Ponedeljak, 29.05.2006.

19:14

Crvena zvezda: 15 godina od Barija

Izvor: Igor Vujièin

Crvena zvezda: 15 godina od Barija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

DZAJA

pre 17 godina

Dzaja je najveci car naseg fudbala, a bio je velik i u Evropi. Izvuko je francuski klub iz 2. lige do prvaka prve. Vise puta proglasen za idealno krilo FIFA-e.
A skupljao je igrace tako ste je sedao u kola i licno pregovarao. Nikad nije bio odbijen. Mislite da Partizan nije hteo Mihajlovica? I mnogo druge, ali je Dzaja smeker i svi su imali respect za njega. Zato je samo on i mogao tako nesto da napravi. Posle sto je sve krenulo nizbrdo... kakva zemlja, takav fudbal.

Delija London

pre 17 godina

Ma kakve bre veze da li je bilo samo 5, 6 Srba ili vise u klubu?! Kakva glupost ili zavist, nisam siguran.
Zvezda je Srpski klub, sa srpskim mentalitetom, upravom, trenerom, navijacima, a tada su ti srbi i bili pokretna snaga tog tima. A i da nisu, to je pobeda Srpskog kluba.
Cija je onda pobeda Barcelone, ili Arsenala?!
Treba biti u teku sa 21vim vekom.

Peter Tosh

pre 17 godina

Весело ми с' тобом некад беше, кад' си Звездо била првак света, певала је тад' цела планета да је наша Звезда првак света . . . . Гробари,знате када- НИКАДА ! ! ! !

dejan

pre 17 godina

Evo, ovako.
@Slobo: Bravo sto si se setio te sjajne Zvezdine generacije. Stvarno, poraz u finalu od Borussie je bio velika fudbalska nepravda - ali, mozemo da kazemo da nam se sve vratilo 12 godina kasnije u finalu u Bariju (koje smo stvarno ocajno odigrali)!

@Ribarski: Gde samo nadje Faruka Hadzibegica? Ovo dovoljno govori koliko si kvalifikovan da komentarises ovu temu.

@razlog: Kazes, ondasnja Zvezda je kupovala igrace sirom bivse YU i zato je postala sampion Evrope (i sveta). Zar to isto nije radio i Hajduk? Partizan? Svako ko je mogao je kupovao igrace, ali Zvezda je to radila najbolje. Setimo se samo kako je Ciro Blazevic bio otpisao Prosineckog kao "netalentovanog", da bi ga Zvezda odmah kupila!

@dorcolac: e, kad ti budes vodio "menedjing" (sic!) u Zvezdi sve ce biti OK. Leba ti, sta ti predlazes, kako da ostvarimo "finansijsku stabilnost"?

Na kraju, za sve koji su pisali o "15-godisnjem posrtanju srpskog fudbala".

Fudbal je u citavoj bivsoj SFRJ krenuo da propada onoga dana kada je ukinut stari zakon po kojem igraci nisu mogli napolje pre 27. godine starosti. Cim se to promenilo, nijedan klub sa ovih prostora vise nije bio u stanju da sacuva svoje najbolje igrace. Dok su generacije Dzajica i Pizona obicno upisivale i po 10 godina igrajuci za maticni klub, u Zvezdinoj "sampionskoj generaciji" se niko nije zadrzao duze od 5 godina! Nebo i zemlja!

ribarski

pre 17 godina

29.maj 2991.godine - Danas je na igralištu FK Crvena Zvezda na Topčiderskom brdu, jednoj od saveznih država Republike Beograda, upriličeno slavlje povodom 1000.-godišnjice osvajanja nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona, a danas naslednika jednog manje značajnog takmičenja nazvanog Liga propalih prvaka. Ceremoniji su prisustvovali predsednik Miljan Miljanić, predsednik Dragan Džajić, predsednik Dragan Stojković Piksi uz mnoštvo (procenjuje se 4-5) zvanica najodanijih klubu, i najzaslužnijih za osvajanje titule - Hrvata Roberta Prosinečkog, Makedonca Darka Pančeva i Bošnjaka Faruka Hadžibegića. Kao što je predsednik Stojković još davne 2006. naglasio, Zvezda se svrstala u red besmrtnih evropskih klubova, a i njeni predsednici su u skladu sa tim besmrtni. Kandidati za novog trenera su besmrtni Rajko Mitić i Dragoslav Šekularac, a kao najozbiljniji kandidat se pominje Vladimir Petrović Pižon. Uzgred ćemo pomenuti da se Crvena Zvezda takmiči u Ligi Ljutice Bogdana, tačnije 3.ligi Topčiderskog brda, u koju je dospela zbog nedostatka finansijskih sredstava i odsustva sponzora. Crvena Zvezda će se ove godine takmičiti u kvalifikacijama za ulazak u 2.ligu Topčiderskog brda, i startovaće iz 2.kola kvalifikacija.
Pripremio: Brljojko Šantić i redakcija besmrtne "Sportske galaksije"

starkravingmad

pre 17 godina

Samo smireno, grobari, samo smireno. I vi cete isto ovako, samo kad porastete... A dotle, lopatu u ruke, Bajru Zupica u klub i kopajte!

Red Star Nis

pre 17 godina

E moj zemunski vuce...a ne secas se kako smo te iste godine, izmedju utakmice u Minhenu i revansa u Beogradu, razbili Partizan sa 3:1, i to je bilo 3:0 u prvom poluvremenu, a onda su sa terena izasli Deja, Robi i ne znam ko jos, a sa juga su izasli grobari i dosli na sever da se biju, a Mijatovic je dao gol iz slobodnog udarca za konacnih 3:1...Toga se ne secas, a?

razlog

pre 17 godina

1. za one koji tvrde da je to najveći uspeh "srpskog" fudbala:
od 11 igrača samo je 5 bilo Srba,
Stojanović, Mihajlović, Binić, Jugović i Marović.

2. Zvezda je nekoliko sezona stvarala tim većinom kupujući igrače sa prostora bivše Juge
Mihajlović - Vojvodina,
Šabanadžović - Željezničar,
Savićević - Budućnost,
Pančev, Najdoski - Vardar,
Binić - Radnički...

ovo su dva najbitnija razloga zbog kojih "Zvezda" više nikad neće biti prvak Evrope

veki sarajevo

pre 17 godina

ja sam tad navijao za sarajevo i zvezdu,secam se svih utakmica i zvezda mi je u srcu,ali nikad nisam verovao da cu zamrzeti ijednog igraca iz te ekipe kao sto sam savićević sram ga bilo prodao se milu za male pare no to nije tema.hvala ti zvezdo.do groba sa tobom.

ICK

pre 17 godina

Pravo drustvo
prestani najezio sam se covece dok sam citao tvoj komentar
gledao sam svaku utakmicu na tv u i mislim da sam se vise preznojio nego nasi igraci

Vuk zemunski

pre 17 godina

Čestitke - mi smo igrali finale u doba kad vi niste mogli Evropu da nađete na karti, ali nismo pobedili. Vi ste igrali finale, centar niste prešli, niste imali nijednu šansu, ali je sve to za zaborav - kup je došao u Srbiju.
Bio je to veliki dan za Srbe, krali smo iz magacina manevarsku municiju i pucali pola noći (bejah na službi otadžbini tada). Sećam se koliko su se neki ždrali što je srpski klub (doduše, sa dva - tri domaća igrača) uspeo da osvoji titulu. Neka plače koga smeta.....
Da se ne zaboravi - taj isti tim je izgubio od Partizana u finalu kupa godine 1992. Prema tome, razbili smo svetskog šampiona :). Da slučajno ne zaboravite, tu smo uvek mi Grobari, da vas podsetimo na tu činjenicu.

brano

pre 17 godina

Iako sam oduvijek navijao za Zvezdu,ova vijest da je Petkovic pozvao sina da igra na SP oduzela mi je svaku zelju da se radujem i prisjetim sretnih dana!Srpski fudbal me vise definitivno ne interesuje,jer je kvaran kao suplji zub!Dosta mi je laznih zvijezda-trenera(Miljanic,Petkovic,Okuka,Savicevic,Boskov...i njima slicnih samo je Ljupko Petrovic uspio nesto ostvariti,ostalo su demagozi koji pripadaju korumpiranom FSJ,FSSCG,sada FSS,nista se nece promijeniti na bolje,nepotizam je za Srbe neizljeciva bolest!Odricem se srpstva jer smo najgori narod na svijetu,nemamo morala!

MECKA KNJAZEVAC

pre 17 godina

HVALA VAM ZA SVU SRECU OVOG SVETA KOJU SAM TADA SPOZNAO!
HVALA VAM I ZA SVE POSLE TOGA!
HVALA VAM!
VAS VERNI KNJAZEVCANIN!
ZVEZDA JE NASA VERA!

