Nedelja, 10.10.2021.

13:30

Botas pobedio posle godinu dana – Ferstapen ispred Hamiltona

Na trci Formule 1 za Veliku nagradu Turske u Istanbulu slavio je vozač Mercedesa Valteri Botas.

Izvor: SN

Botas pobedio posle godinu dana – Ferstapen ispred Hamiltona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

The_Dejan

pre 2 godine

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.
(BataJegulja, 10. oktobar 2021 16:04)

Opasan vozač. Jedan on najkompletnijih vozača. Doneo je pobedu Okonu, mogao je par puta do podijuma, i šteta što nema bolji bolid. Voleo bih da sledeće godine ima bolid gde može ući u trku za podijume, jer to i zaslužuje.
A to što si pomenuo, sa Fabiom, kakav tandem, kakve trke, vožnje.. Čovek je pobeđivao Šumahera. Legendarno preticanje Šumija, sa spoljne strane pro brzini od skoro 300 km/h, samo ne mogu da se setim koja je trka bila. Baš gotivan vozač.

Hector Rebaque

pre 2 godine

TZV. "GOAT" ponovo pokusao incidentom da osvoji poziciju. Izgurao Peresa preko cunjeva na ulaz u boks. Prljavi gnjidogojac. Iz FIA se prave slepi.

Otheym

pre 2 godine

Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 18:55)

Pretpostavljam da misliš na mene, budući da sam ja to napisao. U 49. krugu Lekler je bio brži 1,3 sekunde od Hamiltona. Ne znam o kakvom dobrom tempu pričaš. U 54 krugu je Lekler digao tempo. Hamilton nije imao šanse i odmah su mu rekli zovemo te da se zaštitimo od Gaslija.
Okon nije menjao gume i poslednji krug je završio verovali ili ne 5 sekundi sporiji od Đovinacija u Alfa Romeu! U odnosu na Strola je u 56. i 57. krugu izgubio 15 sekundi! Da je Hamilton toliko gubio završio bi 8. iza Sainca! Ostati na stazi bi bila ludost. Naravno Hamilton nije imao te brojke kada je davao interviju. Glavnu grešku je napravio ranije kada je odbio da ode u box.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.
(1Đoković, 10. oktobar 2021 18:51)

Nisi jedini koji je bio na sajmu, ima i nas koji smo svake godine bili u prilici uzivo da odgledamo trku, pa se ne hvalimo ovde i ne vredjamo druge. Dosta ljudi odavde radi u inostranstvu. Po tvom ulicarskom ponasanju i izrazavanju ne bih ti dao vise od 20 godina. A to koliko pratis F1 vidim po tome da ne znas da ce Red Bul sledece godine sam razvijati Hondin motor i da su vec odavno poceli izgranju pogona, mozda vec i zavrsili. 2025. kada se motor bude skroz menjao uzece ga verovatno od nekog novog dobavljaca koji bude usao u F1, na primer Porsea. Bas zbog toga sto nije masina i sto je gubio titule od kolega nije na nivou Sumija. Sportski pozdrav i malo se vise informisi pre nego sto krenes da vredjas.

Kkk

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 18:54)

Nisam ni rekao da je Hamiltonu bilo lose nego da je Verstapen nakon onakvog incidenta morao proveriti jel sve OK sa Hamiltonom. Ali tesko je izgleda biti covek?

A za sudar na Silverstonu je kriv Verstapen jer nije Hamiltonu ostavio dovoljno prostora. Tako je Maks okrivio Hamiltona za ono sto se desilo u Monci pa je samim time i sebe okrivio za ono sto se desilo u Silverstonu 😂

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...
(Mad max, 10. oktobar 2021 18:07)

Hamiltonu je toliko bilo loše u Monci da je 5 min nakon sudara pokušavao da se izvuče iz šljunka u rikverc. 😂 Onaj sudar na Silverstonu je bio jeziv, a kazna za Luisa smešna. Da nije bilo tog incidenta i onog u Mađarskoj sampionat bi bio rešen. Max je 400 i nešto krugova vodio u ovoj sezoni, a Ham svega nešto iznad 150.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.
(Vlad, 10. oktobar 2021 17:58)

Mihael Sumaher u punoj snazi je pobedio sve kolege, taj povratak u Mercedes je bio marketing i želja za trkanjem. To kao kada bi Kimija osporavao zato što ga pobedi Djovinaci, Rosija što je sada ispod svog nivoa ili kada bi poredio Cavija iz Barse i onog iz Katara. Ovaj tvoj komentar je presmešan i nema veze sa pameti. I u tom lošem bolidu Mercedesa koji mu uopšte nije odgovarao je obilazio Hamiltona u Monci. Poredis Sumija koji se vratio iz penzije i Luisa u ponoj snazi... Jedino sa tim Sumijem iz Mercedesa Hamilton i moze da se poredi. Onaj ko Hamiltona svrstava u top 3 vozača defintivno prati F1 tek od 2000-ih. Sumi je sve kolege sa pola snage pobedjivao, a Luisa je gotovo svaki pobedio, iako je stalno bio guran od strane tima. Ron Denis je lično rekao da je Alonso bio sabotiran samo da bi se Hamilton borio za titulu. Sada ga isto guraju, ne moze Botasa da pobedi, mole ga da prekine brzi krug... I onda dođe neko i prica mi da je on GOAT...

F1 fan

pre 2 godine

@mahea
Nije bolest sve sto boli, ali za ovo tvoje ima leka... postoje strucnjaci, profesionalci koji uspesno lece, ili barem smanjuju posledice... nije kasno jos uvek da odes da potrazis pomoc, to nije sramota...

Mad max

pre 2 godine

2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa
(Boki, 10. oktobar 2021 16:25)


Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...

1Đoković

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!
(marko, 10. oktobar 2021 16:02)

Niti sam navijac Hamiltona, niti sam besan. Kako si to zakljucio? Ono sto ne volim je amaterizam, a to je danas bila ekipa Mercedesa. Navijam za Ferrari, a u borbi izmedju Ferstapena i Hamiltona naravno navijam za Ferstapena. Smatram da je Hamilton rodjen pod srecnom zvezdom, ali isto tako mogu da smatram da ga je danas njegov tim izneverio. Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao

KiMi85

pre 2 godine

Realno prva petorka nije ni trebala ici u box. Imali su super vremena sa potrosenim gumama. 1.33xx sa starim gumama prosek a novim 1.34xx, tako da su svi napravili gresku a poslednji Luis ( box )..

jojufff

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

a sta ja znam, danas je sve statistika. Ciro Imobile je bolji fudbaler od Shevchenka, rusi rekorde.

