Petak, 15.10.2021.

16:00

Njegovo leteće visočanstvo – GOAT u nastajanju

Izvor: B92

Njegovo leteæe visoèanstvo – GOAT u nastajanju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Rajkovic

pre 2 godine

Strasno je onu kosarkasku anlfabetu uopste spominjati jeste kralj Ali izgubljenih lopti I pravoliniskog kretanja nikad nikaku magiju od njega nisam video visinu I silinu I'ma da je visok 190 u uzivotu nebi video NBA juce pogledah Tejtuma covek uradio taku zablezu da ti pamet stane I sibne trojku I pomislih pa ovo onaj robokap do kralja zivota nebi uvezbao da bi bio kralj kosarke mora's kao Irving nek zadivljuce vestine da pokazes a ne kao Dzabar das million koseva iz horoga ma jako intersantno Lebron jeste Malo zanimljiviji Ali ne preterano

mandingožoel

pre 2 godine

Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.
(vince carter, 15. oktobar 2021 17:14)

čime se drogiras ćebrala

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Kao sto je pisac naveo “zamislite da se sad pojavi neki lik sa koledza i razvali najbolju americku repzentaciju”. Time je rekao sve. Da se razumemo, ni meni nije bio omiljeni igrac, skoro uvek sam navijao protiv njega ali da je najbolji, najbolji je.

Danilo

pre 2 godine

Dzordan je gotovo genetski predrodrrdjen za kossrku .Velike sake a duzina stopala ispod proseka za tu visinu , su mu omogucavala da se neverovatmo krece po terenu a pritom ima i kontrolu lopte neverovatnu .Na sve to atleta odraz od gotovo 50 inca ,pritom radna etika i mentalitet pobednika koji se retko vidja .Naravno da ni on nije savrsen , sve je to praceno svim tim njegovim l epizodama sa kockanjem alkoholom i svim drugim problemima usputno .Jos jedN pokaztelj o kakvom mentalitetu se radi ,svi veliki igraci su poznati da imaju neku specificnost , recimo Medzik je bio bas zenskaros veliki , soutajm Lejkersi su donekl3 i dobili naziv jer je pravio stalno zurke u doba najveve njegove dominacije i Lejkersa .Medjutim ovo sto je Dzordan radio van terena je van ludosti svih ostali , jedino je Rodman bio nivo iznad .

king

pre 2 godine

Nisam volio MJ, kako starim draži mi je , ne zato sto mislim da je bolji s vremenom nego koliko god loš da bio, drugi su skroz nebitni u usporedbi. Uvijek je bilo 9 igrača i Jordan, volio ga ili ne.
Ima zanimljivosti koje nitko nije nadmašio, npr. hang time ili efekt tomahawka koji nitko ne razumije utoliko sto igrač nabije snagu i težinu u ramenima kao na glavu čekića i koncentracijom mase na vrhu razbija obrambeni zid. Vještina kao fizikalni fenomen dolazi iz tehnike lova kopljem i sjekirom među domorocima, gdje bačeno oružje leti pravocrtno. Nitko drugi do danas ni izbliza to nije shvatio a kamoli znao provesti.

realno

pre 2 godine

Oni najmlađi smatraju da je GOAT LeBron,oni stariji( kojih ima najviše na ovom portalu)misle da je Jordan a oni još stariji koji su imali prilike da gledaju NBA još od sedamdesetih,kao ja,smatraju da je GOAT Kareem Abdul Jabbar.
On nije bio tako atraktivan igrač kao pomenuta dvojica jer je bio centar ali su njegove brojke nestvarne.
-ruki godine
-5 titula NBA
-MVP 6 puta
-19 puta all star
-10 idealna tim NBA
-5 idelni tim odbrane NBA
-prosek 25poena,11skokova,4 asistencije
-38387 poena

Miloje

pre 2 godine

Lepo si napisao momče... Sve pohvale, jer mnogi ne znaju ništa o Majklovim počecima te 1984.godine.
Ovakvi tekstovi su jedna od biti novinarskog posla...

Kale

pre 2 godine

Lebronu je Igoudala bio MVP Finala, Jordan to nikad ne bi dozvolio.
(goran, 15. oktobar 2021 20:17)




Misliš, Pipen i Rodman to ne bi dozvolili???

ja

pre 2 godine

@ (7, 15. oktobar 2021 19:26)

Pa normalno da LBJ radi na terenu gomilu stvari koje Džordan ne može. Čovek ipak ima 50 i kusur godina...

Marketing

pre 2 godine

Za sve koji kažu: najbolji je jer mu je sponzor najjača kompanija. E pa pogledajte koliko je bila jaka i gde se na tržištu nalazila ta kompanija pre nego što je neko potpisao ugovor sa njom... Uopšte nisam siguran da su mu platili dovoljno.

vince carter

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?
(Lav Lazo, 15. oktobar 2021 18:23)

Au brate.... Naravno da bih izabrao Lebrona u 1 na 1. Pa čovek je viši brži i jači od Majkla, ne pita se tu Džordan ništa....

jд123

pre 2 godine

Miličić Darko NBA šampion

Твој ник каже све. Те титуле не вреде ништа за Дарка, јер би биле освојене и без њега.
Драго ми је да видим да осим тебе само познати хејтери српских спортиста омаложавају Џордана, да није најбољи свих времена.

То говори све. То је најбољи доказ да је Џордан најбољи свих времена, јер све што они напишу је у стварности супротно, хе, хе, хе ;)

7

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.
(vince carter, 15. oktobar 2021 19:00)



A poeni su sve? Pa Lebron je u top 5 skorera ikada a radi sve ostalo na terenu što Džordan ne može.

RS92

pre 2 godine

1970ih niko ne gleda NBA (cak niti u SAD). 1980ih rivalstvo Seltiksa i Lejkersa postavilo košarku u centar pažnje u SAD. Krajem 198Oih pocinje satelitski prenos NBA mečeva u Evropi i svijetu. 1990ih"Hej,Dejvide, treba nam neka ikona,neki 'Isus' koji će privuci cijeli svijet da prati NBA. Dzordan je sjajan za to. Biće para ko u priči..." Nekad se kosti lomile za milioncic a danas se brišu patike sa tim.

