Petak, 03.12.2021.

23:35

Novak objasnio šta je potrebno Srbiji za osvajanje Dejvis kupa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je sezonu, u kojoj je stigao do tri Grend slem titule.

Izvor: MT

Novak objasnio šta je potrebno Srbiji za osvajanje Dejvis kupa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Dragan PA

pre 2 godine

@Dejan
@Rio Tinto nije opcija

Sta pricate. Brze se moze stvoriti dobar i konkurentan dubl, nego igrac koji moze da pobedjuje Rubljova, Strufa, Bautistu, Sonega, Gaskea...

Ђорђе

pre 2 godine

Dubl i singl su dva različita sporta. Kao basket i košarka. Poenta dubla na Dejvis kupu je da se da na značaju nečemu što inače niko ne bi gledao. U ovakvom formatu po meni ima i prevelik značaj.

Бранко

pre 2 godine

Реално као да каже - кад би имао трећу руку. Кад је разлика око 200 места на АТП ранг листи значи у питању је мотивација, Троицки се показао као слаб селектор, Србија нема дубл, ни тенисере за то, Ноле не може све сам, полуфинале је више од реалног и заслуженог..

Dule

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.
(Kg, 4. decembar 2021 07:51)

Ko će da igra za Srbiju kada se penzionišu Novak i Aleksandra Krunić. U Ženskom tenisu nemamo igračicu u prvih 40 - Nina Stojanović je tačno na broju 40 i ima već 25 godina. U muškom singlu osim Novaka jedina "nada" je Kecmanović star 22 godine koje 69 na svetu?!?! Lajović i Krajinović nisu ni u 30 a već su matori. Ko je zamena za Anu Ivanović i Jelenu Janković - obe su bile prve igračice sveta. Ko je zamena za Tipsarevića koji je do povrede bio OSMI igrač sveta a Troicki dok se nije "umorio" bio 12??? Kad ode Novak u penziju gledaćemo alpsko skijanje.

Munja

pre 2 godine

Možda to nije slučaj bio sinoć jer je Lajović propustio zicer u svom singlu, ali Novak jeste u pravu za dubl. Ranije je dubl donosio jedan od pet poena (20% značaj), a sada jedan od tri (33.3% značaj). Za osvajanje turnira je neophodan dobar dubl par, jer je jako teško uvek pobediti u oba singla. Ranije je druga tabla imala luksuz da izgubi jedan meč. Danas ne.

Bua

pre 2 godine

A što će vam uigrani par? Kad se Đoković povuče gubit će te sve 2-0. Parovi vam neće ni igrati😁
(Tereza, 4. decembar 2021 09:27)

Kad se povuce Novak ne treba nam nista vise jer ce biti zapisano da je najbolji igrac svih vremena Srbin. Pa jedna francuska nema GS sampiona 38 godina, a Novak sam ove godine uzeo 3. Majko mila, tek cemo shvatiti sta je taj covek ucinio.

Samos

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.
(milan, 04. decembar 2021 03:43)
Ti si jedan od rijetkih i svaka cast ovi ostali hajteri nemaju ni osnovnu kulturu da cestitaju protivniku vec jos vrijedjaju i omalovazavaju.

Avanturista

pre 2 godine

Ispratio sam mečeve, izjave, ispratio komentare... Mnogo ostrašćenosti i nerealnosti na svim stranama. Od susreta sa Nemačkom je bilo jasno da mi nemamo onaj tas na vagi koji prelama prolaz dalje, bilo da je to dubl ili druga tabla. S tim da je dubl meč na ovom turniru imao veće šanse nego druga tabla. Kako, zašto je pravljen ovakav poziv igrača, to jeste pitanje za one koji su krojili sastav, zašto recimo izostavljen Đere koji ako ništa drugo ima iskustvo osvajanja turnira, u odnosu na par njih koji su više ortaci.
Prva stvar je da se reprezentacija ne pravi po tom ključu.
Druga stvar, glorifikuje se Đoković koji za rezultat na terenu ima najveće zasluge, ali u pozadini, upravo je on ključ svih problema u i oko reprezentacije. Ne Zimonjić, ne Troicki, ne igrači koji se ništa ni ne pitaju, nego familija koja rukovodi svim. Kao što je u svoje vreme Snežana Janković dirigovala stvarima oko reprezentacije pa sa dve vrhunske teniserke ništa nismo uradili, ista priča sad sa muškom.
Što se Viktora tiče, njegovu ulogu ne treba komentarisati. Ipak, za taj jedan jedini Dejvis kup koji imamo zahvalite baš Viktoru koji je doneo poslednji poen. I još više Gi Foržeu koji u presudnom meču stavlja Ljodru, a ne Žil Simona. Isto ono što je uradio sad Viktor. Da nije bilo toga, ni taj Dejvis kup ne bismo videli.

z

pre 2 godine

Ne moramo uopšte da imamo dubl. Dovoljno je da imamo dva jaka singl igrača, kao što Rusi trenutno imaju, i zato će da se prošetaju do Salatare. Mi smo imali Novaka koji je dobio sve svoje singl mečeve, i sve ostale koji su zajedno dobili svega jedan singl meč. Zato smo ispali. A ionako smo stigli dalje nego što smo realno zaslužili.

Drno Maroje

pre 2 godine

@Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. ,,,,,,,,,
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)

Sine, nisi bas upucen u istoriju rukometa kod nas..
Iztok Puc je kao mlad talenat iz Slovenije dosao u Borac iz Banja Luke, koji je tada a i dugo godina prije bio jedan od najvecih timova Evrope. Tu se izgradio kao profesionalni igrac 5 godina, a u Zagreb je presao kad se zemlja pocela rusiti.

rusi ih razbijaju

pre 2 godine

@fenomen nemamo mentalnu blokadu posto vodimo skoro u svim sportovima protiv njih,sto i nije problem oni generalno nikada nemaju kvalitetu vec samo srce

fenomen

pre 2 godine

@Aleksa
Pa braća Šabanov nisu igrala iz više razloga. Da su oni bili pozvani ne bi u timu mogli da budu svi ovi pozvani. Kod nas je to tako, kum, drugar. Vidis da nije bilo mesta ni za Lasla Djerea. U budućnosti ako se ta braća dokažu na terenu bice deo tima ali to ne vredi puno. Imacemo poen u dublu ali zato u singlu posle Novaka necemo imati kvalitet. Jedina garancija za osvajanje salatare je da imas u timu nesto poput Rusije trenutno. Troicki je tu najmanje kriv. Probao je svu trojicu na drugoj tabli kako kaže Viškovic ali nijedan nije u formi ili nema dovoljno patriotskog naboja kao recimo Hrvati. Koliko smo samo sinoc i na tribinama bili nadjačani. Moj utisak je da kad god i u bilo kojem sportu igramo protiv bivših ex ju republika nasi sportisti imaju neku mentalnu blokadu a narocito protiv Hrvata.

Dejan

pre 2 godine

Treba nam još jedan igrač! Svakome je jasno da će pred dubl biti 1-1! Nole pobedi a ovaj drugi izgubi! Kad so nole povuče imaćemo 0-3 u svakom meču i to je to!

Rio Tinto nije opcija

pre 2 godine

Dok mi stvorimo dubl, Nole ode u penziju i onda će nam faliti dva singla.
Ali eto Hrvatska je dokaz da se može sa jednim jakim dublom doći do finala.

15/589

pre 2 godine

Mi u Srbiji , mozemo slobodno da zaboravimo na tenis kada Novak zavrsi karijeru. Tenis cemo igrati na nivou kao sto igramo kriket. Sramota kako su igrali svi pored Novaka. Da li ih je bar malo stid?

mich

pre 2 godine

Ne razumem, zasto Krajinovic nije igrao protiv Goja, pa Lajovic je ispod proseka, cudim se kako je takav igrac u top 50, pa on ispada u drugom kolu na svakom turniru, pritom Krajinovic na tvrdoj podlozi odlican igrac...

Lucifer Safin

pre 2 godine

Da bi smo mogli da osvojimo DK potrebno je neko da pored Noleta postoji igrac koji je u stanju da pobedi nekog poluamatera kao sto je bio taj Hrvat Goja, Goje kako li se vec zove, Nole je fer i korektan pa ipak je potencirao dubl kao faktor za osvajanje.
Tesko nama kada ne bude Djokovic vise igrao tj. kada ode u penziju, bicemo na samom dnu!

pokazuje koliko ste jadni

pre 2 godine

@Sinisa prilicno ocajan komentar, covjek nema veze s vama, sto bi vas zastupao, valjda kad nemate svoje sportiste morate da prisvajate tudje

mich

pre 2 godine

Dok imamo Noleta, nama je odgovarao stari sistem do 3 pobede, dve bi imali sigurno, a onu trecu bi neko vec "navukao" ovako... Nemamo sanse nikakve...

