Subota, 04.12.2021.

08:05

Bjelica i Kari uzvratili Finiksu i prekinuli istorijski niz VIDEO

Košarkaši Finiks Sansa ostvarili su rekord franšize od 18 uzastopnih pobeda u NBA ligi koji je prekinut u noći između petka i subote u Ouklendu.

Izvor: SS

Bjelica i Kari uzvratili Finiksu i prekinuli istorijski niz VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

epp

pre 2 godine

@hogar strasni
Covece ti si napisao da su bekovi slovenije u finalu lupali bjelici blokade i dobio 28 pluseva??!!!!
BJELICA NIJE IGRAO NA TO PRVENSTVU ZBOG POVREDE!
A za cp3 su ti vec objasnili ljudi

dule

pre 2 godine

Da, ali su Sansi igrali bez Bukera...
(bleedgreen, 4. decembar 2021 08:53)
I GS igrao bez tompsona i vajsmena
(Aaaaa, 4. decembar 2021 09:07)

Pa da, ali se to ne racuna. Zasto? E pa zato, ne racuna se.

Bravo6

pre 2 godine

hogar strasni


Slazem se da je Pol igracina ali se njegov uticaj preuvelicava tamo mnogo. A zasto?
Krajem preprosle sezone, sansi su kliknuli i vezali 8 pobeda u bablu, bili su tim sa najboljom kosarkom ali im se nije dalo da udju u plejof. Vec se tad moglo naslutiti s kim imaju posla ostai timovi. Jednostavno bilo ko da je dosao a da je dobar igrac sansi bi bili tu gde jesu. A Pol je svakako doktor, samo nije on bas za sve zasluzan jer su odlicni i bez njega.

mali grga

pre 2 godine

Ovaj tim G.Stejta, pa sve i da Klej bude pola od onog igrača od pre povrede je najbolja ekipa u istoriji košarke.
Fantazija kako igraju. Svi imaju kliker, umeće i odsustvo sujete pa su itekako gledljivi..

Ova sezona do sada je najbolja u zadnjih deset i više godina. Konačno gledamo pravu košarku ako izuzmemo par krš ekipa..

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Na GSW se narod lozi zbog kosarke koju igraju ne zbog Bjelice, a tabela pokazuje koliko su "nikakvi" i da Tompson ako bude 80posto igrac kao sto je bio opet moze da predaje basket velikoj vecini igraca u nba.

miroslav.aleksic.768@gmail.com

pre 2 godine

GSW izgleda najbolje sezone.Kari je sjajan,ali oni nisu samo Kari.
Drejmond je za mene najbolji defanzivac u NBA.Setimo se kako je zaustavio Dejvisa prošle godine u plej-inu.Rayigrali su se Pul,Toskano-Anderson,ostali odrađuju korektno posao.Kada se vrate Tompson i Vajzmjen tek će to biti igra prava.Finiks isto odličan,Ejton odličan iako nije dobio ugovor,Šemet se našao,DŽonson i Bridžis napredovali,kada se vrati Šarić,Kaminski dobiće još jaču rotaciju.Za mene su ovo prvi favoriti za finale zapada.Juta je ista kao i prošle godine,Lejkersi se nisu uklopili,Klipersi su depresivno-anemični,Dalas ima bolje rezultate nego igru.Portland je gori,Memfis ne može na 7 da ih ugrozi,Denver nikad kompletan.Bjelica igra gde treba i koliko treba,to što dobije dobro iskoristi,Ker je to odlično skockao

jsx

pre 2 godine

@hogar strašni
Iako se slažem da je Pol bolji od Vestbruka, pa možda i Lilarda, sa većinom teksta se baš ne slažem.
"Samo" Buker i Ejton su 40% startne petorke. Čak i ako nemaju ne znam kakvu klupu, ne znam koliko timova ima takvu drugu i treću opciju (mada je upitno da li je Buker druga ili prva opcija), jedino bi imali Netsi da su okolnosti drugačiji. Ok, nemaju širinu kao neki drugi timovi, svakako nisu lošiji, a kamoli tri puta od Portlanda bez Lilarda.
Dalje, besmisleno je smatrati bilo kakav tim istim iz sezone u sezonu, a kamoli onaj čiji su nosioci toliko mladi. Ejton je bio povređen sezonu pre Pola, bili su 8-0 u mehuru kad se vratio. Bili bi lagano na nivou Dalasa prosle sezone i bez Krisa Pola.

hogar strasni

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.
(Western Devil, 04. decembar 2021 08:40)

