Sreda, 21.06.2006.

22:59

SCG - Obala Slonovače iz 2:0 u 2:3

Izvor: Vladimir Novakoviæ

SCG - Obala Slonovaèe iz 2:0 u 2:3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

197 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 17 godina

A kad se samo sjetim, koliko rastezanja zvake oko... nicega. Ala se ponavljamo, ucimo na greskama zadivljujuce, a tek pamcenje-na nivou, boljitak nam je garantovan.

srecan

pre 17 godina

himna,zastava boze pravde i neke gluposti u sta se kao po neki nadaju da ce im sport krenuti na bolje pa budale da bi ti bog pomogao moras i ti nnjemu pomoci tako zto ces se zaloziti za ono sto radis,nijesam srbin ali boli ono sto sam vidijo i one gmicavce sto gmizu po stadionu.upropastili su atmosveru svetskom prvenstvu i meni..tuzim srbiju i trazim ostetu.pljuccccccccccccc

jovan

pre 17 godina

OVO STVARNO NEMA VISE SMISLA .SVI SUDITE ,A NEMATE PRAVA NA TO - SRAMOTA ME JE RECI DA SAM SRPKINJA KAD VIDIM STA VI SVE PISETE OVDJE!!!! NIJE NAS OBRUKALA REPREZENTACIJA ,MI BRUKAMO SAMI SEBE . A VI GOSPODO STO OVO SVE PISETE OVDJE RAZMISLITE KAKVI STE SAMI PA TEK ONDA SUDITE DRUGIMA !!!

Aleksandar Janković, Kraljevo

pre 17 godina

Ovaj ultra-mega-giga talenat Milan Dudić nije kriv za poraz protiv Obale Slonovače! :-)
Neko treba dečku da objasni da se sinoć nije igrao rukomet, već fudbal. A možda je bio i u tripu da mu je zaduženje da bude golman?! Sve u svemu, sramota za Srbiju, verne navijače, fudbal i Kraljevo, odakle je dotični "fudbalski mag"...

grobar

pre 17 godina

opet isti komentari... voleo bih da neko od vas napise sta ste vi to toliko veliko postigli u zivotu, kao profesionalci i Srbi, pa su vas ovi fudbaleri obrukali. Svako treba da se zapita da li je vredno bilo sta raditi za nas narod (cast izuzecima) kada za trenutak svi zaborave sve i samo pljuju. Sreca pa medju vama verovatno nema pravih stadionskih navijaca nego svi sedite kuci i jedva cekate da se nesto lose desi pa da ospete paljbu.
A sto se SP tice nema veze. Bice bolje. Zao mi je samo sto su Petkovic, Savo, Kezman, Stankovic morali da osete pravu nasu narav (cast izuzecima). U Engleskoj ili Skotskoj ceo stadion navija za svoj tim cak i kad gubi sa 6:0. Jos trebamo da naucimo kako treba navijati.
Svi pravi navijaci treba da budu na stadionu, uz Srbiju, kad pocnu kvalifikacije !! NAPRED SRBIJA !!

Bane

pre 17 godina

Slovenac pricas gluposti!!Krauc sa boljim fizickim predispozicijama od Zigica???Ziga je za tu cackalicu Terminator!!!Sta ti gledas uopste???Kriket???

Bane

pre 17 godina

Zoka sine..a volis plavu boju,a volis petokraku na dresu,a volis hej slaveni??Tesko je biti Jugonostalgicar ovih dana.Znam da ti je tesko.

petrovic djordje

pre 17 godina

Jeste kisa je padala pa se Dudic,uhvatio naseg najtrofejnojeg sporta i sa dva dobra bloka skinuo loptu sa "ruku",da ne primimo go covece vaterpolo je stvarno nas sport,a za odbojku nije los ali ko je uopste taj Dudic?,a to je onaj decko sto igra fodbal sa rukama.Salu na stranu moram da krivim selektora koji je imao samo 22 igraca,od kojih je vecina bila povredjena zasto nije pozvao samo spremne igrace u Hrvatskoj okosnicu tima cine igrace do 21 godine,a nama gde su ti igraci?,kuci sedeli i plakali ne od tuge nego kao i svi mi od smeha hvala im!Napokon igracemo pod srpskom drzavnom zastavom,pod nasom himnom i mislim da ne trebe biti pesimista pre dve godine nas je Azerbejdzan pobedio tako da smo ovo trebali ocekivati.I da se osvrnem na navijace samo da im kazem svaka im CAST,zanima me samo koliko ce crnogorci imati navijaca na utakmicama ako predju 10000 nas ce biti 30000,napokon ce imati igraci cast da izadju otpevaju Boze pravde i ljube srpsku trobojku sto ce nam povecati moral i definitivno Holandjanina za selektora.
s postovanjem redakciji b92_petrovic

vucko

pre 17 godina

Šteta što Dudića nismo imali u mecu sa Češkom, prošli bi na svetsko u rukometu sigurno! Čovek je strašan rukometaš! sSreća što ga je Zvezda na vreme prodala! Bravo Pixi!

cedo NS

pre 17 godina

Čisto da se podsetimo, vaterpolisti su neki dan uzeli FINA kup u Budimpešti, a da to gotovo niko nije ni primetio ni propratio. Njima ne smeta ni zastava, ni himna, ni grb. Oni su momci na svom mestu. U zemlji Srbiji (i Crnoj Gori) profesionalni fudbal, a bogami i košarku, treba staviti van zakona na nekoliko godina, da se više ne zamajavamo, dok se nešto ne promeni (na bolje)...

knez

pre 17 godina

Za slovenca:Crouch brzi od Zige?Jeste,ali u Alisi u zemlji cuda!!!Pa Ziga je za njega cale,brzi,jachi u duelu,zna da shutne nogo(obe)...Tako da ne lupaj,nego pogledaj neku njegovu tekmu prvo

joediparenzo

pre 17 godina

- pozdrav iz Poreca -
Nazalost, Srbija je i ovaj put imala veca ocekivanja od postignutog rezultata iako je realno bilo za ocekivati bolji nastup na svjetskom prvenstvu u odnosu na kvalitetu igraca s kojima raspolaze. Jos jednom se pokazalo da Srbija ima sasvim solidne igrace koji jednostavno ne funkcioniraju kao ekipa i to se ponavlja po ne znam koji put (i ne samo u nogometu).
Zivot koji puta nije fair pa se lako moze dogoditi da Hrvati s jednim postignutim golom prodju u osminu finala, a da Srbe za postignuta dva gola gotovo da ne lincuju.

Rocky

pre 17 godina

Nisu igrači ništa krivi, sve je kriv selektor. Ja ne mogu, da verujem šta je uradio i kako je uopšte došao do te pozicije, da je selektor.
Selektirao je igrače koji nisu na nivoju takvog natjecanja (Nadj,N.Đorđević,Dudić,Petković jr.,.........)
Onda vodi još povređene igrače Vukić, Basta,..
Pripreme su bile katastrofa, samo dve odigrane utakmice a i sami ste videl da nam kondicija nije bila jača strana.
Isto tako treba je predvideti i daljne povrede (Vidić i Dragutinović), a on ostane brez adekvatnih zamena.
I na kraju se mi čini, da je čovek ušao u neki lični rat sa svem što je u vezi sa reprezentacijom.

Zigic

pre 17 godina

Ljudi neznam sta da kazem,jednostavno sramota.A jedina Petkova greska je sto Zigic nije bio starter na prosle dve utakmice, najvise se ljutim na igrace jer se nimalo ne trude.
ALI STA JE TU JE IDEMO DALJE
NAPRED SRBIJO!!!!!!!!!!!!

Tuta

pre 17 godina

Ljudi, ruku na srce, ali onaj Jevric je najstariji i najsporiji golman na SP. Jedino sto je odbranio je lopte sa 25-30 metara kad ima vremena da se postavi. Penale i ne treba da je na golu posto se ne pomjeri. Da je Jevric branio za Cesku protiv Gane, bilo bi 10 nula za Ganu, onako ostade 2-0...

Ona lopta sto je Dudic bukvalno uhvatio za prvi penal trebala je da bude Jevriceva, koji se kao i uvijek nije pomjerio sa linije...

Pero Kvrgic

pre 17 godina

Ja sam bre Srbin i sa time se hvalim, nisam srecan sto smo izgubili ali smo pokazali celoj naciji kako se igra kvalitetan fudbal - napred nasi u pobedu

pero kvrgic

pre 17 godina

Ma sta bre kazete, nismo mi prasci za kolace, svi jedemo bureke pa ne znam zasto srafciger sluzi jucer u malinama. Ajde zdravo

Veliki Zigic

pre 17 godina

@silvo-slovenac: Za Zigica se na slazem sa tobom, slovenac!!! Mislim da je bar duplo bolji od kljakavog Krouca, Kolera jos nije dostigao.... ali ce uskoro!!!
I nesto si gadno pobrkao, Zigica niko od nas nije ocrneo, o njemu sve najbolje! Kocentrisi se malo...

Crnogorski

pre 17 godina

Da li je neko primjetio da se, svaki put kad neko od igraca OS sutne, ama bas svaki put, Jevric baca na desnu stranu. Nijendnom se, tokom cijele utakmice, nije bacio na lijevu stranu. Katastrofa...

Dzoni

pre 17 godina

Braco SRBI sta reci posle onoga, dozvolili smo da nam i madjari igraju fudbal u nacionalnom timu(madjar hvala na svemu, sa i bez tebe u timu nije isto) i da napravi glupe poteze za crveni, cuo sam da ce Mateus ipak otkazati Dudicev transfer jer imaju kvalitetnijeg golmana, i na kraju nas "suvereni" golman izgeleda da nije jos naucio kako se baca u levu stranu. 3 penala levo i 3 gola, morate priznati zadivljujuca statistika.

Pogled iz zapadnog dvorista

pre 17 godina

Jednom rjecju SRAMOTA ! Sto je ostalo od jedne velike nogometne zemlje ? Ovi sto kazu da kao nemaju motiva jel igraju za nepostojecu zemlju- pa to su gluposti. Pa svaki sport se prvenstveno igra zbog sebe a ne zbog nekog drugog. Kad igrate sa prijateljima nogomet sigurno se trudite i igrate ozbiljno i sa zarom. Ne povlacite se po terenu ko lesine. Od sramote ne bih ni mogao izaci medju ljude ako nisam dao sve od sebe pa makar to bila utakmica na livadi. Preporuka -Trebalo je poslati cijelu mladu reprezenatciju bilo bi ih barem ljepse gledati, a niko im ne bi zamjerio neuspjeh.

Домаћи издајник

pre 17 godina

Ето,таман кад је изгледало да се враћамо из мртвих,на сцену су ступила она двојица које су у репрезентацију угурале неке више силе,и својим глупостима нас одвели у пораз.

srdjan

pre 17 godina

Sta vam je ljudi, dudic odigrao dvojku na kladzi, pa je morao da izvuce situaciju - mislim ko je mogao da ocekuje da cemo da im damo 2 gola?!

silvo

pre 17 godina

Evo neutralnog, slovenskog komentara. Se izvinjavam na jeziku...

Jedini problem ja vidim u neracionalnom pretjerivanju, veoma značilnim za Balkan...Niko ne vidi, da jednostavno u ekipi nema kvalitete..u fudbalu je moguče pobjediti ili igrati neriješeno bez kvalitete ako imate sreče..Slovenci smo je imali protiv Rumunije i Ukrajine ogromno, nismo imali kvalitete ali imali smo borbenost i još nešto što je u modernom fudbalu neophodno-kondicijo trčanja i to je to. Srbi i Hrvati tvrde da su veliki tehničarji, ja ništa od toga nisam vidio, tehnika je kontrola lopte u šprintu, prvo dodavanje..siguran sam, da ste vidjeli u kakvom šprintu to rade crnci iz kobajagi neke leve zemlje Slonova.Pretjeruje se u ocjenama igrača, niso srpski igrači nule i luzeri, jesu dobri igrači ali ništa više od toga.

Npr. Žigič da jedan gol i več se čita o velikom centarforu, bla bla bla,..a dan dva prije..Žigič pojma nema neka ide da bere šljive po drvetu.

Žigič je solidan centarfor, mlad i može jošda napreduje ali u usporedbi sa 2 metrašima kao Koller ili onaj englez jeste sporiji, sa lošijim fizičkim predispozicijama..ali sve to se može popraviti ali zašto se tako crni i onda iuveličava nekoga...

Ista neracionalnost barem za mene se kod vas Srba vidi i u nekim nesportskim granama života..
Bez veze se sekirati ako ekipa izgubi od boljih i ako odigra uutar svojih mogučnosti..Srbija je prvu i treču utakmicu odigrala unutar toga, drugu pak ne zbog totalnog raspada na psihičkom planu , koji je rezultat prevelikih očekivanja, nerealnih i napuhanih do max. Tako mislim ja..

Dragan

pre 17 godina

Reprezentacija je od samog pocetka bila lose vodjena, pocevsi od spiska igraca, atmosfere, pripreme za utakmicu. Razlog zbog kojeg su 23 igraca limit je da selektori imaju mogucnost da za svaku poziciju imaju po 2 igraca plus treci golman, nas selektor je isao cak dotle da na svetsko prvenstvo pozove samo 6 defanzivaca i jednog povredjenog igraca! (Bastu-zbog cega nije zamenjen neznam)znaci bez desnog beka pri tom smo odmah ostali bez jednog od njih (Vidica). Zakljucak velika greska u startu, a i u dopuni jer Dusan Petkovic nije na poziciji spoljneg igraca samo bi bio prekobrojan, kao sto je bila i pozicija centaralnog veznog igraca svi vezni osim stankovica i djordjevica apsurd, sta je sa igrom po bokovima, uz to na na celom turniru nas ubedljivo najbolji napadac nije odigrao ni 90 minuta. (Zigic) Netreba kritikovati Petkovicevu taktiku koju je forsirao kroz kvalifikacije jer je bila uspesna iako se koncepcija igre i te taktike slozila kad je u tim ubacio Zigica u drugom delu kvalifikacija, ne treba biti pametan da shvatis da ako imas odredjen sistem rada trebaju ti ljudi koji mogu da ga iznesu teret tog rada, fudbaleri koje je selektor pozvao nisu modli da odgovore Petkovicu jer tim nije bio dobro sastavljen

NN

pre 17 godina

Hvala Bogu, jos samo da i ovi nasi izgube, pa da mogu gledati na miru 'nogomet'. Nazalost, taj trenutak dolazi kada se ide u fazu 'ispadanja', tako da cu opet gledati uspavanke. Na kraju kada bolje razmislim, steta sto nismo tamo, sada bi im odgovarali s ovim nacinom igre.

DrS

pre 17 godina

---
... pre njegovog isključenja pred samo poluvreme Obala Slonovače je...
---

Pred samo poluvreme!!? Koliko znam, utakmica ima dva poluvremena. Na koje od ta dva poluvremena se misli?

Volim te Srbijo

pre 17 godina

Zbog "ljudi" koji se ovdje javljaju i dezurni su pljuvaci i opozicija svega u zivotu nase stanje nacije i jeste ovako kako je. U najmanju ruku bolesno. Na jucerasnju utakmicu treba gledati kao na poslednju zajednicku smijesne nam i mrske tvorevine zalosnog imena.

A sad malo o igri. Trenutno dva najbolja srpska fudbalera su dali golove i definitivno pokazali da se sve sledece reprezentativne akcije trebaju bazirati na njih dvojicu. Njima jos prikljuciti Lukovica, Duljaja, Bastu, Vukica, Krasica, Stepanova i jos par ratnika, a na klupu postaviti nekog fudbalskog Sakotu koji ima m... da se svim "zasluznim" zahvali.

Savo, Deki, Krstajicu, P.Djordjevicu hvala Vam za sve, ali nemojte ko Boga Vas molim vise za Srbiju. Mozda Vas CG bude htela

Srbin

pre 17 godina

Procitao sam sve komentare i nisam uspeo da vidim da je neko primetio da se jedino Petkovic nije radovao nasim golovima.Obratite paznju na to kad budete gledali snimak.Zigic i Sasa su mu dokazali u cemu je gresio.I nebih krivio Dudica,on ne zna bolje.Ko bi od nas zvao njega ili Nenada u reprezentaciju?
Molio bih one koji o tome vode racuna da zaborave na plave dresove.Nasi dresovi moraju biti crveni sa plavim sortsevima i belim carapama.Ne vidim zasto bismo zadrzali bilo sta iz tako ruzne i bezuspesne istorije naseg fudbala.

Ivan

pre 17 godina

Ne volim mnogo da komentarisem, ali ovaj put moram. Zar stvarno niko ne vidi ono sto je bilo uzasno sramotno u vezi nase reprezentacije? Na stranu 0 bodova i ocajna igra. Ono sto me je uzasno razocaralo, i zbog cega me je bilo sramota je PONASANJE (naravno cast izuzecima). Samo nekoliko primera:
- Koroman mase sudiji da da karton igracu koji ga je oborio (i drago mi je sto ga je sudija zbog toga ozutio)
- seljacina Ilic koji je "sportski" pocastio igraca Obale Slonovace juce (lepo se culo jer je bio pored mikrofona uz aut liniju)
- Duljaj kako trebi nesto iz kose Bakari Konea (stvarno mi se zgadilo)
- Petkovic koji baca hemijsku (a nije se ni radovao kada smo postizali golove)
- konstantno svadjanje i vikanje na sudije - skoro svi igraci su ucestvovali (cast izuzecima: npr Jevric)
- Padanje uz vrlo malo kontakta ali uz teatralno bacanje (u cemu smo bili ubedljivo najgori), drugim recima simuliranje, propraceno naravno cmizdrenjem na sudiju
- jako prljava igra - i zasluzeno najgori disciplinski rekord na prvenstvu. Pogibeljni i vrlo cesto potpuno bespotrebni startovi, povlacenje za dresove a mogao bih ovde da uvrstim i namerno igranje rukama (kakva totalna glupost).

E sada, sta je tome uzrok? TOTALNA nemoc. To je omogucilo potpun raspad discipline, posle koga su na povrsinu isplivale sve one najgore stvari koje krase fudbalere kao profesiju a i nas kao narod. U kvalifikacijama smo donekle imali srece, donekle (neosporno) znanje, ali i tu je vec posejano seme propasti. Ponasanje igraca (koje ce se jos kasnije ispoljiti) je rezultiralo iskljucenjem Vidica protiv Bosne. Ali ajde, to jos nekako i mogu da razumem u tolikom zaru borbe, mada ga to nikako ne opravdava. Onda kljucni momenat u celoj prici, koji je ogolio sve nase slabosti: odabir igraca za SP. Veliko razocarenje i neverica opste javnosti i stampe. To se sigurno odrazilo i na igrace koji su poziv zasluzili, a jos vise na one koji nisu. A ako tu nismo pukli onda sigurno jesmo kada je mladji Petkovic odabran da zameni povredjenog Vucinica. To nas je totalno ubilo, u svakom smislu. Od tada smo bili samo napumpani balon koji je cekao na iglu da prsne. Na nasu nesrecu, argentinci su bili raspolozeni i prsli smo spektakularno. A ne bi ni to bilo tako strasno, jer Argentinci su stvarno imali srece pri ostvarenju sansi (iskoristili su sve tri sanse do 3:0). Ipak, pokazala se staticnost naseg tima (koje su pokretni gaucosi prolazili duplim pasovima kao dobar dan), neorganizovanost u napadu (jedine polu-sanse koje smo imali su bile plod individualnih akcija posle najvise 2-3 pasa). Onda je usledilio jos gore, a to je predaja. Zbog svega navedenog iznad nije postojao NIKO ko je verovao da mozemo makar da izgubimo casno. Na 0:3 nase tipicno muljanje je bilo bez ikakve sanse za uspeh, a na terenu je bilo svako za sebe. Rezultat znamo. I onda ono juce. Totalni raspad. Igra bez zelje, bez ikakve povezanosti, igra ispred svog sesnaesterca (mada se lepo videlo da bi Slonovi imali ogromnih problema da smo ih potisnuli u odbranu).

Takticki smo takodje bili izuzetno losi. Video sam mnogo komentara tipa zasto nemamo levog beka osim Dragutinovica koji je dugo bio povredjen, i sta ako se opet povredi. Pa eto, bilo je i kako smo mislili - povredio se i posle toga smo se totalno raspali (protiv Argentine, ali jos vise protiv Slonova, gde nam je leva strana u odbrani bila katastrofa). Takodje, video sam mnogo komentara tipa Stankovic ne igra za nacionalni tim dobro kao sto igra za Inter. Po meni, resenje je ocigledno - Stankovic ne igra na istoj (desnoj) strani na kojoj igra u Interu. Posto ne mogu da verujem da nemamo boljeg igraca za levu stranu (necu da dajem primere) ovo jedino moze da se gleda kao greska selektora. Pa sta ako na toj poziciji vec postoji igrac? Dakle, izbor je los, mada tu postoji i element da Stankovicu ne odgovara defanzivna igra. Jos jedna u nizu gresaka selektora.
Ali necu da duzim, mada bih mogao. Samo jos da zaokruzim sa svime oko reprezentacije. FSSCG (buduci FSS) je tragedija i najveci krivac. Umesto da pozitivno uticu na izbor selektora (sada masu Gulitom, mada je njegov kvalitet pod velikim pitanjem - znaci zele da bace pare samo da nas navijace sve skinu sa grbace) ili na igrace (disciplinske i/ili novcane kazne za neprimerno ponaseanje ali pre svega odabir igraca PO ZASLUGAMA a ne po klubovima - za sta se zna da ne potice od samog selektora) oni dolivaju ulje na vatru izjavama tipa da igracima nece biti isplaceni bonusi ako se vise ne potrude. Kao da ne znaju da su i igraci nemocni u ovoj totalno raspaloj organizaciji, kao muve bez glave na terenu. Pa i da se trude 300% ne bi vredelo. Ali treba neko da odabere dobro organizovanog selektora, i treba neko da skrene paznju na ponasanje igraca. Tek tada imamo sanse.

gravedigger

pre 17 godina

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten... Sale majstore dokazao si da si jedini u ovoj reprezentaciji koji znas da stanes na loptu, da je sacuvas i da je dodas NAPRED. Mislim da si najbolji igrac koga je Partizan ikad imao. JEDAN JE ILIC KAPITEN.....

Molder

pre 17 godina

Hvala Bogu da je kraj ove agonije. Bez srca, bez želje... Svaka čast Duljaju, Žigiću, Jevriću a ostali... vratite se lepo u svoje inostrane domovine i pokrijte se svojim parama ... miševi...

Mladen Vujčić

pre 17 godina

Mislio sam da se kvalifikacije igraju zbog Svetskog prvenstva, ali dobro Bože moj, možda grešim. Jedino se kod nas igraju... zbog kvalifikacija?! Kažu i ovo je uspeh, pogledajte samo kakve sve fudbalske velesile nisu uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo (na primer, koje?!). Svi pominju dobru igru u kvalifikacijama?! Možda nismo gledali iste utakmice, ko zna. Ali ako se dobro sećam, uspeli smo da pobedimo Litvaniju (koja igra fudbal poslednje dve godine!), Bosnu sa deset igrača u sred Beograda (sreća što je sudija svirao kraj ranije nego što je trebalo, inače bi nam i oni načeli našu "granitnu odbranu"), Belgiju (koja od Meksika 1986. ne predstavlja apsolutno ništa u svetskom fudbalu) i da se obrukamo protiv Španije (ako ćemo objektivno, trebalo je da pukne petarda! Možda se onda ne bi zavaravali pričama o evropskim Brazilcima! Evropski Brazilci :-)))? Strašno!).

O selektoru šta reći? Elementarno nepoznavanje fudbala! Od taktike (jesmo li je imali uopšte?), preko izbora igrača, izmena, protraćenog talenta Saše Ilića (ovde mislim i na sve druge selektore!), pripreme za utakmicu i analize protivnika (ako čovek uopšte zna šta to znači). Ali, dobro...on sve to ne smatra neuspehom. Ono što je bitno, to je da je i on (kao i svi ostali naši selektori do sada) iskoristio reprezentaciju, klupu i nadanja svih nas, da Svet čuje za njega, tako da neopterećen ovom katastrofom bez imalo srama, pakuje kofere za Katar (ili za neku sličnu destinaciju, gde jedino može sebe nazivati trenerom!) sa milion dolara godišnjeg honorara u džepu! Lepa cifra nema šta...

A što se vas novinara tiče, šta reći za vas? Odgovornost vam ništa manja nije od njegove (baš kao i za debakl u košarci!). Proglašavate ga "Čovekom godine?!", dižete u nebesa, priređujete dočeke fudbalera na trgu (kao da su osvojili Svetsko prvenstvo?!), gurate probleme pod tepih, a onda posle debakla (čemu sve to?) prozivate nekoga i ukazujete kako ni pre prvenstva u stvari u našoj reprezentaciji nije sve štimalo (Kad smo već kod toga, bilo bi najbolje da neko od vas već sada opomene Šakotu, pre nego što doživimo novi debakl. Kozmetičke promene, prividno ugađanje javnosti radi sopstvene popularnosti, baš kao i Petko, liči već na pravdanje za buduće neuspehe!).

Al dobro, biće još Svetskih prvenstava. Prvo već za četiri godine?! A, dotle, dok normalan svet igra fudbal...mi ćemo opet igrati...kvalifikacije! Dobro, i to je uspeh, kako kaže naš "selektor", zar ne :-)
Mladen Vujčić

Grunf

pre 17 godina

Balkanska posla. Kako vam (nam) se vraća ono divljanje, pardon radovanje, posle pobede na Bosnom. Male zemlje i mali narodi gaje velike komplekse. Srbi su mislili da su na to pretplaćeni Hrvati, ali dijagnoza je tu negde ista...

I sve to pumpanje je dovelo po ko zna koji put do nerealnih očekivanja, kovanja dorbih (ali ne odličnih) igrača u zvezde i sad su nam oni krivi... Opet se traže novi treneri, a do pre par nedelja je Petko bio Bog... Tako da Srbi treba ili da porastu ili da nastave sa blamažom. Da ne pominjem da su srpski mediji jedva propratili fantastičan uspeh vaterpolista...

S druge strane, ni ostali narodčići nisu bolji. Neki na lošem italijanskom veličaju svoju državicu, drugi (koji se nisu ni plasirali, a verovatno nikad neće) likuju, dok treći uvežbavaju svoju duhovitost preko grbače poraženih.

Mita bekrija

pre 17 godina

Sasa Ilic se izlomi da sacuva loptu u jednoj akciji i doda je Stankovicu, a ovaj je preda protivnickom igracu opusteno. Igra covek kao baba. MAlo na njega obratite paznju u svojim konmentarima

zbogom plavi dresovi

pre 17 godina

Posle ove jos jedne neslavne epizode "PLAVIH" i zvanicnog kraja jedne po meni ekipe koja je uvjek nesto obecavala a nikada nista uradila (poceli smo 1930 sa 6:1 protiv Urugvaja, a zavrsili sa 6:0 sa Argentinom) vreme je da se izbrisu sve veze sa Yugoslovenima i krene novim putem od grba, himne, dresova, igraca, itd. Veoma je bitno da nas nista ne vezuje za tuzne uspomene iz proslosti. Ovdje posebno napominjem boju dresova koja moze biti i crna i zuta i bilo kakva samo ne za boga miloga plava (u jucerasnjem sportu je izisla kombinacija CRVEN -PLAV - BIJEL i to je SRBIN cijel , sto mi se svidjelo i to moze biti novi komplet dresova SRBIJE). Napred SRBIJA i zbogom proslosti.
PS. Predlazem da ukoliko bi neko od nasih pametnjakovica iz FSS insistirao na nekim ostacima iz tuzne proslosti da se odmah organizuju demonstracije ispred Skupstine Srbije do konacne pobjede. Zivjela Srbija, zivjela Srpska - za bolju buducnost do ujedinjenja!!!!

Mario

pre 17 godina

Dakle, osmi sto su se obrukali jos su pokazali i ono najgore u balkanskom covjeku...jedan iz scg je pokosio igraca na sredini terena i onda mu mater i sve po redu opsuje...fino pred mikofonima...a najgora od svega je bila ona gesta kad je jedan od njih nesto "trazio" po kosi jednog igraca OB, to je bilo jako primitivno....katastrofa...to nisu sportasi...

Ivan

pre 17 godina

Prvo, momci hvala na svemu, bar me vi nikada niste izneverili. Mislim, kvota 1,75 na Argentinu i kvota 2,45 na Obalu Slonovače, pa ko bi to propustio. 'Ajd bar vi meni da jednom obezbedite letovanje. Drugo, čujem da se spisak odbojkaša za Svetsku Ligu menja, ubačen je novi bloker/primač M. Dudić koga ćemo zbog anonimnosti zvati Milan D. Treće, vidimo se u septembru protiv Azera, i pored svega očekujem 3-0 za Srbiju.

Goran

pre 17 godina

Moj ortak je pre mesec dana spojio u kladionici sve tri utakmice protiv nas. Nisam se slozio sa njim, a danas on casti. Ko zna-zna!

Space Jam

pre 17 godina

I tako se završi još jedna cirkusijada sa našim fudbalom. Još jednom se potvrdilo da smo mnogo jači u odbojci nego u fudbalu.

nesa delija

pre 17 godina

Odlazak Dudica u Salzburg je prvo pojacanje za Zvezdu. Bravo Piksi sto si uvalio ovog rukometasa, jednim udarcem si pojacao i tim i dobio pare.

zeki keki

pre 17 godina

Sa neke strane sam i srecan sto se neigra jos koja utakmica..da se ne blamiramo vise. A i srecan sam sto se necu vise nervirati, jer i oni se ne nerviraju.

VOKI

pre 17 godina

Ne da sam navijao za Obalu Slonovacu nego sam cak i patio kada su Srbi i Crnogorci. haha) vodili sa 2:0 Rasturili smo ih jaooo to mi prija to mi godi! Srbija i Crna Gora who da fuck.....!

novica

pre 17 godina

Ljudi moji mnogo puta se ovde spominje sad imamo drzavu dobicemo himnu itd itd. Hvala Bogu doci ce i to ali nasim fudbalerima da i stavis kokardu na srce i ko zna sta ne imacemo identicne rezultate.

Problem postoji ne od danas problem je vec 30 godina ali taj problem najvise dolazi iz fudbalskog saveza.
Miljanic pre danas neki novi Miljanic Sutra Bulic i tako iz godine u godinu,a sto nam fudbal pade na niske grane odgovarace Petko jer je on najivno ako tako mogu reci upao u sve ovo.

