Ponedeljak, 08.11.2021.

10:00

Sedam godina na Tibetu

Izvor: Zoran Kecman

Sedam godina na Tibetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Pariz jači od OI i USO

pre 2 godine

Pobeda u Parizu protiv Medvedeva, jednog od najboljih tenisera svih vremena, potpuno je poništila poraze na OI i USO. Videlo se da je i samom Novaku ova titula važnija od zlatne medalje i kalendarskog GS, a nolomanima još više nego Novaku.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@kontras
Skoro svi Srbi misle da je Nole najbolji teniser svih vremena ali zapadnjaci tesko da ce to procediti.

Ali kako izmeriti odnosno uporediti pojedinacne i kolektivne sportove, sportiste koji su obelezili decenije kao Karla Luisa osvajaca zlatnih medalja na OI na 100, 200m i skoku udalj, Useina Bolta, Majka Felpsa, Sergeja Bubku, Kareljina, Majkla Dzordana, nasu Jasnu Sekaric i Milicu Mandic, Pelea, Maradonu,nekad Emila Zatopeka....????
U to bolje ne ulaziti jer ne mogu se napraviti kriterijumi za tako nesto u tenisu je ocigledno pa mnogi zmure pred cinjenicama.

Kikujiro

pre 2 godine

Novak je izgubio US Open zato što je došao do njegovog finala sa već osvojena tri GS, da je došao sa dva osvojena bilo bi tri nula za Novaka kao i na AO, pametnom dosta, to ne treba objašnjavati,vidi se i bez golog oka ko je na višem nivou tenisa, samo je jedna razlika u odnosu na taj meč, odlučujuća, ovde je Novak igrao bez super pritiska i očekivanja i opušteno za razliku od US Opena, a ono je bila ekstremna situacija, četiri GS u kalendarskoj godini nije veliko dodtignuće u tenisu, to je jedno od najvećih mogućih dostiženja uopšte u bilo kom sportu, i juče je trebalo da bude 2-0, da mu nije Novak poklonio prvi set, dva meseca bez tenisa, zardjao, bez svoje najbolje forme protiv čudesnog nepobedivog Medvedeva u tip-top formi, drugi i treći set ne 7-6. 7-6, već sa 3 i 3, ne verujem da će Medvedev ikada više da pobedi Novaka na GS, možda u jednom od 10 mečeva, realnost nije finale US Opena već finale AO. Najteži protivnik sledeće sezone biće mu Zverev. Samo da je zdravlja, kao i juče što smo videli sve zavisi od Novaka, i samo od njega, a ne kako igraju njegovi protivnici. On zna da je bolji, i najbolji, samo da zadrži fokus da to i relizuje, izraz lica posle gubitka prvog seta bio je isti kao i kad je izgubio drugi set na RG protiv Cicipasa, on je već tada imao samouverenost, on je već tada znao, gotovo je, dobijam ovo, imam ga. Neće biti nikakvo iznenadjenje ako Novak sledeće godine osvoji sva četiri GS, dva su njegova, ključan će biti RG.

Goran

pre 2 godine

Novak je pored svega navedenog jedini igrač iz predhodne ere tenisa, ere "velike trojke" uspeo da kao glavni akter zakorači i u ovu novu eru u kojoj će za par godina glavnu reč voditi Medvedev, Zverev, Cicipas, Tim (nadam se) i sigurno još par njih.

kaokakao

pre 2 godine

Po meni Medvedev nije bio na nivou sa US Opena dok je Djokovic manje vise igrao slican tenis uz par taktickih izmjena, prije svega vise izlazaka na mrezu. Raduje sto Novak moze da pruzi jos bolji tenis, prije svega na servisu, drugom pogotovo.

Kontras

pre 2 godine

E sad, drugari, dve godine je nakon onog mog komentara da ce Novak biti Greatest Of All Time u tenisu.

Dobio sam puno pluseva, ali i puno minusa, ali su ovi drugi shvatili koliko sam bio u pravu.

Evo prognoze: Novak ce uci u 10 najboljih sportista svih vremena. Postoji i odredjena sansa da upravo Novak bude taj: najbolji sportista sveta svih vremena.

B. P

pre 2 godine

Gde su sada oni koji su prekljuce pre finala pisali, kao odlicno je ovo, obezbedio je prvo mesto, svaka cast I Bla, Bla, Bla, ali kao u finalu protiv Medvedeva nema sta da trazi, ili da ce najverovatnije da izgubi 2:0
Ja nisam mogao da verujem da su takvi komentari dobijali vise pluseva od minusa. Znaci li to da vecina ovde nije verovala da Novak moze da pobedi Medvedeva? Ima li neko da da neko objasnjenje zasto je to covek koji je najbolji u istoroji I koji je imao najbolju GS sezonu inferiroan u odnosu na Rusa koji ima samo 1 GS? Bas me zanima neko objasnjenje, molim vas, makar jedan od vas (a bili ste u vecini) koji je dao plus takvom keomtaru da ovde napise svoje obrazkozenje zasto to Novak nije imao skoro pa nikakave sanse. Hvala puno