The Unforgiven

pre 2 godine

Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)
------------------------

O cemu ti? Pa najveci americki mediji su pisali spekulacije da mu je cale ubijen bas zbog Jordanovih kockarskih dugova, i posle da ga je David Stern izbacio iz NBA bas zbog kocke. Ne kazem da su takve price istinite, ali daleko o tome da "mediji u Americi nisu napisali ni jednu losu rec o Jordanu".
Pa Sam Smith je cak napisao i knjigu "Jordan Rules" u kojoj je kritikovao Jordanovo ponasanje prema timu i timskim kolegama nakon sto je jedan saigrac pricao sa Smithom (uvek se verovalo da je to bio Horace Grant, ali nikada nije dokazano).

Kolubara i Brda

pre 2 godine

Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)

A to je da ima vrlo vrlo jakog sponzora

Bane

pre 2 godine

Ljudi, kosarka je simpatican, ali fejk sport, upravo najvise zbog Dzordana. Pa za njega ne postojase koraci, i to se nastavi do danasnjih dana.

7

pre 2 godine

Nikada neće niko biti bolji od Džordana??? Neki ljudi su stvarno za ispitivanje. Jasno je da je Lebron bolji, ali ako neko nekada pretekne Lebrona normalno da ću priznati. Ratne traume i marketing (na ovim mladjima) svašta rade, šta reći.

Pobrkan narod

pre 2 godine

Džordan je na vrhu NBA istorije po skoro svim naprednim statistikama(PER,VORP,winshares per 48,box plus minus)i posle njega je uvek LeBron.
Tako da mi smeta kad vidim da Džordanovci brane Džordana potpuno pogrešnim argumentima,umesto da pričate o njegovoj dominaciji,efikasnosti,odbrani i tranziciji,vi pričate kako "statistika nije bitna" i pritom unižavate Lebronovu karijeru.Jer,Lebron je bez ikakve rasprave drugi najbolji igrač svih vremena,to govori i bazična i napredna statistika,ma koliko vi širili patetiku da je "statistika kao bikini".
1.Džordan
2.LeBron
3.Karim

Lav Lazo

pre 2 godine

@Miličić Darko NBA šampion
Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?

djoni

pre 2 godine

Svakako jedan od najboljih svih vremena, ali i jedno od prvih cudovista marketinga. Nista manji vanzemaljci od njega nisu ni Durent, ni Kajri Irving, ni Stef Kari, po onome sta sve rade na terenu, svako na svoj nacin. Takodje, Jordan je i prvi igrac zbog kojeg su "izvitoperena" pravila kosarke, samo da bi sve izgledalo atraktivnije. Za njega brate koraci nisu ni postojali.

bmiles

pre 2 godine

Ko nije gledao MJ uzivo nezna sta je propustio.Igra se i igrace se kosarka u buducnosti ali ne verujem da se moze pojaviti ovakav igrac IKAD!
On je unikat - svi ostali su blede kopije! Kraj price zauvek GOAT ovog sporta!

vince carter

pre 2 godine

@Milicic Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)
Slobodno se moze obrisati "basketball".

Back in Black

pre 2 godine

Od Lebrona je i Kobe bio veci igrac.
(dr.haus, 15. oktobar 2021 17:06)
Pa za mene je i Lari Bird veci igrac od Lebrona.Lari Bird je bio ubica kakav se nikada nije rodio.O njemu ima bezbroj anegdota,covek je bio nešto posebno.Manite vi Lebrona,svaka njemu cast ali brate mili gde on dodje tu se dese 50 trejda.Niko ne može da me ubedi da je Lebron ne znam koliko bolji igrac i da li je uopšte od Kevina Durenta.Cak je u jednim periodu najbolji igrac bio Kavaj Lenard.A jedno par godina ubedljivo najbolji igrac na svetu je bio Stef Kari.Tako da dolazimo do toga da Lebron nije bio najbolji ni u svom vremenu a ne da bude bolji od Jordana.

vince carter

pre 2 godine

Neki komentari koji velicaju Jordana su iritantni,ali su meni mnogo iritantniji komentari Lebronovih fanova. Ako ja nisam bio taj koji je argumentovao svoje komentare svih ovih godina,onda ne znam ko je. Kako moze Lebron fanovima biti marketing argument kada je i sam Lebron zivi marketing,Nike su sa njim napravili ugovor jos pre Nba karijere,posto je vec odredjen za buduce lice lige,poklonjena mu je nagrada za rukija godina koju je u najmanju ruku morao da podeli sa Karmelom. Obojica su dosli u timove sa jednakim skorom,Karmelo se plasirao u playoff na zapadu sto je samo po sebi dovoljno,cak racunajuci celokupnu statistiku od procenata suta i ostalog pa isti su bili. Covek je uzeo broj 23,godinama je jurio da snimi Space Jam 2,na kraju kako je ispao,bolje da nije ni snimljen. Ako to sve nije marketing i kopiranje onda ne znam sta je. Ne,Lebron nije prevazisao Jordana,ovaj je bio mnogo vestiji igrac sa mnogo vise oruzija u Arsenalu,Lebron je napredovao od kada je poceo da trenira sa Hakim Olajdzuvonom koji je i sam rekao da je Jordan daleko superiorniji igrac nakon tih treninga. Na kraju ko to odredjuje ko je koga prevazisao i ko proglasava tako nesto? Na kraju 80% ljudi,73% nba kosarkasa izglasa Jordana i to dok je Lebron jos aktivan i ima tu prednost trenutnog,sta vise reci!!!

Goks

pre 2 godine

O tome da je najbolji u istoriji, suvišno je pričati...ne samo košarkaš nego sportista uopšte. Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne. Čovek se zapita, zašto. Pa zato što je čovek imao nevidjenu harizmu, prosto auru iznad glave. Čudo jedno. On je i sad veća zvezda tamo nego svi ovi sada zajedno. Ako ne verujete, pitajte Tonija Kukoča. Sad je uvodio Tonija u kuću slavnih. Gomila zvezda, bivših i sadasnjih, kaže, kad se pojavio Majkl sve odjednom stali, utihnulo. Kao da se pojavio Sveti Petar. Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.

