Ponedeljak, 20.09.2021.

12:00

"Preskočiti Đokovića? To je nemoguće"

Novak Đoković započeo je 339. sedmicu na vrhu ATP liste, povećavši razliku u odnosu na drugoplasiranog Rusa Danila Medvedeva.

Izvor: SS

"Preskoèiti Ðokoviæa? To je nemoguæe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrač

pre 2 godine

Pitanje vremena ili dana kad će Rus uzeti prvo mesto Novaku a on realno najviše izgled za to ima nego bilo koji drugi igrač na atp turu.

Ganz Nov

pre 2 godine

Teorijski, Danil ima šanse da završi kao prvi. Medjutim, ako Novak bude igrao IW, Pariz i Torino, onda je to gotovo nemoguće jer bi na svakom od njih morao biti znatno bolji od Noleta da bi poništio trenutnu bodovnu razliku. Obzirom na promenu bodovanja za najboljeg u ovoj godini, u nešto piboljnijoj je situaciji. Bodovi koje osvoji na ovim turnirima samo se dodaju na postojeće,umanjenje ako ne ponovi uspehe iz prošle godine odrazice se na listu po kojoj se do skora odredjivao prvak, ali se on ove godine odlučuje samo na osnovu onih osvojenih u njoj bez obzira da li je odbranio one iz prethodne godine. Zbog toga Nole mora da nađe snage i učestvuje bar na ova 3 turnira ( 2 mastersa + završni u Torinu.

vidoje

pre 2 godine

"Njegova mentalna snaga je izuzetna, takođe", poručio je Medvedev."

Potvrdu njegove "mentalne snage" videli smo u Tokiju i u finalu USO.

Ljubiša

pre 2 godine

Odigrao Medo vrhunski finale USO, ali da je Nole bio na 70% od maksimuma svoje igre, ne bi Medo imao ni teoretske sanse. Ja gori nastup i više laganih promašaja Novaka nisam video u njegovim mečevima i onim nebitnim a kamoli u finalima Slemova.

Milan_PT

pre 2 godine

@magla svuda oko nas, sve si Ti lepo sračunao, ali si pogrešio u jednom: ni ove godine (kao ni prošle) rejs-lista ne određuje No1 na kraju godine. Trka za Torino samo određuje učesnike Završnog turnira na osnovu poena iz samo ove godine, dok se ATP ranking lista pravi i na osnovu nekih turnira iz korona perioda. To su turniri koji se igraju u prvoj polovini godine, zaključno sa Kanada Mastersom. Npr. Federer još ima neke poene iz finala Vimbldona 2019. Svi korona poeni će nestati do avgusta iduće godine, pa će novembra 2022. rejs lista i ranking lista ponovo biti iste...

misterX

pre 2 godine

(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

...kako to mislis da Federer ima najvise Wimbledon-a (8) ako Navretilova ima DEVET (9) TITULA ???

Valjda se i to racuna (jer I Djokovic "juri" Stefi Graf po broju nedelja kao BROJ 1)...

Milan_PT

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.
(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

Cole je pričao o većini najvažnijih rekorda, nije rekao da je Novak rekorder u svakoj kategoriji, jer je to nemoguće.
A inače svaki rekord može biti srušen, pre ili kasnije. Kad je pre 19 godina Sampras osvojio svoj 14. GS. niko nije verovao da će to ikad biti prestignuto, jer je jedan Borg imao 11, a Konors 8, isto kao i Lendl, 7 su imali Mekinro i Vilander, Beker i Edberg po 6. Da je neko tad napisao da će u naredne 2 decenije doći čak 3 momka koji će imati 20 ili više GSova, svi bi rekli da je to nemoguće, jer niko nikad ne može prestići ni Samprasa, a tad je 20 GSova izgledalo kao sad 35.
Inače, meni 8 Federerovih Vimbldona, nisu ni izbliza kao 7 Samprasovih ostvarenih u samo 8 sezona, dok je Federeru trebalo čak 15 sezona za taj uspeh. Naravno, Sampras je jedini bez poraza na tom turniru u finalu (Federer ih ima 4), dok Rafa na Rolan Garosu, kao i Novak na AU Openu još uvek nemaju poraz u finalu, a imaju više titula na tim turnirima nego RF na Vimbldonu...

magla svuda oko nas

pre 2 godine

ne znate da racunte bodove a komentarisete.. na rejs listi, lista koja racuna bodove iz ove sezone samo, to je najmerodavnija lista za trku na kraju godine, zato se i zove rejs(trka) lista, Novak ima tacno 1990 bodova vise, dakle samo ako Novak uopste ne bude igrao do kraja godine Medvedev ima neke sanse.. tacnije obojica ce igrati verovatno jos 3 trunira do kraja sezone, u igri je tacno mogucih 3500 bodova, znaci Novaku je potrebno 1520 bodova da i matematicki bude prvi pod uslovom da Medvedev osvoji sva tri turnira i to bez poraza u Torinu na zavrsnom mastersu..tako da realno gledano Novaku je potrebna jos jedna Titula do kraja sezone da i matematicki obezbedi, jer ako Novak osvoji turnir to automatski znaci da Medevedev tu ne dobija poene..

