Sreda, 04.08.2021.

18:10

Nadal: Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer pobede u Njujorku

Rafael Nadal je uoči starta na Siti openu u Vašingtonu pričao o mentalnom aspektu kod vrhunskih sportista.

Izvor: Z.K.

Nadal: Neæu biti frustriran ako Novak ili Rodžer pobede u Njujorku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Lik

pre 2 godine

Novak ako uzme USO, postaje najbolji u istoriji tenisa po svim najvažnijim parametrima.
To mu osigurava prvo mesto do kraja godine i onda, da je pametan pa da se povuče na završnom turniru u Torinu.
Odlazi kao najbolji ikad i to sa prvog mesta, pa ima li nešto veće od toga, osvojio sve i otišao.
Posle njega, ako ga neko i prestigne to neće biti to jer će ostati večno pitanje šta bi bilo da se nije povukao.

Marko

pre 2 godine

Od frustracije mu kosa po drugi put otpada a o deci i ne razmišlja.
Mali si čovek Rafice.
(Žikica-prva puška Srbije, 5. avgust 2021 00:24)

Samo kad si ti veliki čovek, dok u potpisu držiš ime tog ubice s leđa.

Hit

pre 2 godine

90% komentatora ovde, alavo je na pare. Jbg,kompkeksi posto ih nemaju i verovatno jedva sastavljaju kraj s krajem. Zar vi stvarno mislite da Federer igra zbog para!? Pa covek po satu zaradjuje $12k, na prvom je mestu, ispred svih sportista ukupno. Na vasem mestu, utisao bih se malo posle sramne olimpijade, i izgranja "samo za zemlju", a ne za pare. 😉

no1e

pre 2 godine

Nije Rafa slagao ništa. On je fanatik za tenis, to mu je sve u životu. Čak ni decu neće da ima zbog tenisa. U glavi mu je da igra turnir, a kad ne igra turnir, trenira za turnir. Sistem kuća-škola-kuća.

drop shot

pre 2 godine

Rodzer ce uzeti US open kad i Nole uzme zlato na olimpijadi, to znaci nikad.
Lomljenje i bacanje reketa je bilo bacanje prasina u oci naivnim gradjanima.
Zao mi one djevojke.

Sisko

pre 2 godine

Dobar je Nadal momak, nego samo lik pod pritiskom zapada mora govoriti ono sto zapad zeli da cuje. Pa nije Nadal budala, zna Nadal dobro da Federer vise nikad nece osvojiti GS, al jbg, mora to reci zbog zapada. Vjerovatno bi ga napali kad bi reko da Federer vise nema sanse za GS. Takodje je isto tako pod pritiskom zapadnih medija izjavio da mu je Federer najveci rival, al je naglasio da je to iz razloga zato sto je sa Federerom cesto igrao na pocetku karijere. Zna dobro Nadal da mu je Djokovic ubjedljivo najveci rival(brojke su prosto neumoljive), al jbg, ipak je on stalno pod pritiskom zapadnih medija, zato uvjek i izjavi ono sto oni zele da cuju. Nije lako Nadalu, lik je izmedju dve vatre, s jedne strane Federer i sva masinerija i propaganda koja stoji iza njega, a s druge strane je Djokovic, objektivno Nadalov najveci rival i najbolji igrac u istoriji, al i covjek koji iza sebe nema svu tu masineriju i propagandu koja stoji iza Federera. Tako da realno nije lako ni biti Rafael NADAL.

Cinique

pre 2 godine

Ne igra Federer ni zbog para ni zbog prestiža. Održavanje njegovog tima (naročito medicinskog dela) je skupo. On to već odavno ne plaća novcem od tenisa, od nagrada. Zapravo on baca pare aktivnim igranjem.
Prestiž? Savršeno je i njemu i njegovom timu jasno da on više ni jedan veliki trofej neće osvojiti, a da Nadal i Đoković itekako hoće. "Trka za prestiž" je za njega bila završena još kad se Nadal izjednačio u broju slemova.

Federer još uvek igra samo zato što to od njega zahtevaju vlasnici ATP cirkusa. On je njihova zvezda sa plakata, oni njemu glancaju sujetu kako je "kralj tenisa", a on zauzvrat koči i sabotira svaku inicijativu za promenu u sistemu takmičenja, rejtinga turnira i igrača, a i nagrađivanja. Iz penzije to ipak ne može da radi i ne može da predvodi ni ostale poslušnike. Kada bi on kao penzioner mogao da bude u savetu igrača, onda bi to mogli i neki drugi, odavno u penziji, pa čak takvi koji prizivaju promene.

On je zaista sada u poziciji kralja, ostarelog kralja koji realno nema više nikakvu moć, čija je slava bila naduvana preko mere, ali i koji ne sme da abdicira jer boji da bi se saznalo šta je sve radio i da bi postao kralj, a i tokom svog kraljevanja. On više niti može da igra, niti može da ne igra. Onaj vitez kog je trenirao za naslednika na tronu gubi na svom turniru! I to od koga? Od nekoga koji nije plave krvi i koji bi stalno nešto da menja u teniskom kraljevstvu u kom je sve savršeno, a naročito kralj Roger I, zvani "Elegantni".

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Jos neki zive u proslosti kada se Federer pominje kao moguci favorit. Jedina nepoznanica je zbog cega taj covek jos uvek favorit za bilo sta. Dobar bio teniser (2003-2012) posle toga, bleda senka nekadasnjeg Federera.

Djido

pre 2 godine

Nadal je ... ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.
(mare, 4. avgust 2021 22:38)

I šta sad!? Ni moje "telo ne može da pruzi ono sto ja hoću" pa mi žena nikakve argumente ne priznaje. Nema starih zasluga, kaže naći će drugog, boljeg. Tako i Nadal.

stiks

pre 2 godine

"Radim sve na svoj način. Ako Rodžer i Novak igraju tamo i pobede, u redu, bravo za njih.."

Al ako Federer tamo pobjedi.?? Koliko to samo nelogicno zvuci.

nikola 58

pre 2 godine

Ali Rodzer? Da li je moguce da ce on zaista da igra US Open i kakva ocekivanja ima od toga? Mozda misli da nema sta da izgubi, da moze samo da dobije, da je za njega kako god da okrene win-win situacija? A mozda se sada pod stare dane drzi one stare olimpijske floskule, "vazno je ucestvovati, a ne pobediti".

