Utorak, 07.12.2021.

18:25

Hrvati najbolji na svetu – Srbija na šestom mestu

Teniska reprezentacija Hrvatske je najbolja na svetu.

Izvor:

Hrvati najbolji na svetu – Srbija na šestom mestu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Kuvarlija

pre 2 godine

Još koja godina i tavorit ćemo negdje između 15-20. mesta kada se Novak povuče.. Ostali singl teniseri su prosek, takođe nemamo uigrani dubl. Teška borba za svaki poen.

A Hrvati će ostati u top 10 još nekoliko godina, Pavić/Mektić su relativno mladi i imaju još minimalno 3,4 godine igranja, tu imaju siguran poen. Singl im je katastrofalan... Onaj Gojo je limitiran i spor igrač.. A ima 23 godine.

Posmatrac

pre 2 godine

Kakav je ovo redosled zali majke Bozije pa nijedan dubl ni izbliza bivsim dubl igracima da ne nabraja koji sve bilo po pravilu.

Gotovo ujednacena kao ova lista. Naravno pohvale Pavic i Meketic koji su ove godine zasluzeno prvi a mi odnosno nasim svaka cast iako nema iskristalisan dubl igrace koji su uradi li nesto veliko na sceni sto se tice GS, masters i zavrsni turnir. Osim Zikija.

Josip

pre 2 godine

Vas misli u fantazijama. A mi ne moramo misliti kad SMO na oficijalnu rangirani
(D, 08. decembar 2021 01:34)

Prestani pricati gluposti, Hrvati bi sve dali da je Novak njihov. To je nasa fantazija.

Jovan

pre 2 godine

@leptirica

Novak nije Srbija ali su zato Cilic i Gojo teniseri koji cine najjaci tim na svetu haha?

Shvati ti ovo - Novak je itekako Srbija, isto kao i Monika Seles, i Ana Ivanovic, i Jelena Jankovic i osali. Srbija je skup svih istorijskih titula koje su igraci i igracice iz ove zemlje osvojili, a ne samo privremeni tim od 2 ili 3 igraca na nekom privatnom turniru u Madridu. Srbija je dala tenisu najbolje igrace u istoriji te igre, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji! Sta je Hrvatska dala? Dve GS titule u poslednjih 30 godina i dve Dejvis Kup titule?

Pre desetak godina imali smo prvog igraca na svetu i jos dva igraca u top 15 (Janko i Viktor), a malo pre toga i prvu i drugu igracicu sveta (Ivanovic i Jankovic). To se zove totalna dominacija. Naravno da ne moze drzava od 8 miliona stanovnika konstantno drzati nekoliko igraca u top 10 u tenisu, ali eto, kolko god Lajovic i osali bili u losoj formi trenutno, oni su i dalje u top30-50.

Koje to skorasnje titule ima Hrvatska da se uopste moze porediti sa Srbijom i nazvati bilo kakvim faktorom u tenisu? Pobedu Goja protiv mucenog Lajovica koji se raspada cele sezone, i to na jednom veoma specificnom turniru gde i singlovi i dublovi, koji su prakticno dva razlicita sporta, odlucuju pobednika. Ako vam je to zaista jedino sto imate i zasta cete sad da se drzite, onda ste stvarno iskompleksirana tragikomedija od nacije. Cinjenica je da vi ne mozete da se poredite sa Srbijom u tenisu, i najverovatnije necete nikada ni moci.

Dalmacija

pre 2 godine

Lagano smo prvi. Pa dobro rezultati u Davis cupu i rezultati s OI idu tom u prilog. No triba napomenuti da je ovaj rezultat jos vazniji kad se uzme u obzir da nemamo tenisaca u prvih 30. Hrvati definitivno izgaraju za dres koji nose i daju 200 posto za dobar rezultat. Bravo!! Stvarno smo strojevi

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.
(croata, 07. decembar 2021 21:52)


Veruj mi, i mi smo zaboravili. Ja se samo secam prve utakmice posle SP i neke sestarde protiv umisljene "velesile".

A za Noleta ce generacije znati, za vas dubl odprilike ce se znati kao i za one sto gadjaju glinene golubove. Bitni kao horoskop na poslednjoj stranici novina. A vi i dalje malo letite...

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.
(Gaženje boranije, 07. decembar 2021 21:59)

Stvarno, osim Čilića koga jos imate.

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 07. decembar 2021 19:42)


Za duble niko nije cuo, za Novaka susvi culi. Kapiras razliku.

leptirica

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.
(Loki (pravi), 07. decembar 2021 19:59)

Ako tako gledamo, Hrvatska je uspješnija u kosarci od Srbije, a znamo da nije. Prijatelju šta se tenisa tiče, niste jači, izgubili ste. Na to se svodi. Ne na renking, svodi se na trenutnu formu ,kvalitetu, tko je bio bolji u ta tri meča. Na kraju Novak ima svoje individualne uspjehe, ovo što ti sad pokušavaš je kao da ja brojim sve titule prvaka Europe koje je npr. Modric, osvojio sa Realom. Modric je Hrvatski igrač, a to opet nisu trofeji Hrvatske.

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Molim b 92 da mi i ovaj objavi. Klasicno kao i ostali vasi si ignorisala ostatak komentara. A sto se tice kosarke, to sa klubovima su uspesi jugoslovenskog sporta, dakle, srpskog. Da, zvuci smesno, ali takva su pravila i savrseno imaju smisla s obzirom da ste se vi otcepili. Vasa istorija pocinje 92-e (ili 1-e, ne znam kad ste priznati, jesam stari cika, ali ne toliko da se secam toga, rodjen sam 93-e).

