Subota, 23.10.2021.

10:45

Neočekivano: Kovač smenjen!

Selektor odbojkaša Srbije Slobodan Kovač dobio je otkaz.

Izvor: MS

Neoèekivano: Kovaè smenjen! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

Vama i ostalima, koji su protiv ovog rezima smeta sto se nas lider i predsednik AV bori za interese i dobrobit srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A Milan Simojlovic Buca, je kraljevacku odbojku podigao na evropski nivo, i to sa nasom decom. Zato je sa punim pravom zasluzio mesto selektora. AV, za nasu decu!

mr

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

А ти си југословен, и то онај који изгледа ништа не разуме.

vasa

pre 2 godine

Nije problem Kovač već što nemamo mlade generacije koje ce da naslede!
(Djordje, 23. oktobar 2021 11:53)

Koga da naslede? Pa, u ovoj reprezentaciji malo ko da ima 30+ godina. To su igraći koji su tek sad ušli u najbolje igračke godine, a mi bi da to podmlađujemo. Jednoj Rusiji je, koja ima gomilu odličnih mlsdih igrača, još uvek udarna igla 34-godišnji Maksim Mihailov. Brazilci i Italijani su dominirali s reprezentacijama gde je prosek godina bio preko 30 godina.

A, činjenica je da, trenutno, nemamo nekih mladih talentovanih igrača,kao i da su nam rezultati u muškim mlađim selekcijama katastrofalni. OSS bi , pre svega, tim trebao da se pozabavi. Kovač je najmanji problem srpske odbojke.

Mirko

pre 2 godine

Smena trenera je samo guranje pod tepih glavnog problema a to je nedostatak vrhunskih igrača. Podraščanin, Lisinac i možda Ivović. Ostali su uglavnom prosek. Primači igraju sa ogromnim oscilacijama. Atanasijević van forme a možda i na kraju karijere. Nemamo nove igrače koji će peći zanat uz one iskusne kao recimo u vaterpolu. Nismo osvojili medalje ali je visok plasman svakako uspeh. Ne verujem nešto u uspeh ubuduće i pored novog trenera. Ako je za utehu imamo sjajne odbojkašice i košarkašice. I naravno neizostavne vaterpoliste. Lično mi se ne dopada prevelik upliv politike u sport ali je na žalost to postala realnost.

Demar Derozan

pre 2 godine

Nedorastao potez jer je vreme sve pokeazalo. Na nivou rezultata, Boba je vidio repku korektno, uppredivo sa ucinkom njegovog prethiodnika Nikole Grbica Izvanredni su oni treneri, npr. Nikoka je prosle sezone bio prvak Lige sampiona sa poljskim klubom koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu. Iscedili su oni maksimum iz nasih igraca, ali to je domet ove generacije koja polako silazi sa scene.Samo da nam kosarku i odbojku ne dotakne virus fudbala i postanemo anonimusi bez obzira ko je selektor.

Алекса

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...

my way

pre 2 godine

..na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.
(Maki, 23. oktobar 2021 13:48)

Јесте, сви су смењени осим Терзића. Кад смо већ код њега, утакмицу са Италијом у финалу је водио катастрофално. Тачније, није је водио уопште, али разумљиво је да се резултати претходних година који су нестварни не могу занемарити. Он је за мене пример како је и када се некада намеће смена селектора боље истрајати на континуитету, јер је могао бити смењен још давно када је репрезентација упала у кризу, сушан период са слабим резултатима и лошим односима и одласком многих играчица. Можда бисимо са овом генерацијом девојака имали овакве резултате, можда и не, али не можемо порећи да је доминација претходних година била невероватна. Што се Терзића и будућности женске одбојке тиче, увек сам за то као нови играчи у репрезентацију улазе млади, међутим овде се мора направити изузетак. Примач Александра Црнчевић, коју је и Терзић гледао уживо против његовог Фенера у турској лиги, апсолутно заслужује место у екипи, иако има 34 године. Просто, девојка кида, игра у животној форми у турском Саријеру.

mantraš

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 23. oktobar 2021 10:52)

Ma, celi budžet ide na fudbal, a ostatak na "blizance".

Gde ja živim

pre 2 godine

Ne valja nam ovaj posao. Mora malo narode da se neko ustali da napravi ekipu. Počelo sve da liči na fudbal, a to ne valja ništa.

Bobo, nek ti je sa srećom u daljoj karijeri. Možda jednog dana probamo opet.

Luka

pre 2 godine

Nije kriv Kovač.Tko prati evropska i svetska natjecanja mogao se uvjetiti u dolazak novih vrhunskih odbojkaša( Italija,Slovenija) dok za Srbiju igraju godinama isti igraći,nema novih,mladih igraća.

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Sada treba biti realan i postaviti njegovog dosadasnjeg zamenika Milana Simojlovica, aktuelnog trenera odbojkaskog kluba Ribnica iz Kraljeva. Covek je pokazao da je “majstor svog zanata” i najbolji trener u Srbiji. Njegovo dugogodisnje inostrano iskustvo i rad sa mladim igracima daju rezultat. Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV

X

pre 2 godine

Atanasijević i Podraščanin danas objavili slike sa Kovačem, dakle jasno je da im ova odluka nije po volji. Možda ne dele svi igrači njihovo mišljenje, ali izgleda da im je ova odluka isto iznenadna. A što se tiče samog mesta selektora, teško da imamo boljeg.

cortodulese

pre 2 godine

Ovo je još jedan u nizu pokazatelj, da definitivno nismo normalna nacija, i da ne praštamo uspeh, kao i da politika i razna spletkarenja, su neizostavni deo svih sfera života., pa i sporta... Smeniti selektora koji je pre dve godine osvojio zlato na evropskom prvenstvu, na poslednjem takmičenju završio medju 4 najbolje ekipe, iako realno, po kvalitetu nam nije tu bilo mesto, je u najmanju ruku smešno... Zanima me samo ko će biti naslednik, i kakve će to rezultate on praviti, sa realno, prosečnom reprezentacijom, gde su nosioci, igrači na zalasku karijere...

Robokap

pre 2 godine

Dobro, ljudi, da li možete za trenutak, barem, da budete realni? Osvajanje EP u odbojci sa muskom ekipom bilo je potpuno nerealan rezultat,naša muška reprezentacija je realno za 5-10 mesto, tako da ni plasman na OI nije bio realan cilj. Zašto je Boba prihvatio takav zadatak ne znam, ali rezultati koje je postizao sa reprezentacijom su potpuno realni, čak i poslednje polufinale je uspeh. Mi nemamo igrače, bukvalno ni na jednoj poziciji osim srednjaka koji su vrhunski. Bata se, s punim pravom, okrenuo porodici, njemu odbojka polako odlazi u drugi plan, Uroš je čudo od igrača sa glavom neodraslog dečaka, tehničara nemamo već 10 godina, a primači su, pa...rak-rana naše odbojke. Bez jake baze u kojoj političari i bogati roditelji neće diktirati sastave timova u mladjim kategorijama, bez jake domaće lige (a ko će da ulaže novac u ovakve klubove), možemo samo da maštamo o olimpijskim igrama i to onim 2026,za Pariz je već kasno. Selektor je samo fikus, na žalost.

Gaga

pre 2 godine

Pa šta je čudno. SNS kadrovi, prethodno nesposobni predsednik Golijanin, Boričić se pravio da nije obavešten! Jedino Terzić može da ostane, svakako zbog rezultata, ali i zbog podrške u vladajućoj kliki i stranci!

vucko

pre 2 godine

Ocekivano je, ko je pratio Evropsko video je da smo slabo igrali. Takodje i VLN je bio dosta konfuzan, pocevsi od izmena do vodjenja utakmica. A za sina bolje da ne komentarisem…

Deja_Vu

pre 2 godine

Samo da podsetim na svoj komentar od pre mesec dana, a ovo sadaje samo posledica:
Budimo realni. Četvrto mesto je za 2-3 pozicije bolje od realnog stanja stvari. Da Finci nisu pobedili Tursku (iako im ništa nije značilo!), odavno bismo bili kod kuće.
(Deja_Vu, 19. septembar 2021 20:06)

Maradona

pre 2 godine

Ceo odbojkaski svet zna Zorana Gajica i Ivana Knezevica, najveci menadzeri srpske odbojke trenutno.. Zajasili fotelje u savezu i glume vlasnike odbojke..ugradjeni su u svaku transakciju u savezu!!

Srbija

pre 2 godine

Ljudi, Boba jeste legenda, ali ie cinjenica da mu nasa reprzentacija nije legla u trenerskom poslu. Koliko je samo bilo pitanja na njegovo vodjenje utakmice prptiv Italije u polufinalu? Sada su isti ti ljudi koju su ga pljuvali, kao zacudjeni sto je dobio otkaz, i zacudjeni odbojkaskim savezom. Bobi srexno u nastavku trenerske karijere, a savezu srecno u potrazi na selekrorom, koji ce se malo bolje uklopiti u ceo taj sistem.

Srba

pre 2 godine

Lijepo bi bilo da nam Zoran Gajic,Ivan Knezevic, Djula Mester,Jelena Nikolic,Petar Bogunovic svi clanovi predsjednistva saveza saopste kada je odrzana sjednica.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ali zato za neuspehe, višedecenijske sa olimpijskih takmičenja, nije smenjen ni jedan jedini teniski selektor ženske ili muške ekipe.

Troicki bez pardona izjavi kako nije bio za to da Novak igra i mešoviti dubl, ali ga igrač nije poslušao pa ma taj igrač bio bilo ko i ostane i dalje na istom mestu selektora.

Vraneš nikada nije odgovarao za to što je na više učešća Ane i Jelene najbolji rezultat je jedno Jelenino četvrtfinale.

E to je kada ti kašika upadne u med, ništa ne radiš, čak se tvoje mišljenje ni ne sluša ma ni ne čuje od strane reprezentativaca, ne možeš ništa a ništa ih ni ne savetuješ očigledno čim se oni tako ponašaju i super ti je, selektor i dalje, nikom ništa.

Ili, pok Antić, pobedi na zvaničnom meču prvi put posle 36 godina Nemce na svetkom u fudbalu i ostvari jedini pobedu pored Španaca protiv Nemaca, odmah bude smenjen jer, Bože moj, nije prošao dalje što je nebitno u odnosu na tako značajnu pobedu, ali smeniše ga pa mu platiše penale jer to zakonski nisu smeli, a naravno za sve da li je neko odgovarao ...??

E, svašta, koliko je Terzić kod ženske ekipe imao promašaja dok nije došao do rezultata, pa ga ne smeniše.

Biće zanimljivo videti koga će sada postaviti.Da li i tu radi politika ? Ahahahahah maaa neee, jok, gde bi to, mora da su teorije i zavere, razne.

rbc

pre 2 godine

@ рбц. Нема резултата?
(Мењај терапију, 23. oktobar 2021 11:44

Bez plasmana na OI i sada 4. u Evropi, da nema rezultata! Da vratimo Gajica on je bio osvajac OI, ima rezultat!!? Kosarka Odbojka Rukomet njima je osnovni rezultat OI.

Seljak iz Kanade

pre 2 godine

@
Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.
(ZaphodBeeblebrox, 23. oktobar 2021 13:07)

Kada vec spominješ koševe sa terena i igranje sa omladincima (samo jedna sezona od vašeg osnivanja a stvara se osećaj da je to bilo 50 god) mogao bih i da spominješ sve propale projekte Evropske Zvezde i ogromne investicije svih godina pre toga ili?

deki

pre 2 godine

(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27) Tebi nije dobro kad koristis takav nick,ti nisi normalan isto kao i oni sto pisu da je Partizan zagrebacki klub.Molim administratora da neke komentare cenzurise u cilju mentalnog zdravlja pojedinaca.

