Četvrtak, 25.11.2021.

13:00

"Mesi, zar te nije sramota?" VIDEO

Bivši holandski fudbaler Rafael van der Vart kritikovao je odnos Lionela Mesija prema igri u meču između njegovog Pari Sen Žermena i Mančester sitija.

Izvor: B92

"Mesi, zar te nije sramota?" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Kinez

pre 2 godine

(Kiki, 26. novembar 2021 18:07)

Messi je u nokaut fazi LS igrao uglavnom protiv dzinova od papira, ili da ti pojednostavim protiv klubova od kojih je ostalo samo ime.

Kiki

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 23:42)

Kako je Mesi dao vise golova protiv slabijih ekipa kada je citav svet pisao da se Realu namesta zreb LS. Barselona je cesto u osminifinala imala teze protivnike nego Real u cetvrtfinalu. Pogledaj samo protiv kojih je Mesi ekipa igrao u cetvrtfinalima, a protiv kojih Ronaldo 😂

Dragon

pre 2 godine

Vrlo glup komentar.
Messi ne igra pravu odbranu.
U svakoj ekipi jedan igrac ima slobodnu ulogu.
Ali klinac Mbape bi morao.
On me puno vise cudi.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 23:17)

Messi je mnogo vise golova postigao protiv slabijih ekipa u LS od Ronalda tako da to nije opravdanje.

Od Messija u nokaut fazi SP vise asistencija ima Tomas Miler.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 21:20)

Pa Mesi je u LS drugi dok Ronaldo u reprezentaciji nije ni u TOP 20 :D

I Ronaldo je igrao u cetvrtfinalima LS protiv Volfsburga, Apoela, Galatesaraj, Ajaksa kojima je dao 10 golova dok je Mesi dao samo 1 protiv Sahtjora.

Inace, Mesi je najbolji asistent u istoriji nokaut faze na SP.

*

pre 2 godine

Jeste se Mesi šetkao, ali, realno, u poznijim je igračkim godinama i mora da se štedi. Na kraju, nije ni doveden da bi jurcao. Mada, neko će reći da ne radi ni ono zbog čega je kupljen. Možda sutra proradi. Izvesno je, međutim, da se fudbal izmenio i da su megazvezde poput Mesija i Ronalda dinosaurusi. Kao pojedinci su i dalje izvrsni, ali nastupa era ekipa koje se oslanjaju na timski rad, konstantno trčanje i pritisak, gde svi po potrebi rade sve i nema klasičnih devetki. Ekipe poput Čelzija, Sitija, Bajerna i Liverpula su budućnost. Na reprezentativnom planu Italija. Načičkani velikim imenima, a niko se ne izdvaja posebno. Možda jedino Levandovski i Salah, ali i bez njih, njihove ekipe funkcionišu savršeno i zalaganjem u potpunosti nadomeste njihovo odsustvo. Ronaldo npr igra u dobroj formi, ali Junajted nema koncepciju kao gorenavedeni klubovi (možda čak ni adekvatne profile igrača), a o menadžeru da ne govorimo. Kristijano će na individualni kvalitet doneti prevagu u mečevima protiv vrhunskih ekipa, ali ne i protiv elitnih. U kontekstu igre Tuhela, Gvardiole, Klopa ili Nagelsmana gde je neophodno da se besomučno trči i vrši pakleni presing, Ronaldo i Mesi jednostavno ne bi imali mesta. Poketino je u jedinstvenoj situaciji u smislu da deluje kao da zna šta treba da radi, ali pod pritiskom vlasnika kluba i uloženog novca, mora da pribegava ovoj ofanzivnoj postavci koja, ma koliko ubojita, neće doneti trijumf protiv organizovanog i ultra-fizičkog fudbala nove generacije.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 20:44)

Drugi iza Ronalda u LS. A sto se reprezentacija tice, normalno kada je igrao protiv amaterskih ekipa u nokaut fazi.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Ivan

pre 2 godine

Pa Ronaldo se seta jos iz doba kada je Mourinho bio trener Reala. Modric je prosle godine rekao da su se Ronaldo i Mourinho skoro potukli na poluvremenu jer se Ronaldo nije htio vratiti nakon izgubljene lopte.

El clasico

pre 2 godine

Kinez,

Ronaldo je bio nevidljiv u cak 4 od 6 odigranih finala LŠ. Nevidljiv 2x protiv Atletika, protiv Barse 2009 i protiv Liverpula 2018. Cak je i u onom finalu protiv Celzija 2008 "gde je nesto napravio" dao gol pa posle promasio penal. Uz sve to je izgubio finale u direktnom duelu Mesija i Ronalda 2009 godine. Kada je najpotrebnije i kada je utakmica sa najvecim pritiskom Mesi je najbolji, a Ronaldo uvek podbaci - nestane sa terena. Ronaldova statistika kada se igra na jednu utakmicu je uzasna, a to su finala LS i nokaut faza sa reprezentacijom. Neverovatno je da je Ronaldo toliko dobar kada se igra na dve utakmice kao cetvrtfinale i polufinale LS, a da je toliko los kada se igra na jednu utakmicu.

Moto cross

pre 2 godine

Kad Van de Vart pljuje Messija to mu isto dodje kao da je pljujem Van de Varta ......dečko odgledaj klip sa 500 Messijevih najlepših golova i biće ti jasno sve ......

pppp

pre 2 godine

Da je neka bitna i velika utakmica, uvek bi Mesija uzeo u ekipu pre Ronalda. Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji nokaut faze LŠ i ima najbolji ucinak u istoriji nokaut faze sa reprezetacijom - 5 golova i 16 asistencija na SP i Kopa Americi. Ronaldo je u LŠ najbolji u nokaut fazi, ali u reprezentaciji ga nigde nema. Samo 3 gola i 2 asistencije za 15 godina.

lool

pre 2 godine

Kad bih odlučivao o igraču koji čini svoju momčad boljom, Ronaldo ne bi bio ni u TOP 50. Kad je on došao u Juventus, Dybala, Pjanić, Higuain...su nestali. Pali u igri za 80%. Mandžukića su otjerali zbog njega. Isto tako Portugal. Kad Ronaldo ne igra, B. Fernandes, Bernardo Silva su neusporedivo bolji nego s njim, kad sve ide na njega. Real sa njim bio samo 2x ispred Barce na tabeli u 9 sezona, a bez njega budu 2x ispred Barce u samo 3 sezone. Lige prvaka ne bi osvajali ni sa njim da je bio VAR. Pa pogledajte sada United. Prošle sezone bili drugi bez Ronalda, ove sezone u prva 3 kola budu prvi, dali 5 komada Leedsu i onda dolazi Ronaldo i raspad sistema. United u 9 utakmica sa njim ima 5 poraza, a u čitavoj prošloj sezoni imali 6. Ronaldo se ne zna podrediti ekipi da bi ekipa bila bolja, nego se ekipa mora podrediti njemu da bi on došao do izražaja/golova, a u Engleskoj ligi je u potpunosti podbacio. Samo 4 gola u 800 minuta igre. A pogledajte Barcu bez Messija. Barca sa Messijem prošle sezone bila čak i privremeno prva u 33. kolu La Lige, a bez njega ta ekipa se sada bori za peto mjesto na tabeli. Činjenica je da je Messi mnogo važniji za ekipu od Ronalda.

Junajted i Juventus su unisteni Ronaldovim dolaskom, dok je Barsa unistena Mesijevim odlaskom. Juventus ove sezone ima 21 bod isto kao i prosle sezone u ovom trenutku. Znaci, bez Ronalda nisu nista slabiji.

tomasevic

pre 2 godine

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.
(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Sezona 2018/19, bez Xavia i Inieste. Mesi 55 golova u sezoni, najbolji strelac spanske lige, ujedno bio i zlatna kopacka Evrope, najbolji strelac Lige sampiona, zabijao u svakoj rundi nokaut faze, zabio i dva komada Liverpulu u polufinalu. Znamo svi kako su tragikomicno ispali. Doneo barsi duplu krunu u Spaniji, ligu i kup i bio na pragu finala lige sampiona. Van Dajk najveci rival za zlatnu loptu izadje i javno covek kaze kako bi bila nepravda da on dobije pored zivog Mesija. Jedna od najimpresivninih sezona u istoriji fudbala. Bez Xavia i Inieste prijatelju je sve ovo gore navedeno postigao !! Pa on je prosle sezone onakvu barsu do samog kraja drzao u borbi za titulu i bio najbolji strelac lige pored ovakvog Benzeme !! Doneo i kup ! I to sve prijatelju bez Xavia i Inieste ! Pogledajmo ove sezone barsu ! Preti im ispadanje jos u grupi sto se nikad nije desilo sa Mesijem, a o borbi za titulu ne treba pricati. Bore se za 4 mesto !! Nemojte se blamirati vise, samo se ukopavate sve dublje i dublje. Izrazite malo vise postovanja prema najboljem igracu sveta zadnjih 15 godina i vise ce se postovati i Ronaldo. Ima nas vise, imamamo cinjenice na nasoj strani, uvek vas neko potuce i umesto da odrastete malo i prihvatite neke stvari, ponasate se kao curice. Potucen si prijatelju upravo do nogu !

hmm

pre 2 godine

(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LŠ (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LŠ
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LŠ, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LŠ (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LŠ (2018/19)
1 zlatna lopta (2019)

Bez Modrica i Krosa, Ronaldo nije ni R od Ronalda. To se vidi i u reprezentaciji kada dodju teze utakmice. Lako je protiv Andore, Armenije itd...

Realan

pre 2 godine

mnemonic,

U zadnje 3 sezone od kako je Ronaldo otišao iz Reala, Messi u ligi prvaka ima 5 golova više od Ronalda. Messi donosio Barci važne pobjede u važnim utakmicama protiv Tottenhama, Intera, Dortmunda, Juventusa, a i prolaze u nokaut fazi protiv Napolija, Lyona, Uniteda i donio im pobjedu protiv Liverpoola, a Ronaldo je Juventusu u važnim utakmicama donio prolaz protiv Atletica i pobjedu u grupi protiv Barcelone (oba gola je postigao iz penala). Ronaldo je ispao od Lyona protiv kojeg je Messi imao 2 gola i 2 asistencije i donio Barci prolaz dalje. Ronaldo je sa Realom osvojio 3 lige prvaka zaredom, davao je po 15,16,17 golova u sezoni, a u Juventusu ispada u osminamafinala i postigao je samo 14 golova za 3 sezone. Znači, više je golova dao u jednoj sezoni u Realu nego u 3 sezone za Juventus. Ronaldo je najbolji i najočitiji primjer koliko jedan igrač zavisi od tima. Lako je bilo uz Modrica i Krosa ;)

danko

pre 2 godine

wow, analiticar u engleskoj ligi promovise engleski tim i igrace, neverovatno
mesi je uradio samo 1-2 stvari na utakmici sto neko rece, samo se nije setio da kaze da je jedna od njih asistiranje mbapeu za gol
to je ta objektivnost sa kojom se ovde prati fudbal

tomasevic

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Ajde vrati se malo ispod pa pogledaj sta je Dzoni nakacio pa mi reci opet jel mislis da nestane u velikim utakmicama? Pitaj navijace Citya kojima je uvalio pregrst golova ranije, navijace Uniteda koje je masakrirao dva puta u finalima, navijace Bayerna koga je razbio 2009 i 2015, navijace Milana, Arsenala, navijace Liverpula nakon onog slobodnjaka itd itd.. 30 golova engleskim najboljim ekipama u Ligi sampiona na 35 utakmica. Ronaldo ima isto toliko protiv istih protivnika ali na 76 utakmica !! Lol ! I ti se nasao pricati o velikim utakmicama? Ajmo popij mleko i spavanac.

Pragmatik

pre 2 godine

(Realan, 25. novembar 2021 16:00)

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.

mnemonic

pre 2 godine

Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram
(Jos_uvek_cekam_na_odg, 25. novembar 2021

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.

Vuk-sa-istoka

pre 2 godine

Mesi je svoje odsvirao. Igraci njegovog tipa ne mogu predugo da traju. Ovakvi cim predju 30 pocnu padati. Razlog toga je stil igre koji je baziran na prodornosti i duel igri. Telo i misici im trpe vise od recimo klasicnih napadaca. Zato ce Kristijano duze potrajati ali ne vecno naravno. Sve u svemu, dvojac koji je najvise obelezio svetski fudbal zadnjih 15 godina lagano ali sigurno ustupaju mesta mladjim. Neke su odusevljavali, druge nervirali, ali u svakom slucaju covek nije mogao ostati ravnodusan na njih. Mesi ce mozda ostati u ocima vecine kao nesto bolji i talentovaniji, dok ce Ronaldo bar ovim mladjim generacijama nadam se posluziti kao dobar primer i pokazatelj kako se sve moze steci sa velikim radom i odricanjem. Postavite sebi neki cilj i stremite ka njemu. U suprotnom,zaglavicemo i lutacemo u mutnom a zivot je prekratak.

Cinker

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Što ih Ronaldo ne reši protiv Mancester Sitija, Liverpula, Srbije,Lestera?

Ovo pisem na silu, zato sto uvek moze da se nadje mana, sta god neko uradi. Zato nekako ne ide vise da se Ronalo i Mesi kritikuju. Oni su mnogo toga uradili za fudbal. Sad sve sto urade je bonus i to je za svaki respekt.

Eee

pre 2 godine

Izjava Mesija od pre nedelju dana: „Nisam igrao dugo, meč sa Brazilom bio je pun intenziteta, a meni je potrebno da uđem u ritam. U redu sam, ali još ne fizički sasvim spreman. Već neko vreme je tako i nije lako igrati meč takvog intenziteta. Ipak, nadam se da ću godinu završiti na dobar način„, rekao je Mesi.