Kum

pre 17 godina

Dudicu, neverovatan si. Petkovicu, i ti isto. Hvala vam za sve, ali Savu i ostale penzionere za ruku i put pod noge, da vas nikad vise ne vidimo!!!

VelikiZigic

pre 17 godina

Pa cujte, selektore Petkovicu... sta da vam kaem... vi ste ocigledno slepi, ako u vasoj viziji nema mesta za Zigica, pored najbezopasnijeg i najtrapavijeg napadackog tandema -> Milosevic-Kezman!!! Ili ste se naljutili na Piksija sto je zapoceo medijsku hajku na Vas i juniora, pa niste hteli da Zvezda zaradi Zigicevim transferom?! Ja cu Vam biti veoma zahvalan ako ON ostane u Zvezdi i ove sezone! Nikoli hvala na svemu sto je uradio za Zvezdu, zelim mu da u Zvezdinom dresu bude najbolji strelac Lige sampiona iduce sezone i naravno najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za EP!

daddy yankee

pre 17 godina

sada svi treba da vide da je ziga prerastao zvezdu i da mu je vreme da ide u veliki evropski klub,srecno ti bilo nikola gde god otisao jer si stvarno najblji i to si dokazao toloko puta a nedirajte mi jevru i gavrana jer su se borili kolko su mogli a dudicu zelim sve najbolje u slarcburgu.

hrvatski promatrac

pre 17 godina

DA li je to nova vrsta nogometa da se namjerno dira lopta u 16-cu ????Taj Dudic nije sposoban da igra nogomet uopce.

Goran

pre 17 godina

Petkovicu,zar te nije sram?Sta ces sada da kazes na konferenciji za stampu,posto je ja nisam slusao!?Cinjenica je da je ekipa koju ti ocigledno nisi zeleo da vidis u timu postigla vise od kompletne tvoje "vizije",cinjenica je da si opet tumbao i da nam se to osvetilo.Na svu srecu,ti vise neces da odredjujes napad u 87min.i naravno neces polati Nadja na levog beka iako je to mesto koje ga je 6 godina odvojilo od reprezentacije.Muka mi je vise od tih nabedjenih taktickih zamisli koje bi procitali svi koji se ne bave fudbalom,a kamoli neko ko je bio u vrhu struke kada su Francuzi bili neprevazidjeni na svetu i u evropi.Zivela Srbija,i da nam se vise ne desava da nas vode obicni pioni i istripovani strucnjaci.napadnimo evropu sa svezim snagama kao sto su:Krasic,Bisevac,Stepanov.Rnic,Jankovic,Stojkovic,Zigic,Ergic,Ivanovic,Milijas itd.To su manje vise nenabedjene zvezde koje se nece folirati u narednom periodu.SRBIJAAAAAAAAAAAAAAA

Sveti Nikola Zigic

pre 17 godina

HVALA TI SVETI NIKOLA ZIGICU !!!!!!!!!
Eh da si igrao bar malo vise, sad bi se pisalo o nasem uspehu!
Hvala i na fixu na kladionici...PRVI DALE GOL kvota 6 !!!!
Hvala tvoj verni navijac!

Krele

pre 17 godina

Za sve koji se brinu oko angazmana Dudica: Covek je pre nedelju dana potpisao za austrijski Salzburg(Mateusov tim) tako da nema brige ;)
Mada ce uvek moci da igranjem odbojke ima za leba to je sigurno

loshmmee

pre 17 godina

"Cela je nacija - reprezentacija"! Bili smo odlični, jedino gde smo se prešli je da je 3 veće od 2! Nekim čudnim spletom okolnosti 1 je veće od 0 i 6 od gore pomenute ništice! Onaj sudija FIFA, koji nam je sudio na sve tri utakmice nam je doneo lošu sreću (malo čudno - loša sreća?!?) Od kad se igra rukom u šesnaestercu sankcioniše penalom? Gluposti! Dudić je jednostavno mislio da je zlatni vaterpolista ili bronzani odbojkaš. Vaterpolo, odbojka, basket, fudbal, u pitanju su sitnice, svi ovi sportovi se igraju loptom! Travice, ubaci Dudića za dizača!

kriger_kg

pre 17 godina

Kakva koincidencija,iz 2-1. Obratite paznju na Nadjov prvi zuti karton, pa onda onda onaj pogibeljni start.Ili nema mozga ili nesto ovde smrdi.Dudic prvi penal imbecilnost ili nesto ovde smrdi.Dudic drugi penal maloumnost ili ovde nesto smrdi.Samo mi nije jasno kako su crnci pristali na ovu namestaljku,kad svi znamo da su za klasu bolji od nas.I bez Drogbe.

kriger_kg

pre 17 godina

E,moj peco crnogorcu.Mislis li da se da ce se talenti zadrzavati u Zeti,Buducnosti,Mogrenu,Sujesci i drugim crnogorskim nasiroko poznatim klubovima.Nece prijatelju moj,vec ce u Beograd Zvezdu, PARTIZAN,Vojvodinu, OFK Beograd itd. A odatle u Evropu.Tako je bilo,tako je sada, tako ce i biti.Nikada necete biti sila,a Miljana Miljanjica za predsednika FS CG!!!!

PDP

pre 17 godina

Ljudi u jucerasnjim novinama Blic je bila slika nasih fudbalera koji se dodaju rukama sa loptom na treningu uz komentar da bi nasim fudbalerima bolje isao rukomet...i ono stvarno im to bolje ide:) Stvarno sta su oni trenirali, kada su radili takve vezbe.

amerikanac

pre 17 godina

e sada dovidjenja do neke sledece prilike za dobro brukanje!
nadam se da niko ne ocekuje nesto bolje u buducnosti.
nivo naseg fudbala je bedan i sa time se treba pomiriti.
nema u srbiji fudbalera niti trenera koji bi mogli nesto zapazeno napraviti u buducem periodu.
fudbal jeste najvaznija sporedna stvar na svetu, a li ne treba to biti za nas srbe jer mi ne znamo da igramo fudbal.
smesno je citati kako su neki posle debakla sa argentinom krivili kezmana, stankovica i slicne, a zivotom se kleli u dudica, ergica i slicne...
i sta smo na kraju dobili od istih (ja sam gledao prenos i na kraju skontao da je i taj ergic igrao!!!)
motiku u sake ako hocete `leba srbi, a igara za nas nema!!!
pozdrav iz amerike

menagernis

pre 17 godina

NAJNOVIJA VEST!!Neki,za sada anonimni igraci Austrijske pokrajine Koruska,tuzice pojedine medije u toj zemlji zbog stvaranja lose atmosfere u timu,koja je po njima glavni uzrok najveceg poraza u istoriji njihove pokrajine 6-0 protiv SCG.Takodje ocekuje se i zvanican protest FIFI zbog loseg sudjenja na tom mestu.Inace svi igraci,kao i trener se slazu da rezultat i nije pravi odraz snaga na terenu

kvebek

pre 17 godina

I na kraju ove blamaze,da vidimo ko se s'kim potukao,ko je koga pljunuo,ko je kome krvnicki uklizao.A pre svega da izbrojimo broj ljudi,kojima su nasi fudbaleri na celu sa celom fudbalskom bolumentom u savezu pljunuli u lice.Jos jednom veliko HVALA!!!
P.S. Uzivajte u milionima,a mi cemo ovo vec nekako zaboraviti,kao sto ionako sve zaboravljamo.JOS JEDNOM HVALA FUDBALERI???/

Chvox

pre 17 godina

Pa sta se drugo moglo i ocekivati, kad nam pola drzave mrzi zemlju iz dubine duse, smatrajuci da nas sve treba pobiti i zakopati (ili u boljem slucaju raseliti), a druga polovina smatra da smo nebeski, nepobedivi narod koji ce sa Bozijom pomocu pobediti sve svoje neprijatelje i ovekoveciti svoje ime na svim takmicenjima. Nerealni smo brate. Svi nas mrze (sudije) jer vide da i mi sebe isto toliko mrzimo, ako ne i vise. Navijaci zvizde na himnu, pljuju zastavu, i vredjaju drzavu za koju su dosli da navijaju, pa se onda isti bune da se drugi neravnopravno odnose prema nama. Na zalost, mi smo sami sebi dovoljni da se dalje ukopavamo.
Pozdrav iz Sidneja.

Lazar

pre 17 godina

E tako vam je to kad se igra bez napadaca i odbrane.
Meni nije jasno zasto nasi selektori smatraju da je bolje ne primiti nego postici gol.
Koliko je meni poznato ako ne das gol onda nema sanse da pobedis.
Da nije bilo Zigica koji me nervira njegovim stavom i raspravljanjem sa sudijama (a sto bih ja lecio jos u pionirskom uzrastu odstranjivanjem takvih klinaca iz ekipe ma kako dobri bili na par utakmica dok ne shvate ako ponove gresku jos tri cetiri nedelje pa ko vise izdrzi) koji je koliko toliko vec posle prve upotrebljive lopte iskoristio sansu ni veceras ne bi dali gola.
A onaj golman je rupetina, pa on je vise gledao loptu nego aktivno branio.

I jos nesto mislim da je krajnje vreme da FSS dovede stranog trenera kome se niko nece mesati u posao. Ako su to uradili englezi, korejanci, ganci, slonovacanci i mnogi drugi sto bi mi bili pametniji. Jer kao sto je opste poznato svaki nas trener biva obrlacen od strane raznih mesetara i managera pa nam fudbal tone i nestaje.

dejan

pre 17 godina

ja sam zvezdas ali kada igra reprezentacija igrace ne delim po klubovima vec ih tada dozivljavam kao igrace reprezentacije ma kako se ona zvala.
ovaj komentar je upucen navijacima ili simpatizerima crvene zvezde i ljudima koji navijaju za srpke klubove koji su ovde ostavili ili ce tek ostaviti komentar sa uvredama na racun Milana Dudica.
svako moze imati los dan i biti u losoj formi
pa bio on dudic ili ronaldinjo.svi mogu da imaju los dan.setite se samo svih golova
dudica u dresu zvezde na domacoj i medjunarodnoj sceni,svih dobrih igara,izginuca za loptu i dres koji nosi. ako vam nista od toga nije poznato onda sta da vam kazem,pljujte do mile volje. najlakse je sutirati nekog dok lezi.
treba prestati sa ovakvim uvredama i razmisljati o samo jednoj stvari:
sta uraditi da nam se ovako nesto vise nikad ne ponovi?
budemo li svi stavili prst na celo i razmisljali tako necemo promeniti samo nas fudbal vec i nas same.
samo veliki uce na svojim greskama,budimo i mi jedanput medju njima. pogledajte samo nemce i bice vam sve jasno.

peco

pre 17 godina

dosao je i taj dan..od sad svako svojoj zemlji ,da nebude kriV golman zzbog toga sto je crnogorac,imacemo dobar napad sa VUCINICEM,RADONJICEM,BURZANOVICEM....EVIVA MONTENEGRO

Iva

pre 17 godina

Tupani su ponovo izgubili. Ne znam odakle da pocnem da ih pljujem... evo od zadnje linije.
Jevric - dobar golman koji bi trebao da nauci da postoje dve strane gola leva i desna, tri puta mu izvodi penal u istu stranu i on tri puta gresi... neshvatljivo.
Dudic - covek koji je zalutao u svemiru i koji nema veze sa fudbalom neka ide da igra odbojku ili rukomet ako vec voli da hvata loptu Zakljucak: idiot prve klase.
N. Djordjevic - da li je taj covek pipnuo loptu?
Gavrancic - pogresio kod drugog gola.
Krstajic - covek polomio ruku, do tada je dobro igrao sto brze da ozdravi mu zelim.
Nadj - iskusni vezni igrac koji je napravio dva zuta kartona za pola sata, 100 god igra fudbal i pravi ovakve gluposti. Strasno!
Ergic - ili centralno vezno smetalo (ali nama smetao). Kupi kompas momce.
Stankovic - namestio prvi gol i to je sve sto je ucinio za nas fudbal za ove 3 god. Probudi se sine igras za reprezentaciju a ne sa drugarima na ulici.
Duljaj - solidno slab.
Ilic - svaka cast ne znam zasto nije igrao ranije u Turskoj igra kao zmaj.
P. Djordjevic - najbolji nas igrac na prvenstvu sto je dokazao i sada.
Zigic - najkorisniji igrac reprezentacije koji je igrao mozda 70-80min na celom prvenstvu dao gol, povredio se i nadam se da ce napokon pocinjati utakmice od pocetka a ne da greje klupu invalidima (zna se na koga se misli).
Milosevic - 101 utakmica i fala bogu zadnja ne ponovio se takav igrac. Najbolji protiv Argentine a sada spic usao da bi zadrzavao loptu, i to ti je nas napad i taktika.
Petkovic - lud covek!

delija_serb

pre 17 godina

Sva sreca sto Stojkovic prije par dana proda onog jadnika Dudica. E i jos se smije posle prvog penala. Drugi nije bio namjerno ali prvi je.
Jevric u zadnje 2 godine nije imao parade da je odbranio neku 100% sansu a kamo li penal. I on neki golman??? A sta je Stojkovic radio Kasanu ili sjetite se evropskog za mlade.
Pitam se sta ce igraci u reprezentaciji koji su ove sezone igrali po 40-50 min u klubovima (Vukic, Gavrancic itd.) ili djedovi (Milosevic) koji ne mogu maketi!! Naj vise mi je krivo sto igrac kakav je Zigic nije dobio sansu ali i Ilic koji je odigrao fantasticnu sezonu u Galatasaraju. Svaka cast iako si bio grobar! Zigic se bori a i zna. Ali Petkovic se osvetio Draganu Stojkovicu zato sto je taj otjerao Petkovog sina. Jedini trener koji nam moze pomoci je IVICA OSIM. Taj covjek ume. Sjetite se 1990 ali i Sturma iz Graca koji je sa njim svake godine bio u Ligi Sampiona a bez njega se bori za opstanak u austrijskoj ligi. Necu da vidim nekog stranca koji se treba na nasoj reprezentaciji uciti (Rud Gulit). Da je dobar uzeo bi ga neko drugi! A i iz Holandije je! Idiot!
trener: OSIM
Golman: Stojkovic
Odbrana: Vidic, Lukovic, Lomic, Stepanov ...
Sredina: Dudic (salim se). Ilic (kreator igre), Stankovic (mora biti bolji), koroman (biti pametniji i bolji), Ergic (treba mu vremena), Krasic (dribler, brz), Ivanovic
Napad: ZIGIC, Ljuboja, Djokic (mozda, videcemo)

NAVIJAC

pre 17 godina

LJUDI PA CEMU OVOLIKA NERVOZA!!!!!!!!!
NISU SE NASI PRE PRVENSTVA DUVALI DA CE BITI PRVI.PA NISU UOPSTE POGRESILI.
OD 32 REPREZENTACIJE MI JESMO PRVI ALI ODPOZADI.............
TO IM JE I BIO CILJ!!!

kimi

pre 17 godina

sta svi pljujete Dudica...decko je bar zeleo da igra i trudio se, a ne kao Kezman i Nadj. Kada su videli da brod tone, bolje bezi tako sto ces namerno da napravis faul za crveni karton...To je tuga...Em nemamo kondicije, em ubace ovog malog iskompleksiranog Nadja za koga se lepo videlo da mu se ne igra, pa on lepo uredi da sam izadje, pa ostanemo sa 10 igraca...Bolje lepo recite meni se ne igra, sramota me je da gubim...i MILJANICU MARS!!! On je najvece zlo za nas fudbal, dok on ne ode nema da svane!!! On je glavni krivac za sve sto nam se desava, sve konce drzi u svojim rukama. Zbog njega nam je liga kakva je, a tu sve pocinje...MARS LOPOVICNO MATORA!!!

zoran

pre 17 godina

Koja grupa idiota od nasih navijaca. Zvizde u toku intoniranja himne..!!!!
Pa to nema nigde u svetu niti ce biti. Primitivizam i shodno tome rezultat.

32.

pre 17 godina

Strasno! Imamo 3 poraza, 2 data i 10 primljenih golova! Pa mi smo zaj****i Kineze! Mi cemo biti bukvalno na poslednjem mestu na ovom SP!!! SRAMOTA!!!

lale

pre 17 godina

ljudi... odavno je trebalo raskrstiti i sa crnom gorom i sa plavim dresom...

najbolje zanas srbe je da sve kompletno promene...pa makar uzeli i zutu ili zelenu boju...ovo vise je istrosena prica...

vreme je da napravimo nesto novo i da znamo da smo ga mi napravili i nasa deca kao i svi mi da postuju to...

muka mi je vise da sve mi nasledjujemo i sve mi pazimo na nekog drugog. sve iz korena treba da se promeni i da znamo sta je i cije je :)

Kuljanin

pre 17 godina

jadni oni ljudi sto su kupili dudica od zvezde.
svaka cast sashi ilicu,zigicu krstajicu stankovicu i jevricu i duljaju na ovoj utakmici i zalaganju a NADJ i DUDIC i N>DJORDJEVIC za njih necu da cujem u narednih 100godina ,jeste li culi novinari nasi.

Dacho Ct

pre 17 godina

Milan Dudic je definitivno obiljezio ovaj turnir.Smatram da bi se po njemu mogla nazvati nova ocjena u ocjenjivanju igraca 0 na minus -11.Taj ucinak bio bi jednak pucanju sopstvenom golmanu u glavu, zatim eventualnom ucinku bombasa samoubice u terenu i ucinku koji ostvare 11 strajkera koji utrcavaju na teren.Nema sto, jedinstven fudbaler, za jedinstvenu reprezentaciju i jos jedinstveniju naciju!Samo naprijed!

aleksandar pet

pre 17 godina

Sasa Ilic me iznenadio decko je odigrao utakmicu karijere.Cigani kritikovali ste Djordjevica a sta ce mo sada sa Dudicem?Zigolo je car iako sam grobar njega volim vise od bilo kog igraca Partizana.

Petar Veliki

pre 17 godina

Sta je bilo, bilo je. Okrenimo se sledecim kvalifikacijama.

Cuo sam da ce Srbija mozda imati crvene dresove. To bi bilo malo glupo, ipak smo mi "plavi". Zna li neko nesto o novim dresovima, grbu, itd.?

crni bombarder

pre 17 godina

Kaze da je zadovoljan sto smo postigli dva gola i da ce vrijeme biti sudija rezultatima.Kojim bre rezultatima,pa gol razlika nam je 2-10,vec sada smo sigurno poslednji na SP.Kakav je taj covjek neznalica.Da li je moguce da kaze da je zadovoljen sa igracima.Pa Dudic i Nenad Djordjevic su najtruliji fudbaleri na ovom SP.Sta je ovo bre,pa izgubili smo svaku smisao za realnost,nama je uspjeh ono pred cime bi se sav normalan svet crvenio.

Da li je tom covjeku(necu reci selektoru)jasno da mi vise neznamo da vodimo loptu po sredini terena.Mi nemamo ideju u napadu,veceras smo dali dva gola koja niko nebi primio,istina cvaka cast Zigicu koji je potvrdio da je sjajan centarfor.Drugi put zavrsavamo utakmicu sa desetoricom igraca i on to navodi kao alibi, pa on je birao te igraca,zar je moguce da nije za ocekivati da Kezman i Nadj dobiju opomenu,zar se na to nisu trebali upozoriti....kakva bruka.Ljudi ja mu nebi dao da se vrati kuci,Srbija je i onako opterecena viskom budala,jos jedna nam ne treba.

sax

pre 17 godina

pa da li neko misli da ce biti bolje sledece-odnosno ove godine sa novom himnom i selektorom. Ovde se prvo radi o nekulturi naroda "himna"pa o cemu mi pricamo kakva smo mi zemlja kad se nepostuje himna ,da se razumemo to je nasa himna od pre 60 god.-sta neko zna za drugu...,-znaci jedenje g..... pa sta vi mislite dragi navijaci kako se osecaju nasi sportisti kad se zvizdi njima pred pocetak utakmice i znate li koji je to pritisak ?Pa naravno kad podju "kola niz brdo
" pogube se , misli li iko o tome pa sta mislite zasto hrvati prolaze pa zato sto su ko jedan!!!Nije bitna pobeda u golovima nego u srcu i casti.Vratimo Srbiji ponos ponasajmo se ko pravi navijaci uvek uz svoje.I malo pesimisticno ucite novu himnu da bi se nasi sportisti osecali svoji na svome kad vec SE BORE ZA NAS ,da se razumemo vecina to rade NAPRED SRBIJOOO

zoka

pre 17 godina

plava je nasa boja i treba da ostane ali potpuno plava a crvena zajebi,,, i talijani nemaju u zastavi plavu boju pa nose plave dresove holandjani na zastavi nemaju narandzastu na zastavi pa nose narandzaste ,svabe nemaju bijelu itd... crvenu nek nose makedonci ,crnogorci,hrvati i janezi nose zelenu a nemaju je na zastavi itd.itd dakle samo naprijed plavi zastava nema veze sa dresom i jos nesto kad bi nosili crvene dresove koliko repki ih ima non stop bi na prvenstvima morali da nosimo bijele kao losija ekipa......

olaizola

pre 17 godina

Sva sreca pa nismo namestili iz dva u jedan (kvota oko 30).
Poznato je da za nemestaljku znaju samo par igraca (DUDIC 100%).
Bila su 3 penala (ukljucujuci i onaj sto se ponovio).Sva 3 puta je izveden na isti nacin.Bojazljivo u desnu stranu.Izvodjacu je bilo , izgleda , najbitnije da ne promasi gol.A Jevric se sva tri puta bacio na kontra stranu......
Jeste da se u celom svetu namesta...ali ovako providnoooo....
(Dudic, Jevra ...ko je jos ucestvovao??)

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Kako smo samo krenuli,svaka nam cast.Prvo kosarka,pa rukomet,a sad i fudbal.Hvala bogu pa smo jos i prosli ovako dobro

Ciculja

pre 17 godina

Katastrofa!Ocajno,ali se uopste ne nerviram!Svoje zivce sam izgubila u utakmici sa Argentinom,tako da me sad bas zabole!Mislim koji iole normalan covek ce rukom da dira loptu u kaznenom prostoru ili covek sa zutim kartonom ide sa obe noge na igraca!Ljudi ja mislim da pre svake utakmice igraci treba da idu na test inteligencije!Mislim ovde nesto opasno nije uredu!Tobro smo prosli,slonovi su bas ispromasivali......

Besan!!!

pre 17 godina

Kao prvo ovaj put necu se vracati na igru "Plavih" jer mislim da je svaki komentar suvisan. Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal. Ali ono sto mene najvise nervira je nase stalno pozivanje na neku tradiciju kada je igrala SFRJ. Pa mi smo bre debitanti na Svetskim prvenstvima(zvanican sajt Fifa).Ta drzava vise ne postoji i vreme je da se okrenemo buducnosti srpskog fudbala i zato treba da stavimo tacku i da krenemo ispocetka, i sa novom drzavom i sa novom himnom i sa novim dresom reprezentacije. A sad javno obecavam da ako i dalje prva boja srpskog dresa bude plava a ne crvena(prva boja na zastavi) i ako ih i dalje budemo zvali "Plavi" vise necu gledati reprezentaciju. Krajnje je vreme da se sa tim komunistickim imenom raskrsti. Dosta je vracanja u proslost i zaljenja za Jugoslavijom.

Ilija

pre 17 godina

hahahhhaha DUDIC:)))))DUDIC:)HAHAHA:)DDDUUUDDDIIICCC:)))
DUDIC:))EEEEEEEE.SRAMOTA ME STO SE DUDIC RODIO U SRBIJI.DUDICU MI SMO TI MNOGO SIMPATICNI PA NAS ZATO OVAKO(DA NE KAZEM STA)
bRIGA ME MNOGO ZA SAVINU UTAKMICU BROJ 100 I ZA NJEGOVE REKORDE,NE TREBA NAM

igi

pre 17 godina

Dobro je, bar nasa odbojkaska reprezentacija ne treba da brine, Dudica za kapitena. Salu na stranu, ono cime se ova postava najvise hvalila, a to je atmosfera u ekipi i cvrsta odbrana ispale su nasa najslabija tacka. Ruku na srce nismo imali nikakvih sansi da prodjemo ovu grupu (cak i sa svim zdravim igracima) ali taj nas srpski mentalitet je katastrofa. Povucite paralelu ovog dogadjaja i Evropskog prvenstva u kosarci: sve je kao bajno sjajno, kao neki toboz patriotizam, drugarstvo, borba za svoj narod... a u stvari sve je to saralaza. Gledam i onog Drogbu igra u najbogatijem klubu a ostao je uz one klince do kraja. Zato, ne zanosimo se previse, proslo je vreme Divca, DJordjevica, Grbica i ostalih sjajnih sportista koji su igrali u najtezim vremenima svim srcem za ovu (onu) drzavu.

Gile

pre 17 godina

Hajde sad da se lepo pogledamo u oci i kazemo: "Mi fudbal moramo da ucimo!"

Ljudi taktika nam je 0,spremnost igraca 0-pa u drugim reprezentacijama igraci igraju citava prvenstva u jakom ritmu pa igraju kao novi, srce na terenu 00000.

Valjda ce "Boze pravde" i nasa trobojka dati energije da se pocne ispocetka.
BOZE POMOZI!!!!!!!!!!!!!!

Voleo bi Antica za trenera,ali cisto sumljam!!!

Zoran

pre 17 godina

Posle ova dva penala i crvenog kartona i na nacin na koji su napravljeni ja moram da pomislim da su ova dva igraca igrali kladionicu i namerno napravili ovo sto su napravili. penal,crveni to je bre velika kvota....a zemlja , ma ko te pita i ovako smo u kanalu. sramotno!!!!!!

IgorSvedo

pre 17 godina

E ljudi moji nisam hteo da se javljam ranije i da pljujem på ljudima ali sad moram.

Evo ovako
Pre neki dan pricam ja sa svedom o tome kako mozda imamo sanse protiv Argentine (nisam nesto odusevljen Argentinskom odbranom ali im je napad najboli) uz dva uslova. Ako igramo nas napadacki fudbal gde ce mo mi kontrolisati loptu i ako Zigic igra sa Savom(Zigic spusta loptu Savi koji je gradi i prosledjuje dalje nekome ko je u dobroj poziciji pa sta bude). Dobicemo neki gol ali dacemo neki, pa ce mo da vidimo. Kad ih nateras da se brane nemogu tako brzo da konsoliduju napad gde ce i bekovi da se ubace, pa i efikasnost nije na nivou. Posto ih je malo u napadu pokusavaju da iskoriste i mali prostor a to vodi ka vecem broju gresaka. Videli smo staje bilo do iskljucenja Kezmana, a ovako 9 suteva i 6 golova nije lose. Ako se branimo bice gadno rekoh ja Svedi (i ostadoh ziv). Gospodin trener je hteo da se brani sa 9 igraca pa smo videli kako je to proslo. Cetiri Igraca pokrivaju jednog Argentinca a iza njih bezdan (prvi gol, u sustini svi argentinski golovi).

Danas Zigic dobio sansu, dao gol a mi se vratili nazad da se branimo sa 9 igraca i opet smo videli sta se desilo. Umesto da se napada i nadigrava (sad se setih zvezde i lige sampiona, dok su se nadigravali bilo je super a u finalu samo sreca ih spasila).

Ja neznam kad ce ljudi da shvate da za odbranbeni fudbal treba da immas najmanje 9 igraca u topp formi koji ce da trce 150 minuta bez prestanka. Naucis konja da trci u prazan prostor i smeta drugima a golman ce da uradi svoje. Inteligencija je pozeljna ali nije neophodna (pogledajte Svede). A koliko sam video kod nas ni jedno ni drugo.

Onaj Nadj udje u igru i izadje za 20 minuta (apropo inteligencije). Ali nije to samo sto je on dobio iskljucenje, izgubili bi mi i da nije on iskljucen (mozda i sa vise golova). Covek je fatamorgana, daje utisak da je igrac koji zatvara prostor a u stvari ga nema. Slonovi su nas prolazili kad su hteli i kako su hteli (da je Drogba bio tu, bilo bi gore nego protiv Argentine).

Preterah ja u kukanju. Hajde ljudi da se mi malo smirimo i da pocnemo da razmisljamo sta mi u stvari hocemo. Da li hocemo takozvane zvezde bez srca sto cuvaju noge i igraju balet, kukaju na loptu, sudiju i ko zna sta drugo (ovde bi i ja malo da kukam na sudiju, da su nasi igrali ostro kao Svedi juce bilo bi 10 crvenih kartona) ili hocemo igrace koji ce se casno boriti i ginuti za reprezentaciju (pogledajte bilo koju drugu reprezentaciju na prvenstvu, Svede, Itaalijane, Amere itd.) pa neka izgube i sa 9 razlike. Dajte brate klincima sansu oni bi trebalo da imaju motiva da se bore i dokazuju, pa neka gube nije to bitno. Bitno je da se otarasimo ovog mrtvila, gde svi stoje i gledaju kako tri slona utrcavaju u prazan prostor i svom srecom promasuju gol ili ga Jevric brani. Al ponekad ga ne promase i Jevric ga neodbrani, pa smo zato tu gde smo na 50 ili ko zna kom mestu FIFINE rangliste.

Kosarkasi ce da posalju mlade igrace na svetsko prvenstvo. Ja mislim da je to savsvim OK, pa neka i budu zadnji samo neka se bore. I ako bude tako (ako budu zadnji al da ginu) treba ih docekati kao Divca, Djordjevica i ostale. Treba stvoriti duh reprezentacije to je ono sto fali.

Milan Dudic

pre 17 godina

Nesmemo tugovati,u septembru nas vec ocekuje
standardno nezgodan protivnik Azerbejdzan.Gledajte sa vedrije strane,postali smo jedan odnja znacajnijih deloa istorije ovog prvenstvau Nemackoj

Alex London

pre 17 godina

Za ovaj poraz krivim iskljucivo Petkovica!Pa zar mu nije bilo jasno ko su Dudic i Nadj iz meca sa Argentinom!Pa zar nije vidio kako su Argentinci nekidan prolazili pored njih.Bilo je toliko ocikledno kad je onaj Dindane dva puta prosao desnom stranom pored Nadja kao da ovaj nepostoji sta ce se desiti.Pa Nadj je bio isfrustriran sto ovim crncima nemoze nista i onda poceo sa pogibeljnim uklizavanjima kao da ima 15 godina i nije vidio kako se sudi na ovom svjetskom prvenstvu.Sto se tice Dudica za njega stvarno je tesko bilo sta reci posle onog sta je uradio.U kojoj si ti prici i fazonu to bi zelio samo znati.Sramota...

sasa

pre 17 godina

Ja predlazem da se u petak na surcinskom aerodromu parkira jedan DAJC i svi u vojsku,posto ni jedan od njih nije sluzio vojsku.Tamo ce bolje fizicki da se pripreme.

neko ko nece da kalja sajt kao sto oni kaljaju Drzavu

pre 17 godina

ako nista drugo mozemo da se zezamo na Dudin racun hehe
c c c covece pa zaplako bi sad!!!

