Nedelja, 29.08.2021.

09:00

Izdaja

Izvor: Milan Tomiæ

Izdaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

T

pre 2 godine

Razumem Stojkovica sto je presao u Partizan, posao je posao. U tom trenutku je to verovatno bila najbolja odluka za njegovu karijeru. Ali je zapravo ispao glup kada je pre toga pricao "moja krv je crveno bela, nikad u Partizan" i slicne gluposti. Biti profesionalni fudbaler je posao. Nikad ne znas sta ce da se desi u buducnosti, i ne treba lupati gluposti. Mogao je na to, tada kompletno hipoteticko pitanje da odgovori npr. sa "ne mogu sebe da zamislim u Partizanu, ja sam Zvezdino dete", sto je verovatno i bilo istina. Imas zemlju sa samo 2 ozbiljna (da budemo darezljivi prema njima i da ih nazovemo ozbiljnim) kluba; treba paziti sta pricas, nikad ne znas sta ce da se desi, transfer iz jednog u drugi nije bas toliko nemoguce zamisliti. I na kraju se upravo to desilo.

belgrado

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

(Joca Šurbat, 29. avgust 2021 12:51)

kad je igrao za zvezdu,
sever skandirao " milko djurovski!!"
grobari," milko debilko!"
kad je presao u partizan,
grobari"milko djurovski"
cigani "milko debilko"
cirkus :d

Mustra

pre 2 godine

Kao klincu najomiljeniji igrac mi je bio Milko.Ne pricajte gluposti, nije bilo nikakve zle krvi. Zvezda se jednostavno tu opustila, nije se dovoljno trudila. Mislili su produzice ugovor sigurno,nase je dete. Obecali su mu stan, ali nisu nista uradili povodom toga. Milko je tad postao otac, hteo je sigurnost.Onda se pojavljuje Partizan sa ponudom Stan i 100000 maraka. Milko odlazi u Zvezdu i kaze sta mu je Partizan ponudio.Ovi ga iskuliraju misleci da time tvrdi pazar i Milko se okrece, odlazi i potpisuje za Partizan. Klasican autogol zvezdine uprave. Ja mu to nikada nisam zamerio, Zvezda se cesto ogresila o svoju decu.

dulex

pre 2 godine

Samo naivni veruju da je Stojković dobrovoljno došao u Partizan. Vidite samo ko su mu bili menadžeri i samo će vam se kazati!

fudbaloman

pre 2 godine

Lepo su rekle kolege ispod, izdaja je direktan prelazak igrača koji su bili ljubimci jednog rivala. Ibra nije bio lojalan nikada. Igračina ali i biznismen i svoja priča. Nema iznenađenih. Figo je već bio šok, bukvalno je fizički bio ugrožen svaki put na Kamp Nou. Tores, Tevez i slični su zaboravljeni posle 6 meseci.
Majkl Oven već ulazi u tu kategoriju, domaći ljubimac nosi najjaču emociju. I ako su svi znali da će biti raspad u Junajtedu. Opet boli.

zvezdale

pre 2 godine

M. Stojković je sa ove distance jedan tužan lik koga su prezreli i navijači Partizana. Pa onaj gol u Holandiji protiv Az sa 70 metara me je nasmejao za 10 dana. A imao je tih kikseva koliko ti srce hoće. Nije se naosvajao trofeja a za to vreme gledao Zvezdu kako 5 godina uzima titule i slavi 2 LŠ i proleća u LE.

Jasno je ko je tu izgubio, Zvezda i zvezdaši sigurno nisu. Milko je čista izdaja, to stoji. Mada se i on jako pokajao, eno ga dan danas dolazi na skupove sa veteranima Zvezde.

Tragikomedija

pre 2 godine

Sol Kempbel ima samo 48 glasova u anketi u momentu dok pišem ovo, nalazi se među poslednjim mestima, a najveća je izdajica od svih, možda je samo Figo veća od njega. Kempbel je ponikao u akademiji Totenhema, bio im dugogodišnji kapiten i miljenik navijača. Međutim nakon toliko godina provedenih u Totenhemu bez titule i sa samo dva učešća u Evropi (grupna faza Intertoto kupa i druga runda UEFA kupa), Sol je odbio da produži ugovor sa Pevcima, želeći da pređe u tim koji igra Evropu i koji ima neke veće ambicije. Među zainteresovanima je bio i Inter, doduše sa dosta nižom ponudom od one koju je Sol tražio od Totenhema. Sol je na kraju kao grom iz vedra neba odlučio da pređe u Arsenal, tim za koji je ranije govorio da nema teorije da ikad postane njihov igrač, i to za džabe. To bi bilo isto kao da sada Kejn, kao takođe igrač iz Totenhemove akademije, dugogodišnji kapiten i miljenik navijača, pređe u Arsenal za džabe, pored interesovanja ostalih brojnih ozbiljnih klubova.

Laki

pre 2 godine

Dolazak Stojkovića u Partizan je po meni veoma dobra diverzija Zvezde , za razliku od drugih transfera , ja sam Partizanovac i to je moj stav.

mr

pre 2 godine

Победио Стојке, тако да нам остаје да размишљамо да ли зато што млађи користе интернет за разлику од старијих, или је мржња далеко већа. Некако мислим да су оба у питању. Далеко већи шок је био када је Милко прешао у Партизан. Прешао после и Милојевић, али то није било то.

Nexus

pre 2 godine

"Izdajom" je malo nelogično nazvati kada neki stranac pređe iz jednog u drugi rivalski klub, jer se tu radi o gastarbajterima i u najvećoj mjeri samo novac je razlog prelaska. Bilo je tu još velikih prelazaka koji nisu pomenuti (npr. Oskar Ruđeri iz Boke u River), a u priču se ubacuje Stojković koji je čak manje senzacionalan nego svojevremeno Vasović ili M. Đurovski (jedino je mržnja više iskazana). Definitivno se mogao napisati bolji članak na ovu temu.

Bane

pre 2 godine

Dzaba njima njihov Bari kad oni i dalje ne mogu da prebole dolazak Stojkovića u Partizan, koji je kako oni znaju reci najveća kiksara i jako los golman.
Sta bi tek bilo da je presao direktno u Partizan?

tanker

pre 2 godine

najveca izdaja je industralizacija fudbala, do te mere da se vise ne raspravlja medju navijacima kako igra neki fudbaler, kakav igrac treba na toj i toj poziciji, ko je stub kluba, ko je legenda....Ne danas je glavna tema za koliko se moze taj prodati ,kakav ugovor da dobije, i koliko se zaraditi na kraju!

CJC

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.
(Mare, 29. avgust 2021 11:16)

Zato što je u toj jednoj sezoni dao više golova nego većina napadača Barse za 5 godina.

Nicke

pre 2 godine

Apropo Stojkovica.

On je zeleo da rehabilituje karijeru i njegova zelja je (makar se on tako izjasnjavao) bila da se okusa na "Marakani". No vise od prostora za individualne treninge nije imao (prvi golman bese Randjelovic ako se ne varam), te se preusmerio na ine timove i strpljenje.

Partizan se, ako se ne varam, tek u smiraj prelaznog roka aktivirao i Stojkovic nije imao kud - ili individualno trenirati i cekati da neko negde potrazuje golmana (a sto moze potrajati mesecima) ili da se torpeduje u Humsku i pokusa da se oporavi od inostranih posrtaja u karijeri do te sezone (u cemu je, na njegovu srecu, i uspeo).
Uostalom - ljubav bi uvek trebalo da je obostrana.

A apropo izdaja - kada neko ko je ljubimac navijaca, grada/regiona poput Figa na vrhuncu karijere obuce dres najljuceg rivala. Ne znam kako bi neko reagovao da je to ucinio sa recimo 37 godina ili sa medjustanicama izmedju ovih rivala ali je de fakto izdaja prve klase.