Mozda da Hamilton podigne taj sport na viši nivo kao npr Schumacher!
Da prkosi s fizici, da radi nesto sto nije viđeno do sada..a ne da plače kao ...

Formula nije kao nekada, previše se umjesala tehnologija i vozaci su izgubili smisao. Sklepas najbolji bolid i dzaba nekome znanje.. Hamilton je odličan vozac ali nikada nece imati ono nesto!

Gradjanin

pre 2 godine

Hamilton goat?hahahahaha pa to moze da napise neko ko gleda trke zadnjih 5-10 godina.
(Takuma Sato, 10. oktobar 2021 16:25)

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?

Miloš

pre 2 godine

Strašno je slušati kometatore na SK koji NON stop pričaju o nevažnim stvarima koje nisu vezane za trku i usled kojih je nemoguće pratiti trku. Zar je moguće da na SK nema urednika !

Vlad

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

Pa za pocetak da pobedi svog timskog kolegu, a ne da Rozberg i Baton budu ispred njega. Botas svaku stazu ima naredbu da uspori i da mu se skloni. Dobar je vozac Hamilton, ali nije mi na nivou Sumahera, Prosta, Sene, Laude... verovatno ni Fnadja, mada njega nisam gledao.

hfnafh

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...



Ili ti kako nemac pojma razmilja o borbi za titulu u f1...

Bato, Jeguljo... Da li si ti to nama upravo rekao kako Botas i tim mercedesa rade protiv interesa Hamiltona? Ja ne verujem sta sve necu procitati ovde.

Otheym

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

Kakva crna greška garaže, Hamilton je pogrešio! Trebao je u box odmah kada su ga zvali. Završio bi ispred Leklera, možda bi čak i jurio Pereza. Da je ostao na starim izgubio bi i od Pereza i od Leklera i najverovatnije od Gaslija. Protiv Leklera je gubio 1,3 sekunde po krugu, i još se onda Lekler ubrzao nakon nekoliko krugova kada je postigao temperaturu.
Leklera upropastiše na kraju u Ferariju. Prosuše ljudi 15 sekundi za 5 krugova...
Raduje napredak u tehnologiji. Ovo unapređenje motora očigledno radi, čim Lekler prati Maxa na dve sekunde pola trke, a Sainc obilazi pola grida za 18 krugova. Živo me zanima koliko će biti dobri dogodine kada ubace i preostala unapređenja.

Košava

pre 2 godine

Pokušaji da se Hamiltonu obezbedi što više poena. Pojedinci mu se sklanjaju kao da su pošli u šetnju a ne na trku. Alonso zeznuo Gasliju trku. Da nije bilo bi još interesantnije.

dr. Udo Brinkman

pre 2 godine

11

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.
(dekyboky@gmail.com, 10. oktobar 2021 16:10)

je..te Luja!

dekyboky@gmail.com

pre 2 godine

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.

Boki

pre 2 godine

@mahea: vidi se da si navijac Hamiltona.

Na svaki tvoj argument navijac Verstappena bi imao kontra-argument:
1. Takozvana ilegalna krilca koja ima Red Bul ima i Mercedes, identicno se ugibaju na pravcima i sve je u propisanim granicama.
2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa i pritom je kazna za Hamiltona bila bukvalno nikakva, obzirom da mu je besplatno zamenjeno prednje krilo i gume. Pet sekundi je nista.
3. Da se Hamilton nije obrukao u Belgiji, gde je Russell startovao ispred njega, osvojio bi vise poena. Mogao je i on da bude prvi, a ne Max, da je bolje vozio.
4. U vezi Monce: sve se vraca, sve se placa. Ono sto je Hamilton uradio Verstappenu na Silverstonu, Verstappen je Hamiltonu u Monci, ali sa jednom bitnom razlikom: na Silverstonu je kaznjen Hamilton na kraju i pobedio (+25 poena, unakazen motor na Verstapenovom bolidu), a u Monci niko nije osvojio poene, vec je Verstappen na sledecoj trci imao kaznu.

Ne spominjes Madjarsku, gde je Bottas napravio karambol i Verstappen jedva osvojio 2 boda na kraju?

Takodje si napisao da Verstappen ima ubedljivo najbrzi bolid u istoriji F1.
Ko je prethodnih 7 godina imao najbrzi bolid u istoriji F1?

Sto se tice cementa i skandala, sve je tvojoj glavi.

Sportski pozdrav,

Navijac Ferrarija

Звездин весник

pre 2 godine

Glupi gasli upropastio trku alonsu
(Mare, 10. oktobar 2021 14:26)

Глупост, ништа није могао да уради, једноставно тркачки инцидент.

marko

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!

BataJegulja

pre 2 godine

@The_Dejan

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.

YNWA-LFC8

pre 2 godine

@marko. sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

Kao prvo Max je završio na 2 mestu.

Da li je isto da pretičeš haas, alfu i williams ili drugi tim RBR, McLaren, pa čak i Pereza?

Da li si samo troll ili ti je toliko nisko poznavanje F1? Da si pratio trku video bi da se Ham kockao, mozda bi završio na 3 mesto, ovako sa ulaskom u box isli na sigurnije.

mexes

pre 2 godine

Pretplata na F1TV pa gledajte i slusajte prave komentatore, jesu Englezi i forsiraju engleske vozace, ali znaju sta pricaju, imaju dosta inside informacija (coultard cocommentator). Mnogo ranije rekli da ce Hamilyonu da se desi graining i da ce gume da 2-3 kruga da izgube na brzini. Da je poslusao tim i otisao kad je trebalo bio bi u borbi sa Maxom. I Lecler je izgubio pozicije bezveze, nesposobnost Binota da donese pravu odluku u toku trke. Nadam se da ce da ga menjaju sledece godine…

joca

pre 2 godine

neznase ko je gori u ferariju.dali tim koji nema strategiju i mehanicari koji neznaju da zamene gume bez greske ili vozaci pre svega Leclera koga mozes da obidjes bez ikakvog otpora.pogotovo jer je izasao sa novim gumama. tesko mi je kao navijac ferarija da ih vise gledam i navijam.