POP

pre 2 godine

Razgovor novinara i Džordana

Da li bi vaš tim Čikago Bulsa iz 90'ih mogao da pobedi sadašnji tim Lejkersa predvođen Lebronom?
- DA
Sa koliko razlike?
- SA 2-3 KOŠA RAZLIKE
Zašto mislite da bila toliko mala razlika?
-ZATO ŠTO MI SADA IMAMO PO 60 GODINA!

Džordan, jednostavno najveći svih vremena!!!

smeh

pre 2 godine

Možete li da zamislite da su igrači u ono vreme bili bez svog ja i da su išli linijom manjeg otpora kao većina današnjih košarkaša kakvu bi karijeru imao Džordan? Zamislite da je prešao u Jutu sa Melounom, Stoktonom ili da je tražio da mu dovedu Olajdžuvona ili Juinga, ili da je pojačao moje Sonikse pa da sa Pejtonom i Kempom gaze ostatak NBA, itd. Takva ekipa bi možda izgubila desetak utakmica dokle god su zajedno, ne samo u jednoj sezoni. Srećom nisu bili takvi pajvani pa su ljudi mogli da uživaju u košarci, takmičenju tokom regularne sezone i tokom doigravanja i imali su prilike da gledaju legendarne duele, mečeve.

vince carter

pre 2 godine

Setite se i toga,ajde da ne uzimamo u obzir olimpijadu 2004 godine posle ruki sezone i kada nije bio glavni igrac,ali je Lebron 2006 kao glavni igrac i najbolji strelac lige izgubio sa ostalim mladim Nba zvezdama polufinale od Grcke,a koja je potom u finalu izgubila od Spanije skoro 40 razlike. Napomena da bi dream tim Amerike verovatno izgubio i finale od Spanije 2008 godine bez Kobi Brajanta koji ih je odrzao u poslednjoj cetvrtini.

Ivan

pre 2 godine

Bio na moru u Dubrovniku. Bio sam mali i nisu mi dali da noću gledam prenose, ali se sećam da su posle na plaži matorci pričali kako sa Amerima ne može da se igra...

nista o nicemu

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.

King James

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)




To jedini argument koji ide u korist njega, ali nije ni to pošto stoji tamo od kada postoji sajt. Marketinška prevara ni do kolena Kralju.

Green

pre 2 godine

Какав текст, мајко мила... Ми мало старији, из тог доба, знамо како је било пратити утакмице када је он играо... Убедљиво најкомплетнији кошаркаш свих времена, једноставно није поседовао слабих тачака. Највећи и један једини - Ем Џеј!

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Nesumnjivo najbolji igrač svog vremena i nakon završetka karijere najbolji ikad, ali jako je tužno što 90% posetilaca ovog sajta ne može objektivno da se pomiri sa tim da se pojavio bolji igrač od njega. Veliki marketing i mediji su učinili da čim čovek malo razmisli glavom i izjavi da je Lebron prevazišao Majka isprani mozgovi te proglase ludim... Nikad ovde nećete videti neki dobar argument u korist Majkla, samo će ti reći da nisi normalan ako ne misliš da je najbolji ikad i ignorisati jasne razloge zašto je prevazidjen. Nadam se da će ljudi jednog dana shvatiti da je leteći Majkl pao na drugo mesto i da ga je prevazišao Kralj Džejms

Rade 74

pre 2 godine

Svi vi Kingovi koji toliko hvalite Jamesa,nije sve u statistici,treba košarkaša pogledati kao ćoveka a ne samo kao mašinu za davanje koševa.I ruku na srce,Kobe i Magic su daleko ispred nabildovanog!!!

POP

pre 2 godine

Razgovor novinara i Džordana

Da li bi vaš tim Čikago Bulsa iz 90'ih mogao da pobedi sadašnji tim Lejkersa predvođen Lebronom?
- DA
Sa koliko razlike?
- SA 2-3 KOŠA RAZLIKE
Zašto mislite da bila toliko mala razlika?
-ZATO ŠTO MI SADA IMAMO PO 60 GODINA!

Džordan, jednostavno najveći svih vremena!!!

nista o nicemu

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.

Green

pre 2 godine

Какав текст, мајко мила... Ми мало старији, из тог доба, знамо како је било пратити утакмице када је он играо... Убедљиво најкомплетнији кошаркаш свих времена, једноставно није поседовао слабих тачака. Највећи и један једини - Ем Џеј!

Back in Black

pre 2 godine

Od Lebrona je i Kobe bio veci igrac.
(dr.haus, 15. oktobar 2021 17:06)
Pa za mene je i Lari Bird veci igrac od Lebrona.Lari Bird je bio ubica kakav se nikada nije rodio.O njemu ima bezbroj anegdota,covek je bio nešto posebno.Manite vi Lebrona,svaka njemu cast ali brate mili gde on dodje tu se dese 50 trejda.Niko ne može da me ubedi da je Lebron ne znam koliko bolji igrac i da li je uopšte od Kevina Durenta.Cak je u jednim periodu najbolji igrac bio Kavaj Lenard.A jedno par godina ubedljivo najbolji igrac na svetu je bio Stef Kari.Tako da dolazimo do toga da Lebron nije bio najbolji ni u svom vremenu a ne da bude bolji od Jordana.

vince carter

pre 2 godine

Neki komentari koji velicaju Jordana su iritantni,ali su meni mnogo iritantniji komentari Lebronovih fanova. Ako ja nisam bio taj koji je argumentovao svoje komentare svih ovih godina,onda ne znam ko je. Kako moze Lebron fanovima biti marketing argument kada je i sam Lebron zivi marketing,Nike su sa njim napravili ugovor jos pre Nba karijere,posto je vec odredjen za buduce lice lige,poklonjena mu je nagrada za rukija godina koju je u najmanju ruku morao da podeli sa Karmelom. Obojica su dosli u timove sa jednakim skorom,Karmelo se plasirao u playoff na zapadu sto je samo po sebi dovoljno,cak racunajuci celokupnu statistiku od procenata suta i ostalog pa isti su bili. Covek je uzeo broj 23,godinama je jurio da snimi Space Jam 2,na kraju kako je ispao,bolje da nije ni snimljen. Ako to sve nije marketing i kopiranje onda ne znam sta je. Ne,Lebron nije prevazisao Jordana,ovaj je bio mnogo vestiji igrac sa mnogo vise oruzija u Arsenalu,Lebron je napredovao od kada je poceo da trenira sa Hakim Olajdzuvonom koji je i sam rekao da je Jordan daleko superiorniji igrac nakon tih treninga. Na kraju ko to odredjuje ko je koga prevazisao i ko proglasava tako nesto? Na kraju 80% ljudi,73% nba kosarkasa izglasa Jordana i to dok je Lebron jos aktivan i ima tu prednost trenutnog,sta vise reci!!!

