Utorak, 13.07.2021.

11:21

Cicipas se setio bolnog poraza od Đokovića: Izluđuje me

Grčki teniser Stefanos Cicipas još uvek ne može da preboli poraz u finalu Rolan Garosa od Novaka Đokovića.

Izvor: MS

Cicipas se setio bolnog poraza od Ðokoviæa: Izluðuje me IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

167 Komentari

Sortiraj po:

Qustafa

pre 2 godine

Pobedi i porazi su sastavni deo sporta to mora Grk nauči. Jer sva trojica su bukvalno sagledava li te iste priče kroz krčenje puta do trona da bi bili ovo što jesu u svetu tenisu danas.

Branko

pre 2 godine

Novak Đoković će dominirati u narednom periodu mnogo više nego bilo koji igrač ikada.U 35oj godini njegova fizička sprema je ista kao kada je imao 23-24.Medicinski fenomen.O mentalnoj snazi da ne pričamo.
Realno gledano,ova mlada generacija(Cicipas,Medvedev,Zverev,Beretini,Šapovalov...) je vrlo solidna.Samo miljama daleko od Novaka,i igrački,a posebno mentalno.Mlađi od njih su na dosta skromnijem nivou.Nema tu opasnosti za Novaka u sledeće 3-4 godine.Retki G.Slemovi će biti gde Novak neće uzeti titulu.
Novak je toliki fanatik da SIGURNO ne pomišlja o povlačenju,sve dok dominira.A dominiraće sve više,osvajaće najveće titule MNOGO LAKŠE nego što je to bio slučaj pre 10 i više godina.On je ovaj Vimbldon uzeo rutinski,nije mu najbolji tenis bio potreban.To će se ponavljati sve češće.Ne bih da idem mnogo daleko u budućnost,ali tvrdim da samo čudo može Novaka da spreči u osvajanju 30 i više G.Slemova.To čudo nisu protivnici,na terenu velikih problema neće biti.Ono što može da iskomplikuje sve to su vanredne svetske okolnosti.Pandemije,svetski sukobi,i slično.Videćemo.

Nikola

pre 2 godine

Prvo, mislim da Djokovic ne bi bio bolji igrac nego sto je sad da nije bilo Federera i Nadala. Sto je i Nole sam rekao. Oni su ga naterali da bude sve bolji i bolji kako bi im parirao a na kraju i prevazisao. Novak je tip igrača koga pokrece "inat". Sto je protivnik jaci to je i on jaci. Drugo, ne znam zasto ste osluli paljbu po ovim mladim igracima, da su arogantni egoisti itd. Mladi su, i Novak je takav bio dok se mentalno nije usavrsio. Novaku je sada svaka rec odmerena, precizna i kvalitetna. Nisu oni losi, pogotovo kao igraci. Vrlo dobro pariraju Djokovicu ali imaju ipak jos mnooogoo da gule da bi dostigli njegov nivo. Verujem da 90% i nece nikada dostići ono sto Nole radi i sto ce jos uraditi. Dobro je sto su arogantni, sto ih poraz toliko boli. Pomoci ce im da se izgrade mentalno(ne svi jer je najteze izgraditi se na psihickom nivou) i da u buducnosti budu sampioni. Ali, i sve to na stranu, Novak Djokovic je jedan i neponovljiv. Tesko ce tenis imati ponovo takvog igrača.

Хау Јес Ноу

pre 2 godine

Коментатор ”знање-имање” је углавном написао шта се има написати.
Само бих додао да није случајност да свако од тих млађих бољих играча бљесне у неком тренутку кад му се све поклопи и кад нису истрошени, али ... то али срећу квари.

Тада схватају колико су морали да се помуче и да се одрекну да бу дошли до тог тренутка и ... већина се никад не опорави, јер једноставно ”пукну” и више не могу да се мотивишу за толика одрицања.
Прво прославе тај бљесак, па се мало опусте, па упадну у жижу интересовања, па бива одједном мноштво других ствари које одвлаче пажњу, угрожавају мотивацију и узимају неопходно вријеме и енергују.
Плуст постају мета конкуреницје јер су сада многи екстрамотивисани кад играју баш против тебе, а ти си још увијек зелен без серије успјеха које би ти омогућила да противнике побиједиш на рачун страха.
И све је то 100 пута лакше него се вратити у теретану и терен, тренирати свакодневно и мукотрпно и онда опет као гладијатор на терен знајући да те тамо на пијеску чека један Надал, а на свим подлогама терминатор Ђоковић.

И ту је крај приче. Не би било чудно да је Циципасов зенит већ прошао само што то он још није схватио.

MileR

pre 2 godine

Neskromnost ili bolje rečeno bahatist cicibana će ga mnogo koštati.
Dečko sam sebi pravi pritisak i lažnu nadu kad govori da će srušiti Đokovićeve snove, a onda izgubi i prvom kolu GS.
Daleko si ti od osvajanja istog.

466453

pre 2 godine

Treba da bude svestan pod jedan svojeg reda veličine, da krene od činjenice da je igrao protiv Rafe da ni ta dva seta ne bi dobio.

Naisus

pre 2 godine

Ovi klinci misle, da kada osvoje GS onda je lako? Nije deco lako. Mora da osvajaju, masterse, pa sledeci GS, pa opet masterse, pa sledeci GS?? I TAKO GODINAMA.. 2 ili 3 GS godisnje?? Za to je potreban kontinuitet. Stalno napredovanje, trening, spartanski privatni zivot, ishrana..Mnogo tu ima problema. Evo primera. Tim je osvojo USAO? Od poraza na AO od Novaka, gde je sada? Zasto nije osvojio posle toga AO? Ili igrao finale RG kao sto je igrao? Nigde ga nema?? Nije to jednostavno bez stalnog dokazivanja na svim turnirima..A Novak se godinama dokazuje.Zato je legenda vec sada a jos igra i igrace..

Ljubica

pre 2 godine

Za sve ove što pitaju kad će nolo da osvoji ovo OI, neće nikada, jer nolo ne postoji. Nole ako odluči da ode,verovatno će i osvojiti.Nekima toliko teško pada da prihvate da je Novak toliko dominantan ove godine, da ih to više boli od Federera i Nadala zajedno.

hamer

pre 2 godine

Zao mi je malo ovih dečaka, rođeni u pogrešno vreme, mada i da je Nole igrao u periodu bez Nadala i Federera imao bi 45 GS, tako da su na neki način svi oštećeni, i nije da se baš ne može i pod tim uslovima...

Coabree

pre 2 godine

I mene izludjuje moj Stefanose... Nadam se da si pripremio lepo svoju osvetu! Djokovic ne sme osvojiti zlatni slem, molim te pobrini se za to... to ne sme biti prosto ne moze!

vrg

pre 2 godine

decko, finale slema je finale slema. dok je vecih riba u moru, prvo trebas da imas odlicnu igru, a onda psihicki i emotivno da budes spreman. kada se i desi da uzmes slem, onda dolazi do zasicenja jer znas koliko ti je bilo tesko da dodjes do njega (eno, vidi tima kako je zavrsio). ako to prevazidjes, pa uzmes dva, onda ide pritisak u smislu ocekivanja koja se nadvijaju nad glavom. sto ih vise uzimas, to je veci i to ostali daju sve vise sebe kada igraju protiv tebe. kada si blizu vaznog rekorda, pritisak dodatno raste.
ukratko, cak i kada osvojis nesto, a hoces sigurno u nekim momentima, nisi ni svestan koliko svetlosnih godina si daleko od nekoga kao sto je novak. jedina sansa da ga pobedis je da on bude daleko od svog maksimuma i da imas malo srece.

vrg

pre 2 godine

Novaka diskvalifikuju na GS turniru,i sta on uradi?ZABORAVI, to je potrebno i igracu i coveku u zivotu...a nije nimalo lako...
(covek sa zenom, 13. jul 2021 11:29)

kada se vrati na us open, treba da im kaze "hvala za diskvalifikaciju, motivisala me je da se vratim jaci nego ikad i uzmem (vam) sve sto vam je ostalo".

mislim da im je jedino ostalo procitaju definiciju srpskog inata i probaju da navijaju za njega.

za očekivati

pre 2 godine

Kada Novak i Nadal odu u penziju za par godina(računam da je Rodžer već otišao), doći će nova generacija klinaca koji nikad nisu igrali sa velikom trojkom, a nemaju kompleks od Tima, Zvereva, Medvedeva, Cicipasa i ostalih iz mlađe generacije. Ta nova generacija bez kompleksa će početi da uzima turnire sa 17-18 godina kao što je to bilo pre velike trojke. Tako da će aktuelna mlada generacija moći samo da žali što se rodila u pogrešno vreme.

Sava

pre 2 godine

Arogantan je!! Ovaj i dalje kuka a kako li je tek Federeru koji je tri puta gubio na 40:15, dva puta US Open i jedanput na Vimbledonu. On bi riknuo do sada da je to doziveo kad ovoliko peni zbog poraza u Parizu. Beretini je gospodin i kaze „srećan sam što sam igrao finale protiv najboljeg“.

Dejan

pre 2 godine

Izgubio je u finalu GS od velikog šampiona!!?
Čemu frustracija i loše raspoloženje!
Bio bih presrećan na njegovom mestu i radio za buduće divne trenutke u svojoj krijeri!!

kvazi elita

pre 2 godine

davao je i Nole pre 10-ak god. slične izjave - da je bio bolji i da je trebao pobediti, a pored sedi Rafa s kim je igrao i ne može da veruje šta čuje...Normalno je da su mladi arogantni, moraš imati jak ego u individualnom sportu. Razlika je što je što Nole stalno radi na sebi i ne traži izgovore nego rešenja

Mix

pre 2 godine

Samo Federer i Nadal,znaju da i kad vode sa 5:0 u gemovima ili imaju mec loptu,nisu tako blizu,kao sto ovi petlici misle.Ali oni su stare kuke.

Zare

pre 2 godine

Na njegovu žalost... nije on bio ni blizu osvajanja Roland Garosa. Ekstremno je daleko bio od osvajanja trećeg seta. Nije imao nikakve šanse u zadnja tri seta koje je Novak dobio. Samo nema izgleda nikog da mu to kaže. Njegov tim bi trebao biti iskren prema njemu... i otvoriti mu oči.

Eggy

pre 2 godine

Pa ako ne moze da zaboravi, neka mu neko nadje i prevede reci Petra Bozovica (Cekaj me ...) i recept kako da to prezali. I tako bude mu bolje, tj zaboravi za 15 godina....

War Inside My Head

pre 2 godine

Pominjao sam ranije u komentarima,prijatelji,koji žive u Grčkoj,navijaju za njega,nije sporno,ali kažu nije popularan,baš zbog arogancije.Ono što mu ja zamjeram,to je nedostatak plana B,kao Čilić svojevremeno!Dok ide ide,kad mu protivnik promijeni taktiku,gubi se,a tek protiv Đokovića,koji ima minimalno spreman i plan C.

Zarko Dancetovic

pre 2 godine

..covek je govedo... Ne mogu da verujem da nema nekog iz svog tima, ko ce mu reci sta treba da Prica i sta treba da radi...
Djokovic je tri kategorija iznad svih a ne za cicipasa koji je osrednji teniser..

zeko

pre 2 godine

Prvo moraš da shvatiš ko je Novak Djoković da ga respektuješ pa onda da godinu dana radiš svaki dan po par hiljada trbušnjaka isto toliko čučnjeva a uveče koju partiju šaha i na kraju da se pomoliš Bogu možda ćeš onda da imaš šansu…

Samo realno

pre 2 godine

Svi oni, pa i Cicipas, misle da su bili tako blizu, da su samo na korak od Đokovića, a u stvari, u pitanju je potpuno drugi nivo i ne razumeju da sve od njega zavisi, da čovek potpuno meč drži pod kontrolom i videće, sledeći puta može biti laganih 3-0, neka pita Medvedeva ako mu nije jasno.

mr

pre 2 godine

Цици син је охол и надобудан. И од ћалета је имао шта да научи, а он га на терену пред свима удари. Од Новака и пораза са Новаком, само ћутиш, слушаш и учиш, не жалиш и не цмиздриш од пораза против најбољег. Кад буде сломио сопствени надобудни его, е онда ће да крене напред.

Brada Krada

pre 2 godine

Novak ko Djenka, uništava karijere (brakove). Šala naravno. Ali Ciciban je već treća generacija "novih" koja je trebala da smeni NRN trio pa evo i oni nestaju. Gde su Dimitrov i ta generacija? Nema ih. A jedna druga stvar. Ciciban misli da je on pogrešio nešto pa izgubio od 0-2 sa 3-2. Ne. Ta 2 seta nisi ti pobedio Novaka nego Novak Novaka. Samo se Novak na terenu pita. I jedini on može da uzme sebi set. Čitao sam Novakov intervju o finalu RG, kaže da je u trećem gemu trećeg seta rešio da pobedi i organizovao igru i rekao da je od tog trenutka bila rutina i znao je šta treba da radi. Na 0-2 on je znao da će da pobedi rutinski sa 3-2. Aktivirao terminator mode i sledeća 3 seta rutinski. Jednostavno čovek je NEPOBEDIV kada reši. Ciciban to ne shvata. Zato je i prošao kao bos po trnju.

Stomak

pre 2 godine

Kada bude znao da prihvati poraz od boljeg, tada će moći i da sazri kao igrač. Pre Vimbldon je izjavio da mu je cilj da zaustavi Novaka u osvajanju 20-e titule i ispao je u prvom kolu. Mora da se fokusira na svoju igru i da mu cilj bude da on nešto osvoj, ne da nekog zaustavi. Ali to je problem koji ima od početka karijere i očigledno nešto što za sada ne može da reši. Zbog toga je i iritantan i nikad neće biti nivo Novaka, Rafe i Rodžera.

proliver

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.
(Milan, 13. jul 2021 11:25)

Tacno tako!

