Četvrtak, 11.11.2021.

08:10

Denver može i bez Jokića

Košarkaši Denvera savladali su Indijanu rezultatom 101:98.

Izvor:

Denver može i bez Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

saša

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !
(MPP, 11. novembar 2021 08:51)


Fali mu iskustva? To hoćeš da kažeš? Čovek ima 31 godinu i igra 10. "jubilarnu" sezonu u NBA.

baltazar

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 11. novembar 2021 08:16)

Ništa nije ušlo u Bartona. On je već godinama vrlo solidan i dosta zahvalan igrač.

2015/16.......... 14,4 p – 5,8 sk – 2,5 as….. (sut iz igre 43,2%)
2016/17.......... 13,7 p – 4,3 sk – 3,4 as….. (sut iz igre 44,3%)
2017/18.......... 15,7 p – 5,0 sk – 4,1 as….. (sut iz igre 45,2%)
2018/19.......... 11,5 p – 4,6 sk – 2,9 as….. (sut iz igre 40,2%)
2019/20.......... 15,1 p – 6,3 sk – 3,7 as….. (sut iz igre 45,0%)
2020/21.......... 12,7 p – 4,0 sk – 3,2 as….. (sut iz igre 42,6%)
2021/22.......... 17,5 p – 4,6 sk – 4,4 as….. (sut iz igre 49,0%)

maSi

pre 2 godine

Мали Хајланд играчина, има срце, дриблинг, иде без пардона на улаз. Нађи потенцијал само да победи зеца у себи, Гринови се труде али се и кондиционо распадају, али Кампацо је изгледа таква превара, да то по првим утакмицама никако нисам могао да провалим. Зец, цикетан, бежи по терену, нема га више ни у одбрани...
Бартон је дивљак који зна да игра, када хоће, а синоћ је као и претходних утакмица гризао као пит бул.

Pepo

pre 2 godine

Ljudi bre, Barton je sada drugi igrač ekipe, nema Mareja, Porter u kanalu, i logično je da igra sa više rezona, ipak je više odgovornosti na njemu. Kada su tu Porter i Marej ipak je on treća ili četvrta opcija i onda ide na silu, kao da se nešto dokaže. U nekim lošijim NBA ekipama on bi imao prosjek 25 poena po meču to Vam garantujem, jer bi igrao kako igra i sada. To je u NBA pravilo. A Barton je sigurno dobar igrač i treba ga samo iskoristiti.
I slažem se sa komentarima da bi dobar dio rezervnih igrača u Evropi bili glavni. Pa i sada je situacija da su glavni igrači oni koji u NBA ne mogu ni na klupu.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)
@Из Чикага моји

Jos preciznije, od sinoc imaju 1 od 1 ili 100% 😎

Odlično veće za Denver

pre 2 godine

Osim što su pobedili Pejsere, noćas su izgubili Portland, Memfis, Kingsi i Dalas. Ovakve pobede će mnogo značiti na kraju sezone zbog stanja na tabeli i potencijalnog kalkulisanja na koga da idu u plejofu. Stvarno nisam očekivao da će da pobede.

Goran

pre 2 godine

Ovdje su stručnikomentatori tvrdili da bi Denver bio ubjedljivo najgoraekipa da nemaju Jokića. Kako to onda da Bez Jokića I još dvojice najskupljih igrača mogu dobitiutakmicu?? Izgleda da mnogi zaboravljaju da bi većina reservnih igrača u NBA bili glavne zvijezde u Evroligi!! Uzmite na primjer Kampaca I Bjelicu! Mega zvijezde uEvropi a u NBA igraju po nekoliko minuta!

Karlo Prvi

pre 2 godine

Više vremena u igri za Nadžija nikako nije loša stvar. Kao ni manje Kampaca, na žalost. Sjajan lik i inteligentan igrač, ali nema kvalitet da bude faktor u NBA.

PantLa

pre 2 godine

Barton na poslednje dve utakmice sutira trojke 13/18, u sezoni na 11 utakmica 43%, manje je gluposti, zaletanja u nemoguce situacije, ostavljanja svog igraca samog na trojci, sve u svemu mnogo bolje izgleda izgleda kad mu ulaze sutevi, problem je kad to stane a on uporan i tvrdoglav.. Za sada uz Nikolu glavni igrac u rotaciji..

Pera Ždera

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.
(Back in Black, 11. novembar 2021 09:46)

Obozavam ovakve, decije konstatacije.
Velika vecina ovde jeste bila protiv Bartona ali tada s"razlogom. Stvarno je kanalio tim, imao brdo nerezonskih poteza i zaletanja, ocajne procente a o odbrani da ne govorim. I to je svaki iole sposoban da posmatra, analizira i komentarise kosarku video.

E sad, to ne znaci da igrac ne moze da bude bolji i DA Barton je ove sezone brutalan za sada i to potvrdjuju svi oni (svi mi) koji smo pricali suprotno kada je suprotno i bilo. Prosto. Niko nije vidovit ovde i veoma su iznenadjujuce ovako dobre partije posle brdo prosecnih pa i losih sezona, ipak..

Igrac moze imati pet losih sezona pa jednu dobru ili mu se desi prekretnica pa veze par dobrih. Jednostavno napreduje kao igrac ili se promene okolnosti.

Mnogo ke tu varijabila... zrelost, forma, povrede, glava, minuti, uloga u timu, sreca itd itd da bi se tako banalizovalo kako ti pokusavas.

DA , Barton je uglavnom bio ocajan prethodnih sezona kada nije bio povredjen (u smislu timske hemije, kontra ritma i gluposti na terenu, POff izdanja) i DA sada je postao pravi lider, dosta bolje igra, konstantnije i nadajmo se da ce to da potreje pa i da se prenese u POff, sto je i najbitnije :)

Kikujiro

pre 2 godine

Šteta što Jokić nije dobio 20 utakmice suspenzije, Denver bi 100% pobedio svih 20 utakmica, Barton bi 100% davao po 30 poena, Denver bi 100% bio prvi na tabeli, šteta. Jokić guši Bartona 100% i tim, Jokić je 100% upropastio mnoge igrače u Denveru.

I šteta što nismo saznali koliko je to utakmica, kada i protiv koga je to Jokić propuštao utakmice, verovatno je to veliki uzorak od 30, 70, 90 utakmica, važne utakmice i super timovi, i to je šteta, da srušimo lažnu Jokićevu reputaciju kod naivnih ljubitelja košarke u Srbiji, na žalost to nikada nećemo saznati, baš šteta.

Barton je protiv nepobedive Indijane inače trenutno najboljeg tima u NBA, (imaju čak 4 pobede u 11 utakmica), pokazao ko je i šta je, tim koji ima najbolju odbranu u NBA nije mogao da zaustavi Bartona, svka čast.

Pojma nemate

pre 2 godine

Ne gledam Denver (ne interesuje me) ali sam pratio prošle godine vesti o Jokiću i vaše komentare. Svi od reda ste se ovde sprdali sa tim Bartonom! Bez izuzetka. Sada pišete "igrač i po"?

