Petak, 07.07.2006.

18:59

Maljković smenjen u Realu!

Izvor: B92

Maljkoviæ smenjen u Realu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

goran

pre 17 godina

Sasvim okej.
Čim mmu je ,,prvi,, igrač najgor Rakočević.
Velemajstor u nameštanju i platkanju svojih saigrača.
Ko to ne vidi ne može da bude ni dobar trener.
Uuuaa.. za ŠAKOTU

Najglavniji

pre 17 godina

Da samo malo ostavimo klupska prepucavanja i ostale vrlo visokoumne komentare.Imao bih jedno pitanje.Da bi se dobio posao u nekoj od zemalja Evropske Unije mora da se ispostuju neki kriterijumi i da se dobije dozvola za rad.E sad na osnovu toga pitam sledece;nezavisno od slave i postovanja koje su stekli Mijatovic i Divac moju malenkost licno interesuje sa cijim pasosem oni ulaze u posao i koga njih dvojica predstavljaju.Ukratko ciji pasos imaju za taj posao U.S.A. ili Spanije.Nesto licno ne verujem da bi sa pasosem SR Jugoslavije mogli i granicu da predju bez odobrene vize i to sengenske.I sada ako rade sa pasosem SR Jugoslavije gde placaju porez u Spaniji,Americi,Srbiji,Crnoj Gori ili na Devicanskim Ostrvima.Mnogo je tu pitanja bez odgovora.

Makelele

pre 17 godina

@Balkanboy

Boza Maljkovic je mozda poreklom Bosanac, to ne znam, ali je sigurno mladost proveo u Beogradu, gde je igrao u KK Usce iz Bloka 21, tada tek izgradjenog. (Ovo znam jer je moj cale igrao sa njim, a u hodniku PRC Bloka 21 mislim da jos uvek stoji slika, bar je stajala pre par godina, kad sam tamo svracao poslednji put).

jul-sps gang

pre 17 godina

sve je jasno!-komplexi Divca su proradili,Boza ih je drao sa Jugoplastikom,nabijao partizanima komplexe,osvajao
uzastopne titule prvaka Evrope,ali njegov najveci greh je izgleda sto je veliki Zvezdas i jer je potekao u tom klubu!
a sto se tice kosarkaske mafije,samo deci,retardima i partizanima nije jasno kako njihov klub uzima titule-
ako sviras za njih ides na Baleare,Dominikane,ako ne,prete ti smrcu sa klupe i iz tunela i dolaze ti na vrata(predrag sasa)!
A gospoda koja navijaju za taj klub koji je zasluzio da kao i Juve bude izbacen u trecu ligu neka pitaju predraga sasu koliko miliona maraka
je zaradio na nelegalnoj trgovini i uvozu banana sa svojom fantomskom firmom i svojim velikim prijateljem,bivsim predsednikom kk partizan,
velikim JULOVCEM BORISOM VUKOVICEM?
i nek ga pitaju uzgred koliko novca daje za sponzorisanje radikala???

Srki

pre 17 godina

Boza Maljkovic, kao i vecina nasih trenera, naucila je zanat od i stekla ime samo zahvaljujuci pokojnom profesoru Nikolicu.
Inace, zvezdasi, sto uzeste Sakotu partizanovca, kada vec imate svoje bolje?
Nasu kisarku su uvek vodili Partizanovi ljudi, a fudbal Zvezdini, rezultati sve govore...

aron fuks

pre 17 godina

@bata nemoj da vredjas zufera avdiju. Kao prvo nisam zvezdas kao drugo on je bio velika nada medjutim imao je pehova i nije se probio. Sto se tice ove vesti cini mi se da Boza Maljkovic iako priznat strucnjak nije imao uspeha i to jednostavnno nema apsolutno nikakve veze sto je on u proslosti bio u Zvezdi a Divac u Partizanu.I prestanite ljudi da gledate tako na stvari. Divcu se moze da radi stagod mu bude palo napamet dok ima mandat. A to da neko profitira zbog toga sto je na funkciji je dragi moji srbi sasvim normalno jer bi u suprotnom umro od gladi. To nije nista ne normalno samo je ispravno

Bananaman

pre 17 godina

Niko ne moze da pise nista lose o Bozi ako neznate o kakvom je strucnjaku rijec! A to sto Divac hoce da odma stavi cement pod svoju stolicu (da ucvrsti sidro) na taj nacin sto ce da izbaci Bozu iz Real Madrida nije ljudski i taj divac ne zasluzuje da bude u tako velikom timu kao sto je real! za njega je previse i Partizan! Divac + Miatovic + Calderon = MAFIA

urbanBG

pre 17 godina

Ne znam kako je ova vest prerasla u pricu o Partizanu...

Meni se cini da je u pitanju poslovni potez, Maljkovic ima ogroman ugovor, potrosio je velike pare za dovodjenje igraca a Real sledece sezone nece igrati Evro Ligu. Vrlo jednostavna racunica...

ScoreKiller

pre 17 godina

@Aca & Slatkis

... Aco, raspitaj se malo pre nego sto pocnes da lupetas... Nasu kosarku si izdigli i drzali je na vrhu: Pokojni Saper, Popovic i Prof. Nikolic, kao i Bora Stankovic... a odakle su oni proiznikli? Iz partizana mozda?? Jeste partizan dao Srbiji kosarkase svetskog nivoa ali pogreb srpsek kosarke je zapoceo onog momenta kada je partizanska ekipa pomislila da ima viziju kuda bi srpska kosarka trebalo da ide... Do sada je jedino odredjena ne mala sumica dolarcica/evrica otisla u njihove dzepove... I tu je kraj, i nece biti nastavaka.

BRDJANIN

pre 17 godina

@Goran
Pa Gorane sto je mnogo mnogo je.Ti si otisao u svojoj euforiji netolerancije i neshvatanja potreba sporta i zivota ,toliko daleko da i sam nebi mogao protumaciti to sto si hteo poruciti.
Prvo ,sposobnost coveka ne zavisi od toga jeli sa brda ili iz doline.
Drugo,sposobnost coveka ne zavisi dali je rodjen u ,Bosni,Crnoj Gori,Zlatiboru,Sumadiji...ili Beogradu.
Trece,sposbnost coveka ne zavisi ni od visine ni tezine ni boje ociju niti boje koze,a ni od toga govori li ekavski ili ijekavski.
Cetvrto,sposobnost coveka zavisi od njegove izgradjenosti za odredjenu struku.Tu svi imaju sansu.
Tebi preporucujem da se preispitas i analiziras sta te je dovelo u stanje u kome na tako vulgaran i primitivan nacin GENERALIZUJES neke stvari.To sto ti pises nije sramota za one koje proziovas ,nego za onog ko pise i zato se ja na tebe ne ljutim.Rodjen sam na 1120 metara nadmorske visine i ne mislim da je to dovoljno da bolje vidim stvari od onih koji su rodjeni u dolini.Ako bas ostajes pri svojim konstatacijama onda bi dobro bilo da ih proveris u praksi.Istestiraj se i uporedi po svim elementima koji su ti nejasni sa jednim brdjaninom koji ti osporava nacin gledanja na stvari i lako ces zakljuciti ko je u gresci.
Ima ovih sto ih ti nabroja svakakvih.I tu si u pravu.Ima i starih Beogradjana svakakvih i tu sam ja u pravu.Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto ja jednako uvazavam izgradjene Beogradjane i izgrdjene dosljake.Isto jednako bi zeleo onemoguciti raznorazne prevarante i folirante(bez obzira odakle su i kakvo im je poreklo) da nas zamajavaju u bilo kojoj oblasti pa i u sportu.
Savremena istrazivanja govore da nije problem siromastva (materijalnog i duhovnog)sto je neko dosao i sad nema sansu onaj ko je tu,nego i licnim sposobnostima,predispozicijama i licnom odnodu prema sebi.Tvoj odnos prema tebi je katastrofalan.U Ameriku su svi dosli.U Australiju i Kanadu takodje.Nemacku i celu Zapadnu Evropu su podigli dosljaci.Dakle nisu odneli nista ,nego napravili i sebi i drugima.Najlakse je upreti prst u nekog krivca,a sta si ti uradio,i misliti da si resio problem. Nisi pokusao predlagati bolju ORGANIZACIJU I STRUKTURU .To je,Gorane ,problem Beograda i Srbije,a nikako dosljaci i starosedeoci.U pravoj strukturi kvalitet diktira tempo.Prava organizacija trazi prave kadrove i onda sve ima snsu na uspeh.Portugal vodi Brazilac.Ganu Srbin.Australiju ,Holandjanin....Brdjanin Divac je u Americi ostavio svoju legendu.Nije je on oblikovao.Priznata mu je.Dalipagic je u Partizanu i u Evropi uradio isto i stigao u kucu slavnih.Kica....Nisu oni nista uzeli Beogradjanima.Oni su doneli Beogradjanime daleko vise nego sto ti i zamisliti mozes.Oni su Beogradjani.
Gorane ,saberi se.

Sta procitah!

pre 17 godina

@goran
kompleksi neki greju u tebi. Ja sam Beogradjanin, ali zaista ne vidim u cemu je problem sa Divcem i Beogradom?

Nije spomenuto u vesti da su u spanskoj stampi objavili da postoje skroz sumnjive okolnosti pod kojima je Boza produzio ugovor (cak mnogi taj ugovor, tj. produzenje starog, smatraju nistavnim) i to sa Peresom posto je on podneo ostavku. Pominju se neke provizije koje je Boza uzimao za gradnju u Beogradu. Da li je na neki nacin omogucio da neko gradi ili sto god drugo, nisam siguran.
BTW, Florentino je i gradjevinski magnat.

Vrednost njegovog biznisa je u vreme predsednikovanja meni mrskim Realom multiplicirana (koliko se secam sa oko 150MEvra na preko 500MEvra). Verovatno je imao silne povlastice da gradi u Spaniji, ali mozda gradi i po Beogradu?

Katarina

pre 17 godina

Javila se i jedna skojevka, kojoj smeta što je Divac hteo da kupi neke naše firme, pa da ih posle preproda drugima. Da li skojevka zna da Srbija postaje kapitalistička zemlja i da svako ko ima para može na slobodnom tržištu da kupuje i prodaje ono što je njegovo. Osnovno je da to radi po zakonu i da plaća porez.
Naravno, postoji u skojevskom razmišljanju i jedna insinuacija. Kako skojevka može unapred da zna da bi Divac "preprodavao" kupljenje firme? Sramno ili glupo, pitanje je sad. Skojevska avetinja još kruži Srbijom...

Pop

pre 17 godina

Ovo je vec paranoja. Zvezdasi, pozdravio vas Ilija Cvorovic. Divac oterao Maljkovica?? Taj isti zlobni Divac koji mrzi sve sto ima veze s Zvezdom je bio Stojakovicu oslonac na pocetku NBA karijere. Kako vas vise ne mrzi da pisete takve gluposti. Sem toga, Boza Maljkovic od 1996. i trijumfa u evroligi sa PAO nije imao velikih (kup Koraca sa Unicajom 2001 i titula sa Realom prosle godine) uspeha. I kao u slucaju Stojakovica, svojatate Maljkovica koji Zvezdi nije doneo nista. Svasta.

Nikola bg

pre 17 godina

slatkis_ml
Ako je ta zvezda toliko dobra a partizan osvaja trofeje uz pomoc saveza zasto je onda zvezdin trener sakota pozvao u reprezentaciju pola partizana zasto nije pozvao svoje sjajne igrace za koje tvrdi da su nezasluzeno izgubili titulu?

gospodin

pre 17 godina

Gospodine Urbani,vi ne znate koliko ne cene Bozu u Beogradu. Sam taj Divac je clan jagnjece kosarkaske brigade,gde je novac, Diki je tu ,pa da zavrsimo sve za kafanskim stolom..ne znate sta se dogadja u nasoj kosarci, gos.Maljkovic nikad nije dobio sansu u svojoj zemlji,bas zbog tih golubara i jarana.. Diki je dosao u zvezdu zbog love,covek koji se kleo u partizan..valjda vam to sve kaze. Kada zavrsim karijeru vracam se u zemlju,da pomognem savezu ,nasoj kosarci ,rece Diki i ode u Spaniju.. bio je veliki igrac,ali vrlo los covek, Sta ces Bozo, ne daju ti mira ni u Spaniji,ali ne brinem za tebe,ti si jedan od najvecih trenera u evropi..

Wayde

pre 17 godina

Sramota je što neki ljudi koji nisu ništa ostvarili u svom životu mogu da kritikuju i pljuju takve sportske i ljudske veličine kakva je Divac. Srbi moji, zamislite se malo: Taj Divac i taj Mijatović ne valjaju samo nama u Srbiji, a valjaju svima u svetu. Angažuje ih najveći klub na svetu, i mi sad opet nešto pametujemo. O kompleksima navijača zvezde ne želim da komentarišem

boris

pre 17 godina

Sta ocekivati od "dokazanog patriote", coveka koji je hteo da kupi sve uspesne firme u Srbiji pa ih zatim preproda drugima, koji je prvi uveo "modu" neigranja u reprezentaciji zbog privatnih obaveza, koji je pre dve-tri godine rasprodao celu ekipu Partizana kada je napustio predsednicko mesto, koji se busao u pomoc Bori Stankovicu da ovaj spase sta se spasiti moze u nasoj kosarci pa potom otisao u Lejkerse da bude skaut (valjda je mislio da je dovoljno to sto ga je verbalno podrzao), koji je "pomagao" nasoj kosarci tako sto je igrao u Zvezdi za 100 000 $ po utakmici i da dalje ne nabrajam.

Rebel

pre 17 godina

@Goran
Bozo Maljkovic je iz Otochca u Hrvatskoj. Vidis da gospodin moze biti bilo ko, nije bitno odkale je ko nego kako je vaspitan i kakve manire ima. A o kosarci nemoj pisati komentare posto nije bitno odakle je ko, nego koliko zna.

Urbana seljacina

pre 17 godina

PPPHHHH,kakve to veze ima sto je Bozo beogradjanin? Treba da ga drzi tamo gde mu nije mesto zbog toga sto je gospodin Beogradjanin.Pa Pesic je Pirocanac i ne bi smeo da prismrdi svetu zbog toga.
Idite bre iskompleksirani negde drugde da protestujete. Svaka cast Bozi ali ako ga smatraju nepotrebnim sto bi mu Vlade cuvao ledja. Takvih svinjarija ima samo kod nas. Divac je otisao u Real da bi nesto tamo korisno uradio a ne da stiti Maljkovica. Nije boza dete, snacice se.

Vukoje

pre 17 godina

Teško zvezdašima. Oni su potpuno izgubili glavu. Pre nekoliko dana umešali su se u poteze Partizana (pljuvanje po Kecmanu, ni krivom ni dužnom), sad napadaju Divca, direktora Reala, što dovodi Pešića. Šta se to vas, ljudi, tiče? Nije vas Divac pitao za dozvolu? I zašto toliko branite Maljkovića? Šta je dao našoj košarci? Hrvatskoj (splitskoj) i još ponekoj svetskoj jeste. Svaka čast! Neka ga brana "plastičari", iz Splita, on je njima donosio titule. Partizanu, Zvezdi i našoj reprezentaciji nije. Rođeni Beograđanin? Jaka stvar. Važno je šta si i za koga si nešto u životu uradio. Za nas ovde nije uradio ništa. To je njegovo pravo, svako ima pravo da radi gde hoće i da zarađuje novac gde mu se svidi, ali nećemo za njim liti suze. A ovo su suze lažne, krokodilske. Nije zvezdašima stalo do Bože, njima su partizanovci trn u oku. Oni koji toliko mrze Partizan, moraju znati da ta mržnja ubija njih same, uništava njivu svest, živce, srce... Jednostavno, ubija ceo organizam. Čuvajte zdravlje, braćo zvezdaši. Vi ste potrebni nama, kao i mi vama, živi i zddravi. Inače, u Srbiji neće biti dobre košarke.

Grobar

pre 17 godina

A zasto bi Divac drzao Maljkovica ako ne ispunjava ono sto se od njega ocekuje. BRAVO VLADE. Evropa je to a ne Srbija gde crnogorci drze samo svoje ljude. I zato smo tamo gde jesmo. NA DNU.
DIVCA ZA PREDSEDNIKA. Kakav bi to bio sjajan tandem DIVAC-CEPTER. Da dodju i ociste Srbiju od g.....
Navijam za REAL.

sitne duse

pre 17 godina

Opet je kriv Vlade Divac i kk Partizan.
U početku teksta piše da su ispali u četvrt finalu, velikom klubu to je dovoljno da šutne trenera.
Verovatno vam je krivo sto su dva grobara postali direktori u KRALJEVSKOM klubu, to je jos jedan dokaz da ne znamo da cenimo prave vrednosti. Veličina se dokazuje na terenu i oko njega, a ne tetovazom i pljuvanjem na druge.

egg

pre 17 godina

Nisam bas siguran da sve ovo nije u dogovoru.

Epilog: Boza dobija 1,5 miliona EUR, i odmara i vise se ne blamira u Realu.
Pesic, dobija slicnu sumu, radi i ima rezultate u Realu.

Svima dobro i Bozi i Pesicu i Divcu.

Zasto si koji komentarisu ovu vest napadaju Partizan?
Dali su ljudi u Realu i Spaniji ludi pa postavljaju ove likove za direktore ili ce pre biti da samo kod nas i samo iz pojedinih navijckih grupa dolaze ogromne kolicine kompleksa?

Umesto da pozelimo Vladi i Pedji da postanu Svetki i evropski sampioni mi bi pre voleli da se olupaju i da tako dokazo da nisu razliciti od nas. Samo da komsiji crkne krava...

Napred Vlade i napred Pedja, samo hrabro i ostro i pokazite da i sa ovih krajeva dolaze sposobni ljudi. Budite i na novim funkcijama ono sto ste oduvek bili - SAMPIONI!!!