Da Van Der Vart, prati fudbal, čuo bi za ovu iskrenu izjavu Mesija.

PSŽ je prošli put su pobedio Siti, Mesi je postigao gol, a sada nisu, Mesi je odigrao ispod nivoa i to je to. To je fudbal.
Evo Djokovic ove sezone osvoji 3 grend slema, jedan ne osvoji i odmah se pronadju ljudi da ga kritikuju.

Duke

pre 2 godine

Pa sta je tu cudno? Covek je otisao iz svog omiljenog kluba i grada, u novu sredinu na zalasku karijere. Tek se vratio posle povrede, nije vise jedina ili najveca zvezda u timu, ne igra ceo tim za njega, ne igra vise protiv Reala, Atletika i Valensije svake nedelje... Nema vise toliko zelje i zara za fudbalom, kad sa pola gasa pobedjuju svake nedelje klubove ispod proseka. A sto se vracanja u odbranu tice, to ne radi vec duze vreme, jer kao vecina "starijih" igraca, stedi snagu za napad i trk kad je moguca sansa da se postigne gol. Zbog toga ce igrati jos 2-3 godine i opet moci da jednim potezom okrene tok utakmice u korist svog tima. Samo se vidi da je zelja za igrom skoro nestala.

Yyyy

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala
(gevara, 25. novembar 2021 15:25)

Mesi je igrač koji je postigao najveći broj golova top6 ekipama Engleske!

Dm

pre 2 godine

Koja sramota da se omalovažava jedan od najboljih fudbalera ikada što u jednoj utakmici nije bio u formi dok za Ronalda su uvek blagi komentari i pored njegove arogancije i ekscesa koje pravi... Dokazana statistika je da je Messi nedostižan i da je mladi 2,5 godine od Ronalda

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Najneverovatnija je sledeca statistika.
Ovde su ubrojani najbolji klubovi iz liga petica, s kojim su se susretali u prvenstvu ali i Evropi.
Engleska ( Chelsea, City, United, LFC, Arsenal i Spursi)
Nemacka ( Bayern i BVB )
Francuska (PSG)
Italija ( Inter, Lazio, Roma, Napoli,Milan, Juve)
Spanija ( Real, Barsa,Bilbao,Sevilja,Atletico, Valencia)

Pogledajte samo ove cifre :
Ronaldo protiv najjacih ekipa sve ukupno:
284 u- 177 gol/ 35 asistencija

Mesi :
254u- 209 gol/85 asistencija!
Prosto neverovatno kolika razlika je ustvari!
Dakle manje utakmica, njih 30 ,ali cak 30 golova vise i cak 50 asistencija vise na 30 utakmica manje ima Mesi!!!!!! Ima li smisla bilo sta dalje raspravljati ?
Ronaldo prosek golova po utakmici 0,62 a asistencija 0,12
Mesi prosek golova po utakmici 0,82 a asistencija 0,33 .
Ovo je ogromna razlika, razbija ga Mesi u najvecim utakmicama ,razbija !
Izvor transfermarkt, dakle sve mozete i sami da saberete i proverite. Statistika je izvucena sa njihovih zvanicnih profila!

Nema vise sta da se raspravlja na ovu temu osim da pored svega ovog, Mesi ima vise zlatnih kopacki, vise zlatnih lopti i daleko bolji medjusobni skor !O tome kako bolje izvodi slobodnjake ili kako je bolji tehnicar odnosno dribler ne treba trositi tastere.
Jednom za sva vremena da zavrsimo sa ovom pricom.Ovi brojevi sve dokazuju!

Ovo nije moj komentar,ali sam ga snimio.Eto vam velike utakmice.Sve sam proverio sam i sve je tacno u broj zavrsno sa proslom sezonom.

radnjanin

pre 2 godine

(Dzoni, 25. novembar 2021 14:03)

Prijatelju hvala ti za ovaj video. Kakvo evoluiranje emocija. Nije humano sta je Messi radio tom Real Madridu. Evo pustam video treci put. Najezio sam se.

Messi je zavrsio na zalost sa ozbiljnim fudbalom ne toliko zbog godina i biologije nego zbog zasicenosti i kao sto neko rece, to se mora prihvatiti iako su mnogi od nas tuzni i delom i ljuti . Bice jos lepih momenata, ali sve redje i redje. Naravno i Ronaldo je veliki sampion i igrac, pokazuje to i sad u Unitedu, medjutim njegov veliki peh je taj sto je ziveo i igrao u doba Mesija koji je ipak "ono nesto". Fudbal iz druge galaksije. Medjutim da nije bilo Mesija, pitanje koliko bi i Ronaldo postigao, pa i obrnuto. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Albion

pre 2 godine

Mesi i 2 godine stariji Ronaldo kao nebo i zemlja ove sezone. Jedan se pati u supertimu, mota se u radijusu sredine terena, moli igrače da mu dodaju koju kost, ponižava se u slabijoj ligi, dok je drugi lider, odlučuje utakmice i vodi limitiran tim kako tako dalje u najjačoj ligi sveta...

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20

Nikakav argument, ali cak i tu je Mesi bolji. Ima jasna statistika i za to gde su ubrojani njihovi golovi protiv najjacih ekipa liga petica gde su igrali i u Evropi. Mesi daleko bolji i na tom polju, mnogo vise golova i asistencija ima iako ima manje utakmica. Dakle bolji je i protiv najjacih ekipa. Ne mrzi me uopste, naci cu taj komentar negde ,decko je kacio. Moze se jasno sve proveriti.Dakle nemate argumenata !!!!

gevara

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala

Englez

pre 2 godine

Na cemu je ovaj? Pa Ronaldo je protiv Srbije pretrcao manje od golmana. Jel on ikako igrao u toj utakmici? U Engleskoj ligi takodjer on uopste ne trci nego hoda po terenu kao da je modna pista

Jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mene samo zanima jedna stvar. Neka mi neko proba objasniti, jer ja ne vidim nikakvu logiku. Dakle idemo redom. Gledajuci citavu karijeru obojice, dakle ne selektivno kome sta pase nego citavu karijeru, Mesi ima bolji prosek golova po utakmici, dakle Ronaldo ima vise datih golova samo jer je odigrao nekih 150 utakmica vise. Tj ako im oduzmemo penale, isti su po broju golova. 6-4 zlatne kopacke u korist Mesija. Rekorder u jednoj sezoni sa 72 gola. Rekorder u jednoj god sa 91 golom. Rekorder za zlatnu kopacku sa 50 golova. Dakle ocigledno bolji strelac. Idemo dalje. Neko se uhvati asistencija a onda kad covek pogleda, Mesi ima cak 90 asistencija vise na 150 utakmica manje. Svaki komentar je suvisan! Dakle bolji i asistent. Idemo dalje. Bolji dribler. Sajtova koji vode detaljnu statistiku koliko hocete koji ce to potvrditi ali ne trebaji nam. Providno je sa meseca. Bolji plej sa mnogo vise kreiranih sansi saigracima. Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram

Freak on a Leash

pre 2 godine

Ništa on nije bio bolji ni poslednje dve godine u Barsi.Vec napuni tamo Gijon i Granadu itd a u najbitnijim utakmicama je uglavnom bio neprimetan.
PSG je trebao da dovede nekog igraca sredine terena,nekog zadnjeg veznog razbijaca,njima Mesi uopšte nije potreban.Imaju Di Mariju,Drekselera,Mbapea,Nejmara,
Vandinog muža itd šta će im Mesi?

Primorac

pre 2 godine

Meni je najjace kada ljudi kritikuju Mesija i Ronalda da ne trce, a imaju 34 i 36 godina. Vecina igraca u njihovim godinama su bili u penziji. Iniesta je u tim godinama otisao u Japan, Cavi u Katar.

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte na kraju video koji cu okaciti. Uzmite Ronaldu golove i sta ce ostati? Hm, pa ne puno toga:). Uzmite Mesiju golove i ostace ono sto ce te videti na kraju:)) . Ovo je samo protiv Reala i to samo jedan deo, ovde cak nisu ni sve asistencije ni sve kreirane sanse, ovde nema ni jedan od njegovih 27 golova protiv Reala od kojih su neki legendarni, pogotovo onaj slalom na sred Bernabeu stadiona pored Ronalda i Murinja sa finale lige sampiona:)).
Pogledajte u samo 5 min sta je tu pocepanih odbrana, stvorenih sansi i asistencija iz slaloma, driblinga, iz mesta sa centra terena:)). 14 asistencija ima protiv Reala i naravno ubedljivo i najbolji asistent u istoriji el klasika:). Ronaldo ima samo 1 asistenciju protiv barse u 30 utakmica koju je ustvari nemoguce i naci na YT, na nivou je statisticke greske:)). Oduzmite Robaldu golove protiv barse i nadjite mi ovakvu kompilaciju?:) Njegov doprinos i sadrzaj je prilicno mrsav u poredjenju sa Mesijevim . I to je citava filozofija i nauka. Ovo je krucijalna razlika izmedju njih dvojice koju svaki normalan covek primecuje. Ronaldo je uglavnom odlican strelac, Mesi odlican strelac, ali i paker, plej, dribler itd:)). Vise mu se ne igra , premotao je igricu davno i to je to:)). Odvojite 5 minuta i uzivajte u cistoj caroliji, fudbalskoj esenciji, zanemarite ime igraca. Ovo je fudbal, zbog ovog volimo ovaj sport. P.s. ne preporucuje se navijacima Reala sa slabim srcem:)))

Uzivajte!
https://m.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI

Runi

pre 2 godine

Ronaldo se toliko trudi u odbrani da Junajted prima svaku drugu utakmicu po 4-5 golova od njegovog dolaska. A i Siti ih je mogao unistiti ali nisu hteli. Dali 2 gola i onda se dodavali do besvesti.

Car

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Mesi je se uvek borio za ekipu vise nego Ronaldo koji kampuje u petrcu nebitno da li mu klub pobedjivao ili vodio.

Saudijac

pre 2 godine

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Nikada mi nece biti jasno zasto fanovi Ronalda toliko isticu fizicku spremu u poredjenju sa Mesijem, a taj lik vec godinama ne trci nista vise od Mesija, a daleko je fizicki spremniji od njega kako fanovi Ronalda kazu. Misle da ako Ronaldo pokazuje misice i objavljuje po drustvenim mrezama da je to kao neki veliki uspeh. Neka se pokaze borbom na terenu, a ne na instagramu.

Spelek

pre 2 godine

Voljni momenat i motivacija su sigurno na strani Ronalda, pogotovo po stare dane, ali sve ostalo je na strani Mesija. Pregled igre, ucesce u njoj, mnogo sira sfera i lepeza uticaja na igru jer je vestiji dribler, bolji paker sa vecom fudbalskom inteligencijom. Njega ljudi nece pamtiti samo po golovima nego i po driblinzima, pocepanim odbranama poludirigovanim pasovima. Na sve to uspevao je parirati Ronaldu i po golovima iako igra dalje do gola. Ali dosao mu je kraj. Takvi se inace igraci vise trose i telo ranije izda, ali ovde se radi i o zasicenosti. Sinoc se kretao kao prebijena macka. Doduse kad je malo dao gasa, zakuvao je gol, napravio pometnju, ali osim toga i onog tunela nista nismo videli. Prilicno anemican i nezainteresovan. Tu je razlika u korist Ronalda koji i dalje tera neke svoje trke. Medjutim nece ni on jos dugo. Vidi se da ne moze puno toga osim ako mu se ne servira na gotovo.
Zakljucak i poenta price je da obojica lagano silaze sa velike scene i to neki ne mogu bas olako da prihvate.

Shone

pre 2 godine

(gaga, 25. novembar 2021 13:11

Samo da se nadovezem da nisu ista pozicija, Ronaldo i Mbape su spic igraci takve su im trenutne pozicije), a Mesi je prednji vezni pa shodno tome bi trebao da pretrci vise nego ova dvojica. Generalno ne treba tu statistiku vezano za trcanje toliko uzimati zdravo za gotovo jer su Mesi i Ronaldo klasa za sebe pa i samo jednim potezom mogu resiti utakmicu, a i te kako imaju kredita da ne trce u prazno, sto zbog prethodnih zasluga sto zbog broja godina koje nisu male, iako se pojedincima uvek ucini da oni imaju i dalje 20ak godina.

menoti

pre 2 godine

Kada ga nije bilo sramota da pobegne iz Barselone, pokazao je da njega nicega nije sramota. Umesto da ostane i bori se za Barsu koja ga je stvorila i dala mu desetine miliona, on je pobegao u super-tim PSZ-a, jer Barsa to vise nije, ne bi li kao nekad pored Cavija, Inijeste, Vilje skupljao "zlatne lopte". Nadao se da ce to moci u PSZ- u,i da ce Mbape, di Marija, Nejmar, Verati.... igrati za njega, ali neiteligentno se preracunao. Nije shvatio da on za njih nije neko za koga bi oni skupljali "zlatne lopte", vec da on mora da igra za tim a ne, kao u Barsi i Argentini, ceo tim za njega. Mesi je sada kao Kolumbijac Valderama, pred kraj karijere, stoji na sredini terena i par koraka napred par nazad.

Misa

pre 2 godine

Pa to i jeste problem pariza, sto trojica napred nista ne rade kad nemaju loptu. Inace, mesi je vise radio nego mbape. Gol koji su postigli su izradili mesi i nejmar, ovaj mali samo pospremio cist zicer.

miliman4

pre 2 godine

ljudi, covek ima 34 godine, koliko vas koji smo u tim godinama ili vise moze da trci 90 minuta?on jeste profesionalni sportista, ali je on na visokom nivou vec 15 godina i u pocetku se nije stedeo sada mora, jednostavno ne moze toliko vise da trci i igra odbranu i da onda ima snage za napad, nije samo umor problem nego i povrede, zato sto se stedeo poslednjih par godina imao je srece da se nije povredio, jeste tuzno gledati ga tako, ali on sada kalkulise, zna da nije bitna utakmica, kada bude ispadanje videcete kako igra u napadu, za odbranu se verovatno nece trositi, ali ce biti opet zver u napadu, garantujem!