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Ne, ne, ne, opet isto. Zvezda je srpski klub. To je uspeh srpskog sporta. Real Modricev je spanski. To je uspeh spanskog sporta. Novak je osvojio sve slemove igrajuci za Srbiju (nije reprezentacija, ali najbolje poredjenje je kao da igra za srpski klub), a ne za Hrvatsku ili Spaniju. Uspesi Jokica u NBA nisu uspesi srpskog nego americkog sporta. I ti to sve znas i oni koji lupaju tebi pluseve, a meni minuse, ali vam ne odgovara istina. A drugo, to sta znaci bolji stalno menjate. Zar nije bolji neko ko je bolji ukupno ili barem u sirem (duzem) periodu, a ne jedan mec? Pa, mi smo vas prosli put dobili 5:0, a pre toga 4:1 u sred Hrvatske.......

Gaženje boranije

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 7. decembar 2021 18:54)

Prosječni ljubitelj tenisa prati tenis, zna Hr igrače i ovo mu ne uzrokuje patnju i bol.
Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.

croata

pre 2 godine

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.
(Mali Hijavata, 07. decembar 2021 19:47)

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.

Sale

pre 2 godine

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god
(Daracc, 07. decembar 2021 20:43)

Zahvaljujemo se na glasu.

Absolutno si u pravu, to je najveće što se može usvojiti. Nevjerovatno osjećaj.
Sve ostalo je Mickey Mouse Sport za to.

Daracc

pre 2 godine

Svaka čast Noletu stvarno je najbolji ikad i uvijek navijam za njega kad god igra osim protiv naših.
Ali mjenjao bi još jedno finale SP u nogometu za sve janicine oi medalje i opcenito sve oi medalje+da slučajno da nasi tenisaci osvoje 10gran slemova...

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god

LOL

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 7. decembar 2021 19:42)
Pa da imamo najboljeg igraca u istoriji, taj vas je tukao par puta u svojoj karijeri i imamo i mi ATP svetski kup od nedavno i Dejvis Kup isto a taj vas dubl nije mogao ni da pridje Rusima hahaha a realno i nisu ni bolji od jednog Zimonjica.

milan

pre 2 godine

Sta reci? Novak dobija svoje meceve ali je to nedovoljno. Ako bas ne moze dubl trebalo bi imati bar jos jednog jakog tenisera. Mi jakih osim Novaka nemamo. Rusi imaju Medvedeva (2), Rubljova (5), Karaceva (18) i Hacanova (29). Nas drugi najbolji je Lajovic (33) a ostale koji su na 42, 52 i 69 bolje da ne spominjamo. Polufinale je uspeh.

Pera Srbin

pre 2 godine

Ma ovo je sasvim OK. Zahvaljujući dublu komšije su prošli do finala. Nama je u amanet da težimo mlade nade. Nole uskoro završava karijeru, dobro ne baš sutra, ali ko će nam tada igrati u Dejvis kup reprezentaciji.

leptirica

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)
(Jovan, 07. decembar 2021 19:17)

Možeš biti sarkastičan koliko hoćeš. Jedno su individualni uspjesi, a drugo uspjeh reprezentacije. Novak je najbolji na svijetu, ali se kvaliteta Srpskog tenisa odražava na ostalim balvanima koji čine reprezentaciju Srbije u tenisu. Novak nije Srbija, shvati to.

srbija

pre 2 godine

@croata Kazes da je tenis smesan sport, a Noleta gledali Bred Pit, DiKaprio, Rami Malek, Ben Aflek i Tom Kruz ove godine na US Open-u i Vimbldonu. Dolazi kraljica Elizabeta da ga gleda, i ti mi kazes kako je to smesno. Vucic kad je bio kod Trampa, ovaj mu prica o Djokovicu i divi se lepoti Ane Ivanovic. Nije smesan sport uopste...

Mali Hijavata

pre 2 godine

@croata

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.

croata

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 07. decembar 2021 18:54)

Da pitas prosjecnog stanovnika planete zemlje da navede bar jednog tenisaca, pola bi ih reklo ne znam, a 30% bi reklo ime nekog nogometasa. Tenis je smijesan sport.

Jozo

pre 2 godine

Ovi vas baš provociraju :)
(Maximilian, 07. decembar 2021 19:08)

Je je, provociraju sto imaju G. O. A. T. a tenisa a mi nekog Golja :))))

realno stanje stvari

pre 2 godine

U zadnjih pet Davis cup tri puta u finalu i osvajanje pobjedom protiv Francuza u Francuskoj. Prvo mijesto je i više nego uvijerljivo.

Max

pre 2 godine

Vidim da se pojedinci izruguju ovoj rang listi. Ona je puno postenija i realnija od FIFA rang liste nogometnih reprezentacija.Oni koji ne prate tenis odnosno Davis kup trebaju znati da je hrvatska Davis kup reprezentacija u zadnjih 5 godina igrala 3 finala od kojih je jedno i osvojila( 2018 protiv Francuske u gostima).

Davor

pre 2 godine

HR u 5 godina bila tri puta u finalu, a se sad neki cude. Moras prvo raspolagati s pravom informacijom da bi zauzeo ozbiljnije misljenje.

Realni10

pre 2 godine

Isto kao Belgija u nogometu koja nikada ništa nije osvojila! Smijeh! Kako Rusi mogu biti 8. a osvojili su ove godine i ATP Cup koji je daleko jači od DC kao i DC?!