Stefke

pre 2 godine

Normalno kad su šutirali 40% za 3. To im je najviše ove sezone. Uglavnom su šutirali 20%. Dajte im još neku utakmicu da vidite kako nemaju pojma bez Jokića.

ja sam

pre 2 godine

@ pera, a koliko su utakmica u zadnje 3 sezone igrali bez Jokica? 5? Tim poredjenjem, najbolji suter Denvera, a mozda i lige je Markus - ima 100%, od svih 4 pokusaja od pocetka sezone.

Hm

pre 2 godine

Barton je i prosle sezone dobro igrao. Sada samo vise dolazi do izrazaja jer je onaj klipeta Porter manje u prvom planu, odnosno katastrofa je od starta sezone.

Nadji u odbrani totalno pogubljen. Ne zna ni gde ce ni sta ce. Malo se popravio u drugom delu ali slabo je to. Podsetio me na Portera i njegovo igranje odbrane. ;)

Mogli bi malo i da stanu na rep Hajlendu. Nije on prvi ili drugi igrac tima pa da se onako ispucava.

Gordon vola ne moze da ubode. Malo ga vadi odbrana ali ni tu bas ne blista.

Grinovi...ne verujem da bi igrali u nekom drugom timu.

Nocas se videlo koliko im Jokic znaci.

Zuja

pre 2 godine

Da su pametni Jokic i Moris da naprave neki susret van terena i da se fotografišu sa podignutim gardovima i par snimaka unošenja u lice jedan drugom. Da se publika još više naloži.

Sbasket

pre 2 godine

"Ne pamtim kada je Jokic propustio mec, ako neko ima podatak neka napise."

Igrao je 200 utakmica zaredom (regularna sezona i plejof). Zadnja propuštena utakmica u Aprilu 2019-e - ako se sjećate, utakmica sa Portlandom koju su Nagetsi tankovali da bi izbjegli Roketse u plejofu.

Mislim da je imao još jednu propuštenu ranije te sezone zbog suspenzije jer je ustao sa klupe kada se Plamli zakačio sa Fejvorsom.

Zadnji put zbog povrede je propustio nekoliko utakmica krajem 2017-e, kada je uvrnuo članak.

Lik je mašina, samo da ga zdravlje i dalje ovako posluži.

Ova situacija sa Morisom na kraju ispade odlična, malo se odmorio, tim nije izgubio, dobio je gomilu publiciteta.

Гиле

pre 2 godine

Један меч не показује ништа о томе колико могу без Јокића. Распуцао се тим, имао мало среће, Индијана их надскакала. Ово се често дешава, да тим без главне звезде проради. Али после 3-4 меча би их сви провалили и лакше побеђивали. Ово је добро дошло и Николи и Денверу. Он се мало одморио, а и може терет са леђа да скине.

Из Чикага моји

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)

Dule Astro

pre 2 godine

NBA liga je prepuna igrača koji igraju veoma malo, a u Evropi bi bili ubedljivo najbolji u bilo kom timu da igraju. Nijedan od tih igrača koje uglavnom pljujemo, nije loš, već koriste svaku priliku da daju koševe i da se nametnu i zato šutiraju iz nerezonskih pozicija u uleću reket kao muve bez glave. Glume Džordana ili Karija.
Kada im daš priliku i igraš na njih bez problema daju 30 koševa.

Problem je u trenerima koji prave izmene šablonski i gde rezerve ne igraju u bitnim trenucima. Kao da je svakome unapred pripisano koliko minuta treba da provede na terenu i ne gleda se kvalitet uopšte.

Pa pogledajte Pokuševskog - za NBA prosečan igrač, katastrofalni procenti, ali forsiraju ga maksimalno ko zna zbog čega. Na kraju će kada (i ako) sazri da promeni ekipu, tako da zaista ne vidim smisao u većini poteza koje vuku NBA treneri i menadžeri.

Back in Black

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.

Moljac

pre 2 godine

Ono isključenje će se ispostaviti kao prekretnica sezone izgleda. S jedne strane, Nikola je poslao poruku da niko ne sme da ga bije. S druge, konačno je malo predahnuo, biće svežiji kad švigar bude pucao. S treće, uigrane su neke kombinacije za vreme kad je na klupi. Sa četvrte, Barton se oslobodio potrebe da se dokazuje, pošto je na njemu bila primarna odgovornost, i pokazao da može odgovorno da igra. S pete pak strane, dobijen je Zeke Naži kao bekap centar, što jednog od Grinova zakucava na klupu, verovatnije Džamajkla. Uz Bounsa umesto Riversa, i Kampaca koji samo povremeno ulazi da digne nivo energije i napravi neki neočekivan potez, ovo je ekipa koja ima klupu konačno. A povratak velike trojke (NJ, JM, MPJ - svi imaju po J, zanimljivo) uz Gordona i Bartona daje fantastičnu startnu petorku. Uz malo sreće, i probleme u drugim timovima (a događa se), eto borbe za prsten. Budimo optimisti.

Pera Ždera

pre 2 godine

Eto... Sasvim prirodno. Das minute Nadjiju i Hajlandu i vidis koliko su to talentovani klinci tj koliko su potrebni timu. Zrela i hrabra igra. Nadji mora da bude zamena Nikoli. Hajlanda je i poceo nedavno koristiti ali Zekea nikako.

Kao sto rekoh pre neki dan, zar Melounu mora da se povredi Porter i suspenduje Nikola ne bi li logicnije poslozio rotacije i dao vise, da ne kazem i ole minuta nekim igracima.

Barton nastavlja brutalne partije. Ko bi ocekivao bas ovakav start sezone za njega posle toliko iritacija prethodnih...

Pri povratku Nikole ne zakucati Nadjija za klupu + ne spajati mnogo Grinove zajedno na parketu (uspesan recept i protiv Majamija bio) + B Hajland vise minuta i od Riversa i od Kampaca i to je onda sasvim drugaciji, fluidniji Denver.

MPP

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !

Rasa

pre 2 godine

Samo kad Porter ne igra a zarobili toliko para sa njim. Igrac koji je toliko limitiran i stalno povredjen.... da ga trejduju da jer nece imati vise para ni da rukija potpisu.

Боки

pre 2 godine

Will the thrill kida, nisam verovao da ću ovo ikad reći, ali kao da je MJ ušao u njega ove sezone. Igra racionalnije, ne srlja kao ranije i zaista je (za sada) uz Jokića naravno najkonstantniji u timu.

Pera

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
@svi_redsi_na_jednom_mijestu
Oduvek je imao zavidne fizicke predispozicije a i bio medju najvestijim igracima u timu. Problem je bio u glavi, ali i u povredama koje su ga stalno pratile. Sada je fizicki oporavljen, a izgleda da je sazreo i opametio se poslednjih par godina gledajuci cesto stvari sa klupe, postao je zreliji, pametniji, racionalniji. Siguran sam da je dosta toga naucio od Jokica, kako pametno igrati i kako izvuci maksimum iz svog potencijala, cak je poceo i odbranu da igra! Samo da ga ne ureknemo.