Maki

pre 2 godine

Koliko vidim na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.

zdravko

pre 2 godine

Da odgovorimi onom stose potpisuje neznam stamu znaci zvezda Tirana. Ali Posto on toliko uporan pa damu kazem koje sve igro u zagrebackom klubu Mislim na fudbal jusufi prekazi vokri koji I'm Ponos partizana. Covek mess zabe I babe znaci kad odigrase prijatejiski utakmica sa nekim albanskim klubom neznam ocemu covek pise, onda akoje tako zasto onda igraste vi sa vasim bracom partizani iz Tirane dajmi taj odgovor kao ste bas imenjaci Ili ste osnovani prvo u tirani pa prebaceni u Zagreb pa onda u Beograd. Vama nemoze Niko da uvati pravu istinu deste osnovani malo ste iz Tirane malo zagrebcani malo beogradjani.

29.maj 1991 Sveti Nikola

pre 2 godine

Mislim da je Nikola bio mnogo kvalitetnije rešenje,cak i sa titulom koju ima Kovac upitan je kao stručnjak..moje lično misljenje

davor

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.
(nista o nicemu, 23. oktobar 2021 11:04)

Auuu, kakva paranoja. Ti dečko definitivno nisi čist... Krajnje je vreme da posetiš neku ustanovu, potrebna ti je pomoć...

sasa

pre 2 godine

Koja glupost! Nemamo klubove s tim nemamo ni vrhunskih igraca jedino sto imamo je vrhunski trener i oni njega smenjuju?! Sta ja sa ljudima u nasim savezima i olimpijskim komitetu?! Ne mogu da verujem, stvarno... Ovo sto ovi nazovi ih strucnjaci rade je katastrofa po nas sport. Umesto da ulazu u klubove u decu, mlade, u razvoj, popularnost sporta oni se okomili na ono jedino dobro sto imamo.

Sasa

pre 2 godine

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...
(budala, 23. oktobar 2021 12:20)

Ne dovodi se u pitanje potreba za postojanjem autoriteta, vec metode uspostavljanja istog, a koje su neretko pogresne. Nije samo deo mladje populacije izgubio postovanje prema autoritetuma, vec stariji posezu za zastarelim nacinima pristupa hijerarhijski "podredjenima", sto je kontraproduktivno. Autoriteti ili oni koji bi to trebalo da budu, nemaju dovoljno konstruktivnu saradnju sa medicinskim delom tima (psiholozima), pogotovo na nacin na koji rade Francuzi ili SAD. Problem se produbljuje kada pocnemo za licne greske optuzivati druge odnosno uticaj drugih, pritom negirjuci licne.
U tome smo nepobedivi.

Snežana

pre 2 godine

Kovac nasoj Srbiji ne valja,da nije doneo ocekivame rezultate,dobro, a sta je uradio sa Iranom i Slovenijom kao trener,da li znate. Neznate i zato ga osudjujete.Preporodio je obe reprezentacije ,ali igraci su ga slusali i igrali po njegovim saveta a nasi?! Ko je ovde kriv sada.

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27)

Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.

gomez

pre 2 godine

Nema ovo veze sa rezultatom poslednjeg evropskog prvenstva i neplasmanom na OI. Neka druga pozadina ovde postoji, nadam se da ce Kovac izaci pred medije i reci sve u neko dogledno vreme.

Dex

pre 2 godine

Kakvi su uspesi odbojkaskog saveza u proteklim godinama? Koliko su im uspesne finansije, koliko su uspesna takmicenja, kakav je kvalitet infrastukture, koliko su trenera obucili, stipendija podelili, obnovili igralista? Na kakav nacin promovisu sport u zemlji i kako privlace mlade da treniraju odbojku? Kad ce prikazati sve papire vezane za finansije? Kad ce pokazati svoje biografije, sto je naravno trebalo uraditi pri kandidaturi za pozicije? Kako su uopste dosli na pozicije, ko su ti ljudi? Kad ce se u ovoj zemlji postavljati ovakva pitanja?

dragan

pre 2 godine

Nisu rezultati ocajni nego je nasa igra ocajna, recimo proslo prvenstvo smo bili 4. a realno igra je bila na nivou da nikoga ne pobedimo. Zato mislim da je promena selektora ok bez obzira sto je Kovac dobar i trener i covek i patriota, da nebi zabrazdili dublje

Back in Black

pre 2 godine

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.
(Nance jr, 23. oktobar 2021 11:50)
Ne dobro imamo kvalitet samo su selektori krivi.I u fudbalu i u odbojci i u rukometu pa bogamo sada i u košarci.Znaci imamo vrhunski kvalitet samo su selektori krivi i zbog toga ih menjao i menjacemo ih kao na traci.Lepo je lagati sebe.

NBGD

pre 2 godine

Da ne zqvrsimo kao u fudbalu posle smene Muslina i Antica. Gde su ljudi napravili rezultate i onda dobili otkaze od kojih se jos nismo oporavili

Locutus

pre 2 godine

Nemamo više taj visok kvalitet, samo to ljudima još nije stiglo do malog mozga. Nekada smo imali po 6-7 vrhunskih igrača u rotaciji, sada jednog ili ni jednog.

Genije

pre 2 godine

Očekivano je.
Nemamo igru, nemamo drugi plan, nemamo igrače koji u reprezentaciji igraju bolje nego u svojim klubovima.
OSS je najbolji i finansijski najčistiji sportski savez u zemlji. Ubedljivo, možda i bez konkurencije.

kakodane

pre 2 godine

Jel neko iz saveza primijetio mozda na kojem je nivou nasa klupska odbojka, koliko je zastupljena u medijima i kolko djece(muske) danas trenira odbojku uopste? Da nije Kovaceva krivica? Donio je Evropsko zlato kad smo mnogo konkurentniju ekiou imali, mladju prije svega, a kada je malo ko ocekivao i medalju. Koliko javnosti uopste zna da pocinje neko veliko takmicenje u odbojci dok ne pocne? Ispratimo ih uvijek kao da su bocarska reprezentacija, a onda zelimo zlato. Sramota! I neko od stranih medija je pisao kako smo fenomen u muskoj odbojci, iz nikakve baze, iz nikakve lige, mi u borbi za medalje. I kriv Kovac? Sve je to posao saveza, a kod nas savezi samo daju otkaze trenerima i uzivaju.

Craftman

pre 2 godine

Šta bre? Siguran sam poprilično da je ovo loš potez. Al ajde da vidimo, vreme će polazati. E da, jedan je Aleksandar Boričić!

zemunski kej

pre 2 godine

Nema rezultate .U pocetku bio ok ali nije se plasirao na Olimpijske igre u Tokiu i nije uzeo ni bronzu na Evropskom .Probati sa nekim drugim pa ako i taj ne bude uspesan onda je do igraca.

Sasa

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.

budala

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.
(Sasa, 23. oktobar 2021 12:04)

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ ništa o ničemu

Da li je moguće da veruješ u to što pišeš? Velika većina naše zemlje navija za mezimicu, većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima. I sad ti kažeš, da većina rukovodstva u savezima navija za Partizan i toliko je opterećena da svako ko je imao trag u Zvezdi nije podoban...znaš sinak, odavno sam naučio da kad neko takve stvari priča, u stvari je obrnuto, priča o sebi...i šta bi on radio da može...ovo je stvarno horor u kome živimo...

Branimir

pre 2 godine

Dokle vise smenjivati posle jednog ili dva takmicenja?, Kao i u svakom sportu kod nas...napravite bolju selekciju ako imamo...sve ostalo smo u teskoj rupi

JPR24

pre 2 godine

Zasto neocekivano??? Ima dobar tim a ocajne rezultate
(abraksas, 23. oktobar 2021 11:13)

Ocajne ? Prvak evrope pa potom 4. To nije očajno. Kvalifikacije za OI su bile neuspeh, tu je nešto stimalo, nisu priprem bile kako treba očigledno. No kako god, čovek ima znanje, to nije problem. Problem je možda odnos sa nekim igračima, stara garda, a i pored toga, dobar tim ?? Ljudi već 10+ godina igraju za reprezentaciju, svi ih znaju, nema novajlija na vidiku, a to je najveći problem, nema mladih za smenu generacije. Ne verujem da nema talenta, ali problem je rad sa mladima, klupska odbojka nam je mizerna u svakom smislu, kao sto neko reče nema ni za toalet papir ! A ovi iz OSS očekivanju šta ?? Prvo neka oni zapnu, njihovo je da rade, da osiguraju novac, marketing sponzori šta ti ja znam, to je njihov posao, ali oni osim sedi za kaficu ništa ! Kao i u rukometu i fudbalu. Cirkus ! I očekuju još nešto !

Gillespie

pre 2 godine

Sramota. Kovač beše dobar i igrač zlatne generacije i kao selektor u domaćem prvenstvu je pravio dobre rezultate tako i sa sa reprezentacijom. Ovo nema smisla, ponižavaju dobrog čoveka koji je dobro radio. Sram vas bilo, reprezentativni sport treba da ostane van politike i ličnih interesa. Žalosno, siguran sam da je potez pogrešan. Ne daj se, Slobodane.

Fenomen

pre 2 godine

Potrošili su još jednu legendu odbojkaškog sporta. Pitam se ko će biti sledeći...moraće biti politički podoban pa tipujem na Boškana...on je drug član.

VINCENT HANNA

pre 2 godine

biti 4i u evropi ispred mnogo vecih zemalja koji nemilice ulazu u sport je veliki uspeh..miljkovici,grbici,vujevici se ne pojavljuju svakih godinu dana u brazilu od 200mil ljudi a ne u srbiji od 7mil..

Back in Black

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca.
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.

sve je relativno

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.
(my way, 23. oktobar 2021 11:03)

Upravo tako. U svetskoj odbojci je strahovita konkurencija i ujednačenost, а od sadašnjih reprezentativca jedva bi neko konkurisao za 12 u našem drim timu 1995-2001. Kao što je je ispravno konstatovano u jednom komentaru, od Ivana Miljkovića nemamo zvezdu i izrazito kvalitetnog igrača. Atanasijević je to nagoveštavao, аli imao je dosta problema sa povredama, bolešću i samopouzdanjem. Čak da je i Atanasijević na nivou Miljkovića, jedan igrač je malo za rezultat, setimo se Bugarske, Argentine, uvek im je nedostajao još neki igrač za veći uspeh. Osim što su očekivanja prevelika u odnosu na naš kvalitet, i baza nam je mala i tanka u muškoj konkurenciji. U Beogradu se godinama kuburi sa pionirskom ligom jer nema dovoljno dečaka i klubova da bi se održavala. Naša realnost sa ovom generacijom je povremeno neka medalja, a kad ode i ona, bojim se da će 1/4 finale prvenstava biti uspeh. Košarkaška smo zemlja, pa smo od 2002. do kada smo redovno uzimali medalje, osvojili svega 4, bez zlata (EP 2009. SP 2014. OI 2016 i EP 2017). Šta reći za tenis, Janko i Viktor su bar igrali 1/4 GS i Mastersa, sadašnji ne mogu povezati 2 kola na ATP 250 i 500. Posle Novaka, potop.

my way

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.

Komentator

pre 2 godine

Očekivano!!! Nema rezultata!
(rbc, 23. oktobar 2021 10:49)

Čovek pre dve godine preuzeo nacionalni tim i osvojio titulu prvaka Evrope! Niko mu tada nije davao šansu za uspeh a popeo se na vrh! Pojedini igrači su van forme, nije se moglo više, stigao do polufinala EP! Ako to nisu rezultati onda ne znam šta su očekivali u savezu!

clan predsednistva

pre 2 godine

gajic se krije iza odluke predsednistva, koje na ovu i na mnoge druge teme nikada nije odrzano. od njega je mesetarenja previse. da ne govorimo da se bavi i menadzerskim poslom. navodno smenjeni su i svi ostali treneri sem terzica. jasno je da je to fars, jer ce svi osim kovaca biti vraceni - na konkursu podrazumeva se.