Luka

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.
(Ivan Livno CRO, 7. decembar 2021 18:47)

Dosta dobar pokušaj, ali Hrvati ne govore "smjehotres", čak si ubacio J, ali džabe ti, ta riječ kod nas ne postoji niti ju tko govori, do prije 2-3god nisam znao ni da Srbi to govore.

Loki (pravi)

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.

unknown

pre 2 godine

Žalosno je to bodovanje i rangiranje kada pored svih ovih reprezentacija oni prvi na osnovu čega stvarno neznam, ne kažem dobre igrače imaju i nemam ništa protiv, ali ovo je i više nego preterano i nelogično ali na kraju krajeva i došlo je vreme nelogičnosti u svakom životnom pravcu!

Jovan

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)

Istina

pre 2 godine

Smesno,bukvalno smejurija.Nema teorije da budu ispred rusa,kao i jos nekih reprezentacija.Imaju taj dubl i nista vise.Ostale igrace im moze svako pobediti.

Franko ZG

pre 2 godine

Koliko je ovo smiješno. Svatko dobro zna da je tenis invidualni sport i da je Davis Cup jedno prestižno momčadsko takmičenje koje je velika stvar osvojit, ali se ne može mjeriti sa pojedinačnim uspjesima. Sve bi mi dali za jednoga G.O.A.T-a u muškom tenisu sa 20 Grand Slamova i statusom jednoga od najvećih sportaša u povijesti. Kad se samo sjetim mitomanije kad je Ivanišević slučajno osvojio onaj Wimbledon kao 125. tenisač svijeta i izjava kako Srbi to nikada neće doživjeti, a danas isti ti Srbi imaju najvećega ikad. To doista boli i jako je tužno. Kakav Davis Cup, tko to prati...

uzzaaassss

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Skoci sa teras bice ti lakse.

Nebojša

pre 2 godine

Lista bez smisla kao i fifina evo na primer Rusija je osvojila dejvis kup i atp kup što im je bilo dovoljno tek za osmo mesto dok je ispred jedna Belgija koja je u top 5 šta je Belgija ikada osvojila koga su oni pobedili ja se ne sećam uopšte bilo kojeg rezultata šta ovi ovde uopšte boduju.

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.

Najrealnije

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Zasto bi bolelo? Prvo,nema teorije da ste najbolji.Drugo,to je samo do sledeceg rangiiranja i objave a Novakovih 20+ GS i 350+ nedelja na 1.mestu ce ostati zauvek,da pamte sve generacije,ostace upamcen kao GOAT i najbolji svih vremena a hrvata se vec naredne godine niko nece secati,da su greskom svrstani na 1.mesto.

glukozamin

pre 2 godine

O da! Vrlo realna slika svetskog tenisa. Ajd' dobro, mi smo tu gde smo, ni ne zaslužujemo bolje jer ne može Nole sve sam. Ali Rusi bi razvalili sve ove ispred njih. Ladno.

Rust

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 07. decembar 2021 18:30)

Hahahahaha, dobro trolovanje.

king

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.

Istina

pre 2 godine

Smesno,bukvalno smejurija.Nema teorije da budu ispred rusa,kao i jos nekih reprezentacija.Imaju taj dubl i nista vise.Ostale igrace im moze svako pobediti.

Nebojša

pre 2 godine

Lista bez smisla kao i fifina evo na primer Rusija je osvojila dejvis kup i atp kup što im je bilo dovoljno tek za osmo mesto dok je ispred jedna Belgija koja je u top 5 šta je Belgija ikada osvojila koga su oni pobedili ja se ne sećam uopšte bilo kojeg rezultata šta ovi ovde uopšte boduju.

king

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.

Davor

pre 2 godine

HR u 5 godina bila tri puta u finalu, a se sad neki cude. Moras prvo raspolagati s pravom informacijom da bi zauzeo ozbiljnije misljenje.

Max

pre 2 godine

Vidim da se pojedinci izruguju ovoj rang listi. Ona je puno postenija i realnija od FIFA rang liste nogometnih reprezentacija.Oni koji ne prate tenis odnosno Davis kup trebaju znati da je hrvatska Davis kup reprezentacija u zadnjih 5 godina igrala 3 finala od kojih je jedno i osvojila( 2018 protiv Francuske u gostima).

croata

pre 2 godine

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.
(Mali Hijavata, 07. decembar 2021 19:47)

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.

glukozamin

pre 2 godine

O da! Vrlo realna slika svetskog tenisa. Ajd' dobro, mi smo tu gde smo, ni ne zaslužujemo bolje jer ne može Nole sve sam. Ali Rusi bi razvalili sve ove ispred njih. Ladno.

Luka

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.
(Ivan Livno CRO, 7. decembar 2021 18:47)

Dosta dobar pokušaj, ali Hrvati ne govore "smjehotres", čak si ubacio J, ali džabe ti, ta riječ kod nas ne postoji niti ju tko govori, do prije 2-3god nisam znao ni da Srbi to govore.

realno stanje stvari

pre 2 godine

U zadnjih pet Davis cup tri puta u finalu i osvajanje pobjedom protiv Francuza u Francuskoj. Prvo mijesto je i više nego uvijerljivo.

Rust

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 07. decembar 2021 18:30)

Hahahahaha, dobro trolovanje.

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.

leptirica

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.
(Loki (pravi), 07. decembar 2021 19:59)

Ako tako gledamo, Hrvatska je uspješnija u kosarci od Srbije, a znamo da nije. Prijatelju šta se tenisa tiče, niste jači, izgubili ste. Na to se svodi. Ne na renking, svodi se na trenutnu formu ,kvalitetu, tko je bio bolji u ta tri meča. Na kraju Novak ima svoje individualne uspjehe, ovo što ti sad pokušavaš je kao da ja brojim sve titule prvaka Europe koje je npr. Modric, osvojio sa Realom. Modric je Hrvatski igrač, a to opet nisu trofeji Hrvatske.