Tedy

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)


Moram priznati da si vrlo duhovit, blago rečeno.

petar

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.
(Oliver, 03. decembar 2021 23:52)
Olivere,što kažeš ti i tvojih 318 isomišljenika na primjer Hr.reprezentacije?Ne igraju se više četiri singla i par....

Dušan Bokić

pre 2 godine

Ima ovde čudnih komentara, "ko će pratiti tenis kad se Novak povuče", verovatno isti oni koji su pratili tenis kad nije bilo Novaka, da nisu postojali ti koji su pratili tenis pre Novaka ne bi postojao ni Novak.

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Šta je potrebno da budemo konkurentniji u timskim takmičenjima je sledeće:
1. Ne menjati postavu dubla svaki dan, kao čarape, nego imati dubl koji stvarno i konstantno igra turnire. Kakve god turnire. Možda braća Sabanov.... videćemo.
2. Solidan drugi igrač, neko od novih, mladih nada. Medjedovic dobro izgleda na terenu. Ovaj DK sada dobro pokazuje da je iskustvo mnogo manje važno nego ranije. Ne igra se više pet mečeva u pet setova, nego tri, ili čak možda samo prva dva.
3. I na kraju: selektor koji nešto zna. Nije svaki sportista automatski i dobar trener u tom sportu. Pogledajte Maradonu....i još stotine drugih, da ne nabrajam.... Mada, faktički nam selektor i ne treba dok Nole zeli da igra, posle toga da. On se ionako za sve pita.
Eto, to nam je potrebno, prijatelji....

Kg

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.

Istina

pre 2 godine

Fali nam jedan upola kao ti i nema zime. Ovi ostali su za zonu. Jer kako moze 33 na ATP u da izgubi od 2.... i nekog sto ne umanjuje uspeh i igru tog momka. Posvecenost i kvalitet ostalih sem tebe je tanka. Ne treba ih optuzivati jer limit je faktor koji je kod njih evidentan . Ni jedan od njih nije svezao tri meseca konstantnosti i dobre igre na nasu zalost

Lase Šene

pre 2 godine

Da bi se pobedilo mora se dobiti sing igrač koji je ispod 200. mesta na ATP listi. Morali smo povesti sa 2:0. Troicki mora da zna koga selektuje. Džaba im dobar rejting ako nisu u formi. On to mora da zna i oseti. Lajović i Krajinović su bili potpuno u autu. Možda bi Đere bio bolji, pokazao više želje. Mižda neko drugi, ali to selektor mora da zna Ne možemo očekivati na Novak igra sve i da sve pobeđuje.

Dragan PA

pre 2 godine

@ Mislim da Novak nije bio potpuno iskren, jer nije hteo da javno kritikuje Lajiovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva, a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl pobedi, onda je dubl nebitan.

(Oliver, 3.decembar 2021 23:52)

Pogodio si jedino da nije hteo javno da kritikuje Lajovica. A sve ostalo si promasio. Nole zna sta prica i posmatra siru sliku, a ne konkretan mec sa Hrvatskom. Nasi igraci na poz.2 sve i da igraju svoj najbolji tenis tesko da mogu da pobede igrace br.2 iz drugih jacih reprezentacija. Mnogo je svrsishodnije osloniti se na Noletov siguran poen i napraviti dobar dubl. Jer u dublu je tanka vecina ostalih reprezentacija osim mozda Hrvata. Dalje, mnogo gresis u zakljucivanju. Dubl je bas naprotiv dobio na znacaju kad je promenjen format, pa se umesto 4 singl meca igraju samo 2. Kako god, uglavnom svi krpe taj dubl od dva solidna singl igraca kojima dubl nije specijalnost. Kao sto smo i mi pokusali. Medjutim, tu nastaje haos u igri gde se ne zna ko sta radi. Znaci, upravo kako je Nole rekao. Odabrati i uigrati dva igraca koja ce stalno igrati zajedno tokom sezone ATP i GS i to samo dubl i bicemo mnogo konkurentniji.

Vojislav

pre 2 godine

Jacno je da lajovića nije trebalo zvati. Ugojio se i jedva se kreće.Kecmanović je igrač koji iznenapuje samog sebe. Đere bi ovde bio najbolje rešenje ali nje pozvan, Kakav dubl morali smo da dobijemo a ne da se brukamo sa ovim Lajovićem koga ne treba zvati u buduće, to je propali sportista.

bogdan

pre 2 godine

Troicki je nula od selektora…Lajovic ni sebe nije pobedio u zadnjh sest meseci a on ga stavlja u tim u odsudnom momentu…svaki amater bi znao bolje

milan

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.

znalac

pre 2 godine

Da se ne lažemo ali Novaku stvarno niko nista ne može da zameri na igri jer za Srbiju uvek daje 300% i to samo laiki i ljudi koji ne voli njega mogu da pricaju drugacije ,za Dejvis kup je potrebno da imaš i igrača broj 2 ,i dubl pored ,Novaka apsolutno niko nista ne igra i u strasno losoj formi je ,ovo je realno bio žicer za srbiju sto se tice snigla ali džaba kad je neko limitiran ,od igrača broj 2 do trenera koji ne zna da u ovakvom meču gurne Krajinovica kakav kog da je trenutno jer igra napdacki i tip je igrača koji sigurno dobija ovakvog igrača JADNA

Novak

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!
(Filip, 3. decembar 2021 23:49)

Poslušaću tvoj savet. Hvala ti.

hulk

pre 2 godine

U ovom formatu tesko da cemo ikada osvojiti takmicenje. Da se igra pet meceva kao pre, mi imamo veliku sansu da Nole dobije dva, tj 2/5 i onda treba da dobijemo 1 od 3, sto je veca verovatnoca nego kada moramo dobiti 1 od 2.

Dubrovčanin

pre 2 godine

"Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) "

Bravo za komentar. Novaka kao čovjeka i njegov karakter , najbolje opisuje ono što je rekao ( a ostalo je i zapisano ) Crnogorac Marko Miljanov : " Hrabrost je vrlina kojom sebe branimo od zla drugih a čojstvom čovjek brani druge od zla u sebi". Novače, svako dobro tebi i tvojoj obitelji !

realno

pre 2 godine

Danas nije bilo potrebe da se igra dubl. Ako je Gojo vec iznenadio Italijana i koga jos vec, onda se trebalo pripremiti za taj mec. Kad je odluceno da igra Lajovic? Kako su analizirali igru tog autsajdera? Koju su taktiku postavili?
Da nije mozda taktika bila da ga pusti 1:4, 0:40 i onda da ga deklasira? Hm?
Ili je mozda Viktor do kasno u noc rasturao FIFA22 na PS

tapetar

pre 2 godine

...Pokušavam da izvučem pouke posebno u teškim trenucima. Koliko god bolelo, to su obično najveće prilike za jačanje, rast, razvoj, da se postane još bolji čovek i igrač...

Bravo Nole.
Da bi do ovog zaključka došao, čovek mora mnogo da doživi života.
Bravo.

Dalibor

pre 2 godine

Nemo mi ni dubl ni singl. Nemamo koncepciju, uvek nam u dublu igraju razliciti igraci. Tako nikada necemo biti uigrani.Mozemo dobiti jedino na srecu.
Singl igraci su uzas. visoko plasirani na listi i precenjeni.Sve ove godine su se svi slepali uz Djokovica. Na zalost za koju god kad ode i on u penziju, mi ce mo nestati sa teniske mape, kao i u zenskom tenisu od kako su otisle Ana i Jelena.
Sve u svemu, kod nas ne ne zna ko sta radi u Tenisu.Ko je onda smenio Obradovica sa mesta selektora i postavio Zimonjica?? Ko je posle smenio Zimonjica i postavio Viktora za selektora??

Dejan

pre 2 godine

Lajović kao teniser bez ideje i nekoristan. Sličan I Krajinović. Ne bi trebalo ni da ih više pozivaju. Brukaju zemlju i kao teniseri nisu u stanju da bilo šta postignu.

TB

pre 2 godine

Jedan igrac u singlu koji ce igrati u skladu sa svojom pozicijom na listi, nista vise.. Neko ko nece dopustiti iznenadjenja, ne govorim samo za danas, to je situacija u poslednjih par godina. Igraci koje trenutno imamo mogu da namuce bukvalno svakoga kada im je dobar dan, to nije sporno, ali isto tako mogu da izgube i od 250. na listi, sto je ucestalije

Eto

pre 2 godine

Nauči brate da ne odlučuješ ni po babu ni po stričevima.
Da selektor bude najbolji za to (Zimonja), a ne najposlušnijui.
Da dubl igra najbolji dubl igrač (Ćaćić) a ne Filip jer ti je drug.
Pa da se nečemu nadamo.