Ostin A

pre 2 godine

Jokić vrhunski igra ove sezone, ali to se od njega i očekivalo, ali da će Barton biti drugi čovek ekipe, to definitivno niko nije očekivao.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!

Western Devil

pre 2 godine

U Bartona je usao neki demon, cepa trojke, dvojke, lupa blokade, ima swagger ulaze kao neki sibicar gde niko ne moze da pogodi na koju ce stranu da polozi. Sezona zivota za sada i ako ostane zdrav konacno za PO, uz Dzamala i MPJ koji ce se spustiti malo na zemlju do tada i vratiti sut, Denver ide do kraja.

Meloun je ovde pobednik br #1. Vidi se da ih je spremio i objasnio svima sta je cija uloga i drzali su se scripta. Drugo, nije silio sa izmenama, Kampaco i Rivers su bili na minimumu, Dzamajkl (20min) nije ni igrao 4/4 koliko se secam, a nije uvodio ni nezainteresovanog Bol Bola da se po*ere na sve sto drugi rade. Kristalise se rotacija, umesto Kampaco-Dzamajkl terora gledacemo double dragon duo Bouns-Nanji. I taj next man up mentalitet o kome prica, to je nesto sto svaki trener ili direktor preduzeca treba da forsira.

Dzef Grin je mnooogo bolji od Pola Milsapa, pun pogodak i brzo se prilagodio, samo da malo vrati sut za 3.

A Nikoli i njegovoj braci hvala, jer je toliko podigao prasinu, i toliko se pojavilo clanaka i analiza na svim relevantnim medijima i podkastima, da mislim da me ovde vise niko nece gledati belo kad kazem Srbija i pitati jel mnogo hladno (Siberia tj Sibir) ili komentarisati da je strasno sta se desava kod nas (Sirija). Sad smo na mapi, i ucinio je mnogo vise za nas Srbe ovde nego da je izmrcvaren igrao za reprezentaciju na OI i ispao u nekoj 1/8 jer umoran vuce celu menadzersku skart reprezentaciju na ledjima.

Sbasket

pre 2 godine

Barton zdrav, i razlika između ove i zadnjih par godina je odmah nebo i zemlja. I dalje će ponekad praviti gluposti, ali koliko im znači njegov šut kada ga ide, vidjelo se na ovoj utakmici. Igrač i po. Samo da ga zdravlje posluži do kraja sezone. Zamisli imaš igrača koji ima šut od 40% za tri, a on je realno četvrta opcija u napadu.

Međutim, mislim da je najveća promjena što Kampazo skoro ne igra zadnjih par utakmica, i odjednom klupa ima više prostora i izgleda potpuno drugačije. Nije loš igrač, ali ne može biti prva opcija sa klupe, jednostavno su ga svi timovi provalili, i ne može da organizuje dobar napad, jer ga niko ne brani, pa je spejsing očajan. Pogledajte šta se dešava kad čak i mali Bouns ima loptu, u mogućnosti je da opuca sa linije za tri, brz je i može da ide prema košu, dobro završava i ne možeš ga ostaviti slobodnog, napad nije samo pik en pop kao sa Kampazom, nego Grinovi mogu i da rolaju prema košu. Odjednom napad mnogo razvnovrsniji.

Koliko god je Maloun tvrdoglav, i on se skonta posle nekog vremena.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Ljudi ne shvataju da u nba 70 posto igraca moze zabiti 25 koseva ako ima slobodu ..Da nema Jokica ovaj Barton bi imao 25 prosjek jer bi sutao 20 puta minimalno , ovo se odnosi na reg dio..Ali treba biti mangup pa prsten ekipi donijeti.

znanje-imanje

pre 2 godine

Lepo to Barton govori. Godinama. Samo nema ko da sluša. Šta će im taj bledoliki klipeta? Rupa je u odbrani. Ai još gore što u napadu ne da loptu nikom. Pa niko ni ne može da uhvati ritam, da se razigra i raspuca. A naročito on, Barton. Ovaj mu smeta da oslobodi svog unutrašnjeg Džordana.
Šalu nastranu Barton je prosto malo sazreo. Sa decenijom zakašnjenja... A i naodmarao se par sezona povređen. Inače oduvek on može ovako da igra, ali svaku petu utakmicu. Tako da je sve ispalo dosta srećno za Denver.
Šta je tek ušlo u Kaminskog, ili u onog tršavog kojeg je Feniks glupo odbacio?

Western Devil

pre 2 godine

U Bartona je usao neki demon, cepa trojke, dvojke, lupa blokade, ima swagger ulaze kao neki sibicar gde niko ne moze da pogodi na koju ce stranu da polozi. Sezona zivota za sada i ako ostane zdrav konacno za PO, uz Dzamala i MPJ koji ce se spustiti malo na zemlju do tada i vratiti sut, Denver ide do kraja.

Meloun je ovde pobednik br #1. Vidi se da ih je spremio i objasnio svima sta je cija uloga i drzali su se scripta. Drugo, nije silio sa izmenama, Kampaco i Rivers su bili na minimumu, Dzamajkl (20min) nije ni igrao 4/4 koliko se secam, a nije uvodio ni nezainteresovanog Bol Bola da se po*ere na sve sto drugi rade. Kristalise se rotacija, umesto Kampaco-Dzamajkl terora gledacemo double dragon duo Bouns-Nanji. I taj next man up mentalitet o kome prica, to je nesto sto svaki trener ili direktor preduzeca treba da forsira.

Dzef Grin je mnooogo bolji od Pola Milsapa, pun pogodak i brzo se prilagodio, samo da malo vrati sut za 3.

A Nikoli i njegovoj braci hvala, jer je toliko podigao prasinu, i toliko se pojavilo clanaka i analiza na svim relevantnim medijima i podkastima, da mislim da me ovde vise niko nece gledati belo kad kazem Srbija i pitati jel mnogo hladno (Siberia tj Sibir) ili komentarisati da je strasno sta se desava kod nas (Sirija). Sad smo na mapi, i ucinio je mnogo vise za nas Srbe ovde nego da je izmrcvaren igrao za reprezentaciju na OI i ispao u nekoj 1/8 jer umoran vuce celu menadzersku skart reprezentaciju na ledjima.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Ljudi ne shvataju da u nba 70 posto igraca moze zabiti 25 koseva ako ima slobodu ..Da nema Jokica ovaj Barton bi imao 25 prosjek jer bi sutao 20 puta minimalno , ovo se odnosi na reg dio..Ali treba biti mangup pa prsten ekipi donijeti.

Sbasket

pre 2 godine

Barton zdrav, i razlika između ove i zadnjih par godina je odmah nebo i zemlja. I dalje će ponekad praviti gluposti, ali koliko im znači njegov šut kada ga ide, vidjelo se na ovoj utakmici. Igrač i po. Samo da ga zdravlje posluži do kraja sezone. Zamisli imaš igrača koji ima šut od 40% za tri, a on je realno četvrta opcija u napadu.