Jordanesq

pre 17 godina

Ne znam kako vi,ali ja sam video na peharu u krupnom kadru sa finala LŠ ove godine urezano ime i broj 1991-CRVENA ZVEZDA...

marijan

pre 17 godina

Raspadom bivse nam drzave klubski nogomet na ovim prostorima je spao na dno dna, klubove vode mafijasi, ratni profiteri, kvazi menaderi koji guraju svoje polupismene nogometase sa 2 lijeve noge. Nazalost bojim se da vise niti jedan klub sa ovih prostora nece ponoviti uspjehe zvezde iz 91 ili dinama iz 1967 kada je osvojio kup velesajamskih gradova ( danas kup uefa ) Danas kod nas prolaze oni koji plate a talenti propadaju

Delija sa Dorcola

pre 17 godina

Dragi moji lepo je to secati se na sampionske dana.Svaka cast toj generaciji ali gospodo od stare slave se ne zivi.Sta je Zvezda uradila za ovih 15 godina u Evropi.Apsolutno nista.Kakva je buducnost Zvezde u Evropskim kupovima?Moram konstatovati, sa ovakvom politikom vodjenja Crvene zvezde NIKAKVA.Fudbal je za ovih 15 godina stravicno napredovao.Za nase klubove plasman u ligu sampiona je sada naucna fantastika.Svaka cast pojedinim igracima koji su svojim igrama postali legende ovog sporta u Srbiji.Ali gospodo sentimentalizmu nema mesta u modernom fudbalu.To sto je neko bio dobar fudbaler ne znaci da ce biti dobar menadjer.Djajic je legenda ali je Zvezdu ostavio u ogromnim dugovima. Dosao je Stojkovic jos jedna Zvezdina zvezda koja nema sluha za menedjing. Covek koji zivi u Parizu i vodi klub u Beogradu,prodaje i ono malo vrednih fudbalera da bi platio komunalije i sl. nije buducnost naseg fudbala.Na celo CZ treba da dodje profasionalac, sposoban menadjer koji ce Zvezdu postaviti na zdrave ekonomske noge.Bez toga nema buducnosti.Fudbal je postao veliki biznis.Ekonomija i menedjing su jako bitni za funkcionisanje kluba koji zeli vrhunske rezultate.Ono sto Piksi radi lici mi na neki deciji vrtic i gubljenje vremena u stvaranju jakog evropskog kluba.Ako je samo cilj da se kfalifikujemo u ligu sampiona da bi zaradili 3 miliona Evra
onda nama nije mesto u Evropskim klubovima.

Pravo drustvo

pre 17 godina

Zvezdu su zvali na sastanak G14 *organizacije najmocnijih klubova Evrope* i ona je u drustvu Milana Barselone Reala Liverpula *uostalom i izmedju njih je osvajala evropsku titulu* i tamo je pozvana kao najugledniji klub i lider cele fudbalske istocne Evrope. Mislite o tome kako se u svetu ceni prvak cele fudbalske planete iz 1991, jedan od manjeg broja Evropskih sampiona koji je uspeo da pobedi prvaka Juzne Amerike *prethodno su evropski prvaci gubili 6 godina uzastopno*
Dakle da se zna ko je ovde najaci u fudbalu
Kada ostvarite makar pola od ovoga sto je ucinila Zvezda dobijajuci zlatne plakete UEFA namenjene SAMO !!! EVROPSKIM PRVACIMA onda mozete da se javite *a to ce biti NIKAD

Monteskje...

pre 17 godina

Mishevi, jeste slavi sa "GENIJEM " ? :):) Nesto ga ne spominjete u komentarima... A to rece duhovit mladic Gagaa, i ja sam pre 15 godina imao strava ribu :):) @ Marko crazy north :):):), ne brini ti za RAD... Samo se opusti i pitaj se zasto su dosla samo 3 fudbalera + "genije". I da, poznavaoci Zvezde, sve same lude DELIJE, a tvrde da je Piksi sutirao penal i promasio :):) Odbio da sutira penal, jer bi vas zakopao. Zato je i usao 10 minuta pred kraj. Centar niste presli, ali, ok, cestitke ipak ostaju zbog tekme sa Bajernom.

mladjontije

pre 17 godina

Treba imati na umu da su najuspješniji klubovi u Evropi imali velike pauze u titulama iako nisu bili ometeni ratom i sankcijama u medjuvremenu. Statistika sa sajta UEFA: Real - 9 titula, post 32 godine, Milan - 6 titula, post 20 godina, Liverpul - 5 titula, post 21 godinu, Ajax - 4 titule, post 22 godine i Bajern 4 titule, post 25 godina. Hoću da kažem da ne možemo očekivati da Zvezda dogodine osvoji LŠ, ali vjerujem da će do toga doći uskoro jer Zvezda jeste VELIKI klub. Kao što Piksi reče dolazak Bajevića je kamen temeljac, a do krova ima još dosta. Pozdrav evropskim i svjetskim šampionima!

GIPSY 72

pre 17 godina

Не постоји за џабе стара српска изрека:
Неко памти БАРИ а неко ФЉАМУРТАРИ !

Refile

pre 17 godina

Ovi sto su muvali ribe pre 40 godina i nisu uspeli da ih smuvaju bi trebalo da budu svesni da nikoga ne zanimaju. A ovi sto su pre 15 godina smuvali najbolju ribu u Evropi i na svetu znaju kakva je to strast. I da se sami ne sete tu je prvi kadar ovogodisnjeg prenosa finala Lige sampiona, sa engleskim imenom pobednika iz 1991. u prvom planu. Hvala mom pokojnom ocu, svim ostalim ocevima, ujacima, dedama... koji su milionima dece pomogli da donesu naizgled banalnu ali veliku odluku. Koja odredjuje da li ste u zivotu svetski covek i pobednik ili provincijalac i kompleksas. Da li ste nosilac partizanske spomenice iz 1941. ili fudbalsko-sampionske iz Barija 1991.

Mladen

pre 17 godina

Iako ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene da Zvezda ponovo osvoji Ligu sampiona mislim da se to nece desiti bar jos 20 godina. To je nasa realnost. Pogledajte samo kakve igrace imaju veliki evropski klubovi i kakvi su njihovi budzeti. Tesko, odnosno nemoguce je dase to ponovo desi.

Realno

pre 17 godina

Imam osecaj da nam je ostalo samo da slavimo godisnjice nekih davnih uspeha. Ja cisto sumnjam da se to moze ponoviti bilo kojem nasem klubu jer u danasnjici kako smo videli do finala dolaze samo oni koji imaju lovu i koji sa jednim igrackim kadrom igraju nekoliko godina sta kod nas nije slucaj.

DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

pre 17 godina

Kakav penal, nesreco. Najveci uspeh srpskog fudbala a ti ne znash to da je Pixy odbio da shutira penal Zvezdi. Ja bi to u bukvare. A shto se toga tiche da zivimo u proshlosti slazem se nemamo shta da slavimo danas. Osim duple krune. Pozdrav DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

PETKO JE UZAS

pre 17 godina

PIIIIXYYYY STOO NISI DOVEO PETKA UMESTO ZENGE 100% BI DOVEO SINA KAO NAJVECE POJACANJE
A PETKO JUNIOR BI TI NAPUNIO SKOLU PETLICA IZVRSNIM KLINCIMA (IMA IH DVOJE VALJDA) .................STO BRE PIXY NERAZMISLJASs

DT

pre 17 godina

Pomalo tuzno, danas na Marakani nije bilo Robija, Darka, Sinise, Juge... zasto? Pa Juga je barem u upravnom odboru, trebalo bi da je tu...?
I, da, Pixi nije pucao nikakav penal u Bariju, uleteo je kao zamena dosta kasno, a jednom je toliko promesao Zvezdinu odbranu da sam se samo Bogu zahvalio sto nije ranije usao!

Marko_crazy north

pre 17 godina

HA HA HA !!!E onaj je smesan,"..svi bi pravili godisnjice.." !Pa da nece partizan da pravi godisnjicu ili Rad???Tuzni ste ko i uvek!!!
petko razocaro si me skroz!!!!

p.s.ZVEZDA PONOVO NA VRHU EVROPE!!!!100%!!

ronaldo

pre 17 godina

@delija glingon
Piksi je u tom finalu igrao manje od 10 minuta (usao je cini mi se u 113. minutu) i nije tacno da je promasio penal, jer on uopste nije ni sutirao penal.

