Nedelja, 17.10.2021.

16:40

"Niko to ne bi pomislio pre finala US opena"

Bivši američki teniser Endi Rodik nedavno je govorio o tome šta bi moglo Novaka Đokovića da čeka u narednoj sezoni.

Izvor: MT

"Niko to ne bi pomislio pre finala US opena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrač

pre 2 godine

Novak ono što njihovi dva rivala RF i RN nisu igrao sva četiri GS finala u jednoj godini od toga tri osvojio a jedan izgubio. To pokazuje koliko je Novak najjači i koliko teško ga dobiti na GS u finalu.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)


Nije da se nije spremao i da nije igrao. Ima on mnogo tenisa u rukama i nogama. Znamo da on stalno trenira i kada ne igra i kada se provodi i kada je na odmoru, on stalno živi u svojim navikama ili rutinama, uvek je tu neki trening.

Igrao je onaj atp kup pa AO a ona su došli begogradski turniri i to dva,p a bio je u MOnte Karlu i Rimu, zatim Garos, a onda Vimbldon ZA SAMO DVE NEDELJ ŠTO NIKO NE ISTIČE - TO JE NEVEROVATNO DA JE OSVOJIO OBA TURNIRA U TAKO MALOM RAZMAKU da i zatim za dve nedelje samo bio Tokio gde je igrao na dva fronta čak, A TO JE SVE IGRA I OPASAN TRENING, znači igrao je i posle je odigrao ceo US Open, znači svih 7 mečeva i to teških mečeva ! Znači Novak je u stalnoj akciji.

Novak je i prošle godine igrao US Open za razliku od mnogih i stigao do 4.kola. Pa je igrao Rim i SInsinati i čak ih osvojio, oba.

Novaku je ovo druga godina da je odigrao sva četiri finala gren slemova, to je uspeo i 2015.
Oba puta je uzeo tri titule i jedno vicešampionsko mesto. Nadal to nije nikada a Federer je imao istu situaciju takođe 2 puta , 2006. i 2007. s tim što je on i treći put 2009. igrao u 4 finala ali osvojio dva, to je godina kada je uzeo Garos.

Nije igrao kao prethodnih godina jer i sam ima godina ali i situacija nije zgodna za putovanja i mnogi nisu igrali kao prethodnih godina iz raznoraznih razloga.

Goran

pre 2 godine

Kako sada deluju smesno one optuzbe Rodika o pticjem gripu i sarsu kod Novaka. Rodik se povukao sa 30 godina a Novak sa 34 godine osvojio 3 slema i prvi cele godine. Rodik je njegovog doba bio vec 4 godine penzioner i sada je docekao poraz u finalu US Opena da mu opet proradi mrznja. Rodiku, cuti i pokri se usima.

Pr i nc

pre 2 godine

Samo se plašim da će na kraju da zafali onaj Us open kada je diskvalifikovan. Tačno će taj jedan biti presudan, a odluka sudija je mogla da bude i drugačija.

JPR24

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.
(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)

Sad je kraj godine, odigrace dovoljno da zadrži prvo mesto. A za AO, ima vremena, to je tek idusce godine, ima turnira za spremanje. Rafa on može da čeka, ali pitanje je da li će moći !

Irving

pre 2 godine

Takodje niko nakon poraza na RG i one diskvalifikacije sa proslog Uso nije mislio da ce se u samo jednoj godini uzeti tri slema i IZJEDNACITI sa ostalom dvojicom, mislim da jos nismo svesni sta je uradio u samo jednoj sezoni.

