Utorak, 30.11.2021.

14:38

Kristijano Ronaldo – kraj jedne ere

Kristijano Ronaldo, as Mančester junajteda, tokom karijere je osvojio pet Zlatnih lopti za najboljeg fudbalera planete.

Izvor: MS

Kristijano Ronaldo – kraj jedne ere IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….

Op

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac.

Pall Mall

pre 2 godine

Najveća je sramota da ovaj Portugalac ima pet zlatnih lopti. Bilo bi smešno da je Mesi otišao u penziju sa šest a ovaj marketing igrac sa pet. Zato je zaslužan Perez koji mu je kumovao tim nagradama. Sad su stvari malo došle na svoje mesto. Mada u zadnjih 15 godina Mesi je po učinku i igri trebao da ima 10 ZL. Jer je najbolji ikada.

Amir Ćosić

pre 2 godine

2010 kada su Snajder ili Iniesta trebali dobiti Messi je dobio zbog statistike. Tada su Messi i njegov lobi obesmislili zlatnu loptu.

ElHombre

pre 2 godine

Mesi je mnogo pao kad su mu se penzionisali svi iz Barse ali presao je kod arapa i ako ne osvoji Ligu Sampiona bukvalno ce se ponoviti istorija kada je 2010 isto dobio zlatnu loptu pa otisao u Juznu Afriku i gledao kako mu saigraci lagano osvajaju Svetsko Prvenstvo sa Spanijom.

Ronaldo se drzi ali vidi se da se totalno adaptirao u skladu sa godinama i da nece uspeti da osvoji Premier ligu ponovo.

kiki

pre 2 godine

mirza,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

hghhh

pre 2 godine

2016 godina:
Najviše golova: Messi
Najviše asistencija: Messi
Najviše prilika stvorenih: Messi
Najviše uspješnih driblinga: Messi
Najviše golova iz slobodnih udaraca: Messi
Najviše golova van 16-erca: Messi
Najviše nagrada za igrača utakmice: Messi
Najviše golova na Copa Americi: Messi
Najviše asistencija na Copa Americi: Messi
Najbolji igrač Copa Americe: Messi

Zlatna lopta: Ronaldo (na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LP samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica.

Jeste Lewa pokraden ali drago mi je sto je Mesi dobio zbog ove najvece kradje ikad 2016 godine. Tada je Messi imao 59 golova i 31 asistenciju, a nije dobio zlatnu loptu.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(El Clasico, 30. novembar 2021 17:24)

Pa igrao je puno puta protiv Kolumbije i Cilea i opet daleko manje golova protiv ekipa iz top 30 od Ronalda.

El Clasico

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 30. novembar 2021 16:55)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

El Clasico

pre 2 godine

Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravili se onako kako Ronaldu odgovara samo da stigne Mesija po broju zlatnih lopti.

Ja vec 2 meseca pisem da ce Lewa biti zrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zadnjih godina zbog trofeja ispred Mesija. Sada su je i Mesiju morali dati zbog Kope jer svi znamo da Bundesliga nema nikakvu tezinu jer bi je Bajern osvojio i bez Leve.

A Mesi nije mogao da ugrozi Ronalda 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju, bilo je ocekivano da je ni "neki tamo" Leva nece dobiti ove godine sa 60 golova i 10 asistencija + on nije ni blizu popularan kao Mesi i Ronaldo.

Misa

pre 2 godine

Realno, ova nagrada je potpuno beznačajna, a vidimo da je i besmislena. Mesi je dobar igrač i to je to. Ronaldo je bolji i kao igrač i kao čovek

No7

pre 2 godine

Nisam verovao da ce Ronaldo pri kraju karijere da bude simpaticniji fudbalskoj publici od Mesija ali se upravi desava. Covek je i u ovim godinama, i posle svega sti je osvojio dosao u PL i to u Utd koji se muci, da sa njima dodje do neke bitne titule i za to moze samo da dobije respect. Za razliku id njega, Mesi je otisao u jedan u najboljih timova danasnjice da igra sa 2 od top 5 ili top 10 igraca danasnjice i to u Francuskoj ligi koju uz svo duzno postovanje ne mozemo nikako staviti u ravni sa PL. Isto tako, Ronaldo je vec Utd donio toliko bodova u LS i da nije bilo njegovih golova, prolazak grupne faze za ovu ekipu Utd bi bila misaona imenica. To su cinjenice i nema veze sa tim dal se voli ili mrzi Ronaldo... Isto tako, navijaci Utd su zahvalni na dolasku Ronalda jer je vratio Utd u centar desavanja, tamo gde je Ronaldo tu su velika ocekivanja, nesto sto je bio sinonim za Utd ali se izgubili zadnjih godina pa smo tako mogli da gledamo toliko prosecnih igraca u Utd i koji su se provlacili iz godine u godinu sa ostankom u klubu. Tu je najbolji primer Maguirea koji cim je porastao oritisak, ne zna gde se nalazi ali isto tako i menadzera Olea koji se provlacio vec duzi period na igracki status u klubu a mnogi zaboravljaju kako je Utd ocajno igra i prosle sezone i kako se izvlacio ali kazna stizala u bitnim mecevima, u 1/2 i finalima takmicenja gde je bolno bilo gledati koliko je Ole van svog ranga... Za kraj, mogu samo reci da je bilo uzivanje odrastati u eri 2 najbolja igraca danasnjice i iako je meni licno najbolji svih vremena Ronaldinjo, ne moze niko opovrgnuti da su ova 2 nisu trajala kao niko nikada. Samo pogledajte kakve majstori su igrali u njihovo vreme i koliko se izmenjalo igraca a oni su uvek tu sa njima. Samo cu navesti Kaka, Bale, Neymar, Hazard, Mbappe, Salah, Lewa itd itd. Buce tuzan dan kad se povuku takve 2 igracine.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 30. novembar 2021 15:47)

stvarno smesno je porediti. Ronaldo je protiv top 10 reprezentacija u takmicarskim mecevima postigao 10 golova a Messi 0, protiv reprezentacija iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13. najbolja sto je Leo mogao su ekipe poput Kolumbije i Cilea a Ronaldo pogadjao protiv Spanije,Holandije,Francuske,Nemacke...

hhh

pre 2 godine

Kada je Messi davao najviše golova 2016, 2017, 2018 godine gledali su se trofeji, a sada kada je Messi osvojio Copa Americu, sada bi gledali samo golove? Copa Americu je sigurno teže osvojiti nego onu smesnu Bundesligu gdje Bayern kupi sve igrače iz lige i onda se izviljavaju na protivnicima. Jeste Lewa zaslužio ZL 2020 godine ali ove godine bi je prije dao čak i Suarezu koji je osvojio titulu sa Atleticom pored Reala i Barcelone nego Lewi.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(hhh, 30. novembar 2021 16:34)