Nista protiv Bjelice realno, ali cemu ovakav smesan komentar, on je limitiran igrac uvek bio, nadje se ponekad jer ima 208cm da blokira nekog ok, ali u princupu jel si zaboravio tri blokade koje je popio sa svojih 208cm od bekova Slovenije u finalu koju su svi bili oko 190cm? To je ta limitiranost o kojoj pricam, porediti ga sa Jokicem koji je zvanicni Mvp, lider jednog tima od kada je dosao u ligu u bilo cemu, malo dodje smesno. Bjelica od kad je u ligi uvek je u borbi za minutazu i da bude 5,6 igrac u ispod prosecnom timu mu je bio najveci uspeh ... Realno ja sam licno uvek mislio da ce Bjelica u nekom trenutku iskoristiti svoj pun potencijal koji je pokazivao, mogao je da bude nalik Doncicu recimo, all around igrac, od 1 do 5, medjutim to se nikad nije desilo nazalost. To ne znaci da je los, ali ovakvo poredjenje je smesno. Da ne pricamo ovo sirio igru, svaki trojkas u Nba "siri" igru, tako se sada igra u Nba, a Bjelica i nije bas u razgovoru za najbolje trojkase. Problem je sto sve manje igraca ume da iskoristi tu "rasirenost" igre, medju njima i Bjelica, za koga si pomenuo par smotanih pokusaja ulaza koji su mu karakteristika cele karijere, ima ulaz kao Stojakovic sto je imao, sramota te da gledas. Jokic upravo na tom iskoriscavanju te rasirene igre i napravi svojih 20+ poena i 10 asistencija, jer je jedan od retkih koji ume i vidi kako da iskoristi taj prostor koji je nastao u odbranama i iako deluje spor veoma brzo pre nego se odbrane skupe reaguje ili kosem sa polu distance, ulazom ili asistencijom.

iki

pre 2 godine

Najjači utisak sa ovog meča mi je ipak statistika nestvarnog Grina, po 9 poena, skokova i asistencija pa zatim 6 ukradenih lopti i 3 blokade ?.
Čovek koji je u prošlosti imao tripl dabl bez poena. Definicija timskog igrača.

Alessandro NESTA#13#

pre 2 godine

Pomenite i drugu statistiku a ne samo poene, Drejmond Grin je imao strasnu utakmicu, popunio je sve kolone, bez njega se ovakvi mecevi ne dobijaju

JPR24

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Gde si se ti izgubio ? GSW nikakvi a prvi u komplet ligi. Finiks igra odlično, nisu se bezveze našli u finalu prošle godine, potvrdjuju to i ove sezone, i ako ovako nastave sa kompletnim timom, tesko će im neko parirati u sedam utakmica, ali reci da su GSW nikakvi ?? To je van svake pameti…

niksic

pre 2 godine

(hogar strasni, 04. decembar 2021 09:54)

CP3 ima kosarku u malom prstu, i u to necu da ulazim, glupo je komentarisati. Takodje je istina da svaku ekipu podigne na veci nivo, dje god da ode, ali se ne slazem da su Sunsi bili bezveze ekipa i da nista nemaju, jer su bili i prije Paula jedna od perspektivnijih mladih ekipa, pa se zadesilo da dodje Paul dok su svi veoma napredovali. Ne zaboravimo da su vezali 8 pobjeda u bubble-u, cim su se malo sredili od povreda. Booker je zvijezda vec 4-5 godina, tip je ubacio 70 poena u utakmici (doduse najgorih 70 poena u istoriji, ali eto), Ayton nije bio prvi pik bez razloga, Bridges je izrastao u strasnog 3&D igraca. Istina da je Paul izdigao to na veci nivo, i da je kompletirao cijelu "slagalicu", ali je ovaj tim napredovao iz godine u godinu pa bi i bez njega bili plejof ekipa. Nije samo on dosao, vec su doveli i novog trenera prije 2-3 godine, iskusni Crowder je dosao iz Majamija, Payne i Johnson su neocekivano napredovali. Sunsi su primjer su kako tim treba da izgleda, svi imaju svoje uloge, zna se ko je prva, druga, peta opcija, ko igra unutra, ko spolja, ko preuzima, fino podmazana masina.

mm

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.
(Pepe, 04. decembar 2021 08:53)

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.

