Sreda, 13.10.2021.

10:55

Novi rekord Ronalda

Kristijano Ronaldo nastavlja da obara rekorde u dresu reprezentacije Portugala.

Izvor: Z.K.

Novi rekord Ronalda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

realko

pre 2 godine

prije par dana je priznao svom advokatu da je silovao amerikanku Kathryn Mayorga.zasto ga onda ne zatvore kako spada?ili mozes silovati koliko hoces ako ce da platis kasnije?dvostruke ljudske vrijednosti

kiki

pre 2 godine

(Nedim Hodžić, 13. oktobar 2021 16:50)

Upravo zato mnogi osporavaju Ronaldov ucinak u reprezentaciji. U Juznoj Americi takvih reprezentacija ima samo nekoliko, a u Evropi ih ima oko 150.

A protiv Bolivije na La Pazu i na onoj nadmorskoj visini ni najjaca reprezentacija Evrope ne bi bila sigurna u pobedu.

Nedim Hodžić

pre 2 godine

(El Clasico, 13. oktobar 2021 16:08)

Argentina izgubila od Bolivije 6-1? pa to samo govori o njima, tu Boliviju bi svaka od ekipa sa Eura dobila ubedljivo.

a na KA vecina reprezentacija je sastavljena od igraca iz Juznoamerickih liga koji se jedva mogu nazvati profesinalcima.

El Clasico

pre 2 godine

(davor, 13. oktobar 2021 15:11)

Bolivija koja pobedi Argentinu sa 6-1? Venecuela koja protiv Argentine odigra 2-2? Ekvador koji pobedi Argentinu bez Mesija sa 2-0? Jesil ti svestan sta poredis? Kada ce npr. Andora pobediti Spaniju sa 6-1? :)

Osim toga u Juznoj Americi ima samo nekoliko slabijih reprezentacija dok u Evropi ima stotinu takvih reprezentacija koje sluze na nabijanje Ronaldove statistike.

Osporavate reprezentacije iz Juzne Amerike, a Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Zaista je velika steta sto Ronaldo nije Argentinac ili Brazilac da vidimo koliko bi dao golova za reprezentaciju. Prvi problem bi mu bio privikavanje na razlicite vremenske zone. To je razlika po 6-7 sati, a kod nas ljudi padaju u depresiju kada se vreme pomeri za 1 sat.

Osim toga, nikada nijedna reprezentacije iz Juzne Amrike nije bila van TOP 100 kada im je Mesi davao gol. Dakle unapred mozete izbrisati sve Ronaldove golove protiv Andora, San Marina, Litvanija itd itd itd jer takvih reprezentacija u Juznoj Americi nema.

To sto je Ronaldo dao 30+ golova za reprezentaciju vise od Mesija ili Brazilskog Ronalda ne znaci apsolutno nista.

Lukaku ce takodjer na kraju karijere verovatno imao 30+ golova vise od njih dvojice pa da li to znaci da je bolji od njih? Cak je i jedan Edin Dzeko koji igra za BiH tu negde blizu Mesija i Brazilskog Ronalda. To vam sve govori koliko su Evropske reprezentacije slabije od Juzno-Americkih.

kinez

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 13:46)

Ronaldo igrao za "slabi" Portugal koji pobedi Francusku u finalu EURA, pobedili su i Italiju u ligi nacija 2019 i dosli do polufinala i bez Ronalda. Dok Mesi igra u "najjacoj" Argentini koja je bez Mesija jedna obicna kanta, a i oni su to dokazali u kvalifkacijama za SP gde su bez Mesija imali tek 1 pobedu u 8 utakmica. Ejjj Portugal bez Ronalda moze pobediti Italiju i Francusku, a ovi bez Mesija ne mogu da pobede ni Peru, Venecuelu, Paragvaj, Boliviju, a cak su i od Ekvadora izgubili.

Ko razume shvatice :)

gazda

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Pa i bolje je kada ima manje reprezentacije jer je takicenje kvalitetnije. Pa po mnogima Evropsko prvenstvo je bilo puno bolje kada je igralo manje reprezetancija tj. 16. Sada se na EURU pojavljuju reprezentacije poput Islanda, Austrije, Madjarske, Poljske itd koje su daleko slabije od najjacih reprezentacija. Uz to su uveli i besmisleno pravilo da 3 reprezentacije prolaze grupu. Prakticki i jedna pobeda ti je dovoljna i prosao si grupu. Portugal je upravo 2016 godine prosao grupu sa 3 boda kao trecoplasirala reprezentacija. Smesno.

Inace, dole si napisao da na EURU prolazi grupu 2 reprezentacije. Ni osnovna pravila ne znas.

otpisani

pre 2 godine

[link]
(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Najezio sam se gledajuci ovo. Koliko je Leo ispred svog vremena verovatno cemo biti svesni tek kad okaci kopacke o klin.
Hvala mu za nezaboravne partije u crveno-plavom dresu, posebno protiv Reala. Kao sto si sam rekao, ovo je upravo ta razlika o kojoj svi pricaju i svi primecuju osim navijaca Ronalda. Mesi je prosto receno kompletni FUDBAL, Ronaldo "samo" dobar strelac. Respeckt naravno i Kristijanu, ali Mesi je drugi nivo igre.
Hvala Leo!

Posmatrač

pre 2 godine

Obojica su vrsni fudbaleri imaju gomilu titula i priznanja uz to nastup za svoju zemlju kad se radi o Portugal ili Argentina ne mogu se meriti po rezultatima koja ima "gaučos" pošto su dva puta osvaja li takmičenja odnosno SP dok Portugal nijednom čini mi se.

prometej

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Ronaldo je samo tokom prvog mandata u Mancesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

Cichak

pre 2 godine

I jos ovoliko da zabije, dzaba mu. Veliki ce igrac ostati i biti upamcen bez obzira na veliki broj golova sa penala i peterca i protiv ovakvih "sila", ali nikad nece biti ravan Maradoni, orginalnom Ronaldu, Zidanu, Mesiju, Roniju...5 najvecih majstora, bogova fudbala zadnjih 40 godina( ali Diego je ipak najveci od najvecih). U to drustvo verovatno jos upadaju Krojf i Pele. Ma meni su i Bergkamp i Baggio bili bolji od Ronalda. Respekt za fizicku spremu, ali daleko si ti decko od pravih umetnika ovog sporta.

Ovo forsiranje fudbala kao nekakvog sporta gde su nekakve statistike i rekordi najbitniji samo pokazuje u kom pravcu ide ova igra. Medijska prasina ce se uskoro dizati i zbog broja sprintova koje izvede u toku utakmice. Mnogo nebitnih i nepotrebnih informacija.