Mastam da sledece godine bude opet u poziciji da ima kalendarski slem, zasto da ne, ove "mlade" nade vidimo da su nestabilni, mada su protiv njega uvek silno motivisani.. Sta god bude uz Noleta zauvek

Mile JNA

pre 2 godine

@Pirke
Na RG Cicipas nikako ne može biti glavni favorit ako Nadal učestvuje. Zašto? Zato što igrače sa jednoručnim bekhendom tipa Tim, Vavrinka, Cicipas..... Nadal jede za doručak na šljaci. Što se tiče Novaka on je meni medju favoritima na AO, a možda najviše na sledećem Vimbldonu. Ipak videćemo hoće li Nadal uspeti da se oporavi i dostigne staru formu, hoće li Nole ostati posvećen i mentalno jak, jer nova trojka mladih tenisera je stigla i sve teže Novak izlazi na kraj sa njima.

rebro

pre 2 godine

@dale, Rodik je želeo da kaže da može lako da se desi situacija da Novak ne odigra nijedan meč do RG ili čak i gore da ga zaustave na 20 slemova zbog vakcinacije.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.

Ljubo

pre 2 godine

Šta ovaj hoće da kaže da na Roland Garosu Nadal nije bio zdrav pa ga je Đoković zato pobedio.Pa ovaj kada god izgubi na Roland Garosu nije bio nikada zdrav a kada pobedi onda je bio zdrav.To se zove kada si licemer i nikada ne možeš da priznaš da te je protivnik nadigrao na terenu nego ne bi me on pobedio da sam ja bio zdrav.3 puta kada je izgubio na Roland Garosu posle poraza je uvek izmislio neku povredu a po terenu je letimo.To su neke novokomponovane povrede koje nisu vidljive golim okom.

zex

pre 2 godine

(srle, 17. oktobar 2021 18:13)
Samo u Australiji nije dozvoljen ulazak i to po negde, procitaj strane vesti, Snn na primer u Americi sledi zatvaranje za odredjenu grupu ljudi ali potvrda o prelezanom virusu i test omogucuju ulazak u zemlju.

srle

pre 2 godine

(Jova, 17. oktobar 2021 17:36)

Kao prvo, sport je sastavljen od pobeda i poraza, taj dan je Medvedev bio bolji pa je zasluženo pobedio na US Openu. Druga stvar, Novak se već vakcinisao, jer je bio na mestima gde pristup mogu imati samo vakcinisani. Tako da će sigurno igrati u Australiji, osim ako ga ne spreči neka povreda. Treća stvar, Novak je već zaboravio na nekoliko poraza u karijeri, čovek gleda samo napred i već se sprema za Pariz, Torino i Dejvis kup. Zbog svega navedenog, Đoković je najbolji teniser svih vremena i do kraja karijere pokušaće sve kako bi osvojio što više grend slem turnira.

Bob

pre 2 godine

Najrealnije bi bilo da Novak na Wimbldon dodje sa 22 slema i lagano ga osvoji(osim ako se ne sastane sa Federerom),potom opet napad na kalendarski slem sa nadamo se drugacijim ishodom!AO ce mu biti najtezi zadatak u sledecoj sezoni!

pirke

pre 2 godine

Neki se slade i misle da je Djoovic propao. PA samo cu vas podsetiti, 2019-e kada je Nadal osvojiio US open i uzeo 19 gs titula, svi su govorili daj e Novak ostao veciti treci, i da je NAdal buduci GOAT. 2020-e su govorili da je propustena dobra sezona, samo jedan GS uzet, bilo je cuveno 20=20>17, i kako Novak moze jos maksimalno jedan GS da uzme i to u Australiji, da ne mpopminjem da su neki upisivali Wimbldon Federeru ?! I sada 2021. Djokovic je konacno stigao rivale, a u svemu osim u GS ih je i prestigao. I sada ni to nije dovoljno, i 3 GS u godini su nedovoljni. Pa koliko ima igraca sa 3 ili vise GS u celoj karijeri? Pa Endi Marej i Vavrinka su u celoj karijeri osvojili onoliko GS koliko Novak u ovoj godini. Da ne pominjemo da je Djokovic jedini teniser u Open eri koji je svaki GS osvajao barem 2 puta, i realno, jedini od trojice koji moze jos da osvaja. Po meni, Federer, nema sanse vise da osvoji ni ATP 250. Nadal, mozda ima neke sanse na RG, ali samo tu. MAda na RG je po meni sada najveci favorit Cicipas. Sto se Djokovica tice, on ima velike sanse u Australiji, i na Vimbldonu. RG realno nije njegov turnir, i objektivno gledano ipak bih pre stavio Cicpasa tamo ya favorita jer jednostavno 11 godina razlike je dosta. US open, realno i tamo Djokovic ima sanse, ali nesto mu se ne da, 9 finala i 3 titule, zbog cega je tako, ne znam. No videcemo svakako, siguran sam da ce Djokovic imati barem 23 GS titule, Nadal, maksimalno 21, a Federer, cementirao se na 20 GS titula. Toliko.