Mile

pre 2 godine

Medo, dobro si to rekao...Nikad ti neces preskociti Djokovica. A tesko da ce i neko drugi u narednom stolecu....MNOGO JE TO NEDELJA, MNOGO JE TU VIKENDA, MMNOGO JE TU DANA..A TEREN JE KLIZAV, IGRACA PUNO,A LOPTICE SU OKRUGLE!

Mile

pre 2 godine

Cuj Medo,da ti cika kaze posteno za US Open...
Igrao si dobro, sjajno, ali imao si srece isto onoliko koliko je Novak imao nesrece.
Ledao sam reprizu..ZAHVALI BOGU STO JE NOVAK ODIGRAO SAMO JEDAN LOS POTEZ, A TO JE ONAJ NA MREZI, KADA JE IMAO 0:40 a ti si taj poen uz ludu srecu vratio i smanjio na 15: 40..Da je on dobio tsj gem i brejk, ne bi se ti sastavio.
Jednostavno, tvoja loptica je pala IGROM SUDBINE U TEREN..

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Medvedev je upravu. Novak i Medvedev brane Pariz sa po 1000, ali zavrsni masters, Novak brani 400 a Medvedev 1500, uz to Medvedev brani St. Peterbug. Bas teskk da ne Indian Wels dobiti Medvedev i Pariz vezano. Dobar je igrac, ali nije dominantan kao Novak 2011 da dobija sve zivo za redom. A nece ni Novak spavati za vreme svih tih turnira.
Novaku ce ovo biti sedma godina na prvom mestu, i ostavlja iza sebe samprasa sa 6 i Federera i Nadala sa po 5

da se ne ljubimo

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.

Inat

pre 2 godine

Eh Medjede, samo si tom pobedom naostrio Novaka. Nole realno ne bi imao preveliku motivaciju da juri 30 slemova da je dobio prosli jer bi mu tak kalendarski rekord doneo apsolutnu dominaciju. Ovako, dao si Noletu jos jedan podvig da juri u karijeri. Igrace Nole bar jos tri godine u svim GS finalima dok ne uzme kalendarski.

groan

pre 2 godine

Novak ako ne igra do kraja godine imace 8370
jer pored pariza i finalsa gubi poene i tokyo 500,shangai 180,bec 90....
u tom slucaju medvedev sa parizom i zavrsnim turnirom bi ipak bio prvi

...

pre 2 godine

koliko god ne mogu da prezalim poraz bolje od njega nego nekog drugog, medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu. bice prvi do kraja godine kako god da okrenes, novak nece igrati do pariza a te poene gubi mesec dana ranije, tako da medvedev bec na indijan velsu ima sansu za prvo mesto

Bezdomni

pre 2 godine

Medvedev ima 2000 bodova manje OVE godine. U igri do kraja godine je oko 4000 bodova. Posto ce Novak sad da stane jer je u depresiji, vrlo je moguce da Medvedev sakupi tih 2000 i nesto bodova.

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako si ga Medo majstore sprecio da ispise neverovatnu istoriju, ma svaka cast.
(Deki ns, 20. septembar 2021 12:54)

Neka ga spreci opet sledece godine!! Novak prva tri a Medvedev us open...svi srecni svi zadovoljni!

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu.

Ne ide na snagu a servis dve stoje na sat. Pa nece ruke obarati na mrezi.
Inace dobrar momak i ne secam se da je bio ikad bezobrazan sto imaju veliki sampioni.
Kad se Nole povuce svakako je prvi za navijace u Srbiji.

Ne

pre 2 godine

Ne verovati Rusu, ima taj plan itekako da ga prestigne do kraja godine. Lupeta, nece ici u Bec jer je tada turnir u S. Petersburgu na koji takodje nece ici ali ako bude isao negde bice to tamo. Bezi bre.

Cole

pre 2 godine

Novaku od ogromne vecine najvaznihih
rekorda, fali samo Zavrsni masters da bi
se izjednacio sa federerom koji ih ima sest,
ostale drzi sam ili deli sa nekim.

Prolece

pre 2 godine

Lako mu je sada da ga hvali kada mu je unistio najvecu sansu. Znajuci da ce u istoriji ostati zapisano ko je Đokovica u tome onemogucio, davalo mu je posebnu snagu, vise nego sto je bas tada osvojio prvi GS. Sad, neka se mane hvalospeva. Bas mi je nekako ruzno slusati kad pobednik preterano hvali pobedjenog, makar i kad je istina sve sto kaze.