Zuti-Riki

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Tebra hvala ti za ovo. Sta je Messi radio tom Realu to stvarno nije bilo humano. Urnisao je po njima kad god mu se prohtelo. Kakav crni Ronaldo. Manite se te price. Messi i Maradona dva najveca fudbalera ikad!

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte video ispod i sve je jasno , cak i onima kojima jos uvek nije jasno..:) . Ovde nema velicanstvenih 27 golova u el clasicima, nema onih legendarnih het trikova, slobodnjaka , provlacenja lopte kroz usi Casiljasu i zakucavanje Canavara u stativu:)) . Ovde nema ni onog cuvenog, kultnog slaloma na Bernabeu u polu finalu LS kad je naslagao pola Reala i zabio golcinu za finale ispred CR:)). Nema ni onog legendarnog dizanja dresa u 93-oj min na Bernabeu, onih 6-2, cuvenih 5-0 protiv Cristiana i Murinha:)). Ovde su samo jedan deo njegovih asistencija, od njih cak 14. Ovde mozemo videti svu fudbalsku caroliju, vanzemaljsku tehniku i kontrolu lopte, super visoki fudbalski IQ.. pogledajte sta je tu pocepanih odbrana, serviranih sansi, otvaranja prostora, genijalnih lopti i asistencija iz slaloma, driblinga, mesta...:)). Ovo je razlika izmedju njih dvojice. Ronaldo ima smao jednu jedinu asistenciju protiv Barse u 9 god igre:)) cak se ne moze naci ni na YT. Na nivou je statisticke greske...:)) . Izbacite golove i jednom i drugom, i kod Ronalda ce te imati prilicno siromasan sadrzaj, a kod Mesija ce te imati ovo...:)) Izdvojite par minuta i uzvajte u zaista istinskoj fudbalskog magiji:) . Koji deo mozga treba da bude u defektu da covek uporedi Ronalda sa ovim Bogom fudbala... :))

https://youtu.be/zMlJYZWu7gI

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 13. oktobar 2021 14:16)

Po cemu je Hrvatska jaca od Brazila, Urugvaja, Cilea, Kolumbije?

Francuska je jaca od Brazila, Urugvaj = Hrvatska, Cile je jaci od Velsa, Kolumbija je jaca od Poljske, Paragvaj = Island, Madjarska je jaca od Bolivije, Austrija ja jaca od Ekvadora. Kao sto sam vec rekao, Mesijevi protivnici na Kopi nisu nista slabiji od Ronaldovih na EURU 2016 tako da vam te prica da je Ronaldu bilo daleko teze i nemaju nekog smisla.

kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:54)

Mesi je pre svega sa pola anonimusa osvojio Kopa Ameriku. Dok Ronaldo trenutno igra za jednu od najacih ekipa na svetu i ne moze nista da napravi. Kolika je ta Argentina jaka najbolje se videlo u onih 8 utakmica u kvalifikacijama za SP 2018 kada su bez Mesija ostvarili samo 1 pobedu.

Pricas o nekoj realnosti i objektivnosti, a poredis Mesija koji u nokaut fazama sa reprezentacijom ima 5 golova i 16 asistencija sa Ronaldom koji u nokaut fazama ima 3 gola i 2 asistencije :D Idi druze leci komplekse jer je i vise nego ocigledno da ih imas. Ronaldo se u najvaznijim utakmicama sa reprezentacijom nikada nece porediti sa Mesijem, a ni opcenito na velikim takmicenjima jer nikada nije bio najbolji igrac nijednog velikog takmicenja.

Kada je Mesi uradio ono sto je Ronaldo uradio protiv Svedske? Jel moguce da postavljas takvo pitanje nakon sto je Mesi samo u kvalifikacijama za SP 2018 Argentini doneo pobede protiv Urugvaja, Kolumbije, Cilea i na kraju protiv Ekvadora u gostima za odlazak na SP. Argentina se nikada ne bi plasirala na to SP da nije bilo bez Mesija. Oni su cak i od Ekvadora bez njega izgubili sa 2-0 i to kod kuce.

A Ronaldo da igra toliko dobro za reprezentaciju ne bi ni dosao u situaciju da mu zadnja utakmica protiv Svedske nesto odlucuje nego bi to resio mnogo ranije isto kao i Argentina sa Mesijem kada su se na SP 2014 plasirali 3-4 kola pre kraja kvalifikacija. A bez Mesija 2018 se videlo da nisu ista ekipa.

Hmmm

pre 2 godine

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31)

A inace u kvalifikacijama u Juznoj Americi nema amaterskih ekipa poput Bolivije, Venecuele, Ekvadora i slicnih.

Samo jako

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)

Mudrac

pre 2 godine

Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

(Kinez, 13. oktobar 2021 13:33) # Link komentara

Ma samo napises sektasima koliko juznoamerickih reprezentacija u zadnjih 20g uzelo SP a koliko evropskih i koliko je kojih bilo u 1/2.. pametnom dosta. Jos mesi igra u najjacoj ekipi a gde je portugal svih ovih godina od vrha...

A cop amerika i evropsko se ne mogu porediti na svim nivoima.
1. 10 ekipa igra (znatno manje)
2. 2 grupe, 8 prolazi..
3. Odma si u 1/4 finalu.
4. Igras na svake 2g.
5. Za EP kvalifikacije igra 55 ekipa.. !!!
Realno evropsko prvenstvo je malo svetsko, nema sta.

Gasi mesalicu motaj kablove.

Miskec

pre 2 godine

"Ronaldo i Federer dve najvece sportske prevare u istoriji covecanstva
(Angelo, 13. oktobar 2021 13:30)"
Gde si bio kada je prelazio u Mancester, da im javis o kakvoj se prevari radi, jer sta oni znaju!
Covek samo to ne odigra 200 utakmica za reprezentaciju, pun pehara sto klupskih, sto reprezentativnih i onda se nadje TV 'strucnjak' da proceni!
Nema sta, Srbin zna, sto niko ne znade!

Mudrac

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31) # Link komentara

Posebna vrsta kompleksasa (sektas).

Vas uvek cekam na nekim vestima gde pohvaljuju ronaldov uspeh sa tom KLISE pricom. "Cenim ronalda, ali mesi"...
Druze ko prica o skracenom??? Neka pije jos malo hormona rasta i neka se prica o prirodi. Daleko je on od ronalda.