Asteriks

pre 2 godine

A najbolje je da nece igrati u Australiji,pa to je njegov najbolji turnir u zivotu...Jos ima priliku da dodje do rekorda i osvoji rekordni 21gren slem....Pa i ako bude u situaciji da mora da se vakcinise,prije ce birati vakcinu,nego da ne igra u Australiji.

Jova

pre 2 godine

Pa realno vrlo lako može da se desi da Rodik bude u pravu i da Novak dodje na Wimbledon sa 20, a Rafa sa 21 GS titilom. Djokovic je porazom od Medvedeva izgubio najveću titulu ikada u tenisu, Kalendarski GS, kojim bi potvrdio GOAT status ne samo protiv Federera i Nadala, već i protiv nekog novog klinaca koji će u budućnosti dostici njegov broj GS titula ali bez osvojenog Kalendarskog GS. Toliko mnogo izgubljeno protiv realno osrednjeg igrača (za Djokovicevu klasu) koji ne zna forhend da udari. Očekujem pad motivacije kod Novaka i žestoko ispražnjenje baterije kojima će trebati dosta vremena da se napune. Možda neigranje AO, ukoliko vakcinacija bude zaista obavezna, mu i dobro dodje jer iskreno mislim da ga i ne bi osvojio. Previše istroseno deluje u ovom trenutku. Ovako će sačuvati snagu i napuniti baterije još više, što će mu dobro doći krajem sledeće sezone i početkom 2023.

Kada malo pogledate istoriju Djokoviceve karijeru u poslednjih 10 godina, uvek posle dobro odigranih sezona i nekoliko vezanih GS titula, bi usledilo pražnjenje i pauza u dobrim rezultatima. Tako da mislim da je bas to ono što ga čeka u narednih 8 meseci, a Korona i vakcinacija mu svakako ne idu na ruku.

srle

pre 2 godine

(Jova, 17. oktobar 2021 17:36)

Kao prvo, sport je sastavljen od pobeda i poraza, taj dan je Medvedev bio bolji pa je zasluženo pobedio na US Openu. Druga stvar, Novak se već vakcinisao, jer je bio na mestima gde pristup mogu imati samo vakcinisani. Tako da će sigurno igrati u Australiji, osim ako ga ne spreči neka povreda. Treća stvar, Novak je već zaboravio na nekoliko poraza u karijeri, čovek gleda samo napred i već se sprema za Pariz, Torino i Dejvis kup. Zbog svega navedenog, Đoković je najbolji teniser svih vremena i do kraja karijere pokušaće sve kako bi osvojio što više grend slem turnira.