Đole

pre 2 godine

Novaku je najbitniji turnir 8 najboljih tenisera koji uskoro počinje u Rimu. Brani malo više od 400 poena dok Medvedev brani čak 1.500! Postoji veoma razumna opcija u kojoj do Rolan Garosa Novak ostaje broj 1 a da uopšte ne ode u Australiju. Ako u Rimu zaradi dovoljno bodova nije potrebno ni da igra finale, a Medvedev ne osvoji turnir ponovo i to samksimalnim brojem pobeda - Novak će povećati bodovnu razliku u odnosu na Rusa. Problem su Zverev i Cicipas koji su prošle godine osvojilI "malo" bodova na završnom Mastersu i u Australiji. Ukoliko bi jedan od njih osvojio turnir u Rimu i GS u Australiji a Novak odluči da ne ode u Australiji onda Zverev može već u februaru da uzme prvo mesto! Ako Novak uzme više bodova nego prošle godine na završnom Mastersu, onda mu preostaje da do Rolan Garosa odigra odlično krajem februara u Dubaiju i Mone Karlu a da odigra bar polufinala u rimu i Barseloni. Tako bi ostao broj 1 do okončanja Rolan Garosa bez odlaska u Australiju!!!

Соко сиви

pre 2 godine

Samo da se osvrnem na atmosferu koja je ovde vladala tokom dva meseca nakon US Opena i da pozdravim sve Novakove navijače koji su nas ubeđivali da je gotov i da je u krizi jer je eto bio vezao jedan poraz u nizu, u finalu i pod pritiskom pod kojim se nijedan sportista u istoriji nije našao. Ovde ne mislim na dežurne trolove već na one objektivne.
Autor teksta je dobro poentirao sposobnost regeneracije kao ono što će ostati simbol za Novaka, tj za velike šampione. Setimo se razočaranja sa RG 2015-e. Napokon je bio dočekao pobedu nad Nadalom na RG da bi posle još izbacio Marija i izgubio u finalu od Vavrinke. Nakon toga je vezao 4 slema u nizu. Brutalan poraz od Nadala u oktobru 2020 da bi ga par meseci kasnije razbio na tom istom mestu. Brutalan pomenuti poraz na zadnjem US openu i evo ga opet svež kao ruža.

Goran

pre 2 godine

Ova pobeda u Parizu je znacajna po jos necemu. Novak je dokazao da se nije demoralisao nakon onakvog poraza na US Openu i pre toga na Olimpijadi. Cilj koji ima ispred sebe da bude "undisputed" GOAT je ocigledno suvise veliki da bi ga bilo koji poraz uzdrmao. Ovom pobedom ulazi u iducu godinu kao neprikosnoveni broj 1 i salje poruku da smena generacija koja je svakako blizu jos nije dosla. Salje poruku svim nabedjenom ekspertima koji su predvidjali da ce se povuci do kraja godine, koji su se cudili sto se uopste vratio. Sada znaju i zasto se vratio i kakav se vratio.

PI Džej Milan

pre 2 godine

Kakav povratak Noleta.
Povratak na teren ali ne običan, ne bilo kakav.
Povratak sa iznenadjujuće ne toliko dobrom igrom, koliko mudrom i pametnom. Povratak igrom protiv čoveka od koga je pretrpeo najbolniji poraz u životu.
Volimo te Nole ne zbog toga što si oborio sve moguće rekorde u tenisu, i ne zbog toga što ne jedeš "sve", nego što si ljudina, karakter i veličina, Skoro u svemu.
Preboleo si teške trenutke. Teške poraze očekivanja. Ma pepeo... Sve ti je oprošteno. Kakav NJujork, kakav Tokio.
Nije najveći onaj koji najviše i najdalje poleti i doleti nego onaj koji se više puta digne iz pepela. Ti si na dobrom putu. Za tebe je samo nebo granica.

radica

pre 2 godine

Nolence, ti si srce naše!
I sve čestitke gdinu Kecmanu na ovom divnom tekstu, kao i svim prethodnim koje je napisao o našem Noletu.

Milos Sestic

pre 2 godine

Sve je receno, to je to. Mada sam siguran da prica nije zavrsena i da ce Nole jos nekoliko godina uzivati u tenisu a i mi zajedno sa njim sve dok Sefan i Tara ne porastu!!!

Neo@

pre 2 godine

Kad sam bio klinac, igrati fudbal, košarku, pa i tenis preko 32,33 godine vrhunski, bio je raritet. Gotovo nemoguće u stvari, jer su se i karijere tad završavale... A danas imate igrače koji su toliko ili stariji od toga i bukvalno dominiraju u njima.
Nole, Mesi, Ronaldo, Lebronko, Stef Kari, Kevin Durent, Nadal kad je zdrav...
I što je najbolje, grizu kao blesavi i dalje!
Napredak medicine, sistem oporavka i regeneracije sportista su toliko napredovali, da se zapitamo šta će biti za 10-ak godina, ako to nastavi da napreduje i dalje. A onom posle toga, to tek!
Samo zdravlja da je, kažu naši ljudi i izgleda je u tome sva istina života!