Na sve to sta bi bilo da je uspeo uzeti 3 LS za redom. To je mogao samo bog ronaldo. Pozzz

Da dodam

pre 2 godine

(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00)

Pa Hrvatska i Francuska su ti jace od bilo koje ekipe na Kopa Americi. A bogami i Madjarska, Island, Austrija su na daleko vecem nivou od Ekvadora ili Bolivije.

Ripley

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!
(M., 13. oktobar 2021 14:19)

Nikakav problem, samo sto si sam sad upravo pokazao kako Mesi nije samo bolji dribler , plej, asistent, izbodjac slobodnjaka nego je bolji i strelac. 150 utakmica ima manje i ako oduzmemo i jednom i drugom golove iz penala, imaju isti broj golova iz igre tj Mesi cak ima i par vise. Na 150 utakmica manje!!! Samo si dao jos jedan dokaz da je Mesi aposolutno najbolji u svemu. Uskocio sebi u stomak kao i mnogo puta do sad, al jadni vi to i ne kapirate. Ustvari prkosi zakonima zdravog razuma da uopste postoji takav jedan igrac. Da u isto vreme budes najbolji strelac, asistent, dribler, izbodjac slobodnjaka, plej...tako nesto nije vidjeno. Cak 90 asistencija ima Mesi vise na 150 utakmica manje...6-4 zlatne kopacke. Najvise datih golova u kalendarskoj godini, cak 91. Najvise datih u jednoj sezoni,kao i u trci za zlatnu kopacku. Niko nikad nije zabio 50 golova u nacionalnoj ligi,u onoj istoj ligi, najjacoj ligi tada na svetu u kojoj je razbijao Ronalda u direktnom okrsaju na proste faktorcice...Patoscic !

Mudrac

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)
(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00) # Link komentara

Ceek ti si hladno uporedio igranje za reprezentaciju ronalda i mesija.
Covek igra sa najjacom ekipom i paprikas prvenstvo i opet je daleko po broju golova ronalda, a da ne govorimo presudnih golova za prolazak dalje ekipe. Kad je mesi uradio ono sto ronaldo protiv svetske za prolaz na prvenstvo? Ili ono protiv spanije na svetskom? Par primera od ko zna koliko.

Jbt kad neko zaboravi svaku realnost i objektivnost i onda te ubedjuje u nesto sto nema veze sa mozgom... idi leci komplekse, jadni ti koji s takvim zive.

M.

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!

Fudbalica

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

Kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Samo napises da Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Toliko je Kopa Amerika smesno takmicenje :)

Nema Andore, Litvanije, Latvije itd. Ha? :)

Mudrac

pre 2 godine

Luxemburg
Malta
San Marino
Andora
Lihtenstajn

Ko razume shvatice

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link komentara


Coban!

Engleska, spanija, nemacka, italija, belgija, holandija, francuska, hrvatska.(a ti igras u daleko ne najbolnoj ekipi i uzimas EVEOPSKO PRVENSTVOA.) Igra se na svake 4g sistem grupu prolaze 2 a 2 ispadaju, vise selekcija igra takmicenje.

Cop amerika igras u najjacoj ekipi, igras na 2g, igras sa 10 ekipa u 2 geupe gde ti za 1/4 treba samo da ne budes zadnji a u evropskom ides prvo u 1/8 a ne 1/4. Imas jednu jedinu ekipu pored tvoje da valja. Posle poistovecujes cop amerika i evropsko.

Na svetskom prvensvu u zadnjih 20g 1/2 je igralo koliko evropakih a koliko juznoamerickih ekipa, i koliko ko je puta osvojio,toliko o tezini selekcija i takmicenja.

KO RAZUME SHVATICE 😜

Kinez

pre 2 godine

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

Kinez

pre 2 godine

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

Mudrac

pre 2 godine

Luxemburg
Malta
San Marino
Andora
Lihtenstajn

Ko razume shvatice

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link komentara


Coban!

Engleska, spanija, nemacka, italija, belgija, holandija, francuska, hrvatska.(a ti igras u daleko ne najbolnoj ekipi i uzimas EVEOPSKO PRVENSTVOA.) Igra se na svake 4g sistem grupu prolaze 2 a 2 ispadaju, vise selekcija igra takmicenje.

Cop amerika igras u najjacoj ekipi, igras na 2g, igras sa 10 ekipa u 2 geupe gde ti za 1/4 treba samo da ne budes zadnji a u evropskom ides prvo u 1/8 a ne 1/4. Imas jednu jedinu ekipu pored tvoje da valja. Posle poistovecujes cop amerika i evropsko.

Na svetskom prvensvu u zadnjih 20g 1/2 je igralo koliko evropakih a koliko juznoamerickih ekipa, i koliko ko je puta osvojio,toliko o tezini selekcija i takmicenja.

KO RAZUME SHVATICE 😜

Mudrac

pre 2 godine

Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

(Kinez, 13. oktobar 2021 13:33) # Link komentara

Ma samo napises sektasima koliko juznoamerickih reprezentacija u zadnjih 20g uzelo SP a koliko evropskih i koliko je kojih bilo u 1/2.. pametnom dosta. Jos mesi igra u najjacoj ekipi a gde je portugal svih ovih godina od vrha...

A cop amerika i evropsko se ne mogu porediti na svim nivoima.
1. 10 ekipa igra (znatno manje)
2. 2 grupe, 8 prolazi..
3. Odma si u 1/4 finalu.
4. Igras na svake 2g.
5. Za EP kvalifikacije igra 55 ekipa.. !!!
Realno evropsko prvenstvo je malo svetsko, nema sta.

Gasi mesalicu motaj kablove.

Da dodam

pre 2 godine

(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00)

Pa Hrvatska i Francuska su ti jace od bilo koje ekipe na Kopa Americi. A bogami i Madjarska, Island, Austrija su na daleko vecem nivou od Ekvadora ili Bolivije.

prometej

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Ronaldo je samo tokom prvog mandata u Mancesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

Miskec

pre 2 godine

"Ronaldo i Federer dve najvece sportske prevare u istoriji covecanstva
(Angelo, 13. oktobar 2021 13:30)"
Gde si bio kada je prelazio u Mancester, da im javis o kakvoj se prevari radi, jer sta oni znaju!
Covek samo to ne odigra 200 utakmica za reprezentaciju, pun pehara sto klupskih, sto reprezentativnih i onda se nadje TV 'strucnjak' da proceni!
Nema sta, Srbin zna, sto niko ne znade!