ZLATNA ISTORIJA!

pre 17 godina

-USPESI CRVENE ZVEZDE U EVROPSKIM KUPOVIMA



56/57-POLUFINALE KES
57/58-1/4 finala KES
61/62-POLUFINALE KUP UEFA
62/63-1/4 finala KUP UEFA
69/70-1/8 finala KES
70/71-POLUFINALE KES
71/72-1/4 KUPA KUPOVA
72/73-1/8 finala KUP UEFA
73/74-1/4 finala KES
74/75-POLUFINALE KUP KUPOVA
76/77-1/8 finala KUP UEFA
77/78-1/8 finala KES
78/79-FINALE KUP UEFA
79/80-1/8 finala KUP UEFA
80/81-1/4 finala KES
81/82-1/4 finala KES
82/83-1/8 finala KUP KUPOVA
90/91-OSVAJACI KUPA EVROPSKIH SAMPIONA
91/92-OSVAJACI TOYOTA KUPA(SVETSKO KLUPSKO FINALE)
91/92-3. u 2.-oj FINALNOJ GRUPI KES(Preteca lige sampiona)

Slobo

pre 17 godina

Cestitam svim zvezdasima ovaj veliki jubilej
Osvajanje kupa sampiona bio je najveci uspjeh Jugoslovenskog (SFRJ)fudbala.Koristim priliku da podsjetim na tim koji je stigao 1979 do finala kupa UEFA.
Ekipa koja je eliminisala 2 Njemacka 1 Spanski i dva Engleska kluba nije uspjela da osvoji Kup jer to nije doszvoilio Italianski dudija Michelotti.
Dinamo Berlin 2-5 4-1
Real Sporting Gijon 1-0 1-1
Arsenal 1-1 1-0
West Bromwich 1-1 1-0
Herta Berlin 1-2 1-0
Borusia M.gladbach 0-1 1-1
Ovo je bilo jedno izuzetno jako takmicenje i mislim da ova formacija zasluzuje da bude pomenuta.
A.Stojanovic Jovanovic Jovic - Muslin Miletovic Jurisic -Petrovic Blagojevic Savic Sestic Milosavljevic (Lukic Borovnica Milovanovic)

MAKEDONAC

pre 17 godina

Ej crni Darko!!! Pa druaru ONI "CRVENA ZVEZDA" osvojila KUP SAMPIONA i zato SLAVE, a zamisli niko drug na ove prostore to nije uspeo da osvoji pa zato i nemoze ni da pomisle ni da osvoju ni pa da slave. SAMO NAPRED ZVEZDA

Ј'Оле

pre 17 godina

15 ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛО КАО ТРЕН
СВЕСТАН САМ ДА НЕ ЗНАМ ДАЛ' ЋЕ БИТИ ТО ОПЕТ
АЛИ НЕРВИРА МЕ ЗАТО ШТО ЈА ЊУ И ДАЉЕ ВОЛИМ
ДА ДА

navijac

pre 17 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde,ali ne pripadam grupi Delije jer nikad nisam bio na fudbalskoj utakmici Zvezde na Marakani pa se ne mogu smatrat Delijom.Inace sa crnogorskog primorja sam.Ali moram da kazem da Crvena Zvezda u narednih 20 godina,kao i prethodnih 15 nece biti ni blizu titule LS.Zasto? Odgovor je jednostavan i mnogo puta ponavljan. Svake,ili svake 2 god prodaju najbolje igrace i svake ali svake god kazu ovaj tim ce za 2 god moci da jurisa na Evropu. MALO KONTRADIKTORNO,A? Fk Crvena Zvezda mora da se privatizuje POD HITNO! Tek kada je uzme neki bogati fini gospodin moci ce da prica o Evropi. Svi Zvezdini navijaci su napaljeni dolaskom Pixija i Bajevica ALI zaboravljaju da mogu dovesti i Murinja i dzaba ce im bit ako nemaju igrace,tj ako najbolje uvjek prodaju. Pojaca iz inostranstva su takodje imperativ,ali ne oni tipa MARK JULIJANA od kojih bi i sadasnji Dzajic bolje igrao. Ajde pravi navijaci Zvezde malo razmislite o tome. Pozdrav

BRIGATE_94_BL

pre 17 godina

АЛЕ,ЗВЕЗДА ЈЕ, ПРЕ 15 ГОДИНА , СРЦЕ СВОЈЕ ДАЛА И ПОБЕДИЛА
САША_БАЊА ЛУКА

ivopg

pre 17 godina

e sram ga i stid bilo,ne povede lukovica ili pantelica covjece i zove lagano svog sina ja bih se zakopao no ko ce ako tata nece da ga gura. Ali dobro mlad je_) pa da stekne iskustvo. Katastrofa,a moga je zvat onda bogavca da imamo 2 c.gorca u tim)

no

pre 17 godina

da, da, u LS bez odbrane (i golmana naravno).Ako prodamo Zigica moramo dati pare na odbrambene igrace i na dobrog golmana ako mislimo da MOZDA udjemo u LS.

delija glingon

pre 17 godina

Samo Pixi je najzasluzniji za titulu, jer je namerno slabo igrao i jos je snamerom promasio penal. Zamisli te da je Pixi uvalio gol iz igre?!

darko

pre 17 godina

stvarno su smesni...svake godine ALI SVAKE se proslavlja("Godisnjica") nesto sto je bilo pre 15 godina..I sta sad treba svi klubovi koji su to osvajali da slave "godisnjicu" ? Jos vam SLET fali !! Sta je bilo bilo je.. okrenite se sadasnjosti a ne tamo da se skupljate i da pravite Jagnjece Brigade...

zarko-delija-bec-prokuplje

pre 17 godina

cestitam crvenoj zvezdi na taj uspeh ali evo vidite sad ce stojkovic opet da stvori takvu ekipu kao 1991 tu su basta,jankovic,milijas,kapiten kovacevic,mladenovic,purovic,bisevac,trajkovic i jos dosta pojacanja i to je obecao stojkovic da ce pojacanja biti "!!BOMBA!!"

lepo je biti delija

pre 17 godina

pixi samo napred neki pricaju kako pare lete kako ova uprava mnogo trosi bez trosnje nema napredka a + ih trosis pravilno samo napred ls ce ponovo doci sad ili sledece god sto pre to bolje

lepo je biti delija

pre 17 godina

pixi samo napred neki pricaju kako pare lete kako ova uprava mnogo trosi bez trosnje nema napredka a + ih trosis pravilno samo napred ls ce ponovo doci sad ili sledece god sto pre to bolje

zarko-delija-bec-prokuplje

pre 17 godina

cestitam crvenoj zvezdi na taj uspeh ali evo vidite sad ce stojkovic opet da stvori takvu ekipu kao 1991 tu su basta,jankovic,milijas,kapiten kovacevic,mladenovic,purovic,bisevac,trajkovic i jos dosta pojacanja i to je obecao stojkovic da ce pojacanja biti "!!BOMBA!!"

darko

pre 17 godina

stvarno su smesni...svake godine ALI SVAKE se proslavlja("Godisnjica") nesto sto je bilo pre 15 godina..I sta sad treba svi klubovi koji su to osvajali da slave "godisnjicu" ? Jos vam SLET fali !! Sta je bilo bilo je.. okrenite se sadasnjosti a ne tamo da se skupljate i da pravite Jagnjece Brigade...

delija glingon

pre 17 godina

Samo Pixi je najzasluzniji za titulu, jer je namerno slabo igrao i jos je snamerom promasio penal. Zamisli te da je Pixi uvalio gol iz igre?!

BRIGATE_94_BL

pre 17 godina

АЛЕ,ЗВЕЗДА ЈЕ, ПРЕ 15 ГОДИНА , СРЦЕ СВОЈЕ ДАЛА И ПОБЕДИЛА
САША_БАЊА ЛУКА

no

pre 17 godina

da, da, u LS bez odbrane (i golmana naravno).Ako prodamo Zigica moramo dati pare na odbrambene igrace i na dobrog golmana ako mislimo da MOZDA udjemo u LS.

ivopg

pre 17 godina

e sram ga i stid bilo,ne povede lukovica ili pantelica covjece i zove lagano svog sina ja bih se zakopao no ko ce ako tata nece da ga gura. Ali dobro mlad je_) pa da stekne iskustvo. Katastrofa,a moga je zvat onda bogavca da imamo 2 c.gorca u tim)

navijac

pre 17 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde,ali ne pripadam grupi Delije jer nikad nisam bio na fudbalskoj utakmici Zvezde na Marakani pa se ne mogu smatrat Delijom.Inace sa crnogorskog primorja sam.Ali moram da kazem da Crvena Zvezda u narednih 20 godina,kao i prethodnih 15 nece biti ni blizu titule LS.Zasto? Odgovor je jednostavan i mnogo puta ponavljan. Svake,ili svake 2 god prodaju najbolje igrace i svake ali svake god kazu ovaj tim ce za 2 god moci da jurisa na Evropu. MALO KONTRADIKTORNO,A? Fk Crvena Zvezda mora da se privatizuje POD HITNO! Tek kada je uzme neki bogati fini gospodin moci ce da prica o Evropi. Svi Zvezdini navijaci su napaljeni dolaskom Pixija i Bajevica ALI zaboravljaju da mogu dovesti i Murinja i dzaba ce im bit ako nemaju igrace,tj ako najbolje uvjek prodaju. Pojaca iz inostranstva su takodje imperativ,ali ne oni tipa MARK JULIJANA od kojih bi i sadasnji Dzajic bolje igrao. Ajde pravi navijaci Zvezde malo razmislite o tome. Pozdrav

