Ponedeljak, 17.01.2022.

19:00

Francuzi održali lekciju rukometa – Srbija ide kući VIDEO

Muška rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Segedinu.

Izvor: SS

Francuzi održali lekciju rukometa – Srbija ide kuæi VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

380 Komentari

Sortiraj po:

Ivan ZG

pre 2 godine

Kada je Džomba neki dan rekao da ste prosječna momčad sa natprosječnim golmanom onda vas se pola našlo uvrijeđenima, a danas bi bili zadovoljni da vam netko poslije utakmice sa Francuzima kaže da ste prosječni.
Prosječni znači da ima otprilike isto boljih i lošijih od vas. Da ste neka sredina. Ali vama, nerealnima, to se čini kao uvreda.
Tako je teško krenuti naprijed jer ako nije pobjeda onda vaši navijači izađu prije kraja iz dvorane. Ili će pobijediti u finalu ili ih nećemo ni gledati.
Odlično za razvoj reprezentativnog rukometa kada unaprijed igrači znaju da ćete ih samo pljuvati.

50+

pre 2 godine

Ja sam 50+ i u vreme osnovne i srednje skole nema koji kolektivni sport nisam probao da igram. Rukomet mi je ubedljivo bio najgori, dok sam kosarku i fudbal igrao za tim skole. Jednostavno nista nisam video u tom sportu. Kretnje, vodjenje lopte, koraci, pasivan napad, sve mi je to bilo odbojno. Plus kontakt igra i grubosti i prevelika zavisnost od sudjenja. Cak ni vaterpolo ne zavisi toliko od sudjenja koliko rukomet. Rukomet ne pratim bar 3 decenije minimum, zaostao sam u onom vremenu 80-ih sabacke Metaloplastike, niskog Zeljeznicara, zrenjaninskog Proletera, pancevackog Dinama, zagrebackog Medvescaka, bjelovarskog Partizana, i drugih. Rado bih ih sve nabrojao, ali godine su vec, pamcenje me ne sluzi. Elem, tad se to kod nas jos prenosilo na TV, pa si mogao i da pogledas po koju dobru utakmicu. Ali cak i tada, drzao sam rukomet za siledzijski sport i bio mi je poslednja opcija u izboru na TV. Nije da sam ja merilo, ali ako nas jos ima koji tako razmisljamo u Srbiji, onda je jasno zasto nikad u rukometu nista nismo napravili. Jednostavno taj sport nam ne lezi i to treba priznati.

Logika

pre 2 godine

Ne pratim rukomet već neko vreme nešto, ali mogu reći momci su se bar do kraja borili. Realno izgubili su od puno boljih.
(nekoizmase, 18. januar 2022 02:23)

Vidi se da ne pratis rukomet. Ajde covece reci nam ko je tu bolji od francuza??? Cuj izgubili od "puno bolji" a francuzi najjaci u zadnji 10-15 godina

lol

pre 2 godine

Fifa

Svi znamo da je nogomet numero uno, no veliko je pitanje da li je sport br 2 zapravo kosarka. Pitas me 'kakoto, kakoto'? Vrlo jednostavno.
Bez mikro drzavica (andora, san marino itd) te kazahstana i turske europa ima nekih 45 drzava.
Od toga, u pola od tih drzava kosarka nije niti sport broj 2.
Evo liste: rus, bjelorusija, 5 nordijskih, 2 irske i 3 britanske, 'cehoslovacka', 'austrougarska', svica, poljska, portugal, benelux, francuska, njemacka. Mozda jos bug i rumunjska, ali to nisam ziher pa necu tvrditi. Znaci kosarka je nevjerojatno marginalan sport kojeg ozbiljno igraju srbi, litavci i lijeni juznoeuropljani kojima je radna etika u kanalu pa ono sjedi malo na klupicu da dodes do daha. Znaci, mozda se ozbiljno igra u 3 i pol eu zemlje jer ni litvu ni srbiju ne mogu nazvati ozbiljnim zemljama.
Katastrofica katic.

Fifa

pre 2 godine

Ženska odbojka popularnija od muškog i ženskog rukometa zajedno? Looool 😂😂😂 Nisi ti vidio krcate arenčine po Njemačkoj,Skandinaviji i zapadnoj Evropi kad se igraju najvažniji mečevi rukometa. To popularna ženska odbojka možda samo u Srbiji. Kako može četvrti sport Evrope, odbojka da bude popularniji od trećeg sporta Evrope, rukometa? Odbojka je jedino popularnija od vaterpola, i to bi bilo to.

tarara

pre 2 godine

Ljudi.Nisu vaši dečki toliko loši koliko su francuzi dobri.Isto vrijedi i za Hrvatsku.Nemamo toliki kadar da se izostanci ne osijete.

Narod najhrabriji jer se ničega ne stide

pre 2 godine

@ Samo sam vidio

Sine koliko ti imaš godina? 14 ili 15?
Prebroj sve trofeje u kosarci naše i vase od raspada SFRJ pa dodji ovde i napisi podatke… ako te nije blam 😂

Mirko Jagodina

pre 2 godine

Realno stanje. Na zadnjoj olimpijadi smo bili 2012-od zadnja 4 svetska prvenstva smo bili samo na jednom. Na prošlom evropskom smo bili 20, a na tri prvenstva evrope pre toga plasirani od 12 do 18 mesta. Srbija je treća liga u evropi u rukometu. Jednostavno ovaj sport je ostao daleko iza ostalih kolektivnih sportiva, pre svega ita najpopularnijeg fudbala a onda daleko i iza odbojke i košarke u Srbiji. Vaterpolo je tu kao vodeći sport po rezultatima kada su reprezentacije Srbije u pitanju. Kao posledica je to da je rukomet poslednji kolektivni sport u Srbiji. To se odrazilo na masovnost, na malu bazu. Na sponzorske ugovore, pomoć savezu od države koja je daleko manja zbog rezultata od pomoći i novca koju godišnje dobijaju ovi uspešni sportovi u Srbiji. Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije

Milan

pre 2 godine

Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije
(Mirko Jagodina, 18. januar 2022 01:16)

SVE JE TAKO
I zato odsustvo par igraca je kod nas katastrofalno jer nemamo bazu igraca.
Rukomet od ekipnih sportova najmanje popularan kod nas u svakom smislu.
Nikad nisam video da deca po ulicama,dvoristu,casovima fizickog igraju rukomet, uvek su to ili fudbal ili odbojka (odbojka poslednjih godina je kod decaka popularnija cak i od kosarke dok je kod devojaka vec odavno prva). Kosarka poslednjih godina u padu sto se tice popularnosti ali ipak mislim da tu ce tu biti jos dosta uspeha. Imamo dosta uspeha u ostalim sportovima, ne moze svuda i to je to.

jzma

pre 2 godine

sto se tice nepismenih hrvata nije me mrzelo da izvucem u kolektivnim sportovima trenutno stanje pozicija reprezentacija.
Fudbal SRBIJA 23 HRVATSKA 15
Rukomet nisam nasao ako neki od ovih pismenih i realnih nadje rang listu nek ispravi
Vaterpolo SRBIJA 1 HRVATSKA 2
Odbojka SRBIJA 9 HRVATSKA 35
Kosarka SRBIJA 6 HRVATSKA 21
Ovo je rangiranje prema svetskom poretku svih reprezentacija na svetu toliko koliko je srbija losa i nije ni do kolena svetskoj sportskoj sili hrvatskoj koje nema nigde ali bice bolje nekad momci :) ovo je inace samo za muskarce kolektivni sportovi tako da dalje necemo diskutovati pussa za ustase i odose

Kiflistanac

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.
(veder, 17. januar 2022 21:38)

Brate svaka čast za trolanje! 😁
Vidim da si najzad savladao ekavicu.

jzma

pre 2 godine

Koliko se izmlatunjaju ovi hrvati na nasim portalima jos covek mrtav ladan napise zadnji put muska kosarkaska reprezentacija osvojila je trofej 2001 stvarno sine nepismeni idi na wikipediju malo guglaj sta da ti kazem... Plus svetska i evropska se u kosarci ne igraju toliko cesto dosta redje od rukometa pa zato je i smanjena mogucnost osvajanja medalja jedno takmicenje kiksnes i nema te 4 godine ovde kisknes ep eto ti sp sledece godine i tako u krugsmesno

Batko

pre 2 godine

Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)
(Samo sam vidio, 17. januar 2022 23:10

Ti se nekome smeješ za košarku ?!
Auuuuu...pa mene blam umesto tebe.

O tenisu pored živog Đokovića ni najveće budale ne pričaju...ali eto, ima i takvih što pričaju

Samo sam vidio

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.
(Srki, 17. januar 2022 22:12)



Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)

Jovan

pre 2 godine

Ovde je konačni rezultat najbolja stvar od svega što se desilo. Kako je krenulo u 27 minutu reza 16:5 moglo je na kraju da su igrali ozbiljno da bude 40:16. Sreća što su Francuzi relaksirali ekipu pa nisu ginuli do kraja već odmarali.

Duka

pre 2 godine

O cemu vi pricate ljuidi da li ste gledali neku utakmicu osim Srbije mi nemamo nista osim Golmana I Kukica Bekovi ne znaju gde je gol vec samo vracaju kukicu na 11 metara Kao da nemamo ni jednu akciju .Da li ste videli nesto u ove tri utakmice

HŽV

pre 2 godine

Volio bih da ste mogli utakmicu gkedati na RTL HR da vidite jako se profesionalno prenosi utakmica. Bez vikanja, bez gluposti. Super korektno. Bez omalovažavanja ka Srbija nije 11 min dala gol. Čak je rekao da su to dvije ekipe koje su zaslužile prolaz dalje.
Profesionalizam za svaku pohvalu.

zzbz

pre 2 godine

Francuski golman ni kriv ni duzan skinuo 179 zicera, ovo drvece na bekovima ga gadjaju u stomak grudi i glavu, izgleda im niko nije rekao da se sut od parket isto racuna...

Штилцована катаболцна

pre 2 godine

OK, након квалификација сви смо очекивали више. Нисмо резултатски направили помак, али неке ствари се ипак виде. На црти смо сасвим коректни, с обзиром да одбрана скупља на пивотмену, јер су нам бекови, а нарочито десни нижег квалитета од потребног за овај ниво такмичења. Крила сасвим солидна. Може то и боље али отом потом. Средњи бек Кукић можда и најбољи у тиму уз голмане и ту смо решени за дужи временски период. Е сад, долазимо до главног проблема, десни и леви бек. Од свих њих, само је Борзаш који је најмлађи, показао неки квалитет, остали танко. Попуст има само Милосављевић јер је играо на позицији која није његова. Сретеновић на левом и Орбовић на десном беку једноставно немају потребан квалитет. Изгубили смо шут са девет метара, свака одбрана ће бранити линију од шест метара због тога и пуштати шут са девет јер смо ту најслабији. Да је Ђорђић остао здрав не би смели тако да играју, али шта је ту је. У будућности ту ће бити Милан Милић, Јовица Николић, можда и Милан Јовановић, тако да би та "рупа" уз искуснијег Борзаша требала бити затворена. Дакле, на крају, није било како смо очекивали, али није ни катастрофа епских размера. кад се све сабере, померили смо се са мртве тачке, покушавамо да играмо брже, још да нађемо играче који могу ту брзину да испрате и ето нас при врху. Надам се да никм неће пасти на памет "генијалне" идеје о мењању селектора и сличне глупости. За тим нема потребе. На крају крајева, не прави се Мерцедес за један дан, нити се прави из ината...

HŽV

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ha, ha, ha.....🤪🤪🤪

raso

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 19-12, od 42 minuta igrala je Francuska 2 postava ( fantasticni igraci, Min, Lagard, Ricardson ) …. Ako cemo realno ova postava nama koja je dosla na EP je u stvari druga naša postava, tako da 19-12 u drugom poluvremenu nije lose, dobro je sto nisu pali na -12 kada je bilo i doziveli tezak poraz, za to svaka cast ! E sada, pitanje je da je igrala nasa prva postava u prvom poluvremenu ( Milosavljev ( jedini na svetu golman bolji od Zerara ) - Radivojevic- Nemanja ilic - Djordjic - Nenadic - Abutovic - Pesmalbek ) kako bi teklo prvo poluvreme, jer ta postava samo bez Pesmalbeka (umesto koga je igrao Marsenic) i bez Nenadica u Zrenjaninu je istu ovu Francusku bez Karabatica ali sa Remilijem, N Gosanom, Giguom i Abalom dobila pre tacno 1 godinu u Zrenjaninu 27-24 a u kreteju igrala 26-26 !!! Naravucenije je da realno sa Orbovicem, Sretenovicem, Milosavljevicem i malim Radovicem na bekovakim pozicijama zaista niamo imali sta da trazimo protiv Francuza !!!! Bice bolje, ovo je prvi korak , podrska za Djeronu !!!!!

Milan

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati
(Denis, 17. januar 2022 21:20)

Pa zenska odbojka je popularnija od muskog i zenskog rukometa zajedno. Mozda jedino kod vas nije tako, ali u celom svetu jeste.

Правдољуб

pre 2 godine

Браво Србија! Није се могло више, Француски тим је објективно бољи.

AS

pre 2 godine

Iako je danas sve izgledalo i na momente tuzno ja sam licno optimista. Kad se utakmica lomila mi smo promasivali zicere, koji se ne promasuju, ti golovi bi odveli utakmicu u drugom pravcu. Ja mislim da je razlog za te promasaje mladost i neiskustvo kao i neigranje nekih bitnih igraca. Vec na sledecem prvenstvu sve to moze da se preokrene u nasu korist.

Sale

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14) # Link komentara

Šta smo onda mi ako smo najavili sigurnu medalju?!?

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Mjesto da iz hiljadu razloga dobijes konjusare i rijesis prolazak, mi se vadimo na Francuzima.. Cave bili i ostali u ovom sportu..

Квасник_Mиле

pre 2 godine

Подршка за Ђирону. Момци да су трчали од почетка као на крају да ублаже катастрофу били би тим за респект.

BenBodega

pre 2 godine

Cinik ti si sve hahaha. Iskreno vi ste najbolji u sportu. Najbolji u kosarci, odbojci, tenisu, vaterpolu, nogometu, OI i najgluplji narod Europe. Hahahaha. Prvi u svemu hahaha koja ste komedija. Davno sam ja reka da ste dvorske lude balkana

gao

pre 2 godine

realnost izgleda ovako i to je to, momci su odigrali u skladu sa svojim mogucnostima, jednostavno mi nemamo kvalitet da se nadomesti izostanak bitnih igraca. ono sto po meni treba uraditi, je da kako znaju i umeju ovi iz saveza zadrze ovog spanca sto duze mogu i da mu puste da umesa prste u mladje kategorije srpskog rukometa, pa da se nadamo za nekih 10 godina da imamo bar kontinuitet ucesca na takmicenjima.
a ovi sto su umislili da se 30 godina baljezgarija naseg saveza moze ispraviti za 2 godine, evo vam iskompleksiranih komsija na sajtu, pa sa njima nabrajajte sportske uspehe i neuspehe i "nasih" i "njihovih", isti ste tako da cete se lepo slagati, a momke koji su igrali slobodno zaboravite, oni su bar uradili sto je bilo do njih.

Gatsby

pre 2 godine

Dugo sam u rukometu, pa da napišem neki red.
1.Falilo je mnogo igrača, 5 beka i jedan od najboljih golmana na svetu, i startno krilo. Preveliki hendikep, iako su i drugi oslabljeni bili, ali mi nemamo neku veliku širinu, posebno se vidi na bekovskim pozicijama.
2.Nerealna očekivanja. Jeste bili smo sjajni protiv Francuza, ali su oni tad tempirali formu za Japan, a i verovarno su nas podcenili.
3.Đirona radi odličan posao. Treba vremena. Mnogo vremena. Ne možete da se ne plasirate na prvenstvo, pa na sledećem očekukejete medalju. Treba da se gradi tim, možda će ako se sve radi dobro, ova ekipa sa dosta mladih talenata koje imamo u najavi, tek za 4-5 godina bude konkurentna. Primer sa Terzićem u odbojci, tek posle 5 godine prva medalja, tek posle 10 godina smo postali sila.
4.Treba baza i rad sa mlađim kategorijama. Rukomet nam je poluamaterski sport. Većima vas ne zna ni koje prvak, ni ko igra u ligi. Rukomet nije atraktivan, i ono malo dece zainteresovano za sport nam skupe drugi sportovi. I to što se radi sa mlađima , to je ista škola od pre 40 godina, a rukomet je od tada drugi sport.
Rukomet nam je klinički mrtav već odavno, budimo realni, velike promene su nam neophodne u savezu. A nema ko da ih izvede,a i kad bi imao ne bi makli ovu ekipu. Treba menjati kuću od temelja, a ovo je samo finalni rezultat, koji je realan

Maki

pre 2 godine

U drugom poluvremenu Francuzi uveli na teren rezervu rezerve i čuvali pobedu do kraja meča.

Ovo što se neki zanose da smo dobili drugo poluvreme po golovima se odmah vidi da nisu gledali utakmicu ili ne znaju taktiku, tek je početak turnira neće Francuzi da rizikuju povrede i kazne.

...

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 18:13, sto uopste nije lose. Mozda smo vise na Radivojevica trebali da igramo, decko ubija. Svakako, treba verovati u selektora i sa druge strane, vise ulagati u rukomet. Mislim da je nepravedno zapostavljen u odnosu na ostale sportove.

Mantis

pre 2 godine

Ako ne znate što je bezobrazluk,
pročitajte ovih pet naslova (dolje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cupara ~ "Znamo kako da pobedimo Francusku"

Kukić ~ Pobeda nad Francuskom? Što da ne?

Kalkulacije ~ poznato kako Srbija može da prođe dalje

Borzaš ~ "Borićemo se protiv Francuza – nije sve izgubljeno"

Pešmalbek objasnio kako do podviga protiv Francuske

halid

pre 2 godine

@veder
Koji crni sok,mozda su neupuceni posle kvalifikacija nesto i utripovali,ali realnost je ovo sto smo imali ovde,dovoljno je videti gde nam igraju igraci,ako se ne varam samo jedan igra LS,dalje od toga ne moramo,jednostavno ne mozemo u svemu biti vrhunski,a kakvo nam je stanje u rukometu,kolika je bezparica,koliko generalno nema interesovanja za ovaj sport,koliko niko ziv od klinaca ga vise i ne trenira,mi sa obe seniorske reprezentacije stojimo zapravo mnogo bolje nego sto je realnost,na par golova od najjacih reprezntacija sveta,umesto defetizma treba podrzati momke,pa koliko urade urade,a to sa Djokovicem je klasican primer kada si okruzen ljudima koji ti pune glavu da si Bog,ulizuju ti se bez mere i ukusa realnost je da se izgubis i da srljas iz greske u gresku,to sto imamo ovu opstu histeriju,novinske naslove iz pakla,to je samo jer je u pitanju Novak Djokovic,bilo ko drugi da je na njegovom mestu nikog ne bi bilo briga,ali srecom nece on jos dugo igrati,ostale sportiste realno i ne fermamo bas previse,sto je ispalo za njih dobro jer na miru pametno vode karijere,Jokic,vaterpolisti,fudbaleri,dobar primer kako treba

Netko iz EU

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28) # Link komentara

Mi ne igramo fudbal i nismo fudbaleri.

Aspera

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Sefe, on nam je jedini desni bek koji nije u kovid protokolu. Zato igra svaku utakmicu stalno i napad i odbranu.

raso

pre 2 godine

I još nešto, pored toga sto smo igrali sa drugom postavom, treba napomenuti ! Momcima svaka cast na svemu, jer od 4-9 januara 9 igraca je imalo koronu i vec posle pet dana vracali su se i treningu i utakmicama, igrali punom snagom ne plaseci se posledica od tako kratkog oporavka ( srce, trombovi .. ) Zaista momcima kapa dole za to, a ne da ih pljujete sram vas bilo !

Lucifer Safin

pre 2 godine

navijac@

To pricamo druze vec deset godina unazad, nikako da dignu glavu i da igraju srcem za grb koji nose i drzavu, tako da to sto kazes nema smisla, ovo se ocekivalo, nisam ni gledao utakmicu ali po izvestaju koji sam procitao, vise nego rutinska pobeda.
Prosto mi smo neznalice u ovom sportu i barem po meni ne zasluzuju ikakvu paznju!

replika

pre 2 godine

Nismo se obrukali naprotiv odigra li muski smo Francuzi su za dve nijanse bolji i kvalitet reprezentacija koja je osvojila sve sto se moze osvojiti.. imaju skoro pa isti sastav... naravno ima nadznake za nas rukomet ali ne jos za medalja.

navijac

pre 2 godine

Nisam neki poznavalac rukometa, svaka cast nasim momcima ali razlika je vise nego ocigledna i u kvalitetu i u uigranosti.
Ne treba ih kuditi, glavu gore, godine su pred vama, naporan rad i posvecenost i da uradite nesto na nekim buducim takmicenjima. Najvise pokazali Cupara, Radivojevic i Kukic ostali slabo jako.
Bice to dobri igraci za koju godinu.
Ziveli!