Legolas

pre 2 godine

Njegov kvalitet je što je mlad,inteligentan,ostvaren porodičan čovek!
Uz to je talenat svoj,samo mukotrpnim radom nadograđivao,iz dana u dan.
Kvalitet mu je što nije sebičan,što ume da "da",a da se ne hvali time na sva usta.
Spontan i prirodan.Nije izveštačen,i ne ponaša se kao zvezda.Mada je on suoerstar parekselans.
Najbolji teniser u zadnjih deset godina,najbolji teniser trenutno,najbolji teniser ikada.A normalan,normalnog mirnog porodičnog mentaliteta.
Nije po splavovima i noćnim klubovima gubio vreme.I kao takav mi mu nalazimo mane,savetujemo ga,jer eto mi bi to bolje uradili.
Medvedev jako pametan,korektan,i znam kada Novak ode u penziju,za koga ću da navijam.

Milan_PT

pre 2 godine

S obzirom da ni Novak ni Medvedev ne pominju Indijan Vels, vrlo verovatno je da će im prvi turnir nakon Njujorka, bio baš Paris Masters. Ako se to desi, tj. ako Medvedev odoli da za dobre pare igra u Sankt Petersburgu, a prethodno preskoči i Indijan Vels, onda će pred Pariz Novak imati 10340 poena, a Medvedev 9473, s jednom napomenom. Novaku će 1000 poena iz Pariza 2019 oduzeti pred početak turnira, a Medvedevu isto toliko iz 2020 će oduzeti nakon turnira, jer je Rus zbog korone svoju titulu osvojio 08/11/2020, a Novak 03/11/2019. Pošto Medvedevljevi poeni traju 52 nedelje, odnosno 364 dana, oni ističu 05/11 a Novakovi traju 2x52 nedelja, i ističu 29/10, a nova lista se objavljuje 01/11, tako da se desila ova veoma retka situacija.
Drugim rečima, nakon Pariza Novak gubi još samo 400 poena sa ATP Finals 2020, dok Medvedev gubi tih 1000 iz Pariza i još 1500 sa Finalsa.
Odnosno, ako Novak odluči da ne igra ništa do idućeg januara, imaće 9940 poena, a ako Medvedev pobedi i u Parizu i u Torinu (bez poraza u grupi) imaće tih 9473 poena, kao i pre Pariza. Čak ni pobeda u Sankt Pitersburgu (ATP250) Medvedevu neće pomoći da preskoči Đokovića. Potreban mu je dobar rezultat i u Indijan Velsu da bi preskočio Novaka...

neko tamo

pre 2 godine

Treba Nole jos ovu godinu da se potrudi da zavrsi na 1. mestu na kraju godine jer onda postaje rekorder po broju sezona zavrsenih na prvom mestu. Od sledece godine imace vise prostora za kalkulisanje i fokusiranje na slemove, al' ove bi jos trebalo da se potrudi da obezbedi i ovaj rekord.

Sinke

pre 2 godine

Nema sta,sjajan momak i vrhunski teniser.Ako neko posle Novaka zasluzuje da bude broj 1,to je onda Medvedev.I definitivno je najbolji od mladje generacije i ima najbolje rezultate.

neko tamo

pre 2 godine

Treba Nole jos ovu godinu da se potrudi da zavrsi na 1. mestu na kraju godine jer onda postaje rekorder po broju sezona zavrsenih na prvom mestu. Od sledece godine imace vise prostora za kalkulisanje i fokusiranje na slemove, al' ove bi jos trebalo da se potrudi da obezbedi i ovaj rekord.

Cole

pre 2 godine

Novaku od ogromne vecine najvaznihih
rekorda, fali samo Zavrsni masters da bi
se izjednacio sa federerom koji ih ima sest,
ostale drzi sam ili deli sa nekim.

Sinke

pre 2 godine

Nema sta,sjajan momak i vrhunski teniser.Ako neko posle Novaka zasluzuje da bude broj 1,to je onda Medvedev.I definitivno je najbolji od mladje generacije i ima najbolje rezultate.

Legolas

pre 2 godine

Njegov kvalitet je što je mlad,inteligentan,ostvaren porodičan čovek!
Uz to je talenat svoj,samo mukotrpnim radom nadograđivao,iz dana u dan.
Kvalitet mu je što nije sebičan,što ume da "da",a da se ne hvali time na sva usta.
Spontan i prirodan.Nije izveštačen,i ne ponaša se kao zvezda.Mada je on suoerstar parekselans.
Najbolji teniser u zadnjih deset godina,najbolji teniser trenutno,najbolji teniser ikada.A normalan,normalnog mirnog porodičnog mentaliteta.
Nije po splavovima i noćnim klubovima gubio vreme.I kao takav mi mu nalazimo mane,savetujemo ga,jer eto mi bi to bolje uradili.
Medvedev jako pametan,korektan,i znam kada Novak ode u penziju,za koga ću da navijam.