Iks

pre 2 godine

To je ta propaganda. Stalno se navodi da je Federer jedan od favorita i da može da osvoji GS. A to je zato da bi se za 20, 30 godina pričalo: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je bio takva veličina, da je i posle 40. godine bio favorit na GS turnirima i bio je strah i trepet za ostale igrače." A da nema te propagande, bilo bi ovako: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je svoj poslednji veliki meč odigrao na W 2019. godine kad je imao dve meč lopte ali ga je Novak Đoković pobedio."

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 4. avgust 2021 22:44)

Ma sta do 80-e? Do 100-te bre ako dobro placaju i ima publike koja hoce to da gleda.

moks

pre 2 godine

Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 04. avgust 2021 22:44)

Daj, nije valjda da ozbiljno mislite da Federer i dalje igra samo zbog para.?? Kakve crne pare, sta vam je ljudi, covjek je tezak barem milijardu dolara. Pa samo budala ne vidi da i dalje igra samo iz razloga da ga nebi prestigli Nadal i Djokovic, samo sto je to u njegovom slucaju mac sa dvije ostrice. Sa tim se samo bezveze bruka i kvari sve ono sto je postigao u tenisu. Ne mogu pare nikako biti vredne toga da te ponizavaju razni Hurkaci, Corici i ostala boranija. Federeru su jednostavno cjelog zivota govorili da je on najbolji, sve naj naj i naj.. i sad covjek ne moze da se pomiri sa tim da su ga Djokovic i Nadal nadmasili u svakom segmentu, prosto covjek to ne moze da prihvati nikako i da se pomiri sa stim. Zato i dalje nastavlja da igra, a sa tim se samo bruka kao teniser i unistava sve ono sto je postigao u tenisu. Treba znati kad se povuci, pa Federer GS nije osvojio vec 4 godine, o cemu da pricamo dalje.

323

pre 2 godine

Sta sada covek da kaze o ovoj izjavi? Kaze covek Novak ili Rodzer? Cisto uvlacenje zapadu. Kakav Rodzer? Taj vise 5 setova ne moze da odigra u ZIVOTU. Ja ne kazem da ce Novak osvojiti USAO ali je sigurno medju favoritima. Ali Rodzer?? To je Rafa. Njega zaboga ne interesuju pobede na GS , o tome ne razmisljsa? To su njegove izjave. Njega rekordi ne interesuju? A ovamo, samo vreba.. Smesno.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Naravno da igra samo zbog para, svestan je on da vise ne moze vola da ubode! Nama je to neshvatljivo, ali on je Švajcarac!

koko

pre 2 godine

@Iks
A bice ovako: " Novak Djokovic osvajao je titule tek kada je legendarni Rodzer Federer toliko ostario da je oslabio, pa cak i tada je Novak srecno morao da spasava 2 mec lopte protiv Federer starog 38 godina".
I ne mozes ti protiv toga nista.

Eugen

pre 2 godine

"Najvažnija stvar u životu je biti srećan, to je važnije od svega. Ipak, ponekad osećate i nervozu", dodao je teniser iz Manakora.

Au, konacno su i Spanci dobili svog filozofa. Ucenje koje Rafica zastupa zove se "Filozofija srece" iliti, "Za srecan zivot najvaznije je biti srecan".

Toni

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.

realnost

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)


Bukvalno. Ne kapiraju ljudi da ovi igraci imaju savresene zivote van terena da bi ih zanimali da se bave nekim frustracijama. Moze da bude frustriran samo taj momenat nakon poraza posle kad ode kuci zabole ga bas.

Jovo

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.

mane

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.
(Toni, 04. avgust 2021 22:01)

Pa ti stvarno mislis da i Djokovic kad izgubi ne bude isfrustriran? Hahahaaha. Cuj ima osmeh. Pa koliko se i ja puta smejem u nekom drustvu a zapravo mi nije do smeha. Ne lupetaj majke ti. Jos si kucao toliko dugacak komentar da se izlupetas.

hh

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.
(slaviša šmigič, 04. avgust 2021 21:25)

Kako da ga ne spominje kad ga novinari pitaju stalno. Jesi ti citav?

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.

MARKO

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)

Po cemu je zivot ljudi koji rade za 400 e jadan, jadan je onaj ko vodi drzavu i ko je doveo do toga da posten covek radi za te pare i jadan si ti sto te ljude koji nemaju izbora za necim boljim nazivas jadnim !!!

timing is everything

pre 2 godine

Ne znam zasto Rodzer igra jos uvek. Pare. Publika voli njegov image - fh, on se samo pojavi, a kraud u trans. I sponzori daju novac. Rodzeru je slika o njemu bitnija od igre.
Nadal. On je 1 god stariji od Novaka. On je izgubio RG jer je bukvalno umro na terenu. Mozes se ti spremati Ali bioloski sat kuca. Kuca sat i Novaku. Jos 1 godina I on ce umirati od umora posle 3ceg seta na gran slemovima. Znaci, Novak moze jos osvojiti 1-2 slams.

Vrle

pre 2 godine

Niko da spomene da ti jadni sportisti ood pritiskom za godinu dana zarade koliko cela moja familija, uza i sira! Sta mislite pod kolikim je pritiskom neurohirurg? Najbolje bi bilo da napusti operacionu salu jer je pod pritiskom! Ako vise ne mozete da podnesete pritisak vi dajte otkaz i radite nesto drugo i nemojte vise da kukate!

mm

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.

mqe

pre 2 godine

E, ali pazi, tako je bilo fora kad je narod poleteo posle Roland Garrosa sa Djokovicem, i evo oprao ga Zverev, ne bi bilo iznenadjenje da ga neko skine i sa US Opena. Narod zuri i trci pred rudu bice hladan tus opet. Poleteli ste puno posle Roland Garrosa, al Zverev vas brzo vratio na fabricka. Nace se neko sigurno i na US openu.

nikola

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.
(ac/dc, 4. avgust 2021 21:35)