Slobo

pre 17 godina

Ne verujem da ima ikakve veze to sto je neko Grobar neko Zvezdas. Divac je za vreme bombardovanja ja mislim igrao neko vreme za Crvenu Zvezdu! To su ocigledno neki ljudi zaboravili! On mozda najbolje zna zasto ga je smenio i nemogu da shvatim neke ljude ovde koji su ga do juce dizali u nebo a sad ga pljuju. Covek je dosta toga uradio za srpsku kosarku!

Ognjen

pre 17 godina

Boze ljudi, zasto ne procitate vijest do kraja. Covjek je vodio klub koji je ispao u cetvrtfinalu i nije obezbjedio Euroligu. To se u danasnjem sportskom svijetu ne oprasta. Mogao bi se kladiti da Divac nema nista s tim...

potparol

pre 17 godina

Nema Divac nista sa ovom smenom kao sto nema nista ni sa korumpiranim Partizanom koji ga je izbacio posle utrosene gomile novca.

lazar

pre 17 godina

Kakva mafija, kakav lobi ? Kakav Divac ? Trener jednostavno nije doneo rezultat! Real Madrid ne igra u evro ligi. Nema tu praštanja ! I nema veze tu Divac. Vi odmah skoči i na pamet pričaj gluposti.

goran

pre 17 godina

To je apsolutno normalno,Boza je samo posle 5-6 godina doneo titulu Realu i to na kakav nacin protiv Ivanovica u Vitoriji.Posle toga je napravio gresku dovodeci u tim dokazanog egoistu Rakocevica koji ni sa jednim timom nije nista osvojio pa je samo bilo pitanje kada ce taj mali da mu pokvari kolektiv i atmosferu u ekipi,jer Boza se trudio da pomogne srpskoj kosarci verujuci da taj mali mozda moze da bude as,da ce se promentiti uklopiti svoj ego u kolektiv ali promasaj!!Drugo sta je Divac napravio sa Partizanom kao predsednik uvek zadnji u Evroligi,znaci nista,nula,minus beskonacno,istina je da nemoze da zaboravi kako ih je Boza gospodski drao sa Jugoplastikom i u Beogradu i u Splitu,tada nije moglo da se namestaju sudije,preti smrcu,razni aranzmani po Balearima,ali Boza je beogradjanin gospodin covek nemoze mu Divac,Danilovic i ostali ni prismrdeti jer ce u odnosu na njega uvek biti gubitnici!!Divac na klupskom planu nikad nije bio sampion Evrope ili Nba tako da on i nezna sta je to,a o sastavljanju timova i da negovorimo to je za njega spansko selo!!Opet na scenu stupa bosansko-crnogorsko-hercegovacka mafija Sarajevo-Niksic-Trebinje!!Zive u Beogradu,ali dacemo im poruku nikada necete biti beogradjani ni gospoda uvek cete biti dosljaci-brdjani koji nikad nemogu da usvoje ni govor a kamoli beogradsku kulturu 70 i 80 tih godina!!Sreca sada Maljkovic moze da bude selektor,ali cisto sumnjam zato sto je beogradjanin i nezavisan od brdjana-indijanaca!!Kosarka je urban sport,za koji je potrebna i sportska inteligencija i kultura!!Bravo Divac,verovatno se ponosis svojom odlukom!!

magic

pre 17 godina

Nimalo iznenadjujuca vest, javna je tajna da Divac i Maljkovic nisu u najboljim odnosima...

Mozda je ovo ipak dobro resenje za obe strane.

Fica Vankuver

pre 17 godina

Pa oterali su Bozu rezultati a ne Divac...drugo svaka njemu cast ali on u poslednje vreme nema rezultate ko pre,i zasto ne stegne j....a pa uzme reprezentaciju,nego samo kritikuje trebalo je ovo pa ono ovo je sramota sta se dogadja sa nasom kosarkom da nece da igraju ne treba ih ni zvati .Potpisivanje Pedje za Hornetse govori koliko mu je vazna karijera a koliko lova .Zao mi je vas mladih sto niste bili u vreme Kice i Praje i ostalih majstora kada se igrao pravi basket ovo je sada mucenje...

nikola

pre 17 godina

ja ne znam zasto se svi primate? real je privatni klub, nek ga vode i marsovci, stvar je vlasnika da li ce da baca pare na lose igrace, trenere i menadzere ili ce da mudro ulaze u dobar kadar. niko tu sebi ne dozvoljava da licne emocije uticu na odluke. ako je maljkovic smenjen, to je zato sto je zakljuceno da su im vece sanse sa nekim drugim trenerom. mozda nije bio u dobrim odnosima sa nekim igracima a lakse je bilo naci drugog trenera nego zameniti igrace. to se cesto desava. a sa druge strane i da dovedu homera za trenera, jos veselije za sve nas. ipak je i kosarka "entertainment" i bice mega show.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ako se dobro secam:
Maljkovic je stekao ime u Jugoplastici.Dosao je za trenera u momentu kad je Moka(njegov nedostatak je sto ne istrajava u trenerskom poslu) selektovao fenomenalan tim.Nezavisno od teme,Moku bih angazovao za pronalazenje talenata i animiranje za kosarku istih i platio bih ga ekstra dobro,jer je genijalni smeker za to.Proslavio se(Maljkovic) stekao iskustvu,dosta toga naucio i napravio ime.Nakon toga on je imao jos uspeha ,ali ovo je bila odskocna daska.Bez odskocne daske se tesko uspeva,ako nisi super taelanat.Boza to nije bio.Ovo nema veze sa Partizanom i Divcem.
Cinjenica je da u poslednjih dvadeset godina Partizanovi kadrovi su nacesci reprezenti Srpske kosarke.Ostavili su svuda uspeh iz sebe.I Pesic je Partizanovo dete.
Zvezdasi,ako vam je stalo do uspeha Srpske kosarke prekinite sa ospravanjem nespornog(pljuvanje po svemu sto je iz Partizana).Ceo svet ih priznaje.Sta vi hocete da dokazete?Pricajmo o racionalnim potezima za podizanje posrnule kosarke.Hocete li da se KK Partizan ugasi ili da se proglasi KK Zvezdom?
Sadasnji problemi su zajednicki i tako ih treba i resavati.
Mijatovic je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je posato i veliko ime Spanije i Reala.Divac je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je postao i veliko ime Americke profi kosarke.Dosli su u najveci klub na svetu i to je veliko priznanje Srbiji i Partizanu,ali najvece za njih.Sta ce sad uraditi to cemo videti.I jedan i drugi krecu od nule.U startu je Divac u pravu.Kari je veci strucnjak od Boze i to nema veze ni sa Partizanom ni sa Zvezdom.Traze ljudi kadrove za uspeh a ne navijace.

edu

pre 17 godina

@ slatkis
Verovatno imamo lobi i u GL ligi,posto nju uzimamo sledece godine.Kako vas bre nije sramota da pljujete naseg najveceg kosarkasa.Pa naravno da ce trener da dobije otkaz ako nije ispunio cilj-EL.To je normalno svugde u svetu,ako imas uslove a ne odradis nesto kako treba,zna se sta sledi.Vlade nema nikakve komplekse,on je dokazao kakav je covek kad je obukao vas dres da vam pomogne.To mogu samo veliki ljudi.

Petar

pre 17 godina

Kakva nerealnost - "Divac je igrao za Crvenu zvezdu". Ko ne zna pomislio bi da je Vlade u Crvenoj zvezdi odigrao dvesta utakmica. OOdigrao je jednu i po. U Beogradu celu, na strani pola (izišao je iz igre zbog povrede). Za jednu i po utakmicu, uzeo je milion maraka. Toliko nije zarađivao ni Džordan u Čikagu. Kad je završen štrajk košarkaša u NBA, vratio se, kao kometa, u Ameriku. Zvezda je ispala smešna. I siromašna, kao crkveni miš. I tada su, 2001,Zvezdom zavladali Vesići, Žeželji i onaj žuti što lomi stolice, čijeg ni prezimena ne mogu da se setim. Oni su Zvezdi dali državne (narodne) pare, mučenici su se tako izvukli iz besparice, ali šampioni nisu mogli da postanu. Zato što se košarka više ne igra na šljaci i na Malom Kalemegdanu, sa kožnom loptom, koja je bila ista kao nekada fudbalska, samo je imala veći obim. A da: najbolji igrač Crvene zvezde svih vremena -Moka Slavnić, jeste igrao u Partizanu. Nije se prodao, kako kaže onaj partizanovomrzac za Divca, Partizanu, nego je Slavnić prešao u Partizan da igra. I bio je te sezone odličan. I prestanite sa onim "repka", da li ste ljudi normalni?

Tarakanov

pre 17 godina

House next - bolje obecajte sebi samima da cete u Evroligi zabeleziti vishe od dve pobede jer vam se cela Evropa smeje. Pa oni raspali Poljaci imaju budzet od nekoliko miliona evra. Odoshe svi, a ko ce da dodje?

Tamo u EL nema klanova, nema kombinacija, nema zandarmerije koja moze da baca ljude sa tribina. Tamo se sve vidi na terenu... Ta zvezda je vec dogovorila tri transfera za novi tim koji jos nisu objavljeni, ko ce vama? Tesko je raditi kada si u minusu, a rata od Krstica vishe nema...Imate pravo tri puta da pogadjate ko ce od trilinga Perovic,Tripkovic,Luka bruka biti prodat.Jao da, zaboravio sam, stigao vam Kecman, koji nigde da se zadrzi vishe od pola godine.

zeljko

pre 17 godina

Divac je to i najavio pre 15 dana kad se pojavila informacija da je moguci sportski direktor KK Real!Rekao je da nije siguran da ce Mljkovic ostati na celu,ocigledno se "ne mirisu" njh dvojica!

Chico

pre 17 godina

Pa sta je taj Boza uradio za Real da ga zadrze. Pogledajte od zadnjeg trofeja sa Panatanaikosom sta je uzeo od trofeja, covek napravi uspeh kad mu neko drugi selektuje ekipu, a razlog je sto ne gleda rezultat vec pare. Secate li se prosle godine i vike oko maldog igraca Buducnosti, ne znam decku ime, kad su se Boza i sportski direktor prepucavali preko novina, a razlog je bio sto je Boza rekao da je obestecenje milion eura i sto mu je predsednik dao, a on davao Buducnosti 300000 eura. Mislim da je matematika jasna, pogledajte mu glavno pojacanje ove godine Nedzad Sinanovic, nemam nista protiv decka samo nije on kalibar za Real. Opet prozivate Vladu Divca, zasto, sta je taj covek ucinio nazao bilo kome od nas, a to sto ga prozivate za kupovine i prevare, e da je bilo vise takvih prevaranata kao on i manje ovih postenih sto su kupili celu Srbiju za mekinje. U ostalom za kapital od Vlade Divca svi znamo odakle potice, a od ovih postenjakovica ne znaju ni oni odakle im sta.
U svakom slucaju drzava predstavlja narod iz iste te drzave, a kad procitam komentare na B92 jasno mi je zasto smo tu gde smo, a to je nedodjija nevidjena.
Uzdravlje braco SRBI udrite po najzasluznijim sinovima ove zemlje, zasluzili su.

sigursson

pre 17 godina

Pa sad ne vidim na koju foru je mogao Boža da ostane kad mu je rezultat bio apsolutno poguban za kraljevski klub. A kraljevi ne praštaju. Dakle, ako hoćeš da praviš nešto novo, počni da čistiš od glave. Inače, ja ne brinem za Božu; snačiče se on. Nema ništa gore od slabe reference a Real mu je, ruku na srce, to i bio......

OZNA sve DOZNA

pre 17 godina

Svaka cast Partizanu kao klubu...Da njega nije, mi bi kao zemlja imali mnogo manje titula nego sto ih imamo... Imali bismo mnogo manje asova nego sto ih imamo... Ovo govorim kao Zvezdas. Nego, kad je Partizan osvojio neku medjunarodnu titulu poslednji put??? Ima mnogo godina od Saletove trojke, zar ne? Iskreno postujem sve Partizanove uspehe! Ali da vecina (ne svi !!!) tih istih asova postaju mafijasi, to je gospodo istina... Kica je bio fantastican igrac, pa je presao u kosarkasku politiku (Partizan, KSJ, OK itd.), jedno vreme nije mogao da uradi nista (mister Novosel i Cibona su za njega bili zakon), onda je u Partizan doveo Paspalja, Danilovica, Ivu Nakica, Rebracu... Divac je dosao u Partizan uz pomoc SDB-a (ukrali su ga od Ljubljanske Olimpije i ako su !) pa su im malo ti SDB metodi ostali u krvi evo vec duze vreme... Sasa Danilovic je menadzer Urosa Tripkovica, jel? Kako je to postao? Tako sto je poslao mafijase na njegovog dotadasnjeg menadzera (inace bivseg Partizanovog trenera). Oni koji su upuceni znaju za ovo... Otimaju se mladi igraci od Buducnosti, Zvezde... To je za mene klasicna otimacina i banditizam. Mnogo je tu sujete, balkanstine, primitivizma koji ne podnosi tudji uspeh, a Maljkovic gospodo jeste uspesan, to ne mozete da promenite... Tom coveku niko ne moze da oduzme osvojene titule, pa cak ni Divac... Nekome, ocito mnogo smeta sto on i Zeravica imaju kicmu... Sta je, nekome smeta sto je Maljkovic u Splitu? Pa neka je, i ja bih voleo grad svojih najvecih uspeha, to nije greh. A to, sto u svom gradu nije bio dovoljno dobar (bio samo pomocni trener u Zvezdi)pa iz njega otisao u Split, pa tamo bio tri puta prvak Evrope, e to mafijasi ne oprastaju... Tri puta prvak Evrope Partizan nije bio, Maljkovic jeste... Toliko o velicinama...
Uzgred pozdrav @Aca i house-next...

goran (francuska)

pre 17 godina

Stvarno smo narod koji uporno zivi u ubedjenju da svet treba da se okrece po nekim romanticnim zaslugama ili vezama. U svetu biznisa u kojem plovi gospodin Maljkovic, podvlaci se crta, pravi zbir i vrednuje rezultat i nista vise. Boza Maljkovic, kojeg inace mnogo postujem, je debelo placen za svoj posao, pa je sasvim normalno da ako ne opravda rezultatima to sto je ulozeno u njega oslobodi mesto. A Divac kao odgovoran profesionalac je hiljadu posto u pravu sto je podvukao takav potez. Pa nije ga Real zaposlio (verovatno za paprenu cenu) da bi titrao zemljacima ili zemljaci njemu. O cemu mi uopste pricamo ? Probudi se Srbijo !

Katarina

pre 17 godina

Vaše je zapažanje tačno: dvojica "grobara" na čelu fudbalera i košarkaša Reala.Prema svecu, i tropar. Real mogu da vode samo najveći. Pravni lek: Maljković može da se žali Žeželju i Anđelkoviću, a u drugom stepenu Bojiću.

zmar

pre 17 godina

MOLE SE SVI ONI KOJI SU PROCITALI OVU VEST DA JE NE KOMENTARISU IZ PROSTOG RAZLOGA STO PROFESIONALIZAM SAMO TRAZI REZULTATE.
NEPOSTOJANJE REZULTATA ZNACI KRAJ.
TESKO JE UVEK BITI PRVI I NAJVECI, A JOS TEZE KADA REZULTATI NISU PRAVI ILI PAK IZOSTAJU.
DIVAC JE SADA U PRILICI DA POSTAVLJA CILJEVE JER ZA TO LICNO ODGOVARA I SVI ONI KOJI NISU U MOGUCNOSTI DA MU POMOGNU NA TOM PUTU NISU MU POTREBNI PA MAKAR TO BIO I TOLIKO POZNATI TRENER.
I JEDNOM I DRUGOM POZELIMO MNOGO USPEHA U ZIVOTU I RADU, A POSEBNO DIVCU KOJI JE NA POCETKU NOVE ZIVOTNE EPOHE.
AKO NISTE ZADOVOLJNI SA SVOJIM ZIVOTM NE GLEDAJTE SA SUJETOM NA TUDJE.
I DIVAC I MALJKOVIC SU LJUDI IZ NASE SRBIJE I POCNIMO VEC JEDNOM DA SE VOLIMO I POSTUJEMO U PROTIVNOM POLAKO ALI SIGURNO IZUMIREMO.
BUDIMO SRECNI STO SU OBA OVA GOSPODINA SRBI I STO SU CELOM SVETU DOKAZALI DA MEDJU NAMA IZRASTAJU TAKVE VELICINE.
DA BI SHVATILI KOLIKE SU ONI VELICINE U SVETU NEOPHODNO JE DA ZIVITE I BUDETE DEO TOGA SVETA A NE DA SE ZADOVOLJAVATE CITANJEM NOVINSKIH IZVESTAJA U SVOJOJ OMILJENOJ STOLICI I DA CEO SVOJ ZIVOT PROVEDETE U SUJETI.
HVALA

Balkanboy

pre 17 godina

Svakakve sam gluposti procitao u ovim komnetarima.....
Kakve veze ima Boza i Zvezda?!?
Ko vas je to slagao da je Boza Beogradjanin?Boza je bosanac,koji je vrhunac svoje karijere proveo u Splitu,Grckoj,Francuskoj,pa na kraju zadnjih par sezona u Spaniji.
U Beogradu je kupio stan 97` i tu je samo preko leta.....

Zasto bre odmah ljudi teorija zavere?
Divac mrzi zvezdu,mrzi ovog mrzi onog....CIA snajka CIA,strane obavestajne sluzbe i Vatikan u sluzbi ovoga ili onoga...aman bre vise...
Niste ni slucajno pomislili da su,ne daj boze, u pitanju cisto sportski motivi?!?