Franko ZG

pre 2 godine

Koliko je ovo smiješno. Svatko dobro zna da je tenis invidualni sport i da je Davis Cup jedno prestižno momčadsko takmičenje koje je velika stvar osvojit, ali se ne može mjeriti sa pojedinačnim uspjesima. Sve bi mi dali za jednoga G.O.A.T-a u muškom tenisu sa 20 Grand Slamova i statusom jednoga od najvećih sportaša u povijesti. Kad se samo sjetim mitomanije kad je Ivanišević slučajno osvojio onaj Wimbledon kao 125. tenisač svijeta i izjava kako Srbi to nikada neće doživjeti, a danas isti ti Srbi imaju najvećega ikad. To doista boli i jako je tužno. Kakav Davis Cup, tko to prati...

croata

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 07. decembar 2021 18:54)

Da pitas prosjecnog stanovnika planete zemlje da navede bar jednog tenisaca, pola bi ih reklo ne znam, a 30% bi reklo ime nekog nogometasa. Tenis je smijesan sport.

leptirica

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)
(Jovan, 07. decembar 2021 19:17)

Možeš biti sarkastičan koliko hoćeš. Jedno su individualni uspjesi, a drugo uspjeh reprezentacije. Novak je najbolji na svijetu, ali se kvaliteta Srpskog tenisa odražava na ostalim balvanima koji čine reprezentaciju Srbije u tenisu. Novak nije Srbija, shvati to.

Dalmacija

pre 2 godine

Lagano smo prvi. Pa dobro rezultati u Davis cupu i rezultati s OI idu tom u prilog. No triba napomenuti da je ovaj rezultat jos vazniji kad se uzme u obzir da nemamo tenisaca u prvih 30. Hrvati definitivno izgaraju za dres koji nose i daju 200 posto za dobar rezultat. Bravo!! Stvarno smo strojevi

Gaženje boranije

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 7. decembar 2021 18:54)

Prosječni ljubitelj tenisa prati tenis, zna Hr igrače i ovo mu ne uzrokuje patnju i bol.
Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.

uzzaaassss

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Skoci sa teras bice ti lakse.

Mali Hijavata

pre 2 godine

@croata

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.

Najrealnije

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Zasto bi bolelo? Prvo,nema teorije da ste najbolji.Drugo,to je samo do sledeceg rangiiranja i objave a Novakovih 20+ GS i 350+ nedelja na 1.mestu ce ostati zauvek,da pamte sve generacije,ostace upamcen kao GOAT i najbolji svih vremena a hrvata se vec naredne godine niko nece secati,da su greskom svrstani na 1.mesto.

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 07. decembar 2021 19:42)


Za duble niko nije cuo, za Novaka susvi culi. Kapiras razliku.

Daracc

pre 2 godine

Svaka čast Noletu stvarno je najbolji ikad i uvijek navijam za njega kad god igra osim protiv naših.
Ali mjenjao bi još jedno finale SP u nogometu za sve janicine oi medalje i opcenito sve oi medalje+da slučajno da nasi tenisaci osvoje 10gran slemova...

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god

milan

pre 2 godine

Sta reci? Novak dobija svoje meceve ali je to nedovoljno. Ako bas ne moze dubl trebalo bi imati bar jos jednog jakog tenisera. Mi jakih osim Novaka nemamo. Rusi imaju Medvedeva (2), Rubljova (5), Karaceva (18) i Hacanova (29). Nas drugi najbolji je Lajovic (33) a ostale koji su na 42, 52 i 69 bolje da ne spominjamo. Polufinale je uspeh.

LOL

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 7. decembar 2021 19:42)
Pa da imamo najboljeg igraca u istoriji, taj vas je tukao par puta u svojoj karijeri i imamo i mi ATP svetski kup od nedavno i Dejvis Kup isto a taj vas dubl nije mogao ni da pridje Rusima hahaha a realno i nisu ni bolji od jednog Zimonjica.

unknown

pre 2 godine

Žalosno je to bodovanje i rangiranje kada pored svih ovih reprezentacija oni prvi na osnovu čega stvarno neznam, ne kažem dobre igrače imaju i nemam ništa protiv, ali ovo je i više nego preterano i nelogično ali na kraju krajeva i došlo je vreme nelogičnosti u svakom životnom pravcu!

Pera Srbin

pre 2 godine

Ma ovo je sasvim OK. Zahvaljujući dublu komšije su prošli do finala. Nama je u amanet da težimo mlade nade. Nole uskoro završava karijeru, dobro ne baš sutra, ali ko će nam tada igrati u Dejvis kup reprezentaciji.

Realni10

pre 2 godine

Isto kao Belgija u nogometu koja nikada ništa nije osvojila! Smijeh! Kako Rusi mogu biti 8. a osvojili su ove godine i ATP Cup koji je daleko jači od DC kao i DC?!

srbija

pre 2 godine

@croata Kazes da je tenis smesan sport, a Noleta gledali Bred Pit, DiKaprio, Rami Malek, Ben Aflek i Tom Kruz ove godine na US Open-u i Vimbldonu. Dolazi kraljica Elizabeta da ga gleda, i ti mi kazes kako je to smesno. Vucic kad je bio kod Trampa, ovaj mu prica o Djokovicu i divi se lepoti Ane Ivanovic. Nije smesan sport uopste...

Sale

pre 2 godine

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god
(Daracc, 07. decembar 2021 20:43)

Zahvaljujemo se na glasu.