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako si ga Medo majstore sprecio da ispise neverovatnu istoriju, ma svaka cast.
(Deki ns, 20. septembar 2021 12:54)

Neka ga spreci opet sledece godine!! Novak prva tri a Medvedev us open...svi srecni svi zadovoljni!

Milan_PT

pre 2 godine

S obzirom da ni Novak ni Medvedev ne pominju Indijan Vels, vrlo verovatno je da će im prvi turnir nakon Njujorka, bio baš Paris Masters. Ako se to desi, tj. ako Medvedev odoli da za dobre pare igra u Sankt Petersburgu, a prethodno preskoči i Indijan Vels, onda će pred Pariz Novak imati 10340 poena, a Medvedev 9473, s jednom napomenom. Novaku će 1000 poena iz Pariza 2019 oduzeti pred početak turnira, a Medvedevu isto toliko iz 2020 će oduzeti nakon turnira, jer je Rus zbog korone svoju titulu osvojio 08/11/2020, a Novak 03/11/2019. Pošto Medvedevljevi poeni traju 52 nedelje, odnosno 364 dana, oni ističu 05/11 a Novakovi traju 2x52 nedelja, i ističu 29/10, a nova lista se objavljuje 01/11, tako da se desila ova veoma retka situacija.
Drugim rečima, nakon Pariza Novak gubi još samo 400 poena sa ATP Finals 2020, dok Medvedev gubi tih 1000 iz Pariza i još 1500 sa Finalsa.
Odnosno, ako Novak odluči da ne igra ništa do idućeg januara, imaće 9940 poena, a ako Medvedev pobedi i u Parizu i u Torinu (bez poraza u grupi) imaće tih 9473 poena, kao i pre Pariza. Čak ni pobeda u Sankt Pitersburgu (ATP250) Medvedevu neće pomoći da preskoči Đokovića. Potreban mu je dobar rezultat i u Indijan Velsu da bi preskočio Novaka...

Ne

pre 2 godine

Ne verovati Rusu, ima taj plan itekako da ga prestigne do kraja godine. Lupeta, nece ici u Bec jer je tada turnir u S. Petersburgu na koji takodje nece ici ali ako bude isao negde bice to tamo. Bezi bre.

Inat

pre 2 godine

Eh Medjede, samo si tom pobedom naostrio Novaka. Nole realno ne bi imao preveliku motivaciju da juri 30 slemova da je dobio prosli jer bi mu tak kalendarski rekord doneo apsolutnu dominaciju. Ovako, dao si Noletu jos jedan podvig da juri u karijeri. Igrace Nole bar jos tri godine u svim GS finalima dok ne uzme kalendarski.

Mile

pre 2 godine

Cuj Medo,da ti cika kaze posteno za US Open...
Igrao si dobro, sjajno, ali imao si srece isto onoliko koliko je Novak imao nesrece.
Ledao sam reprizu..ZAHVALI BOGU STO JE NOVAK ODIGRAO SAMO JEDAN LOS POTEZ, A TO JE ONAJ NA MREZI, KADA JE IMAO 0:40 a ti si taj poen uz ludu srecu vratio i smanjio na 15: 40..Da je on dobio tsj gem i brejk, ne bi se ti sastavio.
Jednostavno, tvoja loptica je pala IGROM SUDBINE U TEREN..

Milan_PT

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.
(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

Cole je pričao o većini najvažnijih rekorda, nije rekao da je Novak rekorder u svakoj kategoriji, jer je to nemoguće.
A inače svaki rekord može biti srušen, pre ili kasnije. Kad je pre 19 godina Sampras osvojio svoj 14. GS. niko nije verovao da će to ikad biti prestignuto, jer je jedan Borg imao 11, a Konors 8, isto kao i Lendl, 7 su imali Mekinro i Vilander, Beker i Edberg po 6. Da je neko tad napisao da će u naredne 2 decenije doći čak 3 momka koji će imati 20 ili više GSova, svi bi rekli da je to nemoguće, jer niko nikad ne može prestići ni Samprasa, a tad je 20 GSova izgledalo kao sad 35.
Inače, meni 8 Federerovih Vimbldona, nisu ni izbliza kao 7 Samprasovih ostvarenih u samo 8 sezona, dok je Federeru trebalo čak 15 sezona za taj uspeh. Naravno, Sampras je jedini bez poraza na tom turniru u finalu (Federer ih ima 4), dok Rafa na Rolan Garosu, kao i Novak na AU Openu još uvek nemaju poraz u finalu, a imaju više titula na tim turnirima nego RF na Vimbldonu...