Real je kiksnuo debelo,a ulozena je velika lova...celo rukovodstvo je smenjeno i znalo se da Boza leti pre nego je dosao Divac....

mijatovic predrag

pre 17 godina

Kako ste primitivni moji ljudi. Ne radi se ovdje o tome sto je on Srbin ili neko drugi OVDJE se gledaju rezultati.On ih nije imao i dobio je otkaz. Nije vam ovo srpska liga i Partizan ili Zvezda pa da ide po vezi. OVO JE REAL ali najsmjesnije je to jedan od vas kaze Mijatovic je grobar pa zbog toga ga je izbacio.HAHAHA On je Crnogorac i Realovac,on se i ne sjeca da je igrao za Partizan. Nikad vi to necete shvatiti.

Zoran

pre 17 godina

Ovi Zvezdasi bas imaju kratko pamcenje...
Oni su prvi najurili Maljkovica u Jugoplastiku, coveku se posrecilo i napravio uspeh.
A Real bez lige sampiona, kao Zvezda u drugoj ligi...
Tamo nema prastanja...

NNN

pre 17 godina

@Aca
Zaboravljate na Boru Stankovica, Ncu Nikolica, Nebojsu Popovica, oni su postojali ( a i nasa kosarka ) mnogo pre Partizana, raznih Bojica, Zezelja, Zecevica, Todorica itd.
@House vise misli na Evroligu.

sale

pre 17 godina

Nema veze sa Partizanom i Zvezdom, ima sa ljudskim kvalitetima obojice. Ne treba trositi reci kakav je DIvac bio igrac (a jos veci talenat) ili kakav je Maljkovic bio trener (mozda i sad jeste). Ali sve nakon zavrsetka karijere sto je DIvac napravio ili pokusao tako zaudara necovjestvom sto bi rekao Njegos. Igranje u Zvezdi (iako sam cigan), ostavljanje Partizana na cedilu sa rasprodatim timom (vidi pod Krstic: Imao sam dogovor sa Divcem), Knjaz Milos, Novosti, politika... Ima li kraja pogresnim potezima. I krivi su svi ostali... ali eto Kingsi su mu prioritet, i tu mu je drugi dom... u stvari LA, posto je tu poceo NBA karijeru i drago mu je da ce za njih biti skaut u Evropi... u stvari zivece u Madridu i bice direktor kosarkaske sekcije Reala... Mislim, OK su milioni i usvojeno dete sa Kosmeta ali daj makar da se slikamo u odelu kad postajemo prvi kosarkaski covek kraljevskog kluba! Pa nije to KK Savnik! A onda otpustiti trenera koji je osvojio titulu pre samo godinu dana, u extra jakoj ACB. Cekajte samo da se Maljkovic pribere, eto nama prljavog vesa i sa Strucnog saveta, i o Partizanu/Zvezdi i Divac ovakav onakav, jer nije ni Boza cvecka. Molili ga tolike godine da pomogne reprezentaciji, a on udobno iz Malage nece, a zna da prica o propasti srpske kosarke. Pa pomozi prijatelju, a ne da kukas kako si uvek radio na duge staze, a ne spominje se paljba iz Panatinaikosa posle pljacke sa rampom u finalu Evrolige, pa milioni u Unikahi za bedan Kup UEFA, pa prosle godine "mlad tim, eto mi samo s kraja gledamo tu kosarku, ali ako bude titula (jer ne spominje Boza cetri PF najaca u ACB) onda sam general vrhunski poznavaoc basketa. I tako slepanje na Jugoplastiku celu deceniju, dok mu nije dosao, da se vratim na pocetak, neko slicnih etickih karakteristika... Jedva cekam P.Miljusa da nazove Maljkovica.

ORIOLIK

pre 17 godina

KAD GOD JE PATIZAN DOMINIRAO U KOSARCI NISTA VANI NISMO URADILI. PRELISTAJTE MALO ALMANAHE PA CE TE VIDETI! KOJI BRE MIKETA, KOJI COLOVICI, DIVCI, TODORICI!!!

toske

pre 17 godina

Ne razumem kakve veze ima akoje neko cacanin, beogradjanin, splicanin ili slicno?? ...osim toga, ne razumem kako neko moze da pljuje po Divcu??? Da li je iko od vas uradio makar milioniti dio od onog sto je Vlade ucinio za svoj narod i ovde i u svetu, malo razmisljajte ljudi!?!

Nikola

pre 17 godina

Taj divni Beogradjanin je pre par godina prvo prihvatio reprezentaciju pa se onda nakon par dana predomislio (kao zbog kluba) i ipak otkazao...pa smo mi onda dobili kao nagradu Vujosevica i sve je onda puklo, do danas se nismo oporavili.
Toliko o njemu i njegovim kvalitetima. Divcu svaka cast sto ga je najurio. Ipak je on "malo" vece ime sa "malo" vecim zaslugama za ovu drzavu i reprezentaciju.
Napadati Divca je stvarno....dno.

zoki

pre 17 godina

Beogradjani "i parvi Ljubitelji sporta" Boza Maljkovic je odavno napolju i vidite koliko srbas igra u njegovim ekipama. Dok su se Obradovic i Pesic utrkivali da daju ugovor nekom nasem igracu dotle je Maljkovic dovodio polovne hrvate koji nikada nista nisu uradili.Zato neka ide u split da zivi na staroj slavi. Pesicu dobro dosao.

Lazarus

pre 17 godina

Dušebrižnici, samo mi navedite šta je Maljković uradio sa Realom otkada je njihov trener!!??
Ništa, ama baš ništa.
I zašto onda da ga ne smeni??
Od Divca, ili bilo koga na njegovom mestu, traže se rezultati - a Maljković ih, na žalost, nije imao. I to je to.

Pop

pre 17 godina

Alo bre zvezdasi!!! Pa da li ste vi normalni? Boza Maljkovic od 1996 i trofeja sa PAO nije uradio bog zna sta. Real je ostao bez evrolige i to je veliki neuspeh. Ceh placa trener. Ali ne, vi ste u nekom vasem kosmaru. Svuda vidite zaveru. Opustite se malo. Barcelona je dovela Lakovica, pa jel to treba okarakterisati kao zabijanje noza u ledja Obradovicu? Sem toga, cuo sam da ce Rastko Cvetkovic preuzeti mesto direktora u Panathinaikosu tako da su Zeljku dani odbrojani.:)))

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dobro, ovako ljudi, pogledajte molim vas kolike ste paljevine. Pazite sta je B92 javila: Boza smenjen, uz jos jednu cinjenicu da je Vlada sad tamo glavni, (insinuirajuci pritom da ga je ovaj smenio) i to je sve. Sve ostalo ste ljudi lepo nadogradili, pa nas je najlakse popaliti, izgleda. Verovatno zato i letamo ko muve bez glave i gubimo ratove..
Uglavnom, vest ko vest, ali siguran sam da imamo tek delic onoga sto se stvarno desilo, i naravno zasto. Ja imam bar desetak nagadjanja koje bih mogao da napisem, ali videcemo ionako za dan, dva vise. Ali sto mi posebno ne pada na pamet, niti sto mogu da razumem, je prvi komentar na listi, ko krajnje pakosno kazuje i omalovazava jednog Divca (bez idolopoklonistva sa moje strane, cisto covek je zasluzio respekt), objasnjavajuci pritom njegov logicki tok misli koji je, bar kako ja gledam na stvari, malo poremecen (tok misli, ne covek, da se bez veze ne vredjamo).
Da li ti stvarno mislis da se neko pita/zanima za zvezdu i partizan, njeno rivalstvo, razno prepucavanje, itd. van srbije?...

nikola delija

pre 17 godina

pa sta od grobara mozes da ocekujes? Rakoc bolje da krene da pakuje kofere. Znaci samo duleta ( homera ) vujosevica da dovede za trener-a i bice kao pravi.

A sto se tice grobara mi nas kvalitet mi pokazujemo u evropi gde vi samo brojite do kolko u minus mozete da oterate a u fudbalu ce te i vi nekad nesto da uradite samo neznam kad ce to da bude ccc

house-next

pre 17 godina

Evo opet kukanja od strane KK sledeci vek!Pa kako vas vise ne smara da pricate vise o lobijima,mafiji...
Evo obecavamo,u sledecem finalu ako jednom povedete u 3 utakmice dacemo vam titulu,samo da ne cmizdrite vise luzeri!!!

pravda

pre 17 godina

Vlade,kako te nije sramota ,dokle cete da proganjate beogradjanina Bozu,steta sto sve te titule nije doneo u Srbiju,kako ste mali ljudi..problem je sto je to osvojio sa Jugoplastikom i drugim evropskim klubovima ,dokle tako????? U ovoj zemlji vladaju klanovi,tuga,tuga.. Bozo,najbolji si,to si dokazao u evropi..uvek uz tebe BEOGRADJANI i pravi ljubitelji sporta..samo napred BOZO

kobster

pre 17 godina

Maljkovic vec par godina pravi katastrofalne rezultate, dosta je ziveo na staroj slavi. Treba bas biti 'strucnjak' pa selektovati onako katastrofalan sastav Real-a...znaci covek je imao jedan od najvecih budzeta, al' sta vredi kad 'nume' :)

Boris Godunov

pre 17 godina

Takav je trenerski posao. Jednom, davno, g.Maljkovic je izjavio:"Mi treneri smo ljudi sa uvek spakovanim koferima". Naci ce g.Maljkovic drugi klub, a Real drugog trenera, a ko ce bolje proci u svemu tome, videcemo. U svakom slucaju zelim g.Bozidaru Maljkovicu sve najbolje.

Ana Pesic, Madrid

pre 17 godina

Sramota. Nazalost, to je onaj Divac koji zeli da kupuje uspesne firme u Srbiji, valjda da bi ih jos bolje sabotirao! No, gracias!

aca

pre 17 godina

@slatkis
Malo manje kompleksa ne bi ti skodilo. Pljujes po Partizanu iako ova vest nema sa Partizanom nikakve veze. Da nije Partizana,i njegovih igraca i trenera,nasa kosarka ne bi kroz istoriju ni izbliza ucinila sto je ucinila. Verovatno treba da je vode dokazane sportske velicine poput Zezelja ili Andjelkovica. Nauci nesto pa onda salji komentare.

zoki

pre 17 godina

heheeh smenio Divac Bozu. sada moze da ide u Split ( u kome se inace vec nalazi) da place do mile volje. Pesic sa Realom osvaja titulu ove godine.

Mickey

pre 17 godina

Nimalo iznenađujuća vest.U rukovodstvu Reala su trenutno dva grobara,jedan u fudbalskoj,drugi u košarkaškoj sekciji.Znao sam da ovo čeka Maljkovića,a i Rakočević bi trebao da krene da lagano pakuje kofere.Divac ne podnosi nikoga koje ikada imao ikakve veze sa Zvezdom,to sada već prelazi u patologiju.Očigledno ne može sebi da oprosti što je prihvatio da se proda i što je igrao za Zvezdu !

slatkis_ml

pre 17 godina

Sramota...Grobarski lobi je poceo da drma i u Realu.G-din Maljkovic je najbolji trener koga ova zemlja ima,ali jasno je da su se on i g-din Zeravica jos prosle godine zamerili ostalim clanovima naseg nazovi "Strucnog saveta" iliti grobarima naseg godinama najtrofejnijeg sporta.Zbog tih partizanovaca nam je liga ovakva kakva jeste,u kojoj jedan klub uz pomoc ljudi iz saveza i sudija drzi monopol na osvajanje titula,u kojoj vlada korupcija i nerad,sve se to odrazava i na nacionalni tim,igraci nemaju volje da igraju za svoju zemlju,cak i javno kritikuju i zale se sto im njihov klub i ljudi koji ga vode udaraju reket i traze pare koje im nepripadaju a koji ovi krvavo zaradjuju u inostranstvu(citaj npr.slucaj sa Krsticem).I ajde na to smo se i navikli,ali nezamislivo mi je da jedan tako ozbiljan klub kao Real dozvoljava da mu smenjuju trenera kao sto je Maljkovic.Posle ovoga imam neki osecaj da je jedino resenje za klupu ovog kluba Zeljko("svi su krivi,samo ne ja")Obradovic.Bice kao i sa repkom,zelimo Pesica,ali on nece da dodje,pa nam je dobar i Cacanin.A na titulu mogu da cekaju kao i na Godoa!

Mickey

pre 17 godina

Nimalo iznenađujuća vest.U rukovodstvu Reala su trenutno dva grobara,jedan u fudbalskoj,drugi u košarkaškoj sekciji.Znao sam da ovo čeka Maljkovića,a i Rakočević bi trebao da krene da lagano pakuje kofere.Divac ne podnosi nikoga koje ikada imao ikakve veze sa Zvezdom,to sada već prelazi u patologiju.Očigledno ne može sebi da oprosti što je prihvatio da se proda i što je igrao za Zvezdu !

zoki

pre 17 godina

heheeh smenio Divac Bozu. sada moze da ide u Split ( u kome se inace vec nalazi) da place do mile volje. Pesic sa Realom osvaja titulu ove godine.

slatkis_ml

pre 17 godina

Sramota...Grobarski lobi je poceo da drma i u Realu.G-din Maljkovic je najbolji trener koga ova zemlja ima,ali jasno je da su se on i g-din Zeravica jos prosle godine zamerili ostalim clanovima naseg nazovi "Strucnog saveta" iliti grobarima naseg godinama najtrofejnijeg sporta.Zbog tih partizanovaca nam je liga ovakva kakva jeste,u kojoj jedan klub uz pomoc ljudi iz saveza i sudija drzi monopol na osvajanje titula,u kojoj vlada korupcija i nerad,sve se to odrazava i na nacionalni tim,igraci nemaju volje da igraju za svoju zemlju,cak i javno kritikuju i zale se sto im njihov klub i ljudi koji ga vode udaraju reket i traze pare koje im nepripadaju a koji ovi krvavo zaradjuju u inostranstvu(citaj npr.slucaj sa Krsticem).I ajde na to smo se i navikli,ali nezamislivo mi je da jedan tako ozbiljan klub kao Real dozvoljava da mu smenjuju trenera kao sto je Maljkovic.Posle ovoga imam neki osecaj da je jedino resenje za klupu ovog kluba Zeljko("svi su krivi,samo ne ja")Obradovic.Bice kao i sa repkom,zelimo Pesica,ali on nece da dodje,pa nam je dobar i Cacanin.A na titulu mogu da cekaju kao i na Godoa!

Boris Godunov

pre 17 godina

Takav je trenerski posao. Jednom, davno, g.Maljkovic je izjavio:"Mi treneri smo ljudi sa uvek spakovanim koferima". Naci ce g.Maljkovic drugi klub, a Real drugog trenera, a ko ce bolje proci u svemu tome, videcemo. U svakom slucaju zelim g.Bozidaru Maljkovicu sve najbolje.

Ana Pesic, Madrid

pre 17 godina

Sramota. Nazalost, to je onaj Divac koji zeli da kupuje uspesne firme u Srbiji, valjda da bi ih jos bolje sabotirao! No, gracias!

aca

pre 17 godina

@slatkis
Malo manje kompleksa ne bi ti skodilo. Pljujes po Partizanu iako ova vest nema sa Partizanom nikakve veze. Da nije Partizana,i njegovih igraca i trenera,nasa kosarka ne bi kroz istoriju ni izbliza ucinila sto je ucinila. Verovatno treba da je vode dokazane sportske velicine poput Zezelja ili Andjelkovica. Nauci nesto pa onda salji komentare.

kobster

pre 17 godina

Maljkovic vec par godina pravi katastrofalne rezultate, dosta je ziveo na staroj slavi. Treba bas biti 'strucnjak' pa selektovati onako katastrofalan sastav Real-a...znaci covek je imao jedan od najvecih budzeta, al' sta vredi kad 'nume' :)

pravda

pre 17 godina

Vlade,kako te nije sramota ,dokle cete da proganjate beogradjanina Bozu,steta sto sve te titule nije doneo u Srbiju,kako ste mali ljudi..problem je sto je to osvojio sa Jugoplastikom i drugim evropskim klubovima ,dokle tako????? U ovoj zemlji vladaju klanovi,tuga,tuga.. Bozo,najbolji si,to si dokazao u evropi..uvek uz tebe BEOGRADJANI i pravi ljubitelji sporta..samo napred BOZO

house-next

pre 17 godina

Evo opet kukanja od strane KK sledeci vek!Pa kako vas vise ne smara da pricate vise o lobijima,mafiji...
Evo obecavamo,u sledecem finalu ako jednom povedete u 3 utakmice dacemo vam titulu,samo da ne cmizdrite vise luzeri!!!

Lazarus

pre 17 godina

Dušebrižnici, samo mi navedite šta je Maljković uradio sa Realom otkada je njihov trener!!??
Ništa, ama baš ništa.
I zašto onda da ga ne smeni??
Od Divca, ili bilo koga na njegovom mestu, traže se rezultati - a Maljković ih, na žalost, nije imao. I to je to.

Pop

pre 17 godina

Alo bre zvezdasi!!! Pa da li ste vi normalni? Boza Maljkovic od 1996 i trofeja sa PAO nije uradio bog zna sta. Real je ostao bez evrolige i to je veliki neuspeh. Ceh placa trener. Ali ne, vi ste u nekom vasem kosmaru. Svuda vidite zaveru. Opustite se malo. Barcelona je dovela Lakovica, pa jel to treba okarakterisati kao zabijanje noza u ledja Obradovicu? Sem toga, cuo sam da ce Rastko Cvetkovic preuzeti mesto direktora u Panathinaikosu tako da su Zeljku dani odbrojani.:)))

Nikola

pre 17 godina

Taj divni Beogradjanin je pre par godina prvo prihvatio reprezentaciju pa se onda nakon par dana predomislio (kao zbog kluba) i ipak otkazao...pa smo mi onda dobili kao nagradu Vujosevica i sve je onda puklo, do danas se nismo oporavili.
Toliko o njemu i njegovim kvalitetima. Divcu svaka cast sto ga je najurio. Ipak je on "malo" vece ime sa "malo" vecim zaslugama za ovu drzavu i reprezentaciju.
Napadati Divca je stvarno....dno.