Da se zna

pre 2 godine

Tata je bio odsutan skoro dva meseca i deca su pustila glas da su oni gazde u kući.Toliko su bili glasni da je komšiluk pomislio da je došlo do smene generacije u toj kući.Tata se vratio i deca su opet na svojim mestima za stolom.Tata je usput oborio dva rekorda a komšiluk pita decu, kako to da tata ne ume da igra na dva dobijena seta a skupio 37 Mastersa.

...

pre 2 godine

ja sam ga stvarno otpisao otpisao posle bolnih olimpijskih i us opena, mislio sam da se nece oporaviti da igra na visokom nivou prptiv ovih iz crha, i on se vrati i prvom prilikom osvoji masters i pobedi medvedeva. kakav sampionski stav

Pedja,Cacak

pre 2 godine

sve cestitke,najboljem teniseru svih vremena!!!
ziv, zdrav i Srecan bio!!!
i od srca ti hvala,sto nas cinis,srecnim i ponosnim!!!
gde god bio,uz BOŽJU pomoć i blagoslov, Srecan te pratila!!!

Konfučije

pre 2 godine

Veoma lep tekst! Pa u tom stilu filmski bih rekao: Šta sve možeš u Denveru, kad si mrtav. Što će reći, najvažniji meč u karijeri je odigrao i nažalost izgubio, nema više tog grča, sad je igra i uživanje. Takvim pristupom, može još mnoge stranice da ispiše.

milan

pre 2 godine

Najvazniji rekordi u Tenisu su:

1. Godine na prvom mestu: Djokovic
2. Nedelje na prvom mestu: Djokovic
3. GS: Djokovic, Nadal, Federer
4. Masters 1000: Djokovic

Nedostaje mu samo jos samo jedan GS.

Godine i nedelje je osigurao ali GS i Masters 1000 jos uvek nisu osigurani jer ne znamo da li ce osvojiti 21 GS i sta ce se desavati sa Nadalom.

OgiBG

pre 2 godine

Nole nas dragi neka ti Bog da zdravlja, sve drugo si zasluzio! Nastavi normalnom svetu da pokazujes koliko je moguce sve kada si posvecen i kada verujes, a iza sebe imas trud, rad, rad i rad! Nema pravih reci koje mogu da opisu koliko si veliki kao covek i kao igrac! Nama ostaje da srecu delimo sa tobom kao da si nam svima clan porodice. I ne ljuti se kad naleti po neki ruzan komentar i oni te vole... bili bi tuzni kad ne bi imali koga da kritikuju, jer od uspeha ne znaju gde ce!

to brale

pre 2 godine

“...Teniser sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu (345), rekorder po broju godina završenih na prvoj mestu (7), čovek koji deli prvo mesto po broju grend slemova (20), ali je i onaj koji ima najviše masters titula (37); da je jedini koji ima svaki grend slem osvojen barem pod dva puta i jedini koji je to uspeo na tri različite podloge, potom da je jedini koji ima sve masters titule i da je svaku osvajao barem po dva puta, da ima najviše pobeda i pozitivan skor protiv drugog i trećeg na svetu u istoriji tenisa, najviše pobeda protiv Top 10 tenisera, najviše bodova u jednoj sezoni, najveći procenat uspešnosti u istoriji sporta, da ima i najveći prosečan renking protivnika u finalima grend slemova, što opet pokazuje težinu puta kojim je išao do zvezda...”

to brale

pre 2 godine

“...Teniser sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu (345), rekorder po broju godina završenih na prvoj mestu (7), čovek koji deli prvo mesto po broju grend slemova (20), ali je i onaj koji ima najviše masters titula (37); da je jedini koji ima svaki grend slem osvojen barem pod dva puta i jedini koji je to uspeo na tri različite podloge, potom da je jedini koji ima sve masters titule i da je svaku osvajao barem po dva puta, da ima najviše pobeda i pozitivan skor protiv drugog i trećeg na svetu u istoriji tenisa, najviše pobeda protiv Top 10 tenisera, najviše bodova u jednoj sezoni, najveći procenat uspešnosti u istoriji sporta, da ima i najveći prosečan renking protivnika u finalima grend slemova, što opet pokazuje težinu puta kojim je išao do zvezda...”

OgiBG

pre 2 godine

Nole nas dragi neka ti Bog da zdravlja, sve drugo si zasluzio! Nastavi normalnom svetu da pokazujes koliko je moguce sve kada si posvecen i kada verujes, a iza sebe imas trud, rad, rad i rad! Nema pravih reci koje mogu da opisu koliko si veliki kao covek i kao igrac! Nama ostaje da srecu delimo sa tobom kao da si nam svima clan porodice. I ne ljuti se kad naleti po neki ruzan komentar i oni te vole... bili bi tuzni kad ne bi imali koga da kritikuju, jer od uspeha ne znaju gde ce!