Maca

pre 2 godine

Momci su dali sve od sebe. Ovo je prosto drugi nivo igre. Tesko je gledati. Ali,ovo je nasa realnost... Pogledajte nam hale,uslove za treninge. I ovo je uspeh! Gordost je najveca posadt za coveka. Ona nas je razdvojila! Od jednog DNK nacinila razbijenu grupu bez identiteta u svemu sto radimo. U takvim okolnostima,opstaju samo niska cela,jake brade,mutni pogledi. Oni vladaju nasim drzavicama... Mi smo to gordoscu dozvolili,sada se prepucavamo,dok nas svi ostali koji su nas kao decu sporeckali udaraju bez milosti. Sluzimo im kao sparing partneri... Je..es pare,ajde da se udruzimo kao ljudi,da se duhom izdignemo,oprostimo jedni drugima i pocnemo da pobedjujemo kao ljudi. I onda ce i ova boranija da bude obrana kao u stara dobra vremena. Ujedinimo se!!!

Srki

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.

?

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ne znam stvarno ko je umislio Srbi ili Hrvati, a godinu dana slušam da je Srbija postala rukometna velesila s Đironom. Piksi, vidi šta te čeka:D

?

pre 2 godine

29:25
Ipak ste bolji od nas.
(BratHrvat, 17. januar 2022 22:00)

Brate Srbine, da su Francuzi igrali drugo poluvreme ne bi im zabili 18 golova:D

urke

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03)

Ipak igramo bez 10 igraca...samo kazem.

johnny b

pre 2 godine

Komentator na javnom servisu je 7x pricao o tome kako smo desetkovani i kako je ovaj imao koronavirus i ostalo.. a da pre toga kaze kako ne trazi alibi. Covek nema o cemu da prica, nije obucen za ovaj sport, ne znam zasto ga guraju?! Samo kukanje neko...

VotR2

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.
(Rothmans, 17. januar 2022 21:38)

Da je samo u sportu tako. Tek ekonomski sto kidamo. Tako makar pisu svaki dan. Samo sto tu niko ne mora da odgovara.

Dejan

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...

Baša Mrkalj

pre 2 godine

Bum tras,bolno otreznjenje,i povratak u realnost! Mnogi su poleteli visoko,i imali nerealna ocekivanja,posle kvalifikacija,ali ovo je pravo stanje stvari!Jos je i korona pogorsala sve,ali ne bi bilo mnogo drugacije! Budimo realni!

Kisna Glista

pre 2 godine

@, moj Toni. Sta ti je ovo trebalo?!


Jeste on je kriv sto niko ne moze zicer da pogodi,marsenic ceo turnir sa sest metara od 10 zicera 2 je dao,komentator ne zna razliku izmedju bekova i krila u rukometu,misli covek da su bekovi ko u fudbalu hahahah

veder

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.

Jeli te sramota imalo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Kako samo imas obraza... U posljednjih 365 dana Hrvatska je pobijedila Srbiju (redom) u vaterpolu OI, tennisu DC, i sad u rukometu EP!?

Kisna Glista

pre 2 godine

Ljubitelji rukometa u srbiji gledaju pravi rukomet tek kad nasi ispadnu sa prvenstva,ipak treba videti sta spanac moze kad se igra u najjacem sastavu koji in odabere,al realno ni u najjacem sastavu mi smo druga liga sa hrvate a pogotovo francuze.

Denis

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati

Правдољуб

pre 2 godine

Ovako mala zemlja, a ovako dominantna u sportu!!! SRBIJA!!
Imamo najboljeg tenisera na svetu, najboljeg kosarkasa na svetu, najboljeg vaterpolistu na svetu, najbolju odbojkasicu na svetu, najboljeg kosarkasa u Evropi, najbolju kosarkasicu Evropi... Sve u ovom trenutku. Jedino nam je u Evropi Španija konkurencija, ali oni su skoro 10 puta veći, pa opet se žestoko takmičimo.Sad i fudbal kreće

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Lepo rekoh, igraci koji nam fale su nezamenljivi. Jednostavno, nama prva 4 beka ne igraju. Ne jedan, vec 4. Nenadic, Djordjic, Arbutovic i Zelenovic. U ovoj ekipi su nam samo centri, golmani, i ajde da kazem krila ok, mada nam fali i prvo krilo. Mi bez glavnih bekova nemamo sta da trazimo. Jednostavno, momci koji igraju ovo prvenstvo nisu na nivou, ali mi bolje nemamo. Selektor da ostane, neka ga tu, dobro radi. Za koju godinu mozda bude nesto od nas. Do tada smo samo ekipa za nabijanje gol razlike i nista drugo.

zivota

pre 2 godine

Jesmo oslabljeni, ali nismo baš toliko napredovali kako su neki pričali. Prva faza evropskog prvenstva je naša realnost, plasman na svetsko je premija, a o Olimpijskim igrama je smešno pričati. Mnogo smo poleteli posle Ukrajine.

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Mikizg, Hrvatska ni u snovima ne moze da ima vise medalja od Francuza. Ni u snovima. Zna se dobro ko je najbolja reprezentacija svih vremena i ko je najbolji rukometas svih vremena. Ajmo samo argumenta radi. Francuzi 3 olimpijade, 6 svetskih prvenstva, 3 evroska. Hrvatska, dve Olimpijade, jedno svetsko bez zlata na Evropskom. Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.

tpoo

pre 2 godine

Mi smo u rukometu ono sto je San Marino u fudbalu na primer. Kod nas je rukomet amaterski sport!
(BRE!, 17. januar 2022 21:30)

pa ne samo u rukometu nego i u fudbalu ste ko san marino

drvobradi

pre 2 godine

Sta su ljudi mislili, da ce se 20g nasih gluposti u rukometu popraviti za 2g? Pazi da se to ne desi. Problem pocinje od mladjih kategorija, kao i u mnogim sportovima, cak i u skoli, ne forsira se kreativnost i individualnost, vec neki kretenski sabloni, lose se selektuju talenti, kaznjavaju se i ne dozvoljavaju greske u ucenju.
Kada dodje vreme da sistem ne radi, nema ko ga iskoci, svi su stegnuti, u strahu, i igraju ispod mogucnosti.
Sto se tice rukometa, treba zadrzati Djeronu, ali trebace mu jos dosta vremena da se to sve promeni.

Pero Dijetlic

pre 2 godine

Mnogo ste poleteli komšije, dobili Francuze u nekim kvalifikacijama ili čemu već pa pomislili sad smo sila... Ovo je povratak u realnost. Ista stvar će da se desi u Kataru.

srbija fudbalski gigant francuzi strepe belgijci placu

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Polako ti sa nogometom, to ste najavljivali i za rukomet pa evo vidis sta se desilo.

Cinik

pre 2 godine

Gledam ovog Orbovića, pa on pojma sa životom nema!
Napravio je bar 10 grešaka u napadu, maši zicere bolje od penala, baca loptu u aut, baca je Francuzima u ruke, pravi faulove u napadu,..., ovako izvikanog, a toliko lošeg igrača, ja u životu nisam video!
Evo, već je 10 razlike za Francusku, a tek je 26. minut!
Biće ovo najteži poraz u istoriji našeg rukometa!

Orbiter

pre 2 godine

Očajna grupa. Francuzi se igraju sa nama, hrvatijancima i Ukrajincima.
(Y, 17. januar 2022 20:56)


Francuzi se igraju sa svima a opet Hrvati se igraju sa srbijancima...

Sića

pre 2 godine

Gledam na Areni, pustim na telefonu na RTS da vratim neki snimak, da vidim neki sporni trenutak, kad komentator na RTS-u kaže: školska akcija Francuza, a ono nešto izvrteše Francuzi, i napraviše dobar višak dodavanjem iza leđa (inače to se dodavanje "uči u školi rukometa"), a zatim dodavanje sa krila na krilo, tzv. cepelin (po meni najzahtevnije dodavanje, asistencija za gol, a to dodavanje se tek "uči u školi rukometa").

.

pre 2 godine

Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.
(Gossa placa Zeljko 22, 17. januar 2022 21:26)

Jesi li bar pokusao uci na wikipediju i provjeriti tocnost svojih informacija. Mislim na ovo '10 godina vas nigdje nema'. Iduci put to napravi, nije lose informirati se o necemu prvo pa onda se pravit pametan, ispadas manje glup.

Fenomen

pre 2 godine

Predlažem I'm da ne igraju drugo poluvreme...ovo je ispod svakog nivoa tolerancije. Treba im zabraniti da igraju rukomet. Sedam golova za poluvreme, sram ih bilo.

roki pazarac

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!

Danilo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Uskoro kao u Tenisu?

goran

pre 2 godine

Evo ih ovi što prate rukomet 5-6 dana godišnje,jedva dočekali da krenu sa pljuvanjem.Zašto vređate igrače? Šta, osvojili smo 7-8 medalja u zadnjih 10 godina pa smo sada u šoku... Fali nam prvi golman, levo krilo,levi bek,srednji bek, 2 desna beka... Mi to ne možemo da nadoknadimo.Uništila nas je korona. Preko puta je olimpijski šampion,fali i njima par igrača ali njihova baza je toliko velika da oni to i ne osete...

Darko

pre 2 godine

Jel savez?dal su mozda sudije?uvek isto...isto kao fudbal zadnjih 30 godina...savez sudije uvek isto...a mozda samo mozda nema tu neki kvalitet??dakle ako ti je najbolji igrac benfica a ostalim protivnicima ekipa igra psg barca kiel onda je mozda i to???ali mora ipak da je do saveza jer savezi komsija nemaju korupciju...i italija u fudbalu nema kriminal a mamic je cvece...uvek isto...pa kako da se ima sanse dal se moze da shvati da kukic i sms recimo nisu isto sta i mem i mbape ili modric i cindric...dakle benfica i lazio se ne mogu da mere sa realom i barcom i tacka...

Marko

pre 2 godine

Cek hrvata je duplo manje a imaju duplo bolje rezultate kako to?2 olimpijade svetska...u fufbalu da ne pricam...kako to kako to...pa sta nije srb evropski brazil...mora da je savez ili sudije

MinusPlus

pre 2 godine

ahahahahahahahahhaha... sunce ti j...m Al si me nasmijao!!! Hahahhhahahahahahahahahabahahahabahababsbsb

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju
(Borisa, 17. januar 2022 20:53)

Aspera

pre 2 godine

Toliko slušamo ovih dana o talentu Kukica, vrhunski srednjak, ništa nismo videli od njega ova 2 meča, osim grešaka
(M, 17. januar 2022 21:08)

Covek svaku utakmicu namesti po 7-8 golova, to sto pivoti, a i desni bek, znaju samo odbranu da igraju pa skoro sve ispromasuju je druga prica.

Sima Strahota

pre 2 godine

Mogao je Orlovic da bude izbacivac,barmen, diler,sta god, ali iz potpuno neobjasnjivih razloga se pretvara da je rukometas.Doduse ni ostali nisu mnogo bolji.

dude

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!
(roki pazarac, 17. januar 2022 21:17)

da. kako smeju da igraju sa oslabljenim timovima protiv nas? šta nemaju neke kadete ili juniore, ili bar igrače sa posebnim potrebama da nam pošalju?
nema bre smisla ovo. neću se igram više…

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

Bolji je njihov golman od našeg. Teško da ćemo da preokrenemo ovo u drugom poluvremenu. Jedino ako njihov golman se povredi. Ja još verujem da ćemo da osvojimo titulu nekako.

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Boze koja bruka i sramota na poluvrjemu gubiti 9 razlike, a Kukic neki dan kaze pobjedit cemo i Hrvatsku i Francusku, hahahah

Buljko

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedan Mile Isaković kao vihorno krilo je davao po 10-15 golova po utakmici i bi olimpijski, svetski prvak kao i klupski prvak Evrope sa Metaloplastikom iz Šabca. Ovde u 3 utakmice nije bilo ni jedne akcije za krilo. O golovima sa te pozicije da ne pričamo. Mi smo pre 40 godina igrali rukomet kao u 2022 a sad igramo rukomet iz 1984. Nemojte mi pričati da su tad bila druga vremena. Ovo je rvanje i nema veze sa sportom…

expert

pre 2 godine

Zadivljen sam srčanom borbom naših da izvuku jednocifren rezultat. Sve i ako ne uspeju u tome, a verovatno hoće jer Francuzi su se ozbiljno opustili, oni su naši heroji i treba ih dočekati pred Skupštinom.

hercegovac

pre 2 godine

@Марко
Imali smo mi dobre generacije i kasnije,generacija Lapcevica,Bojinovica,Ratka Nikolica,Golica,gde su problem bili ili selektori koji su menadzerisali poput Cvetkovica ili Vujovica,ili bili izgubljeni u vremenu i prostoru poput onog Hanasnefendica,takodje sve ove godine nismo imali krstenog srednjaka,to srebro kod nas koje pominjes jeste u neku ruku posledica domacinskog sudjenja ali kljucno je bilo sto je tadasnji selektor maltene izmislio Cuturu od 37 godina,koji je povezao linije pa smo jedini put imali racionalne Vujina i Momira Ilica koji se nisu ispucavali vec su igrali kao u svojim klubovima,inace nek veceras izgubimo 20 razlike danas,treba ostaviti Spanca na duze staze,prosto ovo nije normalno prvenstvo,plus igramo sa b timom,fali prvi golman,startno levo krilo,startni srednji bek,oba leva,oba desna,plus glavni u odbrani,to bi bila druga prica sa iskustvom Nenadica,Abutovica,Zelenovica,sa Milosavljevim na golu(Cupara nije taj nivo),tako da ne treba pljuvati nikoga,vec na osnovu ovoga videti ko je tu kalibar za dalje,pa dogodine nadam se sa kompletnim timom da pokazemo sta znamo i umemo.

zg232

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)



Mora ti biti teško, srce u domovinu, a tijelo u otadžbini.

Orbiter

pre 2 godine

Šta je ovo?Šaljite decu na spavanje!
(deniro, 17. januar 2022 21:03)

bit ce bolje drugo poluvrijeme...Francuzi micu nogu sa gasa...odmarat ce malo,eto vam prilike doci na nekih 4-6 golova ,a Francuzi i jace ekipe ostavljaju na toliko....

Boban

pre 2 godine

Ajde malo da budemo korektni, niti smo mi neka sila u rukometu niti mi mozemo ikome da pretimo ,mi mozemo da se borimo i da se trudimo da sto vise puta ucestvujemo bilo na svetskom evropskom prvenstvu i to treba da bude cilj.E sad ako dodje neka generacija da moze nesta da napravi super ako ne ok.Mi vise nemamo taj kvalitet iz nekih davnih godina i to je istina vecina reprezentacija je bolja od nas,mada u odnosu na ranije nastupe vidi se pomak selektor radi dobar posao ne obecava kule i gradove sve svodi na realnost i mi to treba da podrzimo za sad je bitno da budemo na velikim takmicenjima jer krenuo je covek ne od 0 nego od minus beskonacno.

x

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Ne daj boze rec da su protivnici bili bolji

?

pre 2 godine

Francuzi pet isključenja u prvom poluvremenu i poigravaju se s Đironom. Previše ste poletjeli, polako malo isti scenarij vas čeka i s onom japanskom zvezdom na klupi.

Taca

pre 2 godine

Pa nismo mi platili Raffale da bi oni vama pustili....
(Hrvoje, 17. januar 2022 21:01)

Extra komentar a ima još mnogo duhovitih. Ajd da i ja pokušam.
Što nas je slagao onaj Hrvat juče da smo prosečna ekipa?

Orbiter

pre 2 godine

Ok, nismo rukometna sila i nznm kakav problem neki imaju?
Vazno je igrati i sticati iskustvo, bice bolje.
(C i n i k, 17. januar 2022 21:26)

pa kud ces bolje nego da ga stjeces protiv najboljih...

BGD

pre 2 godine

Ne volim da vredjam sportiste,ali ovi nasi rukometasi su osim sto veze nemaju jako losi ljudi,jer samo necovek moze ovako bezobrazno da se ponasa na terenu.Istina je da su nam treneri losi,ali igraci su jos gori.Ej prete Francuzima,a ne znaju zicer da pogode.Pa mars u skole rukometa to da naucite smradovi jedni.

milan26

pre 2 godine

Raspad sistema. Ja kapiram da nam fali 7-8 igraca, da nas je korona sasekla, da imamo 5 debitanata, ali kao da ne igramo isti sport sa Francuzima. Mi igramo rukomet kao SSSR iz 1972. godine. Krila nam ne postoje, ne đoze lopta da dodje do njih, spori smo kao puzevi, protok lopte ne postoji, pa ne mozemo ni visak da napeavimo. Nemam mi vise bekove i srednjake suterenu razbijace kao Bojinovoca, Momira Ilica, Vujina, Sesuma, Nenadica pa da igramo takav rukomet. Sad smo sitni i slabi na bekovima, a njih forsiramo. Da ne pricam da ovi igraci nisu kalibar gore navedenih Mi sa igracem vise ne mozemo da damo gol, ne mozemo visak na krilu da napravimo, a primimo dva za to vreme. Sto je najgore, sto kad smo fit u glavi i kad su svi zdravi mi mozemo da odigramo kako treba, ali ovako smo zesci prosek, cak sta vise ispod proseka. Ja cu uvek dati podrsku Djeroni i momcima, i relano je da je on dosao da pokusa da napravi tim za Svetsko prvenstvo i OI... Ovo je prerano za pokazati neki napredak, koji je vidan svakako, sa debitantima i podmladjenom ekipom, ali me brine malodusnost i ovako spora i bezidejna igra.

Realnost

pre 2 godine

Licno da sam na mestu ovi momaka nikada za reprezentaciju nebi igrao.Neznam nisam spreman i kraj.Trcis treniras i dodjes da se neko poigrava sa tobom ovako.Allo ljudi evropa te gleda blamiras se pokupi se idi nije ova igra za vas.

Ross

pre 2 godine

Nema ništa od prolaza Srbije. Možda je prerano to kazati ali Francuzi su već na +19 u 26 min. a Srbija je više od 10 min. bez pogotka. Uz to Francuzi nisu zabili sedmerac, i dva puta prazan gol i još neke prilike. Znači Francuzi su mogli imati i veću razliku tako da nije realno očekivati pobjedu Srbije. Ali i Srbija je imala nerealizivanih prilika pa možda ovo i nije realna slika snage Srbije. Srbija može bar smanjiti razliku ako ne i pobjediti.

Mile

pre 2 godine

Možda ova trauma može čoveka trjno da ošteti? Majko mila!
Za sve su krivi prokleti novinari i portali koji kod naroda stvoriše lažnu nadu i sa Hrvatima i sada sa Francuzima pa oni nisu normalni aloooooooooooooooooo

mister

pre 2 godine

Ajmo u poluvremenu da se koncentrišemo i ponovo izračunamo kalkulacije za prolaz! Na papiru sigurno matematički prolazimo! Šteta što ne postoji Evropsko prvenstvo u kalkulisanju tu smo jaki a ne ovo da mora da se igra na terenu nešto

JPR24

pre 2 godine

Ako Srbija pobijedi sa +8 ili vise dalje idu Srbija i Hrvatska.
Ajmo Srbija.
(+8, 17. januar 2022 20:51)

To samo u nekom paralelnom univerzumu !

gao

pre 2 godine

@Gossa placa Zeljko

slabo ti pratis ovaj sport, 90% vrhunskih eksperata u komentarisanju, kaze da nam i ta 4 prva beka zaostaju 20god za modernim rukometom.

Ajmo dzidzi

pre 2 godine

Kaže ovaj na rts u da je ovo najteža grupa na evru?!?
(Jel ovjdaj realan, 17. januar 2022 21:30)

Pa realno, u vasem slucaju i jeste. Hahahahaha

Darko

pre 2 godine

Dno je dotaknuto posle 1999 i Egipta, sunovrat totalni vec 20 i kusur godina, u kome ne vidim lepšu buducnost dugo dugo.. Jednostavno moramo prihvatiti realnost da smo prosečna ekipa daleko od vrha, i da se nemamo čemu nadati ovakvom sporom igrom, i promasenim zicerima i greškama u napadu, i sporom tranzicijom..