Dragan

pre 2 godine

Trenera koji je osvojio prvenstvo Evrope pre 2 godine i bio 4 smeniti je ludost. Pa mi nemamo ozbiljnu ligu, budžet, mlade igrače jednostavno živimo od stare slave. Boba je vrstan stručnjak, veliki radnik i ovo će biti katastrofa dugoročno za odbojku. Ne radi se tako sa ljudima. Ko da ga zameni? I Nikolu ste zamenili bez veze ali on je bar bio dugo i došlo je do zasićenja ali Boba je samo 2 godine...

Nance jr

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca. 
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 11:04)

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.

Pera

pre 2 godine

Zanimljivo je kako se uvek menjaju oni strucni i dokazani a oni koji nisu uspeli ni u sportu a ni u trenerskoj karijeri sefuju legendama iz avres eu savezu u kom se niko nikada ne menja.

pedra

pre 2 godine

Sramota !! A kad smo vec bez trenera moj glas ide za talijana Andrea Giani.Imao je lepe uspehe sa Njemackom i Slovenijom Andrea Giani 😁

kaokakao

pre 2 godine

Ovo je odluka nekog pojedinca ili neciji interes. Dokaz da je i tu uplivala politika i razni strucnjaci. Nije on kriv sto pojedini igraci nisu mogli da se sastave. Kako smo igrali, 4 mjesto na evropskom je veliki uspjeh. A gledajuci da nam je vecina igraca na zalasku karijere, u losoj formi i u klubovima, a da nema mladih igraca ni pribliznog kvaliteta koji bi trebalo da ih zamijene, uspjeh je samim tim jos veci. Uz malo bolju igru , mogla se i Italija preskociti u polufinalu, ali neki igraci jednostavno nisu bili primaci partijama po kakvim ih pamtimo. Kovacevic je bio los cijeli turnir, toliko gresaka, nekih poteza kao da igra ispred zgrade... Al opet mu se tesko moze zamjeriti.

Kiki

pre 2 godine

Pa hteo je da stavi sina na Evropsko, nije bilo rezultata, sve se skupilo i ciao Boba ciao. Njegov sin inace nije ni za spisak od 30 igraca! Ne pravi razliku ni u OK Radnickom koji je sredina tabele. Potpisujem sa 2L krvi i u odbojci sam pa pratim sve!!! A druga tema je ta da svako ko je i malo u sportu zna da ne moze da promeni ekipu za 10 dana i da se uzme Evropsko! Nikola ima veliki pecat u tome, Boba je samo drugim psiholoskim pristupom ‘kupio’ ekipu koja ima kvaliteta i to je to. Evo, posle godinu dana 6 mesto LNV, 4ti u Evropi gde su nas Poljaci nakantali! Pritom imali smo najlaksi put do polufinala, ko je u odbojci i ko prati slobodan ce se! Zamalo da nas iznenadi Turska u 1/8 finala, sva sreca da su iskompleksiranj od naseg sporta inace bi bilo skandalozno da smo ispali od njih. Dovesti stranca, treba neko da prodrma malo plavu cetu jer deluju kao da su na izdahu snaga a imamo zaista dobru ekipu!

zdravko

pre 2 godine

Jasam primetijo da neki igraci na Miata evropskom prvenstvu sabotiraju selektora. Posebno se odnosio na one naj iskusnije ali naj izraznije bijo atanisijevic. Ovoje greska velika saveza kovac je dobar I dokazan trener. Neznam ko moze za meniti nevidim na vidiku za selektora neki kazu za boskana ja Mislim da on nema iskustva za selektora nek nam bog na pomoci

Dobrica

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje Kovaču kao igraču koji je puno toga naučio id pok. Boškovića, on nije uradio ništa u smislu podmlađivanja reprezentacije i plasmana na olimpijske igre. Naime sve velike idbojkaške zemlje a i treneri ( Loran Blan, Dag Bil, Andrea Anastaze..) rade po olimpijskim ciklusima shodno čemu i baziraju plan rada i priprema. Pozdrav.

nista o nicemu

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.

Живојин

pre 2 godine

Били су на припремама на Палама, изузетно лош однос Ковача са појединим репрезентативцима. Озбиљно нарушена хемија у репрезентацији. Провјерено!!!

cito

pre 2 godine

Osilio se ovaj OSS, misle da u ekipi i dalje igraju braca Grbic, Miljkovic, Vujovic, Geric, Mester i ostali!!! Klupsko takmičenje nikad slabije, novca ni za toalet papir, a oni bi ZLATNE medalje!!! Ljudi su se "izgubili" na livadi!

Željko

pre 2 godine

Muška odbojka u Srbiji je u velikom padu. Klubovi druge lige i nižih rangova su bez ikakve pomoći Odbojkaskog saveza Srbije, čak su im i 5 lopti godisnje pomoci ukinuli. Bez oživljavanja i pomoći saveza odbojkaskoj bazi nema oporavka muske odbojke i podmladjivanja reprezentacije.
A smena selektora je nebitna stvar.

Aleksa

pre 2 godine

sad pogledati unazad i videti ko od odbojkaških radnika podržava na neki način sadašnju vlast, eto novog selektora... pa makar bio i portir u Odbojkaškom savezu Srbije...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!

Aleksandar

pre 2 godine

I u odbojkaškom savezu vuče svako na svoju stranu.
Nema u Srbiji toliko dobrih trenera da možemo tek tako da menjamo selektora.

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

A ko bi realno napravio bolji rezultat? Zasto smo toliko nadmeni i mislimo da je 4 mesto na EP neuspeh, kao da sportistima decenijama unazad dajemo najbolje uslove pa da to nekako bude i ocekivano. Sramota!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Kada je neuspeh 4 mesto u Evropi i kada ovako lako smenjuju uspešne ljude u ovoj zemlji šta treba da rade tek onda srpski političari kada smo daleka periferija te iste Evrope?!

cito

pre 2 godine

Osilio se ovaj OSS, misle da u ekipi i dalje igraju braca Grbic, Miljkovic, Vujovic, Geric, Mester i ostali!!! Klupsko takmičenje nikad slabije, novca ni za toalet papir, a oni bi ZLATNE medalje!!! Ljudi su se "izgubili" na livadi!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Kada je neuspeh 4 mesto u Evropi i kada ovako lako smenjuju uspešne ljude u ovoj zemlji šta treba da rade tek onda srpski političari kada smo daleka periferija te iste Evrope?!

Back in Black

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca.
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.

Aleksa

pre 2 godine

sad pogledati unazad i videti ko od odbojkaških radnika podržava na neki način sadašnju vlast, eto novog selektora... pa makar bio i portir u Odbojkaškom savezu Srbije...

VINCENT HANNA

pre 2 godine

biti 4i u evropi ispred mnogo vecih zemalja koji nemilice ulazu u sport je veliki uspeh..miljkovici,grbici,vujevici se ne pojavljuju svakih godinu dana u brazilu od 200mil ljudi a ne u srbiji od 7mil..

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

A ko bi realno napravio bolji rezultat? Zasto smo toliko nadmeni i mislimo da je 4 mesto na EP neuspeh, kao da sportistima decenijama unazad dajemo najbolje uslove pa da to nekako bude i ocekivano. Sramota!

my way

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.

Dragan

pre 2 godine

Trenera koji je osvojio prvenstvo Evrope pre 2 godine i bio 4 smeniti je ludost. Pa mi nemamo ozbiljnu ligu, budžet, mlade igrače jednostavno živimo od stare slave. Boba je vrstan stručnjak, veliki radnik i ovo će biti katastrofa dugoročno za odbojku. Ne radi se tako sa ljudima. Ko da ga zameni? I Nikolu ste zamenili bez veze ali on je bar bio dugo i došlo je do zasićenja ali Boba je samo 2 godine...

Kiki

pre 2 godine

Pa hteo je da stavi sina na Evropsko, nije bilo rezultata, sve se skupilo i ciao Boba ciao. Njegov sin inace nije ni za spisak od 30 igraca! Ne pravi razliku ni u OK Radnickom koji je sredina tabele. Potpisujem sa 2L krvi i u odbojci sam pa pratim sve!!! A druga tema je ta da svako ko je i malo u sportu zna da ne moze da promeni ekipu za 10 dana i da se uzme Evropsko! Nikola ima veliki pecat u tome, Boba je samo drugim psiholoskim pristupom ‘kupio’ ekipu koja ima kvaliteta i to je to. Evo, posle godinu dana 6 mesto LNV, 4ti u Evropi gde su nas Poljaci nakantali! Pritom imali smo najlaksi put do polufinala, ko je u odbojci i ko prati slobodan ce se! Zamalo da nas iznenadi Turska u 1/8 finala, sva sreca da su iskompleksiranj od naseg sporta inace bi bilo skandalozno da smo ispali od njih. Dovesti stranca, treba neko da prodrma malo plavu cetu jer deluju kao da su na izdahu snaga a imamo zaista dobru ekipu!

Gillespie

pre 2 godine

Sramota. Kovač beše dobar i igrač zlatne generacije i kao selektor u domaćem prvenstvu je pravio dobre rezultate tako i sa sa reprezentacijom. Ovo nema smisla, ponižavaju dobrog čoveka koji je dobro radio. Sram vas bilo, reprezentativni sport treba da ostane van politike i ličnih interesa. Žalosno, siguran sam da je potez pogrešan. Ne daj se, Slobodane.

kaokakao

pre 2 godine

Ovo je odluka nekog pojedinca ili neciji interes. Dokaz da je i tu uplivala politika i razni strucnjaci. Nije on kriv sto pojedini igraci nisu mogli da se sastave. Kako smo igrali, 4 mjesto na evropskom je veliki uspjeh. A gledajuci da nam je vecina igraca na zalasku karijere, u losoj formi i u klubovima, a da nema mladih igraca ni pribliznog kvaliteta koji bi trebalo da ih zamijene, uspjeh je samim tim jos veci. Uz malo bolju igru , mogla se i Italija preskociti u polufinalu, ali neki igraci jednostavno nisu bili primaci partijama po kakvim ih pamtimo. Kovacevic je bio los cijeli turnir, toliko gresaka, nekih poteza kao da igra ispred zgrade... Al opet mu se tesko moze zamjeriti.

Dex

pre 2 godine

Kakvi su uspesi odbojkaskog saveza u proteklim godinama? Koliko su im uspesne finansije, koliko su uspesna takmicenja, kakav je kvalitet infrastukture, koliko su trenera obucili, stipendija podelili, obnovili igralista? Na kakav nacin promovisu sport u zemlji i kako privlace mlade da treniraju odbojku? Kad ce prikazati sve papire vezane za finansije? Kad ce pokazati svoje biografije, sto je naravno trebalo uraditi pri kandidaturi za pozicije? Kako su uopste dosli na pozicije, ko su ti ljudi? Kad ce se u ovoj zemlji postavljati ovakva pitanja?

Komentator

pre 2 godine

Očekivano!!! Nema rezultata!
(rbc, 23. oktobar 2021 10:49)

Čovek pre dve godine preuzeo nacionalni tim i osvojio titulu prvaka Evrope! Niko mu tada nije davao šansu za uspeh a popeo se na vrh! Pojedini igrači su van forme, nije se moglo više, stigao do polufinala EP! Ako to nisu rezultati onda ne znam šta su očekivali u savezu!