Da se zna

pre 2 godine

Tata je bio odsutan skoro dva meseca i deca su pustila glas da su oni gazde u kući.Toliko su bili glasni da je komšiluk pomislio da je došlo do smene generacije u toj kući.Tata se vratio i deca su opet na svojim mestima za stolom.Tata je usput oborio dva rekorda a komšiluk pita decu, kako to da tata ne ume da igra na dva dobijena seta a skupio 37 Mastersa.

...

pre 2 godine

ja sam ga stvarno otpisao otpisao posle bolnih olimpijskih i us opena, mislio sam da se nece oporaviti da igra na visokom nivou prptiv ovih iz crha, i on se vrati i prvom prilikom osvoji masters i pobedi medvedeva. kakav sampionski stav

Pedja,Cacak

pre 2 godine

sve cestitke,najboljem teniseru svih vremena!!!
ziv, zdrav i Srecan bio!!!
i od srca ti hvala,sto nas cinis,srecnim i ponosnim!!!
gde god bio,uz BOŽJU pomoć i blagoslov, Srecan te pratila!!!

Konfučije

pre 2 godine

Veoma lep tekst! Pa u tom stilu filmski bih rekao: Šta sve možeš u Denveru, kad si mrtav. Što će reći, najvažniji meč u karijeri je odigrao i nažalost izgubio, nema više tog grča, sad je igra i uživanje. Takvim pristupom, može još mnoge stranice da ispiše.

Neo@

pre 2 godine

Kad sam bio klinac, igrati fudbal, košarku, pa i tenis preko 32,33 godine vrhunski, bio je raritet. Gotovo nemoguće u stvari, jer su se i karijere tad završavale... A danas imate igrače koji su toliko ili stariji od toga i bukvalno dominiraju u njima.
Nole, Mesi, Ronaldo, Lebronko, Stef Kari, Kevin Durent, Nadal kad je zdrav...
I što je najbolje, grizu kao blesavi i dalje!
Napredak medicine, sistem oporavka i regeneracije sportista su toliko napredovali, da se zapitamo šta će biti za 10-ak godina, ako to nastavi da napreduje i dalje. A onom posle toga, to tek!
Samo zdravlja da je, kažu naši ljudi i izgleda je u tome sva istina života!

Соко сиви

pre 2 godine

Samo da se osvrnem na atmosferu koja je ovde vladala tokom dva meseca nakon US Opena i da pozdravim sve Novakove navijače koji su nas ubeđivali da je gotov i da je u krizi jer je eto bio vezao jedan poraz u nizu, u finalu i pod pritiskom pod kojim se nijedan sportista u istoriji nije našao. Ovde ne mislim na dežurne trolove već na one objektivne.
Autor teksta je dobro poentirao sposobnost regeneracije kao ono što će ostati simbol za Novaka, tj za velike šampione. Setimo se razočaranja sa RG 2015-e. Napokon je bio dočekao pobedu nad Nadalom na RG da bi posle još izbacio Marija i izgubio u finalu od Vavrinke. Nakon toga je vezao 4 slema u nizu. Brutalan poraz od Nadala u oktobru 2020 da bi ga par meseci kasnije razbio na tom istom mestu. Brutalan pomenuti poraz na zadnjem US openu i evo ga opet svež kao ruža.

milan

pre 2 godine

Najvazniji rekordi u Tenisu su:

1. Godine na prvom mestu: Djokovic
2. Nedelje na prvom mestu: Djokovic
3. GS: Djokovic, Nadal, Federer
4. Masters 1000: Djokovic

Nedostaje mu samo jos samo jedan GS.

Godine i nedelje je osigurao ali GS i Masters 1000 jos uvek nisu osigurani jer ne znamo da li ce osvojiti 21 GS i sta ce se desavati sa Nadalom.

Milos Sestic

pre 2 godine

Sve je receno, to je to. Mada sam siguran da prica nije zavrsena i da ce Nole jos nekoliko godina uzivati u tenisu a i mi zajedno sa njim sve dok Sefan i Tara ne porastu!!!

Goran

pre 2 godine

Ova pobeda u Parizu je znacajna po jos necemu. Novak je dokazao da se nije demoralisao nakon onakvog poraza na US Openu i pre toga na Olimpijadi. Cilj koji ima ispred sebe da bude "undisputed" GOAT je ocigledno suvise veliki da bi ga bilo koji poraz uzdrmao. Ovom pobedom ulazi u iducu godinu kao neprikosnoveni broj 1 i salje poruku da smena generacija koja je svakako blizu jos nije dosla. Salje poruku svim nabedjenom ekspertima koji su predvidjali da ce se povuci do kraja godine, koji su se cudili sto se uopste vratio. Sada znaju i zasto se vratio i kakav se vratio.