Međutim, mislim da je najveća promjena što Kampazo skoro ne igra zadnjih par utakmica, i odjednom klupa ima više prostora i izgleda potpuno drugačije. Nije loš igrač, ali ne može biti prva opcija sa klupe, jednostavno su ga svi timovi provalili, i ne može da organizuje dobar napad, jer ga niko ne brani, pa je spejsing očajan. Pogledajte šta se dešava kad čak i mali Bouns ima loptu, u mogućnosti je da opuca sa linije za tri, brz je i može da ide prema košu, dobro završava i ne možeš ga ostaviti slobodnog, napad nije samo pik en pop kao sa Kampazom, nego Grinovi mogu i da rolaju prema košu. Odjednom napad mnogo razvnovrsniji.

Koliko god je Maloun tvrdoglav, i on se skonta posle nekog vremena.

Ostin A

pre 2 godine

Jokić vrhunski igra ove sezone, ali to se od njega i očekivalo, ali da će Barton biti drugi čovek ekipe, to definitivno niko nije očekivao.

MPP

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !

Pera

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
@svi_redsi_na_jednom_mijestu
Oduvek je imao zavidne fizicke predispozicije a i bio medju najvestijim igracima u timu. Problem je bio u glavi, ali i u povredama koje su ga stalno pratile. Sada je fizicki oporavljen, a izgleda da je sazreo i opametio se poslednjih par godina gledajuci cesto stvari sa klupe, postao je zreliji, pametniji, racionalniji. Siguran sam da je dosta toga naucio od Jokica, kako pametno igrati i kako izvuci maksimum iz svog potencijala, cak je poceo i odbranu da igra! Samo da ga ne ureknemo.

Боки

pre 2 godine

Will the thrill kida, nisam verovao da ću ovo ikad reći, ali kao da je MJ ušao u njega ove sezone. Igra racionalnije, ne srlja kao ranije i zaista je (za sada) uz Jokića naravno najkonstantniji u timu.

Sbasket

pre 2 godine

"Ne pamtim kada je Jokic propustio mec, ako neko ima podatak neka napise."

Igrao je 200 utakmica zaredom (regularna sezona i plejof). Zadnja propuštena utakmica u Aprilu 2019-e - ako se sjećate, utakmica sa Portlandom koju su Nagetsi tankovali da bi izbjegli Roketse u plejofu.

Mislim da je imao još jednu propuštenu ranije te sezone zbog suspenzije jer je ustao sa klupe kada se Plamli zakačio sa Fejvorsom.

Zadnji put zbog povrede je propustio nekoliko utakmica krajem 2017-e, kada je uvrnuo članak.

Lik je mašina, samo da ga zdravlje i dalje ovako posluži.

Ova situacija sa Morisom na kraju ispade odlična, malo se odmorio, tim nije izgubio, dobio je gomilu publiciteta.

Rasa

pre 2 godine

Samo kad Porter ne igra a zarobili toliko para sa njim. Igrac koji je toliko limitiran i stalno povredjen.... da ga trejduju da jer nece imati vise para ni da rukija potpisu.

Pera Ždera

pre 2 godine

Eto... Sasvim prirodno. Das minute Nadjiju i Hajlandu i vidis koliko su to talentovani klinci tj koliko su potrebni timu. Zrela i hrabra igra. Nadji mora da bude zamena Nikoli. Hajlanda je i poceo nedavno koristiti ali Zekea nikako.

Kao sto rekoh pre neki dan, zar Melounu mora da se povredi Porter i suspenduje Nikola ne bi li logicnije poslozio rotacije i dao vise, da ne kazem i ole minuta nekim igracima.

Barton nastavlja brutalne partije. Ko bi ocekivao bas ovakav start sezone za njega posle toliko iritacija prethodnih...

Pri povratku Nikole ne zakucati Nadjija za klupu + ne spajati mnogo Grinove zajedno na parketu (uspesan recept i protiv Majamija bio) + B Hajland vise minuta i od Riversa i od Kampaca i to je onda sasvim drugaciji, fluidniji Denver.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!

Из Чикага моји

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)

Moljac

pre 2 godine

Ono isključenje će se ispostaviti kao prekretnica sezone izgleda. S jedne strane, Nikola je poslao poruku da niko ne sme da ga bije. S druge, konačno je malo predahnuo, biće svežiji kad švigar bude pucao. S treće, uigrane su neke kombinacije za vreme kad je na klupi. Sa četvrte, Barton se oslobodio potrebe da se dokazuje, pošto je na njemu bila primarna odgovornost, i pokazao da može odgovorno da igra. S pete pak strane, dobijen je Zeke Naži kao bekap centar, što jednog od Grinova zakucava na klupu, verovatnije Džamajkla. Uz Bounsa umesto Riversa, i Kampaca koji samo povremeno ulazi da digne nivo energije i napravi neki neočekivan potez, ovo je ekipa koja ima klupu konačno. A povratak velike trojke (NJ, JM, MPJ - svi imaju po J, zanimljivo) uz Gordona i Bartona daje fantastičnu startnu petorku. Uz malo sreće, i probleme u drugim timovima (a događa se), eto borbe za prsten. Budimo optimisti.

Гиле

pre 2 godine

Један меч не показује ништа о томе колико могу без Јокића. Распуцао се тим, имао мало среће, Индијана их надскакала. Ово се често дешава, да тим без главне звезде проради. Али после 3-4 меча би их сви провалили и лакше побеђивали. Ово је добро дошло и Николи и Денверу. Он се мало одморио, а и може терет са леђа да скине.

Back in Black

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.

Pera Ždera

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.
(Back in Black, 11. novembar 2021 09:46)

Obozavam ovakve, decije konstatacije.
Velika vecina ovde jeste bila protiv Bartona ali tada s"razlogom. Stvarno je kanalio tim, imao brdo nerezonskih poteza i zaletanja, ocajne procente a o odbrani da ne govorim. I to je svaki iole sposoban da posmatra, analizira i komentarise kosarku video.

E sad, to ne znaci da igrac ne moze da bude bolji i DA Barton je ove sezone brutalan za sada i to potvrdjuju svi oni (svi mi) koji smo pricali suprotno kada je suprotno i bilo. Prosto. Niko nije vidovit ovde i veoma su iznenadjujuce ovako dobre partije posle brdo prosecnih pa i losih sezona, ipak..

Igrac moze imati pet losih sezona pa jednu dobru ili mu se desi prekretnica pa veze par dobrih. Jednostavno napreduje kao igrac ili se promene okolnosti.

Mnogo ke tu varijabila... zrelost, forma, povrede, glava, minuti, uloga u timu, sreca itd itd da bi se tako banalizovalo kako ti pokusavas.

DA , Barton je uglavnom bio ocajan prethodnih sezona kada nije bio povredjen (u smislu timske hemije, kontra ritma i gluposti na terenu, POff izdanja) i DA sada je postao pravi lider, dosta bolje igra, konstantnije i nadajmo se da ce to da potreje pa i da se prenese u POff, sto je i najbitnije :)

Zuja

pre 2 godine

Da su pametni Jokic i Moris da naprave neki susret van terena i da se fotografišu sa podignutim gardovima i par snimaka unošenja u lice jedan drugom. Da se publika još više naloži.