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.

mirko

pre 2 godine

kakva voznja sampiona, sklanjajte se, luis gazi!!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:29)

za malo na kraju gasli da ga ugazi treci izbor red bulla, hahahha.

Vukk

pre 2 godine

I onda dodju strucnjaci i kazu kako Luis ima srece..Prosuo je poene zahvaljujuci ekipi, da je sve bilo normalno pocevsi od kvalifikacija imao bi +10 sekundi na prvom mestu u trci.

marko

pre 2 godine

najvise pobeda, uskoro najvise titula, najveci svih vremena!!! idemo po osmu rekordnu!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:17

najveci u konkurenciji botasa rosberga i mase.....ni je ni do clanka Sumiju, hakinenu, senni,laudi, prostu ...

sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Botas, Sajnc i Perez odlicni danas, Hamilton i Lekler su sami sebe ukopali danas, Gasli vrlo dobar, Ferstapen slab - nista nije ni pokusavao tokom cele trke (doduse, mozda je to bio plan Red Bula), Mazepin se izgubio.

Sve u svemu, dobra trka.

BataJegulja

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...

mahea

pre 2 godine

Kada se sve sumira od pocetka sezone pa do sada moze se reci da ce ova sezone biti zapamcena kao jedna od vecih sto se tice skandala. Tu ubjedljivo prednjaci Red Bull sa svojim uticajem, Max kao potencijalni ubica i FIA kao organizator svega toga. Nekoliko cinjenica vezano za to su:
- Ilegalna krilca Red Bula za koja FIA zna ali jasno dala do znanja da nece da reaguju
- sramno kaznjavanje hamiltona na silverstonu iako je Max naglo skrenuo u njega i sasjekao ga
- Skandal (cak su i alonso i vecina vozaca to potvrdili) u Belgiji gdje su vozili iza safety car i kruzili samo da bi dodjelili Maxu pobjedu i veliki broj bodova, jedan od najvecih skandala u istoriji F1.
- I na kraju pokusaj ubistva Hamiltona od strane Maxa i SRAMNA kazna. Max je zasticeniji ove sezone od Sumahera.

Sve je ovo katastrofa i voda na mlin Red Bulu i Maxu koji imaju ubjedljivo najbrzi bolid u istoriji F1. Sve se to radi kako bi Honda, posto se povlaci, uzela titulu i da se Sumaher ne prestigne.

Hamilton je ovom sezonom, koju nece osvojiti, ZACEMENTIRAO kao najbolji ikada. Sa slabijim bolidom, tolikim guranjem Red Bulla on je rame uz rame sa Maxom. Hvala im na tome. Ovo je skandal kao kada se Sumaher smijao kada je Sena imao taj kobni udes.

CJC

pre 2 godine

Sainz - šta reći nego svaka čast. Kad pola trke u prenosu bude čovek koji nije ni u top 10.
Ovim tempom će preteći svu ovu boraniju do 5 mesta.

CJC

pre 2 godine

Sainz - šta reći nego svaka čast. Kad pola trke u prenosu bude čovek koji nije ni u top 10.
Ovim tempom će preteći svu ovu boraniju do 5 mesta.

Boki

pre 2 godine

@mahea: vidi se da si navijac Hamiltona.

Na svaki tvoj argument navijac Verstappena bi imao kontra-argument:
1. Takozvana ilegalna krilca koja ima Red Bul ima i Mercedes, identicno se ugibaju na pravcima i sve je u propisanim granicama.
2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa i pritom je kazna za Hamiltona bila bukvalno nikakva, obzirom da mu je besplatno zamenjeno prednje krilo i gume. Pet sekundi je nista.
3. Da se Hamilton nije obrukao u Belgiji, gde je Russell startovao ispred njega, osvojio bi vise poena. Mogao je i on da bude prvi, a ne Max, da je bolje vozio.
4. U vezi Monce: sve se vraca, sve se placa. Ono sto je Hamilton uradio Verstappenu na Silverstonu, Verstappen je Hamiltonu u Monci, ali sa jednom bitnom razlikom: na Silverstonu je kaznjen Hamilton na kraju i pobedio (+25 poena, unakazen motor na Verstapenovom bolidu), a u Monci niko nije osvojio poene, vec je Verstappen na sledecoj trci imao kaznu.

Ne spominjes Madjarsku, gde je Bottas napravio karambol i Verstappen jedva osvojio 2 boda na kraju?

Takodje si napisao da Verstappen ima ubedljivo najbrzi bolid u istoriji F1.
Ko je prethodnih 7 godina imao najbrzi bolid u istoriji F1?

Sto se tice cementa i skandala, sve je tvojoj glavi.

Sportski pozdrav,

Navijac Ferrarija

marko

pre 2 godine

najvise pobeda, uskoro najvise titula, najveci svih vremena!!! idemo po osmu rekordnu!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:17

najveci u konkurenciji botasa rosberga i mase.....ni je ni do clanka Sumiju, hakinenu, senni,laudi, prostu ...

sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

BataJegulja

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...

mirko

pre 2 godine

kakva voznja sampiona, sklanjajte se, luis gazi!!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:29)

za malo na kraju gasli da ga ugazi treci izbor red bulla, hahahha.

BataJegulja

pre 2 godine

@The_Dejan

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.

marko

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!

Otheym

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

Kakva crna greška garaže, Hamilton je pogrešio! Trebao je u box odmah kada su ga zvali. Završio bi ispred Leklera, možda bi čak i jurio Pereza. Da je ostao na starim izgubio bi i od Pereza i od Leklera i najverovatnije od Gaslija. Protiv Leklera je gubio 1,3 sekunde po krugu, i još se onda Lekler ubrzao nakon nekoliko krugova kada je postigao temperaturu.
Leklera upropastiše na kraju u Ferariju. Prosuše ljudi 15 sekundi za 5 krugova...
Raduje napredak u tehnologiji. Ovo unapređenje motora očigledno radi, čim Lekler prati Maxa na dve sekunde pola trke, a Sainc obilazi pola grida za 18 krugova. Živo me zanima koliko će biti dobri dogodine kada ubace i preostala unapređenja.

dekyboky@gmail.com

pre 2 godine

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.