Randy Marsh

pre 2 godine

@Iggy,

Nisu ni Janko ni Viktor bili nas vrhuncu te 2010. godine. Obojica su dosta kasnije popravili igru i ušli u top10 (Janko) i top20 (Viktor). Tako da to poređenje ne stoji.

Caciki

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) # Link komentara

@
Nole bi isto mogao da odigra za tri zemlje. Za Srbiju, Hrvatsku i CG jer otac mu je porjeklom Crnogorac. Nole naš omiljeni svi te volimo.

Staka Zulu

pre 2 godine

Sve je to lepo, ali pre svega, moramo imati igrače koji su u stanju da grizu za svoju zemlju! Hrvati su neko na koga treba da se ugledaju naši sportisti. Ne samo teniseri!

no1e

pre 2 godine

Ne ložite se. Đoković odigrao 4 meča da ne ispadne iz forme, upisao 4 pobede i približio se jubileju od 1000 pobeda. U januaru će sigurno igrati negde, bila to Australija ili ne, ali da bi igrao ne sme da ispadne iz forme. Toliko.

kokodakač

pre 2 godine

Interesantno kako niko ne pominje da Novak nije ni trebalo da igra dubl!!! Statistički,on je direktan krivac za poraz!

Sve hoće, u sve se petlja... Ćaćić, kao jedini dubl igrač ne igra, po čijoj odluci?! Da ne mislite da je to odlučio Viktor?!

Ćaćić, plus neko od preostalih, prvenstveno Krajinović, i dubl bi imao, kakve-takve, šanse.

Ovako, umorni kandidat za penziju, ima maštu da postane i dubl heroj, a rezultat je takav da nije bilo ni neizvesnosti! Jedna brejk lopta u celom meču...

Nole, lagano u penziju, niko ti neće zameriti!

Šime

pre 2 godine

Hrvatska se parkirala u kućicu od finala. Sad čeka boljega iz meče Rusija - Njemaćka. Naravno Rusi dobivaju 2:0 u singlu i dubl se neće ni igrati. Rusi 2. i 5. igrač a Švabi singlovi oko 50+. Švabi imaju bolji dubl ali ništa im ne koristi jer gube oba singla. Od njihova oba singla bolji je čak i Marin Čilić. Hrvati nemaju nikakve neizvjesnosti. Znaju da Rusi dolaze, ali znaju i da Rusi uzimaju trofej.

KG

pre 2 godine

A da iskreno kaze da je dubl danas izgubio zbog njegovih gresaka u odlucujucim poenima? E, to necete da vidite od Nola. Uostalom, on je verovatno srecan jer NJEGOVI "Vatreni" idu u finale. Boli njega briga za Srbiju. Koji folirant!

ko normalan tako razmislja

pre 2 godine

@Sinisa totalno promsen komentar i odraz kompleksa, Djokovic nema nikakve veze s vama i nikada nece nastupati za vas, stovise to bi mu bila sramota

Loading...

pre 2 godine

Kakav crni dubl,reci Novace jednom ono sto stvarno mislis,nemamo ni igrace u singlu osim tebe,Krajinovic obicna starleta koja visi po splavovima,Lajovic kao penzioner sa par kg viska,Kecmanovic obican klinac koji je uzeo neku kintu i sad ga ne zanima tenis.

Iggy

pre 2 godine

Ne može se ovaj sastav Srbije porediti sa onim iz 2010. Troicki i Tipsarević na vrhuncu karijere, Novak u svetskom vrhu. Čak ne ni najbolji, svoj zenit je dostigao u godinama koje su usledile. U svakom meču je pored Novaka još neko povukao, da li Janko ili Viktor. Ovo sad je tuga gledati. Mislim da nikome nije jasno otkud svi oni uopšte među prvih 100. Kad Novak prestane sa teniskom ne mogu ni da zamislim da neko prati nekog našeg tenisera u tamo nekom Kicbilu, Gštadu, Mumbaiju ili gde se već igraju što 250 turniri jer veće uspehe neće ni imati. Ako ti novi uopšte i budu u prvih 100

Oliver

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.

Siniša

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.

veliki

pre 2 godine

Nadam se da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga. Каже Ноле. Па једино да ти играш и прву и другу таблу, нема друге.

Hogar

pre 2 godine

Da je Kecmanovic igrao singlu a Cacic i Djokovic dubl mozda bi ih dobili i sa 3:0. Ali svakako bi bilo bar 2:1. Kecmanovic se pokazao kao najbolji u singlu posle Novaka.

Filip

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!

...

pre 2 godine

nole uzivaj u zasluzenom odmoru, nadam se da ga ovaj davis kup nije mnogo poremetio, ne zasluzujemo ga ni mi ni taj tim, nadam se da vise nece igrati i dzabe se trositi na 200% kad ostali zajedno ne daju ni 30%. pokazao si toliko puta tokom ovih 15 godina koliko si ponosan srbin i mi smo jos ponosniji na tebe i neigranje u davis kupu to nece promeniti!

satelit

pre 2 godine

GOAT igra sa grupom beskicmenjaka i zentara,koji u singlu za rep.ne mogu nikog da dobiju... Zato sam i navijao da ne prodjemo grupu jer sam znao da ce ovako biti. I od Rusa bi izgubili

Loading...

pre 2 godine

Kakav crni dubl,reci Novace jednom ono sto stvarno mislis,nemamo ni igrace u singlu osim tebe,Krajinovic obicna starleta koja visi po splavovima,Lajovic kao penzioner sa par kg viska,Kecmanovic obican klinac koji je uzeo neku kintu i sad ga ne zanima tenis.

Filip

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!

Oliver

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.

satelit

pre 2 godine

GOAT igra sa grupom beskicmenjaka i zentara,koji u singlu za rep.ne mogu nikog da dobiju... Zato sam i navijao da ne prodjemo grupu jer sam znao da ce ovako biti. I od Rusa bi izgubili

...

pre 2 godine

nole uzivaj u zasluzenom odmoru, nadam se da ga ovaj davis kup nije mnogo poremetio, ne zasluzujemo ga ni mi ni taj tim, nadam se da vise nece igrati i dzabe se trositi na 200% kad ostali zajedno ne daju ni 30%. pokazao si toliko puta tokom ovih 15 godina koliko si ponosan srbin i mi smo jos ponosniji na tebe i neigranje u davis kupu to nece promeniti!

veliki

pre 2 godine

Nadam se da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga. Каже Ноле. Па једино да ти играш и прву и другу таблу, нема друге.

Iggy

pre 2 godine

Ne može se ovaj sastav Srbije porediti sa onim iz 2010. Troicki i Tipsarević na vrhuncu karijere, Novak u svetskom vrhu. Čak ne ni najbolji, svoj zenit je dostigao u godinama koje su usledile. U svakom meču je pored Novaka još neko povukao, da li Janko ili Viktor. Ovo sad je tuga gledati. Mislim da nikome nije jasno otkud svi oni uopšte među prvih 100. Kad Novak prestane sa teniskom ne mogu ni da zamislim da neko prati nekog našeg tenisera u tamo nekom Kicbilu, Gštadu, Mumbaiju ili gde se već igraju što 250 turniri jer veće uspehe neće ni imati. Ako ti novi uopšte i budu u prvih 100

Siniša

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.

Hogar

pre 2 godine

Da je Kecmanovic igrao singlu a Cacic i Djokovic dubl mozda bi ih dobili i sa 3:0. Ali svakako bi bilo bar 2:1. Kecmanovic se pokazao kao najbolji u singlu posle Novaka.

Rio Tinto nije opcija

pre 2 godine

Dok mi stvorimo dubl, Nole ode u penziju i onda će nam faliti dva singla.
Ali eto Hrvatska je dokaz da se može sa jednim jakim dublom doći do finala.

milan

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.

15/589

pre 2 godine

Mi u Srbiji , mozemo slobodno da zaboravimo na tenis kada Novak zavrsi karijeru. Tenis cemo igrati na nivou kao sto igramo kriket. Sramota kako su igrali svi pored Novaka. Da li ih je bar malo stid?

Dejan

pre 2 godine

Treba nam još jedan igrač! Svakome je jasno da će pred dubl biti 1-1! Nole pobedi a ovaj drugi izgubi! Kad so nole povuče imaćemo 0-3 u svakom meču i to je to!

Kg

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.

mich

pre 2 godine

Dok imamo Noleta, nama je odgovarao stari sistem do 3 pobede, dve bi imali sigurno, a onu trecu bi neko vec "navukao" ovako... Nemamo sanse nikakve...

Lucifer Safin

pre 2 godine

Da bi smo mogli da osvojimo DK potrebno je neko da pored Noleta postoji igrac koji je u stanju da pobedi nekog poluamatera kao sto je bio taj Hrvat Goja, Goje kako li se vec zove, Nole je fer i korektan pa ipak je potencirao dubl kao faktor za osvajanje.
Tesko nama kada ne bude Djokovic vise igrao tj. kada ode u penziju, bicemo na samom dnu!