Ronaldo je 2016,2017 a i 2018 bio ubedljivo najbolji igrac LS koju je njegov tim osvojio a Messi ove godine je bio najbolji igrac tamo nekog rekreativnog turnira.

dejan

pre 2 godine

mogu i jedan i drugi da uzmu po deset zlatnih lopti ali nijedan od njih dvojice nece biti GOAT.
Za to treba podići boginju. PELE-MARADONA-ZIDAN pa tek onda svi ostali

kiki

pre 2 godine

Mirza, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

CJC

pre 2 godine

Dajte ljudi, koga briga za nagradu neke novinske kuće, pitajte sve te fudbalere da li bi sledeće godine radije da dobiju trofej LŠ ili Zlatnu loptu?

nsnsns

pre 2 godine

@Pedja jeste to zlatno doba fudbala, jer je tu fudbal bio fudbal, nije bilo toliko uplitanja sponzora, lobista, managera, inluensera, statistika, novca... bilo je naravno ali ne toliko koliko danas.

ende

pre 2 godine

@mbodj

odavno nisam tačniju stvar pročitao ovde.
svako ko želo da pobedi će uzeti ronalda, on je pokretačka snaga svake ekipe u kojoj igra a igrao je u najjačim timovima i ligama...

JPR24

pre 2 godine

Ako ce mo realno i ovakav Ronalno je ovu godinu bio bolji od Mesija.Stvarno ne postoji ni jedan argument da Mesi uzme zlatnu loptu.
(Mare, 30. novembar 2021 16:09)

Igra u Francuskoj, pa da iskoriste priliku da neko iz “francuskog” kluba uzme. To je jedini “argument” ! Mesi je prvih pet sasvim zaslužio, ali ove dve zadnje, obican cirkus, Levandovski je ove godine trebao dobiti bez diskusije. Ali to ti je kad nema objektivnosti.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 30. novembar 2021 16:37)

Zao mi je ali Cile i Kolumbija ne spadaju u najjace reprezentacije, jer ako su to najjace reprezentacije onda da i Ronaldu racunamo Svedsku,Dansku i Svajcarsku.

Maslinov Medved

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.
(Pedja, 30. novembar 2021 15:25)

Glasanje za Zlatnu loptu se završilo na početku nove sezone! Nema veze njegov trenutni ucinak sa PSŽ-om.

miki

pre 2 godine

Meni nije jasno kako to da jedan Maldini nema neki zlatnu loptu,covek nema sta nije osvojio i sam Milanom i sa Italijom,znaci nepravedno totalno.Ove nagrade samo dobijaju napadaci a odbranu ko sisa.

Bokanegra

pre 2 godine

jedan je mesika...ronaldu dzaba brojke...nikad mu po majstorstvu nije bio blizo...ronaldinjo, ronaldo brazilski, zidan, maradona, krojf...a narcis je u grupi gerda milera, panceva i tih sto trpaju...al nisu majstori...sorry

Eee

pre 2 godine

U Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.
(Miki, 30. novembar 2021 15:08)

Prijatelju, Mesi je dao ukupno 27 golova top6 ekipama iz Engleske. Najviše od bilo kog igrača. Dok je na primer Ronaldo dao samo 12 golova iako u Mancesteru igra 6 sezona.

Mensur iz Zadruge

pre 2 godine

L'Ekip je francuski sportski list, pa i u svim proglašenjima najbooljih na portalu B92 uvek pobeđuju srpski sportisti. Na primer: ko će osvojiti titulu na ZT u Torinu, Srbin Novak goat dobije 1276 glasova, Medvedev i Zverev zajedno 75. Narod bira! Kad čujem reč narod, u'vatim se za kurac.

gazda

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Sve to zavisi od zreba. Cinjenica je da na EURU ima vise kvalitetnijih reprezentacija ali je isto tako cinjenica da se pola tih reprezentacija poizbacuje medjusobno. Pa Portugal je osvojio EURO 2016 preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske. A Argentina osvojila Kopa Ameriku 2021 preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila. Sigurno je da Ronaldo nije imao puno teze protivnike na EURU.

Spominjes sada Dibalu, a kada je Ronaldo igrao sa njim u Juventusu pisali ste da Ronaldo nema sa kime da igra + imao je i Iguaina.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Ronaldo toliko grize da samo golmani imaju manje pretrcanih kilometara po utakmici od njega :)

stef

pre 2 godine

Nije jos nista gotovo. Sta ako Ronaldo osvoji jos neku ligu sampiona ili evropsko prventsvo.
Sve u svemu, jedno je sigurno, Mesi i Ronaldo su ubedljivo najbolji fudbaleri u istoriji ovog sporta, koliko god mi bili pristrasni i voleli vise Zidana, Ronalda, Maradonu, Pelea...

beogradski

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to
(Batistuta, 30. novembar 2021 15:29)

Velika istina. Devedesete i pocetak 2000ih su bile zlatne godine fudbala i kosarke. Verovatno i drugih sportova ali ja najvise pratim ova dva. Gore navedeni nisu jedini, ima tu jos i Del Piera, Berkampa, Sedorfa, Kantone, Raula, Bekama, Ovena, Stoickova, Djovanija, Gvaridole, Efemberga, pa i ovih nasih balkanskih igraca, Mijatovica, Savicevica, Sukera, Bobana, Stojkovica, Mihajlovica, Jugovica, Prosineckog. Kakav je tek NBA bio, a kvalitet evropskih ohradca koji nisu isli u NBA, ma da se smrznes. Valjda cemo opet gledati toliku kolicinu majstora u jednoj eri opet.

Batistuta

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to

Miki

pre 2 godine

Sasvim ne zasluzeno priznanje za Mesija.I pokazalo se da mesi moze da igra samo u Barseloni i to je to.U PSG je samo prosecan igrac a u Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.

Ccccc

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.
. Ovaj je odlicno svestan svoje nesvesti a ja njemu o cinjenicama da pricam necu. Znam samo da je 7 vece od 5 I znam zasto je razlika u ovoliko bodova, jer se u vreme Ronaldove osvojene prve zlatne lopte mnogo drugacije bodovalo nego kasnije a Mesi je tada bio dete od 20 godina.

Pedja

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.