Rade 74

pre 2 godine

Svi vi Kingovi koji toliko hvalite Jamesa,nije sve u statistici,treba košarkaša pogledati kao ćoveka a ne samo kao mašinu za davanje koševa.I ruku na srce,Kobe i Magic su daleko ispred nabildovanog!!!

smeh

pre 2 godine

Možete li da zamislite da su igrači u ono vreme bili bez svog ja i da su išli linijom manjeg otpora kao većina današnjih košarkaša kakvu bi karijeru imao Džordan? Zamislite da je prešao u Jutu sa Melounom, Stoktonom ili da je tražio da mu dovedu Olajdžuvona ili Juinga, ili da je pojačao moje Sonikse pa da sa Pejtonom i Kempom gaze ostatak NBA, itd. Takva ekipa bi možda izgubila desetak utakmica dokle god su zajedno, ne samo u jednoj sezoni. Srećom nisu bili takvi pajvani pa su ljudi mogli da uživaju u košarci, takmičenju tokom regularne sezone i tokom doigravanja i imali su prilike da gledaju legendarne duele, mečeve.

Goks

pre 2 godine

O tome da je najbolji u istoriji, suvišno je pričati...ne samo košarkaš nego sportista uopšte. Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne. Čovek se zapita, zašto. Pa zato što je čovek imao nevidjenu harizmu, prosto auru iznad glave. Čudo jedno. On je i sad veća zvezda tamo nego svi ovi sada zajedno. Ako ne verujete, pitajte Tonija Kukoča. Sad je uvodio Tonija u kuću slavnih. Gomila zvezda, bivših i sadasnjih, kaže, kad se pojavio Majkl sve odjednom stali, utihnulo. Kao da se pojavio Sveti Petar. Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)
Slobodno se moze obrisati "basketball".

bmiles

pre 2 godine

Ko nije gledao MJ uzivo nezna sta je propustio.Igra se i igrace se kosarka u buducnosti ali ne verujem da se moze pojaviti ovakav igrac IKAD!
On je unikat - svi ostali su blede kopije! Kraj price zauvek GOAT ovog sporta!

Ivan

pre 2 godine

Bio na moru u Dubrovniku. Bio sam mali i nisu mi dali da noću gledam prenose, ali se sećam da su posle na plaži matorci pričali kako sa Amerima ne može da se igra...

vince carter

pre 2 godine

Setite se i toga,ajde da ne uzimamo u obzir olimpijadu 2004 godine posle ruki sezone i kada nije bio glavni igrac,ali je Lebron 2006 kao glavni igrac i najbolji strelac lige izgubio sa ostalim mladim Nba zvezdama polufinale od Grcke,a koja je potom u finalu izgubila od Spanije skoro 40 razlike. Napomena da bi dream tim Amerike verovatno izgubio i finale od Spanije 2008 godine bez Kobi Brajanta koji ih je odrzao u poslednjoj cetvrtini.

Marketing

pre 2 godine

Za sve koji kažu: najbolji je jer mu je sponzor najjača kompanija. E pa pogledajte koliko je bila jaka i gde se na tržištu nalazila ta kompanija pre nego što je neko potpisao ugovor sa njom... Uopšte nisam siguran da su mu platili dovoljno.

Lav Lazo

pre 2 godine

@Miličić Darko NBA šampion
Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?

Miloje

pre 2 godine

Lepo si napisao momče... Sve pohvale, jer mnogi ne znaju ništa o Majklovim počecima te 1984.godine.
Ovakvi tekstovi su jedna od biti novinarskog posla...

ja

pre 2 godine

@ (7, 15. oktobar 2021 19:26)

Pa normalno da LBJ radi na terenu gomilu stvari koje Džordan ne može. Čovek ipak ima 50 i kusur godina...

The Unforgiven

pre 2 godine

Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)
------------------------

O cemu ti? Pa najveci americki mediji su pisali spekulacije da mu je cale ubijen bas zbog Jordanovih kockarskih dugova, i posle da ga je David Stern izbacio iz NBA bas zbog kocke. Ne kazem da su takve price istinite, ali daleko o tome da "mediji u Americi nisu napisali ni jednu losu rec o Jordanu".
Pa Sam Smith je cak napisao i knjigu "Jordan Rules" u kojoj je kritikovao Jordanovo ponasanje prema timu i timskim kolegama nakon sto je jedan saigrac pricao sa Smithom (uvek se verovalo da je to bio Horace Grant, ali nikada nije dokazano).

vince carter

pre 2 godine

@Milicic Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.

jд123

pre 2 godine

Miličić Darko NBA šampion

Твој ник каже све. Те титуле не вреде ништа за Дарка, јер би биле освојене и без њега.
Драго ми је да видим да осим тебе само познати хејтери српских спортиста омаложавају Џордана, да није најбољи свих времена.

То говори све. То је најбољи доказ да је Џордан најбољи свих времена, јер све што они напишу је у стварности супротно, хе, хе, хе ;)

vince carter

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Nesumnjivo najbolji igrač svog vremena i nakon završetka karijere najbolji ikad, ali jako je tužno što 90% posetilaca ovog sajta ne može objektivno da se pomiri sa tim da se pojavio bolji igrač od njega. Veliki marketing i mediji su učinili da čim čovek malo razmisli glavom i izjavi da je Lebron prevazišao Majka isprani mozgovi te proglase ludim... Nikad ovde nećete videti neki dobar argument u korist Majkla, samo će ti reći da nisi normalan ako ne misliš da je najbolji ikad i ignorisati jasne razloge zašto je prevazidjen. Nadam se da će ljudi jednog dana shvatiti da je leteći Majkl pao na drugo mesto i da ga je prevazišao Kralj Džejms

djoni

pre 2 godine

Svakako jedan od najboljih svih vremena, ali i jedno od prvih cudovista marketinga. Nista manji vanzemaljci od njega nisu ni Durent, ni Kajri Irving, ni Stef Kari, po onome sta sve rade na terenu, svako na svoj nacin. Takodje, Jordan je i prvi igrac zbog kojeg su "izvitoperena" pravila kosarke, samo da bi sve izgledalo atraktivnije. Za njega brate koraci nisu ni postojali.