hogar strasni

pre 2 godine

Finiks je prosle sezone bio iznenadjenje, ove pokazuju da nisu samo iskoristili sansu zbog povreda i kovida, vec da su zaista ozbiljan tim. Naravno nije igrao prvi suter ekipe, Buker u mecu protiv tima koji ima jednog od najboljih sutera ikada, da je igrao rezultat bi bio malo drugaciji, ne samo zbog 20+ poena Bukera sto neki pominju, nije rec samo o poenima, vec to menja celu koncepciju odbrane Gsw-a recimo i ritam igre na obe strane. Ono sto je jedno vreme pricano, a sad malo gurnuto u zaplicak, to kakva je Kris Pol legenda ustvari, sa 35 godina lik dolazi u tim koji nije video plej of 10+ godina i sa potpuno istim timom, jedina novina od prvih 7-8 igraca je on, od ekipe koja je bila 10-12 prethodne sezone dolazi do prvog mesta na zapadu u regularnoj sezoni i finala plej of-a, sada opet u borbi za prvo mesto na zapadu ... a u principu brojke mu nisu na nivou Duranta, Dzejmsa i slicno, ali su jedan dokaz sta znaci pravi originalni old school plejmeker jednom timu, lik koji kreira igru za ceo tim, nesto sto odavno nedostaje kosarci, jer vecina plejmekera su postali trojkasi i posle se svi cude zasto Lilard sa tri puta boljim timom nikad nista nije napravio recimo ili Vestbruk, zato sto oni igraju poziciju pleja, ali ne znaju sta ta pozicija znaci ustvari ... I on sad oko sebe ima u principu Bukera i Ejtona od jacih imena, koji iako su odlicni realno ima i boljih sutera od Bukera u ligi kao sto ima i boljih centara od Ejtona, ali ih je Pol uklopio da kao tim sa ostalim pratecim igracima koji isto nisu najjaci u ligi ipak budu medju najjacima.

vince carter

pre 2 godine

@Pepe Znaci Booker bi sam nadoknadio 22 razlike,dakle "duplo" jaca ekipa jedva dobija duplo slabiju u Finixu uz prelose sutersko vece Karija,oce to! A tek treba i Klay Thompson da se vrati,a posto je bio strpljiv i nije pozurio sa povratkom ne sumnjam da ce se vratiti dobar. Duplo jaca ekipa Finix,cuj ovoga!

Western Devil

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.

Pred kraj je malo pokvario utisak faulom na sutu za 3 i faulom uz pogodjen kos, ali je vec bilo sve reseno.

Ne pratim redovno nikoga sem Denvera, ali na 3-4 uzorka GSW i Atlante sam mogao da vidim koliko je Beli bolji igrac od Bogdana. Mozda je i do toga sto je GSW pravi tim, dok je Atlanta podredjena Jangu, ali za mene nema dileme koga bih pre voleo u timu.

Milan

pre 2 godine

"Bjelica i Kari" je košarkaško "nas i Rusa 300 miliona".
(coaa, 4. decembar 2021 08:24)

Jeste malo lozana recenica, ali mnogi americki analiticari se slazu da je za takvu ulogu i minutazu Bjelica odlican igrac za Voriorse. Dobro se krece, dobar u organizaciji igre i odlicno dodaje, a zna i da pogodi sa distance. Skupi i ne mali broj skokova.

Pepe

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.

Milan

pre 2 godine

"Bjelica i Kari" je košarkaško "nas i Rusa 300 miliona".
(coaa, 4. decembar 2021 08:24)

Jeste malo lozana recenica, ali mnogi americki analiticari se slazu da je za takvu ulogu i minutazu Bjelica odlican igrac za Voriorse. Dobro se krece, dobar u organizaciji igre i odlicno dodaje, a zna i da pogodi sa distance. Skupi i ne mali broj skokova.

iki

pre 2 godine

Najjači utisak sa ovog meča mi je ipak statistika nestvarnog Grina, po 9 poena, skokova i asistencija pa zatim 6 ukradenih lopti i 3 blokade ?.
Čovek koji je u prošlosti imao tripl dabl bez poena. Definicija timskog igrača.

JPR24

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Gde si se ti izgubio ? GSW nikakvi a prvi u komplet ligi. Finiks igra odlično, nisu se bezveze našli u finalu prošle godine, potvrdjuju to i ove sezone, i ako ovako nastave sa kompletnim timom, tesko će im neko parirati u sedam utakmica, ali reci da su GSW nikakvi ?? To je van svake pameti…