Kornjača Rade

pre 2 godine

Dugo nisam video igrača koji, dal od straha, dal' manjak inteligencije, ima samo plan A da baci loptu igraču kojem je namenio i to toliko providno...čini mi se da mu se Francuzi smeju???

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo je rukomet, jos nizeg kvaliteta ( nema bekova ni suta sa 9) od Metaloplastike 1984!.
Srbiji u igri sa loptom, ne odgovaraju brza i kolektivna igra. Sporo i individualno to je Srbija.

jako smo losi

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Tako je Buljko!
Evo polufinala Hrvatske zadnjih 10 godina, od 2012.
Euro 2012 bronca
Euro 2014 cetvrti
Euro 2016 bronca
Euro 2020 srebro
Svjetsko 2013 bronca
Svjetsko 2017 cetvrti
OI 2012 bronca
Dakle, od 14 velikih natjecanja u zadnjih 10 godina igrali smo u 7 polufinala. Postotak prolaznosti u polufinale 50%. Katastrofa, planiram mjenjat drzavljanstvo koliko smo grozni.

Rade

pre 2 godine

Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13) # Link komentara

Ne blamiraj se brate.
Na zadnjem evropskom hrvati bili drugi, a Francuzi 14.

Tereza

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.

C i n i k

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..

Правдољуб

pre 2 godine

Gde smo u pravim sportovima?
Odbojkasice zvanicne evropske i svetske sampionke,
Odbojkasi zvanicni evropski prvaci i polufinalisti sa svetskog
Kosarkasi peti na svetu, evropski vicesampioni i Jokic MVP
Kosarkasice zvanicne evropske prvakinje
Nama su i kosarkasi i kosarkasice i odbojkasi i odbojkasice u bukvalno skoro svim mogucim takmicenjima u vrhu vec godinama + najbolji teniser sveta
+ Vaterpolisti, hronično, godinama haraju svetom
Mi smo bukvalno u 5-6 sportova sam krem svetskog sporta godinama
Samo kmecite ko babe a sa 7 miliona stanovnika imamo nestvarne uspehe u sportu
Pa u isto vreme imati najboljeg tenisera svih vremena i MVP- ija NBA lige( inace najteze osvojivo individualno priznanje u sportu) je naucna fantastika za 90% drzava sveta!

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!

?

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Zaboravio si da je Hrvatska na prošlom Euru bila druga. Ovo večeras nije poigravanje, nego Bikkake:D

rodjaksasela

pre 2 godine

Jos jedan sport u kojem zaostajemo jedno 20 godina. Pogledaj ti motoriku nasih igraca, tela, agilnost, pa cepanice covece. Ovog Mahea nema ko da stigne covek napravi fintu iscima nam celu odbranu, u prvom koraku zaostajemo vecito. Trener nije madjionicar.

Grga

pre 2 godine

U drugom poluvremenu za sad imamo nerešeno. Mislim da je to tajna uspeha. Pustiti protivnika 10 razlike i onda igrati egal drugo poluvreme.

Rothmans

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.

Навијач

pre 2 godine

Стварно би супер било да после толико година неучествовања дођемо и освојимо титулу али то у стварности се не дешава. Без обзира на све, ово сматрам успехом јер смо коначно успели да се пласирамо. За нешто више од овога једноставно немамо довољно квалитета. После првенства једа озбиљна анализа да се уради и да се види шта мора да се мења како би били још бољи. Селектора задржати. Ож

Gambeeet

pre 2 godine

Ovaj Orbović 5. ešalon ozbiljnog rukometa, znači ne može da mu se desi da promaši golmana. Dečko na levom krilu komotno može stoličku da stavi i sedne, jedino se ovaj momak Kukić nešto trudi i Bogdan koji ima neku ludačku energiju na desnom krilu. Marsenić trom i prespor za ovaj nivo igre, bliži mu se penzija polako, ali se trudi. Još uvek smo mlaki za neke veće domete, videćemo šta budućnost donosi, treba pustiti Španca da nastavi da radi i da se kompletira tim. Nadam se da će ovi prenositi završnicu turnira, pa da uživamo u okršajima najboljih ekipa, priželjkujem lično Dance i Francuze i legendu Hansena još jednom na delu.

XXX

pre 2 godine

Gdje su sad svi oni koji su pisali kako će Srbija i Francuska lagano proći dalje? Nastao neki muk, kao i u nogometu, letimo i onda padnemo na kljun :)))))))))

Kisna Glista

pre 2 godine

@Najslađe je kad poraz Srbije vodi Hrvatsku izravno u drugi krug.
(Balić, 17. januar 2022 21:25)

A jos sladje ce biti kad vas budu preslusavali u nastavku takmicenja a mi gledali i nasladjivali se,od nas nije niko nista ovekivao tj bas se ovo i ocekivalo,a vi se lozite a u zescem padu ste sto se tice rukometa.

Bradilic

pre 2 godine

Svakako bismo izgubili 10 razlike jer je ova Srbija, osakacena povredama i koronom, ekstremno slaba, ali prosto imam utisak da se u svakom sportu neko razigra protiv nas. Ovaj lik 7 odbrana iz 11 suteva, pa ja ne znam da li se to ikad desilo u rukometu.

poganija86@gmail.com

pre 2 godine

Pred prvenstvo napisah da dobijamo Ukrajinu i da pevamo ako dobijemo Hrvatsku i u drugoj fazi se pobijemo sa Slovenijom i Madjarskom za 3. ili 4. mesto u grupi. Nalupaše mi ljudi minuse kao da nikad nisu naše rukometaše gledali do sada. Ljudi, ekipa je prosečna, igraju po nekim klubovima neke preosečne uloge, trener je ok, ali je trebao da bude trener pre jedno 10ak godina.

Pera

pre 2 godine

I dalje je naš rukomet daleko od evropskog vrha. Ne može njima pomoći ni jedan trener, jednostavno nemaju kvalitet, naročito u napadu...bas loše.

Бојан

pre 2 godine

Усуђујем се да тврдим ево, сад је 20 ти минут, ми не да немамо шансе против Француске, него смо трећа лига у односу на њих!!! На нашу жалост, наш рукомет је на нивоу из 1985. године!!!

StefanBg

pre 2 godine

Jos jednom za nauk da se ne lozimo zbog pobeda nad slabim ekipama pa onda da pretimo jacim ekipama. Jos jedno takmicenje baceno u vodu. Ali da, bitno da imamo koronu, povrede i slicno, kao da smo mi jedini osakaceni koronom. I da, mladi smo, to je izgovor takodje. Sta ce biti izgovor na sledecem takmicenju pravo je pitanje.

Realnost

pre 2 godine

Dal je ovo realno da ovi momci ovako spor rukomet igraju.Treniras ceo zivot zivis za ova takmicenja i dodjes da se neko ovako igra sa tobom.Igra nas i Francuske je razlika miljama.

Pall Mall

pre 2 godine

Ovo je u najmanju ruku na kraju +8 i vise za Francusku. Mi i rukomet hahahahaha. Danas sam pisao u dva navrata kad je bila dilema oko Nenadica hoce li igrati. Jednostavno mi smo smesni za ovu igru.Nkad ali nikad nemamo se čemu nadati sto se rukometa tice.

Kisna Glista

pre 2 godine

@Može neko da objasni ova pravila po kojima mi prolazimo sa bilo kojom pobedom?

Ne moze ako ne znas sta gledas i pratis onda i onako nema ni promil sanse da pobedimo ni sa bilo kojom razlikom

veliki strumf

pre 2 godine

Батаљујем ја ово. Немам живце за губљење. Аматери на паркету, 10 промашених зицера за 20 минута. Таквог балвана као Орбовића у животу видео нисам. Закуцао бих га та трибине у 5. минуту! Ђирона га држао до 20. минута, таман да нас потпуно укопа својим грешкама. Нису ни остали много бољи - голман скинуо све високе лопте они му шутирају и даље високо! Колико неинтелигентан мораш да будеш???

Stanley

pre 2 godine

Jel smo mi toliko spori u napadu ili mi se cini? Kao da imamo 2 igraca manje i u napadu i u odbrani. Treba da trce, kao da nemaju kondicije ili ih mrzi.

Марко

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2022 20:10)

Имали смо и деведесетих одличну генерацију када су играли Шкрбић, браћа Перуничић, Јовановић, Милосављевић, Матић, Кнежевић, Петрић, Стојановић и Перић. Четири године су они изгубили због санкција, а после тога су нас судије уништавале на великим такмичењима, нарочито на ЕП-у 1996. у полуфиналу против Шпаније. На том првенству смо били убедљиво најбоља, екипа. Не најбоља, него убедљиво најбоља. Нама су судије тих година помагале у кошарци, а нарочито у Индијанополису против Аргентине, е исто толико су нас уништавале у рукомету. После те генерације нисмо имали ништа. Оно сребро у Београду је искључиво резултат домаћег терена и суђења које иде уз домаћи терен.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…

Aleksaa

pre 2 godine

Sam plasman na EP je za nas odlican rezultat. S obzirom u kakvom nam je kanalu rukomet i kako smo izgledali do dolaska Djerone ovo je odlicno. Tako da podrska igracima, borite se i to je to. Da odete do finala i izgubite vecina bi vas pljuvala, nismo realan narod. Tako da rastereceno samo!

Marinjo

pre 2 godine

Razvalice nas kao Ukrajinu. Sa ovakvom igrom ne mozemo ni sa mnogo losijim reprezentacijama da se nosimo Sut sa 9 metara ne postoji, kontru da ne spominjem, cetiri zicera za redom nam skida golman, akcija za krila ne postoji. Zapravo sad se pitam koje su akcije uvezbavali na treninzima, posto osim ukrstanja bekova i solo prodora Kukica bas nista nisam video

veliki strumf

pre 2 godine

Орбовић нас сам победи! Промашаји зицера, продаје лопти, искључење... На играча више дечко игра цепелин?! Сада прави пробијање, продао 2 напада са играчем више! Истерај бре тог незналицу, игра против нас, буквално 5 против 7! Јел овај Ђирона слеп??? Већ 5 разлике због дрвета губимо и то искључиво због њега.

Borisa

pre 2 godine

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju

znalac

pre 2 godine

Eh… nema više onih vremena kad Mile Isaković iz mrtvog ugla lagano zavrne… zafrljne… a lopta se ušunja u mrežu… a goša bere gljive po terenu… a masa u derilijumu… Bašić - Isakovic - Mrkonja - Vujovic - Vukovic - Portner - Cvetkovic = tim sveta.

dadoda

pre 2 godine

Pesmalbek,Kukic,Cupara i Radivojevic i u nekoj buducnosti Borsaz su igraci na visokom nivou,ovo ostalo je jako tanko na zalost.Ali kao i uvek,svim srcem uz nase.

Руска Душа

pre 2 godine

Да је могао, овај Орбовић би нас коштао победе и против Украине. Срећом били смо знатно бољи...
Зато је успео да преломи утакмице против Хрватске и Француске.
Човек има зицер да поведемо и ...
Каква је то снага помешана са страхом.

Fenomen

pre 2 godine

Izgubili smo već posle 10 minuta. Naši igrači treba da se stide izjava koje su davali uoči utakmice...ne znam na osnovu čega su pričali kako možemo do pobede. Ne znam ko forsira ovog Orbovića...nije loš već je štetočina koja iritira. Ovo sve je ipak očekivano...nemamo kvalitet, to je grupa luzera iz treće evropske lige. U njih jedino veruje ovaj pogubljeni reporter RTS koji je promašio profesiju.

gigi

pre 2 godine

Kakva, bre, odlučujuća bre?!? Mi moramo da pobedimo Francusku!

P. S. Ako ikada uspem u životu biće to zbog Piksijeve uzrečice! Čovek je bio siguran u uspeh kada niko drugi nije.

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste podrsku vi rukometasi pruzili najboljem sportisti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Optimist

pre 2 godine

Ajmoooo komsije, vi to mozete! Pobjedite francuze, vi to mozete. Vec ste ih jednom pobjedili, a drugi put su se izvukli! Srbijasa novim trenerom igra brzi i bolji rukomet, postali se vrh rukometa, tu vam je i mjesto. Pobjediti Francusku nije mala stvar! Pobjedite ih, pa da idemo dalje i vi i mi! Pozdrav komsije i samo jako!

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu str vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku oruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Aleksaa

pre 2 godine

Sam plasman na EP je za nas odlican rezultat. S obzirom u kakvom nam je kanalu rukomet i kako smo izgledali do dolaska Djerone ovo je odlicno. Tako da podrska igracima, borite se i to je to. Da odete do finala i izgubite vecina bi vas pljuvala, nismo realan narod. Tako da rastereceno samo!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…

veder

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.

HŽV

pre 2 godine

Volio bih da ste mogli utakmicu gkedati na RTL HR da vidite jako se profesionalno prenosi utakmica. Bez vikanja, bez gluposti. Super korektno. Bez omalovažavanja ka Srbija nije 11 min dala gol. Čak je rekao da su to dvije ekipe koje su zaslužile prolaz dalje.
Profesionalizam za svaku pohvalu.

Jeli te sramota imalo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Kako samo imas obraza... U posljednjih 365 dana Hrvatska je pobijedila Srbiju (redom) u vaterpolu OI, tennisu DC, i sad u rukometu EP!?

jako smo losi

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Tako je Buljko!
Evo polufinala Hrvatske zadnjih 10 godina, od 2012.
Euro 2012 bronca
Euro 2014 cetvrti
Euro 2016 bronca
Euro 2020 srebro
Svjetsko 2013 bronca
Svjetsko 2017 cetvrti
OI 2012 bronca
Dakle, od 14 velikih natjecanja u zadnjih 10 godina igrali smo u 7 polufinala. Postotak prolaznosti u polufinale 50%. Katastrofa, planiram mjenjat drzavljanstvo koliko smo grozni.

Fenomen

pre 2 godine

Izgubili smo već posle 10 minuta. Naši igrači treba da se stide izjava koje su davali uoči utakmice...ne znam na osnovu čega su pričali kako možemo do pobede. Ne znam ko forsira ovog Orbovića...nije loš već je štetočina koja iritira. Ovo sve je ipak očekivano...nemamo kvalitet, to je grupa luzera iz treće evropske lige. U njih jedino veruje ovaj pogubljeni reporter RTS koji je promašio profesiju.

Orbiter

pre 2 godine

Očajna grupa. Francuzi se igraju sa nama, hrvatijancima i Ukrajincima.
(Y, 17. januar 2022 20:56)


Francuzi se igraju sa svima a opet Hrvati se igraju sa srbijancima...

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!

Rade

pre 2 godine

Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13) # Link komentara

Ne blamiraj se brate.
Na zadnjem evropskom hrvati bili drugi, a Francuzi 14.

BenBodega

pre 2 godine

Cinik ti si sve hahaha. Iskreno vi ste najbolji u sportu. Najbolji u kosarci, odbojci, tenisu, vaterpolu, nogometu, OI i najgluplji narod Europe. Hahahaha. Prvi u svemu hahaha koja ste komedija. Davno sam ja reka da ste dvorske lude balkana

Gatsby

pre 2 godine

Dugo sam u rukometu, pa da napišem neki red.
1.Falilo je mnogo igrača, 5 beka i jedan od najboljih golmana na svetu, i startno krilo. Preveliki hendikep, iako su i drugi oslabljeni bili, ali mi nemamo neku veliku širinu, posebno se vidi na bekovskim pozicijama.
2.Nerealna očekivanja. Jeste bili smo sjajni protiv Francuza, ali su oni tad tempirali formu za Japan, a i verovarno su nas podcenili.
3.Đirona radi odličan posao. Treba vremena. Mnogo vremena. Ne možete da se ne plasirate na prvenstvo, pa na sledećem očekukejete medalju. Treba da se gradi tim, možda će ako se sve radi dobro, ova ekipa sa dosta mladih talenata koje imamo u najavi, tek za 4-5 godina bude konkurentna. Primer sa Terzićem u odbojci, tek posle 5 godine prva medalja, tek posle 10 godina smo postali sila.
4.Treba baza i rad sa mlađim kategorijama. Rukomet nam je poluamaterski sport. Većima vas ne zna ni koje prvak, ni ko igra u ligi. Rukomet nije atraktivan, i ono malo dece zainteresovano za sport nam skupe drugi sportovi. I to što se radi sa mlađima , to je ista škola od pre 40 godina, a rukomet je od tada drugi sport.
Rukomet nam je klinički mrtav već odavno, budimo realni, velike promene su nam neophodne u savezu. A nema ko da ih izvede,a i kad bi imao ne bi makli ovu ekipu. Treba menjati kuću od temelja, a ovo je samo finalni rezultat, koji je realan

raso

pre 2 godine

I još nešto, pored toga sto smo igrali sa drugom postavom, treba napomenuti ! Momcima svaka cast na svemu, jer od 4-9 januara 9 igraca je imalo koronu i vec posle pet dana vracali su se i treningu i utakmicama, igrali punom snagom ne plaseci se posledica od tako kratkog oporavka ( srce, trombovi .. ) Zaista momcima kapa dole za to, a ne da ih pljujete sram vas bilo !

tpoo

pre 2 godine

Mi smo u rukometu ono sto je San Marino u fudbalu na primer. Kod nas je rukomet amaterski sport!
(BRE!, 17. januar 2022 21:30)

pa ne samo u rukometu nego i u fudbalu ste ko san marino

Марко

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2022 20:10)

Имали смо и деведесетих одличну генерацију када су играли Шкрбић, браћа Перуничић, Јовановић, Милосављевић, Матић, Кнежевић, Петрић, Стојановић и Перић. Четири године су они изгубили због санкција, а после тога су нас судије уништавале на великим такмичењима, нарочито на ЕП-у 1996. у полуфиналу против Шпаније. На том првенству смо били убедљиво најбоља, екипа. Не најбоља, него убедљиво најбоља. Нама су судије тих година помагале у кошарци, а нарочито у Индијанополису против Аргентине, е исто толико су нас уништавале у рукомету. После те генерације нисмо имали ништа. Оно сребро у Београду је искључиво резултат домаћег терена и суђења које иде уз домаћи терен.

dude

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!
(roki pazarac, 17. januar 2022 21:17)

da. kako smeju da igraju sa oslabljenim timovima protiv nas? šta nemaju neke kadete ili juniore, ili bar igrače sa posebnim potrebama da nam pošalju?
nema bre smisla ovo. neću se igram više…

?

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ne znam stvarno ko je umislio Srbi ili Hrvati, a godinu dana slušam da je Srbija postala rukometna velesila s Đironom. Piksi, vidi šta te čeka:D

Rothmans

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.

Jovan

pre 2 godine

Ovde je konačni rezultat najbolja stvar od svega što se desilo. Kako je krenulo u 27 minutu reza 16:5 moglo je na kraju da su igrali ozbiljno da bude 40:16. Sreća što su Francuzi relaksirali ekipu pa nisu ginuli do kraja već odmarali.

Бојан

pre 2 godine

Усуђујем се да тврдим ево, сад је 20 ти минут, ми не да немамо шансе против Француске, него смо трећа лига у односу на њих!!! На нашу жалост, наш рукомет је на нивоу из 1985. године!!!

Aspera

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Sefe, on nam je jedini desni bek koji nije u kovid protokolu. Zato igra svaku utakmicu stalno i napad i odbranu.

Boban

pre 2 godine

Ajde malo da budemo korektni, niti smo mi neka sila u rukometu niti mi mozemo ikome da pretimo ,mi mozemo da se borimo i da se trudimo da sto vise puta ucestvujemo bilo na svetskom evropskom prvenstvu i to treba da bude cilj.E sad ako dodje neka generacija da moze nesta da napravi super ako ne ok.Mi vise nemamo taj kvalitet iz nekih davnih godina i to je istina vecina reprezentacija je bolja od nas,mada u odnosu na ranije nastupe vidi se pomak selektor radi dobar posao ne obecava kule i gradove sve svodi na realnost i mi to treba da podrzimo za sad je bitno da budemo na velikim takmicenjima jer krenuo je covek ne od 0 nego od minus beskonacno.

Duka

pre 2 godine

O cemu vi pricate ljuidi da li ste gledali neku utakmicu osim Srbije mi nemamo nista osim Golmana I Kukica Bekovi ne znaju gde je gol vec samo vracaju kukicu na 11 metara Kao da nemamo ni jednu akciju .Da li ste videli nesto u ove tri utakmice

Maki

pre 2 godine

U drugom poluvremenu Francuzi uveli na teren rezervu rezerve i čuvali pobedu do kraja meča.

Ovo što se neki zanose da smo dobili drugo poluvreme po golovima se odmah vidi da nisu gledali utakmicu ili ne znaju taktiku, tek je početak turnira neće Francuzi da rizikuju povrede i kazne.