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dobro, ovako ljudi, pogledajte molim vas kolike ste paljevine. Pazite sta je B92 javila: Boza smenjen, uz jos jednu cinjenicu da je Vlada sad tamo glavni, (insinuirajuci pritom da ga je ovaj smenio) i to je sve. Sve ostalo ste ljudi lepo nadogradili, pa nas je najlakse popaliti, izgleda. Verovatno zato i letamo ko muve bez glave i gubimo ratove..
Uglavnom, vest ko vest, ali siguran sam da imamo tek delic onoga sto se stvarno desilo, i naravno zasto. Ja imam bar desetak nagadjanja koje bih mogao da napisem, ali videcemo ionako za dan, dva vise. Ali sto mi posebno ne pada na pamet, niti sto mogu da razumem, je prvi komentar na listi, ko krajnje pakosno kazuje i omalovazava jednog Divca (bez idolopoklonistva sa moje strane, cisto covek je zasluzio respekt), objasnjavajuci pritom njegov logicki tok misli koji je, bar kako ja gledam na stvari, malo poremecen (tok misli, ne covek, da se bez veze ne vredjamo).
Da li ti stvarno mislis da se neko pita/zanima za zvezdu i partizan, njeno rivalstvo, razno prepucavanje, itd. van srbije?...

zoki

pre 17 godina

Beogradjani "i parvi Ljubitelji sporta" Boza Maljkovic je odavno napolju i vidite koliko srbas igra u njegovim ekipama. Dok su se Obradovic i Pesic utrkivali da daju ugovor nekom nasem igracu dotle je Maljkovic dovodio polovne hrvate koji nikada nista nisu uradili.Zato neka ide u split da zivi na staroj slavi. Pesicu dobro dosao.

nikola delija

pre 17 godina

pa sta od grobara mozes da ocekujes? Rakoc bolje da krene da pakuje kofere. Znaci samo duleta ( homera ) vujosevica da dovede za trener-a i bice kao pravi.

A sto se tice grobara mi nas kvalitet mi pokazujemo u evropi gde vi samo brojite do kolko u minus mozete da oterate a u fudbalu ce te i vi nekad nesto da uradite samo neznam kad ce to da bude ccc

Zoran

pre 17 godina

Ovi Zvezdasi bas imaju kratko pamcenje...
Oni su prvi najurili Maljkovica u Jugoplastiku, coveku se posrecilo i napravio uspeh.
A Real bez lige sampiona, kao Zvezda u drugoj ligi...
Tamo nema prastanja...

NNN

pre 17 godina

@Aca
Zaboravljate na Boru Stankovica, Ncu Nikolica, Nebojsu Popovica, oni su postojali ( a i nasa kosarka ) mnogo pre Partizana, raznih Bojica, Zezelja, Zecevica, Todorica itd.
@House vise misli na Evroligu.

sale

pre 17 godina

Nema veze sa Partizanom i Zvezdom, ima sa ljudskim kvalitetima obojice. Ne treba trositi reci kakav je DIvac bio igrac (a jos veci talenat) ili kakav je Maljkovic bio trener (mozda i sad jeste). Ali sve nakon zavrsetka karijere sto je DIvac napravio ili pokusao tako zaudara necovjestvom sto bi rekao Njegos. Igranje u Zvezdi (iako sam cigan), ostavljanje Partizana na cedilu sa rasprodatim timom (vidi pod Krstic: Imao sam dogovor sa Divcem), Knjaz Milos, Novosti, politika... Ima li kraja pogresnim potezima. I krivi su svi ostali... ali eto Kingsi su mu prioritet, i tu mu je drugi dom... u stvari LA, posto je tu poceo NBA karijeru i drago mu je da ce za njih biti skaut u Evropi... u stvari zivece u Madridu i bice direktor kosarkaske sekcije Reala... Mislim, OK su milioni i usvojeno dete sa Kosmeta ali daj makar da se slikamo u odelu kad postajemo prvi kosarkaski covek kraljevskog kluba! Pa nije to KK Savnik! A onda otpustiti trenera koji je osvojio titulu pre samo godinu dana, u extra jakoj ACB. Cekajte samo da se Maljkovic pribere, eto nama prljavog vesa i sa Strucnog saveta, i o Partizanu/Zvezdi i Divac ovakav onakav, jer nije ni Boza cvecka. Molili ga tolike godine da pomogne reprezentaciji, a on udobno iz Malage nece, a zna da prica o propasti srpske kosarke. Pa pomozi prijatelju, a ne da kukas kako si uvek radio na duge staze, a ne spominje se paljba iz Panatinaikosa posle pljacke sa rampom u finalu Evrolige, pa milioni u Unikahi za bedan Kup UEFA, pa prosle godine "mlad tim, eto mi samo s kraja gledamo tu kosarku, ali ako bude titula (jer ne spominje Boza cetri PF najaca u ACB) onda sam general vrhunski poznavaoc basketa. I tako slepanje na Jugoplastiku celu deceniju, dok mu nije dosao, da se vratim na pocetak, neko slicnih etickih karakteristika... Jedva cekam P.Miljusa da nazove Maljkovica.

ORIOLIK

pre 17 godina

KAD GOD JE PATIZAN DOMINIRAO U KOSARCI NISTA VANI NISMO URADILI. PRELISTAJTE MALO ALMANAHE PA CE TE VIDETI! KOJI BRE MIKETA, KOJI COLOVICI, DIVCI, TODORICI!!!

toske

pre 17 godina

Ne razumem kakve veze ima akoje neko cacanin, beogradjanin, splicanin ili slicno?? ...osim toga, ne razumem kako neko moze da pljuje po Divcu??? Da li je iko od vas uradio makar milioniti dio od onog sto je Vlade ucinio za svoj narod i ovde i u svetu, malo razmisljajte ljudi!?!

Katarina

pre 17 godina

Vaše je zapažanje tačno: dvojica "grobara" na čelu fudbalera i košarkaša Reala.Prema svecu, i tropar. Real mogu da vode samo najveći. Pravni lek: Maljković može da se žali Žeželju i Anđelkoviću, a u drugom stepenu Bojiću.

sigursson

pre 17 godina

Pa sad ne vidim na koju foru je mogao Boža da ostane kad mu je rezultat bio apsolutno poguban za kraljevski klub. A kraljevi ne praštaju. Dakle, ako hoćeš da praviš nešto novo, počni da čistiš od glave. Inače, ja ne brinem za Božu; snačiče se on. Nema ništa gore od slabe reference a Real mu je, ruku na srce, to i bio......

goran (francuska)

pre 17 godina

Stvarno smo narod koji uporno zivi u ubedjenju da svet treba da se okrece po nekim romanticnim zaslugama ili vezama. U svetu biznisa u kojem plovi gospodin Maljkovic, podvlaci se crta, pravi zbir i vrednuje rezultat i nista vise. Boza Maljkovic, kojeg inace mnogo postujem, je debelo placen za svoj posao, pa je sasvim normalno da ako ne opravda rezultatima to sto je ulozeno u njega oslobodi mesto. A Divac kao odgovoran profesionalac je hiljadu posto u pravu sto je podvukao takav potez. Pa nije ga Real zaposlio (verovatno za paprenu cenu) da bi titrao zemljacima ili zemljaci njemu. O cemu mi uopste pricamo ? Probudi se Srbijo !

OZNA sve DOZNA

pre 17 godina

Svaka cast Partizanu kao klubu...Da njega nije, mi bi kao zemlja imali mnogo manje titula nego sto ih imamo... Imali bismo mnogo manje asova nego sto ih imamo... Ovo govorim kao Zvezdas. Nego, kad je Partizan osvojio neku medjunarodnu titulu poslednji put??? Ima mnogo godina od Saletove trojke, zar ne? Iskreno postujem sve Partizanove uspehe! Ali da vecina (ne svi !!!) tih istih asova postaju mafijasi, to je gospodo istina... Kica je bio fantastican igrac, pa je presao u kosarkasku politiku (Partizan, KSJ, OK itd.), jedno vreme nije mogao da uradi nista (mister Novosel i Cibona su za njega bili zakon), onda je u Partizan doveo Paspalja, Danilovica, Ivu Nakica, Rebracu... Divac je dosao u Partizan uz pomoc SDB-a (ukrali su ga od Ljubljanske Olimpije i ako su !) pa su im malo ti SDB metodi ostali u krvi evo vec duze vreme... Sasa Danilovic je menadzer Urosa Tripkovica, jel? Kako je to postao? Tako sto je poslao mafijase na njegovog dotadasnjeg menadzera (inace bivseg Partizanovog trenera). Oni koji su upuceni znaju za ovo... Otimaju se mladi igraci od Buducnosti, Zvezde... To je za mene klasicna otimacina i banditizam. Mnogo je tu sujete, balkanstine, primitivizma koji ne podnosi tudji uspeh, a Maljkovic gospodo jeste uspesan, to ne mozete da promenite... Tom coveku niko ne moze da oduzme osvojene titule, pa cak ni Divac... Nekome, ocito mnogo smeta sto on i Zeravica imaju kicmu... Sta je, nekome smeta sto je Maljkovic u Splitu? Pa neka je, i ja bih voleo grad svojih najvecih uspeha, to nije greh. A to, sto u svom gradu nije bio dovoljno dobar (bio samo pomocni trener u Zvezdi)pa iz njega otisao u Split, pa tamo bio tri puta prvak Evrope, e to mafijasi ne oprastaju... Tri puta prvak Evrope Partizan nije bio, Maljkovic jeste... Toliko o velicinama...
Uzgred pozdrav @Aca i house-next...

mijatovic predrag

pre 17 godina

Kako ste primitivni moji ljudi. Ne radi se ovdje o tome sto je on Srbin ili neko drugi OVDJE se gledaju rezultati.On ih nije imao i dobio je otkaz. Nije vam ovo srpska liga i Partizan ili Zvezda pa da ide po vezi. OVO JE REAL ali najsmjesnije je to jedan od vas kaze Mijatovic je grobar pa zbog toga ga je izbacio.HAHAHA On je Crnogorac i Realovac,on se i ne sjeca da je igrao za Partizan. Nikad vi to necete shvatiti.

Balkanboy

pre 17 godina

Svakakve sam gluposti procitao u ovim komnetarima.....
Kakve veze ima Boza i Zvezda?!?
Ko vas je to slagao da je Boza Beogradjanin?Boza je bosanac,koji je vrhunac svoje karijere proveo u Splitu,Grckoj,Francuskoj,pa na kraju zadnjih par sezona u Spaniji.
U Beogradu je kupio stan 97` i tu je samo preko leta.....

Zasto bre odmah ljudi teorija zavere?
Divac mrzi zvezdu,mrzi ovog mrzi onog....CIA snajka CIA,strane obavestajne sluzbe i Vatikan u sluzbi ovoga ili onoga...aman bre vise...
Niste ni slucajno pomislili da su,ne daj boze, u pitanju cisto sportski motivi?!?

Real je kiksnuo debelo,a ulozena je velika lova...celo rukovodstvo je smenjeno i znalo se da Boza leti pre nego je dosao Divac....

zmar

pre 17 godina

MOLE SE SVI ONI KOJI SU PROCITALI OVU VEST DA JE NE KOMENTARISU IZ PROSTOG RAZLOGA STO PROFESIONALIZAM SAMO TRAZI REZULTATE.
NEPOSTOJANJE REZULTATA ZNACI KRAJ.
TESKO JE UVEK BITI PRVI I NAJVECI, A JOS TEZE KADA REZULTATI NISU PRAVI ILI PAK IZOSTAJU.
DIVAC JE SADA U PRILICI DA POSTAVLJA CILJEVE JER ZA TO LICNO ODGOVARA I SVI ONI KOJI NISU U MOGUCNOSTI DA MU POMOGNU NA TOM PUTU NISU MU POTREBNI PA MAKAR TO BIO I TOLIKO POZNATI TRENER.
I JEDNOM I DRUGOM POZELIMO MNOGO USPEHA U ZIVOTU I RADU, A POSEBNO DIVCU KOJI JE NA POCETKU NOVE ZIVOTNE EPOHE.
AKO NISTE ZADOVOLJNI SA SVOJIM ZIVOTM NE GLEDAJTE SA SUJETOM NA TUDJE.
I DIVAC I MALJKOVIC SU LJUDI IZ NASE SRBIJE I POCNIMO VEC JEDNOM DA SE VOLIMO I POSTUJEMO U PROTIVNOM POLAKO ALI SIGURNO IZUMIREMO.
BUDIMO SRECNI STO SU OBA OVA GOSPODINA SRBI I STO SU CELOM SVETU DOKAZALI DA MEDJU NAMA IZRASTAJU TAKVE VELICINE.
DA BI SHVATILI KOLIKE SU ONI VELICINE U SVETU NEOPHODNO JE DA ZIVITE I BUDETE DEO TOGA SVETA A NE DA SE ZADOVOLJAVATE CITANJEM NOVINSKIH IZVESTAJA U SVOJOJ OMILJENOJ STOLICI I DA CEO SVOJ ZIVOT PROVEDETE U SUJETI.
HVALA

Chico

pre 17 godina

Pa sta je taj Boza uradio za Real da ga zadrze. Pogledajte od zadnjeg trofeja sa Panatanaikosom sta je uzeo od trofeja, covek napravi uspeh kad mu neko drugi selektuje ekipu, a razlog je sto ne gleda rezultat vec pare. Secate li se prosle godine i vike oko maldog igraca Buducnosti, ne znam decku ime, kad su se Boza i sportski direktor prepucavali preko novina, a razlog je bio sto je Boza rekao da je obestecenje milion eura i sto mu je predsednik dao, a on davao Buducnosti 300000 eura. Mislim da je matematika jasna, pogledajte mu glavno pojacanje ove godine Nedzad Sinanovic, nemam nista protiv decka samo nije on kalibar za Real. Opet prozivate Vladu Divca, zasto, sta je taj covek ucinio nazao bilo kome od nas, a to sto ga prozivate za kupovine i prevare, e da je bilo vise takvih prevaranata kao on i manje ovih postenih sto su kupili celu Srbiju za mekinje. U ostalom za kapital od Vlade Divca svi znamo odakle potice, a od ovih postenjakovica ne znaju ni oni odakle im sta.
U svakom slucaju drzava predstavlja narod iz iste te drzave, a kad procitam komentare na B92 jasno mi je zasto smo tu gde smo, a to je nedodjija nevidjena.
Uzdravlje braco SRBI udrite po najzasluznijim sinovima ove zemlje, zasluzili su.

zeljko

pre 17 godina

Divac je to i najavio pre 15 dana kad se pojavila informacija da je moguci sportski direktor KK Real!Rekao je da nije siguran da ce Mljkovic ostati na celu,ocigledno se "ne mirisu" njh dvojica!

Petar

pre 17 godina

Kakva nerealnost - "Divac je igrao za Crvenu zvezdu". Ko ne zna pomislio bi da je Vlade u Crvenoj zvezdi odigrao dvesta utakmica. OOdigrao je jednu i po. U Beogradu celu, na strani pola (izišao je iz igre zbog povrede). Za jednu i po utakmicu, uzeo je milion maraka. Toliko nije zarađivao ni Džordan u Čikagu. Kad je završen štrajk košarkaša u NBA, vratio se, kao kometa, u Ameriku. Zvezda je ispala smešna. I siromašna, kao crkveni miš. I tada su, 2001,Zvezdom zavladali Vesići, Žeželji i onaj žuti što lomi stolice, čijeg ni prezimena ne mogu da se setim. Oni su Zvezdi dali državne (narodne) pare, mučenici su se tako izvukli iz besparice, ali šampioni nisu mogli da postanu. Zato što se košarka više ne igra na šljaci i na Malom Kalemegdanu, sa kožnom loptom, koja je bila ista kao nekada fudbalska, samo je imala veći obim. A da: najbolji igrač Crvene zvezde svih vremena -Moka Slavnić, jeste igrao u Partizanu. Nije se prodao, kako kaže onaj partizanovomrzac za Divca, Partizanu, nego je Slavnić prešao u Partizan da igra. I bio je te sezone odličan. I prestanite sa onim "repka", da li ste ljudi normalni?

edu

pre 17 godina

@ slatkis
Verovatno imamo lobi i u GL ligi,posto nju uzimamo sledece godine.Kako vas bre nije sramota da pljujete naseg najveceg kosarkasa.Pa naravno da ce trener da dobije otkaz ako nije ispunio cilj-EL.To je normalno svugde u svetu,ako imas uslove a ne odradis nesto kako treba,zna se sta sledi.Vlade nema nikakve komplekse,on je dokazao kakav je covek kad je obukao vas dres da vam pomogne.To mogu samo veliki ljudi.

Tarakanov

pre 17 godina

House next - bolje obecajte sebi samima da cete u Evroligi zabeleziti vishe od dve pobede jer vam se cela Evropa smeje. Pa oni raspali Poljaci imaju budzet od nekoliko miliona evra. Odoshe svi, a ko ce da dodje?