Snežana

pre 2 godine

Kovac nasoj Srbiji ne valja,da nije doneo ocekivame rezultate,dobro, a sta je uradio sa Iranom i Slovenijom kao trener,da li znate. Neznate i zato ga osudjujete.Preporodio je obe reprezentacije ,ali igraci su ga slusali i igrali po njegovim saveta a nasi?! Ko je ovde kriv sada.

kakodane

pre 2 godine

Jel neko iz saveza primijetio mozda na kojem je nivou nasa klupska odbojka, koliko je zastupljena u medijima i kolko djece(muske) danas trenira odbojku uopste? Da nije Kovaceva krivica? Donio je Evropsko zlato kad smo mnogo konkurentniju ekiou imali, mladju prije svega, a kada je malo ko ocekivao i medalju. Koliko javnosti uopste zna da pocinje neko veliko takmicenje u odbojci dok ne pocne? Ispratimo ih uvijek kao da su bocarska reprezentacija, a onda zelimo zlato. Sramota! I neko od stranih medija je pisao kako smo fenomen u muskoj odbojci, iz nikakve baze, iz nikakve lige, mi u borbi za medalje. I kriv Kovac? Sve je to posao saveza, a kod nas savezi samo daju otkaze trenerima i uzivaju.

Aleksandar

pre 2 godine

I u odbojkaškom savezu vuče svako na svoju stranu.
Nema u Srbiji toliko dobrih trenera da možemo tek tako da menjamo selektora.

Željko

pre 2 godine

Muška odbojka u Srbiji je u velikom padu. Klubovi druge lige i nižih rangova su bez ikakve pomoći Odbojkaskog saveza Srbije, čak su im i 5 lopti godisnje pomoci ukinuli. Bez oživljavanja i pomoći saveza odbojkaskoj bazi nema oporavka muske odbojke i podmladjivanja reprezentacije.
A smena selektora je nebitna stvar.

Fenomen

pre 2 godine

Potrošili su još jednu legendu odbojkaškog sporta. Pitam se ko će biti sledeći...moraće biti politički podoban pa tipujem na Boškana...on je drug član.

Robokap

pre 2 godine

Dobro, ljudi, da li možete za trenutak, barem, da budete realni? Osvajanje EP u odbojci sa muskom ekipom bilo je potpuno nerealan rezultat,naša muška reprezentacija je realno za 5-10 mesto, tako da ni plasman na OI nije bio realan cilj. Zašto je Boba prihvatio takav zadatak ne znam, ali rezultati koje je postizao sa reprezentacijom su potpuno realni, čak i poslednje polufinale je uspeh. Mi nemamo igrače, bukvalno ni na jednoj poziciji osim srednjaka koji su vrhunski. Bata se, s punim pravom, okrenuo porodici, njemu odbojka polako odlazi u drugi plan, Uroš je čudo od igrača sa glavom neodraslog dečaka, tehničara nemamo već 10 godina, a primači su, pa...rak-rana naše odbojke. Bez jake baze u kojoj političari i bogati roditelji neće diktirati sastave timova u mladjim kategorijama, bez jake domaće lige (a ko će da ulaže novac u ovakve klubove), možemo samo da maštamo o olimpijskim igrama i to onim 2026,za Pariz je već kasno. Selektor je samo fikus, na žalost.

Locutus

pre 2 godine

Nemamo više taj visok kvalitet, samo to ljudima još nije stiglo do malog mozga. Nekada smo imali po 6-7 vrhunskih igrača u rotaciji, sada jednog ili ni jednog.

Srba

pre 2 godine

Lijepo bi bilo da nam Zoran Gajic,Ivan Knezevic, Djula Mester,Jelena Nikolic,Petar Bogunovic svi clanovi predsjednistva saveza saopste kada je odrzana sjednica.

clan predsednistva

pre 2 godine

gajic se krije iza odluke predsednistva, koje na ovu i na mnoge druge teme nikada nije odrzano. od njega je mesetarenja previse. da ne govorimo da se bavi i menadzerskim poslom. navodno smenjeni su i svi ostali treneri sem terzica. jasno je da je to fars, jer ce svi osim kovaca biti vraceni - na konkursu podrazumeva se.

sve je relativno

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.
(my way, 23. oktobar 2021 11:03)

Upravo tako. U svetskoj odbojci je strahovita konkurencija i ujednačenost, а od sadašnjih reprezentativca jedva bi neko konkurisao za 12 u našem drim timu 1995-2001. Kao što je je ispravno konstatovano u jednom komentaru, od Ivana Miljkovića nemamo zvezdu i izrazito kvalitetnog igrača. Atanasijević je to nagoveštavao, аli imao je dosta problema sa povredama, bolešću i samopouzdanjem. Čak da je i Atanasijević na nivou Miljkovića, jedan igrač je malo za rezultat, setimo se Bugarske, Argentine, uvek im je nedostajao još neki igrač za veći uspeh. Osim što su očekivanja prevelika u odnosu na naš kvalitet, i baza nam je mala i tanka u muškoj konkurenciji. U Beogradu se godinama kuburi sa pionirskom ligom jer nema dovoljno dečaka i klubova da bi se održavala. Naša realnost sa ovom generacijom je povremeno neka medalja, a kad ode i ona, bojim se da će 1/4 finale prvenstava biti uspeh. Košarkaška smo zemlja, pa smo od 2002. do kada smo redovno uzimali medalje, osvojili svega 4, bez zlata (EP 2009. SP 2014. OI 2016 i EP 2017). Šta reći za tenis, Janko i Viktor su bar igrali 1/4 GS i Mastersa, sadašnji ne mogu povezati 2 kola na ATP 250 i 500. Posle Novaka, potop.

Maradona

pre 2 godine

Ceo odbojkaski svet zna Zorana Gajica i Ivana Knezevica, najveci menadzeri srpske odbojke trenutno.. Zajasili fotelje u savezu i glume vlasnike odbojke..ugradjeni su u svaku transakciju u savezu!!

budala

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.
(Sasa, 23. oktobar 2021 12:04)

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...

NBGD

pre 2 godine

Da ne zqvrsimo kao u fudbalu posle smene Muslina i Antica. Gde su ljudi napravili rezultate i onda dobili otkaze od kojih se jos nismo oporavili

cortodulese

pre 2 godine

Ovo je još jedan u nizu pokazatelj, da definitivno nismo normalna nacija, i da ne praštamo uspeh, kao i da politika i razna spletkarenja, su neizostavni deo svih sfera života., pa i sporta... Smeniti selektora koji je pre dve godine osvojio zlato na evropskom prvenstvu, na poslednjem takmičenju završio medju 4 najbolje ekipe, iako realno, po kvalitetu nam nije tu bilo mesto, je u najmanju ruku smešno... Zanima me samo ko će biti naslednik, i kakve će to rezultate on praviti, sa realno, prosečnom reprezentacijom, gde su nosioci, igrači na zalasku karijere...

JPR24

pre 2 godine

Zasto neocekivano??? Ima dobar tim a ocajne rezultate
(abraksas, 23. oktobar 2021 11:13)

Ocajne ? Prvak evrope pa potom 4. To nije očajno. Kvalifikacije za OI su bile neuspeh, tu je nešto stimalo, nisu priprem bile kako treba očigledno. No kako god, čovek ima znanje, to nije problem. Problem je možda odnos sa nekim igračima, stara garda, a i pored toga, dobar tim ?? Ljudi već 10+ godina igraju za reprezentaciju, svi ih znaju, nema novajlija na vidiku, a to je najveći problem, nema mladih za smenu generacije. Ne verujem da nema talenta, ali problem je rad sa mladima, klupska odbojka nam je mizerna u svakom smislu, kao sto neko reče nema ni za toalet papir ! A ovi iz OSS očekivanju šta ?? Prvo neka oni zapnu, njihovo je da rade, da osiguraju novac, marketing sponzori šta ti ja znam, to je njihov posao, ali oni osim sedi za kaficu ništa ! Kao i u rukometu i fudbalu. Cirkus ! I očekuju još nešto !

sasa

pre 2 godine

Koja glupost! Nemamo klubove s tim nemamo ni vrhunskih igraca jedino sto imamo je vrhunski trener i oni njega smenjuju?! Sta ja sa ljudima u nasim savezima i olimpijskim komitetu?! Ne mogu da verujem, stvarno... Ovo sto ovi nazovi ih strucnjaci rade je katastrofa po nas sport. Umesto da ulazu u klubove u decu, mlade, u razvoj, popularnost sporta oni se okomili na ono jedino dobro sto imamo.

gomez

pre 2 godine

Nema ovo veze sa rezultatom poslednjeg evropskog prvenstva i neplasmanom na OI. Neka druga pozadina ovde postoji, nadam se da ce Kovac izaci pred medije i reci sve u neko dogledno vreme.

X

pre 2 godine

Atanasijević i Podraščanin danas objavili slike sa Kovačem, dakle jasno je da im ova odluka nije po volji. Možda ne dele svi igrači njihovo mišljenje, ali izgleda da im je ova odluka isto iznenadna. A što se tiče samog mesta selektora, teško da imamo boljeg.

Живојин

pre 2 godine

Били су на припремама на Палама, изузетно лош однос Ковача са појединим репрезентативцима. Озбиљно нарушена хемија у репрезентацији. Провјерено!!!

Pera

pre 2 godine

Zanimljivo je kako se uvek menjaju oni strucni i dokazani a oni koji nisu uspeli ni u sportu a ni u trenerskoj karijeri sefuju legendama iz avres eu savezu u kom se niko nikada ne menja.

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27)

Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ali zato za neuspehe, višedecenijske sa olimpijskih takmičenja, nije smenjen ni jedan jedini teniski selektor ženske ili muške ekipe.

Troicki bez pardona izjavi kako nije bio za to da Novak igra i mešoviti dubl, ali ga igrač nije poslušao pa ma taj igrač bio bilo ko i ostane i dalje na istom mestu selektora.

Vraneš nikada nije odgovarao za to što je na više učešća Ane i Jelene najbolji rezultat je jedno Jelenino četvrtfinale.

E to je kada ti kašika upadne u med, ništa ne radiš, čak se tvoje mišljenje ni ne sluša ma ni ne čuje od strane reprezentativaca, ne možeš ništa a ništa ih ni ne savetuješ očigledno čim se oni tako ponašaju i super ti je, selektor i dalje, nikom ništa.

Ili, pok Antić, pobedi na zvaničnom meču prvi put posle 36 godina Nemce na svetkom u fudbalu i ostvari jedini pobedu pored Španaca protiv Nemaca, odmah bude smenjen jer, Bože moj, nije prošao dalje što je nebitno u odnosu na tako značajnu pobedu, ali smeniše ga pa mu platiše penale jer to zakonski nisu smeli, a naravno za sve da li je neko odgovarao ...??

E, svašta, koliko je Terzić kod ženske ekipe imao promašaja dok nije došao do rezultata, pa ga ne smeniše.

Biće zanimljivo videti koga će sada postaviti.Da li i tu radi politika ? Ahahahahah maaa neee, jok, gde bi to, mora da su teorije i zavere, razne.

Luka

pre 2 godine

Nije kriv Kovač.Tko prati evropska i svetska natjecanja mogao se uvjetiti u dolazak novih vrhunskih odbojkaša( Italija,Slovenija) dok za Srbiju igraju godinama isti igraći,nema novih,mladih igraća.

deki

pre 2 godine

(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27) Tebi nije dobro kad koristis takav nick,ti nisi normalan isto kao i oni sto pisu da je Partizan zagrebacki klub.Molim administratora da neke komentare cenzurise u cilju mentalnog zdravlja pojedinaca.

