 6 prvih izbora na sredini terena ne igra (Bekam, Dzo Kol, Dzerard, Hargrivs i Lenon), ali ovo je sprdacina.
3-5-2 ili 5-3-2 sa Englezima??? Ko je od onih igraca ikad igrao u tom sistemu? Sta je bila duznost Skota Parkera? Koliko puta je Krauc primio loptu? Cime se inace bavi Esli Kol? O Celsijevom udarnom tandemu da i ne pricam... Teri primi gol od deteta visokog metar i po, Lampard ne zna gde je 90 minuta.
Meklaren je stvarno strucnjak.

Proud to be Croat!

pre 17 godina

Kako je lipo ponovo vidit Vatrene, ovaj put na klupi dok vode reprezentaciju. Fala dragom Bogu pa su oni tukci iz HNS-a "dali dite materi"!

neumann

pre 17 godina

Čestitke Hrvatskoj. Dobro odrađen posao.
A "braću" Srbe koji veličaju Bati Mirkovića treba pitati kako su kod nas negativni likovi pozitivni? Momak koji je popio zasluženi crveni, jer je malo šošoljio po Jarnijevom međunožju... ima jedno drugo ime za takve. Ili Siniša koji je redovno pljuvao protivničke igrače...
Nije u stvari Bata loš momak koliko ste ga VI takvim napravili.

tomi

pre 17 godina

Ovo je vjerojatno najbolje taktički odigrana utakmica hrvatske reprezentacije do sada! Igračka formacija izdržala je svih 90 minuta, te nije dopustila pritisak Engleza u posljednjih 20 minuta utakmice. To je i glavni razlog pobjede.
To dexter: na krivom si kolosijeku!

Miladin Pršo-Jurčec

pre 17 godina

Zašto ste stavili uzvičnik u naslovu, kao da je ovo neko iznenađenje? Hrvatska je do sada u takmičarskim utakmicama pobeđivala svetske prvake Italiju, Nemačku, zatim Holandiju, Švedsku... Prijateljske ne treba ni pominjati: Argentina, Španija ...

Francetić

pre 17 godina

Još jednom smo pokazali svoje pravo lice.Prije početka kvalifikacija svi su prognozirali debakl već nakon tri kola a mi na vrhu.Slaven Bilić je pametan i umjeren čovjek koji zna što hoće,ima iskustva igračkog,znanje,sluša savjete,rezonira i odlučuje potpuno objektivno,konačno kompletna osoba na čelu repke.Hrabar,odlučan sa sjajnim stručnim stožerom koji je oko sebe okupio,provjereni internacionalci koji su prošli sve u nogometu.Još jednom se pokazalo da ne igraju imena već kolektiv i zajedništvo jer nogomet i je takva igra.Englezima jučer ne bi pomoglo ni deset Gerrarda ili Beckhema jer smo ostavili srce i dušu na terenu uz fenomenalno navijanje.Može se sad netko ismijavati na drugom golu al pogledat treba što je čovjek do tada sve vadio i koliko su englezi do tog trenutka imali sreće.Konačno nam se vratilo.Mislim da srbima nije trajno riješenje stranac na čelu reprezentacije.Imate vi dobrih domaćih stručnjaka koji mogu napraviti velik posao.Niste vi izgubili talent i znanje već opći kaos koji vlada u zemlji samo je odraz i stanja u nogometu.Kad se sredite ne sumnjam da će rezultat doći.Ne tražite krivca u drugima kao recimo englezi ovih dana već sebi pogledajte u oči i priznajte da proteklih 15 godina upravo sad stiže na naplatu.Hrvatska se borila za svoju državu,zemlju,narod,bila napadnuta i obranila se,danas smo taj patriotizam i privrženost svojoj zemlji prenjeli na tribine koja nosi naše dečke da ne zaborave da se bore za sveti hrvatski dres koji je krvlju izboren u nametnutom ratu da bi danas oni mogli igrat u istom tom kockastom dresu.Čitajući prethodne članke o krizi srpske reprezetacije i razloga tipa grb,himna,dres i ostalo koje srbija nije imala je samo bježanje od realnih problema.A i nikad srbi neće moći doživljavat pobjede i poraze svojke repke kao mi hrvati jer niste na vašu sreću morali ratovat i doslovno ginuti za isti taj dres.Zato mi je neshvatljivo kad se javljaju pojedinci na ovom sajtu i pišu kako nas mrze,da su svim srcem navijali za engleze i sl.Mi smo valjda krivi što smo htjeli bit svoji i imati svoj identitet koji su nam pokušali uzeti.