Asteriks

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini

danny

pre 2 godine

Za mene su Mesi I Ronaldo najbolji fudbaleri danasnjice, treba da budemo zahvalni sto smo mogli da uzivamo u njihovim majstorijama. Celu karijeru igraju maestralno, to treba ceniti.

tomash

pre 2 godine

Mesi dobio zlatnu loptu? Presmesno! Za sta je dobio? Covek u parizu ima 5 utakmica i JEDAN gol!! Nikakav doprinos ekipi uopste!! Ako cemo iskreno mesi na 5.mestu ronalno 4. Morala je da ode salahu ili levanu. Ova godina je njihova. Mesi zbog imena i stare slave. Veze sa mozgom nigde

Bane

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Dibalu je unistio postavljac noge kada je krocio u Juventus, postavljac noge je igrac/trener u Portugalu, svuda gura svoj nos a jedino sto zna je da sprovede loptu u gol sa ne velike daljine. Postavljac noge niti gine niti grize, pretrci manje od golmana svaku utakmicu, dok svi moraju da rade za njegovu statistiku. Mesi je uvek daleko od gola gde svaki napad pocinje od njega i na kraju opet uspe da postigne vise golova od postavljaca noge.

mbodj

pre 2 godine

(Sinke, 30. novembar 2021 14:54)



Njihova opsesija da budu bolji od drugog je obostrana, inače ovo rivalstvo ne bi trajalo oko 15 godina, a i dalje traje. A da je pravde, Mesi ne bi osvojio 2019. a pogotovo ne ovu 2021. Tako da Mesijevi fanovi su poslednji koji trebaju da stavljaju pravdu u usta. Nije mi jasno zašto ljudi daju sebi za pravo da govore da je neki igrač bolji od drugog samo jer im je lepše da gledaju tog odredjenog. Ja ako želim da pobedim uzeću Ronalda, za tebe ne znam.

Salle

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini
(Asteriks, 30. novembar 2021 15:04)

Aj sad objektivno, da li je sa Argentinom teže osvijiti šampionat J.Amerike, nego sa Portugalom šampionat Evrope? Mesi je hoštapler koji je birao igrače za reprenzetaciju, kako je Dibala prošao? Majstor je fudbala, ali nije nikad igrqao u lošem klubu...Barsa pa PSG,...i ladno zlatna lotpa za trč"karanje"(publike)po terenu...Niži ljudi su startniji i brži od viših, ako ništa taj Ronaldo bar grize i željan je pobeda, ovaj mali ima sve predispozicije....ništa od njega bez Barse.

Солскјаер

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.

Milos

pre 2 godine

Evropske kvalifikacije su SMESNE svaka druga utakmica bude 5:0 ekipe poput San Marina, Latvia, Andora, Litvanija, Farska Ostrva sluze samo za popravljanje gol razlike...
Mesijev rekord od 80 golova u Juznoj Americi je mnooogo impresivniji od Ronaldovog kad se uzme kakav se fudbal igra, Argentina NIKAD ne postize vise od 2 gola na utakmici...

Ariel Ortega

pre 2 godine

njega očigledno to nije briga čim je prešao u Man Utd

A Messi je iako je, sve kada se sabere bolji igrač od Ronalda ovu zlatnu loptu dobio preko veze što bi naš narod rekao.

ime

pre 2 godine

Zlatnu loptu dodeljuje jedna novinska kuca.

Ko kad bi Savicevic bio ljubomoran na Sasu Ilica sto ovaj ima vise Sportovih nagrada.

Svasta…

I Mesi i Ronaldo su sjajni, svako sa svojim osobenostima i postignucima.

Sinke

pre 2 godine

Opsesija mu je bila da bude bolji od Messija....Ali doslo je sve na svoje,Messi je daleko ispred svih,genije....Ne moze se golovima biti najbolji....Ne moze to ni Levandovski,ni Ronaldo,ni niko....Dzaba golovi sa 5 metara i cekanje lopte u sesnestercu.

Realno

pre 2 godine

Realno pravda je zadovoljena donekle, jer bilo bi zalosno da ovaj ima isti broj zlatnih lopti kao Mesi, a Mesi je sinonim za fudbal a Ronaldo je samo majstor za gol.

Ariel Ortega

pre 2 godine

njega očigledno to nije briga čim je prešao u Man Utd

A Messi je iako je, sve kada se sabere bolji igrač od Ronalda ovu zlatnu loptu dobio preko veze što bi naš narod rekao.

ime

pre 2 godine

Zlatnu loptu dodeljuje jedna novinska kuca.

Ko kad bi Savicevic bio ljubomoran na Sasu Ilica sto ovaj ima vise Sportovih nagrada.

Svasta…

I Mesi i Ronaldo su sjajni, svako sa svojim osobenostima i postignucima.

Солскјаер

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.

danny

pre 2 godine

Za mene su Mesi I Ronaldo najbolji fudbaleri danasnjice, treba da budemo zahvalni sto smo mogli da uzivamo u njihovim majstorijama. Celu karijeru igraju maestralno, to treba ceniti.

Miki

pre 2 godine

Sasvim ne zasluzeno priznanje za Mesija.I pokazalo se da mesi moze da igra samo u Barseloni i to je to.U PSG je samo prosecan igrac a u Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.

mbodj

pre 2 godine

(Sinke, 30. novembar 2021 14:54)



Njihova opsesija da budu bolji od drugog je obostrana, inače ovo rivalstvo ne bi trajalo oko 15 godina, a i dalje traje. A da je pravde, Mesi ne bi osvojio 2019. a pogotovo ne ovu 2021. Tako da Mesijevi fanovi su poslednji koji trebaju da stavljaju pravdu u usta. Nije mi jasno zašto ljudi daju sebi za pravo da govore da je neki igrač bolji od drugog samo jer im je lepše da gledaju tog odredjenog. Ja ako želim da pobedim uzeću Ronalda, za tebe ne znam.

Salle

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini
(Asteriks, 30. novembar 2021 15:04)

Aj sad objektivno, da li je sa Argentinom teže osvijiti šampionat J.Amerike, nego sa Portugalom šampionat Evrope? Mesi je hoštapler koji je birao igrače za reprenzetaciju, kako je Dibala prošao? Majstor je fudbala, ali nije nikad igrqao u lošem klubu...Barsa pa PSG,...i ladno zlatna lotpa za trč"karanje"(publike)po terenu...Niži ljudi su startniji i brži od viših, ako ništa taj Ronaldo bar grize i željan je pobeda, ovaj mali ima sve predispozicije....ništa od njega bez Barse.

tomash

pre 2 godine

Mesi dobio zlatnu loptu? Presmesno! Za sta je dobio? Covek u parizu ima 5 utakmica i JEDAN gol!! Nikakav doprinos ekipi uopste!! Ako cemo iskreno mesi na 5.mestu ronalno 4. Morala je da ode salahu ili levanu. Ova godina je njihova. Mesi zbog imena i stare slave. Veze sa mozgom nigde

Milos

pre 2 godine

Evropske kvalifikacije su SMESNE svaka druga utakmica bude 5:0 ekipe poput San Marina, Latvia, Andora, Litvanija, Farska Ostrva sluze samo za popravljanje gol razlike...
Mesijev rekord od 80 golova u Juznoj Americi je mnooogo impresivniji od Ronaldovog kad se uzme kakav se fudbal igra, Argentina NIKAD ne postize vise od 2 gola na utakmici...