Absolutno si u pravu, to je najveće što se može usvojiti. Nevjerovatno osjećaj.
Sve ostalo je Mickey Mouse Sport za to.

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.
(croata, 07. decembar 2021 21:52)


Veruj mi, i mi smo zaboravili. Ja se samo secam prve utakmice posle SP i neke sestarde protiv umisljene "velesile".

A za Noleta ce generacije znati, za vas dubl odprilike ce se znati kao i za one sto gadjaju glinene golubove. Bitni kao horoskop na poslednjoj stranici novina. A vi i dalje malo letite...

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Ne, ne, ne, opet isto. Zvezda je srpski klub. To je uspeh srpskog sporta. Real Modricev je spanski. To je uspeh spanskog sporta. Novak je osvojio sve slemove igrajuci za Srbiju (nije reprezentacija, ali najbolje poredjenje je kao da igra za srpski klub), a ne za Hrvatsku ili Spaniju. Uspesi Jokica u NBA nisu uspesi srpskog nego americkog sporta. I ti to sve znas i oni koji lupaju tebi pluseve, a meni minuse, ali vam ne odgovara istina. A drugo, to sta znaci bolji stalno menjate. Zar nije bolji neko ko je bolji ukupno ili barem u sirem (duzem) periodu, a ne jedan mec? Pa, mi smo vas prosli put dobili 5:0, a pre toga 4:1 u sred Hrvatske.......

Jovan

pre 2 godine

@leptirica

Novak nije Srbija ali su zato Cilic i Gojo teniseri koji cine najjaci tim na svetu haha?

Shvati ti ovo - Novak je itekako Srbija, isto kao i Monika Seles, i Ana Ivanovic, i Jelena Jankovic i osali. Srbija je skup svih istorijskih titula koje su igraci i igracice iz ove zemlje osvojili, a ne samo privremeni tim od 2 ili 3 igraca na nekom privatnom turniru u Madridu. Srbija je dala tenisu najbolje igrace u istoriji te igre, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji! Sta je Hrvatska dala? Dve GS titule u poslednjih 30 godina i dve Dejvis Kup titule?

Pre desetak godina imali smo prvog igraca na svetu i jos dva igraca u top 15 (Janko i Viktor), a malo pre toga i prvu i drugu igracicu sveta (Ivanovic i Jankovic). To se zove totalna dominacija. Naravno da ne moze drzava od 8 miliona stanovnika konstantno drzati nekoliko igraca u top 10 u tenisu, ali eto, kolko god Lajovic i osali bili u losoj formi trenutno, oni su i dalje u top30-50.

Koje to skorasnje titule ima Hrvatska da se uopste moze porediti sa Srbijom i nazvati bilo kakvim faktorom u tenisu? Pobedu Goja protiv mucenog Lajovica koji se raspada cele sezone, i to na jednom veoma specificnom turniru gde i singlovi i dublovi, koji su prakticno dva razlicita sporta, odlucuju pobednika. Ako vam je to zaista jedino sto imate i zasta cete sad da se drzite, onda ste stvarno iskompleksirana tragikomedija od nacije. Cinjenica je da vi ne mozete da se poredite sa Srbijom u tenisu, i najverovatnije necete nikada ni moci.

Loki (pravi)

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.

Jovan

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.
(Gaženje boranije, 07. decembar 2021 21:59)

Stvarno, osim Čilića koga jos imate.

Josip

pre 2 godine

Vas misli u fantazijama. A mi ne moramo misliti kad SMO na oficijalnu rangirani
(D, 08. decembar 2021 01:34)

Prestani pricati gluposti, Hrvati bi sve dali da je Novak njihov. To je nasa fantazija.

Jozo

pre 2 godine

Ovi vas baš provociraju :)
(Maximilian, 07. decembar 2021 19:08)

Je je, provociraju sto imaju G. O. A. T. a tenisa a mi nekog Golja :))))

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Molim b 92 da mi i ovaj objavi. Klasicno kao i ostali vasi si ignorisala ostatak komentara. A sto se tice kosarke, to sa klubovima su uspesi jugoslovenskog sporta, dakle, srpskog. Da, zvuci smesno, ali takva su pravila i savrseno imaju smisla s obzirom da ste se vi otcepili. Vasa istorija pocinje 92-e (ili 1-e, ne znam kad ste priznati, jesam stari cika, ali ne toliko da se secam toga, rodjen sam 93-e).

Kuvarlija

pre 2 godine

Još koja godina i tavorit ćemo negdje između 15-20. mesta kada se Novak povuče.. Ostali singl teniseri su prosek, takođe nemamo uigrani dubl. Teška borba za svaki poen.

A Hrvati će ostati u top 10 još nekoliko godina, Pavić/Mektić su relativno mladi i imaju još minimalno 3,4 godine igranja, tu imaju siguran poen. Singl im je katastrofalan... Onaj Gojo je limitiran i spor igrač.. A ima 23 godine.

Posmatrac

pre 2 godine

Kakav je ovo redosled zali majke Bozije pa nijedan dubl ni izbliza bivsim dubl igracima da ne nabraja koji sve bilo po pravilu.

Gotovo ujednacena kao ova lista. Naravno pohvale Pavic i Meketic koji su ove godine zasluzeno prvi a mi odnosno nasim svaka cast iako nema iskristalisan dubl igrace koji su uradi li nesto veliko na sceni sto se tice GS, masters i zavrsni turnir. Osim Zikija.

king

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.

Istina

pre 2 godine

Smesno,bukvalno smejurija.Nema teorije da budu ispred rusa,kao i jos nekih reprezentacija.Imaju taj dubl i nista vise.Ostale igrace im moze svako pobediti.