RS92

pre 2 godine

1970ih niko ne gleda NBA (cak niti u SAD). 1980ih rivalstvo Seltiksa i Lejkersa postavilo košarku u centar pažnje u SAD. Krajem 198Oih pocinje satelitski prenos NBA mečeva u Evropi i svijetu. 1990ih"Hej,Dejvide, treba nam neka ikona,neki 'Isus' koji će privuci cijeli svijet da prati NBA. Dzordan je sjajan za to. Biće para ko u priči..." Nekad se kosti lomile za milioncic a danas se brišu patike sa tim.

King James

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)




To jedini argument koji ide u korist njega, ali nije ni to pošto stoji tamo od kada postoji sajt. Marketinška prevara ni do kolena Kralju.

Pobrkan narod

pre 2 godine

Džordan je na vrhu NBA istorije po skoro svim naprednim statistikama(PER,VORP,winshares per 48,box plus minus)i posle njega je uvek LeBron.
Tako da mi smeta kad vidim da Džordanovci brane Džordana potpuno pogrešnim argumentima,umesto da pričate o njegovoj dominaciji,efikasnosti,odbrani i tranziciji,vi pričate kako "statistika nije bitna" i pritom unižavate Lebronovu karijeru.Jer,Lebron je bez ikakve rasprave drugi najbolji igrač svih vremena,to govori i bazična i napredna statistika,ma koliko vi širili patetiku da je "statistika kao bikini".
1.Džordan
2.LeBron
3.Karim

Danilo

pre 2 godine

Dzordan je gotovo genetski predrodrrdjen za kossrku .Velike sake a duzina stopala ispod proseka za tu visinu , su mu omogucavala da se neverovatmo krece po terenu a pritom ima i kontrolu lopte neverovatnu .Na sve to atleta odraz od gotovo 50 inca ,pritom radna etika i mentalitet pobednika koji se retko vidja .Naravno da ni on nije savrsen , sve je to praceno svim tim njegovim l epizodama sa kockanjem alkoholom i svim drugim problemima usputno .Jos jedN pokaztelj o kakvom mentalitetu se radi ,svi veliki igraci su poznati da imaju neku specificnost , recimo Medzik je bio bas zenskaros veliki , soutajm Lejkersi su donekl3 i dobili naziv jer je pravio stalno zurke u doba najveve njegove dominacije i Lejkersa .Medjutim ovo sto je Dzordan radio van terena je van ludosti svih ostali , jedino je Rodman bio nivo iznad .

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Kao sto je pisac naveo “zamislite da se sad pojavi neki lik sa koledza i razvali najbolju americku repzentaciju”. Time je rekao sve. Da se razumemo, ni meni nije bio omiljeni igrac, skoro uvek sam navijao protiv njega ali da je najbolji, najbolji je.

realno

pre 2 godine

Oni najmlađi smatraju da je GOAT LeBron,oni stariji( kojih ima najviše na ovom portalu)misle da je Jordan a oni još stariji koji su imali prilike da gledaju NBA još od sedamdesetih,kao ja,smatraju da je GOAT Kareem Abdul Jabbar.
On nije bio tako atraktivan igrač kao pomenuta dvojica jer je bio centar ali su njegove brojke nestvarne.
-ruki godine
-5 titula NBA
-MVP 6 puta
-19 puta all star
-10 idealna tim NBA
-5 idelni tim odbrane NBA
-prosek 25poena,11skokova,4 asistencije
-38387 poena

7

pre 2 godine

Nikada neće niko biti bolji od Džordana??? Neki ljudi su stvarno za ispitivanje. Jasno je da je Lebron bolji, ali ako neko nekada pretekne Lebrona normalno da ću priznati. Ratne traume i marketing (na ovim mladjima) svašta rade, šta reći.

Bane

pre 2 godine

Ljudi, kosarka je simpatican, ali fejk sport, upravo najvise zbog Dzordana. Pa za njega ne postojase koraci, i to se nastavi do danasnjih dana.

Kale

pre 2 godine

Lebronu je Igoudala bio MVP Finala, Jordan to nikad ne bi dozvolio.
(goran, 15. oktobar 2021 20:17)




Misliš, Pipen i Rodman to ne bi dozvolili???

Kolubara i Brda

pre 2 godine

Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)

A to je da ima vrlo vrlo jakog sponzora

7

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.
(vince carter, 15. oktobar 2021 19:00)



A poeni su sve? Pa Lebron je u top 5 skorera ikada a radi sve ostalo na terenu što Džordan ne može.

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?
(Lav Lazo, 15. oktobar 2021 18:23)

Au brate.... Naravno da bih izabrao Lebrona u 1 na 1. Pa čovek je viši brži i jači od Majkla, ne pita se tu Džordan ništa....

king

pre 2 godine

Nisam volio MJ, kako starim draži mi je , ne zato sto mislim da je bolji s vremenom nego koliko god loš da bio, drugi su skroz nebitni u usporedbi. Uvijek je bilo 9 igrača i Jordan, volio ga ili ne.
Ima zanimljivosti koje nitko nije nadmašio, npr. hang time ili efekt tomahawka koji nitko ne razumije utoliko sto igrač nabije snagu i težinu u ramenima kao na glavu čekića i koncentracijom mase na vrhu razbija obrambeni zid. Vještina kao fizikalni fenomen dolazi iz tehnike lova kopljem i sjekirom među domorocima, gdje bačeno oružje leti pravocrtno. Nitko drugi do danas ni izbliza to nije shvatio a kamoli znao provesti.

mandingožoel

pre 2 godine

Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.
(vince carter, 15. oktobar 2021 17:14)

čime se drogiras ćebrala

Rajkovic

pre 2 godine

Strasno je onu kosarkasku anlfabetu uopste spominjati jeste kralj Ali izgubljenih lopti I pravoliniskog kretanja nikad nikaku magiju od njega nisam video visinu I silinu I'ma da je visok 190 u uzivotu nebi video NBA juce pogledah Tejtuma covek uradio taku zablezu da ti pamet stane I sibne trojku I pomislih pa ovo onaj robokap do kralja zivota nebi uvezbao da bi bio kralj kosarke mora's kao Irving nek zadivljuce vestine da pokazes a ne kao Dzabar das million koseva iz horoga ma jako intersantno Lebron jeste Malo zanimljiviji Ali ne preterano