Batistuta

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to

beogradski

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to
(Batistuta, 30. novembar 2021 15:29)

Velika istina. Devedesete i pocetak 2000ih su bile zlatne godine fudbala i kosarke. Verovatno i drugih sportova ali ja najvise pratim ova dva. Gore navedeni nisu jedini, ima tu jos i Del Piera, Berkampa, Sedorfa, Kantone, Raula, Bekama, Ovena, Stoickova, Djovanija, Gvaridole, Efemberga, pa i ovih nasih balkanskih igraca, Mijatovica, Savicevica, Sukera, Bobana, Stojkovica, Mihajlovica, Jugovica, Prosineckog. Kakav je tek NBA bio, a kvalitet evropskih ohradca koji nisu isli u NBA, ma da se smrznes. Valjda cemo opet gledati toliku kolicinu majstora u jednoj eri opet.

Realno

pre 2 godine

Realno pravda je zadovoljena donekle, jer bilo bi zalosno da ovaj ima isti broj zlatnih lopti kao Mesi, a Mesi je sinonim za fudbal a Ronaldo je samo majstor za gol.

Sinke

pre 2 godine

Opsesija mu je bila da bude bolji od Messija....Ali doslo je sve na svoje,Messi je daleko ispred svih,genije....Ne moze se golovima biti najbolji....Ne moze to ni Levandovski,ni Ronaldo,ni niko....Dzaba golovi sa 5 metara i cekanje lopte u sesnestercu.

Pedja

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.

Asteriks

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini

No7

pre 2 godine

Nisam verovao da ce Ronaldo pri kraju karijere da bude simpaticniji fudbalskoj publici od Mesija ali se upravi desava. Covek je i u ovim godinama, i posle svega sti je osvojio dosao u PL i to u Utd koji se muci, da sa njima dodje do neke bitne titule i za to moze samo da dobije respect. Za razliku id njega, Mesi je otisao u jedan u najboljih timova danasnjice da igra sa 2 od top 5 ili top 10 igraca danasnjice i to u Francuskoj ligi koju uz svo duzno postovanje ne mozemo nikako staviti u ravni sa PL. Isto tako, Ronaldo je vec Utd donio toliko bodova u LS i da nije bilo njegovih golova, prolazak grupne faze za ovu ekipu Utd bi bila misaona imenica. To su cinjenice i nema veze sa tim dal se voli ili mrzi Ronaldo... Isto tako, navijaci Utd su zahvalni na dolasku Ronalda jer je vratio Utd u centar desavanja, tamo gde je Ronaldo tu su velika ocekivanja, nesto sto je bio sinonim za Utd ali se izgubili zadnjih godina pa smo tako mogli da gledamo toliko prosecnih igraca u Utd i koji su se provlacili iz godine u godinu sa ostankom u klubu. Tu je najbolji primer Maguirea koji cim je porastao oritisak, ne zna gde se nalazi ali isto tako i menadzera Olea koji se provlacio vec duzi period na igracki status u klubu a mnogi zaboravljaju kako je Utd ocajno igra i prosle sezone i kako se izvlacio ali kazna stizala u bitnim mecevima, u 1/2 i finalima takmicenja gde je bolno bilo gledati koliko je Ole van svog ranga... Za kraj, mogu samo reci da je bilo uzivanje odrastati u eri 2 najbolja igraca danasnjice i iako je meni licno najbolji svih vremena Ronaldinjo, ne moze niko opovrgnuti da su ova 2 nisu trajala kao niko nikada. Samo pogledajte kakve majstori su igrali u njihovo vreme i koliko se izmenjalo igraca a oni su uvek tu sa njima. Samo cu navesti Kaka, Bale, Neymar, Hazard, Mbappe, Salah, Lewa itd itd. Buce tuzan dan kad se povuku takve 2 igracine.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 30. novembar 2021 15:47)

stvarno smesno je porediti. Ronaldo je protiv top 10 reprezentacija u takmicarskim mecevima postigao 10 golova a Messi 0, protiv reprezentacija iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13. najbolja sto je Leo mogao su ekipe poput Kolumbije i Cilea a Ronaldo pogadjao protiv Spanije,Holandije,Francuske,Nemacke...

gazda

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Sve to zavisi od zreba. Cinjenica je da na EURU ima vise kvalitetnijih reprezentacija ali je isto tako cinjenica da se pola tih reprezentacija poizbacuje medjusobno. Pa Portugal je osvojio EURO 2016 preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske. A Argentina osvojila Kopa Ameriku 2021 preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila. Sigurno je da Ronaldo nije imao puno teze protivnike na EURU.

Spominjes sada Dibalu, a kada je Ronaldo igrao sa njim u Juventusu pisali ste da Ronaldo nema sa kime da igra + imao je i Iguaina.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Ronaldo toliko grize da samo golmani imaju manje pretrcanih kilometara po utakmici od njega :)

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(hhh, 30. novembar 2021 16:34)

Ronaldo je 2016,2017 a i 2018 bio ubedljivo najbolji igrac LS koju je njegov tim osvojio a Messi ove godine je bio najbolji igrac tamo nekog rekreativnog turnira.

Eee

pre 2 godine

U Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.
(Miki, 30. novembar 2021 15:08)

Prijatelju, Mesi je dao ukupno 27 golova top6 ekipama iz Engleske. Najviše od bilo kog igrača. Dok je na primer Ronaldo dao samo 12 golova iako u Mancesteru igra 6 sezona.

Amir Ćosić

pre 2 godine

2010 kada su Snajder ili Iniesta trebali dobiti Messi je dobio zbog statistike. Tada su Messi i njegov lobi obesmislili zlatnu loptu.

Maslinov Medved

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.
(Pedja, 30. novembar 2021 15:25)

Glasanje za Zlatnu loptu se završilo na početku nove sezone! Nema veze njegov trenutni ucinak sa PSŽ-om.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 30. novembar 2021 16:37)

Zao mi je ali Cile i Kolumbija ne spadaju u najjace reprezentacije, jer ako su to najjace reprezentacije onda da i Ronaldu racunamo Svedsku,Dansku i Svajcarsku.

miki

pre 2 godine

Meni nije jasno kako to da jedan Maldini nema neki zlatnu loptu,covek nema sta nije osvojio i sam Milanom i sa Italijom,znaci nepravedno totalno.Ove nagrade samo dobijaju napadaci a odbranu ko sisa.

Mensur iz Zadruge

pre 2 godine

L'Ekip je francuski sportski list, pa i u svim proglašenjima najbooljih na portalu B92 uvek pobeđuju srpski sportisti. Na primer: ko će osvojiti titulu na ZT u Torinu, Srbin Novak goat dobije 1276 glasova, Medvedev i Zverev zajedno 75. Narod bira! Kad čujem reč narod, u'vatim se za kurac.