Bedno

pre 2 godine

Od ove generacije tenisera nema ništa.
To sve razmaženo, još ih naučili Nole, Rafa i Federer da gube i kukaju po soc. mrežama.
Čim se Nadal i Novak povuku doćiće neki novi klinci da ih kidaju sa 19-20 godina i pobedničkim mentalitetom.
Nema ama baš ni jedan od ovih sada 20-26, a da nije neka kukava princezica od onog patetičnog Kirgiosa do ovog maminog Cicija.

bruder

pre 2 godine

(duka, 13. jul 2021 12:22) slazem se za ostale ali Beretini mi deluje kao jako fin momak i sportsman. Doziveo je poraz ljudski, imao iskren osmeh posle mecha i nije pokazao nadmenu zajedljivost ili bilo kakav pokusaj omalovazavanja prema Novaku. U odnosu na Cicipasa, Zvereva pa i Sapovalova on je momcina, ovi su mi isfolirani manekeni...

jone

pre 2 godine

Sve stoji sto ste napisali, ali momak je mnogo nezreo jos uvek. Vrlo je pametan i kada sazri kao osoba, naosvajace se trofeja jer je bolji od svih iz njegove generacije.

Zlija

pre 2 godine

Znanje imanje, kad je Novak imao njihove godine uzimao je po 5 mastersa i 3 gs u godini. Nije mu taraba smetala, niti baba koja ceslja kosu. Nego random do 42, pa reset pa 30, i tako do dana danasnjeg....

roarrr

pre 2 godine

Dugo ce jos da boli, a kad budes mator ima da se hvalis pred unucima kako si uspeo da izboris pravo da igras sa najboljim svih vremena.

no name

pre 2 godine

Hahaha .Moj ciciban problem je u tome sto je tebi Novak dao laznu nadu da ga mozes dobiti u finalu ,a ta nada je bila u vidu dva seta prednosti.I tu se vidi mentalitet sampiona ,Koji ti mozda nikad neces imati ...

kaokako

pre 2 godine

A jel se nolo setio bolnog poraza u riju
(Milos, 13. jul 2021 12:44)

Posto si tako pametan, pogledaj bodovanje za GOAT listu i vidi koliko poena nosi osvajanje Olimpijskih igara. A onda smisli nesto novo, imas vremena.

Mozli

pre 2 godine

@milos
A kada ce Nadal da osvoji Pariz, Šangaj, Majami, zavrsni masters, Kada ce Federer da osvoji Rim, Monte Karlo, kada ce neko od mladjih da osvoji bilo koji slem,
Pitam te kad???

m

pre 2 godine

Dečko, ne srdi se toliko i to te košta! To su krupne reči, a možda ih nikad ne ostvariš.Treba samo trenirati i igrati, a ne plakati danima po nečijim ramenima!!!

kaokakao

pre 2 godine

Sreca te je Novak stariji od tebe 11 godina, pa imas vremena da osvojis nesto, inace bi bio jos jedan Conga. Ali sam misljenja da ni jedan igrac iz ove generacije nece biti veliki sampion, vec da ce se kad se Novak i Nadal povuku, tj. kada nivo njihove igre opadne, pojaviti neki mladji igrac koji ce opet da ih oduva. Jer Tim nije vise tako mlad, pitanje je na kakvom ce nivou biti posle ove krize. Medevedev sve kao tu je a opet ne uzima ni jedan GS. Ako na US openu opet ne uzmu, bojim se da ce mnogi od njih da ispadnu iz igre za naredne titule i da ce se pojaviti neko novi. Koliko nam ovi rekordi velike trojke djeluju nedodirljivi, toliko bi ih mogao neki novi Novak potuci u buducnosti bez prave konkurencije. Jer ako danas karijera profi tenisera traje oko 15 godina, uz neku dominaciju i uzimanje po 2-3 slema godisnje, ni 20 titula nije prevelika cifra ako tog nekog novog posluzi zdravlje i sreca. Primjer je Federer koji je tamo od neke 2003. do 2007. za samo 4 ipo godine uzeo 12 slemova. Zato se nadam da ce Novak da podigne lestvicu za jos koji slem, da bude interesantnije nekom novom cudu od tenisera.

duka

pre 2 godine

Medvedev,Cicipas,Sapovalov i Beretini bi mogli zajedno da krenu na terapije kod psihologa. Covek ih psihicki unistio. Medvedeva nema nigde posle demoliranja na AO,Cicipas na reanimaciji posle RG.Mogu misliti sta ce biti sa ovom dvojicom posle Wibldona.

don

pre 2 godine

Ovaj Grk kao i oni Englezi što na završnoj ceremoniji skidaju medalje. Mnogo uobraženosti, umesto zahvalnosti što su bili u poziciji da se bore za trofej. Mudar čovek ćuti i radi, ispravlja tamo gde greši. Zato ova tri giganta i jesu najbolji.

Skender

pre 2 godine

А шта је требало да уради Новак када се несрећно "упецао" против Надала, а имао га је у шаци? Или када су га избацили са УС опена? Или када цео стадион навија за Рођу? Да се убије? Нису само порази део живота, него и порази за длаку. Сети се мало колико си пута ПОБЕДИО за длаку! И да не дужим, има добрих психотерапеута у Грчкој.

Pera

pre 2 godine

Iskompleksiran je Cicipas, vidi se. Vidim da je mnogima Medvedev simpatičan. Ali njega sam gledao na jednom meču na Wimbledonu, gde je kao neka žena kukao sudiji, da ako izgubi meč da će on (sudija) biti kriv. Tako da nisam siguran da baš ima karakter šampiona. Odličan igrač jeste, nema šta.

Myrthos

pre 2 godine

Šta Cicibat konta da više nikad neće zijanit? Dečko je nevjerovatno arogantan. Kao, “pa naravno da sam trebao pobjediti u finalu RG”! Uzmi malo Feta sira dečko i jeftinog vina.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li i ti trneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobedit takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trnutku kada najbolji juri GS titule. eretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li bi ti treneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobediti takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trenutku kada najbolji juri GS titule. Beretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Ovaj Cicipas govno od čoveka, karakter nula nikad neće izrasti u ozbiljnog tenisera.
(Miro, 13. jul 2021 11:34) # Link komentara управо су то врлине да постане англосаксонки идол тениса, то се на западу цени.

Mirko Kojotovski

pre 2 godine

Beretini i Medvedev su ukapirali.Svi oni su bili blizu ali su razmislili i naucili da su jos mnogo daleko.
Ako Ciciban bude u buducnosti lajao po medijima nece on daleko stici.
Decko treba prvo nauciti nesto o ponasanju i respektu prema starijem.
Tek onda na to nadograđivati i pouku pronaci zbog cega gubis.
Inace je on daleko jos od nekog gs pobednika.Tu vidim mnogo drugih likova nego njega.

Filip

pre 2 godine

Jbt sjecam se kad je Sampras izjavio: "Ako osvojite jedan Slem u godini, smatrajte da je ta godina i vise nego uspjesna", ee to izjavio jedan Sampras, i onda vidis ovog lika koji samo sto nije zagazio u 24u godinu, ponasa se lik ko da ima vec 10 GS, nije nije mali dobar nikako.

Insignium

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Da se on iščeličio, ne bi onda dozvolio potop protiv Tijafoa u 1. kolu Vimbldona. E, to je glavna razlika između onih koji su dobri (poput Stefanosa) i onih koji su najbolji (kao što je Novak).

Marko

pre 2 godine

Imam utisak da Novak uvek igra samo onoliko koliko je dovoljno da pobedi protivnika.
Ne daje sve od sebe ako to nije potrebno. Tako štedi svoje telo i omogućava sebi da još priličan broj godina igra na odgovarajućem nivou.
Verujem da je svakog protivnika na oba turnira mogao da pobedi daleko ubedljivije, ali za tim jednostavno nije bilo potrebe.
Zato oni svi misle da su na samo korak od pobede, ali retko ko vidi da je o tome ko će biti pobednik zavisilo samo od Novaka.

Hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Ovi takozvani mladi teniseri će od Novaka i Rafe dobiti prevremenu penziju. Budi frajer, imaš li ona dva u gaćama. O vaspitanju da ne govorim. I tu im matori monstrumi drže lekcije. Isto mislim i za Šapovalova. Samo Mateo i Meda zaslužuju moju pažnju.

znanje-imanje

pre 2 godine

Najbolji mladi igrači u najboljim mečevima počeli su dobijati 3 najveća igrača. Bar u 2 seta! Logičan i neminovan proces. E sad... tu ima nekoliko gvintova.
Prvi je što umesto da se taj proces još više dešava - počelo je obratno. To jer su mladi asovi (Medvedev, Cicipas, Zverev, Kirios, Šapovalov, Rubljov itd.) postigli visok nivo. I onda počeli da igraju dugo, turnir za turnirom. Ne meč-dva nego i tri i pet. I odjednom su otkrili - da to boli. Da nije normalno toliko putovati i biti u tom permanentnom stresu. I da je lakše bilo dobiti veliku trojku kao svež: izletiš neki turnir i bljesneš, nego što je sad! Sada umesto da su mladi sve bolji (što jesu) a ovi sve stariji (što jesu) i da ih lakše dobijaju (a ima i toga) ovaj efekat zamora počinje da deluje i na ove nove zvezde.
Drugi je taj poseban problem - tenis na 3 seta i na 7 kola (2 nedelje) je drugi sport od tenisa na dva seta, dan za dan u nedelju dana. Druge su fizikalije, i ovi mladunci tek treba da izvrše biološku preformlaciju tela za to. I nijedan još nije! Eto Vimbldon: kao iznenađujuće svi otpadoše, i Zverev i Cicipas i Medvedev itd. Ne, nego je to ta biološka tegoba, za njih očito još zamka. Ko je stigao do kraja? Neko je morao, pa su to oni svežiji: Ožer, Šapovalov (jer nije igrao RG!), Hurkač, Beretini - oni koji dosad nisu bili vrh pa nisu načeti perpetualnim zamorom bivanja top igrač na turu.
Ne mala razlika je i municiozno upoznavanje 3 najbolja sa mladuncima i prilagođavanje taktike na njihovu igru.

Žoc

pre 2 godine

Dečko, imao si 2/0 i skinuo gaće, ako želiš GS moraš ga protiv igrača kao što je Nole i uzeti, neće sam da dođe, a ti budi izluđen i dalje....

Novak Djokovic je aspolutni GOAT!

pre 2 godine

Ovaj ce sad u startu da izgubi svaki naredni mec sa No1etom bas zbog ovog zadnjeg Roland Garrosa. Jednostavno, No1e ga je ubio u pojam i nema sanse da Cicipas igra bez nervoze i straha svaki naredni mec sa Djokovicem. A da je mali arogantan - jeste. Jos onaj iritantan hod na prstima i stav tipa 'ja sam najbolji svih vremena'... Nece ga to daleko odvesti... LOL :D

Cici ološ

pre 2 godine

A izgledao si kao gospodin,nekada....
(gvozdje79, 13. jul 2021 12:17

Oduvek je bio antipatičan, kako sa svojim izjavama tako i sa prepotentnom pojavom. Dovoljno je videti to što nosi masku na licu sa svojim likom jer želi od sebe da napravi brend. Narcisoidna ličnost puna mržnje prema Novaku i hoće da se izjede što on nije najbolji i u centru pažnje, zbog toga i daje ove jadne izjave.

оће то

pre 2 godine

@koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)

Да, а замисли ово је тек први Гренд слем који је овај дебил изгубио од Новака. Каква ће то патња да буде кад га Ноле одере још два-три пута, ју ју ју.

Šou Biznis

pre 2 godine

Novak je odavno najbolji, sada i definitivno! A uskoro i najveci Novakovi neprijatelji i subjektivni ljudi ce morati to da priznaju!

ssergioack

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Gluposti, on na betonu ne moze ni Medvedeva da dobije.

Stranac

pre 2 godine

Upoznam Grka ovde u Nemačkoj koji je ko ja rodjen u dijaspori.. Zblizili se i on meni kao: Pa niste vi toliko glupi i primitivni. Ja njemu, ma jesmo - pogotovu glupi jer smo vam bili saveznici protiv Turaka i zrtvovali tolike vojnike! Nije čovek skapirao iako mu familija iz Soluna… Tuga!

nikola

pre 2 godine

decko sa tom vetrenjaca visinom kako ti nije jasno da ne mozes dobiti Novaka u tri dobijena seta?.Ni ti ni Zverev.U dva ponekad,a to Novaku nije vise ni bitno.U tri mogu da ga dobiju Tim ,Medvedev,Vavrinka iz najboljih dana a pod uslovom da ih tog dana sve hoce.

Bane

pre 2 godine

Beretini će biti veliki sampion jer je poraz u finalu Wimblendona prihvatio sa osmehom na licu iako je verovatno u sebi bio jako tužan. Cicipas verovatno neće ostaviti nekog dubljeg traga jer se zaključao u finale RG i pretpostavljam da će proći kao Conga nakon finala AO 2008. kad se njegova veoma dobra igra u narednom periodu polako krunila, a kao glavnog krivca on je video Novaka a ne sebe.

boki89

pre 2 godine

zamisli da su njega diskvalifikovali na turniru koji je mogao da osvoji zbog loptice i linijskog.Ja mislim da bi ovi novi teniseri plakali godinama za to.A sta uradi djole,nastavi dalje i osvoji jos 3 gs a uskoro ce i taj da mahne sa peharom onoj bakici.A karma je cudo bas na us openu ce da prestigne i nadala i federera.Zato je on najbolji teniser ikada.

milutin

pre 2 godine

Vidi Cicibana:-bio tako blizu da osvoji GS u Parizu, ali nije pa ga to izluđuje...
E takvim stavom koji I sad iskazuješ, nikad nećeš osvojiti GS. Bare ne protiv Novaka jer ne iskazuješ ni najmanje poštovanje prema velikom šampionu.
Da si imao malo respekta, osvojio bi, bII si blizu.
Ali tvoja nadmenost i arogancija su te spriječili, te ti je Nole opet zabio trn u petu.

miodrag

pre 2 godine

Klub nesretnih gubitnika velikog Novaka se prosiruje. Tsonga i svi Francuzi uopste, Berdih, Marey, Starac Foco od 100 ljeta i njegova marioneta sa Majorke, Del Potro, Fritz, Denis, Aristotel Ciciban....to be continue.

Kritična masa

pre 2 godine

To mu je slabost što misli da je bio blizu.
Kada bude realan možda nadje rešenje, samo i Novak uvek nadje rešenje za sve situacije tako da moraće da čeka da Novak ode sa scene.

beton nema alternativu

pre 2 godine

@jelena i @da, moje ime
Meni je lično Cicipas upravo zbog tog stava simpatičan.On se nije folirao, stvarno je bio slomljen na RG, nije mogao da sakrije očaj, pokazao je emocije i samo što nije zaplakao.
Uopšte ne sumnjam da ga čeka velika karijera, ali kad No1e reši da je dosta.