Alessandro NESTA#13#

pre 2 godine

Pomenite i drugu statistiku a ne samo poene, Drejmond Grin je imao strasnu utakmicu, popunio je sve kolone, bez njega se ovakvi mecevi ne dobijaju

hogar strasni

pre 2 godine

Finiks je prosle sezone bio iznenadjenje, ove pokazuju da nisu samo iskoristili sansu zbog povreda i kovida, vec da su zaista ozbiljan tim. Naravno nije igrao prvi suter ekipe, Buker u mecu protiv tima koji ima jednog od najboljih sutera ikada, da je igrao rezultat bi bio malo drugaciji, ne samo zbog 20+ poena Bukera sto neki pominju, nije rec samo o poenima, vec to menja celu koncepciju odbrane Gsw-a recimo i ritam igre na obe strane. Ono sto je jedno vreme pricano, a sad malo gurnuto u zaplicak, to kakva je Kris Pol legenda ustvari, sa 35 godina lik dolazi u tim koji nije video plej of 10+ godina i sa potpuno istim timom, jedina novina od prvih 7-8 igraca je on, od ekipe koja je bila 10-12 prethodne sezone dolazi do prvog mesta na zapadu u regularnoj sezoni i finala plej of-a, sada opet u borbi za prvo mesto na zapadu ... a u principu brojke mu nisu na nivou Duranta, Dzejmsa i slicno, ali su jedan dokaz sta znaci pravi originalni old school plejmeker jednom timu, lik koji kreira igru za ceo tim, nesto sto odavno nedostaje kosarci, jer vecina plejmekera su postali trojkasi i posle se svi cude zasto Lilard sa tri puta boljim timom nikad nista nije napravio recimo ili Vestbruk, zato sto oni igraju poziciju pleja, ali ne znaju sta ta pozicija znaci ustvari ... I on sad oko sebe ima u principu Bukera i Ejtona od jacih imena, koji iako su odlicni realno ima i boljih sutera od Bukera u ligi kao sto ima i boljih centara od Ejtona, ali ih je Pol uklopio da kao tim sa ostalim pratecim igracima koji isto nisu najjaci u ligi ipak budu medju najjacima.

vince carter

pre 2 godine

@Pepe Znaci Booker bi sam nadoknadio 22 razlike,dakle "duplo" jaca ekipa jedva dobija duplo slabiju u Finixu uz prelose sutersko vece Karija,oce to! A tek treba i Klay Thompson da se vrati,a posto je bio strpljiv i nije pozurio sa povratkom ne sumnjam da ce se vratiti dobar. Duplo jaca ekipa Finix,cuj ovoga!

Western Devil

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.

Pred kraj je malo pokvario utisak faulom na sutu za 3 i faulom uz pogodjen kos, ali je vec bilo sve reseno.

Ne pratim redovno nikoga sem Denvera, ali na 3-4 uzorka GSW i Atlante sam mogao da vidim koliko je Beli bolji igrac od Bogdana. Mozda je i do toga sto je GSW pravi tim, dok je Atlanta podredjena Jangu, ali za mene nema dileme koga bih pre voleo u timu.

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Na GSW se narod lozi zbog kosarke koju igraju ne zbog Bjelice, a tabela pokazuje koliko su "nikakvi" i da Tompson ako bude 80posto igrac kao sto je bio opet moze da predaje basket velikoj vecini igraca u nba.

hogar strasni

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.
(Western Devil, 04. decembar 2021 08:40)

Nista protiv Bjelice realno, ali cemu ovakav smesan komentar, on je limitiran igrac uvek bio, nadje se ponekad jer ima 208cm da blokira nekog ok, ali u princupu jel si zaboravio tri blokade koje je popio sa svojih 208cm od bekova Slovenije u finalu koju su svi bili oko 190cm? To je ta limitiranost o kojoj pricam, porediti ga sa Jokicem koji je zvanicni Mvp, lider jednog tima od kada je dosao u ligu u bilo cemu, malo dodje smesno. Bjelica od kad je u ligi uvek je u borbi za minutazu i da bude 5,6 igrac u ispod prosecnom timu mu je bio najveci uspeh ... Realno ja sam licno uvek mislio da ce Bjelica u nekom trenutku iskoristiti svoj pun potencijal koji je pokazivao, mogao je da bude nalik Doncicu recimo, all around igrac, od 1 do 5, medjutim to se nikad nije desilo nazalost. To ne znaci da je los, ali ovakvo poredjenje je smesno. Da ne pricamo ovo sirio igru, svaki trojkas u Nba "siri" igru, tako se sada igra u Nba, a Bjelica i nije bas u razgovoru za najbolje trojkase. Problem je sto sve manje igraca ume da iskoristi tu "rasirenost" igre, medju njima i Bjelica, za koga si pomenuo par smotanih pokusaja ulaza koji su mu karakteristika cele karijere, ima ulaz kao Stojakovic sto je imao, sramota te da gledas. Jokic upravo na tom iskoriscavanju te rasirene igre i napravi svojih 20+ poena i 10 asistencija, jer je jedan od retkih koji ume i vidi kako da iskoristi taj prostor koji je nastao u odbranama i iako deluje spor veoma brzo pre nego se odbrane skupe reaguje ili kosem sa polu distance, ulazom ili asistencijom.

mali grga

pre 2 godine

Ovaj tim G.Stejta, pa sve i da Klej bude pola od onog igrača od pre povrede je najbolja ekipa u istoriji košarke.
Fantazija kako igraju. Svi imaju kliker, umeće i odsustvo sujete pa su itekako gledljivi..