Gaga

pre 2 godine

Pa šta je čudno. SNS kadrovi, prethodno nesposobni predsednik Golijanin, Boričić se pravio da nije obavešten! Jedino Terzić može da ostane, svakako zbog rezultata, ali i zbog podrške u vladajućoj kliki i stranci!

dragan

pre 2 godine

Nisu rezultati ocajni nego je nasa igra ocajna, recimo proslo prvenstvo smo bili 4. a realno igra je bila na nivou da nikoga ne pobedimo. Zato mislim da je promena selektora ok bez obzira sto je Kovac dobar i trener i covek i patriota, da nebi zabrazdili dublje

Deja_Vu

pre 2 godine

Samo da podsetim na svoj komentar od pre mesec dana, a ovo sadaje samo posledica:
Budimo realni. Četvrto mesto je za 2-3 pozicije bolje od realnog stanja stvari. Da Finci nisu pobedili Tursku (iako im ništa nije značilo!), odavno bismo bili kod kuće.
(Deja_Vu, 19. septembar 2021 20:06)

pedra

pre 2 godine

Sramota !! A kad smo vec bez trenera moj glas ide za talijana Andrea Giani.Imao je lepe uspehe sa Njemackom i Slovenijom Andrea Giani 😁

nista o nicemu

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.

zdravko

pre 2 godine

Jasam primetijo da neki igraci na Miata evropskom prvenstvu sabotiraju selektora. Posebno se odnosio na one naj iskusnije ali naj izraznije bijo atanisijevic. Ovoje greska velika saveza kovac je dobar I dokazan trener. Neznam ko moze za meniti nevidim na vidiku za selektora neki kazu za boskana ja Mislim da on nema iskustva za selektora nek nam bog na pomoci

Mirko

pre 2 godine

Smena trenera je samo guranje pod tepih glavnog problema a to je nedostatak vrhunskih igrača. Podraščanin, Lisinac i možda Ivović. Ostali su uglavnom prosek. Primači igraju sa ogromnim oscilacijama. Atanasijević van forme a možda i na kraju karijere. Nemamo nove igrače koji će peći zanat uz one iskusne kao recimo u vaterpolu. Nismo osvojili medalje ali je visok plasman svakako uspeh. Ne verujem nešto u uspeh ubuduće i pored novog trenera. Ako je za utehu imamo sjajne odbojkašice i košarkašice. I naravno neizostavne vaterpoliste. Lično mi se ne dopada prevelik upliv politike u sport ali je na žalost to postala realnost.

Back in Black

pre 2 godine

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.
(Nance jr, 23. oktobar 2021 11:50)
Ne dobro imamo kvalitet samo su selektori krivi.I u fudbalu i u odbojci i u rukometu pa bogamo sada i u košarci.Znaci imamo vrhunski kvalitet samo su selektori krivi i zbog toga ih menjao i menjacemo ih kao na traci.Lepo je lagati sebe.

Maki

pre 2 godine

Koliko vidim na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.

Nance jr

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca. 
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 11:04)

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.

Branimir

pre 2 godine

Dokle vise smenjivati posle jednog ili dva takmicenja?, Kao i u svakom sportu kod nas...napravite bolju selekciju ako imamo...sve ostalo smo u teskoj rupi

Алекса

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...

Demar Derozan

pre 2 godine

Nedorastao potez jer je vreme sve pokeazalo. Na nivou rezultata, Boba je vidio repku korektno, uppredivo sa ucinkom njegovog prethiodnika Nikole Grbica Izvanredni su oni treneri, npr. Nikoka je prosle sezone bio prvak Lige sampiona sa poljskim klubom koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu. Iscedili su oni maksimum iz nasih igraca, ali to je domet ove generacije koja polako silazi sa scene.Samo da nam kosarku i odbojku ne dotakne virus fudbala i postanemo anonimusi bez obzira ko je selektor.

davor

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.
(nista o nicemu, 23. oktobar 2021 11:04)

Auuu, kakva paranoja. Ti dečko definitivno nisi čist... Krajnje je vreme da posetiš neku ustanovu, potrebna ti je pomoć...

Gde ja živim

pre 2 godine

Ne valja nam ovaj posao. Mora malo narode da se neko ustali da napravi ekipu. Počelo sve da liči na fudbal, a to ne valja ništa.

Bobo, nek ti je sa srećom u daljoj karijeri. Možda jednog dana probamo opet.

Dobrica

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje Kovaču kao igraču koji je puno toga naučio id pok. Boškovića, on nije uradio ništa u smislu podmlađivanja reprezentacije i plasmana na olimpijske igre. Naime sve velike idbojkaške zemlje a i treneri ( Loran Blan, Dag Bil, Andrea Anastaze..) rade po olimpijskim ciklusima shodno čemu i baziraju plan rada i priprema. Pozdrav.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ ništa o ničemu

Da li je moguće da veruješ u to što pišeš? Velika većina naše zemlje navija za mezimicu, većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima. I sad ti kažeš, da većina rukovodstva u savezima navija za Partizan i toliko je opterećena da svako ko je imao trag u Zvezdi nije podoban...znaš sinak, odavno sam naučio da kad neko takve stvari priča, u stvari je obrnuto, priča o sebi...i šta bi on radio da može...ovo je stvarno horor u kome živimo...

Craftman

pre 2 godine

Šta bre? Siguran sam poprilično da je ovo loš potez. Al ajde da vidimo, vreme će polazati. E da, jedan je Aleksandar Boričić!

Sasa

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.

mantraš

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 23. oktobar 2021 10:52)

Ma, celi budžet ide na fudbal, a ostatak na "blizance".

vasa

pre 2 godine

Nije problem Kovač već što nemamo mlade generacije koje ce da naslede!
(Djordje, 23. oktobar 2021 11:53)

Koga da naslede? Pa, u ovoj reprezentaciji malo ko da ima 30+ godina. To su igraći koji su tek sad ušli u najbolje igračke godine, a mi bi da to podmlađujemo. Jednoj Rusiji je, koja ima gomilu odličnih mlsdih igrača, još uvek udarna igla 34-godišnji Maksim Mihailov. Brazilci i Italijani su dominirali s reprezentacijama gde je prosek godina bio preko 30 godina.

A, činjenica je da, trenutno, nemamo nekih mladih talentovanih igrača,kao i da su nam rezultati u muškim mlađim selekcijama katastrofalni. OSS bi , pre svega, tim trebao da se pozabavi. Kovač je najmanji problem srpske odbojke.

Genije

pre 2 godine

Očekivano je.
Nemamo igru, nemamo drugi plan, nemamo igrače koji u reprezentaciji igraju bolje nego u svojim klubovima.
OSS je najbolji i finansijski najčistiji sportski savez u zemlji. Ubedljivo, možda i bez konkurencije.

Seljak iz Kanade

pre 2 godine

@
Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.
(ZaphodBeeblebrox, 23. oktobar 2021 13:07)

Kada vec spominješ koševe sa terena i igranje sa omladincima (samo jedna sezona od vašeg osnivanja a stvara se osećaj da je to bilo 50 god) mogao bih i da spominješ sve propale projekte Evropske Zvezde i ogromne investicije svih godina pre toga ili?

Sasa

pre 2 godine

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...
(budala, 23. oktobar 2021 12:20)

Ne dovodi se u pitanje potreba za postojanjem autoriteta, vec metode uspostavljanja istog, a koje su neretko pogresne. Nije samo deo mladje populacije izgubio postovanje prema autoritetuma, vec stariji posezu za zastarelim nacinima pristupa hijerarhijski "podredjenima", sto je kontraproduktivno. Autoriteti ili oni koji bi to trebalo da budu, nemaju dovoljno konstruktivnu saradnju sa medicinskim delom tima (psiholozima), pogotovo na nacin na koji rade Francuzi ili SAD. Problem se produbljuje kada pocnemo za licne greske optuzivati druge odnosno uticaj drugih, pritom negirjuci licne.
U tome smo nepobedivi.

Srbija

pre 2 godine

Ljudi, Boba jeste legenda, ali ie cinjenica da mu nasa reprzentacija nije legla u trenerskom poslu. Koliko je samo bilo pitanja na njegovo vodjenje utakmice prptiv Italije u polufinalu? Sada su isti ti ljudi koju su ga pljuvali, kao zacudjeni sto je dobio otkaz, i zacudjeni odbojkaskim savezom. Bobi srexno u nastavku trenerske karijere, a savezu srecno u potrazi na selekrorom, koji ce se malo bolje uklopiti u ceo taj sistem.

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Sada treba biti realan i postaviti njegovog dosadasnjeg zamenika Milana Simojlovica, aktuelnog trenera odbojkaskog kluba Ribnica iz Kraljeva. Covek je pokazao da je “majstor svog zanata” i najbolji trener u Srbiji. Njegovo dugogodisnje inostrano iskustvo i rad sa mladim igracima daju rezultat. Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV

29.maj 1991 Sveti Nikola

pre 2 godine

Mislim da je Nikola bio mnogo kvalitetnije rešenje,cak i sa titulom koju ima Kovac upitan je kao stručnjak..moje lično misljenje

my way

pre 2 godine

..na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.
(Maki, 23. oktobar 2021 13:48)

Јесте, сви су смењени осим Терзића. Кад смо већ код њега, утакмицу са Италијом у финалу је водио катастрофално. Тачније, није је водио уопште, али разумљиво је да се резултати претходних година који су нестварни не могу занемарити. Он је за мене пример како је и када се некада намеће смена селектора боље истрајати на континуитету, јер је могао бити смењен још давно када је репрезентација упала у кризу, сушан период са слабим резултатима и лошим односима и одласком многих играчица. Можда бисимо са овом генерацијом девојака имали овакве резултате, можда и не, али не можемо порећи да је доминација претходних година била невероватна. Што се Терзића и будућности женске одбојке тиче, увек сам за то као нови играчи у репрезентацију улазе млади, међутим овде се мора направити изузетак. Примач Александра Црнчевић, коју је и Терзић гледао уживо против његовог Фенера у турској лиги, апсолутно заслужује место у екипи, иако има 34 године. Просто, девојка кида, игра у животној форми у турском Саријеру.

vucko

pre 2 godine

Ocekivano je, ko je pratio Evropsko video je da smo slabo igrali. Takodje i VLN je bio dosta konfuzan, pocevsi od izmena do vodjenja utakmica. A za sina bolje da ne komentarisem…

zemunski kej

pre 2 godine

Nema rezultate .U pocetku bio ok ali nije se plasirao na Olimpijske igre u Tokiu i nije uzeo ni bronzu na Evropskom .Probati sa nekim drugim pa ako i taj ne bude uspesan onda je do igraca.

zdravko

pre 2 godine

Da odgovorimi onom stose potpisuje neznam stamu znaci zvezda Tirana. Ali Posto on toliko uporan pa damu kazem koje sve igro u zagrebackom klubu Mislim na fudbal jusufi prekazi vokri koji I'm Ponos partizana. Covek mess zabe I babe znaci kad odigrase prijatejiski utakmica sa nekim albanskim klubom neznam ocemu covek pise, onda akoje tako zasto onda igraste vi sa vasim bracom partizani iz Tirane dajmi taj odgovor kao ste bas imenjaci Ili ste osnovani prvo u tirani pa prebaceni u Zagreb pa onda u Beograd. Vama nemoze Niko da uvati pravu istinu deste osnovani malo ste iz Tirane malo zagrebcani malo beogradjani.

rbc

pre 2 godine

@ рбц. Нема резултата?
(Мењај терапију, 23. oktobar 2021 11:44

Bez plasmana na OI i sada 4. u Evropi, da nema rezultata! Da vratimo Gajica on je bio osvajac OI, ima rezultat!!? Kosarka Odbojka Rukomet njima je osnovni rezultat OI.

mr

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

А ти си југословен, и то онај који изгледа ништа не разуме.

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

Vama i ostalima, koji su protiv ovog rezima smeta sto se nas lider i predsednik AV bori za interese i dobrobit srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A Milan Simojlovic Buca, je kraljevacku odbojku podigao na evropski nivo, i to sa nasom decom. Zato je sa punim pravom zasluzio mesto selektora. AV, za nasu decu!