Stefke

pre 2 godine

Normalno kad su šutirali 40% za 3. To im je najviše ove sezone. Uglavnom su šutirali 20%. Dajte im još neku utakmicu da vidite kako nemaju pojma bez Jokića.

PantLa

pre 2 godine

Barton na poslednje dve utakmice sutira trojke 13/18, u sezoni na 11 utakmica 43%, manje je gluposti, zaletanja u nemoguce situacije, ostavljanja svog igraca samog na trojci, sve u svemu mnogo bolje izgleda izgleda kad mu ulaze sutevi, problem je kad to stane a on uporan i tvrdoglav.. Za sada uz Nikolu glavni igrac u rotaciji..

Dule Astro

pre 2 godine

NBA liga je prepuna igrača koji igraju veoma malo, a u Evropi bi bili ubedljivo najbolji u bilo kom timu da igraju. Nijedan od tih igrača koje uglavnom pljujemo, nije loš, već koriste svaku priliku da daju koševe i da se nametnu i zato šutiraju iz nerezonskih pozicija u uleću reket kao muve bez glave. Glume Džordana ili Karija.
Kada im daš priliku i igraš na njih bez problema daju 30 koševa.

Problem je u trenerima koji prave izmene šablonski i gde rezerve ne igraju u bitnim trenucima. Kao da je svakome unapred pripisano koliko minuta treba da provede na terenu i ne gleda se kvalitet uopšte.

Pa pogledajte Pokuševskog - za NBA prosečan igrač, katastrofalni procenti, ali forsiraju ga maksimalno ko zna zbog čega. Na kraju će kada (i ako) sazri da promeni ekipu, tako da zaista ne vidim smisao u većini poteza koje vuku NBA treneri i menadžeri.

znanje-imanje

pre 2 godine

Lepo to Barton govori. Godinama. Samo nema ko da sluša. Šta će im taj bledoliki klipeta? Rupa je u odbrani. Ai još gore što u napadu ne da loptu nikom. Pa niko ni ne može da uhvati ritam, da se razigra i raspuca. A naročito on, Barton. Ovaj mu smeta da oslobodi svog unutrašnjeg Džordana.
Šalu nastranu Barton je prosto malo sazreo. Sa decenijom zakašnjenja... A i naodmarao se par sezona povređen. Inače oduvek on može ovako da igra, ali svaku petu utakmicu. Tako da je sve ispalo dosta srećno za Denver.
Šta je tek ušlo u Kaminskog, ili u onog tršavog kojeg je Feniks glupo odbacio?

ja sam

pre 2 godine

@ pera, a koliko su utakmica u zadnje 3 sezone igrali bez Jokica? 5? Tim poredjenjem, najbolji suter Denvera, a mozda i lige je Markus - ima 100%, od svih 4 pokusaja od pocetka sezone.

Pojma nemate

pre 2 godine

Ne gledam Denver (ne interesuje me) ali sam pratio prošle godine vesti o Jokiću i vaše komentare. Svi od reda ste se ovde sprdali sa tim Bartonom! Bez izuzetka. Sada pišete "igrač i po"?

Kikujiro

pre 2 godine

Šteta što Jokić nije dobio 20 utakmice suspenzije, Denver bi 100% pobedio svih 20 utakmica, Barton bi 100% davao po 30 poena, Denver bi 100% bio prvi na tabeli, šteta. Jokić guši Bartona 100% i tim, Jokić je 100% upropastio mnoge igrače u Denveru.

I šteta što nismo saznali koliko je to utakmica, kada i protiv koga je to Jokić propuštao utakmice, verovatno je to veliki uzorak od 30, 70, 90 utakmica, važne utakmice i super timovi, i to je šteta, da srušimo lažnu Jokićevu reputaciju kod naivnih ljubitelja košarke u Srbiji, na žalost to nikada nećemo saznati, baš šteta.

Barton je protiv nepobedive Indijane inače trenutno najboljeg tima u NBA, (imaju čak 4 pobede u 11 utakmica), pokazao ko je i šta je, tim koji ima najbolju odbranu u NBA nije mogao da zaustavi Bartona, svka čast.

Hm

pre 2 godine

Barton je i prosle sezone dobro igrao. Sada samo vise dolazi do izrazaja jer je onaj klipeta Porter manje u prvom planu, odnosno katastrofa je od starta sezone.

Nadji u odbrani totalno pogubljen. Ne zna ni gde ce ni sta ce. Malo se popravio u drugom delu ali slabo je to. Podsetio me na Portera i njegovo igranje odbrane. ;)

Mogli bi malo i da stanu na rep Hajlendu. Nije on prvi ili drugi igrac tima pa da se onako ispucava.

Gordon vola ne moze da ubode. Malo ga vadi odbrana ali ni tu bas ne blista.

Grinovi...ne verujem da bi igrali u nekom drugom timu.

Nocas se videlo koliko im Jokic znaci.

Odlično veće za Denver

pre 2 godine

Osim što su pobedili Pejsere, noćas su izgubili Portland, Memfis, Kingsi i Dalas. Ovakve pobede će mnogo značiti na kraju sezone zbog stanja na tabeli i potencijalnog kalkulisanja na koga da idu u plejofu. Stvarno nisam očekivao da će da pobede.

Karlo Prvi

pre 2 godine

Više vremena u igri za Nadžija nikako nije loša stvar. Kao ni manje Kampaca, na žalost. Sjajan lik i inteligentan igrač, ali nema kvalitet da bude faktor u NBA.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)
@Из Чикага моји

Jos preciznije, od sinoc imaju 1 od 1 ili 100% 😎

Pepo

pre 2 godine

Ljudi bre, Barton je sada drugi igrač ekipe, nema Mareja, Porter u kanalu, i logično je da igra sa više rezona, ipak je više odgovornosti na njemu. Kada su tu Porter i Marej ipak je on treća ili četvrta opcija i onda ide na silu, kao da se nešto dokaže. U nekim lošijim NBA ekipama on bi imao prosjek 25 poena po meču to Vam garantujem, jer bi igrao kako igra i sada. To je u NBA pravilo. A Barton je sigurno dobar igrač i treba ga samo iskoristiti.
I slažem se sa komentarima da bi dobar dio rezervnih igrača u Evropi bili glavni. Pa i sada je situacija da su glavni igrači oni koji u NBA ne mogu ni na klupu.

Goran

pre 2 godine

Ovdje su stručnikomentatori tvrdili da bi Denver bio ubjedljivo najgoraekipa da nemaju Jokića. Kako to onda da Bez Jokića I još dvojice najskupljih igrača mogu dobitiutakmicu?? Izgleda da mnogi zaboravljaju da bi većina reservnih igrača u NBA bili glavne zvijezde u Evroligi!! Uzmite na primjer Kampaca I Bjelicu! Mega zvijezde uEvropi a u NBA igraju po nekoliko minuta!

maSi

pre 2 godine

Мали Хајланд играчина, има срце, дриблинг, иде без пардона на улаз. Нађи потенцијал само да победи зеца у себи, Гринови се труде али се и кондиционо распадају, али Кампацо је изгледа таква превара, да то по првим утакмицама никако нисам могао да провалим. Зец, цикетан, бежи по терену, нема га више ни у одбрани...
Бартон је дивљак који зна да игра, када хоће, а синоћ је као и претходних утакмица гризао као пит бул.

baltazar

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 11. novembar 2021 08:16)

Ništa nije ušlo u Bartona. On je već godinama vrlo solidan i dosta zahvalan igrač.