Ova sezona do sada je najbolja u zadnjih deset i više godina. Konačno gledamo pravu košarku ako izuzmemo par krš ekipa..

Bravo6

pre 2 godine

hogar strasni


Slazem se da je Pol igracina ali se njegov uticaj preuvelicava tamo mnogo. A zasto?
Krajem preprosle sezone, sansi su kliknuli i vezali 8 pobeda u bablu, bili su tim sa najboljom kosarkom ali im se nije dalo da udju u plejof. Vec se tad moglo naslutiti s kim imaju posla ostai timovi. Jednostavno bilo ko da je dosao a da je dobar igrac sansi bi bili tu gde jesu. A Pol je svakako doktor, samo nije on bas za sve zasluzan jer su odlicni i bez njega.

epp

pre 2 godine

@hogar strasni
Covece ti si napisao da su bekovi slovenije u finalu lupali bjelici blokade i dobio 28 pluseva??!!!!
BJELICA NIJE IGRAO NA TO PRVENSTVU ZBOG POVREDE!
A za cp3 su ti vec objasnili ljudi

niksic

pre 2 godine

(hogar strasni, 04. decembar 2021 09:54)

CP3 ima kosarku u malom prstu, i u to necu da ulazim, glupo je komentarisati. Takodje je istina da svaku ekipu podigne na veci nivo, dje god da ode, ali se ne slazem da su Sunsi bili bezveze ekipa i da nista nemaju, jer su bili i prije Paula jedna od perspektivnijih mladih ekipa, pa se zadesilo da dodje Paul dok su svi veoma napredovali. Ne zaboravimo da su vezali 8 pobjeda u bubble-u, cim su se malo sredili od povreda. Booker je zvijezda vec 4-5 godina, tip je ubacio 70 poena u utakmici (doduse najgorih 70 poena u istoriji, ali eto), Ayton nije bio prvi pik bez razloga, Bridges je izrastao u strasnog 3&D igraca. Istina da je Paul izdigao to na veci nivo, i da je kompletirao cijelu "slagalicu", ali je ovaj tim napredovao iz godine u godinu pa bi i bez njega bili plejof ekipa. Nije samo on dosao, vec su doveli i novog trenera prije 2-3 godine, iskusni Crowder je dosao iz Majamija, Payne i Johnson su neocekivano napredovali. Sunsi su primjer su kako tim treba da izgleda, svi imaju svoje uloge, zna se ko je prva, druga, peta opcija, ko igra unutra, ko spolja, ko preuzima, fino podmazana masina.

miroslav.aleksic.768@gmail.com

pre 2 godine

GSW izgleda najbolje sezone.Kari je sjajan,ali oni nisu samo Kari.
Drejmond je za mene najbolji defanzivac u NBA.Setimo se kako je zaustavio Dejvisa prošle godine u plej-inu.Rayigrali su se Pul,Toskano-Anderson,ostali odrađuju korektno posao.Kada se vrate Tompson i Vajzmjen tek će to biti igra prava.Finiks isto odličan,Ejton odličan iako nije dobio ugovor,Šemet se našao,DŽonson i Bridžis napredovali,kada se vrati Šarić,Kaminski dobiće još jaču rotaciju.Za mene su ovo prvi favoriti za finale zapada.Juta je ista kao i prošle godine,Lejkersi se nisu uklopili,Klipersi su depresivno-anemični,Dalas ima bolje rezultate nego igru.Portland je gori,Memfis ne može na 7 da ih ugrozi,Denver nikad kompletan.Bjelica igra gde treba i koliko treba,to što dobije dobro iskoristi,Ker je to odlično skockao

Pepe

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.

dule

pre 2 godine

Da, ali su Sansi igrali bez Bukera...
(bleedgreen, 4. decembar 2021 08:53)
I GS igrao bez tompsona i vajsmena
(Aaaaa, 4. decembar 2021 09:07)

Pa da, ali se to ne racuna. Zasto? E pa zato, ne racuna se.