Topnik

pre 2 godine

Novak sve izluđuje, kakva faca. Nije fer da je netko toliko dobar i toliko uspješan u životu, pomislio bi čovjek da je to nemoguće, ali Novak Đoković pokazuje da je moguće.

Milan

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.

Novak The GOAT

pre 2 godine

Momak je preambiciozan što negativno utiče na njega. Kao i dobar deo svoje generacije ima prepunu glavu pohvala na svoj račun, jaku sujetu i previše samopouzdanja. Nikako ne shvataju da čovek prvo mora ostvariti neki rezultat da bi govorio o najuspešnijima. Zatim se mora raditi dalje, postizati više da bi se još malo približio boljima od sebe. Neki ipak za većinu ostanu nedostižni zbog vanserijskog talenta, velikog rada, sreće i svega što je potrebno da bi bio najbolji na svetu. Zrelost nauči čoveka da to vremenom prihvati. Cicipas previše razmišlja o sebi ravnajući se sa najvećima. Za sada mu je pametnije da ćuti i radi dok ne osvoji svoj prvi GS.

XADV

pre 2 godine

u tome je zamka, mislis da si bio blizu a u stvari znas da nisi imao nikakvu šansu u tom finalu....i to je ono sto te melje, ne samo tebe, upao si u klub.

DrMikelle

pre 2 godine

Ima noćne more kao i Džemperko na 40:15...pravu definiciju poraza od Novaka dao je Conga kada je izjavio da mu je Novak uništio karijeru...i ne samo njemu 😃😃😃

Daniela

pre 2 godine

Beretini car! Juče ga gledam na prijemu kod predsednika Materale sa fudbalerima. Daju mu podršku fudbaleri, mi smo uz tebe, osvojićeš sigurno slem samo veruj u sebe, u svoje snove... On izašao za govornicu, iza njega na velikom ekranu slika sa Noletom, Nole sa peharom, on sa tacnom. I nikakva zavist, nikakva frustracija. Samo kaže: Izgubio sam od ovog čoveka, dobro me je namučio, ali nadam se da ću u budućnosti biti bolji.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nekako mi najmilije što je ovog otresao. Arogantan i bezobrazan momak bez ikakvog poštovanja prema kolega sportistima. Bez ikakvog argumenta jer je prosečan teniser bez trofeja…

Ћирилични

pre 2 godine

Упоредите њега са Медведевим и Беретинијем. Два потпуно различита света.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Cicibančiću mali i nebitni moras samo da naučiš da će te Nole uvek rasturati i pobeđivati.
Vrlo jednostavno. A u međuvremenu jedi griz i frutolino...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj
(Ниџо, 13. jul 2021 11:26)

A dokle su mladi?
Medvedev ima 25.
Cicipas uskoro puni 23.

kila

pre 2 godine

Ovaj lik se ponasa ko da ima najmanje 8 Slemova, aloo druze, imas vec 23 godine a nemas jos ni jedan Slem, spusti se na zemlju lice. Ovaj dok se ne spusti na zemlju, nema njemu Slema.

Sremac61

pre 2 godine

Tako blizu a toliko daleko...
On je stvarno pomislio da će dobiti Noleta u tri seta? Razumem svu frustraciju jer je posle 2:0 i situacije na terenu iz njegove perspektive verovatno to tako i izgledalo, ali ono što je ovde već napisano stoji, Cici nije onakav kakvim se predstavljao, ne igrački nego mentalno. Bio mi je simpatičan do pretprošle sezone kad je počeo da daje neumerene izjave kako je došao kraj legendarnoj trojki i nastupa "njihovo" vreme. Naravno da će njihovo vreme doći, u redu je i da sam sebe sokoliš ali sa izjavama u javnosti ne ide to tako. Da li su ikad Nole i Nadal izjavili tako nešto dok su jurili da stignu i skinu Ferminatora sa trona? Dečko, Srbi imaju za to poslovicu: prvo skoči pa reci "hop".

Sofronije

pre 2 godine

Kakvi promašaji, čisti ziceri, nekontrolisanno slanje loptice u aut auuu brate mili pa zašto?!?! Djoković bi rekao “ poklonu se u zubi ne gledaju”!

Mihailo

pre 2 godine

Ajde Cicko, otići će za 4-5 godina u penziju i biće prilike za trofeje...
I meni je iritantan, nikada nisam navijao za njega, ali nema druge nego da čekate, prosto ste daleko lošiji. Pre 5-10 godina ne biste ni set uzeli.

Зема

pre 2 godine

Цици, па Новак је скупио десет тацни, десет. Па полако, тек треба да дођу пехари...

jelena

pre 2 godine

Ovaj decko mi je toliko bio simpatican dok nije poceo da prica i da pokazuje svoje pravo lice… kakva arogancija, zavist, nevaspitanje- dzaba mu talenat kada je kao osoba nula :(

garnet

pre 2 godine

Novak je prvo finale izgubio od Federera na US openu 7-6,7-6,6-4
I tako što je u prvom setu imao 6-5 servis i 40-0. U drugom setu na 6-5 15-40 na servis Federera. Bolan poraz.
Ali sledeći gren slem Australia i Novak osvaja.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)



Kao što su ga pojeli u zadnjih 10 godina. Novak u zadnjoj deceniji nije zdrav izgubio 10 mečeva na velikim turnirima ukupno. Hahaha

srle

pre 2 godine

Cicipas prvo mora da ojača jednoručni bekhend, koji jeste njegovo jako opužje, ali je toliko slab da igrači takvog kalibra kao što je Novak lagano vraćaju lopticu u teren. Druga i možda bitnija stavka je promena stava na terenu. Definitivno mora da poradi sa psihologom na mentalnom aspektu. Rolan Garos je prošlost, treba se okrenuti napred. Međutim ne, Cicipas se vraća i dalje misli o tome. Neverovatno je šta im Novak radi, još jedna potencijalno uništena karijera.

da, moje ime

pre 2 godine

@jelena
njemu se na licu vidi, a i salje takvu energiju, da je arogantan i pun sebe. oni potezi na rg pokazuju da je i nezreo jos uvek, ali to ce doci sa godinama.
niko mu nije rekao da tastina nije dobra, ako hoce da uci i napreduje i jednog dana postane sampion.

Peđa

pre 2 godine

Kako je bila lepa i ljudska, simpatična reakcija Beretinija! Vidi se da je dečko srećan što je došao do finala GS ! Ej! To je veliki uspeh! Nebitno da li je izgubio od Noleta ili koga drugog.

A Cicipas? Baksuz!

brm

pre 2 godine

Nikada neću zaboraviti kada je pri vođstvu od 2-0 u tom finalu kada ga je Novak pitao za neku loptu rekao da je bio čist aut...srećom pa je sudija sišao i promenio odluku. I neću zaboraviti Novakov kiseo osmeh nakon toga. Vodiš 2-0 i još pokušavaš da varaš. Nije ni zaslužio da pobedi. Bar reci da je blizu i zovi sudiju da potvrdi.

Ниџо

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)



Završio karijeru 2019 Federeru na Wimbledon a Nadalu 2021 na RG… Jednostavno najjači kada je najpotrebnije.

Јоцке

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

toliko se isčeličio da je na W ispao kao taj tvoj giros u prvom kolu

Dusan

pre 2 godine

Evo zašto mislim da Cici nikada nece biti veliki šampion: na početku Wimbldona 2021 je ovo rekao o Novaku: " ... Ovde smo da bismo ga zaustavili, da stavimo znak 'stop' na te njegove snove ...". Znači, on ne razmišlja o sebi, o svojoj igri, nego je fokusiran na Novaka, u negativnom smislu. Ova nova izjava je samo nastavak toga ... Radi suprotno od Novaka koji piše svoju istoriju i ima svoje ciljeve i nije zavidan ni prema jednom od svojih kolega ... Ko što bi reklo ovde kod nas: zavidna, sitna duša. A sitne duše nisu nikada veliki šampioni ma koliko medalja osvojili ...

uvekljubazan

pre 2 godine

"Bio sam vrlo blizu, a na kraju je nastala frustracija, iako je nisam pokazivao"
Znači, onaj izgled i ponašanje na kraju meča su redovno stanje karaktera?

GAJA

pre 2 godine

Videlo se na Vimbldonu koliko te je Novak ubio u pojam.Treba da pričaš kako si izgubio od boljeg a ne kako nisi imao sreće i da insinuiraš neki doping Novaku.Nikada ali nikada ga nećeš pobediti u važnom meču.Nadobudna si ličnost i to će te koštati.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dok se ti Cicipas konsolidujes, saberes, zaboravis, prebolis itd...Djokovic ce se vec povuci sa teniske scene :) Zato ne mlati praznu slamu, ne filozofiraj, nego ako mislis nekako da mu pariras, radi na sebi i unapredjuj se u svakom smislu. I Novaka su prvih par godina i Nadal i Federer tukli, pa je decko pronasao resenja i uspeo sve da okrene u svoju korist. A ti samo ides okolo kao strina narikaca i kukumavces, zato nikada neces biti ni 2% onoga sto je Novak sada.

kraja

pre 2 godine

(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

...frustracija, mrtva trka cicipas i ti...
...sad, kad si shvatio da od tvog idola definitivno vise nema tenisa, molis boga da bilo ko omlati novaka, pa makar i na ulici...
...to je ta ljubav prema tenisu...???
...patologija, bre...

jelena

pre 2 godine

Ovaj decko mi je toliko bio simpatican dok nije poceo da prica i da pokazuje svoje pravo lice… kakva arogancija, zavist, nevaspitanje- dzaba mu talenat kada je kao osoba nula :(

Milan

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.

Daniela

pre 2 godine

Beretini car! Juče ga gledam na prijemu kod predsednika Materale sa fudbalerima. Daju mu podršku fudbaleri, mi smo uz tebe, osvojićeš sigurno slem samo veruj u sebe, u svoje snove... On izašao za govornicu, iza njega na velikom ekranu slika sa Noletom, Nole sa peharom, on sa tacnom. I nikakva zavist, nikakva frustracija. Samo kaže: Izgubio sam od ovog čoveka, dobro me je namučio, ali nadam se da ću u budućnosti biti bolji.

brm

pre 2 godine

Nikada neću zaboraviti kada je pri vođstvu od 2-0 u tom finalu kada ga je Novak pitao za neku loptu rekao da je bio čist aut...srećom pa je sudija sišao i promenio odluku. I neću zaboraviti Novakov kiseo osmeh nakon toga. Vodiš 2-0 i još pokušavaš da varaš. Nije ni zaslužio da pobedi. Bar reci da je blizu i zovi sudiju da potvrdi.

srle

pre 2 godine

Cicipas prvo mora da ojača jednoručni bekhend, koji jeste njegovo jako opužje, ali je toliko slab da igrači takvog kalibra kao što je Novak lagano vraćaju lopticu u teren. Druga i možda bitnija stavka je promena stava na terenu. Definitivno mora da poradi sa psihologom na mentalnom aspektu. Rolan Garos je prošlost, treba se okrenuti napred. Međutim ne, Cicipas se vraća i dalje misli o tome. Neverovatno je šta im Novak radi, još jedna potencijalno uništena karijera.

Dusan

pre 2 godine

Evo zašto mislim da Cici nikada nece biti veliki šampion: na početku Wimbldona 2021 je ovo rekao o Novaku: " ... Ovde smo da bismo ga zaustavili, da stavimo znak 'stop' na te njegove snove ...". Znači, on ne razmišlja o sebi, o svojoj igri, nego je fokusiran na Novaka, u negativnom smislu. Ova nova izjava je samo nastavak toga ... Radi suprotno od Novaka koji piše svoju istoriju i ima svoje ciljeve i nije zavidan ni prema jednom od svojih kolega ... Ko što bi reklo ovde kod nas: zavidna, sitna duša. A sitne duše nisu nikada veliki šampioni ma koliko medalja osvojili ...

Peđa

pre 2 godine

Kako je bila lepa i ljudska, simpatična reakcija Beretinija! Vidi se da je dečko srećan što je došao do finala GS ! Ej! To je veliki uspeh! Nebitno da li je izgubio od Noleta ili koga drugog.

A Cicipas? Baksuz!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nekako mi najmilije što je ovog otresao. Arogantan i bezobrazan momak bez ikakvog poštovanja prema kolega sportistima. Bez ikakvog argumenta jer je prosečan teniser bez trofeja…

Mihailo

pre 2 godine

Ajde Cicko, otići će za 4-5 godina u penziju i biće prilike za trofeje...
I meni je iritantan, nikada nisam navijao za njega, ali nema druge nego da čekate, prosto ste daleko lošiji. Pre 5-10 godina ne biste ni set uzeli.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dok se ti Cicipas konsolidujes, saberes, zaboravis, prebolis itd...Djokovic ce se vec povuci sa teniske scene :) Zato ne mlati praznu slamu, ne filozofiraj, nego ako mislis nekako da mu pariras, radi na sebi i unapredjuj se u svakom smislu. I Novaka su prvih par godina i Nadal i Federer tukli, pa je decko pronasao resenja i uspeo sve da okrene u svoju korist. A ti samo ides okolo kao strina narikaca i kukumavces, zato nikada neces biti ni 2% onoga sto je Novak sada.

Filip

pre 2 godine

Jbt sjecam se kad je Sampras izjavio: "Ako osvojite jedan Slem u godini, smatrajte da je ta godina i vise nego uspjesna", ee to izjavio jedan Sampras, i onda vidis ovog lika koji samo sto nije zagazio u 24u godinu, ponasa se lik ko da ima vec 10 GS, nije nije mali dobar nikako.

Ћирилични

pre 2 godine

Упоредите њега са Медведевим и Беретинијем. Два потпуно различита света.

GAJA

pre 2 godine

Videlo se na Vimbldonu koliko te je Novak ubio u pojam.Treba da pričaš kako si izgubio od boljeg a ne kako nisi imao sreće i da insinuiraš neki doping Novaku.Nikada ali nikada ga nećeš pobediti u važnom meču.Nadobudna si ličnost i to će te koštati.

Cici ološ

pre 2 godine

A izgledao si kao gospodin,nekada....
(gvozdje79, 13. jul 2021 12:17

Oduvek je bio antipatičan, kako sa svojim izjavama tako i sa prepotentnom pojavom. Dovoljno je videti to što nosi masku na licu sa svojim likom jer želi od sebe da napravi brend. Narcisoidna ličnost puna mržnje prema Novaku i hoće da se izjede što on nije najbolji i u centru pažnje, zbog toga i daje ove jadne izjave.

ssergioack

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Gluposti, on na betonu ne moze ni Medvedeva da dobije.