Kao da je Toti otisao u Lazio, a Maldini u Inter.

slobodan rankov

pre 2 godine

Kod nas su vecu buru od gore pomenutih(izuzimam Stojkovica,samo su mu izjave bile nekorektne),izazvali transveri Beare(Hajduk) u C.Zvezdu,pa Vasovica u C.Zvezdu,pa Zebeca (Partizan) u C.Zvezdu....nazalost mladi o tome malo znaju ili...nikad čuli

mama Blažina

pre 2 godine

Zanimljivo kako iz partizana niko nije u zvezdu… mislim jeste neki nebitni likovi
(Bob, 29. avgust 2021 12:12)

@bob
za partizan se ne navija, partizan se voli. nemoj nikad da poredis zvezdu i partizan po tom pitanju.

lex

pre 2 godine

CASHLey Cole! Dete Arsenala, osvojio dve titule sa tim timom, clan nepobedive generacije. Cim je Roman dosao u Celsi, otisao za parama, iako je Celsi u tom momentu bio slabiji od Arsenala.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Samoprozvani Bog fudbala nikada nije bio poznat po lojalnosti, mislim da je to prava rec koja opisuje Ibrahimovica. Ne secam se prelaska Figa u Real jer sam par godina kasnije poceo da pratim fudbal ali se secam koliko su navijaci barselone bili ogorceni ka njega...

Back in Black

pre 2 godine

Zoran Slavnic kad je, po logici, presao iz manjeg u veci klub.
(Crno na belo, 29. avgust 2021 12:05)
E moj prikane da si ti živ i zdrav ali u to vreme KK Crvena Zvezda je bila najtrofejniji klub u Jugoslaviji.I danas je Crvena Zvezda najtrofejniji i najveci klub iz one Jugoslavije sinko moj.KK Crvena Zvezda je pojam za košarku u Srbiji i Jugoslaviji.A onda se Jugoslavija raspala i došli su neki ljudi na vlasti znamo i koji pa ste kao vi postali neka sila.Ali opet KK Crvena Zvezda ima 21 titulu prvaka države.Tako da vaše price kako ste vi institucija su samo prazne price zna se ko je bio simbol Beograda.I zna se ko je osvojio prvih deset titula prvaka države.

Power Player

pre 2 godine

Mene kao cigana interesuje samo Zvezda i njena izdaja me najviše pogadja. Nisam bio rodjen u vreme kad je Milko prešao, ali verujem da je to bilo strašno.
Ono što je stojković uradio, nije strašno, ali način na koji je to uradio i šta je pričao, je nezamislivo. Taj čovek neće imati mira dok je živ. Pri tom ne mislim samo na Srbiju, vec na ceo svet, jer nas svuda ima.
Uostalom, anketa ce pokazati šta mislimo o njemu.
Sportski pozdrav!

Marko

pre 2 godine

Pa neka dokono freneticne ovce i dalje prate fudbal.....
(Dejan, 29. avgust 2021 10:53)

A ti ne pratiš ali sediš i komentarišeš fudbalske priče...

Joca Šurbat

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

Figo,Ronaldo, Ibra,...ne mogu se porediti jer su bili stranci. Možda eventualno Krojf.

Goša

pre 2 godine

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.
(ajaJaZeMšipA, 29. avgust 2021 11:11)

Razumem ja tebe Druze i razumeo bi takve ljude da je to u granicama normale evo i ova Statistika pokazuje da pored toliko Primera u svetu: Stojković je na ubedljivo Prvom mestu od svih razočarenja ili ti Izdajnika. Imao sam čak prilike da gledam Utakmice Srbije gde su Zvezdini tako reći navijači bukvalno od silnog jaza i zlobe tog Stojkovića nazivali pogrdnim imenima i svaku njegovu grešku su čekali zeljno i toliko su zlobno i sa besom nazivali pogrdnim imenima da je to strašno?! alo Nacionalni tim igra tu makar moraju neke stvari da se stave u stranu i da se fokusiramo samo na jedno na Grb i Zastavu za koju svi mi podjednako treba da navijamo bez ikakvih klubskih predrasuda i interesa ali pogotovo to što si pomenuo u vezi vredjanja porodice i nasilja to u svakom slučaju ne mogu da razumem i da podrzim. Mislim da smo u nekim segmentima navijačke kulture prevazišli i naj nizu tačku normalnog na zalost ! Zelim ti ugodan dan i sportski pozdrav zdravog razuma kojega na zalost sve manje !

Bolontiku

pre 2 godine

Runi i Tores ne treba da budu na ovoj listi.
Liverpul i Čelzi nisu "neprijateljski" klubovi i nije greh preći iz jednog u drugi, isto tako i Everton i Mančester Junajted.

only fools and horses

pre 2 godine

Izdaja i prelazak između Partizana i Zvezde su bili Velibor Vasović i Milko Đurovski. Za to vreme velike bombe i prava izdaja. Vasović, dete Partizana, zvezda, reprezentativac je prešao samo zbog para, a Milko zbog nekih svojih bubica, mislim da pare tu nisu bile bitne.
Što se Stojketa tiče, imao je nekoliko loših sezona, ostao bez kluba, Zvezda nije htela ni da ćuje za njega i Partizan mu je bio jedina opcija da spase karijeru. I umesto da su imali razumevanja za to, kod navijača Zvezde kreće neviđena mržnja i hajka. Skoro da ga nisu ubili. I zato je bila ona čuvena majica, iz revolta, pa ko bi tu ostao hladne glave. I dan danas traje ta potpuno neopravdana mržnja prema tom čoveku. Šta je glavni argument, da je kao klinac u nekom "nedeljnom popodnevu" rekao da nema tih para zbog kojih bi igrao za Partizan. Jaka stvar, svako u mladosti je tako nešto lupetao a posle radio suprotno.

Albion

pre 2 godine

Glas za Figa. Prelazak Teveza u City i nije izdaja. Fergi je htio Berbatova za napadačku opciju uz Rudnija, nije bilo mesta za Teveza. Glup previd od strane Fergija i početak dominacije Građana, ali šta se može ..

нс бој

pre 2 godine

Сол Кембел је био капитен и икона Тотенхема,прелази у Арсенал.Ривалство Лондонских клубова је превелико.Друго је кад Роналдо дође из Бразила и мења клубове,брига га,много је већа издаја Луис Енрике него Фиго на пример.Замислите да је Раул обукао дрес Барсе,или Ћави,Инијеста,Пујол Реала.Ешли Кол исто у топ
3 издаје, Овен још није постао мејнстрим клуба да би био толико битан,јесте дете Ливерпула ал је рано отишао,свакако издаја.Ово остало Тевез,Торес не битно.Рецимо да је Торес обукао дрес Реала то би била издаја.

Pierre

pre 2 godine

"Samoproglašeni "Bog fudbala", Zlatan Ibrahimović, nikada nije bio poznat po svojoj lojalnosti."

Ali zato bar Zlatan nikada nije ni pricao o ljubavi prema klubovima! Problem su oni koji posle gola ljube grb kluba a ona za par meseci zbog malo vise €€€ odu u drugi klub!

Izbor

pre 2 godine

Po meni Figo svinjska glava čaše upaljača flaše i ono oko kornera je najveća izdaja u svetu fudbala. Tu su kod nas jos Milko Djurovski i Stojković. A Velika izdaja je bils i prelazak Luis Enrikea iz Reala u Barsu.

Ssss

pre 2 godine

Za Milka su pale strasti, covek sa Zvezdinim legendama isao po Srbiji na gostovanja, pevao Zvezdine pesme gde god su bili, ima snimak sa Sekijem kad peva.

goran

pre 2 godine

Što se tiče domaćeg fudbala ništa ne može da se poredi sa prelaskom Milka Đurovskog u Partizan, apsolutno ništa... Kakav crni Stojković... Milko, najbolji igrač Zvezde, ljubimac Marakane, prelazi na vrhuncu karijere u 25 godini u Partizan, e to je bio šok za sve nas koji volimo Zvezdu.Da nije pričao svašta, da nije pisao po majicama svašta niko se ne bi ni sećao da je Stojković uopšte i branio za Zvezdu.