Marko

pre 17 godina

Moj čitav rečnik (kakav - takav), od gola Žigica, pretvorio se u jednu, jedinu reč. Ta reč je bila u vokativu...: PETKOVIĆU! To je oslikavalo svaku grešku koju je selektor načinio podrazumevajući loš spisak, nepostojanje taktike, defanzivu, i posebno NEIGRANJE ŽIGIĆA, na uštrb dva igrača koji su zajedno imali jednu šansu (Savo protiv Argentine). Hvala PETKOVIĆU i hvala BOGU sto DROGBA nije igrao. A imali smo dva golamana (Dudić).

Pedja, Ilina voda

pre 17 godina

PONOSIM SE STO SAM SRBIN. OVO MOZEMO DA URADIMO SAMO MI NA CELOM SVETU!STO JE ZA SVET NESHVATLJIVO, NAMA JE LOGICNO, I OBRNUTO...

Srbenda

pre 17 godina

Jos jedan 4+ u moju korist! :) Igra u drugom poluvremenu, rezultat.... katastrofa. Kao sto rece novinar RTS-a pre neki dan "Mislim, sta reci?"

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Komentator sa RTS je izgleda bio upravu kad je rekao da na ovom svetsko prvenstv nema vise slabih ekipa,i da sad svi znaju da igraju fubal osim nasih.

MARKO-DELIJA

pre 17 godina

STETA JER DA JE BILO MALO POSTENIJE SUDJENJE(PENAL NAD DJORDJEVICEM , I CRVENI KARTON) POBEDILI BI I MALO BI SE BOLJE OSECALI ZA PROMENU ALI DOBRO IGRACI SU SE BORILI I TO JE NAJVAZNIJE JER NE ZAVRSAVA SE ZIVOT SA ARGENTINOM
ZNACI IDEMO DALJE ...ZA KRAJ BUDIMO LJUDI I RECIMO HVALA PETKO STO SI NAS ODVEO NA SP... A TO STO JE BILO POSLE JEDNOSTAVNO MORA SE ZABORAVITI A DALJE SLEDI...
Stojkovic Ivanovic Vidic Stepanov Lukovic Duljaj(N.Kovacevic,D.Milovanovic) Stankovic(Ergic,N.Milijas) Krasic(Vukcevic) Vukic(Jankovic,Koroman,S.Ilic) Ljuboja(Pantelic,Paunovic) Zigic(Vucinic,Kezman) sve zavisi od forme igraca ali to je jako dobar tim uz pravog selektora mozmeo daleko!!!Naravno videcemo da li ce Vucinic i Vukcevic igrati za Srbiju a vec su rekli da hoce!!

Delija

pre 17 godina

Ja ne znam kako neko moze da krivi sudiju za ovaj poraz?Koju ste vi tekmu gledali?Srecom ovi slonovi nisu nista posebno,inace bi pala jos jedna sestica!

Meni je samo zao sto Zvezda nece nikako moci da se resi Dudica,jedini spas da ga stavimo u gol... "Dodirni me sveti covece"

Dusan

pre 17 godina

Strasno me nervira sto ima ljudi koji se osecaju pozvanim da prokomentarisu nesto u "sindromu mase"!!! Najlakse je pljuvati po necemu, a mnogo teze i plemenitije (!!!) podrzati kada ne ide!!! Voleo bih samo kada bi ovaj narod malo promenio strategiju ophodjenja prema sportistima!!! Zar neko ovde stvarno misli da je sve ovo OK? Pa taj ko misli, mogao bi da se zapita sta je pricao jesenas posle utakmice sa BiH!!! Idealno bi bilo da B92 stavi komentare posle vesti da je SCG prosla na SP!!! Svi su bili u ekstazi, a sad? Ugledajte se malo na Engleze koji svoje timove bodre i kada gube i kada dobijaju!!! Shvatite ovo kao sport, a ne kao borbu na zivot i smrt!!! Zamislite sebe u kozi Ilije Petkovica!!! A da, da bi komentarisao nesto po pitanju fudbala, mogao bi i da ga pratis pomalo, jer da ga pratis, znao bi da je Dudic jos pre par dana potpisao ugovor sa Salcburgom!!! Ovo se ne odnosi na sve - svaka cast svima koji su rekli, bilo sta je bilo, idemo dalje sa novom reprezentacijom Srbije!!! Svaka cast i ovim momcima, ipak smo ucestvovali na Svetskom Prvenstvu!!!

joe

pre 17 godina

Znam da timovi navijace smatraju 12 igracem,sto se veceras za slonove nije moglo reci.Oni su veceras imali Dudica,koji je sjajno nadoknadio neigranje Drogbe i zeleo bih da mu cestitam u ime reprezentacije Obale Slonovace.Ja da sam na njegovom mestu,oprostio bih se od igranja za reprezentaciju i fudbala uopste,jer kad neko ceo zivot igra fudbal i zivi od toga,onda je to strasno.Ni ostali nisu za pohvalu,ali ovo je totalno razocarenje.Pozz. za Sestkovica!!!

Miki

pre 17 godina

Hvala bogu da se sve zavrsilo.
Postoje 2 dobre stvari vezane za ovu utakmicu:
1. To je poslednja utakmica tzv. SCG
2. Valjda su svi shvatili da Zigic u buducoj srpskoj reprezentaciji mora igrati od pocetkma do kraja u spicu.
Ucinak i igra nasih je tacno onakva kako sam opisao da ce biti u topicu pre pcetka mundijala na stranici http://forum.b92.net/index.php?showtopic=28586&hl=zahtev

dude

pre 17 godina

Ovo je vec licilo na fudbal!
Dudicu, Dudicu... Jednom sa rukom - ajd´ moz´ da se desi. Ali u istoj tekmi po drugi da glumis rukometasa - ma bezi bre!
Sta znam, vodis 2:0 a onda ukenjas glupim akcijama celi napor... simptomaticno za celi nastup za ovo SP.

Ma bice bolje! Sad i u fudbalu rez kao u kosarci. Pa onda sta bude bude!

Glavu gore i pogled napred!

branko

pre 17 godina

Nadam se samo da kao reprezetacija Srbije necemo nositi plave dresove,bilo bi pravo osvezenje videti nas u crvenim dresovima i ako vec mora plava neka bude na sortcevima.

doktor

pre 17 godina

Sta reci jad i zalost, Zvezda treba da se sto pre resava onog ludjaka(u bukvalnom smislu) Dudica,covek bukvalno shvatio danasnji naslov iz Blica.Bez daljnjeg cim je Sava krava usao kola bez tockova krenula niz brdo,znaci nije ni krocio na teren vec smo primili gol.Toliko o sudbini.

Iako me Petko nevidjeno nervira,danas cu se sloziti sa njim,trebalo je ove likove i dovesti na svetsko prvenstvo,sto priznacete nije ni malo lak posao.Svaka cast Shestko priznao,je da je zvao bildera radi sebe ne radi drugih,mada kao "sve sam to radio u korist repezentacije",gluposti kome treba igrac koji nije maltene igrao cele sezone i to ne samo ove.

Dijagnoza:bolest traje vec duze vremena i posto je krenula da dostize kulminaciju kulminacija i ako se ubrzo ne angazuje neki strani doktor pacijent ce podleci ranama za koje je blago reci da su 4-tog stepena.
Tako da bi najcelishodnije bilo izvrsiti carski rez i ubaciti istu ali sveziju krv,pa sta nam Bog da.

Bicikla umesto golmana

pre 17 godina

Granitna odbrana -10.Golman utakmice Dudic. Ono sto nam sad treba je reanimacija. Idealan tim Srbije:Stojkovic, Vidic, Stepanov, Lukovic, Rnic, Duljaj, Vukic, Stankovic, Krasic, Zigic, Lazovic(Vucinic ukoliko igra za Srbiju)! Selektor STRANAC

Tara

pre 17 godina

Mozda bi i dobili da su od pocetka igrali sa 10 igraca tj.besDudica.Steta mada i sudija ne znam da li je francuz ali je izgleda dosta pomogao zemljaku trener obale je francuz.Bas imamo srece kad nam dobro krene onda se nadje neko drugi sudija ili Dudic da nas u tome sprijece.Mislim da se ipak nijesu obrukali na zadnjoj utakmici a tako bi bilo i na prosle samo da je Zigic igrao.

PRETORIJANAC

pre 17 godina

Ni u te uglješe ne može čovek više da se pouzda. Strepeo sam 84 minuta da naši ''orlovi slomljenih krila'' slučajno ne pobede. Ljudi moji, možete li pretpostaviti šta bi se dogodilo? Šestko bi dočekan bio na Surčinu kao Bog, niko ga više ne bi sklonio sa sudjenog mu mesta selektora, Miljanići bi se još glasnije javili (i ovako će nam probiti mozak govoreći ''znali smo mi i govorili, ali nas niko nije slušao''), itd, itd. Od smene generacija ne bi bilo ništa, Savo bi povukao i reč i tačku,itd, itd. Na svu sreću, opet su nas drugi spasili od apokaliptičnih prognoza. ''Slonovi'' su obavili neophodnu eutanaziju našeg reprezentativnog fudbala, sistematično, temeljno i do kraja. Dobro je što se prvenstvo sveta igra u Nemačkoj, a ne u Izraelu gde je vaskrsavanje profitabilan biznis. Ovako, kolac je zakucan sa bele tačke i basta!Smena generacija biće obavljena hirurškim putem. Ostaje samo da neko zameni i navijače, ali nikad dva dobra zajedno. Gutten nacht Serbishe dunsteren( za ovo ''dunsteren'' nisam siguran da je hoh dojč, ali neko nisam mogao da odolim).

Japi Japo

pre 17 godina

Posle toliko godina pojavili smo se na SP, i to kao najnespremnija reprezentacija. Sramotno, bar su mogli da obave kondicione pripreme.

trla baba lan

pre 17 godina

Dudicu zakonom zabraniti da igra fudbal, Nadju se zahvaliti za neuspeso igranje u reprenzataciji, N.Djordevicu (hm bolje da ne komantarisem), Milosevic je dobio sta je hteo (101), Ergic je nula, mislim da ni Gavrancic nije bio bolji, zao mi je Krstajica, ali sta da se radi ako nece da igra nemora, hvala mu. Uz Vidica staviti nekok od klinaca, vratiti Lukovica u repku, Ilica stavitu u prvu postavu, Kezman ako hoce da se uozbilji ok a ako nece mars ionako ce Zigic biti prvo resenje u napadu. Naravno sledi podmladjivanje reprenzetacije, sa Maricem , Stepanovim itd. Naravno neki strani selektor jer ovde ne vidim nijednog ko to moze da radi a da vec nije odbio. Ne znam zasto nisu pitali Tumbakovica, ali strani je u svakom slucaju bolje resenje.

Limar Limarkovic

pre 17 godina

Kad sredimo sve ostalo u drustvu sredice se i sport.Ovo je odraz naseg ludila u prethodnom periodu.Od avgusta smo Srbija pa uz Boziju pomoc pravimo novu reprezentaciju.Glavu gore

Ivan Novi Sad

pre 17 godina

Za sve je kriv selektor petkovic (nije zasluzio ni prezime velikim slovom da mu se pise)!!! Kakav je to biser od trenera koji Djordjevica stavlja da igra levog beka, i Stankovica da igra zadnjeg veznog, a o Dudicevoj igri rukama nije vredno ni pricati, jer je pokazao potencijal i protvi Argentine. Velika sramota, i veliki minus za nas fudbal. Kada ce neko javno reci i prozvati krivce?
Ne treba se zanositi kvalifikacijama, jer ni tada nismo demonstrirali neku ubedljivu igru. Prebrojte koliko utakmica nismo dobili, a ne koliko golova nismo primili.
Fudbal koji mi igramo se vise nigde ne igra.
Suplji smo na pozicijama levog beka i zadnjeg veznog, tj. nemamo niti se nazire u bliskoj buducnosti neki potencijal.

dzoni je bio baba

pre 17 godina

Poslednji put se javljam na ovaj forum u vezi Svetskog prvenstva i ponovo u vezi Šestka.. A mislio sam da sam završio s njim... Ne razumem ni zašto se žali na sudije, na nekakve "personalne probleme" itd... Pa šta je očekivao posle, najpre, očigledno loše selektiranih igrača, zatim priprema tokom kojih se igrači "relaksiraju", igraju utakmice sa levacima (i to jednu, onu Korušku ne računam), treniraju 20 minuta dnevno, uz stvaranje krajnje negativne atmosfere dovođenjem već legendarnog Dušana... KAd sve ovo imamo u vidu, ne možemo očekivati da Šestko, kao, pokazalo se, krajnje neozbiljan tip, pripremi ekipu za eventualni slučaj igranja sa igračem manje na meču (u tome nisu bolji ni ostali naši treneri). Kod njih očigledno takav koncept ne postoji, već se branimo totalno neorganizovano, delujemo kao da imamo tri igrača manje, zabiju se svi u "šesnaest", po principu "gruvaj bajo u kukuruz, valjda ćemo izdržati"... Pa jače ekipe nimalo oslabljene ne izgledaju sa igračem manje, igraju gotovo ravnopravno, samo odrade unapred uvežbanu transformaciju... Ma šta više pričam!!! Nadam se da će naredni selektor biti nekompromitovani stranac koji želi da radi, i da će biti pismen, za razliku od 5-6 prethodnika...

srdjance

pre 17 godina

Svaka cast za prvih 20tak minuta. Na zalost mislim da je sve krenulo kad je ludi Dudic, napravio fantastican potez. Ovo je strasno, da mi cak i kad vodimo pa i igramo dobro moramo sami sebe da upropastimo. Sasa Ilic najbolji kod nas(iako sam Zvezdas). Odigrava na prvu, ne bunari, precizno dodaje. Iskreno ja mislim da je zasluzio da igra u prve dve utakmice, prvenstveno jer nam je nedostajala kreativnost. Drugo poluvreme, katastrofa. Znam da smo igrali sa igracem manje, ali smo se previse povukli. Sudija korektan do 82 minuta, a onda skandalozna odluka. Jedva je docekao da svira penal koji niko ne bi svirao. Sve u svemu prvih 20 minuta jedino sto smo odigrali na ovom prvenstvu.

Ziza

pre 17 godina

Zalost i tuga!
Sve je bilo protiv nas:kartoni, penali, povrede..
Zalosno je bilo gledati nase momke kako nemocno pokusavaju da pariraju desetkovanim timom.
Bez obzira sto smo izgubili, bio sam uz njih i nebih voleo da sam na njihovom mestu.
Komentator (Fox sport) kaze, 'sta tu moze menadzer (Petkovic), izvede sta misli da je najbolje i moze samo da dobije belu kosu'..
Zigic je iskoristio svoju sansu i dobio pohvale i to ce znaciti za njegovu buducnost.
Sve u svemu, idemo kuci, pravimo novi tim, slusamo novu himnu i molimo se da se ovako nesto vise ne ponovi, ni nama ni igracima.
'Plavi' ce uvek imati nas!

Sale

pre 17 godina

Bicu korektan i samo konstatovati da se Dudicu treba zahvaliti na svemu sto je dao za reprezentaciju i da se posveti klupskoj karijeri.

komsija

pre 17 godina

Jao komsije pa zar niste mogli bar veceras pobijediti, ipak cestitam dali ste dva gola,nije lose...jos sutra poraz Hrvata i onda od nas balkanaca ostaje samo lijepo sjecanje da se nekad i ovdje igrao fudbal.

Bane

pre 17 godina

Petkovic bas je pravi strateg. Ne ume da izkoristi pozitivne uloge od igraca koje imaju iz klubova za koje igraju. A Dudic bolje da igra rukomet nego fudbal. Sto je koristio Duljaja kao desni bek u neke utakmice? Sto igra Stankovic vise defanzivno nego ofanzivno? Treba da se dovede nekog stranog selektora Na taj nacin igre se odmah pokaze protivniku da ga se plase. Sto je Zigic vise igrao za kvalifikaciju a ne sada? Selektor je kriv za sve.

Vijali

pre 17 godina

Nista neocekivano.Mislim da su nasi momci konacno zavrsili ovu agoniju i sebe i cijele nacije.Tuzno je sto se sve ovako zavrsilo,al' sta da se radi.Doci ce valjda neki novi klinci,koji ce znati igrati taj famozni fudbal.Samo najveca greska nas Srba je upravo ta sto uvijek najvise ocekujemo od fudbalera,a oni uvijek razocaraju.Mislim da daleko vise paznje trebamo posvetiti drugim sportistima,jer su oni upravo ti koji nam donesu najvise radosti,i koji uvijek dostojno predstave nasu drzavu u svijetu.

dejan

pre 17 godina

Veliki ponor srpskog fudbala iz koga se necemo izvuci najmanje deset godina ... Kad se samo setim njihovih naslednika iz mlade reprezentacije...

miki

pre 17 godina

Bez obzira na poraz,ponosan sam sto sam srbin.ponosan sam na nase navijace.na borbenost.lopta je okrugla i sve je moguce.ipak je to igra.hvala plavi na borbenosti.bice bolje,kao samostalna drzava.da znamo za koga se borimo i koju himnu imamo.dosta je vise zvizduka himni.to ne postoji nigde i predstavlja veliku sramotu.ko tu da igra? Idemo dalje!

Vanja Grbic

pre 17 godina

Travice ako boga znas,zovi ovog momka Milana Dudica za Svetsku ligu,deficitarni smo kod srednjih blokera a decko je godinama sakriven talenat

Serdar

pre 17 godina

Petko svaka cast odlican je bio potez izbacivanje zigica. bravo doktore! Svaka cast Aruni i drugovima ljudi znaju kako da se bore za reprezentaciju i konacno imaju i oni razloga za slavlje

vikky

pre 17 godina

Da je Vidić imao pravo nastupa u prvoj tekmi!
Da nismo bili u grupi smrti!
Da se Vučinić nije povredio!
Da je Basta igrao desno u prvoj tekmi!
Da je Gavrančić igrao na svojoj pozciji!
Da se Koroman nije tako zaleteo!
Da smo bili kompletni u drugoj tekmi (posebno odbrana)!
Da Duljaj i Nađ nisu igrali zajedno u postavi!
Da je Milošević ima još uvek 98 nastupa za repku!
Da nismo igrali bunker, koji je upalio u kvalifikacijama, ali je bilo očekivano da nas
pročitaju (setimo se Grčke i EP 2004)!
Da je Žigić odigrao 270 minuta na SP!
Da je Stanković bio malo motivisaniji!
Da je Kežman igrao u tandemu sa Žigićem!
Da je Stojković branio!
Da su igrali Piksi, Savićević, Mihajlović, Mijatović,...!
Da je..., da je...

Možda bi smo imali bar jedan bod!!!

Ne znam, nisam pametan!

cicadraza

pre 17 godina

Brate nisam znao da mi imamo 2 golmana ovaj dudic je katastrofa ali stvarno je bilo smesno covek uhvati loptu kao golman, i sad svi opet krivite petkovica pa pogledajte igrace na terenu

chod

pre 17 godina

Pa ljudi, kako smo i ocekivali, kazem vam ja kakav Jevric za golmana pored onakvog Dudica :), Zigic ocekivano, Savo konacno u penziju, kao i ostali futalji, sramota me je sto navijam za njih, ali sta je tu je. Iskreno nadam se velikoj cistki, ali vidjecemo. Pozdrav.

Saska Cuprija

pre 17 godina

Ako je ovo bila utakmica za cast onda nam cast malo vredi. Drugo,izgleda dasmo mi spremni da na takmicenju ovog ranga odigramo samo dvadeset minut!Na kraju,hvala Bogu da je gotovo.Neva mise ni himne kojoj svi zvizde,ni zastave koju niko ne postuje niceg nema - sve je prekrio sneg!

Vanzemaljac

pre 17 godina

Sramota najgora ekipa na svetu 10 golova na 3 utakmice,da se to desilo O.Slonvace pa u redu jer oni su ćisti amateri ali imaju srce i moje ćestitke na pobedi Slonovima

zoka

pre 17 godina

plava je nasa boja i treba da ostane ali potpuno plava a crvena zajebi,,, i talijani nemaju u zastavi plavu boju pa nose plave dresove holandjani na zastavi nemaju narandzastu na zastavi pa nose narandzaste ,svabe nemaju bijelu itd... crvenu nek nose makedonci ,crnogorci,hrvati i janezi nose zelenu a nemaju je na zastavi itd.itd dakle samo naprijed plavi zastava nema veze sa dresom i jos nesto kad bi nosili crvene dresove koliko repki ih ima non stop bi na prvenstvima morali da nosimo bijele kao losija ekipa......

Crnogorski

pre 17 godina

Da li je neko primjetio da se, svaki put kad neko od igraca OS sutne, ama bas svaki put, Jevric baca na desnu stranu. Nijendnom se, tokom cijele utakmice, nije bacio na lijevu stranu. Katastrofa...

knez

pre 17 godina

Za slovenca:Crouch brzi od Zige?Jeste,ali u Alisi u zemlji cuda!!!Pa Ziga je za njega cale,brzi,jachi u duelu,zna da shutne nogo(obe)...Tako da ne lupaj,nego pogledaj neku njegovu tekmu prvo

petrovic djordje

pre 17 godina

Jeste kisa je padala pa se Dudic,uhvatio naseg najtrofejnojeg sporta i sa dva dobra bloka skinuo loptu sa "ruku",da ne primimo go covece vaterpolo je stvarno nas sport,a za odbojku nije los ali ko je uopste taj Dudic?,a to je onaj decko sto igra fodbal sa rukama.Salu na stranu moram da krivim selektora koji je imao samo 22 igraca,od kojih je vecina bila povredjena zasto nije pozvao samo spremne igrace u Hrvatskoj okosnicu tima cine igrace do 21 godine,a nama gde su ti igraci?,kuci sedeli i plakali ne od tuge nego kao i svi mi od smeha hvala im!Napokon igracemo pod srpskom drzavnom zastavom,pod nasom himnom i mislim da ne trebe biti pesimista pre dve godine nas je Azerbejdzan pobedio tako da smo ovo trebali ocekivati.I da se osvrnem na navijace samo da im kazem svaka im CAST,zanima me samo koliko ce crnogorci imati navijaca na utakmicama ako predju 10000 nas ce biti 30000,napokon ce imati igraci cast da izadju otpevaju Boze pravde i ljube srpsku trobojku sto ce nam povecati moral i definitivno Holandjanina za selektora.
s postovanjem redakciji b92_petrovic

Bane

pre 17 godina

Zoka sine..a volis plavu boju,a volis petokraku na dresu,a volis hej slaveni??Tesko je biti Jugonostalgicar ovih dana.Znam da ti je tesko.

grobar

pre 17 godina

opet isti komentari... voleo bih da neko od vas napise sta ste vi to toliko veliko postigli u zivotu, kao profesionalci i Srbi, pa su vas ovi fudbaleri obrukali. Svako treba da se zapita da li je vredno bilo sta raditi za nas narod (cast izuzecima) kada za trenutak svi zaborave sve i samo pljuju. Sreca pa medju vama verovatno nema pravih stadionskih navijaca nego svi sedite kuci i jedva cekate da se nesto lose desi pa da ospete paljbu.
A sto se SP tice nema veze. Bice bolje. Zao mi je samo sto su Petkovic, Savo, Kezman, Stankovic morali da osete pravu nasu narav (cast izuzecima). U Engleskoj ili Skotskoj ceo stadion navija za svoj tim cak i kad gubi sa 6:0. Jos trebamo da naucimo kako treba navijati.
Svi pravi navijaci treba da budu na stadionu, uz Srbiju, kad pocnu kvalifikacije !! NAPRED SRBIJA !!

Bane

pre 17 godina

Slovenac pricas gluposti!!Krauc sa boljim fizickim predispozicijama od Zigica???Ziga je za tu cackalicu Terminator!!!Sta ti gledas uopste???Kriket???

srecan

pre 17 godina

himna,zastava boze pravde i neke gluposti u sta se kao po neki nadaju da ce im sport krenuti na bolje pa budale da bi ti bog pomogao moras i ti nnjemu pomoci tako zto ces se zaloziti za ono sto radis,nijesam srbin ali boli ono sto sam vidijo i one gmicavce sto gmizu po stadionu.upropastili su atmosveru svetskom prvenstvu i meni..tuzim srbiju i trazim ostetu.pljuccccccccccccc

Mile

pre 17 godina

A kad se samo sjetim, koliko rastezanja zvake oko... nicega. Ala se ponavljamo, ucimo na greskama zadivljujuce, a tek pamcenje-na nivou, boljitak nam je garantovan.

Saska Cuprija

pre 17 godina

Ako je ovo bila utakmica za cast onda nam cast malo vredi. Drugo,izgleda dasmo mi spremni da na takmicenju ovog ranga odigramo samo dvadeset minut!Na kraju,hvala Bogu da je gotovo.Neva mise ni himne kojoj svi zvizde,ni zastave koju niko ne postuje niceg nema - sve je prekrio sneg!

komsija

pre 17 godina

Jao komsije pa zar niste mogli bar veceras pobijediti, ipak cestitam dali ste dva gola,nije lose...jos sutra poraz Hrvata i onda od nas balkanaca ostaje samo lijepo sjecanje da se nekad i ovdje igrao fudbal.

Vanja Grbic

pre 17 godina

Travice ako boga znas,zovi ovog momka Milana Dudica za Svetsku ligu,deficitarni smo kod srednjih blokera a decko je godinama sakriven talenat

Tara

pre 17 godina

Mozda bi i dobili da su od pocetka igrali sa 10 igraca tj.besDudica.Steta mada i sudija ne znam da li je francuz ali je izgleda dosta pomogao zemljaku trener obale je francuz.Bas imamo srece kad nam dobro krene onda se nadje neko drugi sudija ili Dudic da nas u tome sprijece.Mislim da se ipak nijesu obrukali na zadnjoj utakmici a tako bi bilo i na prosle samo da je Zigic igrao.

chod

pre 17 godina

Pa ljudi, kako smo i ocekivali, kazem vam ja kakav Jevric za golmana pored onakvog Dudica :), Zigic ocekivano, Savo konacno u penziju, kao i ostali futalji, sramota me je sto navijam za njih, ali sta je tu je. Iskreno nadam se velikoj cistki, ali vidjecemo. Pozdrav.

Japi Japo

pre 17 godina

Posle toliko godina pojavili smo se na SP, i to kao najnespremnija reprezentacija. Sramotno, bar su mogli da obave kondicione pripreme.

Bicikla umesto golmana

pre 17 godina

Granitna odbrana -10.Golman utakmice Dudic. Ono sto nam sad treba je reanimacija. Idealan tim Srbije:Stojkovic, Vidic, Stepanov, Lukovic, Rnic, Duljaj, Vukic, Stankovic, Krasic, Zigic, Lazovic(Vucinic ukoliko igra za Srbiju)! Selektor STRANAC

Limar Limarkovic

pre 17 godina

Kad sredimo sve ostalo u drustvu sredice se i sport.Ovo je odraz naseg ludila u prethodnom periodu.Od avgusta smo Srbija pa uz Boziju pomoc pravimo novu reprezentaciju.Glavu gore

dejan

pre 17 godina

Veliki ponor srpskog fudbala iz koga se necemo izvuci najmanje deset godina ... Kad se samo setim njihovih naslednika iz mlade reprezentacije...

Bane

pre 17 godina

Petkovic bas je pravi strateg. Ne ume da izkoristi pozitivne uloge od igraca koje imaju iz klubova za koje igraju. A Dudic bolje da igra rukomet nego fudbal. Sto je koristio Duljaja kao desni bek u neke utakmice? Sto igra Stankovic vise defanzivno nego ofanzivno? Treba da se dovede nekog stranog selektora Na taj nacin igre se odmah pokaze protivniku da ga se plase. Sto je Zigic vise igrao za kvalifikaciju a ne sada? Selektor je kriv za sve.

vikky

pre 17 godina

Da je Vidić imao pravo nastupa u prvoj tekmi!
Da nismo bili u grupi smrti!
Da se Vučinić nije povredio!
Da je Basta igrao desno u prvoj tekmi!
Da je Gavrančić igrao na svojoj pozciji!
Da se Koroman nije tako zaleteo!
Da smo bili kompletni u drugoj tekmi (posebno odbrana)!
Da Duljaj i Nađ nisu igrali zajedno u postavi!
Da je Milošević ima još uvek 98 nastupa za repku!
Da nismo igrali bunker, koji je upalio u kvalifikacijama, ali je bilo očekivano da nas
pročitaju (setimo se Grčke i EP 2004)!
Da je Žigić odigrao 270 minuta na SP!
Da je Stanković bio malo motivisaniji!
Da je Kežman igrao u tandemu sa Žigićem!
Da je Stojković branio!
Da su igrali Piksi, Savićević, Mihajlović, Mijatović,...!
Da je..., da je...

Možda bi smo imali bar jedan bod!!!

Ne znam, nisam pametan!

Ziza

pre 17 godina

Zalost i tuga!
Sve je bilo protiv nas:kartoni, penali, povrede..
Zalosno je bilo gledati nase momke kako nemocno pokusavaju da pariraju desetkovanim timom.
Bez obzira sto smo izgubili, bio sam uz njih i nebih voleo da sam na njihovom mestu.
Komentator (Fox sport) kaze, 'sta tu moze menadzer (Petkovic), izvede sta misli da je najbolje i moze samo da dobije belu kosu'..
Zigic je iskoristio svoju sansu i dobio pohvale i to ce znaciti za njegovu buducnost.
Sve u svemu, idemo kuci, pravimo novi tim, slusamo novu himnu i molimo se da se ovako nesto vise ne ponovi, ni nama ni igracima.
'Plavi' ce uvek imati nas!

Sale

pre 17 godina

Bicu korektan i samo konstatovati da se Dudicu treba zahvaliti na svemu sto je dao za reprezentaciju i da se posveti klupskoj karijeri.