Tamo u EL nema klanova, nema kombinacija, nema zandarmerije koja moze da baca ljude sa tribina. Tamo se sve vidi na terenu... Ta zvezda je vec dogovorila tri transfera za novi tim koji jos nisu objavljeni, ko ce vama? Tesko je raditi kada si u minusu, a rata od Krstica vishe nema...Imate pravo tri puta da pogadjate ko ce od trilinga Perovic,Tripkovic,Luka bruka biti prodat.Jao da, zaboravio sam, stigao vam Kecman, koji nigde da se zadrzi vishe od pola godine.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ako se dobro secam:
Maljkovic je stekao ime u Jugoplastici.Dosao je za trenera u momentu kad je Moka(njegov nedostatak je sto ne istrajava u trenerskom poslu) selektovao fenomenalan tim.Nezavisno od teme,Moku bih angazovao za pronalazenje talenata i animiranje za kosarku istih i platio bih ga ekstra dobro,jer je genijalni smeker za to.Proslavio se(Maljkovic) stekao iskustvu,dosta toga naucio i napravio ime.Nakon toga on je imao jos uspeha ,ali ovo je bila odskocna daska.Bez odskocne daske se tesko uspeva,ako nisi super taelanat.Boza to nije bio.Ovo nema veze sa Partizanom i Divcem.
Cinjenica je da u poslednjih dvadeset godina Partizanovi kadrovi su nacesci reprezenti Srpske kosarke.Ostavili su svuda uspeh iz sebe.I Pesic je Partizanovo dete.
Zvezdasi,ako vam je stalo do uspeha Srpske kosarke prekinite sa ospravanjem nespornog(pljuvanje po svemu sto je iz Partizana).Ceo svet ih priznaje.Sta vi hocete da dokazete?Pricajmo o racionalnim potezima za podizanje posrnule kosarke.Hocete li da se KK Partizan ugasi ili da se proglasi KK Zvezdom?
Sadasnji problemi su zajednicki i tako ih treba i resavati.
Mijatovic je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je posato i veliko ime Spanije i Reala.Divac je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je postao i veliko ime Americke profi kosarke.Dosli su u najveci klub na svetu i to je veliko priznanje Srbiji i Partizanu,ali najvece za njih.Sta ce sad uraditi to cemo videti.I jedan i drugi krecu od nule.U startu je Divac u pravu.Kari je veci strucnjak od Boze i to nema veze ni sa Partizanom ni sa Zvezdom.Traze ljudi kadrove za uspeh a ne navijace.

nikola

pre 17 godina

ja ne znam zasto se svi primate? real je privatni klub, nek ga vode i marsovci, stvar je vlasnika da li ce da baca pare na lose igrace, trenere i menadzere ili ce da mudro ulaze u dobar kadar. niko tu sebi ne dozvoljava da licne emocije uticu na odluke. ako je maljkovic smenjen, to je zato sto je zakljuceno da su im vece sanse sa nekim drugim trenerom. mozda nije bio u dobrim odnosima sa nekim igracima a lakse je bilo naci drugog trenera nego zameniti igrace. to se cesto desava. a sa druge strane i da dovedu homera za trenera, jos veselije za sve nas. ipak je i kosarka "entertainment" i bice mega show.

Fica Vankuver

pre 17 godina

Pa oterali su Bozu rezultati a ne Divac...drugo svaka njemu cast ali on u poslednje vreme nema rezultate ko pre,i zasto ne stegne j....a pa uzme reprezentaciju,nego samo kritikuje trebalo je ovo pa ono ovo je sramota sta se dogadja sa nasom kosarkom da nece da igraju ne treba ih ni zvati .Potpisivanje Pedje za Hornetse govori koliko mu je vazna karijera a koliko lova .Zao mi je vas mladih sto niste bili u vreme Kice i Praje i ostalih majstora kada se igrao pravi basket ovo je sada mucenje...

magic

pre 17 godina

Nimalo iznenadjujuca vest, javna je tajna da Divac i Maljkovic nisu u najboljim odnosima...

Mozda je ovo ipak dobro resenje za obe strane.

lazar

pre 17 godina

Kakva mafija, kakav lobi ? Kakav Divac ? Trener jednostavno nije doneo rezultat! Real Madrid ne igra u evro ligi. Nema tu praštanja ! I nema veze tu Divac. Vi odmah skoči i na pamet pričaj gluposti.

goran

pre 17 godina

To je apsolutno normalno,Boza je samo posle 5-6 godina doneo titulu Realu i to na kakav nacin protiv Ivanovica u Vitoriji.Posle toga je napravio gresku dovodeci u tim dokazanog egoistu Rakocevica koji ni sa jednim timom nije nista osvojio pa je samo bilo pitanje kada ce taj mali da mu pokvari kolektiv i atmosferu u ekipi,jer Boza se trudio da pomogne srpskoj kosarci verujuci da taj mali mozda moze da bude as,da ce se promentiti uklopiti svoj ego u kolektiv ali promasaj!!Drugo sta je Divac napravio sa Partizanom kao predsednik uvek zadnji u Evroligi,znaci nista,nula,minus beskonacno,istina je da nemoze da zaboravi kako ih je Boza gospodski drao sa Jugoplastikom i u Beogradu i u Splitu,tada nije moglo da se namestaju sudije,preti smrcu,razni aranzmani po Balearima,ali Boza je beogradjanin gospodin covek nemoze mu Divac,Danilovic i ostali ni prismrdeti jer ce u odnosu na njega uvek biti gubitnici!!Divac na klupskom planu nikad nije bio sampion Evrope ili Nba tako da on i nezna sta je to,a o sastavljanju timova i da negovorimo to je za njega spansko selo!!Opet na scenu stupa bosansko-crnogorsko-hercegovacka mafija Sarajevo-Niksic-Trebinje!!Zive u Beogradu,ali dacemo im poruku nikada necete biti beogradjani ni gospoda uvek cete biti dosljaci-brdjani koji nikad nemogu da usvoje ni govor a kamoli beogradsku kulturu 70 i 80 tih godina!!Sreca sada Maljkovic moze da bude selektor,ali cisto sumnjam zato sto je beogradjanin i nezavisan od brdjana-indijanaca!!Kosarka je urban sport,za koji je potrebna i sportska inteligencija i kultura!!Bravo Divac,verovatno se ponosis svojom odlukom!!

potparol

pre 17 godina

Nema Divac nista sa ovom smenom kao sto nema nista ni sa korumpiranim Partizanom koji ga je izbacio posle utrosene gomile novca.

Ognjen

pre 17 godina

Boze ljudi, zasto ne procitate vijest do kraja. Covjek je vodio klub koji je ispao u cetvrtfinalu i nije obezbjedio Euroligu. To se u danasnjem sportskom svijetu ne oprasta. Mogao bi se kladiti da Divac nema nista s tim...

Slobo

pre 17 godina

Ne verujem da ima ikakve veze to sto je neko Grobar neko Zvezdas. Divac je za vreme bombardovanja ja mislim igrao neko vreme za Crvenu Zvezdu! To su ocigledno neki ljudi zaboravili! On mozda najbolje zna zasto ga je smenio i nemogu da shvatim neke ljude ovde koji su ga do juce dizali u nebo a sad ga pljuju. Covek je dosta toga uradio za srpsku kosarku!

egg

pre 17 godina

Nisam bas siguran da sve ovo nije u dogovoru.

Epilog: Boza dobija 1,5 miliona EUR, i odmara i vise se ne blamira u Realu.
Pesic, dobija slicnu sumu, radi i ima rezultate u Realu.

Svima dobro i Bozi i Pesicu i Divcu.

Zasto si koji komentarisu ovu vest napadaju Partizan?
Dali su ljudi u Realu i Spaniji ludi pa postavljaju ove likove za direktore ili ce pre biti da samo kod nas i samo iz pojedinih navijckih grupa dolaze ogromne kolicine kompleksa?

Umesto da pozelimo Vladi i Pedji da postanu Svetki i evropski sampioni mi bi pre voleli da se olupaju i da tako dokazo da nisu razliciti od nas. Samo da komsiji crkne krava...

Napred Vlade i napred Pedja, samo hrabro i ostro i pokazite da i sa ovih krajeva dolaze sposobni ljudi. Budite i na novim funkcijama ono sto ste oduvek bili - SAMPIONI!!!

sitne duse

pre 17 godina

Opet je kriv Vlade Divac i kk Partizan.
U početku teksta piše da su ispali u četvrt finalu, velikom klubu to je dovoljno da šutne trenera.
Verovatno vam je krivo sto su dva grobara postali direktori u KRALJEVSKOM klubu, to je jos jedan dokaz da ne znamo da cenimo prave vrednosti. Veličina se dokazuje na terenu i oko njega, a ne tetovazom i pljuvanjem na druge.

Grobar

pre 17 godina

A zasto bi Divac drzao Maljkovica ako ne ispunjava ono sto se od njega ocekuje. BRAVO VLADE. Evropa je to a ne Srbija gde crnogorci drze samo svoje ljude. I zato smo tamo gde jesmo. NA DNU.
DIVCA ZA PREDSEDNIKA. Kakav bi to bio sjajan tandem DIVAC-CEPTER. Da dodju i ociste Srbiju od g.....
Navijam za REAL.

Vukoje

pre 17 godina

Teško zvezdašima. Oni su potpuno izgubili glavu. Pre nekoliko dana umešali su se u poteze Partizana (pljuvanje po Kecmanu, ni krivom ni dužnom), sad napadaju Divca, direktora Reala, što dovodi Pešića. Šta se to vas, ljudi, tiče? Nije vas Divac pitao za dozvolu? I zašto toliko branite Maljkovića? Šta je dao našoj košarci? Hrvatskoj (splitskoj) i još ponekoj svetskoj jeste. Svaka čast! Neka ga brana "plastičari", iz Splita, on je njima donosio titule. Partizanu, Zvezdi i našoj reprezentaciji nije. Rođeni Beograđanin? Jaka stvar. Važno je šta si i za koga si nešto u životu uradio. Za nas ovde nije uradio ništa. To je njegovo pravo, svako ima pravo da radi gde hoće i da zarađuje novac gde mu se svidi, ali nećemo za njim liti suze. A ovo su suze lažne, krokodilske. Nije zvezdašima stalo do Bože, njima su partizanovci trn u oku. Oni koji toliko mrze Partizan, moraju znati da ta mržnja ubija njih same, uništava njivu svest, živce, srce... Jednostavno, ubija ceo organizam. Čuvajte zdravlje, braćo zvezdaši. Vi ste potrebni nama, kao i mi vama, živi i zddravi. Inače, u Srbiji neće biti dobre košarke.

boris

pre 17 godina

Sta ocekivati od "dokazanog patriote", coveka koji je hteo da kupi sve uspesne firme u Srbiji pa ih zatim preproda drugima, koji je prvi uveo "modu" neigranja u reprezentaciji zbog privatnih obaveza, koji je pre dve-tri godine rasprodao celu ekipu Partizana kada je napustio predsednicko mesto, koji se busao u pomoc Bori Stankovicu da ovaj spase sta se spasiti moze u nasoj kosarci pa potom otisao u Lejkerse da bude skaut (valjda je mislio da je dovoljno to sto ga je verbalno podrzao), koji je "pomagao" nasoj kosarci tako sto je igrao u Zvezdi za 100 000 $ po utakmici i da dalje ne nabrajam.

Wayde

pre 17 godina

Sramota je što neki ljudi koji nisu ništa ostvarili u svom životu mogu da kritikuju i pljuju takve sportske i ljudske veličine kakva je Divac. Srbi moji, zamislite se malo: Taj Divac i taj Mijatović ne valjaju samo nama u Srbiji, a valjaju svima u svetu. Angažuje ih najveći klub na svetu, i mi sad opet nešto pametujemo. O kompleksima navijača zvezde ne želim da komentarišem

Urbana seljacina

pre 17 godina

PPPHHHH,kakve to veze ima sto je Bozo beogradjanin? Treba da ga drzi tamo gde mu nije mesto zbog toga sto je gospodin Beogradjanin.Pa Pesic je Pirocanac i ne bi smeo da prismrdi svetu zbog toga.
Idite bre iskompleksirani negde drugde da protestujete. Svaka cast Bozi ali ako ga smatraju nepotrebnim sto bi mu Vlade cuvao ledja. Takvih svinjarija ima samo kod nas. Divac je otisao u Real da bi nesto tamo korisno uradio a ne da stiti Maljkovica. Nije boza dete, snacice se.

Rebel

pre 17 godina

@Goran
Bozo Maljkovic je iz Otochca u Hrvatskoj. Vidis da gospodin moze biti bilo ko, nije bitno odkale je ko nego kako je vaspitan i kakve manire ima. A o kosarci nemoj pisati komentare posto nije bitno odakle je ko, nego koliko zna.

gospodin

pre 17 godina

Gospodine Urbani,vi ne znate koliko ne cene Bozu u Beogradu. Sam taj Divac je clan jagnjece kosarkaske brigade,gde je novac, Diki je tu ,pa da zavrsimo sve za kafanskim stolom..ne znate sta se dogadja u nasoj kosarci, gos.Maljkovic nikad nije dobio sansu u svojoj zemlji,bas zbog tih golubara i jarana.. Diki je dosao u zvezdu zbog love,covek koji se kleo u partizan..valjda vam to sve kaze. Kada zavrsim karijeru vracam se u zemlju,da pomognem savezu ,nasoj kosarci ,rece Diki i ode u Spaniju.. bio je veliki igrac,ali vrlo los covek, Sta ces Bozo, ne daju ti mira ni u Spaniji,ali ne brinem za tebe,ti si jedan od najvecih trenera u evropi..

Pop

pre 17 godina

Ovo je vec paranoja. Zvezdasi, pozdravio vas Ilija Cvorovic. Divac oterao Maljkovica?? Taj isti zlobni Divac koji mrzi sve sto ima veze s Zvezdom je bio Stojakovicu oslonac na pocetku NBA karijere. Kako vas vise ne mrzi da pisete takve gluposti. Sem toga, Boza Maljkovic od 1996. i trijumfa u evroligi sa PAO nije imao velikih (kup Koraca sa Unicajom 2001 i titula sa Realom prosle godine) uspeha. I kao u slucaju Stojakovica, svojatate Maljkovica koji Zvezdi nije doneo nista. Svasta.

Nikola bg

pre 17 godina

slatkis_ml
Ako je ta zvezda toliko dobra a partizan osvaja trofeje uz pomoc saveza zasto je onda zvezdin trener sakota pozvao u reprezentaciju pola partizana zasto nije pozvao svoje sjajne igrace za koje tvrdi da su nezasluzeno izgubili titulu?

Katarina

pre 17 godina

Javila se i jedna skojevka, kojoj smeta što je Divac hteo da kupi neke naše firme, pa da ih posle preproda drugima. Da li skojevka zna da Srbija postaje kapitalistička zemlja i da svako ko ima para može na slobodnom tržištu da kupuje i prodaje ono što je njegovo. Osnovno je da to radi po zakonu i da plaća porez.
Naravno, postoji u skojevskom razmišljanju i jedna insinuacija. Kako skojevka može unapred da zna da bi Divac "preprodavao" kupljenje firme? Sramno ili glupo, pitanje je sad. Skojevska avetinja još kruži Srbijom...

BRDJANIN

pre 17 godina

@Goran
Pa Gorane sto je mnogo mnogo je.Ti si otisao u svojoj euforiji netolerancije i neshvatanja potreba sporta i zivota ,toliko daleko da i sam nebi mogao protumaciti to sto si hteo poruciti.
Prvo ,sposobnost coveka ne zavisi od toga jeli sa brda ili iz doline.
Drugo,sposobnost coveka ne zavisi dali je rodjen u ,Bosni,Crnoj Gori,Zlatiboru,Sumadiji...ili Beogradu.
Trece,sposbnost coveka ne zavisi ni od visine ni tezine ni boje ociju niti boje koze,a ni od toga govori li ekavski ili ijekavski.
Cetvrto,sposobnost coveka zavisi od njegove izgradjenosti za odredjenu struku.Tu svi imaju sansu.
Tebi preporucujem da se preispitas i analiziras sta te je dovelo u stanje u kome na tako vulgaran i primitivan nacin GENERALIZUJES neke stvari.To sto ti pises nije sramota za one koje proziovas ,nego za onog ko pise i zato se ja na tebe ne ljutim.Rodjen sam na 1120 metara nadmorske visine i ne mislim da je to dovoljno da bolje vidim stvari od onih koji su rodjeni u dolini.Ako bas ostajes pri svojim konstatacijama onda bi dobro bilo da ih proveris u praksi.Istestiraj se i uporedi po svim elementima koji su ti nejasni sa jednim brdjaninom koji ti osporava nacin gledanja na stvari i lako ces zakljuciti ko je u gresci.
Ima ovih sto ih ti nabroja svakakvih.I tu si u pravu.Ima i starih Beogradjana svakakvih i tu sam ja u pravu.Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto ja jednako uvazavam izgradjene Beogradjane i izgrdjene dosljake.Isto jednako bi zeleo onemoguciti raznorazne prevarante i folirante(bez obzira odakle su i kakvo im je poreklo) da nas zamajavaju u bilo kojoj oblasti pa i u sportu.
Savremena istrazivanja govore da nije problem siromastva (materijalnog i duhovnog)sto je neko dosao i sad nema sansu onaj ko je tu,nego i licnim sposobnostima,predispozicijama i licnom odnodu prema sebi.Tvoj odnos prema tebi je katastrofalan.U Ameriku su svi dosli.U Australiju i Kanadu takodje.Nemacku i celu Zapadnu Evropu su podigli dosljaci.Dakle nisu odneli nista ,nego napravili i sebi i drugima.Najlakse je upreti prst u nekog krivca,a sta si ti uradio,i misliti da si resio problem. Nisi pokusao predlagati bolju ORGANIZACIJU I STRUKTURU .To je,Gorane ,problem Beograda i Srbije,a nikako dosljaci i starosedeoci.U pravoj strukturi kvalitet diktira tempo.Prava organizacija trazi prave kadrove i onda sve ima snsu na uspeh.Portugal vodi Brazilac.Ganu Srbin.Australiju ,Holandjanin....Brdjanin Divac je u Americi ostavio svoju legendu.Nije je on oblikovao.Priznata mu je.Dalipagic je u Partizanu i u Evropi uradio isto i stigao u kucu slavnih.Kica....Nisu oni nista uzeli Beogradjanima.Oni su doneli Beogradjanime daleko vise nego sto ti i zamisliti mozes.Oni su Beogradjani.
Gorane ,saberi se.

Sta procitah!

pre 17 godina

@goran
kompleksi neki greju u tebi. Ja sam Beogradjanin, ali zaista ne vidim u cemu je problem sa Divcem i Beogradom?