Videcemo u Sinsinatiju da li je Nola rashodovan i jos uvek u nokdaunu. Nije iskljuceno da si u pravu, ali sacekajmo da vidimo. Ja ne bih ni igrao Sinsinati da sam na njegovom mestu, nego bih se "lagano" pripremao za najvaznije. Ali, Nola je vrtiguz, ne moze on dugo da miruje.

mare

pre 2 godine

Nadal da nije imao one silne operacije kolena i problema oko toga danas bi pruzio vise i bio znatno trofejniji, ali to ljudi ne kapiraju jer znaju samo sta je gem i set. Nadal je i sam svestan da ne moze fizicki biti na nivou kojem je Djokovic,, koji kroz karijeru nema tezis povreda, zato je i u boljoj poziciji od Nadala da zavrsi kao trofejniji po GS titulama. Nadal je osakacen kroz karijeru povredama ali nece da odustane da igra, sto je za respekt, ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.

džegodin siti

pre 2 godine

Novak želi da osvoji grenslemove što je moguće više,ne zato da prestigne Rafu i Rodžera,nego da bi bio najbolji na svetu svih vremena.NJih niko ne sprečava da i oni to urade.

зуке

pre 2 godine

Класично пребацивање тежине фаворита на Новака. Као није му битно?
Ма даааај. Сви ће они показати право лице кад Новак буде имао нпр недостижних 25гс (дај Боже). Живи били па видели

menađer

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.

realno

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.
(menađer, 04. avgust 2021 21:35)

Rekao bih da tvoju inteligenciju definise tvoj nickname "menađer".

unknown

pre 2 godine

Ajde ne foliraj nezainteresovani!! Ti i Federer samo igrate tenis iz ubeđenja ne volite ni pare a ni trofeji vas ne interesuju, fini ste do koske,a jedino je Nole negativac,ma moree!

anica velickovic

pre 2 godine

Ma ne, srecan je sto Nole ima priliku da veze 4 slema, i raduje se. Oni su rivali na terenu i normalno je da ima malo ljubomore, da se ne oseca prijatno zbog toga a sto se tice zivota van terena briga Nadala i za Federera i Novaka. To je tako.
Ps. Federer na US openu je velika enigma...recimo QF.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte isfrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako Nadal se sigurno nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako je razočaran Novakovim ponašanjem.Nadal znamo te bolje od rodjenog đepa.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte ifrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako nadal se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako razočaran je njegovim ponašanjem.Znam te bolje od rodjenog đepa.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.

Marko

pre 2 godine

Rodzer da pobjedi u Njujorku.??? Pa jel ovaj normalan.?? Rodzer Slema nije osvojio gotovo 4 pune godine, i on ce sad kao osvojiti US Open.?? Tacno nekad ne razumijem ove izjave tenisera i ostalih sportista.

ac/dc

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.

Posmatrač

pre 2 godine

Neverovatan podatak da od 2009 do 2020 su se smenjiva li teniseri. To jest Nadal i Novak najviše titula na US Openu a ostala trojica koja su uspela da uzmu pored njih su Delpotro,Marej i Vavrinka pa vi sad vidite koliko je taj zadnji GS u stvari uspešan za Rafu i Noleta. Rodžer zadnju osvojio 20008 godine a od tad ne može da više primiriše flešing medosu.

Istina igrao finale 2015 al poražen od Đokovića. Svakako će biti zanimljivo jer važan za svu trojicu posebno za obojicu al Federer to je upitno no' nikad ga ne treba otpisivat posebno na GS..

unknown

pre 2 godine

Ajde ne foliraj nezainteresovani!! Ti i Federer samo igrate tenis iz ubeđenja ne volite ni pare a ni trofeji vas ne interesuju, fini ste do koske,a jedino je Nole negativac,ma moree!

realno

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.
(menađer, 04. avgust 2021 21:35)

Rekao bih da tvoju inteligenciju definise tvoj nickname "menađer".

зуке

pre 2 godine

Класично пребацивање тежине фаворита на Новака. Као није му битно?
Ма даааај. Сви ће они показати право лице кад Новак буде имао нпр недостижних 25гс (дај Боже). Живи били па видели

Marko

pre 2 godine

Rodzer da pobjedi u Njujorku.??? Pa jel ovaj normalan.?? Rodzer Slema nije osvojio gotovo 4 pune godine, i on ce sad kao osvojiti US Open.?? Tacno nekad ne razumijem ove izjave tenisera i ostalih sportista.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.

MARKO

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)

Po cemu je zivot ljudi koji rade za 400 e jadan, jadan je onaj ko vodi drzavu i ko je doveo do toga da posten covek radi za te pare i jadan si ti sto te ljude koji nemaju izbora za necim boljim nazivas jadnim !!!

Toni

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte isfrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako Nadal se sigurno nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako je razočaran Novakovim ponašanjem.Nadal znamo te bolje od rodjenog đepa.

Iks

pre 2 godine

To je ta propaganda. Stalno se navodi da je Federer jedan od favorita i da može da osvoji GS. A to je zato da bi se za 20, 30 godina pričalo: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je bio takva veličina, da je i posle 40. godine bio favorit na GS turnirima i bio je strah i trepet za ostale igrače." A da nema te propagande, bilo bi ovako: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je svoj poslednji veliki meč odigrao na W 2019. godine kad je imao dve meč lopte ali ga je Novak Đoković pobedio."

323

pre 2 godine

Sta sada covek da kaze o ovoj izjavi? Kaze covek Novak ili Rodzer? Cisto uvlacenje zapadu. Kakav Rodzer? Taj vise 5 setova ne moze da odigra u ZIVOTU. Ja ne kazem da ce Novak osvojiti USAO ali je sigurno medju favoritima. Ali Rodzer?? To je Rafa. Njega zaboga ne interesuju pobede na GS , o tome ne razmisljsa? To su njegove izjave. Njega rekordi ne interesuju? A ovamo, samo vreba.. Smesno.