DrMikelle

pre 2 godine

Ima noćne more kao i Džemperko na 40:15...pravu definiciju poraza od Novaka dao je Conga kada je izjavio da mu je Novak uništio karijeru...i ne samo njemu 😃😃😃

Novak The GOAT

pre 2 godine

Momak je preambiciozan što negativno utiče na njega. Kao i dobar deo svoje generacije ima prepunu glavu pohvala na svoj račun, jaku sujetu i previše samopouzdanja. Nikako ne shvataju da čovek prvo mora ostvariti neki rezultat da bi govorio o najuspešnijima. Zatim se mora raditi dalje, postizati više da bi se još malo približio boljima od sebe. Neki ipak za većinu ostanu nedostižni zbog vanserijskog talenta, velikog rada, sreće i svega što je potrebno da bi bio najbolji na svetu. Zrelost nauči čoveka da to vremenom prihvati. Cicipas previše razmišlja o sebi ravnajući se sa najvećima. Za sada mu je pametnije da ćuti i radi dok ne osvoji svoj prvi GS.

garnet

pre 2 godine

Novak je prvo finale izgubio od Federera na US openu 7-6,7-6,6-4
I tako što je u prvom setu imao 6-5 servis i 40-0. U drugom setu na 6-5 15-40 na servis Federera. Bolan poraz.
Ali sledeći gren slem Australia i Novak osvaja.

Marko

pre 2 godine

Imam utisak da Novak uvek igra samo onoliko koliko je dovoljno da pobedi protivnika.
Ne daje sve od sebe ako to nije potrebno. Tako štedi svoje telo i omogućava sebi da još priličan broj godina igra na odgovarajućem nivou.
Verujem da je svakog protivnika na oba turnira mogao da pobedi daleko ubedljivije, ali za tim jednostavno nije bilo potrebe.
Zato oni svi misle da su na samo korak od pobede, ali retko ko vidi da je o tome ko će biti pobednik zavisilo samo od Novaka.

Brada Krada

pre 2 godine

Novak ko Djenka, uništava karijere (brakove). Šala naravno. Ali Ciciban je već treća generacija "novih" koja je trebala da smeni NRN trio pa evo i oni nestaju. Gde su Dimitrov i ta generacija? Nema ih. A jedna druga stvar. Ciciban misli da je on pogrešio nešto pa izgubio od 0-2 sa 3-2. Ne. Ta 2 seta nisi ti pobedio Novaka nego Novak Novaka. Samo se Novak na terenu pita. I jedini on može da uzme sebi set. Čitao sam Novakov intervju o finalu RG, kaže da je u trećem gemu trećeg seta rešio da pobedi i organizovao igru i rekao da je od tog trenutka bila rutina i znao je šta treba da radi. Na 0-2 on je znao da će da pobedi rutinski sa 3-2. Aktivirao terminator mode i sledeća 3 seta rutinski. Jednostavno čovek je NEPOBEDIV kada reši. Ciciban to ne shvata. Zato je i prošao kao bos po trnju.

Sava

pre 2 godine

Arogantan je!! Ovaj i dalje kuka a kako li je tek Federeru koji je tri puta gubio na 40:15, dva puta US Open i jedanput na Vimbledonu. On bi riknuo do sada da je to doziveo kad ovoliko peni zbog poraza u Parizu. Beretini je gospodin i kaze „srećan sam što sam igrao finale protiv najboljeg“.

Hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Ovi takozvani mladi teniseri će od Novaka i Rafe dobiti prevremenu penziju. Budi frajer, imaš li ona dva u gaćama. O vaspitanju da ne govorim. I tu im matori monstrumi drže lekcije. Isto mislim i za Šapovalova. Samo Mateo i Meda zaslužuju moju pažnju.

Stranac

pre 2 godine

Upoznam Grka ovde u Nemačkoj koji je ko ja rodjen u dijaspori.. Zblizili se i on meni kao: Pa niste vi toliko glupi i primitivni. Ja njemu, ma jesmo - pogotovu glupi jer smo vam bili saveznici protiv Turaka i zrtvovali tolike vojnike! Nije čovek skapirao iako mu familija iz Soluna… Tuga!

kraja

pre 2 godine

(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

...frustracija, mrtva trka cicipas i ti...
...sad, kad si shvatio da od tvog idola definitivno vise nema tenisa, molis boga da bilo ko omlati novaka, pa makar i na ulici...
...to je ta ljubav prema tenisu...???
...patologija, bre...

proliver

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.
(Milan, 13. jul 2021 11:25)

Tacno tako!

XADV

pre 2 godine

u tome je zamka, mislis da si bio blizu a u stvari znas da nisi imao nikakvu šansu u tom finalu....i to je ono sto te melje, ne samo tebe, upao si u klub.

znanje-imanje

pre 2 godine

Najbolji mladi igrači u najboljim mečevima počeli su dobijati 3 najveća igrača. Bar u 2 seta! Logičan i neminovan proces. E sad... tu ima nekoliko gvintova.
Prvi je što umesto da se taj proces još više dešava - počelo je obratno. To jer su mladi asovi (Medvedev, Cicipas, Zverev, Kirios, Šapovalov, Rubljov itd.) postigli visok nivo. I onda počeli da igraju dugo, turnir za turnirom. Ne meč-dva nego i tri i pet. I odjednom su otkrili - da to boli. Da nije normalno toliko putovati i biti u tom permanentnom stresu. I da je lakše bilo dobiti veliku trojku kao svež: izletiš neki turnir i bljesneš, nego što je sad! Sada umesto da su mladi sve bolji (što jesu) a ovi sve stariji (što jesu) i da ih lakše dobijaju (a ima i toga) ovaj efekat zamora počinje da deluje i na ove nove zvezde.
Drugi je taj poseban problem - tenis na 3 seta i na 7 kola (2 nedelje) je drugi sport od tenisa na dva seta, dan za dan u nedelju dana. Druge su fizikalije, i ovi mladunci tek treba da izvrše biološku preformlaciju tela za to. I nijedan još nije! Eto Vimbldon: kao iznenađujuće svi otpadoše, i Zverev i Cicipas i Medvedev itd. Ne, nego je to ta biološka tegoba, za njih očito još zamka. Ko je stigao do kraja? Neko je morao, pa su to oni svežiji: Ožer, Šapovalov (jer nije igrao RG!), Hurkač, Beretini - oni koji dosad nisu bili vrh pa nisu načeti perpetualnim zamorom bivanja top igrač na turu.
Ne mala razlika je i municiozno upoznavanje 3 najbolja sa mladuncima i prilagođavanje taktike na njihovu igru.

uvekljubazan

pre 2 godine

"Bio sam vrlo blizu, a na kraju je nastala frustracija, iako je nisam pokazivao"
Znači, onaj izgled i ponašanje na kraju meča su redovno stanje karaktera?

Јоцке

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

toliko se isčeličio da je na W ispao kao taj tvoj giros u prvom kolu

Skender

pre 2 godine

А шта је требало да уради Новак када се несрећно "упецао" против Надала, а имао га је у шаци? Или када су га избацили са УС опена? Или када цео стадион навија за Рођу? Да се убије? Нису само порази део живота, него и порази за длаку. Сети се мало колико си пута ПОБЕДИО за длаку! И да не дужим, има добрих психотерапеута у Грчкој.

Зема

pre 2 godine

Цици, па Новак је скупио десет тацни, десет. Па полако, тек треба да дођу пехари...

kaokakao

pre 2 godine

Sreca te je Novak stariji od tebe 11 godina, pa imas vremena da osvojis nesto, inace bi bio jos jedan Conga. Ali sam misljenja da ni jedan igrac iz ove generacije nece biti veliki sampion, vec da ce se kad se Novak i Nadal povuku, tj. kada nivo njihove igre opadne, pojaviti neki mladji igrac koji ce opet da ih oduva. Jer Tim nije vise tako mlad, pitanje je na kakvom ce nivou biti posle ove krize. Medevedev sve kao tu je a opet ne uzima ni jedan GS. Ako na US openu opet ne uzmu, bojim se da ce mnogi od njih da ispadnu iz igre za naredne titule i da ce se pojaviti neko novi. Koliko nam ovi rekordi velike trojke djeluju nedodirljivi, toliko bi ih mogao neki novi Novak potuci u buducnosti bez prave konkurencije. Jer ako danas karijera profi tenisera traje oko 15 godina, uz neku dominaciju i uzimanje po 2-3 slema godisnje, ni 20 titula nije prevelika cifra ako tog nekog novog posluzi zdravlje i sreca. Primjer je Federer koji je tamo od neke 2003. do 2007. za samo 4 ipo godine uzeo 12 slemova. Zato se nadam da ce Novak da podigne lestvicu za jos koji slem, da bude interesantnije nekom novom cudu od tenisera.

Zarko Dancetovic

pre 2 godine

..covek je govedo... Ne mogu da verujem da nema nekog iz svog tima, ko ce mu reci sta treba da Prica i sta treba da radi...
Djokovic je tri kategorija iznad svih a ne za cicipasa koji je osrednji teniser..

bruder

pre 2 godine

(duka, 13. jul 2021 12:22) slazem se za ostale ali Beretini mi deluje kao jako fin momak i sportsman. Doziveo je poraz ljudski, imao iskren osmeh posle mecha i nije pokazao nadmenu zajedljivost ili bilo kakav pokusaj omalovazavanja prema Novaku. U odnosu na Cicipasa, Zvereva pa i Sapovalova on je momcina, ovi su mi isfolirani manekeni...

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj
(Ниџо, 13. jul 2021 11:26)

A dokle su mladi?
Medvedev ima 25.
Cicipas uskoro puni 23.

Insignium

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Da se on iščeličio, ne bi onda dozvolio potop protiv Tijafoa u 1. kolu Vimbldona. E, to je glavna razlika između onih koji su dobri (poput Stefanosa) i onih koji su najbolji (kao što je Novak).

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)



Kao što su ga pojeli u zadnjih 10 godina. Novak u zadnjoj deceniji nije zdrav izgubio 10 mečeva na velikim turnirima ukupno. Hahaha

Myrthos

pre 2 godine

Šta Cicibat konta da više nikad neće zijanit? Dečko je nevjerovatno arogantan. Kao, “pa naravno da sam trebao pobjediti u finalu RG”! Uzmi malo Feta sira dečko i jeftinog vina.

Topnik

pre 2 godine

Novak sve izluđuje, kakva faca. Nije fer da je netko toliko dobar i toliko uspješan u životu, pomislio bi čovjek da je to nemoguće, ali Novak Đoković pokazuje da je moguće.

Sremac61

pre 2 godine

Tako blizu a toliko daleko...
On je stvarno pomislio da će dobiti Noleta u tri seta? Razumem svu frustraciju jer je posle 2:0 i situacije na terenu iz njegove perspektive verovatno to tako i izgledalo, ali ono što je ovde već napisano stoji, Cici nije onakav kakvim se predstavljao, ne igrački nego mentalno. Bio mi je simpatičan do pretprošle sezone kad je počeo da daje neumerene izjave kako je došao kraj legendarnoj trojki i nastupa "njihovo" vreme. Naravno da će njihovo vreme doći, u redu je i da sam sebe sokoliš ali sa izjavama u javnosti ne ide to tako. Da li su ikad Nole i Nadal izjavili tako nešto dok su jurili da stignu i skinu Ferminatora sa trona? Dečko, Srbi imaju za to poslovicu: prvo skoči pa reci "hop".

kila

pre 2 godine

Ovaj lik se ponasa ko da ima najmanje 8 Slemova, aloo druze, imas vec 23 godine a nemas jos ni jedan Slem, spusti se na zemlju lice. Ovaj dok se ne spusti na zemlju, nema njemu Slema.

MileR

pre 2 godine

Neskromnost ili bolje rečeno bahatist cicibana će ga mnogo koštati.
Dečko sam sebi pravi pritisak i lažnu nadu kad govori da će srušiti Đokovićeve snove, a onda izgubi i prvom kolu GS.
Daleko si ti od osvajanja istog.

miodrag

pre 2 godine

Klub nesretnih gubitnika velikog Novaka se prosiruje. Tsonga i svi Francuzi uopste, Berdih, Marey, Starac Foco od 100 ljeta i njegova marioneta sa Majorke, Del Potro, Fritz, Denis, Aristotel Ciciban....to be continue.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)



Završio karijeru 2019 Federeru na Wimbledon a Nadalu 2021 na RG… Jednostavno najjači kada je najpotrebnije.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li bi ti treneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobediti takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trenutku kada najbolji juri GS titule. Beretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

boki89

pre 2 godine

zamisli da su njega diskvalifikovali na turniru koji je mogao da osvoji zbog loptice i linijskog.Ja mislim da bi ovi novi teniseri plakali godinama za to.A sta uradi djole,nastavi dalje i osvoji jos 3 gs a uskoro ce i taj da mahne sa peharom onoj bakici.A karma je cudo bas na us openu ce da prestigne i nadala i federera.Zato je on najbolji teniser ikada.

kaokako

pre 2 godine

A jel se nolo setio bolnog poraza u riju
(Milos, 13. jul 2021 12:44)

Posto si tako pametan, pogledaj bodovanje za GOAT listu i vidi koliko poena nosi osvajanje Olimpijskih igara. A onda smisli nesto novo, imas vremena.

оће то

pre 2 godine

@koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)

Да, а замисли ово је тек први Гренд слем који је овај дебил изгубио од Новака. Каква ће то патња да буде кад га Ноле одере још два-три пута, ју ју ју.

don

pre 2 godine

Ovaj Grk kao i oni Englezi što na završnoj ceremoniji skidaju medalje. Mnogo uobraženosti, umesto zahvalnosti što su bili u poziciji da se bore za trofej. Mudar čovek ćuti i radi, ispravlja tamo gde greši. Zato ova tri giganta i jesu najbolji.

zeko

pre 2 godine

Prvo moraš da shvatiš ko je Novak Djoković da ga respektuješ pa onda da godinu dana radiš svaki dan po par hiljada trbušnjaka isto toliko čučnjeva a uveče koju partiju šaha i na kraju da se pomoliš Bogu možda ćeš onda da imaš šansu…

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Ovaj Cicipas govno od čoveka, karakter nula nikad neće izrasti u ozbiljnog tenisera.
(Miro, 13. jul 2021 11:34) # Link komentara управо су то врлине да постане англосаксонки идол тениса, то се на западу цени.

mr

pre 2 godine

Цици син је охол и надобудан. И од ћалета је имао шта да научи, а он га на терену пред свима удари. Од Новака и пораза са Новаком, само ћутиш, слушаш и учиш, не жалиш и не цмиздриш од пораза против најбољег. Кад буде сломио сопствени надобудни его, е онда ће да крене напред.