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Idi Milko ko te j..., može Zvezda i bez tebe!
Napred Boško j... brata, pokaži mu ko je tata!
:D

U Evropi definitivno Luis Figo.To je bila bomba.

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !
(Goša, 29. avgust 2021 10:46)

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.

realnost

pre 2 godine

Zaboravili ste i Levandovskog koji se u Borusiji vinuo u zvezde, i direktno presao u Bajern, i svaki put kad je davao golove Borusiji radovao kao malo dete - to je po meni "izdajnicka crta"!

Mare

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.

Straight Outta München

pre 2 godine

Bez ikakve konkurencije najveca izdaja u istoriji sporta je prelazak Figa u Real. To se jednostavno ne radi… Ekvivalent bi mozda bio prelazak Totija u Lazio ili Pola Skolsa u Mancester Siti.

samo kazem

pre 2 godine

Luis Figo jeubedljivo najveća izdaja u istoriji fudbala. U to vreme takav transfer od 53 miliona je kao sada tipa 250 ili 300 miliona, a svinjska glava na njega (plus flaše, case, upaljaci, novcici) i njegova upornost da izvede taj korner je nesto neponovljivo.

Dobrivoje

pre 2 godine

Pazi sto se lozimo na Stojkovica, koliko su mu samo pretili... zato sto covek radi svoj posao, bavi se sportom. A to za koji tim, to je samo ljudima koji nemaju nista pametnije u zivotu bitno.

Jesenja magla

pre 2 godine

Na medjunarodnom planu-Luis Figo i Karlos Tevez. Kod nas Velibor Vasovic i Milko Djurovski. Malo je nazalost onih koji se secaju Vasketovog transfera, proslo je vise od pola veka, ali Milkov prelazak u Partizan bio je zemljotres. Neprikosnoveni ljubimac Severa, prva zvezda tima, potpisao za Partizan. Danas je to nezamislivo da se dogodi. Kakav bre Stojkovic...

Milan Indjija

pre 2 godine

Uz ove legende koje ste naveli, a koji su ostajali verni svom klubu i pored poziva velikana i nudjenja novca, mora se naci i ime Marka Rojsa. Trazio ga Man. Junajted, Real, Bayern....ali nije zeleo da ide nigde iz Dortmunda.

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 2 godine

he he,kako nekog boli Stojković,neki ljudi ne mogu da shvate da je tu samo lova bitna,kako "navijačima"tako i igračima. Koga briga za propale partizan, ili zvezdu.

Sinke

pre 2 godine

Svi koji prate desavanja ovih dana znaju da je Ronaldo htio da predje u Siti...Gvardiola je obavio razgovor sa Ronaldom,ako sui infformacije tacne,i ovaj mu je rekao da mu nista ne garantuje...Druga stvar,Siti nije htio daje veliku platu,i tu se sve zavrsilo.

LA[K]I

pre 2 godine

Ako izuzmemo Stojkovica, najveca izdaja od svih stranaca mi je Tevez. Znam da ce sad mnogi reci da to nije ni blizu ovih pomenutih i mozemo se sloziti da po zvucnosti nije tako, ali on je Argentinac i strastveni igrac i navijac Boke! Budimo realni, 90% ovih igraca gore ne brine o tome sta ce mu reci navijaci bivseg kluba ako predje u suparnicki, to su puki "profesionalci", mahom iz drzave gde se na to ne gleda tako ostro. Tevez, on je vec Argentinac i znao je sta radi i koliko to znaci. Zato glas ide njemu!

Goša

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !

Rio Zdravo

pre 2 godine

Nije izdaja samo preći u suparničke redove, bitno je i kakav je odnos klubova i kakav kvalitet se prenosi. Najveći "izdajnik" je Figo, zatim Ronaldo Ibra i Tevez, ne nužno tim redom, teško je proceniti, meni tako deluje. Što se Stojkovića tiče, on čak i među blizanačkim "izdajnicima" kaska za Milkom Đurovskim!

Back in Black

pre 2 godine

Verovatno klinci ne znaju a mnogi ne pamte ali prelazak Figa iz Barselone u Real je bila jedna od najvecih senzacija u istoriji fudbala.Luis Figo je igrac o kojem se slabo prica ali svakako jedan od najboljih ikada.

Max

pre 2 godine

Uvesti Vladimira Stojkovića u ovo društvo je smešno. Totalno ne bitan slučaj golman koji nije mogao niđe drugo da pređe prešao je kod rivala.

Ako več, ko od naših treba da bude spomenut onda je to Milko.

Back in Black

pre 2 godine

Verovatno klinci ne znaju a mnogi ne pamte ali prelazak Figa iz Barselone u Real je bila jedna od najvecih senzacija u istoriji fudbala.Luis Figo je igrac o kojem se slabo prica ali svakako jedan od najboljih ikada.

Max

pre 2 godine

Uvesti Vladimira Stojkovića u ovo društvo je smešno. Totalno ne bitan slučaj golman koji nije mogao niđe drugo da pređe prešao je kod rivala.

Ako več, ko od naših treba da bude spomenut onda je to Milko.

Jesenja magla

pre 2 godine

Na medjunarodnom planu-Luis Figo i Karlos Tevez. Kod nas Velibor Vasovic i Milko Djurovski. Malo je nazalost onih koji se secaju Vasketovog transfera, proslo je vise od pola veka, ali Milkov prelazak u Partizan bio je zemljotres. Neprikosnoveni ljubimac Severa, prva zvezda tima, potpisao za Partizan. Danas je to nezamislivo da se dogodi. Kakav bre Stojkovic...

Milan Indjija

pre 2 godine

Uz ove legende koje ste naveli, a koji su ostajali verni svom klubu i pored poziva velikana i nudjenja novca, mora se naci i ime Marka Rojsa. Trazio ga Man. Junajted, Real, Bayern....ali nije zeleo da ide nigde iz Dortmunda.

goran

pre 2 godine

Što se tiče domaćeg fudbala ništa ne može da se poredi sa prelaskom Milka Đurovskog u Partizan, apsolutno ništa... Kakav crni Stojković... Milko, najbolji igrač Zvezde, ljubimac Marakane, prelazi na vrhuncu karijere u 25 godini u Partizan, e to je bio šok za sve nas koji volimo Zvezdu.Da nije pričao svašta, da nije pisao po majicama svašta niko se ne bi ni sećao da je Stojković uopšte i branio za Zvezdu.

samo kazem

pre 2 godine

Luis Figo jeubedljivo najveća izdaja u istoriji fudbala. U to vreme takav transfer od 53 miliona je kao sada tipa 250 ili 300 miliona, a svinjska glava na njega (plus flaše, case, upaljaci, novcici) i njegova upornost da izvede taj korner je nesto neponovljivo.

realnost

pre 2 godine

Zaboravili ste i Levandovskog koji se u Borusiji vinuo u zvezde, i direktno presao u Bajern, i svaki put kad je davao golove Borusiji radovao kao malo dete - to je po meni "izdajnicka crta"!

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Idi Milko ko te j..., može Zvezda i bez tebe!
Napred Boško j... brata, pokaži mu ko je tata!
:D

U Evropi definitivno Luis Figo.To je bila bomba.

Rio Zdravo

pre 2 godine

Nije izdaja samo preći u suparničke redove, bitno je i kakav je odnos klubova i kakav kvalitet se prenosi. Najveći "izdajnik" je Figo, zatim Ronaldo Ibra i Tevez, ne nužno tim redom, teško je proceniti, meni tako deluje. Što se Stojkovića tiče, on čak i među blizanačkim "izdajnicima" kaska za Milkom Đurovskim!