Goran mig

pre 2 godine

Zadnjih 10. godina on tako trčkara, malo malo pa zlatna lopta. Godine rade svoje, šta očekuju, da uzme loptu na pola, sve pređe i zabije? Srce je ostalo u Barci, ovo je odrađivanje ugovora.

darko

pre 2 godine

Mesi je proveo celu utakmicu sa rukama na kukovima i gledao dešavanja, ni Neimar nije bio bolji. Spala je odbrana PSG na 7 igrača i logično je da su izgubili. Asistencija koju nekii ovde spominju je bila čista slučajnost, trebalo je njega zameniti još na poluvremenu.

Maximilian

pre 2 godine

Ne bi da su otkrili toplu vodu! Lik ne trči zadnjih 4 godine pa se znalo desit da i golmani imaju više pretrčanih km. Modrić i Ronaldo koji su dosta stariji ( u nogometnom smislu ) su maratonci za njega....

Online

pre 2 godine

(gaga) Kao bivsi fudbaler da ti objasnim tu statistiku. Ona ne meri koliko je ko pretrcao,vec koliko je ko presao! A posebno se onda gleda koliko je ko trcao,imao sprintive,koliki puls mu je bio itd.. p.s Sramota je da jedan igrac za 90 min “predje” 7 km.. ave ispod 8.5 je amaterizam. (p.s jedino ako nije deo taktike trenera) Imala je jedna statistika davno gde je cak golman protivnicke ekipe imao vise predjenih km od mesija.. opet kazem,mesi je majstor i on odradi za sta je svoren. Al kad to izostane ,za sta je stvoren,ko od kad je presao u PsG ,onda njegova igra predstavlja hendikep za svoj tim

Pedja J7

pre 2 godine

Mislim da je Mesi najbolji ikada, bez igraca stvarno blizu njemu, za raspravu.
I uzivo sam ga gledao sa burazerom na Bernabeu, zadnji El clasico pre korone.
Ali ono sinoc je SRAMOTA I GREHOTA!
Njemu je dusa u Barsi, to se vidi, i zato ne daje maksimum - nesrecan je. Ali onolika apatija, pa nije se oznojio covek?!
Ne toliko sramotan nastup, koliko sramotan pristup!
Treba Arapi da ga opale po dzepu - debelo...

Marko

pre 2 godine

Secam se razularenih navijaca koji su freneticno docekali ovog ispred stadiona...Ljudi, ne pravite idole od bilo koga, to je obican ritač balona koji ima nezasluzeno previsoku platu...

питам за друга

pre 2 godine

Ја сам синоћ узео фине паре на Сити, тако да ми је Меси био врхунски.

gazda

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.

gaga

pre 2 godine

Ronaldo se bori? hahah zasto uporno fanovi Ronalda potenciraju pricu da Messi ne trci (jeste istina), a nikada to ne govore za Ronalda? Na službenoj stranici UEFA-e lijepo pise. Ronaldo pretrcao 39km za sada u ligi prvaka, a Mesi 33km. Ali Messi ima jednu utakmicu manje jer nije igrao protiv Laipziga, a tu bi pretrcao sigurno 7-8km. Dakle, moze se reci da se Messi bori cak i vise nego Ronaldo. Iako ovdje mi je sad nesto drugo zapalo za oko. Mbappe koji je 10 godina mladji od Messija i Ronalda u ligi prvaka je ove sezone pretrcao takodjer 39km isto kao i Ronaldo. To je sramotno. Messi je u njegovim godinama letio po terenu.

Takodjer, sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo u grupi bio tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je bio igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Tada ste ga pravdali da je Ronaldov posao da daje golove, a ne da igra odbranu.

Trilavko

pre 2 godine

Ocigledno ke da ninVan de Vart ne razume fudbal iakonga igrao...Protiv City ne igras tako stonsci su u sesnajst i brane se...nego igras tako da 4 do 5 igraca Citija uvek motre na Mesija Nejmara i Mbape i zato city nije igrao svoju igru...To sto su ovi da li 2 a Psg 1 je samo fudbal..Moglo je i drugcije da bude!

Kaiser

pre 2 godine

Ja sam sinoć pisao. Posmatrao sam gde stoji Mesi. Prestajao celu utakmicu na 35 m od svog gola čekajući kontru. Osim dva poteza ništa nije uradio. To se može reći i za Neymara. Mbape je nešto pokušavao na njegovu brzinu a i dao je gol

Robin Hud

pre 2 godine

Osrednji igrac bio i ostao.

U Bareseloni preuzimao slavu za uspeh koji je tim napravio, sada kada ne igraju svi oko njega se vidi u pravom svetlu.

Zico

pre 2 godine

(Петар, 25. novembar 2021 13:09)

Ne radi se tu o mentalitetu nego frustraciji i kompleksu. Ronaldo iznova i iznova zeli dokazati svima da je bolji od Mesija, ali ne kapira da mu nista nece pomoci, pogotovo ne igra na zalasku karijere. Mesija smatraju vanzemaljcem, u najmanju ruku talenat ravan Ronaldu zubi i Maradoni i to kopka Cristiana. Oseca da nije dovoljno priznat odnosno on tako misli. Talentom, vestinom, umecem on nije nikad bio ravan Mesiju . Argentinac je toga svestan, njegova sujeta i ego su zadovoljeni jer zna da je bolji i zato nema vise motiva. Tacno se vidi da mu se ne igra vise, osim za Argentinu gde se primeti neki drugi Mesi. Tamo ima jos zara. Ocigledno da je kliknuo sa zemljacima i da mu je to jos jedini izvor motivacije. Klupski fudbal cisto odradjuje da uzme jos koju kintu i zadovolji sponzorske ugovore. Van der Vart je jedan od mnogih koji Mesija smatra najboljim ikad, imaju izjave na tu temu sto je ustvari potvrdio i u ovoj, rekavsi da se takav vise nikad nece roditi i kao njegov obozavalac tuzan je i ljut kao i mnogi drugi jer Mesi lagano prestaje da igra fudbal. Mnogi jos uvek ne mogu svariti da odlazi sa scene igrac koji je pomerio fudbal na neku nevidjenu razinu. Rekorder po broju zlatnih lopti i kopacki, rekorder po broju golova u kalendarskoj godini, najbolji sttelac el klasika. Najbolji asistent na svetu. Najbolji strelac i asistent Argentine. Kraj price.

Jumko

pre 2 godine

Ronaldo daje sve od sebe? hahah e bas ste me nasmejali. Covek vec godinama kampuje u 16-ercu ili oko 16-erca i to je pocelo jos dok je igrao u Realu. Vec tada je imao manje dodavanja po utakmicama cak i od golmana. Lik 90% utakmice provodi setkajuci po terenu. Ovako moze igrati do 50-e

mateo

pre 2 godine

navikao u barceloni da svi igraju za njega, da svi ginu za njega, samo da bi on na kraju zabio. kad je rakitic rekao: cim primim loptu moram pogledat gdje je messi i da mu odmah dodam, jednom nisam i on se naljutio, raketa sljedecu zavrsio na klupi !

Петар

pre 2 godine

Pa to je i oduvek bio razlog zašto neko uopšte poredi Ronalda i Mesija.Svako ko poznaje fudbal zna da je Messi bolji međutim Ronaldo ima mentalitet pobednika, stalno igra 100% i daje sve od sebe i to je jedini razlog zašto ih ljudi uopšte upoređuju.Messi sinoć i pored ovog setkanja je započeo akciju za gol i asistirao.Igrac kao Messi što se tiče individualnih stvari se verovatno neće više roditi dok kao Ronaldo hoće što se tiče tih segmenata.Medjutim nikada se neće ni roditi igrač sa mentalitetom kao Ronaldo.Jedini koji je kao Ronaldo po mentalitetu ako ne i bolji jeste Novak Đoković.

gao

pre 2 godine

Sinoc se videlo sta znaci za rezultat kad trojica ne trce, ej a tolike milione zaradjuju??!? Treba ih zakovati za klupu pa neka tvituju kako su nezadovoljni.

Kaiser

pre 2 godine

Ja sam sinoć pisao. Posmatrao sam gde stoji Mesi. Prestajao celu utakmicu na 35 m od svog gola čekajući kontru. Osim dva poteza ništa nije uradio. To se može reći i za Neymara. Mbape je nešto pokušavao na njegovu brzinu a i dao je gol

Петар

pre 2 godine

Pa to je i oduvek bio razlog zašto neko uopšte poredi Ronalda i Mesija.Svako ko poznaje fudbal zna da je Messi bolji međutim Ronaldo ima mentalitet pobednika, stalno igra 100% i daje sve od sebe i to je jedini razlog zašto ih ljudi uopšte upoređuju.Messi sinoć i pored ovog setkanja je započeo akciju za gol i asistirao.Igrac kao Messi što se tiče individualnih stvari se verovatno neće više roditi dok kao Ronaldo hoće što se tiče tih segmenata.Medjutim nikada se neće ni roditi igrač sa mentalitetom kao Ronaldo.Jedini koji je kao Ronaldo po mentalitetu ako ne i bolji jeste Novak Đoković.

gaga

pre 2 godine

Ronaldo se bori? hahah zasto uporno fanovi Ronalda potenciraju pricu da Messi ne trci (jeste istina), a nikada to ne govore za Ronalda? Na službenoj stranici UEFA-e lijepo pise. Ronaldo pretrcao 39km za sada u ligi prvaka, a Mesi 33km. Ali Messi ima jednu utakmicu manje jer nije igrao protiv Laipziga, a tu bi pretrcao sigurno 7-8km. Dakle, moze se reci da se Messi bori cak i vise nego Ronaldo. Iako ovdje mi je sad nesto drugo zapalo za oko. Mbappe koji je 10 godina mladji od Messija i Ronalda u ligi prvaka je ove sezone pretrcao takodjer 39km isto kao i Ronaldo. To je sramotno. Messi je u njegovim godinama letio po terenu.

Takodjer, sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo u grupi bio tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je bio igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Tada ste ga pravdali da je Ronaldov posao da daje golove, a ne da igra odbranu.

mateo

pre 2 godine

navikao u barceloni da svi igraju za njega, da svi ginu za njega, samo da bi on na kraju zabio. kad je rakitic rekao: cim primim loptu moram pogledat gdje je messi i da mu odmah dodam, jednom nisam i on se naljutio, raketa sljedecu zavrsio na klupi !

питам за друга

pre 2 godine

Ја сам синоћ узео фине паре на Сити, тако да ми је Меси био врхунски.

Online

pre 2 godine

(gaga) Kao bivsi fudbaler da ti objasnim tu statistiku. Ona ne meri koliko je ko pretrcao,vec koliko je ko presao! A posebno se onda gleda koliko je ko trcao,imao sprintive,koliki puls mu je bio itd.. p.s Sramota je da jedan igrac za 90 min “predje” 7 km.. ave ispod 8.5 je amaterizam. (p.s jedino ako nije deo taktike trenera) Imala je jedna statistika davno gde je cak golman protivnicke ekipe imao vise predjenih km od mesija.. opet kazem,mesi je majstor i on odradi za sta je svoren. Al kad to izostane ,za sta je stvoren,ko od kad je presao u PsG ,onda njegova igra predstavlja hendikep za svoj tim

Maximilian

pre 2 godine

Ne bi da su otkrili toplu vodu! Lik ne trči zadnjih 4 godine pa se znalo desit da i golmani imaju više pretrčanih km. Modrić i Ronaldo koji su dosta stariji ( u nogometnom smislu ) su maratonci za njega....

Marko

pre 2 godine

Secam se razularenih navijaca koji su freneticno docekali ovog ispred stadiona...Ljudi, ne pravite idole od bilo koga, to je obican ritač balona koji ima nezasluzeno previsoku platu...

gao

pre 2 godine

Sinoc se videlo sta znaci za rezultat kad trojica ne trce, ej a tolike milione zaradjuju??!? Treba ih zakovati za klupu pa neka tvituju kako su nezadovoljni.

Shone

pre 2 godine

(gaga, 25. novembar 2021 13:11

Samo da se nadovezem da nisu ista pozicija, Ronaldo i Mbape su spic igraci takve su im trenutne pozicije), a Mesi je prednji vezni pa shodno tome bi trebao da pretrci vise nego ova dvojica. Generalno ne treba tu statistiku vezano za trcanje toliko uzimati zdravo za gotovo jer su Mesi i Ronaldo klasa za sebe pa i samo jednim potezom mogu resiti utakmicu, a i te kako imaju kredita da ne trce u prazno, sto zbog prethodnih zasluga sto zbog broja godina koje nisu male, iako se pojedincima uvek ucini da oni imaju i dalje 20ak godina.