Tedy

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)


Moram priznati da si vrlo duhovit, blago rečeno.

Samos

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.
(milan, 04. decembar 2021 03:43)
Ti si jedan od rijetkih i svaka cast ovi ostali hajteri nemaju ni osnovnu kulturu da cestitaju protivniku vec jos vrijedjaju i omalovazavaju.

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Šta je potrebno da budemo konkurentniji u timskim takmičenjima je sledeće:
1. Ne menjati postavu dubla svaki dan, kao čarape, nego imati dubl koji stvarno i konstantno igra turnire. Kakve god turnire. Možda braća Sabanov.... videćemo.
2. Solidan drugi igrač, neko od novih, mladih nada. Medjedovic dobro izgleda na terenu. Ovaj DK sada dobro pokazuje da je iskustvo mnogo manje važno nego ranije. Ne igra se više pet mečeva u pet setova, nego tri, ili čak možda samo prva dva.
3. I na kraju: selektor koji nešto zna. Nije svaki sportista automatski i dobar trener u tom sportu. Pogledajte Maradonu....i još stotine drugih, da ne nabrajam.... Mada, faktički nam selektor i ne treba dok Nole zeli da igra, posle toga da. On se ionako za sve pita.
Eto, to nam je potrebno, prijatelji....

fenomen

pre 2 godine

@Aleksa
Pa braća Šabanov nisu igrala iz više razloga. Da su oni bili pozvani ne bi u timu mogli da budu svi ovi pozvani. Kod nas je to tako, kum, drugar. Vidis da nije bilo mesta ni za Lasla Djerea. U budućnosti ako se ta braća dokažu na terenu bice deo tima ali to ne vredi puno. Imacemo poen u dublu ali zato u singlu posle Novaka necemo imati kvalitet. Jedina garancija za osvajanje salatare je da imas u timu nesto poput Rusije trenutno. Troicki je tu najmanje kriv. Probao je svu trojicu na drugoj tabli kako kaže Viškovic ali nijedan nije u formi ili nema dovoljno patriotskog naboja kao recimo Hrvati. Koliko smo samo sinoc i na tribinama bili nadjačani. Moj utisak je da kad god i u bilo kojem sportu igramo protiv bivših ex ju republika nasi sportisti imaju neku mentalnu blokadu a narocito protiv Hrvata.

Drno Maroje

pre 2 godine

@Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. ,,,,,,,,,
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)

Sine, nisi bas upucen u istoriju rukometa kod nas..
Iztok Puc je kao mlad talenat iz Slovenije dosao u Borac iz Banja Luke, koji je tada a i dugo godina prije bio jedan od najvecih timova Evrope. Tu se izgradio kao profesionalni igrac 5 godina, a u Zagreb je presao kad se zemlja pocela rusiti.

Bua

pre 2 godine

A što će vam uigrani par? Kad se Đoković povuče gubit će te sve 2-0. Parovi vam neće ni igrati😁
(Tereza, 4. decembar 2021 09:27)

Kad se povuce Novak ne treba nam nista vise jer ce biti zapisano da je najbolji igrac svih vremena Srbin. Pa jedna francuska nema GS sampiona 38 godina, a Novak sam ove godine uzeo 3. Majko mila, tek cemo shvatiti sta je taj covek ucinio.

Lase Šene

pre 2 godine

Da bi se pobedilo mora se dobiti sing igrač koji je ispod 200. mesta na ATP listi. Morali smo povesti sa 2:0. Troicki mora da zna koga selektuje. Džaba im dobar rejting ako nisu u formi. On to mora da zna i oseti. Lajović i Krajinović su bili potpuno u autu. Možda bi Đere bio bolji, pokazao više želje. Mižda neko drugi, ali to selektor mora da zna Ne možemo očekivati na Novak igra sve i da sve pobeđuje.

Staka Zulu

pre 2 godine

Sve je to lepo, ali pre svega, moramo imati igrače koji su u stanju da grizu za svoju zemlju! Hrvati su neko na koga treba da se ugledaju naši sportisti. Ne samo teniseri!

Dragan PA

pre 2 godine

@ Mislim da Novak nije bio potpuno iskren, jer nije hteo da javno kritikuje Lajiovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva, a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl pobedi, onda je dubl nebitan.

(Oliver, 3.decembar 2021 23:52)

Pogodio si jedino da nije hteo javno da kritikuje Lajovica. A sve ostalo si promasio. Nole zna sta prica i posmatra siru sliku, a ne konkretan mec sa Hrvatskom. Nasi igraci na poz.2 sve i da igraju svoj najbolji tenis tesko da mogu da pobede igrace br.2 iz drugih jacih reprezentacija. Mnogo je svrsishodnije osloniti se na Noletov siguran poen i napraviti dobar dubl. Jer u dublu je tanka vecina ostalih reprezentacija osim mozda Hrvata. Dalje, mnogo gresis u zakljucivanju. Dubl je bas naprotiv dobio na znacaju kad je promenjen format, pa se umesto 4 singl meca igraju samo 2. Kako god, uglavnom svi krpe taj dubl od dva solidna singl igraca kojima dubl nije specijalnost. Kao sto smo i mi pokusali. Medjutim, tu nastaje haos u igri gde se ne zna ko sta radi. Znaci, upravo kako je Nole rekao. Odabrati i uigrati dva igraca koja ce stalno igrati zajedno tokom sezone ATP i GS i to samo dubl i bicemo mnogo konkurentniji.

KG

pre 2 godine

A da iskreno kaze da je dubl danas izgubio zbog njegovih gresaka u odlucujucim poenima? E, to necete da vidite od Nola. Uostalom, on je verovatno srecan jer NJEGOVI "Vatreni" idu u finale. Boli njega briga za Srbiju. Koji folirant!

Dubrovčanin

pre 2 godine

"Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) "

Bravo za komentar. Novaka kao čovjeka i njegov karakter , najbolje opisuje ono što je rekao ( a ostalo je i zapisano ) Crnogorac Marko Miljanov : " Hrabrost je vrlina kojom sebe branimo od zla drugih a čojstvom čovjek brani druge od zla u sebi". Novače, svako dobro tebi i tvojoj obitelji !

Novak

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!
(Filip, 3. decembar 2021 23:49)

Poslušaću tvoj savet. Hvala ti.

Dule

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.
(Kg, 4. decembar 2021 07:51)

Ko će da igra za Srbiju kada se penzionišu Novak i Aleksandra Krunić. U Ženskom tenisu nemamo igračicu u prvih 40 - Nina Stojanović je tačno na broju 40 i ima već 25 godina. U muškom singlu osim Novaka jedina "nada" je Kecmanović star 22 godine koje 69 na svetu?!?! Lajović i Krajinović nisu ni u 30 a već su matori. Ko je zamena za Anu Ivanović i Jelenu Janković - obe su bile prve igračice sveta. Ko je zamena za Tipsarevića koji je do povrede bio OSMI igrač sveta a Troicki dok se nije "umorio" bio 12??? Kad ode Novak u penziju gledaćemo alpsko skijanje.

TB

pre 2 godine

Jedan igrac u singlu koji ce igrati u skladu sa svojom pozicijom na listi, nista vise.. Neko ko nece dopustiti iznenadjenja, ne govorim samo za danas, to je situacija u poslednjih par godina. Igraci koje trenutno imamo mogu da namuce bukvalno svakoga kada im je dobar dan, to nije sporno, ali isto tako mogu da izgube i od 250. na listi, sto je ucestalije

Dušan Bokić

pre 2 godine

Ima ovde čudnih komentara, "ko će pratiti tenis kad se Novak povuče", verovatno isti oni koji su pratili tenis kad nije bilo Novaka, da nisu postojali ti koji su pratili tenis pre Novaka ne bi postojao ni Novak.

mich

pre 2 godine

Ne razumem, zasto Krajinovic nije igrao protiv Goja, pa Lajovic je ispod proseka, cudim se kako je takav igrac u top 50, pa on ispada u drugom kolu na svakom turniru, pritom Krajinovic na tvrdoj podlozi odlican igrac...

Eto

pre 2 godine

Nauči brate da ne odlučuješ ni po babu ni po stričevima.
Da selektor bude najbolji za to (Zimonja), a ne najposlušnijui.
Da dubl igra najbolji dubl igrač (Ćaćić) a ne Filip jer ti je drug.
Pa da se nečemu nadamo.

Caciki

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) # Link komentara

@
Nole bi isto mogao da odigra za tri zemlje. Za Srbiju, Hrvatsku i CG jer otac mu je porjeklom Crnogorac. Nole naš omiljeni svi te volimo.

kokodakač

pre 2 godine

Interesantno kako niko ne pominje da Novak nije ni trebalo da igra dubl!!! Statistički,on je direktan krivac za poraz!