jsx

pre 2 godine

@hogar strašni
Iako se slažem da je Pol bolji od Vestbruka, pa možda i Lilarda, sa većinom teksta se baš ne slažem.
"Samo" Buker i Ejton su 40% startne petorke. Čak i ako nemaju ne znam kakvu klupu, ne znam koliko timova ima takvu drugu i treću opciju (mada je upitno da li je Buker druga ili prva opcija), jedino bi imali Netsi da su okolnosti drugačiji. Ok, nemaju širinu kao neki drugi timovi, svakako nisu lošiji, a kamoli tri puta od Portlanda bez Lilarda.
Dalje, besmisleno je smatrati bilo kakav tim istim iz sezone u sezonu, a kamoli onaj čiji su nosioci toliko mladi. Ejton je bio povređen sezonu pre Pola, bili su 8-0 u mehuru kad se vratio. Bili bi lagano na nivou Dalasa prosle sezone i bez Krisa Pola.

mm

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.
(Pepe, 04. decembar 2021 08:53)

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.

Pepe

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.

mm

pre 2 godine

Da nije buker povredjen,ne bi prekinuli niz sigurno.finiks je duplo jaca i kompaktnija ekipa od gsw i ove godine je blizu prva titula u arizoni.
(Pepe, 04. decembar 2021 08:53)

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.

Western Devil

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.

Pred kraj je malo pokvario utisak faulom na sutu za 3 i faulom uz pogodjen kos, ali je vec bilo sve reseno.

Ne pratim redovno nikoga sem Denvera, ali na 3-4 uzorka GSW i Atlante sam mogao da vidim koliko je Beli bolji igrac od Bogdana. Mozda je i do toga sto je GSW pravi tim, dok je Atlanta podredjena Jangu, ali za mene nema dileme koga bih pre voleo u timu.

hogar strasni

pre 2 godine

Odgledao sam i Beli je bas dobro odigrao. Ni sut iz igre ne treba da zavara, sutirao je trojke 2-3 a za dva su mahom bili neki ulazi i slicno kad se nije imalo kud. Sjajno je sirio igru, asistirao i cak izblokirao Ejtona, sto Jokic moze samo da sanja.
(Western Devil, 04. decembar 2021 08:40)

Nista protiv Bjelice realno, ali cemu ovakav smesan komentar, on je limitiran igrac uvek bio, nadje se ponekad jer ima 208cm da blokira nekog ok, ali u princupu jel si zaboravio tri blokade koje je popio sa svojih 208cm od bekova Slovenije u finalu koju su svi bili oko 190cm? To je ta limitiranost o kojoj pricam, porediti ga sa Jokicem koji je zvanicni Mvp, lider jednog tima od kada je dosao u ligu u bilo cemu, malo dodje smesno. Bjelica od kad je u ligi uvek je u borbi za minutazu i da bude 5,6 igrac u ispod prosecnom timu mu je bio najveci uspeh ... Realno ja sam licno uvek mislio da ce Bjelica u nekom trenutku iskoristiti svoj pun potencijal koji je pokazivao, mogao je da bude nalik Doncicu recimo, all around igrac, od 1 do 5, medjutim to se nikad nije desilo nazalost. To ne znaci da je los, ali ovakvo poredjenje je smesno. Da ne pricamo ovo sirio igru, svaki trojkas u Nba "siri" igru, tako se sada igra u Nba, a Bjelica i nije bas u razgovoru za najbolje trojkase. Problem je sto sve manje igraca ume da iskoristi tu "rasirenost" igre, medju njima i Bjelica, za koga si pomenuo par smotanih pokusaja ulaza koji su mu karakteristika cele karijere, ima ulaz kao Stojakovic sto je imao, sramota te da gledas. Jokic upravo na tom iskoriscavanju te rasirene igre i napravi svojih 20+ poena i 10 asistencija, jer je jedan od retkih koji ume i vidi kako da iskoristi taj prostor koji je nastao u odbranama i iako deluje spor veoma brzo pre nego se odbrane skupe reaguje ili kosem sa polu distance, ulazom ili asistencijom.