Ivan Livno CRO

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.

Mali Hijavata

pre 2 godine

@croata

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.

Franko ZG

pre 2 godine

Koliko je ovo smiješno. Svatko dobro zna da je tenis invidualni sport i da je Davis Cup jedno prestižno momčadsko takmičenje koje je velika stvar osvojit, ali se ne može mjeriti sa pojedinačnim uspjesima. Sve bi mi dali za jednoga G.O.A.T-a u muškom tenisu sa 20 Grand Slamova i statusom jednoga od najvećih sportaša u povijesti. Kad se samo sjetim mitomanije kad je Ivanišević slučajno osvojio onaj Wimbledon kao 125. tenisač svijeta i izjava kako Srbi to nikada neće doživjeti, a danas isti ti Srbi imaju najvećega ikad. To doista boli i jako je tužno. Kakav Davis Cup, tko to prati...

Najrealnije

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Zasto bi bolelo? Prvo,nema teorije da ste najbolji.Drugo,to je samo do sledeceg rangiiranja i objave a Novakovih 20+ GS i 350+ nedelja na 1.mestu ce ostati zauvek,da pamte sve generacije,ostace upamcen kao GOAT i najbolji svih vremena a hrvata se vec naredne godine niko nece secati,da su greskom svrstani na 1.mesto.

Jovan

pre 2 godine

@leptirica

Novak nije Srbija ali su zato Cilic i Gojo teniseri koji cine najjaci tim na svetu haha?

Shvati ti ovo - Novak je itekako Srbija, isto kao i Monika Seles, i Ana Ivanovic, i Jelena Jankovic i osali. Srbija je skup svih istorijskih titula koje su igraci i igracice iz ove zemlje osvojili, a ne samo privremeni tim od 2 ili 3 igraca na nekom privatnom turniru u Madridu. Srbija je dala tenisu najbolje igrace u istoriji te igre, i u muskoj i u zenskoj konkurenciji! Sta je Hrvatska dala? Dve GS titule u poslednjih 30 godina i dve Dejvis Kup titule?

Pre desetak godina imali smo prvog igraca na svetu i jos dva igraca u top 15 (Janko i Viktor), a malo pre toga i prvu i drugu igracicu sveta (Ivanovic i Jankovic). To se zove totalna dominacija. Naravno da ne moze drzava od 8 miliona stanovnika konstantno drzati nekoliko igraca u top 10 u tenisu, ali eto, kolko god Lajovic i osali bili u losoj formi trenutno, oni su i dalje u top30-50.

Koje to skorasnje titule ima Hrvatska da se uopste moze porediti sa Srbijom i nazvati bilo kakvim faktorom u tenisu? Pobedu Goja protiv mucenog Lajovica koji se raspada cele sezone, i to na jednom veoma specificnom turniru gde i singlovi i dublovi, koji su prakticno dva razlicita sporta, odlucuju pobednika. Ako vam je to zaista jedino sto imate i zasta cete sad da se drzite, onda ste stvarno iskompleksirana tragikomedija od nacije. Cinjenica je da vi ne mozete da se poredite sa Srbijom u tenisu, i najverovatnije necete nikada ni moci.

unknown

pre 2 godine

Žalosno je to bodovanje i rangiranje kada pored svih ovih reprezentacija oni prvi na osnovu čega stvarno neznam, ne kažem dobre igrače imaju i nemam ništa protiv, ali ovo je i više nego preterano i nelogično ali na kraju krajeva i došlo je vreme nelogičnosti u svakom životnom pravcu!

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 07. decembar 2021 19:42)


Za duble niko nije cuo, za Novaka susvi culi. Kapiras razliku.

Nebojša

pre 2 godine

Lista bez smisla kao i fifina evo na primer Rusija je osvojila dejvis kup i atp kup što im je bilo dovoljno tek za osmo mesto dok je ispred jedna Belgija koja je u top 5 šta je Belgija ikada osvojila koga su oni pobedili ja se ne sećam uopšte bilo kojeg rezultata šta ovi ovde uopšte boduju.

srbija

pre 2 godine

@croata Kazes da je tenis smesan sport, a Noleta gledali Bred Pit, DiKaprio, Rami Malek, Ben Aflek i Tom Kruz ove godine na US Open-u i Vimbldonu. Dolazi kraljica Elizabeta da ga gleda, i ti mi kazes kako je to smesno. Vucic kad je bio kod Trampa, ovaj mu prica o Djokovicu i divi se lepoti Ane Ivanovic. Nije smesan sport uopste...

Loki (pravi)

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.

Jozo

pre 2 godine

Ovi vas baš provociraju :)
(Maximilian, 07. decembar 2021 19:08)

Je je, provociraju sto imaju G. O. A. T. a tenisa a mi nekog Golja :))))

Realni10

pre 2 godine

Isto kao Belgija u nogometu koja nikada ništa nije osvojila! Smijeh! Kako Rusi mogu biti 8. a osvojili su ove godine i ATP Cup koji je daleko jači od DC kao i DC?!

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Molim b 92 da mi i ovaj objavi. Klasicno kao i ostali vasi si ignorisala ostatak komentara. A sto se tice kosarke, to sa klubovima su uspesi jugoslovenskog sporta, dakle, srpskog. Da, zvuci smesno, ali takva su pravila i savrseno imaju smisla s obzirom da ste se vi otcepili. Vasa istorija pocinje 92-e (ili 1-e, ne znam kad ste priznati, jesam stari cika, ali ne toliko da se secam toga, rodjen sam 93-e).