Kritična masa

pre 2 godine

To mu je slabost što misli da je bio blizu.
Kada bude realan možda nadje rešenje, samo i Novak uvek nadje rešenje za sve situacije tako da moraće da čeka da Novak ode sa scene.

Mozli

pre 2 godine

@milos
A kada ce Nadal da osvoji Pariz, Šangaj, Majami, zavrsni masters, Kada ce Federer da osvoji Rim, Monte Karlo, kada ce neko od mladjih da osvoji bilo koji slem,
Pitam te kad???

Zare

pre 2 godine

Na njegovu žalost... nije on bio ni blizu osvajanja Roland Garosa. Ekstremno je daleko bio od osvajanja trećeg seta. Nije imao nikakve šanse u zadnja tri seta koje je Novak dobio. Samo nema izgleda nikog da mu to kaže. Njegov tim bi trebao biti iskren prema njemu... i otvoriti mu oči.

Mirko Kojotovski

pre 2 godine

Beretini i Medvedev su ukapirali.Svi oni su bili blizu ali su razmislili i naucili da su jos mnogo daleko.
Ako Ciciban bude u buducnosti lajao po medijima nece on daleko stici.
Decko treba prvo nauciti nesto o ponasanju i respektu prema starijem.
Tek onda na to nadograđivati i pouku pronaci zbog cega gubis.
Inace je on daleko jos od nekog gs pobednika.Tu vidim mnogo drugih likova nego njega.

Mix

pre 2 godine

Samo Federer i Nadal,znaju da i kad vode sa 5:0 u gemovima ili imaju mec loptu,nisu tako blizu,kao sto ovi petlici misle.Ali oni su stare kuke.

Bedno

pre 2 godine

Od ove generacije tenisera nema ništa.
To sve razmaženo, još ih naučili Nole, Rafa i Federer da gube i kukaju po soc. mrežama.
Čim se Nadal i Novak povuku doćiće neki novi klinci da ih kidaju sa 19-20 godina i pobedničkim mentalitetom.
Nema ama baš ni jedan od ovih sada 20-26, a da nije neka kukava princezica od onog patetičnog Kirgiosa do ovog maminog Cicija.

da, moje ime

pre 2 godine

@jelena
njemu se na licu vidi, a i salje takvu energiju, da je arogantan i pun sebe. oni potezi na rg pokazuju da je i nezreo jos uvek, ali to ce doci sa godinama.
niko mu nije rekao da tastina nije dobra, ako hoce da uci i napreduje i jednog dana postane sampion.

Bane

pre 2 godine

Beretini će biti veliki sampion jer je poraz u finalu Wimblendona prihvatio sa osmehom na licu iako je verovatno u sebi bio jako tužan. Cicipas verovatno neće ostaviti nekog dubljeg traga jer se zaključao u finale RG i pretpostavljam da će proći kao Conga nakon finala AO 2008. kad se njegova veoma dobra igra u narednom periodu polako krunila, a kao glavnog krivca on je video Novaka a ne sebe.

duka

pre 2 godine

Medvedev,Cicipas,Sapovalov i Beretini bi mogli zajedno da krenu na terapije kod psihologa. Covek ih psihicki unistio. Medvedeva nema nigde posle demoliranja na AO,Cicipas na reanimaciji posle RG.Mogu misliti sta ce biti sa ovom dvojicom posle Wibldona.

Naisus

pre 2 godine

Ovi klinci misle, da kada osvoje GS onda je lako? Nije deco lako. Mora da osvajaju, masterse, pa sledeci GS, pa opet masterse, pa sledeci GS?? I TAKO GODINAMA.. 2 ili 3 GS godisnje?? Za to je potreban kontinuitet. Stalno napredovanje, trening, spartanski privatni zivot, ishrana..Mnogo tu ima problema. Evo primera. Tim je osvojo USAO? Od poraza na AO od Novaka, gde je sada? Zasto nije osvojio posle toga AO? Ili igrao finale RG kao sto je igrao? Nigde ga nema?? Nije to jednostavno bez stalnog dokazivanja na svim turnirima..A Novak se godinama dokazuje.Zato je legenda vec sada a jos igra i igrace..

Zlija

pre 2 godine

Znanje imanje, kad je Novak imao njihove godine uzimao je po 5 mastersa i 3 gs u godini. Nije mu taraba smetala, niti baba koja ceslja kosu. Nego random do 42, pa reset pa 30, i tako do dana danasnjeg....

milutin

pre 2 godine

Vidi Cicibana:-bio tako blizu da osvoji GS u Parizu, ali nije pa ga to izluđuje...
E takvim stavom koji I sad iskazuješ, nikad nećeš osvojiti GS. Bare ne protiv Novaka jer ne iskazuješ ni najmanje poštovanje prema velikom šampionu.
Da si imao malo respekta, osvojio bi, bII si blizu.
Ali tvoja nadmenost i arogancija su te spriječili, te ti je Nole opet zabio trn u petu.

Novak Djokovic je aspolutni GOAT!

pre 2 godine

Ovaj ce sad u startu da izgubi svaki naredni mec sa No1etom bas zbog ovog zadnjeg Roland Garrosa. Jednostavno, No1e ga je ubio u pojam i nema sanse da Cicipas igra bez nervoze i straha svaki naredni mec sa Djokovicem. A da je mali arogantan - jeste. Jos onaj iritantan hod na prstima i stav tipa 'ja sam najbolji svih vremena'... Nece ga to daleko odvesti... LOL :D

War Inside My Head

pre 2 godine

Pominjao sam ranije u komentarima,prijatelji,koji žive u Grčkoj,navijaju za njega,nije sporno,ali kažu nije popularan,baš zbog arogancije.Ono što mu ja zamjeram,to je nedostatak plana B,kao Čilić svojevremeno!Dok ide ide,kad mu protivnik promijeni taktiku,gubi se,a tek protiv Đokovića,koji ima minimalno spreman i plan C.

Pera

pre 2 godine

Iskompleksiran je Cicipas, vidi se. Vidim da je mnogima Medvedev simpatičan. Ali njega sam gledao na jednom meču na Wimbledonu, gde je kao neka žena kukao sudiji, da ako izgubi meč da će on (sudija) biti kriv. Tako da nisam siguran da baš ima karakter šampiona. Odličan igrač jeste, nema šta.

Stomak

pre 2 godine

Kada bude znao da prihvati poraz od boljeg, tada će moći i da sazri kao igrač. Pre Vimbldon je izjavio da mu je cilj da zaustavi Novaka u osvajanju 20-e titule i ispao je u prvom kolu. Mora da se fokusira na svoju igru i da mu cilj bude da on nešto osvoj, ne da nekog zaustavi. Ali to je problem koji ima od početka karijere i očigledno nešto što za sada ne može da reši. Zbog toga je i iritantan i nikad neće biti nivo Novaka, Rafe i Rodžera.

vrg

pre 2 godine

Novaka diskvalifikuju na GS turniru,i sta on uradi?ZABORAVI, to je potrebno i igracu i coveku u zivotu...a nije nimalo lako...
(covek sa zenom, 13. jul 2021 11:29)

kada se vrati na us open, treba da im kaze "hvala za diskvalifikaciju, motivisala me je da se vratim jaci nego ikad i uzmem (vam) sve sto vam je ostalo".

mislim da im je jedino ostalo procitaju definiciju srpskog inata i probaju da navijaju za njega.

Žoc

pre 2 godine

Dečko, imao si 2/0 i skinuo gaće, ako želiš GS moraš ga protiv igrača kao što je Nole i uzeti, neće sam da dođe, a ti budi izluđen i dalje....

Sofronije

pre 2 godine

Kakvi promašaji, čisti ziceri, nekontrolisanno slanje loptice u aut auuu brate mili pa zašto?!?! Djoković bi rekao “ poklonu se u zubi ne gledaju”!

Ljubica

pre 2 godine

Za sve ove što pitaju kad će nolo da osvoji ovo OI, neće nikada, jer nolo ne postoji. Nole ako odluči da ode,verovatno će i osvojiti.Nekima toliko teško pada da prihvate da je Novak toliko dominantan ove godine, da ih to više boli od Federera i Nadala zajedno.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Cicibančiću mali i nebitni moras samo da naučiš da će te Nole uvek rasturati i pobeđivati.
Vrlo jednostavno. A u međuvremenu jedi griz i frutolino...

Dejan

pre 2 godine

Izgubio je u finalu GS od velikog šampiona!!?
Čemu frustracija i loše raspoloženje!
Bio bih presrećan na njegovom mestu i radio za buduće divne trenutke u svojoj krijeri!!

Samo realno

pre 2 godine

Svi oni, pa i Cicipas, misle da su bili tako blizu, da su samo na korak od Đokovića, a u stvari, u pitanju je potpuno drugi nivo i ne razumeju da sve od njega zavisi, da čovek potpuno meč drži pod kontrolom i videće, sledeći puta može biti laganih 3-0, neka pita Medvedeva ako mu nije jasno.

no name

pre 2 godine

Hahaha .Moj ciciban problem je u tome sto je tebi Novak dao laznu nadu da ga mozes dobiti u finalu ,a ta nada je bila u vidu dva seta prednosti.I tu se vidi mentalitet sampiona ,Koji ti mozda nikad neces imati ...

nikola

pre 2 godine

decko sa tom vetrenjaca visinom kako ti nije jasno da ne mozes dobiti Novaka u tri dobijena seta?.Ni ti ni Zverev.U dva ponekad,a to Novaku nije vise ni bitno.U tri mogu da ga dobiju Tim ,Medvedev,Vavrinka iz najboljih dana a pod uslovom da ih tog dana sve hoce.

Nikola

pre 2 godine

Prvo, mislim da Djokovic ne bi bio bolji igrac nego sto je sad da nije bilo Federera i Nadala. Sto je i Nole sam rekao. Oni su ga naterali da bude sve bolji i bolji kako bi im parirao a na kraju i prevazisao. Novak je tip igrača koga pokrece "inat". Sto je protivnik jaci to je i on jaci. Drugo, ne znam zasto ste osluli paljbu po ovim mladim igracima, da su arogantni egoisti itd. Mladi su, i Novak je takav bio dok se mentalno nije usavrsio. Novaku je sada svaka rec odmerena, precizna i kvalitetna. Nisu oni losi, pogotovo kao igraci. Vrlo dobro pariraju Djokovicu ali imaju ipak jos mnooogoo da gule da bi dostigli njegov nivo. Verujem da 90% i nece nikada dostići ono sto Nole radi i sto ce jos uraditi. Dobro je sto su arogantni, sto ih poraz toliko boli. Pomoci ce im da se izgrade mentalno(ne svi jer je najteze izgraditi se na psihickom nivou) i da u buducnosti budu sampioni. Ali, i sve to na stranu, Novak Djokovic je jedan i neponovljiv. Tesko ce tenis imati ponovo takvog igrača.

roarrr

pre 2 godine

Dugo ce jos da boli, a kad budes mator ima da se hvalis pred unucima kako si uspeo da izboris pravo da igras sa najboljim svih vremena.

Хау Јес Ноу

pre 2 godine

Коментатор ”знање-имање” је углавном написао шта се има написати.
Само бих додао да није случајност да свако од тих млађих бољих играча бљесне у неком тренутку кад му се све поклопи и кад нису истрошени, али ... то али срећу квари.

Тада схватају колико су морали да се помуче и да се одрекну да бу дошли до тог тренутка и ... већина се никад не опорави, јер једноставно ”пукну” и више не могу да се мотивишу за толика одрицања.
Прво прославе тај бљесак, па се мало опусте, па упадну у жижу интересовања, па бива одједном мноштво других ствари које одвлаче пажњу, угрожавају мотивацију и узимају неопходно вријеме и енергују.
Плуст постају мета конкуреницје јер су сада многи екстрамотивисани кад играју баш против тебе, а ти си још увијек зелен без серије успјеха које би ти омогућила да противнике побиједиш на рачун страха.
И све је то 100 пута лакше него се вратити у теретану и терен, тренирати свакодневно и мукотрпно и онда опет као гладијатор на терен знајући да те тамо на пијеску чека један Надал, а на свим подлогама терминатор Ђоковић.

И ту је крај приче. Не би било чудно да је Циципасов зенит већ прошао само што то он још није схватио.

za očekivati

pre 2 godine

Kada Novak i Nadal odu u penziju za par godina(računam da je Rodžer već otišao), doći će nova generacija klinaca koji nikad nisu igrali sa velikom trojkom, a nemaju kompleks od Tima, Zvereva, Medvedeva, Cicipasa i ostalih iz mlađe generacije. Ta nova generacija bez kompleksa će početi da uzima turnire sa 17-18 godina kao što je to bilo pre velike trojke. Tako da će aktuelna mlada generacija moći samo da žali što se rodila u pogrešno vreme.

vrg

pre 2 godine

decko, finale slema je finale slema. dok je vecih riba u moru, prvo trebas da imas odlicnu igru, a onda psihicki i emotivno da budes spreman. kada se i desi da uzmes slem, onda dolazi do zasicenja jer znas koliko ti je bilo tesko da dodjes do njega (eno, vidi tima kako je zavrsio). ako to prevazidjes, pa uzmes dva, onda ide pritisak u smislu ocekivanja koja se nadvijaju nad glavom. sto ih vise uzimas, to je veci i to ostali daju sve vise sebe kada igraju protiv tebe. kada si blizu vaznog rekorda, pritisak dodatno raste.
ukratko, cak i kada osvojis nesto, a hoces sigurno u nekim momentima, nisi ni svestan koliko svetlosnih godina si daleko od nekoga kao sto je novak. jedina sansa da ga pobedis je da on bude daleko od svog maksimuma i da imas malo srece.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li i ti trneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobedit takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trnutku kada najbolji juri GS titule. eretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

Šou Biznis

pre 2 godine

Novak je odavno najbolji, sada i definitivno! A uskoro i najveci Novakovi neprijatelji i subjektivni ljudi ce morati to da priznaju!