Milan

pre 2 godine

"Bjelica i Kari" je košarkaško "nas i Rusa 300 miliona".
(coaa, 4. decembar 2021 08:24)

Jeste malo lozana recenica, ali mnogi americki analiticari se slazu da je za takvu ulogu i minutazu Bjelica odlican igrac za Voriorse. Dobro se krece, dobar u organizaciji igre i odlicno dodaje, a zna i da pogodi sa distance. Skupi i ne mali broj skokova.

vince carter

pre 2 godine

@Pepe Znaci Booker bi sam nadoknadio 22 razlike,dakle "duplo" jaca ekipa jedva dobija duplo slabiju u Finixu uz prelose sutersko vece Karija,oce to! A tek treba i Klay Thompson da se vrati,a posto je bio strpljiv i nije pozurio sa povratkom ne sumnjam da ce se vratiti dobar. Duplo jaca ekipa Finix,cuj ovoga!

hogar strasni

pre 2 godine

Finiks je prosle sezone bio iznenadjenje, ove pokazuju da nisu samo iskoristili sansu zbog povreda i kovida, vec da su zaista ozbiljan tim. Naravno nije igrao prvi suter ekipe, Buker u mecu protiv tima koji ima jednog od najboljih sutera ikada, da je igrao rezultat bi bio malo drugaciji, ne samo zbog 20+ poena Bukera sto neki pominju, nije rec samo o poenima, vec to menja celu koncepciju odbrane Gsw-a recimo i ritam igre na obe strane. Ono sto je jedno vreme pricano, a sad malo gurnuto u zaplicak, to kakva je Kris Pol legenda ustvari, sa 35 godina lik dolazi u tim koji nije video plej of 10+ godina i sa potpuno istim timom, jedina novina od prvih 7-8 igraca je on, od ekipe koja je bila 10-12 prethodne sezone dolazi do prvog mesta na zapadu u regularnoj sezoni i finala plej of-a, sada opet u borbi za prvo mesto na zapadu ... a u principu brojke mu nisu na nivou Duranta, Dzejmsa i slicno, ali su jedan dokaz sta znaci pravi originalni old school plejmeker jednom timu, lik koji kreira igru za ceo tim, nesto sto odavno nedostaje kosarci, jer vecina plejmekera su postali trojkasi i posle se svi cude zasto Lilard sa tri puta boljim timom nikad nista nije napravio recimo ili Vestbruk, zato sto oni igraju poziciju pleja, ali ne znaju sta ta pozicija znaci ustvari ... I on sad oko sebe ima u principu Bukera i Ejtona od jacih imena, koji iako su odlicni realno ima i boljih sutera od Bukera u ligi kao sto ima i boljih centara od Ejtona, ali ih je Pol uklopio da kao tim sa ostalim pratecim igracima koji isto nisu najjaci u ligi ipak budu medju najjacima.

mali grga

pre 2 godine

Ovaj tim G.Stejta, pa sve i da Klej bude pola od onog igrača od pre povrede je najbolja ekipa u istoriji košarke.
Fantazija kako igraju. Svi imaju kliker, umeće i odsustvo sujete pa su itekako gledljivi..

Ova sezona do sada je najbolja u zadnjih deset i više godina. Konačno gledamo pravu košarku ako izuzmemo par krš ekipa..

Bjelasicompaslastada

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Na GSW se narod lozi zbog kosarke koju igraju ne zbog Bjelice, a tabela pokazuje koliko su "nikakvi" i da Tompson ako bude 80posto igrac kao sto je bio opet moze da predaje basket velikoj vecini igraca u nba.

JPR24

pre 2 godine

Slazem se. Na GSW se narod loži zbog Bjelice jer igra sad tamo, inace nisu oni nikakvi. I najjace sto ovi pricaju kao kad se vrati Thompson, covek koji je zaboravio sta znaci kosarka. Nece ni finale izboriti.
(mm, 04. decembar 2021 09:20)

Gde si se ti izgubio ? GSW nikakvi a prvi u komplet ligi. Finiks igra odlično, nisu se bezveze našli u finalu prošle godine, potvrdjuju to i ove sezone, i ako ovako nastave sa kompletnim timom, tesko će im neko parirati u sedam utakmica, ali reci da su GSW nikakvi ?? To je van svake pameti…

Alessandro NESTA#13#

pre 2 godine

Pomenite i drugu statistiku a ne samo poene, Drejmond Grin je imao strasnu utakmicu, popunio je sve kolone, bez njega se ovakvi mecevi ne dobijaju

niksic

pre 2 godine

(hogar strasni, 04. decembar 2021 09:54)