Pero Dijetlic

pre 2 godine

Mnogo ste poleteli komšije, dobili Francuze u nekim kvalifikacijama ili čemu već pa pomislili sad smo sila... Ovo je povratak u realnost. Ista stvar će da se desi u Kataru.

Netko iz EU

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28) # Link komentara

Mi ne igramo fudbal i nismo fudbaleri.

XXX

pre 2 godine

Gdje su sad svi oni koji su pisali kako će Srbija i Francuska lagano proći dalje? Nastao neki muk, kao i u nogometu, letimo i onda padnemo na kljun :)))))))))

Taca

pre 2 godine

Pa nismo mi platili Raffale da bi oni vama pustili....
(Hrvoje, 17. januar 2022 21:01)

Extra komentar a ima još mnogo duhovitih. Ajd da i ja pokušam.
Što nas je slagao onaj Hrvat juče da smo prosečna ekipa?

VotR2

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.
(Rothmans, 17. januar 2022 21:38)

Da je samo u sportu tako. Tek ekonomski sto kidamo. Tako makar pisu svaki dan. Samo sto tu niko ne mora da odgovara.

poganija86@gmail.com

pre 2 godine

Pred prvenstvo napisah da dobijamo Ukrajinu i da pevamo ako dobijemo Hrvatsku i u drugoj fazi se pobijemo sa Slovenijom i Madjarskom za 3. ili 4. mesto u grupi. Nalupaše mi ljudi minuse kao da nikad nisu naše rukometaše gledali do sada. Ljudi, ekipa je prosečna, igraju po nekim klubovima neke preosečne uloge, trener je ok, ali je trebao da bude trener pre jedno 10ak godina.

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Boze koja bruka i sramota na poluvrjemu gubiti 9 razlike, a Kukic neki dan kaze pobjedit cemo i Hrvatsku i Francusku, hahahah

johnny b

pre 2 godine

Komentator na javnom servisu je 7x pricao o tome kako smo desetkovani i kako je ovaj imao koronavirus i ostalo.. a da pre toga kaze kako ne trazi alibi. Covek nema o cemu da prica, nije obucen za ovaj sport, ne znam zasto ga guraju?! Samo kukanje neko...

navijac

pre 2 godine

Nisam neki poznavalac rukometa, svaka cast nasim momcima ali razlika je vise nego ocigledna i u kvalitetu i u uigranosti.
Ne treba ih kuditi, glavu gore, godine su pred vama, naporan rad i posvecenost i da uradite nesto na nekim buducim takmicenjima. Najvise pokazali Cupara, Radivojevic i Kukic ostali slabo jako.
Bice to dobri igraci za koju godinu.
Ziveli!

Milan

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati
(Denis, 17. januar 2022 21:20)

Pa zenska odbojka je popularnija od muskog i zenskog rukometa zajedno. Mozda jedino kod vas nije tako, ali u celom svetu jeste.

Darko

pre 2 godine

Jel savez?dal su mozda sudije?uvek isto...isto kao fudbal zadnjih 30 godina...savez sudije uvek isto...a mozda samo mozda nema tu neki kvalitet??dakle ako ti je najbolji igrac benfica a ostalim protivnicima ekipa igra psg barca kiel onda je mozda i to???ali mora ipak da je do saveza jer savezi komsija nemaju korupciju...i italija u fudbalu nema kriminal a mamic je cvece...uvek isto...pa kako da se ima sanse dal se moze da shvati da kukic i sms recimo nisu isto sta i mem i mbape ili modric i cindric...dakle benfica i lazio se ne mogu da mere sa realom i barcom i tacka...

Marko

pre 2 godine

Cek hrvata je duplo manje a imaju duplo bolje rezultate kako to?2 olimpijade svetska...u fufbalu da ne pricam...kako to kako to...pa sta nije srb evropski brazil...mora da je savez ili sudije

Tereza

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.

Sale

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14) # Link komentara

Šta smo onda mi ako smo najavili sigurnu medalju?!?

Mantis

pre 2 godine

Ako ne znate što je bezobrazluk,
pročitajte ovih pet naslova (dolje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cupara ~ "Znamo kako da pobedimo Francusku"

Kukić ~ Pobeda nad Francuskom? Što da ne?

Kalkulacije ~ poznato kako Srbija može da prođe dalje

Borzaš ~ "Borićemo se protiv Francuza – nije sve izgubljeno"

Pešmalbek objasnio kako do podviga protiv Francuske

Правдољуб

pre 2 godine

Браво Србија! Није се могло више, Француски тим је објективно бољи.

Cinik

pre 2 godine

Gledam ovog Orbovića, pa on pojma sa životom nema!
Napravio je bar 10 grešaka u napadu, maši zicere bolje od penala, baca loptu u aut, baca je Francuzima u ruke, pravi faulove u napadu,..., ovako izvikanog, a toliko lošeg igrača, ja u životu nisam video!
Evo, već je 10 razlike za Francusku, a tek je 26. minut!
Biće ovo najteži poraz u istoriji našeg rukometa!

Квасник_Mиле

pre 2 godine

Подршка за Ђирону. Момци да су трчали од почетка као на крају да ублаже катастрофу били би тим за респект.

Samo sam vidio

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.
(Srki, 17. januar 2022 22:12)



Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)

raso

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 19-12, od 42 minuta igrala je Francuska 2 postava ( fantasticni igraci, Min, Lagard, Ricardson ) …. Ako cemo realno ova postava nama koja je dosla na EP je u stvari druga naša postava, tako da 19-12 u drugom poluvremenu nije lose, dobro je sto nisu pali na -12 kada je bilo i doziveli tezak poraz, za to svaka cast ! E sada, pitanje je da je igrala nasa prva postava u prvom poluvremenu ( Milosavljev ( jedini na svetu golman bolji od Zerara ) - Radivojevic- Nemanja ilic - Djordjic - Nenadic - Abutovic - Pesmalbek ) kako bi teklo prvo poluvreme, jer ta postava samo bez Pesmalbeka (umesto koga je igrao Marsenic) i bez Nenadica u Zrenjaninu je istu ovu Francusku bez Karabatica ali sa Remilijem, N Gosanom, Giguom i Abalom dobila pre tacno 1 godinu u Zrenjaninu 27-24 a u kreteju igrala 26-26 !!! Naravucenije je da realno sa Orbovicem, Sretenovicem, Milosavljevicem i malim Radovicem na bekovakim pozicijama zaista niamo imali sta da trazimo protiv Francuza !!!! Bice bolje, ovo je prvi korak , podrska za Djeronu !!!!!

drvobradi

pre 2 godine

Sta su ljudi mislili, da ce se 20g nasih gluposti u rukometu popraviti za 2g? Pazi da se to ne desi. Problem pocinje od mladjih kategorija, kao i u mnogim sportovima, cak i u skoli, ne forsira se kreativnost i individualnost, vec neki kretenski sabloni, lose se selektuju talenti, kaznjavaju se i ne dozvoljavaju greske u ucenju.
Kada dodje vreme da sistem ne radi, nema ko ga iskoci, svi su stegnuti, u strahu, i igraju ispod mogucnosti.
Sto se tice rukometa, treba zadrzati Djeronu, ali trebace mu jos dosta vremena da se to sve promeni.

?

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Zaboravio si da je Hrvatska na prošlom Euru bila druga. Ovo večeras nije poigravanje, nego Bikkake:D

Mile

pre 2 godine

Možda ova trauma može čoveka trjno da ošteti? Majko mila!
Za sve su krivi prokleti novinari i portali koji kod naroda stvoriše lažnu nadu i sa Hrvatima i sada sa Francuzima pa oni nisu normalni aloooooooooooooooooo

gao

pre 2 godine

realnost izgleda ovako i to je to, momci su odigrali u skladu sa svojim mogucnostima, jednostavno mi nemamo kvalitet da se nadomesti izostanak bitnih igraca. ono sto po meni treba uraditi, je da kako znaju i umeju ovi iz saveza zadrze ovog spanca sto duze mogu i da mu puste da umesa prste u mladje kategorije srpskog rukometa, pa da se nadamo za nekih 10 godina da imamo bar kontinuitet ucesca na takmicenjima.
a ovi sto su umislili da se 30 godina baljezgarija naseg saveza moze ispraviti za 2 godine, evo vam iskompleksiranih komsija na sajtu, pa sa njima nabrajajte sportske uspehe i neuspehe i "nasih" i "njihovih", isti ste tako da cete se lepo slagati, a momke koji su igrali slobodno zaboravite, oni su bar uradili sto je bilo do njih.

Grga

pre 2 godine

U drugom poluvremenu za sad imamo nerešeno. Mislim da je to tajna uspeha. Pustiti protivnika 10 razlike i onda igrati egal drugo poluvreme.

tarara

pre 2 godine

Ljudi.Nisu vaši dečki toliko loši koliko su francuzi dobri.Isto vrijedi i za Hrvatsku.Nemamo toliki kadar da se izostanci ne osijete.

Maca

pre 2 godine

Momci su dali sve od sebe. Ovo je prosto drugi nivo igre. Tesko je gledati. Ali,ovo je nasa realnost... Pogledajte nam hale,uslove za treninge. I ovo je uspeh! Gordost je najveca posadt za coveka. Ona nas je razdvojila! Od jednog DNK nacinila razbijenu grupu bez identiteta u svemu sto radimo. U takvim okolnostima,opstaju samo niska cela,jake brade,mutni pogledi. Oni vladaju nasim drzavicama... Mi smo to gordoscu dozvolili,sada se prepucavamo,dok nas svi ostali koji su nas kao decu sporeckali udaraju bez milosti. Sluzimo im kao sparing partneri... Je..es pare,ajde da se udruzimo kao ljudi,da se duhom izdignemo,oprostimo jedni drugima i pocnemo da pobedjujemo kao ljudi. I onda ce i ova boranija da bude obrana kao u stara dobra vremena. Ujedinimo se!!!

Fifa

pre 2 godine

Ženska odbojka popularnija od muškog i ženskog rukometa zajedno? Looool 😂😂😂 Nisi ti vidio krcate arenčine po Njemačkoj,Skandinaviji i zapadnoj Evropi kad se igraju najvažniji mečevi rukometa. To popularna ženska odbojka možda samo u Srbiji. Kako može četvrti sport Evrope, odbojka da bude popularniji od trećeg sporta Evrope, rukometa? Odbojka je jedino popularnija od vaterpola, i to bi bilo to.

x

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Ne daj boze rec da su protivnici bili bolji

Optimist

pre 2 godine

Ajmoooo komsije, vi to mozete! Pobjedite francuze, vi to mozete. Vec ste ih jednom pobjedili, a drugi put su se izvukli! Srbijasa novim trenerom igra brzi i bolji rukomet, postali se vrh rukometa, tu vam je i mjesto. Pobjediti Francusku nije mala stvar! Pobjedite ih, pa da idemo dalje i vi i mi! Pozdrav komsije i samo jako!

Ajmo dzidzi

pre 2 godine

Kaže ovaj na rts u da je ovo najteža grupa na evru?!?
(Jel ovjdaj realan, 17. januar 2022 21:30)

Pa realno, u vasem slucaju i jeste. Hahahahaha

srbija fudbalski gigant francuzi strepe belgijci placu

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Polako ti sa nogometom, to ste najavljivali i za rukomet pa evo vidis sta se desilo.

AS

pre 2 godine

Iako je danas sve izgledalo i na momente tuzno ja sam licno optimista. Kad se utakmica lomila mi smo promasivali zicere, koji se ne promasuju, ti golovi bi odveli utakmicu u drugom pravcu. Ja mislim da je razlog za te promasaje mladost i neiskustvo kao i neigranje nekih bitnih igraca. Vec na sledecem prvenstvu sve to moze da se preokrene u nasu korist.

Mirko Jagodina

pre 2 godine

Realno stanje. Na zadnjoj olimpijadi smo bili 2012-od zadnja 4 svetska prvenstva smo bili samo na jednom. Na prošlom evropskom smo bili 20, a na tri prvenstva evrope pre toga plasirani od 12 do 18 mesta. Srbija je treća liga u evropi u rukometu. Jednostavno ovaj sport je ostao daleko iza ostalih kolektivnih sportiva, pre svega ita najpopularnijeg fudbala a onda daleko i iza odbojke i košarke u Srbiji. Vaterpolo je tu kao vodeći sport po rezultatima kada su reprezentacije Srbije u pitanju. Kao posledica je to da je rukomet poslednji kolektivni sport u Srbiji. To se odrazilo na masovnost, na malu bazu. Na sponzorske ugovore, pomoć savezu od države koja je daleko manja zbog rezultata od pomoći i novca koju godišnje dobijaju ovi uspešni sportovi u Srbiji. Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije

zg232

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)



Mora ti biti teško, srce u domovinu, a tijelo u otadžbini.

zzbz

pre 2 godine

Francuski golman ni kriv ni duzan skinuo 179 zicera, ovo drvece na bekovima ga gadjaju u stomak grudi i glavu, izgleda im niko nije rekao da se sut od parket isto racuna...

Правдољуб

pre 2 godine

Gde smo u pravim sportovima?
Odbojkasice zvanicne evropske i svetske sampionke,
Odbojkasi zvanicni evropski prvaci i polufinalisti sa svetskog
Kosarkasi peti na svetu, evropski vicesampioni i Jokic MVP
Kosarkasice zvanicne evropske prvakinje
Nama su i kosarkasi i kosarkasice i odbojkasi i odbojkasice u bukvalno skoro svim mogucim takmicenjima u vrhu vec godinama + najbolji teniser sveta
+ Vaterpolisti, hronično, godinama haraju svetom
Mi smo bukvalno u 5-6 sportova sam krem svetskog sporta godinama
Samo kmecite ko babe a sa 7 miliona stanovnika imamo nestvarne uspehe u sportu
Pa u isto vreme imati najboljeg tenisera svih vremena i MVP- ija NBA lige( inace najteze osvojivo individualno priznanje u sportu) je naucna fantastika za 90% drzava sveta!

lol

pre 2 godine

Fifa

Svi znamo da je nogomet numero uno, no veliko je pitanje da li je sport br 2 zapravo kosarka. Pitas me 'kakoto, kakoto'? Vrlo jednostavno.
Bez mikro drzavica (andora, san marino itd) te kazahstana i turske europa ima nekih 45 drzava.
Od toga, u pola od tih drzava kosarka nije niti sport broj 2.
Evo liste: rus, bjelorusija, 5 nordijskih, 2 irske i 3 britanske, 'cehoslovacka', 'austrougarska', svica, poljska, portugal, benelux, francuska, njemacka. Mozda jos bug i rumunjska, ali to nisam ziher pa necu tvrditi. Znaci kosarka je nevjerojatno marginalan sport kojeg ozbiljno igraju srbi, litavci i lijeni juznoeuropljani kojima je radna etika u kanalu pa ono sjedi malo na klupicu da dodes do daha. Znaci, mozda se ozbiljno igra u 3 i pol eu zemlje jer ni litvu ni srbiju ne mogu nazvati ozbiljnim zemljama.
Katastrofica katic.

veliki strumf

pre 2 godine

Орбовић нас сам победи! Промашаји зицера, продаје лопти, искључење... На играча више дечко игра цепелин?! Сада прави пробијање, продао 2 напада са играчем више! Истерај бре тог незналицу, игра против нас, буквално 5 против 7! Јел овај Ђирона слеп??? Већ 5 разлике због дрвета губимо и то искључиво због њега.

Правдољуб

pre 2 godine

Ovako mala zemlja, a ovako dominantna u sportu!!! SRBIJA!!
Imamo najboljeg tenisera na svetu, najboljeg kosarkasa na svetu, najboljeg vaterpolistu na svetu, najbolju odbojkasicu na svetu, najboljeg kosarkasa u Evropi, najbolju kosarkasicu Evropi... Sve u ovom trenutku. Jedino nam je u Evropi Španija konkurencija, ali oni su skoro 10 puta veći, pa opet se žestoko takmičimo.Sad i fudbal kreće

Штилцована катаболцна

pre 2 godine

OK, након квалификација сви смо очекивали више. Нисмо резултатски направили помак, али неке ствари се ипак виде. На црти смо сасвим коректни, с обзиром да одбрана скупља на пивотмену, јер су нам бекови, а нарочито десни нижег квалитета од потребног за овај ниво такмичења. Крила сасвим солидна. Може то и боље али отом потом. Средњи бек Кукић можда и најбољи у тиму уз голмане и ту смо решени за дужи временски период. Е сад, долазимо до главног проблема, десни и леви бек. Од свих њих, само је Борзаш који је најмлађи, показао неки квалитет, остали танко. Попуст има само Милосављевић јер је играо на позицији која није његова. Сретеновић на левом и Орбовић на десном беку једноставно немају потребан квалитет. Изгубили смо шут са девет метара, свака одбрана ће бранити линију од шест метара због тога и пуштати шут са девет јер смо ту најслабији. Да је Ђорђић остао здрав не би смели тако да играју, али шта је ту је. У будућности ту ће бити Милан Милић, Јовица Николић, можда и Милан Јовановић, тако да би та "рупа" уз искуснијег Борзаша требала бити затворена. Дакле, на крају, није било како смо очекивали, али није ни катастрофа епских размера. кад се све сабере, померили смо се са мртве тачке, покушавамо да играмо брже, још да нађемо играче који могу ту брзину да испрате и ето нас при врху. Надам се да никм неће пасти на памет "генијалне" идеје о мењању селектора и сличне глупости. За тим нема потребе. На крају крајева, не прави се Мерцедес за један дан, нити се прави из ината...

?

pre 2 godine

29:25
Ipak ste bolji od nas.
(BratHrvat, 17. januar 2022 22:00)

Brate Srbine, da su Francuzi igrali drugo poluvreme ne bi im zabili 18 golova:D

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo je rukomet, jos nizeg kvaliteta ( nema bekova ni suta sa 9) od Metaloplastike 1984!.
Srbiji u igri sa loptom, ne odgovaraju brza i kolektivna igra. Sporo i individualno to je Srbija.

Ivan ZG

pre 2 godine

Kada je Džomba neki dan rekao da ste prosječna momčad sa natprosječnim golmanom onda vas se pola našlo uvrijeđenima, a danas bi bili zadovoljni da vam netko poslije utakmice sa Francuzima kaže da ste prosječni.
Prosječni znači da ima otprilike isto boljih i lošijih od vas. Da ste neka sredina. Ali vama, nerealnima, to se čini kao uvreda.
Tako je teško krenuti naprijed jer ako nije pobjeda onda vaši navijači izađu prije kraja iz dvorane. Ili će pobijediti u finalu ili ih nećemo ni gledati.
Odlično za razvoj reprezentativnog rukometa kada unaprijed igrači znaju da ćete ih samo pljuvati.

Srki

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.

JPR24

pre 2 godine

Ako Srbija pobijedi sa +8 ili vise dalje idu Srbija i Hrvatska.
Ajmo Srbija.
(+8, 17. januar 2022 20:51)

To samo u nekom paralelnom univerzumu !

mister

pre 2 godine

Ajmo u poluvremenu da se koncentrišemo i ponovo izračunamo kalkulacije za prolaz! Na papiru sigurno matematički prolazimo! Šteta što ne postoji Evropsko prvenstvo u kalkulisanju tu smo jaki a ne ovo da mora da se igra na terenu nešto

Sima Strahota

pre 2 godine

Mogao je Orlovic da bude izbacivac,barmen, diler,sta god, ali iz potpuno neobjasnjivih razloga se pretvara da je rukometas.Doduse ni ostali nisu mnogo bolji.

Danilo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Uskoro kao u Tenisu?

Руска Душа

pre 2 godine

Да је могао, овај Орбовић би нас коштао победе и против Украине. Срећом били смо знатно бољи...
Зато је успео да преломи утакмице против Хрватске и Француске.
Човек има зицер да поведемо и ...
Каква је то снага помешана са страхом.

BGD

pre 2 godine

Ne volim da vredjam sportiste,ali ovi nasi rukometasi su osim sto veze nemaju jako losi ljudi,jer samo necovek moze ovako bezobrazno da se ponasa na terenu.Istina je da su nam treneri losi,ali igraci su jos gori.Ej prete Francuzima,a ne znaju zicer da pogode.Pa mars u skole rukometa to da naucite smradovi jedni.

expert

pre 2 godine

Zadivljen sam srčanom borbom naših da izvuku jednocifren rezultat. Sve i ako ne uspeju u tome, a verovatno hoće jer Francuzi su se ozbiljno opustili, oni su naši heroji i treba ih dočekati pred Skupštinom.