Ниџо

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj

m

pre 2 godine

Dečko, ne srdi se toliko i to te košta! To su krupne reči, a možda ih nikad ne ostvariš.Treba samo trenirati i igrati, a ne plakati danima po nečijim ramenima!!!

hamer

pre 2 godine

Zao mi je malo ovih dečaka, rođeni u pogrešno vreme, mada i da je Nole igrao u periodu bez Nadala i Federera imao bi 45 GS, tako da su na neki način svi oštećeni, i nije da se baš ne može i pod tim uslovima...

Branko

pre 2 godine

Novak Đoković će dominirati u narednom periodu mnogo više nego bilo koji igrač ikada.U 35oj godini njegova fizička sprema je ista kao kada je imao 23-24.Medicinski fenomen.O mentalnoj snazi da ne pričamo.
Realno gledano,ova mlada generacija(Cicipas,Medvedev,Zverev,Beretini,Šapovalov...) je vrlo solidna.Samo miljama daleko od Novaka,i igrački,a posebno mentalno.Mlađi od njih su na dosta skromnijem nivou.Nema tu opasnosti za Novaka u sledeće 3-4 godine.Retki G.Slemovi će biti gde Novak neće uzeti titulu.
Novak je toliki fanatik da SIGURNO ne pomišlja o povlačenju,sve dok dominira.A dominiraće sve više,osvajaće najveće titule MNOGO LAKŠE nego što je to bio slučaj pre 10 i više godina.On je ovaj Vimbldon uzeo rutinski,nije mu najbolji tenis bio potreban.To će se ponavljati sve češće.Ne bih da idem mnogo daleko u budućnost,ali tvrdim da samo čudo može Novaka da spreči u osvajanju 30 i više G.Slemova.To čudo nisu protivnici,na terenu velikih problema neće biti.Ono što može da iskomplikuje sve to su vanredne svetske okolnosti.Pandemije,svetski sukobi,i slično.Videćemo.

Eggy

pre 2 godine

Pa ako ne moze da zaboravi, neka mu neko nadje i prevede reci Petra Bozovica (Cekaj me ...) i recept kako da to prezali. I tako bude mu bolje, tj zaboravi za 15 godina....

beton nema alternativu

pre 2 godine

@jelena i @da, moje ime
Meni je lično Cicipas upravo zbog tog stava simpatičan.On se nije folirao, stvarno je bio slomljen na RG, nije mogao da sakrije očaj, pokazao je emocije i samo što nije zaplakao.
Uopšte ne sumnjam da ga čeka velika karijera, ali kad No1e reši da je dosta.

kvazi elita

pre 2 godine

davao je i Nole pre 10-ak god. slične izjave - da je bio bolji i da je trebao pobediti, a pored sedi Rafa s kim je igrao i ne može da veruje šta čuje...Normalno je da su mladi arogantni, moraš imati jak ego u individualnom sportu. Razlika je što je što Nole stalno radi na sebi i ne traži izgovore nego rešenja

466453

pre 2 godine

Treba da bude svestan pod jedan svojeg reda veličine, da krene od činjenice da je igrao protiv Rafe da ni ta dva seta ne bi dobio.

jone

pre 2 godine

Sve stoji sto ste napisali, ali momak je mnogo nezreo jos uvek. Vrlo je pametan i kada sazri kao osoba, naosvajace se trofeja jer je bolji od svih iz njegove generacije.

Qustafa

pre 2 godine

Pobedi i porazi su sastavni deo sporta to mora Grk nauči. Jer sva trojica su bukvalno sagledava li te iste priče kroz krčenje puta do trona da bi bili ovo što jesu u svetu tenisu danas.

Coabree

pre 2 godine

I mene izludjuje moj Stefanose... Nadam se da si pripremio lepo svoju osvetu! Djokovic ne sme osvojiti zlatni slem, molim te pobrini se za to... to ne sme biti prosto ne moze!

Coabree

pre 2 godine

I mene izludjuje moj Stefanose... Nadam se da si pripremio lepo svoju osvetu! Djokovic ne sme osvojiti zlatni slem, molim te pobrini se za to... to ne sme biti prosto ne moze!

Ниџо

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj

kvazi elita

pre 2 godine

davao je i Nole pre 10-ak god. slične izjave - da je bio bolji i da je trebao pobediti, a pored sedi Rafa s kim je igrao i ne može da veruje šta čuje...Normalno je da su mladi arogantni, moraš imati jak ego u individualnom sportu. Razlika je što je što Nole stalno radi na sebi i ne traži izgovore nego rešenja

jone

pre 2 godine

Sve stoji sto ste napisali, ali momak je mnogo nezreo jos uvek. Vrlo je pametan i kada sazri kao osoba, naosvajace se trofeja jer je bolji od svih iz njegove generacije.

beton nema alternativu

pre 2 godine

@jelena i @da, moje ime
Meni je lično Cicipas upravo zbog tog stava simpatičan.On se nije folirao, stvarno je bio slomljen na RG, nije mogao da sakrije očaj, pokazao je emocije i samo što nije zaplakao.
Uopšte ne sumnjam da ga čeka velika karijera, ali kad No1e reši da je dosta.

jelena

pre 2 godine

Ovaj decko mi je toliko bio simpatican dok nije poceo da prica i da pokazuje svoje pravo lice… kakva arogancija, zavist, nevaspitanje- dzaba mu talenat kada je kao osoba nula :(

Mihailo

pre 2 godine

Ajde Cicko, otići će za 4-5 godina u penziju i biće prilike za trofeje...
I meni je iritantan, nikada nisam navijao za njega, ali nema druge nego da čekate, prosto ste daleko lošiji. Pre 5-10 godina ne biste ni set uzeli.

Stranac

pre 2 godine

Upoznam Grka ovde u Nemačkoj koji je ko ja rodjen u dijaspori.. Zblizili se i on meni kao: Pa niste vi toliko glupi i primitivni. Ja njemu, ma jesmo - pogotovu glupi jer smo vam bili saveznici protiv Turaka i zrtvovali tolike vojnike! Nije čovek skapirao iako mu familija iz Soluna… Tuga!

Branko

pre 2 godine

Novak Đoković će dominirati u narednom periodu mnogo više nego bilo koji igrač ikada.U 35oj godini njegova fizička sprema je ista kao kada je imao 23-24.Medicinski fenomen.O mentalnoj snazi da ne pričamo.
Realno gledano,ova mlada generacija(Cicipas,Medvedev,Zverev,Beretini,Šapovalov...) je vrlo solidna.Samo miljama daleko od Novaka,i igrački,a posebno mentalno.Mlađi od njih su na dosta skromnijem nivou.Nema tu opasnosti za Novaka u sledeće 3-4 godine.Retki G.Slemovi će biti gde Novak neće uzeti titulu.
Novak je toliki fanatik da SIGURNO ne pomišlja o povlačenju,sve dok dominira.A dominiraće sve više,osvajaće najveće titule MNOGO LAKŠE nego što je to bio slučaj pre 10 i više godina.On je ovaj Vimbldon uzeo rutinski,nije mu najbolji tenis bio potreban.To će se ponavljati sve češće.Ne bih da idem mnogo daleko u budućnost,ali tvrdim da samo čudo može Novaka da spreči u osvajanju 30 i više G.Slemova.To čudo nisu protivnici,na terenu velikih problema neće biti.Ono što može da iskomplikuje sve to su vanredne svetske okolnosti.Pandemije,svetski sukobi,i slično.Videćemo.

Cici ološ

pre 2 godine

A izgledao si kao gospodin,nekada....
(gvozdje79, 13. jul 2021 12:17

Oduvek je bio antipatičan, kako sa svojim izjavama tako i sa prepotentnom pojavom. Dovoljno je videti to što nosi masku na licu sa svojim likom jer želi od sebe da napravi brend. Narcisoidna ličnost puna mržnje prema Novaku i hoće da se izjede što on nije najbolji i u centru pažnje, zbog toga i daje ove jadne izjave.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Nekako mi najmilije što je ovog otresao. Arogantan i bezobrazan momak bez ikakvog poštovanja prema kolega sportistima. Bez ikakvog argumenta jer je prosečan teniser bez trofeja…

znanje-imanje

pre 2 godine

Najbolji mladi igrači u najboljim mečevima počeli su dobijati 3 najveća igrača. Bar u 2 seta! Logičan i neminovan proces. E sad... tu ima nekoliko gvintova.
Prvi je što umesto da se taj proces još više dešava - počelo je obratno. To jer su mladi asovi (Medvedev, Cicipas, Zverev, Kirios, Šapovalov, Rubljov itd.) postigli visok nivo. I onda počeli da igraju dugo, turnir za turnirom. Ne meč-dva nego i tri i pet. I odjednom su otkrili - da to boli. Da nije normalno toliko putovati i biti u tom permanentnom stresu. I da je lakše bilo dobiti veliku trojku kao svež: izletiš neki turnir i bljesneš, nego što je sad! Sada umesto da su mladi sve bolji (što jesu) a ovi sve stariji (što jesu) i da ih lakše dobijaju (a ima i toga) ovaj efekat zamora počinje da deluje i na ove nove zvezde.
Drugi je taj poseban problem - tenis na 3 seta i na 7 kola (2 nedelje) je drugi sport od tenisa na dva seta, dan za dan u nedelju dana. Druge su fizikalije, i ovi mladunci tek treba da izvrše biološku preformlaciju tela za to. I nijedan još nije! Eto Vimbldon: kao iznenađujuće svi otpadoše, i Zverev i Cicipas i Medvedev itd. Ne, nego je to ta biološka tegoba, za njih očito još zamka. Ko je stigao do kraja? Neko je morao, pa su to oni svežiji: Ožer, Šapovalov (jer nije igrao RG!), Hurkač, Beretini - oni koji dosad nisu bili vrh pa nisu načeti perpetualnim zamorom bivanja top igrač na turu.
Ne mala razlika je i municiozno upoznavanje 3 najbolja sa mladuncima i prilagođavanje taktike na njihovu igru.

Zarko Dancetovic

pre 2 godine

..covek je govedo... Ne mogu da verujem da nema nekog iz svog tima, ko ce mu reci sta treba da Prica i sta treba da radi...
Djokovic je tri kategorija iznad svih a ne za cicipasa koji je osrednji teniser..

Milan

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.

466453

pre 2 godine

Treba da bude svestan pod jedan svojeg reda veličine, da krene od činjenice da je igrao protiv Rafe da ni ta dva seta ne bi dobio.

srle

pre 2 godine

Cicipas prvo mora da ojača jednoručni bekhend, koji jeste njegovo jako opužje, ali je toliko slab da igrači takvog kalibra kao što je Novak lagano vraćaju lopticu u teren. Druga i možda bitnija stavka je promena stava na terenu. Definitivno mora da poradi sa psihologom na mentalnom aspektu. Rolan Garos je prošlost, treba se okrenuti napred. Međutim ne, Cicipas se vraća i dalje misli o tome. Neverovatno je šta im Novak radi, još jedna potencijalno uništena karijera.

miodrag

pre 2 godine

Klub nesretnih gubitnika velikog Novaka se prosiruje. Tsonga i svi Francuzi uopste, Berdih, Marey, Starac Foco od 100 ljeta i njegova marioneta sa Majorke, Del Potro, Fritz, Denis, Aristotel Ciciban....to be continue.

Daniela

pre 2 godine

Beretini car! Juče ga gledam na prijemu kod predsednika Materale sa fudbalerima. Daju mu podršku fudbaleri, mi smo uz tebe, osvojićeš sigurno slem samo veruj u sebe, u svoje snove... On izašao za govornicu, iza njega na velikom ekranu slika sa Noletom, Nole sa peharom, on sa tacnom. I nikakva zavist, nikakva frustracija. Samo kaže: Izgubio sam od ovog čoveka, dobro me je namučio, ali nadam se da ću u budućnosti biti bolji.

Зема

pre 2 godine

Цици, па Новак је скупио десет тацни, десет. Па полако, тек треба да дођу пехари...

Hvala Bogu te nisam englez

pre 2 godine

Ovi takozvani mladi teniseri će od Novaka i Rafe dobiti prevremenu penziju. Budi frajer, imaš li ona dva u gaćama. O vaspitanju da ne govorim. I tu im matori monstrumi drže lekcije. Isto mislim i za Šapovalova. Samo Mateo i Meda zaslužuju moju pažnju.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Ovaj Cicipas govno od čoveka, karakter nula nikad neće izrasti u ozbiljnog tenisera.
(Miro, 13. jul 2021 11:34) # Link komentara управо су то врлине да постане англосаксонки идол тениса, то се на западу цени.

milutin

pre 2 godine

Vidi Cicibana:-bio tako blizu da osvoji GS u Parizu, ali nije pa ga to izluđuje...
E takvim stavom koji I sad iskazuješ, nikad nećeš osvojiti GS. Bare ne protiv Novaka jer ne iskazuješ ni najmanje poštovanje prema velikom šampionu.
Da si imao malo respekta, osvojio bi, bII si blizu.
Ali tvoja nadmenost i arogancija su te spriječili, te ti je Nole opet zabio trn u petu.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li bi ti treneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobediti takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trenutku kada najbolji juri GS titule. Beretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

bruder

pre 2 godine

(duka, 13. jul 2021 12:22) slazem se za ostale ali Beretini mi deluje kao jako fin momak i sportsman. Doziveo je poraz ljudski, imao iskren osmeh posle mecha i nije pokazao nadmenu zajedljivost ili bilo kakav pokusaj omalovazavanja prema Novaku. U odnosu na Cicipasa, Zvereva pa i Sapovalova on je momcina, ovi su mi isfolirani manekeni...

za očekivati

pre 2 godine

Kada Novak i Nadal odu u penziju za par godina(računam da je Rodžer već otišao), doći će nova generacija klinaca koji nikad nisu igrali sa velikom trojkom, a nemaju kompleks od Tima, Zvereva, Medvedeva, Cicipasa i ostalih iz mlađe generacije. Ta nova generacija bez kompleksa će početi da uzima turnire sa 17-18 godina kao što je to bilo pre velike trojke. Tako da će aktuelna mlada generacija moći samo da žali što se rodila u pogrešno vreme.

garnet

pre 2 godine

Novak je prvo finale izgubio od Federera na US openu 7-6,7-6,6-4
I tako što je u prvom setu imao 6-5 servis i 40-0. U drugom setu na 6-5 15-40 na servis Federera. Bolan poraz.
Ali sledeći gren slem Australia i Novak osvaja.