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte video ispod i sve je jasno , cak i onima kojima jos uvek nije jasno..:) . Ovde nema velicanstvenih 27 golova u el clasicima, nema onih legendarnih het trikova, slobodnjaka , provlacenja lopte kroz usi Casiljasu i zakucavanje Canavara u stativu:)) . Ovde nema ni onog cuvenog, kultnog slaloma na Bernabeu u polu finalu LS kad je naslagao pola Reala i zabio golcinu za finale ispred CR:)). Nema ni onog legendarnog dizanja dresa u 93-oj min na Bernabeu, onih 6-2, cuvenih 5-0 protiv Cristiana i Murinha:)). Ovde su samo jedan deo njegovih asistencija, od njih cak 14. Ovde mozemo videti svu fudbalsku caroliju, vanzemaljsku tehniku i kontrolu lopte, super visoki fudbalski IQ.. pogledajte sta je tu pocepanih odbrana, serviranih sansi, otvaranja prostora, genijalnih lopti i asistencija iz slaloma, driblinga, mesta...:)). Ovo je razlika izmedju njih dvojice. Ronaldo ima smao jednu jedinu asistenciju protiv Barse u 9 god igre:)) cak se ne moze naci ni na YT. Na nivou je statisticke greske...:)) . Izbacite golove i jednom i drugom, i kod Ronalda ce te imati prilicno siromasan sadrzaj, a kod Mesija ce te imati ovo...:)) Izdvojite par minuta i uzvajte u zaista istinskoj fudbalskog magiji:) . Koji deo mozga treba da bude u defektu da covek uporedi Ronalda sa ovim Bogom fudbala... :))

https://youtu.be/zMlJYZWu7gI

Nedim Hodžić

pre 2 godine

(El Clasico, 13. oktobar 2021 16:08)

Argentina izgubila od Bolivije 6-1? pa to samo govori o njima, tu Boliviju bi svaka od ekipa sa Eura dobila ubedljivo.

a na KA vecina reprezentacija je sastavljena od igraca iz Juznoamerickih liga koji se jedva mogu nazvati profesinalcima.

Samo jako

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)

M.

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!

Mudrac

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)
(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00) # Link komentara

Ceek ti si hladno uporedio igranje za reprezentaciju ronalda i mesija.
Covek igra sa najjacom ekipom i paprikas prvenstvo i opet je daleko po broju golova ronalda, a da ne govorimo presudnih golova za prolazak dalje ekipe. Kad je mesi uradio ono sto ronaldo protiv svetske za prolaz na prvenstvo? Ili ono protiv spanije na svetskom? Par primera od ko zna koliko.

Jbt kad neko zaboravi svaku realnost i objektivnost i onda te ubedjuje u nesto sto nema veze sa mozgom... idi leci komplekse, jadni ti koji s takvim zive.

Zuti-Riki

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Tebra hvala ti za ovo. Sta je Messi radio tom Realu to stvarno nije bilo humano. Urnisao je po njima kad god mu se prohtelo. Kakav crni Ronaldo. Manite se te price. Messi i Maradona dva najveca fudbalera ikad!

Fudbalica

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

Hmmm

pre 2 godine

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31)

A inace u kvalifikacijama u Juznoj Americi nema amaterskih ekipa poput Bolivije, Venecuele, Ekvadora i slicnih.

Ripley

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!
(M., 13. oktobar 2021 14:19)

Nikakav problem, samo sto si sam sad upravo pokazao kako Mesi nije samo bolji dribler , plej, asistent, izbodjac slobodnjaka nego je bolji i strelac. 150 utakmica ima manje i ako oduzmemo i jednom i drugom golove iz penala, imaju isti broj golova iz igre tj Mesi cak ima i par vise. Na 150 utakmica manje!!! Samo si dao jos jedan dokaz da je Mesi aposolutno najbolji u svemu. Uskocio sebi u stomak kao i mnogo puta do sad, al jadni vi to i ne kapirate. Ustvari prkosi zakonima zdravog razuma da uopste postoji takav jedan igrac. Da u isto vreme budes najbolji strelac, asistent, dribler, izbodjac slobodnjaka, plej...tako nesto nije vidjeno. Cak 90 asistencija ima Mesi vise na 150 utakmica manje...6-4 zlatne kopacke. Najvise datih golova u kalendarskoj godini, cak 91. Najvise datih u jednoj sezoni,kao i u trci za zlatnu kopacku. Niko nikad nije zabio 50 golova u nacionalnoj ligi,u onoj istoj ligi, najjacoj ligi tada na svetu u kojoj je razbijao Ronalda u direktnom okrsaju na proste faktorcice...Patoscic !

Mudrac

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31) # Link komentara

Posebna vrsta kompleksasa (sektas).

Vas uvek cekam na nekim vestima gde pohvaljuju ronaldov uspeh sa tom KLISE pricom. "Cenim ronalda, ali mesi"...
Druze ko prica o skracenom??? Neka pije jos malo hormona rasta i neka se prica o prirodi. Daleko je on od ronalda.

Na sve to sta bi bilo da je uspeo uzeti 3 LS za redom. To je mogao samo bog ronaldo. Pozzz

otpisani

pre 2 godine

[link]
(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Najezio sam se gledajuci ovo. Koliko je Leo ispred svog vremena verovatno cemo biti svesni tek kad okaci kopacke o klin.
Hvala mu za nezaboravne partije u crveno-plavom dresu, posebno protiv Reala. Kao sto si sam rekao, ovo je upravo ta razlika o kojoj svi pricaju i svi primecuju osim navijaca Ronalda. Mesi je prosto receno kompletni FUDBAL, Ronaldo "samo" dobar strelac. Respeckt naravno i Kristijanu, ali Mesi je drugi nivo igre.
Hvala Leo!

El Clasico

pre 2 godine

(davor, 13. oktobar 2021 15:11)

Bolivija koja pobedi Argentinu sa 6-1? Venecuela koja protiv Argentine odigra 2-2? Ekvador koji pobedi Argentinu bez Mesija sa 2-0? Jesil ti svestan sta poredis? Kada ce npr. Andora pobediti Spaniju sa 6-1? :)

Osim toga u Juznoj Americi ima samo nekoliko slabijih reprezentacija dok u Evropi ima stotinu takvih reprezentacija koje sluze na nabijanje Ronaldove statistike.

Osporavate reprezentacije iz Juzne Amerike, a Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Zaista je velika steta sto Ronaldo nije Argentinac ili Brazilac da vidimo koliko bi dao golova za reprezentaciju. Prvi problem bi mu bio privikavanje na razlicite vremenske zone. To je razlika po 6-7 sati, a kod nas ljudi padaju u depresiju kada se vreme pomeri za 1 sat.