LA[K]I

pre 2 godine

Ako izuzmemo Stojkovica, najveca izdaja od svih stranaca mi je Tevez. Znam da ce sad mnogi reci da to nije ni blizu ovih pomenutih i mozemo se sloziti da po zvucnosti nije tako, ali on je Argentinac i strastveni igrac i navijac Boke! Budimo realni, 90% ovih igraca gore ne brine o tome sta ce mu reci navijaci bivseg kluba ako predje u suparnicki, to su puki "profesionalci", mahom iz drzave gde se na to ne gleda tako ostro. Tevez, on je vec Argentinac i znao je sta radi i koliko to znaci. Zato glas ide njemu!

Mare

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !
(Goša, 29. avgust 2021 10:46)

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.

Straight Outta München

pre 2 godine

Bez ikakve konkurencije najveca izdaja u istoriji sporta je prelazak Figa u Real. To se jednostavno ne radi… Ekvivalent bi mozda bio prelazak Totija u Lazio ili Pola Skolsa u Mancester Siti.

Pierre

pre 2 godine

"Samoproglašeni "Bog fudbala", Zlatan Ibrahimović, nikada nije bio poznat po svojoj lojalnosti."

Ali zato bar Zlatan nikada nije ni pricao o ljubavi prema klubovima! Problem su oni koji posle gola ljube grb kluba a ona za par meseci zbog malo vise €€€ odu u drugi klub!

Joca Šurbat

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

Figo,Ronaldo, Ibra,...ne mogu se porediti jer su bili stranci. Možda eventualno Krojf.

tanker

pre 2 godine

najveca izdaja je industralizacija fudbala, do te mere da se vise ne raspravlja medju navijacima kako igra neki fudbaler, kakav igrac treba na toj i toj poziciji, ko je stub kluba, ko je legenda....Ne danas je glavna tema za koliko se moze taj prodati ,kakav ugovor da dobije, i koliko se zaraditi na kraju!

Nexus

pre 2 godine

"Izdajom" je malo nelogično nazvati kada neki stranac pređe iz jednog u drugi rivalski klub, jer se tu radi o gastarbajterima i u najvećoj mjeri samo novac je razlog prelaska. Bilo je tu još velikih prelazaka koji nisu pomenuti (npr. Oskar Ruđeri iz Boke u River), a u priču se ubacuje Stojković koji je čak manje senzacionalan nego svojevremeno Vasović ili M. Đurovski (jedino je mržnja više iskazana). Definitivno se mogao napisati bolji članak na ovu temu.

CJC

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.
(Mare, 29. avgust 2021 11:16)

Zato što je u toj jednoj sezoni dao više golova nego većina napadača Barse za 5 godina.

Izbor

pre 2 godine

Po meni Figo svinjska glava čaše upaljača flaše i ono oko kornera je najveća izdaja u svetu fudbala. Tu su kod nas jos Milko Djurovski i Stojković. A Velika izdaja je bils i prelazak Luis Enrikea iz Reala u Barsu.

Bolontiku

pre 2 godine

Runi i Tores ne treba da budu na ovoj listi.
Liverpul i Čelzi nisu "neprijateljski" klubovi i nije greh preći iz jednog u drugi, isto tako i Everton i Mančester Junajted.

Power Player

pre 2 godine

Mene kao cigana interesuje samo Zvezda i njena izdaja me najviše pogadja. Nisam bio rodjen u vreme kad je Milko prešao, ali verujem da je to bilo strašno.
Ono što je stojković uradio, nije strašno, ali način na koji je to uradio i šta je pričao, je nezamislivo. Taj čovek neće imati mira dok je živ. Pri tom ne mislim samo na Srbiju, vec na ceo svet, jer nas svuda ima.
Uostalom, anketa ce pokazati šta mislimo o njemu.
Sportski pozdrav!

Dobrivoje

pre 2 godine

Pazi sto se lozimo na Stojkovica, koliko su mu samo pretili... zato sto covek radi svoj posao, bavi se sportom. A to za koji tim, to je samo ljudima koji nemaju nista pametnije u zivotu bitno.

slobodan rankov

pre 2 godine

Kod nas su vecu buru od gore pomenutih(izuzimam Stojkovica,samo su mu izjave bile nekorektne),izazvali transveri Beare(Hajduk) u C.Zvezdu,pa Vasovica u C.Zvezdu,pa Zebeca (Partizan) u C.Zvezdu....nazalost mladi o tome malo znaju ili...nikad čuli

Sinke

pre 2 godine

Svi koji prate desavanja ovih dana znaju da je Ronaldo htio da predje u Siti...Gvardiola je obavio razgovor sa Ronaldom,ako sui infformacije tacne,i ovaj mu je rekao da mu nista ne garantuje...Druga stvar,Siti nije htio daje veliku platu,i tu se sve zavrsilo.

Back in Black

pre 2 godine

Zoran Slavnic kad je, po logici, presao iz manjeg u veci klub.
(Crno na belo, 29. avgust 2021 12:05)
E moj prikane da si ti živ i zdrav ali u to vreme KK Crvena Zvezda je bila najtrofejniji klub u Jugoslaviji.I danas je Crvena Zvezda najtrofejniji i najveci klub iz one Jugoslavije sinko moj.KK Crvena Zvezda je pojam za košarku u Srbiji i Jugoslaviji.A onda se Jugoslavija raspala i došli su neki ljudi na vlasti znamo i koji pa ste kao vi postali neka sila.Ali opet KK Crvena Zvezda ima 21 titulu prvaka države.Tako da vaše price kako ste vi institucija su samo prazne price zna se ko je bio simbol Beograda.I zna se ko je osvojio prvih deset titula prvaka države.

Nicke

pre 2 godine

Apropo Stojkovica.

On je zeleo da rehabilituje karijeru i njegova zelja je (makar se on tako izjasnjavao) bila da se okusa na "Marakani". No vise od prostora za individualne treninge nije imao (prvi golman bese Randjelovic ako se ne varam), te se preusmerio na ine timove i strpljenje.

Partizan se, ako se ne varam, tek u smiraj prelaznog roka aktivirao i Stojkovic nije imao kud - ili individualno trenirati i cekati da neko negde potrazuje golmana (a sto moze potrajati mesecima) ili da se torpeduje u Humsku i pokusa da se oporavi od inostranih posrtaja u karijeri do te sezone (u cemu je, na njegovu srecu, i uspeo).
Uostalom - ljubav bi uvek trebalo da je obostrana.

A apropo izdaja - kada neko ko je ljubimac navijaca, grada/regiona poput Figa na vrhuncu karijere obuce dres najljuceg rivala. Ne znam kako bi neko reagovao da je to ucinio sa recimo 37 godina ili sa medjustanicama izmedju ovih rivala ali je de fakto izdaja prve klase.

Kao da je Toti otisao u Lazio, a Maldini u Inter.

only fools and horses

pre 2 godine

Izdaja i prelazak između Partizana i Zvezde su bili Velibor Vasović i Milko Đurovski. Za to vreme velike bombe i prava izdaja. Vasović, dete Partizana, zvezda, reprezentativac je prešao samo zbog para, a Milko zbog nekih svojih bubica, mislim da pare tu nisu bile bitne.
Što se Stojketa tiče, imao je nekoliko loših sezona, ostao bez kluba, Zvezda nije htela ni da ćuje za njega i Partizan mu je bio jedina opcija da spase karijeru. I umesto da su imali razumevanja za to, kod navijača Zvezde kreće neviđena mržnja i hajka. Skoro da ga nisu ubili. I zato je bila ona čuvena majica, iz revolta, pa ko bi tu ostao hladne glave. I dan danas traje ta potpuno neopravdana mržnja prema tom čoveku. Šta je glavni argument, da je kao klinac u nekom "nedeljnom popodnevu" rekao da nema tih para zbog kojih bi igrao za Partizan. Jaka stvar, svako u mladosti je tako nešto lupetao a posle radio suprotno.