Misa

pre 2 godine

Realno, ova nagrada je potpuno beznačajna, a vidimo da je i besmislena. Mesi je dobar igrač i to je to. Ronaldo je bolji i kao igrač i kao čovek

Bokanegra

pre 2 godine

jedan je mesika...ronaldu dzaba brojke...nikad mu po majstorstvu nije bio blizo...ronaldinjo, ronaldo brazilski, zidan, maradona, krojf...a narcis je u grupi gerda milera, panceva i tih sto trpaju...al nisu majstori...sorry

JPR24

pre 2 godine

Ako ce mo realno i ovakav Ronalno je ovu godinu bio bolji od Mesija.Stvarno ne postoji ni jedan argument da Mesi uzme zlatnu loptu.
(Mare, 30. novembar 2021 16:09)

Igra u Francuskoj, pa da iskoriste priliku da neko iz “francuskog” kluba uzme. To je jedini “argument” ! Mesi je prvih pet sasvim zaslužio, ali ove dve zadnje, obican cirkus, Levandovski je ove godine trebao dobiti bez diskusije. Ali to ti je kad nema objektivnosti.

hghhh

pre 2 godine

2016 godina:
Najviše golova: Messi
Najviše asistencija: Messi
Najviše prilika stvorenih: Messi
Najviše uspješnih driblinga: Messi
Najviše golova iz slobodnih udaraca: Messi
Najviše golova van 16-erca: Messi
Najviše nagrada za igrača utakmice: Messi
Najviše golova na Copa Americi: Messi
Najviše asistencija na Copa Americi: Messi
Najbolji igrač Copa Americe: Messi

Zlatna lopta: Ronaldo (na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LP samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica.

Jeste Lewa pokraden ali drago mi je sto je Mesi dobio zbog ove najvece kradje ikad 2016 godine. Tada je Messi imao 59 golova i 31 asistenciju, a nije dobio zlatnu loptu.

Bane

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Dibalu je unistio postavljac noge kada je krocio u Juventus, postavljac noge je igrac/trener u Portugalu, svuda gura svoj nos a jedino sto zna je da sprovede loptu u gol sa ne velike daljine. Postavljac noge niti gine niti grize, pretrci manje od golmana svaku utakmicu, dok svi moraju da rade za njegovu statistiku. Mesi je uvek daleko od gola gde svaki napad pocinje od njega i na kraju opet uspe da postigne vise golova od postavljaca noge.

dejan

pre 2 godine

mogu i jedan i drugi da uzmu po deset zlatnih lopti ali nijedan od njih dvojice nece biti GOAT.
Za to treba podići boginju. PELE-MARADONA-ZIDAN pa tek onda svi ostali

ende

pre 2 godine

@mbodj

odavno nisam tačniju stvar pročitao ovde.
svako ko želo da pobedi će uzeti ronalda, on je pokretačka snaga svake ekipe u kojoj igra a igrao je u najjačim timovima i ligama...

CJC

pre 2 godine

Dajte ljudi, koga briga za nagradu neke novinske kuće, pitajte sve te fudbalere da li bi sledeće godine radije da dobiju trofej LŠ ili Zlatnu loptu?

hhh

pre 2 godine

Kada je Messi davao najviše golova 2016, 2017, 2018 godine gledali su se trofeji, a sada kada je Messi osvojio Copa Americu, sada bi gledali samo golove? Copa Americu je sigurno teže osvojiti nego onu smesnu Bundesligu gdje Bayern kupi sve igrače iz lige i onda se izviljavaju na protivnicima. Jeste Lewa zaslužio ZL 2020 godine ali ove godine bi je prije dao čak i Suarezu koji je osvojio titulu sa Atleticom pored Reala i Barcelone nego Lewi.

Pall Mall

pre 2 godine

Najveća je sramota da ovaj Portugalac ima pet zlatnih lopti. Bilo bi smešno da je Mesi otišao u penziju sa šest a ovaj marketing igrac sa pet. Zato je zaslužan Perez koji mu je kumovao tim nagradama. Sad su stvari malo došle na svoje mesto. Mada u zadnjih 15 godina Mesi je po učinku i igri trebao da ima 10 ZL. Jer je najbolji ikada.

Ccccc

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.
. Ovaj je odlicno svestan svoje nesvesti a ja njemu o cinjenicama da pricam necu. Znam samo da je 7 vece od 5 I znam zasto je razlika u ovoliko bodova, jer se u vreme Ronaldove osvojene prve zlatne lopte mnogo drugacije bodovalo nego kasnije a Mesi je tada bio dete od 20 godina.

El Clasico

pre 2 godine

Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravili se onako kako Ronaldu odgovara samo da stigne Mesija po broju zlatnih lopti.

Ja vec 2 meseca pisem da ce Lewa biti zrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zadnjih godina zbog trofeja ispred Mesija. Sada su je i Mesiju morali dati zbog Kope jer svi znamo da Bundesliga nema nikakvu tezinu jer bi je Bajern osvojio i bez Leve.

A Mesi nije mogao da ugrozi Ronalda 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju, bilo je ocekivano da je ni "neki tamo" Leva nece dobiti ove godine sa 60 golova i 10 asistencija + on nije ni blizu popularan kao Mesi i Ronaldo.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(El Clasico, 30. novembar 2021 17:24)

Pa igrao je puno puta protiv Kolumbije i Cilea i opet daleko manje golova protiv ekipa iz top 30 od Ronalda.

kiki

pre 2 godine

Mirza, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

stef

pre 2 godine

Nije jos nista gotovo. Sta ako Ronaldo osvoji jos neku ligu sampiona ili evropsko prventsvo.
Sve u svemu, jedno je sigurno, Mesi i Ronaldo su ubedljivo najbolji fudbaleri u istoriji ovog sporta, koliko god mi bili pristrasni i voleli vise Zidana, Ronalda, Maradonu, Pelea...

ElHombre

pre 2 godine

Mesi je mnogo pao kad su mu se penzionisali svi iz Barse ali presao je kod arapa i ako ne osvoji Ligu Sampiona bukvalno ce se ponoviti istorija kada je 2010 isto dobio zlatnu loptu pa otisao u Juznu Afriku i gledao kako mu saigraci lagano osvajaju Svetsko Prvenstvo sa Spanijom.

Ronaldo se drzi ali vidi se da se totalno adaptirao u skladu sa godinama i da nece uspeti da osvoji Premier ligu ponovo.

El Clasico

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 30. novembar 2021 16:55)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

nsnsns

pre 2 godine

@Pedja jeste to zlatno doba fudbala, jer je tu fudbal bio fudbal, nije bilo toliko uplitanja sponzora, lobista, managera, inluensera, statistika, novca... bilo je naravno ali ne toliko koliko danas.

kiki

pre 2 godine

mirza,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

Op

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac.