mexes

pre 2 godine

Pretplata na F1TV pa gledajte i slusajte prave komentatore, jesu Englezi i forsiraju engleske vozace, ali znaju sta pricaju, imaju dosta inside informacija (coultard cocommentator). Mnogo ranije rekli da ce Hamilyonu da se desi graining i da ce gume da 2-3 kruga da izgube na brzini. Da je poslusao tim i otisao kad je trebalo bio bi u borbi sa Maxom. I Lecler je izgubio pozicije bezveze, nesposobnost Binota da donese pravu odluku u toku trke. Nadam se da ce da ga menjaju sledece godine…

Звездин весник

pre 2 godine

Glupi gasli upropastio trku alonsu
(Mare, 10. oktobar 2021 14:26)

Глупост, ништа није могао да уради, једноставно тркачки инцидент.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.
(Vlad, 10. oktobar 2021 17:58)

Mihael Sumaher u punoj snazi je pobedio sve kolege, taj povratak u Mercedes je bio marketing i želja za trkanjem. To kao kada bi Kimija osporavao zato što ga pobedi Djovinaci, Rosija što je sada ispod svog nivoa ili kada bi poredio Cavija iz Barse i onog iz Katara. Ovaj tvoj komentar je presmešan i nema veze sa pameti. I u tom lošem bolidu Mercedesa koji mu uopšte nije odgovarao je obilazio Hamiltona u Monci. Poredis Sumija koji se vratio iz penzije i Luisa u ponoj snazi... Jedino sa tim Sumijem iz Mercedesa Hamilton i moze da se poredi. Onaj ko Hamiltona svrstava u top 3 vozača defintivno prati F1 tek od 2000-ih. Sumi je sve kolege sa pola snage pobedjivao, a Luisa je gotovo svaki pobedio, iako je stalno bio guran od strane tima. Ron Denis je lično rekao da je Alonso bio sabotiran samo da bi se Hamilton borio za titulu. Sada ga isto guraju, ne moze Botasa da pobedi, mole ga da prekine brzi krug... I onda dođe neko i prica mi da je on GOAT...

dr. Udo Brinkman

pre 2 godine

11

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.
(dekyboky@gmail.com, 10. oktobar 2021 16:10)

je..te Luja!

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

Pa za pocetak da pobedi svog timskog kolegu, a ne da Rozberg i Baton budu ispred njega. Botas svaku stazu ima naredbu da uspori i da mu se skloni. Dobar je vozac Hamilton, ali nije mi na nivou Sumahera, Prosta, Sene, Laude... verovatno ni Fnadja, mada njega nisam gledao.

jojufff

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

a sta ja znam, danas je sve statistika. Ciro Imobile je bolji fudbaler od Shevchenka, rusi rekorde.

Mozda da Hamilton podigne taj sport na viši nivo kao npr Schumacher!
Da prkosi s fizici, da radi nesto sto nije viđeno do sada..a ne da plače kao ...

Formula nije kao nekada, previše se umjesala tehnologija i vozaci su izgubili smisao. Sklepas najbolji bolid i dzaba nekome znanje.. Hamilton je odličan vozac ali nikada nece imati ono nesto!

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Botas, Sajnc i Perez odlicni danas, Hamilton i Lekler su sami sebe ukopali danas, Gasli vrlo dobar, Ferstapen slab - nista nije ni pokusavao tokom cele trke (doduse, mozda je to bio plan Red Bula), Mazepin se izgubio.

Sve u svemu, dobra trka.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.
(1Đoković, 10. oktobar 2021 18:51)

Nisi jedini koji je bio na sajmu, ima i nas koji smo svake godine bili u prilici uzivo da odgledamo trku, pa se ne hvalimo ovde i ne vredjamo druge. Dosta ljudi odavde radi u inostranstvu. Po tvom ulicarskom ponasanju i izrazavanju ne bih ti dao vise od 20 godina. A to koliko pratis F1 vidim po tome da ne znas da ce Red Bul sledece godine sam razvijati Hondin motor i da su vec odavno poceli izgranju pogona, mozda vec i zavrsili. 2025. kada se motor bude skroz menjao uzece ga verovatno od nekog novog dobavljaca koji bude usao u F1, na primer Porsea. Bas zbog toga sto nije masina i sto je gubio titule od kolega nije na nivou Sumija. Sportski pozdrav i malo se vise informisi pre nego sto krenes da vredjas.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...
(Mad max, 10. oktobar 2021 18:07)

Hamiltonu je toliko bilo loše u Monci da je 5 min nakon sudara pokušavao da se izvuče iz šljunka u rikverc. 😂 Onaj sudar na Silverstonu je bio jeziv, a kazna za Luisa smešna. Da nije bilo tog incidenta i onog u Mađarskoj sampionat bi bio rešen. Max je 400 i nešto krugova vodio u ovoj sezoni, a Ham svega nešto iznad 150.

mahea

pre 2 godine

Kada se sve sumira od pocetka sezone pa do sada moze se reci da ce ova sezone biti zapamcena kao jedna od vecih sto se tice skandala. Tu ubjedljivo prednjaci Red Bull sa svojim uticajem, Max kao potencijalni ubica i FIA kao organizator svega toga. Nekoliko cinjenica vezano za to su:
- Ilegalna krilca Red Bula za koja FIA zna ali jasno dala do znanja da nece da reaguju
- sramno kaznjavanje hamiltona na silverstonu iako je Max naglo skrenuo u njega i sasjekao ga
- Skandal (cak su i alonso i vecina vozaca to potvrdili) u Belgiji gdje su vozili iza safety car i kruzili samo da bi dodjelili Maxu pobjedu i veliki broj bodova, jedan od najvecih skandala u istoriji F1.
- I na kraju pokusaj ubistva Hamiltona od strane Maxa i SRAMNA kazna. Max je zasticeniji ove sezone od Sumahera.

Sve je ovo katastrofa i voda na mlin Red Bulu i Maxu koji imaju ubjedljivo najbrzi bolid u istoriji F1. Sve se to radi kako bi Honda, posto se povlaci, uzela titulu i da se Sumaher ne prestigne.

Hamilton je ovom sezonom, koju nece osvojiti, ZACEMENTIRAO kao najbolji ikada. Sa slabijim bolidom, tolikim guranjem Red Bulla on je rame uz rame sa Maxom. Hvala im na tome. Ovo je skandal kao kada se Sumaher smijao kada je Sena imao taj kobni udes.

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.