2015/16.......... 14,4 p – 5,8 sk – 2,5 as….. (sut iz igre 43,2%)
2016/17.......... 13,7 p – 4,3 sk – 3,4 as….. (sut iz igre 44,3%)
2017/18.......... 15,7 p – 5,0 sk – 4,1 as….. (sut iz igre 45,2%)
2018/19.......... 11,5 p – 4,6 sk – 2,9 as….. (sut iz igre 40,2%)
2019/20.......... 15,1 p – 6,3 sk – 3,7 as….. (sut iz igre 45,0%)
2020/21.......... 12,7 p – 4,0 sk – 3,2 as….. (sut iz igre 42,6%)
2021/22.......... 17,5 p – 4,6 sk – 4,4 as….. (sut iz igre 49,0%)

saša

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !
(MPP, 11. novembar 2021 08:51)


Fali mu iskustva? To hoćeš da kažeš? Čovek ima 31 godinu i igra 10. "jubilarnu" sezonu u NBA.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!

Kikujiro

pre 2 godine

Šteta što Jokić nije dobio 20 utakmice suspenzije, Denver bi 100% pobedio svih 20 utakmica, Barton bi 100% davao po 30 poena, Denver bi 100% bio prvi na tabeli, šteta. Jokić guši Bartona 100% i tim, Jokić je 100% upropastio mnoge igrače u Denveru.

I šteta što nismo saznali koliko je to utakmica, kada i protiv koga je to Jokić propuštao utakmice, verovatno je to veliki uzorak od 30, 70, 90 utakmica, važne utakmice i super timovi, i to je šteta, da srušimo lažnu Jokićevu reputaciju kod naivnih ljubitelja košarke u Srbiji, na žalost to nikada nećemo saznati, baš šteta.

Barton je protiv nepobedive Indijane inače trenutno najboljeg tima u NBA, (imaju čak 4 pobede u 11 utakmica), pokazao ko je i šta je, tim koji ima najbolju odbranu u NBA nije mogao da zaustavi Bartona, svka čast.

Western Devil

pre 2 godine

U Bartona je usao neki demon, cepa trojke, dvojke, lupa blokade, ima swagger ulaze kao neki sibicar gde niko ne moze da pogodi na koju ce stranu da polozi. Sezona zivota za sada i ako ostane zdrav konacno za PO, uz Dzamala i MPJ koji ce se spustiti malo na zemlju do tada i vratiti sut, Denver ide do kraja.

Meloun je ovde pobednik br #1. Vidi se da ih je spremio i objasnio svima sta je cija uloga i drzali su se scripta. Drugo, nije silio sa izmenama, Kampaco i Rivers su bili na minimumu, Dzamajkl (20min) nije ni igrao 4/4 koliko se secam, a nije uvodio ni nezainteresovanog Bol Bola da se po*ere na sve sto drugi rade. Kristalise se rotacija, umesto Kampaco-Dzamajkl terora gledacemo double dragon duo Bouns-Nanji. I taj next man up mentalitet o kome prica, to je nesto sto svaki trener ili direktor preduzeca treba da forsira.

Dzef Grin je mnooogo bolji od Pola Milsapa, pun pogodak i brzo se prilagodio, samo da malo vrati sut za 3.

A Nikoli i njegovoj braci hvala, jer je toliko podigao prasinu, i toliko se pojavilo clanaka i analiza na svim relevantnim medijima i podkastima, da mislim da me ovde vise niko nece gledati belo kad kazem Srbija i pitati jel mnogo hladno (Siberia tj Sibir) ili komentarisati da je strasno sta se desava kod nas (Sirija). Sad smo na mapi, i ucinio je mnogo vise za nas Srbe ovde nego da je izmrcvaren igrao za reprezentaciju na OI i ispao u nekoj 1/8 jer umoran vuce celu menadzersku skart reprezentaciju na ledjima.

znanje-imanje

pre 2 godine

Lepo to Barton govori. Godinama. Samo nema ko da sluša. Šta će im taj bledoliki klipeta? Rupa je u odbrani. Ai još gore što u napadu ne da loptu nikom. Pa niko ni ne može da uhvati ritam, da se razigra i raspuca. A naročito on, Barton. Ovaj mu smeta da oslobodi svog unutrašnjeg Džordana.
Šalu nastranu Barton je prosto malo sazreo. Sa decenijom zakašnjenja... A i naodmarao se par sezona povređen. Inače oduvek on može ovako da igra, ali svaku petu utakmicu. Tako da je sve ispalo dosta srećno za Denver.
Šta je tek ušlo u Kaminskog, ili u onog tršavog kojeg je Feniks glupo odbacio?

Back in Black

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.

Pojma nemate

pre 2 godine

Ne gledam Denver (ne interesuje me) ali sam pratio prošle godine vesti o Jokiću i vaše komentare. Svi od reda ste se ovde sprdali sa tim Bartonom! Bez izuzetka. Sada pišete "igrač i po"?

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Ljudi ne shvataju da u nba 70 posto igraca moze zabiti 25 koseva ako ima slobodu ..Da nema Jokica ovaj Barton bi imao 25 prosjek jer bi sutao 20 puta minimalno , ovo se odnosi na reg dio..Ali treba biti mangup pa prsten ekipi donijeti.

Pera Ždera

pre 2 godine

To je inace onaj Barton što nema blage veze i Denver mora da ga trejduje.
Tako kažu srpski strucnjaci u komentarima,najstrucniji na svetu.
(Back in Black, 11. novembar 2021 09:46)

Obozavam ovakve, decije konstatacije.
Velika vecina ovde jeste bila protiv Bartona ali tada s"razlogom. Stvarno je kanalio tim, imao brdo nerezonskih poteza i zaletanja, ocajne procente a o odbrani da ne govorim. I to je svaki iole sposoban da posmatra, analizira i komentarise kosarku video.

E sad, to ne znaci da igrac ne moze da bude bolji i DA Barton je ove sezone brutalan za sada i to potvrdjuju svi oni (svi mi) koji smo pricali suprotno kada je suprotno i bilo. Prosto. Niko nije vidovit ovde i veoma su iznenadjujuce ovako dobre partije posle brdo prosecnih pa i losih sezona, ipak..

Igrac moze imati pet losih sezona pa jednu dobru ili mu se desi prekretnica pa veze par dobrih. Jednostavno napreduje kao igrac ili se promene okolnosti.

Mnogo ke tu varijabila... zrelost, forma, povrede, glava, minuti, uloga u timu, sreca itd itd da bi se tako banalizovalo kako ti pokusavas.