Kiki

pre 2 godine

Pa hteo je da stavi sina na Evropsko, nije bilo rezultata, sve se skupilo i ciao Boba ciao. Njegov sin inace nije ni za spisak od 30 igraca! Ne pravi razliku ni u OK Radnickom koji je sredina tabele. Potpisujem sa 2L krvi i u odbojci sam pa pratim sve!!! A druga tema je ta da svako ko je i malo u sportu zna da ne moze da promeni ekipu za 10 dana i da se uzme Evropsko! Nikola ima veliki pecat u tome, Boba je samo drugim psiholoskim pristupom ‘kupio’ ekipu koja ima kvaliteta i to je to. Evo, posle godinu dana 6 mesto LNV, 4ti u Evropi gde su nas Poljaci nakantali! Pritom imali smo najlaksi put do polufinala, ko je u odbojci i ko prati slobodan ce se! Zamalo da nas iznenadi Turska u 1/8 finala, sva sreca da su iskompleksiranj od naseg sporta inace bi bilo skandalozno da smo ispali od njih. Dovesti stranca, treba neko da prodrma malo plavu cetu jer deluju kao da su na izdahu snaga a imamo zaista dobru ekipu!

nista o nicemu

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.

Sasa

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.

zdravko

pre 2 godine

Da odgovorimi onom stose potpisuje neznam stamu znaci zvezda Tirana. Ali Posto on toliko uporan pa damu kazem koje sve igro u zagrebackom klubu Mislim na fudbal jusufi prekazi vokri koji I'm Ponos partizana. Covek mess zabe I babe znaci kad odigrase prijatejiski utakmica sa nekim albanskim klubom neznam ocemu covek pise, onda akoje tako zasto onda igraste vi sa vasim bracom partizani iz Tirane dajmi taj odgovor kao ste bas imenjaci Ili ste osnovani prvo u tirani pa prebaceni u Zagreb pa onda u Beograd. Vama nemoze Niko da uvati pravu istinu deste osnovani malo ste iz Tirane malo zagrebcani malo beogradjani.

Srbija

pre 2 godine

Ljudi, Boba jeste legenda, ali ie cinjenica da mu nasa reprzentacija nije legla u trenerskom poslu. Koliko je samo bilo pitanja na njegovo vodjenje utakmice prptiv Italije u polufinalu? Sada su isti ti ljudi koju su ga pljuvali, kao zacudjeni sto je dobio otkaz, i zacudjeni odbojkaskim savezom. Bobi srexno u nastavku trenerske karijere, a savezu srecno u potrazi na selekrorom, koji ce se malo bolje uklopiti u ceo taj sistem.

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Sada treba biti realan i postaviti njegovog dosadasnjeg zamenika Milana Simojlovica, aktuelnog trenera odbojkaskog kluba Ribnica iz Kraljeva. Covek je pokazao da je “majstor svog zanata” i najbolji trener u Srbiji. Njegovo dugogodisnje inostrano iskustvo i rad sa mladim igracima daju rezultat. Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV

Dobrica

pre 2 godine

Uz dužno poštovanje Kovaču kao igraču koji je puno toga naučio id pok. Boškovića, on nije uradio ništa u smislu podmlađivanja reprezentacije i plasmana na olimpijske igre. Naime sve velike idbojkaške zemlje a i treneri ( Loran Blan, Dag Bil, Andrea Anastaze..) rade po olimpijskim ciklusima shodno čemu i baziraju plan rada i priprema. Pozdrav.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ ništa o ničemu

Da li je moguće da veruješ u to što pišeš? Velika većina naše zemlje navija za mezimicu, većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima. I sad ti kažeš, da većina rukovodstva u savezima navija za Partizan i toliko je opterećena da svako ko je imao trag u Zvezdi nije podoban...znaš sinak, odavno sam naučio da kad neko takve stvari priča, u stvari je obrnuto, priča o sebi...i šta bi on radio da može...ovo je stvarno horor u kome živimo...

Genije

pre 2 godine

Očekivano je.
Nemamo igru, nemamo drugi plan, nemamo igrače koji u reprezentaciji igraju bolje nego u svojim klubovima.
OSS je najbolji i finansijski najčistiji sportski savez u zemlji. Ubedljivo, možda i bez konkurencije.

zdravko

pre 2 godine

Jasam primetijo da neki igraci na Miata evropskom prvenstvu sabotiraju selektora. Posebno se odnosio na one naj iskusnije ali naj izraznije bijo atanisijevic. Ovoje greska velika saveza kovac je dobar I dokazan trener. Neznam ko moze za meniti nevidim na vidiku za selektora neki kazu za boskana ja Mislim da on nema iskustva za selektora nek nam bog na pomoci

Dr Predrag Terzic

pre 2 godine

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

Vama i ostalima, koji su protiv ovog rezima smeta sto se nas lider i predsednik AV bori za interese i dobrobit srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A Milan Simojlovic Buca, je kraljevacku odbojku podigao na evropski nivo, i to sa nasom decom. Zato je sa punim pravom zasluzio mesto selektora. AV, za nasu decu!

pedra

pre 2 godine

Sramota !! A kad smo vec bez trenera moj glas ide za talijana Andrea Giani.Imao je lepe uspehe sa Njemackom i Slovenijom Andrea Giani 😁

Живојин

pre 2 godine

Били су на припремама на Палама, изузетно лош однос Ковача са појединим репрезентативцима. Озбиљно нарушена хемија у репрезентацији. Провјерено!!!

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

većina sudija, sportskih radnika samim tim, direktora, plus ovih što moraju zbog politike jer ovi gore toliko mrze crno-belo da imaju sastanke na nedeljnom nivou sa temama šta da rade Partizanu. Kad sve to sabereš, dobijaš jedno sportsko jednoumlje i plus dodatnu mržnju prema crno-belima.
(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27)

Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.

29.maj 1991 Sveti Nikola

pre 2 godine

Mislim da je Nikola bio mnogo kvalitetnije rešenje,cak i sa titulom koju ima Kovac upitan je kao stručnjak..moje lično misljenje

vucko

pre 2 godine

Ocekivano je, ko je pratio Evropsko video je da smo slabo igrali. Takodje i VLN je bio dosta konfuzan, pocevsi od izmena do vodjenja utakmica. A za sina bolje da ne komentarisem…

cito

pre 2 godine

Osilio se ovaj OSS, misle da u ekipi i dalje igraju braca Grbic, Miljkovic, Vujovic, Geric, Mester i ostali!!! Klupsko takmičenje nikad slabije, novca ni za toalet papir, a oni bi ZLATNE medalje!!! Ljudi su se "izgubili" na livadi!

mr

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...
(Алекса, 23. oktobar 2021 17:00)

А ти си југословен, и то онај који изгледа ништа не разуме.

zemunski kej

pre 2 godine

Nema rezultate .U pocetku bio ok ali nije se plasirao na Olimpijske igre u Tokiu i nije uzeo ni bronzu na Evropskom .Probati sa nekim drugim pa ako i taj ne bude uspesan onda je do igraca.

rbc

pre 2 godine

@ рбц. Нема резултата?
(Мењај терапију, 23. oktobar 2021 11:44

Bez plasmana na OI i sada 4. u Evropi, da nema rezultata! Da vratimo Gajica on je bio osvajac OI, ima rezultat!!? Kosarka Odbojka Rukomet njima je osnovni rezultat OI.

Seljak iz Kanade

pre 2 godine

@
Tako je. Crvena Zvezda je dobila džabe stadion od vojske, država joj dala sportski centar Zemunelo od 300 miliona evra, kad je Partizan bio prvak i nije imao love poslali su Zvezdu u to takmičenje, a tek kako Zvezdu uništavaju u vaterpolu, dat joj bazen na Banjici da ga samo ona koristi, u košarci joj dali Arenu na besplatno korišćenje, Zvezdi doveli najskupljeg trenera u istoriji košarke, a onda doveli joj Žoca i plaćaju igrače milionskim ugovorima, nisu bili ni blizu srećni kao mi kada smo igrali sa juniorskim timom, kada su nam nosili koševe sa terena zbog naplate dugova i kada smo bili na ivici bankrota srećni što nam nije grozno kao Zvezdi.
(ZaphodBeeblebrox, 23. oktobar 2021 13:07)

Kada vec spominješ koševe sa terena i igranje sa omladincima (samo jedna sezona od vašeg osnivanja a stvara se osećaj da je to bilo 50 god) mogao bih i da spominješ sve propale projekte Evropske Zvezde i ogromne investicije svih godina pre toga ili?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!

budala

pre 2 godine

Boskan ce biti selektor.
Da je Kovac i sam kriv jeste, ali sve ide po politickoj liniji. Sve se to zna vec u odbojkaskim krugovima
(Srdjan Ffm, 23. oktobar 2021 11:32) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Njegova smena nema nikakve veze sa politikom, vec losim odnosom sa nekim od nosilaca igre, sto je uzrokovalo slabiju komunikaciju u timu. Slicno je bilo i sa Grbicem i pojedinim igracima. Vremena su se promenila, sada traze drukciji selektoraki i psiholoski pristup. Kovac je sjajan, ali uzalud je kada dodje do narusavanja atmosfere.
Neki ljudi u svemu vide politiku.
(Sasa, 23. oktobar 2021 12:04)

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...

Snežana

pre 2 godine

Kovac nasoj Srbiji ne valja,da nije doneo ocekivame rezultate,dobro, a sta je uradio sa Iranom i Slovenijom kao trener,da li znate. Neznate i zato ga osudjujete.Preporodio je obe reprezentacije ,ali igraci su ga slusali i igrali po njegovim saveta a nasi?! Ko je ovde kriv sada.

dragan

pre 2 godine

Nisu rezultati ocajni nego je nasa igra ocajna, recimo proslo prvenstvo smo bili 4. a realno igra je bila na nivou da nikoga ne pobedimo. Zato mislim da je promena selektora ok bez obzira sto je Kovac dobar i trener i covek i patriota, da nebi zabrazdili dublje

JPR24

pre 2 godine

Zasto neocekivano??? Ima dobar tim a ocajne rezultate
(abraksas, 23. oktobar 2021 11:13)

Ocajne ? Prvak evrope pa potom 4. To nije očajno. Kvalifikacije za OI su bile neuspeh, tu je nešto stimalo, nisu priprem bile kako treba očigledno. No kako god, čovek ima znanje, to nije problem. Problem je možda odnos sa nekim igračima, stara garda, a i pored toga, dobar tim ?? Ljudi već 10+ godina igraju za reprezentaciju, svi ih znaju, nema novajlija na vidiku, a to je najveći problem, nema mladih za smenu generacije. Ne verujem da nema talenta, ali problem je rad sa mladima, klupska odbojka nam je mizerna u svakom smislu, kao sto neko reče nema ni za toalet papir ! A ovi iz OSS očekivanju šta ?? Prvo neka oni zapnu, njihovo je da rade, da osiguraju novac, marketing sponzori šta ti ja znam, to je njihov posao, ali oni osim sedi za kaficu ništa ! Kao i u rukometu i fudbalu. Cirkus ! I očekuju još nešto !

davor

pre 2 godine

Ako se pitate zasto ovakvi ljudi dobijaju otkaze, pa eto setite se Muslina.

U svakom pojedinacnom savezu vedre i oblace kadrovi JSD Partizai. Jednostavno nije moguce da bilo ko uspe ako ima u biografiji bilo kakvu saradnju sa Zvezdom.

Ali nicija nije do zore gorela, proci ce i ovo jednom.
(nista o nicemu, 23. oktobar 2021 11:04)

Auuu, kakva paranoja. Ti dečko definitivno nisi čist... Krajnje je vreme da posetiš neku ustanovu, potrebna ti je pomoć...