Zico

pre 2 godine

(Петар, 25. novembar 2021 13:09)

Ne radi se tu o mentalitetu nego frustraciji i kompleksu. Ronaldo iznova i iznova zeli dokazati svima da je bolji od Mesija, ali ne kapira da mu nista nece pomoci, pogotovo ne igra na zalasku karijere. Mesija smatraju vanzemaljcem, u najmanju ruku talenat ravan Ronaldu zubi i Maradoni i to kopka Cristiana. Oseca da nije dovoljno priznat odnosno on tako misli. Talentom, vestinom, umecem on nije nikad bio ravan Mesiju . Argentinac je toga svestan, njegova sujeta i ego su zadovoljeni jer zna da je bolji i zato nema vise motiva. Tacno se vidi da mu se ne igra vise, osim za Argentinu gde se primeti neki drugi Mesi. Tamo ima jos zara. Ocigledno da je kliknuo sa zemljacima i da mu je to jos jedini izvor motivacije. Klupski fudbal cisto odradjuje da uzme jos koju kintu i zadovolji sponzorske ugovore. Van der Vart je jedan od mnogih koji Mesija smatra najboljim ikad, imaju izjave na tu temu sto je ustvari potvrdio i u ovoj, rekavsi da se takav vise nikad nece roditi i kao njegov obozavalac tuzan je i ljut kao i mnogi drugi jer Mesi lagano prestaje da igra fudbal. Mnogi jos uvek ne mogu svariti da odlazi sa scene igrac koji je pomerio fudbal na neku nevidjenu razinu. Rekorder po broju zlatnih lopti i kopacki, rekorder po broju golova u kalendarskoj godini, najbolji sttelac el klasika. Najbolji asistent na svetu. Najbolji strelac i asistent Argentine. Kraj price.

darko

pre 2 godine

Mesi je proveo celu utakmicu sa rukama na kukovima i gledao dešavanja, ni Neimar nije bio bolji. Spala je odbrana PSG na 7 igrača i logično je da su izgubili. Asistencija koju nekii ovde spominju je bila čista slučajnost, trebalo je njega zameniti još na poluvremenu.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Ništa on nije bio bolji ni poslednje dve godine u Barsi.Vec napuni tamo Gijon i Granadu itd a u najbitnijim utakmicama je uglavnom bio neprimetan.
PSG je trebao da dovede nekog igraca sredine terena,nekog zadnjeg veznog razbijaca,njima Mesi uopšte nije potreban.Imaju Di Mariju,Drekselera,Mbapea,Nejmara,
Vandinog muža itd šta će im Mesi?

miliman4

pre 2 godine

ljudi, covek ima 34 godine, koliko vas koji smo u tim godinama ili vise moze da trci 90 minuta?on jeste profesionalni sportista, ali je on na visokom nivou vec 15 godina i u pocetku se nije stedeo sada mora, jednostavno ne moze toliko vise da trci i igra odbranu i da onda ima snage za napad, nije samo umor problem nego i povrede, zato sto se stedeo poslednjih par godina imao je srece da se nije povredio, jeste tuzno gledati ga tako, ali on sada kalkulise, zna da nije bitna utakmica, kada bude ispadanje videcete kako igra u napadu, za odbranu se verovatno nece trositi, ali ce biti opet zver u napadu, garantujem!

Jumko

pre 2 godine

Ronaldo daje sve od sebe? hahah e bas ste me nasmejali. Covek vec godinama kampuje u 16-ercu ili oko 16-erca i to je pocelo jos dok je igrao u Realu. Vec tada je imao manje dodavanja po utakmicama cak i od golmana. Lik 90% utakmice provodi setkajuci po terenu. Ovako moze igrati do 50-e

menoti

pre 2 godine

Kada ga nije bilo sramota da pobegne iz Barselone, pokazao je da njega nicega nije sramota. Umesto da ostane i bori se za Barsu koja ga je stvorila i dala mu desetine miliona, on je pobegao u super-tim PSZ-a, jer Barsa to vise nije, ne bi li kao nekad pored Cavija, Inijeste, Vilje skupljao "zlatne lopte". Nadao se da ce to moci u PSZ- u,i da ce Mbape, di Marija, Nejmar, Verati.... igrati za njega, ali neiteligentno se preracunao. Nije shvatio da on za njih nije neko za koga bi oni skupljali "zlatne lopte", vec da on mora da igra za tim a ne, kao u Barsi i Argentini, ceo tim za njega. Mesi je sada kao Kolumbijac Valderama, pred kraj karijere, stoji na sredini terena i par koraka napred par nazad.

gazda

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.

Vuk-sa-istoka

pre 2 godine

Mesi je svoje odsvirao. Igraci njegovog tipa ne mogu predugo da traju. Ovakvi cim predju 30 pocnu padati. Razlog toga je stil igre koji je baziran na prodornosti i duel igri. Telo i misici im trpe vise od recimo klasicnih napadaca. Zato ce Kristijano duze potrajati ali ne vecno naravno. Sve u svemu, dvojac koji je najvise obelezio svetski fudbal zadnjih 15 godina lagano ali sigurno ustupaju mesta mladjim. Neke su odusevljavali, druge nervirali, ali u svakom slucaju covek nije mogao ostati ravnodusan na njih. Mesi ce mozda ostati u ocima vecine kao nesto bolji i talentovaniji, dok ce Ronaldo bar ovim mladjim generacijama nadam se posluziti kao dobar primer i pokazatelj kako se sve moze steci sa velikim radom i odricanjem. Postavite sebi neki cilj i stremite ka njemu. U suprotnom,zaglavicemo i lutacemo u mutnom a zivot je prekratak.

Pedja J7

pre 2 godine

Mislim da je Mesi najbolji ikada, bez igraca stvarno blizu njemu, za raspravu.
I uzivo sam ga gledao sa burazerom na Bernabeu, zadnji El clasico pre korone.
Ali ono sinoc je SRAMOTA I GREHOTA!
Njemu je dusa u Barsi, to se vidi, i zato ne daje maksimum - nesrecan je. Ali onolika apatija, pa nije se oznojio covek?!
Ne toliko sramotan nastup, koliko sramotan pristup!
Treba Arapi da ga opale po dzepu - debelo...

Goran mig

pre 2 godine

Zadnjih 10. godina on tako trčkara, malo malo pa zlatna lopta. Godine rade svoje, šta očekuju, da uzme loptu na pola, sve pređe i zabije? Srce je ostalo u Barci, ovo je odrađivanje ugovora.

radnjanin

pre 2 godine

(Dzoni, 25. novembar 2021 14:03)

Prijatelju hvala ti za ovaj video. Kakvo evoluiranje emocija. Nije humano sta je Messi radio tom Real Madridu. Evo pustam video treci put. Najezio sam se.

Messi je zavrsio na zalost sa ozbiljnim fudbalom ne toliko zbog godina i biologije nego zbog zasicenosti i kao sto neko rece, to se mora prihvatiti iako su mnogi od nas tuzni i delom i ljuti . Bice jos lepih momenata, ali sve redje i redje. Naravno i Ronaldo je veliki sampion i igrac, pokazuje to i sad u Unitedu, medjutim njegov veliki peh je taj sto je ziveo i igrao u doba Mesija koji je ipak "ono nesto". Fudbal iz druge galaksije. Medjutim da nije bilo Mesija, pitanje koliko bi i Ronaldo postigao, pa i obrnuto. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Primorac

pre 2 godine

Meni je najjace kada ljudi kritikuju Mesija i Ronalda da ne trce, a imaju 34 i 36 godina. Vecina igraca u njihovim godinama su bili u penziji. Iniesta je u tim godinama otisao u Japan, Cavi u Katar.

Jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mene samo zanima jedna stvar. Neka mi neko proba objasniti, jer ja ne vidim nikakvu logiku. Dakle idemo redom. Gledajuci citavu karijeru obojice, dakle ne selektivno kome sta pase nego citavu karijeru, Mesi ima bolji prosek golova po utakmici, dakle Ronaldo ima vise datih golova samo jer je odigrao nekih 150 utakmica vise. Tj ako im oduzmemo penale, isti su po broju golova. 6-4 zlatne kopacke u korist Mesija. Rekorder u jednoj sezoni sa 72 gola. Rekorder u jednoj god sa 91 golom. Rekorder za zlatnu kopacku sa 50 golova. Dakle ocigledno bolji strelac. Idemo dalje. Neko se uhvati asistencija a onda kad covek pogleda, Mesi ima cak 90 asistencija vise na 150 utakmica manje. Svaki komentar je suvisan! Dakle bolji i asistent. Idemo dalje. Bolji dribler. Sajtova koji vode detaljnu statistiku koliko hocete koji ce to potvrditi ali ne trebaji nam. Providno je sa meseca. Bolji plej sa mnogo vise kreiranih sansi saigracima. Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram

Spelek

pre 2 godine

Voljni momenat i motivacija su sigurno na strani Ronalda, pogotovo po stare dane, ali sve ostalo je na strani Mesija. Pregled igre, ucesce u njoj, mnogo sira sfera i lepeza uticaja na igru jer je vestiji dribler, bolji paker sa vecom fudbalskom inteligencijom. Njega ljudi nece pamtiti samo po golovima nego i po driblinzima, pocepanim odbranama poludirigovanim pasovima. Na sve to uspevao je parirati Ronaldu i po golovima iako igra dalje do gola. Ali dosao mu je kraj. Takvi se inace igraci vise trose i telo ranije izda, ali ovde se radi i o zasicenosti. Sinoc se kretao kao prebijena macka. Doduse kad je malo dao gasa, zakuvao je gol, napravio pometnju, ali osim toga i onog tunela nista nismo videli. Prilicno anemican i nezainteresovan. Tu je razlika u korist Ronalda koji i dalje tera neke svoje trke. Medjutim nece ni on jos dugo. Vidi se da ne moze puno toga osim ako mu se ne servira na gotovo.
Zakljucak i poenta price je da obojica lagano silaze sa velike scene i to neki ne mogu bas olako da prihvate.

tomasevic

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Ajde vrati se malo ispod pa pogledaj sta je Dzoni nakacio pa mi reci opet jel mislis da nestane u velikim utakmicama? Pitaj navijace Citya kojima je uvalio pregrst golova ranije, navijace Uniteda koje je masakrirao dva puta u finalima, navijace Bayerna koga je razbio 2009 i 2015, navijace Milana, Arsenala, navijace Liverpula nakon onog slobodnjaka itd itd.. 30 golova engleskim najboljim ekipama u Ligi sampiona na 35 utakmica. Ronaldo ima isto toliko protiv istih protivnika ali na 76 utakmica !! Lol ! I ti se nasao pricati o velikim utakmicama? Ajmo popij mleko i spavanac.

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Najneverovatnija je sledeca statistika.
Ovde su ubrojani najbolji klubovi iz liga petica, s kojim su se susretali u prvenstvu ali i Evropi.
Engleska ( Chelsea, City, United, LFC, Arsenal i Spursi)
Nemacka ( Bayern i BVB )
Francuska (PSG)
Italija ( Inter, Lazio, Roma, Napoli,Milan, Juve)
Spanija ( Real, Barsa,Bilbao,Sevilja,Atletico, Valencia)

Pogledajte samo ove cifre :
Ronaldo protiv najjacih ekipa sve ukupno:
284 u- 177 gol/ 35 asistencija

Mesi :
254u- 209 gol/85 asistencija!
Prosto neverovatno kolika razlika je ustvari!
Dakle manje utakmica, njih 30 ,ali cak 30 golova vise i cak 50 asistencija vise na 30 utakmica manje ima Mesi!!!!!! Ima li smisla bilo sta dalje raspravljati ?
Ronaldo prosek golova po utakmici 0,62 a asistencija 0,12
Mesi prosek golova po utakmici 0,82 a asistencija 0,33 .
Ovo je ogromna razlika, razbija ga Mesi u najvecim utakmicama ,razbija !
Izvor transfermarkt, dakle sve mozete i sami da saberete i proverite. Statistika je izvucena sa njihovih zvanicnih profila!

Nema vise sta da se raspravlja na ovu temu osim da pored svega ovog, Mesi ima vise zlatnih kopacki, vise zlatnih lopti i daleko bolji medjusobni skor !O tome kako bolje izvodi slobodnjake ili kako je bolji tehnicar odnosno dribler ne treba trositi tastere.
Jednom za sva vremena da zavrsimo sa ovom pricom.Ovi brojevi sve dokazuju!

Ovo nije moj komentar,ali sam ga snimio.Eto vam velike utakmice.Sve sam proverio sam i sve je tacno u broj zavrsno sa proslom sezonom.

Yyyy

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala
(gevara, 25. novembar 2021 15:25)

Mesi je igrač koji je postigao najveći broj golova top6 ekipama Engleske!

Dm

pre 2 godine

Koja sramota da se omalovažava jedan od najboljih fudbalera ikada što u jednoj utakmici nije bio u formi dok za Ronalda su uvek blagi komentari i pored njegove arogancije i ekscesa koje pravi... Dokazana statistika je da je Messi nedostižan i da je mladi 2,5 godine od Ronalda

tomasevic

pre 2 godine

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.
(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Sezona 2018/19, bez Xavia i Inieste. Mesi 55 golova u sezoni, najbolji strelac spanske lige, ujedno bio i zlatna kopacka Evrope, najbolji strelac Lige sampiona, zabijao u svakoj rundi nokaut faze, zabio i dva komada Liverpulu u polufinalu. Znamo svi kako su tragikomicno ispali. Doneo barsi duplu krunu u Spaniji, ligu i kup i bio na pragu finala lige sampiona. Van Dajk najveci rival za zlatnu loptu izadje i javno covek kaze kako bi bila nepravda da on dobije pored zivog Mesija. Jedna od najimpresivninih sezona u istoriji fudbala. Bez Xavia i Inieste prijatelju je sve ovo gore navedeno postigao !! Pa on je prosle sezone onakvu barsu do samog kraja drzao u borbi za titulu i bio najbolji strelac lige pored ovakvog Benzeme !! Doneo i kup ! I to sve prijatelju bez Xavia i Inieste ! Pogledajmo ove sezone barsu ! Preti im ispadanje jos u grupi sto se nikad nije desilo sa Mesijem, a o borbi za titulu ne treba pricati. Bore se za 4 mesto !! Nemojte se blamirati vise, samo se ukopavate sve dublje i dublje. Izrazite malo vise postovanja prema najboljem igracu sveta zadnjih 15 godina i vise ce se postovati i Ronaldo. Ima nas vise, imamamo cinjenice na nasoj strani, uvek vas neko potuce i umesto da odrastete malo i prihvatite neke stvari, ponasate se kao curice. Potucen si prijatelju upravo do nogu !