PI Džej Milan

pre 2 godine

Kakav povratak Noleta.
Povratak na teren ali ne običan, ne bilo kakav.
Povratak sa iznenadjujuće ne toliko dobrom igrom, koliko mudrom i pametnom. Povratak igrom protiv čoveka od koga je pretrpeo najbolniji poraz u životu.
Volimo te Nole ne zbog toga što si oborio sve moguće rekorde u tenisu, i ne zbog toga što ne jedeš "sve", nego što si ljudina, karakter i veličina, Skoro u svemu.
Preboleo si teške trenutke. Teške poraze očekivanja. Ma pepeo... Sve ti je oprošteno. Kakav NJujork, kakav Tokio.
Nije najveći onaj koji najviše i najdalje poleti i doleti nego onaj koji se više puta digne iz pepela. Ti si na dobrom putu. Za tebe je samo nebo granica.

radica

pre 2 godine

Nolence, ti si srce naše!
I sve čestitke gdinu Kecmanu na ovom divnom tekstu, kao i svim prethodnim koje je napisao o našem Noletu.

Đole

pre 2 godine

Novaku je najbitniji turnir 8 najboljih tenisera koji uskoro počinje u Rimu. Brani malo više od 400 poena dok Medvedev brani čak 1.500! Postoji veoma razumna opcija u kojoj do Rolan Garosa Novak ostaje broj 1 a da uopšte ne ode u Australiju. Ako u Rimu zaradi dovoljno bodova nije potrebno ni da igra finale, a Medvedev ne osvoji turnir ponovo i to samksimalnim brojem pobeda - Novak će povećati bodovnu razliku u odnosu na Rusa. Problem su Zverev i Cicipas koji su prošle godine osvojilI "malo" bodova na završnom Mastersu i u Australiji. Ukoliko bi jedan od njih osvojio turnir u Rimu i GS u Australiji a Novak odluči da ne ode u Australiji onda Zverev može već u februaru da uzme prvo mesto! Ako Novak uzme više bodova nego prošle godine na završnom Mastersu, onda mu preostaje da do Rolan Garosa odigra odlično krajem februara u Dubaiju i Mone Karlu a da odigra bar polufinala u rimu i Barseloni. Tako bi ostao broj 1 do okončanja Rolan Garosa bez odlaska u Australiju!!!

B. P

pre 2 godine

Gde su sada oni koji su prekljuce pre finala pisali, kao odlicno je ovo, obezbedio je prvo mesto, svaka cast I Bla, Bla, Bla, ali kao u finalu protiv Medvedeva nema sta da trazi, ili da ce najverovatnije da izgubi 2:0
Ja nisam mogao da verujem da su takvi komentari dobijali vise pluseva od minusa. Znaci li to da vecina ovde nije verovala da Novak moze da pobedi Medvedeva? Ima li neko da da neko objasnjenje zasto je to covek koji je najbolji u istoroji I koji je imao najbolju GS sezonu inferiroan u odnosu na Rusa koji ima samo 1 GS? Bas me zanima neko objasnjenje, molim vas, makar jedan od vas (a bili ste u vecini) koji je dao plus takvom keomtaru da ovde napise svoje obrazkozenje zasto to Novak nije imao skoro pa nikakave sanse. Hvala puno

Kontras

pre 2 godine

E sad, drugari, dve godine je nakon onog mog komentara da ce Novak biti Greatest Of All Time u tenisu.

Dobio sam puno pluseva, ali i puno minusa, ali su ovi drugi shvatili koliko sam bio u pravu.

Evo prognoze: Novak ce uci u 10 najboljih sportista svih vremena. Postoji i odredjena sansa da upravo Novak bude taj: najbolji sportista sveta svih vremena.

kaokakao

pre 2 godine

Po meni Medvedev nije bio na nivou sa US Opena dok je Djokovic manje vise igrao slican tenis uz par taktickih izmjena, prije svega vise izlazaka na mrezu. Raduje sto Novak moze da pruzi jos bolji tenis, prije svega na servisu, drugom pogotovo.

Kikujiro

pre 2 godine

Novak je izgubio US Open zato što je došao do njegovog finala sa već osvojena tri GS, da je došao sa dva osvojena bilo bi tri nula za Novaka kao i na AO, pametnom dosta, to ne treba objašnjavati,vidi se i bez golog oka ko je na višem nivou tenisa, samo je jedna razlika u odnosu na taj meč, odlučujuća, ovde je Novak igrao bez super pritiska i očekivanja i opušteno za razliku od US Opena, a ono je bila ekstremna situacija, četiri GS u kalendarskoj godini nije veliko dodtignuće u tenisu, to je jedno od najvećih mogućih dostiženja uopšte u bilo kom sportu, i juče je trebalo da bude 2-0, da mu nije Novak poklonio prvi set, dva meseca bez tenisa, zardjao, bez svoje najbolje forme protiv čudesnog nepobedivog Medvedeva u tip-top formi, drugi i treći set ne 7-6. 7-6, već sa 3 i 3, ne verujem da će Medvedev ikada više da pobedi Novaka na GS, možda u jednom od 10 mečeva, realnost nije finale US Opena već finale AO. Najteži protivnik sledeće sezone biće mu Zverev. Samo da je zdravlja, kao i juče što smo videli sve zavisi od Novaka, i samo od njega, a ne kako igraju njegovi protivnici. On zna da je bolji, i najbolji, samo da zadrži fokus da to i relizuje, izraz lica posle gubitka prvog seta bio je isti kao i kad je izgubio drugi set na RG protiv Cicipasa, on je već tada imao samouverenost, on je već tada znao, gotovo je, dobijam ovo, imam ga. Neće biti nikakvo iznenadjenje ako Novak sledeće godine osvoji sva četiri GS, dva su njegova, ključan će biti RG.