нс бој

pre 2 godine

Сол Кембел је био капитен и икона Тотенхема,прелази у Арсенал.Ривалство Лондонских клубова је превелико.Друго је кад Роналдо дође из Бразила и мења клубове,брига га,много је већа издаја Луис Енрике него Фиго на пример.Замислите да је Раул обукао дрес Барсе,или Ћави,Инијеста,Пујол Реала.Ешли Кол исто у топ
3 издаје, Овен још није постао мејнстрим клуба да би био толико битан,јесте дете Ливерпула ал је рано отишао,свакако издаја.Ово остало Тевез,Торес не битно.Рецимо да је Торес обукао дрес Реала то би била издаја.

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 2 godine

he he,kako nekog boli Stojković,neki ljudi ne mogu da shvate da je tu samo lova bitna,kako "navijačima"tako i igračima. Koga briga za propale partizan, ili zvezdu.

Goša

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !

Ssss

pre 2 godine

Za Milka su pale strasti, covek sa Zvezdinim legendama isao po Srbiji na gostovanja, pevao Zvezdine pesme gde god su bili, ima snimak sa Sekijem kad peva.

Albion

pre 2 godine

Glas za Figa. Prelazak Teveza u City i nije izdaja. Fergi je htio Berbatova za napadačku opciju uz Rudnija, nije bilo mesta za Teveza. Glup previd od strane Fergija i početak dominacije Građana, ali šta se može ..

lex

pre 2 godine

CASHLey Cole! Dete Arsenala, osvojio dve titule sa tim timom, clan nepobedive generacije. Cim je Roman dosao u Celsi, otisao za parama, iako je Celsi u tom momentu bio slabiji od Arsenala.

Mustra

pre 2 godine

Kao klincu najomiljeniji igrac mi je bio Milko.Ne pricajte gluposti, nije bilo nikakve zle krvi. Zvezda se jednostavno tu opustila, nije se dovoljno trudila. Mislili su produzice ugovor sigurno,nase je dete. Obecali su mu stan, ali nisu nista uradili povodom toga. Milko je tad postao otac, hteo je sigurnost.Onda se pojavljuje Partizan sa ponudom Stan i 100000 maraka. Milko odlazi u Zvezdu i kaze sta mu je Partizan ponudio.Ovi ga iskuliraju misleci da time tvrdi pazar i Milko se okrece, odlazi i potpisuje za Partizan. Klasican autogol zvezdine uprave. Ja mu to nikada nisam zamerio, Zvezda se cesto ogresila o svoju decu.

Bane

pre 2 godine

Dzaba njima njihov Bari kad oni i dalje ne mogu da prebole dolazak Stojkovića u Partizan, koji je kako oni znaju reci najveća kiksara i jako los golman.
Sta bi tek bilo da je presao direktno u Partizan?

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Samoprozvani Bog fudbala nikada nije bio poznat po lojalnosti, mislim da je to prava rec koja opisuje Ibrahimovica. Ne secam se prelaska Figa u Real jer sam par godina kasnije poceo da pratim fudbal ali se secam koliko su navijaci barselone bili ogorceni ka njega...

Goša

pre 2 godine

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.
(ajaJaZeMšipA, 29. avgust 2021 11:11)

Razumem ja tebe Druze i razumeo bi takve ljude da je to u granicama normale evo i ova Statistika pokazuje da pored toliko Primera u svetu: Stojković je na ubedljivo Prvom mestu od svih razočarenja ili ti Izdajnika. Imao sam čak prilike da gledam Utakmice Srbije gde su Zvezdini tako reći navijači bukvalno od silnog jaza i zlobe tog Stojkovića nazivali pogrdnim imenima i svaku njegovu grešku su čekali zeljno i toliko su zlobno i sa besom nazivali pogrdnim imenima da je to strašno?! alo Nacionalni tim igra tu makar moraju neke stvari da se stave u stranu i da se fokusiramo samo na jedno na Grb i Zastavu za koju svi mi podjednako treba da navijamo bez ikakvih klubskih predrasuda i interesa ali pogotovo to što si pomenuo u vezi vredjanja porodice i nasilja to u svakom slučaju ne mogu da razumem i da podrzim. Mislim da smo u nekim segmentima navijačke kulture prevazišli i naj nizu tačku normalnog na zalost ! Zelim ti ugodan dan i sportski pozdrav zdravog razuma kojega na zalost sve manje !

mama Blažina

pre 2 godine

Zanimljivo kako iz partizana niko nije u zvezdu… mislim jeste neki nebitni likovi
(Bob, 29. avgust 2021 12:12)

@bob
za partizan se ne navija, partizan se voli. nemoj nikad da poredis zvezdu i partizan po tom pitanju.

mr

pre 2 godine

Победио Стојке, тако да нам остаје да размишљамо да ли зато што млађи користе интернет за разлику од старијих, или је мржња далеко већа. Некако мислим да су оба у питању. Далеко већи шок је био када је Милко прешао у Партизан. Прешао после и Милојевић, али то није било то.

Tragikomedija

pre 2 godine

Sol Kempbel ima samo 48 glasova u anketi u momentu dok pišem ovo, nalazi se među poslednjim mestima, a najveća je izdajica od svih, možda je samo Figo veća od njega. Kempbel je ponikao u akademiji Totenhema, bio im dugogodišnji kapiten i miljenik navijača. Međutim nakon toliko godina provedenih u Totenhemu bez titule i sa samo dva učešća u Evropi (grupna faza Intertoto kupa i druga runda UEFA kupa), Sol je odbio da produži ugovor sa Pevcima, želeći da pređe u tim koji igra Evropu i koji ima neke veće ambicije. Među zainteresovanima je bio i Inter, doduše sa dosta nižom ponudom od one koju je Sol tražio od Totenhema. Sol je na kraju kao grom iz vedra neba odlučio da pređe u Arsenal, tim za koji je ranije govorio da nema teorije da ikad postane njihov igrač, i to za džabe. To bi bilo isto kao da sada Kejn, kao takođe igrač iz Totenhemove akademije, dugogodišnji kapiten i miljenik navijača, pređe u Arsenal za džabe, pored interesovanja ostalih brojnih ozbiljnih klubova.

zvezdale

pre 2 godine

M. Stojković je sa ove distance jedan tužan lik koga su prezreli i navijači Partizana. Pa onaj gol u Holandiji protiv Az sa 70 metara me je nasmejao za 10 dana. A imao je tih kikseva koliko ti srce hoće. Nije se naosvajao trofeja a za to vreme gledao Zvezdu kako 5 godina uzima titule i slavi 2 LŠ i proleća u LE.

Jasno je ko je tu izgubio, Zvezda i zvezdaši sigurno nisu. Milko je čista izdaja, to stoji. Mada se i on jako pokajao, eno ga dan danas dolazi na skupove sa veteranima Zvezde.

belgrado

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

(Joca Šurbat, 29. avgust 2021 12:51)

kad je igrao za zvezdu,
sever skandirao " milko djurovski!!"
grobari," milko debilko!"
kad je presao u partizan,
grobari"milko djurovski"
cigani "milko debilko"
cirkus :d

Laki

pre 2 godine

Dolazak Stojkovića u Partizan je po meni veoma dobra diverzija Zvezde , za razliku od drugih transfera , ja sam Partizanovac i to je moj stav.