Košava

pre 2 godine

Pokušaji da se Hamiltonu obezbedi što više poena. Pojedinci mu se sklanjaju kao da su pošli u šetnju a ne na trku. Alonso zeznuo Gasliju trku. Da nije bilo bi još interesantnije.

Miloš

pre 2 godine

Strašno je slušati kometatore na SK koji NON stop pričaju o nevažnim stvarima koje nisu vezane za trku i usled kojih je nemoguće pratiti trku. Zar je moguće da na SK nema urednika !

Gradjanin

pre 2 godine

Hamilton goat?hahahahaha pa to moze da napise neko ko gleda trke zadnjih 5-10 godina.
(Takuma Sato, 10. oktobar 2021 16:25)

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?

YNWA-LFC8

pre 2 godine

@marko. sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

Kao prvo Max je završio na 2 mestu.

Da li je isto da pretičeš haas, alfu i williams ili drugi tim RBR, McLaren, pa čak i Pereza?

Da li si samo troll ili ti je toliko nisko poznavanje F1? Da si pratio trku video bi da se Ham kockao, mozda bi završio na 3 mesto, ovako sa ulaskom u box isli na sigurnije.

KiMi85

pre 2 godine

Realno prva petorka nije ni trebala ici u box. Imali su super vremena sa potrosenim gumama. 1.33xx sa starim gumama prosek a novim 1.34xx, tako da su svi napravili gresku a poslednji Luis ( box )..

Otheym

pre 2 godine

Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 18:55)

Pretpostavljam da misliš na mene, budući da sam ja to napisao. U 49. krugu Lekler je bio brži 1,3 sekunde od Hamiltona. Ne znam o kakvom dobrom tempu pričaš. U 54 krugu je Lekler digao tempo. Hamilton nije imao šanse i odmah su mu rekli zovemo te da se zaštitimo od Gaslija.
Okon nije menjao gume i poslednji krug je završio verovali ili ne 5 sekundi sporiji od Đovinacija u Alfa Romeu! U odnosu na Strola je u 56. i 57. krugu izgubio 15 sekundi! Da je Hamilton toliko gubio završio bi 8. iza Sainca! Ostati na stazi bi bila ludost. Naravno Hamilton nije imao te brojke kada je davao interviju. Glavnu grešku je napravio ranije kada je odbio da ode u box.

Vukk

pre 2 godine

I onda dodju strucnjaci i kazu kako Luis ima srece..Prosuo je poene zahvaljujuci ekipi, da je sve bilo normalno pocevsi od kvalifikacija imao bi +10 sekundi na prvom mestu u trci.

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!
(marko, 10. oktobar 2021 16:02)

Niti sam navijac Hamiltona, niti sam besan. Kako si to zakljucio? Ono sto ne volim je amaterizam, a to je danas bila ekipa Mercedesa. Navijam za Ferrari, a u borbi izmedju Ferstapena i Hamiltona naravno navijam za Ferstapena. Smatram da je Hamilton rodjen pod srecnom zvezdom, ali isto tako mogu da smatram da ga je danas njegov tim izneverio. Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao

joca

pre 2 godine

neznase ko je gori u ferariju.dali tim koji nema strategiju i mehanicari koji neznaju da zamene gume bez greske ili vozaci pre svega Leclera koga mozes da obidjes bez ikakvog otpora.pogotovo jer je izasao sa novim gumama. tesko mi je kao navijac ferarija da ih vise gledam i navijam.

hfnafh

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...



Ili ti kako nemac pojma razmilja o borbi za titulu u f1...

Bato, Jeguljo... Da li si ti to nama upravo rekao kako Botas i tim mercedesa rade protiv interesa Hamiltona? Ja ne verujem sta sve necu procitati ovde.

Mad max

pre 2 godine

2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa
(Boki, 10. oktobar 2021 16:25)


Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...

F1 fan

pre 2 godine

@mahea
Nije bolest sve sto boli, ali za ovo tvoje ima leka... postoje strucnjaci, profesionalci koji uspesno lece, ili barem smanjuju posledice... nije kasno jos uvek da odes da potrazis pomoc, to nije sramota...

Vlad

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.

Hector Rebaque

pre 2 godine

TZV. "GOAT" ponovo pokusao incidentom da osvoji poziciju. Izgurao Peresa preko cunjeva na ulaz u boks. Prljavi gnjidogojac. Iz FIA se prave slepi.

Kkk

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 18:54)

Nisam ni rekao da je Hamiltonu bilo lose nego da je Verstapen nakon onakvog incidenta morao proveriti jel sve OK sa Hamiltonom. Ali tesko je izgleda biti covek?

A za sudar na Silverstonu je kriv Verstapen jer nije Hamiltonu ostavio dovoljno prostora. Tako je Maks okrivio Hamiltona za ono sto se desilo u Monci pa je samim time i sebe okrivio za ono sto se desilo u Silverstonu 😂

The_Dejan

pre 2 godine

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.
(BataJegulja, 10. oktobar 2021 16:04)

Opasan vozač. Jedan on najkompletnijih vozača. Doneo je pobedu Okonu, mogao je par puta do podijuma, i šteta što nema bolji bolid. Voleo bih da sledeće godine ima bolid gde može ući u trku za podijume, jer to i zaslužuje.
A to što si pomenuo, sa Fabiom, kakav tandem, kakve trke, vožnje.. Čovek je pobeđivao Šumahera. Legendarno preticanje Šumija, sa spoljne strane pro brzini od skoro 300 km/h, samo ne mogu da se setim koja je trka bila. Baš gotivan vozač.

1Đoković

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.

mahea

pre 2 godine

Kada se sve sumira od pocetka sezone pa do sada moze se reci da ce ova sezone biti zapamcena kao jedna od vecih sto se tice skandala. Tu ubjedljivo prednjaci Red Bull sa svojim uticajem, Max kao potencijalni ubica i FIA kao organizator svega toga. Nekoliko cinjenica vezano za to su:
- Ilegalna krilca Red Bula za koja FIA zna ali jasno dala do znanja da nece da reaguju
- sramno kaznjavanje hamiltona na silverstonu iako je Max naglo skrenuo u njega i sasjekao ga
- Skandal (cak su i alonso i vecina vozaca to potvrdili) u Belgiji gdje su vozili iza safety car i kruzili samo da bi dodjelili Maxu pobjedu i veliki broj bodova, jedan od najvecih skandala u istoriji F1.
- I na kraju pokusaj ubistva Hamiltona od strane Maxa i SRAMNA kazna. Max je zasticeniji ove sezone od Sumahera.