Ј'Оле

pre 17 godina

15 ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛО КАО ТРЕН
СВЕСТАН САМ ДА НЕ ЗНАМ ДАЛ' ЋЕ БИТИ ТО ОПЕТ
АЛИ НЕРВИРА МЕ ЗАТО ШТО ЈА ЊУ И ДАЉЕ ВОЛИМ
ДА ДА

MAKEDONAC

pre 17 godina

Ej crni Darko!!! Pa druaru ONI "CRVENA ZVEZDA" osvojila KUP SAMPIONA i zato SLAVE, a zamisli niko drug na ove prostore to nije uspeo da osvoji pa zato i nemoze ni da pomisle ni da osvoju ni pa da slave. SAMO NAPRED ZVEZDA

ZLATNA ISTORIJA!

pre 17 godina

-USPESI CRVENE ZVEZDE U EVROPSKIM KUPOVIMA



56/57-POLUFINALE KES
57/58-1/4 finala KES
61/62-POLUFINALE KUP UEFA
62/63-1/4 finala KUP UEFA
69/70-1/8 finala KES
70/71-POLUFINALE KES
71/72-1/4 KUPA KUPOVA
72/73-1/8 finala KUP UEFA
73/74-1/4 finala KES
74/75-POLUFINALE KUP KUPOVA
76/77-1/8 finala KUP UEFA
77/78-1/8 finala KES
78/79-FINALE KUP UEFA
79/80-1/8 finala KUP UEFA
80/81-1/4 finala KES
81/82-1/4 finala KES
82/83-1/8 finala KUP KUPOVA
90/91-OSVAJACI KUPA EVROPSKIH SAMPIONA
91/92-OSVAJACI TOYOTA KUPA(SVETSKO KLUPSKO FINALE)
91/92-3. u 2.-oj FINALNOJ GRUPI KES(Preteca lige sampiona)

Slobo

pre 17 godina

Cestitam svim zvezdasima ovaj veliki jubilej
Osvajanje kupa sampiona bio je najveci uspjeh Jugoslovenskog (SFRJ)fudbala.Koristim priliku da podsjetim na tim koji je stigao 1979 do finala kupa UEFA.
Ekipa koja je eliminisala 2 Njemacka 1 Spanski i dva Engleska kluba nije uspjela da osvoji Kup jer to nije doszvoilio Italianski dudija Michelotti.
Dinamo Berlin 2-5 4-1
Real Sporting Gijon 1-0 1-1
Arsenal 1-1 1-0
West Bromwich 1-1 1-0
Herta Berlin 1-2 1-0
Borusia M.gladbach 0-1 1-1
Ovo je bilo jedno izuzetno jako takmicenje i mislim da ova formacija zasluzuje da bude pomenuta.
A.Stojanovic Jovanovic Jovic - Muslin Miletovic Jurisic -Petrovic Blagojevic Savic Sestic Milosavljevic (Lukic Borovnica Milovanovic)

ronaldo

pre 17 godina

@delija glingon
Piksi je u tom finalu igrao manje od 10 minuta (usao je cini mi se u 113. minutu) i nije tacno da je promasio penal, jer on uopste nije ni sutirao penal.

Marko_crazy north

pre 17 godina

HA HA HA !!!E onaj je smesan,"..svi bi pravili godisnjice.." !Pa da nece partizan da pravi godisnjicu ili Rad???Tuzni ste ko i uvek!!!
petko razocaro si me skroz!!!!

p.s.ZVEZDA PONOVO NA VRHU EVROPE!!!!100%!!

DT

pre 17 godina

Pomalo tuzno, danas na Marakani nije bilo Robija, Darka, Sinise, Juge... zasto? Pa Juga je barem u upravnom odboru, trebalo bi da je tu...?
I, da, Pixi nije pucao nikakav penal u Bariju, uleteo je kao zamena dosta kasno, a jednom je toliko promesao Zvezdinu odbranu da sam se samo Bogu zahvalio sto nije ranije usao!

PETKO JE UZAS

pre 17 godina

PIIIIXYYYY STOO NISI DOVEO PETKA UMESTO ZENGE 100% BI DOVEO SINA KAO NAJVECE POJACANJE
A PETKO JUNIOR BI TI NAPUNIO SKOLU PETLICA IZVRSNIM KLINCIMA (IMA IH DVOJE VALJDA) .................STO BRE PIXY NERAZMISLJASs

DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

pre 17 godina

Kakav penal, nesreco. Najveci uspeh srpskog fudbala a ti ne znash to da je Pixy odbio da shutira penal Zvezdi. Ja bi to u bukvare. A shto se toga tiche da zivimo u proshlosti slazem se nemamo shta da slavimo danas. Osim duple krune. Pozdrav DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

Realno

pre 17 godina

Imam osecaj da nam je ostalo samo da slavimo godisnjice nekih davnih uspeha. Ja cisto sumnjam da se to moze ponoviti bilo kojem nasem klubu jer u danasnjici kako smo videli do finala dolaze samo oni koji imaju lovu i koji sa jednim igrackim kadrom igraju nekoliko godina sta kod nas nije slucaj.

Mladen

pre 17 godina

Iako ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene da Zvezda ponovo osvoji Ligu sampiona mislim da se to nece desiti bar jos 20 godina. To je nasa realnost. Pogledajte samo kakve igrace imaju veliki evropski klubovi i kakvi su njihovi budzeti. Tesko, odnosno nemoguce je dase to ponovo desi.

mladjontije

pre 17 godina

Treba imati na umu da su najuspješniji klubovi u Evropi imali velike pauze u titulama iako nisu bili ometeni ratom i sankcijama u medjuvremenu. Statistika sa sajta UEFA: Real - 9 titula, post 32 godine, Milan - 6 titula, post 20 godina, Liverpul - 5 titula, post 21 godinu, Ajax - 4 titule, post 22 godine i Bajern 4 titule, post 25 godina. Hoću da kažem da ne možemo očekivati da Zvezda dogodine osvoji LŠ, ali vjerujem da će do toga doći uskoro jer Zvezda jeste VELIKI klub. Kao što Piksi reče dolazak Bajevića je kamen temeljac, a do krova ima još dosta. Pozdrav evropskim i svjetskim šampionima!

GIPSY 72

pre 17 godina

Не постоји за џабе стара српска изрека:
Неко памти БАРИ а неко ФЉАМУРТАРИ !

Monteskje...

pre 17 godina

Mishevi, jeste slavi sa "GENIJEM " ? :):) Nesto ga ne spominjete u komentarima... A to rece duhovit mladic Gagaa, i ja sam pre 15 godina imao strava ribu :):) @ Marko crazy north :):):), ne brini ti za RAD... Samo se opusti i pitaj se zasto su dosla samo 3 fudbalera + "genije". I da, poznavaoci Zvezde, sve same lude DELIJE, a tvrde da je Piksi sutirao penal i promasio :):) Odbio da sutira penal, jer bi vas zakopao. Zato je i usao 10 minuta pred kraj. Centar niste presli, ali, ok, cestitke ipak ostaju zbog tekme sa Bajernom.

Refile

pre 17 godina

Ovi sto su muvali ribe pre 40 godina i nisu uspeli da ih smuvaju bi trebalo da budu svesni da nikoga ne zanimaju. A ovi sto su pre 15 godina smuvali najbolju ribu u Evropi i na svetu znaju kakva je to strast. I da se sami ne sete tu je prvi kadar ovogodisnjeg prenosa finala Lige sampiona, sa engleskim imenom pobednika iz 1991. u prvom planu. Hvala mom pokojnom ocu, svim ostalim ocevima, ujacima, dedama... koji su milionima dece pomogli da donesu naizgled banalnu ali veliku odluku. Koja odredjuje da li ste u zivotu svetski covek i pobednik ili provincijalac i kompleksas. Da li ste nosilac partizanske spomenice iz 1941. ili fudbalsko-sampionske iz Barija 1991.