Gaga

pre 2 godine

Pa šta je čudno. SNS kadrovi, prethodno nesposobni predsednik Golijanin, Boričić se pravio da nije obavešten! Jedino Terzić može da ostane, svakako zbog rezultata, ali i zbog podrške u vladajućoj kliki i stranci!

cortodulese

pre 2 godine

Ovo je još jedan u nizu pokazatelj, da definitivno nismo normalna nacija, i da ne praštamo uspeh, kao i da politika i razna spletkarenja, su neizostavni deo svih sfera života., pa i sporta... Smeniti selektora koji je pre dve godine osvojio zlato na evropskom prvenstvu, na poslednjem takmičenju završio medju 4 najbolje ekipe, iako realno, po kvalitetu nam nije tu bilo mesto, je u najmanju ruku smešno... Zanima me samo ko će biti naslednik, i kakve će to rezultate on praviti, sa realno, prosečnom reprezentacijom, gde su nosioci, igrači na zalasku karijere...

Luka

pre 2 godine

Nije kriv Kovač.Tko prati evropska i svetska natjecanja mogao se uvjetiti u dolazak novih vrhunskih odbojkaša( Italija,Slovenija) dok za Srbiju igraju godinama isti igraći,nema novih,mladih igraća.

Aleksa

pre 2 godine

sad pogledati unazad i videti ko od odbojkaških radnika podržava na neki način sadašnju vlast, eto novog selektora... pa makar bio i portir u Odbojkaškom savezu Srbije...

Nance jr

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca. 
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.
(Back in Black, 23. oktobar 2021 11:04)

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.

Gillespie

pre 2 godine

Sramota. Kovač beše dobar i igrač zlatne generacije i kao selektor u domaćem prvenstvu je pravio dobre rezultate tako i sa sa reprezentacijom. Ovo nema smisla, ponižavaju dobrog čoveka koji je dobro radio. Sram vas bilo, reprezentativni sport treba da ostane van politike i ličnih interesa. Žalosno, siguran sam da je potez pogrešan. Ne daj se, Slobodane.

Back in Black

pre 2 godine

Nije to više do selektora vec nemamo kvalitet.Jednostavno ovi igraci su daleko od one nekada generacije.Poslednji pravi lider i igrac,superstar je bio Ivan Miljkovic njegovim odlaskom mi nemamo više ni blizu takvog igraca.
Pa zamislite žensku odbojkašku reprezentaciju bez Tijane Boskovic.

clan predsednistva

pre 2 godine

gajic se krije iza odluke predsednistva, koje na ovu i na mnoge druge teme nikada nije odrzano. od njega je mesetarenja previse. da ne govorimo da se bavi i menadzerskim poslom. navodno smenjeni su i svi ostali treneri sem terzica. jasno je da je to fars, jer ce svi osim kovaca biti vraceni - na konkursu podrazumeva se.

Dragan

pre 2 godine

Trenera koji je osvojio prvenstvo Evrope pre 2 godine i bio 4 smeniti je ludost. Pa mi nemamo ozbiljnu ligu, budžet, mlade igrače jednostavno živimo od stare slave. Boba je vrstan stručnjak, veliki radnik i ovo će biti katastrofa dugoročno za odbojku. Ne radi se tako sa ljudima. Ko da ga zameni? I Nikolu ste zamenili bez veze ali on je bar bio dugo i došlo je do zasićenja ali Boba je samo 2 godine...

Fenomen

pre 2 godine

Potrošili su još jednu legendu odbojkaškog sporta. Pitam se ko će biti sledeći...moraće biti politički podoban pa tipujem na Boškana...on je drug član.

kakodane

pre 2 godine

Jel neko iz saveza primijetio mozda na kojem je nivou nasa klupska odbojka, koliko je zastupljena u medijima i kolko djece(muske) danas trenira odbojku uopste? Da nije Kovaceva krivica? Donio je Evropsko zlato kad smo mnogo konkurentniju ekiou imali, mladju prije svega, a kada je malo ko ocekivao i medalju. Koliko javnosti uopste zna da pocinje neko veliko takmicenje u odbojci dok ne pocne? Ispratimo ih uvijek kao da su bocarska reprezentacija, a onda zelimo zlato. Sramota! I neko od stranih medija je pisao kako smo fenomen u muskoj odbojci, iz nikakve baze, iz nikakve lige, mi u borbi za medalje. I kriv Kovac? Sve je to posao saveza, a kod nas savezi samo daju otkaze trenerima i uzivaju.

Maradona

pre 2 godine

Ceo odbojkaski svet zna Zorana Gajica i Ivana Knezevica, najveci menadzeri srpske odbojke trenutno.. Zajasili fotelje u savezu i glume vlasnike odbojke..ugradjeni su u svaku transakciju u savezu!!

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ali zato za neuspehe, višedecenijske sa olimpijskih takmičenja, nije smenjen ni jedan jedini teniski selektor ženske ili muške ekipe.

Troicki bez pardona izjavi kako nije bio za to da Novak igra i mešoviti dubl, ali ga igrač nije poslušao pa ma taj igrač bio bilo ko i ostane i dalje na istom mestu selektora.

Vraneš nikada nije odgovarao za to što je na više učešća Ane i Jelene najbolji rezultat je jedno Jelenino četvrtfinale.

E to je kada ti kašika upadne u med, ništa ne radiš, čak se tvoje mišljenje ni ne sluša ma ni ne čuje od strane reprezentativaca, ne možeš ništa a ništa ih ni ne savetuješ očigledno čim se oni tako ponašaju i super ti je, selektor i dalje, nikom ništa.

Ili, pok Antić, pobedi na zvaničnom meču prvi put posle 36 godina Nemce na svetkom u fudbalu i ostvari jedini pobedu pored Španaca protiv Nemaca, odmah bude smenjen jer, Bože moj, nije prošao dalje što je nebitno u odnosu na tako značajnu pobedu, ali smeniše ga pa mu platiše penale jer to zakonski nisu smeli, a naravno za sve da li je neko odgovarao ...??

E, svašta, koliko je Terzić kod ženske ekipe imao promašaja dok nije došao do rezultata, pa ga ne smeniše.

Biće zanimljivo videti koga će sada postaviti.Da li i tu radi politika ? Ahahahahah maaa neee, jok, gde bi to, mora da su teorije i zavere, razne.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Kada je neuspeh 4 mesto u Evropi i kada ovako lako smenjuju uspešne ljude u ovoj zemlji šta treba da rade tek onda srpski političari kada smo daleka periferija te iste Evrope?!

Komentator

pre 2 godine

Očekivano!!! Nema rezultata!
(rbc, 23. oktobar 2021 10:49)

Čovek pre dve godine preuzeo nacionalni tim i osvojio titulu prvaka Evrope! Niko mu tada nije davao šansu za uspeh a popeo se na vrh! Pojedini igrači su van forme, nije se moglo više, stigao do polufinala EP! Ako to nisu rezultati onda ne znam šta su očekivali u savezu!

NBGD

pre 2 godine

Da ne zqvrsimo kao u fudbalu posle smene Muslina i Antica. Gde su ljudi napravili rezultate i onda dobili otkaze od kojih se jos nismo oporavili

Robokap

pre 2 godine

Dobro, ljudi, da li možete za trenutak, barem, da budete realni? Osvajanje EP u odbojci sa muskom ekipom bilo je potpuno nerealan rezultat,naša muška reprezentacija je realno za 5-10 mesto, tako da ni plasman na OI nije bio realan cilj. Zašto je Boba prihvatio takav zadatak ne znam, ali rezultati koje je postizao sa reprezentacijom su potpuno realni, čak i poslednje polufinale je uspeh. Mi nemamo igrače, bukvalno ni na jednoj poziciji osim srednjaka koji su vrhunski. Bata se, s punim pravom, okrenuo porodici, njemu odbojka polako odlazi u drugi plan, Uroš je čudo od igrača sa glavom neodraslog dečaka, tehničara nemamo već 10 godina, a primači su, pa...rak-rana naše odbojke. Bez jake baze u kojoj političari i bogati roditelji neće diktirati sastave timova u mladjim kategorijama, bez jake domaće lige (a ko će da ulaže novac u ovakve klubove), možemo samo da maštamo o olimpijskim igrama i to onim 2026,za Pariz je već kasno. Selektor je samo fikus, na žalost.

VINCENT HANNA

pre 2 godine

biti 4i u evropi ispred mnogo vecih zemalja koji nemilice ulazu u sport je veliki uspeh..miljkovici,grbici,vujevici se ne pojavljuju svakih godinu dana u brazilu od 200mil ljudi a ne u srbiji od 7mil..

gomez

pre 2 godine

Nema ovo veze sa rezultatom poslednjeg evropskog prvenstva i neplasmanom na OI. Neka druga pozadina ovde postoji, nadam se da ce Kovac izaci pred medije i reci sve u neko dogledno vreme.

Sasa

pre 2 godine

Upravo to što navodite da je slektor, kako kažete, imao "slabiju komunikaciju sa nekim od nosilaca igre"... Ako si slektro i trener, onda autoritet mora ppstojati i igračka mora poštovati... Imam utisak da su sadašnji klinci izgubili odnos i poštovanje prema autoritetima. To je najviše posledica novih trendova u društvu, a to nam je nametbuto uglavnom sa Zapada i od strane mnogih gej lobija... nismo ni svesni koliko to problema može doneti ovako malim narodima i društvima, kao što je naše...
(budala, 23. oktobar 2021 12:20)

Ne dovodi se u pitanje potreba za postojanjem autoriteta, vec metode uspostavljanja istog, a koje su neretko pogresne. Nije samo deo mladje populacije izgubio postovanje prema autoritetuma, vec stariji posezu za zastarelim nacinima pristupa hijerarhijski "podredjenima", sto je kontraproduktivno. Autoriteti ili oni koji bi to trebalo da budu, nemaju dovoljno konstruktivnu saradnju sa medicinskim delom tima (psiholozima), pogotovo na nacin na koji rade Francuzi ili SAD. Problem se produbljuje kada pocnemo za licne greske optuzivati druge odnosno uticaj drugih, pritom negirjuci licne.
U tome smo nepobedivi.

Dex

pre 2 godine

Kakvi su uspesi odbojkaskog saveza u proteklim godinama? Koliko su im uspesne finansije, koliko su uspesna takmicenja, kakav je kvalitet infrastukture, koliko su trenera obucili, stipendija podelili, obnovili igralista? Na kakav nacin promovisu sport u zemlji i kako privlace mlade da treniraju odbojku? Kad ce prikazati sve papire vezane za finansije? Kad ce pokazati svoje biografije, sto je naravno trebalo uraditi pri kandidaturi za pozicije? Kako su uopste dosli na pozicije, ko su ti ljudi? Kad ce se u ovoj zemlji postavljati ovakva pitanja?

my way

pre 2 godine

..na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.
(Maki, 23. oktobar 2021 13:48)

Јесте, сви су смењени осим Терзића. Кад смо већ код њега, утакмицу са Италијом у финалу је водио катастрофално. Тачније, није је водио уопште, али разумљиво је да се резултати претходних година који су нестварни не могу занемарити. Он је за мене пример како је и када се некада намеће смена селектора боље истрајати на континуитету, јер је могао бити смењен још давно када је репрезентација упала у кризу, сушан период са слабим резултатима и лошим односима и одласком многих играчица. Можда бисимо са овом генерацијом девојака имали овакве резултате, можда и не, али не можемо порећи да је доминација претходних година била невероватна. Што се Терзића и будућности женске одбојке тиче, увек сам за то као нови играчи у репрезентацију улазе млади, међутим овде се мора направити изузетак. Примач Александра Црнчевић, коју је и Терзић гледао уживо против његовог Фенера у турској лиги, апсолутно заслужује место у екипи, иако има 34 године. Просто, девојка кида, игра у животној форми у турском Саријеру.