Milos, Srbija

pre 17 godina

Komsije su mi pruzile veliko zadovoljstvo ponizivsi one napaljene kvazi-fudbalere.
Nadam se da cemo imati prilike i mi da se nadigravamo (i da nece poskociti lopta ispred Stojkovica). Bilo je super i nadam se da ce ta Engleska skola (koja je dopadljiva manje nego Nemacka), konacno shvatiti da je smesna kada igraju protiv momaka koji znaju da koriste obe noge i mozak da bi pobedili. Hvala, komsije!

Jugosloven 100%

pre 17 godina

Da je Jugoslavije odavno bismo vec bili SVETSKI PRVACI, ali ovako samo za..bavamo jedne druge. Svaka cast Srbiji i Hrvatskoj na pobedi. A ostali nek se potrude malo. Ajd pozdrav Balkanci...

zgluka

pre 17 godina

komentar od dextera:

Za sve napaljene navijače iz Hrvatske dva pitanja: 1.Gde su vam mladi fudbaleri sada? 2. Koliki je bio rezultat kada su prošle godine igrali naši i vaši u baražu za odlazak na EP U-21? Pgledajte međusobni bilans vaših i naših klubova u Evropi, pa mi recite ko je bolji u poslednjih 15 godina? Ako ništa, kod nas PFC igra u Evropi a gde ste vi? Za utakmicu čestitke, mada je Belgija koju smo mi dobili pre nekoliko dana bar dva puta bolja od engleskih "manekena"!

moj odgovor:
veće gluposti nisam odavno pročitao- osim da imate dobru u-21 ekipu i da se partizanj probio u kup uefa! svaka čast

engleska mkoliko god bila loša od belgije je bolja i sa 3. postavom! malo je smiješno to uspoređivati! nisam nikako došao sa namjerom da nas uspoređujem ali kad si ti već počeo morati ću te podsjetiti: mi smo pobijedili istu ekipu argentine od koje ste vi dobili rekord svjetskih prvenstava! da ne spomenem i da se hrvatska pamti po osvajanju medalje a ne po 32. mjestu!

prijatelju, još vam je bruka presvježa da budete bahati! a to da je naša liga u kurcu to mi jako dobro znamo i bez tebe stručnjaka! belgija je jača od engleske i to 2 puta! ma da smo nabili brazil 3:0 ti bi rekao da je armenija (jarmenija, kako vi kažete) jača od brazila! šta se uspoređuješ kad ispadaš smiješan! vi igrajte svoju igru mi ćemo igrat svoju i možda se sretnemo na europskom- pa ćemo onda vidjeti ko je jači!

Zagi

pre 17 godina

Dexter,

što se mladih reprezentacija tiče - jedno pitanje: "Tko je od vaših viceprvaka Europe '04 danas nositelj igre u A reprezentaciji"? Hrvatska je tada ispala u skupini (izgubili od vas 3:2), ali danas su Kranjčar, Srna, Babić i Eduardo dokazani igrači u A vrsti. Eduardo Da Silva protiv vas je tada ušao u drugom poluvremenu (i zabio gol), a danas ruši Gordi Albion.
Isto pitanje mogu postaviti i za vašu U-21 reprezentaciju koja nas je izbacila prošle godine. Eduardo, Modrić i Ćorluka dio su momčadi koja je razbila Engleze, a to što nisu otišli na EP mladih nebitna je stvar. Smisao mladih selekcija je stvaranje igrača za A reprezentaciju, rezultat je u drugom planu. Zašto "Čileanci" danas imaju kultni status? Pa, upravo zbog toga što su igrači te generacije (Prosinečki, Boban, Šuker, Jarni, Mijatović, Mihajlović...)kasnije ostvarili briljantne karijere. Svaka čast na naslovu juniorskog prvaka svijeta, ali da su se kasnije razvili u prosječne igrače, budi siguran da bi zaborav prekrio i njih i naslov '87. Što se usporedbe hrvatskih i srpskih klubova od raspada Juge tiče činjenice kažu da su Hrvati tri puta igrali u ligi prvaka (Hajduk 94/95, Dinamo 98/99, 99/00), a Srbi samo jednom (Partizan). Hajduk je pri tom igrao i četvrtfinale. Reprezentacije bolje ne uspoređivati. Svaka čast Srbiji na odličnom startu u kvalifikacije, želim vam uspjeh i prolaz na EURO i moram priznati da sam ugodno iznenađen većinom komentara vezanima uz tekmu s Englezima.

djole

pre 17 godina

dobri su hrvati, svaka im cast! engleze bas nesto nece iako imaju jaku reprezentaciju na papiru. golovi su bili smesni - lob koji se pogadja jenom u zivotu i onaj auto gol ;-) ... ali su zasluzeni dobrom igrom. pa im se ne moze nista zameriti. sa druge strane nasim (srpskim) komentatorima na kablovskom eurosportu se moze svasta zameriti... jednostavno nemaju pojma, a jos su i pristrasni.