Delija sa Dorcola

pre 17 godina

Dragi moji lepo je to secati se na sampionske dana.Svaka cast toj generaciji ali gospodo od stare slave se ne zivi.Sta je Zvezda uradila za ovih 15 godina u Evropi.Apsolutno nista.Kakva je buducnost Zvezde u Evropskim kupovima?Moram konstatovati, sa ovakvom politikom vodjenja Crvene zvezde NIKAKVA.Fudbal je za ovih 15 godina stravicno napredovao.Za nase klubove plasman u ligu sampiona je sada naucna fantastika.Svaka cast pojedinim igracima koji su svojim igrama postali legende ovog sporta u Srbiji.Ali gospodo sentimentalizmu nema mesta u modernom fudbalu.To sto je neko bio dobar fudbaler ne znaci da ce biti dobar menadjer.Djajic je legenda ali je Zvezdu ostavio u ogromnim dugovima. Dosao je Stojkovic jos jedna Zvezdina zvezda koja nema sluha za menedjing. Covek koji zivi u Parizu i vodi klub u Beogradu,prodaje i ono malo vrednih fudbalera da bi platio komunalije i sl. nije buducnost naseg fudbala.Na celo CZ treba da dodje profasionalac, sposoban menadjer koji ce Zvezdu postaviti na zdrave ekonomske noge.Bez toga nema buducnosti.Fudbal je postao veliki biznis.Ekonomija i menedjing su jako bitni za funkcionisanje kluba koji zeli vrhunske rezultate.Ono sto Piksi radi lici mi na neki deciji vrtic i gubljenje vremena u stvaranju jakog evropskog kluba.Ako je samo cilj da se kfalifikujemo u ligu sampiona da bi zaradili 3 miliona Evra
onda nama nije mesto u Evropskim klubovima.

Pravo drustvo

pre 17 godina

Zvezdu su zvali na sastanak G14 *organizacije najmocnijih klubova Evrope* i ona je u drustvu Milana Barselone Reala Liverpula *uostalom i izmedju njih je osvajala evropsku titulu* i tamo je pozvana kao najugledniji klub i lider cele fudbalske istocne Evrope. Mislite o tome kako se u svetu ceni prvak cele fudbalske planete iz 1991, jedan od manjeg broja Evropskih sampiona koji je uspeo da pobedi prvaka Juzne Amerike *prethodno su evropski prvaci gubili 6 godina uzastopno*
Dakle da se zna ko je ovde najaci u fudbalu
Kada ostvarite makar pola od ovoga sto je ucinila Zvezda dobijajuci zlatne plakete UEFA namenjene SAMO !!! EVROPSKIM PRVACIMA onda mozete da se javite *a to ce biti NIKAD

marijan

pre 17 godina

Raspadom bivse nam drzave klubski nogomet na ovim prostorima je spao na dno dna, klubove vode mafijasi, ratni profiteri, kvazi menaderi koji guraju svoje polupismene nogometase sa 2 lijeve noge. Nazalost bojim se da vise niti jedan klub sa ovih prostora nece ponoviti uspjehe zvezde iz 91 ili dinama iz 1967 kada je osvojio kup velesajamskih gradova ( danas kup uefa ) Danas kod nas prolaze oni koji plate a talenti propadaju

brano

pre 17 godina

Iako sam oduvijek navijao za Zvezdu,ova vijest da je Petkovic pozvao sina da igra na SP oduzela mi je svaku zelju da se radujem i prisjetim sretnih dana!Srpski fudbal me vise definitivno ne interesuje,jer je kvaran kao suplji zub!Dosta mi je laznih zvijezda-trenera(Miljanic,Petkovic,Okuka,Savicevic,Boskov...i njima slicnih samo je Ljupko Petrovic uspio nesto ostvariti,ostalo su demagozi koji pripadaju korumpiranom FSJ,FSSCG,sada FSS,nista se nece promijeniti na bolje,nepotizam je za Srbe neizljeciva bolest!Odricem se srpstva jer smo najgori narod na svijetu,nemamo morala!

MECKA KNJAZEVAC

pre 17 godina

HVALA VAM ZA SVU SRECU OVOG SVETA KOJU SAM TADA SPOZNAO!
HVALA VAM I ZA SVE POSLE TOGA!
HVALA VAM!
VAS VERNI KNJAZEVCANIN!
ZVEZDA JE NASA VERA!

Jordanesq

pre 17 godina

Ne znam kako vi,ali ja sam video na peharu u krupnom kadru sa finala LŠ ove godine urezano ime i broj 1991-CRVENA ZVEZDA...

Vuk zemunski

pre 17 godina

Čestitke - mi smo igrali finale u doba kad vi niste mogli Evropu da nađete na karti, ali nismo pobedili. Vi ste igrali finale, centar niste prešli, niste imali nijednu šansu, ali je sve to za zaborav - kup je došao u Srbiju.
Bio je to veliki dan za Srbe, krali smo iz magacina manevarsku municiju i pucali pola noći (bejah na službi otadžbini tada). Sećam se koliko su se neki ždrali što je srpski klub (doduše, sa dva - tri domaća igrača) uspeo da osvoji titulu. Neka plače koga smeta.....
Da se ne zaboravi - taj isti tim je izgubio od Partizana u finalu kupa godine 1992. Prema tome, razbili smo svetskog šampiona :). Da slučajno ne zaboravite, tu smo uvek mi Grobari, da vas podsetimo na tu činjenicu.

ICK

pre 17 godina

Pravo drustvo
prestani najezio sam se covece dok sam citao tvoj komentar
gledao sam svaku utakmicu na tv u i mislim da sam se vise preznojio nego nasi igraci

razlog

pre 17 godina

1. za one koji tvrde da je to najveći uspeh "srpskog" fudbala:
od 11 igrača samo je 5 bilo Srba,
Stojanović, Mihajlović, Binić, Jugović i Marović.

2. Zvezda je nekoliko sezona stvarala tim većinom kupujući igrače sa prostora bivše Juge
Mihajlović - Vojvodina,
Šabanadžović - Željezničar,
Savićević - Budućnost,
Pančev, Najdoski - Vardar,
Binić - Radnički...

ovo su dva najbitnija razloga zbog kojih "Zvezda" više nikad neće biti prvak Evrope

veki sarajevo

pre 17 godina

ja sam tad navijao za sarajevo i zvezdu,secam se svih utakmica i zvezda mi je u srcu,ali nikad nisam verovao da cu zamrzeti ijednog igraca iz te ekipe kao sto sam savićević sram ga bilo prodao se milu za male pare no to nije tema.hvala ti zvezdo.do groba sa tobom.

ribarski

pre 17 godina

29.maj 2991.godine - Danas je na igralištu FK Crvena Zvezda na Topčiderskom brdu, jednoj od saveznih država Republike Beograda, upriličeno slavlje povodom 1000.-godišnjice osvajanja nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona, a danas naslednika jednog manje značajnog takmičenja nazvanog Liga propalih prvaka. Ceremoniji su prisustvovali predsednik Miljan Miljanić, predsednik Dragan Džajić, predsednik Dragan Stojković Piksi uz mnoštvo (procenjuje se 4-5) zvanica najodanijih klubu, i najzaslužnijih za osvajanje titule - Hrvata Roberta Prosinečkog, Makedonca Darka Pančeva i Bošnjaka Faruka Hadžibegića. Kao što je predsednik Stojković još davne 2006. naglasio, Zvezda se svrstala u red besmrtnih evropskih klubova, a i njeni predsednici su u skladu sa tim besmrtni. Kandidati za novog trenera su besmrtni Rajko Mitić i Dragoslav Šekularac, a kao najozbiljniji kandidat se pominje Vladimir Petrović Pižon. Uzgred ćemo pomenuti da se Crvena Zvezda takmiči u Ligi Ljutice Bogdana, tačnije 3.ligi Topčiderskog brda, u koju je dospela zbog nedostatka finansijskih sredstava i odsustva sponzora. Crvena Zvezda će se ove godine takmičiti u kvalifikacijama za ulazak u 2.ligu Topčiderskog brda, i startovaće iz 2.kola kvalifikacija.
Pripremio: Brljojko Šantić i redakcija besmrtne "Sportske galaksije"

Red Star Nis

pre 17 godina

E moj zemunski vuce...a ne secas se kako smo te iste godine, izmedju utakmice u Minhenu i revansa u Beogradu, razbili Partizan sa 3:1, i to je bilo 3:0 u prvom poluvremenu, a onda su sa terena izasli Deja, Robi i ne znam ko jos, a sa juga su izasli grobari i dosli na sever da se biju, a Mijatovic je dao gol iz slobodnog udarca za konacnih 3:1...Toga se ne secas, a?

starkravingmad

pre 17 godina

Samo smireno, grobari, samo smireno. I vi cete isto ovako, samo kad porastete... A dotle, lopatu u ruke, Bajru Zupica u klub i kopajte!

dejan

pre 17 godina

Evo, ovako.
@Slobo: Bravo sto si se setio te sjajne Zvezdine generacije. Stvarno, poraz u finalu od Borussie je bio velika fudbalska nepravda - ali, mozemo da kazemo da nam se sve vratilo 12 godina kasnije u finalu u Bariju (koje smo stvarno ocajno odigrali)!