Ivan Novi Sad

pre 17 godina

Za sve je kriv selektor petkovic (nije zasluzio ni prezime velikim slovom da mu se pise)!!! Kakav je to biser od trenera koji Djordjevica stavlja da igra levog beka, i Stankovica da igra zadnjeg veznog, a o Dudicevoj igri rukama nije vredno ni pricati, jer je pokazao potencijal i protvi Argentine. Velika sramota, i veliki minus za nas fudbal. Kada ce neko javno reci i prozvati krivce?
Ne treba se zanositi kvalifikacijama, jer ni tada nismo demonstrirali neku ubedljivu igru. Prebrojte koliko utakmica nismo dobili, a ne koliko golova nismo primili.
Fudbal koji mi igramo se vise nigde ne igra.
Suplji smo na pozicijama levog beka i zadnjeg veznog, tj. nemamo niti se nazire u bliskoj buducnosti neki potencijal.

dude

pre 17 godina

Ovo je vec licilo na fudbal!
Dudicu, Dudicu... Jednom sa rukom - ajd´ moz´ da se desi. Ali u istoj tekmi po drugi da glumis rukometasa - ma bezi bre!
Sta znam, vodis 2:0 a onda ukenjas glupim akcijama celi napor... simptomaticno za celi nastup za ovo SP.

Ma bice bolje! Sad i u fudbalu rez kao u kosarci. Pa onda sta bude bude!

Glavu gore i pogled napred!

PRETORIJANAC

pre 17 godina

Ni u te uglješe ne može čovek više da se pouzda. Strepeo sam 84 minuta da naši ''orlovi slomljenih krila'' slučajno ne pobede. Ljudi moji, možete li pretpostaviti šta bi se dogodilo? Šestko bi dočekan bio na Surčinu kao Bog, niko ga više ne bi sklonio sa sudjenog mu mesta selektora, Miljanići bi se još glasnije javili (i ovako će nam probiti mozak govoreći ''znali smo mi i govorili, ali nas niko nije slušao''), itd, itd. Od smene generacija ne bi bilo ništa, Savo bi povukao i reč i tačku,itd, itd. Na svu sreću, opet su nas drugi spasili od apokaliptičnih prognoza. ''Slonovi'' su obavili neophodnu eutanaziju našeg reprezentativnog fudbala, sistematično, temeljno i do kraja. Dobro je što se prvenstvo sveta igra u Nemačkoj, a ne u Izraelu gde je vaskrsavanje profitabilan biznis. Ovako, kolac je zakucan sa bele tačke i basta!Smena generacija biće obavljena hirurškim putem. Ostaje samo da neko zameni i navijače, ali nikad dva dobra zajedno. Gutten nacht Serbishe dunsteren( za ovo ''dunsteren'' nisam siguran da je hoh dojč, ali neko nisam mogao da odolim).

trla baba lan

pre 17 godina

Dudicu zakonom zabraniti da igra fudbal, Nadju se zahvaliti za neuspeso igranje u reprenzataciji, N.Djordevicu (hm bolje da ne komantarisem), Milosevic je dobio sta je hteo (101), Ergic je nula, mislim da ni Gavrancic nije bio bolji, zao mi je Krstajica, ali sta da se radi ako nece da igra nemora, hvala mu. Uz Vidica staviti nekok od klinaca, vratiti Lukovica u repku, Ilica stavitu u prvu postavu, Kezman ako hoce da se uozbilji ok a ako nece mars ionako ce Zigic biti prvo resenje u napadu. Naravno sledi podmladjivanje reprenzetacije, sa Maricem , Stepanovim itd. Naravno neki strani selektor jer ovde ne vidim nijednog ko to moze da radi a da vec nije odbio. Ne znam zasto nisu pitali Tumbakovica, ali strani je u svakom slucaju bolje resenje.

branko

pre 17 godina

Nadam se samo da kao reprezetacija Srbije necemo nositi plave dresove,bilo bi pravo osvezenje videti nas u crvenim dresovima i ako vec mora plava neka bude na sortcevima.

miki

pre 17 godina

Bez obzira na poraz,ponosan sam sto sam srbin.ponosan sam na nase navijace.na borbenost.lopta je okrugla i sve je moguce.ipak je to igra.hvala plavi na borbenosti.bice bolje,kao samostalna drzava.da znamo za koga se borimo i koju himnu imamo.dosta je vise zvizduka himni.to ne postoji nigde i predstavlja veliku sramotu.ko tu da igra? Idemo dalje!

srdjance

pre 17 godina

Svaka cast za prvih 20tak minuta. Na zalost mislim da je sve krenulo kad je ludi Dudic, napravio fantastican potez. Ovo je strasno, da mi cak i kad vodimo pa i igramo dobro moramo sami sebe da upropastimo. Sasa Ilic najbolji kod nas(iako sam Zvezdas). Odigrava na prvu, ne bunari, precizno dodaje. Iskreno ja mislim da je zasluzio da igra u prve dve utakmice, prvenstveno jer nam je nedostajala kreativnost. Drugo poluvreme, katastrofa. Znam da smo igrali sa igracem manje, ali smo se previse povukli. Sudija korektan do 82 minuta, a onda skandalozna odluka. Jedva je docekao da svira penal koji niko ne bi svirao. Sve u svemu prvih 20 minuta jedino sto smo odigrali na ovom prvenstvu.

Vanzemaljac

pre 17 godina

Sramota najgora ekipa na svetu 10 golova na 3 utakmice,da se to desilo O.Slonvace pa u redu jer oni su ćisti amateri ali imaju srce i moje ćestitke na pobedi Slonovima

Vijali

pre 17 godina

Nista neocekivano.Mislim da su nasi momci konacno zavrsili ovu agoniju i sebe i cijele nacije.Tuzno je sto se sve ovako zavrsilo,al' sta da se radi.Doci ce valjda neki novi klinci,koji ce znati igrati taj famozni fudbal.Samo najveca greska nas Srba je upravo ta sto uvijek najvise ocekujemo od fudbalera,a oni uvijek razocaraju.Mislim da daleko vise paznje trebamo posvetiti drugim sportistima,jer su oni upravo ti koji nam donesu najvise radosti,i koji uvijek dostojno predstave nasu drzavu u svijetu.

Serdar

pre 17 godina

Petko svaka cast odlican je bio potez izbacivanje zigica. bravo doktore! Svaka cast Aruni i drugovima ljudi znaju kako da se bore za reprezentaciju i konacno imaju i oni razloga za slavlje

doktor

pre 17 godina

Sta reci jad i zalost, Zvezda treba da se sto pre resava onog ludjaka(u bukvalnom smislu) Dudica,covek bukvalno shvatio danasnji naslov iz Blica.Bez daljnjeg cim je Sava krava usao kola bez tockova krenula niz brdo,znaci nije ni krocio na teren vec smo primili gol.Toliko o sudbini.

Iako me Petko nevidjeno nervira,danas cu se sloziti sa njim,trebalo je ove likove i dovesti na svetsko prvenstvo,sto priznacete nije ni malo lak posao.Svaka cast Shestko priznao,je da je zvao bildera radi sebe ne radi drugih,mada kao "sve sam to radio u korist repezentacije",gluposti kome treba igrac koji nije maltene igrao cele sezone i to ne samo ove.

Dijagnoza:bolest traje vec duze vremena i posto je krenula da dostize kulminaciju kulminacija i ako se ubrzo ne angazuje neki strani doktor pacijent ce podleci ranama za koje je blago reci da su 4-tog stepena.
Tako da bi najcelishodnije bilo izvrsiti carski rez i ubaciti istu ali sveziju krv,pa sta nam Bog da.

dzoni je bio baba

pre 17 godina

Poslednji put se javljam na ovaj forum u vezi Svetskog prvenstva i ponovo u vezi Šestka.. A mislio sam da sam završio s njim... Ne razumem ni zašto se žali na sudije, na nekakve "personalne probleme" itd... Pa šta je očekivao posle, najpre, očigledno loše selektiranih igrača, zatim priprema tokom kojih se igrači "relaksiraju", igraju utakmice sa levacima (i to jednu, onu Korušku ne računam), treniraju 20 minuta dnevno, uz stvaranje krajnje negativne atmosfere dovođenjem već legendarnog Dušana... KAd sve ovo imamo u vidu, ne možemo očekivati da Šestko, kao, pokazalo se, krajnje neozbiljan tip, pripremi ekipu za eventualni slučaj igranja sa igračem manje na meču (u tome nisu bolji ni ostali naši treneri). Kod njih očigledno takav koncept ne postoji, već se branimo totalno neorganizovano, delujemo kao da imamo tri igrača manje, zabiju se svi u "šesnaest", po principu "gruvaj bajo u kukuruz, valjda ćemo izdržati"... Pa jače ekipe nimalo oslabljene ne izgledaju sa igračem manje, igraju gotovo ravnopravno, samo odrade unapred uvežbanu transformaciju... Ma šta više pričam!!! Nadam se da će naredni selektor biti nekompromitovani stranac koji želi da radi, i da će biti pismen, za razliku od 5-6 prethodnika...

cicadraza

pre 17 godina

Brate nisam znao da mi imamo 2 golmana ovaj dudic je katastrofa ali stvarno je bilo smesno covek uhvati loptu kao golman, i sad svi opet krivite petkovica pa pogledajte igrace na terenu

crni bombarder

pre 17 godina

Kaze da je zadovoljan sto smo postigli dva gola i da ce vrijeme biti sudija rezultatima.Kojim bre rezultatima,pa gol razlika nam je 2-10,vec sada smo sigurno poslednji na SP.Kakav je taj covjek neznalica.Da li je moguce da kaze da je zadovoljen sa igracima.Pa Dudic i Nenad Djordjevic su najtruliji fudbaleri na ovom SP.Sta je ovo bre,pa izgubili smo svaku smisao za realnost,nama je uspjeh ono pred cime bi se sav normalan svet crvenio.

Da li je tom covjeku(necu reci selektoru)jasno da mi vise neznamo da vodimo loptu po sredini terena.Mi nemamo ideju u napadu,veceras smo dali dva gola koja niko nebi primio,istina cvaka cast Zigicu koji je potvrdio da je sjajan centarfor.Drugi put zavrsavamo utakmicu sa desetoricom igraca i on to navodi kao alibi, pa on je birao te igraca,zar je moguce da nije za ocekivati da Kezman i Nadj dobiju opomenu,zar se na to nisu trebali upozoriti....kakva bruka.Ljudi ja mu nebi dao da se vrati kuci,Srbija je i onako opterecena viskom budala,jos jedna nam ne treba.

olaizola

pre 17 godina

Sva sreca pa nismo namestili iz dva u jedan (kvota oko 30).
Poznato je da za nemestaljku znaju samo par igraca (DUDIC 100%).
Bila su 3 penala (ukljucujuci i onaj sto se ponovio).Sva 3 puta je izveden na isti nacin.Bojazljivo u desnu stranu.Izvodjacu je bilo , izgleda , najbitnije da ne promasi gol.A Jevric se sva tri puta bacio na kontra stranu......
Jeste da se u celom svetu namesta...ali ovako providnoooo....
(Dudic, Jevra ...ko je jos ucestvovao??)

Gile

pre 17 godina

Hajde sad da se lepo pogledamo u oci i kazemo: "Mi fudbal moramo da ucimo!"

Ljudi taktika nam je 0,spremnost igraca 0-pa u drugim reprezentacijama igraci igraju citava prvenstva u jakom ritmu pa igraju kao novi, srce na terenu 00000.

Valjda ce "Boze pravde" i nasa trobojka dati energije da se pocne ispocetka.
BOZE POMOZI!!!!!!!!!!!!!!

Voleo bi Antica za trenera,ali cisto sumljam!!!

aleksandar pet

pre 17 godina

Sasa Ilic me iznenadio decko je odigrao utakmicu karijere.Cigani kritikovali ste Djordjevica a sta ce mo sada sa Dudicem?Zigolo je car iako sam grobar njega volim vise od bilo kog igraca Partizana.

Marko

pre 17 godina

Moj čitav rečnik (kakav - takav), od gola Žigica, pretvorio se u jednu, jedinu reč. Ta reč je bila u vokativu...: PETKOVIĆU! To je oslikavalo svaku grešku koju je selektor načinio podrazumevajući loš spisak, nepostojanje taktike, defanzivu, i posebno NEIGRANJE ŽIGIĆA, na uštrb dva igrača koji su zajedno imali jednu šansu (Savo protiv Argentine). Hvala PETKOVIĆU i hvala BOGU sto DROGBA nije igrao. A imali smo dva golamana (Dudić).

Alex London

pre 17 godina

Za ovaj poraz krivim iskljucivo Petkovica!Pa zar mu nije bilo jasno ko su Dudic i Nadj iz meca sa Argentinom!Pa zar nije vidio kako su Argentinci nekidan prolazili pored njih.Bilo je toliko ocikledno kad je onaj Dindane dva puta prosao desnom stranom pored Nadja kao da ovaj nepostoji sta ce se desiti.Pa Nadj je bio isfrustriran sto ovim crncima nemoze nista i onda poceo sa pogibeljnim uklizavanjima kao da ima 15 godina i nije vidio kako se sudi na ovom svjetskom prvenstvu.Sto se tice Dudica za njega stvarno je tesko bilo sta reci posle onog sta je uradio.U kojoj si ti prici i fazonu to bi zelio samo znati.Sramota...

sasa

pre 17 godina

Ja predlazem da se u petak na surcinskom aerodromu parkira jedan DAJC i svi u vojsku,posto ni jedan od njih nije sluzio vojsku.Tamo ce bolje fizicki da se pripreme.

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Kako smo samo krenuli,svaka nam cast.Prvo kosarka,pa rukomet,a sad i fudbal.Hvala bogu pa smo jos i prosli ovako dobro

Srbenda

pre 17 godina

Jos jedan 4+ u moju korist! :) Igra u drugom poluvremenu, rezultat.... katastrofa. Kao sto rece novinar RTS-a pre neki dan "Mislim, sta reci?"

IgorSvedo

pre 17 godina

E ljudi moji nisam hteo da se javljam ranije i da pljujem på ljudima ali sad moram.

Evo ovako
Pre neki dan pricam ja sa svedom o tome kako mozda imamo sanse protiv Argentine (nisam nesto odusevljen Argentinskom odbranom ali im je napad najboli) uz dva uslova. Ako igramo nas napadacki fudbal gde ce mo mi kontrolisati loptu i ako Zigic igra sa Savom(Zigic spusta loptu Savi koji je gradi i prosledjuje dalje nekome ko je u dobroj poziciji pa sta bude). Dobicemo neki gol ali dacemo neki, pa ce mo da vidimo. Kad ih nateras da se brane nemogu tako brzo da konsoliduju napad gde ce i bekovi da se ubace, pa i efikasnost nije na nivou. Posto ih je malo u napadu pokusavaju da iskoriste i mali prostor a to vodi ka vecem broju gresaka. Videli smo staje bilo do iskljucenja Kezmana, a ovako 9 suteva i 6 golova nije lose. Ako se branimo bice gadno rekoh ja Svedi (i ostadoh ziv). Gospodin trener je hteo da se brani sa 9 igraca pa smo videli kako je to proslo. Cetiri Igraca pokrivaju jednog Argentinca a iza njih bezdan (prvi gol, u sustini svi argentinski golovi).

Danas Zigic dobio sansu, dao gol a mi se vratili nazad da se branimo sa 9 igraca i opet smo videli sta se desilo. Umesto da se napada i nadigrava (sad se setih zvezde i lige sampiona, dok su se nadigravali bilo je super a u finalu samo sreca ih spasila).

Ja neznam kad ce ljudi da shvate da za odbranbeni fudbal treba da immas najmanje 9 igraca u topp formi koji ce da trce 150 minuta bez prestanka. Naucis konja da trci u prazan prostor i smeta drugima a golman ce da uradi svoje. Inteligencija je pozeljna ali nije neophodna (pogledajte Svede). A koliko sam video kod nas ni jedno ni drugo.

Onaj Nadj udje u igru i izadje za 20 minuta (apropo inteligencije). Ali nije to samo sto je on dobio iskljucenje, izgubili bi mi i da nije on iskljucen (mozda i sa vise golova). Covek je fatamorgana, daje utisak da je igrac koji zatvara prostor a u stvari ga nema. Slonovi su nas prolazili kad su hteli i kako su hteli (da je Drogba bio tu, bilo bi gore nego protiv Argentine).

Preterah ja u kukanju. Hajde ljudi da se mi malo smirimo i da pocnemo da razmisljamo sta mi u stvari hocemo. Da li hocemo takozvane zvezde bez srca sto cuvaju noge i igraju balet, kukaju na loptu, sudiju i ko zna sta drugo (ovde bi i ja malo da kukam na sudiju, da su nasi igrali ostro kao Svedi juce bilo bi 10 crvenih kartona) ili hocemo igrace koji ce se casno boriti i ginuti za reprezentaciju (pogledajte bilo koju drugu reprezentaciju na prvenstvu, Svede, Itaalijane, Amere itd.) pa neka izgube i sa 9 razlike. Dajte brate klincima sansu oni bi trebalo da imaju motiva da se bore i dokazuju, pa neka gube nije to bitno. Bitno je da se otarasimo ovog mrtvila, gde svi stoje i gledaju kako tri slona utrcavaju u prazan prostor i svom srecom promasuju gol ili ga Jevric brani. Al ponekad ga ne promase i Jevric ga neodbrani, pa smo zato tu gde smo na 50 ili ko zna kom mestu FIFINE rangliste.

Kosarkasi ce da posalju mlade igrace na svetsko prvenstvo. Ja mislim da je to savsvim OK, pa neka i budu zadnji samo neka se bore. I ako bude tako (ako budu zadnji al da ginu) treba ih docekati kao Divca, Djordjevica i ostale. Treba stvoriti duh reprezentacije to je ono sto fali.

Besan!!!

pre 17 godina

Kao prvo ovaj put necu se vracati na igru "Plavih" jer mislim da je svaki komentar suvisan. Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal. Ali ono sto mene najvise nervira je nase stalno pozivanje na neku tradiciju kada je igrala SFRJ. Pa mi smo bre debitanti na Svetskim prvenstvima(zvanican sajt Fifa).Ta drzava vise ne postoji i vreme je da se okrenemo buducnosti srpskog fudbala i zato treba da stavimo tacku i da krenemo ispocetka, i sa novom drzavom i sa novom himnom i sa novim dresom reprezentacije. A sad javno obecavam da ako i dalje prva boja srpskog dresa bude plava a ne crvena(prva boja na zastavi) i ako ih i dalje budemo zvali "Plavi" vise necu gledati reprezentaciju. Krajnje je vreme da se sa tim komunistickim imenom raskrsti. Dosta je vracanja u proslost i zaljenja za Jugoslavijom.

Milan Dudic

pre 17 godina

Nesmemo tugovati,u septembru nas vec ocekuje
standardno nezgodan protivnik Azerbejdzan.Gledajte sa vedrije strane,postali smo jedan odnja znacajnijih deloa istorije ovog prvenstvau Nemackoj

igi

pre 17 godina

Dobro je, bar nasa odbojkaska reprezentacija ne treba da brine, Dudica za kapitena. Salu na stranu, ono cime se ova postava najvise hvalila, a to je atmosfera u ekipi i cvrsta odbrana ispale su nasa najslabija tacka. Ruku na srce nismo imali nikakvih sansi da prodjemo ovu grupu (cak i sa svim zdravim igracima) ali taj nas srpski mentalitet je katastrofa. Povucite paralelu ovog dogadjaja i Evropskog prvenstva u kosarci: sve je kao bajno sjajno, kao neki toboz patriotizam, drugarstvo, borba za svoj narod... a u stvari sve je to saralaza. Gledam i onog Drogbu igra u najbogatijem klubu a ostao je uz one klince do kraja. Zato, ne zanosimo se previse, proslo je vreme Divca, DJordjevica, Grbica i ostalih sjajnih sportista koji su igrali u najtezim vremenima svim srcem za ovu (onu) drzavu.

joe

pre 17 godina

Znam da timovi navijace smatraju 12 igracem,sto se veceras za slonove nije moglo reci.Oni su veceras imali Dudica,koji je sjajno nadoknadio neigranje Drogbe i zeleo bih da mu cestitam u ime reprezentacije Obale Slonovace.Ja da sam na njegovom mestu,oprostio bih se od igranja za reprezentaciju i fudbala uopste,jer kad neko ceo zivot igra fudbal i zivi od toga,onda je to strasno.Ni ostali nisu za pohvalu,ali ovo je totalno razocarenje.Pozz. za Sestkovica!!!

sax

pre 17 godina

pa da li neko misli da ce biti bolje sledece-odnosno ove godine sa novom himnom i selektorom. Ovde se prvo radi o nekulturi naroda "himna"pa o cemu mi pricamo kakva smo mi zemlja kad se nepostuje himna ,da se razumemo to je nasa himna od pre 60 god.-sta neko zna za drugu...,-znaci jedenje g..... pa sta vi mislite dragi navijaci kako se osecaju nasi sportisti kad se zvizdi njima pred pocetak utakmice i znate li koji je to pritisak ?Pa naravno kad podju "kola niz brdo
" pogube se , misli li iko o tome pa sta mislite zasto hrvati prolaze pa zato sto su ko jedan!!!Nije bitna pobeda u golovima nego u srcu i casti.Vratimo Srbiji ponos ponasajmo se ko pravi navijaci uvek uz svoje.I malo pesimisticno ucite novu himnu da bi se nasi sportisti osecali svoji na svome kad vec SE BORE ZA NAS ,da se razumemo vecina to rade NAPRED SRBIJOOO

Petar Veliki

pre 17 godina

Sta je bilo, bilo je. Okrenimo se sledecim kvalifikacijama.

Cuo sam da ce Srbija mozda imati crvene dresove. To bi bilo malo glupo, ipak smo mi "plavi". Zna li neko nesto o novim dresovima, grbu, itd.?

Dacho Ct

pre 17 godina

Milan Dudic je definitivno obiljezio ovaj turnir.Smatram da bi se po njemu mogla nazvati nova ocjena u ocjenjivanju igraca 0 na minus -11.Taj ucinak bio bi jednak pucanju sopstvenom golmanu u glavu, zatim eventualnom ucinku bombasa samoubice u terenu i ucinku koji ostvare 11 strajkera koji utrcavaju na teren.Nema sto, jedinstven fudbaler, za jedinstvenu reprezentaciju i jos jedinstveniju naciju!Samo naprijed!

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Komentator sa RTS je izgleda bio upravu kad je rekao da na ovom svetsko prvenstv nema vise slabih ekipa,i da sad svi znaju da igraju fubal osim nasih.

Ciculja

pre 17 godina

Katastrofa!Ocajno,ali se uopste ne nerviram!Svoje zivce sam izgubila u utakmici sa Argentinom,tako da me sad bas zabole!Mislim koji iole normalan covek ce rukom da dira loptu u kaznenom prostoru ili covek sa zutim kartonom ide sa obe noge na igraca!Ljudi ja mislim da pre svake utakmice igraci treba da idu na test inteligencije!Mislim ovde nesto opasno nije uredu!Tobro smo prosli,slonovi su bas ispromasivali......

Zoran

pre 17 godina

Posle ova dva penala i crvenog kartona i na nacin na koji su napravljeni ja moram da pomislim da su ova dva igraca igrali kladionicu i namerno napravili ovo sto su napravili. penal,crveni to je bre velika kvota....a zemlja , ma ko te pita i ovako smo u kanalu. sramotno!!!!!!

Miki

pre 17 godina

Hvala bogu da se sve zavrsilo.
Postoje 2 dobre stvari vezane za ovu utakmicu:
1. To je poslednja utakmica tzv. SCG
2. Valjda su svi shvatili da Zigic u buducoj srpskoj reprezentaciji mora igrati od pocetkma do kraja u spicu.
Ucinak i igra nasih je tacno onakva kako sam opisao da ce biti u topicu pre pcetka mundijala na stranici http://forum.b92.net/index.php?showtopic=28586&hl=zahtev

MARKO-DELIJA

pre 17 godina

STETA JER DA JE BILO MALO POSTENIJE SUDJENJE(PENAL NAD DJORDJEVICEM , I CRVENI KARTON) POBEDILI BI I MALO BI SE BOLJE OSECALI ZA PROMENU ALI DOBRO IGRACI SU SE BORILI I TO JE NAJVAZNIJE JER NE ZAVRSAVA SE ZIVOT SA ARGENTINOM
ZNACI IDEMO DALJE ...ZA KRAJ BUDIMO LJUDI I RECIMO HVALA PETKO STO SI NAS ODVEO NA SP... A TO STO JE BILO POSLE JEDNOSTAVNO MORA SE ZABORAVITI A DALJE SLEDI...
Stojkovic Ivanovic Vidic Stepanov Lukovic Duljaj(N.Kovacevic,D.Milovanovic) Stankovic(Ergic,N.Milijas) Krasic(Vukcevic) Vukic(Jankovic,Koroman,S.Ilic) Ljuboja(Pantelic,Paunovic) Zigic(Vucinic,Kezman) sve zavisi od forme igraca ali to je jako dobar tim uz pravog selektora mozmeo daleko!!!Naravno videcemo da li ce Vucinic i Vukcevic igrati za Srbiju a vec su rekli da hoce!!

Ilija

pre 17 godina

hahahhhaha DUDIC:)))))DUDIC:)HAHAHA:)DDDUUUDDDIIICCC:)))
DUDIC:))EEEEEEEE.SRAMOTA ME STO SE DUDIC RODIO U SRBIJI.DUDICU MI SMO TI MNOGO SIMPATICNI PA NAS ZATO OVAKO(DA NE KAZEM STA)
bRIGA ME MNOGO ZA SAVINU UTAKMICU BROJ 100 I ZA NJEGOVE REKORDE,NE TREBA NAM

Delija

pre 17 godina

Ja ne znam kako neko moze da krivi sudiju za ovaj poraz?Koju ste vi tekmu gledali?Srecom ovi slonovi nisu nista posebno,inace bi pala jos jedna sestica!

Meni je samo zao sto Zvezda nece nikako moci da se resi Dudica,jedini spas da ga stavimo u gol... "Dodirni me sveti covece"

Dusan

pre 17 godina

Strasno me nervira sto ima ljudi koji se osecaju pozvanim da prokomentarisu nesto u "sindromu mase"!!! Najlakse je pljuvati po necemu, a mnogo teze i plemenitije (!!!) podrzati kada ne ide!!! Voleo bih samo kada bi ovaj narod malo promenio strategiju ophodjenja prema sportistima!!! Zar neko ovde stvarno misli da je sve ovo OK? Pa taj ko misli, mogao bi da se zapita sta je pricao jesenas posle utakmice sa BiH!!! Idealno bi bilo da B92 stavi komentare posle vesti da je SCG prosla na SP!!! Svi su bili u ekstazi, a sad? Ugledajte se malo na Engleze koji svoje timove bodre i kada gube i kada dobijaju!!! Shvatite ovo kao sport, a ne kao borbu na zivot i smrt!!! Zamislite sebe u kozi Ilije Petkovica!!! A da, da bi komentarisao nesto po pitanju fudbala, mogao bi i da ga pratis pomalo, jer da ga pratis, znao bi da je Dudic jos pre par dana potpisao ugovor sa Salcburgom!!! Ovo se ne odnosi na sve - svaka cast svima koji su rekli, bilo sta je bilo, idemo dalje sa novom reprezentacijom Srbije!!! Svaka cast i ovim momcima, ipak smo ucestvovali na Svetskom Prvenstvu!!!

Pedja, Ilina voda

pre 17 godina

PONOSIM SE STO SAM SRBIN. OVO MOZEMO DA URADIMO SAMO MI NA CELOM SVETU!STO JE ZA SVET NESHVATLJIVO, NAMA JE LOGICNO, I OBRNUTO...

neko ko nece da kalja sajt kao sto oni kaljaju Drzavu

pre 17 godina

ako nista drugo mozemo da se zezamo na Dudin racun hehe
c c c covece pa zaplako bi sad!!!

Iva

pre 17 godina

Tupani su ponovo izgubili. Ne znam odakle da pocnem da ih pljujem... evo od zadnje linije.
Jevric - dobar golman koji bi trebao da nauci da postoje dve strane gola leva i desna, tri puta mu izvodi penal u istu stranu i on tri puta gresi... neshvatljivo.
Dudic - covek koji je zalutao u svemiru i koji nema veze sa fudbalom neka ide da igra odbojku ili rukomet ako vec voli da hvata loptu Zakljucak: idiot prve klase.
N. Djordjevic - da li je taj covek pipnuo loptu?
Gavrancic - pogresio kod drugog gola.
Krstajic - covek polomio ruku, do tada je dobro igrao sto brze da ozdravi mu zelim.
Nadj - iskusni vezni igrac koji je napravio dva zuta kartona za pola sata, 100 god igra fudbal i pravi ovakve gluposti. Strasno!
Ergic - ili centralno vezno smetalo (ali nama smetao). Kupi kompas momce.
Stankovic - namestio prvi gol i to je sve sto je ucinio za nas fudbal za ove 3 god. Probudi se sine igras za reprezentaciju a ne sa drugarima na ulici.
Duljaj - solidno slab.
Ilic - svaka cast ne znam zasto nije igrao ranije u Turskoj igra kao zmaj.
P. Djordjevic - najbolji nas igrac na prvenstvu sto je dokazao i sada.
Zigic - najkorisniji igrac reprezentacije koji je igrao mozda 70-80min na celom prvenstvu dao gol, povredio se i nadam se da ce napokon pocinjati utakmice od pocetka a ne da greje klupu invalidima (zna se na koga se misli).
Milosevic - 101 utakmica i fala bogu zadnja ne ponovio se takav igrac. Najbolji protiv Argentine a sada spic usao da bi zadrzavao loptu, i to ti je nas napad i taktika.
Petkovic - lud covek!

zoran

pre 17 godina

Koja grupa idiota od nasih navijaca. Zvizde u toku intoniranja himne..!!!!
Pa to nema nigde u svetu niti ce biti. Primitivizam i shodno tome rezultat.