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….

Sinke

pre 2 godine

Opsesija mu je bila da bude bolji od Messija....Ali doslo je sve na svoje,Messi je daleko ispred svih,genije....Ne moze se golovima biti najbolji....Ne moze to ni Levandovski,ni Ronaldo,ni niko....Dzaba golovi sa 5 metara i cekanje lopte u sesnestercu.

Milos

pre 2 godine

Evropske kvalifikacije su SMESNE svaka druga utakmica bude 5:0 ekipe poput San Marina, Latvia, Andora, Litvanija, Farska Ostrva sluze samo za popravljanje gol razlike...
Mesijev rekord od 80 golova u Juznoj Americi je mnooogo impresivniji od Ronaldovog kad se uzme kakav se fudbal igra, Argentina NIKAD ne postize vise od 2 gola na utakmici...

Realno

pre 2 godine

Realno pravda je zadovoljena donekle, jer bilo bi zalosno da ovaj ima isti broj zlatnih lopti kao Mesi, a Mesi je sinonim za fudbal a Ronaldo je samo majstor za gol.

Asteriks

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini

Miki

pre 2 godine

Sasvim ne zasluzeno priznanje za Mesija.I pokazalo se da mesi moze da igra samo u Barseloni i to je to.U PSG je samo prosecan igrac a u Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.

Солскјаер

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.

Ariel Ortega

pre 2 godine

njega očigledno to nije briga čim je prešao u Man Utd

A Messi je iako je, sve kada se sabere bolji igrač od Ronalda ovu zlatnu loptu dobio preko veze što bi naš narod rekao.

Salle

pre 2 godine

Trudio se svim silama da protiv A dore,Lihenstajna,San Marina,Hiblartara i ostalih postigne sto vise golova,ali nije pomoglo...Messi je jedan jedini
(Asteriks, 30. novembar 2021 15:04)

Aj sad objektivno, da li je sa Argentinom teže osvijiti šampionat J.Amerike, nego sa Portugalom šampionat Evrope? Mesi je hoštapler koji je birao igrače za reprenzetaciju, kako je Dibala prošao? Majstor je fudbala, ali nije nikad igrqao u lošem klubu...Barsa pa PSG,...i ladno zlatna lotpa za trč"karanje"(publike)po terenu...Niži ljudi su startniji i brži od viših, ako ništa taj Ronaldo bar grize i željan je pobeda, ovaj mali ima sve predispozicije....ništa od njega bez Barse.

mbodj

pre 2 godine

(Sinke, 30. novembar 2021 14:54)



Njihova opsesija da budu bolji od drugog je obostrana, inače ovo rivalstvo ne bi trajalo oko 15 godina, a i dalje traje. A da je pravde, Mesi ne bi osvojio 2019. a pogotovo ne ovu 2021. Tako da Mesijevi fanovi su poslednji koji trebaju da stavljaju pravdu u usta. Nije mi jasno zašto ljudi daju sebi za pravo da govore da je neki igrač bolji od drugog samo jer im je lepše da gledaju tog odredjenog. Ja ako želim da pobedim uzeću Ronalda, za tebe ne znam.

stef

pre 2 godine

Nije jos nista gotovo. Sta ako Ronaldo osvoji jos neku ligu sampiona ili evropsko prventsvo.
Sve u svemu, jedno je sigurno, Mesi i Ronaldo su ubedljivo najbolji fudbaleri u istoriji ovog sporta, koliko god mi bili pristrasni i voleli vise Zidana, Ronalda, Maradonu, Pelea...

tomash

pre 2 godine

Mesi dobio zlatnu loptu? Presmesno! Za sta je dobio? Covek u parizu ima 5 utakmica i JEDAN gol!! Nikakav doprinos ekipi uopste!! Ako cemo iskreno mesi na 5.mestu ronalno 4. Morala je da ode salahu ili levanu. Ova godina je njihova. Mesi zbog imena i stare slave. Veze sa mozgom nigde

Bokanegra

pre 2 godine

jedan je mesika...ronaldu dzaba brojke...nikad mu po majstorstvu nije bio blizo...ronaldinjo, ronaldo brazilski, zidan, maradona, krojf...a narcis je u grupi gerda milera, panceva i tih sto trpaju...al nisu majstori...sorry

gazda

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Sve to zavisi od zreba. Cinjenica je da na EURU ima vise kvalitetnijih reprezentacija ali je isto tako cinjenica da se pola tih reprezentacija poizbacuje medjusobno. Pa Portugal je osvojio EURO 2016 preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske. A Argentina osvojila Kopa Ameriku 2021 preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila. Sigurno je da Ronaldo nije imao puno teze protivnike na EURU.

Spominjes sada Dibalu, a kada je Ronaldo igrao sa njim u Juventusu pisali ste da Ronaldo nema sa kime da igra + imao je i Iguaina.

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Ronaldo toliko grize da samo golmani imaju manje pretrcanih kilometara po utakmici od njega :)

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(gazda, 30. novembar 2021 15:47)

stvarno smesno je porediti. Ronaldo je protiv top 10 reprezentacija u takmicarskim mecevima postigao 10 golova a Messi 0, protiv reprezentacija iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13. najbolja sto je Leo mogao su ekipe poput Kolumbije i Cilea a Ronaldo pogadjao protiv Spanije,Holandije,Francuske,Nemacke...

Pall Mall

pre 2 godine

Najveća je sramota da ovaj Portugalac ima pet zlatnih lopti. Bilo bi smešno da je Mesi otišao u penziju sa šest a ovaj marketing igrac sa pet. Zato je zaslužan Perez koji mu je kumovao tim nagradama. Sad su stvari malo došle na svoje mesto. Mada u zadnjih 15 godina Mesi je po učinku i igri trebao da ima 10 ZL. Jer je najbolji ikada.

Bane

pre 2 godine

(Salle, 30. novembar 2021 15:17)

Dibalu je unistio postavljac noge kada je krocio u Juventus, postavljac noge je igrac/trener u Portugalu, svuda gura svoj nos a jedino sto zna je da sprovede loptu u gol sa ne velike daljine. Postavljac noge niti gine niti grize, pretrci manje od golmana svaku utakmicu, dok svi moraju da rade za njegovu statistiku. Mesi je uvek daleko od gola gde svaki napad pocinje od njega i na kraju opet uspe da postigne vise golova od postavljaca noge.

Ccccc

pre 2 godine

Укупан број бодова за Златну Лопту у каријери:

Роналдо: 3781
Меси: 3574

Не мења ништа... чисте чињенице.
. Ovaj je odlicno svestan svoje nesvesti a ja njemu o cinjenicama da pricam necu. Znam samo da je 7 vece od 5 I znam zasto je razlika u ovoliko bodova, jer se u vreme Ronaldove osvojene prve zlatne lopte mnogo drugacije bodovalo nego kasnije a Mesi je tada bio dete od 20 godina.