DA , Barton je uglavnom bio ocajan prethodnih sezona kada nije bio povredjen (u smislu timske hemije, kontra ritma i gluposti na terenu, POff izdanja) i DA sada je postao pravi lider, dosta bolje igra, konstantnije i nadajmo se da ce to da potreje pa i da se prenese u POff, sto je i najbitnije :)

MPP

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !

Ostin A

pre 2 godine

Jokić vrhunski igra ove sezone, ali to se od njega i očekivalo, ali da će Barton biti drugi čovek ekipe, to definitivno niko nije očekivao.

Moljac

pre 2 godine

Ono isključenje će se ispostaviti kao prekretnica sezone izgleda. S jedne strane, Nikola je poslao poruku da niko ne sme da ga bije. S druge, konačno je malo predahnuo, biće svežiji kad švigar bude pucao. S treće, uigrane su neke kombinacije za vreme kad je na klupi. Sa četvrte, Barton se oslobodio potrebe da se dokazuje, pošto je na njemu bila primarna odgovornost, i pokazao da može odgovorno da igra. S pete pak strane, dobijen je Zeke Naži kao bekap centar, što jednog od Grinova zakucava na klupu, verovatnije Džamajkla. Uz Bounsa umesto Riversa, i Kampaca koji samo povremeno ulazi da digne nivo energije i napravi neki neočekivan potez, ovo je ekipa koja ima klupu konačno. A povratak velike trojke (NJ, JM, MPJ - svi imaju po J, zanimljivo) uz Gordona i Bartona daje fantastičnu startnu petorku. Uz malo sreće, i probleme u drugim timovima (a događa se), eto borbe za prsten. Budimo optimisti.

Hm

pre 2 godine

Barton je i prosle sezone dobro igrao. Sada samo vise dolazi do izrazaja jer je onaj klipeta Porter manje u prvom planu, odnosno katastrofa je od starta sezone.

Nadji u odbrani totalno pogubljen. Ne zna ni gde ce ni sta ce. Malo se popravio u drugom delu ali slabo je to. Podsetio me na Portera i njegovo igranje odbrane. ;)

Mogli bi malo i da stanu na rep Hajlendu. Nije on prvi ili drugi igrac tima pa da se onako ispucava.

Gordon vola ne moze da ubode. Malo ga vadi odbrana ali ni tu bas ne blista.

Grinovi...ne verujem da bi igrali u nekom drugom timu.

Nocas se videlo koliko im Jokic znaci.

Sbasket

pre 2 godine

Barton zdrav, i razlika između ove i zadnjih par godina je odmah nebo i zemlja. I dalje će ponekad praviti gluposti, ali koliko im znači njegov šut kada ga ide, vidjelo se na ovoj utakmici. Igrač i po. Samo da ga zdravlje posluži do kraja sezone. Zamisli imaš igrača koji ima šut od 40% za tri, a on je realno četvrta opcija u napadu.

Međutim, mislim da je najveća promjena što Kampazo skoro ne igra zadnjih par utakmica, i odjednom klupa ima više prostora i izgleda potpuno drugačije. Nije loš igrač, ali ne može biti prva opcija sa klupe, jednostavno su ga svi timovi provalili, i ne može da organizuje dobar napad, jer ga niko ne brani, pa je spejsing očajan. Pogledajte šta se dešava kad čak i mali Bouns ima loptu, u mogućnosti je da opuca sa linije za tri, brz je i može da ide prema košu, dobro završava i ne možeš ga ostaviti slobodnog, napad nije samo pik en pop kao sa Kampazom, nego Grinovi mogu i da rolaju prema košu. Odjednom napad mnogo razvnovrsniji.

Koliko god je Maloun tvrdoglav, i on se skonta posle nekog vremena.

Goran

pre 2 godine

Ovdje su stručnikomentatori tvrdili da bi Denver bio ubjedljivo najgoraekipa da nemaju Jokića. Kako to onda da Bez Jokića I još dvojice najskupljih igrača mogu dobitiutakmicu?? Izgleda da mnogi zaboravljaju da bi većina reservnih igrača u NBA bili glavne zvijezde u Evroligi!! Uzmite na primjer Kampaca I Bjelicu! Mega zvijezde uEvropi a u NBA igraju po nekoliko minuta!

Rasa

pre 2 godine

Samo kad Porter ne igra a zarobili toliko para sa njim. Igrac koji je toliko limitiran i stalno povredjen.... da ga trejduju da jer nece imati vise para ni da rukija potpisu.

Sbasket

pre 2 godine

"Ne pamtim kada je Jokic propustio mec, ako neko ima podatak neka napise."

Igrao je 200 utakmica zaredom (regularna sezona i plejof). Zadnja propuštena utakmica u Aprilu 2019-e - ako se sjećate, utakmica sa Portlandom koju su Nagetsi tankovali da bi izbjegli Roketse u plejofu.

Mislim da je imao još jednu propuštenu ranije te sezone zbog suspenzije jer je ustao sa klupe kada se Plamli zakačio sa Fejvorsom.

Zadnji put zbog povrede je propustio nekoliko utakmica krajem 2017-e, kada je uvrnuo članak.

Lik je mašina, samo da ga zdravlje i dalje ovako posluži.

Ova situacija sa Morisom na kraju ispade odlična, malo se odmorio, tim nije izgubio, dobio je gomilu publiciteta.

Pera Ždera

pre 2 godine

Eto... Sasvim prirodno. Das minute Nadjiju i Hajlandu i vidis koliko su to talentovani klinci tj koliko su potrebni timu. Zrela i hrabra igra. Nadji mora da bude zamena Nikoli. Hajlanda je i poceo nedavno koristiti ali Zekea nikako.

Kao sto rekoh pre neki dan, zar Melounu mora da se povredi Porter i suspenduje Nikola ne bi li logicnije poslozio rotacije i dao vise, da ne kazem i ole minuta nekim igracima.

Barton nastavlja brutalne partije. Ko bi ocekivao bas ovakav start sezone za njega posle toliko iritacija prethodnih...

Pri povratku Nikole ne zakucati Nadjija za klupu + ne spajati mnogo Grinove zajedno na parketu (uspesan recept i protiv Majamija bio) + B Hajland vise minuta i od Riversa i od Kampaca i to je onda sasvim drugaciji, fluidniji Denver.

Dule Astro

pre 2 godine

NBA liga je prepuna igrača koji igraju veoma malo, a u Evropi bi bili ubedljivo najbolji u bilo kom timu da igraju. Nijedan od tih igrača koje uglavnom pljujemo, nije loš, već koriste svaku priliku da daju koševe i da se nametnu i zato šutiraju iz nerezonskih pozicija u uleću reket kao muve bez glave. Glume Džordana ili Karija.
Kada im daš priliku i igraš na njih bez problema daju 30 koševa.

Problem je u trenerima koji prave izmene šablonski i gde rezerve ne igraju u bitnim trenucima. Kao da je svakome unapred pripisano koliko minuta treba da provede na terenu i ne gleda se kvalitet uopšte.