Goran

pre 2 godine

Novak je pored svega navedenog jedini igrač iz predhodne ere tenisa, ere "velike trojke" uspeo da kao glavni akter zakorači i u ovu novu eru u kojoj će za par godina glavnu reč voditi Medvedev, Zverev, Cicipas, Tim (nadam se) i sigurno još par njih.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@kontras
Skoro svi Srbi misle da je Nole najbolji teniser svih vremena ali zapadnjaci tesko da ce to procediti.

Ali kako izmeriti odnosno uporediti pojedinacne i kolektivne sportove, sportiste koji su obelezili decenije kao Karla Luisa osvajaca zlatnih medalja na OI na 100, 200m i skoku udalj, Useina Bolta, Majka Felpsa, Sergeja Bubku, Kareljina, Majkla Dzordana, nasu Jasnu Sekaric i Milicu Mandic, Pelea, Maradonu,nekad Emila Zatopeka....????
U to bolje ne ulaziti jer ne mogu se napraviti kriterijumi za tako nesto u tenisu je ocigledno pa mnogi zmure pred cinjenicama.

Pariz jači od OI i USO

pre 2 godine

Pobeda u Parizu protiv Medvedeva, jednog od najboljih tenisera svih vremena, potpuno je poništila poraze na OI i USO. Videlo se da je i samom Novaku ova titula važnija od zlatne medalje i kalendarskog GS, a nolomanima još više nego Novaku.

Pariz jači od OI i USO

pre 2 godine

Pobeda u Parizu protiv Medvedeva, jednog od najboljih tenisera svih vremena, potpuno je poništila poraze na OI i USO. Videlo se da je i samom Novaku ova titula važnija od zlatne medalje i kalendarskog GS, a nolomanima još više nego Novaku.

Đole

pre 2 godine

Novaku je najbitniji turnir 8 najboljih tenisera koji uskoro počinje u Rimu. Brani malo više od 400 poena dok Medvedev brani čak 1.500! Postoji veoma razumna opcija u kojoj do Rolan Garosa Novak ostaje broj 1 a da uopšte ne ode u Australiju. Ako u Rimu zaradi dovoljno bodova nije potrebno ni da igra finale, a Medvedev ne osvoji turnir ponovo i to samksimalnim brojem pobeda - Novak će povećati bodovnu razliku u odnosu na Rusa. Problem su Zverev i Cicipas koji su prošle godine osvojilI "malo" bodova na završnom Mastersu i u Australiji. Ukoliko bi jedan od njih osvojio turnir u Rimu i GS u Australiji a Novak odluči da ne ode u Australiji onda Zverev može već u februaru da uzme prvo mesto! Ako Novak uzme više bodova nego prošle godine na završnom Mastersu, onda mu preostaje da do Rolan Garosa odigra odlično krajem februara u Dubaiju i Mone Karlu a da odigra bar polufinala u rimu i Barseloni. Tako bi ostao broj 1 do okončanja Rolan Garosa bez odlaska u Australiju!!!

Da se zna

pre 2 godine

Tata je bio odsutan skoro dva meseca i deca su pustila glas da su oni gazde u kući.Toliko su bili glasni da je komšiluk pomislio da je došlo do smene generacije u toj kući.Tata se vratio i deca su opet na svojim mestima za stolom.Tata je usput oborio dva rekorda a komšiluk pita decu, kako to da tata ne ume da igra na dva dobijena seta a skupio 37 Mastersa.

OgiBG

pre 2 godine

Nole nas dragi neka ti Bog da zdravlja, sve drugo si zasluzio! Nastavi normalnom svetu da pokazujes koliko je moguce sve kada si posvecen i kada verujes, a iza sebe imas trud, rad, rad i rad! Nema pravih reci koje mogu da opisu koliko si veliki kao covek i kao igrac! Nama ostaje da srecu delimo sa tobom kao da si nam svima clan porodice. I ne ljuti se kad naleti po neki ruzan komentar i oni te vole... bili bi tuzni kad ne bi imali koga da kritikuju, jer od uspeha ne znaju gde ce!

...

pre 2 godine

ja sam ga stvarno otpisao otpisao posle bolnih olimpijskih i us opena, mislio sam da se nece oporaviti da igra na visokom nivou prptiv ovih iz crha, i on se vrati i prvom prilikom osvoji masters i pobedi medvedeva. kakav sampionski stav

milan

pre 2 godine

Najvazniji rekordi u Tenisu su:

1. Godine na prvom mestu: Djokovic
2. Nedelje na prvom mestu: Djokovic
3. GS: Djokovic, Nadal, Federer
4. Masters 1000: Djokovic

Nedostaje mu samo jos samo jedan GS.