HŽV

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ha, ha, ha.....🤪🤪🤪

Pall Mall

pre 2 godine

Ovo je u najmanju ruku na kraju +8 i vise za Francusku. Mi i rukomet hahahahaha. Danas sam pisao u dva navrata kad je bila dilema oko Nenadica hoce li igrati. Jednostavno mi smo smesni za ovu igru.Nkad ali nikad nemamo se čemu nadati sto se rukometa tice.

?

pre 2 godine

Francuzi pet isključenja u prvom poluvremenu i poigravaju se s Đironom. Previše ste poletjeli, polako malo isti scenarij vas čeka i s onom japanskom zvezdom na klupi.

Kornjača Rade

pre 2 godine

Dugo nisam video igrača koji, dal od straha, dal' manjak inteligencije, ima samo plan A da baci loptu igraču kojem je namenio i to toliko providno...čini mi se da mu se Francuzi smeju???

goran

pre 2 godine

Evo ih ovi što prate rukomet 5-6 dana godišnje,jedva dočekali da krenu sa pljuvanjem.Zašto vređate igrače? Šta, osvojili smo 7-8 medalja u zadnjih 10 godina pa smo sada u šoku... Fali nam prvi golman, levo krilo,levi bek,srednji bek, 2 desna beka... Mi to ne možemo da nadoknadimo.Uništila nas je korona. Preko puta je olimpijski šampion,fali i njima par igrača ali njihova baza je toliko velika da oni to i ne osete...

Denis

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati

.

pre 2 godine

Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.
(Gossa placa Zeljko 22, 17. januar 2022 21:26)

Jesi li bar pokusao uci na wikipediju i provjeriti tocnost svojih informacija. Mislim na ovo '10 godina vas nigdje nema'. Iduci put to napravi, nije lose informirati se o necemu prvo pa onda se pravit pametan, ispadas manje glup.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedan Mile Isaković kao vihorno krilo je davao po 10-15 golova po utakmici i bi olimpijski, svetski prvak kao i klupski prvak Evrope sa Metaloplastikom iz Šabca. Ovde u 3 utakmice nije bilo ni jedne akcije za krilo. O golovima sa te pozicije da ne pričamo. Mi smo pre 40 godina igrali rukomet kao u 2022 a sad igramo rukomet iz 1984. Nemojte mi pričati da su tad bila druga vremena. Ovo je rvanje i nema veze sa sportom…

Realnost

pre 2 godine

Licno da sam na mestu ovi momaka nikada za reprezentaciju nebi igrao.Neznam nisam spreman i kraj.Trcis treniras i dodjes da se neko poigrava sa tobom ovako.Allo ljudi evropa te gleda blamiras se pokupi se idi nije ova igra za vas.

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Mjesto da iz hiljadu razloga dobijes konjusare i rijesis prolazak, mi se vadimo na Francuzima.. Cave bili i ostali u ovom sportu..

znalac

pre 2 godine

Eh… nema više onih vremena kad Mile Isaković iz mrtvog ugla lagano zavrne… zafrljne… a lopta se ušunja u mrežu… a goša bere gljive po terenu… a masa u derilijumu… Bašić - Isakovic - Mrkonja - Vujovic - Vukovic - Portner - Cvetkovic = tim sveta.

Borisa

pre 2 godine

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju

rodjaksasela

pre 2 godine

Jos jedan sport u kojem zaostajemo jedno 20 godina. Pogledaj ti motoriku nasih igraca, tela, agilnost, pa cepanice covece. Ovog Mahea nema ko da stigne covek napravi fintu iscima nam celu odbranu, u prvom koraku zaostajemo vecito. Trener nije madjionicar.

Dejan

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...

Kisna Glista

pre 2 godine

@, moj Toni. Sta ti je ovo trebalo?!


Jeste on je kriv sto niko ne moze zicer da pogodi,marsenic ceo turnir sa sest metara od 10 zicera 2 je dao,komentator ne zna razliku izmedju bekova i krila u rukometu,misli covek da su bekovi ko u fudbalu hahahah

StefanBg

pre 2 godine

Jos jednom za nauk da se ne lozimo zbog pobeda nad slabim ekipama pa onda da pretimo jacim ekipama. Jos jedno takmicenje baceno u vodu. Ali da, bitno da imamo koronu, povrede i slicno, kao da smo mi jedini osakaceni koronom. I da, mladi smo, to je izgovor takodje. Sta ce biti izgovor na sledecem takmicenju pravo je pitanje.

zivota

pre 2 godine

Jesmo oslabljeni, ali nismo baš toliko napredovali kako su neki pričali. Prva faza evropskog prvenstva je naša realnost, plasman na svetsko je premija, a o Olimpijskim igrama je smešno pričati. Mnogo smo poleteli posle Ukrajine.

50+

pre 2 godine

Ja sam 50+ i u vreme osnovne i srednje skole nema koji kolektivni sport nisam probao da igram. Rukomet mi je ubedljivo bio najgori, dok sam kosarku i fudbal igrao za tim skole. Jednostavno nista nisam video u tom sportu. Kretnje, vodjenje lopte, koraci, pasivan napad, sve mi je to bilo odbojno. Plus kontakt igra i grubosti i prevelika zavisnost od sudjenja. Cak ni vaterpolo ne zavisi toliko od sudjenja koliko rukomet. Rukomet ne pratim bar 3 decenije minimum, zaostao sam u onom vremenu 80-ih sabacke Metaloplastike, niskog Zeljeznicara, zrenjaninskog Proletera, pancevackog Dinama, zagrebackog Medvescaka, bjelovarskog Partizana, i drugih. Rado bih ih sve nabrojao, ali godine su vec, pamcenje me ne sluzi. Elem, tad se to kod nas jos prenosilo na TV, pa si mogao i da pogledas po koju dobru utakmicu. Ali cak i tada, drzao sam rukomet za siledzijski sport i bio mi je poslednja opcija u izboru na TV. Nije da sam ja merilo, ali ako nas jos ima koji tako razmisljamo u Srbiji, onda je jasno zasto nikad u rukometu nista nismo napravili. Jednostavno taj sport nam ne lezi i to treba priznati.

Kiflistanac

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.
(veder, 17. januar 2022 21:38)

Brate svaka čast za trolanje! 😁
Vidim da si najzad savladao ekavicu.

Kisna Glista

pre 2 godine

@Može neko da objasni ova pravila po kojima mi prolazimo sa bilo kojom pobedom?

Ne moze ako ne znas sta gledas i pratis onda i onako nema ni promil sanse da pobedimo ni sa bilo kojom razlikom

MinusPlus

pre 2 godine

ahahahahahahahahhaha... sunce ti j...m Al si me nasmijao!!! Hahahhhahahahahahahahahabahahahabahababsbsb

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju
(Borisa, 17. januar 2022 20:53)

Pera

pre 2 godine

I dalje je naš rukomet daleko od evropskog vrha. Ne može njima pomoći ni jedan trener, jednostavno nemaju kvalitet, naročito u napadu...bas loše.

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Realnost

pre 2 godine

Dal je ovo realno da ovi momci ovako spor rukomet igraju.Treniras ceo zivot zivis za ova takmicenja i dodjes da se neko ovako igra sa tobom.Igra nas i Francuske je razlika miljama.

Orbiter

pre 2 godine

Šta je ovo?Šaljite decu na spavanje!
(deniro, 17. januar 2022 21:03)

bit ce bolje drugo poluvrijeme...Francuzi micu nogu sa gasa...odmarat ce malo,eto vam prilike doci na nekih 4-6 golova ,a Francuzi i jace ekipe ostavljaju na toliko....

gao

pre 2 godine

@Gossa placa Zeljko

slabo ti pratis ovaj sport, 90% vrhunskih eksperata u komentarisanju, kaze da nam i ta 4 prva beka zaostaju 20god za modernim rukometom.

Kisna Glista

pre 2 godine

@Najslađe je kad poraz Srbije vodi Hrvatsku izravno u drugi krug.
(Balić, 17. januar 2022 21:25)

A jos sladje ce biti kad vas budu preslusavali u nastavku takmicenja a mi gledali i nasladjivali se,od nas nije niko nista ovekivao tj bas se ovo i ocekivalo,a vi se lozite a u zescem padu ste sto se tice rukometa.

dadoda

pre 2 godine

Pesmalbek,Kukic,Cupara i Radivojevic i u nekoj buducnosti Borsaz su igraci na visokom nivou,ovo ostalo je jako tanko na zalost.Ali kao i uvek,svim srcem uz nase.

Stanley

pre 2 godine

Jel smo mi toliko spori u napadu ili mi se cini? Kao da imamo 2 igraca manje i u napadu i u odbrani. Treba da trce, kao da nemaju kondicije ili ih mrzi.

Marinjo

pre 2 godine

Razvalice nas kao Ukrajinu. Sa ovakvom igrom ne mozemo ni sa mnogo losijim reprezentacijama da se nosimo Sut sa 9 metara ne postoji, kontru da ne spominjem, cetiri zicera za redom nam skida golman, akcija za krila ne postoji. Zapravo sad se pitam koje su akcije uvezbavali na treninzima, posto osim ukrstanja bekova i solo prodora Kukica bas nista nisam video

Kisna Glista

pre 2 godine

Ljubitelji rukometa u srbiji gledaju pravi rukomet tek kad nasi ispadnu sa prvenstva,ipak treba videti sta spanac moze kad se igra u najjacem sastavu koji in odabere,al realno ni u najjacem sastavu mi smo druga liga sa hrvate a pogotovo francuze.

Darko

pre 2 godine

Dno je dotaknuto posle 1999 i Egipta, sunovrat totalni vec 20 i kusur godina, u kome ne vidim lepšu buducnost dugo dugo.. Jednostavno moramo prihvatiti realnost da smo prosečna ekipa daleko od vrha, i da se nemamo čemu nadati ovakvom sporom igrom, i promasenim zicerima i greškama u napadu, i sporom tranzicijom..

milan26

pre 2 godine

Raspad sistema. Ja kapiram da nam fali 7-8 igraca, da nas je korona sasekla, da imamo 5 debitanata, ali kao da ne igramo isti sport sa Francuzima. Mi igramo rukomet kao SSSR iz 1972. godine. Krila nam ne postoje, ne đoze lopta da dodje do njih, spori smo kao puzevi, protok lopte ne postoji, pa ne mozemo ni visak da napeavimo. Nemam mi vise bekove i srednjake suterenu razbijace kao Bojinovoca, Momira Ilica, Vujina, Sesuma, Nenadica pa da igramo takav rukomet. Sad smo sitni i slabi na bekovima, a njih forsiramo. Da ne pricam da ovi igraci nisu kalibar gore navedenih Mi sa igracem vise ne mozemo da damo gol, ne mozemo visak na krilu da napravimo, a primimo dva za to vreme. Sto je najgore, sto kad smo fit u glavi i kad su svi zdravi mi mozemo da odigramo kako treba, ali ovako smo zesci prosek, cak sta vise ispod proseka. Ja cu uvek dati podrsku Djeroni i momcima, i relano je da je on dosao da pokusa da napravi tim za Svetsko prvenstvo i OI... Ovo je prerano za pokazati neki napredak, koji je vidan svakako, sa debitantima i podmladjenom ekipom, ali me brine malodusnost i ovako spora i bezidejna igra.

Orbiter

pre 2 godine

Ok, nismo rukometna sila i nznm kakav problem neki imaju?
Vazno je igrati i sticati iskustvo, bice bolje.
(C i n i k, 17. januar 2022 21:26)

pa kud ces bolje nego da ga stjeces protiv najboljih...

halid

pre 2 godine

@veder
Koji crni sok,mozda su neupuceni posle kvalifikacija nesto i utripovali,ali realnost je ovo sto smo imali ovde,dovoljno je videti gde nam igraju igraci,ako se ne varam samo jedan igra LS,dalje od toga ne moramo,jednostavno ne mozemo u svemu biti vrhunski,a kakvo nam je stanje u rukometu,kolika je bezparica,koliko generalno nema interesovanja za ovaj sport,koliko niko ziv od klinaca ga vise i ne trenira,mi sa obe seniorske reprezentacije stojimo zapravo mnogo bolje nego sto je realnost,na par golova od najjacih reprezntacija sveta,umesto defetizma treba podrzati momke,pa koliko urade urade,a to sa Djokovicem je klasican primer kada si okruzen ljudima koji ti pune glavu da si Bog,ulizuju ti se bez mere i ukusa realnost je da se izgubis i da srljas iz greske u gresku,to sto imamo ovu opstu histeriju,novinske naslove iz pakla,to je samo jer je u pitanju Novak Djokovic,bilo ko drugi da je na njegovom mestu nikog ne bi bilo briga,ali srecom nece on jos dugo igrati,ostale sportiste realno i ne fermamo bas previse,sto je ispalo za njih dobro jer na miru pametno vode karijere,Jokic,vaterpolisti,fudbaleri,dobar primer kako treba

gigi

pre 2 godine

Kakva, bre, odlučujuća bre?!? Mi moramo da pobedimo Francusku!

P. S. Ako ikada uspem u životu biće to zbog Piksijeve uzrečice! Čovek je bio siguran u uspeh kada niko drugi nije.

Gambeeet

pre 2 godine

Ovaj Orbović 5. ešalon ozbiljnog rukometa, znači ne može da mu se desi da promaši golmana. Dečko na levom krilu komotno može stoličku da stavi i sedne, jedino se ovaj momak Kukić nešto trudi i Bogdan koji ima neku ludačku energiju na desnom krilu. Marsenić trom i prespor za ovaj nivo igre, bliži mu se penzija polako, ali se trudi. Još uvek smo mlaki za neke veće domete, videćemo šta budućnost donosi, treba pustiti Španca da nastavi da radi i da se kompletira tim. Nadam se da će ovi prenositi završnicu turnira, pa da uživamo u okršajima najboljih ekipa, priželjkujem lično Dance i Francuze i legendu Hansena još jednom na delu.

...

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 18:13, sto uopste nije lose. Mozda smo vise na Radivojevica trebali da igramo, decko ubija. Svakako, treba verovati u selektora i sa druge strane, vise ulagati u rukomet. Mislim da je nepravedno zapostavljen u odnosu na ostale sportove.

Buljko

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Mikizg, Hrvatska ni u snovima ne moze da ima vise medalja od Francuza. Ni u snovima. Zna se dobro ko je najbolja reprezentacija svih vremena i ko je najbolji rukometas svih vremena. Ajmo samo argumenta radi. Francuzi 3 olimpijade, 6 svetskih prvenstva, 3 evroska. Hrvatska, dve Olimpijade, jedno svetsko bez zlata na Evropskom. Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste podrsku vi rukometasi pruzili najboljem sportisti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

veliki strumf

pre 2 godine

Батаљујем ја ово. Немам живце за губљење. Аматери на паркету, 10 промашених зицера за 20 минута. Таквог балвана као Орбовића у животу видео нисам. Закуцао бих га та трибине у 5. минуту! Ђирона га држао до 20. минута, таман да нас потпуно укопа својим грешкама. Нису ни остали много бољи - голман скинуо све високе лопте они му шутирају и даље високо! Колико неинтелигентан мораш да будеш???

Milan

pre 2 godine

Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije
(Mirko Jagodina, 18. januar 2022 01:16)

SVE JE TAKO
I zato odsustvo par igraca je kod nas katastrofalno jer nemamo bazu igraca.
Rukomet od ekipnih sportova najmanje popularan kod nas u svakom smislu.
Nikad nisam video da deca po ulicama,dvoristu,casovima fizickog igraju rukomet, uvek su to ili fudbal ili odbojka (odbojka poslednjih godina je kod decaka popularnija cak i od kosarke dok je kod devojaka vec odavno prva). Kosarka poslednjih godina u padu sto se tice popularnosti ali ipak mislim da tu ce tu biti jos dosta uspeha. Imamo dosta uspeha u ostalim sportovima, ne moze svuda i to je to.

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Lepo rekoh, igraci koji nam fale su nezamenljivi. Jednostavno, nama prva 4 beka ne igraju. Ne jedan, vec 4. Nenadic, Djordjic, Arbutovic i Zelenovic. U ovoj ekipi su nam samo centri, golmani, i ajde da kazem krila ok, mada nam fali i prvo krilo. Mi bez glavnih bekova nemamo sta da trazimo. Jednostavno, momci koji igraju ovo prvenstvo nisu na nivou, ali mi bolje nemamo. Selektor da ostane, neka ga tu, dobro radi. Za koju godinu mozda bude nesto od nas. Do tada smo samo ekipa za nabijanje gol razlike i nista drugo.

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu str vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku oruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Fenomen

pre 2 godine

Predlažem I'm da ne igraju drugo poluvreme...ovo je ispod svakog nivoa tolerancije. Treba im zabraniti da igraju rukomet. Sedam golova za poluvreme, sram ih bilo.

roki pazarac

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!

Lucifer Safin

pre 2 godine

navijac@

To pricamo druze vec deset godina unazad, nikako da dignu glavu i da igraju srcem za grb koji nose i drzavu, tako da to sto kazes nema smisla, ovo se ocekivalo, nisam ni gledao utakmicu ali po izvestaju koji sam procitao, vise nego rutinska pobeda.
Prosto mi smo neznalice u ovom sportu i barem po meni ne zasluzuju ikakvu paznju!

Batko

pre 2 godine

Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)
(Samo sam vidio, 17. januar 2022 23:10

Ti se nekome smeješ za košarku ?!
Auuuuu...pa mene blam umesto tebe.

O tenisu pored živog Đokovića ni najveće budale ne pričaju...ali eto, ima i takvih što pričaju

Sića

pre 2 godine

Gledam na Areni, pustim na telefonu na RTS da vratim neki snimak, da vidim neki sporni trenutak, kad komentator na RTS-u kaže: školska akcija Francuza, a ono nešto izvrteše Francuzi, i napraviše dobar višak dodavanjem iza leđa (inače to se dodavanje "uči u školi rukometa"), a zatim dodavanje sa krila na krilo, tzv. cepelin (po meni najzahtevnije dodavanje, asistencija za gol, a to dodavanje se tek "uči u školi rukometa").

Baša Mrkalj

pre 2 godine

Bum tras,bolno otreznjenje,i povratak u realnost! Mnogi su poleteli visoko,i imali nerealna ocekivanja,posle kvalifikacija,ali ovo je pravo stanje stvari!Jos je i korona pogorsala sve,ali ne bi bilo mnogo drugacije! Budimo realni!

C i n i k

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..

jzma

pre 2 godine

sto se tice nepismenih hrvata nije me mrzelo da izvucem u kolektivnim sportovima trenutno stanje pozicija reprezentacija.
Fudbal SRBIJA 23 HRVATSKA 15
Rukomet nisam nasao ako neki od ovih pismenih i realnih nadje rang listu nek ispravi
Vaterpolo SRBIJA 1 HRVATSKA 2
Odbojka SRBIJA 9 HRVATSKA 35
Kosarka SRBIJA 6 HRVATSKA 21
Ovo je rangiranje prema svetskom poretku svih reprezentacija na svetu toliko koliko je srbija losa i nije ni do kolena svetskoj sportskoj sili hrvatskoj koje nema nigde ali bice bolje nekad momci :) ovo je inace samo za muskarce kolektivni sportovi tako da dalje necemo diskutovati pussa za ustase i odose

replika

pre 2 godine

Nismo se obrukali naprotiv odigra li muski smo Francuzi su za dve nijanse bolji i kvalitet reprezentacija koja je osvojila sve sto se moze osvojiti.. imaju skoro pa isti sastav... naravno ima nadznake za nas rukomet ali ne jos za medalja.

hercegovac

pre 2 godine

@Марко
Imali smo mi dobre generacije i kasnije,generacija Lapcevica,Bojinovica,Ratka Nikolica,Golica,gde su problem bili ili selektori koji su menadzerisali poput Cvetkovica ili Vujovica,ili bili izgubljeni u vremenu i prostoru poput onog Hanasnefendica,takodje sve ove godine nismo imali krstenog srednjaka,to srebro kod nas koje pominjes jeste u neku ruku posledica domacinskog sudjenja ali kljucno je bilo sto je tadasnji selektor maltene izmislio Cuturu od 37 godina,koji je povezao linije pa smo jedini put imali racionalne Vujina i Momira Ilica koji se nisu ispucavali vec su igrali kao u svojim klubovima,inace nek veceras izgubimo 20 razlike danas,treba ostaviti Spanca na duze staze,prosto ovo nije normalno prvenstvo,plus igramo sa b timom,fali prvi golman,startno levo krilo,startni srednji bek,oba leva,oba desna,plus glavni u odbrani,to bi bila druga prica sa iskustvom Nenadica,Abutovica,Zelenovica,sa Milosavljevim na golu(Cupara nije taj nivo),tako da ne treba pljuvati nikoga,vec na osnovu ovoga videti ko je tu kalibar za dalje,pa dogodine nadam se sa kompletnim timom da pokazemo sta znamo i umemo.