Marko

pre 2 godine

Pa neka dokono freneticne ovce i dalje prate fudbal.....
(Dejan, 29. avgust 2021 10:53)

A ti ne pratiš ali sediš i komentarišeš fudbalske priče...

fudbaloman

pre 2 godine

Lepo su rekle kolege ispod, izdaja je direktan prelazak igrača koji su bili ljubimci jednog rivala. Ibra nije bio lojalan nikada. Igračina ali i biznismen i svoja priča. Nema iznenađenih. Figo je već bio šok, bukvalno je fizički bio ugrožen svaki put na Kamp Nou. Tores, Tevez i slični su zaboravljeni posle 6 meseci.
Majkl Oven već ulazi u tu kategoriju, domaći ljubimac nosi najjaču emociju. I ako su svi znali da će biti raspad u Junajtedu. Opet boli.

T

pre 2 godine

Razumem Stojkovica sto je presao u Partizan, posao je posao. U tom trenutku je to verovatno bila najbolja odluka za njegovu karijeru. Ali je zapravo ispao glup kada je pre toga pricao "moja krv je crveno bela, nikad u Partizan" i slicne gluposti. Biti profesionalni fudbaler je posao. Nikad ne znas sta ce da se desi u buducnosti, i ne treba lupati gluposti. Mogao je na to, tada kompletno hipoteticko pitanje da odgovori npr. sa "ne mogu sebe da zamislim u Partizanu, ja sam Zvezdino dete", sto je verovatno i bilo istina. Imas zemlju sa samo 2 ozbiljna (da budemo darezljivi prema njima i da ih nazovemo ozbiljnim) kluba; treba paziti sta pricas, nikad ne znas sta ce da se desi, transfer iz jednog u drugi nije bas toliko nemoguce zamisliti. I na kraju se upravo to desilo.

dulex

pre 2 godine

Samo naivni veruju da je Stojković dobrovoljno došao u Partizan. Vidite samo ko su mu bili menadžeri i samo će vam se kazati!

Max

pre 2 godine

Uvesti Vladimira Stojkovića u ovo društvo je smešno. Totalno ne bitan slučaj golman koji nije mogao niđe drugo da pređe prešao je kod rivala.

Ako več, ko od naših treba da bude spomenut onda je to Milko.

Goša

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !

Bane

pre 2 godine

Dzaba njima njihov Bari kad oni i dalje ne mogu da prebole dolazak Stojkovića u Partizan, koji je kako oni znaju reci najveća kiksara i jako los golman.
Sta bi tek bilo da je presao direktno u Partizan?

Back in Black

pre 2 godine

Zoran Slavnic kad je, po logici, presao iz manjeg u veci klub.
(Crno na belo, 29. avgust 2021 12:05)
E moj prikane da si ti živ i zdrav ali u to vreme KK Crvena Zvezda je bila najtrofejniji klub u Jugoslaviji.I danas je Crvena Zvezda najtrofejniji i najveci klub iz one Jugoslavije sinko moj.KK Crvena Zvezda je pojam za košarku u Srbiji i Jugoslaviji.A onda se Jugoslavija raspala i došli su neki ljudi na vlasti znamo i koji pa ste kao vi postali neka sila.Ali opet KK Crvena Zvezda ima 21 titulu prvaka države.Tako da vaše price kako ste vi institucija su samo prazne price zna se ko je bio simbol Beograda.I zna se ko je osvojio prvih deset titula prvaka države.

Dobrivoje

pre 2 godine

Pazi sto se lozimo na Stojkovica, koliko su mu samo pretili... zato sto covek radi svoj posao, bavi se sportom. A to za koji tim, to je samo ljudima koji nemaju nista pametnije u zivotu bitno.

Power Player

pre 2 godine

Mene kao cigana interesuje samo Zvezda i njena izdaja me najviše pogadja. Nisam bio rodjen u vreme kad je Milko prešao, ali verujem da je to bilo strašno.
Ono što je stojković uradio, nije strašno, ali način na koji je to uradio i šta je pričao, je nezamislivo. Taj čovek neće imati mira dok je živ. Pri tom ne mislim samo na Srbiju, vec na ceo svet, jer nas svuda ima.
Uostalom, anketa ce pokazati šta mislimo o njemu.
Sportski pozdrav!

mama Blažina

pre 2 godine

Zanimljivo kako iz partizana niko nije u zvezdu… mislim jeste neki nebitni likovi
(Bob, 29. avgust 2021 12:12)

@bob
za partizan se ne navija, partizan se voli. nemoj nikad da poredis zvezdu i partizan po tom pitanju.

u pomoć je dozivao Genšera i Moka

pre 2 godine

he he,kako nekog boli Stojković,neki ljudi ne mogu da shvate da je tu samo lova bitna,kako "navijačima"tako i igračima. Koga briga za propale partizan, ili zvezdu.

LA[K]I

pre 2 godine

Ako izuzmemo Stojkovica, najveca izdaja od svih stranaca mi je Tevez. Znam da ce sad mnogi reci da to nije ni blizu ovih pomenutih i mozemo se sloziti da po zvucnosti nije tako, ali on je Argentinac i strastveni igrac i navijac Boke! Budimo realni, 90% ovih igraca gore ne brine o tome sta ce mu reci navijaci bivseg kluba ako predje u suparnicki, to su puki "profesionalci", mahom iz drzave gde se na to ne gleda tako ostro. Tevez, on je vec Argentinac i znao je sta radi i koliko to znaci. Zato glas ide njemu!

only fools and horses

pre 2 godine

Izdaja i prelazak između Partizana i Zvezde su bili Velibor Vasović i Milko Đurovski. Za to vreme velike bombe i prava izdaja. Vasović, dete Partizana, zvezda, reprezentativac je prešao samo zbog para, a Milko zbog nekih svojih bubica, mislim da pare tu nisu bile bitne.
Što se Stojketa tiče, imao je nekoliko loših sezona, ostao bez kluba, Zvezda nije htela ni da ćuje za njega i Partizan mu je bio jedina opcija da spase karijeru. I umesto da su imali razumevanja za to, kod navijača Zvezde kreće neviđena mržnja i hajka. Skoro da ga nisu ubili. I zato je bila ona čuvena majica, iz revolta, pa ko bi tu ostao hladne glave. I dan danas traje ta potpuno neopravdana mržnja prema tom čoveku. Šta je glavni argument, da je kao klinac u nekom "nedeljnom popodnevu" rekao da nema tih para zbog kojih bi igrao za Partizan. Jaka stvar, svako u mladosti je tako nešto lupetao a posle radio suprotno.

realnost

pre 2 godine

Zaboravili ste i Levandovskog koji se u Borusiji vinuo u zvezde, i direktno presao u Bajern, i svaki put kad je davao golove Borusiji radovao kao malo dete - to je po meni "izdajnicka crta"!

Goša

pre 2 godine

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.
(ajaJaZeMšipA, 29. avgust 2021 11:11)

Razumem ja tebe Druze i razumeo bi takve ljude da je to u granicama normale evo i ova Statistika pokazuje da pored toliko Primera u svetu: Stojković je na ubedljivo Prvom mestu od svih razočarenja ili ti Izdajnika. Imao sam čak prilike da gledam Utakmice Srbije gde su Zvezdini tako reći navijači bukvalno od silnog jaza i zlobe tog Stojkovića nazivali pogrdnim imenima i svaku njegovu grešku su čekali zeljno i toliko su zlobno i sa besom nazivali pogrdnim imenima da je to strašno?! alo Nacionalni tim igra tu makar moraju neke stvari da se stave u stranu i da se fokusiramo samo na jedno na Grb i Zastavu za koju svi mi podjednako treba da navijamo bez ikakvih klubskih predrasuda i interesa ali pogotovo to što si pomenuo u vezi vredjanja porodice i nasilja to u svakom slučaju ne mogu da razumem i da podrzim. Mislim da smo u nekim segmentima navijačke kulture prevazišli i naj nizu tačku normalnog na zalost ! Zelim ti ugodan dan i sportski pozdrav zdravog razuma kojega na zalost sve manje !