@Ribarski: Gde samo nadje Faruka Hadzibegica? Ovo dovoljno govori koliko si kvalifikovan da komentarises ovu temu.

@razlog: Kazes, ondasnja Zvezda je kupovala igrace sirom bivse YU i zato je postala sampion Evrope (i sveta). Zar to isto nije radio i Hajduk? Partizan? Svako ko je mogao je kupovao igrace, ali Zvezda je to radila najbolje. Setimo se samo kako je Ciro Blazevic bio otpisao Prosineckog kao "netalentovanog", da bi ga Zvezda odmah kupila!

@dorcolac: e, kad ti budes vodio "menedjing" (sic!) u Zvezdi sve ce biti OK. Leba ti, sta ti predlazes, kako da ostvarimo "finansijsku stabilnost"?

Na kraju, za sve koji su pisali o "15-godisnjem posrtanju srpskog fudbala".

Fudbal je u citavoj bivsoj SFRJ krenuo da propada onoga dana kada je ukinut stari zakon po kojem igraci nisu mogli napolje pre 27. godine starosti. Cim se to promenilo, nijedan klub sa ovih prostora vise nije bio u stanju da sacuva svoje najbolje igrace. Dok su generacije Dzajica i Pizona obicno upisivale i po 10 godina igrajuci za maticni klub, u Zvezdinoj "sampionskoj generaciji" se niko nije zadrzao duze od 5 godina! Nebo i zemlja!

Peter Tosh

pre 17 godina

Весело ми с' тобом некад беше, кад' си Звездо била првак света, певала је тад' цела планета да је наша Звезда првак света . . . . Гробари,знате када- НИКАДА ! ! ! !

Delija London

pre 17 godina

Ma kakve bre veze da li je bilo samo 5, 6 Srba ili vise u klubu?! Kakva glupost ili zavist, nisam siguran.
Zvezda je Srpski klub, sa srpskim mentalitetom, upravom, trenerom, navijacima, a tada su ti srbi i bili pokretna snaga tog tima. A i da nisu, to je pobeda Srpskog kluba.
Cija je onda pobeda Barcelone, ili Arsenala?!
Treba biti u teku sa 21vim vekom.

DZAJA

pre 17 godina

Dzaja je najveci car naseg fudbala, a bio je velik i u Evropi. Izvuko je francuski klub iz 2. lige do prvaka prve. Vise puta proglasen za idealno krilo FIFA-e.
A skupljao je igrace tako ste je sedao u kola i licno pregovarao. Nikad nije bio odbijen. Mislite da Partizan nije hteo Mihajlovica? I mnogo druge, ali je Dzaja smeker i svi su imali respect za njega. Zato je samo on i mogao tako nesto da napravi. Posle sto je sve krenulo nizbrdo... kakva zemlja, takav fudbal.

lepo je biti delija

pre 17 godina

pixi samo napred neki pricaju kako pare lete kako ova uprava mnogo trosi bez trosnje nema napredka a + ih trosis pravilno samo napred ls ce ponovo doci sad ili sledece god sto pre to bolje

zarko-delija-bec-prokuplje

pre 17 godina

cestitam crvenoj zvezdi na taj uspeh ali evo vidite sad ce stojkovic opet da stvori takvu ekipu kao 1991 tu su basta,jankovic,milijas,kapiten kovacevic,mladenovic,purovic,bisevac,trajkovic i jos dosta pojacanja i to je obecao stojkovic da ce pojacanja biti "!!BOMBA!!"

darko

pre 17 godina

stvarno su smesni...svake godine ALI SVAKE se proslavlja("Godisnjica") nesto sto je bilo pre 15 godina..I sta sad treba svi klubovi koji su to osvajali da slave "godisnjicu" ? Jos vam SLET fali !! Sta je bilo bilo je.. okrenite se sadasnjosti a ne tamo da se skupljate i da pravite Jagnjece Brigade...

delija glingon

pre 17 godina

Samo Pixi je najzasluzniji za titulu, jer je namerno slabo igrao i jos je snamerom promasio penal. Zamisli te da je Pixi uvalio gol iz igre?!

BRIGATE_94_BL

pre 17 godina

АЛЕ,ЗВЕЗДА ЈЕ, ПРЕ 15 ГОДИНА , СРЦЕ СВОЈЕ ДАЛА И ПОБЕДИЛА
САША_БАЊА ЛУКА

no

pre 17 godina

da, da, u LS bez odbrane (i golmana naravno).Ako prodamo Zigica moramo dati pare na odbrambene igrace i na dobrog golmana ako mislimo da MOZDA udjemo u LS.

ivopg

pre 17 godina

e sram ga i stid bilo,ne povede lukovica ili pantelica covjece i zove lagano svog sina ja bih se zakopao no ko ce ako tata nece da ga gura. Ali dobro mlad je_) pa da stekne iskustvo. Katastrofa,a moga je zvat onda bogavca da imamo 2 c.gorca u tim)

navijac

pre 17 godina

Ja sam navijac Crvene Zvezde,ali ne pripadam grupi Delije jer nikad nisam bio na fudbalskoj utakmici Zvezde na Marakani pa se ne mogu smatrat Delijom.Inace sa crnogorskog primorja sam.Ali moram da kazem da Crvena Zvezda u narednih 20 godina,kao i prethodnih 15 nece biti ni blizu titule LS.Zasto? Odgovor je jednostavan i mnogo puta ponavljan. Svake,ili svake 2 god prodaju najbolje igrace i svake ali svake god kazu ovaj tim ce za 2 god moci da jurisa na Evropu. MALO KONTRADIKTORNO,A? Fk Crvena Zvezda mora da se privatizuje POD HITNO! Tek kada je uzme neki bogati fini gospodin moci ce da prica o Evropi. Svi Zvezdini navijaci su napaljeni dolaskom Pixija i Bajevica ALI zaboravljaju da mogu dovesti i Murinja i dzaba ce im bit ako nemaju igrace,tj ako najbolje uvjek prodaju. Pojaca iz inostranstva su takodje imperativ,ali ne oni tipa MARK JULIJANA od kojih bi i sadasnji Dzajic bolje igrao. Ajde pravi navijaci Zvezde malo razmislite o tome. Pozdrav

Ј'Оле

pre 17 godina

15 ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛО КАО ТРЕН
СВЕСТАН САМ ДА НЕ ЗНАМ ДАЛ' ЋЕ БИТИ ТО ОПЕТ
АЛИ НЕРВИРА МЕ ЗАТО ШТО ЈА ЊУ И ДАЉЕ ВОЛИМ
ДА ДА

MAKEDONAC

pre 17 godina

Ej crni Darko!!! Pa druaru ONI "CRVENA ZVEZDA" osvojila KUP SAMPIONA i zato SLAVE, a zamisli niko drug na ove prostore to nije uspeo da osvoji pa zato i nemoze ni da pomisle ni da osvoju ni pa da slave. SAMO NAPRED ZVEZDA

ZLATNA ISTORIJA!

pre 17 godina

-USPESI CRVENE ZVEZDE U EVROPSKIM KUPOVIMA



56/57-POLUFINALE KES
57/58-1/4 finala KES
61/62-POLUFINALE KUP UEFA
62/63-1/4 finala KUP UEFA
69/70-1/8 finala KES
70/71-POLUFINALE KES
71/72-1/4 KUPA KUPOVA
72/73-1/8 finala KUP UEFA
73/74-1/4 finala KES
74/75-POLUFINALE KUP KUPOVA
76/77-1/8 finala KUP UEFA
77/78-1/8 finala KES
78/79-FINALE KUP UEFA
79/80-1/8 finala KUP UEFA
80/81-1/4 finala KES
81/82-1/4 finala KES
82/83-1/8 finala KUP KUPOVA
90/91-OSVAJACI KUPA EVROPSKIH SAMPIONA
91/92-OSVAJACI TOYOTA KUPA(SVETSKO KLUPSKO FINALE)
91/92-3. u 2.-oj FINALNOJ GRUPI KES(Preteca lige sampiona)

Slobo

pre 17 godina

Cestitam svim zvezdasima ovaj veliki jubilej
Osvajanje kupa sampiona bio je najveci uspjeh Jugoslovenskog (SFRJ)fudbala.Koristim priliku da podsjetim na tim koji je stigao 1979 do finala kupa UEFA.
Ekipa koja je eliminisala 2 Njemacka 1 Spanski i dva Engleska kluba nije uspjela da osvoji Kup jer to nije doszvoilio Italianski dudija Michelotti.
Dinamo Berlin 2-5 4-1
Real Sporting Gijon 1-0 1-1
Arsenal 1-1 1-0
West Bromwich 1-1 1-0
Herta Berlin 1-2 1-0
Borusia M.gladbach 0-1 1-1
Ovo je bilo jedno izuzetno jako takmicenje i mislim da ova formacija zasluzuje da bude pomenuta.
A.Stojanovic Jovanovic Jovic - Muslin Miletovic Jurisic -Petrovic Blagojevic Savic Sestic Milosavljevic (Lukic Borovnica Milovanovic)

ronaldo

pre 17 godina

@delija glingon
Piksi je u tom finalu igrao manje od 10 minuta (usao je cini mi se u 113. minutu) i nije tacno da je promasio penal, jer on uopste nije ni sutirao penal.