Nije spomenuto u vesti da su u spanskoj stampi objavili da postoje skroz sumnjive okolnosti pod kojima je Boza produzio ugovor (cak mnogi taj ugovor, tj. produzenje starog, smatraju nistavnim) i to sa Peresom posto je on podneo ostavku. Pominju se neke provizije koje je Boza uzimao za gradnju u Beogradu. Da li je na neki nacin omogucio da neko gradi ili sto god drugo, nisam siguran.
BTW, Florentino je i gradjevinski magnat.

Vrednost njegovog biznisa je u vreme predsednikovanja meni mrskim Realom multiplicirana (koliko se secam sa oko 150MEvra na preko 500MEvra). Verovatno je imao silne povlastice da gradi u Spaniji, ali mozda gradi i po Beogradu?

ScoreKiller

pre 17 godina

@Aca & Slatkis

... Aco, raspitaj se malo pre nego sto pocnes da lupetas... Nasu kosarku si izdigli i drzali je na vrhu: Pokojni Saper, Popovic i Prof. Nikolic, kao i Bora Stankovic... a odakle su oni proiznikli? Iz partizana mozda?? Jeste partizan dao Srbiji kosarkase svetskog nivoa ali pogreb srpsek kosarke je zapoceo onog momenta kada je partizanska ekipa pomislila da ima viziju kuda bi srpska kosarka trebalo da ide... Do sada je jedino odredjena ne mala sumica dolarcica/evrica otisla u njihove dzepove... I tu je kraj, i nece biti nastavaka.

urbanBG

pre 17 godina

Ne znam kako je ova vest prerasla u pricu o Partizanu...

Meni se cini da je u pitanju poslovni potez, Maljkovic ima ogroman ugovor, potrosio je velike pare za dovodjenje igraca a Real sledece sezone nece igrati Evro Ligu. Vrlo jednostavna racunica...

Bananaman

pre 17 godina

Niko ne moze da pise nista lose o Bozi ako neznate o kakvom je strucnjaku rijec! A to sto Divac hoce da odma stavi cement pod svoju stolicu (da ucvrsti sidro) na taj nacin sto ce da izbaci Bozu iz Real Madrida nije ljudski i taj divac ne zasluzuje da bude u tako velikom timu kao sto je real! za njega je previse i Partizan! Divac + Miatovic + Calderon = MAFIA

aron fuks

pre 17 godina

@bata nemoj da vredjas zufera avdiju. Kao prvo nisam zvezdas kao drugo on je bio velika nada medjutim imao je pehova i nije se probio. Sto se tice ove vesti cini mi se da Boza Maljkovic iako priznat strucnjak nije imao uspeha i to jednostavnno nema apsolutno nikakve veze sto je on u proslosti bio u Zvezdi a Divac u Partizanu.I prestanite ljudi da gledate tako na stvari. Divcu se moze da radi stagod mu bude palo napamet dok ima mandat. A to da neko profitira zbog toga sto je na funkciji je dragi moji srbi sasvim normalno jer bi u suprotnom umro od gladi. To nije nista ne normalno samo je ispravno

Srki

pre 17 godina

Boza Maljkovic, kao i vecina nasih trenera, naucila je zanat od i stekla ime samo zahvaljujuci pokojnom profesoru Nikolicu.
Inace, zvezdasi, sto uzeste Sakotu partizanovca, kada vec imate svoje bolje?
Nasu kisarku su uvek vodili Partizanovi ljudi, a fudbal Zvezdini, rezultati sve govore...

jul-sps gang

pre 17 godina

sve je jasno!-komplexi Divca su proradili,Boza ih je drao sa Jugoplastikom,nabijao partizanima komplexe,osvajao
uzastopne titule prvaka Evrope,ali njegov najveci greh je izgleda sto je veliki Zvezdas i jer je potekao u tom klubu!
a sto se tice kosarkaske mafije,samo deci,retardima i partizanima nije jasno kako njihov klub uzima titule-
ako sviras za njih ides na Baleare,Dominikane,ako ne,prete ti smrcu sa klupe i iz tunela i dolaze ti na vrata(predrag sasa)!
A gospoda koja navijaju za taj klub koji je zasluzio da kao i Juve bude izbacen u trecu ligu neka pitaju predraga sasu koliko miliona maraka
je zaradio na nelegalnoj trgovini i uvozu banana sa svojom fantomskom firmom i svojim velikim prijateljem,bivsim predsednikom kk partizan,
velikim JULOVCEM BORISOM VUKOVICEM?
i nek ga pitaju uzgred koliko novca daje za sponzorisanje radikala???

Makelele

pre 17 godina

@Balkanboy

Boza Maljkovic je mozda poreklom Bosanac, to ne znam, ali je sigurno mladost proveo u Beogradu, gde je igrao u KK Usce iz Bloka 21, tada tek izgradjenog. (Ovo znam jer je moj cale igrao sa njim, a u hodniku PRC Bloka 21 mislim da jos uvek stoji slika, bar je stajala pre par godina, kad sam tamo svracao poslednji put).

Najglavniji

pre 17 godina

Da samo malo ostavimo klupska prepucavanja i ostale vrlo visokoumne komentare.Imao bih jedno pitanje.Da bi se dobio posao u nekoj od zemalja Evropske Unije mora da se ispostuju neki kriterijumi i da se dobije dozvola za rad.E sad na osnovu toga pitam sledece;nezavisno od slave i postovanja koje su stekli Mijatovic i Divac moju malenkost licno interesuje sa cijim pasosem oni ulaze u posao i koga njih dvojica predstavljaju.Ukratko ciji pasos imaju za taj posao U.S.A. ili Spanije.Nesto licno ne verujem da bi sa pasosem SR Jugoslavije mogli i granicu da predju bez odobrene vize i to sengenske.I sada ako rade sa pasosem SR Jugoslavije gde placaju porez u Spaniji,Americi,Srbiji,Crnoj Gori ili na Devicanskim Ostrvima.Mnogo je tu pitanja bez odgovora.

goran

pre 17 godina

Sasvim okej.
Čim mmu je ,,prvi,, igrač najgor Rakočević.
Velemajstor u nameštanju i platkanju svojih saigrača.
Ko to ne vidi ne može da bude ni dobar trener.
Uuuaa.. za ŠAKOTU

Mickey

pre 17 godina

Nimalo iznenađujuća vest.U rukovodstvu Reala su trenutno dva grobara,jedan u fudbalskoj,drugi u košarkaškoj sekciji.Znao sam da ovo čeka Maljkovića,a i Rakočević bi trebao da krene da lagano pakuje kofere.Divac ne podnosi nikoga koje ikada imao ikakve veze sa Zvezdom,to sada već prelazi u patologiju.Očigledno ne može sebi da oprosti što je prihvatio da se proda i što je igrao za Zvezdu !

zoki

pre 17 godina

heheeh smenio Divac Bozu. sada moze da ide u Split ( u kome se inace vec nalazi) da place do mile volje. Pesic sa Realom osvaja titulu ove godine.

slatkis_ml

pre 17 godina

Sramota...Grobarski lobi je poceo da drma i u Realu.G-din Maljkovic je najbolji trener koga ova zemlja ima,ali jasno je da su se on i g-din Zeravica jos prosle godine zamerili ostalim clanovima naseg nazovi "Strucnog saveta" iliti grobarima naseg godinama najtrofejnijeg sporta.Zbog tih partizanovaca nam je liga ovakva kakva jeste,u kojoj jedan klub uz pomoc ljudi iz saveza i sudija drzi monopol na osvajanje titula,u kojoj vlada korupcija i nerad,sve se to odrazava i na nacionalni tim,igraci nemaju volje da igraju za svoju zemlju,cak i javno kritikuju i zale se sto im njihov klub i ljudi koji ga vode udaraju reket i traze pare koje im nepripadaju a koji ovi krvavo zaradjuju u inostranstvu(citaj npr.slucaj sa Krsticem).I ajde na to smo se i navikli,ali nezamislivo mi je da jedan tako ozbiljan klub kao Real dozvoljava da mu smenjuju trenera kao sto je Maljkovic.Posle ovoga imam neki osecaj da je jedino resenje za klupu ovog kluba Zeljko("svi su krivi,samo ne ja")Obradovic.Bice kao i sa repkom,zelimo Pesica,ali on nece da dodje,pa nam je dobar i Cacanin.A na titulu mogu da cekaju kao i na Godoa!

Boris Godunov

pre 17 godina

Takav je trenerski posao. Jednom, davno, g.Maljkovic je izjavio:"Mi treneri smo ljudi sa uvek spakovanim koferima". Naci ce g.Maljkovic drugi klub, a Real drugog trenera, a ko ce bolje proci u svemu tome, videcemo. U svakom slucaju zelim g.Bozidaru Maljkovicu sve najbolje.

Ana Pesic, Madrid

pre 17 godina

Sramota. Nazalost, to je onaj Divac koji zeli da kupuje uspesne firme u Srbiji, valjda da bi ih jos bolje sabotirao! No, gracias!

aca

pre 17 godina

@slatkis
Malo manje kompleksa ne bi ti skodilo. Pljujes po Partizanu iako ova vest nema sa Partizanom nikakve veze. Da nije Partizana,i njegovih igraca i trenera,nasa kosarka ne bi kroz istoriju ni izbliza ucinila sto je ucinila. Verovatno treba da je vode dokazane sportske velicine poput Zezelja ili Andjelkovica. Nauci nesto pa onda salji komentare.

kobster

pre 17 godina

Maljkovic vec par godina pravi katastrofalne rezultate, dosta je ziveo na staroj slavi. Treba bas biti 'strucnjak' pa selektovati onako katastrofalan sastav Real-a...znaci covek je imao jedan od najvecih budzeta, al' sta vredi kad 'nume' :)

pravda

pre 17 godina

Vlade,kako te nije sramota ,dokle cete da proganjate beogradjanina Bozu,steta sto sve te titule nije doneo u Srbiju,kako ste mali ljudi..problem je sto je to osvojio sa Jugoplastikom i drugim evropskim klubovima ,dokle tako????? U ovoj zemlji vladaju klanovi,tuga,tuga.. Bozo,najbolji si,to si dokazao u evropi..uvek uz tebe BEOGRADJANI i pravi ljubitelji sporta..samo napred BOZO

house-next

pre 17 godina

Evo opet kukanja od strane KK sledeci vek!Pa kako vas vise ne smara da pricate vise o lobijima,mafiji...
Evo obecavamo,u sledecem finalu ako jednom povedete u 3 utakmice dacemo vam titulu,samo da ne cmizdrite vise luzeri!!!

Lazarus

pre 17 godina

Dušebrižnici, samo mi navedite šta je Maljković uradio sa Realom otkada je njihov trener!!??
Ništa, ama baš ništa.
I zašto onda da ga ne smeni??
Od Divca, ili bilo koga na njegovom mestu, traže se rezultati - a Maljković ih, na žalost, nije imao. I to je to.

Pop

pre 17 godina

Alo bre zvezdasi!!! Pa da li ste vi normalni? Boza Maljkovic od 1996 i trofeja sa PAO nije uradio bog zna sta. Real je ostao bez evrolige i to je veliki neuspeh. Ceh placa trener. Ali ne, vi ste u nekom vasem kosmaru. Svuda vidite zaveru. Opustite se malo. Barcelona je dovela Lakovica, pa jel to treba okarakterisati kao zabijanje noza u ledja Obradovicu? Sem toga, cuo sam da ce Rastko Cvetkovic preuzeti mesto direktora u Panathinaikosu tako da su Zeljku dani odbrojani.:)))

Nikola

pre 17 godina

Taj divni Beogradjanin je pre par godina prvo prihvatio reprezentaciju pa se onda nakon par dana predomislio (kao zbog kluba) i ipak otkazao...pa smo mi onda dobili kao nagradu Vujosevica i sve je onda puklo, do danas se nismo oporavili.
Toliko o njemu i njegovim kvalitetima. Divcu svaka cast sto ga je najurio. Ipak je on "malo" vece ime sa "malo" vecim zaslugama za ovu drzavu i reprezentaciju.
Napadati Divca je stvarno....dno.

Ivan, Nis

pre 17 godina

Dobro, ovako ljudi, pogledajte molim vas kolike ste paljevine. Pazite sta je B92 javila: Boza smenjen, uz jos jednu cinjenicu da je Vlada sad tamo glavni, (insinuirajuci pritom da ga je ovaj smenio) i to je sve. Sve ostalo ste ljudi lepo nadogradili, pa nas je najlakse popaliti, izgleda. Verovatno zato i letamo ko muve bez glave i gubimo ratove..
Uglavnom, vest ko vest, ali siguran sam da imamo tek delic onoga sto se stvarno desilo, i naravno zasto. Ja imam bar desetak nagadjanja koje bih mogao da napisem, ali videcemo ionako za dan, dva vise. Ali sto mi posebno ne pada na pamet, niti sto mogu da razumem, je prvi komentar na listi, ko krajnje pakosno kazuje i omalovazava jednog Divca (bez idolopoklonistva sa moje strane, cisto covek je zasluzio respekt), objasnjavajuci pritom njegov logicki tok misli koji je, bar kako ja gledam na stvari, malo poremecen (tok misli, ne covek, da se bez veze ne vredjamo).
Da li ti stvarno mislis da se neko pita/zanima za zvezdu i partizan, njeno rivalstvo, razno prepucavanje, itd. van srbije?...

zoki

pre 17 godina

Beogradjani "i parvi Ljubitelji sporta" Boza Maljkovic je odavno napolju i vidite koliko srbas igra u njegovim ekipama. Dok su se Obradovic i Pesic utrkivali da daju ugovor nekom nasem igracu dotle je Maljkovic dovodio polovne hrvate koji nikada nista nisu uradili.Zato neka ide u split da zivi na staroj slavi. Pesicu dobro dosao.

nikola delija

pre 17 godina

pa sta od grobara mozes da ocekujes? Rakoc bolje da krene da pakuje kofere. Znaci samo duleta ( homera ) vujosevica da dovede za trener-a i bice kao pravi.

A sto se tice grobara mi nas kvalitet mi pokazujemo u evropi gde vi samo brojite do kolko u minus mozete da oterate a u fudbalu ce te i vi nekad nesto da uradite samo neznam kad ce to da bude ccc

Zoran

pre 17 godina

Ovi Zvezdasi bas imaju kratko pamcenje...
Oni su prvi najurili Maljkovica u Jugoplastiku, coveku se posrecilo i napravio uspeh.
A Real bez lige sampiona, kao Zvezda u drugoj ligi...
Tamo nema prastanja...

NNN

pre 17 godina

@Aca
Zaboravljate na Boru Stankovica, Ncu Nikolica, Nebojsu Popovica, oni su postojali ( a i nasa kosarka ) mnogo pre Partizana, raznih Bojica, Zezelja, Zecevica, Todorica itd.
@House vise misli na Evroligu.

sale

pre 17 godina

Nema veze sa Partizanom i Zvezdom, ima sa ljudskim kvalitetima obojice. Ne treba trositi reci kakav je DIvac bio igrac (a jos veci talenat) ili kakav je Maljkovic bio trener (mozda i sad jeste). Ali sve nakon zavrsetka karijere sto je DIvac napravio ili pokusao tako zaudara necovjestvom sto bi rekao Njegos. Igranje u Zvezdi (iako sam cigan), ostavljanje Partizana na cedilu sa rasprodatim timom (vidi pod Krstic: Imao sam dogovor sa Divcem), Knjaz Milos, Novosti, politika... Ima li kraja pogresnim potezima. I krivi su svi ostali... ali eto Kingsi su mu prioritet, i tu mu je drugi dom... u stvari LA, posto je tu poceo NBA karijeru i drago mu je da ce za njih biti skaut u Evropi... u stvari zivece u Madridu i bice direktor kosarkaske sekcije Reala... Mislim, OK su milioni i usvojeno dete sa Kosmeta ali daj makar da se slikamo u odelu kad postajemo prvi kosarkaski covek kraljevskog kluba! Pa nije to KK Savnik! A onda otpustiti trenera koji je osvojio titulu pre samo godinu dana, u extra jakoj ACB. Cekajte samo da se Maljkovic pribere, eto nama prljavog vesa i sa Strucnog saveta, i o Partizanu/Zvezdi i Divac ovakav onakav, jer nije ni Boza cvecka. Molili ga tolike godine da pomogne reprezentaciji, a on udobno iz Malage nece, a zna da prica o propasti srpske kosarke. Pa pomozi prijatelju, a ne da kukas kako si uvek radio na duge staze, a ne spominje se paljba iz Panatinaikosa posle pljacke sa rampom u finalu Evrolige, pa milioni u Unikahi za bedan Kup UEFA, pa prosle godine "mlad tim, eto mi samo s kraja gledamo tu kosarku, ali ako bude titula (jer ne spominje Boza cetri PF najaca u ACB) onda sam general vrhunski poznavaoc basketa. I tako slepanje na Jugoplastiku celu deceniju, dok mu nije dosao, da se vratim na pocetak, neko slicnih etickih karakteristika... Jedva cekam P.Miljusa da nazove Maljkovica.

ORIOLIK

pre 17 godina

KAD GOD JE PATIZAN DOMINIRAO U KOSARCI NISTA VANI NISMO URADILI. PRELISTAJTE MALO ALMANAHE PA CE TE VIDETI! KOJI BRE MIKETA, KOJI COLOVICI, DIVCI, TODORICI!!!

toske

pre 17 godina

Ne razumem kakve veze ima akoje neko cacanin, beogradjanin, splicanin ili slicno?? ...osim toga, ne razumem kako neko moze da pljuje po Divcu??? Da li je iko od vas uradio makar milioniti dio od onog sto je Vlade ucinio za svoj narod i ovde i u svetu, malo razmisljajte ljudi!?!