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Medvedev je upravu. Novak i Medvedev brane Pariz sa po 1000, ali zavrsni masters, Novak brani 400 a Medvedev 1500, uz to Medvedev brani St. Peterbug. Bas teskk da ne Indian Wels dobiti Medvedev i Pariz vezano. Dobar je igrac, ali nije dominantan kao Novak 2011 da dobija sve zivo za redom. A nece ni Novak spavati za vreme svih tih turnira.
Novaku ce ovo biti sedma godina na prvom mestu, i ostavlja iza sebe samprasa sa 6 i Federera i Nadala sa po 5

Prolece

pre 2 godine

Lako mu je sada da ga hvali kada mu je unistio najvecu sansu. Znajuci da ce u istoriji ostati zapisano ko je Đokovica u tome onemogucio, davalo mu je posebnu snagu, vise nego sto je bas tada osvojio prvi GS. Sad, neka se mane hvalospeva. Bas mi je nekako ruzno slusati kad pobednik preterano hvali pobedjenog, makar i kad je istina sve sto kaze.

misterX

pre 2 godine

(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

...kako to mislis da Federer ima najvise Wimbledon-a (8) ako Navretilova ima DEVET (9) TITULA ???

Valjda se i to racuna (jer I Djokovic "juri" Stefi Graf po broju nedelja kao BROJ 1)...

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu.

Ne ide na snagu a servis dve stoje na sat. Pa nece ruke obarati na mrezi.
Inace dobrar momak i ne secam se da je bio ikad bezobrazan sto imaju veliki sampioni.
Kad se Nole povuce svakako je prvi za navijace u Srbiji.

Mile

pre 2 godine

Medo, dobro si to rekao...Nikad ti neces preskociti Djokovica. A tesko da ce i neko drugi u narednom stolecu....MNOGO JE TO NEDELJA, MNOGO JE TU VIKENDA, MMNOGO JE TU DANA..A TEREN JE KLIZAV, IGRACA PUNO,A LOPTICE SU OKRUGLE!

Ljubiša

pre 2 godine

Odigrao Medo vrhunski finale USO, ali da je Nole bio na 70% od maksimuma svoje igre, ne bi Medo imao ni teoretske sanse. Ja gori nastup i više laganih promašaja Novaka nisam video u njegovim mečevima i onim nebitnim a kamoli u finalima Slemova.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

ne znate da racunte bodove a komentarisete.. na rejs listi, lista koja racuna bodove iz ove sezone samo, to je najmerodavnija lista za trku na kraju godine, zato se i zove rejs(trka) lista, Novak ima tacno 1990 bodova vise, dakle samo ako Novak uopste ne bude igrao do kraja godine Medvedev ima neke sanse.. tacnije obojica ce igrati verovatno jos 3 trunira do kraja sezone, u igri je tacno mogucih 3500 bodova, znaci Novaku je potrebno 1520 bodova da i matematicki bude prvi pod uslovom da Medvedev osvoji sva tri turnira i to bez poraza u Torinu na zavrsnom mastersu..tako da realno gledano Novaku je potrebna jos jedna Titula do kraja sezone da i matematicki obezbedi, jer ako Novak osvoji turnir to automatski znaci da Medevedev tu ne dobija poene..

Milan_PT

pre 2 godine

@magla svuda oko nas, sve si Ti lepo sračunao, ali si pogrešio u jednom: ni ove godine (kao ni prošle) rejs-lista ne određuje No1 na kraju godine. Trka za Torino samo određuje učesnike Završnog turnira na osnovu poena iz samo ove godine, dok se ATP ranking lista pravi i na osnovu nekih turnira iz korona perioda. To su turniri koji se igraju u prvoj polovini godine, zaključno sa Kanada Mastersom. Npr. Federer još ima neke poene iz finala Vimbldona 2019. Svi korona poeni će nestati do avgusta iduće godine, pa će novembra 2022. rejs lista i ranking lista ponovo biti iste...

da se ne ljubimo

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.

Bezdomni

pre 2 godine

Medvedev ima 2000 bodova manje OVE godine. U igri do kraja godine je oko 4000 bodova. Posto ce Novak sad da stane jer je u depresiji, vrlo je moguce da Medvedev sakupi tih 2000 i nesto bodova.

groan

pre 2 godine

Novak ako ne igra do kraja godine imace 8370
jer pored pariza i finalsa gubi poene i tokyo 500,shangai 180,bec 90....
u tom slucaju medvedev sa parizom i zavrsnim turnirom bi ipak bio prvi

...

pre 2 godine

koliko god ne mogu da prezalim poraz bolje od njega nego nekog drugog, medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu. bice prvi do kraja godine kako god da okrenes, novak nece igrati do pariza a te poene gubi mesec dana ranije, tako da medvedev bec na indijan velsu ima sansu za prvo mesto

Posmatrač

pre 2 godine

Pitanje vremena ili dana kad će Rus uzeti prvo mesto Novaku a on realno najviše izgled za to ima nego bilo koji drugi igrač na atp turu.

vidoje

pre 2 godine

"Njegova mentalna snaga je izuzetna, takođe", poručio je Medvedev."