pirke

pre 2 godine

Neki se slade i misle da je Djoovic propao. PA samo cu vas podsetiti, 2019-e kada je Nadal osvojiio US open i uzeo 19 gs titula, svi su govorili daj e Novak ostao veciti treci, i da je NAdal buduci GOAT. 2020-e su govorili da je propustena dobra sezona, samo jedan GS uzet, bilo je cuveno 20=20>17, i kako Novak moze jos maksimalno jedan GS da uzme i to u Australiji, da ne mpopminjem da su neki upisivali Wimbldon Federeru ?! I sada 2021. Djokovic je konacno stigao rivale, a u svemu osim u GS ih je i prestigao. I sada ni to nije dovoljno, i 3 GS u godini su nedovoljni. Pa koliko ima igraca sa 3 ili vise GS u celoj karijeri? Pa Endi Marej i Vavrinka su u celoj karijeri osvojili onoliko GS koliko Novak u ovoj godini. Da ne pominjemo da je Djokovic jedini teniser u Open eri koji je svaki GS osvajao barem 2 puta, i realno, jedini od trojice koji moze jos da osvaja. Po meni, Federer, nema sanse vise da osvoji ni ATP 250. Nadal, mozda ima neke sanse na RG, ali samo tu. MAda na RG je po meni sada najveci favorit Cicipas. Sto se Djokovica tice, on ima velike sanse u Australiji, i na Vimbldonu. RG realno nije njegov turnir, i objektivno gledano ipak bih pre stavio Cicpasa tamo ya favorita jer jednostavno 11 godina razlike je dosta. US open, realno i tamo Djokovic ima sanse, ali nesto mu se ne da, 9 finala i 3 titule, zbog cega je tako, ne znam. No videcemo svakako, siguran sam da ce Djokovic imati barem 23 GS titule, Nadal, maksimalno 21, a Federer, cementirao se na 20 GS titula. Toliko.

Ljubo

pre 2 godine

Šta ovaj hoće da kaže da na Roland Garosu Nadal nije bio zdrav pa ga je Đoković zato pobedio.Pa ovaj kada god izgubi na Roland Garosu nije bio nikada zdrav a kada pobedi onda je bio zdrav.To se zove kada si licemer i nikada ne možeš da priznaš da te je protivnik nadigrao na terenu nego ne bi me on pobedio da sam ja bio zdrav.3 puta kada je izgubio na Roland Garosu posle poraza je uvek izmislio neku povredu a po terenu je letimo.To su neke novokomponovane povrede koje nisu vidljive golim okom.

Irving

pre 2 godine

Takodje niko nakon poraza na RG i one diskvalifikacije sa proslog Uso nije mislio da ce se u samo jednoj godini uzeti tri slema i IZJEDNACITI sa ostalom dvojicom, mislim da jos nismo svesni sta je uradio u samo jednoj sezoni.

Mastam da sledece godine bude opet u poziciji da ima kalendarski slem, zasto da ne, ove "mlade" nade vidimo da su nestabilni, mada su protiv njega uvek silno motivisani.. Sta god bude uz Noleta zauvek

Bob

pre 2 godine

Najrealnije bi bilo da Novak na Wimbldon dodje sa 22 slema i lagano ga osvoji(osim ako se ne sastane sa Federerom),potom opet napad na kalendarski slem sa nadamo se drugacijim ishodom!AO ce mu biti najtezi zadatak u sledecoj sezoni!

JPR24

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.
(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)

Sad je kraj godine, odigrace dovoljno da zadrži prvo mesto. A za AO, ima vremena, to je tek idusce godine, ima turnira za spremanje. Rafa on može da čeka, ali pitanje je da li će moći !

Goran

pre 2 godine

Kako sada deluju smesno one optuzbe Rodika o pticjem gripu i sarsu kod Novaka. Rodik se povukao sa 30 godina a Novak sa 34 godine osvojio 3 slema i prvi cele godine. Rodik je njegovog doba bio vec 4 godine penzioner i sada je docekao poraz u finalu US Opena da mu opet proradi mrznja. Rodiku, cuti i pokri se usima.

Asteriks

pre 2 godine

A najbolje je da nece igrati u Australiji,pa to je njegov najbolji turnir u zivotu...Jos ima priliku da dodje do rekorda i osvoji rekordni 21gren slem....Pa i ako bude u situaciji da mora da se vakcinise,prije ce birati vakcinu,nego da ne igra u Australiji.