32.

pre 17 godina

Strasno! Imamo 3 poraza, 2 data i 10 primljenih golova! Pa mi smo zaj****i Kineze! Mi cemo biti bukvalno na poslednjem mestu na ovom SP!!! SRAMOTA!!!

kimi

pre 17 godina

sta svi pljujete Dudica...decko je bar zeleo da igra i trudio se, a ne kao Kezman i Nadj. Kada su videli da brod tone, bolje bezi tako sto ces namerno da napravis faul za crveni karton...To je tuga...Em nemamo kondicije, em ubace ovog malog iskompleksiranog Nadja za koga se lepo videlo da mu se ne igra, pa on lepo uredi da sam izadje, pa ostanemo sa 10 igraca...Bolje lepo recite meni se ne igra, sramota me je da gubim...i MILJANICU MARS!!! On je najvece zlo za nas fudbal, dok on ne ode nema da svane!!! On je glavni krivac za sve sto nam se desava, sve konce drzi u svojim rukama. Zbog njega nam je liga kakva je, a tu sve pocinje...MARS LOPOVICNO MATORA!!!

peco

pre 17 godina

dosao je i taj dan..od sad svako svojoj zemlji ,da nebude kriV golman zzbog toga sto je crnogorac,imacemo dobar napad sa VUCINICEM,RADONJICEM,BURZANOVICEM....EVIVA MONTENEGRO

Chvox

pre 17 godina

Pa sta se drugo moglo i ocekivati, kad nam pola drzave mrzi zemlju iz dubine duse, smatrajuci da nas sve treba pobiti i zakopati (ili u boljem slucaju raseliti), a druga polovina smatra da smo nebeski, nepobedivi narod koji ce sa Bozijom pomocu pobediti sve svoje neprijatelje i ovekoveciti svoje ime na svim takmicenjima. Nerealni smo brate. Svi nas mrze (sudije) jer vide da i mi sebe isto toliko mrzimo, ako ne i vise. Navijaci zvizde na himnu, pljuju zastavu, i vredjaju drzavu za koju su dosli da navijaju, pa se onda isti bune da se drugi neravnopravno odnose prema nama. Na zalost, mi smo sami sebi dovoljni da se dalje ukopavamo.
Pozdrav iz Sidneja.

Lazar

pre 17 godina

E tako vam je to kad se igra bez napadaca i odbrane.
Meni nije jasno zasto nasi selektori smatraju da je bolje ne primiti nego postici gol.
Koliko je meni poznato ako ne das gol onda nema sanse da pobedis.
Da nije bilo Zigica koji me nervira njegovim stavom i raspravljanjem sa sudijama (a sto bih ja lecio jos u pionirskom uzrastu odstranjivanjem takvih klinaca iz ekipe ma kako dobri bili na par utakmica dok ne shvate ako ponove gresku jos tri cetiri nedelje pa ko vise izdrzi) koji je koliko toliko vec posle prve upotrebljive lopte iskoristio sansu ni veceras ne bi dali gola.
A onaj golman je rupetina, pa on je vise gledao loptu nego aktivno branio.

I jos nesto mislim da je krajnje vreme da FSS dovede stranog trenera kome se niko nece mesati u posao. Ako su to uradili englezi, korejanci, ganci, slonovacanci i mnogi drugi sto bi mi bili pametniji. Jer kao sto je opste poznato svaki nas trener biva obrlacen od strane raznih mesetara i managera pa nam fudbal tone i nestaje.

Kuljanin

pre 17 godina

jadni oni ljudi sto su kupili dudica od zvezde.
svaka cast sashi ilicu,zigicu krstajicu stankovicu i jevricu i duljaju na ovoj utakmici i zalaganju a NADJ i DUDIC i N>DJORDJEVIC za njih necu da cujem u narednih 100godina ,jeste li culi novinari nasi.

dejan

pre 17 godina

ja sam zvezdas ali kada igra reprezentacija igrace ne delim po klubovima vec ih tada dozivljavam kao igrace reprezentacije ma kako se ona zvala.
ovaj komentar je upucen navijacima ili simpatizerima crvene zvezde i ljudima koji navijaju za srpke klubove koji su ovde ostavili ili ce tek ostaviti komentar sa uvredama na racun Milana Dudica.
svako moze imati los dan i biti u losoj formi
pa bio on dudic ili ronaldinjo.svi mogu da imaju los dan.setite se samo svih golova
dudica u dresu zvezde na domacoj i medjunarodnoj sceni,svih dobrih igara,izginuca za loptu i dres koji nosi. ako vam nista od toga nije poznato onda sta da vam kazem,pljujte do mile volje. najlakse je sutirati nekog dok lezi.
treba prestati sa ovakvim uvredama i razmisljati o samo jednoj stvari:
sta uraditi da nam se ovako nesto vise nikad ne ponovi?
budemo li svi stavili prst na celo i razmisljali tako necemo promeniti samo nas fudbal vec i nas same.
samo veliki uce na svojim greskama,budimo i mi jedanput medju njima. pogledajte samo nemce i bice vam sve jasno.

lale

pre 17 godina

ljudi... odavno je trebalo raskrstiti i sa crnom gorom i sa plavim dresom...

najbolje zanas srbe je da sve kompletno promene...pa makar uzeli i zutu ili zelenu boju...ovo vise je istrosena prica...

vreme je da napravimo nesto novo i da znamo da smo ga mi napravili i nasa deca kao i svi mi da postuju to...

muka mi je vise da sve mi nasledjujemo i sve mi pazimo na nekog drugog. sve iz korena treba da se promeni i da znamo sta je i cije je :)

NAVIJAC

pre 17 godina

LJUDI PA CEMU OVOLIKA NERVOZA!!!!!!!!!
NISU SE NASI PRE PRVENSTVA DUVALI DA CE BITI PRVI.PA NISU UOPSTE POGRESILI.
OD 32 REPREZENTACIJE MI JESMO PRVI ALI ODPOZADI.............
TO IM JE I BIO CILJ!!!

delija_serb

pre 17 godina

Sva sreca sto Stojkovic prije par dana proda onog jadnika Dudica. E i jos se smije posle prvog penala. Drugi nije bio namjerno ali prvi je.
Jevric u zadnje 2 godine nije imao parade da je odbranio neku 100% sansu a kamo li penal. I on neki golman??? A sta je Stojkovic radio Kasanu ili sjetite se evropskog za mlade.
Pitam se sta ce igraci u reprezentaciji koji su ove sezone igrali po 40-50 min u klubovima (Vukic, Gavrancic itd.) ili djedovi (Milosevic) koji ne mogu maketi!! Naj vise mi je krivo sto igrac kakav je Zigic nije dobio sansu ali i Ilic koji je odigrao fantasticnu sezonu u Galatasaraju. Svaka cast iako si bio grobar! Zigic se bori a i zna. Ali Petkovic se osvetio Draganu Stojkovicu zato sto je taj otjerao Petkovog sina. Jedini trener koji nam moze pomoci je IVICA OSIM. Taj covjek ume. Sjetite se 1990 ali i Sturma iz Graca koji je sa njim svake godine bio u Ligi Sampiona a bez njega se bori za opstanak u austrijskoj ligi. Necu da vidim nekog stranca koji se treba na nasoj reprezentaciji uciti (Rud Gulit). Da je dobar uzeo bi ga neko drugi! A i iz Holandije je! Idiot!
trener: OSIM
Golman: Stojkovic
Odbrana: Vidic, Lukovic, Lomic, Stepanov ...
Sredina: Dudic (salim se). Ilic (kreator igre), Stankovic (mora biti bolji), koroman (biti pametniji i bolji), Ergic (treba mu vremena), Krasic (dribler, brz), Ivanovic
Napad: ZIGIC, Ljuboja, Djokic (mozda, videcemo)

Krele

pre 17 godina

Za sve koji se brinu oko angazmana Dudica: Covek je pre nedelju dana potpisao za austrijski Salzburg(Mateusov tim) tako da nema brige ;)
Mada ce uvek moci da igranjem odbojke ima za leba to je sigurno

amerikanac

pre 17 godina

e sada dovidjenja do neke sledece prilike za dobro brukanje!
nadam se da niko ne ocekuje nesto bolje u buducnosti.
nivo naseg fudbala je bedan i sa time se treba pomiriti.
nema u srbiji fudbalera niti trenera koji bi mogli nesto zapazeno napraviti u buducem periodu.
fudbal jeste najvaznija sporedna stvar na svetu, a li ne treba to biti za nas srbe jer mi ne znamo da igramo fudbal.
smesno je citati kako su neki posle debakla sa argentinom krivili kezmana, stankovica i slicne, a zivotom se kleli u dudica, ergica i slicne...
i sta smo na kraju dobili od istih (ja sam gledao prenos i na kraju skontao da je i taj ergic igrao!!!)
motiku u sake ako hocete `leba srbi, a igara za nas nema!!!
pozdrav iz amerike

PDP

pre 17 godina

Ljudi u jucerasnjim novinama Blic je bila slika nasih fudbalera koji se dodaju rukama sa loptom na treningu uz komentar da bi nasim fudbalerima bolje isao rukomet...i ono stvarno im to bolje ide:) Stvarno sta su oni trenirali, kada su radili takve vezbe.

kriger_kg

pre 17 godina

Kakva koincidencija,iz 2-1. Obratite paznju na Nadjov prvi zuti karton, pa onda onda onaj pogibeljni start.Ili nema mozga ili nesto ovde smrdi.Dudic prvi penal imbecilnost ili nesto ovde smrdi.Dudic drugi penal maloumnost ili ovde nesto smrdi.Samo mi nije jasno kako su crnci pristali na ovu namestaljku,kad svi znamo da su za klasu bolji od nas.I bez Drogbe.

kriger_kg

pre 17 godina

E,moj peco crnogorcu.Mislis li da se da ce se talenti zadrzavati u Zeti,Buducnosti,Mogrenu,Sujesci i drugim crnogorskim nasiroko poznatim klubovima.Nece prijatelju moj,vec ce u Beograd Zvezdu, PARTIZAN,Vojvodinu, OFK Beograd itd. A odatle u Evropu.Tako je bilo,tako je sada, tako ce i biti.Nikada necete biti sila,a Miljana Miljanjica za predsednika FS CG!!!!

loshmmee

pre 17 godina

"Cela je nacija - reprezentacija"! Bili smo odlični, jedino gde smo se prešli je da je 3 veće od 2! Nekim čudnim spletom okolnosti 1 je veće od 0 i 6 od gore pomenute ništice! Onaj sudija FIFA, koji nam je sudio na sve tri utakmice nam je doneo lošu sreću (malo čudno - loša sreća?!?) Od kad se igra rukom u šesnaestercu sankcioniše penalom? Gluposti! Dudić je jednostavno mislio da je zlatni vaterpolista ili bronzani odbojkaš. Vaterpolo, odbojka, basket, fudbal, u pitanju su sitnice, svi ovi sportovi se igraju loptom! Travice, ubaci Dudića za dizača!

kvebek

pre 17 godina

I na kraju ove blamaze,da vidimo ko se s'kim potukao,ko je koga pljunuo,ko je kome krvnicki uklizao.A pre svega da izbrojimo broj ljudi,kojima su nasi fudbaleri na celu sa celom fudbalskom bolumentom u savezu pljunuli u lice.Jos jednom veliko HVALA!!!
P.S. Uzivajte u milionima,a mi cemo ovo vec nekako zaboraviti,kao sto ionako sve zaboravljamo.JOS JEDNOM HVALA FUDBALERI???/

menagernis

pre 17 godina

NAJNOVIJA VEST!!Neki,za sada anonimni igraci Austrijske pokrajine Koruska,tuzice pojedine medije u toj zemlji zbog stvaranja lose atmosfere u timu,koja je po njima glavni uzrok najveceg poraza u istoriji njihove pokrajine 6-0 protiv SCG.Takodje ocekuje se i zvanican protest FIFI zbog loseg sudjenja na tom mestu.Inace svi igraci,kao i trener se slazu da rezultat i nije pravi odraz snaga na terenu

hrvatski promatrac

pre 17 godina

DA li je to nova vrsta nogometa da se namjerno dira lopta u 16-cu ????Taj Dudic nije sposoban da igra nogomet uopce.

Goran

pre 17 godina

Petkovicu,zar te nije sram?Sta ces sada da kazes na konferenciji za stampu,posto je ja nisam slusao!?Cinjenica je da je ekipa koju ti ocigledno nisi zeleo da vidis u timu postigla vise od kompletne tvoje "vizije",cinjenica je da si opet tumbao i da nam se to osvetilo.Na svu srecu,ti vise neces da odredjujes napad u 87min.i naravno neces polati Nadja na levog beka iako je to mesto koje ga je 6 godina odvojilo od reprezentacije.Muka mi je vise od tih nabedjenih taktickih zamisli koje bi procitali svi koji se ne bave fudbalom,a kamoli neko ko je bio u vrhu struke kada su Francuzi bili neprevazidjeni na svetu i u evropi.Zivela Srbija,i da nam se vise ne desava da nas vode obicni pioni i istripovani strucnjaci.napadnimo evropu sa svezim snagama kao sto su:Krasic,Bisevac,Stepanov.Rnic,Jankovic,Stojkovic,Zigic,Ergic,Ivanovic,Milijas itd.To su manje vise nenabedjene zvezde koje se nece folirati u narednom periodu.SRBIJAAAAAAAAAAAAAAA

Sveti Nikola Zigic

pre 17 godina

HVALA TI SVETI NIKOLA ZIGICU !!!!!!!!!
Eh da si igrao bar malo vise, sad bi se pisalo o nasem uspehu!
Hvala i na fixu na kladionici...PRVI DALE GOL kvota 6 !!!!
Hvala tvoj verni navijac!

daddy yankee

pre 17 godina

sada svi treba da vide da je ziga prerastao zvezdu i da mu je vreme da ide u veliki evropski klub,srecno ti bilo nikola gde god otisao jer si stvarno najblji i to si dokazao toloko puta a nedirajte mi jevru i gavrana jer su se borili kolko su mogli a dudicu zelim sve najbolje u slarcburgu.

VelikiZigic

pre 17 godina

Pa cujte, selektore Petkovicu... sta da vam kaem... vi ste ocigledno slepi, ako u vasoj viziji nema mesta za Zigica, pored najbezopasnijeg i najtrapavijeg napadackog tandema -> Milosevic-Kezman!!! Ili ste se naljutili na Piksija sto je zapoceo medijsku hajku na Vas i juniora, pa niste hteli da Zvezda zaradi Zigicevim transferom?! Ja cu Vam biti veoma zahvalan ako ON ostane u Zvezdi i ove sezone! Nikoli hvala na svemu sto je uradio za Zvezdu, zelim mu da u Zvezdinom dresu bude najbolji strelac Lige sampiona iduce sezone i naravno najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za EP!

Kum

pre 17 godina

Dudicu, neverovatan si. Petkovicu, i ti isto. Hvala vam za sve, ali Savu i ostale penzionere za ruku i put pod noge, da vas nikad vise ne vidimo!!!

novica

pre 17 godina

Ljudi moji mnogo puta se ovde spominje sad imamo drzavu dobicemo himnu itd itd. Hvala Bogu doci ce i to ali nasim fudbalerima da i stavis kokardu na srce i ko zna sta ne imacemo identicne rezultate.

Problem postoji ne od danas problem je vec 30 godina ali taj problem najvise dolazi iz fudbalskog saveza.
Miljanic pre danas neki novi Miljanic Sutra Bulic i tako iz godine u godinu,a sto nam fudbal pade na niske grane odgovarace Petko jer je on najivno ako tako mogu reci upao u sve ovo.

zeki keki

pre 17 godina

Sa neke strane sam i srecan sto se neigra jos koja utakmica..da se ne blamiramo vise. A i srecan sam sto se necu vise nervirati, jer i oni se ne nerviraju.

Goran

pre 17 godina

Moj ortak je pre mesec dana spojio u kladionici sve tri utakmice protiv nas. Nisam se slozio sa njim, a danas on casti. Ko zna-zna!

Space Jam

pre 17 godina

I tako se završi još jedna cirkusijada sa našim fudbalom. Još jednom se potvrdilo da smo mnogo jači u odbojci nego u fudbalu.

nesa delija

pre 17 godina

Odlazak Dudica u Salzburg je prvo pojacanje za Zvezdu. Bravo Piksi sto si uvalio ovog rukometasa, jednim udarcem si pojacao i tim i dobio pare.

VOKI

pre 17 godina

Ne da sam navijao za Obalu Slonovacu nego sam cak i patio kada su Srbi i Crnogorci. haha) vodili sa 2:0 Rasturili smo ih jaooo to mi prija to mi godi! Srbija i Crna Gora who da fuck.....!

zbogom plavi dresovi

pre 17 godina

Posle ove jos jedne neslavne epizode "PLAVIH" i zvanicnog kraja jedne po meni ekipe koja je uvjek nesto obecavala a nikada nista uradila (poceli smo 1930 sa 6:1 protiv Urugvaja, a zavrsili sa 6:0 sa Argentinom) vreme je da se izbrisu sve veze sa Yugoslovenima i krene novim putem od grba, himne, dresova, igraca, itd. Veoma je bitno da nas nista ne vezuje za tuzne uspomene iz proslosti. Ovdje posebno napominjem boju dresova koja moze biti i crna i zuta i bilo kakva samo ne za boga miloga plava (u jucerasnjem sportu je izisla kombinacija CRVEN -PLAV - BIJEL i to je SRBIN cijel , sto mi se svidjelo i to moze biti novi komplet dresova SRBIJE). Napred SRBIJA i zbogom proslosti.
PS. Predlazem da ukoliko bi neko od nasih pametnjakovica iz FSS insistirao na nekim ostacima iz tuzne proslosti da se odmah organizuju demonstracije ispred Skupstine Srbije do konacne pobjede. Zivjela Srbija, zivjela Srpska - za bolju buducnost do ujedinjenja!!!!

gravedigger

pre 17 godina

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten... Sale majstore dokazao si da si jedini u ovoj reprezentaciji koji znas da stanes na loptu, da je sacuvas i da je dodas NAPRED. Mislim da si najbolji igrac koga je Partizan ikad imao. JEDAN JE ILIC KAPITEN.....

Grunf

pre 17 godina

Balkanska posla. Kako vam (nam) se vraća ono divljanje, pardon radovanje, posle pobede na Bosnom. Male zemlje i mali narodi gaje velike komplekse. Srbi su mislili da su na to pretplaćeni Hrvati, ali dijagnoza je tu negde ista...

I sve to pumpanje je dovelo po ko zna koji put do nerealnih očekivanja, kovanja dorbih (ali ne odličnih) igrača u zvezde i sad su nam oni krivi... Opet se traže novi treneri, a do pre par nedelja je Petko bio Bog... Tako da Srbi treba ili da porastu ili da nastave sa blamažom. Da ne pominjem da su srpski mediji jedva propratili fantastičan uspeh vaterpolista...

S druge strane, ni ostali narodčići nisu bolji. Neki na lošem italijanskom veličaju svoju državicu, drugi (koji se nisu ni plasirali, a verovatno nikad neće) likuju, dok treći uvežbavaju svoju duhovitost preko grbače poraženih.

Molder

pre 17 godina

Hvala Bogu da je kraj ove agonije. Bez srca, bez želje... Svaka čast Duljaju, Žigiću, Jevriću a ostali... vratite se lepo u svoje inostrane domovine i pokrijte se svojim parama ... miševi...

Mladen Vujčić

pre 17 godina

Mislio sam da se kvalifikacije igraju zbog Svetskog prvenstva, ali dobro Bože moj, možda grešim. Jedino se kod nas igraju... zbog kvalifikacija?! Kažu i ovo je uspeh, pogledajte samo kakve sve fudbalske velesile nisu uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo (na primer, koje?!). Svi pominju dobru igru u kvalifikacijama?! Možda nismo gledali iste utakmice, ko zna. Ali ako se dobro sećam, uspeli smo da pobedimo Litvaniju (koja igra fudbal poslednje dve godine!), Bosnu sa deset igrača u sred Beograda (sreća što je sudija svirao kraj ranije nego što je trebalo, inače bi nam i oni načeli našu "granitnu odbranu"), Belgiju (koja od Meksika 1986. ne predstavlja apsolutno ništa u svetskom fudbalu) i da se obrukamo protiv Španije (ako ćemo objektivno, trebalo je da pukne petarda! Možda se onda ne bi zavaravali pričama o evropskim Brazilcima! Evropski Brazilci :-)))? Strašno!).

O selektoru šta reći? Elementarno nepoznavanje fudbala! Od taktike (jesmo li je imali uopšte?), preko izbora igrača, izmena, protraćenog talenta Saše Ilića (ovde mislim i na sve druge selektore!), pripreme za utakmicu i analize protivnika (ako čovek uopšte zna šta to znači). Ali, dobro...on sve to ne smatra neuspehom. Ono što je bitno, to je da je i on (kao i svi ostali naši selektori do sada) iskoristio reprezentaciju, klupu i nadanja svih nas, da Svet čuje za njega, tako da neopterećen ovom katastrofom bez imalo srama, pakuje kofere za Katar (ili za neku sličnu destinaciju, gde jedino može sebe nazivati trenerom!) sa milion dolara godišnjeg honorara u džepu! Lepa cifra nema šta...

A što se vas novinara tiče, šta reći za vas? Odgovornost vam ništa manja nije od njegove (baš kao i za debakl u košarci!). Proglašavate ga "Čovekom godine?!", dižete u nebesa, priređujete dočeke fudbalera na trgu (kao da su osvojili Svetsko prvenstvo?!), gurate probleme pod tepih, a onda posle debakla (čemu sve to?) prozivate nekoga i ukazujete kako ni pre prvenstva u stvari u našoj reprezentaciji nije sve štimalo (Kad smo već kod toga, bilo bi najbolje da neko od vas već sada opomene Šakotu, pre nego što doživimo novi debakl. Kozmetičke promene, prividno ugađanje javnosti radi sopstvene popularnosti, baš kao i Petko, liči već na pravdanje za buduće neuspehe!).

Al dobro, biće još Svetskih prvenstava. Prvo već za četiri godine?! A, dotle, dok normalan svet igra fudbal...mi ćemo opet igrati...kvalifikacije! Dobro, i to je uspeh, kako kaže naš "selektor", zar ne :-)
Mladen Vujčić

Mita bekrija

pre 17 godina

Sasa Ilic se izlomi da sacuva loptu u jednoj akciji i doda je Stankovicu, a ovaj je preda protivnickom igracu opusteno. Igra covek kao baba. MAlo na njega obratite paznju u svojim konmentarima

Ivan

pre 17 godina

Prvo, momci hvala na svemu, bar me vi nikada niste izneverili. Mislim, kvota 1,75 na Argentinu i kvota 2,45 na Obalu Slonovače, pa ko bi to propustio. 'Ajd bar vi meni da jednom obezbedite letovanje. Drugo, čujem da se spisak odbojkaša za Svetsku Ligu menja, ubačen je novi bloker/primač M. Dudić koga ćemo zbog anonimnosti zvati Milan D. Treće, vidimo se u septembru protiv Azera, i pored svega očekujem 3-0 za Srbiju.

Mario

pre 17 godina

Dakle, osmi sto su se obrukali jos su pokazali i ono najgore u balkanskom covjeku...jedan iz scg je pokosio igraca na sredini terena i onda mu mater i sve po redu opsuje...fino pred mikofonima...a najgora od svega je bila ona gesta kad je jedan od njih nesto "trazio" po kosi jednog igraca OB, to je bilo jako primitivno....katastrofa...to nisu sportasi...

Volim te Srbijo

pre 17 godina

Zbog "ljudi" koji se ovdje javljaju i dezurni su pljuvaci i opozicija svega u zivotu nase stanje nacije i jeste ovako kako je. U najmanju ruku bolesno. Na jucerasnju utakmicu treba gledati kao na poslednju zajednicku smijesne nam i mrske tvorevine zalosnog imena.

A sad malo o igri. Trenutno dva najbolja srpska fudbalera su dali golove i definitivno pokazali da se sve sledece reprezentativne akcije trebaju bazirati na njih dvojicu. Njima jos prikljuciti Lukovica, Duljaja, Bastu, Vukica, Krasica, Stepanova i jos par ratnika, a na klupu postaviti nekog fudbalskog Sakotu koji ima m... da se svim "zasluznim" zahvali.

Savo, Deki, Krstajicu, P.Djordjevicu hvala Vam za sve, ali nemojte ko Boga Vas molim vise za Srbiju. Mozda Vas CG bude htela

Srbin

pre 17 godina

Procitao sam sve komentare i nisam uspeo da vidim da je neko primetio da se jedino Petkovic nije radovao nasim golovima.Obratite paznju na to kad budete gledali snimak.Zigic i Sasa su mu dokazali u cemu je gresio.I nebih krivio Dudica,on ne zna bolje.Ko bi od nas zvao njega ili Nenada u reprezentaciju?
Molio bih one koji o tome vode racuna da zaborave na plave dresove.Nasi dresovi moraju biti crveni sa plavim sortsevima i belim carapama.Ne vidim zasto bismo zadrzali bilo sta iz tako ruzne i bezuspesne istorije naseg fudbala.

NN

pre 17 godina

Hvala Bogu, jos samo da i ovi nasi izgube, pa da mogu gledati na miru 'nogomet'. Nazalost, taj trenutak dolazi kada se ide u fazu 'ispadanja', tako da cu opet gledati uspavanke. Na kraju kada bolje razmislim, steta sto nismo tamo, sada bi im odgovarali s ovim nacinom igre.

DrS

pre 17 godina

---
... pre njegovog isključenja pred samo poluvreme Obala Slonovače je...
---

Pred samo poluvreme!!? Koliko znam, utakmica ima dva poluvremena. Na koje od ta dva poluvremena se misli?

Ivan

pre 17 godina

Ne volim mnogo da komentarisem, ali ovaj put moram. Zar stvarno niko ne vidi ono sto je bilo uzasno sramotno u vezi nase reprezentacije? Na stranu 0 bodova i ocajna igra. Ono sto me je uzasno razocaralo, i zbog cega me je bilo sramota je PONASANJE (naravno cast izuzecima). Samo nekoliko primera:
- Koroman mase sudiji da da karton igracu koji ga je oborio (i drago mi je sto ga je sudija zbog toga ozutio)
- seljacina Ilic koji je "sportski" pocastio igraca Obale Slonovace juce (lepo se culo jer je bio pored mikrofona uz aut liniju)
- Duljaj kako trebi nesto iz kose Bakari Konea (stvarno mi se zgadilo)
- Petkovic koji baca hemijsku (a nije se ni radovao kada smo postizali golove)
- konstantno svadjanje i vikanje na sudije - skoro svi igraci su ucestvovali (cast izuzecima: npr Jevric)
- Padanje uz vrlo malo kontakta ali uz teatralno bacanje (u cemu smo bili ubedljivo najgori), drugim recima simuliranje, propraceno naravno cmizdrenjem na sudiju
- jako prljava igra - i zasluzeno najgori disciplinski rekord na prvenstvu. Pogibeljni i vrlo cesto potpuno bespotrebni startovi, povlacenje za dresove a mogao bih ovde da uvrstim i namerno igranje rukama (kakva totalna glupost).

E sada, sta je tome uzrok? TOTALNA nemoc. To je omogucilo potpun raspad discipline, posle koga su na povrsinu isplivale sve one najgore stvari koje krase fudbalere kao profesiju a i nas kao narod. U kvalifikacijama smo donekle imali srece, donekle (neosporno) znanje, ali i tu je vec posejano seme propasti. Ponasanje igraca (koje ce se jos kasnije ispoljiti) je rezultiralo iskljucenjem Vidica protiv Bosne. Ali ajde, to jos nekako i mogu da razumem u tolikom zaru borbe, mada ga to nikako ne opravdava. Onda kljucni momenat u celoj prici, koji je ogolio sve nase slabosti: odabir igraca za SP. Veliko razocarenje i neverica opste javnosti i stampe. To se sigurno odrazilo i na igrace koji su poziv zasluzili, a jos vise na one koji nisu. A ako tu nismo pukli onda sigurno jesmo kada je mladji Petkovic odabran da zameni povredjenog Vucinica. To nas je totalno ubilo, u svakom smislu. Od tada smo bili samo napumpani balon koji je cekao na iglu da prsne. Na nasu nesrecu, argentinci su bili raspolozeni i prsli smo spektakularno. A ne bi ni to bilo tako strasno, jer Argentinci su stvarno imali srece pri ostvarenju sansi (iskoristili su sve tri sanse do 3:0). Ipak, pokazala se staticnost naseg tima (koje su pokretni gaucosi prolazili duplim pasovima kao dobar dan), neorganizovanost u napadu (jedine polu-sanse koje smo imali su bile plod individualnih akcija posle najvise 2-3 pasa). Onda je usledilio jos gore, a to je predaja. Zbog svega navedenog iznad nije postojao NIKO ko je verovao da mozemo makar da izgubimo casno. Na 0:3 nase tipicno muljanje je bilo bez ikakve sanse za uspeh, a na terenu je bilo svako za sebe. Rezultat znamo. I onda ono juce. Totalni raspad. Igra bez zelje, bez ikakve povezanosti, igra ispred svog sesnaesterca (mada se lepo videlo da bi Slonovi imali ogromnih problema da smo ih potisnuli u odbranu).

Takticki smo takodje bili izuzetno losi. Video sam mnogo komentara tipa zasto nemamo levog beka osim Dragutinovica koji je dugo bio povredjen, i sta ako se opet povredi. Pa eto, bilo je i kako smo mislili - povredio se i posle toga smo se totalno raspali (protiv Argentine, ali jos vise protiv Slonova, gde nam je leva strana u odbrani bila katastrofa). Takodje, video sam mnogo komentara tipa Stankovic ne igra za nacionalni tim dobro kao sto igra za Inter. Po meni, resenje je ocigledno - Stankovic ne igra na istoj (desnoj) strani na kojoj igra u Interu. Posto ne mogu da verujem da nemamo boljeg igraca za levu stranu (necu da dajem primere) ovo jedino moze da se gleda kao greska selektora. Pa sta ako na toj poziciji vec postoji igrac? Dakle, izbor je los, mada tu postoji i element da Stankovicu ne odgovara defanzivna igra. Jos jedna u nizu gresaka selektora.
Ali necu da duzim, mada bih mogao. Samo jos da zaokruzim sa svime oko reprezentacije. FSSCG (buduci FSS) je tragedija i najveci krivac. Umesto da pozitivno uticu na izbor selektora (sada masu Gulitom, mada je njegov kvalitet pod velikim pitanjem - znaci zele da bace pare samo da nas navijace sve skinu sa grbace) ili na igrace (disciplinske i/ili novcane kazne za neprimerno ponaseanje ali pre svega odabir igraca PO ZASLUGAMA a ne po klubovima - za sta se zna da ne potice od samog selektora) oni dolivaju ulje na vatru izjavama tipa da igracima nece biti isplaceni bonusi ako se vise ne potrude. Kao da ne znaju da su i igraci nemocni u ovoj totalno raspaloj organizaciji, kao muve bez glave na terenu. Pa i da se trude 300% ne bi vredelo. Ali treba neko da odabere dobro organizovanog selektora, i treba neko da skrene paznju na ponasanje igraca. Tek tada imamo sanse.