PimPong

pre 17 godina

Slazem se sa jednim od komentara - ne pise u clanku da je ovo iznenadjenje, vec da je Hrvatska "iznenadjujuce lako" savladala Englesku. E sad, druga je stvar to sto zapad to stvarno vidi kao iznenadjenje. Kao sto sam rekao na Srbija-Armenija stranici, Englezi imaju fantastican marketing i neupuceni misle da su oni neka sila. U USA, Premiership ima fantastican marketing, svi sportski barovi za vikend daju utakmice, dok se to ne moze reci za druge evropske lige. Moram i sam da priznam da igraju dobar fudbal u toj ligi, ali tu ne igraju samo Englezi (Henry, npr.).

Onda, svaki klinac je cuo za Beckham-a, ali vise zbog tog sto se pojavljuju u zutoj stampi sa zenom, nego zbog tog sto su ga gledali na terenu.

Sve ovo, na neki nacin, ispira ljudima mozak, i polako se pravi mit o Engleskoj, koja je mozda licila na nesto sa Gazom i Platom kad su usli u polufinale prvenstva u Italiji, ali to je bilo davno.

A da ne govorim o tome kako su pisali da su Hrvati rasisti i pokusavali da skrenu paznju na druge stvari. Prvo, istina je da postoje rasisticki elementi u Hrvatskoj. Postoje i u Srbiji, USA, i u drugim zemljama, ali je to pogotovo nizak udarac od zemlje koja:

1. je uzrok najveceg broja zrtava u fudbala
2. je bila veliki kolonizator (njihov najveci muzej u Londonu je pun stvari koje su pokrali po Egiptu)
3. u kojoj dan danas postoji zargon koji je jako ponizavajuci, a sa kojim se oslovljavaju stanovnici Indije i Pakistana koji zive u Engleskoj, a i druga vrsta zargona za tamnopute gradjane. I ovaj zargon je cestoj upotrebi.

Stvarno mi je drago da ste ih rasturili i usutkali!!!

hrc

pre 17 godina

@francetic

aj franceticu ne s.ri ...ti si se naso pametovat kao da je hrvatska svicarska pa nemamo nikakvih problema...a za tvoju informaciju i srbija je vodeca u svojoj grupi i uopce im neide slabo...i sta sad ako su pojedinci navijali za eng (vecina ljudi je ovdje pozdravila nasu pobjedu sto je i normalno, jedino ne kompleksasima, kojih i na nasoj strani ima, nazalost i previse), kao da takvih nema kod nas kada srbija igra..ima ih i to puno, a po nicku dam se kladit da si i ti medju njima, zato tisina...uzasno mi tlak dizu ovakve spodobe

dexter

pre 17 godina

Nemam posebnu nameru da vam objašnjavam zašto sam vas pitao za mlade reprezentacije i međusobni skor naših i klubova iz Hrvatske u evropskim okvirima. Ne mogu samo da razumem navijače iz Srbije zašto se raduju uspehu vaših fudbalera protiv Rodney-a i kompanije kad se zna šta vi mislite o nama i kako je moj narod prošao u Hrvatskoj u dva navrata. Zvezda i Partizan bi imali više uspeha da mi nismo bili pod sankcijama, jer koliko se ja sećam Zvezda je bila PRVAK EVROPE, a PARTIZAN je igrao FINALE KUPA ŠAMPIONA 1966. Vaš rezultat iz 98 je bez sumnje vrhunski, ali i za to su zaslužni uglavnom igrači iz nekadašnje Jugoslavije a ne "tatin sin", Eduardo i ostali. Ja se radujem svakom neuspehu zemalja tipa:Engleska, Nemačka, Španija, Italija, Francuska i ostali, delom jer misle da su jedini koji igraju fudbal, a delom što misle da mi koji živimo na Balkanu jedino znamo da jedemo banane. Setite se kad ste napustili postolje u Atheni{da vas podsetim, u pitanju je basket} '95 jer niste mogli da podnesete da mi budemo ispred vas, i svaki naš uspeh u košarci, odbojci, vaterpolu vas nervira, pa mi recite zašto bih ja navijao za vas?