Sve hoće, u sve se petlja... Ćaćić, kao jedini dubl igrač ne igra, po čijoj odluci?! Da ne mislite da je to odlučio Viktor?!

Ćaćić, plus neko od preostalih, prvenstveno Krajinović, i dubl bi imao, kakve-takve, šanse.

Ovako, umorni kandidat za penziju, ima maštu da postane i dubl heroj, a rezultat je takav da nije bilo ni neizvesnosti! Jedna brejk lopta u celom meču...

Nole, lagano u penziju, niko ti neće zameriti!

realno

pre 2 godine

Danas nije bilo potrebe da se igra dubl. Ako je Gojo vec iznenadio Italijana i koga jos vec, onda se trebalo pripremiti za taj mec. Kad je odluceno da igra Lajovic? Kako su analizirali igru tog autsajdera? Koju su taktiku postavili?
Da nije mozda taktika bila da ga pusti 1:4, 0:40 i onda da ga deklasira? Hm?
Ili je mozda Viktor do kasno u noc rasturao FIFA22 na PS

tapetar

pre 2 godine

...Pokušavam da izvučem pouke posebno u teškim trenucima. Koliko god bolelo, to su obično najveće prilike za jačanje, rast, razvoj, da se postane još bolji čovek i igrač...

Bravo Nole.
Da bi do ovog zaključka došao, čovek mora mnogo da doživi života.
Bravo.

Vojislav

pre 2 godine

Jacno je da lajovića nije trebalo zvati. Ugojio se i jedva se kreće.Kecmanović je igrač koji iznenapuje samog sebe. Đere bi ovde bio najbolje rešenje ali nje pozvan, Kakav dubl morali smo da dobijemo a ne da se brukamo sa ovim Lajovićem koga ne treba zvati u buduće, to je propali sportista.

Istina

pre 2 godine

Fali nam jedan upola kao ti i nema zime. Ovi ostali su za zonu. Jer kako moze 33 na ATP u da izgubi od 2.... i nekog sto ne umanjuje uspeh i igru tog momka. Posvecenost i kvalitet ostalih sem tebe je tanka. Ne treba ih optuzivati jer limit je faktor koji je kod njih evidentan . Ni jedan od njih nije svezao tri meseca konstantnosti i dobre igre na nasu zalost

Avanturista

pre 2 godine

Ispratio sam mečeve, izjave, ispratio komentare... Mnogo ostrašćenosti i nerealnosti na svim stranama. Od susreta sa Nemačkom je bilo jasno da mi nemamo onaj tas na vagi koji prelama prolaz dalje, bilo da je to dubl ili druga tabla. S tim da je dubl meč na ovom turniru imao veće šanse nego druga tabla. Kako, zašto je pravljen ovakav poziv igrača, to jeste pitanje za one koji su krojili sastav, zašto recimo izostavljen Đere koji ako ništa drugo ima iskustvo osvajanja turnira, u odnosu na par njih koji su više ortaci.
Prva stvar je da se reprezentacija ne pravi po tom ključu.
Druga stvar, glorifikuje se Đoković koji za rezultat na terenu ima najveće zasluge, ali u pozadini, upravo je on ključ svih problema u i oko reprezentacije. Ne Zimonjić, ne Troicki, ne igrači koji se ništa ni ne pitaju, nego familija koja rukovodi svim. Kao što je u svoje vreme Snežana Janković dirigovala stvarima oko reprezentacije pa sa dve vrhunske teniserke ništa nismo uradili, ista priča sad sa muškom.
Što se Viktora tiče, njegovu ulogu ne treba komentarisati. Ipak, za taj jedan jedini Dejvis kup koji imamo zahvalite baš Viktoru koji je doneo poslednji poen. I još više Gi Foržeu koji u presudnom meču stavlja Ljodru, a ne Žil Simona. Isto ono što je uradio sad Viktor. Da nije bilo toga, ni taj Dejvis kup ne bismo videli.

z

pre 2 godine

Ne moramo uopšte da imamo dubl. Dovoljno je da imamo dva jaka singl igrača, kao što Rusi trenutno imaju, i zato će da se prošetaju do Salatare. Mi smo imali Novaka koji je dobio sve svoje singl mečeve, i sve ostale koji su zajedno dobili svega jedan singl meč. Zato smo ispali. A ionako smo stigli dalje nego što smo realno zaslužili.

pokazuje koliko ste jadni

pre 2 godine

@Sinisa prilicno ocajan komentar, covjek nema veze s vama, sto bi vas zastupao, valjda kad nemate svoje sportiste morate da prisvajate tudje

Munja

pre 2 godine

Možda to nije slučaj bio sinoć jer je Lajović propustio zicer u svom singlu, ali Novak jeste u pravu za dubl. Ranije je dubl donosio jedan od pet poena (20% značaj), a sada jedan od tri (33.3% značaj). Za osvajanje turnira je neophodan dobar dubl par, jer je jako teško uvek pobediti u oba singla. Ranije je druga tabla imala luksuz da izgubi jedan meč. Danas ne.

Šime

pre 2 godine

Hrvatska se parkirala u kućicu od finala. Sad čeka boljega iz meče Rusija - Njemaćka. Naravno Rusi dobivaju 2:0 u singlu i dubl se neće ni igrati. Rusi 2. i 5. igrač a Švabi singlovi oko 50+. Švabi imaju bolji dubl ali ništa im ne koristi jer gube oba singla. Od njihova oba singla bolji je čak i Marin Čilić. Hrvati nemaju nikakve neizvjesnosti. Znaju da Rusi dolaze, ali znaju i da Rusi uzimaju trofej.

petar

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.
(Oliver, 03. decembar 2021 23:52)
Olivere,što kažeš ti i tvojih 318 isomišljenika na primjer Hr.reprezentacije?Ne igraju se više četiri singla i par....

Dejan

pre 2 godine

Lajović kao teniser bez ideje i nekoristan. Sličan I Krajinović. Ne bi trebalo ni da ih više pozivaju. Brukaju zemlju i kao teniseri nisu u stanju da bilo šta postignu.

hulk

pre 2 godine

U ovom formatu tesko da cemo ikada osvojiti takmicenje. Da se igra pet meceva kao pre, mi imamo veliku sansu da Nole dobije dva, tj 2/5 i onda treba da dobijemo 1 od 3, sto je veca verovatnoca nego kada moramo dobiti 1 od 2.

bogdan

pre 2 godine

Troicki je nula od selektora…Lajovic ni sebe nije pobedio u zadnjh sest meseci a on ga stavlja u tim u odsudnom momentu…svaki amater bi znao bolje

Randy Marsh

pre 2 godine

@Iggy,

Nisu ni Janko ni Viktor bili nas vrhuncu te 2010. godine. Obojica su dosta kasnije popravili igru i ušli u top10 (Janko) i top20 (Viktor). Tako da to poređenje ne stoji.

ko normalan tako razmislja

pre 2 godine

@Sinisa totalno promsen komentar i odraz kompleksa, Djokovic nema nikakve veze s vama i nikada nece nastupati za vas, stovise to bi mu bila sramota

Dalibor

pre 2 godine

Nemo mi ni dubl ni singl. Nemamo koncepciju, uvek nam u dublu igraju razliciti igraci. Tako nikada necemo biti uigrani.Mozemo dobiti jedino na srecu.
Singl igraci su uzas. visoko plasirani na listi i precenjeni.Sve ove godine su se svi slepali uz Djokovica. Na zalost za koju god kad ode i on u penziju, mi ce mo nestati sa teniske mape, kao i u zenskom tenisu od kako su otisle Ana i Jelena.
Sve u svemu, kod nas ne ne zna ko sta radi u Tenisu.Ko je onda smenio Obradovica sa mesta selektora i postavio Zimonjica?? Ko je posle smenio Zimonjica i postavio Viktora za selektora??

no1e

pre 2 godine

Ne ložite se. Đoković odigrao 4 meča da ne ispadne iz forme, upisao 4 pobede i približio se jubileju od 1000 pobeda. U januaru će sigurno igrati negde, bila to Australija ili ne, ali da bi igrao ne sme da ispadne iz forme. Toliko.

rusi ih razbijaju

pre 2 godine

@fenomen nemamo mentalnu blokadu posto vodimo skoro u svim sportovima protiv njih,sto i nije problem oni generalno nikada nemaju kvalitetu vec samo srce

znalac

pre 2 godine

Da se ne lažemo ali Novaku stvarno niko nista ne može da zameri na igri jer za Srbiju uvek daje 300% i to samo laiki i ljudi koji ne voli njega mogu da pricaju drugacije ,za Dejvis kup je potrebno da imaš i igrača broj 2 ,i dubl pored ,Novaka apsolutno niko nista ne igra i u strasno losoj formi je ,ovo je realno bio žicer za srbiju sto se tice snigla ali džaba kad je neko limitiran ,od igrača broj 2 do trenera koji ne zna da u ovakvom meču gurne Krajinovica kakav kog da je trenutno jer igra napdacki i tip je igrača koji sigurno dobija ovakvog igrača JADNA

Бранко

pre 2 godine

Реално као да каже - кад би имао трећу руку. Кад је разлика око 200 места на АТП ранг листи значи у питању је мотивација, Троицки се показао као слаб селектор, Србија нема дубл, ни тенисере за то, Ноле не може све сам, полуфинале је више од реалног и заслуженог..