Osim toga, nikada nijedna reprezentacije iz Juzne Amrike nije bila van TOP 100 kada im je Mesi davao gol. Dakle unapred mozete izbrisati sve Ronaldove golove protiv Andora, San Marina, Litvanija itd itd itd jer takvih reprezentacija u Juznoj Americi nema.

To sto je Ronaldo dao 30+ golova za reprezentaciju vise od Mesija ili Brazilskog Ronalda ne znaci apsolutno nista.

Lukaku ce takodjer na kraju karijere verovatno imao 30+ golova vise od njih dvojice pa da li to znaci da je bolji od njih? Cak je i jedan Edin Dzeko koji igra za BiH tu negde blizu Mesija i Brazilskog Ronalda. To vam sve govori koliko su Evropske reprezentacije slabije od Juzno-Americkih.

Kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Samo napises da Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Toliko je Kopa Amerika smesno takmicenje :)

Nema Andore, Litvanije, Latvije itd. Ha? :)

kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:54)

Mesi je pre svega sa pola anonimusa osvojio Kopa Ameriku. Dok Ronaldo trenutno igra za jednu od najacih ekipa na svetu i ne moze nista da napravi. Kolika je ta Argentina jaka najbolje se videlo u onih 8 utakmica u kvalifikacijama za SP 2018 kada su bez Mesija ostvarili samo 1 pobedu.

Pricas o nekoj realnosti i objektivnosti, a poredis Mesija koji u nokaut fazama sa reprezentacijom ima 5 golova i 16 asistencija sa Ronaldom koji u nokaut fazama ima 3 gola i 2 asistencije :D Idi druze leci komplekse jer je i vise nego ocigledno da ih imas. Ronaldo se u najvaznijim utakmicama sa reprezentacijom nikada nece porediti sa Mesijem, a ni opcenito na velikim takmicenjima jer nikada nije bio najbolji igrac nijednog velikog takmicenja.

Kada je Mesi uradio ono sto je Ronaldo uradio protiv Svedske? Jel moguce da postavljas takvo pitanje nakon sto je Mesi samo u kvalifikacijama za SP 2018 Argentini doneo pobede protiv Urugvaja, Kolumbije, Cilea i na kraju protiv Ekvadora u gostima za odlazak na SP. Argentina se nikada ne bi plasirala na to SP da nije bilo bez Mesija. Oni su cak i od Ekvadora bez njega izgubili sa 2-0 i to kod kuce.

A Ronaldo da igra toliko dobro za reprezentaciju ne bi ni dosao u situaciju da mu zadnja utakmica protiv Svedske nesto odlucuje nego bi to resio mnogo ranije isto kao i Argentina sa Mesijem kada su se na SP 2014 plasirali 3-4 kola pre kraja kvalifikacija. A bez Mesija 2018 se videlo da nisu ista ekipa.

Posmatrač

pre 2 godine

Obojica su vrsni fudbaleri imaju gomilu titula i priznanja uz to nastup za svoju zemlju kad se radi o Portugal ili Argentina ne mogu se meriti po rezultatima koja ima "gaučos" pošto su dva puta osvaja li takmičenja odnosno SP dok Portugal nijednom čini mi se.

gazda

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Pa i bolje je kada ima manje reprezentacije jer je takicenje kvalitetnije. Pa po mnogima Evropsko prvenstvo je bilo puno bolje kada je igralo manje reprezetancija tj. 16. Sada se na EURU pojavljuju reprezentacije poput Islanda, Austrije, Madjarske, Poljske itd koje su daleko slabije od najjacih reprezentacija. Uz to su uveli i besmisleno pravilo da 3 reprezentacije prolaze grupu. Prakticki i jedna pobeda ti je dovoljna i prosao si grupu. Portugal je upravo 2016 godine prosao grupu sa 3 boda kao trecoplasirala reprezentacija. Smesno.

Inace, dole si napisao da na EURU prolazi grupu 2 reprezentacije. Ni osnovna pravila ne znas.

realko

pre 2 godine

prije par dana je priznao svom advokatu da je silovao amerikanku Kathryn Mayorga.zasto ga onda ne zatvore kako spada?ili mozes silovati koliko hoces ako ce da platis kasnije?dvostruke ljudske vrijednosti

Cichak

pre 2 godine

I jos ovoliko da zabije, dzaba mu. Veliki ce igrac ostati i biti upamcen bez obzira na veliki broj golova sa penala i peterca i protiv ovakvih "sila", ali nikad nece biti ravan Maradoni, orginalnom Ronaldu, Zidanu, Mesiju, Roniju...5 najvecih majstora, bogova fudbala zadnjih 40 godina( ali Diego je ipak najveci od najvecih). U to drustvo verovatno jos upadaju Krojf i Pele. Ma meni su i Bergkamp i Baggio bili bolji od Ronalda. Respekt za fizicku spremu, ali daleko si ti decko od pravih umetnika ovog sporta.

Ovo forsiranje fudbala kao nekakvog sporta gde su nekakve statistike i rekordi najbitniji samo pokazuje u kom pravcu ide ova igra. Medijska prasina ce se uskoro dizati i zbog broja sprintova koje izvede u toku utakmice. Mnogo nebitnih i nepotrebnih informacija.

kinez

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 13:46)

Ronaldo igrao za "slabi" Portugal koji pobedi Francusku u finalu EURA, pobedili su i Italiju u ligi nacija 2019 i dosli do polufinala i bez Ronalda. Dok Mesi igra u "najjacoj" Argentini koja je bez Mesija jedna obicna kanta, a i oni su to dokazali u kvalifkacijama za SP gde su bez Mesija imali tek 1 pobedu u 8 utakmica. Ejjj Portugal bez Ronalda moze pobediti Italiju i Francusku, a ovi bez Mesija ne mogu da pobede ni Peru, Venecuelu, Paragvaj, Boliviju, a cak su i od Ekvadora izgubili.

Ko razume shvatice :)

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 13. oktobar 2021 14:16)

Po cemu je Hrvatska jaca od Brazila, Urugvaja, Cilea, Kolumbije?

Francuska je jaca od Brazila, Urugvaj = Hrvatska, Cile je jaci od Velsa, Kolumbija je jaca od Poljske, Paragvaj = Island, Madjarska je jaca od Bolivije, Austrija ja jaca od Ekvadora. Kao sto sam vec rekao, Mesijevi protivnici na Kopi nisu nista slabiji od Ronaldovih na EURU 2016 tako da vam te prica da je Ronaldu bilo daleko teze i nemaju nekog smisla.

kiki

pre 2 godine

(Nedim Hodžić, 13. oktobar 2021 16:50)

Upravo zato mnogi osporavaju Ronaldov ucinak u reprezentaciji. U Juznoj Americi takvih reprezentacija ima samo nekoliko, a u Evropi ih ima oko 150.