Vrle

pre 2 godine

Niko da spomene da ti jadni sportisti ood pritiskom za godinu dana zarade koliko cela moja familija, uza i sira! Sta mislite pod kolikim je pritiskom neurohirurg? Najbolje bi bilo da napusti operacionu salu jer je pod pritiskom! Ako vise ne mozete da podnesete pritisak vi dajte otkaz i radite nesto drugo i nemojte vise da kukate!

anica velickovic

pre 2 godine

Ma ne, srecan je sto Nole ima priliku da veze 4 slema, i raduje se. Oni su rivali na terenu i normalno je da ima malo ljubomore, da se ne oseca prijatno zbog toga a sto se tice zivota van terena briga Nadala i za Federera i Novaka. To je tako.
Ps. Federer na US openu je velika enigma...recimo QF.

džegodin siti

pre 2 godine

Novak želi da osvoji grenslemove što je moguće više,ne zato da prestigne Rafu i Rodžera,nego da bi bio najbolji na svetu svih vremena.NJih niko ne sprečava da i oni to urade.

nikola 58

pre 2 godine

Ali Rodzer? Da li je moguce da ce on zaista da igra US Open i kakva ocekivanja ima od toga? Mozda misli da nema sta da izgubi, da moze samo da dobije, da je za njega kako god da okrene win-win situacija? A mozda se sada pod stare dane drzi one stare olimpijske floskule, "vazno je ucestvovati, a ne pobediti".

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte ifrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako nadal se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako razočaran je njegovim ponašanjem.Znam te bolje od rodjenog đepa.

moks

pre 2 godine

Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 04. avgust 2021 22:44)

Daj, nije valjda da ozbiljno mislite da Federer i dalje igra samo zbog para.?? Kakve crne pare, sta vam je ljudi, covjek je tezak barem milijardu dolara. Pa samo budala ne vidi da i dalje igra samo iz razloga da ga nebi prestigli Nadal i Djokovic, samo sto je to u njegovom slucaju mac sa dvije ostrice. Sa tim se samo bezveze bruka i kvari sve ono sto je postigao u tenisu. Ne mogu pare nikako biti vredne toga da te ponizavaju razni Hurkaci, Corici i ostala boranija. Federeru su jednostavno cjelog zivota govorili da je on najbolji, sve naj naj i naj.. i sad covjek ne moze da se pomiri sa tim da su ga Djokovic i Nadal nadmasili u svakom segmentu, prosto covjek to ne moze da prihvati nikako i da se pomiri sa stim. Zato i dalje nastavlja da igra, a sa tim se samo bruka kao teniser i unistava sve ono sto je postigao u tenisu. Treba znati kad se povuci, pa Federer GS nije osvojio vec 4 godine, o cemu da pricamo dalje.

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.

Posmatrač

pre 2 godine

Neverovatan podatak da od 2009 do 2020 su se smenjiva li teniseri. To jest Nadal i Novak najviše titula na US Openu a ostala trojica koja su uspela da uzmu pored njih su Delpotro,Marej i Vavrinka pa vi sad vidite koliko je taj zadnji GS u stvari uspešan za Rafu i Noleta. Rodžer zadnju osvojio 20008 godine a od tad ne može da više primiriše flešing medosu.

Istina igrao finale 2015 al poražen od Đokovića. Svakako će biti zanimljivo jer važan za svu trojicu posebno za obojicu al Federer to je upitno no' nikad ga ne treba otpisivat posebno na GS..

Eugen

pre 2 godine

"Najvažnija stvar u životu je biti srećan, to je važnije od svega. Ipak, ponekad osećate i nervozu", dodao je teniser iz Manakora.

Au, konacno su i Spanci dobili svog filozofa. Ucenje koje Rafica zastupa zove se "Filozofija srece" iliti, "Za srecan zivot najvaznije je biti srecan".

nikola

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.
(ac/dc, 4. avgust 2021 21:35)

Videcemo u Sinsinatiju da li je Nola rashodovan i jos uvek u nokdaunu. Nije iskljuceno da si u pravu, ali sacekajmo da vidimo. Ja ne bih ni igrao Sinsinati da sam na njegovom mestu, nego bih se "lagano" pripremao za najvaznije. Ali, Nola je vrtiguz, ne moze on dugo da miruje.

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 4. avgust 2021 22:44)

Ma sta do 80-e? Do 100-te bre ako dobro placaju i ima publike koja hoce to da gleda.

Sisko

pre 2 godine

Dobar je Nadal momak, nego samo lik pod pritiskom zapada mora govoriti ono sto zapad zeli da cuje. Pa nije Nadal budala, zna Nadal dobro da Federer vise nikad nece osvojiti GS, al jbg, mora to reci zbog zapada. Vjerovatno bi ga napali kad bi reko da Federer vise nema sanse za GS. Takodje je isto tako pod pritiskom zapadnih medija izjavio da mu je Federer najveci rival, al je naglasio da je to iz razloga zato sto je sa Federerom cesto igrao na pocetku karijere. Zna dobro Nadal da mu je Djokovic ubjedljivo najveci rival(brojke su prosto neumoljive), al jbg, ipak je on stalno pod pritiskom zapadnih medija, zato uvjek i izjavi ono sto oni zele da cuju. Nije lako Nadalu, lik je izmedju dve vatre, s jedne strane Federer i sva masinerija i propaganda koja stoji iza njega, a s druge strane je Djokovic, objektivno Nadalov najveci rival i najbolji igrac u istoriji, al i covjek koji iza sebe nema svu tu masineriju i propagandu koja stoji iza Federera. Tako da realno nije lako ni biti Rafael NADAL.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Jos neki zive u proslosti kada se Federer pominje kao moguci favorit. Jedina nepoznanica je zbog cega taj covek jos uvek favorit za bilo sta. Dobar bio teniser (2003-2012) posle toga, bleda senka nekadasnjeg Federera.

stiks

pre 2 godine

"Radim sve na svoj način. Ako Rodžer i Novak igraju tamo i pobede, u redu, bravo za njih.."

Al ako Federer tamo pobjedi.?? Koliko to samo nelogicno zvuci.

Djido

pre 2 godine

Nadal je ... ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.
(mare, 4. avgust 2021 22:38)

I šta sad!? Ni moje "telo ne može da pruzi ono sto ja hoću" pa mi žena nikakve argumente ne priznaje. Nema starih zasluga, kaže naći će drugog, boljeg. Tako i Nadal.