Sve je ovo katastrofa i voda na mlin Red Bulu i Maxu koji imaju ubjedljivo najbrzi bolid u istoriji F1. Sve se to radi kako bi Honda, posto se povlaci, uzela titulu i da se Sumaher ne prestigne.

Hamilton je ovom sezonom, koju nece osvojiti, ZACEMENTIRAO kao najbolji ikada. Sa slabijim bolidom, tolikim guranjem Red Bulla on je rame uz rame sa Maxom. Hvala im na tome. Ovo je skandal kao kada se Sumaher smijao kada je Sena imao taj kobni udes.

Gradjanin

pre 2 godine

Hamilton goat?hahahahaha pa to moze da napise neko ko gleda trke zadnjih 5-10 godina.
(Takuma Sato, 10. oktobar 2021 16:25)

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.

Vukk

pre 2 godine

I onda dodju strucnjaci i kazu kako Luis ima srece..Prosuo je poene zahvaljujuci ekipi, da je sve bilo normalno pocevsi od kvalifikacija imao bi +10 sekundi na prvom mestu u trci.

1Đoković

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.

Miloš

pre 2 godine

Strašno je slušati kometatore na SK koji NON stop pričaju o nevažnim stvarima koje nisu vezane za trku i usled kojih je nemoguće pratiti trku. Zar je moguće da na SK nema urednika !

marko

pre 2 godine

najvise pobeda, uskoro najvise titula, najveci svih vremena!!! idemo po osmu rekordnu!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:17

najveci u konkurenciji botasa rosberga i mase.....ni je ni do clanka Sumiju, hakinenu, senni,laudi, prostu ...

sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

Mad max

pre 2 godine

2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa
(Boki, 10. oktobar 2021 16:25)


Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...

Kkk

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 18:54)

Nisam ni rekao da je Hamiltonu bilo lose nego da je Verstapen nakon onakvog incidenta morao proveriti jel sve OK sa Hamiltonom. Ali tesko je izgleda biti covek?

A za sudar na Silverstonu je kriv Verstapen jer nije Hamiltonu ostavio dovoljno prostora. Tako je Maks okrivio Hamiltona za ono sto se desilo u Monci pa je samim time i sebe okrivio za ono sto se desilo u Silverstonu 😂

joca

pre 2 godine

neznase ko je gori u ferariju.dali tim koji nema strategiju i mehanicari koji neznaju da zamene gume bez greske ili vozaci pre svega Leclera koga mozes da obidjes bez ikakvog otpora.pogotovo jer je izasao sa novim gumama. tesko mi je kao navijac ferarija da ih vise gledam i navijam.

Košava

pre 2 godine

Pokušaji da se Hamiltonu obezbedi što više poena. Pojedinci mu se sklanjaju kao da su pošli u šetnju a ne na trku. Alonso zeznuo Gasliju trku. Da nije bilo bi još interesantnije.

YNWA-LFC8

pre 2 godine

@marko. sainz danas sa 20 tog na 8, a hamilton sa 11 na 5 mesto.

u sociju max sa 20 na 1 mesto.

Kao prvo Max je završio na 2 mestu.

Da li je isto da pretičeš haas, alfu i williams ili drugi tim RBR, McLaren, pa čak i Pereza?

Da li si samo troll ili ti je toliko nisko poznavanje F1? Da si pratio trku video bi da se Ham kockao, mozda bi završio na 3 mesto, ovako sa ulaskom u box isli na sigurnije.

dr. Udo Brinkman

pre 2 godine

11

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.
(dekyboky@gmail.com, 10. oktobar 2021 16:10)

je..te Luja!

Boki

pre 2 godine

@mahea: vidi se da si navijac Hamiltona.

Na svaki tvoj argument navijac Verstappena bi imao kontra-argument:
1. Takozvana ilegalna krilca koja ima Red Bul ima i Mercedes, identicno se ugibaju na pravcima i sve je u propisanim granicama.
2. U Silverstonu je Hamilton pokusao da ubije Maksa i pritom je kazna za Hamiltona bila bukvalno nikakva, obzirom da mu je besplatno zamenjeno prednje krilo i gume. Pet sekundi je nista.
3. Da se Hamilton nije obrukao u Belgiji, gde je Russell startovao ispred njega, osvojio bi vise poena. Mogao je i on da bude prvi, a ne Max, da je bolje vozio.
4. U vezi Monce: sve se vraca, sve se placa. Ono sto je Hamilton uradio Verstappenu na Silverstonu, Verstappen je Hamiltonu u Monci, ali sa jednom bitnom razlikom: na Silverstonu je kaznjen Hamilton na kraju i pobedio (+25 poena, unakazen motor na Verstapenovom bolidu), a u Monci niko nije osvojio poene, vec je Verstappen na sledecoj trci imao kaznu.

Ne spominjes Madjarsku, gde je Bottas napravio karambol i Verstappen jedva osvojio 2 boda na kraju?

Takodje si napisao da Verstappen ima ubedljivo najbrzi bolid u istoriji F1.
Ko je prethodnih 7 godina imao najbrzi bolid u istoriji F1?

Sto se tice cementa i skandala, sve je tvojoj glavi.

Sportski pozdrav,

Navijac Ferrarija

Vlad

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.

dekyboky@gmail.com

pre 2 godine

Sjajan posao Red Bula, Luja može da bude zadovoljan na kraju, mogao je i Gasli da ga obidje, pa i Noris, skroz je izgubio na tempu... Perez se borio kao lav protiv Luje, sjajan posao. Red Bul se mučio ceo vikend, a na kraju 2 vozača na podijumu. Staze poput Abu Dabija, Katara, Saudijske Arabije bi trebale da odgovaraju Red Bulu podosta, u Brazilu, Meksiku... su takodje bili prebrzi prošlih godina. Botas pokazao da može da pobedjuje kada mu dozvole, realno svaku stazu mu govore da uspori da bi Luis bio ispred, pa što to radite ako je Luja bolji? Juče je namerno prekinuo brzi krug radi Luje, mogao je lagano do pola.

mirko

pre 2 godine

kakva voznja sampiona, sklanjajte se, luis gazi!!!!
(hamilton goat, 10. oktobar 2021 14:29)

za malo na kraju gasli da ga ugazi treci izbor red bulla, hahahha.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

Pa za pocetak da pobedi svog timskog kolegu, a ne da Rozberg i Baton budu ispred njega. Botas svaku stazu ima naredbu da uspori i da mu se skloni. Dobar je vozac Hamilton, ali nije mi na nivou Sumahera, Prosta, Sene, Laude... verovatno ni Fnadja, mada njega nisam gledao.

marko

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!