Dragan

pre 17 godina

Reprezentacija je od samog pocetka bila lose vodjena, pocevsi od spiska igraca, atmosfere, pripreme za utakmicu. Razlog zbog kojeg su 23 igraca limit je da selektori imaju mogucnost da za svaku poziciju imaju po 2 igraca plus treci golman, nas selektor je isao cak dotle da na svetsko prvenstvo pozove samo 6 defanzivaca i jednog povredjenog igraca! (Bastu-zbog cega nije zamenjen neznam)znaci bez desnog beka pri tom smo odmah ostali bez jednog od njih (Vidica). Zakljucak velika greska u startu, a i u dopuni jer Dusan Petkovic nije na poziciji spoljneg igraca samo bi bio prekobrojan, kao sto je bila i pozicija centaralnog veznog igraca svi vezni osim stankovica i djordjevica apsurd, sta je sa igrom po bokovima, uz to na na celom turniru nas ubedljivo najbolji napadac nije odigrao ni 90 minuta. (Zigic) Netreba kritikovati Petkovicevu taktiku koju je forsirao kroz kvalifikacije jer je bila uspesna iako se koncepcija igre i te taktike slozila kad je u tim ubacio Zigica u drugom delu kvalifikacija, ne treba biti pametan da shvatis da ako imas odredjen sistem rada trebaju ti ljudi koji mogu da ga iznesu teret tog rada, fudbaleri koje je selektor pozvao nisu modli da odgovore Petkovicu jer tim nije bio dobro sastavljen

srdjan

pre 17 godina

Sta vam je ljudi, dudic odigrao dvojku na kladzi, pa je morao da izvuce situaciju - mislim ko je mogao da ocekuje da cemo da im damo 2 gola?!

silvo

pre 17 godina

Evo neutralnog, slovenskog komentara. Se izvinjavam na jeziku...

Jedini problem ja vidim u neracionalnom pretjerivanju, veoma značilnim za Balkan...Niko ne vidi, da jednostavno u ekipi nema kvalitete..u fudbalu je moguče pobjediti ili igrati neriješeno bez kvalitete ako imate sreče..Slovenci smo je imali protiv Rumunije i Ukrajine ogromno, nismo imali kvalitete ali imali smo borbenost i još nešto što je u modernom fudbalu neophodno-kondicijo trčanja i to je to. Srbi i Hrvati tvrde da su veliki tehničarji, ja ništa od toga nisam vidio, tehnika je kontrola lopte u šprintu, prvo dodavanje..siguran sam, da ste vidjeli u kakvom šprintu to rade crnci iz kobajagi neke leve zemlje Slonova.Pretjeruje se u ocjenama igrača, niso srpski igrači nule i luzeri, jesu dobri igrači ali ništa više od toga.

Npr. Žigič da jedan gol i več se čita o velikom centarforu, bla bla bla,..a dan dva prije..Žigič pojma nema neka ide da bere šljive po drvetu.

Žigič je solidan centarfor, mlad i može jošda napreduje ali u usporedbi sa 2 metrašima kao Koller ili onaj englez jeste sporiji, sa lošijim fizičkim predispozicijama..ali sve to se može popraviti ali zašto se tako crni i onda iuveličava nekoga...

Ista neracionalnost barem za mene se kod vas Srba vidi i u nekim nesportskim granama života..
Bez veze se sekirati ako ekipa izgubi od boljih i ako odigra uutar svojih mogučnosti..Srbija je prvu i treču utakmicu odigrala unutar toga, drugu pak ne zbog totalnog raspada na psihičkom planu , koji je rezultat prevelikih očekivanja, nerealnih i napuhanih do max. Tako mislim ja..

Pogled iz zapadnog dvorista

pre 17 godina

Jednom rjecju SRAMOTA ! Sto je ostalo od jedne velike nogometne zemlje ? Ovi sto kazu da kao nemaju motiva jel igraju za nepostojecu zemlju- pa to su gluposti. Pa svaki sport se prvenstveno igra zbog sebe a ne zbog nekog drugog. Kad igrate sa prijateljima nogomet sigurno se trudite i igrate ozbiljno i sa zarom. Ne povlacite se po terenu ko lesine. Od sramote ne bih ni mogao izaci medju ljude ako nisam dao sve od sebe pa makar to bila utakmica na livadi. Preporuka -Trebalo je poslati cijelu mladu reprezenatciju bilo bi ih barem ljepse gledati, a niko im ne bi zamjerio neuspjeh.

Dzoni

pre 17 godina

Braco SRBI sta reci posle onoga, dozvolili smo da nam i madjari igraju fudbal u nacionalnom timu(madjar hvala na svemu, sa i bez tebe u timu nije isto) i da napravi glupe poteze za crveni, cuo sam da ce Mateus ipak otkazati Dudicev transfer jer imaju kvalitetnijeg golmana, i na kraju nas "suvereni" golman izgeleda da nije jos naucio kako se baca u levu stranu. 3 penala levo i 3 gola, morate priznati zadivljujuca statistika.

Домаћи издајник

pre 17 godina

Ето,таман кад је изгледало да се враћамо из мртвих,на сцену су ступила она двојица које су у репрезентацију угурале неке више силе,и својим глупостима нас одвели у пораз.

pero kvrgic

pre 17 godina

Ma sta bre kazete, nismo mi prasci za kolace, svi jedemo bureke pa ne znam zasto srafciger sluzi jucer u malinama. Ajde zdravo

Veliki Zigic

pre 17 godina

@silvo-slovenac: Za Zigica se na slazem sa tobom, slovenac!!! Mislim da je bar duplo bolji od kljakavog Krouca, Kolera jos nije dostigao.... ali ce uskoro!!!
I nesto si gadno pobrkao, Zigica niko od nas nije ocrneo, o njemu sve najbolje! Kocentrisi se malo...

Pero Kvrgic

pre 17 godina

Ja sam bre Srbin i sa time se hvalim, nisam srecan sto smo izgubili ali smo pokazali celoj naciji kako se igra kvalitetan fudbal - napred nasi u pobedu

Tuta

pre 17 godina

Ljudi, ruku na srce, ali onaj Jevric je najstariji i najsporiji golman na SP. Jedino sto je odbranio je lopte sa 25-30 metara kad ima vremena da se postavi. Penale i ne treba da je na golu posto se ne pomjeri. Da je Jevric branio za Cesku protiv Gane, bilo bi 10 nula za Ganu, onako ostade 2-0...

Ona lopta sto je Dudic bukvalno uhvatio za prvi penal trebala je da bude Jevriceva, koji se kao i uvijek nije pomjerio sa linije...

Zigic

pre 17 godina

Ljudi neznam sta da kazem,jednostavno sramota.A jedina Petkova greska je sto Zigic nije bio starter na prosle dve utakmice, najvise se ljutim na igrace jer se nimalo ne trude.
ALI STA JE TU JE IDEMO DALJE
NAPRED SRBIJO!!!!!!!!!!!!

joediparenzo

pre 17 godina

- pozdrav iz Poreca -
Nazalost, Srbija je i ovaj put imala veca ocekivanja od postignutog rezultata iako je realno bilo za ocekivati bolji nastup na svjetskom prvenstvu u odnosu na kvalitetu igraca s kojima raspolaze. Jos jednom se pokazalo da Srbija ima sasvim solidne igrace koji jednostavno ne funkcioniraju kao ekipa i to se ponavlja po ne znam koji put (i ne samo u nogometu).
Zivot koji puta nije fair pa se lako moze dogoditi da Hrvati s jednim postignutim golom prodju u osminu finala, a da Srbe za postignuta dva gola gotovo da ne lincuju.

Rocky

pre 17 godina

Nisu igrači ništa krivi, sve je kriv selektor. Ja ne mogu, da verujem šta je uradio i kako je uopšte došao do te pozicije, da je selektor.
Selektirao je igrače koji nisu na nivoju takvog natjecanja (Nadj,N.Đorđević,Dudić,Petković jr.,.........)
Onda vodi još povređene igrače Vukić, Basta,..
Pripreme su bile katastrofa, samo dve odigrane utakmice a i sami ste videl da nam kondicija nije bila jača strana.
Isto tako treba je predvideti i daljne povrede (Vidić i Dragutinović), a on ostane brez adekvatnih zamena.
I na kraju se mi čini, da je čovek ušao u neki lični rat sa svem što je u vezi sa reprezentacijom.

cedo NS

pre 17 godina

Čisto da se podsetimo, vaterpolisti su neki dan uzeli FINA kup u Budimpešti, a da to gotovo niko nije ni primetio ni propratio. Njima ne smeta ni zastava, ni himna, ni grb. Oni su momci na svom mestu. U zemlji Srbiji (i Crnoj Gori) profesionalni fudbal, a bogami i košarku, treba staviti van zakona na nekoliko godina, da se više ne zamajavamo, dok se nešto ne promeni (na bolje)...

vucko

pre 17 godina

Šteta što Dudića nismo imali u mecu sa Češkom, prošli bi na svetsko u rukometu sigurno! Čovek je strašan rukometaš! sSreća što ga je Zvezda na vreme prodala! Bravo Pixi!

Aleksandar Janković, Kraljevo

pre 17 godina

Ovaj ultra-mega-giga talenat Milan Dudić nije kriv za poraz protiv Obale Slonovače! :-)
Neko treba dečku da objasni da se sinoć nije igrao rukomet, već fudbal. A možda je bio i u tripu da mu je zaduženje da bude golman?! Sve u svemu, sramota za Srbiju, verne navijače, fudbal i Kraljevo, odakle je dotični "fudbalski mag"...

jovan

pre 17 godina

OVO STVARNO NEMA VISE SMISLA .SVI SUDITE ,A NEMATE PRAVA NA TO - SRAMOTA ME JE RECI DA SAM SRPKINJA KAD VIDIM STA VI SVE PISETE OVDJE!!!! NIJE NAS OBRUKALA REPREZENTACIJA ,MI BRUKAMO SAMI SEBE . A VI GOSPODO STO OVO SVE PISETE OVDJE RAZMISLITE KAKVI STE SAMI PA TEK ONDA SUDITE DRUGIMA !!!

Besan!!!

pre 17 godina

Kao prvo ovaj put necu se vracati na igru "Plavih" jer mislim da je svaki komentar suvisan. Kakva nam je drzava takav nam je i fudbal. Ali ono sto mene najvise nervira je nase stalno pozivanje na neku tradiciju kada je igrala SFRJ. Pa mi smo bre debitanti na Svetskim prvenstvima(zvanican sajt Fifa).Ta drzava vise ne postoji i vreme je da se okrenemo buducnosti srpskog fudbala i zato treba da stavimo tacku i da krenemo ispocetka, i sa novom drzavom i sa novom himnom i sa novim dresom reprezentacije. A sad javno obecavam da ako i dalje prva boja srpskog dresa bude plava a ne crvena(prva boja na zastavi) i ako ih i dalje budemo zvali "Plavi" vise necu gledati reprezentaciju. Krajnje je vreme da se sa tim komunistickim imenom raskrsti. Dosta je vracanja u proslost i zaljenja za Jugoslavijom.

jovan

pre 17 godina

OVO STVARNO NEMA VISE SMISLA .SVI SUDITE ,A NEMATE PRAVA NA TO - SRAMOTA ME JE RECI DA SAM SRPKINJA KAD VIDIM STA VI SVE PISETE OVDJE!!!! NIJE NAS OBRUKALA REPREZENTACIJA ,MI BRUKAMO SAMI SEBE . A VI GOSPODO STO OVO SVE PISETE OVDJE RAZMISLITE KAKVI STE SAMI PA TEK ONDA SUDITE DRUGIMA !!!

srecan

pre 17 godina

himna,zastava boze pravde i neke gluposti u sta se kao po neki nadaju da ce im sport krenuti na bolje pa budale da bi ti bog pomogao moras i ti nnjemu pomoci tako zto ces se zaloziti za ono sto radis,nijesam srbin ali boli ono sto sam vidijo i one gmicavce sto gmizu po stadionu.upropastili su atmosveru svetskom prvenstvu i meni..tuzim srbiju i trazim ostetu.pljuccccccccccccc

Saska Cuprija

pre 17 godina

Ako je ovo bila utakmica za cast onda nam cast malo vredi. Drugo,izgleda dasmo mi spremni da na takmicenju ovog ranga odigramo samo dvadeset minut!Na kraju,hvala Bogu da je gotovo.Neva mise ni himne kojoj svi zvizde,ni zastave koju niko ne postuje niceg nema - sve je prekrio sneg!

komsija

pre 17 godina

Jao komsije pa zar niste mogli bar veceras pobijediti, ipak cestitam dali ste dva gola,nije lose...jos sutra poraz Hrvata i onda od nas balkanaca ostaje samo lijepo sjecanje da se nekad i ovdje igrao fudbal.

Vanja Grbic

pre 17 godina

Travice ako boga znas,zovi ovog momka Milana Dudica za Svetsku ligu,deficitarni smo kod srednjih blokera a decko je godinama sakriven talenat

Tara

pre 17 godina

Mozda bi i dobili da su od pocetka igrali sa 10 igraca tj.besDudica.Steta mada i sudija ne znam da li je francuz ali je izgleda dosta pomogao zemljaku trener obale je francuz.Bas imamo srece kad nam dobro krene onda se nadje neko drugi sudija ili Dudic da nas u tome sprijece.Mislim da se ipak nijesu obrukali na zadnjoj utakmici a tako bi bilo i na prosle samo da je Zigic igrao.

chod

pre 17 godina

Pa ljudi, kako smo i ocekivali, kazem vam ja kakav Jevric za golmana pored onakvog Dudica :), Zigic ocekivano, Savo konacno u penziju, kao i ostali futalji, sramota me je sto navijam za njih, ali sta je tu je. Iskreno nadam se velikoj cistki, ali vidjecemo. Pozdrav.

Japi Japo

pre 17 godina

Posle toliko godina pojavili smo se na SP, i to kao najnespremnija reprezentacija. Sramotno, bar su mogli da obave kondicione pripreme.

Bicikla umesto golmana

pre 17 godina

Granitna odbrana -10.Golman utakmice Dudic. Ono sto nam sad treba je reanimacija. Idealan tim Srbije:Stojkovic, Vidic, Stepanov, Lukovic, Rnic, Duljaj, Vukic, Stankovic, Krasic, Zigic, Lazovic(Vucinic ukoliko igra za Srbiju)! Selektor STRANAC

Limar Limarkovic

pre 17 godina

Kad sredimo sve ostalo u drustvu sredice se i sport.Ovo je odraz naseg ludila u prethodnom periodu.Od avgusta smo Srbija pa uz Boziju pomoc pravimo novu reprezentaciju.Glavu gore

dejan

pre 17 godina

Veliki ponor srpskog fudbala iz koga se necemo izvuci najmanje deset godina ... Kad se samo setim njihovih naslednika iz mlade reprezentacije...

Bane

pre 17 godina

Petkovic bas je pravi strateg. Ne ume da izkoristi pozitivne uloge od igraca koje imaju iz klubova za koje igraju. A Dudic bolje da igra rukomet nego fudbal. Sto je koristio Duljaja kao desni bek u neke utakmice? Sto igra Stankovic vise defanzivno nego ofanzivno? Treba da se dovede nekog stranog selektora Na taj nacin igre se odmah pokaze protivniku da ga se plase. Sto je Zigic vise igrao za kvalifikaciju a ne sada? Selektor je kriv za sve.

vikky

pre 17 godina

Da je Vidić imao pravo nastupa u prvoj tekmi!
Da nismo bili u grupi smrti!
Da se Vučinić nije povredio!
Da je Basta igrao desno u prvoj tekmi!
Da je Gavrančić igrao na svojoj pozciji!
Da se Koroman nije tako zaleteo!
Da smo bili kompletni u drugoj tekmi (posebno odbrana)!
Da Duljaj i Nađ nisu igrali zajedno u postavi!
Da je Milošević ima još uvek 98 nastupa za repku!
Da nismo igrali bunker, koji je upalio u kvalifikacijama, ali je bilo očekivano da nas
pročitaju (setimo se Grčke i EP 2004)!
Da je Žigić odigrao 270 minuta na SP!
Da je Stanković bio malo motivisaniji!
Da je Kežman igrao u tandemu sa Žigićem!
Da je Stojković branio!
Da su igrali Piksi, Savićević, Mihajlović, Mijatović,...!
Da je..., da je...

Možda bi smo imali bar jedan bod!!!

Ne znam, nisam pametan!

Ziza

pre 17 godina

Zalost i tuga!
Sve je bilo protiv nas:kartoni, penali, povrede..
Zalosno je bilo gledati nase momke kako nemocno pokusavaju da pariraju desetkovanim timom.
Bez obzira sto smo izgubili, bio sam uz njih i nebih voleo da sam na njihovom mestu.
Komentator (Fox sport) kaze, 'sta tu moze menadzer (Petkovic), izvede sta misli da je najbolje i moze samo da dobije belu kosu'..
Zigic je iskoristio svoju sansu i dobio pohvale i to ce znaciti za njegovu buducnost.
Sve u svemu, idemo kuci, pravimo novi tim, slusamo novu himnu i molimo se da se ovako nesto vise ne ponovi, ni nama ni igracima.
'Plavi' ce uvek imati nas!

Sale

pre 17 godina

Bicu korektan i samo konstatovati da se Dudicu treba zahvaliti na svemu sto je dao za reprezentaciju i da se posveti klupskoj karijeri.

Ivan Novi Sad

pre 17 godina

Za sve je kriv selektor petkovic (nije zasluzio ni prezime velikim slovom da mu se pise)!!! Kakav je to biser od trenera koji Djordjevica stavlja da igra levog beka, i Stankovica da igra zadnjeg veznog, a o Dudicevoj igri rukama nije vredno ni pricati, jer je pokazao potencijal i protvi Argentine. Velika sramota, i veliki minus za nas fudbal. Kada ce neko javno reci i prozvati krivce?
Ne treba se zanositi kvalifikacijama, jer ni tada nismo demonstrirali neku ubedljivu igru. Prebrojte koliko utakmica nismo dobili, a ne koliko golova nismo primili.
Fudbal koji mi igramo se vise nigde ne igra.
Suplji smo na pozicijama levog beka i zadnjeg veznog, tj. nemamo niti se nazire u bliskoj buducnosti neki potencijal.

dude

pre 17 godina

Ovo je vec licilo na fudbal!
Dudicu, Dudicu... Jednom sa rukom - ajd´ moz´ da se desi. Ali u istoj tekmi po drugi da glumis rukometasa - ma bezi bre!
Sta znam, vodis 2:0 a onda ukenjas glupim akcijama celi napor... simptomaticno za celi nastup za ovo SP.

Ma bice bolje! Sad i u fudbalu rez kao u kosarci. Pa onda sta bude bude!

Glavu gore i pogled napred!

PRETORIJANAC

pre 17 godina

Ni u te uglješe ne može čovek više da se pouzda. Strepeo sam 84 minuta da naši ''orlovi slomljenih krila'' slučajno ne pobede. Ljudi moji, možete li pretpostaviti šta bi se dogodilo? Šestko bi dočekan bio na Surčinu kao Bog, niko ga više ne bi sklonio sa sudjenog mu mesta selektora, Miljanići bi se još glasnije javili (i ovako će nam probiti mozak govoreći ''znali smo mi i govorili, ali nas niko nije slušao''), itd, itd. Od smene generacija ne bi bilo ništa, Savo bi povukao i reč i tačku,itd, itd. Na svu sreću, opet su nas drugi spasili od apokaliptičnih prognoza. ''Slonovi'' su obavili neophodnu eutanaziju našeg reprezentativnog fudbala, sistematično, temeljno i do kraja. Dobro je što se prvenstvo sveta igra u Nemačkoj, a ne u Izraelu gde je vaskrsavanje profitabilan biznis. Ovako, kolac je zakucan sa bele tačke i basta!Smena generacija biće obavljena hirurškim putem. Ostaje samo da neko zameni i navijače, ali nikad dva dobra zajedno. Gutten nacht Serbishe dunsteren( za ovo ''dunsteren'' nisam siguran da je hoh dojč, ali neko nisam mogao da odolim).

trla baba lan

pre 17 godina

Dudicu zakonom zabraniti da igra fudbal, Nadju se zahvaliti za neuspeso igranje u reprenzataciji, N.Djordevicu (hm bolje da ne komantarisem), Milosevic je dobio sta je hteo (101), Ergic je nula, mislim da ni Gavrancic nije bio bolji, zao mi je Krstajica, ali sta da se radi ako nece da igra nemora, hvala mu. Uz Vidica staviti nekok od klinaca, vratiti Lukovica u repku, Ilica stavitu u prvu postavu, Kezman ako hoce da se uozbilji ok a ako nece mars ionako ce Zigic biti prvo resenje u napadu. Naravno sledi podmladjivanje reprenzetacije, sa Maricem , Stepanovim itd. Naravno neki strani selektor jer ovde ne vidim nijednog ko to moze da radi a da vec nije odbio. Ne znam zasto nisu pitali Tumbakovica, ali strani je u svakom slucaju bolje resenje.

branko

pre 17 godina

Nadam se samo da kao reprezetacija Srbije necemo nositi plave dresove,bilo bi pravo osvezenje videti nas u crvenim dresovima i ako vec mora plava neka bude na sortcevima.

miki

pre 17 godina

Bez obzira na poraz,ponosan sam sto sam srbin.ponosan sam na nase navijace.na borbenost.lopta je okrugla i sve je moguce.ipak je to igra.hvala plavi na borbenosti.bice bolje,kao samostalna drzava.da znamo za koga se borimo i koju himnu imamo.dosta je vise zvizduka himni.to ne postoji nigde i predstavlja veliku sramotu.ko tu da igra? Idemo dalje!

srdjance

pre 17 godina

Svaka cast za prvih 20tak minuta. Na zalost mislim da je sve krenulo kad je ludi Dudic, napravio fantastican potez. Ovo je strasno, da mi cak i kad vodimo pa i igramo dobro moramo sami sebe da upropastimo. Sasa Ilic najbolji kod nas(iako sam Zvezdas). Odigrava na prvu, ne bunari, precizno dodaje. Iskreno ja mislim da je zasluzio da igra u prve dve utakmice, prvenstveno jer nam je nedostajala kreativnost. Drugo poluvreme, katastrofa. Znam da smo igrali sa igracem manje, ali smo se previse povukli. Sudija korektan do 82 minuta, a onda skandalozna odluka. Jedva je docekao da svira penal koji niko ne bi svirao. Sve u svemu prvih 20 minuta jedino sto smo odigrali na ovom prvenstvu.

Vanzemaljac

pre 17 godina

Sramota najgora ekipa na svetu 10 golova na 3 utakmice,da se to desilo O.Slonvace pa u redu jer oni su ćisti amateri ali imaju srce i moje ćestitke na pobedi Slonovima

Vijali

pre 17 godina

Nista neocekivano.Mislim da su nasi momci konacno zavrsili ovu agoniju i sebe i cijele nacije.Tuzno je sto se sve ovako zavrsilo,al' sta da se radi.Doci ce valjda neki novi klinci,koji ce znati igrati taj famozni fudbal.Samo najveca greska nas Srba je upravo ta sto uvijek najvise ocekujemo od fudbalera,a oni uvijek razocaraju.Mislim da daleko vise paznje trebamo posvetiti drugim sportistima,jer su oni upravo ti koji nam donesu najvise radosti,i koji uvijek dostojno predstave nasu drzavu u svijetu.

Serdar

pre 17 godina

Petko svaka cast odlican je bio potez izbacivanje zigica. bravo doktore! Svaka cast Aruni i drugovima ljudi znaju kako da se bore za reprezentaciju i konacno imaju i oni razloga za slavlje

doktor

pre 17 godina

Sta reci jad i zalost, Zvezda treba da se sto pre resava onog ludjaka(u bukvalnom smislu) Dudica,covek bukvalno shvatio danasnji naslov iz Blica.Bez daljnjeg cim je Sava krava usao kola bez tockova krenula niz brdo,znaci nije ni krocio na teren vec smo primili gol.Toliko o sudbini.

Iako me Petko nevidjeno nervira,danas cu se sloziti sa njim,trebalo je ove likove i dovesti na svetsko prvenstvo,sto priznacete nije ni malo lak posao.Svaka cast Shestko priznao,je da je zvao bildera radi sebe ne radi drugih,mada kao "sve sam to radio u korist repezentacije",gluposti kome treba igrac koji nije maltene igrao cele sezone i to ne samo ove.

Dijagnoza:bolest traje vec duze vremena i posto je krenula da dostize kulminaciju kulminacija i ako se ubrzo ne angazuje neki strani doktor pacijent ce podleci ranama za koje je blago reci da su 4-tog stepena.
Tako da bi najcelishodnije bilo izvrsiti carski rez i ubaciti istu ali sveziju krv,pa sta nam Bog da.

dzoni je bio baba

pre 17 godina

Poslednji put se javljam na ovaj forum u vezi Svetskog prvenstva i ponovo u vezi Šestka.. A mislio sam da sam završio s njim... Ne razumem ni zašto se žali na sudije, na nekakve "personalne probleme" itd... Pa šta je očekivao posle, najpre, očigledno loše selektiranih igrača, zatim priprema tokom kojih se igrači "relaksiraju", igraju utakmice sa levacima (i to jednu, onu Korušku ne računam), treniraju 20 minuta dnevno, uz stvaranje krajnje negativne atmosfere dovođenjem već legendarnog Dušana... KAd sve ovo imamo u vidu, ne možemo očekivati da Šestko, kao, pokazalo se, krajnje neozbiljan tip, pripremi ekipu za eventualni slučaj igranja sa igračem manje na meču (u tome nisu bolji ni ostali naši treneri). Kod njih očigledno takav koncept ne postoji, već se branimo totalno neorganizovano, delujemo kao da imamo tri igrača manje, zabiju se svi u "šesnaest", po principu "gruvaj bajo u kukuruz, valjda ćemo izdržati"... Pa jače ekipe nimalo oslabljene ne izgledaju sa igračem manje, igraju gotovo ravnopravno, samo odrade unapred uvežbanu transformaciju... Ma šta više pričam!!! Nadam se da će naredni selektor biti nekompromitovani stranac koji želi da radi, i da će biti pismen, za razliku od 5-6 prethodnika...

cicadraza

pre 17 godina

Brate nisam znao da mi imamo 2 golmana ovaj dudic je katastrofa ali stvarno je bilo smesno covek uhvati loptu kao golman, i sad svi opet krivite petkovica pa pogledajte igrace na terenu

crni bombarder

pre 17 godina

Kaze da je zadovoljan sto smo postigli dva gola i da ce vrijeme biti sudija rezultatima.Kojim bre rezultatima,pa gol razlika nam je 2-10,vec sada smo sigurno poslednji na SP.Kakav je taj covjek neznalica.Da li je moguce da kaze da je zadovoljen sa igracima.Pa Dudic i Nenad Djordjevic su najtruliji fudbaleri na ovom SP.Sta je ovo bre,pa izgubili smo svaku smisao za realnost,nama je uspjeh ono pred cime bi se sav normalan svet crvenio.

Da li je tom covjeku(necu reci selektoru)jasno da mi vise neznamo da vodimo loptu po sredini terena.Mi nemamo ideju u napadu,veceras smo dali dva gola koja niko nebi primio,istina cvaka cast Zigicu koji je potvrdio da je sjajan centarfor.Drugi put zavrsavamo utakmicu sa desetoricom igraca i on to navodi kao alibi, pa on je birao te igraca,zar je moguce da nije za ocekivati da Kezman i Nadj dobiju opomenu,zar se na to nisu trebali upozoriti....kakva bruka.Ljudi ja mu nebi dao da se vrati kuci,Srbija je i onako opterecena viskom budala,jos jedna nam ne treba.

olaizola

pre 17 godina

Sva sreca pa nismo namestili iz dva u jedan (kvota oko 30).
Poznato je da za nemestaljku znaju samo par igraca (DUDIC 100%).
Bila su 3 penala (ukljucujuci i onaj sto se ponovio).Sva 3 puta je izveden na isti nacin.Bojazljivo u desnu stranu.Izvodjacu je bilo , izgleda , najbitnije da ne promasi gol.A Jevric se sva tri puta bacio na kontra stranu......
Jeste da se u celom svetu namesta...ali ovako providnoooo....
(Dudic, Jevra ...ko je jos ucestvovao??)

Gile

pre 17 godina

Hajde sad da se lepo pogledamo u oci i kazemo: "Mi fudbal moramo da ucimo!"

Ljudi taktika nam je 0,spremnost igraca 0-pa u drugim reprezentacijama igraci igraju citava prvenstva u jakom ritmu pa igraju kao novi, srce na terenu 00000.

Valjda ce "Boze pravde" i nasa trobojka dati energije da se pocne ispocetka.
BOZE POMOZI!!!!!!!!!!!!!!

Voleo bi Antica za trenera,ali cisto sumljam!!!

aleksandar pet

pre 17 godina

Sasa Ilic me iznenadio decko je odigrao utakmicu karijere.Cigani kritikovali ste Djordjevica a sta ce mo sada sa Dudicem?Zigolo je car iako sam grobar njega volim vise od bilo kog igraca Partizana.

Marko

pre 17 godina

Moj čitav rečnik (kakav - takav), od gola Žigica, pretvorio se u jednu, jedinu reč. Ta reč je bila u vokativu...: PETKOVIĆU! To je oslikavalo svaku grešku koju je selektor načinio podrazumevajući loš spisak, nepostojanje taktike, defanzivu, i posebno NEIGRANJE ŽIGIĆA, na uštrb dva igrača koji su zajedno imali jednu šansu (Savo protiv Argentine). Hvala PETKOVIĆU i hvala BOGU sto DROGBA nije igrao. A imali smo dva golamana (Dudić).

Alex London

pre 17 godina

Za ovaj poraz krivim iskljucivo Petkovica!Pa zar mu nije bilo jasno ko su Dudic i Nadj iz meca sa Argentinom!Pa zar nije vidio kako su Argentinci nekidan prolazili pored njih.Bilo je toliko ocikledno kad je onaj Dindane dva puta prosao desnom stranom pored Nadja kao da ovaj nepostoji sta ce se desiti.Pa Nadj je bio isfrustriran sto ovim crncima nemoze nista i onda poceo sa pogibeljnim uklizavanjima kao da ima 15 godina i nije vidio kako se sudi na ovom svjetskom prvenstvu.Sto se tice Dudica za njega stvarno je tesko bilo sta reci posle onog sta je uradio.U kojoj si ti prici i fazonu to bi zelio samo znati.Sramota...

sasa

pre 17 godina

Ja predlazem da se u petak na surcinskom aerodromu parkira jedan DAJC i svi u vojsku,posto ni jedan od njih nije sluzio vojsku.Tamo ce bolje fizicki da se pripreme.