Cinique

pre 2 godine

Ne igra Federer ni zbog para ni zbog prestiža. Održavanje njegovog tima (naročito medicinskog dela) je skupo. On to već odavno ne plaća novcem od tenisa, od nagrada. Zapravo on baca pare aktivnim igranjem.
Prestiž? Savršeno je i njemu i njegovom timu jasno da on više ni jedan veliki trofej neće osvojiti, a da Nadal i Đoković itekako hoće. "Trka za prestiž" je za njega bila završena još kad se Nadal izjednačio u broju slemova.

Federer još uvek igra samo zato što to od njega zahtevaju vlasnici ATP cirkusa. On je njihova zvezda sa plakata, oni njemu glancaju sujetu kako je "kralj tenisa", a on zauzvrat koči i sabotira svaku inicijativu za promenu u sistemu takmičenja, rejtinga turnira i igrača, a i nagrađivanja. Iz penzije to ipak ne može da radi i ne može da predvodi ni ostale poslušnike. Kada bi on kao penzioner mogao da bude u savetu igrača, onda bi to mogli i neki drugi, odavno u penziji, pa čak takvi koji prizivaju promene.

On je zaista sada u poziciji kralja, ostarelog kralja koji realno nema više nikakvu moć, čija je slava bila naduvana preko mere, ali i koji ne sme da abdicira jer boji da bi se saznalo šta je sve radio i da bi postao kralj, a i tokom svog kraljevanja. On više niti može da igra, niti može da ne igra. Onaj vitez kog je trenirao za naslednika na tronu gubi na svom turniru! I to od koga? Od nekoga koji nije plave krvi i koji bi stalno nešto da menja u teniskom kraljevstvu u kom je sve savršeno, a naročito kralj Roger I, zvani "Elegantni".

no1e

pre 2 godine

Nije Rafa slagao ništa. On je fanatik za tenis, to mu je sve u životu. Čak ni decu neće da ima zbog tenisa. U glavi mu je da igra turnir, a kad ne igra turnir, trenira za turnir. Sistem kuća-škola-kuća.

mane

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.
(Toni, 04. avgust 2021 22:01)

Pa ti stvarno mislis da i Djokovic kad izgubi ne bude isfrustriran? Hahahaaha. Cuj ima osmeh. Pa koliko se i ja puta smejem u nekom drustvu a zapravo mi nije do smeha. Ne lupetaj majke ti. Jos si kucao toliko dugacak komentar da se izlupetas.

koko

pre 2 godine

@Iks
A bice ovako: " Novak Djokovic osvajao je titule tek kada je legendarni Rodzer Federer toliko ostario da je oslabio, pa cak i tada je Novak srecno morao da spasava 2 mec lopte protiv Federer starog 38 godina".
I ne mozes ti protiv toga nista.

Jovo

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.

hh

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.
(slaviša šmigič, 04. avgust 2021 21:25)

Kako da ga ne spominje kad ga novinari pitaju stalno. Jesi ti citav?

menađer

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.

realnost

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)


Bukvalno. Ne kapiraju ljudi da ovi igraci imaju savresene zivote van terena da bi ih zanimali da se bave nekim frustracijama. Moze da bude frustriran samo taj momenat nakon poraza posle kad ode kuci zabole ga bas.

mm

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Naravno da igra samo zbog para, svestan je on da vise ne moze vola da ubode! Nama je to neshvatljivo, ali on je Švajcarac!

timing is everything

pre 2 godine

Ne znam zasto Rodzer igra jos uvek. Pare. Publika voli njegov image - fh, on se samo pojavi, a kraud u trans. I sponzori daju novac. Rodzeru je slika o njemu bitnija od igre.
Nadal. On je 1 god stariji od Novaka. On je izgubio RG jer je bukvalno umro na terenu. Mozes se ti spremati Ali bioloski sat kuca. Kuca sat i Novaku. Jos 1 godina I on ce umirati od umora posle 3ceg seta na gran slemovima. Znaci, Novak moze jos osvojiti 1-2 slams.

mqe

pre 2 godine

E, ali pazi, tako je bilo fora kad je narod poleteo posle Roland Garrosa sa Djokovicem, i evo oprao ga Zverev, ne bi bilo iznenadjenje da ga neko skine i sa US Opena. Narod zuri i trci pred rudu bice hladan tus opet. Poleteli ste puno posle Roland Garrosa, al Zverev vas brzo vratio na fabricka. Nace se neko sigurno i na US openu.

mare

pre 2 godine

Nadal da nije imao one silne operacije kolena i problema oko toga danas bi pruzio vise i bio znatno trofejniji, ali to ljudi ne kapiraju jer znaju samo sta je gem i set. Nadal je i sam svestan da ne moze fizicki biti na nivou kojem je Djokovic,, koji kroz karijeru nema tezis povreda, zato je i u boljoj poziciji od Nadala da zavrsi kao trofejniji po GS titulama. Nadal je osakacen kroz karijeru povredama ali nece da odustane da igra, sto je za respekt, ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.

Hit

pre 2 godine

90% komentatora ovde, alavo je na pare. Jbg,kompkeksi posto ih nemaju i verovatno jedva sastavljaju kraj s krajem. Zar vi stvarno mislite da Federer igra zbog para!? Pa covek po satu zaradjuje $12k, na prvom je mestu, ispred svih sportista ukupno. Na vasem mestu, utisao bih se malo posle sramne olimpijade, i izgranja "samo za zemlju", a ne za pare. 😉

ac/dc

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.

drop shot

pre 2 godine

Rodzer ce uzeti US open kad i Nole uzme zlato na olimpijadi, to znaci nikad.
Lomljenje i bacanje reketa je bilo bacanje prasina u oci naivnim gradjanima.
Zao mi one djevojke.

Marko

pre 2 godine

Od frustracije mu kosa po drugi put otpada a o deci i ne razmišlja.
Mali si čovek Rafice.
(Žikica-prva puška Srbije, 5. avgust 2021 00:24)

Samo kad si ti veliki čovek, dok u potpisu držiš ime tog ubice s leđa.