Mile JNA

pre 2 godine

@Pirke
Na RG Cicipas nikako ne može biti glavni favorit ako Nadal učestvuje. Zašto? Zato što igrače sa jednoručnim bekhendom tipa Tim, Vavrinka, Cicipas..... Nadal jede za doručak na šljaci. Što se tiče Novaka on je meni medju favoritima na AO, a možda najviše na sledećem Vimbldonu. Ipak videćemo hoće li Nadal uspeti da se oporavi i dostigne staru formu, hoće li Nole ostati posvećen i mentalno jak, jer nova trojka mladih tenisera je stigla i sve teže Novak izlazi na kraj sa njima.

Jova

pre 2 godine

Pa realno vrlo lako može da se desi da Rodik bude u pravu i da Novak dodje na Wimbledon sa 20, a Rafa sa 21 GS titilom. Djokovic je porazom od Medvedeva izgubio najveću titulu ikada u tenisu, Kalendarski GS, kojim bi potvrdio GOAT status ne samo protiv Federera i Nadala, već i protiv nekog novog klinaca koji će u budućnosti dostici njegov broj GS titula ali bez osvojenog Kalendarskog GS. Toliko mnogo izgubljeno protiv realno osrednjeg igrača (za Djokovicevu klasu) koji ne zna forhend da udari. Očekujem pad motivacije kod Novaka i žestoko ispražnjenje baterije kojima će trebati dosta vremena da se napune. Možda neigranje AO, ukoliko vakcinacija bude zaista obavezna, mu i dobro dodje jer iskreno mislim da ga i ne bi osvojio. Previše istroseno deluje u ovom trenutku. Ovako će sačuvati snagu i napuniti baterije još više, što će mu dobro doći krajem sledeće sezone i početkom 2023.

Kada malo pogledate istoriju Djokoviceve karijeru u poslednjih 10 godina, uvek posle dobro odigranih sezona i nekoliko vezanih GS titula, bi usledilo pražnjenje i pauza u dobrim rezultatima. Tako da mislim da je bas to ono što ga čeka u narednih 8 meseci, a Korona i vakcinacija mu svakako ne idu na ruku.

zex

pre 2 godine

(srle, 17. oktobar 2021 18:13)
Samo u Australiji nije dozvoljen ulazak i to po negde, procitaj strane vesti, Snn na primer u Americi sledi zatvaranje za odredjenu grupu ljudi ali potvrda o prelezanom virusu i test omogucuju ulazak u zemlju.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)


Nije da se nije spremao i da nije igrao. Ima on mnogo tenisa u rukama i nogama. Znamo da on stalno trenira i kada ne igra i kada se provodi i kada je na odmoru, on stalno živi u svojim navikama ili rutinama, uvek je tu neki trening.

Igrao je onaj atp kup pa AO a ona su došli begogradski turniri i to dva,p a bio je u MOnte Karlu i Rimu, zatim Garos, a onda Vimbldon ZA SAMO DVE NEDELJ ŠTO NIKO NE ISTIČE - TO JE NEVEROVATNO DA JE OSVOJIO OBA TURNIRA U TAKO MALOM RAZMAKU da i zatim za dve nedelje samo bio Tokio gde je igrao na dva fronta čak, A TO JE SVE IGRA I OPASAN TRENING, znači igrao je i posle je odigrao ceo US Open, znači svih 7 mečeva i to teških mečeva ! Znači Novak je u stalnoj akciji.

Novak je i prošle godine igrao US Open za razliku od mnogih i stigao do 4.kola. Pa je igrao Rim i SInsinati i čak ih osvojio, oba.

Novaku je ovo druga godina da je odigrao sva četiri finala gren slemova, to je uspeo i 2015.
Oba puta je uzeo tri titule i jedno vicešampionsko mesto. Nadal to nije nikada a Federer je imao istu situaciju takođe 2 puta , 2006. i 2007. s tim što je on i treći put 2009. igrao u 4 finala ali osvojio dva, to je godina kada je uzeo Garos.