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Nesumnjivo najbolji igrač svog vremena i nakon završetka karijere najbolji ikad, ali jako je tužno što 90% posetilaca ovog sajta ne može objektivno da se pomiri sa tim da se pojavio bolji igrač od njega. Veliki marketing i mediji su učinili da čim čovek malo razmisli glavom i izjavi da je Lebron prevazišao Majka isprani mozgovi te proglase ludim... Nikad ovde nećete videti neki dobar argument u korist Majkla, samo će ti reći da nisi normalan ako ne misliš da je najbolji ikad i ignorisati jasne razloge zašto je prevazidjen. Nadam se da će ljudi jednog dana shvatiti da je leteći Majkl pao na drugo mesto i da ga je prevazišao Kralj Džejms

King James

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)




To jedini argument koji ide u korist njega, ali nije ni to pošto stoji tamo od kada postoji sajt. Marketinška prevara ni do kolena Kralju.

Miličić Darko NBA šampion

pre 2 godine

Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?
(Lav Lazo, 15. oktobar 2021 18:23)

Au brate.... Naravno da bih izabrao Lebrona u 1 na 1. Pa čovek je viši brži i jači od Majkla, ne pita se tu Džordan ništa....

7

pre 2 godine

Nikada neće niko biti bolji od Džordana??? Neki ljudi su stvarno za ispitivanje. Jasno je da je Lebron bolji, ali ako neko nekada pretekne Lebrona normalno da ću priznati. Ratne traume i marketing (na ovim mladjima) svašta rade, šta reći.

djoni

pre 2 godine

Svakako jedan od najboljih svih vremena, ali i jedno od prvih cudovista marketinga. Nista manji vanzemaljci od njega nisu ni Durent, ni Kajri Irving, ni Stef Kari, po onome sta sve rade na terenu, svako na svoj nacin. Takodje, Jordan je i prvi igrac zbog kojeg su "izvitoperena" pravila kosarke, samo da bi sve izgledalo atraktivnije. Za njega brate koraci nisu ni postojali.

Bane

pre 2 godine

Ljudi, kosarka je simpatican, ali fejk sport, upravo najvise zbog Dzordana. Pa za njega ne postojase koraci, i to se nastavi do danasnjih dana.

7

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.
(vince carter, 15. oktobar 2021 19:00)



A poeni su sve? Pa Lebron je u top 5 skorera ikada a radi sve ostalo na terenu što Džordan ne može.

Kolubara i Brda

pre 2 godine

Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)

A to je da ima vrlo vrlo jakog sponzora

RS92

pre 2 godine

1970ih niko ne gleda NBA (cak niti u SAD). 1980ih rivalstvo Seltiksa i Lejkersa postavilo košarku u centar pažnje u SAD. Krajem 198Oih pocinje satelitski prenos NBA mečeva u Evropi i svijetu. 1990ih"Hej,Dejvide, treba nam neka ikona,neki 'Isus' koji će privuci cijeli svijet da prati NBA. Dzordan je sjajan za to. Biće para ko u priči..." Nekad se kosti lomile za milioncic a danas se brišu patike sa tim.

Pobrkan narod

pre 2 godine

Džordan je na vrhu NBA istorije po skoro svim naprednim statistikama(PER,VORP,winshares per 48,box plus minus)i posle njega je uvek LeBron.
Tako da mi smeta kad vidim da Džordanovci brane Džordana potpuno pogrešnim argumentima,umesto da pričate o njegovoj dominaciji,efikasnosti,odbrani i tranziciji,vi pričate kako "statistika nije bitna" i pritom unižavate Lebronovu karijeru.Jer,Lebron je bez ikakve rasprave drugi najbolji igrač svih vremena,to govori i bazična i napredna statistika,ma koliko vi širili patetiku da je "statistika kao bikini".
1.Džordan
2.LeBron
3.Karim

nista o nicemu

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."

Pametnom dovoljno.

Kale

pre 2 godine

Lebronu je Igoudala bio MVP Finala, Jordan to nikad ne bi dozvolio.
(goran, 15. oktobar 2021 20:17)




Misliš, Pipen i Rodman to ne bi dozvolili???

Goks

pre 2 godine

O tome da je najbolji u istoriji, suvišno je pričati...ne samo košarkaš nego sportista uopšte. Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne. Čovek se zapita, zašto. Pa zato što je čovek imao nevidjenu harizmu, prosto auru iznad glave. Čudo jedno. On je i sad veća zvezda tamo nego svi ovi sada zajedno. Ako ne verujete, pitajte Tonija Kukoča. Sad je uvodio Tonija u kuću slavnih. Gomila zvezda, bivših i sadasnjih, kaže, kad se pojavio Majkl sve odjednom stali, utihnulo. Kao da se pojavio Sveti Petar. Hoću da kažem, pored košarkaške magije on ima i ono nešto, što ga u svakom smislu izdvaja od drugih sportista. MJ.

bmiles

pre 2 godine

Ko nije gledao MJ uzivo nezna sta je propustio.Igra se i igrace se kosarka u buducnosti ali ne verujem da se moze pojaviti ovakav igrac IKAD!
On je unikat - svi ostali su blede kopije! Kraj price zauvek GOAT ovog sporta!

vince carter

pre 2 godine

@Milicic Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Na zvanicnom NBA sajtu u biografiji Majkla Dzordana stoji: "By acclamation, Michael Jordan is the greatest basketball player of all time."
(nista o nicemu, 15. oktobar 2021 16:11)
Slobodno se moze obrisati "basketball".

realno

pre 2 godine

Oni najmlađi smatraju da je GOAT LeBron,oni stariji( kojih ima najviše na ovom portalu)misle da je Jordan a oni još stariji koji su imali prilike da gledaju NBA još od sedamdesetih,kao ja,smatraju da je GOAT Kareem Abdul Jabbar.
On nije bio tako atraktivan igrač kao pomenuta dvojica jer je bio centar ali su njegove brojke nestvarne.
-ruki godine
-5 titula NBA
-MVP 6 puta
-19 puta all star
-10 idealna tim NBA
-5 idelni tim odbrane NBA
-prosek 25poena,11skokova,4 asistencije
-38387 poena