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

Bolji je njihov golman od našeg. Teško da ćemo da preokrenemo ovo u drugom poluvremenu. Jedino ako njihov golman se povredi. Ja još verujem da ćemo da osvojimo titulu nekako.

urke

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03)

Ipak igramo bez 10 igraca...samo kazem.

Aspera

pre 2 godine

Toliko slušamo ovih dana o talentu Kukica, vrhunski srednjak, ništa nismo videli od njega ova 2 meča, osim grešaka
(M, 17. januar 2022 21:08)

Covek svaku utakmicu namesti po 7-8 golova, to sto pivoti, a i desni bek, znaju samo odbranu da igraju pa skoro sve ispromasuju je druga prica.

Навијач

pre 2 godine

Стварно би супер било да после толико година неучествовања дођемо и освојимо титулу али то у стварности се не дешава. Без обзира на све, ово сматрам успехом јер смо коначно успели да се пласирамо. За нешто више од овога једноставно немамо довољно квалитета. После првенства једа озбиљна анализа да се уради и да се види шта мора да се мења како би били још бољи. Селектора задржати. Ож

Narod najhrabriji jer se ničega ne stide

pre 2 godine

@ Samo sam vidio

Sine koliko ti imaš godina? 14 ili 15?
Prebroj sve trofeje u kosarci naše i vase od raspada SFRJ pa dodji ovde i napisi podatke… ako te nije blam 😂

Bradilic

pre 2 godine

Svakako bismo izgubili 10 razlike jer je ova Srbija, osakacena povredama i koronom, ekstremno slaba, ali prosto imam utisak da se u svakom sportu neko razigra protiv nas. Ovaj lik 7 odbrana iz 11 suteva, pa ja ne znam da li se to ikad desilo u rukometu.

jzma

pre 2 godine

Koliko se izmlatunjaju ovi hrvati na nasim portalima jos covek mrtav ladan napise zadnji put muska kosarkaska reprezentacija osvojila je trofej 2001 stvarno sine nepismeni idi na wikipediju malo guglaj sta da ti kazem... Plus svetska i evropska se u kosarci ne igraju toliko cesto dosta redje od rukometa pa zato je i smanjena mogucnost osvajanja medalja jedno takmicenje kiksnes i nema te 4 godine ovde kisknes ep eto ti sp sledece godine i tako u krugsmesno

Logika

pre 2 godine

Ne pratim rukomet već neko vreme nešto, ali mogu reći momci su se bar do kraja borili. Realno izgubili su od puno boljih.
(nekoizmase, 18. januar 2022 02:23)

Vidi se da ne pratis rukomet. Ajde covece reci nam ko je tu bolji od francuza??? Cuj izgubili od "puno bolji" a francuzi najjaci u zadnji 10-15 godina

Ross

pre 2 godine

Nema ništa od prolaza Srbije. Možda je prerano to kazati ali Francuzi su već na +19 u 26 min. a Srbija je više od 10 min. bez pogotka. Uz to Francuzi nisu zabili sedmerac, i dva puta prazan gol i još neke prilike. Znači Francuzi su mogli imati i veću razliku tako da nije realno očekivati pobjedu Srbije. Ali i Srbija je imala nerealizivanih prilika pa možda ovo i nije realna slika snage Srbije. Srbija može bar smanjiti razliku ako ne i pobjediti.

veder

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.

Правдољуб

pre 2 godine

Ovako mala zemlja, a ovako dominantna u sportu!!! SRBIJA!!
Imamo najboljeg tenisera na svetu, najboljeg kosarkasa na svetu, najboljeg vaterpolistu na svetu, najbolju odbojkasicu na svetu, najboljeg kosarkasa u Evropi, najbolju kosarkasicu Evropi... Sve u ovom trenutku. Jedino nam je u Evropi Španija konkurencija, ali oni su skoro 10 puta veći, pa opet se žestoko takmičimo.Sad i fudbal kreće

Borisa

pre 2 godine

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju

C i n i k

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..

Optimist

pre 2 godine

Ajmoooo komsije, vi to mozete! Pobjedite francuze, vi to mozete. Vec ste ih jednom pobjedili, a drugi put su se izvukli! Srbijasa novim trenerom igra brzi i bolji rukomet, postali se vrh rukometa, tu vam je i mjesto. Pobjediti Francusku nije mala stvar! Pobjedite ih, pa da idemo dalje i vi i mi! Pozdrav komsije i samo jako!

jzma

pre 2 godine

sto se tice nepismenih hrvata nije me mrzelo da izvucem u kolektivnim sportovima trenutno stanje pozicija reprezentacija.
Fudbal SRBIJA 23 HRVATSKA 15
Rukomet nisam nasao ako neki od ovih pismenih i realnih nadje rang listu nek ispravi
Vaterpolo SRBIJA 1 HRVATSKA 2
Odbojka SRBIJA 9 HRVATSKA 35
Kosarka SRBIJA 6 HRVATSKA 21
Ovo je rangiranje prema svetskom poretku svih reprezentacija na svetu toliko koliko je srbija losa i nije ni do kolena svetskoj sportskoj sili hrvatskoj koje nema nigde ali bice bolje nekad momci :) ovo je inace samo za muskarce kolektivni sportovi tako da dalje necemo diskutovati pussa za ustase i odose

Samo sam vidio

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.
(Srki, 17. januar 2022 22:12)



Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Mikizg, Hrvatska ni u snovima ne moze da ima vise medalja od Francuza. Ni u snovima. Zna se dobro ko je najbolja reprezentacija svih vremena i ko je najbolji rukometas svih vremena. Ajmo samo argumenta radi. Francuzi 3 olimpijade, 6 svetskih prvenstva, 3 evroska. Hrvatska, dve Olimpijade, jedno svetsko bez zlata na Evropskom. Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.

Milan

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati
(Denis, 17. januar 2022 21:20)

Pa zenska odbojka je popularnija od muskog i zenskog rukometa zajedno. Mozda jedino kod vas nije tako, ali u celom svetu jeste.

Ruke gore, policija, tako glodar akcija...

pre 2 godine

Mjesto da iz hiljadu razloga dobijes konjusare i rijesis prolazak, mi se vadimo na Francuzima.. Cave bili i ostali u ovom sportu..

Kisna Glista

pre 2 godine

@Najslađe je kad poraz Srbije vodi Hrvatsku izravno u drugi krug.
(Balić, 17. januar 2022 21:25)

A jos sladje ce biti kad vas budu preslusavali u nastavku takmicenja a mi gledali i nasladjivali se,od nas nije niko nista ovekivao tj bas se ovo i ocekivalo,a vi se lozite a u zescem padu ste sto se tice rukometa.

Buljko

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....

Jeli te sramota imalo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Kako samo imas obraza... U posljednjih 365 dana Hrvatska je pobijedila Srbiju (redom) u vaterpolu OI, tennisu DC, i sad u rukometu EP!?

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Orbiter

pre 2 godine

Očajna grupa. Francuzi se igraju sa nama, hrvatijancima i Ukrajincima.
(Y, 17. januar 2022 20:56)


Francuzi se igraju sa svima a opet Hrvati se igraju sa srbijancima...

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu str vi rukometasi pruzili najboljem sportusti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku oruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

Правдољуб

pre 2 godine

Gde smo u pravim sportovima?
Odbojkasice zvanicne evropske i svetske sampionke,
Odbojkasi zvanicni evropski prvaci i polufinalisti sa svetskog
Kosarkasi peti na svetu, evropski vicesampioni i Jokic MVP
Kosarkasice zvanicne evropske prvakinje
Nama su i kosarkasi i kosarkasice i odbojkasi i odbojkasice u bukvalno skoro svim mogucim takmicenjima u vrhu vec godinama + najbolji teniser sveta
+ Vaterpolisti, hronično, godinama haraju svetom
Mi smo bukvalno u 5-6 sportova sam krem svetskog sporta godinama
Samo kmecite ko babe a sa 7 miliona stanovnika imamo nestvarne uspehe u sportu
Pa u isto vreme imati najboljeg tenisera svih vremena i MVP- ija NBA lige( inace najteze osvojivo individualno priznanje u sportu) je naucna fantastika za 90% drzava sveta!

Borissrb

pre 2 godine

Koliku i kakvu ste podrsku vi rukometasi pruzili najboljem sportisti vase zamlje takvu cu i ja vama podrsku pruziti veceras. Zato kao pravi srbin kazem ajmo francuska!!!

...

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 18:13, sto uopste nije lose. Mozda smo vise na Radivojevica trebali da igramo, decko ubija. Svakako, treba verovati u selektora i sa druge strane, vise ulagati u rukomet. Mislim da je nepravedno zapostavljen u odnosu na ostale sportove.

MinusPlus

pre 2 godine

ahahahahahahahahhaha... sunce ti j...m Al si me nasmijao!!! Hahahhhahahahahahahahahabahahahabahababsbsb

kako da dobijemo utakmicu pored ovakvog sudjenja??? momci svaka cast vi ste nasi sampioni, da nije bilo onakvog sudjenja protiv hrvatske i sada protiv francuske vjerovatno bi bili u finalu eura. ne mogu nam nista samo uz pomoc sudija mogu da nas dobiju
(Borisa, 17. januar 2022 20:53)

Logika

pre 2 godine

Ne pratim rukomet već neko vreme nešto, ali mogu reći momci su se bar do kraja borili. Realno izgubili su od puno boljih.
(nekoizmase, 18. januar 2022 02:23)

Vidi se da ne pratis rukomet. Ajde covece reci nam ko je tu bolji od francuza??? Cuj izgubili od "puno bolji" a francuzi najjaci u zadnji 10-15 godina

raso

pre 2 godine

Drugo poluvreme smo dobili 19-12, od 42 minuta igrala je Francuska 2 postava ( fantasticni igraci, Min, Lagard, Ricardson ) …. Ako cemo realno ova postava nama koja je dosla na EP je u stvari druga naša postava, tako da 19-12 u drugom poluvremenu nije lose, dobro je sto nisu pali na -12 kada je bilo i doziveli tezak poraz, za to svaka cast ! E sada, pitanje je da je igrala nasa prva postava u prvom poluvremenu ( Milosavljev ( jedini na svetu golman bolji od Zerara ) - Radivojevic- Nemanja ilic - Djordjic - Nenadic - Abutovic - Pesmalbek ) kako bi teklo prvo poluvreme, jer ta postava samo bez Pesmalbeka (umesto koga je igrao Marsenic) i bez Nenadica u Zrenjaninu je istu ovu Francusku bez Karabatica ali sa Remilijem, N Gosanom, Giguom i Abalom dobila pre tacno 1 godinu u Zrenjaninu 27-24 a u kreteju igrala 26-26 !!! Naravucenije je da realno sa Orbovicem, Sretenovicem, Milosavljevicem i malim Radovicem na bekovakim pozicijama zaista niamo imali sta da trazimo protiv Francuza !!!! Bice bolje, ovo je prvi korak , podrska za Djeronu !!!!!

roki pazarac

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!

50+

pre 2 godine

Ja sam 50+ i u vreme osnovne i srednje skole nema koji kolektivni sport nisam probao da igram. Rukomet mi je ubedljivo bio najgori, dok sam kosarku i fudbal igrao za tim skole. Jednostavno nista nisam video u tom sportu. Kretnje, vodjenje lopte, koraci, pasivan napad, sve mi je to bilo odbojno. Plus kontakt igra i grubosti i prevelika zavisnost od sudjenja. Cak ni vaterpolo ne zavisi toliko od sudjenja koliko rukomet. Rukomet ne pratim bar 3 decenije minimum, zaostao sam u onom vremenu 80-ih sabacke Metaloplastike, niskog Zeljeznicara, zrenjaninskog Proletera, pancevackog Dinama, zagrebackog Medvescaka, bjelovarskog Partizana, i drugih. Rado bih ih sve nabrojao, ali godine su vec, pamcenje me ne sluzi. Elem, tad se to kod nas jos prenosilo na TV, pa si mogao i da pogledas po koju dobru utakmicu. Ali cak i tada, drzao sam rukomet za siledzijski sport i bio mi je poslednja opcija u izboru na TV. Nije da sam ja merilo, ali ako nas jos ima koji tako razmisljamo u Srbiji, onda je jasno zasto nikad u rukometu nista nismo napravili. Jednostavno taj sport nam ne lezi i to treba priznati.

tpoo

pre 2 godine

Mi smo u rukometu ono sto je San Marino u fudbalu na primer. Kod nas je rukomet amaterski sport!
(BRE!, 17. januar 2022 21:30)

pa ne samo u rukometu nego i u fudbalu ste ko san marino

BenBodega

pre 2 godine

Cinik ti si sve hahaha. Iskreno vi ste najbolji u sportu. Najbolji u kosarci, odbojci, tenisu, vaterpolu, nogometu, OI i najgluplji narod Europe. Hahahaha. Prvi u svemu hahaha koja ste komedija. Davno sam ja reka da ste dvorske lude balkana

lol

pre 2 godine

Fifa

Svi znamo da je nogomet numero uno, no veliko je pitanje da li je sport br 2 zapravo kosarka. Pitas me 'kakoto, kakoto'? Vrlo jednostavno.
Bez mikro drzavica (andora, san marino itd) te kazahstana i turske europa ima nekih 45 drzava.
Od toga, u pola od tih drzava kosarka nije niti sport broj 2.
Evo liste: rus, bjelorusija, 5 nordijskih, 2 irske i 3 britanske, 'cehoslovacka', 'austrougarska', svica, poljska, portugal, benelux, francuska, njemacka. Mozda jos bug i rumunjska, ali to nisam ziher pa necu tvrditi. Znaci kosarka je nevjerojatno marginalan sport kojeg ozbiljno igraju srbi, litavci i lijeni juznoeuropljani kojima je radna etika u kanalu pa ono sjedi malo na klupicu da dodes do daha. Znaci, mozda se ozbiljno igra u 3 i pol eu zemlje jer ni litvu ni srbiju ne mogu nazvati ozbiljnim zemljama.
Katastrofica katic.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…

replika

pre 2 godine

Nismo se obrukali naprotiv odigra li muski smo Francuzi su za dve nijanse bolji i kvalitet reprezentacija koja je osvojila sve sto se moze osvojiti.. imaju skoro pa isti sastav... naravno ima nadznake za nas rukomet ali ne jos za medalja.

Kiflistanac

pre 2 godine

Kod Srba je sve laž i zavaravanje, a onda šok u Melburnu, šok u Segedinu, šok ovde šok onde... Srbi narod najgluplji u Evropi, lošIQ 90,al' zato misle da su nebeski narod i da su svi protiv nas, a mi jedini ispravni, da, ali prvi smo u budalesanju, glupiraju, inatu prema drugima... A kad tamo suština je bolna:poslednji u Evropi.
(veder, 17. januar 2022 21:38)

Brate svaka čast za trolanje! 😁
Vidim da si najzad savladao ekavicu.

Narod najhrabriji jer se ničega ne stide

pre 2 godine

@ Samo sam vidio

Sine koliko ti imaš godina? 14 ili 15?
Prebroj sve trofeje u kosarci naše i vase od raspada SFRJ pa dodji ovde i napisi podatke… ako te nije blam 😂

Srki

pre 2 godine

Idemo dalje, momci nemaju dovoljno utakmica zajedno. Samo nek ostane Djerona i ekipa na okupu, vremenom ce biti bolje. Kod nas je rukomet bio nevidljiv zadnjih godina, kao i fudbal. Dajmo im vremena. Samo da podsetim domace seronje koje pljuju jer neverujem da su sve hrvati sto nesto seruckaju da smo u regionu najbolji u kosarci, odbojci,vaterpolu, tenisu... Doce i ovo na red, malo strpljenja i vere u ove momke.

Netko iz EU

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28) # Link komentara

Mi ne igramo fudbal i nismo fudbaleri.

jzma

pre 2 godine

Koliko se izmlatunjaju ovi hrvati na nasim portalima jos covek mrtav ladan napise zadnji put muska kosarkaska reprezentacija osvojila je trofej 2001 stvarno sine nepismeni idi na wikipediju malo guglaj sta da ti kazem... Plus svetska i evropska se u kosarci ne igraju toliko cesto dosta redje od rukometa pa zato je i smanjena mogucnost osvajanja medalja jedno takmicenje kiksnes i nema te 4 godine ovde kisknes ep eto ti sp sledece godine i tako u krugsmesno

urke

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!
(Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03)

Ipak igramo bez 10 igraca...samo kazem.

Maca

pre 2 godine

Momci su dali sve od sebe. Ovo je prosto drugi nivo igre. Tesko je gledati. Ali,ovo je nasa realnost... Pogledajte nam hale,uslove za treninge. I ovo je uspeh! Gordost je najveca posadt za coveka. Ona nas je razdvojila! Od jednog DNK nacinila razbijenu grupu bez identiteta u svemu sto radimo. U takvim okolnostima,opstaju samo niska cela,jake brade,mutni pogledi. Oni vladaju nasim drzavicama... Mi smo to gordoscu dozvolili,sada se prepucavamo,dok nas svi ostali koji su nas kao decu sporeckali udaraju bez milosti. Sluzimo im kao sparing partneri... Je..es pare,ajde da se udruzimo kao ljudi,da se duhom izdignemo,oprostimo jedni drugima i pocnemo da pobedjujemo kao ljudi. I onda ce i ova boranija da bude obrana kao u stara dobra vremena. Ujedinimo se!!!

jako smo losi

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Tako je Buljko!
Evo polufinala Hrvatske zadnjih 10 godina, od 2012.
Euro 2012 bronca
Euro 2014 cetvrti
Euro 2016 bronca
Euro 2020 srebro
Svjetsko 2013 bronca
Svjetsko 2017 cetvrti
OI 2012 bronca
Dakle, od 14 velikih natjecanja u zadnjih 10 godina igrali smo u 7 polufinala. Postotak prolaznosti u polufinale 50%. Katastrofa, planiram mjenjat drzavljanstvo koliko smo grozni.

Batko

pre 2 godine

Vidio sam u tenisu nedavno kako ste najbolji pogotovo u nasem mecu :))

A i kosarka ste najbolji nema sta hahah niste ni na olimpijadu otisli .. zadnji put prvaci 2001 .. zemlja kosarke :)
(Samo sam vidio, 17. januar 2022 23:10

Ti se nekome smeješ za košarku ?!
Auuuuu...pa mene blam umesto tebe.

O tenisu pored živog Đokovića ni najveće budale ne pričaju...ali eto, ima i takvih što pričaju

Марко

pre 2 godine

Rukomet je umro u Srbiji negde sredinom ‘80-ih i vremena Šabačke Metaloplastike kada su lagano postajali prvaci Evrope. Cenim da su tada Vujović i co. igrali brži rukomet pre skoro 40 godina nego ovi sad… Voleo bi da grešim…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 17. januar 2022 20:10)

Имали смо и деведесетих одличну генерацију када су играли Шкрбић, браћа Перуничић, Јовановић, Милосављевић, Матић, Кнежевић, Петрић, Стојановић и Перић. Четири године су они изгубили због санкција, а после тога су нас судије уништавале на великим такмичењима, нарочито на ЕП-у 1996. у полуфиналу против Шпаније. На том првенству смо били убедљиво најбоља, екипа. Не најбоља, него убедљиво најбоља. Нама су судије тих година помагале у кошарци, а нарочито у Индијанополису против Аргентине, е исто толико су нас уништавале у рукомету. После те генерације нисмо имали ништа. Оно сребро у Београду је искључиво резултат домаћег терена и суђења које иде уз домаћи терен.

Pero Dijetlic

pre 2 godine

Mnogo ste poleteli komšije, dobili Francuze u nekim kvalifikacijama ili čemu već pa pomislili sad smo sila... Ovo je povratak u realnost. Ista stvar će da se desi u Kataru.

Fifa

pre 2 godine

Ženska odbojka popularnija od muškog i ženskog rukometa zajedno? Looool 😂😂😂 Nisi ti vidio krcate arenčine po Njemačkoj,Skandinaviji i zapadnoj Evropi kad se igraju najvažniji mečevi rukometa. To popularna ženska odbojka možda samo u Srbiji. Kako može četvrti sport Evrope, odbojka da bude popularniji od trećeg sporta Evrope, rukometa? Odbojka je jedino popularnija od vaterpola, i to bi bilo to.

Aleksaa

pre 2 godine

Sam plasman na EP je za nas odlican rezultat. S obzirom u kakvom nam je kanalu rukomet i kako smo izgledali do dolaska Djerone ovo je odlicno. Tako da podrska igracima, borite se i to je to. Da odete do finala i izgubite vecina bi vas pljuvala, nismo realan narod. Tako da rastereceno samo!