GAJA

pre 2 godine

Videlo se na Vimbldonu koliko te je Novak ubio u pojam.Treba da pričaš kako si izgubio od boljeg a ne kako nisi imao sreće i da insinuiraš neki doping Novaku.Nikada ali nikada ga nećeš pobediti u važnom meču.Nadobudna si ličnost i to će te koštati.

DrMikelle

pre 2 godine

Ima noćne more kao i Džemperko na 40:15...pravu definiciju poraza od Novaka dao je Conga kada je izjavio da mu je Novak uništio karijeru...i ne samo njemu 😃😃😃

Dusan

pre 2 godine

Evo zašto mislim da Cici nikada nece biti veliki šampion: na početku Wimbldona 2021 je ovo rekao o Novaku: " ... Ovde smo da bismo ga zaustavili, da stavimo znak 'stop' na te njegove snove ...". Znači, on ne razmišlja o sebi, o svojoj igri, nego je fokusiran na Novaka, u negativnom smislu. Ova nova izjava je samo nastavak toga ... Radi suprotno od Novaka koji piše svoju istoriju i ima svoje ciljeve i nije zavidan ni prema jednom od svojih kolega ... Ko što bi reklo ovde kod nas: zavidna, sitna duša. A sitne duše nisu nikada veliki šampioni ma koliko medalja osvojili ...

Marko

pre 2 godine

Imam utisak da Novak uvek igra samo onoliko koliko je dovoljno da pobedi protivnika.
Ne daje sve od sebe ako to nije potrebno. Tako štedi svoje telo i omogućava sebi da još priličan broj godina igra na odgovarajućem nivou.
Verujem da je svakog protivnika na oba turnira mogao da pobedi daleko ubedljivije, ali za tim jednostavno nije bilo potrebe.
Zato oni svi misle da su na samo korak od pobede, ali retko ko vidi da je o tome ko će biti pobednik zavisilo samo od Novaka.

kaokako

pre 2 godine

A jel se nolo setio bolnog poraza u riju
(Milos, 13. jul 2021 12:44)

Posto si tako pametan, pogledaj bodovanje za GOAT listu i vidi koliko poena nosi osvajanje Olimpijskih igara. A onda smisli nesto novo, imas vremena.

mr

pre 2 godine

Цици син је охол и надобудан. И од ћалета је имао шта да научи, а он га на терену пред свима удари. Од Новака и пораза са Новаком, само ћутиш, слушаш и учиш, не жалиш и не цмиздриш од пораза против најбољег. Кад буде сломио сопствени надобудни его, е онда ће да крене напред.

Gde ja zivim

pre 2 godine

Dok se ti Cicipas konsolidujes, saberes, zaboravis, prebolis itd...Djokovic ce se vec povuci sa teniske scene :) Zato ne mlati praznu slamu, ne filozofiraj, nego ako mislis nekako da mu pariras, radi na sebi i unapredjuj se u svakom smislu. I Novaka su prvih par godina i Nadal i Federer tukli, pa je decko pronasao resenja i uspeo sve da okrene u svoju korist. A ti samo ides okolo kao strina narikaca i kukumavces, zato nikada neces biti ni 2% onoga sto je Novak sada.

Filip

pre 2 godine

Jbt sjecam se kad je Sampras izjavio: "Ako osvojite jedan Slem u godini, smatrajte da je ta godina i vise nego uspjesna", ee to izjavio jedan Sampras, i onda vidis ovog lika koji samo sto nije zagazio u 24u godinu, ponasa se lik ko da ima vec 10 GS, nije nije mali dobar nikako.

Bane

pre 2 godine

Beretini će biti veliki sampion jer je poraz u finalu Wimblendona prihvatio sa osmehom na licu iako je verovatno u sebi bio jako tužan. Cicipas verovatno neće ostaviti nekog dubljeg traga jer se zaključao u finale RG i pretpostavljam da će proći kao Conga nakon finala AO 2008. kad se njegova veoma dobra igra u narednom periodu polako krunila, a kao glavnog krivca on je video Novaka a ne sebe.

Myrthos

pre 2 godine

Šta Cicibat konta da više nikad neće zijanit? Dečko je nevjerovatno arogantan. Kao, “pa naravno da sam trebao pobjediti u finalu RG”! Uzmi malo Feta sira dečko i jeftinog vina.

Pera

pre 2 godine

Iskompleksiran je Cicipas, vidi se. Vidim da je mnogima Medvedev simpatičan. Ali njega sam gledao na jednom meču na Wimbledonu, gde je kao neka žena kukao sudiji, da ako izgubi meč da će on (sudija) biti kriv. Tako da nisam siguran da baš ima karakter šampiona. Odličan igrač jeste, nema šta.

Sava

pre 2 godine

Arogantan je!! Ovaj i dalje kuka a kako li je tek Federeru koji je tri puta gubio na 40:15, dva puta US Open i jedanput na Vimbledonu. On bi riknuo do sada da je to doziveo kad ovoliko peni zbog poraza u Parizu. Beretini je gospodin i kaze „srećan sam što sam igrao finale protiv najboljeg“.

hamer

pre 2 godine

Zao mi je malo ovih dečaka, rođeni u pogrešno vreme, mada i da je Nole igrao u periodu bez Nadala i Federera imao bi 45 GS, tako da su na neki način svi oštećeni, i nije da se baš ne može i pod tim uslovima...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)



Završio karijeru 2019 Federeru na Wimbledon a Nadalu 2021 na RG… Jednostavno najjači kada je najpotrebnije.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Cicibančiću mali i nebitni moras samo da naučiš da će te Nole uvek rasturati i pobeđivati.
Vrlo jednostavno. A u međuvremenu jedi griz i frutolino...

Јоцке

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

toliko se isčeličio da je na W ispao kao taj tvoj giros u prvom kolu

Goran Dnevna Doza Bon Jovija

pre 2 godine

ovaj mali ce sigurno biti jedan od najboljih mladih tenisera, mozemo da ga zezamo koliko god, bice jedan od najboljih iako bih licno vise voleo da Medvedev bude taj
(Ниџо, 13. jul 2021 11:26)

A dokle su mladi?
Medvedev ima 25.
Cicipas uskoro puni 23.

Novak The GOAT

pre 2 godine

Momak je preambiciozan što negativno utiče na njega. Kao i dobar deo svoje generacije ima prepunu glavu pohvala na svoj račun, jaku sujetu i previše samopouzdanja. Nikako ne shvataju da čovek prvo mora ostvariti neki rezultat da bi govorio o najuspešnijima. Zatim se mora raditi dalje, postizati više da bi se još malo približio boljima od sebe. Neki ipak za većinu ostanu nedostižni zbog vanserijskog talenta, velikog rada, sreće i svega što je potrebno da bi bio najbolji na svetu. Zrelost nauči čoveka da to vremenom prihvati. Cicipas previše razmišlja o sebi ravnajući se sa najvećima. Za sada mu je pametnije da ćuti i radi dok ne osvoji svoj prvi GS.

Sofronije

pre 2 godine

Kakvi promašaji, čisti ziceri, nekontrolisanno slanje loptice u aut auuu brate mili pa zašto?!?! Djoković bi rekao “ poklonu se u zubi ne gledaju”!

Mirko Kojotovski

pre 2 godine

Beretini i Medvedev su ukapirali.Svi oni su bili blizu ali su razmislili i naucili da su jos mnogo daleko.
Ako Ciciban bude u buducnosti lajao po medijima nece on daleko stici.
Decko treba prvo nauciti nesto o ponasanju i respektu prema starijem.
Tek onda na to nadograđivati i pouku pronaci zbog cega gubis.
Inace je on daleko jos od nekog gs pobednika.Tu vidim mnogo drugih likova nego njega.

duka

pre 2 godine

Medvedev,Cicipas,Sapovalov i Beretini bi mogli zajedno da krenu na terapije kod psihologa. Covek ih psihicki unistio. Medvedeva nema nigde posle demoliranja na AO,Cicipas na reanimaciji posle RG.Mogu misliti sta ce biti sa ovom dvojicom posle Wibldona.

оће то

pre 2 godine

@koliko zivota je Nole unistio na turu neverovatno :)
(Dule, 13. jul 2021 11:24)

Да, а замисли ово је тек први Гренд слем који је овај дебил изгубио од Новака. Каква ће то патња да буде кад га Ноле одере још два-три пута, ју ју ју.

Šou Biznis

pre 2 godine

Novak je odavno najbolji, sada i definitivno! A uskoro i najveci Novakovi neprijatelji i subjektivni ljudi ce morati to da priznaju!

Zlija

pre 2 godine

Znanje imanje, kad je Novak imao njihove godine uzimao je po 5 mastersa i 3 gs u godini. Nije mu taraba smetala, niti baba koja ceslja kosu. Nego random do 42, pa reset pa 30, i tako do dana danasnjeg....

Brada Krada

pre 2 godine

Novak ko Djenka, uništava karijere (brakove). Šala naravno. Ali Ciciban je već treća generacija "novih" koja je trebala da smeni NRN trio pa evo i oni nestaju. Gde su Dimitrov i ta generacija? Nema ih. A jedna druga stvar. Ciciban misli da je on pogrešio nešto pa izgubio od 0-2 sa 3-2. Ne. Ta 2 seta nisi ti pobedio Novaka nego Novak Novaka. Samo se Novak na terenu pita. I jedini on može da uzme sebi set. Čitao sam Novakov intervju o finalu RG, kaže da je u trećem gemu trećeg seta rešio da pobedi i organizovao igru i rekao da je od tog trenutka bila rutina i znao je šta treba da radi. Na 0-2 on je znao da će da pobedi rutinski sa 3-2. Aktivirao terminator mode i sledeća 3 seta rutinski. Jednostavno čovek je NEPOBEDIV kada reši. Ciciban to ne shvata. Zato je i prošao kao bos po trnju.

War Inside My Head

pre 2 godine

Pominjao sam ranije u komentarima,prijatelji,koji žive u Grčkoj,navijaju za njega,nije sporno,ali kažu nije popularan,baš zbog arogancije.Ono što mu ja zamjeram,to je nedostatak plana B,kao Čilić svojevremeno!Dok ide ide,kad mu protivnik promijeni taktiku,gubi se,a tek protiv Đokovića,koji ima minimalno spreman i plan C.

Mix

pre 2 godine

Samo Federer i Nadal,znaju da i kad vode sa 5:0 u gemovima ili imaju mec loptu,nisu tako blizu,kao sto ovi petlici misle.Ali oni su stare kuke.

MileR

pre 2 godine

Neskromnost ili bolje rečeno bahatist cicibana će ga mnogo koštati.
Dečko sam sebi pravi pritisak i lažnu nadu kad govori da će srušiti Đokovićeve snove, a onda izgubi i prvom kolu GS.
Daleko si ti od osvajanja istog.

uvekljubazan

pre 2 godine

"Bio sam vrlo blizu, a na kraju je nastala frustracija, iako je nisam pokazivao"
Znači, onaj izgled i ponašanje na kraju meča su redovno stanje karaktera?

Topnik

pre 2 godine

Novak sve izluđuje, kakva faca. Nije fer da je netko toliko dobar i toliko uspješan u životu, pomislio bi čovjek da je to nemoguće, ali Novak Đoković pokazuje da je moguće.

Sremac61

pre 2 godine

Tako blizu a toliko daleko...
On je stvarno pomislio da će dobiti Noleta u tri seta? Razumem svu frustraciju jer je posle 2:0 i situacije na terenu iz njegove perspektive verovatno to tako i izgledalo, ali ono što je ovde već napisano stoji, Cici nije onakav kakvim se predstavljao, ne igrački nego mentalno. Bio mi je simpatičan do pretprošle sezone kad je počeo da daje neumerene izjave kako je došao kraj legendarnoj trojki i nastupa "njihovo" vreme. Naravno da će njihovo vreme doći, u redu je i da sam sebe sokoliš ali sa izjavama u javnosti ne ide to tako. Da li su ikad Nole i Nadal izjavili tako nešto dok su jurili da stignu i skinu Ferminatora sa trona? Dečko, Srbi imaju za to poslovicu: prvo skoči pa reci "hop".

kila

pre 2 godine

Ovaj lik se ponasa ko da ima najmanje 8 Slemova, aloo druze, imas vec 23 godine a nemas jos ni jedan Slem, spusti se na zemlju lice. Ovaj dok se ne spusti na zemlju, nema njemu Slema.

boki89

pre 2 godine

zamisli da su njega diskvalifikovali na turniru koji je mogao da osvoji zbog loptice i linijskog.Ja mislim da bi ovi novi teniseri plakali godinama za to.A sta uradi djole,nastavi dalje i osvoji jos 3 gs a uskoro ce i taj da mahne sa peharom onoj bakici.A karma je cudo bas na us openu ce da prestigne i nadala i federera.Zato je on najbolji teniser ikada.

kaokakao

pre 2 godine

Sreca te je Novak stariji od tebe 11 godina, pa imas vremena da osvojis nesto, inace bi bio jos jedan Conga. Ali sam misljenja da ni jedan igrac iz ove generacije nece biti veliki sampion, vec da ce se kad se Novak i Nadal povuku, tj. kada nivo njihove igre opadne, pojaviti neki mladji igrac koji ce opet da ih oduva. Jer Tim nije vise tako mlad, pitanje je na kakvom ce nivou biti posle ove krize. Medevedev sve kao tu je a opet ne uzima ni jedan GS. Ako na US openu opet ne uzmu, bojim se da ce mnogi od njih da ispadnu iz igre za naredne titule i da ce se pojaviti neko novi. Koliko nam ovi rekordi velike trojke djeluju nedodirljivi, toliko bi ih mogao neki novi Novak potuci u buducnosti bez prave konkurencije. Jer ako danas karijera profi tenisera traje oko 15 godina, uz neku dominaciju i uzimanje po 2-3 slema godisnje, ni 20 titula nije prevelika cifra ako tog nekog novog posluzi zdravlje i sreca. Primjer je Federer koji je tamo od neke 2003. do 2007. za samo 4 ipo godine uzeo 12 slemova. Zato se nadam da ce Novak da podigne lestvicu za jos koji slem, da bude interesantnije nekom novom cudu od tenisera.