Albion

pre 2 godine

Mesi i 2 godine stariji Ronaldo kao nebo i zemlja ove sezone. Jedan se pati u supertimu, mota se u radijusu sredine terena, moli igrače da mu dodaju koju kost, ponižava se u slabijoj ligi, dok je drugi lider, odlučuje utakmice i vodi limitiran tim kako tako dalje u najjačoj ligi sveta...

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte na kraju video koji cu okaciti. Uzmite Ronaldu golove i sta ce ostati? Hm, pa ne puno toga:). Uzmite Mesiju golove i ostace ono sto ce te videti na kraju:)) . Ovo je samo protiv Reala i to samo jedan deo, ovde cak nisu ni sve asistencije ni sve kreirane sanse, ovde nema ni jedan od njegovih 27 golova protiv Reala od kojih su neki legendarni, pogotovo onaj slalom na sred Bernabeu stadiona pored Ronalda i Murinja sa finale lige sampiona:)).
Pogledajte u samo 5 min sta je tu pocepanih odbrana, stvorenih sansi i asistencija iz slaloma, driblinga, iz mesta sa centra terena:)). 14 asistencija ima protiv Reala i naravno ubedljivo i najbolji asistent u istoriji el klasika:). Ronaldo ima samo 1 asistenciju protiv barse u 30 utakmica koju je ustvari nemoguce i naci na YT, na nivou je statisticke greske:)). Oduzmite Robaldu golove protiv barse i nadjite mi ovakvu kompilaciju?:) Njegov doprinos i sadrzaj je prilicno mrsav u poredjenju sa Mesijevim . I to je citava filozofija i nauka. Ovo je krucijalna razlika izmedju njih dvojice koju svaki normalan covek primecuje. Ronaldo je uglavnom odlican strelac, Mesi odlican strelac, ali i paker, plej, dribler itd:)). Vise mu se ne igra , premotao je igricu davno i to je to:)). Odvojite 5 minuta i uzivajte u cistoj caroliji, fudbalskoj esenciji, zanemarite ime igraca. Ovo je fudbal, zbog ovog volimo ovaj sport. P.s. ne preporucuje se navijacima Reala sa slabim srcem:)))

Uzivajte!
https://m.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI

Runi

pre 2 godine

Ronaldo se toliko trudi u odbrani da Junajted prima svaku drugu utakmicu po 4-5 golova od njegovog dolaska. A i Siti ih je mogao unistiti ali nisu hteli. Dali 2 gola i onda se dodavali do besvesti.

Pragmatik

pre 2 godine

(Realan, 25. novembar 2021 16:00)

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.

Realan

pre 2 godine

mnemonic,

U zadnje 3 sezone od kako je Ronaldo otišao iz Reala, Messi u ligi prvaka ima 5 golova više od Ronalda. Messi donosio Barci važne pobjede u važnim utakmicama protiv Tottenhama, Intera, Dortmunda, Juventusa, a i prolaze u nokaut fazi protiv Napolija, Lyona, Uniteda i donio im pobjedu protiv Liverpoola, a Ronaldo je Juventusu u važnim utakmicama donio prolaz protiv Atletica i pobjedu u grupi protiv Barcelone (oba gola je postigao iz penala). Ronaldo je ispao od Lyona protiv kojeg je Messi imao 2 gola i 2 asistencije i donio Barci prolaz dalje. Ronaldo je sa Realom osvojio 3 lige prvaka zaredom, davao je po 15,16,17 golova u sezoni, a u Juventusu ispada u osminamafinala i postigao je samo 14 golova za 3 sezone. Znači, više je golova dao u jednoj sezoni u Realu nego u 3 sezone za Juventus. Ronaldo je najbolji i najočitiji primjer koliko jedan igrač zavisi od tima. Lako je bilo uz Modrica i Krosa ;)

hmm

pre 2 godine

(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LŠ (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LŠ
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LŠ, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LŠ (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LŠ (2018/19)
1 zlatna lopta (2019)

Bez Modrica i Krosa, Ronaldo nije ni R od Ronalda. To se vidi i u reprezentaciji kada dodju teze utakmice. Lako je protiv Andore, Armenije itd...

*

pre 2 godine

Jeste se Mesi šetkao, ali, realno, u poznijim je igračkim godinama i mora da se štedi. Na kraju, nije ni doveden da bi jurcao. Mada, neko će reći da ne radi ni ono zbog čega je kupljen. Možda sutra proradi. Izvesno je, međutim, da se fudbal izmenio i da su megazvezde poput Mesija i Ronalda dinosaurusi. Kao pojedinci su i dalje izvrsni, ali nastupa era ekipa koje se oslanjaju na timski rad, konstantno trčanje i pritisak, gde svi po potrebi rade sve i nema klasičnih devetki. Ekipe poput Čelzija, Sitija, Bajerna i Liverpula su budućnost. Na reprezentativnom planu Italija. Načičkani velikim imenima, a niko se ne izdvaja posebno. Možda jedino Levandovski i Salah, ali i bez njih, njihove ekipe funkcionišu savršeno i zalaganjem u potpunosti nadomeste njihovo odsustvo. Ronaldo npr igra u dobroj formi, ali Junajted nema koncepciju kao gorenavedeni klubovi (možda čak ni adekvatne profile igrača), a o menadžeru da ne govorimo. Kristijano će na individualni kvalitet doneti prevagu u mečevima protiv vrhunskih ekipa, ali ne i protiv elitnih. U kontekstu igre Tuhela, Gvardiole, Klopa ili Nagelsmana gde je neophodno da se besomučno trči i vrši pakleni presing, Ronaldo i Mesi jednostavno ne bi imali mesta. Poketino je u jedinstvenoj situaciji u smislu da deluje kao da zna šta treba da radi, ali pod pritiskom vlasnika kluba i uloženog novca, mora da pribegava ovoj ofanzivnoj postavci koja, ma koliko ubojita, neće doneti trijumf protiv organizovanog i ultra-fizičkog fudbala nove generacije.

Robin Hud

pre 2 godine

Osrednji igrac bio i ostao.

U Bareseloni preuzimao slavu za uspeh koji je tim napravio, sada kada ne igraju svi oko njega se vidi u pravom svetlu.

Misa

pre 2 godine

Pa to i jeste problem pariza, sto trojica napred nista ne rade kad nemaju loptu. Inace, mesi je vise radio nego mbape. Gol koji su postigli su izradili mesi i nejmar, ovaj mali samo pospremio cist zicer.

mnemonic

pre 2 godine

Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram
(Jos_uvek_cekam_na_odg, 25. novembar 2021

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20

Nikakav argument, ali cak i tu je Mesi bolji. Ima jasna statistika i za to gde su ubrojani njihovi golovi protiv najjacih ekipa liga petica gde su igrali i u Evropi. Mesi daleko bolji i na tom polju, mnogo vise golova i asistencija ima iako ima manje utakmica. Dakle bolji je i protiv najjacih ekipa. Ne mrzi me uopste, naci cu taj komentar negde ,decko je kacio. Moze se jasno sve proveriti.Dakle nemate argumenata !!!!

Cinker

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Što ih Ronaldo ne reši protiv Mancester Sitija, Liverpula, Srbije,Lestera?

Ovo pisem na silu, zato sto uvek moze da se nadje mana, sta god neko uradi. Zato nekako ne ide vise da se Ronalo i Mesi kritikuju. Oni su mnogo toga uradili za fudbal. Sad sve sto urade je bonus i to je za svaki respekt.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 23:17)

Messi je mnogo vise golova postigao protiv slabijih ekipa u LS od Ronalda tako da to nije opravdanje.

Od Messija u nokaut fazi SP vise asistencija ima Tomas Miler.

Trilavko

pre 2 godine

Ocigledno ke da ninVan de Vart ne razume fudbal iakonga igrao...Protiv City ne igras tako stonsci su u sesnajst i brane se...nego igras tako da 4 do 5 igraca Citija uvek motre na Mesija Nejmara i Mbape i zato city nije igrao svoju igru...To sto su ovi da li 2 a Psg 1 je samo fudbal..Moglo je i drugcije da bude!

Moto cross

pre 2 godine

Kad Van de Vart pljuje Messija to mu isto dodje kao da je pljujem Van de Varta ......dečko odgledaj klip sa 500 Messijevih najlepših golova i biće ti jasno sve ......

Saudijac

pre 2 godine

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Nikada mi nece biti jasno zasto fanovi Ronalda toliko isticu fizicku spremu u poredjenju sa Mesijem, a taj lik vec godinama ne trci nista vise od Mesija, a daleko je fizicki spremniji od njega kako fanovi Ronalda kazu. Misle da ako Ronaldo pokazuje misice i objavljuje po drustvenim mrezama da je to kao neki veliki uspeh. Neka se pokaze borbom na terenu, a ne na instagramu.

gevara

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala

Eee

pre 2 godine

Izjava Mesija od pre nedelju dana: „Nisam igrao dugo, meč sa Brazilom bio je pun intenziteta, a meni je potrebno da uđem u ritam. U redu sam, ali još ne fizički sasvim spreman. Već neko vreme je tako i nije lako igrati meč takvog intenziteta. Ipak, nadam se da ću godinu završiti na dobar način„, rekao je Mesi.

Da Van Der Vart, prati fudbal, čuo bi za ovu iskrenu izjavu Mesija.

PSŽ je prošli put su pobedio Siti, Mesi je postigao gol, a sada nisu, Mesi je odigrao ispod nivoa i to je to. To je fudbal.
Evo Djokovic ove sezone osvoji 3 grend slema, jedan ne osvoji i odmah se pronadju ljudi da ga kritikuju.

Duke

pre 2 godine

Pa sta je tu cudno? Covek je otisao iz svog omiljenog kluba i grada, u novu sredinu na zalasku karijere. Tek se vratio posle povrede, nije vise jedina ili najveca zvezda u timu, ne igra ceo tim za njega, ne igra vise protiv Reala, Atletika i Valensije svake nedelje... Nema vise toliko zelje i zara za fudbalom, kad sa pola gasa pobedjuju svake nedelje klubove ispod proseka. A sto se vracanja u odbranu tice, to ne radi vec duze vreme, jer kao vecina "starijih" igraca, stedi snagu za napad i trk kad je moguca sansa da se postigne gol. Zbog toga ce igrati jos 2-3 godine i opet moci da jednim potezom okrene tok utakmice u korist svog tima. Samo se vidi da je zelja za igrom skoro nestala.

pppp

pre 2 godine

Da je neka bitna i velika utakmica, uvek bi Mesija uzeo u ekipu pre Ronalda. Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji nokaut faze LŠ i ima najbolji ucinak u istoriji nokaut faze sa reprezetacijom - 5 golova i 16 asistencija na SP i Kopa Americi. Ronaldo je u LŠ najbolji u nokaut fazi, ali u reprezentaciji ga nigde nema. Samo 3 gola i 2 asistencije za 15 godina.

lool

pre 2 godine

Kad bih odlučivao o igraču koji čini svoju momčad boljom, Ronaldo ne bi bio ni u TOP 50. Kad je on došao u Juventus, Dybala, Pjanić, Higuain...su nestali. Pali u igri za 80%. Mandžukića su otjerali zbog njega. Isto tako Portugal. Kad Ronaldo ne igra, B. Fernandes, Bernardo Silva su neusporedivo bolji nego s njim, kad sve ide na njega. Real sa njim bio samo 2x ispred Barce na tabeli u 9 sezona, a bez njega budu 2x ispred Barce u samo 3 sezone. Lige prvaka ne bi osvajali ni sa njim da je bio VAR. Pa pogledajte sada United. Prošle sezone bili drugi bez Ronalda, ove sezone u prva 3 kola budu prvi, dali 5 komada Leedsu i onda dolazi Ronaldo i raspad sistema. United u 9 utakmica sa njim ima 5 poraza, a u čitavoj prošloj sezoni imali 6. Ronaldo se ne zna podrediti ekipi da bi ekipa bila bolja, nego se ekipa mora podrediti njemu da bi on došao do izražaja/golova, a u Engleskoj ligi je u potpunosti podbacio. Samo 4 gola u 800 minuta igre. A pogledajte Barcu bez Messija. Barca sa Messijem prošle sezone bila čak i privremeno prva u 33. kolu La Lige, a bez njega ta ekipa se sada bori za peto mjesto na tabeli. Činjenica je da je Messi mnogo važniji za ekipu od Ronalda.

Junajted i Juventus su unisteni Ronaldovim dolaskom, dok je Barsa unistena Mesijevim odlaskom. Juventus ove sezone ima 21 bod isto kao i prosle sezone u ovom trenutku. Znaci, bez Ronalda nisu nista slabiji.

danko

pre 2 godine

wow, analiticar u engleskoj ligi promovise engleski tim i igrace, neverovatno
mesi je uradio samo 1-2 stvari na utakmici sto neko rece, samo se nije setio da kaze da je jedna od njih asistiranje mbapeu za gol
to je ta objektivnost sa kojom se ovde prati fudbal

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 20:44)

Drugi iza Ronalda u LS. A sto se reprezentacija tice, normalno kada je igrao protiv amaterskih ekipa u nokaut fazi.

El clasico

pre 2 godine

Kinez,

Ronaldo je bio nevidljiv u cak 4 od 6 odigranih finala LŠ. Nevidljiv 2x protiv Atletika, protiv Barse 2009 i protiv Liverpula 2018. Cak je i u onom finalu protiv Celzija 2008 "gde je nesto napravio" dao gol pa posle promasio penal. Uz sve to je izgubio finale u direktnom duelu Mesija i Ronalda 2009 godine. Kada je najpotrebnije i kada je utakmica sa najvecim pritiskom Mesi je najbolji, a Ronaldo uvek podbaci - nestane sa terena. Ronaldova statistika kada se igra na jednu utakmicu je uzasna, a to su finala LS i nokaut faza sa reprezentacijom. Neverovatno je da je Ronaldo toliko dobar kada se igra na dve utakmice kao cetvrtfinale i polufinale LS, a da je toliko los kada se igra na jednu utakmicu.