Godine i nedelje je osigurao ali GS i Masters 1000 jos uvek nisu osigurani jer ne znamo da li ce osvojiti 21 GS i sta ce se desavati sa Nadalom.

Konfučije

pre 2 godine

Veoma lep tekst! Pa u tom stilu filmski bih rekao: Šta sve možeš u Denveru, kad si mrtav. Što će reći, najvažniji meč u karijeri je odigrao i nažalost izgubio, nema više tog grča, sad je igra i uživanje. Takvim pristupom, može još mnoge stranice da ispiše.

to brale

pre 2 godine

“...Teniser sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu (345), rekorder po broju godina završenih na prvoj mestu (7), čovek koji deli prvo mesto po broju grend slemova (20), ali je i onaj koji ima najviše masters titula (37); da je jedini koji ima svaki grend slem osvojen barem pod dva puta i jedini koji je to uspeo na tri različite podloge, potom da je jedini koji ima sve masters titule i da je svaku osvajao barem po dva puta, da ima najviše pobeda i pozitivan skor protiv drugog i trećeg na svetu u istoriji tenisa, najviše pobeda protiv Top 10 tenisera, najviše bodova u jednoj sezoni, najveći procenat uspešnosti u istoriji sporta, da ima i najveći prosečan renking protivnika u finalima grend slemova, što opet pokazuje težinu puta kojim je išao do zvezda...”

Kikujiro

pre 2 godine

Novak je izgubio US Open zato što je došao do njegovog finala sa već osvojena tri GS, da je došao sa dva osvojena bilo bi tri nula za Novaka kao i na AO, pametnom dosta, to ne treba objašnjavati,vidi se i bez golog oka ko je na višem nivou tenisa, samo je jedna razlika u odnosu na taj meč, odlučujuća, ovde je Novak igrao bez super pritiska i očekivanja i opušteno za razliku od US Opena, a ono je bila ekstremna situacija, četiri GS u kalendarskoj godini nije veliko dodtignuće u tenisu, to je jedno od najvećih mogućih dostiženja uopšte u bilo kom sportu, i juče je trebalo da bude 2-0, da mu nije Novak poklonio prvi set, dva meseca bez tenisa, zardjao, bez svoje najbolje forme protiv čudesnog nepobedivog Medvedeva u tip-top formi, drugi i treći set ne 7-6. 7-6, već sa 3 i 3, ne verujem da će Medvedev ikada više da pobedi Novaka na GS, možda u jednom od 10 mečeva, realnost nije finale US Opena već finale AO. Najteži protivnik sledeće sezone biće mu Zverev. Samo da je zdravlja, kao i juče što smo videli sve zavisi od Novaka, i samo od njega, a ne kako igraju njegovi protivnici. On zna da je bolji, i najbolji, samo da zadrži fokus da to i relizuje, izraz lica posle gubitka prvog seta bio je isti kao i kad je izgubio drugi set na RG protiv Cicipasa, on je već tada imao samouverenost, on je već tada znao, gotovo je, dobijam ovo, imam ga. Neće biti nikakvo iznenadjenje ako Novak sledeće godine osvoji sva četiri GS, dva su njegova, ključan će biti RG.

Pedja,Cacak

pre 2 godine

sve cestitke,najboljem teniseru svih vremena!!!
ziv, zdrav i Srecan bio!!!
i od srca ti hvala,sto nas cinis,srecnim i ponosnim!!!
gde god bio,uz BOŽJU pomoć i blagoslov, Srecan te pratila!!!

Milos Sestic

pre 2 godine

Sve je receno, to je to. Mada sam siguran da prica nije zavrsena i da ce Nole jos nekoliko godina uzivati u tenisu a i mi zajedno sa njim sve dok Sefan i Tara ne porastu!!!

radica

pre 2 godine

Nolence, ti si srce naše!
I sve čestitke gdinu Kecmanu na ovom divnom tekstu, kao i svim prethodnim koje je napisao o našem Noletu.

kaokakao

pre 2 godine

Po meni Medvedev nije bio na nivou sa US Opena dok je Djokovic manje vise igrao slican tenis uz par taktickih izmjena, prije svega vise izlazaka na mrezu. Raduje sto Novak moze da pruzi jos bolji tenis, prije svega na servisu, drugom pogotovo.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@kontras
Skoro svi Srbi misle da je Nole najbolji teniser svih vremena ali zapadnjaci tesko da ce to procediti.

Ali kako izmeriti odnosno uporediti pojedinacne i kolektivne sportove, sportiste koji su obelezili decenije kao Karla Luisa osvajaca zlatnih medalja na OI na 100, 200m i skoku udalj, Useina Bolta, Majka Felpsa, Sergeja Bubku, Kareljina, Majkla Dzordana, nasu Jasnu Sekaric i Milicu Mandic, Pelea, Maradonu,nekad Emila Zatopeka....????
U to bolje ne ulaziti jer ne mogu se napraviti kriterijumi za tako nesto u tenisu je ocigledno pa mnogi zmure pred cinjenicama.