Mislav, Karlovac-Zagreb

pre 17 godina

Hvala puno za cestitke! I vama se na isti nacin vratilo.
Takodjer koristim priliku da pozdravim i prijatelja Makedonca, mislim da se potpisuje Aleksandar. Sve najbolje Makedoncima takodjer!

Bratstvo-Jedinstvo

pre 17 godina

Cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobjedu nad Englezima.Ipak, bit cu iskren pratio sam utakmicu Engleska-Makedoniju kao i utakmicu Hrvatska-Engleska.
Logikom zdravog uma, zakljucio sam da su Makedonci takticki u susretu sa Englezima bili neuporedivo samouvereniji za razliku od Hrvata protiv istog protivnika.
Ponavljam,cestitke reprezentaciji Hrvatske za pobedu i dragi moji Hrvati bez euforije.Poprilicno imate praznina u repki ali vjerujem da cete u buducnosti zakrpiti neke rupe.Nije bas tako sve sjajno, ipak -cestitke.

posmatrac

pre 17 godina

2:0 protiv Engleza je isto toliko vredno kao i 7:0 protiv Andore.
Englezi nose samo staro ime.
Dokaz : nereseno sa BJR Makedonijom kod kuce!!!

dexter

pre 17 godina

To hm:
Nemoj mi reći da je glavni razlog za napuštanje podijuma to što su vas pokrale sudije? Obojica znamo da je u pitanju nešto drugo. Ako je to glavni kriterijum, onda bi naše selekcije i klubovi stalno trebali da napuštaju sportske terene, jer nas više potkradaju od vas, čak i u sportovima gde smo bili i još uvek jesmo velesile, tipa:odbojka, košarka, vatrepolo i rukomet. Daću ti jedan primer, možda ćeš se setiti, da su nas pokrali, a mi i pored toga nismo napustili teren kao što bi vi uradili. Radi se o rukometnom meču Zagreb-Partizan, odigranom pre godinu ili dve dana (sad se tačno ne mogu setiti kad je to bilo). Ja VOLIM ZVEZDU, ali sam te večeri navijao za Partizan jer su sudije toliko krale da je to bilo za sud. Ima još primera iz vaterpola, ali nema smisla da dalje navodim. Pozdravljam sve iz Hrvatske koji su čestitali za naše pobede u kvalifikacijama, kao što i ja vama čestitam za ove a i buduće uspehe u sportu.

GOTOVOJE

pre 17 godina

Pa taj rezultat je iznenadjenje da ne moze biti vece,pa Englezi su prosli prvi krug na svijetskom prvenstvu a nisu ispali od tamo neka Australije koja je prvi ili drugi put na svijetskom prvenstvu.I nemojte bolje ici na revans u Englesku pa pojesce vas,sad ste dirnuli u osinjak gde god budete igrali van hrvatske najebali ste.

purger-slo

pre 17 godina

čestitke našim nogometašima i slavenu biliču i konačno da imamo u repki igrače, koji i nakon vodstva igraju dalje i napadaju a ne kao slučaj australije na SP-ju. Mislim da če Bilić sa svojim znanjem i svojim talentiranim igračima dalako dogurati samo ako ne bude kojekakve bahatosti i prevelike euforije.....
takodje čestitke srbima na pobdjedi i odličnoj situaciji u njihovoj grupi....
Pozdrav iz LJ, BBB-LJ

Veliki Srbin

pre 17 godina

I mi ,Srbi,imamo sada nas u himnu,grb,dres...Nasu,veliku,Srpsku reprezentaciju!Eto,dobro je krenulo CAK i u fudbalu,pogledajte samo mlade kako se bore,mada ni seniori ne zaostaju,a o drugim sportovima,tipa vaterpolo i da ne trosim reci...Samo da tako nastave!Srecno braco Srbi

LJUD

pre 17 godina

Žao mi je što su Englezi izgubili, ali mi je još više žao što su 'rvati dali dva gola više.Ali, to je život. Dešavaju se i ružne stvari. Nadam se da se 'rvati neće plasirati na EP, i da će ka fudbalska ekipa dostići svoj minimum, pa čak i ispod toga. Želim im poraz za porazom i da izgube sve utakmice koje u životu budu igrali. A vi , kao Srbi, što ste navijali za 'rvate u ocoj utakmici, idite tamo da živite, a ne ovde da trujete.