Dragan PA

pre 2 godine

@Dejan
@Rio Tinto nije opcija

Sta pricate. Brze se moze stvoriti dobar i konkurentan dubl, nego igrac koji moze da pobedjuje Rubljova, Strufa, Bautistu, Sonega, Gaskea...

Ђорђе

pre 2 godine

Dubl i singl su dva različita sporta. Kao basket i košarka. Poenta dubla na Dejvis kupu je da se da na značaju nečemu što inače niko ne bi gledao. U ovakvom formatu po meni ima i prevelik značaj.

Siniša

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.

Hogar

pre 2 godine

Da je Kecmanovic igrao singlu a Cacic i Djokovic dubl mozda bi ih dobili i sa 3:0. Ali svakako bi bilo bar 2:1. Kecmanovic se pokazao kao najbolji u singlu posle Novaka.

Filip

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!

...

pre 2 godine

nole uzivaj u zasluzenom odmoru, nadam se da ga ovaj davis kup nije mnogo poremetio, ne zasluzujemo ga ni mi ni taj tim, nadam se da vise nece igrati i dzabe se trositi na 200% kad ostali zajedno ne daju ni 30%. pokazao si toliko puta tokom ovih 15 godina koliko si ponosan srbin i mi smo jos ponosniji na tebe i neigranje u davis kupu to nece promeniti!

satelit

pre 2 godine

GOAT igra sa grupom beskicmenjaka i zentara,koji u singlu za rep.ne mogu nikog da dobiju... Zato sam i navijao da ne prodjemo grupu jer sam znao da ce ovako biti. I od Rusa bi izgubili

Loading...

pre 2 godine

Kakav crni dubl,reci Novace jednom ono sto stvarno mislis,nemamo ni igrace u singlu osim tebe,Krajinovic obicna starleta koja visi po splavovima,Lajovic kao penzioner sa par kg viska,Kecmanovic obican klinac koji je uzeo neku kintu i sad ga ne zanima tenis.

Oliver

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.

Iggy

pre 2 godine

Ne može se ovaj sastav Srbije porediti sa onim iz 2010. Troicki i Tipsarević na vrhuncu karijere, Novak u svetskom vrhu. Čak ne ni najbolji, svoj zenit je dostigao u godinama koje su usledile. U svakom meču je pored Novaka još neko povukao, da li Janko ili Viktor. Ovo sad je tuga gledati. Mislim da nikome nije jasno otkud svi oni uopšte među prvih 100. Kad Novak prestane sa teniskom ne mogu ni da zamislim da neko prati nekog našeg tenisera u tamo nekom Kicbilu, Gštadu, Mumbaiju ili gde se već igraju što 250 turniri jer veće uspehe neće ni imati. Ako ti novi uopšte i budu u prvih 100

KG

pre 2 godine

A da iskreno kaze da je dubl danas izgubio zbog njegovih gresaka u odlucujucim poenima? E, to necete da vidite od Nola. Uostalom, on je verovatno srecan jer NJEGOVI "Vatreni" idu u finale. Boli njega briga za Srbiju. Koji folirant!

kokodakač

pre 2 godine

Interesantno kako niko ne pominje da Novak nije ni trebalo da igra dubl!!! Statistički,on je direktan krivac za poraz!

Sve hoće, u sve se petlja... Ćaćić, kao jedini dubl igrač ne igra, po čijoj odluci?! Da ne mislite da je to odlučio Viktor?!

Ćaćić, plus neko od preostalih, prvenstveno Krajinović, i dubl bi imao, kakve-takve, šanse.

Ovako, umorni kandidat za penziju, ima maštu da postane i dubl heroj, a rezultat je takav da nije bilo ni neizvesnosti! Jedna brejk lopta u celom meču...

Nole, lagano u penziju, niko ti neće zameriti!

rusi ih razbijaju

pre 2 godine

@fenomen nemamo mentalnu blokadu posto vodimo skoro u svim sportovima protiv njih,sto i nije problem oni generalno nikada nemaju kvalitetu vec samo srce

Caciki

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) # Link komentara

@
Nole bi isto mogao da odigra za tri zemlje. Za Srbiju, Hrvatsku i CG jer otac mu je porjeklom Crnogorac. Nole naš omiljeni svi te volimo.

ko normalan tako razmislja

pre 2 godine

@Sinisa totalno promsen komentar i odraz kompleksa, Djokovic nema nikakve veze s vama i nikada nece nastupati za vas, stovise to bi mu bila sramota

veliki

pre 2 godine

Nadam se da ćemo naučiti nešto iz svega ovoga. Каже Ноле. Па једино да ти играш и прву и другу таблу, нема друге.

Bua

pre 2 godine

A što će vam uigrani par? Kad se Đoković povuče gubit će te sve 2-0. Parovi vam neće ni igrati😁
(Tereza, 4. decembar 2021 09:27)

Kad se povuce Novak ne treba nam nista vise jer ce biti zapisano da je najbolji igrac svih vremena Srbin. Pa jedna francuska nema GS sampiona 38 godina, a Novak sam ove godine uzeo 3. Majko mila, tek cemo shvatiti sta je taj covek ucinio.

Tedy

pre 2 godine

Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)


Moram priznati da si vrlo duhovit, blago rečeno.

Dubrovčanin

pre 2 godine

"Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. Ja bi nekako volio takvu filmsku bajku vidjeti i kod Novaka, da barem godinu-dvije odigra pod našom zastavom po velikim turnirima. Pa da na taj način poveže dvije zemlje u jednu lijepu priču, a koje podjednako voli. Ne zaboravite, treba dati priznanja ljudima kao što su Nikola Pilić, Slavku Rasbergeru kao bivšem direktoru ATP Umaga što ga je 2004 pozvao da prve ATP korake prođe u Hrvatskoj, Goranu Ivaniševiću što mu je trener i što mu je servis ojačao...to su sve hrvati koji su Novaku pomogli u karijeri.
(Siniša, 3. decembar 2021 23:52) "

Bravo za komentar. Novaka kao čovjeka i njegov karakter , najbolje opisuje ono što je rekao ( a ostalo je i zapisano ) Crnogorac Marko Miljanov : " Hrabrost je vrlina kojom sebe branimo od zla drugih a čojstvom čovjek brani druge od zla u sebi". Novače, svako dobro tebi i tvojoj obitelji !

fenomen

pre 2 godine

@Aleksa
Pa braća Šabanov nisu igrala iz više razloga. Da su oni bili pozvani ne bi u timu mogli da budu svi ovi pozvani. Kod nas je to tako, kum, drugar. Vidis da nije bilo mesta ni za Lasla Djerea. U budućnosti ako se ta braća dokažu na terenu bice deo tima ali to ne vredi puno. Imacemo poen u dublu ali zato u singlu posle Novaka necemo imati kvalitet. Jedina garancija za osvajanje salatare je da imas u timu nesto poput Rusije trenutno. Troicki je tu najmanje kriv. Probao je svu trojicu na drugoj tabli kako kaže Viškovic ali nijedan nije u formi ili nema dovoljno patriotskog naboja kao recimo Hrvati. Koliko smo samo sinoc i na tribinama bili nadjačani. Moj utisak je da kad god i u bilo kojem sportu igramo protiv bivših ex ju republika nasi sportisti imaju neku mentalnu blokadu a narocito protiv Hrvata.

Šime

pre 2 godine

Hrvatska se parkirala u kućicu od finala. Sad čeka boljega iz meče Rusija - Njemaćka. Naravno Rusi dobivaju 2:0 u singlu i dubl se neće ni igrati. Rusi 2. i 5. igrač a Švabi singlovi oko 50+. Švabi imaju bolji dubl ali ništa im ne koristi jer gube oba singla. Od njihova oba singla bolji je čak i Marin Čilić. Hrvati nemaju nikakve neizvjesnosti. Znaju da Rusi dolaze, ali znaju i da Rusi uzimaju trofej.

Dušan Bokić

pre 2 godine

Ima ovde čudnih komentara, "ko će pratiti tenis kad se Novak povuče", verovatno isti oni koji su pratili tenis kad nije bilo Novaka, da nisu postojali ti koji su pratili tenis pre Novaka ne bi postojao ni Novak.