Nije igrao kao prethodnih godina jer i sam ima godina ali i situacija nije zgodna za putovanja i mnogi nisu igrali kao prethodnih godina iz raznoraznih razloga.

rebro

pre 2 godine

@dale, Rodik je želeo da kaže da može lako da se desi situacija da Novak ne odigra nijedan meč do RG ili čak i gore da ga zaustave na 20 slemova zbog vakcinacije.

Pr i nc

pre 2 godine

Samo se plašim da će na kraju da zafali onaj Us open kada je diskvalifikovan. Tačno će taj jedan biti presudan, a odluka sudija je mogla da bude i drugačija.

Posmatrač

pre 2 godine

Novak ono što njihovi dva rivala RF i RN nisu igrao sva četiri GS finala u jednoj godini od toga tri osvojio a jedan izgubio. To pokazuje koliko je Novak najjači i koliko teško ga dobiti na GS u finalu.

Jova

pre 2 godine

Pa realno vrlo lako može da se desi da Rodik bude u pravu i da Novak dodje na Wimbledon sa 20, a Rafa sa 21 GS titilom. Djokovic je porazom od Medvedeva izgubio najveću titulu ikada u tenisu, Kalendarski GS, kojim bi potvrdio GOAT status ne samo protiv Federera i Nadala, već i protiv nekog novog klinaca koji će u budućnosti dostici njegov broj GS titula ali bez osvojenog Kalendarskog GS. Toliko mnogo izgubljeno protiv realno osrednjeg igrača (za Djokovicevu klasu) koji ne zna forhend da udari. Očekujem pad motivacije kod Novaka i žestoko ispražnjenje baterije kojima će trebati dosta vremena da se napune. Možda neigranje AO, ukoliko vakcinacija bude zaista obavezna, mu i dobro dodje jer iskreno mislim da ga i ne bi osvojio. Previše istroseno deluje u ovom trenutku. Ovako će sačuvati snagu i napuniti baterije još više, što će mu dobro doći krajem sledeće sezone i početkom 2023.

Kada malo pogledate istoriju Djokoviceve karijeru u poslednjih 10 godina, uvek posle dobro odigranih sezona i nekoliko vezanih GS titula, bi usledilo pražnjenje i pauza u dobrim rezultatima. Tako da mislim da je bas to ono što ga čeka u narednih 8 meseci, a Korona i vakcinacija mu svakako ne idu na ruku.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.

Ljubo

pre 2 godine

Šta ovaj hoće da kaže da na Roland Garosu Nadal nije bio zdrav pa ga je Đoković zato pobedio.Pa ovaj kada god izgubi na Roland Garosu nije bio nikada zdrav a kada pobedi onda je bio zdrav.To se zove kada si licemer i nikada ne možeš da priznaš da te je protivnik nadigrao na terenu nego ne bi me on pobedio da sam ja bio zdrav.3 puta kada je izgubio na Roland Garosu posle poraza je uvek izmislio neku povredu a po terenu je letimo.To su neke novokomponovane povrede koje nisu vidljive golim okom.

Bob

pre 2 godine

Najrealnije bi bilo da Novak na Wimbldon dodje sa 22 slema i lagano ga osvoji(osim ako se ne sastane sa Federerom),potom opet napad na kalendarski slem sa nadamo se drugacijim ishodom!AO ce mu biti najtezi zadatak u sledecoj sezoni!

Pr i nc

pre 2 godine

Samo se plašim da će na kraju da zafali onaj Us open kada je diskvalifikovan. Tačno će taj jedan biti presudan, a odluka sudija je mogla da bude i drugačija.