Ivan

pre 2 godine

Pa Ronaldo se seta jos iz doba kada je Mourinho bio trener Reala. Modric je prosle godine rekao da su se Ronaldo i Mourinho skoro potukli na poluvremenu jer se Ronaldo nije htio vratiti nakon izgubljene lopte.

Dragon

pre 2 godine

Vrlo glup komentar.
Messi ne igra pravu odbranu.
U svakoj ekipi jedan igrac ima slobodnu ulogu.
Ali klinac Mbape bi morao.
On me puno vise cudi.

Englez

pre 2 godine

Na cemu je ovaj? Pa Ronaldo je protiv Srbije pretrcao manje od golmana. Jel on ikako igrao u toj utakmici? U Engleskoj ligi takodjer on uopste ne trci nego hoda po terenu kao da je modna pista

Car

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Mesi je se uvek borio za ekipu vise nego Ronaldo koji kampuje u petrcu nebitno da li mu klub pobedjivao ili vodio.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 21:20)

Pa Mesi je u LS drugi dok Ronaldo u reprezentaciji nije ni u TOP 20 :D

I Ronaldo je igrao u cetvrtfinalima LS protiv Volfsburga, Apoela, Galatesaraj, Ajaksa kojima je dao 10 golova dok je Mesi dao samo 1 protiv Sahtjora.

Inace, Mesi je najbolji asistent u istoriji nokaut faze na SP.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Kiki

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 23:42)

Kako je Mesi dao vise golova protiv slabijih ekipa kada je citav svet pisao da se Realu namesta zreb LS. Barselona je cesto u osminifinala imala teze protivnike nego Real u cetvrtfinalu. Pogledaj samo protiv kojih je Mesi ekipa igrao u cetvrtfinalima, a protiv kojih Ronaldo 😂

Kinez

pre 2 godine

(Kiki, 26. novembar 2021 18:07)

Messi je u nokaut fazi LS igrao uglavnom protiv dzinova od papira, ili da ti pojednostavim protiv klubova od kojih je ostalo samo ime.

gaga

pre 2 godine

Ronaldo se bori? hahah zasto uporno fanovi Ronalda potenciraju pricu da Messi ne trci (jeste istina), a nikada to ne govore za Ronalda? Na službenoj stranici UEFA-e lijepo pise. Ronaldo pretrcao 39km za sada u ligi prvaka, a Mesi 33km. Ali Messi ima jednu utakmicu manje jer nije igrao protiv Laipziga, a tu bi pretrcao sigurno 7-8km. Dakle, moze se reci da se Messi bori cak i vise nego Ronaldo. Iako ovdje mi je sad nesto drugo zapalo za oko. Mbappe koji je 10 godina mladji od Messija i Ronalda u ligi prvaka je ove sezone pretrcao takodjer 39km isto kao i Ronaldo. To je sramotno. Messi je u njegovim godinama letio po terenu.

Takodjer, sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo u grupi bio tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je bio igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Tada ste ga pravdali da je Ronaldov posao da daje golove, a ne da igra odbranu.

Петар

pre 2 godine

Pa to je i oduvek bio razlog zašto neko uopšte poredi Ronalda i Mesija.Svako ko poznaje fudbal zna da je Messi bolji međutim Ronaldo ima mentalitet pobednika, stalno igra 100% i daje sve od sebe i to je jedini razlog zašto ih ljudi uopšte upoređuju.Messi sinoć i pored ovog setkanja je započeo akciju za gol i asistirao.Igrac kao Messi što se tiče individualnih stvari se verovatno neće više roditi dok kao Ronaldo hoće što se tiče tih segmenata.Medjutim nikada se neće ni roditi igrač sa mentalitetom kao Ronaldo.Jedini koji je kao Ronaldo po mentalitetu ako ne i bolji jeste Novak Đoković.

Zico

pre 2 godine

(Петар, 25. novembar 2021 13:09)

Ne radi se tu o mentalitetu nego frustraciji i kompleksu. Ronaldo iznova i iznova zeli dokazati svima da je bolji od Mesija, ali ne kapira da mu nista nece pomoci, pogotovo ne igra na zalasku karijere. Mesija smatraju vanzemaljcem, u najmanju ruku talenat ravan Ronaldu zubi i Maradoni i to kopka Cristiana. Oseca da nije dovoljno priznat odnosno on tako misli. Talentom, vestinom, umecem on nije nikad bio ravan Mesiju . Argentinac je toga svestan, njegova sujeta i ego su zadovoljeni jer zna da je bolji i zato nema vise motiva. Tacno se vidi da mu se ne igra vise, osim za Argentinu gde se primeti neki drugi Mesi. Tamo ima jos zara. Ocigledno da je kliknuo sa zemljacima i da mu je to jos jedini izvor motivacije. Klupski fudbal cisto odradjuje da uzme jos koju kintu i zadovolji sponzorske ugovore. Van der Vart je jedan od mnogih koji Mesija smatra najboljim ikad, imaju izjave na tu temu sto je ustvari potvrdio i u ovoj, rekavsi da se takav vise nikad nece roditi i kao njegov obozavalac tuzan je i ljut kao i mnogi drugi jer Mesi lagano prestaje da igra fudbal. Mnogi jos uvek ne mogu svariti da odlazi sa scene igrac koji je pomerio fudbal na neku nevidjenu razinu. Rekorder po broju zlatnih lopti i kopacki, rekorder po broju golova u kalendarskoj godini, najbolji sttelac el klasika. Najbolji asistent na svetu. Najbolji strelac i asistent Argentine. Kraj price.

Robin Hud

pre 2 godine

Osrednji igrac bio i ostao.

U Bareseloni preuzimao slavu za uspeh koji je tim napravio, sada kada ne igraju svi oko njega se vidi u pravom svetlu.

menoti

pre 2 godine

Kada ga nije bilo sramota da pobegne iz Barselone, pokazao je da njega nicega nije sramota. Umesto da ostane i bori se za Barsu koja ga je stvorila i dala mu desetine miliona, on je pobegao u super-tim PSZ-a, jer Barsa to vise nije, ne bi li kao nekad pored Cavija, Inijeste, Vilje skupljao "zlatne lopte". Nadao se da ce to moci u PSZ- u,i da ce Mbape, di Marija, Nejmar, Verati.... igrati za njega, ali neiteligentno se preracunao. Nije shvatio da on za njih nije neko za koga bi oni skupljali "zlatne lopte", vec da on mora da igra za tim a ne, kao u Barsi i Argentini, ceo tim za njega. Mesi je sada kao Kolumbijac Valderama, pred kraj karijere, stoji na sredini terena i par koraka napred par nazad.

Jumko

pre 2 godine

Ronaldo daje sve od sebe? hahah e bas ste me nasmejali. Covek vec godinama kampuje u 16-ercu ili oko 16-erca i to je pocelo jos dok je igrao u Realu. Vec tada je imao manje dodavanja po utakmicama cak i od golmana. Lik 90% utakmice provodi setkajuci po terenu. Ovako moze igrati do 50-e

Spelek

pre 2 godine

Voljni momenat i motivacija su sigurno na strani Ronalda, pogotovo po stare dane, ali sve ostalo je na strani Mesija. Pregled igre, ucesce u njoj, mnogo sira sfera i lepeza uticaja na igru jer je vestiji dribler, bolji paker sa vecom fudbalskom inteligencijom. Njega ljudi nece pamtiti samo po golovima nego i po driblinzima, pocepanim odbranama poludirigovanim pasovima. Na sve to uspevao je parirati Ronaldu i po golovima iako igra dalje do gola. Ali dosao mu je kraj. Takvi se inace igraci vise trose i telo ranije izda, ali ovde se radi i o zasicenosti. Sinoc se kretao kao prebijena macka. Doduse kad je malo dao gasa, zakuvao je gol, napravio pometnju, ali osim toga i onog tunela nista nismo videli. Prilicno anemican i nezainteresovan. Tu je razlika u korist Ronalda koji i dalje tera neke svoje trke. Medjutim nece ni on jos dugo. Vidi se da ne moze puno toga osim ako mu se ne servira na gotovo.
Zakljucak i poenta price je da obojica lagano silaze sa velike scene i to neki ne mogu bas olako da prihvate.

Dm

pre 2 godine

Koja sramota da se omalovažava jedan od najboljih fudbalera ikada što u jednoj utakmici nije bio u formi dok za Ronalda su uvek blagi komentari i pored njegove arogancije i ekscesa koje pravi... Dokazana statistika je da je Messi nedostižan i da je mladi 2,5 godine od Ronalda

gazda

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.

mateo

pre 2 godine

navikao u barceloni da svi igraju za njega, da svi ginu za njega, samo da bi on na kraju zabio. kad je rakitic rekao: cim primim loptu moram pogledat gdje je messi i da mu odmah dodam, jednom nisam i on se naljutio, raketa sljedecu zavrsio na klupi !

lool

pre 2 godine

Kad bih odlučivao o igraču koji čini svoju momčad boljom, Ronaldo ne bi bio ni u TOP 50. Kad je on došao u Juventus, Dybala, Pjanić, Higuain...su nestali. Pali u igri za 80%. Mandžukića su otjerali zbog njega. Isto tako Portugal. Kad Ronaldo ne igra, B. Fernandes, Bernardo Silva su neusporedivo bolji nego s njim, kad sve ide na njega. Real sa njim bio samo 2x ispred Barce na tabeli u 9 sezona, a bez njega budu 2x ispred Barce u samo 3 sezone. Lige prvaka ne bi osvajali ni sa njim da je bio VAR. Pa pogledajte sada United. Prošle sezone bili drugi bez Ronalda, ove sezone u prva 3 kola budu prvi, dali 5 komada Leedsu i onda dolazi Ronaldo i raspad sistema. United u 9 utakmica sa njim ima 5 poraza, a u čitavoj prošloj sezoni imali 6. Ronaldo se ne zna podrediti ekipi da bi ekipa bila bolja, nego se ekipa mora podrediti njemu da bi on došao do izražaja/golova, a u Engleskoj ligi je u potpunosti podbacio. Samo 4 gola u 800 minuta igre. A pogledajte Barcu bez Messija. Barca sa Messijem prošle sezone bila čak i privremeno prva u 33. kolu La Lige, a bez njega ta ekipa se sada bori za peto mjesto na tabeli. Činjenica je da je Messi mnogo važniji za ekipu od Ronalda.

Junajted i Juventus su unisteni Ronaldovim dolaskom, dok je Barsa unistena Mesijevim odlaskom. Juventus ove sezone ima 21 bod isto kao i prosle sezone u ovom trenutku. Znaci, bez Ronalda nisu nista slabiji.

Runi

pre 2 godine

Ronaldo se toliko trudi u odbrani da Junajted prima svaku drugu utakmicu po 4-5 golova od njegovog dolaska. A i Siti ih je mogao unistiti ali nisu hteli. Dali 2 gola i onda se dodavali do besvesti.

mnemonic

pre 2 godine

Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram
(Jos_uvek_cekam_na_odg, 25. novembar 2021

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.

Yyyy

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala
(gevara, 25. novembar 2021 15:25)

Mesi je igrač koji je postigao najveći broj golova top6 ekipama Engleske!

danko

pre 2 godine

wow, analiticar u engleskoj ligi promovise engleski tim i igrace, neverovatno
mesi je uradio samo 1-2 stvari na utakmici sto neko rece, samo se nije setio da kaze da je jedna od njih asistiranje mbapeu za gol
to je ta objektivnost sa kojom se ovde prati fudbal

pppp

pre 2 godine

Da je neka bitna i velika utakmica, uvek bi Mesija uzeo u ekipu pre Ronalda. Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji nokaut faze LŠ i ima najbolji ucinak u istoriji nokaut faze sa reprezetacijom - 5 golova i 16 asistencija na SP i Kopa Americi. Ronaldo je u LŠ najbolji u nokaut fazi, ali u reprezentaciji ga nigde nema. Samo 3 gola i 2 asistencije za 15 godina.

miliman4

pre 2 godine

ljudi, covek ima 34 godine, koliko vas koji smo u tim godinama ili vise moze da trci 90 minuta?on jeste profesionalni sportista, ali je on na visokom nivou vec 15 godina i u pocetku se nije stedeo sada mora, jednostavno ne moze toliko vise da trci i igra odbranu i da onda ima snage za napad, nije samo umor problem nego i povrede, zato sto se stedeo poslednjih par godina imao je srece da se nije povredio, jeste tuzno gledati ga tako, ali on sada kalkulise, zna da nije bitna utakmica, kada bude ispadanje videcete kako igra u napadu, za odbranu se verovatno nece trositi, ali ce biti opet zver u napadu, garantujem!