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Pa srpski igraci su prije par dana govorili da ce pobjediti i Hrvatsku i Francusku, a i jedni drugi im ocitali lekciju i pokazali zasto su godinama najbolje reprezentacije u svijetu! Srbi ucite sta je moderan rukomet!

expert

pre 2 godine

Zadivljen sam srčanom borbom naših da izvuku jednocifren rezultat. Sve i ako ne uspeju u tome, a verovatno hoće jer Francuzi su se ozbiljno opustili, oni su naši heroji i treba ih dočekati pred Skupštinom.

AS

pre 2 godine

Iako je danas sve izgledalo i na momente tuzno ja sam licno optimista. Kad se utakmica lomila mi smo promasivali zicere, koji se ne promasuju, ti golovi bi odveli utakmicu u drugom pravcu. Ja mislim da je razlog za te promasaje mladost i neiskustvo kao i neigranje nekih bitnih igraca. Vec na sledecem prvenstvu sve to moze da se preokrene u nasu korist.

?

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ne znam stvarno ko je umislio Srbi ili Hrvati, a godinu dana slušam da je Srbija postala rukometna velesila s Đironom. Piksi, vidi šta te čeka:D

gigi

pre 2 godine

Kakva, bre, odlučujuća bre?!? Mi moramo da pobedimo Francusku!

P. S. Ako ikada uspem u životu biće to zbog Piksijeve uzrečice! Čovek je bio siguran u uspeh kada niko drugi nije.

navijac

pre 2 godine

Nisam neki poznavalac rukometa, svaka cast nasim momcima ali razlika je vise nego ocigledna i u kvalitetu i u uigranosti.
Ne treba ih kuditi, glavu gore, godine su pred vama, naporan rad i posvecenost i da uradite nesto na nekim buducim takmicenjima. Najvise pokazali Cupara, Radivojevic i Kukic ostali slabo jako.
Bice to dobri igraci za koju godinu.
Ziveli!

raso

pre 2 godine

I još nešto, pored toga sto smo igrali sa drugom postavom, treba napomenuti ! Momcima svaka cast na svemu, jer od 4-9 januara 9 igraca je imalo koronu i vec posle pet dana vracali su se i treningu i utakmicama, igrali punom snagom ne plaseci se posledica od tako kratkog oporavka ( srce, trombovi .. ) Zaista momcima kapa dole za to, a ne da ih pljujete sram vas bilo !

XXX

pre 2 godine

Gdje su sad svi oni koji su pisali kako će Srbija i Francuska lagano proći dalje? Nastao neki muk, kao i u nogometu, letimo i onda padnemo na kljun :)))))))))

Rade

pre 2 godine

Ivan Livno CRO, 17. januar 2022 21:03
Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13) # Link komentara

Ne blamiraj se brate.
Na zadnjem evropskom hrvati bili drugi, a Francuzi 14.

?

pre 2 godine

Francuzi pet isključenja u prvom poluvremenu i poigravaju se s Đironom. Previše ste poletjeli, polako malo isti scenarij vas čeka i s onom japanskom zvezdom na klupi.

Bradilic

pre 2 godine

Svakako bismo izgubili 10 razlike jer je ova Srbija, osakacena povredama i koronom, ekstremno slaba, ali prosto imam utisak da se u svakom sportu neko razigra protiv nas. Ovaj lik 7 odbrana iz 11 suteva, pa ja ne znam da li se to ikad desilo u rukometu.

znalac

pre 2 godine

Eh… nema više onih vremena kad Mile Isaković iz mrtvog ugla lagano zavrne… zafrljne… a lopta se ušunja u mrežu… a goša bere gljive po terenu… a masa u derilijumu… Bašić - Isakovic - Mrkonja - Vujovic - Vukovic - Portner - Cvetkovic = tim sveta.

HŽV

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14)

Ha, ha, ha.....🤪🤪🤪

Mantis

pre 2 godine

Ako ne znate što je bezobrazluk,
pročitajte ovih pet naslova (dolje)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cupara ~ "Znamo kako da pobedimo Francusku"

Kukić ~ Pobeda nad Francuskom? Što da ne?

Kalkulacije ~ poznato kako Srbija može da prođe dalje

Borzaš ~ "Borićemo se protiv Francuza – nije sve izgubljeno"

Pešmalbek objasnio kako do podviga protiv Francuske

Бојан

pre 2 godine

Усуђујем се да тврдим ево, сад је 20 ти минут, ми не да немамо шансе против Француске, него смо трећа лига у односу на њих!!! На нашу жалост, наш рукомет је на нивоу из 1985. године!!!

HŽV

pre 2 godine

Volio bih da ste mogli utakmicu gkedati na RTL HR da vidite jako se profesionalno prenosi utakmica. Bez vikanja, bez gluposti. Super korektno. Bez omalovažavanja ka Srbija nije 11 min dala gol. Čak je rekao da su to dvije ekipe koje su zaslužile prolaz dalje.
Profesionalizam za svaku pohvalu.

Квасник_Mиле

pre 2 godine

Подршка за Ђирону. Момци да су трчали од почетка као на крају да ублаже катастрофу били би тим за респект.

Ross

pre 2 godine

Nema ništa od prolaza Srbije. Možda je prerano to kazati ali Francuzi su već na +19 u 26 min. a Srbija je više od 10 min. bez pogotka. Uz to Francuzi nisu zabili sedmerac, i dva puta prazan gol i još neke prilike. Znači Francuzi su mogli imati i veću razliku tako da nije realno očekivati pobjedu Srbije. Ali i Srbija je imala nerealizivanih prilika pa možda ovo i nije realna slika snage Srbije. Srbija može bar smanjiti razliku ako ne i pobjediti.

Marko

pre 2 godine

Cek hrvata je duplo manje a imaju duplo bolje rezultate kako to?2 olimpijade svetska...u fufbalu da ne pricam...kako to kako to...pa sta nije srb evropski brazil...mora da je savez ili sudije

Denis

pre 2 godine

Nesta vas ne ide komsije u zadnje vreme...jucer szeged pa dejvis kup pa fudbal stara prica...al ko gleda ovo upste..drzi te se zenskog rukometa bar..a ne cekaj i tu nije bilo dobro...ok zenska odbojka to se prati

halid

pre 2 godine

@veder
Koji crni sok,mozda su neupuceni posle kvalifikacija nesto i utripovali,ali realnost je ovo sto smo imali ovde,dovoljno je videti gde nam igraju igraci,ako se ne varam samo jedan igra LS,dalje od toga ne moramo,jednostavno ne mozemo u svemu biti vrhunski,a kakvo nam je stanje u rukometu,kolika je bezparica,koliko generalno nema interesovanja za ovaj sport,koliko niko ziv od klinaca ga vise i ne trenira,mi sa obe seniorske reprezentacije stojimo zapravo mnogo bolje nego sto je realnost,na par golova od najjacih reprezntacija sveta,umesto defetizma treba podrzati momke,pa koliko urade urade,a to sa Djokovicem je klasican primer kada si okruzen ljudima koji ti pune glavu da si Bog,ulizuju ti se bez mere i ukusa realnost je da se izgubis i da srljas iz greske u gresku,to sto imamo ovu opstu histeriju,novinske naslove iz pakla,to je samo jer je u pitanju Novak Djokovic,bilo ko drugi da je na njegovom mestu nikog ne bi bilo briga,ali srecom nece on jos dugo igrati,ostale sportiste realno i ne fermamo bas previse,sto je ispalo za njih dobro jer na miru pametno vode karijere,Jokic,vaterpolisti,fudbaleri,dobar primer kako treba

Gatsby

pre 2 godine

Dugo sam u rukometu, pa da napišem neki red.
1.Falilo je mnogo igrača, 5 beka i jedan od najboljih golmana na svetu, i startno krilo. Preveliki hendikep, iako su i drugi oslabljeni bili, ali mi nemamo neku veliku širinu, posebno se vidi na bekovskim pozicijama.
2.Nerealna očekivanja. Jeste bili smo sjajni protiv Francuza, ali su oni tad tempirali formu za Japan, a i verovarno su nas podcenili.
3.Đirona radi odličan posao. Treba vremena. Mnogo vremena. Ne možete da se ne plasirate na prvenstvo, pa na sledećem očekukejete medalju. Treba da se gradi tim, možda će ako se sve radi dobro, ova ekipa sa dosta mladih talenata koje imamo u najavi, tek za 4-5 godina bude konkurentna. Primer sa Terzićem u odbojci, tek posle 5 godine prva medalja, tek posle 10 godina smo postali sila.
4.Treba baza i rad sa mlađim kategorijama. Rukomet nam je poluamaterski sport. Većima vas ne zna ni koje prvak, ni ko igra u ligi. Rukomet nije atraktivan, i ono malo dece zainteresovano za sport nam skupe drugi sportovi. I to što se radi sa mlađima , to je ista škola od pre 40 godina, a rukomet je od tada drugi sport.
Rukomet nam je klinički mrtav već odavno, budimo realni, velike promene su nam neophodne u savezu. A nema ko da ih izvede,a i kad bi imao ne bi makli ovu ekipu. Treba menjati kuću od temelja, a ovo je samo finalni rezultat, koji je realan

Dejan

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...

Lucifer Safin

pre 2 godine

navijac@

To pricamo druze vec deset godina unazad, nikako da dignu glavu i da igraju srcem za grb koji nose i drzavu, tako da to sto kazes nema smisla, ovo se ocekivalo, nisam ni gledao utakmicu ali po izvestaju koji sam procitao, vise nego rutinska pobeda.
Prosto mi smo neznalice u ovom sportu i barem po meni ne zasluzuju ikakvu paznju!

BRAČNI DRUG

pre 2 godine

Bolji je njihov golman od našeg. Teško da ćemo da preokrenemo ovo u drugom poluvremenu. Jedino ako njihov golman se povredi. Ja još verujem da ćemo da osvojimo titulu nekako.

.

pre 2 godine

Zadnjih 10 godina vas gotovo nigde nema. To je jedina istina, e sad sta je nekome u glavi je vec drugi problem.
(Gossa placa Zeljko 22, 17. januar 2022 21:26)

Jesi li bar pokusao uci na wikipediju i provjeriti tocnost svojih informacija. Mislim na ovo '10 godina vas nigdje nema'. Iduci put to napravi, nije lose informirati se o necemu prvo pa onda se pravit pametan, ispadas manje glup.

veliki strumf

pre 2 godine

Орбовић нас сам победи! Промашаји зицера, продаје лопти, искључење... На играча више дечко игра цепелин?! Сада прави пробијање, продао 2 напада са играчем више! Истерај бре тог незналицу, игра против нас, буквално 5 против 7! Јел овај Ђирона слеп??? Већ 5 разлике због дрвета губимо и то искључиво због њега.

Tereza

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.

?

pre 2 godine

Francuska da ali hrvatska nije u tom društvu deset godina,samo u vašim snovima,igraju se sa vama kao sa decom.....
(Buljko, 17. januar 2022 21:13)

Zaboravio si da je Hrvatska na prošlom Euru bila druga. Ovo večeras nije poigravanje, nego Bikkake:D

hercegovac

pre 2 godine

@Марко
Imali smo mi dobre generacije i kasnije,generacija Lapcevica,Bojinovica,Ratka Nikolica,Golica,gde su problem bili ili selektori koji su menadzerisali poput Cvetkovica ili Vujovica,ili bili izgubljeni u vremenu i prostoru poput onog Hanasnefendica,takodje sve ove godine nismo imali krstenog srednjaka,to srebro kod nas koje pominjes jeste u neku ruku posledica domacinskog sudjenja ali kljucno je bilo sto je tadasnji selektor maltene izmislio Cuturu od 37 godina,koji je povezao linije pa smo jedini put imali racionalne Vujina i Momira Ilica koji se nisu ispucavali vec su igrali kao u svojim klubovima,inace nek veceras izgubimo 20 razlike danas,treba ostaviti Spanca na duze staze,prosto ovo nije normalno prvenstvo,plus igramo sa b timom,fali prvi golman,startno levo krilo,startni srednji bek,oba leva,oba desna,plus glavni u odbrani,to bi bila druga prica sa iskustvom Nenadica,Abutovica,Zelenovica,sa Milosavljevim na golu(Cupara nije taj nivo),tako da ne treba pljuvati nikoga,vec na osnovu ovoga videti ko je tu kalibar za dalje,pa dogodine nadam se sa kompletnim timom da pokazemo sta znamo i umemo.

dude

pre 2 godine

Sramotno suđenje protiv nas u oba meča... A ovi odozdo poterali Noleta... Ne umeju drugačije da nas zaustave nego krađom i manipulisanjima! Pu belosvetski miševi!
(roki pazarac, 17. januar 2022 21:17)

da. kako smeju da igraju sa oslabljenim timovima protiv nas? šta nemaju neke kadete ili juniore, ili bar igrače sa posebnim potrebama da nam pošalju?
nema bre smisla ovo. neću se igram više…

Rothmans

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.

Правдољуб

pre 2 godine

Браво Србија! Није се могло више, Француски тим је објективно бољи.

Cinik

pre 2 godine

Gledam ovog Orbovića, pa on pojma sa životom nema!
Napravio je bar 10 grešaka u napadu, maši zicere bolje od penala, baca loptu u aut, baca je Francuzima u ruke, pravi faulove u napadu,..., ovako izvikanog, a toliko lošeg igrača, ja u životu nisam video!
Evo, već je 10 razlike za Francusku, a tek je 26. minut!
Biće ovo najteži poraz u istoriji našeg rukometa!

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Boze koja bruka i sramota na poluvrjemu gubiti 9 razlike, a Kukic neki dan kaze pobjedit cemo i Hrvatsku i Francusku, hahahah

Realnost

pre 2 godine

Licno da sam na mestu ovi momaka nikada za reprezentaciju nebi igrao.Neznam nisam spreman i kraj.Trcis treniras i dodjes da se neko poigrava sa tobom ovako.Allo ljudi evropa te gleda blamiras se pokupi se idi nije ova igra za vas.

Grga

pre 2 godine

U drugom poluvremenu za sad imamo nerešeno. Mislim da je to tajna uspeha. Pustiti protivnika 10 razlike i onda igrati egal drugo poluvreme.

Boban

pre 2 godine

Ajde malo da budemo korektni, niti smo mi neka sila u rukometu niti mi mozemo ikome da pretimo ,mi mozemo da se borimo i da se trudimo da sto vise puta ucestvujemo bilo na svetskom evropskom prvenstvu i to treba da bude cilj.E sad ako dodje neka generacija da moze nesta da napravi super ako ne ok.Mi vise nemamo taj kvalitet iz nekih davnih godina i to je istina vecina reprezentacija je bolja od nas,mada u odnosu na ranije nastupe vidi se pomak selektor radi dobar posao ne obecava kule i gradove sve svodi na realnost i mi to treba da podrzimo za sad je bitno da budemo na velikim takmicenjima jer krenuo je covek ne od 0 nego od minus beskonacno.

Sale

pre 2 godine

Хрвати умислили да су нека сила! Брзо ће дома!
(Правдољуб, 17. januar 2022 22:14) # Link komentara

Šta smo onda mi ako smo najavili sigurnu medalju?!?

Fenomen

pre 2 godine

Izgubili smo već posle 10 minuta. Naši igrači treba da se stide izjava koje su davali uoči utakmice...ne znam na osnovu čega su pričali kako možemo do pobede. Ne znam ko forsira ovog Orbovića...nije loš već je štetočina koja iritira. Ovo sve je ipak očekivano...nemamo kvalitet, to je grupa luzera iz treće evropske lige. U njih jedino veruje ovaj pogubljeni reporter RTS koji je promašio profesiju.

BGD

pre 2 godine

Ne volim da vredjam sportiste,ali ovi nasi rukometasi su osim sto veze nemaju jako losi ljudi,jer samo necovek moze ovako bezobrazno da se ponasa na terenu.Istina je da su nam treneri losi,ali igraci su jos gori.Ej prete Francuzima,a ne znaju zicer da pogode.Pa mars u skole rukometa to da naucite smradovi jedni.

VotR2

pre 2 godine

Nešto se bojim da posle ovakvog debakla u rukometu ne prođemo isto ili slično i u Kataru. Domaći novinari i njihovo lažno uzdizanje u nebesa su naši najveći neprijatelji ikada.
(Rothmans, 17. januar 2022 21:38)

Da je samo u sportu tako. Tek ekonomski sto kidamo. Tako makar pisu svaki dan. Samo sto tu niko ne mora da odgovara.

Штилцована катаболцна

pre 2 godine

OK, након квалификација сви смо очекивали више. Нисмо резултатски направили помак, али неке ствари се ипак виде. На црти смо сасвим коректни, с обзиром да одбрана скупља на пивотмену, јер су нам бекови, а нарочито десни нижег квалитета од потребног за овај ниво такмичења. Крила сасвим солидна. Може то и боље али отом потом. Средњи бек Кукић можда и најбољи у тиму уз голмане и ту смо решени за дужи временски период. Е сад, долазимо до главног проблема, десни и леви бек. Од свих њих, само је Борзаш који је најмлађи, показао неки квалитет, остали танко. Попуст има само Милосављевић јер је играо на позицији која није његова. Сретеновић на левом и Орбовић на десном беку једноставно немају потребан квалитет. Изгубили смо шут са девет метара, свака одбрана ће бранити линију од шест метара због тога и пуштати шут са девет јер смо ту најслабији. Да је Ђорђић остао здрав не би смели тако да играју, али шта је ту је. У будућности ту ће бити Милан Милић, Јовица Николић, можда и Милан Јовановић, тако да би та "рупа" уз искуснијег Борзаша требала бити затворена. Дакле, на крају, није било како смо очекивали, али није ни катастрофа епских размера. кад се све сабере, померили смо се са мртве тачке, покушавамо да играмо брже, још да нађемо играче који могу ту брзину да испрате и ето нас при врху. Надам се да никм неће пасти на памет "генијалне" идеје о мењању селектора и сличне глупости. За тим нема потребе. На крају крајева, не прави се Мерцедес за један дан, нити се прави из ината...

Jovan

pre 2 godine

Ovde je konačni rezultat najbolja stvar od svega što se desilo. Kako je krenulo u 27 minutu reza 16:5 moglo je na kraju da su igrali ozbiljno da bude 40:16. Sreća što su Francuzi relaksirali ekipu pa nisu ginuli do kraja već odmarali.

Ivan ZG

pre 2 godine

Kada je Džomba neki dan rekao da ste prosječna momčad sa natprosječnim golmanom onda vas se pola našlo uvrijeđenima, a danas bi bili zadovoljni da vam netko poslije utakmice sa Francuzima kaže da ste prosječni.
Prosječni znači da ima otprilike isto boljih i lošijih od vas. Da ste neka sredina. Ali vama, nerealnima, to se čini kao uvreda.
Tako je teško krenuti naprijed jer ako nije pobjeda onda vaši navijači izađu prije kraja iz dvorane. Ili će pobijediti u finalu ili ih nećemo ni gledati.
Odlično za razvoj reprezentativnog rukometa kada unaprijed igrači znaju da ćete ih samo pljuvati.

Gossa placa Zeljko 22

pre 2 godine

Lepo rekoh, igraci koji nam fale su nezamenljivi. Jednostavno, nama prva 4 beka ne igraju. Ne jedan, vec 4. Nenadic, Djordjic, Arbutovic i Zelenovic. U ovoj ekipi su nam samo centri, golmani, i ajde da kazem krila ok, mada nam fali i prvo krilo. Mi bez glavnih bekova nemamo sta da trazimo. Jednostavno, momci koji igraju ovo prvenstvo nisu na nivou, ali mi bolje nemamo. Selektor da ostane, neka ga tu, dobro radi. Za koju godinu mozda bude nesto od nas. Do tada smo samo ekipa za nabijanje gol razlike i nista drugo.

Aspera

pre 2 godine

Toliko slušamo ovih dana o talentu Kukica, vrhunski srednjak, ništa nismo videli od njega ova 2 meča, osim grešaka
(M, 17. januar 2022 21:08)

Covek svaku utakmicu namesti po 7-8 golova, to sto pivoti, a i desni bek, znaju samo odbranu da igraju pa skoro sve ispromasuju je druga prica.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Jedan Mile Isaković kao vihorno krilo je davao po 10-15 golova po utakmici i bi olimpijski, svetski prvak kao i klupski prvak Evrope sa Metaloplastikom iz Šabca. Ovde u 3 utakmice nije bilo ni jedne akcije za krilo. O golovima sa te pozicije da ne pričamo. Mi smo pre 40 godina igrali rukomet kao u 2022 a sad igramo rukomet iz 1984. Nemojte mi pričati da su tad bila druga vremena. Ovo je rvanje i nema veze sa sportom…

Kornjača Rade

pre 2 godine

Dugo nisam video igrača koji, dal od straha, dal' manjak inteligencije, ima samo plan A da baci loptu igraču kojem je namenio i to toliko providno...čini mi se da mu se Francuzi smeju???