Goran

pre 2 godine

Kako sada deluju smesno one optuzbe Rodika o pticjem gripu i sarsu kod Novaka. Rodik se povukao sa 30 godina a Novak sa 34 godine osvojio 3 slema i prvi cele godine. Rodik je njegovog doba bio vec 4 godine penzioner i sada je docekao poraz u finalu US Opena da mu opet proradi mrznja. Rodiku, cuti i pokri se usima.

srle

pre 2 godine

(Jova, 17. oktobar 2021 17:36)

Kao prvo, sport je sastavljen od pobeda i poraza, taj dan je Medvedev bio bolji pa je zasluženo pobedio na US Openu. Druga stvar, Novak se već vakcinisao, jer je bio na mestima gde pristup mogu imati samo vakcinisani. Tako da će sigurno igrati u Australiji, osim ako ga ne spreči neka povreda. Treća stvar, Novak je već zaboravio na nekoliko poraza u karijeri, čovek gleda samo napred i već se sprema za Pariz, Torino i Dejvis kup. Zbog svega navedenog, Đoković je najbolji teniser svih vremena i do kraja karijere pokušaće sve kako bi osvojio što više grend slem turnira.

pirke

pre 2 godine

Neki se slade i misle da je Djoovic propao. PA samo cu vas podsetiti, 2019-e kada je Nadal osvojiio US open i uzeo 19 gs titula, svi su govorili daj e Novak ostao veciti treci, i da je NAdal buduci GOAT. 2020-e su govorili da je propustena dobra sezona, samo jedan GS uzet, bilo je cuveno 20=20>17, i kako Novak moze jos maksimalno jedan GS da uzme i to u Australiji, da ne mpopminjem da su neki upisivali Wimbldon Federeru ?! I sada 2021. Djokovic je konacno stigao rivale, a u svemu osim u GS ih je i prestigao. I sada ni to nije dovoljno, i 3 GS u godini su nedovoljni. Pa koliko ima igraca sa 3 ili vise GS u celoj karijeri? Pa Endi Marej i Vavrinka su u celoj karijeri osvojili onoliko GS koliko Novak u ovoj godini. Da ne pominjemo da je Djokovic jedini teniser u Open eri koji je svaki GS osvajao barem 2 puta, i realno, jedini od trojice koji moze jos da osvaja. Po meni, Federer, nema sanse vise da osvoji ni ATP 250. Nadal, mozda ima neke sanse na RG, ali samo tu. MAda na RG je po meni sada najveci favorit Cicipas. Sto se Djokovica tice, on ima velike sanse u Australiji, i na Vimbldonu. RG realno nije njegov turnir, i objektivno gledano ipak bih pre stavio Cicpasa tamo ya favorita jer jednostavno 11 godina razlike je dosta. US open, realno i tamo Djokovic ima sanse, ali nesto mu se ne da, 9 finala i 3 titule, zbog cega je tako, ne znam. No videcemo svakako, siguran sam da ce Djokovic imati barem 23 GS titule, Nadal, maksimalno 21, a Federer, cementirao se na 20 GS titula. Toliko.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)


Nije da se nije spremao i da nije igrao. Ima on mnogo tenisa u rukama i nogama. Znamo da on stalno trenira i kada ne igra i kada se provodi i kada je na odmoru, on stalno živi u svojim navikama ili rutinama, uvek je tu neki trening.

Igrao je onaj atp kup pa AO a ona su došli begogradski turniri i to dva,p a bio je u MOnte Karlu i Rimu, zatim Garos, a onda Vimbldon ZA SAMO DVE NEDELJ ŠTO NIKO NE ISTIČE - TO JE NEVEROVATNO DA JE OSVOJIO OBA TURNIRA U TAKO MALOM RAZMAKU da i zatim za dve nedelje samo bio Tokio gde je igrao na dva fronta čak, A TO JE SVE IGRA I OPASAN TRENING, znači igrao je i posle je odigrao ceo US Open, znači svih 7 mečeva i to teških mečeva ! Znači Novak je u stalnoj akciji.

Novak je i prošle godine igrao US Open za razliku od mnogih i stigao do 4.kola. Pa je igrao Rim i SInsinati i čak ih osvojio, oba.