Rade 74

pre 2 godine

Svi vi Kingovi koji toliko hvalite Jamesa,nije sve u statistici,treba košarkaša pogledati kao ćoveka a ne samo kao mašinu za davanje koševa.I ruku na srce,Kobe i Magic su daleko ispred nabildovanog!!!

smeh

pre 2 godine

Možete li da zamislite da su igrači u ono vreme bili bez svog ja i da su išli linijom manjeg otpora kao većina današnjih košarkaša kakvu bi karijeru imao Džordan? Zamislite da je prešao u Jutu sa Melounom, Stoktonom ili da je tražio da mu dovedu Olajdžuvona ili Juinga, ili da je pojačao moje Sonikse pa da sa Pejtonom i Kempom gaze ostatak NBA, itd. Takva ekipa bi možda izgubila desetak utakmica dokle god su zajedno, ne samo u jednoj sezoni. Srećom nisu bili takvi pajvani pa su ljudi mogli da uživaju u košarci, takmičenju tokom regularne sezone i tokom doigravanja i imali su prilike da gledaju legendarne duele, mečeve.

vince carter

pre 2 godine

Neki komentari koji velicaju Jordana su iritantni,ali su meni mnogo iritantniji komentari Lebronovih fanova. Ako ja nisam bio taj koji je argumentovao svoje komentare svih ovih godina,onda ne znam ko je. Kako moze Lebron fanovima biti marketing argument kada je i sam Lebron zivi marketing,Nike su sa njim napravili ugovor jos pre Nba karijere,posto je vec odredjen za buduce lice lige,poklonjena mu je nagrada za rukija godina koju je u najmanju ruku morao da podeli sa Karmelom. Obojica su dosli u timove sa jednakim skorom,Karmelo se plasirao u playoff na zapadu sto je samo po sebi dovoljno,cak racunajuci celokupnu statistiku od procenata suta i ostalog pa isti su bili. Covek je uzeo broj 23,godinama je jurio da snimi Space Jam 2,na kraju kako je ispao,bolje da nije ni snimljen. Ako to sve nije marketing i kopiranje onda ne znam sta je. Ne,Lebron nije prevazisao Jordana,ovaj je bio mnogo vestiji igrac sa mnogo vise oruzija u Arsenalu,Lebron je napredovao od kada je poceo da trenira sa Hakim Olajdzuvonom koji je i sam rekao da je Jordan daleko superiorniji igrac nakon tih treninga. Na kraju ko to odredjuje ko je koga prevazisao i ko proglasava tako nesto? Na kraju 80% ljudi,73% nba kosarkasa izglasa Jordana i to dok je Lebron jos aktivan i ima tu prednost trenutnog,sta vise reci!!!

POP

pre 2 godine

Razgovor novinara i Džordana

Da li bi vaš tim Čikago Bulsa iz 90'ih mogao da pobedi sadašnji tim Lejkersa predvođen Lebronom?
- DA
Sa koliko razlike?
- SA 2-3 KOŠA RAZLIKE
Zašto mislite da bila toliko mala razlika?
-ZATO ŠTO MI SADA IMAMO PO 60 GODINA!

Džordan, jednostavno najveći svih vremena!!!

vince carter

pre 2 godine

Setite se i toga,ajde da ne uzimamo u obzir olimpijadu 2004 godine posle ruki sezone i kada nije bio glavni igrac,ali je Lebron 2006 kao glavni igrac i najbolji strelac lige izgubio sa ostalim mladim Nba zvezdama polufinale od Grcke,a koja je potom u finalu izgubila od Spanije skoro 40 razlike. Napomena da bi dream tim Amerike verovatno izgubio i finale od Spanije 2008 godine bez Kobi Brajanta koji ih je odrzao u poslednjoj cetvrtini.

mandingožoel

pre 2 godine

Apsolutno sam uvek oborio svaki argument Lebronovih fanova,ali cinjenicama a ne time sto ti pricas,kao i povrsne komentare o Dzordanu. 90% lupetanja gluposti koja nemaju veze sa pravim istinama i mnogo toga sto niste uspeli da cujete ni u jednoj drugoj debati. Uostalom imao sam prilike da vodim debatu sa covekom koji vodi milionski youtube kanal "the universe galaxy" koji je ja mislim najveci hejter kako on kaze Dzordanovih fanova,ali posto vecina njih ne zna da debatuje i uopsteno ne zna mnogo cinjenica,citao sam neke njihove raspravke a on uz to ima i snimljene klipove gde razgovara sa fanovima i bilo mi je je interesantno sto je uvek nekako nadmen i stava da ih razbija sve. Ja sam onda usao u debatu sa njim i mogu da se pohvalim sa time da sam ga naterao da prsne,dok je on svojom pobedom smatrao to kad ostali pocnu da ga vredjujaju jer nemaju argumente,sa mnom je bilo obrnuto,jer od mene nije cuo nikakve klasicne komentare vec mnogo vise i nikako povrsno. Ovde vecina zna moje komentare,samo sto naravno ovde ne mogu da predstavim sve zbog ogranicenog broja recenica.
(vince carter, 15. oktobar 2021 17:14)

čime se drogiras ćebrala

Back in Black

pre 2 godine

Od Lebrona je i Kobe bio veci igrac.
(dr.haus, 15. oktobar 2021 17:06)
Pa za mene je i Lari Bird veci igrac od Lebrona.Lari Bird je bio ubica kakav se nikada nije rodio.O njemu ima bezbroj anegdota,covek je bio nešto posebno.Manite vi Lebrona,svaka njemu cast ali brate mili gde on dodje tu se dese 50 trejda.Niko ne može da me ubedi da je Lebron ne znam koliko bolji igrac i da li je uopšte od Kevina Durenta.Cak je u jednim periodu najbolji igrac bio Kavaj Lenard.A jedno par godina ubedljivo najbolji igrac na svetu je bio Stef Kari.Tako da dolazimo do toga da Lebron nije bio najbolji ni u svom vremenu a ne da bude bolji od Jordana.