Pedja

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(hhh, 30. novembar 2021 16:34)

Ronaldo je 2016,2017 a i 2018 bio ubedljivo najbolji igrac LS koju je njegov tim osvojio a Messi ove godine je bio najbolji igrac tamo nekog rekreativnog turnira.

Misa

pre 2 godine

Realno, ova nagrada je potpuno beznačajna, a vidimo da je i besmislena. Mesi je dobar igrač i to je to. Ronaldo je bolji i kao igrač i kao čovek

kiki

pre 2 godine

Mirza, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

hhh

pre 2 godine

Kada je Messi davao najviše golova 2016, 2017, 2018 godine gledali su se trofeji, a sada kada je Messi osvojio Copa Americu, sada bi gledali samo golove? Copa Americu je sigurno teže osvojiti nego onu smesnu Bundesligu gdje Bayern kupi sve igrače iz lige i onda se izviljavaju na protivnicima. Jeste Lewa zaslužio ZL 2020 godine ali ove godine bi je prije dao čak i Suarezu koji je osvojio titulu sa Atleticom pored Reala i Barcelone nego Lewi.

hghhh

pre 2 godine

2016 godina:
Najviše golova: Messi
Najviše asistencija: Messi
Najviše prilika stvorenih: Messi
Najviše uspješnih driblinga: Messi
Najviše golova iz slobodnih udaraca: Messi
Najviše golova van 16-erca: Messi
Najviše nagrada za igrača utakmice: Messi
Najviše golova na Copa Americi: Messi
Najviše asistencija na Copa Americi: Messi
Najbolji igrač Copa Americe: Messi

Zlatna lopta: Ronaldo (na EURU 2016 davao golove jedino protiv Madjarske i Velsa, a u LP samo protiv Malmoa, Sahtjora, Rome i Volfsburga i na kraju dobio zlatnu loptu). 0 golova protiv Hrvatske, Francuske, Citya, PSGa, Atletica.

Jeste Lewa pokraden ali drago mi je sto je Mesi dobio zbog ove najvece kradje ikad 2016 godine. Tada je Messi imao 59 golova i 31 asistenciju, a nije dobio zlatnu loptu.

danny

pre 2 godine

Za mene su Mesi I Ronaldo najbolji fudbaleri danasnjice, treba da budemo zahvalni sto smo mogli da uzivamo u njihovim majstorijama. Celu karijeru igraju maestralno, to treba ceniti.

Eee

pre 2 godine

U Engleskoj bi igrao svaku 5 utakmicu jer bi ga Englezi pojeli za dorucak.Ronaldinjo je bio tata i za njega i za Ronalda.
(Miki, 30. novembar 2021 15:08)

Prijatelju, Mesi je dao ukupno 27 golova top6 ekipama iz Engleske. Najviše od bilo kog igrača. Dok je na primer Ronaldo dao samo 12 golova iako u Mancesteru igra 6 sezona.

ende

pre 2 godine

@mbodj

odavno nisam tačniju stvar pročitao ovde.
svako ko želo da pobedi će uzeti ronalda, on je pokretačka snaga svake ekipe u kojoj igra a igrao je u najjačim timovima i ligama...

El Clasico

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 30. novembar 2021 16:55)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

kiki

pre 2 godine

mirza,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

Batistuta

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to

El Clasico

pre 2 godine

Mesi je imao 4 zlatne lopte dok Ronaldo 1 dok se nije pocelo sve raditi sa stigne Mesija po broju ZL. Kada je Ronaldo imao golove onda su bitni golovi, a kada ima trofeje onda su bitni trofeji, Zasto Mesi nije dobio 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju ako je zlatna lopta individualna nagrada? Ronaldo je 2013 godine dobio samo radi golove zar ne? Svake godine se menjali kriteriji za zlatnu loptu i pravili se onako kako Ronaldu odgovara samo da stigne Mesija po broju zlatnih lopti.

Ja vec 2 meseca pisem da ce Lewa biti zrtva Ronaldovih zlatnih lopti koje je dobijao zadnjih godina zbog trofeja ispred Mesija. Sada su je i Mesiju morali dati zbog Kope jer svi znamo da Bundesliga nema nikakvu tezinu jer bi je Bajern osvojio i bez Leve.

A Mesi nije mogao da ugrozi Ronalda 2016 godine kada je dao 59 golova i imao 31 asistenciju, bilo je ocekivano da je ni "neki tamo" Leva nece dobiti ove godine sa 60 golova i 10 asistencija + on nije ni blizu popularan kao Mesi i Ronaldo.

No7

pre 2 godine

Nisam verovao da ce Ronaldo pri kraju karijere da bude simpaticniji fudbalskoj publici od Mesija ali se upravi desava. Covek je i u ovim godinama, i posle svega sti je osvojio dosao u PL i to u Utd koji se muci, da sa njima dodje do neke bitne titule i za to moze samo da dobije respect. Za razliku id njega, Mesi je otisao u jedan u najboljih timova danasnjice da igra sa 2 od top 5 ili top 10 igraca danasnjice i to u Francuskoj ligi koju uz svo duzno postovanje ne mozemo nikako staviti u ravni sa PL. Isto tako, Ronaldo je vec Utd donio toliko bodova u LS i da nije bilo njegovih golova, prolazak grupne faze za ovu ekipu Utd bi bila misaona imenica. To su cinjenice i nema veze sa tim dal se voli ili mrzi Ronaldo... Isto tako, navijaci Utd su zahvalni na dolasku Ronalda jer je vratio Utd u centar desavanja, tamo gde je Ronaldo tu su velika ocekivanja, nesto sto je bio sinonim za Utd ali se izgubili zadnjih godina pa smo tako mogli da gledamo toliko prosecnih igraca u Utd i koji su se provlacili iz godine u godinu sa ostankom u klubu. Tu je najbolji primer Maguirea koji cim je porastao oritisak, ne zna gde se nalazi ali isto tako i menadzera Olea koji se provlacio vec duzi period na igracki status u klubu a mnogi zaboravljaju kako je Utd ocajno igra i prosle sezone i kako se izvlacio ali kazna stizala u bitnim mecevima, u 1/2 i finalima takmicenja gde je bolno bilo gledati koliko je Ole van svog ranga... Za kraj, mogu samo reci da je bilo uzivanje odrastati u eri 2 najbolja igraca danasnjice i iako je meni licno najbolji svih vremena Ronaldinjo, ne moze niko opovrgnuti da su ova 2 nisu trajala kao niko nikada. Samo pogledajte kakve majstori su igrali u njihovo vreme i koliko se izmenjalo igraca a oni su uvek tu sa njima. Samo cu navesti Kaka, Bale, Neymar, Hazard, Mbappe, Salah, Lewa itd itd. Buce tuzan dan kad se povuku takve 2 igracine.

ime

pre 2 godine

Zlatnu loptu dodeljuje jedna novinska kuca.