Novaku je ovo druga godina da je odigrao sva četiri finala gren slemova, to je uspeo i 2015.
Oba puta je uzeo tri titule i jedno vicešampionsko mesto. Nadal to nije nikada a Federer je imao istu situaciju takođe 2 puta , 2006. i 2007. s tim što je on i treći put 2009. igrao u 4 finala ali osvojio dva, to je godina kada je uzeo Garos.

Nije igrao kao prethodnih godina jer i sam ima godina ali i situacija nije zgodna za putovanja i mnogi nisu igrali kao prethodnih godina iz raznoraznih razloga.

Asteriks

pre 2 godine

A najbolje je da nece igrati u Australiji,pa to je njegov najbolji turnir u zivotu...Jos ima priliku da dodje do rekorda i osvoji rekordni 21gren slem....Pa i ako bude u situaciji da mora da se vakcinise,prije ce birati vakcinu,nego da ne igra u Australiji.

JPR24

pre 2 godine

Jasna mi je strategija da vija samo GS-ove.
Ali mi nije jasno da zeli da ih igra bez pripremnih turnira. Ali i to, koliko posle poraza na nekim turnirima moze psihicki da padne.
Znam da je od Medvedeva izgubio, ne zato sto je bio losiji(a jeste taj dan).,vec je izgubio jer nije psihicki mogao da izdrzi pritisak.
Mene je strah da ce on zbog pritiska i dalje gubiti neka GS finala. I lako je moguce da ce ostati na ovih 20.
A Rafa? On ceka RG, i sve stavlja na taj turnir. Ide po svoju 21. i tesko ce ga neko zaustaviti.
(GanDra Šajkaš, 17. oktobar 2021 18:35)

Sad je kraj godine, odigrace dovoljno da zadrži prvo mesto. A za AO, ima vremena, to je tek idusce godine, ima turnira za spremanje. Rafa on može da čeka, ali pitanje je da li će moći !

Mile JNA

pre 2 godine

@Pirke
Na RG Cicipas nikako ne može biti glavni favorit ako Nadal učestvuje. Zašto? Zato što igrače sa jednoručnim bekhendom tipa Tim, Vavrinka, Cicipas..... Nadal jede za doručak na šljaci. Što se tiče Novaka on je meni medju favoritima na AO, a možda najviše na sledećem Vimbldonu. Ipak videćemo hoće li Nadal uspeti da se oporavi i dostigne staru formu, hoće li Nole ostati posvećen i mentalno jak, jer nova trojka mladih tenisera je stigla i sve teže Novak izlazi na kraj sa njima.

Irving

pre 2 godine

Takodje niko nakon poraza na RG i one diskvalifikacije sa proslog Uso nije mislio da ce se u samo jednoj godini uzeti tri slema i IZJEDNACITI sa ostalom dvojicom, mislim da jos nismo svesni sta je uradio u samo jednoj sezoni.

Mastam da sledece godine bude opet u poziciji da ima kalendarski slem, zasto da ne, ove "mlade" nade vidimo da su nestabilni, mada su protiv njega uvek silno motivisani.. Sta god bude uz Noleta zauvek

zex

pre 2 godine

(srle, 17. oktobar 2021 18:13)
Samo u Australiji nije dozvoljen ulazak i to po negde, procitaj strane vesti, Snn na primer u Americi sledi zatvaranje za odredjenu grupu ljudi ali potvrda o prelezanom virusu i test omogucuju ulazak u zemlju.

rebro

pre 2 godine

@dale, Rodik je želeo da kaže da može lako da se desi situacija da Novak ne odigra nijedan meč do RG ili čak i gore da ga zaustave na 20 slemova zbog vakcinacije.

Posmatrač

pre 2 godine

Novak ono što njihovi dva rivala RF i RN nisu igrao sva četiri GS finala u jednoj godini od toga tri osvojio a jedan izgubio. To pokazuje koliko je Novak najjači i koliko teško ga dobiti na GS u finalu.