Lik

pre 2 godine

Novak ako uzme USO, postaje najbolji u istoriji tenisa po svim najvažnijim parametrima.
To mu osigurava prvo mesto do kraja godine i onda, da je pametan pa da se povuče na završnom turniru u Torinu.
Odlazi kao najbolji ikad i to sa prvog mesta, pa ima li nešto veće od toga, osvojio sve i otišao.
Posle njega, ako ga neko i prestigne to neće biti to jer će ostati večno pitanje šta bi bilo da se nije povukao.

menađer

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.

ac/dc

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.

mqe

pre 2 godine

E, ali pazi, tako je bilo fora kad je narod poleteo posle Roland Garrosa sa Djokovicem, i evo oprao ga Zverev, ne bi bilo iznenadjenje da ga neko skine i sa US Opena. Narod zuri i trci pred rudu bice hladan tus opet. Poleteli ste puno posle Roland Garrosa, al Zverev vas brzo vratio na fabricka. Nace se neko sigurno i na US openu.

mane

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.
(Toni, 04. avgust 2021 22:01)

Pa ti stvarno mislis da i Djokovic kad izgubi ne bude isfrustriran? Hahahaaha. Cuj ima osmeh. Pa koliko se i ja puta smejem u nekom drustvu a zapravo mi nije do smeha. Ne lupetaj majke ti. Jos si kucao toliko dugacak komentar da se izlupetas.

Jovo

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.

hh

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.
(slaviša šmigič, 04. avgust 2021 21:25)

Kako da ga ne spominje kad ga novinari pitaju stalno. Jesi ti citav?

mare

pre 2 godine

Nadal da nije imao one silne operacije kolena i problema oko toga danas bi pruzio vise i bio znatno trofejniji, ali to ljudi ne kapiraju jer znaju samo sta je gem i set. Nadal je i sam svestan da ne moze fizicki biti na nivou kojem je Djokovic,, koji kroz karijeru nema tezis povreda, zato je i u boljoj poziciji od Nadala da zavrsi kao trofejniji po GS titulama. Nadal je osakacen kroz karijeru povredama ali nece da odustane da igra, sto je za respekt, ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.

realnost

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)


Bukvalno. Ne kapiraju ljudi da ovi igraci imaju savresene zivote van terena da bi ih zanimali da se bave nekim frustracijama. Moze da bude frustriran samo taj momenat nakon poraza posle kad ode kuci zabole ga bas.

timing is everything

pre 2 godine

Ne znam zasto Rodzer igra jos uvek. Pare. Publika voli njegov image - fh, on se samo pojavi, a kraud u trans. I sponzori daju novac. Rodzeru je slika o njemu bitnija od igre.
Nadal. On je 1 god stariji od Novaka. On je izgubio RG jer je bukvalno umro na terenu. Mozes se ti spremati Ali bioloski sat kuca. Kuca sat i Novaku. Jos 1 godina I on ce umirati od umora posle 3ceg seta na gran slemovima. Znaci, Novak moze jos osvojiti 1-2 slams.

Hit

pre 2 godine

90% komentatora ovde, alavo je na pare. Jbg,kompkeksi posto ih nemaju i verovatno jedva sastavljaju kraj s krajem. Zar vi stvarno mislite da Federer igra zbog para!? Pa covek po satu zaradjuje $12k, na prvom je mestu, ispred svih sportista ukupno. Na vasem mestu, utisao bih se malo posle sramne olimpijade, i izgranja "samo za zemlju", a ne za pare. 😉

drop shot

pre 2 godine

Rodzer ce uzeti US open kad i Nole uzme zlato na olimpijadi, to znaci nikad.
Lomljenje i bacanje reketa je bilo bacanje prasina u oci naivnim gradjanima.
Zao mi one djevojke.

koko

pre 2 godine

@Iks
A bice ovako: " Novak Djokovic osvajao je titule tek kada je legendarni Rodzer Federer toliko ostario da je oslabio, pa cak i tada je Novak srecno morao da spasava 2 mec lopte protiv Federer starog 38 godina".
I ne mozes ti protiv toga nista.

mm

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.

realno

pre 2 godine

Olimpijske igre u Tokiju su jasno definisale da će se borba za GOATa voditi između Nadala i Federera, koji imaju olimpijska zlata. Oni koji ih nemaju će zauvek ostati vodonoše, jer Olimpijske igre su najvažnija sportska smotra.
(menađer, 04. avgust 2021 21:35)

Rekao bih da tvoju inteligenciju definise tvoj nickname "menađer".

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte frustriran je posle Pariza itekako ga boli da nije tako on se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kao razočaran je njegovim ponašanjem.

unknown

pre 2 godine

Ajde ne foliraj nezainteresovani!! Ti i Federer samo igrate tenis iz ubeđenja ne volite ni pare a ni trofeji vas ne interesuju, fini ste do koske,a jedino je Nole negativac,ma moree!

Marko

pre 2 godine

Od frustracije mu kosa po drugi put otpada a o deci i ne razmišlja.
Mali si čovek Rafice.
(Žikica-prva puška Srbije, 5. avgust 2021 00:24)

Samo kad si ti veliki čovek, dok u potpisu držiš ime tog ubice s leđa.

Posmatrač

pre 2 godine

Neverovatan podatak da od 2009 do 2020 su se smenjiva li teniseri. To jest Nadal i Novak najviše titula na US Openu a ostala trojica koja su uspela da uzmu pored njih su Delpotro,Marej i Vavrinka pa vi sad vidite koliko je taj zadnji GS u stvari uspešan za Rafu i Noleta. Rodžer zadnju osvojio 20008 godine a od tad ne može da više primiriše flešing medosu.

Istina igrao finale 2015 al poražen od Đokovića. Svakako će biti zanimljivo jer važan za svu trojicu posebno za obojicu al Federer to je upitno no' nikad ga ne treba otpisivat posebno na GS..

зуке

pre 2 godine

Класично пребацивање тежине фаворита на Новака. Као није му битно?
Ма даааај. Сви ће они показати право лице кад Новак буде имао нпр недостижних 25гс (дај Боже). Живи били па видели

Marko

pre 2 godine

Rodzer da pobjedi u Njujorku.??? Pa jel ovaj normalan.?? Rodzer Slema nije osvojio gotovo 4 pune godine, i on ce sad kao osvojiti US Open.?? Tacno nekad ne razumijem ove izjave tenisera i ostalih sportista.