A protiv Bolivije na La Pazu i na onoj nadmorskoj visini ni najjaca reprezentacija Evrope ne bi bila sigurna u pobedu.

Samo jako

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)

Zuti-Riki

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Tebra hvala ti za ovo. Sta je Messi radio tom Realu to stvarno nije bilo humano. Urnisao je po njima kad god mu se prohtelo. Kakav crni Ronaldo. Manite se te price. Messi i Maradona dva najveca fudbalera ikad!

Dzoni

pre 2 godine

Samo pogledajte video ispod i sve je jasno , cak i onima kojima jos uvek nije jasno..:) . Ovde nema velicanstvenih 27 golova u el clasicima, nema onih legendarnih het trikova, slobodnjaka , provlacenja lopte kroz usi Casiljasu i zakucavanje Canavara u stativu:)) . Ovde nema ni onog cuvenog, kultnog slaloma na Bernabeu u polu finalu LS kad je naslagao pola Reala i zabio golcinu za finale ispred CR:)). Nema ni onog legendarnog dizanja dresa u 93-oj min na Bernabeu, onih 6-2, cuvenih 5-0 protiv Cristiana i Murinha:)). Ovde su samo jedan deo njegovih asistencija, od njih cak 14. Ovde mozemo videti svu fudbalsku caroliju, vanzemaljsku tehniku i kontrolu lopte, super visoki fudbalski IQ.. pogledajte sta je tu pocepanih odbrana, serviranih sansi, otvaranja prostora, genijalnih lopti i asistencija iz slaloma, driblinga, mesta...:)). Ovo je razlika izmedju njih dvojice. Ronaldo ima smao jednu jedinu asistenciju protiv Barse u 9 god igre:)) cak se ne moze naci ni na YT. Na nivou je statisticke greske...:)) . Izbacite golove i jednom i drugom, i kod Ronalda ce te imati prilicno siromasan sadrzaj, a kod Mesija ce te imati ovo...:)) Izdvojite par minuta i uzvajte u zaista istinskoj fudbalskog magiji:) . Koji deo mozga treba da bude u defektu da covek uporedi Ronalda sa ovim Bogom fudbala... :))

https://youtu.be/zMlJYZWu7gI

Mudrac

pre 2 godine

Luxemburg
Malta
San Marino
Andora
Lihtenstajn

Ko razume shvatice

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link komentara


Coban!

Engleska, spanija, nemacka, italija, belgija, holandija, francuska, hrvatska.(a ti igras u daleko ne najbolnoj ekipi i uzimas EVEOPSKO PRVENSTVOA.) Igra se na svake 4g sistem grupu prolaze 2 a 2 ispadaju, vise selekcija igra takmicenje.

Cop amerika igras u najjacoj ekipi, igras na 2g, igras sa 10 ekipa u 2 geupe gde ti za 1/4 treba samo da ne budes zadnji a u evropskom ides prvo u 1/8 a ne 1/4. Imas jednu jedinu ekipu pored tvoje da valja. Posle poistovecujes cop amerika i evropsko.

Na svetskom prvensvu u zadnjih 20g 1/2 je igralo koliko evropakih a koliko juznoamerickih ekipa, i koliko ko je puta osvojio,toliko o tezini selekcija i takmicenja.

KO RAZUME SHVATICE 😜

otpisani

pre 2 godine

[link]
(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Najezio sam se gledajuci ovo. Koliko je Leo ispred svog vremena verovatno cemo biti svesni tek kad okaci kopacke o klin.
Hvala mu za nezaboravne partije u crveno-plavom dresu, posebno protiv Reala. Kao sto si sam rekao, ovo je upravo ta razlika o kojoj svi pricaju i svi primecuju osim navijaca Ronalda. Mesi je prosto receno kompletni FUDBAL, Ronaldo "samo" dobar strelac. Respeckt naravno i Kristijanu, ali Mesi je drugi nivo igre.
Hvala Leo!

El Clasico

pre 2 godine

(davor, 13. oktobar 2021 15:11)

Bolivija koja pobedi Argentinu sa 6-1? Venecuela koja protiv Argentine odigra 2-2? Ekvador koji pobedi Argentinu bez Mesija sa 2-0? Jesil ti svestan sta poredis? Kada ce npr. Andora pobediti Spaniju sa 6-1? :)

Osim toga u Juznoj Americi ima samo nekoliko slabijih reprezentacija dok u Evropi ima stotinu takvih reprezentacija koje sluze na nabijanje Ronaldove statistike.

Osporavate reprezentacije iz Juzne Amerike, a Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Zaista je velika steta sto Ronaldo nije Argentinac ili Brazilac da vidimo koliko bi dao golova za reprezentaciju. Prvi problem bi mu bio privikavanje na razlicite vremenske zone. To je razlika po 6-7 sati, a kod nas ljudi padaju u depresiju kada se vreme pomeri za 1 sat.

Osim toga, nikada nijedna reprezentacije iz Juzne Amrike nije bila van TOP 100 kada im je Mesi davao gol. Dakle unapred mozete izbrisati sve Ronaldove golove protiv Andora, San Marina, Litvanija itd itd itd jer takvih reprezentacija u Juznoj Americi nema.

To sto je Ronaldo dao 30+ golova za reprezentaciju vise od Mesija ili Brazilskog Ronalda ne znaci apsolutno nista.

Lukaku ce takodjer na kraju karijere verovatno imao 30+ golova vise od njih dvojice pa da li to znaci da je bolji od njih? Cak je i jedan Edin Dzeko koji igra za BiH tu negde blizu Mesija i Brazilskog Ronalda. To vam sve govori koliko su Evropske reprezentacije slabije od Juzno-Americkih.

kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:54)

Mesi je pre svega sa pola anonimusa osvojio Kopa Ameriku. Dok Ronaldo trenutno igra za jednu od najacih ekipa na svetu i ne moze nista da napravi. Kolika je ta Argentina jaka najbolje se videlo u onih 8 utakmica u kvalifikacijama za SP 2018 kada su bez Mesija ostvarili samo 1 pobedu.