CP3 ima kosarku u malom prstu, i u to necu da ulazim, glupo je komentarisati. Takodje je istina da svaku ekipu podigne na veci nivo, dje god da ode, ali se ne slazem da su Sunsi bili bezveze ekipa i da nista nemaju, jer su bili i prije Paula jedna od perspektivnijih mladih ekipa, pa se zadesilo da dodje Paul dok su svi veoma napredovali. Ne zaboravimo da su vezali 8 pobjeda u bubble-u, cim su se malo sredili od povreda. Booker je zvijezda vec 4-5 godina, tip je ubacio 70 poena u utakmici (doduse najgorih 70 poena u istoriji, ali eto), Ayton nije bio prvi pik bez razloga, Bridges je izrastao u strasnog 3&D igraca. Istina da je Paul izdigao to na veci nivo, i da je kompletirao cijelu "slagalicu", ali je ovaj tim napredovao iz godine u godinu pa bi i bez njega bili plejof ekipa. Nije samo on dosao, vec su doveli i novog trenera prije 2-3 godine, iskusni Crowder je dosao iz Majamija, Payne i Johnson su neocekivano napredovali. Sunsi su primjer su kako tim treba da izgleda, svi imaju svoje uloge, zna se ko je prva, druga, peta opcija, ko igra unutra, ko spolja, ko preuzima, fino podmazana masina.

jsx

pre 2 godine

@hogar strašni
Iako se slažem da je Pol bolji od Vestbruka, pa možda i Lilarda, sa većinom teksta se baš ne slažem.
"Samo" Buker i Ejton su 40% startne petorke. Čak i ako nemaju ne znam kakvu klupu, ne znam koliko timova ima takvu drugu i treću opciju (mada je upitno da li je Buker druga ili prva opcija), jedino bi imali Netsi da su okolnosti drugačiji. Ok, nemaju širinu kao neki drugi timovi, svakako nisu lošiji, a kamoli tri puta od Portlanda bez Lilarda.
Dalje, besmisleno je smatrati bilo kakav tim istim iz sezone u sezonu, a kamoli onaj čiji su nosioci toliko mladi. Ejton je bio povređen sezonu pre Pola, bili su 8-0 u mehuru kad se vratio. Bili bi lagano na nivou Dalasa prosle sezone i bez Krisa Pola.

Bravo6

pre 2 godine

hogar strasni


Slazem se da je Pol igracina ali se njegov uticaj preuvelicava tamo mnogo. A zasto?
Krajem preprosle sezone, sansi su kliknuli i vezali 8 pobeda u bablu, bili su tim sa najboljom kosarkom ali im se nije dalo da udju u plejof. Vec se tad moglo naslutiti s kim imaju posla ostai timovi. Jednostavno bilo ko da je dosao a da je dobar igrac sansi bi bili tu gde jesu. A Pol je svakako doktor, samo nije on bas za sve zasluzan jer su odlicni i bez njega.

miroslav.aleksic.768@gmail.com

pre 2 godine

GSW izgleda najbolje sezone.Kari je sjajan,ali oni nisu samo Kari.
Drejmond je za mene najbolji defanzivac u NBA.Setimo se kako je zaustavio Dejvisa prošle godine u plej-inu.Rayigrali su se Pul,Toskano-Anderson,ostali odrađuju korektno posao.Kada se vrate Tompson i Vajzmjen tek će to biti igra prava.Finiks isto odličan,Ejton odličan iako nije dobio ugovor,Šemet se našao,DŽonson i Bridžis napredovali,kada se vrati Šarić,Kaminski dobiće još jaču rotaciju.Za mene su ovo prvi favoriti za finale zapada.Juta je ista kao i prošle godine,Lejkersi se nisu uklopili,Klipersi su depresivno-anemični,Dalas ima bolje rezultate nego igru.Portland je gori,Memfis ne može na 7 da ih ugrozi,Denver nikad kompletan.Bjelica igra gde treba i koliko treba,to što dobije dobro iskoristi,Ker je to odlično skockao

dule

pre 2 godine

Da, ali su Sansi igrali bez Bukera...
(bleedgreen, 4. decembar 2021 08:53)
I GS igrao bez tompsona i vajsmena
(Aaaaa, 4. decembar 2021 09:07)

Pa da, ali se to ne racuna. Zasto? E pa zato, ne racuna se.

iki

pre 2 godine

Najjači utisak sa ovog meča mi je ipak statistika nestvarnog Grina, po 9 poena, skokova i asistencija pa zatim 6 ukradenih lopti i 3 blokade ?.
Čovek koji je u prošlosti imao tripl dabl bez poena. Definicija timskog igrača.

epp

pre 2 godine

@hogar strasni
Covece ti si napisao da su bekovi slovenije u finalu lupali bjelici blokade i dobio 28 pluseva??!!!!
BJELICA NIJE IGRAO NA TO PRVENSTVU ZBOG POVREDE!
A za cp3 su ti vec objasnili ljudi