The Unforgiven

pre 2 godine

Ima jedan segment koji je zadivljujući. Naime, nikada mediji u Americi nisu napisali ni jednu jedinu lošu reč o njegovom letećem visočanstvu, čak ni tabloidi koji žive od takvih vesti. A nije da nije bilo razloga...kocka, žene, otac mu ubijen, alkohol povremeno. Ali ne, o Majklu ne.
(Goks, 15. oktobar 2021 17:43)
------------------------

O cemu ti? Pa najveci americki mediji su pisali spekulacije da mu je cale ubijen bas zbog Jordanovih kockarskih dugova, i posle da ga je David Stern izbacio iz NBA bas zbog kocke. Ne kazem da su takve price istinite, ali daleko o tome da "mediji u Americi nisu napisali ni jednu losu rec o Jordanu".
Pa Sam Smith je cak napisao i knjigu "Jordan Rules" u kojoj je kritikovao Jordanovo ponasanje prema timu i timskim kolegama nakon sto je jedan saigrac pricao sa Smithom (uvek se verovalo da je to bio Horace Grant, ali nikada nije dokazano).

Green

pre 2 godine

Какав текст, мајко мила... Ми мало старији, из тог доба, знамо како је било пратити утакмице када је он играо... Убедљиво најкомплетнији кошаркаш свих времена, једноставно није поседовао слабих тачака. Највећи и један једини - Ем Џеј!

Lav Lazo

pre 2 godine

@Miličić Darko NBA šampion
Evo ovako, najjednostavnije moguće: ako bi mi život zavisio (a i njima) od toga ko će pobijediti u igri 1 na 1, bez imalo razmišljanja odabrao bih Džordana. Bi li ti Lebrona?

vince carter

pre 2 godine

@7 Ja sam vise gledao Lebrona nego Dzordana,lbj je stariji od mene,al nemam problem da da kazem da je Dzordan bio bolji igrac. Valjda nisam nikada bio opterecen statistikom,ali kao sto napisao covek,MJ ima i najveci PER ikada. Lebron je tu,a za mene je uzgred najfascinantniji igrac koga sam naknadno gledao Larry Bird.

ja

pre 2 godine

@ (7, 15. oktobar 2021 19:26)

Pa normalno da LBJ radi na terenu gomilu stvari koje Džordan ne može. Čovek ipak ima 50 i kusur godina...

jд123

pre 2 godine

Miličić Darko NBA šampion

Твој ник каже све. Те титуле не вреде ништа за Дарка, јер би биле освојене и без њега.
Драго ми је да видим да осим тебе само познати хејтери српских спортиста омаложавају Џордана, да није најбољи свих времена.

То говори све. То је најбољи доказ да је Џордан најбољи свих времена, јер све што они напишу је у стварности супротно, хе, хе, хе ;)

Marketing

pre 2 godine

Za sve koji kažu: najbolji je jer mu je sponzor najjača kompanija. E pa pogledajte koliko je bila jaka i gde se na tržištu nalazila ta kompanija pre nego što je neko potpisao ugovor sa njom... Uopšte nisam siguran da su mu platili dovoljno.

Miloje

pre 2 godine

Lepo si napisao momče... Sve pohvale, jer mnogi ne znaju ništa o Majklovim počecima te 1984.godine.
Ovakvi tekstovi su jedna od biti novinarskog posla...

Ivan

pre 2 godine

Bio na moru u Dubrovniku. Bio sam mali i nisu mi dali da noću gledam prenose, ali se sećam da su posle na plaži matorci pričali kako sa Amerima ne može da se igra...

Rajkovic

pre 2 godine

Strasno je onu kosarkasku anlfabetu uopste spominjati jeste kralj Ali izgubljenih lopti I pravoliniskog kretanja nikad nikaku magiju od njega nisam video visinu I silinu I'ma da je visok 190 u uzivotu nebi video NBA juce pogledah Tejtuma covek uradio taku zablezu da ti pamet stane I sibne trojku I pomislih pa ovo onaj robokap do kralja zivota nebi uvezbao da bi bio kralj kosarke mora's kao Irving nek zadivljuce vestine da pokazes a ne kao Dzabar das million koseva iz horoga ma jako intersantno Lebron jeste Malo zanimljiviji Ali ne preterano

king

pre 2 godine

Nisam volio MJ, kako starim draži mi je , ne zato sto mislim da je bolji s vremenom nego koliko god loš da bio, drugi su skroz nebitni u usporedbi. Uvijek je bilo 9 igrača i Jordan, volio ga ili ne.
Ima zanimljivosti koje nitko nije nadmašio, npr. hang time ili efekt tomahawka koji nitko ne razumije utoliko sto igrač nabije snagu i težinu u ramenima kao na glavu čekića i koncentracijom mase na vrhu razbija obrambeni zid. Vještina kao fizikalni fenomen dolazi iz tehnike lova kopljem i sjekirom među domorocima, gdje bačeno oružje leti pravocrtno. Nitko drugi do danas ni izbliza to nije shvatio a kamoli znao provesti.

Danilo

pre 2 godine

Dzordan je gotovo genetski predrodrrdjen za kossrku .Velike sake a duzina stopala ispod proseka za tu visinu , su mu omogucavala da se neverovatmo krece po terenu a pritom ima i kontrolu lopte neverovatnu .Na sve to atleta odraz od gotovo 50 inca ,pritom radna etika i mentalitet pobednika koji se retko vidja .Naravno da ni on nije savrsen , sve je to praceno svim tim njegovim l epizodama sa kockanjem alkoholom i svim drugim problemima usputno .Jos jedN pokaztelj o kakvom mentalitetu se radi ,svi veliki igraci su poznati da imaju neku specificnost , recimo Medzik je bio bas zenskaros veliki , soutajm Lejkersi su donekl3 i dobili naziv jer je pravio stalno zurke u doba najveve njegove dominacije i Lejkersa .Medjutim ovo sto je Dzordan radio van terena je van ludosti svih ostali , jedino je Rodman bio nivo iznad .

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Kao sto je pisac naveo “zamislite da se sad pojavi neki lik sa koledza i razvali najbolju americku repzentaciju”. Time je rekao sve. Da se razumemo, ni meni nije bio omiljeni igrac, skoro uvek sam navijao protiv njega ali da je najbolji, najbolji je.