Aleksandar

pre 2 godine

I u odbojkaškom savezu vuče svako na svoju stranu.
Nema u Srbiji toliko dobrih trenera da možemo tek tako da menjamo selektora.

Locutus

pre 2 godine

Nemamo više taj visok kvalitet, samo to ljudima još nije stiglo do malog mozga. Nekada smo imali po 6-7 vrhunskih igrača u rotaciji, sada jednog ili ni jednog.

deki

pre 2 godine

(Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. oktobar 2021 12:27) Tebi nije dobro kad koristis takav nick,ti nisi normalan isto kao i oni sto pisu da je Partizan zagrebacki klub.Molim administratora da neke komentare cenzurise u cilju mentalnog zdravlja pojedinaca.

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

A ko bi realno napravio bolji rezultat? Zasto smo toliko nadmeni i mislimo da je 4 mesto na EP neuspeh, kao da sportistima decenijama unazad dajemo najbolje uslove pa da to nekako bude i ocekivano. Sramota!

my way

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.

sve je relativno

pre 2 godine

С обзиром на то како су отерали Николу Грбића и не чуди да је отеран Ковач са лошијим резултатима. По мени постоји сулудо мишљење у одбојкашком савезу Србије да ми морамо стално да освајамо медаље и да Олимпијске игре не смеју да прођу без нас. Лепо је то, циљ који сигуран сам свима који сада читају ово делује као нешто што и сами као навијачи желе, али нажалост није реално. По мени је Никола Грбић најбоље решење за клупу Србије, а ми смо сада потпуно непотребно потрошили и њега и Бобу Ковача. Вероватно долази неки странац са којим је све већ и договорено и зато је Ковач баш сада отпуштен, што ми се искрено не свиђа, јер у одбојци имамо своје тренере, а један од њих је освојио Лигу Шампиона ове сезоне са тимом који нема најзвучнија имена.
(my way, 23. oktobar 2021 11:03)

Upravo tako. U svetskoj odbojci je strahovita konkurencija i ujednačenost, а od sadašnjih reprezentativca jedva bi neko konkurisao za 12 u našem drim timu 1995-2001. Kao što je je ispravno konstatovano u jednom komentaru, od Ivana Miljkovića nemamo zvezdu i izrazito kvalitetnog igrača. Atanasijević je to nagoveštavao, аli imao je dosta problema sa povredama, bolešću i samopouzdanjem. Čak da je i Atanasijević na nivou Miljkovića, jedan igrač je malo za rezultat, setimo se Bugarske, Argentine, uvek im je nedostajao još neki igrač za veći uspeh. Osim što su očekivanja prevelika u odnosu na naš kvalitet, i baza nam je mala i tanka u muškoj konkurenciji. U Beogradu se godinama kuburi sa pionirskom ligom jer nema dovoljno dečaka i klubova da bi se održavala. Naša realnost sa ovom generacijom je povremeno neka medalja, a kad ode i ona, bojim se da će 1/4 finale prvenstava biti uspeh. Košarkaška smo zemlja, pa smo od 2002. do kada smo redovno uzimali medalje, osvojili svega 4, bez zlata (EP 2009. SP 2014. OI 2016 i EP 2017). Šta reći za tenis, Janko i Viktor su bar igrali 1/4 GS i Mastersa, sadašnji ne mogu povezati 2 kola na ATP 250 i 500. Posle Novaka, potop.

Branimir

pre 2 godine

Dokle vise smenjivati posle jednog ili dva takmicenja?, Kao i u svakom sportu kod nas...napravite bolju selekciju ako imamo...sve ostalo smo u teskoj rupi

Алекса

pre 2 godine

Zivelo Kraljevo, zivela Srbija! AV
(Dr Predrag Terzic, 23. oktobar 2021 16:04)

Ти си докторе 100% косовар...

kaokakao

pre 2 godine

Ovo je odluka nekog pojedinca ili neciji interes. Dokaz da je i tu uplivala politika i razni strucnjaci. Nije on kriv sto pojedini igraci nisu mogli da se sastave. Kako smo igrali, 4 mjesto na evropskom je veliki uspjeh. A gledajuci da nam je vecina igraca na zalasku karijere, u losoj formi i u klubovima, a da nema mladih igraca ni pribliznog kvaliteta koji bi trebalo da ih zamijene, uspjeh je samim tim jos veci. Uz malo bolju igru , mogla se i Italija preskociti u polufinalu, ali neki igraci jednostavno nisu bili primaci partijama po kakvim ih pamtimo. Kovacevic je bio los cijeli turnir, toliko gresaka, nekih poteza kao da igra ispred zgrade... Al opet mu se tesko moze zamjeriti.

Željko

pre 2 godine

Muška odbojka u Srbiji je u velikom padu. Klubovi druge lige i nižih rangova su bez ikakve pomoći Odbojkaskog saveza Srbije, čak su im i 5 lopti godisnje pomoci ukinuli. Bez oživljavanja i pomoći saveza odbojkaskoj bazi nema oporavka muske odbojke i podmladjivanja reprezentacije.
A smena selektora je nebitna stvar.

Pera

pre 2 godine

Zanimljivo je kako se uvek menjaju oni strucni i dokazani a oni koji nisu uspeli ni u sportu a ni u trenerskoj karijeri sefuju legendama iz avres eu savezu u kom se niko nikada ne menja.

sasa

pre 2 godine

Koja glupost! Nemamo klubove s tim nemamo ni vrhunskih igraca jedino sto imamo je vrhunski trener i oni njega smenjuju?! Sta ja sa ljudima u nasim savezima i olimpijskim komitetu?! Ne mogu da verujem, stvarno... Ovo sto ovi nazovi ih strucnjaci rade je katastrofa po nas sport. Umesto da ulazu u klubove u decu, mlade, u razvoj, popularnost sporta oni se okomili na ono jedino dobro sto imamo.

Maki

pre 2 godine

Koliko vidim na sajtu OSS-a pise I da su smenjeni svi selektori svih selekcija kako muskih tako I zenskih.
Pretpostavljam osim Terzica naravno.

A isto tako pretpostavljam da je pocela racunica koji su "nasi" zna se ko I koji su "njihovi" pa isto tako da se podele vec sada, idu izbori. Valja se krenuti na vreme.

Isto tako su ranije selektori politicki postavljani, tako ce I sad. Nista novo. Ali su barem coveku mogli da jave, da ne cita po vestima. Sramota.

Mirko

pre 2 godine

Smena trenera je samo guranje pod tepih glavnog problema a to je nedostatak vrhunskih igrača. Podraščanin, Lisinac i možda Ivović. Ostali su uglavnom prosek. Primači igraju sa ogromnim oscilacijama. Atanasijević van forme a možda i na kraju karijere. Nemamo nove igrače koji će peći zanat uz one iskusne kao recimo u vaterpolu. Nismo osvojili medalje ali je visok plasman svakako uspeh. Ne verujem nešto u uspeh ubuduće i pored novog trenera. Ako je za utehu imamo sjajne odbojkašice i košarkašice. I naravno neizostavne vaterpoliste. Lično mi se ne dopada prevelik upliv politike u sport ali je na žalost to postala realnost.

Craftman

pre 2 godine

Šta bre? Siguran sam poprilično da je ovo loš potez. Al ajde da vidimo, vreme će polazati. E da, jedan je Aleksandar Boričić!

Back in Black

pre 2 godine

Nije tačno da nemamo kvalitet, istina da ova generacija nije taj nivo kao ta ranije ali opet su to vrhunski igrači, šta hoćeš reći da Kovačević, Ivović, Atanasijević nisu dobri igrači? Naravno da jesu ali možda trenutno nisu top formi, uglavnom nije Kovač kriv, jednostavno ne može se uvek biti u samom vrhu,najveći problem je što u muškoj odbojci nema mlađih talenata za razliku od ženske gde se osvajaju medalje na juniorskim takmičenjima, takođe u ženskoj reprezentaciji je sreća što je Tijana još uvek mlada ima 24 godine i moći će vući još nekoliko godina do medalja ekipu.
(Nance jr, 23. oktobar 2021 11:50)
Ne dobro imamo kvalitet samo su selektori krivi.I u fudbalu i u odbojci i u rukometu pa bogamo sada i u košarci.Znaci imamo vrhunski kvalitet samo su selektori krivi i zbog toga ih menjao i menjacemo ih kao na traci.Lepo je lagati sebe.

Srba

pre 2 godine

Lijepo bi bilo da nam Zoran Gajic,Ivan Knezevic, Djula Mester,Jelena Nikolic,Petar Bogunovic svi clanovi predsjednistva saveza saopste kada je odrzana sjednica.

X

pre 2 godine

Atanasijević i Podraščanin danas objavili slike sa Kovačem, dakle jasno je da im ova odluka nije po volji. Možda ne dele svi igrači njihovo mišljenje, ali izgleda da im je ova odluka isto iznenadna. A što se tiče samog mesta selektora, teško da imamo boljeg.

mantraš

pre 2 godine

4 u Evropi nije uspeh u odbojci? Šta da rade fudbaleri koji su 1/4 veka bez Evropskog prvenstva kada je ovo neuspeh??!!?? A 95% para iz budžeta ide na fudbal?!
(Loznica, Gučevo, Cer…, 23. oktobar 2021 10:52)

Ma, celi budžet ide na fudbal, a ostatak na "blizance".

vasa

pre 2 godine

Nije problem Kovač već što nemamo mlade generacije koje ce da naslede!
(Djordje, 23. oktobar 2021 11:53)

Koga da naslede? Pa, u ovoj reprezentaciji malo ko da ima 30+ godina. To su igraći koji su tek sad ušli u najbolje igračke godine, a mi bi da to podmlađujemo. Jednoj Rusiji je, koja ima gomilu odličnih mlsdih igrača, još uvek udarna igla 34-godišnji Maksim Mihailov. Brazilci i Italijani su dominirali s reprezentacijama gde je prosek godina bio preko 30 godina.

A, činjenica je da, trenutno, nemamo nekih mladih talentovanih igrača,kao i da su nam rezultati u muškim mlađim selekcijama katastrofalni. OSS bi , pre svega, tim trebao da se pozabavi. Kovač je najmanji problem srpske odbojke.

Deja_Vu

pre 2 godine

Samo da podsetim na svoj komentar od pre mesec dana, a ovo sadaje samo posledica:
Budimo realni. Četvrto mesto je za 2-3 pozicije bolje od realnog stanja stvari. Da Finci nisu pobedili Tursku (iako im ništa nije značilo!), odavno bismo bili kod kuće.
(Deja_Vu, 19. septembar 2021 20:06)

Gde ja živim

pre 2 godine

Ne valja nam ovaj posao. Mora malo narode da se neko ustali da napravi ekipu. Počelo sve da liči na fudbal, a to ne valja ništa.

Bobo, nek ti je sa srećom u daljoj karijeri. Možda jednog dana probamo opet.

Demar Derozan

pre 2 godine

Nedorastao potez jer je vreme sve pokeazalo. Na nivou rezultata, Boba je vidio repku korektno, uppredivo sa ucinkom njegovog prethiodnika Nikole Grbica Izvanredni su oni treneri, npr. Nikoka je prosle sezone bio prvak Lige sampiona sa poljskim klubom koji je objektivno bio 7-8. po kvalitetu. Iscedili su oni maksimum iz nasih igraca, ali to je domet ove generacije koja polako silazi sa scene.Samo da nam kosarku i odbojku ne dotakne virus fudbala i postanemo anonimusi bez obzira ko je selektor.