Realan

pre 2 godine

mnemonic,

U zadnje 3 sezone od kako je Ronaldo otišao iz Reala, Messi u ligi prvaka ima 5 golova više od Ronalda. Messi donosio Barci važne pobjede u važnim utakmicama protiv Tottenhama, Intera, Dortmunda, Juventusa, a i prolaze u nokaut fazi protiv Napolija, Lyona, Uniteda i donio im pobjedu protiv Liverpoola, a Ronaldo je Juventusu u važnim utakmicama donio prolaz protiv Atletica i pobjedu u grupi protiv Barcelone (oba gola je postigao iz penala). Ronaldo je ispao od Lyona protiv kojeg je Messi imao 2 gola i 2 asistencije i donio Barci prolaz dalje. Ronaldo je sa Realom osvojio 3 lige prvaka zaredom, davao je po 15,16,17 golova u sezoni, a u Juventusu ispada u osminamafinala i postigao je samo 14 golova za 3 sezone. Znači, više je golova dao u jednoj sezoni u Realu nego u 3 sezone za Juventus. Ronaldo je najbolji i najočitiji primjer koliko jedan igrač zavisi od tima. Lako je bilo uz Modrica i Krosa ;)

hmm

pre 2 godine

(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Ronaldo u 13 godina bez Modrića i Kroosa (6 United, 3 Juve i prve 4 godine u Realu):

3x najbolji strijelac lige (2007/08, 2010/11 i 2019/20)
1x najbolji strijelac LŠ (2007/08)
1 zlatna lopta (2008)
nikad nije bio najbolji nokaut faze LŠ
nikad nije bio najbolji asistent lige
nikad nije dao vise od 8+ golova u Juventusu i United u jednoj sezoni LŠ, a uz Modrica i Kroosa 15,16,17 komada.

Messi u 3 sezone bez Xavija i Inieste:

3x najbolji strijelac lige
2x najbolji asistent lige
1x najbolji strijelac LŠ (2018/19)
1x najbolji strijelac nokaut faze LŠ (2018/19)
1 zlatna lopta (2019)

Bez Modrica i Krosa, Ronaldo nije ni R od Ronalda. To se vidi i u reprezentaciji kada dodju teze utakmice. Lako je protiv Andore, Armenije itd...

Moto cross

pre 2 godine

Kad Van de Vart pljuje Messija to mu isto dodje kao da je pljujem Van de Varta ......dečko odgledaj klip sa 500 Messijevih najlepših golova i biće ti jasno sve ......

Car

pre 2 godine

Ajde sad neka Van Der Vart ode na stranicu UEFA-e i neka provjeri koliko je Ronaldo ove sezone u LŠ pretrcao kilometara, a koliko npr. golman Celzija ili Atletika. U proseku, Ronaldo po utakmici trci samo po 2km vise od njihovih golamana. Shvatam ja da ima ljudi koji namerno trolaju i na formima svasta pisu ali mene bi bilo sramota izaci javno i dati ovakvu izjavu.

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Mesi je se uvek borio za ekipu vise nego Ronaldo koji kampuje u petrcu nebitno da li mu klub pobedjivao ili vodio.

Jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mene samo zanima jedna stvar. Neka mi neko proba objasniti, jer ja ne vidim nikakvu logiku. Dakle idemo redom. Gledajuci citavu karijeru obojice, dakle ne selektivno kome sta pase nego citavu karijeru, Mesi ima bolji prosek golova po utakmici, dakle Ronaldo ima vise datih golova samo jer je odigrao nekih 150 utakmica vise. Tj ako im oduzmemo penale, isti su po broju golova. 6-4 zlatne kopacke u korist Mesija. Rekorder u jednoj sezoni sa 72 gola. Rekorder u jednoj god sa 91 golom. Rekorder za zlatnu kopacku sa 50 golova. Dakle ocigledno bolji strelac. Idemo dalje. Neko se uhvati asistencija a onda kad covek pogleda, Mesi ima cak 90 asistencija vise na 150 utakmica manje. Svaki komentar je suvisan! Dakle bolji i asistent. Idemo dalje. Bolji dribler. Sajtova koji vode detaljnu statistiku koliko hocete koji ce to potvrditi ali ne trebaji nam. Providno je sa meseca. Bolji plej sa mnogo vise kreiranih sansi saigracima. Neuporedivo. Bolji izvodjac slobodnjaka. Vec ih ima vise datih iz mnogo manje pokusaja i utakmica. Vise datih golova van 16 m Mesija iz igre. U istoj ligi gde su se takmicili 9 god, najjacoj tada na svetu, Mesi donese 6 titula barsi, Ronaldo samo 2 Realu. 7-1 u nagradama za igraca sezone. Jedino gde je Ronaldo bolji je igra glavom. E sad ja pitam vas, kako je to Ronaldo bolji individualac kad vidimo da su svi ili gotovo svi najvazniji parametri na strani Mesija??? Bolji strelac, asistent, plej, dribler, pucac slobodnjaka...Kako je to onda Ronaldo bolji ne kapiram

gevara

pre 2 godine

Odavno smo rekli da cim menja ekipu od njega nema nista, sad shvatite kad bi on otisao u Engleskoj sta bi tamo radio, ovde je trebalo 14 utakmica da odigra i da postize prvi gol. On je u barsi uspevao jer su svi igrali za njega a ovde niko ga ne šiša jer su svi dali vise od njega a posebno fantasticni Mbappe koji je bez premca prva zvezda svetskog fudbala

Kaiser

pre 2 godine

Ja sam sinoć pisao. Posmatrao sam gde stoji Mesi. Prestajao celu utakmicu na 35 m od svog gola čekajući kontru. Osim dva poteza ništa nije uradio. To se može reći i za Neymara. Mbape je nešto pokušavao na njegovu brzinu a i dao je gol

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Najneverovatnija je sledeca statistika.
Ovde su ubrojani najbolji klubovi iz liga petica, s kojim su se susretali u prvenstvu ali i Evropi.
Engleska ( Chelsea, City, United, LFC, Arsenal i Spursi)
Nemacka ( Bayern i BVB )
Francuska (PSG)
Italija ( Inter, Lazio, Roma, Napoli,Milan, Juve)
Spanija ( Real, Barsa,Bilbao,Sevilja,Atletico, Valencia)

Pogledajte samo ove cifre :
Ronaldo protiv najjacih ekipa sve ukupno:
284 u- 177 gol/ 35 asistencija

Mesi :
254u- 209 gol/85 asistencija!
Prosto neverovatno kolika razlika je ustvari!
Dakle manje utakmica, njih 30 ,ali cak 30 golova vise i cak 50 asistencija vise na 30 utakmica manje ima Mesi!!!!!! Ima li smisla bilo sta dalje raspravljati ?
Ronaldo prosek golova po utakmici 0,62 a asistencija 0,12
Mesi prosek golova po utakmici 0,82 a asistencija 0,33 .
Ovo je ogromna razlika, razbija ga Mesi u najvecim utakmicama ,razbija !
Izvor transfermarkt, dakle sve mozete i sami da saberete i proverite. Statistika je izvucena sa njihovih zvanicnih profila!

Nema vise sta da se raspravlja na ovu temu osim da pored svega ovog, Mesi ima vise zlatnih kopacki, vise zlatnih lopti i daleko bolji medjusobni skor !O tome kako bolje izvodi slobodnjake ili kako je bolji tehnicar odnosno dribler ne treba trositi tastere.
Jednom za sva vremena da zavrsimo sa ovom pricom.Ovi brojevi sve dokazuju!

Ovo nije moj komentar,ali sam ga snimio.Eto vam velike utakmice.Sve sam proverio sam i sve je tacno u broj zavrsno sa proslom sezonom.

Pragmatik

pre 2 godine

(Realan, 25. novembar 2021 16:00)

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.

tomasevic

pre 2 godine

Pogledaj Mesijevu statistiku pre i posle odlaka Chavija i Inijeste i posle...svaki igrac zavisi od tima.Fudbal je timska igra.
(Pragmatik, 25. novembar 2021 16:12)

Sezona 2018/19, bez Xavia i Inieste. Mesi 55 golova u sezoni, najbolji strelac spanske lige, ujedno bio i zlatna kopacka Evrope, najbolji strelac Lige sampiona, zabijao u svakoj rundi nokaut faze, zabio i dva komada Liverpulu u polufinalu. Znamo svi kako su tragikomicno ispali. Doneo barsi duplu krunu u Spaniji, ligu i kup i bio na pragu finala lige sampiona. Van Dajk najveci rival za zlatnu loptu izadje i javno covek kaze kako bi bila nepravda da on dobije pored zivog Mesija. Jedna od najimpresivninih sezona u istoriji fudbala. Bez Xavia i Inieste prijatelju je sve ovo gore navedeno postigao !! Pa on je prosle sezone onakvu barsu do samog kraja drzao u borbi za titulu i bio najbolji strelac lige pored ovakvog Benzeme !! Doneo i kup ! I to sve prijatelju bez Xavia i Inieste ! Pogledajmo ove sezone barsu ! Preti im ispadanje jos u grupi sto se nikad nije desilo sa Mesijem, a o borbi za titulu ne treba pricati. Bore se za 4 mesto !! Nemojte se blamirati vise, samo se ukopavate sve dublje i dublje. Izrazite malo vise postovanja prema najboljem igracu sveta zadnjih 15 godina i vise ce se postovati i Ronaldo. Ima nas vise, imamamo cinjenice na nasoj strani, uvek vas neko potuce i umesto da odrastete malo i prihvatite neke stvari, ponasate se kao curice. Potucen si prijatelju upravo do nogu !

Misa

pre 2 godine

Pa to i jeste problem pariza, sto trojica napred nista ne rade kad nemaju loptu. Inace, mesi je vise radio nego mbape. Gol koji su postigli su izradili mesi i nejmar, ovaj mali samo pospremio cist zicer.

Trilavko

pre 2 godine

Ocigledno ke da ninVan de Vart ne razume fudbal iakonga igrao...Protiv City ne igras tako stonsci su u sesnajst i brane se...nego igras tako da 4 do 5 igraca Citija uvek motre na Mesija Nejmara i Mbape i zato city nije igrao svoju igru...To sto su ovi da li 2 a Psg 1 je samo fudbal..Moglo je i drugcije da bude!

Goran mig

pre 2 godine

Zadnjih 10. godina on tako trčkara, malo malo pa zlatna lopta. Godine rade svoje, šta očekuju, da uzme loptu na pola, sve pređe i zabije? Srce je ostalo u Barci, ovo je odrađivanje ugovora.

Marko

pre 2 godine

Secam se razularenih navijaca koji su freneticno docekali ovog ispred stadiona...Ljudi, ne pravite idole od bilo koga, to je obican ritač balona koji ima nezasluzeno previsoku platu...

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte na kraju video koji cu okaciti. Uzmite Ronaldu golove i sta ce ostati? Hm, pa ne puno toga:). Uzmite Mesiju golove i ostace ono sto ce te videti na kraju:)) . Ovo je samo protiv Reala i to samo jedan deo, ovde cak nisu ni sve asistencije ni sve kreirane sanse, ovde nema ni jedan od njegovih 27 golova protiv Reala od kojih su neki legendarni, pogotovo onaj slalom na sred Bernabeu stadiona pored Ronalda i Murinja sa finale lige sampiona:)).
Pogledajte u samo 5 min sta je tu pocepanih odbrana, stvorenih sansi i asistencija iz slaloma, driblinga, iz mesta sa centra terena:)). 14 asistencija ima protiv Reala i naravno ubedljivo i najbolji asistent u istoriji el klasika:). Ronaldo ima samo 1 asistenciju protiv barse u 30 utakmica koju je ustvari nemoguce i naci na YT, na nivou je statisticke greske:)). Oduzmite Robaldu golove protiv barse i nadjite mi ovakvu kompilaciju?:) Njegov doprinos i sadrzaj je prilicno mrsav u poredjenju sa Mesijevim . I to je citava filozofija i nauka. Ovo je krucijalna razlika izmedju njih dvojice koju svaki normalan covek primecuje. Ronaldo je uglavnom odlican strelac, Mesi odlican strelac, ali i paker, plej, dribler itd:)). Vise mu se ne igra , premotao je igricu davno i to je to:)). Odvojite 5 minuta i uzivajte u cistoj caroliji, fudbalskoj esenciji, zanemarite ime igraca. Ovo je fudbal, zbog ovog volimo ovaj sport. P.s. ne preporucuje se navijacima Reala sa slabim srcem:)))

Uzivajte!
https://m.youtube.com/watch?v=zMlJYZWu7gI

Englez

pre 2 godine

Na cemu je ovaj? Pa Ronaldo je protiv Srbije pretrcao manje od golmana. Jel on ikako igrao u toj utakmici? U Engleskoj ligi takodjer on uopste ne trci nego hoda po terenu kao da je modna pista

Saudijac

pre 2 godine

Inace ove sezone Ronaldo je u LŠ pretrcao 39km dok je Mesi pretrcao 33km, a Mesi ima jednu utakmicu manje gde bi sigurno pretrcao barem tih 6km.
(gazda, 25. novembar 2021 13:28)

Nikada mi nece biti jasno zasto fanovi Ronalda toliko isticu fizicku spremu u poredjenju sa Mesijem, a taj lik vec godinama ne trci nista vise od Mesija, a daleko je fizicki spremniji od njega kako fanovi Ronalda kazu. Misle da ako Ronaldo pokazuje misice i objavljuje po drustvenim mrezama da je to kao neki veliki uspeh. Neka se pokaze borbom na terenu, a ne na instagramu.

tomasevic

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Ajde vrati se malo ispod pa pogledaj sta je Dzoni nakacio pa mi reci opet jel mislis da nestane u velikim utakmicama? Pitaj navijace Citya kojima je uvalio pregrst golova ranije, navijace Uniteda koje je masakrirao dva puta u finalima, navijace Bayerna koga je razbio 2009 i 2015, navijace Milana, Arsenala, navijace Liverpula nakon onog slobodnjaka itd itd.. 30 golova engleskim najboljim ekipama u Ligi sampiona na 35 utakmica. Ronaldo ima isto toliko protiv istih protivnika ali na 76 utakmica !! Lol ! I ti se nasao pricati o velikim utakmicama? Ajmo popij mleko i spavanac.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 21:20)

Pa Mesi je u LS drugi dok Ronaldo u reprezentaciji nije ni u TOP 20 :D

I Ronaldo je igrao u cetvrtfinalima LS protiv Volfsburga, Apoela, Galatesaraj, Ajaksa kojima je dao 10 golova dok je Mesi dao samo 1 protiv Sahtjora.