Neo@

pre 2 godine

Kad sam bio klinac, igrati fudbal, košarku, pa i tenis preko 32,33 godine vrhunski, bio je raritet. Gotovo nemoguće u stvari, jer su se i karijere tad završavale... A danas imate igrače koji su toliko ili stariji od toga i bukvalno dominiraju u njima.
Nole, Mesi, Ronaldo, Lebronko, Stef Kari, Kevin Durent, Nadal kad je zdrav...
I što je najbolje, grizu kao blesavi i dalje!
Napredak medicine, sistem oporavka i regeneracije sportista su toliko napredovali, da se zapitamo šta će biti za 10-ak godina, ako to nastavi da napreduje i dalje. A onom posle toga, to tek!
Samo zdravlja da je, kažu naši ljudi i izgleda je u tome sva istina života!

Kontras

pre 2 godine

E sad, drugari, dve godine je nakon onog mog komentara da ce Novak biti Greatest Of All Time u tenisu.

Dobio sam puno pluseva, ali i puno minusa, ali su ovi drugi shvatili koliko sam bio u pravu.

Evo prognoze: Novak ce uci u 10 najboljih sportista svih vremena. Postoji i odredjena sansa da upravo Novak bude taj: najbolji sportista sveta svih vremena.

PI Džej Milan

pre 2 godine

Kakav povratak Noleta.
Povratak na teren ali ne običan, ne bilo kakav.
Povratak sa iznenadjujuće ne toliko dobrom igrom, koliko mudrom i pametnom. Povratak igrom protiv čoveka od koga je pretrpeo najbolniji poraz u životu.
Volimo te Nole ne zbog toga što si oborio sve moguće rekorde u tenisu, i ne zbog toga što ne jedeš "sve", nego što si ljudina, karakter i veličina, Skoro u svemu.
Preboleo si teške trenutke. Teške poraze očekivanja. Ma pepeo... Sve ti je oprošteno. Kakav NJujork, kakav Tokio.
Nije najveći onaj koji najviše i najdalje poleti i doleti nego onaj koji se više puta digne iz pepela. Ti si na dobrom putu. Za tebe je samo nebo granica.

B. P

pre 2 godine

Gde su sada oni koji su prekljuce pre finala pisali, kao odlicno je ovo, obezbedio je prvo mesto, svaka cast I Bla, Bla, Bla, ali kao u finalu protiv Medvedeva nema sta da trazi, ili da ce najverovatnije da izgubi 2:0
Ja nisam mogao da verujem da su takvi komentari dobijali vise pluseva od minusa. Znaci li to da vecina ovde nije verovala da Novak moze da pobedi Medvedeva? Ima li neko da da neko objasnjenje zasto je to covek koji je najbolji u istoroji I koji je imao najbolju GS sezonu inferiroan u odnosu na Rusa koji ima samo 1 GS? Bas me zanima neko objasnjenje, molim vas, makar jedan od vas (a bili ste u vecini) koji je dao plus takvom keomtaru da ovde napise svoje obrazkozenje zasto to Novak nije imao skoro pa nikakave sanse. Hvala puno

Соко сиви

pre 2 godine

Samo da se osvrnem na atmosferu koja je ovde vladala tokom dva meseca nakon US Opena i da pozdravim sve Novakove navijače koji su nas ubeđivali da je gotov i da je u krizi jer je eto bio vezao jedan poraz u nizu, u finalu i pod pritiskom pod kojim se nijedan sportista u istoriji nije našao. Ovde ne mislim na dežurne trolove već na one objektivne.
Autor teksta je dobro poentirao sposobnost regeneracije kao ono što će ostati simbol za Novaka, tj za velike šampione. Setimo se razočaranja sa RG 2015-e. Napokon je bio dočekao pobedu nad Nadalom na RG da bi posle još izbacio Marija i izgubio u finalu od Vavrinke. Nakon toga je vezao 4 slema u nizu. Brutalan poraz od Nadala u oktobru 2020 da bi ga par meseci kasnije razbio na tom istom mestu. Brutalan pomenuti poraz na zadnjem US openu i evo ga opet svež kao ruža.

Goran

pre 2 godine

Ova pobeda u Parizu je znacajna po jos necemu. Novak je dokazao da se nije demoralisao nakon onakvog poraza na US Openu i pre toga na Olimpijadi. Cilj koji ima ispred sebe da bude "undisputed" GOAT je ocigledno suvise veliki da bi ga bilo koji poraz uzdrmao. Ovom pobedom ulazi u iducu godinu kao neprikosnoveni broj 1 i salje poruku da smena generacija koja je svakako blizu jos nije dosla. Salje poruku svim nabedjenom ekspertima koji su predvidjali da ce se povuci do kraja godine, koji su se cudili sto se uopste vratio. Sada znaju i zasto se vratio i kakav se vratio.

Goran

pre 2 godine

Novak je pored svega navedenog jedini igrač iz predhodne ere tenisa, ere "velike trojke" uspeo da kao glavni akter zakorači i u ovu novu eru u kojoj će za par godina glavnu reč voditi Medvedev, Zverev, Cicipas, Tim (nadam se) i sigurno još par njih.