Katarina

pre 17 godina

Vaše je zapažanje tačno: dvojica "grobara" na čelu fudbalera i košarkaša Reala.Prema svecu, i tropar. Real mogu da vode samo najveći. Pravni lek: Maljković može da se žali Žeželju i Anđelkoviću, a u drugom stepenu Bojiću.

sigursson

pre 17 godina

Pa sad ne vidim na koju foru je mogao Boža da ostane kad mu je rezultat bio apsolutno poguban za kraljevski klub. A kraljevi ne praštaju. Dakle, ako hoćeš da praviš nešto novo, počni da čistiš od glave. Inače, ja ne brinem za Božu; snačiče se on. Nema ništa gore od slabe reference a Real mu je, ruku na srce, to i bio......

goran (francuska)

pre 17 godina

Stvarno smo narod koji uporno zivi u ubedjenju da svet treba da se okrece po nekim romanticnim zaslugama ili vezama. U svetu biznisa u kojem plovi gospodin Maljkovic, podvlaci se crta, pravi zbir i vrednuje rezultat i nista vise. Boza Maljkovic, kojeg inace mnogo postujem, je debelo placen za svoj posao, pa je sasvim normalno da ako ne opravda rezultatima to sto je ulozeno u njega oslobodi mesto. A Divac kao odgovoran profesionalac je hiljadu posto u pravu sto je podvukao takav potez. Pa nije ga Real zaposlio (verovatno za paprenu cenu) da bi titrao zemljacima ili zemljaci njemu. O cemu mi uopste pricamo ? Probudi se Srbijo !

OZNA sve DOZNA

pre 17 godina

Svaka cast Partizanu kao klubu...Da njega nije, mi bi kao zemlja imali mnogo manje titula nego sto ih imamo... Imali bismo mnogo manje asova nego sto ih imamo... Ovo govorim kao Zvezdas. Nego, kad je Partizan osvojio neku medjunarodnu titulu poslednji put??? Ima mnogo godina od Saletove trojke, zar ne? Iskreno postujem sve Partizanove uspehe! Ali da vecina (ne svi !!!) tih istih asova postaju mafijasi, to je gospodo istina... Kica je bio fantastican igrac, pa je presao u kosarkasku politiku (Partizan, KSJ, OK itd.), jedno vreme nije mogao da uradi nista (mister Novosel i Cibona su za njega bili zakon), onda je u Partizan doveo Paspalja, Danilovica, Ivu Nakica, Rebracu... Divac je dosao u Partizan uz pomoc SDB-a (ukrali su ga od Ljubljanske Olimpije i ako su !) pa su im malo ti SDB metodi ostali u krvi evo vec duze vreme... Sasa Danilovic je menadzer Urosa Tripkovica, jel? Kako je to postao? Tako sto je poslao mafijase na njegovog dotadasnjeg menadzera (inace bivseg Partizanovog trenera). Oni koji su upuceni znaju za ovo... Otimaju se mladi igraci od Buducnosti, Zvezde... To je za mene klasicna otimacina i banditizam. Mnogo je tu sujete, balkanstine, primitivizma koji ne podnosi tudji uspeh, a Maljkovic gospodo jeste uspesan, to ne mozete da promenite... Tom coveku niko ne moze da oduzme osvojene titule, pa cak ni Divac... Nekome, ocito mnogo smeta sto on i Zeravica imaju kicmu... Sta je, nekome smeta sto je Maljkovic u Splitu? Pa neka je, i ja bih voleo grad svojih najvecih uspeha, to nije greh. A to, sto u svom gradu nije bio dovoljno dobar (bio samo pomocni trener u Zvezdi)pa iz njega otisao u Split, pa tamo bio tri puta prvak Evrope, e to mafijasi ne oprastaju... Tri puta prvak Evrope Partizan nije bio, Maljkovic jeste... Toliko o velicinama...
Uzgred pozdrav @Aca i house-next...

mijatovic predrag

pre 17 godina

Kako ste primitivni moji ljudi. Ne radi se ovdje o tome sto je on Srbin ili neko drugi OVDJE se gledaju rezultati.On ih nije imao i dobio je otkaz. Nije vam ovo srpska liga i Partizan ili Zvezda pa da ide po vezi. OVO JE REAL ali najsmjesnije je to jedan od vas kaze Mijatovic je grobar pa zbog toga ga je izbacio.HAHAHA On je Crnogorac i Realovac,on se i ne sjeca da je igrao za Partizan. Nikad vi to necete shvatiti.

Balkanboy

pre 17 godina

Svakakve sam gluposti procitao u ovim komnetarima.....
Kakve veze ima Boza i Zvezda?!?
Ko vas je to slagao da je Boza Beogradjanin?Boza je bosanac,koji je vrhunac svoje karijere proveo u Splitu,Grckoj,Francuskoj,pa na kraju zadnjih par sezona u Spaniji.
U Beogradu je kupio stan 97` i tu je samo preko leta.....

Zasto bre odmah ljudi teorija zavere?
Divac mrzi zvezdu,mrzi ovog mrzi onog....CIA snajka CIA,strane obavestajne sluzbe i Vatikan u sluzbi ovoga ili onoga...aman bre vise...
Niste ni slucajno pomislili da su,ne daj boze, u pitanju cisto sportski motivi?!?

Real je kiksnuo debelo,a ulozena je velika lova...celo rukovodstvo je smenjeno i znalo se da Boza leti pre nego je dosao Divac....

zmar

pre 17 godina

MOLE SE SVI ONI KOJI SU PROCITALI OVU VEST DA JE NE KOMENTARISU IZ PROSTOG RAZLOGA STO PROFESIONALIZAM SAMO TRAZI REZULTATE.
NEPOSTOJANJE REZULTATA ZNACI KRAJ.
TESKO JE UVEK BITI PRVI I NAJVECI, A JOS TEZE KADA REZULTATI NISU PRAVI ILI PAK IZOSTAJU.
DIVAC JE SADA U PRILICI DA POSTAVLJA CILJEVE JER ZA TO LICNO ODGOVARA I SVI ONI KOJI NISU U MOGUCNOSTI DA MU POMOGNU NA TOM PUTU NISU MU POTREBNI PA MAKAR TO BIO I TOLIKO POZNATI TRENER.
I JEDNOM I DRUGOM POZELIMO MNOGO USPEHA U ZIVOTU I RADU, A POSEBNO DIVCU KOJI JE NA POCETKU NOVE ZIVOTNE EPOHE.
AKO NISTE ZADOVOLJNI SA SVOJIM ZIVOTM NE GLEDAJTE SA SUJETOM NA TUDJE.
I DIVAC I MALJKOVIC SU LJUDI IZ NASE SRBIJE I POCNIMO VEC JEDNOM DA SE VOLIMO I POSTUJEMO U PROTIVNOM POLAKO ALI SIGURNO IZUMIREMO.
BUDIMO SRECNI STO SU OBA OVA GOSPODINA SRBI I STO SU CELOM SVETU DOKAZALI DA MEDJU NAMA IZRASTAJU TAKVE VELICINE.
DA BI SHVATILI KOLIKE SU ONI VELICINE U SVETU NEOPHODNO JE DA ZIVITE I BUDETE DEO TOGA SVETA A NE DA SE ZADOVOLJAVATE CITANJEM NOVINSKIH IZVESTAJA U SVOJOJ OMILJENOJ STOLICI I DA CEO SVOJ ZIVOT PROVEDETE U SUJETI.
HVALA

Chico

pre 17 godina

Pa sta je taj Boza uradio za Real da ga zadrze. Pogledajte od zadnjeg trofeja sa Panatanaikosom sta je uzeo od trofeja, covek napravi uspeh kad mu neko drugi selektuje ekipu, a razlog je sto ne gleda rezultat vec pare. Secate li se prosle godine i vike oko maldog igraca Buducnosti, ne znam decku ime, kad su se Boza i sportski direktor prepucavali preko novina, a razlog je bio sto je Boza rekao da je obestecenje milion eura i sto mu je predsednik dao, a on davao Buducnosti 300000 eura. Mislim da je matematika jasna, pogledajte mu glavno pojacanje ove godine Nedzad Sinanovic, nemam nista protiv decka samo nije on kalibar za Real. Opet prozivate Vladu Divca, zasto, sta je taj covek ucinio nazao bilo kome od nas, a to sto ga prozivate za kupovine i prevare, e da je bilo vise takvih prevaranata kao on i manje ovih postenih sto su kupili celu Srbiju za mekinje. U ostalom za kapital od Vlade Divca svi znamo odakle potice, a od ovih postenjakovica ne znaju ni oni odakle im sta.
U svakom slucaju drzava predstavlja narod iz iste te drzave, a kad procitam komentare na B92 jasno mi je zasto smo tu gde smo, a to je nedodjija nevidjena.
Uzdravlje braco SRBI udrite po najzasluznijim sinovima ove zemlje, zasluzili su.

zeljko

pre 17 godina

Divac je to i najavio pre 15 dana kad se pojavila informacija da je moguci sportski direktor KK Real!Rekao je da nije siguran da ce Mljkovic ostati na celu,ocigledno se "ne mirisu" njh dvojica!

Petar

pre 17 godina

Kakva nerealnost - "Divac je igrao za Crvenu zvezdu". Ko ne zna pomislio bi da je Vlade u Crvenoj zvezdi odigrao dvesta utakmica. OOdigrao je jednu i po. U Beogradu celu, na strani pola (izišao je iz igre zbog povrede). Za jednu i po utakmicu, uzeo je milion maraka. Toliko nije zarađivao ni Džordan u Čikagu. Kad je završen štrajk košarkaša u NBA, vratio se, kao kometa, u Ameriku. Zvezda je ispala smešna. I siromašna, kao crkveni miš. I tada su, 2001,Zvezdom zavladali Vesići, Žeželji i onaj žuti što lomi stolice, čijeg ni prezimena ne mogu da se setim. Oni su Zvezdi dali državne (narodne) pare, mučenici su se tako izvukli iz besparice, ali šampioni nisu mogli da postanu. Zato što se košarka više ne igra na šljaci i na Malom Kalemegdanu, sa kožnom loptom, koja je bila ista kao nekada fudbalska, samo je imala veći obim. A da: najbolji igrač Crvene zvezde svih vremena -Moka Slavnić, jeste igrao u Partizanu. Nije se prodao, kako kaže onaj partizanovomrzac za Divca, Partizanu, nego je Slavnić prešao u Partizan da igra. I bio je te sezone odličan. I prestanite sa onim "repka", da li ste ljudi normalni?

edu

pre 17 godina

@ slatkis
Verovatno imamo lobi i u GL ligi,posto nju uzimamo sledece godine.Kako vas bre nije sramota da pljujete naseg najveceg kosarkasa.Pa naravno da ce trener da dobije otkaz ako nije ispunio cilj-EL.To je normalno svugde u svetu,ako imas uslove a ne odradis nesto kako treba,zna se sta sledi.Vlade nema nikakve komplekse,on je dokazao kakav je covek kad je obukao vas dres da vam pomogne.To mogu samo veliki ljudi.

Tarakanov

pre 17 godina

House next - bolje obecajte sebi samima da cete u Evroligi zabeleziti vishe od dve pobede jer vam se cela Evropa smeje. Pa oni raspali Poljaci imaju budzet od nekoliko miliona evra. Odoshe svi, a ko ce da dodje?

Tamo u EL nema klanova, nema kombinacija, nema zandarmerije koja moze da baca ljude sa tribina. Tamo se sve vidi na terenu... Ta zvezda je vec dogovorila tri transfera za novi tim koji jos nisu objavljeni, ko ce vama? Tesko je raditi kada si u minusu, a rata od Krstica vishe nema...Imate pravo tri puta da pogadjate ko ce od trilinga Perovic,Tripkovic,Luka bruka biti prodat.Jao da, zaboravio sam, stigao vam Kecman, koji nigde da se zadrzi vishe od pola godine.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Ako se dobro secam:
Maljkovic je stekao ime u Jugoplastici.Dosao je za trenera u momentu kad je Moka(njegov nedostatak je sto ne istrajava u trenerskom poslu) selektovao fenomenalan tim.Nezavisno od teme,Moku bih angazovao za pronalazenje talenata i animiranje za kosarku istih i platio bih ga ekstra dobro,jer je genijalni smeker za to.Proslavio se(Maljkovic) stekao iskustvu,dosta toga naucio i napravio ime.Nakon toga on je imao jos uspeha ,ali ovo je bila odskocna daska.Bez odskocne daske se tesko uspeva,ako nisi super taelanat.Boza to nije bio.Ovo nema veze sa Partizanom i Divcem.
Cinjenica je da u poslednjih dvadeset godina Partizanovi kadrovi su nacesci reprezenti Srpske kosarke.Ostavili su svuda uspeh iz sebe.I Pesic je Partizanovo dete.
Zvezdasi,ako vam je stalo do uspeha Srpske kosarke prekinite sa ospravanjem nespornog(pljuvanje po svemu sto je iz Partizana).Ceo svet ih priznaje.Sta vi hocete da dokazete?Pricajmo o racionalnim potezima za podizanje posrnule kosarke.Hocete li da se KK Partizan ugasi ili da se proglasi KK Zvezdom?
Sadasnji problemi su zajednicki i tako ih treba i resavati.
Mijatovic je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je posato i veliko ime Spanije i Reala.Divac je veliko ime Partizana,ali tamo je dosao zato sto je postao i veliko ime Americke profi kosarke.Dosli su u najveci klub na svetu i to je veliko priznanje Srbiji i Partizanu,ali najvece za njih.Sta ce sad uraditi to cemo videti.I jedan i drugi krecu od nule.U startu je Divac u pravu.Kari je veci strucnjak od Boze i to nema veze ni sa Partizanom ni sa Zvezdom.Traze ljudi kadrove za uspeh a ne navijace.

nikola

pre 17 godina

ja ne znam zasto se svi primate? real je privatni klub, nek ga vode i marsovci, stvar je vlasnika da li ce da baca pare na lose igrace, trenere i menadzere ili ce da mudro ulaze u dobar kadar. niko tu sebi ne dozvoljava da licne emocije uticu na odluke. ako je maljkovic smenjen, to je zato sto je zakljuceno da su im vece sanse sa nekim drugim trenerom. mozda nije bio u dobrim odnosima sa nekim igracima a lakse je bilo naci drugog trenera nego zameniti igrace. to se cesto desava. a sa druge strane i da dovedu homera za trenera, jos veselije za sve nas. ipak je i kosarka "entertainment" i bice mega show.

Fica Vankuver

pre 17 godina

Pa oterali su Bozu rezultati a ne Divac...drugo svaka njemu cast ali on u poslednje vreme nema rezultate ko pre,i zasto ne stegne j....a pa uzme reprezentaciju,nego samo kritikuje trebalo je ovo pa ono ovo je sramota sta se dogadja sa nasom kosarkom da nece da igraju ne treba ih ni zvati .Potpisivanje Pedje za Hornetse govori koliko mu je vazna karijera a koliko lova .Zao mi je vas mladih sto niste bili u vreme Kice i Praje i ostalih majstora kada se igrao pravi basket ovo je sada mucenje...

magic

pre 17 godina

Nimalo iznenadjujuca vest, javna je tajna da Divac i Maljkovic nisu u najboljim odnosima...

Mozda je ovo ipak dobro resenje za obe strane.

lazar

pre 17 godina

Kakva mafija, kakav lobi ? Kakav Divac ? Trener jednostavno nije doneo rezultat! Real Madrid ne igra u evro ligi. Nema tu praštanja ! I nema veze tu Divac. Vi odmah skoči i na pamet pričaj gluposti.

goran

pre 17 godina

To je apsolutno normalno,Boza je samo posle 5-6 godina doneo titulu Realu i to na kakav nacin protiv Ivanovica u Vitoriji.Posle toga je napravio gresku dovodeci u tim dokazanog egoistu Rakocevica koji ni sa jednim timom nije nista osvojio pa je samo bilo pitanje kada ce taj mali da mu pokvari kolektiv i atmosferu u ekipi,jer Boza se trudio da pomogne srpskoj kosarci verujuci da taj mali mozda moze da bude as,da ce se promentiti uklopiti svoj ego u kolektiv ali promasaj!!Drugo sta je Divac napravio sa Partizanom kao predsednik uvek zadnji u Evroligi,znaci nista,nula,minus beskonacno,istina je da nemoze da zaboravi kako ih je Boza gospodski drao sa Jugoplastikom i u Beogradu i u Splitu,tada nije moglo da se namestaju sudije,preti smrcu,razni aranzmani po Balearima,ali Boza je beogradjanin gospodin covek nemoze mu Divac,Danilovic i ostali ni prismrdeti jer ce u odnosu na njega uvek biti gubitnici!!Divac na klupskom planu nikad nije bio sampion Evrope ili Nba tako da on i nezna sta je to,a o sastavljanju timova i da negovorimo to je za njega spansko selo!!Opet na scenu stupa bosansko-crnogorsko-hercegovacka mafija Sarajevo-Niksic-Trebinje!!Zive u Beogradu,ali dacemo im poruku nikada necete biti beogradjani ni gospoda uvek cete biti dosljaci-brdjani koji nikad nemogu da usvoje ni govor a kamoli beogradsku kulturu 70 i 80 tih godina!!Sreca sada Maljkovic moze da bude selektor,ali cisto sumnjam zato sto je beogradjanin i nezavisan od brdjana-indijanaca!!Kosarka je urban sport,za koji je potrebna i sportska inteligencija i kultura!!Bravo Divac,verovatno se ponosis svojom odlukom!!

potparol

pre 17 godina

Nema Divac nista sa ovom smenom kao sto nema nista ni sa korumpiranim Partizanom koji ga je izbacio posle utrosene gomile novca.

Ognjen

pre 17 godina

Boze ljudi, zasto ne procitate vijest do kraja. Covjek je vodio klub koji je ispao u cetvrtfinalu i nije obezbjedio Euroligu. To se u danasnjem sportskom svijetu ne oprasta. Mogao bi se kladiti da Divac nema nista s tim...

Slobo

pre 17 godina

Ne verujem da ima ikakve veze to sto je neko Grobar neko Zvezdas. Divac je za vreme bombardovanja ja mislim igrao neko vreme za Crvenu Zvezdu! To su ocigledno neki ljudi zaboravili! On mozda najbolje zna zasto ga je smenio i nemogu da shvatim neke ljude ovde koji su ga do juce dizali u nebo a sad ga pljuju. Covek je dosta toga uradio za srpsku kosarku!

egg

pre 17 godina

Nisam bas siguran da sve ovo nije u dogovoru.