Jesenja magla

pre 2 godine

Na medjunarodnom planu-Luis Figo i Karlos Tevez. Kod nas Velibor Vasovic i Milko Djurovski. Malo je nazalost onih koji se secaju Vasketovog transfera, proslo je vise od pola veka, ali Milkov prelazak u Partizan bio je zemljotres. Neprikosnoveni ljubimac Severa, prva zvezda tima, potpisao za Partizan. Danas je to nezamislivo da se dogodi. Kakav bre Stojkovic...

zvezdale

pre 2 godine

M. Stojković je sa ove distance jedan tužan lik koga su prezreli i navijači Partizana. Pa onaj gol u Holandiji protiv Az sa 70 metara me je nasmejao za 10 dana. A imao je tih kikseva koliko ti srce hoće. Nije se naosvajao trofeja a za to vreme gledao Zvezdu kako 5 godina uzima titule i slavi 2 LŠ i proleća u LE.

Jasno je ko je tu izgubio, Zvezda i zvezdaši sigurno nisu. Milko je čista izdaja, to stoji. Mada se i on jako pokajao, eno ga dan danas dolazi na skupove sa veteranima Zvezde.

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Brate mili što su ovi iz Tabora „rumenih“ povukli jaz za ovim Stojkovićem pa to više nije normalno pa oni bi da mogu njega po kratkom postupku fik i gotovo? Zato nam je Fudbal tu i gde jeste Strast Boze !
(Goša, 29. avgust 2021 10:46)

Niko njemu ne zeli nošta loše, mislim na nas normalne navijače koji smo.svavako u većini.
Ali, toliko zvezdaštvo, ljubav prema klubu, izjave da nikada ni u ludilu ne bi igrao za partizan...pa šta je očekivao?Podršku?Za novac je mogao da igra bilo gde, a imao ga je mnogo i pre partizana.
Da se razumemo, vredjanje porodice i nasilje nikada nisam podržao.

Back in Black

pre 2 godine

Verovatno klinci ne znaju a mnogi ne pamte ali prelazak Figa iz Barselone u Real je bila jedna od najvecih senzacija u istoriji fudbala.Luis Figo je igrac o kojem se slabo prica ali svakako jedan od najboljih ikada.

goran

pre 2 godine

Što se tiče domaćeg fudbala ništa ne može da se poredi sa prelaskom Milka Đurovskog u Partizan, apsolutno ništa... Kakav crni Stojković... Milko, najbolji igrač Zvezde, ljubimac Marakane, prelazi na vrhuncu karijere u 25 godini u Partizan, e to je bio šok za sve nas koji volimo Zvezdu.Da nije pričao svašta, da nije pisao po majicama svašta niko se ne bi ni sećao da je Stojković uopšte i branio za Zvezdu.

Sinke

pre 2 godine

Svi koji prate desavanja ovih dana znaju da je Ronaldo htio da predje u Siti...Gvardiola je obavio razgovor sa Ronaldom,ako sui infformacije tacne,i ovaj mu je rekao da mu nista ne garantuje...Druga stvar,Siti nije htio daje veliku platu,i tu se sve zavrsilo.

ajaJaZeMšipA

pre 2 godine

Idi Milko ko te j..., može Zvezda i bez tebe!
Napred Boško j... brata, pokaži mu ko je tata!
:D

U Evropi definitivno Luis Figo.To je bila bomba.

Milan Indjija

pre 2 godine

Uz ove legende koje ste naveli, a koji su ostajali verni svom klubu i pored poziva velikana i nudjenja novca, mora se naci i ime Marka Rojsa. Trazio ga Man. Junajted, Real, Bayern....ali nije zeleo da ide nigde iz Dortmunda.

samo kazem

pre 2 godine

Luis Figo jeubedljivo najveća izdaja u istoriji fudbala. U to vreme takav transfer od 53 miliona je kao sada tipa 250 ili 300 miliona, a svinjska glava na njega (plus flaše, case, upaljaci, novcici) i njegova upornost da izvede taj korner je nesto neponovljivo.

Rio Zdravo

pre 2 godine

Nije izdaja samo preći u suparničke redove, bitno je i kakav je odnos klubova i kakav kvalitet se prenosi. Najveći "izdajnik" je Figo, zatim Ronaldo Ibra i Tevez, ne nužno tim redom, teško je proceniti, meni tako deluje. Što se Stojkovića tiče, on čak i među blizanačkim "izdajnicima" kaska za Milkom Đurovskim!

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Samoprozvani Bog fudbala nikada nije bio poznat po lojalnosti, mislim da je to prava rec koja opisuje Ibrahimovica. Ne secam se prelaska Figa u Real jer sam par godina kasnije poceo da pratim fudbal ali se secam koliko su navijaci barselone bili ogorceni ka njega...

dulex

pre 2 godine

Samo naivni veruju da je Stojković dobrovoljno došao u Partizan. Vidite samo ko su mu bili menadžeri i samo će vam se kazati!

Mare

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.

Izbor

pre 2 godine

Po meni Figo svinjska glava čaše upaljača flaše i ono oko kornera je najveća izdaja u svetu fudbala. Tu su kod nas jos Milko Djurovski i Stojković. A Velika izdaja je bils i prelazak Luis Enrikea iz Reala u Barsu.

Ssss

pre 2 godine

Za Milka su pale strasti, covek sa Zvezdinim legendama isao po Srbiji na gostovanja, pevao Zvezdine pesme gde god su bili, ima snimak sa Sekijem kad peva.

Laki

pre 2 godine

Dolazak Stojkovića u Partizan je po meni veoma dobra diverzija Zvezde , za razliku od drugih transfera , ja sam Partizanovac i to je moj stav.

Straight Outta München

pre 2 godine

Bez ikakve konkurencije najveca izdaja u istoriji sporta je prelazak Figa u Real. To se jednostavno ne radi… Ekvivalent bi mozda bio prelazak Totija u Lazio ili Pola Skolsa u Mancester Siti.

Bolontiku

pre 2 godine

Runi i Tores ne treba da budu na ovoj listi.
Liverpul i Čelzi nisu "neprijateljski" klubovi i nije greh preći iz jednog u drugi, isto tako i Everton i Mančester Junajted.

Pierre

pre 2 godine

"Samoproglašeni "Bog fudbala", Zlatan Ibrahimović, nikada nije bio poznat po svojoj lojalnosti."

Ali zato bar Zlatan nikada nije ni pricao o ljubavi prema klubovima! Problem su oni koji posle gola ljube grb kluba a ona za par meseci zbog malo vise €€€ odu u drugi klub!

Nicke

pre 2 godine

Apropo Stojkovica.

On je zeleo da rehabilituje karijeru i njegova zelja je (makar se on tako izjasnjavao) bila da se okusa na "Marakani". No vise od prostora za individualne treninge nije imao (prvi golman bese Randjelovic ako se ne varam), te se preusmerio na ine timove i strpljenje.

Partizan se, ako se ne varam, tek u smiraj prelaznog roka aktivirao i Stojkovic nije imao kud - ili individualno trenirati i cekati da neko negde potrazuje golmana (a sto moze potrajati mesecima) ili da se torpeduje u Humsku i pokusa da se oporavi od inostranih posrtaja u karijeri do te sezone (u cemu je, na njegovu srecu, i uspeo).
Uostalom - ljubav bi uvek trebalo da je obostrana.

A apropo izdaja - kada neko ko je ljubimac navijaca, grada/regiona poput Figa na vrhuncu karijere obuce dres najljuceg rivala. Ne znam kako bi neko reagovao da je to ucinio sa recimo 37 godina ili sa medjustanicama izmedju ovih rivala ali je de fakto izdaja prve klase.

Kao da je Toti otisao u Lazio, a Maldini u Inter.