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.
(croata, 07. decembar 2021 21:52)


Veruj mi, i mi smo zaboravili. Ja se samo secam prve utakmice posle SP i neke sestarde protiv umisljene "velesile".

A za Noleta ce generacije znati, za vas dubl odprilike ce se znati kao i za one sto gadjaju glinene golubove. Bitni kao horoskop na poslednjoj stranici novina. A vi i dalje malo letite...

croata

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 07. decembar 2021 18:54)

Da pitas prosjecnog stanovnika planete zemlje da navede bar jednog tenisaca, pola bi ih reklo ne znam, a 30% bi reklo ime nekog nogometasa. Tenis je smijesan sport.

glukozamin

pre 2 godine

O da! Vrlo realna slika svetskog tenisa. Ajd' dobro, mi smo tu gde smo, ni ne zaslužujemo bolje jer ne može Nole sve sam. Ali Rusi bi razvalili sve ove ispred njih. Ladno.

Loki(pravi)

pre 2 godine

Leptirica Ne, ne, ne, opet isto. Zvezda je srpski klub. To je uspeh srpskog sporta. Real Modricev je spanski. To je uspeh spanskog sporta. Novak je osvojio sve slemove igrajuci za Srbiju (nije reprezentacija, ali najbolje poredjenje je kao da igra za srpski klub), a ne za Hrvatsku ili Spaniju. Uspesi Jokica u NBA nisu uspesi srpskog nego americkog sporta. I ti to sve znas i oni koji lupaju tebi pluseve, a meni minuse, ali vam ne odgovara istina. A drugo, to sta znaci bolji stalno menjate. Zar nije bolji neko ko je bolji ukupno ili barem u sirem (duzem) periodu, a ne jedan mec? Pa, mi smo vas prosli put dobili 5:0, a pre toga 4:1 u sred Hrvatske.......

Nole GOAT za vjek vjekova

pre 2 godine

Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.
(Gaženje boranije, 07. decembar 2021 21:59)

Stvarno, osim Čilića koga jos imate.

uzzaaassss

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

Skoci sa teras bice ti lakse.

Jovan

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)

LOL

pre 2 godine

Djokovic vam jedan

nas 200 nekih razbio vam neki 30tog.

Najbolji duble u svijetu
(D, 7. decembar 2021 19:42)
Pa da imamo najboljeg igraca u istoriji, taj vas je tukao par puta u svojoj karijeri i imamo i mi ATP svetski kup od nedavno i Dejvis Kup isto a taj vas dubl nije mogao ni da pridje Rusima hahaha a realno i nisu ni bolji od jednog Zimonjica.

Josip

pre 2 godine

Vas misli u fantazijama. A mi ne moramo misliti kad SMO na oficijalnu rangirani
(D, 08. decembar 2021 01:34)

Prestani pricati gluposti, Hrvati bi sve dali da je Novak njihov. To je nasa fantazija.

Rust

pre 2 godine

Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 07. decembar 2021 18:30)

Hahahahaha, dobro trolovanje.

leptirica

pre 2 godine

@Au, kako ovo boli, dao bih Novakovih 21 GS, njegovih 351 nedelja kao broj jedan, 38 mastersa i sve druge rekorde Hrvatima samo da je Srbija broj jedan u Dejvis Kupu, ovo je beš tužno i bolno.
(king, 7. decembar 2021 18:30)

40 pluseva i 90 minusa. Ahahaha ovaj komentar je dokaz zatucanosti prosecnog Balkanca. Vecina koji su dali plus su najverovatnije Hrvati, dok su vecina koji su dali minus Srbi, jer i jedni i drugi nisu skapirali sakrazam u komentaru :)
(Jovan, 07. decembar 2021 19:17)

Možeš biti sarkastičan koliko hoćeš. Jedno su individualni uspjesi, a drugo uspjeh reprezentacije. Novak je najbolji na svijetu, ali se kvaliteta Srpskog tenisa odražava na ostalim balvanima koji čine reprezentaciju Srbije u tenisu. Novak nije Srbija, shvati to.

leptirica

pre 2 godine

leptirica Pod jedan, svi ti balvani su veći teniseri od svakoga kod Hrvatske osim Čilića, ali su svi osim Novaka pred ovaj turnir bili u katastrofalnoj formi. Pod dva, ako si mislila da nereprezentativni uspesi nisu uspesi zemlje, zašto to primenjujete samo na Srbiju i kada je neka srpska reprezentacija uspešnija od klubova, onda gledate samo klubove? I pod tri, ako si mislila da ne može samo Novak da bude ceo srpski tenis čak iako si mislila ozbiljno, a ne kao deo matrice, onda si, pod jedan, smešna jer smo mi i sada jači od vas u tenisu (pogledaj renking vaših i naših igrača), a da ne govorim ukupno (računajući i prošlost; ženski tenis; vi imate ženski tenis?) i, pod dva, Novak jeste Srbija, dakle, bitno je koliko si jak, a nije bitno na koliko delova dostigneš tu jačinu, dakle, Novak nije ni hrvatski ni azerbejdžanski sportista nego srpski, dakle, i on je deo onoga što si nazvala Srbija, nije deo Hrvatska ni Azerbejdžan.
(Loki (pravi), 07. decembar 2021 19:59)

Ako tako gledamo, Hrvatska je uspješnija u kosarci od Srbije, a znamo da nije. Prijatelju šta se tenisa tiče, niste jači, izgubili ste. Na to se svodi. Ne na renking, svodi se na trenutnu formu ,kvalitetu, tko je bio bolji u ta tri meča. Na kraju Novak ima svoje individualne uspjehe, ovo što ti sad pokušavaš je kao da ja brojim sve titule prvaka Europe koje je npr. Modric, osvojio sa Realom. Modric je Hrvatski igrač, a to opet nisu trofeji Hrvatske.