Potvrdu njegove "mentalne snage" videli smo u Tokiju i u finalu USO.

Ganz Nov

pre 2 godine

Teorijski, Danil ima šanse da završi kao prvi. Medjutim, ako Novak bude igrao IW, Pariz i Torino, onda je to gotovo nemoguće jer bi na svakom od njih morao biti znatno bolji od Noleta da bi poništio trenutnu bodovnu razliku. Obzirom na promenu bodovanja za najboljeg u ovoj godini, u nešto piboljnijoj je situaciji. Bodovi koje osvoji na ovim turnirima samo se dodaju na postojeće,umanjenje ako ne ponovi uspehe iz prošle godine odrazice se na listu po kojoj se do skora odredjivao prvak, ali se on ove godine odlučuje samo na osnovu onih osvojenih u njoj bez obzira da li je odbranio one iz prethodne godine. Zbog toga Nole mora da nađe snage i učestvuje bar na ova 3 turnira ( 2 mastersa + završni u Torinu.

Bezdomni

pre 2 godine

Medvedev ima 2000 bodova manje OVE godine. U igri do kraja godine je oko 4000 bodova. Posto ce Novak sad da stane jer je u depresiji, vrlo je moguce da Medvedev sakupi tih 2000 i nesto bodova.

Prolece

pre 2 godine

Lako mu je sada da ga hvali kada mu je unistio najvecu sansu. Znajuci da ce u istoriji ostati zapisano ko je Đokovica u tome onemogucio, davalo mu je posebnu snagu, vise nego sto je bas tada osvojio prvi GS. Sad, neka se mane hvalospeva. Bas mi je nekako ruzno slusati kad pobednik preterano hvali pobedjenog, makar i kad je istina sve sto kaze.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.

Ne

pre 2 godine

Ne verovati Rusu, ima taj plan itekako da ga prestigne do kraja godine. Lupeta, nece ici u Bec jer je tada turnir u S. Petersburgu na koji takodje nece ici ali ako bude isao negde bice to tamo. Bezi bre.

groan

pre 2 godine

Novak ako ne igra do kraja godine imace 8370
jer pored pariza i finalsa gubi poene i tokyo 500,shangai 180,bec 90....
u tom slucaju medvedev sa parizom i zavrsnim turnirom bi ipak bio prvi

...

pre 2 godine

koliko god ne mogu da prezalim poraz bolje od njega nego nekog drugog, medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu. bice prvi do kraja godine kako god da okrenes, novak nece igrati do pariza a te poene gubi mesec dana ranije, tako da medvedev bec na indijan velsu ima sansu za prvo mesto

Legolas

pre 2 godine

Njegov kvalitet je što je mlad,inteligentan,ostvaren porodičan čovek!
Uz to je talenat svoj,samo mukotrpnim radom nadograđivao,iz dana u dan.
Kvalitet mu je što nije sebičan,što ume da "da",a da se ne hvali time na sva usta.
Spontan i prirodan.Nije izveštačen,i ne ponaša se kao zvezda.Mada je on suoerstar parekselans.
Najbolji teniser u zadnjih deset godina,najbolji teniser trenutno,najbolji teniser ikada.A normalan,normalnog mirnog porodičnog mentaliteta.
Nije po splavovima i noćnim klubovima gubio vreme.I kao takav mi mu nalazimo mane,savetujemo ga,jer eto mi bi to bolje uradili.
Medvedev jako pametan,korektan,i znam kada Novak ode u penziju,za koga ću da navijam.

Sinke

pre 2 godine

Nema sta,sjajan momak i vrhunski teniser.Ako neko posle Novaka zasluzuje da bude broj 1,to je onda Medvedev.I definitivno je najbolji od mladje generacije i ima najbolje rezultate.

Inat

pre 2 godine

Eh Medjede, samo si tom pobedom naostrio Novaka. Nole realno ne bi imao preveliku motivaciju da juri 30 slemova da je dobio prosli jer bi mu tak kalendarski rekord doneo apsolutnu dominaciju. Ovako, dao si Noletu jos jedan podvig da juri u karijeri. Igrace Nole bar jos tri godine u svim GS finalima dok ne uzme kalendarski.