Toni

pre 2 godine

Hahahaha cuj nece biti frustriran ako na kraju ne bude imao najvise GS. Pa samo uporedite Novakove i Rafine reakcije nakon izgubljenog Gren Slema i sve ce vam odma biti jasno. Eto kad je npr Novak prosle godine izgubio finale RG od Nadala, Novak prilazi sa osmjehom Rafi na mrezi i sa osmjehom mu cestita na osvojenom GS, s druge strane Nadal kad osvoji GS valja se po podu po 5 i vise minuta(to je dokaz koliko mu znaci svaka GS titula). Nadal kad izgubi od Novaka na GS jedva da mu posteno i cestita titulu, nikad nisam vidio da se Nadal barem jednom iz postovanja nasmijao i cestitao pobjedniku pobjedu na Gren Slemu. Uvjek je to krajnje ozbiljna faca(Federer se barem nekad i nasmije), cak sta vise poceo sam da se bojim da nece Novaka i udariti na mrezi(toliko ocigledno koliko mu tesko padaju porazi na GS). I onda lik na sve to dodje i kaze da nece biti frustriran ako Novak osvoji GS i bude imao najvise GS na kraju, pa to je licemjerstvo prvog stepena.

MARKO

pre 2 godine

Frustrirani radi poraza mogu biti samo ljudi koji rade za 400 evra i čekaju da im neki "njihov" donese malo radosti u njihove jadne živote. Grubo, ali istinito.
(Jovo, 04. avgust 2021 22:16)

Po cemu je zivot ljudi koji rade za 400 e jadan, jadan je onaj ko vodi drzavu i ko je doveo do toga da posten covek radi za te pare i jadan si ti sto te ljude koji nemaju izbora za necim boljim nazivas jadnim !!!

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.

anica velickovic

pre 2 godine

Ma ne, srecan je sto Nole ima priliku da veze 4 slema, i raduje se. Oni su rivali na terenu i normalno je da ima malo ljubomore, da se ne oseca prijatno zbog toga a sto se tice zivota van terena briga Nadala i za Federera i Novaka. To je tako.
Ps. Federer na US openu je velika enigma...recimo QF.

Sisko

pre 2 godine

Dobar je Nadal momak, nego samo lik pod pritiskom zapada mora govoriti ono sto zapad zeli da cuje. Pa nije Nadal budala, zna Nadal dobro da Federer vise nikad nece osvojiti GS, al jbg, mora to reci zbog zapada. Vjerovatno bi ga napali kad bi reko da Federer vise nema sanse za GS. Takodje je isto tako pod pritiskom zapadnih medija izjavio da mu je Federer najveci rival, al je naglasio da je to iz razloga zato sto je sa Federerom cesto igrao na pocetku karijere. Zna dobro Nadal da mu je Djokovic ubjedljivo najveci rival(brojke su prosto neumoljive), al jbg, ipak je on stalno pod pritiskom zapadnih medija, zato uvjek i izjavi ono sto oni zele da cuju. Nije lako Nadalu, lik je izmedju dve vatre, s jedne strane Federer i sva masinerija i propaganda koja stoji iza njega, a s druge strane je Djokovic, objektivno Nadalov najveci rival i najbolji igrac u istoriji, al i covjek koji iza sebe nema svu tu masineriju i propagandu koja stoji iza Federera. Tako da realno nije lako ni biti Rafael NADAL.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte ifrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako nadal se nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako razočaran je njegovim ponašanjem.Znam te bolje od rodjenog đepa.

Eugen

pre 2 godine

"Najvažnija stvar u životu je biti srećan, to je važnije od svega. Ipak, ponekad osećate i nervozu", dodao je teniser iz Manakora.

Au, konacno su i Spanci dobili svog filozofa. Ucenje koje Rafica zastupa zove se "Filozofija srece" iliti, "Za srecan zivot najvaznije je biti srecan".

Iks

pre 2 godine

To je ta propaganda. Stalno se navodi da je Federer jedan od favorita i da može da osvoji GS. A to je zato da bi se za 20, 30 godina pričalo: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je bio takva veličina, da je i posle 40. godine bio favorit na GS turnirima i bio je strah i trepet za ostale igrače." A da nema te propagande, bilo bi ovako: ,,Legendarni teniser Rodžer Federer je svoj poslednji veliki meč odigrao na W 2019. godine kad je imao dve meč lopte ali ga je Novak Đoković pobedio."

Cinique

pre 2 godine

Ne igra Federer ni zbog para ni zbog prestiža. Održavanje njegovog tima (naročito medicinskog dela) je skupo. On to već odavno ne plaća novcem od tenisa, od nagrada. Zapravo on baca pare aktivnim igranjem.
Prestiž? Savršeno je i njemu i njegovom timu jasno da on više ni jedan veliki trofej neće osvojiti, a da Nadal i Đoković itekako hoće. "Trka za prestiž" je za njega bila završena još kad se Nadal izjednačio u broju slemova.

Federer još uvek igra samo zato što to od njega zahtevaju vlasnici ATP cirkusa. On je njihova zvezda sa plakata, oni njemu glancaju sujetu kako je "kralj tenisa", a on zauzvrat koči i sabotira svaku inicijativu za promenu u sistemu takmičenja, rejtinga turnira i igrača, a i nagrađivanja. Iz penzije to ipak ne može da radi i ne može da predvodi ni ostale poslušnike. Kada bi on kao penzioner mogao da bude u savetu igrača, onda bi to mogli i neki drugi, odavno u penziji, pa čak takvi koji prizivaju promene.

On je zaista sada u poziciji kralja, ostarelog kralja koji realno nema više nikakvu moć, čija je slava bila naduvana preko mere, ali i koji ne sme da abdicira jer boji da bi se saznalo šta je sve radio i da bi postao kralj, a i tokom svog kraljevanja. On više niti može da igra, niti može da ne igra. Onaj vitez kog je trenirao za naslednika na tronu gubi na svom turniru! I to od koga? Od nekoga koji nije plave krvi i koji bi stalno nešto da menja u teniskom kraljevstvu u kom je sve savršeno, a naročito kralj Roger I, zvani "Elegantni".

no1e

pre 2 godine

Nije Rafa slagao ništa. On je fanatik za tenis, to mu je sve u životu. Čak ni decu neće da ima zbog tenisa. U glavi mu je da igra turnir, a kad ne igra turnir, trenira za turnir. Sistem kuća-škola-kuća.

stiks

pre 2 godine

"Radim sve na svoj način. Ako Rodžer i Novak igraju tamo i pobede, u redu, bravo za njih.."