Davor

pre 2 godine

HR u 5 godina bila tri puta u finalu, a se sad neki cude. Moras prvo raspolagati s pravom informacijom da bi zauzeo ozbiljnije misljenje.

Sale

pre 2 godine

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god
(Daracc, 07. decembar 2021 20:43)

Zahvaljujemo se na glasu.

Absolutno si u pravu, to je najveće što se može usvojiti. Nevjerovatno osjećaj.
Sve ostalo je Mickey Mouse Sport za to.

Gaženje boranije

pre 2 godine

Da pitaš bilo kog prosečnog ljubitelja tenisa, da li zna jedno ime iz hr tima, rekao bi ne znam ili bi naveo Ivaniševića.
(Spale, 7. decembar 2021 18:54)

Prosječni ljubitelj tenisa prati tenis, zna Hr igrače i ovo mu ne uzrokuje patnju i bol.
Ovo patnju i bol uzrokuje samo onima koji tenis prate od 2010.

Luka

pre 2 godine

Ovo gori smjehotres od FIFA-ine ranking liste. Belgija prva momcad svijeta u nogometu bez trofeja kao i ovdje Hrvatska :)))))) Najbolji na svijetu se zna- to je Srbin Novak Djokovic sto nama posebice tesko pada.
(Ivan Livno CRO, 7. decembar 2021 18:47)

Dosta dobar pokušaj, ali Hrvati ne govore "smjehotres", čak si ubacio J, ali džabe ti, ta riječ kod nas ne postoji niti ju tko govori, do prije 2-3god nisam znao ni da Srbi to govore.

croata

pre 2 godine

Da pitas prosecnog stanovnika zemlje ko je Novak Djokovic, svi ce znati i za 100 godina. Da ih za pitas sta je Hrvatska osvojila u fudbalu, svi ce znati nista. Da ih pitas ko je igrao slucajno finale SP nece niko znati koliko za 2-3 godine jos.
(Mali Hijavata, 07. decembar 2021 19:47)

Ti ces znati dok zivis, meni dovoljno.

Dalmacija

pre 2 godine

Lagano smo prvi. Pa dobro rezultati u Davis cupu i rezultati s OI idu tom u prilog. No triba napomenuti da je ovaj rezultat jos vazniji kad se uzme u obzir da nemamo tenisaca u prvih 30. Hrvati definitivno izgaraju za dres koji nose i daju 200 posto za dobar rezultat. Bravo!! Stvarno smo strojevi

Max

pre 2 godine

Vidim da se pojedinci izruguju ovoj rang listi. Ona je puno postenija i realnija od FIFA rang liste nogometnih reprezentacija.Oni koji ne prate tenis odnosno Davis kup trebaju znati da je hrvatska Davis kup reprezentacija u zadnjih 5 godina igrala 3 finala od kojih je jedno i osvojila( 2018 protiv Francuske u gostima).

realno stanje stvari

pre 2 godine

U zadnjih pet Davis cup tri puta u finalu i osvajanje pobjedom protiv Francuza u Francuskoj. Prvo mijesto je i više nego uvijerljivo.

Daracc

pre 2 godine

Svaka čast Noletu stvarno je najbolji ikad i uvijek navijam za njega kad god igra osim protiv naših.
Ali mjenjao bi još jedno finale SP u nogometu za sve janicine oi medalje i opcenito sve oi medalje+da slučajno da nasi tenisaci osvoje 10gran slemova...

A da osvojimo SP u nogometu makar više nikad nista ne osvojili u sljedeći 1000god

Kuvarlija

pre 2 godine

Još koja godina i tavorit ćemo negdje između 15-20. mesta kada se Novak povuče.. Ostali singl teniseri su prosek, takođe nemamo uigrani dubl. Teška borba za svaki poen.

A Hrvati će ostati u top 10 još nekoliko godina, Pavić/Mektić su relativno mladi i imaju još minimalno 3,4 godine igranja, tu imaju siguran poen. Singl im je katastrofalan... Onaj Gojo je limitiran i spor igrač.. A ima 23 godine.

Posmatrac

pre 2 godine

Kakav je ovo redosled zali majke Bozije pa nijedan dubl ni izbliza bivsim dubl igracima da ne nabraja koji sve bilo po pravilu.

Gotovo ujednacena kao ova lista. Naravno pohvale Pavic i Meketic koji su ove godine zasluzeno prvi a mi odnosno nasim svaka cast iako nema iskristalisan dubl igrace koji su uradi li nesto veliko na sceni sto se tice GS, masters i zavrsni turnir. Osim Zikija.

milan

pre 2 godine

Sta reci? Novak dobija svoje meceve ali je to nedovoljno. Ako bas ne moze dubl trebalo bi imati bar jos jednog jakog tenisera. Mi jakih osim Novaka nemamo. Rusi imaju Medvedeva (2), Rubljova (5), Karaceva (18) i Hacanova (29). Nas drugi najbolji je Lajovic (33) a ostale koji su na 42, 52 i 69 bolje da ne spominjamo. Polufinale je uspeh.

Pera Srbin

pre 2 godine

Ma ovo je sasvim OK. Zahvaljujući dublu komšije su prošli do finala. Nama je u amanet da težimo mlade nade. Nole uskoro završava karijeru, dobro ne baš sutra, ali ko će nam tada igrati u Dejvis kup reprezentaciji.