Ko kad bi Savicevic bio ljubomoran na Sasu Ilica sto ovaj ima vise Sportovih nagrada.

Svasta…

I Mesi i Ronaldo su sjajni, svako sa svojim osobenostima i postignucima.

dejan

pre 2 godine

mogu i jedan i drugi da uzmu po deset zlatnih lopti ali nijedan od njih dvojice nece biti GOAT.
Za to treba podići boginju. PELE-MARADONA-ZIDAN pa tek onda svi ostali

Amir Ćosić

pre 2 godine

2010 kada su Snajder ili Iniesta trebali dobiti Messi je dobio zbog statistike. Tada su Messi i njegov lobi obesmislili zlatnu loptu.

ElHombre

pre 2 godine

Mesi je mnogo pao kad su mu se penzionisali svi iz Barse ali presao je kod arapa i ako ne osvoji Ligu Sampiona bukvalno ce se ponoviti istorija kada je 2010 isto dobio zlatnu loptu pa otisao u Juznu Afriku i gledao kako mu saigraci lagano osvajaju Svetsko Prvenstvo sa Spanijom.

Ronaldo se drzi ali vidi se da se totalno adaptirao u skladu sa godinama i da nece uspeti da osvoji Premier ligu ponovo.

Op

pre 2 godine

Lewa jeste zasluzio ove godine ali da je dobio zato jer je dao najvise golova, onda je Messi trebao dobiti 2016, 2017 i 2018 kada je imao i najvise golova i najvise asistencija i kada je po svim statistikama on bio najbolji igrac.

beogradski

pre 2 godine

Svjedok sam od polovine devedesetih, dakle nekoliko generacija. Ipak ono što smo gledali krajem 90-ih i do 2005 , je nešto čarobno. Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinjo, Roberto Karlos, Zidan, Figo, Anri...i mnogi drugi....medju njima biti najbolji! Medju njima osvojiti zlatno loptu ili biti šampion svijeta....to je nešto. Ne kažem da su Mesi ili Kristijano slabiji, ali konkurencija nema takvu težinu...da ima više takvih fudbalera, oni bi imali po jednu ili dvije nagrade i to je to
(Batistuta, 30. novembar 2021 15:29)

Velika istina. Devedesete i pocetak 2000ih su bile zlatne godine fudbala i kosarke. Verovatno i drugih sportova ali ja najvise pratim ova dva. Gore navedeni nisu jedini, ima tu jos i Del Piera, Berkampa, Sedorfa, Kantone, Raula, Bekama, Ovena, Stoickova, Djovanija, Gvaridole, Efemberga, pa i ovih nasih balkanskih igraca, Mijatovica, Savicevica, Sukera, Bobana, Stojkovica, Mihajlovica, Jugovica, Prosineckog. Kakav je tek NBA bio, a kvalitet evropskih ohradca koji nisu isli u NBA, ma da se smrznes. Valjda cemo opet gledati toliku kolicinu majstora u jednoj eri opet.

JPR24

pre 2 godine

Ako ce mo realno i ovakav Ronalno je ovu godinu bio bolji od Mesija.Stvarno ne postoji ni jedan argument da Mesi uzme zlatnu loptu.
(Mare, 30. novembar 2021 16:09)

Igra u Francuskoj, pa da iskoriste priliku da neko iz “francuskog” kluba uzme. To je jedini “argument” ! Mesi je prvih pet sasvim zaslužio, ali ove dve zadnje, obican cirkus, Levandovski je ove godine trebao dobiti bez diskusije. Ali to ti je kad nema objektivnosti.

Maslinov Medved

pre 2 godine

Dodela zlatne lopte ove godine je bila smesna. Bilo je pitanje ko je vise doprineo - Levandovski ili Salah, a dodeljuje se nagrada nekome ko nije nista uradio ove godine. Presao u PSG i dao ukupno jedan gol, zaista impresivno. Sa Barsom se raspao potpuno. Koliko je Mesi zasluzio zlatnu loptu ove godine, isto bi bilo da su je dali recimo Gobeljicu ili Miljkovicu.
(Pedja, 30. novembar 2021 15:25)

Glasanje za Zlatnu loptu se završilo na početku nove sezone! Nema veze njegov trenutni ucinak sa PSŽ-om.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 30. novembar 2021 16:37)

Zao mi je ali Cile i Kolumbija ne spadaju u najjace reprezentacije, jer ako su to najjace reprezentacije onda da i Ronaldu racunamo Svedsku,Dansku i Svajcarsku.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(El Clasico, 30. novembar 2021 17:24)

Pa igrao je puno puta protiv Kolumbije i Cilea i opet daleko manje golova protiv ekipa iz top 30 od Ronalda.

Mensur iz Zadruge

pre 2 godine

L'Ekip je francuski sportski list, pa i u svim proglašenjima najbooljih na portalu B92 uvek pobeđuju srpski sportisti. Na primer: ko će osvojiti titulu na ZT u Torinu, Srbin Novak goat dobije 1276 glasova, Medvedev i Zverev zajedno 75. Narod bira! Kad čujem reč narod, u'vatim se za kurac.

CJC

pre 2 godine

Dajte ljudi, koga briga za nagradu neke novinske kuće, pitajte sve te fudbalere da li bi sledeće godine radije da dobiju trofej LŠ ili Zlatnu loptu?

miki

pre 2 godine

Meni nije jasno kako to da jedan Maldini nema neki zlatnu loptu,covek nema sta nije osvojio i sam Milanom i sa Italijom,znaci nepravedno totalno.Ove nagrade samo dobijaju napadaci a odbranu ko sisa.

nsnsns

pre 2 godine

@Pedja jeste to zlatno doba fudbala, jer je tu fudbal bio fudbal, nije bilo toliko uplitanja sponzora, lobista, managera, inluensera, statistika, novca... bilo je naravno ali ne toliko koliko danas.

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….

Don

pre 2 godine

Messi daleko bolji igrač od Ronaldo. Ronaldo je nabolji špic svih vremena i niko mu ne može osporiti to, odličan u skoku, snažan šut, odlično pozicioniranje, najviše golova u istoriji fudbala (38 više golova od Messija sa 145 utakmica više), ali je Messija mnogo lepše gledati, ima tu eleganciju, može da predje 7 igrača i da da gol kao da nije ništa, ne samo statistički već i fudbalski je bolji igrač, ima lepše poteze, lepše pasove, igra prelep fudbal, pored toga igrač sa najviše zlatnih lopti ( i bez ove poslednje) i najviše zlatnih kopacki. Poštujem Ronalda, i on je mašina, ali nikada neće moći da dotakne Messijev nivo. Kako je tako je….