Al ako Federer tamo pobjedi.?? Koliko to samo nelogicno zvuci.

Lik

pre 2 godine

Novak ako uzme USO, postaje najbolji u istoriji tenisa po svim najvažnijim parametrima.
To mu osigurava prvo mesto do kraja godine i onda, da je pametan pa da se povuče na završnom turniru u Torinu.
Odlazi kao najbolji ikad i to sa prvog mesta, pa ima li nešto veće od toga, osvojio sve i otišao.
Posle njega, ako ga neko i prestigne to neće biti to jer će ostati večno pitanje šta bi bilo da se nije povukao.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Verujte isfrustriran je posle Pariza itekako ga jako boli da nije tako Nadal se sigurno nebi ni javljao niti pominjao Novaku u kontekstu kako je razočaran Novakovim ponašanjem.Nadal znamo te bolje od rodjenog đepa.

džegodin siti

pre 2 godine

Novak želi da osvoji grenslemove što je moguće više,ne zato da prestigne Rafu i Rodžera,nego da bi bio najbolji na svetu svih vremena.NJih niko ne sprečava da i oni to urade.

nikola

pre 2 godine

Laureus Rafa se samo šali,zna on dobro da je Nolo rashodovan i u nokdaunu.Svima je jasno da će Nolo biti lagan trening za iole ozbiljnijeg igrača.
(ac/dc, 4. avgust 2021 21:35)

Videcemo u Sinsinatiju da li je Nola rashodovan i jos uvek u nokdaunu. Nije iskljuceno da si u pravu, ali sacekajmo da vidimo. Ja ne bih ni igrao Sinsinati da sam na njegovom mestu, nego bih se "lagano" pripremao za najvaznije. Ali, Nola je vrtiguz, ne moze on dugo da miruje.

323

pre 2 godine

Sta sada covek da kaze o ovoj izjavi? Kaze covek Novak ili Rodzer? Cisto uvlacenje zapadu. Kakav Rodzer? Taj vise 5 setova ne moze da odigra u ZIVOTU. Ja ne kazem da ce Novak osvojiti USAO ali je sigurno medju favoritima. Ali Rodzer?? To je Rafa. Njega zaboga ne interesuju pobede na GS , o tome ne razmisljsa? To su njegove izjave. Njega rekordi ne interesuju? A ovamo, samo vreba.. Smesno.

lennox

pre 2 godine

Cekaj, nije valjda da Rodzer namerava da igra na US Open-u? Bas ce biti zanimljivo videti koliko ponizenja je Rodzeru potrebno pre nego sto shvati da tenis moze samo jos rekreativno u nastavku svog zivota da igra pri cemu bi mu Mirka mogla biti dozivotni sparing partner.
(lennox, 04. avgust 2021 22:31)


Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 4. avgust 2021 22:44)

Ma sta do 80-e? Do 100-te bre ako dobro placaju i ima publike koja hoce to da gleda.

kadinjaca ipak pala

pre 2 godine

Naravno da igra samo zbog para, svestan je on da vise ne moze vola da ubode! Nama je to neshvatljivo, ali on je Švajcarac!

Djido

pre 2 godine

Nadal je ... ali cinjenica da njegovo telo ne moze da pruzi ono sto on hoce.
(mare, 4. avgust 2021 22:38)

I šta sad!? Ni moje "telo ne može da pruzi ono sto ja hoću" pa mi žena nikakve argumente ne priznaje. Nema starih zasluga, kaže naći će drugog, boljeg. Tako i Nadal.

Vrle

pre 2 godine

Niko da spomene da ti jadni sportisti ood pritiskom za godinu dana zarade koliko cela moja familija, uza i sira! Sta mislite pod kolikim je pritiskom neurohirurg? Najbolje bi bilo da napusti operacionu salu jer je pod pritiskom! Ako vise ne mozete da podnesete pritisak vi dajte otkaz i radite nesto drugo i nemojte vise da kukate!

moks

pre 2 godine

Covek ima vise razloga da igra. Iako je svestan i sam da je od trofeja daleko. Ne pametuj i ne pisi gluposti, ti da si Federer ti bi igrao do 80-te godine kad bi malo namirisao pare.
(mm, 04. avgust 2021 22:44)

Daj, nije valjda da ozbiljno mislite da Federer i dalje igra samo zbog para.?? Kakve crne pare, sta vam je ljudi, covjek je tezak barem milijardu dolara. Pa samo budala ne vidi da i dalje igra samo iz razloga da ga nebi prestigli Nadal i Djokovic, samo sto je to u njegovom slucaju mac sa dvije ostrice. Sa tim se samo bezveze bruka i kvari sve ono sto je postigao u tenisu. Ne mogu pare nikako biti vredne toga da te ponizavaju razni Hurkaci, Corici i ostala boranija. Federeru su jednostavno cjelog zivota govorili da je on najbolji, sve naj naj i naj.. i sad covjek ne moze da se pomiri sa tim da su ga Djokovic i Nadal nadmasili u svakom segmentu, prosto covjek to ne moze da prihvati nikako i da se pomiri sa stim. Zato i dalje nastavlja da igra, a sa tim se samo bruka kao teniser i unistava sve ono sto je postigao u tenisu. Treba znati kad se povuci, pa Federer GS nije osvojio vec 4 godine, o cemu da pricamo dalje.

nikola 58

pre 2 godine

Ali Rodzer? Da li je moguce da ce on zaista da igra US Open i kakva ocekivanja ima od toga? Mozda misli da nema sta da izgubi, da moze samo da dobije, da je za njega kako god da okrene win-win situacija? A mozda se sada pod stare dane drzi one stare olimpijske floskule, "vazno je ucestvovati, a ne pobediti".

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Jos neki zive u proslosti kada se Federer pominje kao moguci favorit. Jedina nepoznanica je zbog cega taj covek jos uvek favorit za bilo sta. Dobar bio teniser (2003-2012) posle toga, bleda senka nekadasnjeg Federera.