Robert Lewandowski

pre 2 godine

(Robert Lewandowski, 10. oktobar 2021 17:51)
Taj isti Rozberg ima protov Sumahera 3:0. Baton protiv Hamiltona 1:2, ako se gledaju sezone, Rozberg ima 1:3.
Hajmo malo kompletnih informacija ako se prica o necemu, a ne da se stimuje kako nekome odgovara.
(Vlad, 10. oktobar 2021 17:58)

Mihael Sumaher u punoj snazi je pobedio sve kolege, taj povratak u Mercedes je bio marketing i želja za trkanjem. To kao kada bi Kimija osporavao zato što ga pobedi Djovinaci, Rosija što je sada ispod svog nivoa ili kada bi poredio Cavija iz Barse i onog iz Katara. Ovaj tvoj komentar je presmešan i nema veze sa pameti. I u tom lošem bolidu Mercedesa koji mu uopšte nije odgovarao je obilazio Hamiltona u Monci. Poredis Sumija koji se vratio iz penzije i Luisa u ponoj snazi... Jedino sa tim Sumijem iz Mercedesa Hamilton i moze da se poredi. Onaj ko Hamiltona svrstava u top 3 vozača defintivno prati F1 tek od 2000-ih. Sumi je sve kolege sa pola snage pobedjivao, a Luisa je gotovo svaki pobedio, iako je stalno bio guran od strane tima. Ron Denis je lično rekao da je Alonso bio sabotiran samo da bi se Hamilton borio za titulu. Sada ga isto guraju, ne moze Botasa da pobedi, mole ga da prekine brzi krug... I onda dođe neko i prica mi da je on GOAT...

jojufff

pre 2 godine

Koliko ti gledaš? A ko je po tebi GOAT? Šta odredjuje da neko bude GOAT? Simpatije? Čovek 100 pobeda, 7 titula i šta bi trebalo još?
(Gradjanin, 10. oktobar 2021 17:28)

a sta ja znam, danas je sve statistika. Ciro Imobile je bolji fudbaler od Shevchenka, rusi rekorde.

Mozda da Hamilton podigne taj sport na viši nivo kao npr Schumacher!
Da prkosi s fizici, da radi nesto sto nije viđeno do sada..a ne da plače kao ...

Formula nije kao nekada, previše se umjesala tehnologija i vozaci su izgubili smisao. Sklepas najbolji bolid i dzaba nekome znanje.. Hamilton je odličan vozac ali nikada nece imati ono nesto!

hfnafh

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...



Ili ti kako nemac pojma razmilja o borbi za titulu u f1...

Bato, Jeguljo... Da li si ti to nama upravo rekao kako Botas i tim mercedesa rade protiv interesa Hamiltona? Ja ne verujem sta sve necu procitati ovde.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Po toj logici je Verstapen pokusao da ubije Hamiltona u Monci? Jos nije ni pogledao jel sa Hamiltonom sve uredu. Odvratan potez. Dok je Hamilton odmah pitao u Silverstonu jel sve uredu sa Maksom...
(Mad max, 10. oktobar 2021 18:07)

Hamiltonu je toliko bilo loše u Monci da je 5 min nakon sudara pokušavao da se izvuče iz šljunka u rikverc. 😂 Onaj sudar na Silverstonu je bio jeziv, a kazna za Luisa smešna. Da nije bilo tog incidenta i onog u Mađarskoj sampionat bi bio rešen. Max je 400 i nešto krugova vodio u ovoj sezoni, a Ham svega nešto iznad 150.

BataJegulja

pre 2 godine

@The_Dejan

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.

Звездин весник

pre 2 godine

Glupi gasli upropastio trku alonsu
(Mare, 10. oktobar 2021 14:26)

Глупост, ништа није могао да уради, једноставно тркачки инцидент.

Cika Velja

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

ipak si navijac Hamiltona jer si veoma besan.


ali ima jedna pesma, max max super max!
(marko, 10. oktobar 2021 16:02)

Niti sam navijac Hamiltona, niti sam besan. Kako si to zakljucio? Ono sto ne volim je amaterizam, a to je danas bila ekipa Mercedesa. Navijam za Ferrari, a u borbi izmedju Ferstapena i Hamiltona naravno navijam za Ferstapena. Smatram da je Hamilton rodjen pod srecnom zvezdom, ali isto tako mogu da smatram da ga je danas njegov tim izneverio. Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao

mexes

pre 2 godine

Pretplata na F1TV pa gledajte i slusajte prave komentatore, jesu Englezi i forsiraju engleske vozace, ali znaju sta pricaju, imaju dosta inside informacija (coultard cocommentator). Mnogo ranije rekli da ce Hamilyonu da se desi graining i da ce gume da 2-3 kruga da izgube na brzini. Da je poslusao tim i otisao kad je trebalo bio bi u borbi sa Maxom. I Lecler je izgubio pozicije bezveze, nesposobnost Binota da donese pravu odluku u toku trke. Nadam se da ce da ga menjaju sledece godine…

BataJegulja

pre 2 godine

Kao što juče rekoh ( ko neveruje nek pogleda komentar ) Botas nije kočio Maxa već je jurio pobedu...niti je Mercedes imao tu strategiju , isuviše je Botas pomagao Hamiltonu nisu mu se lepo odužili, sada čovek vozi onako kako on želi...

KiMi85

pre 2 godine

Realno prva petorka nije ni trebala ici u box. Imali su super vremena sa potrosenim gumama. 1.33xx sa starim gumama prosek a novim 1.34xx, tako da su svi napravili gresku a poslednji Luis ( box )..

Ser Kokeza od FSS-a

pre 2 godine

Botas, Sajnc i Perez odlicni danas, Hamilton i Lekler su sami sebe ukopali danas, Gasli vrlo dobar, Ferstapen slab - nista nije ni pokusavao tokom cele trke (doduse, mozda je to bio plan Red Bula), Mazepin se izgubio.