Marko_crazy north

pre 17 godina

HA HA HA !!!E onaj je smesan,"..svi bi pravili godisnjice.." !Pa da nece partizan da pravi godisnjicu ili Rad???Tuzni ste ko i uvek!!!
petko razocaro si me skroz!!!!

p.s.ZVEZDA PONOVO NA VRHU EVROPE!!!!100%!!

DT

pre 17 godina

Pomalo tuzno, danas na Marakani nije bilo Robija, Darka, Sinise, Juge... zasto? Pa Juga je barem u upravnom odboru, trebalo bi da je tu...?
I, da, Pixi nije pucao nikakav penal u Bariju, uleteo je kao zamena dosta kasno, a jednom je toliko promesao Zvezdinu odbranu da sam se samo Bogu zahvalio sto nije ranije usao!

PETKO JE UZAS

pre 17 godina

PIIIIXYYYY STOO NISI DOVEO PETKA UMESTO ZENGE 100% BI DOVEO SINA KAO NAJVECE POJACANJE
A PETKO JUNIOR BI TI NAPUNIO SKOLU PETLICA IZVRSNIM KLINCIMA (IMA IH DVOJE VALJDA) .................STO BRE PIXY NERAZMISLJASs

DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

pre 17 godina

Kakav penal, nesreco. Najveci uspeh srpskog fudbala a ti ne znash to da je Pixy odbio da shutira penal Zvezdi. Ja bi to u bukvare. A shto se toga tiche da zivimo u proshlosti slazem se nemamo shta da slavimo danas. Osim duple krune. Pozdrav DELIJE DIJASPORA, NEW ENGLAND, USA

Realno

pre 17 godina

Imam osecaj da nam je ostalo samo da slavimo godisnjice nekih davnih uspeha. Ja cisto sumnjam da se to moze ponoviti bilo kojem nasem klubu jer u danasnjici kako smo videli do finala dolaze samo oni koji imaju lovu i koji sa jednim igrackim kadrom igraju nekoliko godina sta kod nas nije slucaj.

Mladen

pre 17 godina

Iako ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene da Zvezda ponovo osvoji Ligu sampiona mislim da se to nece desiti bar jos 20 godina. To je nasa realnost. Pogledajte samo kakve igrace imaju veliki evropski klubovi i kakvi su njihovi budzeti. Tesko, odnosno nemoguce je dase to ponovo desi.

mladjontije

pre 17 godina

Treba imati na umu da su najuspješniji klubovi u Evropi imali velike pauze u titulama iako nisu bili ometeni ratom i sankcijama u medjuvremenu. Statistika sa sajta UEFA: Real - 9 titula, post 32 godine, Milan - 6 titula, post 20 godina, Liverpul - 5 titula, post 21 godinu, Ajax - 4 titule, post 22 godine i Bajern 4 titule, post 25 godina. Hoću da kažem da ne možemo očekivati da Zvezda dogodine osvoji LŠ, ali vjerujem da će do toga doći uskoro jer Zvezda jeste VELIKI klub. Kao što Piksi reče dolazak Bajevića je kamen temeljac, a do krova ima još dosta. Pozdrav evropskim i svjetskim šampionima!

GIPSY 72

pre 17 godina

Не постоји за џабе стара српска изрека:
Неко памти БАРИ а неко ФЉАМУРТАРИ !

Monteskje...

pre 17 godina

Mishevi, jeste slavi sa "GENIJEM " ? :):) Nesto ga ne spominjete u komentarima... A to rece duhovit mladic Gagaa, i ja sam pre 15 godina imao strava ribu :):) @ Marko crazy north :):):), ne brini ti za RAD... Samo se opusti i pitaj se zasto su dosla samo 3 fudbalera + "genije". I da, poznavaoci Zvezde, sve same lude DELIJE, a tvrde da je Piksi sutirao penal i promasio :):) Odbio da sutira penal, jer bi vas zakopao. Zato je i usao 10 minuta pred kraj. Centar niste presli, ali, ok, cestitke ipak ostaju zbog tekme sa Bajernom.

Refile

pre 17 godina

Ovi sto su muvali ribe pre 40 godina i nisu uspeli da ih smuvaju bi trebalo da budu svesni da nikoga ne zanimaju. A ovi sto su pre 15 godina smuvali najbolju ribu u Evropi i na svetu znaju kakva je to strast. I da se sami ne sete tu je prvi kadar ovogodisnjeg prenosa finala Lige sampiona, sa engleskim imenom pobednika iz 1991. u prvom planu. Hvala mom pokojnom ocu, svim ostalim ocevima, ujacima, dedama... koji su milionima dece pomogli da donesu naizgled banalnu ali veliku odluku. Koja odredjuje da li ste u zivotu svetski covek i pobednik ili provincijalac i kompleksas. Da li ste nosilac partizanske spomenice iz 1941. ili fudbalsko-sampionske iz Barija 1991.

Delija sa Dorcola

pre 17 godina

Dragi moji lepo je to secati se na sampionske dana.Svaka cast toj generaciji ali gospodo od stare slave se ne zivi.Sta je Zvezda uradila za ovih 15 godina u Evropi.Apsolutno nista.Kakva je buducnost Zvezde u Evropskim kupovima?Moram konstatovati, sa ovakvom politikom vodjenja Crvene zvezde NIKAKVA.Fudbal je za ovih 15 godina stravicno napredovao.Za nase klubove plasman u ligu sampiona je sada naucna fantastika.Svaka cast pojedinim igracima koji su svojim igrama postali legende ovog sporta u Srbiji.Ali gospodo sentimentalizmu nema mesta u modernom fudbalu.To sto je neko bio dobar fudbaler ne znaci da ce biti dobar menadjer.Djajic je legenda ali je Zvezdu ostavio u ogromnim dugovima. Dosao je Stojkovic jos jedna Zvezdina zvezda koja nema sluha za menedjing. Covek koji zivi u Parizu i vodi klub u Beogradu,prodaje i ono malo vrednih fudbalera da bi platio komunalije i sl. nije buducnost naseg fudbala.Na celo CZ treba da dodje profasionalac, sposoban menadjer koji ce Zvezdu postaviti na zdrave ekonomske noge.Bez toga nema buducnosti.Fudbal je postao veliki biznis.Ekonomija i menedjing su jako bitni za funkcionisanje kluba koji zeli vrhunske rezultate.Ono sto Piksi radi lici mi na neki deciji vrtic i gubljenje vremena u stvaranju jakog evropskog kluba.Ako je samo cilj da se kfalifikujemo u ligu sampiona da bi zaradili 3 miliona Evra
onda nama nije mesto u Evropskim klubovima.

Pravo drustvo

pre 17 godina

Zvezdu su zvali na sastanak G14 *organizacije najmocnijih klubova Evrope* i ona je u drustvu Milana Barselone Reala Liverpula *uostalom i izmedju njih je osvajala evropsku titulu* i tamo je pozvana kao najugledniji klub i lider cele fudbalske istocne Evrope. Mislite o tome kako se u svetu ceni prvak cele fudbalske planete iz 1991, jedan od manjeg broja Evropskih sampiona koji je uspeo da pobedi prvaka Juzne Amerike *prethodno su evropski prvaci gubili 6 godina uzastopno*
Dakle da se zna ko je ovde najaci u fudbalu
Kada ostvarite makar pola od ovoga sto je ucinila Zvezda dobijajuci zlatne plakete UEFA namenjene SAMO !!! EVROPSKIM PRVACIMA onda mozete da se javite *a to ce biti NIKAD

marijan

pre 17 godina

Raspadom bivse nam drzave klubski nogomet na ovim prostorima je spao na dno dna, klubove vode mafijasi, ratni profiteri, kvazi menaderi koji guraju svoje polupismene nogometase sa 2 lijeve noge. Nazalost bojim se da vise niti jedan klub sa ovih prostora nece ponoviti uspjehe zvezde iz 91 ili dinama iz 1967 kada je osvojio kup velesajamskih gradova ( danas kup uefa ) Danas kod nas prolaze oni koji plate a talenti propadaju

brano

pre 17 godina

Iako sam oduvijek navijao za Zvezdu,ova vijest da je Petkovic pozvao sina da igra na SP oduzela mi je svaku zelju da se radujem i prisjetim sretnih dana!Srpski fudbal me vise definitivno ne interesuje,jer je kvaran kao suplji zub!Dosta mi je laznih zvijezda-trenera(Miljanic,Petkovic,Okuka,Savicevic,Boskov...i njima slicnih samo je Ljupko Petrovic uspio nesto ostvariti,ostalo su demagozi koji pripadaju korumpiranom FSJ,FSSCG,sada FSS,nista se nece promijeniti na bolje,nepotizam je za Srbe neizljeciva bolest!Odricem se srpstva jer smo najgori narod na svijetu,nemamo morala!