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Kako smo samo krenuli,svaka nam cast.Prvo kosarka,pa rukomet,a sad i fudbal.Hvala bogu pa smo jos i prosli ovako dobro

Srbenda

pre 17 godina

Jos jedan 4+ u moju korist! :) Igra u drugom poluvremenu, rezultat.... katastrofa. Kao sto rece novinar RTS-a pre neki dan "Mislim, sta reci?"

IgorSvedo

pre 17 godina

E ljudi moji nisam hteo da se javljam ranije i da pljujem på ljudima ali sad moram.

Evo ovako
Pre neki dan pricam ja sa svedom o tome kako mozda imamo sanse protiv Argentine (nisam nesto odusevljen Argentinskom odbranom ali im je napad najboli) uz dva uslova. Ako igramo nas napadacki fudbal gde ce mo mi kontrolisati loptu i ako Zigic igra sa Savom(Zigic spusta loptu Savi koji je gradi i prosledjuje dalje nekome ko je u dobroj poziciji pa sta bude). Dobicemo neki gol ali dacemo neki, pa ce mo da vidimo. Kad ih nateras da se brane nemogu tako brzo da konsoliduju napad gde ce i bekovi da se ubace, pa i efikasnost nije na nivou. Posto ih je malo u napadu pokusavaju da iskoriste i mali prostor a to vodi ka vecem broju gresaka. Videli smo staje bilo do iskljucenja Kezmana, a ovako 9 suteva i 6 golova nije lose. Ako se branimo bice gadno rekoh ja Svedi (i ostadoh ziv). Gospodin trener je hteo da se brani sa 9 igraca pa smo videli kako je to proslo. Cetiri Igraca pokrivaju jednog Argentinca a iza njih bezdan (prvi gol, u sustini svi argentinski golovi).

Danas Zigic dobio sansu, dao gol a mi se vratili nazad da se branimo sa 9 igraca i opet smo videli sta se desilo. Umesto da se napada i nadigrava (sad se setih zvezde i lige sampiona, dok su se nadigravali bilo je super a u finalu samo sreca ih spasila).

Ja neznam kad ce ljudi da shvate da za odbranbeni fudbal treba da immas najmanje 9 igraca u topp formi koji ce da trce 150 minuta bez prestanka. Naucis konja da trci u prazan prostor i smeta drugima a golman ce da uradi svoje. Inteligencija je pozeljna ali nije neophodna (pogledajte Svede). A koliko sam video kod nas ni jedno ni drugo.

Onaj Nadj udje u igru i izadje za 20 minuta (apropo inteligencije). Ali nije to samo sto je on dobio iskljucenje, izgubili bi mi i da nije on iskljucen (mozda i sa vise golova). Covek je fatamorgana, daje utisak da je igrac koji zatvara prostor a u stvari ga nema. Slonovi su nas prolazili kad su hteli i kako su hteli (da je Drogba bio tu, bilo bi gore nego protiv Argentine).

Preterah ja u kukanju. Hajde ljudi da se mi malo smirimo i da pocnemo da razmisljamo sta mi u stvari hocemo. Da li hocemo takozvane zvezde bez srca sto cuvaju noge i igraju balet, kukaju na loptu, sudiju i ko zna sta drugo (ovde bi i ja malo da kukam na sudiju, da su nasi igrali ostro kao Svedi juce bilo bi 10 crvenih kartona) ili hocemo igrace koji ce se casno boriti i ginuti za reprezentaciju (pogledajte bilo koju drugu reprezentaciju na prvenstvu, Svede, Itaalijane, Amere itd.) pa neka izgube i sa 9 razlike. Dajte brate klincima sansu oni bi trebalo da imaju motiva da se bore i dokazuju, pa neka gube nije to bitno. Bitno je da se otarasimo ovog mrtvila, gde svi stoje i gledaju kako tri slona utrcavaju u prazan prostor i svom srecom promasuju gol ili ga Jevric brani. Al ponekad ga ne promase i Jevric ga neodbrani, pa smo zato tu gde smo na 50 ili ko zna kom mestu FIFINE rangliste.

Kosarkasi ce da posalju mlade igrace na svetsko prvenstvo. Ja mislim da je to savsvim OK, pa neka i budu zadnji samo neka se bore. I ako bude tako (ako budu zadnji al da ginu) treba ih docekati kao Divca, Djordjevica i ostale. Treba stvoriti duh reprezentacije to je ono sto fali.

Milan Dudic

pre 17 godina

Nesmemo tugovati,u septembru nas vec ocekuje
standardno nezgodan protivnik Azerbejdzan.Gledajte sa vedrije strane,postali smo jedan odnja znacajnijih deloa istorije ovog prvenstvau Nemackoj

igi

pre 17 godina

Dobro je, bar nasa odbojkaska reprezentacija ne treba da brine, Dudica za kapitena. Salu na stranu, ono cime se ova postava najvise hvalila, a to je atmosfera u ekipi i cvrsta odbrana ispale su nasa najslabija tacka. Ruku na srce nismo imali nikakvih sansi da prodjemo ovu grupu (cak i sa svim zdravim igracima) ali taj nas srpski mentalitet je katastrofa. Povucite paralelu ovog dogadjaja i Evropskog prvenstva u kosarci: sve je kao bajno sjajno, kao neki toboz patriotizam, drugarstvo, borba za svoj narod... a u stvari sve je to saralaza. Gledam i onog Drogbu igra u najbogatijem klubu a ostao je uz one klince do kraja. Zato, ne zanosimo se previse, proslo je vreme Divca, DJordjevica, Grbica i ostalih sjajnih sportista koji su igrali u najtezim vremenima svim srcem za ovu (onu) drzavu.

joe

pre 17 godina

Znam da timovi navijace smatraju 12 igracem,sto se veceras za slonove nije moglo reci.Oni su veceras imali Dudica,koji je sjajno nadoknadio neigranje Drogbe i zeleo bih da mu cestitam u ime reprezentacije Obale Slonovace.Ja da sam na njegovom mestu,oprostio bih se od igranja za reprezentaciju i fudbala uopste,jer kad neko ceo zivot igra fudbal i zivi od toga,onda je to strasno.Ni ostali nisu za pohvalu,ali ovo je totalno razocarenje.Pozz. za Sestkovica!!!

zoka

pre 17 godina

plava je nasa boja i treba da ostane ali potpuno plava a crvena zajebi,,, i talijani nemaju u zastavi plavu boju pa nose plave dresove holandjani na zastavi nemaju narandzastu na zastavi pa nose narandzaste ,svabe nemaju bijelu itd... crvenu nek nose makedonci ,crnogorci,hrvati i janezi nose zelenu a nemaju je na zastavi itd.itd dakle samo naprijed plavi zastava nema veze sa dresom i jos nesto kad bi nosili crvene dresove koliko repki ih ima non stop bi na prvenstvima morali da nosimo bijele kao losija ekipa......

sax

pre 17 godina

pa da li neko misli da ce biti bolje sledece-odnosno ove godine sa novom himnom i selektorom. Ovde se prvo radi o nekulturi naroda "himna"pa o cemu mi pricamo kakva smo mi zemlja kad se nepostuje himna ,da se razumemo to je nasa himna od pre 60 god.-sta neko zna za drugu...,-znaci jedenje g..... pa sta vi mislite dragi navijaci kako se osecaju nasi sportisti kad se zvizdi njima pred pocetak utakmice i znate li koji je to pritisak ?Pa naravno kad podju "kola niz brdo
" pogube se , misli li iko o tome pa sta mislite zasto hrvati prolaze pa zato sto su ko jedan!!!Nije bitna pobeda u golovima nego u srcu i casti.Vratimo Srbiji ponos ponasajmo se ko pravi navijaci uvek uz svoje.I malo pesimisticno ucite novu himnu da bi se nasi sportisti osecali svoji na svome kad vec SE BORE ZA NAS ,da se razumemo vecina to rade NAPRED SRBIJOOO

Petar Veliki

pre 17 godina

Sta je bilo, bilo je. Okrenimo se sledecim kvalifikacijama.

Cuo sam da ce Srbija mozda imati crvene dresove. To bi bilo malo glupo, ipak smo mi "plavi". Zna li neko nesto o novim dresovima, grbu, itd.?

Dacho Ct

pre 17 godina

Milan Dudic je definitivno obiljezio ovaj turnir.Smatram da bi se po njemu mogla nazvati nova ocjena u ocjenjivanju igraca 0 na minus -11.Taj ucinak bio bi jednak pucanju sopstvenom golmanu u glavu, zatim eventualnom ucinku bombasa samoubice u terenu i ucinku koji ostvare 11 strajkera koji utrcavaju na teren.Nema sto, jedinstven fudbaler, za jedinstvenu reprezentaciju i jos jedinstveniju naciju!Samo naprijed!

NestoJeTruloUDrzaviNemackoj

pre 17 godina

Komentator sa RTS je izgleda bio upravu kad je rekao da na ovom svetsko prvenstv nema vise slabih ekipa,i da sad svi znaju da igraju fubal osim nasih.

Ciculja

pre 17 godina

Katastrofa!Ocajno,ali se uopste ne nerviram!Svoje zivce sam izgubila u utakmici sa Argentinom,tako da me sad bas zabole!Mislim koji iole normalan covek ce rukom da dira loptu u kaznenom prostoru ili covek sa zutim kartonom ide sa obe noge na igraca!Ljudi ja mislim da pre svake utakmice igraci treba da idu na test inteligencije!Mislim ovde nesto opasno nije uredu!Tobro smo prosli,slonovi su bas ispromasivali......

Zoran

pre 17 godina

Posle ova dva penala i crvenog kartona i na nacin na koji su napravljeni ja moram da pomislim da su ova dva igraca igrali kladionicu i namerno napravili ovo sto su napravili. penal,crveni to je bre velika kvota....a zemlja , ma ko te pita i ovako smo u kanalu. sramotno!!!!!!

Miki

pre 17 godina

Hvala bogu da se sve zavrsilo.
Postoje 2 dobre stvari vezane za ovu utakmicu:
1. To je poslednja utakmica tzv. SCG
2. Valjda su svi shvatili da Zigic u buducoj srpskoj reprezentaciji mora igrati od pocetkma do kraja u spicu.
Ucinak i igra nasih je tacno onakva kako sam opisao da ce biti u topicu pre pcetka mundijala na stranici http://forum.b92.net/index.php?showtopic=28586&hl=zahtev

MARKO-DELIJA

pre 17 godina

STETA JER DA JE BILO MALO POSTENIJE SUDJENJE(PENAL NAD DJORDJEVICEM , I CRVENI KARTON) POBEDILI BI I MALO BI SE BOLJE OSECALI ZA PROMENU ALI DOBRO IGRACI SU SE BORILI I TO JE NAJVAZNIJE JER NE ZAVRSAVA SE ZIVOT SA ARGENTINOM
ZNACI IDEMO DALJE ...ZA KRAJ BUDIMO LJUDI I RECIMO HVALA PETKO STO SI NAS ODVEO NA SP... A TO STO JE BILO POSLE JEDNOSTAVNO MORA SE ZABORAVITI A DALJE SLEDI...
Stojkovic Ivanovic Vidic Stepanov Lukovic Duljaj(N.Kovacevic,D.Milovanovic) Stankovic(Ergic,N.Milijas) Krasic(Vukcevic) Vukic(Jankovic,Koroman,S.Ilic) Ljuboja(Pantelic,Paunovic) Zigic(Vucinic,Kezman) sve zavisi od forme igraca ali to je jako dobar tim uz pravog selektora mozmeo daleko!!!Naravno videcemo da li ce Vucinic i Vukcevic igrati za Srbiju a vec su rekli da hoce!!

Ilija

pre 17 godina

hahahhhaha DUDIC:)))))DUDIC:)HAHAHA:)DDDUUUDDDIIICCC:)))
DUDIC:))EEEEEEEE.SRAMOTA ME STO SE DUDIC RODIO U SRBIJI.DUDICU MI SMO TI MNOGO SIMPATICNI PA NAS ZATO OVAKO(DA NE KAZEM STA)
bRIGA ME MNOGO ZA SAVINU UTAKMICU BROJ 100 I ZA NJEGOVE REKORDE,NE TREBA NAM

Delija

pre 17 godina

Ja ne znam kako neko moze da krivi sudiju za ovaj poraz?Koju ste vi tekmu gledali?Srecom ovi slonovi nisu nista posebno,inace bi pala jos jedna sestica!

Meni je samo zao sto Zvezda nece nikako moci da se resi Dudica,jedini spas da ga stavimo u gol... "Dodirni me sveti covece"

Dusan

pre 17 godina

Strasno me nervira sto ima ljudi koji se osecaju pozvanim da prokomentarisu nesto u "sindromu mase"!!! Najlakse je pljuvati po necemu, a mnogo teze i plemenitije (!!!) podrzati kada ne ide!!! Voleo bih samo kada bi ovaj narod malo promenio strategiju ophodjenja prema sportistima!!! Zar neko ovde stvarno misli da je sve ovo OK? Pa taj ko misli, mogao bi da se zapita sta je pricao jesenas posle utakmice sa BiH!!! Idealno bi bilo da B92 stavi komentare posle vesti da je SCG prosla na SP!!! Svi su bili u ekstazi, a sad? Ugledajte se malo na Engleze koji svoje timove bodre i kada gube i kada dobijaju!!! Shvatite ovo kao sport, a ne kao borbu na zivot i smrt!!! Zamislite sebe u kozi Ilije Petkovica!!! A da, da bi komentarisao nesto po pitanju fudbala, mogao bi i da ga pratis pomalo, jer da ga pratis, znao bi da je Dudic jos pre par dana potpisao ugovor sa Salcburgom!!! Ovo se ne odnosi na sve - svaka cast svima koji su rekli, bilo sta je bilo, idemo dalje sa novom reprezentacijom Srbije!!! Svaka cast i ovim momcima, ipak smo ucestvovali na Svetskom Prvenstvu!!!

Pedja, Ilina voda

pre 17 godina

PONOSIM SE STO SAM SRBIN. OVO MOZEMO DA URADIMO SAMO MI NA CELOM SVETU!STO JE ZA SVET NESHVATLJIVO, NAMA JE LOGICNO, I OBRNUTO...

neko ko nece da kalja sajt kao sto oni kaljaju Drzavu

pre 17 godina

ako nista drugo mozemo da se zezamo na Dudin racun hehe
c c c covece pa zaplako bi sad!!!

Iva

pre 17 godina

Tupani su ponovo izgubili. Ne znam odakle da pocnem da ih pljujem... evo od zadnje linije.
Jevric - dobar golman koji bi trebao da nauci da postoje dve strane gola leva i desna, tri puta mu izvodi penal u istu stranu i on tri puta gresi... neshvatljivo.
Dudic - covek koji je zalutao u svemiru i koji nema veze sa fudbalom neka ide da igra odbojku ili rukomet ako vec voli da hvata loptu Zakljucak: idiot prve klase.
N. Djordjevic - da li je taj covek pipnuo loptu?
Gavrancic - pogresio kod drugog gola.
Krstajic - covek polomio ruku, do tada je dobro igrao sto brze da ozdravi mu zelim.
Nadj - iskusni vezni igrac koji je napravio dva zuta kartona za pola sata, 100 god igra fudbal i pravi ovakve gluposti. Strasno!
Ergic - ili centralno vezno smetalo (ali nama smetao). Kupi kompas momce.
Stankovic - namestio prvi gol i to je sve sto je ucinio za nas fudbal za ove 3 god. Probudi se sine igras za reprezentaciju a ne sa drugarima na ulici.
Duljaj - solidno slab.
Ilic - svaka cast ne znam zasto nije igrao ranije u Turskoj igra kao zmaj.
P. Djordjevic - najbolji nas igrac na prvenstvu sto je dokazao i sada.
Zigic - najkorisniji igrac reprezentacije koji je igrao mozda 70-80min na celom prvenstvu dao gol, povredio se i nadam se da ce napokon pocinjati utakmice od pocetka a ne da greje klupu invalidima (zna se na koga se misli).
Milosevic - 101 utakmica i fala bogu zadnja ne ponovio se takav igrac. Najbolji protiv Argentine a sada spic usao da bi zadrzavao loptu, i to ti je nas napad i taktika.
Petkovic - lud covek!

zoran

pre 17 godina

Koja grupa idiota od nasih navijaca. Zvizde u toku intoniranja himne..!!!!
Pa to nema nigde u svetu niti ce biti. Primitivizam i shodno tome rezultat.

32.

pre 17 godina

Strasno! Imamo 3 poraza, 2 data i 10 primljenih golova! Pa mi smo zaj****i Kineze! Mi cemo biti bukvalno na poslednjem mestu na ovom SP!!! SRAMOTA!!!

kimi

pre 17 godina

sta svi pljujete Dudica...decko je bar zeleo da igra i trudio se, a ne kao Kezman i Nadj. Kada su videli da brod tone, bolje bezi tako sto ces namerno da napravis faul za crveni karton...To je tuga...Em nemamo kondicije, em ubace ovog malog iskompleksiranog Nadja za koga se lepo videlo da mu se ne igra, pa on lepo uredi da sam izadje, pa ostanemo sa 10 igraca...Bolje lepo recite meni se ne igra, sramota me je da gubim...i MILJANICU MARS!!! On je najvece zlo za nas fudbal, dok on ne ode nema da svane!!! On je glavni krivac za sve sto nam se desava, sve konce drzi u svojim rukama. Zbog njega nam je liga kakva je, a tu sve pocinje...MARS LOPOVICNO MATORA!!!

peco

pre 17 godina

dosao je i taj dan..od sad svako svojoj zemlji ,da nebude kriV golman zzbog toga sto je crnogorac,imacemo dobar napad sa VUCINICEM,RADONJICEM,BURZANOVICEM....EVIVA MONTENEGRO

Chvox

pre 17 godina

Pa sta se drugo moglo i ocekivati, kad nam pola drzave mrzi zemlju iz dubine duse, smatrajuci da nas sve treba pobiti i zakopati (ili u boljem slucaju raseliti), a druga polovina smatra da smo nebeski, nepobedivi narod koji ce sa Bozijom pomocu pobediti sve svoje neprijatelje i ovekoveciti svoje ime na svim takmicenjima. Nerealni smo brate. Svi nas mrze (sudije) jer vide da i mi sebe isto toliko mrzimo, ako ne i vise. Navijaci zvizde na himnu, pljuju zastavu, i vredjaju drzavu za koju su dosli da navijaju, pa se onda isti bune da se drugi neravnopravno odnose prema nama. Na zalost, mi smo sami sebi dovoljni da se dalje ukopavamo.
Pozdrav iz Sidneja.

Lazar

pre 17 godina

E tako vam je to kad se igra bez napadaca i odbrane.
Meni nije jasno zasto nasi selektori smatraju da je bolje ne primiti nego postici gol.
Koliko je meni poznato ako ne das gol onda nema sanse da pobedis.
Da nije bilo Zigica koji me nervira njegovim stavom i raspravljanjem sa sudijama (a sto bih ja lecio jos u pionirskom uzrastu odstranjivanjem takvih klinaca iz ekipe ma kako dobri bili na par utakmica dok ne shvate ako ponove gresku jos tri cetiri nedelje pa ko vise izdrzi) koji je koliko toliko vec posle prve upotrebljive lopte iskoristio sansu ni veceras ne bi dali gola.
A onaj golman je rupetina, pa on je vise gledao loptu nego aktivno branio.

I jos nesto mislim da je krajnje vreme da FSS dovede stranog trenera kome se niko nece mesati u posao. Ako su to uradili englezi, korejanci, ganci, slonovacanci i mnogi drugi sto bi mi bili pametniji. Jer kao sto je opste poznato svaki nas trener biva obrlacen od strane raznih mesetara i managera pa nam fudbal tone i nestaje.

Kuljanin

pre 17 godina

jadni oni ljudi sto su kupili dudica od zvezde.
svaka cast sashi ilicu,zigicu krstajicu stankovicu i jevricu i duljaju na ovoj utakmici i zalaganju a NADJ i DUDIC i N>DJORDJEVIC za njih necu da cujem u narednih 100godina ,jeste li culi novinari nasi.

dejan

pre 17 godina

ja sam zvezdas ali kada igra reprezentacija igrace ne delim po klubovima vec ih tada dozivljavam kao igrace reprezentacije ma kako se ona zvala.
ovaj komentar je upucen navijacima ili simpatizerima crvene zvezde i ljudima koji navijaju za srpke klubove koji su ovde ostavili ili ce tek ostaviti komentar sa uvredama na racun Milana Dudica.
svako moze imati los dan i biti u losoj formi
pa bio on dudic ili ronaldinjo.svi mogu da imaju los dan.setite se samo svih golova
dudica u dresu zvezde na domacoj i medjunarodnoj sceni,svih dobrih igara,izginuca za loptu i dres koji nosi. ako vam nista od toga nije poznato onda sta da vam kazem,pljujte do mile volje. najlakse je sutirati nekog dok lezi.
treba prestati sa ovakvim uvredama i razmisljati o samo jednoj stvari:
sta uraditi da nam se ovako nesto vise nikad ne ponovi?
budemo li svi stavili prst na celo i razmisljali tako necemo promeniti samo nas fudbal vec i nas same.
samo veliki uce na svojim greskama,budimo i mi jedanput medju njima. pogledajte samo nemce i bice vam sve jasno.

lale

pre 17 godina

ljudi... odavno je trebalo raskrstiti i sa crnom gorom i sa plavim dresom...

najbolje zanas srbe je da sve kompletno promene...pa makar uzeli i zutu ili zelenu boju...ovo vise je istrosena prica...

vreme je da napravimo nesto novo i da znamo da smo ga mi napravili i nasa deca kao i svi mi da postuju to...

muka mi je vise da sve mi nasledjujemo i sve mi pazimo na nekog drugog. sve iz korena treba da se promeni i da znamo sta je i cije je :)

NAVIJAC

pre 17 godina

LJUDI PA CEMU OVOLIKA NERVOZA!!!!!!!!!
NISU SE NASI PRE PRVENSTVA DUVALI DA CE BITI PRVI.PA NISU UOPSTE POGRESILI.
OD 32 REPREZENTACIJE MI JESMO PRVI ALI ODPOZADI.............
TO IM JE I BIO CILJ!!!

delija_serb

pre 17 godina

Sva sreca sto Stojkovic prije par dana proda onog jadnika Dudica. E i jos se smije posle prvog penala. Drugi nije bio namjerno ali prvi je.
Jevric u zadnje 2 godine nije imao parade da je odbranio neku 100% sansu a kamo li penal. I on neki golman??? A sta je Stojkovic radio Kasanu ili sjetite se evropskog za mlade.
Pitam se sta ce igraci u reprezentaciji koji su ove sezone igrali po 40-50 min u klubovima (Vukic, Gavrancic itd.) ili djedovi (Milosevic) koji ne mogu maketi!! Naj vise mi je krivo sto igrac kakav je Zigic nije dobio sansu ali i Ilic koji je odigrao fantasticnu sezonu u Galatasaraju. Svaka cast iako si bio grobar! Zigic se bori a i zna. Ali Petkovic se osvetio Draganu Stojkovicu zato sto je taj otjerao Petkovog sina. Jedini trener koji nam moze pomoci je IVICA OSIM. Taj covjek ume. Sjetite se 1990 ali i Sturma iz Graca koji je sa njim svake godine bio u Ligi Sampiona a bez njega se bori za opstanak u austrijskoj ligi. Necu da vidim nekog stranca koji se treba na nasoj reprezentaciji uciti (Rud Gulit). Da je dobar uzeo bi ga neko drugi! A i iz Holandije je! Idiot!
trener: OSIM
Golman: Stojkovic
Odbrana: Vidic, Lukovic, Lomic, Stepanov ...
Sredina: Dudic (salim se). Ilic (kreator igre), Stankovic (mora biti bolji), koroman (biti pametniji i bolji), Ergic (treba mu vremena), Krasic (dribler, brz), Ivanovic
Napad: ZIGIC, Ljuboja, Djokic (mozda, videcemo)

Krele

pre 17 godina

Za sve koji se brinu oko angazmana Dudica: Covek je pre nedelju dana potpisao za austrijski Salzburg(Mateusov tim) tako da nema brige ;)
Mada ce uvek moci da igranjem odbojke ima za leba to je sigurno

amerikanac

pre 17 godina

e sada dovidjenja do neke sledece prilike za dobro brukanje!
nadam se da niko ne ocekuje nesto bolje u buducnosti.
nivo naseg fudbala je bedan i sa time se treba pomiriti.
nema u srbiji fudbalera niti trenera koji bi mogli nesto zapazeno napraviti u buducem periodu.
fudbal jeste najvaznija sporedna stvar na svetu, a li ne treba to biti za nas srbe jer mi ne znamo da igramo fudbal.
smesno je citati kako su neki posle debakla sa argentinom krivili kezmana, stankovica i slicne, a zivotom se kleli u dudica, ergica i slicne...
i sta smo na kraju dobili od istih (ja sam gledao prenos i na kraju skontao da je i taj ergic igrao!!!)
motiku u sake ako hocete `leba srbi, a igara za nas nema!!!
pozdrav iz amerike

PDP

pre 17 godina

Ljudi u jucerasnjim novinama Blic je bila slika nasih fudbalera koji se dodaju rukama sa loptom na treningu uz komentar da bi nasim fudbalerima bolje isao rukomet...i ono stvarno im to bolje ide:) Stvarno sta su oni trenirali, kada su radili takve vezbe.

kriger_kg

pre 17 godina

Kakva koincidencija,iz 2-1. Obratite paznju na Nadjov prvi zuti karton, pa onda onda onaj pogibeljni start.Ili nema mozga ili nesto ovde smrdi.Dudic prvi penal imbecilnost ili nesto ovde smrdi.Dudic drugi penal maloumnost ili ovde nesto smrdi.Samo mi nije jasno kako su crnci pristali na ovu namestaljku,kad svi znamo da su za klasu bolji od nas.I bez Drogbe.

kriger_kg

pre 17 godina

E,moj peco crnogorcu.Mislis li da se da ce se talenti zadrzavati u Zeti,Buducnosti,Mogrenu,Sujesci i drugim crnogorskim nasiroko poznatim klubovima.Nece prijatelju moj,vec ce u Beograd Zvezdu, PARTIZAN,Vojvodinu, OFK Beograd itd. A odatle u Evropu.Tako je bilo,tako je sada, tako ce i biti.Nikada necete biti sila,a Miljana Miljanjica za predsednika FS CG!!!!

loshmmee

pre 17 godina

"Cela je nacija - reprezentacija"! Bili smo odlični, jedino gde smo se prešli je da je 3 veće od 2! Nekim čudnim spletom okolnosti 1 je veće od 0 i 6 od gore pomenute ništice! Onaj sudija FIFA, koji nam je sudio na sve tri utakmice nam je doneo lošu sreću (malo čudno - loša sreća?!?) Od kad se igra rukom u šesnaestercu sankcioniše penalom? Gluposti! Dudić je jednostavno mislio da je zlatni vaterpolista ili bronzani odbojkaš. Vaterpolo, odbojka, basket, fudbal, u pitanju su sitnice, svi ovi sportovi se igraju loptom! Travice, ubaci Dudića za dizača!

kvebek

pre 17 godina

I na kraju ove blamaze,da vidimo ko se s'kim potukao,ko je koga pljunuo,ko je kome krvnicki uklizao.A pre svega da izbrojimo broj ljudi,kojima su nasi fudbaleri na celu sa celom fudbalskom bolumentom u savezu pljunuli u lice.Jos jednom veliko HVALA!!!
P.S. Uzivajte u milionima,a mi cemo ovo vec nekako zaboraviti,kao sto ionako sve zaboravljamo.JOS JEDNOM HVALA FUDBALERI???/

menagernis

pre 17 godina

NAJNOVIJA VEST!!Neki,za sada anonimni igraci Austrijske pokrajine Koruska,tuzice pojedine medije u toj zemlji zbog stvaranja lose atmosfere u timu,koja je po njima glavni uzrok najveceg poraza u istoriji njihove pokrajine 6-0 protiv SCG.Takodje ocekuje se i zvanican protest FIFI zbog loseg sudjenja na tom mestu.Inace svi igraci,kao i trener se slazu da rezultat i nije pravi odraz snaga na terenu

hrvatski promatrac

pre 17 godina

DA li je to nova vrsta nogometa da se namjerno dira lopta u 16-cu ????Taj Dudic nije sposoban da igra nogomet uopce.

Goran

pre 17 godina

Petkovicu,zar te nije sram?Sta ces sada da kazes na konferenciji za stampu,posto je ja nisam slusao!?Cinjenica je da je ekipa koju ti ocigledno nisi zeleo da vidis u timu postigla vise od kompletne tvoje "vizije",cinjenica je da si opet tumbao i da nam se to osvetilo.Na svu srecu,ti vise neces da odredjujes napad u 87min.i naravno neces polati Nadja na levog beka iako je to mesto koje ga je 6 godina odvojilo od reprezentacije.Muka mi je vise od tih nabedjenih taktickih zamisli koje bi procitali svi koji se ne bave fudbalom,a kamoli neko ko je bio u vrhu struke kada su Francuzi bili neprevazidjeni na svetu i u evropi.Zivela Srbija,i da nam se vise ne desava da nas vode obicni pioni i istripovani strucnjaci.napadnimo evropu sa svezim snagama kao sto su:Krasic,Bisevac,Stepanov.Rnic,Jankovic,Stojkovic,Zigic,Ergic,Ivanovic,Milijas itd.To su manje vise nenabedjene zvezde koje se nece folirati u narednom periodu.SRBIJAAAAAAAAAAAAAAA

Sveti Nikola Zigic

pre 17 godina

HVALA TI SVETI NIKOLA ZIGICU !!!!!!!!!
Eh da si igrao bar malo vise, sad bi se pisalo o nasem uspehu!
Hvala i na fixu na kladionici...PRVI DALE GOL kvota 6 !!!!
Hvala tvoj verni navijac!

daddy yankee

pre 17 godina

sada svi treba da vide da je ziga prerastao zvezdu i da mu je vreme da ide u veliki evropski klub,srecno ti bilo nikola gde god otisao jer si stvarno najblji i to si dokazao toloko puta a nedirajte mi jevru i gavrana jer su se borili kolko su mogli a dudicu zelim sve najbolje u slarcburgu.