T

pre 2 godine

Razumem Stojkovica sto je presao u Partizan, posao je posao. U tom trenutku je to verovatno bila najbolja odluka za njegovu karijeru. Ali je zapravo ispao glup kada je pre toga pricao "moja krv je crveno bela, nikad u Partizan" i slicne gluposti. Biti profesionalni fudbaler je posao. Nikad ne znas sta ce da se desi u buducnosti, i ne treba lupati gluposti. Mogao je na to, tada kompletno hipoteticko pitanje da odgovori npr. sa "ne mogu sebe da zamislim u Partizanu, ja sam Zvezdino dete", sto je verovatno i bilo istina. Imas zemlju sa samo 2 ozbiljna (da budemo darezljivi prema njima i da ih nazovemo ozbiljnim) kluba; treba paziti sta pricas, nikad ne znas sta ce da se desi, transfer iz jednog u drugi nije bas toliko nemoguce zamisliti. I na kraju se upravo to desilo.

Albion

pre 2 godine

Glas za Figa. Prelazak Teveza u City i nije izdaja. Fergi je htio Berbatova za napadačku opciju uz Rudnija, nije bilo mesta za Teveza. Glup previd od strane Fergija i početak dominacije Građana, ali šta se može ..

lex

pre 2 godine

CASHLey Cole! Dete Arsenala, osvojio dve titule sa tim timom, clan nepobedive generacije. Cim je Roman dosao u Celsi, otisao za parama, iako je Celsi u tom momentu bio slabiji od Arsenala.

Marko

pre 2 godine

Pa neka dokono freneticne ovce i dalje prate fudbal.....
(Dejan, 29. avgust 2021 10:53)

A ti ne pratiš ali sediš i komentarišeš fudbalske priče...

Joca Šurbat

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

Figo,Ronaldo, Ibra,...ne mogu se porediti jer su bili stranci. Možda eventualno Krojf.

tanker

pre 2 godine

najveca izdaja je industralizacija fudbala, do te mere da se vise ne raspravlja medju navijacima kako igra neki fudbaler, kakav igrac treba na toj i toj poziciji, ko je stub kluba, ko je legenda....Ne danas je glavna tema za koliko se moze taj prodati ,kakav ugovor da dobije, i koliko se zaraditi na kraju!

mr

pre 2 godine

Победио Стојке, тако да нам остаје да размишљамо да ли зато што млађи користе интернет за разлику од старијих, или је мржња далеко већа. Некако мислим да су оба у питању. Далеко већи шок је био када је Милко прешао у Партизан. Прешао после и Милојевић, али то није било то.

belgrado

pre 2 godine

Novinar koji je pisao ovaj tekst je verovatno mlađi, jer je nemoguće porediti sve ove transfere sa onim kada je Milko prešao u Partizan.
Ljubimac severa, projektovana legenda kluba sa Marakane, najbolji strelac i prelazak u redove navećeg rivala.
Kakva je to ludnica bila na obe strane Topčiderskog brda.

(Joca Šurbat, 29. avgust 2021 12:51)

kad je igrao za zvezdu,
sever skandirao " milko djurovski!!"
grobari," milko debilko!"
kad je presao u partizan,
grobari"milko djurovski"
cigani "milko debilko"
cirkus :d

нс бој

pre 2 godine

Сол Кембел је био капитен и икона Тотенхема,прелази у Арсенал.Ривалство Лондонских клубова је превелико.Друго је кад Роналдо дође из Бразила и мења клубове,брига га,много је већа издаја Луис Енрике него Фиго на пример.Замислите да је Раул обукао дрес Барсе,или Ћави,Инијеста,Пујол Реала.Ешли Кол исто у топ
3 издаје, Овен још није постао мејнстрим клуба да би био толико битан,јесте дете Ливерпула ал је рано отишао,свакако издаја.Ово остало Тевез,Торес не битно.Рецимо да је Торес обукао дрес Реала то би била издаја.

CJC

pre 2 godine

Jesam li ja jedini koji ima osecaj da je Ronaldo igrao za Barsu mnogo vise od jedne sezone?

Znam da je igrao jednu, ali meni se sve nesto čini da je igrao više.
(Mare, 29. avgust 2021 11:16)

Zato što je u toj jednoj sezoni dao više golova nego većina napadača Barse za 5 godina.

slobodan rankov

pre 2 godine

Kod nas su vecu buru od gore pomenutih(izuzimam Stojkovica,samo su mu izjave bile nekorektne),izazvali transveri Beare(Hajduk) u C.Zvezdu,pa Vasovica u C.Zvezdu,pa Zebeca (Partizan) u C.Zvezdu....nazalost mladi o tome malo znaju ili...nikad čuli

Nexus

pre 2 godine

"Izdajom" je malo nelogično nazvati kada neki stranac pređe iz jednog u drugi rivalski klub, jer se tu radi o gastarbajterima i u najvećoj mjeri samo novac je razlog prelaska. Bilo je tu još velikih prelazaka koji nisu pomenuti (npr. Oskar Ruđeri iz Boke u River), a u priču se ubacuje Stojković koji je čak manje senzacionalan nego svojevremeno Vasović ili M. Đurovski (jedino je mržnja više iskazana). Definitivno se mogao napisati bolji članak na ovu temu.

Tragikomedija

pre 2 godine

Sol Kempbel ima samo 48 glasova u anketi u momentu dok pišem ovo, nalazi se među poslednjim mestima, a najveća je izdajica od svih, možda je samo Figo veća od njega. Kempbel je ponikao u akademiji Totenhema, bio im dugogodišnji kapiten i miljenik navijača. Međutim nakon toliko godina provedenih u Totenhemu bez titule i sa samo dva učešća u Evropi (grupna faza Intertoto kupa i druga runda UEFA kupa), Sol je odbio da produži ugovor sa Pevcima, želeći da pređe u tim koji igra Evropu i koji ima neke veće ambicije. Među zainteresovanima je bio i Inter, doduše sa dosta nižom ponudom od one koju je Sol tražio od Totenhema. Sol je na kraju kao grom iz vedra neba odlučio da pređe u Arsenal, tim za koji je ranije govorio da nema teorije da ikad postane njihov igrač, i to za džabe. To bi bilo isto kao da sada Kejn, kao takođe igrač iz Totenhemove akademije, dugogodišnji kapiten i miljenik navijača, pređe u Arsenal za džabe, pored interesovanja ostalih brojnih ozbiljnih klubova.

fudbaloman

pre 2 godine

Lepo su rekle kolege ispod, izdaja je direktan prelazak igrača koji su bili ljubimci jednog rivala. Ibra nije bio lojalan nikada. Igračina ali i biznismen i svoja priča. Nema iznenađenih. Figo je već bio šok, bukvalno je fizički bio ugrožen svaki put na Kamp Nou. Tores, Tevez i slični su zaboravljeni posle 6 meseci.
Majkl Oven već ulazi u tu kategoriju, domaći ljubimac nosi najjaču emociju. I ako su svi znali da će biti raspad u Junajtedu. Opet boli.

Mustra

pre 2 godine

Kao klincu najomiljeniji igrac mi je bio Milko.Ne pricajte gluposti, nije bilo nikakve zle krvi. Zvezda se jednostavno tu opustila, nije se dovoljno trudila. Mislili su produzice ugovor sigurno,nase je dete. Obecali su mu stan, ali nisu nista uradili povodom toga. Milko je tad postao otac, hteo je sigurnost.Onda se pojavljuje Partizan sa ponudom Stan i 100000 maraka. Milko odlazi u Zvezdu i kaze sta mu je Partizan ponudio.Ovi ga iskuliraju misleci da time tvrdi pazar i Milko se okrece, odlazi i potpisuje za Partizan. Klasican autogol zvezdine uprave. Ja mu to nikada nisam zamerio, Zvezda se cesto ogresila o svoju decu.