Mile

pre 2 godine

Cuj Medo,da ti cika kaze posteno za US Open...
Igrao si dobro, sjajno, ali imao si srece isto onoliko koliko je Novak imao nesrece.
Ledao sam reprizu..ZAHVALI BOGU STO JE NOVAK ODIGRAO SAMO JEDAN LOS POTEZ, A TO JE ONAJ NA MREZI, KADA JE IMAO 0:40 a ti si taj poen uz ludu srecu vratio i smanjio na 15: 40..Da je on dobio tsj gem i brejk, ne bi se ti sastavio.
Jednostavno, tvoja loptica je pala IGROM SUDBINE U TEREN..

vidoje

pre 2 godine

"Njegova mentalna snaga je izuzetna, takođe", poručio je Medvedev."

Potvrdu njegove "mentalne snage" videli smo u Tokiju i u finalu USO.

Cole

pre 2 godine

Novaku od ogromne vecine najvaznihih
rekorda, fali samo Zavrsni masters da bi
se izjednacio sa federerom koji ih ima sest,
ostale drzi sam ili deli sa nekim.

Milan_PT

pre 2 godine

S obzirom da ni Novak ni Medvedev ne pominju Indijan Vels, vrlo verovatno je da će im prvi turnir nakon Njujorka, bio baš Paris Masters. Ako se to desi, tj. ako Medvedev odoli da za dobre pare igra u Sankt Petersburgu, a prethodno preskoči i Indijan Vels, onda će pred Pariz Novak imati 10340 poena, a Medvedev 9473, s jednom napomenom. Novaku će 1000 poena iz Pariza 2019 oduzeti pred početak turnira, a Medvedevu isto toliko iz 2020 će oduzeti nakon turnira, jer je Rus zbog korone svoju titulu osvojio 08/11/2020, a Novak 03/11/2019. Pošto Medvedevljevi poeni traju 52 nedelje, odnosno 364 dana, oni ističu 05/11 a Novakovi traju 2x52 nedelja, i ističu 29/10, a nova lista se objavljuje 01/11, tako da se desila ova veoma retka situacija.
Drugim rečima, nakon Pariza Novak gubi još samo 400 poena sa ATP Finals 2020, dok Medvedev gubi tih 1000 iz Pariza i još 1500 sa Finalsa.
Odnosno, ako Novak odluči da ne igra ništa do idućeg januara, imaće 9940 poena, a ako Medvedev pobedi i u Parizu i u Torinu (bez poraza u grupi) imaće tih 9473 poena, kao i pre Pariza. Čak ni pobeda u Sankt Pitersburgu (ATP250) Medvedevu neće pomoći da preskoči Đokovića. Potreban mu je dobar rezultat i u Indijan Velsu da bi preskočio Novaka...

Milan_PT

pre 2 godine

@Cole,ima puno teniskih rekorda druže, naprimer, Federerovih 8 Vimbledona a 13 Rolan Garosa od Nadala je za mene lično jedno od najvećih dostignuća u sportskoj istoriji. Svi rekordi mogu da se sruše, Nadalov niko i nikada, dok je sveta.
(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

Cole je pričao o većini najvažnijih rekorda, nije rekao da je Novak rekorder u svakoj kategoriji, jer je to nemoguće.
A inače svaki rekord može biti srušen, pre ili kasnije. Kad je pre 19 godina Sampras osvojio svoj 14. GS. niko nije verovao da će to ikad biti prestignuto, jer je jedan Borg imao 11, a Konors 8, isto kao i Lendl, 7 su imali Mekinro i Vilander, Beker i Edberg po 6. Da je neko tad napisao da će u naredne 2 decenije doći čak 3 momka koji će imati 20 ili više GSova, svi bi rekli da je to nemoguće, jer niko nikad ne može prestići ni Samprasa, a tad je 20 GSova izgledalo kao sad 35.
Inače, meni 8 Federerovih Vimbldona, nisu ni izbliza kao 7 Samprasovih ostvarenih u samo 8 sezona, dok je Federeru trebalo čak 15 sezona za taj uspeh. Naravno, Sampras je jedini bez poraza na tom turniru u finalu (Federer ih ima 4), dok Rafa na Rolan Garosu, kao i Novak na AU Openu još uvek nemaju poraz u finalu, a imaju više titula na tim turnirima nego RF na Vimbldonu...

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako si ga Medo majstore sprecio da ispise neverovatnu istoriju, ma svaka cast.
(Deki ns, 20. septembar 2021 12:54)

Neka ga spreci opet sledece godine!! Novak prva tri a Medvedev us open...svi srecni svi zadovoljni!

neko tamo

pre 2 godine

Treba Nole jos ovu godinu da se potrudi da zavrsi na 1. mestu na kraju godine jer onda postaje rekorder po broju sezona zavrsenih na prvom mestu. Od sledece godine imace vise prostora za kalkulisanje i fokusiranje na slemove, al' ove bi jos trebalo da se potrudi da obezbedi i ovaj rekord.