Ђорђе

pre 2 godine

Dubl i singl su dva različita sporta. Kao basket i košarka. Poenta dubla na Dejvis kupu je da se da na značaju nečemu što inače niko ne bi gledao. U ovakvom formatu po meni ima i prevelik značaj.

Staka Zulu

pre 2 godine

Sve je to lepo, ali pre svega, moramo imati igrače koji su u stanju da grizu za svoju zemlju! Hrvati su neko na koga treba da se ugledaju naši sportisti. Ne samo teniseri!

Dejan

pre 2 godine

Lajović kao teniser bez ideje i nekoristan. Sličan I Krajinović. Ne bi trebalo ni da ih više pozivaju. Brukaju zemlju i kao teniseri nisu u stanju da bilo šta postignu.

bogdan

pre 2 godine

Troicki je nula od selektora…Lajovic ni sebe nije pobedio u zadnjh sest meseci a on ga stavlja u tim u odsudnom momentu…svaki amater bi znao bolje

Kg

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.

15/589

pre 2 godine

Mi u Srbiji , mozemo slobodno da zaboravimo na tenis kada Novak zavrsi karijeru. Tenis cemo igrati na nivou kao sto igramo kriket. Sramota kako su igrali svi pored Novaka. Da li ih je bar malo stid?

Dejan

pre 2 godine

Treba nam još jedan igrač! Svakome je jasno da će pred dubl biti 1-1! Nole pobedi a ovaj drugi izgubi! Kad so nole povuče imaćemo 0-3 u svakom meču i to je to!

Samos

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.
(milan, 04. decembar 2021 03:43)
Ti si jedan od rijetkih i svaka cast ovi ostali hajteri nemaju ni osnovnu kulturu da cestitaju protivniku vec jos vrijedjaju i omalovazavaju.

Avanturista

pre 2 godine

Ispratio sam mečeve, izjave, ispratio komentare... Mnogo ostrašćenosti i nerealnosti na svim stranama. Od susreta sa Nemačkom je bilo jasno da mi nemamo onaj tas na vagi koji prelama prolaz dalje, bilo da je to dubl ili druga tabla. S tim da je dubl meč na ovom turniru imao veće šanse nego druga tabla. Kako, zašto je pravljen ovakav poziv igrača, to jeste pitanje za one koji su krojili sastav, zašto recimo izostavljen Đere koji ako ništa drugo ima iskustvo osvajanja turnira, u odnosu na par njih koji su više ortaci.
Prva stvar je da se reprezentacija ne pravi po tom ključu.
Druga stvar, glorifikuje se Đoković koji za rezultat na terenu ima najveće zasluge, ali u pozadini, upravo je on ključ svih problema u i oko reprezentacije. Ne Zimonjić, ne Troicki, ne igrači koji se ništa ni ne pitaju, nego familija koja rukovodi svim. Kao što je u svoje vreme Snežana Janković dirigovala stvarima oko reprezentacije pa sa dve vrhunske teniserke ništa nismo uradili, ista priča sad sa muškom.
Što se Viktora tiče, njegovu ulogu ne treba komentarisati. Ipak, za taj jedan jedini Dejvis kup koji imamo zahvalite baš Viktoru koji je doneo poslednji poen. I još više Gi Foržeu koji u presudnom meču stavlja Ljodru, a ne Žil Simona. Isto ono što je uradio sad Viktor. Da nije bilo toga, ni taj Dejvis kup ne bismo videli.

Eto

pre 2 godine

Nauči brate da ne odlučuješ ni po babu ni po stričevima.
Da selektor bude najbolji za to (Zimonja), a ne najposlušnijui.
Da dubl igra najbolji dubl igrač (Ćaćić) a ne Filip jer ti je drug.
Pa da se nečemu nadamo.

Dalibor

pre 2 godine

Nemo mi ni dubl ni singl. Nemamo koncepciju, uvek nam u dublu igraju razliciti igraci. Tako nikada necemo biti uigrani.Mozemo dobiti jedino na srecu.
Singl igraci su uzas. visoko plasirani na listi i precenjeni.Sve ove godine su se svi slepali uz Djokovica. Na zalost za koju god kad ode i on u penziju, mi ce mo nestati sa teniske mape, kao i u zenskom tenisu od kako su otisle Ana i Jelena.
Sve u svemu, kod nas ne ne zna ko sta radi u Tenisu.Ko je onda smenio Obradovica sa mesta selektora i postavio Zimonjica?? Ko je posle smenio Zimonjica i postavio Viktora za selektora??

no1e

pre 2 godine

Ne ložite se. Đoković odigrao 4 meča da ne ispadne iz forme, upisao 4 pobede i približio se jubileju od 1000 pobeda. U januaru će sigurno igrati negde, bila to Australija ili ne, ali da bi igrao ne sme da ispadne iz forme. Toliko.

realno

pre 2 godine

Danas nije bilo potrebe da se igra dubl. Ako je Gojo vec iznenadio Italijana i koga jos vec, onda se trebalo pripremiti za taj mec. Kad je odluceno da igra Lajovic? Kako su analizirali igru tog autsajdera? Koju su taktiku postavili?
Da nije mozda taktika bila da ga pusti 1:4, 0:40 i onda da ga deklasira? Hm?
Ili je mozda Viktor do kasno u noc rasturao FIFA22 na PS

Vojislav

pre 2 godine

Jacno je da lajovića nije trebalo zvati. Ugojio se i jedva se kreće.Kecmanović je igrač koji iznenapuje samog sebe. Đere bi ovde bio najbolje rešenje ali nje pozvan, Kakav dubl morali smo da dobijemo a ne da se brukamo sa ovim Lajovićem koga ne treba zvati u buduće, to je propali sportista.

Dragan PA

pre 2 godine

@ Mislim da Novak nije bio potpuno iskren, jer nije hteo da javno kritikuje Lajiovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva, a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl pobedi, onda je dubl nebitan.

(Oliver, 3.decembar 2021 23:52)

Pogodio si jedino da nije hteo javno da kritikuje Lajovica. A sve ostalo si promasio. Nole zna sta prica i posmatra siru sliku, a ne konkretan mec sa Hrvatskom. Nasi igraci na poz.2 sve i da igraju svoj najbolji tenis tesko da mogu da pobede igrace br.2 iz drugih jacih reprezentacija. Mnogo je svrsishodnije osloniti se na Noletov siguran poen i napraviti dobar dubl. Jer u dublu je tanka vecina ostalih reprezentacija osim mozda Hrvata. Dalje, mnogo gresis u zakljucivanju. Dubl je bas naprotiv dobio na znacaju kad je promenjen format, pa se umesto 4 singl meca igraju samo 2. Kako god, uglavnom svi krpe taj dubl od dva solidna singl igraca kojima dubl nije specijalnost. Kao sto smo i mi pokusali. Medjutim, tu nastaje haos u igri gde se ne zna ko sta radi. Znaci, upravo kako je Nole rekao. Odabrati i uigrati dva igraca koja ce stalno igrati zajedno tokom sezone ATP i GS i to samo dubl i bicemo mnogo konkurentniji.

Lase Šene

pre 2 godine

Da bi se pobedilo mora se dobiti sing igrač koji je ispod 200. mesta na ATP listi. Morali smo povesti sa 2:0. Troicki mora da zna koga selektuje. Džaba im dobar rejting ako nisu u formi. On to mora da zna i oseti. Lajović i Krajinović su bili potpuno u autu. Možda bi Đere bio bolji, pokazao više želje. Mižda neko drugi, ali to selektor mora da zna Ne možemo očekivati na Novak igra sve i da sve pobeđuje.

mich

pre 2 godine

Ne razumem, zasto Krajinovic nije igrao protiv Goja, pa Lajovic je ispod proseka, cudim se kako je takav igrac u top 50, pa on ispada u drugom kolu na svakom turniru, pritom Krajinovic na tvrdoj podlozi odlican igrac...

pokazuje koliko ste jadni

pre 2 godine

@Sinisa prilicno ocajan komentar, covjek nema veze s vama, sto bi vas zastupao, valjda kad nemate svoje sportiste morate da prisvajate tudje

Drno Maroje

pre 2 godine

@Jel znate priču o jednom od najboljih rukometaša ex-yu, Iztoku Pucu? Među rijetkim ljudima koji je igrao za 3 reprezentacije: Yugu, Hrvatsku u kojoj se izgradio kao igrač Zagreba i Sloveniju u kojoj se rodio. ,,,,,,,,,
(Siniša, 03. decembar 2021 23:52)

Sine, nisi bas upucen u istoriju rukometa kod nas..
Iztok Puc je kao mlad talenat iz Slovenije dosao u Borac iz Banja Luke, koji je tada a i dugo godina prije bio jedan od najvecih timova Evrope. Tu se izgradio kao profesionalni igrac 5 godina, a u Zagreb je presao kad se zemlja pocela rusiti.

z

pre 2 godine

Ne moramo uopšte da imamo dubl. Dovoljno je da imamo dva jaka singl igrača, kao što Rusi trenutno imaju, i zato će da se prošetaju do Salatare. Mi smo imali Novaka koji je dobio sve svoje singl mečeve, i sve ostale koji su zajedno dobili svega jedan singl meč. Zato smo ispali. A ionako smo stigli dalje nego što smo realno zaslužili.