Pricas o nekoj realnosti i objektivnosti, a poredis Mesija koji u nokaut fazama sa reprezentacijom ima 5 golova i 16 asistencija sa Ronaldom koji u nokaut fazama ima 3 gola i 2 asistencije :D Idi druze leci komplekse jer je i vise nego ocigledno da ih imas. Ronaldo se u najvaznijim utakmicama sa reprezentacijom nikada nece porediti sa Mesijem, a ni opcenito na velikim takmicenjima jer nikada nije bio najbolji igrac nijednog velikog takmicenja.

Kada je Mesi uradio ono sto je Ronaldo uradio protiv Svedske? Jel moguce da postavljas takvo pitanje nakon sto je Mesi samo u kvalifikacijama za SP 2018 Argentini doneo pobede protiv Urugvaja, Kolumbije, Cilea i na kraju protiv Ekvadora u gostima za odlazak na SP. Argentina se nikada ne bi plasirala na to SP da nije bilo bez Mesija. Oni su cak i od Ekvadora bez njega izgubili sa 2-0 i to kod kuce.

A Ronaldo da igra toliko dobro za reprezentaciju ne bi ni dosao u situaciju da mu zadnja utakmica protiv Svedske nesto odlucuje nego bi to resio mnogo ranije isto kao i Argentina sa Mesijem kada su se na SP 2014 plasirali 3-4 kola pre kraja kvalifikacija. A bez Mesija 2018 se videlo da nisu ista ekipa.

realko

pre 2 godine

prije par dana je priznao svom advokatu da je silovao amerikanku Kathryn Mayorga.zasto ga onda ne zatvore kako spada?ili mozes silovati koliko hoces ako ce da platis kasnije?dvostruke ljudske vrijednosti

gazda

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Pa i bolje je kada ima manje reprezentacije jer je takicenje kvalitetnije. Pa po mnogima Evropsko prvenstvo je bilo puno bolje kada je igralo manje reprezetancija tj. 16. Sada se na EURU pojavljuju reprezentacije poput Islanda, Austrije, Madjarske, Poljske itd koje su daleko slabije od najjacih reprezentacija. Uz to su uveli i besmisleno pravilo da 3 reprezentacije prolaze grupu. Prakticki i jedna pobeda ti je dovoljna i prosao si grupu. Portugal je upravo 2016 godine prosao grupu sa 3 boda kao trecoplasirala reprezentacija. Smesno.

Inace, dole si napisao da na EURU prolazi grupu 2 reprezentacije. Ni osnovna pravila ne znas.

kinez

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 13:46)

Ronaldo igrao za "slabi" Portugal koji pobedi Francusku u finalu EURA, pobedili su i Italiju u ligi nacija 2019 i dosli do polufinala i bez Ronalda. Dok Mesi igra u "najjacoj" Argentini koja je bez Mesija jedna obicna kanta, a i oni su to dokazali u kvalifkacijama za SP gde su bez Mesija imali tek 1 pobedu u 8 utakmica. Ejjj Portugal bez Ronalda moze pobediti Italiju i Francusku, a ovi bez Mesija ne mogu da pobede ni Peru, Venecuelu, Paragvaj, Boliviju, a cak su i od Ekvadora izgubili.

Ko razume shvatice :)

Kinez

pre 2 godine

(Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

Fudbalica

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

Kiki

pre 2 godine

(Mudrac, 13. oktobar 2021 14:12)

Samo napises da Ronaldo u 11 utakmica protiv Juzno Americkih reprezentacija nije postigao nijedan gol iz igre. Toliko je Kopa Amerika smesno takmicenje :)

Nema Andore, Litvanije, Latvije itd. Ha? :)

M.

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!

Mudrac

pre 2 godine

Moramo biti realni i reci da Ronaldo jeste cudo od golgetera,daleko je on od Messija sto se tice vizije i umjetnosti na terenu,ali zna da postize golove....E sad da li je ova Ronaldova statistika realna,po mom misljenju zaista nije...Zaista je previse golova dao zahvaljujuci igranju protiv zaista slabih reprezentacija...Zato je i postigao ovako nestvaran broj golova u dresu Portugala....Sjecam se prije samo nekolike godine,Ronaldo je imao oko 60 golova....I onda su uslijedi kvalifikacije,sto za euro,sto za mundijal,i tu je pocela bukvalno rapsodija golova protiv slabasnih reprezentacija,na svakoj utakmici je redjao po 2,3,4 gola....I sada naravno,ovaj rekord tesko da moze ikada vise biti oboren.Ovo pisem potpuno objektivno,kao ljubitelj fudbala.

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31) # Link komentara

Posebna vrsta kompleksasa (sektas).

Vas uvek cekam na nekim vestima gde pohvaljuju ronaldov uspeh sa tom KLISE pricom. "Cenim ronalda, ali mesi"...
Druze ko prica o skracenom??? Neka pije jos malo hormona rasta i neka se prica o prirodi. Daleko je on od ronalda.

Na sve to sta bi bilo da je uspeo uzeti 3 LS za redom. To je mogao samo bog ronaldo. Pozzz

prometej

pre 2 godine

(Dzoni, 13. oktobar 2021 15:24)

Ronaldo je samo tokom prvog mandata u Mancesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

kiki

pre 2 godine

(Nedim Hodžić, 13. oktobar 2021 16:50)

Upravo zato mnogi osporavaju Ronaldov ucinak u reprezentaciji. U Juznoj Americi takvih reprezentacija ima samo nekoliko, a u Evropi ih ima oko 150.

A protiv Bolivije na La Pazu i na onoj nadmorskoj visini ni najjaca reprezentacija Evrope ne bi bila sigurna u pobedu.

Da dodam

pre 2 godine

(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00)

Pa Hrvatska i Francuska su ti jace od bilo koje ekipe na Kopa Americi. A bogami i Madjarska, Island, Austrija su na daleko vecem nivou od Ekvadora ili Bolivije.

Ripley

pre 2 godine

Ronaldo 141g iz penala,Mesi 101g.
Šta je problem, nije valjda trebao Bejl npr.u Realu da izvodi penale ili bilo ko od onih iz Juventusa, o Portugalu je suvišno pričati!
(M., 13. oktobar 2021 14:19)

Nikakav problem, samo sto si sam sad upravo pokazao kako Mesi nije samo bolji dribler , plej, asistent, izbodjac slobodnjaka nego je bolji i strelac. 150 utakmica ima manje i ako oduzmemo i jednom i drugom golove iz penala, imaju isti broj golova iz igre tj Mesi cak ima i par vise. Na 150 utakmica manje!!! Samo si dao jos jedan dokaz da je Mesi aposolutno najbolji u svemu. Uskocio sebi u stomak kao i mnogo puta do sad, al jadni vi to i ne kapirate. Ustvari prkosi zakonima zdravog razuma da uopste postoji takav jedan igrac. Da u isto vreme budes najbolji strelac, asistent, dribler, izbodjac slobodnjaka, plej...tako nesto nije vidjeno. Cak 90 asistencija ima Mesi vise na 150 utakmica manje...6-4 zlatne kopacke. Najvise datih golova u kalendarskoj godini, cak 91. Najvise datih u jednoj sezoni,kao i u trci za zlatnu kopacku. Niko nikad nije zabio 50 golova u nacionalnoj ligi,u onoj istoj ligi, najjacoj ligi tada na svetu u kojoj je razbijao Ronalda u direktnom okrsaju na proste faktorcice...Patoscic !