Epilog: Boza dobija 1,5 miliona EUR, i odmara i vise se ne blamira u Realu.
Pesic, dobija slicnu sumu, radi i ima rezultate u Realu.

Svima dobro i Bozi i Pesicu i Divcu.

Zasto si koji komentarisu ovu vest napadaju Partizan?
Dali su ljudi u Realu i Spaniji ludi pa postavljaju ove likove za direktore ili ce pre biti da samo kod nas i samo iz pojedinih navijckih grupa dolaze ogromne kolicine kompleksa?

Umesto da pozelimo Vladi i Pedji da postanu Svetki i evropski sampioni mi bi pre voleli da se olupaju i da tako dokazo da nisu razliciti od nas. Samo da komsiji crkne krava...

Napred Vlade i napred Pedja, samo hrabro i ostro i pokazite da i sa ovih krajeva dolaze sposobni ljudi. Budite i na novim funkcijama ono sto ste oduvek bili - SAMPIONI!!!

sitne duse

pre 17 godina

Opet je kriv Vlade Divac i kk Partizan.
U početku teksta piše da su ispali u četvrt finalu, velikom klubu to je dovoljno da šutne trenera.
Verovatno vam je krivo sto su dva grobara postali direktori u KRALJEVSKOM klubu, to je jos jedan dokaz da ne znamo da cenimo prave vrednosti. Veličina se dokazuje na terenu i oko njega, a ne tetovazom i pljuvanjem na druge.

Grobar

pre 17 godina

A zasto bi Divac drzao Maljkovica ako ne ispunjava ono sto se od njega ocekuje. BRAVO VLADE. Evropa je to a ne Srbija gde crnogorci drze samo svoje ljude. I zato smo tamo gde jesmo. NA DNU.
DIVCA ZA PREDSEDNIKA. Kakav bi to bio sjajan tandem DIVAC-CEPTER. Da dodju i ociste Srbiju od g.....
Navijam za REAL.

Vukoje

pre 17 godina

Teško zvezdašima. Oni su potpuno izgubili glavu. Pre nekoliko dana umešali su se u poteze Partizana (pljuvanje po Kecmanu, ni krivom ni dužnom), sad napadaju Divca, direktora Reala, što dovodi Pešića. Šta se to vas, ljudi, tiče? Nije vas Divac pitao za dozvolu? I zašto toliko branite Maljkovića? Šta je dao našoj košarci? Hrvatskoj (splitskoj) i još ponekoj svetskoj jeste. Svaka čast! Neka ga brana "plastičari", iz Splita, on je njima donosio titule. Partizanu, Zvezdi i našoj reprezentaciji nije. Rođeni Beograđanin? Jaka stvar. Važno je šta si i za koga si nešto u životu uradio. Za nas ovde nije uradio ništa. To je njegovo pravo, svako ima pravo da radi gde hoće i da zarađuje novac gde mu se svidi, ali nećemo za njim liti suze. A ovo su suze lažne, krokodilske. Nije zvezdašima stalo do Bože, njima su partizanovci trn u oku. Oni koji toliko mrze Partizan, moraju znati da ta mržnja ubija njih same, uništava njivu svest, živce, srce... Jednostavno, ubija ceo organizam. Čuvajte zdravlje, braćo zvezdaši. Vi ste potrebni nama, kao i mi vama, živi i zddravi. Inače, u Srbiji neće biti dobre košarke.

boris

pre 17 godina

Sta ocekivati od "dokazanog patriote", coveka koji je hteo da kupi sve uspesne firme u Srbiji pa ih zatim preproda drugima, koji je prvi uveo "modu" neigranja u reprezentaciji zbog privatnih obaveza, koji je pre dve-tri godine rasprodao celu ekipu Partizana kada je napustio predsednicko mesto, koji se busao u pomoc Bori Stankovicu da ovaj spase sta se spasiti moze u nasoj kosarci pa potom otisao u Lejkerse da bude skaut (valjda je mislio da je dovoljno to sto ga je verbalno podrzao), koji je "pomagao" nasoj kosarci tako sto je igrao u Zvezdi za 100 000 $ po utakmici i da dalje ne nabrajam.

Wayde

pre 17 godina

Sramota je što neki ljudi koji nisu ništa ostvarili u svom životu mogu da kritikuju i pljuju takve sportske i ljudske veličine kakva je Divac. Srbi moji, zamislite se malo: Taj Divac i taj Mijatović ne valjaju samo nama u Srbiji, a valjaju svima u svetu. Angažuje ih najveći klub na svetu, i mi sad opet nešto pametujemo. O kompleksima navijača zvezde ne želim da komentarišem

Urbana seljacina

pre 17 godina

PPPHHHH,kakve to veze ima sto je Bozo beogradjanin? Treba da ga drzi tamo gde mu nije mesto zbog toga sto je gospodin Beogradjanin.Pa Pesic je Pirocanac i ne bi smeo da prismrdi svetu zbog toga.
Idite bre iskompleksirani negde drugde da protestujete. Svaka cast Bozi ali ako ga smatraju nepotrebnim sto bi mu Vlade cuvao ledja. Takvih svinjarija ima samo kod nas. Divac je otisao u Real da bi nesto tamo korisno uradio a ne da stiti Maljkovica. Nije boza dete, snacice se.

Rebel

pre 17 godina

@Goran
Bozo Maljkovic je iz Otochca u Hrvatskoj. Vidis da gospodin moze biti bilo ko, nije bitno odkale je ko nego kako je vaspitan i kakve manire ima. A o kosarci nemoj pisati komentare posto nije bitno odakle je ko, nego koliko zna.

gospodin

pre 17 godina

Gospodine Urbani,vi ne znate koliko ne cene Bozu u Beogradu. Sam taj Divac je clan jagnjece kosarkaske brigade,gde je novac, Diki je tu ,pa da zavrsimo sve za kafanskim stolom..ne znate sta se dogadja u nasoj kosarci, gos.Maljkovic nikad nije dobio sansu u svojoj zemlji,bas zbog tih golubara i jarana.. Diki je dosao u zvezdu zbog love,covek koji se kleo u partizan..valjda vam to sve kaze. Kada zavrsim karijeru vracam se u zemlju,da pomognem savezu ,nasoj kosarci ,rece Diki i ode u Spaniju.. bio je veliki igrac,ali vrlo los covek, Sta ces Bozo, ne daju ti mira ni u Spaniji,ali ne brinem za tebe,ti si jedan od najvecih trenera u evropi..

Pop

pre 17 godina

Ovo je vec paranoja. Zvezdasi, pozdravio vas Ilija Cvorovic. Divac oterao Maljkovica?? Taj isti zlobni Divac koji mrzi sve sto ima veze s Zvezdom je bio Stojakovicu oslonac na pocetku NBA karijere. Kako vas vise ne mrzi da pisete takve gluposti. Sem toga, Boza Maljkovic od 1996. i trijumfa u evroligi sa PAO nije imao velikih (kup Koraca sa Unicajom 2001 i titula sa Realom prosle godine) uspeha. I kao u slucaju Stojakovica, svojatate Maljkovica koji Zvezdi nije doneo nista. Svasta.

Nikola bg

pre 17 godina

slatkis_ml
Ako je ta zvezda toliko dobra a partizan osvaja trofeje uz pomoc saveza zasto je onda zvezdin trener sakota pozvao u reprezentaciju pola partizana zasto nije pozvao svoje sjajne igrace za koje tvrdi da su nezasluzeno izgubili titulu?

Katarina

pre 17 godina

Javila se i jedna skojevka, kojoj smeta što je Divac hteo da kupi neke naše firme, pa da ih posle preproda drugima. Da li skojevka zna da Srbija postaje kapitalistička zemlja i da svako ko ima para može na slobodnom tržištu da kupuje i prodaje ono što je njegovo. Osnovno je da to radi po zakonu i da plaća porez.
Naravno, postoji u skojevskom razmišljanju i jedna insinuacija. Kako skojevka može unapred da zna da bi Divac "preprodavao" kupljenje firme? Sramno ili glupo, pitanje je sad. Skojevska avetinja još kruži Srbijom...

BRDJANIN

pre 17 godina

@Goran
Pa Gorane sto je mnogo mnogo je.Ti si otisao u svojoj euforiji netolerancije i neshvatanja potreba sporta i zivota ,toliko daleko da i sam nebi mogao protumaciti to sto si hteo poruciti.
Prvo ,sposobnost coveka ne zavisi od toga jeli sa brda ili iz doline.
Drugo,sposobnost coveka ne zavisi dali je rodjen u ,Bosni,Crnoj Gori,Zlatiboru,Sumadiji...ili Beogradu.
Trece,sposbnost coveka ne zavisi ni od visine ni tezine ni boje ociju niti boje koze,a ni od toga govori li ekavski ili ijekavski.
Cetvrto,sposobnost coveka zavisi od njegove izgradjenosti za odredjenu struku.Tu svi imaju sansu.
Tebi preporucujem da se preispitas i analiziras sta te je dovelo u stanje u kome na tako vulgaran i primitivan nacin GENERALIZUJES neke stvari.To sto ti pises nije sramota za one koje proziovas ,nego za onog ko pise i zato se ja na tebe ne ljutim.Rodjen sam na 1120 metara nadmorske visine i ne mislim da je to dovoljno da bolje vidim stvari od onih koji su rodjeni u dolini.Ako bas ostajes pri svojim konstatacijama onda bi dobro bilo da ih proveris u praksi.Istestiraj se i uporedi po svim elementima koji su ti nejasni sa jednim brdjaninom koji ti osporava nacin gledanja na stvari i lako ces zakljuciti ko je u gresci.
Ima ovih sto ih ti nabroja svakakvih.I tu si u pravu.Ima i starih Beogradjana svakakvih i tu sam ja u pravu.Razlika izmedju mene i tebe je u tome sto ja jednako uvazavam izgradjene Beogradjane i izgrdjene dosljake.Isto jednako bi zeleo onemoguciti raznorazne prevarante i folirante(bez obzira odakle su i kakvo im je poreklo) da nas zamajavaju u bilo kojoj oblasti pa i u sportu.
Savremena istrazivanja govore da nije problem siromastva (materijalnog i duhovnog)sto je neko dosao i sad nema sansu onaj ko je tu,nego i licnim sposobnostima,predispozicijama i licnom odnodu prema sebi.Tvoj odnos prema tebi je katastrofalan.U Ameriku su svi dosli.U Australiju i Kanadu takodje.Nemacku i celu Zapadnu Evropu su podigli dosljaci.Dakle nisu odneli nista ,nego napravili i sebi i drugima.Najlakse je upreti prst u nekog krivca,a sta si ti uradio,i misliti da si resio problem. Nisi pokusao predlagati bolju ORGANIZACIJU I STRUKTURU .To je,Gorane ,problem Beograda i Srbije,a nikako dosljaci i starosedeoci.U pravoj strukturi kvalitet diktira tempo.Prava organizacija trazi prave kadrove i onda sve ima snsu na uspeh.Portugal vodi Brazilac.Ganu Srbin.Australiju ,Holandjanin....Brdjanin Divac je u Americi ostavio svoju legendu.Nije je on oblikovao.Priznata mu je.Dalipagic je u Partizanu i u Evropi uradio isto i stigao u kucu slavnih.Kica....Nisu oni nista uzeli Beogradjanima.Oni su doneli Beogradjanime daleko vise nego sto ti i zamisliti mozes.Oni su Beogradjani.
Gorane ,saberi se.

Sta procitah!

pre 17 godina

@goran
kompleksi neki greju u tebi. Ja sam Beogradjanin, ali zaista ne vidim u cemu je problem sa Divcem i Beogradom?

Nije spomenuto u vesti da su u spanskoj stampi objavili da postoje skroz sumnjive okolnosti pod kojima je Boza produzio ugovor (cak mnogi taj ugovor, tj. produzenje starog, smatraju nistavnim) i to sa Peresom posto je on podneo ostavku. Pominju se neke provizije koje je Boza uzimao za gradnju u Beogradu. Da li je na neki nacin omogucio da neko gradi ili sto god drugo, nisam siguran.
BTW, Florentino je i gradjevinski magnat.

Vrednost njegovog biznisa je u vreme predsednikovanja meni mrskim Realom multiplicirana (koliko se secam sa oko 150MEvra na preko 500MEvra). Verovatno je imao silne povlastice da gradi u Spaniji, ali mozda gradi i po Beogradu?

ScoreKiller

pre 17 godina

@Aca & Slatkis

... Aco, raspitaj se malo pre nego sto pocnes da lupetas... Nasu kosarku si izdigli i drzali je na vrhu: Pokojni Saper, Popovic i Prof. Nikolic, kao i Bora Stankovic... a odakle su oni proiznikli? Iz partizana mozda?? Jeste partizan dao Srbiji kosarkase svetskog nivoa ali pogreb srpsek kosarke je zapoceo onog momenta kada je partizanska ekipa pomislila da ima viziju kuda bi srpska kosarka trebalo da ide... Do sada je jedino odredjena ne mala sumica dolarcica/evrica otisla u njihove dzepove... I tu je kraj, i nece biti nastavaka.

urbanBG

pre 17 godina

Ne znam kako je ova vest prerasla u pricu o Partizanu...

Meni se cini da je u pitanju poslovni potez, Maljkovic ima ogroman ugovor, potrosio je velike pare za dovodjenje igraca a Real sledece sezone nece igrati Evro Ligu. Vrlo jednostavna racunica...

Bananaman

pre 17 godina

Niko ne moze da pise nista lose o Bozi ako neznate o kakvom je strucnjaku rijec! A to sto Divac hoce da odma stavi cement pod svoju stolicu (da ucvrsti sidro) na taj nacin sto ce da izbaci Bozu iz Real Madrida nije ljudski i taj divac ne zasluzuje da bude u tako velikom timu kao sto je real! za njega je previse i Partizan! Divac + Miatovic + Calderon = MAFIA

aron fuks

pre 17 godina

@bata nemoj da vredjas zufera avdiju. Kao prvo nisam zvezdas kao drugo on je bio velika nada medjutim imao je pehova i nije se probio. Sto se tice ove vesti cini mi se da Boza Maljkovic iako priznat strucnjak nije imao uspeha i to jednostavnno nema apsolutno nikakve veze sto je on u proslosti bio u Zvezdi a Divac u Partizanu.I prestanite ljudi da gledate tako na stvari. Divcu se moze da radi stagod mu bude palo napamet dok ima mandat. A to da neko profitira zbog toga sto je na funkciji je dragi moji srbi sasvim normalno jer bi u suprotnom umro od gladi. To nije nista ne normalno samo je ispravno

Srki

pre 17 godina

Boza Maljkovic, kao i vecina nasih trenera, naucila je zanat od i stekla ime samo zahvaljujuci pokojnom profesoru Nikolicu.
Inace, zvezdasi, sto uzeste Sakotu partizanovca, kada vec imate svoje bolje?
Nasu kisarku su uvek vodili Partizanovi ljudi, a fudbal Zvezdini, rezultati sve govore...

jul-sps gang

pre 17 godina

sve je jasno!-komplexi Divca su proradili,Boza ih je drao sa Jugoplastikom,nabijao partizanima komplexe,osvajao
uzastopne titule prvaka Evrope,ali njegov najveci greh je izgleda sto je veliki Zvezdas i jer je potekao u tom klubu!
a sto se tice kosarkaske mafije,samo deci,retardima i partizanima nije jasno kako njihov klub uzima titule-
ako sviras za njih ides na Baleare,Dominikane,ako ne,prete ti smrcu sa klupe i iz tunela i dolaze ti na vrata(predrag sasa)!
A gospoda koja navijaju za taj klub koji je zasluzio da kao i Juve bude izbacen u trecu ligu neka pitaju predraga sasu koliko miliona maraka
je zaradio na nelegalnoj trgovini i uvozu banana sa svojom fantomskom firmom i svojim velikim prijateljem,bivsim predsednikom kk partizan,
velikim JULOVCEM BORISOM VUKOVICEM?
i nek ga pitaju uzgred koliko novca daje za sponzorisanje radikala???

Makelele

pre 17 godina

@Balkanboy

Boza Maljkovic je mozda poreklom Bosanac, to ne znam, ali je sigurno mladost proveo u Beogradu, gde je igrao u KK Usce iz Bloka 21, tada tek izgradjenog. (Ovo znam jer je moj cale igrao sa njim, a u hodniku PRC Bloka 21 mislim da jos uvek stoji slika, bar je stajala pre par godina, kad sam tamo svracao poslednji put).

Najglavniji

pre 17 godina

Da samo malo ostavimo klupska prepucavanja i ostale vrlo visokoumne komentare.Imao bih jedno pitanje.Da bi se dobio posao u nekoj od zemalja Evropske Unije mora da se ispostuju neki kriterijumi i da se dobije dozvola za rad.E sad na osnovu toga pitam sledece;nezavisno od slave i postovanja koje su stekli Mijatovic i Divac moju malenkost licno interesuje sa cijim pasosem oni ulaze u posao i koga njih dvojica predstavljaju.Ukratko ciji pasos imaju za taj posao U.S.A. ili Spanije.Nesto licno ne verujem da bi sa pasosem SR Jugoslavije mogli i granicu da predju bez odobrene vize i to sengenske.I sada ako rade sa pasosem SR Jugoslavije gde placaju porez u Spaniji,Americi,Srbiji,Crnoj Gori ili na Devicanskim Ostrvima.Mnogo je tu pitanja bez odgovora.

goran

pre 17 godina

Sasvim okej.
Čim mmu je ,,prvi,, igrač najgor Rakočević.
Velemajstor u nameštanju i platkanju svojih saigrača.
Ko to ne vidi ne može da bude ni dobar trener.
Uuuaa.. za ŠAKOTU