Randy Marsh

pre 2 godine

@Iggy,

Nisu ni Janko ni Viktor bili nas vrhuncu te 2010. godine. Obojica su dosta kasnije popravili igru i ušli u top10 (Janko) i top20 (Viktor). Tako da to poređenje ne stoji.

tapetar

pre 2 godine

...Pokušavam da izvučem pouke posebno u teškim trenucima. Koliko god bolelo, to su obično najveće prilike za jačanje, rast, razvoj, da se postane još bolji čovek i igrač...

Bravo Nole.
Da bi do ovog zaključka došao, čovek mora mnogo da doživi života.
Bravo.

Novak

pre 2 godine

Novace, osvojio si sve sto se osvojiti moze u tenisu, pa cak i taj DK 2010. Fokusiraj se samo na GS titule do kraja karijere i nemoj trositi ligamente i kolena na ovo sada potpuno neibtno takmicenje, i to pogotovo u ovoj fazi karijere kada vise nisi tako mlad i kada se svako proklizavanje racuna. Svestan si da su ostali igraci u tvom timu duboko limitirani. Nema im se sta zemeriti, ne mogu oni, pa i niko od nas, da nadmase svoju genetiku tj. fizicke i mentalne limitacije. Na tebi je da pametno procenis sta je najbitnije za tebe, a ja se iskreno nadam da ce to biti ulazak u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Jos samo nekoliko GS titula do vecnosti, sve ostalo je nebitno!
(Filip, 3. decembar 2021 23:49)

Poslušaću tvoj savet. Hvala ti.

milan

pre 2 godine

Cestitam Hrvatskoj na plasmanu u finale. Nas tim njje kao pre 10 godina ne moze Novak dobiti Davis Cup sam. Treba jos bar jedan top 10 igrac ili mnogo bolji dubl igraci. U svakom slucaju posteno Hrvatska u finalu i zelim im sve najbolje tamo.

znalac

pre 2 godine

Da se ne lažemo ali Novaku stvarno niko nista ne može da zameri na igri jer za Srbiju uvek daje 300% i to samo laiki i ljudi koji ne voli njega mogu da pricaju drugacije ,za Dejvis kup je potrebno da imaš i igrača broj 2 ,i dubl pored ,Novaka apsolutno niko nista ne igra i u strasno losoj formi je ,ovo je realno bio žicer za srbiju sto se tice snigla ali džaba kad je neko limitiran ,od igrača broj 2 do trenera koji ne zna da u ovakvom meču gurne Krajinovica kakav kog da je trenutno jer igra napdacki i tip je igrača koji sigurno dobija ovakvog igrača JADNA

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Šta je potrebno da budemo konkurentniji u timskim takmičenjima je sledeće:
1. Ne menjati postavu dubla svaki dan, kao čarape, nego imati dubl koji stvarno i konstantno igra turnire. Kakve god turnire. Možda braća Sabanov.... videćemo.
2. Solidan drugi igrač, neko od novih, mladih nada. Medjedovic dobro izgleda na terenu. Ovaj DK sada dobro pokazuje da je iskustvo mnogo manje važno nego ranije. Ne igra se više pet mečeva u pet setova, nego tri, ili čak možda samo prva dva.
3. I na kraju: selektor koji nešto zna. Nije svaki sportista automatski i dobar trener u tom sportu. Pogledajte Maradonu....i još stotine drugih, da ne nabrajam.... Mada, faktički nam selektor i ne treba dok Nole zeli da igra, posle toga da. On se ionako za sve pita.
Eto, to nam je potrebno, prijatelji....

petar

pre 2 godine

Mislim da Novak nije bio potpuno iskren,jer nije hteo da javno kritikuje Lajovica. Vaznije od dubla je imati dobrog drugog singl igraca. Tako je bilo ranije kad se igralo 5 meceva,a tako je i danas kad se igraju tri. Kad drugi singl igrac pobedi,onda je dubl nebitan.
(Oliver, 03. decembar 2021 23:52)
Olivere,što kažeš ti i tvojih 318 isomišljenika na primjer Hr.reprezentacije?Ne igraju se više četiri singla i par....

mich

pre 2 godine

Dok imamo Noleta, nama je odgovarao stari sistem do 3 pobede, dve bi imali sigurno, a onu trecu bi neko vec "navukao" ovako... Nemamo sanse nikakve...

Lucifer Safin

pre 2 godine

Da bi smo mogli da osvojimo DK potrebno je neko da pored Noleta postoji igrac koji je u stanju da pobedi nekog poluamatera kao sto je bio taj Hrvat Goja, Goje kako li se vec zove, Nole je fer i korektan pa ipak je potencirao dubl kao faktor za osvajanje.
Tesko nama kada ne bude Djokovic vise igrao tj. kada ode u penziju, bicemo na samom dnu!

Rio Tinto nije opcija

pre 2 godine

Dok mi stvorimo dubl, Nole ode u penziju i onda će nam faliti dva singla.
Ali eto Hrvatska je dokaz da se može sa jednim jakim dublom doći do finala.

Dule

pre 2 godine

Glupo mu da kaze da bi bolje prosli da je Aleksandra Krunic igrala singlove. Njemu svaka cast, najveci je svih vremena. Ali na sta on trosi odmor. Lomi se sam za Srbiju Sam protiv svih umesto da se sprema za novu sezonu.
(Kg, 4. decembar 2021 07:51)

Ko će da igra za Srbiju kada se penzionišu Novak i Aleksandra Krunić. U Ženskom tenisu nemamo igračicu u prvih 40 - Nina Stojanović je tačno na broju 40 i ima već 25 godina. U muškom singlu osim Novaka jedina "nada" je Kecmanović star 22 godine koje 69 na svetu?!?! Lajović i Krajinović nisu ni u 30 a već su matori. Ko je zamena za Anu Ivanović i Jelenu Janković - obe su bile prve igračice sveta. Ko je zamena za Tipsarevića koji je do povrede bio OSMI igrač sveta a Troicki dok se nije "umorio" bio 12??? Kad ode Novak u penziju gledaćemo alpsko skijanje.

TB

pre 2 godine

Jedan igrac u singlu koji ce igrati u skladu sa svojom pozicijom na listi, nista vise.. Neko ko nece dopustiti iznenadjenja, ne govorim samo za danas, to je situacija u poslednjih par godina. Igraci koje trenutno imamo mogu da namuce bukvalno svakoga kada im je dobar dan, to nije sporno, ali isto tako mogu da izgube i od 250. na listi, sto je ucestalije

hulk

pre 2 godine

U ovom formatu tesko da cemo ikada osvojiti takmicenje. Da se igra pet meceva kao pre, mi imamo veliku sansu da Nole dobije dva, tj 2/5 i onda treba da dobijemo 1 od 3, sto je veca verovatnoca nego kada moramo dobiti 1 od 2.

Istina

pre 2 godine

Fali nam jedan upola kao ti i nema zime. Ovi ostali su za zonu. Jer kako moze 33 na ATP u da izgubi od 2.... i nekog sto ne umanjuje uspeh i igru tog momka. Posvecenost i kvalitet ostalih sem tebe je tanka. Ne treba ih optuzivati jer limit je faktor koji je kod njih evidentan . Ni jedan od njih nije svezao tri meseca konstantnosti i dobre igre na nasu zalost

Munja

pre 2 godine

Možda to nije slučaj bio sinoć jer je Lajović propustio zicer u svom singlu, ali Novak jeste u pravu za dubl. Ranije je dubl donosio jedan od pet poena (20% značaj), a sada jedan od tri (33.3% značaj). Za osvajanje turnira je neophodan dobar dubl par, jer je jako teško uvek pobediti u oba singla. Ranije je druga tabla imala luksuz da izgubi jedan meč. Danas ne.

Бранко

pre 2 godine

Реално као да каже - кад би имао трећу руку. Кад је разлика око 200 места на АТП ранг листи значи у питању је мотивација, Троицки се показао као слаб селектор, Србија нема дубл, ни тенисере за то, Ноле не може све сам, полуфинале је више од реалног и заслуженог..

Dragan PA

pre 2 godine

@Dejan
@Rio Tinto nije opcija

Sta pricate. Brze se moze stvoriti dobar i konkurentan dubl, nego igrac koji moze da pobedjuje Rubljova, Strufa, Bautistu, Sonega, Gaskea...