Mile

pre 2 godine

Možda ova trauma može čoveka trjno da ošteti? Majko mila!
Za sve su krivi prokleti novinari i portali koji kod naroda stvoriše lažnu nadu i sa Hrvatima i sada sa Francuzima pa oni nisu normalni aloooooooooooooooooo

goran

pre 2 godine

Evo ih ovi što prate rukomet 5-6 dana godišnje,jedva dočekali da krenu sa pljuvanjem.Zašto vređate igrače? Šta, osvojili smo 7-8 medalja u zadnjih 10 godina pa smo sada u šoku... Fali nam prvi golman, levo krilo,levi bek,srednji bek, 2 desna beka... Mi to ne možemo da nadoknadimo.Uništila nas je korona. Preko puta je olimpijski šampion,fali i njima par igrača ali njihova baza je toliko velika da oni to i ne osete...

zzbz

pre 2 godine

Francuski golman ni kriv ni duzan skinuo 179 zicera, ovo drvece na bekovima ga gadjaju u stomak grudi i glavu, izgleda im niko nije rekao da se sut od parket isto racuna...

?

pre 2 godine

29:25
Ipak ste bolji od nas.
(BratHrvat, 17. januar 2022 22:00)

Brate Srbine, da su Francuzi igrali drugo poluvreme ne bi im zabili 18 golova:D

Maki

pre 2 godine

U drugom poluvremenu Francuzi uveli na teren rezervu rezerve i čuvali pobedu do kraja meča.

Ovo što se neki zanose da smo dobili drugo poluvreme po golovima se odmah vidi da nisu gledali utakmicu ili ne znaju taktiku, tek je početak turnira neće Francuzi da rizikuju povrede i kazne.

Aspera

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Sefe, on nam je jedini desni bek koji nije u kovid protokolu. Zato igra svaku utakmicu stalno i napad i odbranu.

StefanBg

pre 2 godine

Jos jednom za nauk da se ne lozimo zbog pobeda nad slabim ekipama pa onda da pretimo jacim ekipama. Jos jedno takmicenje baceno u vodu. Ali da, bitno da imamo koronu, povrede i slicno, kao da smo mi jedini osakaceni koronom. I da, mladi smo, to je izgovor takodje. Sta ce biti izgovor na sledecem takmicenju pravo je pitanje.

Taca

pre 2 godine

Pa nismo mi platili Raffale da bi oni vama pustili....
(Hrvoje, 17. januar 2022 21:01)

Extra komentar a ima još mnogo duhovitih. Ajd da i ja pokušam.
Što nas je slagao onaj Hrvat juče da smo prosečna ekipa?

johnny b

pre 2 godine

Komentator na javnom servisu je 7x pricao o tome kako smo desetkovani i kako je ovaj imao koronavirus i ostalo.. a da pre toga kaze kako ne trazi alibi. Covek nema o cemu da prica, nije obucen za ovaj sport, ne znam zasto ga guraju?! Samo kukanje neko...

srbija fudbalski gigant francuzi strepe belgijci placu

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Polako ti sa nogometom, to ste najavljivali i za rukomet pa evo vidis sta se desilo.

Milan

pre 2 godine

Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije
(Mirko Jagodina, 18. januar 2022 01:16)

SVE JE TAKO
I zato odsustvo par igraca je kod nas katastrofalno jer nemamo bazu igraca.
Rukomet od ekipnih sportova najmanje popularan kod nas u svakom smislu.
Nikad nisam video da deca po ulicama,dvoristu,casovima fizickog igraju rukomet, uvek su to ili fudbal ili odbojka (odbojka poslednjih godina je kod decaka popularnija cak i od kosarke dok je kod devojaka vec odavno prva). Kosarka poslednjih godina u padu sto se tice popularnosti ali ipak mislim da tu ce tu biti jos dosta uspeha. Imamo dosta uspeha u ostalim sportovima, ne moze svuda i to je to.

tarara

pre 2 godine

Ljudi.Nisu vaši dečki toliko loši koliko su francuzi dobri.Isto vrijedi i za Hrvatsku.Nemamo toliki kadar da se izostanci ne osijete.

Marinjo

pre 2 godine

Razvalice nas kao Ukrajinu. Sa ovakvom igrom ne mozemo ni sa mnogo losijim reprezentacijama da se nosimo Sut sa 9 metara ne postoji, kontru da ne spominjem, cetiri zicera za redom nam skida golman, akcija za krila ne postoji. Zapravo sad se pitam koje su akcije uvezbavali na treninzima, posto osim ukrstanja bekova i solo prodora Kukica bas nista nisam video

veliki strumf

pre 2 godine

Батаљујем ја ово. Немам живце за губљење. Аматери на паркету, 10 промашених зицера за 20 минута. Таквог балвана као Орбовића у животу видео нисам. Закуцао бих га та трибине у 5. минуту! Ђирона га држао до 20. минута, таман да нас потпуно укопа својим грешкама. Нису ни остали много бољи - голман скинуо све високе лопте они му шутирају и даље високо! Колико неинтелигентан мораш да будеш???

Darko

pre 2 godine

Jel savez?dal su mozda sudije?uvek isto...isto kao fudbal zadnjih 30 godina...savez sudije uvek isto...a mozda samo mozda nema tu neki kvalitet??dakle ako ti je najbolji igrac benfica a ostalim protivnicima ekipa igra psg barca kiel onda je mozda i to???ali mora ipak da je do saveza jer savezi komsija nemaju korupciju...i italija u fudbalu nema kriminal a mamic je cvece...uvek isto...pa kako da se ima sanse dal se moze da shvati da kukic i sms recimo nisu isto sta i mem i mbape ili modric i cindric...dakle benfica i lazio se ne mogu da mere sa realom i barcom i tacka...

x

pre 2 godine

Sa turnira nas izbacio Orbovic koji protiv Hrvatske krajem prvog poluvremema pravi nekoliko uzastopnih greski i preokrece rezultat za njih, a sada protiv Francuza takodje nekoliko puta promasi, napucava njihovog golmana u telo , dobija iskljucenje u odbrani, pravi faul u napadu...A igra najvise...Nezamenljiv. Losa igra, na momente ima necega, nedovoljno za dalje...
(Dejan, 17. januar 2022 21:00)

Ne daj boze rec da su protivnici bili bolji

sin lovca na medvede

pre 2 godine

Ovo je rukomet, jos nizeg kvaliteta ( nema bekova ni suta sa 9) od Metaloplastike 1984!.
Srbiji u igri sa loptom, ne odgovaraju brza i kolektivna igra. Sporo i individualno to je Srbija.

Orbiter

pre 2 godine

Ok, nismo rukometna sila i nznm kakav problem neki imaju?
Vazno je igrati i sticati iskustvo, bice bolje.
(C i n i k, 17. januar 2022 21:26)

pa kud ces bolje nego da ga stjeces protiv najboljih...

Gambeeet

pre 2 godine

Ovaj Orbović 5. ešalon ozbiljnog rukometa, znači ne može da mu se desi da promaši golmana. Dečko na levom krilu komotno može stoličku da stavi i sedne, jedino se ovaj momak Kukić nešto trudi i Bogdan koji ima neku ludačku energiju na desnom krilu. Marsenić trom i prespor za ovaj nivo igre, bliži mu se penzija polako, ali se trudi. Još uvek smo mlaki za neke veće domete, videćemo šta budućnost donosi, treba pustiti Španca da nastavi da radi i da se kompletira tim. Nadam se da će ovi prenositi završnicu turnira, pa da uživamo u okršajima najboljih ekipa, priželjkujem lično Dance i Francuze i legendu Hansena još jednom na delu.

drvobradi

pre 2 godine

Sta su ljudi mislili, da ce se 20g nasih gluposti u rukometu popraviti za 2g? Pazi da se to ne desi. Problem pocinje od mladjih kategorija, kao i u mnogim sportovima, cak i u skoli, ne forsira se kreativnost i individualnost, vec neki kretenski sabloni, lose se selektuju talenti, kaznjavaju se i ne dozvoljavaju greske u ucenju.
Kada dodje vreme da sistem ne radi, nema ko ga iskoci, svi su stegnuti, u strahu, i igraju ispod mogucnosti.
Sto se tice rukometa, treba zadrzati Djeronu, ali trebace mu jos dosta vremena da se to sve promeni.

gao

pre 2 godine

realnost izgleda ovako i to je to, momci su odigrali u skladu sa svojim mogucnostima, jednostavno mi nemamo kvalitet da se nadomesti izostanak bitnih igraca. ono sto po meni treba uraditi, je da kako znaju i umeju ovi iz saveza zadrze ovog spanca sto duze mogu i da mu puste da umesa prste u mladje kategorije srpskog rukometa, pa da se nadamo za nekih 10 godina da imamo bar kontinuitet ucesca na takmicenjima.
a ovi sto su umislili da se 30 godina baljezgarija naseg saveza moze ispraviti za 2 godine, evo vam iskompleksiranih komsija na sajtu, pa sa njima nabrajajte sportske uspehe i neuspehe i "nasih" i "njihovih", isti ste tako da cete se lepo slagati, a momke koji su igrali slobodno zaboravite, oni su bar uradili sto je bilo do njih.

Realnost

pre 2 godine

Dal je ovo realno da ovi momci ovako spor rukomet igraju.Treniras ceo zivot zivis za ova takmicenja i dodjes da se neko ovako igra sa tobom.Igra nas i Francuske je razlika miljama.

poganija86@gmail.com

pre 2 godine

Pred prvenstvo napisah da dobijamo Ukrajinu i da pevamo ako dobijemo Hrvatsku i u drugoj fazi se pobijemo sa Slovenijom i Madjarskom za 3. ili 4. mesto u grupi. Nalupaše mi ljudi minuse kao da nikad nisu naše rukometaše gledali do sada. Ljudi, ekipa je prosečna, igraju po nekim klubovima neke preosečne uloge, trener je ok, ali je trebao da bude trener pre jedno 10ak godina.

Kisna Glista

pre 2 godine

Ljubitelji rukometa u srbiji gledaju pravi rukomet tek kad nasi ispadnu sa prvenstva,ipak treba videti sta spanac moze kad se igra u najjacem sastavu koji in odabere,al realno ni u najjacem sastavu mi smo druga liga sa hrvate a pogotovo francuze.

rodjaksasela

pre 2 godine

Jos jedan sport u kojem zaostajemo jedno 20 godina. Pogledaj ti motoriku nasih igraca, tela, agilnost, pa cepanice covece. Ovog Mahea nema ko da stigne covek napravi fintu iscima nam celu odbranu, u prvom koraku zaostajemo vecito. Trener nije madjionicar.

Darko

pre 2 godine

Dno je dotaknuto posle 1999 i Egipta, sunovrat totalni vec 20 i kusur godina, u kome ne vidim lepšu buducnost dugo dugo.. Jednostavno moramo prihvatiti realnost da smo prosečna ekipa daleko od vrha, i da se nemamo čemu nadati ovakvom sporom igrom, i promasenim zicerima i greškama u napadu, i sporom tranzicijom..

zg232

pre 2 godine

Odlična utakmica. Francuzi izvode prekrasne akcije.Srbija skuplja iskustvo i dobro su joj došle ove utakmice protiv Hrvatske i Francuske.Jer protiv velikih se učiš.
(Tereza, 17. januar 2022 21:19)

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)



Mora ti biti teško, srce u domovinu, a tijelo u otadžbini.

Kisna Glista

pre 2 godine

@, moj Toni. Sta ti je ovo trebalo?!


Jeste on je kriv sto niko ne moze zicer da pogodi,marsenic ceo turnir sa sest metara od 10 zicera 2 je dao,komentator ne zna razliku izmedju bekova i krila u rukometu,misli covek da su bekovi ko u fudbalu hahahah

Duka

pre 2 godine

O cemu vi pricate ljuidi da li ste gledali neku utakmicu osim Srbije mi nemamo nista osim Golmana I Kukica Bekovi ne znaju gde je gol vec samo vracaju kukicu na 11 metara Kao da nemamo ni jednu akciju .Da li ste videli nesto u ove tri utakmice

dadoda

pre 2 godine

Pesmalbek,Kukic,Cupara i Radivojevic i u nekoj buducnosti Borsaz su igraci na visokom nivou,ovo ostalo je jako tanko na zalost.Ali kao i uvek,svim srcem uz nase.

Руска Душа

pre 2 godine

Да је могао, овај Орбовић би нас коштао победе и против Украине. Срећом били смо знатно бољи...
Зато је успео да преломи утакмице против Хрватске и Француске.
Човек има зицер да поведемо и ...
Каква је то снага помешана са страхом.

Orbiter

pre 2 godine

Šta je ovo?Šaljite decu na spavanje!
(deniro, 17. januar 2022 21:03)

bit ce bolje drugo poluvrijeme...Francuzi micu nogu sa gasa...odmarat ce malo,eto vam prilike doci na nekih 4-6 golova ,a Francuzi i jace ekipe ostavljaju na toliko....

Baša Mrkalj

pre 2 godine

Bum tras,bolno otreznjenje,i povratak u realnost! Mnogi su poleteli visoko,i imali nerealna ocekivanja,posle kvalifikacija,ali ovo je pravo stanje stvari!Jos je i korona pogorsala sve,ali ne bi bilo mnogo drugacije! Budimo realni!

JPR24

pre 2 godine

Ako Srbija pobijedi sa +8 ili vise dalje idu Srbija i Hrvatska.
Ajmo Srbija.
(+8, 17. januar 2022 20:51)

To samo u nekom paralelnom univerzumu !

milan26

pre 2 godine

Raspad sistema. Ja kapiram da nam fali 7-8 igraca, da nas je korona sasekla, da imamo 5 debitanata, ali kao da ne igramo isti sport sa Francuzima. Mi igramo rukomet kao SSSR iz 1972. godine. Krila nam ne postoje, ne đoze lopta da dodje do njih, spori smo kao puzevi, protok lopte ne postoji, pa ne mozemo ni visak da napeavimo. Nemam mi vise bekove i srednjake suterenu razbijace kao Bojinovoca, Momira Ilica, Vujina, Sesuma, Nenadica pa da igramo takav rukomet. Sad smo sitni i slabi na bekovima, a njih forsiramo. Da ne pricam da ovi igraci nisu kalibar gore navedenih Mi sa igracem vise ne mozemo da damo gol, ne mozemo visak na krilu da napravimo, a primimo dva za to vreme. Sto je najgore, sto kad smo fit u glavi i kad su svi zdravi mi mozemo da odigramo kako treba, ali ovako smo zesci prosek, cak sta vise ispod proseka. Ja cu uvek dati podrsku Djeroni i momcima, i relano je da je on dosao da pokusa da napravi tim za Svetsko prvenstvo i OI... Ovo je prerano za pokazati neki napredak, koji je vidan svakako, sa debitantima i podmladjenom ekipom, ali me brine malodusnost i ovako spora i bezidejna igra.

Sima Strahota

pre 2 godine

Mogao je Orlovic da bude izbacivac,barmen, diler,sta god, ali iz potpuno neobjasnjivih razloga se pretvara da je rukometas.Doduse ni ostali nisu mnogo bolji.

gao

pre 2 godine

@Gossa placa Zeljko

slabo ti pratis ovaj sport, 90% vrhunskih eksperata u komentarisanju, kaze da nam i ta 4 prva beka zaostaju 20god za modernim rukometom.

Навијач

pre 2 godine

Стварно би супер било да после толико година неучествовања дођемо и освојимо титулу али то у стварности се не дешава. Без обзира на све, ово сматрам успехом јер смо коначно успели да се пласирамо. За нешто више од овога једноставно немамо довољно квалитета. После првенства једа озбиљна анализа да се уради и да се види шта мора да се мења како би били још бољи. Селектора задржати. Ож

Ajmo dzidzi

pre 2 godine

Kaže ovaj na rts u da je ovo najteža grupa na evru?!?
(Jel ovjdaj realan, 17. januar 2022 21:30)

Pa realno, u vasem slucaju i jeste. Hahahahaha

Danilo

pre 2 godine

Xaxaxaa
Kao i vi u kosarci, vaterpolu i sl, protiv SRB...
Uskoro i u fudbalu..
(C i n i k, 17. januar 2022 21:28)

Uskoro kao u Tenisu?

Pera

pre 2 godine

I dalje je naš rukomet daleko od evropskog vrha. Ne može njima pomoći ni jedan trener, jednostavno nemaju kvalitet, naročito u napadu...bas loše.

Pall Mall

pre 2 godine

Ovo je u najmanju ruku na kraju +8 i vise za Francusku. Mi i rukomet hahahahaha. Danas sam pisao u dva navrata kad je bila dilema oko Nenadica hoce li igrati. Jednostavno mi smo smesni za ovu igru.Nkad ali nikad nemamo se čemu nadati sto se rukometa tice.

zivota

pre 2 godine

Jesmo oslabljeni, ali nismo baš toliko napredovali kako su neki pričali. Prva faza evropskog prvenstva je naša realnost, plasman na svetsko je premija, a o Olimpijskim igrama je smešno pričati. Mnogo smo poleteli posle Ukrajine.

Sića

pre 2 godine

Gledam na Areni, pustim na telefonu na RTS da vratim neki snimak, da vidim neki sporni trenutak, kad komentator na RTS-u kaže: školska akcija Francuza, a ono nešto izvrteše Francuzi, i napraviše dobar višak dodavanjem iza leđa (inače to se dodavanje "uči u školi rukometa"), a zatim dodavanje sa krila na krilo, tzv. cepelin (po meni najzahtevnije dodavanje, asistencija za gol, a to dodavanje se tek "uči u školi rukometa").

mister

pre 2 godine

Ajmo u poluvremenu da se koncentrišemo i ponovo izračunamo kalkulacije za prolaz! Na papiru sigurno matematički prolazimo! Šteta što ne postoji Evropsko prvenstvo u kalkulisanju tu smo jaki a ne ovo da mora da se igra na terenu nešto

Stanley

pre 2 godine

Jel smo mi toliko spori u napadu ili mi se cini? Kao da imamo 2 igraca manje i u napadu i u odbrani. Treba da trce, kao da nemaju kondicije ili ih mrzi.

Kisna Glista

pre 2 godine

@Može neko da objasni ova pravila po kojima mi prolazimo sa bilo kojom pobedom?

Ne moze ako ne znas sta gledas i pratis onda i onako nema ni promil sanse da pobedimo ni sa bilo kojom razlikom

Fenomen

pre 2 godine

Predlažem I'm da ne igraju drugo poluvreme...ovo je ispod svakog nivoa tolerancije. Treba im zabraniti da igraju rukomet. Sedam golova za poluvreme, sram ih bilo.

Mirko Jagodina

pre 2 godine

Realno stanje. Na zadnjoj olimpijadi smo bili 2012-od zadnja 4 svetska prvenstva smo bili samo na jednom. Na prošlom evropskom smo bili 20, a na tri prvenstva evrope pre toga plasirani od 12 do 18 mesta. Srbija je treća liga u evropi u rukometu. Jednostavno ovaj sport je ostao daleko iza ostalih kolektivnih sportiva, pre svega ita najpopularnijeg fudbala a onda daleko i iza odbojke i košarke u Srbiji. Vaterpolo je tu kao vodeći sport po rezultatima kada su reprezentacije Srbije u pitanju. Kao posledica je to da je rukomet poslednji kolektivni sport u Srbiji. To se odrazilo na masovnost, na malu bazu. Na sponzorske ugovore, pomoć savezu od države koja je daleko manja zbog rezultata od pomoći i novca koju godišnje dobijaju ovi uspešni sportovi u Srbiji. Rukomet če se teško probiti i u budućnosti u Srbiji. Nemamo sistem, lutamo godinama i menjaju se selektori a oni su tu najmanje bitni. Mi nemamo trenere u Srbiji koji će da prave igrače. Nemamo zvezde u timu zbog kojih bi deca zavolela rukomet. Odbojkaši i odbojkašice svake godine snimaju reklame za sponzore i gledamo ih na TV u Srbiji. Da li je ikada neki rukometaš snimio reklamu u Srbiji? Gde je rukomet klupski na TV?Kada je neko iz saveza bio gost u nekoj emisiji na TV? Kada su reprezentativvi bili gosti u nekoj TV emisiji ? U dnevnim novinama rukometa nema sem kada igra reprezentacija. Za dečake je rukomet poslednji izbor po pitanju sporta u osnovim školama u Srbiji. Jednostavno rukomet je u Srbiji na nivou rekreacije