Pa pogledajte Pokuševskog - za NBA prosečan igrač, katastrofalni procenti, ali forsiraju ga maksimalno ko zna zbog čega. Na kraju će kada (i ako) sazri da promeni ekipu, tako da zaista ne vidim smisao u većini poteza koje vuku NBA treneri i menadžeri.

Stefke

pre 2 godine

Normalno kad su šutirali 40% za 3. To im je najviše ove sezone. Uglavnom su šutirali 20%. Dajte im još neku utakmicu da vidite kako nemaju pojma bez Jokića.

Из Чикага моји

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)

Гиле

pre 2 godine

Један меч не показује ништа о томе колико могу без Јокића. Распуцао се тим, имао мало среће, Индијана их надскакала. Ово се често дешава, да тим без главне звезде проради. Али после 3-4 меча би их сви провалили и лакше побеђивали. Ово је добро дошло и Николи и Денверу. Он се мало одморио, а и може терет са леђа да скине.

ja sam

pre 2 godine

@ pera, a koliko su utakmica u zadnje 3 sezone igrali bez Jokica? 5? Tim poredjenjem, najbolji suter Denvera, a mozda i lige je Markus - ima 100%, od svih 4 pokusaja od pocetka sezone.

Zuja

pre 2 godine

Da su pametni Jokic i Moris da naprave neki susret van terena i da se fotografišu sa podignutim gardovima i par snimaka unošenja u lice jedan drugom. Da se publika još više naloži.

Боки

pre 2 godine

Will the thrill kida, nisam verovao da ću ovo ikad reći, ali kao da je MJ ušao u njega ove sezone. Igra racionalnije, ne srlja kao ranije i zaista je (za sada) uz Jokića naravno najkonstantniji u timu.

Pera

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
@svi_redsi_na_jednom_mijestu
Oduvek je imao zavidne fizicke predispozicije a i bio medju najvestijim igracima u timu. Problem je bio u glavi, ali i u povredama koje su ga stalno pratile. Sada je fizicki oporavljen, a izgleda da je sazreo i opametio se poslednjih par godina gledajuci cesto stvari sa klupe, postao je zreliji, pametniji, racionalniji. Siguran sam da je dosta toga naucio od Jokica, kako pametno igrati i kako izvuci maksimum iz svog potencijala, cak je poceo i odbranu da igra! Samo da ga ne ureknemo.

PantLa

pre 2 godine

Barton na poslednje dve utakmice sutira trojke 13/18, u sezoni na 11 utakmica 43%, manje je gluposti, zaletanja u nemoguce situacije, ostavljanja svog igraca samog na trojci, sve u svemu mnogo bolje izgleda izgleda kad mu ulaze sutevi, problem je kad to stane a on uporan i tvrdoglav.. Za sada uz Nikolu glavni igrac u rotaciji..

Odlično veće za Denver

pre 2 godine

Osim što su pobedili Pejsere, noćas su izgubili Portland, Memfis, Kingsi i Dalas. Ovakve pobede će mnogo značiti na kraju sezone zbog stanja na tabeli i potencijalnog kalkulisanja na koga da idu u plejofu. Stvarno nisam očekivao da će da pobede.

Karlo Prvi

pre 2 godine

Više vremena u igri za Nadžija nikako nije loša stvar. Kao ni manje Kampaca, na žalost. Sjajan lik i inteligentan igrač, ali nema kvalitet da bude faktor u NBA.

Pepo

pre 2 godine

Ljudi bre, Barton je sada drugi igrač ekipe, nema Mareja, Porter u kanalu, i logično je da igra sa više rezona, ipak je više odgovornosti na njemu. Kada su tu Porter i Marej ipak je on treća ili četvrta opcija i onda ide na silu, kao da se nešto dokaže. U nekim lošijim NBA ekipama on bi imao prosjek 25 poena po meču to Vam garantujem, jer bi igrao kako igra i sada. To je u NBA pravilo. A Barton je sigurno dobar igrač i treba ga samo iskoristiti.
I slažem se sa komentarima da bi dobar dio rezervnih igrača u Evropi bili glavni. Pa i sada je situacija da su glavni igrači oni koji u NBA ne mogu ni na klupu.

Pera

pre 2 godine

Da li ste znali da Nuggets u poslednje tri sezone (2019/20,2020/21 i 2021/22) ukljucujuci play off imaju 100% ucinak kada igraju bez Jokića!
(Pera, 11. novembar 2021 08:23)

Хаха, по броју минуса рекао бих да добар део људи није провалио фазон, тј. не знају да Јокић игра без престанка од 2019. Додуше, било би (математички) прецизније да је написано "0% (или само 0) изгубљених партија Денвера од 2019 кад не игра Јокић". :)
@Из Чикага моји

Jos preciznije, od sinoc imaju 1 od 1 ili 100% 😎

maSi

pre 2 godine

Мали Хајланд играчина, има срце, дриблинг, иде без пардона на улаз. Нађи потенцијал само да победи зеца у себи, Гринови се труде али се и кондиционо распадају, али Кампацо је изгледа таква превара, да то по првим утакмицама никако нисам могао да провалим. Зец, цикетан, бежи по терену, нема га више ни у одбрани...
Бартон је дивљак који зна да игра, када хоће, а синоћ је као и претходних утакмица гризао као пит бул.

saša

pre 2 godine

BARTON

Igra svoju najbolju sezonu u ekipi Denvera. I jedini je pred Nikole kod koga se vodi napredak u odnosu na prošlu godinu. Drago mi je jer je momak više nego ok. Ima sve ....i šut i ulaz i odraz i nema frku da šutne kad treba. Njemu je najveći problem selekcija šuta. Recimo zaleti se medju troicu umesto lagani skok šut sa lagodne distance. To je samo "glava" u pitanju. A za to je jedini lek ISKUSTVO i svatanje gde greši....
Ovakav Barton je opasno oružje u konbinaciji sa Jokićem. Iskoristio je šansu u odsustvu Nikole i bio najbolji na terenu. Svaka čast !
(MPP, 11. novembar 2021 08:51)


Fali mu iskustva? To hoćeš da kažeš? Čovek ima 31 godinu i igra 10. "jubilarnu" sezonu u NBA.

baltazar

pre 2 godine

Sta je uslo u ovog Bartona..
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 11. novembar 2021 08:16)

Ništa nije ušlo u Bartona. On je već godinama vrlo solidan i dosta zahvalan igrač.

2015/16.......... 14,4 p – 5,8 sk – 2,5 as….. (sut iz igre 43,2%)
2016/17.......... 13,7 p – 4,3 sk – 3,4 as….. (sut iz igre 44,3%)
2017/18.......... 15,7 p – 5,0 sk – 4,1 as….. (sut iz igre 45,2%)
2018/19.......... 11,5 p – 4,6 sk – 2,9 as….. (sut iz igre 40,2%)
2019/20.......... 15,1 p – 6,3 sk – 3,7 as….. (sut iz igre 45,0%)
2020/21.......... 12,7 p – 4,0 sk – 3,2 as….. (sut iz igre 42,6%)
2021/22.......... 17,5 p – 4,6 sk – 4,4 as….. (sut iz igre 49,0%)