Bedno

pre 2 godine

Od ove generacije tenisera nema ništa.
To sve razmaženo, još ih naučili Nole, Rafa i Federer da gube i kukaju po soc. mrežama.
Čim se Nadal i Novak povuku doćiće neki novi klinci da ih kidaju sa 19-20 godina i pobedničkim mentalitetom.
Nema ama baš ni jedan od ovih sada 20-26, a da nije neka kukava princezica od onog patetičnog Kirgiosa do ovog maminog Cicija.

no name

pre 2 godine

Hahaha .Moj ciciban problem je u tome sto je tebi Novak dao laznu nadu da ga mozes dobiti u finalu ,a ta nada je bila u vidu dva seta prednosti.I tu se vidi mentalitet sampiona ,Koji ti mozda nikad neces imati ...

m

pre 2 godine

Dečko, ne srdi se toliko i to te košta! To su krupne reči, a možda ih nikad ne ostvariš.Treba samo trenirati i igrati, a ne plakati danima po nečijim ramenima!!!

proliver

pre 2 godine

Plačko klasičan. U vezi njegove ličnosti sam se najviše prevario, u početku je delovao kao simpatičan momak kada je dobio Novaka na mastersu u Kanadi, ali je vremenom pokazao neku drugu stranu prepunu frustracija i nagomilane negativne energije. Kontra od onoga što sam mislio o Medvedevu koji je od novije generacije pokazao možda i najlepšu ličnost.
(Milan, 13. jul 2021 11:25)

Tacno tako!

Zare

pre 2 godine

Na njegovu žalost... nije on bio ni blizu osvajanja Roland Garosa. Ekstremno je daleko bio od osvajanja trećeg seta. Nije imao nikakve šanse u zadnja tri seta koje je Novak dobio. Samo nema izgleda nikog da mu to kaže. Njegov tim bi trebao biti iskren prema njemu... i otvoriti mu oči.

Dejan

pre 2 godine

Izgubio je u finalu GS od velikog šampiona!!?
Čemu frustracija i loše raspoloženje!
Bio bih presrećan na njegovom mestu i radio za buduće divne trenutke u svojoj krijeri!!

da, moje ime

pre 2 godine

@jelena
njemu se na licu vidi, a i salje takvu energiju, da je arogantan i pun sebe. oni potezi na rg pokazuju da je i nezreo jos uvek, ali to ce doci sa godinama.
niko mu nije rekao da tastina nije dobra, ako hoce da uci i napreduje i jednog dana postane sampion.

Ћирилични

pre 2 godine

Упоредите њега са Медведевим и Беретинијем. Два потпуно различита света.

kraja

pre 2 godine

(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

...frustracija, mrtva trka cicipas i ti...
...sad, kad si shvatio da od tvog idola definitivno vise nema tenisa, molis boga da bilo ko omlati novaka, pa makar i na ulici...
...to je ta ljubav prema tenisu...???
...patologija, bre...

brm

pre 2 godine

Nikada neću zaboraviti kada je pri vođstvu od 2-0 u tom finalu kada ga je Novak pitao za neku loptu rekao da je bio čist aut...srećom pa je sudija sišao i promenio odluku. I neću zaboraviti Novakov kiseo osmeh nakon toga. Vodiš 2-0 i još pokušavaš da varaš. Nije ni zaslužio da pobedi. Bar reci da je blizu i zovi sudiju da potvrdi.

XADV

pre 2 godine

u tome je zamka, mislis da si bio blizu a u stvari znas da nisi imao nikakvu šansu u tom finalu....i to je ono sto te melje, ne samo tebe, upao si u klub.

don

pre 2 godine

Ovaj Grk kao i oni Englezi što na završnoj ceremoniji skidaju medalje. Mnogo uobraženosti, umesto zahvalnosti što su bili u poziciji da se bore za trofej. Mudar čovek ćuti i radi, ispravlja tamo gde greši. Zato ova tri giganta i jesu najbolji.

nikola

pre 2 godine

decko sa tom vetrenjaca visinom kako ti nije jasno da ne mozes dobiti Novaka u tri dobijena seta?.Ni ti ni Zverev.U dva ponekad,a to Novaku nije vise ni bitno.U tri mogu da ga dobiju Tim ,Medvedev,Vavrinka iz najboljih dana a pod uslovom da ih tog dana sve hoce.

neca

pre 2 godine

Meni Cicipas nije jasan. Da li on analizira igru protvnika i pravi plan svoje igre. Zar nije gledao polufinale Novaka i Nadala? Zar nije shvatio koliko kako kaže Novak protivnik igra? Zar nije čuo da su Novako osim trenera za koje svi znamo treneri bili Beker, Agasi, Ivanišević. Da li i ti trneri pristali sa njime da sarađuju? Zar ne shvata koliko je to iskustvo gomila GS titula. Zar ne shvata da je u prethodnom finalu Novak odrao Medvedeva? Ne verujem da je glup da to ne zna. Znam i da to ne mora da bude merilo ali isti znam da je pobedit takvog tenisera u tom trenutku nemoguća misija, u trnutku kada najbolji juri GS titule. eretiniju svaka čast. Iako je sve to znao borio se maksimalno i poraz doživeo kako treba.

Novak Djokovic je aspolutni GOAT!

pre 2 godine

Ovaj ce sad u startu da izgubi svaki naredni mec sa No1etom bas zbog ovog zadnjeg Roland Garrosa. Jednostavno, No1e ga je ubio u pojam i nema sanse da Cicipas igra bez nervoze i straha svaki naredni mec sa Djokovicem. A da je mali arogantan - jeste. Jos onaj iritantan hod na prstima i stav tipa 'ja sam najbolji svih vremena'... Nece ga to daleko odvesti... LOL :D

Insignium

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Da se on iščeličio, ne bi onda dozvolio potop protiv Tijafoa u 1. kolu Vimbldona. E, to je glavna razlika između onih koji su dobri (poput Stefanosa) i onih koji su najbolji (kao što je Novak).

roarrr

pre 2 godine

Dugo ce jos da boli, a kad budes mator ima da se hvalis pred unucima kako si uspeo da izboris pravo da igras sa najboljim svih vremena.

zeko

pre 2 godine

Prvo moraš da shvatiš ko je Novak Djoković da ga respektuješ pa onda da godinu dana radiš svaki dan po par hiljada trbušnjaka isto toliko čučnjeva a uveče koju partiju šaha i na kraju da se pomoliš Bogu možda ćeš onda da imaš šansu…

Samo realno

pre 2 godine

Svi oni, pa i Cicipas, misle da su bili tako blizu, da su samo na korak od Đokovića, a u stvari, u pitanju je potpuno drugi nivo i ne razumeju da sve od njega zavisi, da čovek potpuno meč drži pod kontrolom i videće, sledeći puta može biti laganih 3-0, neka pita Medvedeva ako mu nije jasno.

Naisus

pre 2 godine

Ovi klinci misle, da kada osvoje GS onda je lako? Nije deco lako. Mora da osvajaju, masterse, pa sledeci GS, pa opet masterse, pa sledeci GS?? I TAKO GODINAMA.. 2 ili 3 GS godisnje?? Za to je potreban kontinuitet. Stalno napredovanje, trening, spartanski privatni zivot, ishrana..Mnogo tu ima problema. Evo primera. Tim je osvojo USAO? Od poraza na AO od Novaka, gde je sada? Zasto nije osvojio posle toga AO? Ili igrao finale RG kao sto je igrao? Nigde ga nema?? Nije to jednostavno bez stalnog dokazivanja na svim turnirima..A Novak se godinama dokazuje.Zato je legenda vec sada a jos igra i igrace..

Ljubica

pre 2 godine

Za sve ove što pitaju kad će nolo da osvoji ovo OI, neće nikada, jer nolo ne postoji. Nole ako odluči da ode,verovatno će i osvojiti.Nekima toliko teško pada da prihvate da je Novak toliko dominantan ove godine, da ih to više boli od Federera i Nadala zajedno.

Peđa

pre 2 godine

Kako je bila lepa i ljudska, simpatična reakcija Beretinija! Vidi se da je dečko srećan što je došao do finala GS ! Ej! To je veliki uspeh! Nebitno da li je izgubio od Noleta ili koga drugog.

A Cicipas? Baksuz!

ssergioack

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)

Gluposti, on na betonu ne moze ni Medvedeva da dobije.

Žoc

pre 2 godine

Dečko, imao si 2/0 i skinuo gaće, ako želiš GS moraš ga protiv igrača kao što je Nole i uzeti, neće sam da dođe, a ti budi izluđen i dalje....

Skender

pre 2 godine

А шта је требало да уради Новак када се несрећно "упецао" против Надала, а имао га је у шаци? Или када су га избацили са УС опена? Или када цео стадион навија за Рођу? Да се убије? Нису само порази део живота, него и порази за длаку. Сети се мало колико си пута ПОБЕДИО за длаку! И да не дужим, има добрих психотерапеута у Грчкој.

Stomak

pre 2 godine

Kada bude znao da prihvati poraz od boljeg, tada će moći i da sazri kao igrač. Pre Vimbldon je izjavio da mu je cilj da zaustavi Novaka u osvajanju 20-e titule i ispao je u prvom kolu. Mora da se fokusira na svoju igru i da mu cilj bude da on nešto osvoj, ne da nekog zaustavi. Ali to je problem koji ima od početka karijere i očigledno nešto što za sada ne može da reši. Zbog toga je i iritantan i nikad neće biti nivo Novaka, Rafe i Rodžera.

Mozli

pre 2 godine

@milos
A kada ce Nadal da osvoji Pariz, Šangaj, Majami, zavrsni masters, Kada ce Federer da osvoji Rim, Monte Karlo, kada ce neko od mladjih da osvoji bilo koji slem,
Pitam te kad???

Eggy

pre 2 godine

Pa ako ne moze da zaboravi, neka mu neko nadje i prevede reci Petra Bozovica (Cekaj me ...) i recept kako da to prezali. I tako bude mu bolje, tj zaboravi za 15 godina....

vrg

pre 2 godine

decko, finale slema je finale slema. dok je vecih riba u moru, prvo trebas da imas odlicnu igru, a onda psihicki i emotivno da budes spreman. kada se i desi da uzmes slem, onda dolazi do zasicenja jer znas koliko ti je bilo tesko da dodjes do njega (eno, vidi tima kako je zavrsio). ako to prevazidjes, pa uzmes dva, onda ide pritisak u smislu ocekivanja koja se nadvijaju nad glavom. sto ih vise uzimas, to je veci i to ostali daju sve vise sebe kada igraju protiv tebe. kada si blizu vaznog rekorda, pritisak dodatno raste.
ukratko, cak i kada osvojis nesto, a hoces sigurno u nekim momentima, nisi ni svestan koliko svetlosnih godina si daleko od nekoga kao sto je novak. jedina sansa da ga pobedis je da on bude daleko od svog maksimuma i da imas malo srece.

vrg

pre 2 godine

Novaka diskvalifikuju na GS turniru,i sta on uradi?ZABORAVI, to je potrebno i igracu i coveku u zivotu...a nije nimalo lako...
(covek sa zenom, 13. jul 2021 11:29)

kada se vrati na us open, treba da im kaze "hvala za diskvalifikaciju, motivisala me je da se vratim jaci nego ikad i uzmem (vam) sve sto vam je ostalo".

mislim da im je jedino ostalo procitaju definiciju srpskog inata i probaju da navijaju za njega.

Хау Јес Ноу

pre 2 godine

Коментатор ”знање-имање” је углавном написао шта се има написати.
Само бих додао да није случајност да свако од тих млађих бољих играча бљесне у неком тренутку кад му се све поклопи и кад нису истрошени, али ... то али срећу квари.

Тада схватају колико су морали да се помуче и да се одрекну да бу дошли до тог тренутка и ... већина се никад не опорави, јер једноставно ”пукну” и више не могу да се мотивишу за толика одрицања.
Прво прославе тај бљесак, па се мало опусте, па упадну у жижу интересовања, па бива одједном мноштво других ствари које одвлаче пажњу, угрожавају мотивацију и узимају неопходно вријеме и енергују.
Плуст постају мета конкуреницје јер су сада многи екстрамотивисани кад играју баш против тебе, а ти си још увијек зелен без серије успјеха које би ти омогућила да противнике побиједиш на рачун страха.
И све је то 100 пута лакше него се вратити у теретану и терен, тренирати свакодневно и мукотрпно и онда опет као гладијатор на терен знајући да те тамо на пијеску чека један Надал, а на свим подлогама терминатор Ђоковић.

И ту је крај приче. Не би било чудно да је Циципасов зенит већ прошао само што то он још није схватио.

Nikola

pre 2 godine

Prvo, mislim da Djokovic ne bi bio bolji igrac nego sto je sad da nije bilo Federera i Nadala. Sto je i Nole sam rekao. Oni su ga naterali da bude sve bolji i bolji kako bi im parirao a na kraju i prevazisao. Novak je tip igrača koga pokrece "inat". Sto je protivnik jaci to je i on jaci. Drugo, ne znam zasto ste osluli paljbu po ovim mladim igracima, da su arogantni egoisti itd. Mladi su, i Novak je takav bio dok se mentalno nije usavrsio. Novaku je sada svaka rec odmerena, precizna i kvalitetna. Nisu oni losi, pogotovo kao igraci. Vrlo dobro pariraju Djokovicu ali imaju ipak jos mnooogoo da gule da bi dostigli njegov nivo. Verujem da 90% i nece nikada dostići ono sto Nole radi i sto ce jos uraditi. Dobro je sto su arogantni, sto ih poraz toliko boli. Pomoci ce im da se izgrade mentalno(ne svi jer je najteze izgraditi se na psihickom nivou) i da u buducnosti budu sampioni. Ali, i sve to na stranu, Novak Djokovic je jedan i neponovljiv. Tesko ce tenis imati ponovo takvog igrača.

Qustafa

pre 2 godine

Pobedi i porazi su sastavni deo sporta to mora Grk nauči. Jer sva trojica su bukvalno sagledava li te iste priče kroz krčenje puta do trona da bi bili ovo što jesu u svetu tenisu danas.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Posle poraza na RG iscelicio se Cicipas rekao bih. Nema sta, pojesce Novaka kao masan giros na US openu. Zivi bili pa videli.
(Rodja GOAT, 13. jul 2021 11:28)



Kao što su ga pojeli u zadnjih 10 godina. Novak u zadnjoj deceniji nije zdrav izgubio 10 mečeva na velikim turnirima ukupno. Hahaha

Kritična masa

pre 2 godine

To mu je slabost što misli da je bio blizu.
Kada bude realan možda nadje rešenje, samo i Novak uvek nadje rešenje za sve situacije tako da moraće da čeka da Novak ode sa scene.