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 13. oktobar 2021 14:16)

Po cemu je Hrvatska jaca od Brazila, Urugvaja, Cilea, Kolumbije?

Francuska je jaca od Brazila, Urugvaj = Hrvatska, Cile je jaci od Velsa, Kolumbija je jaca od Poljske, Paragvaj = Island, Madjarska je jaca od Bolivije, Austrija ja jaca od Ekvadora. Kao sto sam vec rekao, Mesijevi protivnici na Kopi nisu nista slabiji od Ronaldovih na EURU 2016 tako da vam te prica da je Ronaldu bilo daleko teze i nemaju nekog smisla.

Cichak

pre 2 godine

I jos ovoliko da zabije, dzaba mu. Veliki ce igrac ostati i biti upamcen bez obzira na veliki broj golova sa penala i peterca i protiv ovakvih "sila", ali nikad nece biti ravan Maradoni, orginalnom Ronaldu, Zidanu, Mesiju, Roniju...5 najvecih majstora, bogova fudbala zadnjih 40 godina( ali Diego je ipak najveci od najvecih). U to drustvo verovatno jos upadaju Krojf i Pele. Ma meni su i Bergkamp i Baggio bili bolji od Ronalda. Respekt za fizicku spremu, ali daleko si ti decko od pravih umetnika ovog sporta.

Ovo forsiranje fudbala kao nekakvog sporta gde su nekakve statistike i rekordi najbitniji samo pokazuje u kom pravcu ide ova igra. Medijska prasina ce se uskoro dizati i zbog broja sprintova koje izvede u toku utakmice. Mnogo nebitnih i nepotrebnih informacija.

Mudrac

pre 2 godine

Mudrac,

Mesi kada je osvojio Kopa Ameriku:
- najbolji strelac takmicenja
- najbolji asistent takmicenja
- najbolji igrac takmicenja
- bio je strelac ili asistent u svim utakmicama do finala

Ronaldo kada je osvojio EURO:
- nije bio ni najbolji strelac takmicenja
- nije bio ni najbolji asistent takmicenja
- nije bio ni najbolji igrac takmicenja
- nije bio ni strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica

Smesno je porediti Mesija i Ronalda.

A Portugal osvojio EURO preko Austrije, Islanda, Madjarske, Velsa, Poljske, Hrvatske i Francuske.

A Argentina osvojila Kopa Ameriku preko Cilea, Urugvaja, Bolivije, Paragvaja, Ekvadora, Kolumbije i Brazila.

Kako je onda Ronaldu bilo teze osvojiti EURO kada protiv najvecih favorita gotov pa i nije igrao?

Ko razume shvatice ;)
(Samo jako, 13. oktobar 2021 14:00) # Link komentara

Ceek ti si hladno uporedio igranje za reprezentaciju ronalda i mesija.
Covek igra sa najjacom ekipom i paprikas prvenstvo i opet je daleko po broju golova ronalda, a da ne govorimo presudnih golova za prolazak dalje ekipe. Kad je mesi uradio ono sto ronaldo protiv svetske za prolaz na prvenstvo? Ili ono protiv spanije na svetskom? Par primera od ko zna koliko.

Jbt kad neko zaboravi svaku realnost i objektivnost i onda te ubedjuje u nesto sto nema veze sa mozgom... idi leci komplekse, jadni ti koji s takvim zive.

Mudrac

pre 2 godine

Boban, 13. oktobar 2021 13:23) # Link

Spanija, Nemacka, Holandija, Svajcarska, Svedska, Danska, Francuska... Kada je pre par nedelja Messi dao het trik Boliviji uzdizali ste ga u nebesa.

(Kinez, 13. oktobar 2021 13:33) # Link komentara

Ma samo napises sektasima koliko juznoamerickih reprezentacija u zadnjih 20g uzelo SP a koliko evropskih i koliko je kojih bilo u 1/2.. pametnom dosta. Jos mesi igra u najjacoj ekipi a gde je portugal svih ovih godina od vrha...

A cop amerika i evropsko se ne mogu porediti na svim nivoima.
1. 10 ekipa igra (znatno manje)
2. 2 grupe, 8 prolazi..
3. Odma si u 1/4 finalu.
4. Igras na svake 2g.
5. Za EP kvalifikacije igra 55 ekipa.. !!!
Realno evropsko prvenstvo je malo svetsko, nema sta.

Gasi mesalicu motaj kablove.

Hmmm

pre 2 godine

(Fudbalica, 13. oktobar 2021 14:31)

A inace u kvalifikacijama u Juznoj Americi nema amaterskih ekipa poput Bolivije, Venecuele, Ekvadora i slicnih.

Posmatrač

pre 2 godine

Obojica su vrsni fudbaleri imaju gomilu titula i priznanja uz to nastup za svoju zemlju kad se radi o Portugal ili Argentina ne mogu se meriti po rezultatima koja ima "gaučos" pošto su dva puta osvaja li takmičenja odnosno SP dok Portugal nijednom čini mi se.

Nedim Hodžić

pre 2 godine

(El Clasico, 13. oktobar 2021 16:08)

Argentina izgubila od Bolivije 6-1? pa to samo govori o njima, tu Boliviju bi svaka od ekipa sa Eura dobila ubedljivo.

a na KA vecina reprezentacija je sastavljena od igraca iz Juznoamerickih liga koji se jedva mogu nazvati profesinalcima.

Miskec

pre 2 godine

"Ronaldo i Federer dve najvece sportske prevare u istoriji covecanstva
(Angelo, 13. oktobar 2021 13:30)"
Gde si bio kada je prelazio u Mancester, da im javis o kakvoj se prevari radi, jer sta oni znaju!
Covek samo to ne odigra 200 utakmica za reprezentaciju, pun pehara sto klupskih, sto reprezentativnih i onda se nadje TV 'strucnjak' da proceni!
Nema sta, Srbin zna, sto niko ne znade!