Ljubiša

pre 2 godine

Odigrao Medo vrhunski finale USO, ali da je Nole bio na 70% od maksimuma svoje igre, ne bi Medo imao ni teoretske sanse. Ja gori nastup i više laganih promašaja Novaka nisam video u njegovim mečevima i onim nebitnim a kamoli u finalima Slemova.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

@medvedev je pun postovanja prema starijima pritom igra na mozak a ne na jacinu.

Ne ide na snagu a servis dve stoje na sat. Pa nece ruke obarati na mrezi.
Inace dobrar momak i ne secam se da je bio ikad bezobrazan sto imaju veliki sampioni.
Kad se Nole povuce svakako je prvi za navijace u Srbiji.

Mile

pre 2 godine

Medo, dobro si to rekao...Nikad ti neces preskociti Djokovica. A tesko da ce i neko drugi u narednom stolecu....MNOGO JE TO NEDELJA, MNOGO JE TU VIKENDA, MMNOGO JE TU DANA..A TEREN JE KLIZAV, IGRACA PUNO,A LOPTICE SU OKRUGLE!

magla svuda oko nas

pre 2 godine

ne znate da racunte bodove a komentarisete.. na rejs listi, lista koja racuna bodove iz ove sezone samo, to je najmerodavnija lista za trku na kraju godine, zato se i zove rejs(trka) lista, Novak ima tacno 1990 bodova vise, dakle samo ako Novak uopste ne bude igrao do kraja godine Medvedev ima neke sanse.. tacnije obojica ce igrati verovatno jos 3 trunira do kraja sezone, u igri je tacno mogucih 3500 bodova, znaci Novaku je potrebno 1520 bodova da i matematicki bude prvi pod uslovom da Medvedev osvoji sva tri turnira i to bez poraza u Torinu na zavrsnom mastersu..tako da realno gledano Novaku je potrebna jos jedna Titula do kraja sezone da i matematicki obezbedi, jer ako Novak osvoji turnir to automatski znaci da Medevedev tu ne dobija poene..

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Medvedev je upravu. Novak i Medvedev brane Pariz sa po 1000, ali zavrsni masters, Novak brani 400 a Medvedev 1500, uz to Medvedev brani St. Peterbug. Bas teskk da ne Indian Wels dobiti Medvedev i Pariz vezano. Dobar je igrac, ali nije dominantan kao Novak 2011 da dobija sve zivo za redom. A nece ni Novak spavati za vreme svih tih turnira.
Novaku ce ovo biti sedma godina na prvom mestu, i ostavlja iza sebe samprasa sa 6 i Federera i Nadala sa po 5

misterX

pre 2 godine

(da se ne ljubimo, 20. septembar 2021 13:06)

...kako to mislis da Federer ima najvise Wimbledon-a (8) ako Navretilova ima DEVET (9) TITULA ???

Valjda se i to racuna (jer I Djokovic "juri" Stefi Graf po broju nedelja kao BROJ 1)...

Milan_PT

pre 2 godine

@magla svuda oko nas, sve si Ti lepo sračunao, ali si pogrešio u jednom: ni ove godine (kao ni prošle) rejs-lista ne određuje No1 na kraju godine. Trka za Torino samo određuje učesnike Završnog turnira na osnovu poena iz samo ove godine, dok se ATP ranking lista pravi i na osnovu nekih turnira iz korona perioda. To su turniri koji se igraju u prvoj polovini godine, zaključno sa Kanada Mastersom. Npr. Federer još ima neke poene iz finala Vimbldona 2019. Svi korona poeni će nestati do avgusta iduće godine, pa će novembra 2022. rejs lista i ranking lista ponovo biti iste...

Posmatrač

pre 2 godine

Pitanje vremena ili dana kad će Rus uzeti prvo mesto Novaku a on realno najviše izgled za to ima nego bilo koji drugi igrač na atp turu.

Ganz Nov

pre 2 godine

Teorijski, Danil ima šanse da završi kao prvi. Medjutim, ako Novak bude igrao IW, Pariz i Torino, onda je to gotovo nemoguće jer bi na svakom od njih morao biti znatno bolji od Noleta da bi poništio trenutnu bodovnu razliku. Obzirom na promenu bodovanja za najboljeg u ovoj godini, u nešto piboljnijoj je situaciji. Bodovi koje osvoji na ovim turnirima samo se dodaju na postojeće,umanjenje ako ne ponovi uspehe iz prošle godine odrazice se na listu po kojoj se do skora odredjivao prvak, ali se on ove godine odlučuje samo na osnovu onih osvojenih u njoj bez obzira da li je odbranio one iz prethodne godine. Zbog toga Nole mora da nađe snage i učestvuje bar na ova 3 turnira ( 2 mastersa + završni u Torinu.