Sve u svemu, dobra trka.

Otheym

pre 2 godine

Kao neko ko uopste ne podrzava Hamiltona, ni Mercedes mogu da kazem da je ovo sramota sta su mu uradili. Da sam na njegovom mestu polomio bih sve po garazi. Da jedna ekipa koja je bila toliko dominantna dopusti sebi ovakvu gresku je stvarno blamaza. I to im je Hamilton rekao da je greska i nisu ga poslusali. Ako Ferstapen bude sampion na kraju to ce biti zbog ovog i proslog vikenda.
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 15:55)

Kakva crna greška garaže, Hamilton je pogrešio! Trebao je u box odmah kada su ga zvali. Završio bi ispred Leklera, možda bi čak i jurio Pereza. Da je ostao na starim izgubio bi i od Pereza i od Leklera i najverovatnije od Gaslija. Protiv Leklera je gubio 1,3 sekunde po krugu, i još se onda Lekler ubrzao nakon nekoliko krugova kada je postigao temperaturu.
Leklera upropastiše na kraju u Ferariju. Prosuše ljudi 15 sekundi za 5 krugova...
Raduje napredak u tehnologiji. Ovo unapređenje motora očigledno radi, čim Lekler prati Maxa na dve sekunde pola trke, a Sainc obilazi pola grida za 18 krugova. Živo me zanima koliko će biti dobri dogodine kada ubace i preostala unapređenja.

F1 fan

pre 2 godine

@mahea
Nije bolest sve sto boli, ali za ovo tvoje ima leka... postoje strucnjaci, profesionalci koji uspesno lece, ili barem smanjuju posledice... nije kasno jos uvek da odes da potrazis pomoc, to nije sramota...

Hector Rebaque

pre 2 godine

TZV. "GOAT" ponovo pokusao incidentom da osvoji poziciju. Izgurao Peresa preko cunjeva na ulaz u boks. Prljavi gnjidogojac. Iz FIA se prave slepi.

CJC

pre 2 godine

Sainz - šta reći nego svaka čast. Kad pola trke u prenosu bude čovek koji nije ni u top 10.
Ovim tempom će preteći svu ovu boraniju do 5 mesta.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Pa i da Max osvoji titulu,bez hondinog motora će sledeće godine biti niko i ništa.Tako će Hamilton lagano biti prvak.8 titula.GOAT.A to što ga pobedi kolega pa imaju isti bolid.Pa nije on mašina.A ti Roberte ako si gledao Senu uživo imaš oko 50 godina.Prosta i da ne pominjem.Samo sam dve trke gledao i za tebe sam institucija.A i sedeo sam na sajmu u bolidu.Ne znaš botino ništa.
(1Đoković, 10. oktobar 2021 18:51)

Nisi jedini koji je bio na sajmu, ima i nas koji smo svake godine bili u prilici uzivo da odgledamo trku, pa se ne hvalimo ovde i ne vredjamo druge. Dosta ljudi odavde radi u inostranstvu. Po tvom ulicarskom ponasanju i izrazavanju ne bih ti dao vise od 20 godina. A to koliko pratis F1 vidim po tome da ne znas da ce Red Bul sledece godine sam razvijati Hondin motor i da su vec odavno poceli izgranju pogona, mozda vec i zavrsili. 2025. kada se motor bude skroz menjao uzece ga verovatno od nekog novog dobavljaca koji bude usao u F1, na primer Porsea. Bas zbog toga sto nije masina i sto je gubio titule od kolega nije na nivou Sumija. Sportski pozdrav i malo se vise informisi pre nego sto krenes da vredjas.

Otheym

pre 2 godine

Za ove koji kazu da bi ga stigli Lekler i Perez svakako, imam jedno pitanje: Da li je bolje da ostanes na stazi i boris se za poziciju kad imas dobar tempo, pa makar te i prestigli ili da odes u box i da im prepustis poziciju bez borbe pa i da moras da se branis od Gaslija i Norisa u poslednjih par krugova? Svaki vozac koji je otisao u box imao je problema u prvih nekoliko krugova da zagreje pneumatike i da postigne dobar tempo. Ovo danas sto je uradio Mercedes je samoubistvo, ali nije mi zao
(Cika Velja, 10. oktobar 2021 18:55)

Pretpostavljam da misliš na mene, budući da sam ja to napisao. U 49. krugu Lekler je bio brži 1,3 sekunde od Hamiltona. Ne znam o kakvom dobrom tempu pričaš. U 54 krugu je Lekler digao tempo. Hamilton nije imao šanse i odmah su mu rekli zovemo te da se zaštitimo od Gaslija.
Okon nije menjao gume i poslednji krug je završio verovali ili ne 5 sekundi sporiji od Đovinacija u Alfa Romeu! U odnosu na Strola je u 56. i 57. krugu izgubio 15 sekundi! Da je Hamilton toliko gubio završio bi 8. iza Sainca! Ostati na stazi bi bila ludost. Naravno Hamilton nije imao te brojke kada je davao interviju. Glavnu grešku je napravio ranije kada je odbio da ode u box.

The_Dejan

pre 2 godine

izgurali ga na startu van staze i pao medju zadnjima...sve se odigralo u prvoj krivini... želja mi je bila da ostane na staida gledam još jedan njegov duel sa Hamiltonom...Alonso je možda i najkompletniji vozač koji trenutno vozi , start briljantan , defanziva najbolja , opasno agresivan...mislim da su njegove titule najčistije i pobede nad velikim šampionima...Fabio Briatore i Alonso i renou su bili dobitna kombinacija... šteta što nisu duže ostali zajedno i uzeli više tiitula.
(BataJegulja, 10. oktobar 2021 16:04)

Opasan vozač. Jedan on najkompletnijih vozača. Doneo je pobedu Okonu, mogao je par puta do podijuma, i šteta što nema bolji bolid. Voleo bih da sledeće godine ima bolid gde može ući u trku za podijume, jer to i zaslužuje.
A to što si pomenuo, sa Fabiom, kakav tandem, kakve trke, vožnje.. Čovek je pobeđivao Šumahera. Legendarno preticanje Šumija, sa spoljne strane pro brzini od skoro 300 km/h, samo ne mogu da se setim koja je trka bila. Baš gotivan vozač.