Inace, Mesi je najbolji asistent u istoriji nokaut faze na SP.

питам за друга

pre 2 godine

Ја сам синоћ узео фине паре на Сити, тако да ми је Меси био врхунски.

jos_uvek_cekam_na_odg

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20

Nikakav argument, ali cak i tu je Mesi bolji. Ima jasna statistika i za to gde su ubrojani njihovi golovi protiv najjacih ekipa liga petica gde su igrali i u Evropi. Mesi daleko bolji i na tom polju, mnogo vise golova i asistencija ima iako ima manje utakmica. Dakle bolji je i protiv najjacih ekipa. Ne mrzi me uopste, naci cu taj komentar negde ,decko je kacio. Moze se jasno sve proveriti.Dakle nemate argumenata !!!!

darko

pre 2 godine

Mesi je proveo celu utakmicu sa rukama na kukovima i gledao dešavanja, ni Neimar nije bio bolji. Spala je odbrana PSG na 7 igrača i logično je da su izgubili. Asistencija koju nekii ovde spominju je bila čista slučajnost, trebalo je njega zameniti još na poluvremenu.

radnjanin

pre 2 godine

(Dzoni, 25. novembar 2021 14:03)

Prijatelju hvala ti za ovaj video. Kakvo evoluiranje emocija. Nije humano sta je Messi radio tom Real Madridu. Evo pustam video treci put. Najezio sam se.

Messi je zavrsio na zalost sa ozbiljnim fudbalom ne toliko zbog godina i biologije nego zbog zasicenosti i kao sto neko rece, to se mora prihvatiti iako su mnogi od nas tuzni i delom i ljuti . Bice jos lepih momenata, ali sve redje i redje. Naravno i Ronaldo je veliki sampion i igrac, pokazuje to i sad u Unitedu, medjutim njegov veliki peh je taj sto je ziveo i igrao u doba Mesija koji je ipak "ono nesto". Fudbal iz druge galaksije. Medjutim da nije bilo Mesija, pitanje koliko bi i Ronaldo postigao, pa i obrnuto. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

Eee

pre 2 godine

Izjava Mesija od pre nedelju dana: „Nisam igrao dugo, meč sa Brazilom bio je pun intenziteta, a meni je potrebno da uđem u ritam. U redu sam, ali još ne fizički sasvim spreman. Već neko vreme je tako i nije lako igrati meč takvog intenziteta. Ipak, nadam se da ću godinu završiti na dobar način„, rekao je Mesi.

Da Van Der Vart, prati fudbal, čuo bi za ovu iskrenu izjavu Mesija.

PSŽ je prošli put su pobedio Siti, Mesi je postigao gol, a sada nisu, Mesi je odigrao ispod nivoa i to je to. To je fudbal.
Evo Djokovic ove sezone osvoji 3 grend slema, jedan ne osvoji i odmah se pronadju ljudi da ga kritikuju.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Maximilian

pre 2 godine

Ne bi da su otkrili toplu vodu! Lik ne trči zadnjih 4 godine pa se znalo desit da i golmani imaju više pretrčanih km. Modrić i Ronaldo koji su dosta stariji ( u nogometnom smislu ) su maratonci za njega....

Freak on a Leash

pre 2 godine

Ništa on nije bio bolji ni poslednje dve godine u Barsi.Vec napuni tamo Gijon i Granadu itd a u najbitnijim utakmicama je uglavnom bio neprimetan.
PSG je trebao da dovede nekog igraca sredine terena,nekog zadnjeg veznog razbijaca,njima Mesi uopšte nije potreban.Imaju Di Mariju,Drekselera,Mbapea,Nejmara,
Vandinog muža itd šta će im Mesi?

Cinker

pre 2 godine

Mesi nestane na velikim utakmicama, Ronaldo ih reši. U proseku. U LŠ ga dobrih 5 godina nema nigde kad su gostujuće utakmice nokaut faze u pitanju, apsolutno nigde.
(mnemonic, 25. novembar 2021 15:20)

Što ih Ronaldo ne reši protiv Mancester Sitija, Liverpula, Srbije,Lestera?

Ovo pisem na silu, zato sto uvek moze da se nadje mana, sta god neko uradi. Zato nekako ne ide vise da se Ronalo i Mesi kritikuju. Oni su mnogo toga uradili za fudbal. Sad sve sto urade je bonus i to je za svaki respekt.

El clasico

pre 2 godine

Kinez,

Ronaldo je bio nevidljiv u cak 4 od 6 odigranih finala LŠ. Nevidljiv 2x protiv Atletika, protiv Barse 2009 i protiv Liverpula 2018. Cak je i u onom finalu protiv Celzija 2008 "gde je nesto napravio" dao gol pa posle promasio penal. Uz sve to je izgubio finale u direktnom duelu Mesija i Ronalda 2009 godine. Kada je najpotrebnije i kada je utakmica sa najvecim pritiskom Mesi je najbolji, a Ronaldo uvek podbaci - nestane sa terena. Ronaldova statistika kada se igra na jednu utakmicu je uzasna, a to su finala LS i nokaut faza sa reprezentacijom. Neverovatno je da je Ronaldo toliko dobar kada se igra na dve utakmice kao cetvrtfinale i polufinale LS, a da je toliko los kada se igra na jednu utakmicu.

Gazda

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 19:46)

Statistika nokaut faze LS govori da Mesi ima drugi najbolji ucinak u istoriji takmicenja i da ima najbolji ucinak u istoriji reprezatativnog fudbala u nokaut fazi.

Albion

pre 2 godine

Mesi i 2 godine stariji Ronaldo kao nebo i zemlja ove sezone. Jedan se pati u supertimu, mota se u radijusu sredine terena, moli igrače da mu dodaju koju kost, ponižava se u slabijoj ligi, dok je drugi lider, odlučuje utakmice i vodi limitiran tim kako tako dalje u najjačoj ligi sveta...

Duke

pre 2 godine

Pa sta je tu cudno? Covek je otisao iz svog omiljenog kluba i grada, u novu sredinu na zalasku karijere. Tek se vratio posle povrede, nije vise jedina ili najveca zvezda u timu, ne igra ceo tim za njega, ne igra vise protiv Reala, Atletika i Valensije svake nedelje... Nema vise toliko zelje i zara za fudbalom, kad sa pola gasa pobedjuju svake nedelje klubove ispod proseka. A sto se vracanja u odbranu tice, to ne radi vec duze vreme, jer kao vecina "starijih" igraca, stedi snagu za napad i trk kad je moguca sansa da se postigne gol. Zbog toga ce igrati jos 2-3 godine i opet moci da jednim potezom okrene tok utakmice u korist svog tima. Samo se vidi da je zelja za igrom skoro nestala.

*

pre 2 godine

Jeste se Mesi šetkao, ali, realno, u poznijim je igračkim godinama i mora da se štedi. Na kraju, nije ni doveden da bi jurcao. Mada, neko će reći da ne radi ni ono zbog čega je kupljen. Možda sutra proradi. Izvesno je, međutim, da se fudbal izmenio i da su megazvezde poput Mesija i Ronalda dinosaurusi. Kao pojedinci su i dalje izvrsni, ali nastupa era ekipa koje se oslanjaju na timski rad, konstantno trčanje i pritisak, gde svi po potrebi rade sve i nema klasičnih devetki. Ekipe poput Čelzija, Sitija, Bajerna i Liverpula su budućnost. Na reprezentativnom planu Italija. Načičkani velikim imenima, a niko se ne izdvaja posebno. Možda jedino Levandovski i Salah, ali i bez njih, njihove ekipe funkcionišu savršeno i zalaganjem u potpunosti nadomeste njihovo odsustvo. Ronaldo npr igra u dobroj formi, ali Junajted nema koncepciju kao gorenavedeni klubovi (možda čak ni adekvatne profile igrača), a o menadžeru da ne govorimo. Kristijano će na individualni kvalitet doneti prevagu u mečevima protiv vrhunskih ekipa, ali ne i protiv elitnih. U kontekstu igre Tuhela, Gvardiole, Klopa ili Nagelsmana gde je neophodno da se besomučno trči i vrši pakleni presing, Ronaldo i Mesi jednostavno ne bi imali mesta. Poketino je u jedinstvenoj situaciji u smislu da deluje kao da zna šta treba da radi, ali pod pritiskom vlasnika kluba i uloženog novca, mora da pribegava ovoj ofanzivnoj postavci koja, ma koliko ubojita, neće doneti trijumf protiv organizovanog i ultra-fizičkog fudbala nove generacije.

Pedja J7

pre 2 godine

Mislim da je Mesi najbolji ikada, bez igraca stvarno blizu njemu, za raspravu.
I uzivo sam ga gledao sa burazerom na Bernabeu, zadnji El clasico pre korone.
Ali ono sinoc je SRAMOTA I GREHOTA!
Njemu je dusa u Barsi, to se vidi, i zato ne daje maksimum - nesrecan je. Ali onolika apatija, pa nije se oznojio covek?!
Ne toliko sramotan nastup, koliko sramotan pristup!
Treba Arapi da ga opale po dzepu - debelo...

gao

pre 2 godine

Sinoc se videlo sta znaci za rezultat kad trojica ne trce, ej a tolike milione zaradjuju??!? Treba ih zakovati za klupu pa neka tvituju kako su nezadovoljni.

Shone

pre 2 godine

(gaga, 25. novembar 2021 13:11

Samo da se nadovezem da nisu ista pozicija, Ronaldo i Mbape su spic igraci takve su im trenutne pozicije), a Mesi je prednji vezni pa shodno tome bi trebao da pretrci vise nego ova dvojica. Generalno ne treba tu statistiku vezano za trcanje toliko uzimati zdravo za gotovo jer su Mesi i Ronaldo klasa za sebe pa i samo jednim potezom mogu resiti utakmicu, a i te kako imaju kredita da ne trce u prazno, sto zbog prethodnih zasluga sto zbog broja godina koje nisu male, iako se pojedincima uvek ucini da oni imaju i dalje 20ak godina.

Ivan

pre 2 godine

Pa Ronaldo se seta jos iz doba kada je Mourinho bio trener Reala. Modric je prosle godine rekao da su se Ronaldo i Mourinho skoro potukli na poluvremenu jer se Ronaldo nije htio vratiti nakon izgubljene lopte.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 23:17)

Messi je mnogo vise golova postigao protiv slabijih ekipa u LS od Ronalda tako da to nije opravdanje.

Od Messija u nokaut fazi SP vise asistencija ima Tomas Miler.

Vuk-sa-istoka

pre 2 godine

Mesi je svoje odsvirao. Igraci njegovog tipa ne mogu predugo da traju. Ovakvi cim predju 30 pocnu padati. Razlog toga je stil igre koji je baziran na prodornosti i duel igri. Telo i misici im trpe vise od recimo klasicnih napadaca. Zato ce Kristijano duze potrajati ali ne vecno naravno. Sve u svemu, dvojac koji je najvise obelezio svetski fudbal zadnjih 15 godina lagano ali sigurno ustupaju mesta mladjim. Neke su odusevljavali, druge nervirali, ali u svakom slucaju covek nije mogao ostati ravnodusan na njih. Mesi ce mozda ostati u ocima vecine kao nesto bolji i talentovaniji, dok ce Ronaldo bar ovim mladjim generacijama nadam se posluziti kao dobar primer i pokazatelj kako se sve moze steci sa velikim radom i odricanjem. Postavite sebi neki cilj i stremite ka njemu. U suprotnom,zaglavicemo i lutacemo u mutnom a zivot je prekratak.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 25. novembar 2021 20:44)

Drugi iza Ronalda u LS. A sto se reprezentacija tice, normalno kada je igrao protiv amaterskih ekipa u nokaut fazi.

Online

pre 2 godine

(gaga) Kao bivsi fudbaler da ti objasnim tu statistiku. Ona ne meri koliko je ko pretrcao,vec koliko je ko presao! A posebno se onda gleda koliko je ko trcao,imao sprintive,koliki puls mu je bio itd.. p.s Sramota je da jedan igrac za 90 min “predje” 7 km.. ave ispod 8.5 je amaterizam. (p.s jedino ako nije deo taktike trenera) Imala je jedna statistika davno gde je cak golman protivnicke ekipe imao vise predjenih km od mesija.. opet kazem,mesi je majstor i on odradi za sta je svoren. Al kad to izostane ,za sta je stvoren,ko od kad je presao u PsG ,onda njegova igra predstavlja hendikep za svoj tim

Primorac

pre 2 godine

Meni je najjace kada ljudi kritikuju Mesija i Ronalda da ne trce, a imaju 34 i 36 godina. Vecina igraca u njihovim godinama su bili u penziji. Iniesta je u tim godinama otisao u Japan, Cavi u Katar.

Kinez

pre 2 godine

(Kiki, 26. novembar 2021 18:07)

Messi je u nokaut fazi LS igrao uglavnom protiv dzinova od papira, ili da ti pojednostavim protiv klubova od kojih je ostalo samo ime.

Dragon

pre 2 godine

Vrlo glup komentar.
Messi ne igra pravu odbranu.
U svakoj ekipi jedan igrac ima slobodnu ulogu.
Ali klinac Mbape bi morao.
On me puno vise cudi.

Kiki

pre 2 godine

(Kinez, 25. novembar 2021 23:42)

Kako je Mesi dao vise golova protiv slabijih ekipa kada je citav svet pisao da se Realu namesta zreb LS. Barselona je cesto u osminifinala imala teze protivnike nego Real u cetvrtfinalu. Pogledaj samo protiv kojih je Mesi ekipa igrao u cetvrtfinalima, a protiv kojih Ronaldo 😂