VelikiZigic

pre 17 godina

Pa cujte, selektore Petkovicu... sta da vam kaem... vi ste ocigledno slepi, ako u vasoj viziji nema mesta za Zigica, pored najbezopasnijeg i najtrapavijeg napadackog tandema -> Milosevic-Kezman!!! Ili ste se naljutili na Piksija sto je zapoceo medijsku hajku na Vas i juniora, pa niste hteli da Zvezda zaradi Zigicevim transferom?! Ja cu Vam biti veoma zahvalan ako ON ostane u Zvezdi i ove sezone! Nikoli hvala na svemu sto je uradio za Zvezdu, zelim mu da u Zvezdinom dresu bude najbolji strelac Lige sampiona iduce sezone i naravno najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za EP!

Kum

pre 17 godina

Dudicu, neverovatan si. Petkovicu, i ti isto. Hvala vam za sve, ali Savu i ostale penzionere za ruku i put pod noge, da vas nikad vise ne vidimo!!!

novica

pre 17 godina

Ljudi moji mnogo puta se ovde spominje sad imamo drzavu dobicemo himnu itd itd. Hvala Bogu doci ce i to ali nasim fudbalerima da i stavis kokardu na srce i ko zna sta ne imacemo identicne rezultate.

Problem postoji ne od danas problem je vec 30 godina ali taj problem najvise dolazi iz fudbalskog saveza.
Miljanic pre danas neki novi Miljanic Sutra Bulic i tako iz godine u godinu,a sto nam fudbal pade na niske grane odgovarace Petko jer je on najivno ako tako mogu reci upao u sve ovo.

zeki keki

pre 17 godina

Sa neke strane sam i srecan sto se neigra jos koja utakmica..da se ne blamiramo vise. A i srecan sam sto se necu vise nervirati, jer i oni se ne nerviraju.

Goran

pre 17 godina

Moj ortak je pre mesec dana spojio u kladionici sve tri utakmice protiv nas. Nisam se slozio sa njim, a danas on casti. Ko zna-zna!

Space Jam

pre 17 godina

I tako se završi još jedna cirkusijada sa našim fudbalom. Još jednom se potvrdilo da smo mnogo jači u odbojci nego u fudbalu.

nesa delija

pre 17 godina

Odlazak Dudica u Salzburg je prvo pojacanje za Zvezdu. Bravo Piksi sto si uvalio ovog rukometasa, jednim udarcem si pojacao i tim i dobio pare.

VOKI

pre 17 godina

Ne da sam navijao za Obalu Slonovacu nego sam cak i patio kada su Srbi i Crnogorci. haha) vodili sa 2:0 Rasturili smo ih jaooo to mi prija to mi godi! Srbija i Crna Gora who da fuck.....!

zbogom plavi dresovi

pre 17 godina

Posle ove jos jedne neslavne epizode "PLAVIH" i zvanicnog kraja jedne po meni ekipe koja je uvjek nesto obecavala a nikada nista uradila (poceli smo 1930 sa 6:1 protiv Urugvaja, a zavrsili sa 6:0 sa Argentinom) vreme je da se izbrisu sve veze sa Yugoslovenima i krene novim putem od grba, himne, dresova, igraca, itd. Veoma je bitno da nas nista ne vezuje za tuzne uspomene iz proslosti. Ovdje posebno napominjem boju dresova koja moze biti i crna i zuta i bilo kakva samo ne za boga miloga plava (u jucerasnjem sportu je izisla kombinacija CRVEN -PLAV - BIJEL i to je SRBIN cijel , sto mi se svidjelo i to moze biti novi komplet dresova SRBIJE). Napred SRBIJA i zbogom proslosti.
PS. Predlazem da ukoliko bi neko od nasih pametnjakovica iz FSS insistirao na nekim ostacima iz tuzne proslosti da se odmah organizuju demonstracije ispred Skupstine Srbije do konacne pobjede. Zivjela Srbija, zivjela Srpska - za bolju buducnost do ujedinjenja!!!!

gravedigger

pre 17 godina

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten... Sale majstore dokazao si da si jedini u ovoj reprezentaciji koji znas da stanes na loptu, da je sacuvas i da je dodas NAPRED. Mislim da si najbolji igrac koga je Partizan ikad imao. JEDAN JE ILIC KAPITEN.....

Grunf

pre 17 godina

Balkanska posla. Kako vam (nam) se vraća ono divljanje, pardon radovanje, posle pobede na Bosnom. Male zemlje i mali narodi gaje velike komplekse. Srbi su mislili da su na to pretplaćeni Hrvati, ali dijagnoza je tu negde ista...

I sve to pumpanje je dovelo po ko zna koji put do nerealnih očekivanja, kovanja dorbih (ali ne odličnih) igrača u zvezde i sad su nam oni krivi... Opet se traže novi treneri, a do pre par nedelja je Petko bio Bog... Tako da Srbi treba ili da porastu ili da nastave sa blamažom. Da ne pominjem da su srpski mediji jedva propratili fantastičan uspeh vaterpolista...

S druge strane, ni ostali narodčići nisu bolji. Neki na lošem italijanskom veličaju svoju državicu, drugi (koji se nisu ni plasirali, a verovatno nikad neće) likuju, dok treći uvežbavaju svoju duhovitost preko grbače poraženih.

Molder

pre 17 godina

Hvala Bogu da je kraj ove agonije. Bez srca, bez želje... Svaka čast Duljaju, Žigiću, Jevriću a ostali... vratite se lepo u svoje inostrane domovine i pokrijte se svojim parama ... miševi...

Mladen Vujčić

pre 17 godina

Mislio sam da se kvalifikacije igraju zbog Svetskog prvenstva, ali dobro Bože moj, možda grešim. Jedino se kod nas igraju... zbog kvalifikacija?! Kažu i ovo je uspeh, pogledajte samo kakve sve fudbalske velesile nisu uspele da se plasiraju na Svetsko prvenstvo (na primer, koje?!). Svi pominju dobru igru u kvalifikacijama?! Možda nismo gledali iste utakmice, ko zna. Ali ako se dobro sećam, uspeli smo da pobedimo Litvaniju (koja igra fudbal poslednje dve godine!), Bosnu sa deset igrača u sred Beograda (sreća što je sudija svirao kraj ranije nego što je trebalo, inače bi nam i oni načeli našu "granitnu odbranu"), Belgiju (koja od Meksika 1986. ne predstavlja apsolutno ništa u svetskom fudbalu) i da se obrukamo protiv Španije (ako ćemo objektivno, trebalo je da pukne petarda! Možda se onda ne bi zavaravali pričama o evropskim Brazilcima! Evropski Brazilci :-)))? Strašno!).

O selektoru šta reći? Elementarno nepoznavanje fudbala! Od taktike (jesmo li je imali uopšte?), preko izbora igrača, izmena, protraćenog talenta Saše Ilića (ovde mislim i na sve druge selektore!), pripreme za utakmicu i analize protivnika (ako čovek uopšte zna šta to znači). Ali, dobro...on sve to ne smatra neuspehom. Ono što je bitno, to je da je i on (kao i svi ostali naši selektori do sada) iskoristio reprezentaciju, klupu i nadanja svih nas, da Svet čuje za njega, tako da neopterećen ovom katastrofom bez imalo srama, pakuje kofere za Katar (ili za neku sličnu destinaciju, gde jedino može sebe nazivati trenerom!) sa milion dolara godišnjeg honorara u džepu! Lepa cifra nema šta...

A što se vas novinara tiče, šta reći za vas? Odgovornost vam ništa manja nije od njegove (baš kao i za debakl u košarci!). Proglašavate ga "Čovekom godine?!", dižete u nebesa, priređujete dočeke fudbalera na trgu (kao da su osvojili Svetsko prvenstvo?!), gurate probleme pod tepih, a onda posle debakla (čemu sve to?) prozivate nekoga i ukazujete kako ni pre prvenstva u stvari u našoj reprezentaciji nije sve štimalo (Kad smo već kod toga, bilo bi najbolje da neko od vas već sada opomene Šakotu, pre nego što doživimo novi debakl. Kozmetičke promene, prividno ugađanje javnosti radi sopstvene popularnosti, baš kao i Petko, liči već na pravdanje za buduće neuspehe!).

Al dobro, biće još Svetskih prvenstava. Prvo već za četiri godine?! A, dotle, dok normalan svet igra fudbal...mi ćemo opet igrati...kvalifikacije! Dobro, i to je uspeh, kako kaže naš "selektor", zar ne :-)
Mladen Vujčić

Mita bekrija

pre 17 godina

Sasa Ilic se izlomi da sacuva loptu u jednoj akciji i doda je Stankovicu, a ovaj je preda protivnickom igracu opusteno. Igra covek kao baba. MAlo na njega obratite paznju u svojim konmentarima

Ivan

pre 17 godina

Prvo, momci hvala na svemu, bar me vi nikada niste izneverili. Mislim, kvota 1,75 na Argentinu i kvota 2,45 na Obalu Slonovače, pa ko bi to propustio. 'Ajd bar vi meni da jednom obezbedite letovanje. Drugo, čujem da se spisak odbojkaša za Svetsku Ligu menja, ubačen je novi bloker/primač M. Dudić koga ćemo zbog anonimnosti zvati Milan D. Treće, vidimo se u septembru protiv Azera, i pored svega očekujem 3-0 za Srbiju.

Mario

pre 17 godina

Dakle, osmi sto su se obrukali jos su pokazali i ono najgore u balkanskom covjeku...jedan iz scg je pokosio igraca na sredini terena i onda mu mater i sve po redu opsuje...fino pred mikofonima...a najgora od svega je bila ona gesta kad je jedan od njih nesto "trazio" po kosi jednog igraca OB, to je bilo jako primitivno....katastrofa...to nisu sportasi...

Volim te Srbijo

pre 17 godina

Zbog "ljudi" koji se ovdje javljaju i dezurni su pljuvaci i opozicija svega u zivotu nase stanje nacije i jeste ovako kako je. U najmanju ruku bolesno. Na jucerasnju utakmicu treba gledati kao na poslednju zajednicku smijesne nam i mrske tvorevine zalosnog imena.

A sad malo o igri. Trenutno dva najbolja srpska fudbalera su dali golove i definitivno pokazali da se sve sledece reprezentativne akcije trebaju bazirati na njih dvojicu. Njima jos prikljuciti Lukovica, Duljaja, Bastu, Vukica, Krasica, Stepanova i jos par ratnika, a na klupu postaviti nekog fudbalskog Sakotu koji ima m... da se svim "zasluznim" zahvali.

Savo, Deki, Krstajicu, P.Djordjevicu hvala Vam za sve, ali nemojte ko Boga Vas molim vise za Srbiju. Mozda Vas CG bude htela

Srbin

pre 17 godina

Procitao sam sve komentare i nisam uspeo da vidim da je neko primetio da se jedino Petkovic nije radovao nasim golovima.Obratite paznju na to kad budete gledali snimak.Zigic i Sasa su mu dokazali u cemu je gresio.I nebih krivio Dudica,on ne zna bolje.Ko bi od nas zvao njega ili Nenada u reprezentaciju?
Molio bih one koji o tome vode racuna da zaborave na plave dresove.Nasi dresovi moraju biti crveni sa plavim sortsevima i belim carapama.Ne vidim zasto bismo zadrzali bilo sta iz tako ruzne i bezuspesne istorije naseg fudbala.

NN

pre 17 godina

Hvala Bogu, jos samo da i ovi nasi izgube, pa da mogu gledati na miru 'nogomet'. Nazalost, taj trenutak dolazi kada se ide u fazu 'ispadanja', tako da cu opet gledati uspavanke. Na kraju kada bolje razmislim, steta sto nismo tamo, sada bi im odgovarali s ovim nacinom igre.

DrS

pre 17 godina

---
... pre njegovog isključenja pred samo poluvreme Obala Slonovače je...
---

Pred samo poluvreme!!? Koliko znam, utakmica ima dva poluvremena. Na koje od ta dva poluvremena se misli?

Ivan

pre 17 godina

Ne volim mnogo da komentarisem, ali ovaj put moram. Zar stvarno niko ne vidi ono sto je bilo uzasno sramotno u vezi nase reprezentacije? Na stranu 0 bodova i ocajna igra. Ono sto me je uzasno razocaralo, i zbog cega me je bilo sramota je PONASANJE (naravno cast izuzecima). Samo nekoliko primera:
- Koroman mase sudiji da da karton igracu koji ga je oborio (i drago mi je sto ga je sudija zbog toga ozutio)
- seljacina Ilic koji je "sportski" pocastio igraca Obale Slonovace juce (lepo se culo jer je bio pored mikrofona uz aut liniju)
- Duljaj kako trebi nesto iz kose Bakari Konea (stvarno mi se zgadilo)
- Petkovic koji baca hemijsku (a nije se ni radovao kada smo postizali golove)
- konstantno svadjanje i vikanje na sudije - skoro svi igraci su ucestvovali (cast izuzecima: npr Jevric)
- Padanje uz vrlo malo kontakta ali uz teatralno bacanje (u cemu smo bili ubedljivo najgori), drugim recima simuliranje, propraceno naravno cmizdrenjem na sudiju
- jako prljava igra - i zasluzeno najgori disciplinski rekord na prvenstvu. Pogibeljni i vrlo cesto potpuno bespotrebni startovi, povlacenje za dresove a mogao bih ovde da uvrstim i namerno igranje rukama (kakva totalna glupost).

E sada, sta je tome uzrok? TOTALNA nemoc. To je omogucilo potpun raspad discipline, posle koga su na povrsinu isplivale sve one najgore stvari koje krase fudbalere kao profesiju a i nas kao narod. U kvalifikacijama smo donekle imali srece, donekle (neosporno) znanje, ali i tu je vec posejano seme propasti. Ponasanje igraca (koje ce se jos kasnije ispoljiti) je rezultiralo iskljucenjem Vidica protiv Bosne. Ali ajde, to jos nekako i mogu da razumem u tolikom zaru borbe, mada ga to nikako ne opravdava. Onda kljucni momenat u celoj prici, koji je ogolio sve nase slabosti: odabir igraca za SP. Veliko razocarenje i neverica opste javnosti i stampe. To se sigurno odrazilo i na igrace koji su poziv zasluzili, a jos vise na one koji nisu. A ako tu nismo pukli onda sigurno jesmo kada je mladji Petkovic odabran da zameni povredjenog Vucinica. To nas je totalno ubilo, u svakom smislu. Od tada smo bili samo napumpani balon koji je cekao na iglu da prsne. Na nasu nesrecu, argentinci su bili raspolozeni i prsli smo spektakularno. A ne bi ni to bilo tako strasno, jer Argentinci su stvarno imali srece pri ostvarenju sansi (iskoristili su sve tri sanse do 3:0). Ipak, pokazala se staticnost naseg tima (koje su pokretni gaucosi prolazili duplim pasovima kao dobar dan), neorganizovanost u napadu (jedine polu-sanse koje smo imali su bile plod individualnih akcija posle najvise 2-3 pasa). Onda je usledilio jos gore, a to je predaja. Zbog svega navedenog iznad nije postojao NIKO ko je verovao da mozemo makar da izgubimo casno. Na 0:3 nase tipicno muljanje je bilo bez ikakve sanse za uspeh, a na terenu je bilo svako za sebe. Rezultat znamo. I onda ono juce. Totalni raspad. Igra bez zelje, bez ikakve povezanosti, igra ispred svog sesnaesterca (mada se lepo videlo da bi Slonovi imali ogromnih problema da smo ih potisnuli u odbranu).

Takticki smo takodje bili izuzetno losi. Video sam mnogo komentara tipa zasto nemamo levog beka osim Dragutinovica koji je dugo bio povredjen, i sta ako se opet povredi. Pa eto, bilo je i kako smo mislili - povredio se i posle toga smo se totalno raspali (protiv Argentine, ali jos vise protiv Slonova, gde nam je leva strana u odbrani bila katastrofa). Takodje, video sam mnogo komentara tipa Stankovic ne igra za nacionalni tim dobro kao sto igra za Inter. Po meni, resenje je ocigledno - Stankovic ne igra na istoj (desnoj) strani na kojoj igra u Interu. Posto ne mogu da verujem da nemamo boljeg igraca za levu stranu (necu da dajem primere) ovo jedino moze da se gleda kao greska selektora. Pa sta ako na toj poziciji vec postoji igrac? Dakle, izbor je los, mada tu postoji i element da Stankovicu ne odgovara defanzivna igra. Jos jedna u nizu gresaka selektora.
Ali necu da duzim, mada bih mogao. Samo jos da zaokruzim sa svime oko reprezentacije. FSSCG (buduci FSS) je tragedija i najveci krivac. Umesto da pozitivno uticu na izbor selektora (sada masu Gulitom, mada je njegov kvalitet pod velikim pitanjem - znaci zele da bace pare samo da nas navijace sve skinu sa grbace) ili na igrace (disciplinske i/ili novcane kazne za neprimerno ponaseanje ali pre svega odabir igraca PO ZASLUGAMA a ne po klubovima - za sta se zna da ne potice od samog selektora) oni dolivaju ulje na vatru izjavama tipa da igracima nece biti isplaceni bonusi ako se vise ne potrude. Kao da ne znaju da su i igraci nemocni u ovoj totalno raspaloj organizaciji, kao muve bez glave na terenu. Pa i da se trude 300% ne bi vredelo. Ali treba neko da odabere dobro organizovanog selektora, i treba neko da skrene paznju na ponasanje igraca. Tek tada imamo sanse.

Dragan

pre 17 godina

Reprezentacija je od samog pocetka bila lose vodjena, pocevsi od spiska igraca, atmosfere, pripreme za utakmicu. Razlog zbog kojeg su 23 igraca limit je da selektori imaju mogucnost da za svaku poziciju imaju po 2 igraca plus treci golman, nas selektor je isao cak dotle da na svetsko prvenstvo pozove samo 6 defanzivaca i jednog povredjenog igraca! (Bastu-zbog cega nije zamenjen neznam)znaci bez desnog beka pri tom smo odmah ostali bez jednog od njih (Vidica). Zakljucak velika greska u startu, a i u dopuni jer Dusan Petkovic nije na poziciji spoljneg igraca samo bi bio prekobrojan, kao sto je bila i pozicija centaralnog veznog igraca svi vezni osim stankovica i djordjevica apsurd, sta je sa igrom po bokovima, uz to na na celom turniru nas ubedljivo najbolji napadac nije odigrao ni 90 minuta. (Zigic) Netreba kritikovati Petkovicevu taktiku koju je forsirao kroz kvalifikacije jer je bila uspesna iako se koncepcija igre i te taktike slozila kad je u tim ubacio Zigica u drugom delu kvalifikacija, ne treba biti pametan da shvatis da ako imas odredjen sistem rada trebaju ti ljudi koji mogu da ga iznesu teret tog rada, fudbaleri koje je selektor pozvao nisu modli da odgovore Petkovicu jer tim nije bio dobro sastavljen

srdjan

pre 17 godina

Sta vam je ljudi, dudic odigrao dvojku na kladzi, pa je morao da izvuce situaciju - mislim ko je mogao da ocekuje da cemo da im damo 2 gola?!

silvo

pre 17 godina

Evo neutralnog, slovenskog komentara. Se izvinjavam na jeziku...

Jedini problem ja vidim u neracionalnom pretjerivanju, veoma značilnim za Balkan...Niko ne vidi, da jednostavno u ekipi nema kvalitete..u fudbalu je moguče pobjediti ili igrati neriješeno bez kvalitete ako imate sreče..Slovenci smo je imali protiv Rumunije i Ukrajine ogromno, nismo imali kvalitete ali imali smo borbenost i još nešto što je u modernom fudbalu neophodno-kondicijo trčanja i to je to. Srbi i Hrvati tvrde da su veliki tehničarji, ja ništa od toga nisam vidio, tehnika je kontrola lopte u šprintu, prvo dodavanje..siguran sam, da ste vidjeli u kakvom šprintu to rade crnci iz kobajagi neke leve zemlje Slonova.Pretjeruje se u ocjenama igrača, niso srpski igrači nule i luzeri, jesu dobri igrači ali ništa više od toga.

Npr. Žigič da jedan gol i več se čita o velikom centarforu, bla bla bla,..a dan dva prije..Žigič pojma nema neka ide da bere šljive po drvetu.

Žigič je solidan centarfor, mlad i može jošda napreduje ali u usporedbi sa 2 metrašima kao Koller ili onaj englez jeste sporiji, sa lošijim fizičkim predispozicijama..ali sve to se može popraviti ali zašto se tako crni i onda iuveličava nekoga...

Ista neracionalnost barem za mene se kod vas Srba vidi i u nekim nesportskim granama života..
Bez veze se sekirati ako ekipa izgubi od boljih i ako odigra uutar svojih mogučnosti..Srbija je prvu i treču utakmicu odigrala unutar toga, drugu pak ne zbog totalnog raspada na psihičkom planu , koji je rezultat prevelikih očekivanja, nerealnih i napuhanih do max. Tako mislim ja..

Pogled iz zapadnog dvorista

pre 17 godina

Jednom rjecju SRAMOTA ! Sto je ostalo od jedne velike nogometne zemlje ? Ovi sto kazu da kao nemaju motiva jel igraju za nepostojecu zemlju- pa to su gluposti. Pa svaki sport se prvenstveno igra zbog sebe a ne zbog nekog drugog. Kad igrate sa prijateljima nogomet sigurno se trudite i igrate ozbiljno i sa zarom. Ne povlacite se po terenu ko lesine. Od sramote ne bih ni mogao izaci medju ljude ako nisam dao sve od sebe pa makar to bila utakmica na livadi. Preporuka -Trebalo je poslati cijelu mladu reprezenatciju bilo bi ih barem ljepse gledati, a niko im ne bi zamjerio neuspjeh.

Crnogorski

pre 17 godina

Da li je neko primjetio da se, svaki put kad neko od igraca OS sutne, ama bas svaki put, Jevric baca na desnu stranu. Nijendnom se, tokom cijele utakmice, nije bacio na lijevu stranu. Katastrofa...

Dzoni

pre 17 godina

Braco SRBI sta reci posle onoga, dozvolili smo da nam i madjari igraju fudbal u nacionalnom timu(madjar hvala na svemu, sa i bez tebe u timu nije isto) i da napravi glupe poteze za crveni, cuo sam da ce Mateus ipak otkazati Dudicev transfer jer imaju kvalitetnijeg golmana, i na kraju nas "suvereni" golman izgeleda da nije jos naucio kako se baca u levu stranu. 3 penala levo i 3 gola, morate priznati zadivljujuca statistika.

Домаћи издајник

pre 17 godina

Ето,таман кад је изгледало да се враћамо из мртвих,на сцену су ступила она двојица које су у репрезентацију угурале неке више силе,и својим глупостима нас одвели у пораз.

pero kvrgic

pre 17 godina

Ma sta bre kazete, nismo mi prasci za kolace, svi jedemo bureke pa ne znam zasto srafciger sluzi jucer u malinama. Ajde zdravo

Veliki Zigic

pre 17 godina

@silvo-slovenac: Za Zigica se na slazem sa tobom, slovenac!!! Mislim da je bar duplo bolji od kljakavog Krouca, Kolera jos nije dostigao.... ali ce uskoro!!!
I nesto si gadno pobrkao, Zigica niko od nas nije ocrneo, o njemu sve najbolje! Kocentrisi se malo...

Pero Kvrgic

pre 17 godina

Ja sam bre Srbin i sa time se hvalim, nisam srecan sto smo izgubili ali smo pokazali celoj naciji kako se igra kvalitetan fudbal - napred nasi u pobedu

Tuta

pre 17 godina

Ljudi, ruku na srce, ali onaj Jevric je najstariji i najsporiji golman na SP. Jedino sto je odbranio je lopte sa 25-30 metara kad ima vremena da se postavi. Penale i ne treba da je na golu posto se ne pomjeri. Da je Jevric branio za Cesku protiv Gane, bilo bi 10 nula za Ganu, onako ostade 2-0...

Ona lopta sto je Dudic bukvalno uhvatio za prvi penal trebala je da bude Jevriceva, koji se kao i uvijek nije pomjerio sa linije...

Zigic

pre 17 godina

Ljudi neznam sta da kazem,jednostavno sramota.A jedina Petkova greska je sto Zigic nije bio starter na prosle dve utakmice, najvise se ljutim na igrace jer se nimalo ne trude.
ALI STA JE TU JE IDEMO DALJE
NAPRED SRBIJO!!!!!!!!!!!!

joediparenzo

pre 17 godina

- pozdrav iz Poreca -
Nazalost, Srbija je i ovaj put imala veca ocekivanja od postignutog rezultata iako je realno bilo za ocekivati bolji nastup na svjetskom prvenstvu u odnosu na kvalitetu igraca s kojima raspolaze. Jos jednom se pokazalo da Srbija ima sasvim solidne igrace koji jednostavno ne funkcioniraju kao ekipa i to se ponavlja po ne znam koji put (i ne samo u nogometu).
Zivot koji puta nije fair pa se lako moze dogoditi da Hrvati s jednim postignutim golom prodju u osminu finala, a da Srbe za postignuta dva gola gotovo da ne lincuju.

knez

pre 17 godina

Za slovenca:Crouch brzi od Zige?Jeste,ali u Alisi u zemlji cuda!!!Pa Ziga je za njega cale,brzi,jachi u duelu,zna da shutne nogo(obe)...Tako da ne lupaj,nego pogledaj neku njegovu tekmu prvo

Rocky

pre 17 godina

Nisu igrači ništa krivi, sve je kriv selektor. Ja ne mogu, da verujem šta je uradio i kako je uopšte došao do te pozicije, da je selektor.
Selektirao je igrače koji nisu na nivoju takvog natjecanja (Nadj,N.Đorđević,Dudić,Petković jr.,.........)
Onda vodi još povređene igrače Vukić, Basta,..
Pripreme su bile katastrofa, samo dve odigrane utakmice a i sami ste videl da nam kondicija nije bila jača strana.
Isto tako treba je predvideti i daljne povrede (Vidić i Dragutinović), a on ostane brez adekvatnih zamena.
I na kraju se mi čini, da je čovek ušao u neki lični rat sa svem što je u vezi sa reprezentacijom.

cedo NS

pre 17 godina

Čisto da se podsetimo, vaterpolisti su neki dan uzeli FINA kup u Budimpešti, a da to gotovo niko nije ni primetio ni propratio. Njima ne smeta ni zastava, ni himna, ni grb. Oni su momci na svom mestu. U zemlji Srbiji (i Crnoj Gori) profesionalni fudbal, a bogami i košarku, treba staviti van zakona na nekoliko godina, da se više ne zamajavamo, dok se nešto ne promeni (na bolje)...

petrovic djordje

pre 17 godina

Jeste kisa je padala pa se Dudic,uhvatio naseg najtrofejnojeg sporta i sa dva dobra bloka skinuo loptu sa "ruku",da ne primimo go covece vaterpolo je stvarno nas sport,a za odbojku nije los ali ko je uopste taj Dudic?,a to je onaj decko sto igra fodbal sa rukama.Salu na stranu moram da krivim selektora koji je imao samo 22 igraca,od kojih je vecina bila povredjena zasto nije pozvao samo spremne igrace u Hrvatskoj okosnicu tima cine igrace do 21 godine,a nama gde su ti igraci?,kuci sedeli i plakali ne od tuge nego kao i svi mi od smeha hvala im!Napokon igracemo pod srpskom drzavnom zastavom,pod nasom himnom i mislim da ne trebe biti pesimista pre dve godine nas je Azerbejdzan pobedio tako da smo ovo trebali ocekivati.I da se osvrnem na navijace samo da im kazem svaka im CAST,zanima me samo koliko ce crnogorci imati navijaca na utakmicama ako predju 10000 nas ce biti 30000,napokon ce imati igraci cast da izadju otpevaju Boze pravde i ljube srpsku trobojku sto ce nam povecati moral i definitivno Holandjanina za selektora.
s postovanjem redakciji b92_petrovic

vucko

pre 17 godina

Šteta što Dudića nismo imali u mecu sa Češkom, prošli bi na svetsko u rukometu sigurno! Čovek je strašan rukometaš! sSreća što ga je Zvezda na vreme prodala! Bravo Pixi!

Bane

pre 17 godina

Zoka sine..a volis plavu boju,a volis petokraku na dresu,a volis hej slaveni??Tesko je biti Jugonostalgicar ovih dana.Znam da ti je tesko.

grobar

pre 17 godina

opet isti komentari... voleo bih da neko od vas napise sta ste vi to toliko veliko postigli u zivotu, kao profesionalci i Srbi, pa su vas ovi fudbaleri obrukali. Svako treba da se zapita da li je vredno bilo sta raditi za nas narod (cast izuzecima) kada za trenutak svi zaborave sve i samo pljuju. Sreca pa medju vama verovatno nema pravih stadionskih navijaca nego svi sedite kuci i jedva cekate da se nesto lose desi pa da ospete paljbu.
A sto se SP tice nema veze. Bice bolje. Zao mi je samo sto su Petkovic, Savo, Kezman, Stankovic morali da osete pravu nasu narav (cast izuzecima). U Engleskoj ili Skotskoj ceo stadion navija za svoj tim cak i kad gubi sa 6:0. Jos trebamo da naucimo kako treba navijati.
Svi pravi navijaci treba da budu na stadionu, uz Srbiju, kad pocnu kvalifikacije !! NAPRED SRBIJA !!

Bane

pre 17 godina

Slovenac pricas gluposti!!Krauc sa boljim fizickim predispozicijama od Zigica???Ziga je za tu cackalicu Terminator!!!Sta ti gledas uopste???Kriket???

Aleksandar Janković, Kraljevo

pre 17 godina

Ovaj ultra-mega-giga talenat Milan Dudić nije kriv za poraz protiv Obale Slonovače! :-)
Neko treba dečku da objasni da se sinoć nije igrao rukomet, već fudbal. A možda je bio i u tripu da mu je zaduženje da bude golman?! Sve u svemu, sramota za Srbiju, verne navijače, fudbal i Kraljevo, odakle je dotični "fudbalski mag"...

Mile

pre 17 godina

A kad se samo sjetim, koliko rastezanja zvake oko... nicega. Ala se ponavljamo, ucimo na greskama zadivljujuce, a tek pamcenje-na nivou, boljitak nam je garantovan.