MECKA KNJAZEVAC

pre 17 godina

HVALA VAM ZA SVU SRECU OVOG SVETA KOJU SAM TADA SPOZNAO!
HVALA VAM I ZA SVE POSLE TOGA!
HVALA VAM!
VAS VERNI KNJAZEVCANIN!
ZVEZDA JE NASA VERA!

Jordanesq

pre 17 godina

Ne znam kako vi,ali ja sam video na peharu u krupnom kadru sa finala LŠ ove godine urezano ime i broj 1991-CRVENA ZVEZDA...

Vuk zemunski

pre 17 godina

Čestitke - mi smo igrali finale u doba kad vi niste mogli Evropu da nađete na karti, ali nismo pobedili. Vi ste igrali finale, centar niste prešli, niste imali nijednu šansu, ali je sve to za zaborav - kup je došao u Srbiju.
Bio je to veliki dan za Srbe, krali smo iz magacina manevarsku municiju i pucali pola noći (bejah na službi otadžbini tada). Sećam se koliko su se neki ždrali što je srpski klub (doduše, sa dva - tri domaća igrača) uspeo da osvoji titulu. Neka plače koga smeta.....
Da se ne zaboravi - taj isti tim je izgubio od Partizana u finalu kupa godine 1992. Prema tome, razbili smo svetskog šampiona :). Da slučajno ne zaboravite, tu smo uvek mi Grobari, da vas podsetimo na tu činjenicu.

ICK

pre 17 godina

Pravo drustvo
prestani najezio sam se covece dok sam citao tvoj komentar
gledao sam svaku utakmicu na tv u i mislim da sam se vise preznojio nego nasi igraci

razlog

pre 17 godina

1. za one koji tvrde da je to najveći uspeh "srpskog" fudbala:
od 11 igrača samo je 5 bilo Srba,
Stojanović, Mihajlović, Binić, Jugović i Marović.

2. Zvezda je nekoliko sezona stvarala tim većinom kupujući igrače sa prostora bivše Juge
Mihajlović - Vojvodina,
Šabanadžović - Željezničar,
Savićević - Budućnost,
Pančev, Najdoski - Vardar,
Binić - Radnički...

ovo su dva najbitnija razloga zbog kojih "Zvezda" više nikad neće biti prvak Evrope

veki sarajevo

pre 17 godina

ja sam tad navijao za sarajevo i zvezdu,secam se svih utakmica i zvezda mi je u srcu,ali nikad nisam verovao da cu zamrzeti ijednog igraca iz te ekipe kao sto sam savićević sram ga bilo prodao se milu za male pare no to nije tema.hvala ti zvezdo.do groba sa tobom.

ribarski

pre 17 godina

29.maj 2991.godine - Danas je na igralištu FK Crvena Zvezda na Topčiderskom brdu, jednoj od saveznih država Republike Beograda, upriličeno slavlje povodom 1000.-godišnjice osvajanja nekadašnjeg Kupa evropskih šampiona, a danas naslednika jednog manje značajnog takmičenja nazvanog Liga propalih prvaka. Ceremoniji su prisustvovali predsednik Miljan Miljanić, predsednik Dragan Džajić, predsednik Dragan Stojković Piksi uz mnoštvo (procenjuje se 4-5) zvanica najodanijih klubu, i najzaslužnijih za osvajanje titule - Hrvata Roberta Prosinečkog, Makedonca Darka Pančeva i Bošnjaka Faruka Hadžibegića. Kao što je predsednik Stojković još davne 2006. naglasio, Zvezda se svrstala u red besmrtnih evropskih klubova, a i njeni predsednici su u skladu sa tim besmrtni. Kandidati za novog trenera su besmrtni Rajko Mitić i Dragoslav Šekularac, a kao najozbiljniji kandidat se pominje Vladimir Petrović Pižon. Uzgred ćemo pomenuti da se Crvena Zvezda takmiči u Ligi Ljutice Bogdana, tačnije 3.ligi Topčiderskog brda, u koju je dospela zbog nedostatka finansijskih sredstava i odsustva sponzora. Crvena Zvezda će se ove godine takmičiti u kvalifikacijama za ulazak u 2.ligu Topčiderskog brda, i startovaće iz 2.kola kvalifikacija.
Pripremio: Brljojko Šantić i redakcija besmrtne "Sportske galaksije"

Red Star Nis

pre 17 godina

E moj zemunski vuce...a ne secas se kako smo te iste godine, izmedju utakmice u Minhenu i revansa u Beogradu, razbili Partizan sa 3:1, i to je bilo 3:0 u prvom poluvremenu, a onda su sa terena izasli Deja, Robi i ne znam ko jos, a sa juga su izasli grobari i dosli na sever da se biju, a Mijatovic je dao gol iz slobodnog udarca za konacnih 3:1...Toga se ne secas, a?

starkravingmad

pre 17 godina

Samo smireno, grobari, samo smireno. I vi cete isto ovako, samo kad porastete... A dotle, lopatu u ruke, Bajru Zupica u klub i kopajte!

dejan

pre 17 godina

Evo, ovako.
@Slobo: Bravo sto si se setio te sjajne Zvezdine generacije. Stvarno, poraz u finalu od Borussie je bio velika fudbalska nepravda - ali, mozemo da kazemo da nam se sve vratilo 12 godina kasnije u finalu u Bariju (koje smo stvarno ocajno odigrali)!

@Ribarski: Gde samo nadje Faruka Hadzibegica? Ovo dovoljno govori koliko si kvalifikovan da komentarises ovu temu.

@razlog: Kazes, ondasnja Zvezda je kupovala igrace sirom bivse YU i zato je postala sampion Evrope (i sveta). Zar to isto nije radio i Hajduk? Partizan? Svako ko je mogao je kupovao igrace, ali Zvezda je to radila najbolje. Setimo se samo kako je Ciro Blazevic bio otpisao Prosineckog kao "netalentovanog", da bi ga Zvezda odmah kupila!

@dorcolac: e, kad ti budes vodio "menedjing" (sic!) u Zvezdi sve ce biti OK. Leba ti, sta ti predlazes, kako da ostvarimo "finansijsku stabilnost"?

Na kraju, za sve koji su pisali o "15-godisnjem posrtanju srpskog fudbala".

Fudbal je u citavoj bivsoj SFRJ krenuo da propada onoga dana kada je ukinut stari zakon po kojem igraci nisu mogli napolje pre 27. godine starosti. Cim se to promenilo, nijedan klub sa ovih prostora vise nije bio u stanju da sacuva svoje najbolje igrace. Dok su generacije Dzajica i Pizona obicno upisivale i po 10 godina igrajuci za maticni klub, u Zvezdinoj "sampionskoj generaciji" se niko nije zadrzao duze od 5 godina! Nebo i zemlja!

Peter Tosh

pre 17 godina

Весело ми с' тобом некад беше, кад' си Звездо била првак света, певала је тад' цела планета да је наша Звезда првак света . . . . Гробари,знате када- НИКАДА ! ! ! !

Delija London

pre 17 godina

Ma kakve bre veze da li je bilo samo 5, 6 Srba ili vise u klubu?! Kakva glupost ili zavist, nisam siguran.
Zvezda je Srpski klub, sa srpskim mentalitetom, upravom, trenerom, navijacima, a tada su ti srbi i bili pokretna snaga tog tima. A i da nisu, to je pobeda Srpskog kluba.
Cija je onda pobeda Barcelone, ili Arsenala?!
Treba biti u teku sa 21vim vekom.

DZAJA

pre 17 godina

Dzaja je najveci car naseg fudbala, a bio je velik i u Evropi. Izvuko je francuski klub iz 2. lige do prvaka prve. Vise puta proglasen za idealno krilo FIFA-e.
A skupljao je igrace tako ste je sedao u kola i licno pregovarao. Nikad nije bio odbijen. Mislite da Partizan nije hteo Mihajlovica? I mnogo druge, ali je Dzaja smeker i svi su imali respect za njega. Zato je samo on i mogao tako nesto da napravi. Posle sto je sve krenulo nizbrdo... kakva zemlja, takav fudbal.